View Full Version : Περί κινητών τηλεφώνων
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
17
18
Vstrommer71
13/11/2019, 08:02
Έχει βγει stable πλέον.
Έχω το Mi 8 κ τρέχει μια χαρά.
Για να μην μπερδευόμαστε,μιλάμε για το MIUI 11 που θα είναι βασισμένο σε Android 10.Επίσημη τέτοια ενημέρωση αναμένεται στο τέλος του χρόνου.Η MIUI 11 που πήραμε πρόσφατα(η 11.0.5.0) είναι βασισμένη ακόμη στο Android 9 με κάποια καινούργια χαρακτηριστικά(όπως το πολύ συμπαθητικό Dark Mode και επίσης νέες ρυθμίσεις στην εξαγωγή σε εξωτερική οθόνη ή SmartTV)
Ότι και να λέτε σαν την Samsung δεν έχει,όλες οι εταιρίες αυτήν αντιγράφουν,Ότι πληρώνεις παίρνεις.
Για να μην μπερδευόμαστε,μιλάμε για το MIUI 11 που θα είναι βασισμένο σε Android 10.Επίσημη τέτοια ενημέρωση αναμένεται στο τέλος του χρόνου.Η MIUI 11 που πήραμε πρόσφατα(η 11.0.5.0) είναι βασισμένη ακόμη στο Android 9 με κάποια καινούγια χαρακτηριστικά(όπως το πολύ συμπαθητικό Dark Mode και επίσης νέες ρυθμίσεις στην εξαγωγή σε εξωτερική οθόνη ή SmartTV)
Κι εγώ την περιμένω πως και πως, στο νοτε 6 προ. Είπαν τέλη Νοέμβρη θα δοθεί...
Ότι και να λέτε σαν την Samsung δεν έχει,όλες οι εταιρίες αυτήν αντιγράφουν,Ότι πληρώνεις παίρνεις.
Μην το δένεις κόμπο, 4 ναυαρχίδες της είχα, πέραν των φωτό, τρελό lag, κολλήματα... Σε σημείο να αναγκάζομαι να έχω custom ROM, root και δεν συμμαζευεται. Το touchwiz, ο πιο αργός και άχρηστος launcer, λέμε. Στο γραφείο, όταν δούλευα, όσοι είχαν σαμι με κυνηγούσαν να τους το rootαρω για να ξεφορτωθούν την σαβούρα:lol:
Ταυτίζομαι
Όπως επίσης και με το παρακάτω:
412678
Vstrommer71
13/11/2019, 09:02
Κι εγώ την περιμένω πως και πως, στο νοτε 6 προ. Είπαν τέλη Νοέμβρη θα δοθεί...
Ε καλά,μην νομίζεις ότι θα δεις και τίποτα το συνταρακτικό.Λίγο ανανεωμένο interface και μεγαλύτερα εικονίδια για να βλέπουμε εμείς τα γερόντια έβαλαν κατά βάση:lol:
Vstrommer71
13/11/2019, 09:10
Στα κινητά πλέον πάντως,πληρώνεις το 1/3 του ακριβού και παίρνεις 99% των δυνατοτήτων της ναυαρχίδας.OnePlus παλιότερα και Xiaomi πιο πρόσφατα,έχουν κάνει μεγάλη κηδεία στα ακριβά κινητά.Και πλέον τους έχουν φτάσει πολύ κοντά και σε ποιότητα κάμερας,οπότε δυσκολεύομαι πλέον να βρώ λόγο να πάρει κάποιος ένα πολύ ακριβό κινητό.
Αλλά άβυσσος η ψυχή των αγοραστών ως γνωστόν.
DoctoR_k6
13/11/2019, 09:16
Από που ψωνίζω gcam?
Googlαρε το ρε Τζωρτζ...θα το βρεις ευκολα.
Για να μην μπερδευόμαστε,μιλάμε για το MIUI 11 που θα είναι βασισμένο σε Android 10.Επίσημη τέτοια ενημέρωση αναμένεται στο τέλος του χρόνου.Η MIUI 11 που πήραμε πρόσφατα(η 11.0.5.0) είναι βασισμένη ακόμη στο Android 9 με κάποια καινούργια χαρακτηριστικά(όπως το πολύ συμπαθητικό Dark Mode και επίσης νέες ρυθμίσεις στην εξαγωγή σε εξωτερική οθόνη ή SmartTV)
MIUI 11 πηρες? Δεν ειναι διαφορετικη επειδη τρεχει σε 9 τωρα κ μετα σε 10. Αλλιως δεν θα την ονομαζανε ΜIUI 11.
Δεν ξερω αν εσυ τρεχεις με 11.0.5 αλλα το δικο μου εχει την 11.0.6.
Οπως κ να εχει θα φανουν οι βελτιωσεις μολις τρεξει κ πανω στο 10.
Vstrommer71
13/11/2019, 09:53
MIUI 11 πηρες? Δεν ειναι διαφορετικη επειδη τρεχει σε 9 τωρα κ μετα σε 10. Αλλιως δεν θα την ονομαζανε ΜIUI 11.
Δεν ξερω αν εσυ τρεχεις με 11.0.5 αλλα το δικο μου εχει την 11.0.6.
Οπως κ να εχει θα φανουν οι βελτιωσεις μολις τρεξει κ πανω στο 10.
Κι όμως από ότι είδα στα ίντερνετς θα συνεχίσει να λέγεται MIUI 11 αλλά η subversion θα είναι πάνω σε 10.Ενδεικτικά όσα έχουν ήδη το 10 επάνω,τρέχουν και το MIUI 11.
Για το Poco ξέρω ότι έχουν πάρει beta testers για να βγεί stable version του 11 πάνω σε Android 10.
Τώρα θα σου πω,σιγά τα ωά κιόλας.Μια χαρά πάει το τηλεφωνάκι,μην κάνουνε καμμιά πατάτα και χαλάσουνε τίποτα με τις καινούργιες versions του MIUI.
412681
Κι όμως από ότι είδα στα ίντερνετς θα συνεχίσει να λέγεται MIUI 11 αλλά η subversion θα είναι πάνω σε 10.Ενδεικτικά όσα έχουν ήδη το 10 επάνω,τρέχουν και το MIUI 11.
Για το Poco ξέρω ότι έχουν πάρει beta testers για να βγεί stable version του 11 πάνω σε Android 10.
Τώρα θα σου πω,σιγά τα ωά κιόλας.Μια χαρά πάει το τηλεφωνάκι,μην κάνουνε καμμιά πατάτα και χαλάσουνε τίποτα με τις καινούργιες versions του MIUI.
412681
μια χαρά update στα Τάι-Φιλιππινέζικα έχει:lol: Θυμάμαι που πήρα το redmi 6 από σκρουτζάδικο και το γύρισα πίσω αφού έλεγξα το imei. Είχε λήξει στο Βιετνάμ 6 μήνες πριν.:bawl:
Το MIUI έχει πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσει τα interfaces των κορυφαίων κατασκευαστών. Το TouchWiz ήταν σκουπίδι μέχρι και το S6. Από το S7 και μετά, η Samsung δεν έχει ανταγωνιστή.
Κι εγώ Xiaomi έχω, για να μην παρεξηγούμαστε.
Αλλά μόνο επειδή δεν το αγόρασα εγώ και δεν ήταν διαθέσιμο κάποιο Samsung. :lol:
Οσοι εχουν θεμα με το TouchWiz να κατεβασουν Nova Launcher και να αγορασουν κιολας την Premium εκδοση με παραμετροποιησεις στο full.
Για διαφορα κολληματα των παλιων Samsung θελει υπομονη η τοποθετηση καλης Custom Rom για οσα κινητα εχουν ληγμενη εγγυηση. Θελει ομως ψαξιμο.
Τα Xiaomi οκ ειναι υπερτιμια και Παααααααααρα πολυ καλα κινητα ομως τα update τους ειναι υπερβολικα πολλα.
το θεμα ειναι οταν δινεις ενα σκασμο λεφτα να μη καθεσαι να μπλεκεις με custom rom, root και λοιπες ιστοριες για αγριους...
μια χαρα ειναι τα xiaomi, στα λεφτα τους απλα δεν εχουν αντιπαλο...προσωπικα μαρεσει το miui, εχει πολλα πραγματακια μεσα που ειναι χρησιμα, δεν ειμαστε στο 2010 να λαγκαρουν τα τηλεφωνα επειδη εχουν κομπιουτερακι και ημερολογιο εξτρα...
βεβαια προσωπικα το εχω γυρισει χρονια στα 1+ αλλα και αυτοι πλεον με τα τελευταια ξεφυγαν εντελως σε τιμες
Oneplus 3T ειχα και γω.... Το εχασα... Αρρωστησα γιατι η ταχυτητα τους δεν παίζεται και πηρα το Oneplus 6.
Φοβερα κινητά.
Ταυτίζομαι
Όπως επίσης και με το παρακάτω:
412678
Ταυτίζομαι εν μέρει :D
412698
Όσο για τις Custom Roms, έχει πλάκα αν έχει κανείς όρεξη για τράβηγμα, αλλά εκτός του ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να πειράζω ό,τι πέσει στα χέρια μου, η περιορισμένη μου εμπειρία λέει ότι η σταθερότητα της stock rom είναι σαφώς ανώτερη. Το βασικό καλό είναι ότι όταν σε παρατάει ο κατασκευαστής δύο-τρεις εκδόσεις android πίσω, μπορείς να δώσεις ένα φιλί της ζωής στη συσκευή σου.
Road Pirat
27/12/2019, 21:48
Huawei p20, είναι σε προσφορά στα 230 € και θα το πάρω στα 175 με τιμολόγιο, το έχει κανένας και είναι ευχαριστημένος από αυτό? Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά που να αξίζει?
gior-gos
27/12/2019, 23:30
Έχω το p20 Pro και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γρήγορο, δεν κολλάει, με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο (128gb) και καλή φωτογραφία (για κινητό). Ακόμα και αν πρόκειται για το με τα 64GB τα 175 είναι πολύ καλή τιμή. Για το τι έχει ο ανταγωνισμός σ αυτά τα λεφτά δεν γνωρίζω.
kostaskk
28/12/2019, 13:51
Πρόσφατα είδα 2 redmi 8 pro. Τιμή κοντά στα 200.
6 gb ram. Κάνει και για παιχνίδια,δεν ζεσταίνεται Μπαταρία 4500
Και καλές κάμερες.
lleonidas
28/12/2019, 14:41
Huawei p20, είναι σε προσφορά στα 230 € και θα το πάρω στα 175 με τιμολόγιο, το έχει κανένας και είναι ευχαριστημένος από αυτό? Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά που να αξίζει?
Καλό είναι το p20 και τίμιο στην τιμή αυτή...εξαρτάται βέβαια και από τις προτεραιότητές σου(ταχύτητα, κάμερα, αυτονομία κτλ).
Εναλλακτικά δες και το Xiaomi mi9 lite.
Κάνε και μια βόλτα στα tech fora, θα βρεις πολλά θέματα με αναζητήσεις smartphones στα χρήματα αυτά :)
Road Pirat
28/12/2019, 19:24
Πήγα και το είδα, όμορφο κινητό αλλά είδα και κάτι xiaomi και αυτά ωραία, μάλλον προς τα εκεί με βλέπω
lleonidas
28/12/2019, 19:42
Αν είδες το Redmi Note 8 pro, καλό είναι...με μια ένσταση για τη δυσπιστία όσον αφορά τον Mediatek επεξεργαστή.
Μετά από περίπου 3.5 χρόνια με 5άρι redmi 3s αναβαθμίστηκα σε mi 9 lite , 6/64 . Λίγες μέρες που το έχω απλά δεν παίζεται . Πάνελ super amoled από άλλο πλανήτη , κάμερες εξωπραγματικές (για κινητό πάντα) και με gcam θεωρητικά εχεις και νυχτερινή επιπέδου Pixel . Για 190 € που το φέρα νομίζω δεν υπάρχει αντίπαλος σε αυτά τα χαρακτηριστικά και τιμή . Χωρίς να είμαι fanboy , θα έλεγα πως αν δεν υπήρχε η xiaomi να τους πάρει τα σώβρακα , ακόμα η samsung θα έβαζε μπαταρίες 2300 mAh και μνήμες 1 GB. Επίσης αυτή την περίοδο για όποιο φέρνει απο Κίνα καλά μηχανάκια βγάζει και η Lenovo , με μία κακή σχετική φήμη στα updates . Που είναι και το καλό χαρτί της Miui ασχέτως γούστων ...
DoctoR_k6
28/12/2019, 23:45
Εγώ θα κοιτούσα κ Mi8 κ Μi 9...
Snapdragon...
Αν σε ενδιαφέρει (και) η κάμερα έχει dxomark για reviews.
wthanasis
07/01/2020, 20:44
Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και εγώ δεν παίρνω χαμπάρι, μπορείτε να προτείνετε κανένα κινητό για δώρο στη γυναίκα μέχρι κανένα 150 € ?
Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να έχει όσο καλύτερη κάμερα γίνεται για να φωτογραφίζει το μοντέλο (την 14 μηνών κόρη μας) :D
Αυτή τη στιγμή έχει το xiaomi redmi 5 για να καταλάβετε και είναι ικανοποιημένη σε όλα εκτός της κάμερας.
lleonidas
07/01/2020, 20:46
Το Xiaomi miA3 είναι μια αξιοπρεπής λύση.
Redmi note 8
To mi a3 που αναφέρθηκε έχει 720p οθόνη. Συγνώμη αλλά μόνο για καμιά γιαγιά πλέον. Όλα θα ναι μεγάλα.
wthanasis
07/01/2020, 21:05
Το Xiaomi miA3 είναι μια αξιοπρεπής λύση.
Ναι το είδα, έτσι φαίνεται. Απλά μόνο από τα specs δεν μπορώ να έχω άποψη. Το έχει δουλέψει κανείς ?
alexandrosgs
07/01/2020, 21:44
Ναι το είδα, έτσι φαίνεται. Απλά μόνο από τα specs δεν μπορώ να έχω άποψη. Το έχει δουλέψει κανείς ?
Ναι το έχω εδώ και 3 μήνες σε 128 αποθηκευτικό χώρο.
Αν μου έλεγε κάποιος πριν ότι με 150 ευρώ θα υπήρχε συσκευή με τέτοια απόδοση δε θα τον πίστευα.
Αξίζει μέχρι τελευταίου σεντ τα χρήματα που κοστίζει. Δεν κολλάει ποτέ όσες εφαρμογές και να τρέχουν παράλληλα και έχει πολύ ποιοτική οθόνη. Για την τελευταία μπορεί να πρόσεξες ότι η ανάλυση είναι 720p και οχι 1080p. Όταν το συγκρίνω με της γυναίκας μου που είναι 1080 δεν μπορώ να διακρίνω κάποια διαφορά. Από την άλλη πλευρά είναι τεχνολογίας amoled πολύ ποιοτική. Σε αυτά τα χρήματα όλα έχουν LCD.
Μη το σκεφτείς καθόλου.
wthanasis
07/01/2020, 21:50
Ναι το έχω εδώ και 3 μήνες σε 128 αποθηκευτικό χώρο.
Αν μου έλεγε κάποιος πριν ότι με 150 ευρώ θα υπήρχε συσκευή με τέτοια απόδοση δε θα τον πίστευα.
Αξίζει μέχρι τελευταίου σεντ τα χρήματα που κοστίζει. Δεν κολλάει ποτέ όσες εφαρμογές και να τρέχουν παράλληλα και έχει πολύ ποιοτική οθόνη. Για την τελευταία μπορεί να πρόσεξες ότι η ανάλυση είναι 720p και οχι 1080p. Όταν το συγκρίνω με της γυναίκας μου που είναι 1080 δεν μπορώ να διακρίνω κάποια διαφορά. Από την άλλη πλευρά είναι τεχνολογίας amoled πολύ ποιοτική. Σε αυτά τα χρήματα όλα έχουν LCD.
Μη το σκεφτείς καθόλου.
Πολύ ωραία όλα και σε ευχαριστώ, αλλά η κάμερα που με ενδιαφέρει βασικά τι λέει ?
alexandrosgs
07/01/2020, 22:45
Πολύ ωραία όλα και σε ευχαριστώ, αλλά η κάμερα που με ενδιαφέρει βασικά τι λέει ?
Δεν είναι Iphone 11 αλλά είναι εντυπωσιακά καλή. Πάντα σε σχέση με τα χρήματα που δίνεις. Εγώ δεν έχω παράπονο ακόμα και με φτωχό φωτισμό.
Αν δε θέλεις να δώσεις πάνω από 300 ευρώ για συσκευή μη το σκέφτεσαι. Είτε αυτό ή το redmi Note 8 που αναφέρθηκε πιο πάνω. Το δεύτερο είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος (εγώ δε την παλεύω με μεγάλα κινητά) αλλά έχει οθόνη LCD. Η διαφορά στην ποιότητα είναι μεγάλη στα δικά μου μάτια. Επιπλέον το Α3 έχει το stock android που σημαίνει ότι θα πάρεις αναβάθμιση το 10 και το 11 δωρεάν (έχει το 9). Το άλλο θα μείνει με ότι το πάρεις.
George_Sp
07/01/2020, 22:54
Πολύ ανώτερη η κάμερα του 8 από το Α3.
Βουρ στον πατσά!
https://www.skroutz.gr/s/20278123/Xiaomi-Redmi-Note-8-64GB.html
Πολύ ανώτερη η κάμερα του 8 από το Α3.
Βουρ στον πατσά!
https://www.skroutz.gr/s/20278123/Xiaomi-Redmi-Note-8-64GB.html
Πες τα...
wthanasis
08/01/2020, 08:43
Καλά ντε μη βαράτε, θα πάρω το redmi 8 :lol:
Δεν είναι πουθενά άμεσα διαθέσιμο ρε γμτ....
Στο Banggood εχει το Mi9 Lite 6+128gb στα 200€.
Το παρηγγειλα στη γυναικα και γω γιατι ειναι πιο λεπτο απο τα Note 8 η 8 pro.
Απο κάμερα σφυριζει και γενικα ειναι για γυναικα αξιοπρεπεστατο και ανώτερο μια και εχει Amoled οθονη της Samsung.
Παντως τσεκαρε στο gizchina.gr να δεις προσφορες.
wthanasis
08/01/2020, 11:09
Είπα ότι θα βάλω όριο τα 150€, αλλά εσείς είστε σαν τον DAZ με τα εργαλεία ρε γμτ....... θα με ξεπαραδιάσετε :lol: :lol:
Πάντως τις περισσότερες φορές οι κάμερες είναι μια χαρά απλά δεν ξέρουν να τις εκμεταλλευτουν
RaGe_Raptor
22/01/2020, 15:10
μια οθόνη pocophone F1 χρειάζομαι. Προτάσεις?
#Aliexpress € 17,99 51%OFF | 6.18" For Xiaomi Pocophone F1 LCD Display Screen With Frame Replacement For Xiaomi Pocophone F1 LCD Screen 2246*1080 Resolution
https://a.aliexpress.com/_sszFTm
DoctoR_k6
22/01/2020, 23:18
Έλα κοντά σου είναι...πλερουκου τωρα.
https://www.media-ram.gr/smartphone-tablet-parts-greece/xiaomi/redmi-s2-redmi-y2/%CE%B3%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF-original-xiaomi-pocophone-f1-lcd-display-assembly-screen-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7-touch-screen-digitizer-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-frame-%CF%83%CE%B1%CF%83%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-black/?ref=bestprice.gr
Vstrommer71
23/01/2020, 18:50
Σε κανά δίμηνο βγαίνει το Poco2
Υπομονή:lol:
(Αλλά μεταξύ μας ακόμη σφαίρα το Poco,και εντός των ημερών θα πάρει την MIUI11 σε Android 10.)
RaGe_Raptor
23/01/2020, 19:46
Σε κανά δίμηνο βγαίνει το Poco2
Υπομονή:lol:
(Αλλά μεταξύ μας ακόμη σφαίρα το Poco,και εντός των ημερών θα πάρει την MIUI11 σε Android 10.)
περίπου με 1 50άρικο καθαρίζω,1χρόνο το έχω.μια 5ετία θα βγάλει πιστεύω (άλλες 2-3 οθόνες :cry::lol:)
miraleesa89
25/01/2020, 16:55
γεια σε όλους
Το Xiaomi Mi8 έχει NFC?
Εδώ (https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8-9065.php)λέει ότι έχει.
Αν θέλω να αλλάξω το κινητό μου (ένα redmi 6), τι παίρνω με κάτω από 200Ε που να είναι καλύτερο αλλά όχι (πολύ) μεγαλύτερο?? Δεν μπορώ τις παντόφλες, πήρα ένα mate 20 lite και το εδωσα στην γυναίκα μου...
lleonidas
10/02/2020, 12:50
Πήγαινε όποτε μπορείς σε ένα κατάστημα και δες τα Xiaomi miA3 και Redmi Note 8.
kostaskk
10/02/2020, 17:38
Αν θέλω να αλλάξω το κινητό μου (ένα redmi 6), τι παίρνω με κάτω από 200Ε που να είναι καλύτερο αλλά όχι (πολύ) μεγαλύτερο?? Δεν μπορώ τις παντόφλες, πήρα ένα mate 20 lite και το εδωσα στην γυναίκα μου.... Έχω το 5 με 5.99 οθόνη. 4ram,4000μπαταρια,64g. Βασικά πρέπει να είναι σαν το 6 αλλά με μικρότερη οθόνη. Το 8pro έχει κάπου 6,5 οθόνη αλλά 6ram,4500 μπαταρία,64 χώρο αποθήκευσης+ μεγάλη επέκταση, καλύτερες κάμερες,καλύτερη ψυξη. Θα λέει και για παιχνίδια. Βέβαια οι 2 επεξεργαστές δουλεύουν στα 2,05 ghz και οι άλλοι 6 στα 2ghz. Στα προιγουμενα είναι συνδιασμός 1,6 με 1,8 η 2 και νομίζω 4 επεξεργαστές χαμηλά και 4 ψηλά. Οπότε το 8 ίσως καίει ποιο γρήγορα την μπαταρία,(που είναι ποιο μεγάλη)εκτός αν έχει καλητερο λογισμικό. Πρέπει να έχει και fast charge
wthanasis
26/03/2020, 16:30
Γνωρίζει κανένας πώς ενεργοποιείται η αναγνώριση κλήσης στο xiaomi band 3 ?
Έχω το τελευταίο update της εφαρμογής mi fit και βάσει 2-3 σχετικών videos στο youtube έχω ενεργοποιήσει όλες τις άδειες κτλ, αλλά τζίφος.
Όταν έχω κλήση, απλά δονείται και μου δείχνει το σήμα του τηλεφώνου.
Καμία ιδέα ?
Έχω το τελευταίο update της εφαρμογής mi fit και βάσει 2-3 σχετικών videos στο youtube έχω ενεργοποιήσει όλες τις άδειες κτλ, αλλά τζίφος.
Καμία ιδέα ?
Σε παίρνουν με απόκρυψη :D
wthanasis
26/03/2020, 20:59
Σε παίρνουν με απόκρυψη :D
:moutza:. :bawl:
RaGe_Raptor
27/03/2020, 13:15
προτάσεις γύρω στα 130€? υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα?
Θα έλεγα πως σε αυτό το μπάτζετ είναι μονόδρομος ένας κινέζος xiaomi-huawei .
Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την xiaomi με το ίδιο redmi εδώ και 2 χρόνια, πριν λίγο καιρό πήρα και ένα tablet Huawei, το Huawei MediaPad T5 10.1 4GB/64GB και τι να λέμε,είναι σφαίρα για 200ε.
lleonidas
27/03/2020, 13:52
προτάσεις γύρω στα 130€? υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα?
Αυστηρά στα χρήματα αυτά και μιλώντας για ελληνικά καταστήματα, προτείνω Redmi 8 (4/64). Mε μια μικρή αύξηση του budget, βλέπεις και το Redmi Note 8 (4/64).
Αφού έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας τι να το κάνετε το κινητό? Ξέρουν όλοι που είστε. Ψάξτε για προσφορές σε σταθερά τώρα :cry:
Αφού έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας τι να το κάνετε το κινητό? Ξέρουν όλοι που είστε. Ψάξτε για προσφορές σε σταθερά τώρα :cry:
Τα σταθερά δεν παίζουν τσόντες.
Εκτός αν γουστάρει κάποιος κινκι καταστάσεις , οπότε τον-την πνιγείς με το καλώδιο.
:D
AUFGEBRACHT
28/03/2020, 18:05
Θα έλεγα πως σε αυτό το μπάτζετ είναι μονόδρομος ένας κινέζος xiaomi-huawei .
Είδαμε πως μας πρόκοψαν οι Κινέζοι...
wthanasis
28/03/2020, 18:26
Καμία ιδέα ?
Ενημερωτικά, αν ενδιαφέρει κάποιον μελλοντικά, το θέμα λύνεται γυρνώντας τη γλώσσα του κινητού στα αγγλικά και τα ονόματα των επαφών με λατινικούς χαρακτήρες.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν εμφανίζεται ούτε καν ο αριθμός.
Ενημερωτικά, αν ενδιαφέρει κάποιον μελλοντικά, το θέμα λύνεται γυρνώντας τη γλώσσα του κινητού στα αγγλικά και τα ονόματα των επαφών με λατινικούς χαρακτήρες.
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αλλά μου φαίνεται παράξενο να μην υποστηρίζει ελληνική γλώσσα τηλεφώνου και ελληνικούς χαρακτήρες στα ονόματα των επαφών. Δοκίμασε να το συνδέσεις και με κάποιο άλλο κινητό. Αν πέσει στα χέρια μου κάποιο, θα το δοκιμάσω.
Αυτό που έχω δοκιμάσει και δείχνει κανονικά, ονόματα καλούντος στα ελληνικά, μηνύματα (SMS, facebook messenger) επίσης στα ελληνικά και e-mail, είναι το MLS Band S2 (https://www.skroutz.gr/s/21792833/MLS-Band-S2-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF.html). Φανταζόμουν ότι όλα τα smart bands δεν θα είχαν πρόβλημα με unicode χαρακτήρες.
Παίζει και με ελληνική γλώσσα και ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά μόνο με την ελληνική έκδοση της εφαρμογής και το ελληνικό firmware
https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/33303
Μ' αυτό που λέει ο WebDev θα κάνεις δουλειά.
doctor_john
29/03/2020, 10:37
Είδαμε πως μας πρόκοψαν οι Κινέζοι...
Πάντως είναι οι τελευταίοι που έχουν κέρδος απο αυτό και σίγουρα όχι οι πρώτοι που έχουν ανάγκη να
σώσουν την οικονομία τους.
wthanasis
29/03/2020, 10:53
Παίζει και με ελληνική γλώσσα και ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά μόνο με την ελληνική έκδοση της εφαρμογής και το ελληνικό firmware
https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/33303
Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει να αλλάξω όλες τις επαφές στα αγγλικά.
wthanasis
29/03/2020, 12:03
Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει να αλλάξω όλες τις επαφές στα αγγλικά.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Ακολούθησα βήμα-βήμα τη διαδικασία 3 φορές αλλά τίποτε.
Τα απεγκατέστησα όλα (εφαρμογές-band) και δοκίμασα και restore default στο band.
Ίσως δοκιμάσω άλλη μέρα αν δεν βαρεθώ.
Ευχαριστώ πάντως.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Ακολούθησα βήμα-βήμα τη διαδικασία 3 φορές αλλά τίποτε.
Τα απεγκατέστησα όλα (εφαρμογές-band) και δοκίμασα και restore default στο band.
Ίσως δοκιμάσω άλλη μέρα αν δεν βαρεθώ.
Ευχαριστώ πάντως.
Σου έκανε update το frimware; Αν όχι τότε έχεις ήδη το τελευταίο αγγλικό και θα πρέπει να περάσεις χειροκίνητα το ελληνικό με την εφαρμογή Notify & Fitness for Mi Band και την διαδικασία που περιγράφει ο οδηγός.
wthanasis
29/03/2020, 12:34
Σου έκανε update το frimware; Αν όχι τότε έχεις ήδη το τελευταίο αγγλικό και θα πρέπει να περάσεις χειροκίνητα το ελληνικό με την εφαρμογή Notify & Fitness for Mi Band και την διαδικασία που περιγράφει ο οδηγός.
Δεν μπορεί να κάνει update μέσω της εφαρμογής, λογικά γιατί είναι ήδη updated.
Ψάχνω συσκευή με καλή αυτονομία,δικαρτη, και αξιοπρεπή φωτογραφική.
Έως 250€, άντε και λίγο παραπάνω καθότι θα κοπεί τιμολόγιο.
Πείτε προτάσεις.
lleonidas
28/05/2020, 12:25
Huawei Nova 5T αλλά δεν έχει fm ραδιόφωνο και 3,5 jack.
Kαι Xiaomi mi 9t που είναι λίγο ακριβότερο.
Εναλλακτικά Realme 5 Pro, Redmi 9s.
Ψάχνω συσκευή με καλή αυτονομία,δικαρτη, και αξιοπρεπή φωτογραφική.
Έως 250€, άντε και λίγο παραπάνω καθότι θα κοπεί τιμολόγιο.
Πείτε προτάσεις.
Xiaomi redmi 8 pro με 160 ευρώ βαριά και τα ρέστα σουβλάκια και.... Καφέδες!
DoctoR_k6
29/05/2020, 00:35
Snapdragon επεξεργαστή να έχει κ όχι mediatek (για αρχή).
Μετά παίζουν πολλά.
Snapdragon επεξεργαστή να έχει κ όχι mediatek (για αρχή).
Μετά παίζουν πολλά.
Snap φοράει το σκέτο 8αρι. Ο mediatek που φοράει το pro, μια χαρά δουλειά κάνει και αυτός. Ουσιαστικές διαφορές στην χρήση δεν θα δεις.
KotsosDR
29/05/2020, 09:08
Εγώ έχω το 7άρι (64) , ειλικρινά για νορμάλ χρήση δεν βρίσκω λόγο να ξοδευτεί κάποιος παραπάνω .
turogalos
29/05/2020, 09:13
.....................
Kαι Xiaomi mi 9t που είναι λίγο ακριβότερο.
.................................
Έχω το MI 9T 128GB εδώ και 3 μήνες, οπότε ότι θες ρώτα. Ο γιος μου έχει το 9SE.
Είχα το Honor 8X το οποίο έχω λατρέψει. Μεγάλη οθόνη, γρήγορο, dual-SIM ΚΑΙ SD-card, και πολύ ελαφρύ στο χέρι και με συνεχείς αναβαθμίσεις ασφαλείας (έχει ήδη Android 10) σαν των νέων Nokia με Android One. Δυστυχώς αναγκάστηκα να το αλλάξω με το 9Τ, μιας και εδώ που ήρθα (Αυστραλία) το 8Χ δεν είχε Band 28 και δεν μου δούλευε. Πολύ γρήγορο, χωρίς notch από άχρηστη, για μένα προσωπικά, selfie κάμερα αλλά νιώθω συνεχώς το βάρος του στον καρπό σε σύγκριση με το Honor 8X. Δεν μιλάω για iPhone βάρος αλλά δεν είναι αμελητέο. Δεν μπορώ να πω για την ελληνική γλώσσα μιας και τελευταία φορά που είχα βάλει ελληνικά σε κινητό ήταν το 1999 σε ένα κίτρινο Ericsson.
DoctoR_k6
29/05/2020, 11:27
Snap φοράει το σκέτο 8αρι. Ο mediatek που φοράει το pro, μια χαρά δουλειά κάνει και αυτός. Ουσιαστικές διαφορές στην χρήση δεν θα δεις.
Δεν θα υποστηριζεται μελλοντικα (βλεπε MIUI12) λογω επεξεργαστη.
Μονο γι αυτο εγω δεν θα επαιρνα με mediatek αν επελεγα Xiaomi.
mitsos_s
29/05/2020, 11:57
Έχω το P30 pro της Huawei και μέχρι σήμερα δουλεύει σαν σκυλί από τα καλύτερα και ποιοτικά κινητά που έχουν βγει στην αγορά σε θέμα κάμερας και multitasking.
Ρε παίδες δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά επειδή είμαι παντελώς άσχετος από αγορά κινητών θα το ρωτήσω. Ψάχνω κινητό για δώρο για την κόρη. Βλέπω μεγάλες διαφορές στις τιμές ανάμεσα στα γνωστά Πλάισιο, Public κλπ και στα σκρουντζομάγαζα. Υπάρχει πιθανότητα από τα μικρά μαγαζιά να πάρω καμιά φόλα, να μην έχουν πχ ελληνικό μενού ή να μην έχουν εγγύηση αντιπροσωπίας εδώ; Είναι παράλληλες εισαγωγές όπως λέγαμε στα μηχανάκια;
Ρε παίδες δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά επειδή είμαι παντελώς άσχετος από αγορά κινητών θα το ρωτήσω. Ψάχνω κινητό για δώρο για την κόρη. Βλέπω μεγάλες διαφορές στις τιμές ανάμεσα στα γνωστά Πλάισιο, Public κλπ και στα σκρουντζομάγαζα. Υπάρχει πιθανότητα από τα μικρά μαγαζιά να πάρω καμιά φόλα, να μην έχουν πχ ελληνικό μενού ή να μην έχουν εγγύηση αντιπροσωπίας εδώ; Είναι παράλληλες εισαγωγές όπως λέγαμε στα μηχανάκια;
Οντως παράλληλες εισαγωγές είναι τις οποίες κάνουν το κάθε μαγαζί μόνο του.
Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις, ίδια είναι ουσιαστικά με τα επισήμως εισηγμένα. Έχω πάρει καπου 20 κινητά έως τώρα και ποτέ δεν είχα θέμα.
Η μόνη ειδοποιός διαφορά είναι ότι τα σκρουτζομάγαζα δίνουν μόνο έναν χρόνο (συνήθως, διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις αν ψάξεις) έναντι των 2 ετών της επίσημης.
Κανονικά αυτό αντίκειται της ευρωπαικής νομοθεσίας που επιβάλει 2 έτη. (ας πουν οι γνωρίζοντες καλά το θέμα...) όμως, κλάιν, στα 20 και βάλε που έχω πάρει δεν είχα ποτέ θέμα με βλάβες πριν τουλάχιστον από τα 3 έτη.... η διαφορά στην τιμή αξίζει τον κόπο.
Ναι πολλά είναι παραεισαγωγής. Διάβαζε την υποενότητα "εγγυήσεις" του κάθε eshop.
πχ. αν λέει για την τάδε μάρκα 1 έτος εγγύηση είναι παραεισαγωγής.
Αυτό δηλαδή......
Έχει εγγύηση;
Ναι, όλα μας τα προϊόντα έχουν την Πανευρωπαϊκή Εγγύηση των κατασκευαστών τους που εξυπηρετείται από τα επίσημα εξουσιοδοτημένα service του εκάστοτε κατασκευαστή.
-Blackberry, HTC, Huawei, LG, Nokia, Samsung, Huawei, SONY 2 έτη.
-Xiaomi 1 έτος (εγγύηση καταστήματος)
.........το πιστεύω που λέει αν πάθει κάτι το πάω σε εξουσιοδοτημένο (εκτός Xiaomi).
Ευχαριστώ παιδιά.
Αυτό δηλαδή......
Έχει εγγύηση;
Ναι, όλα μας τα προϊόντα έχουν την Πανευρωπαϊκή Εγγύηση των κατασκευαστών τους που εξυπηρετείται από τα επίσημα εξουσιοδοτημένα service του εκάστοτε κατασκευαστή.
.........το πιστεύω που λέει αν πάθει κάτι το πάω σε εξουσιοδοτημένο (εκτός Xiaomi).
Ευχαριστώ παιδιά.
Το πηγαίνεις στο μαγαζί που το αγόρασες (και μόνο...) με την απόδειξη αγοράς στο χέρι και φροντίζουν αυτοί.
RaGe_Raptor
04/06/2020, 09:29
Αυτό δηλαδή......
Έχει εγγύηση;
Ευχαριστώ παιδιά.
Επικοινώνησα με αντιπροσωπεία Xiaomi για οθόνη pocophone και αρνήθηκαν οποιαδήποτε επισκευή βάσει IMEI (παραεισαγωγής το δικό μου)
doctoras
04/06/2020, 09:57
Άσχετο-σχετικο.
Εχω 10 χρονων tv παραεισαγωγης μαλιστα απο κωτσοβολο, το ειχα ψαξει το μοντελο απευθύνονταν στην αγορα της usa, το ευρωπαικο ηταν αλλο, αλλα 20%ακριβότερο, ρισκαρα δεν ειχα προβλημα, στα 8 εβγαλε μια βλαβη στην τροφοδοσία των lcd, η τοπική LG το ανελαβε επισκευαστηκε και πληρώθηκε.
Πλυντήριο πιατων official ελληνικης αγορας απαίτησε ανταλλακτικο στην 8ετια, η αντιπροσωπία ειπε οτι ειναι obsolete το μοντελο και τελος.
Συμπέρασμα δεν ειναι τιποτα δεδομένο, πρεπει να εισαι τυχερος
DoctoR_k6
04/06/2020, 11:58
Αυτό δηλαδή......
Έχει εγγύηση;
Ευχαριστώ παιδιά.
Καποιες εταιριες δινουν κανονικα την εγγυηση 2 χρονων και ας εχεις αγορασει απο σκρουτζομαγαζα.
Η Xiaomi δινει κανονικα την 2 ετη εγγύηση μεσω των επισημων retailers (Πλαισιο, Κωτσοβολος,) και προφανως Infoquest.
Απο σκρουτζομαγαζο πας στο μαγαζι. Αν δεν μπορουν μπορει να χρειαστει να το στειλουν στην Ανατολη...
Οποτε αν πας για Xiaomi προτιμησε επισημο η μεσω του επισημου εισαγωγεα κ εισαι ησυχος.
Στους αλλους πχ. Samsung απ οπου κ να το παρεις πας Smartec κ στο επισκευαζουν.
Επικοινώνησα με αντιπροσωπεία Xiaomi για οθόνη pocophone και αρνήθηκαν οποιαδήποτε επισκευή βάσει IMEI (παραεισαγωγής το δικό μου)
Δεν το πηρες απο επισημο μαλλον Τζωρτζ.
Αν κ οθονη φτιαχνουν κ πολλοι αλλοι/αλλα μαγαζια επικευων.
Vstrommer71
04/06/2020, 21:05
Ρίξε ένα μεϊλάκι στην Xiaomi και πες τους το θέμα σου.Ποτέ δεν ξέρεις,μπορεί να τραβήξουν κανά αυτί στην Quest.
Επισης η Ευρωπαικη Επιτροπη για το αντιστοιχο θεμα θα χαρει να ενδιαφερθεί. Σε αντιστοιχο θεμα μου πριν μερικα χρονια οταν η Apple ελεγε οτι το Iphone 4 εχει 1 χρονο εγγυηση. Ολα τα apple ειχανε 1 χρονο... Ξαφνικα το δικο μου... 2
DoctoR_k6
05/06/2020, 00:30
Ρίξε ένα μεϊλάκι στην Xiaomi και πες τους το θέμα σου.Ποτέ δεν ξέρεις,μπορεί να τραβήξουν κανά αυτί στην Quest.
Εχω την εντυπωση πως η Infoquest ειναι επισημος διανομεας κ οχι αντιπροσωπος της Xiaomi στην Ελλαδα...οποτε εχει διαφορα.
turogalos
05/06/2020, 07:34
Κοίτα και τις προσφορές του Γερμανού. Έχει συχνά καλή τιμή με επιστροφή 50-70€, δηλαδή παίρνεις δωροεπιταγή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις π.χ. στον Σκλαβενίτη για τα ψώνια σου και ελληνική εγγύηση. Τις συσκευές που βλέπεις μπορείς άνετα να τις συγκρίνεις στο gsmarena-τελεία-com και να διαβάζεις τις παρουσιάσεις.
peterTHErider
05/06/2020, 13:58
απλα για να γνωριζετε οτιδηποτε πουληθει στην ευρωπαικη ενωση απο νομιμο μαγαζι εχει 2 χρονια εγγυηση.ειναι ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ νομος.οποιος σου πει το αντιθετο μπορεις να τον πας στο δικαστηριο και φυσικα να δικαιωθεις.ειτε ειναι επισημης αντιπροσωπειας ειτε οχι.
DoctoR_k6
05/06/2020, 14:21
απλα για να γνωριζετε οτιδηποτε πουληθει στην ευρωπαικη ενωση απο νομιμο μαγαζι εχει 2 χρονια εγγυηση.ειναι ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ νομος.οποιος σου πει το αντιθετο μπορεις να τον πας στο δικαστηριο και φυσικα να δικαιωθεις.ειτε ειναι επισημης αντιπροσωπειας ειτε οχι.
Μωρε αυτο ειναι γνωστο χρονια τωρα...το θεμα ειναι ποιος καλυπτει την εγγυηση στην εκαστοτε εταιρια.
Στα μικρομαγαζα ναι μεν εχει 2 χρονια (δεν μπορουν αλλιως) αλλα το μπλεξιμο που μπορει να φας ειναι μεγαλο.
Εκει θελει προσοχη.
doctor_john
12/06/2020, 14:07
Μιας που βάλατε το χεράκι σας και αναβαθμίστηκα σε σύγχρονη τεχνολογία, μηπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος να βρώ - μεταφέρω τις επαφές;
Παλιο:
Νοκια 630 με win8.1 και δύο κάρτες + μινι sd
Νέο:
Redmi 7A, δύο κάρτες, micro sd (δεν έχω βάλει).
Είχα συγχρονισμένο το παλιό στο hotmail μου, μέσω του οποίου δεν μπορώ να δώ επαφές με τηλεφωνο αλλά μόνο με email.
Έχω συγχρονίσει το λογαριασμό στο gmail μου με το καινούριο (είχα παλαιότερα) με αποτέλεσμα να έχω ανακτήσει επαφές μέχρι πριν 2-3 χρόνια.
Όταν με ρώτησε το παλιό που να σώσω, του είχα πει στην κάρτα.
Στο νέο ανέσυρα επαφές απο την κάρτα αλλά υπάρχουν μόνο οι default..
Aν η εύκολη λύση είναι: πήγαινε στο τάδε μαγαζί να στις περάσουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απλά σκέφτομαι μήπως είναι κάτι εύκολο
που μπορώ να εφαρμόσω.
Ελάχιστες γνώσεις προγραμματισμού διαθέσιμες αν χρειάζεται να εκτελέσω κάτι σε τερματικό.
ευχαριστώ!
DoctoR_k6
13/06/2020, 09:10
Σώσε μέσω Google account τις επαφές του Nokia να τελειώνεις.
Μετά απλά κάνεις sync στο καινούριο.
doctor_john
13/06/2020, 10:44
Προσπάθησα αλλά όσο απλό και εύχρηστο είναι το παλιό, τόσο δύσκολο είναι να βρείς πως αλλάζει το email που του έχεις δώσει ήδη..
Έχω μια ελπίδα στο γερμανό, μου είπαν ότι το προσφέρουν σαν υπηρεσία για 10ε..
Με έχει ταλαιπωρήσει πολύ, φαντάσου έκανα export τις επαφές" απο το hotmail και εισαγωγή στο gmail αλλά δεν βλέπω φώς..
Ευχαριστώ πάντως, θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια και αν δεν δω κάτι ελπιδοφόρο θα πάω στον τεχνικό.
Δεν εχει εφαρμογη το ΝΟΚΙΑ που να σωζει τις επαφες σε αρχειο vcf?
Αν ναι τοτε απλα αυτο το αρχειο το στελνεις με bt στο Xiaomi και εισαι ετοιμος
doctor_john
13/06/2020, 11:07
Κάνε το λίγο ξεκάθαρο γιατί δεν έχω γνώσεις πάνω στα κινητά.
Να ψάξω στο store του win phone για εφαρμογή και μετά το bt τι είναι;
σόρυ, το βλέπω λίγο απλά με τα κινητά και δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο απο τα απλά θέματα.
υγ: επίσης είναι δύσκολο να δω λεπτομέρειες μέσω pc και στις δύο συσκευές.
Έτυχε και στο καινούριο να χρειάζεται debaging για να το δώ σαν απλούς φακέλους.
ψαξε στο store για εφαρμογη CONTACTS BACKUP.
Αυτη θα σωσει σε αρχειο στο κινητο σου τις επαφες που εχεις στο κινητο και μετα μεσω Bluetooth τις στελνεις στο Xiaomi
CONTACTS+MESSAGES BACKUP
Αυτη ψαξε στο store
RaGe_Raptor
06/07/2020, 19:41
Λοιπόν,
Προερχόμενος από pocophone f1, πολύ απογοητευτικό το note 9s. Δεν το συνιστώ.
Λοιπόν,
Προερχόμενος από pocophone f1, πολύ απογοητευτικό το note 9s. Δεν το συνιστώ.
Λογικό... Το ποκο ήταν ναυαρχίδα ενώ το 9 όχι.... Δεν συγκρίνονται
Ναι, αλλά ποιος αγοράζει κινητό που λέγεται "πόκο"; :lol:
Ο raptor;:bawl:
RaGe_Raptor
06/07/2020, 22:40
Το είχα σε θήκη να μην φαίνεται το ονομα:D