View Full Version : How to ..... eBay
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/08/2019, 09:59
Βλέπω την έχεις σκίσει την γάτα :lol:
Χρονια τωρα.
"Τις γατες" θες να πεις...
και γράφω γράφω.. :a027::a49:
409339
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/08/2019, 15:01
Μη βαρατε αδερφια...
Grafton 505
24/08/2019, 21:20
409349
:bawl:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/08/2019, 16:00
Για σας κοπελια.Ειχα ζητησει να μου στηλει ο πολητης αλλη οθονη η τα λεφτα μου πισω.Σημερα λοιπον στο λογαριασμο μου μπηκαν τα λεφτα.Ετσι λοιπον κατευθειαν με το που τα ειδα θελησα να παραγγειλω αλη οθονη.Φτανω στο ταμειο να πληρωσω και μου λεει οτι υπαρχει προβλημα με τη βιζα μου.Γιατι?Ειναι φυσιολογικο?Μηπως πρεπει να περασει λιγος χρονος?
Για σας κοπελια.Ειχα ζητησει να μου στηλει ο πολητης αλλη οθονη η τα λεφτα μου πισω.Σημερα λοιπον στο λογαριασμο μου μπηκαν τα λεφτα.Ετσι λοιπον κατευθειαν με το που τα ειδα θελησα να παραγγειλω αλη οθονη.Φτανω στο ταμειο να πληρωσω και μου λεει οτι υπαρχει προβλημα με τη βιζα μου.Γιατι?Ειναι φυσιολογικο?Μηπως πρεπει να περασει λιγος χρονος?
Μέχρι 6 μήνες έχει διάρκεια η βίζα. Μετά τους 6 μηνες πρέπει να βγεις και να ξαναμπείς
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/08/2019, 16:38
Μέχρι 6 μήνες έχει διάρκεια η βίζα. Μετά τους 6 μηνες πρέπει να βγεις και να ξαναμπείς
Δε το καταλαβα. Τι ενοεις φιλε μου
Δε το καταλαβα. Τι ενοεις φιλε μου
Ούτε εγώ κατάλαβα. Πήγες στην Κίνα να πάρεις την οθόνη και έληξε η βίζα? 'Εληξε η visa του paypal και πρέπει να μπεις και να βγεις? :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/08/2019, 17:16
Παρακαλω πολυ να λοιπουν οι εμπαιγμοι:tooth:
andreastwin
29/08/2019, 17:49
το ποιο πιθανον εινα να σου λοκαρισε την καρτα για να μη σου στειλει ξανα την οθονη και ξανα χαθη, και την χρεωθη παλη το μαγαζι.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/08/2019, 18:03
το ποιο πιθανον εινα να σου λοκαρισε την καρτα για να μη σου στειλει ξανα την οθονη και ξανα χαθη, και την χρεωθη παλη το μαγαζι.
Ωραια.Και τη κανω τωρα
andreastwin
29/08/2019, 18:48
Ωραια.Και τη κανω τωρα
ψαχνεις για αλλο μαγαζι, δεν υπαρχει αλλου η οθονη!!!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/08/2019, 20:29
ψαχνεις για αλλο μαγαζι, δεν υπαρχει αλλου η οθονη!!!
Πηρα τηλ ενα φιλο μου που ψωνιζει τα παντα απο ebay.Μου ειπε οτι καμια φορα συμβαινει να βλεπεις το εμβασμα στη καρτα και να μη μπορεις να το χρησιμοποιησεις.Πιθανον αυριο να ειναι ενταξει.
Coyote.V
07/10/2019, 07:48
Καλημέρα παιδιά.
Αν ξέρει κάποιος θα ήθελα να μου πει τι πρέπει να κάνω. Εδώ και 5 εργάσιμες αγόρασα ένα αντικείμενο από Αγγλία, η πληρωμή φάνηκε με το σήμα του δολαρίου δίπλα από την εντολή αγοράς και τέρμα... ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον πωλητή.
Γράφει στην περιγραφή ότι αποστέλνεται σε δύο εργάσιμες και παραλαβή θα είχα 15 Οκτωβρίου με 21...
Κανονικά θα έπρεπε να το έχει στείλει... το feedback που κάνουν δεν με ενδιαφέρει. Αλλά ούτε feedback έκανε...
Τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση; Περιμένουμε μέχρι την ημερομηνία παραλαβής και μετά το βγάζουμε στην σέντρα .... ή πιο πριν;
doctor_john
07/10/2019, 08:58
Ποια περίπτωση; είναι λίγο δυσνόητο έτσι όπως το γράφεις.
Είναι ιδιώτης με 1-2 αντικείμενα;
είναι αποθήκη χονδρικής από ασία;
από πού λέει ότι κάνει αποστολή;
Να σε ενημερώσει πως το έστειλε περιμένεις;
Οι άλλοι πελάτες του τι λένε γι'αυτον;
Καλημέρα παιδιά.
Αν ξέρει κάποιος θα ήθελα να μου πει τι πρέπει να κάνω. Εδώ και 5 εργάσιμες αγόρασα ένα αντικείμενο από Αγγλία, η πληρωμή φάνηκε με το σήμα του δολαρίου δίπλα από την εντολή αγοράς και τέρμα... ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον πωλητή.
Γράφει στην περιγραφή ότι αποστέλνεται σε δύο εργάσιμες και παραλαβή θα είχα 15 Οκτωβρίου με 21...
Κανονικά θα έπρεπε να το έχει στείλει... το feedback που κάνουν δεν με ενδιαφέρει. Αλλά ούτε feedback έκανε...
Τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση; Περιμένουμε μέχρι την ημερομηνία παραλαβής και μετά το βγάζουμε στην σέντρα .... ή πιο πριν;
Να περιμένεις μέχρι 23-24 Οκτωβρίου. Ούτε καν 10 δεν είναι ακόμα...
Coyote.V
07/10/2019, 09:21
Να περιμένεις μέχρι 23-24 Οκτωβρίου. Ούτε καν 10 δεν είναι ακόμα...
Αυτό είχα σκοπό να κάνω, δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από το δεν παρέλαβα.... αλλά έλεγα ότι αυτό το κάνεις εφόσον έχει αποσταλεί. Εδ'ω δεν υπάρχουν σημεία ζωής από τον πωλητή... γιαυτό ρώτησα.
Εν τω μεταξύ είναι υγρά καθαρισμού και συντήρησης για καλοριφέρ και τα θέλω χθες... έχω πληρώσει και DHL για γρήγορη μεταφορά...
Δεν ενημερώνουν (ή επικοινωνούν γενικότερα) όλοι. Μπορεί να μην υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και να το σκέφτεσαι πάρα πολύ. Χαλάρωσε, περίμενε, και αν δεν το λάβεις, κινείς τις διαδικασίες.
Coyote.V
07/10/2019, 09:51
Σου έχει τύχει κάτι τέτοιο;
Ναι. Αν έχει καλό feedback, με σεβαστό αριθμό πωλήσεων, κατά 99% άδικα ανησυχείς.
Και, για να είμαι ειλικρινής, ανυπόμονοι άνθρωποι είναι που χαλάνε την πιάτσα ή αυτοί που αφήνουν αρνητικό feedback 10 λεπτά μετά το deadline, χωρίς να δώσουν καμία απολύτως ευκαιρία. Σου έγραφε "μέχρι 21/10". Αν δε σου έκανε, ας μην το αγόραζες. Χωρίς παρεξήγηση ε, απλά μου έδωσες την αφορμή.
andreastwin
07/10/2019, 10:07
Ναι. Αν έχει καλό feedback, με σεβαστό αριθμό πωλήσεων, κατά 99% άδικα ανησυχείς.
Και, για να είμαι ειλικρινής, ανυπόμονοι άνθρωποι είναι που χαλάνε την πιάτσα ή αυτοί που αφήνουν αρνητικό feedback 10 λεπτά μετά το deadline, χωρίς να δώσουν καμία απολύτως ευκαιρία. Σου έγραφε "μέχρι 21/10". Αν δε σου έκανε, ας μην το αγόραζες. Χωρίς παρεξήγηση ε, απλά μου έδωσες την αφορμή.
σωστος ο BLiTzER
Coyote.V
07/10/2019, 10:14
Σωστός αλλά δεν απάντησε αν του έχει συμβεί.
Παίδες, έχω πληρώσει expres DHL με κόστος μεγαλύτερο από το κόστος της παραγγελίας για να έρθει γρήγορα και 5 εργάσιμες μέχρι στιγμής... το ΣΚ δεν το βάζω... ούτε φωνή ούτε ακρόαση λέμε.
Το οποίο έχει tracking σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.
Σωστός αλλά δεν απάντησε αν του έχει συμβεί.
Παίδες, έχω πληρώσει expres DHL με κόστος μεγαλύτερο από το κόστος της παραγγελίας για να έρθει γρήγορα και 5 εργάσιμες μέχρι στιγμής... το ΣΚ δεν το βάζω... ούτε φωνή ούτε ακρόαση λέμε.
Το οποίο έχει trackin online.
Σου έχει τύχει κάτι τέτοιο;
Ναι.
:p
Μα η ημερομηνία που σου δίνει είναι αυτή, με τη γρήγορη (DHL express) μέθοδο. Όχι;
Coyote.V
07/10/2019, 10:23
Μα η ημερομηνία που σου δίνει είναι αυτή, με τη γρήγορη (DHL express) μέθοδο. Όχι;
Όχι η ημερομηνία που δίνει ήταν εξ αρχής με την royal british mail, με την DHL έδινε 5 μέρες λιγότερες αλλά στο στάτους της παραγγελίας η ημερομηνία παρέμεινε με την royal...
Σκατά... ελπίζω ο άνθρωπος να είναι καλά και να μη βλέπει τα καρότα ανάποδα και εγώ θα πάρω τα λεφτά μου πίσω από το ebay...feddback έχει 100% θετικά
Ε οκ, αφαιρείς 5 μέρες και πάλι έχεις ακόμα... τουλάχιστον 9 μέρες από σήμερα! Χαλάρωσε. :p
Έτσι από περιέργεια, όμως, ενημέρωσέ μας όταν βγάλεις άκρη.
Πωπω κάποιοι δεν κάνετε για ονλάιν αγορές με τίποτα, μέχρι λαϊκή το πολύ είστε. :lol:
Coyote.V
07/10/2019, 10:29
Ε οκ, αφαιρείς 5 μέρες και πάλι έχεις ακόμα... τουλάχιστον 9 μέρες από σήμερα! Χαλάρωσε. :p
Έτσι από περιέργεια, όμως, ενημέρωσέ μας όταν βγάλεις άκρη.
Πωπω κάποιοι δεν κάνετε για ονλάιν αγορές με τίποτα, μέχρι λαϊκή το πολύ είστε. :lol:
Πριν 10 μέρες με τον ίδιο τρόπο αγόρασα από Ιταλία μια βαλβίδα και αυτή για το καλοριφέρ κόστους 100€ . Από την στιγμή που πάτησα την αγορά το είχα στα χέρια μου σε 4 μέρες με ΣΚ στη μέση. Δεν είμαι κανένας καινούργιος, αλλά αυτή η απόκοσμη ησυχία μου κάνει εντύπωση.
Ναι, και από Αγγλία, αν σταλεί αμέσως, τόσο παίρνει συνήθως, 3-5 μέρες. ΑΛΛΑ οι πωλητές είναι καλυμμένοι με τις ημερομηνίες που σου δίνουν, γιατί μπορεί να τύχει οτιδήποτε: να αργήσουν να το στείλουν λόγω φόρτου, να καθυστερήσει στο ταχυδρομείο, να τύχει σε γιορτές/αργίες κτλ κτλ. Μην παραπονιέσαι όταν είσαι εντός χρόνου. Και μη συγκρίνεις με άλλες αγορές, δεν έχει νόημα. Δεν τρέχουν όλοι πάντα για εμάς.
Coyote.V
07/10/2019, 10:34
Ρε Μπλιτζ, δεν έχεις καταλάβει, δεν παραπονιέμαι απλά έχω κάνει πάνω από 100 αγορές και σε πράγματα αξίας όχι μόνο κινεζιές των 10€, αλλά πρώτη φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο.
Ναι, κι εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι είσαι εντός των τυπικών πλαισίων και πάλι το κάνεις θέμα εδώ και 10 ποστ.
Έχω κάνει χιλιάδες αγοραπωλησίες στο ebay, έχω πολύ ενεργό account από το 2003, και δεν έχω λάβει αντικείμενο ίσως... χμ... 3 φορές. Ποτέ δεν έχασα ούτε μισό ευρώ, φυσικά.
Coyote.V
07/10/2019, 10:40
Καλά θα επανέλθω για ενημέρωση, να δεις που κάποια φάβα έχει ο λάκκος και δεν θα παραλάβω.
Καλά θα επανέλθω για ενημέρωση, να δεις που κάποια φάβα έχει ο λάκκος και δεν θα παραλάβω.
Μπορεί κι αυτό. Δεν μπορείς να ξέρεις προς το παρόν. Αλλά είναι το ρίσκο που παίρνεις πάντα σε τέτοιου είδους αγορές. Κάτσε πίσω και απόλαυσέ το.
Τι feedback έχει ο τύπος;
Coyote.V
07/10/2019, 10:45
100% θετικό...
Coyote.V
07/10/2019, 10:47
Πόσα όμως;
255 πωλήσεις και είναι μέλος από το 2004.... !!!
Ε οκ, καλός είναι. Άραξε. :)
andreastwin
07/10/2019, 11:14
εγω προσωπικα δεν φερνω ποτε με DHL. περναει τελωνειο και ενα σορο παπαρ--ς τις DHL. για να σε χρεωσουν.το καλητερο για εμενα πορτα πορτα και speed. μηπως τους εγραψες μετα να στο στειλουν με DHL, και αυτη το ειχαν συσκευασει ηδη και το εστειλαν με ROYAL!!!
Καλημέρα παιδιά.
Το έκανε dispatched μετά από 2 ημέρες? Αν όχι στείλε μήνυμα και ρώτα τον πότε θα το στείλει.
Είναι λιγάκι δύσκολο να μην το έχει κάνει. Σε παρόμοια περίπτωση μου ήρθε σε μια βδομάδα-10 μέρες χωρίς αριθμό αποστολής και χωρίς κανένα πρόβλημα
Coyote.V
07/10/2019, 12:29
Εντάξει όλα καλά... λήξη συναγερμού, ζει, το έστειλε!
You're welcome. :smokin:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/10/2019, 22:56
Ειμουν έτοιμος να σε συμβουλεψω. ...
Αν σου ρθουν νορβηγικά βιβλία ρώτα αν τα χουν παραγγείλει στο λογαριασμό σου πρώτα :cry:
Coyote.V
08/10/2019, 06:25
Αν σου ρθουν νορβηγικά βιβλία ρώτα αν τα χουν παραγγείλει στο λογαριασμό σου πρώτα :cry:
:lol: Κάτι πήρε το μάτι μου... το 'χω!
Μήπως έχει κανείς πρόβλημα με παραλαβές από ηΜπέη ή οπουδήποτε αλλού τελευταία; Από τα ψιλοπράγματα που έχω παραγγείλει με αναμενόμενη παραλαβή από αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα δεν ήρθαν ποτέ 3-4, δηλαδή περίπου τα μισά. Ένα αντικείμενο που δεν ήρθε ποτέ μάλιστα δεν ήταν από Κίνα αλλά από Γερμανία, οπότε υποπτεύομαι ότι υπεύθυνα για αυτό το χάλι είναι τα ελληνικά ταχυδρομεία και όχι τα κινέζικα.
Το ότι οι χαμένες παραγγελίες ήταν "ον δε γουέυ" κατά την περίοδο των εορτών ήταν μάλλον... στρατηγικό σφάλμα.
andreastwin
06/02/2020, 17:25
Μήπως έχει κανείς πρόβλημα με παραλαβές από ηΜπέη ή οπουδήποτε αλλού τελευταία; Από τα ψιλοπράγματα που έχω παραγγείλει με αναμενόμενη παραλαβή από αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα δεν ήρθαν ποτέ 3-4, δηλαδή περίπου τα μισά. Ένα αντικείμενο που δεν ήρθε ποτέ μάλιστα δεν ήταν από Κίνα αλλά από Γερμανία, οπότε υποπτεύομαι ότι υπεύθυνα για αυτό το χάλι είναι τα ελληνικά ταχυδρομεία και όχι τα κινέζικα.
Το ότι οι χαμένες παραγγελίες ήταν "ον δε γουέυ" κατά την περίοδο των εορτών ήταν μάλλον... στρατηγικό σφάλμα.
εδω ειναι το μεγαλο χαλη. βλαπω δικα μου να ειναι σε τελωνειο 15 μερες και καμια 10αρια απο αποθηκη σε αποθηκη.το καλο ειναι οτι εχω παρει τα λεφτα πισω, και τα πραγματα θα ερθουν καποια στιγμη, μεταξι αυτον και ενα καλοκαιρινο μπουφαν μοτο το οποιο ηρθε, καλοριζικο μου, το τσαμπα ειναι ποιο ωραιο.
εδω ειναι το μεγαλο χαλη. βλαπω δικα μου να ειναι σε τελωνειο 15 μερες και καμια 10αρια απο αποθηκη σε αποθηκη.το καλο ειναι οτι εχω παρει τα λεφτα πισω, και τα πραγματα θα ερθουν καποια στιγμη, μεταξι αυτον και ενα καλοκαιρινο μπουφαν μοτο το οποιο ηρθε, καλοριζικο μου, το τσαμπα ειναι ποιο ωραιο.
Εμένα αποκλείεται να είναι στο τελωνείο διότι μιλάμε για μικροπράγματα του πεντάευρου, το πολύ. Το tracking που δίνουν οι Κινέζοι γενικά δείχνει στο γάμο του Καραγκιόζη, ασχέτως αφίξεως ή μη. Ούτως ή άλλως, αν κάτι τελικά μου έρθει και έχω πάρει επιστροφή το ξαναπληρώνω, αλλά σπάνια μου τυχαίνει.
andreastwin
06/02/2020, 21:28
Εμένα αποκλείεται να είναι στο τελωνείο διότι μιλάμε για μικροπράγματα του πεντάευρου, το πολύ. Το tracking που δίνουν οι Κινέζοι γενικά δείχνει στο γάμο του Καραγκιόζη, ασχέτως αφίξεως ή μη. Ούτως ή άλλως, αν κάτι τελικά μου έρθει και έχω πάρει επιστροφή το ξαναπληρώνω, αλλά σπάνια μου τυχαίνει.
ανεξαρτητα απο την αξια του αντικειμενου περνανε ολα τελωνειο. γ'ιαυτο γινετε τις τανασπου σε τελωνεια.
Coyote.V
06/02/2020, 21:50
Εμένα έχουν σταματήσει να έρχονται από το καλοκαίρι... βαρέθηκα να κάνω αναφορές ότι δεν ήρθαν και να μου γυρνάνε τα χρήματα, σταμάτησα και εγώ να ψωνίζω από Κίνα, μη νομίζουν ότι το κάνω και επίτηδες.
Ελπιζω να μην ισχυει.
Από την Δευτέρα που μας πέρασε (3/2/2020) έχω στα χέρια μου έγγραφο από τα ΕΛΤΑ με ημερομηνία 20/1/202 ότι αλλάζουν τις χρεώσεις για δέματα ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκών χωρών... Με λίγα λόγια λένε ότι τα δέματα ( εκτός ευρωπαϊκών χωρών) που θα μπαίνουν τελωνείο ΑΣΧΕΤΑ αν είναι πάνω η κάτω από 22€ που είναι η ατέλεια, χρεώνονται με 15€.
https://coupondealer.gr/hints-tips/47333/
edit: Μαλλον με την ελπιδα θα μεινω.
https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/%CE%A4%CE%B9%CE%BC_%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%A4%CE%AD%CE%BB%CE%B7_%CE%95%CE%BA%CF%84% CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D_02_2020.pdf
Ελπιζω να μην ισχυει.
https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/%CE%A4%CE%B9%CE%BC_%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%A4%CE%AD%CE%BB%CE%B7_%CE%95%CE%BA%CF%84% CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D_02_2020.pdf
κουλη δε θελατε...:bawl:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/02/2020, 05:50
Από τα δέκα μικροπράγματα που έχω ψωνίσει από Κίνα το ένα μόνο δε μου ήρθε ποτέ και αυτό επικοινώνησα με τον πωλητή και πήρα τα λεφτά μου πίσω. Τα υπόλοιπα 9 μου ήρθαν με καθυστέρηση 2μιση μηνών.
Κάνε λίγο υπομονή.
Τώρα όσο αφορά το δεματακι από Γερμανία δε ξέρω τι να σου πω...
doctoras
07/02/2020, 06:27
ψιλομπλιμπλικια αγοράζω απο ebay απο 1-10ευρώ, περίμενω παραγγελίες απο Νοεμβ.'19 με παράδοση τέλη Ιανουαρίου '20. Απο τα δέκα πραγματούδια παρέλαβα το ένα. Καθε μέρα και αφού λίγει ο χονος παράδοσης κάνω αίτηση για refund, μου επιστρέφονται τα λεφτά αλλά αγοράζω κάτι που δεν παραλαμβάνω ποτέ...
Από αυτά που ρώτησα και έμαθα, το πρόβλημα έγκειται στην αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ. Κλείνουν καταστήματα ελτα αβέρτα αν το προσέξατε, έχουν να κάνουν προσλήψεις μονίμων ταχυδρόμων πάνω απο δέκα χρόνια, αντιθέτως δουλεύουν με συμβασιούχους και μερικής απασχόλησης.
Από ότι μου είπαν, θέλουν να τους κάνουν είδος courier μεταφοράς δεμάτων και τις υπόλοιπες υπηρεσίες να σπάσουν σε άλλες συναλλαγματικές υπηρεσίες.
Πάνω σε ολη αυτή την αναμπουμπούλα μέχρι να έρθει κάτι οριστικό, υπάρχουν υποψίες οτι "ενδιαφέροντα" δεματάκια απο κινα χωρίς δεσμεύσεις tracking number κλπ να γίνονται γιάχμα
doctor_john
07/02/2020, 08:25
Ελπιζω να μην ισχυει.
Όσο δεν αντιδρούμε τόσο θα μας αρμέγουν, είναι απλά τα πράγματα.
Προσλαμβάουν κόσμο με εξεφτελιστικούς μισθούς για να είναι ευκολοπούλητα τα ΕΛΤΑ
και χρεώνουν την διαδικασία όσο οι μεταφορικές για να δείχνουν κέρδη.
Η ιστορία με το 15 ευρώ θα περάσει απο ότι φαίνεται . Ebay ψωνίζω χρόνια και για ψιλολόγια που δεν θα βρεις Ελλάδα εύκολα είναι ότι πρέπει . Ευτυχως ακόμα για πιο σοβαρές αγορές τα μεγάλα κινεζομάγαζα τύπου Banggood , και Gearbest εχουν ακόμα μεθόδους αποστολής που παρακάμπτουν τους τελώνηδες μέσω τρίτων ευρωπαικών αγορών . Για πόσο ακόμα δεν ξέρω .
Η ιστορία με το 15 ευρώ θα περάσει απο ότι φαίνεται.
Διάβασες κάτι σχετικό; Υπήρξε καμία εξέλιξη;
o_gavros
07/02/2020, 10:16
Εξαιρετικά πραγματάκια αυτά που συμβαίνουν.
Όχι μόνο η παλιά καλή δοκιμασμένη συνταγή υποτίμησης της αξίας μιας υπηρεσίας, επανέρχεται στο προσκήνιο, αλλά αρχίζει και δουλεύει και ένα απο τα πλέον αρκουδιάρικα χαρακτηριστικά μας (το ψείρισμα)...
Και εις χειρότερα! #όλοι μαζί μπορούμε! #κουληςπαρασιεμπρε!
(αυτοπςςςς για τα χασταγκ)
Με τα κατασχεμένα ατμιστικά προιόντα να δεις τι έγινε το διάστημα που απαγορεύτηκε η εισαγωγή αλλά ο κόσμος δεν το γνώριζε ακόμα ή το ρίσκαρε.
Ευτυχως ακόμα για πιο σοβαρές αγορές τα μεγάλα κινεζομάγαζα τύπου Banggood , και Gearbest εχουν ακόμα μεθόδους αποστολής που παρακάμπτουν τους τελώνηδες μέσω τρίτων ευρωπαικών αγορών . Για πόσο ακόμα δεν ξέρω .
Αν το προϊόν είναι από Κίνα, και μέσω υπόλοιπης Ευρώπης να έρθει μπορεί να φάει άνετα τελωνείο (παθών). Αν πάρεις από κινεζομάγαζο με αποθήκη εντός Ευρώπης, όπου η τιμή είναι κάπως υψηλότερη, νομίζω ότι ισχύει αυτό που γράφεις.
Εν τω μεταξύ, το σπαστικό με τις επιστροφές χρημάτων είναι ότι αν ψωνίσω από listing που δεν είναι σε ευρώ, η τράπεζα την προμήθεια για τη μετατροπή συναλλάγματος την κρατάει. Ψίχουλα μεν, αλλά να πληρώνεις κερατιάτικα τις τράπεζες χωρίς λόγο δε λέει.
Τέλος και οι αγορές από Κίνα . Σε λίγο θα περνάνε όλα τελωνείο (ακόμα και το καλωδιάκι του 1ε) και θα τρώμε ταρίφα 15ε επειδή ασχολήθηκε ο υπάλληλος .
Ηδη έχουν παραλάβει αρκετοί με το +15ε δεματάκια διότι είναι από 1/2/2020.
Με τις υγείες μας !
https://gr.gizchina.com/2020/02/06/agores-apo-kina-extra-chreosi-15e-se-ola-ta-teloneiakos-eleythera/?fbclid=IwAR2mw_mhk7m7jRB3gi1Z9srTwC9Jnq43MeqyB8X52a7XXAZz1jZDXPryosE
doctor_john
07/02/2020, 13:51
Αρχή είναι φίλε, όχι τέλος. Το να κτυπάει το κράτος τους ιδιώτες είναι ένας καλός λόγος να εναντιωθείς.
Τα χρηματα που μας κλέβουν θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τα ανακτήσουμε.
Αυτό σημαίνει πως η δικαιολογία "μικρή διαφορά" για να αποφύγουμε αγορές απο εξωτερικό, πάει περίπατο
και πέρνει την θέση της η οργάνωση και η δρομολόγηση κάθε ανάγκης αποκλειστικά απο έξω.
DrIoannis
07/02/2020, 14:12
...και εγώ περιμένω 3 μήνες δεματάκια και δεν έχει έρθει κανένα από τα 3 που περιμένω. Τι να πω...
DRAKONET
07/02/2020, 14:27
κουλη δε θελατε...:bawl:
Και αυτος πατησε πανω σε υπουργικη αποφαση του δεκεμβριου 2016
Ο τσιπρας ειχε παει στο πεκινο τον ιουλιο του 2016....
Τοτε ετυχε και βρεθηκα στην οδο απελου στην αθηνα που ειναι τα κεντρικα ΕΛ.ΤΑ τους
προκειμενου να δω καποιον φιλο που ειναι εκει..
και ειχε ακουστει οτι θα γινει μια συμφωνια με την κινα για δασμους σε πακετα απο κινα.
ΕΤΣΙ πριν ακομη το παρουμε χαμπαρι 7 του μηνα εγιναν εκλογες....11 εγινε συνεδριαση στα ΕΛ.ΤΑ....12 βγηκε η αποφαση !
Γιατι ειμαστε ζαλισμενοι απο τις εκλογες ..:facepalm:
Είναι ωραίο πάντως να ξέρεις ότι ασχέτως του τι κυβέρνηση ανεβαίνει, η χώρα σε κάποια πράγματα διατηρεί απαρέκκλιτα τη νοοτροπία της τριτοκοσμικής σοσιαλιστικής μπανανίας. Νοιώθεις μιαν ασφάλεια ένα πράμα.
DRAKONET
07/02/2020, 14:40
Απο την αλλη οτι εχω παραγγειλει εχει ερθει κανονικα..
παρελαβα πριν μια εβδομαδα...και παρελαβα σημερα παλι.
Πιθανολογω οτι κατι παντοφλες και κατι μπλουζες που παρηγγειλα επειδη τα σκαναρουν σε Χ RAY δεν θα τα χρεωνουν
τωρα ενα διπλο σταντ που περιμενω θα δειξει!
Σιγουρα ομως οταν κανεις αγορες απο εξωτερικο στελνεις το (δανεικο μας) χρημα στο εξωτερικο δημιουργωντας μια τρυπα (εστω μικρη) σε φορους που θα πληρωσεις εσυ και στην συνεχεια το καταστημα ΕΑΝ εκανες απο εδω την αγορα.
pdm και αγιος ο θεος,θα τη βρουν τη λυση οι κινεζοι,μη περιμενετε απο τους δικους μας.
Σιγουρα ομως οταν κανεις αγορες απο εξωτερικο στελνεις το (δανεικο μας) χρημα στο εξωτερικο δημιουργωντας μια τρυπα (εστω μικρη) σε φορους που θα πληρωσεις εσυ και στην συνεχεια το καταστημα ΕΑΝ εκανες απο εδω την αγορα.
Τα ίδια χρήματα πάνε έξω. Απλά δε δίνεις έξτρα στον Έλληνα έμπορο για να μπορέσει κι αυτός να κάνει μια δουλειά (και να έχεις κι εσύ υποστήριξη όταν η κινεζιά που πήρες κάνει μπουμ) και δεν πληρώνεις ΦΠΑ 24% και λοιπά κερατιάτικα που απαιτεί το κράτος για να μπορεί να χτίζει νοσοκομεία, σχολεία, να φτιάχνει πάρκα, δρόμους και γενικά να μας παρέχει τις υπηρεσίες μίας προηγμένης ευρωπαϊκής χώρας, τις οποίες έχουμε συνηθίσει. </sarcasm>
Edit: Ξαναδιαβάζοντας το δικό σου, μάλλον το ίδιο εννοούμε
doctoras
07/02/2020, 18:47
Το Άδωνι Γεωργιάδη που ειναι και υπουργός ανάπτυξης και επενγδύσεων, μα ΠΩΣ του ξεφυγε αυτο??
Αντε χεσε τους χομπιστες και απλους καταναλωτές, στην αγορα σημερα τα περισσότερα eshop μικρα-μεγαλα τροφοδοτούνται μαζικα απο προμηθευτές απο Κίνα. Τι σχεδιο επιχειρείν υπαρχει γι'αυτούς?
doctor_john
07/02/2020, 18:48
Ο έλληνας έμπορος που ξεκάθαρα έχει υποστεί απίστευτα βασανιστήρια τόσα χρόνια, δεν κουνάει, δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό
παρά προσπαθεί να ρεφάρει πιέζοντας όποιον βρει μπρος του, συνήθως τους υπαλλήλους του, μιας και νόμιζε πως αφήνοντας το στην τύχη
του, θα καεί το τσαρδί του γείτονα... τώρα χαιρετίσματα.
Και ας αφήσουμε την παραπληροφόριση πως τα "κινέζικα" κάνουν μπάου. Τα μόνα κινέζικα που κάνουν μπάου είναι αυτά που κάνουν εισαγωγή
οι επαγγελματίες ζητώντας την χαμηλή ποιότητα για να αντιμετοπίσουν το κράτος και την αγορά.
o_gavros
07/02/2020, 18:49
καπιταλισμός απ'τα Λιντλ θαρρώ λέγεται και η μπλε ομάδα τονε παίζει κυριολεκτικά στα δάχτυλα
καπιταλισμός απ'τα Λιντλ θαρρώ λέγεται και η μπλε ομάδα τονε παίζει κυριολεκτικά στα δάχτυλα
Είτε καπιταλισμός από τα Λιντλ όπως το βλέπεις εσύ, είτε σοσιαλισμός μπανανίας όπως το βλέπω εγώ (same difference πρακτικά), το ότι όλοι τονε παίζουν στα δάχτυλα και στο τσακίρ κέφι σε όλη την παλάμη, είναι εκ του αποτελέσματος το μόνο βέβαιο.
Το χειρότερο είναι ότι σε σχέση με το συνολικό μας χάλι, διυλίζουμε τον κώνωπα.
Και ας αφήσουμε την παραπληροφόριση πως τα "κινέζικα" κάνουν μπάου. Τα μόνα κινέζικα που κάνουν μπάου είναι αυτά που κάνουν εισαγωγή
οι επαγγελματίες ζητώντας την χαμηλή ποιότητα για να αντιμετοπίσουν το κράτος και την αγορά.
Μια χαρά κινέζικα αγοράζω κι εγώ (low voltage...), αλλά μερικά πράγματα όχι απλά κάνουν μπάου, σε παίρνουν και μαζί τους στον άλλο κόσμο. Οι συσκευές που εισάγονται νόμιμα πρέπει τουλάχιστον να περνάνε κάποια στοιχειώδη στάνταρ, έτσι και πάρεις ό,τι αγοράζουν οι Κινέζοι ή οι Λατινοαμερικάνοι οι πιθανότητες να καταλήξεις medium-rare δεν είναι και τόσο μικρές. Εδώ πολλές φορές κάνουν οικονομία στο χαλκό και δε βάζουν ούτε γείωση.
o_gavros
07/02/2020, 19:17
ρε κάνουμε συμφωνίες με τους τσιν τσονγκ, τους δώνουμε κώλο,λιμάνια,τρένα,την κόρη μας την παρδαλή,κάτι οικόπεδα στο χωριό, και δεν ξέρω και εγω τι άλλο, και μετά βαζουμε καπέλο στις αγορές απο τη χώρα τους.
Δεν παιζόμαστε :D, πάει η μαλακία σύννεφο και εμείς εκεί χάπατα, μούγκα. Δώστε μας πόνο!
(προφανώς δεν θέλω να την κάνω πολιτική αντιπαράθεση την κουβέντα)
doctor_john
07/02/2020, 21:05
Ε, προφανώς αν δεν ξέρεις τι χρειάζεσαι και πως να το διακρίνεις ή έχεις την λογική του "μειοδότη" την πατάς.
Δεν λέμε να κάνεις shopping therapy στην ανατολή, συζητάμε για πράγματα που γνωρίζεις - διαβάζεις κ.λπ.
Εισάγω μικροπράγματα μέχρι 500ε απο τις αρχές του '00, την πάτησα σε μπουφάν από καναδά όσον αφορά το χρώμα..
Σε εισαγωγές μηχανημάτων που έχω κάνει για εργοδότες μου, όχι απλά δεν την πάτησα, τα μηχανήματα είναι ξεκάθαρα
καλύτερης ποιότητας από γερμανικά, ελβετικά, ιταλικά που εισάγονται "επίσημα".
Υποστήριξη σε κανονικά αγγλικά, άμεσες αποστολές περιφερειακών και στις περιπτώσεις που χρειάζεται μηχανικός
του εργοστασίου παραγωγής για την εγκατάσταση, τα έξοδα ήταν λιγότερα απο του αντίστοιχου γερμανού...
Διευκρίνιση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
https://www.pttl.gr/elta-announcement-about-15-euros-on-orders-from-outside-eu/?fbclid=IwAR2fJTwi_pxHnvJvjo7onzCioIZ1gSwrF-lqWxMIw76XxiC4jGlJqxS1A8k
doctor_john
07/02/2020, 21:35
Όλο το μυστικό το λένε στις 2 τελευταίες γραμμές! Δίνουν τον εκτελωνισμο σε ιδιωτική επιχείριση παράσιτων!
Η άμεση απάντηση τους ένα πράγμα λέει: άμεσα κινήσεις εναντίον των ελτα μήπως και σώσουμε τον ιδιώτη.
doctoras
07/02/2020, 21:45
Οι τελευταίες 2 γραμμες δίνουν τον νομοθετη ακα κυβέρνηση
doctoras
07/02/2020, 21:52
Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού». Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.
Πως θα γνωρίζουμε εμεις οι καταναλωτές, σν το αντικείμενο που αγοράσαμε φέρει τελωνειακη διασαφηση??
.
Πως θα γνωρίζουμε εμεις οι καταναλωτές, σν το αντικείμενο που αγοράσαμε φέρει τελωνειακη διασαφηση??
...ζητάνε αποστολή τιμολογίου, απόδειξης paypal, τραπεζικής πράξης κτλ, από την τιμή αποφασίζουν...
// Β
Υποθέτω ότι ο τιμοκατάλογος είναι αυτός (https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf).
Έτσι όπως τον ερμηνεύω, αν το δέμα περάσει τελωνείο, ακόμα και αν τελικά κρίνουν ότι είναι ελεύθερο τελωνείου, ένα τρίευρο θα το σκάσεις.
Οπότε αν αγοράζεις ψιλοπράγματα γίνονται ασύμφορα, αν τα αγοράζεις μαζεμένα τρως ακόμα μεγαλύτερο χαράτσι γιατί πλέον δε θα θεωρούνται ελεύθερα τελωνείου.
doctoras
08/02/2020, 06:57
Υποθέτω ότι ο τιμοκατάλογος είναι αυτός (https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf).
Έτσι όπως τον ερμηνεύω, αν το δέμα περάσει τελωνείο, ακόμα και αν τελικά κρίνουν ότι είναι ελεύθερο τελωνείου, ένα τρίευρο θα το σκάσεις.
Οπότε αν αγοράζεις ψιλοπράγματα γίνονται ασύμφορα, αν τα αγοράζεις μαζεμένα τρως ακόμα μεγαλύτερο χαράτσι γιατί πλέον δε θα θεωρούνται ελεύθερα τελωνείου.
και εγώ αυτό καταλαβαίνω..
όπως και το οτι "αυτοί" αποφασίζουν πως θα χαρακτηρίσουν ενα δέμα απο τιμη κλπ δεν διασφαλίζει ούτε τον αγοραστή ούτε τον άμοιρο πωλητή τι πρέπει να κάνει για την επικείμενη πώληση αντικειμένου προς ελλάδα λόγο του μαμημένου και ασαφή τρόπου εισαγωγής δεμάτων στο ελτά(σε σχέση με τις κυβερνήσεις).
*Πρέπει να ασκηθεί πίεση απο τους επαγγελματίες προς τους πολιτικούς να το σηκώσουν το θέμα στην βουλή να δω τι θα απαντήσουν οι "υπέρμαχοι" του επιχειρείν
όλες οι απαντήσεις... :rtr:
(https://www.angroid.gr/android-tutorials/terastia-allagi-diavaste-oposdipote-apostoles-apo-kina-kai-teloneio-nea-provlimata-nees-lyseis)
https://www.angroid.gr/android-tutorials/terastia-allagi-diavaste-oposdipote-apostoles-apo-kina-kai-teloneio-nea-provlimata-nees-lyseis
Αλλού πάντως διαβάζω πως το 15ευρο δεν θα πηγαίνει στο κράτος σαν ''φόρος'' αλλά στα ταμεία των ΕΛΤΑ,ότι είναι δικιά τους απόφαση και όχι του τελωνείου.
"Επιβολή Τέλους Εκτελωνισμού στα ταχυδρομικά αντικείμενα, τα οποία απελευθερώνονται Ατελώς οπό τις Τελωνειακές Aρχές.
Τα ταχυδρομικά αντικείμενα προσκομίζονται στο Τελωνείο, όπου κατά το στάδιο της διαλογής τους διαχωρίζονται από τους τελωνειακούς υπαλλήλους τα «ελεύθερα» αντικείμενα από αυτά που θα υποβληθούν στο Τελωνείο (σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας).
Με βάση τις παραπάνω Αποφάσεις και σε συνδυασμό με την 1.1.2/13499/011.03/12-07-2019 Απόφαση Δ.Σ., όλα τα αντικείμενα που επιλέχθηκαν από τους τελωνειακούς υπαλλήλους, να προσκομισθούν στο Τελωνείο και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απελευθερώθηκαν, χωρίς την επιβολή δασμών ή φόρων, θα επιβαρύνονται, με το Ειδικό
Τέλος Εκτελωνισμού, το οποίο ορίζεται σε 15 ευρώ, (12,10 € + ΦΠΑ).
Το τέλος αυτό θα καλύπτει τα διαχειριστικά κόστη των ΕΑΤΑ για την υλοποίηση της προβλεπόμενης -βάσει της προαναφερόμενης ΚΥΑ- τελωνειακής διαδικασίας.
Τα αντικείμενα αυτά θα φέρουν επικολλημένη τη συνήθη κίτρινη ετικέτα του Γραφείου Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων (Γ.Ε.Τ.Α.), όπου στο πεδίο «Τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό» θα εμφανίζεται μόνο το ποσό του «Τέλους Εκτελωνισμού» που πρέπει να εισπραχθεί''
Τα τελωνεια δεν ανηκουν στο κρατος εδω και χρονια αλλα στην ααδε
lleonidas
14/02/2020, 14:27
Έχουμε νέα (https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-apo-kina-den-ishysei-haratsi-elta-teloneio) .
doctoras
14/02/2020, 14:39
Με την εγκύκλιο ορίζεται ότι δεν θα εισπράττονται τα 15 ευρώ για τα δέματα από Κίνα που φέρουν πράσινο αυτοκόλλητο μηδενικής διασάφησης. Για το θέμα αναμένεται να εκδοθεί νέα διευκρινιστική ανακοίνωση από τα ΕΛΤΑ. Να σημειωθεί ότι εξηγήσεις από τα ΕΛΤΑ ζήτησε και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-apo-kina-den-ishysei-haratsi-elta-teloneio
Απο ταιβάν, ταιλάνδη, χονκ κονκ, βιετναμ κλπ κλπ????
(και μαμώ τις διευκρινήσεις)
Έχουμε νέα (https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-apo-kina-den-ishysei-haratsi-elta-teloneio) .
Τίποτα δεν έχουμε. Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Αν δε φύγει αυτό..
"Προσοχή: Στα αντικείμενα που επιλέγονται από τις Τελωνειακές Αρχές για περαίτερω έλεγχο αλλά φέρουν τελωνειακή διασάφηση με μηδενικούς φόρους και δασμούς, το τέλος εκτελωνισμού ορίζεται σε 15 ευρώ".
https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/4_%CE%A4%CE%B9%CE%BC_%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%A4%CE%AD%CE%BB%CE%B7_%CE%95%CE%BA%CF%8 4%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D_02_2020.pdf
Δεν αλλάζει τίποτα.
Εκεί που σου έλεγε θα χρεώνω 15 ευρώ σε όσα δέματα ελέγχω, ακόμα κι αν είναι κάτω των 22 ευρώ, τώρα σου λέει οτι δε θα χρεώνω 15 ευρώ στα δέματα κάτω των 22 ευρώ, εκτός κι αν τα ελέγξω! :lol: Όχι Γιάννης, Γιαννάκης!
Εκτός και αν δε καταλαβαίνω κάτι σωστά.
Coyote.V
14/02/2020, 15:22
Αν γίνει έλεγχος σε κάτω τω 22€ και ισχύει τότε θα πληρώσεις μόνο 3€.
Καλά τόσες μέρες τι συζητάτε;
Χθες παρέλαβα δεματακι με είδη για... Σκύλους :D (δεν θέλω σχόλια, δεν έβρισκα αντίστοιχα εδώ και η συμβία απειλούσε με τσόκαρο αν δεν τα έκανα παραγγελία :cry: )
Ήρθαν κανονικά στην πόρτα μου χωρίς να δώσω μια. Κόστος όλες της παραγγελίας, 25 κάτι ευρώ.... (Η παραγγελία έγινε πριν 20 μέρες, Κίνα μεριά)
Χθες παρέλαβα δεματακι με είδη για... Σκύλους :D (δεν θέλω σχόλια, δεν έβρισκα αντίστοιχα εδώ και η συμβία απειλούσε με τσόκαρο αν δεν τα έκανα παραγγελία :cry: )
Ήρθαν κανονικά στην πόρτα μου χωρίς να δώσω μια. Κόστος όλες της παραγγελίας, 25 κάτι ευρώ.... (Η παραγγελία έγινε πριν 20 μέρες, Κίνα μεριά)
Πώς τον λένε τον σκύλο;
Κορονοιο;
doctor_john
14/02/2020, 17:37
Περιμένω μια κεφαλή εκτυπωτή που έπρεπε να είχε έρθει μέχρι τις 7/2 με βάση το email επαλήθευσης του ebay.
Tι μπορώ να κάνω για να επιστραφεί το ποσό; καταγγελεία της αγοράς στο ebay ή στο paypall;
Περιμένω μια κεφαλή εκτυπωτή που έπρεπε να είχε έρθει μέχρι τις 7/2 με βάση το email επαλήθευσης του ebay.
Tι μπορώ να κάνω για να επιστραφεί το ποσό; καταγγελεία της αγοράς στο ebay ή στο paypall;
Στο περίπου γιατί είμαι σε κινητό: από eBay πας στις αγορές σου, επιλέγεις ότι δε σου έχει έρθει και επικοινωνείς με τον πωλητή μέσω της φόρμας, επιλέγοντας ότι θέλεις refund. Το eBay ανοίγει αυτόματα case και αν δεν απαντήσει ο πωλητής εντός τριών ημερών, αναλαμβάνει αυτό.
Σημ: μου ήρθε χθες πακετάκι που είχα πληρώσει 03/11, οπότε μάλλον τα ελτα έχουν χάσει τη μπάλα από τον όγκο αποστολών.
SeniorCanardo
14/02/2020, 18:37
Περίμενε αν θες λίγο ακόμα, είδα προχθές σημείωση στο μπεή που έλεγε ότι πιθανότατα να υπάρχουν καθυστερήσεις στα πακέτα από Κίνα.
Και γω περιμένω πράγματα που είχαν καταληκτική ημερομηνία παράδοσης 09/02 και ακόμα "νάδα".
Επίσης όταν πέρασα χθες τυχαία κατά τις 14.00 από το ταχυδρομείο, μέσα γίνονταν χαμός από κόσμο, πράγμα παράδοξο γιατί το μεγάλο "ντου" γίνεται συνήθως πιο νωρίς.
Μάλλον με τις εξυπνάδες τους και με λίγο από κορωναϊό έχει γίνει υπερ-μπάχαλο.
doctor_john
14/02/2020, 19:21
Ευχαριστώ παιδιά, θα περιμένω λίγο ακόμα μιας και το αντικείμενο είναι άχρηστο για τον περισσότερο κόσμο
και ίσως κινδυνεύει λιγότερο να κλαπεί.
doctoras
14/02/2020, 21:25
Περίμενε αν θες λίγο ακόμα, είδα προχθές σημείωση στο μπεή που έλεγε ότι πιθανότατα να υπάρχουν καθυστερήσεις στα πακέτα από Κίνα.
Και γω περιμένω πράγματα που είχαν καταληκτική ημερομηνία παράδοσης 09/02 και ακόμα "νάδα".
Επίσης όταν πέρασα χθες τυχαία κατά τις 14.00 από το ταχυδρομείο, μέσα γίνονταν χαμός από κόσμο, πράγμα παράδοξο γιατί το μεγάλο "ντου" γίνεται συνήθως πιο νωρίς.
Senior εχουν κλείσει πολλα καταστήματα ελτα, απο εδω και στο εξής θα παιζει λιγο τσίρκο-κατασταση
christoi
15/02/2020, 11:29
Senior εχουν κλείσει πολλα καταστήματα ελτα, απο εδω και στο εξής θα παιζει λιγο τσίρκο-κατασταση
Ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούν (τύπου να υπάρχουν φυσικά μέρη που αφήνουν τα δέματα και μπαίνεις με εφαρμογή στο κινητό και σου δίνει τα δικά σου μόνο με 24ωρη λειτουργία), αλλά δεν πρόκειται να γίνει, οπότε η λύση είναι μία... (https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNT4EJrIFw2RVkfG98KVx_b0iKuJpQ%3A1581762417419&source=hp&ei=ccdHXtPdFqW7gweJvZawDw&q=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B5%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BC %CE%BF%CE%BD%CE%B7&oq=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B5%CF%82+&gs_l=psy-ab.1.4.0i203l10.477.3169..7300...1.0..0.118.1089.0j10......0....1..gws-wiz.......0j35i39j35i39i19.I_NfhoVv9eQ)
Περιμένετε ακόμα λίγες μέρες, κι εγώ περίμενα ένα παπαρακι για την μπαταρία της κουζίνας, καθυστέρησε 9 μέρες πάνω από την εκτιμώμενη ημερομηνία.
Την ημέρα που επικοινώνησα μαζί τους (και μου απάντησαν άμεσα....) Ήρθε η ειδοποίηση από τα ΕΛΤΑ να πάω να το παραλάβω καθώς δεν με βρήκαν σπίτι (σπίτι ήμουν, δεν ακούω τα κουδούνια....:lol: )
lleonidas
18/02/2020, 00:50
«Ανακοίνωση Ελληνικών Ταχυδρομείων»
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη.
Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22€). Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείo.
Aπό τη σελίδα των ΕΛ.ΤΑ. στο fb.
Καλημέρα κύριοι,
θέλω να αγοράσω ένα φανάρι μτχ για το Tuono από USA. Ο πωλητής είναι ιδιώτης και μάλλον συνεννοήσιμος. Ήθελα να ρωτήσω αν πιάνουν ακόμα κόλπα "send as gift" ή αν του πω να μου βάλει μικρή αξία στο αντικείμενο ώστε να μην με γδάρουν στο τελωνείο.
Μερσί.
venzinas7
25/04/2020, 09:48
Κοιτα το "κολπακι" που πιανει σχεδον παντα σε αγορες απο κινα ειναι να σπασεις το ποσο σε 2 μερη! Η μια αποδειξη απο paypal να ειναι λιγο κατω απο 22 ευρω και η αλλη το υπολουπο ποσο! Οταν σταματησει τελωνειο κ σου ζητησουν αποδειξη μεσω email στελνεις αυτην που ειναι τα 22 ευρω! Εχω κανει πολλες αγορες ετσι! Βεβαια το θεμα ειναι να μην το παρακανεις! Μην φερεις κανα τανκ και δωσεις αποδειξη 22 ευρω, θα το ψιλιαστουν!
Η ένδειξη "δώρο" δεν πρέπει να πολυπιάνει πάντως. Φίλη από Κορέα έστειλε δώρο δηλώνοντας την πραγματική τιμή (περίπου 100€) και το πλήρωσα χρυσό στην παραλαβή. Νομίζω υπολόγισαν και τα μεταφορικά στο συνολικό κόστος οι παλιο#@!&%€$
Ευχαριστώ παιδιά, θα περιμένω λίγο ακόμα μιας και το αντικείμενο είναι άχρηστο για τον περισσότερο κόσμο
και ίσως κινδυνεύει λιγότερο να κλαπεί.
Άνοιξε εσύ case να υπάρχει και περίμενε όσο θέλεις