View Full Version : Ξεχρεώσαμε;
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
20
Φυσικά και δεν μας γουστάρουν οι Κύπριοι! Μας έχουν στείλει Βίσση, Κωνσταντίνα, Αλέξια, Θεφάνους και πόσους ακόμα παπαροτραγουδομουσικοσυνθέτες! Το τελειωτικό χτύπημα ήταν ο Χατζηγιάννης! Έλεος, μια μαλακία κάναμε και εμείς το 74, πόσο καιρό θα πρέπει να ματώνουν τα αυτιά μας για να ξεχρεώσουμε;
Αυτοί θα έπρεπε να απαγορεύονται απ΄τη συνθήκη της Γενεύης. Weapons of mass destruction κιετς :tooth: :tooth:
Φυσικά και δεν μας γουστάρουν οι Κύπριοι! Μας έχουν στείλει Βίσση, Κωνσταντίνα, Αλέξια, Θεφάνους και πόσους ακόμα παπαροτραγουδομουσικοσυνθέτες! Το τελειωτικό χτύπημα ήταν ο Χατζηγιάννης! Έλεος, μια μαλακία κάναμε και εμείς το 74, πόσο καιρό θα πρέπει να ματώνουν τα αυτιά μας για να ξεχρεώσουμε;
+1200
Σα δε ντρέπεστε ....
όταν σας δίνουν τα 12αρια είναι καλά….
286568
nikos_abel
03/04/2013, 10:33
Δικαιολογήστε το.
http://www.nooz.gr/economy/perikopi-suntakseon-gia-na-min-8igoin-epixeirimaties (http://www.nooz.gr/economy/perikopi-suntakseon-gia-na-min-8igoin-epixeirimaties)
Δικαιολογήστε το.
http://www.nooz.gr/economy/perikopi-suntakseon-gia-na-min-8igoin-epixeirimaties (http://www.nooz.gr/economy/perikopi-suntakseon-gia-na-min-8igoin-epixeirimaties)
ευκολακι...
Ανάπτυξη ,
Ανταγωνιστικότητα,
Ευρώ
el_hymador
03/04/2013, 11:12
Σα δε ντρέπεστε ....
όταν σας δίνουν τα 12αρια είναι καλά….
286568
Γιατί δεν το άξιζε ο Μιχάλης το 12άρι; (ή την δωδεκάδα τα αυγά; ) . Πόσες φορές θα ξαναδείς μια ημιgay τετράδα που μοιάζει με ματατζίδες σε ταινία Mad Max να παίζουν μουσική; Όχι πες μου σε παρακαλώ!
Δικαιολογήστε το.
Δεν τα χάλασε τα παππούδια που τους ψήφισαν μονοκούκι! Θα φάνε καλά! ;)
nikos_abel
03/04/2013, 11:26
Γιατί δεν το άξιζε ο Μιχάλης το 12άρι; (ή την δωδεκάδα τα αυγά; ) . Πόσες φορές θα ξαναδείς μια ημιgay τετράδα που μοιάζει με ματατζίδες σε ταινία Mad Max να παίζουν μουσική; Όχι πες μου σε παρακαλώ!
Εμένα να πω την αμαρτία μου μου άρεζε εκείνο το τραγουδάκι.......
kalgeorge
03/04/2013, 11:50
re mlk pes mou eilikrina....tha to antexw....
eimai o monos pou TO TRAGOUDI ( kai to tonizw, mono to tragoudi!! ) mou arese??
opws kai i diaskeui apo seferli....akoma klaiw :bawl:
http://www.youtube.com/watch?v=8a4Z3fEsx0g
el_hymador
03/04/2013, 12:17
re mlk pes mou eilikrina....tha to antexw....
eimai o monos pou TO TRAGOUDI ( kai to tonizw, mono to tragoudi!! ) mou arese??
opws kai i diaskeui apo seferli....akoma klaiw :bawl:
http://www.youtube.com/watch?v=8a4Z3fEsx0g
Ρε φίλε τι να σου πω; Γούστα είναι αυτά... το τραγουδάκι μελωδικά και αρμονικά καλό ήταν για την eurovision, αλλά αυτός ο φούστης ο Ρακιντζής μια εγχείρηση για τα κρεατάκια δεν έχει αξιωθεί να κάνει! Έχει μακράν την πιο ένρινη φωνή που έχω ακούσει... οκ, ένρινη είχε και η Edith Piaf αλλά μιλάμε για άλλο league εντελώς και ήταν και γυναίκα! Ο Μιχαλάκης σαν βουβουζέλα μαζί με μιξεράκι για καφέ ακούγεται!
Τι γράφουμε ρ.π.μ. στο θέμα ξεχρεώσαμε... :lol:
Ρε φίλε τι να σου πω; Γούστα είναι αυτά... το τραγουδάκι μελωδικά και αρμονικά καλό ήταν για την eurovision, αλλά αυτός ο φούστης ο Ρακιντζής μια εγχείρηση για τα κρεατάκια δεν έχει αξιωθεί να κάνει! Έχει μακράν την πιο ένρινη φωνή που έχω ακούσει... οκ, ένρινη είχε και η Edith Piaf αλλά μιλάμε για άλλο league εντελώς και ήταν και γυναίκα! Ο Μιχαλάκης σαν βουβουζέλα μαζί με μιξεράκι για καφέ ακούγεται!
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao: μλκ κωστα....κατουρηθηκα απο τα γελια!
:moutza::moutza::moutza: μλκ Κωστα πνίγηκα
endopandou
03/04/2013, 14:01
:tooth: Ημαρτον ρμλκ :moutza:
endopandou
03/04/2013, 14:07
:a022: :a23:
notakos600
03/04/2013, 14:08
:a022: :a23:
:lol: :lol: :lol:
kostas777
03/04/2013, 16:41
από τις τελευταίες σελίδες κατάλαβα ότι δεν πάτε τους Κύπριους.
(ούτε και τους έλληνες βέβαια, αλλά αυτά τα είπαμε περισσότερο στα παλιότερα thread-δεινόσαυρους, όταν το πρόβλημα του μαύρου ευρωπροβάτου το είχαν αυτοί, δηλαδή εμείς)
οπότε οι πιο μαλάκες λαοί του κόσμου είναι οι Κύπριοι και οι Έλληνες. αυτό λένε οι έλληνες, αλλά αν το πουν άλλοι πέφτουμε να τους φάμε. γιατί μόνο εμείς έχουμε δικαίωμα να μας βρίζουμε και να μας μειώνουμε και κανείς άλλος, όπως ακριβώς μόνο οι niggaz μπορούν να λεν "nigger" εις το αμέρικα και όπως μόνο οι gay μπορούν να πουν «πούστη» και να μην είναι βρισιά.
σε καμιά 100ή χρόνια ίσως να ανέβουμε λέβελ από τη διανοητική ηλικία των 11 ετών πανεθνικώς :D
kalgeorge
03/04/2013, 20:33
από τις τελευταίες σελίδες κατάλαβα ότι δεν πάτε τους Κύπριους.
oxi vasika ston p@@@ mas an mas pane i an mas vrizoun i an mono emeis boroume na mas brizoume klp klp klp
apla valame kapoia pragmata sti thesi tous:)
el_hymador
03/04/2013, 20:50
Εγω δεν παω τους κυπρίνους, με τους Κύπριους δεν έχω κανένα πρόβλημα.
skylaros
03/04/2013, 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=zhojLERKsxw&list=PL47E3C14EB5FADC80 είναι λες και σε 5 λεπτά έχεις διαβάσει ένα βιβλίο αυτό το τραγουδάκι, περισσότερο τα πράγματα έχουν να κάνουν με το εμείς παρά με το αυτοί :)
αυτη η πολιτικη υπευθυνοτητα μπορει να σε κανει τρελο ρε παιδι μου!
χτες βραδυ αποφασισανε λεει να καταργησουνε επι τελους το εκτακτο και προσωρινο μετρο του τελους ακινητων......ΟΟΟΟΟΛΕΕΕΕ και να φερουνε επι τελους τον ενιαιο φορο ακινητων!!!ετσι και συνεπεις ειναι και θα συνεχισουνε να αρμεγουνε!ολο αυτο εγινε λεει γιατι ο κουβελης τα 'χε στηλωσει με το τελος.οποτε τι κανανε?αλλαξανε το ονομα του φορου και ο κουβελης συμφωνησε.τωρα θα κατεβουνε ενωμενοι στις διαβουλευσεις με την τροικα για να διαπραγματευτουν.το ακρως γελοιοτερο ειναι στις δηλωσεις στουρναρα που οταν οι δημοσιογραφοι τον ρωτησαν λεπτομεριες για το κολπακι απαντησε οτι ε...ενταξει ρε παιδακι μου...εμεις το ειπαμε.δεν θα ισχυσει κι ολας αν δε μας το επιτρεψουν οι απ' εξω!
τελειο!!!!:moutza:
LsKostas
04/04/2013, 07:41
αυτη η πολιτικη υπευθυνοτητα μπορει να σε κανει τρελο ρε παιδι μου!
χτες βραδυ αποφασισανε λεει να καταργησουνε επι τελους το εκτακτο και προσωρινο μετρο του τελους ακινητων......ΟΟΟΟΟΛΕΕΕΕ και να φερουνε επι τελους τον ενιαιο φορο ακινητων!!!ετσι και συνεπεις ειναι και θα συνεχισουνε να αρμεγουνε!ολο αυτο εγινε λεει γιατι ο κουβελης τα 'χε στηλωσει με το τελος.οποτε τι κανανε?αλλαξανε το ονομα του φορου και ο κουβελης συμφωνησε.
τελειο!!!!:moutza:
O Γιγαντας κουβελης παλι έσωσε την Ελλάδα. Πάλι καλά που έχουμε τετοια Αριστερά στην κυβερνηση γιατί εαν ήταν καμιά κυβέρνηση Τσίπρα θα πεινάγαμε τωρα με τα "Οχι" που θα ειχε πει.Θα ειχαμε γινει Κυπρος οπως λεει και ο εγκυρος ελληνικος τυπος.
Για αλλη μια φορα να δωσουμε ευσημα στον Ελληνικο λαο που στις εκλογες δεν μασησε απο τις αυταπατες των Κομμουνιστων
και εν γενει αριστερων και ψηφισε για την Ελλαδα της ενοτητας και της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων.
Ελπιζω να μην ειναι αργα να ριξουμε και αλλο τον μισθο διοτι 480e ειναι νομιζω αρκετα υψηλος και δεν μπορουμε να προσελκυσουμε
ξενες επενδυσεις τυπου EldoradoGold. :winka:
notakos600
04/04/2013, 08:27
Αμ το άλλο με την φορολόγηση αγροτεμαχίων, θα πληρώνεις φόρο δλδ για το χωραφάκι που σου άφησε ο πατέρας σου εκεί ψηλά στο βουνό που ξύνουν οι λαγοί τα @@ τους.
Παρεπιπτόντως ο Βενιζέλος πάχυνε κι άλλο ή τον βλέπουμε έτσι από το φόβο μας; :lol:
nikos_abel
04/04/2013, 08:37
Παρεπιπτόντως ο Βενιζέλος πάχυνε κι άλλο ή τον βλέπουμε έτσι από το φόβο μας; :lol:
Σχετικότητα. Αυτός μένει σταθερός, εμείς αδυνατίζουμε :lol:
LsKostas
04/04/2013, 11:16
Χθες βραδυ ειχε μια καταπληκτικη συζητηση στο Bουλη TV σχετικά με την αναγνωριση της Εθνικης αντιστασης.
Ειχε και ενα βιντεο με την ελληνικη Βουλη το 1982 οπου ο Ανδρεας Παπανδρεου αναγνωριζε με νομο
ολες τις αντιστασιακες οργανωσεις ειτε ανηκαν στο ΕΑΜ ειτε οχι.
Επιπλεον μια τρομερη λεπτομερια , που αναλυθηκε αρκετα ηταν οτι η Χουντα το 1969 αναγνωρισε
ως αντιστασιακες ως προς αγωνα των Ελληνων στον ξενο κατακτητη τις οργανωσεις των λεγομενων
"δοσιλογων".
Οι δοσιλογοι απο την πρωτη στιγμη ταχθηκαν στο πλευρο των Γερμανων και μαζι με αυτους πολεμησαν
την πραγματικη αντισταση της Ελλαδας.το ΕΑΜ και γενικα οσους Ελληνες παλευαν (και εκτος ΕΑΜ μην οντας απαραιτητα κομμουνιστες.)
ο Παπανδρεου το 1982 για χαρη της Εθνικης ενοτητας αναγνωρισε και τις οργανωσεις των δοσιλογων
για χαρι της Εθνικης ενοτητας. Δεν ηθελε να δωσει συνεχεια στον εμφυλιο ...
Κοιτωντας λοιπον ποιοι ειναι αυτοι οι σημερινοι απογονοι των δοσιλογων σημερα βλεπουμε κυριως
τα παιδια τους να υπογραφουν μνημονια,μετρα,χαρατσια κτλ
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θέοδωρος Πάγκαλος σήμερα, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος τοτε.Συνεργάτης της Βερμαχτ.
Άλλο ένα όνομα που αθωώθηκε στις δίκες των δοσιλόγων ήταν ο περιβόητος Ιωάννης Λάτσης. Κατά την περίοδο της Κατοχής φέρεται να συνεργάστηκε με τους Ιταλούς με αποτέλεσμα να αποκτήσει μεγάλη περιουσία την οποία και επένδυσε σε επιβατικά και φορτηγά πλοία. Λάτσης μεσουρανεί και σήμερα.
Ο Λάτσης σήμερα ...ε όλοι ξέρετε τι έχει σημερα ο Λάτσης και πως το απέκτησε.
Νικόλαος Χριστοφοράκος γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής).
Ο δωσιλογισμός στην Ελλάδα ήταν (και είναι) από τα μεγαλύτερα ταμπού της νεότερης ιστορίας μας
Και το κακό είναι οτι είναι κολλήτικός:
o Γεωργιάδης,ο Βορίδης ,ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο ΓΑΠ και ο Κουβελάκος συνεχίζουν την ΙΔΙΑ ακριβώς πολιτική προστατεύοντας τον Γερμανικό άξονα και το τραπεζικό του σύστημα.
Καμιά αντίσταση - κανένα ΟΧΙ -μονάχα απειλές προς τον λαό και ένα mediακό κατεστημένο
που μπρόστα του ο μηχανισμός του Γκεμπελς ωχριά.
Η αλήθεια είναι οτι στον λαό έχουν δωθεί αρκετές ευκαιρίες να αλλάξει την κατάσταση εκ των έσω
Δηλαδή εκλογές. Δεν χρειάζεται να ξερεις οτι ο Παγκαλος και ο Καραμανλής junior ειναι γιοι δοσιλόγων...Τους βλέπεις...Ειναι ετοιμοι να ιδιωτικοποιήσουν ακόμα και τον αέρα.
Το θέμα είναι οτι τα γεγονότα επαναλαμβάνονται ... Και το σημαντικότερο είναι οτι ήταν πάντα
εδώ μπροστά μας, φωνάζανε να αλλάξουμε , να κινητοποιηθούμε αλλά εμείς τα υποτιμήσαμε.
Οταν το Συνταγμα πνιγεται απο 2 εκατομυρια κόσμο και δακρυγόνα
τα υπολοιπα 8 εκατομύρια κατι θέλουν να συνεχιστεί ή απλά φοβούνται και την σκιά τους ?
Η απάντηση θα δωθεί πολύ σύντομα καθως τα γεγονότα έρχονται πολύ γρήγορα.
Και κυρίως στις αρχές 3ήμερων ... :winka:
Χθες βραδυ ειχε μια καταπληκτικη συζητηση στο Bουλη TV σχετικά με την αναγνωριση της Εθνικης αντιστασης.
να συνεχιστεί ή απλά φοβούνται και την σκιά τους ?
Η απάντηση θα δωθεί πολύ σύντομα καθως τα γεγονότα έρχονται πολύ γρήγορα.
Και κυρίως στις αρχές 3ήμερων ... :winka:
Κώστα εσύ το έχεις γράψει ή είναι copy-paste ?
Γιατί αυτά που γράφει είναι λιγο…..ότιναναι…
.....και όχι μόνο.......
σιας του λέου....άμα 'νει να πίασουμει κι του δοσιλογισμό ιδού μέσα, κι τσι Βουργαρογραμμέν....θα κλάψουνει μανούλες....
LsKostas
04/04/2013, 11:54
Κώστα εσύ το έχεις γράψει ή είναι copy-paste ?
Εκτός από το κομμάτι με την ιστορία των δοσίλογων, το υπόλοιπο κομμάτι ειναι δικό μου.
Να υποθέσω οτι το τελευταίο κομμάτι δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρο.
Υπονοώ οτι αυτό που έγινε στην Κύπρο - κούρεμα καταθέσεων -θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια
και σε άλλη χώρα του Νότου σε περίοδο που η αγορά (Χρηματιστήρια-Τράπεζες) θα είναι κλειστή.
pipe_smoker
04/04/2013, 12:11
Παρ'ότι μου αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις, καλύτερα να μην αρχίσουμε να λέμε για Βελουχιώτη, Ζαχαριάδη, εμφύλιο, Γεροπαπαντρέα, Μπελογιάννη κλπ γιατί θα γίνει εμφύλιος κι εδώ μέσα στο τέλος.
Ας μείνουμε στα τωριανά, και τα τοτιανά σε άλλο φόρουμ πιο λαρτζ ή ανάλογης θεματολογίας, ή ο καθένας με τα συντρόφια/οχτρούς του από κοντά.
Γνώμη μου....
AristidisZ
04/04/2013, 12:21
Παρ'ότι μου αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις, καλύτερα να μην αρχίσουμε να λέμε για Βελουχιώτη, Ζαχαριάδη, εμφύλιο, Γεροπαπαντρέα, Μπελογιάννη κλπ γιατί θα γίνει εμφύλιος κι εδώ μέσα στο τέλος.
Ας μείνουμε στα τωριανά, και τα τοτιανά σε άλλο φόρουμ πιο λαρτζ ή ανάλογης θεματολογίας, ή ο καθένας με τα συντρόφια/οχτρούς του από κοντά.
Γνώμη μου....
+ όσα θες...
nikos_abel
04/04/2013, 12:30
Γνώμη μου....
Της κόλασης θα γίνει είτε εδώ, είτε σε κατάλληλο φόρουμ είτε στο γγγ.ηγαταμου.τζιαρ. Το θέμα είναι ότι αν και η ιστορία υπάρχει και μπορούμε να διαβάσουμε και μέσα από τις γραμμές, φοβόμαστε να την χρησιμοποιήσουμε μη πα και στεναχωρηθούμε και πλακωθούμε.
Δεν είναι μομφή προς εσένα, γενικά το λέω.
pipe_smoker
04/04/2013, 12:55
Της κόλασης θα γίνει είτε εδώ, είτε σε κατάλληλο φόρουμ είτε στο γγγ.ηγαταμου.τζιαρ.
Της κόλασης θα γίνει όπως και να'χει. Απλά το θέμα είναι ότι σε κάποια φόρουμ (όπως είπα, πιο "λαρτζ" στο μοντερέησον για τους α ή β λόγους, ή ανάλογης θεματολογίας) χεστήκανε και οι μεν (μέλη) και οι δε (μοντς, αντμινς κλπ) για το αν θα γίνει της κολάσεως και το επιτρέπουν. Δε λέω αν πράττουν καλώς ή κακώς. Απλά το αναφέρω. Και στο φινάλε, πλέον μόνο στο μοτό.γρ γράφω οπότε νομίζω είναι εμφανές πιο στυλ μοντερέησον προτιμώ.
Το θέμα είναι ότι αν και η ιστορία υπάρχει και μπορούμε να διαβάσουμε και μέσα από τις γραμμές, φοβόμαστε να την χρησιμοποιήσουμε μη πα και στεναχωρηθούμε και πλακωθούμε.
Δεν είναι μομφή προς εσένα, γενικά το λέω.
Η ιστορία υπάρχει. Μόνο που έχει γραφτεί από 500 διαφορετικές μεριές με αποτέλεσμα 501 διαφορετικές "ιστορίες".
"Ιστορία" γράφει και η χρυσή αυγή. "Ιστορία" και η βιογραφία του Τριανταφυλλίδη (του εθνάρχη ντε που τονε γιορτάσαμε και πρόσφατα). "Ιστορία" γράφει κι αυτός ο γελοίος με το περουκίνι που δείχνουν οι αρβυλαίοι. Όλα "ιστορία" είναι.
Τί είναι πραγματικά ιστορία λοιπόν είναι μια μεγάλη κουβέντα. Μάλλον θα έπρεπε να έχει γραφτεί από ρομπότ κι όχι από ανθρώπους. Όλα είναι under interpretation λοιπόν. Κι ο καθένας τη διαβάζει με διαφορετικό τρόπο, από διαφορετική πηγή, με διαφορετικό σκοπό, και πάει λέγοντας. Και το κοινό μεταξύ όλων αυτών είναι πως όλοι νομίζουν ότι κατέχουν την αλήθεια.
Συνεπώς... Ο καθένας ας διαβάσει ιστορία από όσο πιο αντικειμενική (λέμε τώρα) πηγή μπορεί να βρει, κι ας αφήσει τη δική του προσωπικότητά του να "μπολιάσει" το όποιο αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό βαθμό.
nikos_abel
04/04/2013, 13:07
Η ιστορία υπάρχει. Μόνο που έχει γραφτεί από 500 διαφορετικές μεριές με αποτέλεσμα 501 διαφορετικές "ιστορίες".
"Ιστορία" γράφει και η χρυσή αυγή. "Ιστορία" και η βιογραφία του Τριανταφυλλίδη (του εθνάρχη ντε που τονε γιορτάσαμε και πρόσφατα). "Ιστορία" γράφει κι αυτός ο γελοίος με το περουκίνι που δείχνουν οι αρβυλαίοι. Όλα "ιστορία" είναι.
Τί είναι πραγματικά ιστορία λοιπόν είναι μια μεγάλη κουβέντα. Μάλλον θα έπρεπε να έχει γραφτεί από ρομπότ κι όχι από ανθρώπους. Όλα είναι under interpretation λοιπόν. Κι ο καθένας τη διαβάζει με διαφορετικό τρόπο, από διαφορετική πηγή, με διαφορετικό σκοπό, και πάει λέγοντας. Και το κοινό μεταξύ όλων αυτών είναι πως όλοι νομίζουν ότι κατέχουν την αλήθεια.
Συνεπώς... Ο καθένας ας διαβάσει ιστορία από όσο πιο αντικειμενική (λέμε τώρα) πηγή μπορεί να βρει, κι ας αφήσει τη δική του προσωπικότητά του να "μπολιάσει" το όποιο αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό βαθμό.
μέσα από τις γραμμές aka read between the lines
Είσαι λίγο πολυλογάς πάντως :lol:
και εγώ ήμουνα όταν πρωτομπήκα εδώ αλλά βαρέθηκα
:tooth: :tooth: :tooth:
Δεν μπορώ να γράψω τίποτα :eleison:
nikos_abel
04/04/2013, 13:46
Οχι άμα φοράς φουστάνια (στο άβαταρ) γράψε :lol:
Οχι άμα φοράς φουστάνια (στο άβαταρ) γράψε :lol:
Δεν θέλω, γιατί καταλήγει σε κλείδωμα thread. Παρόμοια κουβέντα είχε γίνει πριν έρθεις εσύ :tooth:
Και έτσι ξεκίνησε ο καβγάς... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=86583&page=27)
pipe_smoker
04/04/2013, 14:13
Είσαι λίγο πολυλογάς πάντως :lol:
και εγώ ήμουνα όταν πρωτομπήκα εδώ αλλά βαρέθηκα
Το καταλαβα αυτο που ειπες περι "read between the lines".
Σε αυτο που εγραψα εννοουσα οτι και αναμεσα στης γραμμες να διαβαζεις το οτι δεν κουβεντιαζεις περι ιστοριας δεν ειναι γιατι φοβασαι μην στενοχωρηθεις ή πλακωθεις. Αλλα γιατι ο συνομιλητης σου δε διαβαζει παντα αναμεσα στις γραμμες ή ενας θεος ξερει τι γραμμες διαβαζει.
Σε ενα φορουμ που το λακωνιζειν και οι γριφοι πανε συννεφο, το νιωθω λιγο σα χρεος μου να ειμαι λιγο πολυλογας:bawl:
Σταυροκοπιεσαι με αυτα που γραφουμε ή περι εμφυλιων και λοιπα εννοεις οτι δε θες κι εσυ (οπως κι εμεις) να αρχισεις κουβεντα;; (Απλα ρωταω)
2η προειδοποίηση....
Όσο κι αν μου αρέσει να γράφω/διαβάζω για ιστορικά θέματα, το πληκτρολόγιο κλπ θα μς πέι σίγουρα σε κλείδωμα και παιζει και με χαλασμένες ζαχαρένιες.
ΑΝ θέλετε, ασχοληθείτε με το σήμερα και το αύριο (φιλτραρισμένο από την ιστορία που γνωρίζει ο καθένας - δεν θέλουμε να ξέρουμε τι και πως).
blackbusa
04/04/2013, 14:33
και το αύριο
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXA....bas se kalo sou mesimeriatika....
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXA....bas se kalo sou mesimeriatika....
Παραμένω αισιόδοξος...
blackbusa
04/04/2013, 14:44
Παραμένω αισιόδοξος...
Μ.Α.Ε.Θ.Ρ.Α.Τ.(Ά)?
Μ.Α.Ε.Θ.Ρ.Α.Τ.(Ά)?
Μπα, είναι υποκατηγορία του Ε
Σταυροκοπιεσαι με αυτα που γραφουμε ή περι εμφυλιων και λοιπα εννοεις οτι δε θες κι εσυ (οπως κι εμεις) να αρχισεις κουβεντα;; (Απλα ρωταω)
Ρε Pipe, απλά αυτές οι συζητήσεις δεν βγάζουν τίποτα καλό. Υπάρχει μια στρεβλή εικόνα της ιστορίας, η οποία δεν μπορεί να υποκαθιστά την αλήθεια σύμφωνα με τον κάθε δογματικό κομματικό οπαδό ή καθοδηγητή, αλλά καταγράφει τα γεγονότα.
Θυμίζει κουβέντα περί θρησκείας. Λες μια άποψη που θεωρείς οτι είναι η ορθή και απέναντι σου, έχεις δαρβινιστές, δημιουργιστές, ευαγγελιστές, Ιαχωβάδες, άθεους ή τον μητροπολίτη Πειραιώς.
Ρίξε μια ματιά στο link που έβαλα παραπάνω και θα καταλάβεις.
MG-KTiNoS
04/04/2013, 15:00
Αμ δεν είναι τόσο απλό…
Υπάρχει και η ιστορία της ιστοριογραφίας που εξετάζει την ίδια την ιστορία και τους ιστορικούς. Κατ επέκταση και την εγκυρότητα των διαφόρων ιστοριών.
Αυτό φυσικά γίνεται με επιστημονικό τρόπο και όχι όπως νομίζουν πολλοί με κέντρο την προπαγάνδα.
Ο ιστορικός λοιπόν θα διαβάσει όλες τις ιστορίες και θα τις εκτιμήσει ανάλογα.
Φυσικά θα ξεχωρίσει την αλήθεια και θα πετάξει τα άλλα στα σκουπίδια.
Μετά φυσικά θα έρθει ένας Λιακό, θα ανασύρει από το σκουπιδοτενεκέ ότι βρει μέσα και μας διαφωτίσει σχετικά.
Η επιστήμη όμως ουδεμία σχέση έχει με το πίστευε κάθε ο βαψομαλλιάς, αυτή εξετάζει τα γεγονότα.
blackbusa
04/04/2013, 15:06
Αμ δεν είναι τόσο απλό…
Υπάρχει και η ιστορία της ιστοριογραφίας που εξετάζει την ίδια την ιστορία και τους ιστορικούς. Κατ επέκταση και την εγκυρότητα των διαφόρων ιστοριών.
Αυτό φυσικά γίνεται με επιστημονικό τρόπο και όχι όπως νομίζουν πολλοί με κέντρο την προπαγάνδα.
Ο ιστορικός λοιπόν θα διαβάσει όλες τις ιστορίες και θα τις εκτιμήσει ανάλογα.
Φυσικά θα ξεχωρίσει την αλήθεια και θα πετάξει τα άλλα στα σκουπίδια.
Μετά φυσικά θα έρθει ένας Λιακό, θα ανασύρει από το σκουπιδοτενεκέ ότι βρει μέσα και μας διαφωτίσει σχετικά.
Η επιστήμη όμως ουδεμία σχέση έχει με το πίστευε κάθε ο βαψομαλλιάς, αυτή εξετάζει τα γεγονότα.
tin istoria tin grafei panta o nikitis...ola ta alla einai barboutsala....
Κάντε ρε ανυπόμονοι ένα κουράγιο 3-4 μήνες….και μετααααα….θα μας γραψει η ιστορια..:lol:
Αντώνης Σαμαράς: «Το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης
Τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής θα αρχίσουν να φαίνονται στο επόμενο τρίμηνο και θα αρχίσουν να μετράνε στην αγορά ως το τέλος του χρόνου» (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=505968)
MG-KTiNoS
04/04/2013, 15:14
Ρε Pipe, απλά αυτές οι συζητήσεις δεν βγάζουν τίποτα καλό. Υπάρχει μια στρεβλή εικόνα της ιστορίας, η οποία δεν μπορεί να υποκαθιστά την αλήθεια σύμφωνα με τον κάθε δογματικό κομματικό οπαδό ή καθοδηγητή, αλλά καταγράφει τα γεγονότα.
Θυμίζει κουβέντα περί θρησκείας.
Μα πως δεν βγάζουν…
Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε σήμερα –και το Σεπτέμβρη θα το καταλάβουμε σε βάθος- τι μλκιες κάναμε.
Το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα, δεν μπούμε να δούμε την αλήθεια που είναι μια και δογματικά απλή.
Έλαχε να ζεις εδώ, με το Κτίνο, το Βύρωνα, τον Αλβανό, το Τούρκο.
Μ αυτούς θα πορευτείς σ αρέσει δεν σ αρέσει.
Κι άμα δεν κοιτάξεις ΕΣΥ το σπίτι σου και τη γειτονιά σου με το μπαρδόν αλλά δεν θα την κοιτάξει κανένας !
Δεξιοί λέει αριστεροί και κουραφέξαλα, όταν οι άλλοι είχαν μοιράσει τον κόσμο στις Γιάλτες και στα Ποτσδαμ…
Συχτίρ μωρέ με τις μλκιες τους !
Α και κάτι άλλο…
Όποιον δρόμο και να πάρεις (σοσιαλισμό καπιταλισμό Μαοισμό Χ-ισμό ΚΑΠΟΥ θα σε βγάλει.
Ο κανένας δρόμος όμως –που ακολουθούμε σήμερα- δεν θα σε βγάλει που-θε-νά…
Ντε φάκτο!
υγ
Η ιστορία είναι επιστήμη και ουδεμία σχέση έχει με την θρησκεία που είναι πέρα από την επιστήμη !
MG-KTiNoS
04/04/2013, 15:21
tin istoria tin grafei panta o nikitis...ola ta alla einai barboutsala....
Και φυσικά δεν είναι έτσι !
Την ιστορία την γράφει ΚΑΙ ο νικητής και ο νικημένος και οι άλλοι από δίπλα.
Ας πάρουμε την ιστορία των Αρμενίων.
Ιστορία έγραψαν οι Τούρκοι –έλα μωρέ δεν έγινε τίποτα μλκιες είναι όλα-\
Ιστορία έγραψαν οι Αρμένιοι –μας ξέσκισαν-
Ιστορία έγραψε όμως και ο Αμερικάνος πρέσβης καταμαρτυρώντας τα όσα είδε.
Έναν αιώνα μετά και βάλε, η Γαλλία καταδίκασε την Τουρκία για την σφαγή των Αρμενίων.
Νικητής όμως ήταν ο τούρκος
Η ιστορία είναι επιστήμη και ουδεμία σχέση έχει με την θρησκεία που είναι πέρα από την επιστήμη !
Η ιστορία ως επιστήμη δεν είναι προσβάσιμη από τον πολίτη, εκτός και αν το είναι ανήσυχο πνεύμα, ερευνητής ή ιστορικός. Το γράφεις και παρακάτω άλλωστε.
Η χρήση της διαχρονικά γίνεται για την δημιουργία εθνικής ή κομματικής συνείδησης. Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε...
Cpt. Haddock
04/04/2013, 15:34
Ποιο ειναι το θεμα του θρεντ ειπαμε?
(μη γκρινιαζετε αμα κλειδωθει και μετα δεν έχει αλλο)
blackbusa
04/04/2013, 15:35
Και φυσικά δεν είναι έτσι !
Την ιστορία την γράφει ΚΑΙ ο νικητής και ο νικημένος και οι άλλοι από δίπλα.
Ας πάρουμε την ιστορία των Αρμενίων.
Ιστορία έγραψαν οι Τούρκοι –έλα μωρέ δεν έγινε τίποτα μλκιες είναι όλα-\
Ιστορία έγραψαν οι Αρμένιοι –μας ξέσκισαν-
Ιστορία έγραψε όμως και ο Αμερικάνος πρέσβης καταμαρτυρώντας τα όσα είδε.
Έναν αιώνα μετά και βάλε, η Γαλλία καταδίκασε την Τουρκία για την σφαγή των Αρμενίων.
Νικητής όμως ήταν ο τούρκος
kai poia i timwria tou Tourkou?
Η χρήση της διαχρονικά γίνεται για την δημιουργία εθνικής ή κομματικής συνείδησης. Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε... me kalypse sxedon apolyta...
Η ιστορία ως επιστήμη δεν είναι προσβάσιμη από τον πολίτη, εκτός και αν το είναι ανήσυχο πνεύμα, ερευνητής ή ιστορικός. Το γράφεις και παρακάτω άλλωστε.
Η χρήση της διαχρονικά γίνεται για την δημιουργία εθνικής ή κομματικής συνείδησης. Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε...
+954
Γραφω και σβήνω κανένα 20λεπτο.... τα 'σβησα στο τέλος...
Η ιστορία κι η ιστορική αλήθεια είναι διαφορετικά πράγματα.
Πάμε παρακάτω.
blackbusa
04/04/2013, 15:36
grafoume twra to an kai poso ksexrewsame wste se 100 xronia pou den tha zoume tha fanei pios eixe dikeio...nomizw diladi...
MG-KTiNoS
04/04/2013, 16:02
Πως τη φάγαμε στο ΓΚώλο?
(και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον βγάλουμε από κεί)
:lol:
το επόμενο είναι, πότε ξεχραιώσαμε ρε παιδιά κι εγώ δεν το πήρα χαμπάρι ???
:lol:
MG-KTiNoS
04/04/2013, 16:09
+954
Γραφω και σβήνω κανένα 20λεπτο.... τα 'σβησα στο τέλος...
Η ιστορία κι η ιστορική αλήθεια είναι διαφορετικά πράγματα.
Πάμε παρακάτω.
Το επίπεδο μόρφωσης καθορίζει την ποιότητα του πολίτη, άρα και της δημοκρατίας.
Δυστυχώς το δικό μου -μας- είναι χαμηλό.
Φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο αμόρφωτα κι ας είναι καλοί μαθητές.
Από εδώ ξεκινούν όλα.
Εδώ χάσαμε τη μπάλα.
Κοιτούσα σήμερα το επίπεδο σχολείων - παν.ων στον κόσμο.
Τυχαία η Φιλανδία είναι ψιλά ?
Άστα ρε γαμώ το τα λέω και μαυρίζει η ψυχή μου...
pipe_smoker
04/04/2013, 16:20
Θυμίζει κουβέντα περί θρησκείας. Λες μια άποψη που θεωρείς οτι είναι η ορθή και απέναντι σου, έχεις δαρβινιστές, δημιουργιστές, ευαγγελιστές, Ιαχωβάδες, άθεους ή τον μητροπολίτη Πειραιώς.
Ρίξε μια ματιά στο link που έβαλα παραπάνω και θα καταλάβεις.
Αυτό ακριβώς είπα στο πρώτο μου ποστ. Να μην ανοίξουμε ιστορική κουβέντα. Για τους ίδιους λόγους που περιγράφεις κι εσύ και κάποιοι άλλοι.
Και δεν ανοίξαμε τελικά. Δεν κουβεντιάζουμε ιστορικά γεγονότα. Την ιστορία σαν ιστορία (σαν επιστήμη, σαν κουραφέξαλο κλπ) κουβεντιάσαμε. Αλλά μιας και βλέπω κάποιους με το κλειδί στο χέρι, τελευταίο ποστ από μένα στο θέμα.
AristidisZ
04/04/2013, 16:23
να κάνουμε ένα για μπάλλα να τσακωνόμαστε σαν άνθρωποι να τελειώνει και η ιστορία ;
να κάνουμε ένα για μπάλλα να τσακωνόμαστε σαν άνθρωποι να τελειώνει και η ιστορία ;
Οχι.
Η ουσία είναι αυτή ακριβώς. Αναλλωνόμαστε στην γκρίνια και τη φαγωμάρα για μ@λακίες, αιώνες τώρα.
AristidisZ
04/04/2013, 16:29
Οχι.
Η ουσία είναι αυτή ακριβώς. Αναλλωνόμαστε στην γκρίνια και τη φαγωμάρα για μ@λακίες, αιώνες τώρα.
εγώ ψηφίζω άνετα να το κλείσετε και να μην επιτρέψετε να ανοίξει άλλο παρόμοιο :wave2:
εγώ ψηφίζω άνετα να το κλείσετε και να μην επιτρέψετε να ανοίξει άλλο παρόμοιο :wave2:
Δεν υπάρχει λόγος να κλείσει.
Άλλο ήταν το θέμα του θρεντ, απλά λοξοδρόμησε λίγο.. :beer:
blackbusa
04/04/2013, 16:32
Το επίπεδο μόρφωσης καθορίζει την ποιότητα του πολίτη, άρα και της δημοκρατίας.
Δυστυχώς το δικό μου -μας- είναι χαμηλό.
Φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο αμόρφωτα κι ας είναι καλοί μαθητές.
Από εδώ ξεκινούν όλα.
Εδώ χάσαμε τη μπάλα.
Κοιτούσα σήμερα το επίπεδο σχολείων - παν.ων στον κόσμο.
Τυχαία η Φιλανδία είναι ψιλά ?
Άστα ρε γαμώ το τα λέω και μαυρίζει η ψυχή μου...
eidame kai aytous pou mas kyvernoun (pagkosmia ennow) ti poiotita exoun san polites...kai poso dimokrates einai...
kai vevea min berdevoume tin morfwsi (papagalia polles fores) me tin eyfioia...ta teleftaia 2 xronia synanastrefomai me anthrwpous olou tou ksmou alla perissotero me voreia evrwpi...thelw na se enimerwsw oti pio xazous anthrwpous den kserw an yparxoun...tous mathainoun kati kai ayto einai...tropo na lysoun ena provlima den exoun...kalo kai wraio to by the book alla otan stravwnei o gyalos gamiseta...kata poly pio eksypno (ma para poly ) vreika enan maroccino (agrammato fantazomai) odigo stin Tangier para ola ta ksefteria pou mas kyvernane...
oi piotita tou politi den metriete (proswpika) sto poso morfwmenos einai alla sto poso kovei to myalo tou...kai dystixws stis simerines pou (p)olla ta exoume efkola den xreiazete na prospathiseis kai poly...
anyway...ksefyga(me) apo tin syzitisi...telos apo emena...sorry
AristidisZ
04/04/2013, 16:37
Δεν υπάρχει λόγος να κλείσει.
Άλλο ήταν το θέμα του θρεντ, απλά λοξοδρόμησε λίγο.. :beer:
Τι να σου πω, εγώ διαβάζω moto αφενός για να πάρω (ή να μεταδώσω, όσο μπορώ) κάποιες συμβουλές περί μηχανής, και να κάνω χαβαλέ σε ένα "παρεϊστικο" κλίμα, το οποίο με νήματα σαν το παρών, μάλλον πάει περίπατο, χώρια που συμβάλει στην εν γένει μιζέρια που βλέπουμε παντού γύρω μας, και από την οποία, προσπαθούμε να ξεφύγουμε...
Θα μου πεις τι το διαβάζεις ρε φίλε, αλλά καταλαβαίνεις πως είναι αυτά...
''Ολλανδία ώρα μηδέν;
Η γενική συνέλευση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, της ABN AMRO, αποφάσισε να απαγορεύσει στους πελάτες της να παίρνουν σε φυσική μορφή τον χρυσό, τον οποίο διατηρούσαν σε αυτήν - υποχρεώνοντας τους να τον μετατρέπουν σε χαρτονομίσματα, εφ όσον θέλουν να προβούν σε αναλήψεις.
Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες της επίσης ολλανδικής ING βρέθηκαν αντιμέτωποι με πιστωτικές κάρτες που δεν λειτουργούν, με λανθασμένα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, με "πεσμένο" on-line σύστημα και με διάφορα άλλα προβλήματα, τα οποία τους ανησύχησαν στο έπακρο.
Εάν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τα μεγάλα προβλήματα των ενυπόθηκων δανείων (φούσκα ακινήτων), καθώς επίσης την αύξηση των τραπεζικών επισφαλειών, την υπερχρέωση των νοικοκυριών (650 δις €) και την ύφεση, σε συνδυασμό με την τραπεζική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της ΕΕ, είναι φυσικό να αναρωτηθεί, μήπως ήλθε η ώρα της Ολλανδίας να βυθιστεί στην κρίση.''
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2711.aspx
AristidisZ
04/04/2013, 17:11
[B]
Η γενική συνέλευση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, της ABN AMRO, αποφάσισε να απαγορεύσει στους πελάτες της να παίρνουν σε φυσική μορφή τον χρυσό, τον οποίο διατηρούσαν σε αυτήν - υποχρεώνοντας τους να τον μετατρέπουν σε χαρτονομίσματα, εφ όσον θέλουν να προβούν σε αναλήψεις.
Παίρνουν τα χαρτιά, έρχονται εδώ, ανοίγουν ένα από αυτά τα συμπαθητικότατα μαγαζάκια (αγοράζονται κοσμήματα, λίρες, δόντια κ.ο.κ.) και βγάζουν τον τριπλό χρυσό από αυτόν που είχαν
Καλά όλα εγώ θα σας τα λέω ; :D
stefanos
04/04/2013, 17:16
Τι να σου πω, εγώ διαβάζω moto αφενός για να πάρω (ή να μεταδώσω, όσο μπορώ) κάποιες συμβουλές περί μηχανής, και να κάνω χαβαλέ σε ένα "παρεϊστικο" κλίμα, το οποίο με νήματα σαν το παρών, μάλλον πάει περίπατο, χώρια που συμβάλει στην εν γένει μιζέρια που βλέπουμε παντού γύρω μας, και από την οποία, προσπαθούμε να ξεφύγουμε...
Θα μου πεις τι το διαβάζεις ρε φίλε, αλλά καταλαβαίνεις πως είναι αυτά...
Δεν γίνεται να ξεφύγουμε από την μιζέρια γιατί η αλλαγή ελαστικού όλο και μετατίθεται,
το σέρβις επίσης , η βόλτα με τους φίλους αναβάλετε
καινούργιο μηχανάκι με την ανάκαμψη της οικονομίας το 2072......:)
Cpt. Haddock
04/04/2013, 19:54
[B]Η γενική συνέλευση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, της ABN AMRO
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao: :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
nikos_abel
04/04/2013, 20:58
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao: :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Κρατάω το ανανεωμένο σμάιλι
''Ολλανδία ώρα μηδέν;
Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες της επίσης ολλανδικής ING βρέθηκαν αντιμέτωποι με πιστωτικές κάρτες που δεν λειτουργούν, με λανθασμένα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, με "πεσμένο" on-line σύστημα και με διάφορα άλλα προβλήματα, τα οποία τους ανησύχησαν στο έπακρο.
Εάν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τα μεγάλα προβλήματα των ενυπόθηκων δανείων (φούσκα ακινήτων), καθώς επίσης την αύξηση των τραπεζικών επισφαλειών, την υπερχρέωση των νοικοκυριών (650 δις €) και την ύφεση, σε συνδυασμό με την τραπεζική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της ΕΕ, είναι φυσικό να αναρωτηθεί, μήπως ήλθε η ώρα της Ολλανδίας να βυθιστεί στην κρίση.''
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2711.aspx
Η χειραγώγηση στα precious metal markets καλά κρατεί! :look: Τσιμπάτε paper gold τώρα να γουστάρετε :yuck:
δεν υπαρχει λογος να κλειδωθει.ειναι σε αποδεκτα πλαισια (και φυσικα παρακαλαμε να παραμεινει)!
:beer:
blackbusa
05/04/2013, 03:58
siga min skiseis kana KALTSON...
nikos_abel
05/04/2013, 06:17
Στα δικά μας λοιπόοοοοοον.
Τι λέει η πρόσφατη ιστορία για την εξέλιξη σε αυτό το θέμα;
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=269277
Kάποιοι ξεχρεώνουν πάντως...
Μόνο η Τρόικα έλειπε σήμερα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Πρετεντέρη.
Ήταν πολλοί εκεί, και κυρίως αυτοί που αισθάνονται ότι του χρωστάνε πολλά. Ήταν εκεί ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης, η Ντόρα, ο Δένδιας, η Δαμανάκη. Ήταν και ο νυν υπουργός Οικονομικών εκεί, ο Γιάννης Στουρνάρας, που μάλιστα ανέλαβε και ρόλο ομιλητή.
Επανάληψη: ο νυν υπουργός Οικονομικών ομιλητής σε εκδήλωση δημοσιογράφου που σχολιάζει στο δελτίο ειδήσεων με την υψηλότερη τηλεθέαση.
Α ναι, ήταν και ο κυρ Φώτης εκεί και χειροκροτούσε.
286702
kostas777
05/04/2013, 10:10
Μόνο η Τρόικα έλειπε σήμερα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Πρετεντέρη.
εγώ πάντως βλέπω απαρτία.
pipe_smoker
05/04/2013, 11:20
.....
286703
Πάναγιά μου....:uplate::eleison:
Ο Pretenderης φέρνει κάτι σε διασταύρωση μπουλντόγκ κι αγελάδας. Ένα πράμα σοφιστικέ αποχαύνωση με ολίγη από βλεφαρόπτωση. Άμα τον κοιτάξεις πολύ ώρα υπνωτίζεσαι? Ανακατεύεσαι? Κάτι απ'τα δύο.
Η Δαμάλα(κη) είναι σα συνταξιούχα πορνοσταρ/σεξοπαπαρολόγος των 70's που δίνει συνέντευξη κι έχει κρεμάσει τα anal beads για κολιέ. Στο βάθος αχνοφαίνεται ο jarhead σωματοφύλακάς της.
Κάτω αριστερά γυαλίζει μια καράφλα η οποία ενοχλεί τον καμεραμάνο πίσω γιατί αντανακλάει το φως σαν καθρέφτης. Δίπλα το γκαντεμόσωγο μία φάτσα μία έκφραση. Οι μόνοι άνθρωποι στη χώρα που όταν χαμογελάνε, τα μούτρα τους πάνε προς τα κάτω κι όχι προς τα πάνω. Να σου τα δανείζουν να τα φοράς άμα έχεις να πας σε καμιά κηδεία είναι ό,τι πρέπει. Η δε εξερευνήτρια, ένα λίφτινγκ να πατήσει να μαζευτεί λίγο η ρυτίδα, δε θα τη ξεχωρίζεις από τον πατέρα της.
Δίπλα ο ταβερνιάρης κι αυτός που του ρίχνεις χαστούκι και λαδώνεται το χέρι σου μοιάζουν σα να βαράνε παλαμάκια σε κάποιον που χορεύει ζεϊμπέκικο.
Και γαμώ πρέπει να πέρασε το παρεάκι στο ασμπέτα. Αμαρτία όμως. Το πρωί ο Μπένι να βιώνει το Γολγοθά του που μας έκανε τη χάρη να παραστεί στην προανακριτκή και το απόγευμα οι άλλοι γλεντοκοπούσανε.
Α ρε κοινωνία άτιμη......
notakos600
05/04/2013, 13:30
Για πολλά κλωτσίδια είναι όλοι τους και ειδικά η Πρετεντερού ή αρχίζω να εκδηλώνω σχιζοφρενικές τάσεις; :evil:
Για πολλά κλωτσίδια είναι όλοι τους και ειδικά η Πρετεντερού ή αρχίζω να εκδηλώνω σχιζοφρενικές τάσεις; :evil:
Όταν καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ τους είναι ένα παρεάκι, τότε μπορούμε ν' αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε σοβαρά.
notakos600
05/04/2013, 13:35
Όταν καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ τους είναι ένα παρεάκι, τότε μπορούμε ν' αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε σοβαρά.
Ποιός νοήμων άνθρωπος το αμφισβήτησε ποτέ αυτό;
Ποιός νοήμων άνθρωπος το αμφισβήτησε ποτέ αυτό;
Ε, η τηλεθέαση μαζί με τ' αποτελέσματα των εκλογών.
notakos600
05/04/2013, 13:41
Για τα αποτελέσματα των εκλογών με βρίσκεις σύμφωνο, τώρα για τηλεθεάσεις και δημοσκοπήσεις επίτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με την εγκυρότητα και τη σκοπιμότητά τους.
ghostkon
05/04/2013, 15:15
Όλα είναι ένα ψέμα...Μια ανάλυση που πρέπει να διαβάσουν όλοι!!! >>> link (http://www.scribd.com/doc/134193662/%CE%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1) <<<
MG-KTiNoS
05/04/2013, 15:33
Μην την πιστεύεις την τηλεθέαση.
Έχω σοβαρές ενδείξεις ότι λένε μπούρδες για ν ανεβάζουν το κασέ τον διαφημίσεων.
Είχα φίλο που δούλευε σ εταιρία στατιστικών μελετών και μου τα είχε εξηγήσει αλλά πάνε χρόνια και δεν θυμάμαι τι και πως.
Πάντως κράτησα το ρεζουμέ τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι μούφα.
Τώρα για τις εκλογές ένα δίκιο το χεις αλλά τώρα τελευταία αν δεις δεν αναφέρουν τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.
Από την άλλη κι αυτοί που ψηφίζουν δεν είναι ότι δεν ξέρουν απλά ελπίζουν να εξαιρεθούν.
notakos600
05/04/2013, 15:39
Ποιός εγγυάται πως δεν γίνεται νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα;
MG-KTiNoS
05/04/2013, 16:11
Ποιός εγγυάται πως δεν γίνεται νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα;
Κοίτα με τη λέξη νοθεία πάει να ότι κάποιοι θα ψηφίσουν 2 φορές ή ότι θα γίνει κάποιο εσκεμμένο λάθος στην καταμέτρηση.
Εγώ δεν θα μιλούσα για «νοθεία» σήμερα. (παλιά είχε γίνει)
Μιλάω όμως για χειραγώγηση.
Παραδείγματα.
-Έχουμε αποδείξεις ότι ο Άκης πλήρωνε δημοσιογράφους για να γράφουν θετικά για αυτόν. Έως και 20000ν ευρώ μόνο για το ιντερνέτ. (κι αν έχουμε δει…)
-Γνωρίζουμε ότι όλοι οι σταθμοί τηλεόρασης είναι προβληματικοί και κάποιοι πληρώνουν για να τους έχουν. Προφανώς θα αποσβέσουν από κάπου αλλού.
-Γνωρίζουμε ότι το εκλογικό σώμα έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 73 με την εισαγωγή «ομογενών».
-Γνωρίζουμε ακόμα ότι έχουν γίνει χιλιάδες διορισμοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με βάση την κομματική ταυτότητα του υποψηφίου.
Και αντίστροφα τώρα θα γίνουν απολύσεις.
-Γνωρίζουμε ότι στα ΑΕι λειτουργούν κυκλώματα που διακινούν σημειώσεις, πληροφορίες και γνωριμίες με βάση το χρώμα
-Γνωρίζουμε ότι ο στρατός χωρίς βύσμα δεν είναι μαρτύριο κλπ κλπ
ΟΛΑ τα παραπάνω (και πολλά άλλα ακόμα που όλοι ξέρουμε) είναι χτυπήματα στην καρδιά της δημοκρατίας.
stefanos
05/04/2013, 18:04
Ρε παιδιά έχετε φέρει την καταστροφή του κόσμου επειδή μειώθηκε το κόστος του Δημοσίου.
Αν κατά την γνώμη μου μειωθεί και το ίδιο το Δημόσιο (όπως είναι σωστό να γίνει) θα αρχίσετε να πηδάτε από τα παράθυρα?
Ήμαρτον.
nikos_abel
05/04/2013, 18:23
Ρε παιδιά έχετε φέρει την καταστροφή του κόσμου επειδή μειώθηκε το κόστος του Δημοσίου.
Αν κατά την γνώμη μου μειωθεί και το ίδιο το Δημόσιο (όπως είναι σωστό να γίνει) θα αρχίσετε να πηδάτε από τα παράθυρα?
Ήμαρτον.
Το κόστος του δημοσίου καλά έκανε και μειώθηκε. Θα ήταν ευχής έργο όμως αν οι δημόσιες υπηρεσίες παρείχαν με αυτό το μικρότερο κόστος
τουλάχιστον τις ίδιες κοινωνικές παροχές, όσο και όσες τέλος πάντων παρείχαν προ μνημονίου. Όχι με το να τις κόψουν τελείως.
Η μαγκιά να μειώσεις το κόστος σε οτιδήποτε, είναι να το κάνεις χωρίς να υποβαθμίσεις τη ποιότητα. Αλλιώς τους απολύω όλους, δε δίνω φράγκο σε κανέναν για τίποτα και
έτσι λύνω το πρόβλημα δια παντώς.
MG-KTiNoS
05/04/2013, 18:39
Nik το μπαρδόν ε ?
@@ ήταν το δημόσιο και πριν και τώρα ακόμα πιο πολύ.
@@ είναι και το ΙΧ με τους κλεφτοκοτάδες.
Έρχονται τώρα οι κλεφτοκοταδες και λένε @@ δημόσιο φέρτε τα σε μας -τσάμπα- να τα δουλέψουμε .
Τι λε ρε Λάκη??
ΠΑς καλά???
Καλά περιδρόμιασες όλα αυτά τα χρόνια θες και τα ρέστα ΜΑΣ τώρα???
:bawl:
πάρε μια ιδέα...
http://acploes.com/%CF%80%CF%84%CF%89%CF%87%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82/
nikos_abel
05/04/2013, 20:23
Nik το μπαρδόν ε ?
@@ ήταν το δημόσιο και πριν και τώρα ακόμα πιο πολύ.
Βρε παίξε μπάλα, τι μπαρδόν.
Απλά
όσο και όσες τέλος πάντων παρείχαν προ μνημονίου
που σημαίνει ότι έβλεπα και κανά γιατρό τζάμπα, πήρα και 5 (από τα 1005 που έχω δώσει στο ΙΚΑ ΣΙΚΑ ΜΙΚΑ κλπ)
για τη γέννα του παιδιού μου, έπειρνα κανά βιβλίο ή πήγαινα και μια στο τόσο σχεδόν τζάμπα διακοπές μέσω εργατικής εστίας και άλλα πολλά.
το πρόβλημα δια παντός.
Παναθεμά με
Cpt. Haddock
05/04/2013, 20:58
Δεν ήταν τζαμπα, απλα το κόστος το πληρωνε άλλος (οι φορολογούμενοι...)
stefanos
05/04/2013, 21:05
Μπά... δάνειο τα παίρναμε αν ήταν από τούς φόρους θα είχε γίνει επανάσταση τότε.
Αλλά τα δανεικά δεν φαίνονταν ειδικά αν πέφτει ένα ψιλομαγείρεμα.
AUFGEBRACHT
05/04/2013, 21:21
Ήμαρτον.
Bλάσφημε!!! Το Δημόσιο είναι το άβατο των αβάτων, η ιερή αγελάδα, δεν το αγγίζουμε!!! Επίσης, το δικαίωμα στην εργασία είναι αυστηρά Δημόσιο, συνταγματικώς κατοχυρωμένο! ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Ανεργία στο 26%, 900.000 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχει ανοίξει μύτη... ακόμα και όλοι να θυσιαστούνε είναι θεμιτό αρκεί να υπάρχει Δημόσιο. Από Μάϊο τέρμα το επίδομα γάμου στον ιδιωτικό τομέα, ακούς εκεί να τολμάνε να θέλουν επίδομα οι του ιδιωτικού τομέα επειδή πήγαν και παντρευτήκανε οι παρακατιανοί...
stefanos
05/04/2013, 21:38
Bλάσφημε!!! Το Δημόσιο είναι το άβατο των αβάτων, η ιερή αγελάδα, δεν το αγγίζουμε!!! Επίσης, το δικαίωμα στην εργασία είναι αυστηρά Δημόσιο, συνταγματικώς κατοχυρωμένο! ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Ανεργία στο 26%, 900.000 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχει ανοίξει μύτη... ακόμα και όλοι να θυσιαστούνε είναι θεμιτό αρκεί να υπάρχει Δημόσιο. Από Μάϊο τέρμα το επίδομα γάμου στον ιδιωτικό τομέα, ακούς εκεί να τολμάνε να θέλουν επίδομα οι του ιδιωτικού τομέα επειδή πήγαν και παντρευτήκανε οι παρακατιανοί...
Δεν έχω κάτι με το δημόσιο ούτε με την μονιμότητα, αντίθετα είμαι σίγουρος ότι σε κάποιες θέσεις ευθύνης είναι απαραίτητη η μονιμότητα ώστε να διασφαλίζεται το Δημόσιο συμφέρον
αλλά, εδώ τα ΠΑΝΤΑ είναι δημόσια χωρίς κανείς να νοιάζεται ούτε για κόστος λειτουργίας ούτε για ανταγωνιστικότητα απ ότι φαίνεται.
Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η ΠΛΗΡΗΣ κατάρρευση της οικονομίας και του ΑΕΠ με μιά μείωση των δημοσίων επενδύσεων και των μισθών στο δημόσιο.
MG-KTiNoS
05/04/2013, 21:53
Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η ΠΛΗΡΗΣ κατάρρευση της οικονομίας και του ΑΕΠ με μιά μείωση των δημοσίων επενδύσεων και των μισθών στο δημόσιο.
Γιατί πάρα πολύ απλά και ο ιδιωτικός τομέας μπουρδέλο είναι...
Μια ζωή επιχορηγήσεις, πακέτα, ΜΟΠ, διαγραφή χρεών, άρθρα 99.
Σκέψου μόνο πόσα λ7 έχουν χαρίσει στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Γιατί?
Γιατί έτσι γούσταρε ο λαός.
Το πως αυτό προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό είναι προφανές.
Τεσπά εδώ έχεις ένα κανάλι, μερικά έντυπα, μια κατασκευαστική και κάνεις ότι γουστάρεις πάνω κάτω
Τώρα οι κώλοι σφίξαμε, οι ξένοι θέλουν τα λ7 τους και στα @@ τους όλα -οι και βλέπουμε την αλήθεια.
Ανεπάρκεια σε όλους τους τομείς, προχειρότητα και θέατρο...
Ατελείωτο !
υγ
σε ποιά άλλη χώρα μια εταιρία πτωχεύει και ο ιδιοκτήτης παραμένει πλούσιος?
Ξέρεις τι θα πάθεις αν πτωχεύσεις στη Γερμανία πχ?
μπιιιπ
Ούτε σπίτι δεν σου νοικιάζουν στις καλές πόλεις.
AUFGEBRACHT
05/04/2013, 22:08
Δεν έχω κάτι με το δημόσιο ούτε με την μονιμότητα, αντίθετα είμαι σίγουρος ότι σε κάποιες θέσεις ευθύνης είναι απαραίτητη η μονιμότητα ώστε να διασφαλίζεται το Δημόσιο συμφέρον
αλλά, εδώ τα ΠΑΝΤΑ είναι δημόσια χωρίς κανείς να νοιάζεται ούτε για κόστος λειτουργίας ούτε για ανταγωνιστικότητα απ ότι φαίνεται.
Kοίτα, το τριπάκι που μας έχουν βάλει είναι να κοιτάει ο ένας με μισό μάτι τον άλλο, ο ιδιωτικός το δημόσιο υπάλληλο, ο δημόσιος το γιατρό, ο γιατρός τον εφοριακό, ο εφοριακός το συνδικαλιστή και πάει λέγοντας, η μια κοινωνική ομάδα την άλλη.ΑΛΛΑ!!! Για μένα υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ κεφαλαιώδες και δεν είναι άλλο από το παραπάνω. Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου πως η φύση του δημόσιου τομέα μπορεί να έχει κάποιες θέσεις οι οποίες να απαιτούν τη μονιμότητα και ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που λέω παραπάνω. ΓΙΑΤΙ ο δημόσιος υπάλληλος να είναι ανώτερος και μη ίσος με έναν του ιδιωτικού τομέα. Γιατί ένας παντρεμένος στον ιδιωτικό τομέα να μη δικαιούται επίδομα γάμου και να το δικαιούται μόνο ο δημόσιος υπάλληλος. Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος στη γιορτή του να δικαιούται άδεια από τη σημαία λόγω ονομαστικής εορτής κι εγώ όχι. Γιατί μια μέρα πρίν από καθιερωμένη αργία αυτός να έχει ημιαργία (ελληνική πατέντα να φανταστώ..) κι εγώ όχι. Γιατί μια μητέρα νεογέννητου έχει περισσσότερη άδεια στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό όχι, μωρά δε μεγαλώνουν και οι δύο τους; Και το κυριότερο: ΓΙΑΤΙ να πληρώνω κάποιον ο οποίος δεν είναι παραγωγικός; Δεν είναι σχιζοφρενικό για να μην πω κάτι βαρύτερο να ακούς από τα πλέον επίσημα χείλη ότι ναι, υπάρχουν επίορκοι με αποδείξεις αλλά επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα τους ακουμπήσει κανείς; Γιατί ενώ το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ έχει γαμηθεί ο ιδιωτικός τομέας και φυλλοροεί; Γιατί να είναι ιερό το δικαίωμα του δημόσιου υπάλληλου στην εργασία κι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι κυριολεκτικά με το ένα πόδι στην ανεργία γιατί "περισσεύω"; Γιατί εγώ να έχω στην εργασία μου προσωπικούς στόχους που άμα δεν τους πιάνω κρίνομαι αντιπαραγωγικός και ο δημόσιος υπάλληλος στην εφορία ας πούμε δεν έχει στόχο να εισπράξει τάδε οφειλόμενα, ή έχει στόχους δεν τους πιάνει αλλά κρίνεται παραγωγικός; Έχω δουλέψει στο δημόσιο και ξέρω πως δουλεύει...ιδιωτικός υπάλληλος επί Σοβιετικής Ένωσης ένα πράγμα, είμαι πωλητής σε μαγαζί με παπούτσια, στα παπάρια μου άμα μπει πελάτης, στα παπάρια μου άμα δεν ψωνίσεις, εγώ θα πληρωθώ τα ρούβλια μου στο τέλος του μήνα. Όταν όμως δεν έχεις κίνητρο να δουλέψεις γίνεσαι ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, τελεία και παύλα. Εκεί λοιπόν που δούλευα στο δημόσιο, την πρώτη εβδομάδα που πήγα και μου είπε ο διευθυντής κάνε αυτά και αυτά, όταν τον ρώτησα πια είναι η διορία με κοίταξε περίεργα, όταν τοου τα πήγα την ίδια μέρα μου είπε να χαλαρώσω και μετά με έπιασαν οι παλιοί του γραφείου κι έκανα παράπονα επειδή τους χάλαγα την καθεστηκυία τάξη αν με πιάνεις... θυμάμαι καλά την "προτροπή" τους: εδώ όταν μας βάζουν να κάνουμε κάτι το κάνουμε όποτε θέλουμε.
Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μύθος μέσα στους πάμπολους. ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημόσιο τομέα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, η Αυστρία ας πούμε με περίπου ίσο πληθυσμό έχει πολύ παραπάνω από εμάς. Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθός του, είναι πως είναι δυσκίνητος και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ και χωρίς σωστή κατανομή. Πας στην εφορία κι έχει 2 ταμεία, ενώ στο γραφείο ακινήτων έχει 5 κότες να κουτσομπολεύουν τί φόρεσε χτες η Μενεγάκη ας πούμε. Πας σε ένα νοσοκομείο, έχει ένα οδηγό ασθενοφόρου και 5 άτομα στο γραφείο κίνησης για το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Όλοι μας έχουμε ιδίαν πείρα από συναλλαγή με το δημόσιο.
MG-KTiNoS
05/04/2013, 22:27
Kοίτα, το τριπάκι που μας έχουν βάλει είναι να κοιτάει ο ένας με μισό μάτι τον άλλο, ο ιδιωτικός το δημόσιο υπάλληλο, ο δημόσιος το γιατρό, ο γιατρός τον εφοριακό, ο εφοριακός το συνδικαλιστή και πάει λέγοντας, η μια κοινωνική ομάδα την άλλη.ΑΛΛΑ!!! Για μένα υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ κεφαλαιώδες και δεν είναι άλλο από το παραπάνω. Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου πως η φύση του δημόσιου τομέα μπορεί να έχει κάποιες θέσεις οι οποίες να απαιτούν τη μονιμότητα και ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που λέω παραπάνω. ΓΙΑΤΙ ο δημόσιος υπάλληλος να είναι ανώτερος και μη ίσος με έναν του ιδιωτικού τομέα. Γιατί ένας παντρεμένος στον ιδιωτικό τομέα να μη δικαιούται επίδομα γάμου και να το δικαιούται μόνο ο δημόσιος υπάλληλος. Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος στη γιορτή του να δικαιούται άδεια από τη σημαία λόγω ονομαστικής εορτής κι εγώ όχι. Γιατί μια μέρα πρίν από καθιερωμένη αργία αυτός να έχει ημιαργία (ελληνική πατέντα να φανταστώ..) κι εγώ όχι. Γιατί μια μητέρα νεογέννητου έχει περισσσότερη άδεια στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό όχι, μωρά δε μεγαλώνουν και οι δύο τους; Και το κυριότερο: ΓΙΑΤΙ να πληρώνω κάποιον ο οποίος δεν είναι παραγωγικός; Δεν είναι σχιζοφρενικό για να μην πω κάτι βαρύτερο να ακούς από τα πλέον επίσημα χείλη ότι ναι, υπάρχουν επίορκοι με αποδείξεις αλλά επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα τους ακουμπήσει κανείς; Γιατί ενώ το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ έχει γαμηθεί ο ιδιωτικός τομέας και φυλλοροεί; Γιατί να είναι ιερό το δικαίωμα του δημόσιου υπάλληλου στην εργασία κι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι κυριολεκτικά με το ένα πόδι στην ανεργία γιατί "περισσεύω"; Γιατί εγώ να έχω στην εργασία μου προσωπικούς στόχους που άμα δεν τους πιάνω κρίνομαι αντιπαραγωγικός και ο δημόσιος υπάλληλος στην εφορία ας πούμε δεν έχει στόχο να εισπράξει τάδε οφειλόμενα, ή έχει στόχους δεν τους πιάνει αλλά κρίνεται παραγωγικός; Έχω δουλέψει στο δημόσιο και ξέρω πως δουλεύει...ιδιωτικός υπάλληλος επί Σοβιετικής Ένωσης ένα πράγμα, είμαι πωλητής σε μαγαζί με παπούτσια, στα παπάρια μου άμα μπει πελάτης, στα παπάρια μου άμα δεν ψωνίσεις, εγώ θα πληρωθώ τα ρούβλια μου στο τέλος του μήνα. Όταν όμως δεν έχεις κίνητρο να δουλέψεις γίνεσαι ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, τελεία και παύλα. Εκεί λοιπόν που δούλευα στο δημόσιο, την πρώτη εβδομάδα που πήγα και μου είπε ο διευθυντής κάνε αυτά και αυτά, όταν τον ρώτησα πια είναι η διορία με κοίταξε περίεργα, όταν τοου τα πήγα την ίδια μέρα μου είπε να χαλαρώσω και μετά με έπιασαν οι παλιοί του γραφείου κι έκανα παράπονα επειδή τους χάλαγα την καθεστηκυία τάξη αν με πιάνεις... θυμάμαι καλά την "προτροπή" τους: εδώ όταν μας βάζουν να κάνουμε κάτι το κάνουμε όποτε θέλουμε.
Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μύθος μέσα στους πάμπολους. ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημόσιο τομέα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, η Αυστρία ας πούμε με περίπου ίσο πληθυσμό έχει πολύ παραπάνω από εμάς. Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθός του, είναι πως είναι δυσκίνητος και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ και χωρίς σωστή κατανομή. Πας στην εφορία κι έχει 2 ταμεία, ενώ στο γραφείο ακινήτων έχει 5 κότες να κουτσομπολεύουν τί φόρεσε χτες η Μενεγάκη ας πούμε. Πας σε ένα νοσοκομείο, έχει ένα οδηγό ασθενοφόρου και 5 άτομα στο γραφείο κίνησης για το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Όλοι μας έχουμε ιδίαν πείρα από συναλλαγή με το δημόσιο.
Κατ αρχήν τους εφοριακούς τους κοιτάνε στραβά ΟΛΟΙ όσοι είχαν το παραμικρό πάρε δώσε μαζί τους. Για τους άλλους το κουβεντιάζουμε.
Έχεις δίκιο για το δημόσιο εν μέρη, αλλά για αυτά που περιγράφεις δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά η διεύθυνση.
Υπάρχει και τρομερή διαφθορά εκεί μέσα.
Πως να εκτιμήσεις μια δουλειά για την οποία δεν κόπιασες να αποκτήσεις?
Πως να παλέψεις με τους κλέφτες όταν δεν μπορείς να τους αγγίξεις?
(Έλειπαν ας πούμε από τον ΟΣΕ 3 τρένα... κανένας δεν έπαθε τίποτα...)
Τα λεφτά δεν μπορεί να είναι το μόνο κίνητρο για να δουλέψει κάποιος
Δες ας πούμε τους γιατρούς.
Θα έπρεπε ο κόσμος να τους λατρεύει ΑΝ έκαναν τη δουλειά τους όπως πρέπει.
Το γεγονός όμως ότι έβαλαν το χρήμα πάνω από άλλα ιδανικά τους κάνει μισητούς σε όλη σχεδόν την κοινωνία.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις δε λέω. Αλλά λίγες...
Πας σε ένα κρατικό νοσοκομείο και βλέπεις όλα τα καταρρέουν.
Μετά πας στο γκαράζ τους και παθαίνεις πλάκα.
Τέσπα...
Είναι πολλά, πάντως αν το κράτος ήθελε σωστό δημόσιο θα είχε.
υγ
Η τρόικα ζητάει απόλυση 20000 δημοσίων και μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.(+20%)
πάει να πει παραπάνω ανεργία, παραπάνω ανταγωνισμός στην εύρεση εργασίας και λιγότερο εμπόριο.
Συγκοινωνούντα δοχεία.
Κάποιοι λένε ότι το Σεπτέμβρη θα έχουμε εκλογές γιατί το πρόγραμμα δε βγαίνει με τίποτα
stefanos
05/04/2013, 22:29
Kοίτα, το τριπάκι .........
Ολόσωστος αλλά όλα αυτά δεν έχουν γίνει κατά λάθος αλλά επίτηδες από τους πολιτικούς μας που έχουν να βολέψουν τους κομματικούς στρατούς τους και τους κομματικούς φίλους σπόνσορες παρατρεχάμενους γκόμενες.
Και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ όλα αυτά.
Οπότε το μόνο που μένει και είναι κρίμα γιατί τα πληρώσαμε είναι να τα πουλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την διοίκηση και να κάτσουμε με τις μετοχές.
Τουλάχιστον να υπάρχει ο γνήσιος ταξικός διαχωρισμούς να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί.
MG-KTiNoS
05/04/2013, 22:34
Ολόσωστος αλλά όλα αυτά δεν έχουν γίνει κατά λάθος αλλά επίτηδες από τους πολιτικούς μας που έχουν να βολέψουν τους κομματικούς στρατούς τους και τους κομματικούς φίλους σπόνσορες παρατρεχάμενους γκόμενες.
Και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ όλα αυτά.
Οπότε το μόνο που μένει και είναι κρίμα γιατί τα πληρώσαμε είναι να τα πουλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την διοίκηση και να κάτσουμε με τις μετοχές.
Τουλάχιστον να υπάρχει ο γνήσιος ταξικός διαχωρισμούς να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί.
μακάρι να πουλούσαμε αλλά εμείς ...Χαρίζουμε !
Κουβαρντάδες είμαστε μπρε, τι μας νόμιζες...?
:cry:
stefanos
05/04/2013, 22:46
Κατ .....με τίποτα
Ούτε και τις διευθύνσεις μπορεί να κατηγορήσεις.
Τι σχέση μπορεί να έχουν οι κομματάρχες και οι συνδικαλιστές με την διοίκηση τεράστιων εταιρειών και οργανισμών.
Κάθε φορά που γίνονται εκλογές η ανασχηματισμοί αλλάζουν διοικητικά συμβούλια γενικοί διευθυντές διευθυντές μέχρι και τμηματάρχες.
Σε κάθε τέτοια αλλαγή οι παλαιοί μπάινουν στο "ψυγείο" που μπορεί να είναι καμιά ήσσονος σημασίας θεσούλα
όπου βέβαια εξακολουθούν να παίρνουν ατόφιους τους μισθούς τους.
Με το κόλπο αυτό ουσιαστικά δεν υπάρχουν υπάλληλοι, η αν υπάρχουν έχουν καμιά ντουζίνα προισταμένους που ο ένα κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου.
Τι δουλειά να βγάλουν λοιπόν οι εργαζόμενοι όταν βλέπουν διοικήσεις άσχετες, προισταμένους που δεν ξέρουν και δεν μπορούν να ελέγξουν στο παραμικρό την δουλειά
των υφισταμένων τους.
Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα δουλευταρά και τίμιο υπάλληλο σε ένα τέτοιο περιβάλλον?
Απροσάρμοστο και μαλάκα.
Και πραγματικά ΕΙΝΑΙ.
AUFGEBRACHT
05/04/2013, 22:54
@τους παραπάνω: βεβαίως και υπάρχει λόγος που ο δημόσιος τομέας είναι έτσι και βεβαίως δεν φταίνε αποκλειστικά αυτοί αλλά και η διεύθυνση πρωτίστως. Όσο για το ότι τα λεφτά δεν είναι το μόνο κίνητρο για να δουλέψει κάποιος, σίγουρα δεν είναι το μόνο αλλά όταν από την άλλη έχεις τη σιγουριά πως δουλέψεις-δε δουλέψεις κανείς δε σε κουνάει από τη θέση σου, είναι ένα ισχυρό κίνητρο όσο να πεις. Έχω σπουδάσει Δημόσια Οικονομικά και μπορώ να γράψω αναλύσεις επί αναλύσεων για τον δημόσιο τομέα, τα μεγέθη και την αντιπαραγωγικότητά του. Αλλά το κυριότερο είναι η καθημερινή μου τριβή με τις δημόσιες υπηρεσίες και οι αποκομιζόμενες εμπειρίες. Όταν πήγα π.χ. στο Υπουργείο Συγκοινωνιών 07:52 και με το καλημέρα κυριολεκτικά με κάρφωσαν 5 κεφάλια και αντί καλημέρας πήρα για απάντηση ένα "είμαστε κλειστά για το κοινό, στις 8 ανοίγουμε"... 5 άτομα ήταν στα γραφεία τους, έπιναν καφέ, δεν έκαναν τίποτα και περίμεναν να πάει η ώρα 8 ακριβώς δια το κοινόν. Από τα 5 αυτά άτομα ΜΟΝΟ ένας, ο νεαρότερος σε ηλικία προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει γιατί κατάλαβε πως δεν πήγα από χόμπυ εκεί αλλά γιατί 8 έπρεπε να είμαι στην εργασία μου. Του πήρε κάποια δευτερόλεπτα να βάλει μόνο κάποια σφραγίδα αλλά έφαγα κάποια λεπτά περιμένοντας γιατί ο μεσήλιξ προϊστάμενος επέμενε πως για να υπογράψει και να γράψει στο πρωτόκολλο αλληλογραφίας έπρεπε να πάει η ώρα 8. Εάν και οι 5, οι 4, άντε οι 3 είχαν την καλή διάθεση του νεαρού θα είχαμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, με την ίδια χάλια διεύθυνση και καθοδήγηση.
Το κόστος του δημοσίου καλά έκανε και μειώθηκε. Θα ήταν ευχής έργο όμως αν οι δημόσιες υπηρεσίες παρείχαν με αυτό το μικρότερο κόστος
τουλάχιστον τις ίδιες κοινωνικές παροχές, όσο και όσες τέλος πάντων παρείχαν προ μνημονίου. Όχι με το να τις κόψουν τελείως.
Η μαγκιά να μειώσεις το κόστος σε οτιδήποτε, είναι να το κάνεις χωρίς να υποβαθμίσεις τη ποιότητα. Αλλιώς τους απολύω όλους, δε δίνω φράγκο σε κανέναν για τίποτα και
έτσι λύνω το πρόβλημα δια παντώς.
Δλδ στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει degradation στην ποιότητα υπηρεσίων με τόσες περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό και οι επιχειρήσεις (βλέπε εστίαση, τηλεπικοινωνίες, ιδιωτική ιατρική περίθαλψη) :cool:; Με προμηθευτές που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα γιατί έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τα έξοδα τους; Με κακοπληρωμένο προσωπικό; Με πελάτες που δεν έχουν πληρώσουν; Δε μιλάμε δηλαδή για τον περιορισμό της σπατάλης στα πάγια λειτουργικά έξοδα. Έχει γίνει ήδη αυτό και πλέον έχει μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δε γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και υπάρχει και το άλλο: "κάνουν πως μας πληρώνουν, κάνουμε πως δουλεύουμε", και αυτό ισχύει παντού από όσο βλέπω :wave2:
stefanos
05/04/2013, 23:12
Δλδ στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει degradation στην ποιότητα υπηρεσίων με τόσες περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό και οι επιχειρήσεις (βλέπε εστίαση, τηλεπικοινωνίες, ιδιωτική ιατρική περίθαλψη) :cool:; Με προμηθευτές που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα γιατί έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τα έξοδα τους; Με κακοπληρωμένο προσωπικό; Με πελάτες που δεν έχουν πληρώσουν; Δε μιλάμε δηλαδή για τον περιορισμό της σπατάλης στα πάγια λειτουργικά έξοδα. Έχει γίνει ήδη αυτό και πλέον έχει μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δε γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και υπάρχει και το άλλο: "κάνουν πως μας πληρώνουν, κάνουμε πως δουλεύουμε", και αυτό ισχύει παντού από όσο βλέπω :wave2:
Εάν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ή να υποστεί τις συνέπειες.
Το ίδιο και ο εργαζόμενος.
Ο πελάτης πάντα μπορεί να επιλέξει άλλον η όποιον τέλος πάντων θεωρεί συμφέροντα γι αυτόν.
Ο πελάτης του δημοσίου δεν έχει καμιά άλλη επιλογή, και ο υπάλληλος καμιά συνέπεια.
Αυτό είναι ασφαλώς αδικία για τον πελάτη.
nikos_abel
06/04/2013, 13:03
Γιατί βρε :hug:μου, εγώ φορολογούμενος δεν είμαι; Με λίγα λόγια πλήρωνα 10 και έπαιρνα με οποιονδήποτε τρόπο πίσω 1, τώρα πληρώνω 50 και
πληρώνω κι άλλα 10 πάλι για να να πάρω το ίδιο.
Δάνεια ξεδάνεια, τα χρήματα που έχουν δώσει πολλοί απο εμάς στο κράτος και ασφάλιση δεν έχουν επιστραφεί σε μας ούτε στο ελάχιστο.