View Full Version : ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!!!
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
[
21]
22
23
AUFGEBRACHT
29/05/2021, 21:35
https://www.youtube.com/watch?v=NmSMeHobedw
https://www.youtube.com/watch?v=3mcjYm8LnQo
patsavour
20/06/2021, 12:05
παντα μπροστα στη σχεδιαση οι ιταλαρες
https://www.youtube.com/watch?v=mQ0ZQesixms
motojojo
20/06/2021, 13:00
Σα μικυ μαους ειναι! :bawl:
Grafton 505
10/07/2021, 18:19
Δυστυχώς χρειάστηκε ξανά ......
429430
KotsosDR
21/07/2021, 13:09
To πρώτο επίσημα Ελληνικό RAFALE !
429740
429741
:a46::a46::a46::a46::a46::a46::a46::a46:
πηγή: https://www.dassault-aviation.com/en/group/press/press-kits/dassault-aviation-delivers-its-first-rafale-to-greece/
KotsosDR
23/07/2021, 10:16
Και ένα σχετικό βίντεο !
https://www.youtube.com/watch?v=GTflnPrmMSk
:pink::welcome:
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 12:03
@ KotsosDR (αμ΄έπος, αμ΄έργον, δεν έχεις παράπονο...).
Περίμενα πως και πως το φετινό Athens Flying Week, μετά την ακύρωση του περσινού λόγω του εκ Κίνας ορμώμενου χτικιού. Μιας και σε κόβω ότι σου αρέσει το Rafale, υπήρξε μια σιελόρροια στην είδηση ότι φέτος θα παραβρεθεί το γαλλικό Rafale Solo Display στα νέα του χρώματα, συνοδεία των Patrouille de France. Το μεγάλο όμως χαρτί για εμένα, ήταν η είδηση πως θα έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ενώπιον κοινού, το ελληνικό Spitfire, λίγοι μπορούν να καταλάβουν την ανατριχίλα που προκαλεί ο ήχος ενός RR Merlin σε τροχοδρόμηση, που μέχρι πρόσφατα μόνο μέσω youtube ήταν δυνατή...
Κράταγα όμως και μικρό καλάθι, γιατί πανδημία, Ελλάδα, και επιχειρηματικότητα, είναι κακός συνδυασμός. Και δυστυχώς το μικρό καλάθι είχε βάση, καθώς δεν έχω ξεπεράσει το κεραυνοβόλημα όταν πήγα να κλείσω εισιτήρια... €70 (ολογράφως ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΥΡΩ) το εισιτήριο, μόνο το εισιτήριο. 100% αύξηση!!! Η δικαιολογία ότι λόγω υγειονομικών περιορισμών, οι θεατές θα πρέπει να είναι 10.000 και ΟΛΟΙ καθήμενοι. Στο γενικό εισιτήριο η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι "προνομιούχοι", μέσα στον ήλιο δίπλα στα κάγκελα, θα πληρώσουν €60 για την καρεκλίτσα τους, ενώ οι πίσω πίσω που θα βλέπουν τα κεφάλια των άλλων, είναι τυχεροί, μόλις €15. Απαγορεύεται να είσαι όρθιος, παρά μόνο για τουαλέτα και βόλτα στη στατική έκθεση, μάσκα καθ΄όλη τη διάρκεια του show, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης υπάρχει έγγραφη δήλωση πως έχουν δικαίωμα να σου ζητήσουν να αποχωρήσεις, κι αν είναι κάποιος ανεμβολίαστος, πρέπει στην τιμή να προσθέσει και €25-30 επιπλέον, καθώς θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid ή μοριακό test....έχουν και ένα ωραίο τσιτάτο, "φέτος απολαύστε τη δράση από την άνεση του καθίσματός σας", λες και πας να δεις το Λεωνίδα Καββάκο στο Ηρώδειο... θα περνάει από πάνω σου το Spitfire και το Rafale, κι εσύ θα κουνάς επιδοκιμαστικά το κεφάλι από ικανοποίηση, καρφωμένος στην πλαστική κλασική "γύφτικη" καρέκλα που όλοι έχουμε λατρέψει διαχρονικά....
Με εισιτήρια, rapid test, βενζίνες, διόδια, φαγητό, θέλω προσωπικά €150-160 για πλάκα. Με τα πατροπαράδοτα αναμνηστικά, (ραφτά, tshirts, καπέλα) φλερτάρεις με το €200+... Τα λεφτά αυτή τη στιγμή τα διαθέτω... και νιώθω τυχερός που προσωπικά μου περισσεύουν... ΟΜΩΣ, θεωρώ αισχροκέρδεια την τιμή του εισιτηρίου, όσο καυλωμένος κι αν είμαι να δω Spitfire και Rafale κι όλα τα ιπτάμενα... Έχω ενημερώσει κάτι γνωστούς που δεν διαβάζουν όρους και τέτοια, και απλά κάνουν μια κράτηση, καθώς οι δύσμοιροι πίστευαν ότι θα πάρουν το σπαστό το καρεκλάκι τους, και θα τη στήσουν μπροστά μπροστά στα κάγκελα... δεν είχαν διαβάσει για αριθμημένες θέσεις και λοιπές απαγορεύσεις και περιορισμούς. 2-3 φορές μπήκα στον πειρασμό να τα κλείσω τα γαμημένα τα εισιτήρια, στη λογική του "να λέμε και ευχαριστώ που γίνεται". Για να μην μακρυγορώ, βρήκα μια ζελατίνα Puig για το μικρό GS μούρλια...
KotsosDR
04/08/2021, 12:16
Περίμενα πως και πως το φετινό Athens Flying Week, μετά την ακύρωση του περσινού λόγω του εκ Κίνας ορμώμενου χτικιού. Μιας και σε κόβω ότι σου αρέσει το Rafale, υπήρξε μια σιελόρροια στην είδηση ότι φέτος θα παραβρεθεί το γαλλικό Rafale Solo Display στα νέα του χρώματα, συνοδεία των Patrouille de France. Το μεγάλο όμως χαρτί για εμένα, ήταν η είδηση πως θα έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ενώπιον κοινού, το ελληνικό Spitfire, λίγοι μπορούν να καταλάβουν την ανατριχίλα που προκαλεί ο ήχος ενός RR Merlin σε τροχοδρόμηση, που μέχρι πρόσφατα μόνο μέσω youtube ήταν δυνατή...
Κράταγα όμως και μικρό καλάθι, γιατί πανδημία, Ελλάδα, και επιχειρηματικότητα, είναι κακός συνδυασμός. Και δυστυχώς το μικρό καλάθι είχε βάση, καθώς δεν έχω ξεπεράσει το κεραυνοβόλημα όταν πήγα να κλείσω εισιτήρια... €70 (ολογράφως ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΥΡΩ) το εισιτήριο, μόνο το εισιτήριο. 100% αύξηση!!! Η δικαιολογία ότι λόγω υγειονομικών περιορισμών, οι θεατές θα πρέπει να είναι 10.000 και ΟΛΟΙ καθήμενοι. Στο γενικό εισιτήριο η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι "προνομιούχοι", μέσα στον ήλιο δίπλα στα κάγκελα, θα πληρώσουν €60 για την καρεκλίτσα τους, ενώ οι πίσω πίσω που θα βλέπουν τα κεφάλια των άλλων, είναι τυχεροί, μόλις €15. Απαγορεύεται να είσαι όρθιος, παρά μόνο για τουαλέτα και βόλτα στη στατική έκθεση, μάσκα καθ΄όλη τη διάρκεια του show, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης υπάρχει έγγραφη δήλωση πως έχουν δικαίωμα να σου ζητήσουν να αποχωρήσεις, κι αν είναι κάποιος ανεμβολίαστος, πρέπει στην τιμή να προσθέσει και €25-30 επιπλέον, καθώς θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid ή μοριακό test....έχουν και ένα ωραίο τσιτάτο, "φέτος απολαύστε τη δράση από την άνεση του καθίσματός σας", λες και πας να δεις το Λεωνίδα Καββάκο στο Ηρώδειο... θα περνάει από πάνω σου το Spitfire και το Rafale, κι εσύ θα κουνάς επιδοκιμαστικά το κεφάλι από ικανοποίηση, καρφωμένος στην πλαστική κλασική "γύφτικη" καρέκλα που όλοι έχουμε λατρέψει διαχρονικά....
Με εισιτήρια, rapid test, βενζίνες, διόδια, φαγητό, θέλω προσωπικά €150-160 για πλάκα. Με τα πατροπαράδοτα αναμνηστικά, (ραφτά, tshirts, καπέλα) φλερτάρεις με το €200+... Τα λεφτά αυτή τη στιγμή τα διαθέτω... και νιώθω τυχερός που προσωπικά μου περισσεύουν... ΟΜΩΣ, θεωρώ αισχροκέρδεια την τιμή του εισιτηρίου, όσο καυλωμένος κι αν είμαι να δω Spitfire και Rafale κι όλα τα ιπτάμενα... Έχω ενημερώσει κάτι γνωστούς που δεν διαβάζουν όρους και τέτοια, και απλά κάνουν μια κράτηση, καθώς οι δύσμοιροι πίστευαν ότι θα πάρουν το σπαστό το καρεκλάκι τους, και θα τη στήσουν μπροστά μπροστά στα κάγκελα... δεν είχαν διαβάσει για αριθμημένες θέσεις και λοιπές απαγορεύσεις και περιορισμούς. 2-3 φορές μπήκα στον πειρασμό να τα κλείσω τα γαμημένα τα εισιτήρια, στη λογική του "να λέμε και ευχαριστώ που γίνεται". Για να μην μακρυγορώ, βρήκα μια ζελατίνα Puig για το μικρό GS μούρλια...
Ισχύει , για αυτό είχα συμβιβαστεί με την ιδέα να αράξω κάπου εκεί κοντά με τέντα ώστε να δώ τουλάχιστον τις πτήσεις και να πάρω μάτι με κιάλια σαν τον ματάκια :lol:
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 12:21
Ισχύει , για αυτό είχα συμβιβαστεί με την ιδέα να αράξω κάπου εκεί κοντά με τέντα ώστε να δώ τουλάχιστον τις πτήσεις και να πάρω μάτι με κιάλια σαν τον ματάκια :lol:
Δεν θέλω να κάνω τώρα στα γεράματα τον Κώστα Γκουσγκούνη στον Ηδονοβλεψία, άσε που είμαι σίγουρος όπως και άλλες χρονιές, ότι θα σκάνε μύτη τα περιπολικά να διώχνουν τους ματάκηδες και τους τζαμπατζήδες για ευνόητους λόγους...
Δεν μπορει να σας διωξει κανεις εφοσον δεν ειστε εντος της εγκαταστασης.
Τωρα αν ομως μαζευτει πολυς κοσμος στις ακρες του δρομου ας πουμε... Ναι θα υπαρχει θεμα.
Δεν υπαρχει θεμα απομακρυνσης απο στρατιωτικη εγκατασταση διοτι ειναι ανοιχτη για το κοινο.
KotsosDR
04/08/2021, 12:56
Πανέτοιμοι τότε ! Τη τεντούλα μας , τις καρεκλαρες μας , τα ψυγεία μας και δρόμο !
429976
Πανέτοιμοι τότε ! Τη τεντούλα μας , τις καρεκλαρες μας , τα ψυγεία μας και δρόμο !
429976
ωωω με ακροβάτη δολώνεις;
συγγνώμη για το off
KotsosDR
04/08/2021, 14:05
ωωω με ακροβάτη δολώνεις;
συγγνώμη για το off
...κόκκινο άγριο ντόπιο , πορφύρα και μονοδόλι Λευκάδος εκείνη τη μέρα :lol:
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 14:13
Δεν μπορει να σας διωξει κανεις εφοσον δεν ειστε εντος της εγκαταστασης.
Τωρα αν ομως μαζευτει πολυς κοσμος στις ακρες του δρομου ας πουμε... Ναι θα υπαρχει θεμα.
Δεν υπαρχει θεμα απομακρυνσης απο στρατιωτικη εγκατασταση διοτι ειναι ανοιχτη για το κοινο.
Όταν, όπως λες, είσαι στην άκρη του δρόμου, μια χαρά σε διώχνουν. Αν πιάσεις κανα λόφο και καμιά ραχούλα, άλλο θέμα, το θέμα είναι πόσους λόφους και ραχούλες έχει η Τανάγρα.
Κι επίσης, μια χαρά σε διώχνουν από στρατιωτική εγκατάσταση, τι πάει να πει "ανοιχτή για το κοινό;". Υπάρχουν όροι τους οποίους τους οποίους πρέπει να ακολουθήσεις. Το αναφέρει ρητά, αν δεν τους ακολουθείς, κάλλιστα σε απομακρύνουν από το event. Εδώ έχουν απομακρύνει ανθρώπους από Ολυμπιακούς Αγώνες γτ χορηγός ήταν η Adidas και φορούσαν μπλουζάκι με το σήμα της Puma...
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 14:14
...κόκκινο άγριο ντόπιο , πορφύρα και μονοδόλι Λευκάδος εκείνη τη μέρα :lol:
Ανοίξτε βρε σεις ένα thread για το ψάρεμα, ιδέα ρίχνω...
Ανοίξτε βρε σεις ένα thread για το ψάρεμα, ιδέα ρίχνω...
Δε ξανα ενοχλώ, είδα την εικόνα και σχεδόν συγκινήθηκα!
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 14:23
Δε ξανα ενοχλώ, είδα την εικόνα και σχεδόν συγκινήθηκα!
Μα δεν το είπα εν είδει ενόχλησης, εδώ έχουμε thread για αεροπλάνα και πυραύλους, γτ όχι κι ένα για το ψάρεμα; :wave2:
KotsosDR
04/08/2021, 14:43
εχεις δίκιο :lipssealed: .. Στο θέμα μας !!!!
Τα σχόλια σας παρακαλώ..!
429977
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 14:45
Άντε πάλι... βρε λέμε ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ!!!
patsavour
04/08/2021, 14:48
429977
Αλλο ενα ΘΑ , ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ . του ξανθου γενους.
KotsosDR
04/08/2021, 14:59
Αλλο ενα ΘΑ , ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ . του ξανθου γενους.
Όμορφο όμως και με ...δυτικές καταβολές σχέδιο :lol: , απο την άλλη πιστεύω οτι μπορεί να το υποστηρίξει χρησιμοποιώντας τις μέχρι τώρα εμπειρίες , τεχνολογία και logistics του su57
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 15:02
Ευσεβείς ρωσικοί stealth πόθοι... με το Su-57 να παραπαίει και να ταλανίζεται από προβλήματα, πάνε κι εμφανίζουν κι ένα μονοκινητήριο stealth. Πιθανότατα είναι το "τυράκι" για αναζήτηση χρηματοδοτών, όπως η Ινδία με το FGFA... μάλλον εξαγωγικές είναι οι βλέψεις τους, θα ήθελαν να γίνει το stealth MiG-21, ή το stealth του φτωχού. Για τον Ερντογάν μια χαρά κάνει...
KotsosDR
04/08/2021, 15:03
Άντε πάλι... βρε λέμε ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ!!!
Ντάξ ντάξ , το πιάσαμε το νόημα ... τα κουβαδάκια μας και σε άλλη παραλία ... :bawl:
KotsosDR
04/08/2021, 15:08
Ευσεβείς ρωσικοί stealth πόθοι... με το Su-57 να παραπαίει και να ταλανίζεται από προβλήματα, πάνε κι εμφανίζουν κι ένα μονοκινητήριο stealth. Πιθανότατα είναι το "τυράκι" για αναζήτηση χρηματοδοτών, όπως η Ινδία με το FGFA... μάλλον εξαγωγικές είναι οι βλέψεις τους, θα ήθελαν να γίνει το stealth MiG-21, ή το stealth του φτωχού. Για τον Ερντογάν μια χαρά κάνει...
Φυσικά και εστιάζουν στην εξαγωγή , διάβασα για open software architecture .
Αν και είμαι σίγουρος οτι τον εχεις ανακαλύψει δες ενα live discusion απο ένα ωραιο κατα τη γνωμη μου κανάλι : https://www.youtube.com/watch?v=c_WeYNwsgSU
AUFGEBRACHT
04/08/2021, 15:08
Ντάξ ντάξ , το πιάσαμε το νόημα ... τα κουβαδάκια μας και σε άλλη παραλία ... :bawl:
Τώρα είμαστε εντάξει, κι όλοι ευχαριστημένοι;...
429978
patsavour
04/08/2021, 15:25
αμα πιασει τιποτα μεγαλυτερο απο 5 κιλα ,για πλακα τραβαει το υδροπλανο.
Tallyban
04/08/2021, 16:40
Βιδωσαν το Ραφαλ,το πούλησαν στα γιουνάνια και έπειτα πήγαν για κρασιά.
https://youtu.be/XvTGBwQxK1o
Τώρα είμαστε εντάξει, κι όλοι ευχαριστημένοι;...
429978
Χαχαχαχαχχαχα
KotsosDR
05/08/2021, 09:14
Ερώτηση για σκέψη ....
Άν , αν λέμε ... καθόταν μία τρελή έκπτωση και μια αποταμίευση 10 ετίας με αποχές απο airshow κτλ θα ζούσες το όνειρό σου ;
https://www.youtube.com/watch?v=icZyYJoZ91w
AUFGEBRACHT
05/08/2021, 09:52
Ερώτηση για σκέψη ....
Άν , αν λέμε ... καθόταν μία τρελή έκπτωση και μια αποταμίευση 10 ετίας με αποχές απο airshow κτλ θα ζούσες το όνειρό σου ;
https://www.youtube.com/watch?v=icZyYJoZ91w
Το συγκεκριμένο το έχω σκεφτεί και χωρίς έκπτωση...
Grafton 505
05/08/2021, 16:26
Το συγκεκριμένο το έχω σκεφτεί και χωρίς έκπτωση...
Ω ναι, και ας το πούνε και edge of interstellar !!!!
Όταν, όπως λες, είσαι στην άκρη του δρόμου, μια χαρά σε διώχνουν. Αν πιάσεις κανα λόφο και καμιά ραχούλα, άλλο θέμα, το θέμα είναι πόσους λόφους και ραχούλες έχει η Τανάγρα.
Κι επίσης, μια χαρά σε διώχνουν από στρατιωτική εγκατάσταση, τι πάει να πει "ανοιχτή για το κοινό;". Υπάρχουν όροι τους οποίους τους οποίους πρέπει να ακολουθήσεις. Το αναφέρει ρητά, αν δεν τους ακολουθείς, κάλλιστα σε απομακρύνουν από το event. Εδώ έχουν απομακρύνει ανθρώπους από Ολυμπιακούς Αγώνες γτ χορηγός ήταν η Adidas και φορούσαν μπλουζάκι με το σήμα της Puma...
Συμφωνω αλλα οι κανονες ποιοι ειναι? Το πεσε το παραδακι?
Οτι ανεφερες πιο πανω. Απο την ακρη του δρομου σε διωχνουν νομιμα. Τα υπολοιπα... Δεν θυμαμαι τα σημεια και σιγουρα ξερεις καλυτερανπου και πως μπορει να γινει παρακολουθηση του show.
Στην Καβάλα ήταν δωρεάν το σόου ,κρίμα που το σταμάτησαν.
AUFGEBRACHT
06/08/2021, 09:01
Στην Καβάλα ήταν δωρεάν το σόου ,κρίμα που το σταμάτησαν.
Για αυτό σταμάτησε προφανώς...
KotsosDR
03/09/2021, 09:09
Σωστά ( https://www.astratv.gr/2021/03/29/apodosi-timis-ston-iroa-g-baltadoro-me-tin-topothetisi-miraz-sto-morfovouni/ )
Απο ότι είδα εχει στηθεί και μνημείο που θα αποκαλυφθεί μόλις λήξουν τα μέτρα , θα γίνει φωταγώγηση και η πλατεία θα πάρει το όνομα του .
427332
Αθάνατος!
https://www.youtube.com/watch?v=IdgrbwaxGNk
https://www.youtube.com/watch?v=PuFC64sgNIE
https://www.youtube.com/watch?v=yBJxeKU1YKU
430433
Grafton 505
13/09/2021, 20:24
Και μέχρι τα Rafale να γίνουν 24 ........ :cool:
430654
Grafton 505
31/10/2021, 19:33
:cool:
431581
morpheus
31/10/2021, 19:36
431581
Η ονομασία του αρχείου είναι Dirty_blok_50... Dirty το Aegean Ghost???
AUFGEBRACHT
31/10/2021, 19:58
Η ονομασία του αρχείου είναι Dirty_blok_50... Dirty το Aegean Ghost???
Είναι γνωστό στους αεροπορικούς κύκλους πως υπήρχε πάντοτε η απορία γιατί τα ελληνικά F-16 έχουν τόσο φθαρμένη και "βρώμικη" παραλλαγή...
morpheus
31/10/2021, 20:09
Είναι γνωστό στους αεροπορικούς κύκλους πως υπήρχε πάντοτε η απορία γιατί τα ελληνικά F-16 έχουν τόσο φθαρμένη και "βρώμικη" παραλλαγή...
Οι "αεροπορικοί κύκλοι" θα έπρεπε να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι απο το χρωματισμό αλλά από το πρόγραμμα Have Glass II (52άρια) δηλαδή pacer mud (φερομαγνητικά σωματίδια) και κυρίως το pacer gem (βαφή για μείωση υπέρυθρου - top coating).
Grafton 505
31/10/2021, 20:24
Have Glass ???
431582
morpheus
31/10/2021, 20:32
Αγαπητέ τα 50άρια τα πήραμε το 1997, είναι σχεδόν 25ετίας, είσαι από αυτούς που θέλουν μεταχειρισμένη μοτο να είναι κούτα;
KotsosDR
01/11/2021, 08:36
Have Glass ???
431582
Have Turks είναι αυτό ... :lol:
morpheus
01/11/2021, 11:44
Have Turks είναι αυτό ... :lol:
Βασικά αυτό στη φώτο είναι F-16 C/D BLK 30 από την 330 μοίρα με αεροσκάφη που παραλάβαμε το 1990...
Αγαπητέ τα 50άρια τα πήραμε το 1997, είναι σχεδόν 25ετίας, είσαι από αυτούς που θέλουν μεταχειρισμένη μοτο να είναι κούτα;
Έχω δει κάτι νορβηγικά block 10 του '80 και είναι λες και μόλις συναρμολογήθηκαν ..
Καλοί είμαστε, αλλά στην καθαριότητα έχει και καλύτερους
KotsosDR
01/11/2021, 13:11
Έχω δει κάτι νορβηγικά block 10 του '80 και είναι λες και μόλις συναρμολογήθηκαν ..
Καλοί είμαστε, αλλά στην καθαριότητα έχει και καλύτερους
Το θέμα είναι και πόσες ώρες πτήσεις έχουν στις πλάτες τους ... τέλος πάντων εμένα το dirty "μάχιμο" look μου αρέσει παραπάνω :lol:
Το θέμα είναι και πόσες ώρες πτήσεις έχουν στις πλάτες τους ... τέλος πάντων εμένα το dirty "μάχιμο" look μου αρέσει παραπάνω :lol:
4000+ το 2013 που τα είδα, μια χαρά πετάνε
KotsosDR
01/11/2021, 13:35
4000+ το 2013 που τα είδα, μια χαρά πετάνε
Αν δεν απατώμαι τις διπλάσιες έχουν τα δικά μας 30αρια (στα δικά μας αναφερόμουν)
Αν δεν απατώμαι τις διπλάσιες έχουν τα δικά μας 30αρια (στα δικά μας αναφερόμουν)
Στα 50αρια ήμουν και είχαμε τις μισές και πιο λίγες. Και τα δικά μας ήταν πιο βρώμικα με διαφορά (και από μέσα ).
Από την άλλη οι δικοί μας τεχνικοί κάνουνε παπάδες σε σχέση με εκείνους στον ίδιο χρόνο (ξέροντας πως να δώσουν σωστό αποτέλεσμα, απλά ίσως λιγότερο καθαρά ..)
KotsosDR
01/11/2021, 14:15
Στα 50αρια ήμουν και είχαμε τις μισές και πιο λίγες. Και τα δικά μας ήταν πιο βρώμικα με διαφορά (και από μέσα ).
Από την άλλη οι δικοί μας τεχνικοί κάνουνε παπάδες σε σχέση με εκείνους στον ίδιο χρόνο (ξέροντας πως να δώσουν σωστό αποτέλεσμα, απλά ίσως λιγότερο καθαρά ..)
Είπαμε οι μάχιμοι μόνο ιδρώτα , γράσο και λάσπη ... όχι φρου φρου και αρώματα :lol:
morpheus
03/11/2021, 13:38
Πάντως τα Mirage 2000-5 φαίνονται χαρτί, έλληνες δεν είναι και οι δικοί τους τεχνικοί; στην ίδια αεροπορία δεν ανήκουν;
Έχει απαντηθεί πολλάκις ότι το look των F16 είναι λόγω επιστρώσεων, δεν καταλαβαίνω γιατί το ανακαλύψαμε ξανα και κουράζουμε όσους διαβάζουν.
431714
Grafton 505
03/11/2021, 16:43
Ουφ ..... :rolleyes:
431777
431778
431779
431780
431781
431782
Στραβό όνειρο είδες ρε κουμπάρε. Κανένας δεν συγχύστηκε, που είναι βρόμικα, παρά μόνο εσύ ; Οπότε, πιο κάστρο υπερασπίζεσαι και από ποιους ;
morpheus
03/11/2021, 17:36
Ουφ ..... :rolleyes:
431777
431778
431779
431780
431781
431782
Στραβό όνειρο είδες ρε κουμπάρε. Κανένας δεν συγχύστηκε, που είναι βρόμικα, παρά μόνο εσύ ; Οπότε, πιο κάστρο υπερασπίζεσαι και από ποιους ;
Αυτό είναι πιο βρώμικο. είναι το πρώτο ελληνικο αεροπλάνο. :wave2:
431785
Ποσο ομορφο το Α7 Corsair....
AUFGEBRACHT
03/11/2021, 18:32
Όντως... Πανέμορφο καίτοι B.U.F.F.
Και που να το "νοιώσεις" όταν περνάει στα 30-40 μέτρα πάνω από το κεφάλι σου... :smokin:
karellen
03/11/2021, 18:48
Σαν τον φαντομά κανένα!
Σαν τον φαντομά κανένα!
Μάλλον ο Φαντομάς θα ήταν πιο τρομακτικός (και θα μας ντουμάνιαζε κιόλας :lol:) αλλά τι να σου κάνω που το 87 στην κρίση του βρωμόπλοιου στον τομέα ευθύνης μας περνάγανε μόνο Κορσαίρ.... :lol:
karellen
03/11/2021, 18:59
Μάλλον ο Φαντομάς θα ήταν πιο τρομακτικός (και θα μας ντουμάνιαζε κιόλας :lol:) αλλά τι να σου κάνω που το 87 στην κρίση του βρωμόπλοιου στον τομέα ευθύνης μας περνάγανε μόνο Κορσαίρ.... :lol:
117 ΠΜ 1985 .
Grafton 505
03/11/2021, 19:37
Σαν τον φαντομά κανένα!
Αυτό !!!! Ιδίως δε, όταν περνάει από πάνω σου στα 15 μέτρα με τις μετακαύσεις αναμμένες !!!!!! :a30:
431790
karellen
03/11/2021, 20:22
Όταν είχαν νυχτερινές, την ώρα που σηκωνόταν,οι φλόγες έκαναν γωνία με το διάδρομο!
AUFGEBRACHT
03/11/2021, 20:52
FLY LOW, HIT HARD!!!
431791
doctor_john
04/11/2021, 08:01
Πρέπει να είναι απίστευτη εμπειρία να πετάς ένα τέτοιο.
Δείχνει πολύ τραχύ, ωραίο.
karellen
04/11/2021, 08:16
Και που να το "νοιώσεις" όταν περνάει στα 30-40 μέτρα πάνω από το κεφάλι σου... :smokin:
Παρ ότι δεν είναι τόσο εντυπωσιακά σαν κοψιά,ο ήχος τους σε ανατριχιάζει.
Μια φορά ήμουν στο πλοίο για Κρήτη και πέρασαν 2 από πάνω στα 50 μέτρα,βούιξε το καράβι!
stefanos
04/11/2021, 08:39
FLY LOW, HIT HARD!!!
431791
Νομίζω ότι ήταν μεγάλο πλεονέκτημα που τα είχαμε, και δυστυχώς δεν τα αναπληρώσαμε με κάτι ανάλογο.
Σταματηστε ρε Σαταναδες...
Μην με διαολιζετε αλλο.
Το Mirage F1 το ειχα φτιαξει και σε ξυλινο μοντελο.
Missing in Action λογω Κυρα Καιτης(μανούλα)
Παρ ότι δεν είναι τόσο εντυπωσιακά σαν κοψιά,ο ήχος τους σε ανατριχιάζει.
Μια φορά ήμουν στο πλοίο για Κρήτη και πέρασαν 2 από πάνω στα 50 μέτρα,βούιξε το καράβι!
Το 87 τότε στην κρίση με το βρωμοκάραβο ήμουνα (όπως και όλος ο στρατός) στις θέσεις μάχης/ευθύνης σε ακριτικό νησί. Και πιο πριν βλέπαμε αραιά και που κανένα ξέμπαρκο αλλά εκείνες τις ημέρες οι πτήσεις είχαν πολλαπλασιαστεί. Και επιπλέον πετάγανε τρομερά χαμηλά - πολύ πιο χαμηλά απ' ότι συνήθως . Συγκεκριμένα εκμεταλλευόντουσαν ένα φαράγγι από το οποίο ξεπετάγονταν στην παραλία ξαφνικά και από το πουθενά. Σειόταν το φαράγγι, καταλάβαινες ότι έρχονται (χωρίς όμως να μπορείς να προσδιορίσεις κατεύθυνση ή από που), ασυναίσθητα χωνόσουνα λίγο πιο βαθιά στην τρύπα σου, και ξαφνικά έσκαγε μύτη στην ρίζα της παραλίας που βρισκόμασταν εμείς στα 20-30-40 μέτρα πάνω από το κεφάλι σου... Τις πρώτες φορές ήταν εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο. Τις επόμενες 3-4 μέρες που κράτησε το πανηγύρι είχαμε αρχίσει να το συνηθίζουμε... Απ' ότι κατάλαβα είχαν επικοινωνία με έναν αξιωματικό της Αεροπορίας που είχε έρθει εκείνες τις ημέρες της κρίσης στο τάγμα σε ένα τζιπάκι με έναν τεράστιο ασύρματο στο πίσω μέρος και εκτελούσανε ασκήσεις προσβολής ακριβώς μπροστά από την παραλία και/ή πτήσεις αναπτέρωσης ηθικού...
Για όλους που ήμασταν εκεί το Α7 έγινε από τότε το "αγαπημένο μας" αεροπλάνο...
KotsosDR
04/11/2021, 10:32
Και αυτά ακουγόταν καλά !
https://www.youtube.com/watch?v=HJJ5yst30_w
Grafton 505
04/11/2021, 16:20
Νομίζω ότι ήταν μεγάλο πλεονέκτημα που τα είχαμε, και δυστυχώς δεν τα αναπληρώσαμε με κάτι ανάλογο.
Ήτανε, και δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Αν εξαιρέσεις το Α-10.
patsavour
04/11/2021, 18:12
Ήτανε, και δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Αν εξαιρέσεις το Α-10.
Το Α10 είναι αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης υποηχητικο το corsair άγγιζε τα όρια του στρατηγικού πλήγματος βαθείας διείσδυσης και κρούσης.Μεγαλες διάφορες.
Ισως θελει να πει οτι οπως και το Α10... αντέχει πολυ και πολλα.
Συν οτι το φορτωνες αν ήθελες σαν γαϊδούρι με ενα σκασμο βομβες.
Ολα αυτα σε πακετο 2πλασιας και βαλε ταχυτητας πτησης
Grafton 505
04/11/2021, 19:23
Το Α10 είναι αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης υποηχητικο το corsair άγγιζε τα όρια του στρατηγικού πλήγματος βαθείας διείσδυσης και κρούσης.Μεγαλες διάφορες.
Τώρα ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα, αλλά τέλος πάντων.
Οι κανόνες διείσδυσης και βομβαρδισμού έχουν αλλάξει από την εποχή που φτιαχτήκανε και τα δύο.
Είναι τόσο διαφορετικά, όσο και ίδια.
Και τα δύο υποηχητικά. (Το Α-10 πάνω από τα 5000 ft είναι πρακτικά αθόρυβο. Ίσως προλάβεις να ακούσεις το brrrrrrrrrrrrrrrrrttt. Ίσως. Το Α-7 δεν είναι.)
Και τα δύο μπορούν να κουβαλήσουν πολύ μπαρούτι. Ίσως το Α-10 περισσότερο.
Και τα δύο μπορούν να κάνουν βομβαρδισμούς ακριβείας. Το Α-10 καλύτερα πλέον λόγο αναβαθμίσεων.
Και τα δύο έχουν μεγάλο ποσοστό επιβίωσης ύστερα από πλήγμα.
Εν τέλη, θεωρώ ότι και τα δύο κάνουν καλά και τις δύο αποστολές ( CAP & Deep penetration) με το Α-10 να έχει το πλεονέκτημα του GAU.
Για την Ελλάδα βέβαια θα ήταν χρήσιμα και τα δύο.
KotsosDR
04/11/2021, 19:44
Τώρα ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα, αλλά τέλος πάντων.
Οι κανόνες διείσδυσης και βομβαρδισμού έχουν αλλάξει από την εποχή που φτιαχτήκανε και τα δύο.
Είναι τόσο διαφορετικά, όσο και ίδια.
Και τα δύο υποηχητικά. (Το Α-10 πάνω από τα 5000 ft είναι πρακτικά αθόρυβο. Ίσως προλάβεις να ακούσεις το brrrrrrrrrrrrrrrrrttt. Ίσως. Το Α-7 δεν είναι.)
Και τα δύο μπορούν να κουβαλήσουν πολύ μπαρούτι. Ίσως το Α-10 περισσότερο.
Και τα δύο μπορούν να κάνουν βομβαρδισμούς ακριβείας. Το Α-10 καλύτερα πλέον λόγο αναβαθμίσεων.
Και τα δύο έχουν μεγάλο ποσοστό επιβίωσης ύστερα από πλήγμα.
Εν τέλη, θεωρώ ότι και τα δύο κάνουν καλά και τις δύο αποστολές ( CAP & Deep penetration) με το Α-10 να έχει το πλεονέκτημα του GAU.
Για την Ελλάδα βέβαια θα ήταν χρήσιμα και τα δύο.
Τι πλήγμα να κάνεις με τα Α10 σε περιοχές ισχυρής αεράμυνας ; Για υποστήριξη στρατού ξηράς καλά είναι ...
AUFGEBRACHT
04/11/2021, 21:10
Το ότι και τα 2 χρησιμοποιούνταν σε αποστολές CAS δεν σημαίνει ότι είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους... Το Α-10 σχεδιάστηκε με το μυαλό στα χιλιάδες άρματα μάχης του Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία θα ξεχύνονταν στις πεδιάδες της (τότε) Δυτικής Γερμανίας, το περίφημο Fulda Gap. To A-7 ήταν ένα bomb truck, μεγάλη μεταφορική ικανότητα οπλικού φορτίου και μια εντυπωσιακή εμβέλεια, άνω των 4.500 χιλιομέτρων, πετώντας απίστευτα χαμηλά. Η υποδομή παρακολούθησης και αποφυγής του εδαφικού αναγλύφου και τα προηγμένα (για την τότε εποχή) συστήματα ναυτιλίας, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ακρίβεια προσβολής στόχων, τα καθιστούσαν σε ιδανικούς φορείς υλοποίησης αποστολών κρούσης με ακρίβεια.
Αποσύρθηκαν πριν 7 χρόνια, καθώς ήσαν πολύ απλά απαρχαιωμένα και ευάλωτα σε ένα πεδίο μάχης με αυξημένες ικανότητες εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας και απέναντι σε μαχητικά όπως τα F-16...
KotsosDR
04/11/2021, 21:50
Το ότι και τα 2 χρησιμοποιούνταν σε αποστολές CAS δεν σημαίνει ότι είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους... Το Α-10 σχεδιάστηκε με το μυαλό στα χιλιάδες άρματα μάχης του Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία θα ξεχύνονταν στις πεδιάδες της (τότε) Δυτικής Γερμανίας, το περίφημο Fulda Gap. To A-7 ήταν ένα bomb truck, μεγάλη μεταφορική ικανότητα οπλικού φορτίου και μια εντυπωσιακή εμβέλεια, άνω των 4.500 χιλιομέτρων, πετώντας απίστευτα χαμηλά. Η υποδομή παρακολούθησης και αποφυγής του εδαφικού αναγλύφου και τα προηγμένα (για την τότε εποχή) συστήματα ναυτιλίας, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ακρίβεια προσβολής στόχων, τα καθιστούσαν σε ιδανικούς φορείς υλοποίησης αποστολών κρούσης με ακρίβεια.
Αποσύρθηκαν πριν 7 χρόνια, καθώς ήσαν πολύ απλά απαρχαιωμένα και ευάλωτα σε ένα πεδίο μάχης με αυξημένες ικανότητες εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας και απέναντι σε μαχητικά όπως τα F-16...
Μιας που πιάσαμε το θέμα δεν μας κάνεις μια ανάλυση SU-34 και F-15E Strike Eagle ; :a014:
AUFGEBRACHT
04/11/2021, 22:36
Μιας που πιάσαμε το θέμα δεν μας κάνεις μια ανάλυση SU-34 και F-15E Strike Eagle ; :a014:
Έτσι πολύ περιληπτικά, αν και τα 2 αεροσκάφη έχουν τον ίδιο ρόλο, αυτόν της τακτικής κρούσης/βομβαρδισμού με μεγάλη ακτίνα δράσης. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει αντίστοιχο του Su-34 σε άλλη αεροπορία. To Strike Eagle είναι ένα πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο αεροσκάφος, To Fullback έχει M.T.O.W. σχεδόν 45 τόνους, ενώ το Strike Eagle περίπου 10 τόνους λιγότερο. Η ακτίνα δράσης του πρώτου προσεγγίζει τα όρια της στρατηγικής ικανότητας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα που πριν είχαν τα TU-22M3. Επίσης, κατά πάγια πρώην σοβιετική/νυν ρωσική τακτική, το αεροσκάφος χρησιμοποιείται σε πλειάδα άλλων ρόλων π.χ. ναυτική κρούση, ηλεκτρονικό πόλεμο, καταστολή εχθρικής αεράμυνας.
πυξιδας990
05/11/2021, 07:58
το Α-10 θελει καθαρο περιβαλλον αεραμυνας κτλπ,αλλιως παει ακλαφτο,στον κολπο μεγαλουργησε γιατι δεν υπηρχε και τιποτα ουσιαστικα να το καταρριψει..
KotsosDR
05/11/2021, 10:14
Έτσι πολύ περιληπτικά, αν και τα 2 αεροσκάφη έχουν τον ίδιο ρόλο, αυτόν της τακτικής κρούσης/βομβαρδισμού με μεγάλη ακτίνα δράσης. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει αντίστοιχο του Su-34 σε άλλη αεροπορία. To Strike Eagle είναι ένα πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο αεροσκάφος, To Fullback έχει M.T.O.W. σχεδόν 45 τόνους, ενώ το Strike Eagle περίπου 10 τόνους λιγότερο. Η ακτίνα δράσης του πρώτου προσεγγίζει τα όρια της στρατηγικής ικανότητας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα που πριν είχαν τα TU-22M3. Επίσης, κατά πάγια πρώην σοβιετική/νυν ρωσική τακτική, το αεροσκάφος χρησιμοποιείται σε πλειάδα άλλων ρόλων π.χ. ναυτική κρούση, ηλεκτρονικό πόλεμο, καταστολή εχθρικής αεράμυνας.
Πραγματικά μοναδικό το su34 , το μεγάλο ερώτημα είναι ποια ιδέα είναι τελικά πιο αποτελεσματική στο συγκεκριμένο ρόλο (δεδομένο ότι πρέπει να επιχειρούν σε περιβάλλον με αρκετή αντιαεροπορική άμυνα αλλά και αρκετά μαχητικά). Πιστεύω είναι ωραίο θέμα για ανάπτυξη .
Grafton 505
05/11/2021, 16:44
Τι πλήγμα να κάνεις με τα Α10 σε περιοχές ισχυρής αεράμυνας ; Για υποστήριξη στρατού ξηράς καλά είναι ...
Πέραν του F-117, κανένα δεν περνάει. Δες τα A-6, F-4, B-52 στο Βιετναμ.
Για την Ελλάδα, που μιλάμε όμως, είναι ιδανικά και τα δύο.
Grafton 505
08/11/2021, 16:37
Χρόνια πολλά Π.Α. !!! :beer:
431869
...
...
Αν σημαδεύει εσένα, δεν θα το ακούσεις ποτέ.
Πέραν του F-117, κανένα δεν περνάει. Δες τα A-6, F-4, B-52 στο Βιετναμ.
Για την Ελλάδα, που μιλάμε όμως, είναι ιδανικά και τα δύο.
Το F117 έχει αποσυρθεί 10+ χρόνια. Αυτά που περνάνε, δεν θα μας τα έδιναν και να είχαμε τα λεφτά.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις το 10 με το 7. Δεν μοιάζουν σε πάρα πολλά σημεία. Το Α7 είναι επερχόμενη καταστροφή, ενώ το Α-10 ειναι sniper με φτερά.
Grafton 505
10/11/2021, 20:33
Αν σημαδεύει εσένα, δεν θα το ακούσεις ποτέ.
Σκοπός είναι να προλάβω να το δώ να έρχετε.... :lol:
431981
Το F117 έχει αποσυρθεί 10+ χρόνια. Αυτά που περνάνε, δεν θα μας τα έδιναν και να είχαμε τα λεφτά.
Καμιά δεκαριά τα έχουν ενεργά στην area 51 και τα χρησιμοποιούνε για δοκιμές. Τώρα τι δοκιμάζουν, άλλο θέμα.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις το 10 με το 7. Δεν μοιάζουν σε πάρα πολλά σημεία. Το Α7 είναι επερχόμενη καταστροφή, ενώ το Α-10 ειναι sniper με φτερά.
Μα δεν τα σύγκρινα. Είπα ότι είναι παρόμοια. Σαφώς και φτιαχτήκανε με διαφορετικό σκεφτικό.
Μιας που πιάσαμε το θέμα δεν μας κάνεις μια ανάλυση SU-34 και F-15E Strike Eagle ;
Ωραίο το SU-34. :cool:
431979
KotsosDR
02/12/2021, 09:10
432619
KotsosDR
03/12/2021, 14:24
432652
432653
432654
Μεγάλωσα ακούγοντάς τα κάθε μέρα. 126 φορ έβα.
AUFGEBRACHT
04/12/2021, 22:22
Μιας και πιάσαμε τα Mirage F-1, ας θυμηθούμε κι ένα...αεροπορικό ανέκδοτο. Όταν παραγγέλθηκαν τα αεροσκάφη, κατ' απαίτηση της ελληνικής πλευράς τοποθετήθηκε πλευρικά, στην αριστερή εισαγωγή αέρα, ένας προβολέας για την αναγνώριση κατά τη διάρκεια νυχτερινών αναχαιτήσεων. Η πρώτη νυχτερινή αναχαίτιση του νέου -και άγνωστου στην απέναντι πλευρά- αεροσκάφους ήταν με αντίπαλο ένα F-4E. Σε κάποια φάση της αναχαίτισης, το ελληνικό μαχητικό άναψε τον προβολέα για να καταγράψει τα στοιχεία του τουρκικού αεροσκάφους, και να κάνει αισθητή την παρουσία του, όμως το αποτέλεσμα ήταν ένας έντρομος Τούρκος πιλότος, ο οποίος άρχισε να φωνάζει από τον ασύρματό του πως ήρθε σε επαφή με UFO...
Grafton 505
05/12/2021, 16:08
:bawl:
karellen
05/12/2021, 17:47
....
, όμως το αποτέλεσμα ήταν ένας έντρομος Τούρκος πιλότος, ο οποίος άρχισε να φωνάζει από τον ασύρματό του πως ήρθε σε επαφή με UFO...
https://youtu.be/MLiRnvppAaM?t=139
Grafton 505
15/12/2021, 20:23
432919
KotsosDR
19/01/2022, 12:30
Ιστορική μέρα σήμερα !
Tελετή παραλαβής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale : https://www.youtube.com/watch?v=8jVLQFu5H4Q
Ανέβηκα στου Φιλοπάππου και τα τράβηξα (προσπάθησα τουλάχιστον)
https://youtube.com/shorts/1LcO2SlExlc?feature=share
AUFGEBRACHT
19/01/2022, 19:13
...και viral ο μέγιστος Κούλης, ο οποίος ευχήθηκε "καλοτάξιδα", λες και εγκαινίαζε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαίας...
Tallyban
19/01/2022, 19:38
Ραφαέλα,η νέα Μαύρη Χήρα.
KotsosDR
20/01/2022, 10:15
...και viral ο μέγιστος Κούλης, ο οποίος ευχήθηκε "καλοτάξιδα", λες και εγκαινίαζε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαίας...
Δεν μας ενδιαφέρει όμως εδώ η πολιτική , έτσι δεν είναι ; :beer:
433557
πηγή φωτογραφίας : https://twitter.com/AegeanDeltas331
Grafton 505
20/01/2022, 16:09
Βάλτε ρε καμιά κοντινή να δούμε που θα κολλήσουμε τα εθνόσημα !!!
gior-gos
27/02/2022, 22:55
Καταστράφηκε το Antonov 225 (https://www.news247.gr/kosmos/polemos-stin-oykrania-katastrafike-to-megalytero-aeroskafos-toy-kosmoy.9545858.html)
Καταστράφηκε το Antonov 225 (https://www.news247.gr/kosmos/polemos-stin-oykrania-katastrafike-to-megalytero-aeroskafos-toy-kosmoy.9545858.html)
Και τι σχέση έχει (πέραν του ότι είναι αεροπλάνο) με το θέμα;:confused:
Και τι σχέση έχει (πέραν του ότι είναι αεροπλάνο) με το θέμα;:confused:
Το Mriya δεν ήταν οποιοδήποτε αεροσκάφος, ήταν μοναδικό. Δεν είναι σχετικό με την Π.Α. αλλά όλοι όσοι έχουμε έστω και ελαφριά πετριά με τα αεροσκάφη, στεναχωρηθήκαμε με την είδηση.
"Thats not a plane...THATS A PLANET!!!'
Ταδε εφη ο Tyrese Gibson στο Fast & Furious 6 στην γνωστη σκηνη που το 225 προσγειωθηκε και τροχοδρομουσε απο δω μεχρι την Θηβα...:bawl:
Το διαβασα και γω το πρωι και εξεπλαγην που υπηρχε μονο ενα .
Κριμα αν και τα σιδερα ξαναφτιαχντονται.
"Thats not a plane...THATS A PLANET!!!'
Ταδε εφη ο Tyrese Gibson στο Fast & Furious 6 στην γνωστη σκηνη που το 225 προσγειωθηκε και τροχοδρομουσε απο δω μεχρι την Θηβα...:bawl:
Το διαβασα και γω το πρωι και εξεπλαγην που υπηρχε μονο ενα .
Κριμα αν και τα σιδερα ξαναφτιαχντονται.
Υπάρχει και δεύτερο αλλά χωρίς κινητήρες και avionics
https://www.google.com/amp/s/www.aerotime.aero/articles/27146-second-an225-potential%3fv=amp
Η Τουρκία ήταν σε συζητήσεις με την Ουκρανία να συμμετέχουν οικονομικά να χτίσουν και το 2ο. Τώρα δύσκολο. Αναλόγως την ζημιά που υπέστη το πλωιμο 225 ίσως χρησιμοποιήσουν κομμάτια για να χτίσουν το άλλο αν δεν είναι συμφέρουσα η επισκευή