View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 5
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
[
17]
18
19
20
skylaros
11/02/2016, 19:15
Αυτό που αποτυπώνεται στην έρευνα. Είμαστε μάγκες και καραμπουζουκλήδες, και τους έχουμε όλους για τα @@ μας.
351957
Είναι αστείες οι ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο, θέλω να πιστεύω πως το έβαλες για πλάκα θολωμένος από μια κουραστική μέρα.
Σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίζομαι κανένα εθνικό ιδεώδες και μπορώ να ξεβαφτίζω αυτό τον τόπο και τις νοοτροπίες του για χιλιάδες λόγους αλλά το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στήθηκε προβοκατόρικα από μεγάλο τσουτσέκι.
Είναι αστείες οι ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο, θέλω να πιστεύω πως το έβαλες για πλάκα θολωμένος από μια κουραστική μέρα.
Σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίζομαι κανένα εθνικό ιδεώδες και μπορώ να ξεβαφτίζω αυτό τον τόπο και τις νοοτροπίες του για χιλιάδες λόγους αλλά το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στήθηκε προβοκατόρικα από μεγάλο τσουτσέκι.
Θέλω να πιστεύω πως δεν μπήκες καν στον κόπο να ανοίξεις το link. Το αν διαφωνεί ή όχι με τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι κάτι που θεμιτό μεν, αλλά ολίγον στον αέρα αν στηρίζεται στην δική σου αποψη. Εμένα μια χαρά απλές ερωτήσεις μου φάνηκαν, που ταιριάζουν και πολύ με αποψεις που ακούω γύρω μου.
Δικαίωμα σου να πιστεύεις πως είμαι θολωμένος, αντίστοιχα και εγώ πιστεύω πως σε παρέσυρε το ρέμα της κατασκευής εχθρών και προβοκατορων.
skylaros
11/02/2016, 20:35
O εχθρός για εμένα είναι ένας. Η κατασκευή φανταστικών εχθρών τα τελευταία σαράντα χρόνια υπήρχε από ψηφοφόρους της ΝΔ που βρήκαν θαλπωρή στα αδερφά κόμματα της Πολ.Άνοιξης και ΛΑ.Ο.Σ και αργότερα στη χρυσή αυγή. Δε ξέρω τον κύκλο σου και τι απόψεις ακούς για να το λες όμως σε πιστεύω αυτά τα κακά έχουν ορισμένοι "κύκλοι".
Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε Βρετανό, Γερμανό, Γάλλο, Ισπανό κλπ αντίστοιχες ερωτήσεις τι απαντήσεις πιστεύεις πως θα σου έδινε? Θες να το αναλύσουμε κομμάτι κομμάτι το url που έδωσες ?
Να μιλήσουμε για τη χρήση ερωτηματολογίων στις κοινωνικές επιστήμες και το πόσο προβληματική είναι από μόνη της? Που εδώ βλέπουμε μια έρευνα μόνο με ποιοτικές συνεντεύξεις και ερωτηματολόγια...
Η λέξη τσουτσέκι πήγαινε για τον συγκεκριμένο τύπο ΠΑΣΟΚΟ που οι περισσότερες έρευνες του γίνονται επί πληρωμή και είναι αυτού του επιπέδου. Κρίμα μάλιστα γιατί από το συγκεκριμένο τμήμα της Πάντειου έχουν περάσει και διδάξει μερικοί αρκετά σοβαροί άνθρωποι.
Τέλος στο δικό σου url υπάρχει και αυτό, που φαντάζομαι πως συμφωνείς σε πολλά από αυτά που υποστηρίζει συγκεκριμένη μερίδα του δείγματος συγκεκριμένης "πάντας'. Ε, από το ίδιο δείγμα που πιο πάνω κοροϊδεύεις είναι και αυτοί...
351959
Για εμένα είναι ντροπή και που υπάρχει τέτοιο ερωτηματολόγιο, όσο για το δείγμα των ποιοτικών συνεντεύξεων θα ήθελα να δω αυτό το ΔΞ/ΔΑ τι ακριβώς είπαν, φαντάζομαι μόνο κράξιμο.
ps: Μη με κάνεις να φαίνομαι να υποστηρίζω τους Ελληνάρες, τη λογική υποστηρίζω και επειδή είσαι και έξυπνος άνθρωπος α κατούρα μας :p :p :p
Pan (dvs)
11/02/2016, 20:51
Τι; απάντησε κτηνοτρόφος και δεν ψάρωσε από τα ειρωνικά μου σχόλια;
Τι; δεν θα κάνουμε αντιπαράθεση; :(
Τι αντιπαραθεση να κανεις μωρε κακομοιρη μου με το κεφαλαιο?
Μας εχει τοσο καιρο στο παραμυθι,τη στιγμη που δεν υπαρχει Αμερικανικο σπιτι με λιγοτερο απο τεσσερα δικα του γιαουρτακια,στο ψυγειο του.Χεστηκε για τα μπλοκα,με ελικοπτερο πηγαινοερχεται.
Ασε που το περναει συνεχεια πανω απο το γραφειο μου και μου τα χει κανει νααααα.
351960
ps: Μη με κάνεις να φαίνομαι να υποστηρίζω τους Ελληνάρες, τη λογική υποστηρίζω και επειδή είσαι και έξυπνος άνθρωπος α κατούρα μας :p :p :p
Κάτσε να ακούσω για τον Γυδεών και την Παλαιά Διαθήκη :moutza: που έχει διαγώνισμα ο γιός μου, ρίχνω και ένα κατούρημα και επιστρέφω. :smokin:
Pan (dvs)
11/02/2016, 20:52
Αυτο με τα φρουτα του δασους,δεν μπορεσα να το ανεβασω.
Τι αντιπαραθεση να κανεις μωρε κακομοιρη μου με το κεφαλαιο?
Μας εχει τοσο καιρο στο παραμυθι,τη στιγμη που δεν υπαρχει Αμερικανικο σπιτι με λιγοτερο απο τεσσερα δικα του γιαουρτακια,στο ψυγειο του.Χεστηκε για τα μπλοκα,με ελικοπτερο πηγαινοερχεται.
Ασε που το περναει συνεχεια πανω απο το γραφειο μου και μου τα χει κανει νααααα.
351960
Μην τα βάζεις μισά και εσύ...
Στην Αγγλία την έφαγε ο Τούρκος. Στο USA που είναι πιο "ανοιχτοί" στις ερμηνείες, βάζει πάνω οτι γουστάρει ο καθένας.
Pan (dvs)
11/02/2016, 21:01
Μην τα βάζεις μισά και εσύ...
Στην Αγγλία την έφαγε ο Τούρκος. Στο USA που είναι πιο "ανοιχτοί" στις ερμηνείες, βάζει πάνω οτι γουστάρει ο καθένας.
Στην Αγγλια την εφαγε ο Τουρκος (απο τη Φαγε) και στο USA τον τρωει σιγα σιγα η Φαγε,αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας.:D
nicksior
12/02/2016, 07:19
Στην Αγγλια την εφαγε ο Τουρκος (απο τη Φαγε) και στο USA τον τρωει σιγα σιγα η Φαγε,αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας.:D
Η αλήθεια είναι πως με άλλη κυβέρνηση και πρόσκληση νατο στο αιγαίο ..
Δεν θα μιλούσαμε τώρα για γιαούρτια..
Αντιτορπιλικά vs φουσκωτών χμμ.. Σίγουρα ήταν η μόνη λύση!
Ενθουσιασμένο μαθαίνω και το ξανθό γένος..
Τι να κάνουμε? Ας μας έδιναν χρήμα να μην αναγκαζόμασταν να «πουλήσουμε»
Ομορφα!!
:lol:
Κρίμα μάλιστα γιατί από το συγκεκριμένο τμήμα της Πάντειου έχουν περάσει και διδάξει μερικοί αρκετά σοβαροί άνθρωποι.
Για εμένα είναι ντροπή και που υπάρχει τέτοιο ερωτηματολόγιο, όσο για το δείγμα των ποιοτικών συνεντεύξεων θα ήθελα να δω αυτό το ΔΞ/ΔΑ τι ακριβώς είπαν, φαντάζομαι μόνο κράξιμο.
....
Μιας και βαριεμαι αφορητα να γραφω τα αυτονόητα θα σου απαντησω με bullets
-Παντειος και σοβαροι καθηγητες...ΟΚ αν τους συγκρινεις με κωμικο θιασο ...μπορει...Αυτοι δεν ειναι που αγορασαν φεραρι, και περναγαν ολα τα κινητα, ξενοδοχεια, πουρα κλπ στα εξοδα;
-60% των "αριστερων" ψηφοφορων ειναι υπερ των επενδυσεων ξενων.....με 100% προκαταβολη φορου και ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο;-μην φατε ερχονται οι ξενοι...
-57% υπερ της καταργησης της μονιμοτητας των Δ.Υ.-ενω παράλληλα εχουν προσληφθει μεχρι και οι γκομενοι απο το νηπιαγωγειο-Ενδιαφερον..
Αριστεροι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν...και αν υπαρχουν πραγματικοι αριστεροι θα ειναι ανω των 80 ΟΛΟΙ...
Αριστερος με μπαμπα χρηματιστή, με μερσεντες και βιλα στην Βουλα ΔΕΝ υπαρχει-ειναι ελληνικη πατεντα...(δες γραμματεα νεολαιας συρ)
Οπως για τον ιδιο λογο δεν υπαρχουν καλοι χριστιανοι, καλοι μουσουλμανοι, καλοι βουδιστες.....ολοι θελουν το χρημα και την ανεση.
Οσο δεν την εχουν φωναζουν, μολις πεσει λιγη λιγδα, γινονται ολοι τους γκεμπελισκοι και δικτατορες...
Οσο πιο γρηγορα το καταλάβετε αυτο, τοσο πιο ευτυχισμένοι θα ειστε στην ζωη σας....
Να διαλεγετε καλους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ακομη και εαν αυτα που σαν λενε σας ζοριζουν.
Over and out.
MG-KTiNoS
12/02/2016, 09:12
Θέλω να πιστεύω πως δεν μπήκες καν στον κόπο να ανοίξεις το link. Το αν διαφωνεί ή όχι με τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι κάτι που θεμιτό μεν, αλλά ολίγον στον αέρα αν στηρίζεται στην δική σου αποψη. Εμένα μια χαρά απλές ερωτήσεις μου φάνηκαν, που ταιριάζουν και πολύ με αποψεις που ακούω γύρω μου.
Δικαίωμα σου να πιστεύεις πως είμαι θολωμένος, αντίστοιχα και εγώ πιστεύω πως σε παρέσυρε το ρέμα της κατασκευής εχθρών και προβοκατορων.
όχι εχθρών ρε.... ΩΧ ΤΡΩΝ
skylaros
12/02/2016, 09:17
-Παντειος και σοβαροι καθηγητες...ΟΚ αν τους συγκρινεις με κωμικο θιασο ...μπορει...Αυτοι δεν ειναι που αγορασαν φεραρι, και περναγαν ολα τα κινητα, ξενοδοχεια, πουρα κλπ στα εξοδα;
-60% των "αριστερων" ψηφοφορων ειναι υπερ των επενδυσεων ξενων.....με 100% προκαταβολη φορου και ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο;-μην φατε ερχονται οι ξενοι...
-57% υπερ της καταργησης της μονιμοτητας των Δ.Υ.-ενω παράλληλα εχουν προσληφθει μεχρι και οι γκομενοι απο το νηπιαγωγειο-Ενδιαφερον..
Αριστεροι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν...και αν υπαρχουν πραγματικοι αριστεροι θα ειναι ανω των 80 ΟΛΟΙ...
Αριστερος με μπαμπα χρηματιστή, με μερσεντες και βιλα στην Βουλα ΔΕΝ υπαρχει-ειναι ελληνικη πατεντα...(δες γραμματεα νεολαιας συρ)
Οπως για τον ιδιο λογο δεν υπαρχουν καλοι χριστιανοι, καλοι μουσουλμανοι, καλοι βουδιστες.....ολοι θελουν το χρημα και την ανεση.
Οσο δεν την εχουν φωναζουν, μολις πεσει λιγη λιγδα, γινονται ολοι τους γκεμπελισκοι και δικτατορες...
Οσο πιο γρηγορα το καταλάβετε αυτο, τοσο πιο ευτυχισμένοι θα ειστε στην ζωη σας....
Να διαλεγετε καλους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ακομη και εαν αυτα που σαν λενε σας ζοριζουν.
Over and out.
Εντάξει, το δεξί χέρι του Μητσοτάκη το κατηγορούν για παιδεραστία => άρα οι Φιλελεύθεροι είναι παιδεραστές.
Αυτό που λες για τους καλούς ανθρώπους... έχει δύο σκέλη το ένα είναι το ιστορικό. Η ιστορία μας δείχνει πως δεξιός δεν έκανε παρέα με αριστερό και τους θεωρούσαν μιάσματα και αυτή η ιστορία δεν είναι τόσο πίσω, μερικοί τα πρόλαβαν και αν θέλουμε να είμαστε και ειλικρινείς και κοιτάξουμε και μέσα μας μερικοί μπορεί ακόμα να τους θεωρούν.
Το δεύτερο σκέλος είναι περισσότερο φιλοσοφικό. Δε θα σου απαντήσω σαν αριστερός γιατί ΔΕΝ είμαι, θα σου απαντήσω εντελώς προσωπικά. Μερικές πολιτικές/οικονομικές θεωρίες υποστηρίζονται μόνο από κακούς ανθρώπους, σκατανθρώπους, ρεμάλια, κλπ. Αυτός που είναι μόνο μίσος σε κάθε τι διαφορετικό και θεωρεί πως έχει ανώτερη κουλτούρα τέτοιος σκατάνθρωπος είναι. Επίσης παλιάνθρωπος είναι και αυτός που λέει "από καταβολής του ανθρώπου υπήρχαν αδικίες, τι να γίνει δεχτείτε πως κάποιοι θα πρέπει να τον πίνουν και πάμε παρακάτω και ειδικά όταν δεν είναι καμιά "άρρωστη" μαζόχα αλλά μιλάει από θέση ευνομούμενου"
skylaros
12/02/2016, 09:30
Η αλήθεια είναι πως με άλλη κυβέρνηση και πρόσκληση νατο στο αιγαίο ..
Δεν θα μιλούσαμε τώρα για γιαούρτια..
Αντιτορπιλικά vs φουσκωτών χμμ.. Σίγουρα ήταν η μόνη λύση!
Ενθουσιασμένο μαθαίνω και το ξανθό γένος..
Τι να κάνουμε? Ας μας έδιναν χρήμα να μην αναγκαζόμασταν να «πουλήσουμε»
Ομορφα!!
Αυτή η μ@λακία με το ΝΑΤΟ μέσα στις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου θα έχει και άλλες προεκτάσεις σχετικά σύντομα. Οι δικοί μας από την ανικανότητα που τους δέρνει θα μας βάλουν σε άλλους δρόμους. Δημιουργούμε προηγούμενο και είναι γνωστό πως οι γείτονες ξέρουν καλά να πουλάνε το τομάρι τους. Δεν έχω καμία μα καμία όρεξη για τέτοια σκηνικά.
"
Εγω δεν ειμαι ουτε δεξιος ουτε αριστερος.
Ειμαι απλα Ελληνας.
Στην δικη μου οικογένεια ειχαμε αδελφια που ο ενας ηταν ετσι και ο αλλος αλλιως....
ουδεποτε τσακωθηκαν, ουδεποτε μιλησαν ασχημα ο ενας στον αλλο, οποτε οι δικες μου προσλαμβάνουσες ειναι διαφορετικες...
Γενικα ομως με εκνευρίζει το "δηθεν" και τελευταία οι πιο δηθεν ειναι οι νεο-αριστεροι που τυφλα και αν εχουν διαβάσει 1 κειμενο στην αρχικη του μορφη , και αν εχουν καταλαβει 1 αραδα πραγματα...
επισης μου την δινει η "γκρινια' αλλα μου αρεσει η ειρωνεία...διοτι μεσα απο αυτην και με χιουμορ μπορεις και λες μεγαλες αλήθειες.
Οταν σοβαρευτουμε σαν λαος και σταματησουμε να αναμασάμε ατακες 70ετιας, ισως δουλεψουμε μαζι να παμε μπροστα.
Οι Γερμανοι-που τους βρίζουμε νυχθημερόν ειχαν διαιρεθεί!!!!και "τα βρήκαν" μονο πριν 20-25 χρονια....
Εκαναν πραγματικη συναίνεση και μας γ@#$σαν ολους....
γνώμη μου-εφοσσον μπορουσαν καλα εκαναν....εκαναν το καλυτερο ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ τους....
ο ανθρωπισμός υπαρχει μονο στα βιβλια...ας το κανουμε και εμεις μηπως βρουμε κατι καλο και καμια ασπρη μερα.....
Billymuse
12/02/2016, 11:59
Τρεχάτε ποδαράκια μου (https://www.youtube.com/watch?v=xhZ6DWROwuk)
γλυκια η καρεκλα της εξουσιας ετσι?λεφτα υπαρχουν..:lol:
:cry:
:beer:
οπως ειπε και γεροβασιλη....ειναι θεμα τροχαιας...
αρα αμα δεν εχεις διπλωμα πλεον στον ελεγχο την γ@##$$
MG-KTiNoS
12/02/2016, 12:08
351995
και μετά τον πόλεμο με τις ντομάτες.....
:cry:
Μπα
πειναει ακομη ο κοσμος....;;;;
ενα χρονο ειχα να δω τετοιο ρεπορταζ....
skylaros
12/02/2016, 13:04
Μένουμε Ευρώπη φίλοι μου. :)
Ναι, ναι...
Ευτυχώς που ψηφίσαμε "ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ" στο δημοψήφισμα και μένουμε, μένουμε (http://www.koutipandoras.gr/article/162011/ee-dioria-trion-minon-stin-ellada-gia-elegho-ton-synoron-allios-ektos-sengken-gia-dyo) ... :a018:
MG-KTiNoS
12/02/2016, 14:28
352002
amyroukai
12/02/2016, 14:38
Λάθος νήμα, κτήνε. Οι αστείες περίεργες είναι αλλού.
MG-KTiNoS
12/02/2016, 14:43
Λάθος νήμα, κτήνε. Οι αστείες περίεργες είναι αλλού.
Δεν είναι περίεργη φωτογραφία....
Η Ευρώπη είναι !!!!
:D
τελικά οι ματατζήδες είναι καλοί στο τρέξιμο... και δεν τους το 'χα....
Δεινόσαυρος
12/02/2016, 14:59
τελικά οι ματατζήδες είναι καλοί στο τρέξιμο... και δεν τους το 'χα....
Καλά, δεν βγήκε ακόμα ο Τσίπρας να πει:
«Επάνω τους, παιδιά, και μεις μαζί σας!» ;;;;;
Στους αγρότες, εννοώ, φυσικά, μην με παρεξηγήσει κανείς...
Billymuse
12/02/2016, 15:00
Απο τι είδα σπάσανε και ένα περιπολικό στο Δαφνί (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2133154/agrotes-espasan-peripoliko-sto-dafni), πρέπει να ήταν αντίποινα για το σμάρτ (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo-astynomikhs-paranoias-andras-twn-mat-dernei-smart.3898039.html) προχθές :lol:
stefanos
12/02/2016, 15:08
Απο τι είδα σπάσανε και ένα περιπολικό στο Δαφνί (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2133154/agrotes-espasan-peripoliko-sto-dafni), πρέπει να ήταν αντίποινα για το σμάρτ (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo-astynomikhs-paranoias-andras-twn-mat-dernei-smart.3898039.html) προχθές :lol:
Κεφαλαιοκράτες, τι ανάγκη έχουν, Ελλάδα είμαστε το κεφάλαιο κάνει κουμάντο και ότι γουστάρει.
Billymuse
12/02/2016, 15:14
352003
Billymuse
12/02/2016, 15:16
Ωπ, όλες κορίτσια στις 5 στο Σύνταγμα. Επέστρεψε το παλικάρι που μας πήρε τη καρδιά!!!
352004
tzimidis
12/02/2016, 15:29
Pantos einai apisteyto,
giagia 80ara, katakokkini apo ta dakrygona, kanei ena alma pano apo ena anaisthito junkie, kai mpainei sto S/M gia psonia.
oloi ston kosmo tous.
By th way, 7tolis, triti fora erxontai oi mixanokinitoi ekabites, pali ton elegan toli ton enan, alla den isoun esy.
Είναι και παπάς ο συγκεκριμένος. Παπατόλια τον φωνάζουμε. Έφαγαν καμία πέτρα ή τζάμπα ήρθαν;
atom_smasher
12/02/2016, 16:52
Περιέργως έχει και σοβαρούς καθηγητές πέρα από λαμόγια...ή και σοβαρά λαμόγια που ήταν καθηγητές.
tzimidis
12/02/2016, 16:56
Είναι και παπάς ο συγκεκριμένος. Παπατόλια τον φωνάζουμε. Έφαγαν καμία πέτρα ή τζάμπα ήρθαν;
Apilthan isyxa.
mono pou o synonomatos sou eskase ena demek glossofilo ston synadelfo tou, epikaloumenos fonaxta to symfono symbiosis !!!
Kokkalo oi perastikoi!
amyroukai
12/02/2016, 17:24
Aν είναι παπάς, που ν το περίεργο...
Aν είναι παπάς, που ν το περίεργο...
Αυτός που φίλησε ήταν ενήλικος.
amyroukai
12/02/2016, 17:36
Αυτός που φίλησε ήταν ενήλικος.
Μηχανόβιος, τραβηχτικός :)
AUFGEBRACHT
12/02/2016, 17:47
Παντειος και σοβαροι καθηγητες...ΟΚ αν τους συγκρινεις με κωμικο θιασο ...μπορει...Αυτοι δεν ειναι που αγορασαν φεραρι, και περναγαν ολα τα κινητα, ξενοδοχεια, πουρα κλπ στα εξοδα;
Αυτός ήταν ο περιώνυμος πρύτανης Μεταξόπουλος, δεν κυκλοφορούσαν όλοι οι καθηγητές της Παντείου με Ferrari. Είχε σοβαρότατους καθηγητές, αναφέρω μόνο και μόνο τον Γιώργο Σταμάτη ο οποίος 20 χρόνια πριν είχε γράψει για αυτά που ζούμε τώρα, η τον Σακέλλη (όποιος ξέρει από λογιστική ξέρει τι εστί για την λογιστική στην Ελλάδα).
SHOOTER045
12/02/2016, 17:56
Apilthan isyxa.
mono pou o synonomatos sou eskase ena demek glossofilo ston synadelfo tou, epikaloumenos fonaxta to symfono symbiosis !!!
Kokkalo oi perastikoi!
352010
tzimidis
12/02/2016, 18:25
Re xalaroste re ligo,
xabale ekane o anthropas kai gelasame.
Min ton diasyroume tora sta internetxia...
RaGe_Raptor
12/02/2016, 18:39
Δεν ήξερα αν έπρεπε να το βάλω εδώ ή στα ανέκδοτα :rotflmao:
352012
Pan (dvs)
12/02/2016, 18:57
Μωρε ας ητανε αυτος αντιπολιτευση...
και ας καβαλαγε οτι ηθελε.
notakos600
12/02/2016, 18:59
amyroukai
12/02/2016, 19:07
Θα ζούσαμε το όνειρο τώρα, λες; Greece, episode ΙV, a new hope?
Pan (dvs)
12/02/2016, 19:14
Θα ζούσαμε το όνειρο τώρα, λες; Greece, episode ΙV, a new hope?
Ναι ρε φιλε,θα ερχοταν η ελπιδα καβαλα στο αλογο.
notakos600
12/02/2016, 19:19
Ναι ρε φιλε,θα ερχοταν η ελπιδα καβαλα στο αλογο.
Σιγά μην ερχόταν κι η Γλυκερία...:lol: :beer:
Pan (dvs)
12/02/2016, 19:24
Ο αγροτης μας στηριζει Κουλη...
352014
στη συνεχεια κανει επανασταση παρεα με τον αλλο μυστακομουσοφορο....
352015
ο οποιος μεχρι προσφατα στηριζε Αλεξη...
352016
Α ρε Λεβεντογεννα με τους "αγροτες" σου,μια ζωη "με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυριζω".
Τελος παντων αλλο ειναι το συμπερασμα:"η επανασταση μας φερνει πιο κοντα".
http://mikroskopio.gr/den-mas-ta-les-kala-to-enocho-parelthon-tou-agonisti-agroti-fotografies-fotia-pou-prokaloun-salo-photos/
Οοοοοοοοοοξω ρεεεεεεεεε,ΟΞΩ.
amyroukai
12/02/2016, 19:41
Το ευρώ δεν έχει κόμμα.
Billymuse
12/02/2016, 19:51
Eντομεταξύ στην Ισπανία, ένας δημόσιος υπάλληλος ξεφτίλισε (http://www.huffingtonpost.gr/2016/02/12/diethnes-ispania-_n_9219266.html?1455296923&utm_source=Contra&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget) έτσι απλά τους δικούς μας. Απιστεύτος απλα :beer:
Το ευρώ δεν έχει κόμμα.
Το ευρω δεν εχει αξια!!:smokin:
MG-KTiNoS
12/02/2016, 20:14
Το ευρω δεν εχει αξια!!:smokin:
εμείς όμως... ανάξιοι πάντα....
Τρεχάτε ποδαράκια μου (https://www.youtube.com/watch?v=xhZ6DWROwuk)
Συγγνώμη κιολας ,αλλά οι συγκεκριμένοι δεν είναι ματατζηδες.κακομοιρηδες αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί είναι που τους παιρνουν από τα τμήματα,τους δινουν ένα κράνος και μια ασπίδα και τους αφήνουν στην τύχη τους.ελ(λ)ας το μεγαλείο σου.αν ήταν κανονικοι ματατζηδες τώρα μάλλον θα γράφατε για σκηνές αριστερής καταστολής και βιας
skylaros
13/02/2016, 00:11
Συγγνώμη κιολας ,αλλά οι συγκεκριμένοι δεν είναι ματατζηδες.κακομοιρηδες αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί είναι που τους παιρνουν από τα τμήματα,τους δινουν ένα κράνος και μια ασπίδα και τους αφήνουν στην τύχη τους.ελ(λ)ας το μεγαλείο σου.αν ήταν κανονικοι ματατζηδες τώρα μάλλον θα γράφατε για σκηνές αριστερής καταστολής και βιας
Ναι αν ήταν ματατζήδες και είχαν εντολή να τους διαλύσουν μέσα σε μισό λεπτό το είχαν κάνει χωρίς να ρίξουν ούτε μισή γκλοπιά. Και, τι θίχτηκες; σε πείραξε κάτι ή απλά σε χάλασε η ανακρίβεια;
paramedic
13/02/2016, 07:25
:a014:
Billymuse
13/02/2016, 07:39
Περιμένεις να τους λυπηθούμε κίολας? Έχεις δίκιο τα κανονικά ΜΑΤ είναι εκπαιδευμενα να χτυπάνε απο ΑΜΕΑ μέχρι συτανξιούχους.
βριζετε τους ματατζηδες/διατζηδες, αλλα οι περισσότεροι απο σας που το κάνετε, αν γινόσασταν ματζτζήδες/διατζιδες τα ίδια και χειρότερα θα κάνατε. Ο άνθρωπος κανει την στολή, όχι η στολή τον άνθρωπο...
ειναι αυτο που απλά λεει ο λαος "δωσε εξουσια στον άνθρωπο και θα καταλάβεις ποιος είναι".
tsompanis
13/02/2016, 08:32
βριζετε τους ματατζηδες/διατζηδες, αλλα οι περισσότεροι απο σας που το κάνετε, αν γινόσασταν ματζτζήδες/διατζιδες τα ίδια και χειρότερα θα κάνατε. Ο άνθρωπος κανει την στολή, όχι η στολή τον άνθρωπο...
ειναι αυτο που απλά λεει ο λαος "δωσε εξουσια στον άνθρωπο και θα καταλάβεις ποιος είναι".
Θα συμφωνήσω. Για αυτό δεν γίναμε ματατζηδες και προτιμήσαμε να βρούμε μια φυσιολογική δουλειά και ζωή. Επιλογές που σου ανοίγουν το μυαλό για περισσότερα και δεν γίνεσαι πρόβατο στο παχνι
Σωστό, αλλά επίσης «Οι μόνοι που κυνηγούν την εξουσία είναι αυτοί που σκοπεύουν να την χρησιμοποιήσουν. Οι υπόλοιποι απλώς δεν ενδιαφέρονται».
SHOOTER045
13/02/2016, 08:47
:a014::a014::a014:
Nostradamus
13/02/2016, 09:08
:a014::a014::a014:
α γεια σου... εσυ φαε το πασατεμπο σου και μην μιλας πολυ πολυ γιατι σε βλεπω για μπανια οταν παιζουν τετοια θεματα... :lol::lol:
amyroukai
13/02/2016, 09:13
Ωωωωω τι είπε στον αυθόρμητο αυτόκλητο δικηγόρο του σώματος...
SHOOTER045
13/02/2016, 09:17
:moutza: ρε
nikos_abel
13/02/2016, 11:03
Ανάπτυξη σημαίνει κάτι πολύ απλό. Αύξηση παραγωγής προϊόντων, υπηρεσιών, διαθέσιμου εισοδήματος, δουλειές κ.ο.κ. Το αντίθετο είναι ύφεση. Ο κόσμος χάνει εισόδημα, απολύσεις, κέφι, όνειρα.
Αυτό το καταβαίνεις ή όχι ?
Αν το καταλαβαίνεις, καλώς. Αν όχι, μάλλον κάτι έχεις λάθος στην κοσμοθεωρία σου.
Είπα να γράψω σεντόνι, αλλά αν αυτό κατάλαβες ότι είπα δε νομίζω ότι εχει νόημα να προσπαθήσω να στο εξηγήσω.
Σε αγαπάω κι ας τσαντίζεσαι
MG-KTiNoS
13/02/2016, 12:37
352058
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 12:58
Ανάπτυξη σημαίνει κάτι πολύ απλό. Αύξηση παραγωγής προϊόντων, υπηρεσιών, διαθέσιμου εισοδήματος, δουλειές κ.ο.κ. Το αντίθετο είναι ύφεση. Ο κόσμος χάνει εισόδημα, απολύσεις, κέφι, όνειρα.
Μα έτσι που το όρισες, και με την ανάπτυξη μπορεί ο κόσμος να «χάνει εισόδημα, απολύσεις, κέφι, όνειρα».
Μια χαρά, μάλιστα:
- Παραγωγή προῖόντων; Χρήσιμων ή άχρηστων;
- Υπηρεσιών. Γνήσιων ή πλασματικών τρέχα-γύρευε;
(Ξέρετε ποιες λέω, αυτές που πρέπει παράλληλα να τρέχεις για να δημιουργείς "ζήτηση")
- Διαθέσιμο εισόδημα; Αν σου έχει στοιχίσει πράγματα που δεν μπορείς πια να αγοράσεις;
(Αν μπορούσες ποτέ, δλδ.)
- Δουλειές; Από αυτές που ζέχνει πια ο τόπος παγκοσμίως; Με 3.60 ϗ 0 hours contract;
Πω, πω, κέφι που φτιάχνω!
Αυτό είναι το κακό με τέτοιους "ευφραδεις", εύκολους, ορισμούς. Παρακάμπτουν πλήρως την ανάγκη να απευθυνθούν σε κάποια τέλος πάντων ουσιώδη πραγματικότητα, και θεωρούν ουδετερότητα και αντικειμενικότητα μόνο ότι δεν θίγει τα προσωπικά συμφέροντα. Δύσκολο να γίνει αντιληπτή η έννοια όταν κανείς είναι βυθισμένος στο περιβάλλον, ακόμα κι οταν υπάρχουν οι πνευματικές δυνατότητες.
Ή, όπως έλεγε και ο Upton Sinclair (https://en.wikiquote.org/wiki/Upton_Sinclair) :
"It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends upon his not understanding it!"
Και δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά, απλά λέω...
stefanos
13/02/2016, 13:15
Μα έτσι που το όρισες, και με την ανάπτυξη μπορεί ο κόσμος να «χάνει εισόδημα, απολύσεις, κέφι, όνειρα».
Μια χαρά, μάλιστα:
(Ξέρετε ποιες λέω, αυτές που πρέπει παράλληλα να τρέχεις για να δημιουργείς "ζήτηση")
- Διαθέσιμο εισόδημα; Αν σου έχει στοιχίσει πράγματα που δεν μπορείς πια να αγοράσεις;
- Δουλειές; Από αυτές που ζέχνει πια ο τόπος παγκοσμίως; Με 3.60 ϗ 0 hours contract;
Αυτό είναι το κακό με τέτοιους "ευφραδεις", εύκολους, ορισμούς. Παρακάμπτουν πλήρως την ανάγκη να απευθυνθούν σε κάποια τέλος πάντων ουσιώδη πραγματικότητα, και θεωρούν ουδετερότητα και αντικειμενικότητα μόνο ότι δεν θίγει τα προσωπικά συμφέροντα. Δύσκολο να γίνει αντιληπτή η έννοια όταν κανείς είναι βυθισμένος στο περιβάλλον, ακόμα κι οταν υπάρχουν οι πνευματικές δυνατότητες.
Ή, όπως έλεγε και ο Upton Sinclair (https://en.wikiquote.org/wiki/Upton_Sinclair) :
"It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends upon his not understanding it!"
-Προϊόντα άχρηστα και ακριβά σαν αυτά που ονειρευόμαστε...
-Κυρίως τρέχα γύρευε για να δικαιολογείται το τεράστιο κόστος...
Μεγάλο χωρίς να κάνεις τίποτα όπως επενδυτής
Δουλειές άλλες ευχάριστες ενδιαφέρουσες σαν αυτές που δεν υπάρχουν τώρα στην Ελλάδα.
Γιατί ανάπτυξη δεν έρχεται με σουβλάκια delivery και καφέ στο όρθιο.
Pan (dvs)
13/02/2016, 13:25
https://youtu.be/nzSjGLAVQpY
nick_VFR
13/02/2016, 13:35
Μια χαρά, μάλιστα:
Να το θέσουμε αλλιώς τότε: με ύφεση, υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να μην χάνει εισόδημα, δουλειές, κέφι, όνειρα; :rolleyes:
"Παραγωγή προϊόντων/υπηρεσιών χρήσιμων ή άχρηστων"; Εδώ άνοιξες τεράστιο θέμα και άκρη δεν βγαίνει! Αυτό που εσύ θεωρείς άχρηστο, κάποιος άλλος το θεωρεί χρήσιμο και το αντίστροφο! Αυτή η κουβέντα δεν οδηγεί πουθενά! Μόνο τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ιερόδουλες να βάλουμε στο τραπέζι, θα συζητάμε μέχρι την Δευτέρα Παρουσία! Και γιατί να μην αφήσεις κάποιον να παράξει ο,τι θέλει, αρκεί να μην προκαλεί ζημιά στο κοινωνικό σύνολο;
Όσο για τις δουλειές με 3 και 60 και τα 0 hours contracts (αλήθεια, ήρθαν αυτά και στην Ελλάδα; ) ας καθίσουμε λίγο να σκεφτούμε γιατί υπάρχουν αυτές.
Μήπως είναι επειδή ο εργοδότης μπορεί να σου πει "άμα δεν θέλεις, πήγαινε αλλού";
Μήπως επειδή δεν υπάρχουν δουλειές;
Μήπως επειδή η ανεργία είναι 27% και πάνω από 60% στους νέους;
Αν όμως η ανεργία ήταν χαμηλή; Θα μπορούσε ακόμα ο εργοδότης να σου πει "άμα δεν σου αρέσει, πήγαινε αλλού";
Αφού θα μπορείς ΟΝΤΩΣ να πας αλλού, που θα είναι καλύτερα! Άρα τι θα κάνει; Δεν θα αναγκαστεί να σε πληρώσει παραπάνω και γενικότερα να σου φέρεται καλύτερα;
Ελπίζω τώρα να γίνεται κατανοητό ότι για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει εργασία και οτι η χαμηλή ανεργία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα γενικότερα.
Το να ασχολείσαι σε τόσο μεγάλο βαθμό με το τι δικαιώματα θα έχεις ως εργαζόμενος την στιγμή που είσαι άνεργος είναι λίγο σαν να θες να οδηγήσεις μηχανή χιλιάρα την στιγμή που δεν έμαθες ακόμα να ισορροπείς σε ποδήλατο.
Σε τελική ανάλυση, άμα δεν θέλεις να δουλέψεις με τρεις και εξήντα, πολύ απλά μην δουλεύεις. Κάποιος άλλος όμως μπορεί να θέλει.
Γιατί του στερείς το δικαίωμα της επιλογής;
Δουλειές άλλες ευχάριστες ενδιαφέρουσες σαν αυτές που δεν υπάρχουν τώρα στην Ελλάδα.
Γιατί ανάπτυξη δεν έρχεται με σουβλάκια delivery και καφέ στο όρθιο.
Μήπως να κάτσουμε να αναρωτηθούμε γιατί δεν έρχονται τέτοιες δουλειές στην Ελλάδα;
Και γιατί προτιμάνε χώρες όπως η Ολλανδία (γνωστό παράδειγμα το εργοστάσιο που ανοίγει εκεί η Tesla).
https://youtu.be/nzSjGLAVQpY
https://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM..;)
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 14:08
Και γιατί να μην αφήσεις κάποιον να παράξει ο,τι θέλει, αρκεί να μην προκαλεί ζημιά στο κοινωνικό σύνολο;
Μου λες ότι τα θέματα που θίγω είναι τεράστια και δεν βγαίνει άκρη, αλλά το παραπάνω ΔΕΝ είναι;;; :lol:
Σε τελική ανάλυση, άμα δεν θέλεις να δουλέψεις με τρεις και εξήντα, πολύ απλά μην δουλεύεις. Κάποιος άλλος όμως μπορεί να θέλει.
Να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι leftyς και δεν πιστεύω καν σε «δικαιώματα εργασίας». Καθόλου. Εκεί σύμφωνοι. Είμαι υπερ της κατάργησης της «εργασίας», και αυτό δεν γίνεται με δικαιώματα.
Aυτό που με ενοχλεί όμως είναι ότι το αντίπαλο δέος κρύβεται βολικά πίσω από το απυροβόλητο τού «έχω λεφτά, άρα είναι Θείο Δικαίωμά μου να σε απαυτώνω».
Ξέρεις, το Καλβινιστικό-Καπιταλιστικό δόγμα του ότι «ο Κύριος διένειμε τα λεφτά στους δίκαιους, άρα όλα καλά». Και αυτήν την θέση βέβαια δεν τηρούν μόνο οι επιτυχημένοι καπιτάλες, αλλά δυστυχώς και οι τυχαίοι κοπρίτες στα πέριξ της τράπεζας που ελπίζουν σε κανα κοκαλάκι από το τραπέζι των δειπνούντων.
Γιατί του στερείς το δικαίωμα της επιλογής;
Θα σου απαντήσω λοιπόν όσο πιο αντικειμενικά μπορώ από την σκοπιά κάποιου που μπορεί να θίγεται πιο άμεσα:
«Γιατί κυρίος, τα έχεις φέρει ωστέ να εκμεταλλεύεσαι τον άλλον για να μου κάνεις εμένα την ζωή μαυρη. Να γιατί! »
Και γιατί προτιμάνε χώρες όπως η Ολλανδία (γνωστό παράδειγμα το εργοστάσιο που ανοίγει εκεί η Tesla).
Αυτό, και λυπάμαι που το λέω μάλλον έχει να κάνει με την μαλακία που δέρνει τον Έλληνα, και όχι τίποτα άλλο. Μια χαρα κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες έχει η Ολλανδία, εν συγκρίσει.
Και τέλος
Να το θέσουμε αλλιώς τότε: με ύφεση, υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να μην χάνει εισόδημα, δουλειές, κέφι, όνειρα;
Αχυράνθρωπος. Ή μάλλον - «Μα άμα δεν σας πηδάμε εμείς, θα καταστραφείτε!» :lol: :lol: :lol:
Μια χαρά, μάλιστα:
Δεν έχω και πολλά επιχειρήματα, μιας και θα πρέπει να ξαναορίσουμε την ιστορία της ανθρωπότητας και να μπούμε σε ατέρμονες συζητήσεις.
Το τι είδους προϊόντα είναι χρήσιμα ή άχρηστα, απαραίτητα ή όχι, όμορφα ή υπερβολικά, μάλλον το ορίζει ο καθένας σύμφωνα με αυτό που γουστάρει και μπορεί. Δεν χρειάζεται κανέναν να ορίζει για αυτόν τι του είναι αναγκαίο. Δοκιμάστηκε επί 70 χρόνια και εκτός τους εγκεφαλικά νεκρούς του Περισσού, ο υπόλοιπος κόσμος είδε και βίωσε τι ακριβώς σημαίνει αυτό που περιγράφεις. Και ίσως να χρειαζόταν να έχει γίνει και στην χώρα που ζούμε, όπως εφαρμόστηκε σε όλους τους γείτονες μας (εκτός Τουρκίας που είχε άλλου είδους δικτατορία), για να έχουμε ιδίαν αντίληψη τι σημαίνει διαθέσιμο εισόδημα, παραγωγή χρήσιμων και αναγκαίων προϊόντων, και δουλειά όπου έχει ανάγκη το προλεταριάτο.
Το τι σημαίνει ανάπτυξη, σχετίζεται με το περιβάλλον που συζητάς. Για άλλους λαούς σημαίνει iphone 7, για άλλους σημαίνει καθαρό νερό. Γενική παραδοχή πάντως, είναι πως σημαίνει βελτίωση βιοτικού επιπέδου. Αυτό που φαντάζομαι επεδίωξες και εσύ φεύγοντας για να ζήσεις στο εξωτερικό, παρά να μείνεις με τους υπόλοιπους μαλάκες που τρώει ο ένας τον άλλον.
Ίσως και γιαυτό, αποστασιοποιημένος από την νεοελληνική πραγματικότητα να σχολιάζεις με εύκολα τσιτάτα το τι σημαίνει "ανάπτυξη" για μια χώρα οπου τα 3/4 περιμένουν να ζήσουν από τους φόρους που παράγει το 1/4.
Δύσκολο να γίνει αντιληπτή η έννοια όταν κανείς είναι απομακρυσμένος από το περιβάλλον για το οποίο μιλάει, ακόμα κι όταν υπάρχουν οι πνευματικές δυνατότητες οπως είπες. Μου θυμίζει την ηθικολογική ρητορεία της Αριστεράς των σαλονιών για το πως θα αλλάξει ο κόσμος ακολουθώντας τον δρόμο του υπαρκτού σοσιαλισμού, που θεωρητικά ισχύει αλλά στην πράξη σπάει τα μούτρα της πάνω στην αμείλικτη πραγματικότητα.
Dont take it personal, δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά, απλά λέω...
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 15:04
Nick_VFR , για να δώσω μια έτσι πιο ζωντανή εικόνα...
Έχεις δει ποτέ πιτσιρικά με απόλυτη καταστροφή του ουρητικού;
Παλικαράκι ούτε 21 ακόμα να κατουριέται απάνω του και να πρέπει να κυκλοφορεί με πάνες;
Έχω δει εγώ και γνωρίζω ότι ήταν από εθισμό σε Red Bull, αυτό το εξαιρετικό, χρήσιμο προϊόν, που δεν κάνει κοινωνική ζημιά και δεν σε αναγκάζει κανείς να το πιεις.
Πώς την πάτησε ο πιτσιρικάς; Καθόλου δύσκολο: Σχεδόν όλοι οι νέοι που εργάζονται εδώ (Άγγλια) σε εργοστάσια/αποθήκες δεν το έχουν σε καλό αν δεν αρχίσουν την βάρδια με κανα-δυο από αυτά τα ρημάδια. Μετά πέφτει συναγωνισμός στην παραγωγικότητα, και αν δεν είναι σπηνταρισμένοι τίγκα στην καφεῖνη δεν φτάνουν τους άλλους, και τελικά ξοδεύουν μεγάλα ποσά για την 'πρέζα` τους. Ο εν λόγω είχε φτάσει να πίνει πάνω από 20 την ημέρα για να βγαίνει πρώτος στον έλεγχο της παραγωγικότητας. Τώρα εργάζεται με πάνες (και ακόμα τα περιδρομιάζει). Αμφιβάλλω αν θα δει τα 30 του.
Έ, ας μην τα έπινε, θα μου πεις. Κι εγώ το ίδιο θα έλεγα. Και ας μην συναγωνιζόταν τους άλλους. Και ας πήγαινε σε δουλειά που δεν μέτραγαν την παραγωγικότητα με το σταγονόμετρο. Επειδή υπάρχουν πολλές τέτοιες, εξ άλλου! Ουουου! Δεν βαριεσαι, που έλεγε και ο Ανδρέας Κάλβος. It's a free world. Κανείς δε σε αναγκάζει να κάνεις τίποτα. Αν είσαι διατεθημένος για τις απαραίτητες θυσίες. Αν δεν είσαι, βράστα... πρέπει να ζητάς πολιτικές λύσεις.... Σώθηκες!
===
Και αυτός είναι ο διαόλος με τα corporates. Σαν πολλούς απο εμάς είμαι και εγώ fan των extreme sports. Να τα βλέπω, τουλάχιστον. Πού, όμως, βλέπεις κάτι πια στην τηλεόραση που να μην είναι Red Bull ή το άλλο το κέρατο το Monster;
Τι Air Race, τι Extreme Motocross, τι X-Games, τι τα πάντα...
Ωραίοι οι χορηγοί, δίνουν τόσες ευκαιρίες στους νέους αθλητές. Βέβαια δεν το κάνουν για την ψυχή τις μανούλας τους.
Κι όσο και να μου αρέσει το θέαμα, είναι ώρες-ώρες που λέω ρπστμ όλα αυτά για μια εμετική αηδία-και-μισή που κανονικά δεν έπρεπε να είχε καν λόγο ύπαρξης στον 21º αιώνα.
Μήπως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, πιο γνήσια, χωρίς όλους αυτούς τους χορηγούς του κερατά, που στην τελική πρέπει να πουλήσεις την ψυχή σου στον άλλον Nick, για να προωθηθείς;
Αλλά είπαμε, κανείς δεν σε αναγκάζει.
Ο πειρασμός, όμως, ειναι ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-ΟΣ.
Να το αναγνωρίζουμε αυτό!
Και κοίτα να δεις τι θυμήθηκα, λόγω του Sinclair και λόγω ενός φίλου που το ξέθαψε κάπου. Τον Mancur Olson. Τι έγραφε ο Mancur στο The Logic of Collective Action?
Σε μια δημοκρατία, τα οφέλη της πολιτικής δοσοληψίας εστιάζονται και ωφελούν συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων, ενώ τα σχετικά κόστη (υψηλότεροι φόροι, επιβράδυνση της ανάπτυξης και πολλές άλλες έμμεσες επιπτώσεις) διαχέονται σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
Το αποτέλεσμα είναι ένα παζάρι στο οποίο πελατειακές ομάδες προσπαθούν συνεχώς να κατοχυρώσουν όλο και περισσότερα προνόμια. Το κόστος κάθε τέτοιας κατοχύρωσης---διαχεόμενο στον πληθυσμό---είναι σχετικά μικρό και δεν προκαλεί ισχυρή πολιτική αντίδραση. Τελικά, όμως, σε βάθος χρόνου, το αθροιστικό κόστος όλων των προνομίων αυξάνει ανεξέλεγκτα μέχρι να μπλοκάρει εντελώς την οικονομία.
Από το βασικό θεώρημα προκύπτουν νομοτελειακά τα ακόλουθα πορίσματα:
1. Η πολιτική πίεση για αναδιανομή, προνόμια και επιδοτήσεις πάντα αυξάνεται ταχύτερα απ’ ότι η οικονομία παράγει πλούτο για να μπορέσει να καλύψει αυτές τις πιέσεις.
2. Η κατάσταση ισορροπίας κάθε ρυθμιστικής αρχής είναι το να καταστεί υποχείριο των συμφερόντων που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να ρυθμίσει.
3. Η πιθανότητα τα αποτελέσματα μιας παρεμβατικής πολιτικής να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους σχεδιάστηκε, ελαττώνεται εκθετικά συναρτήσει του χρόνου από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή.
4. Η μόνη ουσιαστική ταξική διάκριση σε μια σύγχρονη δημοκρατία είναι μεταξύ αυτών που παράγουν φόρους και αυτών που τους καταναλώνουν (ή, διατυπωμένο διαφορετικά, μεταξύ αυτών που ζουν από τους φόρους και αυτών που πληρώνουν τους φόρους για να ζήσουν οι πρώτοι).
Σας θυμίζει κάτι?
tsompanis
13/02/2016, 15:20
Μήπως αντί να γκρινιάζουμε για τον εργοδότη που μας πίνει το αίμα και για τα δικαιώματά μας να πιαναμε καμία τσαπα και κανέναν κασμα στα χέρια.?
Δεν σου αρέσει ο τρόπος του κάθε εργοδότη?
Γίνε ο εργοδότης του εαυτού σου ....τόσο απλό.
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 15:23
Δύσκολο να γίνει αντιληπτή η έννοια όταν κανείς είναι απομακρυσμένος από το περιβάλλον για το οποίο μιλάει, ακόμα κι όταν υπάρχουν οι πνευματικές δυνατότητες οπως είπες. Μου θυμίζει την ηθικολογική ρητορεία της Αριστεράς... [blah, blah]
Μπά, έτσουξε; Δεν ήταν ο σκοπός μου. :beer:
Byron, άμα μιλας για την μικροσκοπική δομή της Ελληνικής κοινωνίας, βασικά συμφωνώ με τα περισσότερα που λες. Είναι πράγματι μια κατάσταση μη-βιώσιμή όπως ήδη έχει αρχίσει να δείχνει.
Τώρα το αν η λύση στο "πονάει κεφάλι" είναι το "κοψε κεφάλι" άλλο θέμα.
Δεν προσποιούμαι ότι έχω κάποιες απαντήσεις.
Απλά έχω βαρεθεί το κάθε τσακάλι και το κάθε λαμόγιο να παριστάνει τον οικονομικό φωστήρα και σωτήρα.
Θα μπορούσε βέβαια να καταργηθούν ολοκληρωτικά οι φόροι, και να επανέλθει το δικαίωμα κοπής νομίσματος στο κράτος (που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τον κόσμο) λύνοντας αμέσως το πρόβλημα. Αλλά αυτό θέλει @rx:s και όχι την μαλακισμένη υπάρχουσα κατάσταση. Οπότε η μόνη καλή ιδέα δεν παίζει, καν! :D
ΥΓ. Μόλις διάβασα το πμ σου. Ελπίζω να μην βγαίνει καμιά επιθετικότητα στα άνωθεν, έχω την εντύπωση οτι αν πίναμε εκείνη την μπύρα, θα συμφωνούσαμε σε πολλά περισσότερα από ότι μέσα απ' τα γραπτά! Μάλλον διαόλια για την συνεννόηση τελικα τα interwebs.
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 15:26
Μήπως αντί να γκρινιάζουμε για τον εργοδότη που μας πίνει το αίμα και για τα δικαιώματά μας να πιαναμε καμία τσαπα και κανέναν κασμα στα χέρια.?
Συν 1188^610
ΥΓ. Μόλις διάβασα το πμ σου. Ελπίζω να μην βγαίνει καμιά επιθετικότητα στα άνωθεν, έχω την εντύπωση οτι αν πίναμε εκείνη την μπύρα, θα συμφωνούσαμε σε πολλά περισσότερα από ότι μέσα απ' τα γραπτά! Μάλλον διαόλια για την συνεννόηση τελικα τα interwebs.
Are you nuts? :uplate:
Η λύση θα βρεθεί και θα ξαναγίνει βιώσιμη η κατάσταση, όταν...
352070
Ναι...
Οπότε ακούω κάτι παρόμοιο όμως, μου έρχεται στο μυαλό το παρακάτω. :tooth:
352071
tsompanis
13/02/2016, 16:04
Ναι...
Οπότε ακούω κάτι παρόμοιο όμως, μου έρχεται στο μυαλό το παρακάτω. :tooth:
352071
:bawl:
Κάποτε όμως πρέπει να γίνει μια γαμημενη αρχή
ωραία θα ήταν να έβγαινε το μεροκάματο με τον φραπέ στα χέρια μπροστά από μία οθόνη αλλά. ..
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 16:09
Κάποτε όμως πρέπει να γίνει μια γαμημενη αρχή
Αυτό μόνο!
Ναι αν ήταν ματατζήδες και είχαν εντολή να τους διαλύσουν μέσα σε μισό λεπτό το είχαν κάνει χωρίς να ρίξουν ούτε μισή γκλοπιά. Και, τι θίχτηκες; σε πείραξε κάτι ή απλά σε χάλασε η ανακρίβεια;
Επειδή η είδηση στο διαδίκτυο κατανταει πολλές φορες χαλασμένο τηλέφωνο,είπα θέσω το θέμα στη σωστή του διάσταση.και ναι,δεν μου αρέσουν οι ανακριβειες
skylaros
13/02/2016, 17:14
Μερικοί απλά δε θέλουμε να γίνουμε εργοδότες, αν προσπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο λοιπόν και πούμε πως θα κάνουμε κάτι δικό μας μόνοι ή μαζί με κάποιους άλλους ανθρώπους σε μορφή συνεργασίας (όχι κολεκτίβες και π@π@ριές κατά τη γνώμη μου) χωρίς ανθρώπους να δουλεύουν για εμάς θα χρειαστούμε κάτι πολύ βασικό που δεν έχουμε ΚΕΦΑΛΑΙΟ και όσο περίεργο και αν ακούγετε μερικοί άνθρωποι δεν έχουν στην άκρη ούτε 200 ευρό. Τώρα με τα ΕΣΠΑ να σου πω πως το κοίταξα, υπήρχαν δύο/τρεις ιδέες βιώσιμες θεωρώ εδώ και κάμποσο καιρό. Η μία χαμηλού κόστους ~25.000 η άλλη στα 50.000 και κάτι ψηλά και μια τρίτη γύρω στα 120.000. Ζητάνε της παναγιάς τα μάτια από χαρτούρα και πες ότι τρέχεις το κάνεις σκοτώνεσαι και με μερικούς πολύ αμφιβάλω αν τα πάρεις τα λεφτά και ας είναι και με το σταγονόμετρο. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι αν είσαι χωρίς λεφτά και "γνωριμίες" την έχεις κάτσει τη βάρκα, εγκλωβίστηκες.
nick_VFR
13/02/2016, 17:21
Nick_VFR , για να δώσω μια έτσι πιο ζωντανή εικόνα...
Έχεις δει ποτέ πιτσιρικά με απόλυτη καταστροφή του ουρητικού;
Παλικαράκι ούτε 21 ακόμα να κατουριέται απάνω του και να πρέπει να κυκλοφορεί με πάνες;
Έχω δει εγώ και γνωρίζω ότι ήταν από εθισμό σε Red Bull, αυτό το εξαιρετικό, χρήσιμο προϊόν, που δεν κάνει κοινωνική ζημιά και δεν σε αναγκάζει κανείς να το πιεις.
Πώς την πάτησε ο πιτσιρικάς; Καθόλου δύσκολο: Σχεδόν όλοι οι νέοι που εργάζονται εδώ (Άγγλια) σε εργοστάσια/αποθήκες δεν το έχουν σε καλό αν δεν αρχίσουν την βάρδια με κανα-δυο από αυτά τα ρημάδια. Μετά πέφτει συναγωνισμός στην παραγωγικότητα, και αν δεν είναι σπηνταρισμένοι τίγκα στην καφεῖνη δεν φτάνουν τους άλλους, και τελικά ξοδεύουν μεγάλα ποσά για την 'πρέζα` τους. Ο εν λόγω είχε φτάσει να πίνει πάνω από 20 την ημέρα για να βγαίνει πρώτος στον έλεγχο της παραγωγικότητας. Τώρα εργάζεται με πάνες (και ακόμα τα περιδρομιάζει). Αμφιβάλλω αν θα δει τα 30 του.
Έ, ας μην τα έπινε, θα μου πεις. Κι εγώ το ίδιο θα έλεγα. Και ας μην συναγωνιζόταν τους άλλους. Και ας πήγαινε σε δουλειά που δεν μέτραγαν την παραγωγικότητα με το σταγονόμετρο. Επειδή υπάρχουν πολλές τέτοιες, εξ άλλου! Ουουου! Δεν βαριεσαι, που έλεγε και ο Ανδρέας Κάλβος. It's a free world. Κανείς δε σε αναγκάζει να κάνεις τίποτα. Αν είσαι διατεθημένος για τις απαραίτητες θυσίες. Αν δεν είσαι, βράστα... πρέπει να ζητάς πολιτικές λύσεις.... Σώθηκες!
Περιγράφεις ένα πρόβλημα. Ωραία, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να του αρέσουν αυτά τα σκηνικά. Αλλά από εκεί και πέρα τι γίνεται; Ποια είναι η λύση; Είμαι όλος αφτιά!
Το να μου λες πιο κάτω "δεν προσποιούμαι ότι έχω απαντήσεις" δεν βοηθάει. Στο να λέμε τα άσχημα, όλοι καλοί είμαστε. Το θέμα είναι να βρούμε απαντήσεις. Ούτε εγώ προσποιούμαι ότι έχω τις τελικές απαντήσεις, συζήτηση κάνουμε! :beer:
Πάντως... 20 Red bull σε μια μέρα; Το redbull κοστίζει μια λίρα τουλάχιστον. 20 redbull είναι 20 λίρες, πάνω από 25 € την ημέρα! Πόσα παίρνει το παλικαράκι; Και τι τρωει; :confused:
Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τους αγρότες, αλλά γενικά το να γίνεις εργοδότης του εαυτού σου δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στην Ελλάδα!
Με πρόσχημα ότι "επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι φοροδιαφεύγουν", η φορολογία και οι εισφορές που πρέπει να πληρώσουν οι παραπάνω είναι εξοντωτικές: 29% φόρος επιχειρήσεων (από τους υψηλότερους στην ΕΕ), 100% προκαταβολή φόρου, υποχρεωτικός (με απειλή φυλάκισης) ΟΑΕΕ ανεξάρτητα αν έχεις κέρδη ή όχι και διάφοροι άλλοι φόροι και έκτακτες εισφορές. Χώρια που οι σχετικοί νόμοι αλλάζουν συχνά ή/και εφαρμόζονται με αναδρομική ισχύς, καθιστώντας οποιοδήποτε οικονομικό προγραμματισμό αδύνατο. Χώρια που η φορολογική νομοθεσία στην Ελλάδα είναι τόσο πολύπλοκη, που είναι πολύ δύσκολο να είσαι καθ'όλα τυπικός και νόμιμος ακόμη και αν το θέλεις. Χώρια που η γραφειοκρατία και η διαφθορά είναι έτοιμες να σου βάλουν τρικλοποδιά ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Λες και το να είσαι εργοδότης του εαυτού σου δεν είναι αρκετά δύσκολο ΧΩΡΙΣ όλα τα παραπάνω...
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα...
Θα μπορούσε βέβαια να καταργηθούν ολοκληρωτικά οι φόροι, και να επανέλθει το δικαίωμα κοπής νομίσματος στο κράτος (που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τον κόσμο) λύνοντας αμέσως το πρόβλημα. Αλλά αυτό θέλει @rx:s και όχι την μαλακισμένη υπάρχουσα κατάσταση. Οπότε η μόνη καλή ιδέα δεν παίζει, καν! :D
Μόνο που αν συνέβαινε αυτό, θα καταργούνταν όλοι οι φόροι... εκτός του φόρου πληθωρισμού! :rolleyes:
Δεν μου ακούγεται πολύ ευχάριστο.
Εκτός αυτού, τόσες άλλες χώρες μέσα στην ΕΕ έχουν εκχωρήσει το δικαίωμα κοπής νομίσματος στην ΕΚΤ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Άρα μήπως η "καλή ιδέα" στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο... καλή; ;)
Αυτό τώρα το είδα...
Παναγιώτη, εσύ ?? (https://www.youtube.com/watch?v=4L9P7woHo-8) :uplate::eek::uplate:
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 18:27
Αυτό τώρα το είδα...
Παναγιώτη, εσύ ?? (https://www.youtube.com/watch?v=4L9P7woHo-8) :uplate::eek::uplate:
Ναι, αυτοπροσώπως, πώς δεν με κατάλαβες νωρίτερα, απορώ!
Πάντως το φαντάστηκα οτι έστω και ένα hint ιδέας να προέβαλα, θα έπεφτε η νύκτα η μαύρη να μας φάει. :lol: :p
Ξέρεις, έχει κοντέψει να φάω ξύλο συζητώντας τέτοιες ιδέες, κι όχι από ανθρώπους ιδιαίτερα πωρωμένους πολιτικά με το άλφα ή βήτα σύστημα! Απλά η διαταραχή που προκαλεί μια σκέψη που απορρέει από την ιδέα ότι το κράτος δεν χρειάζεται να είναι μαμά και μπαμπάς είναι κάτι το πραγματικά αξιοπρόσεκτο.
Οι Αγγλοσάξωνες δεν είναι που λένε: «There are only two certain things in life - death and taxes. And I'm not so sure about death..»
Τι να λέμε τώρα... ο πληθωρισμός... άσε...
nicksior
13/02/2016, 18:40
Φοβερή κουβέντα-αντιπαράθεση απόψεων.
Από τις καλύτερες στιγμές του φόρουμ .
Τελικά το πανάρχαιο φιλοσοφικό ερώτημα αν τα λεφτά φέρνουν ή όχι την ευτυχία στον άνθρωπο , είναι πάντα επίκαιρο ..
Η οικονομική επιστήμη δεν μπορεί να δώσει απάντηση και φυσικό είναι!
Η επιστήμη της ψυχολογίας πάλι υποστηρίζει ότι τουλάχιστον το 50% της ευτυχίας των ανθρώπων που αισθάνονται «ευτυχισμένοι» οφείλεται σε γονιδιακούς παράγοντες ..
Αν είναι η ευτυχία μέγεθος μετρήσιμο..
Επίσης τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης – αυτοκτονιών καταγράφονται σε χώρες με υψηλή οικονομική ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές.
Τα γεμιστά της κυρίας Θεανώς παναπεί έχουν φιλοσοφική βάση !
:p
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 18:45
Πάντως... 20 Red bull σε μια μέρα; Το redbull κοστίζει μια λίρα τουλάχιστον. 20 redbull είναι 20 λίρες, πάνω από 25 € την ημέρα! Πόσα παίρνει το παλικαράκι;
Κατόπιν κρατήσεων θα έβγαζε κανα 60αρι. (με RedBull κάνουν άνετα υπερωρίες δωδεκάωρες για μήνες). Έπαιρνε 2λιτρες φιάλες unbranded, κάτι Blue Bear και συναφείς μαλακίες φτηνά από το σουπερμαρκετ. Και αγόραζε μετά και καμιά δεκαριά κουτάκια από το μηχάνημα όταν ξέμενε. Τραγικά πράγματα. Αλλά να δεις παραγωγικότητα!
Και τι τρωει; :confused:
Ήθελες και να τρώει;!;!;!;!;!
Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τους αγρότες, αλλά γενικά το να γίνεις εργοδότης του εαυτού σου δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στην Ελλάδα!
Γεγονός! Πρέπει να το βάλεις να δουλέψει λίγο να βρεις κάθε κομπίνα, πάτημα και loophole που υπάρχει.
Γιατί να περιορίζεται η «δημιουργηκότητα» μόνο στους «μεγάλους». Και πρέπει να δουλέψεις με φίλους όπως προειπώθηκε, δεν γίνεται εύκολα δουλειά μόνος σου αν δεν είσαι μπασμένος.
ΙΜΗΟ
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 18:48
Τα γεμιστά της κυρίας Θεανώς παναπεί έχουν φιλοσοφική βάση !
:p
Μην το γελας!
Γνωρίζω άτομο που εγκατέλειψε λιαν καλοπληρωμένη θέση στας Ηνωμένας Πολιτείας γιατί του έλλειπε το παστίτσιο της θειάς του!
Πάντως το φαντάστηκα οτι έστω και ένα hint ιδέας να προέβαλα, θα έπεφτε η νύκτα η μαύρη να μας φάει. :lol: :p
Ξέρεις, έχει κοντέψει να φάω ξύλο συζητώντας τέτοιες ιδέες, κι όχι από ανθρώπους ιδιαίτερα πωρωμένους πολιτικά με το άλφα ή βήτα σύστημα! Απλά η διαταραχή που προκαλεί μια σκέψη που απορρέει από την ιδέα ότι το κράτος δεν χρειάζεται να είναι μαμά και μπαμπάς είναι κάτι το πραγματικά αξιοπρόσεκτο.
Οι Αγγλοσάξωνες δεν είναι που λένε: «There are only two certain things in life - death and taxes. And I'm not so sure about death..»
Αυτό που υπαινίσσονται όσοι σου απάντησαν για το παρακάτω
είναι πως ούτε @rx:s θέλει, αλλά ούτε και καλή ιδέα είναι. Και προφανώς το υπαινίσσονται χωρίς να το εξηγούν θεωρώντας πως το γιατί αυτό δεν θα δουλέψει είναι αυτονόητο.
Αυτό που δεν λαμβάνεις υπόψη λοιπόν όταν γράφεις «να καταργηθούν ολοκληρωτικά οι φόροι», είναι πως το κράτος συντηρείται αποκλειστικά από φόρους. Άρα, καταργώντας τη μοναδική πηγή εσόδων του κράτους, ουσιαστικά καταργείς το ίδιο το κράτος.
Έτσι, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα που δεν θα μπορεί να πληρώνει, θα είναι και η κοπή νομίσματος.
Το νόμισμα όμως έτσι κι αλλιώς από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που έχει σημασία είναι η αξία του πλούτου που κατέχεις και αυτή είναι που καθορίζει την αξία του νομίσματός σου. Ο αριθμός των νομισμάτων δεν έχει καμία σημασία. Αν η αξία του πλούτου που κατέχεις είναι μεγάλη, τότε είσαι πλούσιος με οποιοδήποτε νόμισμα. Αν η αξία του πλούτου που κατέχεις είναι μικρή, τότε είσαι φτωχός πάλι με οποιοδήποτε νόμισμα.
amyroukai
13/02/2016, 18:51
Αχ... Να μου χαρίσουν χωράφι ως "άκληρο αγρότη", να πάρω τρακτέρ, " αγροτικό ", τσάμπα πετρέλαιο, δάνεια για να παράγω, να τα φεσωσω όλα γιατί "δεν βγαίνω μάναμ φταίει η πολιτική των Βρυξελλών", να κόψω και μερικά εικονικά τιμολόγια για να πάρω πίσω και λίγο ΦΠΑ, να κάνω διακοπές με την παρέα " στα μπλόκα " ζητώντας να συνεχίσουν να πληρώνουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι για εμένα τον ΟΓΑ όπως παλιά, να ζητάω, να ζητάω, να ζητάω... Βρε λες...
Χαζός ρπμ, τσαμπα σπουδές, μάστερς και μλκιες...
nicksior
13/02/2016, 18:54
Μην το γελας!
Δεν το γελάω , αντιθέτως!
Για να το υποστηρίξω εξ άλλου έγραψα τα προηγούμενα..
Μια διαφορετική (αναγκαστική ίσως) οπτική , έτσι για την ποικιλία των απόψεων.
:)
Αυτό ... Με το παστίτσιο της θείας...
Μου έβαλε πονηρές σκέψεις...
:bawl:
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 19:05
Αυτό που δεν λαμβάνεις υπόψη λοιπόν όταν γράφεις «να καταργηθούν ολοκληρωτικά οι φόροι», είναι πως το κράτος συντηρείται αποκλειστικά από φόρους.
Απεναντίας! Αυτό είναι το μόνο πράγμα που παίρνω υπ' όψιν.
Ίσως εσύ να μην έχεις αντιληφθεί τον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίον είναι παγιδευμένη αυτή η διαδικασία, όπως και η σκέψη των θιασωτών της.
Φαύλος κύκλος, δε, που πηγάζει αποκλειστικά από την παράδοση του τσαμπουκά του τοπικού άρχοντα να τρώει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του φέουδού του, και γενικά από την Πίστη ότι είναι αρεστό στον θεό ο νταής να καλοπερνάει εις βάρος του φουκαρά. Δείχνει έτσι ότι υπάρχει τάξη, ρε παιδί μου. Αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι από τον πληθωρισμό και άλλες παρόμοιες λοιμώξεις. (Στην Ελληνική λογοτεχνία νομίζω ο Αίσωπος πρώτος το περιέγραψε, με τα βατράχια που θέλαν βασηλιά)
Αν σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα, εξέτασε από ποιο σημείο γίνεται η εκκίνηση της κυκλοφορίας του φράγκου στη κενωνία, και σε ποιο σημείο συμβαίνει η απόσυρσή του, χάριν εφορίας, και ίσως το αυτονόητο να σου φανεί λίγο πιο προσβάσιμο.
Άρα προτείνεις την κατάργηση του κράτους;
Προσωπικά βλέπω σε αυτό περισσότερα αρνητικά παρά θετικά, ειδικά αν σκεφτείς πως θα είσαι ο πρώτος (ή και ο μόνος; ) που θα το κάνεις και πως στη φύση κάθε κενό (και αυτό της εξουσίας) καλύπτεται γρήγορα και φυσικά όχι από τον δικαιότερο.
Ίσως εσύ να μην έχεις αντιληφθεί τον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίον είναι παγιδευμένη αυτή η διαδικασία, όπως και η σκέψη των θιασωτών της.
Φαύλος κύκλος, δε, που πηγάζει αποκλειστικά από την παράδοση του τσαμπουκά του τοπικού άρχοντα να τρώει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του φέουδού του, και γενικά από την Πίστη ότι είναι αρεστό στον θεό ο νταής να καλοπερνάει εις βάρος του φουκαρά. Δείχνει έτσι ότι υπάρχει τάξη, ρε παιδί μου. Αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι από τον πληθωρισμό και άλλες παρόμοιες λοιμώξεις.
Αν σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα, εξέτασε από ποιό σημείο γίνεται η εκκίνηση της κυκλοφορίας του φράγκου στη κενωνία, και σε ποιο σημείο συμβαίνει η απόσυρσή του, χάριν εφορίας, και ίσως το αυτονόητο να σου φανεί λίγο πιο προσβάσιμο.
Το επιχείρημα «οκ, ίσως εσύ να είσαι χαζός και να μην το καταλαβαίνεις αλλά εγώ ο έξυπνος το καταλαβαίνω», στο μόνο που χρησιμεύει είναι να τελειώσεις μια κουβέντα χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσεις τη θέση σου.
Κατά τα άλλα, και αγενέστατο είναι, αλλά και παντελώς άχρηστο.
Και ενώ το ότι είναι αγενέστατο δεν πειράζει (έτσι κι αλλιώς ο αγενής δεν το κάνει επίτηδες), το «άχρηστο» είναι σοβαρό.
Διότι πουθενά δεν υπάρχει μια αρχή έστω για μια εξήγηση, μια παραπομπή σε κάποια έρευνα ή άρθρο που να βοηθά την επίλυση του γρίφου τον οποίο περιγράφεις. Η οποία, αν όχι εμένα που δεν καταλαβαίνω, ενδεχομένως θα βοηθούσε κάποιον άλλον με μεγαλύτερη αντίληψη.
Εκτός αν η παραπάνω φράση θεωρεί πως κανείς δεν διαθέτει την απαραίτητη αντίληψη, οπότε δεν χρειάζεται καν η συζήτηση. Ο κάτοχος της αλήθειας μπορεί να κάθεται κάλλιστα μόνος του και να διασκεδάζει με το χαμηλό επίπεδο των συμμετεχόντων σε αυτήν.
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 19:40
Άρα προτείνεις την κατάργηση του κράτους;
Αυτό κατάλαβες;
Έχω μεγάλη απορία πώς νόμισες οτι το πρότεινα αυτό -- εφ' όσον μου φάνηκε ότι ξεκάθαρα πρότεινα ακριβώς το αντίθετο (δηλαδή την ίδρυση κράτους, σε αντικατάσταση του αστείου φεουδικού κατάλοιπου με το οποίο έχουμε να κάνουμε τώρα. Θεωρητικά μιλώντας πάντα, μια που είπαμε για τις ελλείψεις που μας εμποδίζουν)
Αν την ξεκαθάρη και μάλλον ήπια παρότρυνσή μου να εξετάσεις τον κύκλο της εισαγωγής-κυκλοφορίας-εξαγωγής του χρήματος στην κοινωνία την εξέλαβες ως αγένεια, καλύτερα να μην συνεχίσουμε συζήτηση μεταξύ μας.
Εκτός βέβαια και αν τον έχεις εξετάσει αυτόν τον κύκλο, και δεν το κατάλαβα, οπότε θα μπορούσες απλά να το έλεγες, να μας πεις τα πορίσματα σου, τις διαφωνίες σου, μπας και μάθουμε και μεις τίποτα, αντι να εξαμολάς μομφές. Αν πάλι δεν κατάλαβες για τι πράγμα μίλαγα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το πεις, που φαντάζομαι θα τους ξέρεις όντας ειδήμων στην ευγένεια.
Κάτι είχαν ψιλιαστεί οι Αγγλοσάξωνες, μου φαίνεται... «and I'm not so sure about death» :lol:
AUFGEBRACHT
13/02/2016, 20:04
Κάνω ένα πισωγύρισμα και επανέρχομαι στην κουβέντα για τα ΜΜΕ και την διαπλοκή και τον περιώνυμο ΔΟΛ, όπου Λ ίσον Λαμπράκης, ο οποίος Λαμπράκης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέσω του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. Οραματίστηκε λοιπόν ο μακαρίτης άνθρωπος του πνεύματος ένα πολιτιστικό κέντρο σημείο αναφοράς, μόνο που τα δάνεια που χορηγήθηκαν για την ανέγερσή του, χορηγήθηκαν ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο ετησίως επιχορηγείται με τακτική και έκτακτη επιχορήγηση από το ελληνικό δημόσιο, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Πριν λίγες μέρες σύμφωνα με νομοσχέδιο που είμαι σίγουρος πως κανένας δεν πήρε χαμπάρι, το Μέγαρο Μουσικής περνά στην πλήρη ευθύνη του ελληνικού δημοσίου (μαζί βέβαια με την πλήρη ευθύνη περνάνε στο χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο και οφειλές περί τα 400.000.000 € -τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ)... Στροφή στην ποιότητα!!!
kalgeorge
13/02/2016, 20:17
Αχ... Να μου χαρίσουν χωράφι ως "άκληρο αγρότη", να πάρω τρακτέρ, " αγροτικό ", τσάμπα πετρέλαιο, δάνεια για να παράγω, να τα φεσωσω όλα γιατί "δεν βγαίνω μάναμ φταίει η πολιτική των Βρυξελλών", να κόψω και μερικά εικονικά τιμολόγια για να πάρω πίσω και λίγο ΦΠΑ, να κάνω διακοπές με την παρέα " στα μπλόκα " ζητώντας να συνεχίσουν να πληρώνουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι για εμένα τον ΟΓΑ όπως παλιά, να ζητάω, να ζητάω, να ζητάω... Βρε λες...
Χαζός ρπμ, τσαμπα σπουδές, μάστερς και μλκιες...
http://www.huffingtonpost.gr/2016/02/13/koinonia-agrotes-mpouzoukia_n_9225338.html?1455374782&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_home_sidebar&utm_campaign=24MediaWidget
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 20:19
Και μια που μιλάμε για εφορίες κλπ, να αναφέρω και μια είδηση που με χαροποίησε ιδιαίτερα τελευταία.
Ακούγοντας τις γνωστές ειδήσεις, όπου ξέρω 'γω, ο Starbucks στην Αγγλία έχει βγάλει μόνο £10 κέρδος την τελευταία 20ετία, ο Αμαζόνιος μηδέν, όλο χασούρα, τι φόρους να πληρώσουν τα παιδιά; Κοτζάμ Γκούγκλης έχει ξεσκιστεί στα Ολλανδικά σάντουιτς, στα διπλά Ιρλανδικά, στα Τρίγωνα των Βερμουδών, ή όπως αλλιώς τις βαπτίζουν τις χαριτωμένες (ολονόμιμες) κομπίνες τους, και κατάφερε με τα χίλια ζόρια να ξηλωθεί για φόρο... 3%! Ό ίδιος ο Καγκελάριός μας που δεν κουράζεται να μας λέει τι μεγάλη σημασία έχουν οι φόροι και πώς πρέπει να τους αυξήσει για το καλό μας, και να εφαρμόσει λιτότητα στα νηπιαγωγία και τα νοσοκομία για να βγουν τα χρέη μας, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει η οικογενειακή του επιχείρηση των £200,000,000.00 να μην πληρώσει πένα τσακιστή...
... ακούγωντας τα όλα αυτά, οι κάτοικοι της μικρής και πανέμορφης Ουαλλικής πόλης του Crickhowell, αποφάσισαν, για να δείξουν την γελοιότητα του πράγματος, να στήσουν και αυτοί μια πολυεθνική, μέσα στην οποία θα υπάγονται όλες οι μικροεπιχειρήσεις της πόλης (τι πόλη δηλαδή, χωριουδάκι είναι).
Δύο καλά είχε η υπόθεση: Πρώτα έμαθαν πόσο απίστευτα εύκολο ήταν, σε βαθμό να γελάνε βγαίνοντας από τα γραφεία των δικηγόρων που προσέλαβαν, λέγοντας: «Μα πράγματι, αν είσαι μεγάλη εταιρεία, θα ήταν έγκλημα να μην κάνεις αυτήν την φοροδιαφυγή». Δεύτερον, κινηματογράφησαν την όλη πορεία τους, και πολλά από τα βίντεο είναι ανεβασμένα και στον Γιουτούμπι, οπότε μπορεί εύκολα ο καθένας να τα δει. Στην πορεία (και αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο για αυτό) κατάφεραν να είναι αρκετά διπλωμάτες ώστε να ξεβρακώσουν πολλούς αρμόδιους, αλλά πάντα με το γάντι. Καλή ιδέα το γάντι εδώ που τα λέμε, όταν σκεφτείς με τι κώλους είχαν να κάνουν.
Η υπόθεση βρίσκεται εν εξελίξει, οπότε δεν ξέρουμε τι θα απογίνει, αλλά αν είναι να ανοίξεις ποπκορν αξίζει με το παραπάνω... Για να σκεφτείτε, τώρα πάνε να κάνουν την ιδέα τους franchise, και να την πουλήσουν σε άλλες μικρές Ουαλλικές πόλεις, αφού αρκετές έχουν ενδιαφερθεί! Τέτοια πολυεθνική δραστηριότητα, λοιπόν, ομολογώ ότι με ενθουσιάζει! Αν ΝΟΜΙΜΑ μπορούμε όλοι να μην πληρώνουμε φόρο, και μάλιστα ο κρατικός Συμβουλος για Ζητήματα Εφορίας να μας ενθαρύνει να μην, τότε τι σόι κορόιδα θα είμαστε να κάνουμε αλλιώς;
Μερικά λινκς δειγματικά, υπάρχουν (και θα υπάρξουν) και πολλά αλλα:
https://www.youtube.com/results?search_query=crickhowell+tax
Καλή έμπνευση!
amyroukai
13/02/2016, 20:24
http://www.huffingtonpost.gr/2016/02/13/koinonia-agrotes-mpouzoukia_n_9225338.html?1455374782&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_home_sidebar&utm_campaign=24MediaWidget
Ο αγώνας θέλει καλοπέραση.
Για ποιες ιδέες έχεις κινδυνέψει να φας ξύλο? Για ποιό λόγο δεν τυπώνουν εύκολα και αβίαστα χαρτονομίσματα οι κεντρικές τράπεζες προκειμένου να γίνουν όλοι πλούσιοι?
Ε? Πλάκα κάνεις, ναι ?
Τεσπά, επειδή μπορεί και να μην κάνεις πλάκα...πάρε ένα κείμενο για το τι γίνεται στην Βενεζουέλα αυτή τη στιγμή. Η τελευταία παραγγελία αφορά 10 δις χαρτονομίσματα των 100 Μπολιβάρ. Πληθωρισμός 720%...
Αφήνω...πληθωρισμός...τι σημαίνει...
Αυτό σημαίνει-> "A color photocopy of a 100-bolivar bill costs more than the note. In an image that went viral on social media, a diner is shown using a 2-bolivar note to hold a greasy fried turnover because it is cheaper than a napkin."
Αν έχεις απορίες γιατί δεν λειτουργεί η ιδέα σου, διάβασε το παρακάτω.
http://www.wsj.com/articles/inflation-wrought-venezuela-orders-bank-notes-by-the-planeload-1454538101
352078
Φαύλος κύκλος, δε, που πηγάζει αποκλειστικά από την παράδοση του τσαμπουκά του τοπικού άρχοντα να τρώει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του φέουδού του, και γενικά από την Πίστη ότι είναι αρεστό στον θεό ο νταής να καλοπερνάει εις βάρος του φουκαρά. Δείχνει έτσι ότι υπάρχει τάξη, ρε παιδί μου. Αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι από τον πληθωρισμό και άλλες παρόμοιες λοιμώξεις. (Στην Ελληνική λογοτεχνία νομίζω ο Αίσωπος πρώτος το περιέγραψε, με τα βατράχια που θέλαν βασηλιά)
Αν σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα, εξέτασε από ποιο σημείο γίνεται η εκκίνηση της κυκλοφορίας του φράγκου στη κενωνία, και σε ποιο σημείο συμβαίνει η απόσυρσή του, χάριν εφορίας, και ίσως το αυτονόητο να σου φανεί λίγο πιο προσβάσιμο.
Χάνω επεισόδια τελικά...
Ξέρεις όλες αυτές οι θεωρίες του υπαρκτού σουρεαλισμού, έχουν λυθεί με (άκομψο) τρόπο εδώ και κάποιους αιώνες. Ονομάζεται Mutual coincidence of wants problem. (https://en.wikipedia.org/wiki/Coincidence_of_wants) :lol:
Προφανώς έχεις σταθεί στον κύκλο δημιουργίας χρήματος-κυκλοφορίας χρήματος και σου διαφεύγει (εντελώς) η έννοια του χρήματος. Τι είναι και γιατί κυκλοφορεί.
Αλλά έχω πιεί πολύ και βαριέμαι να γράφω.
Cheers :beer:
Δεινόσαυρος
13/02/2016, 20:45
Για ποιό λόγο δεν τυπώνουν εύκολα και αβίαστα χαρτονομίσματα οι κεντρικές τράπεζες προκειμένου να γίνουν όλοι πλούσιοι?
Ε? Πλάκα κάνεις, ναι ?
Το «εύκολα» και «αβίαστα» και «να γίνουν όλοι πλούσιοι» είναι δικό σου, όχι δικό μου.
Γιατί δεν επέλεξες όρους όπως «μετρημένα», «προσεκτικά» και «εποικοδομητική μεγιστοποίηση» αντί αυτών που βιάστηκες αμέσως-αμέσως να επιστρατεύσεις;
Προφανώς επειδή έχεις αντιληφθεί την έννοια του χρήματος που μου διαφεύγει "εντελώς".
Ενδιαφέρον πάντως όταν οποιαδήποτε καινούργια ιδέα αντιμετωπίζεται πρωτίστως με την κινδυνολογία και την καταστροφολογία, n' est ce pas? Δεν φαντάζομαι να δυσκολεύεσαι να δεις πώς το ξύλο δεν απέχει και πολύ, όταν αυτή η αντίδραση είναι η αφετηρία, έ;
Όσο για πληθωρισμό, επειδή είχα επαφές κάποτε με Ζιμπάμπουε, ξέρω ακριβώς περι τίνος πρόκειται, μερσι, νάσαι καλά. Έχω ακόμα κάπου χαρτονομίσματα πολύ μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας από τα Μπολιβάρια σου. Τις απόψεις μου για τα αίτια του πληθωρισμού νομίζω οτι μπορείς εύκολα να τις αντιληφθείς από τα άλλα μου γραφόμενα, οπότε άστο.
Δεν προκειταί, λοιπόν, να συνεχίσω με την προσωπική μου θέση, εφόσον εμφανέστατα και υπερβολικά ακραία θα θεωρηθεί, και εντελώς θεωρητική είναι οπότε μάλλον μιλάμε μόνο για να μιλάμε.
Ας εστιαστούμε στα πιο πρακτικά. ΟΚ, οι μικρομεσαίοι φοροδιαφεύγουν. Τι να πούμε όμως για τους γίγαντες που κάνουν τα ίδια και χειρότερα ΝΟΜΙΜΑ;
Αυτό είναι ΟΚ, προφανώς;
Και αν υπάρχουν οι διέξοδοι για τους «μεγάλους», δεν πρέπει να υπάρχουν και για τους «μικρούς» σε μια δίκαια κοινωνία;
Ή δεν ισχύει ο ίδιο, και οι μικροί πρέπει να πληρώνουν γιατί έτσι;
Για ρίξε μια ματιά στα βίντεο για την Ουαλλία.