PDA

View Full Version : Περί καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους.(2 threads σε 1)

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ichigo
31/08/2010, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
εγω ΘΕΛΩ να εφαρμοστει το μετρο.

;)

Εγώ να δεις!! Εκτός του ότι βρωμοκοπάς όταν βγαίνεις από τα club/καφέ έχεις και ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο δε σε σέβεται κανένας. Περιμένω πως και πως ναδω τι θα γίνει αύριο!! :smokin:

devil's animal
31/08/2010, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
λοιπόν...

απο 50-150 το πρόστιμο σε παραβάτες καπνιστές. Μάλιστα αν "αντισταθούν" σε ελεγκτές υπάρχει διαδικασία ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ-ΣΥΛΛΗΨΗΣ!!! Το πρόστιμο βεβαιώνεται και αποστέλλεται στην εφορία του παραβάτη. :a21:

Απο 500-10000 ευρώ το πρόστιμο σε καταστήματα που αν γίνουν και υπότροποι ΧΑΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ απο μερικές μέρες εώς και οριστικά!!!!

θα φτανει, ακουσα στην τηλεοραση, και τα 200? αν προκειται για κλειστο χωρο δημοσιας υπηρεσιας...

τρέλα θα ειναι!!
:a46: :a46: :a30: :a30: :a46: :a46:

posnightmist
31/08/2010, 12:25
Το μέτρο θα εφαρμοστεί γι' αυτό: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=163406

Είναι πολλά τα λεφτά...

alres
31/08/2010, 12:43
θα γυρίσει κάποια στιγμή...
και το επόμενο τρισμέγιστο κακό που απειλεί την κοινωνία, θα είναι το να φτύνεις στο δρόμο, να μην πετάς το χαρτάκι στο καλαθάκι, το ότι κοιτάξες με gay υφος τον διπλανό σου στο φανάρι και δεν έπρεπε...

Και ο μηχανισμός που τώρα όλοι χειροκροτάνε θα τους σημαδέψει και αυτούς, είτε οικονομικά είτε αλλιώς.

Γιατί έτσι και αλλιώς ο μηχανισμός δεν καίγεται για την υγεία κανενός, ο μηχανισμός καίγεται για την κοινωνική νομιμοποίησή του και κάτι παρόμοια ψιλοπράγματα.

Όταν κανείς χειροκροτάει τους μηχανισμούς που σημαδεύουν κάποιους "κακούς", ας είναι σίγουρος, κάποια στιγμή θα βρεθεί μόνος απέναντι στους μηχανισμούς. Και αυτό, ναι, μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Εδώ συντελείται με πειραματισμούς, αλλά με σταθερά βήματα μια τρομακτική αλλαγή του προτύπου της κοινωνικότητας, που ξέραμε, ότι σκατά και αν κουβαλούσε.

Η μαλακία είναι ότι η ρουφιανιά και η στενομυαλιά θα υπάρχουν και στο νέο μοντέλο.
Δεν είναι για χειροκροτήματα η φάση, είναι για κλάματα.

Αλλά το κλάμα θα πέσει όταν εντελώς αθώοι και ανυποψίαστοι συνειδητοποιήσουμε ότι η κάνη που σημάδευε λίγο πιο πέρα, τώρα είναι πάνω απ τα μοναδικά ήσυχα αθώα κεφάλια μας.

όλες οι δικαιολογίες και τα "θετικά" και τα πίτσι πίτσι και τι καλά που δεν θα μυρίζουν τα ρούχα μου και λοιπές πίπες, δεν θα είναι καθόλου φτηνά...στο μέλλον

προς το παρόν οι φανατικοί αντικαπνιστές ας χαρούν τον καθαρό αέρα

devil's animal
31/08/2010, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
και το επόμενο τρισμέγιστο κακό που απειλεί την κοινωνία, θα είναι το να φτύνεις στο δρόμο, να μην πετάς το χαρτάκι στο καλαθάκι, το ότι κοιτάξες με gay υφος τον διπλανό σου στο φανάρι και δεν έπρεπε...

περπαταω και φτυνω στο πεζοδρομιο που παιζει το παιδι σου με την μπαλα του. η μπαλα περναει πανω απο την ροχαλα και μετα την πιανει το παιδι σου. σ'αρεσει? επισης τι προβλημα εχεις με την καθαριοτητα και το να πετονται τα απορριματα εκει που πρεπει και οχι κατω?

Και ο μηχανισμός που τώρα όλοι χειροκροτάνε θα τους σημαδέψει και αυτούς, είτε οικονομικά είτε αλλιώς.

Γιατί έτσι και αλλιώς ο μηχανισμός δεν καίγεται για την υγεία κανενός, ο μηχανισμός καίγεται για την κοινωνική νομιμοποίησή του και κάτι παρόμοια ψιλοπράγματα.

λογω της κοινωνιας εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει οσον αφορα τα επιτευγματα. επισης οι νομοι και οι μηχανισμοι διασφαλιζουν το να κινουμαστε ολοι σε ενα καλυτερο περιβαλλον. αν ηταν αλλιως θα ειμασταν ολοι μονολυκοι και θα ξεσκιζαμε οποιονδηποτε αλλο μπορουσαμε μεχρι να μας ξεσκισουν και εμας καποια στιγμη

Όταν κανείς χειροκροτάει τους μηχανισμούς που σημαδεύουν κάποιους "κακούς", ας είναι σίγουρος, κάποια στιγμή θα βρεθεί μόνος απέναντι στους μηχανισμούς. Και αυτό, ναι, μπορεί να πάει πολύ μακριά.

εχεις την εντυπωση οτι μονο οι κανπιστες εχουν βρεθει απεναντι στον μηχανισμο?κανεις αλλος?

Εδώ συντελείται με πειραματισμούς, αλλά με σταθερά βήματα μια τρομακτική αλλαγή του προτύπου της κοινωνικότητας, που ξέραμε, ότι σκατά και αν κουβαλούσε.

ποιο ηταν το προτυπο ρε φιλε της κοινωνικοτητας? να καπνιζει ο καθε ενας ενοχλωντας τον διπλα του?

Η μαλακία είναι ότι η ρουφιανιά και η στενομυαλιά θα υπάρχουν και στο νέο μοντέλο.
Δεν είναι για χειροκροτήματα η φάση, είναι για κλάματα.

Αλλά το κλάμα θα πέσει όταν εντελώς αθώοι και ανυποψίαστοι συνειδητοποιήσουμε ότι η κάνη που σημάδευε λίγο πιο πέρα, τώρα είναι πάνω απ τα μοναδικά ήσυχα αθώα κεφάλια μας.

όλες οι δικαιολογίες και τα "θετικά" και τα πίτσι πίτσι και τι καλά που δεν θα μυρίζουν τα ρούχα μου και λοιπές πίπες, δεν θα είναι καθόλου φτηνά...στο μέλλον

π0υτανα εξαρτηση που αλλους του ανεβαζεις στα ουρανια και αλλους τους ριχνεις στα ταρταρα... :rolleyes:

sergiosm
31/08/2010, 13:38
και το επόμενο τρισμέγιστο κακό που απειλεί την κοινωνία, θα είναι το να φτύνεις στο δρόμο, να μην πετάς το χαρτάκι στο καλαθάκι,

Κάτσε για να καταλάβουμε δηλαδή.
Όποιος φτύνει,
πετάει σκουπίδια
είναι ... ελεύθερος από μηχανισμούς;

το ότι κοιτάξες με gay υφος τον διπλανό σου στο φανάρι και δεν έπρεπε..

αυτό δεν το σχολιάζω, γιατί ούτε καν το κατάλαβα

Και για οικονομία και μόνο να το κάνει ο ... μηχανισμός εμένα μου αρκεί.
Όσα λεφτά γλιτώσουμε από τους καρκίνους που θα μειωθούν καλά είναι.

Δεν πρόκειται για "κακούς" πρόκειται για ορισμένους (όχι όλους) από τους καπνιστές που δεν σέβονται τον μη καπνιστή.

Σωστά πάμε επιτέλους να γίνουμε άνθρωποι και μας φαίνεται περίεργο

γιατί;;;

οι απλοί μη καπνιστές να τον χαρούν;;;;

alres
31/08/2010, 13:50
όταν λέω πρότυπο κοινωνικότητας δεν το εννοώ με ηθικό πρόσημο, το εννοώ ως όρο που περιγράφει κοινωνικές σχέσεις, καλές -κακές οτιδήποτε. ΔΗλαδή οτιδήποτε περιλάμβανε αυτό.

""όλες οι δικαιολογίες και τα "θετικά" και τα πίτσι πίτσι και τι καλά που δεν θα μυρίζουν τα ρούχα μου και λοιπές πίπες, δεν θα είναι καθόλου φτηνά...στο μέλλον""

γιατί βλέπεις το σημαίνον και δε βλέπεις το σημαινόμενο που έλεγε και μια ψυχή. Δηλαδή, βλέπεις ένα τίτλο-ένα μέτρο-μια φωτοβολίδα-ένα οτιδήποτε και λες ένα ξερό ναι ή ένα ξερό όχι, δίχως να εξετάζεις τα γύρω γύρω.
Ε πως να στο πω, αυτοί που έφτιαξαν αυτόν το νόμο, δεν είχαν στο μυαλό τους αυτό που προβάλλεται ως επιχείρημα υπερ της απαγόρευσης. Μην τρελλαθούμε...Για να λαικίσω κιόλας σιγά μη χέστηκαν οι κρατούντες για τα πνευμόνια σου. Για κάποια άλλα καίγονται και σκοπίμως όλοι κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Δεν είναι συνομωσιολογία.

Τα γύρω γύρω είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά είναι το θέμα

MitsosNaked
31/08/2010, 15:29
Πάντως(νομίζω πως το έχω ξαναπεί) άν και καπνιστής, ΘΕΛΩ να εφαρμοστεί το μέτρο.

tifoefs
31/08/2010, 15:38
21 σελιδες και η φασολαδα βραζει ἡ ψηνεται τελικα ;;

λυσσαξαμε στη νηστεια !

:uplate: :uplate:

sergiosm
31/08/2010, 15:41
... γιατί βλέπεις το σημαίνον και δε βλέπεις το σημαινόμενο ...

αυτοί που έφτιαξαν αυτόν το νόμο, δεν είχαν στο μυαλό τους αυτό που προβάλλεται ως επιχείρημα υπερ της απαγόρευσης. ...Για κάποια άλλα καίγονται και σκοπίμως όλοι κάνουν πως δεν τα βλέπουν.

Δεν μας λες και εμάς:

ποιο είναι το ... σημαινόμενο;

τί είχαν στο μυαλό τους;

γιατί καίγονται;

και

ποια είναι τα γύρω γύρω;

Cpt. Haddock
31/08/2010, 17:06
μπλα μπλα μπλα μπλα

:rolleyes:

devil's animal
31/08/2010, 17:32
όταν λέω πρότυπο κοινωνικότητας δεν το εννοώ με ηθικό πρόσημο, το εννοώ ως όρο που περιγράφει κοινωνικές σχέσεις, καλές -κακές οτιδήποτε. ΔΗλαδή οτιδήποτε περιλάμβανε αυτό.

""όλες οι δικαιολογίες και τα "θετικά" και τα πίτσι πίτσι και τι καλά που δεν θα μυρίζουν τα ρούχα μου και λοιπές πίπες, δεν θα είναι καθόλου φτηνά...στο μέλλον""

γιατί βλέπεις το σημαίνον και δε βλέπεις το σημαινόμενο που έλεγε και μια ψυχή. Δηλαδή, βλέπεις ένα τίτλο-ένα μέτρο-μια φωτοβολίδα-ένα οτιδήποτε και λες ένα ξερό ναι ή ένα ξερό όχι, δίχως να εξετάζεις τα γύρω γύρω.
Ε πως να στο πω, αυτοί που έφτιαξαν αυτόν το νόμο, δεν είχαν στο μυαλό τους αυτό που προβάλλεται ως επιχείρημα υπερ της απαγόρευσης. Μην τρελλαθούμε...Για να λαικίσω κιόλας σιγά μη χέστηκαν οι κρατούντες για τα πνευμόνια σου. Για κάποια άλλα καίγονται και σκοπίμως όλοι κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Δεν είναι συνομωσιολογία.

ρε κομμαντο, πολυ Λιακοπουλο βλεπεις...:rolleyes:

ναι θα μας υποταξουν με τσιπακια και η καθολικη απαγορευση του καπνισματος γινεται γιατι επηρεαζει ο καπνος τον δορυφορο...:dizzy:

teo_85
31/08/2010, 19:01
ηρθε η ωρα να μπουμε και εμεις σε αυτο το τριπακι.δουλευω σε μπυραρια και θα το δω απο πρωτο χερι αλλα νομιζω δυσκολα τα πραγματα!!!!

makis206
01/09/2010, 02:15
Το moto.gr ανακοινώνει:

Από σήμερα λειτουργεί το νέο μέτρο που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους και αφού το moto.gr είναι ένας από αυτούς, οφείλουμε να σεβαστούμε τους κανονισμούς και να απαγορεύσουμε τα κάτωθι emmoticons:

-:smokin:
-:a47:

Οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά. Όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει να πηγαίνει στο Google.

:smokin: ωπ sorry

:D καλύτερα τώρα

DUKASII
01/09/2010, 02:24
να το κοψετε ρε σεις το τσιγαρο..
ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ.:beer: :wave2:

Cpt. Haddock
01/09/2010, 03:18
Ποιος ειναι για ενα Μπρίκι (στη Πλ. Μαβίλη) σημερα το βραδυ, να τεστάρουμε το νέο μέτρο; :smokin:

(λαθος...)

:D

Gandalf dr685sm
01/09/2010, 03:28
προς το παρόν μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη νομίζω θα γίνονται μόνο συστάσεις που όμως θα προσμετρούνται σε μελλοντικές παραβάσεις καθώς θα συλλέγονται στοιχεία.

Οπότε λογικά μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα και αρχίζουν να μαζεύονται μέσα θα πέσουν και οι πρώτες καμπάνες... και θα πέσουν διότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το 80% των προστίμων θα ανταποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Gandalf

Panopticon7
01/09/2010, 03:28
:smokin:

........

Panopticon7
01/09/2010, 03:51
Με τα καζινο θα ηθελα να μαθω τι θα κανουν... :alien:

Zid
01/09/2010, 04:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Με τα καζινο θα ηθελα να μαθω τι θα κανουν... :alien: γιατι πάς στο καζίνο ?:bigcry:

Panopticon7
01/09/2010, 04:14
Οχι αλλα ειναι μια επιχειρηση που θα χασει πολυ απο το μετρο... Τους εχω ικανους να βγαλουν νομο για να το εξαιρεσουν

Zid
01/09/2010, 04:17
Οχι αλλα ειναι μια επιχειρηση που θα χασει πολυ απο το μετρο... Τους εχω ικανους να βγαλουν νομο για να το εξαιρεσουν ο τζόγος είναι μακράν χειροτερη αρρώστια απο το τσιγάρο.. δε θεραπεύεται με τπτ... ;)

micro_fresh
01/09/2010, 04:18
Οχι αλλα ειναι μια επιχειρηση που θα χασει πολυ απο το μετρο... Τους εχω ικανους να βγαλουν νομο για να το εξαιρεσουν

Για τα καζίνο αλλά και χώρους διασκέδασης άνω των 300τμ θα υπάρχει περίοδος προσαρμογής (θα επιτρέπεται κανονικά δλδ) για άλλους 8 μήνες! Εδώ κολλάει : "τυχαίο? δε νομίζω!"

makis206
01/09/2010, 04:29

Κάπου διάβασα ότι καζίνο και μπουζουξίδικα εξαιρούνται κι αν δεν κάνω λάθος, γενικότερα χώροι άνω των 300τ.μ....

:D

ermiss
01/09/2010, 04:34
Τα καζίνο εξαιρούνται, τουλάχιστον απο το προηγούμενο νομοσχέδιο

Gandalf dr685sm
01/09/2010, 04:34
Θα δοθεί χρόνος προσαρμογής 8 μηνών σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης (ΜΟΝΟ) άνω των 300m². Απο 1/5/2011 θα απαγορευτεί και εκεί. Αν και μετά πιάνει καλοκαίρι έτσι και αλλιώς. Οπότε απο το φθινόπωρο του 2011 θα πάει μιας και θα έχουν σίγουρα ανοικτούς χώρους.

Υ.Γ. Τα καζίνο δεν εξαιρούνται απο το νέο νομοσχέδιο.

Gandalf

reinmeister
01/09/2010, 04:43
ρε ουστ λεμε...απαγορευεται η εισοδος στο λογιστικο μου...οποιον ενοχλει το τσιγαρο να περιμενει στην πορτα...

οποιος ψηνεται να ανοιξουμε prive club καπνιστων με καφε ποτο pm...:D

υ.γ.με ρητη απαγορευση εισοδου στους μη καπνιζοντες...

DUKASII
01/09/2010, 04:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
ρε ουστ λεμε...απαγορευεται η εισοδος στο λογιστικο μου...οποιον ενοχλει το τσιγαρο να περιμενει στην πορτα...

οποιος ψηνεται να ανοιξουμε prive club καπνιστων με καφε ποτο pm...:D

υ.γ.με ρητη απαγορευση εισοδου στους μη καπνιζοντες... εχεις λογιστικο γραφειο?και που ειναι αυτο?

reinmeister
01/09/2010, 04:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
εχεις λογιστικο γραφειο?και που ειναι αυτο?

στον βυρωνα...τι εγινε? αποφασισες να δηλωσεις την θαλαμηγο?:lol:

DUKASII
01/09/2010, 05:02
στον βυρωνα...τι εγινε? αποφασισες να δηλωσεις την θαλαμηγο?:lol: τι λακαμας εισαι...
στείλε π.μ με διευθ.

sniper
01/09/2010, 05:14
Αν το κράτος νοιάζεται τόσο για την υγεία μας, ας το απαγορεύσουν εντελώς - να μην πωλούνται ήδη καπνού.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για τον μπ@ύτσο.

DUKASII
01/09/2010, 05:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αν το κράτος νοιάζεται τόσο για την υγεία μας, ας το απαγορεύσουν εντελώς - να μην πωλούνται ήδη καπνού.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για τον μπ@ύτσο. ρε το κρατος δε νοιαζεται καθόλου τι νομιζεις θελει να γερασεις και να σε δωσει συνταξη?
το θέμα ειναι γιατι δε νοιαζεσαι εσυ ρε Νικόλα μου...

Panopticon7
01/09/2010, 05:23
ρε το κρατος δε νοιαζεται καθόλου τι νομιζεις θελει να γερασεις και να σε δωσει συνταξη?

Κανεις λαθος, οι θανατοι γενικως δεν συμφερουν το κρατος, οικονομικα ενεργοι πολιτες ειναι αυτοι που πεθαινουν (πριν την συνταξη)

sniper
01/09/2010, 05:23
ρε το κρατος δε νοιαζεται καθόλου τι νομιζεις θελει να γερασεις και να σε δωσει συνταξη?

Γιατί το ξεκίνησα πιτσιρικάς (όταν ακόμα τότε το τσιγάρο ήταν εξυπνάδα) και 25 χρόνια μετά δεν έχω την δύναμη ή την θέληση να το κόψω..... (αν και το τσιγάρο το έχω μειώσει αρκετά)

Μακάρι να μπορούσα να το κόψω εντελώς.....

Το κράτος νοιάζεται να κονομήσει. Απλά εκνευρίζομαι που βγαίνουν και λένε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να το κόψεις.....

Cpt. Haddock
01/09/2010, 05:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
[...]Μακάρι να μπορούσα να το κόψω εντελώς.....[...]

Ανετα μπορείς και το χρωστάς στους ανθρώπους που εναι γυρω σου :winka:

DUKASII
01/09/2010, 05:25
Κανεις λαθος, οι θανατοι γενικως δεν συμφερουν το κρατος, οικονομικα ενεργοι πολιτες ειναι αυτοι που πεθαινουν (πριν την συνταξη) α ναι ?δε το ξερα!

Νικόλα κοψτο το γαμηδι σα πεισμα στον εαυτό σου.εγω μονο ετσι τα καταφερα.

Panopticon7
01/09/2010, 05:27
απαγορευεται η εισοδος στο λογιστικο μου...οποιον ενοχλει το τσιγαρο να περιμενει στην πορτα...

υ.γ.με ρητη απαγορευση εισοδου στους μη καπνιζοντες...

Ρεινκλαιν αν εχεις μια στοιχειωδη θεα εκει κ μουσικη...
Θα χρεωνεις τον καφε 2 ευρω (σε γυαλινο ποτηρι με μπολικα παγακια εννοειται) κ θα ερχομαστε εκει.

Θα σε ρωταμε κ διαφορα για τα μηχανακια μας :smilea:

manhunter
01/09/2010, 05:30
Εγω δεν έπιασα το σκηνικο, του γιατί να καταργήσουν τα καπνιστήρια απο τις εταιρείες....
Κλειστοί απομονωμένοι χώροι είναι , δεν καταλαβαίνω το ζόρι τους....

reinmeister
01/09/2010, 05:30
ολοι θελουμε ρε παιδια να μαζευτουμε με το τσιγαρο , αλλα να μας υποχρεωνουν και μαλιστα με τετοιο τροπο,το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν βοηθαει...

παποβιε,αν ειναι να μιλαμε τεχνικα για μηχανακια, ο καφες θα χρεωνεται 50αρικο ευκολακι...:D

reinmeister
01/09/2010, 05:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Εγω δεν έπιασα το σκηνικο, του γιατί να καταργήσουν τα καπνιστήρια απο τις εταιρείες....
Κλειστοί απομονωμένοι χώροι είναι , δεν καταλαβαίνω το ζόρι τους....

εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να χαρακτηριστει ενας χωρος διασκεδασης ως "καπνιστων"...αυτο ειναι που με ενοχλει βασικα...απο την στιγμη που οποιος μπει,θα επιλεγει να φαει στην μαπα τον καπνο μου...

sniper
01/09/2010, 05:33
.....δεν καταλαβαίνω το ζόρι τους....

208358

Cpt. Haddock
01/09/2010, 05:34
Ρε παίδες, μη συζητάμε τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Γιατι το ένα, γιατί οχι το άλλο, ποιος θα μου πει εμένα κλπ κλπ

Τα δεδομένα άλλαξαν, προσαρμοστείτε. Στο κατω-κατω για καλό ειναι :wave2:

sniper
01/09/2010, 05:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
....

Δεν έχω φωτό σου με το παιντί...... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

reinmeister
01/09/2010, 05:36
Ρε παίδες, μη συζητάμε τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Γιατι το ένα, γιατί οχι το άλλο, ποιος θα μου πει εμένα κλπ κλπ

Τα δεδομένα άλλαξαν, προσαρμοστείτε. Στο κατω-κατω για καλό ειναι :wave2:

ρε λιακο καλα τα λες...αλλα εαν σου απαγορευαν να καβαλας μηχανη λογω της επικινδυνοτητας,που αποδεδειγμενα εχει η χρηση της, δεν θα σε ενοχλουσε?

sniper
01/09/2010, 05:38
ρε λιακο καλα τα λες...αλλα εαν σου απαγορευαν να καβαλας μηχανη λογω της επικινδυνοτητας,που αποδεδειγμενα εχει η χρηση της, δεν θα σε ενοχλουσε?

Θα προσαρμοστεί :D

Cpt. Haddock

Δεν είναι το ίδιο, μην μπαίνουμε σε επιχειρήματα με λογική σοφιστείας Αντώνη...

Στο κατω-κατω δεν σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να καπνιζεις. Σου λένε πού θα καπνισεις. Οπως και στη μηχανή σου λένε φόρα κράνος, πήγαινε με 50 εντός πόλης κλπ

Zid
εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να χαρακτηριστει ενας χωρος διασκεδασης ως "καπνιστων"...αυτο ειναι που με ενοχλει βασικα...απο την στιγμη που οποιος μπει,θα επιλεγει να φαει στην μαπα τον καπνο μου... Αφου εγινε αυτό... 1 χρονο τώρα... αλλα είδες το αποτέλεσμα.. ολοι δηλωσαν καπνιζοντων...

manhunter
01/09/2010, 05:41
εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να χαρακτηριστει ενας χωρος διασκεδασης ως "καπνιστων"...αυτο ειναι που με ενοχλει βασικα...απο την στιγμη που οποιος μπει,θα επιλεγει να φαει στην μαπα τον καπνο μου...

Λογική δεν υπάρχει ρε φίλε...
Ψιλορατσισμός, και να είσαι δακτυλοδεικτούμενος, μπας και το κόψεις
Από την άλλη το κράτος βγάζει τα απεριοριστα απο τα τσιγάρα.
Τσαμπουκα η ΕΕ το έκανε εννοειται αλλα ήμαρτον.

Στο τέλος θα μας απαγορέψουν και τις ''πίππες'' στο αυτοκινητο όπως back to America

:smokin: :smokin: :smokin: :smokin:

Cpt. Haddock
01/09/2010, 05:41
[...]Στο τέλος θα μας απαγορέψουν και τις ''πίππες'' στο αυτοκινητο όπως back to America
:smokin: :smokin: :smokin: :smokin:

πάει το μεροκάματο; :rotflmao:

Panopticon7
01/09/2010, 05:43
εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να χαρακτηριστει μια παραλια ως "βρωμιαρηδων"...αυτο ειναι που με ενοχλει βασικα...απο την στιγμη που οποιος μπει,θα επιλεγει να κολυμπησει στην αποτσιγαρα κ τα σκουπιδια μου...

:lol:

reinmeister
01/09/2010, 05:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Αφου εγινε αυτό... 1 χρονο τώρα... αλλα είδες το αποτέλεσμα.. ολοι δηλωσαν καπνιζοντων...

που σημαινει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο καπνιζει...που επισης σημαινει οτι οποιος ανοιξει μη καπνιζοντων θα χεστει στο ταληρο...λυσεις υπαρχουν για ολα...η μη δυνατοτητα επιλογης ομως δεν ειναι μια απο αυτες...

δεν ειναι σοφιστεια ρε ηλια...αν στο επιχειρημα μου αλλαξεις το "μοτοσυκλεττα" με το "τσιγαρο" και το θεσεις 20 χρονια πριν,ως εκλογικευση παραλογισμου θα εξελαμβανοταν...

το σκεπτικο μου ειναι ,οτι δεχομενοι κατι τετοιο,η συνεχεια πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι πολυ χειροτερη απο αυτο που εθεσα...

manhunter
01/09/2010, 05:46
πάει το μεροκάματο; :rotflmao:

Από τότε που ήρθαν οι ξαδέρφες του Τζόρνταν στην Ευριπίδου, έχω 40% πτώση τζίρου...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cpt. Haddock
01/09/2010, 05:47
Από τότε που ήρθαν οι ξαδέρφες του Τζόρνταν στην Ευριπίδου, έχω 40% πτώση τζίρου...

Ποια Ευριπίδου; Εδω εχω πετύχει και στο Παγκράτι, έξω απο το Μπρίκι :eyepop: :lol:

Panopticon7
01/09/2010, 05:48
Ενα φιλαρακι μου εχει ασθμα, παρολα αυτα το εχει παρει αποφαση οτι ειναι υποχρεωμενος να ρουφαει τον καπνο του καθε μλκ στο καφε, αυτο δεν ειναι φασισμος ?

Μη τα βλεπετε μονο οπως σας συμφερει, κ εγω κανω δυο πακετουμπες την ημερα αλλα τι να κανουμε, αυτο ειναι το σωστο !

manhunter
01/09/2010, 05:51
Ποια Ευριπίδου; Εδω εχω πετύχει και στο Παγκράτι, έξω απο το Μπρίκι :eyepop: :lol:

:a35:

Cpt. Haddock
01/09/2010, 05:52
που σημαινει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο καπνιζει...που επισης σημαινει οτι οποιος ανοιξει μη καπνιζοντων θα χεστει στο ταληρο...λυσεις υπαρχουν για ολα...η μη δυνατοτητα επιλογης ομως δεν ειναι μια απο αυτες...

Που σημαίνει οτι οι μη καπνιστές φίλοι των καπνιστών έχουν δυο επιλογές:

α) να μην βγαινουν μαζί τους
β) να ρουφανε τον καπνό τους

Καμία επιλογή δεν ειναι καλή

Αντίθετα, με τα νεα μετρα εσυ θα βγαινεις με τους μη καπνιστές φίλους σου, δε θα τους ενοχλείς με τον καπνό σου και για λιγη ώρα θα κανεις μερικες τζούρες έξω.

Ποιο σκηνικό ειναι καλύτερο για όλους; :winka:

manhunter
01/09/2010, 05:53
Ενα φιλαρακι μου εχει ασθμα, παρολα αυτα το εχει παρει αποφαση οτι ειναι υποχρεωμενος να ρουφαει τον καπνο του καθε μλκ στο καφε, αυτο δεν ειναι φασισμος ?

Μη τα βλεπετε μονο οπως σας συμφερει, κ εγω κανω δυο πακετουμπες την ημερα αλλα τι να κανουμε, αυτο ειναι το σωστο !

Αμα χωριστούν σωστά, και όχι της πλάκας, τα καπνιζόντων και μή, σε καταστήματα και συναφή, θα ήταν μία χαρα.
Στην περίπτωση που λες, εννοείται οτι ακούγεται φασιστικό.
Και μιλάμε και για άλλους ανθρωπους που έχουν ίσως και σοβαρότερα προβλήματα.

Αλλα, μπορει να υπάρχει διαχωρισμός κανονικό στο εκάστωτε μαγαζί, και όχι όπως τώρα, που απλά το χώρισμα είναι 10 εκατ, νοητού αέρα ανάμεσα στα τραπεζάκια.

Cpt. Haddock
01/09/2010, 05:55
Αμα χωριστούν σωστά, και όχι της πλάκας, τα καπνιζόντων και μή, σε καταστήματα και συναφή, θα ήταν μία χαρα.
[...]

Ρε σεις, θελετε να γίνουν τα μαγαζιά γκέτο; :confused:

Ειστε σοβαροι; :confused:

Gandalf dr685sm
01/09/2010, 05:55
Η αλήθεια είναι πως το θέμα με το κάπνισμα δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιό μαγαζί θα είναι για καπνό και ποιό όχι..

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΟΣΤΗ...

και εδώ που τα λέμε και μακροχρόνια αν το σκεπτούμε το τι ζημιές κάνει στην υγεία το τσιγάρο , έχει μια λογική (απο αυτή που συνήθως έχουν οι κυβερνήσεις παντού).

Παρόλα αυτά... δεν είμαστε οι πρώτοι που το κάνουν. Εκτός και αν κάποιος απο εσάς κατόρθωσε να καπνίσει σε αεροπλάνο ή/και σε κάποιο άλλο μέρος που θεωρείται κλειστός χώρος στο εξωτερικό. Αν τώρα είναι κάτι που υποχρεώνει με το στανιό κάποιους να μην καπνίζουν... ούτε σε αυτό συμφωνώ...

Μπορεί να καπνίσει όποιος θέλει , αρκεί να μην το κάνει εκεί που θέλει και ο άλλος να διασκεδάσει. Εκεί δηλαδή που τόσα χρόνια με τον ίδιο φασιστικό τρόπο που λένε κάποιοι ήταν υποχρεωμένος να τον αναπνεύσει.

Ειδικά σε εστιατόρια , είχα φτάσει σε κάποιο σημείο μέχρι και το σημείο να βγάλω κάποιον έξω τσουβαλάτο γιατί αδιαφορούσε για το οτι είχε παιδιά μέσα και είχε βγάλει πούρο και φλόμωνε τον κόσμο. Οπότε απο την στιγμή που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ προς τους άλλους που δεν καπνίζουν... ροπαλιά στην μύτη.

Gandalf

menos
01/09/2010, 05:59
Από σήμερα (1/9) η χώρα μπαίνει εκ νέου στην προσπάθεια να "κόψει το τσιγάρο", καθώς τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας, με το υπουργείο να προειδοποιεί ότι οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα και ποινές.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ξεκίνησαν ελέγχους σε καταστήματα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι εάν τηρείται ο νόμος καθολικής απαγόρευσης από τους καπνιστές. Ειδικότερα, ελέγχουν εάν υπάρχουν τασάκια στα καταστήματα, εάν έχει αναρτηθεί το σήμα για απαγόρευση και απευθύνουν τις απαραίτητες συστάσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων.

Βάσει νόμου:

1) Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα μέσα μεταφοράς και τα ταξί, όπου επίσης θα ισχύουν τα πρόστιμα

2) Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα και σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και σε όσους είχαν ειδικά διαμορφωμένα καπνιστήρια

3) Κατ’εξαίρεση θα επιτρέπεται μέχρι την 1η Ιουνίου 2011 το κάπνισμα σε καζίνο και σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων

Πρόστιμα και ποινές σε παραβάτες

1) Οι υπεύθυνοι διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών ή άλλοι, θα τιμωρούνται με πρόστιμα που κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ

2) Σχετικά με τα καταστήματα, μετά την τέταρτη υποτροπή, θα σφραγίζονται προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους

3) Στους καπνιστές που δεν θα συμμορφώνονται θα επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ

4) Σε όσους καπνίζουν σε νοσοκομείο, σχολείο ή παιδότοπο 100 ευρώ

5) Στους οδηγούς μέσων δημόσιας χρήσης που επιτρέπουν σε επιβάτες να καπνίζουν πρόστιμο 500 ευρώ ενώ οι επιβάτες τιμωρούνται με 50 ευρώ

6) Οι καπνιστές δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με το Αυτόφωρο, γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο

7) Πρόστιμα θα επιβάλλονται και αν διαπιστώνεται πώληση προϊόντων καπνού σε ανήλικους

8) Όλα τα πρόστιμα θα μειώνονται κατά 50% αν οι παραβάτες πληρώσουν μέσα σε 15 ημέρες

O Σεπτέμβριος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα θεωρηθεί μήνας «χάριτος» για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Αρχικά θα γίνονται μόνο συστάσεις. Ωστόσο, θα γίνεται καταγραφή των στοιχείων ώστε να «πιάνονται» οι παραβάτες που υποτροπιάζουν και από εκεί και πέρα θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Το υπουργείο εγκαινιάζει τον τετραψήφιο αριθμό 1142 για όσους έχουν να κάνουν καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου. Το 80% των εσόδων από τα πρόστιμα, όπως διευκρίνισε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύεται από το Λιμενικό Σώμα, τη δημοτική αστυνομία, την αστυνομία, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.

Πηγή: http://www.cosmo.gr/News/Hellas/286641.html

manhunter
01/09/2010, 06:03
Ρε σεις, θελετε να γίνουν τα μαγαζιά γκέτο; :confused:

Ειστε σοβαροι; :confused:

Ρε Ηλία, σκέψου το σαν διαφορετικά stages στα μαγαζιά.
Κάτω καπνίζετε
Πάνω δεν καπνίζετε

Από το ότι ήταν μέχρι τώρα, δλδ χώρισμα της πλάκας, καλύτερα θα ήταν.

doctor x
01/09/2010, 06:07

Elega k ego nikiastike o tritos se metanastes??lol

Cpt. Haddock
01/09/2010, 06:12
Ρε Ηλία, σκέψου το σαν διαφορετικά stages στα μαγαζιά.
Κάτω καπνίζετε
Πάνω δεν καπνίζετε

Μπαίνει λοιπον μια παρέα και χωρίζεται. "Λοιπον παιδια, εμείς πάμε πανω, τα λέμε μετά"

Ωραία...

Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
Elega k ego nikiastike o tritos se metanastes??lol

:lol: :lol:

(Μαβίλη σήμερα να σε δω να ξεχαρμανιαζεις στο πεζοδρόμιο :D )

MitsosNaked
01/09/2010, 06:18
Παντως περυσι που ημουν Αγγλια, τα περισσοτερα γκομενακια και τον περισσοτερο κοσμο που γνωρισα, βγαινοντας εξω για τσιγαρο τους γνωρισα......

Δειτε το κι ετσι(εκδοχη 'ποτηρι μισογεματο'):

Εισαι σε καφετερια, και ειναι μια παρεα δυο τραπεζια παραπισω οπου καθεται μια που εχεις σταμπαρει και σε εχει σταμπαρει. Υπο χθεσινες συνθηκες, στην καφετερια δε σηκωνεσαι ευκολα να πας στο τραπεζι και να μιλησεις....
...Αν βγει για τσιγαρο(ειτε αν καπνιζει, ειτε για να κανει παρεα στη φιλη της που καπνιζει), πας κι εσυ, και ολα γινονται ευκολοτερα......;)

Zid
01/09/2010, 06:19
Ντάξει 4-5 μηνες το χρονο θα καπνίζετε λιγότερο... τους υπολοιπους 7-8 αφου ειμαστε συνεχεια έξω... λογω καλού καιρού... ρε μη τρελενεστε.. τπτ δε θα αλλάξει επι της ουσίας :winka:

Λες και θα έχουμε και λεφτά... για να βγαίνουμε έξω απο χειμώνα... :bigcry:

manhunter
01/09/2010, 06:21
Μπαίνει λοιπον μια παρέα και χωρίζεται. "Λοιπον παιδια, εμείς πάμε πανω, τα λέμε μετά"

Ωραία...

:lol: :lol:

(Μαβίλη σήμερα να σε δω να ξεχαρμανιαζεις στο πεζοδρόμιο :D )

Tα χεις τα δίκια σου δεν λέω, αλλά έχω φροντίσει να πηγαίνω για καφέ μόνο με καπνιστές
Αν κάτσει και δεν ειναι καπνιστές, βγαίνω και τώρα εξω...

:lol: :lol: :lol: :lol:

sniper
01/09/2010, 06:25

208366

Panopticon7
01/09/2010, 06:39

Στο τέλος θα μας απαγορέψουν και τις ''πίππες'' στο αυτοκινητο όπως back to America

Δεν ντρεπονται ΚΑΘΟΛΟΥ ? :ninja:

Cpt. Haddock
01/09/2010, 06:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Παντως περυσι που ημουν Αγγλια, τα περισσοτερα γκομενακια και τον περισσοτερο κοσμο που γνωρισα, βγαινοντας εξω για τσιγαρο τους γνωρισα......

Δειτε το κι ετσι(εκδοχη 'ποτηρι μισογεματο'):

Εισαι σε καφετερια, και ειναι μια παρεα δυο τραπεζια παραπισω οπου καθεται μια που εχεις σταμπαρει και σε εχει σταμπαρει. Υπο χθεσινες συνθηκες, στην καφετερια δε σηκωνεσαι ευκολα να πας στο τραπεζι και να μιλησεις....
...Αν βγει για τσιγαρο(ειτε αν καπνιζει, ειτε για να κανει παρεα στη φιλη της που καπνιζει), πας κι εσυ, και ολα γινονται ευκολοτερα......;)

Ετσι ειναι. Οι μοναδικες γκόμενες που γνωρίσαμε στη Νορβηγία, έτσι προέκυψαν :lol:

Υπάρχει και όρος: Smirting, απο το smoking + flirting

manhunter
01/09/2010, 06:47
Δεν ντρεπονται ΚΑΘΟΛΟΥ ? :ninja:

Μωρέ ντρέπονται...αλλά τι να τους κάνεις...ευσεβείς πόθοι..

SVX
01/09/2010, 06:53
"Είναι εύκολο να κόψεις το τσιγάρο. Το έχω κάνει εκατοντάδες φορές."
Μαρκ Τουέιν

:a47:

devil's animal
01/09/2010, 07:15
εχει να φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι...:smokin:

DUKASII
01/09/2010, 07:28
Ετσι ειναι. Οι μοναδικες γκόμενες που γνωρίσαμε στη Νορβηγία, έτσι προέκυψαν :lol:

Υπάρχει και όρος: Smirting, απο το smoking + flirting Ναι έτσι ειναι γαμω..
να χεις μπανισει ενα γκομενακι μουρλια.να του τη πεσεις ...να τσιμπησει..να πατε παρακατω ..
και να φτασει η ωρα να γλυψεις τα χειλακια της ...

και να χει οσμή το στομα της σα βρεγμενο τασάκι γεματο αποτσιγαρα...και σταχτες...:cry: :bawl: :a14: :a14: :a04: :yuck: :a04:

Cpt. Haddock
01/09/2010, 07:29
Μεσα στο ρομαντισμό αυτό το παιδί :sad:

Akatanomastos
01/09/2010, 07:30
Ναι έτσι ειναι γαμω..
να χεις μπανισει ενα γκομενακι μουρλια.να του τη πεσεις ...να τσιμπησει..να πατε παρακατω ..
και να φτασει η ωρα να γλυψεις τα χειλακια της ...

και να χει οσμή το στομα της σα βρεγμενο τασάκι γεματο αποτσιγαρα...και σταχτες...:cry: :bawl: :a14: :a14: :a04: :yuck: :a04:

εσενα σου δίναν γαιδαρο

και τον κοιταγες στα δοντια:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:

OldMan
01/09/2010, 07:31
Μπιμπίκο, δεν καπνίζεις ..??? :smokin:

DUKASII
01/09/2010, 07:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μπιμπίκο, δεν καπνίζεις ..??? :smokin: :blush:

DUKASII
01/09/2010, 07:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
εσενα σου δίναν γαιδαρο

και τον κοιταγες στα δοντια:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: εμένανε φιλαρακι δε μου δινει κανεις ποτε τιποτα..
οτι μαρεσει το κανω δικο μου....

υγρανθήκατε?:lol: :rotflmao: :lol: :bawl:

Cpt. Haddock
01/09/2010, 07:35
εμένανε φιλαρακι δε μου δινει κανεις ποτε τιποτα..
οτι μαρεσει το κανω δικο μου....

Ετσι πήρες το gsxr :bawl: :lol: :rotflmao:

DUKASII
01/09/2010, 07:36
Ετσι πήρες το gsxr :bawl: :lol: :rotflmao: ειπαμε κανουμε και λαθη..

Akatanomastos
01/09/2010, 07:50
υγρανθήκατε? :bigcry: :lol: :bigcry: :lol:

208388

DUKASII
01/09/2010, 09:46
α ρε γιαγια...αααααααα..και σου χα πει προσεχε...

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=79268

notakos600
01/09/2010, 09:47
α ρε γιαγια...αααααααα..και σου χα πει προσεχε...

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=79268

Πάει το πράμα, το καβάτζωσαν οι μπάτσοι, φτουου.

alres
01/09/2010, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ρε κομμαντο, πολυ Λιακοπουλο βλεπεις...:rolleyes:

ναι θα μας υποταξουν με τσιπακια και η καθολικη απαγορευση του καπνισματος γινεται γιατι επηρεαζει ο καπνος τον δορυφορο...:dizzy:

υπεκφευγεις της συζήτησης του γιατί να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι κρατούντες και απ οτι φαίνεται και αρκετοι πολιτες (πως αλλιώς να το πω) υποστηρίζουν ότι βλάπτεται η υγεία των υπολοιπων, των μη καπνιστών και περιοριζεται η ελευθερία τους.

Όλοι τσαμπουνάνε την παραπάνω πιπίλα γιατί περί πιπίλας πρόκειται αλλά αδιαφορούν μπροστά στο θέαμα: καθορισμος προτυπων συμπεριφορας υγιεινισμού - μηχανισμος επιβολής - ποινή

Ξέρεις πόσο εύκολα αλλάζει ο στόχος στον μηχανισμό; Για πλάκα. Και οι αυτοματισμοί που δημιουργούνται δεν αφήνουν κανένα περιθώριο μετά. Και αυτό αβαβα;

Αστείο είναι, αλλά φτάσει ο εργοδότης σου να σου επιβάλλει να κάνεις γυμναστική το πρωι πριν τη δουλεια (για παράδειγμα) για "καλύτερη αποδοση" και "για να πηγαίνει η ομάδα καλα", τότε δεν θα είναι αστείο. Ειδικά αν σου λεει αυτό και αυτό ή απόλυση.

Για να μην το χοντρύνω με πιο μαζικές κοινωνικές καταστάσεις.
Που θα το χοντρύνουν δηλαδή οι από πάνω μας

notakos600
01/09/2010, 10:04
υπεκφευγεις της συζήτησης του γιατί να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι κρατούντες και απ οτι φαίνεται και αρκετοι πολιτες (πως αλλιώς να το πω) υποστηρίζουν ότι βλάπτεται η υγεία των υπολοιπων, των μη καπνιστών και περιοριζεται η ελευθερία τους.

Όλοι τσαμπουνάνε την παραπάνω πιπίλα γιατί περί πιπίλας πρόκειται αλλά αδιαφορούν μπροστά στο θέαμα: καθορισμος προτυπων συμπεριφορας υγιεινισμού - μηχανισμος επιβολής - ποινή

Ξέρεις πόσο εύκολα αλλάζει ο στόχος στον μηχανισμό; Για πλάκα. Και οι αυτοματισμοί που δημιουργούνται δεν αφήνουν κανένα περιθώριο μετά. Και αυτό αβαβα;

Αστείο είναι, αλλά φτάσει ο εργοδότης σου να σου επιβάλλει να κάνεις γυμναστική το πρωι πριν τη δουλεια (για παράδειγμα) για "καλύτερη αποδοση" και "για να πηγαίνει η ομάδα καλα", τότε δεν θα είναι αστείο. Ειδικά αν σου λεω αυτό και αυτό ή απόλυση.

Α γειά σου, έτσι ακριβώς, λίγο η πρω'ι'νή γυμναστική με χαλάει αλλά θα είμαι αγγαρεία στα μαγειρεία οπότε οκ. :beer: :beer:

SVX
01/09/2010, 10:09
Ποτοαπαγορευση , χασισοαπαγορευση , ακολουθουν το αλατι και η ζαχαρη... Θα τρωμε σιροπιαστα στη "Μαυρη"... :sad:

devil's animal
01/09/2010, 10:09

Αστείο είναι, αλλά φτάσει ο εργοδότης σου να σου επιβάλλει να κάνεις γυμναστική το πρωι πριν τη δουλεια (για παράδειγμα) για "καλύτερη αποδοση" και "για να πηγαίνει η ομάδα καλα", τότε δεν θα είναι αστείο. Ειδικά αν σου λεω αυτό και αυτό ή απόλυση.

θεωρω, αν μη τι αλλο, αστειο το γεγονος να θεωρεις προθαλαμο των οποιων μελλοντικων επιβολων, την απαγορευση του καπνισματος σε κλειστους χωρους.

σε ειχα ρωτησει κατι και για το φτυσιμο και την μπαλα του παιδιου σου, οπως και για τα σκουπιδια αλλα δεν απαντησες.

και στην τελικη ο συγκεκριμενος μηχανισμος ειναι απολυτα σωστος και λογικος*. υπαρχουν ενα σωρο ευπαθεις ομαδες ατομων που τους ενοχλει το τσιγαρο εκτος των φανατικων αντικαπνιστων. ενδεικτικα αναφερω: εγκυμονουσες, μικρα παιδια, ηλικιωμενοι, ανθρωποι με ασθμα, κλπ...αυτοι να μην βγουν για ενα ποτο ή ενα γευμα με την ησυχια τους?

τελος, αν δημιουργηθει ενας παραλογος* μηχανισμος που να μας επιβαλλει κατι, τοτε θα ξεσηκωθουμε ολοι, να εισαι σιγουρος. τωρα δεν σου κανει εντυπωση οτι ενα μεγαλο ποσοστο τιθεται υπερ του μετρου? τι ειναι αυτοι? προπαγανδιστες που κανουν προβοκατσια?

*σε παρακαλω μην μου πεις να αναλυσουμε τι ειναι λογικο για καποιον/ους και τι παραλογο.

DUKASII
01/09/2010, 10:13
Μας πεισανε δηλαδη πλεον ετσι?οτι το να σκωτονουμε τον εαυτο μας σιγα σιγα...ειναι δικαιωμα μας και πρεπει να επαναστατησουμε..:lol: :bawl: :rotflmao: :lol:

αφηστε με να παθω καρκινο δε μπορωωωωωωωωωωω:lol: :bawl: :rotflmao: :lol:

Zid
01/09/2010, 10:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
δεν σου κανει εντυπωση οτι ενα μεγαλο ποσοστο τιθεται υπερ του μετρου? τι ειναι αυτοι? προπαγανδιστες που κανουν προβοκατσια?

Η πλάκα ειναι οτι στα γκάλοπ βγαινουν ποσοστά ανω του 80 % υπερ της απαγορευσης...

Αυτό δείχνει οτι μεγάλη μεριδα σχεδον 1 στους 2 καπνιστες εινα υπέρ... αρα μη παραπονιέστε οι ρουφιανοι ειναι αναμεσά σας :lol:

Akatanomastos
01/09/2010, 10:43
να το απαγορευσουν

οι κλειστοι χωροι ειναι ιδιωτικοι, που πρεπει να εναρμονιζοντε με την νομοθεσια του κρατους

η νομοθεσια βασιζετε στην απλη λογικη οτι σε κλειστο χωρο
αναγκαζεις τον ΜΗ καπνιστη να βαζει τον καρκινο μεσα του..

ειναι φασιστικο

Αν καποιοι σε αυτη τη χωρα θελουν μια ζωη να τα ισοπεδωνουν ολα με την θεωρια:
- Για να εισπρατουν λεφτα τα κανουν ολα
ας το κανουν..

τα πραγματα ειναι ποιο απλα, βγαινεις εξω και καπνιζεις ή καπνιζεις σπιτι σου

Το να επιστρεψεις στον ιδιοκτητη της καφετεριας να διαλεγει τον τυπο του μαγαζιου(καπνιστων ή μη καπνιστων) ειναι ανοητο, καθως ολοι θα επιλεγουν καπνιστων, και το προβλημα θα συνεχιστει..

Ανεξαρτητα με τον αν ειναι εισπρακτικος ή οχι ο νομος, ελπιζω οτι θα χει αποτελεσμα την μειωση στο καπνισμα, και θα παψουμε επιτελους(εστω να μειωθει) να βλεπουμε ολη την νεολαια, απο το σχολειο και το πανεπιστημιο μεχρι παντου, μ'ενα τσιγαρο στο στομα..

υ.γ. το οτι κατα καποιο τροπο "πεσαμε" οι περισσοτεροι μ@λ@κες του μαρκετινγκ, του λαιφ σταιλ, της ψευτομαγκια, και κατα καποιο τροπο της "επιβολης" του καπνισματος,
δεν μας πειραζει..

μας πειραζει οταν κανουμε το ιδιο πραγμα, "η επιβολη" του μη καπνισματος, με αποτελεσμα ομως καλητερη υγεια, και μεγαλητερη τσεπη..

sergiosm
01/09/2010, 11:23

Αστείο είναι, αλλά φτάσει ο εργοδότης σου να σου επιβάλλει να κάνεις γυμναστική το πρωι πριν τη δουλεια (για παράδειγμα) για "καλύτερη αποδοση" και "για να πηγαίνει η ομάδα καλα", τότε δεν θα είναι αστείο. Ειδικά αν σου λεει αυτό και αυτό ή απόλυση.

:wacko: :sick: :hypnotize

ειλικρινά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;;;

alres
01/09/2010, 12:51
πασά μου, μπορώ να σου φέρω χιλιάδες παραδείγματα με μαλακισμένες λιγότερο ή περισσότερο συμπεριφορές με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά σε προστριβές και άλλες ενοχλούν, άλλες όχι, άλλες μπορεί και να βλάπτουν, άλλες καθόλου.

Το να φωνάζω ένα νταβατζή να κάνει κουμάντο σ αυτές έχει κατά τη γνώμη σου μια αποτελεσματικότητα. Αλλά εδώ προκύπτουν ζητήματα: εσυ και ο νταβατζής (1) και ο νταβατζής πάνω από τους δυο μας σε σχέση με το πως φερόμαστε (2), ας το πούμε έτσι γενικά. Πέρα από το αν γουστάρω εγώ μια συμπεριφορά, είναι κάπως, είναι παράλογο, είναι υπερβολικό, είναι ηλίθιο, είναι απολυταρχικό :α) να καθορίζω εγώ το ποια είναι η σωστή νόρμα και β) να την επιβάλλω διά του νταβατζή.

Τα περί υγείας και τα των εξαιρέσεων (έγκυες κλπ) είναι υποκριτικά. Εντελώς. Αυτό που διακυβεύεται είναι ο τσαμπουκάς των μη καπνιστών πάνω στους καπνιστές. Απλά τυχαίνει τώρα η μεγάλη ομάδα των μη καπνιστών να συμπλέει με τις υγιεινιστικές κάβλες του καπιταλισμού. Αλλά δεν ενοχλεί κανέναν που ποινικοποιούνται (ελαφρά για την ώρα) καθημερινές συνήθειες, ότι και αν είναι αυτές;

Μα τι λέω ο μαλάκας

sergiosm
01/09/2010, 14:25
Το να φωνάζω ένα νταβατζή να κάνει κουμάντο σ αυτές έχει κατά τη γνώμη σου μια αποτελεσματικότητα. Αλλά εδώ προκύπτουν ζητήματα: εσυ και ο νταβατζής (1) και ο νταβατζής πάνω από τους δυο μας σε σχέση με το πως φερόμαστε (2), ας το πούμε έτσι γενικά. Πέρα από το αν γουστάρω εγώ μια συμπεριφορά, είναι κάπως, είναι παράλογο, είναι υπερβολικό, είναι ηλίθιο, είναι απολυταρχικό :α) να καθορίζω εγώ το ποια είναι η σωστή νόρμα και β) να την επιβάλλω διά του νταβατζή.

Το γιατί αναγκαζόμαστε να φωνάξουμε τον ... νταβατζή όπως τον αποκαλείς το έχεις σκεφτεί;
Μήπως είναι η παντελής έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπό μας;
Μήπως αυτό τελικά αναγκάζει τον ... νταβατζή να παρέμβει (ανεξάρτητα από το αν έχει και άλλα στο μυαλό του).
Πες μου ειλικρινά: αν σεβόμασταν τον άλλο, αν δεν καπνίζαμε στα μούτρα του, αν δεν καπνίζαμε στα νοσοκομεία, μέσα σε ασανσέρ, στα αεροδρόμια κλπ θα ερχόταν ποτέ ο ... νταβατζής;

Τα περί υγείας και τα των εξαιρέσεων (έγκυες κλπ) είναι υποκριτικά. Εντελώς. Αυτό που διακυβεύεται είναι ο τσαμπουκάς των μη καπνιστών πάνω στους καπνιστές. Απλά τυχαίνει τώρα η μεγάλη ομάδα των μη καπνιστών να συμπλέει με τις υγιεινιστικές κάβλες του καπιταλισμού. Αλλά δεν ενοχλεί κανέναν που ποινικοποιούνται (ελαφρά για την ώρα) καθημερινές συνήθειες, ότι και αν είναι αυτές;

1ον: Η ομάδα των καπνιστών είναι μεγαλύτερη από αυτή των μη καπνιστών.
2ον: Για ποιον τσαμπουκά μιλάς. Δηλαδή αν σταματίσουν να καπνίζουν οι καπνιστές θα έχουν υποστεί καμιά ήττα. Ίσα ίσα που θα βρίσκουν και ευκαιρία για ... κοπάνα.
3ον: Κανείς δεν επιβάλλει στον καπνιστή να σταματήσει το κάπνισμα. Αλλά, αν υποτεθεί ότι το σταματήσει, τί το κακό θα πάθει αν σταματήσει μια συνήθεια που μόνο κακό του κάνει (και στην υγεία και στην τσέπη του);
4ον: Γιατί είναι υποκριτικά τα της υγείας; Είναι μήπως ψέματα; Δεν είναι γεγονός ότι το κάπνισμα συνδέεται με θανατηφόρες ασθένειες.

:wave2:

alres
01/09/2010, 14:43
Μέχρι πριν 2-3 χρόνια κανείς δεν θα συζητούσε σοβαρά αυτό το θέμα. Ο λόγος που μπήκε στο προσκήνιο κατά τη γνώμη μου είναι σύνθετος και δεν είναι αυτό το χαζό για να μαζέψουνε λεφτά. Παρολ αυτά πρέπει να αναγνωρίσω ότι το σύστημα (για την κουβέντα η λέξη) έχει την ικανότητα να αντλεί από τις κοινωνικές συμπεριφορές αυτές που του κάνουν και να επιδιώκει να τις κάνει γενικό κανόνα.

Κοινώς μέσα στη μαλακία που δέρνει την κοινωνία, ψαρεύει ότι διευκολύνει την αναδίπλωση στην οποία βρίσκεται τώρα [αυτό είναι το ζήτημα] και προχωρά. Και γι αυτό έρχεται ο νταβατζής: και γιατί έκανε κοινωνικές συμμαχίες πάνω σε μυαλά που έχουν γίνει ζελέ. Όλες αυτές οι δικαιολογίες και τα νηπιακά επιχειρήματα περί της απαγόρευσης δεν είναι παρά η κοινωνική νομιμοποίηση του νέου προτύπου ανθρώπου: καθαρός, σιωπηλός, χωρίς καταχρήσεις, χωρίς υπερβολές, ένα ρομποτ, ούτε καν ζώο.

Το ότι το επικροτούν τόσοι (κατά τα γκάλοπ.....) μου επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύω: ότι οι περισσότεροι σ αυτή την κοινωνία είναι ή έγιναν χοντρομαλάκες, καπνιστές και μη. Τα παραδείγματα της κανιβαλικής συμπεριφοράς της πλειονότητας, είναι ανεξάντλητα. Οπότε τι λένε οι περισσότεροι και τι δε λένε, δεν είναι κριτήριο ορθότητας. Από τον Διαφωτισμό ισχύει αυτό, αλλά τελοσπάντων.

Και το ότι η υγεία είναι το υπερτατο αγαθό θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω κάργα

guzzistas
01/09/2010, 14:50
........ δεν είναι παρά η κοινωνική νομιμοποίηση του νέου προτύπου ανθρώπου: καθαρός, σιωπηλός, χωρίς καταχρήσεις, χωρίς υπερβολές, ένα ρομποτ, ούτε καν ζώο.

Σ'αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα (άσχετο με το κάπνισμα αλλά γενικότερα αυτό πάει να γίνει παγκοσμίως...)

:yuck:

sergiosm
01/09/2010, 14:51
Μέχρι πριν 2-3 χρόνια κανείς δεν θα συζητούσε σοβαρά αυτό το θέμα. Ο λόγος που μπήκε στο προσκήνιο κατά τη γνώμη μου είναι σύνθετος και δεν είναι αυτό το χαζό για να μαζέψουνε λεφτά. Παρολ αυτά πρέπει να αναγνωρίσω ότι το σύστημα (για την κουβέντα η λέξη) έχει την ικανότητα να αντλεί από τις κοινωνικές συμπεριφορές αυτές που του κάνουν και να επιδιώκει να τις κάνει γενικό κανόνα.

Αν θες τη γνώμη μου. Ο κύριος λόγος που έγινε τώρα ΔΕΝ είναι τα πρόστιμα.
Είναι τα λεφτά που θα γλιτώσει το κράτος από τη μείωση των εμφραγμάτων και των καρκίνων λόγω τσιγάρου. Λεφτά τα οποία είναι πολλά.
Αυτό όμως δεν είναι καθόλου κακό, κατά τη γνώμη μου.

Κοινώς μέσα στη μαλακία που δέρνει την κοινωνία, ψαρεύει ότι διευκολύνει την αναδίπλωση στην οποία βρίσκεται τώρα [αυτό είναι το ζήτημα] και προχωρά. Και γι αυτό έρχεται ο νταβατζής: και γιατί έκανε κοινωνικές συμμαχίες πάνω σε μυαλά που έχουν γίνει ζελέ. Όλες αυτές οι δικαιολογίες και τα νηπιακά επιχειρήματα περί της απαγόρευσης δεν είναι παρά η κοινωνική νομιμοποίηση του νέου προτύπου ανθρώπου: καθαρός, σιωπηλός, χωρίς καταχρήσεις, χωρίς υπερβολές, ένα ρομποτ, ούτε καν ζώο.

Το ότι το επικροτούν τόσοι (κατά τα γκάλοπ.....) μου επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύω: ότι οι περισσότεροι σ αυτή την κοινωνία είναι ή έγιναν χοντρομαλάκες, καπνιστές και μη. Τα παραδείγματα της κανιβαλικής συμπεριφοράς της πλειονότητας, είναι ανεξάντλητα. Οπότε τι λένε οι περισσότεροι και τι δε λένε, δεν είναι κριτήριο ορθότητας. Από τον Διαφωτισμό ισχύει αυτό, αλλά τελοσπάντων.

Δηλαδή θες να πεις ότι ο οποιοσδήποτε επικροτεί ένα μέτρο του ... "νταβατζή" ακόμα και θετικό είναι χοντρομαλάκας μόνο και μόνο επειδή το προτείνει ο ... "νταβατζής";
Γιατί εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από αυτά που λες.
Δηλαδή για να μη γίνουμε ρομπότ πρέπει να αντιδρούμε στο κάθετι;
Δεν μπορεί απλά να συμφωνούμε χωρίς να είμαστε ρομπότ;
Δηλαδή αν αντιδράσουμε δεν συμφωνούμε με την άποψη κάποιου άλλου;
Τότε δεν είμαστε "ρομπότ" εκείνου;

Και το ότι η υγεία είναι το υπερτατο αγαθό θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω κάργα

Δικαίωμά σου.
και δικαίωμά σου να κάνει ό,τι θέλεις με την ΔΙΚΗ σου υγεία.
Το κάπνισμα όμως επηρεάζει και την υγεία των άλλων. Και αυτό δικαίωμά σου είναι;

Cpt. Haddock
01/09/2010, 15:10
[...]Και το ότι η υγεία είναι το υπερτατο αγαθό θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω κάργα

:confused: :uplate: :alien:

Akatanomastos
01/09/2010, 15:12
Αυτό που διακυβεύεται είναι ο τσαμπουκάς των μη καπνιστών πάνω στους καπνιστές.

αυτο ειναι το προβλημα με τους ελληνες

την εχουμε πολυ μεγαλη, και κατα συνεπεια δεν σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας..

ολα τα θεματα αναγωντε στο:

ή εγω ή εσυ θα ειμαι/εισαι μαγκας (πολλες φορες εις βαρος του αλλου..)

devil's animal
01/09/2010, 15:19

ρε φιλε την παλευεις καθολου??

ειχα μπει και στο τρυπακι να σου απανταω σοβαρα...
τωρα βλεπω οτι απλα εχανα τον χρονο πληκτρολογωντας...:sad:

alres
07/09/2010, 17:31
Σκέψεις να κοπεί το κάπνισμα και στα ΙΧ
Εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα δέχθηκε η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου . Οι εισηγήσεις έγιναν προς την υπουργό από διάφορες αυτοκινητιστικές, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις και συνοδεύτηκαν με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το τσιγάρο αποτελεί αιτία για δεκάδες ατυχήματα: «Θεωρώ λογικές τις εισηγήσεις αυτές και τις εξετάζω προσεκτικά. Κοιτάζουμε και τη νομοθεσία που υπάρχει σε άλλες χώρες» δηλώνει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου στο «Βήμα». Οι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα αποσκοπούν να προστατεύσουν τους επιβάτες τους από το παθητικό κάπνισμα και να αυξήσουν τα μέτρα οδικής ασφάλειας, αφού όπως αποδείχθηκε το τσιγάρο κατά την οδήγηση αποτελεί αιτία ατυχήματος.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ ισχύει ήδη σε πολλές χώρες με ορισμένες ωστόσο προϋποθέσεις: στην Αυστραλία, για παράδειγμα, απαγορεύεται το κάπνισμα στο αυτοκίνητο όταν σε αυτό βρίσκονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Το ίδιο συμβαίνει και στον Καναδά, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βεβαίως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Φινλανδία υπάρχει πρόνοια για νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στα ΙΧ, όπως και στην Ιρλανδία. Στην Ιταλία υπάρχουν ήδη θεσμοθετημένα πρόστιμα για τους καπνιστές οδηγούς ΙΧ όταν σε αυτά βρίσκονται παιδιά: 250 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό και αφαίρεση 5 μονάδων από το πόιντ σύστεμ. Στο Ισραήλ συζητείται αυτές τις ημέρες στην Κνεσέτ νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν σε αυτά βρίσκονται παιδιά. Στην Ταϊβάν απαγορεύεται το κάπνισμα και στους αυτοκινητιστές, αλλά και στους μοτοσικλετιστές ακόμα και στον δρόμο, ενώ στη Βρετανία συζητείται το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=351761&dt=02/09/2010#ixzz0yrAk3ivh

προτείνω κλοτσιά στα αρχίδια, απ αυτές τις "βαθιές" και μετά άρπαγμα απ τον αυχένα και γονατιές στην κοιλιά. Εννοείται ότι αποτελειώνουμε σβήνοντας το τσιγάρο πάνω στον καπνιστή

"Είναι τα λεφτά που θα γλιτώσει το κράτος από τη μείωση των εμφραγμάτων και των καρκίνων λόγω τσιγάρου. Λεφτά τα οποία είναι πολλά.
Αυτό όμως δεν είναι καθόλου κακό, κατά τη γνώμη μου."

Θες να το ξανασκεφτείς αυτό; Γιατί βιάζεσαι.

Γενικά, σ αυτές τις γαμημενες μέρες όλοι βιάζονται. Να βρουν τη λύση, το σωτήρα, τη λαμπρή ιδέα που θα μας "σώσει". Και πως συμβαίνει όλοι, θελημένα και μη, να επαναλαμβάνουν τις λαμπρές ιδέες που μας φέρνουν οι από πάνω.

Ενημερωτικά, αυτό που λες, είναι οι εισηγήσεις πολλών think tank στο Αμέρικα και στας Ευρώπας και μεταξύ αυτών είναι και ασφαλιστικές εταιρίες. Επισης είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό μας τα είχαν κάνει τσουρέκια με τον ιό της γρίπης. Πολλές συμπτώσεις ρε παιδί μου