View Full Version : Περί καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους.(2 threads σε 1)
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
Το ότι θεωρείς ακριβό τον καφέ και κολομάγαζα τις καφετέριες που τον σερβίρουν, δε σημαίνει οτι δε θα πάθουν ζημιά, δε θα χαθούν θέσεις εργασίας κτλ...εξ αιτίας ενός χαζού νόμου. Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει καφετέριες σε καπνιστών και μή..ώστε να μη περιορίσει ούτε τους καπνιστές ούτε τους μη καπνιστές.
Αν και μακροπρόθεσμα όπως προείπα, το κράτος θα έχει κέρδος απ αυτό το νόμο..γιατί κάποιοι θα το κόψουν ή θα το ελατώσουν θέλοντας και μη..
Cpt. Haddock
14/09/2010, 10:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
Το ότι θεωρείς ακριβό τον καφέ και κολομάγαζα τις καφετέριες που τον σερβίρουν, δε σημαίνει οτι δε θα πάθουν ζημιά, δε θα χαθούν θέσεις εργασίας κτλ...εξ αιτίας ενός χαζού νόμου. Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει καφετέριες σε καπνιστών και μή..ώστε να μη περιορίσει ούτε τους καπνιστές ούτε τους μη καπνιστές.
Aντε παλι τα ίδια....
Καλα, δεν κουράζεστε; :lol:
Καλά, βαζετε στη ζυγαρια υγεία vs ζημια στις καφετέριες; :sick:
Τι να πω
:sad:
Gandalf dr685sm
14/09/2010, 10:48
όση ζημιά έπαθαν και τα cinema και τα θέατρα δηλαδή;... γιατί κάθε φορά που παίζει μια καλή ταινία, για να βρείς εισητήριο πρέπει να κλείνεις 1-2 εβδομάδες πριν...
Όσο για το ζημιά σε cafe και restaurant... πιο πολύ ζημιά τους/μας κάνει το ΦΠΑ και οι τιμές στο ρετιρέ, παρά η υποχρεωτική απουσία κάπνας απο ενα κλειστό μαγαζί.
Gandalf
Μπορεί και να χεις δίκιο μάγε, θα φανεί στην πορεία..
Καπετάνιε κάποιος που καπνίζει ένα-δύο-τρία (έχουμε και κάποιους με 4) πακέτα που γράφουν "το κάπνισμα προκαλεί το θάνατο" και διάφορα άλλα..σκέψου που την έχει την υγεία και πως τη ζυγίζει..
Cpt. Haddock
14/09/2010, 10:59
Καπετάνιε κάποιος που καπνίζει ένα-δύο-τρία (έχουμε και κάποιους με 4) πακέτα που γράφουν "το κάπνισμα προκαλεί το θάνατο" και διάφορα άλλα..σκέψου που την έχει την υγεία και πως τη ζυγίζει..
Ορθόν. Μακριά απο μενα να ειναι όμως γιατι εγώ την ζυγίζω πιο πολύ :winka:
Το μεγάλο πρόβλημα με την εφαρμογή του (θεωρητικά σωστού) νόμου στην Ελλάδα, είναι το wrong timing.
Για να το θέσω καλύτερα, όταν το ποσοστό των καπνιστών, και ακόμα περισότερο στις νεαρες ηλικίες, είναι τόσο συντριπτικά μεγάλο, τέτοιου τύπου ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαγόρευση, και ειδικά στην ελαφρώς 'αναρχική' Ελλάδα, είναι πιθανότατο να αποτύχει.
Στον στενό εργασιακό μου χώρο μετράω 12 άτομα εκ των οποίων τα 10 είναι καπνιστές... Ολοι βγαίνουν έξω για κάπνισμα εκτός από δυο προισταμένους που έχουν δικό τους φραφείο και καπνίζουν εκεί μέσα. Τα ποσοστά ειναι δυστυχώς ακόμα συντριπτικά υπερ των καπνιστών.
Πιθανή αποτυχία ίσως είναι μεγαλύτερο πισωγύρισμα στη μάχη κατα του καπνίσματος από την σταδιακή επιβολή (αλλά και αστυνόμευση) μιας πιο ήπιας πολιτικής συνδυασμένη με εντατικά μέτρα προπαγάνδας κατα του καπνίσματος.
Πιστεύω πώς κάθε πράγμα πρεπει να γίνεται στην ωρα του για να είναι αποδοτικό.
ego_o_idios
14/09/2010, 11:01
Καπετάνιε και οι γκόμενες καπνίζουν, με τρελλή αυξητική τάση τις τελευταίες δεκαετίες..
Πόσοι πίνουν καφέ χωρίς να καπνίζουν καθημερινά?Ελάχιστοι, σκέψου ζημιά στις καφετέριες..
Όσο για την "συνήθεια" δεν είναι συνήθεια το τσιγάρο αλλά μια παγίδα και ένα απ τα χειρότερα ναρκωτικά, αν ήταν συνήθεια θα κοβόταν έτσι απλά. Πίστεψέ με γι αυτή τη παγίδα έχω να πάω cinema χρόνια (να ναι καλά τα home cinema) και με ζόρια πάω θέατρο..στην καφετέρια που δε θα καπνίζω θα πάω να πιω καφέ χωρίς να καπνίζω?
na apantiso emperistatomena
sta @@ mas
:rotflmao: :rotflmao:
ego_o_idios
14/09/2010, 11:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
Το μεγάλο πρόβλημα με την εφαρμογή του (θεωρητικά σωστού) νόμου στην Ελλάδα, είναι το wrong timing.
Για να το θέσω καλύτερα, όταν το ποσοστό των καπνιστών, και ακόμα περισότερο στις νεαρες ηλικίες, είναι τόσο συντριπτικά μεγάλο, τέτοιου τύπου ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαγόρευση, και ειδικά στην ελαφρώς 'αναρχική' Ελλάδα, είναι πιθανότατο να αποτύχει.
Στον στενό εργασιακό μου χώρο μετράω 12 άτομα εκ των οποίων τα 10 είναι καπνιστές... Ολοι βγαίνουν έξω για κάπνισμα εκτός από δυο προισταμένους που έχουν δικό τους φραφείο και καπνίζουν εκεί μέσα. Τα ποσοστά ειναι δυστυχώς ακόμα συντριπτικά υπερ των καπνιστών.
Πιθανή αποτυχία ίσως είναι μεγαλύτερο πισωγύρισμα στη μάχη κατα του καπνίσματος από την σταδιακή επιβολή (αλλά και αστυνόμευση) μιας πιο ήπιας πολιτικής συνδυασμένη με εντατικά μέτρα προπαγάνδας κατα του καπνίσματος.
Πιστεύω πώς κάθε πράγμα πρεπει να γίνεται στην ωρα του για να είναι αποδοτικό.
den mas endiaferi pioi kapnizoun ke pioi oxi
poso kolimenoi isaste epitelous
sta apaftaria mas posi kapnizoun posoi den kapnizoun pos kako kani stin igeia tous to kapnisma poso kako kani stous pa8itikous kapnistes
pigenete se kana foroum me giatrous na ta sizitisete afta
edo sizitame gia mia sinenoxi tou politi stin kratiki ispraktiki kompina pou tonka8ista roufiano ke dinontas tou ena komataki eksousias os glifitzouri gia na exi na es8anete energos ke mpla mpla mpla
opios sizitai kati peran aftis tis sferas krinete panivlakas leme
Cpt. Haddock
14/09/2010, 11:07
Μια πουταναφεραμε...
Εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=110131) εαν πάρουμε τηλέφωνο είμαστε ρουφιάνοι ή επειδη αφορά την τσέπη μας, οι ιδεολογικές μπαρουφες πανε περιπατο; :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
Είπε ο σοφός και πήγε στο καρτοτηλέφωνο..
super_toto
14/09/2010, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
edo sizitame gia mia sinenoxi tou politi stin kratiki ispraktiki kompina pou tonka8ista roufiano ke dinontas tou ena komataki eksousias os glifitzouri gia na exi na es8anete energos ke mpla mpla mpla
Σωστό μεν αλλά: Στην Ελλάδα από ρουφιάνους έχουμε χορτάσει. Τρελή παραγωγή λέμε. Το συγκεκριμένο μέτρο, συμφωνώ ότι είναι καθαρά κολπάκι της κυβέρνησης. Αλλά δεν καθίσταται ρουφιάνος όποιος πάρει τηλέφωνο. Σε καμία περίπτωση.
Ας πούμε ότι έχουμε και οι δύο από ένα μαγαζί στην ίδια περιοχή. Εγώ αδιαφορώ για το μέτρο και επτιτρέπω το κάπνισμα στο μαγαζί μου. Εσύ σέβεσαι το μέτρο και το απαγορεύεις. Εγώ λοιπόν έχω 100 πελάτες την ημέρα και εσύ 10. Δεν πρέπει κάποιος να σε προστατέψει από εμένα τον παρανομούντα? Δεν πρέπει να ενημερώσεις την αρμόδια αρχή για την παρανομία που διαπράττω?
Θα είσαι ρουφιάνος?
makis206
14/09/2010, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μια πουταναφεραμε...
Εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=110131) εαν πάρουμε τηλέφωνο είμαστε ρουφιάνοι ή επειδη αφορά την τσέπη μας, οι ιδεολογικές μπαρουφες πανε περιπατο; :wave2:
Κοίτα τι γίνεται τώρα, υπάρχουν οι καλοί ρουφιάνοι και οι κακοί ρουφιάνοι... μπλα μπλα μπλα :lol:
dammed_kittin
14/09/2010, 11:16
Aντε παλι τα ίδια....
Καλα, δεν κουράζεστε; :lol:
Καλά, βαζετε στη ζυγαρια υγεία vs ζημια στις καφετέριες; :sick:
Τι να πω
:sad:
οτι να ναι!!!
το θεμα καπετανιε μου
ειναι οτι επειδη θα κλεισουν καφετεριες
αν εγω μεινω ανεργη εξ αιτιας καποιου νομου
φταιει αμεσα το κρατος...
ειναι που ειναι η ανεργια στα κοκκινα
αν στερησεις το τσιγαρο του ελληνα απ τον καφε του
γιατι να μην τον πιει σπιτι του?
αρα.......?
και το vs
που βαζεις την υγεια
θα σου πω ενα απλο πραγμα:
η υγεια μου δεν σε αφορα!!!
Shaolin Monk
14/09/2010, 11:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Κοίτα τι γίνεται τώρα, υπάρχουν οι καλοί ρουφιάνοι και οι κακοί ρουφιάνοι... μπλα μπλα μπλα :lol:
Υπαρχουν διαφορετικες περιπτωσεις. Την περιπτωση απλως να μην βαζεις βενζινη απο αυτον που "βαραει" τη τιμη τη σκεφτηκαμε;
Shaolin Monk
14/09/2010, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από dammed_kittin
η υγεια μου δεν σε αφορα!!!
:lol: Βλεπω την απαντηση: Πληρωνω φορους για το συστημα υγειας αρα με αφορα...
dammed_kittin
14/09/2010, 11:24
Μια πουταναφεραμε...
σου φαινεται το ιδιο?
ποιος καταγγελει ποιον?
αυτο ειναι σαν να σε κλεβουν!!!
ξερεις ποια ειναι η διαφορα των δυο παρακατω περιπτωσεων??
- κυριε αστυφυλαξ με λενε παπαδημητριου μαρα
κ εδω στο δελεαρ που καθομαι με οδο ταδε
ειναι κατι μαλακες που καπνιζουν
(κ ολο αυτο αν μη τι αλλο επειδη δεν τους γουσταρω)
- κυριε στην ταδε οδο το ταδε βενζιναδικο αρνειται να χρεωσει τη βενζινη συμφωνα με το πλαφον...
αρα με ΚΛΕΒΕΙ.
καταλαβες τη διαφορα?
ή να στην βαλουμε μεσα στη φρουτοκρεμα?
Cpt. Haddock
14/09/2010, 11:28
[...]καταλαβες τη διαφορα?[...]
Ναι. Η τσέπη για σενα έχει μεγαλύτερη σημασία απ' την υγεία
:wave2:
υ.γ. Γιατι τόσα νευρα ρε καπνιστες; :lol: Απο τώρα χαρμανιασατε :lol:
dammed_kittin
14/09/2010, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
:lol: Βλεπω την απαντηση: Πληρωνω φορους για το συστημα υγειας αρα με αφορα...
σε ενδιαφερουν οι σκουπιδιαρηδες?
σε ενδιαφερουν οι χημικοι?
σε ενδιαφερουν οι υπαλληλοι της δεη?
σε ενδιαφερουν οι ναυτικοι?
κ εγω πληρωνω φορους
αρα απαιτω αμεσως να απαγορευθει
- το αλκοολ
- η οδηγηση δικυκλου
- να κολυμπανε στη θαλασσα
- να καθονται για ηλιοθεραπεια
κ αλλες πολλες ακομα μαλακιες που μπορω να σκεφτω...
επεισης μην σου περασει απ το μυαλο να αυτοκτονησεις
την εχεις βαψει, θα σε κηνυγαω μεχρι να ξαναξυπνησεις...
ουτε να αυτοκτονησω δεν μου επιτρεπουν?
Cpt. Haddock
14/09/2010, 11:32
Το οτι το καπνισμα ΔΕΝ απαγορεύεται αλλα περιορίζεται, το 'χετε καταλάβει ή να το ζωγραφίσουμε; :look:
Κλασική περίπτωση Ελλάδας....
Όταν πάμε εξωτερικό γουστάρουμε που clubaroume στο Βερολίνο & it's ok που βγαίνουμε έξω να καπνίσουμε, αλλά εδώ στη Μπανανία μας χαλάει.
Κανένα μαγαζί δε θα κλείσει & καμία κίνηση δε θα πέσει μόνιμα. Εδώ έκανα 4 μέρες κοιλιά & μετά πάλι όπως πριν, με τη διαφορά ότι όποιος θέλει βγαίνει έξω να καπνίσει & έτσι όταν δουλεύω δε βρωμάω σαν τους 7 σκύλους & δε καρκινιάζομαι κιάλο.
Μπλα μπλα μπλα μπλα...
dammed_kittin
14/09/2010, 11:34
Ναι. Η τσέπη για σενα έχει μεγαλύτερη σημασία απ' την υγεία
ναι κ δεν σε αφορα!!!
χαχαχαχα
δεν περασατε το τεστ
να ξαναρθετε τον ιουνιο μπας κ εχει πηξει το μυαλο σας
κ δειτε την διαφορα!!!
μεχρι τοτε αν σου κλεψουν τη μηχανη
μην μπεις εδω μεσα να κλαφτεις
κ μην καλεσεις την αστυνομια για κανενα λογο!!
τι αλλες μαλακιες θα πει ο κοσμος
ετσι απλα για να πει κατι?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Απαγορεύεται Καπετάνιε..μόνο έξω και σπίτι σου επιτρέπεται αν δε το χεις αντιληφθεί..
dammed_kittin
14/09/2010, 11:35
Το οτι το καπνισμα ΔΕΝ απαγορεύεται αλλα περιορίζεται, το 'χετε καταλάβει ή να το ζωγραφίσουμε; :look:
οτι απαγορευεται σε ΟΛΑ τα μαγαζια το εχεις καταλαβει ή θες να στο ζωγραφισουμε???
Cpt. Haddock
14/09/2010, 11:36
οτι απαγορευεται σε ΟΛΑ τα μαγαζια το εχεις καταλαβει ή θες να στο ζωγραφισουμε???
Εσυ μονο στα μαγαζια ζεις; :confused:
Απαγορεύεται Καπετάνιε..μόνο έξω και σπίτι σου επιτρέπεται αν δε το χεις αντιληφθεί..
:rolleyes:
Καλα, οκ
Σε τοιχο να μιλαγα καλυτερα θα 'ταν :lol:
Αντε τρέχτε να κανετε πλουσια τη Philip Moris και να θρηνησετε για τις ατομικες σας ελευθερίες που καταπατώνται :bawl: :rotflmao: :lol:
Επαναστάτες του τασακΙου :bigcry:
kalgeorge
14/09/2010, 11:37
re seis...diavasa ligo na perasei i wra...kai exw liwsei sto gelio...
a) poios pisteuei SOVARA oti tha klisoun kafeteries apo auto to metro????:bawl: :bawl:
b) poios pisteuei SOVARA oti tha miwthei o arithmos oswn pinoun kafe?
g) ti den katalavenete akrivws...sto oti o kapnos ENOXLEI ton allon dipla...ara swsto einai na min se afinei MESA sto magazi na kapniseis? (eksw kai allou kane oti thes opws leei kai o captain)
:lol:
dammed_kittin
14/09/2010, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Κανένα μαγαζί δε θα κλείσει & καμία κίνηση δε θα πέσει μόνιμα.
μακαρι να βγω λαθος κ να βγεις σωστος!!!
αλλα ειπα σε εξι μηνες για να ζησουμε το χειμωνα!!!
:wave2:
Ποιος πιστέυεις οτι θα πίνει καφέ χωρίς τσιγάρο kalgeorge?
dammed_kittin
14/09/2010, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
a) poios pisteuei SOVARA oti tha klisoun kafeteries apo auto to metro????:bawl: :bawl:
b) poios pisteuei SOVARA oti tha miwthei o arithmos oswn pinoun kafe?
g) ti den katalavenete akrivws...sto oti o kapnos ENOXLEI ton allon dipla...ara swsto einai na min se afinei MESA sto magazi na kapniseis? (eksw kai allou kane oti thes opws leei kai o captain)
:lol:
α) οι γαλλοι!
β) οι γαλλοι!
γ) ειπαμε να υπαρχουν μαγαζια που επιτρεπεται κ μαγαζια που απαγορευεται!!
dammed_kittin
14/09/2010, 11:40
οι αντιπαθητικοι αντικαπνιστες
kalgeorge
OLOI!!!
AMESWS META TIN PRWTI EBDOMADA PROSARMOGIS....
a kai na sou pw....eilikrina...mou fainetai TRAGELAFIKO-AXIOLYPITO na moy leei kapios (kai eilikrina den paei se sena) DEN THA VGW gia kafe...gaiti den borw na kapnisw.....
oute pisteuw oti etsi tha paei...:wave2:
Cpt. Haddock
a kai na sou pw....eilikrina...mou fainetai TRAGELAFIKO-AXIOLYPITO na moy leei kapios (kai eilikrina den paei se sena) DEN THA VGW gia kafe...gaiti den borw na kapnisw.....
+1050 :beer:
kalgeorge
14/09/2010, 11:41
α) οι γαλλοι!
β) οι γαλλοι!
γ) ειπαμε να υπαρχουν μαγαζια που επιτρεπεται κ μαγαζια που απαγορευεται!!
eipan oi galloi oti tha klisoun oi kafeteries STHN ELLADA apo auto to metro???
ektos kai an sizitate gia to ti tha ginei allou
:cry:
Shaolin Monk
14/09/2010, 11:41
Αδικη ατακα αυτη... Ειναι απλως ενα θεμα συζητησης που μονο με το καπνισμα δεν εχει να κανει στη τελικη με το να χαρακτηριζεις κοσμο που δεν ξερεις.
Τότε ίσως να σου φανεί τραγελαφικό ότι άδειασε φίλου το νετκαφέ στην 1η εβδομάδα που εξαφάνισε τα τασάκια..
Σπάνια πίνουν καφέ όσοι δε καπνίζουν, κι αν πίνουν δε πίνουν καθημερινά ή τόση ποσότητα όση η καπνιστές. Άρα η κερδοφορία του καφέ ψιλοτέλος.
Και για εμένα να πήγαινε δε θα με χάλαγε, γιατί ναι, δε θα πατήσω σε καφετέρια που να μη μπορώ να καπνίσω, τουλάχιστον για όσο καπνίζω.
Γιατί δε συμφωνείτε η μη καπνιστές με το να γίνονταν καφετέριες καπνιστών και μη?Μήπως δε θα πατούσε κανείς σας στων μη καπνιστών?Μήπως λέω...?
dammed_kittin
14/09/2010, 11:43
Εσυ μονο στα μαγαζια ζεις; :confused:
Αντε τρέχτε να κανετε πλουσια τη Philip Moris και να θρηνησετε για τις ατομικες σας ελευθερίες που καταπατώνται :bawl: :rotflmao: :lol:
ναι μονο εκει ζω!
απαγορευεται?
οι ατομικες μας ελευθεριες εχουν καταπατηθει πολλα χρονια πριν
αλλα.....
τι περιμενες?
κ να διορθωσω το τελος σου,
ειπε ο επαναστατης του πληκτρολογιου κ πηγε να το παιξει υπαλληλισκος!!!
dammed_kittin
14/09/2010, 11:44
ektos kai an sizitate gia to ti tha ginei allou
:cry:
εκτως αν ηξερες τι εχει ηδη γινει αλλου!!!
Βλέπω ότι συμφωνείτε οι μη καπνιστές....
Ε αφού τα βρήκατε οκ
:smokin:
Shaolin Monk
14/09/2010, 11:46
Μηπως οι προσωπικες επιθεσεις ειναι αχρηστες;
dammed_kittin
14/09/2010, 11:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Αδικη ατακα αυτη... Ειναι απλως ενα θεμα συζητησης που μονο με το καπνισμα δεν εχει να κανει στη τελικη με το να χαρακτηριζεις κοσμο που δεν ξερεις.
αδικη ναι
αλλα ποιος σου ειπε οτι δεν ξερει?
οταν εγω μιλαγα για τη γαζα ο καπετανιος τα ειχε ζησει χρονια πριν
γι αυτο τωρα καθεται πισω απο ενα πληκτρολογιο σε ενα γραφειακι
κ μας κανει μαθηματα επαναστασης....
κ εχω πολλα παραδειγματα
επαναστασης δικης μου κ την αντιδραση του βολεμενου καπετανιου!!
α ναι!
φιλικα παντα!!!!
kalgeorge
14/09/2010, 11:49
Τότε ίσως να σου φανεί τραγελαφικό ότι άδειασε φίλου το νετκαφέ στην 1η εβδομάδα που εξαφάνισε τα τασάκια..
milas file gia net kafe i gia kafeteria???
na kseroume ti leme diladi...
Που είναι ο ego_o_idios να βάλει μια τάξη?
kalgeorge
14/09/2010, 11:50
εκτως αν ηξερες τι εχει ηδη γινει αλλου!!!
den borw na sou pw poso xestika ti ginetai allou.
edw einai ellada, den paei TIPOTA sumfwna me to ti ginetai allou
milas file gia net kafe i gia kafeteria???
na kseroume ti leme diladi...
Στην επαρχία υπάρχουν καφετέριες που είναι netcafe,bar,καφετέρια δλδ λίγο απ όλα, με κόσμο σε όλα. Για κάτι τέτοιο μιλάω που ήδη έχει βουλιάξει στα μέρη μου..
dammed_kittin
14/09/2010, 11:52
Που είναι ο ego_o_idios να βάλει μια τάξη?
μαζευει κατι εργαλεια!!!!
κ εχουμε εναν υπολογιστη!!!
κατσε να τον φωναξω!!!
+ apeiro
kalgeorge
14/09/2010, 11:52
Στην επαρχία υπάρχουν καφετέριες που είναι netcafe,bar,καφετέρια δλδ λίγο απ όλα, με κόσμο σε όλα. Για κάτι τέτοιο μιλάω που ήδη έχει βουλιάξει στα μέρη μου..
kai pisteueis diladi oti autos pou einai arrwstos me to chat kai to gaming....tha stamatisei na to kanei... epidi den kapnizei???
ok.... :sick:
μαζευει κατι εργαλεια!!!!
κ εχουμε εναν υπολογιστη!!!
κατσε να τον φωναξω!!!
Ανταλλάσω έναν με 250 καφέδες (μεταχερισμένο ε). Να έχετε 2
kalgeorge
14/09/2010, 11:54
παντως ειλικρινα περα απο καθε πλακα....
δεν μπορω να καταλαβω....γιατι θα πρεπει να σας εξηγήσει καποιος........οτι και ο διπλανος σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να αναπνεει τον καπνο σας....
ειλικρινα....δεν μπορω να το καταλαβω....
εκτος και αν βγαζουμε σωστα και λαθος τα μετρα.....αναλογα με το πως μας βολευει,,,
Gandalf dr685sm
μπλα.. μπλα... μπλα...
Γιατί δεν αντιδράτε λοιπόν συνολικά οι καπνιστές;.. πηγαίντε σε ενα μαγαζί όλοι μαζί και κάντε το ντουμάνι... σε πόσους θα προλάβουν να κόψουν πρόστιμο;... κάντε οτι νομίζετε γενικά λοιπόν , αλλά μην αρχίσει μετά η κλάψα αν πέσει 50αρικο η ρουφηξιά και μάλιστα συγκεντρωτικά στην εφορία.
Το μέτρο πέρασε , λειτουργεί ήδη και απο όσο έχω δεί τα cafe τελευταία , ειδικά στην περιοχή που είμαι.. Της πτνας το κάγκελο γίνεται!!!! Ούτε τραπεζάκι δεν υπάρχει. Το ίδιο και σε κάτι ψητοπωλεία-ταβέρνες της περιοχής (Σταμάτα - Δροσιά). Και είναι όλα άκαπνα...
Όσο για clubs κτλ... σε μπαράκι της περιοχής έχουν ακόμα ανοιχτό τον χώρο έξω και καπνίζουν εκεί... τον χειμώνα θα δούμε.
Απο εκεί και πέρα... όπως είπα... οποιος με σεβαστεί , θα τον σεβαστώ και εγώ. Όποιος οχι.. θα πράξω αυτό που νομίζω και εγώ.
Gandalf
dammed_kittin
κ εγω χεστηκα ουσιαστικα με το τι εχει γινει σε αλλες χωρες...
αλλα αν θελουν να μας κανουν πολιτισμενους οπως στις αλλες χωρες
μας φτιαξουν τους δρομους
την παιδεια
την υγεια κ τα σχετικα που διαφερουμε
τοτε ναι θα το τραβηξουν το μετρο
κ τοτε ναι θα κλεισουν κ εδω μαγαζια!!!
κ ειπα πιο πριν μακαρι να βγω λαθος!!!
γιατι βλεπω κ τα μαγζια να κλεινουν το σαββατο απο τις 00:00
kalgeorge
14/09/2010, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
. Της πτνας το κάγκελο γίνεται!!!! Ούτε τραπεζάκι δεν υπάρχει. Το ίδιο και σε κάτι ψητοπωλεία-ταβέρνες της περιοχής (Σταμάτα - Δροσιά). Και είναι όλα άκαπνα...
Gandalf
εισαι ψευτης φαιδρος και φτου σου.....
αφου λεμε....αν δεν καπνισεις...ΔΕΝ θα ξαναβγεις για καφε ποτε σου.
ουτε θα πας για φαγητο...
δεν καταλαβαινεις???
:lol: :lol:
dammed_kittin
14/09/2010, 11:55
Ανταλλάσω έναν με 250 καφέδες (μεταχερισμένο ε). Να έχετε 2
εχουμε τρεις!!!
αλλα δεν....
kai pisteueis diladi oti autos pou einai arrwstos me to chat kai to gaming....tha stamatisei na to kanei... epidi den kapnizei???
ok.... :sick:
Θα το κάνει σπίτι του. Το ίδιο και με τον καφέ φίλε. Θέλει ένας φίλος να πάμε για καφέ να τα πούμε?Δε μπορούμε να καπνίσουμε πουθενά άρα θα τον πιούμε σ ένα σπίτι..απλά πράγματα είναι γιατί αδυνατείτε να τα καταλάβετε?
Γιατί και εσείς οι ίδιοι οι αντικαπνιστές δε συμφωνείτε με τροποποίηση του νόμου (ο οποίος ήδη δε μπορεί να εφαρμοστεί με κανένα ρουφιανομέσο) σε μαγαζιά καπνιζώντων και μη?Και να σας δω πόσοι θα πίνετε καφέ σε μη καπνιζώντων όταν όλη η παρέα θα είναι σε καπνιζώντων, πόσο θα σκέφτεστε την υγεία σας και το παθητικό κάπνισμα τότε αλλά και όλα αυτά τα χρόνια..
dammed_kittin
14/09/2010, 11:56
παντως ειλικρινα περα απο καθε πλακα....
δεν μπορω να καταλαβω....γιατι θα πρεπει να σας εξηγήσει καποιος........οτι και ο διπλανος σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να αναπνεει τον καπνο σας....
εκτος και αν βγαζουμε σωστα και λαθος τα μετρα.....αναλογα με το πως μας βολευει,,,
μεγα λαθος
ΛΕΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΜΑΓΑΖΙΑ!!!!
kalgeorge
14/09/2010, 11:56
κ εγω χεστηκα ουσιαστικα με το τι εχει γινει σε αλλες χωρες...
αλλα αν θελουν να μας κανουν πολιτισμενους οπως στις αλλες χωρες
μας φτιαξουν τους δρομους
την παιδεια
την υγεια κ τα σχετικα που διαφερουμε
τοτε ναι θα το τραβηξουν το μετρο
κ τοτε ναι θα κλεισουν κ εδω μαγαζια!!!
κ ειπα πιο πριν μακαρι να βγω λαθος!!!
γιατι βλεπω κ τα μαγζια να κλεινουν το σαββατο απο τις 00:00
δηλαδη εσυ θα πας και θα τους πεις....
""πως ειναι δυνατον να περασετε τετοιο μέτρο...την στιγμή που ακομα φτιαχνετε πχ την κορινθου πατρών?? ή πχ που η δωρεαν παιδεία είναι ανύπαρκτη?? ή κλπ κλπ κλπ """"
οκ :sick:
kalgeorge
14/09/2010, 11:57
Θα το κάνει σπίτι του. Το ίδιο και με τον καφέ φίλε. Θέλει ένας φίλος να πάμε για καφέ να τα πούμε?Δε μπορούμε να καπνίσουμε πουθενά άρα θα τον πιούμε σ ένα σπίτι..απλά πράγματα είναι γιατί αδυνατείτε να τα καταλάβετε?
..
εσυ δεν μπορεις ή δεν θελεις να καταλαβεις...οτι μεσα σε μια εβδομαδα το πολυ θα σας εχει περασει...
σιγα μην πινεις όλους τους καφεδες απο εδω και περα σπιτι σου....
kalgeorge
14/09/2010, 12:01
μεγα λαθος
ΛΕΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΜΑΓΑΖΙΑ!!!!
ααααααααα
ενταξει τοτε....
ο τυπακος που με το ζορι δηλαδη μπορει να συντηρησει μια τρυπα που την λεει καφετερια....θα πρεπει να ανοιξει και δευτερη γαι να καπνιζετε...
οκ
dammed_kittin
14/09/2010, 12:03
δηλαδη εσυ θα πας και θα τους πεις....
""πως ειναι δυνατον να περασετε τετοιο μέτρο...την στιγμή που ακομα φτιαχνετε πχ την κορινθου πατρών?? ή πχ που η δωρεαν παιδεία είναι ανύπαρκτη?? ή κλπ κλπ κλπ """"
οκ :sick:
ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ!!!!
λεμε απλα οτι αν θελουν να μαζεψουν αυτη τη χωρα
ας ξεκινησουν απο πιο ουσιαστικα πραγματα
που θα συμφωνουσαμε ολοι κ δεν θα εσπερνε διχονοια το καθε μετρο
π.χ. τους δρομους!
κ μετα ας προχωρησουν σε τετοια μετρα
οπου φυσικα ξαναλεω να δω τα γεματα μαγαζια
το χειμωνα ποσο γεματα θα ειναι....
βεβαια το να ασχοληθουν με πιο ουσιαστικα πραγματα απαιτει χρημα
κ εδω δεν εχουν να φανε χρημα θα το σπαταλισουν στους πολιτες?
ενω αυτο το δικαιο για τους μη καπνιστες μετρο τους προσφερει χρημα...
κ η τηλεφωνικη γραμμη ειναι απλα μια επενδυση
για να μαζευουν χρημα πιο γρηγορα κ πιο ευκολα!
δεν νομιζω οτι αμα θελαν δεν μπορουσαν να το οργανωσουν καλυτερα
ωστε να υπαρχουν κ οι δυο "φυλες" στη διασκεδαση κατα κανονα...
κ να μην σφαζονται μεσα απο τα φορουμ!!!
dammed_kittin
14/09/2010, 12:04
ααααααααα
ενταξει τοτε....
ο τυπακος που με το ζορι δηλαδη μπορει να συντηρησει μια τρυπα που την λεει καφετερια....θα πρεπει να ανοιξει και δευτερη γαι να καπνιζετε...
οκ
οκ!!!
εσυ δεν θελεις να καταλαβεις!!!
κ εγω απλα βαρεθηκα να προσπαθω!!!
:wave2: :wave2:
kalgeorge
14/09/2010, 12:05
ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ!!!!
λεμε απλα οτι αν θελουν να μαζεψουν αυτη τη χωρα
ας ξεκινησουν απο πιο ουσιαστικα πραγματα
που θα συμφωνουσαμε ολοι κ δεν θα εσπερνε διχονοια το καθε μετρο
π.χ. τους δρομους!
κ μετα ας προχωρησουν σε τετοια μετρα
οπου φυσικα ξαναλεω να δω τα γεματα μαγαζια
το χειμωνα ποσο γεματα θα ειναι....
βεβαια το να ασχοληθουν με πιο ουσιαστικα πραγματα απαιτει χρημα
κ εδω δεν εχουν να φανε χρημα θα το σπαταλισουν στους πολιτες?
ενω αυτο το δικαιο για τους μη καπνιστες μετρο τους προσφερει χρημα...
κ η τηλεφωνικη γραμμη ειναι απλα μια επενδυση
για να μαζευουν χρημα πιο γρηγορα κ πιο ευκολα!
δεν νομιζω οτι αμα θελαν δεν μπορουσαν να το οργανωσουν καλυτερα
ωστε να υπαρχουν κ οι δυο "φυλες" στη διασκεδαση κατα κανονα...
κ να μην σφαζονται μεσα απο τα φορουμ!!!
δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα σφαγης σε φορουμ...και θεμα διχονοιας....
παρτο απλα.......αρκετα ανεχθηκα το τσιγαρο του διπλανου στην μουρη μου :)
προτιμω χιλιες φορες να πηγαινω σε καφε, μπαρ οπως θες πεστο και να μην ποναν τα ματια μου, να μην κλεινει ο λαιμος και να μη βηχω απο το τσιγαρο που ΔΕΝ καπνιζω.
αν γουσταρετε....ελατε για καφε...
αν δεν γουσταρετε....καθιστε και πιειτε το σπιτι σας
:D :D
makis206
14/09/2010, 12:06
εσυ δεν μπορεις ή δεν θελεις να καταλαβεις...οτι μεσα σε μια εβδομαδα το πολυ θα σας εχει περασει...
σιγα μην πινεις όλους τους καφεδες απο εδω και περα σπιτι σου....
Γιώργο θα κοπούν πάμπολοι καφέδες που θα πίνανε στα καφέ οι καπνιστές, όπως κι αν το βλέπεις εσύ αυτό είναι γεγονός, όπως και η αποχή από τα μπαρ που εγώ προσωπικά έτσι θα το κάνω.
Μην πάω και στην οικονομική κρίση που έτσι κι αλλιώς μας στριμώχνει, το κοψιμο του τσιγάρου εντός του μαγαζιού είναι ένα τεράστιο ακόμα κίνητρο για να με κρατήσει μακρυά από αυτά τα μαγαζιά.
Η εβδομάδα που ίσως μου περάσει, θα είναι αυτή που η Ελλάδα θα πάψει να μιλάει για κρίσεις κλπ κλπ κλπ...
Σπίτι μου σπιτάκι μου και σπιτοκαλυβάκι μου, τα έχω όλα εκεί και δεν θα μου λήψει τίποτα, πίστεψέ με. Σε άλλους θα λήψει η τσέπη μου κι αυτό δεν είναι καλό αλλά..
kalgeorge
14/09/2010, 12:07
προτιμω χιλιες φορες να πηγαινω σε καφε, μπαρ οπως θες πεστο και να μην ποναν τα ματια μου, να μην κλεινει ο λαιμος και να μη βηχω απο το τσιγαρο που ΔΕΝ καπνιζω.
.
εδιτ.... εξαλλου το πιστευω.....ειναι η πρωτη εβδομαδα.....μετα θα πηγαινετε....στο δρομο για το καφε θα κανετε το τσιγαρακι σας....στην καφετερια ΟΧΙ....και σιγα σιγα θα λετε....ρε συ...κοιτα να δεις...καλυτερα, το εχω ελλατωσει και καπως...
πρεπει να πληρωσουμε και τις φρεγάτες
στον Σαρκοζί
kalgeorge μάλλον εσύ δε μπορείς να το καταλάβεις. Ο καφές για τον καπνιστή είναι συνδυασμένος με το τσιγάρο. Δε μπορώ να πιω καφέ χωρίς τσιγάρο, δεν έχει καν νόημα για εμένα, άρα ναι θα πίνω σπίτι μου καφέ ή σε καφετέρια που έχει έξω διαμορφωμένο χώρο με σομπούλες κτλ κτλ για το χειμώνα..εκεί θα καταλήξει και θα το δεις.
Μάγε γεμάτα μαγαζιά είδες τέτοια εποχή σε κλειστό χώρο?Κουλό μ ακούγεται γιατί δεν έχει χειμωνιάσει..anyway μακάρι να συνεχίσεις να βλέπεις κόσμο και σε πιο βρόχινες μέρες.
Δεν είπαμε ν ανοίξει κανείς 2ο μαγαζί αλλά να χαρακτηρίσει το μαγαζί του σε καπνιστών και μη...με ταμπέλα έξω.
.....
Ώπα ρε Γιώργο....
Χαλάρωσε λιγο....
makis206
14/09/2010, 12:08
εξαλλου το πιστευω.....ειναι η πρωτη εβδομαδα.....μετα θα πηγαινετε....στο δρομο για το καφε θα κανετε το τσιγαρακι σας....στην καφετερια ΟΧΙ....και σιγα σιγα θα λετε....ρε συ...κοιτα να δεις...καλυτερα, το εχω ελλατωσει και καπως...
Βρε και δεν κάθομαι σπίτι μου να καπνίζω όσο θέλω με καφέ τσαμπέ...:lol:
Gandalf dr685sm
14/09/2010, 12:09
makis206....
αυτό με την κρίση ξαναπέστο... αυτό ναι... είναι ενα θέμα που κλείνει μαγαζιά. Οχι όμως η απουσία (σου δίνω 1-2 εβδομάδες το πολύ... μετά θα θες να πας κάπου μια βόλτα , τι θα κάνεις; ) καπνιστών.
Το είπα και πριν... cinema, θέατρα γεμάτα όταν παίζει κάτι καλό.. και ΑΚΑΠΝΑ. Το ίδιο γίνεται τώρα και σε cafe που είναι τίγκα μέσα (μιας και έξω αυτά δεν έχουν που πήγα). Οι καπνιστές για 2-3 λεπτά έκαναν ενα τσιγαράκι έξω και ξαναέμπαιναν...
@sf1n4k1
Έλα να σε κεράσω ενα καφεδάκι ή μπύρα στην περιοχή να το δείς και μόνος σου... Αρκεί να μην καπνίσεις έτσι;...
Gandalf
kalgeorge
Γιώργο θα κοπούν πάμπολοι καφέδες που θα πίνανε στα καφέ οι καπνιστές, όπως κι αν το βλέπεις εσύ αυτό είναι γεγονός, όπως και η αποχή από τα μπαρ που εγώ προσωπικά έτσι θα το κάνω.
Μην πάω και στην οικονομική κρίση που έτσι κι αλλιώς μας στριμώχνει, το κοψιμο του τσιγάρου εντός του μαγαζιού είναι ένα τεράστιο ακόμα κίνητρο για να με κρατήσει μακρυά από αυτά τα μαγαζιά.
Η εβδομάδα που ίσως μου περάσει, θα είναι αυτή που η Ελλάδα θα πάψει να μιλάει για κρίσεις κλπ κλπ κλπ...
Σπίτι μου σπιτάκι μου και σπιτοκαλυβάκι μου, τα έχω όλα εκεί και δεν θα μου λήψει τίποτα, πίστεψέ με. Σε άλλους θα λήψει η τσέπη μου κι αυτό δεν είναι καλό αλλά..
δεν το πιστεευω ουτε με σφαιρες μακαρε....
να σε δω οταν σου πουν 3-4 συνεχομενες φορες οι φιλοι σου που δεν καπνιζουν...ελα ρε μλκ να παμε για καφεδακι....να σε δω να τους λες...μπααα...θα κατσω να το πιω σπιτι ρε σεις...
και να εχεις να βγεις εξω περιπου δυο εβδομαδες....
και μετα ελα να μου πεις παλι;)
καλα...οσο αυτο με την κριση....ισως οτι πιο αστειο εχω ακουσει....
εχεις απολυτο δικιο ρε....οι ελληνες πλεον...ουτε βγαινουν...ουτε γλεντανε...ουτε κανουν "ζημιες"" πολλων ευρω στις πιστες....
;)
reinmeister
ολοι οι καπνιζοντες λεμε το λογικοτατο επιχειρημα των χωρων καπνιζοντων κατ επιλογην και οχι κοψιμο με το ετσι θελω...
και ολοι οι μη καπνιστες το κανετε lysterine...
ολοι λετε οτι κανεις δεν προκειται να ανοιξει καφετερια η μπαρ μη καπνιζοντων...μηπως γιατι σε τετοιους χωρους ,στην ελλαδα παντα που ειμαστε φανατικοι καπνιστες, οι 90 στους 100 καπνιζουν?
γιατι οι 90 να ζοριστουν και οχι οι 10?
ειναι θεμα υγειας θα μου πειτε,λογω παθητικου καπνισματος...παπαριες θα σας πω εγω μια και κανεις παθητικος δεν παθαινει κατι περισσοτερο ,απο οτι παθαινει με ολα αυτα που ρουφαει καθημερινα απο την ατμοσφαιρα...
θα μου ξαναπειτε το εξης επιχειρημα..."κι αυτο αντωνη σημαινει οτι δεν πρεπει να κοπει εστω και ενας απο τους ζημιογονους παραγοντες"?
ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ θα σας πω,οπως ΔΕΝ γινεται σε κανεναν αλλον ζημιογονο για την γενικη υγεια παραγοντα...
επισης θα σας πω οτι ολη αυτη η καμπανια των τελευταιων ετων κατα του καπνισματος ειναι απλως γελοια σε σχεση με ολα τα πολυ σοβαροτερα θεματα υγειας που προκυπτουν απο τους υπολοιπους μολυσματικους παραγοντες...
και φυσικα στ' @@ των ιθυνοντων η υγεια...απλως θελουν να ζουμε περισσοτερο ετσι ωστε να δουλευουμε περισσοτερο...
και στην τελικη...ολο αυτο γινεται επειδη καμια κυβερνηση δεν εχει τα @@ να κοντραρει στα ισια τις καπνοβιομηχανιες με νομους...προσπαθησαν στο παρελθον και το αποτελεσμα ηταν ανυπαρκτο...
και στην τελικη...δεν δεχομαι ρε την υποκρισια του αμερικανου,γιατι απο αυτους τους μαλακες ξεκινησαν ολα...
δεν μπορεις ρε φιλε ,απο την μια ,να χαλας εκατομυρια δολλαρια για να πεισεις να καπνιζω,βαζοντας την γκομενα να κανει καμελ και να λες οτι 15 μερες μετα θα εχω λευκοτερα δοντια και μετα να μου το κοβεις με τον τσαμπουκα...
το σπαστικο για μενα ειναι,οτι τοσα χρονια,οι μη καπνιζοντες δεν τραβαγατε ζορι...τωρα που βγηκε ο νομος ξετσουτσουνισατε και μου υπερμυνεστε της μαλακιας...
παρτε το χαμπαρι ρε...στην ελλαδα εισαστε η ανυπαρκτη μειονοτητα,τουλαχιστον οσον αφορα τους χωρους διασκεδασης...
αν ζοριζεστε τοσο με το θεμα διασκεδασης μαζευτειτε ολοι και καντε ρεφενε να ανοιξετε 5 μαγαζια να πινετε τα τηλια σας να μην μας ζαλιζετε κι εμας τα παπαρια...
edit...να σας φερω κι ενα παραδειγμα για να δειτε τον παραλογισμο σας...
σε εναν χωρο 100 τ.μ διασκεδασης με 200 κινητα ανοιχτα γυρω μου,δεν γουσταρω να τρωω την σαφεστατα μεγαλη ακτινοβολια,γιατι εγω δεν εχω κινητο...να απαγορευτουν λοιπον τα κινητα στους δημοσιους χωρους...
γαμω τις λογικες ε...?
dammed_kittin
τωρα εσυ προσπαθεις να καταλαβεις???
αρκετα ανεχθηκες
σιγουρα!!!
το θεμα ειναι να ανοιξουν δυο ειδη μαγαζιων
γιατι πρεπει να το πω 80φορες ρε γιωργο??? ελεος!!!
ας βρουν εναν τροπο ωστε μερικα μαγαζια να ειναι μονο για καπνιστες
κ καποια αλλα για μη!!!
kalgeorge
14/09/2010, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ώπα ρε Γιώργο....
Χαλάρωσε λιγο....
ρε μαν....καταλαβε το υφος.
σου λεω....οτι αν νομιζεις οτι ειναι καλυτερα για εσενα, να κατσεις να το πιεις στο σπιτι σου...απο το να ζοριστεις καινα μην καπνισεις 2 ωριτσες....τοτε οκ...κατσε σπιτι ;)
kalgeorge
14/09/2010, 12:11
kalgeorge μάλλον εσύ δε μπορείς να το καταλάβεις. Ο καφές για τον καπνιστή είναι συνδυασμένος με το τσιγάρο. Δε μπορώ να πιω καφέ χωρίς τσιγάρο, δεν έχει καν νόημα για εμένα, άρα ναι θα πίνω σπίτι μου καφέ ή σε καφετέρια που έχει έξω διαμορφωμένο χώρο με σομπούλες κτλ κτλ για το χειμώνα..εκεί θα καταλήξει και θα το δεις.
Μάγε γεμάτα μαγαζιά είδες τέτοια εποχή σε κλειστό χώρο?Κουλό μ ακούγεται γιατί δεν έχει χειμωνιάσει..anyway μακάρι να συνεχίσεις να βλέπεις κόσμο και σε πιο βρόχινες μέρες.
Δεν είπαμε ν ανοίξει κανείς 2ο μαγαζί αλλά να χαρακτηρίσει το μαγαζί του σε καπνιστών και μη...με ταμπέλα έξω.
φιλε και εμενα και 10 φιλους μου ο καφες μας πειραζει στο στομαχι....και ειναι συνδιασμενος με κλανιες...:bawl: :bawl: :bawl:
αλλα αν ρε φιλε στην καφετερια αυτο δεν επιτρεπεται....ε ή θα σταματησουμε να κλανουμε για κανα δυωρο....η θα καθομαστε σπιτι μας....
καταλαβες τι εννοω???
το τι αποφαση θα παρει ο καθενας...δικαιωμα του
makis206
14/09/2010, 12:12
δεν το πιστεευω ουτε με σφαιρες μακαρε....
να σε δω οταν σου πουν 3-4 συνεχομενες φορες οι φιλοι σου που δεν καπνιζουν...ελα ρε μλκ να παμε για καφεδακι....να σε δω να τους λες...μπααα...θα κατσω να το πιω σπιτι ρε σεις...
και να εχεις να βγεις εξω περιπου δυο εβδομαδες....
και μετα ελα να μου πεις παλι;)
Ζήτημα να πήγα σε 10 καφετέριες όλο το καλοκαίρι φίλε, κι αυτές επειδή ήρθαν παιδιά απ'την Αθήνα που γνωρίζω μέσω του φόρουμ.
Και καθόμασταν έξω...
Και καπνίζαμε ελεύθερα...:winka:
Και υπόψιν, οι εδώ καφετέριες μ'έβλεπαν σχεδόν κάθε μέρα μέχρι το Πάσχα..:beer:
Ως ΜΗ καπνιστης....ενα εχω να πω....
ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΧΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΙ?Ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ?
ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙΝΕ ΜΑΖΟΥΤ....
ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ...
ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ...
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ...
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ..
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΥΠΟΥΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ...
ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΡΕΕΕΕ???
και ολα αυτα βρισκουν χειροκροτητες σε μια περιοδο που ολα καταρρεουν...:bigcry:
ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ....??:confused: :confused:
ο αλλος πινει 60 JONΝIE WALKER ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ ΤΟΥ και θα τον πειραξει ο καπνος...:lol: :lol:
Ελεος ρεσεεε...
ξυπνηστε....
Υ.Γ. ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ....ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...;)
kalgeorge
14/09/2010, 12:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
το σπαστικο για μενα ειναι,οτι τοσα χρονια,οι μη καπνιζοντες δεν τραβαγατε ζορι...τωρα που βγηκε ο νομος ξετσουτσουνισατε και μου υπερμυνεστε της μαλακιας...
...
αυτο δεν το ξερεις φιλε....
ασε που για να γινει οτιδηποτε χρειαζεται και παντα ενα πατημα...και το πατημα δοθηκε...μιλαω γενικα...
γιατι στην δικη μου περιπτωση..και εχουμε τσακωθει με κοσμο που φυσαγε πανω μας...και κοψαμε καιμερικα μαγαζια γαιτι δεν εβλεπες μεσα απο τον πολυ καπνο.
αυτο ειναι πιο δικαιο δηλαδη?
kalgeorge δε σ ενδιαφέρει να καταλάβεις οτι οι καφέδες θα μειωθούν και θ αυξηθούν σε συγκεκριμένες καφετέριες που έχουν την άνεση να δημιουργήσουν χώρο έξω..
Μάγε συγκρίνεις cinema και θέατρο κάτι που κάνεις κάθε πόσο και για πόσο..με την καθημερινή συνήθεια του Έλληνα?Τον καφέ με εφημερίδα 1ώρα έως τον καφέ με φίλους 4ς ώρες?
dammed_kittin
14/09/2010, 12:15
καταλαβες τι εννοω???
το τι αποφαση θα παρει ο καθενας...δικαιωμα του
το τι αποφαση θα παρει ο καθενας για τον εαυτο του ειναι δικαιωμα του...
αλλα τωρα δεν με αφηνουν να αποφασισω αν θελω να πεθανω απ το τσιγαρο
με υποχρεωνουν να καπνιζω στο κρυο κ στη ζεστη ή στο σπιτι μου!!!
αρα δεν με αφηνουν να παρω αποφαση
για το που θα παω νια πιω καφε
ή σε ποιο κομμωτηριο θα παω!!!
kalgeorge
14/09/2010, 12:15
Ζήτημα να πήγα σε 10 καφετέριες όλο το καλοκαίρι φίλε, κι αυτές επειδή ήρθαν παιδιά απ'την Αθήνα που γνωρίζω μέσω του φόρουμ.
Και καθόμασταν έξω...
Και καπνίζαμε ελεύθερα...:winka:
Και υπόψιν, οι εδώ καφετέριες μ'έβλεπαν σχεδόν κάθε μέρα μέχρι το Πάσχα..:beer:
μην μιλας με μεμονωμένα παραδειγματα ρε μακαρε....
εγω σε 3 διαφορετικα μερη....αθηνα, κιατο,βολο....μονο ελλατωση δεν παρατηρω..
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
Ως μη καπνιστης....ενα εχω να πω??
ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΧΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΙ?Ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ?
ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙΝΕ ΜΑΖΟΥΤ....
ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ...
ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ...
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ...
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ..
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΥΠΟΥΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ...
ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΡΕΕΕΕ???
και ολα αυτα βρισκουν χειροκροτητες σε μια περιοδο που ολα καταρρεουν...:bigcry:
ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ....??:confused: :confused:
ο αλλος πινει 60 JONΝIE WALKER ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ ΤΟΥ και θα τον πειραξει ο καπνος...:lol: :lol:
Ελεος ρεσεεε...
ξυπνηστε....
Μην φωνάζετε ρε παιδια
δεν βρωμανε τα ρουχα τους απο τις χωματερες
κι εξ αλλου η οποια βρωμα απο τα καυσαερια φευγει με λιο ολντ σπαισ
οπως αναφερθηκε καπου
ολη η φασαρια ειναι για την βρωμα και τις γκομενες
παρτε το χαμπαρι
:smokin:
:evil: :evil:
kalgeorge
14/09/2010, 12:16
Ως ΜΗ καπνιστης....ενα εχω να πω....
ρε μαν...δεν καταλαβαινεις....
καποιος...οποιοσδηποτε....εχει βαρεθει να αναπνεει τον καπνο του διπλανου....
αν λοιπον μπορει να το αποφυγει...να μην υποστηριξει το μετρο?? θα τρελαθουμε τελειως?
εγω σε 3 διαφορετικα μερη....αθηνα, κιατο,βολο....μονο ελλατωση δεν παρατηρω.. [/B]
Θα παρατηρήσεις..δεν είναι απλά η εποχή ακόμα..εκτός αν εθελοτυφλείς..
Gandalf dr685sm
14/09/2010, 12:17
@reinmeister... μου θυμίζεις κάτι γραφικούς φίλε που θεωρούν οτι ο κόσμος πρέπει να μείνει έτσι γιατί δεν αλλάζουν κάποια άλλα πράγματα.
να το πούμε ξανά λοιπόν... η δική σου επιλογή είναι δική σου , καπέλο σου , δικαίωμα σου ... όπως και εμένα η προστασία της υγείας μου.
Και ναι.. .ειναι χειρότερα το τσιγάρο απο το καυσαέριο που είναι στην ατμόσφαιρα. Είναι πιο συγκεντρωτικό σε ενα κλειστό χώρο ... σαν να βάζω το στομα μου σε ενα μπουρί-εξάτμιση φορτηγού που έχει να περάσει ΚΤΕΟ νόμιμα καμιά δεκαετία.
τώρα για το παρακάτω...
παρτε το χαμπαρι ρε...στην ελλαδα εισαστε η ανυπαρκτη μειονοτητα,τουλαχιστον οσον αφορα τους χωρους διασκεδασης...
αν ζοριζεστε τοσο με το θεμα διασκεδασης μαζευτειτε ολοι και καντε ρεφενε να ανοιξετε 5 μαγαζια να πινετε τα τηλια σας να μην μας ζαλιζετε κι εμας τα παπαρια...
Ποιός είπε οτι δεν υπήρχε αντίδραση απο μη καπνιστές;.. ξέρεις πόσες φορές έχω τσακωθεί για το θέμα με τον μαλάκα με το πούρο που είχε ανάψει σε ενα εστιατόριο που ήμουν με το παιδί μου; Τώρα απλά δεν θα τσακώνομαι.. θα τον πονάω αλλιώς μιας και μόνο έτσι το καταλαβαίνει.
Τώρα για τα περί μειονότητας κτλ... είναι αστεία αυτά και γραφικά όπως είπα. Μειονότητα είμαστε στο δικό σου μυαλό μόνο. Εκτός και αν το 35% είναι πλειοψηφία και δεν το ξέραμε.
http://www.greeknews.biz/news/51081-2010-01-13-06-48-56.html
Gandalf
kalgeorge
kalgeorge δε σ ενδιαφέρει να καταλάβεις οτι οι καφέδες θα μειωθούν και θ αυξηθούν σε συγκεκριμένες καφετέριες που έχουν την άνεση να δημιουργήσουν χώρο έξω..
Μάγε συγκρίνεις cinema και θέατρο κάτι που κάνεις κάθε πόσο και για πόσο..με την καθημερινή συνήθεια του Έλληνα?Τον καφέ με εφημερίδα 1ώρα έως τον καφέ με φίλους 4ς ώρες?
και ποσες απο τις καφετεριες φιλε εχουν την δυνατοτητα να σε εχουν εξω χειμωνιατικα?
Joyrider
:nono: Δεν είναι όπως τα ναρκωτικά...
Μπορείς να πεθάνεις όπως θές και όποτε θες απλά απαγορεύεται να το κάνεις σε δημόσιο χώρο...
kalgeorge
14/09/2010, 12:18
ναι...
προστατευουν εμενα, και τον καθε εμενα....που δεν θελει να πεθανει απο τον δικο σου τσιγαρο ;)
μην μιλας με μεμονωμένα παραδειγματα ρε μακαρε....
εγω σε 3 διαφορετικα μερη....αθηνα, κιατο,βολο....μονο ελλατωση δεν παρατηρω..
Μέχρι "προχθές", είχα στην δουλειά μου καπνιστήριο.... ξεχωριστό δωμάτιο που δεν ενοχλούσε κανένα παρά εμάς που μπάιναμε μέσα και πεθαίναμε απο την μπόχα αλλά δεν γ@μιέται....
Γιατί ρε καρι@ληδες θα πρέπει να κατεβαίνω τώρα στο δρόμο να καπνίσω; Για να μειωθεί η παραγωγικότητά μου και να φάω σουτ (εγώ κι όσοι καπνίζουμε);
Γ@μησέ με με τις καφετέρειες.... στην δουλειά τι γίνεται;
kalgeorge
14/09/2010, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
@reinmeister... μου θυμίζεις κάτι γραφικούς φίλε που θεωρούν οτι ο κόσμος πρέπει να μείνει έτσι γιατί δεν αλλάζουν κάποια άλλα πράγματα.
να το πούμε ξανά λοιπόν... η δική σου επιλογή είναι δική σου , καπέλο σου , δικαίωμα σου ... όπως και εμένα η προστασία της υγείας μου.
Ποιός είπε οτι δεν υπήρχε αντίδραση απο μη καπνιστές;.. ξέρεις πόσες φορές έχω τσακωθεί για το θέμα με τον μαλάκα με το πούρο που είχε ανάψει σε ενα εστιατόριο που ήμουν με το παιδί μου; Τώρα απλά δεν θα τσακώνομαι.. θα τον πονάω αλλιώς μιας και μόνο έτσι το καταλαβαίνει.
+ 1000 και στα δυο...
εμενα ξερετε τι μου θυμιζετε καποιοι???
αυτους που λενε.....ΟΚ δεν γινεται τιποτα να καλυτερεψει εστω και στο ελαχιστο ο τοπος....
και οταν γινει αυτο το ελαχιστο λενε....
εεε....εδω εχουμε σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθουμε
:lol: :lol: :lol:
kalgeorge
14/09/2010, 12:20
Μέχρι "προχθές", είχα στην δουλειά μου καπνιστήριο.... ξεχωριστό δωμάτιο που δεν ενοχλούσε κανένα παρά εμάς που μπάιναμε μέσα και πεθαίναμε απο την μπόχα αλλά δεν γ@μιέται....
Γιατί ρε καρι@ληδες θα πρέπει να κατεβαίνω τώρα στο δρόμο να καπνίσω; Για να μειωθεί η παραγωγικότητά μου και να φάω σουτ (εγώ κι όσοι καπνίζουμε);
Γ@μησέ με με τις καφετέρειες.... στην δουλειά τι γίνεται;
ρε νικολα θελεις να μου πεις οτι στις δουλιες....δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ενας μικρος εστω χωρος...κατι...που να σας επιτρεπει να καπνιζετε??
Cpt. Haddock
14/09/2010, 12:20
[...]Γ@μησέ με με τις καφετέρειες.... στην δουλειά τι γίνεται;
Θα καπνιζεις λιγότερο ρε Νικο.
Σιγά το δυσκολο και σιγα το σοβαρό. Κάντο για τα παιδιά σου :winka:
ρε νικολα θελεις να μου πεις οτι στις δουλιες....δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ενας μικρος εστω χωρος...κατι...που να σας επιτρεπει να καπνιζετε??
Οχι. Είτε στο δρομο, είτε σε μπαλκόνια/ταράτσες.
Joyrider
14/09/2010, 12:22
+ 1000 και στα δυο...
εμενα ξερετε τι μου θυμιζετε καποιοι???
αυτους που λενε.....ΟΚ δεν γινεται τιποτα να καλυτερεψει εστω και στο ελαχιστο ο τοπος....
και οταν γινει αυτο το ελαχιστο λενε....
εεε....εδω εχουμε σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθουμε
:lol: :lol: :lol:
Ρε πόσο δίκιο έχεις...
kalgeorge
Θα καπνιζεις λιγότερο ρε Νικο.
Σιγά το δυσκολο και σιγα το σοβαρό. Κάντο για τα παιδιά σου :winka:
Οχι. Είτε στο δρομο, είτε σε μπαλκόνια/ταράτσες.
εστω και ετσι...τι να κανουμε..
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
[B]παντως ειλικρινα περα απο καθε πλακα....
Ας πάει σε άλλο μαγαζί. Ας ξεκουμπιστεί μέσα απ΄τα μούτρα μου.
Στην ερώτηση του sf1n4k1 για τα 2 είδη μαγαζιών θα απαντήσει κανείς, ή μέχρι εδώ ήταν τα επιχειρήματά σας?
reinmeister
αυτο δεν το ξερεις φιλε....
ασε που για να γινει οτιδηποτε χρειαζεται και παντα ενα πατημα...και το πατημα δοθηκε...μιλαω γενικα...
γιατι στην δικη μου περιπτωση..και εχουμε τσακωθει με κοσμο που φυσαγε πανω μας...και κοψαμε καιμερικα μαγαζια γαιτι δεν εβλεπες μεσα απο τον πολυ καπνο.
αυτο ειναι πιο δικαιο δηλαδη?
το ξερω ρε φιλε γιατι το ζω...
και μαζι σου με τον μαλακα τον καπνιστη που σου φυσαει στα μουτρα τον καπνο...κι εγω εχω γαμοσταυρισει τετοιον,παροτι καπνιζα εκεινη την ωρα...
το θεμα ξερεις ποιο ειναι? θελετε να το παιξετε σωστα οι κυβερνωντες? υποχρεωστε τα μαγαζια στην χρηση σωστων εξαερισμων να δειτε για ποτε ξεμπερδευεις με το προβλημα...
εχω παει σε τετοιο μαγαζι ,που ολοι καπνιζαν σαν φουγαρα και νομιζες οτι ησουν στο βουνο με καθαρο breeze να σου φυσαει την μαπα...
να σου πω και το αλλο...ξερεις ποιοι θα γαμηθουν? τα μικα μαγαζια,οπως καφενεια με τα παπουδια και μικροκαφετεριες...
οι μεγαλες,που δουλευουν ξεσπεπαστες και καλοκαιρι θα κανουν το εξης απλο,ηδη το εχουν κανει γνωστοι μου μαγαζατορες...κλεινουν τον εξωτερικο χωρο με πλεξι ,τον χωριζουν απο τον εσωτερικο και τελος...
βαφτιζετε εξωτερικος χωρος,καλυψη νομου υπαρχει και ειμαστε κομπλε...
το εντελως αστειο θες να σου πω ποιο ειναι?
επειδη ολος ο κοσμος μαζευεται σε αυτον τον χωρο,ακομη και οι μη καπνιστες πινουν καφε εκει,διοτι αν πανε μεσα ειναι ολομοναχοι...
τραγικο?
kalgeorge
14/09/2010, 12:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
[B]
Ας πάει σε άλλο μαγαζί. Ας ξεκουμπιστεί μέσα απ΄τα μούτρα μου.
Στην ερώτηση του sf1n4k1 για τα 2 είδη μαγαζιών θα απαντήσει κανείς, ή μέχρι εδώ ήταν τα επιχειρήματά σας?
χαχαχαχαχαχαχχαχα
και γιατι ρε φιλε να μην ξεκουμπιστεις εσυ?
Cpt. Haddock
14/09/2010, 12:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
[...]Στην ερώτηση του sf1n4k1 για τα 2 είδη μαγαζιών θα απαντήσει κανείς, ή μέχρι εδώ ήταν τα επιχειρήματά σας?
Ρε αδερφέ, έχεις καταλάβει οτι η υγεία δεν ειναι αντικείμενο επιχειρηματων; :look:
ρε μαν...δεν καταλαβαινεις....
καποιος...οποιοσδηποτε....εχει βαρεθει να αναπνεει τον καπνο του διπλανου....
αν λοιπον μπορει να το αποφυγει...να μην υποστηριξει το μετρο?? θα τρελαθουμε τελειως?
πριν απο αυτο το μετρο εχουν περασει αλλα εκατονταδες που εχουν σκισει τον κ@λο σε ολους μας....
ας αντιδρασει πρωτα εκει....
και αν εχει το κουραγιο μετα....
...ας υπερασπισει αυτο το αθλιο γελοιο μετρο....
ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΙΑ ΞΥΠΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...
Υ.Γ. μου θιμιζεις ενα φιλο...που και καλα τον ενοχλουσε το καπνισμα...
του λεω παμε για ποτο στο ταδε μπαρ?
ασε ρε...τι να κανουμε δεν παταει ανθρωπος στο μπαρ μετα την απαγορευση καπνισματος...:confused:
kalgeorge
14/09/2010, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
το ξερω ρε φιλε γιατι το ζω...
εγω ξερεις τι λεω...οτι οι αντιδρασεις σας ειναι υπερβολικες...
αυτο και μονο.
δεν διαφωνω οτι σας στερει κατι....οτι σας υποχρεωνει σε κατι αλλο....
αλλα δεν μπορω να δεχθω...μου φαινεται παραξενο ρε παιδι μου...οτι καποιοι θα σταματησουν να βγαινουν...επειδη δεν θα μπορουν να καπνιζουν...
Cpt. Haddock
14/09/2010, 12:25
Το αστείο βέβαια, ειναι οτι ολη αυτή η συζήτηση ειναι άνευ ουσίας :lol: :rotflmao: :lol:
kalgeorge
14/09/2010, 12:26
πριν απο αυτο το μετρο εχουν περασει αλλα εκατονταδες που εχουν σκισει τον κ@λο σε ολους μας....
ας αντιδρασει πρωτα εκει....
και αν εχει το κουραγιο μετα....
...ας υπερασπισει αυτο το αθλιο γελοιο μετρο....
ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΙΑ ΞΥΠΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...
Υ.Γ. μου θιμιζεις ενα φιλο...που και καλα τον ενοχλουσε το καπνισμα...
του λεω παμε για ποτο στο ταδε μπαρ?
ασε ρε...τι να κανουμε δεν παταει ανθρωπος στο μπαρ μετα την απαγορευση καπνισματος...:confused:
μαλλον δεν διαβασες τιποτα απο οτι εγραψα...
α) δεν ειναι μια ωραια πρωια...παντα υπηρχαν παραπονα και τσακωμοι..αλλα δεν ειχες "πατημα"
β) το επιχειρημα με τον φιλο σου τουλαχιστον ατυχες.
γ) ειναι επιχειρημα αυτο που θετεις ρε φιλε? θα μας τρελανεις?? επειδη υπαρχουν αλλα χειροτερα...να μην υπερασπιστουμε αυτο??
:confused:
reinmeister
14/09/2010, 12:26
Ρε αδερφέ, έχεις καταλάβει οτι η υγεία δεν ειναι αντικείμενο επιχειρηματων; :look:
ρε ηλια ελεος...καταλαβαινεις τι λες? οτι το παθητικο καπνισμα εγινε ξαφνικα η αιτια των προβληματων υγειας του πλανητη?
ο χριστος και η παναγια ρε συ...