View Full Version : "Αγανακτισμένοι" σε όλες τις πόλεις
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Εχετλαίος
26/05/2011, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πρακτικά έχουν σταματήσει
Ε, κάμετε κάτι και εσείς πέρα από το moto!
:lol:
vangelis 64
26/05/2011, 13:53
Παραίτηση και ευθυνοφοβία ειναι να ξεσπιτώνεσαι (ενδεχομένως με την οικογένειά σου όπως εκανε συναδελφος εδω και λιγες μέρες) και να παλέψεις να κανεις κατι καλύτερο;
Ευθυνοφοβία το λέτε αυτο; Που θα δουλεψεις σε χωρες οπου ουτε ακρανος θα οδηγείς, ουτε κοκκινο θα περνας, ουτε θα κρυβεις εισοδήματα;
Ν' αδειασει ο τοπος λέμε, να προκόψει ο κόσμος. Στο κατω-κατω η χώρα αυτη για δεκαετίες συντηρήθηκε ΚΑΙ με τα εμβασματα που έστελναν οι μετανάστες. Θα τους πούμε και ευθυνοφοβους; Ευθυνοφοβία είναι να σκέφτεσαι..."εγώ θ' αλλάξω τον κόμο;..να πανα γαμηθούνε".Δεν λέω πως ο συνάδελφός σου έκανε λάθος που πήγε αλλού για να προκόψει και να ζήσει καλύτερα.
Μη μού συκγρίνεις όμως την μεταπολεμική εποχή(εκεί πήγε το μυαλό μου)τής μεγάλης φυγής με τη σημερινή.
Η αδιαφορία,ο σταρχιδισμός που μάς διακρίνει σαν λαό,έχει καλλιεργηθεί πολύ έξυπνα και επιστημονικά,γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα.
Μη μού πεις για άλλες χώρες τώρα πάνω σ' αυτό,θα γράφουμε μέχρι αύριο και η θάλασσα περιμένει.:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ελα Κρούκη και λοιποί...
https://www.facebook.com/event.php?eid=176460739075501
Αγνοήστε την ημερμηνία έναρξης - λήξης του event. Κάθε μέρα - όλη μέρα!
Σε αυτό το χώρο συζητάμε ΜΟΝΟ (και ΜΟΝΟ) τις καθημερινές δράσεις που θα λαμβάνουν χώρο στην πλατεία Συντάγματος. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητα σας και προτείνετε οτιδήποτε θέλετε αρκεί να:
-Μην αποσκοπεί / ωθεί στη βία
-Μη γίνεται δυσάρεστο στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους
-Μην έχει σε καμία περίπτωση κομματικό προσανατολισμό και στίγμα!
Το ζητούμενο είναι ευφάνταστες δράσεις - εκδηλώσεις που να μπορούν να τις ακολουθήσουν όλοι!
Π.χ. (χωρίς να θέλουμε να υποδείξουμε κάτι):
-Στις 19:30 όλοι φωνάζουμε το τάδε σύνθημα
-Όλοι αύριο με ζωγραφισμένα ελικόπτερα και τη λέξη ΟΥΣΤ! σε χαρτιά, πλακάτ, μπλούζες
-Καθόμαστε κάτω (ή ξαπλώνουμε οι πιο τολμηροί) στις 20:00
-Ενός λεπτού σιγή ανα μισή ωρά (18:00 - 18:30 -19:00 -19:30 κ.ο.κ.) και μετά εκκωφαντικός θόρυβος
Αν θέλετε κάτι πιο στοχευμένο και με περισσότερο νόημα, καλώς να το προτείνετε, όλες οι καλές ιδέες χωράνε!
Μπορείτε επίσης στις υπάρχουσε ιδέες να προσθέσετε και το δικο σας λιθαράκι, μετασχηματίζοντας την, αν φυσικά αυτό ειναι αποδεκτό απ' όλους!
Αγανακτισμένοι με (καλλιτεχνικές ή μη) δεξιότητες, τεχνίτες παντός είδους και όσοι θέλουν να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο για τη δημιουργία μίας δράσης, είναι φυσικά ευπρόσδεκτοι και αναγκαίοι!
Άντε, πάμε δημιουργικά, με φαντασία και με χιούμορ!!!!
Το πως θα αποφασίζουμε για το τι θα κάνουμε και πότε; Η πλειοψηφιά αποφασίζει, δημοκρατικά!
Φακος:CHECK
Καμερα:CHECK
Μαλλον με βλεπω να φτιαχνω κανα vlog.
ρε παλικαρια γιατι δεν κανονιζουμε κι εμεις οι μοτοσυκλεστες
απο ολα τα φορουμ να κατεβουμε με τις μηχανες κι αλλοι απο
αλλα φορουμ κοινωνικης δικτυωσης μονο ετσι θα γινει κατι!
κατι να αλλαξει ρε γαμωτο αν ο καθενας λεει το κοντο και το μακρι του
δεν αλλαζει τιποτα....
Μακαρι να μπορουσε να γινει μια συνολικη προσπαθεια εστω απο το διαδικτυο...
Αλλα δυστυχως δεν αλλαζουν τα πραγματα στον καταραμενο τοπο Μαη βρεχει!!:lol:
Μεχρι και ο καιρος τα τερτιπια του ΔΝΤ παιζει..
Εγω παντως κατεβηκα εχτες και θα κατεβω και σημερα και η αληθεια ειναι οτι δεν
περιμενα να μαζευτει ουτε 2000 κοσμος:wave2:
Vagelis Gar
26/05/2011, 14:05
Η σελίδα για την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στις 29 Μαϊου με τίτλο EUROPEAN REVOLUTION AT 29TH MAY-ALL CITIES OF EUROPE. Βγήκε στον αέρα πριν 2 ώρες και έχει μέχρι τώρα πάνω από 3000 χτυπήματα. Όποιος ενδιαφέρεται ας το κοινοποιήσει στο προφίλ του στο Facebook.
https://www.facebook.com/event.php?eid=225690444124218
EDIT: Καλό θα ήταν να βάζαμε μέχρι την Κυριακή την φωτογραφία στο προφιλ μας.
Εχετλαίος
26/05/2011, 14:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Η αδιαφορία,ο σταρχιδισμός που μάς διακρίνει σαν λαό,έχει καλλιεργηθεί πολύ έξυπνα και επιστημονικά,γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα...
περίτρανη εικόνα τοι οποίου δίδει (και) η παρακάτω είδηση
http://www.cretalive.gr/new/36532/crete/΄΄Astakos΄΄_to_CANDIA_MARIS_gia_to_Lomberdo
:wacko:
paTman_the
26/05/2011, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εχμ... τωρα μην ανοιγεις αυτή την κουβέντα..
Εϊμαι σίγουρος ότι δεν εχει ανάγκη αυτός ο τόπος απο 500 Θεολόγους το χρόνο, ουτε 2000 μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς, οικονομολόγους κλπ
Επίσης πτυχία Ευρωπαικών σπουδών, Διεθνών σχέσεων, πολιτικές επιστήμες κλπ είμαι σίγουρος ότι γνώριζαν γονείς και τέκνα ότι τζαμπα σπουδάζουν..
Αλλού είναι το πρόβλημα. Στο όλοι θέλουμε να είμαστε πτυχιούχοι (θέλοντας και μη)..
Μετά όμως δυσκολευόμαστε να καταπιούμε την σκληρή εργασιακή πραγματικότητα..
Αν κερνάς καφέ ή μπύρα ίσως να μην εξακολουθήσεις να είσαι σίγουρος...
Το θέμα είναι όχι αν θα έπρεπε να χρειάζονται όλοι αυτοί, αλλά για ποιους λόγους δεν ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ (όσοι αξίζουν τα πτυχία που έχουν)...
Στην τελική για μένα έχει ως εξής:
Η Ελλάδα είναι μια χώρα
1) με φοβερές δυνατότητες πρωτογενούς παραγωγής (αγροτικά, κτηνοτροφικά και από ότι λέγεται με πλούσιο υπέδαφος)
2) Με μεγάλες τουριστικές προοπτικές
3) Με υψηλό μορφωτικό επίπεδο
και τελικά όλα αυτά πάνε χαμένα.
Για αυτά είμαι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ.
super_toto
26/05/2011, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Και εν πασει περιπτωσει δεν εχω καταλαβει πως μπορει ο Μητροπανος και ο καθε καλλιτεχνης
να με κανει να κατεβω Συνταγμα καθε μερα... λες και δεν μου φτανει το ΔΝΤ
Λογικό να το λες αυτό μιας και η κουλτούρα της χώρας στην οποία ζείς επιτάσει το εξής,
Μουσική = Γλέντι = Καψούρα = Ντίρλα λαλαλα χοχοχο
Δεν είναι όμως έτσι. Η μουσική ως γνωστό αλλά ξεχασμένο, αφυπνίζει συνειδήσεις, εμψυχώνει, ξεσηκώνω. Και το κυριότερο ταυτίζει.
Μην κρίνεις από το ύψος σου (είσαι και 2 μέτρα ... ζωή νά χεις). Εσύ μπορεί να μην έχεις ανάγκη κανένα για να κατέβεις στη συγκέντρωση. Όμως δεν είναι όλοι έτσι. Σκέψου πχ να κατέβαινε στην συγκέντρωση ο Μητροπάνος (γράφω αυτόν μονο και μόνο επειδή τον ανέφερες, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε). Τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στον φοβισμένο ανθρωπάκο που κάθεται σπίτι του. Θα έλεγε "Αφού κατεβαίνει αυτός που δεν έχει και ανάγκη, εγώ θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια?".
Επίσης σημαντκό θα ήταν να παρευρήσκονταν και διεθνεις προσωπικότητες (όχι πως έχουμε και πολλές αλλά μου έρχονται κάποιοι στο μυαλό). Έτσι ο αντίκτυπος της συγκέντωσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερος και εκτός συνόρων.
Και τέλος σκέψου ότι αν η ιστορία αυτή γιγαντωθεί μοιραία η κυβέρνηση θα καταφύγει στις γνωστές μεθόδους. Ξύλο, δακρυγόνα και γιατί όχι να κάψουμε και μερικούς.
Τι είναι ποιο εύκολο κατά τη γνώμη σου για την κυβέρνηση και για τον χ ματατζή. Να σαπίσει στο ξύλο τον Lskostas ή τον Μητροπάνο? Αντιλαμβάνεσαι ότι εκεί δυσκολεύει το πράγμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
περίτρανη εικόνα τοι οποίου δίδει (και) η παρακάτω είδηση
http://www.cretalive.gr/new/36532/crete/΄΄Astakos΄΄_to_CANDIA_MARIS_gia_to_Lomberdo
:wacko:
Tωρα γιατι τοβαλες αυτο ρε Στελιο?:evil: :evil: :evil:
Γ@μησι,στενο παπουτσι κι ανηφορο στα κωλοπαιδα του κερατα.:yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Λογικό να το λες αυτό μιας και η κουλτούρα της χώρας στην οποία ζείς επιτάσει το εξής,
Δεν είναι όμως έτσι. Η μουσική ως γνωστό αλλά ξεχασμένο, αφυπνίζει συνειδήσεις, εμψυχώνει, ξεσηκώνω. Και το κυριότερο ταυτίζει.
Μην κρίνεις από το ύψος σου (είσαι και 2 μέτρα ... ζωή νά χεις). Εσύ μπορεί να μην έχεις ανάγκη κανένα για να κατέβεις στη συγκέντρωση. Όμως δεν είναι όλοι έτσι. Σκέψου πχ να κατέβαινε στην συγκέντρωση ο Μητροπάνος (γράφω αυτόν μονο και μόνο επειδή τον ανέφερες, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε). Τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στον φοβισμένο ανθρωπάκο που κάθεται σπίτι του. Θα έλεγε "Αφού κατεβαίνει αυτός που δεν έχει και ανάγκη, εγώ θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια?".
Επίσης σημαντκό θα ήταν να παρευρήσκονταν και διεθνεις προσωπικότητες (όχι πως έχουμε και πολλές αλλά μου έρχονται κάποιοι στο μυαλό). Έτσι ο αντίκτυπος της συγκέντωσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερος και εκτός συνόρων.
Και τέλος σκέψου ότι αν η ιστορία αυτή γιγαντωθεί μοιραία η κυβέρνηση θα καταφύγει στις γνωστές μεθόδους. Ξύλο, δακρυγόνα και γιατί όχι να κάψουμε και μερικούς.
Τι είναι ποιο εύκολο κατά τη γνώμη σου για την κυβέρνηση και για τον χ ματατζή. Να σαπίσει στο ξύλο τον Lskostas ή τον Μητροπάνο? Αντιλαμβάνεσαι ότι εκεί δυσκολεύει το πράγμα.
σωστη αποψη!
vangelis 64
26/05/2011, 14:38
Όχι!Έτσι νόμιζα κι εγώ κάποτε,δεν είναι αυτή η κουλτούρα τού μέσου Έλληνα,απλά αυτοί κάνουνε πολλή φασαρία.:lol:
Άντε,καλή συνέχεια,πάω για μπανάκι.
LsKostas
26/05/2011, 14:39
...
Να σαπισει στο ξυλο τον Μητροπανο βεβαια, αν και μην ξεχνας τι εκαναν τα "καμαρια" μας στον Γλεζο:wave2:
Καταλαβαινω πως το σκεφτεσαι , γενικα με προσωπικοτητες που θα ειναι καθε μερα στο Συνταγμα ισως ενας διαφορετικος καλλιτεχης καθε μερα να βοηθησει.
Επαναλαμβανω ομως οτι δεν τον εχω τοσο αναγκη εγω και οποιος αλλος εχει αποψη.
Ισως να βοηθησει ανθρωπους που ποτε δεν σκεφτηκαν οτι και η διαδηλωση ειναι μια αντιδραση.
Η μονη λυση που βλεπω και το ξαναλεω ειναι χωρις φανφαρες ,καθημερινη παρουσια στην πλατεια.
ΚΑΙ Το θεωρω βεβαιο οτι μετα απο μερες θα δρασουν προβοκατορικα ασφαλητες ...οπως σε καθε μεγαλη συγκεντρωση
Και μια γαματη φωτο
227303
Vagelis Gar
26/05/2011, 14:40
Η σελίδα της Ιρλανδίας
https://www.facebook.com/pages/Call-for-a-revolution-in-Ireland/116110171774654
Παρακολουθώ το θέμα από όταν άνοιξε και μάλλον ήρθε η ώρα να πω κι εγώ κάτι
Εγώ διαφωνώ.
Να βγει έξω, να δει, να μάθει, να ανοίξουν τα γκαβά, να γίνει κοινωνός του καλύτερου.
Μετά να επιστρέψει και να προσπαθήσει να εφαρμόσει τα απαραίτητα για να έχουμε όλοι μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Να προσπαθήσει να κάμει και εμάς τα απολιθώματα κοινωνούς του "καλύτερου" .
(και) Αυτό έχομε ανάγκη.
:wave2:
Στέλιο ακριβώς τα ίδια μου είχε πει καθηγητής (επίτιμος πια) στο Παν/μιο της Πάτρας με άλλη αφορμή. Κάναμε κουβέντα για την περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση για να σταματήσει την αιμορραγία του συναλλάγματος αποφάσισε ότι μπορούν να δίνουν διδακτορικά άτομα που δεν έχουν διδακτορικό, με άλλα λόγια σταματήσαμε εκουσίως την εισαγωγή επιστήμης.
Αλλά το μέγα ερώτημα είναι : Θα γυρίσουν ποτέ πίσω εκείνοι που θα φύγουν, για να μας κάνουν κοινωνούς του καλύτερου ή θα παραμείνουν όπου βρήκαν αυτά που περίμεναν, θα δημιουργήσουν οικογένεια, ρίζες και θα θυμούνται την Ελλάδα σαν μια αχλή ανάμνηση???
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Δες το αλλιως Βαγγελη.Ολοι αυτοι οι πιτσιρικαδες συχαθηκαν εμας που δεν τους αφησαμε καμμια παρακαταθηκη.ΕΜΑΣ μουτζωνουνε και μας αφηνουνε να καθαρισουμε τις βρωμιες μας.Εμεις δεν θελουμε,δεν μπορουμε,ειμαστε βολεμενοι και παει ροδα το πραγμα.
Παντα γενικα μιλωντας.
:winka:
Αν και ηλικιακά είμαι στους μεσήλικες δεν θεωρώ ότι έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν πιτσιρικά να με μουτζώσει ούτε να με αφήσει να καθαρίσω τις βρομιές, μιας και δεν είμαι διαπλεκόμενος αλλά ούτε δημιούργησα εγώ αυτές τις βρομιές. Απεναντίας πάλεψα και παλεύω μόνος και πολλές φορές ενάντια σε γίγαντες που ρίχνουν στη μάχη αθέμιτα μέσα (βλ κομματικά κεφάλαια), για να μπορέσω να κοιτάω στα μάτια τις κόρες μου χωρίς να ντρέπομαι. Αν θες αυτές είναι οι αρχές που μου έδωσε η οικογένειά μου, τις οποίες τιμώ και σέβομαι ακόμα. Ακόμα κάνω την δουλειά που σπούδασα και αγάπησα, μη με ρωτήσεις για πόσο ακόμα, δεν ξέρω να σου απαντήσω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Αυτό που θα ήθελα εγώ να πω, χωρίς βέβαια να είναι κάτι καινούριο & ουσιαστικά μιλώντας σαν κάποιος ο οποίος δεν έχει κάποια "σταθερή" δουλειά από όταν ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο & εν μέρη, κυρίως ηλικιακά εκπροσωπώντας όλους αυτούς τους εως και 30 ετών που σπούδασαν (με το υπάρχον σύστημα και κατεστημένο της Ελλάδος) και σήμερα (εδώ και καιρό δηλαδή) βλέπουν ότι όσο και να προσπαθούν (όχι απλά κοιτώντας αγγελίες, αλλά δημιουργώντας πράγματα μόνοι τους) το μόνο που συμβαίνει είναι ανά 4 μήνες να δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ η κατάσταση, τόσο νομικά όσο και οικονομικά για να υπάρξουν ελπίδες να επιτύχεις.
Δε μου αρέσει να εγκαταλείπω απλά κάτι και να φεύγω έτσι απλά για κάτι καλύτερο, όμως πέρα από ψυχοφθόρο είναι και μη βιώσιμο πλέον. Δυστυχώς η Ελλάδα & εν συνεπεία οι πολίτες της, που μας σπούδασαν και μπλα μπλα δε σκέφτηκαν καθόλου το μέλλον, αλλά μόνο το δικό τους παρόν. Προς θεού δε θέλω να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση (τι έκαναν και πόσο φταίνε οι μεσήλικες).
Ξέρω όμως ότι οι περισσότεροι (μεσήλικες) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται σε σαφώς πλεονεκτικότερη θέση, από ότι άτομα της ηλικίας μου.
& παιδιά πραγματικά, μόνο ντουβάρια συναντάμε σε κάθε προσπάθεια..
Μην κάνεις το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, να διαχωρίζεις δλδ τους πολίτες αυτής της χώρας ηλικιακά και να επιρρίπτεις ευθύνες σε κάποιες ηλικιακές ομάδες. Αν το θες είσαι σε καλύτερη μοίρα από την δικιά μου ηλικιακή ομάδα η οποία έχει να επωμισθεί και τα βάρη μιας οικογένειας την οποία εσείς πιθανότατα δεν έχετε προλάβει να δημιουργήσει λόγω των καταστάσεων. Μη βιάζεστε να κατηγορήσετε αυτούς που σας σπούδασαν ότι σκέφτηκαν μόνο το δικό τους παρόν (τόσο τους έκοβε, αυτά έπραξαν, αφελείς υπήρξαν και ακόμα είναι, φιλοτομαριστές δεν είναι) και δεν ξεκουνάνε να πάνε σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ίσως να έχουν σε μεγαλύτερη προτεραιότητα την διασφάλιση του άρτου του επιούσιου από την διαμαρτυρία).
Και μια ερώτηση που χρίζει απαντήσεως:
Έστω ότι πιάνει φωτιά το σπίτι σου, μεγάλη φωτιά όμως και κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς. Έστω ότι ξέρεις ότι διάφοροι το επιβουλεύονται. Επίσης έστω ότι δεν ξέρεις πόσες κατασβεστικές δυνάμεις διαθέτεις, παρ' όλες τις υποσχέσεις που σου έχουν δοθεί κατά καιρούς (του στυλ έμπα εσύ στη φωτιά και τι σε νοιάζει εδώ είμαστε εμείς να σε βοηθήσουμε).
Οι επιλογές σου: α) τα παρατάς όλα στην τύχη τους και πάς αλλού να φτιάξεις την καινούρια σου φωλιά, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σου β) επιλέγεις να μπεις στη φωτιά, προσπαθείς να περισώσεις ότι μπορείς και προσδοκάς την βοήθεια που σου έχουν υποσχεθεί.
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ????
Vagelis Gar
26/05/2011, 14:42
Και εδώ τα πρακτικά της χθεσινής ανοικτής συνέλευσης στο σύνταγμα
http://real-democracy.gr/node/47
menelaos46
26/05/2011, 14:43
ΚΑΙ Το θεωρω βεβαιο οτι μετα απο μερες θα δρασουν προβοκατορικα ασφαλητες ...οπως σε καθε μεγαλη συγκεντρωση
Δε χρειαζονται ασφαλιτες, υπαρχουν αλλοι....:beer: :beer:
Cpt. Haddock
26/05/2011, 14:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
[...]Και μια ερώτηση που χρίζει απαντήσεως:
Έστω ότι πιάνει φωτιά το σπίτι σου, μεγάλη φωτιά όμως και κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς. Έστω ότι ξέρεις ότι διάφοροι το επιβουλεύονται. Επίσης έστω ότι δεν ξέρεις πόσες κατασβεστικές δυνάμεις διαθέτεις, παρ' όλες τις υποσχέσεις που σου έχουν δοθεί κατά καιρούς (του στυλ έμπα εσύ στη φωτιά και τι σε νοιάζει εδώ είμαστε εμείς να σε βοηθήσουμε).
Οι επιλογές σου: α) τα παρατάς όλα στην τύχη τους και πάς αλλού να φτιάξεις την καινούρια σου φωλιά, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σου β) επιλέγεις να μπεις στη φωτιά, προσπαθείς να περισώσεις ότι μπορείς και προσδοκάς την βοήθεια που σου έχουν υποσχεθεί.
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ????
Η ανθρώπινη ζωή ειναι πιο πολύτιμη απο οποιοδήποτε σπιτι :winka:
Εχετλαίος
26/05/2011, 14:45
Αλλά το μέγα ερώτημα είναι : Θα γυρίσουν ποτέ πίσω εκείνοι που θα φύγουν, για να μας κάνουν κοινωνούς του καλύτερου
Ξέρω τουλάχιστον ένα βλάκα και χαμάλη που προσπαθεί.
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ευθυνοφοβία είναι να σκέφτεσαι..."εγώ θ' αλλάξω τον κόμο;..να πανα γαμηθούνε".Δεν λέω πως ο συνάδελφός σου έκανε λάθος που πήγε αλλού για να προκόψει και να ζήσει καλύτερα.
Μη μού συκγρίνεις όμως την μεταπολεμική εποχή(εκεί πήγε το μυαλό μου)τής μεγάλης φυγής με τη σημερινή.
Η αδιαφορία,ο σταρχιδισμός που μάς διακρίνει σαν λαό,έχει καλλιεργηθεί πολύ έξυπνα και επιστημονικά,γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα.
Μη μού πεις για άλλες χώρες τώρα πάνω σ' αυτό,θα γράφουμε μέχρι αύριο και η θάλασσα περιμένει.:D
Ευθυνοφοβία είναι ή ανάληψη ευθυνών απέναντι στην οικογένειά του????
Με την 2η παράγραφο θα συμφωνήσω 100% εκτός από το ότι εμένα δεν με περιμένει η θάλασσα.
:sad: :sad:
Εχετλαίος
26/05/2011, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Και εδώ τα πρακτικά της χθεσινής ανοικτής συνέλευσης στο σύνταγμα
Ειδικά η 4η ρήση από το τέλος
Η ανθρώπινη ζωή ειναι πιο πολύτιμη απο οποιοδήποτε σπιτι :winka:
πρακτικά μου λες ότι "την κανά" γι' αλλού κι ότι βρέξει ας κατεβάσει
Vagelis Gar
26/05/2011, 14:49
Εγώ σταματάω τα ποσταρίσματα εδώ.
Νιώθω "αόρατος" εδώ μέσα.
Καλή δύναμη σε όσους έχουν ακόμα το κουράγιο να παλέψουν για τις ζωές τους :wave2:
Cpt. Haddock
26/05/2011, 14:53
πρακτικά μου λες ότι "την κανά" γι' αλλού κι ότι βρέξει ας κατεβάσει
Ναι. Μη λησμονούμε αλλωστε οτι αυτη η χωρα, δημιουργηθηκε επειδη υπηρχαν οι Ελληνες της διασπορας, οι εμποροι της Τριέστε και της Οντεσσα, οι ελληνες διαφωτιστες στη Γαλλια, οι ελληνες που μεγαλουργησαν εξω, όπως ο Καποδίστριας.
Εχετλαίος
26/05/2011, 14:57
Ναι. Μη λησμονούμε αλλωστε οτι αυτη η χωρα, δημιουργηθηκε επειδη υπηρχαν οι Ελληνες της διασπορας, οι εμποροι της Τριέστε και της Οντεσσα, οι ελληνες διαφωτιστες στη Γαλλια, οι ελληνες που μεγαλουργησαν εξω, όπως ο Καποδίστριας.
Όπως και οι Έλληνες που μεγαλούργησαν και μάτωσαν και εδώ όπως ο Δασκαλογιάννης, ο Μακρυγιάννης, ο Γέρος, ο Καραισκάκης κτλ κτλ κτλ.
Cpt. Haddock
26/05/2011, 14:58
Όπως και οι Έλληνες που μεγαλούργησαν και μάτωσαν και εδώ όπως ο Δασκαλογιάννης, ο Μακρυγιάννης, ο Γέρος, ο Καραισκάκης κτλ κτλ κτλ.
Απο πού ξεκίνησε εννοώ ρε Στέλιο, αφου με καταλαβαινεις :winka:
Υποψιν οτι και ο γερος, ξενιτεμένος - τυπικα - ήταν. Ζακυνθο και Κερκυρα, στην υπηρεσια του αγγλικου στρατου. :winka:
Αυτες τις γνωσεις εφερε πισω και εκανε ότι εκανε.
Εχετλαίος
26/05/2011, 15:00
Απο πού ξεκίνησε εννοώ ρε Στέλιο, αφου με καταλαβαινεις :winka:
Η σπίθα ναι.
Αλλά ποιοί την έκαμαν πυρκαγιά!
Εχετλαίος
26/05/2011, 15:02
Υποψιν οτι και ο γερος, ξενιτεμένος - τυπικα - ήταν. Ζακυνθο και Κερκυρα, στην υπηρεσια του αγγλικου στρατου. :winka:
Αυτες τις γνωσεις εφερε πισω και εκανε ότι εκανε.
Προς τιμήν του! Δεν ξέρω άλλον με τέτοιο πάθος ανα τους αιώνες!
Κάποιος πήγε και έγραψε στο άγαλμά του στη Σταδίου "Γέρο, βοήθα! " . Μα την αλήθεια, πράμα δε με έχει αγγίξει τοσονά πολλά χρόνια τώρα!
Για πια μετανάστευση μιλάμε ?
Αν μιλάμε για μετανάστευση Επιστημόνων – Μυαλών , αυτό γινόταν , γίνεται και θα γίνεται όπως σε όλες τις χώρες που δεν έχουν τις υποδομές για να κρατήσουν αυτούς τους ανθρώπους.
Αν μιλάμε για μετανάστευση στελεχών , κι αυτή πάντα γινόταν γιατί πάντα υπάρχουν πολλοί που κυνηγάν την καριέρα τους και την καλύτερη θέση στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό..
Όμως , αυτοί είναι λίγοι…
Αν θα μιλήσουμε για μαζικό κύμα μετανάστευσης εργατών ,τεχνιτών , κ.λ.π. τότε μιλάμε για ανθρώπους που θα αντιμετωπίσουν την ίδια σκληρή πραγματικότητα είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα….
Αυτό ΚΑΠΟΤΕ έπαιζε …σήμερα ΔΕΝ είμαστε πια φθηνα εργατικά χέρια…
Γενικά , η μετανάστευση «γεννά» μια ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει…
Η ελπίδα είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απελπισμένου…
Και , πέραν ιδεολογιών και λοιπών κουραφεξαλων , η ανάγκη για επιβίωση είναι η μεγαλύτερη ανάγκη απ όλες …. Αν δεν μπορείς να το πετυχεις για εσένα και την οικογένεια σου , απελπίζεσαι…
Τοτε φιλε...τωρα μεγαλουργουν κατι Τσοχατζοπουλοι,Παγκαλοι,Καραμανληδες,Παπαδρεοι,Ρουσσ οπουλοι,Μαντεληδες,καμια 800αρια αγωνιστες συνταξιουχοι βουλευτες που ζητανε αναδρομικα και χιλιαδες αλλοι τετοιοι Ελληνες Πατριωτες!
Και το χειροτερο;;;με τη συγκαταθεση/ευνοια/ψηφο εκατομμυριων ελληνων...
Ειλικρινα απορω...τοσα χρονια δε μας ενοχλουσαν αυτα;;;;τωρα που αδειαζει η δικη μας τσεπη μας ¨αγανακτουμε¨;;;
Ημουν κι εγω εχθες εκει γιατι θεωρησα πως ειναι μια διαφορετικη σταση διαμαρτυριας(εκτος της αρνητικης ψηφου μου τοσα χρονια)...δε μου ελειψε κανενας Νταλαρας,ουτε το μαλλι της γριας,ουτε χαπενινκς,δεν ειναι λουνα παρκ,δε πας για ψυχαγωγια...
Αντιθετως κοιτουσα ολο αυτον το κοσμο και αναρωτιομουν ποσοι απ΄αυτους ετρεχαν με τα σημαιακια στις ομιλιες αυτων που βριζουν σημερα,ποσοι απο αυτους προβατοποιηθηκαν καθε 4 χρονια στα πουλμαν για να ¨βγαλουν το βουλευτη τους¨...
:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
...
Γενικά , η μετανάστευση «γεννά» μια ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει…
Η ελπίδα είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απελπισμένου…
Και , πέραν ιδεολογιών και λοιπών κουραφεξαλων , η ανάγκη για επιβίωση είναι η μεγαλύτερη ανάγκη απ όλες …. Αν δεν μπορείς να το πετυχεις για εσένα και την οικογένεια σου , απελπίζεσαι…
Η απελπισία όντως σπρώχνει κάποιον να φύγει έξω, χωρίς όμως να ξέρουν που πάνε και πως.
Κι άντε κάποιος που σπούδασε έξω να ξέρει τι παίζει.. Το παιδί που τελείωσε εδώ, πως θα πάει έξω; Και που; Με τι γνώσεις της γλώσσας (καθημερινής αλλά και στον τομέα του) και πως θ' ανταγωνιστεί τον ιθαγενή; Πως θα ξεκινήσει μια καινούργια ζωή εκεί; Με τι αρχικά οικονομικά εφόδια; Με 100€ στην τσέπη ξεκινάμε κι ότι κάτσει;
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.. εκτός αν μιλάμε για γκρουμ σε θέρετρο της Τζαμάικα οπότε το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εδώ..
LsKostas
26/05/2011, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Δε χρειαζονται ασφαλιτες, υπαρχουν αλλοι....:beer: :beer:
τι εγινε Menelae ??? Θιχτηκες ??? Θιγουμε το ψωμι καποιων στην υπηρεσια ???
Μειωθηκε καθολου ο μισθος των παλικαριων με τις μασκες πισω απ τα ΜΑΤ???
Απλα φροντιστε καποιοι να μην μοιασετε στους μισθοφορους του Mουμπαρακ :wave2:
:beer: :beer: :beer: Για το καλο σας
nikos_abel
26/05/2011, 15:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Για όνομα!!!
Ελπιδοφόρο;
100.000 νέοι άνθρωποι που η ψωροκώσταινα έχει δαπανήσει δις για να τους μεγαλώσει και να τους σπουδάσει,μόλις ήρθε η ώρα της ανταπόδωσης, εγκαταλείπουν την Ελλάδα, για να πάνε να παράξουν υπεραξία για τους Γερμανούς
Ελπιδοφόρο αυτό;!!!
Εγώ λέω ότι η ψαροκώσταινα δεν έδωσε φράγκο για πολλούς από αυτούς, γιατί με τη παραπαιδεία που χρειάστηκαν, μάλλον τα έχουνε ήδη χρυσοπληρώσει μόνοι τους οι γονείς...
menelaos46
26/05/2011, 15:30
τι εγινε Menelae ??? Θιχτηκες ??? Θιγουμε το ψωμι καποιων στην υπηρεσια ??? Μειωθηκε καθολου ο μισθος των παλικαριων με τις μασκες πισω απ τα ΜΑΤ??? Απλα φροντιστε καποιοι να μην μοιασετε στους μισθοφορους του Mουμπαρακ Για το καλο σας
Δε θιχτηκα. Οπως ειπα και πιο πανω εμενα πρωτη φορα μου αρεσε μια διαμαρτυρια και μια μορφη αντιδρασης και για την αυθεντικοτητα της και για τη μορφη της και τον τροπο.
Το οτι θα την εκμεταλευτουν καποιοι ειναι δεδομενο, απλως δε μπορω να διαβαζω μπουρδες και ανακριβειες... που παραπληροφορουν τον κοσμο....
Εχω δει χιλιαδες φορες ποιοι ειναι αυτοι που δημιουργουν τις φασαριες και δεν ειναι ασφαλιτες
Απο μενα τελος.-
Εχω δει χιλιαδες φορες ποιοι ειναι αυτοι που δημιουργουν τις φασαριες και δεν ειναι ασφαλιτες
Εγω σε 5-6 πορειες εχω παει και εχω δει με τα ματια μου ασφαλιτες να σπρωχνουν και να κλωτσανε τυχαια ατομα μπροστα μου.
Ισως αν ειχα παει και εγω σε χιλιαδες οπως εσυ να μου φαινοταν τοσο φυσιολογικο που να μην το προσεχα καν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Εγω σε 5-6 πορειες εχω παει και εχω δει με τα ματια μου ασφαλιτες να σπρωχνουν και να κλωτσανε τυχαια ατομα μπροστα μου.
Ισως αν ειχα παει και εγω σε χιλιαδες οπως εσυ να μου φαινοταν τοσο φυσιολογικο που να μην το προσεχα καν.
Ρε συ Γιώργο..
Θες σ' αυτό το θρεντ να πιάσουμε το τι και ποιος κάνει επεισόδια στις πορείες και γιατί; :rolleyes:
blackrose
26/05/2011, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Και όμως εδώ είναι το λάθος..
Δείτε τον πανικό που αποκόμισαν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ απο την μαζική συγκέντρωση κόσμου σε χρόνο dt... τον αποκλεισμό των "μπαχαλάκηδων" απο μάζα κόσμου όταν αυτοί κινήθηκαν προς τα ΜΑΤ (είδες τελικά πως περιφρουρείται μια εκδήλωση; )... και την εκδίωξη συνδικαλιστών της ΔΕΗ όταν ήρθαν απο την Σταδίου για να μπουν στην συγκέντρωση όπου τους απαιτήθηκε να κατεβάσουν πανό και να μπούν ώς πολίτες ή να φύγουν όπως ήρθαν!!..
Αυτά είναι δείγματα οτι τα καπελώματα δεν τα αντέχει κανείς. Για μένα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Δείτε σήμερα στα ΜΜΕ, δηλώσεις απο πολιτικούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ που κάνουν κωλοτούμπα στο θέμα δημοψηφίσματος και εκλογών καθώς κατανοούν οτι θα μαυριστούν ώς εκεί που δεν πάει.
Κοιτάνε αυτή την στιγμή που μιλάμε πως θα καπηλευθούν το θέμα. Επίσης αυτό που είπε ενα παληκάρι πριν.
Αυτά τα ΜΑΤ γιατί δεν κοπάνησαν χθες;... γιατί δεν έσπασαν κεφάλια και δεν έριξαν δακρυγόνα;..
Ο σκοπός της συγκέντρωσης δεν ήταν να σπάσουν και να ρημάξουν και μετά να κάνουν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ και οι πολιτικοί να δουλεύουν αμέριμνοι εντός Βουλής "για το καλό του τόπου". Ο σκοπός ήταν η παρουσία του κόσμου με ειρηνικό τρόπο για να δείξει την αντίδραση του στο τι γίνεται και χωρίς να υπάρξουν επικεντρώσεις σε άλλα σημεία όπως γίνεται κάθε φορά. Σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ είναι ο "ήσυχος παλμός του κόσμου"...και ο φόβος των πολιτικών πως τα πρόβατα δεν κάνουν μπεεεεεε.....
ειπώθηκε πριν .. το κάθε μέρα 18.00 -23.00... μαζί με αυτό.. θα είμαι εκεί.. και όσο μαζεύονται περισσότεροι τόσο θα σφίγγονται και οι πισινοί κάποιων.
Κατι συμβαινει..Σημερα τα ΜΜΕ ουσιαστικα προβαλαν επισημα καλεσματα για την διαδηλωση. Μαλλον σχεδιαζεται να δημιουργηθει ενα κλιμα κοινωνικης συναινεσης και ετσι να επιβαλλουν την πολιτικη συναινεση σαν αναγκαια και μια συγκυβερνηση σαν κατι καινουργιο και ελπιδοφορο:" παμε ολοι μαζι να σωσουμε την Ελλαδα..." και τα συναφη, ο κοσμος θα συμφωνησει γιατι αυτος που πνιγεται πιανεται απο οτι βρει και ετσι θα εχουν αποκτησει το δικαιωμα μεσα απο ενα στημενο ατυπο δημοψηφισμα να προχωρησουν με οτιδηποτε θελουν να κανουν.
τα ΜΑΤ απο εχθες εχουν ρεπο επ'αοριστου,μεχρι να δουν τα αφεντικα τους πως θα εκμεταλευτουν την κατασταση.
στο δικο μας χερι ειναι να μην συμβει κατι τετοιο, συμμετεχοντας σε αυτο που ζυμωνεται στους δρομους και στης πλατειες μεχρι να σηκωθουν να φυγουν απο την ελλαδα και τα 300 λαμογια.
Ρε συ Γιώργο..
Θες σ' αυτό το θρεντ να πιάσουμε το τι και ποιος κάνει επεισόδια στις πορείες και γιατί; :rolleyes:
Οχι.
Αλλα να προσεχουμε τι λεμε (αμφοτεροι βεβαιως-βεβαιως)
...Επίσης , θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αποτελεσματικότητα της «συννεφιάς-ψιλοβροχου» ως μέσο αποτροπής συγκεντρώσεων….
pilotos_xtreme
26/05/2011, 15:57
μηπως ξερετε ποιες μερες και ωρες γινονται οι πορειες? επισης μηπως ξερετε ποιος τα διοργανωνει?
ΕΕΚΤ: Συμφόρηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στη χθεσινή συγκέντρωση
Σχετικά με τα προβλήματα στις κινητές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, η Ενωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής συγκέντρωσης καθώς και της εξαιρετικά αυξημένης τηλεπικοινωνιακής ζήτησης, προκλήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο περιορισμένης εμβέλειας συμφόρηση στα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν προβλήματα στην επικοινωνία στη συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το χθεσινό φαινόμενο τοπικής συμφόρησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αυξημένη χρήση υπηρεσιών δεδομένων -όπως MMS και πρόσβαση στο Internet- από το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι υπηρεσίες αυτές καταλαμβάνουν αυξημένη χωρητικότητα στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών σε σύγκριση με τις υπηρεσίες φωνής και απαιτούν ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των χρηστών.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1980462
:rolleyes:
takis-kk
26/05/2011, 19:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Ασχετο... το φορουμ εχει βαρυνει παρα πολυ τις τελευταιες δυο τρεις μερες...
Μάλλον αργήσαμε ..
Να αγανακτήσουμε..
Εχω την αίσθηση πως.. Ο κύβος ερίφθει!
Ε και?
Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ..
...Επίσης , θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αποτελεσματικότητα της «συννεφιάς-ψιλοβροχου» ως μέσο αποτροπής συγκεντρώσεων….
Δεν εμποδισε κοθολου,παρ'οτι μεσα σε 2 λεπτα απο ψιχαλα το γυρισε σε κορομηλα!
Υπηρχαν αρκετες ομπρελες,και οσοι δεν μπορεσαν να βρουν καταφυγιο την αραξαν για κανα μισαωρο στο μετρο,το οποιο θυμιζε καταυλισμο:lol:
menelaos46
26/05/2011, 22:06
Εγω πηγα σημερα στο λευκο πυργο, νομιζω πως για πρωτη φορα με συγκινησε συγκεντρωση....
Δε ξερω αν θα βγει κατι αλλα ειναι ωραιο αυτο που γινεται, αυτη την αισθηση εχω... κι οσο νομιζω οτι ειναι αγνο θα ειμαι εκει περα...
Ισως στις επομενες εκλογες να βγει κατι διαφορετικο. Ισως να γινουν τα πραγματα και χειροτερα...
Αυτο που μου δινει ελπιδα ομως ειναι οτι ισως για πρωτη φορα ΘΑ ειναι ΑΜΕΣΗ επιλογη μας...
:beer:
Μια μικρη γευση απο την συγκεντρωση το απογευμα.
http://www.youtube.com/watch?v=pGWy2xKPuxE
(αν δεν παιζει δωστε του λιγη ωρα, μολις ανεβηκε)
xristos x
27/05/2011, 01:00
το αναπαντεχο ειναι πως σε μικροτερη πολη (λιβαδεια) χτες η πλατεια κατα τις 6 ειχε βαρια καμια 30αρια ατομα και πολλους περισσοτερους που πιναν καφε εκεινη την ωρα μαλλον μουδιασμενοι και σημερα ειχαν αυξηθει σιγουρα σε καμια 200αρια ολων των ηλικιων.... κατι αρχιζει να γινεται! και ενα παλικαρι που ξεκινησε να μοιραζει φυλλαδια του ΠΑΜΕ τον σταματησαν με ηρεμο τροπο.
το διαιρειν και βασιλευε που ειναι παντα επικαιρη τακτικη ελπιζω να μην νικησει αυτη τη φορα καθως επισης και η μιζερια για οτι νεο και αγνωστο!
ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ,ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ,ΑΣ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΗΝΟ!!!ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!!
xristos x
27/05/2011, 01:20
ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ,ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ,ΑΣ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΗΝΟ!!!ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!!
:beer: :beer: :beer: μπορει να φαινεται μικρο και ασημαντο σε πολλους που σνομπαρουν αυτο που συμβαινει αλλα ειναι τεραστιο βημα να ξεπερασουμε καποια στιγμη τουλαχιστον τον "αλληλοσπαραγμο" και την διχονοια... (ο κακος εαυτος μας που ειναι παντου στην Ελληνικη ιστορια)
Μην υποτιμας κατι που δεν καταλαβαινεις
http://www.fititis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3197%3A%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1&Itemid=179
Αν δς προσπαθησεις για κατι,δε θα μαθεις ποτε τι μπορεις να καταφερεις!!!:wave2: :wave2:
LsKostas
27/05/2011, 09:26
Εν τω μεταξυ το δυνατοτερο σημειο της καθημερινης μας συγκεντρωσης ειναι αυτό..
Υπάρχουν νέα αξιόλογα παιδιά στην Πλατεία που οργανώνονται και χρειάζονται την υποστήριξή μας. Βγήκαν έξω, κατασκηνώνουν στην Πλατεία και κάθε μέρα διοργανώνουν ΑΥΤΌ.
Αξίζει να το ζήσετε όσοι κατεβείτε και να μιλήσετε και εσείς.
Αμεση Δημοκρατία στην πράξη.
227365
Το βασικό πέρα από την συμμετοχή που πρέπει να κρατηθεί ψηλά (και να αυξηθεί) χωρίς να αρχίσει να φθίνει, είναι ότι αυτή η διαμαρτυρία ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει ακαπέλλωτη - μακριά από κόμματα, κομματικές οργανώσεις, συνδικαλιστικά σωματεία κλπ
Η δύναμή της είναι η καθολικότητα, η μη ένταξή της στους κομματικούς χώρους, και η ΠΛΗΡΗΣ αποσύνδεσή της από μεμονωμένα συνδικαληστικά συμφέροντα κακομαθημένων συντεχνιών... :beer:
Gandalf dr685sm
27/05/2011, 09:38
χθες ξέκλεψα λίγο χρόνο μεταξύ εργασίας και υπηρεσίας και κατέβηκα με την μοτό στο Σύνταγμα.
Αφήνω την μοτό στο Κολωνάκι και παίρνω την Βασιλίσσης Σοφίας περπατώντας προς τα κάτω...
Άνθρωποι κάθε τάξης, κάθε ηλικίας, κάθε προσωπικότητας. Όλοι μαζί με παλμό και χωρίς σημαιούλες και πανό (τουλάχιστον δεν είδα εγώ)... Όλοι όμως με ενα σκεπτικό...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Είμαι σίγουρος οτι μισοί και βάλε δεν γνωρίζουν τι μπορεί να επακολουθήσει αν όντως το φτάνει πιά γίνει πραγματικότητα και γυρίσουμε στην δρχ και τι μας περιμένει σε αυτό. Αλλά αυτό δεν σταματάει κανέναν απο το να σκέφτεται πως ακόμα και αν γυρίσουμε στο 1960 σε επίπεδο ζωής, τουλάχιστον κανένα αφέντη δεν θα έχουμε πάνω στο κεφάλι μας...
Αυτό έβγαζε για μένα αυτό που είδα χθες.. Ομπρέλες, κατσαρόλες (οχι τόσες πολλές όσες έδειξε στην TV, αλλά είχε) .. και το ωραίο σύνθημα που γέλαγα καμιά ώρα μετά..
Για όλους Ελικόπτερο για τον Πάγκαλο Φαλαινοθηρικό...χαχαχαχα...
Κάποιοι ξυπνάνε.. καιρός ήταν. Αν προλάβω μεταξύ δουλειάς και κόρης σήμερα, εκεί θα είμαι πάλι.
Υ.Γ. Συμφωνώ πως πρέπει να μείνουν ΑΚΑΠΕΛΩΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....
LsKostas
27/05/2011, 09:49
και να μην ξεχνιόμαστε...
Ο Β Ο Λ Ε Μ Ε Ν Ο Σ Δ Ε Ν Α Γ Α Ν Α Κ Τ Ε Ι
χτες δυστυχως δεν τα καταφερα να κατεβω.χαιρομαι που συνεχιζεται αυτο το πραγμα.
σημερα απο τις 9 και μεχρι το τελος θα ειμαι παλι εκει.
τα λεμε κατω.:wave2:
υ.γ. νικολαφειζερ κρατα μου καμια 10αρια μυθους.:winka:
makis206
27/05/2011, 10:02
Αγανακτισμένοι Έλληνες (http://www.youtube.com/watch?v=E4sc67pfFhw&feature=youtube_gdata)
:beer: :wave2: :beer:
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!
Mόλις έχω γυρίσει από το Σύνταγμα και το ρολόι δείχνει 7.15 το πρωί.
Προσπαθώ να βάλω άυπνος σε μια σειρά τις σκέψεις, τα αισθήματα και τις εντυπώσεις μου.
Η δεύτερη μέρα του κινήματος του Συντάγματος ήταν από πολλές απόψεις πιο ενδιαφέρουσα, πιο μεστή και πιο συναρπαστική.
Ναι ο κόσμος ήταν εμφανώς λιγότερος από την πρώτη μέρα αλλά πάλι ήταν αρκετός και επίμονος.Τόσο επίμονος ώστε δεν κάμφθηκε από τις τρομερές νεροποντές που έπεφταν συχνά και ξαφνικά.Παλιά τέτοιου είδους βροχές ήταν ικανές να ματαιώνουν συγκεντρώσεις. Ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο. Η πλατεία Συντάγματος είναι η Ελληνική Ταχρίρ.Το κίνημα κόντρα σε συκοφαντίες και απαξιώσεις έχει αρχίσει να ριζώνει.Η τρίτη του μέρα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Με ελάχιστο ύπνο φτάνω στο Σύνταγμα κατά τις 7.30 το απόγευμα. Η πρώτη εντύπωση αρνητική.Μια φίλη μού αναφέρει ότι μόλις πριν από λίγο ένας φασίστας επιτέθηκε σε μετανάστες που πούλαγαν ομπρέλλες.”Και τι κάνατε;Δεν τον κράξατε;“
“Τον κράξαμε.Και τώρα δεν είναι εδώ“Αναρωτιέμαι που βρήκε το θράσος του. Ένας λόγος που έχω εξαγριωθεί με την απουσία συντρόφων από το Σύνταγμα αποτέλσμα της απαξίωση τους είναι ότι ακριβώς διευκολύνουν με αυτή την στάση τους την δράση τέτοιων θρασύδειλων..
Ας είναι…Οι μετανάστες είναι ακόμη εκεί και δεν υπήρξα μάρτυρας ανάλογης ρατσιστικής συμπεριφοράς.
Ο κόσμος έρχεται ενώ σουρουπώνει. 9 το βράδυ και η ροή ανθρώπων προς το σύνταγμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την εκροή του από αυτό. Βρίσκω έναν γείτονα με το παιδί του που ποτέ άλλοτε δεν είχα δει σε διαδήλωση. Συναντώ συντρόφους αναρχικούς που έχουν φάει τους δρόμους με το κουτάλι.Είναι εκεί και γενικά βρίσκουν πολύ καλή την φάση.Πώς μπορείς να κρίνεις αρνητικά την κατάληψη του Συντάγματος από κόσμο που στρέφεται κατά του καθεστώτος; Είναι και αυτοί προβληματισμένοι που σύντροφοι μας εξακολουθούν να σνομπάρουν την όλη κατάσταση και απέχουν από αυτήν…
Οι ελληνικές σημαίες είναι πάλι λίγες αλλά κάπως περισσότερες από χτες.Υπάρχουν τύποι που κυκλοφορούν με την γαλανόλευκη ως μπέρτα τους. Είναι ελάχιστοι αλλά ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος. Η ενδυματολογική παρουσία τους με ενοχλεί αλλά η ενόχληση μετριάζεται εμφανώς όταν αντικρύζω τα πρόσωπα του κόσμου που γενικά κυκλοφορεί. Οι περισσότεροι είναι νέοι και νέες με όμορφα φωτεινά πρόσωπα και έναν αέρα ανεξάρτητης προσωπικότητας. Η μέση εικόνα τους είναι πολύ καλύτερη από την μέση εικόνα την πρώτης μέρας.(κι όταν έτρωγες πολύ περισσότερο στην μάπα την μικροαστική απολιτίκ θολωμένη πρωτοαφύπνιση ανθρώπων που για πρώτη φορά βρεθήκαν στους δρόμους μαζί με άλλους…)
Φεύγω από την πλατεία και μεταφέρομαι στον κεντρικό δρόμο μπροστά από την βουλή. Κι εδώ η γενική εικόνα πολύ βελτιωμένη από αυτή της πρώτης μέρας. Δεν ακούς πια μόνο το κλέφτες-κλέφτες και τον εθνικό ύμνο!Το αντίθετο!
Η ατμόσφαιρα δονείται από συνθήματα όπως “να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή” και (προς έκπληξη μου!) το αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι. (και τα δυο κλασικά αναρχικά συνθήματα περασμένων δεκαετιών)Ακούγονται και συνθήματα καινούργια όπως το “και α και ου γαμώ το ΔΝΤ” παραλλαγή ενός παλιού δαπίτικου συνθήματος που στην νέα του εκδοχή ακουγόταν πολύ καλά!
Το κλίμα γιορταστικό και πιο παθιασμένο σε σχέση με αυτό της πρώτης μέρας.Ακούγεται πάλι ο εθνικός ύμνος αλλά όχι με την συχνότητα και το πάθος της πρώτης μέρας. Δεν τραγουδιέται από πολλούς και μάλιστα όσοι τον τραγουδούν δεν τον τραγουδούν όλο παρά μια περικοπή του.Οι μπάτσοι φαίνονται απυηδησμένοι και στραβωμένοι.Όταν εμφανίζονται ΜΑΤ στο πάνω μέρος της βουλής γιουχάρονται και πέφτουν πλήθος λέιζερς πάνω τους. Μπροστά μου έχει στηθεί μια μικρή σκηνή με άτομα να είναι μέσα της.Νιώθεις ότι το κίνημα προχωρά, ριζώνει και δεν είναι μια εκτόνωση.
Στην πλατεία έχει αρχίσει η αμεσοδημοκρατική συνέλευση. Για μένα αυτή η συνέλευση αποτέλεσε μια αποκάλυψη. Μου έδειξε ότι το συνειδητοποιημένο κομμάτι του κινήματος του Συντάγματος είναι πολύ μπροστά και πολύ αποφασισμένο.
Η συνέλευση πλαισιωνόταν από πολύ κόσμο, αρκετά περισσότερο από την χτεσινή.Αν ο κόσμος που συμμετέχει στην διαρκή κινητοποίηση του Συντάγματος είχε το επίπεδο και τους προβληματισμούς αυτής της συνέλευσης τότε θα είμασταν στα πρόθυρα ανίκητης κοινωνικής επανάστασης! Ακούστηκαν πράγματα που θα έπρεπε να κοκκινήσουν αυτούς που σνομπάρουν αυτό το κίνημα απέχοντας επιδεικτικά στο όνομα μιας αυτοαναφορικής ιδεολογικής καθαρότητας.Θα έπρεπε να κοκκινήσουν γιατί αυτά που ακούστηκαν συνέτριψαν τον μύθο του αντιδραστικού απολίτικου που νομίζουν ότι δεσπόζει σε αυτό το κίνημα.
Δυστυχώς κάποιοι πέρνουν την καρικατούρα που έχει σχεδιάσει τα ΜΜΕ για αυτό το κίνημα ως πραγματικότητα του.Αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Τι θυμάμαι από τις τοποθετήσεις:
Τον σύντροφο που έθεσε το ζήτημα της ελληνικής σημαίας και για το αν μια τέτοια σημαία πρέπει να είναι ανεκτή.(ναι, αν αυτοι που την κρατούν είναι παιδιά ή δεν είναι φασίστες)Επίσης ο ίδιος έθεσε ότι όλες οι σημαίες (κόκκινες μαυροκοκκινες, μαύρες ή άλλες) πρέπει να είναι ανεκτές και ότι είναι πράξη φασιστικής βίας όσοι προπηλακίζονται γιατί θέλουν να τις κρατούν.Επίσης μίλησε για την ανάγκη να φτιαχτεί νέα σημαία που να εκφράζει αυτό το κίνημα και γενικά για την ανάγκη να μην κολλάμε σε σύμβολα αλλά στην ουσία.Η τοποθέτηση καταχειροκροτήθηκε.Άλλη συντρόφισσα έθεσε το θέμα να μην πληρώνουμε τίποτα.Ούτε ΜΜΜ, ούτε τράπεζες ούτε τίποτα. Άλλοι τόνισαν την ανάγκη να διαχυθεί αυτό το κίνημα σε εργασιακούς χώρους και στα Πανεπιστήμια. Άλλοι την ανάγκη να αυτοργανωθεί ακόμη καλύτερα η όλη κατάσταση σε όλους τους τομείς (ενημέρωσης, καθαριότητας, σίτισης και στέγασης στην Πλατεία)
Μεγάλο χειροκρότημα έφαγε ένας μετανάστης που έδειξε την οικουμενικότητα αυτού του κινήματος.Τον εισήγαγε ένας σύντροφος που ανοιχτά δήλωσε την πολιτική του ένταξη (Αναρχικός) Προηγούμενα γιουχαϊστηκε άγρια ένας τύπος που άρχισε να χώνει ρατσιστικές πίπες ενώ αναπάντεχη ήταν η παρέμβαση στην αρχή ενός ΟΥΚά(!!) που κατέληξε με “τα μπατσάκια τα έχω για πλάκα.Να αγιάσει το χέρι του Κουφοντίνα(!!!!)
Μίλησε και ένας σύντροφος από την Βαρκελώνη που έθεσε την ανάγκη το κίνημα να ριζώσει στην πλατεία και να αντιμετωπίσει σοβαρά τα πρακτικά του ζητήματα.
Η συνέλευση διακόπηκε από μια ξαφνική μπόρα αλλά ξανάρχισε όταν αυτή σταμάτησε. Κάπου κει μίλησα και γω.
Έθεσα τρία πράγματα:α) ότι η τηλεόραση είναι εχθρός αυτόυ του κινήματος και το παρουσιάζει παραπλανητικά και ύπουλα.Ειδικά ο Αλαφούζος και το Σκάι είναι οι χειρότεροι υποκριτές άξιοι για φτύσιμο.Το κανάλι του ΔΝΤ και του μνημονίου έχει το θράσος να κάνει υποδειξεις για αυτό το κίνημα που είναι ξεκάθαρα κατά του ΔΝΤ β) Στηλίτευσα συντρόφους μου και φίλους μου που έχουν απαξιώσει αυτό το κίνημα θεωρώντας το ανάξιο για συμμετοχή και άγονο ως επικίνδυνο στις προοπτικές του. γ)Έθεσα το γεγονός με τον φασίστα που προσπάθησε να δείρει μετανάστες και τόνισα κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να είναι ανεκτές(συγκεκριμένα είναι για κλωτσιές) Η ενότητα αυτού του κινήματος δεν συμπεριλαμβάνει και τους φασίστες.Το κίνημα είναι οικουμενικό και πανανθρώπινο, εμπνεύστηκε από τα κινήματα αντίστασης άλλων χωρών και με την σειρά του μπορεί να εμπνεύσει άλλες χώρες. Ομολογώ ότι η αποδοχή όσων είπα ήταν ενθουσιώδης και άλλη μια ένδειξη για το ποιες ιδέες ασπάζονται ο συνειδητοποιημένος πυρήνας του κινήματος.
Γενικά το κλίμα στην συνέλευση ήταν φιλικό και όμορφο.Προέκυψαν εντάσεις (ειδικά για το θέμα της κάλυψης της συνέλευσης από livestream ) αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο σε συνελεύσεις που συμμετέχουν ζωντανοί άνθρωποι.
Προς το τέλος της εμφανίστηκαν κάποιοι τύποι που προηγούμενα ήταν πάνω στον δρόμο και έδειξαν με τον τρόπο τους ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των συνειδητοποιημένων και των ακατέργαστων απολίτικων. Ένας τύπος λοιπόν πρότεινε εκεί να ψάλλουμε (όσοι τον ξέρουμε όπως είπε!) τον εθνικό ύπνο. Του αντιπρότεινα φωνάζοντας να ψάλλει αν ξέρει την Διεθνή (στον αγώνα ενωμένοι κι ας μην λείψει κανείς ω νάτη μας προσμένει στον κόσμο η Διεθνής) Έπεσαν περιπαικτικές ειρωνείες ότι πρέπει να μάθει κι άλλα τραγούδια και όχι μόνο αυτό που του έμαθαν στα πεντε του χρόνια και ρωτήθηκε αν η εμμονή κάποιων με τον εθνικό ύμνο φτάνει ως το σημείο να τον ψελνούν και μετά την αφοδευση στις τουαλέτες ή μετά το σεξ!
Δεν είμασταν απειλητικοί απέναντι τους αλλά τους δώσαμε να καταλάβουν ότι πρέπει κάπως να ξεκολλήσουν από ένα άσμα που κάνει τους ντόπιους φασίστες να νιώθουν περήφανοι.
Τότε είδα και έναν από τους τύπους που είχε ως μπέρτα του την ελληνική σημαία και δεν κρατήθηκα από το να του μιλήσω.(όπως θα γραφτεί και πιο κάτω, ένα τρομερό επίτευγμα αυτού του κινήματος είναι η ευκολία με την οποία μιλάς με ανθρώπους που πριν δεν γνώριζες και έτσι η ευκαιρία να ζυμωθείς μαζί τους)
Ο διάλογος ήταν απολαυστικός. “Συγγνώμη ρε φιλε με όλο το συμπάθειο αλλά φοράς κάτι που στέκεται στο κοντάρι του κτιρίου που μουτζώνεις, δεν υπάρχει εδώ μια μικρή αντίφαση“
“αυτοί το πρόδωσαν αυτό το σύμβολο”
“Ποιο σύμβολο προδόθηκε;Αυτό που πρωτοέφερε εδώ ένας Βαυαρός βασιλιάς;“
“Ναι αλλά σε αυτό υπάρχει η ψυχή ενός λαού“
“Η ψυχή ενός λαού μπορεί να υπάρχει σε πολλά πράγματα και σε διαφορετικά σύμβολα.Κάποια από αυτά μάλιστα πολύ περισσοτερα οικουμενικά από ένα εθνικό σύμβολο που απεικονίζει ένα εργαλείο βασιστηρίου και θανάτωσης“
Και ξαφνικά η κουβέντα παίρνει άλλη τροπή.Ο τύπος αποδεικνύεται πολύ περισσότερο ανοιχτόμυαλος και μορφωμένος από όσο φανταζόμουν. Δέχεται ότι όλα τα σύμβολα είναι διφουρούμενα και εν δυνάμει να μετατραπούν σε δικαιολογηση και δικαιώση μαζικών δολοφονίων.Είναι κατά των συνόρων(!!).Αναφέρει αρνητικά ότι μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο θεσπίστηκαν διαβατήρια που περιόρισαν τη ελευθερη μετακίνηση.Απέχει πολύ από το να έιναι φασίστας. Το παράδειγμα δείχνει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους έυκολα και αρνητικά μόνο από τα σύμβολα που προβάλουν.
Η ώρα έχει περάσει. Είμαστε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.Κόσμος παραμένει και στον δρόμο και στην πλατεία. Πηγαδάκια παντού. Ο κόσμος συζητά για όλα.Μπορείς να συμμετέχεις σε κάθε πηγαδάκι ή να φτιάξεις το δικό σου.
Γνωρίζω τόσο καινούργιο κόσμο όσο δεν έχω γνωρίσει ποτέ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Λινουξάδες που μιλάμε για την ανωτερότητα του Linux και την ξεφτίλα των windows. Άλλους που μιλάμε για το νόημα των λέξεων και για το αν μπορεί να υπάρξει κοινός εννοιολογικός κώδικας.Ένας πρώην πολεμικός ανταποκριτής που διηγείται φοβερά πράγματα για το Κόσσοβο και την Αϊτή. Ένας φοιτητής που παραλληλίζει την κατάσταση με έναν νέο Μάη 68 και την αναγκαιότητα τούτη την φορά οι φοιτητές να αγνοήσουν την εξεταστική τους και να είναι στους δρόμους.Ένας υπέροχος άνθρωπος μεγάλης ηλικίας που έχει κόψει όλες τις ουσίες (καφέ, τσιγάρο κλπ) και έχει ένα κόλλημα να έρθει εδώ ο Γλέζος να χαιρετήσει.Συζητήσεις για το που θα πάει αυτό το κίνημα.Για την ειρηνικότητα του και την βία.Αντιλαμβανόμαστε ότι το καθεστώς δεν έχει χτυπήσει ακόμη κατασταλτικά όχι γιατί όπως ψευδώς λένε τα κανάλια δεν υπάρχουν “γνωστοί άγνωστοι” (και τότε γιατί έλιωσε στο πρόσφατο παρελθόν δυο ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες;) αλλά γιατί νιώθεί ότι αν το κάνει θα το φουντώσει όπως έγινε και στην Ισπανία.Σε αυτή την φάση βασίζεται στην ελπίδα ότι αυτό το κίνημα να ξεφουσκώσει μόνο του και αντιλαμβάνομαστε ότι αυτή η ανοχή έχει ημερομηνία λήξης αν το κίνημα δεν αυτοαποσυρθεί.Ένα προαίσθημα για μια μεγάλη σύγκρουση που έρχεται τις επόμενες μέρες…
Παραδίπλα άνθρωποι κοιμούνται στις σκηνές και ερωτευμένα ζευγαράκια φιλούνται. Μαθαίνω τηλεφωνικά ότι φασίστες έχουν χτυπήσει κόσμο στην Ηπείρου. Η εφαρμογή της γραμμής της Χρυσής αυγής που κράζει τα μέλη της που σκάνε στο Σύνταγμα παρακούωντας την ντιρεκτίβα της καλώντας τα να εστιάσουν στον “αγώνα” τους στις γειτονιές της Αθήνας…Αηδία…
Ο κόσμος που έχει μείνει τόσο αργά στο Σύνταγμα είναι στο σύνολο του εναλλακτικός.Σκουλαρήκια στην μύτη και χύμα ενδυμασία.Ξανανεβαίνω με έναν φίλο στον δρόμο που ακόμη δονείται από τα συνθήματα διαδηλωτών.Είναι λίγοι αλλά τόσο απτόητοι.Διακρίνω πάλι μια ελληνική σημαία. Πάω να πιάσω κουβέντα με αυτόν που την κρατάει.Είναι μετανάστης!
Γελάμε με τον φίλο μου και σκαρφιζόμαστε τρόπους για να περιορίσουμε το φαινόμενο να ψέλνεται ο εθνικός ύμνος.(εθνικός ύπνος όπως άθελα του και μέσα στην κούραση του τον αποκάλεσε ο φίλος μου!)Προτείνονται διάφορα.Να γιουχάρουμε.Να λέμε παράλληλα την διεθνή.Να τον παραφράζουμε (απ’τα κοκκαλα βγαλμένη των ανθρώπων τα ιερά, χαιρε ω χαιρε λευτεριά)Γελάμε ιδιαίτερα για το πόσο η φράση εθνικός ύμνος απέχει από τον εθνικό ύπνο μονο κατά ένα γράμμα, και μάλιστα τα δυο διαφορετικά γράμματα είναι τα αρχικά αντίστοιχα των λέξεων που στην χυδαία τους μορφή ονοματίζουν το γυναικείο και το αντρικό σεξουαλικό όργανο!
Παίζονται τουμπερλεκια. Κάποιοι έχουν πιάσει κουβέντα με τους μπάτσους (όχι με τα ΜΑΤ που είναι ουγκ αλλά με τους μπλε που είναι πιο συζητήσιμοι) Ένα ερώτημα τους φέρνει σε μεγάλη αμηχανία.”Ειμαστε εδώ ειρηνικά και δεν σας βριζουμε, αν πάρετε εντολή να μας λιώσετε θα το κάνετε;” Τι να απαντήσουν; “Λοιπόν θα μας λιώσετε.Αλλά τότε γιατί πειράζεστε που σας λένε μπάτσους γουρούνια δολοφόνους;“
Κάποια στιγμή οι μπάτσοι έφυγαν!Μείναμε χωρίς αυτούς.Διακωμωδούμε την κατάσταση.”Τους πείσαμε!Άλλαξαν επάγγελμα!Η βουλή είναι χωρίς φύλαξη.Πάμε να την καταλαβουμε” Ο κόσμος πλακα-πλάκα έχει προωθηθεί πιο μέσα.Και πάλι εμφανίζονται μπάτσοι.
Μας σπρώχνουν.Κάποιοι με πιο πολύ ζήλο, άλλοι πιο χαλαρά.Αλλά σπρώχνουν και είναι επιθετικοι.”Ξέρετε σε τι χώρο μπήκατε” λέει ένας επικεφάλης του.”Σε ένα μπουρδέλο που θέλουμε να κάψουμε” σκέφτηκα από μέσα μου.Κάποιοι αντιστέκονται στις σπρωξιές αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε ελπίδα επικράτησης.Ξανά στο πεζοδρόμιο. Η κυκλοφορία έχει ανοίξει. Αμάξια περνάνε και μας κορνάρουν για αλληλεγγύη.Ο κόσμος πια είναι πολύ λίγος.Δεν υπάρχει καμιά ελληνική σημαία αλλά υπάρχει χορός και τουμπερλέκια. Ξημερώνει και είμαστε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην βουλή καμιά τριανταριά.Άλλοι είναι στην πλατεία. Τον ρυθμό στο τπυμπερλέκι τον δίνει ένας μετανάστης.Μιλαμε όλοι μεταξύ μας και ενώ είμασταν πριν άγνωστοι έχουμε γινει μια ωραία παρέα. Γνωρίζω έναν νέο που όπως μου λέει ήταν πριν ΔΑΠίτης.”Ως τώρα πήγαινα στον Κεραμικό, ήμουν ένας τρέντις και με ένοιαζε μόνο το facebook και η μπάλα.Τώρα είμαι δυο μέρες στον δρόμο ως τα ξημερώματα και για πρώτη φορά δεν θα πάω Κεραμικό την Παρασκευή αλλα θα είμαι εδώ!”
Μου τηλεφωνεί μια φίλη που μόλις γύρισε σπίτι της:”Άσε, γύρισα με έναν από το Σύνταγμα που αποδείχτηκε φασίστας και έβριζε τους μετανάστες.Του την είπα αλλά ήταν αμετανόητος.Μου είπε ότι αν η αδερφή του πάει με μαύρο θα την σκοτώσει—και εδώ βλέπουμε καθαρά την σύνδεση της αθλιότητας του ρατσισμού με την σεξουαλική αθλιότητητα και τις απωθημένες αιμομικτικές τάσεις της…—
Δίπλα μου είναι ένας τύπος που μοιάζει με τον John Lennon και ένας άλλος που μοιάζει με τον Jim Morrison.To σκηνικό σουρεάλ. Έχουμε μείνει πια μόν εφτά άτομα.Τέσσερις είναι έτοιμοι να φύγουν και θα μείνουμε τρεις (ανάμεσα τους ο πρωην ΔΑΠίτης) Γελάμε και τραγουδάμε το είμαστε δυο είμαστε τρεις του Θεωδοράκη. Λίγο πρίν ένας τύπος έχει σηκωθεί από την βρεγμένη κουβέρτα που είχε απλώσει και την τινάζει στα μούτρα των μπάτσων.Πάει να γίνει μια σύρραξη αλλά αποτρέπεται.
Εμείς οι εναπομείναντες τρεις πάμε τώρα προς την πλατεία.Θέλουμε να φύγουμε με σύνθημα αφού είμαστε οι τελευταίοι αλλά ποιο;Επιλέγουμε ένα που έλεγαν οι ΔΑΠίτες αλλά σε ριζοσπαστική παραλλαγή“Και α και ου και ου γαμώ το ΔΝΤ“
Στην πλατεία έχει σκάσει συνεργείο του Παπαδάκη που θέλει να μας πάρει συνεντεύξεις.Αρνούμαστε κατηγορηματικά.”Η τηλεόραση πολεμά αυτό το κίνημα και εμείς δεν θα καμωθούμε σε αυτήν τους εκπροσώπους του-Ρε ξεφτίλες βγάλατε άτομο που είπε ότι κατεβαίνει στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για την εγκληματικότητα στο κέντρο!Τόσο καραγκιόζηδες είστε“
Παραδίπλα ένας βλάχος (χωρίς την ρατσισική έννοια του όρου) που έχει έρθει Αθήνα για να ζήσει το κίνημα στο κέντρο φωνάζει:”Αυτοί θέλουν κλωτσιές.Για ηλίθιους ψάχνουν να τους πούμε για το κίνημα για να το βάλουν δίπλα σε διαφημίσεις στα βυζια και τους κώλους τους.Όλα τα ξεφτιλίζουν οι πουλημένοι“
Πρέπει να φύγω.Έχω κοιμηθεί τρεις ώρες σε τρεις μέρες και πάλι το απόγευμα εδώ θα είμαι.
Από τα 15 χρόνια μου έχω συμμετάσχει σε καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων, σε γενικές απεργίες και αντιπολεμικά κινήματα, σε αντιρατσιστικές κινήσεις και σε εξεγέρσεις.Πολλές φορές με έξαψη και ενθουσιασμό. Μαζί με τον Δεκέμβρη αυτό το κίνημα με γεμίζει και με ολοκληρώνει όσο κανένα άλλο. Λυπάμαι όσους δεν το έχουν γνωρίσει. Θλίβομαι για όσους το έχουν παρεξηγήσει. Περισσότερο νιώθω άσχημα για τους συντρόφους μου που δεν έχουν γευτεί τις υπέροχες μοναδικές αναντικατάστες νύχτες του Συντάγματος.
Σύντροφοι ξεπεράστε τα κολλήματα σας και αγκαλιάστε ολόψυχα και ολόκαρδα αυτό το κίνημα!
Μην αναπαράγετε από την δική σας ιδεολογική πλευρά τις αηδίες του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής και μην δέχεστε ως εικόνα του την αντιδραστική καρικατούρα των ΜΜΕ.
Εμείς ξέρουμε ότι στον δρόμο αλλάζουν οι συνειδήσεις και εμείς καλούσαμε τον κόσμο να μείνει στον δρόμο ερήμην!
Πολλά έχουν να γίνουν και πολλές οι αντιφάσεις αυτού του κινήματος. Αλλά είναι κυρίως προϊόν ελεύθερων ακηδεμόνευτων ανθρώπων και ήρθε για να μείνει.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/
Gandalf dr685sm
27/05/2011, 10:41
Ένα πράγμα θα πω μόνο... σεβαστή η άποψη του συγγραφέα. Αλλά διαδήλωση που αφορά την διάσωση της Ελλάδος και ενοχλεί η Ελληνική σημαία;;;;;... :rolleyes: :cry:
Εν πάση περιπτώση... δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι οτι είναι ανεκτή η διαφορετικότητα και μπορεί να υπάρξει διάλογος και αντίλογος όπως γράφει ο ίδιος χωρίς βία. Και αυτό όντως είναι κέρδος.
Σκεφτείτε οτι στο τέλος λέει που γυρνάει ώς καθαρά υποστηρικτής αναρχικός διαφωνεί με φασίστα στα λόγια!!!... Που συνήθως καταλήγει σε μαπίδια η περίπτωση αυτή.
Οπότε.. ρε παιδιά.. λέτε να έχουμε ελπίδα σαν λαός;.. Μακάρι! Πάντως θα προσπαθήσω πραγματικά να κατέβω πάλι σήμερα, έστω και μια ώρα.
nikonian
27/05/2011, 11:44
ΝΑ'ΤΟΟΟΟΟ!
Αυτό που φοβόμουν.
"Σύντροφε" iosif, τι τρέχει; Καταλάβαμε όλοι ότι εκπροσωπείς συγκεκριμένη παράταξη.
Γράφεις δυο κατεβατά που με τρόμαξαν.
Τελικά η παράταξή σου πάει να καπελώσει ΚΑΙ αυτόν τον αγώνα; Όπως πήγε να κάνει με το "δεν πληρώνω", όπως έκανε και με την εθνική αντίσταση πριν από 60 χρόνια;
Πάτε πάλι να οικιοποιηθείτε τον αγώνα των αγνών ανθρώπων , προς όφελός του κόμματος;
Έλος πια! Είπαμε να κρατηθούν μακριά τα κόμματα. Σιγά μην τα καταφέρναμε.
ΝΑ'ΤΟΟΟΟΟ!
Αυτό που φοβόμουν.
"Σύντροφε" iosif, τι τρέχει; Καταλάβαμε όλοι ότι εκπροσωπείς συγκεκριμένη παράταξη.
Τελικά η παράταξή σου πάει να καπελώσει ΚΑΙ αυτόν τον αγώνα; Όπως πήγε να κάνει με το "δεν πληρώνω", όπως έκανε και με την εθνική αντίσταση πριν από 60 χρόνια;
Πάτε πάλι να οικιοποιηθείτε τον αγώνα των αγνών ανθρώπων , προς όφελός του κόμματος;
SE poia parataksi re Nikonian?? AMA diavaseis to keimeno tha deis oti o typos poy to grafei einai anarxikos. Den ksero ean kolises sto "syntrofe" alla oloi etsi legonte metaksy toys Deksioi, aristeroi, olympiakoi, KTMades klp
syntrofoi moderators, to apogeyma tha eimai sthn platia kai ego me thn kori mou kai kati syntrofous tis (apo ton pediko)
ama eine kai kateveite rixte kana thlefono (ama paizei)
menelaos46
27/05/2011, 12:06
iosif
Εγω νομιζω οτι το να ασχολεισαι στο μισο κειμενο σου με το αν καλως η κακως υπαρχει η ελληνικη σημαια η με το τι καναν οι "μπατσοι που βρισκοταν εκει ειναι ασχημο...
Σε πολλα συμφωνουμε ωστοσο. Σε αλλα παλι οχι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
SE poia parataksi re Nikonian?? AMA diavaseis to keimeno tha deis oti o typos poy to grafei einai anarxikos. Den ksero ean kolises sto "syntrofe" alla oloi etsi legonte metaksy toys Deksioi, aristeroi, olympiakoi, KTMades klp
+1
Θα είμαι κι εγω σήμερα.
iosif
Εγω νομιζω οτι το να ασχολεισαι στο μισο κειμενο σου με το αν καλως η κακως υπαρχει η ελληνικη σημαια η με το τι καναν οι "μπατσοι που βρισκοταν εκει ειναι ασχημο...
Σε πολλα συμφωνουμε ωστοσο. Σε αλλα παλι οχι.
Σωστός και εγώ δεν σύμφωνο με το θέμα σημαία και εθνικός ύμνος κλπ αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνει γύρω του μέσα από τα δικά του «φίλτρα» συνεπώς... το κείμενο παραπάνω με χαροποίησε γιατί ένας άνθρωπός συνηθισμένος σε διαφορετικό τύπο «αγώνα» (χωρίς να τον κρίνω ή να επικρίνω) συμμετέχει ενεργά σε μια εναλλακτική διαμαρτυρία όπου θα πάω και εγώ ο χαρτογιακάς το απόγευμα, και ό άλλος ο ξεμανίκωτος και όλοι θα κράξουμε ενωμένοι με κοινό σκοπό.
Όχι που δε θα'ρχότανε:yuck:
Κολλησες σε μια λεξη χωρις προφανως να καταλαβεις την ουσια του κειμενου.Χαλαρωσε φιλαρακι,ολοι συντροφοι ειμαστε σ αυτη τη ζωη.
nikonian
27/05/2011, 12:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Μακάρι να έκανα λάθος. Δεν άντεξα να τα διαβάσω όλα.
Διάβασα για φασίστες ή "φασίστες", που δέρνουν μετανάστες,για άλλους που συστήνονται ως αναρχικοί για να ανεβάσουν έναν μετανάστη στο βήμα, μια γενικότερη διάκριση των αγανακτισμένων.
Δεν χωράει καμιά διάκριση για τους αγανακτισμένους. Αρκεί να πεις ότι ένας μαλάκας κλώτσησε έναν μετανάστη.
Η πείνα δεν θα κάνει διακρίσεις.
ΝΑ'ΤΟΟΟΟΟ!
Αυτό που φοβόμουν.
Συμφωνω και επαυξανω αν κατι χαρακτηριζει αυτη την προσπαθεια ειναι
η ελλειψη πολιτικου κινητρου μεχρι στιγμης κι ετσι πρεπει να παραμεινει
(υπηρξε προς στιγμη ενταση και με καποιον που εφερε μια κοκκινη σημαια
και γιουχαριστηκε!!!!)
Τωρα για να ειμαστε αντικειμενικοι...
Η Ελληνικη σημαια ειναι καλοδεχουμενη φτανει να μην την κρατανε μελη της χρησης αυγης
εαν τα ατομα αυτα την κρατανε για εθνικιστικους λογους πρεπει να απομωνωθουν...
Εαν βαλουμε σημαιες κοκκινες οι μεν μπλε οι αλλοι παει καπελωθηκε η κινηση...
Αν κατι χαρακτιριζει μεχρις στιγμης ολο αυτο το σκηνικο ειναι οτι ολοι ειναι καλοδεχουμενοι!!!!
Μηπως ομως ειναι λιγο δυσκολο να συνεχιστει η κινηση χωρις χρωμα γιατι ηδη εχει αρχισει να μπαινουν διαφοροι μυστηριοι...
π.χ αυτος που ειναι εκει με τους 300 που ειναι εκει απο την Κυριακη ειναι ενας τυπακος με κουστουμι που εχει αρχισει και μιλαει απο δω και απο εκει στα καναλια!!!!!
και φερετε ο Οργανωτης της προσπαθειας τον οποιον περνας για μεγαλοστελεχος (της Συγγρου μερια )
και καθε αλλο παρα απολιτικοποιημενος ειναι.
Γι αυτο βλεπω να παιρνει πολιτικες διαστασεις η φαση <<αγανακτι σμενοι πολιτες>>
Ρε , ψυχραιμία ..
Ο Ιωσήφ έβαλε κοπυ – πειστ ένα κείμενο από ένα μπλογκ στο οποίο γραφούν άνθρωποι που αυτοπροσδιοριζονται ως αναρχικοί (ότι κι αν σημαίνει αυτό)…
Εγώ διάβασα έναν άνθρωπο που έβαλε νερό στο κρασί του … κουβέντιασε , άκουσε άλλες απόψεις , παραδέχτηκε τους συνομιλητές του ακόμα και να δεν συμφωνούσε.... εδώ κατσανε μέχρι τέλους δίπλα –δίπλα με ΔΑΠιτη … τι λες τώρα….
Επίσης , μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που ,ακόμη και εδώ στον μικρόκοσμο του φορουμ μας , συνφορουμιτες που ΔΕΝ θα συμμετείχαν εύκολα σε διαμαρτυρίες , κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις ….
Η π@υτσα είναι κοινή για όλους… είτε κραταν γαλανόλευκη , είτε μαυροκοκκινη ..
ΥΓ: ΝικολασΦαιζερ κράτα 10 μύθος στον Τροοπερ , ΑΛΛΑ ,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ,ΟΧΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ….
:a39:
Μακάρι να έκανα λάθος. Δεν άντεξα να τα διαβάσω όλα.
Διάβασα για φασίστες ή "φασίστες", που δέρνουν μετανάστες,για άλλους που συστήνονται ως αναρχικοί για να ανεβάσουν έναν μετανάστη στο βήμα, μια γενικότερη διάκριση των αγανακτισμένων.
Δεν χωράει καμιά διάκριση για τους αγανακτισμένους. Αρκεί να πεις ότι ένας μαλάκας κλώτσησε έναν μετανάστη.
Η πείνα δεν θα κάνει διακρίσεις.
Τελικα τι σε χαλαει δεν καταλαβα.Το συντροφε στο κειμενο που παρεθεσε ο Ιωσηφ η το φασιστας χρυσαυγιτης?Ο μαλακας που κλωτσαει εναν μεταναστη ειναι τοσο πολυ μαλακας που ειναι φασιστας.ΟΚ? :wave2:
Σύντροφοι μηχανόβιοι.. :lol:
Προσπαθήστε να κρατήσετε λιγο την ψυχραιμία σας (το γιατί αρπάζεστε δεν το καταλαβαίνω αλλά συνάδει με την καταγωγή μας) αλλά θα σας παρακαλέσω να μην καταστρέψετε το συγκεκριμένο θρεντ. Το νου σας ρεμάλια.. προτιμώ να γράφω εδώ μεσα από το να ξηλώνω ποστ.
Μία φορά γίνεται μία προσπάθεια για ΚΟΙΝΗ διαμαρτυρία.. Κανένας δεν είπε ότι θα πρέπει όσοι κατεβαίνουν στο Σύνταγμα ή στις υπόλοιπες πόλεις να είναι φίλοι ή να έχουν τα ίδια πιστεύω.. Μπορούμε όμως για πρώτη φορά να πούμε στους υπεύθυνους της κατάστασης που βιώνουμε ότι δεν είμαστε μαλάκες και θα μας βρουν μπροστά τους.. Όλους μας!
ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΧΗΝ
το κειμενο το παρεθεσα δεν ειναι δικο μου
βεβαια σε γενικες γραμμες συμφωνω με τις θεσεις του-για αυτο αλλωστε και το εβαλα
κατα τα αλλα οι αγανακτισμενοι ή "αγανακτισμενοι" προφανως θελουν σαν κινημα να ειναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ακαθοδηγητο και για αυτο ειναι καλοδεχουμενο κατεμε
αλλα ΠΟΛΙΤΙΚΟ φυσικα και ειναι
αλλα για να εχει επιθετικη διεκδικηση ενα κινημα ειναι προφανες οτι πρεπει να εχει μια κοινη ΠΟΛΙΤΙΚΗ (οχι κομματικη ) πλατφορμα
πχ στην πλατεια της πολης μου ακουσα αποψεις απο "να ερθουν καποιοι εγκυροι επιστημονες-προσωπικοτητες να αναλαβουν την διακυβερνηση"-χωρις να προσδιοριζουν αυτοι που τα ελεγαν αυτα ποια μετρα θα πρεπει να παρουν αυτες οι "προσωπικοτητες" (και απο ποιους προσδιοριζονται αυτες οι "προσωπικοτητες") μεχρι αποψεις "εθνικοποιηση τωρα των τραπεζων-αμεσες ανοιχτες λαικες συνελευσεις παντου"
ειναι προφανες οτι αυτες οι αποψεις καπου πρεπει να συναντηθουν διοτι πολυ απλα θα καταντησει το "κινημα" (ακομα δεν εχει τετοια χαρακτηριστικα) σε συντηριτικη αντιδραση ΥΠΕΡ του συστηματος.
αυτη ειναι η αποψη μου οπως την εγραψα στην αλλη συζητηση:
οι συγχρονοι σκλαβοι (λαοι) δεν εχουν να χασουν παρα μονο τις συγχρονες αλυσιδες τους (χρεη) απο μια επιστροφη
διαβαστε το χθεσινο αρθρο του καζακη στο ποντικι, ειναι πολυ καλο και εγκυρο
παρτε το χαμπαρι. η διαγραφη μερους ή ολου του χρεους ειναι μονοδρομος καθως και η μονομερη σταση πληρωμων.
ενα νουμερο θα σας πω. η ελλαδα δανειζεται στην -καλυτερη περιπτωση- με 5,4% και προ "κρισης " με 2% απο εκτ.
δανειζεται για να πληρωσει προηγουμενα δανεια. αυτο σημαινει οτι για να καλυπτει χρεος ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ πρεπει να πετυχαινει αναπτυξη τουλαχιστον 5,4% (στην καλυτερη περιπτωση) για 30 χρονια!!!!!!!!!!!
απλα οι δανειστες-ντοπιοι και ξενοι-θελουν να μας πανε ετσι σε κατασταση ετοιμοθανατοι ο οποιος λογω καταστολης δεν εχει λογο στην περιουσια του μεχρι το 2013 οπου μπαινει σε εφαρμογη ο ευρωπαικος μηχανισμος οπου ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ (απο τους πιστωτες) ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
και μεχρι τοτε αν συνεχισουμε ετσι θα εχουν ξεπουληθει τα παντα, καθα σπιθαμη γης, παραγωγικος πορος και φυσικα κουραγιο.
οπως ειπε και ο στρος καν στη βουλη "και η μεταναστευση των νεων ειναι καλη διοτι ετσι θα γυρισουν πισω με εμπειριες...."
λυπαμαι αλλα η κρεμαλες εχουν ηδη αργησει να στηθουν
υγ εννοειτε οτι και οι συγκεντρωσεις των "αγανακτισμενων" ειναι κατι καλο αφου ειναι αυτοοργανωμενο και απο τα "καταω" αρκει να οδηγησει σε ζυμωση ιδεων και επιθετικη διεκδικηση. κατι τι γνωμη μου ομως μας παει πισω διοτο η χωρα αυτο το σταδιο το ειχε ξεπερασει. πορειες σαν εκεινη της ¨μαρφιν¨ειναι ελαχιστες που εχουν γινει σε ολη την ευρωπη. ας κανουμε εστω δυναμικη επανεκινηση γιατι η αληθεια ειναι οτι η δολοφονια των ανθρωπων στη μαρφιν παγωσε το πραγμα
27/05/2011, 12:39
Μία φορά γίνεται μία προσπάθεια για ΚΟΙΝΗ διαμαρτυρία.. Κανένας δεν είπε ότι θα πρέπει όσοι κατεβαίνουν στο Σύνταγμα ή στις υπόλοιπες πόλεις να είναι φίλοι ή να έχουν τα ίδια πιστεύω.. Μπορούμε όμως για πρώτη φορά να πούμε στους υπεύθυνους της κατάστασης που βιώνουμε ότι δεν είμαστε μαλάκες και θα μας βρουν μπροστά τους.. Όλους μας!
:a23: :beer: :a23:
κάτι έχει πάρει από μένα αυτό το παιδί..:D
airamhag
27/05/2011, 12:42
Σύντροφοι μηχανόβιοι.. :lol:
Προσπαθήστε να κρατήσετε λιγο την ψυχραιμία σας (το γιατί αρπάζεστε δεν το καταλαβαίνω αλλά συνάδει με την καταγωγή μας) αλλά θα σας παρακαλέσω να μην καταστρέψετε το συγκεκριμένο θρεντ. Το νου σας ρεμάλια.. προτιμώ να γράφω εδώ μεσα από το να ξηλώνω ποστ.
:a10:
καλυτερα δεν θα μπορουσε να ειπωθει..
δεν ειναι θεμα εγωισμου ή γοητρου...
αυτο ειναι το μεγαλο στοιχημα τελικα..
PortisHead
27/05/2011, 12:44
Το μονο στενάχωρο ειναι οτι δεν μπορουμε να βαλουμε στην ακρη ιδεολογιες για ενα συγκεκριμενο γεγονος (αυτο της συγκεκριμενης συγκεντρωσης) , 30 ατομα που συμμετεχουμε σε αυτο το ποστ...
Π.χ. το μακρυσκελες κειμενο ενος αναρχικου αναρτήθηκε και επιβραβευτικε κιολας , το αντιστοιχο ενος χρυσαυγήτη θα ξυριζόταν εν ριπη οφθαλμου με "δημοκρατικες" διαδικασιες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Το μονο στενάχωρο ειναι οτι δεν μπορουμε να βαλουμε στην ακρη ιδεολογιες για ενα συγκεκριμενο γεγονος (αυτο της συγκεκριμενης συγκεντρωσης) , 30 ατομα που συμμετεχουμε σε αυτο το ποστ...
Π.χ. το μακρυσκελες κειμενο ενος αναρχικου αναρτήθηκε και επιβραβευτικε κιολας , το αντιστοιχο ενος χρυσαυγήτη θα ξυριζόταν εν ριπη οφθαλμου με "δημοκρατικες" διαδικασιες.
Καλα ας βαλει ο χρυσαυγιτης ενα αναλογο κειμενο και βλεπουμε αν θα φυγει.Συγκρινεις ανομοια πραγματα...συντροφε.:D
Το να βαλουμε στην ακρη τις προσωπικες μας αποψεις-ιδεολογιες δεν ειναι κατι που γινεται μαγικα.:winka: Τουλαχιστον τωρα κατι παει να γινει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Τα όποια κείμενα δεν βρίζουν ή μπορούν να προσφέρουν κάτι στην κουβέντα είναι ευπρόσδεκτα..
Τώρα το τι μπορεί να συνεισφέρει σε μια κουβέντα το απόλυτο ενός ΧΑτη δεν μπορώ να το ξέρω (μπορώ να ξέρω όμως την προέλευση και το σκοπό ενός κειμένου :winka: ). Πάντως δεν είδα αναρχικό να μπαινει σε γειτονιά περίπολο και να ξυλοφορτώνει όποιον δεν ανήκει στην Ελληνική φυλή.. :rolleyes:
Α ναι.. Μην μου κολλήσει κανένας καμιά ταμπέλα.. :evil:
Gandalf dr685sm
27/05/2011, 12:50
ggs, sniper, makis206....+100000000000000000000000000000
Το ίδιο λέμε.. αν μέσα απο τόση διαφορετικότητα προκύπτει οτι όλοι έχουν τον ίδιο στόχο και την ίδια επιθυμία, ίσως να είμαστε ικανοί να βρούμε και ενα ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΤΡΟΠΟ σύμπλευσης για να το καταφέρουμε. Εκεί είναι μεγάλη επιτυχία και προσωπικά θυμάμαι παρά ελάχιστα παραδείγματα στην ιστορία μας να το έχουμε κάνει. Μακάρι να συνεχιστεί, μακάρι να μην χαλάσει στην συνέχεια... .πάντως για όσο κρατήσει θα είμαι όσο και όποτε μπορώ εκεί. Μόλις δώ πάντως τροπή για σημαιάκια και πανό κάποιων.. εκεί θα τελειώσει.
Πάντως την ίδια ώρα που μιλάμε , γίνεται επέμβαση στην Ισπανία για να καθαριστεί η πλατεία ενόψη CH.L. και να ξεστηθούν σκηνές. ... (λες και τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες και οι παίκτες πρέπει ντε και καλά να ενδιαφέρουν τον κόσμο... μετά λένε για εμάς οτι κοιμόμαστε).
Τα όποια κείμενα δεν βρίζουν ή μπορούν να προσφέρουν κάτι στην κουβέντα είναι ευπρόσδεκτα..
Τώρα το τι μπορεί να συνεισφέρει σε μια κουβέντα το απόλυτο ενός ΧΑτη δεν μπορώ να το ξέρω (μπορώ να ξέρω όμως την προέλευση και το σκοπό ενός κειμένου :winka: ). Πάντως δεν είδα αναρχικό να μπαινει σε γειτονιά περίπολο και να ξυλοφορτώνει όποιον δεν ανήκει στην Ελληνική φυλή.. :rolleyes:
Α ναι.. Μην μου κολλήσει κανένας καμιά ταμπέλα.. :evil:
ΟΚ.Λοιπον Νικο γραφε εσυ και βαζε και τη δικη μου υπογραφη απο κατω.Βαρεθηκα να συμφωνω μαζι σου ρε.Κανα καυγα θα ριξουμε?:evil: :rotflmao:
Και για να μην το τραβάμε πολύ.. Θα πρέπει να καταλάβουμε κάποτε ότι οι διαχωριστικές γραμμές είτε σε πολιτικό ή κομματικό ή ταξικό επίπεδο δεν υπάρχουν πια. Επίσης ποτέ δεν υπήρξαν ουσιαστικά αλλά επιβλήθηκαν εντέχνως από κάποιους (βλέπε κεφάλαιο) ώστε να μπορούν να ζουν εκείνοι καλά κι εμείς κάπως - όπως μπορουσε ο καθένας μέσα στην εικονική ζουγκλα που έφτιαξαν.
Τα τελευταία χρόνια όμως κάτι έπαθαν (το κεφάλαιο ντε) και τα μαζέψαν όλα τα φράγκα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ζήσουμε ούτε κάπως αλλά και να διαλυθεί το έξυπνο κατά τ' άλλα κοινωνικό-πολιτικό σύστημα.
Ξυπνάτε και βγάλτε της ετικέτες από πάνω σας..
Cpt. Haddock
27/05/2011, 13:00
[....]επιβλήθηκαν εντέχνως από κάποιους (βλέπε κεφάλαιο) [...]
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
μλκες καποιος μας κανει πλακα :lol:
nikonian
27/05/2011, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Τελικα τι σε χαλαει δεν καταλαβα.Το συντροφε στο κειμενο που παρεθεσε ο Ιωσηφ η το φασιστας χρυσαυγιτης?Ο μαλακας που κλωτσαει εναν μεταναστη ειναι τοσο πολυ μαλακας που ειναι φασιστας.ΟΚ? :wave2:
1) Τον iosif ίσως να τον παρεξήγησα. Αυτό συνέβη επειδή περιμένω από στιγμή σε στιγμή το καπέλωμα που αναφέρω.
2) Αυτό που με χαλάει στο κείμενο , είναι η διάκριση των αυριανών πεινασμένων βάσει πολιτικών πεποιθήσεων.
3) Στη φράση σου
"Ο μαλακας που κλωτσαει εναν μεταναστη ειναι τοσο πολυ μαλακας που ειναι φασιστας.ΟΚ? " ,
την απάντηση την άκουσα από έναν ένστολο πριν από λίγες μέρες: " ο μαλάκας που πετάει μια μολότοφ σε έναν άγνωστο ένστολο , που μπορεί να είναι ματατζής ή τροχονόμος, είναι τόσο μαλάκας που είναι αναρχικός" (ΟΚ στο περίπου)
Αν λοιπόν οι αναρχικοί απαιτούν την αποβολή από το "κίνημα" των ακροδεξιών και των κνιτών, οι ακροδεξιοί τούμπαλιν κ.ο.κ. , τελικά θα ξαναγυρίσουμε στον καναπέ και δεν πρέπει.
1) Τον iosif ίσως να τον παρεξήγησα. Αυτό συνέβη επειδή περιμένω από στιγμή σε στιγμή το καπέλωμα που αναφέρω.
2) Αυτό που με χαλάει στο κείμενο , είναι η διάκριση των αυριανών πεινασμένων βάσει πολιτικών πεποιθήσεων.
3) Στη φράση σου
"Ο μαλακας που κλωτσαει εναν μεταναστη ειναι τοσο πολυ μαλακας που ειναι φασιστας.ΟΚ? " ,
την απάντηση την άκουσα από έναν ένστολο πριν από λίγες μέρες: " ο μαλάκας που πετάει μια μολότοφ σε έναν άγνωστο ένστολο , που μπορεί να είναι ματατζής ή τροχονόμος, είναι τόσο μαλάκας που είναι αναρχικός" (ΟΚ στο περίπου)
Αν λοιπόν οι αναρχικοί απαιτούν την αποβολή από το "κίνημα" των ακροδεξιών και των κνιτών, οι ακροδεξιοί τούμπαλιν κ.ο.κ. , τελικά θα ξαναγυρίσουμε στον καναπέ και δεν πρέπει.
Κινημα που θα παει την Ελλαδα μισο βημα μπροστα και κεφαλοκυνηγοι μεταναστων δεν πανε μαζι.Ο μαλακας που καταφευγει στη βια ειναι παντα μαλακας,οτι ταμπελα κι αν του βαλεις.
αφου τα λεμε που τα λεμε , δεν ορίζουμε κανένα σημείο συνάντησης στο Σύνταγμα και όσοι κατεβαίνουν να τα λένε απ κοντά ?
http://thousandnews.wordpress.com/2011/05/27/%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5/
ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ!!!
mats8282
27/05/2011, 13:14
Πάρτε τίποτα ομπρέλες/αδιάβροχα,καταιγίδες και βροχές λέει το meteo για το κέντρο από τις 3 μέχρι αύριο το πρωί...
Οι indignados από τα εκεί ΜΑΤ...
http://thousandnews.wordpress.com
Αριστερά στα links,δεν δουλεύει copy paste όλο μαζί...
Και το άρθρο
<<Σαράντα τρεις άνθρωποι “τραυματίσθηκαν ελαφρά” σήμερα το πρωί στη Βαρκελώνη, όταν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια μικρή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία της Καταλονίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.
Κρανοφόροι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον μερικών δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει μια από τις εισόδους της πλατείας εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων καθαρισμού. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.
“Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. Πέντε νοσηλεύθηκαν κυρίως για πολλαπλούς μώλωπες”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για τον “οριστικό” απολογισμό.
Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση του καταυλισμού υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.
Ο καθαρισμός της πλατείας της Καταλονίας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, που είχε καταληφθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες από το κίνημα των νεαρών “αγανακτισμένων”, αποφαίσθηκε ενόψει των εκδηλώσεων, αύριο, για το Τσάμπιονς Λιγκ.
“Μόλις τελειώσει ο καθαρισμός, θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά χωρίς τις σκηνές, τα μαχαίρια και τα εν δυνάμει επικίνδυνα αντικείμενα”, είχε δηλώσει προηγουμένως εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η επιχείρηση αυτή αποφασίσθηκε για λόγους ασφαλείας ενόψει των εορτασμών αύριο βράδυ, σε περίπτωση νίκης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. >>
Άλλο της Ελευθεροτυπίας
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=279150
LsKostas
27/05/2011, 13:31
Εννοειτε οτι θα φανε ξυλο απο αστυνομικους.
Οσο περνανε οι μερες αυτη η πιθανοτητα θα αυξανεται και στην Ελλαδα.
Το ξερουμε απ την αρχη ολοι οσοι συμμετεχουμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
.
Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η επιχείρηση αυτή αποφασίσθηκε για λόγους ασφαλείας ενόψει των εορτασμών αύριο βράδυ, σε περίπτωση νίκης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. >>
url]
Τουλάχιστον , ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ , στην Ελλάδα δεν υπαρχει περιπτωση να γίνουν επεισόδια….:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Εννοειτε οτι θα φανε ξυλο απο αστυνομικους.
Οσο περνανε οι μερες αυτη η πιθανοτητα θα αυξανεται και στην Ελλαδα.
Το ξερουμε απ την αρχη ολοι οσοι συμμετεχουμε.
Αυτο το σκοπο εξυπηρετουν.Για τη βρωμηα της Αθηνας,τις κλοπες,την εγκληματικοτητα,τις πουτανες που ξημεροβραδιαζονται στους δρομους κουβεντα.Που ξερεις μπορει να ξυπνησουν κι αυτοι καποια μερα και να καταλαβουν ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ τους χρησιμοποιουν.
αφου τα λεμε που τα λεμε , δεν ορίζουμε κανένα σημείο συνάντησης στο Σύνταγμα και όσοι κατεβαίνουν να τα λένε απ κοντά ?
+1
Εγώ λέω προς το βραδάκι να περάσω από το περίπτερο, να αφήσω τη μηχανή εκεί, και να ανηφορίσω προς τα πάνω.
Κάτι τέτοιο θα κάνει αν κατάλαβα καλά και ο Trooper
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
χτες δυστυχως δεν τα καταφερα να κατεβω.χαιρομαι που συνεχιζεται αυτο το πραγμα.
σημερα απο τις 9 και μεχρι το τελος θα ειμαι παλι εκει.
τα λεμε κατω.
υ.γ. νικολαφειζερ κρατα μου καμια 10αρια μυθους.
άιντε μαζευτείτε!
Ξυπνάτε και βγάλτε της ετικέτες από πάνω σας..
:a23: :a23: :beer: :beer: :beer:
Gandalf dr685sm
27/05/2011, 14:07
Βίντεο απο την εκκαθάριση της πλατείας στην Ισπανία απο τους διαδηλωτές..
http://www.youtube.com/v/Geg_6Xoy04s&rel=0&fs=1
εκκαθάριση λέγεται αυτό?:sad:
Ευτυχως που τα παιδια δειχνουν κατανοηση.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/to_dnt_katanoei_toys_aganaktismenoys.1088172.html
Μανάδες δεν έχουνε; Γυναίκες; Παιδιά; Τι θα τους πουν το βράδυ στο σπίτι; Δύσκολη μέρα σήμερα στη δουλειά...
Gandalf dr685sm
27/05/2011, 14:21
noble.. επίτηδες το λέω εκκαθάριση, γιατί βία βλέπω μόνο απο την μία πλευρά. Δεν είναι μια προτροπή να φύγουν και να ξαναγυρίσουν.. εκκαθάριση είναι, όπως ακριβώς κάνουν δυνάμεις και πράξεις σε άλλες εποχές. Είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο.
Δεν ξέρω τι πίττουρα έχουν στο μυαλό τους όταν το κάνουν αυτό... και για να μην προτρέχεται.. το ίδιο ισχύει και για τα εδώ "τζιμάνια" μας όταν ξεφεύγουν και κάνουν τα ίδια. Σε καθιστούς ανθρώπους που δεν κάνουν καμία κίνηση , σηκώνουν ρόπαλα και χτυπάνε...χωρίς καμία διάκριση. Δεν είναι προσπάθεια για σύλληψη, δεν είναι προσπάθεια για εκδίωξη.. είναι βίαιη εκκαθάριση. Απο αυτές που σε κάνουν να οργίζεσαι.
... Σε καθιστούς ανθρώπους που δεν κάνουν καμία κίνηση , σηκώνουν ρόπαλα και χτυπάνε...χωρίς καμία διάκριση. Δεν είναι προσπάθεια για σύλληψη, δεν είναι προσπάθεια για εκδίωξη.. είναι βίαιη εκκαθάριση. Απο αυτές που σε κάνουν να οργίζεσαι.
Θέλω να το δω αυτό σε καθιστική διαμαρτυρία των δικών τους συνδικαλιστικών οργανώσεων..
:smokin:
Gandalf dr685sm
27/05/2011, 14:29
sniper.. με κίνδυνο να ξεφύγουμε και χωρίς αναλύσεις να αναφέρω πως το έχουν κάνει εδώ.. ΜΑΤ να χτυπάνε δηλαδή αστυνομικούς σε συγκέντρωση.
To θέμα είναι φίλε , πως όπως και να έχει ... για να κονομήσουν κάποιοι εκατομμύρια ευρώ (βλ. τελικός CH.L.) με το ζόρι πρέπει να περάσει πρώτα το "θεάματα" και το "άρτος" να πάει στον διάτανο. Ελπίζω σήμερα το απόγευμα να μην έχουμε μία απο τα ίδια εδώ.
sniper.. με κίνδυνο να ξεφύγουμε και χωρίς αναλύσεις να αναφέρω πως το έχουν κάνει εδώ.. ΜΑΤ να χτυπάνε δηλαδή αστυνομικούς σε συγκέντρωση.
To θέμα είναι φίλε , πως όπως και να έχει ... για να κονομήσουν κάποιοι εκατομμύρια ευρώ (βλ. τελικός CH.L.) με το ζόρι πρέπει να περάσει πρώτα το "θεάματα" και το "άρτος" να πάει στον διάτανο. Ελπίζω σήμερα το απόγευμα να μην έχουμε μία απο τα ίδια εδώ.
:nono: