View Full Version : How to ..... eBay
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
devil's animal
21/02/2018, 11:05
Ε δεν τους στέλνεις ένα μήνυμα οτι το έλαβες το πρώτο.
Μπορεί να στείλουν κάποιον να το μαζέψει μεταξύ Τατζικιστάν-Τουρκμενιστάν
τι να τους στειλω? για παπαρακι 5,5$ δεν αξιζει καν να ασχοληθουν...
τους εμπιστευτηκα και εκλεισα το case χωρις να εχω το παπαρακι στα χερια μου...με την υποσχεση τους οτι θα στειλουν αλλο, χωρις tracking number και το 2ο...
ενταξει το ειχα δεδομενο οτι δεν θα επαιρνα ποτε τιποταα...και απλα πιστεψα εχασα 4,5€...
ε...αν ερθει το 2ο, εχασαν αυτοι 1,5-2€ π.χ. (ή τελοσπαντων οσο ειναι το κοστος για ενα τετοιο)....
Ρε Σταύρο.
Τι μεταφορικά διάλεξες...... Κινέζο με το δέμα στα δόντια να κολυμπήσει τον ινδικό ωκεανό;
γμσ τα...:bawl::bawl:
αν εστελναν οντως εναν κινεζο να ερθει περπατωντας απο εκει εδω, παιζει να εκανε πιο γρηγορα...
7500χλμ σε ευθεια απο Πεκινο σε Θεσ/νικη...πες 8000χλμ με παρακαμψεις...
με 5χλμ την ωρα το περπατημα μεσο ορο...67 μερες (24ωρο) συνεχους περπατηματος...ή 100 μερες με 16 ωρες περπατημα (βαζεις και ενα 8ωρο να κοιμηθει)...:D
o_gavros
21/02/2018, 18:36
και να που δεν άργησε να γίνει το σενάριο που λέγαμε πριν 2-3 μηνάκια περί μη έγκυρου προορισμού αποστολής.
Πέτυχα σήμερα 2 πωλητές απο Κίνα στον μπέη που στις εξαιρούμενες χώρες, είχανε βάλει και τη δικιά μας.
ΓιώργοςΤΤ
21/02/2018, 19:32
Φίλοι στην αποστολή να επιλέγετε ταχυδρομείο Σιγκαπούρης, Βελγίου ή Ολλανδίας. Γενικά μακρυά από china post. Μπορεί να είναι τζάμπα αλλά είναι το πλέον αναξιόπιστο ταχυδρομείο του κόσμου.
και να που δεν άργησε να γίνει το σενάριο που λέγαμε πριν 2-3 μηνάκια περί μη έγκυρου προορισμού αποστολής.
Πέτυχα σήμερα 2 πωλητές απο Κίνα στον μπέη που στις εξαιρούμενες χώρες, είχανε βάλει και τη δικιά μας.
... και για να μην ενισχύσουμε αυτή την τακτική, ας είμαστε πιο υπομονετικοί και να μην ανοίγουμε case μόλις περάσουν λίγα δευτερόλεπτα από τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης που δίνει ο πωλητής. Κατά κανόνα, τα δέματα έρχονται εμπρόθεσμα και σας το λέω αφού έχω αρκετές δεκάδες παραγγελίες ολοκληρωμένες. Επίσης ένα θετικό feedback και ένας καλός λόγος για τον πωλητή, ποτέ δε χάλασε σχέσεις...
Οπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο ποστ οι καθυστερήσεις είναι απο ΕΛΤΑ, τα πακετα free shipping απο Κινα έρχονται στις περισσοτερες περιπτώσεις αφού περάσουν 2 μήνες έχει τύχει και περίπτωση 3 μηνών!
Παρατήρησα σε μερικά απο αυτά την ημερομηνία αποστολής απο κίνα να συμφωνεί με την αντίστοιχη σήμανση του πωλητη και σε άλλα μια καθυστέρηση 2-3 ημερών που όμως δεν δικαιολογεί την μεγάλη καθυστέρηση παραδοσης, με λίγα λόγια στάλθηκαν στην ώρα τους.
Black Mamba
22/02/2018, 10:45
Οπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο ποστ οι καθυστερήσεις είναι απο ΕΛΤΑ, τα πακετα free shipping απο Κινα έρχονται στις περισσοτερες περιπτώσεις αφού περάσουν 2 μήνες έχει τύχει και περίπτωση 3 μηνών!
Παρατήρησα σε μερικά απο αυτά την ημερομηνία αποστολής απο κίνα να συμφωνεί με την αντίστοιχη σήμανση του πωλητη και σε άλλα μια καθυστέρηση 2-3 ημερών που όμως δεν δικαιολογεί την μεγάλη καθυστέρηση παραδοσης, με λίγα λόγια στάλθηκαν στην ώρα τους.
Εδω εισαι...18 Οκτωβριου εφυγε εξατμισονι απο Κινα, ηρθε 1 Νοεμβριου Αεροδρομιο και ακομη περιμενω...
Εχει γ@μηθει ο Διας στο τελωνειο μετα το καλοκαιρι.
Περνανε σχεδον ολα πια, απο τελωνειο και τα εχουν δει ολα κωλυομενα.
Κατσε να δεις που για 43€ θα πλερωσω και φορο!
Ε, ρε γελια...
o_gavros
22/02/2018, 20:24
... και για να μην ενισχύσουμε αυτή την τακτική, ας είμαστε πιο υπομονετικοί και να μην ανοίγουμε case μόλις περάσουν λίγα δευτερόλεπτα από τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης που δίνει ο πωλητής. Κατά κανόνα, τα δέματα έρχονται εμπρόθεσμα και σας το λέω αφού έχω αρκετές δεκάδες παραγγελίες ολοκληρωμένες. Επίσης ένα θετικό feedback και ένας καλός λόγος για τον πωλητή, ποτέ δε χάλασε σχέσεις...
κοιτα εδώ φίλε σε τι λούμπα πέφτεις (όχι εσύ,γενικά)
τα σκατολοΐδια απο επαρχία ΣενΖεν και πέριξ, δίνουν εξαρχής κανα δίμηνο για ΕΤΑ.
Εγω προσωπικά αφήνω φιντμπακ μόνο απο λάβω το προϊόν.
Έλα όμως που μετα το πέρας του διμήνο το προϊόν που περιμένεις, σταματα να είναι διαθέσιμο στη λίστα "awaiting feedback".
Οπότε και δυσκολεύει το άνοιγμα claim με άμμεσο τρόπο και πλέον δεν μπορείς να αφήσεις φιντμπακ.
κοιτα εδώ φίλε σε τι λούμπα πέφτεις (όχι εσύ,γενικά)
τα σκατολοΐδια απο επαρχία ΣενΖεν και πέριξ, δίνουν εξαρχής κανα δίμηνο για ΕΤΑ.
Εγω προσωπικά αφήνω φιντμπακ μόνο αφού λάβω το προϊόν. Ουδέν ορθότερο τούτου
Έλα όμως που μετα το πέρας του διμήνο το προϊόν που περιμένεις, σταματα να είναι διαθέσιμο στη λίστα "awaiting feedback".
Οπότε και δυσκολεύει το άνοιγμα claim με άμμεσο τρόπο και πλέον δεν μπορείς να αφήσεις φιντμπακ. Δεν αφήνεις feedback, αλλά δε στενοχωρείς και κανέναν, αρκεί να μην ανοίξεις υπόθεση
...(οι τρεις χαρακτήρες που χρειάζονται για να στείλω το μήνυμα...)
chr1s_86
10/03/2018, 15:11
Έχει πάρει κανείς πρόσφατα μτχ ανταλλακτικά από USA? Έρχονται κανονικά ή θα έχουμε προβλήματα με τελωνεία και τέτοια; Μιλάμε για €45 αξία και τα βρίσκω και 75 από εδώ.
Έχει πάρει κανείς πρόσφατα μτχ ανταλλακτικά από USA? Έρχονται κανονικά ή θα έχουμε προβλήματα με τελωνεία και τέτοια; Μιλάμε για €45 αξία και τα βρίσκω και 75 από εδώ.
Πλέον περνάνε όλα από το τελωνείο.
ΓιώργοςΤΤ
10/03/2018, 20:50
Αν τα πάρεις με Global shipoing program προπληρώνεις το τελωνείο στο check out και ξέρεις τί σου γίνετε.
Αλλιώς συννενοήσου με τον πωλητή να γράψει πιο μικρή τιμή ή να στο στείλει σαν commercial sample( κάτι σαν δείγμα δωρεάν) μήπως και κλοτώσεις τίποτα.
Τελωνείο θα περάσει σίγουρα, απλά δεν είναι σίγουρο αν θα μπει δασμός.
o_gavros
30/03/2018, 21:33
Η φαση με τις παραδόσεις εχει αλλάξει προς το καλυτερο και για σας, ή εχει τύχει σε μενα μονο, τον τελευταιο μήνα;
Ειχα παράδοση πρπχθες απο Κινα σε μολις 20 μερες!!!
Η φαση με τις παραδόσεις εχει αλλάξει προς το καλυτερο και για σας, ή εχει τύχει σε μενα μονο, τον τελευταιο μήνα;
Ειχα παράδοση πρπχθες απο Κινα σε μολις 20 μερες!!!
και σε μενα 4 δεματα απο κινα στο 20ημερο.Βεβαια καποια κοντευουν 2 μηνες και δεν εχουν εμφανιστει.
o_gavros
04/04/2019, 18:47
πέρσι τέτοια εποχή έγραφα ότι βελτιώθηκε η κατάσταση με τα φρι δεματα απο Κινέζους μπέη σελλερς.
Παπάρια μέντολες βελτιωθηκε.
Ενα πεντάμηνο διάλειμμα ήταν και ξανα προς τα νον ντελίβερυ τραβά η βιόλα.
Απο το καλοκαίρι και μετά πρέπει να έχω παραγγείλει καμιά 20ρια τζιτζιμπλίκια όλων των ειδών.
Ζήτημα να έχουν φτάσει 5 στα χέρια μου.
φυσικά δεν εχω χάσει λεφτά, αλλά πλέον το σκέφτομαι διπλά και τρίδιπλα να ψωνίσω απο αυτούς.
ΓιώργοςΤΤ
04/04/2019, 19:17
Το θέμα με το κινεζικό ταχυδρομείο είναι γνωστό. Καλή η δωρεάν αποστολή με china post, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη έρθει το δέμα ποτέ.
Έχω ένα δέμα από 19 Φεβρουαρίου κολλημένο στο αεροδρόμιο. Ποιος ξέρει σε πια γωνία έχει πέσει ο σάκος και δεν τον ανοίγουν τόσο καιρό.
o_gavros
04/04/2019, 19:25
πως ξέρεις ότι είναι κολλημένο στο αεροδρόμιο; (αν μιλάμε για ebay & china post) το τρακινγκ που δίνουν είναι μούφα.
motormaniac
04/04/2019, 20:09
πως ξέρεις ότι είναι κολλημένο στο αεροδρόμιο; (αν μιλάμε για ebay & china post) το τρακινγκ που δίνουν είναι μούφα.
To tracking που σου δίνουν ισχύει για όσο είναι στην Κίνα μετά το "χάνεις".
Δεν μου έχει τύχει να μην παραλάβω δέμα αν και έχουν κάνει μεχρι και 4 μήνες να φτάσουν (σε σημείο που τα είχα ξεχάσει)
Το καλό με το ebay είναι οτι σε καλύπτει το paypal οπότε μικρο το κακό.
Από ali μερια είναι μια άλλη ιστορία.
Τα τελευταία χρόνια ψώνιζα μόνο απο ευρωπαικές αποθήκες και αγγλία αλλα τον τελευταίο μήνα ξανακύλησα..
3\4 ως τώρα έφτασαν μετά από 60 ημερες ομως.
Υπομονή
andreastwin
04/04/2019, 20:16
οντως κολλανε στο αεροδρομειο, γιατι εχω και εγω διαφορα απο ebay και καποια εχουν truck number. και τα βλεπω οτι εχουν ερθει ελλαδα απο τον φλεβαρη. αλλα στα ουμπαλα τους. πιστευω πως εχουν γραμμη για ebay να χανουν και καλα δεματα [τα εξαφανιζουν] οποιος καταλαβε καταλαβε. γιατη απο αλλα μαγαζια οπως alliexpres κανουν κανενα μηνα να ερθουν στο χερι μου αλλα ερχετε. και απο οποιοδηποτε αλλο μαγαζι εκτος απο ebay.
ΓιώργοςΤΤ
04/04/2019, 20:45
Είναι μεν china post, αλλά registered. Τα απλά china post τρέχα γύρευε.
Από ali express πάντα επιλέγω singapore post ( ali express standar shipping).
Μια φορά που είχα θέμα πήρα τα χρήματά μου πίσω και το δέμα ήρθε μετά από 2 μήνες, αλλά ήταν με china post.
Για να φθάσει έγκαιρα το πακέτο, χρειάζεται σωστή κλωτσιά (https://www.newsflare.com/video/165687/crime-accidents/couriers-kick-packages-off-lorry-in-china#).
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/04/2019, 21:47
Ωραία. Ας υποθέσουμε ότι παραγγελνουμε με Visa. Δεν έρχεται το δέμα. Λεφτά πίσω πος περνεις ?
Ωραία. Ας υποθέσουμε ότι παραγγελνουμε με Visa. Δεν έρχεται το δέμα. Λεφτά πίσω πος περνεις ?
Σου εγγυήθηκε κανείς ότι θα πάρεις λεφτά πίσω σε τέτοια περίπτωση; Έχεις κάποια ασφάλεια;
Το PayPal πχ έχει τέτοιο σύστημα.
doctoras
04/04/2019, 22:00
Το PayPal δε σου πιστωνει την κάρτα σου αλλα το λογαριασμό σου στο PayPal
ΓιώργοςΤΤ
05/04/2019, 00:19
Οι ενέργεια που θα κάνεις εξαρτάται από το που και πως έχει γίνει η αγορά.
Στο ali express ισχύει ότι αν δεν πάρεις το δέμα εντός 60 ημερών κάνεις dispute. Πρακτικά στις 55 μέρες μιλάς με τον πωλητή και του λες τι θέλεις. Μπορείς να παρατείνει τον χρόνο αναμονής, να ζητήσεις να σου ξαναστείλει το αντικείμενο ή τα λεφτά σου πίσω. ΠΟΤΈ δεν έτυχε σε εμένα αντικείμενο να κάνει πάνω από 60 μέρες, πλην μιας φοράς όπως έγραψα και πριν.
Αν αγοράσεις από ebay υπάρχει το πρόγραμμα προστασίας πελάτη του ebay. Εκεί λες το πρόβλημα σου και το ebay πάντα δίνει λύση.
Αν η αγορά γίνει από το paypal κάνεις dispute σε αυτό. Γενικά έχουμε πολλές επιλογές να είμαστε καλυμμένοι από τα διάφορα επώνυμα σάιτ.
Το paypal χρεώνει ότι του πεις εσύ να χρεώσει. Μπορεί να είναι η κάρτα σου, ο λογαριασμός σου ή το balance που εχεις. Δηλαδή και με balance 0 μπορείς να πληρώσεις απευθείας από την κάρτα ή τον λογαριασμό σου.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/04/2019, 05:31
Σου εγγυήθηκε κανείς ότι θα πάρεις λεφτά πίσω σε τέτοια περίπτωση; Έχεις κάποια ασφάλεια;
Το PayPal πχ έχει τέτοιο σύστημα.
Όχι. Δεν μου εγγύηθηκε κάποιος. Γιαυτό ρωτάω.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/04/2019, 05:37
Οι ενέργεια που θα κάνεις εξαρτάται από το που και πως έχει γίνει η αγορά.
Στο ali express ισχύει ότι αν δεν πάρεις το δέμα εντός 60 ημερών κάνεις dispute. Πρακτικά στις 55 μέρες μιλάς με τον πωλητή και του λες τι θέλεις. Μπορείς να παρατείνει τον χρόνο αναμονής, να ζητήσεις να σου ξαναστείλει το αντικείμενο ή τα λεφτά σου πίσω. ΠΟΤΈ δεν έτυχε σε εμένα αντικείμενο να κάνει πάνω από 60 μέρες, πλην μιας φοράς όπως έγραψα και πριν.
Αν αγοράσεις από ebay υπάρχει το πρόγραμμα προστασίας πελάτη του ebay. Εκεί λες το πρόβλημα σου και το ebay πάντα δίνει λύση.
Αν η αγορά γίνει από το paypal κάνεις dispute σε αυτό. Γενικά έχουμε πολλές επιλογές να είμαστε καλυμμένοι από τα διάφορα επώνυμα σάιτ.
Το paypal χρεώνει ότι του πεις εσύ να χρεώσει. Μπορεί να είναι η κάρτα σου, ο λογαριασμός σου ή το balance που εχεις. Δηλαδή και με balance 0 μπορείς να πληρώσεις απευθείας από την κάρτα ή τον λογαριασμό σου.
Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει πολλές αγορές με βίζα. Τα πράγματα που ψωνίζω δεν ξεπερνάνε τα 5 ευρώ το καθένα και πάντα μεμονωμένα και από ξεχωριστούς πολητες. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Αν δεν μου έρθει κάποιο δεματακι απλά θα έχω χάσει 3 με 4 ευρώ. Θα αφήσω αρνητικά σχόλια. Δεν ήξερα πως μπορεί να πάρει κάποιος λεφτά πίσω και γιαυτό ρώτησα.
karellen
05/04/2019, 07:48
Το θέμα με το κινεζικό ταχυδρομείο είναι γνωστό. Καλή η δωρεάν αποστολή με china post, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη έρθει το δέμα ποτέ.
Έχω ένα δέμα από 19 Φεβρουαρίου κολλημένο στο αεροδρόμιο. Ποιος ξέρει σε πια γωνία έχει πέσει ο σάκος και δεν τον ανοίγουν τόσο καιρό.
Με αφορμή το ποστ σου:
1. Ένας καλός τρόπος για παρακολούθηση της πορείας του δέματος από την αρχή είναι τα ΕΛΤΑ (https://www.elta.gr/el-gr/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE% B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85.aspx) συνεργάζονται παγκοσμίως και αυτά.
2. Το δέμα συνήθως κολλάει Ελλάδα μετά την εκφόρτωση και σε αναμονή αν θα επιτραπεί από το Τελωνείο και φυσικά ανάλογα τον όγκο της δουλειάς.Να ένα πρόσφατο δικό μου συμβάν,ένα μήνα + στην αναμονή εδώ κάτω! (τελικά ήρθε χθες).
405625
Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει πολλές αγορές με βίζα. Τα πράγματα που ψωνίζω δεν ξεπερνάνε τα 5 ευρώ το καθένα και πάντα μεμονωμένα και από ξεχωριστούς πολητες. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Αν δεν μου έρθει κάποιο δεματακι απλά θα έχω χάσει 3 με 4 ευρώ. Θα αφήσω αρνητικά σχόλια. Δεν ήξερα πως μπορεί να πάρει κάποιος λεφτά πίσω και γιαυτό ρώτησα.
Καλό είναι να αποφεύγεις τις αγορές με κάρτα σε σαϊτ, λόγω υποκλοπής των στοιχείων.
Έχει τύχει πολλάκις σε γνωστούς μου.
Κάνε ένα λογαριασμό στο PayPal και χρησιμοποίησε το, απολαμβανοντας την ασφάλεια που σου παρέχει.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/04/2019, 09:14
Καλό είναι να αποφεύγεις τις αγορές με κάρτα σε σαϊτ, λόγω υποκλοπής των στοιχείων.
Έχει τύχει πολλάκις σε γνωστούς μου.
Κάνε ένα λογαριασμό στο PayPal και χρησιμοποίησε το, απολαμβανοντας την ασφάλεια που σου παρέχει.
Το έχω σκοπό :wave2:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/04/2019, 09:15
Με αφορμή το ποστ σου:
1. Ένας καλός τρόπος για παρακολούθηση της πορείας του δέματος από την αρχή είναι τα ΕΛΤΑ (https://www.elta.gr/el-gr/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE% B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85.aspx) συνεργάζονται παγκοσμίως και αυτά.
2. Το δέμα συνήθως κολλάει Ελλάδα μετά την εκφόρτωση και σε αναμονή αν θα επιτραπεί από το Τελωνείο και φυσικά ανάλογα τον όγκο της δουλειάς.Να ένα πρόσφατο δικό μου συμβάν,ένα μήνα + στην αναμονή εδώ κάτω! (τελικά ήρθε χθες).
405625
Παρα πολύ ωραίο αυτό που έβαλες. Πολύ χρήσιμο :beer:
Πλέον όλα τα συστημένα αξίας πάνω απο 22 ευρώ περνάνε τελωνείο, όσα δεν αναγράφουν αξία πάλι ελέγχονται και ζητάνε απόδειξη paypal για να αποδεσμευτούν, στην δικη μου περίπτωση ήταν δώρο απο φίλο είχα πληρώσει μόνο μεταφορικά 35 ευρώ αλλά δεν εξαιρούνται απο τον εκτελωνισμό ούτε αυτά.
https://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF% 84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.aspx
405638
o_gavros
05/04/2019, 12:01
όσοι παίζετε με αλιεξπρες, τι μέθοδο επιλεγετε για πληρωμές; μιας και βλέπω ότι δεν έχει paypal στανταρ για όλους
bros400pgm
05/04/2019, 12:04
όσοι παίζετε με αλιεξπρες, τι μέθοδο επιλεγετε για πληρωμές; μιας και βλέπω ότι δεν έχει paypal στανταρ για όλους
Αϋλη χρεωστική κάρτα της Εθνικής Τράπεζας. Χρεώνει 2€ την κάθε φόρτιση.
Την ίδια χρησιμοποιώ και για PayPal.
Ως επι το πλείστον οι χρεώσεις στο Αliexpress γίνονται με χρεωστική που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Πλέον κάποιοι πωλητές χρησιμοποιούν και paypal.
'Ομως ,περισσότερες πιθανότητες έχετε να πάρετε χρήματα πίσω από το Aliexpress παρά από Ελληνική Τράπεζα.
-Αν το δέμα έχει τρακιν και δείξει ότι έφτασε Ελλάδα αλλά δεν έρθει ποτέ στα χέρια σας δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων σε αντίθεση με το paypal ή to ebay
-Αν κολλήσει για χψ λόγους πριν φτάσει στην Ελλάδα το πιο πιθανό είναι ότι ο πωλητής σας έδωσε fake τράκιν (ή πέσατε στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά :D).
-Αν δεν σας δώσει αριθμό μπορεί άνετα ο παραλήπτης να πει ότι δεν παρέλαβε ποτέ.
99% λοιπόν των περιπτώσεων θα υπάρχει τράκιν αλλά και θα είναι ανιχνέυσιμο έως ότου φτάσει Ελλάδα και αναλάβουν τα ΕΛΤΑ.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που έχει αποζημιωθεί από ΕΛΤΑ για δέμα από aliexpess που χάθηκε ,εκτός κι αν ήταν μεγάλης αξίας.
Καλές αγορές :wave2:
andreastwin
05/04/2019, 13:05
με καρτα, τιν οποια την αποθηκευη το αλιεξπρες σε συστημα ασφαλιας δικο του. οποτε κανω αγορα απο αλι δεν μου ζηταει στειχεια καρτας, γιατη τα εχει αποθηκευση στην σελιδα του. απλα με παει στην σελιδα πληρωμης που εχει και τα στοιχεια μου, εμφανιζει το ποσον που προκειτε να πληρωσω παταω πληρωμη και τελος. και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.
Όχι. Δεν μου εγγύηθηκε κάποιος. Γιαυτό ρωτάω.
Αν δε χρησιμοποίησες κάποιο σύστημα που σου παρέχει ασφάλεια, δύσκολο. Γι'αυτό προσέχουμε από πού και πώς αγοράζουμε. Αλλά ακόμα κι οι πιστωτικές έχουν κάποιο είδος ασφάλειας, νομίζω. Θα πρέπει να το κυνηγήσεις μέσω της τράπεζάς σου.
Το ali είναι έμπιστο site, δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, ακόμα και με πιστωτική. Εγώ χρησιμοποιώ πιστωτική σχεδόν 20 χρόνια τώρα σε online αγορές και ποτέ δεν έχει γίνει στραβή.
o_gavros
05/04/2019, 19:01
Δεν φοβάμαι μη χάσω λεφτά.
Να αποφύγω τυχόν μανούρες θα ήθελα.
Προπληρωμένη κάρτα Γιάννη . Από αλί δεν έχω ψωνίσει ποτέ αλλά eBay χρόνια τώρα και μόνο μέσω PayPal
o_gavros
05/04/2019, 19:41
στο ημπεη ψωνιζω με πεηπαλ απο την πιστωτική άφοβα 17 χρόνια τωρα.
Αλλά δυστυχως αυτη η ιστορία τα τελευταία 2 χρόνια με έχει ξενερώσει ρε Γιωργο.
έχω χάσει το μετρημα στα πόσα κλέημς εχω ανοιξει πλεον.
πολλές παραγγελίες απο περσι ακόμα, δεν έχουν φτάσει ποτέ στην πορτα μου.
Λεφτα εννοείται δεν έχασα,refund πάντα και χωρίς κιχ.
αλλά με κούρασε αυτό το περιμενε 2 μηνες, δεν ήρθε παλι,ανοιξε κλέημ,αντάλλαξε μινιμουμ 3 μηνυματα με τον Κινεζο (σα να λέμε 3-4 μερες ακομα),λάβε refund.
Το ποιος φταίει, ο Κινέζος ή τα ΕΛΤΑ, λίγο με νοιάζει.
Οπότε μάλλον θα ψαχτώ για αλλη πλατφόρμα.
Ελπίζω να έχει την ποικιλία του μπέη.
αλλά με κούρασε αυτό το περιμενε 2 μηνες, δεν ήρθε παλι,ανοιξε κλέημ,αντάλλαξε μινιμουμ 3 μηνυματα με τον Κινεζο (σα να λέμε 3-4 μερες ακομα),λάβε refund.
Το ίδιο αντιμετωπίζω κι εγώ από αγορές με Κίνα. Εντοπίζω κάποιους sellers που δεν είχα πρόβλημα στις αποστολές και ψωνίζω από αυτούς αλλά δεν τα έχουν όλα όλοι.... γενικά όμως ότι έχει να κάνει με αποστολές από Κίνα νομίζω ότι πάντα θα υπάρχει πρόβλημα
Στο ebay υπάρχει μεγάλη πίεση στους πωλητές να διώξουν τα αντικείμενα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Κανένας πωλητής δεν θα βάλει πάνω από 3-4 εργάσιμες. Το ιδανικό είναι 48 ώρες για προετοιμασία. Μικρός χρόνος προετοιμασίας της παραγγελίας σε ανεβάζουν εύκολα στα στατιστικά των πωλήσεων. Οι Κινέζοι με 400 παραγγελίες την ημέρα σε περίπτωση που δεν προλάβουν να την ετοιμάσουν στον προκαθορισμένο χρόνο πολλές φορές την κάνουν dispatched (απεσταλμένη ) χωρίς να σου δώσουν tracking number ή πολύ πιθανόν να σου δώσουν κάποιο fake που δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις.Αλλος λόγος είναι ότι έχουν ξεμέινει από stock(κόκκινο πανί για το ebay !) .
Το να σου κάνουν απλώς refund γιατί η παραγγελία δεν έφτασε ποτέ ,δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση για αυτούς ή κύρωση από το ebay,ενώ τις περισσότερες φορές γλυτώνουν και το αρνητικό feedback από τον αγοραστή γιατί έχει βαρεθεί να περιμένει.
Αυτό σε αντίθεση με το aliexpress που ο πωλητής έχει όλη την άνεση ,μέχρι και 7 ημέρες να σου ετοιμάσει την παραγγελία σωστά.
Coyote.V
06/04/2019, 21:38
Εδώ θα βρεις την απάντηση, με λίγο ψάξιμο θα δεις και πολλά χειρότερα.... https://imgur.com/gallery/YwBSq
405808
405813
:tooth:
Coyote.V
07/04/2019, 09:07
Έχω και βίντεα :facepalm:
https://www.youtube.com/watch?v=BWgviZZi7lM
https://www.youtube.com/results?search_query=China+Post
o_gavros
07/04/2019, 13:56
σχόλιο σε ενα απο τα βίντεο που έβαλες που δείχνουν το μακελειό στο κεντρο διαλογής:
1,5 δισεκατομμύριο ανθρώποι και εδώ έχουν προσλάβει μόλις 12...
Ναι προφανώς δεν βγαίνει άκρη έτσι.
Μετά την κουβέντα εδώ είπα χθες να δοκιμάσω το αλιεξπρες. παράγγειλα 3 φτηνές μαλακίες για να τσεκάρω τη φάση.
Coyote.V
08/04/2019, 12:50
σχόλιο σε ενα απο τα βίντεο που έβαλες που δείχνουν το μακελειό στο κεντρο διαλογής:
1,5 δισεκατομμύριο ανθρώποι και εδώ έχουν προσλάβει μόλις 12...
Ναι προφανώς δεν βγαίνει άκρη έτσι.
Μετά την κουβέντα εδώ είπα χθες να δοκιμάσω το αλιεξπρες. παράγγειλα 3 φτηνές μαλακίες για να τσεκάρω τη φάση.
Δεν θα κερδίσεις τίποτα, με το ταχυδρομείο θα σου τα στείλουν πάλι, μόνο με ιδιωτική μεταφορική και φυσικά με μεταφορικά που είναι ασύμφορα θα είσαι σίγουρος για την παραλαβή. Οι Κινέζοι επιστρέφουν άμεσα τα χρήματα αν δεν παραδοθεί ή άν είναι κατεστραμμένο (εφόσον στείλεις φώτο) γιατί ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει με το ταχυδρομείο τους..
Δεν θα κερδίσεις τίποτα, με το ταχυδρομείο θα σου τα στείλουν πάλι, μόνο με ιδιωτική μεταφορική και φυσικά με μεταφορικά που είναι ασύμφορα θα είσαι σίγουρος για την παραλαβή. Οι Κινέζοι επιστρέφουν άμεσα τα χρήματα αν δεν παραδοθεί ή άν είναι κατεστραμμένο (εφόσον στείλεις φώτο) γιατί ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει με το ταχυδρομείο τους..
-Με ιδιωτική αν το αντικείμενο έχει αξία πάνω από 20-25 ευρώ αξία θα πληρώσεις ,όχι μόνο ακριβότερα τα έξοδα αποστολής αλλά σίγουρα θα πληρώσεις και τελωνείο.Δεν υπάρχει ιδιωτική που να μην στο περάσει απο τελωνειακό έλεγχο. Για μικροαντικείμενα πραγματικά δεν αξίζει να πληρώσεις ιδιωτική μεταφορική.
-Αν πατήσει Ελληνικό έδαφος ΟΧΙ δεν θα πάρεις ποτέ λεφτά πίσω σε αντίθεση με το ebay ή το amazon . Αν η αποστολή κολλήσει πριν φύγει από Κίνα τότε θα πάρεις λεφτά.
-Επίσης συνήθης τακτική των Κινέζων σε όποια πλατφόρμα κι αν βρίσκονται(ebay aliexpress κλπ)δεν είναι να επιστρέφουν εύκολα λεφτά πίσω ακόμα και αν έιναι το πιο φθηνό αντικείμενο. Επειδή είναι δική τους ευθύνη , η μη παράδοση ,παρακολούθηση ή ακόμα και μη αποστολή του αντικειμένου, τις περισσότερες φορές στέλνουν πρόταση για αντικατάσταση κάτι που δεν έχουν σκοπό να κάνουν. Αυτό γίνεται για να φθείρουν εντελώς την κατάσταση χωρίς να πάρουν αρνητική αξιολόγηση και απλά να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω* ;) Εκεί καταλαβαίνεις από που βγήκε η φράση " κάνει τον Κινέζο":D
*Η επιστροφή χρημάτων γίνεται πάντα και αποκλειστικά ΜΟΝΟ με την συναίνεση του αγοραστή Σε διαφορετική περίπτωση ,η απλη λογική λέει ότι ο καθένας θα μπορούσε να στήσει μια εικονική επιχείρηση ξεπλύματος χρήματος. Δηλάδη να μην πουλάει τίποτα. Σε θέματα ασφάλειας και οργάνωσης πραγματικά βγάζω το καπέλο στην amazon με μεγάλη διαφορά.
Coyote.V
08/04/2019, 14:51
Εγώ ποτέ δεν δέχομαι να μιλήσω με τον πωλητή, πάντα κάνω αναφορά στην πλατφόρμα σε αντικείμενο που δεν έχω παραλάβει. Πάντα έχω αποζημιωθεί εφόσον έχει περάσει μια μέρα από την συμφωνημένη ημερομηνία παράδοσης.
Παρόλα αυτά τα περιστατικά είναι πολλά και έχω σταματήσει να ψωνίζω από Κίνα, μόνο αν το βρω στην ΕΕ γιατί έχω βαρεθεί όλο το σκηνικό.
Εγώ ποτέ δεν δέχομαι να μιλήσω με τον πωλητή, πάντα κάνω αναφορά στην πλατφόρμα σε αντικείμενο που δεν έχω παραλάβει. Πάντα έχω αποζημιωθεί εφόσον έχει περάσει μια μέρα από την συμφωνημένη ημερομηνία παράδοσης.
Παρόλα αυτά τα περιστατικά είναι πολλά και έχω σταματήσει να ψωνίζω από Κίνα, μόνο αν το βρω στην ΕΕ γιατί έχω βαρεθεί όλο το σκηνικό.
Σε μία μέρα δεν θα σε αποζημιώσει κάνενας γιατί το ebay δίνει μια βδομάδα πριν επέμβει και σου κάνει refund. Μην λέτε ότι ναναι. Aν λειτουργείς έτσι χωρίς διάλογο και παραλαμβάνεις αντικείμενα μερικές μέρες αργότερα καλύτερα που δεν κάνεις πλέον αγορές από Κίνα. Αν πεφτεις συνεχώς στο 10% των Κινέζων που κάνει αποστολές χωρίς ανιχνεύσιμο αριθμό ή χάνονται κάπου στα EλΤΑ ,φαντάζομαι έχεις κάθε δικαίωμα να ζητάς αποζημίωση.
o_gavros
08/04/2019, 15:58
Μαικ είμαι με τον κογιοτ στο θέμα.
Δεν είναι προσπάθεια εξαπάτησης των πωλητών και σίγουρα δε μιλάμε μόνο για 10% αλλά πολύ παραπάνω.
2 φορές μόνο έτυχε και όντως ήρθε το δέμα μετά απο καιρό κι αφού είχα πάρει επιστροφή χρημάτων.
Εστειλα του σχιστομάτη μηνυμα για να τον πληρώσω.
Όπως και να'χει, δείχνει να καταρρέει το εγχείρημα.
Coyote.V
08/04/2019, 16:27
Σε μία μέρα δεν θα σε αποζημιώσει κάνενας γιατί το ebay δίνει μια βδομάδα πριν επέμβει και σου κάνει refund. Μην λέτε ότι ναναι. Aν λειτουργείς έτσι χωρίς διάλογο και παραλαμβάνεις αντικείμενα μερικές μέρες αργότερα καλύτερα που δεν κάνεις πλέον αγορές από Κίνα. Αν πεφτεις συνεχώς στο 10% των Κινέζων που κάνει αποστολές χωρίς ανιχνεύσιμο αριθμό ή χάνονται κάπου στα EλΤΑ ,φαντάζομαι έχεις κάθε δικαίωμα να ζητάς αποζημίωση.
Μια μέρα μετά την λήξη της ημερομηνίας παραλαβής που μου δίνουν, ανοίγω την υπόθεση και σε 2 μέρες δίνεται η εντολή για πληρωμή η οποία κρατάει και αυτή δύο μέρες μέχρι να μου έρθουν τα χρήματα. Μόνο μια φορά έτυχε να έρθει καθυστερημένα για 10 μέρες ένα αντικείμενο που είχα αποζημιωθεί και επέστρεψα τα χρήματα πάλι στον πωλητή. Στις 40 αγορές που έχω κάνει δεν μου έχουν έρθει ποτέ οι 14... Αριθμό αποστολής είχαν όλες οι παραγγελίες, τρέχα βρες τες όμως!
Στις πρώτες μου αγορές σκεφτόμουν όπως εσύ και έδινα παραπάνω χρόνο, αλλά δύο μήνες που σου δίνουν περιθώριο είναι πολύ, πως να το κάνουμε.
Μια μέρα μετά την λήξη της ημερομηνίας παραλαβής που μου δίνουν, ανοίγω την υπόθεση και σε 2 μέρες δίνεται η εντολή για πληρωμή η οποία κρατάει και αυτή δύο μέρες μέχρι να μου έρθουν τα χρήματα. Μόνο μια φορά έτυχε να έρθει καθυστερημένα για 10 μέρες ένα αντικείμενο που είχα αποζημιωθεί και επέστρεψα τα χρήματα πάλι στον πωλητή. Στις 40 αγορές που έχω κάνει δεν μου έχουν έρθει ποτέ οι 14... Αριθμό αποστολής είχαν όλες οι παραγγελίες, τρέχα βρες τες όμως!
Στις πρώτες μου αγορές σκεφτόμουν όπως εσύ και έδινα παραπάνω χρόνο, αλλά δύο μήνες που σου δίνουν περιθώριο είναι πολύ, πως να το κάνουμε.
Κατανοητό:)
40 αγόρες τον μήνα ή τον χρόνο? Και εφόσον είχαν αριθμό αποστολής γιατί δεν τις ψάχνετε ? 17track, aftership, parcelmonitor, trackingmore κλπ ? Μόνο μια φορά δεν έχω παραλάβει και αυτό γιατί έγινε "απαλλοτρίωση" στα ΕΛΤΑ. Και όταν δεν έχει αριθμό τον ζητάω:rtr:
Έχω και βίντεα :facepalm:
https://www.youtube.com/watch?v=BWgviZZi7lM
https://www.youtube.com/results?search_query=China+Post
Θα πρότεινα να βρείτε και κάποιον που δουλεύει στα ΕΛΤΑ να σας πει πώς συμπεριφέρονται στα δέματα....
DRAKONET
08/04/2019, 19:35
Φεβρουαριο το 2016 εκανα πρωτη παραγγελια στο Αliexpess...μεχρι τωρα εχω κανει 140 παραγγελιες.
Εχω παρει απ'ολα...απο ρολογια....ειδη κουζινας...κοσμηματα....ρουχα για προπονηση...κινητα και φυσικα
ειδη για την μοτοσυκλετα....
Πολυ κακο ενα σορτσακι προπονησης..οπου σε ενα ζορισμα ανοιξε η ραφη σαν χαρτοπετσετα..και ενα κινητο απο τα 3 ιδια που πηρα
που δεν βγηκε καλο
μονο αυτο εχω σαν παραπονα...ολα τα αλλα ηρθαν παρελαβα αλλα σε λογικο χρονο..αλλα περισσοτερο !
Coyote.V
09/04/2019, 08:36
Κατανοητό:)
40 αγόρες τον μήνα ή τον χρόνο? Και εφόσον είχαν αριθμό αποστολής γιατί δεν τις ψάχνετε ? 17track, aftership, parcelmonitor, trackingmore κλπ ? Μόνο μια φορά δεν έχω παραλάβει και αυτό γιατί έγινε "απαλλοτρίωση" στα ΕΛΤΑ. Και όταν δεν έχει αριθμό τον ζητάω:rtr:
Μιλάω για ένα σύνολο 6-7 χρόνων. Φυσικά και τις έχω ψάξει, γράφουν in trasit όσος καιρός και να περάσει..
bros400pgm
03/06/2019, 10:52
Σήμερα παρέλαβα ένα δέμα στο οποίο με είχαν χρεώσει τελωνείο. Πέραν του ΦΠΑ, τώρα χρεώνουν και 15€ τέλη ΕΛΤΑ; Ή προϋπήρχε εξαρχής αυτό;
ΓιώργοςΤΤ
03/06/2019, 11:17
Ναι...
karellen
03/06/2019, 11:34
Το 15ρι είναι η φασαρία/αμοιβή των τελωνειακών.
Cherouvim77
03/06/2019, 11:49
Ότι έχει συνολικό κόστος πάνω από 21 ευρώ, εχει χρέωση.
DRAKONET
03/06/2019, 14:32
να κοιτατε για αγορες και το BANGGOOD εχει με μια μικρη χρεωση 2-5 ευρω την επιλογη... Priority Direct Mail
ερχεται η αγορα μεσω ευρωπης...και δεν πληρωνεις τελωνειο
πολυ καλη επιλογη αγορων.
Το τέλη είναι υπερβολικά :eek: Δεν θα μπορούσε να το εκτελωνήσει μόνος του και να πληρώσει μόνο το ΦουΠουΑ?
bros400pgm
03/06/2019, 18:18
15€ είναι πολλά σε ένα δέμα αξίας 35€. Απλά νόμιζα όταν παρήγγειλα ότι μόνο ΦΠΑ θα χρεώσουν. Την πάτησα :) :)
Cherouvim77
04/06/2019, 08:45
15€ είναι πολλά σε ένα δέμα αξίας 35€. Απλά νόμιζα όταν παρήγγειλα ότι μόνο ΦΠΑ θα χρεώσουν. Την πάτησα :) :)
Νομίζω μέχρι, 150-200 ευρώ είναι 15€ μετά ανεβάινει.
Cherouvim77
04/06/2019, 08:48
να κοιτατε για αγορες και το BANGGOOD εχει με μια μικρη χρεωση 2-5 ευρω την επιλογη... Priority Direct Mail
ερχεται η αγορα μεσω ευρωπης...και δεν πληρωνεις τελωνειο
πολυ καλη επιλογη αγορων.
Σωστός!!! αν είναι πάνω από 21€ αξίζει το Priority Direct Mail γιατί δεν θα περάσει τελωνείο
Εγώ πάντως περιμένω ένα πακέτο από Ολλανδία με DHL,20 Μάη πλήρωσα,ακόμα περιμένω,
08/06/2019 05:19
In Transit
Loaded to movement / tour vehicle το τελευταίο update στις 8 του μήνα.
Οπότε νομίζω δεν φταίνε μόνο οι Κινέζοι για τις καθυστερήσεις,δεν πιστεύω ότι δεν πάτησε Ελλάδα ακόμα.
bros400pgm
26/07/2019, 16:58
Ρε παιδες, μια βοηθεια. Θελω να αγορασω ενα ανταλλακτικο απο Ντουμπαϊ και οι τυπο το στελνουν με ΕΜS, δηλαδη θα διαχειριστει απο την ΕΛΤΑ κουριερ.
Σχετικα με το τελωνειο, ισχυει οτι και στα ΕΛΤΑ; Δηλαδη κατω απο 150€, 15€ συν ΦΠΑ; Ή πεφτουμε στην λουμπα των DHL, UPS και δεν συμμαζευεται;
o_gavros
27/07/2019, 09:10
Δεν ξέρω να σε βοηθήσω στο θέμα σου.
Επειδή όμως έχω βρεθεί να πληρώνω πρόστιμο για ανταλλακτικό που χρειάστηκα όπου εν αγνοία μου έδωσα επαγγελματικό ΑΦΜ, συνεννοήσου με το λογιστή σου πριχού.
bros400pgm
27/07/2019, 09:48
Δεν ξέρω να σε βοηθήσω στο θέμα σου.
Επειδή όμως έχω βρεθεί να πληρώνω πρόστιμο για ανταλλακτικό που χρειάστηκα όπου εν αγνοία μου έδωσα επαγγελματικό ΑΦΜ, συνεννοήσου με το λογιστή σου πριχού.
Eκτος ΕΕ προφανως θελει αλλη διαδικασια για να περαστει κατι σε επιχειρηση. Εγω μιλαω για προσωπικη χρηση (ανταλλακτικο για το ιδιωτικης χρησης αυτοκινητο).
ΓιώργοςΤΤ
27/07/2019, 10:18
Ems σημαίνει express mail service. Ταχυδρομείο είναι αλλά πιο γρήγορο από το απλό. Αν είναι μικρό σε μέγεθος ή αναγράφει τιμή κάτω από 20 € και δεν είναι προφανές ότι κοστίζει παραπάνω, μπορεί να μην πληρώσεις και τίποτα. Διαφορετικά (τιμή αγοράς +24%φπα) +15€ έξοδα εκτελωνισμού.
bros400pgm
27/07/2019, 10:34
Ems σημαίνει express mail service. Ταχυδρομείο είναι αλλά πιο γρήγορο από το απλό. Αν είναι μικρό σε μέγεθος ή αναγράφει τιμή κάτω από 20 € και δεν είναι προφανές ότι κοστίζει παραπάνω, μπορεί να μην πληρώσεις και τίποτα. Διαφορετικά (τιμή αγοράς +24%φπα) +15€ έξοδα εκτελωνισμού.
Aρα ισχυει ο τιμοκαταλογος των ΕΛΤΑ δηλαδη...
ΓιώργοςΤΤ
27/07/2019, 11:05
Ακριβώς.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/08/2019, 15:58
Λοιπόν ακούστε τώρα την ιστορία μου Πριν εναμιση μηνα παραγγέλνω από το eBay μία οθόνη κινητού από την Αγγλία 13 ευρώ.Μου έρχεται μετά από ένα μήνα στο σπίτι μου ο Courier και μου ζητάει να πληρώσω 18 ευρώ δασμούς του λέω γιατί ρε φίλε 18 ευρώ δασμούς και μου λέει γιατί το δέμα σας είναι από Νορβηγία και έχει τελωνειακό δασμό.Πάω στο ταχυδρομείο και κάνω μία αίτηση επανεξέτασης τελωνειακών δασμών.Φεύγει το δέμα και πηγαίνει στο τελωνείο.Από το τελωνείο με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι το δέμα μου έχει 18 ευρώ δασμό και είναι νορβηγικά βιβλία.Εγώ τους λέω ότι δεν έχω παραγγείλει νορβηγικά βιβλία εχω παραγγείλει μία οθόνη κινητό από την Αγγλία.Αυτοί μου λένε επικοινώνησε με τον πωλητή.Επικοινωνώ με τον πωλητή του λέω την περίπτωση και μου λέει ότι αυτός δεν έχει καθόλου βιβλία στο κατάστημα του έχει μόνο ηλεκτρονικά είδη.Επικοινωνώ με το τελωνείο Και τους λέω να στείλουν πίσω στον αποστολεα το δέμα.Πείτε μου τώρα εγώ πως θα κινηθώ μετά από αυτό?Που είναι εμένα η οθόνη μου?Εχει ξαντυχει σε κανενα κατι τετοιο?
ΓιώργοςΤΤ
22/08/2019, 16:26
Πιθανότατα το λάθος να έγινε στο κέντρο διαλογής του eBay. Επικοινώνησε μαζί τους και σίγουρα θα βρεθεί λύση.
Το δέμα εσυ το είδες; Ήταν όντως βιβλία; Ποια ήταν η διεύθυνση του αποστολέα;
Πιθανότατα το λάθος να έγινε στο κέντρο διαλογής του eBay.
Στο ποιο;
ΓιώργοςΤΤ
22/08/2019, 16:37
Σε πολλές διεθνής αποστολές, ο αποστολέας δεν στέλνει το δέμα απ'ευθείας στον αγοραστή αλλά στα κατά τόπους κέντρα διαλογής. Εκεί γίνετε πακετάρισμα και αναλαμβάνει κούριερ. Συνήθως η ups. Πολύ πιθανόν να έγινε εκεί κάποιο λάθος και ο παπασουζας να βρέθηκε με νορβηγικά βιβλία και ο άλλος με οθόνη κινητού.
Παπασουζας πες αλήθεια: έκανες καμία βρωμοδουλεια με καμία Νορβηγίδα και τώρα σου στέλνει δώρα;
To ebay έχει δικό του κέντρο διανομής και πάντα θα σου βγάλει και τους δασμούς που θα πρέπει να Προ-πληρώσεις πριν κάνεις την παραγγελία. Εδώ μάλλον στάλθηκε με κάποια ιδιωτική εταιρεία πχ UPS και όχι του δημοσίου. 99% με τις υπηρεσίες αυτές και όχι με ενα απλό συστημένο πχ των ΕΛΤΑ της Νορβηγίας θα πληρώσεις δασμούς, τελωνεία κλπ. Το αν έχει τούβλα μέσα το δέμα και όχι οθόνη κινητού θα φανεί με μια απλή ερώτηση για το βάρος του δέματος ;)
Το κέντρο διανομής και αποστολής του ebay δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του γιατί πολλά δέματα φθάνουν τσαλακωμένα και κατεστραμμένα. Αλλά είναι πιο έμπιστο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σε θέματα αποζημίωσης. Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη !
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/08/2019, 20:59
Πιθανότατα το λάθος να έγινε στο κέντρο διαλογής του eBay. Επικοινώνησε μαζί τους και σίγουρα θα βρεθεί λύση.
Το δέμα εσυ το είδες; Ήταν όντως βιβλία; Ποια ήταν η διεύθυνση του αποστολέα;
Το ανοιξαν στο τελωνειο με εντολη δικια μου και ηταν οντως βιβλια και μια φιγουρα μεσα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/08/2019, 21:01
Σε πολλές διεθνής αποστολές, ο αποστολέας δεν στέλνει το δέμα απ'ευθείας στον αγοραστή αλλά στα κατά τόπους κέντρα διαλογής. Εκεί γίνετε πακετάρισμα και αναλαμβάνει κούριερ. Συνήθως η ups. Πολύ πιθανόν να έγινε εκεί κάποιο λάθος και ο παπασουζας να βρέθηκε με νορβηγικά βιβλία και ο άλλος με οθόνη κινητού.
Παπασουζας πες αλήθεια: έκανες καμία βρωμοδουλεια με καμία Νορβηγίδα και τώρα σου στέλνει δώρα;
Μπα.Μου φτανει η μια που εχω.Κιαλη θελω στο κεφαλι μου?Μπααα:lol:
Το ανοιξαν στο τελωνειο με εντολη δικια μου και ηταν οντως βιβλια και μια φιγουρα μεσα.
Μην το ψάχνεις πολύ. Ανοίγεις case στο ebay, σου επιστρέφουν τα λεφτά σου ή σου ξαναστέλνουν την οθόνη. Δεν κλείνεις το case μέχρι να παραλάβεις το αντικείμενό σου ή τα λεφτά σου, ό,τι κι αν σου υποσχεθούν.
Αν δεν ικανοποιηθείς, αφήνεις και αρνητικό feedback.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/08/2019, 21:03
To ebay έχει δικό του κέντρο διανομής και πάντα θα σου βγάλει και τους δασμούς που θα πρέπει να Προ-πληρώσεις πριν κάνεις την παραγγελία. Εδώ μάλλον στάλθηκε με κάποια ιδιωτική εταιρεία πχ UPS και όχι του δημοσίου. 99% με τις υπηρεσίες αυτές και όχι με ενα απλό συστημένο πχ των ΕΛΤΑ της Νορβηγίας θα πληρώσεις δασμούς, τελωνεία κλπ. Το αν έχει τούβλα μέσα το δέμα και όχι οθόνη κινητού θα φανεί με μια απλή ερώτηση για το βάρος του δέματος ;)
Το κέντρο διανομής και αποστολής του ebay δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του γιατί πολλά δέματα φθάνουν τσαλακωμένα και κατεστραμμένα. Αλλά είναι πιο έμπιστο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σε θέματα αποζημίωσης. Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη !
Μα το θεμα ειναι οτι ο πολητης ο δικος μου ειναι απο αγγλια.Η αγγλια δεν εχει δασμο.
Μα το θεμα ειναι οτι ο πολητης ο δικος μου ειναι απο αγγλια.Η αγγλια δεν εχει δασμο.
Πόσο σίγουρος είσαι ότι ΑΥΤΟ το δέμα είναι αυτό που σου έστειλε ο Άγγλος; .
Κάτι δε μας λες καλά, ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/08/2019, 21:34
Πόσο σίγουρος είσαι ότι ΑΥΤΟ το δέμα είναι αυτό που σου έστειλε ο Άγγλος; .
Μα δεν ειναι αυτο.Αφου αυτος δεν εχει βιβλια.
Τότε τι σε νοιάζει; Αν δεν είναι δικό σου, μην το παραλάβεις και έληξε. Ποιο είναι το θέμα ακριβώς;
Παπασουζα τα βιβλία είναι οι οδηγίες πως να αλλάξεις την οθόνη που παρήγγειλες.
Σημασία δεν έχει που βρίσκεται ή αν έχει εταιρεία VAT registered ο πωλητής στην Αγγλία αλλά από που προέρχεται το αντικείμενο. Aν γράφει ο πωλητής Item location Αγγλία και σου τo έστειλε από την Νορβηγία τότε το ebay θα τον σκίσει για παραπλάνηση. Τελευταία ειδικά το ebay uk έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες πολιτικής του για του πωλητές. Δεν μπορείς να πουλάς στο Ebay Uk αν δεν είσαι VAT registered στην Αγγλία όπως και δεν μπορείς να πουλάς αντικειμένα χωρίς να αναφέρεις την σωστή χώρα προέλευσης. Ζήτα από των πωλητή εξηγήσεις και αν δεις ότι σου τα μασάει παίρνεις τηλέφωνο το ebay με το Skype ή επικοινωνείς με άλλον τρόπο. To τηλέφωνο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος.Αν δεν βγάλεις άκρη με το ebay τον αναφέρεις και στο paypal.Τον αναφέρεις χωρίς να εκβιάσεις καταστάσεις και ζήτας πλήρης αποζημίωση.
Mια άλλη λύση είναι να πεις ότι δεν παρέλαβες ποτέ αν όντως σου έστειλε από άλλη χώρα .Δεν το συνιστώ ;)
Μην το ψάχνεις πολύ. Ανοίγεις case στο ebay, σου επιστρέφουν τα λεφτά σου ή σου ξαναστέλνουν την οθόνη. Δεν κλείνεις το case μέχρι να παραλάβεις το αντικείμενό σου ή τα λεφτά σου, ό,τι κι αν σου υποσχεθούν.
Αν δεν ικανοποιηθείς, αφήνεις και αρνητικό feedback.
@παπαζούζα: Αυτό που έιπα δλδ για μη παραλαβή. Γιατί αν ήταν πονηρίδης ο πωλητής πολύ πιθανόν να μην σου έδωσε καν tracking number αν είναι από Νορβηγία. Οπότε τον σκίζεις άνετα
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/08/2019, 06:51
Τότε τι σε νοιάζει; Αν δεν είναι δικό σου, μην το παραλάβεις και έληξε. Ποιο είναι το θέμα ακριβώς;
Εχει τα στοιχεια μου πανω.Οδο αριθμο τηλεφονο ονοματεπονυμο.Δε το παρελαβα.Το εστειλα πισω.Αλλα την οθονη την εχω πληρωσει.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/08/2019, 06:52
@παπαζούζα: Αυτό που έιπα δλδ για μη παραλαβή. Γιατί αν ήταν πονηρίδης ο πωλητής πολύ πιθανόν να μην σου έδωσε καν tracking number αν είναι από Νορβηγία. Οπότε τον σκίζεις άνετα
Αυτο το case πως το ανοιγω?
andreastwin
23/08/2019, 09:14
Παπασουζα τα βιβλία είναι οι οδηγίες πως να αλλάξεις την οθόνη που παρήγγειλες.
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Όχι απλά ο Νορβηγός μπαίνει moto.gr :tooth:
Aν έστειλες όμως μήνυμα ότι Παρέλαβες βιβλία ή οτιδήποτε ,θα φανεί.Μπορείς επίσης να ανοίξεις case για item not as described Αν ο πωλητής σου είναι σωστός δεν θα σε χρεώσει τίποτα για μεταφορικά και restocking fee.
Πες του ότι έστειλε λάθος αντικείμενο και από λάθος τοποθεσία και παρακαλώ στείλτε μου πλήρης αποζημίωση. Αν αρνηθεί τον αναφέρεις και για τα 2.
Item location policy overview
Sellers must provide information about where their items are located, including the city, state, and country where the items will be shipped from or picked up. This information must be accurate and may not be misleading.
All items located in the United States must include a zip code or use the shipping rate table, unless the item ships using freight shipping, or will ship from multiple locations.
Make sure your listings follow these guidelines. If they don't, some or all of your listings may be ended or not displayed in the eBay search results. You may also be subject to a range of actions, including limits of your buying and selling privileges and suspension of your account.
Το case το ανοίγεις αν θυμάμαι καλά my Ebay (πανω δεξιά)-> Purchase History
Item not received . Από την λειτουργία help
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/08/2019, 06:50
Παιδια ακυρο.Τα βιβλια απο τη νορβηγια τα εχει παραγγειλη η μεγαλη μου κορη.Στο δικο μου ονομα.Και φυσικα δεν μου ειχανε πει τπτ(και η μανα της το ηξερε) και το ειχανε ξεχασει γιατι ειχε περασει καιρος.Το κακο ειναι οτι ειπα να τα στειλουν πισω.Πρεπει απο δευτερα να παρω το τελωνειο αν δε τα χουν στηλει να μου τα φερουν.Τωρα ψαχνω την οθονη.Επρεπε να εχει ερθει στης 7αυγουστου.Αυτη ειναι η ανοτατη ημερομηνια που εδεινε το ημπει.Το τρακιν ναμπερ που μου εχει δωσει δε δουλευει.Εποικινωνησα μαζι του εχθες και του ζητησα συγνωμη για τα βιβλια και τον ρωταω να μου πει που βρησκεται η οθονη.
Παιδια ακυρο.Τα βιβλια απο τη νορβηγια τα εχει παραγγειλη η μεγαλη μου κορη.Στο δικο μου ονομα.Και φυσικα δεν μου ειχανε πει τπτ(και η μανα της το ηξερε) και το ειχανε ξεχασει γιατι ειχε περασει καιρος.Το κακο ειναι οτι ειπα να τα στειλουν πισω.Πρεπει απο δευτερα να παρω το τελωνειο αν δε τα χουν στηλει να μου τα φερουν.Τωρα ψαχνω την οθονη.Επρεπε να εχει ερθει στης 7αυγουστου.Αυτη ειναι η ανοτατη ημερομηνια που εδεινε το ημπει.Το τρακιν ναμπερ που μου εχει δωσει δε δουλευει.Εποικινωνησα μαζι του εχθες και του ζητησα συγνωμη για τα βιβλια και τον ρωταω να μου πει που βρησκεται η οθονη.
Βλέπω την έχεις σκίσει την γάτα :lol:
:lol:
Δαιν ιππάρχης! :lol:
Έχει πηδηχτεί από το παράθυρο το μισό forum με αυτά που διαβάζουμε, τώρα ετοιμάζονται να πηδήξουν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, ενώ το ebay θα σταματήσει να στέλνει στην Κρύττοι.
andreastwin
24/08/2019, 09:47
Δαιν ιππάρχης! :lol:
Έχει πηδηχτεί από το παράθυρο το μισό forum με αυτά που διαβάζουμε, τώρα ετοιμάζονται να πηδήξουν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, ενώ το ebay θα σταματήσει να στέλνει στην Κρύττοι.
τον εκανες κοματια τον παππασουζαα.:bawl:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/08/2019, 09:58
τον εκανες κοματια τον παππασουζαα.:bawl:
Αφου ειναι αγραματος.Τη περημενεις:lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/08/2019, 09:58
:lol:
Μια φορα να μη πεσεις μεσα ρε κιορατα:p