View Full Version : "Αγανακτισμένοι" σε όλες τις πόλεις
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
@GIGENIS,
δεν ειναι επι προσωπικου η αντιπαραθεση αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
φανταζομαι οτι ενα μεγαλο μερος απο εμας εχουν παρει την μηχανη τους με δανεικα απο τις τραπεζες που τωρα βριζουμε. το ιδιο και με το σπιτι τους που το πηραν με στεγαστικο. τοτε ηταν καλες οι τραπεζες που σε δανειζαν με φτηνο χρημα, τωρα ειναι οι κακοι(η δικη μου γνωμη ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ).
Πολλοι νεοι επισης ψωλαρανε στις καφετεριες αντι να δουλευουνε εστω και με 700 ευρω, γιατι ο μπαμπας τους εδινε 300 ευρω και που να κουραζομαι τωρα.
Τωρα αναφορικα με τα δανεια του 21 κτλ παλι καποιοι δικοι μας τα φαγαν μαζι με ξενους οπως γινεατια και τωρα. αυτους τους πολιτκους ομως καποιοι τους εχουν ψηφισει γιατι τελευταια φορα που τσεκαρα εχουμε δημοκρατια και ειναι εκλεγμενοι.
Το πόσα χρωσταμε και αν καλως μας τα δανεισαν ειναι αλλο θεμα. εσυ θα προτιμουσες να μην μας δανειζει κανεις γιατι ειμαστε μπαταχτσιδες? θεωρητικα γαμάτο πρακτικα αδυνατον. εσυ αν δανειζες ενα γνωστο σου εκατο ευρω και μετα απο 2 μηνες σου ελεγε μαλακια εκανες και μου τα εδωσες δεν γουσταρω να στα δωσω πισω γιατι μου εδωσες πολλα θα ελεγες μαλλον δικιο εχει το παιδι κακως τα δανεισα!!!!
Η μεταθεση ευθυνων ειναι η ευκολοτερη λυση αλλα αυτο που ζηταμε να κανουν να αναλαβουν δηλαδη τις ευθυνες τους πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να το κανουμε και εμεις. τωρα μαλωνουμε για το ποιος θα το κανει πρωτος. Η λογικη μας ειναι ελα μωρε εγω τι εκλεψα κατι ψιλα αυτοι που τρωνε εκκατομυρια να το κανουν πρωτοι.
Το προβλημα μας δεν ειναι αμιγως οικονομικο ειναι πρωτιστως θεμα νοοτροπιας και αν δεν αλλαξουμε νοοτροπια δεν προκειται ποτε να κανουμε προκοπη. Κοιτα τριγυρω σου και θα καταλαβεις. ο τυπος που σου παιρνει την σειρα στο φαναρι, αυτος που παρκαρει στην θεση ΑΜΕΑ για να μην κανει 2 βηματα παραπανω, αυτος που σου κλεινει το γκαραζ κοκ ειναι και αυτος που θα φοροκλεψει θα δωσει μαυρα για να παρει κατι φθηνοτερα και θα φωναζει και απο πανω. Στα αρχιδι@ του οι υπολοιποι, δεν τον νοιαζει καθολου. Και ειναι πολλοι αυτοι, παρα πολλοι!!!
Για να μην παρεξηγηθω σεν ειμαι αντιθετος στην διαμαρτυρια για αυτο αλλωστε και εχω παει και θα ξαναπαω αλλα μονο η διαμαρτυρια δεν φτανει
Δεν έχω πρόβλημα με τις τράπεζες και τον δανεισμό, αλλά με τους τραπεζίτες και τα gold boy.
Τράπεζες υπήρχαν και τη δεκαετία του 80 αλλά δεν γίνονταν τέτοια έκτροπα...
Ξαφνικά άρχισαν να δίνουν στεγαστικά (και όχι μόνο) με το τσουβάλι... οι τιμές των ακινήτων διπλασιάστηκαν σε μια νύχτα σχεδόν... τα στεγαστικά δάνεια (τα περισσότερα εκ των οποίων δόθηκαν χωρίς σοβαρά κριτήρια και ήταν επισφαλή) ανακατεύτηκαν με άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα και δημιουργήθηκαν τα δομημένα ομόλογα (CDO) τα οποία πουλήθηκαν σε άλλους επενδυτές (κυρίως ασφαλιστικά ταμεία) αφού πρώτα οι οίκοι αξιολόγησης τα βάφτιζαν (ΑΑΑ)
Μέχρι εδώ λοιπόν έχουμε ένα προϊόν για το οποίο κάποιοι εισπράττουν και από τον δανειζόμενο και από τον επενδυτή και σε περίπτωση που ο δανειζόμενος δεν έχει να πληρώσει τότε αυτός χάνει τα λεφτά που έδωσε μέχρι τότε αλλά και το σπίτι του, αντίστοιχα και ο επενδυτής χάνει τα λεφτά του αφού το ομόλογο που αγόρασε δεν έχει ουσιαστικά αντίκρυσμα καθώς ήταν κλειδωμένο με το στεγαστικό του προηγούμενου.
Σε αυτό αν προσθέσεις και το κόλπο ασφάλισης των ομολόγων (CDS) με την οποία ο επενδυτής ασφάλιζε τα προαναφερόμενα ομόλογα επισφαλών στεγαστικών για να μπορέσει να πάρει πίσω ένα μέρος της επένδυσης σε περίπτωση κατάρρευσης, έχεις το τέλειο κόλπο.
Ένα προϊόν από το όποιο εισέπρατταν 3 ή και περισσότερες φορές καθώς τα CDS τα πουλούσαν σε παραπάνω από έναν.
Είναι λίγο πολύ γνωστό ποιες τράπεζες, οίκοι αξιολόγησης και ασφαλιστικοί οργανισμοί συμμετείχαν στο παιχνίδι.
Στη δική μας γειτονιά λοιπόν που λέγεται Ελλάδα έχουμε το αντίστοιχο σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, αλλά και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, στα οποία χάθηκαν δεκάδες δις από απλούς πολίτες μέχρι και ασφαλιστικά ταμεία.
Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Ποιος τα τσέπωσε; Γιατί δεν έκατσε κανείς στο σκαμνί; Και γιατί να πληρώσω τώρα εγώ γι αυτά;
Αφού λοιπόν το χρηματιστήριο και τα ομόλογα έχουν ρίσκο και βάση αυτού του ρίσκου έχασαν τα λεφτά οι πολίτες και τα ταμεία... γιατί δεν ισχύει το ίδια και στα δάνεια;
Γιατί τα (χωρίς σοβαρά κριτήρια) δάνεια θα πρέπει οπωσδήποτε να εισπραχθούν ακόμη κι αν χρειαστεί να εξαθλιώσουμε έναν ολόκληρο λαό;
Ρίσκο σημαίνει και ζημιά όχι μόνο κέρδος!
nikos_abel
04/06/2011, 15:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
...
.
.
.
Πρώτα θα δώσουμε τα λεφτά σε πληρωμές μισθών, υγεία και παιδεία κι να περισσεύει κάτι, τότε θα το δώσουμε στα χρέη, αλλά στα χρέη που πράγματι μας ανήκουν κι όχι σε όσα μας έχουν φορτώσει.
Σωστά. Ας πούμε ότι χρωστάω x ευρώ σε x τράπεζες και δε μπορώ να τις πληρώσω και κινδυνεύω
να μπω φυλακή για αυτό το λόγο.
Ποιος από σας θα έβαζε σαν 1η προτεραιότητα να πληρώσει τις δόσεις του δανείου του από το να
πάρει γάλα για το παιδί του.
Ένας.
chr1s_86
04/06/2011, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από taskon
φανταζομαι οτι ενα μεγαλο μερος απο εμας εχουν παρει την μηχανη τους με δανεικα απο τις τραπεζες που τωρα βριζουμε. το ιδιο και με το σπιτι τους που το πηραν με στεγαστικο. τοτε ηταν καλες οι τραπεζες που σε δανειζαν με φτηνο χρημα, τωρα ειναι οι κακοι(η δικη μου γνωμη ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ).
Πολλοι νεοι επισης ψωλαρανε στις καφετεριες αντι να δουλευουνε εστω και με 700 ευρω, γιατι ο μπαμπας τους εδινε 300 ευρω και που να κουραζομαι τωρα.
Κι όσοι δεν τα κάναμε αυτά τι φταίμε δηλαδή ; :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
δεν ειναι κολημενοι.ΣΤΟΚΟΙ ειναι.
κατσανε στο κατω μερος της πλατειας,χαρηκανε με τα δικα τους ιβεντ και αφοτου η μοτοπορεια τελειωσε (ευχαριστω ειρηνη και σου που με πηρατε 2καβαλο...ο μλκς ειχα αφησει μακρυα το μηχανακι μου), οι παμετζηδες ξεκινησαν την πορεια τους απο τη φιλελληνων στις στηλες :confused: :confused: :confused: (τι διαολο πορεια ηταν αυτη μονο η αλεκα μπορει να μου εξηγησει) και αντε...τελειωσαν και τη πορεια,βαλενε σημαιες και πανο στο φορτηγακι και αντι, αυτοι που τοσα χρονια φωναζουνε να κατεβει ο λαος στους δρομους και να αντισταθει και να φωναξει για τα δικαιωματα του και τις αδικιες που δεχεται, αντι να επιστρεψουνε και να ενωθουνε με ολους αυτους που συγκεντρωνονται καθε μερα στη πλατεια για να δυναμωσει η δυναμη του λαου (που τοσο ψηλα εχουνε σε υποληψη και αγαπη...) διαλυθηκανε ησυχα πηγαινοντας στο μετρο της ακροπολης η για καφε.
κατουρατε εκει που γλειφετε και σεις κουκουεδες...γι αυτο δε θα καταφερετε ποτε τπτ!!!!!
σιχαθηκα...
τελικα το να εισαι αριστερος με το να εισαι κουκουες εχει τεραστια διαφορα.n'est pas?
Προτού γίνεις τόσο απόλυτος και αρνητικός καλύτερα να σκεφτείς πρώτα ορισμένα πράγματα.
Τόσα χρόνια δεν φωνάζουνε να κατέβει ο λαός στο δρόμο,κατεβαίνουν οι ίδιοι στο δρόμο και καλούν τον κόσμο να ακολουθήσει...και όχι τώρα που έφτασε η κατάσταση στο ναδίρ,αλλά ΠΡΙΝ περάσει το μνημόνιο,για να μην περάσει,ΠΡΙΝ αρχίσουν οι μειώσεις μισθών και οι αυξήσεις του ΦΠΑ κτλ κτλ.Δεν ''αγανάκτησαν'' ένα ωραίο πρωϊ που συνειδητοποίησαν ότι το παιδί τους δεν έχει να φάει.Ούτε επειδή αισθάνθηκαν προδομένοι από το κόμμα που ψήφιζαν τόσα χρόνια και ξαφνικά τους κρεμάει παίρνωντας πίσω ό,τι τους είχε δώσει τόσα χρόνια(εδώ αναφέρομαι στους πουλημένους Πασόκους,οι οποίοι βολέυτηκαν με μέσο σε κάποια θεσούλα,δεν πάλεψαν ποτέ στη ζωή τους για κάτι και τώρα αισθάνονται ''αγανακτισμένοι'' που το ''κακό'' κόμμα τους τους τα παίρνει πίσω).
Προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός όσο γίνεται,γιατί τσαντίζομαι με τέτοιου είδους προκαταλήψεις,θα σου σύστηνα πριν πεις ότι δεν ακολουθούν στο Σύνταγμα να εξετάσεις αν όντως το κάνουν...Οργανωμένα δεν γίνεται να συμμετάσχουν υποθέτω,γιατί το πεδίο ενδείκνυται για καλοστημένους ''χουλιγκανισμούς'' ή πιο απλά...είναι πολύ εύκολο τη στιγμή που βρίσκεται τόσος κόσμος να βάλουν ανάμεσα στο χαμό ασφαλίτες και να επαναληφθεί με περισσότερα θύματα το έργο της Μαρφίν...και θα είναι επίσης ευκολο,αν παρευρίσκεται το συγκεκριμένο κόμμα εκεί οργανωμένα να τα ρίξουν σε αυτό.Γιατί όσο κι αν δεν το πιστεύεις τους συμφέρει να καλλιεργηθεί περισσότερο ο αντικομμουνισμός.Θυμάμαι στο σχολείο που κάναμε για τον τύραννο Πολυκράτη στη Σάμο...έκοβε τα ψηλότερα στάχυα,αυτά που ξεχώριζαν και θέριευαν,για να μη μεγαλώνουν και παρασύρουν και τα υπόλοιπα.
Δε σε κατηγορώ που είσαι τόσο επιθετικός ως προς αυτό,γιατί έτσι έμαθαν και σε σενα και στους περισσότερους να πιστεύουν,απλώς προσπάθησε να σκεφτείς.Είναι ή όχι η μόνη δύναμη που κατάφερε να μείνει όρθια στη χώρα μας από τότε που δημιουργήθηκε;Είναι ή όχι η μόνη που δεν ξεπουλήθηκε και δεν ξεπούλησε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτή;Που υποσχέθηκε διαμάντια και βολές,για να πάρει κόσμο με το μέρος του;Και στην τελική ποιος είσαι εσύ κι ο κάθε εσύ(μην το δεις προσωπικά) που θα κρίνει την προσπάθεια τόσων ανθρώπων που θυσίασαν προσωπικό χρόνο και ιδρώτα φωνάζοντας και διεκδικώντας,όταν όλοι οι υπόλοιποι έβλεπαν τη θύελλα να πλησιάζει και κάθονταν στο σπίτι τους άνετοι κι απαθείς;
Αν υπάρχει μια ελπίδα να αλλάξει κάτι,κατά τη γνώμη μου,από εκεί θα έρθει.Αν όχι από το κόμμα αυτό ως κόμμα,από τους αριστερούς γενικότερα.Και πραγματικά τους βγάζω το καπέλο που στέκονται στο ύψος τους και αγωνίζονται παρά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται.
Ο άνθρωπος μίλησε γιατί δεν συμμετείχαν σαν μονάδες στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων κι όχι σαν ΠΑΜΕ.
Προφανώς αυτή τη γραμμή είχαν από το κόμμα καθώς είναι καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια!!!
Ρίξε μια ματιά στις δηλώσεις της Αλέκας για το κίνημα των πολιτών και θα καταλάβεις σε ποιο πλανήτη κατοικούν...
Όσο για το δεν ξεπούλησε... πρωτίστως ξεπούλησαν τους δικούς τους ανθρώπους στα δύσκολα...
... και να τους χαρίζαμε την διακυβέρνηση της χώρας θα έλεγαν ΟΧΙ!!! γιατί αυτό ξέρουν να λένε μόνο!!
el_hymador
04/06/2011, 19:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
Προτού γίνεις τόσο απόλυτος και αρνητικός καλύτερα να σκεφτείς πρώτα ορισμένα πράγματα.
Τόσα χρόνια δεν φωνάζουνε να κατέβει ο λαός στο δρόμο,κατεβαίνουν οι ίδιοι στο δρόμο και καλούν τον κόσμο να ακολουθήσει...
.......
.......
.......
Και πραγματικά τους βγάζω το καπέλο που στέκονται στο ύψος τους και αγωνίζονται παρά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται.
Σε ότι αφορά στα διαδικαστικά...το γεγονός ότι το Π.Α.ΜΕ.ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ την επιθυμία του κόσμου να μη συμμετάσχουν κομματικές πρατάξεις - οργανώσεις - συνδικάτα κτλ-κτλ στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, αποδεικνύει το πόσο αυτιστικοί και φασίστες είναι! (Καλά διάβασες, φασίστες!)
Επικοινωνιακά δε έπραξαν ένα ολέθριο λάθος, αφού διαχώρησαν τους εαυτούς τους από τον υπόλοιπο κόσμο, προτιμόντας να κραδάινουν τα πανό τους και τα σημαιάκια τους. Ακόμη και αν υπήρχε ένα ψήγμα μελλοντικής συστράτευσης των αριστερών παρατάξεων με τον "ακομματίκ" (και σε καμμία περίπτωση απολιτίκ όπως του χρεώνουν διάφοροι) κόσμο.. το γ@μησανε και ψόφησε. Εν ολίγοις, το Π.Α.ΜΕ. δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι διαχωρίζεται από το κοινωνικό φαινόμενο των αγανακτησμένων και φυσικά θα το χρεωθεί! Φυσικά από ανθρώπους οι οποίοι έχοιυν κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας και προσέγγισης με τον υπόλοιπο κόσμο αυτόι δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά κουβέντα να γίνεται...
Μα μιλατε για τους ανθρωπους που κρατουσαν ομηρους τουριστες στα κρουαζιεροπλοια και κλειναν το λιμανι και περιμενετε να συστρατευθουν με τον υπολοιπο κόσμο. δεν ξερω ποιοι ειναι οι χειροτεροι, οι του Παμε ή οι τυποι της βουλης.sic
Cpt. Haddock
04/06/2011, 20:18
Προτού γίνεις τόσο απόλυτος και αρνητικός [....]
Πιο απολυτος και αρνητικός απο το Κ.Κ.Ε. δυσκολα μπορει να γινει κανεις
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πιο απολυτος και αρνητικός απο το Κ.Κ.Ε. δυσκολα μπορει να γινει κανεις
Μα γιατι το λες αυτο. Ισα ισα που το ΚΚΕ εχει την εξης ιδιαιτεροτητα. Φαντασου μια αντιπροσωπεια της οποιας το εργοστασιο εχει κλεισει εδω και χρονια, ομως παρ ολα αυτα η αντιπροσωπεια μενει ανοιχτη προσπαθωντας να πουλησει:eyepop:
Cpt. Haddock
04/06/2011, 20:39
Αλλωστε το ΚΚΕ εχει βρει τη λυση για οτι κανει: Εαν δει οτι εχει παρει στραβες αποφασεις, μετα απο 30 χρονια, κανει μια ολομελεια και βγαζει μια διορθωτικη
Ζαχαριαδης
Μπελογιαννης
Πλουμπιδης
Δαμασκοπουλος
paTman_the
04/06/2011, 20:55
@taskon,
δεν ειναι επι προσωπικου η αντιπαραθεση αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
Η μεταθεση ευθυνων ειναι η ευκολοτερη λυση αλλα αυτο που ζηταμε να κανουν να αναλαβουν δηλαδη τις ευθυνες τους πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να το κανουμε και εμεις. τωρα μαλωνουμε για το ποιος θα το κανει πρωτος. Η λογικη μας ειναι ελα μωρε εγω τι εκλεψα κατι ψιλα αυτοι που τρωνε εκκατομυρια να το κανουν πρωτοι.
Για να μην παρεξηγηθω σεν ειμαι αντιθετος στην διαμαρτυρια για αυτο αλλωστε και εχω παει και θα ξαναπαω αλλα μονο η διαμαρτυρια δεν φτανει
Μεγάλο λάθος φίλε μου. Η λογική είναι ότι σε πρώτη φάση δε με νοιάζει να βρω τα 5000 που κλέβουν 2e6 μαυροκακομοίρηδες που πήραν ένα fazer με δανεικά αλλά τους 1000 που κλέβουν δισεκατομύρια και τώρα απαιτούν (και καλά γιατί δεν είναι δυνατόν να ξεπληρώσουμε το χρέος με τις παρούσες συνθήκες...) από τους μαύροκακομοίρηδες να τους τα ξεχρεώσουν (ενώ στην πραγματικότητα είναι πρόφαση για να κλέψουν ακόμα περισσότερα). Μετά θα ασχοληθούμε και με μένα και με εσένα, τους ψωριάριδες δλδ... Ευχαριστημένος;
Αν υπάρχει μια ελπίδα να αλλάξει κάτι,κατά τη γνώμη μου,από εκεί θα έρθει.Αν όχι από το κόμμα αυτό ως κόμμα,από τους αριστερούς γενικότερα.Και πραγματικά τους βγάζω το καπέλο που στέκονται στο ύψος τους και αγωνίζονται παρά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται.
Αν ακόμα υπάρχουν άτομα που σκέφτονται σε αριστερούς και δεξιούς τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
Ενα κράτος δικαίου χρειαζόμαστε αρχικά που να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες του ίσα με λογικούς νόμους που εφαρμόζονται. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία.
Α και μην το ξεχάσω, συγγνώμη που έχω σιχαθεί να σκέφτομαι πόσα χιλιόμετρα είναι εκεί που σκέφτομαι να πάω και να το μετατρέπω σε βενζίνη και να το σκέφτομαι... Εγώ φταίω επειδή έκλεψα 300ε από την εφορία...
http://www.youtube.com/watch?v=Rb5E-qCQR7Q
Δείτε το βίντεο της ντροπής!
Για πολλή ώρα έπεφταν βροχή τα αρνητικά σχόλια και συνεχώς τα έσβηναν ώσπου ή τα έκλεισε το youtube ή τα έκλεισαν οι ίδιοι γιατί πραγματικά δεν προλάβαιναν να σβήνουν.
nikos_abel
04/06/2011, 21:30
http://www.youtube.com/watch?v=Rb5E-qCQR7Q
Δείτε το βίντεο της ντροπής!
Για πολλή ώρα έπεφταν βροχή τα αρνητικά σχόλια και συνεχώς τα έσβηναν ώσπου ή τα έκλεισε το youtube ή τα έκλεισαν οι ίδιοι γιατί πραγματικά δεν προλάβαιναν να σβήνουν.
Όχι ρε, το βίντεο είναι εκπληκτικό. Εμένα με έπεισε.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :confused:
el_hymador
04/06/2011, 21:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Όχι ρε, το βίντεο είναι εκπληκτικό. Εμένα με έπεισε.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :confused:
Και εμένα! που ψηφίζω;
Δηλαδη βρεθηκε ο ενοχος και αυτος ειναι το κκε και οι οποιες συγκεντρώσεις του που αντιμετωπιζονται το ιδιο ρατσιστικα απο τους ανθρωπους που δεν δεχθηκαν την οποια κριτικη εναντια στην αγανακτισμένη κινηση..... ; Αποκλειεται δηλαδη μεσα σε ομαδα και διαδηλωση απο οπου και να προέρχεται να υπάρχει ο ιδεολογος ξεχασμενος απο τον θεο και απο τις εξελιξεις, προδομενος απο το κομμα και την εξουσια...που ασχετως συνεχιζει για μια ιδέα, ο ιδιος με αυτον που βρισκεται στην πλατεια κατω;
Όχι οτι εχετε αδικο σε αυτα που λετε αλλα ο κανονας του πεζοδρομιου και της διαδήλωσης ειναι να βρισκονται κοινα σημεία και οχι οι διαφορες, για τον κοινο σκοπό... οταν αυτος υπάρχει. Αλλιως μιλαμε για γηπεδο...
Τσουβαλιασματα παιδια... κακο πραγμα....
πι ες : Οσο αφορα το παμε κλπ, η απαξίωση και εν τελει περιθωριοποιηση ειναι το χειρότερο που μπορεις να τους κανεις... το οτι βρισκονται εκει διχως τα συνηθη οργανωτικα προνομια ειναι αυτο που αξιζουν. Αλλα το να τσουβαλιαζεις ιδεολογιες, Ιστοριες και αγωνες σε δυσκολοτερες εποχες απο το τωρα ειναι αν μη τι αλλο ρατσιστικο και ενα κυνηγι μαγισσων που δεν αξιζει σε αυτους που εχουν χασει την ζωη τους ακομα για μια ιδεα... διοτι μεχρι στιγμης μονο bytes εχουν χαθει...λιγος σεβασμος αρκει...
Τι στιγμή που το ίδιο το ΚΚΕ με δηλώσεις της κυρά Αλέκας απαξιώνει το κίνημα των πολιτών γιατί προφανώς φοβάται ότι θα της κόψει ψηφουλάκια.... Τότε είναι πολύ λίγα αυτά που έχουν γραφτεί και ακουστεί για το κόμμα της.
δεν διαφωνω με αυτο που λες, με αυτο που διαφωνω ειναι το τσουβαλιασμα του "κομματος" κκε με τον κοσμο του... και ισως την αριστερα γενικοτερα... διοτι ξαναλεω αυτοι εχουν να αντιπαραθεσουν αιμα, εσυ τι εχεις; Likes και pokes? Λιγο σεβασμο λεμε..
paTman_the
05/06/2011, 10:05
@Stabak
Συγγνώμη αν σου θίξαμε το κόμμα ή την ιδεολογία (ένα από τα δύο πρέπει να είναι). Αλλά από εκεί και πέρα, από όσα έγραψες είτε ήταν άσχετα με το thread είτε δεν κατάλαβα τίποτα από ότι έγραψες αν και θα ήθελα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
@Stabak
Συγγνώμη αν σου θίξαμε... δεν πειραζει αν δεν καταλαβες... δεν απευθυνομουν σε σενα ετσι και αλλιως... ;)
Ο κόσμος αν έχει μυαλό θα έφευγε από το κόκκινο μαντρί.... και στο κάτω κάτω το 5% των έγκυρων ψηφοδελτίων έχουν σιγά τα αυγά!!!
Του έδωσε κάποιος το copyright της επανάστασης και του αγώνα;;;
Υ.Γ. Όσο για το αίμα... επέτρεψε μου να ξέρω καλύτερα από σένα καθώς ανήκω σε οικογένεια με κομμουνιστές τριών γενεών... σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν και στο τέλος αγνοήθηκαν από τους ίδιους τους συντρόφους τους.... γιατί το μόνο που τους νοιάζει κι αυτούς είναι η συνδικαλιστή και βουλευτική καρέκλα!!!!!
Ο κόσμος αν έχει μυαλό θα έφευγε από το κόκκινο μαντρί.... και στο κάτω κάτω το 5% των έγκυρων ψηφοδελτίων έχουν σιγά τα αυγά!!!
Του έδωσε κάποιος το copyright της επανάστασης και του αγώνα;;;
Υ.Γ. Όσο για το αίμα... επέτρεψε μου να ξέρω καλύτερα από σένα καθώς ανήκω σε οικογένεια με κομμουνιστές τριών γενεών... σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν και στο τέλος αγνοήθηκαν από τους ίδιους τους συντρόφους τους.... γιατί το μόνο που τους νοιάζει κι αυτούς είναι η συνδικαλιστή και βουλευτική καρέκλα!!!!!
το να χρησιμοπουμε κοινοβουλευτικα ποσοστά για να εγκρινουμε ή μη, κινητοποιησεις ειναι αδικο... σωστα λες για το κοπυραιτ και ειναι το μαθημα που πρεπει να παρουν ΑΛΛΑ μην κυνηγαμε μαγισσες σε μαζικες συγκεντρωσεις εξ αιτιας της απουσας ιδεολογιας.. αυτο μονο λεω....
Έχεις δίκιο εν μέρη, μπορεί να είμαι υπερβολικός στις εκφράσεις μου.
Ο μόνος λόγος που αναφέρθηκα στο ποσοστό, είναι γιατί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η αποχή άγγιζε το 50%
Αν λοιπόν το ΚΚΕ, Σύριζα και οποιοδήποτε άλλο αριστερό κόμμα είχαν επαφή με την πραγματικότητα, θα είχαν αυξήσει τα ποσοστά τους σημαντικά!!!!
Δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουν αλλά λειτουργούν διασπαστικά δημιουργώντας ιδεολογικό μπάχαλο!!!
Ελπίζω να το καταλάβουν πριν να είναι αργά και να συμπορευθούν με τον κόσμο κι όχι να απαιτούν από τον κόσμο να τους ακολουθήσει.
nikos_abel
05/06/2011, 10:39
Όποιος, γενικότερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ακόμη αναφέρεται και ασχολείται με αυτό το
πράγμα που λέγεται "δεξιά", "αριστερά", "κέντρο", "λίμπερο" και τις συναφείς "ιδεολογίες", έχει
χάσει το τραίνο του τι συμβαίνει.
Αν οι λύσεις βρίσκονταν στη πρακτική εφαρμογή των πολιτικών "ιδεολογιών", δε νομίζετε ότι τώρα
δε θα είμασταν εδώ να τα συζητάμε;
Δηλαδη τι συμβαινει ρε συ Νικο και δεν εχουμε παρει χαμπάρι;
el_hymador
05/06/2011, 11:08
Πολυ πρεμουρα παντως απο την οργανωμενη αριστερα στο να αποκτησει ιδεολογικη ταυτοτητα αυτο το κοινωνικο φαινομενο... μονο αυτο εχουν να πουν;
Αντι να ανοιξουν τα στραβα τους και να δουν, αντι να αναλογιστουν γιατι ολος αυτος ο κοσμος που υπο αλλες συνθηκες θα ειχε συνταχθει μαζι τους, τους φτυνει καταμουτρα, συνεχιζουν να μοιρλιαζουν επιρριπτοντας τις ευθυνες που τους αναλογουν σε φαντασματα και αορατους εχθρους...βολικο ε;
Οργανωμενος πολεμος και δυσφημιση κατα του κκε διατυμπανιζουν και με αυτο τον τροπο α) ησυχαζουν τη συνειδηση τους και β) αυτοματα αποκτουν μεγαλη σημαντικοτητα, αφου πειθονται οτι βρισκονται σε εμπολεμη κατασταση...(μας πολεμουν, αρα μας υπολογιζουν) Α ρε Δον Κιχωτηδες...:lol: Βουτυρο στο ψωμι των παλαι ποτε αντιπαλων σας (γιατι τωρα σας εχουν χεσμενους ολοι), μονοι σας κατσατε και βγαλατε τα ματια σας.
Διασπαστηκατε σε 28.579 μετωπα απο μονοι σας, επιμεινατε και επιμενετε στα αρτηριοσκληρωτικα δογματα σας χωρις να προσαρμοστειτε σε ενα κοσμο που αλλαζει με ραγδαιους ρυθμους και ακομα αναρωτιεστε τι εφταιξε... ειδικα αυτο το δευτερο μου θυμιζει το τροπο με τον οποιο λειτουργει η εκκλησια... ισως σε 50 χρονια να παραδεχτειτε τα λαθη σας ψελλιζοντας τα μεσα απο τα δοντια... αλλα τοτε θα ειναι αργα γιατι ποσοι νομιζετε οτι θα ειστε; Καμμια 30αρα;
Ειναι πραγματικα θλιβερο για ενα ιστορικο κομμα να εχει μετατραπει σε κωμα, ειναι βεβηλο προς την αδιαμφισβητητα μεγαλη ιστορια του αυτο που συμβαινει και ειναι τουλαχιστο αστειο να προσπαθειτε με ερειπια επικοινωνιακες τακτικες να γλυψετε οπορτουνιστικα και σαν τυχαρπαστοι καιροσκοποι κανενα κοκκαλακι απο το Συνταγμα... ουτε ο Πατρικ, ο φιλος του Μπομπ που δεν φημιζεται για το IQ του, δεν θα τσιμπαγε....
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Πολυ πρεμουρα παντως απο την οργανωμενη αριστερα στο να αποκτησει ιδεολογικη ταυτοτητα αυτο το κοινωνικο φαινομενο... μονο αυτο εχουν να πουν;
Αντι να ανοιξουν τα στραβα τους και να δουν, αντι να αναλογιστουν γιατι ολος αυτος ο κοσμος που υπο αλλες συνθηκες θα ειχε συνταχθει μαζι τους, τους φτυνει καταμουτρα, συνεχιζουν να μοιρλιαζουν επιρριπτοντας τις ευθυνες που τους αναλογουν σε φαντασματα και αορατους εχθρους...βολικο ε;
Οργανωμενος πολεμος και δυσφημιση κατα του κκε διατυμπανιζουν και με αυτο τον τροπο α) ησυχαζουν τη συνειδηση τους και β) αυτοματα αποκτουν μεγαλη σημαντικοτητα, αφου πειθονται οτι βρισκονται σε εμπολεμη κατασταση...(μας πολεμουν, αρα μας υπολογιζουν) Α ρε Δον Κιχωτηδες...:lol: Βουτυρο στο ψωμι των παλαι ποτε αντιπαλων σας (γιατι τωρα σας εχουν χεσμενους ολοι), μονοι σας κατσατε και βγαλατε τα ματια σας.
Διασπαστηκατε σε 28.579 μετωπα απο μονοι σας, επιμεινατε και επιμενετε στα αρτηριοσκληρωτικα δογματα σας χωρις να προσαρμοστειτε σε ενα κοσμο που αλλαζει με ραγδαιους ρυθμους και ακομα αναρωτιεστε τι εφταιξε... ειδικα αυτο το δευτερο μου θυμιζει το τροπο με τον οποιο λειτουργει η εκκλησια... ισως σε 50 χρονια να παραδεχτειτε τα λαθη σας ψελλιζοντας τα μεσα απο τα δοντια... αλλα τοτε θα ειναι αργα γιατι ποσοι νομιζετε οτι θα ειστε; Καμμια 30αρα;
Ειναι πραγματικα θλιβερο για ενα ιστορικο κομμα να εχει μετατραπει σε κωμα, ειναι βεβηλο προς την αδιαμφισβητητα μεγαλη ιστορια του αυτο που συμβαινει και ειναι τουλαχιστο αστειο να προσπαθειτε με ερειπια επικοινωνιακες τακτικες να γλυψετε οπορτουνιστικα και σαν τυχαρπαστοι καιροσκοποι κανενα κοκκαλακι απο το Συνταγμα... ουτε ο Πατρικ, ο φιλος του Μπομπ που δεν φημιζεται για το IQ του, δεν θα τσιμπαγε....
Το ποσοστο της αριστερας (της ευρυτερης και "ενιαιας" εννοω) ειναι μεταξυ 20 και 25 %.Αλλα η λεξη και μονο ενιαια αριστερα προκαλει ριγη στα κομματοσκυλα.Στις επομενες εκλογες (λεμε τωρα ) που θα ψαχνονται να μπουν στη βουλη θα ειναι πολυ αργα.
Μια ζωη στο κκε βαφτιζουν εχθρο οποιον αποκλινει ελαχιστα απο τη γραμμη του κομματος.Αυτοι ειναι υπευθυνοι για την πολυδιασπαση της αριστερας κι ας μην το παραδεχονται.Εδω περασαν 60 χρονια για να δωσουν "συγχωροχαρτι" στον Αρη,τα "παληοπαιδα" του Συνταγματος θα υπολογισουν?
Μα ο σκοπος της επίσημης αριστερας σε ενα καπιταλιστικο συστημα ανεκαθεν ηταν και ειναι η οργανωση κατω απο μια ιδεολογικη ομπρελα της ανατροπης του συστηματος... αυτο το ξερει και ο πατρικ που λες.... συνεπως δεν μπορεις να κατηγορησεις την οργανωμενη αριστερα για τις κινησεις της γιατι κανει ακριβως αυτο που ξερει να κανει καλύτερα.... :lol:
συνεχιστε το κυνηγι μαγισσων και την δευτερευουσα κριτικη... μεχρι να μας πιασουν κάποτε τα υπαρξιακα, το ποιος ειμαι και τι κανω και το τι θελω για τα παιδια μου...:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Μα ο σκοπος της επίσημης αριστερας σε ενα καπιταλιστικο συστημα ανεκαθεν ηταν και ειναι η οργανωση κατω απο μια ιδεολογικη ομπρελα της ανατροπης του συστηματος... αυτο το ξερει και ο πατρικ που λες.... συνεπως δεν μπορεις να κατηγορησεις την οργανωμενη αριστερα για τις κινησεις της γιατι κανει ακριβως αυτο που ξερει να κανει καλύτερα.... :lol:
συνεχιστε το κηνυγι μαγισσων και την δευτερευουσα κριτικη... μεχρι να μας πιασουν κάποτε τα υπαρξικα, το ποιος ειμαι και τι κανω και το τι θελω για τα παιδια μου...:rotflmao:
KKE: ανατροπη του συστηματος μεσα απο εκλογες (μιλαμε οτι το συστημα χεστηκε πανω του απο το φοβο :lol: )
KKE-ΕΣ : να γκρεμισουμε το συστημα μεσα απο το συστημα (τοννοι τα μπαζα του συστηματος :lol: )
Που πας ρε Καραμητρο?Τσαμπα ταλεγε ο καραφλας με την τραγιασκα?"Να αφουγκραζεσαι την εποχη σου".Μονο το αγαλμα σας εμεινε κι οι γεροι που κανουν τη συνταξη τους κουπονια οικονομικης ενισχυσης.:yuck:
που να μουν και κκες δηλαδη... βλεπω το εκτελεστικο του μοτοτζιαρ δεν γνωριζει απο κυριακες και αργιες... η ταμπελα θα μπει... ακομα και στην ιερη μερα αναπαυσης του εργαζομενου... :beer::rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
el_hymador
05/06/2011, 12:14
συνεχιστε το κυνηγι μαγισσων και την δευτερευουσα κριτικη... μεχρι να μας πιασουν κάποτε τα υπαρξιακα, το ποιος ειμαι και τι κανω και το τι θελω για τα παιδια μου...:rotflmao:
Ναι βέβαια, η επίσημη αριστερά έχει προσεταιριστεί "την οργανωση κατω απο μια ιδεολογικη ομπρελα της ανατροπης του συστηματος" κατοχυρώνοντας την σαν ευρεσυτεχνία, έχει το copyright και τα πνευματικά δικαιώματα... αποκλείεται δηλαδή κάποιος ο οποίος ιδεολογικά (και όχι κομματικά) είναι σοσιαλιστής, αναρχικός, η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, να επιθυμεί την ανατροπή ενός συγκεκριμένου συστήματος από το δικη του σκοπιά. Όχι!!! Απαγορεύεται!!! Αν επιθυμείς την ανατροπή ενός συστήματος, αυτόματα είσαι με το μέρος της επίσημης αριστεράς, αν δεν συνεργαστείς θα σου κάνουν μύνηση!
...κατά τα άλλα, κυνήγι μαγισσών...:lol: :lol: :lol:
έχει βγάλει επίσημη σχετική ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ:
"Σύντροφοι, η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, η πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, πρέπει να συνεχιστεί! Ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ."
Ακολουθεί ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ιαπωνικό λαο, που επλήγει από τον καταστροφικό σεισμό της Φουκοσίμα:
"Σύντροφοι, η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, η πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, πρέπει να συνεχιστεί! Ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ."
Μια άλλη ανακοίνωση, για την αποχώρηση της Μελέτη, από το Dancing with the stars:
Και τέλος, χρήσιμες συνταγές μαγειρικής με αγνά υλικά, που έχουν παραχθεί από την ελληνική αγροτιά:
Προφανώς ένα κίνημα για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να έχει πολιτική βάση!Προφανώς!Όχι κομματική...πολιτική!Αλλιώς δεν θα πετύχει.
Εσύ αναλογίστηκες γιατί ο κόσμος τους φτύνει κατάμουτρα αντί να φτύνει κατάμουτρα τόσα χρόνια τους κυβερνώντες κι όλο το συνάφι τους που τόσα χρόνια του πίνουν το αίμα;Μμμ...που βρίσκεται η ανωμαλία άραγε;Λοιπόν;Που είναι το πρόβλημα;Στον ΚΚΕ ή στον κόσμο που αναπαράγει ένα σύστημα που τον εξαθλιώνει και τον απομυζά;
Η αυτοκριτική,λοιπόν,πρέπει να είναι αμφίδρομη.Δε θα διαφωνήσω ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει κάνει πολλά λάθη,ιδίως τότε με τον πόλεμο και ύστερα με τον εμφύλιο που απομάκρυνε πολλούς τίμιους υπερασπιστές του,αλλά καλώς ή κακώς πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν τις συνθήκες που συνέβη.Όταν δέχεσαι επίθεση από πάντου,και μάλιστα ύπουλη,πρέπει να είσαι καχύποπτος με ακόμα και με τις ίδιες τις γραμμές σου.Ωστόσο,η δική μας αυτοκριτική που είναι;Εσύ που σήμερα βγαίνεις και επιρρίπτεις ευθύνες σε όλους αυτούς και στην ιδεολογία τους τι κάνεις τόσα χρόνια για να αποτρέψεις την κατάντια στην οποία φτάσαμε;Αν θεωρείς πως υπάρχει καλύτερος τρόπος να αγωνιστείς ενάντια στους δυνάστες σου τον ακολούθησες;Και ποιος είναι να τον μοιραστείς με τους γυρω σου μπας και δούμε καμια αληθινή επανάσταση επιτέλους;
Λοιπόν,συμφωνώ με τον φίλο Stabak και πέρα από το κυνήγι μαγισσών θα συμπλήρωνα πως υπάρχει τεράστια προκατάληψη και στενομυαλιά.Συγχωρήστε μου τους όρους,αλλά δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση για το ότι η κριτική γίνεται μόνο προς ένα σημείο,κανείς δεν αναρωτιέται τι έχει κάνει ο ίδιος τόσα χρόνια,κανείς δεν αναρωτιέται γιατί η κοινωνία αντί να καλυτερεύει με τα χρόνια γίνεται χειρότερη και η λύση είναι να εναντιωνόμαστε ακόμα και σε αυτούς που προσπαθούν με όποιο τρόπο θεωρούν καλύτερο να αντιταχθούν στην εξαθλίωση και στην καταπάτηση των ζωών μας.Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά;Μήπως το ίδιο το σύστημα θέλει στο περιθώριο τέτοιου είδους μορφές οργάνωσης κι εμείς,όπως είμαστε συνηθισμένοι στην πλύση εγκεφάλου,ακολουθούμε σαν πρόβατα τις επιταγές του;
el_hymador
05/06/2011, 13:28
Προφανώς ένα κίνημα για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να έχει πολιτική βάση!Προφανώς!Όχι κομματική...πολιτική!Αλλιώς δεν θα πετύχει.
Εσύ αναλογίστηκες γιατί ο κόσμος τους φτύνει κατάμουτρα αντί να φτύνει κατάμουτρα τόσα χρόνια τους κυβερνώντες κι όλο το συνάφι τους που τόσα χρόνια του πίνουν το αίμα;Μμμ...που βρίσκεται η ανωμαλία άραγε;Λοιπόν;Που είναι το πρόβλημα;Στον ΚΚΕ ή στον κόσμο που αναπαράγει ένα σύστημα που τον εξαθλιώνει και τον απομυζά;
Η αυτοκριτική,λοιπόν,πρέπει να είναι αμφίδρομη.Δε θα διαφωνήσω ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει κάνει πολλά λάθη,ιδίως τότε με τον πόλεμο και ύστερα με τον εμφύλιο που απομάκρυνε πολλούς τίμιους υπερασπιστές του,αλλά καλώς ή κακώς πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν τις συνθήκες που συνέβη.Όταν δέχεσαι επίθεση από πάντου,και μάλιστα ύπουλη,πρέπει να είσαι καχύποπτος με ακόμα και με τις ίδιες τις γραμμές σου.Ωστόσο,η δική μας αυτοκριτική που είναι;Εσύ που σήμερα βγαίνεις και επιρρίπτεις ευθύνες σε όλους αυτούς και στην ιδεολογία τους τι κάνεις τόσα χρόνια για να αποτρέψεις την κατάντια στην οποία φτάσαμε;Αν θεωρείς πως υπάρχει καλύτερος τρόπος να αγωνιστείς ενάντια στους δυνάστες σου τον ακολούθησες;Και ποιος είναι να τον μοιραστείς με τους γυρω σου μπας και δούμε καμια αληθινή επανάσταση επιτέλους;
Λοιπόν,συμφωνώ με τον φίλο Stabak και πέρα από το κυνήγι μαγισσών θα συμπλήρωνα πως υπάρχει τεράστια προκατάληψη και στενομυαλιά.Συγχωρήστε μου τους όρους,αλλά δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση για το ότι η κριτική γίνεται μόνο προς ένα σημείο,κανείς δεν αναρωτιέται τι έχει κάνει ο ίδιος τόσα χρόνια,κανείς δεν αναρωτιέται γιατί η κοινωνία αντί να καλυτερεύει με τα χρόνια γίνεται χειρότερη και η λύση είναι να εναντιωνόμαστε ακόμα και σε αυτούς που προσπαθούν με όποιο τρόπο θεωρούν καλύτερο να αντιταχθούν στην εξαθλίωση και στην καταπάτηση των ζωών μας.Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά;Μήπως το ίδιο το σύστημα θέλει στο περιθώριο τέτοιου είδους μορφές οργάνωσης κι εμείς,όπως είμαστε συνηθισμένοι στην πλύση εγκεφάλου,ακολουθούμε σαν πρόβατα τις επιταγές του;
Καραμπινάτη πολιτική (με την έννοια της συμμετοχής στα κοινά) κίνηση το ότι ο κόσμος διαδηλώνει στις πλατείες. Επίσης καραμπινάτη πολιτική θέση το ότι η συντριπτικη πλειοψηφία του κόσμου που συμμετέχει στις διαδηλώσεις - συναθροίσεις αυτές, αποκυρήσσει τη βία και τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς. Πόσο πιο νια - νια να το κάνουμε δηλαδή; Το ακατέργαστα (ακόμη) και κάπως γενικά αιτήματα είναι πιστεύω προφανέστατα:
Όχι στο μνημόνιο
Όχι στο ξεπούλημα της χώρας
και...
Τον πούλο όλα τα κόμματα, στα τσακίδια το υπάρχον πολιτικό κατστημένο δεν μας εκφράζει...
Μιλάτε σοβαρά ότι δεν τα έχετε καταλλάβει / αντιληφθεί όλα αυτα; :confused:
Από έκει και έπειτα, αν περιμένετε μέσα στις λίγες ημέρες ζωής αυτού του μοναδικού ως προς τα χαρακτηριστικά κοινωνικού φαινομένου, να συνταχθεί ιδεολογικό μανιφέστο και καταστατικό, τι να πω; Δεν πάτε καλά και συγνώμη επίσης για τον χαρακτηρισμό... 20.000 με 100.000 ετερόκλητου (ως προς... τα πάντα όλα!) πλήθους, είναι νομίζετε πολύ εύκολο να οργανωθεί, να συζητήσει και να αποφασίσει... ok, be my guest, πάρτε μια ντουντούκα και αρχίστε να τους οργανώνετε αφού σας καίει τόσο!
Το μεγαλύτερο κέρδος όλης αυτής της ιστορίας, ακόμη και αν λήξει σήμερα, είναι ότι ο κόσμος βγήκε από το σπίτι του και συνασπίστηκε χωρίς μπροστάρηδες και χωρίς κανέναν υποκίνητή περάν του εαυτού του. Η κυρά τάδε και ο μπαρμπα τέτοιος, μαζί με αυτούς που μλέχρι εχθές θεωρούσανε αληταράδες και τσογλάνια στη γειτονιά τους. Πολύ απλά, "ανακάλυψαν" ο ένας τον άλλον. Και τώρα έχουν "προηγούμενο" και ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους.
Αν δεν το γνωρίζετε, ήδη γίνονται κάποιες προσπάθειες οργάνωσης με τη μορφή της γενικής συνέλευσης στην πλατεία. Σωστό ή λάθος, αποτελεσματικό ή αναποτελεσματικό, αυτό είναι! Το σημαντικότερο όμως κατά τη γνώμη μου, είναι πως μέσα απ΄όλη αυτή την ιστορία γνωρίζονται άνθρωποι μεταξύ τους, συζητάνε, διαφωνούν, συμφωνούν, ανταλάσσουν απόψεις. Και δεν μιλάω για τις συνελέυσεις, μιλάω για το Σύνταγμα και τις πλατείες γενικότερα. Δημιουργούνται παρέες και πυρήνες και μέσα από αυτές τις διαδικασίες θα προκύψουν αυτοί οι άνθρωποι και αυτοί οι σχηματισμοί που θα θέσουν τις βάσεις για την πολυπόθητη και αναγκαία αλλαγή.
Οι ιδέες θα διαμορφωθούν και συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις θα θεμελιωθούν. Απλά τώρα είμαστε στη φάση της μαρμίτας και της ζυμώσεως. Προς το παρόν όμως, καταλάβετε όλοι εσείς που αδημονείτε για πολιτικές βάσεις και ιδεολογικούς προσδιορισμούς, ότι τον κόσμο δεν τον εκφράζει κανένας απο τους υφιστάμενους. ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, θα σας είχαν ακολουθήσει. Τώρα απλά σας φτύνουν και καλό θα ήταν να κάτσετε κάτω και να σκεφτείτε το γιατί.
Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά;
Αμην!
Προσεξε να δεις τωρα... κατα τη γνωμη μου τα περισσοτερα αιτηματα της αγανακτισμένης κινησης εχουν σοσιαλιστικο περιεχόμενο... μιλαμε για περισσοτερη δημοκρατια, για κοινωνικη και πολιτικη δικαιοσυνη, για δικαιοτερη ανακατανομη πλουτου, για επανιδρυση του κρατους προνοιας, της υγειας της παιδείας κλπ....( και μην πηγαινει το νου σας στο πασοκ :lol:) και φοβόμαστε να το πουμε για να μην ταυτιστουμε με τους κλεφτες που ψηφίζουμε τόσα χρόνια...
.. και οχι μονο αυτο αλλα προχωράμε και σε καθεαυτου ΚΚΕτζηδικα τσιτάτα οπως : Εξω απο την ΟΝΕ, απο τα μνημόνια, εξω οι ξενες δυναμεις κλπ κλπ σε λιγο θα λεμε και απο το νατο και για τις βασεις των αμερικάνων :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
και ποιοι ολα αυτα;
Οι ίδιοι που κατέκλεισαν τις πλατειες και πρωτοειδαν το πεζοδρόμιο στο Συνταγμα οταν ακουσαν το "... is Athens" του Σαμαρανκ, αυτοι που τοσα χρονια στηριζουν τον δικομματισμό και την παρακμή του και ψαχνουν να γαμησουν στο φειςμπουκ, αυτοι που πλέον ειρωνεύονται το παμε και το κκε για το αρτιοσκληρωτισμο του... :rotflmao: και την σταθερη (και ισως κατακριτεα σε πολλα σημεια σταθερη) του σταση.
Μιλαμε για δεσιμο....
Η ιδεολογια μας ειναι η κωλοτουμπα λεμε.... εη ωπ σηκωστε τη σημαια
blackrose
05/06/2011, 14:43
Ποιοι είμαστε;
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.
Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι. Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών... Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.
Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά. Ομως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.
Πιστεύουμε ότι:
-Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της συμμετοχής στον πολιτισμό, την οικολογική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.
-Υπάρχουν βασικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγειή και ευτυχισμένη ζωή.
-Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την πρόοδο των ανθρώπων.
-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.
-Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.
-Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ξέρει τις ανάγκες μας.
-Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο. Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση... Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά…
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας.
http://real-democracy.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5
nikos_abel
05/06/2011, 16:05
Δηλαδη τι συμβαινει ρε συ Νικο και δεν εχουμε παρει χαμπάρι;
Τα είπε ως ένα βαθμό ο el_hymador.
Να συμπληρώσω επαναλαμβάνοντας τον εαυτό μου :
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Έχεις εν μέρει δίκιο από τη πλευρά που το θέτεις. Αλλά όχι, ακόμη και στο 2ο σκέλος της
απάντησής σου τα πράγματα δεν μπορεί να είναι σταθερά. Η "ανθρώπινη" κοινωνία είναι όπως
ακριβώς το λές : Ανθρώπινη.
Εξελίσσεται και αλλάζει αναλόγως πολλών (χαοτικών στ' αλήθεια) παραμέτρων.
Για να μην αρχίσω τα αγαπημένα μου παραδείγματα, πιάσε μόνος σου διάφορες εποχές, μεσαίωνα, αρχαιότητα,
προϊστορία και μη πας και μακρυά, κοίτα πριν από 50 μόλις χρόνια ποιες ήταν οι αξίες του ανθρώπου,
ανάλογα με τις περιοχές, τις κουλτούρες, τις θρησκείες.
Αν το ψάξεις, θα βρεις τραγελαφικές διαφορές και πράγματα που ενώ στην εποχή μας μοιάζουν
αδιανόητα, τότε ή εκεί είναι εντελώς φυσιολογικά.
Θες να τρως σκύλους; Θες να θυσιάζεις ανθρώπους; Γιου γκετ δε πόιντ.
Και η ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων είναι πολύ σχετική. Different but equal είναι ένα
σχετικά σύγχρονο μότο που εκφράζει το νόημα αυτού που λες, έτσι; Όχι ίσοι, ισότιμοι.
Και τώρα που είναι και της μοδός η προστασία των ζώων, πως σου φαίνεται αν σε π.χ. 200
χρόνια τα δελφίνια αποκτήσουν, όχι δικαίωμα στην ελευθερία, αλλά δικαίωμα ψήφου!!!!
Σκάι φάι θα μου πεις.
Για δες κάτι περίεργες συνόδους που έγιναν κάποτε για το αν η γυναίκα ή οι μαύροι είναι
ζώα ή άνθρωποι....
Οι εποχές καθορίζουν την ηθική, τις αξίες, την οντότητά μας.
Είμαστε αυτό που ξέρουμε (αντιλαμβανόμαστε).
Να το αναλύσω και περί πολιτικής; :rotflmao:
Οι ϊδεολογίες των πολιτικών κομμάτων, βασίζονται σε επιστημονικά - κοινωνικά μοντέλα.
Αν κάτι έμαθα με την "ερασιτεχνική" ενασχόληση μου με τις επιστήμες, είναι ότι ποτέ και τίποτα
δεν είναι απόλυτο, κάθε εξέλιξη και κάθε αξίωμα είναι για να καταρρίπτεται.
Οι συμπολίτες που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, δεν ήταν δυνατόν
να προβλεφθεί ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος που θα το έκαναν.
Όπως δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το αποτέλεσμα.
Ήδη, βρίσκομαι στους ανθρώπους που αρχικά είχαν απαξιώσει την αρχή του "κινήματος".
Με αποστόμωσαν και περιμένω και γω να δω τι θα γίνει, που θα καταλήξει.
Βρισκόμαστε σε άγνωστα νερά.
Gandalf dr685sm
05/06/2011, 19:38
Σήμερα δύσκολα θα γίνει κάτι... κυρίως γιατί δεν θα υπάρξει πρόκληση.. κρατήστε ημερομηνία.. 15/6 που θα κάνει απεργία Πανελλήνια η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και θα κατέβουν στο κέντρο πορεία. Όταν συναντηθούν λοιπόν με τους αναγακτησμένους ποιά θα είναι η συμπεριφορά του όχλου στην παρουσία κομματικών αντιπροσωπείών της αριστεράς (βλ. ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) και συνδικαλιστών.
Εκεί θα υπάρχει εικονική πρόκληση και μόνο εκεί μπορεί να συμβεί κάτι. Τι ακριβώς.. όπως ειπώθηκε και παραπάνω΄... άγνωστα και ΒΑΘΙΑ νερά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Σήμερα δύσκολα θα γίνει κάτι... κυρίως γιατί δεν θα υπάρξει πρόκληση.. κρατήστε ημερομηνία.. 15/6 που θα κάνει απεργία Πανελλήνια η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και θα κατέβουν στο κέντρο πορεία. Όταν συναντηθούν λοιπόν με τους αναγακτησμένους ποιά θα είναι η συμπεριφορά του όχλου στην παρουσία κομματικών αντιπροσωπείών της αριστεράς (βλ. ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) και συνδικαλιστών.
Εκεί θα υπάρχει εικονική πρόκληση και μόνο εκεί μπορεί να συμβεί κάτι. Τι ακριβώς.. όπως ειπώθηκε και παραπάνω΄... άγνωστα και ΒΑΘΙΑ νερά.
Και επικίνδυνα νερά θα προσθέσω. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο "όχλος" θα πρέπει να αποχωρήσει από το Σύνταγμα καθώς θα περνάν οι "προκομμένοι" (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κτλ) και αφού ξεκουμπιστούν όλοι αυτοί ο "όχλος" να ξαναλάβει τις θέσεις του.
:evil: :evil: :evil:
paTman_the
05/06/2011, 21:12
. . .
(@nikos_abel μαλλον έχεις δίκιο, κακώς απάντησα.)
nikos_abel
05/06/2011, 21:55
Μάγκες, αν και δεν είμαι μοντεράτορας, θα έλεγα να μην τη μαμάτε τη κουβέντα. Στη προκειμένη κατάσταση αυτό είναι το ζητούμενο να αποφευχθεί.
el_hymador
05/06/2011, 23:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από tamar
Και επικίνδυνα νερά θα προσθέσω. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο "όχλος" θα πρέπει να αποχωρήσει από το Σύνταγμα καθώς θα περνάν οι "προκομμένοι" (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κτλ) και αφού ξεκουμπιστούν όλοι αυτοί ο "όχλος" να ξαναλάβει τις θέσεις του.
:evil: :evil: :evil:
Αυτο ακριβως!
LsKostas
06/06/2011, 09:06
...
228148
Τόσα χρόνια δεν φωνάζουνε να κατέβει ο λαός στο δρόμο,κατεβαίνουν οι ίδιοι στο δρόμο και καλούν τον κόσμο να ακολουθήσει...και όχι τώρα που έφτασε η κατάσταση στο ναδίρ,αλλά ΠΡΙΝ περάσει το μνημόνιο,για να μην περάσει,ΠΡΙΝ αρχίσουν οι μειώσεις μισθών και οι αυξήσεις του ΦΠΑ κτλ κτλ.Δεν ''αγανάκτησαν'' ένα ωραίο πρωϊ που συνειδητοποίησαν ότι το παιδί τους δεν έχει να φάει.Ούτε επειδή αισθάνθηκαν προδομένοι από το κόμμα που ψήφιζαν τόσα χρόνια και ξαφνικά τους κρεμάει παίρνωντας πίσω ό,τι τους είχε δώσει τόσα χρόνια(εδώ αναφέρομαι στους πουλημένους Πασόκους,οι οποίοι βολέυτηκαν με μέσο σε κάποια θεσούλα,δεν πάλεψαν ποτέ στη ζωή τους για κάτι και τώρα αισθάνονται ''αγανακτισμένοι'' που το ''κακό'' κόμμα τους τους τα παίρνει πίσω).
Προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός όσο γίνεται,γιατί τσαντίζομαι με τέτοιου είδους προκαταλήψεις,θα σου σύστηνα πριν πεις ότι δεν ακολουθούν στο Σύνταγμα να εξετάσεις αν όντως το κάνουν...Οργανωμένα δεν γίνεται να συμμετάσχουν υποθέτω,γιατί το πεδίο ενδείκνυται για καλοστημένους ''χουλιγκανισμούς'' ή πιο απλά...είναι πολύ εύκολο τη στιγμή που βρίσκεται τόσος κόσμος να βάλουν ανάμεσα στο χαμό ασφαλίτες και να επαναληφθεί με περισσότερα θύματα το έργο της Μαρφίν...και θα είναι επίσης ευκολο,αν παρευρίσκεται το συγκεκριμένο κόμμα εκεί οργανωμένα να τα ρίξουν σε αυτό.Γιατί όσο κι αν δεν το πιστεύεις τους συμφέρει να καλλιεργηθεί περισσότερο ο αντικομμουνισμός.Θυμάμαι στο σχολείο που κάναμε για τον τύραννο Πολυκράτη στη Σάμο...έκοβε τα ψηλότερα στάχυα,αυτά που ξεχώριζαν και θέριευαν,για να μη μεγαλώνουν και παρασύρουν και τα υπόλοιπα.
Δε σε κατηγορώ που είσαι τόσο επιθετικός ως προς αυτό,γιατί έτσι έμαθαν και σε σενα και στους περισσότερους να πιστεύουν,απλώς προσπάθησε να σκεφτείς.Είναι ή όχι η μόνη δύναμη που κατάφερε να μείνει όρθια στη χώρα μας από τότε που δημιουργήθηκε;Είναι ή όχι η μόνη που δεν ξεπουλήθηκε και δεν ξεπούλησε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτή;Που υποσχέθηκε διαμάντια και βολές,για να πάρει κόσμο με το μέρος του;Και στην τελική ποιος είσαι εσύ κι ο κάθε εσύ(μην το δεις προσωπικά) που θα κρίνει την προσπάθεια τόσων ανθρώπων που θυσίασαν προσωπικό χρόνο και ιδρώτα φωνάζοντας και διεκδικώντας,όταν όλοι οι υπόλοιποι έβλεπαν τη θύελλα να πλησιάζει και κάθονταν στο σπίτι τους άνετοι κι απαθείς;
:eyepop:
τι λε ρε πιδι μ!!!τελικα η αληθεια δεν βρισκετε στους σεξ πιστολς αλλα στο κκε???!!!!
λοιπον για να τελειωνουμε.το να εισαι κομμουνιστης ειναι αποδεκτο.το να εισαι σταλινικος ειναι μη αποδεκτο.αν ποτε σταματησετε να ειστε σταλινικοι και μαλιστα με κομπλεξ μπορουμε να το ξανασυζητησουμε.μεχρι τοτε...η ζωη τραβαει την κατηφορα.αν δεν καταλαβαινεις με τι ανθρωπο μιλας ζητα μου να σου το εξηγησω ΚΑΙ αυτο.:wave2:
Δηλαδη βρεθηκε ο ενοχος και αυτος ειναι το κκε και οι οποιες συγκεντρώσεις του που αντιμετωπιζονται το ιδιο ρατσιστικα απο τους ανθρωπους που δεν δεχθηκαν την οποια κριτικη εναντια στην αγανακτισμένη κινηση..... ;
οχι ρε χρηστο!!
αλλα γιατι ενω το παμε παραδοσιακα συγκεντωνεται στην ομονοια ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΟΡΑ επελεξε το συνταγμα?:winka:
υ.γ.ΤΙΜΗ σε ολους τους αγωνιστες και βασανισμενους για την ιδεα μιας καλυτερης κοινωνιας
Εχετλαίος
06/06/2011, 09:26
Kαι πες ότι ο Jeffrey το πάει για εκλογές. Δεν το πιστεύω αλλά έστω...
Ποιός θα προέκυπτε; Τι;
:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Kαι πες ότι ο Jeffrey το πάει για εκλογές. Δεν το πιστεύω αλλά έστω...
Ποιός θα προέκυπτε; Τι;
:confused:
Ας περιμένουμε λίγο ακόμη για να δούμε....και το καλοκαίρι αυτό θα δούμε πολλά και διάφορα...
Ένα σενάριο που μουρμουρίζουν είναι να στείλει σπίτι τους αυτούς που προκάλεσαν και προκαλούν, αυτούς που αυτοδιαψεύσθηκαν, και -μέσω ανασχηματισμού- να βάλει στην θέση τους , άτομα που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι είναι πιο αποδεκτά από τον κόσμο. Ελλείψει εναλλακτικής, θεωρούν ότι "θα πιάσει"
Παράλληλα, θα αρχίσουν και τα μέσα να προσπαθούν να " μαλακώσουν " την αντίδραση του κόσμου....να άλλα 70 δις δάνειο, να θα σας ξαναγοράσουμε τα ομόλογα, να το ευρωομόλογο που κατάφερα να πείσω τον Γάλλο και την Ανατολικογερμανίδα, να βρέθηκε νομική φόρμουλα να μην χάσουν τα λεφτά τους όσοι τα έχουν ρίξει στα CDS του 2012 και 2013, να ο τουρισμός μας ανέβηκε, υπάρχει ελπίδα για τον τόπο...
ίδωμεν
:eyepop:
τι λε ρε πιδι μ!!!τελικα η αληθεια δεν βρισκετε στους σεξ πιστολς αλλα στο κκε???!!!!
λοιπον για να τελειωνουμε.το να εισαι κομμουνιστης ειναι αποδεκτο.το να εισαι σταλινικος ειναι μη αποδεκτο.αν ποτε σταματησετε να ειστε σταλινικοι και μαλιστα με κομπλεξ μπορουμε να το ξανασυζητησουμε.μεχρι τοτε...η ζωη τραβαει την κατηφορα.αν δεν καταλαβαινεις με τι ανθρωπο μιλας ζητα μου να σου το εξηγησω ΚΑΙ αυτο.:wave2:
Δυστυχως Γιωργο για τους σταλινικους το να εισαι αριστερος δεν φτανει.Πρεπει να προσδιορισεις ακριβως τι αριστερος εισαι.Ετσι ακριβως μου τα ειπε ο διευθυντης του 902 λιγο πριν τις τελευταιες εκλογες.Ο ανθρωπος που εκανε τον 902 το μεγαλυτερο τηλεμαρκετιν καναλι μου ζηταγε πιστοποιητικο "αριστεροφροσυνης".
Κατα τ αλλα οπως τα λες.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Ας περιμένουμε λίγο ακόμη για να δούμε....και το καλοκαίρι αυτό θα δούμε πολλά και διάφορα...
Ένα σενάριο που μουρμουρίζουν είναι να στείλει σπίτι τους αυτούς που προκάλεσαν και προκαλούν, αυτούς που αυτοδιαψεύσθηκαν, και -μέσω ανασχηματισμού- να βάλει στην θέση τους , άτομα που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι είναι πιο αποδεκτά από τον κόσμο. Ελλείψει εναλλακτικής, θεωρούν ότι "πιάσει"
Παράλληλα, θα αρχίσουν και τα μέσα να προσπαθούν να " μαλακώσουν " την αντίδραση του κόσμου....να άλλα 70 δις δάνειο, να θα σας ξαναγοράσουμε τα ομόλογα, να το ευρωομόλογο που κατάφερα να πείσω τον Γάλλο και την Ανατολικογερμανίδα, να βρέθηκε νομική φόρμουλα να μην χάσουν τα λεφτά τους όσοι τα έχουν ρίξει στα CDS του 2012 και 2013, να ο τουρισμός μας ανέβηκε, υπάρχει ελπίδα για τον τόπο...
ίδωμεν
Αυτες και μονο οι αντιδρασεις του δειχνουν ποσο πολυ τον καιει η συγκεντρωση στο Συνταγμα.Να την διαλυσει με τα ΜΑΤ ακομα και με προβοκατσια δεν το σκεφτεται καθολου.Ξερει οτι θα ειναι η σταγονα που θα ξεχυλισει το ποτηρι.Να διαλυθει μεσω κομματικων πανο δεν γινεται(δεν δουλεψε το πραγμα).
Ετσι πρεπει να "μαλακωσει".Αν το κανει θα ειναι η πρωτη μεγαλη νικη των αγανακτισμενων με οτι αυτο συνεπαγεται.
αν ποτε σταματησετε να ειστε σταλινικοι και μαλιστα με κομπλεξ μπορουμε να το ξανασυζητησουμε.μεχρι τοτε...η ζωη τραβαει την κατηφορα.αν δεν καταλαβαινεις με τι ανθρωπο μιλας ζητα μου να σου το εξηγησω ΚΑΙ αυτο.:wave2:
Ξεκόλλα λίγο όμως.Δεν ΕΙΜΑΣΤΕ σταλινικοί,γιατί δεν ΕΙΜΑΣΤΕ καν κομμουνιστές.Αν και προσωπικά αν κάποια στιγμή κατασταλλάξω κάπου ιδεολογικά προτιμώ να είναι προς τα εκεί.Το μη χείρον βέλτιστον.Κι από τα χειρότερα που υπάρχουν είναι το μόνο που παρέχει την όποια ελπίδα.Μάλλον ΠΑΛΙ δεν κατάλαβα με τι άνθρωπο μιλάω,αλλά δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε γιατί δεν θα συνεννοηθούμε κιόλας.:beer:
Cpt. Haddock
06/06/2011, 10:22
Παίδες, μην το πλατιάσουμε σε σταλινικούς εναντίον τροτσκιστών :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Παίδες, μην το πλατιάσουμε σε σταλινικούς εναντίον τροτσκιστών :lol:
Δεν πλατιαζουμε συντροφε.Μιλαμε για την προσπαθεια καπελωματος της λαικης αγανακτησης απο τα κομματα της αριστερας.Χτες ανεβασε πανο το κκε-μλ το οποιο κατεβηκε αυτοματα.:winka:
Ο κοσμος βαρεθηκε τα λογια και τα τσιτατα Ηλια.Θελει ενα καλυτερο αυριο για τα παιδια του κι αυτο δυστυχως δεν μπορει να το εξασφαλισει καμμια κομματικη ταυτοτητα.
Α!Χθες στο Σύνταγμα είδα ένα τραπεζάκι της Ανταρσίας με την εφημερίδα τους.Αυτό πιάνεται για κόμμα;Γιατί απ'ό,τι κατάλαβα διατυμπανίζεται ότι όλοι ακομμάτιστα κατεβαίνουν...:sick:
Cpt. Haddock
06/06/2011, 10:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
[...]Ο κοσμος βαρεθηκε τα λογια και τα τσιτατα Ηλια.[...]
Δεν ειμαι (ακομα) σίγουρος οτι τα βαρέθηκε. Ο λαϊκισμος και το βαθυ κράτος (μαζί με το "ολον πασοκ" ) έχουν γερές ρίζες... :sick:
Α!Χθες στο Σύνταγμα είδα ένα τραπεζάκι της Ανταρσίας με την εφημερίδα τους.Αυτό πιάνεται για κόμμα;Γιατί απ'ό,τι κατάλαβα διατυμπανίζεται ότι όλοι ακομμάτιστα κατεβαίνουν...:sick:
Και η ΣΕΚ ηταν εκει και πουλαγε εφημεριδα.Αλλο αυτο κι αλλο το κομματικο πανο.:winka: Επισης κατα την ταπεινη μου αποψη δεν μιλαμε σε καμμια περιπτωση για απολιτικ ατομα.Απο τη στιγμη που καποιος εναντιωνεται στην πολιτικη της εκαστοτε κυβερνησης μονο απολιτικ δεν ειναι.
Ρε παιδες, το θεμα μας δεν ειναι τι κανει το κκε και το καθε αριστερο κομμα... δηλαδή πόσες φορες να το πουμε... ηταν και ειναι το καθηκον τους ως κομμα αντιπολιτευσης και οχι κυβερνητικό να οργανώσει, καπελώσει, ξεχωρίσει,διαχωρίσει και ασπαστεί κατα το δοκούν οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας στην χώρα.... απο όπου και να προέρχεται... εδω σε λίγο θα το παίζαν και οικολόγοι... αυτό ειναι δεδομένο... ειναι επαγγελματίες σε αυτο το είδος πως να το κάνουμε, παμ παρακάτ.
Το πρόβλημα ειναι πως αυτή η μαζα του κοσμου εχει συχνά αντικρουόμενα αιτήματα ή και μη ρεαλιστικές επιδιώξεις ακριβώς για να κρύψει την φτωχή ιδεολογική της βάση. Οχι οτι αυτό ειναι αναγκάστικα κακό και ουτε την χαρακτηριζει σαν κινηση την αγανακτισμένη ασκοπή. ΟΜΩΣ μια ιδεολογική βαση θα εδινε τις κατευθύνσεις σε μικρά πρακτικά ζητήματα πριν κανεις το μεγάλο βημα.
Για παράδειγμα μιας και εγω ας κανω τον μαλακα δικηγορο του διαβόλου :
Ολοι αυτοί/εμεις εκει κάτω ειναι υπερ ή κατα του Ευρώ; Ολοι αυτοι αναζητούν δημοκρατική λύση ή λυντσαρισμα τυπου τσαουσεσκου ας πουμε; Αυτος που μουντζωνει την βουλη και αρα τοην κουνοβουλευτική δημοκρατια εστω οπως την ξέρουμε, την επόμενη θα αναζητησει εκλογές;
Αμφιβάλω αν πραγματικά γνωρίζει κανεις τα του τι και πως... ομως αποτελεί ισχυρό παράδειγμα μη ταυτισης αιτημάτων... και απο οσο η ηλικία μου με αφηνει να κρίνω.... οσο πιο ανομοιογενες ενα πλήθος, τοσο πιο ακίνδυνο... ιδιως οταν θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για κινησεις....
2 σεντς
Απολιτίκ , από την ώρα που είσαι στην πλατεία, δεν μπορεί να είσαι.
Είσαι εκεί, για να διαμαρτυρηθείς για τις πολιτικές (ους) που επέτρεψαν ή και προκάλεσαν αυτή την κατάσταση...άρα είσαι εκεί με μια βαθειά πολιτική άποψη......και ας είναι βουβή η διαμαρτυρία....
και η σιωπή, λόγος είναι
Ρε παιδες, το θεμα μας δεν ειναι τι κανει το κκε και το καθε αριστερο κομμα... δηλαδή πόσες φορες να το πουμε... ηταν και ειναι το καθηκον τους ως κομμα αντιπολιτευσης και οχι κυβερνητικό να οργανώσει, καπελώσει, ξεχωρίσει,διαχωρίσει και ασπαστεί κατα το δοκούν οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας στην χώρα.... απο όπου και να προέρχεται... εδω σε λίγο θα το παίζαν και οικολόγοι... αυτό ειναι δεδομένο... ειναι επαγγελματίες σε αυτο το είδος πως να το κάνουμε, παμ παρακάτ.
Το πρόβλημα ειναι πως αυτή η μαζα του κοσμου εχει συχνά αντικρουόμενα αιτήματα ή και μη ρεαλιστικές επιδιώξεις ακριβώς για να κρύψει την φτωχή ιδεολογική της βάση. Οχι οτι αυτό ειναι αναγκάστικα κακό και ουτε την χαρακτηριζει σαν κινηση την αγανακτισμένη ασκοπή. ΟΜΩΣ μια ιδεολογική βαση θα εδινε τις κατευθύνσεις σε μικρά πρακτικά ζητήματα πριν κανεις το μεγάλο βημα.
Ολοι αυτοί/εμεις εκει κάτω ειναι υπερ ή κατα του Ευρώ; Ολοι αυτοι αναζητούν δημοκρατική λύση ή λυντσαρισμα τυπου τσαουσεσκου ας πουμε; Αυτος που μουντζωνει την βουλη και αρα τοην κουνοβουλευτική δημοκρατια εστω οπως την ξέρουμε, την επόμενη θα αναζητησει εκλογές;
Αμφιβάλω αν πραγματικά γνωρίζει κανεις τα του τι και πως... ομως αποτελεί ισχυρό παράδειγμα μη ταυτισης αιτημάτων... και απο οσο η ηλικία μου με αφηνει να κρίνω.... οσο πιο ανομοιογενες ενα πλήθος, τοσο πιο ακίνδυνο... ιδιως οταν θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για κινησεις....
2 σεντς
Το ιδιο εγινε και στο Μαη του 68.Ειναι στη φυση του ανθρωπου να ψαχνει το ανεφικτο.Οτι δεν εκαναν οι ιδεολογικες βασεις των κομματων εδω και χρονια παει να το κανει μια ειρηνικη συγκεντρωση.Αν στο ελεγαν αυτο πριν απο δυο χρονια θα το πιστευες?
Εκλογες με απλη και ανοθευτη αναλογικη αυριο το πρωι.Το απολυτο ξεκαθαρισμα για το τι θελει επιτελους ο Ελληνας.Διαφωνεις?
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Το ιδιο εγινε και στο Μαη του 68.Ειναι στη φυση του ανθρωπου να ψαχνει το ανεφικτο.Οτι δεν εκαναν οι ιδεολογικες βασεις των κομματων εδω και χρονια παει να το κανει μια ειρηνικη συγκεντρωση.Αν στο ελεγαν αυτο πριν απο δυο χρονια θα το πιστευες?
Εκλογες με απλη και ανοθευτη αναλογικη αυριο το πρωι.Το απολυτο ξεκαθαρισμα για το τι θελει επιτελους ο Ελληνας.Διαφωνεις?
Οχι βεβαια, γιατι να διαφωνήσω; Πιστευω ομως οτι εκει στο πληθος βρισκονται απο πρωην κομματοσκυλα μεχρι φασισταρια που οχι μονο απλη αναλογική, ουτε εκλογες δεν θέλουν.... οχι οτι με ενοχλεί η πολυφωνία.... αλλα δεν μπορω να ταυτιζομαι ιδεολογικα με αυτους τους χώρους....
επ ευκαιριας μιλησες για απλη αναλογικη, αριστεριστης εισαι; :rotflmao: :rotflmao:
Οχι βεβαια, γιατι να διαφωνήσω; Πιστευω ομως οτι εκει στο πληθος βρισκονται απο πρωην κομματοσκυλα μεχρι φασισταρια που οχι μονο απλη αναλογική, ουτε εκλογες δεν θέλουν.... οχι οτι με ενοχλεί η πολυφωνία.... αλλα δεν μπορω να ταυτιζομαι ιδεολογικα με αυτους τους χώρους....
επ ευκαιριας μιλησες για απλη αναλογικη, αριστεριστης εισαι; :rotflmao: :rotflmao:
Εχω περασει απο ρηγα φεραιο,κνε,διαφορες αριστεριστικες ομαδες και μεχρι προτινος ψηφιζα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ και μονο κκε.Τι ταμπελα πρεπει να φορεσω?:confused:
2 σεντς
Σε πολλά συμφωνώ μαζί σου …
Όντως , το πλήθος είναι ανομοιογενές και χωρίς κοινή ιδεολογική βάση…
Όμως ,
κατ αρχήν , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΟΣ…. Εδώ και 12 μέρες…
…μπορεί να μην ξέρει ΤΙ θέλει , αλλά ξέρει τι ΔΕΝ θέλει…
… δεν έχει βάλει στόχους…δεν ξέρει πως θα πετυχει…. Δεν είναι οργανωμένο ….
ΑΛΛΑ…
Υπάρχει αλληλεγγύη και αποδοχή του διπλανού μας … φεύγει ο «φόβος» της διαμαρτυρίας…. Ανοίγουν αυτιά , μάτια και στόματα …
Το σημαντικότερο , υπάρχει σχεδόν καθολική αποδοχή του ελληνικού λαού γι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα ακομη και αν δεν ειναι εκει…
Πως θα καταλήξει ?
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ….
Μπορεί να γίνει
Ανασχηματισμός
Εκλογές
Επανάσταση
Εμφύλιος
Όλα μαζί
Τίποτα απ όλα αυτά και να έχουμε γι άλλα 50 χρόνια ΠΑΣΟΚΝΔ ΔΝΤ…
Μπορεί να πάρει μια μέρα για να αλλάξουν πράγματα ,μπορεί και δεκαετίες…
H μοτο-πορεία επαναλαμβάνεται αυτή την Τετάρτη.
http://i1182.photobucket.com/albums/x450/GiannisApostolou/AGANAKTISMENOI%20STO%20SYNTAGMA/8-6.jpg
http://www.facebook.com/event.php?eid=133632910047958
πχ ενα αλλο ζητημα.... ετσι για να ψιλοσυμφωνουμε και καπου ή να συμφωνουμε που διαφωνουμε :
Αιτημα διαμαρτυρίας : Εξάλειψη της ανεργίας και δικαίωμα στην εργασία
Ε, εδω μπορει να πεταχτει ο καθενας και να πει :
- Δουλειες μονο στους Ελληνες α' βαθμου
- Δουλειες στους Ελληνες πρωτα και οτι περισσέψει στους κακομοιρους μαυρους
- Δουλειες και ενα αυστηρότερο πλαίσιο στο μεταναστευτικό
- Καταπολέμηση των γκετο και δουλειες μονο στην περιφερεια...
- βαλτε οτι θελετε...
Μια θεση ομως εδω μπορει να ερθει σε αντίθεση με τα αιτηματα ανθρωπιας και την αισθηση δικαιοσύνης, δημοκρατιας κλπ κλπ
@ the who : βαλε οτι ταμπελα θες... εγω το παιζω γρηγορρος στα φόρα :lol:
@ ggs συμφωνω μαζι σου... το μονο που με ανησυχει ειναι πως οσο δεν βρισκεται κοινος παρανομαστης, οι κινητοποιησεις θα πανε στραφι και ειναι κριμα... δεν φτανει μονο το τι ΔΕΝ θελουμε, πρεπει να ξέρουμε και τι θέλουμε για το μελλον
Cpt. Haddock
06/06/2011, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
[...], αλλά ξέρει τι ΔΕΝ θέλει…[...]
Παπαρια. Το μονο που δε θέλει είναι το μνημόνιο και γινεται εύκολος στόχος για όσους τους χαϊδεύουν τα αυτια οτι δε θα αναγνωρίσουμε το χρέος και αλλα τέτοια που ειναι - και αυτα - στα όρια του λαϊκισμου, αλλα απο την αναποδη.
Σήμερα Δευτέρα , η καθημερινή συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς έχει προγραμματιστεί η «Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος», όπου ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος και οι οικονομολόγοι, Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσουν τον κόσμο για τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους.
οι εχοντες γνωσεις , απορειες , ερωτησεις ας τις θεσουν ...LIVE :beer:
Siemens,βατοπαιδι,υποβρυχια.
Δημευση της περιουσιας των υπευθηνων ως ανταλλαγμα της ζημιας που προκαλεσαν στην χωρα και ουτε φυλακη ουτε τιποτα ,απλα πεταμα στην κοινωνια χωρις φραγκο στην τσεπη.
Αντιστοιχη αντιδραση σε οποιον διαβαλει το συνταγμα και την χωρα.
Αυτα ειναι τα αιτηματα μας ,αρχιστε να τα υλοποιητε και φευγουμε απο το συνταγμα.
Εχουν και το θρασσος οι παπαρες να ζητανε λυσεις απο τον απλο λαο,αυτο κανονικα και μονο που εκφραζετε θα πρεπε να λογος για δημοσιο εξευτελισμο αλλα , Ελληνες -Νεοελληνες λεμε.
..........Μάλλον ΠΑΛΙ δεν κατάλαβα με τι άνθρωπο μιλάω,αλλά δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε γιατί δεν θα συνεννοηθούμε κιόλας.:beer:
κανενα προβλημα.εγω παντως ειχα ολη την καλη διαθεση να συνενοηθουμε :beer:
υ.γ.χου,σταμπακ,τζιτζιες :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Δημευση της περιουσιας των υπευθηνων ως ανταλλαγμα της ζημιας που προκαλεσαν στην χωρα και ουτε φυλακη ουτε τιποτα ,απλα πεταμα στην κοινωνια χωρις φραγκο στην τσεπη.
Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει (εκτός ίσως από τα υποβρύχια) γιατί είναι παραγεγραμμένα σύμφωνα με αρ. 86.
Για να αλλάξει το 86, πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα. Για να αλλάξει το σύνταγμα, πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια (νομίζω) για αναθεωρητική βουλή.
Εκτός και αν καταλύσουμε το σύνταγμα, πάμε σε πραξικόπημα δηλαδή, και αρχίσουν να αποβιβάζονται Ολλανδοί και Αμερικάνοι πεζοναύτες στο Λαύριο και την Κατερίνη
Εχετλαίος
06/06/2011, 11:54
Χμμμ...
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=81395&catid=3
http://www.youtube.com/watch?v=zNutdlk2Ulg&feature=player_embedded
Χμμμ...
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=81395&catid=3
Δηλαδή τι....???? να μας δώσουν πίσω κοντα στα 160δις (ανηγμένες τιμές) και να μπουν μετά οι Γερμανοί σε επιτήρηση.....αυτό μας λένε ότι ζητούν...?????
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Δηλαδή τι....???? να μας δώσουν πίσω κοντα στα 160δις (ανηγμένες τιμές) και να μπουν μετά οι Γερμανοί σε επιτήρηση.....αυτό μας λένε ότι ζητούν...?????
Το θεμα (για μενα) ειναι οτι την κινηση την εκαναν Γερμανοι πολιτες.Μαλλον η απαντηση στην παγκοσμιοποιηση ειναι ο διεθνισμος.:D
http://news247.gr/ellada/politiki/deite_ta_xioymoristika_vinteo.1097812.html
κανενα προβλημα.εγω παντως ειχα ολη την καλη διαθεση να συνενοηθουμε :beer:
Καλά,λοιπόν,μιας και σήμερα είμαι στις καλές μου για πες.:smilea: Είχαμε μείνει στο ότι δεν έχω καταλάβει τι άνθρωπος είσαι νομίζω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Δημευση της περιουσιας των υπευθυνων ως ανταλλαγμα της ζημιας που προκαλεσαν στην χωρα και ουτε φυλακη ουτε τιποτα ,απλα πεταμα στην κοινωνια χωρις φραγκο στην τσεπη.
Αντιστοιχη αντιδραση σε οποιον διαβαλει το συνταγμα και την χωρα.
Αυτα ειναι τα αιτηματα μας ,αρχιστε να τα υλοποιητε και φευγουμε απο το συνταγμα.
Εχουν και το θρασσος οι παπαρες να ζητανε λυσεις απο τον απλο λαο,αυτο κανονικα και μονο που εκφραζετε θα πρεπε να λογος για δημοσιο εξευτελισμο αλλα , Ελληνες -Νεοελληνες λεμε.
Δεν είναι τόσο απλό(δυστυχώς).Πίσω από αυτούς που μας κυβερνάνε κινούν τα νήματα πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις,οπότε κι όλα αυτά να γίνουν στους δικούς μας πολιτικούς θα έρθουν άλλοι δικοί μας ή ξένοι που θα κινούνται στην ίδια βάση.Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να δούμε πραγματική αλλαγή,όχι το πολιτικό προσωπείο.
Εχετλαίος
06/06/2011, 14:56
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να δούμε πραγματική αλλαγή,όχι το πολιτικό προσωπείο.
Και στην Αίγυπτο το αλλάξανε. Δες τώρα τι έγινε! "Καλέσανε" το ΔΝΤ!
:lol:
Και στην Αίγυπτο το αλλάξανε. Δες τώρα τι έγινε! "Καλέσανε" το ΔΝΤ!
:lol:
Μα γιατί,από τη δικτατορία δεν είναι ένα βήμα εμπρός η δημοκρατία του ΔΝΤ;:look: :p
Βασικά δεν άλλαξε το πολιτικό σύστημα.Σε καπιταλισμό ήταν σε καπιταλισμό παρέμειναν.Όπως όλο το παγκόσμιο σύστημα άλλωστε.Αυτό που άλλαξε είναι μάλλον τα συμφέροντα των εχόντων.Γιατί κι αυτοί βρε παιδί μου σκίζονται για το ποιος θα φάει τα περισσότερα,οπότε τρώγονται και μεταξύ τους.Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.:ninja:
Το πλήθος δεν είναι αυταξία.
Το πλήθος έχει αξία όταν γνωρίζει τι θέλει και το λέει. Ακόμα καλύτερα είναι όταν το πλήθος σκέφτεται όχι για τον εαυτό του αλλά και για τους υπόλοιπους, στη γειτονιά, στη χώρα, στον πλανήτη...
Το πλήθος αυτό, ξέρει τι θέλει αλλά δεν το λέει. Θέλει ένα ντάντεμα, ένα χάιδεμα, ένα ταπ ταπ στην πλάτη, πριν το ρίξουν για σφαγή. Αλλά το θέλει.
Το πλήθος αυτό με τα χαρακτηριστικά αυτά θα νομιμοποιήσει τον επόμενο που θα κάτσει στο σβέρκο μας, όπως και αν το λένε.
Οι εξαιρέσεις, που νομίζουν ότι το πλήθος θέλει ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και άλλα παρόμοια, θα διαψευστούν.
Το πλήθος ψάχνει βοσκό.
Αν έψαχνε κάτι για όλους, δεν θα πήγαινε πλατεία (ή μόνο). Θα έβγαινε από την πόρτα του, θα πήγαινε στη δουλειά του και θα είχε χιλιάδες προβλήματα να λύσει και χιλιάδες ανθρώπους να βοηθηθεί.
Το πλήθος ζητά πολιτειακή αλλαγή. Αλλά ούτε αυτό μας το λέει.
Η καυστική απάντηση των πολιτών στο κυβερνητικό βίντεο
http://dai.ly/j8ONbp
http://news247.gr/ellada/politiki/deite_ta_xioymoristika_vinteo.1097812.html
blackrose
06/06/2011, 18:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Σήμερα Δευτέρα , η καθημερινή συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς έχει προγραμματιστεί η «Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος», όπου ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος και οι οικονομολόγοι, Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσουν τον κόσμο για τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους.
οι εχοντες γνωσεις , απορειες , ερωτησεις ας τις θεσουν ...LIVE :beer:
+:wave2:
Για οσους ενδιαφερονται και βρισκονται μακρια το εχει LIVE εδω:http://www.ustream.tv/channel/syntagma#utm_campaign=synclickback&source=http://real-democracy.gr/%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-ustream&medium=8391147
Καλά,λοιπόν,μιας και σήμερα είμαι στις καλές μου για πες.:smilea: Είχαμε μείνει στο ότι δεν έχω καταλάβει τι άνθρωπος είσαι νομίζω.
straight.το φοραω και σε eau de toilet για να μου το θυμιζει :wacko:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Άντε βρε!
Εγώ μετά από χθες δεν νομίζω να ξανακατέβω. Αηδίασα πραγματικά με την όλη ιστορία με τους "Πάνω" και τους "Κάτω" και τους ηλίθιους τσαμπουκάδες. Δεν περίμενα οτι το όλο πράγμα θα φτάσει να παρουσιάζει τόσο μεγάλη εσωτερική τριβή. Περίμενα είτε διάλυση λόγω αδιαφορίας με το πέρασμα του χρόνου είτε διάλυση μέσω καταστολής όταν και εάν η όλη φάση "δυνάμωνε". Τελικά μπορούμε να το γαμήσουμε και μόνοι μας.
Συνελεύσεις δεν έχω παρακολουθήσει πολύ αλλά χθες άκουγα συνέχεια κάτι για "Αμεσοδημοκρατία". Αν αυτό αναφέρεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο της συνέλευσης, πάω πάσο.
Επειδή όμως έχω την, πιθανόν λανθασμένη, εντύπωση πως μιλάνε για αλλαγή πολιτεύματος, έχω συμπληρωματική πρόταση για την έξοδο από την κρίση.
Να κρατικοποιήσουμε το θυσαυροφυλάκιο του Σκρουτζ Μακ Ντακ στην Λιμνούπολη, να ξεχρεώσουμε τους δανειστές μας και να επενδύσουμε την τυχερή του δεκάρα στην δημιουργία Οργανισμού Εντοπισμου και Καταστροφής Ουράνιων Τόξων μέσω της Αφαίρεσης της Χύτρας με τα Χρυσά Νομίσματα στην Βάση τους (ΟΕΚΟΤΑΧΧΝΒ).
Μην ξεχαστεις μονο και δεν το φορεσεις καμμια μερα και μετα ψαχνεις για chanell 5.:lol:
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Εγώ μετά από χθες δεν νομίζω να ξανακατέβω. Αηδίασα πραγματικά με την όλη ιστορία με τους "Πάνω" και τους "Κάτω" και τους ηλίθιους τσαμπουκάδες. Δεν περίμενα οτι το όλο πράγμα θα φτάσει να παρουσιάζει τόσο μεγάλη εσωτερική τριβή. Περίμενα είτε διάλυση λόγω αδιαφορίας με το πέρασμα του χρόνου είτε διάλυση μέσω καταστολής όταν και εάν η όλη φάση "δυνάμωνε". Τελικά μπορούμε να το γαμήσουμε και μόνοι μας.
Συνελεύσεις δεν έχω παρακολουθήσει πολύ αλλά χθες άκουγα συνέχεια κάτι για "Αμεσοδημοκρατία". Αν αυτό αναφέρεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο της συνέλευσης, πάω πάσο.
Επειδή όμως έχω την, πιθανόν λανθασμένη, εντύπωση πως μιλάνε για αλλαγή πολιτεύματος, έχω συμπληρωματική πρόταση για την έξοδο από την κρίση.
Να κρατικοποιήσουμε το θυσαυροφυλάκιο του Σκρουτζ Μακ Ντακ στην Λιμνούπολη, να ξεχρεώσουμε τους δανειστές μας και να επενδύσουμε την τυχερή του δεκάρα στην δημιουργία Οργανισμού Εντοπισμου και Καταστροφής Ουράνιων Τόξων μέσω της Αφαίρεσης της Χύτρας με τα Χρυσά Νομίσματα στην Βάση τους (ΟΕΚΟΤΑΧΧΝΒ).
τι ακριβως εγινε χθες γιατι το εχω χασει?
LsKostas
07/06/2011, 14:37
τι ακριβως εγινε χθες γιατι το εχω χασει?
Xθες μιλησαν οικονομολογοι και εβαλαν στην πραγματικη τους βαση καποια πραγματα
Εχουμε χρεωκοπησει απ το 2008 , οταν ο πακτωλος του ιδιωτικου "ψευτικου" χρηματος κατερευσε στην Αμερικη
Επισης ειπαν οτι η σταση πληρωμων αφορα την στάση προς τους δανειστες και όχι προς τον κόσμο
σε αντίθεση με την προπαγανδα mega,skai και φυσικα του ΥΠ.ΟΙ.
Διατυπωσαν την α΄ποψη τους πολλοί πολίτες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για κάθε μερα
+ οτι για πρώτη φορά χθές επισυμάνθηκε το πόσο σημαντικο έιναι να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο προγραμμα.
Αυτά ήταν τα σημαντικότερα + ότι αποκλείστηκε και η Νταλάρα στην ομι΄λια της στου Ζωγράφου
ΣΥνεχίζουμε :beer: :beer: :beer:
BELZEBOYLIS
07/06/2011, 15:16
Μην τρελαίνεσαι Q !!! Έλα το απόγευμα να τα συζητήσουμε απο κοντά .....
taskon, εχθές κατά τις 12+ οι συγκεντρωμένοι μπροστά από την βουλή (οι "Πάνω") κατέβηκαν προς την συνέλευση/ομιλίες (οι "Κάτω") και υπήρχε ένταση. Σπρωξίματα κτλ.
Άκουγα σχόλια του στυλ "Όλο κάθονται και μιλάνε", "Και ποιος είναι αυτός με χέρια άσπρα σαν το γάλα, εμείς ήμαστε εδώ όλη μέρα", "Παιδιά δεν πρέπει να τους αφήσουμε έτσι", "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το κάναμε εδώ" κλπ κλπ. Ε κάπου εκεί αηδίασα και έφυγα.
Μου ήρθε στο μυαλό και η πορεία που έμαθα πως κάνανε οι αντίστοιχοι "Πάνω" της Θεσ/νικης με ντουντούκες, κόρνες, σφυρίχτρες κτλ φωνάζωντας "ΞΥΠΝΗΣΤΕ" στο κέντρο της πόλης στις 3 το πρωί...
Να μας χαιρόμαστε.
Κώστα, θα είμαι στα πέριξ για να βάλω λάστιχα οπότε ίσως περάσω για καφεδάκι. Δεν ξέρω όμως αν θα με αντέξεις, είμαι πιο κυνικός από ποτέ. :a08:
LOUKILOUK
07/06/2011, 15:49
taskon, εχθές κατά τις 12+ οι συγκεντρωμένοι μπροστά από την βουλή (οι "Πάνω") κατέβηκαν προς την συνέλευση/ομιλίες (οι "Κάτω") και υπήρχε ένταση. Σπρωξίματα κτλ.
Άκουγα σχόλια του στυλ "Όλο κάθονται και μιλάνε", "Και ποιος είναι αυτός με χέρια άσπρα σαν το γάλα, εμείς ήμαστε εδώ όλη μέρα", "Παιδιά δεν πρέπει να τους αφήσουμε έτσι", "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το κάναμε εδώ" κλπ κλπ. Ε κάπου εκεί αηδίασα και έφυγα.
Μου ήρθε στο μυαλό και η πορεία που έμαθα πως κάνανε οι αντίστοιχοι "Πάνω" της Θεσ/νικης με ντουντούκες, κόρνες, σφυρίχτρες κτλ φωνάζωντας "ΞΥΠΝΗΣΤΕ" στο κέντρο της πόλης στις 3 το πρωί...
Να μας χαιρόμαστε.
Κώστα, θα είμαι στα πέριξ για να βάλω λάστιχα οπότε ίσως περάσω για καφεδάκι. Δεν ξέρω όμως αν θα με αντέξεις, είμαι πιο κυνικός από ποτέ. :a08:
Μένιππε εσύ;
Ίσως ο κυνισμός να ήταν μια απάντηση στην απληστία...:winka: :wave2:
stavrogin
07/06/2011, 16:27
[]
Ε μα τι περιμενες δηλαδη? Ακου φιλε η αφελεια κι η αθωοτητα ειναι απαραίτητη για να κινητοποιηθει κανεις. σορρυ κιολας. Το θεμα ειναι να μπορεις να συμμετεχεις χωρις ελπιδα κ με γνωση πως θα αποτυχεις. Δε παμε για να πετυχουμε κατι, αυτα ειναι για τους αφελείς. Παμε για να ζουμε οπως επιθυμουμε.
Η προταση σου ομως ειναι πολυ καλη και πολυ ρεαλιστικοτερη απο οτι αλλο εχω ακουσει:lol: :beer:
Λιγο χιουμορ χρειαζεται,
Ο πιο αγανακτισμενος παππους στην Λαρισα
http://www.youtube.com/watch?v=MGBD5aFezi8&feature=player_embedded
Ε οριστε τα παιδια που ολο τα βριζετε ,εστειλαν επιστολη...
http://3.bp.blogspot.com/-G6bSFr1F8A4/Te4CCMDNmkI/AAAAAAAADxs/qMZFyVqSZ5k/s1600/epistoli-pylarinoujpg.bmp
Παιδες μην γραφεται σεντονια :winka: :beer:
Τεσπα περασα απο Συνταγμα πριν απο λιγο.Ψιλονεκρα.
Στην Πειραιως η οποια ειχει κλεισει στο υψος του ΙΚΑ περιπου ειδα πληθος κοσμου και κατι σημαιες ΚΚΕ να ανεμιζουν (εκτος και αν δεν ειδα καλα) .
Μια χαρα.
Προσωπικα ελπιδες για επανασταση,αμεσοδημοκρατια (wtf is that anyway) καταργηση μνημονιου κτλ δεν ειχα ποτε.
Μας θεωρω ολους τοσο αποπροσανατολισμενους και κορεσμενους σε ολα τα επιπεδα (για να μην πω βαθεια διεφθαρμενους) που δεν περιμενω να αλλαξει κατι σε αυτη την κοινωνια,και κατ'επεκταση και στα πολιτικα δρωμενα.
Τουλαχιστον οχι συντομα και οχι χωρις τρομερες κοινωνικες ζυμωσεις που διαφαινονται στον οριζοντα.
stavrogin
08/06/2011, 05:27
Τι να σου πω ρε φιλε... τον Ορίζοντα τον είδα τελευταία, έχει μακρυνει η μαλλούρα του και δε διαφαινόταν τίποτα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ε μα τι περιμενες δηλαδη? Ακου φιλε η αφελεια κι η αθωοτητα ειναι απαραίτητη για να κινητοποιηθει κανεις. σορρυ κιολας. Το θεμα ειναι να μπορεις να συμμετεχεις χωρις ελπιδα κ με γνωση πως θα αποτυχεις. Δε παμε για να πετυχουμε κατι, αυτα ειναι για τους αφελείς. Παμε για να ζουμε οπως επιθυμουμε.
Η προταση σου ομως ειναι πολυ καλη και πολυ ρεαλιστικοτερη απο οτι αλλο εχω ακουσει:lol: :beer:
+ολα.
LsKostas
08/06/2011, 10:00
Ωραιος ...
Ακριβως...οι πλατειες και οι καθε πλατειες δεν ειναι ποδοσφαιρικος αγωνας να ξερεις τι θα δεις
και να το ευχαριστηθεις.
Ειναι δυσκολη ζυμωση απαιτει θυσιες προσωπικου χρονου , ( λιγοτερους καφεδες δηλαδη )
και ιστορικη μνημη.
Τα 250 ατομα πχ χθες στο mega στην Μεσογειων ηταν μια καλη αρχη για παραδειγμα ...
οπως και τα συνθηματα κατα του Μπομπολα !!!
Ακολουθει ο Σκαι την Πεμπτη ...
Γράφω τι περίμενα, να ξεχαστεί ή να το διαλύσουν. Όχι να πλακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι μεγαλύτερος επαναστάτης.
Συμφωνώ μαζί σου 100% και δεν μπορώ να δω πως συμπέρανες τα παραπάνω από αυτό που έγραψα.
ΥΓ: Η πρόταση μου είναι εξαιρετική γιατί χτυπάει το πρόβλημα σε 2 σημεία. Το κεφάλαιο (Μακ Ντακ) και τους βρώμικους συνδικαλιστές (ξωτικά χυτρών ουράνιων τόξων, Λέπρικονς).
ΥΓ2: Λούκι, σβήσε κάνα πι εμ.
el_hymador
08/06/2011, 10:51
Προσωπικά τις συγκεντρώσεις έξω από τα κανάλια τις βρίσκω επιεικώς ανόητες και ατελέσφορες.
Αν ήμουν ιδιοκτήτης των καναλιών ή καναλάρχης, θα γούσταρα πάρα πολύ! Γιατί; Γιατί αυτού του είδους οι διαμαρτυρίες (όπως και το τρομερό πλήγμα του να ρίξουν τις σελίδες των καναλιών στο facebook, μιλάμε τους γ@μησανε... κλαίνε με μάυρο δάκρυ) σημαίνουν ότι έχουμε ανάγει τη τηλεόραση στο άγιο δισκοπότηρο της ενημέρωσης και της διασκέδασης! Ότι την θέλουμε "καλύτερη" γιατί δεν μπορουμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν! Ότι έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη να μας δείξουν τα κανάλια και να συστρατευθούν μαζί μας για να αποκτήσει επισημότητα η όλη ιστορία και να επιβεβαιωθούμε για το όρθον της αντίδρασης μας!
WTF ρε πούστη μου; Πόση περισσότερη αξία θα τους αναγνωρίσουμε;
Αντί όλων αυτών, υπάρχει πάντα το μαμημένο κουμπάκι OFF! Με μια απλή κίνηση ενός δαχτύλου, καταφέρνεις το πιο καίριο πλήγμα στην τηλεόραση και σε όλους όσους λειτουργεί ως φερέφωνο τους.
Δηλαδή sorry κιόλας, είχατε ποτέ την εντύπωση ότι κάτι τόσο τζάμπα και τόσο illustration όσο η ιδιωτική τηλεόραση θα ήταν για το καλό μας;
chr1s_86
08/06/2011, 10:59
Δηλαδή sorry κιόλας, είχατε ποτέ την εντύπωση ότι κάτι τόσο τζάμπα και τόσο illustration όσο η ιδιωτική τηλεόραση θα ήταν για το καλό μας;
+πολλά
..........
Αντί όλων αυτών, υπάρχει πάντα το μαμημένο κουμπάκι OFF! Με μια απλή κίνηση ενός δαχτύλου, καταφέρνεις το πιο καίριο πλήγμα στην τηλεόραση και σε όλους όσους λειτουργεί ως φερέφωνο τους.
....
εγω μαζι σου ειμαι.αλλα για να πατησει πολυς κοσμος αυτο το μαγικο κουμπακι που λεγεται οφ κατι πρεπει να τους κεντρισει και τη μελισσα σου που εχεις στο αβαταρ δεν την κοβω να το κανει :winka:
el_hymador
08/06/2011, 11:10
εγω μαζι σου ειμαι.αλλα για να πατησει πολυς κοσμος αυτο το μαγικο κουμπακι που λεγεται οφ κατι πρεπει να τους κεντρισει και τη μελισσα σου που εχεις στο αβαταρ δεν την κοβω να το κανει :winka:
Ρε συ Troop, φυσικα και δεν περιμενω απο την κυρα Τασουλα που ζει και αναπνεει για τα τουρκικα σηριαλ να πατησει το off ετσι ευκολα, ουτε απο τον μπαρμπα Μητσο που βελεπει Αυτια και στα καπακι πρωϊναδικα για να σαλεψει λιγο το τσουτσουνι του με τις μοντελες...
Υποτιθεται οτι ο κοσμος που κατεβηκε στις πλατειες τα εχει παρει και με την τηλεοραση! Ε και αντι να τη κλεισουν τη ρημαδα καθονται και λενε "ειδες εχθες τι ειπε ο ταδε;" "μονο 3 λεπτα μας αφιερωσαν οι καρ(γ)ιοληδες" κτλ-κτλ...δηλαδη παρανοια...απο τη μια τους κραζουμε και απο την αλλη τους θρεφουμε με τηλεθεαση...αν αυτο ειναι λογικο, τι να πω...
.....
Υποτιθεται .......
αν δε βλεπεις ποιο ειναι το λαθος που κανεις ουτε τωρα...τι να πω...κανεις λαθος υποθεσεις :winka:
thou-vou
08/06/2011, 14:13
δεν έχω κατέβει και δεν επρόκειται... δυστυχως δεν το έχω συζητήσει με αρκετούς που θα ήθελα αλλα εγω χάνω...
Τα βασικά ζητήματά μου ειναι δυο (χιλιάδες...)
1. Ότι η συμμετοχή σε κάτι που ξεκινησαν δεκα πατριώτες συντηρητικοί φάνηκε σε πολλούς-ες σαν "έστω κάτι γίνεται..." αν όχι σαν κάτι με επαναστατική προοπτική. Η λογική ότι κάποιοι "επιτέλους σηκώθηκαν από τον καναπέ" είναι τρεγικοί. Γιατί η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται όταν έχεις καναπέ και δε γουστάρεις και όχι επειδή σου πήραν τον καναπε και τον θέλεις πίσω...
2. Η επιβράβευση του απολιτικ απέναντι στην πολιτική με την ευροία έννοια. Η πολιτική δεν είναι τα κόμματα είναι οι επιλογές στην καθημερινής ζωή. Και τα κόμματα δεν είναι πολιτική, εταιρείες είναι. Η αγιοποίηση του απολιτικ είναι ο σωστός δρόμος για το 1936... Αλλά όχι στην Ισπανια λίγο πιο βόρειοανατολικά...
3. Η απονομιμοποίηση της σύγκρουσης μέσα από την φετιχοποίηση της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Προφανώς είναι λογικό και σωστό να υπάρχουν και τέτοιες αλλα όχι καταγγέλοντας εκ τον προτέρων ακόμα και την πιθανότητα της σύγκρουσης...
4. Το γλύψιμο από κάποια μμε θα έπρεπε να προβληματίσει πολλούς και όχι να επιβεβαιώνει ανατρεπτικές προοπτικές.
5. Δεν είμαι εγω σε θέση να πω αν κάποιος πρέπει να πάει η όχι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Και ο καθένας πάει εκεί για δικούς του ατομικούς λόγους. Απλά οι πολλοί μικροί ατομισμοί δεν παράγουν συλλογικότητες αλλα μικροσυμφέροντα.
σεμνά και ταπεινά ο μαλάκς ο αφισοκολητής... :lol: