PDA

View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 666

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21

Ohm
03/04/2016, 11:53
Θρησκεία και επιστήμη είναι δύο αλληλοαναιρούμενα πεδία , ως εκ τούτου , απόπειρες ερμηνείας του ενός από το άλλο οικτρά έως αστεία αποτελέσματα αποφέρουν.

σκέψου δύο ευθείες. μπορεί να τέμνονται ή να μην τέμνονται... στο επίπεδο. Η θρησκεία είναι μια ευθεία ασύμβατη της επιστήμης. Ούτε παράλληλη είναι, ούτε τέμνεται, δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο. Είναι τόσο άσχετη με το ζήτημα "επιστήμη", τόσο αντίθετη, τόσο ασύμβατη, όπως και αν το πάρεις. Ούτε οι σκοποί τους έχουν σχέση, ούτε η μεθοδολογία, ούτε τίποτα. Όταν ακούς για παραλληλισμούς μεταξύ των 2 είναι μια απελπισμένη προσπάθεια των θρησκευομένων να πάρουν κάτι από την υποτιθέμενη σοβαρότητα και αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας. Ή για να χλευάσουν την επιστήμη, ό,τι τους βολεύει κάθε στιγμή.

Από την εποχή της «επίπεδης Γης» κάθε νέα επιστημονική ανακάλυψη κατέρριπτε κάποιο θρησκευτικό «πιστεύω» .

το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς αυτό. το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μερικοί άνθρωποι απορρίπτουν τόσο άκριτα (άμα ξέρανε να κρίνουνε, δεν θα πιστεύανε σε θεούς) την σκέψη ότι μπορεί όλα αυτά να είναι μπαρούφες, εθελοτυφλούν, έντρομοι μήπως και το στήριγμα που κατασκευάσανε στο κεφάλι τους, χαθεί.

Η επιστήμη βασιζόμενη στις αρχές του ορθού λόγου παράγει συνεχώς νέα γνώση .

Αν υπάρχει μία βάση της επιστήμης, αυτή είναι η πειραματική επαλήθευση.

Η θρησκεία δικαιολογεί τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ θρησκευτικού «πιστεύω» και επιστημονικής απόδειξης προτάσσοντας την αλληγορική ερμηνεία του Θείου λόγου.

(δεν υπάρχει "επιστημονική απόδειξη")

Η επιστημονική γνώση έχει σαφή όρια (έχει?), αυτά του χωροχρόνου μέσα στον οποίο ασκείται.

αδυνατούμε να ορίσουμε τι είναι χώρος και τι χρόνος. Τα χρησιμοποιούμε, τα μετράμε, αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά για το τι είναι αυτά, πως ορίζονται. Συνήθως χρησιμοποιούμε "πρακτικούς" ορισμούς, δηλαδή ορισμούς που δεν ασχολούνται με την φύση τους, αλλά με ιδιότητες που μας βοηθάνε στα πειράματα κτλ.

Η θρησκεία αναφέρεται σε ένα χωροχρονικό υπερσύνολο (αδόκιμος όρος αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι ).

σε πιάνω, ναι, λειτουργεί "έξω" από έννοιες όπως "χώρος" η "χρόνος"

Υγ. ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε σε ένα συνέδριο το 1941, ότι «Επιστήμη χωρίς Θρησκεία είναι ανάπηρη, Θρησκεία χωρίς Επιστήμη είναι τυφλή.» Είναι σαφής ο ισχυρισμός του περι συμβατότητας θρησκείας και επιστήμης και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον δικό μου ισχυρισμό περι αλληλοαναίρεσης .

έχει συμφραζόμενα αυτό που είπε και χωρίς αυτά παρερμηνεύεται συχνά

Πλάκα πλάκα ο δικός μου λόγος vs ο λόγος του Αλβέρτου (χα!).

get in line... :P

Ας μη χαλάμε τις καρδιές μας , ούτε την επιστήμη ούτε την θρησκεία βοηθάμε!

ωραίο κλείσιμο ρε... καλός είσαι και συ... σαν τις ειδήσεις στην τηλεόραση, σε όλα να βρίσκουμε υπέρ και κατά και να βρίσκουμε μια μέση λύση (https://en.wikipedia.org/wiki/Argument_to_moderation). αυτό θες; να βοηθήσεις την θρησκεία;

ας κλείσω και γω... Δεν έχω "πιστεύω". Όση αξία έχει να πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες, άλλη τόση έχει να πιστεύεις σε νεράιδες, καλικάτζαρους και στρουμφάκια. Αν κάποιος έχει ανάγκη να φαντάζεται καλικάτζαρους για να στηριχτεί και να λειτουργήσει σαν "καλός άνθρωπος", καλά κάνει... αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένα δεκανίκι, ένα δημιούργημα (με την πλήρη σημασία της λέξης, "έργο του δήμου"), όχι μελέτη της πραγματικότητας.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιό τραγική όταν προσπαθούνε να στηρίξουνε "επιστημονικά" την φαντασία τους:

Despite a full century of scientific insights attesting to the antiquity of the earth, more than half of our neighbors believe that the entire cosmos was created six thousand years ago. This is, incidentally, about a thousand years after the Sumerians invented glue.

Nostradamus
03/04/2016, 12:23
ωραίο κλείσιμο ρε... καλός είσαι και συ... σαν τις ειδήσεις στην τηλεόραση, σε όλα να βρίσκουμε υπέρ και κατά και να βρίσκουμε μια μέση λύση (https://en.wikipedia.org/wiki/Argument_to_moderation). αυτό θες; να βοηθήσεις την θρησκεία;

ας κλείσω και γω... Δεν έχω"πιστεύω". Όση αξία έχει να πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες, άλλη τόση έχει να πιστεύεις σε νεράιδες, καλικάτζαρους και στρουμφάκια. Αν κάποιος έχει ανάγκη να φαντάζεται καλικάτζαρους για να στηριχτεί και να λειτουργήσει σαν "καλός άνθρωπος", καλά κάνει... αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένα δεκανίκι, ένα δημιούργημα (με την πλήρη σημασία της λέξης, "έργο του δήμου"), όχι μελέτη της πραγματικότητας.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιό τραγική όταν προσπαθούνε να στηρίξουνε "επιστημονικά" την φαντασία τους:

Για την ακρίβεια ναι.. Ειναι μια χαρα κλεισιμο.. Σε ενα θεμα που εχει πολλους και απο την μια πλευρα και απο την αλλη θελει μεση λυση..

Εχεις πει σε δεκα ποστ οτι δεν πιστευεις.. Το καταλαβαμε ευχαριστουμε παμε παμε παρακατω.. Σε αλλα τοσα εχει πει επισης κοσμος οτι πιστευει.. Ευχαριστουμε πολυ παμε παρακατω..

Αν σταματουσες στο "Δεν εχω πιστευω" κανενα προβλημα... Το οτι πας παρακατω την σκεψη σου για θεους δρακους και καλικατζαρους αρχιζει να γινεται κριτική στην αλλη πλευρα.. Και αρχιζεις και αυτο αναιρείσαι για το ποσο δεν σε ενδιαφερει να προκαλεσεις (ποστ δικο σου μερικες σελιδες πιο πισω σε απαντηση του τολη).. Αν το καταλαβεις αυτο που σου λεω οκ.. Αν οχι παμε παρακατω..

Ειτε σου αρεσει λοιπον ειτε οχι ειναι θεμα που κλεινει με μεση λυση.. Εσυ θα ανεχεσαι τους θρησκους και αυτοι εσενα..

Αν δεν σου αρεσει αυτη η μεση λυση και δεν αρεσει και στους αλλους τοτε η εσυ πρεπει να παρεις τα βουνα η αυτοι... Το παιζουν αυτο το παιχνιδι τωρα που μιλαμε εκει στην μεση Ανατολη (σαφως για περισσοτερο συνθετους λογους απο απλα θρησκευτικους αλλα δεν χωρανε ολοι μαζι)...

Και ναι αγαπητε το μεγαλυτερο κομματι της ζωης ειναι μια μεση λυση....

dimmie_72
03/04/2016, 13:01
Όση αξία έχει να πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες, άλλη τόση έχει να πιστεύεις σε νεράιδες, καλικάτζαρους και στρουμφάκια. Αν κάποιος έχει ανάγκη να φαντάζεται καλικάτζαρους για να στηριχτεί και να λειτουργήσει σαν "καλός άνθρωπος", καλά κάνει... αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένα δεκανίκι, ένα δημιούργημα (με την πλήρη σημασία της λέξης, "έργο του δήμου"), όχι μελέτη της πραγματικότητας.

E να, εδώ είναι που χάνεται η μπάλα και η αντιπαράθεση μετατρέπεται σε προσβολή της ατομικής υπόστασης.
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις έτσι απαξιωτικά το ιδεατό στο οποίο πιστεύει κάποιος προσβλέποντας στην άντληση δύναμης, παροχή στήριξης, διαμόρφωση συμπεριφοράς και τόσα άλλα;

Γιατί θέτεις με το "μέχρις εκεί" γραμμές και οριοθετείς τα πιστεύω και τις αναζητήσεις του χαρακτηρίζοντάς τες "καλικάντζαρους"; Ποιος είσαι εσύ που θα αυτοχαρακτηριστείς ιστρούχτοράς του θέτοντας τα περιθώρια των υπαρξιακών του προβληματισμών επειδή έρχονται σε αντίθεση με τις δικές σου πεποιθήσεις;

Και τέλος ποιος είπε ότι η μελέτη της πραγματικότητας αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο για την κάθε θρησκεία η τις ανθρώπινες μονάδες που διαλογίζονται ψάχνοντας υπερβατικά τη δομή τους;
Ποιος απ αυτούς νομίζεις το κάνει γιατί θεωρεί εαυτόν "καλό άνθρωπο";
Το αντίθετο συμβαίνει.

Νοιώθοντας την αδυναμία και το απειροελάχιστο της φύσει ελαττωματικής οντότητάς τους, αναζητούν την δύναμη ακριβώς που θα τους κάνει να βελτιώσουν την πνευματική του συγκρότηση. Ως μέσον λοιπόν έχουν επιλέξει τη θρησκεία και όχι... νεράϊδες και στρουμφάκια. Εσύ γιατί έχεις πρόβλημα και του απαξιώνεις αυτή τη λειτουργία;

Ohm
03/04/2016, 14:12
... γιατί υποθέτεις ότι έχω πρόβλημα; Επειδή το σχολιάζω; Δεν είμαι εγώ που δημιούργισα φανταστικούς φίλους στο κεφάλι μου να μου δίνουν απαντήσεις στους προβληματισμούς μου. Δεν είμαι εγώ που έβαλα μάθημα στα σχολεία για να αποκτήσουν όλα τα παιδιά με το στανιό και τους προβληματισμούς που εγώ έχω και να τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο που εγώ επέλεξα ή που άλλοι μου καρφώσανε αλλά δεν μπορώ να ξεφορτωθώ. Πάντως χαίρομαι που τουλάχιστο το βλέπετε και σεις ότι πρόκειται για βοηθητική ρόδα (που έχει την τάση να μεταδίδεται και στους άλλους) και τίποτα παραπάνω.

kalgeorge
03/04/2016, 14:15
... γιατί υποθέτεις ότι έχω πρόβλημα; Επειδή το σχολιάζω; Δεν είμαι εγώ που δημιούργισα φανταστικούς φίλους στο κεφάλι μου να μου δίνουν απαντήσεις στους προβληματισμούς μου. Δεν είμαι εγώ που έβαλα μάθημα στα σχολεία για να αποκτήσουν όλα τα παιδιά με το στανιό και τους προβληματισμούς που εγώ έχω και να τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο που εγώ επέλεξα ή που άλλοι μου καρφώσανε αλλά δεν μπορώ να ξεφορτωθώ. Πάντως χαίρομαι που τουλάχιστο το βλέπετε και σεις ότι πρόκειται για βοηθητική ρόδα (που έχει την τάση να μεταδίδεται και στους άλλους) και τίποτα παραπάνω.

αυτό που σου εξηγουν συνεχώς είναι ότι από την μια λες... δεν πιστευω...δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν δινω βαση κλπ κλπ και παροτρύνεις και υπολοιπους να μην ασχολούνται αφου η κουβεντα αυτή δεν εχει τελος.... και από την άλλη χρησιμοποιείς επιθετικό και ¨προσβλητικό" λόγο για αυτούς που πιστεύουν.

ισως να μην το καταλαβες..

απλα είναι σαν να λες... εγω δεν εχω κανενα πρόβλημα με αυτους που αγοράζουν πχ ταδε μηχανακι και το υποστηρίζουν όσο τίποτα.... αφού ειανι τόσο βλάκες και δεν μπορουν να καταλαβουν ότι εχουν κανει μαλακια επιλογή

dimmie_72
03/04/2016, 14:22

To σχολείο το υποστήκαμε όλοι μας, αλλά για τα περαιτέρω αν θέλαμε διορισμένο πνευματικό καθοδηγητή η μεγάλο αδερφό, γραφόμασταν και στο ΚΚΕ. Βοηθητική ρόδα είναι όλα. Και η θρησκεία και φιλοσοφία και η ψυχολογία και η επιστήμη και το πείραμα... Χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουμε την ύπαρξή μας και το περιβάλλον μας. Καλύτερα θα ήταν να σταματήσεις εδώ.

Ohm
03/04/2016, 18:31
απλα είναι σαν να λες... εγω δεν εχω κανενα πρόβλημα με αυτους που αγοράζουν πχ ταδε μηχανακι και το υποστηρίζουν όσο τίποτα.... αφού ειανι τόσο βλάκες και δεν μπορουν να καταλαβουν ότι εχουν κανει μαλακια επιλογή

Τί σόι πρόβλημα να έχω αν οι άλλοι κάνουν είτε λάθος είτε σωστές επιλογές; Άλλο "διαφωνία", άλλο "πρόβλημα"!

To σχολείο το υποστήκαμε όλοι μας,

Και σήμερα είναι κυριακή... οπότε;

Και η θρησκεία και φιλοσοφία και η ψυχολογία και η επιστήμη και το πείραμα...

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η σύγχυση σου. Άλλο το "χρησιμοποιώ δεκανίκι μια ζωή" άλλο το "μαθαίνω να στηρίζομαι στα πόδια μου".

και καλύτερα θα ήταν να σταματήσω εδώ... καλύτερα για ποιόν;

nikos_abel
03/04/2016, 18:35
Καλύτερα για σένα αλλιώς θα σε κάνουμε ντα

kalgeorge
03/04/2016, 18:51
Τί σόι πρόβλημα να έχω αν οι άλλοι κάνουν είτε λάθος είτε σωστές επιλογές; Άλλο "διαφωνία", άλλο "πρόβλημα"!

ρε μαν μην παιζουμε με τις λεξεις.... θες διαφωνία? οκ διαφωνια.
είναι λαθος λοιπον να λες διαφωνω με την επιλογή σου και να την "κραζω" ταυτόχρονα... αυτό λεω απλά.

to abel and dimmie....

"Καλύτερα για σένα αλλιώς θα σε κάνουμε ντα " καθώς και

"Καλύτερα θα ήταν να σταματήσεις εδώ. "

δεν νομιζω ότι είναι θεμιτό να γράφονται... αν μη τι άλλο δεν ¨χτυπάνε" καλα στο ματι.
τωρα θα μου πειτε στ@@@ αν σου χτυπάει καλα.... οκ... εγω απλα το λεω

Ohm
03/04/2016, 18:52
πάταξον μεν, άκουσον δε :D

είναι λαθος λοιπον να λες διαφωνω με την επιλογή σου και να την "κραζω" ταυτόχρονα... αυτό λεω απλά.

οκ... και; Παρακάτω;

(μάλλον ήθελες να γράψεις "κράζεις", όχι "κράζω", σωστά; )

DrEvil
03/04/2016, 19:02
Η μπαλα που πηγε ρε παιδια;
Χεμπεροπαπαρια εδω "η λεμε οτι θεμε, αλλα ποτε δεν προσβαλλαμε τον απεναντι";

Εμενα τωρα γιατι το ολο μου αφηνει μια γευση πως η θρησκεια εγινε επιστημη, η επιστημη μαλακια και γω δεν βλεπω απο το παραθυρο γιατι το ασπρισαν;

dimmie_72
03/04/2016, 19:07

τα οποία είναι και πρησμένα αλλά... whateva :bawl:

kalgeorge
03/04/2016, 19:07
πάταξον μεν, άκουσον δε :D

οκ... και; Παρακάτω;

(μάλλον ήθελες να γράψεις "κράζεις", όχι "κράζω", σωστά; )

δεν ξερω φιλε, δεν εχω ορεξη για παιχνιδακια με τις λεξεις. Ναι το σωστο θα ήταν "κραζεις".
το νοημα το καταλαβες,
τωρα αν επρεπε να βαλω εισαγωγικα για να καταλάβεις αν μιλαω σε πρωτο η τριτο προσωπο, οκ πασο.

kalgeorge
03/04/2016, 19:08
τα οποία είναι και πρησμένα αλλά whateva... :bawl:

παντως στανταρ δεν ευθυνομαι εγω... ετσι??

όχι τιποτα άλλο, παραμονευουν και καλοθελητες χαχχχααχαχ

nikos_abel
03/04/2016, 19:49
ρε μαν μην παιζουμε με τις λεξεις.... θες διαφωνία? οκ διαφωνια.

to abel and dimmie....

"Καλύτερα για σένα αλλιώς θα σε κάνουμε ντα " καθώς και

"Καλύτερα θα ήταν να σταματήσεις εδώ. "

δεν νομιζω ότι είναι θεμιτό να γράφονται... αν μη τι άλλο δεν ¨χτυπάνε" καλα στο ματι.

Κοίτα να δεις Γιώργη, το ξέρεις ότι προσπαθώ συνήθως να ακροβατήσω στο σχοινί της αποδοχής και ανοχής. Αλλά τα όρια της ανοχής
κάποια στιγμή σπάνε. Εξάλλου, οι διαχειριστές όπου νάναι θα το σταματήσουνε αυτό το πανυγύρι σε αυτό το θρεντ, του οποίου
τα εξαντλήσαμε τα όρια. Και καλά θα κάνουνε κι όλας, καθώς εδώ άλλος καυγάς
παίζει.

kalgeorge
03/04/2016, 19:54
Κοίτα να δεις Γιώργη, το ξέρεις ότι προσπαθώ συνήθως να ακροβατήσω στο σχοινί της αποδοχής και ανοχής. Αλλά τα όρια της ανοχής
κάποια στιγμή σπάνε. Εξάλλου, οι διαχειριστές όπου νάναι θα το σταματήσουνε αυτό το πανυγύρι σε αυτό το θρεντ, του οποίου
τα εξαντλήσαμε τα όρια. Και καλά θα κάνουνε κι όλας, καθώς εδώ άλλος καυγάς
παίζει.

νικο δεν εχω ιδεα που ακροβατείς και τι θα κανουν οι διαχειριστές με το θρεντάκι... αυτό το αναφερω απλα για να μην πεταχτει καποιος να πει ότι παιρνω θεση η υποστηρίζω καποιον-κατι-καπου-καποτε.

εγω ειχα λιγο χρονο διαθεσιμο, διαβασα τα τελευταια ποστακια και εγραψα αυτά που μου χτυπησαν ασχημα, είτε δικα σου ή των ντιμι-ωμ-δεν ξερω γω ποιανού.

αν είναι άλλος ο καυγάς όπως λες... τοτε να πανε να "τσακωθουν" αυτοι που λες αλλού.
τα θρεντάκια δεν είναι για ξεκατίνιασμα ή στοχοποίηση ή προσπαθεια μειωσης κάποιου στα μάτια άλλων.

και αυτό πάει γενικά... αφορμή πήρα από σενα.. μην εχουμε και τζαμπα παρεξηγήσεις :D

Ohm
03/04/2016, 20:00
δεν ξερω φιλε, δεν εχω ορεξη για παιχνιδακια με τις λεξεις. Ναι το σωστο θα ήταν "κραζεις".
το νοημα το καταλαβες,
τωρα αν επρεπε να βαλω εισαγωγικα για να καταλάβεις αν μιλαω σε πρωτο η τριτο προσωπο, οκ πασο.

έπρεπε να ρωτήσω για να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα σωστά, όχι γιατί τη βρίσκω να σπαταλάω χρόνο με παιχνίδια.

kalgeorge
03/04/2016, 20:05
έπρεπε να ρωτήσω για να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα σωστά, όχι γιατί τη βρίσκω να σπαταλάω χρόνο με παιχνίδια.

νο προμπλεμ... εξαλλου σου ειπα... δεν ψάχνομαι για καυγά... απλα εγραψα αυτό που σκεφτηκα εκεινη την στιγμη

AUFGEBRACHT
03/04/2016, 20:10
Εξάλλου, οι διαχειριστές όπου νάναι θα το σταματήσουνε αυτό το πανυγύρι σε αυτό το θρεντ

Που τέτοια τύχη...

kalgeorge
03/04/2016, 20:15
Που τέτοια τύχη...

γιατι ρε μαν που τετοια τυχη?
δηλαδή καθεστε πανω από ένα θρεντακι, το διαβαζετε και περιμενετε πως και πως να επεμβει καποιος μοντ να το διορθωσει-κλαδεψει-εξαφανισει-οτιδηποτεαλλο?

από περιέργεια ρωτάω

AUFGEBRACHT
03/04/2016, 20:31
γιατι ρε μαν που τετοια τυχη?
δηλαδή καθεστε πανω από ένα θρεντακι, το διαβαζετε και περιμενετε πως και πως να επεμβει καποιος μοντ να το διορθωσει-κλαδεψει-εξαφανισει-οτιδηποτεαλλο?
από περιέργεια ρωτάω

Να σου πω φίλτατε... είναι όπως με τον Κυνόδοντα, δεν αντεχόταν αλλά κάθισα να το δω όλο από περιέργεια που (και αν) θα καταλήξει. Δεν το διαβάζω όλο, άσε που λόγω ignore το παρόν thread έχει καταντήσει "το μήνυμα δεν εμφανίζεται επειδή ο τάδε είναι στη λίστα απόρριψης". Εν προκειμένω λοιπόν, προσωπική άποψη είναι πως το παρόν thread έχει ξεφύγει εδώ και σελίδες και έχει πάρει την κατιούσα και το θέμα είναι άσχετο με τα προηγούμενα. Οπότε περιμένω από περιέργεια να δω ποια θα είναι η κατάληξη. Οι μοντς έχουν σίγουρα μια δύσκολη και "βρώμικη" δουλειά, από την άλλη όμως κυριαρχεί η επιλεκτική ευαισθησία (πάλι) κι οι προσωπικές φιλίες που έγραψα και χτες κι έπεσε ξυράφι...

Απλά, ειλικρινά με λυπεί ένας χώρος από τον οποίο έχω μάθει πολλά και υποτίθεται ότι είναι ένας χώρος όπου συμμετάσχουν άτομα με ένα κοινό σημείο αναφοράς, να έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε χώρο όπου ο ένας επιτίθεται στον άλλο επί προσωπικού, ή χλευάζει τις όποιες ιδέες και απόψεις του άλλου (σε κάθε επίπεδο). Είναι λυπηρό να βγαίνει κάποιος και να λέει όσοι πιστεύουν σε κάτι είναι μαλάκες και κατακριτέοι και δεν ξέρω κι εγώ τι, μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική άποψη. Κρίμα πραγματικά...

Ελπίζω να σε κάλυψα...

kalgeorge
03/04/2016, 20:44
Να σου πω φίλτατε... είναι όπως με τον Κυνόδοντα, δεν αντεχόταν αλλά κάθισα να το δω όλο από περιέργεια που (και αν) θα καταλήξει. Δεν το διαβάζω όλο, άσε που λόγω ignore το παρόν thread έχει καταντήσει "το μήνυμα δεν εμφανίζεται επειδή ο τάδε είναι στη λίστα απόρριψης. Εν προκειμένω λοιπόν, προσωπική άποψη είναι πως το παρόν thread έχει ξεφύγει εδώ και σελίδες και έχει πάρει την κατιούσα και το θέμα είναι άσχετο με τα προηγούμενα. Οπότε περιμένω από περιέργεια να δω ποια θα είναι η κατάληξη. Οι μοντς έχουν σίγουρα μια δύσκολη και "βρώμικη" δουλειά, από την άλλη όμως κυριαρχεί η επιλεκτική ευαισθησία που έγραψα χτες κι έπεσε ξυράφι...

Απλά, ειλικρινά με λυπεί ένας χώρος από τον οποίο έχω μάθει πολλά και υποτίθεται ότι είναι ένας χώρος όπου συμμετάσχουν άτομα με ένα κοινό σημείο αναφοράς, να έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε χώρο όπου ο ένας επιτίθεται στον άλλο επί προσωπικού, ή χλευάζει τις όποιες ιδέες και απόψεις του άλλου (σε κάθε επίπεδο). Είναι λυπηρό να βγαίνει κάποιος και να λέει όσοι πιστεύουν σε κάτι είναι μαλάκες και κατακριτέοι και δεν ξέρω κι εγώ τι, μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική άποψη. Κρίμα πραγματικά...

Ελπίζω να σε κάλυψα...

θα σου πω κατι που το ειπα και σε έναν φιλο μου προσφατα που γραφει εδώ...
περα από τα "επιλεκτικες ευαισθησίες", "κραζει ο ενας τον άλλον", "προσπάθεια μείωσης προσωπικοτήτων" κλπ κλπ ... εχω να πω το εξης (και ΔΕΝ παει σε σενα... απλα το πηρα ως αφορμή) !!

GET A LIFE παίδες!

το να προσπαθεί καποιος να ....
- ξεκατινιαστεί
- επιβαλλει αποψη
- γίνει αρεστός σε ένα σύνολο ανθρωπων
- αποσπασει ένα μπραβο, ευγε, τι γαμάτος που είσαι..σε πάω με χίλια, κλπ κλπ κλπ
- ρίξει καποιον στα μάτια των άλλων ή εξυψώσει....

είναι τουλάχιστον γελοίο.
είναι ένα φόρουμ!! δεν είναι ο περίγυρος σας, ουτε ο κολλητός σας ούτε καποιος που θα σας δώσει points in real life.

και μην πεταχτεί κανεις να πει για φίλους κλπκλπ... ναι όλοι έχουμε φιλους-κολλητους ή ότι από εδώ...

απλά χάνετε the big picture που λένε.

νταξ σίγουρα εχει χαθεί η μπαλα γατί είναι και οι καιροί πολύ δύσκολοι και παιζει μεγάλο ρόλο αυτό.

αλλα συνέλθετε!!

καντε καμια βόλτα, ανεβαστε καμια φωτο από την εκδρομη, κραξτε κανα γιαπωνεζικο-ιταλικο-οτιδηποτε θελετε... καντε "φιλιες" με ή χωρις εισαγωγικά... αλλα καταλάβετε ότι ούτε σας ορισε κανεις αρμόδιο να αλλάξετε-πεισετε τον άλλον για κατι... ούτε ειδήμων.. ουτε τιποτα (πλην εξαιρεσεων στο ειδήμων)

εχει κουρασει η κατασταση... το ξερω ότι οι περισσότεροι βλέπετε το φόρουμ σαν ένα χώρο που ξεκαυλώνετε..... και τιποτα παραπανω.
Οκ, σεβαστο, φορουμ είναι, ιντερνετ είναι, οποιος θέλει γραφει και είναι και λογικο να εχει διαχειριστες που δεν θα είναι αρεστοί σε όλους.. ή θα φερονται πιο "φιλικά" σε κάποιους και σε άλλους όχι.. ή ή ή ή ή ή ...... (βαλτε ότι θελετε εκει)

σιγουρα σας κουρασα με το σεντονακι και λετε πω πω με έναν μλκ που μπλέξαμε βραδυάτικα...
για αυτό σας αφήνω στην ησυχία σας.

(ξαναλεω ΔΕΝ παει σε κανενα συγκεκριμένα το σεντονακι... απλα βρήκα την αφορμή)

Μικe777
03/04/2016, 21:37
κοψτε θρησκευτικες-πολιτικες συζητησεις το νημα λεγετε αντιπαρεθεσεις??
η εγω ειμαι απο αλλο 'πλανητη?τι σημαινει δηλ?τα βρισκουμε με αντιπαραθεση γινεται?
η μπαλα χαθηκε γιατι δεν τηρουνται σωστες αποστασεις!!ειναι απλο!
Παο-Θρησκεια-Θυρα13!επαναφερετε το αθλητικοσπαμοθρεντ να ξεκατινιαστουμε εκει!
αλλα κι εκει για Grexit παμε!!:smokin:

SHOOTER045
03/04/2016, 22:04
κοψτε θρησκευτικες-πολιτικες συζητησεις το νημα λεγετε αντιπαρεθεσεις??
η εγω ειμαι απο αλλο 'πλανητη?τι σημαινει δηλ?τα βρισκουμε με αντιπαραθεση γινεται?
η μπαλα χαθηκε γιατι δεν τηρουνται σωστες αποστασεις!!ειναι απλο!
Παο-Θρησκεια-Θυρα13!επαναφερετε το αθλητικοσπαμοθρεντ να ξεκατινιαστουμε εκει!
αλλα κι εκει για Grexit παμε!!:smokin:

Αφου απ του χρονου θα παίζουμε στο κόπα Άφρικα.
Τουλάχιστον εκεί έχουμε ελπίδες

SHOOTER045
03/04/2016, 22:30
Ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν τους συλλόγους στην Ελλάδα να δραστηριοποιούνται σε καινούργιο άθλημα.
Οι φήμες λένε οτι προσέλαβαν προπονητές απο την εγχώρια αγορά.
Το άθλημα ηταν άγνωστο.
Όσοι έχετε δει το RAMBO 3 θα το ξέρετε

356151
356152

Μικe777
03/04/2016, 22:55
ωραιο το Rambo 3 καλλυτερο ομως το νο1!:cool:

blackbusa
04/04/2016, 00:13
θα σου πω κατι που το ειπα και σε έναν φιλο μου προσφατα που γραφει εδώ...
περα από τα "επιλεκτικες ευαισθησίες", "κραζει ο ενας τον άλλον", "προσπάθεια μείωσης προσωπικοτήτων" κλπ κλπ ... εχω να πω το εξης (και ΔΕΝ παει σε σενα... απλα το πηρα ως αφορμή) !!

GET A LIFE παίδες!

το να προσπαθεί καποιος να ....
- ξεκατινιαστεί
- επιβαλλει αποψη
- γίνει αρεστός σε ένα σύνολο ανθρωπων
- αποσπασει ένα μπραβο, ευγε, τι γαμάτος που είσαι..σε πάω με χίλια, κλπ κλπ κλπ
- ρίξει καποιον στα μάτια των άλλων ή εξυψώσει....

είναι τουλάχιστον γελοίο.
είναι ένα φόρουμ!! δεν είναι ο περίγυρος σας, ουτε ο κολλητός σας ούτε καποιος που θα σας δώσει points in real life.

και μην πεταχτεί κανεις να πει για φίλους κλπκλπ... ναι όλοι έχουμε φιλους-κολλητους ή ότι από εδώ...

απλά χάνετε the big picture που λένε.

νταξ σίγουρα εχει χαθεί η μπαλα γατί είναι και οι καιροί πολύ δύσκολοι και παιζει μεγάλο ρόλο αυτό.

αλλα συνέλθετε!!

καντε καμια βόλτα, ανεβαστε καμια φωτο από την εκδρομη, κραξτε κανα γιαπωνεζικο-ιταλικο-οτιδηποτε θελετε... καντε "φιλιες" με ή χωρις εισαγωγικά... αλλα καταλάβετε ότι ούτε σας ορισε κανεις αρμόδιο να αλλάξετε-πεισετε τον άλλον για κατι... ούτε ειδήμων.. ουτε τιποτα (πλην εξαιρεσεων στο ειδήμων)

εχει κουρασει η κατασταση... το ξερω ότι οι περισσότεροι βλέπετε το φόρουμ σαν ένα χώρο που ξεκαυλώνετε..... και τιποτα παραπανω.
Οκ, σεβαστο, φορουμ είναι, ιντερνετ είναι, οποιος θέλει γραφει και είναι και λογικο να εχει διαχειριστες που δεν θα είναι αρεστοί σε όλους.. ή θα φερονται πιο "φιλικά" σε κάποιους και σε άλλους όχι.. ή ή ή ή ή ή ...... (βαλτε ότι θελετε εκει)

σιγουρα σας κουρασα με το σεντονακι και λετε πω πω με έναν μλκ που μπλέξαμε βραδυάτικα...
για αυτό σας αφήνω στην ησυχία σας.

(ξαναλεω ΔΕΝ παει σε κανενα συγκεκριμένα το σεντονακι... απλα βρήκα την αφορμή)

356155

δικο σου...:lol:

Pan (dvs)
04/04/2016, 07:48
Ξερω ειμαι εκτος θεματος,ξερω πιθανοτατα θα την διαγραψουν,ξερω σε καποιους μπορει να την σπαω,ξερω.

Αλλα ειπα να την βαλω μηπως και καποιοι θυμηθουνε ποιος ειναι ο σκοπος υπαρξης αυτου του φορουμ.

356159

Α την καλημερα μου.

omega
04/04/2016, 08:03
Μ'έκανρς να σβήσω μνμ ρε Πάνο μη και δεν κατάλαβα καλά. :lol:

Επανέρχομαι κι εύχομαι όλοι να εισπράξουμε το τι εννοείς.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα..

nicksior
04/04/2016, 09:22
Μπόνο: Μάθημα για τον κόσμο η στάση τους Τουρκίας στους πρόσφυγες

356162

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500069079

Sapadak
04/04/2016, 09:24

356162

Ναι ναι με ένα (μ)πονο

SHOOTER045
04/04/2016, 09:46
http://policenet.gr/article/%CE%B2%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-10000-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD

Κάπου παλαιότερα το ειχα αναφέρει για το <τρικ>του ασύλου που στην πραγματικότητα δίνει παράταση παραμονής και μη απέλασης.
Όπως και κάποιου πλημμεληματος οπου ο κατηγορούμενος ΔΕΝ απελαύνεται μέχρι να τελεσιδικιση η απόφαση

stam2
04/04/2016, 10:11

356162

αυτά του είπανε να λέει του κοκάκια...
απορία: αγγλικά δεν ξέρει να διαβάζει...?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3516594/Turkish-troops-killing-refugees-Man-child-16-migrants-shot-dead-past-four-months-tried-cross-Syrian-border-Turkey.html

Panos76
04/04/2016, 10:17
Αυτό (http://www.zerohedge.com/news/2016-04-02/wikileaks-reveals-imf-plan-cause-credit-event-greece-and-destabilize-europe) πως και δεν το σχολιάσαμε ακόμα;

:rolleyes:

Ohm
04/04/2016, 11:15
γιατί, αυτό; http://www.theguardian.com/news/2016/apr/03/what-you-need-to-know-about-the-panama-papers?CMP=share_btn_tw

:D

brace for epic... xD

nicksior
04/04/2016, 11:50
γιατί, αυτό; http://www.theguardian.com/news/2016/apr/03/what-you-need-to-know-about-the-panama-papers?CMP=share_btn_tw

brace for epic... xD

....The Russian president’s best friend – a cellist called Sergei .....

Εχει ο Πούτιν φίλο Αγγλο αριστοκράτη γκει ??

Ser..gei ??

Τρολλάρισμα αλλά καλό ε?

:lol:

kalgeorge
04/04/2016, 11:50
356155

δικο σου...:lol:

Ορίστε. Μια τρανή απόδειξη οτι θαύματα γίνονται. Χαχαχαχαχ

Καλα θα σου δείξω εγω.
Θα δεις τι θα πάθεις. Χαχαχα

Την επόμενη θα σε βάλω να περιμένεις εσυ μια ωρα στην βροχή για τιμωρία.

Δεινόσαυρος
04/04/2016, 14:13
Αυτό (http://www.zerohedge.com/news/2016-04-02/wikileaks-reveals-imf-plan-cause-credit-event-greece-and-destabilize-europe) πως και δεν το σχολιάσαμε ακόμα;

:rolleyes:

Ενδιαφέρον πάντως που η θέση του ΔΝΤ είναι οτι εφ' όσον ο Τσίπρας λάκισε μετά το δημοψήφισμα, δεν θα θέλει και πολλά να τον κάνουν να λακίσει ξανά για όλα τα υπόλοιπα ακραία μέτρα λιτότητας που είχε αρχικά αρνηθεί.

Με άλλα λόγια το αποτέλεσμα της ενδοτικής πολιτικής δεν είναι και ο,τι καλύτερο. Για να δούμε...
Θα προσπαθήσω να διατηρήσω τον τόνο του νήματος κάπως ψηλότερα, αποφεύγοντας σχόλια περί αθιγγάνων και συνουσίας..

dimmie_72
04/04/2016, 15:41
Για άααλλη μια φορά γίνεται αντιληπτό, ότι:
ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, ΕΚΤ, ΕΕ, λοιποί διεθνείς και περιφερειακοί Οργανισμοί υπάρχουν για να δικαιολογούν την παρουσία τους...

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. :a04:

Η αλλιώς... όταν η Πολιτική σαν λειτουργία, έχει χάσει την μπάλα.
Η αλλιώς... όταν ΜΟΝΟ η Πολιτική των ΗΠΑ για τον κόσμο και της Γερμανίας (my ass) για την Ευρώπη, καθορίζει και επανακαθορίζει την ροή των γεγονότων μέσω του χρήματος.

Και επειδή τπτ δεν ειν τυχαίο...

τυχαίο είναι ότι ασχολούμαστε με τις συνομιλίες απλών υπαλλήλων
που διαμορφώνουν τις τύχες της Ευρώπης.

Όταν καταλάβουμε τη σημασία της γεωστρατηγικής ίσως καταφέρουμε να πάψουμε να είμαστε έρμαια απλών υπαλλήλων.
Αλλά εκεί χρειάζεσαι δυνατή ομάδα για να παίξεις μπάλα. :(

kalgeorge
04/04/2016, 15:44
Για άααλλη μια φορά γίνεται αντιληπτό, ότι:
ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, ΕΚΤ, ΕΕ, λοιποί διεθνείς και περιφερειακοί Οργανισμοί υπάρχουν για να δικαιολογούν την παρουσία τους...

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. :a04:

Η αλλιώς... όταν η Πολιτική σαν λειτουργία, έχει χάσει την μπάλα.
Η αλλιώς... όταν ΜΟΝΟ η Πολιτική των ΗΠΑ για τον κόσμο και της Γερμανίας (my ass) για την Ευρώπη, καθορίζει και επανακαθορίζει την ροή των γεγονότων μέσω του χρήματος.

Και επειδή τπτ δεν ειν τυχαίο...

τυχαίο είναι ότι ασχολούμαστε με τις συνομιλίες απλών υπαλλήλων
που διαμορφώνουν τις τύχες της Ευρώπης.

Όταν καταλάβουμε τη σημασία της γεωστρατηγικής ίσως καταφέρουμε να πάψουμε να είμαστε έρμαια απλών υπαλλήλων.
Αλλά εκεί χρειάζεσαι δυνατή ομάδα για να παίξεις μπάλα. :(

ότι δηλαδή υπήρχε εστω και μια αμφιβολία για ποιόν λόγο δημιουργούνται ολοι αυτοί οι "οργανισμοί" ?
:beer:

dimmie_72
04/04/2016, 15:53
ότι δηλαδή υπήρχε εστω και μια αμφιβολία για ποιόν λόγο δημιουργούνται ολοι αυτοί οι "οργανισμοί" ?
:beer:

Προσωπικά-ρομαντικά πιστεύω ότι οι Αρχές δημιουργίας τους είχαν κάποιο σκοπό.
Τώρα αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιούν το Χρήμα σαν Αξία για ελέγξουν τους στόχους τους.

Μη ξεχνάμε ότι αν είσαι Υπερδύναμη, χρήμα όσο θέλεις κόβεις... ;)

kalgeorge
04/04/2016, 15:55
Προσωπικά-ρομαντικά πιστεύω ότι οι Αρχές δημιουργίας τους είχαν κάποιο σκοπό.
Τώρα αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιούν το Χρήμα σαν Αξία για ελέγξουν τους στόχους τους.

Μη ξεχνάμε ότι αν είσαι Υπερδύναμη, χρήμα όσο θέλεις κόβεις... ;)

ότι δηλαδή τα παντα ΔΕΝ γινονται για το χρήμα?
:a014:

MG-KTiNoS
04/04/2016, 15:56
Πατάς πάνω στο κουμπί και βλ΄λέπεις πόσε οφσό έχει το κάθε ρδέλο...

https://briankilmartin.cartodb.com/viz/54ddb5c0-f80e-11e5-9a9c-0e5db1731f59/embed_map

dimmie_72
04/04/2016, 15:57
ότι δηλαδή τα παντα ΔΕΝ γινονται για το χρήμα?
:a014:

για την πλέμπα... :lol:
οι πραγματικά ισχυροί το χρησιμοποιούν απλώς σαν μέσο!

kalgeorge
04/04/2016, 16:01
το χρησιμοποιούν απλώς σαν μέσο!

to get MORE money
:bawl:

kalgeorge
04/04/2016, 16:01
Πατάς πάνω στο κουμπί και βλ΄λέπεις πόσε οφσό έχει το κάθε ρδέλο...

https://briankilmartin.cartodb.com/viz/54ddb5c0-f80e-11e5-9a9c-0e5db1731f59/embed_map

den ME aresei... leei ellada, alla oxi analutika
xaaaaaxaxxxax

dimmie_72
04/04/2016, 16:03
den ME aresei... leei ellada, alla oxi analutika
xaaaaaxaxxxax

το πάμε πάλι απ την αρχή αν θες...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148174&page=90&p=2731792&viewfull=1#post2731792

kalgeorge
04/04/2016, 16:12
:lol::beer:
το πάμε πάλι απ την αρχή αν θες...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148174&page=90&p=2731792&viewfull=1#post2731792

Billymuse
04/04/2016, 18:50
Πόσο πιο χαμηλά ρε Άδωνι (http://www.gazzetta.gr/plus/article/902400/ti-symvainei-me-ta-tweets-toy-adoni-pics) :lol:

7Tolis
04/04/2016, 19:39
Εδώ να φανταστείς απλοί χρήστες αγοράζουν φολοερζ δεν θα το έκανε ο άλλος;Και λίγα ριτουί έχει σου λέω.τράτζικ.

Panos76
05/04/2016, 08:59
Περί Παπασταύρου (http://pitsirikos.net/2016/04/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC/)

Δεινόσαυρος
05/04/2016, 11:41
Δεν ξέρω για τον Παπασταύρου, αλλά σε άλλο λινκ στην σελίδα ο «πιτσιρίκος» επισημαίνει:
- Άμα έχεις κρίση που κρατάει 10 χρόνια, δεν είναι πια κρίση, είναι γάμος. Η κρίση είναι κάτι που εμφανίζεται στιγμιαία, και μετα περνάει. Π.χ... κρίση πανικού.
Τέτοια μακρόχρονη "κρίση" σαν κι αυτήν, αμόμα κι αν τελειώσει κάποτε την θυμάσαι με ρόδινα χρώματα, όχι γιατί πέρναγες καλά, αλλά γιατί σου θυμίζει τα νειάτα σου!

Έτσι φαίνεται το πάνε: - Καθε καλοκαίρι πλεόν: «Κακοί Έλληνες, δεν τηρέιτε τις συμφωνίες - κακά, κακά παιδιά, άταχτα!! Σας χρειάζεται περισότερη λιτότητα. Μπας και βάλετε ποτέ μυαλλό.» Μετά σφίγγουν οι ζέστες, πάνε όλοι ο,τι διακοπές μπορούν, και ξανα-μανα του χρόνου.

byron
05/04/2016, 12:15
Περί Παπασταύρου (http://pitsirikos.net/2016/04/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC/)

Η μπάλα χάνεται κάπου μεταξύ Ελβετίας, Cayman, Jersey Islands και πιάσε το αυγό και ξύρισε το.

Ο Παπασταυροτ ήταν δικηγόρος που μάλλον ως δικηγορία θεωρούσε την νομική εκπροσώπηση διαφορών offshore.
Κάπου φαίνεται πως εκπροσωπούσε την εταιρία του Μεονί με τα πολλά εκατομμύρια που φάνηκαν στην λίστα Λαγκαρντ.
Ο Μεονί είναι ένας Ελληνοεβραιος που ίσως τον είχατε δει ως έναν τύπο με ισραηλινή στρατιωτική στολή ως εκπρόσωπο τύπου του ισραηλινού στρατού, που σε άψογα ελληνικά δικαιολογούσε την παρέμβαση των κομάντος στο Mavi-Marmara που κατέληξε στο λουτρό αίματος των ακτιβιστών που πήγαιναν στη Γάζα.
Τα τελευταία χρόνια, δηλαδή μετά την πώληση του fund που είχε στην Ελβετία προς 220 εκατ. swiss franks στον Λάτση, έχει μετακομίσει μόνιμα στο Ισραήλ.

Ο Μεονι ως απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών συνδέεται και με τον Βοριδη καθώς είχαν πλακωθεί ως συμμαθητές λόγω αντισημιτικων σχολίων. Πρέπει να είχε γίνει και μια δίκη τότε.

Ουσιαστικά ο Π, άνθρωπος βιτρίνα είναι και υποψιάζομαι πως δεν θα πάει παρακάτω η έρευνα. Αυτός κάηκε όπως προβλέπεται για τους front man και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...

Δεινόσαυρος
05/04/2016, 12:16
Η Λαγκάρντ μιλάει για «βιωσιμότητα»

http://www.kathimerini.gr/855594/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/lagkarnt-h-viwsimothta-toy-xreoys-apotelei-proteraiothta

Τι θέλει να πει άραγε η σκρόφα ποιήτρια;
Κατα τα άλλα ο τρελλός ήταν ο Βαρουφάκης που έλεγε - "Αμαν πια μη κρυβώμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. ΔΕΝ ξεχρεώνεται η χώρα!"

Αλλά συμφέρει να παριστάνουμε οτι υπάρχει βιωσιμότητα. Αν μη τι άλλο σκέψου να έμενε άνεργη η πτωχή κορασίδα...

byron
05/04/2016, 12:34
Η Λαγκάρντ μιλάει για «βιωσιμότητα»

http://www.kathimerini.gr/855594/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/lagkarnt-h-viwsimothta-toy-xreoys-apotelei-proteraiothta

Τι θέλει να πει άραγε η σκρόφα ποιήτρια;
Κατα τα άλλα ο τρελλός ήταν ο Βαρουφάκης που έλεγε - "Αμαν πια μη κρυβώμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. ΔΕΝ ξεχρεώνεται η χώρα!"

Αλλά συμφέρει να παριστάνουμε οτι υπάρχει βιωσιμότητα. Αν μη τι άλλο σκέψου να έμενε άνεργη η πτωχή κορασίδα...

Το αστείο της υπόθεσης, είναι πως οι απόψεις του ΔΝΤ περί χρέους και στόχων πλεονάσματος, είναι στη δική μας πλευρά. Και ενίοτε τις χρησιμοποιούμε ως σημαιάκια.

Αλλά βολεύει πολύ το κακό ΔΝΤ ως δράκος και εμείς ως Άι-Γιώργης.

Και το γελειοδεστατο υποκείμενο, ο αρχών της μαλακίας είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει. Ο λογαριασμός χάθηκε εξαιτίας των πέραν κάθε λογικής χειρισμών που έκανε.

dimmie_72
05/04/2016, 12:55
Αλλά βολεύει πολύ το κακό ΔΝΤ ως δράκος και εμείς ως Άι-Γιώργης.

Δεν βολεύει εμάς, βολεύει τους... άαααααλλους να παίζει το ρόλο του δράκου.;)

byron
05/04/2016, 13:19
Δεν βολεύει εμάς, βολεύει τους... άαααααλλους να παίζει το ρόλο του δράκου.;)

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις...

Δεινόσαυρος
05/04/2016, 13:22
Έ όχι και "εμείς" στον ρόλο του Αη-Γιώργη βρε byron, καρπαζοεισπράκτορας ήταν ο Αη-Γιώργης;
Ο Βαρουφάκης, ΟΚ, πήγε να παίξει λίγο τον ρόλο, αλλα δεν φτούραγε, τον φάγαμε και εμείς - σιγα μην αφήναμε κάποιον που σήκωνε κεφάλι...

Να σου πω, δεν έχω πολυκαταλάβει γιατί σε εξοργήζει τόσο ο Yanis. Για εμένα, μια χαρά τα έλεγε, το πρόβλημα ήταν οτι δεν τα στήριζε, απ' την μια κάτι χαζογελάκια και κόντρες με τον Νταιζελ, από την άλλη δεν στάθηκε στο μπόι του απέναντι στον Τσίπρα, και μάλλον την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια μόλις κατάλαβε το αληθινό μέγεθος του θεριού. Απλά δεν είχε το απαιτούμενο gravitas. Αν τον λες καραγκιόζη για αυτόν τον λόγο, ΟΚ, 100% σύμφωνοι.

Αλλά οι θεωρίες του, γιατί να σε ενοχλούν; Spot on ήταν ο άνθρωπός, διάβαζα ένα άρθρο στην Telegraph χθες, που ακόμα και ο Θατσερικός Norman Lammont, o πρώην Tory καγκελάριος έλεγε οτι ο άνθρωπος είχε απόλυτο δίκιο σε όσα έσουρνε στο ΔΝΤ (παραδόξως οι δυο τους είναι και φίλοι). Και ένα σωρό άλλοι συντηριτικοί τον παραδέχονται τον Bαρουφάκη, ακόμα και όταν διαφωνούνε μαζί του.

Έχει άδικο δλδ όταν λέει οτι το ΔΝΤ παραβιάζει της ίδιες της αρχές του όταν δανείζει σε χώρα που δεν μπορεί ούτε με σφαίρες να εξυπηρετήση το χρέος της;;;

dimmie_72
05/04/2016, 13:25
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις...

Τωόντι... :D

Δεινόσαυρος
05/04/2016, 13:25
Απλα φροντίζουν να αφαιμάξουν το ψοφίμι μέχρι τελευταίας ρανίδας.

Και αυτό μόνον ο Βαρουφ το είπε έξω απο τα δόντια.

Ohm
05/04/2016, 13:37
Δεν λέει τίποτα... είπε κάτι που όλοι ξέρουνε και κανέναν δεν σόκαρε.

THEOD
05/04/2016, 13:56
Έ όχι και "εμείς" στον ρόλο του Αη-Γιώργη βρε byron, καρπαζοεισπράκτορας ήταν ο Αη-Γιώργης;
Ο Βαρουφάκης, ΟΚ, πήγε να παίξει λίγο τον ρόλο, αλλα δεν φτούραγε, τον φάγαμε και εμείς - σιγα μην αφήναμε κάποιον που σήκωνε κεφάλι...

Να σου πω, δεν έχω πολυκαταλάβει γιατί σε εξοργήζει τόσο ο Yanis. Για εμένα, μια χαρά τα έλεγε, το πρόβλημα ήταν οτι δεν τα στήριζε, απ' την μια κάτι χαζογελάκια και κόντρες με τον Νταιζελ, από την άλλη δεν στάθηκε στο μπόι του απέναντι στον Τσίπρα, και μάλλον την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια μόλις κατάλαβε το αληθινό μέγεθος του θεριού. Απλά δεν είχε το απαιτούμενο gravitas. Αν τον λες καραγκιόζη για αυτόν τον λόγο, ΟΚ, 100% σύμφωνοι.

Αλλά οι θεωρίες του, γιατί να σε ενοχλούν; Spot on ήταν ο άνθρωπός, διάβαζα ένα άρθρο στην Telegraph χθες, που ακόμα και ο Θατσερικός Norman Lammont, o πρώην Tory καγκελάριος έλεγε οτι ο άνθρωπος είχε απόλυτο δίκιο σε όσα έσουρνε στο ΔΝΤ (παραδόξως οι δυο τους είναι και φίλοι). Και ένα σωρό άλλοι συντηριτικοί τον παραδέχονται τον Bαρουφάκη, ακόμα και όταν διαφωνούνε μαζί του.

Έχει άδικο δλδ όταν λέει οτι το ΔΝΤ παραβιάζει της ίδιες της αρχές του όταν δανείζει σε χώρα που δεν μπορεί ούτε με σφαίρες να εξυπηρετήση το χρέος της;;;

Κι εγώ νομίζω ότι ο Βαρούφ είναι "ψιλοαδικημένος" από την ιστορία...
Ναι, δεν συμφωνώ σε παλλά μαζί του ΑΛΛΑ
1. Πολλά από αυτά που λέει είναι πολύ σωστά άσχετα αν δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην παρούσα παγόσμια συγκυρία.
2. Συνήθως ΞΕΡΕΙ τι λέει. Αν μη τι άλλο γνωρίζει πως κινείται το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ο καπιταλισμός. Το ότι ονειρεύεται ή πίστευε, ή υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του ότι μπορούσε να τα αλλάξει ή να τα "μανιπουλάρει" προς όφελός του είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και μάλλον άπτεται ψυχογενετικών παραγόντων...
3. Από όλο το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως ο μόνος εκεί μέσα που είχε βαθύτερες γνώσεις, σχέδιο, καθώς και κάποια στρατηγική. Όλοι οι άλλοι ήταν (και είναι) ΓΤΠΚ...ΙΣΩΣ αν ο Τσίπρας δεν κόλωνε και τον στήριζε μέχρι τέλους να μπορούσε να είχε πετύχει κάτι αισθητά καλύτερο - μπορεί όμως και να μας είχε ρίξει στα ταρταρα μια ώρα αρχύτερα (έτσι κι αλλιώς προς τα εκεί βαδίζουμε)... ποιός ξέρει...
4. Στο κάτω-κάτω ανέλαβε να παλέψει μια εν πολλοίς αδύνατο να κερδηθεί μάχη και αυτό απ' ότι φαίνεται ήταν ένα συμφωνημένο ρίσκο εξ' αρχής από την υπόλοιπη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (που προφανώς με την ασχετοσύνη που την έδερνε δεν είχε καταλάβει σχεδόν τπτ για το που πάει να μπλέξει - μόλις το συνειδητοποίησε ανέκρουσε πρύμνα με τρόμο...).
5. Δεν δούλεψε ψιλό γαζί τον Ελληνικό λαό (ή τέλος πάντων το έκανε πολύ λιγότερο). Μόλις κατάλαβε ότι δεν βγαίνει και ότι η κυβέρνηση δεν ήταν διαθετειμένη να τραβήξει μέχρι τέλους το σκοινί παραιτήθηκε και πήγε σπίτι του...Δεν κάθησε να το παίζει εθνοσωτήρας, ούτε να εκετελεί απίστευτες κωλοτούμπες, ούτε να παριστάνει το "λιοντάρι που βρυχάται"...

Νομίζω ότι αν και σαφώς φέρει ευθύνη για την περίοδο εκείνη, τελικά έχει επωμιστεί δυσανάλογα μεγάλο μέρος του αναθέματος …

Pan (dvs)
05/04/2016, 13:59
....
Καποιος στο τελος μενει ,με τον μουτζουρη (http://http://cardgamesgr.blogspot.gr/2012/02/blog-post_21.html).

MG-KTiNoS
05/04/2016, 14:05
1. Πολλά από αυτά που λέει είναι πολύ σωστά άσχετα αν δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην παρούσα παγόσμια συγκυρία.
2. Συνήθως ΞΕΡΕΙ τι λέει. Αν μη τι άλλο γνωρίζει πως κινείται το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ο καπιταλισμός. Το ότι ονειρεύεται ή πίστευε, ή υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του ότι μπορούσε να τα αλλάξει ή να τα "μανιπουλάρει" προς όφελός του είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και μάλλον άπτεται ψυχογενετικών παραγόντων...
3. Από όλο το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως ο μόνος εκεί μέσα που είχε βαθύτερες γνώσεις, σχέδιο, καθώς και κάποια στρατηγική. Όλοι οι άλλοι ήταν (και είναι) ΓΤΠΚ...ΙΣΩΣ αν ο Τσίπρας δεν κόλωνε και τον στήριζε μέχρι τέλους να μπορούσε να είχε πετύχει κάτι αισθητά καλύτερο - μπορεί όμως και να μας είχε ρίξει στα ταρταρα μια ώρα αρχύτερα (έτσι κι αλλιώς προς τα εκεί βαδίζουμε)... ποιός ξέρει...
4. Στο κάτω-κάτω ανέλαβε να παλέψει μια εν πολλοίς αδύνατο να κερδηθεί μάχη και αυτό απ' ότι φαίνεται ήταν ένα συμφωνημένο ρίσκο εξ' αρχής από την υπόλοιπη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (που προφανώς με την ασχετοσύνη που την έδερνε δεν είχε καταλάβει σχεδόν τπτ για το που πάει να μπλέξει - μόλις το συνειδητοποίησε ανέκρουσε πρύμνα με τρόμο...).
5. Δεν δούλεψε ψιλό γαζί τον Ελληνικό λαό (ή τέλος πάντων το έκανε πολύ λιγότερο). Μόλις κατάλαβε ότι δεν βγαίνει και ότι η κυβέρνηση δεν ήταν διαθετειμένη να τραβήξει μέχρι τέλους το σκοινί παραιτήθηκε και πήγε σπίτι του...Δεν κάθησε να το παίζει εθνοσωτήρας, ούτε να εκετελεί απίστευτες κωλοτούμπες, ούτε να παριστάνει το "λιοντάρι που βρυχάται"...

Νομίζω ότι αν και σαφώς φέρει ευθύνη για την περίοδο εκείνη, τελικά έχει επωμιστεί δυσανάλογα μεγάλο μέρος του αναθέματος …

Κάτσε να πάρω εγώ ένα μαΓαζί
να μη μπληρώσω νοίκι ΔΕΗ ΟΤΕ ΙΚΑ βούρτσες π... για καμιά 20σργιά χρόνια
και μετά να έρθεις εσύ να το σώσεις...
Την ίδια στιγμή που εγώ θα πάω στους πιστωτές και θα τους λέω
ΑΚΡΙΒΩΣ πως να σε γ.... μπιιιπ.

nicksior
05/04/2016, 14:08
Μπορούμε να κρατήσουμε όλοι την αναπνοή μας μέχρι να σκάσουμε!!

Να δούμε τι θα κάνει τότε η ΕΕ που θα χάσει ένα μέλος της..

MG-KTiNoS
05/04/2016, 14:37
Μπορούμε να κρατήσουμε όλοι την αναπνοή μας μέχρι να σκάσουμε!!

Να δούμε τι θα κάνει τότε η ΕΕ που θα χάσει ένα μέλος της..

356255

(σιγά μη χάση η ΕΕ την περιουσία της) \

kalgeorge
05/04/2016, 14:44
Πόσο πιο χαμηλά ρε Άδωνι (http://www.gazzetta.gr/plus/article/902400/ti-symvainei-me-ta-tweets-toy-adoni-pics) :lol:

gia poion adwni les? http://www.huffingtonpost.gr/2016/04/05/politiki-adonis-samaras_n_9615974.html?1459857942&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

kalgeorge
05/04/2016, 15:02

panw katw, kati tetoio pisteuw kai egw... an oxi etsi akrivws.. sto peripou
.... oti an ton stirizan opws eprepe isws itan diaforetika ta pragmata.
kai oti eide oti oloi oi alloi den ithelan na to pane mexri telous, distasan , ta gurisan, kai leei afou me exete valei na kanw ton malaka kai twra me cremate... tin kanw

AUFGEBRACHT
05/04/2016, 18:41
Ο Μεονι ως απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών συνδέεται και με τον Βοριδη καθώς είχαν πλακωθεί ως συμμαθητές λόγω αντισημιτικων σχολίων.

Μεονί καπέλο...

Μικe777
05/04/2016, 19:22
gia poion adwni les? http://www.huffingtonpost.gr/2016/04/05/politiki-adonis-samaras_n_9615974.html?1459857942&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

:eek::plaf:

kalgeorge
05/04/2016, 19:23
Μεονί καπέλο...

italos? ton Fabio ti ton exei?

byron
05/04/2016, 19:29
Μεονί καπέλο...

Μιωνή είναι το σωστό. Λάθος μου. http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/o_bios_h_politeia_tou_sampy_mioni-63750850/

kalgeorge
05/04/2016, 19:32
parte diesel

http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33045&subid=2&pubid=7497916&utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget

AUFGEBRACHT
05/04/2016, 19:46
Μιωνή είναι το σωστό. Λάθος μου. http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/o_bios_h_politeia_tou_sampy_mioni-63750850/

Όταν διαβάζεις κάποιος δηλώσεις όπως: "Η εμπειρία του από το Κολλέγιο φαίνεται ότι τον δυνάμωσε. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο Ισραήλ, απαντώντας στο γιατί δεν έφευγε από ένα σχολείο στο οποίο δεχόταν ρατσισμό δήλωσε: «Ποτέ δεν θα έφευγα, δεν θα τα παρατούσα ποτέ»." δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην δύναμη ψυχής ανθρώπων σαν τον Μιωνή!!! Οι παππούδες του επέζησαν από το κολαστήριο του Άουσβιτς, ο ίδιος "επέζησε" από το κολαστήριο του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, μπροστά του οι Σχολές Μωραΐτη είναι παιδικός σταθμός...

kalgeorge
05/04/2016, 19:49
, ο ίδιος "επέζησε" από το κολαστήριο του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, μπροστά του οι Σχολές Μωραΐτη είναι παιδικός σταθμός...

πω πω τι εχει περασει ο ανθρωπος... θα τον πειραζε ο τζιγκερ και ο σαμαρας φαινεται... ο ενας δεν σου δινω να οδηγήσεις... ο άλλος θα του ελεγε ότι είναι πιο χαζος από όλους... βασανιστήρια σκετα

AUFGEBRACHT
05/04/2016, 19:50
parte diesel

http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33045&subid=2&pubid=7497916&utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget

- Αυξήσεις στα καύσιμα: σχεδόν βέβαιη θεωρείται η αύξηση κατά τουλάχιστον 10 λεπτά ανά λίτρο, του φόρου στην βενζίνη. Η ελληνική πρόταση δεν θα περιλαμβάνει όμως αυξήσεις ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ, γιατί αυτό θα επιβάρυνε το σύνολο της εγχώριας αγοράς, από τις υπηρεσίες μεταφορών μέχρι τις τιμές των οπωρολαχανικών.
http://www.protothema.gr/economy/article/567482/forous-kai-perikopes-2-dis-euro-proteinei-i-kuverisi-stin-troika/
http://www.enikos.gr/politics/381177,Skoyrleths-Den-8a-yparxei-epivarynsh-sto-petrelaio-kinhshs-BINTEO.html

(Βέβαια, το γεγονός ότι ο Σκουρλέτης το αποκλείει είναι από μόνο του ανησυχητικό).

AUFGEBRACHT
05/04/2016, 20:00
πω πω τι εχει περασει ο ανθρωπος... θα τον πειραζε ο τζιγκερ και ο σαμαρας φαινεται... ο ενας δεν σου δινω να οδηγήσεις... ο άλλος θα του ελεγε ότι είναι πιο χαζος από όλους... βασανιστήρια σκετα

Φίλε μόνο που σκέφτομαι ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ανατριχιάζω, δεν μπορούμε να διανοηθούμε εμείς οι προνομιούχοι τι είναι να φοιτάς να πας σε ένα τέτοιο ίδρυμα... Μπες στην ιστοσελίδα του και δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου... Διάλεξε τυχαία μια μέρα και κοίτα το μενού, π.χ. Πέμπτη 14/4:Νουά μοσχαριού με σάλτσα ψητού και ρύζι πιλάφι, σαλάτα μαρούλι, αγγούρι, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, φράουλες. Θες κι άλλο; Πέμπτη 7/4: Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι μπασμάτι, σαλάτα μαρούλι, ρόκα, σπανάκι με ντοματίνια και παρμεζάνα με σως μπαλσάμικο, φράουλες. Και λίγα λέει ο ΗΡΩΑΣ για τις σκληρές συνθήκες...

http://www.haef.gr/el/AboutUs/DioikitikeskaiOikonomikesYpiresies/Catering

kalgeorge
05/04/2016, 20:10
Φίλε μόνο που σκέφτομαι ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ανατριχιάζω, δεν μπορούμε να διανοηθούμε εμείς οι προνομιούχοι τι είναι να φοιτάς να πας σε ένα τέτοιο ίδρυμα... Μπες στην ιστοσελίδα του και δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου... Διάλεξε τυχαία μια μέρα και κοίτα το μενού, π.χ. Πέμπτη 14/4:Νουά μοσχαριού με σάλτσα ψητού και ρύζι πιλάφι, σαλάτα μαρούλι, αγγούρι, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, φράουλες. Θες κι άλλο; Πέμπτη 7/4: Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι μπασμάτι, σαλάτα μαρούλι, ρόκα, σπανάκι με ντοματίνια και παρμεζάνα με σως μπαλσάμικο, φράουλες. Και λίγα λέει ο ΗΡΩΑΣ για τις σκληρές συνθήκες...

μαλλον αναφερεται στο βασανιστηριο του να συναναστρεφεσαι καθημερινά με τους σαμαρα, γιωργακη, οδηγο με ονομα σκυλου, βοριδη-οπουφυσαειοανεμος, κλπ κλπ κπ

dimmie_72
05/04/2016, 21:18
πω πω τι εχει περασει ο ανθρωπος... θα τον πειραζε ο σαμαρας φαινεται... θα του ελεγε ότι είναι πιο χαζος από όλους... βασανιστήρια σκετα

μπορεί να μην τον έβαζε και στη μπάντα... http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=474281

kalgeorge
05/04/2016, 21:22
μπορεί να μην τον έβαζε και στη μπάντα... http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=474281

ή να μην τον ήθελε ο αντωνης συνεταιρο στην πιτσαρια :bawl:

byron
05/04/2016, 22:52

Με τις θεωρίες του Yanis, δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Όπως δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τα κηρύγματα περί ίσων ευκαιριών στους ανθρώπους, παγκόσμια ειρήνη, αγάπη, κοινωνική ισότητα, και όλα τα όμορφα. Το θέμα είναι, πως είναι όμορφες θεωρίες, που προσκρούουν στην αμείλικτη πραγματικότητα που είναι πιο brutal ας πούμε.
Σαν να είσαι αιχμάλωτος του ISIS και να μιλάς για το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας στον εκτελεστή σου δλδ...:lol:

Κανένα πρόβλημα, αν οι θεωρίες παραμένουν θεωρίες αμφιθεάτρων, πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, και φιλοσοφικών αναζητήσεων.
Tο να εφαρμόσεις όμως μια θεωρία στον πραγματικό κόσμο αδιαφορώντας για το πιθανό κόστος που μπορεί να προκαλέσει σε εκατομμύρια ανθρώπους αν τελικά η θεωρία σου είναι καλή για το playstation, είναι κάτι διαφορετικό. Η εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να στηρίζεται στο δογματισμό των "εγώ είμι" φαντασιώσεων, αγνοώντας τα δεδομένα της πραγματικότητας και το "ειδικό βάρος" των αντιπάλων.

Με εκπλήσσει να το λες αυτό εσύ...:confused:

spyrval
05/04/2016, 22:52
Διάλεξε τυχαία μια μέρα και κοίτα το μενού, π.χ. Πέμπτη 14/4:Νουά μοσχαριού με σάλτσα ψητού και ρύζι πιλάφι, σαλάτα μαρούλι, αγγούρι, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, φράουλες. Θες κι άλλο; Πέμπτη 7/4: Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι μπασμάτι, σαλάτα μαρούλι, ρόκα, σπανάκι με ντοματίνια και παρμεζάνα με σως μπαλσάμικο, φράουλες. Και λίγα λέει ο ΗΡΩΑΣ για τις σκληρές συνθήκες...

Συνέχεια φράουλες, αυτό είναι απάνθρωπο. Τουλάχιστον να πάνε και μια εκδρομή στη Μανωλάδα για να μάθουν πώς θα διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους.

byron
05/04/2016, 23:11
Και κάπως έτσι βρέθηκε ο Σύριζα στην εξουσία...
Πραγματικά με εκπλήσσει η άφεση αμαρτιών που δίνει κάποιος έτσι απλά.
Όλη η προεκλογική αντιμνημονιακη εκστρατεία της σημερινής κυβέρνησης, στηρίχθηκε στο δόγμα μπαρούφα. Από αλλαγή της Ευρώπης, και ούτε μια στο εκατομμύριο, μέχρι του ότι θα μας παρακαλάνε να μας δανεισουν και θα βαράμε τα ταμπούρλα.

Και όταν η θεωρία αποδείχθηκε του κωλου, πήγε διακοπές στην Αίγινα μέσω ανένταχτης και ηρωικής παραίτησης.

Δεν παραμυθιασε τον κόσμο...lol ρε σεις...

356301
356302

kalgeorge
05/04/2016, 23:15
Και κάπως έτσι βρέθηκε ο Σύριζα στην εξουσία...
Πραγματικά με εκπλήσσει η άφεση αμαρτιών που δίνει κάποιος έτσι απλά.
Όλη η προεκλογική αντιμνημονιακη εκστρατεία της σημερινής κυβέρνησης, στηρίχθηκε στο δόγμα μπαρούφα. Από αλλαγή της Ευρώπης, και ούτε μια στο εκατομμύριο, μέχρι του ότι θα μας παρακαλάνε να μας δανεισουν και θα βαράμε τα ταμπούρλα.

Και όταν η θεωρία αποδείχθηκε του κωλου, πήγε διακοπές στην Αίγινα μέσω ανένταχτης και ηρωικής παραίτησης.

Δεν παραμυθιασε τον κόσμο...lol ρε σεις...

356301
356302

gamaei to sketsaki
axaaxaxaxaxaxaaxaaax

MG-KTiNoS
06/04/2016, 09:04
356308

:wave2:

RaGe_Raptor
06/04/2016, 11:42
Προσδεθείτε παιδιά,ετοιμαζόμαστε για εκτόξευση!!356316!!!!

Nostradamus
06/04/2016, 12:33

Ετσι φαινεται.. Θα μας παρει και θα μας σηκωσει...

THEOD
06/04/2016, 12:52
Με εκπλήσσει να το λες αυτό εσύ...:confused:

Γιατί σε εκπλήσσει βρε Βύρωνα ???
Η απόφαση να γίνει "μάχιμη διαπραγμάτευση" με την ελπίδα ότι οι ξένοι θα μασήσουν και θα υποχωρήσουν δεν ήταν του Βαρούφ… ήταν του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Και εδώ που τα λέμε έμμεσα κι εντολή του λαού που έφαγε αμάσητες τις προεκλογικές μπαρούφες των Συριζαίων και νόμιζε ότι με το που εκλέξει μια αριστερή κυβέρνηση αυτόματα όλη η Ευρώπη θα πέσει στα 4… Δεν ήταν όμως ο Βαρούφ που έσκουζε στις συγκεντρώσεις go back κυρία Μέρκελ ή που υποσχόταν ότι θα βαράει το ντέφι και οι αγορές θα χορεύουν ή ότι θα κατουρήσει πάνω στα μνημόνια – ο ίδιος ο Τσίπρας και σύσσωμος ο (μες την τρελλή χαρά-μαλακία) ΣΥΡΙΖΑ ήταν…

Ο Βαρούφ ήταν αυτός που λόγω γνώσεων ανέλαβε να το προσπαθήσει… Υπερβολικά φιλόδοξος (έως ηλίθιος) στόχος , έγινε με άτσαλο και υπερφλύαρο τρόπο, έπεσε και το σχετικό σταριλίκι στην υπόθεση και καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε (και που είσαι ακόμα…).
Ναι έχει ευθύνες για επιμέρους χειρισμούς, ναι ήταν εγωπαθής και αυτό τον έκανε "μη συμβατό" με το Ευρωπαικό κατεστημένο, ναι έπρεπε να ανακρούσει πρύμνα πολύ νωρίτερα όταν είχε διαισθανθεί που πήγαινε το πράγμα, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλο αυτό είναι ευθύνη του Βαρούφ αποκλειστική… Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης φέρει ο ίδιος ο Τσίπρας και το άμεσο αριστερίστικο περιβάλλον του

Και σίγουρα δεν διαφωνείς ότι ασχέτως αποτελέσματος ο Βαρούφ σε σχέση με την υπόλοιπη πλέμπα των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης (τι να πρωτοθαυμάσω... Δρίτσες, κυρά Τασίες, Στρατούληδες, Λαφαζάνηδες, Φίλης κοκ) ήταν έτη φωτός μπροστά σε γνώση του αντικειμένου…

sniper
06/04/2016, 12:53

Αυτοί θα κάνουν όλους τους προηγούμενους, από Επαναστάσεως του 21, να φαίνονται εθνοσωτήρες

stam2
06/04/2016, 12:56
επίσης όταν έγινε γνωστό ότι ο αγωνιστής πρωθυπουργός, δεν ήταν πρόθυμος για το οποιοδήποτε πλαν μπι, και την οποιαδήποτε προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η διαπραγμάτευση δεν ήταν μία παιδαριώδης μπλόφα, ο βαρουφ τίμια και συνοπτικά παραιτήθηκε και αποσύρθηκε. Αυτό που δεν έκαναν οι τόσες χιλιάδες επαγγελματίες λαοπλάνοι τόσες δεκαετίες και μας έφτασαν ως εδώ...

MG-KTiNoS
06/04/2016, 13:18
Κανένα πρόβλημα, αν οι θεωρίες παραμένουν θεωρίες αμφιθεάτρων, πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, και φιλοσοφικών αναζητήσεων.
Tο να εφαρμόσεις όμως μια θεωρία στον πραγματικό κόσμο...

Τώρα θα σου λεγα για τις δικές σου θεωρίες αλλά θα χαλαστούμε και σ αγαπάω...

:a25:

byron
06/04/2016, 13:39
Γιατί σε εκπλήσσει βρε Βύρωνα ???

Οχι δεν διαφωνώ πως ήταν έτη μπροστά, από την ιδεολξπτική τσιπουροπαρέα των παραπάνω. Το θέμα είναι πως οι (θεωρητικές) γνώσεις του, χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για να τροφοδοτήσουν έναν υπεργαλαξιακό ναρκισσισμό που τελικά έβλαψε σε απίστευτό βαθμό τη χώρα.

Διαφωνώ στο οτι δεν ήταν δική του ιδέα. Ήταν 100% και τα είχε γράψει άλλωστε τον Δεκέμβριο του 2014

Ο πανικός τους, η ελπίδα μας! Ελπίδα ότι έρχεται τέλος στην «προσποίηση και επέκταση» που έχει καθηλώσει την Ελλάδα στον βάλτο της διογκούμενης χρεοκοπίας από το 2010. Και πώς θα έρθει το τέλος αυτό;

Πάντως δεν θα έρθει με νέα δάνεια – είτε διακρατικά είτε από τις αγορές. Δεν θα έρθει με νέα ψέματα. Δεν θα έρθει με τη συνεχιζόμενη προσποίηση ότι «φάγαμε τον γάιδαρο και μένει η ουρά». Θα έρθει μόνο μέσα από τη διαπραγμάτευση που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο, θα σπάσει τον ομφάλιο λώρο πτωχευμένων τραπεζών και πτωχευμένου δημοσίου, θα φέρει παραγωγικές επενδύσεις που θα παρακάμπτουν το κράτος μας, και θα συνοδεύεται με νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και τερματισμό στην ασφυξία που επιβάλει στις επιχειρήσεις, παλαιές και ιδίως νέες.

Όσο διαρκεί μια τέτοια διαπραγμάτευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απειλούμαστε με κλείσιμο των ΑΤΜ από το Βερολίνο και τη Φρακφούρτη, οι αγορές θα έρθουν και πάλι στα όρια του νευρικού κλονισμού, τα spreads θα φτάσουν στα ουράνια, το χρηματιστήριο στις 600 μονάδες, τα ανόητα hedge funds θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Δεν πειράζει. Δεν έχει σημασία το επιτόκιο δανεισμού του δημοσίου όσο το δημόσιο δεν δανείζεται. Δεν έχει σημασία η τιμή της μετοχής μιας τράπεζας πού ήταν και παραμένει πτωχευμένη και η οποία είχε τσιμπήσει μερικά ευρώ λόγω μιας πολιτικά κατασκευασμένης φούσκας.

Το οποίο δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρόνια έλεγε, πως η συγκρουσιακή διαπραγμάτευση είναι ο μόνος τρόπος διαπραγμάτευσης, καθώς οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και δεν θα τολμήσουν. Διαφωνείς πως μας οδήγησε συνειδητά προς τη χρεοκοπία με τη σιγουριά ότι δεν κάνει λάθος? Διαφωνείς πως η απαραίτητη εναλλακτική που θα έπρεπε να έχει σε τέτοια συγκρουσιακή διαπραγμάτευση προς μια υπερδύναμη...απλά δεν υπήρχε?
Και αρνούμενος να αποδεχθεί το προφανές του λάθους του (οι αγορές έδειχναν πως δεν μασάνε από χρεωκοπία μας, όπως φανταζόταν στη θεωρία του), κατέληξε στο plan B των IOU's (!!!) ??
Διαφωνείς πως η περίφημη στρατηγική του, δηλαδή της απειλής εξόδου από το € και της χρεωκοπίας, ήταν τόσο ηλίθιο (και αυτός τόσο νάρκισσος για να το καταλάβει) καθώς οδηγούσε στον στόχο που ήθελαν οι Γερμανοί? Τούμπες θα έκανε ο σκληρός πυρήνας αν τους αδειάζαμε τη γωνιά.

Δλδ...αυτό το ναρκισσιστικό τυπάκι, που έφθασε ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ να βάλει σε ψηφοφορία το οικονομικό μέλλον μιας χώρας με το θεόμουρλο τρίπτυχο κινήσεων (Μονομερές κούρεμα ομολόγων ECB, εθνικοποίηση Τράπεζας Ελλάδος, έκδοση IOU's) στην κλειστή ομάδα των κυβερνητικών στελεχών (Δραγασάκης, Σταθάκης, τσακαλώτος, Παππάς, Σαγιάς και Βαρουφάκης) όπου ευτυχώς μειοψήφησε με 4-2...δεν έχει ευθύνες? Οχι ρε Theo, δεν το δέχομαι.

Τις απίστευτες πίπες που πέταγαν στα μπαλκόνια το top management (αφού συμφωνούμε πως οικονομικά είναι άσχετοι)...ποιός τους το είχε διδάξει νομίζεις? Ποιός τους μάγεψε με την θεωρία παιγνίων και έγινε επίσημη διαπραγματευτική στρατηγική?

Το οτι ήταν ειλικρινής κατόπιν εορτής, όταν είπε με μασημένα λόγια πως απέτυχε ως υπουργός καθώς οι άλλοι ήταν ανάξιοι να πάνε μέχρι το τέλος (ποιο τέλος δλδ?) δεν μου λέει τίποτα. Η ειλικρίνια ούτε αιτιολογεί, ούτε δικαιολογεί τις πράξεις. Και σίγουρα δεν οδηγεί σε συγχωροχάρτια. Προσωπικά, περιμένω να τον δω κάποια στιγμή στη φυλακή. Του αξίζει 10.000%

ΥΓ. Για τις παπάτζες που δούλευε τον κοΖμάκη, βαριέμαι να γράψω. Έτσι κι αλλιώς ήταν αμέτρητες.

STOYBI
06/04/2016, 13:40
Ακομα με τα πασης φυσεως οικονομικα ασχολειστε.... Δειτε το βιντεο.....

Και ομως ...Βρεθηκε ελληνας που και εδειξε ταυτοτητα και εδωσε αναφορα.......http://www.crashonline.gr/%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BD/

Με τις υγειες μας....

sniper
06/04/2016, 13:41
Το γενικό πρόβλημα (βλέποντας το δάσος κι ουχί το δέντρο) δεν είναι τοπικό (http://www.bbc.com/news/health-35771182).

Η Ευρώπη πάει καρφί για μια επανάληψη της ιστορίας της.

sniper
06/04/2016, 13:44
Ακομα με τα πασης φυσεως οικονομικα ασχολειστε.... Δειτε το βιντεο.....

Και ομως ...Βρεθηκε ελληνας που και εδειξε ταυτοτητα και εδωσε αναφορα.......http://www.crashonline.gr/%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BD/

Με τις υγειες μας....

Όταν το κράτος λείπει, κάνει ο καθένας ότι γουστάρει..

MG-KTiNoS
06/04/2016, 13:45
. Προσωπικά, περιμένω να τον δω κάποια στιγμή στη φυλακή. Του αξίζει 10.000%.

356319

Νόμος περί ευθήνης υπουργών ρινγκ ε μπελ του γιου???

Όταν το κράτος λείπει, κάνει ο καθένας ότι γουστάρει..

Μια χαρά δουλεύει το κράτος και μια χαρά θα πάνε στη Ντουρκιά χωρίς ν ανοίξει ρουθούνι....
(που από φωτογραφίες που μας έχουν στείλει οι συνθήκες κράτησεις είναι τραγικές)

Το κράτος είναι παντοδύναμο.

Δεινόσαυρος
06/04/2016, 15:06
Η απόφαση να γίνει "μάχιμη διαπραγμάτευση" με την ελπίδα ότι οι ξένοι θα μασήσουν και θα υποχωρήσουν δεν ήταν του Βαρούφ… ήταν του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Και εδώ που τα λέμε έμμεσα κι εντολή του λαού που έφαγε αμάσητες τις προεκλογικές μπαρούφες των Συριζαίων και νόμιζε ότι με το που εκλέξει μια αριστερή κυβέρνηση αυτόματα όλη η Ευρώπη θα πέσει στα 4… Δεν ήταν όμως ο Βαρούφ που έσκουζε στις συγκεντρώσεις go back κυρία Μέρκελ ή που υποσχόταν ότι θα βαράει το ντέφι και οι αγορές θα χορεύουν ή ότι θα κατουρήσει πάνω στα μνημόνια – ο ίδιος ο Τσίπρας και σύσσωμος ο (μες την τρελλή χαρά-μαλακία) ΣΥΡΙΖΑ ήταν…

Ακριβώς!

Οι ψωρο-λεονταρισμοί ήταν του Τσίπρα / ΣΥΡΙΖΑ, και ο κόσμος έπρεπε να το είχε ψυλλιαστεί από την στιγμή που τέθηκε εκείνο το μη-αναγνώσιμο δημοψήφισμα-μαλακία. By that time, ο Βαρούφ ήταν ουσιαστικά εκτός παιγνιδιού.

Το θέμα, όπως ήδη ειπώθηκε, ήταν οτι ποτέ δεν υπήρξε ξεκάθαρη θέση για το τι θα κάναμε αν η Ευρώπη έλεγε όχι (ούτε μια στο εκατομύριο, έτσι; ), και γι αυτό φυσικά δεν φταίει ο Βαρουφ - αυτός τουλάχιστον είχε κάποιες προτάσεις- ούτε καν ο Τσίπρας (που δεν είχε καμμία) αλλά ο «Ελληνικός» λαός που μέσα στη σχιζοφρένεια του προτίμησε για άλλη μια φορά μια γλοιώδη, ασαφή κατάσταση, ποντάροντας οτι έτσι τον συνέφερε περισότερο. Όπως και ακόμα έτσι ποντάρει, εδώ που τα λέμε.

Το θέμα είναι πως οι (θεωρητικές) γνώσεις του, χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για να τροφοδοτήσουν έναν υπεργαλαξιακό ναρκισσισμό που τελικά έβλαψε σε απίστευτό βαθμό τη χώρα.
Ορισμός που μπορεί άνετα να ισχύσει για οποιαδήποτε πολιτική παράταξη που έπληξε ποτέ ποτέ αυτόν τον τόπο, απο τον Μεγαλοιδεατισμό μέχρι τον σύγχρονο Αριστεροθατσερισμό. Αν πάντως αποδίδεις υπεργαλαξιακές ιδιώτητες στον Βαρουφ, να το κοιτάξεις αυτό. Σαν closet-θαυμαστής κάνεις.

Ο άνθρωπος ήταν ένα καραγκιοζάκι της γράμμης σε σχέση με οποιαδήποτε Ελληνική πολιτική αναφορά, αυτην την θεοποίηση που του έχεις κάνει δεν πιστεύω οτι την αξίζει:

Προσωπικά, περιμένω να τον δω κάποια στιγμή στη φυλακή. Του αξίζει 10.000%
Κακό παιντί Yanis, κακό, κακό παιντί... πγουέπει πάει μπουζού ντέκα χιλιάδες φορές. :evil: :lol:
Chill λίγο ρε μαν, λες και στους άλλους δεν αξίζει δηλαδή...

Δεινόσαυρος
06/04/2016, 15:20
Και κάτι ακόμα:

Οι ιδέες του Βαρουφάκη όπως και οποιαδήποτε πολιτική ιδέα, εδώ που τα λέμε, μια χαρά είναι ΑΜΑ έχουν από πίσω τους άνθρωποι με τα cojones να τις στηρίξουν. Τις ίδιες αυτές, ή παρόμοιες (που για κάποιον ακατανόητο λόγο σου φαίνονται τόσο τρελές, φίλε byron) σκέψου να τις είχε εφαρμόσει καμμιά Τουρκία. Σούζα θα ήταν όλη η Ευρώπη τώρα, και τα ΜΜΕ θα παραδέχονταν έστω με το ζόρι την λαμπρότητα των Τουρκικών κινήσεων. Μην κάνουμε λες κι οι ιδέες του Βαρουφαη ήταν πια τόσο εξωπλανητικές, που τον άνθρωπο έπρεπε να τον είχαμε κλείσει στο Δρομοκαείτιο. Αν ο Βαρουφ ήταν τρελός, τότε τι ήταν ο Milton Freedman, που κατέστρεψε κοτζαμ πλανήτη; Καθημερινά ο πολιτικός κόσμος παράγει τέτοιες ιδέες, και πολύ, πολυ τρελότερες μάλιστα. Αυτη είναι η δουλειά του, όσο ο κόσμος τα χαύτει. Την συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες την είδε κανείς;

sniper
06/04/2016, 15:23
Και κάτι ακόμα:

Οι ιδέες του Βαρουφάκη όπως και οποιαδήποτε πολιτική ιδέα, εδώ που τα λέμε, μια χαρά είναι ΑΜΑ έχουν από πίσω τους άνθρωποι με τα cojones να τις στηρίξουν. Τις ίδιες αυτές, ή παρόμοιες (που για κάποιον ακατανόητο λόγο σου φαίνονται τόσο τρελές, φίλε byron) σκέψου να τις είχε εφαρμόσει καμμιά Τουρκία. Σούζα θα ήταν όλη η Ευρώπη τώρα, και τα ΜΜΕ θα παραδέχονταν έστω με το ζόρι την λαμπρότητα των Τουρκικών κινήσεων. Μην κάνουμε λες κι οι ιδέες του Βαρουφαη ήταν πια τόσο εξωπλανητικές, που τον άνθρωπο έπρεπε να τον είχαμε κλείσει στο Δρομοκαείτιο. Αν ο Βαρουφ ήταν τρελός, τότε τι ήταν ο Milton Freedman, που κατέστρεψε κοτζαμ πλανήτη; Καθημερινά ο πολιτικός κόσμος παράγει τέτοιες ιδέες, και πολύ, πολυ τρελότερες μάλιστα. Αυτη είναι η δουλειά του, όσο ο κόσμος τα χαύτει. Την συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες την είδε κανείς;

Έχουμε 2 θεωρητικούς που βρίσκονται σε θέση εξουσίας: Τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Κίσσινγκερ. Ποιος νομίζεις κερδίζει τον τίτλο του άχρηστου/επικίνδυνου;

MG-KTiNoS
06/04/2016, 15:27
Και κάτι ακόμα:

Οι ιδέες του Βαρουφάκη όπως και οποιαδήποτε πολιτική ιδέα, εδώ που τα λέμε, μια χαρά είναι ΑΜΑ έχουν από πίσω τους άνθρωποι με τα cojones να τις στηρίξουν.

Ναι τώρα θα στηρίξουν οι κλέφτες και τα λαμόγια
που μέχρι χτες μας εξηγούσουν ότι οι τριγωνικές συναλλαγές είναι ... μια χάρα

:a029:

Έχουμε 2 θεωρητικούς που βρίσκονται σε θέση εξουσίας: Τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Κίσσινγκερ. Ποιος νομίζεις κερδίζει τον τίτλο του άχρηστου/επικίνδυνου;
Ο Γιάννος????
356331