View Full Version : συγκριτικο οδηγων αγωνων και αγωνιστικων μοτοσυκλετων ανα τους αιωνες αμην
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Εγώ δεν είπα ότι δεν άλλαξε το στιλ οδήγησης είπε ότι δεν άλλαξε τον κακό του εαυτό.
Απόλυτα σωστό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι μέτριος οδηγικά, σημαίνει πως είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης (χαλαρά το μεγαλύτερο χάρισμα των τελευταίων 15 χρόνων κατά τα όσα έχω δει, Rossi included) με πολύ κακό χαρακτήρα.
Τον Casey τομπλάκωνα άνετα στις σφαλιάρες, τα έχουμε ξαναπεί, ο Stoner όμως πάνω στο μηχανάκι θα μου λείψει αφάνταστα.
Για το ότι είναι όμως κακομαθημένος δεν φταίει ο ίδιος, φταίει ο περίγυρός του.
Ο ίδιος περίγυρος που αντίστοιχα έβαλε μυαλό στον (ακόμα πιο αντιπαθητικό και κακομαθημένο όσο ήταν στα 250 αν θυμάσαι) Lorenzo που τώρα αν και στην κορυφή μιλάει λες και είναι ο Βούδας...Ο ένας ήταν πιο γρήγορος από μένα, τον άλλο δεν μπορούσα να τον φτάσω, τι τρομερός που είναι ο ένας, τι φοβερό προσπέρασμα μου έκανε ο άλλος, κατά τ' άλλα πάω αργά και παίρνω πρωτάθλημα...(μλκ μου ο τυπάς μας δουλεύει ψιλό γαζί) :lol:
Ο Stoner θα μου λείψει περισσότερο από ότι θα μου λείψει ο Rossi, αν και είμαι κλασσικός Rossiκός. Και αυτό γιατί ο Rossi μας έχει δείξει τα πάντα, τον είδαμε να ανεβαίνει, τον είδαμε σε όλη τη διάρκεια της ακμής του, έχει καταφέρει ότι θα ήταν δυνατό και τώρα τρέχει για τημπλάκα του και that' ok by me.
Ο Stoner όμως είναι οδηγικά στο απόγειό του, στην καλύτερη ηλικία, αρκετά νέος για να μη θεωρείται βετεράνος και αρκετά έμπειρος για να πετύχει πράγματα.
Ο Στόνερ προσπαθεί να φύγει πρώτος και να κερδίσει μ αυτό το τρόπο.
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.
Το ίδιο και ο Χόρχες, το ίδιο και ο Ντάνης, και το ίδιο και ο Ρόσσης όταν είχε ανταγωνισμό και teammate το Λορέντζο.
Κανείς από αυτούς δε γουστάρει να χάνει και ο πιο σίγουρος τρόπος να μη χάσεις μάχη είναι να την αποφύγεις.
Η διαφορά με το Rossi, είναι πως αυτός δεν είχε ποτέ ανταγωνισμό. Είχε όλο το grid ρε παιδί μου για την πλάκα του, δηλαδή πως εξηγείς το να ξεκινάει με τις χειρότερες εκκινήσεις (10ος και κάτω), σε 2 γύρους να περνάει τους πάντες και μετά να δίνει και μάχες για την πρωτιά;
Ρε φίλε, πλάκα έκανε ο άνθρωπος, μάρκετινγκ, πως το λένε. Απλά είχε το μυαλό να μην εξαφανίζεται μπροστά, να φροντίζει να δίνει θέαμα διατηρώντας το ενδιαφέρον και προσφέροντας θεαματικά προσπεράσματα.
Γι αυτό δεν έγινε άλλωστε αυτός που είναι; Για τις θρυλικές μάχες των τελευταίων γύρων που σπανίως έχασε.
Ήξερε όμως πως έχει το πάνω χέρι στην τελική, και πως μάχη θα χάσει μόνο «αν κάτσει κάτι», δηλαδή λίγες φορές.
Όταν ανέβηκαν οι τρες σκύλοι σε απόδοση, άλλαξε κι αυτός τακτική και άρχισε να αποφεύγει τις μάχες αν ήταν δυνατόν (τι λέμε τώρα, μέχρι τοίχο στα paddock έβαλε ο παίχτης :cry:). Απλά, αν δεν γινόταν αλλιώς, είχε ένα πλεονέκτημα λόγω του ότι είχε δώσει ήδη πάρα πολλές μάχες και του ήταν πιο γνώριμη η κατάσταση από ότι στους άλλους.
Ο Stoner, ο Lorenzo και ο Pedrosa, δεν έχουν το περιθώριο να περιμένουν το 2ο, αν μπορούν να «καθαρίσουν» τον αγώνα θα το κάνουν γιατί δεν έχει συνολικά κανένας το πάνω χέρι μεταξύ τους.
@ endopandou
Για το ταλέντο και το μοναδικό στυλ οδήγησης του Stoner συμφωνούμε, στην πράξη όμως ακόμα μια τρίχα απ' τα τέτοια του Rossi είναι και ακόμα κι αν έμενε δεν πρόκειται να έκανε ότι έκανε ο Rossi, δεν βγαίνουν και τα μαθηματικά, εκτός αν θεωρείς πως δεν θα έχανε πρωτάθλημα από δω και πέρα μέχρι τα 32 του.
Όσο και να τον αποκαλούμε ειρωνικά «Πρίγκηπα» (ή και πριγκήπισσα αν θές, το ίδιο είναι, στο κάτω κάτω μακριά απ' τον κώλο μας κι ότι θέλει ας είναι) δεν πρόκειται ούτε τους τίτλους του να ακυρώσουμε ούτε το ότι για χρόνια ήταν ο κύριος λόγος που πολύς κόσμος έβλεπε το ίδιο το άθλημα (ξάδερφός μου που δεν έχει καβαλήσει ποτέ ούτε παπί, έγινε φανατικός ΜΟΤΟGPάκιας όταν έβλεπε τις μάχες του Rossi με τον Capirossi το 2006).
Άσχετα αν τον βλέπεις υποστηρίζοντάς τον (όπως εγώ) ή σιχτιρίζοντάς τον (όπως ο 7gibernau για παράδειγμα), για χρόνια ήταν το κύριο (για να μην πω το μόνο) θέαμα του ΜΟΤΟ GP.
endopandou
27/10/2012, 11:36
@ fkol k4
Δεν έχω καμία διάθεση να γράψω αναλυτικά απόψεις σε αυτό το θρέντ για διάφορους λόγους. Περιληπτικά σου γράφω λοιπόν μια δική μου λογική.
Οποιος δεν βλέπει πως στον βάλε φέρονται σαν να είναι πρίγκιπας, απλά δεν βλέπει. Η αναφορά του ονόματος πρίγκιπα ή σταρ ή άλλων που δεν είναι της παρούσης, είναι πείραγμα και όχι βρισιά όπως κάποιοι νομίζουν.
Οπως ΚΑΘΕ πείραγμα, έτσι κι αυτό εμπεριέχει ειρωνεία, ο βαθμός της οποίας αποκωδικοποιείται ανάλογα την αντίληψη και την οπτική του καθενός.
Παράδειγμα: Οταν κάποιος φανατικός βαλεντινικός αποκαλεί ψαρά τον τρελό (Casey) ή αχώνευτο τον Γιώργο είναι πιθανόν να το λέει με μεγάλη δόση χαιρεκακίας και προσπάθειας υποτίμησης ενώ ταυτόχρονα με μικρή χιούμορ.
Αντίθετα κάποιος που θα αποκαλέσει πρίγκιπα ή ότι άλλο τεσπα τον βάλε θα μπορούσε να το εννοεί με τις παραπάνω παραμέτρους διαμετρικά αντίθετες.
Με λίγα λόγια αλλιώς εννοώ εγώ το ψαράς όταν αναφέρομαι στον τρελό κι αλλιώς κάποιος απο τους πολλούς που τον μισεί.
Το θέμα μου όμως είναι το εξής.
Κανείς απο τους αναβάτες που αναφερόμαστε δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσει τα σχόλιά μας, άρα δεν τους αγγίζουν.
Για ποιο λόγο λοιπόν οι σχολιαστές ξεφεύγουν και βγάζουν τόση κακία φτάνοντας σε σημείο να υποτιμούν-ειρωνεύονται-βρίζουν-και ότι άλλο τους αναβάτες;
Γιατί ο στόχος στην πραγματικότητα δεν είναι αυτοί αλλά ο συνομιλητής τους και η προσπάθεια ανάδειξης του δίκαιου της άποψής τους.
Απόδειξη το ότι οι αψιμαχίες ξεφεύγουν σχετικά εύκολα και γίνονται αποκλειστικά και μόνο προσωπικές και ανούσιες αντιδικείες όπως είδαμε να γίνεται σε άλλα φόρουμ.
Έλλειψη σεβασμού στον συνομιλητή λοιπόν; Μα φυσικά, ας μην κρυβόμαστε και δε μπα να πετάνε όσα κλισέ θένε για το αντίθετο.
Εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε όλους, μα είναι αρκετοί αυτοί που το κάνουν.
Δεν δύναμαι λοιπόν να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία με ανθρώπους που έχω κοινά και που θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει συνοδοιπόροι ή ακόμα και φίλοι.
Δεν θέλω να κουβεντιάζω μόνο με λορενθικούς ή πριγκιπικούς αφού πρώτα έχω ελέγξει το ποιόν τους.
Μπορώ να στο συνεχίσω με τους λόγους που υφίσταται αυτή η κατάσταση στα φόρουμ, ίσως κάποτε, κάπου αλλού.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο γιατί δεν ενδιαφέρομαι (πια) να πείσω κανέναν για το ποιος είναι ο καλύτερος αναβάτης ή για το ποιος είναι αντί κλπ. Προτιμώ άλλες πιο ακίνδυνες κουβέντες σε άλλα θρέντ.
Ως εκ τούτου και επιγραμματικά. Δεν υποστηρίζω κανέναν αναβάτη παρά μόνο εταιρία (Suzuki). Γουστάρω όμως κάποιους περισσότερο, μεταξύ των οποίων ο τρελός, ο Loris, o RdP, ο πρίγκιψ πριν αρχίσει τις πολεμονευρικές αηδίες, τον Cal, τον Barros, τον Κέβιν και άλλους. Και πολλούς όμως απο τα SBK που θεωρώ (ΕΙΝΑΙ) ως κλάσεις ανώτερο πρωτάθλημα.
Δεν με απασχολεί το ποιος έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα παρά μόνο όσοι μου δίνουν χαρά με την οδήγησή τους.
Δεν με απασχολεί αν κάποιος έμαθε τους αγώνες λόγω του Vale, ίσα ίσα που με αυτόν έχω λιγότερα κοινά.
Ούτε θα δεχτώ όμως πως ο Vale είναι το motogp. Αυτή η σωστή σου κατά τα άλλα παρατήρηση αφορά σε τηλεθεατές, οπαδούς του βάλε (κυρίως) που εγώ ονομάζω βαλετζιπιώτες.
Η ιστορία ενός κάποτε υπέροχου αθλήματος όμως δεν είναι αυτή και δεν θα γίνει όσο και να φωνάζουν οι ούτε καν ημιμαθείς νεότεροι.
Στεναχωριέμαι μόνο (λίγο, μη φανταστείς) που πέρασε απο τα τζιπιά αναβάτης σαν τον τρελό και πολλοί αρνήθηκαν πεισματικά να δώσουν στον εαυτό τους τη ευκαιρία να τον χαρούν.
Δεν υποψιάστηκαν καν απο τους διθυράμβους που έγραψαν-είπαν γι αυτόν αναβάτες και γνώστες του χώρου.
Τα χιτς πάραυτα στα sites με θέματα τύπου ''ο στόνερ γκρίνιαξε πάλι'' ή ''αυτή είναι η νεα καμπούρα στη φόρμα του ρόσι'' χτυπάνε κόκκινο.
STAR CHANEL οι αγώνες φίλε μου.
Στο θέμα σκοτώνουν το SBK θα κάνω κόπι 2 συγκριτικά χρόνων που πόσταρα στο τουίτερ σήμερα. Αν κάνεις κέφι πες μου εκει την γνώμη σου.
endopandou
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα είπες, απλά λέω πως το ξερό κόλλημα σε μια άποψη, αποδυναμώνει τη συνολική θέση μας.
Είτε ευτό είναι υπέρ κάποιου, είτε κατά.
Όλοι έχουν καλά και κακά σημεία, είτε οι αναβάτες είτε εμείς που τους κρίνουμε.
Στο μόνο που διαφωνώ, είναι για τους τηλεθεατές που είπες και φέρνω εμένα για παράδειγμα, που ενώ έπαιζα μπάσκετ πολύ δύσκολα βλέπω αγώνα.
Αντίθετα, ενώ ρακέτα δεν πιάνω ούτε για να δω πόσο ζυγίζει, μου αρέσει πολύ να βλέπω τένις. Και ναι, κόλλησα να βλέπω γιατί έβλεπα αυτά που έκανε η Ναβρατίλοβα. Βλέπω ακόμα όμως.
Επίσης μου αρέσει πολύ να βλέπω καλλιτεχνικό πατινάζ (όχι μόνο το γυναικείο πονηρούλη... :D) αν και δεν έχω δει από κοντά ποτέ ούτε καν πέδιλο. Και φυσικά, κόλλησα από τον τότε κορυφαίο Alexei Yagudin, αλλά επίσης βλέπω ακόμα.
Δεν έχω twitter, facebook, google+ κτλ, οπότε ότι λέμε εδώ ή και σε άλλα τόπικ.
:beer:
motomaniac
27/10/2012, 14:20
ο στονερ εκανε λαικ στο φβ σε αυτην την σελιδα? http://www.facebook.com/pages/Fishing/104056309631975 :cry:
chr1s_86
27/10/2012, 15:14
... 2 συγκριτικά χρόνων που πόσταρα στο τουίτερ σήμερα.
Followed ! :)
@fkol & endo: Ωραία κείμενα, μπράβο. Χωρίς φανατισμούς και λοιπά διάφορα που διαβάζουμε συχνά!
chr1s_86
27/10/2012, 15:16
ο στονερ εκανε λαικ στο φβ σε αυτην την σελιδα? http://www.facebook.com/pages/Fishing/104056309631975 :cry:
Και γιατί να μην κάνει; Δεν επιτρέπεται οι αναβάτες να έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα εκτός από τα μηχανάκια & τους αγώνες; :hmm:
με αφορμή τι κάνει ο stoner στο island οι ακόλουθοι "άσχετοι" είπαν πάνω κάτω τα ακόλουθα "άκυρα"
spies: ορισμένες φορές και εμείς που είμαστε οδηγοί στην 1η κατηγορία πιάνουμε τον εαυτό μας να κοιτάει τα μόνιτορ και να προσπαθει να καταλάβει πως το κάνει αυτά που κάνει ο stoner.
crutchlow: ο τύπος (stoner) είναι σε άλλο lvl απο όλους εμάς. Δεν είναι καν εδώ. είναι στο δικό το πρωτάθλημα. Δεν θα έπρεπε να έτρεχε εναντίον μας. θα έπρεπε να τρεχε στο δικό του πρωτάθλημα και εμείς σε άλλο
Dovi: ο stoner είναι στο δικό του Lvl. και δεν έχει να κάνει με το μηχανάκι. θα ήταν στο δικό του lvl με οποιοδήποτε μηχανάκι
ντάξει .... τώρα εμείς οι παγκόσμιοι απο τα καβούκια του no-nameness μας, απο τις τρύπες της ασημαντότητας μας καθόμαστε και κρίνουμε για τη παρουσία του στόνερ ... και για το αν είναι κάποιος ή όχι και αν θα μας λείψει η όχι και αν το χει ή δε το χει. :cry: ή αν γκρινιάζει πολυ, ή αν θα του κάναμε παρέα και θα τον κερνάγαμε κανα καφέ. whatever λέω εγω
el patron
28/10/2012, 23:21
Σωστος , κατα την γνωμη μου ο stoner ειναι οτι πιο ταχυτερο και εξωγηινο εχω δει , και δεν λεω οτι ειναι ο πιο ολοκληρωμενος αναβατης γιατι αυτο δεν εχει σχεση μονο με την ταχυτητα φυσικα .
Αλλα πως να το κανουμε , την ταχυτητα του δεν την εχει κανενας , ειναι ο μοναδικος που ριχνει ξυλο ετσι στην μηχανη του
Τωρα οσο αφορα τον χαρακτηρα του περι ορεξεως κολοκυθοπιτα .
vassilis88
28/10/2012, 23:59
μα δν ειπε κανεις το αντιθετο... ο στονερ ειναι ο πιο γρηγορος μακραν.. ο λορεντσο ο πιο ολοκληρωμενος.. ο μονος που τους κερδισε (εστω κ μια φορα) ειναι ο ροσσι. γι αυτο ειναι ο καλυτερος! χοχοχοχο :D
chr1s_86
29/10/2012, 02:40
με αφορμή τι κάνει ο stoner στο island οι ακόλουθοι "άσχετοι" είπαν πάνω κάτω τα ακόλουθα "άκυρα"
[...]
ντάξει .... τώρα εμείς οι παγκόσμιοι απο τα καβούκια του no-nameness μας, απο τις τρύπες της ασημαντότητας μας καθόμαστε και κρίνουμε για τη παρουσία του στόνερ ... και για το αν είναι κάποιος ή όχι και αν θα μας λείψει η όχι και αν το χει ή δε το χει. :cry: ή αν γκρινιάζει πολυ, ή αν θα του κάναμε παρέα και θα τον κερνάγαμε κανα καφέ. whatever λέω εγω
+όλα!
Ο Jorge δήλωσε πως ο Stoner είναι ο πιο ταλαντούχος αναβάτης που έχει συναντήσει στην καριέρα του και όταν τον ρώτησαν ποίος από τους δύο σας είναι ταχύτερος είπε: "να βγούμε πάλι στην πίστα να τρέξουμε"
Ο Stoner αντιμετωπίζει τους αγώνες αντίθετα από τον Lorenzo, ο ένας τρέχει στο όριο "ζω-πεθαίνω" ενώ ο άλλος έχει ξεκαθαρίσει πως αυτά που έκανε παλιά τα έχει κόψει και πάει πάντα εντός των ορίων του.
Ο Stoner δηλώνει πως "φεύγω πάνω στην κορύφωση της ταχύτητας μου" ενώ ο Lorenzo δηλώνει "δεν έχω φτάσει ακόμα στο όριο μου, όποιος το κάνει είναι τελειωμένος".
Νομίζω πως αυτό το "τελειωμένος" που λέει ο Γιώργης είναι αυτό που επικαλείται ο Casey για την αποχώρηση του αλλά και αυτό που έχει πάθει ο Ιταλός τουρίστας.
Εκπληκτικός αναβάτης ο Stoner αλλά μεγαλύτερο θαυμασμό έχω για τον Lorenzo, αφού ο συνδυασμός μυαλού-ενστίκτου που έχει η οδήγηση του είναι η τελειότητα (όπως την αντιλαμβάνομαι)
MG-KTiNoS
29/10/2012, 07:41
Φιλολογία, λίγο πριν την πόρτα...
Ποιό γρήγορος, που πότε και με τι?
Κατανοητό?
Η καλυτερη μοτο: SUZUKI RGB 500 το απολυτο μηχανημα μαζι της πηραν πρωταθλημα και αγενητοι (Λουκινελι - Oυντσινι)
Ο καλυτερος οδηγος : Εδω τα πραγματα περιπλεκονται .Απο εντελως υποκειμενικη αποψη ο FREDDIE SPENCER δυστυχως το προβλημα στον καρπο τεματησε αδοξα μια λαμπρη καριερα .
272632
MG-KTiNoS
11/11/2012, 11:34
Λοιπόν 5 πράγματα απλά
Ο Ρόσσι πήγε στη Ντουκάτι και από εν δύναμη πρωταθλητής βρέθηκε στο πάτο.
Ο Στόνερ πήγε στη Χόντα και από βάθρο ή νοσοκομείο πήρε ένα ΠΠ.
(το άλλο πήγε νοσοκομείο-ξανά-)
Τι λένε τα γεγονότα?
Ότι η Ντουκάτι έχει πρόβλημα.
Φυσικά όπως ΟΛΟΙ οι λιμοκοντόροι των πολυεθνικών (από μανταλάκια μέχρι διαστημόπλοια) ξέρουν μια χαρά να φορτώνουν τα προβλήματα στους άλλους.
Ο Ρόσσι φταίει για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας και ο Μπέρτζες !
Αν ήταν εδώ ο Στόνερ θα τους είχε γαμήσει όλους.
Ναι και άμα είχα 3 μπαλάκια θα ήμουνα φλίπερ !
Για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας υπεύθυνος είναι ο Πρετσιόζι, για το ποιος οδηγός έρχεται και ποιος φεύγει ο τεχνικός διευθυντής.
Η Άουντι τώρα που τα ξέρει όλα αυτά και δε μασάει από μαλακίες τον έχει για σουτ τον Πρετσιόζι (λένε οι κακές γλώσσες) και φυσικά ο Ντόβι που είναι ο μόνος που βρήκαν δεν έχει καμία σχέση με το στιλ του Στόνερ.
Τώρα είναι λούζερ ο Στόνερ?
Όχι αλλά έξυπνο δεν τον λες !
Κατ αρχήν κάθισε πολλά χρόνια στη Ντουκάτι χάνοντας πολλές ευκαιρίες.
Βρέθηκε 4 φορές σε κατάσταση να πάρει ΠΠ αλλά μόνο 2 τα κατάφερε.
Δεν βελτίωσε τα αδύνατα σημεία του και κυρίως το χαρακτήρα του.
Ζει στη σκιά του Ρόσσι και δε χάνει ευκαιρία να μας ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΑ @@
Είναι εριστικός και είρωνας με όλους αλλά κυρίως με οδηγούς μικρών ομάδων γνωρίζοντας φυσικά ότι η Χόντα έχει γαμώ τα μέσα και δεν θα πάθει τίποτα.
Φεύγει λέγοντας πράγματα που δεν πείθουν κανένα όπως και η αλλεργία που είχε τότε.
(Μια αλλεργία που δεν κατάλαβαν διαιτολόγοι, γυμναστές και ιατρικό τιμ, αλλά ούτε ο ίδιος στα 20τόσα του κλπ κλπ)
Σαν οδηγό τον παραδέχομαι όταν η πίστα είναι άδεια. Από εκεί και μετά προτιμώ το Χόρχε που μπορεί να μην είναι ο απόλυτα πιο γρήγορος οδηγός αλλά σίγουρα είναι ο πιο πλήρης, ο πιο όρημος και ο πιο επαγγελματίας.
Καλές ψαριές Στονεράκο κι ελπίζω να μη φταίει αυτός που σου πούλησε τη μπετονιά !
Υγ
Αν κάποιος έστειλε το Ρόσσι στα αζήτητα αυτός δεν είναι φυσικά ο ψαράς αλλά ο Χόρχες.
Ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος που τον κέρδισε με ίδια μέσα.
KostasV2
11/11/2012, 16:43
Πω πω κακία... Δηλητήριο στάζεις ρε παιδάκι μου!
Btw ο Rossi ("μάγος" του βρεγμένου), έφαγε γύρο από τον κοντό, και έμεινε και πίσω από 3 CRT..............
chr1s_86
11/11/2012, 17:11
Λοιπόν 5 πράγματα απλά
Τα οποία αποτελούν προσωπική σου άποψη και δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν όλα με την πραγματικότητα... :)
MG-KTiNoS
11/11/2012, 20:26
Πω πω κακία... Δηλητήριο στάζεις ρε παιδάκι μου!
Btw ο Rossi ("μάγος" του βρεγμένου), έφαγε γύρο από τον κοντό, και έμεινε και πίσω από 3 CRT..............
Ο Ρόσσι φίλε μου δεν ήταν ποτέ ο Μάγος του βρεμένου.
Ο ίδιος έχει πει ότι δε γουστάρει το βρεμένο. Η Ντουκάτι είχε καλλίτερη απόδοση στο βρεμένο.
Αλλά σήμερα δεν ήταν βρεμένο ήταν μεικτό και είχαν σλικ.
(επιλογή που έκανε ο Χόρχες απ την αρχή και ο γίγαντας Νακασούγκα ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τον ψαρά}
Δεν είναι κακίες αυτά που λέω είναι ότι βλέπω.
Ροσσικός δεν ήμουν ποτέ αλλά δε γουστάρω να βλέπω να φορτώνουν τα πάντα στις πλάτες του οδηγού (αυτό έχει γίνει πολλές φορές από πολλές ομάδες)
MG-KTiNoS
11/11/2012, 20:28
Τα οποία αποτελούν προσωπική σου άποψη και δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν όλα με την πραγματικότητα... :)
Τα νούμερα δεν είναι προσωπική άποψη...
:p
KostasV2
11/11/2012, 20:34
Ο Ρόσσι μου φίλε δεν ήταν ποτέ ο Μάγος του βρεμένου.
Ο ίδιος έχει πει ότι δε γουστάρει το βρεμένο. Η Ντουκάτι είχε καλλίτερη απόδοση στο βρεμένο.
Αλλά σήμερα δεν ήταν βρεμένο ήταν μεικτό και είχαν σλικ.
(επιλογή που έκανε ο Χόρχες απ την αρχή και ο γίγαντας Νακασούγκα ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τον ψαρά}
Δεν είναι κακίες αυτά που λέω είναι ότι βλέπω.
Ροσσικός δεν ήμουν ποτέ αλλά δε γουστάρω να βλέπω να φορτώνουν τα πάντα στις πλάτες του οδηγού (αυτό έχει γίνει πολλές φορές από πολλές ομάδες)
Sorry, αλλά δεν είναι έτσι. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, όντως δεν πήγαινε καθόλου στο βρεγμένο ο κτηνίατρος. Μεγαλώνοντας όμως, έμαθε και πήγαινε μπάλα. Σήμερα ήταν απλά απαράδεκτος. 'Αλλαξε σε σλικ και έκανε τους ίδιους χρόνους με τα βρόχινα, ενώ οι υπόλοιποι κατέβασαν 7-8 δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω αν δεν είχε διάθεση να πάει καλύτερα με τα ρίσκα που συνεπάγεται αυτό, αλλά αυτή δεν είναι καθόλου επαγγελματική συμπεριφορά, ούτε τιμά αυτούς που του έκαναν π***ς γιανα πάει στη Ducati...
Προβλέπω να τον κάνει ρόμπα ο JLo σε κάθε session και αγώνα...
MG-KTiNoS
11/11/2012, 20:58
Έμαθε άραγε ή το τράξιον κάνει όλους τους άντρες ίσους?
Σήμερα τι έγινε κανένας δεν ξέρει.
Πάντως το ίδιο είχαν πάθει και παλιά τα ντουκάτι με Χέιντεν και Στόνερ όπου αναγκάστηκαν να φύγουν με βρόχινα γιατί τα σλικ δεν τους κράταγαν.
(τότε έβριζαν το Στόνερ)
Τώρα κι εγώ πιστεύω ότι ο Χόρχες έχει το πάνω χέρι .
Είναι ΠΠ
Είναι πιο νέος
Έχει κερδίσει το γιατρό με ΙΔΙΟ μηχανάκι
και εν τέλει τον «έφυγε» από τη Γιαμάχα.
ΟΜΩΣ
Ο άλλος είναι παλιά πουτάνα και δε συγχωρεί Τ Ι Π Ο Τ Α
Λίγο να χαλαρώσει ο Χόρχες, ένα λαθάκι να κάνει τον έφαγε λάχανο.
Είναι και ο Μάρκεζ στο παιχνίδι που σήμερα έδωσε σημεία μεγάλου αναβάτη.
Πολλοί βιάζονται να δώσουν και τον Πεντρόζα τελειωμένο.
Θα είναι δύσκολα για το Ρόσσι του χρόνου.
Το χάλι όμως της Ντουκάτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
chr1s_86
12/11/2012, 12:28
Τα νούμερα δεν είναι προσωπική άποψη...
:p
Για χαρακτηρισμούς και περιγραφή καταστάσεων λέω...
Ως γνωστόν, numbers don't lie :p
devil's animal
12/11/2012, 12:46
edit by TROOPER:Κανόνας #1:
Δεν προσβάλλουμε, παρενοχλούμε, υποβιβάζουμε ή απειλούμε με οποιονδήποτε τρόπο άλλα μέλη.
Ο κανόνας ισχύει και για τα προσωπικά μηνύματα, ασχέτως του γεγονότος πως είναι ορατά μόνο στους αποστολείς και παραλήπτες.
απο:εδω (http://www.moto.gr/forums/misc.php?do=showrules)
ο στονερ που εστιβε το ντουκατι κι επαιρνε νικες και βαθρα με ρημαδι μηχανακι ειναι κοτα,ενω ο ροσσι που απλως παιρνει τα φραγκα των εταιριων και κανει βολτες γυρω γυρω ειναι μαγκας...
ο ροσσι που εαν το μηχανακι δεν ειναι τελειο,δεν πιεζει μην τυχον και κανει βαβα,ειναι μαγκας,ενω ο στονερ που το πιεζει ανεξαρτητως συνθηκων ειναι κοτα...
ο στονερ επισης που εφτυσε την καλυτερη οικονομικη μελλοντικη 5ετια φευγοντας το κανει για τα λεφτα,ενω ο αλλος ο καραγκιοζης που απλως τα τρωει και κανει βολτες χωρις να πιεζεται ειναι μαγκας...
ο στονερ που λεει τα πραγματα εξω απο τα δοντια χωρις να γλυφει κωλους για να πεφτει το σπονσοριλικι και να ειναι αγαπητος σε ολους ειναι κοτα,ενω ο ροσσι που αλλαζει δηλωσεις ποιο συχνα κι απο πολιτικο ειναι μαγκας...
ο ροσσι που εφυγε απο την γιαμαχα επειδη επαιξε μειωση μισθου και περισσοτερη προσοχη στον λορενζο και πηγε στην ντουκατι και καλα για να παρει τα παντα ολα και τελικα επιστρεφει εκει που εφτυνε με την ουρα στα σκελια, ειναι μαγκας...
ο ροσσι που εβαζε τοιχο για να μην και καλα παρει ρυθμισεις ο αλλος και του ανοιξει καινουρια τρυπα ,λες και το χρειαζοταν,ειναι επισης μαγκας...
μπορω να συνεχισω επ απειρον,αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται...ειναι πολυ ξεκαθαρα τα πραγματα...
το τρακσιον εκανε μαγκα τον στονερ ετσι? Ενημερωτικα το rcv ειχε επιλογη 3 χαρτων από το 2002 και κανονικοτατο τρακσιον από το 2003…το οτι ηταν διαστημοπλοιο συγκριτικα με τα υπολοιπα το κανουμε απλως γαργαρα…
ο στονερ το εχει ρυθμισμενο στο 20%,ο πετροζα στο 10 και ο ντοβι στο μηδεν…σε περιπτωση που δεν καταλαβες εννοω ότι επι της ουσιας το τρακσιον στο μηχανακι του στονερ δεν επενεργει σχεδον πουθενα…
εχεις καποιο άλλο καταπληκτικο επιχειρημα η να αρχισω τα χασμουρητα?:yawn::yawn:
motomaniac
12/11/2012, 13:09
edit by TROOPER
ο στονερ που εστιβε το ντουκατι κι επαιρνε νικες και βαθρα με ρημαδι μηχανακι ειναι κοτα,ενω ο ροσσι που απλως παιρνει τα φραγκα των εταιριων και κανει βολτες γυρω γυρω ειναι μαγκας...
ο ροσσι που εαν το μηχανακι δεν ειναι τελειο,δεν πιεζει μην τυχον και κανει βαβα,ειναι μαγκας,ενω ο στονερ που το πιεζει ανεξαρτητως συνθηκων ειναι κοτα...
ο στονερ επισης που εφτυσε την καλυτερη οικονομικη μελλοντικη 5ετια φευγοντας το κανει για τα λεφτα,ενω ο αλλος ο καραγκιοζης που απλως τα τρωει και κανει βολτες χωρις να πιεζεται ειναι μαγκας...
ο στονερ που λεει τα πραγματα εξω απο τα δοντια χωρις να γλυφει κωλους για να πεφτει το σπονσοριλικι και να ειναι αγαπητος σε ολους ειναι κοτα,ενω ο ροσσι που αλλαζει δηλωσεις ποιο συχνα κι απο πολιτικο ειναι μαγκας...
ο ροσσι που εφυγε απο την γιαμαχα επειδη επαιξε μειωση μισθου και περισσοτερη προσοχη στον λορενζο και πηγε στην ντουκατι και καλα για να παρει τα παντα ολα και τελικα επιστρεφει εκει που εφτυνε με την ουρα στα σκελια, ειναι μαγκας...
ο ροσσι που εβαζε τοιχο για να μην και καλα παρει ρυθμισεις ο αλλος και του ανοιξει καινουρια τρυπα ,λες και το χρειαζοταν,ειναι επισης μαγκας...
μπορω να συνεχισω επ απειρον,αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται...ειναι πολυ ξεκαθαρα τα πραγματα...
το τρακσιον εκανε μαγκα τον στονερ ετσι? Ενημερωτικα το rcv ειχε επιλογη 3 χαρτων από το 2002 και κανονικοτατο τρακσιον από το 2003…το οτι ηταν διαστημοπλοιο συγκριτικα με τα υπολοιπα το κανουμε απλως γαργαρα…
ο στονερ το εχει ρυθμισμενο στο 20%,ο πετροζα στο 10 και ο ντοβι στο μηδεν…σε περιπτωση που δεν καταλαβες εννοω ότι επι της ουσιας το τρακσιον στο μηχανακι του στονερ δεν επενεργει σχεδον πουθενα…
εχεις καποιο άλλο καταπληκτικο επιχειρημα η να αρχισω τα χασμουρητα?:yawn::yawn:
χαχαχαχα τελειος! αλλα σημερα δεν με αρεσε.. εννοω χθες.. κλαψουριζε απο την αρχη και στο τελος τον περασε ο δοκιμαστης της γιαμαπα.. του γιατρου πως του φανηκε να τρωει γυρο? δεν θυμαμαι να το εχει ξαναπαθει..
chr1s_86
12/11/2012, 14:01
και στο τελος τον περασε ο δοκιμαστης της γιαμαπα.. του γιατρου πως του φανηκε να τρωει γυρο? δεν θυμαμαι να το εχει ξαναπαθει..
Δεν τον πέρασε "στο τέλος", τον πέρασε όταν μπήκε να αλλάξει μηχανάκι/λάστιχα στον 5ο γύρο! (έχει διαφορά από το να αλλάξεις στην αρχή όπως ο Pedrosa)
Του Rossi πως να του φάνηκε; Περιμένει πως και πως την επιστροφή στη Yamaha και δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο...
devil's animal
12/11/2012, 17:43
χαχαχαχα τελειος! αλλα σημερα δεν με αρεσε.. εννοω χθες.. κλαψουριζε απο την αρχη και στο τελος τον περασε ο δοκιμαστης της γιαμαπα.. του γιατρου πως του φανηκε να τρωει γυρο? δεν θυμαμαι να το εχει ξαναπαθει..
πουθενα δεν κλαφτηκε ο στονερ...δηλωσε οτι σε αυτες τις συνθηκες ηταν αγχωμενος και οτι δεν ηθελε να πεσει κανοντας τον τραυματισμο του ακομη χειροτερο,κατι λογικοτατο εαν σκεφτεις οτι ειναι ο τελευταιος του αγωνας και δεν εχει να αποδειξει πλεον απολυτως τιποτα...
:wave2:
MG-KTiNoS
12/11/2012, 18:30
Για χαρακτηρισμούς και περιγραφή καταστάσεων λέω...
Ως γνωστόν, numbers don't lie :p
αυτό σου λέω κι εγώ 2 και τέλος, 2 κι έχει ακόμα και ο Ροσσι στο δικό του κόσμο !
Αλλά ξέχασα ένας ο Τσε κι ένας ο Στόνερ.
Στο ψάρεμα ε...?
:lol:
888hayabusa
13/11/2012, 12:55
edit by TROOPER:Κανόνας #1:
Δεν προσβάλλουμε, παρενοχλούμε, υποβιβάζουμε ή απειλούμε με οποιονδήποτε τρόπο άλλα μέλη.
Ο κανόνας ισχύει και για τα προσωπικά μηνύματα, ασχέτως του γεγονότος πως είναι ορατά μόνο στους αποστολείς και παραλήπτες.
απο:εδω (http://www.moto.gr/forums/misc.php?do=showrules)
Πολύ σωστός αλλά κάποιοι παραμένουν κολλημένοι ακόμα...
285037
Αφιέρωμα του διατσιδοσάιτ στον θρυλικό αναβάτη:
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=13600
Αν εξαιρέσουμε την αναφορά στον ...τσόρτσιλ είναι πολύ καλό!
KostasV2
17/03/2013, 14:13
285037
Αφιέρωμα του διατσιδοσάιτ στον θρυλικό αναβάτη:
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=13600
Αν εξαιρέσουμε την αναφορά στον ...τσόρτσιλ είναι πολύ καλό!
:a23: Τίποτα άλλο! Είχα την τύχη να τον δω και σε δράση...
MG-KTiNoS
14/04/2013, 11:58
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YPzGZonM7HM
Αυτό σήμερα θα ήταν παράνομο....
:cool:
Argonautis46
01/05/2013, 01:24
απορω πως κάνετε τέτοιεσ συγκρίσεις. διαφορετικά μηχανάκια ο καθένας, διαφορετικό στυλ οδήγησης, ΤΕΡΜΑ διαφορετικοι χαρακτήρες (δε με χαλάει ουτε ο ποζερας ροσσι ουτε ο αντικοινονικος στονερ) και διαφορτικό ιστορικό.
Τους θαυμάζω και χαίρομαι που υπαρχει κόσμος που τους δινεται η ευκαιρια να λιωνουν απο σποροι σε κατι που μ αρεσει. ετσι μπορω να παρακολουθώ κάτι που με πορώνει.
δεν ειμαι hippis ισα ισα το αντιθετο. μου αρεσει ο ανταγωνισμος. απλα αυτοι οι 2 ειναι άπσογοι. Δεν μπορω να πω ποιος ειναι καλύτερος. εχουν προσφέρει κ οι 2. προσφέρουν θέαμα.
τωρα εμεινε ο ενας απο αυτους τους 2.
κριμα
ερχοντε κ αλλα ταλεντα
τα ειπα :smokin:
RAMMSTEIN
01/05/2013, 10:55
(δε με χαλάει ουτε ο ποζερας ροσσι ουτε ο αντικοινονικος στονερ) :
διευκρινηση, ο rossi δεν ειναι ποζερας επικοινωνιακος ειναι εξου και το τεραστιο fun club που εχει. αν θα μπορουσεσ να χαρακτηρισεισ καποιον ποζερα θα ηταν αυτο το ξυνο ισπανικο αρχ..δι που καρφωνει σημαιες και βουταει στις λιμνες
διευκρινηση, ο rossi δεν ειναι ποζερας επικοινωνιακος ειναι εξου και το τεραστιο fun club που εχει. αν θα μπορουσεσ να χαρακτηρισεισ καποιον ποζερα θα ηταν αυτο το ξυνο ισπανικο αρχ..δι που καρφωνει σημαιες και βουταει στις λιμνες
Κι αυτός τις έχει κόψει πλέον αυτές τις μ@λ@κ13ς.
Δεν παίρνει κανέναν πλέον να το παίζει καμπόσος, όσο πάει και πλησιάζει τα πρότυπα του τένις το άθλημα (τι μεγάλη προσπάθεια θέλει, και τι καλοί που είναι όλοι οι αντίπαλοί μου, και μου φεύγει ο τάκος για να βγάλω όλη τη χρονιά στο βάθρο, και δεν συμμαζεύεται...).
motomaniac
01/05/2013, 11:50
καπου ειχα διαβασε καποτε οτι οΣβαντζ? μπορει καποιος αλλος, πηγε σπιτι του ρεινι? μπορει κι αλλουνου.. και πηρε την αδερφη του 2ου να βγουνε εξω. σαββατο πριν τον αγωνα. χαχχαχαχα τωρα γινανε τενιστριες..
To make matters even worse, Schwantz started dating Rainey's younger sister .
τωρα το διαβαζουμε κι εδω http://www.motorcyclephilippines.com/forums/showthread.php?9639-Intercontinental-Ballistics-The-Rainey-Schwantz-Rivalry
ναι ξερω ενα φορουμ ειναι.. απλα για να το θυμαμαι στην ελλαδα και να το συζητανε στις φιλλιπινες μαλλον θα εγινε..
MG-KTiNoS
01/05/2013, 15:15
http://www.youtube.com/watch?v=E-hyzvEQJqk
Άσε μας ρε πετρογκαζάκη, τις βούρτες με τις λ...ούτσες τώρα....
Ο Κύριος Κέβιν έτρεξε σε πίστες με γκαρέιλ (που λένε και οι ιταλοί) και με κάτι άλλους κυρίους όπως ο Ντούχαν, ο Κοζίνσκι κλπ κλπ Πέρα από τον ΓΙΓΑΝΤΑ Ρένει...
Μη τρελαθούμε τώρα !!!!
2ος λέει
Ναι ρε δεύτερος αλλά με κάτι @@ ΝΑ !
http://www.youtube.com/watch?v=KjOz2UmDhao
http://www.youtube.com/watch?v=E-hyzvEQJqk
Άσε μας ρε πετρογκαζάκη, τις βούρτες με τις λ...ούτσες τώρα....
Ο Κύριος Κέβιν έτρεξε σε πίστες με γκαρέιλ (που λένε και οι ιταλοί) και με κάτι άλλους κυρίους όπως ο Ντούχαν, ο Κοζίνσκι κλπ κλπ Πέρα από τον ΓΙΓΑΝΤΑ Ρένει...
Μη τρελαθούμε τώρα !!!!
2ος λέει
Ναι ρε δεύτερος αλλά με κάτι @@ ΝΑ !
http://www.youtube.com/watch?v=KjOz2UmDhao
http://www.youtube.com/watch?v=wUITiO8qdSY :tooth: :tooth:
http://www.youtube.com/watch?v=wUITiO8qdSY :tooth: :tooth:
τους πέρασε σΟβλάκι; :bawl: :bawl:
τους πέρασε σΟβλάκι; :bawl: :bawl:
Τους πέρασε από εκεί που ο πεντρογκας δεν θα πέρναγε ΠΟΤΕΕΕΕΕ !!!! :tooth: :tooth:
Τους πέρασε από εκεί που ο πεντρογκας δεν θα πέρναγε ΠΟΤΕΕΕΕΕ !!!! :tooth: :tooth:
Kανένας από τους σημερινούς δεν θα πέρναγε από εκεί, για να είμαστε δίκαιοι... ;)
Kανένας από τους σημερινούς δεν θα πέρναγε από εκεί, για να είμαστε δίκαιοι... ;)
Χμμμ...
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Rossi, Lorenzo, Marquez πιστεύω οτι θα το έκαναν πάνω στην κόντρα του αγώνα.
Ο Pedrosa δεν θα το έκανε ακόμα και αν στο τέλος της ευθείας τον περίμενε το κύπελλο του ΠΠ. :owned:
KostasV2
01/05/2013, 17:03
Ο Pedrosa δεν θα το έκανε ακόμα και αν στο τέλος της ευθείας τον περίμενε το κύπελλο του ΠΠ. :owned:
Χμμμμ, ξαναδές τον περσινό αγώνα στο Brno...
Χμμμμ, ξαναδές τον περσινό αγώνα στο Brno...
Ti έκανε δηλαδή πέρυσι στο Brno?
Μήπως πέρασε κάποιον στα φρένα? Μηπως πέρασε κάποιον απ΄τον απέραστο? Μήπως έδωσε καμμιά μονομαχία και την κέρδισε? Μήπως μπήκε με τσαμπουκά κάπου? Μπα.....
Το μόνο που έκανε, ήταν οτι τον βοήθησε η ατυχία του Lorenzo που έχασε την στροφή στον τελευταίο γύρο.
Πήρε μια πρωτιά χωρίς να γίνει για άλλη μια φορά η πουτανίτσα τους...ουάουααου. Ας είχε 2-3 στροφές ο Lorenzo ακόμα και θα βλέπαμε αν έμενε πρώτος ή θα τον ξαναπέρναγε για πλάκα απ΄όπου ήθελε ο jorge.
sapila racing
01/05/2013, 17:36
O πρώτος αγώνας που ο Kevin καβάλησε GP500, σε πίστα που δεν είχε ξαναπατήσει το πόδι του, κόντρα στον Αγγλο και στον Αυστραλό πρωταθλητή.
Τελικά βγήκε 2ος χωρίς να εχει κανει ουσιαστικά δοκιμές αφού το μηχανάκι ακόμα το έφτιαχναν...
Του τα κανόνισε ο Barry Sheene.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ATrG8EcJg6A#t=1020s
το σχόλιο μου δεν έχει να κάνει άμεσα με αυτούς που συζητάτε (Kevin, pedrosa), αλλά με το Lorenzo.
λίγο off topic αλλά το κάνω γιατι σχεδόν σε όλα τα σχόλια διαφαίνεται μια τάση του στυλ «ντάξει μωρε επαγγελματίας τρισμέγιστος ο Lorenzo αλλά όχι ότι είναι και κανας γρήγορος. όλα τα κάνει γιατι είναι μεθοδικός και σταθερός» και τέτοια.
Αυτά όλα τα συμπεράσματα έχουν κυρίως επηρεαστεί από τους τελευταίους αγώνες του περσινού πρωταθλήματος στο οποίο Χόρχες απλά συντηρούσε το μοτέρ. Είχε ήδη σπάσει πολλά στην αρχή του πρωταθλήματος που κυνήγαγε σα τρελός και πήγαινε δαιμονισμένα που δεν τον έπαιρνε στο τέλος. όχι μόνο γιατι ήθελε το πρωτάθλημα αλλά και γιατι δεν του είχαν μείνει άλλα μοτέρ.
συνεχίστε
sapila racing
01/05/2013, 17:44
Transatlantic Trophy 1986.
Ο Schwantz πρωτη φορά τρέχει στην Ευρώπη με ενα μπλέ κίτρινο GSXR που του κανόνισαν. Οταν το είδε έπαθα πλάκα γιατί ήταν λίγο μπ@@%$λο, αλλά από γκάζι έσκιζε.
Στο 0:36 του video θα δείτε μια σκηνή που δεν έχει ξαναγίνει και δεν νομίζω να το έχουν δεί πολλοί απο σας. Προσέξτε το καλά!
Τα άλλα σωσίματα είναι αστεία μπροστά σ αυτό.
Το εχει replay βεβαια μετα, στην ουσία έπεσε, αλλά δεν βγηκε απο την πίστα και ξανανέβηκε. :eek:
Πίσω του ήταν ο Rob Mc Elnea μεταγενέστερος team mate του Kevin στην Suzuki στα 500. Εχει περιγράψει την σκηνή όπως την είδε απο πίσω και δεν το ξέχασε ποτέ.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tq2xzL0A-io#t=38s
Δεν λέω τι έγινε μετα. :D
MG-KTiNoS
01/05/2013, 18:06
το σχόλιο μου δεν έχει να κάνει άμεσα με αυτούς που συζητάτε (Kevin, pedrosa), αλλά με το Lorenzo.
λίγο off topic αλλά το κάνω γιατι σχεδόν σε όλα τα σχόλια διαφαίνεται μια τάση του στυλ «ντάξει μωρε επαγγελματίας τρισμέγιστος ο Lorenzo αλλά όχι ότι είναι και κανας γρήγορος. όλα τα κάνει γιατι είναι μεθοδικός και σταθερός» και τέτοια.
Αυτά όλα τα συμπεράσματα έχουν κυρίως επηρεαστεί από τους τελευταίους αγώνες του περσινού πρωταθλήματος στο οποίο Χόρχες απλά συντηρούσε το μοτέρ. Είχε ήδη σπάσει πολλά στην αρχή του πρωταθλήματος που κυνήγαγε σα τρελός και πήγαινε δαιμονισμένα που δεν τον έπαιρνε στο τέλος. όχι μόνο γιατι ήθελε το πρωτάθλημα αλλά και γιατι δεν του είχαν μείνει άλλα μοτέρ.
συνεχίστε
Η αλήθεια είναι ότι είναι και αντιτουριστικός.
Η μάζα κάποτε έβλεπε ΜΟΝΟ Ρόσσι, χλευάζοντας ΟΛΟΥΣ τους άλλους.
Μετά ήρθε ο Στόνερ πήρε έναν ΠΠ και μάζεψε σαν οπαδούς όλους τους αντίροσσικούς.
Δυστυχώς ανέπτυξαν και την ίδια οπαδική φιλολογία.
Μετά ήρθε ο Χόρχες και λίγοι πρόσεξαν πόσο τεράστιος οδηγός είναι.
Πρώτα πήρε ΠΠ από το Ρόσσι τον οποίο έστειλε στη ντουκάτι.
Ύστερα πήρε άλλο από τον Στόνερ (Χόντα)
Και τα 2 ΠΠ ήταν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τα δύο έγιναν με χοντρές πτώσεις των πρωταγωνιστών φαβορί και τα δύο τα αντιμετώπισε το πόπολο σαν μεμονωμένα περιστατικά.
Όμως όσοι ξέρουν τα βασικά καταλαβαίνουν ότι οι πτώσεις έρχονται μετά από πίεση και τα 2 ΠΠ μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορεί να είναι.
Φέτος το πόπολο λέει Μάρκεζ.
Δυστυχώς ο μικρός μάζεψε οπαδούς όλους τους πρώην Ροσσικούς και Στονερικούς.
ΑΝ το πάρει ο Χόρχες -όπως πιστεύω- θα είναι απλά μια παρένθεση πριν τη ολική επικράτηση του μικρού.
ε?
Μόνο που με 3 ΠΠ στη μεγάλη κατηγορία ο Χόρχες θα μπει στο πάνθεο των μεγαλύτερων οδηγών έβερ...
pamparakto
:D
pipe_smoker
01/05/2013, 19:50
Η αλήθεια είναι ότι είναι και αντιτουριστικός.
Γεγονός.
Τώρα, το να έχεις πάρει 2 ΠΠ (και να πηγαίνεις για το τρίτο) και να έχεις τόσους θαυμαστές όσους κι ο Πεντρόζα δεν ξέρω αν είναι θετικό :tooth:
Ίσως έσκασε σε λάθος εποχή. Όχι από πλευράς ανταγωνισμού. Μια χαρά τα βγάζει πέρα με αυτόν. Από πλευράς επικοινωνιακής, από πλευράς θεάματος, από πλευράς δεν ξέρω γω τί. Το θέαμα πήγε να το βιάσει στην αρχή με τις σημαίες, τις αηδίες κλπ και του γ@μησε τη μάνα. Μετά "συνετίστηκε" και ίσως παραέγινε γλυκανάλατος.
Το ότι είναι τιμονάρα, παγκόσμιος και όλα αυτά είναι πέραν κάθε συζήτησης. Απλά του λείπει αυτό το κάτι για να σε κάνει να φας τα νύχια σου την ώρα που τον βλέπεις.
Ο Ρόσσι θα "αυτοκτονήσει" στα φρένα και θα πάρει κεφάλια σε μάχες. Δεν είναι απλά ότι έχει 9 ΠΠ. Είναι και το θέαμα που προσέφερε (και μακάρι να συνεχίσει να προσφέρει).
Ο Στόνερ μπορεί να μην ήταν του "σώμα με σώμα" αλλά πήγαινε μαλλιά, ντρίφταρε, το έκανε να φαίνεται "δύσκολο" άρα κι εντυπωσιακό.
Ο Χόρχε από την άλλη τα κάνει όλα με τόσο ομαλό τρόπο που το κάνει το όλο πράγμα να μοιάζει "εύκολο". Είναι ίσως ο μόνος οδηγός που όταν τον βλέπω να τρέχει μόνος του σκέφτομαι "Καλά αυτός γράφει χρόνο τώρα ή ζεσταίνει το μηχανάκι?". Κι αυτός είναι πρώτος με 10" διαφορά από τους υπόλοιπους. Και μοιάζει λες και βολτάρει.
Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω.
Στην αρχή με τα καραγκιοζιλίκια που έκανε δεν τον πήγαινα μία. Τώρα με αφήνει απλά αδιάφορο. Θα μου πεις "χέστηκε ο Χόρχε άμα αφήνει εσένα αδιάφορο". Εμ έλα που δεν αφήνει μόνο εμένα. Και δε θα έπρεπε ένας πιλότος αυτού του βεληνεκούς να αφήνει κόσμο αδιάφορο.
Ο Γιώργος δεν είναι κανένας τυχαίος πρωταθλητής, είναι κατά τη γνώμη μου τεράστια μορφή διαχρονικά.
Ξεκίνησε σαν καμικάζι, αντιαθλητικός και πραγματικά επικίνδυνος τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους.
Μέτα πήγε στη μεγάλη κατηγορία και νίκησε τον πολυπρωταθλητή (σπάζοντας και μερικά κόκαλα).
Ο σημερινός Jorge δεν είναι ένας "κουρασμένος" και συμβιβασμένος αναβάτης μετά από τα σκληρά μαθήματα του παρελθόντος, αλλά κάτι που κανείς δεν περίμενε παρακολουθώντας τον τα πρώτα χρόνια, είναι ο αναβάτης που συνδυάζει απόλυτα την ασφάλεια με την ταχύτητα και αυτό είναι τελειότητα.
Φυσικά εκτός από τις επιδόσεις, "μιλά" και το ανεπανάληπτο στυλ του!
Κι αν είναι "αντιτουριστικός", αυτό είναι θετικό για μερικούς από μας.. ;)
KostasV2
01/05/2013, 20:25
@pipe smoker: Αν του Lorenzo ήταν καραγκιοζιλίκια, αυτά που έκανε επί χρόνια ο Rossi, πως θα τα χαρακτήριζες;;;
Αυτό π.χ. έγινε μπροστά μου... http://www.google.gr/imgres?sa=X&hl=en&biw=1912&bih=862&tbm=isch&tbnid=bBnUJFL82ZgyWM:&imgrefurl=http://www.motocrossfacile.it/en/2011/06/08/tim-ducati-per-una-social-experience/&docid=a04SdLsqDzLMIM&imgurl=http://img.facileblog.it/11/2011/06/valentino-e-la-bambola-gonfiabile.jpg&w=450&h=324&ei=z1-BUc7dCcKQOKWFgegH&zoom=1&ved=1t:3588,r:3,s:0,i:89&iact=rc&dur=770&page=1&tbnh=177&tbnw=253&start=0&ndsp=40&tx=146&ty=110
@radd: +1...
Καραγκιοζιλικια Χ 2. Απλα επειδη
το στυλ του σε κανει να τρως νυχια Χ 3...του τα συγχωρεις
pipe_smoker
01/05/2013, 20:53
@pipe smoker: Αν του Lorenzo ήταν καραγκιοζιλίκια, αυτά που έκανε επί χρόνια ο Rossi, πως θα τα χαρακτήριζες;;;
Αφενός αυτό που είπε ο byron.
Αφεταίρου, όταν έσκασε μύτη ο Χόρχε ήταν λες και ήρθε "μιλημένος" για να αρχίσει τις μαλακίες με το καλημέρα. Είπαν της γριάς να χέσει...
Ξαναλέω, είναι πιλότος από τους λίγους. Αλλά είναι λες και δεν του χωράει το κουστούμι.
Από εκεί και πέρα, έχει καταντήσει αηδία να έρχεται στην κουβέντα ο Rossi όταν κουβεντιάζουμε άλλους και μάλιστα για να δικαιολογηθούν τα αρνητικά τους.
-Έπεσε ο τάδε
-Ναι αλλά στην κουάλα κουμπούρ το 1845 είχε πέσει κι ο Rossi
-Κάνει καραγκιοζιλίκια ο τάδε
-Ναι αλλά μια βραδιά στο Λεβερκούζεν είχε κάνει κι o Rossi
-Έκλασε ο τάδε
-Ναι αλλά σε ένα βιντεάκι ο Rossi κατέβηκε να πάει για κατούρημα
Ήμαρτον πια. Δε μας χέζετε με το Rossi :lol:
vassilis88
01/05/2013, 20:58
βασικα οταν κερδιζεις κανεις οτι γουσταρεις............. δατς ρεισινγκ
ο ροσσεας τα χει κοψει καιρο χαχα
οπως κ ο λορε, μαζι με τα γλυφειτζουρια
επειτα για οποιον ηταν ροσσικος/λορενθικος εβγαζαν γελιο, οποιος δε γελαγε απτο ραψιμο που προηγηθηκε, τα λεγε καραγκιοζιλικια, να χει κατι να πει δλδ
motomaniac
01/05/2013, 21:58
Ο Γιώργος δεν είναι κανένας τυχαίος πρωταθλητής, είναι κατά τη γνώμη μου τεράστια μορφή διαχρονικά.
μεγαλη μπουκια φαε... ο σβαντζ που λεγαμε πιο πριν δεν εχει τοσα Π.Π. κι ομως εμενε διαχρονικος. ο χορχε θα μπορεσει?
Argonautis46
01/05/2013, 22:25
βασικα οταν κερδιζεις κανεις οτι γουσταρεις............. δατς ρεισινγκ
ο ροσσεας τα χει κοψει καιρο χαχα
οπως κ ο λορε, μαζι με τα γλυφειτζουρια
επειτα για οποιον ηταν ροσσικος/λορενθικος εβγαζαν γελιο, οποιος δε γελαγε απτο ραψιμο που προηγηθηκε, τα λεγε καραγκιοζιλικια, να χει κατι να πει δλδ
xaxaxa καλο!!
εγω εχω μια απορεία ως newbie και θα χαιρόμουν αμα μ τη λύνατε.
γιατι στα 500αρια υπήρχε τόσο θέαμα? τόσο ρίσκο απο τους οδηγούς?
γιατι έβλεπες στα φρένα τεράστιες διαφορές?
αναρωτιέμαι
οι οδηγοί ηταν η αιτια? μήπως δεν ηταν τοσο επαγγελματίες όσο σήμερα? ή μήπως τα μηχανάκια δε συγχωρούσαν ούτε μικρά λαθάκια κ τα σημερινά συγχωρούν?
φαντάζομαι ο συνδιασμός και των 2..
Σήμερα πάντως βλέπεις ελάχιστους να πιέζουν τα μηχανάκια τους ή τουλαχιστον έτσι φαίνεται.
ο τελευταίος αγώνας του Stoner ας πούμε.. στους τελευταίους γυρους.. καταλάβαινες οτι την ήθελε την 3η θέση.. το ένιωθες οτι δε φρεναρει απλά.. δε γκαζώνει απλά.. εβλεπες οτι ειναι οδηγος αγώνων.. πιστευω οτι σημερα το βλέπεις σε λιγους οδηγους αυτο. Δεν μπορω να το εξηγήσω όλο αυτο.. σημερα βλέπεις λιγους να κανουν κατι το αξιοθαύμαστο.. να ρισκάρουν
ΑΡΑ?? αναρωτίεμαι παλι μηπως δε φταίνε τα μηχανάκια? μηπως δε φταιει ολη αυτη η τεχνολογία και όλο αυτο το παιχνίδι με τα ηλεκτρονικά?
ΣΕ ΣΎΓΧΥΣΗ ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΟΥ. I KNOW
:a018:
παιζει να ειμαι κ off topic
imitrelos
02/05/2013, 01:36
Ωραία κουβέντα γίνετε εδώ
Προσωπικα κανένας από τούς τώρα (εκτός ίσως του ροσσι ...αλλά του ροσσι τον 500 ) δεν είναι για αγώνες παλαιού τύπου ,και για να εξηγήσω τότε υπήρχαν αρκετοί παράγοντες που το κάνανε δύσκολο (πλαίσιο , λάστιχα ,φρένα ,ανάρτηση )
Σήμερα ο οδηγός έχει να ασχοληθεί μόνο με το γυρολογιο τού
Σήμερα βέβαια είναι πιο επαγγελματιες με τρομερή φυσική κατάσταση κλπ κλπ αλλά .......
Πόσοι σήμερα θα περναν τίτλο όντας πρακτικά ανάπηροι (doohan )
Πόσοι πηγαίνουν τάπα τάφους και θα κέρδιζαν και με τσαμπουκά ( Roberts , sheen )
Πόσοι έχουν το βλεμα και την θέληση "θα σας πατησω όλους ακόμα και με παπί κουλανζες " fogarty )
Και αλλά πολλά
Η σαν τον Robert dunlop που έραψε κουστουμακι στα πανίσχυρα ducati με Norton γιατί μπορεί το μηχανάκι να μην μπορούσε αλλά αυτός μπορούσε
Ωραία κουβέντα γίνετε εδώ
Προσωπικα κανένας από τούς τώρα (εκτός ίσως του ροσσι ...αλλά του ροσσι τον 500 ) δεν είναι για αγώνες παλαιού τύπου ,και για να εξηγήσω τότε υπήρχαν αρκετοί παράγοντες που το κάνανε δύσκολο (πλαίσιο , λάστιχα ,φρένα ,ανάρτηση )
Σήμερα ο οδηγός έχει να ασχοληθεί μόνο με το γυρολογιο τού
Σήμερα βέβαια είναι πιο επαγγελματιες με τρομερή φυσική κατάσταση κλπ κλπ αλλά .......
Πόσοι σήμερα θα περναν τίτλο όντας πρακτικά ανάπηροι (doohan )
Πόσοι πηγαίνουν τάπα τάφους και θα κέρδιζαν και με τσαμπουκά ( Roberts , sheen )
Πόσοι έχουν το βλεμα και την θέληση "θα σας πατησω όλους ακόμα και με παπί κουλανζες " fogarty )
Και αλλά πολλά
Η σαν τον Robert dunlop που έραψε κουστουμακι στα πανίσχυρα ducati με Norton γιατί μπορεί το μηχανάκι να μην μπορούσε αλλά αυτός μπορούσε
Δεν υπάρχει λογική των "αγώνων παλαιού τύπου" που δήθεν οι σημερινοί δεν μπορούν να διαπρέψουν.
Μπορούμε να πούμε πως ίσως σε κάποιους θα ταίριαζαν περισσότερο ή λιγότερο τα δίχρονα αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.
Τον Fogarty γιατί τον ανέφερες; Ήταν δευτεροκλασάτος (όπως όλοι των SBK) και κάποιοι ήμασταν βέβαιοι πως στα 500 θα γελάμε μαζί του και το κάναμε...:D
sapila racing
02/05/2013, 09:17
εεεε μην λέμε τωρα και άτοπα.
Το Norton κανονικά θα ήταν πάντα σε αλλη κατηγορία, μόνο στην Αγγλία το άφηναν να τρεξει για ευνόητους λόγους.
Εκτός κι αν θεωρείς οτι κι ενα Mazda RX7-8 είναι ΟΚ να τρεχει με 1300ρια αμαξάκια.
Αυτό που έχει αλλάξει ριζικά είναι ο τρόππος οδήγησης. Πριν 15+ χρόνια αν ο οδηγός ήταν ακριβής κατα 1 μετρο στα σημάδια του σε κάθε γύρο ήταν άρχοντας, σήμερα πρεπει να είναι στους 10 πόντους το πολύ, αλλιώς είναι πάτος.
Ο Κenny Roberts τα είπε αυτά, οχι εγω. :D
KostasV2
02/05/2013, 09:41
Αυτό που έχει αλλάξει ριζικά είναι ο τρόππος οδήγησης. Πριν 15+ χρόνια αν ο οδηγός ήταν ακριβής κατα 1 μετρο στα σημάδια του σε κάθε γύρο ήταν άρχοντας, σήμερα πρεπει να είναι στους 10 πόντους το πολύ, αλλιώς είναι πάτος.
Ισχύει αυτό που λες, άλλά δε σημαίνει ότι οι παλιοί ήταν άσχετοι. Τη σημερινή ακρίβεια την επιτρέπουν οι μοτοσυκλέτες (πλαίσιο + λάστιχα + αναρτήσεις + ...) που έχουν γίνει πιό εύκολες στην οδήγηση.
Ισχύει αυτό που λες, άλλά δε σημαίνει ότι οι παλιοί ήταν άσχετοι. Τη σημερινή ακρίβεια την επιτρέπουν οι μοτοσυκλέτες (πλαίσιο + λάστιχα + αναρτήσεις + ...) που έχουν γίνει πιό εύκολες στην οδήγηση.
Φυσικά δεν ήταν άσχετοι, ίσα ίσα, ήταν όμως ερασιτέχνες σε σχέση με τους σημερινούς.
Για παράδειγμα, αν ο Gardner κέρδιζε έναν αγώνα, θα μπορούσε να βγει έξω το βράδυ και να πλακωθεί στις μπύρες για να το γιορτάσει.
Ένας σημερινός δεν μπορεί.
Οι σημερινοί αναβάτες είναι επαγγελματίες αθλητές που έχουν ταλέντο στην οδήγηση, οι παλαιότεροι ήταν περισσότερο ταλαντούχοι αναβάτες που έκαναν και αθλητισμό.
Argonautis46
02/05/2013, 10:07
Φυσικά δεν ήταν άσχετοι, ίσα ίσα, ήταν όμως ερασιτέχνες σε σχέση με τους σημερινούς.
Για παράδειγμα, αν ο Gardner κέρδιζε έναν αγώνα, θα μπορούσε να βγει έξω το βράδυ και να πλακωθεί στις μπύρες για να το γιορτάσει.
Ένας σημερινός δεν μπορεί.
Οι σημερινοί αναβάτες είναι επαγγελματίες αθλητές που έχουν ταλέντο στην οδήγηση, οι παλαιότεροι ήταν περισσότερο ταλαντούχοι αναβάτες που έκαναν και αθλητισμό.
ακομα και ο ροσσι (που δεν ειναι απο τους πιο παλιους.. ειναι απο τους πιο παλιους που αγωνιζεται) το εχει πει οτι τα πραγματα για τους αναβατες του τωρα ειναι πολυ πιο ζόρικα και πιο εντατικα.
επρεπε τελικα να ζώ σε άλλες εποχές. Το ταλεντο το εχω:smokin: ο αθλητισμός μ λείπει :D
pipe_smoker
02/05/2013, 10:10
Κι εσύ να τα έλεγες δε θα έχαναν κάτι από την εγκυρότητά τους.
Νομίζω είναι ευνόητο ότι η ακρίβεια σήμερα είναι χειρουργική στα πάντα (δεν εννοώ μόνο στο χειρισμό των θεριών για να μη βροντήξουν).
Παλιότερα ούτε τα μηχανάκια ήταν φτιαγμένα έτσι (για ποια χειρουργική ακρίβεια να μιλήσουμε άμα αρχίζουν τα ανακόντα και οι καρσιλαμάδες σε κάθε άνοιγμα και κλείσιμο του γκαζιού?) κι αντιστοίχως ούτε οι πιλότοι τα πήγαιναν όπως πηγαίνουν οι σημερινοί τα σημερινά.
Το τί θα συνέβαινε αν ανεβάζαμε το Μάρκεζ (τον φέρνω σαν ακραίο παράδειγμα γιατί είναι ο πιο νέος) στο μηχανάκι του Σβάντς και τι θα συνέβαινε αντιστοίχως αν ανεβάζαμε τον Χ του τότε, ο οποίος δεν έχει επαφή κι εμπειρία με τα σύγχρονα μηχανάκια των GP (δεν αναφέρω τον Σβαντς γιατί αυτός έχει), εξαρτάται από το τί θα τους ζητούσαμε να κάνουν. Να τα πάνε, θα τα πήγαιναν και οι δύο. Να τα τρέξουν, θα τα έτρεχαν και οι δύο. Να τα στίψουν..... :hmm: Σίγουρα ο Μάρκεζ δε θα το πήγαινε όπως ο Σβαντς, αλλά κατ'αναλογία πιστεύω ότι ο Χ του τότε θα τα πήγαινε σχετικά χειρότερα. Άλλες δυνάμεις, άλλες επιταχύνσεις, άλλα φρένα, άλλα τα πάντα. (Α, εκτός κι αν η Honda όπως έχουμε πει δεν έχει εξελίξει μηχανάκι της από το 1980. Οπότε δώστε του τη Μ1 το ίδιο κάνει:lol: )
Ας μου επιτραπεί η αναφορά σε κάτι (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/1758375.stm) αντίστοιχο που είχε γίνει κάποτε στη F1 και είχαν κλείσει αρκετά στόματα γύρω από τα θέματα antispin, traction control και λοιπά:
To 2001, o (τεράστιος) Niki Lauda, τότε διευθυντής της Jaguar στη F1, είχε κάνει μία δήλωση (http://news.google.com/newspapers?nid=1774&dat=20010501&id=NoEfAAAAIBAJ&sjid=j38EAAAAIBAJ&pg=4192,628170) πως "Ακόμα και μια μαϊμού μπορεί να οδηγήσει ένα σύγχρονο μονοθέσιο", αναφερόμενος στο πόσο εύκολο είναι πλέον να οδηγάς ένα μονοθέσιο το οποίο έχει όλα αυτά τα ηλεκτρονικα κέρατα να διορθώνουν τις μαλακίες σου, συγκριτικά με το πώς ήταν κάποτε.
Ευτυχώς, δεν έμεινε στα λόγια, και είπε να το δοκιμάσει. Μπήκε στο R3, το μονοθέσιο της Jaguar για το 2002, και μέσα σε 3 γύρους σβούρηξε 2 φορές. Ε, τη δεύτερη τον ρυμουλκήσανε στα pits :D
Άλλο Gp, άλλο F1. Το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ, και το παραπάνω το ανέφερα πιο πολύ για την ιστορία. Όποια αναλογία μπορεί να ισχύσει μεταξύ των δύο ας τη σκεφτεί όποιος θέλει.
Το συγκεκριμένο δε νομίζω να υπάρχει σε βίντεο αλλά υπάρχει ένα άλλο με μια "μαϊμού", καμία σχέση με Lauda αλλά κουλό δεν τον λες, που προσπαθεί να οδηγήσει το μονοθέσιο του Alonzo. Δεν το βάζω προς σύγκριση. Απλά έχει πλάκα και είναι ενδιαφέρον:
http://www.youtube.com/watch?v=EGUZJVY-sHo
Κάντε με ένα μπάνιο τώρα που έφερα στην κουβέντα τα κουτιά:lol:
@fkol Ειδικά η τελευταία σου πρόταση λέει πολλά..
Γι αυτό και παιζόντουσαν τέτοιοι τσαμπουκάδες στους αγώνες και στα προσπεράσματα (πχ.σε προηγούμενο βιντεάκι που μπήκε για τον Σβαντς, τονε πέρασε με σούζα ο Ρέινης :eek: απλά ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ και όχι γιατί χρειαζόταν)
Θυμάμαι πριν από χρόνια όταν γινόταν το παγκόσμιο μότοκρος στη Μεγαλόπολη τον συνονόματο Everts να πηγαίνει από το σπιτάκι του στην εκκίνηση, ο βοηθός να του έχει κουβαλήσει το μηχανάκι εκεί, να του το έχει βάλει μπροστά και ο τύπος να κάνει τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ από εκεί και μετά. Οκ..πρώτος και εύκολα βγήκε ο ξυνός αλλά μου είχε κακοφανεί τότε ο τόσος επαγγελματισμός..
sapila racing
02/05/2013, 10:13
Δεν είναι έτσι ακριβώς.
Την ακρίβεια την απαιτούν οι σημερινές μοτοσυκλέτες και ενα μικρό λαθάκι να κανει καποιος τον πέρασαν 2 με τη μια. Δεν είναι πιο έυκολες στο να παει κανείς γρήγορα, απλά δεν τρώνε τούμπα όπως παλιά.
Γι αυτό και ο Lorenzo που μπορεί και κάνει όλο τον αγώνα χωρίς ούτε ένα λαθάκι μαζεύει πρωταθλήματα. Ειναι τρομερά ακριβής και αλάνθαστος.
Φυσικά και δεν ηταν άσχετοι αυτοί που οδηγούσαν τα 500, αυτό έλειπε. Απλά δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα μεγέθη τα μηχανάκια του τοτε με τα σημερινά.
endopandou
02/05/2013, 10:14
Φυσικά έτσι είναι. Τα block pass του παρελθόντος με εκείνα τα χωρίς αύριο φρένα τα επέτρεπαν οι αντίπαλοι και για να γίνω πιο ακριβής, η οδήγηση με κάποια περιθώρια.
Τώρα πια τα λάθη είναι εξαιρετικά σπάνια απο τους περισσότερους αναβάτες οι οποίοι οδηγούν συνεχώς στο όριο. Ειδικά στα φρένα οι κορυφαίοι τώρα πια (μια δεκαετία+) είναι σε τέτοιο επίπεδο που είναι χαρακτηριστικό πως οι καλύτεροι αυτών δεν είναι οι εξωγήινοι οι οποίοι ανήκουν απλά στους καλύτερους χωρίς να ξεχωρίζουν.
Πλέον τα λάθη σχεδόν απαγορεύονται και τα πάντα στην οδήγηση έχουν ανέβει σε εξωπραγματικά πλαίσια σε σύγκριση με την εποχή του Κέβιν και του Γουέιν.
Τότε στους αγώνες έβλεπες το πολύ 5 αναβάτες να είχαν μια σχετική σταθερότητα στα σημάδια τους και τους υπόλοιπους να είναι κυριολεκτικά ολ όβερ δε πλέις κάτι που φυσικά εκμεταλλεβόσαντε οι αντίπαλοι και εγινόσαντε πολλές προσπεράσεις. Τώρα ποιος να προσπεράσει ποιον και απο που; Πλέον η προσπέραση με τέτοιο κονσίστανσι απο όλους είναι σχεδόν ηρωική.
Με λίγα λόγια η οδήγηση του Ντάνι και του Γιώργου σε σχέση με τους τότε δεν είναι απλά νεξτ λέβελ, είναι σε εντελώς άλλο λέβελ.
Αυτά (τα οποία φυσικά και ξέρει) θα πρέπει να τα συνυπολογίζει ο κάθε ήρωας του παρελθόντος πριν πει κορίνα τον κάθε σημερινό Ντάνι υπο το πρίσμα του ότι γνώμη του έχει άλλη βαρύτητα απο την δική μας.
Οι οδηγοί των SBK δεν είναι ούτε κατά διάνοια δευτεροκλασάτοι σε σχέση με τους των mgp.
Το ότι απο όσους πήγαν εκεί τα κατάφερε μόνο ο Carlos με -25 άλογα!! και ο Μαξ με +10 και σχεδόν πρωτότυπο μοτό την στιγμή που όλοι οι άλλοι τα πάνε απο μέτρια έως κατατροπώνονται το αποδεικνύει.
Ο Φόγκαρτι ήταν εκπληκτικός σε ότι έκανε και σχεδόν πάντα όταν έπρεπε να βρει το κάτι ακόμα το έβρισκε.
Το κάθε είδος απαιτεί εξειδίκευση και αυτό ακριβώς κάνουν οι αναβάτες. Είναι σαν να λέμε πως θα πάει ο Γιώργος και ο Ντόβι (που έχουν συνηθίσει στον ακούνητο) στα SBK (που κουνάνε σαν τον Καπουτζίδη) και θα σηκώσουν κούπα. Δεν θα το έπαιζα στο στοίχημα.
Ίσως οι καλύτεροι των mgp να είναι οι καλύτεροι όλων αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ίσως ο Κέβιν να τα πήγαινε καλά στις απαιτήσεις του σημερινού μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και πάλι μόνο ίσως. Περισσότερες πιθανότητες θα έδινα στον σημερινό αθληταρά Ντάνι να του έπαιρνε τα σώβρακα αν έτρεχε τότε κι ας κότευε στις μάχες σώμα με σώμα. Και ακόμα παραπέρα, περισσότερες και στον άσημο... Sykes να τα πάει καλύτερα απο τη χάιδω στη φτουκάτι αρκεί να είχε τον χρόνο να προσαρμοστεί.
pipe_smoker
02/05/2013, 10:28
...που έχουν γίνει πιό εύκολες στην οδήγηση.
Τί έχουν γίνει οι σημερινές?
Στο συγκεκριμένο μηχανοκίνητο άθλημα (όπως και σε όλα) τα πάντα κινούνται στα όρια. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στις μοτοσικλέτες δεν έγιναν για να τις κάνουν πιο έυκολες. Ούτε τις έκαναν πιο εύκολες. Τις έκαναν πιο ανταγωνιστικές, πιο απαιτητικές προς τον αναβάτη, πιο κοντά στα σημερινά όρια.
Το ότι οι παλιές ήταν δύστροπες δε σημαίνει ότι ήταν πιο δύσκολες από τις σημερινές. Μιλάμε για πιλότους. Όχι average οδηγούς ούτε καν χεράδες.
Το κουσούρι και η δυστροπία για αυτούς ήταν "παιχνιδάκι" να τη συνηθίσουν. Δεν άδειαζε ούτε χλώμιαζε κανείς τους όταν χόρευε η ουρά σε κάθε φρενάρισμα, ούτε όταν σηκωνόταν η μπροστινή ρόδα σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού. Με άλλα πράγματα έπρεπε να παλέψουν.
Σήμερα που λείπει αυτή η εμφανής σε εμάς δυστροπία, έχουν να τα βάλουν με άλλα πράγματα. Το να έχεις να κάνεις με συνεχή εξέλιξη και συνεχές feedback γιατί και η παραμικρή λεπτομέρεια σε κάποια ρύθμιση μπορεί να καθορίσει το εκατοστό του δευτερολέπτου που πιθανόν να είναι αυτό που θα δώσει την πρώτη θέση δε μας το δείχνει η τελεόραση. Αλλά και να μας το έδειχνε, η σούζα κι ο καρσιλαμάς του τότε φαίνεται και με γυμνό μάτι. Το τσάτερινγκ όχι και τόσο.
Και όχι, κανείς μα κανείς δεν έχει διανοηθεί καν να πει τους παλιούς άσχετους.
pipe_smoker
02/05/2013, 10:33
Φυσικά έτσι είναι...
Πού χάθηκες εσύ και σε μελέταγα?
farflung
02/05/2013, 10:35
Φυσικά έτσι είναι. Τα block pass του παρελθόντος με εκείνα τα χωρίς αύριο φρένα τα επέτρεπαν οι αντίπαλοι και για να γίνω πιο ακριβής, η οδήγηση με κάποια περιθώρια.
Τώρα πια τα λάθη είναι εξαιρετικά σπάνια απο τους περισσότερους αναβάτες οι οποίοι οδηγούν συνεχώς στο όριο. Ειδικά στα φρένα οι κορυφαίοι τώρα πια (μια δεκαετία+) είναι σε τέτοιο επίπεδο που είναι χαρακτηριστικό πως οι καλύτεροι αυτών δεν είναι οι εξωγήινοι οι οποίοι ανήκουν απλά στους καλύτερους χωρίς να ξεχωρίζουν.
Πλέον τα λάθη σχεδόν απαγορεύονται και τα πάντα στην οδήγηση έχουν ανέβει σε εξωπραγματικά πλαίσια σε σύγκριση με την εποχή του Κέβιν και του Γουέιν.
Τότε στους αγώνες έβλεπες το πολύ 5 αναβάτες να είχαν μια σχετική σταθερότητα στα σημάδια τους και τους υπόλοιπους να είναι κυριολεκτικά ολ όβερ δε πλέις κάτι που φυσικά εκμεταλλεβόσαντε οι αντίπαλοι και εγινόσαντε πολλές προσπεράσεις. Τώρα ποιος να προσπεράσει ποιον και απο που; Πλέον η προσπέραση με τέτοιο κονσίστανσι απο όλους είναι σχεδόν ηρωική.
Με λίγα λόγια η οδήγηση του Ντάνι και του Γιώργου σε σχέση με τους τότε δεν είναι απλά νεξτ λέβελ, είναι σε εντελώς άλλο λέβελ.
Αυτά (τα οποία φυσικά και ξέρει) θα πρέπει να τα συνυπολογίζει ο κάθε ήρωας του παρελθόντος πριν πει κορίνα τον κάθε σημερινό Ντάνι υπο το πρίσμα του ότι γνώμη του έχει άλλη βαρύτητα απο την δική μας.
Οι οδηγοί των SBK δεν είναι ούτε κατά διάνοια δευτεροκλασάτοι σε σχέση με τους των mgp.
Το ότι απο όσους πήγαν εκεί τα κατάφερε μόνο ο Carlos με -25 άλογα!! και ο Μαξ με +10 και σχεδόν πρωτότυπο μοτό την στιγμή που όλοι οι άλλοι τα πάνε απο μέτρια έως κατατροπώνονται το αποδεικνύει.
Ο Φόγκαρτι ήταν εκπληκτικός σε ότι έκανε και σχεδόν πάντα όταν έπρεπε να βρει το κάτι ακόμα το έβρισκε.
Το κάθε είδος απαιτεί εξειδίκευση και αυτό ακριβώς κάνουν οι αναβάτες. Είναι σαν να λέμε πως θα πάει ο Γιώργος και ο Ντόβι (που έχουν συνηθίσει στον ακούνητο) στα SBK (που κουνάνε σαν τον Καπουτζίδη) και θα σηκώσουν κούπα. Δεν θα το έπαιζα στο στοίχημα.
Ίσως οι καλύτεροι των mgp να είναι οι καλύτεροι όλων αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ίσως ο Κέβιν να τα πήγαινε καλά στις απαιτήσεις του σημερινού μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και πάλι μόνο ίσως. Περισσότερες πιθανότητες θα έδινα στον σημερινό αθληταρά Ντάνι να του έπαιρνε τα σώβρακα αν έτρεχε τότε κι ας κότευε στις μάχες σώμα με σώμα. Και ακόμα παραπέρα, περισσότερες και στον άσημο... Sykes να τα πάει καλύτερα απο τη χάιδω στη φτουκάτι αρκεί να είχε τον χρόνο να προσαρμοστεί.
+1000
Πεστα γιατι οταν τα ειπα στο διπλα thread πεσαν να με φανε
Εμενα μου θυμιζει κατι παλιους ποδοσφαιριστες που βγαινουν και λενε εμεις τοτε παιζαμε αλλη μπαλλα...
Σε λιγο θα πουμε οτι και ο Agostini ηταν ακομη πιο μαγκας γιατι οδηγουσε ακομα πιο ταφους.
Ο καθενας στην εποχη του δεν γινονται συγκρισεις,και οσες γινονται ειναι στην σφαιρα της φαντασιας και του υποθετικου.
Η ιστορία δείχνει οτι οι οδηγοί των SBK είναι ένα σκαλί πιο κάτω. Δεν νομίζω οτι υπάρχει έστω και ένας όχι απλα καλός οδηγός, αλλά ΠΠ που να τα κατάφερε. Edwards, Toseland, Spies που μου ΄ρχονται γρήγορα στο μυαλό ήταν απλά μια απογοήτευση.
Κάποιοι θα πουν οτι ο Bayliss νίκησε στην Valencia εύκολα, αλλά sorry ούτε αυτός (που τον θεωρώ τεράστιο οδηγό) έκανε κάτι όταν έτρεξε στα MotoGP, αλλά ούτε και ο Fogarty.
Οι οδηγοί GP που αγωνίζονται στα WSBK δείχνουν οτι δεν είναι περίπατος όντως. Μην αφήνουμε απ΄έξω όμως οτι οι περισσότεροι κατέληξαν εκεί έλλειψη συμβολαίου με κάποια σοβαρή ομάδα των MotoGP και επειδή τα λεφτά είναι καλύτερα. Κοινώς δεν έχουν κίνητρο πλέον.
Ο Biaggi είναι και ήταν κορυφαίο τιμόνι, και αν δεν είχε κωλοχαρακτήρα πιθανότατα θα πρωταγωνιστούσε στα MotoGP τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα. Δεν ήταν best of the rest, αλλά one of the best κατά τη γνώμη μου.
Σϊγουρα ήταν ΜΑΚΡΑΝ καλύτερος απ΄τον Gibernau ή απ΄τον Hayden που πήρε ΠΠ με πορδές το 2006.
Ο Checa είναι μάλλον η εξαίρεση...Μάλλον ήταν πάντα για SBK γεννημένος, και το πέρασμα απ΄τα MotoGP του στέρησε κάποια καλύτερα χρόνια εκεί.
endopandou
02/05/2013, 11:02
Η ιστορία δείχνει οτι οι οδηγοί των SBK είναι ένα σκαλί πιο κάτω. Δεν νομίζω οτι υπάρχει έστω και ένας όχι απλα καλός οδηγός, αλλά ΠΠ που να τα κατάφερε. Edwards, Toseland, Spies που μου ΄ρχονται γρήγορα στο μυαλό ήταν απλά μια απογοήτευση.
Κάποιοι θα πουν οτι ο Bayliss νίκησε στην Valencia εύκολα, αλλά sorry ούτε αυτός (που τον θεωρώ τεράστιο οδηγό) έκανε κάτι όταν έτρεξε στα MotoGP, αλλά ούτε και ο Fogarty.
Οι οδηγοί GP που αγωνίζονται στα WSBK δείχνουν οτι δεν είναι περίπατος όντως. Μην αφήνουμε απ΄έξω όμως οτι οι περισσότεροι κατέληξαν εκεί έλλειψη συμβολαίου με κάποια σοβαρή ομάδα των MotoGP και επειδή τα λεφτά είναι καλύτερα. Κοινώς δεν έχουν κίνητρο πλέον.
Ο Biaggi είναι και ήταν κορυφαίο τιμόνι, και αν δεν είχε κωλοχαρακτήρα πιθανότατα θα πρωταγωνιστούσε στα MotoGP τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα. Δεν ήταν best of the rest, αλλά one of the best κατά τη γνώμη μου.
Σϊγουρα ήταν ΜΑΚΡΑΝ καλύτερος απ΄τον Gibernau ή απ΄τον Hayden που πήρε ΠΠ με πορδές το 2006.
Ο Checa είναι μάλλον η εξαίρεση...Μάλλον ήταν πάντα για SBK γεννημένος, και το πέρασμα απ΄τα MotoGP του στέρησε κάποια καλύτερα χρόνια εκεί.
Εχει απαντηθεί...
Ίσως οι καλύτεροι των mgp να είναι οι καλύτεροι όλων αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Οταν λέμε οι οδηγοί δεν εννοούμε μόνο τους εξωγήινους που πιθανόν είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Εννοούμε και τους υπόλοιπους οδηγούς
endopandou
02/05/2013, 11:06
Πού χάθηκες εσύ και σε μελέταγα?
Γεια σου πάιπ. Ετοίμαζα τα κοκορέτσα... :beer: :tooth:
Εχει απαντηθεί...
Οταν λέμε οι οδηγοί δεν εννοούμε μόνο τους εξωγήινους που πιθανόν είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Εννοούμε και τους υπόλοιπους οδηγούς
Ναι οκ, προφανώς και άσχετα με τα χαζα που λέμε εδώ ή στα φόρα σ΄όλον τον πλανήτη όλοι τους είναι αλλού. Απλά συζητάμε για τους εξωγήινους.
Κάποιοι απ΄τους οδηγούς στα GP έχουν τρέξει και κερδίσει εύκολα πχ σε Suzuka 8 hours, ενώ οι αμερικάνοι ανεξαιρέτως είχαν εντυπωσιακή πορεία σε 4χρονα στην πατρίδα τους πριν πάρουν μεταγραφή στα GP, οπου διέλυσαν τον ανταγωνισμό.
Απ΄την άλλη δεν νομίζω οτι κανείς τους θα είχε τύχη σε Isle of Man πχ και το αντίστροφο.
endopandou
02/05/2013, 11:21
Ναι οκ, προφανώς και άσχετα με τα χαζα που λέμε εδώ ή στα φόρα σ΄όλον τον πλανήτη όλοι τους είναι αλλού. Απλά συζητάμε για τους εξωγήινους.
Κάποιοι απ΄τους οδηγούς στα GP έχουν τρέξει και κερδίσει εύκολα πχ σε Suzuka 8 hours, ενώ οι αμερικάνοι ανεξαιρέτως είχαν εντυπωσιακή πορεία σε 4χρονα στην πατρίδα τους πριν πάρουν μεταγραφή στα GP, οπου διέλυσαν τον ανταγωνισμό.
Απ΄την άλλη δεν νομίζω οτι κανείς τους θα είχε τύχη σε Isle of Man πχ και το αντίστροφο.
Διαφωνείς για να διαφωνήσεις. Εφτασες με δικά σου λόγια στις δικές μου σκέψεις.
Επίσης... ενστερνίζεσαι το τι γράφουν στα φόρα όλου του πλανήτη για να μου χρεώσεις πως επειδή δεν μίλησα μόνο για τους εξωγήινους λέω τον κόσμο άσχετο. Τι να πω; Είναι κουραστική η κουβέντα μαζί σου.
Προφανώς οι καλύτεροι αναβάτες είναι αυτοί του Moto GP, με την έννοια όμως πως αν δώσεις ανταγωνιστικά SBK σε Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Marquez και Stoner, έχεις μόνιμη 1η πεντάδα και πάει και το θέαμα του WSBK.
Το ίδιο όμως ισχύει και στα Moto GP.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι εντός συναγωνισμού πιστεύω, οι γρήγοροι του WSBK είναι αναβάτες επιπέδου Crutchlow ή Bradl πάνω κάτω.
Αν υπήρχε στο WSBK αναβάτης που θα είχε τόσες δυνατότητες ώστε να ανταγωνιστεί τους Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Marquez και Stoner, θα είχε ήδη εργοστασιακό στα Moto GP (πρεστίζ, λεφτά) και θα ξανακάναμε την ίδια συζήτηση και με αυτόν μέσα.
imitrelos
02/05/2013, 12:01
Είναι άδικο όπως είπα να τούς συγκρινουμε
Τότε όπως είπα ήταν sportsmans τώρα επαγγελματιες
Αλλά μην αδικούμε τούς παλιούς από σύγκριση γυρολογιων
Όσο για τον foggy προσωπικα πιστεύω ότι τον αδικούμε
Για τον dunlop και την νόρτον όντος είναι σαν rx7 εναντίων 1300 μόνο που 1300 μάλλον ήταν τα 2 Norton
Καλοί και πολλοί καλοί οδηγοί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν απλά άλλαξε ο βαθμός αποστηρωσης
sapila racing
02/05/2013, 12:10
Είναι άδικο όπως είπα να τούς συγκρινουμε
Τότε όπως είπα ήταν sportsmans τώρα επαγγελματιες
Αλλά μην αδικούμε τούς παλιούς από σύγκριση γυρολογιων
Όσο για τον foggy προσωπικα πιστεύω ότι τον αδικούμε
Για τον dunlop και την νόρτον όντος είναι σαν rx7 εναντίων 1300 μόνο που 1300 μάλλον ήταν τα 2 Norton
Καλοί και πολλοί καλοί οδηγοί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν απλά άλλαξε ο βαθμός αποστηρωσης
Κι όμως δεν είναι έτσι με τα Norton. Οταν δούλευαν βέβαια.
Ενα μηχανακι με 140 ιππους στον τροχό και 140 κιλά (το Norton ειναι αυτό) δεν μπορεί να ειναι στην ιδια κατηγορία με ενα μηχανακι με 125 ιππους και 160 κιλά (το Ducati που το ονόμασες και πανίσχυρο είναι αυτό).
Επίσης ο Fogarty αν μπορούσε και ηταν τόσο τούμπανος όσο νόμιζε θα κερδιζε και με το Honda, αλλά δεν...
Καλός ήταν αλλά είχε μακράν την καλύτερη μοτο και γι αυτό κέρδιζε.
Προσωπικά τον έχω δεί live σε αγωνα WSBK στο Nurburgring να γυρναει 14ος 15ος με το ζόρι με το Ducati to 98, γιατί δεν του έκατσε το ενα, δεν του έκατσε το άλλο κλπ.
Διαφωνείς για να διαφωνήσεις. Εφτασες με δικά σου λόγια στις δικές μου σκέψεις.
Επίσης... ενστερνίζεσαι το τι γράφουν στα φόρα όλου του πλανήτη για να μου χρεώσεις πως επειδή δεν μίλησα μόνο για τους εξωγήινους λέω τον κόσμο άσχετο. Τι να πω; Είναι κουραστική η κουβέντα μαζί σου.
Διαφωνησα με το «Οι οδηγοί των SBK δεν είναι ούτε κατά διάνοια δευτεροκλασάτοι σε σχέση με τους των mgp.» και σου έγραψα οτι δεν ισχύει.
Απαντάς με το «Οταν λέμε οι οδηγοί δεν εννοούμε μόνο τους εξωγήινους που πιθανόν είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Εννοούμε και τους υπόλοιπους οδηγούς» δηλαδή για την υπόλοιπο grid γενικά και αόριστα και όλοι είναι καλοί οδηγοί μωρέ και καλά παιδιά, άτυχοι στη ζωή τους που δεν έχουν πάρει κούπα ακόμα αλλά στο φ@ύτσο τους λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες.
Τελικά η κουβέντα μαζί σου εντάσσεται στην κατηγορία «ΑΡΧΙΔΟΖΑΛΙΣΤΡΑΣ», οπότε κάνε μου τη χάρη να με βάλεις στην ignore list όπως και εγώ, για να μην διαβάζει ο ένας τις παπαριές του άλλου.
Ave
MG-KTiNoS
02/05/2013, 12:42
Περί χειρουργικής ακρίβειας κάποιο λάθος κάνετε.
Στο όχι και πολύ μακρινό παρελθών των 2Τ χειρουργική ακρίβεια ήθελε το γκάζι. Σήμερα με το τράξιον αυτό έχει πάει περίπατο.
(και όλοι οι παπάρες λένε ότι χρησιμοποιούν λίγα ηλεκτρονικά )
Ακόμα κάτι άλλο οι τούμπες τότε κόστιζαν πολύ περισσότερο.
Οι πίστες δεν ήταν τόσο ασφαλείς, η ιατρική ήταν πιο πίσω κλπ κλπ
(Άρα ο Αγκοστίνι πχ είναι μάγκας και γιατί επέζησε)
Τώρα τα φρένα καλά είναι αλλά άμα κάνεις λάθος θα φύγεις ΙΣΑ στο οικόπεδο, δεν θα πετάξεις...
Στο όχι και πολύ μακρινό παρελθών των 2Τ χειρουργική ακρίβεια ήθελε το γκάζι. Σήμερα με το τράξιον αυτό έχει πάει περίπατο.
Κατά την ακριβή διατύπωση της έννοιας «χειρουργική ακρίβεια» έχεις δίκιο.
Θα ήταν καλύτερα να το πούμε «συχνότητα ακριβούς επαναληψιμότητας κινήσεων»;
Δηλαδή, τώρα πανε όλους τους γύρους ας πούμε στο 80-90% του δυνατού ο καθένας, οπότε σχετικά σταθερά. Αν σε πάει ο αγώνας ανοίγεις, αν όχι σου ανοίγουν και τέλος.
Παλιά όλοι πήγαιναν από 70 μέχρι 95 % με εναλλαγές σε κάθε γύρο. Οπότε, έκανες αυτό το γύρο καλά, πέρναγες τον μπροστινό, έπεφτες στον δικό του καλό γύρο σε πέρναγε ξανά κτλ κτλ.
Αν έβαζες τον τωρινό Pedrosa στο '93, θα έπαιρνε το πρωτάθλημα χαλαρά δηλαδή. Μάλλον όμως ούτε τότε θα ήταν ο ταχύτερος και πολλές μάχες να τις έχανε.
Αντίστοιχα, αν έβαζες μέσα τώρα τον Swantz του τότε, στο πρωτάθλημα δεν θα έκανε τίποτα, αλλά θα έδινε τις καλύτερες μάχες και (πάλι) θα είχε τον περισσότερο κόσμο από όλους.
Ακόμα κάτι άλλο οι τούμπες τότε κόστιζαν πολύ περισσότερο.
Οι πίστες δεν ήταν τόσο ασφαλείς, η ιατρική ήταν πιο πίσω κλπ κλπ
(Άρα ο Αγκοστίνι πχ είναι μάγκας και γιατί επέζησε)
Τώρα τα φρένα καλά είναι αλλά άμα κάνεις λάθος θα φύγεις ΙΣΑ στο οικόπεδο, δεν θα πετάξεις...
Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για το οι τότε ήταν πιο μάγκες, αλλά σίγουρα ήταν και διαφορετικές οι απαιτήσεις που είχε ο κάθε αγώνας. Γιαυτό και μπορούσε ο κάθε αναβάτης να τρέχει ταυτόχρονα σε διαφορετικές κατηγορίες, κάτι που με τα δεδομένα της τελευταίας 20ετίας τουλάχιστον είναι αδιανόητο.
MG-KTiNoS
02/05/2013, 14:24
Σίγουρα το σπορ έχει εξελιχθεί. (μηχανάκια, πιλότοι, πίστες, όλα) Όπως και σε όλα τα σπορ άλλωστε.
Άλλαξε και η κοινωνία. Πολλά πράγματα που γίνονταν τότε σήμερα είναι κοινωνικά απαράδεκτα και ανάποδα.
Δεν νομίζω ότι η Ευρώπη πχ ανέχεται πολλά θανατηφόρα.
Δεν ξέρω τι θα έκανε ο Πεντρόζα τότε, ούτε ο Ρένει σήμερα.
Αν με ρωτάς πότε ήταν καλλίτερα, πάλι δεν ξέρω σίγουρα.
Τότε μου όμως άρεσε πιο πολύ. Είχε λιγότερο χρήμα και περισσότερο συναίσθημα. Σήμερα έχω την αίσθηση ότι πολλά πράγματα στους αγώνες αποφασίζονται εκτός πίστας. Ξέρεις από πριν τι θα πουν όλοι στις συνεντεύξεις και όταν τσακώνονται υπάρχει σκοπιμότητα.
Τέσπα τα έχουμε ξαναπεί, ο κόσμος αλλάζει και αλλάζουν και οι αγώνες όπως και εμείς.
Το να κάνεις γύρω γύρω όλοι, με τον ίδιο τρόπο και γρήγορα είναι ένα θετικό πράμα.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κάποιος σου βάζει εμπόδια αναγκάζοντας σε ν αλλάξεις γραμμές, να προσπεράσεις, να φρενάρεις αλλού και γενικά να αφήσεις το τυφλοσούρτη.
Τότε είναι που γίνετε της Λαγκούνας το κάγκελο ή του Κράτσλοου το οικόπεδο.
imitrelos
02/05/2013, 16:08
+750
Δεν ξέρω ποιός είναι καλητερος η ποια εποχή , απλά στα δικό μού μάτια και λογική μού άρεσε η μη αποστηρομενη λογική τού τότε αλλά αυτα είναι προσωπικα γούστα
Άποψη μού ότι τώρα πια τα τα gp "φόρμουλιζει "
Ας αφήσουμε τούς πρώτους .....σκεφτείτε στα σημερινα gp πχ τόν μακαρίτη τόν mccoy άσχετα τι θέση που θα επερνε στην σημερινή αποστηρομενη λογική η θα τόν λατρευαν ......η θα τού απαγόρευαν να τρέχει :lol::lol:
KostasV2
02/05/2013, 16:15
Πολύ άτυχος ο Gary... Όταν ήρθε η ώρα του να πρωταγωνιστίσει (ωριμότητα - ομάδα - μηχανάκι), σακατεύτηκε. Όσοι τον πρόλαβαν πάντως, έχουν να το λένε για το θέαμα που πρόσφερε...
imitrelos
02/05/2013, 16:19
άτυχος αλλά και τρελός, ο όρος τού θεαματικού οδηγού και ιδιαίτερα παρατολμου
sapila racing
03/05/2013, 12:02
Ας αφήσουμε τούς πρώτους .....σκεφτείτε στα σημερινα gp πχ τόν μακαρίτη τόν mccoy άσχετα τι θέση που θα επερνε στην σημερινή αποστηρομενη λογική η θα τόν λατρευαν ......η θα τού απαγόρευαν να τρέχει :lol::lol:
Γιατί τον έβγαλες και μακαρίτη τον άνθρωπο? :confused:
Μια χαρά είναι ο άνθρωπος απ΄όσο ξέρω. Ειναι στην Αυστραλία και εχει partnership με την Pirelli.
Πολύ άτυχος ο Gary... Όταν ήρθε η ώρα του να πρωταγωνιστίσει (ωριμότητα - ομάδα - μηχανάκι), σακατεύτηκε. Όσοι τον πρόλαβαν πάντως, έχουν να το λένε για το θέαμα που πρόσφερε...
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ακριβώς. Πότε σακατεύτηκε ο άνθρωπος ? :confused:
Πάντως το καλύτερο μηχανάκι πoυ είχε ποτέ σε σύγκριση με το υπόλοιπο grid ήταν σαφέστατα το Red Bull YZR500 της WCM με το οποίο κέρδισε και 3 αγώνες το 2000.
Η εγω είμαι αλλού, ή εσείς οι δύο!
Κι εγώ είμαι εδώ από όσο γνωρίζω. :D
KostasV2
03/05/2013, 12:14
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ακριβώς. Πότε σακατεύτηκε ο άνθρωπος ? :confused:
Πάντως το καλύτερο μηχανάκι πoυ είχε ποτέ σε σύγκριση με το υπόλοιπο grid ήταν σαφέστατα το Red Bull YZR500 της WCM με το οποίο κέρδισε και 3 αγώνες το 2000.
Η εγω είμαι αλλού, ή εσείς οι δύο!
Κι εγώ είμαι εδώ από όσο γνωρίζω. :D
Το 2000 ήταν η έκπληξη της χρονιάς, με 3 νίκες. Το 2001, που όλοι περίμεναν να είναι διεκδικητής του τίτλου, έσπασε το χέρι του (καρπό; ) και χρειάστηκε πολύ καιρό για να επανέλθει. Στην αρχή του 2002, έσπασε το πόδι του, αλλά πλέον με δίχρονο μηχανάκι θα ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολα τα πράγματα...
sapila racing
03/05/2013, 12:30
Το 2000 ήταν η έκπληξη της χρονιάς, με 3 νίκες. Το 2001, που όλοι περίμεναν να είναι διεκδικητής του τίτλου, έσπασε το χέρι του (καρπό; ) και χρειάστηκε πολύ καιρό για να επανέλθει. Στην αρχή του 2002, έσπασε το πόδι του, αλλά πλέον με δίχρονο μηχανάκι θα ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολα τα πράγματα...
Διεκδικητής του τίτλου το 2001? Με δορυφορικό μηχανάκι? :confused:
Και oι Rossi, Biaggi και τα ρέστα θα κάθονταν να τον κοιτανε? Μα τι λες???
Επίσης το να σπασει καποιος τον καρπό του η το πόδι του στα GP, δεν είναι σακάτεμα. Ο ΜC Coy ηταν θεαματικότατος, συμπαθής, και σωστός σε όλα.
Ομως δεν είχε ποτέ την πιθανότητα να πάρειι τίτλο στην μεγαλη κατηγορία.
vassilis88
03/05/2013, 13:05
κ καπου δω πρεπει να μπει αυτο το βιντεο:D
http://www.youtube.com/watch?v=Fyv_VyubtzQ
imitrelos
03/05/2013, 13:53
Είχα την εντύπωση ότι είχε πτώση με ελικόπτερο . Από ότι είδα στό wikipedia είχα λάθος εντύπωση :-P:-P:-P
chr1s_86
03/05/2013, 16:40
Δεν είναι απλά ότι έχει 9 ΠΠ.
Αυτό που στο Rossi μετράτε όλα τα πρωταθλήματα ενώ στους άλλους μόνο τη μεγάλη κατηγορία πολύ μ'αρέσει ! :lol: :lol:
Αυτό π.χ. έγινε μπροστά μου...
Ο καραγκιόζης των GP είναι ο Rossi (credits to astroman ;) )
Αν υπήρχε στο WSBK αναβάτης που θα είχε τόσες δυνατότητες ώστε να ανταγωνιστεί τους Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Marquez και Stoner, θα είχε ήδη εργοστασιακό στα Moto GP (πρεστίζ, λεφτά) και θα ξανακάναμε την ίδια συζήτηση και με αυτόν μέσα.
Δεν είναι και τόσο σίγουρο αυτό.. παίζουν και άλλα ζητήματα, χορηγοί, λεφτά και δεν ξέρω τι. Πχ ο Sykes ή ο Rea (ίσως και ο Davies) θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από τον Smith ας πούμε, δεν υπολείπονται σε κάτι από τον Crutchlow...
Σήμερα με το τράξιον αυτό έχει πάει περίπατο.
Nαι βάλε τον Πετρούτσι σε εργοστασιακό να τους δείξει πως γίνεται η δουλειά, που θα τους πεις και παπάρες ! :rolleyes: :lol:
Δεν είναι και τόσο σίγουρο αυτό.. παίζουν και άλλα ζητήματα, χορηγοί, λεφτά και δεν ξέρω τι. Πχ ο Sykes ή ο Rea (ίσως και ο Davies) θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από τον Smith ας πούμε, δεν υπολείπονται σε κάτι από τον Crutchlow...
Αυτό ακριβώς γράφω κι εγώ στο ποστ, οι γρήγοροι του WSBK είναι αναβάτες επιπέδου Crutchlow. Οι 4-5 πολύ γρήγοροι του Moto GP θα ήταν σε δική τους κατηγορία παντού. Αν βγει κάποιος που να μπορεί να παίξει στα ίσα με αυτούς τους 4-5, θα βρει εργοστασιακό έστω και όχι στην επίσημη ομάδα. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά.
chr1s_86
03/05/2013, 17:27
Αυτό ακριβώς γράφω κι εγώ στο ποστ, οι γρήγοροι του WSBK είναι αναβάτες επιπέδου Crutchlow. Οι 4-5 πολύ γρήγοροι του Moto GP θα ήταν σε δική τους κατηγορία παντού. Αν βγει κάποιος που να μπορεί να παίξει στα ίσα με αυτούς τους 4-5, θα βρει εργοστασιακό έστω και όχι στην επίσημη ομάδα. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά.
Κατάλαβα και συμφωνώ, ωστόσο πως ξέρεις ποιος θα είναι αυτός; Πχ οι σημερινοί aliens είναι οι χθεσινοί πρωταθλητές 250/moto2, από τα SBK ποιος θα είναι; Ο πρωταθλητής; Ο Biaggi και ο Checa να ξαναπάνε GP? (εδώ βέβαια θα πει κανείς ότι αφού οι 25χρονοι των SBK έμειναν πίσω από Biaggi και Checa ίσως πράγματι είναι ένα σκαλί κάτω από αναβάτες GP... :hmm: )
endopandou
03/05/2013, 18:59
O Biaggi ήταν μισό σκαλί πάνω απο τους άλλους αναβάτες του mgp. Ενα σκαλί -μισό θα έλεγα- ήταν κάτω μόνο απο τον Rossi, o Carlos ήταν ένας κλασικός πολύ καλός αναβάτης mgp που τα κατάφερε καλύτερα στο SBK.
Οι αναβάτες των SBK είναι στο ίδιο επίπεδο με των mgp, τo ότι οι καλύτεροι απο αυτούς μπορούν και κρατάνε καλύτερα γυρολόγια απο αρκετούς των mgp ίσως και να σημαίνει πως είναι και καλύτεροι.
Θυμίζω πως και στο SBK οι αναβάτες είναι αθλητές με αυστηρό πρόγραμμα και οι καλύτεροι αμείβονται με μεγάλα ποσά της τάξης των εκατομμυρίων (Biaggi Melandri Checa) αλλά έχει και πολλούς ακόμα καλοπληρωμένους. Κάτι θα ξέρουν οι ομάδες για να τους τα δίνουν. Τα τεράστια ποσά που παίρνουν οι 4Φ αναβάτες του mgp έχουν σχέση με τις δυνατότητές τους φυσικά αλλά και με το πόσο χρήμα κινεί το άθλημα.
Αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε απο τα mgp ο Biaggi και ο Melandri, δεν ήταν επειδή δεν είχαν τις οδηγικές δυνατότητες να μείνουν σε κάποια άλλη ομάδα, ήταν επειδή στα SBK πληρώθηκαν καλύτερα.
pipe_smoker
03/05/2013, 19:38
Αυτό που στο Rossi μετράτε όλα τα πρωταθλήματα ενώ στους άλλους μόνο τη μεγάλη κατηγορία πολύ μ'αρέσει ! :lol: :lol:
Slip of the tongue (ή of the finger πιο σωστα).
Το βλεπω συνεχεια γραμμενο και μου ξεφευγει κι εμενα.
Εγω οταν μετραω, μονο τη μεγαλη :a01: μετραω. :lol:
Mea culpa λοιπον:beer:
chr1s_86
03/05/2013, 20:04
Το βλεπω συνεχεια γραμμενο ...
Αυτό ακριβώς λέω :p
πως ξέρεις ποιος θα είναι αυτός; Πχ οι σημερινοί aliens είναι οι χθεσινοί πρωταθλητές 250/moto2,
Αυτό για μένα είναι κλειδί.
Δεν πιστεύω πως από το WSBK θα βγει αναβάτης που θα μπορέσει να συναγωνιστεί τους κορυφαίους που θα βγουν από τη moto2.
Στο περιβάλλον των GP γίνεται πλέον κανονική σφαγή.
Tο WSBK σε σύγκριση με τα GP είναι φιλική παρεούλα. Γι αυτό και χάθηκαν οι μεγάλοι Αμερικανοί αναβάτες, γιατί τα δικά τους πρωταθλήματα δεν τους προετοιμάζουν για το επίπεδο ανταγωνισμού των GP από μικρή ηλικία.
** Δεν αναφέρομαι σε όλους τους αναβάτες που ανεβαίνουν από τη moto2 στα Moto GP, αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που όντως ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους της Moto2.
Για παράδειγμα, οι Marquez και Lorenzo πήραν σχετικά χαλαρά τα πρωταθλήματά τους στη Μοτο2, ενώ οι Pedrosa και Stoner ήταν σε δική τους σχεδόν κατηγορία. Όλοι αυτοί έγιναν οι πρώτοι του Moto GP. Όσοι απλά γίναν πρωταθλητές αλλά χωρίς να διαλύσουν το συναγωνισμό, έγιναν «απλά καλοί» και στα Moto GP. Πχ Dovi και Bradl.
chr1s_86
04/05/2013, 00:44
MG-KTiNoS
04/05/2013, 09:32
Κατ αρχήν αυτό που λέτε για το πώς μετράνε τα ΠΠ έχει ως εξής…
Τα παλιά τα χρόνια που τρέχανε άντρες με αντρικά μηχανάκια (και όχι Ισπανοί) μετράγανε ΜΟΝΟ τη μεγάλη κατηγορία.
Λέγανε άτυπα δηλαδή ότι οι άλλες κατηγορίες είναι άλλο σπορ. (και εν μέρει είχαν δίκιο)
Ήρθε λοιπόν η μέρα που ο Ρόσσι τους τα πήρε όλα και οι αντίπαλοι (Πεντρόζα Κλπ) δεν είχα τίποτα.
ΕΤΣΙ άρχισε το μέτρημα και αυτός φυσιολογικά απάντησε οκ να τα μετρήσουμε όλα.
Στις μετρήσεις αυτές δεν έμεινε έξω κι ο Σούπερ σταρ Ντούχαν.
Αν θέλετε τη γνώμη μου αυτά αντικατοπτρίζουν ΜΟΝΟ τη ξυπασιά που έχουν οι άνθρωποι αυτοί.]
Για μένα μόνο το παρόν μετράει.
ΤΙ έγινε πέρσι, τι θα γίνει του χρόνου κλπ είναι μια άλλη ιστορία.
Στο ΤΕΛΟΣ της καριέρας του αναβάτη τραβάμε μια γραμμή και λέμε έκανε αυτά, που τον τοποθετούν εκεί, αλλά εμένα μου άρεσε ή τον θεωρώ τρίχα γιατί έτσι μου κάπνισε !
(πχ μας αρέσει ο ΣΒάντς και έχουμε ξεχάσει κάποιον Κανταλόρα κλπ κλπ)
Τώρα περί μότο2 κλπ δεν πάει έτσι, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν ξεκουβαλάει ο άλλος από το Αμέρικα να έρθει εδώ να τρέχει τσάμπα για το μαλάκα τον ΕΖμπελέτα. Ούτε είναι καραμπινιέρος όπως ο Πετρούτσι να πέφτει το μεροκάματο...
Άμα είναι να ασχολούμαστε με κάθε αμελητέα ποσότητα, σωθήκαμε. Άνθρωποι είμαστε, όχι εγκυκλοπαίδειες. Άμα είναι έτσι, να θυμηθούμε και τον μπαμπά Bradl (http://en.wikipedia.org/wiki/Helmut_Bradl) που ήταν όντως σοβαρός αναβάτης
Τώρα περί μότο2 κλπ δεν πάει έτσι, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν ξεκουβαλάει ο άλλος από το Αμέρικα να έρθει εδώ να τρέχει τσάμπα για το μαλάκα τον ΕΖμπελέτα. Ούτε είναι καραμπινιέρος όπως ο Πετρούτσι να πέφτει το μεροκάματο...
Και το ότι δεν ξεκουβαλάει ο άλλος από το Αμέρικα να έρθει εδώ να τρέχει τσάμπα για το μαλάκα τον ΕΖμπελέτα, σωστό είναι και παίζει και το ρόλο του και καλά κάνουν στο κάτω κάτω.
Είναι όμως ένας ακόμη λόγος για το ίδιο αποτέλεσμα. Έχω βαρεθεί να βλέπω Σπανιόλους στα βάθρα, αλλά το παιχνίδι έμαθαν να το παίζουν καλύτερα τώρα πια, έτσι είναι δυστυχώς.
MG-KTiNoS
04/05/2013, 10:30
Ααααααα αυτόν τον Μπράντλ λες!!!!!!!!
(δεν τον ήξερα)
:rotflmao:
Του χρόνου απ ότι δείχνει θα είναι 4 οι Ισπανοί στα 4 καλά μηχανάκια...
Ο καραγκιόζης των GP είναι ο Rossi (credits to astroman ;) )
Οκ σορρυ ρε chris. Τα 7 ακούγονται καλύτερα? :D
καραγκιόζης ή όχι, ΑΝ δεν ήταν ο Ρόσσι με το θέαμα που μοίρασε στα GP, το θέαμα θα ήταν συγκρίσιμο με το μπάτμιγκον. Μην ξεχνάμε τις χρονιές 94-2000 που ήταν ότι πιο βαρετό υπήρξε στους αγώνες μοτοσυκλέτας ever...
Dorna-εσπελέτα-οδηγοί με συμβόλαια με πολλά $$$$, TV και όλη η σαραμαρα των αγώνων πρεπει να κάνουν και κανένα αγιασμό στον καραγκιόζη που τους έβγαλε απ΄τη μαυρίλα.
Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε. :tooth:
Νομίζω οτι τον Κανταλόρα τον έχει ξεχάσει και η μάνα του. Η Arai το βγάζει ακόμα το σχεδιάκι του άραγε? :lol: