View Full Version : Περί καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους.(2 threads σε 1)
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Pilgrimage
31/05/2010, 10:54
βασικά λόγω της κ@λας των 19 δεν με νοιάζει και πολύ...αλλά κλάϊν....δεν έχω πρόβλημα με το κρύο.κρήτη μένω οπότε ευνοούμε :P.κάτι άλλο που θα μπορόυσε να γίνει είναι σαν αυτά τα περιπτεράκια που έχουν στα αεροδρόμια που είσαι σαν έκθεμα στους μη καπνίζοντες ...ελπίζω να μην περιλαμβανοντε στους μη επιτρεπτους χώρους και τα παρκάκια. παρέα μπιρίτσα και κούνιες!!!!τι άλλο να θέλει κανέις?:beer: :beer: :lol:
devil's animal
31/05/2010, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, 14:34
(Μ)προκα....:a021:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Δίκαιο αυτό που λες αλλά το κακό για τους μη-καπνίζοντες θα είναι ότι δεν θα βρίσκουν μαγαζιά να πάνε
Σωστό και αυτό αλλά τι να κάνουμε που συντηρούμε την ελληνική οικονομία ? Αν το απαγορέψει παντού βλέπω να πτωχεύουμε.... :lol:
John Steed
31/05/2010, 13:53
Είμαι μαζί με τους μη καπνίζοντες, μαζί με τα μικρά παιδάκια, ναι να μην εισπνέουν κάτι το οποίο δεν έχουν επιλέξει, αλλά ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ τους παλιορατσιστές ΑΝΤΙκαπνιστές, που οι μισοί από αυτούς καπνίζανε παλιότερα, και τώρα που το έκοψαν σε κοιτούν και μιλούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, σαν κάτι γιαγιάδες έξω από την εκκλησία, που σε βλέπουν με σκουλαρίκι και καρφί ή μακρύ μαλλί και αμέσως σε θάβουν και σε βγάζουν ναρκομανή ενώ σε κοιτούν αφ'υψηλού, καθότι αυτές έχουν βρεί τη σωτηρία τους και κοιμούνται όμορφα τα βράδυα, σίγουρες για την άφεση των (παλαιών και ξεχασμένων πλέον) αμαρτιών τους.....:evil:
Αυτά, ουφφφφ...
:look:
(Α, και υπέρ των μέτρων είμαι, αλλά πρώτα να μας γίνει δική μας συνήθεια να μην καπνίζουμε εκεί που ενοχλούμε, πως το λένε? Ά! Παιδεία το λένε.....)
:wave2:
Panopticon7
31/05/2010, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Είμαι μαζί με τους μη καπνίζοντες, μαζί με τα μικρά παιδάκια, ναι να μην εισπνέουν κάτι το οποίο δεν έχουν επιλέξει, αλλά ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ τους παλιορατσιστές ΑΝΤΙκαπνιστές
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Το μετρο ειναι δικαιο φυσικα, δεν χρωσταει ο "μη καπνιστης" σε εμας τους καπνιστες, για να ρουφαει τον καπνο μας.
Σιχαινομαι ομως τους "αντικαπνιστες" που μιλανε με υφος παπα...
Ειναι ρατσιστες...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vamael
Πέρα από το εισπρακτικό του πράγματος, το ιδανικό θα ήταν να μπορούν οι επαγγελματίες να επιλέξουν τι θα είναι το κατάστημά τους.
Σαφώς και ο μη καπνιστής έχει δικαίωμα να απολαύση τον καφέ/ποτό/φαγητό του σε ένα χώρο με καθαρή ατμόσφαιρα αλλά και επίσης ο καπνιστής έχει δικαίωμα και αυτός δικαίωμα στη διασκέδαση με τον τρόπο που έχει επιλέξει.
Και τότε να γίνουν πράγματι αυστηρά τα μέτρα, αν για παράδειγμα ένας γονιός πάει τα παιδιά του σε εστιατόριο καπνιζόντων.
Είχα την εντύπωση πως δεν θα το πει κανείς. :beer:
Και μόνο που όλα τα μαγαζιά πρέπει να είναι αντι-καπνιστικά :lol: είναι από μόνο του ρατσιστικό.
Απορώ πως δεν το πήραν χαμπάρι οι ασθματικοί, να ζητήσουν καθολική απαγόρευση χρήσης αρώματος και κολώνιας σε κλειστούς χώρους.
Άλλο νταλλλκά δεν είχαμε ρε roufiane, παρά μόνο το που θα πάτε να διασκεδάσετε εσείς που δεν καπνίζετε!!!! Να πάτε στο Τσάι Βιβλίο και Συμπάθεια. Λες κι εσάς σας νοιάζει για το που θα πάμε εμείς.
200076
John Steed
01/06/2010, 05:50
Ουουουουπς........
:blush:
fantacid
01/06/2010, 06:08
μηπως ειναι deja vu?
για την 1η ιουλιου 2009 δεν ηταν αυτο το μετρο?
:confused: :confused: :confused:
mparmpanik
01/06/2010, 06:18
για τοτε ηταν αλλα ισχυαν καποιες εξαιρεσεις με προϋποθεσεις.
απο τοτε οι εξαιρεσεις εγινε ο κανονας και σε ολα τα μαγαζια καπνιζαν.
τωρα λενε οτι δεν θα ισχυει καμμια εξαιρεση και θα υπαρχει γενικη απαγορευση.
φυσικα για καμμια βδομαδα θα κρατησει κι αυτο εως οτου καταστρατηγηθει στην πραξη
και ειναι φυσικο να καταστρατηγειται ενα τετοιο μετρο οσο δεν εξασφαλιζεται το δικαιωμα επιλογης του καθενος αν θελει να βρισκεται σε χωρο καπνιστων ή οχι.
Gandalf dr685sm
01/06/2010, 06:45
ψτι.. δυσάρεστα νέα... επειδή τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα και έχουν ανάγκη απο χρήμα, ελάχιστο το κόβω να καταστρατηγείται.
Μην ξεγελαστείτε και καπνίσετε... κάτι άκουσα για 500αρικο την παράβαση στο κατάστημα και ενα 100-150αρι στον παραβάτη.
Gandalf
Panopticon7
01/06/2010, 06:46
ψτι.. δυσάρεστα νέα... επειδή τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα και έχουν ανάγκη απο χρήμα, ελάχιστο το κόβω να καταστρατηγείται.
Μην ξεγελαστείτε και καπνίσετε... κάτι άκουσα για 500αρικο την παράβαση στο κατάστημα και ενα 100-150αρι στον παραβάτη.
Gandalf
πιστεψε με... Θα την βρουν την ακρη οι επιχειρηματιες...
Gandalf [/B]
Για το αυτόφωρο τι έχεις μάθει? Θα το επιτρέπουν? :lol:
«Χαρά» που θα κάνουν τα μπαρ, καφέ και τα εστιατόρια αν απαγορευτεί παντού , μέσα-έξω…. Προσωπικά , αν και καπνίζω , δεν έχω πρόβλημα όσο αυστηρά να είναι τα μέτρα…
Θα θυμηθούμε και τις παλιές εποχές με σουβλάκια απ τον «Λευτέρη» και μπύρες από το περίπτερο στα τσιμέντα τις πλατείας ….
:beer:
Panopticon7
01/06/2010, 08:11
Ετσι ακριβως, απο αυτην την ιστορια κερδισμενοι θα βγουμε οτι και αν γινει.
Καμια 300ρια ευρω σε καφετεριες και μπαρ χαλαω καθε μηνα...
Αντε να γλυτωσω και κανα φραγκο.
Vagelis Gar
01/06/2010, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Και μόνο που όλα τα μαγαζιά πρέπει να είναι αντι-καπνιστικά :lol: είναι από μόνο του ρατσιστικό.
Απορώ πως δεν το πήραν χαμπάρι οι ασθματικοί, να ζητήσουν καθολική απαγόρευση χρήσης αρώματος και κολώνιας σε κλειστούς χώρους.
Άλλο νταλλλκά δεν είχαμε ρε roufiane, παρά μόνο το που θα πάτε να διασκεδάσετε εσείς που δεν καπνίζετε!!!! Να πάτε στο Τσάι Βιβλίο και Συμπάθεια. Λες κι εσάς σας νοιάζει για το που θα πάμε εμείς.
Να βάλω και τον translator της google δίπλα σε αυτά που γράφω για να μην χάνεσαι στη μετάφραση?
Panopticon7
01/06/2010, 09:11
Εισαι λαθος σε ολα φιλε, μπορουμε να μιλησουμε για το δικαιωμα του "μη καπνιστη" να μπορει να παει σε ενα μαγαζι με καθαρη ατμοσφαιρα.
Δεν μπορουμε να πουμε το ιδιο για εναν "καπνιστη", το καπνισμα ΔΕΝ ειναι βασικη αναγκη, ΔΕΝ ειναι δικαιωμα απο την στιγμη που καποιος αλλος ενοχλειται Ο ΠΟΥ ΔΗ ΠΟ ΤΕ.
Το επιλεγουμε να καπνισουμε, ειναι σωστο το μετρο, αν θελετε να καπνισετε καθηστε σπιτι σας, πολυ απλο.
Καπνιστης ειμαι, αλλα... να μην χανουμε την ουσια πειδη μας συμφερει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Δίκαιο αυτό που λες αλλά το κακό για τους μη-καπνίζοντες θα είναι ότι δεν θα βρίσκουν μαγαζιά να πάνε
Ταίριαξέ το με την απάντησή μου και πες μου τι δεν κατάλαβα?
Ρε αναρχάκο μου, είπα εγώ πουθενά να μην υπάρχει μαγαζί για μη καπνιστές?
Αντίθετα βέβαια από την δική σου άποψη που λέει...
αν θελετε να καπνισετε καθηστε σπιτι σας, πολυ απλο.
Αυτό που είπα (ή μάλλον άλλος το είπε και εγώ το υποστήριξα) είναι να μπορεί ο κάθε καταστηματάρχης να αποφασίσει Ο ΙΔΙΟΣ για το αν θα κάνει το μαγαζί του για καπνιστές ή μη.
Cpt. Haddock
01/06/2010, 10:01
Αυτό που είπα (ή μάλλον άλλος το είπε και εγώ το υποστήριξα) είναι να μπορεί ο κάθε καταστηματάρχης να αποφασίσει Ο ΙΔΙΟΣ για το αν θα κάνει το μαγαζί του για καπνιστές ή μη.
Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να είναι έρμαιο της απόφασης του καθε καταστηματάρχη :winka:
Εσύ βρε Καπιτάνο μου γιατί ντε και καλά να πας σε μαγαζί με καπνιστές? Γιατί δεν πας στο δίπλα που δεν καπνίζουν?
Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές.
Υπάρχουν μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές !! :smokin: :lol:
Panopticon7
01/06/2010, 10:10
Ξερουμε πολυ καλα οτι αν γινει αυτο... Δεν θα υπαρχει καταστημα για "μη καπνιστες".
Γιατι ? Δεν χρειαζεται να εξηγησω.
Δεν μπορει σε μια κοινωνια να μην μπορεις να βρεις καθαρη ατμοσφαιρα σε καταστημα.
Χιλιες φορες να καταπιεζεται ο καπνιστης... παρα ο μη καπνιστης και τα παιδια του.
mparmpanik
01/06/2010, 10:10
Δεν μπορουμε να πουμε το ιδιο για εναν "καπνιστη", το καπνισμα ΔΕΝ ειναι βασικη αναγκη, ΔΕΝ ειναι δικαιωμα απο την στιγμη που καποιος αλλος ενοχλειται Ο ΠΟΥ ΔΗ ΠΟ ΤΕ.
[/B]
φιλε μου και το ποτο δεν ειναι βασικη αναγκη θα μπορουσαμε να πουμε το ιδιο και για τους ποτες?
φανταζομαι οτι δεν θα ισχυριστεις οτι το ποτο δεν ενοχλει τον διπλανο
γιατι νομιζω ξερεις τι μπορει να κανει ενας μεθυσμενος ανθρωπος.
νομιζω οτι η μεση οδος, δηλαδη μισα μαγαζια καπνιζοντων και μισα μη καπνιστων ειναι η καλυτερη λυση και δινει και το δικαιωμα επιλογης.
να ρωτησω και κατι..
αν αναψω τσιγαρο το αφησω να καιγεται και δεν το καπνισω, θα παρανομω?
και πως ειναι δυνατον να ειναι παρανομη η χρηση ενος προιοντος του οποιου δεν ειναι παρανομη η πωληση και η κατοχη του?
Cpt. Haddock
01/06/2010, 10:12
Εσύ βρε Καπιτάνο μου γιατί ντε και καλά να πας σε μαγαζί με καπνιστές? Γιατί δεν πας στο δίπλα που δεν καπνίζουν?
Γιατί είμαι κοινωνικός άνθρωπος και έχω φίλους καπνιστές. Δε γίνεται να χωρίζεται η παρέα ετσι.
Ομως εαν πάω εγω σε μαγαζί καπνιστών θα έχω επιπτώσεις στην υγεία μου, το αντίθετο δεν ισχύει.
:winka:
Cpt. Haddock
01/06/2010, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
φιλε μου και το ποτο δεν ειναι βασικη αναγκη θα μπορουσαμε να πουμε το ιδιο και για τους ποτες?
ακυρη σύγκριση τελείως :wave2:
Panopticon7
01/06/2010, 10:14
νομιζω οτι η μεση οδος, δηλαδη μισα μαγαζια καπνιζοντων και μισα μη καπνιστων ειναι η καλυτερη λυση και δινει και το δικαιωμα επιλογης.
να ρωτησω και κατι..
αν αναψω τσιγαρο το αφησω να καιγεται και δεν το καπνισω, θα παρανομω?
και πως ειναι δυνατον να ειναι παρανομη η χρηση ενος προιοντος του οποιου δεν ειναι παρανομη η πωληση και η κατοχη του?
Ελα ντε, γιατι απαγορευεται το ποτο στην οδηγηση, αφου το πουλανε και ειναι νομιμο...
:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol:
Δεν ειναι παρανομη η χρηση αγαπητε μου, ειναι παρανομη η χρηση σε κλειστους χωρους διοτι καποιο παιδι παραδιπλα μπορει να μην θελει να γεμισει τις φλεβες του με νικοτινη.
Αυτα που λες ειναι τουλαχιστον αστεια...
mparmpanik
01/06/2010, 10:24
Ελα ντε, γιατι απαγορευεται το ποτο στην οδηγηση, αφου το πουλανε και ειναι νομιμο...
:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol:
Δεν ειναι παρανομη η χρηση αγαπητε μου, ειναι παρανομη η χρηση σε κλειστους χωρους διοτι καποιο παιδι παραδιπλα μπορει να μην θελει να γεμισει τις φλεβες του με νικοτινη.
Αυτα που λες ειναι τουλαχιστον αστεια...
αγαπητε μου αστεια ειναι η επιχειρηματολογια για την καθολικη απαγορευση του καπνισματος με προσχημα την υγεια των διπλα ειδικα οταν βρισκεσαι σε μια πολη που κοβεις το καυσαεριο με το μαχαιρι.
κανενας καπνιστης δεν εχει αρνηθει το δικαιωμα των μη καπνιστων για καθαρη ατμοσφαιρα.
οι μη καπνιστες γιατι αρνουνται το δικαιωμα των καπνιστων να καπνιζουν.
γιατι αρνουνται αποκλειστικους χωρους καπνιζοντων?
κανενας δεν θα τους υποχρεωνει να πηγαινουν εκει.
εσυ γιατι εισαι αντιθετος στον διαχωρισμο καπνιζοντων και μη καπνιζοντων χωρων?
Ξερουμε πολυ καλα οτι αν γινει αυτο... Δεν θα υπαρχει καταστημα για "μη καπνιστες".
Γιατι ? Δεν χρειαζεται να εξηγησω.
Δεν μπορει σε μια κοινωνια να μην μπορεις να βρεις καθαρη ατμοσφαιρα σε καταστημα.
Χιλιες φορες να καταπιεζεται ο καπνιστης... παρα ο μη καπνιστης και τα παιδια του.
Γιαλαντζί Αναρχικός μου μοιάζεις.
Για να καταλάβω δλδ, αφού κανείς επαγγελματίας δεν θα κάνει μαγαζί για μη καπνιστές, να τα κάνουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΑ.
Την τελευταία παράγραφο δεν θα την σχολιάσω. :nono: :a14:
Cpt. Haddock
01/06/2010, 10:27
[...]εσυ γιατι εισαι αντιθετος στον διαχωρισμο καπνιζοντων και μη καπνιζοντων χωρων?
Διότι οδηγει στον διαχωρισμό των ανθρώπων :winka:
mparmpanik
01/06/2010, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ενω η επιβολη μιας απαγορευσης σε μια ομαδα του πληθυσμου που καταργει μια προσωπικη τους επιλογη ειναι οτι το δημοκρατικοτερο ?
Panopticon7
01/06/2010, 10:31
αγαπητε μου αστεια ειναι η επιχειρηματολογια για την καθολικη απαγορευση του καπνισματος με προσχημα την υγεια των διπλα ειδικα οταν βρισκεσαι σε μια πολη που κοβεις το καυσαεριο με το μαχαιρι.
κανενας καπνιστης δεν εχει αρνηθει το δικαιωμα των μη καπνιστων για καθαρη ατμοσφαιρα.
" οταν βρισκεσαι σε μια πολη που κοβεις το καυσαεριο κλπ κλπ κλπ"
Πρεπει να σου πω κατι, Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα.
Θα υπαρχουν μπουζουκια δηλαδη για μη καπνιζοντες, εγω που καπνιζω θα πηγαινω στα μεν, και η κοπελα μου που δεν καπνιζει θα πηγαινει στα δε.
Δεν ειμαι αντιθετος στον διαχωρισμο καπνιζοντων και μη καπνιζοντων χωρων, εφ οσον ειναι στο ιδιο καταστημα.
Κάτι το οποίο το ξεκίνησαν οι αντικαπνιστές όμως έ?
Τι απλούστερο από 2 ειδών μαγαζιά?
Cpt. Haddock
01/06/2010, 10:32
ενω η επιβολη μιας απαγορευσης σε μια ομαδα του πληθυσμου που καταργει μια προσωπικη τους επιλογη ειναι οτι το δημοκρατικοτερο ?
Καταργεί μια προσωπική επιλογή η οποία εχει επιπτώσεις στην υγεία τους και στην υγεία των περιξ τους...Ναι, ειναι προτιμότερη
Τα περι δημοκρατίας στο θεμα της υγείας ειναι κουβεντες του αέρα :wave2:
Τι απλούστερο από 2 ειδών μαγαζιά?
Σου απάντησα πιο πάνω
Χωριστα μαγαζιά είχε παλιά το απαρτχάιντ. Εαν σας αρέσει καλώς, αλλα μη μου κουνάτε σημαίες δημοκρατίας μετα :winka:
Δεν ειμαι αντιθετος στον διαχωρισμο καπνιζοντων και μη καπνιζοντων χωρων, εφ οσον ειναι στο ιδιο καταστημα. [/B]
Ενώ το να είναι σε άλλο τραπέζι η κοπέλλα σου δεν σε πειράζει? Γιατί δεν νομίζω σε ένα 8άρι τραπέζι να υπάρχει τρόπος το μισό να είναι για καπνιστές και το άλλο μισό για μη.
ΤεΣ πα... άκρη δεν θα βγει γιατί δεν υπάρχει διάθεση για κάτι τέτοιο.
Panopticon7
01/06/2010, 10:38
Γιαλαντζί Αναρχικός μου μοιάζεις.
Για να καταλάβω δλδ, αφού κανείς επαγγελματίας δεν θα κάνει μαγαζί για μη καπνιστές, να τα κάνουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΑ.
Την τελευταία παράγραφο δεν θα την σχολιάσω. :nono: :a14:
Φιλαρακι, Αναρχικος δεν παει να πει "κανω οτι γουσταρω και ας πανε να γαμηθουνε ολοι"
Για εμενα παει να πει "φροντιζω να ειμαι δικαιος κ σωστος... Και γιαυτο δεν εχω αναγκη καμια αρχη".
Καταλαβαινω (ωσαν καπνιστης) οτι αντιλαμβανεσαι σαν καταπιεση το να μην σε αφηνουν να καπνισεις σε ενα μαγαζι.
Η καταπιεση ομως καποιου παιδιου, καποιου ανθρωπου με προβλημα στην καρδια, η τελος παντων ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ δεν γουσταρει να δυσφορει στον χωρο διασκεδασης... Πως να το κανουμε... Υπερισχυει !
Υγ. Παντα ερχεται σε συγκρουση το ενα δικαιωμα εναντι του αλλου, γιαυτο κρινουμε ποιο ειναι ποιο σημαντικο
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Σ΄αυτό δεν απάντησες όμως.
mparmpanik
01/06/2010, 10:41
" οταν βρισκεσαι σε μια πολη που κοβεις το καυσαεριο κλπ κλπ κλπ"
Πρεπει να σου πω κατι, Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα.
Θα υπαρχουν μπουζουκια δηλαδη για μη καπνιζοντες, εγω που καπνιζω θα πηγαινω στα μεν, και η κοπελα μου που δεν καπνιζει θα πηγαινει στα δε.
Δεν ειμαι αντιθετος στον διαχωρισμο καπνιζοντων και μη καπνιζοντων χωρων, εφ οσον ειναι στο ιδιο καταστημα.
ναι ειναι και η θεσαλονικη και η λαρισσα και η πατρα κτλ κτλ που απ οτι εχω ακουσει δεν ειναι δα και εξοχη οσο αφορα την ατμοσφαιρα.
στην γενικη απαγορευση του καπνισματος λοιπον, εσυ που καπνιζεις δεν θα πηγαινεις σε κανενα μπουζουξιδικο και η κοπελα σου που δεν καπνιζει δεν θα πηγαινει παλι σε κανενα γιατι δεν θα πηγαινεις εσυ.
θα καθεστε σπιτι και θα την ντουμανιαζεις σπιτι. εκτος αν θελει να σε βγαζει στο μπαλκονι να καπνιζεις που εσυ δεν θα βγαινεις με τιποτα οποτε ή θα αρχισει κι αυτη το τσιγαρο ή θα βγαινει αυτη στο μπαλκονι.
απ οτι ξερω οι μη καπνιστες απαιτουν να μην καπνιζει κανεις πουθενα. δεν δεχονται καν χωρους με συγχρονα εξαεριστικα μηχανηματα. και δεν δεχονται ξεχωριστους χωρους.
αυτο εμενα μου φαινεται ακραια φασιστικο..
Φιλαρακι, Αναρχικος δεν παει να πει "κανω οτι γουσταρω και ας πανε να γαμηθουνε ολοι"
Για εμενα παει να πει "φροντιζω να ειμαι δικαιος κ σωστος... Και γιαυτο δεν εχω αναγκη καμια αρχη".
Καταλαβαινω (ωσαν καπνιστης) οτι αντιλαμβανεσαι σαν καταπιεση το να μην σε αφηνουν να καπνισεις σε ενα μαγαζι.
Η καταπιεση ομως καποιου παιδιου, καποιου ανθρωπου με προβλημα στην καρδια, η τελος παντων ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ δεν γουσταρει να δυσφορει στον χωρο διασκεδασης... Πως να το κανουμε... Υπερισχυει !
Υγ. Παντα υπεριχυει το ενα δικαιωμα εναντι του αλλου, γιαυτο κρινουμε ποιο ειναι ποιο σημαντικο
Ρε φιλαράκο... βρωμάνε οι μασχάλες σου. Τι είναι λογικότερο και ευκολότερο? Να σε βάλω με το ζόρι να πλυθείς ή να την κάνω με ελαφριά βηματάκια?
Cpt. Haddock
01/06/2010, 10:43
Ναι, γιατι αυτοι κινδυνεύουν ΧΩΡΙΣ λογο, εξ' αιτίας των καπνιστών. Εχουν δικαίωμα να ζητήσουν να προστατευθεί η υγεία τους....
Δεν ισχύει το αναποδο.
Η συζήτηση δεν έχει νόημα, ο νόμος πιστευω θα εφαρμοστεί γιατι ειναι μια καλή ευκαιρία για κρατικά έσοδα.
Όσο και να το λιβανιζουμε και οι μεν και οι δε αυτα που ξέραμε, απο 1/9 σταματάνε
Ρε φιλαράκο... βρωμάνε οι μασχάλες σου.
Ρε σεις, σταματήστε τα αστεία (τουλαχιστον) επιχειρήματα :sick:
Panopticon7
01/06/2010, 10:44
απ οτι ξερω οι μη καπνιστες απαιτουν να μην καπνιζει κανεις πουθενα. δεν δεχονται καν χωρους με συγχρονα εξαεριστικα μηχανηματα. και δεν δεχονται ξεχωριστους χωρους.
αυτο εμενα μου φαινεται ακραια φασιστικο..
Τι με νοιαζει εμενα τι απαιτουν και οι μη καπνιστες, ποιος τους χεζει, οτι και να απαιτουν... μαλλον τα αρχιδια τους θα παρουν.
Εγω λεω οτι ειναι δικαιο το μετρο.
Panopticon7
01/06/2010, 10:47
Ρε φιλαράκο... βρωμάνε οι μασχάλες σου. Τι είναι λογικότερο και ευκολότερο? Να σε βάλω με το ζόρι να πλυθείς ή να την κάνω με ελαφριά βηματάκια?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
«Χαρά» που θα κάνουν τα μπαρ, καφέ και τα εστιατόρια αν απαγορευτεί παντού , μέσα-έξω…. Προσωπικά , αν και καπνίζω , δεν έχω πρόβλημα όσο αυστηρά να είναι τα μέτρα…
Θα θυμηθούμε και τις παλιές εποχές με σουβλάκια απ τον «Λευτέρη» και μπύρες από το περίπτερο στα τσιμέντα τις πλατείας ….
Προτιμώ τον γιώργο ο λευτερης παρεγινε βρωμιαρης αλλα κι ο άλλος πανακριβος ειναι
οπότε μας βλέπω με μινι μαγκαλακι και να ψηνουμε σουβλακι μονοι μας στο συντριβανι !
Ρε σεις, σταματήστε τα αστεία (τουλαχιστον) επιχειρήματα :sick: [/B]
Είχα την εντύπωση πως τουλάχιστον εσύ θα το καταλάβαινες. Η ουσία δεν ήταν στη μασχάλη, αλλά στον τρόπο που θα το αντιμετώπιζα.
Εμένα με εκνευρίζει περισσότερο η ξεροκεφαλιά και η αντίδραση του έλληνα σε κάθε μέτρο που αφορά την υγεία του την ασφαλεια του ...
Ειμαστε για το π@#@@τσο
:mad:
Panopticon7
01/06/2010, 10:58
Είχα την εντύπωση πως τουλάχιστον εσύ θα το καταλάβαινες. Η ουσία δεν ήταν στη μασχάλη, αλλά στον τρόπο που θα το αντιμετώπιζα.
Οχι, η ουσια ειναι στην μασχαλη που εχει πιασει τυρι :lol: :lol: :lol: :lol:
sarimarina
01/06/2010, 11:13
όπως λέει κι ενα φιλαράκι.......
δεν υπάρχουν παθητικοι καπνιστες...... αλλά ΑΝΤΙπαθητικοί ΑΝΤΙκαπνιστές!!:winka:
Cpt. Haddock
01/06/2010, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από sarimarina
δεν υπάρχουν παθητικοι καπνιστες...... αλλά ΑΝΤΙπαθητικοί ΑΝΤΙκαπνιστές!!:winka:
Μπορεί να ειμαστε αντιπαθητικοι αλλα δε μυρίζει η αναπνοή μας.... :smokin:
(για τις μασχάλες δεν παίρνω κι όρκο :lol: )
mparmpanik
01/06/2010, 11:23
Ναι, γιατι αυτοι κινδυνεύουν ΧΩΡΙΣ λογο, εξ' αιτίας των καπνιστών. Εχουν δικαίωμα να ζητήσουν να προστατευθεί η υγεία τους....
Δεν ισχύει το αναποδο.
αναγνωριζεις το ιδιο δικαιωμα και στους πεζους που κινδυνευουν χωρις λογο απο τις μοτοσυκλετες?
εχουν το δικαιωμα να ζητησουν να απαγορευθει η χρηση τους?
συμφωνω μαζι σου οτι απ 1/9 (για το ποσο δεν ξερω ) οτι ξεραμε θα το ξεχασουμε.
το ζητημα ομως ειναι οτι ολοι μαζι θα ξεροσταλιαζουμε στα πεζοδρομια.
οι καπνιστες για να καπνισουν..
οι μη καπνιστες για να κανουν παρεα σε αυτους που καπνιζουν..
sarimarina
01/06/2010, 11:26
Μπορεί να ειμαστε αντιπαθητικοι αλλα δε μυρίζει η αναπνοή μας.... :smokin:
(για τις μασχάλες δεν παίρνω κι όρκο :lol: )
αν το θέμα ειναι η ανάσα μας.....οταν θα αποφασίσετε μας φιλήσετε.... θα φάμε δυόσμο!!:winka:
(για τις μασχάλες .....Noxzema)
αναγνωριζεις το ιδιο δικαιωμα και στους πεζους που κινδυνευουν χωρις λογο απο τις μοτοσυκλετες?
εχουν το δικαιωμα να ζητησουν να απαγορευθει η χρηση τους?
Οπως είπε πριν ο καπτεν...
Ρε σεις, σταματήστε τα αστεία (τουλαχιστον) επιχειρήματα ΕΛΕΟΣ:lol:
mparmpanik
01/06/2010, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Οπως είπε πριν ο καπτεν...
Ρε σεις, σταματήστε τα αστεία (τουλαχιστον) επιχειρήματα ΕΛΕΟΣ:lol:
γιατι βρε φιλε?
θα ειναι ενα μετρο που αφορα την υγεια και την ασφαλεια τους και που συμφωνα με τα λεγομενα σου ειμαστε για τον π@@τσο που αντιδρουμε..
γιατι βρε φιλε?
θα ειναι ενα μετρο που αφορα την υγεια και την ασφαλεια τους κ καλο..:lol:
Cpt. Haddock
01/06/2010, 13:42
αν το θέμα ειναι η ανάσα μας.....οταν θα αποφασίσετε μας φιλήσετε.... θα φάμε δυόσμο!!:winka:
Και λιγο λικεράκι μαστίχα Χίου (Τέττερη) :D
αν το θέμα ειναι η ανάσα μας....οταν θα αποφασίσετε μας φιλήσετε ..... θα φάμε δυόσμο!!:winka:
γιατι σε αυτο παιχνιδι....ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ !!!!!!!
ego_o_idios
02/06/2010, 03:19
lipon akoute ti skeftika
8a efarmosoume sistima tipou argile gia to tsigaro ekso apo to kafe ena solinaki me diametro na mpeni to tsigaro pou 8a roufame ke ena ligo xontritero na fisame ton kapno ekso
ke oute gata oute zimia
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
John Steed
02/06/2010, 03:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
βραζω λενε ρε μλκ Γιωργο. μην επιμενεις.
βραζουν τα φασολια,δεν ψηνονται. δεν ειναι μπριζολες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Μαγκες...
επειδη δεν ξερετε και μαλλον ο τρουπ βαριεται να σας εξηγησει...
ΨΗΝΩ φασολαδα ειναι το σωστο...οπως και για όλα τα φαγητα...
και αυτο γιατι παλια που δεν υπηρχαν κουζινες, ηλεκτρικο κτλ τα φαγητα με το τσουκαλι τα βαζαν στη φωτια, αρα... τα ψήναν!
ΓΚΕΚΕ?
:smokin:
Σε όσους απορούν για τη διαφορά, από ανθρωπολογική και αρχαιολογική μεριά, έχω να προτείνω το:
"The Roasted and the Boiled: Food Composition and Heat Treatment with Special Emphasis on Pit-Hearth Cooking"
Της LuAnn Wandsnider, στο: Journal of Anthropological Archaeology, Volume 16, Issue 1, March 1997, Pages 1-48
Εξηγεί τις ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ διαφορές τους, τη θέση των μαγειρικών τεχνικών μέσα σε μια κοινωνία, καθώς και την ανθρωπολογική σκοπιμότητα των δυο διαφορετικών μεθόδων, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στους αιώνες της ανθρώπινης εξέλιξης.
Επίσης, δηλώνει ΠΟΙΑ φαγητά μαγειρεύονται με την κάθε μέθοδο....
Σόρρυ για το Σπάμ
200180
Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
Προτιμώ τον γιώργο ο λευτερης παρεγινε βρωμιαρης αλλα κι ο άλλος πανακριβος ειναι
οπότε μας βλέπω με μινι μαγκαλακι και να ψηνουμε σουβλακι μονοι μας στο συντριβανι !
:lol: :lol: :lol: :lol:
γεια σου ρε Ματθαιο...:beer: :beer: :beer:
...και αμα βρχει , κατω απο την πυραμιδα...:beer: :beer:
reinmeister
02/06/2010, 04:20
το πραγμα ειναι απλο...ξεχωριστοι χωροι...κανεις δεν εχει κανενα δικαιωμα να μου στερησει το δικαιωμα να καπνιζω στον χωρο που διασκεδαζω,εφ οσον δεν ενοχλω κανεναν...
αυτα τα περι διαχωρισμου ανθρωπων ειναι αστεια...
υπαρχουν εστιατορια που λογω τιμης δεν μπορω να πατησω...στα μμε υπαρχουν θεσεις α-β-γ...
υπαρχουν κλαμπς που δεν μπορω να μπω επειδη δεν ειμαι γνωστος...υπαρχουν μηχανακια που δεν μπορω να αγορασω επειδη ειναι ακριβα...ολοκληρη η ζωη ενας διαχωρισμος ανθρωπων ειναι...
και ποιος σας ειπε οτι δεν υπαρχει λυση...
υπαρχει και θα εφαρμοστει και στην ελλαδα αν το παρακυνηγησουν με προστιμα...
πριβε κλαμπ λεγεται και το κανουν ηδη στα μαγαζια του εξωτερικου...
στην εισοδο μουφα καρτα μελους,οποτε τραβα μαμησου ελεγκτη,ο χωρος ειναι ιδιωτικος...
δεν γουσταρετε να τρωτε τον καπνο μας στα μουτρα?
τον πουλο απο τους χωρους μας...
Cpt. Haddock
02/06/2010, 04:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
[...]τον πουλο απο τους χωρους μας...
υπαρχει και θα εφαρμοστει και στην ελλαδα αν το παρακυνηγησουν με προστιμα...
πριβε κλαμπ λεγεται και το κανουν ηδη στα μαγαζια του εξωτερικου...
στην εισοδο μουφα καρτα μελους,οποτε τραβα μαμησου ελεγκτη,ο χωρος ειναι ιδιωτικος...
Όντως , μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο και πως ? Ρειν ,για πες καμιά πληροφορία-παραδειγμα …:wave2:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
Πες τα γ@μω το φελέκι μου γ@μω.
Βέβαια θα χάσουμε φίλους από την παρέα, οπότε θα μας βάλουν το δίλλημα...http://www.youtube.com/watch?v=zUDuxVn4bvE
reinmeister
02/06/2010, 04:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Όντως , μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο και πως ? Ρειν ,για πες καμιά πληροφορία-παραδειγμα …:wave2:
απλο ειναι ρε συ...καρτα μελους ιδιωτικου κλαμπ...συμπληρωνεις το ονομα σου στην εισοδο κι αυτοματως θεωρεισαι μελος...
ο χωρος ειναι ιδιωτικος,σαν να λεμε σπιτι μου,στο οποιο οι γενικοι κανονες ,ως εκ τουτου,δεν υφιστανται...
reinmeister
02/06/2010, 04:33
δηλαδη δεν θα ξανακατσεις διπλα μου στο διαλειμμα του αθηναιον οσο θα καπνιζω μωρο μου?:D
Cpt. Haddock
02/06/2010, 04:34
δηλαδη δεν θα ξανακατσεις διπλα μου στο διαλειμμα του αθηναιον οσο θα καπνιζω μωρο μου?:D
Στο πεζουλάκι (ξερεις αυτο το μαρμαρινο, το κρυο :blush: ) που καθόμαστε ΕΞΩ, ευχαριστως.
:D
reinmeister
02/06/2010, 04:51
Στο πεζουλάκι (ξερεις αυτο το μαρμαρινο, το κρυο :blush: ) που καθόμαστε ΕΞΩ, ευχαριστως.
:D
το ξερα οτι δεν θα ξεκολησεις τοσο ευκολα απο μενα...:blush:
Cpt. Haddock
02/06/2010, 04:52
το ξερα οτι δεν θα ξεκολησεις τοσο ευκολα απο μενα...:blush:
Παρ' ολο που με πούλησες οταν πήγαμε στον Robin Hood :sad:
reinmeister
02/06/2010, 04:54
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
Πες τα γ@μω το φελέκι μου γ@μω.
Βέβαια θα χάσουμε φίλους από την παρέα, οπότε θα μας βάλουν το δίλλημα...http://www.youtube.com/watch?v=zUDuxVn4bvE
τιποτα δεν θα χασουμε φιλαρακι...κι αυτοι θα ρθουν μαζι μας να ντουμανιασουν οπως εκαναν παντα κι εμεις θα κανουμε υπομονη χωρις τσιγαρο εκει που πανε αυτοι...
στο δια ταυτα βεβαια μηχανοβιοι ειμαστε...το απολαυστικοτερο τσιγαρο ειναι αυτο που κανεις στην ακρη του δρομου με φιλαρακια και λες μαλακιες επι ενα δυωρο...:D
reinmeister
02/06/2010, 04:55
Παρ' ολο που με πούλησες οταν πήγαμε στον Robin Hood :sad:
ειχε πολυ περισσοτερες καμπυλες στο κορμι απο σενα και σαφεστατα πιο ομορφη μουρη...α...ηταν και θηλυκο...:D
Cpt. Haddock
02/06/2010, 04:56
ηταν και θηλυκο...:D
τωρα με πληγωσες :bigcry:
Gandalf dr685sm
02/06/2010, 05:05
...καρτα μελους ιδιωτικου κλαμπ...συμπληρωνεις το ονομα σου στην εισοδο κι αυτοματως θεωρεισαι μελος...
ο χωρος ειναι ιδιωτικος,σαν να λεμε σπιτι μου,στο οποιο οι γενικοι κανονες ,ως εκ τουτου,δεν υφιστανται...
Στην Ελλάδα δεν στέκει και στο εξωτερικό είναι στα όρια του νόμιμου. Πρέπει να δηλωθεί καταστατικό , πρέπει να υπάρχει κάποιος πίνακας εν τέλει που να ορίζει ποιός είναι μέλος ...γιατί είναι μέλος και με ποιές προϋποθέσεις κοκ.
Άνετα ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσβάλει την απαγόρευση του στον χώρο λόγω του οτι είναι μη-καπνιστής και να πάρει τεράστια ποσά. Ρώτα παραέξω να δείς τι γίνεται . Τα prive clubs που αναφέρεις είναι με συνδρομή ποσού ανά έτος/μήνα και δίνεις κανονικά στοιχεία.
Εντάξει... εκεί δεν μπορεί κανείς να πεί τίποτα πραγματικά.
Όσον αφορά την ολική απαγόρευση την θεωρώ σωστή διότι χρόνος και επιλογή είχε δοθεί εδώ και ενα χρόνο όσον αφορά διαχωρισμούς χώρων και καταστημάτων και το Ελληνικό δαιμόνιο είχε και πάλι δράσει κατά των ανθρώπων που δεν κάπνιζαν.
Επίσης μην συγκρίνουμε την προσωπική επιλογή με συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που είναι η Υγεία. Είναι τουλάχιστον αστείο. Πόσο μάλλον όταν η προσωπική επιλογή κάποιου θέλει ντε και καλά να επιβληθεί κατά εκείνου που ζητάει να έχει την Υγεία του.
Και αντιπαρέρχομαι το θέμα club, μπουζούκια κοκ... Που είναι ιδιαίτερο. Έρχομαι στο θέμα φαγητού που είναι οτι πιο ενοχλητικό να έχεις τον άλλον να φουμάρει σε ενα κλειστό χώρο το τσιγάρο του /πούρο του στα μούτρα σου και του παιδιού σου. Εκεί συγνώμη αλλά το θέμα Υγεία υπερισχύει κάθε προσωπικής επιλογής.
Gandalf
Guido_Brasletti
02/06/2010, 05:07
Ρε παιδια, σε όλες τις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχουν κανόνες - απαγορεύσεις.
Στη συγκεκριμένη θεωρείται ότι η υγεία (όλων) είναι σημαντικότερη από την επιλογή-απόφαση (του καπνιστή) να καπνίζει.
Θα μπορούσα και εγώ να διαματύρομαι για το "δικαίωμά" μου να οδηγώ χωρίς κράνος π.χ. ή το "δικαίωμά" μου να σηκώσω 267 πατώματα στο οικοπεδάκι μου στο Π.Ψυχικό (αν είχα)!
Η ισορροπία διακαιωμάτων - ελεύθερης επιλογής είναι ευαίσθητο θέμα και πάντα ήταν πεδίο αντιπαράθεσης.
reinmeister
02/06/2010, 05:10
Στην Ελλάδα δεν στέκει και στο εξωτερικό είναι στα όρια του νόμιμου. Πρέπει να δηλωθεί καταστατικό , πρέπει να υπάρχει κάποιος πίνακας εν τέλει που να ορίζει ποιός είναι μέλος ...γιατί είναι μέλος και με ποιές προϋποθέσεις κοκ.
Άνετα ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσβάλει την απαγόρευση του στον χώρο λόγω του οτι είναι μη-καπνιστής και να πάρει τεράστια ποσά. Ρώτα παραέξω να δείς τι γίνεται . Τα prive clubs που αναφέρεις είναι με συνδρομή ποσού ανά έτος/μήνα και δίνεις κανονικά στοιχεία.
Εντάξει... εκεί δεν μπορεί κανείς να πεί τίποτα πραγματικά.
Όσον αφορά την ολική απαγόρευση την θεωρώ σωστή διότι χρόνος και επιλογή είχε δοθεί εδώ και ενα χρόνο όσον αφορά διαχωρισμούς χώρων και καταστημάτων και το Ελληνικό δαιμόνιο είχε και πάλι δράσει κατά των ανθρώπων που δεν κάπνιζαν.
Επίσης μην συγκρίνουμε την προσωπική επιλογή με συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που είναι η Υγεία. Είναι τουλάχιστον αστείο. Πόσο μάλλον όταν η προσωπική επιλογή κάποιου θέλει ντε και καλά να επιβληθεί κατά εκείνου που ζητάει να έχει την Υγεία του.
Και αντιπαρέρχομαι το θέμα club, μπουζούκια κοκ... Που είναι ιδιαίτερο. Έρχομαι στο θέμα φαγητού που είναι οτι πιο ενοχλητικό να έχεις τον άλλον να φουμάρει σε ενα κλειστό χώρο το τσιγάρο του /πούρο του στα μούτρα σου και του παιδιού σου. Εκεί συγνώμη αλλά το θέμα Υγεία υπερισχύει κάθε προσωπικής επιλογής.
Gandalf
κανεις δεν επιβαλλει τιποτα σε κανεναν,απο την στιγμη που δεν ενοχλει...αυτο ειναι δημοκρατια...το να μου στερησεις εμενα το δικαιωμα να καπνιζω,σε χωρο που δεν ενοχλω κανεναν ειναι φασιστικο...
τοσο δυσκολο ειναι να το δειτε αυτο?
επισης το πως θα διαχειριστω την υγεια μου ειναι δικη μου επιλογη και δεν επιβαρυνω κανεναν μια και πληρωνω σαν τον μαλακα ασφαλεια μηνιαιως...
Cpt. Haddock
02/06/2010, 05:13
το να μου στερησεις εμενα το δικαιωμα να καπνιζω,σε χωρο που δεν ενοχλω κανεναν ειναι φασιστικο...
Σωστά. Γι' αυτο και στο σπιτι σου και σε ανοιχτό χώρο, μπορείς να καπνίσεις ελευθερα :wave2:
Οπουδήποτε αλλού, ενοχλείς :winka:
Guido_Brasletti
02/06/2010, 05:16
κανεις δεν επιβαλλει τιποτα σε κανεναν,απο την στιγμη που δεν ενοχλει...αυτο ειναι δημοκρατια...το να μου στερησεις εμενα το δικαιωμα να καπνιζω,σε χωρο που δεν ενοχλω κανεναν ειναι φασιστικο...
τοσο δυσκολο ειναι να το δειτε αυτο?
επισης το πως θα διαχειριστω την υγεια μου ειναι δικη μου επιλογη και δεν επιβαρυνω κανεναν μια και πληρωνω σαν τον μαλακα ασφαλεια μηνιαιως...
Σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι όπως μια καφετέρια, πώς ξέρεις αν και ποιόν ενοχλείς;
Όσο για την διαχείριση της υγείας σου α) δεν σου απαγόρευσαν το κάνπισμα γενικώς και β) με την ίδια λογική, γιατί όπως είπα παραπάνω, να μου στερούν το "διακαίωμα" να οδηγώ χωρίς κράνος; Το δικό μου κεφάλι δεν παίζεται μόνο;
Μπορεί με πολλούς από τους νόμους να διαφωνούμε, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και παράλογοι!
reinmeister
02/06/2010, 05:19
ρε σεις...μιλαω για χωρους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για καπνιστες...
οπερ μεθερμηνευομενον...οποιοσδηποτε μη καπνιστης βρεθει εκει θα το κανει απο επιλογη...αρα ΔΕΝ ενοχλω κανεναν...
devil's animal
02/06/2010, 05:21
εχετε πολυ γελιο τελικα...
reinmeister
02/06/2010, 05:22
εχετε πολυ γελιο τελικα...
κι εσυ μηχανακι που θελεις να φτιαξεις μοτερ...προσεχε...:smokin:
Guido_Brasletti
02/06/2010, 05:23
Νομίζω ότι δεν θέλεις να δείς ότι γίνεται μια προσπάθεια (καλώς ή κακώς) για την μείωση του ποσοστού των καπνιστών που θα οφελήσει τη δημόσια υγεία.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε με το νόμο για ξεχωριστούς χώρους στο ίδιο μαγαζί, που ξέρουμε όλοι που κατέληξε. Εφόσον αυτό λοιπόν δεν απέδωσε και έχεις αποφασίσει να μειώσεις τους καπνιστές πρέπει να λάβεις πιο σκληρά μέτρα.
ΝΑΙ, για κάποιους είναι καταπιεστικό, αλλά για πολλούς ευεργετικό. Έτσι δεν είναι (σχεδόν) ΟΛΟΙ οι νόμοι;;;
devil's animal
02/06/2010, 05:25
κι εσυ μηχανακι που θελεις να φτιαξεις μοτερ...προσεχε...:smokin:
το μοτερ θα φτιαχτει και το ξερεις.
σπιτι μου ομως δεν ξαναπατας...ξεκαθαρισμενα...
:evil:
...θα ερχομαι εγω στο δικο σου....
:blush: :blush: :blush:
:a07: :a07: :a07:
Cpt. Haddock
02/06/2010, 05:25
ρε σεις...μιλαω για χωρους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για καπνιστες....
Δε γινεται να υπαρξει τετοιος χώρος. Οι άδειες λειτουργίας των μαγαζιών (το ξερεις καλα), λένε ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, εξ' ορισμου δεν μπορεί να αποκλείσει κανέναν για κανένα σκεπτικο.
Αντώνη, μην το ψάχνεις, το θεμα ειναι τελειωμένο και θα πρέπει όλοι να προσαρμοστείτε στη νεα πραγματικότητα, όπως έγινε κι αλλου. Eιδα φετος το χειμωνα στο chamonix κοσμο εξω στους -5 να καπνίζει τουρτουρίζοντας. Τι να κάνουν;
Κορυφαια συζήτηση με αγγλάρες το καλοκαιρι του 2007, όταν είχε εφαρμοστει το μέτρο στην Αγγλια.
Λεει ενας: "Ναι, δεν καπνίζουμε πλέον πουθενα σε μπαρ/κλαμπ. Γκρινιαζουν οι γκομενες"
"Γιατι; Επειδή δε μπορουν να καπνίσουν;"
"Οχι, καταλαβαινουν τις κλανιες μας" :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Gandalf dr685sm
02/06/2010, 05:36
με πρόλαβε ο Cpt... στο είπα και πιο πάνω... Νομικά δεν στέκει η θεωρία του διαχωρισμού καταστήματος βάση προτίμησης. Το prive club ναι.. αλλά υπό προϋποθέσεις.
Μην ξεχνάτε πως η καθολική απαγόρευση ισχύει σχεδόν σε όλο τον Δυτικό κόσμο και κανείς δεν μπόρεσε να το καταρρίψει ή πλήξει νομικά.
Τώρα βέβαια το τι θα γίνει εδώ στο τέλος και κατά πόσο θα εφαρμοστεί πλήρες και σε μεγάλο χρονικό βάθος.. είναι ενα άλλο θέμα προς συζήτηση. Νομικά όμως είναι σταθερό σαν διάταξη και στο σκεπτικό σωστό.
Gandalf
Μπήκα σε μαγαζί που δεν έχει σταχτοδοχείο... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
Ήδη ο Πρόεδρος την Εστιατόρων ζητάει άρση του μέτρου μέχρι να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Όταν θα αρχίσουν να κλείνουν τα μαγαζιά το ένα πίσω από το άλλο... τα ξαναλέμε.
Gandalf dr685sm
02/06/2010, 06:10
Ήδη ο Πρόεδρος την Εστιατόρων ζητάει άρση του μέτρου μέχρι να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Δεν παίζει αυτό... ειδικά επειδή είναι η κρίση και πρόστιμα θα πέσουν σίγουρα. Ο νοών νοείτω.
Gandalf
Cpt. Haddock
02/06/2010, 06:12
Δεν παίζει αυτό... ειδικά επειδή είναι η κρίση και πρόστιμα θα πέσουν σίγουρα. Ο νοών νοείτω.
Gandalf
Μην ξεχνατε οτι η Ξενογιαννακοπουλου που εχει μηδεν εργο να παρουσιάσει στον τομέα της υγείας, θα το στηρίξει για πολιτικους λογους. Θα βαλει πλατη ο GAP που ειναι φανατικος της υγιεινης ζωης και παπαλα...
Τέσπα ακόμα και στη Τουρκία ισχυει αυτό το μέτρο εδώ και πάρα πολυ καιρό...
Αυτη η μαγκια και η ξεροκεφαλια και το ωχ αδερφε!!!
Δε πειράζει και να πετάξω και τα σκουπιδια μου στο δασος ... δε πειράζει και να μη πληρωσω φόρο ... δε πειράζει και να καπνισω.. και ας ενοχλει τους άλλους...
Αυτο δειχνει δυστυχώς την νοοτροπία του Ελληνα ... δε φιλτράρει ποτέ τπτ δεν σκέφτεται τπτ παραπέρα απο το δικο του συμφέρον....
Μετά κλαιγόμαστε γιατι πάμε κατα διαόλου σαν χώρα..
Panopticon7
02/06/2010, 06:23
Το κρατος δεν θα εχει κερδος απ ολο αυτο, μη γελιομαστε... Θα αδειασουν τα μαγαζια, ειναι το σωστο ομως.
Νομικα ισως θα μπορουσαμε να προβαλουμε ενσταση στην καθολικη απαγορευση επειδη ειμαστε ορθοδοξοι
:bawl: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :bawl:
devil's animal
02/06/2010, 06:56
Τέσπα ακόμα και στη Τουρκία ισχυει αυτό το μέτρο εδώ και πάρα πολυ καιρό...
Αυτη η μαγκια και η ξεροκεφαλια και το ωχ αδερφε!!!
Δε πειράζει και να πετάξω και τα σκουπιδια μου στο δασος ... δε πειράζει και να μη πληρωσω φόρο ... δε πειράζει και να καπνισω.. και ας ενοχλει τους άλλους...
Αυτο δειχνει δυστυχώς την νοοτροπία του Ελληνα ... δε φιλτράρει ποτέ τπτ δεν σκέφτεται τπτ παραπέρα απο το δικο του συμφέρον....
Μετά κλαιγόμαστε γιατι πάμε κατα διαόλου σαν χώρα..
+650
reinmeister
02/06/2010, 07:33
ρε κοριτσια...το θεμα δεν ειναι η νομοτυπια του πραγματος,αλλα το κατα ποσον ειναι σωστο να στερεις με το ετσι θελω κατι απο καποιον...
μην το παμε στο αν κανει καλο η κακο το καπνισμα...ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα εκει...καλο κανει...:lol: :lol:
εξυπνη κινηση παντως που η ισχυς θα ξεκινησει 1/9...
σου λενε...αν το κανουμε τωρα ,οι νυχτοβιοι με τα καλοκαιρινα μαγαζια θα μας θαψουν(κυριολεκτικο αυτο)...οποτε ας πουμε απο 1/6 να δουμε αντιδρασεις...
Gandalf dr685sm
02/06/2010, 08:03
1/9 αλλά οχι για όλους... μεγάλα καταστήματα άνω των 300m²(μπουζούκια κτλ. ) θα έχουν 8 μήνες περιθώριο για να συμμορφωθούν.
Gandalf
Κάτσε να δεις τι θα γίνει όταν τα έσοδα του κράτους από το φ.π.α κατρακυλίσουν κατακόρυφα.
Όταν μειωθούν δλδ οι πωλήσεις σε ποτά, τσιγάρα, τρόφιμα. Στη βενζίνη ήδη γίνεται.
Τ΄ακούς Μάγε?
ρε κοριτσια...το θεμα δεν ειναι η νομοτυπια του πραγματος,αλλα το κατα ποσον ειναι σωστο να στερεις με το ετσι θελω κατι απο καποιον...
.. Δεν στερεί κανεις απο κανένα τπτ... ρε reinmeister είναι σαν να θες να κανεις καγκουριές και σουζες στο δρόμο και ο άλλος να σου λέει οκ.. μπορεις αλλα θα τις κάνεις μονο στη πίστα... (γαμω τα παραδείγματα ε :p )
Κάτσε να δεις τι θα γίνει όταν τα έσοδα του κράτους από το φ.π.α κατρακυλίσουν κατακόρυφα.
Όταν μειωθούν δλδ οι πωλήσεις σε ποτά, τσιγάρα, τρόφιμα. Στη βενζίνη ήδη γίνεται.
Τ΄ακούς Μάγε? Αυτό τι σχέση έχει με την απαγόρευση?
devil's animal
02/06/2010, 08:07
Τ΄ακούς Μάγε?
σε ποτα και τσιγαρα να μειωθουν...
δεν παθαινει κανεις τιποτα αν δεν καπνισει και αν δεν πιει...
στα τροφιμα δεν βρισκω τον λογο....
reinmeister
02/06/2010, 08:10
σε ποτα και τσιγαρα να μειωθουν...
δεν παθαινει κανεις τιποτα αν δεν καπνισει και αν δεν πιει...
στα τροφιμα δεν βρισκω τον λογο....
στα καλλυντικα?:p :p :p
Cpt. Haddock
02/06/2010, 08:11
στα υποδήματα
:p :p :p
200202
devil's animal
02/06/2010, 08:14
οχι μωρο μου!!
θα σου αγορασω ο,τι θελεις για το προσωπακι σου....
60+ροδα ειπαμε,ετσι??
200204
reinmeister
02/06/2010, 08:15
οχι μωρο μου!!
θα σου αγορασω ο,τι θελεις για το προσωπακι σου....
60+ροδα ειπαμε,ετσι??
με τρομαζει η ταχυτητα που βρηκες την φωτογραφια...:eyepop: :eyepop: :lol: :lol:
Αυτό τι σχέση έχει με την απαγόρευση?
Θα κλείνουν αβέρτα τα μαγαζιά λέμεεεε. Εστιατόρια, ταβέρνες, μπουζούκια, κλαμπ, μπαρ, καφέ.
Ποιοι θα κρατήσουν ζωντανά όλα αυτά τα μαγαζιά? Οι άκαπνοι και οι άποτοι?
devil's animal
02/06/2010, 08:17
στα υποδήματα
:p :p :p
κακε.
:blush:
mparmpanik
02/06/2010, 08:46
Δε γινεται να υπαρξει τετοιος χώρος. Οι άδειες λειτουργίας των μαγαζιών (το ξερεις καλα), λένε ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, εξ' ορισμου δεν μπορεί να αποκλείσει κανέναν για κανένα σκεπτικο.
κανενας δεν λεει οτι θα αποκλειονται οι μη καπνιστες απο τα μαγαζια που θα επιτρεπεται το καπνισμα .
θα ειναι επιλογη τους αν θα πανε ή οχι.
οπως υπαρχουν και μαγαζια χορτοφαγιας που δεν απαγορευεται να παει ενας σαρκοφαγος πχ.
οπως υπαρχουν και μαγαζια γκει που δεν απαγορευεται να παει ενας στρειτ κτλ.
τωρα οσο αφορα την προσπαθεια μειωσης του καπνισματος αυτο δεν πετυχαινεται με απαγορευσεις.
αν πραγματι ηταν αυτος ο σκοπος, θα πηγαιναν το πακετο 20 ευρω κι οποιος ηθελε ας καπνιζε..
Cpt. Haddock
02/06/2010, 08:49
κανενας δεν λεει οτι θα αποκλειονται οι μη καπνιστες απο τα μαγαζια που θα επιτρεπεται το καπνισμα . Θα ειναι επιλογη τους αν θα πανε ή οχι.
[...]
Πάλι τα ίδια... :sick:
Τι το κουράζετε ρε παίδες...
Πάλι τα ίδια... :sick:
Τι το κουράζετε ρε παίδες...
Πάιπ κλάμπ
:smokin:
200211