View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 5
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[
19]
20
MG-KTiNoS
16/02/2016, 15:50
Το κράτος πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε τον νταβατζή (α ρε Κωστάκη) ούτε τον επιχειρηματία...
Το κράτος μια χαρά κάνει το νταβατζή και τον επιχειρηματία...
:lol:
Παίρνει τα λεφτά απ αυτούς που δουλεύουν και απ αυτούς που δούλεψαν κάποτε και τα δίνει... στους Ολιγάρχες....
Χαρίζει δρόμους, γιφύργια, τράπεζες, φάμπρικες λοτζίστικς, άδειες καναλιών, διαγράφει χρέη προς το ΙΚΑ, δάνεια κλπ κλπ
Μετά σου πετάει ένα
ΔΕ ΜΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΚΩΛΟΝΑΚΙ
και ξεχνάς τα πάντα...
Μια χαρά μπίζνα το βλέπω όλο αυτό
Επενδύσεις με τα λεφτά των άλλων και ρίσκο 0....
ΠΙΟ ΓΑΜΑΤΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ !
amyroukai
16/02/2016, 16:04
Ε, εντάξει. Τώρα με αυτό το τελευταίο κατάλαβα το αγροτικό μοντέλο ανάπτυξης.
Μήπως να καταθέσω άδεια εργασίας, να δηλώσω αγρότης με 20 ρίζες ελιές και να αρχίσω να ψάχνω επιδοτήσεις και δάνεια μικροπαραγωγού... Ένα ναβάρα και ένα τρακτέρ δεν θα δικαιούμαι και εγώ σαν στάρταπ; Εσείς θα τα πληρώσετε αν δεν βγαίνω μάναμ' και θα μου χαριστούν τα δανεικά γιατί έτσι γιατί θέλω γιατί μπορώ :bawl:
άσχετο αλλά έχει γέλιο. Διαβάζοντας το λίνκ του Πέτρου, βλέπω αυτό Γιατί δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο κάθε μέρα (http://news247.gr/eidiseis/life/life-guide/giati-den-prepei-na-kaneis-mpanio-kathe-mera.3911079.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget) το οποίο μάλλον έχει διαβάσει πολύς κόσμος ο οποίος ζέχνει... Και το κορυφαίο είναι η κατακλείδα για τις γυναίκες, μύθος κύριοι ότι αν είναι καθαρές θα προσελκύουν άντρες... Η μπίχλα φέρνει το παλικάρι το καλό, αμ πως. Τι άλλο θα διαβάσουμε πΧιά!!!
MG-KTiNoS
16/02/2016, 16:16
Ε, εντάξει. Τώρα με αυτό το τελευταίο κατάλαβα το αγροτικό μοντέλο ανάπτυξης.
Μήπως να καταθέσω άδεια εργασίας, να δηλώσω αγρότης με 20 ρίζες ελιές και να αρχίσω να ψάχνω επιδοτήσεις και δάνεια μικροπαραγωγού... Ένα ναβάρα και ένα τρακτέρ δεν θα δικαιούμαι και εγώ σαν στάρταπ; Εσείς θα τα πληρώσετε αν δεν βγαίνω μάναμ' και θα μου χαριστούν τα δανεικά γιατί έτσι γιατί θέλω γιατί μπορώ :bawl:
Γιατί ρε φίλε????
Το κράτος λέει πως κονομάς και φοροδιαφεύγεις....
Θες να φας τη μπουκιά των άλλων απ το στόμα δηλαδής???
Δε γκονομας αρκετά??? (απ τη φοροδιαφυγή)
:D
υγ
κι όμως για μερικούς ΑΥΤΟ ήταν το μοντέλο και όχι μόνο αγρότες
αλλά για τους αγρότες λες.
Για τους άλλους έχεις δεχτεί ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
κι έτσι θα ναι πάντα.
:(
nicksior
16/02/2016, 17:18
Επίσης το ίδιο κράτος κόβει απο τη σύνταξη όσων πλήρωσαν 35-40 χρόνια εισφορές γαι να βγάλει σύνταξη σε όσους έχουν μόνο 15 χρόνια εργασιακού βίου που μπορεί να μην πλήρωναν , να φοροδιέφευγαν ή δεν ξέρω τι, αλλά είναι εκλογική πελατεία του..
Επίσης δεν λέει κουβέντα για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τα εφάπαξ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε ηλικίες 45-50 χρόνων αφού και αυτούς τους θεωρεί εκλογική πελατεία (βρίζουν αλλά ψηφίζουν , να γιατί οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω).
Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δηλ..
Γ@μ@με και κανέναν "ολιγάρχη" (όχι πως δεν του αξίζει) για ξεκάρφωμα...
amyroukai
16/02/2016, 17:39
Ιδιώτης δεν έχει βγει ποτέ στα 40 σε σύνταξη. Μόνο ΔΥ το έκαναν αυτό, κυρίως γυναίκες με τρία παιδιά κλπ ή στρατιωτικοί.
stefanos
16/02/2016, 17:40
Επίσης το ίδιο κράτος κόβει απο τη σύνταξη όσων πλήρωσαν 35-40 χρόνια εισφορές γαι να βγάλει σύνταξη σε όσους έχουν μόνο 15 χρόνια εργασιακού βίου που μπορεί να μην πλήρωναν , να φοροδιέφευγαν ή δεν ξέρω τι, αλλά είναι εκλογική πελατεία του..
Επίσης δεν λέει κουβέντα για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τα εφάπαξ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου (και ιδιωτικού) τομέα σε ηλικίες 45-50 χρόνων αφού και αυτούς τους θεωρεί εκλογική πελατεία (βρίζουν αλλά ψηφίζουν , να γιατί οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω).
Ποιό κράτος λές, αυτό που ψηφίζανε εδώ και 40 χρόνια μονοκούκι και μόλις έβγαινε κανας πολιτικός και μίλαγε για ανταποδοτικές συντάξεις και
επενδύσεις των εισφορών των εργαζομένων στην πραγματική οικονομία και οχι σε ομόλογα του ΕΔ τον λέγανε προδότη και τρελλό?
Ας πάρουν τώρα σύνταξη τις εισφορές του εργαζομένου των 480 το μήνα στα 75 τους.
MG-KTiNoS
16/02/2016, 17:43
Ιδιώτης δεν έχει βγει ποτέ στα 40 σε σύνταξη. Μόνο ΔΥ το έκαναν αυτό, κυρίως γυναίκες με τρία παιδιά κλπ ή στρατιωτικοί.
Βασικά το πάρτι (δηλαδή ποιό πάρτι η παρτούζα) έγινε με τις ΔΕΚΟ
basilis_k6
16/02/2016, 17:47
Επίσης δεν λέει κουβέντα για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τα εφάπαξ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε ηλικίες 45-50 χρόνων αφού και αυτούς τους θεωρεί εκλογική πελατεία (βρίζουν αλλά ψηφίζουν , να γιατί οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω).
εφαπαξ... αυτο γεννησε και το πιο συντομο ανεκδοτο στην ιστορια.
"μου τα κραταγανε"
MG-KTiNoS
16/02/2016, 17:57
εφαπαξ... αυτο γεννησε και το πιο συντομο ανεκδοτο στην ιστορια.
"μου τα κραταγανε"
Σε πολλούς τα κραταγανε και ήταν αυτοί που δεν τα πήραν....
Τράτζικ !
basilis_k6
16/02/2016, 18:09
ελα τωρα...
μισθος 1200 καθαρα για υπαλληλο με πτυχιο γυμνασιου χωρις να ξερει ουτε το do you have weather for a coffee, στα 30 χρόνια έφευγε με εφαπαξ 120.000€
αν δεν του τα κραταγανε δηλαδη θα έπρεπε να παιρνει 333€ το μήνα παραπανω. γιατι πτωχευσαμε αραγε.... Και βεβαια αυτα ειναι ψιχουλα μπροστα στο παρτυ του τυπου: θέλουμε 20.000 για φωτοτυπικα και αγοράσαμε ενα απο το πλασιο με 400 ευρω και τα αλλα τσεπες.
MG-KTiNoS
16/02/2016, 18:14
της Λίνας Φιλοπούλου
Μόνο τρεις (2 Σύριοι και 1 Ιρακινός) τελικά από τους 58 άντρες που συνελλήφθησαν για τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στην Κολωνία ήταν πρόσφυγες. Τα ΜΜΕ βέβαια φρόντισαν να παίξουν μια χαρά το ρόλο τους και να αναπαράξουν αναληθή περιστατικά χρησιμοποιώντας μάλιστα και ψεύτικες φωτογραφίες. Οι γερμανίδες φεμινίστριες ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν απέναντι σε αυτή την υποκριτική και ρατσιστική στάση οργανώνοντας φεμινιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στο σεξισμό αλλά και στο ρατσισμό, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο σεξισμός δεν είναι εισαγόμενο προϊόν και ότι η έμφυλη βία καλά κρατεί και στη γερμανική κοινωνία.
--------------------------------
Είναι ντροπή το λιγότερο αυτό.... μην πω και μεγάλη πουστιά.
:cry:
nick_VFR
16/02/2016, 18:57
της Λίνας Φιλοπούλου
Μόνο τρεις (2 Σύριοι και 1 Ιρακινός) τελικά από τους 58 άντρες που συνελλήφθησαν για τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στην Κολωνία ήταν πρόσφυγες. Τα ΜΜΕ βέβαια φρόντισαν να παίξουν μια χαρά το ρόλο τους και να αναπαράξουν αναληθή περιστατικά χρησιμοποιώντας μάλιστα και ψεύτικες φωτογραφίες. Οι γερμανίδες φεμινίστριες ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν απέναντι σε αυτή την υποκριτική και ρατσιστική στάση οργανώνοντας φεμινιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στο σεξισμό αλλά και στο ρατσισμό, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο σεξισμός δεν είναι εισαγόμενο προϊόν και ότι η έμφυλη βία καλά κρατεί και στη γερμανική κοινωνία.
Είναι ντροπή το λιγότερο αυτό.... μην πω και μεγάλη πουστιά.
Δεν ήταν πάντως ούτε Γερμανοί (εκτός από 3) ή έστω Ευρωπαίοι πολίτες...
25 από Αλγερία, 3 από Τυνησία και 21 από Μαρόκο.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/cologne-only-three-out-of-58-men-arrested-in-connection-with-mass-sex-attack-on-new-years-eve-are-a6874201.html
Bύρωνα;
Θα παμε να τον δουμε στο επόμενο live (https://www.youtube.com/watch?v=SuqZaTnPFUE); Ίδιος λέμε! :bawl:
kostaspetrou
16/02/2016, 19:56
Δυστυχώς έχεις δίκιο σ αυτό.
Κατά τ άλλα πολλά έχουν δει τα μάτια μας....
352296
γατάκια....
Το κακό πασόκ είναι στο σύριζα και αυτά που κάνουν είναι μακράν τρις χειρότερα σε ελάχιστο χρόνο
kostaspetrou
16/02/2016, 19:56
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/cologne-only-three-out-of-58-men-arrested-in-connection-with-mass-sex-attack-on-new-years-eve-are-a6874201.html
Κάντε κλικ ξανά,έχει μεγέθυνση.
http://archive.li/ff4C4/827c4e13a2eb85c0c7256650c7b136fc56bba989.jpg
pipe_smoker
16/02/2016, 20:02
Bύρωνα;
Θα παμε να τον δουμε στο επόμενο live (https://www.youtube.com/watch?v=SuqZaTnPFUE); Ίδιος λέμε! :bawl:
Άμα πάτε, πλακώστε τον στις φάπες από μένα.
Το γ@μησε το τραγούδι ο γλόμπος:moutza:
MG-KTiNoS
16/02/2016, 20:04
Το κακό πασόκ είναι στο σύριζα και αυτά που κάνουν είναι μακράν τρις χειρότερα σε ελάχιστο χρόνο
ενώ η καλή δεξιά... :p
Ασ' το ρε φίλε ας το να πάει στο διόλο...
Διάλυσαν τα πάντα και μιλάνε ΑΚΟΜΑ για μεταρύθμιση.
Ακους τη Ντόρα πχ και λες να κλάιω ή να γελάω???
Δεινόσαυρος
16/02/2016, 20:04
Που φυσικά δεν ήταν "πρόσφυγες" (ούτε μπήκαν με το κύμα των προσφύγων, α, πα, πα!), αλλά σσσσς, κρύβε λόγια μην μας χαλάσει το πολιτικά-ορθό sob-story.
Κάντε κλικ ξανά,έχει μεγέθυνση.
http://archive.li/ff4C4/827c4e13a2eb85c0c7256650c7b136fc56bba989.jpg
Τα νουμερα τα λενε ολα....
Bύρωνα;
Και ποιος σου λέει πως δεν είναι ο ίδιος? Ικανό το έχω το πρεζάκι της δημοσιότητας.
kostaspetrou
16/02/2016, 20:46
ενώ η καλή δεξιά... :p
Ασ' το ρε φίλε ας το να πάει στο διόλο...
Διάλυσαν τα πάντα και μιλάνε ΑΚΟΜΑ για μεταρύθμιση.
Ακους τη Ντόρα πχ και λες να κλάιω ή να γελάω???
To δεξιά-αριστερά είναι πολύ σχετικό και προσωπικά το ακούω βερεσέ.
Ούτε πρότεινα σε κανένα να ψηφίσει οποιοδήποτε κόμμα,ας κάνει ό,τι θέλει,μεγάλο παιδί είναι.
Αυτό που ισχύει είναι ότι ο σύριζα είναι 10 φορές χειρότερος στα οικονομικά και 1000 φορές χειρότερος σε θέματα λαθρομετανάστευσης,διαπλοκής,αιγαίου,παιδείας κλπ.
Το απόλυτο μπάχαλο.
Ασχολείται μόνο με τη δημιουργία δεξαμενής ψηφοφόρων:δημόσιοι υπάλληλοι ξεζουμίζοντας τον ιδιωτικό τομές,λουγκροσύμφωνο,πρεζάκια,λαθραίους.
Χρησιμοποιεί δε άκρως διχαστική ρητορική.
Είναι αδιανότητο να τους δικαιολογεί κανείς μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει ιδεοληψίες ή να μη θέλει να παραδεχθεί ότι τον πρόδωσαν.
Αυτά που κάνει δεν τα έκανε κανένας.
Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο πατέρα με εννιά παιδιά!
http://www.sport-fm.gr/article/ekopsan-to-reuma-se-anergo-patera-me-ennia-paidia/3143485
Πρωτη φορα
AUFGEBRACHT
16/02/2016, 21:13
Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο πατέρα με εννιά παιδιά!
http://www.sport-fm.gr/article/ekopsan-to-reuma-se-anergo-patera-me-ennia-paidia/3143485
Πρωτη φορα
Πόσοι νοματαίοι είμαστε; Τσοντάρουμε να τα πληρώσουμε στον άνθρωπο; Αμ' έπος αμ΄έργον...
Pan (dvs)
16/02/2016, 21:15
....
Το απόλυτο μπάχαλο.
Ασχολείται μόνο με τη δημιουργία δεξαμενής ψηφοφόρων:δημόσιοι υπάλληλοι ξεζουμίζοντας τον ιδιωτικό τομές,λουγκροσύμφωνο,πρεζάκια,λαθραίους.
Είναι αδιανότητο να τους δικαιολογεί κανείς μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει ιδεοληψίες ή να μη θέλει να παραδεχθεί ότι τον πρόδωσαν.
Δεν εχεις δικιο.Σε ολον τον κοσμο οπου κυβερνησε η Αριστερα,τα ιδια εκανε.
Πόσοι νοματαίοι είμαστε; Τσοντάρουμε να τα πληρώσουμε στον άνθρωπο; Αμ' έπος αμ΄έργον...
Μέσα. ....
stefanos
16/02/2016, 21:31
To δεξιά-αριστερά είναι πολύ σχετικό και προσωπικά το ακούω βερεσέ.
Ούτε πρότεινα σε κανένα να ψηφίσει οποιοδήποτε κόμμα,ας κάνει ό,τι θέλει,μεγάλο παιδί είναι.
Αυτό που ισχύει είναι ότι ο σύριζα είναι 10 φορές χειρότερος στα οικονομικά και 1000 φορές χειρότερος σε θέματα λαθρομετανάστευσης,διαπλοκής,αιγαίου,παιδείας κλπ.
Το απόλυτο μπάχαλο.
Εγώ πάντως είδα να εφαρμόζουν αποφάσεις και νόμους που η πασοκονουδου ενώ ΥΠΕΓΡΑΨΕ δεν είχαν @.. να εφαρμόσει.
Και στα θέματα λαθρομετανάστευσης μια χαρά το πάει...
AUFGEBRACHT
16/02/2016, 21:32
Μέσα. ....
€20-30 τα δίνω... θα προσπαθήσω για κάτι περισσότερο αλλά το 30άρι είναι σίγουρο. Ας οργανωθούμε λοιπόν. Στα λόγια καλοί είμαστε...
tsompanis
16/02/2016, 21:33
Μέσα και εγώ
ψαξτο και ενημέρωσε:)
Ο George La ισως μπορεί να μάθει λεπτομέρειες.
AUFGEBRACHT
16/02/2016, 21:36
Εάν μπορεί ας μάθει, αλλιώς μπορούμε κι εμείς να βρούμε ένα τηλ στο εργατικό κέντρο Λάρισας...
δεξια, αριστερα, κόλπα είναι για να νομίζει ο κοσμος οτι υπαρχει πολιτική αντιπαράθεση.
όλοι την παρτη τους κοιτάνε και οι δεξιοί και οι αριστεροί και οι κεντρώοι.. Αλλα και ο λαουτζίκους την πάρτη του κοιτάει και τους έχει χεσμένους όλους. Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας...
tsompanis
16/02/2016, 22:00
Μπορείς να γράψεις κάτι σε απλά Ελληνικά για να καταλαβαίνει κάποιος τι λές?
Παράδειγμα
"Οι αγρότες κάνουν εξαγωγές" = TRUE
"Θα συνεχιστούν και μετά τις "ρυθμίσεις"" #DIV/0!
"ή θα έρθουν Γερμανικές εταιρίες ν αναλαβουν και δεν υπάρχει πρόβλημα?" #DIV/0!
Ε? :confused:
Κάτσε να στο κάνω εγώ λιανά να καταλαβαίνουμε και δυο πράγματα
Σε προηγούμενο ποστ έχω πει την θέση μου για τα μπλόκα κ.λ.π
κοιτάξτε όμως τι ωραία πάνε να το τουμπαρουνε το θέμα και μαντέψτε ποιος θα βγει για άλλη μια φορά χαμένος.
Ολη η κουβέντα γυρίζει γύρω απο την φορολογία.Να πληρώσουν λέει απο το πρώτο ευρώ.
Ε καί? τα @ρχίδια τους θα πάρουν μιας και πάνω απο 60% των αγροτών κατα κύριο επάγγελμα ή μή είναι κάτω απο 5000 ευρώ το χρόνο.Και αυτό είναι αλήθεια.
Και το ξέρουν.Για άλλο πράμα όμως το κάνουν!
Είναι όλα αυτά τα μικρά κοπάδια που βλέπετε στα χωριά όταν κάνετε βόλτες με τα μηχανάκια
'Αλλος με 20 άλλος με 30 προβατάκια,άλλος με 10 γίδες και 5 στρέμματα σιτάρι και πάει λέγοντας.
Έιναι αυτοί που στέλνουν τις κούτες με τα ΚΤΕΛ στις μεγαλουπόλεις να λιγδώνει το αντεράκι των συγγενών που ζούνε την δική τους κατοχή.
3,5 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο και πραγματικό.όχι το άλλο το μπιχλόλαδο του σουπερμαρκετ με 7!
τσιπουρο,κανέναν ντενεκέ τυρί,πατάτες ,χόρτα,αρνιά κατσίκια κ.λ.π
Κάντε μια βόλτα στα κτελ να καταλάβετε.
Με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν και μαζί με αυτούς ότι φρέσκο και αγνό μπορεί να βγάλει αυτός ο τόπος.
κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει τόσα,εκτός απο τις οργανωμένες μονάδες.
Έτσι πλέον όλοι υποχρεωτικά θα ψωνίζουν απο το σούπερ μαρκετ.θα πληρώνουν φπα μέχρι και για το τσίπουρο ή το κρασί και σε λίγο καιρό θα απαγορεύεται να έχεις κήπο με ζαρζαβατικά.Αυτό το τελευταίο ΄ήταν να τεθεί σε εφαρμογή απο το 2012 αλλά το τραβήξανε λίγο ακόμα να περάσουν τα άλλα πρώτα.
και επειδή γενικώς όταν λένε για επιδοτήσεις νομίζετε ότι μιλάμε για χοντρό μπαγιόκο,να ενημερώσω ότι η επιδότηση ανα καλιεργούμενο στρέμμα είναι 7 ευρώ και για τους νέους αγρότες 10.
Δηλαδή αν έχεις 100 στρέμματα θα πάρεις 700 ευρώ.
Μαντέψτε μόνοι σας ποιοι παίρνουν επιδοτήσεις 30 και 40 χιλιάρικα
Ο mikeg έγραψε κάτι πολύ ευστοχο σχετικά με αυτό στο facebook.κρίμα που δεν το ανέβασε και εδώ...
skylaros
16/02/2016, 22:34
Αυτό που δε καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι πως ο αγροτικός τομέας για την Ελλάδα είναι η πραγματική "βαριά βιομηχανία" της και αυτή που μπορεί πάτημα και στον τουρισμό. Μια κουκκίδα τόπος δε μπορεί να ξεχωρίσει για το μέγεθος της παραγωγής του σε κανένα τομέα. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε οικονομικά θα πρέπει να έχουμε προϊόντα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους. Σε κάθε τομέα. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά όποιος λίγο έχει ασχοληθεί μπορεί με ευκολία να δει ότι χέρι στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό προσπαθούν να βάλουν εδώ και 40 χρόνια μπορεί και πολύ περισσότερα.
stefanos
16/02/2016, 23:13
Τώρα πλάκα κάνετε.
Ασφαλιστικές εισφορές της τάξης των ΕΚΑΤΟ ευρώ το μήνα θα γονατίσουν την αγροτική παραγωγή.
Τήν ώρα που ο τελευταίο υπάλληλος πληρώνει τον μισό μισθό του στο ΙΚΑ.
Και μπορεί ο άλλος να πληρώνει πετρέλαια για να κατεβάσει το τρακτέρ στην εθνική και δεν έχει να δώσει
μισό ντενεκέ λάδι το μήνα επιπλέον για την σύνταξή του.
Ενώ ο ΤΣΜΕΔΕ όταν είναι φαντάρος ή είναι άνεργος έχει να δίνει πεντοχίλιαρα το χρόνο.
Και αυτή είναι και η βαριά βιομηχανία του τόπου.:lol:
Για την πάρτη της φαντάζομαι.
amyroukai
16/02/2016, 23:26
δηλαδή... με 5700 αληθινά ευρώ το χρόνο... (το πολύ, όπως λέει ο τσομπάνος)
Υπάρχει τρακτέρ πες μέσο όρο αγοράς ένα 20ρικο αν το πάρουν μετάχειρο (στις βόλτες έχουμε δει και τέτοια, έχουμε δει και άπειρα καινούρια), αγροτικό που έχει... είμαι κουβαρντάς σήμερα πες βασικό μοντέλο άλλο ένα 20ρικο, ένα μηχανάκι για να πετάγονται στο χωράφι, ένα ΙΧ για τη γυναίκα, σπίτι (καλά πες δεν έχτισαν, το βρήκαν κληρονομιά). Και βγαίνουν και όλα τα έξοδα διαβίωσης, διασκέδασης και εργασίας.
Κάτι δεν μου κολλάει εμένα τώρα σε όλο αυτό, αλλά ας πούμε ότι δεν ξέρω από λογιστικά και το αφήνω έτσι. Ή ίσως φταίει η ακριβή ζωή στην πόλη και μου φαίνεται παράλογο, ξέρω και 'γω;
taisteal
16/02/2016, 23:32
Μέσα και εγώ
ψαξτο και ενημέρωσε:)
+ενας
basilis_k6
16/02/2016, 23:51
οι αγροτες καταφεραν να γινουν η πιο μισητη φαρα της χωρας. δεν με ενδιαφερει τι ζητανε. απο τη στιγμη που κλεινουν το δρομο με το τρακτερ να τους παρουν και το σπιτι. αμα θες να διαμαρτηρηθεις κατσε εσυ στη μεση του δρομου. αν πανε και κανουν 20 μερες διαμαρτυρια με τα κορμια τους στο δρομο τοτε θα τους υποστιριξω και εγω.
δεν σχολιαζω καν το αφορολογητο των 30.000 ευρω που ακουστηκε. νομιζω το μαζεψαν κιολας. πρεπει επιτελους να μπει ενιαιος συντελεστης φορολογησης και εισφορας για ολους. αγροτες, δυ, ιδιωτες, πλουσιους, φτωχους...
tsompanis
17/02/2016, 05:09
Τώρα πλάκα κάνετε.
Ασφαλιστικές εισφορές της τάξης των ΕΚΑΤΟ ευρώ το μήνα θα γονατίσουν την αγροτική παραγωγή.
Τήν ώρα που ο τελευταίο υπάλληλος πληρώνει τον μισό μισθό του στο ΙΚΑ.
.
Ποιος είπε για 100 τον μήνα? 300 και αν είναι ζευγάρι 600 τον μήνα.
Πόσα πληρωνει ο υπάλληλος ΙΚΑ από την τσέπη του?
Και υπόψην οι αγρότες είναι πάνω από 800. 000
Πόσα τρακτέρ των 20000 βλέπετε στην επαρχία?
Όπως και να έχει ότι είναι να γίνει θα γίνει. Και μακάρι να είμαστε εδώ να τα λέμε
έτσι όπως έχει γινει τωρα δεν συμφερει να σαι αγρότης, εκτός και αν έχεις 100 στρέμματα το λιγότερο, ή δουλευεις 100 ώρες το 24ωρο και όλο εξελίσεις καινούργιες παραγωγές και μεθόδους.
30 χρονια τωρα δεν μπορουν (μαλλον δεν θελουν) να φτιαξουν ένα δικαιο φορολογικό/ασφαλιστικό σύστημα που να πληρώνουν όλοι ανάλογα με αυτα που έχουν και να μην ξεφευγει κανένας.
και τρέχουν να μαζέψουν συνέχεια απο την έυκολη λύση, δηλαδή τα μικρά εισοδήματα και τους μισθωτούς/συνταξιούχους.
Τα ίδια γίνεται και με την νομοθεσία. 30 χρονια τωρα δεν μπορούν να φτιάξουν ένα εξορθολογισμένο και κωδικωποιημένο νομοθετικό σύστημα.
Για παράδειγμα στην Γερμανία η πολεοδομική νομοθεσία είναι 30 σελίδες, ενώ εδώ 30.000.
Ο Τσώρτσιλ είχε πει οτι όσο πιο πολλούς νόμους έχει μια χώρα τόσο διεφθαρμένη είναι. Και πόσο αλήθεια είναι αυτό για την χαβούζα μας.
Είναι κρίμα τέτοια κατάντια για την χώρα μας, μια χώρα που μπορεί να παράγει τα πάντα και να είναι στο ίδιο επίπεδο τουλάχιστον με την Ιταλία.
Ποιος είπε για 100 τον μήνα? 300 και αν είναι ζευγάρι 600 τον μήνα.
Πόσα πληρωνει ο υπάλληλος ΙΚΑ από την τσέπη του?
Και υπόψην οι αγρότες είναι πάνω από 800. 000
Πόσα τρακτέρ των 20000 βλέπετε στην επαρχία?
Όπως και να έχει ότι είναι να γίνει θα γίνει. Και μακάρι να είμαστε εδώ να τα λέμε
Ο υπάλληλος του ΙΚΑ, και ο οποιοσδήποτε υπάλληλος πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα του σε εισφορές (υγείας+σύνταξη).
800Κ δεν είναι...οι κατά δήλωση αγρότες είναι οι μισοί περίπου. 450-με 500Κ δηλώνουν. Και το 80-90% απ΄όσο λένε τα στοιχεία, ξύπνάνε και παίρνουν την τσάπα για 400€ το μήνα μικτό. Δηλαδή, εσύ θέλεις να πιστέψω πως 400 χιλιάδες αγρότες ζουν με 10€ μεροκάματο?
Όπως και να'χει, υπάρχει πρόβλημα. Είτε επειδή το κράτος αδυνατεί πλέον να καλύψει τις τρύπες του ασφαλιστικού, είτε επειδή το κάθε ταμείο συνολικά παραπαίει. Η λύση του να πληρώνουν οι υπόλοιποι τρύπες για να διαιωνίζεται το πρόβλημα στον αιώνα τον άπαντα, και να καλύπτεται από δανεισμό (στο παρελθόν) και με μνημόνια (στο παρόν), δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Όταν μια χώρα πληρώνει το 10% του ΑΕΠ της (16-18δις) για να καλύπτει το έλλειμμα των ασφαλιστικών της ταμείων, απλά κάθεται σε μια κοινωνική βόμβα.
Οκ σε πόλεις ζούμε, αλλά απ΄την επαρχία προερχόμαστε οι περισσότεροι. Μπορεί να μην ξέρουμε τον μόχθο της αγροτικής παραγωγής, αλλά οι συγγενείς αγρότες δεν θα έλεγα πως πεινάνε κιόλας. Ασε που κάποιοι απ΄αυτούς είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ από τα 45 τους...(πρώτος ξάδελφος, έχω και το όνομα του πατέρα του. Γεννηθείς το 1959 και εδώ και μια δεκαετία συνταξιούχος μέσω κάποιου συνεταιρισμού).
Τεσπα, όπως είπε και ο amyrou, κάτι δεν πάει καλά στην εξίσωση.
kostaspetrou
17/02/2016, 07:30
Εγώ πάντως είδα να εφαρμόζουν αποφάσεις και νόμους που η πασοκονουδου ενώ ΥΠΕΓΡΑΨΕ δεν είχαν @.. να εφαρμόσει.
Και στα θέματα λαθρομετανάστευσης μια χαρά το πάει...
Σε ποιές αναφέρεσαι;
Αν μιλάς απ'τη σκοπιά των λάθρο τότε ναι,γι'αυτούς μια χαρά τα πάει... :cry::lol:
kostaspetrou
17/02/2016, 07:38
Μια πρόταση σε όσους φίλους είναι ακόμη σε μεγάλες πόλεις:πηγαίνετε επαρχία.
Αρκετά με το λάιφστάιλ.
Οι περισσότεροι από εκεί κατάγεστε,όλο και κάποιο παππού,θείο,ξέδερφο θα έχετε.
Αναθερμάνετε σχέσεις και σκεφτείτε πώς θ'ασχοληθείτε με κάτι στην επαρχία.
Κόστος ζωής πολύ μικρότερο και ποιότητα ασύγκριτη.
Μη σκέφτεστε τί έχετε σπουδάσει...καταλαβαίνω ότι εάν κάποιος έχει πτυχίο και ένα-δυο μάστερ να μη του βγαίνει να κάνει μελίσσια ή να μαζεύει ελιές.
Μη μασάτε όμως,ξεκινήστε όσο έχετε ακόμα δυνάμειςς.
Τώρα για τους αγρότες:όσοι θεωρείτε ότι η πλειοψηφία των αγροτών χρησιμοποιεί τρακτέρ τούμπανα και τα σπάει στα μπουζούκια είστε πολύ, πάρα πολύ λάθος...
Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές από φυσικά φαινόμενα η σοδειά πάει χαμένη...και τρώνε απ'τα έτοιμα(αν υπάρχουν) μέχρι να πάρουν κάποια αποζημίωση(παπάρια δηλαδή...)
Ας όψονται τα βοθροκάναλα γι'αυτό...
tsompanis
17/02/2016, 07:54
Ο υπάλληλος και ο καθε υπάλληλος δεν πληρώνει μαλιοκεφαλα αλλά ο εργοδότης του. Με μισθό 500 ευρώ πόσα πληρώνει ο εργοδότης ικα?
Η σύνταξη του ΟΓΑ 370 ευρώ τον μήνα μπορεί να συγκριθεί με την σύνταξη του ΤΣΜΕΔΕ? ?? Πλάκα κάνουμε?
μέχρι να πάρουν κάποια αποζημίωση(παπάρια δηλαδή...)
Ας όψονται τα βοθροκάναλα γι'αυτό...
Καλά, μην το γαμήσουμε κιόλας...:lol:
Το trademark διεκδίκησης των αιτημάτων της περήφανης αγροτιάς, είναι ο αποκλεισμός δρόμων εδώ και δεκαετίες. Και αν θυμάμαι καλά, με εξαίρεση κάποιες κινητοποιήσεις πριν λίγα χρόνια (2011-2012?) έπαιρναν ότι ζήταγαν.
Τα πακέτα Χατζηγάκη και λοιπων...τα βοθροκάναλα τα έδωσαν?
A ρε Μπούτα, μια ζωή αγώνες... :moutza:
352367
kostaspetrou
17/02/2016, 08:03
Καλά, μην το γαμήσουμε κιόλας...:lol:
Το trademark διεκδίκησης των αιτημάτων της περήφανης αγροτιάς, είναι ο αποκλεισμός δρόμων εδώ και δεκαετίες. Και αν θυμάμαι καλά, με εξαίρεση κάποιες κινητοποιήσεις πριν λίγα χρόνια (2011-2012?) έπαιρναν ότι ζήταγαν.
Τα πακέτα Χατζηγάκη και λοιπων...τα βοθροκάναλα τα έδωσαν?
Το βοθροκάναλα πάει στο ότι παραπληροφορούν και διαστρεβλώνουν κατά κόρον. Ούτε η πλειοψηφία των αγροτών είναι μεγαλοκτηματίες που τους τρέχουν απ'τα πατζάκια.
Έχεις καταλάβει ότι η Ελλάδα πριν το μνημόνιο (και οι συμπεριφορές των Ελλήνων) δεν έχουν καμμία, μα καμμία σχέση με το σήμερα;
Θεωρείς δηλαδή ότι πρέπει να τους λέμε "μην κλείνετε δρόμους,μη διαμαρτύρεστε διότι πριν δεκαετίες κάποιοι από εσάς έτρωγαν";
Αν είναι έτσι, τότε για όλα τα επαγγέλματα θα βρούμε ένα σωρό στραβά ως επιχείρημα να μην διαμαρτύρονται.
Τώρα για το κλείσιμο των δρόμων:μην ξεχνάς ότι ακραία κυβερνητική καταπίεση επιφέρει ζόρικες αντιδράσεις,είναι λογικό.
Ο υπάλληλος και ο καθε υπάλληλος δεν πληρώνει μαλιοκεφαλα αλλά ο εργοδότης του. Με μισθό 500 ευρώ πόσα πληρώνει ο εργοδότης ικα?
Η σύνταξη του ΟΓΑ 370 ευρώ τον μήνα μπορεί να συγκριθεί με την σύνταξη του ΤΣΜΕΔΕ? ?? Πλάκα κάνουμε?
Μάλλον κάνεις πλάκα εσύ. Toυ ΤΣΜΕΔΕ υπάρχουν συμφορουμήτες να απαντήσουν. Για το ΙΚΑ επίσης, βαριέμαι να ψάχνω στις πίσω σελίδες.
Αν θέλεις να κάνεις σύγκριση όμως, βάλε κάτω τα πραγματικά ποσά των υπαλλήλων, και τα πραγματικά ποσά των αγροτών. Όχι αυτά που δηλώνουν...;)
Η σύνταξη των 370 του ΟΓΑ, δεν είναι μεγάλη. Είναι μια μικρή σύνταξη για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
Η σύνταξη των 370 είναι τεράστια όμως, αν σκεφτείς τι εισφορές έχουν πληρωθεί στο ταμείο τους. Γιατί η πικρή αλήθεια των αναλογιστών που κοιτάνε την βιωσιμότητα των ταμείων, προκύπτει πως ασφαλισμένοι με 15 χρόνια πχ δεν μπορούν να παίρνουν πάνω από 150-250 (ανάλογα το ταμείο) σύνταξη.
Sad but true.
Pan (dvs)
17/02/2016, 08:11
Περιπου τα μισα δηλαδη 250*14 το χρονο,τα οποια ομως αν δεν πηγαιναν στο ασφαλιστικο θα τα επαιρνε στο χερι.
MG-KTiNoS
17/02/2016, 08:15
. Toυ ΤΣΜΕΔΕ υπάρχουν συμφορουμήτες να απαντήσουν....
Το ΤΣΜΕΔΕ αγόρασε μια τρ'απεζα και τσιμέντο και λάσπη να γίνει.....
(ρε π.... και ξύλο.... όχι κλειστους δρόμους αγγούρι νο 12 και περίπατο στις πάπιες....)
:a29:
Χτες οι τιμές των φαρμάκων έπεσαν (αυτό καλό)
ΑΛΛΑ
οι ασφαλισμένοι πληρώνουν πιο πολλά γιατί οι συμμετοχές τραβούν την ανηφόρα.
και δε μιλάμε για λίγο αλλά για πολύ ως πάρα πολύ.
Τόσο που δεν αξίζει να πας να γράψεις περίπου τίποτα.
(δεν πιστεύω στα μάτια μου )
Το βοθροκάναλα πάει στο ότι παραπληροφορούν και διαστρεβλώνουν κατά κόρον. Ούτε η πλειοψηφία των αγροτών είναι μεγαλοκτηματίες που τους τρέχουν απ'τα πατζάκια.
Έχεις καταλάβει ότι η Ελλάδα πριν το μνημόνιο (και οι συμπεριφορές των Ελλήνων) δεν έχουν καμμία, μα καμμία σχέση με το σήμερα;
Θεωρείς δηλαδή ότι πρέπει να τους λέμε "μην κλείνετε δρόμους,μη διαμαρτύρεστε διότι πριν δεκαετίες κάποιοι από εσάς έτρωγαν";
Αν είναι έτσι, τότε για όλα τα επαγγέλματα θα βρούμε ένα σωρό στραβά ως επιχείρημα να μην διαμαρτύρονται.
Τώρα για το κλείσιμο των δρόμων:μην ξεχνάς ότι ακραία κυβερνητική καταπίεση επιφέρει ζόρικες αντιδράσεις,είναι λογικό.
Δεν νομίζω να μιλάει κανείς για το δίκαιο της αντίδρασης, μιλάμε για την μέθοδο της αντίδρασης, η οποία είναι εκβιαστική προς την κοινωνία και όχι προς τους πολιτικούς.
Συνήθως, οι απεργοί και άνθρωποι που διαμαρτύρονται, το κάνουν μέσω αποχής από τις υπηρεσίες που παρέχουν. Γιατί δεν επιλέγουν πχ ως μέθοδο διαμαρτυρίας την παύση παροχής των προϊοντων τους προς κατανάλωση...?
Αυτό δεν φωνάζουν στα μπλόκα? Πως ταϊζουν με την παραγωγή όλη την Ελλάδα? Ε, ας μας αφήσουν να ψάχνουμε ντομάτες και αυγά, όπως ψάχνω βάρκα για να πάω στην Αίγινα πχ όταν έχουν απεργία οι ναυτεργάτες.
Τώρα για το κλείσιμο των δρόμων:μην ξεχνάς ότι ακραία και ασύμμετρη πίεση προς την κοινωνία επιφέρει ζόρικες αντιδράσεις, και είναι λογικό να χάνουν το δίκαιο των αιτημάτων τους και να θεωρούνται παρτάκηδες.
Γιατί αν εγώ χάνω την δουλειά μου και μεροκάματα, επειδή δεν μου επιτρέπει να μετακινηθώ...μάλλον θα γράψω στα παπάρια μου το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Pan (dvs)
17/02/2016, 08:22
Η σύνταξη των 370 του ΟΓΑ, δεν είναι μεγάλη. Είναι μια μικρή σύνταξη για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
Η σύνταξη των 370 είναι τεράστια όμως, αν σκεφτείς τι εισφορές έχουν πληρωθεί στο ταμείο τους. Γιατί η πικρή αλήθεια των αναλογιστών που κοιτάνε την βιωσιμότητα των ταμείων, προκύπτει πως ασφαλισμένοι με 15 χρόνια πχ δεν μπορούν να παίρνουν πάνω από 150-250 (ανάλογα το ταμείο) σύνταξη.
Sad but true.
Οπως εχω γραψει και παραπανω,ο αγροτης καταβαλει 600 το χρονο για να παρει ετησια συνταξη 4500.
Ο υπαλληλος 4200 για να παρει συνταξη 7200.
Δηλαδη ο αγροτης περνει ετησια 7,5 φορες παραπανω απο τα λεφτα που κατεβαλε και ο υπαλληλος 1,7 φορες παραπανω απο αυτα που κατεβαλε.
Εγω δεν θα πω να καταβαλει ο αγροτης τα ιδια ποσα που καταβαλει ο υπαλληλος,αλλα ο υπαλληλος τα ιδια που καταβαλει ο αγροτης και αν ο αγροτης βρει τσιροτο στα νοσοκομεια ας μου σφυριξει κλεφτικα.
kostaspetrou
17/02/2016, 08:29
Δεν νομίζω να μιλάει κανείς για το δίκαιο της αντίδρασης, μιλάμε για την μέθοδο της αντίδρασης, η οποία είναι εκβιαστική προς την κοινωνία και όχι προς τους πολιτικούς.
Συνήθως, οι απεργοί και άνθρωποι που διαμαρτύρονται, το κάνουν μέσω αποχής από τις υπηρεσίες που παρέχουν. Γιατί δεν επιλέγουν πχ ως μέθοδο διαμαρτυρίας την παύση παροχής των προϊοντων τους προς κατανάλωση...?
Αυτό δεν φωνάζουν στα μπλόκα? Πως ταϊζουν με την παραγωγή όλη την Ελλάδα? Ε, ας μας αφήσουν να ψάχνουμε ντομάτες και αυγά, όπως ψάχνω βάρκα για να πάω στην Αίγινα πχ όταν έχουν απεργία οι ναυτεργάτες.
Τώρα για το κλείσιμο των δρόμων:μην ξεχνάς ότι ακραία και ασύμμετρη πίεση προς την κοινωνία επιφέρει ζόρικες αντιδράσεις, και είναι λογικό να χάνουν το δίκαιο των αιτημάτων τους και να θεωρούνται παρτάκηδες.
Γιατί αν εγώ χάνω την δουλειά μου και μεροκάματα, επειδή δεν μου επιτρέπει να μετακινηθώ...μάλλον θα γράψω στα παπάρια μου το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Κοίτα ,ακραίες αντιδράσεις εξ'ορισμού δεν είναι τέλειες και έχουν και κακές παρενέργειες για πολλούς.
Ούτε λέει κανείς ότι οι αγρότες τα κάνουν όλα τέλεια.
Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σου και σέβομαι την άποψή σου αλλά το πράγμα δεν πάει άλλο.
Με απεργίες δεν γίνεται τίποτε.Εδώ όταν είχαν μαζευτεί στο σύνταγμα εκατοντάδες χιλιάδες,θυμάσαι πώς είχαν αντιδράσει;
Σιδερένια φράγματα,ματ και πρώτη γραμμή τους παρακρατικούς του ΠΑΜΕ.
Κάτι τέτοιο πήγαν να κάνουν και τώρα με τον κωνσταντίνου του ανταρσύα αλλά ευτυχώς δε τους βγήκε.
Θα δείξει...Αν πάλι καταφέρουν και τους διώξουν και έρθει κάτι καλύτερο, ας πάει στα κομμάτια η ταλαιπωρία μας.
Pan (dvs)
17/02/2016, 08:35
........
Θα δείξει...Αν πάλι καταφέρουν και τους διώξουν και έρθει κάτι καλύτερο, ας πάει στα κομμάτια η ταλαιπωρία μας.
Δεν πανε να τους διωξουνε για να ερθει κατι καλυτερο.Πανε να πιεσουνε και μολις τους δωσει αυτα που θελουνε (ελπιζω οχι),θα πανε στα σπιτακια τους χωρις να τους καιγεται καρφι για το αν λιμοκτονει η υπολοιπη κοινωνια.
Δεν το κανουνε για την κοινωνια,αλλα για την παρτη τους.Απλα ταλαιπωρουνε την κοινωνια για να πιεσουνε την εκαστοτε κυβερνηση.
Παρτακηδες του κερατα ειναι αυτοι που μας ταλαιπωρουνε.
RaGe_Raptor
17/02/2016, 08:37
Οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι δεν είναι αγρότες.και ναι βγαίνανε σε σύνταξη απ'τα 45 εάν είχανε συμπληρώσει 25 εργάσιμα έτη. Ανωμαλία...
ΜΕΣΑ
το χω ξανακανει...
:beer:
amyroukai
17/02/2016, 08:42
Για το ΤΣΜΕΔΕ (που δεν είναι μόνο του αλλά έχει και ΤΕΕ και ΕΒΕΑ που τώρα λέγεται αλλιώς συν μικρά νταβατζηλίκια υπέρ ΕΜΠ, ΟΓΑ (κάποτε), επί κάθε νόμιμης αμοιβής συν εισφορά αλληλεγγύης συν περαίωση συν δεν θυμάμαι τι άλλο) για να μπορείς να δουλεύεις ξεκινάς από 4200 το χρόνο μόνο για ασφάλιση/σύνταξη σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις και ανεβαίνει κλίμακες. Συνολικά είναι κανένα 6άρι για έναν νέο επαγγελματία. ΤΕΒΕ όταν είχα το πάλαι ποτέ, ήταν κάπου 320 το μήνα αν θυμάμαι καλά, πάνε και πολλά χρόνια από τότε μπορεί να κάνω λάθος.
Και αυτό είτε δουλέψεις είτε όχι. Μόνο και μόνο για να δικαιούσαι να δουλέψεις. Αν πχ η οικονομία πάει στραβά και δεν βγάλεις αφού κανείς δεν έχει να πληρώνει μηχανικό και δουλεύει απλώς μαύρα ο κάθε μάστορας "επειδή ξέρει αυτός", χρωστάς αυτά που χρωστάει και ο μεγαλο-συνάδελφος που χτίζοντας την Κηφισίας έβγαλε μύρια (φανερά η κρυφά για να προλάβω αντιδράσεις). Άνεργος δεν είσαι ποτέ, αφού έχεις άδεια εργασίας δουλεύεις (και προφανώς για το κράτος κρύβεις κιόλας). Αποζημιώσεις επιδόματα κλπ είναι τρία ΛΟΛ και άπειρα ομιτζί. Κοινώς απλά χρωστάς. Και όταν ξέρεις ότι μηχανικοί, δικηγόροι (και γιατροί πιθανώς) πληρώνται 800-1000 με μπλοκάκι και πάνω από τα μισά πάνε για τα πάγια έξοδα της δουλειάς και τα άλλα είναι ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος, πολλοί δουλεύουν απλά για να βγαίνουν από το σπίτι και ζουν με/από τους γονείς. Αν δεν πληρώσεις και χρωστάς και είσαι ανασφάλιστος. Το αυτό ισχύει και για μαγαζάτορες, εστιάτορες και άλλους.
Σε αντίθεση με έναν υπάλληλο που μόλις απολυθεί δεν έχει καμμία υποχρέωση απέναντι στο κράτος/ΙΚΑ πλέον, δικαιούται ασφάλισης και υπό συνθήκες επίδομα ΟΑΕΔ. Θα μου πεις αν η οικονομία πάει καλά, ο υπάλληλος πάλι λίγα θα παίρνει, ο Ε.Ε. θα βγάλει πολλά περισσότερα. Ε ναι, αλλά η "αδικία" είναι και στα πολλά και στα λίγα.
Και το παλικαράκι με το τρακτέρ θέλει να δουλεύει, να επιδοτείται γιατί δούλεψε, αν πάει χάλια η δουλειά λόγω φυσικών ή άλλων φαινομένων θέλει τα λεφτά που θα έπαιρνε αν είχε πουλήσει κανονικά την σοδειά, να μην πληρώνει ασφάλεια αλλά να έχει ιατροφαρμακευτική και σύνταξη, να μην φορολογείται, να έχει φτηνό πετρέλαιο/νερό/ΔΕΗ, "τσάμπα" υλικά/εργαλεία για την δουλειά, να του χαρίσουν παραπάνω χωράφια για να βγαίνει, να πάρει λεφτά για νέες τεχνολογίες και καλλιέργειες (που δεν εφαρμόζονται ποτέ) κλπ. Γιατί κάνει πρωτογενή παραγωγή. Και δεν υποτιμώ προφανώς αφού τρώω τον καρπό της εργασίας του απλά με ξενίζει όλο αυτό. Δεν μου το χαρίζει, μου το πουλάει, άρα αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί χρήζει ειδικής μεταχείρισης το όλο σύστημα. Και ζει και κάνει οικογένεια με 5700 (ταβάνι) το χρόνο... Όσα πρέπει να βγάλει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας απλά για να μην χρωστάει πάγια, δηλαδή.
Τώρα πραγματικά γιατί αυτός ο εργαζόμενος είναι αδικημένος και οι άλλοι προνομιούχοι δεν θα το καταλάβω ποτέ. Αλλά για να το λένε τα παιδιά στα μπλόκα, έτσι θα είναι αφού. Αγρότη ψηλά το κεφάλι.
kostaspetrou
17/02/2016, 08:42
Δεν πανε να τους διωξουνε για να ερθει κατι καλυτερο.Πανε να πιεσουνε και μολις τους δωσει αυτα που θελουνε (ελπιζω οχι),θα πανε στα σπιτακια τους χωρις να τους καιγεται καρφι για το αν λιμοκτονει η υπολοιπη κοινωνια.
Δεν το κανουνε για την κοινωνια,αλλα για την παρτη τους.Απλα ταλαιπωρουνε την κοινωνια για να πιεσουνε την εκαστοτε κυβερνηση.
Παρτακηδες του κερατα ειναι αυτοι που μας ταλαιπωρουνε.
Πολύ πιθανό να έχεις δίκιο και φοβάμαι ότι θα τους πιέσουν μέσω των συνδικαλιστών αγροτοπατέρων να το λήξουν,δίνοντάς τους ένα ξεροκόμματο.
Αν πάλι κρατήσουν γερά και αποτελέσουν την αφορμή να ξεσηκωθούν και άλλες επαγγελματικές/κοινωνικές τάξεις,καλό θα'ναι.
Ίδωμεν...
Pan (dvs)
17/02/2016, 08:44
Οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι δεν είναι αγρότες.και ναι βγαίνανε σε σύνταξη απ'τα 45 εάν είχανε συμπληρώσει 25 εργάσιμα έτη. Ανωμαλία...
Και ναι τους κανανε και απολυση στο τελος και ναι παιρνανε και 70 εως 100.000 ευρω αποζημιωση απολυσης.
Και οταν εμπαινε μεσα ο συνεταιρισμος το κρατος,δηλαδη εμεις,πληρωνε τα σπασμενα.
Για το ΤΣΜΕΔΕ (που δεν είναι μόνο του αλλά έχει και ΤΕΕ και ΕΒΕΑ που τώρα λέγεται αλλιώς συν μικρά νταβατζηλίκια υπέρ ΕΜΠ, ΟΓΑ (κάποτε), επί κάθε νόμιμης αμοιβής συν εισφορά αλληλεγγύης συν περαίωση συν δεν θυμάμαι τι άλλο) για να μπορείς να δουλεύεις ξεκινάς από 4200 το χρόνο μόνο για ασφάλιση/σύνταξη σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις και ανεβαίνει κλίμακες. Συνολικά είναι κανένα 6άρι για έναν νέο επαγγελματία. ΤΕΒΕ όταν είχα το πάλαι ποτέ, ήταν κάπου 320 το μήνα αν θυμάμαι καλά, πάνε και πολλά χρόνια από τότε μπορεί να κάνω λάθος.
Και αυτό είτε δουλέψεις είτε όχι. Μόνο και μόνο για να δικαιούσαι να δουλέψεις. Αν πχ η οικονομία πάει στραβά και δεν βγάλεις αφού κανείς δεν έχει να πληρώνει μηχανικό και δουλεύει απλώς μαύρα ο κάθε μάστορας "επειδή ξέρει αυτός", χρωστάς αυτά που χρωστάει και ο μεγαλο-συνάδελφος που χτίζοντας την Κηφισίας έβγαλε μύρια (φανερά η κρυφά για να προλάβω αντιδράσεις). Άνεργος δεν είσαι ποτέ, αφού έχεις άδεια εργασίας δουλεύεις (και προφανώς για το κράτος κρύβεις κιόλας). Αποζημιώσεις επιδόματα κλπ είναι τρία ΛΟΛ και άπειρα ομιτζί. Κοινώς απλά χρωστάς. Και όταν ξέρεις ότι μηχανικοί, δικηγόροι (και γιατροί πιθανώς) πληρώνται 800-1000 με μπλοκάκι και πάνω από τα μισά πάνε για τα πάγια έξοδα της δουλειάς και τα άλλα είναι ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος, πολλοί δουλεύουν απλά για να βγαίνουν από το σπίτι και ζουν με/από τους γονείς. Αν δεν πληρώσεις και χρωστάς και είσαι ανασφάλιστος. Το αυτό ισχύει και για μαγαζάτορες, εστιάτορες και άλλους.
Σε αντίθεση με έναν υπάλληλο που μόλις απολυθεί δεν έχει καμμία υποχρέωση απέναντι στο κράτος/ΙΚΑ πλέον, δικαιούται ασφάλισης και υπό συνθήκες επίδομα ΟΑΕΔ. Θα μου πεις αν η οικονομία πάει καλά, ο υπάλληλος πάλι λίγα θα παίρνει, ο Ε.Ε. θα βγάλει πολλά περισσότερα. Ε ναι, αλλά η "αδικία" είναι και στα πολλά και στα λίγα.
Και το παλικαράκι με το τρακτέρ θέλει να δουλεύει, να επιδοτείται γιατί δούλεψε, αν πάει χάλια η δουλειά λόγω φυσικών ή άλλων φαινομένων θέλει τα λεφτά που θα έπαιρνε αν είχε πουλήσει κανονικά την σοδειά, να μην πληρώνει ασφάλεια αλλά να έχει ιατροφαρμακευτική και σύνταξη, να μην φορολογείται, να έχει φτηνό πετρέλαιο/νερό/ΔΕΗ, "τσάμπα" υλικά/εργαλεία για την δουλειά, να του χαρίσουν παραπάνω χωράφια για να βγαίνει, να πάρει λεφτά για νέες τεχνολογίες και καλλιέργειες (που δεν εφαρμόζονται ποτέ) κλπ. Γιατί κάνει πρωτογενή παραγωγή. Και δεν υποτιμώ προφανώς αφού τρώω τον καρπό της εργασίας του απλά με ξενίζει όλο αυτό. Δεν μου το χαρίζει, μου το πουλάει, άρα αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί χρήζει ειδικής μεταχείρισης το όλο σύστημα. Και ζει και κάνει οικογένεια με 5700 (ταβάνι) το χρόνο... Όσα πρέπει να βγάλει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας απλά για να μην χρωστάει πάγια, δηλαδή.
Τώρα πραγματικά γιατί αυτός ο εργαζόμενος είναι αδικημένος και οι άλλοι προνομιούχοι δεν θα το καταλάβω ποτέ. Αλλά για να το λένε τα παιδιά στα μπλόκα, έτσι θα είναι αφού. Αγρότη ψηλά το κεφάλι.
Tα ειπε ολα ο Αμιρου...
Μελετησε τα ρισκα
παρε τις αποφασεις σου και πορευσου στα καλα και στα κακα....
Να κάνω μια σφήνα με κάτι σημαντικό (http://www.topontiki.gr/article/159342/poios-noiazetai-gia-ti-ginetai-sto-aigaio-ellada-oikopedo-kai-apoikia)
ΥΓ 1: Όταν αυτοί που αποφασίζουν για το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων είναι τα τεχνικά κλιμάκια (οι υπάλληλοι) των δανειστών τότε, η λογική λέει και η ιστορία διδάσκει πως τα χειρότερα έρχονται…
ΥΓ 2: Μεταξύ της κυρίαρχης πολιτικής αφασίας περί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της φασιστικής τζάμπα εθνικιστικής μαγκιάς υπάρχει μια ξεχασμένη κατάσταση που την περιγράφει μια κατασυκοφαντημένη λέξη: πατριωτισμός
amyroukai
17/02/2016, 08:56
Επειδή ρωτήθηκε, κάποτε που είχα προσλάβει υπάλληλο γραφείου, 388 μηνιαίως το ΙΚΑ για 4ωρη απασχόληση. Μιλάμε για 10 χρόνια πίσω και δεν ξέρω αν τώρα είναι 250 που λέει ο Πάνος. Και μετά 10 χρόνια το ΙΚΑ έκανε έλεγχο μήπως και έχει γίνει καμμιά παγαποντιά και παραγραφεί το χρέος (και για αυτό το έχω και πρόσφατο το παράδειγμα) και αποφάσισαν ότι ναι ΟΚ καλά τα βάζαμε τα ένσημα τότε αλλά σαν πολλά δεν ήταν και έκοψαν το 1/5 έτσι μαγκιά και ένσταση να κάνετε αλλά θα την απορρίψουμε. Ο μαλάκας εργοδότης και ο μαλάκας υπάλληλος, που πλήρωναν σαν μαλάκες τους άλλους μαλάκες για μαλακίες :lol:
Να κάνω μια σφήνα με κάτι σημαντικό (http://www.topontiki.gr/article/159342/poios-noiazetai-gia-ti-ginetai-sto-aigaio-ellada-oikopedo-kai-apoikia)
Πολυ σωστη η αναφορα, και απο εντυπο μαλιστα που ειναι γνωστο για την πολιτικη του αρεσκεια....
1)Οικονομική κρίση
2)Κοινωνική κρίση
3)Αλλοίωση πληθυσμού
4)Διαμελισμός
Κάπου έτσι περιγράφουν τα στάδια οι θεωρητικοί.
ΥΓ. Το κείμενο είναι πολύ καλό.
MG-KTiNoS
17/02/2016, 10:33
Ο μαλάκας εργοδότης και ο μαλάκας υπάλληλος, που πλήρωναν σαν μαλάκες τους κλέφτες για πουτ'ανες, αμάξια και μπουζούκια :(
έτσι...
skylaros
17/02/2016, 11:02
Πάντως ρε άλανια έτσι πρακτικά και μπακαλίστικα αφού είναι τόσο γαμάτα να είσαι αγρότης για δε κλείνετε μαγαζάκια, επιχειρήσεις, να παραιτηθείτε από δουλειές κλπ όμορφα και να πάτε με δέκα ρίζες ελιές να ζείτε από επιδοτήσεις? Πέραν της πλάκας δε ξέρω τι παίζει στους μεγάλους κάμπους αλλά αγροτιά δεν είναι οι τσιφλικάδες με τα χιλιάδες στρέμματα. Είναι κόσμος που ζουν σχεδόν όλη τους τη ζωή σαν πληβείοι, με ελάχιστη ίσως προσωπική ιδιοκτησία (ίσως και καθόλου) που δεν έχουν τρακτέρ ούτε αυτοκίνητα παρά μόνο κάνα toyota 25 ετίας για να πηγαίνουν σε χωραφάκια 2-4 στρεμμάτων σκόρπια που έχουν ή νοικιάζουν. Προφανώς και μπροστά θα δεις τον Μπούτα και τον κάθε Μπούτα, λαμόγια συνδικαλιστές που έρποντας και γλύφωντας και με τα κέρατα τους πάντα τη βγάζουν καθαρή. Μην ακούσω όμως κανένα να μου πει "ε ας τους διώξουν αυτούς από τον κλάδο τους" γιατί μπορώ να τους πω για τα λαμόγια στον δικό τους κλάδο (ας μη μιλήσουμε για τα λαμόγια που είναι ολόκληροι κλάδοι)
Ρε Βύρωνα έρχεσαι και λες "Η σύνταξη των 370 του ΟΓΑ, δεν είναι μεγάλη. Είναι μια μικρή σύνταξη για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς. " Σε προκαλώ να ζήσεις με 370 το μήνα για ένα χρόνο και επειδή είμαι και λάρτζ κάντο 400. Καμιά αξιοπρέπεια δεν έχεις για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αν παίρνεις 370 σύνταξη, οι περισσότεροι για λύπηση θα σε έχουν και θα σε αποφεύγουν κιόλας σιγά σιγά μη τυχόν και σε κεράσουν κάναν καφέ.
Γι'αυτούς που λένε να πάει ο κόσμος επαρχία και να δουλέψει και το πιστεύουν πως είναι εφικτό. Παίδες μαντήλι να κλάψουμε δεν έχουμε πολλοί, ακόμα και το ελάχιστο απαιτεί χρήματα. Αν πεις πως μαζεύεις κάτι για να πας να μείνεις επαρχία και 500 ευρό για μια τσάπα, ένα χορτοκοπτικό κλπ Αν δε ξέρεις κανέναν πως να αρχίσεις από που και με τι κώλο? Αν είσαι από ένα μέρος έχεις συγγενείς και γνωστούς, ίσως και να γίνετε. Οι 4ης -5ης γενιάς μικροαστοί δεν έχουν καμιά ελπίδα αν δεν έχουν κεφάλαιο.
.
370 ειναι μια χαρα αν εισαι σε χωριο...που ο καφες εχει 70 λεπτα και τα εξοδα ειναι χωμα.
370 ειναι πολλα οταν η εγγυημενη συνταξη του ΙΚΑ ειναι 360!!!!
370 ειναι πολλα οταν δινεις 50€ το μηνα κρατησεις ΜΕ υγεια!!!
Εαν βεβαια δεν συμφωνεις, μπορεις να δωρισεις εθελοντικα τον μισθο σου, σαν συμπληρωμα σε καποιον με 370 συνταξη....
εδω υπαρχουν 4ωροι στην Αθηνα με 280€ μισθο...τι συζηταμε τωρα...
MG-KTiNoS
17/02/2016, 11:12
Πάντως ρε άλανια έτσι πρακτικά και μπακαλίστικα αφού είναι τόσο γαμάτα να είσαι αγρότης για δε κλείνετε μαγαζάκια, επιχειρήσεις, να παραιτηθείτε από δουλειές κλπ
Oi πιο πολλοί που έχουν τέτοιες ιδέες είναι μισθωτοί και έχουν πιστέψει πως για ΟΛΑ ευθύνεται η φοροδιαφυγή και
ΟΛΟΙ ήταν το ίδιο.
Φυσικά και υπήρχαν κλέφτες...
αλλά η πρόθεση δεν είναι να τους πιάσουν μα να διαλύσουν τα πάντα.
Πάντως ρε άλανια....
ειλικρινής απορία... αληθεύει πως η ετήσια καταβολή για ασφάλιση για τους αγρότες, στην ανώτατη βαθμίδα της είναι τα 1000ευρώ ετησίως?
skylaros
17/02/2016, 11:39
370 ειναι μια χαρα αν εισαι σε χωριο...που ο καφες εχει 70 λεπτα και τα εξοδα ειναι χωμα.
Εαν βεβαια δεν συμφωνεις, μπορεις να δωρισεις εθελοντικα τον μισθο σου, σαν συμπληρωμα σε καποιον με 370 συνταξη....
Δεν έχω μισθό είμαι 15 μήνες άνεργος και με καβάνταζα που έχει τελειώσει εδώ και 6 μήνες. Την περνάω με χαρτζιλίκι να στο πω και έτσι. Αν πάλι εσύ πιστεύεις πως 370 είναι πολλά μπορείς να δώσεις το περίσσευμα σου σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι λίγα. Θα σου στέλνω εγώ από το χαρτζιλίκι μου μάλιστα δώρο ένα κιλό καφέ φρεσκοκομμένο το μήνα και πέντε σακούλες αγγούρια, μαρούλια ντομάτες κρεμμύδια. Δεν έχετε καταλάβει πως το ότι κάποιοι ζουν με αυτά τα λεφτά σε χωριό ή όχι δε σημαίνει ότι γουστάρουν κιόλας, από ανάγκη ζουν έτσι.
skylaros
17/02/2016, 11:40
ειλικρινής απορία... αληθεύει πως η ετήσια καταβολή για ασφάλιση για τους αγρότες, στην ανώτατη βαθμίδα της είναι τα 1000ευρώ ετησίως?
Δε ξέρω δεν είμαι αγρότης ούτε έχω συγγενή μέχρι και τρίτο βαθμό αγρότη.
Ρε Βύρωνα έρχεσαι και λες "Η σύνταξη των 370 του ΟΓΑ, δεν είναι μεγάλη. Είναι μια μικρή σύνταξη για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς. " Σε προκαλώ να ζήσεις με 370 το μήνα για ένα χρόνο και επειδή είμαι και λάρτζ κάντο 400. Καμιά αξιοπρέπεια δεν έχεις για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αν παίρνεις 370 σύνταξη, οι περισσότεροι για λύπηση θα σε έχουν και θα σε αποφεύγουν κιόλας σιγά σιγά μη τυχόν και σε κεράσουν κάναν καφέ.
Αγορίνα δεν ξέρω γιατί απευθύνεσαι σε μένα, όπως και οι υπόλοιποι όταν σας λέω την πραγματικότητα. Μακάρι, όλοι να έπαιρναν 1000 και 2000 και όσα θεωρούν πως είναι απαραίτητα για αξιοπρεπή ζωή.
Αλλο πράγμα όμως το τι θεωρούμε επιθυμητό και δίκαιο, και άλλο πράγμα τι είναι εφικτό. Τόσο απλό είναι.
Το 1/3 των εσόδων του κράτους πηγαίνει για την λειτουργία του (σχολεία, νοσοκομεία, κάθε φύσεως έξοδα) και ΔΕΝ μπορεί να κοπεί περισσότερο. Οι απλήρωτες οφειλές από το Δημόσιο είναι αρκετά δις που πνίγουν την οικονομία.
Τα 2/3 των εσόδων του κράτους πηγαίνουν σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις. Μισθούς δημοσίων ΔΕΝ θέλει να κόψει, ίσα ίσα που έγιναν εξαγγελίες για αυξήσεις.
Συντάξεις δεν θέλεις να πειράξεις, αλλά έχεις μια ΤΡΥΠΑΡΑ 10% του ΑΕΠ σου, που πρέπει με κάποιον μαγικό τρόπο να κλείσεις.
Κάνε κουμάντο για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Μιλάς για διαμαρτυρίες, και μιλάμε για αδικημένους αγρότες. Αυτοί που θα έπρεπε να είναι στον δρόμο και να ξεσκίζουν όσους είναι υπεύθυνοι για τα παλιά πάρτυ, είναι οι σημερινοί εργαζόμενοι που θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης στο 60% του μισθού τους που θα φορολογείται επιπλέον.
Εγώ και όσοι είμαστε ακόμα με κάποιον αξιοπρεπή μισθό, και έχω φορολογία+Εκτακτη εισφορά+κρατήσεις για ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας που θα χαθεί αν δεν το χρησιμοποιήσω+φόρο για το σπίτι που έφταξα μόνος μου και το χρωστάω με αποτέλεσμα να είμαι στο -40% του μισθού μου με το καλημέρα, και να ξέρω πως θα πάρω στην καλύτερη το 60% του συνόλου των εισφορών που θα πληρώνω για 40 χρόνια...θα νοιώσω και τύψεις επειδή δεν γουστάρω να συμπληρώνω το εισόδημα κοινωνικών ομάδων που έχουν δουλέψει το 1/3 από όσο έχω γαμηθεί εγώ?
Κάνουμε πλάκα?
tsompanis
17/02/2016, 11:41
Μήπως καταλάβατε κάτι λάθος? Για 600 τον μήνα λέμε ότι πάει ο ΟΓΑ. δηλαδή 7200 τον χρόνο.
Και ναι πολλοίς ζουνε με 10 ευρώ μεροκάματο. Αφού τα έχουν όλα και κηπαριά και μποστανια
πάντως ότι και να λέμε εμείς αυτοί θα κάνουν το δικό τους
Ελπίζω μόνο μην πεινάσει ο κόσμος για τα καλά
Δεν έχω μισθό είμαι 15 μήνες άνεργος και με καβάνταζα που έχει τελειώσει εδώ και 6 μήνες. Την περνάω με χαρτζιλίκι να στο πω και έτσι. Αν πάλι εσύ πιστεύεις πως 370 είναι πολλά μπορείς να δώσεις το περίσσευμα σου σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι λίγα. Θα σου στέλνω εγώ από το χαρτζιλίκι μου μάλιστα δώρο ένα κιλό καφέ φρεσκοκομμένο το μήνα και πέντε σακούλες αγγούρια, μαρούλια ντομάτες κρεμμύδια. Δεν έχετε καταλάβει πως το ότι κάποιοι ζουν με αυτά τα λεφτά σε χωριό ή όχι δε σημαίνει ότι γουστάρουν κιόλας, από ανάγκη ζουν έτσι.
Προφανως ρε φιλε...
αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι ειναι λιγα διοτι εχουν ΔΩΣΕΙ λιγα....
δεν μπορει να δινεις 50 και να περιμενεις 500
και εγω δεν ειμαι διατεθιμενος να πληρωνω ΚΑΙ αυτα τα γ@μ@##τικα αλλων....
Ας δινουν περισσοτερα να παρουν μια λογικη συνταξη-αν δεν τους την φανε τα λαμογια που μας κυβερνανε.....
dimmie_72
17/02/2016, 11:43
Δεν βλέπω όμως κανέναν κλάδο να αγωνίζεται να εξομοιωθεί η σύνταξή του με αυτή των αγροτών, ακόμη και με λιγότερες εισφορές και με το περίσσεμα να κάνει μια ΝΝ, μια interamerican, ξέρω γω τι. Όλοι έρωτα με την κρατική ομπρέλα.
και -ακόμη κι αν είναι κατακριτέος ο τρόπος που διαμαρτύρονται- για πολλοστή φορά μπαίνουμε στο παιχνίδι του κοινωνικού διαμελισμού, σαν συνεπακόλουθο του εθνικού, συγκρίνοντας εισοδήματα-συντάξεις-εισφορές μετατρέποντας την αντίσταση η αντίθεση ενός κλάδου σε σύγκριση "ποιος είναι ο πιο πολύ ριγμένος".
Ειλικρινά αν ήμουν κυβέρνηση θα χαιρόμουν πολύ για το πως περνάει ενδόμυχα η γκρίζα προπαγάνδα που ασκούν οι κυβερνητικοί βουλευτές στα κανάλια, στο σύνολο του λαού. Έτσι ακριβώς διεξάγονται στις μάζες οι ψυχολογικές επιχειρήσεις διαχρονικά και δεν κάνουμε τπτ άλλο απ το να το συντηρούμε.
Μήπως καταλάβατε κάτι λάθος? Για 600 τον μήνα λέμε ότι πάει ο ΟΓΑ. δηλαδή 7200 τον χρόνο.
δεν μιλάω για τώρα ή στο μέλλον... μιλάω για τα παρελθόντα έτη που όλα ήταν ρόδινα...
και εννοείται πως κανεις δεν εύχεται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα διότι τότε δεν θα πίνει κανείς μας γάλα....
Bladerunner
17/02/2016, 11:46
Εκτός από την περικοπή δαπανών υπάρχει και η αύξηση των εσόδων. Όχι μόνο μέσω του ποσοστού κέρδους αλλά κυρίως μέσω του τζίρου.
Εμείς έχουμε εγκλωβιστεί μόνο στο πρώτο σκέλος.
Και ναι πολλοίς ζουνε με 10 ευρώ μεροκάματο. Αφού τα έχουν όλα και κηπαριά και μποστανια
Ρε Κώστα, απο που προκύπτει αυτό που λες? Δεν ισχύει το παρακάτω δηλαδή?
από την 1η Ιανουαρίου 2017 όταν και οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και οι αγρότες πλέον θα καλούνται να πληρώσουν το 14% του εισοδήματός τους για εισφορά υπέρ σύνταξης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται το 2018 στο 17% και από το 2019 και μετά θα πληρώνουν το 20%. Αντίστοιχα ορίζεται πως η εισφορά για υγεία θα είναι στο 6,95% του εισοδήματος και για ΛΑΕ στο 0,5%. Δηλαδή συνολικά οι επιβάρυνση θα αγγίξει το 27,5%
Για παράδειγμα στη χαμηλή κατηγορία το ασφάλιστρο από 34 ευρώ θα αυξηθεί στα 48,6 ευρώ.
- στην τρίτη κατηγορία που είναι και η δημοφιλέστερη καθώς εκεί ανήκει το 65% των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) - περίπου 375.000 άτομα - η αύξηση θα είναι 22 ευρώ (από 50 ευρώ που καταβάλλει μηνιαίως ένας ασφαλισμένος σήμερα θα κληθεί να πληρώσει 72 ευρώ)
- στην τέταρτη κατηγορία η αύξηση θα είναι 27,5 ευρώ το μήνα (από 62 ευρώ στα 89,5 ευρώ)
- στην πέμπτη, η αύξηση θα είναι 32,58 ευρώ (από 74 ευρώ στα 106,58),
- στην έκτη, η αύξηση θα είναι 37,45 (από 86 στα 123,45 ευρώ),
- ενώ στην έβδομη και υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία οι εισφορές μηνιαίως θα αυξηθούν από 98 στα 140 ευρώ (επιπλέον 42 ευρώ το μήνα).
Ποιά 600€ τον μήνα, και 7200 τον χρόνο λες?
maniatiakos
17/02/2016, 11:54
Sad but true.
Παίρνουν σύνταξη στα 65-67, ζουν και καμιά 15αρα χρόνια...το 'χουν βάλει μέσα το ταμείο.
.......
Εγώ και όσοι είμαστε ακόμα με κάποιον αξιοπρεπή μισθό, και έχω φορολογία+Εκτακτη εισφορά+κρατήσεις για ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας που θα χαθεί αν δεν το χρησιμοποιήσω+φόρο για το σπίτι που έφταξα μόνος μου και το χρωστάω με αποτέλεσμα να είμαι στο -40% του μισθού μου με το καλημέρα, και να ξέρω πως θα πάρω στην καλύτερη το 60% του συνόλου των εισφορών που θα πληρώνω για 40 χρόνια...θα νοιώσω και τύψεις επειδή δεν γουστάρω να συμπληρώνω το εισόδημα κοινωνικών ομάδων που έχουν δουλέψει το 1/3 από όσο έχω γαμηθεί εγώ?
Κάνουμε πλάκα?
:beer:
Τα ιδια
εχω σπουδάσει δουλεύοντας για 10+ ετη (πτυχιο 2msc, mba)
δουλευω απο τα 15 μου Part-time και full time απο φοιτητης
το κρατος μου παίρνει σημερα στην ΠΗΓΗ [μισθο μου]
18% ασφαλεια
4% ταμειο-μετοχικο
~20% ΦΜΥ
Εκτακτη εισφορα ~2%
Αν προσθέσεις και τον ενφια στο σπιτι που χρωσταω για ακομα 15 χρονια....αλλο ενα 2%
Συνολο 42% στην ΠΗΓΗ + οτι ερθει με την εκκαθαριση!!!
αφαιρώντας και το δανειο μου μενουν περίπου 80€/μηνα για να κανω ΟΤΙ θελω...(!!!!!)
και καποιοι εχουν δωρεαν ρευμα, επιδότηση ενοικιου, επιδότηση δανειου ...επιδότηση μπ@ρδελου...
ο καθενας εχει τα ζορια του...
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....;;;;;;;;
ειναι δυνατον να δουλευω απο τα 15 ως τα 67 μου, να δινω Μ.Ο. ΙΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ/σκατα 500-600-800/μηνα για 45-50 χρονια για να παρω 360€ στα 67!!!
Σοβαρα, γιατι; για να τα δινει στις αγαμες, στις καθαρίστριες και στους αφισοκολλητές....
Τα ΔΙΚΑ μου λεφτα...;;;;;
Δεν νομιζω ΤΑΚΗ
RaGe_Raptor
17/02/2016, 11:55
Ο αγροτικός πληθυσμός είναι γερασμένος κι αναλφάβητος ως κάποιο βαθμό. "Σπούδασε παιδί μου να ξεφύγεις απ'τα χωράφια" ήταν ο κανόνας. Έχω τόσα να γράψω που βραχυκυκλώνω , δε μπορώ να τα βάλω σε τάξη και να αποδώσω τις σκέψεις μου. Απελπισία...
Εκτός από την περικοπή δαπανών υπάρχει και η αύξηση των εσόδων. Όχι μόνο μέσω του ποσοστού κέρδους αλλά κυρίως μέσω του τζίρου.
Εμείς έχουμε εγκλωβιστεί μόνο στο πρώτο σκέλος.
Πιπέρι στο στόμα.
Η αύξηση των εσόδων, σημαίνει απώλεια ταξικής συνείδησης.
Δεν βλέπω όμως κανέναν κλάδο να αγωνίζεται να εξομοιωθεί η σύνταξή του με αυτή των αγροτών, ακόμη και με λιγότερες εισφορές και με το περίσσεμα να κάνει μια ΝΝ, μια interamerican, ξέρω γω τι. Όλοι έρωτα με την κρατική ομπρέλα.
και -ακόμη κι αν είναι κατακριτέος ο τρόπος που διαμαρτύρονται- για πολλοστή φορά μπαίνουμε στο παιχνίδι του κοινωνικού διαμελισμού, σαν συνεπακόλουθο του εθνικού, συγκρίνοντας εισοδήματα-συντάξεις-εισφορές μετατρέποντας την αντίσταση η αντίθεση ενός κλάδου σε σύγκριση "ποιος είναι ο πιο πολύ ριγμένος".
Ειλικρινά αν ήμουν κυβέρνηση θα χαιρόμουν πολύ για το πως περνάει ενδόμυχα η γκρίζα προπαγάνδα που ασκούν οι κυβερνητικοί βουλευτές στα κανάλια, στο σύνολο του λαού. Έτσι ακριβώς διεξάγονται στις μάζες οι ψυχολογικές επιχειρήσεις διαχρονικά και δεν κάνουμε τπτ άλλο απ το να το συντηρούμε.
Φιλε μου
μακαρι να ηταν στο χερι μου να φυγω απο το δημοσιο ταμειο και να κραταω τις εισφορες.....θα το εκανα ΧΘΕΣ και θα τους χαριζα και τα 25 χρονια που δουλευω....
dimmie_72
17/02/2016, 12:04
Φιλε μου
μακαρι να ηταν στο χερι μου να φυγω απο το δημοσιο ταμειο και να κραταω τις εισφορες.....θα το εκανα ΧΘΕΣ και θα τους χαριζα και τα 25 χρονια που δουλευω....
Φίλε μου,
μην υποκρίνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ...
να αλλάξεις ασφαλιστικό κλιμάκιο λέω.
Φίλε μου,
Οχι απλα να αλλαξω, να αυτοκαταργηθω λεω....
μπορω, και ολες οι κρατησεις μου να μου μενουν τσεπη;
Για παρε ενα τηλ στο Τσμεδε, που σου αλλαξει αυτοματα κατηγορια ανα 5ετια....και πες τους να κατεβεις ή να παγωσεις λογω ανεργιας...
Φίλε μου,
Για πες...
Πως μπορώ να αλλάξω ασφαλιστικό κλιμάκιο και να πάω στο ελάχιστο, εις γνώση πως θα πάρω την ελάχιστη σύνταξη. Και αν είναι δυνατόν να μου επιστραφούν και οι αντίστοιχες εισφορές που μου αναλογούν.
Αν δεν γίνεται τα χαρίζω.
skylaros
17/02/2016, 12:15
Να γίνετε αγρότες ;)
Να γίνετε αγρότες ;)
Σε αγροτικό συνεταιρισμό κατά προτίμηση. Θα ήμουν συνταξιούχος από το 2007, θα άνοιγα και ένα μαγαζάκι να πουλάω βότανα στο όνομα της γυναίκας μου (με επιδότηση νέων επιχειρηματιών), θα το έκλεινα μετά από 2-3 χρόνια γιατί μπήκε μέσα. Αν θέλεις λεπτομέρειες, να σε στείλω στον ξάδελφο.
pipe_smoker
17/02/2016, 12:20
Να γίνετε αγρότες ;)
Και καστανάδες είπαμε.
Α και σκουπιδΓιάρηδες (ξέρω ότι δεν είναι politically correct η λέξη, αλλά εμένα έτσι μου το έλεγε η γιαγιά μου όταν ήμανε μικρός).
dimmie_72
17/02/2016, 12:20
Να γίνετε αγρότες ;)
όχι ρε δεν έχει φάση. καλύτερα στα πάνελ κι ας μη βλέπουμε η πλειοψηφία tv. :lol:
Εγώ λέω να συνδικαλιστώ για όσο είναι ακόμα όρθια η χώρα.
Ρε Κώστα, απο που προκύπτει αυτό που λες? Δεν ισχύει το παρακάτω δηλαδή?
από την 1η Ιανουαρίου 2017 όταν και οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και οι αγρότες πλέον θα καλούνται να πληρώσουν το 14% του εισοδήματός τους για εισφορά υπέρ σύνταξης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται το 2018 στο 17% και από το 2019 και μετά θα πληρώνουν το 20%. Αντίστοιχα ορίζεται πως η εισφορά για υγεία θα είναι στο 6,95% του εισοδήματος και για ΛΑΕ στο 0,5%. Δηλαδή συνολικά οι επιβάρυνση θα αγγίξει το 27,5%
Για παράδειγμα στη χαμηλή κατηγορία το ασφάλιστρο από 34 ευρώ θα αυξηθεί στα 48,6 ευρώ.
- στην τρίτη κατηγορία που είναι και η δημοφιλέστερη καθώς εκεί ανήκει το 65% των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) - περίπου 375.000 άτομα - η αύξηση θα είναι 22 ευρώ (από 50 ευρώ που καταβάλλει μηνιαίως ένας ασφαλισμένος σήμερα θα κληθεί να πληρώσει 72 ευρώ)
- στην τέταρτη κατηγορία η αύξηση θα είναι 27,5 ευρώ το μήνα (από 62 ευρώ στα 89,5 ευρώ)
- στην πέμπτη, η αύξηση θα είναι 32,58 ευρώ (από 74 ευρώ στα 106,58),
- στην έκτη, η αύξηση θα είναι 37,45 (από 86 στα 123,45 ευρώ),
- ενώ στην έβδομη και υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία οι εισφορές μηνιαίως θα αυξηθούν από 98 στα 140 ευρώ (επιπλέον 42 ευρώ το μήνα).
Ποιά 600€ τον μήνα, και 7200 τον χρόνο λες?
ευχαριστώ γιατί με γλίτωσες από το ψάξιμο.
Αρα επιβεβαιώνεται ότι με περίπου 1000 ευρώ ετησίως στην ανώτατη βαθμίδα μέχρι πριν κάμποσο καιρό, αγρότες έβγαιναν σε σύνταξη στα 45-50 τους, λαμβάνοντας ένα ικανοποιητικό ποσό, τη στιγμή που ο μέσος μισθωτός πληρώνει τα 2πλάσια και 3πλάσια για την ασφάλισή του και ο ελ. επαγγελματίας ίσως και τα 5πλάσια.
Συνάμα αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ότι κανείς δεν ασχολείται με την αύξηση εσόδων αλλά μόνο με το πόσα θα κόψω/θα μου κόψουν, αφορά μία συλλογική ευθύνη. Από τη μια η πολιτική ευθύνη η οποία εδώ και χρόνια ακολουθεί υφεσιακή πολιτική και φυσικά μένοντας πίσω στις εξελίξεις ΔΕΝ δίνει ώθηση στην καινοτομία, κλπ, αλλά και από την άλλη η κλασσική "χωριατίστικη" νοοτροπία "μάθε παιδί μου γράμματα" ειδ' άλλως αφου έσπερνε μπαμπάκι ο πατέρας μου αυτό θα κάνω κι εγώ... Έχουν φτάσει να στραγγίξουν οι κάμποι για να βγει το μπαμπάκι, δεν πιάνει μία μπροστά στον ανταγωνισμό, και ο άλλος φωνάζει για τα δίκια του στα παράθυρα και το δικαίωμά του να συνεχίσει να καλλιεργεί κάτι που είναι ασύμφορο για όλους.
Αντι να κάτσουν να ξεστραβωθούν να διαβάσουν για τις γαϊδουρόφαρμες, ή την καλλιέργεια αλλόης, μύρτιλων, γκοτζιμπέρι κλπ μένουν ακόμα στο ότι πάρεις 1 ευρώ...
όχι ρε δεν έχει φάση. καλύτερα στα πάνελ κι ας μη βλέπουμε η πλειοψηφία tv. :lol:
Το άλλο που είπες θα μου το εξηγήσεις γιατί με ενδιαφέρει?
1) Αν μπορεί κάποιος να αλλάξει ασφαλιστικό κλιμάκιο κατά βούληση
2) Αν οι εισφορές που θα πληρώνει σχετίζονται με το ασφαλιστικό κλιμάκιο ή με τον μισθό που παίρνει.
Αν ισχύει αυτό που είπες, πάω αύριο το πρωί να το κάνω.
2) Αν οι εισφορές που θα πληρώνει σχετίζονται με το ασφαλιστικό κλιμάκιο ή με τον μισθό που παίρνει.
Στους Νομικούς/Δικηγόρους ξέρω ότι το Νο1 μπορεί να γίνει.
Εδώ (http://www.money-money.gr/news/pii-ke-pos-boroun-na-miosoun-tis-isfores-tous-ston-oaee-eos-ke-101-evro-to-mina/762) διάφορες πληροφορίες σχετικές με το θέμα.
Θα ξεκινησω αφισοκόλληση απο απόψε
θα οργανωθώ στο κίνημα
θα μπω στο συνδικαλισμό
θα παίρνω καθε χρονο προαγωγή διχως να δουλεύω
θα γινω ως το Σαββάτο ΓΣΕΕ και απο Κυριακή Βουλευτής για τα δικαια του εργατη
θα προσλαβω ολους τους κολλητούς μου απο 5των και ολες τις ρουφοκαυλ@#τες εως 25 στο γραφειο μου...
σε 10 ετη θα τα ξύνω σε μια παραλια βλέποντας ολους να ζουν με 3 και 60!!!
Σας θυμίζει κατι η ιστορια;
Εδώ (http://www.money-money.gr/news/pii-ke-pos-boroun-na-miosoun-tis-isfores-tous-ston-oaee-eos-ke-101-evro-to-mina/762) διάφορες πληροφορίες σχετικές με το θέμα.
ειναι ΜΟΝΟ για ελεύθερους επαγγελματίες .....ξερεις αυτους που φωναζουν σημερα για την προκαταβολη φορου...και φωναζαν το καλοκαιρι οχι κλπ...
Ε...για αυτους.
Εγώ που είμαι στο ΙΚΑ...δεν έχω καμμία ελπίδα δλδ...:(
dimmie_72
17/02/2016, 12:34
Δες το πάλι. δεν είπα αυτό.
Εξέφρασα την αντίθεσή μου στην μετατροπή μιας διαμαρτυρίας σε σύγκριση με τις απολαβές του καθενός στον κλάδο που ανήκει.
Στο κάτω-κάτω αφού σαρέσει γιατί δεν βγαίνεις και συ να το διεκδικήσεις;
Και περιμένουμε λύση, από ανθρώπους που συζητάνε για απόρρητες ψεκασμένες τεχνολογίες στα σοβαρά στην τηλεόραση. Δεν υπάρχει σωτηρία ρε. Όπως έγραψα σε ένα φίλο στο FB που το ανέβασε, έχω χρόνια την πεποίθηση, πως ζω μέσα σε ταινία των Monty Pythons.
Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και να είναι πραγματικότητα. https://www.youtube.com/watch?v=hRbiOLJUCi8
dimmie_72
17/02/2016, 12:37
Αντι να κάτσουν να ξεστραβωθούν να διαβάσουν για τις γαϊδουρόφαρμες, ή την καλλιέργεια αλλόης, μύρτιλων, γκοτζιμπέρι κλπ μένουν ακόμα στο ότι πάρεις 1 ευρώ...
γιατί πολύ απλά με το υπάρχον καθεστώς δεν μπορούν με τπτ να ανταγωνιστούν τον Ινδό και τον Κινέζο.
stefanos
17/02/2016, 12:38
Συγκεκριμένα, κατά το έτος 2017 το ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%, από 1/1/2018 αυξάνεται σε 17% και από 1/1/2019 διαμορφώνεται στο τελικό 20%. Κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα για τους αγρότες ορίζονται τα 468,8 ευρώ τον μήνα, τα οποία αντιστοιχούν στο ποσό που αναλογεί στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.
www.dikaiologitika.gr