PDA

View Full Version : Ξεχρεώσαμε;

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20

nikos_abel
22/03/2013, 14:14
''Σταφύλια της οργής''

εκει πάμε δυστυχώς........

sniper
22/03/2013, 14:14
Να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου ;
τα ταμεία πως μεγάλωσαν, από τον μόχθο στα χωράφια ή από τη μεγέθυνση ενός Α.Ε.Π. που στηρίχθηκε στο «υστέρημα» των «αυτοδημιούργητων» ;

Μην κάνεις κανενός τον διάβολο... Τα ταμεία δεν εχουν εισφορές απο τους καταθέτες των τραπεζών.

AristidisZ
22/03/2013, 14:15
Μην κάνεις κανενός τον διάβολο... Τα ταμεία δεν εχουν εισφορές απο τους καταθέτες των τραπεζών.

δε λέω αυτό, λέω ότι οι θέσεις εργασίας στο νησί (άρα και οι εισφορές), βασίζονται κατά ένα μέρος σε αυτές τις καταθέσεις...

TROOPER
22/03/2013, 14:16
Αντιλαμβάνεσαι οτι αυτό που περιγράφεις με μηδενιστικό τρόπο παραπάνω, είναι η ζωή μας, η καθημερινότητα μας, ο τρόπος που καλώς ή κακώς λειτουργούμε...............

ναι.ειτε μας αρεσει ειτε οχι λοιπον η κατασταση ειναι loose-loose οπως ειπες κι εσυ.οχι για τους κυπριους.για ολους μας.το αν θελουμε να δουμε την πραγματικοτητα ειναι ενα αλλο θεμα.και επειδη θετεις το θεμα των ανθρωπων στων οποιων τις πλατες παιζονται παιχνιδια...οσο τα δεχονται, θα ειναι τα θυματα.τοσο απλα (χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι εξ ισου απλο το να χορευουμε αγκαλια στις πλατειες κλπ κλπ).

στο συγκεκριμενο λοιπον...εχω μονο μια απορια.λες οτι οι κυπριοι επελεξαν να προστατευσουν τα αφεντικα τους (ρωσους ολιγαρχες).εστω λοιπον οτι δεχομαι οτι αυτη ηταν η λογικη τους.αν ηταν ετσι γιατι οταν πηγανε να μιλησουνε με την αρκουδα φαγαν πορτα?η λογικη λεει οτι αφου πηγανε να προστατευσουνε τους ρωσους μεγαλοκαταθετες οταν ζητησανε βοηθεια, επρεπε να τους δωθει.

το θεμα ισλανδια αστο.ναι πηραν το μακρυτερο και συνεχισαν εννωμενοι και ανεκαμψαν αλλα δεν ειναι αυτο το σημαντικο.το σημαντικο ειναι οτι αλλαξανε το pov τους.τα ξερω απο φιλο ισλανδο.

notakos600
22/03/2013, 14:17
τα ταμεία πως μεγάλωσαν, από τον μόχθο στα χωράφια ή από τη μεγέθυνση ενός Α.Ε.Π. που στηρίχθηκε στο «υστέρημα» των «αυτοδημιούργητων» ;

Νταξ, ποιός θα διαχειριζόταν δις και δεν θα έχωνε το βρωμόχερό του στο βάζο με το μέλι;

Flying Mythos
22/03/2013, 14:24
Και οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν κάνει ευαγγέλιο το παράδειγμα της Ισλανδίας, θεωρούν οτι είναι έσχατη προδοσία αν εφαρμοστεί σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο ?? :confused:

Σε καμία περίπτωση τα δυό κουρέματα δεν είναι τα ίδια και οι χώρες έχουν σημαντικότατες διαφορές.

byron
22/03/2013, 14:27
στο συγκεκριμενο λοιπον...εχω μονο μια απορια.λες οτι οι κυπριοι επελεξαν να προστατευσουν τα αφεντικα τους (ρωσους ολιγαρχες).εστω λοιπον οτι δεχομαι οτι αυτη ηταν η λογικη τους.αν ηταν ετσι γιατι οταν πηγανε να μιλησουνε με την αρκουδα φαγαν πορτα?η λογικη λεει οτι αφου πηγανε να προστατευσουνε τους ρωσους μεγαλοκαταθετες οταν ζητησανε βοηθεια, επρεπε να τους δωθει.

Κάτι μπερδεύεις.
Δεν ζήτησαν απλά βοήθεια...δανεικά κι αγύριστα ζήτησαν.
Και αντίστοιχα οι Ρώσοι τους είπαν πάρτε ένα @, και αν πειράξετε τις καταθέσεις θα σας πηδήξουμε (ιδίως τις κρατικές καταθέσεις τύπου Gazprom, VTB κλπ). Όσο για το φυσικό αέριο, το πιάσατε το υπονοούμενο του Megvedev οτι το φυσικό άέριο βρίσκεται σε περιοχή με προβλήματα...

Οι Ρώσοι ξέρουν οτι η Κύπρος τελείωσε, και παίρνουν stop loss :wave2:

Anty12
22/03/2013, 14:29

Άμα είναι ρωμέϊκα τα "μεγαλώνεις" παίζωντας δομημένα..

άμα είναι Νορβηγικά, αγοράζεις Ταυλανδέζικο ρύζι, και ΔΕΝ το πουλάς στην Νιγηρία.....:rolleyes:

sniper
22/03/2013, 14:29
ναι.ειτε μας αρεσει ειτε οχι λοιπον η κατασταση ειναι loose-loose οπως ειπες κι εσυ.οχι για τους κυπριους.για ολους μας.το αν θελουμε να δουμε την πραγματικοτητα ειναι ενα αλλο θεμα.και επειδη θετεις το θεμα των ανθρωπων στων οποιων τις πλατες παιζονται παιχνιδια...οσο τα δεχονται, θα ειναι τα θυματα.τοσο απλα (χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι εξ ισου απλο το να χορευουμε αγκαλια στις πλατειες κλπ κλπ).

Ε, έτσι είναι στον πλανήτη γη... Κάποιοι θα είναι πάντα θύματα. Γι αυτό σταυρώθηκε ο Ναζωραιος όμως, για τους μη έχοντες και κατέχοντες.

Ρώσσοι Ολιγάρχες; :bawl: το Βαρώνος δεν ειναι τίτλος ευγενείας ρε! :bawl:
Επίσης η λογική σου είναι λάθος. Οι Ρώσσοι έχουν τις καταθέσεις εκει για το 5% επιτόκιο, το 10% φορολογία για τις εταιρείες κλπ κλπ. Οι Ρώσσοι έχουν διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο και το Κρεμλίνο έχει διασυνδέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο και παίζουν σκάκι. Κάθε τι διαφορετικό αναγράφεται στα βιβλία του Λιακόπουλου.

το θεμα ισλανδια αστο.ναι πηραν το μακρυτερο και συνεχισαν εννωμενοι και ανεκαμψαν αλλα δεν ειναι αυτο το σημαντικο.το σημαντικο ειναι οτι αλλαξανε το pov τους.τα ξερω απο φιλο ισλανδο.

ΔΞ/ΔΑ

pipe_smoker
22/03/2013, 14:37
Αυτό που κρατάω απ΄όσα διαβάζω εδώ, αλλά και τριγύρω, είναι οτι δεν ξέρουμε τι θέλουμε και υπάρχει βαθύτατη άγνοια του τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος μας (μεχρι στιγμής τουλάχιστον).

Από τη στιγμή που ο "κόσμος μας" είναι ένα τεράστιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που στηρίζεται από και ερμηνεύεται με οικονομικές θεωρίες (οι οποίες κιόλας αλλάζουν rather often) και είναι τίγκα στην ορολογία και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, νομίζω είναι λογικό να υπάρχει βαθύτατη άγνοια του τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος μας. Πιθανότατα είσαι του χώρου (από τον τρόπο που γράφεις εξάγω το συμπέρασμα ότι ασχολείσαι με τα οικονομικά, μπορεί να κάνω και λάθος). Δεν έγινε ξαφνικά χρέος της κάθε κυρά κομπρέσας, και του καθενός μας στο φινάλε, να γίνει οικονομολόγος για να μπορεί να διεκδικεί αυτά που θεωρεί ότι του αναλογούν και είναι δικαιώματά του ή να εκφράζει την άποψή του. Ξαφνικά αρχίσαμε να ακούμε όρους του κλάδου που δεν τους κατανοούμε (και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι τους κατανοούν αγνοώντας τα βασικά).

Το ότι η κρίση είναι οικονομικής φύσης δε σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο "θεωρεί" καθείς τον κόσμο πρέπει να αποκτήσει οικονομοτεχνική οπτική γωνία κι ερμηνεία των πραγμάτων. Όπως δεν προλαβαίνω να γίνω οικονομολόγος για να καταλάβω τί σημαίνουν όλα αυτά με τα οποία με βομβαρδίζουν καθημερινά έτσι δε θα χρειαζόταν να γίνω και γιατρός για να μπορώ να ερμηνεύσω το τί ακριβώς συμβαίνει εάν η κρίση δεν ήταν οικονομική αλλά πχ μια πανδημία.

Υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Δεν κοιτάμε όλοι από το ίδιο παράθυρο.

Και οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν κάνει ευαγγέλιο το παράδειγμα της Ισλανδίας, θεωρούν οτι είναι έσχατη προδοσία αν εφαρμοστεί σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο ?? :confused:

Η υπόθεσή μου είναι ότι δε θα έμεναν εκεί και θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου, και μετά από αυτές τις καταθέσεις θα πήγαιναν και σε άλλες και γενικότερα και σε άλλα μέτρα. Δε θυμάμαι να συνηθίζει να μένει στις αρχικές τις απαιτήσεις η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ η Τρόικα και οι λοιποί. Για το συγκεκριμένο μιλάω. Δεν το συγκρίνω ως καλύτερο ή χειρότερο σενάριο σε σχέση με αυτό που έκαναν ή θα κάνουν.

ΥΓ. Με καμία διάθεση επίθεσης όλα τα παραπάνω :beer:

Shiatman
22/03/2013, 14:42
Λες να κάνουν ότι δεν έκαναν το '74;

Εδώ ακόμη τσακώνονται για το πραξικόπημα. Ο πληθησμός είναι χωρισμένος στα 2 κυριολεκτικά όμως. Κι όπως ξέρουμε οι κρίσεις δεν κάνουν τα πράγματα καλύτερα.

Στην Ελλάδα παίζει μια γενικότερη παράνοια, εδώ παίζει σχιζοφρένεια!!

byron
22/03/2013, 14:43
Απ΄τις 14 ιανουαρίου ήταν έτοιμο το νομοσχέδιο κουρέματος :uplate:

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/765431/ArticleNewsWorld.aspx

sniper
22/03/2013, 14:44
Εδώ ακόμη τσακώνονται για το πραξικόπημα. Ο πληθησμός είναι χωρισμένος στα 2 κυριολεκτικά όμως. Κι όπως ξέρουμε οι κρίσεις δεν κάνουν τα πράγματα καλύτερα.

Στην Ελλάδα παίζει μια γενικότερη παράνοια, εδώ παίζει σχιζοφρένεια!!

Ανακάλυψες την Αμερική.... Μάλλον είσαι πολύ μικρός ηλικιακά.... :wave2:

TROOPER
22/03/2013, 14:44
Κάτι μπερδεύεις.
Δεν ζήτησαν απλά βοήθεια...δανεικά κι αγύριστα ζήτησαν.
Και αντίστοιχα οι Ρώσοι τους είπαν πάρτε ένα @, και αν πειράξετε τις καταθέσεις θα σας πηδήξουμε (ιδίως τις κρατικές καταθέσεις τύπου Gazprom, VTB κλπ). Όσο για το φυσικό αέριο, το πιάσατε το υπονοούμενο του Megvedev οτι το φυσικό άέριο βρίσκεται σε περιοχή με προβλήματα...

Οι Ρώσοι ξέρουν οτι η Κύπρος τελείωσε, και παίρνουν stop loss :wave2:

και αν τραβηξουν κανονι ...?δλδ αν αποφασισουνε να αυτοκτονησουνε και να παρουνε τα παντα μαζι τους?

notakos600
22/03/2013, 14:45
Το πανηγύρι πάντως στήθηκε στη Λα'ι'κή και οι Ρώσοι ήταν ''ψυχροί'' γιατί στη Λα'ι'κή ΔΕΝ υπήρχαν ρώσικα λ7. ;)

sniper
22/03/2013, 14:46

Kι η ιδέα προϋπήρχε καιρό πριν... Αλλά το ΑΚΕΛ αγέρωχο τώρα στην αντιπολιτευση... κάργιες..

Shiatman
22/03/2013, 14:46

Δεν είναι τίποτε, απλά άργησαν κανά χρόνο οι κουμπάροι να "αντιληφθούν" την κατευθυνόμενη προς τα κωλομέρια τους ψ@λή.

Μέχρι πριν μια βδομάδα εδώ δεν έτρεχε τίποτε, όλα μέλι-γάλα...

sniper
22/03/2013, 14:47
και αν τραβηξουν κανονι ...?δλδ αν αποφασισουνε να αυτοκτονησουνε και να παρουνε τα παντα μαζι τους?

Θα κατέβουν τα μεμέτια πιο κάτω.

TROOPER
22/03/2013, 14:50
Θα κατέβουν τα μεμέτια πιο κάτω.

ναι αλλα το ντομινο που θα ακολουθησει σε καθε τομεα σε ευρωπη και ρωσια δεν το ξερει κανενας.

ποιος τραβαει απο 30?(αλλαξαμε παιχνιδι αλλα παλι στα χαρτια ειμαστε) :lol:

Shiatman
22/03/2013, 14:52
Ανακάλυψες την Αμερική.... Μάλλον είσαι πολύ μικρός ηλικιακά.... :wave2:

12 στα 13. Μάλλον σε λένε Χριστόφορο Κολόμβο. My apologies sir.

Υ.Γ. Θεωρώ ότι είναι ελαφρώς διαφορετικό να τα ζείς αυτά καθημερινά και να τα βλέπεις μεταξύ νέων ηλικιακά ανθρώπων παρά να στα έχει πει ο φίλος του φίλου και οι φυλλάδες. Δυστυχώς δεν μπορούν τα συναισθήματα να μεταδωθούν μέσα από μερικές αράδες. Ανέμενε την κυκλοφορία του βιβλίου μου.

sniper
22/03/2013, 14:56
12 στα 13. Μάλλον σε λένε Χριστόφορο Κολόμβο. My apologies sir.

Υ.Γ. Θεωρώ ότι είναι ελαφρώς διαφορετικό να τα ζείς αυτά καθημερινά και να τα βλέπεις μεταξύ νέων ηλικιακά ανθρώπων παρά να στα έχει πει ο φίλος του φίλου και οι φυλλάδες. Δυστυχώς δεν μπορούν τα συναισθήματα να μεταδωθούν μέσα από μερικές αράδες. Ανέμενε την κυκλοφορία του βιβλίου μου.

Δεν κατάλαβες... το ότι είσαι τωρα στην Κύπρο σε κάνει ίσως πιο ευαίσθητο..

Βέβαια, μπορεί κάποιοι να έχουν ασχοληθεί παραπάνω με το θέμα. Ίσως γιατί η ζωή τους ξεκίνησε στην Αμμόχωστο.. και κάποιος πολύ οικείος του να διοικούσε λόχο εκεί... και κάποιοι να φύγαν νύχτα κάτω από σφαίρες τούρκων, με παντόφλες και τα σώβρακα...

Βλέπεις, η ζωή δεν είναι μόνο βιβλία και πληκτρολόγιο.

Shiatman
22/03/2013, 15:07
Δεν κατάλαβες... το ότι είσαι τωρα στην Κύπρο σε κάνει ίσως πιο ευαίσθητο..

Βέβαια, μπορεί κάποιοι να έχουν ασχοληθεί παραπάνω με το θέμα. Ίσως γιατί η ζωή τους ξεκίνησε στην Αμμόχωστο.. και κάποιος πολύ οικείος του να διοικούσε λόχο εκεί... και κάποιοι να φύγαν νύχτα κάτω από σφαίρες τούρκων, με παντόφλες και τα σώβρακα...

Βλέπεις, η ζωή δεν είναι μόνο βιβλία και πληκτρολόγιο.

Πιο ευαίσθητο όχι, πιο ρεαλιστή ναι. Προσπαθώ να είμαι αμερόληπτος παρατηρητής.

Εγώ μιλάω για το σήμερα και το τώρα ;) κι εμένα ο παπούς μου πολέμησε στη μικρασιατική αλλά δεν το κάνω θέμα.

sniper
22/03/2013, 15:12
Πιο ευαίσθητο όχι, πιο ρεαλιστή ναι. Προσπαθώ να είμαι αμερόληπτος παρατηρητής.

Εγώ μιλάω για το σήμερα και το τώρα ;) κι εμένα ο παπούς μου πολέμησε στη μικρασιατική αλλά δεν το κάνω θέμα.

Το σήμερα και το τώρα έχουν να κάνουν με το χθες και το προχθές. Μάθημα που δεν έχουμε μάθει και τραβάμε ότι τραβάμε.

Εδώ εσύ έβγαλες τα όπλα στους δρόμους για τα ριάλια... :bawl:

Μπα σε καλό σου, γέλασα...

MG-KTiNoS
22/03/2013, 15:13
ναι αλλα το ντομινο που θα ακολουθησει σε καθε τομεα σε ευρωπη και ρωσια δεν το ξερει κανενας.

ποιος τραβαει απο 30?(αλλαξαμε παιχνιδι αλλα παλι στα χαρτια ειμαστε) :lol:

και να ταν μόνο αυτοί....
1 Αγγλία ΤΟυρκία Ελλάδα, 2 ΗΠΑ 3 ΙΖραηλ 4 Πούτιν 5 Γάλλία μιλάμε γίνεται της ΒοΖνίας χαλαRά πάλι καλά που είναι και νησί....

ΑΛΛΑ 17,5 δισ έχασαν από κούρεμα της Ελλάδας και τώρα τους λέμε και ΜΑΛΑΚΙΕΣ ! !! ! !
:moutza:

Shiatman
22/03/2013, 15:17
Εδώ εσύ έβγαλες τα όπλα στους δρόμους για τα ριάλια... :bawl:

Απλά εξέφρασα μια ανησυχία και φυσικά δεν είπα τίποτε για ποιο σκοπό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα, απλά ότι υπάρχουν.

Κατά τα άλλα εγώ κλιματικός μετανάστης είμαι εδώ, δεν τρελαίνομαι, εδώ τους τα λέγαμε και μας περνούσαν και για τραγικούς.

:beer::beer:

MG-KTiNoS
22/03/2013, 15:24
Απλά εξέφρασα μια ανησυχία και φυσικά δεν είπα τίποτε για ποιο σκοπό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα, απλά ότι υπάρχουν.

Κατά τα άλλα εγώ κλιματικός μετανάστης είμαι εδώ, δεν τρελαίνομαι, εδώ τους τα λέγαμε και μας περνούσαν και για τραγικούς.

κι εμείς εδώ τα λέγαμε αλλά μας έλεγαν ότι ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ και είμαστε γραφικοί...

(για την ιστορία)

Από την άλλη ήταν βολικό να λες κάτι σαν ... Για ακόμα καλύτερες μέρες κλπ μια και η άλλη άποψη είχε συνέπειες.

sniper
22/03/2013, 15:26

...

Νews Update : και στην Ελλάδα υπάρχουν.

Αντε είναι κι αρχη 3μέρου :bawl: :beer:

Shiatman
22/03/2013, 15:31

Έχεις στο σπίτι G3; Κράτα μου ένα ΗΚ11 να θυμηθώ το στρατό, εμένα δε μου δώσανε, μάλλον με θεωρήσανε επικίνδυνο. Να το προσέξω αυτό;

Σε καλό να μας βγεί...:lol:

AristidisZ
22/03/2013, 15:34

Αντε είναι κι αρχη 3μέρου :bawl: :beer:

Κρητικός ή Μανιάτης ; :D

Shiatman
22/03/2013, 15:41
κι εμείς εδώ τα λέγαμε αλλά μας έλεγαν ότι ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ και είμαστε γραφικοί...

Φίλε διασώνω και δεύτερη χώρα αυτές τις μέρες. Δέχομαι προσκλήσεις και έρχομαι στη χώρα σας να πληρώσω έκτακτες εισφορές και ότι άλλο θέλετε.

Είναι τυχαίο που την προηγούμενη βδομάδα μου ήρθε ένα χαρτι που φέρει τον τίτλο: "αυτοφορολογία έκτακτης εισφοράς ιδιοτικού τομέα - άτομα";

byron
22/03/2013, 15:46
Από τη στιγμή που ο "κόσμος μας" είναι ένα τεράστιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που στηρίζεται από και ερμηνεύεται με οικονομικές θεωρίες (οι οποίες κιόλας αλλάζουν rather often) και είναι τίγκα στην ορολογία και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, νομίζω είναι λογικό να υπάρχει βαθύτατη άγνοια του τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος μας. Πιθανότατα είσαι του χώρου (από τον τρόπο που γράφεις εξάγω το συμπέρασμα ότι ασχολείσαι με τα οικονομικά, μπορεί να κάνω και λάθος). Δεν έγινε ξαφνικά χρέος της κάθε κυρά κομπρέσας, και του καθενός μας στο φινάλε, να γίνει οικονομολόγος για να μπορεί να διεκδικεί αυτά που θεωρεί ότι του αναλογούν και είναι δικαιώματά του ή να εκφράζει την άποψή του. Ξαφνικά αρχίσαμε να ακούμε όρους του κλάδου που δεν τους κατανοούμε (και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι τους κατανοούν αγνοώντας τα βασικά).

Το ότι η κρίση είναι οικονομικής φύσης δε σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο "θεωρεί" καθείς τον κόσμο πρέπει να αποκτήσει οικονομοτεχνική οπτική γωνία κι ερμηνεία των πραγμάτων. Όπως δεν προλαβαίνω να γίνω οικονομολόγος για να καταλάβω τί σημαίνουν όλα αυτά με τα οποία με βομβαρδίζουν καθημερινά έτσι δε θα χρειαζόταν να γίνω και γιατρός για να μπορώ να ερμηνεύσω το τί ακριβώς συμβαίνει εάν η κρίση δεν ήταν οικονομική αλλά πχ μια πανδημία.

Υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Δεν κοιτάμε όλοι από το ίδιο παράθυρο.

Η υπόθεσή μου είναι ότι δε θα έμεναν εκεί και θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου, και μετά από αυτές τις καταθέσεις θα πήγαιναν και σε άλλες και γενικότερα και σε άλλα μέτρα. Δε θυμάμαι να συνηθίζει να μένει στις αρχικές τις απαιτήσεις η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ η Τρόικα και οι λοιποί. Για το συγκεκριμένο μιλάω. Δεν το συγκρίνω ως καλύτερο ή χειρότερο σενάριο σε σχέση με αυτό που έκαναν ή θα κάνουν.

ΥΓ. Με καμία διάθεση επίθεσης όλα τα παραπάνω :beer:

Εχεις δίκιο σ΄αυτό που λες, αλλά σαφώς δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτά που ακούν με τον τρόπο τους, αλλά σ΄αυτούς που προβάλλουν οικονομική άποψη που χαρακτηρίζεται από βαθιά άγνοια επί βασικών θεμάτων.

Φυσικά, δεν διεκδικώ οτι η δική μου προσέγγιση είναι η σωστή και δεν λέω και εγώ τις μαλακίες μου από το δικό μου παράθυρο. Αλλωστε οικονομολόγος είναι αυτός που ξέρει να σου πει 10 διαφορετικούς τρόπους για να ρίξεις μια γυναίκα, χωρίς να έχει πάει ποτέ με γυναίκα και ευτυχώς δεν είμαι οικονομολόγος :tooth:

christof40
22/03/2013, 15:50

ασχετο αλλα να ρωτησω? τι σημαινει κλιματικος μεταναστης?
λογω κλιματος (καιρου)?
αν ναι,τι διαφορα εχει ο καιρος απο ελλαδα?

Shiatman
22/03/2013, 15:52
ασχετο αλλα να ρωτησω? τι σημαινει κλιματικος μεταναστης?
λογω κλιματος (καιρου)?
αν ναι,τι διαφορα εχει ο καιρος απο ελλαδα?

Δεν έχεις ξεχειμωνιάσει στα Γιάννενα μου φαίνεται. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.
+ 6 χρονάκια στην Ουαλία. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.

Σκεύρωσα.

Η γυναίκα μου Κυπραία να φανταστείς και δεν ήθελε με τίποτε να γυρίσει. Είμαι ο μόνος γαμπρός εδώ κάτω που έφερε την Κυπραία στην Κύπρο και όχι το αντίθετο. :D

Για να είμαι ειληκρινής όμως μου λείπει φοβερά η Ελλάδα και θέλω να επιστρέψω μόνιμα στο όχι και τόσο μακρινό μελλον.

christof40
22/03/2013, 15:57
Δεν έχεις ξεχειμωνιάσει στα Γιάννενα μου φαίνεται. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.
+ 6 χρονάκια στην Ουαλία. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.

Σκεύρωσα.

Η γυναίκα μου Κυπραία να φανταστείς και δεν ήθελε με τίποτε να γυρίσει. Είμαι ο μόνος γαμπρός εδώ κάτω που έφερε την Κυπραία στην Κύπρο και όχι το αντίθετο. :D

τωρα το πιασα:beer::beer:

THEOD
22/03/2013, 15:58
Δεν είναι τίποτε, απλά άργησαν κανά χρόνο οι κουμπάροι να "αντιληφθούν" την κατευθυνόμενη προς τα κωλομέρια τους ψ@λή.

Μέχρι πριν μια βδομάδα εδώ δεν έτρεχε τίποτε, όλα μέλι-γάλα...

Έχεις δίκιο...Και αυτοί έπρεπε να ήταν πιο ψυλλιασμένοι μετά το Ελληνικό δράμα...
Πάντως αυτοί που ήταν στα πόστα τα ξέρανε όλα... Διαρροές για κούρεμα είχαν υπάρξει εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες, ο Χριστόφιας είχε ήδη προειδοποιηθεί για το τι θα ακολουθήσει, αλλά δυστυχώς το πολιτικό σύστημα της Κύπρου είναι το ίδιο σκατά ή ακόμα περισσότερο από αυτό της Ελλάδας. Αντί να προετοιμάσουν εναλλακτικές λύσεις και να ενημερώσουν τον λαό για το τσουνάμι που έρχεται προτίμησαν το εκλογοθέατρο όπου ο ένας το έπαιζε κλαίουσα Παναγία και ο άλλος τον ανυποχώτητο διαπραγματευτή που θα τους τρίξει τα δόντια...
Τώρα θα πάρουν τον πούλο αλλά όπως και στην Ελλάδα τον μεγαλύτερο θα τον φάει ο λαός

dimmie_72
22/03/2013, 16:10
:rolleyes:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=503683

χε, χε γατάκια Ρώσοι και Ευρωπαίοι εξουσιαστές-επενδυτές-οικονομολόγοι!

Το City του Λονδίνου συντηρείται τόσα χρόνια, αλλά και στο μέλλον, με κοινό παράγοντα τους Κύπριους εφοπλιστές ενώ οι φουκαράδες Διεθνείς Παίκτες προσπαθούν να κάνουν παιχνίδια με την Κυπριακή Οικονομία, αποδυναμώνοντας το Κυπριακό Κράτος και αφήνοντας ανέγγιχτους τους Κύπριους επενδυτές αισθανόμενοι ότι μπορούν να το αγγίξουν, και έτσι είναι!

Οι Κύπριοι Πλούσιοι παίζουν εκτός Κύπρου πράγμα που ανεπιτυχώς προσπάθησαν να κάνουν και οι Έλληνες πλούσιοι χρησιμοποιώντας το μέσο της διαφθοράς των πολιτικών προσώπων, αλλά η βαθιά διαφθορά δεν τους επιτρέπει να ξεφύγουν απ τα όρια του συστημικού κατεστημένου.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας τοποθετείται υπερΕυρωπαϊκά και παγκόσμια........ δεν χρηματοδοτεί κανένα Κόμμα, τα πολιτικά πρόσωπα είναι αρκούντως πλούσια ώστε να μη διαφθείρονται ............Δικό σας!

dimmie_72
22/03/2013, 16:27
Αλλάζει συνέχεια γραμμή πλεύσης ο Κυριακού στον ANT1 βασιζόμενος στα διαπραγματευόμενα ναυτιλιακά φορτία ενώ το MEGA παλεύει εν μέσω διαπλεκόμενων ακόμα και ξεφωνημένων κατασκευαστικών συμφερόντων να τηρεί επικοινωνιακή στάση αναμονής.......

Ο Αλαφούζος παρακολουθεί γιατί δεν έχει τις δυνάμεις για τίποτε περαιτέρω, ενώ τα κοράκια του -ότι αρπάξουμε- που οδήγησαν το Χρηματιστήριο να καταρρεύσει δια μέσω των πληροφοριών απ τα παπαγαλάκια, σταδιακά δημιουργούν την 1η σε κυκλοφορία Κυριακάτικη εφημερίδα με εκδότη το αρχιπαπαγαλάκι του πάλαι ποτέ 2000 που έφερε τον κόσμο σε απόγνωση και ντράπηκε να δημοσιεύσει το απλούστερο, ότι ο Καραμανλής π....@ι.

byron
22/03/2013, 17:43
Συγνώμη B. Netanyahu στον T. Erdogan

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1757375

Η συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ αρχίζει να μπάζει νερά, ή μου φαίνεται?

Ichigo
22/03/2013, 18:36
Το νερό θα μπει στ αυλάκι μόνο αν τυπώσουν δικό τους νόμισμα. Εφ όσον οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει ότι το κοινό νόμισμα έχει υποχρεώσεις, δεν υπάρχει πλήρης τραπεζική ενοποίηση, δεν υπάρχει ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ τότε δεν υπάρχει λόγος να κάθονται σε ένα οργανισμό που τους φέρονται λες και είναι δούλοι και η μόνη προαγωγή είναι αυτή της καθαρίστριας. Καλύτερα να τυπώσουν λίρα για να έχουν τη ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ που χρειάζονται παρά να κρέμονται από τα @@ της κάθε ΕΚΤ για να πάρουν κωλόχαρτα με τόκο! :wave2:

AUFGEBRACHT
22/03/2013, 18:43
Τελικό και σίγουρο(βλ. κάτι κουμάσια τύπου capital.gr και Λεωτσάκος-bankingnews.gr): Τράπεζα Κύπρου στην Alpha και Λαϊκή με Ελληνική στην Πειραιώς :lol:

285546

byron
25/03/2013, 10:57
Ελεύθεροι Κατακτημένοι
Ημερομηνία: 24/03/2013 23:36

Του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:

Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.

Γυρνάμε απότομα, για να αντικρίσουμε μια τρύπα στον καθρέφτη. Πού απουσιάζει το πρόσωπό μας; Το ξεχάσαμε σε μικρά, ταπεινά, εγκαταλελειμμένα σπίτια, στη σκόνη χαμηλών, πλύνθινων ερειπίων, στους τάφους αγράμματων, ακατέργαστα σοφών παππούδων. Εκεί αφήσαμε θαμμένες τις αληθινές καλημέρες, τη συγκίνηση των στίχων, την αλληλεγγύη των ανθρώπων κι ότι πολύτιμο δεν μετριέται σε χρήμα. Έκτοτε, προχωρήσαμε στον «σύγχρονο κόσμο» απρόσωποι, γυμνοί, παλεύοντας να κρατήσουμε το νήμα της ύπαρξής μας άκοπο, μέσα σε εποχές δύσκολες, μέσα σε ένα τοπίο που δεν μας μοιάζει.

Γίναμε αρχοντοχωριάτες, επενδύοντας στα χειρότερα χαρακτηριστικά των δύο συνθετικών της λέξης. «Έχω γάμο», λέγαμε και στεκόμασταν καλοντυμένοι σε γκαζόν ξενοδοχείων, με φακελάκια στα χέρια, χωρίς αληθινή, από καρδιάς ευχή. «Και οι γάμοι μας, τα δροσερά στεφάνια και τα δάχτυλα, γίνουνται αινίγματα ανεξήγητα για την ψυχή μας». Ούτε αινίγματα, ούτε τίποτε. Όλα απαντημένα, όλα πεζά. Μεγάλα και άδεια. Απομείναμε αναίσθητοι μπροστά στο ιερό, ζώντας ένα γυαλιστερό, αντιαισθητικό, άχαρο, ανέραστο, ανίερο, ξοδεμένο παρόν. Χωρίς μνήμη, χωρίς όνειρο, διαζευγμένοι από το είναι μας.

Τα καλύτερα παιδιά μας τα πουλήσαμε. Τα αφήσαμε να σπαταλούν τη ζωή τους σε λογιστικά βιβλία, σε γραφεία εταιρειών, σε άψυχους λογαριασμούς. Τα κάναμε σκλάβους με τίτλους διευθυντικού στελέχους. Τα ταΐσαμε χρήματα, τα σπουδάσαμε χρήματα, τα μάθαμε να σκέφτονται χρήματα, να υπηρετούν χρήματα, να ονειρεύονται χρήματα, να παντρεύονται χρήματα, να γεννάνε χρήματα, να είναι χρήματα. Μιλούν άπταιστα τα χειρότερα Αγγλικά (αυτά της δουλειάς) και άθλια τα καλύτερα Ελληνικά (τα Κυπριακά). Όταν τα χρήματα λείψουν, από πού θα κρατηθούν;

Αντικαταστήσαμε το γλέντι στην πλατεία του χωριού με το σκυλάδικο. Τον έρωτα με το στριπτιζάδικο. Τα αναγκαία για την επιβίωση, με ένα τζιπ γεμάτο άχρηστα ψώνια. Τον ελεύθερο χρόνο με την υπερωρία. Κάναμε το παιγνίδι των παιδιών υπερπαραγωγή, σε πάρτι γενεθλίων κατά παραγγελία. Ξεχάσαμε ποια είναι τα βασικά συστατικά της ύπαρξής μας, ως ατόμων και ως κοινωνίας, αντικαθιστώντας τα με ότι μάς γυάλισε στη βιτρίνα. Γίναμε ότι μας έπεισε ο διαφημιστής, η τηλεόραση ή το περιοδικό να γίνουμε. Καταντήσαμε οπαδοί ομάδων, φανατικοί, με μαχαίρια και μίσος. Έφηβος, προτού σιχαθώ όλες τις ομάδες εξίσου, ήμουν με την Ομόνοια. Μια μέρα που έπαιζε με το ΑΠΟΕΛ, αρρώστησε ο τυμπανιστής των αντιπάλων. Ήρθαν στην άλλη κερκίδα και μου ζήτησαν να πάω στη δική τους, για να παίξω το τύμπανο. Πήγα ευχαρίστως.

Πέρασε ο καιρός, αλλάξαμε. Ξεχάσαμε. Χωριστήκαμε σε κόμματα και τα ψηφίσαμε τυφλά, διχαστήκαμε με τρόπο αταίριαστο στην ιστορία και την παράδοσή μας. Σε μια σταλιά τόπο, λέγαμε «οι άλλοι». Πήραμε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας και τα κάναμε αξιώματα.

Να πάει στο καλό τέτοιος εαυτός, να μην ξανάρθει. Καθόλου μην τον κλάψουμε, καθόλου μη μας λείψει. Στον αγύριστο!

Πέρασαν χρόνια. Το κορίτσι από τις Φιλιππίνες έκλαιγε κρυφά στο κρεβάτι του για το παιδί και τη μάνα που άφησε για να σερβίρει καφέ τον κύριο Πάμπο, που έγινε σερ, για να σιδερώνει τα ακριβά βρακιά της κυρίας Αντρούλλας, που έγινε μάνταμ. Η κοπέλα θα γυρίσει φτωχή στο Μπάγκιο Σίτι ή στη Μανίλα. Θα αγκαλιάσει τη μάνα της, θα φιλήσει το παιδί της. Εμείς, πού επιστρέφουμε;

byron
25/03/2013, 10:59
Τι μένει όταν ο σερ και η μάνταμ, έκπληκτοι, χάνουν το αυτοκίνητο, την υπηρέτρια, το λούσο και το σπίτι τους; Τι κρατιέται αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο, κάτω από την επιφάνεια που βουλιάζει; Πού ακριβώς βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένος ο βαθύς Χαρακτήρας, που μας επιτρέπει, όταν όλα αλλάζουν, να λέμε ακόμη «Εμείς»;

Μπορούμε σήμερα να αποφασίσουμε ξανά, ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί, ποιοι είμαστε. Τι είναι σημαντικό και τι όχι. Τι αξίζει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους. Ποια λόγια αξίζει να πούμε προτού φύγουμε, πώς αξίζει να σταθούμε και απέναντι σε τι, προτού πεθάνουμε. Κι αυτό, μπορούμε να το κάνουμε, ακόμη και νηστικοί, άνεργοι και άστεγοι. Ήταν όμως αδύνατον να το κάνουμε χορτάτοι και υποταγμένοι, με έναν εαυτό-καταναλωτή, εξαρτημένο και ευχαριστημένο.

Μείναμε σε σκηνές, στο ύπαιθρο, για χρόνια. Χάσαμε για πάντα τα σπίτια, τα χωριά και τις ζωές μας. Περιμέναμε κάθε μέρα, για χρόνια, αγνοούμενους που δεν γύρισαν. Για δεκαετίες, ακούγαμε αεροπλάνο και στρέφαμε έντρομοι τα μάτια στον ουρανό. Χιαστί ταινίες στα παράθυρα, μη σπάσουν από τον βομβαρδισμό που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ξαναρχίσει. Τα παιδιά που έβγαλαν το σχολείο διαβάζοντας με το κερί στα αντίσκηνα, χειμώνες στη σειρά, βρίζονταν στην Ελλάδα από τους Ελλαδίτες, γιατί τους έτρωγαν τις θέσεις στα πανεπιστήμια. Η Μεγάλη Μαμά τίποτα δεν κατάλαβε. Κι ακόμη δεν καταλαβαίνει. Γιατί, μπορεί η Κύπρος να είναι Ελληνική, όμως, πόσο λίγο Κυπριακή είναι η Ελλάδα! Πόσο λίγο Ελληνική είναι η Ελλάδα!

Επιτρέψαμε στους μικρούς πολιτικούς ενός αδύναμου και απροστάτευτου τόπου, να συμπεριφέρονται σαν άρχοντες αυτοκρατορίας. Να υπηρετούν κόμματα και τσέπες, σαν να μην υπάρχει απειλή, κίνδυνος και γκρεμός, σαν να είναι αδύνατον από τη μια μέρα στην άλλη να γίνουμε μπουκιά στο στόμα κροκοδείλων. Είδαμε τα τρυφερά, αγνά χαμόγελα των παιδιών του Απελευθερωτικού Αγώνα να χρησιμοποιούνται από βάρβαρους, απαίδευτους «πατριώτες» με ξυρισμένα κεφάλια, φαλακρούς «απ’ έξω κι από μέσα». Ζήσαμε την αδικία, την απώλεια, την εγκατάλειψη. Τα ξέρουμε όλα, τα είδαμε όλα, τα ζήσαμε όλα. Τώρα θα φοβηθούμε;

Όταν κλαίγαμε το ’74, κλαίγαμε για τα σπίτια μας. Σήμερα θα κλάψουμε για τις επαύλεις μας; Τότε, κλαίγαμε για το χωριό μας. Θα κλάψουμε σήμερα για την τράπεζα; Τότε, για τους τάφους των γονιών μας. Σήμερα για τα χρέη μας; Τότε, για τις ζωές μας. Σήμερα για τις δουλειές μας; Δεν νομίζω...

Η κοινωνία μας, αυτή η διαλυμένη, πιέζοντας ασταμάτητα την όποια επίσημη πολιτική ηγεσία, αλλά και πέρα απ’ αυτήν, θα αναπτύξει μηχανισμούς στήριξης των ανέργων, θα φροντίσει τα παιδιά της. Όχι από ελεημοσύνη. Από αλληλεγγύη. Και με τη γνώση πως, αν ο διπλανός δε ζει καλά, κανείς δε ζει καλά. Γιατί, ότι ποτέ μας κράτησε σ’ αυτόν τον τόπο, ήταν ένας ιδιόμορφος, ποιητικός, παράλογα ωραίος κοινωνικός ιστός, που αυτοπροστατεύεται και που μας προστατεύει. Αυτός είναι που ανάγκασε τους βουλευτές να πουν, για μια έστω στιγμή, «Όχι».

Το «Όχι» της Κυπριακής Βουλής, είναι σημαντικότερο απ’ ότι κάποιοι χαιρέκακοι μπορούν να υποψιαστούν. Κι ας επιστρέψει η Βουλή εκλιπαρώντας τους Τροϊκανούς, κι ας πέσει στα γόνατα, κι ας τους γλύψει τα πόδια, μετά. Κι ας χάσουμε περισσότερα. Γιατί, για μια στιγμή έστω, έμοιασε η Δημοκρατία να έχει νόημα, ένα νόημα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες. Έμοιασαν, έστω και για μια στιγμή, οι εκπρόσωποι να εκπροσωπούν πράγματι. Η στιγμή καταγράφεται και μένει, δημιουργώντας προηγούμενο, παρά την όποια κατάληξη. Και το γεγονός πως το προηγούμενο δημιουργήθηκε από μισή μερίδα τόπο, αγαπητοί λογικοί λογιστές, το κάνει ακόμη σημαντικότερο. Τίποτα «δικό σας» δεν θα μείνει ποτέ στην Ιστορία, να σηματοδοτεί, να καθορίζει, ή έστω να θυμίζει κάτι υπαρξιακά σημαντικό. Αφήστε μας να το χαρούμε. Δεν μας προσφέρονται συχνά τέτοιες χαρές.

byron
25/03/2013, 10:59
Αυτό το «Όχι», φαίνεται να είχε και χειροπιαστά αποτελέσματα: Εκτός από τη δυνατότητα μη φορολόγησης των μικροκαταθετών, εκτός από το χρονικό περιθώριο που έδωσε για τη νομοθετική ρύθμιση του περιορισμού των συναλλαγών και τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης, που μπορούν να παίξουν σημαντικά θετικό ρόλο στο μέλλον, έδωσε και τη δυνατότητα, έστω σπασμωδικά, έστω την τελευταία στιγμή, έστω με απογοητευτικό αποτέλεσμα, να μετρηθούν οι δυνάμεις και οι «φιλίες», τόσο της Κύπρου, όσο και της Ελλάδας. Βοήθησε να καθαρίσει το τοπίο, να τελειώσουμε με ψευδαισθήσεις, να καταλάβουμε ξανά το πόσο μόνοι είμαστε, το πόση ευθύνη έχουμε. Κι όσοι πιστεύουν πως με ένα «Ναι» θα σώζαμε κάτι, τη Λαϊκή Τράπεζα ή την Κύπρου (αλήθεια, πόσο «δική μας» μπορεί να είναι μια τράπεζα;) και μαζί τις δουλειές, ή τους κόπους μιας ζωής που τους εμπιστευτήκαμε, να μην ξεχνούν πως, όποιο κομμάτι μας έμεινε απροστάτευτο, ούτως ή άλλως, και με τα «Ναι» και με τα «Όχι», θα κατασπαραχθεί.

Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει “plan B”. Θα ήταν αδύνατον να έχει εκπονηθεί από ανθρώπους της γενιάς μου και της προηγούμενης, από ανθρώπους βουτηγμένους στην κατανάλωση, στο εφήμερο, στο συμφέρον, στο νεοπλουτισμό και στο τίποτε, μια πολιτική που να έχει βάθος και σοβαρότητα. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, χωρίς λογική, είπαν ενστικτωδώς “Όχι”. Έστω και για μια στιγμή. Ένα “Όχι” καταστροφικό και λυτρωτικό μαζί, που εσείς, αγαπητοί Ελλαδίτες μνημονιακοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με πρόσχημα το καλό μας, δεν θα πείτε ποτέ. Θα προτιμήσετε να καταστραφούμε εξίσου, λέγοντας “Ναι”.

Οι Κύπριοι προσφυγοποιούμαστε ξανά στην ίδια μας την πατρίδα. Χάνουμε ξανά τη ζωή όπως τη χτίσαμε, όπως νομίζουμε πως τη διαλέξαμε, όπως νομίσαμε πως μας ανήκει. Και φοβόμαστε. Είναι ανθρώπινο. Όμως, τι πραγματικά φοβόμαστε; Ότι θα πεινάσουμε; Πεινάσαμε και παλιότερα. Ότι θα κρυώσουμε; Κρυώσαμε χρόνια. Ότι θα μείνουμε μόνοι; Πάντα μόνοι ήμασταν. Ότι θα πονέσουμε; Από πόνο άλλο τίποτε... Ότι θα μας κατακτήσουν; Πάντα κατακτημένοι υπήρξαμε.

Θα τα καταφέρουμε, το ξέρουμε καλά! Γιατί, τελικά, δεν φοβόμαστε τίποτε. Γιατί, τελικά, το μόνο που φοβόμαστε, είναι το υποχρεωτικό κοίταγμα στον καθρέφτη. Το μόνο που μας φοβίζει, είναι το μόνο που πραγματικά έχουμε: το αληθινό μας πρόσωπο. Ας το ξεθάψουμε, ας το θυμηθούμε, ας το κοιτάξουμε. Ενώ όλοι, φίλοι και εχθροί, μας αγριοκοιτάζουν, ενώ η μάσκα μας πέφτει νεκρή, αυτό θα μας χαμογελάσει

http://afigisizois.wordpress.com/2013/03/25/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%85/

ghostkon
25/03/2013, 11:09
Εφιάλτης (τώρα) και για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

http://youtu.be/EBpoN4STxiQ

------------------------------------------------------------------

NIGEL FARAGE - "Πάρτε τα λεφτά σας όσο μπορείτε και τρέξτε"!

"ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ" Ο NIGEL FARAGE
"Χείριστη η απόφαση των Ευρωπαίων για την Κύπρο"
Ο γνωστός Βρετανός ευρωβουλευτής (και θερμός φιλέλληνας) Nigel Farage "ξαναχτυπά" μιλώντας
όπως πάντα... έξω από τα δόντια και στο θέμα της Κύπρου. Χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup
που επιβλήθηκε στη Μεγαλόνησο ως την χειρότερη δυνατή και υποστηρίζει ότι το μοναδικό μήνυμα που
εκπέμπει προς όλους είναι "πάρτε τα λεφτά σας όσο μπορείτε και τρέξτε"!

http://youtu.be/a0OCcjz4lfU

Η απάτη ΔΝΤ και τραπεζών

http://youtu.be/bhJZN96hw5A

ghostkon
25/03/2013, 11:10
Λαπαβίτσας: Η Κύπρος να γίνει Ισλανδία, να χρεοκοπήσει τις τράπεζές της

1. Τη δική του άποψη για την κυπριακή κρίση καταθέτει ο διαπρεπής οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας
με άρθρο του στο προσωπικό του blog.

Σύμφωνα με τις θέσεις του η λύση που ψήφισε το Eurogroup για την Κύπρο όχι μόνο θα καταστρέψει
την κυπριακή οικονομία αλλά και θα αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ.

Καταλήγοντας μάλιστα καλεί την κυπριακή ηγεσία να συγκρουστεί με την Τρόικα και να αποφασίσει να
ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας που άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν.

Το πλήρες κείμενο της ανάλυσης του Κώστα Λαπαβίτσα, έχει ως εξής:

Η κρίση της Κύπρου είναι, όπως ήταν και η κρίση της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας, κυρίως τραπεζική κρίση.
Η «λύση» που προωθείται από την τρόικα στην Κύπρο όμως, είναι σαφώς χειρότερη από τις άλλες δύο. Απειλεί
να καταστρέψει την κυπριακή οικονομία και να αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ.

Το πρόβλημα και στις τρεις αυτές χώρες προήλθε από το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, καθώς ο δημόσιος
τομέας έχει σχετικά χαμηλό χρέος και δεν ευθύνεται για την κρίση. Η οικονομική καταστροφή προήλθε από τις
τράπεζες, αλλά το βάρος καλείται να το σηκώσει το δημόσιο και η κοινωνία συνολικά.

Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου οκταπλάσια του ΑΕΠ, όπως και ο ιρλανδικός,
ενώ ο ισλανδικός ήταν ακόμη μεγαλύτερος όταν χτύπησε η κρίση. Στην Ισλανδία οι τράπεζες δανείζονταν διεθνώς
για να παίξουν στις αγορές παραγώγων, ενώ στην Ιρλανδία για να κερδοσκοπήσουν στα ακίνητα. Στην Κύπρο προσέλκυαν
καταθέσεις διεθνώς και έκαναν μεγάλες τοποθετήσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, ενώ δάνεισαν και σε ελληνικές
επιχειρήσεις. Οι ισλανδικές τράπεζες χρεοκόπησαν μετά την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς το 2008, οι ιρλανδικές
όταν έσκασε η τεράστια φούσκα ακινήτων το 2008-9 και οι κυπριακές με την ελληνική κρίση, κυρίως μετά το τραγικό
PSI και τα κουρέματα του 2012.

Η τραπεζική κρίση

Τι σημαίνει όμως τραπεζική κρίση; Πού μοιάζουν, αλλά και πού διαφέρουν οι τρεις αυτές χώρες;

Οι τράπεζες είναι εταιρείες με μικρό ποσοστό δικών τους κεφαλαίων. Κινούνται κυρίως με τα χρήματα άλλων, τα
οποία συλλέγουν είτε εκδίδοντας ομόλογα, είτε δεχόμενες καταθέσεις. Όταν συμβεί τραπεζική κρίση, τα δάνεια των
τραπεζών συνήθως δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Αρα οι ζημίες πρέπει να καλυφθούν από τα δικά τους κεφάλαια.
Αυτά όμως δεν επαρκούν.

Η ευνοϊκότερη λύση για τις τράπεζες είναι να λάβουν νέα κεφάλαια από το κράτος, μεταβιβάζοντας τις ζημίες στους
φορολογούμενους και αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Αλλά μπορεί επίσης να μεταβιβαστούν οι ζημίες στους μετόχους
και τους ομολογιούχους των τραπεζών, όπως υποτίθεται ότι επιβάλει η οικονομία της αγοράς. Αυτοί που κατέχουν ή
δάνεισαν στις τράπεζες, είναι αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος.

Βασική αρχή είναι να αποφεύγεται η μεταβίβαση των ζημιών στους καταθέτες, γιατί έτσι πλήττεται η λαϊκή αποταμίευση
και η κυκλοφορία του χρήματος. Ακόμη χειρότερο είναι ότι υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Αν υπάρξει
γενικευμένη ανησυχία, θα εμφανιστεί κίνδυνος μαζικών αναλήψεων και άρα ολικής κατάρρευσης. Για το λόγο αυτό οι
κυβερνήσεις συνήθως εγγυούνται τις μικρές καταθέσεις.

Ο δρόμος της Ισλανδίας και ο δρόμος της Ιρλανδίας

Η εμπειρία της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας είναι καθοριστική, καθώς δείχνει με σαφή τρόπο δύο διαφορετικούς δρόμους
για τη λύση και την έξοδο από την κρίση. Η Ισλανδία αρνήθηκε να δώσει νέα κεφάλαια στις τράπεζες και να διογκώσει το
δημόσιο χρέος της. Αφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, αλλά προστάτευσε τους εγχώριους καταθέτες μεταβιβάζοντας
τη ζημία στους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους ξένους καταθέτες. Αντίθετα, η Ιρλανδία χρηματοδότησε αφειδώς
τις τράπεζες διογκώνοντας το δημόσιο χρέος της. Προστάτευσε βέβαια τους καταθέτες, αλλά και τους μεγάλους ομολογιούχους,
που ήταν στην ουσία ξένες τράπεζες.

ghostkon
25/03/2013, 11:11
2. Η Ισλανδία μπόρεσε να κάνει αυτήν την επιλογή γιατί δεν είναι μέλος της ΟΝΕ. Μακριά από την τρόικα, η χώρα έδωσε
προτεραιότητα στην εγχώρια οικονομία, έκανε υποτίμηση, επέβαλε έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων και πέρασε σε σημαντική
ανάκαμψη το 2012. Αντίθετα, η Ιρλανδία ακολούθησε τον δρόμο της τρόικα, το δημόσιο χρέος της γιγαντώθηκε, είναι στον
έκτο χρόνο ύφεσης και οι προοπτικές ανάπτυξης είναι κακές.

Η απαράδεκτη επιλογή για την Κύπρο

Η Κύπρος πήρε το δρόμο της Ιρλανδίας το 2012. Ανέβασε το δημόσιο δανεισμό της και δέχτηκε τη λιτότητα της τρόικα.
Αλλά οι τράπεζες χρειάζονται ακόμη περίπου 17 δισ. ευρώ. Η τρόικα προτείνει τα 10 δισ. να προέλθουν από νέο κρατικό
δανεισμό και ο κύριος όγκος των υπολοίπων από τα χρήματα των καταθετών. Οι καταθέτες θα λάβουν μετοχές ίσης
ονομαστικής αξίας, αλλά στην πράξη θα υποστούν ζημία.

Στο δρόμο αυτόν η Κύπρος θα δεχτεί ακόμη αυστηρότερη λιτότητα και το δημόσιο χρέος της θα ανέβει πάνω από 100%
του ΑΕΠ. Η νέα λιτότητα, η απώλεια καταθέσεων και ο περιορισμός της τραπεζικής ρευστότητας θα βαθύνουν την ύφεση,
που μπορεί να φτάσει και το 5% το 2013. Το διογκωμένο δημόσιο χρέος σύντομα θα γίνει μη βιώσιμο και μάλλον θα χρειαστεί
νέα «διάσωση» και κούρεμα. Επονται μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ θα ανέβει κι άλλο η ανεργία.

Η σοβαρότερη παρενέργεια όμως, είναι η μεταβίβαση του κόστους στις καταθέσεις. Η τρόικα πήρε αυτήν την απόφαση γιατί
δεν ήθελε να διασώσει τους Ρώσους μεγαλοκαταθέτες των κυπριακών τραπεζών. Πρόκειται για απίστευτο μέτρο που αντιβαίνει
τις βασικές αρχές λειτουργίας των τραπεζών. Η επιλογή που δόθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση είναι απαράδεκτη και καταστροφική.

Αν το κόστος μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στους μεγαλοκαταθέτες, η αναπτυξιακή στρατηγική της Κύπρου να γίνει διεθνές
χρηματοπιστωτικό κέντρο εκμηδενίζεται, καθώς οι κυπριακές τράπεζες θα γίνουν διεθνώς αναξιόπιστες. Θα υπάρξει
απόσυρση καταθέσεων και του εξωτερικού, απώλεια ρευστότητας, τραπεζική συρρίκνωση και βάθεμα της ύφεσης.

Αν μέρος του κόστους επιβληθεί στους μικροκαταθέτες, όπως αρχικά σχεδιάστηκε, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη χειρότερα.
Η παραβίαση της κρατικής εγγύησης θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη των καταθετών προς τις τράπεζες, που είναι τελικά
και η μόνη πραγματική εγγύηση. Ο κίνδυνος να επαναληφθεί και σε άλλες χώρες της ΟΝΕ είναι εμφανής.

Η αντίδραση των μικροκαταθετών της Κύπρου ίσως οδηγήσει σε αλλαγή αυτής απίστευτης απόφασης. Ακόμη κι έτσι όμως,
θα υπάρξουν ουρές καταθετών όταν ξανανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες. Παρόμοιος κίνδυνος υπάρχει και στην Ελλάδα
και τις άλλες χώρες της περιφέρειας που έχουν χρέη και αδύναμες τράπεζες. Ποιος μπορεί πλέον να είναι βέβαιος για
τις αποταμιεύσεις του; Η εμπιστοσύνη χτίζεται σιγά-σιγά, αλλά καταστρέφεται με μιας. Το πλήγμα για το τραπεζικό σύστημα
είναι μεγάλο και θα αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ.

Η σκληρή απόφαση της ΕΕ πάρθηκε γιατί κυπριακή οικονομία είναι μόλις 0.2% της Ευρωζώνης, ενώ η Κύπρος έχει μηδαμινή
πολιτική στήριξη. Ο κυνισμός της τρόικα δείχνει ξεκάθαρα πια και για τους πλέον δύσπιστους ότι όχι μόνο δεν υπάρχει
πραγματική αλληλεγγύη στην ΟΝΕ, αλλά ούτε καν οι ίδιοι κανόνες για όλους. Το αποτέλεσμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι να
επιταχυνθεί η αποσύνθεση του ευρώ. Για την Κύπρο όμως τίθεται ευθέως και θέμα εθνικής υπόστασης, ιδίως λόγω της
ιστορικής αδυναμίας της Ελλάδας την περίοδο αυτή.

Η Κύπρος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την επιλογή της Ισλανδίας. Αν δεν θέλει να βουλιάξει οικονομικά, κοινωνικά και
ίσως εθνικά, θα πρέπει να προστατεύσει τους μικρούς καταθέτες και την οικονομία της, αφήνοντας τις τράπεζες να
χρεοκοπήσουν. Θα πρέπει κατόπιν να περάσει σε άλλη διαδικασία ανάπτυξης, συρρικνώνοντας τον αποτυχημένο και
γιγαντιαίο τραπεζικό τομέα και τονώνοντας το παραγωγικό της δυναμικό.

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει έρθει σε σύγκρουση με την Τρόικα, χωρίς να φοβάται την έξοδο από την ΟΝΕ. Θα πρέπει
επίσης να αναζητήσει επειγόντως νέες γεωπολιτικές συμμαχίες που θα της σταθούν πραγματικά. Και κυρίως θα χρειαστεί
συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων που απειλούνται άμεσα. Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων για τους Κυπρίους.

TROOPER
25/03/2013, 11:16
Ελεύθεροι Κατακτημένοι............

[/I]

ΟΛΑ οσα ηθελα να πω και βαριομουνα να γραφω σεντονια.ευχαριστω βυρωνακο :beer::wave2:

LsKostas
25/03/2013, 12:46
Οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ δεν υπέστησαν κούρεμα γιατί με αυτές θα πληρώνουν οι Κύπριοι το κουστούμι που τους έχει ράψει η Τρόικα,
μέχρι να τους τελειώσουν τα χρήματα και να τρώνε από τα σκουπίδια.

Οπώς στο Ελλάδα...

LsKostas
25/03/2013, 12:51
Η Τρόικα θα εγκατασταθεί στην Κύπρο, θα συζητάει –δήθεν- με τους ξεπουλημένους Κύπριους πολιτικούς που θα «αντιδρούν» αλλά θα τα ψηφίζουν όλα, θα βάλει χαράτσια, θα μειώσει μισθούς και συντάξεις, θα επιβάλει ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα λένε συνέχεια πως αν δεν περάσουν τα μέτρα δεν θα πάρουμε την πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη δόση και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, μετά θα γίνει Πρόεδρος της Κύπρου ένας τραπεζίτης, τα μαγαζιά θα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η ανεργία θα φτάσει το 30%, οι νέοι θα φεύγουν μετανάστες, οι Κύπριοι θα βρίζουν τους μετανάστες, η μια κοινωνική ομάδα θα στρέφεται κατά της άλλης, και ύστερα οι Κύπριοι θα αντιδράσουν και θα πάνε στις εκλογές και θα ψηφίσουν τα ίδια κόμματα που τους οδήγησαν στην χρεοκοπία –μαζί με ένα ναζιστικό κόμμα- και μετά θα κάθονται σαν ζόμπι στους καναπέδες και θα βλέπουν τούρκικα σίριαλ.

taisteal
25/03/2013, 13:04
Η Τρόικα θα εγκατασταθεί στην Κύπρο, θα συζητάει –δήθεν- με τους ξεπουλημένους Κύπριους πολιτικούς που θα «αντιδρούν» αλλά θα τα ψηφίζουν όλα, θα βάλει χαράτσια, θα μειώσει μισθούς και συντάξεις, θα επιβάλει ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα λένε συνέχεια πως αν δεν περάσουν τα μέτρα δεν θα πάρουμε την πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη δόση και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, μετά θα γίνει Πρόεδρος της Κύπρου ένας τραπεζίτης, τα μαγαζιά θα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η ανεργία θα φτάσει το 30%, οι νέοι θα φεύγουν μετανάστες, οι Κύπριοι θα βρίζουν τους μετανάστες, η μια κοινωνική ομάδα θα στρέφεται κατά της άλλης, και ύστερα οι Κύπριοι θα αντιδράσουν και θα πάνε στις εκλογές και θα ψηφίσουν τα ίδια κόμματα που τους οδήγησαν στην χρεοκοπία –μαζί με ένα ναζιστικό κόμμα- και μετά θα κάθονται σαν ζόμπι στους καναπέδες και θα βλέπουν τούρκικα σίριαλ.

:a10:

guzzistas
25/03/2013, 13:42

ακριβώς....:a10:

Shiatman
25/03/2013, 13:46

δυστυχώς συμμερίζομαι τις προβλέψεις σου...

nikos_abel
25/03/2013, 13:48
285718

Ichigo
25/03/2013, 13:50
Σοβαρές δηλώσεις προέδρου!! :cry: :cry: :dizzy:
Μπαρόζο: Αβέβαιη η επίδραση του κυπριακού προγράμματος Η ανάκαμψη της Κύπρου από την διάσωσή της και την αναδιάρθρωση των τραπεζών της είναι αβέβαιη και είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πότε θα επιστρέψει η οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Είμαι πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε επακριβώς ποια θα είναι η επίδρασή του», δήλωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου. «Θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της εφαρμογής του και την προσήλωση της ίδιας της Κύπρου σ' αυτό», πρόσθεσε. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/631159 Πρώτα σας τον φοράμε και μετά βλέπουμε το αποτέλεσμα!!! :lol:

kalgeorge
25/03/2013, 13:59
ΟΛΑ οσα ηθελα να πω και βαριομουνα να γραφω σεντονια.ευχαριστω βυρωνακο :beer::wave2:

exeis kai esy kollima-provlima me tous elladites?

kalgeorge
25/03/2013, 14:00

swraiosss.....

TROOPER
25/03/2013, 14:27
exeis kai esy kollima-provlima me tous elladites?

εσυ αυτο καταλαβες γιωργο?:eleison:

TROOPER
25/03/2013, 14:28

:a23::a23:

christof40
25/03/2013, 14:31

εεε τουλαχιστον αυτος κατι καταλαβε....
εγω απ την αλλη....χριστο ομως........

christof40
25/03/2013, 14:32
285718

:lol::lol::lol:τρελειο

kalgeorge
25/03/2013, 14:33

oxi re man, kalo to keimenaki.....alla kai auti i xoli kapoia stigmi katantaei spasa@@@@ki..
auto pou sou egrapsa itna xioumoraki
:wave2:

TROOPER
25/03/2013, 14:36
oxi re man, kalo to keimenaki.....alla kai auti i xoli kapoia stigmi katantaei spasa@@@@ki..
auto pou sou egrapsa itna xioumoraki

οκ.δεν το επιασα.:wave2:

dimmie_72
25/03/2013, 14:51

Καμία σχέση...

Οι εφοπλιστές της Κύπρου μέσω του city του Λονδίνου επηρεάζουν τόσο τη Ευρωπαϊκή οικονομία που ήδη όσα αναφέρεις σαν μετεξέλιξη δεν τα βίωσαν και δεν πρόκειται να τα βιώσουν ποτέ.

Ο Πρόεδρος ήταν πάντα ένας τραπεζίτης, η ανεργία τη στιγμή που ποτέ δεν βασίζονταν στο Δημόσιο είναι ανεδαφική εξέλιξη και το εμπόριο δεν ήταν ποτέ στην Κύπρο το βαρύ χαρτί ανέλιξης της οικονομίας.

Οι νέοι φεύγουν ήδη απ τη 10ετία του 60 στην Αγγλία όπου είναι οι βάσεις της Κυπριακής πλουτοκρατίας και συντηρούν με ασφάλεια το Κυπριακό οικονομικό μόρφωμα χωρίς κίνδυνο.

Στην Κύπρο δεν υπάρχουν κοινωνικές ομάδες ώστε να στραφεί η μία εναντίον της άλλης, όλοι είναι στη χειρότερη περίπτωση μακρινά ξαδέρφια του Προέδρου η μονάδες του κέντρου λήψης των αποφάσεων....

Η απόλυτη αταξική διαστρωμάτωση του πληθυσμού βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της στην Κύπρο, οποιαδήποτε ομοιότητα και παραλληλισμός με την Ελλάδα απλώς δεν υπάρχει...:wave2:
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
..
.
.

.

Υ.Γ. Όταν τα Τούρκικα σήριαλ θα προβάλλονται στις καλωδιακές του Γκτάνσκ και του Σεν Μόριτζ πιθανόν να τα βλέπουν και οι Κύπριοι............. άνεργοι!:lol:

dimmie_72
25/03/2013, 15:01
Με δεδομένο ότι εμείς πλαστοποιούσαμε τα στοιχεία μας για να εισέλθουμε στην ΕΕ

και η Κύπρος με τα πραγματικά της στοιχεία

που πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές,

πήρε χρόνο να εισέλθει και να κατακρημνιστεί,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Θεέ μου ξεκινάει μεγάλος προβληματισμός και συζήτηση.....:(

Shiatman
25/03/2013, 15:36
http://www.youtube.com/watch?v=aAggeZlEROM

Πάμε αφιερωμένο στα λαμόγια.... :beer::beer:

AUFGEBRACHT
25/03/2013, 17:08
Να ξεφύγουμε λίγο από τα της Κύπρου... Λουτράκι 25/3/2013, κατάθεση στεφάνου από τοπικό βουλευτή της Χ.Α. και από τον αστυνομικό διευθυντή...τα σχόλια δικά σας!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h_2VguZkIc0

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ke9LUy1uF8Y#!

sakis1098
25/03/2013, 18:26
Να ξεφύγουμε λίγο από τα της Κύπρου... Λουτράκι 25/3/2013, κατάθεση στεφάνου από τοπικό βουλευτή της Χ.Α. και από τον αστυνομικό διευθυντή...τα σχόλια δικά σας!!!

όταν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο από τη γέννηση του Ελληνικού κράτους,
κάποιος/κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν την χώρα
σε Ρώσους/'Αγγλους/Αμερικανούς/Γερμανούς/Βούλγαρους
αυτά τα φαινόμενα θα τα βλέπουμε όλο και πιό συχνά.........
κρίμα

kalgeorge
25/03/2013, 18:30

dikio eixe....giati tou eixan uposxethei oti den tha kalesoun xrisaugites.....kai exoun duo meres pou tous exoun mono na plakwnontai.
aganaktisai kai autos

el_hymador
25/03/2013, 18:59

Καλά ντροπή είναι όλη η κουστωδία σε αυτές τις εντελώς τυπικές καταθέσεις στεφάνων, οι πολιτικάντιδες που πάνε για χειραψίες και pr και οι κυράτσες με τα ταγιέρ, τα βαριεστημένα πιτσιρίκια που νομίζουν ότι εορτάζουμε το ΟΧΙ του Μεγάλου Αλέξανδρου απέναντι στους Αιγυπτίους... ένα μίγμα κιτσάτης εθνοglamourιάς κατάλοιπο της επταετίας... οι ΧΑγιτες από τη στιγμή που είναι εκλεγμένο κόμμα έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν στις παρωδίες αυτές.

nikos_abel
25/03/2013, 19:37
Η απελπισία δεν είναι τα γεγονότα.

Η απελπισία είναι αν διαβάστε από κάτω τα σχόλια......

el_hymador
25/03/2013, 19:44

Aυτό ακριβώς!

Shiatman
25/03/2013, 20:23
Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο αποτελεί ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι και άλλες χώρες ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα.

Η συνέχεια, εδώ:
http://www.thepressproject.gr/article/40588/Ntaiselmploum-Protupo-gia-tin-epilusi-trapezikon-problimaton-i-sumfonia-gia-tin-Kupro

Κακομελετάτε κι έρχεται...

AUFGEBRACHT
25/03/2013, 20:54
dikio eixe....giati tou eixan uposxethei oti den tha kalesoun xrisaugites.....kai exoun duo meres pou tous exoun mono na plakwnontai.
aganaktisai kai autos

Το highlight είναι όταν οι μπάτσοι συλλαμβάνουν τους 2 χρυσαυγίτες που ο βουλευτής ωρύεται "τους δικούς ΜΑΣ συλλαμβάνετε ρε; Αυτοί είναι δικοί μου" :bawl:

Ichigo
25/03/2013, 21:15
Δεν το πήρα είδηση και δυστυχώς ήταν μόνο για 2 παραστάσεις αλλά ευτυχώς το άκουσα κατά τύχη στο θέατρο της Δευτέρας. Τα μηνύματα που περνάει είναι συγκλονιστικά και οι ομοιότητες με το σήμερα απλά καρμπόν. Μοναδικό το μονόπρακτο του Λασσάνη :sick:

Δίμηνο Φεστιβάλ θεατρικών αναλογίων νεοελληνικών έργων: "Η Ελλάς και ο ξένος" του Γιώργου Λασσάνη Θέατρο Πρόβα (http://www.artandlife.gr/Athina-dimino_festibal_theatrikon_analogion_neoellinikon_ergon_i_ellas_kai_o_ksenos_toy_giorgoy_lassani)

Βρείτε το να το διαβάσετε αν μπορείτε

stefanos
25/03/2013, 22:49
«Αυτό που κάναμε την περασμένη νύχτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων», δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, λίγες ώρες αφότου επιτεύχθηκε η συμφωνία για την Κύπρο.
«Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, 'τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιθείτε μόνοι σας;'. Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων» άνω των 100.000 ευρώ, είχε σημειώσει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

kostas777
26/03/2013, 12:34

είχες κι εσύ μια ελπίδα και πέθανε, ε;

nikos_abel
26/03/2013, 13:06
είχες κι εσύ μια ελπίδα και πέθανε, ε;

Πλέον δεν έχω σχεδόν καμμία ελπίδα, τα 5 τελευταία χρόνια φρόντισε το σύμπαν να μου τις στερήσει σχεδόν όλες one by one.
Εκτός από μια.

kostas777
26/03/2013, 15:14
Πλέον δεν έχω σχεδόν καμμία ελπίδα, τα 5 τελευταία χρόνια φρόντισε το σύμπαν να μου τις στερήσει σχεδόν όλες one by one.
Εκτός από μια.

οπότε άλλη μια έμεινε και μετά ελεύθερος ;)

(εκτός αν εννοείς το παιδί)

notakos600
26/03/2013, 16:08
Πλάκα-πλάκα η γενιά μας 40-50 και η προηγούμενη φταίει γι αυτό το έκτρωμα που ονομάζουμε σημερινή κοινωνία ή έχω καταλάβει λάθος;
Και μη μου πει κανείς για ξένες δυνάμεις, νεφελίμ, εξωγήινους και duran-duran γιατί θα μαλώσουμε.
Το κακό είναι πως σαν αποτυχημένοι νοικοκύρηδες θα αφήσουμε στα παιδιά μας μόνο χρέη, καμένα δάση, μολυσμένη γη, ουρανό και θάλασσα και πολλούς λόγους για να μας καταριώνται.
By the way ανατριχιαστικό το κείμενο του Αλκίνοου, δεν είχα ξαναδιαβάσει κείμενό του, με συντάραξε.

sniper
26/03/2013, 16:27
....
By the way ανατριχιαστικό το κείμενο του Αλκίνοου, δεν είχα ξαναδιαβάσει κείμενό του, με συντάραξε.

Μ@λ@κίες... Τόσα χρόνια δεν είχε πει κάτι... ένας νέος Νταλάρας γεννιέται.

stefanos
26/03/2013, 16:28
Πλάκα-πλάκα η γενιά μας 40-50 και η προηγούμενη φταίει γι αυτό το έκτρωμα που ονομάζουμε σημερινή κοινωνία ή έχω καταλάβει λάθος;
Και μη μου πει κανείς για ξένες δυνάμεις, νεφελίμ, εξωγήινους και duran-duran γιατί θα μαλώσουμε.
Το κακό είναι πως σαν αποτυχημένοι νοικοκύρηδες θα αφήσουμε στα παιδιά μας μόνο χρέη, καμένα δάση, μολυσμένη γη, ουρανό και θάλασσα και πολλούς λόγους για να μας καταριώνται.

Οι 40-50 ουσιαστικά είναι αυτοί που θα φάνε το πακέτο χωρίς ουσιαστικά να έχουν παραλάβει ακόμα την "εξουσία".

sniper
26/03/2013, 16:38
Οι 40-50 ουσιαστικά είναι αυτοί που θα φάνε το πακέτο χωρίς ουσιαστικά να έχουν παραλάβει ακόμα την "εξουσία".

Πολύ σωστά..εξαιρούνται οι κομματικοί 40-50ηδες...

pipe_smoker
26/03/2013, 16:40
...

Τον είχατε δει τον τιμοκατάλογο πριν παραγγείλετε και μείνει σε μας ο λογαριασμός για να πληρώσουμε? Σας τα σέρβιραν και σας έπιασαν κορόιδο γιατί από την πείνα σας τα φάγατε χωρίς να ρωτήσετε πόσο κάνουν? Άλλοι λένε ότι τον είδαν τον τιμοκατάλογο (για να μην τους πουν βλάκες) και τους λένε ανεύθυνους. Άλλοι λένε ότι δεν τον είδαν τον τιμοκατάλογο (για να μην τους πουν ανεύθυνους) και τους λένε βλάκες. Το να βρούμε ποιός και κατά πόσο φταίει πιάνοντας γενιές και όχι τάξεις (κοιτώντας το χρονικά κι όχι ποιοτικά δηλαδή) είναι λίγο ασ'τα να παν'στο διάλο. Και άδικα θα κρίνουμε και άκρη δε θα βγάλουμε (όχι ότι θα βγάλουμε αλλιώς αλλά λέμε τώρα. Έτσι για τη συμμετοχή στον προβληματισμό).

Χώρια που άμα το πάρουμε χρονικά μπαίνει κι αυτή η κάργια η ιστορία με την ημιτονοειδή καμπύλη της στο παιχνίδι, από την οποία κανείς και ποτέ δε γλίτωσε και πάντα επαληθεύεται. Σαν το δρεπάνι του χάρου ένα πράμα.

MG-KTiNoS
26/03/2013, 17:51

Το αιώνιο και βολικό τσουβάλιασμα…
Πρώτα έφταιγε η γενιά του Πολυτεχνείου.
Αυτοί που ήταν μέσα και ξεπούλησαν τα ιδανικά τους (αυτοί που ήταν έξω και λιβάνιζαν τη Χούντα εξαιρούνται γιατί πούλησαν τρέλα κι όχι ιδανικά)
Τώρα φταίει η γενιά των 40 50.
Αυτοί που πήγαν και κούναγαν σημαίες στα κόμματα και το 30% της αποχής που κάθισε σπίτι του, τον ήπιε, και προσπαθούσε να ζήσει έντιμα.
Άι σιχτίρ τελικά, έπρεπε να είχα ακούσει τους συμμαθητές μου και να είχα διοριστεί στην Ολυμπιακή – εθνική τράπεζα.
Τώρα θα ήμουν συνταξιούχος και θα τα άκουγα δίκαια.

-εγώ πάντως χορηγία από το υπ. Πολιτισμού δεν πήρα Αλκίνοε-

stefanos
26/03/2013, 18:04
Το αιώνιο και βολικό τσουβάλιασμα…
Πρώτα έφταιγε η γενιά του Πολυτεχνείου.
Αυτοί που ήταν μέσα και ξεπούλησαν τα ιδανικά τους (αυτοί που ήταν έξω και λιβάνιζαν τη Χούντα εξαιρούνται γιατί πούλησαν τρέλα κι όχι ιδανικά)
Τώρα φταίει η γενιά των 40 50.
Αυτοί που πήγαν και κούναγαν σημαίες στα κόμματα και το 30% της αποχής που κάθισε σπίτι του, τον ήπιε, και προσπαθούσε να ζήσει έντιμα.
Άι σιχτίρ τελικά, έπρεπε να είχα ακούσει τους συμμαθητές μου και να είχα διοριστεί στην Ολυμπιακή – εθνική τράπεζα.
Τώρα θα ήμουν συνταξιούχος και θα τα άκουγα δίκαια.

-εγώ πάντως χορηγία από το υπ. Πολιτισμού δεν πήρα Αλκίνοε-

Τώρα διαφωνείς ή συμφωνείς?:)

MG-KTiNoS
26/03/2013, 18:19
σΕ ΌΛΕς τις ομάδες ανθρώπων υπάρχουν καλοί και κακοί.
Διαφωνώ στο στουβάλιασμα.
Δεν είναι ΟΛΟΙ οι 40 50δες σάπιοι, ούτε ΟΛΟΙ καλοί.
Υπάρχουν και διαβαθμίσεις.
Το κράτος όμως κινούσε τα νήματα.
Από το καλό σχολείο, το στρατό, τη δουλειά, τη μπίζνα, το νοσοκομείο, το νεκτροταφείο...
Τα πάντα όλα.
Είχε βίΖμα?
Ζούσες
Δεν είχες ?
Το Μπούλο.

Ας δήλωνες, ας πούμε ΕΚΚΕ και θα τα λέγαμε...

MikeG
26/03/2013, 18:22
σΕ ΌΛΕς τις ομάδες ανθρώπων υπάρχουν καλοί και κακοί.
Διαφωνώ στο στουβάλιασμα.
Δεν είναι ΟΛΟΙ οι 40 50δες σάπιοι, ούτε ΟΛΟΙ καλοί.
Υπάρχουν και διαβαθμίσεις.
Το κράτος όμως κινούσε τα νήματα.
Από το καλό σχολείο, το στρατό, τη δουλειά, τη μπίζνα, το νοσοκομείο, το νεκτροταφείο...
Τα πάντα όλα.
Είχε βίΖμα?
Ζούσες
Δεν είχες ?
Το Μπούλο.

Ας δήλωνες, ας πούμε ΕΚΚΕ και θα τα λέγαμε...

Απλά οι περισσότεροι 40-50 είναι τρελολαμόγια & ευθύνονται. Εννοείται ότι υπάρχουν και αγνά παιδιά, μάλαμα, σα κάτι τύπους εδώ μέσα.

MG-KTiNoS
26/03/2013, 18:25
Να σου ένα νούμερο...
Το 30% των Ελλήνων δεν πήγε ΠΟΤΕ να ψηφίσει. Λέει κάτι?
Λέει ότι ήταν πολλοί αυτοί που δεν πίστεψαν σε τίποτα και δεν βρήκαν διέξωδο -τροπο εκφρασης-
Άρα δεν είχαν φωνή.

:(

taisteal
26/03/2013, 19:12
ο Αλκινοος ειναι το προβλημα τωρα,επειδη σαν δημοσιο προσωπο εκανε μια δηλωση?κοιταξτε το δασος και οχι το δενδρο...
Δυστυχως η προηγουμενη γενια μεγαλωσε την τωρινη ετσι,κ.ο.κ.ετσι μας εμαθαν,να γλειφουμε βουλευτες για μια θεση,να σκεφτομαστε το ευκολο χρημα και την μουρη,να μην εχουμε ουτε αξιες ουτε τιποτα,μονο lifestyle...και η νεοτερη γενια ειναι χειροτερη ακομη..ολοι φταιμε,ΟΛΟΙ ανεξαιρετως.αλλοι με την συνενοχη κ αλλοι με την απαθεια.τωρα ας τα λουστουμε

ghostkon
26/03/2013, 19:46
Σοκ από Μπαρνιέ: Με σχέδιο νόμου φόρος στις καταθέσεις της Ευρωζώνης

Αλλαγές στην κοινοτική οδηγία για την εγγύηση καταθέσεων για κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά και για τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών εξετάζει η ΕΕ.

Συγκεκριμένα η Σαντάλ Χιουζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, τόνισε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική, η κατάστασή της ειδική και δεν συνιστά ιδανικό μοντέλο που μπορεί να επαναληφθεί.

Ενα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ θα προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών, δεν θα πλήττονται όμως οι αποταμιευτές με λιγότερα από 100.000 ευρώ, όπως είπε την Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», δήλωσε η εκπρόσωπος του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ.

«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδον», είπε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος Σαντάλ Χιουζ.

Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, η κυρία Χιουζ τόνισε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική, η κατάστασή της ειδική και δεν συνιστά ιδανικό μοντέλο που μπορεί να επαναληφθεί.

«Δεν λέμε ότι είναι ένα μοντέλο διότι δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση στο μέλλον», υπογράμμισε η κυρία Χιουζ, και τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν για τα λάθη των τραπεζών. Στη συνέχεια, η ίδια εξήγησε ότι με την ευρωπαϊκή ενοποίηση θα έχουμε μια πραγματική εποπτεία των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως είπε, είναι θετικό ότι έχει ήδη εγκριθεί η εποπτεία ενώ οι τράπεζες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχει ένα πλαίσιο για την εξυγίανση των τραπεζών που βρίσκεται στο Συμβούλιο και δίνει απαντήσεις.

Πιο σκληροί οι Φινλανδοί

Οπως αναφέρει και το tovima, ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κατάινεν ακολούθησε πιο σκληρή γραμμή υποστηρίζοντας μιλώντας σε σεμινάριο πως «οι ιδιοκτήτες και οι επενδυτές να αναλάβουν ζημίες σε περιπτώσεις χρεοκοπίας τραπεζών», σύμφωνα με το Reuters.

«Η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη γενική ιδέα της συμμετοχής του ιδιωτικού κλάδου στο σχέδιο διάσωσης, αν θέλει να ακολουθεί τους κανόνες περί δίκαιης οικονομίας της αγοράς. Η άποψή μου είναι ότι όλη η τραπεζική ενοποίηση θα πρέπει να περιλαμβάνει το σκεπτικό του bail-in».

«Ολη η Ευρώπη θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονική οικονομία της αγοράς, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες και οι επενδυτές να αναλάβουν ζημίες σε περιπτώσεις χρεοκοπίας τραπεζών», υποστήριξε.

Τι έλεγε ο Ντάισελμπλουμ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη και παράλληλα πρόσθεσε ότι και άλλες χώρες ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα.

«Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων», είχε δηλώσει στο Ρόιτερς και τους Financial Times ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, 'τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιηθείτε μόνοι σας;'. Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ».

«Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε, ''Κοίτα, εκεί όπου αναλαμβάνεις κιδνύνους, πρέπει και να τους αντιμετωπίζεις και, αν δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα έπρεπε να τους είχες αναλάβει", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. Αυτή είναι μια προσέγγιση που πιστεύω ότι τώρα που βγήκαμε από την αιχμή της κρίσης, θα πρέπει να υιοθετήσουμε», πρόσθεσε.

πηγή: http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_8087.html#.UVHf87sYcMk.facebook

AUFGEBRACHT
26/03/2013, 20:51
Ζητούνται 5 άτομα για άμεση προσθήκη ως συνδικαιούχοι σε προθεσμιακή κατάθεση ύψους € 600.00 σε ελληνική τράπεζα για να γλυτώσω μελλοντικό κούρεμα, μόνο σοβαρές προτάσεις :D

stefanos
26/03/2013, 21:10
Να σου ένα νούμερο...
Το 30% των Ελλήνων δεν πήγε ΠΟΤΕ να ψηφίσει. Λέει κάτι?
Λέει ότι ήταν πολλοί αυτοί που δεν πίστεψαν σε τίποτα και δεν βρήκαν διέξωδο -τροπο εκφρασης-
Άρα δεν είχαν φωνή.

:(

Όχι δεν τα φάγαμε μαζί.
Επειδή το 30% των Ελλήνων θεωρούν ότι είναι απαραίτητη η "πίστη" για να αντιμετωπιστούν πολιτικά προβλήματα και έτσι δεν ψηφίζουν,
δεν σημαίνει ότι έχουν την ίδια ευθύνη με αυτούς, που μετά από 30 χρόνια θεωρούν οτι η λύση των προβλημάτων θα προέλθει
από αυτούς που ουσιαστικά το δημιούργησαν.

stefanos
26/03/2013, 21:13
Σοκ από Μπαρνιέ: ........................

.............. θα πρέπει να υιοθετήσουμε», πρόσθεσε.

πηγή: http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_8087.html#.UVHf87sYcMk.facebook

Ναι σε λίγο θα κατέβουν στους δρόμους και θα πετάνε μολότοφ στις τράπεζες :bawl:

kalgeorge
26/03/2013, 22:20
Μ@λ@κίες... Τόσα χρόνια δεν είχε πει κάτι... ένας νέος Νταλάρας γεννιέται.

ase pou den eipe kai kati pou den kseroume......twra pou tou bike to agouri, twra noiastike

byron
27/03/2013, 06:49
ase pou den eipe kai kati pou den kseroume......twra pou tou bike to agouri, twra noiastike

kalgeorge & sniper, αν δεν έχετε παρακολουθήσει την πορεία και την σοβαρότητα ενός ανθρώπου που έχει γυρίσει την πλάτη του στις αρπαχτές, που κριτικάρει εδώ και χρόνια την κοινωνική κατρακύλα που είχαμε πάρει και εδώ και στην Κύπρο...μην τα λέτε αυτά ρε μάγκες.

Ότι πιο μεστό και σοβαρό έχει γραφτεί όλες αυτές τις μέρες για το δράμα της Κύπρου είναι το κείμενο του. Τι σας στράβωσε δηλαδή ?

notakos600
27/03/2013, 07:11
kalgeorge & sniper, αν δεν έχετε παρακολουθήσει την πορεία και την σοβαρότητα ενός ανθρώπου που έχει γυρίσει την πλάτη του στις αρπαχτές, που κριτικάρει εδώ και χρόνια την κοινωνική κατρακύλα που είχαμε πάρει και εδώ και στην Κύπρο...μην τα λέτε αυτά ρε μάγκες.

Ότι πιο μεστό και σοβαρό έχει γραφτεί όλες αυτές τις μέρες για το δράμα της Κύπρου είναι το κείμενο του. Τι σας στράβωσε δηλαδή ?

byron, ξέχασα να σε ευχαριστήσω πριν για τη δημοσίευση του κειμένου, έγραψε μεγάλες αλήθειες.
Τώρα για μελλοντικό Νταλάρα δεν τον κόβω γιατί απλά μου κάθεται πιο καλά γενικώς έσω-έξω από τον Νταλάρα.
Όσον αφορά τη γενιά μας πέρα από λαμόγια, διορισμένους και καλά παιδιά δεν τσουβάλιασα κανέναν, το είδα σαν σύνολο γιατί και τα λαμόγια με την δική μας -οποιουδήποτε είδους- ανοχή ''μεσουράνησαν''.
Βγήκα off topic αλλά όταν κάποια πράγματα σε πονάνε θέλεις να τα γράψεις.

nikos_abel
27/03/2013, 07:16

Σπάνια θα συμφωνήσουμε, νομίζω ότι θα πρέπει να το τιμήσω :beer:

MG-KTiNoS
27/03/2013, 07:52

Εγώ βλέπω πολλά σχόλια να έχουν διαγραφεί από κάτω.
Βλέπω ακόμα ότι οι κάφροι έχουν πιάσει το το γιου τιουμπ και κάνουν προπαγάνδα όλη μέρα.
Βλέπω ακόμα ότι πολλοί βλέπουν και δε μιλάμε και ξέρω ότι παίζουν και πι εμ με απειλές...
Αυτοί οι άνθρωποι (?) υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα. Μόνο που τώρα στο γενικό μπάχαλο τους βλέπουμε κι όλας !
;)

yg
Τσέκαρε κι αυτόνΑ
http://www.youtube.com/user/KritikiPolitia?feature=watch
:lol:

nikos_abel
27/03/2013, 08:10
yg
Τσέκαρε κι αυτόνΑ
http://www.youtube.com/user/KritikiPolitia?feature=watch
:lol:

Λέιτερ ατ χομ γουιθ σάουντ

Εγώ βλέπω πολλά σχόλια να έχουν διαγραφεί από κάτω.
Βλέπω ακόμα ότι οι κάφροι έχουν πιάσει το το γιου τιουμπ και κάνουν προπαγάνδα όλη μέρα.
Βλέπω ακόμα ότι πολλοί βλέπουν και δε μιλάμε και ξέρω ότι παίζουν και πι εμ με απειλές...
Αυτοί οι άνθρωποι (?) υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα. Μόνο που τώρα στο γενικό μπάχαλο τους βλέπουμε κι όλας !
;)

Δώσε θάρρος στο χωριάτη.....

byron
27/03/2013, 08:28
και ξέρω ότι παίζουν και πι εμ με απειλές...

Sorry, αλλά δεν το κατάλαβα αυτό. Μιλας για εδώ μέσα?