PDA

View Full Version : ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙV

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

mats8282
13/02/2012, 14:52
Δίπλα μου χτες μπροστά στο ξενοδοχείο Αμαλία ήταν ο Λουράντος(?),ο πρόεδρος των φαρμακοποιών....

Δεν με χάλασε καθόλου...Ούτε τα γκομενάκια,ούτε οι γιαγιάδες,ούτε κανένας πλην κουκουλοφόρων...

Όταν θα αποκλειστεί η πολιτική λύση μάλλον δεν θα με χαλάνε ούτε αυτοί...

universalgr1
13/02/2012, 15:02
Τωρα ή δεν καταλαβαινετε.. ή κανετε πως δεν καταλαβαινετε..

Και πραγματικα δεν ξερω ποιο απ τα δυο ειναι το χειροτερο..

LsKostas
13/02/2012, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282

Όταν θα αποκλειστεί η πολιτική λύση μάλλον δεν θα με χαλάνε ούτε αυτοί...

Εχει αποκλειστει απο καιρο η πολιτικη λυση..

Και μονο αυτοι που εκαιγαν τραπεζες φαινεται να το εχουν καταλαβει

Η τραγικη πλειοψηφια του ελληνικου λαου νομιζει οτι ζει ενα κακο ονειρο και οτι ολα αυτα
καποια μερα θα ειναι παρελθον.

Οπως νομιζει οτι με ειρηνικες πορειες και διαδηλωσεις θα αυξηθει ο μισθος του και θα πανε οι κλεφτες μεσα:wave2: ε ας παρει κι αλλα prozak

Παρτε το χαμπαρι ολοι σας οτι οσο υπαρχει αδικια, αστυνομοκρατια και ανεργια φαινομενα σαν τα χθεσινα θα πολλαπλασιαζονται... (ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ )

Kριμα μονο που χτυπηθηκαν κοσμος ηλικιωμενος , αλλα ετσι ειναι η Χουντα δεν ξεχωριζει ηλικια μονο ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργια στον Φοβο λοιπον

STOYBI
13/02/2012, 15:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas

Η τραγικη πλειοψηφια του ελληνικου λαου νομιζει οτι ζει ενα κακο ονειρο και οτι ολα αυτα

Οπως νομιζει οτι με ειρηνικες πορειες και διαδηλωσεις θα αυξηθει ο μισθος του και θα πανε οι κλεφτες μεσα:wave2: ε ας παρει κι αλλα prozak

Παρτε το χαμπαρι ολοι σας οτι οσο υπαρχει αδικια, αστυνομοκρατια και ανεργια φαινομενα σαν τα χθεσινα θα πολλαπλασιαζονται... (ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ )

Kριμα μονο που χτυπηθηκαν κοσμος ηλικιωμενος , αλλα ετσι ειναι η Χουντα δεν ξεχωριζει ηλικια μονο ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργια στον Φοβο λοιπον

Τελικα μονο οι καμμενες τραπεζες ¨"πουλανε" εδω μεσα...????

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=121904&catid=3

:yuck:

kalgeorge
13/02/2012, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
Τωρα ή δεν καταλαβαινετε.. ή κανετε πως δεν καταλαβαινετε..

Και πραγματικα δεν ξερω ποιο απ τα δυο ειναι το χειροτερο..

min trelenesai....to pithanotero na min eixan na kanoun kati ekini tin wra, kai perase i wra tous...

Elesun
13/02/2012, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
min trelenesai....to pithanotero na min eixan na kanoun kati ekini tin wra, kai perase i wra tous...

Έλα, παραδέξου το, σε καθυστερούσαν όλοι αυτοί που κράζεις στη σειρά του Γρηγόρη, ε;

Επαναστάτη.

kalgeorge
13/02/2012, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elesun
Έλα, παραδέξου το, σε καθυστερούσαν όλοι αυτοί που κράζεις στη σειρά του Γρηγόρη, ε;

Επαναστάτη.

:rotflmao: :rotflmao:

kalgeorge
13/02/2012, 15:43

a kai kati allo elesun....to parapanw pigaine se esas....oxi se autous pou me kathisterousan stin oura :lol:

Elesun
13/02/2012, 15:46
a kai kati allo elesun....to parapanw pigaine se esas....oxi se autous pou me kathisterousan stin oura :lol:

*X/μου

:wave2:

kalgeorge
13/02/2012, 15:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elesun
*X/μου

den diafwnw...
opou "ftanei" o kathenas
:lol:

kalgeorge
13/02/2012, 15:49
Μπες στο facebook και θα δεις ποσες είναι..

mallon o elesun eiani apo autous pou anevasan gia auto to leei:lol:

vagtav
13/02/2012, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Ναι, τις μολότωφ περίμεναν οι "εμποράκοι" της Αθήνας για να κλείσουν.

kalgeorge
13/02/2012, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Ναι, τις μολότωφ περίμεναν οι "εμποράκοι" της Αθήνας για να κλείσουν.

auto den simainei oti den tous katestrepsan .....

kai tous idioktites kai osous eixan stin doulepsi tous

virus
13/02/2012, 16:04
Tουλάχιστον στις εκλογές που θα έρθουν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα που να αξίζει?

:confused:

εδω σε θελω. αραγες θα κανουν προεκλογικη εκστρατεια; θα μιλησουν στο συνταγμα;:evil:

el_hymador
13/02/2012, 16:08

Ναι... και τι να σχολιαστει επ' αυτου; :confused:

nikos_abel
13/02/2012, 16:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
εδω σε θελω. αραγες θα κανουν προεκλογικη εκστρατεια; θα μιλησουν στο συνταγμα;:evil:

Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι αστείο

STOYBI
13/02/2012, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ναι... και τι να σχολιαστει επ' αυτου; :confused:

Ελα μου ντε...???

Τι να σχολιαστει ....???

sotokan
13/02/2012, 17:04

Απεργια στον Φοβο λοιπον

+++

Κρίμα και για τα μικρά καταστήματα

Operater
13/02/2012, 17:07
Ελα μου ντε...???

Τι να σχολιαστει ....???

Mαρέσει που λέει το αρθρο "Ο θανατος του εμποράκου"
και κοτσάρουν μια φωτογραφία της ποστbank..

Για πόσες μέρες ακόμα θα μιλάνε για τις ζημιες, χωρις να μιλάνε
για τον όγκο του κόσμου που ήτανε κατω...αναρωτιέμαι...

Αραγε το Attica..το πειράξανε καθόλου?...

el_hymador
13/02/2012, 17:09
Ελα μου ντε...???

Τι να σχολιαστει ....???

Αυτο λεω και εγω :wave2:

zephyr1
13/02/2012, 17:48
ΡΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ,ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΑΠΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ!

http://www.cpapoutsis.gr/PrintDoc.aspx?ID=80

kalgeorge
13/02/2012, 18:21
molis twra eidisis alfa, duo pragmata mou ekanan entipwsi...

a) ο ρεπορτερ κραταει ενα κηροπηγιο στα χερια του και λεει..."αυτο ειναι το μονο που διασωθηκε απο την μανια των .....κλπ κλπ κλπ"" ..... και το πεταξε στα μπαζα αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

β) μια πολιτης ειπε....ειμαστε τοσο ενοχοι....όσο αυτοι που τα εσπασαν εδω....ενοχη για την σιωπη μας και ενοχη για την λαθος ψηφο μας......

φυσικα δεν συμφωνω με τις καταστροφες το εχω ξαναπει...αλλα μου αρεσει που ξυπνανε ολοι σιγα σιγα....

AUFGEBRACHT
13/02/2012, 18:29
Να μεταφερθεί στα ανέκδοτα πάραυτα!!!
Άκουσα τον γαμημένο-motherfucker-καργιόλη από το γαμημένο St.Paul της γαμημένης της Μινεσότα, το γιο της σκρόφας από το γαμημένο το Elmhurst του γαμημένου του Ιλινόϊς, τον γαμημένο τον Jeffrey aka Giorgakis, να λέει ότι η χτεσινή ψηφοφορία στη γαμημένη τη Βουλή ήταν μια νίκη της δημοκρατίας, μέσα στο ναό της δημοκρατίας. :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
Όποιος δεν ψηφίσει ΝΑΙ θα διαγράφεται, νίκη της δημοκρατίας, στο ναό της δημοκρατίας...
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!
Γάμα ρε τέκνο της Μινεσότα και την Άντα λιγάκι να κάνεις ένα διάλειμμα από τα χωρατά σου, χωρατατζή!!!

Πανοπτικός
13/02/2012, 18:49
Οντως... αφου υπαρχει το θεμα της "κομματικης πειθαρχιας" γιατι πληρωνουμε 300 μαλακες (και 300 αυτοκινητα και 900 αστυνομικους κλπ κλπ) κ οχι 5...

el_hymador
13/02/2012, 19:15
http://www.skai.gr/news/greece/article/194477/siopili-diamarturia-apopse-exo-apo-to-attikon-/

Αμα εχεις κοινωνικο προσωπο ως καναλι...

:lol: :lol: :lol: :lol: :bawl:

el_hymador
13/02/2012, 19:32
http://www.youtube.com/watch?v=edUw4yAvjkw&feature=uploademail

Αν μπορειτε να ακουσετε χωρις παρωπιδες καλως, αλλιως αρκεστειτε στο οτι ειναι ο Λαφαζανης του ΣΥΡΙΖΑ* και καλο υπνο, εχει ειδησεις στην τηλεοραση αλλωστε τωρα...

απο το 02:17 και μετα για τους βιαστικους

(*Τον οποιο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτος εγω τον εχω χεσμενο....) :wave2:

kalgeorge
13/02/2012, 19:44

Αν μπορειτε να ακουσετε χωρις παρωπιδες καλως, αλλιως αρκεστειτε στο οτι ειναι ο Λαφαζανης του ΣΥΡΙΖΑ* και καλο υπνο, εχει ειδησεις στην τηλεοραση αλλωστε τωρα...

δεν τους νοιαζει ρε....υπογραφουν οτι να ναι , χωρις να τους νοιαζει τιποτα.....
αφου αυτοι ειναι βολεμενοι....μια χαρα ολα...

τι να πεις

el_hymador
13/02/2012, 19:50
δεν τους νοιαζει ρε....υπογραφουν οτι να ναι , χωρις να τους νοιαζει τιποτα.....
αφου αυτοι ειναι βολεμενοι....μια χαρα ολα...

τι να πεις

Προφανως Γιωργο... το θεμα δεν ειναι τι κανουν αυτοι, εμεις τι κανουμε;

kalgeorge
13/02/2012, 19:51
Προφανως Γιωργο... το θεμα δεν ειναι τι κανουν αυτοι, εμεις τι κανουμε;

οτι μπορουμε κωστή.....τα γνωστα..

stefanos
13/02/2012, 20:09
Τώρα δηλαδή χωρίς να θέλω να κοντραριστώ με κανένα, υπερασπιζόμαστε:
1.Την μονιμότητα στις ΔΕΚΟ
2.Τους 150000 δημόσιους που θα πάνε σπίτι τους
3.Την διατήρηση των επικουρικών συντάξεων στο ύψος τους.
4. Τον ΚΒΣ.
5. Το 10% των ειδικών μισθολογίων?

nikos_abel
13/02/2012, 20:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
4. Τον ΚΒΣ.

Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι άσπρο μαύρο ε;

skylaros
και τι θες να υπερασπιστούμε τους μηχανόβιους τους κλέφτες που δεν έχουν που να χαλάσουν τα λεφτά τους και τις τεμπέλικες τους ώρες και ρίχνονται σε ανακατασκευές και μοτοβόλτες?

έτσι μιλάς φιλαράκι

AUFGEBRACHT
Δεν το πίστευα και είχα παρωπίδες αλλά τελικά το κλίμα άλλαξε άρδην ήδη υπέρ της Ελλάδας. Μόλις τώρα είδα διαφήμιση στήριξης της Ελλάδας από το Johnnie Walker με την προτροπή Keep Walking Greece και μουσική υπόκρουση το U'll never walk alone που τραγουδάνε και οι οπαδοί της Liverpool...Όλα αλλάζουν, από δω και πέρα δεν θα βαδίζουμε μόνοι μας, ο Johnnie Walker μας στηρίζει. Λουκά, Γιωργάκη, Αντώνη σας ευχαριστώ. Δε μεταδίδω άλλο, είμαι πολύ συγκινημένος...

el_hymador
13/02/2012, 20:22
4. Τον ΚΒΣ.

Επισης χωρις να θελω να κοντραριστω, εσυ συμπερανες οτι υπερασπιζομαστε ολα αυτα που αναφερεις μονο και μονο επειδη τα ειπε ΣΥΡΙΖαιος;

AUFGEBRACHT
13/02/2012, 20:25
Αναρχικοί ο καιρός γαρ εγγύς!!! Λίγα τα ψωμιά σας!!!...

Με μία πολύ σκληρή δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε σε όλους όσοι έκαψαν και κατέστρεψαν την Αθήνα. Μάλιστα δεσμεύτηκε πως θα έρθει η ώρα που θα τους κατεβάσει τις κουκούλες! Αναλυτικά δήλωσε:
«Την πόλη την διέλυσαν. Την αγορά την διέλυσαν. Επέλεξαν παραδοσιακά κτίρια επίτηδες και τα έκαψαν. Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω.

...Μετά δήλωσε πως θα αποκαλύψει ποιος σκότωσε τον Κένεντυ, πού ζει ο Έλβις που όλοι τον έχουν για νεκρό, τί έγινε στο Ρόσγουελ το '47 και ποιός παγίδεψε το Ρότζερ Ράμπιτ.

stefanos
13/02/2012, 20:29
Επισης χωρις να θελω να κοντραριστω, εσυ συμπερανες οτι υπερασπιζομαστε ολα αυτα που αναφερεις μονο και μονο επειδη τα ειπε ΣΥΡΙΖαιος;

Το ΣΥΡΙΖΑ παράλειψα να τον ακούσω :blush:

AUFGEBRACHT
13/02/2012, 20:32
4. Τον ΚΒΣ.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές,
δεν διαμαρτυρήθηκα,
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κυνήγησαν για τους σοσιαλδημοκράτες,
δεν φώναξα,
...γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν για τους συνδικαλιστές,
ούτε τότε φώναξα,
γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
δεν έκανα τίποτα,
γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Όταν ήρθαν για τους Εβραίους,
παρέμεινα σιωπηλός,
γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για μένα,
αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί
και να φωνάξει μαζί μου.

-Martin Niemöller

Προτεστάντης ιερέας που αντιστάθηκε στους ναζί

7gibernau
13/02/2012, 20:37
ειναι τοσο δυσκολο να υπαρχουν δεκα με δεκαπεντε πυροβρεχτικα εκει γυρο καθε φορα???
για να μην εχουν και τι να πουν τα γαμημενα τα καναλια..

el_hymador
13/02/2012, 20:38
Το ΣΥΡΙΖΑ παράλειψα να τον ακούσω :blush:

Αν θες τη γνωμη μου, ακουσε το...:winka:

Για τα υπολοιπα, χωρις παρεξηγηση, μου θυμιζεις λιγο (light) απο τακτικη Παπαδημου, Σαμαρα, Πανδρεου.... η ψηφιζετε ΝΑΙ η σας παιρνει ο διαολος... θελω να πω, το να αντιτιθεσαι με τις επiταγες και τις προσταγες του μνημονιου αλλα κυρια και κυριως με τους ορους που ζητουν ως ανταλλαγμα οι πιστωτες μας, δεν σημαινει οτι εκγρινεις τη μονιμοτητα 150.000 δημοσιων υπαλληλων, ουτε οτι ανηκεις στη ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ...

Επισης εχω να προσθεσω αυτο, σε περιπτωση που δεν εγινα αντιληπτος:

247376

THEOD
13/02/2012, 20:40

Δηλαδή ρε παιδιά τι ακριβώς πιστεύετε ότι είναι αυτές οι "καταραμένες" τράπεζες που δεν μας ενδιαφέρει και να πάνε στο πυρ το εξώτερο ???

Κατανοείτε ότι μέσα σε αυτές βρίσκονται ακουμπηγμένα σχεδόν 180 δις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού...? Δεν είναι των εφοπλισταράδων, των βιομηχάνων και των λαμόγιων...Αυτοί τα περισσότερα τα έχουν έξω...Ο ιδρώτας του παππού και της γιαγιάς είναι...
ή μήπως οι μετοχοί τους είναι ημίψηλα καπέλα με πούρα στο στόμα ? Εκατομμύρια μετοχών τους βρίσκονται στα χέρια απλού κοσμάκη που προσπάθησε να πάρει μια καλύτερη απόδοση στο εφ' άπαξ του...
ή μήπως αν βάλουμε φωτιά και τις κάψουμε αυριο το πρωί με κάποιοον μαγικό τρόπο θα λειτουργήσει η χώρα ? Θέλουμε δεν θέλουμε όλο το σύστημα του εμπορίου που πάνω του ακουμπά η κοινωνία μας είναι δομημένο πάνω σε αυτές...

Μην ακούω λοιπόν πιασάρικες κραυγές ότι δήθεν "στο φούτσο μας" ή να τις "κλείσουμε τις ρημάδες αύριο το πρωί"... Εκτός αν ξέρετε τον τρόπο να επιβιώνετε στην λίθινη εποχή οπότε να μας τον πείτε και εμάς...

vaska
13/02/2012, 20:40

Γιατί ρε Κώστα είχες αμφιβολίες ότι είναι αλήτες και ήθελες επιβεβαίωση???? ΑΛΗΤΕΣ με όλη τη σημασία της λέξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, δογματικοί και ταγμένοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου. Όλα αυτά ακούγονται εδώ και πολύ καιρό, έχουν κυκλοφορήσει άπειρα βίντεο στον σωλήνα, αλλά στου κουφού την πόρτα.........

Κύριο μέλημα να στηριχτούν οι τράπεζες μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και συμπαρασύρει και τους Ευρωπαίους μεγαλομετόχους στην κατρακύλα.

"Και 'συ φάε σκατά λαέ" όπως πολύ εύστοχα χρόνια πριν έλεγε ο Χαρυ Κλυν.

Το έθεσε πολύ ωραία ο cpt σε άλλη κουβέντα

"Αυτό που συμβαίνει αυτη τη στιγμη στις πλάτες μας ειναι ενα UAT για το κατα ποσο μια χώρα μπορει να υποτιμηθει εντος ευρω ή εαν βγει πόσο αυτο θα επηρεάσει την ευρωζώνη. Ειναι ευκολο να το δοκιμάσεις σε μια μικρή και φτωχη χωρα."

κι εγώ συμπληρώνω ότι όλοι αυτοί τους οποίους βρίζουμε κλπ ήταν απλά οι εκτελεστές του εν λόγω πειράματος. Και να δεις τελικά αλώβητοι θα την καθαρίσουν................

Θα τινάξουν με στυλ τη σκόνη από τον κουρνιαχτό που λέρωσε το πέτο τους και θα φύγουν με κανονικό βηματισμό, ούτε καν τρέχοντας.

:wave2: :wave2:

nikos_abel
13/02/2012, 20:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Δεν το πίστευα και είχα παρωπίδες αλλά τελικά το κλίμα άλλαξε άρδην ήδη υπέρ της Ελλάδας. Μόλις τώρα είδα διαφήμιση στήριξης της Ελλάδας από το Johnnie Walker με την προτροπή Keep Walking Greece και μουσική υπόκρουση το U'll never walk alone που τραγουδάνε και οι οπαδοί της Liverpool...Όλα αλλάζουν, από δω και πέρα δεν θα βαδίζουμε μόνοι μας, ο Johnnie Walker μας στηρίζει. Λουκά, Γιωργάκη, Αντώνη σας ευχαριστώ. Δε μεταδίδω άλλο, είμαι πολύ συγκινημένος...

Μλκ μου νόμιζα ότι απλά κάνεις πλάκα :

http://www.dailymotion.com/video/xom7yb_keep-walking-greece_lifestyle

Α...Μετά δήλωσε πως θα αποκαλύψει ποιος σκότωσε τον Κένεντυ, πού ζει ο Έλβις που όλοι τον έχουν για νεκρό, τί έγινε στο Ρόσγουελ το '47 και ποιός παγίδεψε το Ρότζερ Ράμπιτ.

Σε καλό να μου βγει βρε Άουφεμπραχτ, σε καλό να μου βγει τόσο γέλιο :lol: :lol: :lol:

nikos_abel
13/02/2012, 20:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Δηλαδή ρε παιδιά τι ακριβώς πιστεύετε ότι είναι αυτές οι "καταραμένες" τράπεζες που δεν μας ενδιαφέρει και να πάνε στο πυρ το εξώτερο ???

Κατανοείτε ότι μέσα σε αυτές βρίσκονται ακουμπηγμένα σχεδόν 180 δις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού...? Δεν είναι των εφοπλισταράδων, των βιομηχάνων και των λαμόγιων...Αυτοί τα περισσότερα τα έχουν έξω...Ο ιδρώτας του παππού και της γιαγιάς είναι...
ή μήπως οι μετοχοί τους είναι ημίψηλα καπέλα με πούρα στο στόμα ? Εκατομμύρια μετοχών τους βρίσκονται στα χέρια απλού κοσμάκη που προσπάθησε να πάρει μια καλύτερη απόδοση στο εφ' άπαξ του...
ή μήπως αν βάλουμε φωτιά και τις κάψουμε αυριο το πρωί με κάποιοον μαγικό τρόπο θα λειτουργήσει η χώρα ? Θέλουμε δεν θέλουμε όλο το σύστημα του εμπορίου που πάνω του ακουμπά η κοινωνία μας είναι δομημένο πάνω σε αυτές...

Μην ακούω λοιπόν πιασάρικες κραυγές ότι δήθεν "στο φούτσο μας" ή να τις "κλείσουμε τις ρημάδες αύριο το πρωί"... Εκτός αν ξέρετε τον τρόπο να επιβιώνετε στην λίθινη εποχή οπότε να μας τον πείτε και εμάς...

Ε, να παραθέσω πάλι τις αποχρώσεις του γκρίζου του χυμαδόρ; Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα φίλε μου.

el_hymador
13/02/2012, 20:46

Η Ισλανδια σου λεει κατι ως χωρα;

THEOD
13/02/2012, 20:51
Πολλά μου λέει και άδικα με τεστάρεις... ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με τα δικά μας...

AUFGEBRACHT
13/02/2012, 20:54
Η Ισλανδια σου λεει κατι ως χωρα;

Κατήργησε τις τράπεζες η Ισλανδία;;; Λειτουργεί χωρίς τράπεζες;

stefanos
13/02/2012, 20:58
Αν θες τη γνωμη μου, ακουσε το...:winka:

Για τα υπολοιπα, χωρις παρεξηγηση, μου θυμιζεις λιγο (light) απο τακτικη Παπαδημου, Σαμαρα, Πανδρεου.... η ψηφιζετε ΝΑΙ η σας παιρνει ο διαολος... θελω να πω, το να αντιτιθεσαι με τις επiταγες και τις προσταγες του μνημονιου αλλα κυρια και κυριως με τους ορους που ζητουν ως ανταλλαγμα οι πιστωτες μας, δεν σημαινει οτι εκγρινεις τη μονιμοτητα 150.000 δημοσιων υπαλληλων, ουτε οτι ανηκεις στη ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ...

:

Αυτό σημαίνει ότι και όταν τόσο καιρό απαιτούσαμε τα παραπάνω ή κάποια από αυτά από τους εθνοπατέρες που εξυπηρετούσαν πελατεία,
τώρα θα πρέπει να συμπορευθούμε για να αντιταχθούμε στους όρους της "Ευρωπαϊκής Οικογένειας" που τυχαίνει να είμαστε μέλη τόσα χρόνια (για να μην πώ ότι είμαστε και τρελοί fun του τρόπου ζωής τους)?

el_hymador
13/02/2012, 21:16
Πολλά μου λέει και άδικα με τεστάρεις... ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με τα δικά μας...

Λες ε; Μπηπως και οι Ισλανδικες τραπεζες ηταν η χωματερη και το μεσο με το οποιο καποιοι δημιουργικοι τυποι καναν μπαλακι διαφορα προϊοντα του φιλελευθερου καπιταλισμου; Και οταν τελειωσε τα πανηγυρι το φεσι κληθηκε να το πληρωσει ο κοσμακης;

Δυστυχως δεν ειναι οι τραπεζες αυτο που περιγραφεις φιλε μου...

el_hymador
13/02/2012, 21:18
Κατήργησε τις τράπεζες η Ισλανδία;;; Λειτουργεί χωρίς τράπεζες;

Γιατι, ειπε κανεις να καταργηθουν οι τραπεζες; :confused:

el_hymador
13/02/2012, 21:19
Αυτό σημαίνει ότι και όταν τόσο καιρό απαιτούσαμε τα παραπάνω ή κάποια από αυτά από τους εθνοπατέρες που εξυπηρετούσαν πελατεία,
τώρα θα πρέπει να συμπορευθούμε για να αντιταχθούμε στους όρους της "Ευρωπαϊκής Οικογένειας" που τυχαίνει να είμαστε μέλη τόσα χρόνια (για να μην πώ ότι είμαστε και τρελοί fun του τρόπου ζωής τους)?

Δεν σε επιασα αλλα τεσπα...:wave2:

AUFGEBRACHT
13/02/2012, 21:19
Γιατι, ειπε κανεις να καταργηθουν οι τρπαζες; :confused:

Άκυρο, κατάλαβα λάθος σε αυτό που έγραψες :wave2:

vagtav
13/02/2012, 21:22
...
Κατανοείτε ότι μέσα σε αυτές βρίσκονται ακουμπηγμένα σχεδόν 180 δις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού...? Δεν είναι των εφοπλισταράδων, των βιομηχάνων και των λαμόγιων...Αυτοί τα περισσότερα τα έχουν έξω...Ο ιδρώτας του παππού και της γιαγιάς είναι......

Δηλαδή κατά μέσο όρο ο κάθε ένας από τα 10.000.000 έλληνες (τα λαμόγια τα έχεις βγάλει έξω, οπότε είμαστε καμιά 100.000 λιγότεροι) έχει 18.000€ στην τράπεζα.
Δηλαδή μια μέση τετραμελή οικογένεια στο Περιστέρι, τη Νίκαια, τη Νέα Ιωνία, τα Σεπόλια, τη Δράμα, τη Ξάνθη, τις Σέρρες, την Χαλκίδα, τη Φλώρινα και όπου αλλού θέλεις, έχει καταθέσεις 72.000€ και όλα αυτά γίνονται για να διασωθούν οι κόποι του παππού και της γιαγιάς.....

Οι απλουστεύσεις είναι εύκολες για όποιον θέλει να χειριστεί την γλώσσα, αλλά παιδιά, μεταξύ μας είμαστε. Ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα με τέτοια αστεία επιχειρήματα. Ας τα αφήσουμε αυτά για τον Παπαδήμιο και τον Βενιχέσω.

κάποιος π@υστης έχει πάρει τα 70.000 τα δικά μου.

stefanos
13/02/2012, 21:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Δηλαδή κατά μέσο όρο ο κάθε ένας από τα 10.000.000 έλληνες (τα λαμόγια τα έχεις βγάλει έξω, οπότε είμαστε καμιά 100.000 λιγότεροι) έχει 18.000€ στην τράπεζα.
Δηλαδή μια μέση τετραμελή οικογένεια στο Περιστέρι, τη Νίκαια, τη Νέα Ιωνία, τα Σεπόλια, τη Δράμα, τη Ξάνθη, τις Σέρρες, την Χαλκίδα, τη Φλώρινα και όπου αλλού θέλεις, έχει καταθέσεις 72.000€ και όλα αυτά γίνονται για να διασωθούν οι κόποι του παππού και της γιαγιάς.....

Οι απλουστεύσεις είναι εύκολες για όποιον θέλει να χειριστεί την γλώσσα, αλλά παιδιά μεταξύ μας είμαστε. Ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα με τέτοια αστεία επιχειρήματα. Ας τα αφήσουμε αυτά για τον Παπαδήμιο και τον Βενιχέσω.

κάποιος π@υστης έχει πάρει τα 70.000 τα δικά μου.

Δηλαδή εάν δεν είναι της γιαγιάς και του παππού αλλά του γιατρού και του φαρμακοποιού?

vagtav
13/02/2012, 21:39
4. Τον ΚΒΣ.

Ρε Στέφανε, γιατί μπλέκεις τον ΚΒΣ με τις συντάξεις?
Είπε κανείς ότι οι γ@μημένες διαρθρωτικές αλλαγές (μη χέσω) δεν έπρεπε να γίνουν?
Δηλαδή για να γίνουν 5-6 ΣΩΣΤΕΣ και απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα, έπρεπε να τσακιστούν ΠΑΛΙ οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι εργαζόμενοι?
Η αύξηση του ΦΠΑ στην παραμεθόριο που θα καταστήσει ΑΚΟΜΑ περισσότερο μη ανταγωνιστικό το τουριστικό σου προϊόν, πιστεύεις ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση?
Άκουσες πουθενά να γίνεται κάποια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αλλαγή για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής? Θα φυλακίζονται πχ οι επίορκοι εφοριακοί ή πιστεύεις ότι με το να εξισώσουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης θα λυθεί η μάστιγα της λαθρεμπορίας?

Είναι τόσα πολλά τα θέματα που πραγματικά δεν ξέρεις τί να πιστέψεις και τί να πρωτοπείς.

vagtav
13/02/2012, 21:53
Δηλαδή εάν δεν είναι της γιαγιάς και του παππού αλλά του γιατρού και του φαρμακοποιού?

Ακριβώς αυτό.
Κανενός πολιτικού ο πατέρας δεν έχει χειρουργηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο από μεγαλογιατρό. Όλοι στο Λαϊκό τις κάνουνε.....

el_hymador
13/02/2012, 21:56
Παντως το να εξισωνουμε η να προβαλουμε μονομερως τη κατασκευασμενη απο τα ΜΜΕ ιδεολογικη προκαλυψη που χρησιμοποιειται για αυτα τα 40-50 τσογλανακια - υπαλληλους, με τη βουληση 500000 κοσμου ειναι απαραδεκτο...

Κανεις δεν κατεβηκε εκει κατω ειδικα για να σπασει και να καψει τραπεζες... ασε που με 2-3 υποκαταστηματα λιγοτερα δεν καταρρεει κανενα τραπεζικο συστημα, οποτε τζαμπα συζηταμε... αλλα ειλικρινα, πιστευτε οτι το οραμα και το ονειρο την συντριπτικης πλειοψηφιας του κοσμου, αυτου του κοσμου που παει κατω ειρηνικα, ειναι να καταληθει και να εξαφανιστει το τραπεζικο συστημα; :confused:

Δεν νομιζω...

Οπως επισης πιστευω ακραδαντα, με τον τσαμπουκα και τη σιγουρια που ο Παπαδημος πιστευει οτι η νεα δανειακη συμβαση ειναι η μονη λυση, οτι υπαρχει τροπος να μην ξεπουληθει η χωρα και να μεταβουμε σε μια νεα εποχη οσο το δυνατον πιο ομαλα. Δεν λεω οτι θα ειναι ευκολο, ωστοσο τις καταστροφολογιες και το ερεβος που μου παρουσιαζουν στην περιπτωση που δεν θα συμμορφοθω με αυτο που μου επιβαλλουν το γραφω -οπως πρεπει αλλωστε σε καθε εκβιασμο- στα παπαρια μου!

guzzistas
13/02/2012, 23:11

Οπως επισης πιστευω ακραδαντα, με τον τσαμπουκα και τη σιγουρια που ο Παπαδημος πιστευει οτι η νεα δανειακη συμβαση ειναι η μονη λυση, οτι υπαρχει τροπος να μην ξεπουληθει η χωρα και να μεταβουμε σε μια νεα εποχη οσο το δυνατον πιο ομαλα. Δεν λεω οτι θα ειναι ευκολο, ωστοσο τις καταστροφολογιες και το ερεβος που μου παρουσιαζουν στην περιπτωση που δεν θα συμμορφοθω με αυτο που μου επιβαλλουν το γραφω -οπως πρεπει αλλωστε σε καθε εκβιασμο- στα παπαρια μου!

Κώστα, ο άλλος δρόμος είναι σίγουρα πιο δύσκολος και κανένας τους δεν έχει τα @@ να αναλάβει ευθύνες.. ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε ποτέ.... ΚΑΝΕΝΑΣ!

el_hymador
13/02/2012, 23:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
Κώστα, ο άλλος δρόμος είναι σίγουρα πιο δύσκολος και κανένας τους δεν έχει τα @@ να αναλάβει ευθύνες.. ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε ποτέ.... ΚΑΝΕΝΑΣ!

Φανη, οι ευθυνες μπορει καλλιστα να γινουν αναγκες...και οι αναγκες οταν παρουσιαστουν δεν γινεται να τις γραψεις στα παλια σου τα παπουτσια οπως γινεται με τις ευθυνες... η τις αντιμετωπιζεις και παρουσιαζεσαι ανταξιος τους η :wave2:

stefanos
13/02/2012, 23:42
Βλέπετε δηλαδή κάποιο άλλο δρόμο εκτός της χρεωκοπίας?
(εκτός της δίμηνης παράτασης που πήραμε βέβαια)

Anty12
14/02/2012, 01:15
Βλέπετε δηλαδή κάποιο άλλο δρόμο εκτός της χρεωκοπίας?
(εκτός της δίμηνης παράτασης που πήραμε βέβαια)

Ναι...αυτόν της ημι-λιποθυμίας...

δηλαδή...

δεν τους συμφέρει να χρεοκοπήσουμε γιατί μας έχουν δανείσει λεφτά....και τα θέλουν πίσω με τόκο...δεν τους συμφέρει να πεθάνουμε, ο πεθαμένος δεν πληρώνει...μισολιπόθυμοι μπορούμε να πληρώνουμε τα δανεικά... νεκροί όχι..

stefanos
14/02/2012, 02:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Ναι...αυτόν της ημι-λιποθυμίας...

δηλαδή...

δεν τους συμφέρει να χρεοκοπήσουμε γιατί μας έχουν δανείσει λεφτά....και τα θέλουν πίσω με τόκο...δεν τους συμφέρει να πεθάνουμε, ο πεθαμένος δεν πληρώνει...μισολιπόθυμοι μπορούμε να πληρώνουμε τα δανεικά... νεκροί όχι..

Αν θέλαν τα λεφτά τους πίσω δεν θα επέβαλαν τέτοια είδους μέτρα που εξασφαλίζουν με σιγουριά ότι ΔΕΝ θα πάρουν τίποτα.
Το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν να παίρνουν φτηνά δάνεια από το ιδιωτικό κεφάλαιο με συνταγές που χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στις επιχειρήσεις (κλείσιμο εργοστασίων περικοπές μισθών) και είναι γνώριμα στο κεφάλαιο.

alres
14/02/2012, 03:29
[ Το κείμενο που ακολουθεί είναι απ' το blog spina nel cuore.
Στη ζωή υπάρχουν ακόμα περισσότερες αποχρώσεις και διαστάσεις απ όσες υπάρχουν ανάμεσα στο μάυρο και στο γκρι.
Κειμενάρα ]

σε έψαχνα μεσα στη νύχτα και με έκαιγε η φωτιά

Χτες το βράδυ, μπροστά σε μια τράπεζα που καιγόταν με μια απόκοσμη μπλε φλόγα, στεκόταν ένας ηλικιωμένος με τη σημαία στον ώμο και τον έβγαζε φωτογραφίες ο στενότερός του συγγενής. Ίσως να την αναρτήσει πάνω από την τηλεόρασή του, σε φτηνή κορνίζα, με λεζάντα γραμμένη στο χέρι: καιρός να δούμε τις τράπεζες καμένες. Χωρίς να το ξέρει ο κύριος αυτός, υπέγραφε τη διαθήκη θανάτου μιας εικονικής χώρας. Ο κύριος αυτός, που δεν πρόλαβε να ζήσει εθνικά μεγαλεία για να λέει στα εγγόνια του, θα διατηρήσει αυτό το ενθύμιο για να το βλέπουν τα παιδιά του και να λένε: ε, ρε ο παππούς παληκάρι. Τέτοιους λεονταρισμούς μας δίδαξε το θέαμα να εκτιμούμε.

Συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε τα γεγονότα με βάση τις αυστηρές μας πολιτικές και ηθικές αρχές. Να χωρίζουμε την ήρα από το στάρι: αυτός είναι καλός, αυτός είναι ρουφιάνος. Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι άσχημο. Ο δρόμος μας μαθαίνει πως τα πράγματα δεν είναι απολύτως έτσι, πως τα γεγονότα και οι άνθρωποι είναι γεμάτοι αντιφάσεις, πως οι καταστάσεις μπορούν να κριθούν και έτσι και αλλιώς.

Συνηθίζουμε να οραματιζόμαστε το διάλογο, τη συλλογική λήψη αποφάσεων, το κίνημα και την αταξική κοινωνία σαν ένα κόσμο ηθικό, όμορφο, αγγελικά πλασμένο. Ακόμα και κείνοι που δεν είναι πολιτικοποιημένοι, έχουν στο νου τους μια ιδεάπολη, ένα ιδανικό τρόπο ύπαρξης όπου όλες οι εντάσεις εξομαλύνονται, όλες οι αντιφάσεις λύνονται, όλοι είναι ευτυχισμένοι.

Στην πραγματικότητα όμως η βία είναι βασικό συστατικό της πολιτικής, της καθημερινής ζωής. Η βία είναι βασικό συστατικό και της συλλογικής λήψης αποφάσεων. Ο κόσμος προτιμά την τηλεόραση και το θέαμα γιατί εκεί βρίσκει την ολοκλήρωση αυτής της επιθυμίας, να είναι όλα καλά, να βγάζουν όλα νόημα, να είναι όλα ζυγισμένα. Να κρατάμε τη βία μέσα στο σπίτι, που όλα έχουν τη θέση τους, όμορφα ταχτοποιημένα από την πατριαρχία, όλοι στις θέσεις τους για το δράμα. Να εξορκίζουμε τη βία κάπου αλλού, εκεί που δε φαίνεται, στα γκέτο των μεταναστών, στα σύνορα, στις παραγκουπόλεις του τρίτου κόσμου. Φωνάζουμε και οδυρόμαστε όποτε η βία αυτή εισβάλλει στη ζωή μας, απρόσμενα, με το έτσι θέλω. Δε φωνάζουμε γιατί δεχτήκαμε βία, φωνάζουμε γιατί δεν είναι τα πράγματα στη θέση τους, ο καλός δε νικά στο τέλος, δεν εμφανίζεται το ιππικό να σώσει την κατάσταση. Στο δρόμο τα πράματα μπερδεύουν, πρέπει να δράσεις για να αλλάξει κάτι, πρέπει να ενώσεις τη φωνή σου με άλλους, να βρεις τρόπο να αρχίσεις ή να σταματήσεις ένα γεγονός. Η δημοκρατία είναι βρώμικο πράμα, πρέπει να λερώσεις τα χέρια σου, δεν είναι κουστουμάκια και εσπρέσο και κλανιές στα έδρανα της βουλής.

Α, τι κρίμα που κάηκε ένα ιστορικό κτήριο της Αθήνας. Ρωτήστε, αυτούς που λυπούνται, ξέρουν που είναι το Αττικόν; ποιά ήταν η τελευταία φορά που πήγανε; είχανε πραγματικά οχτώ και εννιά ευρώ να σκάνε για να βλέπουν την τελευταία παραγωγή του κώλου στο “ομορφότερο σινεμά της Ευρώπης”; Δε λυπάμαι κανένα κτήριο, λυπάμαι τους ανθρώπους με τις χαραμισμένες τους ζωές και τα σφιγμένα δόντια. Αφού, ας το πάρουμε απόφαση, το Αττικόν δεν είχε τίποτα να μας διδάξει παρά το θάνατο, ας πεθάνει και αυτό μαζί με όλα τα μουσεία θανάτου.

Δείτε όμως και πόσα ιστορικά μνημεία αποκτήσαμε: το μαρμαροστρωμένο οδόστρωμα της σταδίου, στο ύψος της Κοραή, τα σχεδόν ισοπεδωμένα κράσπεδα της πανεπιστημίου, είναι τα νέα μνημεία. Ποιός θα περάσει από κει και δε θα νιώσει ανατριχίλα, μετά τις πολύωρες μάχες, στις οποίες χιλιάδες κόσμου κράτησε με το σώμα τις επιθέσεις μιας μίσθαρνης φασιστικής συμμορίας που βασικά ξεκαβλώνει πάνω σε όποιον λάχει, και η οποία έτρεχε πανικόβλητη όταν της τέλειωσαν τα χημικά; Ποιά ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε ανατριχίλα στο Αττικόν; όταν είχε αφήσει κάποιος άξεστος ανοιχτή την πόρτα και έμπασε ρεύμα;

Είμαι βέβαιος πως ακόμα και κείνοι που ζορίστηκαν από τις καταστροφές και τα επεισόδια, ακόμα και κείνοι που στενεύτηκαν, αγκομάχησαν, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την αδυναμία τους, τις αντιφάσεις τους, τις αναστολές και τα συμπλέγματά τους, όλοι εκείνοι, θα ξαναβρεθούν στο δρόμο, λίγο αλλαγμένοι την επόμενη φορά. Αλλά θα ξαναβρεθούν. Γιατί πήραν για άλλη μια φορά αυτή τη γεύση της περιπέτειας, την ιδέα πως όλα παίζονται, αυτής την αίσθηση της βαθιάς συγκίνησης που σε ηλεκτρίζει όταν κάποιο χέρι σε τραβάει μέσα στο χαμό για να σε σώσει, το ρίγος που σε διαπερνά όταν ενώνεις τη φωνή σου με χιλιάδες άλλες ανθρώπινες φωνές.

Ανηφορίζοντας το έρημο πια κέντρο πέρασα από ένα σημείο που κοιμούνται αρκετοί άστεγοι (εκεί κοντά στο “στολίδι της Αθήνας”). Ένας από αυτούς είχε ξυπνήσει και περιεργαζόταν με απορία μια τρέντυ φόρμα που είχε ακόμα πάνω το ταμπελάκι από το κατάστημα: του την είχαν αφήσει πιτσιρικάδες που λεηλάτησαν τα καταστήματα στην Ερμού. Αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να τη φορέσει και πως. Αξία χρήσης το λένε αυτό.

Κάθεστε και μετράτε τα μηδενικά από τις ζημιές των πολυεθνικών για να μετράτε τη φτώχεια σας. Μετρήστε όμως κάτι άλλο: Πόσα ζευγάρια έκαναν έρωτα χτες βράδυ μετά από πολύ καιρό, ζέχνοντας δακρυγόνο, πόσες φιλίες ξαναδέθηκαν, πόσοι άνθρωποι βρέθηκαν που είχαν να μιλήσουν χρόνια, πόσα βλέμματα πόθου ανταλλάχτηκαν μέσα από γυαλιά του σκι, πάνω από αντιασφυξιογόνες μάσκες; πόσοι άνθρωποι άφησαν να κυλήσει ένα δάκρυ που δεν ήταν από τα χημικά, αλλά από ένα κρυφό πόνο που μόνο χτες βράδυ κατάφερε να βρει μια διέξοδο; Αυτόν τον πλούτο που μαράζωνε πλάι μας τόσον καιρό, αυτόν τον άγριο πλούτο τον πήρατε άραγε μυρωδιά χτες βράδυ; Και το νιώσατε άραγε πως κάποια μέρα θα είναι δικός μας και πάλι;

ggs
14/02/2012, 06:39
να μην ανοιγουμε νεο θρεντ... ας ελπισουμε οτι θα ειναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ αρχη...

247416

nikos_abel
14/02/2012, 07:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
[ Το κείμενο που ακολουθεί είναι απ' το blog spina nel cuore.
Στη ζωή υπάρχουν ακόμα περισσότερες αποχρώσεις και διαστάσεις απ όσες υπάρχουν ανάμεσα στο μάυρο και στο γκρι.
Κειμενάρα ]

Υπέροχο και αληθινό κείμενο.

Αυτό κουβέντιαζα χθες με κάποιους μη παρόντες που είχαν στεναχωρηθεί για τις καταστροφές.

Αλλά από μια άλλη οπτική γωνία.

Όταν γίνεται μάχη, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Απλά ας ευχηθούμε να είναι μόνο
ίστορικά κτήρια και μάρμαρα.

Γιατί έρχονται κι άλλες μάχες, είναι σίγουρο,

alres
14/02/2012, 07:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Υπέροχο και αληθινό κείμενο.

Αυτό κουβέντιαζα χθες με κάποιους μη παρόντες που είχαν στεναχωρηθεί για τις καταστροφές.

Αλλά από μια άλλη οπτική γωνία.

Όταν γίνεται μάχη, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Απλά ας ευχηθούμε να είναι μόνο
ίστορικά κτήρια και μάρμαρα.

Γιατί έρχονται κι άλλες μάχες, είναι σίγουρο,

Αν το συνδυάσεις και με αυτή την κλιπάρα

http://www.youtube.com/watch?v=cud_k9f6tqk

παίρνεις πολύ κουράγιο

Αυτό και αν είναι άλλη οπτική γωνία

SVX
14/02/2012, 09:29
τα λεει ολα κατω απτον χιμπατζη :look:

http://kourkouti.sport24.gr/wp-content/uploads/2012/01/ntou247-kourkouti-t1251.jpg

247423

iosif
14/02/2012, 09:49
ΕΝΩ το κειμενο ειναι καλο πεφτει σε καποιες απλοποιησεις

παντως μην ειστε σιγουροι οτι αυτοι που εκαιγαν τραπεζες ειναι οι ιδιοι με αυτους που εκαιγαν σινεμα και για τους ιδιους λογους.

nikos_abel
14/02/2012, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ΕΝΩ το κειμενο ειναι καλο πεφτει σε καποιες απλοποιησεις

παντως μην ειστε σιγουροι οτι αυτοι που εκαιγαν τραπεζες ειναι οι ιδιοι με αυτους που εκαιγαν σινεμα και για τους ιδιους λογους.

Δεν ήταν και άλλοι λόγοι.

Γκοτ ιτ. Όποιος όχι γκοτ ιτ να το ξανασκεφτεί.

iosif
14/02/2012, 10:35
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΟΙ ΧΤΕΣΙΝΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πολιτισμός και η παιδεία είναι τα δυο πόδια που στηρίζουν τον άνθρωπο να σταθεί όρθιος.

Όποιος μας θέλει σκυμμένους, φροντίζει να τα κόψει.

Ας σκεφτούμε καλά ποιος και γιατί έκαψε την Αθήνα χθες.
Να το σκεφτούμε ψύχραιμα.
Ο γνωστός ήρωας της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλής Πουαρώ λέει: κίνητρο, ευκαιρία, κέρδος.
Τα 3 στοιχεία για να βρείς τον εγκληματία.

Και κάποια ερωτήματα:

# Τυχαία έκαψαν τόσα νεοκλασικά-διατηρητέα ?
Τι θα χτιστεί στη θέση τους ? Πολυώροφα τσιμεντένια μεγαθήρια ? Σ’ ένα καταρρακωμένο κέντρο της Αθήνας όπου ήδη υπάρχουν ένα σωρό άδεια κτίρια ?

# Τυχαία τα δυο απ τα καμμένα ήταν κινηματογράφοι-χώροι πολιτισμού ? (να επισημανω εδω οτι κατι τετοιο δεν εχει ξανασυμβει σε καμια διαδηλωση)

# Ποιος θα βγει κερδισμένος αν ο κόσμος, από φόβο μην καεί ή τραυματιστεί, σταματήσει να διαδηλώνει ?

# Ποιος έχει τώρα ακόμα ισχυρότερο επιχείρημα για να πιέσει να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ?

# Αυτοί που υπογράφουν τα μνημόνια του θανάτου, δεν οργανώνουν από τώρα τους τρόπους με τους οποίους θα περιορίσουν την έκφραση της αγανάκτησης και της οργής του κόσμου, η οποία όλο και θα εντείνεται το επόμενο διάστημα λόγω της όλο και μεγαλύτερης εξαθλίωσής του ?

Όπως ίσως θα ξέρετε είμαι καλλιτέχνης, δουλειά μου είναι το θέατρο, ζω και εργάζομαι στα Εξάρχεια, όπου σε ένα διατηρητέο έχουμε φτιάξει έναν χώρο πολιτισμού, το Θέατρο Εξαρχείων, το οποίο συντηρούμε με πολύ αγώνα και τεράστιες δυσκολίες. Κοιτάζω τον εαυτό μου λοιπόν, κοιτάζω τη δουλειά μου και γι αυτό ακριβώς, με κόπο μάλιστα, κατεβαίνω να διαδηλώσω για να σταματήσει το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας μου κι η εξαθλίωση μας. Κατεβαίνω να διαδηλώσω μήπως και μπορέσω να ξαναρχίσω να ασκώ το επάγγελμά μου, την τέχνη μου, μήπως και το Θέατρο Εξαρχείων μπορέσει να επιβιώσει.

Και ευτυχώς υπάρχουν πολλοί άλλοι κάτοικοι των Εξαρχείων που κοιτάν τον εαυτό τους, κι έτσι δεν είμαι μόνη μου και μπορώ να κατέβω με παρέα στη διαδήλωση, να σπάει κι ο φόβος…

Και μια προσωπική μαρτυρία:
Γύρω στις 6.15, ανεβαίνοντας από το κάτω μέρος του Συντάγματος προς τη Βουκουρεστίου, για να πάρω ανάσα γιατί είχαμε πνιγεί κυριολεκτικά απ’ τα χημικά που ρίχναν από τις 4.30 ήδη, βλέπω μπροστά στα μάτια μου πλήθος χουλιγκάνων γηπέδου με βαριοπούλες να σπάνε τη δαπεδόστρωση της Βουκουρεστίου και να έχουν ήδη βάλει φωτιά στη διασταύρωση με Ακαδημίας. Κάνα μισάωρο αργότερα, ενώ το σημείο ήταν απόλυτα προσβάσιμο, έβλεπα τις διμοιρίες των ΜΑΤ Σόλωνος κ Βουκουρεστίου να καμαρώνουν τη φωτιά και να περιμένουν να γίνει το κοντινό κτίριο παρανάλωμα…

φιλικά
Αννίτα Δεκαβάλλα

μια και ειναι δημοσια επιστολη, την κοινοποιω σαν αποψη της

iosif
14/02/2012, 10:58
EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ????

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=12653

Για άλλη μια φορά μία ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα εκφυλίστηκε σε γενικευμένη, ανεξέλεγκτη καταστροφή του κέντρου της Αθήνας. Αρχίζουμε λοιπόν τη συνήθη ιεροτελεστία: πρώτα, προσποιούμαστε συλλογικά τους έκπληκτους και σπάμε τα κεφάλια μας προσπαθώντας να βρούμε τι έφταιξε πάλι. Μην ήταν οι ανεπαρκείς κι ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί; Μην η ανίκανη πολιτική ηγεσία τους; Μήπως αυτή τη φορά συνωμότες παρακρατικοί; Ή ακροαριστεροί επαναστάτες; Multiple choice. Αυτές είναι οι πιθανές απαντήσεις. Και στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης είναι όλες τους σωστές. Ο καθένας τα ρίχνει στον ταξικό ή ιδεολογικό εχθρό του, σχεδόν πάντα χωρίς στοιχεία. Εκπλησσόμεθα, ενοχλούμαστε, βολευόμαστε, ξεχνάμε και πάλι φτου κι από την αρχή μέχρι την επόμενη «μεγαλειώδη» διαδήλωση.

Τι μας συμβαίνει; Υπάρχει και μια άλλη εξήγηση. Είναι απλή αλλά λιγότερο sexy. Το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, όπως ασκείται στην Ελλάδα, έχει ως αποτέλεσμα να μην προστατεύονται άλλα βασικά ατομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην ελευθερία κίνησης, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία ή ακόμη και το δικαίωμα στη ζωή. Και κάπως έτσι, η Αθήνα καίγεται. Για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα, το Σύνταγμα της Ελλάδας προέβλεπε εξαρχής περιορισμούς στο δικαίωμα αυτό. «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα» αναφέρει το άρθρο 11. Και συνεχίζει ο ανώτατος νόμος της χώρας να περιορίζει το δικαίωμα ορίζοντας το, σημειώνοντας πως «οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν… αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» ή «αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής».

Υπάρχει έστω και ένας σώφρων άνθρωπος που να αμφισβητεί πως τα προχθεσινά επεισόδια συνιστούν «σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής»; Πως αν θες να πας σινεμά στο Αττικόν δεν πρέπει να φοβάσαι μη καεί με σένα μέσα; Πως αν γίνεται πλιάτσικο σε καταστήματα, οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες που δούλευαν εκεί θα μείνουν χωρίς δουλειά; Πως αν καίγονται κτήρια, δεν προσβάλλεται μόνο το «ταπεινό» δικαίωμα στην ιδιοκτησία αλλά μπορεί να απανθρακωθεί και το δικαίωμα στη ζωή, όπως τραγικά διαπιστώσαμε στη Marfin;

Δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας. Άλλωστε η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης μυρίζει πτωμαϊνη. Πότε θα γκρεμίσουμε τα ταμπού και τα τοτέμ της αν όχι τώρα; Οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, έτσι όπως έχουν καταντήσει να γίνονται τα τελευταία χρόνια δεν είναι νόμιμες. Γιατί δεν είναι συνταγματικές. Δεν προστατεύουν ούτε το δικαίωμα στη ζωή, ούτε το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Δεν προστατεύουν πια ούτε καν το ίδιο το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, γιατί όσοι θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά δεν καταφέρνουν συχνά να το κάνουν, μέσα στην κόλαση του πετροπόλεμου, της ανομίας και των χημικών. Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα θα έπρεπε να απαγορευτούν. Αύριο κιόλας.

ΥΓ. Φυσικά το ίδιο το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι πρέπει να το υπερασπιστούμε. Δικαιούμαστε να το απολαμβάνουμε όλοι οι πολίτες απρόσκοπτα και χωρίς φόβο. Νόμος θα μπορούσε να ορίσει που, πως και πότε θα μπορούμε να μαζευόμαστε και να διαδηλώνουμε μαζικά κι ελεύθερα αντί του Συντάγματος. Thinking outside the box, το Ολυμπιακό Στάδιο θα μπορούσε να μετονομαστεί σε Πάρκο Δημοκρατίας, με Hyde Park Corners, ομιλίες, διαλόγους και άλλα δρώμενα παντού. Μία εύκολα προσβάσιμη γιορτή της Δημοκρατίας για δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αν το ήθελαν, μπροστά στις κάμερες και με σταθερή δημοσιογραφική κάλυψη ώστε να ακουστούν μηνύματα και αιτήματα. Κι όσο για τον «κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια» αν ξεφύγει το πράγμα; Ανοιχτοί χώροι γύρω γύρω, άρα πάει το αντάρτικο πόλεων στα σοκάκια. Κάμερες παντού, άρα να αποθαρρύνονται και να τιμωρούνται οι παράνομες πράξεις. Τι θα βλέπαμε τότε; Μαζικές, πολύχρωμες και μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. Ελευθερία κίνησης για όλους. Ελάχιστη έως μηδενική «διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Ονειρεύομαι;

nikos121
14/02/2012, 11:01
με χαλαει η κουλτουρα κ οι κουλτουριαρηδεςτου κοσμου κ του φορουμ.οι επαναστατες του κανα-πεως .οι γνωμες ειναι σαν τη κολοτρυπηδα .ολοι εχουμε απο μια!συχαινωμαι τους αριστερους πορομενους τους ακροδεξιους τραμπουκους τα κοματοσκυλα του πασοκ σαν το θειο μου!τους εργολαβους εργων σαν το ΤΣΙΠΡΑ.ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗς ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ κ των σωματειων εργατων μεταλου με τους υμετερους τσαμπουκαδες του στυλ μπηκε δουλεια στη ζωνη αν δεν βαλεις τους δικους μου στη δουλεια θα κανω απεργεια.τους καθε λογης καρεκλοκενταυρους δεη ευδαπ οτε κατεε σελετε αστυνομους δημοσιοθεσητες που πηγαν στο δημοσιο αλλοι πληρονωντας κ αλλοι με το βουλευτη τους.βαρεθηκα να με αντιμετωπιζουν σαν σκουλικη καθε φορα που μπαινω σε δημοσια υπηρεσια.με χαλαει οτι πηγα 3 χρονια φανταρος στη κυπρο κ στα συνορα -νευροκοπη δραμας κ ο κολητος του κολητου ηταν διπλα σπιτη του.βαρεθηκα ναχουν ολοι οι βουλευτες μεσα σε μια 6ετηα απο 60 σπητια κ γω να μενω στο νοικι,αισταδιαλα.τωρα -αντε μη το πω -που θα σφυξουν οι κολοι σας να δουμε που θα δουλεψετε.ξεχασα να αναφερω οτι ο χαμος εγεινε για τους δημοσιους υπαληλους το στρατο του καθε αρχηγου κ οχι για το παλικαρη που καθε μερα με βροχη κ κρυο δουλευη οικοδομη η σας φερνη τη πιτσα σπιτι.αυτοι που δεν πηραν δανειο να πανε διακοπες κ οτι αλλη μαλακια σκεφτηκε ο μαλακα ελληνας πονηρα σκεπτωμενος οτι σιγα μη τα δοσω πισω στη τραπεζα.μας υαιζουν τυρακι τα καναλια για να μην το σκεφτουμε .σαν να ξαναζω το πολυτεχνειο ναι ρε εκει ημουνα κ γω κ το γεγονος οτι πιαστηκαμε μαλακες τοτες που φεραμε το λυκο στη στανη.οπως και τωρα!!!!!!!!δικα μας λαθη παιδια ειναι ολα αυτα!τωρα οποιος δεν εχει μια καλη τεχνη δεν θα φαη,απλα,θα βαφης το σπιτι του γειτονα για ενα πιατο αρακα,οπως μετα τη κατοχη.οι τυχεροι θα φυγουν εκτος ελλαδας παλι οπως ο πατερας μου το 56 .ρε κοιτα να δης που η ζωη κυκλους κανει.αειντε μαγκες περαστικα μας κ αν το δειτε κ λιγο θετικα ισως μας κανει κ καλο το μνημοσυνο συγνωμη μνημονιο .κ μη ξεχνατε τη ψηφησαμε!ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

SVX
14/02/2012, 11:02

iosif πιστευεις ακομα στο "σταθερο" ιδεολογικο πλαισιο και την αγνοτητα των προθεσεων της Αριστερας? μπορει να συμβαδισει με την εποχη μας? ειναι σα να παιρνεις την Σταχτοπουτα απο το χερι και να τη πετας στο Μανχαταν να τα βγαλει περα.....

επισης .... οι διαδηλωσεις , συγκεντρωσεις , εφοσον ειναι μαζικες.... γιατι να εχουν σημαιακι στο καστρο του καθενος? οι πιο πολλοι δεν φοραν κουκουλες... , μπορειτε να περιφρουρησετε ριχνοντας ξυλο σε ολους τους υπολοιπους που ΦΟΡΑΝ κουκουλες........

και στο κατω κατω... φαινεται πως κανενας δε θελει να αναλαβει το σαπιοκαραβο που λεγεται Ελλαδα... ο Σαμαρας που αναγκαστικα κανει να φαινεται πως θελει , μαλλον θα βρηκε καλη συμφωνια να πουλησει τα παλιο σιδερα.......

nikos121
14/02/2012, 11:07
ΓΜΤ γιατι κανεις δεν μιλαη για τα σπασμενα νευρα κ τις αυτοκτονιες των εργατων σε γνωστα εργοταξια στο θρυασιο πουναι απληρωτοι 2 μηνες τωρα???????????ισως γιατι ειναι διαπλεκωμενα συμφεροντα στη μεση?οπως ελεγε κ ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ =ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!αντε τωρα πεστε καμια θεωρεια κανα κλισε απο κανα βιβλιο ριχτε κ κανατσιτατο να κανουμε κεφι!α!φερτε κ 2 μπυρες!

alres
14/02/2012, 11:07
EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ????

αργήσανε τα παιδιά, αργήσανε να τα πούνε...
Φαντάσου αν λένε αυτοί τέτοια, τι ετοιμάζουνε οι άλλοι.....

nikos121
14/02/2012, 11:10
α!κ το κουφο!ανεβηκε στον διχτυ οτι οι μισθοι στη ρωσσια ανεβηκαν 200 τις εκατο επανω!τωρα να περιμενουμε ναπαμε για παραδουλευτρες κ ζιγκολο για τα μπαζα στη ρωσσια??/ε ρε γλεντια!οι φιλοι μας οι συντροφοι του μλκκε κλκκε κ τ λ π τι λενε?

SVX
14/02/2012, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos121
α!κ το κουφο!ανεβηκε στον διχτυ οτι οι μισθοι στη ρωσσια ανεβηκαν 200 τις εκατο επανω!τωρα να περιμενουμε ναπαμε για παραδουλευτρες κ ζιγκολο για τα μπαζα στη ρωσσια??/ε ρε γλεντια!οι φιλοι μας οι συντροφοι του μλκκε κλκκε κ τ λ π τι λενε?

μαλακιες δεν ανεβηκαν ..... υποσχεθηκε ο Πουτιν οτι θα φτασει να τους αυξησει ως και 200% (αν ανεβουν και τα κοστη διαβιωσης ομως δε λεει κατι)

επισης .....το μνημονιο που ψηφιστηκε προχθες θελει να τοποθετησει τους ελληνικους μισθους στο "τοξο" αναμεσα στον κατωτατο της Πορτογαλιας (550-560 ευρω) και τον κατωτατο της Βουλγαριας (135ευρω)

Καταλαβαινω τωρα για πιο λογο μπηκαν κακην κακως στην ευρωζωνη βαλκανικες χωρες οπως η Ρουμανοι, οι Βουλγαροι και αλλοι (που εχουν χωματοδρομους και γκαζολαμπες )

SVX
14/02/2012, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos121
ΓΜΤ γιατι κανεις δεν μιλαη για τα σπασμενα νευρα κ τις αυτοκτονιες των εργατων σε γνωστα εργοταξια στο θρυασιο πουναι απληρωτοι 2 μηνες τωρα???????????ισως γιατι ειναι διαπλεκωμενα συμφεροντα στη μεση?οπως ελεγε κ ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ =ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!αντε τωρα πεστε καμια θεωρεια κανα κλισε απο κανα βιβλιο ριχτε κ κανατσιτατο να κανουμε κεφι!α!φερτε κ 2 μπυρες!

τι 2 μηνες ρε μεγαλε....... οι αλλοι ειναι 14 μηνες στη Χαλυβουργικη......

skylaros
14/02/2012, 11:30
από http://lascapigliata.wordpress.com/2012/02/13/901/ 14/02/2012

Η χθεσινή μέρα ήταν μια ήττα της αστικής δημοκρατίας από πολλές πλευρές. Δεν θα σταθώ στο γεγονός πως μία κυβέρνηση έχει διορίσει έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό χωρίς να τον έχει εκλέξει ο λαός. Ούτε πως το κόμμα που έχει διορίσει αυτόν τον πρωθυπουργό έχει χάσει ήδη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (αρχή της δεδηλωμένης) και παρόλα αυτά κυβερνά. Όμως δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στο γεγονός πως από την αρχή της πάνδημης διαμαρτυρίας τον περασμένο Μάιο, χθες, οι πολίτες επέλεξαν ως προστάτες τους όχι αυτούς που πληρώνουν για να το κάνουν και είναι θεσμικά κατοχυρωμένος ο ρόλος τους, αλλά τους αναρχικούς. Ούτε να μην ανοιγοκλείνω έκπληκτος τα μάτια όταν βλέπω και διαβάζω πως αυτό που έμεινε από τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του πλήθους είναι οι στάχτες κτηρίων και τραπεζών. Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Χθες το μεσημέρι, σε αντίθεση με όλες τις δεκάδες συγκεντρώσεις που έγιναν τους τελευταίους 10 μήνες, ο κόσμος δεν μαζεύτηκε στο Σύνταγμα δυο ώρες μετά το κάλεσμα. Ενώ άλλες φορές το κάλεσμα ήταν στις 5 κι οι περισσότεροι έρχονταν από τις 6μισι και μετά, είχε συμβεί το μοναδικό να είναι γεμάτο κόσμο ήδη από τις 5 παρά. Στις 5μισι δεν έπεφτε καρφίτσα ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στους γύρω δρόμους ενώ ήδη υπήρχαν και κάποιες χιλιάδες κόσμου του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στην Ακρόπολη και συνεχώς κατέφθανε κόσμος τόσο από την Ομόνοια, όσο και από τους σταθμούς του Μετρό Μοναστηράκι και Ακρόπολη (ένα ακόμα πεντακάθαρο σημάδι πως η κυβέρνηση φοβόταν την λαϊκή αντίδραση και ήθελε απεγνωσμένα να δυσκολέψει την πρόσβαση του κόσμου ήταν πως ενώ είχε ήδη κλείσει τους σταθμούς Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός, μετά από εντολές έκλεισε αδικαιολόγητα και το Μετρό Ακρόπολη ώστε η πρόσβαση να γίνει ακόμα δυσκολότερη!). Μέχρι τις 5μισι λοιπόν τα πράγματα ήταν όμορφα, ειρηνικά και θα μπορούσε να πει κάποιος πως η δημοκρατία γιόρταζε σε όλο της το μεγαλείο. Όμως, εντελώς απρόκλητα και απροκάλυπτα, οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν να ρίχνουν χημικά στο πλήθος, αδιακρίτως, για να προκαλέσουν την διάλυσή του προτού ακόμα φτάσει η συγκέντρωση στο ζενίθ της. Δεν είναι τυχαίο πως τα παπαγαλάκια του Σκάι ανέφεραν πως ο κόσμος φεύγει από το Σύνταγμα κι η ώρα δεν ήταν ούτε 6 ακόμα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης τόσο από τα ηλεκτρονικά μέσα όσο και από τις εφημερίδες είχε ξεκινήσει δυο μέρες πριν και αρκούσε να παρακολουθήσει κάποιος τηλεόραση ή να δει τα πρωτοσέλιδα στα περίπτερα. Οι Γλέζος και Θεοδωράκης ήταν μόνο τα επώνυμα παραδείγματα αυτών που δέχθηκαν τα χημικά, αλλά οι χιλιάδες του κόσμου ξέρουν να μιλήσουν για το αίσθημα ασφυξίας καλύτερα από όλους. Και τότε, συνέβη το αναπάντεχο. Μια ομάδα μαυροντυμένων από την Πανεπιστημίου ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα και να κατευθύνεται προς τα εκεί όπου τα ΜΑΤ έδιωχναν με το έτσι θέλω τον κόσμο. Ο κόσμος παραμέρισε, άρχισε να τους χειροκροτεί και να τους φωνάζει «μπράβο», «γαμήστε τους», «επάνω τους» και άλλα τέτοια ενώ με τη σειρά τους οι αναρχικοί τους έλεγαν «ελάτε μαζί μας». Πραγματικά, όταν όλος ο κόσμος σε χειροκροτεί, και σου συμπαραστέκεται δεν μπορείς παρά να ακολουθήσεις με μεγαλύτερη ορμή αυτό που ήθελες εξαρχής να κάνεις. Το ίδιο συνέβηκε κι όταν μετά από νέα χημική επίθεση των ΜΑΤ ο κόσμος κατέβαινε έντρομος την Πανεπιστημίου και άνθρωποι έπεφταν κάτω (μάρτυρες και ο κόσμος και τα ασθενοφόρα ή τα μηχανάκια του ΕΚΑΒ που μάζευαν όσους δεν άντεξαν την επίθεση). Και το απόγειο αυτής της κατάστασης συνέβηκε όταν άρχισε η πυρπόληση των Starbucks στην Κοραή. Ένα χειροκρότημα και ζητωκραυγές από την Κλαυθμώνος, την Σταδίου και την Πανεπιστημίου γέμισε τον χώρο. Στις καταστροφές στις τράπεζες ο κόσμος, που δεν συμμετείχε ενεργά στις μάχες, χτυπούσε ρυθμικά τα κάγκελα της Σταδίου κάνοντας θόρυβο και αρκετοί 40άρηδες και 50άρηδες οικογενειάρχες μάζευαν μάρμαρα και τα έδιναν στους αναρχικούς που είχαν αναλάβει την κατά μέτωπο επίθεση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Από τη στιγμή που άρχισε η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στις 5μισι ώρα, μέχρι και αργότερα το σύνθημα που μονοπωλούσε τα χείλη των χιλιάδων διαδηλωτών ήταν το γνωστό «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και όχι συνθήματα για το μνημόνιο ή την οικονομική πολιτική. Η οργή του κόσμου για την αντιμετώπιση που είχε από όσους, υποτίθεται, τον προστατεύουν είχε ξεχειλίσει. Στο Μοναστηράκι χτυπούσαν τις καμπάνες, όλοι οι δρόμοι που ορίζονται από την Ακρόπολη, την Αθηνάς, την Ομόνοια, την Ακαδημίας και το Σύνταγμα ήταν γεμάτοι κόσμο που αρνούνταν να φύγει. Από όπου και να προσπαθούσες να ανέβεις από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα, έβρισκες μπροστά σου ομάδες ΜΑΤ να σε εμποδίζουν και με την πρώτη κίνηση να ψεκάζουν αδιακρίτως και να ρίχνουν δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, οι αστυνομικοί έκαναν επιθέσεις προς τους πολίτες και τότε άρχιζε ξανά ο πετροπόλεμος. Μέχρι τις 11μισι το βράδυ πολλές χιλιάδες κόσμου ήταν ακόμα στον δρόμο. Στην Αμαλίας τουλάχιστον 10 χιλιάδες κόσμου αποχώρησαν με πορεία προς τη Συγγρού όταν αναγκάστηκε πάλι με εκτεταμένη ρίψη χημικών να αποχωρήσει για να αντέξει. Στην πλατεία υπήρχε ακόμα κόσμος. Στο Μοναστηράκι οι Δίας-Δέλτα έσπαζαν τζαμαρίες και χτυπούσαν κόσμο. Υπάρχουν βίντεο που το βεβαιώνουν και δείχνουν πώς προσπάθησαν (για άλλη μια φορά) να χτυπήσουν με τις μηχανές τους τον κόσμο. http://www.youtube.com/watch?v=aWEVNGcwInE Η απίστευτη εκτροπή όμως της δημοκρατίας, δεν είναι πως ο λαός πλέον στρέφεται στους αναρχικούς για να τον προστατεύσουν. Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει και δεν συμμετέχει σε πράξεις βίας, αλλά το ότι αποδέχονται αυτή τη βία εφόσον τους προστατεύει δείχνει την πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και της στάσης τους. Βασικό τους επιχείρημα ήταν πως με ειρηνικά μέσα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και πως πρέπει να επιδιώξουμε μετωπική σύγκρουση. Και το σύνθημα «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» δεν ανήκει στους αναρχικούς. Μετά από δεκάδες ειρηνικές διαδηλώσεις, μετά από τη στάση μη βίας και παρόλο που ήξερε ο κόσμος ότι θα δεχθεί χημικά και ξύλο, συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους, αλλά δεν νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει στα πλαίσια της δημοκρατίας. Η γνώμη του είναι αδιάφορη στις μεθοδεύσεις των οικονομικών και πολιτικών ελίτ της χώρας η οποία τον γράφει στα παλιά της τα παπούτσια. Κανένας πολιτικός δεν τιμωρείται, κανένα περιστατικό αστυνομικής βίας δεν τιμωρείται και ακόμη και ο συνεργός του δολοφόνου του Γρηγορόπουλου είναι εκτός φυλακής ήδη. Η μήνυση που κατέθεσαν πάνω από 100 πολίτες για το χημικό τριήμερο του Ιουνίου δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο προς την αίθουσα του δικαστηρίου και κανείς δεν δίνει ποτέ λογαριασμό για τους τραυματισμούς αθώων και ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών. Ο κόσμος πλέον δεν έχει πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς γιατί αισθάνεται ότι τον εμπαίζουν. Ζητά εκλογές και κάνουν συγκυβέρνηση, ζητά να μην ψηφιστεί το Μνημόνιο και το ψηφίζουν με αυξημένη πλειοψηφία ενός σώματος της Βουλής που δεν υπάρχει περίπτωση να επανεκλεγεί και δεν εκφράζει κανέναν (εκτός ίσως από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ και της Αριστεράς). Κι εδώ ερχόμαστε στην ευθύνη και τον βρώμικο ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ από την αρχή αυτής της ιστορίας των Μνημονίων εδώ και δυομισι χρόνια. (κάτι που σύμφωνα με τους αναρχικούς, που κι εδώ επιβεβαιώνονται, συμβαίνει συνεχώς). Όλη την νύχτα χθες εστίαζαν στους βανδαλισμούς και στις φωτιές. Αποπροσανατόλιζαν τον κόσμο από το κύριο θέμα που είναι η ψήφιση ενός αντισυνταγματικού εκτρώματος (δεν το λέω εγώ, 5 καθηγητές πανεπιστημίου το λένε). Έχουν αναλάβει τον ρόλο της τρομοκράτησης για την «τελευταία» ευκαιρία διάσωσης για άλλη μια φορά. Συγχέουν επίτηδες την στάση πληρωμών, που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, με τη χρεοκοπία. Συνδέουν τη στάση πληρωμών με την έξοδο από την Ευρωζώνη, πράγματα που ακόμα κι ο Βαρουφάκης (κι όχι κάποιος αριστερός οικονομολόγος) καταγγέλλει ως ανεδαφικά και ψευδή. Και στην χθεσινή μεγαλειώδη διαμαρτυρία έστησαν τις κάμερες όχι ανάμεσα στον κόσμο που κατά χιλιάδες είχε απλωθεί στην πόλη, αλλά απέναντι στα καμένα κτήρια. Έγινε τόση συζήτηση για τα κτήρια του Τσίλερ που κάθε κυράτσα φωνάζει για τον Τσίλερ λες και τον ήξερε κι από χθες. Τα ίδια κανάλια που κατηγορούν τους πολίτες ως λαμόγια και ως μέλη της κοινωνίας του μαζί τα φάγαμε, και ξέρουν πολύ καλά πως από τον πρώτο ως τον τελευταίο δεν δίνουν δεκάρα για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία της πόλης τους (μάρτυρας η εκτρωματική δόμηση της Αθήνας, τα αυθαίρετα και το κλείσιμο των ημιυπαιθρίων), καλούν τον κόσμο να πει όχι στους βανδαλισμούς ιστορικών κτηρίων. Τα ίδια κανάλια με τους αμόρφωτους δημοσιογράφους της πλάκας ή με τους ημιμαθείς κατευθυνόμενους δημοσιογραφίσκους ανακαλύπτουν την εγκατάλειψη ιστορικών κτηρίων μόνο όταν αυτά κατοικούνται από μετανάστες και «αποτελούν εστία μόλυνσης», ενώ όλον τον υπόλοιπο καιρό κάνουν μόκο για να κάνουν τις δουλειές τους τα λαμόγια του real estate. Στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και στην Εκκλησία ρημάζουν και πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας. Είναι δεκάδες οι φορές που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους τα καταστρέφουν σιγά σιγά ώστε να μην καταστούν διατηρητέα και να μπορέσουν να χτίσουν πολυκατοικία.

skylaros
14/02/2012, 11:31
συνέχεια : Τα απαξιώνουν με υπόγειους τρόπους και μόλις φτάσουν στο σημείο να είναι μισογκρεμισμένα (σιγά σιγά και νύχτα), τα χαρακτηρίζουν επικίνδυνα και κατεδαφιστέα και μετά σηκώνουν πολυκατοικίες. Ολόκληρες πόλεις όπως η Πάτρα και άλλες, γκρέμισαν εν μία νυκτί επί χούντας και Καραμανλή, διάφορα νεοκλασικά κι έχτισαν πολυόροφα εκτρώματα. Δημόσια κτήρια κατασκευάζονται με ελλιπείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και άλλα βουλιάζουν με την πρώτη βροχή στο βούρκο που χτίστηκαν (όπως πρόσφατα το Νοσοκομείο Πύργου) γιατί κάποιος κονόμησε χοντρά από την πώληση του οικοπέδου ή γιατί δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες στήριξης. Δρόμοι καινούργιοι γίνονται θρύψαλα και δεν κουνιέται φύλλο. Ολυμπιακά έργα που στοίχισαν μια περιουσία συνεχίζουν να απαξιώνονται για να πωληθούν για ένα κομμάτι ψωμί στους δικούς τους. Μια κοινωνία που αδιαφορεί ολοκληρωτικά για το δομημένο χώρο σήμερα ανακάλυψε ότι οι αναρχικοί καταστρέφουν «ιστορικά κτήρια». Και όλο αυτό βύθισε στην αφάνεια το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βροντοφώναξαν το ΟΧΙ στην εξαθλίωση που επιφυλάσσουν οι καλοαναθρεμμένοι κυβερνήτες του. Αγαπητοί μου, ακόμα και οι μισοί αναρχικοί να είναι προβοκάτορες το θέμα δεν είναι αυτό. Οι μεγαλύτεροι προβοκάτορες είναι τα ΜΜΕ και ο παραμορφωτικός φακός τους. Αν ήθελαν να εστιάσουν στην ουσία θα το έκαναν, θα ανέβαζαν πλάνα αμέσως από τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής. Ο Σκάι θα είχε σηκώσει το ελικοπτεράκι του και θα έδειχνε τις ορδές των ανθρώπων που αγωνίζονταν για να μην φτωχοποιηθούν για να ικανοποιηθούν τα θέλω των μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι από την βύθιση των μισθών. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ο φωτισμός μόνο στα καμένα κτήρια, τα παραπολιτικά σχόλια της πλάκας και η διαπόμπευση της κοινής λογικής στα τηλεπαράθυρα είναι ο κανόνας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή κατάληψη των ΜΜΕ από αδίστακτους επιχειρηματίες και πολιτικούς, ή αντίστροφα, οι οποίοι κάνουν τη δουλίτσα τους. Η επίθεση στους μισθούς των φτωχών αποτελεί γι’ αυτούς την ευκαιρία για τρελά κέρδη. Και θα παίξουν όλα τους τα χαρτιά για να μην τα χάσουν. Και οι ευαίσθητοι πολίτες για τα ιστορικά κτήρια, θα κάθονται στον καναπέ τους και στον υπολογιστή τους και θα βρίζουν τους αναρχικούς και όσους ακόμα έχουν ψυχή και αντιστέκονται. Η διαφορά είναι πως όποιος βλέπει τα γεγονότα από την τηλεόραση, πλέον δεν ξέρει τα γεγονότα. Ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Όποιος δεν κυνηγήθηκε από μπάτσο και δεν τον έσωσε ένας αναρχικός που του έριξε μια πέτρα, δεν ξέρει τι είναι ο μπάτσος. Όποιος δεν έπεσε κάτω ημιλιπόθυμος από τα χημικά και δεν του έδωσε μαλόξ ο μαυροφορεμένος επαναστάτης (ακόμα και πλανεμένος ή και ανόητος αν θέλετε) δεν ξέρει τι σημαίνει αλληλεγγύη. Οι αναρχικοί στήνουν δίκτυα αλληλεγγύης και υποστήριξης και ετοιμάζονται για τις ημέρες της πτώχευσης που θα γίνει όταν οι έχοντες αποφασίσουν ότι τους συμφέρει. Φτιάχνουν κολεκτίβες αυτοοργάνωσης και δίκτυα υποστήριξης. Εσείς, απλά θα κοιτάζετε την οθόνη και θα κουνάτε το δάχτυλο και μόλις πεινάσετε θα πιστεύετε την Όλγα που τρέμει όταν θα λέει ότι φταίνε οι αναρχικοί, οι αριστεροί, ο σύριζα, οι «αγανακτισμένοι», ο γάιδαρος που πετάει κι όχι όλοι αυτοί που σας κλέβουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες τις ζωές. Αγαπητοί μου, βγείτε στον δρόμο να δείτε την πραγματικότητα, κλείστε τις τηλεοράσεις και σκίστε τις κωλοφυλλάδες. Αναζητήστε εναλλακτική ενημέρωση σε ανεξάρτητα έντυπα και ιντερνετικά μέσα και σκεφτείτε λίγο πέρα από τα τόσο «προφανή». Τότε ίσως καταφέρετε να πιέσετε τους κυβερνώντες να φτιάξουν ένα υπουργείο προστασίας του πολίτη κι όχι το κακέκτυπο μιας παραπαίουσας δημοκρατίας και να είναι πραγματικοί εκπρόσωποί σας. Τότε ίσως και να έχετε δίκιο να τα βάλετε με τους αναρχικούς, αλλά τώρα όχι. ΥΓ1: Δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε «αναρχικός», δεν έχω πετάξει ποτέ πέτρα, ούτε θα έβαζα φωτιά. Όμως οι άνθρωποι που τα βάζουν στα ίσια με τους εχθρούς μου -αυτούς που προστατεύουν όσους θέλουν να δουλεύω σαν σκλάβος και να πληρώνομαι σαν σκλάβος και παραπληροφορούν τους ανθρώπους που αγαπώ μετατρέποντάς τους σε τηλεοπτικά κουτορνίθια- και δεν είναι ρατσιστές, σε αυτόν τον αγώνα, έστω και προσωρινά, είναι πιο κοντινοί μου από κάθε βολεμένο κι από κάθε ελληναρά. Και ναι, λυπάμαι κι εγώ για τα κτήρια που χάθηκαν, έτρεχα στα συνέδρια αρχιτεκτονικής πολύ πριν ανακαλύψει το όνομα του Τσίλερ η Τρέμη, αλλά δεν θυσιάζω τη ζωή κανενός ανθρώπου και την αξιοπρέπεια του ούτε για την Ακρόπολη. Τα κτήρια με λεφτά σε έξι μήνες το πολύ ξαναφτιάχνονται. Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια. ΥΓ2: Το ΠΑΜΕ, και το ΚΚΕ επακολούθως, έχασε χθες μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί της μάχης ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία της πλουτοκρατίας που συνεχώς καταγγέλλει. Ενώ δήλωσε ότι θα φτάσει στη Βουλή με κάθε τρόπο, μόλις είδε τα δύσκολα και τα δακρυγόνα έκανε όπισθεν (παρόλο που ο κόσμος είχε πάει στο πλάι της Πανεπιστημίου για να περάσει) και μάλιστα στο παράγγελμα «γυρίζουμε πίσω ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ» έκαναν μια πιρουέτα που ο ελληνικός στρατός θα ζήλευε. Τα γιουχαΐσματα από όσους ήταν στην πρώτη γραμμή έδιναν κι έπαιρναν ενώ τους καλούσαν να έρθουν μαζί μπροστά στον αγώνα. ΥΓ3: Όσοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι χάνονται θέσεις εργασίας από κάποια καμένα καταστήματα, μήπως ξέχασαν ότι κάθε μήνα χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εδώ και μήνες; Τι έκαναν γι’ αυτό τόσο καιρό; Σε πόσες πορείες κατέβηκαν; Άναψαν κεράκια για τους απολυμένους της Χαλυβουργίας και τους απλήρωτους στην Ελευθεροτυπία και το ALTER ή μόνο στο Αττικόν ξέρουν να ανάβουν γιατί δεν είναι μπανάλ;

mats8282
14/02/2012, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
επισης .... οι διαδηλωσεις , συγκεντρωσεις , εφοσον ειναι μαζικες.... γιατι να εχουν σημαιακι στο καστρο του καθενος? οι πιο πολλοι δεν φοραν κουκουλες... , μπορειτε να περιφρουρησετε ριχνοντας ξυλο σε ολους τους υπολοιπους που ΦΟΡΑΝ κουκουλες........

Στις διαδηλώσεις,πλην ΠΑΜΕ φυσικά,το πλήθος είναι ετερόκλητο και τα μπλοκ πολύ μικρά...Ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα την Παρασκευή αν μάζεψε 2,000 άτομα είναι ζήτημα και μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας τα 50+..

Για να αντιμετωπιστούν οι κουκουλοφόροι θέλει οργανωμένη περιφρούρηση της τάξης των 1,000 ατόμων σε νορμάλ συγκεντρώσεις και σε αυτές σαν της Κυριακής πολλαπλάσια,αν όχι ακατόρθωτη...

Οπότε η λύση ουσιαστικά είναι η αντίθετη από αυτό που λες περί κάστρων...Δηλαδή αυτοί που θα κατέβουν να είναι οργανωμένοι και με συγκεκριμένους στόχους...

Anty12
14/02/2012, 11:43
Καταλαβαινω τωρα για πιο λογο μπηκαν κακην κακως στην ευρωζωνη βαλκανικες χωρες οπως η Ρουμανοι, οι Βουλγαροι και αλλοι (που εχουν χωματοδρομους και γκαζολαμπες )

Ευρωπαϊκή ένωση όχι ευρωζώνη

SVX
14/02/2012, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Ευρωπαϊκή ένωση όχι ευρωζώνη

o Μητροπουλος ειπε ευρωζωνη... δεν ξερω.. για να το ειπε αυτο το κολαουζο, αυτη η σπουδαγμενη μυξα, κατι θα ξερει

Anty12
14/02/2012, 11:49
o Μητροπουλος ειπε ευρωζωνη... δεν ξερω.. για να το ειπε αυτο το κολαουζο, αυτη η σπουδαγμενη μυξα, κατι θα ξερει

Στην Ευρωζώνη υπάρχει το κοινό νόμισμα (Ευρώ) οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι δεν το έχουν.... ακόμα

thou-vou
14/02/2012, 11:52
να καμω και εγω μια ερώτηση μιας και βαριέμαι στο γραφείο...
Τι είναι ο κουκουλοφόρος? Έχετε δει διαδηλώσεις στο εξωτερικό? Εσεις όταν πηγαίνετε σε διαδηλώσεις πηγαίνετε για να ΜΗΝ δημιουργήσετε προβλήματα ή το αντίθετο. Αν πέφτουν οι γκλοπιές βροχή και ο τόπος είναι γεμάτος κάμερες (συν τους καραγκιόζηδες που τραβάνε με τα κινητά) σε όλες τις προηγούμενες διαδηλώσεις η κουκούλα και το κράνος είναι παράλογος εξιπλισμός διαδηλωτή? Αν οι δελτάδες ορμάνε σε πλήθος είναι παράλογο κάποιοι να κάτσουν να το συζητήσουν και να βρουν μια λύση? Είναι παρακρατικό? Η μήπως το ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ είναι αμαρτημα?
Αλλά από την άλλη υπάρχει και η επικίνδυνη βλακεία και η βρώμα κάποιων. Στα παπάρια μου αν κάηκε η τράπεζα, ελεεινό που πήγαν να καψουν το αστυ, το πρόβλημα μου είναι ότι από μαλακία σε μαλακία αν όλοι αυτοί κυνηγάγανε τους μπάτσους θα μιλάγαμε αλλιώς...
Ωραία λοιπόν... μαλάκες όλοι όσοι επιλέγουν να αυτοπροστατευτούν στις διαδηλώσεις Κουκουλες, κράνη κλπ)... Μαλάκες γιατί δεν έχουμε το μυαλό να καταλάβουμε τι είναι γνήσιο μίσος και οργή στοιχειωδός οργανωμένο, τι είναι το πλιάτσικο σε περιόδους κρίσης αλλα και να διαχωρίσουμε την καμμένη τράπεζα από τον καμμένο κινηματογράφο...
Και ρωτάω εγώ... Οι υπόλοιποι που πήγαν για ειρηνική διαμαρτυρία, με "εθνική ενότητα" "πατριωτισμό" και άλλες τέτοιες παππαριές γιατί πήγαν? Για να ανάψουν κεράκι? Οι όπως έλεγαν οι ντουντούκες "τους τρομάξαμε, πάμε τώρα να φάμε κανα φονταν...".
Και για να μην παρεξηγούμαστε, ρωτάω με βάση το γεγονός ότι Α. Γουστάρω διαδηλώσεις με άποψη, δεν πάτησα ούτε θα πατήσω στο σύνταγμα γιατί είναι η μόνη διαδηλωση που οι διαδηλωτες θέλουν την ησυχία τους και έναν ηγέτη να τους σώσει...

sniper
14/02/2012, 11:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
να καμω και εγω μια ερώτηση μιας και βαριέμαι στο γραφείο...
Τι είναι ο κουκουλοφόρος? ...

Sorry ρε Μπιλ, δεν άντεξα.. :blush:

247441

thou-vou
14/02/2012, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
ε, αυτός είναι παρακράτος... είναι σαφές... σκυλιά φυλάτε τ' αφεντικά σας... χαχαχα

Εχετλαίος
14/02/2012, 13:55
Θλιβερό αλλά ίσως και ελπιδοφόρο ( ; )
Λυκειόπαιδα να φωνάζουνε αγγαλιασμένα στην Αγορά "Ξυπνάτε-Ξυπνάτε, δε θα 'χετε να φάτε! "
και απέναντι (μα και μέσα σε στοές και εισόδους πολυκατοικιών) πάνοπλοί rambo-robocop wanabeδες με το περίλυπο και πολύ εκνευριστικό σαρδόνιο γελάκι, να περιμένουνε το Ντου από το ανδράποδο στην άλλη άκρη του ασυρμάτου μήπως και τα κ*λόπαιδα ( "σίγουρα" αντιεξουσιασταί, συριζαίοι, κομμούνια, ανάρχες, απροσάρμοστοι, πρεζόνια κτλ κτλ κτλ) χαλάσουνε την ηρεμία των αραχτών, στα ορθάδικα καφέ του κέντρου, παρεβρισκομένων. Kαι κοντά στα μαστουρωμένα φουσκωτά άδεια σακιά, με αμετροέπεια ολέθρου, μια στρατιά σκοτεινών φιγούρων να παρακολουθούν, να υπολογίζουν, να κοιτάζουν τόσο έντονα τρίζοντας τα δόντια!
Παράνοια, ασχήμια, φρίκη! Φόβος, τρόμος, οργή, πολεμικό μένος!
Και μετά ... σπαστική ηρεμία.
Σώθηκε ο καπουτσίνο(ς) ! Ευτυχώς! Ουφ!

Ως τα πότες;

:mad:

el_hymador
14/02/2012, 16:55
Οταν εξω απο τη Βουλη υπαρχει μισο εκατομμυριο κοσμος (εκτιμηση συγκρατημενη) και αυτο δεν σε αγγιζει καθολου, δεν το λαμβανεις καν υποψιν ως γεγονος, δεν το υπολογιζεις και δεν σε απασχολει, οταν αυτη η τεραστια συγκεντρωση αποκρυπτεται εντεχνως και σκοπιμως απο ολα τα ΜΜΕ, τοτε ενα ειναι σιγουρο. Οτι αυτοι οι 500.000+ οταν ξανασυναχθουν, θα φροντισουν να κανουν πολυ πιο αισθητη την παρουσια τους.

Οσο αγνοουν παντελως αυτο τον κοσμο και γραφουν στα @ρχιδι@ τους αυτο που εκ πρωτης διαμορφωνεται ως αντιθεση και διαφωνια, αναποφευκτα το μεταμορφωνουν σε θεληση και βουληση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η οποια ανατροπη, ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο, οτι δεν ερχεται με σοβαντισμα και μερεμετια σε νεοκλασσικα κτηρια, ουτε με την παρακολουθηση ταινιων σε κινηματογραφους.

Οχι τιποτα αλλο, αλλα ειναι παααααρο πολυς ο κοσμος υπερανω υποψιας που πηρε το βαπτισμα του πυρος την Κυριακη... και ειναι τσαντισμενοι. Πολυ.

blackrose
14/02/2012, 17:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

:bawl: :bawl: :bawl:

Ελπιζω οσοι απο εσας βρεθηκατε στην αμαλιας αναμεσα στον γρηγορη και το ξενοδοχειο αμαλιας, να παρατηρησατε τα 15 καλοπαιδα που επαιζαν στην ξενοφωντος με τα αγαπημενα μας γουρουνακια που ηταν στην φιλελληνων και ξενοφωντος, και ρωταω γιατι τα γουρουνακια του ζαπειου δεν εγκλωβισαν τα 15 καλοπαιδα στην ξενοφωντος αλλα αντιθετα χωρισαν το πληθος της αμαλιας στο συγκεκριμενο κομματι σε δυο μερη και την επεσαν με καργα χημικα στα μπλοκ και την γειτονια του περιστεριου που ηταν εκει εκεινη την στιγμη και μας τα εριχναν στα 5 μετρα και απο μπροστα και απο πισω.

καλη συνεχεια παιδες.:wave2:

το μονο σιγουρο ειναι οτι σε ολο αυτο το ετεροκλητο πληθος ενα ηταν το συνθημα που μας ενωσε:
http://www.youtube.com/watch?v=lv2bYeuZYB0

το παρακατω ειναι οταν μας ειχαν σχεδον διαλυση μπρος της στηλες http://www.youtube.com/watch?v=Rlxlvbrd_Po

blackrose
14/02/2012, 17:32
Οταν εξω απο τη Βουλη υπαρχει μισο εκατομμυριο κοσμος (εκτιμηση συγκρατημενη) και αυτο δεν σε αγγιζει καθολου, δεν το λαμβανεις καν υποψιν ως γεγονος, δεν το υπολογιζεις και δεν σε απασχολει, οταν αυτη η τεραστια συγκεντρωση αποκρυπτεται εντεχνως και σκοπιμως απο ολα τα ΜΜΕ, τοτε ενα ειναι σιγουρο. Οτι αυτοι οι 500.000+ οταν ξανασυναχθουν, θα φροντισουν να κανουν πολυ πιο αισθητη την παρουσια τους.

Οσο αγνοουν παντελως αυτο τον κοσμο και γραφουν στα @ρχιδι@ τους αυτο που εκ πρωτης διαμορφωνεται ως αντιθεση και διαφωνια, αναποφευκτα το μεταμορφωνουν σε θεληση και βουληση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η οποια ανατροπη, ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο, οτι δεν ερχεται με σοβαντισμα και μερεμετια σε νεοκλασσικα κτηρια, ουτε με την παρακολουθηση ταινιων σε κινηματογραφους.

Οχι τιποτα αλλο, αλλα ειναι παααααρο πολυς ο κοσμος υπερανω υποψιας που πηρε το βαπτισμα του πυρος την Κυριακη... και ειναι τσαντισμενοι. Πολυ.

+1000................................:wave2:

tai
14/02/2012, 17:57

θα δειξει (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1378192&fb_source=message) :evil:

LsKostas
14/02/2012, 18:40
Λοιπόν μαλάκα κτηριολάγνε…(ξερετε εσείς ποιοι είστε)

Αύριο έχεις τη δυνατότητα να ξανακερδίσεις κάτι που είχες χάσει εδώ και πολύ καιρό, κάτι που άφησες να στο πάρουν. Την αξιοπρέπεια σου. Ναι σε σένα μιλάω, που την αντάλλαξες φτηνά για μια θεσούλα στο Δημόσιο ή τα χρήματα των αγροτικών επιχορηγήσεων. Εσένα που σε έπεισαν πως σκοπός της ζωής σου είναι να εξασφαλιστείς ακόμα και εις βάρος των άλλων, εσένα που η θέση σου πια είναι επισφαλής και οι καρποί των χωραφιών σου σαπίζουν στις… αποθήκες ενώ οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί είναι σχεδόν άδειοι.

Εσένα που ποτέ ξανά δε θα μπορέσεις να νιώσεις βολεμένος ούτε εσύ, ούτε τα παιδιά σου, που τα φούσκωνες αέρα κοπανιστό με όνειρα πανεπιστημίου και μεγάλες ζωές.

Εσύ μικρομαγαζάτορα που εκμεταλλεύεσαι τους υπαλλήλους σου για πέντε ψωροδεκάρες παραπάνω, και συ που επένδυσες τα όνειρα σου σε μια ενωμένη Ευρώπη και σε μια χρηματιστηριακή φούσκα. Εσένα που η τέχνη είναι συνώνυμη της Εθνικής μας πορνοστάρ.

Εσύ που δούλευες 10ωρα τη μέρα για να αγοράσεις στο τέλος του μήνα εκείνο το ζευγάρι παπούτσια των 400e γιατί ερχόταν Σάββατο και ήσουν κενός, δεν είχες να δείξεις κάτι. Εσένα που το βράδυ έκλαιγες κρυφά γιατί ξεπέρασες το όριο της κάρτας, εσένα που έβλεπες τα προβλήματά σου στο πρόσωπο του κομμουνιστή ή του παιδιού με τα μαύρα που τα έσπασε το Δεκέμβρη μόνο και μόνο επειδή ΑΥΤΟΙ έβλεπαν αυτό που ερχόταν και σου χαλούσαν τη βολή.
Εσένα που στήριξες την εθνική σου περηφάνια σε μια μπάλα ποδοσφαίρου και σένα που λοιδορείς τους μετανάστες παρότι έχτισαν με το αίμα τους το μεγάλο όραμα των Ολυμπιακών σου αγώνων.

Εσένα που ψήφισες Δημάρχους που έδιωχναν τους καταραμένους και τα πρεζάκια από το κέντρο της πόλης μόνο και μόνο επειδή σου χαλούσαν την αισθητική -άραγε πώς νιώθεις που κοντεύεις να γίνεις ένας από αυτούς; Εσένα που αρκούσε μια νίκη της ομαδάρας για να σου εξαφανίσει όλα σου τα προβλήματα και μια ήττα για να σαπίσεις τη γυναίκα σου στο ξύλο.
Εσύ που πάτησες επί πτωμάτων και κάρφωνες συναδέλφους σου στη δουλειά, για να ανέβεις.

Εσύ πουλημένε συνδικαλισταρά, που αντάλλαξες τα πιστεύω σου για μια θέση σε κάποιο υπουργείο, εσένα νεοφιλελεύθερο σκουλήκι που κινδυνεύεις να καείς μαζί μας για να υπάρξει μια ψευτοαίσθηση δικαιοσύνης, εσύ ψευτοαριστερέ διανοούμενε που μπούκωσες με ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και τώρα η φωνή σου δεν ακούγεται γιατί όταν τρώμε δε μιλάμε.
Εσύ που νομίζεις ότι η ζωή είναι πάρτι και γκόμενες, και δεν έχεις κοιτάξει πέρα από τη μύτη σου, εσύ που λες ότι είσαι άνεργος αλλά δε ξέρεις τι ωραία είναι η αίσθηση του να βγάζεις δικά σου χρήματα, και πόσο ποταπός νιώθεις όταν δε μπορείς. Εσύ που ακούς τα δελτία ειδήσεων και τους και υπακούς μέχρι κεραίας. Εσύ που δεν έχεις να βάλεις πετρέλαιο και όμως πληρώνεις τα χαράτσια τους, εσύ και άλλα 11 εκατομμύρια που μέχρι πρότινος είχατε άποψη επί παντός επιστητού και τώρα το ‘χετε βουλώσει. Εσύ που γύρισες σπίτι σου απογοητευμένος μετά τις πλατείες και εσύ που κατηγόρησες τις πλατείες.

Εσύ που ποτέ δεν κατάλαβες πού ανήκεις και ποτέ σου δεν τάισες την ταξική σου συνείδηση. Εσύ που πιστεύεις πως οι εργατικοί και οι λαϊκοί αγώνες μπαίνουν κάτω από καπέλα και σημαίες, και συ που νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για την Ουτοπία που ονομάζεται επανάσταση.
Εσύ που βουβά αυτοτιμωρείσαι, αφήνοντας να σου πάρουν τα τελευταία κομμάτια αξιοπρέπειας. Εσύ που δεν πιστεύεις πως όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε. Εσύ που βλέπεις τα παιδιά σου να φεύγουν μετανάστες όπως οι πατεράδες σου, και συ που δε διάβασες ποτέ ιστορία. Όλους εσάς σας θέλω και όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Και μη φοβάσαι, αν όντως τα καταφέρουμε, κάτι θα βρούμε για να εξιλεωθείς για τις αμαρτίες σου, μόνο μη μου μιλάς για ήττα γιατί
δε θέλω να κοιταχτώ μια μέρα στον καθρέπτη και να είμαι Εσύ.

Καλή νίκη!

kostas777
14/02/2012, 19:03
παιδιά μου φαίνεται έχουμε χάσει τον μπούσουλα εντελώς.. δεν λέω για εδώ, αλλά για γενικώς οι Έλληνες.

γιατί βριζόμαστε και κατηγορούμε ο ένας τον άλλον; αυτό είναι το πρόβλημα; αν βρούμε «ποιός φταίει», θα είναι ο διπλανός μας; η «οι μισοί έλληνες που ψήφιζαν» ή οι γέροι που έβγαζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις; άντε πες ότι είμαστε εμείς οι υπαίτιοι και «τα φάγαμε όλοι μαζί». έστω ότι κατάφεραν να μας πείσουν με ανοησίες όπως «δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα», ότι «τα επιδόματα, οι καταχρήσεις, τα εργασιακά «δικαιώματα», οι διάφορες μικρο και μεγαλοκομπίνες, οι μίζες κλπ. φταίνε για την κατάσταση». φαίνεται ότι πες-πες, ένας λαός που δεν διαθέτει δικό του μυαλό παρά τον κατευθύνει ο «κεντρικός εγκέφαλος» μέσω τηλεοράσεως, πείσθηκε ότι ό,τι έπαθε το έπαθε μόνος του, με τις δικές του δυνάμεις και δική του πρωτοβουλία. εμμέσως πλην σαφώς η κεντρική ιδέα από το νήμα «ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις» είναι «καλά να πάθουμε!»

όμως δεν είναι έτσι.. εδώ μιλάμε ότι πρόκειται για ληστεία. οι κλέφτες είναι ακόμη μέσα στο σπίτι μας και αφού μας άδειασαν χρηματοκιβώτια και ψυγεία, ετοιμάζονται να πάρουν και τα έπιπλα. παρ'όλα αυτά ο ελληνικός λαός έχει πεισθεί να βλέπει τους κλέφτες-υποκριτές υπαλλήλους του διεθνούς κεφαλαίου, σαν σωτήρες και να βρίζει τον εαυτό του ως υπαίτιο που δεν πρόλαβε να τους δει. κανείς δεν ασχολείται με την απομάκρυνση και την τιμωρία τους. επαναλαμβάνω, ότι τα λεφτά που δίνουμε με «μέτρα» και θυσίες, πηγαίνουν κατευθείαν σε τσέπες, στις οποίες ΔΕΝ χρωστάμε τίποτα. ή τουλάχιστον δεν θα χρωστούσαμε προ κομπίνας.

φυσικά όταν οι κομπιναδόροι τελειώσουν από δω και πάνε για το επόμενο θύμα, εμάς δεν θα μας ενδιαφέρει καν, θα έχουμε τα δικά μας. θα είναι άλλοι τα μαύρα πρόβατα και όχι εμείς και θα τους μουτζώνουμε λέγοντας ότι αυτοί φταίνε πιστεύοντας για άλλη μια φορά την τηλεόραση και την επίσημη γραμμή της εκάστοτε κυβέρνησης.

το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι τοπικό. κατάφεραν και το έκαναν τοπικό κι εμείς μπήκαμε για τα καλά στον χορό ο οποίος όχι μόνο δεν μας συμφέρει, αλλά συνάδει με τα σχέδιά τους!

δεν μπορώ να πω τίποτα σε κανέναν και να καταλάβει και αδυνατώ να εξηγήσω.. όταν όλοι ασχολούνται με τις μειώσεις των μισθών και των περιουσιών τους. δυστυχώς για να πολεμήσουμε το τέρας θέλει πολύ κόπο και πολλές θυσίες, δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να τις κάνουμε.

ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να επιστρέφαμε στο «πριν». ίσως 4-5 χρόνια πριν με ό,τι συνεπάγεται αυτό. δεν είναι έτοιμος να πάει μπροστά.

zolotas
14/02/2012, 19:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
χαλάσουνε την ηρεμία των αραχτών, στα ορθάδικα καφέ του κέντρου, παρεβρισκομένων.

ρουφιανοι υπηρχαν,υπαρχουν κΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.......χαφιεδες ,το σοι τους εσπευσε να υποδεχτει τους χεστηδες γερμανους οταν κατελαβαν την ελλαδα........

και τωρα υποδεχονται το 4 ραιχ και οσους ειναι στο κολπο...σαν γνησιοι κολογλυφτες .......

αλλα θα τα φερει παλι ετσι η μοιρα που θα την φανε για αλλη μια φορα .......και θα ταξιδεψω περηφανος στο berlin για να χεσω και μετα να φυγω

ggs
14/02/2012, 20:12
Πάντως , αν τα ΜΜΕ είχαν αναφερθεί εκτενώς και μετ επαίνων στους εκατοντάδες χιλιάδες που κατέβηκαν , έμενα θα με ανησυχούσε πολύ….

Ενώ τώρα είναι όπως πρέπει… πάντα τέτοια….

mats8282
14/02/2012, 20:13
«Έτσι που τα λένε στο Mega, νόμιζα πως θα έλεγαν ότι την Whitney Houston την σκότωσαν χτες το βράδυ κουκουλοφόροι στη Σταδίου».

By pitsirikos :lol:

el_hymador
14/02/2012, 21:09
Παντως αφου φιλησυχοι και φιλειρηνικοι πολιτες διαδηλωσαν σιωπηλα και συμβολικα στο Αττικον, εχουμε ελπιδα ως εθνος...

:lol: :lol: :lol:

...παλ χρωματος νερομπουρμπουλες χλαπατσες σε θερμοκρασια δωματιου που λογιζονται ως κινησεις συμβολικες, ως κινησεις πολιτισμου... και τα @@δια μας κουνιουνται...

vagtav
14/02/2012, 21:49
Πάντως τα προχθεσινά επεισόδια (αν και αυτοί που τα προκάλεσαν είχαν ο κάθε ένας τους δικούς του λόγους) ενεργοποίησαν πολλούς ευρωπαίους πολιτικούς οι οποίοι άρχισαν να μιλούν ανοιχτά πλέον κατά της τρόικας και των μεθόδων που ακολουθούν.
Πολλοί ευρωβουλευτές, ακόμα και Γάλλοι πολιτικοί, σοσιαλιστές και φιλελεύθεροι, μιλούν για έλλειψη δημοκρατίας στις μεθόδους τους.
Ήδη μιλούν με "συμπάθεια" για τον ελληνικό λαό και με τα χειρότερα λόγια για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Το ότι φυσικά η συμπάθεια αυτή θα ήταν δεδομένη - μην πω και μεγαλύτερη- ακόμα και αν είχαμε αρνηθεί προχθές, αυτό το κάνουνε γαργάρα οι δημοσιολόγοι της tv. Πιστεύετε ότι θα έβλεπαν οι λοιποί ευρωπαίοι εικόνες από την Αθήνα με τους κατοίκους να παίρνουν τη μπομπότα με το δελτίο και θα μας αφήναν να ψοφήσουμε, όπως ήθελε ο καψής να μας πείσει; Δεν είμαστε και στην υποσαχάρια Αφρική. Δίπλα είμαστε. Έλληνες ήμαστε. Αλληλεγγύη γιου νόου;
Ένας άλλος σημαντικός λόγος βέβαια είναι ότι φοβούνται παρόμοιες εικόνες βίας στην χώρα τους ή έστω στο νότο για αρχή.

Μια χαρά ήταν το συλλαλητήριο προχθές. Διαβάστε πρωτοσέλιδα ξένων εφημερίδων και θα δείτε τη διαφορά. Μπορεί να μην απέτρεψε την ψήφιση, αλλά σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο. Ελπίζω να επαναληθφεί και τις επόμενες εβδομάδες.
Για αυτό την επόμενη φορά μην ξενερώσετε με τα γκομενάκια που θέλουν να διαμαρτυρηθούν με τη γόβα.
Στους δρόμους δίνονται οι μάχες.

Καλύτερα με γόβα παρά με παντόφλα.

Πανοπτικός
14/02/2012, 21:55
Παντως για τα προχθεσινα ενα εχω να πω, ο δικος μας βουλευτης χαλκιδικης ο Λαφαζανης εκανε το πιο πρακτικο πραγμα που υπαρχει...

Παραιτηθηκε 2 λεπτα πριν τον διαγραψουν οποτε εμεινε στο κομμα, κ παει για δημαρχος ακουω, βγηκε πριν απο λιγο σε τοπικο καναλι κ μας λεει ποσο αντιστασιακος ειναι.

Εκανε την επανασταση του ο ανθρωπος αλλα... εξυπνα :lol:

antsoar
14/02/2012, 23:18
Πλησιάζει και η 25η Μαρτίου :smokin: :evil: :evil: :evil: