Σύνδεση

View Full Version : Ανακατασκευή Honda XLR 250 Baja '87

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Takata Dome
08/01/2012, 18:47
Σειρα ειχαν τα αλουμινενια μερη της μηχανης!
1η επεμβαση στο πισω ψαλιδι.Αφαιρεση αυτοκολλητων,καλό καθάρισμα με συρματόβουρτσα.Νομιζω πως το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο

243681

Takata Dome
08/01/2012, 18:51
2η επεμβαση.Στο πηρουνι,και στη πισω αναρτηση!Επισης νομιζω πως εγινε καλη δουλεια.Το μονο που μενει τωρα εινα να περασθουν με ασταρι αλλουμινιου

Βγάλσιμο και εδω τα αυτοκόλλητα,πέρασμα με συρματόβουρτσα και ένα γερό καθάρισμα τις φούσκες που κατα τ'αλλα ειναι μια χαρά!

243682

Takata Dome
08/01/2012, 18:54
Εδω φαινεται πιο καλα το αποτελεσμα της αφαιρεσης των αυτοκολλητων( Δωστε εμφαση στα λουλουδακια στην αριστερη εικονα)

243683

Takata Dome
08/01/2012, 18:56
Τωρα λοιπον το καρμπυρατερ...
Καθάρισμα εσωτερικά-εξωτερικά με καθαριστικό καρμπυρατέρ,με σφουγγάρι και Cif,με οδοντόβουρτσα και μπατονέτες!
Παράπλευρες απώλειες το σωληνάκι του κάτω μπόλ που κόπηκε,και η ντίζα του τσοκ που φρόντισα να την χαλάσω!

243684

Takata Dome
08/01/2012, 19:00
Η δισκοπλακα του μπροστινου τροχου ειναι πληρως ανανεωμενη!Ουτε ιχνος σκουριας!
Για την πισω μη ρωτησετε,δε βγαινει!
Λοιπον παμε,ΔΙΚΟ ΣΑΣ

243685

Takata Dome
08/01/2012, 19:04
(Ωχ δεν ειχα προσεξει το μεγεθος καποιοων προηγουμενων φωτογραφιων που ανεβασα :S συγγνωμη για αυτο).
Και συνεχιζουμε...Περαστηκε με στοκο αλουμινιου καθαριστηκε πολυ καλα με σφουγγαρι και CIF και με συρματοβουρτσα.Μενει να ασταρωθει.Ο λογος για το πλαισιο των προβολέων

243686

Takata Dome
08/01/2012, 19:05
Οι βάσεις του κινητήρα όπως βλέπετε είναι σε θαυμάσια κατάσταση!
Που φτιάχνω καινούργιες και με τι υλικό?

243687

lspiros
08/01/2012, 19:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Επειδη ΕΣΕΙΣ το ζητησατε...καινουργιες φωτογραφιες :p
Η ανακατασκευη συνεχιζεται!

Τα πλαστικά περαστηκαν με plastofix,και στοκαριστηκαν

το plastofix περνιεται σε πλαστικα που δεν εχουν στοκους και ασταρια.σε αυτα που εχουν στοκους μπορουμε μεσα στο ασταρι να ριξουμε λιγο χρωμα μονης(συνηθως γκρι που βοηθαει ως φοντο στα περισσοτερα διπλης χρωματα),για να παρουμε την ελαστικοτητα που θελουμε:winka: :wave2:

Takata Dome
08/01/2012, 19:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros
το plastofix περνιεται σε πλαστικα που δεν εχουν στοκους και ασταρια.σε αυτα που εχουν στοκους μπορουμε μεσα στο ασταρι να ριξουμε λιγο χρωμα μονης(συνηθως γκρι που βοηθαει ως φοντο στα περισσοτερα διπλης χρωματα),για να παρουμε την ελαστικοτητα που θελουμε:winka: :wave2:

Αυτο δεν το ηξερα,δηλαδη απλα δεν χρειαζοταν ή τωρα πρεπει να τα τριψω;

stefanos
08/01/2012, 20:56
Το πάνω μάτι του αμορτισέρ πρέπει να έχει ρουλεμάν το οποίο καλό είναι να μην έχει τζόγους.
Τις βάσεις του κινητήρα εγώ θα τις έβαφα απλά.

Takata Dome
08/01/2012, 21:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Το πάνω μάτι του αμορτισέρ πρέπει να έχει ρουλεμάν το οποίο καλό είναι να μην έχει τζόγους.
Τις βάσεις του κινητήρα εγώ θα τις έβαφα απλά.

Ίσως δεν φαίνεται στη φωτογραφία,αλλα οι βάσεις δεν είναι απλά σκουριασμένες.Έιναι σαν να έχει ξεφλουδίσει το μέταλλο,και σε κάποια σημεία απο αυτές έχει μείνει περίπου το μισό μέταλλο απ'οτι υπήρχε.Νομίζω αν τις αφήσω έτσι θα σπάσουν κάποια μέρα!

motomaniac
08/01/2012, 21:51
εγω παλι φιλε δεν νομιζω να σπασουν. ειναι πολυ χοντρο το μεταλλο εκει. αυτο που ξεφλουδισε ειναι απλα χοντρη μπογια. αν το αντικαταστησεις δεν ξερεις αν θα εχεις βαλει αντιστοιχο μεταλλο. πιο σκληρο θα σου τραβηξει τον σκελετο πιο μαλακο θα κοψει. αν με καταλαβαινεις. σιγουρα αξιζει να δοκιμασεις αυτα για οσο καιρο θα πανε. και θα πανε... δεν ειδεςς του βροχιδη το μηχανακι νομιζω. κι εχει κανει ποοοοοοοολλα χιλιομετρα.. :) :beer:

stefanos
08/01/2012, 23:29
Ίσως δεν φαίνεται στη φωτογραφία,αλλα οι βάσεις δεν είναι απλά σκουριασμένες.Έιναι σαν να έχει ξεφλουδίσει το μέταλλο,και σε κάποια σημεία απο αυτές έχει μείνει περίπου το μισό μέταλλο απ'οτι υπήρχε.Νομίζω αν τις αφήσω έτσι θα σπάσουν κάποια μέρα!

Πιθανόν να είναι γαλβανισμένες και γι αυτό ξεφλουδίζει, στην περίπτωση αυτή το πιό εύκολο είναι καινούργιες, η καθάρισμα οι υπάρχουσες και θερμό γαλβάνισμα, ή νίκελ αν σε βολεύει καλύτερα.
Δεν νομίζω να είναι τόσο κρίσιμες εφόσον τους ρίχνεις καμιά ματιά στο μέλλον, δεν θα σπάσουν όλες μαζί, και αν σπάσει και κάποια οι υπόλοιπες επαρκούν μέχρι να την αντικαταστήσεις.

Takata Dome
19/01/2012, 17:19
Οι τροχοι με τι βάφονται,και αν θέλουν αστάρι,τι αστάρι?

Acacius
20/01/2012, 01:13
Ίσως δεν φαίνεται στη φωτογραφία,αλλα οι βάσεις δεν είναι απλά σκουριασμένες.Έιναι σαν να έχει ξεφλουδίσει το μέταλλο,και σε κάποια σημεία απο αυτές έχει μείνει περίπου το μισό μέταλλο απ'οτι υπήρχε.Νομίζω αν τις αφήσω έτσι θα σπάσουν κάποια μέρα! Επειδή έχω δει το ίδιο αλλά χειρότερα σε Transalp, δε νομίζω ότι το τρίψιμο/βάψιμο θα κάνει τίποτα, εγώ θα τις άλλαζα.

nassosxlvbros
20/01/2012, 09:11
Οι βάσεις του κινητήρα όπως βλέπετε είναι σε θαυμάσια κατάσταση!
Που φτιάχνω καινούργιες και με τι υλικό?

Οι βάσεις; τι έχουν οι βάσεις; τρίβεις ξεσκουριάζεις βάφεις,και είσαι οκ! :beer:

Α! και βάλε για μένα μια καθαρή φωτό από τον ανορθωτή σου...έχω ένα θεματάκι με τον κύριο...

Takata Dome
20/01/2012, 15:02
Για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα θα σας κάνω μια μικρή σύγκριση μεταξύ μιας καλής και μιας χαλασμένης βάσης.Απο πάνω...

244924

Takata Dome
20/01/2012, 15:04
...και απο πλάγια.Βλέπετε πως έχει λυγίσει η μία!

244925

FRAGISCOS
20/01/2012, 15:39
Φιλε μου οι βασεις ειναι αχρηστες.
Το ιδιο ειχαν παθει και σε ενα XR 200 που ειχα ξεκινησει και που τελικα παρατησα.
Αν βρεις καινουριες (εγω δεν ειχα βρει) παρε τις αλλιως πας σε ενα σηδηρουργειο με τις παλιες και σου κοβουν καινουριες απο αλουμινιο.
Καλη συνεχεια:wave2:

Takata Dome
20/01/2012, 17:50
Ούτε εγώ νομίζω οτι αυτές οι βάσεις είναι κατάλληλες.Οπότε πάμε για καινούργιες !

virus
22/01/2012, 18:19
ειναι η χαρακτηριστικη διαβρωση του αλουμινιου. κι αν την χτυπησεις με ενα κατσαβιδι θα πρεπει να σου πεταει τριματα.

πας για αλλες κι οπως ειπαν σε τορνο να σου φτιαξει παλι με αλουμινιο. τις παλιες μην τις πεταξεις. να μπορει να παρει μετρα απο τις παλιες.

:beer: :beer:

universalgr1
23/01/2012, 09:13
Οι τροχοι με τι βάφονται,και αν θέλουν αστάρι,τι αστάρι?

Στους τροχούς τι θέλεις να βάψεις? Κέντρα, ακτίνες, στεφάνια?

Takata Dome
23/01/2012, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
Στους τροχούς τι θέλεις να βάψεις? Κέντρα, ακτίνες, στεφάνια?

Ακτίνες έλεγα να βάψω...φοβάμαι όμως να τις βγάλω και δεν ξέρω και πως!

universalgr1
23/01/2012, 14:11
Aν δεν τις βγάλεις θα ταλαιπωρηθείς απ'τις μονώσεις που πρέπει να κάνεις...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=117242&perpage=15&pagenumber=29

και ίσως να μην έχεις και καλό αποτέλεσμα..

ΑΝ πάλι τις βγάλεις θα ταλαιπωρηθείς πάλι, αλλά θα έχεις άριστο αποτέλεσμα.. :D

Αρχικά κάνε ένα τρίψιμο να φύγει η σκουριά και μετά με ένα βερνίκι μαύρο είσαι άρχοντας..

(λέω μαύρο να καλύψει και τις ατέλειες.. ίσως υπάρχει και στο χρώμα του αλουμινίου, δεν ξέρω..)

Takata Dome
23/01/2012, 16:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
Aν δεν τις βγάλεις θα ταλαιπωρηθείς απ'τις μονώσεις που πρέπει να κάνεις...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=117242&perpage=15&pagenumber=29

και ίσως να μην έχεις και καλό αποτέλεσμα..

ΑΝ πάλι τις βγάλεις θα ταλαιπωρηθείς πάλι, αλλά θα έχεις άριστο αποτέλεσμα.. :D

Αρχικά κάνε ένα τρίψιμο να φύγει η σκουριά και μετά με ένα βερνίκι μαύρο είσαι άρχοντας..

(λέω μαύρο να καλύψει και τις ατέλειες.. ίσως υπάρχει και στο χρώμα του αλουμινίου, δεν ξέρω..)

Μονώσεις με χαρτοταινία 2 στρώσεις...no problem!
Αυτό το χρώμα για τροχούς που βγαίνει σε spray τι λέει?

universalgr1
23/01/2012, 19:35
Χρωμα για τροχους δεν ξερω.. εγω χρησιμοποιησα αυτο της wurth που είναι επικαλυπτικο βερνικι.

Αυτο ξερω σίγουρα να σου πω πως αντεχει και καλυπτει..

John Steed
23/01/2012, 19:37
Πέρνα τις πρώτα με αστάρι αλουμινίου και μετά με ό,τι χρώμα θες!

Αν έβαψες ήδη το ψαλίδι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο χρώμα :wave2:

Εναλλακτικά, με βερνίκι αλλά σε τι κατάσταση είναι οπτικά? αν έχουν ατέλειες που δεν βγαίνουν, ό,τι είπε ο Νίκος από πάνω! :beer:

Takata Dome
23/01/2012, 20:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Πέρνα τις πρώτα με αστάρι αλουμινίου και μετά με ό,τι χρώμα θες!

Αν έβαψες ήδη το ψαλίδι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο χρώμα :wave2:

Εναλλακτικά, με βερνίκι αλλά σε τι κατάσταση είναι οπτικά? αν έχουν ατέλειες που δεν βγαίνουν, ό,τι είπε ο Νίκος από πάνω! :beer:

Απο αλουμίνιο είναι? Εγώ με μαγνήτη που δοκίμασα μαγνητίζονται!
Ατέλειες σίγουρα θα έχουν αλλά...για χωμάτινο μηχανάκι μιλάμε,δεν πειράζει!

John Steed
23/01/2012, 22:56
Απο αλουμίνιο είναι? Εγώ με μαγνήτη που δοκίμασα μαγνητίζονται!
Ατέλειες σίγουρα θα έχουν αλλά...για χωμάτινο μηχανάκι μιλάμε,δεν πειράζει!

Τότε σόρυ! :blush:

τότε απλά τρίψε και πέρασε βερνίκι χρώματος και είσαι κομπλέ, δεν θα πάθουν τίποτα! :wave2:

lspiros
24/01/2012, 06:25
τριφτες και βερνικαρησε τες απλα.δεν παθαινουν τιποτα μετα...:beer:

αργεις,προχωρα,βαζε φωτο:smokin:

Takata Dome
24/01/2012, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros
τριφτες και βερνικαρησε τες απλα.δεν παθαινουν τιποτα μετα...:beer:

αργεις,προχωρα,βαζε φωτο:smokin:

Δεν θέλω να τις κάνω μαύρες,ελπίζω να έχει βερνίκι σε ασημί!

lspiros
24/01/2012, 13:48
Δεν θέλω να τις κάνω μαύρες,ελπίζω να έχει βερνίκι σε ασημί!

το βερνικι ειναι αχρωμο η ελαφρα υποκιτρινο....

universalgr1
24/01/2012, 14:08
Βασικά το βερνίκι όπως λέει κι ο Σπύρος είναι διάφανο.

Μπορείς να τρίψεις τις ακτίνες και να τις βερνικάρεις και να έχουν το χρώμα τους.

Εγώ απλά μιλούσα για το επικαλυπτικό μαύρο βερνίκι που χρησιμοποίησα που αφήνει ένα μαυρο σατινέ στην επιφάνεια. Αυτό δεν ξέρω αν υπάρχει σε άλλο χρώμα.

Χρησιμοποιείς απλό βερνίκι και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο λογικά.

Άντε, άντε.. Προχώρα!!

:beer:

Takata Dome
29/01/2012, 09:17
Και ναι λοιπόν,άρχισα και εγώ να βάφω!
Μιας και είναι η πρώτη φορά που πίανω πιστόλι βαφής στα χέρια μου,νομίζω έκανα και κάποια λαθάκια...μικρό το κακό όμως γιατι είναι σε αντικείμενα που δεν φαίνονται και πολύ.
Η απορία μου είναι η εξής: Για ποιό λόγο το χρώμα κάνει μικρές φουσκαλίτσες? Απο μακριά δεν φαίνεται,αν πλησιάσεις όμως αρκετά το βλέπεις. Επειδή θα βάψω τα πλαστικά που φαίνονται τώρα, δεν θέλω να ξανασυμβεί!

astroman76
29/01/2012, 14:27
Καλητερα να παρεις αλλα πλαστικα και να τα βαψεις καποια στιγμη θα σπασει το χρωμα...

Αυτο το XLR νομιζω ειχε ιδια πλαστικα με το XR της εποχης...

Takata Dome
19/02/2012, 18:24
Θέλω να κάνω διχρωμία
Ας πούμε οτι έβαψα ήδη το ένα χρώμα,και τώρα πρέπει να περάσω το αλλό
Με τι θα καλύψω το βαμμένο κομμάτι,χωρίς να καταστραφεί το χρώμα? :confused:

motomaniac
19/02/2012, 21:52
με χαρτοταινια? αλλα υπαρχουν και πιο ειδικες ταινιες. εγω με την χαρτοταινια βλεπω ατελειες παντως..

Takata Dome
19/02/2012, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από motomaniac
με χαρτοταινια? αλλα υπαρχουν και πιο ειδικες ταινιες. εγω με την χαρτοταινια βλεπω ατελειες παντως..

Με χαρτοταινια το εκανα και καταστραφηκε 1.5 βδομαδα δουλειας! :(

astroman76
20/02/2012, 13:33
Ειπαρχει ταινια της 3Μ για τετοια πραγματα οχι χαρτι γιατι αποροφα χρωμα:wave2:

Takata Dome
20/02/2012, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από astroman76
Ειπαρχει ταινια της 3Μ για τετοια πραγματα οχι χαρτι γιατι αποροφα χρωμα:wave2:

Ας πούμε οτι το αφήνω το πλαστικό 6 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσει.Όταν βάλω αυτή την ταινία πάνω δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το χρώμα;

astroman76
20/02/2012, 16:47
το χρωμα στεγωνει σε 30 λεπτα 6 μερες μονο η λαδομπογια κανει... :rotflmao:

Takata Dome
20/02/2012, 17:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από astroman76
το χρωμα στεγωνει σε 30 λεπτα 6 μερες μονο η λαδομπογια κανει... :rotflmao:

Μη γελάς γιατί έπαθα μεγάλη νίλα με την χαρτοταινία...
Λόγω έλειψης χρόνου μάλλον την άφησα πάνω στο χρώμα για υπερβολικά πολύ και χθές που την έβγαλα μου έκανε το χρώμα @&^%^@$!!!

Ξανα τρίψιμο τώρα,ξανά στοκάρισμα,ξανά βάψιμο απο την αρχή! :a52:

Acacius
20/02/2012, 18:04
Ας πούμε οτι το αφήνω το πλαστικό 6 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσει.Όταν βάλω αυτή την ταινία πάνω δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το χρώμα; Χρειάζεσαι ταινία χαμηλής κολλητικότητας (low tack), κατά προτίμηση συνθετική και όχι χάρτινη όπως είπε κι ο Astro. Εναλλακτικά περνάς την ταινία πάνω από το χέρι σου μερικές φορές οπότε η λιπαρότητα που τραβάει ελαττώνει την κολλητική της ικανότητα. Όχι ιδανικό αλλά ψιλοβελτιώνει τα πράγματα.

macgyver2180
20/02/2012, 18:30
καλησπερα.αν εχω καταλαβει καλα θες μια χαρτοταινια που να μην ειναι κολλωδης πολυ

υπαρχει μια της 3Μ σε μπλε χρωμα πουξεκολλαει ευκολα και ειναι ιδανικη για τετοιες δουλειες.μαλιστα δεν αφηνει αυτη την λιπαροτητα πανω στο αντικειμενο απο το οποιο εχει ξεκολληθει

εδω εγω την εχω χρησιμοποιησει και εχω βαψει.

πατα στο ιντερνετ να βρεις αντιπροσωπους της 3Μ.

247900

Takata Dome
04/04/2012, 12:48
Πέρασε ένα διάστημα σχεδόν 2 μηνών που με την ανακατασκευή ασχολιόμουν μόνο τα Σάββατα και αυτό αν υπήρχε χρόνος και διάθεση
Μέσα σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα λίγα πράγματα έγιναν...ένα απο αυτά ήταν το βάψιμο όλων των πλαστικών
Με 0 εμπειρία σε βαψίματα γενικά,έπιασα λοιπόν και εγώ το πιστόλι και ξεκίνησα να μάθω...βάφοντας!
Αν και στην αρχή πίστευα πως θα τελειώσω σχετικά γρήγορα,λόγω διάφορων αναποδιών και λαθών που έκανα,τελικά χρειάστηκε αρκετός χρόνος-και υπομονή-για να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα που να με ικανοποιεί
Για πάμε να τα δείτε και σεις όμως! :)

Takata Dome
04/04/2012, 12:52
Ξεκίνησα απο τα πίο εύκολα,τα μαύρα τμήματα που όπως θα δείτε έχουν και τις περισσότερες ατέλεις.Ίσως 1-2 απο αυτά να τα ξαναβάψω....
Εδώ το προστατευτικό της αλυσίδας και το καπάκι που μπαίνει πάνω απο τους προβολείς

252273

Takata Dome
04/04/2012, 12:53
Τα καπάκια των προβολέων...απο το ένα δεν βγάλαμε τον προβολέα,γιατι η μία βίδα έχει κλωτσήσει252275

Takata Dome
04/04/2012, 12:55
Το κάλυμμα των οργάνων...

252276

Takata Dome
04/04/2012, 12:56
Και μία όλα μαζί...Φαίνονται εδώ οι ατέλειες!

252278

Takata Dome
04/04/2012, 12:58
Και αφού αυτά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο τα τελείωσα...
Μου πήρε άλλα 5 για να καταφέρω τα υπόλοιπα! :cry:
Άξιζε όμως τον κόπο!Ξεκινάμε απο το εμπρός φτερό
252279

Takata Dome
04/04/2012, 13:00
Άλλη μία
252280

Takata Dome
04/04/2012, 13:00
Και το πίσω τμήμα....
252281

Takata Dome
04/04/2012, 13:02
Πάμε στο ένα απο τα πλαινά,που είναι και το καλύτερο σαν αποτέλεσμα απο όσα έβαψα πιστεύω! :cool:

252282

Takata Dome
04/04/2012, 13:03
Και μία πιο κοντά...

252284

Takata Dome
04/04/2012, 13:05
Και τέλος το δέυτερο απο τα πλαίνα...αν θυμάστε καλά,αυτό εργοστασιακά ήταν βαμμένο το κάτω τμήμα του μάυρο.Αλλα επειδή νομίζω δεν κολλάει το μαύρο με τα χρώματα της μηχανής,εγώ το έκανα σαν το άλλο πλαινό.:D

252285

Takata Dome
04/04/2012, 13:07
Και μία απο πιό πλάγια...
252286

Takata Dome
04/04/2012, 13:08
Και τώρα μια γενική,όλα μαζί!

252287

Takata Dome
04/04/2012, 13:09
Το πίσω φτερό ξέχασα να βάλω...:moutza: <---Σε μένα

252289

Takata Dome
04/04/2012, 13:10
Και από την άλλη ε...
252290

Takata Dome
04/04/2012, 13:11
Και ξανά μια γενική για να τα θαυμάσετε καλά...γιατι νέες φωτογραφίες σε κανα μήνα πάλι :lol:

252291

universalgr1
04/04/2012, 13:26
Πολύ καλές οι βαφές!!! Μπράβο μικρέ!!

:beer: :beer:

vag 70
04/04/2012, 13:47
μπραβο:smokin:

Kotselakos
04/04/2012, 14:01
So clean and so fresh! :sun:

Ωραίος! Χαρά στην υπομονή σου με τις διχρωμίες!

Ψηλέας
04/04/2012, 22:55
Μπραβο ρε μαγκα ωραια δουλεια,πιστολι θα γινει το μοτερ:vroum:

Takata Dome
05/04/2012, 20:22
Χαίρομαι που σας αρέσουν και σάς τα πλαστικά :)

Μια ερώτηση τώρα:

Μιας και έρχεται Πάσχα και θα έχω ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μου,σκέφτηκα να αρχίσω να κάνω δίαφορες μικροεπισκευές.
Αυτές οι επισκευές απαιτούν αλλαγή σε κάποια τσιμουχάκια,o-ring,dust seals και δίαφορα τέτοια
Πού μπορώ να βρώ τέτοια πράγματα;
Μένω Πάτρα,οπότε αν θέλετε να προτείνετε καταστήματα απο Αθήνα κάντε το,αρκεί να μπορούν να μου αποσταλούν αυτά τα πράγματα εδώ!

Kotselakos
05/04/2012, 21:22
Για ρουλεμάν, τσιμούχες και o-ring πήγαινε σε οποιοδήποτε μαγαζί πουλάει ρουλεμάν και βιομηχανικά είδη.

Προσοχή μονάχα στα o-ring που δουλεύουν σε επαφή με βενζίνη (όπως πχ αυτά που τυχόν κουβαλάει το καρμπυρατέρ σου, την έχω πατήσει...). Είναι ειδικό λάστιχο, δεν κάνουν τα κοινά o-ring που σφραγίζουν λάδι. Αυτά μάλλον θα πρέπει να τα πάρεις από την αντιπροσωπία.

Αν ασχολείσαι με αγορές από το νετ ένα πολύ καλό εγγλέζικο on-line μαγαζί για ρουλεμάν και τσιμούχες είναι το:

http://simplybearings.co.uk

Το έχω έχω δοκιμάσει αρκετές φορές, οι τύποι είναι άψογοι.

Για dust seals ψάξε ebay ειδικά για το μηχανάκι σου. Θα βρεις σε αξιοπρεπέστατη ποιότητα σε πολύ λογικές τιμές σε σχέση με την αντιπροσωπία.

vforever
05/04/2012, 22:35
Πολυ ωραια τα κομματια που εβαψες:beer:

universalgr1
06/04/2012, 07:59
Μιας και έρχεται Πάσχα και θα έχω ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μου,σκέφτηκα να αρχίσω να κάνω δίαφορες μικροεπισκευές.
Αυτές οι επισκευές απαιτούν αλλαγή σε κάποια τσιμουχάκια,o-ring,dust seals και δίαφορα τέτοια
Πού μπορώ να βρώ τέτοια πράγματα;
Μένω Πάτρα,οπότε αν θέλετε να προτείνετε καταστήματα απο Αθήνα κάντε το,αρκεί να μπορούν να μου αποσταλούν αυτά τα πράγματα εδώ!

Αν βρεις από Αθήνα μικρέ στείλε ένα μήνυμα μήπως μπορέσω να στα κατεβάσω εγώ.
Μ.Εβδομάδα θα κατέβω Πύργο, οπότε θα περάσω από Πάτρα.

;)

Takata Dome
09/04/2012, 15:23
Μια απο τις μεγαλύτερες πατάτες που έχω κάνει,είναι που άνοιξα τον αριστερό διακόπτη για να τον καθαρίσω...
Τον καθάρισα λοιπόν,και όταν ήρθε η ώρα να τον ξανασυναρμολογήσω,περιττό να πω πως τα βρήκα μπαστούνια!
Το πρώτο που παρατήρησα ήταν οτι δεν δούλευε το κόκκινο κουμπάκι που βλέπετε στο πάνω δεξιά μέρος-το όποιο παρεπιπτόντως δεν ξέρω που χρησιμεύει.
Ψάχνοντας ανακάλυψα πως ένα ελατήριο που θα έπρεπε να είναι εκεί για λειτουργεί η επαναφορά του κουμπιού αυτού,έλειπε.
Μικρό το κακό,νομίζα πως θα έφτιαχνα ένα μόνος μου,απο στυλό.Αλλά....εις μάτην!Οπότε αυτό το κουμπί δεν δουλεύει μέχρι και σήμερα που σας γράφω αυτήν την παράγραφο
Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ο διακόπτης των αλάρμ που δεν πήγαινε δεξιά αριστερά...ψάχνοντας και μετά απο αρκετή ώρα προσπάθειας κατάφερα να τον φτιάξω μερικώς.Επαναφορά δεν έχει,αλλα...είπαμε,μαστροχαλαστής! :p
Αν τον πάω πουθενά παίζει να τον φτιάξουν;
Αν όχι,ακολουθεί δεύτερη ερώτηση
252884

chr1s_86
09/04/2012, 16:47
-το όποιο παρεπιπτόντως δεν ξέρω που χρησιμεύει.

Για τη μεγάλη σκάλα στα φώτα είναι...

Αριστερό διακόπτη δεν έχω ανοίξει ακόμα για να βοηθήσω περισσότερο...

Takata Dome
09/04/2012, 16:56
Δεν πειράζει,περνάμε στην δεύτερη ερώτηση...
Έψαξα σήμερα για διακόπτη,και βρίσκω με ακριβώς το ίδιο part code απο Αγγλία
Όλα καλά,αλλα οι φίσσες του είναι διαφορετικές απ΄του δικού μου
Γίνεται λοιπόν να παρώ καινούργιο διακόπτη,αλλά να βάλω μετά τις φίσσες του δικόυ μου;
Εφόσων έχουν ακριβώς ίδιο part-code,δεν θα εχουν και τα ίδια καλώδια; :confused:

Kotselakos
09/04/2012, 17:24
Γίνεται λοιπόν να παρώ καινούργιο διακόπτη,αλλά να βάλω μετά τις φίσσες του δικόυ μου;
Εφόσων έχουν ακριβώς ίδιο part-code,δεν θα εχουν και τα ίδια καλώδια; :confused:

Λογικά τα ίδια καλώδια θα έχουν εφόσον το part code είναι το ίδιο.

Μήπως στα ηλεκτρικά σου έχει πέσει πατέντα και δεν το ξέρεις;

Αγγλία από που; E-bay;

Takata Dome
09/04/2012, 18:02
Λογικά τα ίδια καλώδια θα έχουν εφόσον το part code είναι το ίδιο.

Μήπως στα ηλεκτρικά σου έχει πέσει πατέντα και δεν το ξέρεις;

Αγγλία από που; E-bay;

Η Honda βάζει τον ίδιο αριστερό διακόπτη που έχει η δικιά μου στα CBF 125 και CBR 125.Αυτός που βρήκα με το ίδιο ακριβώς part code,είναι απο CBR 125 '07,μέσω e-bay
Αν έχει πέσει πατέντα,είναι απο τον ιδιοκτήτη που είχε στην Ιαπωνία,οπότε δεν μπορώ να ξέρω

vag 70
09/04/2012, 18:57
παρε αυτο που ειναι ιδιο αλλα με διαφορετικη φισσα,στειλτα μου και τα 2 και στα επιστρεφω ετοιμα

Rider 28
09/04/2012, 19:52
Αυτο το κουμπακι χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος μου θυμιζει σινιαλο καποια μοντελα το ειχαν και εφοσον λες οτι ειχε ελατηριο για επαναφορα δεν ανοιγε εκλεινε κατι απλα το πατας για να αναβοσβυσουν φωτα.Απο Αγγλια τωρα προσεχε τι θα αγορασεις γιατι αυτοι ειναι αναποδοι σε ολα τους μεχρι και το τιμονι στα αμαξια τους το χουν απο την αλλη μερια.σε καθε βημα που τον ελυνες επρεπε να του βγαζεις και μια φωτο ετσι τωρα δεν θα παιδευοσουνα υπομονη και καλη συνεχεια στην καλη δουλεια που κανεις μονος σου εισαι αξιαιπαινος.

Takata Dome
17/04/2012, 16:07
Ερχεται σιγα σιγα και η σειρα του ντεποζιτου να ασταρωθει και στη συνεχεια να βαφτει.Ομως παρουσιαζεται ενα προβλημα.Αυτο...254754

Takata Dome
17/04/2012, 16:21
Σε ψηφιακή μορφή δεν το βρήκα,άρα πρέπει να φτιαχτεί απ'την αρχή
Εδώ είναι επεξεργασμένο σε ένα μεγάλο μέρος,εκτός απο το κόκκινο τμήμα,διότι δεν γνωρίζω ακόμα ποια ακριβώς απόχρωση έχει το ρεζερβουάρ
Ποιός μπορεί να αναλάβει να το φτιάξει;:D254755

Shiatman
25/04/2012, 23:18
Απο Αγγλια τωρα προσεχε τι θα αγορασεις γιατι αυτοι ειναι αναποδοι σε ολα τους μεχρι και το τιμονι στα αμαξια τους το χουν απο την αλλη μερια.

Οι μοτοσυκλέτες (χωροταξικά τουλάχιστον) είναι οι ίδιες.

player1
25/04/2012, 23:47
το τετράγωνο κουμπάκι είναι alarm. Το "δεξιά-αριστερά" είναι απλά φλάς
καλή συνέχεια:wave2:

Takata Dome
01/06/2012, 11:28
Ενω εσεις νομιζετε πως λουφαρω :p .....εγω προχωραω με (αργους) ρυθμους την ανακατασκευη,λογω ελλειψης χρονου αυτη την περιοδο.Ομως εχουν γινει καποια συμαντικα βηματα τα οποια και θα δειτε προσεχως.Σημερα εβαλα στο ντεποζιτο 9Lt ξυδι οξητητας 6%...αν αυτο εχει σημασια.Το ερωτημα τωρα εινα: Ποσο καιρο πρεπει να μεινει το ξυδι μεσα στο ντεποζιτο.Το ντεποζιτο δεν εχει πολυ σκουρια.Κοιταζωντας μεσα απο αλλες ανακατασκευες,αλλος το αφησε 3 εβδομαδες,αλλος 2 και αλλος 1.Προσωπικα πιστευω οτι 2 ή και 3 εβδομαδες ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα κρινωντας απο το αποτελεσμα που ειχα στο ρουμπινετο το οποιο επισης ειχε μπει σε ξυδι.Μια εβδομαδα πιστευω πως ειναι αρκετος χρονος.Εσεις τι πιστευετε;Αφου το βγάλω απ'το ντεπόζιτο,μετά το γεμίζω με αμολυβδη;[ATTACH]260344[/ATTACΗ]

Takata Dome
01/06/2012, 11:31
9Lt.Φουλ γεμισμενο με ξυδι...το βαζω στη μηχανη και ειμαι ετοιμος να ρολλαρω :cool: :rotflmao:
260345

DimChios
01/06/2012, 11:32
Ποιός μπορεί να αναλάβει να το φτιάξει;:D254755

τα εχουμε πει και αναλυτικα!

Οτι αποφασισεις!

;)

nassosxlvbros
01/06/2012, 11:55
Ωραίος!Συνέχισε! μόνο πλήηηηζ μια φωτό από τον ανορθωτή θέλω...(έχω ένα μικρό θεματάκι με τα ηλεκτρικά)

Takata Dome
01/06/2012, 12:29
Ωραίος!Συνέχισε! μόνο πλήηηηζ μια φωτό από τον ανορθωτή θέλω...(έχω ένα μικρό θεματάκι με τα ηλεκτρικά)

Βεβαιως.Οριστε οι φωτογραφιες που ζητησες.Εαν θες να τον βγαλω και απο αλλη γωνια πες το μου.
260346

260347

260348

srxakias junior
01/06/2012, 12:46
Ενω εσεις νομιζετε πως λουφαρω :p .....εγω προχωραω με (αργους) ρυθμους την ανακατασκευη,λογω ελλειψης χρονου αυτη την περιοδο.Ομως εχουν γινει καποια συμαντικα βηματα τα οποια και θα δειτε προσεχως.Σημερα εβαλα στο ντεποζιτο 9Lt ξυδι οξητητας 6%...αν αυτο εχει σημασια.Το ερωτημα τωρα εινα: Ποσο καιρο πρεπει να μεινει το ξυδι μεσα στο ντεποζιτο.Το ντεποζιτο δεν εχει πολυ σκουρια.Κοιταζωντας μεσα απο αλλες ανακατασκευες,αλλος το αφησε 3 εβδομαδες,αλλος 2 και αλλος 1.Προσωπικα πιστευω οτι 2 ή και 3 εβδομαδες ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα κρινωντας απο το αποτελεσμα που ειχα στο ρουμπινετο το οποιο επισης ειχε μπει σε ξυδι.Μια εβδομαδα πιστευω πως ειναι αρκετος χρονος.Εσεις τι πιστευετε;Αφου το βγάλω απ'το ντεπόζιτο,μετά το γεμίζω με αμολυβδη;[ATTACH]260344[/ATTACΗ]

ξυδι από τα lidl ισον εγγυηση:lol:
καλη συνεχεια:beer:

nassosxlvbros
01/06/2012, 12:57
Βεβαιως.Οριστε οι φωτογραφιες που ζητησες.Εαν θες να τον βγαλω και απο αλλη γωνια πες το μου.

10000 ευχαριστώ!!!:) άρα ψάχνω για έναν ίδιο,μιας και σε μένα έχουν βάλει έναν με 3 μόνο καλώδια ενώ αυτός έχει 5...α,ρε γμτ...στο δικό μου XLR πρέπει να έχει μάθει η μισή (και βάλε)Αθήνα...:mad:

υγ το μοτέρ σου από το δυναμό (αριστερά) βγάζει και ένα ροζ καλώδιο; :confused:

Takata Dome
01/06/2012, 13:07
Δυστυχώς το μοτέρ δεν το έχω εγώ για να ελέγξω...θυμάμαι πως βγαίνουν 4 καλώδια απο ένα σήμειο κάπου κοντά στο μοχλό ταχυτήτων.Τα 3 απο αυτά πάνε στον ανορθωτή και το ένα στον πίνακα οργάνων-μαλλον η ενδειξη νεκράς-.Απο την μπροστινή μεριά του κινητήρα βγαίνει άλλο ένα.Χρώμα δεν θυμάμαι!

Dexter
01/06/2012, 14:18
Aν το ρουμπινέτο σου ειναι αλουμινένιο θα λιώσει απο το ξύδι. Μην ρωτήσεις πως το ξέρω...

OnePiece
01/06/2012, 16:45
Καταρχας καλησπερα σε ολους ειμαι καινουργιο μελος στο φορουμ :)
Πιστευω πως αφου λες κιολας οτι δεν εχει πολυ σκουρια τοτε 1 εβδομαδα θα ηταν μια χαρα.Αλλα δν εχω την εμπειρια για να μπορεις να στηριχτεις πανω μου.Οποτε καλο θα ηταν να παρεις την βοηθεια του κοινου και κυριως των μελων με εμπειρια σε ανακατασκευες!

Εχετλαίος
01/06/2012, 16:59
Aν το ρουμπινέτο σου ειναι αλουμινένιο θα λιώσει απο το ξύδι. Μην ρωτήσεις πως το ξέρω...

Σόρυ για το σπαμ αλλά έχω κρατήσει λευκό ξύδι εδά και μπάρεμου κάνα χρόνο μέσα σε αλουμινένιο ντενέκι και δεν έχω δει ψαθυροποίηση καθόλου. Είσαι σίγουρος; Kαι δεν είναι και βαμμένο το ντενέκι από μέσα...
:confused:

sv9cvk
01/06/2012, 19:01
9Lt.Φουλ γεμισμενο με ξυδι...το βαζω στη μηχανη και ειμαι ετοιμος να ρολλαρω :cool: :rotflmao:
260345

καλες βολτες!!!:D

Και καλη συνεχεια φσκ :a014:

Dexter
02/06/2012, 01:51
Δυστυχώς φίλε Εχετλαίε, δεν έμεινε τίποτα για να ανεβάσω μια φωτογραφία να δεις!!! Πιο σίγουρος δεν γίνεται. Ελπίζω μόνο να μην το διαπιστώσει και ο φίλος που κάνει την ανακατασκευή. Κυριολεκτικά λιώνει...

Takata Dome
02/06/2012, 19:08
Σήμερα ήρθε η εξάτμιση απο αμμοβολή...μια χαρά όλα,η σκουρία έφυγε.Έτοιμη για βάψιμο με χρώμα θερμοκρασίας και ύστερα τοποθέτηση!

260448 260449

Takata Dome
02/06/2012, 19:10
Όλα καλά λοιπόν; Έτσι νόμιζα! Καθώς την μετέφερα άκουσα έναν δυνατό μεταλλικό θόρυβο απο το εσωτερικό της,τον οποίο αποφάσισα και να ερευνήσω περαιτέρω.Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνονται στο παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=AKQoyX6T0e4

Εχετλαίος
02/06/2012, 19:13
Όλα καλά λοιπόν; Έτσι νόμιζα! Καθώς την μετέφερα άκουσα έναν δυνατό μεταλλικό θόρυβο απο το εσωτερικό της,τον οποίο αποφάσισα και να ερευνήσω περαιτέρω.Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνονται στο παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=AKQoyX6T0e4

Τελείως ας γκέιπ... Κρίμα...

Takata Dome
02/06/2012, 19:13
Αν δεν σας βοηθάει το βίντεο,οι φωτογραφίες δείχνουν ακόμα πιο καθαρά την καταστροφή.Φαίνεται ξεκάθαρα πως ένα μεγάλο τμήμα του θαλάμου της εξάτμισης έχει ξεκολλήσει και περιφέρεται άσκοπα πανω-κατω στο εσωτερικό της.

260450 260451

Takata Dome
02/06/2012, 19:15
Η ερώτηση είναι προφανής: Τι κάνουμε τώρα; Υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί ή αμέσως πάμε για καινούργιο τελικό; Αν πρέπει να μπεί καινούργια,έχετε καμια πρόταση απο που να πάρω; :confused:

motomaniac
02/06/2012, 19:43
σφαχτο. κοψε πανω η διπλα σε μια παλια κολληση κι ανοιχτο. αλλαξε πετροβαμβακα απο μεσα. το αν φτιαχνεται θα το δεις αφου την σφαξεις. παντως αυτο που λεω ειναι η πιο φτηη λυση.

Takata Dome
02/06/2012, 22:16
Καλα,να την φτιάξω εγώ δεν παίζει.Ούτε καν μηχάνημα ηλεκτροκόλλησης έχω...Έχει ξεκολλήσει ολόκληρος θάλαμος,οπότε δύσκολο το βλέπω τελικά να κυνηγήσω την επισκευή.Πιθανότατα πάμε για καινούργια :cry:
Μέχρι στιγμής έχω βρει σίγουρα Motosport και FMF...για την FMF ξέρω οτι είναι καλή,αλλα έχει απαγορευτικό κόστος! Οι Motosport τι λένε; Υπάρχει καμια άλλη εταιρία με φτηνή σχετικά γκάμα εξατμίσεων;:confused:

tom kissas
02/06/2012, 22:35
τσιμπα ενα τελικο μοτοσπορ (νομιζω και οτι παπιου τελειως ανοιχτο κανει) πηγενε σε εξατμισα και κολησε το στους λεμους βαψιμο και εισαι αρχοντας
(φασαριοζος ομως ):)