PDA

View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 666

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21

stam2
31/03/2016, 09:38
ε ρε λεφτά που παίζονται με τις ΜΚΟ και τα λαμόγια στις πλάτες όλων μας. :moutza:

με τα δικά μας λεφτά... των δημοτών...

PortisHead
31/03/2016, 11:36
Πειραιάς η επόμενη μέρα... (http://www.newsit.gr/ellada/Peiraias-i-epomeni-mera-Poso-th-anteksoyn-aytoi-oi-anthropoi-I-aganaktisi-egine-tyfli-via/597165)

...Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους για ένα πείραγμα σε γυναίκα

...Όπως καταγγέλλουν εθελοντές και άνδρες του Λιμενικοί,νεαροί Αφγανοί δημιουργούν συχνά εντάσεις
μετά από κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.(αν δεν καταναλώνουν...ενταξει...ολα καλα).

Προτείνω μια ανοιχτή συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιωργο Νταλαρα για να συγκεντρωθούν χρηματα
για φθηνότερα και ποιοτικότερα ναρκωτικά.

Ohm
31/03/2016, 12:14
πήρανε μαριχουάνα! την ξέρω γω αυτή... σε κάνει τρελό! σε αφηνιάζει! δεν νοιώθεις πόνο δεν νοιώθεις τίποτα!
ήξερα κάποιον που πήρε ΔΥΟ μαριχουάνες και μετά πέθανε!

stam2
31/03/2016, 12:16
Πειραιάς η επόμενη μέρα... (http://www.newsit.gr/ellada/Peiraias-i-epomeni-mera-Poso-th-anteksoyn-aytoi-oi-anthropoi-I-aganaktisi-egine-tyfli-via/597165)

...Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους για ένα πείραγμα σε γυναίκα

...Όπως καταγγέλλουν εθελοντές και άνδρες του Λιμενικοί,νεαροί Αφγανοί δημιουργούν συχνά εντάσεις
μετά από κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.(αν δεν καταναλώνουν...ενταξει...ολα καλα).

Προτείνω μια ανοιχτή συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιωργο Νταλαρα για να συγκεντρωθούν χρηματα
για φθηνότερα και ποιοτικότερα ναρκωτικά.

θέλω να δω τι θα γίνει το καλοκαίρι που θα σκάσουν τα ξεκώλια σουηδέζες αγγλίδες κλπ για μύκονο, σαντορίνη κλπ και θα είναι στα 5 βήματα από τα "παιδιά" με τα τουρμπάνια...

SHOOTER045
31/03/2016, 12:34
θέλω να δω τι θα γίνει το καλοκαίρι που θα σκάσουν τα ξεκώλια σουηδέζες αγγλίδες κλπ για μύκονο, σαντορίνη κλπ και θα είναι στα 5 βήματα από τα "παιδιά" με τα τουρμπάνια...

Απλα δεν θα πάνε οι σουηδεζες και το λοιπό ξανθό γένος σε αυτά τα μέρη.
Μονο κάτι απελπισμενες που έχουν να δουν πε@ς απ όταν ο μπαμπάς έκανε σεξ με την μανα τους

Panos76
31/03/2016, 12:52

Κάτσε πρώτα να δούμε πως τι θα γίνει με εμάς και τα δικά μας ξεκώλια το καλοκαίρι και αυτοί έννοια σου, θα πάνε κροατία, κλπ.

Nostradamus
31/03/2016, 12:56

Καλα οι αγγλιδες και οι σουηδεζες δεν ειναι περισσοτερο ξεκ@λα απο τον εδω πληθυσμο. Μια χαρα το καλοκαιρι χορταινει το ματι του κοσμου και απο τις ντοπιες.

Μια δυσκολια θα την εχουν τα παλικαρακια και θα παει το σοβατισμα συννεφο..

Το προβλημα ειναι γενικοτερο. Μπορουν & θελουν να ειναι μερος των ελευθερων κοινωνιων της Ευρωπης ? Ειναι ενα θεμα να ξεπερασουν τα οποια συμπλεγματα κουβαλανε απο την δομη της δικης τους κοινωνιας.

Panos76
31/03/2016, 13:18
Μπορουν & θελουν να ειναι μερος των ελευθερων κοινωνιων της Ευρωπης ? Ειναι ενα θεμα να ξεπερασουν τα οποια συμπλεγματα κουβαλανε απο την δομη της δικης τους κοινωνιας.

Αν κρίνω από τους Ινδούς της Αγγλίας, μάλλον όχι.

Αν κρίνω από τους Σύριους που γνωρίζω προσωπικά (μεσοαστική τάξη), δύσκολο έως ανέφικτο.

Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση με τους Έλληνες πρόσφυγες του '22 σε σχέση με τους Αφγανοπακιστανοσομαλοαφρικανούς πρόσφυγες του 2016.

skylaros
31/03/2016, 13:18
Ρε πάτε καλά?

Panos76
31/03/2016, 13:19
Όχι και τόσο αλλά προσπαθούμε.

kalgeorge
31/03/2016, 15:50
http://www.huffingtonpost.gr/2016/03/31/agroths-trakter-prosfyges_n_9580854.html?1459423405&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_home_sidebar&utm_campaign=24MediaWidget

alex14
31/03/2016, 16:14
Το προβλημα ειναι γενικοτερο. Μπορουν & θελουν να ειναι μερος των ελευθερων κοινωνιων της Ευρωπης ? Ειναι ενα θεμα να ξεπερασουν τα οποια συμπλεγματα κουβαλανε απο την δομη της δικης τους κοινωνιας.

Οχι. Πιθανοτερο ειναι εμεις να υιοθετησουμε τα "συμπλεγματα" τους.

skylaros
31/03/2016, 16:36
Οχι. Πιθανοτερο ειναι εμεις να υιοθετησουμε τα "συμπλεγματα" τους.

Τα οποία προέρχονται από μερικούς καραγκιόζηδες φτιαγμένους και με μια μαλακοδομή της κοινωνίας από όπου προέρχονται και κάναν ένα πείραγμα σε κάποια. Αντίθετα νηφάλιοι Ευρωπαίοι φυσικά χωρίς συμπλέγματα αποκαλούν γυναίκες ως ξεκώλια και ξέκωλα μέσα σε ένα φόρουμ... Ποιητική αδεία νομίζω πως μπορώ να κάνω την υπέρβαση και να πως πως οι ίδιοι ευρωπαίοι θα μπορούσαν να στιμώξουν σε καμιά γωνιά κάνα "ξεκώλι" αν ήταν πιωμένοι ή φτιαγμένοι, αφού έτσι και αλλιώς το ξεκωλάκι κάνει μπαμ παρακαλάει ρε παιδί μου ικετεύει σχεδόν για κάτι τέτοιο... Αλλά ο Ευρωπαίος δεν είναι συμπλεγματικός που θεωρεί το σεξ αν έχεις πουλάκι καλό αν έχεις βυζιά φτηνό και ξεφτιλισμένο !

2016 μαλάκα μου!

alex14
31/03/2016, 16:46
Τα οποία προέρχονται από μερικούς καραγκιόζηδες φτιαγμένους και με μια μαλακοδομή της κοινωνίας από όπου προέρχονται και κάναν ένα πείραγμα σε κάποια. Αντίθετα νηφάλιοι Ευρωπαίοι φυσικά χωρίς συμπλέγματα αποκαλούν γυναίκες ως ξεκώλια και ξέκωλα μέσα σε ένα φόρουμ... Ποιητική αδεία νομίζω πως μπορώ να κάνω την υπέρβαση και να πως πως οι ίδιοι ευρωπαίοι θα μπορούσαν να στιμώξουν σε καμιά γωνιά κάνα "ξεκώλι" αν ήταν πιωμένοι ή φτιαγμένοι, αφού έτσι και αλλιώς το ξεκωλάκι κάνει μπαμ παρακαλάει ρε παιδί μου ικετεύει σχεδόν για κάτι τέτοιο... Αλλά ο Ευρωπαίος δεν είναι συμπλεγματικός που θεωρεί το σεξ αν έχεις πουλάκι καλό αν έχεις βυζιά φτηνό και ξεφτιλισμένο !

2016 μαλάκα μου!

Φιλε μου μακαρι να βγω λαθος. Δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους αυτους (οχι ολους), ετσι εμαθαν.
Απλως, επειδη τους εχω ζησει απο κοντα στις πατριδες τους ξερω τι να περιμενω. Λεπτομερειες δεν θα πω
για να μην αρχισουμε παλι ....
Στο ξαναλεω, μακαρι να βγω λαθος.

Nostradamus
31/03/2016, 17:05

2016 μαλάκα μου!

καλα ενταξει.. αν ελεγε καποιος για ημιγυμνες κορασιδες που κανουν την εμφανιση τους το καλοκαιρι ειναι αρκετα πολιτικαλυ κορεκτ ο ορος για τα φόρα ?

Α ηταν και ενας βορειοευρωπαιος μια φορα που πηρε κατι γκανια και εσκασε σε ενα νησακι και καθαρισε καμια 80αρια..

Και προχθες μια σαλεμενη στην ιταλια νοσοκομα, καθαρισε 13 ασθενεις με φαρμακα.

και ενας αμερικανος που μπηκε σε ενα σχολειο και οποιον παρει ο χαρος.. βασικα αυτοι ειναι αρκετοι αλλα αλλη κουβεντα...

και ενας στην Ελλαδα, Νικολα τον λεγανε, που εσφαξε κατι τυπους για μια παραγγελια... και και και εχει παραδειγματα αλλα δεν περιγραφουν το συνολο της κοινωνιας...

Και μερικοι λαοι που μεγαλωνουν με την γυναικα κατωτερη του ανδρα, γιατι ετσι λεει ο Θεος τους, κτλ κτλ κτλ. Και στην Ελλαδα του 50 οι φαπες και το ξυλο στις γυναικες ηταν μεσα στα λογικα πλαισια της κοινωνιας. Α και οι γυναικες εδω ψηφισαν πρωτη φορα εκει γυρω στο 50 σε βουλευτικες εποχες.. Εκει ακομη παιρνουν αδεια για να πανε τουαλετα...

2016 οπως τα λες.

Cpt. Haddock
31/03/2016, 19:27
Και μερικοι λαοι που μεγαλωνουν με την γυναικα κατωτερη του ανδρα, γιατι ετσι λεει ο Θεος τους, κτλ κτλ κτλ. Και στην Ελλαδα του 50 οι φαπες και το ξυλο στις γυναικες ηταν μεσα στα λογικα πλαισια της κοινωνιας. Α και οι γυναικες εδω ψηφισαν πρωτη φορα εκει γυρω στο 50 σε βουλευτικες εποχες.. Εκει ακομη παιρνουν αδεια για να πανε τουαλετα...

2016 οπως τα λες.

Στη Συρια παντως οι γυναίκες πήραν δικαίωμα ψηφου πριν απο την Ελλάδα, το 1949

Μανολης67
31/03/2016, 19:50

Πολύ σωστά, τι πηγε στραβά και διαλύθηκε η Συρία? ρίξτε μια ματιά το Ταξιδιώτικό ΕΙΚΟΝΕΣ του Τάσο Δούση τότε και τώρα,...

Nostradamus
31/03/2016, 20:16

Ρε Ηλια και στην Ελλαδα δικαιωμα στις δημοτικες πηραν καπου το '30. Δεν ειναι αυτο το θεμα.. παραδειγμα ηταν..

Και δεν αναφερομαι στους Συρους συγκεκριμενα.. Αλλωστε αν εμπαιναν μονο απο Συρια τωρα θα ηταν ηδη στον βορρά.

SHOOTER045
31/03/2016, 20:31

Και σε κάποιες χώρες η αθε'ι'α τιμωρείται με θάνατο

http://policenet.gr/article/%CE%BF%CE%B9-13-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE

Μανολης67
31/03/2016, 20:50

http://policenet.gr/article/%CE%BF%CE%B9-13-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE

Σχόλιο:
τυχαιο
που ΟΛΕΣ ειναι μουσουλμανικες!?...

Μαλδίβες??
Και ελεγα να πήγαινα διακοπές! :)

SHOOTER045
31/03/2016, 20:59
Προσεχώς και οι κατασκηνώσεις ανα την Ελλάδα

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2189836/fotografies-apo-to-paratheristiko-kentro-stin-killini-pou-tha-metaferthoun-i-prosfiges

Όπως και κάθε κτίριο που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ θα έχει την ίδια τύχη

kalgeorge
31/03/2016, 21:00
2016 μαλάκα μου!

καλα ρε φιλε, σοβαρα τωρα σε πειραξε που τις αποκαλεσε ξεκωλα?

δηλαδή τοσα και τοσα λεγονται εδώ μεσα εσενα σε πειραξε αυτό?
αραξτε ρε παιδες.... δεν εχετε με τι να φαγωθείτε μου φαινεται και πιανεστε από ασήμαντα πραγματα

Δεινόσαυρος
31/03/2016, 21:50

Στην Ελβετία το '71. Εννοείται όχι το 18__

Όσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο, φαίνεται...
(Δεν το εννοώ για την ψήφο, κορίτσια)

skylaros
31/03/2016, 22:46
και ενας στην Ελλαδα, Νικολα τον λεγανε, που εσφαξε κατι τυπους για μια παραγγελια... και και και εχει παραδειγματα αλλα δεν περιγραφουν το συνολο της κοινωνιας...

2016 οπως τα λες.

Εδώ να σε διορθώσω ο Νίκος ο Κοεμτζής σκότωσε μερικούς χαφιέδες που τον προκαλούσαν για μήνες, για να τον συλλάβουν και να τον χτυπήσουν γιατί η οικογένεια του ήταν αριστεροί. Ο ένας ήταν της Βασιλικής χωροφυλακής και ο Άλλος της ασφάλειας Αθηνών και ένας τρίτος από την παρέα τους. Τραυμάτισε επίσης άλλους οκτώ που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.Ο Νίκος πέθανε μόνος από εξάντληση και πείνα ουσιαστικά πάνω στον πάγκο του στο μοναστηράκι. Έτσι για το καλό της Ιστορίας της ίδιας.
Αν και ο ίδιος δήλωσε πως μετάνιωσε και έπρεπε να κρατηθεί (αν και λέει πως δεν έφταιγε) εγώ λέω πως έκανε την υποχρέωσή του για να διατηρήσει τον αυτοσεβασμό του, τι να γίνει ας πρόσεχαν περισσότερα τα καλόπαιδα.

Η Ελληνική κοινωνία περιγράφετε σαν μια κοινωνία γεμάτη λαμόγια που αράζουν και χορεύουν όπα όπα. Καλό είναι να ξεφεύγουμε από τα στερεότυπα. Το καλό και το κακό μέσα μας το ξεχωρίζουμε όλοι. Όπου υπάρχει καταπίεση υπάρχουν και συμφέροντα.

7Tolis
31/03/2016, 23:06
Μια διόρθωση αν επιτρέπεται.Απο ανακοπή πέθανε όχι απο εξάντληση και απο πείνα.

Ohm
01/04/2016, 09:54
όποιοι ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά με το ζήτημα των προσφύγων από πρώτο χέρι (δηλαδή μετέχουν ενεργά στις δράσεις στον πειραιά και στα κέντρα) θα το εκτιμούσα πολύ αν επικοινωνούσαν με πμ για να τους φέρω σε επαφή με άτομα από το εξωτερικό που είχαν έρθει στην ελλάδα για αυτό το σκοπό και χρειάζονται πληροφορίες και ενημέρωση, ευχαριστώ...

alres
01/04/2016, 13:08
Αν θες να τα λες σωστά, πρέπει να το ξεκινάς ως εξής:

"μπλα μπλα...καλοί οι άνθρωποι, υποφέρουν, ΑΛΛΑ..."

Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές.
Όχι με τη μία πήδημα, να προηγηθεί και ένα φιλάκι στο μάγουλο πρώτα

Cpt. Haddock
01/04/2016, 13:38

Ναι, ειδαμε και στην Ελλαδα ποσο ανοχη εχουμε στην αθεΐα. Εισαι ο τελευταίος που θα επρεπε να μιλαει ρε συ :lol:

SHOOTER045
01/04/2016, 13:51
Άλλο να πιστεύω οπου θέλω
Άλλο να προσβαλω τα πιστευω του άλλου.
Όσο προσωπικά για μένα δεν εβρισα ουτε κοροιδεψα κανένα άθεο,βουδιστή,μουσουλμάνο,βουδιστή σατανιστη κτλπ.
Απο την αλλη παραδείγματα κοροϊδίας εμπαιγμού και χλευασμού των ορθοδόξων και συμβόλων της πίστης αυτών έχουν υπάρξει ουκ ολίγα εδώ μέσα

BLiTzER
01/04/2016, 13:54
Απο την αλλη παραδείγματα κοροϊδίας εμπαιγμού και χλευασμού των ορθοδόξων και συμβόλων της πίστης αυτών έχουν υπάρξει ουκ ολίγα εδώ μέσα

Έτσι πάει. Όταν σε ταΐζουν κάτι με το ζόρι, από παντού, αντιδράς.

Cpt. Haddock
01/04/2016, 13:59
Όσο προσωπικά για μένα δεν εβρισα ουτε κοροιδεψα κανένα άθεο,βουδιστή,μουσουλμάνο,βουδιστή σατανιστη κτλπ.

Ναι, και θα συνεχισουν να υπάρχουν όσες αναφορές ποστ κι αν κανεις :p

Μα δε βλέπεις το προβλημα γιατι εισαι ποτισμενος με τη θρησκεια. Αυτο που εσυ λές "κοροιδία, χλευασμο", δες το σαν σάτιρα. Ειναι δικαίωμα σου να πιστεύεις, ναι, δικαίωμά μου να σχολιάζω, ΟΧΙ οτι πιστεύεις, αλλα ΑΥΤΟ που πιστεύεις. Και κυρίως το πώς ειναι δομημένο και απο ποιους εκπροσωπείται...

Προσπάθησε να δεις τη διαφορά.

Ohm
01/04/2016, 14:37
αν πω "χριστός και μαλακίες" ή ζωγραφίσω τον χριστό ή τον βούδα ή τον donald duck σε κόμικ και εσύ προσβληθείς, το πρόβλημα είναι δικό σου και δεν το προκαλώ εγώ. Εσύ έχεις ευθύνη για τα συναισθήματά σου, όχι εγώ. Αν εσύ είσαι ανίκανος να τα κουμαντάρεις δεν σου φταίω γω. Το "με προσβάλλεις" δεν είναι τίποτα παραπέρα από γκρίνια. Δεν δίνει κανένα παραπάνω δικαίωμα σε αυτόν που το λέει... είναι απολύτως κενό.

nikos_abel
01/04/2016, 14:39

Δικαίωμά σου και πρόβλημά σου

Κανείς δεν όρισε κάποιον υπερασπιστή των "πιστεύω" των άλλων. Ο καθείς μπορεί να υπερασπιστεί τα πιστεύω του μόνος του.

:nono:

Τότε δεν πιστεύεις αυτό που λες ότι πιστεύεις. Ειδικά για το τονισμένο, εξ ορισμού ο χριστιανός είναι αντίθετος.

Και πάλι, το πρόβλημα βρίσκεται σε εσένα

7Tolis
01/04/2016, 14:46
αν πω "χριστός και μαλακίες" ή ζωγραφίσω τον χριστό ή τον βούδα ή τον donald duck σε κόμικ και εσύ προσβληθείς, το πρόβλημα είναι δικό σου και δεν το προκαλώ εγώ. Εσύ έχεις ευθύνη για τα συναισθήματά σου, όχι εγώ. Αν εσύ είσαι ανίκανος να τα κουμαντάρεις δεν σου φταίω γω. Το "με προσβάλλεις" δεν είναι τίποτα παραπέρα από γκρίνια. Δεν δίνει κανένα παραπάνω δικαίωμα σε αυτόν που το λέει... είναι απολύτως κενό.

Και αν το κάνεις κακοπροαίρετα για να προσβάλεις κάποιον;

teogtp
01/04/2016, 14:46
Μητσο.........πίστη και μλκιες......
Αφου αν καθισεις σε τραπέζι με τσίπουρο δεν έχεις τον θεο σου.....

:D

Πάντως να ξέρετε αυτά δεν "λύνονται " απο την οθόνη.
Ποτηρια χρειάζονται και αφθονος χρόνος.
:beer:

SHOOTER045
01/04/2016, 14:53
Δικαίωμά σου και πρόβλημά σου

Κανείς δεν όρισε κάποιον υπερασπιστή των "πιστεύω" των άλλων. Ο καθείς μπορεί να υπερασπιστεί τα πιστεύω του μόνος του.

:nono:

Τότε δεν πιστεύεις αυτό που λες ότι πιστεύεις. Ειδικά για το τονισμένο, εξ ορισμού ο χριστιανός είναι αντίθετος.

Και πάλι, το πρόβλημα βρίσκεται σε εσένα

Πιαστηκες στην μια λεξη <σατανιστης>
Και το πρόβλημα βρίσκεται σε εμένα ε?
Όπως μου απάντησε κάποιος<αν σε ενοχλεί μην το κοιτάς,βγαλτο απο την λίστα των θεμάτων παρακολούθησης.
Και γαμω τις λογικές .
Αρα για κάθε προβληματισμό η λύση είναι γυρνά απο την αλλη η κλείσε τα μάτια :whiteflag::whiteflag::whiteflag:

nikos_abel
01/04/2016, 14:53
Μητσο.........πίστη και μλκιες......
Αφου αν καθισεις σε τραπέζι με τσίπουρο δεν έχεις τον θεο σου.....

:D

Πάντως να ξέρετε αυτά δεν "λύνονται " απο την οθόνη.
Ποτηρια χρειάζονται και αφθονος χρόνος.
:beer:

Το αλκοόλ δεν είναι κάτι που επιτρέπεται από το τρίπτυχο, είναι απόλαυση και οι απολαυσεις δεν παίζουν. Το χειρότερο πρόβλημα με αυτές τις "πίστες" είναι η υποκρισία.

nikos_abel
01/04/2016, 15:06
Πιαστηκες στην μια λεξη <σατανιστης>
Και το πρόβλημα βρίσκεται σε εμένα ε?
Όπως μου απάντησε κάποιος<αν σε ενοχλεί μην το κοιτάς,βγαλτο απο την λίστα των θεμάτων παρακολούθησης.
Και γαμω τις λογικές .
Αρα για κάθε προβληματισμό η λύση είναι γυρνά απο την αλλη η κλείσε τα μάτια :whiteflag::whiteflag::whiteflag:

Ο προβληματισμός σου είναι σεβαστός (και ειδικά από εμένα το ξέρεις αυτό). Η εμμονή όμως είναι αμφισβητίσιμη (και αιτία διαφωνιών).

Ohm
01/04/2016, 15:16
Και αν το κάνεις κακοπροαίρετα για να προσβάλεις κάποιον;

(άσχετα με το ότι εγώ δεν το κάνω)... ναι... και; τί έγινε;

7Tolis
01/04/2016, 15:18
Εννοώ πως αν κάποιος το κάνει ηθελημενα τότε είναι κακό ελαφάκι κακό.

SHOOTER045
01/04/2016, 15:19
Ο προβληματισμός σου είναι σεβαστός (και ειδικά από εμένα το ξέρεις αυτό). Η εμμονή όμως είναι αμφισβητίσιμη (και αιτία διαφωνιών).

Δεν πρόκειται για εμμονή.
Αν ήμουν εμμονικος θα είχα γκομενα την Λουκά.
Δεν χαλιεμαι με τους τραγοπαπες η τις θεουσες,χαλιεμαι όταν προσβάλλονται πραγματικά σύμβολα (κατ εμέ)

Ohm
01/04/2016, 15:23

δική σου επιλογή για τον τρόπο που θα χειριστείς το ότι κάτι σε "προσβάλλει".

Το ερώτημά μου είναι, τί ακριβώς σημαίνει "με προσβάλλει αυτό" ; Τί έπαθα; Σε τί, ακριβώς, με εμποδίζει αυτό που άκουσα, ή είδα, να συνεχίσω τη ζωή μου όπως θέλω; Με χτύπησε κανείς;

έρχεται ένας και μου λέει "ohm, ο θεός σου είναι γκέι και γέρνει περισσότερο από μπρίκι σε φουρτούνα"

ναι... και; παρακάτω;

πραγματικά σύμβολα (κατ εμέ)

ε;

πραγματικά ΚΑΙ σύμβολα;

ποτς γκένεν ατό;

BLiTzER
01/04/2016, 15:25
Δεν χαλιεμαι με τους τραγοπαπες η τις θεουσες,χαλιεμαι όταν προσβάλλονται πραγματικά σύμβολα (κατ εμέ)

Ναι, ρε σούτερ, εγώ θίγομαι όταν βλέπω "ανθρώπους" να σέρνονται για να προσκυνήσουν ή όταν ακούω σκυλάδικα σε δημόσιους χώρους. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι είναι αυτά, δυστυχώς. Δε γίνεται να εκτελούμε όποιον θίγει κάποιον, γιατί θα ήμασταν όλοι νεκροί. Όποιος θίγεται, ξιδάκι.

dimmie_72
01/04/2016, 16:11
Δεν πρόκειται για εμμονή.

Δεν πρόκειται για εμμονή,
πρόκειται για συντήρηση.
Και όσο το συντηρείς,
τόσο θα αυξάνονται τα -κατ ουσία- εμπρηστικά ποστ
υπό τον μανδύα του χιούμορ, της πλάκας και της πνευματικής ανωτερότητας.
Αν το κοινό περιβάλλον παρέχει άλλοθι σε κάποιον
να θίγει τις αξίες σου,
... είναι γι αυτόν μια προσωπική επιβεβαίωση. ;)

MG-KTiNoS
01/04/2016, 16:30
υπό τον μανδύα του χιούμορ, της πλάκας και της πνευματικής ανωτερότητας.

:a013:
(Eλληνικό χιούμορ = είσαι μαλάκας----> καθαρή κακοήθια)

Ohm
01/04/2016, 17:13
Ναι, ρε σούτερ, εγώ θίγομαι όταν βλέπω "ανθρώπους" να σέρνονται για να προσκυνήσουν

η πλάκα είναι ότι ο αυτοβασανισμός είναι βαρύτατο αμάρτημα σύμφωνα με την ορθόδοξη διδαχή

SHOOTER045
01/04/2016, 17:22
δική σου επιλογή για τον τρόπο που θα χειριστείς το ότι κάτι σε "προσβάλλει".

Το ερώτημά μου είναι, τί ακριβώς σημαίνει "με προσβάλλει αυτό" ; Τί έπαθα; Σε τί, ακριβώς, με εμποδίζει αυτό που άκουσα, ή είδα, να συνεχίσω τη ζωή μου όπως θέλω; Με χτύπησε κανείς;

έρχεται ένας και μου λέει "ohm, ο θεός σου είναι γκέι και γέρνει περισσότερο από μπρίκι σε φουρτούνα"

ναι... και; παρακάτω;

ε;

πραγματικά ΚΑΙ σύμβολα;

ποτς γκένεν ατό;

Καλά οι προβληματισμοί σου χτενιζουν σκαντζόχοιρο.
Άλλο είναι χοντροπετσοι,άλλοι μαλακες,αλλους τους φτυνουν και νομίζουν οτι βρέχει,άλλον του πιάνουν τον κώλο και του αρέσει, τι παει να πει?
Σορυ δεν θα πάρω .
Όσο για το <σύμβολα>ψάξε τ ανάλογα θέματα και απο που ξεκίνησε η κόντρα και μετά μιλαμε

Ohm
01/04/2016, 17:33
Καλά οι προβληματισμοί σου χτενιζουν σκαντζόχοιρο.
Ναι... ποιοί προβληματισμοί; Δεν έχω πια προβληματισμούς σε αυτό το θέμα.

Άλλο είναι χοντροπετσοι,άλλοι μαλακες,αλλους τους φτυνουν και νομίζουν οτι βρέχει,άλλον του πιάνουν τον κώλο και του αρέσει, τι παει να πει?
Δεν καταλαβαίνω που το πας. Χοντρόπετσος, δηλαδή αναίσθητος γενικότερα ή που δεν τον αγγίζουνε "προσβολές"; Μιλάς για φτύσιμο κυριολεκτικό (που σηκώνει επιτόπια σφαλιάρα) ή μεταφορικό (που δεν αξίζει καν την προσοχή σου) ;

Σορυ δεν θα πάρω .
Καλά κάνεις. Συνέχα όπως θες.

dimmie_72
01/04/2016, 17:43
:a013:
(Eλληνικό χιούμορ = είσαι μαλάκας----> καθαρή κακοήθια)

η αλλιώς... Σαρλί, κάνω τέχνη.
ας σκεφτούμε μόνο ποιο θα ήταν το Σαρλί χωρίς τις αντιδράσεις.

κατά τον ίδιο τρόπο μερικοί αποκτούν υπόσταση.

SHOOTER045
01/04/2016, 17:43
Ναι... ποιοί προβληματισμοί; Δεν έχω πια προβληματισμούς σε αυτό το θέμα.

Δεν καταλαβαίνω που το πας. Χοντρόπετσος, δηλαδή αναίσθητος γενικότερα ή που δεν τον αγγίζουνε "προσβολές"; Μιλάς για φτύσιμο κυριολεκτικό (που σηκώνει επιτόπια σφαλιάρα) ή μεταφορικό (που δεν αξίζει καν την προσοχή σου) ;

Καλά κάνεις. Συνέχα όπως θες.

Όπως το πάρει κανείς το φτύσιμο, κυριολεκτικό η μεταφορικό.
Άλλος μπορεί να το δει σαν χιούμορ,άλλος ευκαιρία να πλυθεί, άλλος για ξεματιασμα άλλος φτύνει για να γ@μησει κ@λο.
Όπως το βλέπει ο καθένας ειπαν παραπανω .
Αν σε ενοχλεί όπως είπε άλλος μην το διαβάζεις βγάλε τι θέμα απο την λίστα παρακολούθησης.

Επειδή με κούρασε συφωνησαμε οτι διαφωνούμε οκ.
Εσείς από εκεί εγώ απο εδώ.
Δεν πρόκειται να έρθω απο εκεί,δεν πρόκειται να έρθετε απο εδώ

Ohm
01/04/2016, 17:47
Δεν πρόκειται να έρθω απο εκεί,δεν πρόκειται να έρθετε απο εδώ

Εκεί που είσαι, ήμουνα.
Εδώ που είμαι, θά'ρθεις.

thunder ace
01/04/2016, 17:51
κανε οτι θες ,πες οτι θες,αρκει ποτε μα ποτε, μην ενοχλησεις κανεναν.Δικος μου νομος και ετσι βαδιζω στη ζωη μου.Τωρα στα χρονια που ζουμε,μερικοι κατω απο τον μανδυα της σατυρας(τρομαρα τους,που ξερουν απο σατυρα)νομιζουν οτι μπορουν να λενε οτι τους γουσταρει.Αμ δε....οχι ρε φιλε,ΔΕΝ μπορεις να λες οτι σου κατεβει.

duke200
01/04/2016, 17:52
ηθελα να διαβάσω την διαφωνια, να παρω θεση, αλλα στη πορεία βαρεθηκα, οπότε ολα καλα

και μιας και μου ρθε, είναι λάθος να λέμε όλα οκ γιατι είναι σαν να λέμε ολα ολα καλα...:cry:

SHOOTER045
01/04/2016, 17:57
Εκεί που είσαι, ήμουνα.
Εδώ που είμαι, θά'ρθεις.

Καλά και της κοντης ψ@λης
Της φταίνε οι τρίχες.
Και οι γνώμες είναι σαν τις κ@λοτρυπιδες
όλοι έχουν απο μία.

Ohm
01/04/2016, 18:01
κανε οτι θες ,πες οτι θες,αρκει ποτε μα ποτε, μην ενοχλησεις κανεναν.Δικος μου νομος και ετσι βαδιζω στη ζωη μου.Τωρα στα χρονια που ζουμε,μερικοι κατω απο τον μανδυα της σατυρας(τρομαρα τους,που ξερουν απο σατυρα)νομιζουν οτι μπορουν να λενε οτι τους γουσταρει.Αμ δε....οχι ρε φιλε,ΔΕΝ μπορεις να λες οτι σου κατεβει.

αυτό που λες με ενοχλεί

... και τώρα;

thunder ace
01/04/2016, 18:04
αυτό που λες με ενοχλεί

... και τώρα;

επιβεβαιωση λεγετε.

Nostradamus
01/04/2016, 18:16
Γεια σου ρε Ohm που δεν εχεις θεμα για τιποτα και ολα οκ και κλαιν μαιν και δεν μπορεις και να θιγεις..

Με τα χριστιανικα προτυπα παιζει και να αγιασεις.. :lol:

Ohm
01/04/2016, 18:24
επιβεβαιωση λεγετε.

τεχνική τζούντο είναι
εκμεταλλεύεσαι το βάρος του αντιπάλου για να τον ρίξεις

"δεν λέω ποτέ πράματα που ενοχλούν τους άλλους!"

"αυτό που λες με ενοχλεί"

οπότε τώρα τί γίνεται; το λέει ή δεν το λέει;

ποιός καθορίζει τι είναι ενοχλητικό και τι όχι;

βουλώνεις το στόμα κάθε φορά που κάποιος προσβάλλεται; θα μουγγαθούμε όλοι επειδή κάποιοι δεν έχουν μάθει να κουμαντάρουν τα συναισθήματά τους; "με προσβάλλεις με αυτό το καρτούν!" "GROW THE FUCK UP".

δεν τους ενοχλεί που οι ομόθρησκοί τους ανατινάσσονται σκοτώνοντας αθώο κόσμο... αλλά ενοχλούνται με τα κόμικ... "μας προσβάλλει που απεικονίζεις τον προφήτη μας έτσι!" ε ναι, δικός σας είναι, όχι δικός μας... δεν είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω καμίας θρησκείας τους κανόνες και κανείς δεν έπαθε τίποτα από το καρτούν με τον μωάμεθ... εκτός φυσικά από αυτούς που σκοτωθήκανε επειδή κάποιοι άλλοι είναι άρρωστοι και ευερέθιστοι

η μαλακία έχει βαρέσει κόφτες, η εξάτμιση έχει ασπρίσει, οι βαλβίδες πια δεν προλαβαινουν να κλείσουν, τα λάδια έχουν αρχίσει να βράζουνε, τα μπεκ είναι στο 100% pwm και μεις πατάμε γκάζι

Γεια σου ρε Ohm που δεν εχεις θεμα για τιποτα και ολα οκ και κλαιν μαιν και δεν μπορεις και να θιγεις..

Με τα χριστιανικα προτυπα παιζει και να αγιασεις.. :lol:

Δεν πέφτεις πολύ μακριά. Ορθόδοξος ήμουνα, μέχρι το μεδούλι. Μέχρι που έμαθα να ξεχωρίζω φιλοσοφία από μαλακία.

thunder ace
01/04/2016, 18:27
τεχνική τζούντο είναι
εκμεταλλεύεσαι το βάρος του αντιπάλου για να τον ρίξεις

"δεν λέω ποτέ πράματα που ενοχλούν τους άλλους!"

"αυτό που λες με ενοχλεί"

οπότε τώρα τί γίνεται; το λέει ή δεν το λέει;

ποιός καθορίζει τι είναι ενοχλητικό και τι όχι;

βουλώνεις το στόμα κάθε φορά που κάποιος προσβάλλεται; θα μουγγαθούμε όλοι επειδή κάποιοι δεν έχουν μάθει να κουμαντάρουν τα συναισθήματά τους; "με προσβάλλεις με αυτό το καρτούν!" "GROW THE FUCK UP".

δεν τους ενοχλεί που οι ομόθρησκοί τους ανατινάσσονται σκοτώνοντας αθώο κόσμο... αλλά ενοχλούνται με τα κόμικ... "μας προσβάλλει που απεικονίζεις τον προφήτη μας έτσι!" ε ναι, δικός σας είναι, όχι δικός μας... δεν είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω καμίας θρησκείας τους κανόνες και κανείς δεν έπαθε τίποτα από το καρτούν με τον μωάμεθ... εκτός φυσικά από αυτούς που σκοτωθήκανε επειδή κάποιοι άλλοι είναι άρρωστοι και ευερέθιστοι

η μαλακία έχει βαρέσει κόφτες, η εξάτμιση έχει ασπρίσει, οι βαλβίδες πια δεν προλαβαινουν να κλείσουν, τα λάδια έχουν αρχίσει να βράζουνε, τα μπεκ είναι στο 100% pwm και μεις πατάμε γκάζι

Δεν πέφτεις πολύ μακριά. Ορθόδοξος ήμουνα, μέχρι το μεδούλι. Μέχρι που έμαθα να ξεχωρίζω φιλοσοφία από μαλακία.
εχεις δικιο

dimmie_72
01/04/2016, 18:58
Έχει τεράστια διαφορά να είσαι το Σαρλί και να κάνεις τέχνη η μπίζνα απευθυνόμενος στο ευρύ κοινό με το να είσαι μέλος μιας κλειστής κοινότητας και μέσα εκεί να υποδαυλίζεις καταστάσεις απευθυνόμενος σε προσωπικότητες που εν γνώσει σου θίγονται. Εκτός κι αν ο ναρκισσισμός σου σε κάνει να θεωρείς ότι η ιδιότητα του μέλους αυτής της κοινότητας, σε καθιστά αυτόματα καθοδηγητή ως κατέχοντα την παγκόσμια Αλήθεια.

Αν μη τι άλλο στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και συναδελφικότητας -και όχι οι κανόνες για επιβολή ποινών- θα απέτρεπαν μια συγκροτημένη προσωπικότητα να διαιωνίζει εμπρηστικά μια κατάσταση που κατά δήλωση κάποιων τους προσβάλλει τις αξίες, τα σύμβολα... ξέρω γω τι. Θα μπορούσε το άκρατο δημιουργικό πνεύμα να στραφεί σε άλλα πεδία ενασχόλησης, but it's just U.

nicksior
01/04/2016, 19:01
Αν πας να περιγράψεις ένα μηχανάκι που δεν το γνωρίζεις...
Ολοι θα πέσουν να σε φάνε!
Ευτυχώς που στα περι θρησκείας..
Είμαστε όλοι ..
Γνώστες!

Καπετάνιοι και μούτσοι!

AUFGEBRACHT
01/04/2016, 19:11

Αν ο shooter έχει εμμονή κάτι άλλοι τι να πουν...

fkol k4
01/04/2016, 19:12
Ναι, ειδαμε και στην Ελλαδα ποσο ανοχη εχουμε στην αθεΐα. Εισαι ο τελευταίος που θα επρεπε να μιλαει ρε συ :lol:

Στην Ελλάδα έχουμε πολλά κακά, αλλά η μη ανοχή στην αθεϊα/α-θρησκεία δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο ισχύει.

Αν βγει κάποιο δημόσιο πρόσωπο στην τηλεόραση και δηλώσει πιστός τον βγάζουν σε έκτακτο δελτίο ως αξιοπερίεργο αν είναι κάτω των 40 ετών.
Το κυβερνόν κόμμα στην Ελλάδα, αποτελείται κατά πλειοψηφία από άθεους ή αγνωστικιστές.
Ακόμα και στο ίδιο το φόρουμ (το οποίο υποθέτω πως δεχόμαστε ότι μπορεί να αποτελεί δείγμα της ευρύτερης κοινωνίας, εξάλλου δεν έχει και κανένα εξαιρετικά ειδικευμένο θεματικό περιεχόμενο, είμαστε μέλη απλώς επειδή οδηγούμε μηχανάκια), η νόρμα είναι κάποιος να ανοίγει ένα θέμα στο οποίο να επιτίθεται στις θρησκείες (ειδικότερα στην εδώ επικρατούσα) γενικότερα, αλλά και στους πιστούς τους ειδικότερα. Το αντίθετο δεν έχει γίνει γίνει ποτέ όσο είμαι μέλος.

nikos_abel
01/04/2016, 19:39
Αν ο shooter έχει εμμονή κάτι άλλοι τι να πουν...

Θεωρείς ότι έχω εμμονές; (εκτός του moto gr και μην πεις το star trek))

AUFGEBRACHT
01/04/2016, 19:48
Θεωρείς ότι έχω εμμονές; (εκτός του moto gr και μην πεις το star trek))

Δεν εννοούσα εσένα φίλτατε, απλά έκανα quote στη φράση σου.

Μανολης67
01/04/2016, 19:57
fkol k4
Το κυβερνόν κόμμα στην Ελλάδα, αποτελείται κατά πλειοψηφία από άθεους ή αγνωστικιστές.

Και να σκεφτείς οτι ηξερα κόσμο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί περίμεναν φορολόγηση Εκκλησίας, :evil:
Καλά τα 500.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης απο θαυμα δεν θα πληρωθούν τελικά!

el_hymador
01/04/2016, 20:09
Το 2016 συνεχίζουν να δηλητηριάζουν, σκοτώνουν, πυρπολούν, ακρωτηριάζουν, βασανίζουν και εγκαταλείπουν ζώα στην "πολιτισμένη" χώρα μας. Η βαρβαρότητα δεν έχει σύνορα και δεν καταλαβαίνει από θρησκείες και μαλακίες

nikos_abel
01/04/2016, 21:40
Ακόμα και στο ίδιο το φόρουμ (το οποίο υποθέτω πως δεχόμαστε ότι μπορεί να αποτελεί δείγμα της ευρύτερης κοινωνίας, εξάλλου δεν έχει και κανένα εξαιρετικά ειδικευμένο θεματικό περιεχόμενο, είμαστε μέλη απλώς επειδή οδηγούμε μηχανάκια), η νόρμα είναι κάποιος να ανοίγει ένα θέμα στο οποίο να επιτίθεται στις θρησκείες (ειδικότερα στην εδώ επικρατούσα) γενικότερα, αλλά και στους πιστούς τους ειδικότερα. Το αντίθετο δεν έχει γίνει γίνει ποτέ όσο είμαι μέλος.

Εξαρτάται πως το βλέπεις. Από τη δική μου σκοπιά, όλο και κάποιος θα πεταχτεί να διακόψει μια σοβαρή ή χιουμοριστική συζήτηση για να μας πει ότι τον προσβάλει.

fkol k4
01/04/2016, 22:32
Εξαρτάται πως το βλέπεις. Από τη δική μου σκοπιά, όλο και κάποιος θα πεταχτεί να διακόψει μια σοβαρή ή χιουμοριστική συζήτηση για να μας πει ότι τον προσβάλει.

Πιθανώς κάποιος να πεταχτεί.
Ανοχή όμως, σημαίνει πως και αφού πεταχτεί κάποιος και σου πει πως αυτό που είπες τον προσβάλλει, έχεις το ελεύθερο να συνεχίσεις λέγοντάς του «πρόβλημά σου» και κανείς δεν θα προσπαθήσει καν να σου πει να σταματήσεις.

Το θέμα που ετέθη δεν είναι αν προσβάλλεται κάποιος. Το θέμα που ετέθη ήταν για το αν στην Ελλάδα υπάρχει ανοχή επί της αθεϊας. Η απάντηση λοιπόν είναι πως όχι μόνο υπάρχει ανοχή στην αθεϊα, αλλά σιγά σιγά περνάμε στο άλλο άκρο, όπου είναι πιο πιθανό να χλευαστεί κάποιος για το ότι είναι πιστός παρά για το ότι είναι άθεος/αγνωστικιστής.
Επίσης, μιας και το ανέφερες,

Το αλκοόλ δεν είναι κάτι που επιτρέπεται από το τρίπτυχο, είναι απόλαυση και οι απολαυσεις δεν παίζουν. Το χειρότερο πρόβλημα με αυτές τις "πίστες" είναι η υποκρισία.
Ο Χριστός δεν έκανε το κρασί νερό, αλλά το νερό κρασί. Και μάλιστα προς το τέλος του γλεντιού, όπου οι περισσότεροι είχαν ήδη πιεί αρκετά.
Άμα λοιπόν μου δίνει το παράδειγμα ο ίδιος ο Θεός, παίρνω το ελεύθερο να γράψω τον κάθε παπά-παπάρα στα παπα-παπάρια μου..

Γενικότερα όμως, το πόσο υποκριτής είναι κάποιος πιστός είναι ένα θέμα που δεν υπάρχει κανένας λόγος να απασχολεί τον μη πιστό. Το αν κάποιος είναι καλός Χριστιανός, είναι ένα θέμα ανάμεσα σε αυτόν και τον Χριστό. Όπως και το αν είναι κάποιος καλός μουσουλμάνος, είναι ένα θέμα ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλλάχ.

Δεν είναι δα κι ότι κόβεται ο κάθε άθεος μη χάσω εγώ τον Παράδεισο ή ο Μεχμέτ τις παρθένες.

Απλώς βρίσκει κάτι να πει με μοναδικό σκοπό να γίνει ενοχλητικός με μοχλό τη θρησκεία. Δεν είναι ασυνήθιστο βέβαια, το ίδιο γίνεται και με μοχλό την ομάδα, τη μάρκα της μοτό κτλ.
Κοινό τρολλάρισμα είναι δηλαδή. Προσωπικά βέβαια δεν έχω κανένα θέμα με το τρολλάρισμα, πολλές φορές είναι και πετυχημένο.

Μιας και λέμε όμως για υποκρισία, το να ονομάζεις το τρολλάρισμα «κοινωνική κριτική» είναι όντως τέτοια. Ακόμη περισσότερο όταν το πιστεύεις κιόλας.

el_hymador
01/04/2016, 22:47
Στην Ελλάδα έχουμε πολλά κακά, αλλά η μη ανοχή στην αθεϊα/α-θρησκεία δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο ισχύει.

Αν βγει κάποιο δημόσιο πρόσωπο στην τηλεόραση και δηλώσει πιστός τον βγάζουν σε έκτακτο δελτίο ως αξιοπερίεργο αν είναι κάτω των 40 ετών.

Το να δηλώνεις δημόσια το αν πιστεύεις ή όχι, προσωπικά το θεωρώ μ@λ@κι@.

Δ

fkol k4
01/04/2016, 23:02
Το να δηλώνεις δημόσια το αν πιστεύεις ή όχι, προσωπικά το θεωρώ μ@λ@κι@.

Δ

Δεν είναι απαραίτητο το να βγεις έτσι ξεκάρφωτα να το διαφημίζεις.

Είναι κάτι για το οποίο είναι σύνηθες να ερωτάται κάποιος πχ σε μια συνέντευξη.
Ή κάτι που λες μαζί και με άλλα χαρακτηριστικά όταν κάποιος σου ζητά να περιγράψεις τον εαυτό σου.
Τα δύο αυτά για το «δημόσιο πρόσωπο» που αναφέρω στο παράδειγμα.

Επίσης, μπορεί απλώς να προκύψει κατά την απλή κουβέντα (πχ «πρώτα ο Θεός τον Αύγουστο θα πάμε διακοπές στο Χ νησί», ή «- Πώς είστε; - Καλά, δόξα τω Θεώ, εσείς;»)

Ανεξαρτήτως της προσωπικής άποψης του οποιουδήποτε περί της δημοσίας μαρτυρίας πίστης όμως, αυτή είναι σημαντικό κομμάτι πολλών θρησκειών. Οπότε θα συνεχίσει να γίνεται ακόμα και αν όλοι γύρω το θεωρούν μ@λ@κι@, ή ακόμα κι αν κάποτε απαγορευτεί και δια νόμου.

Και εκεί είναι που μπαίνει το θέμα της ανοχής. Δηλαδή, το να ανεχόμαστε κάτι που μπορεί μεν να το θεωρούμε μ@λ@κι@ αλλά εδώ που τα λέμε δεν μας επηρεάζει κιόλας αν συμβαίνει.

el_hymador
01/04/2016, 23:17
Δεν είναι απαραίτητο το να βγεις έτσι ξεκάρφωτα να το διαφημίζεις.

Είναι κάτι για το οποίο είναι σύνηθες να ερωτάται κάποιος πχ σε μια συνέντευξη.
Ή κάτι που λες μαζί και με άλλα χαρακτηριστικά όταν κάποιος σου ζητά να περιγράψεις τον εαυτό σου.
Τα δύο αυτά για το «δημόσιο πρόσωπο» που αναφέρω στο παράδειγμα.

Επίσης, μπορεί απλώς να προκύψει κατά την απλή κουβέντα (πχ «πρώτα ο Θεός τον Αύγουστο θα πάμε διακοπές στο Χ νησί», ή «- Πώς είστε; - Καλά, δόξα τω Θεώ, εσείς;»)

Ανεξαρτήτως της προσωπικής άποψης του οποιουδήποτε περί της δημοσίας μαρτυρίας πίστης όμως, αυτή είναι σημαντικό κομμάτι πολλών θρησκειών. Οπότε θα συνεχίσει να γίνεται ακόμα και αν όλοι γύρω το θεωρούν μ@λ@κι@, ή ακόμα κι αν κάποτε απαγορευτεί και δια νόμου.

Και εκεί είναι που μπαίνει το θέμα της ανοχής. Δηλαδή, το να ανεχόμαστε κάτι που μπορεί μεν να το θεωρούμε μ@λ@κι@ αλλά εδώ που τα λέμε δεν μας επηρεάζει κιόλας αν συμβαίνει.

Η θρησκεία, ο Θεός και γενικά θέματα τα οποία εμπεριέχουν στην ανάπτυξη τους και την παράθεση τους αναφορές σε αυτά, συχνά - πυκνά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των ανθρώπων. Τι να κάνουμε τώρα; Μερικούς τους απασχολεί. Πολλές φορές μάλιστα όλη αυτή η διαδικασία γίνεται δημόσια, στο διαδίκτυο ή σε διάφορες συνάξεις.

Flamers και προβοκάτορες υπάρχουν παντού. Θέλω να πω ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα νήμα με τίτλο "Παναγιά Μυρτιδιώτισσα SUCKS" και να αφρίσουν όλοι οι πιστοί αντιδρώντας σε αυτή την αναίτια πρόκληση. Θα έχουν δίκιο.-

Από την άλλη όμως, δεν γίνεται σε οποιαδήποτε αναφορά η νύξη -χωρίς προκλητικό τρόπο- της θρησκείας, να επεμβαίνουν απρόσκλητοι "θιγμένοι υποστηρικτές της ορθοδοξίας" με το κλασικό (και τέρμα ανόητο) "γιατί προσβάλλεις την πίστη μου;"

Σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου του ότι κανένας δεν ζήτησε από τον εκάστοτε θιγμένο θεματοφύλακα της όποιας θρησκείας πει την γνώμη του, ισχύει το "μην συμμετέχεις, μην διαβάζεις, μην παίρνεις μέρος"

Έλεος όμως, αν δεν καταλαβαίνουν μερικοί ότι αυτό που κάνουν, είναι μια ήπια μορφή ταλιμπανισμού - "σου απαγορεύω να κάνεις συζητήσεις για αυτά τα θέματα επειδή με θίγουν", τότε δεν πάμε καθόλου μα καθόλου καλά...

SHOOTER045
01/04/2016, 23:37
Η θρησκεία, ο Θεός και γενικά θέματα τα οποία εμπεριέχουν στην ανάπτυξη τους και την παράθεση τους αναφορές σε αυτά, συχνά - πυκνά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των ανθρώπων. Τι να κάνουμε τώρα; Μερικούς τους απασχολεί. Πολλές φορές μάλιστα όλη αυτή η διαδικασία γίνεται δημόσια, στο διαδίκτυο ή σε διάφορες συνάξεις.

Flamers και προβοκάτορες υπάρχουν παντού. Θέλω να πω ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα νήμα με τίτλο "Παναγιά Μυρτιδιώτισσα SUCKS" και να αφρίσουν όλοι οι πιστοί αντιδρώντας σε αυτή την αναίτια πρόκληση. Θα έχουν δίκιο.-

Από την άλλη όμως, δεν γίνεται σε οποιαδήποτε αναφορά η νύξη -χωρίς προκλητικό τρόπο- της θρησκείας, να επεμβαίνουν απρόσκλητοι "θιγμένοι υποστηρικτές της ορθοδοξίας" με το κλασικό (και τέρμα ανόητο) "γιατί προσβάλλεις την πίστη μου;"

Σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου του ότι κανένας δεν ζήτησε από τον εκάστοτε θιγμένο θεματοφύλακα της όποιας θρησκείας πει την γνώμη του, ισχύει το "μην συμμετέχεις, μην διαβάζεις, μην παίρνεις μέρος"

Έλεος όμως, αν δεν καταλαβαίνουν μερικοί ότι αυτό που κάνουν, είναι μια ήπια μορφή ταλιμπανισμού - "σου απαγορεύω να κάνεις συζητήσεις για αυτά τα θέματα επειδή με θίγουν", τότε δεν πάμε καθόλου μα καθόλου καλά...

Αν η διαμαρτυρία μου για αυτήν την φωτό
355991
Και για κάποια απο αυτά εδώhttp://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148611
Είναι ταλιμπανισμος
Τοτε είμαι Ταλιμπάν

el_hymador
02/04/2016, 00:22
355991
Είναι ταλιμπανισμος
Τοτε είμαι Ταλιμπάν

Αυτό αναρτήθηκε στο ανέκδοτα humor και δεν είναι παρά κάποια pixel. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θρησκεία που να πιστεύει στην θεϊκή υπόσταση των pixel. Προσωπικά έχω εκτεθεί με το ζόρι αμέτρητες φορές σε αντίστοιχες εικόνες και ναούς και τελετουργίες και κυρήγματα της ορθόδοξης πίστης. Πιο μικρός μάλιστα, η επίδοση μου στο σχολείο εξαρτιόταν σε ένα μικρό ποσοστό και από τα θρησκευτικά. Διάβαζα -με το ζόρι- για την Υπαπαντή και για το πόσους τρούλους έχει μια εκκλησία και εξεταζόμουν πάνω σε αυτά. Δεν έπαθα τίποτα, το ανέχτηκα και δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι μου προσβάλλουν την οποία μου πίστη / πεποίθηση επειδή με έβαζαν μέσα στις εκκλησίες και άκουγα τα κύριε ελέησον. Αυτά που πίστευα, ήταν πολύ δυνατά και στέρεα μέσα μου, για να κλονιστούν έτσι εύκολα. Σήμερα, παρά το ότι οι καμπάνες με ξυπνάνε την Κυριακή και παρά το ότι -ακόμα- η θρησκεία αυτή και οι εκπρόσωποι της ενέχονται σε πολλές πολιτικοκοινωνικές εκφάνσεις της χώρας στην οποία ζω, οπότε αναπόφευκτα, "συναντιόμαστε" πολύ συχνά, εξακολουθώ να το ανέχομαι. Ανέχομαι ακόμα και το ότι πλήρωσα και πληρώνω από την τσέπη μου την εκκλησία και τους φορείς της.

Δεν μου αρέσουν όλα αυτά αλλά τα ανέχομαι.

Ίσως ήρθε ο καιρός να ανεχτείτε και εσείς λοιπόν. Άλλωστε η ανοχή και η αποδοχή, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους αυτής της θρησκείας, σωστά;

Ohm
02/04/2016, 03:00
Δεν νομίζω ότι υπάρχει θρησκεία που να πιστεύει στην θεϊκή υπόσταση των pixel.

ίσως, αλλά οι ταλιμπανέζοι σκάνε ούτως ή άλλως.

amyroukai
02/04/2016, 08:48
Είναι ταλιμπανισμος
Τοτε είμαι Ταλιμπάν

Ε ναι, είσαι ταλιμπάν. Αυτά (ειδικά τα της επανάστασης) είχαν τρελό γέλιο.
Και στο ξαναείπα, αν πιστεύεις ότι η ορθοδοξία κινδυνεύει από ένα ποστάκι ή από μερικές δεκάδες ποστάκια σε ένα φόρουμ, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Για την ιστορία του 21, την έχουν γράψει οι νικητές ως συνήθως και ας πούμε για την οικονομία της συζήτησης πως είναι ότι μάθαμε στο σχολείο... Και ας πούμε ότι δεν θα το ξεμάθουμε επειδή κάποιος κάνει πλακίτσα.

Φυσικά και εσύ και όποιος άλλος έχει δικαίωμα να είναι ταλιμπάν, όσο δικαίωμα έχουν οι άλλοι να είναι ότι είναι. Είναι εξίσου άκυρο να παλεύουν οι ταλιμπάν να εκταλιμπανίσουν το φόρουμ όσο το να παλεύουν οι όποιοι άλλοι να το... εκ-ότι είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος πρέπει σώνει και καλά να πατήσει τον άλλον στον λαιμό. Ακόμα και ο Ντάλτον σοβαρεύτηκε, μήπως να πάρουμε ένα μήνυμα...;

Δεινόσαυρος
02/04/2016, 09:06
Αυτά (ειδικά τα της επανάστασης) είχαν τρελό γέλιο.

Πράγματι.
Αν και εγώ δεν κατάλαβα να σατιρίζουν την επανάσταση. Καθόλου μάλιστα!
Την μ@****@ του Twitter, και το κουτσομπολίστικο στυλ των ηλεκτρονικών μέσων διαφθοράς (και δή το νεοελληνικό) μου φάνηκε οτι σατίριζαν.
Μάλλον πετυχημένα.

nikos_abel
02/04/2016, 09:59

Είναι ταλιμπανισμος
Τοτε είμαι Ταλιμπάν

Αυτό σου λέμε χριστιανέ μου, γίνεσαι ταλιμπάν χωρίς λόγο. Και με το ταλιμπάν εννοούμε κατι κακό, σα να λέμε γίνεσαι χαζός χωρίς λόγο.

Η συγκεκριμένη φωτό δε, δεν είναι έξυπνο χιούμορ, είναι χαζή - προσβάλει την νοημοσύνη μου.
Τι να κάνω τώρα, να κάνω αναφορά στο ποστ, να αρχίσω να βρίζω θεούς και δαίμονες
να κατέβει επειδή δεν με κάνει να γελάσω;

Ξέρεις πόσες βλακειες (κατά τη δικιά μου άποψη) διαβάζω και ακουω;
Φαντάσου να κύρησα τζιχάντ κατά των (κατά τη δικιά μου άποψη) χαζών.

Μακελειό.

Ohm
02/04/2016, 10:30
θα σου φυγει και σένα αυτό, κάποια στιγμή στην πορεία, αν σου δωθεί η ευκαιρία

Μικe777
02/04/2016, 10:43
« Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις. »
καλημερα!!!:beer:

nikos_abel
02/04/2016, 10:55
θα σου φυγει και σένα αυτό, κάποια στιγμή στην πορεία, αν σου δωθεί η ευκαιρία

Σόρυ, δε σε έπιασα, πλιζ εξπλέιν

Δεινόσαυρος
02/04/2016, 11:31
Η συγκεκριμένη φωτό δε, δεν είναι έξυπνο χιούμορ, είναι χαζή - προσβάλει την νοημοσύνη μου.

Ακριβώς όπως λέει ο φίλος.
Η πετυχημένη σάτιρα ΟΚ, αλλά να προσβάλει κάποιον αυτή η μπούρδα, I mean, λίγο έλεος... για λύπηση είναι.

Ohm
02/04/2016, 12:14
Σόρυ, δε σε έπιασα, πλιζ εξπλέιν

κάποια στιγμή θα σου φύγει η τάση να σου έρχονται τέτοιες σκέψεις στο μυαλό όταν ακούς πράματα που τα κρίνεις ως βλακώδη

Pan (dvs)
02/04/2016, 14:32
Eχω δηλωσει αθεος απο το Δημοτικο.Δεν πιστευω σε κανεναν Θεο και σε καμμια θρησκεια και το εχω ξαναπει.

Παντα εκρινα και συνηθως κατεκρινα και κατακρινω ολες τις θρησκειες του κοσμου.Οσοι μου λενε οτι δεν θεωρουνε σωστο να κατακρινω την θρησκεια τους,τους λεω με τη σειρα μου οτι και αυτοι το ιδιο κανουνε με ολες τις υπολοιπες θρησκειες.Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι δεν πρεπει εγω να το κανω με τη δικη τους.

Την τυφλη πιστη σε οτιδηποτε,οχι μονο στα θεματα των θρησκειων,ποτε δεν την καταλαβα ουτε την υποστηριξα.Απο εκει και περα καταλαβαινω οτι πολλοι ανθρωποι καταφευγουνε στους Θεους τους,γιατι θεωρουνε οτι ειναι η μονη τους διεξοδος.Διαφωνω με αυτην τους την ευκολη κατα την αποψη μου τακτικη,αλλα το καταλαβαινω και το σεβομαι.Με εκνευριζει που θελουνε να δεχτω την δικη τους Αληθεια και προσπαθουνε να με κανουνε να αλλαξω γνωμη,κατι που ποτε μου δεν προσπαθησα να κανω σε καποιον που πιστευει.

Ομως παρα του οτι ειμαι καθετα αντιθετος με τη θρησκεια,εξαιρετικα σπανια θα ανακατεψω Χριστους και Παναγιες στα μπινελικια μου.Ποτε δεν θα προσβαλω με λογια η πραξεις αυτο που πιστευει καποιος.Διαφωνω καθετα με τον εξευτελισμο του Μωαμεθ,αλλα και τις προκλητικες κινησεις καποιων με τον Χριστο η τον Παισιο.

Θεωρω οτι το κανουνε μονο και μονο για να προκαλεσουνε και τιποτε παραπανω.Κατα την αποψη μου ειναι ΜΑΛΑΚΕΣ ,με κεφαλαια γραμματα,και τιποτε παραπανω.

el_hymador
02/04/2016, 15:07
Την συγκεκριμένη φωτογραφία και εγώ σαχλή την βρίσκω. Δεν είναι πετυχημένο χιούμορ. Ωστόσο θεωρώ ότι με το χιούμορ -το πετυχημένο- μπορείς να προσεγγίσεις θέματα και να προσπελάσεις καταστάσεις που δεν αγγίζονται εύκολα. Το black humor π.χ. δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει ένα βαθιά ριζωμένο φόβο, αυτό του θανάτου. To αυτό ισχύει και υπαρξιακές και θρησκευτικές ανησυχίες. Δεν μιλάμε για ευτελισμό και για κρυάδες, μιλάμε για έξυπνες τοποθετήσεις και ατάκες που αλαφρώνουν λίγο τους φόβους μας.

fkol k4
02/04/2016, 15:27
Για τη φωτό με το πιτόγυρο λέτε ρε παιδιά;
Εγώ πάντως μια χαρά αστεία τη βρίσκω, ότι και καλά αυτά τα πιτόγυρα έχουν «άνωθεν» άδεια ή κάτι τέτοιο...

AUFGEBRACHT
02/04/2016, 15:32
« Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις. »
καλημερα!!!:beer:

Όσο το είπε πράγματι ο Βολταίρος, άλλο τόσο έχει εφαρμογή και ισχύ...

Pan (dvs)
02/04/2016, 15:37
Την συγκεκριμένη φωτογραφία και εγώ σαχλή την βρίσκω. Δεν είναι πετυχημένο χιούμορ. Ωστόσο θεωρώ ότι με το χιούμορ -το πετυχημένο- μπορείς να προσεγγίσεις θέματα και να προσπελάσεις καταστάσεις που δεν αγγίζονται εύκολα. Το black humor π.χ. δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει ένα βαθιά ριζωμένο φόβο, αυτό του θανάτου. To αυτό ισχύει και υπαρξιακές και θρησκευτικές ανησυχίες. Δεν μιλάμε για ευτελισμό και για κρυάδες, μιλάμε για έξυπνες τοποθετήσεις και ατάκες που αλαφρώνουν λίγο τους φόβους μας.

Aλλο το χιουμορ και αλλο ο εξευτελισμος.

Υ.Γ.Φυσικα το πως εννοει ο καθενας το χιουμορ η τον εξευτελισμο ειναι και αυτο μια ιστορια απο μονο του.

AUFGEBRACHT
02/04/2016, 15:37
https://www.youtube.com/watch?v=LfRkcJ0BLS0

Pan (dvs)
02/04/2016, 15:41
Όσο το είπε πράγματι ο Βολταίρος, άλλο τόσο έχει εφαρμογή και ισχύ...

Και για να βοηθησω την κατασταση: http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/16/i-disapprove-of-what-you-say/

el_hymador
02/04/2016, 17:20
Και για να βοηθησω την κατασταση: http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/16/i-disapprove-of-what-you-say/

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η πραγματική ρήση του Βολταίρου ήταν: "Άντε πες και εσύ την μαλακία σου να τελειώνουμε, γιατί μας έπρηξες τα παπάρια" απευθυνόμενος σε κάποιον που διαφωνούσε με μια τοποθέτηση του.

dimmie_72
02/04/2016, 17:37
στα σοβαρά τώρα, στα πόσα pixel εξεφράσθη αυτή η θεωρία; :p

Pan (dvs)
02/04/2016, 18:28
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η πραγματική ρήση του Βολταίρου ήταν: "Άντε πες και εσύ την μαλακία σου να τελειώνουμε, γιατί μας έπρηξες τα παπάρια" απευθυνόμενος σε κάποιον που διαφωνούσε με μια τοποθέτηση του.

Kαι αυτος την ειπε?:eek:

el_hymador
02/04/2016, 21:56
Kαι αυτος την ειπε?:eek:

Δεν το γνωρίζουμε...

Πάντως έχει σημειωθεί πολλές φορές αυτό, να λειαίνονται δηλαδή οι αιχμές σε ιστορικές ρήσεις και να καταγράφονται με ένα πιο πολιτικώς ορθό τρόπο.

Επί παραδείγματι, ο Αρχιμήδης δεν φώναζε όντας γυμνός το γνωστό "Εύρηκα", όταν έκανε την ανακάλυψη του αλλά "Αρχέλαε βγες έξω ρε μο*νι να δεις τα π@π@ρια μου τώρα!!!", απευθυνόμενος σε έναν γείτονα του που τον χλεύαζε για τα πειράματα και τις παρατηρήσεις του.

Άλλο παράδειγμα, ο Ιούλιος Καίσαρας, δεν αναφώνησε "Και εσύ τέκνον Βρούτε;!" όταν αναγνώρισε τον Μάρκο Ιούνιο Βρούτο, ανάμεσα στους δολοφόνους του αλλά "Μπα που να μην σώσεις μπαστάρδι γ@μω το μο*νι που σε ξέρναγε!!! Σε μένα ρε @δι; σε μενά;"

Το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" του Σωκράτη, δεν έχει επίσης ειπωθεί έτσι. Ήταν μια προσωπική εξομολόγηση του μεγάλου φιλόσοφου, σε ένα φίλο του, μετά από άγριο μεθύσι. Συγκεκριμένα ο Σωκράτης του είπε: "Ρε μλκ κάθομαι τόσο χρόνια σε αυτή την στάση περίσκεψης, έχω γ@μηθει από το πιάσιμο και δεν έχω καταλάβει ακόμα ένα πο*τσο ρε φίλε!"

Τέλος, για να είμαστε και εντός κλίματος της συζητήσεως που προηγήθηκε, ο Ιήσους δεν είπε στον Λάζαρο "Δεύρο έξω" αλλά "Ρε μλκ Λάζαρε, ξεκόλλα με αυτά τα goth performance και έλα να πάμε σπίτι. Αϊ γ@μησου πια, το τερμάτισες!"

omega
02/04/2016, 23:29
Αν σου πω λυπαμαι για οτι γραφεις μιας κι εχασες το μετρο θα μου πεις ποιος το ορισε το μετρο κλπ.

Αν σου πω για το χιουμορ σου,παλι τα ιδια.
Το υπεροχο ειναι οτι θα βρεις συμπαραστατες πολλους!!

Σου λεω με βεβαιοτητα οτι εισαι αισχρος και δεχομαι οτι χαρακτηρισμο κι αν μου προσαψεις.
Αν αυτο σε προσβαλει,τα παιδια με τα κουμπακια ας μου κανουν τη χαρη να με Banαρουν μιας και οι ευαισθησιες τους(οχι ολων) ειναι συγκεκριμενες κι οχι με ιση αποσταση απο ολα τα μελη και τις αποψεις.
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη και μου επιτρεπετε.
Καλη εβδομαδα. :wave2:

el_hymador
02/04/2016, 23:39
Αν σου πω λυπαμαι για οτι γραφεις μιας κι εχασες το μετρο θα μου πεις ποιος το ορισε το μετρο κλπ.

Αν σου πω για το χιουμορ σου,παλι τα ιδια.
Το υπεροχο ειναι οτι θα βρεις συμπαραστατες πολλους!!

Σου λεω με βεβαιοτητα οτι εισαι αισχρος και δεχομαι οτι χαρακτηρισμο κι αν μου προσαψεις.
Αν αυτο σε προσβαλει,τα παιδια με τα κουμπακια ας μου κανουν τη χαρη να με Banαρουν μιας και οι ευαισθησιες τους(οχι ολων) ειναι συγκεκριμενες κι οχι με ιση αποσταση απο ολα τα μελη και τις αποψεις.
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη και μου επιτρεπετε.
Καλη εβδομαδα. :wave2:

Δεκτός ο χαρακτηρισμός και no hard feelings, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ban και μπορείς κάλλιστα να με αποκλείσεις και να μην φαίνονται τα μηνύματα μου. (Το έχω κάνει σε μερικούς και είναι βάλσαμο - δοκίμασε το!)

nicksior
03/04/2016, 08:18
Θρησκεία και επιστήμη είναι δύο αλληλοαναιρούμενα πεδία , ως εκ τούτου , απόπειρες ερμηνείας του ενός από το άλλο οικτρά έως αστεία αποτελέσματα αποφέρουν.

Από την εποχή της «επίπεδης Γης» κάθε νέα επιστημονική ανακάλυψη κατέρριπτε κάποιο θρησκευτικό «πιστεύω» .

Η επιστήμη βασιζόμενη στις αρχές του ορθού λόγου παράγει συνεχώς νέα γνώση .

Η θρησκεία δικαιολογεί τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ θρησκευτικού «πιστεύω» και επιστημονικής απόδειξης προτάσσοντας την αλληγορική ερμηνεία του Θείου λόγου.

Η επιστημονική γνώση έχει σαφή όρια (έχει?), αυτά του χωροχρόνου μέσα στον οποίο ασκείται.

Η θρησκεία αναφέρεται σε ένα χωροχρονικό υπερσύνολο (αδόκιμος όρος αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι ).

Υγ. ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε σε ένα συνέδριο το 1941, ότι «Επιστήμη χωρίς Θρησκεία είναι ανάπηρη, Θρησκεία χωρίς Επιστήμη είναι τυφλή.» Είναι σαφής ο ισχυρισμός του περι συμβατότητας θρησκείας και επιστήμης και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον δικό μου ισχυρισμό περι αλληλοαναίρεσης .

Πλάκα πλάκα ο δικός μου λόγος vs ο λόγος του Αλβέρτου (χα!).

Ας μη χαλάμε τις καρδιές μας , ούτε την επιστήμη ούτε την θρησκεία βοηθάμε!

fkol k4
03/04/2016, 08:27
Όποιος θεωρεί πως θρησκεία και επιστήμη έρχονται σε κάποιου είδους αντίθεση, έχει ελλιπείς γνώσεις για (τουλάχιστον) ένα από τα δύο.

el_hymador
03/04/2016, 09:39
Όποιος θεωρεί πως θρησκεία και επιστήμη έρχονται σε κάποιου είδους αντίθεση, έχει ελλιπείς γνώσεις για (τουλάχιστον) ένα από τα δύο.

Βολικό αν μη τι άλλο.

Pan (dvs)
03/04/2016, 09:48
Δεν το γνωρίζουμε...

Πάντως έχει σημειωθεί πολλές φορές αυτό, να λειαίνονται δηλαδή οι αιχμές σε ιστορικές ρήσεις και να καταγράφονται με ένα πιο πολιτικώς ορθό τρόπο.

Επί παραδείγματι, ο Αρχιμήδης δεν φώναζε όντας γυμνός το γνωστό "Εύρηκα", όταν έκανε την ανακάλυψη του αλλά "Αρχέλαε βγες έξω ρε μο*νι να δεις τα π@π@ρια μου τώρα!!!", απευθυνόμενος σε έναν γείτονα του που τον χλεύαζε για τα πειράματα και τις παρατηρήσεις του.

Άλλο παράδειγμα, ο Ιούλιος Καίσαρας, δεν αναφώνησε "Και εσύ τέκνον Βρούτε;!" όταν αναγνώρισε τον Μάρκο Ιούνιο Βρούτο, ανάμεσα στους δολοφόνους του αλλά "Μπα που να μην σώσεις μπαστάρδι γ@μω το μο*νι που σε ξέρναγε!!! Σε μένα ρε @δι; σε μενά;"

Το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" του Σωκράτη, δεν έχει επίσης ειπωθεί έτσι. Ήταν μια προσωπική εξομολόγηση του μεγάλου φιλόσοφου, σε ένα φίλο του, μετά από άγριο μεθύσι. Συγκεκριμένα ο Σωκράτης του είπε: "Ρε μλκ κάθομαι τόσο χρόνια σε αυτή την στάση περίσκεψης, έχω γ@μηθει από το πιάσιμο και δεν έχω καταλάβει ακόμα ένα πο*τσο ρε φίλε!"

Τέλος, για να είμαστε και εντός κλίματος της συζητήσεως που προηγήθηκε, ο Ιήσους δεν είπε στον Λάζαρο "Δεύρο έξω" αλλά "Ρε μλκ Λάζαρε, ξεκόλλα με αυτά τα goth performance και έλα να πάμε σπίτι. Αϊ γ@μησου πια, το τερμάτισες!"

Φυσικα καπως ετσι εχουνε τα πραγματα.Δεν καθοτανε καποιος με ενα μαγνητοφωνακι να περιμενει να πουνε κατι για να το καταγραψουνε.

Οταν σου καρφωνει ο Βρουτος ενα μαχαιρι 77 ποντων (με το συμπαθειο :D) δεν του λες γλυκολογα,χτυπωντας του φιλικα την πλατη....τον αρχιζεις στα καντηλια.

Οmega ΑΝ αναφερεσαι στον νεαρο για αυτα που λες σχετικα με το χιουμορ κ.λ.π.,νομιζω οτι εκανες λαθος εκτιμηση.Τα πραγματα ειναι σχεδον οπως τα λεει.Αν οχι τοτε εκανα εγω λαθος εκτιμηση.