View Full Version : ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙV
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Και δεν είναι μόνο τα λαμόγια. Είναι και οι υπερβολικές παροχές, οι άχρηστες υπηρεσίες, οι αργομισθίες, η γραφειοκρατεία, το βόλεμα... και τελειωμό δεν έχει. Δυστυχώς καθαρές λύσεις μπαμ-και-κάτω δεν υπάρχουν. Το κράτος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Και παρότι μπορεί να μην φτάσει ποτέ να δουλεύει σαν καλολαδωμένη μηχανή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι το απόλυτο κωλοχανείο. Μεταξύ των δύο υπάρχει απόσταση. Δυστυχώς, όμως, σε μια χώρα με ένα κράτος τόσο κολοσσιαίο που παρασέρνει ολόκληρη την οικονομία μαζί του (με πολύπλοκους και συχνά αχαρτογράφητους δεσμούς αλληλεξάρτησης) η βασική αρχή, ότι το κράτος έχει σκοπό να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες (και μόνο), μετασχηματίζεται στο αντεστραμμένο της είδωλο: Το κράτος υπάρχει, πρωτίστως, για να συντηρεί όσους κινούνται μέσα και γύρω απ' αυτό (έμμεσα ή άμεσα). Αντί λοιπόν να "δώσεις" το όποιο λαμόγιο, γίνεται κοινωνικό ένστικτο το να πεις "άστο μωρέ το παιδί να βολευτεί" ελπίζοντας ότι κάπου παρακάτω στο δρόμο θα βολευτείς κι εσύ...
+650, και να επιβεβαιώνεται το "μαζί τα φάγαμε"
nikos_abel
08/03/2012, 10:06
+650, και να επιβεβαιώνεται το "μαζί τα φάγαμε"
Να με συγχίσεις θες πρωί πρωί;
Άντε χρόνια πολλά από δω...
Να με συγχίσεις θες πρωί πρωί;
Ναι!!! :lol::smokin:
nikos_abel
08/03/2012, 10:53
Ναι!!! :lol::smokin:
Mission accomplised249334
MG-KTiNoS
08/03/2012, 17:38
Και δεν είναι μόνο τα λαμόγια. Είναι και οι υπερβολικές παροχές, οι άχρηστες υπηρεσίες, οι αργομισθίες, η γραφειοκρατεία, το βόλεμα... και τελειωμό δεν έχει. Δυστυχώς καθαρές λύσεις μπαμ-και-κάτω δεν υπάρχουν. Το κράτος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Και παρότι μπορεί να μην φτάσει ποτέ να δουλεύει σαν καλολαδωμένη μηχανή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι το απόλυτο κωλοχανείο. Μεταξύ των δύο υπάρχει απόσταση. Δυστυχώς, όμως, σε μια χώρα με ένα κράτος τόσο κολοσσιαίο που παρασέρνει ολόκληρη την οικονομία μαζί του (με πολύπλοκους και συχνά αχαρτογράφητους δεσμούς αλληλεξάρτησης) η βασική αρχή, ότι το κράτος έχει σκοπό να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες (και μόνο), μετασχηματίζεται στο αντεστραμμένο της είδωλο: Το κράτος υπάρχει, πρωτίστως, για να συντηρεί όσους κινούνται μέσα και γύρω απ' αυτό (έμμεσα ή άμεσα). Αντί λοιπόν να "δώσεις" το όποιο λαμόγιο, γίνεται κοινωνικό ένστικτο το να πεις "άστο μωρέ το παιδί να βολευτεί" ελπίζοντας ότι κάπου παρακάτω στο δρόμο θα βολευτείς κι εσύ...
Το καθεστώς που έχουμε και μας κυβερνάει στο εδώ Ελλαδιστάν για να υπάρχει πρέπει να ελέγχει τα πάντα.
Αν είχαμε αυτόνομους πολίτες (οικονομικά) θα είχαμε και πραγματικά δημοκρατικές εκλογές, χωρίς εκβιασμούς και φοβέρες…
Ψήφα γιατί θα σε γ…
Ξέρεις ποιος είμαι εγώ
Κλπ κλπ
Το κράτος χρειάζεται, δε λέω, τα παράσιτα όχι.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο…
Αν και τώρα θα τα πάρουν όλα ιδιώτες και θα τελειώσει το παραμύθι.
Το μόνο κακό είναι ότι θα ξαναζήσουμε στο παρελθόν και το παρελθόν…
Ουντ ντας ιζ νιχτ γκουτ μάιν φρόιντ…
(παναγιά βοήθα)
τα παιδακια που θα την κανουν για εξωτερικα παντως, εχω να δωσω μια συμβουλη...
το εισητηριο επιστροφης να το φυλαξουν.... :winka:
http://www.youtube.com/watch?v=WkmkWgzGi-Y
AUFGEBRACHT
11/03/2012, 15:19
τα παιδακια που θα την κανουν για εξωτερικα παντως, εχω να δωσω μια συμβουλη...
το εισητηριο επιστροφης να το φυλαξουν.... :winka:
http://www.youtube.com/watch?v=WkmkWgzGi-Y
Σχετικό-άσχετο με το παραπάνω σχόλιο...έχω ένα γνωστό ο οποίος είχε ζήσει Αυστραλία χρόνια, δούλευε εκεί στις οικοδομές και μόλις έπιασε μετά από κάποια χρόνια λεφτά, γύρισε πίσω στην Ελλάδα και έγινε -τί άλλο;- κατασκευαστής. Κάθε τόσο μου έλεγε πόσο σπουδαία χώρα είναι η Αυστραλία και τί φοβερό κράτος έχουν εκεί κάτω, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Βέβαια κάθε φορά που τον ρωτάω γιατί έφυγε και δεν έκατσε εκεί δεν έχω πάρει απάνταση. Ο κυρ Σάκης λοιπόν τώρα τελευταία με είχε ζαλίσει αφού ξέρω αγγλικά καλά να πάω στους Αυστραλούς που ψάχνουν επιστήμονες κι έχουν πολλές δουλειές αλλά όχι εργατικό δυναμικό και ότι θα στείλει το γιό του που έχει και την υπηκοότητα γιατί εδώ δε βρίσκει δουλειά, ενώ από την Αυστραλία του στέλνουν προτάσεις όλες οι μεγάλες εταιρείες να πάει να δουλέψει, έτσι ακριβώς έλεγε. Τον έστειλε λοιπόν το γιό κάτω στην Αυστραλία για να βρει δουλειά και να βγάλει λεφτά...ο γιός έχει κανα μήνα κάτω και του στέλνουν λεφτά γιατί πήρε ένα τηλέφωνο εκεί να μιλάει με την πατρίδα και ο πρώτος λογαριασμός του ήρθε € 800 !!! Τον έστειλε δηλ γιατί εδώ τον έτρεφε αυτός και τώρα του στέλνει ένα μισθό Ελλάδας για να πληρώνει το κινητό...
MG-KTiNoS
11/03/2012, 15:50
Το εξωτερικό είναι ξερίζωμα.
Τα μαζεύεις, φεύγεις και αφήνεις πίσω, ως αναμνήσεις, φίλους, γκόμενες, εμπειρίες, όλη σου τη ζωή στην τελική.
Εκεί που πας δεν ξέρεις κανένα, δεν ενδιαφέρεται και κανένας για σένα.
Μοναξιά.
Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να φτιάξεις στα ξένα παρόμοιους κοινωνικούς δεσμούς. Αν τους φτιάξεις δηλαδή γιατί μερικοί ξένοι «δεν πιάνονται φίλοι».
Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ εσύ θα ζεις εκεί, με τις αναμνήσεις σου, ελπίζοντας ότι μια μέρα θα γυρίσεις και θα ξαναζήσεις τις μέρες τις παλιές, οι άνθρωποι εδώ θα σε ξεχάσουν…
Κάποτε θα το μάθεις και αυτό.
Τέλος πάντων.
Η αποδημία είναι πολύ σκληρό πράγμα, όπως είναι και το μπάρκο.
Κανείς δεν φεύγει ευχάριστα από το σπίτι του και κανείς δε ζει ευχάριστα στην ξενιτιά.
Λίγοι φεύγουν έξω για να κάνουν εμπειρίες.
Οι περισσότεροι φεύγουν από ανάγκη -με το ζόρι- και αυτό ούτε εύκολο είναι ούτε εύκολα καταπίνεται…
Καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά όχι μόνο όταν μιλάμε για την δική μας αποδημία, αλλά και όταν αναφερόμαστε στους ξένους που ζουν εδώ.
PortisHead
11/03/2012, 19:10
Παλι σχετικο-ασχετο το παραπανω....
Εγω π.χ. με καμια 50 μυρια δολλαρια στην τσεπη....στην Νοτια Καλιφορνια...μια χαρα με βρισκω
Δεν θα μου λειψει τίποτα εδω.
el_hymador
11/03/2012, 22:03
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/tha-mas-piasoyn-me-tis-pitzames-toy-petroy-papakonstantinoy
Οk, Link, αλλα οσοι εχετε 5 λεπτακια διαβαστε το...
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/tha-mas-piasoyn-me-tis-pitzames-toy-petroy-papakonstantinoy
ουτε φως στο τουνελ, ουτε Eject, ουτε εξοδος κινδυνου
nikos_abel
11/03/2012, 22:13
Αχ και φαινόταν ότι κάπου εκεί παει το πράμα αλλά πως να το πιστέψεις. Τα προσωπεία πέφτουν
el_hymador
11/03/2012, 22:55
Και αν βάλουμε και στην εξίωση το ξερολούκουμο Ιράν και δούμε το "big picture", τον ρόλο της χώρας δηλαδή γεωστρατηγικά, ίσως ένα πραξικόπημα με εξιλαστήρια θύματα 2-3 λαμογιάκια μεσαίου βεληνεκούς προκειμένου να ικανοποιηθεό το λαϊκό αίσθημα και να πειστούμε για τις "καλές" προθέσεις του κινήματος, να μην είναι τελικά τόσο τραβηγμένο σενάριο...
nikos_abel
12/03/2012, 12:41
:rolleyes:
:sad::sad::sad:
:(
249718
φτιαχτο ειναι ...εκει που "τσαλακωνει" τα γραμματα ειναι μια χαρα απο πανω γραμμενα....
εξαλλου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπηρχαν αλλα κονδυλια για την εκτυπωση τετοιων εντυπων... εδω δεν εχουν βιβλια στα σχολια ( μονο λεφτα για πασοκοσυνεδρια και καυσιμα για lear jet περισσευουν)
Και αν βάλουμε και στην εξίωση το ξερολούκουμο Ιράν και δούμε το "big picture", τον ρόλο της χώρας δηλαδή γεωστρατηγικά, ίσως ένα πραξικόπημα με εξιλαστήρια θύματα 2-3 λαμογιάκια μεσαίου βεληνεκούς προκειμένου να ικανοποιηθεό το λαϊκό αίσθημα και να πειστούμε για τις "καλές" προθέσεις του κινήματος, να μην είναι τελικά τόσο τραβηγμένο σενάριο...
Διαβασα δυο θεματακια σημερα που αν και φαινονται ασχετα μεταξυ τους (και με το δικο σου ποστ) πιστευω πως δενουν σαν εικονα.
Το ενα ειναι η εκτακτη συνεδριαση στο μαξιμου με θεμα τις παρελασεις.
Το αλλο ειναι οι ακροδεξιοι που στρατολογουν "ανθρωπους δρασης" κι εχουν ηδη ετοιμη "πολιτοφυλακη".
Βαλτα ολα μαζι για να καταλαβεις προς τα που παμε.
Επισης ξαναδιαβασα προσφατα την "χαμενη ανοιξη" του Τσιρκα.Αν αφαιρεσεις χρονολογιες και ονοματα ειναι σαν να περιγραφει την Ελλαδα του σημερα.
:(
249718
teaser είναι
http://plateiamolaon.wordpress.com/2012/02/29/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF/
Εχετλαίος
15/03/2012, 10:14
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/318749/eblekoun-ton-mosialo-me-megali-etaireia-farmakon-xenon-sumferodon/
Σώωωωωωωωπα!
:lol:
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/318749/eblekoun-ton-mosialo-me-megali-etaireia-farmakon-xenon-sumferodon/
Σώωωωωωωωπα!
Ρε τους αλητες.
Τι γραφουν για τον κυριο Μοσιαλο.:lol:
Δείτε πώς θα περισώσετε κάτι περισσότερο από το εισόδημά σας
Οι νέοι φόροι και τα νέα τεκμήρια θα βάλουν φωτιά στα εισοδήματα των φορολογούμενων, όμως, έχουν απομείνει κάποιες δαπάνες οι οποίες εξακολουθούν να επιφέρουν μείωση στο φόρο.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση της φορολογική κλίμακα μειώνεται:
-κατά 20% της δαπάνης που καταβάλλεται λόγω δωρεάς στο λογαριασμό αλληλοβοήθειας για την απόσβεση του δημόσιου χρέους.
:hypnotize:rolleyes:
ΑΠΟ ΕΔΩ : http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/320165/poies-dapanes-meionoun-to-foro/
Φιλε
σημερα εχουμε εκλογες
σημερα γιορταζει παλι η δημοκρατια
250186
Ούτε το λευκό δεν βάλανε οι πού...δες :bawl::bawl:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/320325/paratragouda-me-leuka-psifodeltia-kai-fakelous-/
Ασε μην βγεί δεύτερος...:lol:
Είμαι πολύ περιέργος για τη συμμετοχή. Θα μάθουμε επιτέλους πόσα είναι τα πράσινα κομματόσκυλα και θα μπορέσουμε να κάνουμε μία εκτίμηση για τα κομματόσκυλα των άλλων χρωματων.
nikos_abel
19/03/2012, 08:51
Μάθαμε. No hope.
240.000 από τους 3.012.542, 8% δηλαδή αυτών που ψήφισαν ΠΑΘΟΚ στις προηγούμενες είναι οι αμετανόητοι.
Άκυρα και λευκά δε λένε τίποτα, αφού μπήκαν στο κόπο να πάνε, τι λέτε να ψηφίσουν.
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4703934
http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html
Μάθαμε. No hope.
240.000 από τους 3.012.542, 8% δηλαδή αυτών που ψήφισαν ΠΑΘΟΚ στις προηγούμενες είναι οι αμετανόητοι.
Άκυρα και λευκά δε λένε τίποτα, αφού μπήκαν στο κόπο να πάνε, τι λέτε να ψηφίσουν.
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4703934
εσυ που γουσταρεις επιστημονικη φαντασια καργα, μαλλον ξερεις οτι αυτο που ποσταρες ειναι πολυ μακρυα απο την πραγματικοτητα....
δε συνηθιζω copy paste ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!
Η διαδρομή του νέου αρχηγού
Του Κωνσταντινου Zουλα
Η συνεδρίαση είναι θυελλώδης. Ο πρόεδρος Στ. Τζουμάκας προσπαθεί να βάλει τάξη, αλλά τον διακόπτει διαρκώς ο Λευτ. Ζαγορίτης, που τελεί εν εξάλλω με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Εσωτερικού Χρύσανθο Λαζαρίδη, ναι, τον σημερινό σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά. Και ενώ ο Τζουμάκας κατορθώνει να ηρεμήσει τους δύο προαναφερθέντες, φωτιά βάζει ένας νεαρός εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φωνάζει την εξής φράση: «Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι μια σφαίρα στην καρδιά του ελληνικού λαού»!
Οι μεγαλύτεροι έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε σε ένα αμφιθέατρο στο οποίο... πλακώνεται η ΕΦΕΕ κάπου στο 1976. Αυτό που μάλλον δεν θυμούνται είναι ποιος είναι ο ευφάνταστος νέος που ταύτιζε κάθε ψήφο στον Ανδρ. Παπανδρέου με μια σφαίρα κατά της Ελλάδος! Ναι, είναι ο Ευ. Βενιζέλος, που έχοντας από τότε το χάρισμα των εντυπωσιακών λεκτικών σχημάτων επιζητεί σήμερα τις ίδιες ψήφους για να μετατρέψει την αυτονόητη εκλογή του σε γιορτή της Δημοκρατίας.
Βέβαια, αυτό το περί «σφαίρας και ψήφου» δεν ήταν δικό του, αλλά του Γεωργίου Μαύρου, τον οποίο στήριζε ενθέρμως τότε ο Βαγγέλης στα πρώτα του βήματα στην πολιτική ως πρωτοετής στη Νομική Θεσσαλονίκης. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι μέχρι το 1980 ο κ. Βενιζέλος πολεμούσε αγρίως το ΠΑΣΟΚ μέσα από διάφορα κεντρώα και σοσιαλίζοντα σχήματα. Οπως τη Δημοκρατική Σοσιαλιστική Ενωση, τον Ρήγα Φεραίο, τη Συμμαχία, ενώ στο ενδιάμεσο αναρωτήθηκε «μήπως ήταν ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ήξερε».
Ολα τούτα βεβαίως δεν τα βρίσκει κανείς στα επίσημα βιογραφικά του, αλλά είναι άδικο και να τον ψέξει γι’ αυτό. Εχουν σβηστεί από τον χρόνο, όπως άλλωστε και οι ανάλογες νεανικές «ανησυχίες» των συμφοιτητών του. Π.χ. του Ανδρέα Λοβέρδου, που ήταν τότε γραμματέας της ΚΝΕ και είχαν ομηρικούς καβγάδες. Αυτό, ωστόσο, που δεν έχει σβηστεί από τη μνήμη όσων γνώριζαν από φοιτητή τον Βαγγέλη είναι το σπάνιο ρητορικό του ταλέντο και ένα συνακόλουθο προσόν του, που αργότερα του καταλογίστηκε ως μειονέκτημα. Οτι χρησιμοποιούσε τον λόγο με τέτοια ευχέρεια που συχνά σε έκανε να φοβάσαι ότι με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να σε πείσει και για το αντίθετο...
http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html
κουτσοι στραβοι , στον Αγ.Παντελεημονα.............
Εχετλαίος
19/03/2012, 09:18
...Τι πασοκ (παρένθεση και ερώτηση, μάλλον ρητορική: γιατί αυτή η λέξη, το πασοκ, εμένα πάντα μου ακουγότανε σα "σκατά" ; οκ, κλείνω παρένθεση) και μ@λακίες; Εδώ έτοιμη η λύση! Προεδράρα τσουνάμι! :
http://www.youtube.com/watch?v=CE9M-KN0zJo
Cpt. Haddock
19/03/2012, 09:22
:p
250266
Ο διάλογος που μεταφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ακούστηκε σε εκπομπή του Μέγκα. «Έχετε να πληρώσετε έξι μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ;» ρωτά ο δημοσιογράφος το διοικητή του ΙΚΑ και διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. «Πράγματι» απαντά εκείνος. «Πρέπει να συλληφθείτε δηλαδή εσείς» ρωτά εκ νέου ο δημοσιογράφος. «Κανονικά ναι» απαντά ο Ρ. Σπυρόπουλος!
Ένας στίχος τραγουδιού λέει: «Κοιτάζω το συμφέρον μου, διαβάζω εφημερίδα και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά Πατρίδα!!!!Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα το τραγουδάκι γινόταν : «Κοιτάζω το συμφέρον μου, μαγειρεύω και την κάλπη, δείχνω καλή διαγωγή μπας και με κάνουν βουλευτή»…Πραγματικά σήμερα είπα να δώσω μια ευκαιρία σε όλα αυτά που πίστευα και υπηρετούσα πιστά, από διάφορα μετερίζια, τόσα χρόνια, και έτσι αποφάσισα να πάω στην εφορευτική των εσωκομματικών εκλογών στην κάλπη της Κοζάνης στο Εργατικό Κέντρο…Πίστευα πως μπορεί η προσωπική μου απαισιοδοξία να με κάνει να τα βλέπω όλα αρνητικά, οπότε το πρωί της Κυριακής φόρεσα την καλή μου και αισιόδοξη διάθεση και πήγα στην εφορευτική!
Συμφωνήσαμε πώς θα διατηρήσουμε την κάλπη κρυστάλλινη και πώς δεν θα επιτρέψουμε να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα, να ψηφίζουν με ταυτότητες άλλων κ.τ.λ, κοινώς συμφωνήσαμε σε πιστή τήρηση του καταστατικού (ναι! ναι! του καταστατικού που κάποιοι τόσες μέρες το έκαναν ευαγγέλιο).Στις 10 περίπου και ενώ πραγματικά είχε έρθει αρκετός, για την ώρα, κόσμος να ψηφίσει άρχισαν τα «παρατράγουδα»Εμφανίστηκε κάποιος κύριος χωρίς ταυτότητα και ήθελε να ψηφίσει, εννοείται πώς εγώ αντέδρασα και του εξήγησα ότι δεν ψηφίζουμε χωρίς ταυτότητα ή δίπλωμα, και τότε αφού ο κύριος αυτός παραπονέθηκε στο γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης, Ρούση Αλεξανδρή, ο γραμματέας είχε την απαίτηση να τον αφήσω να ψηφίσει και να είμαι ελαστική με όσους θυμούνται τον αριθμό ταυτότητάς του και ας μην έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας.Ο γραμματέας παρόλα αυτά, με αγνοούσε και έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής να τους δέχονται και μάλιστα παρενέβη όταν αρνήθηκα να αφήσω κάποιον κύριο να ψηφίσει και για την σύζυγο του η οποία δεν ήταν παρούσα, φυσικά με τις συχνές του παρεμβάσεις στο έργο της εφορευτικής, μας έφερνε σε δύσκολη θέση και αναγκαζόμασταν να διαφωνούμε μπροστά στους ψηφοφόρους.Τέτοιου είδους παρεμβάσεις υπήρχαν και από άλλα «πρωτοκλασάτα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ της περιοχής.Σε κάποια στιγμή ανάμεσα στους ψηφοφόρους διέκρινα έναν γνωστό ο οποίος είναι σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και φυσικά όλη μέρα αναθεματίζει το πολιτικό σύστημα, αφού ψήφισε ο γνωστός από περιέργεια και μόνο, τον πλησίασα μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, και τον ρώτησα πώς και ήρθε να ψηφίσει. Ο γνωστός μου αυτός μου απάντησε αυθόρμητα : « Να μωρέ , με πήρε τηλέφωνο (όνομα γνωστού προσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης) και μου είπε να έρθω, με πίεσε πολύ και μιας και έκανα και τα χαρτιά μου για μια σύμβαση είπα να έρθω μπας και με βοηθήσουν!!!».Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ;;;Για αυτό το ΠΑΣΟΚ τρέχαμε και αγωνιζόμασταν, για ένα ΠΑΣΟΚ που παίζει με τον ‘’πόνο’’ του κόσμου για μια σύμβαση;;;Με πραγματική απέχθεια για αυτά που άκουσα ξαναγύρισα στη θέση μου και προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι!!!
Όταν έφτασε η ώρα να κλείσουμε τις κάλπες, τις μεταφέραμε όλες στην αίθουσα συνεδριάσεων να αρχίσει η καταμέτρηση. Μέλη της εφορευτικής της κάλπης που ήμουνα και εγώ μου ανέφεραν πώς το τελευταίο δεκάλεπτο που εγώ έλειπα, κάποιος κύριος με την ανοχή της κεντρικής εφορευτικής έριξε 10 μαζεμένα ψηφοδέλτια στην κάλπη τα οποία δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα όνομα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από τον αριθμό των εγγεγραμμένων στις λίστες ψηφισάντων.
Κάτι έπρεπε να κάνουν για να το καλύψουν, και βρήκαν τον τρόπο αμέσως…
Ενώ στην άλλη κάλπη της Κοζάνης είχαν ψηφίσει 667 και είχε αποτυπωθεί στη μνήμη τη δική μου και όχι μόνο, γιατί ο τελευταίος ψηφοφόρος περίμενε να ψηφίσει κάποιος άλλος για να μην είναι ο 666ος , το έλεγε δυνατά μέσα στο χώρο. Ξαφνικά ο αριθμός των ψηφισάντων στη συγκεκριμένη κάλπη είχε γίνει 69.. κάτι…
Το είπα διακριτικά στον γραμματέα αλλά δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται και πολύ και συνέχισε τη διαδικασία καταμέτρησης!!
Μέχρι εκεί ξέρω, μέχρι εκεί άντεξα να δω!!!15 χρόνια αγώνα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, διαλύθηκαν σε μια στιγμή… Το τοπίο ξεκαθάρισε… Πλέον έβλεπα καθαρά… Πλέον μου λυνόταν όλες οι απορίες…Σε αυτές τις εκλογές το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήταν το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρόλο που δεν υπήρχε λόγος να κάνουν λοβιτούρες κάποιοι το έκαναν για να δείξουν καλή διαγωγή.
Ήταν η τελευταία προσπάθεια που μπορούσε να γίνει με σκοπό την εξυγίανση του κόμματος, ήταν μοναδική ευκαιρία να είναι όλα «καθαρά», η τελευταία ευκαιρία να βάλει το κόμμα άλλους όρους στις συναλλαγές του με τους φίλους και τα μέλη του!
Αλλά δεν έγινε…Δεν πειράζει, φαίνεται κάποιοι, για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις μωροφιλοδοξίες τους ξεπουλάνε ακόμη και την μοναδική ελπίδα που είχε απομείνει για λίγη αξιοκρατία και δημοκρατία σε αυτό το κόμμα…
Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι αυτοί, γιατί στις δύο κάλπες της Κοζάνης το ποσοστό των ψηφιζόντων κάτω των 30 ετών δεν ξεπέρασε το 10%.Ας αναλογιστούν γιατί με ένα πρόχειρο υπολογισμό το μέσο όρο ηλικίας των ψηφιζόντων ήταν 52+…Ας αναλογιστούν λοιπόν αυτοί, γιατί το μεγάλο ΠΑΣΟΚ θα καταλήξει κόμμα των λίγων και εκλεκτών…
Σταμάτη Μαρία
Αναπληρώτρια Γραμματέας Νεολαίας
ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης
AUFGEBRACHT
19/03/2012, 18:06
Τον Ιούνιο που θα κόψουν 13ο-14ο μισθό (επιτέλους...από την αρχή τους καθόταν στο λαιμό) και μισθούς, να τρέξουν να το κάνουν στους 250.000 που πήγαν και ψήφισαν χτες. Στο αποπάνω κατεβατό που παρέθεσε ο iosif, μόλις κατάφερα να συνέλθω από τους λυγμούς για το ανθρώπινο δράμα της κας Μαρίας Σταμάτη, αναπληρώτριας Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (φτού κακά...) Ν.Κοζάνης, θα είχε ενδιαφέρον να αναφέρει ΠΟΙΑ ακριβώς ήταν τα...μετερίζια από τα οποία υπηρέτησε πιστά το γ@μημένο το κόμμα με τον πράσινο ήλιο σαν έμβλημα...
Κάνει όμως και κάτι κουλά θαύματα το μνημόνιο..
Έχουν αρχίσει κουτσοί και χορεύουνε,τυφλοί βρίσκουν το φως τους,
ανίατες ασθένειες θεραπεύτηκαν ως δια μαγείας..
αγαπητε AUFGEBRACHΤ εαν εχεις κακη διαθεση , διαβασε το λινκ να την φτιαξεις! ο ενας πασοκος δινει τον αλλο!
http://www.kozan.gr/news.php?extend.20215
2161078
:bawl:
Κάνει όμως και κάτι κουλά θαύματα το μνημόνιο..
Έχουν αρχίσει κουτσοί και χορεύουνε,τυφλοί βρίσκουν το φως τους,
ανίατες ασθένειες θεραπεύτηκαν ως δια μαγείας..
Αν και εχεις δικιο στο μυαλο μου ρθε αυτη η ατακα...
http://www.youtube.com/watch?v=rMvQFDH04Lc
nikos_abel
21/03/2012, 09:31
Άντε, για να μάθετε τι είστε σε περίπτωση που δεν το ξέρετε
http://www.politicalmap.gr/dothetest.php
Δείτε και το χώρο που ανήκουν τα κόμματα που απαντήσανε. Θα εκπλαγείτε από κάποια αποτελέσματα!
Ρε πστ μου τελικά είμαι αριστερός και δεν το ήξερα :cry:
250547
http://www.youtube.com/watch?v=Y1yYUuliaCE
Άντε, για να μάθετε τι είστε σε περίπτωση που δεν το ξέρετε
http://www.politicalmap.gr/dothetest.php
Δείτε και το χώρο που ανήκουν τα κόμματα που απαντήσανε. Θα εκπλαγείτε από κάποια αποτελέσματα!
Ρε πστ μου τελικά είμαι αριστερός και δεν το ήξερα :cry:
250547
εγω νομιζα οτι αν πεις "διαφωνω με ολα" σε στελνει κατευθειαν στην Παπαρηγα ...! :cry:
nikos_abel
21/03/2012, 10:06
εγω νομιζα οτι αν πεις "διαφωνω με ολα" σε στελνει κατευθειαν στην Παπαρηγα ...! :cry:
Πραγματικά, δε ξέρω τι άλλο θα δούμε, είμαι ανοικτός σε όλα πια :sad:
NEWSFLASH!!!http://www.kourdistoportocali.com/articles/10389.htm (http://www.kourdistoportocali.com/articles/10389.htm)
Το παιγνίδι είναι πολύ βρώμικο και η στόχευση συγκεκριμένη: Να αναβληθούν για μια ακόμη φορά οι εκλογές!
Σύμφωνα με πληροφορίες υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου στέλνουν ενημερωτικά σημειώματα στη Τρόικα με τα οποία εισηγούνται την αναβολή των εκλογών, με επιχείρημα ότι κινδυνεύει η εφαρμογή του προγράμματος.
Στην Αθήνα έχουν καταλύσει δεκάδες πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι σε συνεργασία με εγχώριους δημοσιογράφους- βαποράκια δίνουν ενημέρωση για τον κινδύνους που ενέχει η διεξαγωγή των εκλογών.
Τα επεισόδια του πρόσφατου ντέρμπυ τα οποία έπαιξαν σχεδόν σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, πολλοί εκτιμούν ότι ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τη προβοκάτσια που ετοιμάζουν σκοτεινές δυνάμεις ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
Και κάτι ακόμη: Κυκλοφορεί μια έντονη φημολογία που θέλει ένα ποσό κοντά στα 200.000.000 ευρώ να έχει μεταφερθεί πρόσφατα σε καλυμμένο λογαριασμό έλληνα πολιτικού για να εξασφαλισθεί η συναίνεσή του…
Cpt. Haddock
21/03/2012, 10:11
:lol::lol::lol:
:lol::lol::lol:
δικιο δεν εχουν ομως?
τι τις θελουν τις εκλογες? ειναι λαος ανωριμος να εκφρασει την "θεληση" του με ψηφο... αφου ολοι γουσταρουν αποχη... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΞΟΔΑ Η ΧΩΡΑ?????
οποτε ΔΩΣΕ στο λαο γιαουρτι κι αστους να ξεθυμανουν στους Βι-Αη-Πι (και να γαμησουν τα ραμματα σε βιτρινες τραπεζωνε) ως εκει ομως ...Ηνάφ...
Παπαδήμο και μετά τις εκλογές θέλει ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επιπροσθέτως θεωρεί ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι «χάσιμο χρόνου». Όλα αυτά τα είπε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» θεωρώντας ότι προφανώς ακούγονται ωραία στη Γερμανία. Δεν ακούγονται όμως καθόλου ωραία στην Ελλάδα και η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος προχωράει σε δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, πως είναι δυνατόν ένας υποστηρικτής του Ευ. Βενιζέλου να τάσσεται προεκλογικά υπέρ της πρωθυπουργίας του Παπαδήμου κι όχι υπέρ του αρχηγού του κόμματος με το οποίο κατέρχεται στις εκλογές;
Δεύτερον, ο Χρυσοχοΐδης πρέπει επειγόντως να ξεπεράσει το άγχος που του προκαλεί το πέρασμα του χρόνου: Πριν από δύο χρόνια δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο τώρα θεωρεί ότι δεν προλαβαίνουμε να πάμε να ψηφίσουμε… Πρέπει να έχει σοβαρό πρόβλημα.
http://www.enikos.gr/politics/25500,%C2%ABXasimo_xronoy_oi_ekloges%C2%BB.html
ποσο πισω ειναι εκει πια....
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε πρώην υπουργός της κυβέρνησης Αθνάρ στην Ισπανία για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Ο Λόγος για τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος και πρώην Περιφερειακό Πρωθυπουργό των Βαλεαρίδων Νήσων, Χάουμε Μάτας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι κατέβαλε παρανόμως δημόσια χρήματα –ύψους 500.000 ευρώ- για να πληρώνει ένα δημοσιογράφο που έγραφε τις ομιλίες του.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ο οποίος έπλεκε το εγκώμιο του υπουργού στα μέσα ενημέρωσης όπου εργαζόταν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών.
http://www.enikos.gr/international/25512,Sth_fylakh_o_Ypoyrgos!.html
οσοι ειναι νοσταλγοι του Παπαδοπουλα, το μονο που λειπει ειναι να προκηρυχθουν "εκλογες" 21 Απριλη ...
250684
Εχετλαίος
22/03/2012, 21:58
οσοι ειναι νοσταλγοι του Παπαδοπουλα, το μονο που λειπει ειναι να προκηρυχθουν "εκλογες" 21 Απριλη ...
250684
Τι έγινε; Κοπήκανε τα γελάκια μερικών-μερικών;
el_hymador
22/03/2012, 21:58
250684
Νταξ' το γ@μησαμε και ψοφησε, ελεος...
Εγω προετεινω η παρελαση να γινει καπου αλλου, π.χ. στον Θεσσαλικο καμπο και να αναμεταδοθει Live σε video wall στο Συνταγμα, ειναι ο μονος τροπος για να αποφευχθουν τα γιαουρτια και οι γιουχες. Περα απο την πλακα, σκεφτομαι το παζαρεμα που θα γινεται για το ποιος θα εκπροσωπησει την πολιτικη εξουσια σε αυτη την παρελαση... θα στειλουν στο τελος κανα καϋμενο κλητηρα...
MG-KTiNoS
22/03/2012, 22:23
Λες να τους βάλουν να πυροβολάνΕ τις ντομάτες ????
blackbusa
22/03/2012, 23:50
Παντως στην μαθητικη του Σαββατου θα παρελασουν ελαχιστα σχολεια...τα πιο ''καλα'' και ετσι...καμμια 30αρια...και απο μια διευθυντρια ζητησαν ''ΓΡΑΠΤΟΣ'' οτι δεν θα μουτζωσει κανεις και δεν θα γυρισουν τα κεφαλια απο την αντιθετη πλευρα...εκ των εσω εμαθα οτι στο συγκεκριμενο σχολειο απλα θα αγνοησουν και θα κοιτανε ευθεια...εκτος αν καποιος κανει την αρχη και μετα θα εχουμε γλεντια...
ghostkon
23/03/2012, 17:14
διαβαστε το και κοινοποιηστε το... http://9gag.com/gag/2681884
AUFGEBRACHT
23/03/2012, 17:43
Να κοινοποιήσουμε τί;;; Ότι στο επιχείρημα πως η Ελλάδα δεν παράγει κάτι, η απάντηση είναι ότι παράγει βωξίτη, αλουμίνιο, τσιμέντο και pipes; :cry: Αααα ναι και μεσογειακές λιχουδιές, αυτό το ξέχασα!!! Ότι η Ελλάδα έχει 387 παραλίες με μπλε σημαία και 387 εκατομμύρια τόνους αποτσίγαρων στις ίδιες παραλίες; Κορυφαίο ατράνταχτο επιχείρημα ήταν πως λέγεται ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον, αλλά εμείς οι Έλληνες είμαστε ανέκαθεν μαχητές και νικητές και προς επίρρωση του επιχειρήματος, ο Gerald Butler ως Λεωνίδας!!!
Οτι η επανασταση θα ξεκινουσε απο το 9gag και τα memes,... και να μου το'λεγαν δηλαδη...
Cpt. Haddock
23/03/2012, 18:07
Ρε συ ghostkon, έχεις ιδέα τί site ειναι το 9gag? Tο λέει πάνω αριστερά: "Just for fun".
MG-KTiNoS
24/03/2012, 10:31
Η τάξη που μπήκε τα τελευταία 2 χρόνια
αποτυπώνεται ΑΚΡΙΒΩΣ στο δείκτη διαφάνειας ή στην καθομιλουμένη δείκτη διαφθοράς.
Η Ελλάδα λοιπόν από το 4,7 του 2008 έπεσε στο 3,4 και στην θέση 80 (από 50 κάτι)
Κάτω από Εσθονία, ΦΙΡΟΜ, Ρουάντα, Ναμίμπια, Γκάνα κλπ
Λίγο πάνω από τη Βουλγαρία (3,4) και στην ίδια θέση με Κολομβία, Ελ Σαλβαδόρ και Μαρόκο.
Τώρα βέβαια όλα αυτά μπορεί να είναι και ξένος δάκτυλος δεν ξέρω… :cry:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82
Εχετλαίος
25/03/2012, 19:16
http://news247.gr/ellada/paideia/h_paideia_vohthhse_to_genos.1705312.html
:a44:
Χωρίς λόγια
αν σκεφτουμε οπως σκεφτονται κατι "προχωρημενα" μ*******α .... πισω απο τα καγκελα ειναι ενας εκκολαπτομενος φασιστας , προσκολημενος σε εθνικιστικες αντιληψεις, αρνουμενος να δεχτει την Ευρωπα'ι'κη προοπτικη της χωρας του και οτι ο ιδιος ειναι πολιτης του κοσμου ...ΚΑΙ θα επρεπε να κραταει σημαια των Ηνωμενων Εθνων , οχι της Ελλαδας ...ειναι εγω'ι'στικο.... ε?
καλα τα ειπα?
*edited by mod
Μπορει αν και τουτη οι εποχη μου φαινεται μοιαζει σαν εκεινη της αντιστασης..
Κινδυνευεις αν εισαι πατριωτης να σε πουν αριστερο ή κουμουνιτση άν φωναζεις πολυ οτι εισαι πατριωρης να σε πουν δεξιο
και στο τελος να πλακωνομαστε μεταξυ μας πιος ειναι πιο πολυ τι...
αν σκεφτουμε οπως σκεφτονται κατι "προχωρημενα" μ********α .... πισω απο τα καγκελα ειναι ενας εκκολαπτομενος φασιστας , προσκολημενος σε εθνικιστικες αντιληψεις, αρνουμενος να δεχτει την Ευρωπα'ι'κη προοπτικη της χωρας του και οτι ο ιδιος ειναι πολιτης του κοσμου ...ΚΑΙ θα επρεπε να κραταει σημαια των Ηνωμενων Εθνων , οχι της Ελλαδας ...ειναι εγω'ι'στικο.... ε?
καλα τα ειπα?
Εξαρταται.Αν υποθεσουμε οτι ξερει γιατι κραταει την Ελληνικη σημαια,γιατι υπαρχουν καγκελα,γιατι υπαρχουν μπατσοι,γιατι γινεται παρελαση απουσια του κοσμου,τι κρυβεται πισω απο τα σχολια των πολιτικων για την παρελαση πριν και μετα απο αυτη,και αν ο μπαμπας του δεν ανηκει στην κατηγορια των Ελληνων που γυρνωντας με τον μικρο σπιτι απο την παρελαση δεν θα χλευασουν τον Πακιστανο που κουβαλαει το καροτσι με τις λαμαρινες και δεν θα χρειαστει να απολογηθουν στην μαμα του μικρου που δεν πηγαν Εκκλησια για να "διαδηλωσουν",τοτε ναι θα ελεγα οτι ο πιτσιρικας ειναι ενα ωριμο και σκεπτομενο πολιτικο ον.
Εντωμεταξυ οι παπαδες κανουν τα πιο πολλα παιδyeeeah.....
Μπορει αν και τουτη οι εποχη μου φαινεται μοιαζει σαν εκεινη της αντιστασης..
Κινδυνευεις αν εισαι πατριωτης να σε πουν αριστερο ή κουμουνιτση άν φωναζεις πολυ οτι εισαι πατριωρης να σε πουν δεξιο
και στο τελος να πλακωνομαστε μεταξυ μας πιος ειναι πιο πολυ τι...
αυτο ακριβως
nikos_abel
26/03/2012, 08:14
Χωρίς λόγια 250959
Ευτυχώς ρε παιδιά, κέρδισε η δημοκρατία : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2155467
universalgr1
26/03/2012, 09:47
Εντωμεταξυ οι παπαδες κανουν τα πιο πολλα παιδyeeeah.....
Ανδρέας Άνεργος... Respect !!!!! :lol: :lol:
για οσους δεν αλλαξαν τα ρολογια εχθες...
251150
el_hymador
26/03/2012, 22:00
Οκ, ειναι απιτσευτα αστειο, στα ορια του γελοιου, αλλα τελικα σου προκαλλει θλιψη...
http://www.lifo.gr/blogs/bitsandpieces/29606
Ξερω οτι μπορει να πεταχτουν οι γνωστοι καμουφλαρισμενοι νοικοκυραιοι και να γραψουν οτι σνομπιστικη μ@λ@κι@ τους κατεβει στο κεφαλι, αλλα αυτες ακριβως οι εικονες αποτυπωνουν με απολυτη ακριβεια τα αιτια που μας οδηγησαν εδω... ο ορισμος της ξιπασιας!
Θα μπορουσα να γραψω σεντονια αλλα ο επιλογος στο θεματακι του LIFO ειναι ολο το ζουμι:
Μια Ελλάδα που όλο νομίζουμε πως καταρρέει, αλλά αυτή αρνείται να φύγει, χαμογελώντας αυτάρεσκα απ' το ψηλότερο βάθρο της επισημότητας, της εξουσίας.
Οκ, ειναι απιτσευτα αστειο, στα ορια του γελοιου, αλλα τελικα σου προκαλλει θλιψη...
http://www.lifo.gr/blogs/bitsandpieces/29606
Ξερω οτι μπορει να πεταχτουν οι γνωστοι καμουφλαρισμενοι νοικοκυραιοι και να γραψουν οτι σνομπιστικη μ@λ@κι@ τους κατεβει στο κεφαλι, αλλα αυτες ακριβως οι εικονες αποτυπωνουν με απολυτη ακριβεια τα αιτια που μας οδηγησαν εδω... ο ορισμος της ξιπασιας!
Θα μπορουσα να γραψω σεντονια αλλα ο επιλογος στο θεματακι του LIFO ειναι ολο το ζουμι:
Μια Ελλάδα που όλο νομίζουμε πως καταρρέει, αλλά αυτή αρνείται να φύγει, χαμογελώντας αυτάρεσκα απ' το ψηλότερο βάθρο της επισημότητας, της εξουσίας.
αν η ξιπασια ηταν τζαμπα, η εστω ηταν φτηνη, δεν θα το συζητουσαμε.......
nikos_abel
27/03/2012, 07:23
Στρατόπεδα συγκέντρωσης :confused:
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4705848
el_hymador
27/03/2012, 07:48
Στρατόπεδα συγκέντρωσης
:confused:
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4705848
Όχι Νίκο, απλά η πιο σωστή και ενδεδειγμένη λύση, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα προσφέρεται ιδανικά για κορώνες και υστερίες κυρίως απ όσους το παίζουν αριστεροδιεθνιστοανθρωπινοδικαιωματουχοι, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
nikos_abel
27/03/2012, 08:20
Όχι Νίκο, απλά η πιο σωστή και ενδεδειγμένη λύση, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα προσφέρεται ιδανικά για κορώνες και υστερίες κυρίως απ όσους το παίζουν αριστεροδιεθνιστοανθρωπινοδικαιωματουχοι, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Ίσως, αλλά όπου μαζεύεις (αθώους) ανθρώπους στο μαντρί, κάπως μου κάνει. Άλλο που στον 23ο αιώνα δεν έχουμε τέτοια :D
Μεγάλη κουβέντα....
nikos_abel
27/03/2012, 08:45
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Ρε πστ μου έχεις κληρονομικό χάρισμα
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6767229&publDate=27/3/2012
μεγαλο θεμα.
ναι ειναι προτιμοτερο να ειναι οι ανθρωποι αυτοι σε χωρους αξιοπρεπεις παρα σε υπογεια. ναι ειναι προτιμοτερο να τους δοθει η δυνατοτητα να πανε εκει που θελουν.ομως δεν μπορουν να προωθηθουν στην ευρωπη λογω συνθηκων που εχουμε υπογραψει. η επιστροφη τους στην πατριδα τους ειναι α-νοητη.1. διοτι θα επιστρεουν διοτι δεν θα βρουν κατι καλυτερο απο αυτο που τους αναγκασε να φυγουν. 2. για πολλους -πολιτικους προσφυγες-ειναι καταδικη σε θανατο. δεν εχει γινει ουτε στοιχειωδης καταγραφη πολιτικων προσφυγων, ουτε καν υπαρχουν μεταφραστες για να ξερουμε τι λενε, ουτε καν υπαρχουν διαθεσεις (το κυριοτερο) να αντιμετπιστουν σαν ανθρωποι και να βοηθηθουν και κατα συνεπεια να λυθει το προβλημα. προς το παρον αντιμετωπιζονται απλα σαν προβλημα.
απο την αλλη η κουβεντα θα επρεπε να ειχε γινει απο καιρο καταρχην με τις τοπικες κοινωνιες και να φτιαχθουν κεντρα οπως πρεπει να ειναι. η επιβολη αποφασης εκ των ανω χωρις συζητηση και για "κεντρα" τα οποια θα ειναι απλα αποθηκες ανθρωπων ειναι εξοργιστικη και ανηθικη. το επιχειρημα "ειναι ασφαλη και θα δωσουν θεσεις εργασιας" προσωπικα με οδηγει στο αντεπιχειρημα " ε ωραια χρυσοχοιδη ξεκινα απο το χωριο σου". μου θυμιζει την ιστορια των χυτα: αφου ειναι τοσο προσοδοφορα και χωρις κινδυνους γιατι δεν τα κανουν στην εκαλη που ειναι και πλησιεστερα στην αθηνα απο το γραμματικο?
φυσικα το αμεσο ειναι να διαλυθουν οι λογοι που αναγκαζουν αυτους τους ανθρωπους να ξενιτευονται και να αδιασχιζουν τη μιση υδρογειο με τα ποδια για να βρουν ενα κομματι ψωμ. αλλα αυτο ειναι μεγαλη ιστορια για δω
el_hymador
27/03/2012, 10:01
Ναι καλα ειναι ολα αυτα, ανθρωπισμος & οικουμενικη συμπονοια, ωστοσο δεν μπορουμε να αφοριζουμε και να προεξοφλουμε κινησεις σαν και αυτη, στο ονομα τους. Δεν προτεινω να τα καταλυσουμε, ουτε να τα ξεχασουμε, απλα δεν παιζει ρε γαμοτο να τα αναπαραγουμε μονο και απο πραξεις 0... εχει κολησσει η βελονα, το μεταναστευτικο ειναι μειζων προβλημα και θεμα (μαζι με αλλα πολλα βεβαια), δεν μπορουμε να στρουθακαμηλιζουμε. Το γνωριζω οτι μιλαμε για ανθρωπινες ψυχες, αλλα απαιτειται λυση και μαλιστα αμεσα. Οκ να αφησουμε τους ανθρωπους αυτους να ερχονται εδω αβερτα παγκα, επειδη πατριδα ολων των ανθρωπων ειναι ο κοσμος, δεν υπαρχουν συνορα, η ελευθερη μετακινηση ειναι θεμελιωδης αρχη του πολιτισμενου κοσμου και αλλα τετοια τετριμμενα γλασε που θα εκαναν καθε ψηφοφορο του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπων αριστερο-κατι να εκσπερματωσει... ναι... και μετα τι; Συμπλευσαμε με την ιδεολογικη μπαλαφαρα που εχουμε στο κεφαλι μας και τερμα; Δηλαδη ειναι προτιμοτερο ανθρωποι να στοιβαζονται σαν σαρδελλες σε κοντεϊνερ και να αποβιβαζονται στην Γη της επαγγελιας (τρομαρα μας!) οπου θα εχουν την ευκαιρια να δουλεψουν σε φαναρια, στην καλυτερη των περιπτωσεων; Ειναι ηθικο αυτο; Οπως και να εχει το προβλημα αυτο ειναι πανευρωπαϊκο, απλα ως κλασσικοι μ@λ@κες που ειμαστε, μας εχουν βαλει παλι στο ρολο του κυμματοθραυστη...
Και ρε σεις κατι αλλο, μακαρι να εξαλειφθουν τα αιτια που εχουν γεννησει αυτη την κατασταση, αλλα αυτα αφορουν σε παγκοσμιο επιπεδο... εδω δεν μπορουμε να διαχειριστουμε τα δικα μας, θα πρωτοστατησουμε στην εξαλειψη των ανισοτητων και τις φτωχιας στις τριτες χωρες; Εμεις; Μεχρι τοτε ζησε Μαη μου να φας τριφυλλι...
mats8282
27/03/2012, 10:34
Και είναι λύση να μαζέψουμε 30,000 από τους παράνομους,ένας Θεός ξέρει πόσοι είναι,σε στρατόπεδα και να πληρώνουμε σεκιουριτάδες και αστυνομικούς να τους φυλάνε ένα 12μηνο...Και μετά να βγάζουμε αυτούς έξω και να βάζουμε καινούργιους 30,000...
Όσο δεν μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους θα έρχονται στην ΕΕ και λόγω ΔουβλίνουΙ+ΙΙ+VIII θα παραμένουν στην χαβούζα της...Αλλά βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και σε αυτό το μάθαμε καλά το παραμύθι...
ΥΓ Βέβαια είναι πολύ χρήσιμο προεκλογικά εργαλείο για το δικομματισμό και ο μόνος λόγος ύπαρξης Χ.Α.,ΛΑ.Ο.Σ. κ ΣΙΑ....Τα αφήνουμε όσο κυβερνάμε στην τύχη τους και προεκλογικά έχουμε κάτι να προσάψουμε στην αριστερά...
nikos_abel
27/03/2012, 10:56
Ναι καλα ειναι ολα αυτα, ανθρωπισμος & οικουμενικη συμπονοια, ....Εμεις; Μεχρι τοτε ζησε Μαη μου να φας τριφυλλι...
Όχι, η λύση δεν είναι αυτή.
Ή μάλλον, είναι μια λύση αλλά ΔΕΝ θέλετε να μπείτε σε τέτοια τριπάκια. Τουλάχιστον όσοι θέλετε να ονομάζεστε πολιτισμένοι
άνθρωποι, σύμφωνα με τις εμπειρίες που έχετε αποκομίσει από την καταγεγραμμένη ιστορία. Υποτίθεται ότι οι πιο φωτισμένοι από εμάς έχουν καταλήξει
στο συμπέρασμα ότι με κάποιο τρόπο ο άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκει λύσεις που δεν θα καταπιέζουν τους υπόλοιπους. Σε κάθε περίπτωση.
Αν σε κάθε δυσκολία καταστρατηγείτε τις αρχές σας, ανέχεστε εξαιρέσεις, γυρίζετε αλλού το βλέμμα σας ποια η διαφορά σας από κάθε άλλο
δυνάστη ή ολοκληρωτιστή; Μετά δεν θα υπάρχει πάτος.
Η λύση θα πρέπει να δωθεί κρατώντας κάποιους βασικούς κανόνες ανθρωπιάς. Και αν για να τηρηθούν αυτοί πρέπει να ταλαιπωρηθείτε ή ακόμη και να
καταστραφείτε, αυτό θα είναι το τίμημα της ανθρωπιάς σας.
Εκτός και ο ορισμός της ανθρωπιάς είναι κάτι άλλο από αυτό που σας έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία και στα ΜΜΕ.
Είστε έτοιμοι όμως να αναθεωρήσετε όλα τα πιστεύω σας αποτινάσοντας από πάνω σας τη μοναδική γραμμή άμυνας των αδυνάτων;
Όχι, η λύση δεν είναι αυτή.
Ή μάλλον, είναι μια λύση αλλά ΔΕΝ θέλετε να μπείτε σε τέτοια τριπάκια. Τουλάχιστον όσοι θέλετε να ονομάζεστε πολιτισμένοι
άνθρωποι, σύμφωνα με τις εμπειρίες που έχετε αποκομίσει από την καταγεγραμμένη ιστορία. Υποτίθεται ότι οι πιο φωτισμένοι από εμάς έχουν καταλήξει
στο συμπέρασμα ότι με κάποιο τρόπο ο άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκει λύσεις που δεν θα καταπιέζουν τους υπόλοιπους. Σε κάθε περίπτωση.
Αν σε κάθε δυσκολία καταστρατηγείτε τις αρχές σας, ανέχεστε εξαιρέσεις, γυρίζετε αλλού το βλέμμα σας ποια η διαφορά σας από κάθε άλλο
δυνάστη ή ολοκληρωτιστή; Μετά δεν θα υπάρχει μετά πάτος.
Η λύση θα πρέπει να δωθεί κρατώντας κάποιους βασικούς κανόνες ανθρωπιάς. Και αν για να τηρηθούν αυτοί πρέπει να ταλαιπωρηθείτε ή ακόμη και να
καταστραφείτε, αυτό θα είναι το τίμημα της ανθρωπιάς σας.
Εκτός και ο ορισμός της ανθρωπιάς είναι κάτι άλλο από αυτό που σας έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία και στα ΜΜΕ.
Είστε έτοιμοι όμως να αναθεωρήσετε όλα τα πιστεύω σας αποτινάσοντας από πάνω σας τη μοναδική γραμμή άμυνας των αδυνάτων;
R-E-S-P-E-C-T !!!!!
τα ειπες ολα.
όπως πολύ σωστά λεει ο Χυμαδορ , υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με αυτό το θέμα και το πρόβλημα δημιουργήθηκε από πράξεις που γινανε και , κυρίως , από πράξεις που ΔΕΝ γινανε όλα αυτά τα χρόνια με αποκλειστική και καθολική ευθύνη του κράτους . Κοινώς , το είχε γραμμένο το πρόβλημα στα @@ του (από αδιαφορία-ανικανότητα ή/και δόλο…)
Φυσικά , ούτε τα ρομαντικά – χαζοχαρούμενα τσιτάτα (συνοδεία μοχιτο ) της «αριστεράς» μπορούν να λύσουν το πρόβλημα..
Επειδή , ακριβώς , μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές , ο χειρισμός των θεμάτων αυτών έχει κατοχυρωθεί εδώ και πολλά χρόνια με διεθνείς αποφάσεις που πρέπει να τηρούνται απαράβατα απ όλες τις χώρες του κόσμου…
Άλλα δικαιώματα εχει π.χ. ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ πρόσφυγας και άλλα ένας οικονομικός μετανάστης .
Ο διαχωρισμός είναι σαφής και εύκολα διακριτός ΑΝ υπάρχει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά ,να το καταγράψει και να το χειριστεί…
Όσο αφορά τώρα τα κέντρα συγκέντρωσης μεταναστών , πως περιμένει κανείς να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είναι προς το κλυτερο για όλους ,από την στιγμή που το ιδιο κράτος έχει αποδείξει ότι γράφει στα @@ τους έλληνες πολίτες ,πόσο μάλλον τους μετανάστες..
Αν τώρα βάλεις και τον παράγοντα εκλογές , είναι , μάλλον , ένα ακόμη ΘΑ για να αλιεύσουν καμία ψήφο από τους τρομοκρατημένους έλληνες των μεγαλων πολεων …
nikos_abel
27/03/2012, 12:13
R-E-S-P-E-C-T !!!!!
τα ειπες ολα.
Όχι.
Έκανα ένα λάθος.
Το "αποτινάσΣοντας γράφεται με 2 Σου"
Και το ρεσπέκτ πάει στον ggs που έχει απόλυτο δίκιο.
Όχι.
Έκανα ένα λάθος.
Το "αποτινάσΣοντας γράφεται με 2 Σου"
251234
...
εξ ισου ρισπεκτ στον γιωργη.
nikos_abel
27/03/2012, 12:42
251234
Θα έπρεπε να έχει κατέβει πρώτα από τη μηχανή γιατί αλλιώς κινδυνεύει να πιάσει φωτιά.:smokin:
el_hymador
27/03/2012, 18:23
Μου φάινεται ότι αναπαράγουμε τις εμμονές και τις αγκυλώσεις που παραδοσικά συνοδεύουν αυτό το θέμα... ας τα πάρουμε από την αρχή:
Είναι πρόβλημα το (λάθρο)μεταναστευτικό; ΝΑΙ και το πρόβλημα δεν εκπορεύεται από την εθνικότητα των ανθρώπων αυτών, ούτε και έγκειται στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό των ελλήνων. Πες - πες οι γνωστές μοιρολογίστρες, την κόλησσαν την ταμπέλα... Απλά δεν πάει άλλο και δεν οδηγεί πουθενα αυτή κατάσταση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος λοιπόν, θέλει ψύχραιμες και λογικές φωνές και όχι κορώνες από ροζ και εμπριμέ παιδάκια για το οποία το μεταναστευτικό είναι η "παιδική χαρά" τους στην οποία παίζουν ανέμελα εκφράζοντας ακραίες απόψεις - τσιμεντόλιθους ένθεν και ένθεν! Από εκεί και έπειτα, το θέμα είναι τρέχων, είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα η οποία υπόκειται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναζητάμε την όποια λύση στη ρίζα του, δηλαδή στου λόγους και στις αιτίες του ανθρώπινου trafficking. Είναι σαν να σε έχει αφήσει βραδιάτικα η μηχανή στη μέση του πουθενά και η μόνη σου έννοια να είναι η επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα quality control της κατασκευάστριας εταιρείας...ναι, οκ, αλλά κάτσε να σε μαζέψει πρώτα κάποιςο από εκεί και μετά βλέπεις. Στην (ξανασερβιρισμένη) πρόταση περί σταθμών συγκέντρωσης / υποδοχής των μεταναστών εγώ τάσσομαι 100% υπέρ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί διαφόρων "ότι να ΄ναι" αριστερίζοντων, οι οποίοι στο άκουσμα και μόνο αυτής της πρότασης, βλέπουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, γκούλαγκ, γκουαντάναμο και βασανισμούς... σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να αποκλείουμε και να απορρίπτουμε κάτι πριν ακόμα αυτό υλοποιηθεί, ως άλλες κασσάνδρες (...κασσάνδρες που γουστάρουν κιόλας να πάρουν τέτοια τροπή τα πράγματα). Αυτό που βλέπω εγώ είναι ο μοναδικός και ο πιο σωστός τρόπος να ελεγχθεί ο μεγαλύτερος όγκος των μεταναστών/προσφύγων που εισέρχεται σε αυτόν τον τόπο. Από εκεί μέσα θα βγεί άκρη και για το ποιοί είναι πολιτικοί πρόσφυγες ή απλώς οικονομικοί μετανάστες. Το θεωρώ δε, απείρως πιο ανρθώπινο και ανθρωπιστικό να προσφέρεις σε κάποιον τροφή, στέγη και ιατροφαρμακαευτική περίθαλψη, από το να τον αφήνεις "ελέυθερο" προς στην εξαθλίωση του.
Αυτά από έναν ραστιστή χρυσαυγίτη (για να μην κουράζεστε...)
υ.γ. Θα παρακαλούσα θερμά όσους θέλουν να κάνουν διάλογο ή να εκφράσσουν την αντίρρηση τους με τα ανωτέρω γραφόμενα, να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις και όχι λογύδρια περί ελευθερίας της διακίνησης των ανθρώπων, οικουμενικότητας, ανθρωπισμό κτλ-κτλ...
Παρ' όλο που η δημιουργία των σταθμών συγκέντρωσης είναι ένα καλό-πυροσβεστικό-ανακουφιστικό- βραχυπρόθεσμο μέτρο, η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα των λαθρομεταναστών ΔΕΝ θα λυθεί όσα στρατόπεδα κι αν γίνουν αν δεν βρεθεί ένας τρόπος να φύγουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οι μισοί...
Ξέρω ακούγεται κάπως, αλλά δυστυχώς η μαλακισμένη πολιτική των προηγούμενων ετών έχει συσσωρεύσει έναν τεράστιο αριθμό τους ο οποίος ποσοστιαία είναι πάνω από το όριο αντοχής της οποιαδήποτε κοινωνίας. Πόσο μάλλον μιας κοινωνίας μπάχαλο και εν μέσω τρομερής οικονομικής κρίσης όπως η δική μας...
Φαντάζομαι ότι γνωρίζουμε πως το κράτος (ας το ονομάζουμε έτσι παρότι "δεν υπάρχει") έχει πάρει περίπου 350 μύρια απο την ΕΕ από το 2010 για να τα χρησιμοποιήσει μέσα σε μια διετία για να δημιουργήσει αυτά τα κέντρα υποδοχής -μή χέσω. Η προθεσμία λήγει και στην καλύτερη θα ζητηθούν εξηγήσεις για τα χρήματα αυτά. Την χειρότερη την φαντάζεστε.
Σαν αποτρεπτική λύση δεν την απορρίπτω. Ίσως να αποτρέψει ένα ποσοστό μεταναστών το ενδεχόμενο να παραμείνουν φυλακισμένοι -γιατί περί αυτού πρόκειται - και να αναζητήσουν άλλη δίοδο. Η ανάγκη του να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους παραμένει και η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να κάνει κάτι για αυτό.
Φυσικά τα κέντρα αυτά δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστούν μέσα σε 1 μήνα. Οι προδιαγραφές που έχει θέσει η εε είναι πάρα πολλές -και σωστές- και φυσικά όλα θα γίνουν με τον ελληνικό τρόπο.
Εγώ προτείνω να πληρώσει το υπουργείο εργασίας μία διαφημιστική καμπάνια σε Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Ινδία κλπ και να προβάλει τα εργασιακά δικαιώματα που ισχύουν πλέον στην Ελλάδα καθώς και τον βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, το υπουργείο υγείας τις υπηρεσίες που παρέχουν τα δημόσια νοσοκομεία στους ασφαλισμένους, το υπουργείο προστασίας του ασφαλίτη τις εικόνες από τα γκέτο της Αθήνας και όλα αυτά, με πολύ λιγότερα χρήματα, θα λειτουργήσουν εξίσου αποτρεπτικά.
tsompanis
27/03/2012, 21:32
Φαντάζομαι ότι γνωρίζουμε πως το κράτος (ας το ονομάζουμε έτσι παρότι "δεν υπάρχει") έχει πάρει περίπου 350 μύρια απο την ΕΕ από το 2010 για να τα χρησιμοποιήσει μέσα σε μια διετία για να δημιουργήσει αυτά τα κέντρα υποδοχής -μή χέσω. .
αυτά τα χρήματα δεν θα έφταναν να γίνει ένας χώρος υποδοχής κοντά σε αεροδρόμιο και με συνοπτικές διαδικασίες να φεύγουν για τις χώρες τους αεροπορία ?
μιλώ για αυτούς που δεν έχουν χαρτιά και έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα
δε σας απασχολει που ξαφνικα ο Χρυσοχο'ι'δης αρχισε να μιλαει σα νατου εχωσε το χερι στον κωλο ο Καρατζαφερης?
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΨΥΛΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!?????????????
Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟ'Ι'ΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΜΗ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ"
μετα τις εκλογες οι λαθρομεταναστες θα ειναι συγκεντρωμενοι εκει που ηταν παντα , στα γκετο τους
Μου φάινεται ότι ...
ρε κωστα δεν ειναι τουλαχιστον αστειο να πιστευεις οτι θα φτιαχτουν ''χωροι υποδοχης μεταναστων'' (δλδ θα τους προσφερονται ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσης τροφη-στεγαση-ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη) απο τον χρυσοχοιδη?δλδ τοοοοοσα χρονια που μασησανε με 1000 μασελες τις επιδοτησεις της ε.ε. οι ιδιοι ανθρωποι και δεν κανανε τπτ απο αυτα που προβλεποτανε για το οντως προβλημα των μεταναστων, τωρα οι ιδιοι ανθρωποι σου πετανε ενα ''θα λυσουμε το προβλημα φτιαχνοντας στην κοζανη ''χωρο υποδοχης μεταναστων'' τους πιστευεις και δεν βλεπεις οτι απλα παμε να φτιαξουμε το δικο μας ''κοζανοβιτς'' με σκοπο την προεκλογικη υπνωση των πονεμενων απο τους μεταναστες περιοχων?
ε αμα ειναι ετσι,δε βλεπω γιατι σκουζεις τοσο καιρο με τα διαφορα μνημονια και μεσοπροθεσμα που ψηφιζουνε.επρεπε να πεις οτι ''ωπα μαγκες.μεχρι στιγμης τα κανανε μπουρδελο και τωρα προτεινουνε επιτελους λυσεις και μετρα για να ισιωσει η κατασταση''!
δεν καταλαβαινω γιατι στη μια περιπτωση η λυση που προταθηκε και παει να εφαρμοστει ειναι καλη (στο θεμα του μεταναστευτικου) ενω στην αλλη περιπτωση που πρεπει να μπει μια ταξη επι τελους στα εσωτερικα της χωρας ειναι κακη (μεσοπροθεσμα,μνημονια κλπ).
και επειδη θελεις και μια απαντηση στο πως θα λυσεις το προβλημα,ανοιξε τις πορτες να κανει ρευμα.απο ανατολη μπαινουνε και εγκλωβιζοντε εδω.απειλησε την ε.ε. οτι θα επιτρεψεις να φυγουνε.αστους να μπουνε σε καραβια και αμολα τους στην εε που τοσο σε εχει σκισει!οχι ομως....!!!!εμεις θελουμε να φτιαξουμε ανθρωπαποθηκη....δε γαμεις...ας φτιαξουμε.ετσι κι αλλιως,προεκλογικα θα τη φτιαξουμε,μετεκλογικα θα τη γκρεμισουμε.
ενα μπορντοροδοκοκκινο ανθρωπακι για να μην κουραζεσαι :winka:
ενα μπορντοροδοκοκκινο ανθρωπακι για να μην κουραζεσαι :winka:
κατα τ αλλα ...γουελ σειντ...
Εχετλαίος
28/03/2012, 10:16
Ίσως άσχετος ο παραλληλισμό αλλά θα το τολμήσω.
Σε ότι αφορά στην ανακύκλιση των απορριμάτων η λύση δεν είναι να φτιάξουμε καλλίτερα εργοστάσια ανακύκλισης που θα λειτουργούν πιο σοφιστικέ και θα μπορούν να αναπαράγουν περισσότερα χρήσιμα υλικά από τα οικιακά/βιομηχανικά/άλλα απορρίματα. Ναι, φαινομενικά θα βοηθούσε να μειώσουμε τις αρχικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και συνειδησιακά.
Η βέλτιστη λύση είναι να μειωθεί η αρχική κατανάλωση από τον πρώτο καταναλωτή (ιδιώτη/βιομηχανία) έτσι ώστε και τα απορρίματα να λιγοστεύουν και όχι να αυξάνονται.
Έχοντας αυτό σαν βάση σκεπτικού, θεωρώ ότι το να χτίσουμε κι άλλες φυλλακές ή "φυλλακές" ή "γουατέβα κέντρο φιλοξενίας" δε θα βοηθήσει κανέναν. Ούτε "εμάς", ούτε τους αναζητούντες καλλίτερη τύχη ούτε κανέναν. Θα είναι (σίγουρα) το βούτηρο στο ψωμί εκείνου που, για τους λόγους του, εξανάγκασε αρχής εξαρχής τους μετανάστες να στραφούν αλλού για να ζήσουν.
Πχ, εγώ θα πάω να βομβαρδίσω το Τσουστουνιστάν γιατί έχει πετρέλαιο (και το θέλω σα φούστης για τη δική μου "ανάπτυξη" ) και εσύ λούσου τα απόνερα, "σύμμαχε".
Λογικό μου ακούγεται...
:mad:
mats8282
28/03/2012, 10:32
...........
Το να μαντρώσουμε 30,000 από τους πόσους σε στρατόπεδα δεν είναι λύση σε καμία περίπτωση..Άσε που το κόστος θα είναι ασύλληπτο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου..Αν δεν αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου ώστε να δοθεί συνολική λύση για εμάς,τους Ιταλούς και τους Ισπανούς,που είμαστε τα φυσικά σύνορα της ΕΕ,δεν πρόκειται να γίνει τίποτα...
Άλλη σοβαρή λύση δεν βλέπω,ούτε προς δύση μπορούμε να τους πάμε ούτε προς ανατολή....
Εκτός αν δώσουμε υπηκοότητα σε όλους και τους στείλουμε για τουρισμό στο Βερολίνο,το οποίο δεν είναι κακό :D
ΥΓ Σύνδρομο καταδίωξης απέκτησες :confused:
οταν καποιος τα γραφει και συμφωνω γιατι να τα ξαναγραφω?
http://pitsirikos.net/2012/03/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83/#more-18218
Στο μεταναστευτικό έχει στραφεί πια το ενδιαφέρον των κυβερνώντων και των ΜΜΕ, αφού η χρεοκοπία έχει κουράσει πια τους τηλεψηφοφόρους. Κάτι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες γιατί πλησιάζει ο εμφύλιος και δεν θα σκοτωνόμαστε άνετα μεταξύ μας, αν έχουμε και τους μετανάστες μέσα στα πόδια μας.
Ο υπουργός Προστασίας της Σαπίλας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης –γνωστός και ως Τζέιμς Μποντ από τη Βέροια – ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη δημιουργία «κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών» σε όλες τις περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης, οι οποίοι έχουν γίνει έξαλλοι που δεν θα έχουν κι αυτοί φυλακές κράτησης μεταναστών και θα φάνε πάλι στη μάπα τους ξενέρωτους τουρίστες.
Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν και από τους κατοίκους της Κοζάνης που δεν δέχονται να λειτουργήσει κέντρο κράτησης μεταναστών στην περιοχή τους, επικαλούμενοι την πολύχρονη ιστορία του τόπου τους που χάρισε στην Ελλάδα μια εμβληματική προσωπικότητα, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι κάτοικοι της Κοζάνης θεωρούν ακόμα απάνθρωπη την κράτηση των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ζητούν να πάρουν ο καθένας από ένα μετανάστη στο σπίτι του, για να τους κάνει όλες τις δουλειές τζάμπα και να τον δέρνουν όποτε έχουν τα νεύρα τους.
Πρόβλημα έχουν και οι Αθηναίοι, γιατί, αν φύγουν οι μετανάστες από την Αθήνα, θα βλέπουμε πάλι μόνο τις ίδιες σκατόφατσες που βλέπαμε, όταν στην Αθήνα ζούσαν μόνο Έλληνες.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζεται ξανά σαν φερέγγυο πρόσωπο, αν και είναι γνωστό πως είναι για τα μπάζα, αφού είναι ο πολιτικός που δήλωσε πως ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, ενώ έχει μεγάλη παράδοση στις κοτσάνες, μιας και είναι αυτός που είπε μέσα στη Βουλή πως ο Μπάρακ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και –αντί να ανοίξει η γη να τον καταπιεί- η δήλωσή του αποσιωπήθηκε από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.
Φυσικά, από την βλακώδη προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΜΜΕ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών –που σκοπό έχει να κάνει να ξεχαστούν οι ευθύνες τους για τη χρεοκοπία και το Μνημόνιο- απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, που υπογράφτηκε το 2003 από την κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου και υπουργό Δημόσιας Τάξης –άκου να δεις σύμπτωση- τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Το Δουβλίνο ΙΙ προβλέπει την επαναπροώθηση των μεταναστών που ζητούν άσυλο στη χώρα από την οποία εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση –δηλαδή, κυρίως, την Ελλάδα-, αλλά οι πάντες ξεχνούν να το αναφέρουν όταν μιλούν για μετανάστες, για να νομίζουν οι καθυστερημένοι και δουλοπρεπείς Έλληνες πως το όνειρο των μεταναστών είναι να ζήσουν στην Ελλάδα, αν και η αλήθεια είναι πως οι μετανάστες έχουν γραμμένη την Ελλάδα στα αρχίδια τους και μένουν αναγκαστικά εγκλωβισμένοι εδώ επειδή δεν τους επιτρέπουμε εμείς να φύγουν για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες – ή, αν καταφέρουν να φύγουν από την Ελλάδα, τους αναγκάζουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Δηλαδή, η Ελλάδα είναι ένα στρατόπεδο κράτησης μεταναστών. Η Ελλάδα είναι το στρατόπεδο κράτησης μεταναστών της Ευρώπης.
Τώρα τελευταία η Ελλάδα είναι και στρατόπεδο κράτησης Ελλήνων, οπότε πρέπει να μπουν σύρματα και τοίχοι γύρω από τους μετανάστες, για να έχουν οι Έλληνες την εντύπωση πως είναι ελεύθεροι.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο να φτιαχτούν τριάντα στρατόπεδα κράτησης στη χώρα μας.
Κάπου θα πρέπει να φυλακίσουμε τους πολιτικούς, τους νταβατζήδες, τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές που ξέσκισαν τη χώρα.
Δεν είναι σωστό αυτοί οι άνθρωποι να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αποτελούν κίνδυνο για όλους μας.
nikos_abel
28/03/2012, 10:36
Ίσως άσχετος ο παραλληλισμό αλλά θα το τολμήσω.
Σε ότι αφορά στην ανακύκλιση των απορριμάτων ......
....Η βέλτιστη λύση είναι να μειωθεί η αρχική κατανάλωση από τον πρώτο καταναλωτή (ιδιώτη/βιομηχανία) έτσι ώστε και τα απορρίματα να λιγοστεύουν και όχι να αυξάνονται.
Καθόλου ατυχής. Και μιας που το έπιασες έτσι, (μη ψάχνουμε πηγές και έρευνες τώρα ε; ) έχει αποδειχθεί ότι η ιδία χρήση, επεξεργασία και εκμετάλευση
των απορριμάτων είναι συνήθως πολύ οικονομικότερη, να μη πω πολλές φορές και προσοδοφόρα, στις βιομηχανίες που την εφαρμόζουν.
Δηλαδής σε μετάφραση, σημασία δεν έχει μόνο η μείωση της εισαγωγής των (λαθρο)μεταναστών, ούτε και το πως θα τους ξεφορτωθούμε.
Σημασία έχει πως θα τους "εκμεταλευτούμε" προς όφελος και των δυο πλευρών. Όπως και να το κάνουμε, δεν παύουν να είναι ανθρώπινο
δυναμικό, χέρια εργασίας, μυαλά (ναι υπάρχουν και πολλά τέτοια που χάνονται).
Αν τους μαντρώσουμε, ή στα φανάρια θα ξανακαταλήξουν, ή στον υπόκοσμο. Όσοι δεν φύγουν.
Κοτζαμ αμέρικα και αστραλία με μετανάστες φτιάχτηκαν εξάλλου.
Οπότε, ή τους εξαφανίζουμε με συνοπτικές διαδικασίες και πιάνουμε σφυρί, τσαπί και πιλοφόρι ΟΛΟΙ μας με 300 ευρά,
ή τους δίνουμε εργασία ορθολογιστικά και εμείς αράζουμε στα γραφεία μας να τους επιβλέπουμε.
Αυτές θα ήταν λύσεις, αλλά ξέρω και το άλλο με το Τοτό.
Απλά στο τέλος δεν θα λειτουργήσει κανένα σχέδιο και θα είμαστε εδώ να γκρινιάζουμε.
universalgr1
28/03/2012, 11:07
Απλά στο τέλος δεν θα λειτουργήσει κανένα σχέδιο και θα είμαστε εδώ να γκρινιάζουμε.
Yepp.. Αϊ τόταλι αγκρί.. :)
Τα στρατόπεδα δεν φτιάχνονται μόνο για τους μετανάστες. Θα χωράνε και άλλους.
Τα στρατόπεδα θα έχουν σχέση με την εργασία. Όποιος υποψιαστεί τη σχέση, κερδίζει καραμέλα.
Τα στρατόπεδα θα είναι "παράδειγμα" προς καθολική εφαρμογή.
Βοήθεια: σε κάποιο νησί του Αιγαίου όπου υπάρχει τέτοιο κέντρο κράτησης, βγάζουν τους μετανάστες το πρωί, τους πάνε στα χωράφια, δουλεύουν και μετά το μεσημέρι τους ξαναπάνε μέσα. Αλλά εντάξει αυτό είναι τυχαίο, είναι κακή ιδέα και κανείς εργοδότης/κανένα κράτος δεν σκέφτεται να τη μεγενθύνει.
Κατά τ' άλλα, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, μην γυρίσει και πει κανείς, Α ΕΓΩ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ λαθρομεταναστεςστρατοπαιδασκουπαφυλακηξυλοβρωμανεν απανεαλλουτρομοκρατεςμπουργκαπαρεμποριο και όλα τα κλισεδάκια. Τίμια πράγματα ε;
nikos_abel
29/03/2012, 08:39
Τα στρατόπεδα δεν φτιάχνονται μόνο για τους μετανάστες. Θα χωράνε και άλλους.
Τα στρατόπεδα θα έχουν σχέση με την εργασία. Όποιος υποψιαστεί τη σχέση, κερδίζει καραμέλα.
Τα στρατόπεδα θα είναι "παράδειγμα" προς καθολική εφαρμογή.
Βοήθεια: σε κάποιο νησί του Αιγαίου όπου υπάρχει τέτοιο κέντρο κράτησης, βγάζουν τους μετανάστες το πρωί, τους πάνε στα χωράφια, δουλεύουν και μετά το μεσημέρι τους ξαναπάνε μέσα. Αλλά εντάξει αυτό είναι τυχαίο, είναι κακή ιδέα και κανείς εργοδότης/κανένα κράτος δεν σκέφτεται να τη μεγενθύνει.
Κατά τ' άλλα, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, μην γυρίσει και πει κανείς, Α ΕΓΩ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ λαθρομεταναστεςστρατοπαιδασκουπαφυλακηξυλοβρωμανεν απανεαλλουτρομοκρατεςμπουργκαπαρεμποριο και όλα τα κλισεδάκια. Τίμια πράγματα ε;
Да я понимаю
(α ρε γούγλ τρανσλέιτ...)
Νικος χρ.
29/03/2012, 09:35
copy paste απο το ενικος.γρ
Κεραυνός του Αλμούνια, αλλά στα ΜΜΕ της Διαπλοκής το θέμα εξαερώθηκε ή πέρασε στα ψιλά, μόνον ο Real FM χθες, η «Αυριανή» και οι εφημερίδες της Αριστεράς
του έδωσαν την προβολή που θα έπρεπε.
Απ’ όσα λοιπόν δήλωσε ο πρώην επίτροπος, οι χειρισμοί Παπακωνσταντίνου στην αριθμητική του ελλείμματος δεν έγιναν κάτω από κάποιον ευρωπαϊκό καταναγκασμό αλλά εξ ιδίας βουλήσεως του ανδρός-τόμπολα!
Εξ αυτού προκύπτουν δύο τινά: α) Το «δίδυμο της συμφοράς», Γιωργάκης και Παπακωνσταντίνου, διόγκωσαν επίτηδες το έλλειμμα που τους παρέδωσε η Ν.Δ., ώστε στη συνέχεια να φανεί ότι οι ίδιοι θα μπορούσαν να το μειώσουν δραστικά, ή β) το διόγκωσαν σκοπίμως,
ώστε η κρίση χρέους να μετατραπεί σε κρίση δανεισμού, η χώρα να οδηγηθεί εκτός αγορών (κι εντός φρενοκομείου) σε καθεστώς Κατοχής και συνεπώς λεηλασίας.
Στην πρώτη περίπτωση η Ελλάδα πληρώνει την κουτοπονηριά δύο βλακών. Στη δεύτερη, η Ελλάδα πάλι πληρώνει την (κουτο)πονηριά δύο βαλτών.
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο! Πάντως ο Ταλεϋράνδος για τέτοιες περιπτώσεις έλεγε ότι «αυτό είναι χειρότερο από έγκλημα, είναι λάθος».
Σε μιαν ευνομούμενη χώρα το εν λόγω δίδυμο θα παραπεμπόταν στο Ειδικό Δικαστήριο. Αλλά όχι μόνον του. Θα το ακολουθούσαν
στο ίδιο εδώλιο
όλοι όσοι στη συνέχεια εξεβίασαν τους Έλληνες και τους τρομοκράτησαν τόσο, ώστε να περάσουν (μάλιστα στα όρια της νομιμότητας) το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2, με
όλα τα γνωστά αποτελέσματα που έχουν κάνει, ώς τώρα, την Ελλάδα Ζιμπάμπουε και την πάνε για Ανθυποτανζανία.
Λέει τώρα η κυρία Μέρκελ ότι η «Γερμανία δεν ξόδεψε ούτε ένα σέντσι για τη “διάσωση” (τα εισαγωγικά δικά μας) της Ελλάδας». Κι όχι μόνον αλλά ότι προσέτι έχει κερδίσει (πάντα η Γερμανία) γύρω στα 15 δισ. ευρώ, έως τώρα, απ’ την ίδια υπόθεση.
Θα έπρεπε να έχει γίνει σεισμός.
Κι όμως! Τα δύο εντολοδόχα κόμματα (αυτά που εκτελούν τις εντολές της Τρόικας) μην έχοντας καμίαν απολύτως διαφορά μεταξύ τους (καιρό τώρα, αλλά επ’ εσχάτοις νυμφεύθησαν κιόλας εις σάρκαν μιαν) - μην
έχοντας λοιπόν ούτε διαφορές
ούτε καν προεκλογικό πρόγραμμα
προσανατολίζουν τη συζήτηση -σε προεκλογική περίοδο- σε μπαρούφες. Οπως η «απελευθέρωση» των ταξί απ’ τους ταξίτζηδες ή η δημιουργία «κλειστών εγκαταστάσεων» (ο ευφημισμός του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης) καθ’ άπασαν την επικράτεια. Περί τα 30 σε 52 νομούς!
Μάλιστα, μετέρχονται τα ίδια μέσα για να εξαγοράσουν, να εκμαυλίσουν - τα λεφτά! Οπως έκαναν με τις αγροτικές επιδοτήσεις, τσάκισαν τη γεωργική παραγωγή κι απορφάνεψαν την ύπαιθρο. Το ίδιο και τώρα - με βρώμικα λεφτά επιχειρούν
να εξαγοράσουν συνειδήσεις, να γεμίσουν τις επαρχίες με κρατούμενους, δεσμοφύλακες, οργανωμένο έγκλημα, απανθρωπιά, ρατσισμό, διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη
-για μιαν ακόμα φορά ο μοιραίος αυτός άνθρωπος- εκτός από πρόχειρο, απλώς προεκλογικό και ανεφάρμοστο, δεν είναι παρά ένα ακόμα χτύπημα στη συλλογική συνείδηση μιας κοινωνίας
που καθημερινώς πληγώνεται ο αυτοσεβασμός της, η αξιοπρέπειά της και κάθε προσπάθεια να ξανασηκώσει κεφάλι προς λύσεις έντιμες, παραγωγικές, ελπιδοφόρες.
Η μιζέρια της διαχείρισης της ανθρώπινης μιζέριας από δεσμοφύλακες (μέσα) και μαφιόζους (έξω) - αυτό είναι το σχέδιο Χρυσοχοΐδη.
Και κατά τούτο μοιάζει και ταιριάζει με όλες τις λογικές και τις πρακτικές που μας εξέφεραν ώς εδώ. Είτε από κουτοπόνηρους
είτε από εκτελεστές «συμβολαίων θανάτου».
Βρώμικα λεφτά για μίζες και από μίζες.
Βρώμικα λεφτά από επιδοτήσεις.
Βρώμικα λεφτά για φοροφυγάδες.
Βρώμικα λεφτά για Διαπλεκόμενους.
Βρώμικα λεφτά για Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Βρώμικα λεφτά από πετσοκομμένους μισθούς, διπλοπετσοκομμένες συντάξεις και από ειδεχθώς επαχθείς φορολογήσεις.
Βρώμικα λεφτά για ένα παράνομο κι ανήθικο χρέος.
Βρώμικα λεφτά από μια σκλαβωμένη, «ευέλικτη» κι ατιμασμένη εργασία.
Βρώμικα λεφτά απ’ το ξεπούλημα και τη λεηλασία της πατρίδας.
Πολλή βρώμα, ρε παιδιά! ακόμα και ο Βεσπασιανός που δεν του μύριζαν τα χρήματα, θα πλάνταζε, θα πάθαινε ασφυξία.
Κυρίες και κύριοι, όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε τι συμβαίνει (κι όχι μόνον τι έχει συμβεί) στη χώρα μας. Εν πρώτοις Ειδικό Δικαστήριο.
ας γίνουν οι εκλογές.
Υστερα, βλέπουμε...
Εχετλαίος
29/03/2012, 09:50
Κεραυνός του Αλμούνια, αλλά στα ΜΜΕ της Διαπλοκής το θέμα εξαερώθηκε ή πέρασε στα ψιλά, μόνον ο Real FM χθες, η «Αυριανή» και οι εφημερίδες της Αριστεράς του έδωσαν την προβολή που θα έπρεπε
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, φυλλάδες τύπου Αυριανής (που συνέβαλλαν επιτυχέστατα επί 20ετίας στο να πάει αυτός ο τόπος στο γέρο το διάολο) δε θα είχαν καμία θέση (και συγνώμη κι όλας) πλην εκείνου του κάτεργου.
:wave2:
Νικος χρ.
29/03/2012, 10:55
δεν θα διαφωνισω μαζι σου μενω μονο στην αναφορα του σκανδαλου (ενος ακομα) υπαρχει λοιπον κανεις ακομα που δεν πιστευει οτι τα πραγματα απλα τα κατευθηνανε προς μια κατευθηνση απλα και μονο για να εξυπηρετησουνε καποιους σκοπους?
Εχετλαίος
29/03/2012, 10:59
δεν θα διαφωνισω μαζι σου μενω μονο στην αναφορα του σκανδαλου (ενος ακομα) υπαρχει λοιπον κανεις ακομα που δεν πιστευει οτι τα πραγματα απλα τα κατευθηνανε προς μια κατευθηνση απλα και μονο για να εξυπηρετησουνε καποιους σκοπους?
Άκουσες πόσοι πήγανε και ξαναψηφίσανε πασοκ προ εβδομάδος;
Νικος χρ.
29/03/2012, 11:01
ακουσα φιλε δεν ειδα!:wave2: