View Full Version : Περί κινητών τηλεφώνων
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
RaGe_Raptor
06/07/2020, 22:41
Λογικό... Το ποκο ήταν ναυαρχίδα ενώ το 9 όχι.... Δεν συγκρίνονται
Δεν περίμενα να έχει τέτοια διαφορά ο 845 με τον 720
Vstrommer71
07/07/2020, 11:43
Πιάσανε κορόϊδο όλη την αγορά με το Poco.Μας δώσανε τηλέφωνο για πέντε χρόνια,σιγά μην αγοράσουμε κι άλλο.
Εξακολουθεί να πετάει,πήρε Android 10,θα πάρει και MIUI 12.
Οι κάμερες ΟΚ δεν είναι πλέον κορυφαίες,αλλά ξεπερνούν τις αντίστοιχες ανύπαρκτες φωτογραφικές μου ικανότητες.Το βάζω στο Gcam και βγάζει μια χαρά φωτογραφίες.
Άντε σε κανά χρόνο,να του αλλάξουμε μια μπαταρία.
Θα ξοδευτούμε πάλι.:lol:
RaGe_Raptor
07/07/2020, 12:00
Πιάσανε κορόϊδο όλη την αγορά με το Poco.Μας δώσανε τηλέφωνο για πέντε χρόνια,σιγά μην αγοράσουμε κι άλλο.
Εξακολουθεί να πετάει,πήρε Android 10,θα πάρει και MIUI 12.
Οι κάμερες ΟΚ δεν είναι πλέον κορυφαίες,αλλά ξεπερνούν τις αντίστοιχες ανύπαρκτες φωτογραφικές μου ικανότητες.Το βάζω στο Gcam και βγάζει μια χαρά φωτογραφίες.
Άντε σε κανά χρόνο,να του αλλάξουμε μια μπαταρία.
Θα ξοδευτούμε πάλι.:lol:
μια οθόνη της προκοπής που θα βρούμε?
Vstrommer71
07/07/2020, 12:19
μια οθόνη της προκοπής που θα βρούμε?
Εμένα παρά τις αρκετές τούμπες άντεξε η οθόνη.
Στα ίντερνετς κυκλοφορούν οθόνες,όχι φτηνές από ότι βλέπω από 35-90 ευρώ.
DoctoR_k6
07/07/2020, 13:51
Γνησια απο 50αρικο κ πανω...
RaGe_Raptor
07/07/2020, 14:15
Γνησια απο 50αρικο κ πανω...
Να τα δώσω ευχαρίστως. Αλλά πόσο γνήσια παίζει να είναι? Έχω διαβάσει ιστορίες γι'αγριους με χαμένα πίξελ,μεγάλα μπεζελ κτλ και είπα να μην ασχοληθώ αλλά μάλλον
ΠΩΛΕΊΤΑΙ NOTE 9S 5 ημερών :lol:
DoctoR_k6
07/07/2020, 15:19
Να τα δώσω ευχαρίστως. Αλλά πόσο γνήσια παίζει να είναι? Έχω διαβάσει ιστορίες γι'αγριους με χαμένα πίξελ,μεγάλα μπεζελ κτλ και είπα να μην ασχοληθώ αλλά μάλλον
ΠΩΛΕΊΤΑΙ NOTE 9S 5 ημερών :lol:
Ε τι πηγες κ αγορασες κ εσυ.
Απο 845 σε 720?
Παιζουν καποια σοβαρα μαγαζια για να ασχοληθεις κ να βρεις γνησια.
Vstrommer71
08/07/2020, 08:19
Ε τι πηγες κ αγορασες κ εσυ.
Απο 845 σε 720?
Παιζουν καποια σοβαρα μαγαζια για να ασχοληθεις κ να βρεις γνησια.
Αυτό είναι και η διαφορά που έχει το καλό μας Poco και δεν την προσέχουν αρκετοί.Όταν έχεις ένα άλλο midrange τηλέφωνο και το δουλεύεις
μόνο του λες μια χαρά γρήγορο είναι.Μόλις όμως το βάλεις δίπλα δίπλα στο ταπεινό Poco των 300€ να δουλεύει,τότε βλέπεις την διαφορά.
Είπαμε,άσχημο το Poco και με όχι φοβερές κάμερες πλέον,αλλά λειτουργία πύραυλος.
Τώρα το καινούργιο F2 Pro δεν με ψήνει(πλην οθόνης) και είναι αισθητά ακριβότερο(αλλά πάλι το φτηνότερο 865).Αν κυκλοφορήσει κάποια έκδοση με Dimensity και χωρίς 5G(που είναι ανύπαρκτο) θα έμπαινα στην διαδικασία να ενδιαφερόμουνα.
Βασικά έχει να κάνει και με τις απαιτήσεις που έχει κανείς....
Εγώ π.χ. έχω μείνει με το ταπεινό note 6 pro το οποίο όμως εξακολουθεί να καλύπτει τις δικές μου ανάγκεςοι οποίες είναι μάλλον λίγες, κανένα παιχνιδάκι τύπου escape room, Viber, moto.gr:D η ποιότητα των φωτό με αφήνει παντελώς αδιάφορο αν και βγάζει καλές φωτό. Μόνο όταν τα φτύσει θα το αλλάξω
DoctoR_k6
08/07/2020, 10:14
Αυτό είναι και η διαφορά που έχει το καλό μας Poco και δεν την προσέχουν αρκετοί.Όταν έχεις ένα άλλο midrange τηλέφωνο και το δουλεύεις
μόνο του λες μια χαρά γρήγορο είναι.Μόλις όμως το βάλεις δίπλα δίπλα στο ταπεινό Poco των 300€ να δουλεύει,τότε βλέπεις την διαφορά.
Είπαμε,άσχημο το Poco και με όχι φοβερές κάμερες πλέον,αλλά λειτουργία πύραυλος.
Τώρα το καινούργιο F2 Pro δεν με ψήνει(πλην οθόνης) και είναι αισθητά ακριβότερο(αλλά πάλι το φτηνότερο 865).Αν κυκλοφορήσει κάποια έκδοση με Dimensity και χωρίς 5G(που είναι ανύπαρκτο) θα έμπαινα στην διαδικασία να ενδιαφερόμουνα.
Εγω εχω το Mi8 εδω κ 2 χρονια...απλα πυραυλος.
Το καινουριο το F2 pro ειναι πολυ καλο. Καμια σχεση με το F1...
Οταν πεσει κανα 100αρικο θα ειναι τοπ επιλογη.
Πάντως, να πω ότι ίσως να παίζει και θέμα με τα εκάστοτε λειτουργικά. Ειδικός δεν είμαι βέβαια αλλά επειδή και εγώ άλλαξα το redmi 6 που είχα ( και το οποίο πήγαινε συμπαθητικά) με το note 8, δεν είδα καμιά τρελή διαφορά. Ίσα ίσα που στο νέο, μου κάνει και κάτι κολλήματα όταν το ξεκλειδώνω, σαν κάτι να σέρνεται με τον launcher...
Που υποτίθεται ότι βάσει specs θα έπρεπε να είναι η μέρα με την νύχτα!
Το ίδιο κάνει και το δικό μου το 5αρι. Κολλάει για 5".
DoctoR_k6
08/07/2020, 11:08
Πάντως, να πω ότι ίσως να παίζει και θέμα με τα εκάστοτε λειτουργικά. Ειδικός δεν είμαι βέβαια αλλά επειδή και εγώ άλλαξα το redmi 6 που είχα ( και το οποίο πήγαινε συμπαθητικά) με το note 8, δεν είδα καμιά τρελή διαφορά. Ίσα ίσα που στο νέο, μου κάνει και κάτι κολλήματα όταν το ξεκλειδώνω, σαν κάτι να σέρνεται με τον launcher...
Που υποτίθεται ότι βάσει specs θα έπρεπε να είναι η μέρα με την νύχτα!
Δοκιμασε και κανεναν αλλο launher (πχ Nova launcher) αν εχεις τον μαμα απανω.
Οτι κ αν ειναι το κινητο ειναι καινουριο. Πειεργο να κολλαει τοσο νωρις.
Vstrommer71
08/07/2020, 12:15
Εγω εχω το Mi8 εδω κ 2 χρονια...απλα πυραυλος.
Το καινουριο το F2 pro ειναι πολυ καλο. Καμια σχεση με το F1...
Οταν πεσει κανα 100αρικο θα ειναι τοπ επιλογη.
Άμα δεν πάει 350-380 δεν το πλησιάζω.Ας περιμένω.
Δοκιμασε και κανεναν αλλο launher (πχ Nova launcher) αν εχεις τον μαμα απανω.
Οτι κ αν ειναι το κινητο ειναι καινουριο. Πειεργο να κολλαει τοσο νωρις.
Μα και εμένα μου έκανε εντύπωση. Δεν ασχολούμαι να το ψάξω ακόμα μιας και δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην χρήση, απλά είναι λίγο ενοχλητικό.
Περιέργως, δεν βρίσκω και τον built in καταγραφέας κλήσεων που είχαν τα xiaomi. Είμαι στραβός ή όντως τον έχουν καταργήσει?
DoctoR_k6
08/07/2020, 13:13
Μα και εμένα μου έκανε εντύπωση. Δεν ασχολούμαι να το ψάξω ακόμα μιας και δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην χρήση, απλά είναι λίγο ενοχλητικό.
Περιέργως, δεν βρίσκω και τον built in καταγραφέας κλήσεων που είχαν τα xiaomi. Είμαι στραβός ή όντως τον έχουν καταργήσει?
Στα call settings δεν σου εχει επιλογη?
Στα call settings δεν σου εχει επιλογη?
Όχι...Περίεργο μου φάνηκε και εμένα!
RaGe_Raptor
08/07/2020, 17:11
Του είχα βάλει poco launcher. Μετά την αλλαγή σε launchair "ελάφρυνε" και οι χρόνοι απόκρισης μειώθηκαν δραματικά. Αξιοπρεπές, πλέον. Για να δούμε.
Τον κατάργησαν, όπως απαγορεύτηκαν και όλες οι εφαρμογές τέτοιου είδους, λόγω GRPD στην Ευρώπη.
Κάπου είχα ακούσει ότι μόνο αν του βάλεις region Ινδίας που δεν έχουν τέτοιους νόμους εκεί, μπορείς να το εγκαταστήσεις πάλι (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).
DoctoR_k6
08/07/2020, 23:17
Τον κατάργησαν, όπως απαγορεύτηκαν και όλες οι εφαρμογές τέτοιου είδους, λόγω GRPD στην Ευρώπη.
Κάπου είχα ακούσει ότι μόνο αν του βάλεις region Ινδίας που δεν έχουν τέτοιους νόμους εκεί, μπορείς να το εγκαταστήσεις πάλι (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).
Περίεργο γιατί εγώ το βλέπω ακόμα ενεργό.
Android 10 κ region Greece.
419547
419547
Ίσως έχει να κάνει με το miui? Ίσως με την συσκευή?
Εμένα τρέχει Android 9 με miui 11 global
419547
Τι να σου πω, δεν ξέρω, δεν έχω καν Xiaomi πλέον. Μάλλον έχει να κάνει με την έκδοση του κινητού.
Να δες εδώ: https://www.angroid.gr/android-news/logismiko/telos-i-katagrafi-kliseon-sta-xiaomi-kinita-me-global-rom
Android 10, meowew 11, κι εμένα υπάρχει κανονικά. Αλλά δεν έχω ποκοπόκο. :lol:
RaGe_Raptor
09/07/2020, 11:13
Android 10, meowew 11, κι εμένα υπάρχει κανονικά. Αλλά δεν έχω ποκοπόκο. :lol:
είσαι μλκας :bawl:
tzimidis
14/07/2020, 16:33
Από λάθος χειρισμό,
Το κινητο μου έχει πλέον αυτή τη μορφη
419621
Υπαρχει τρόπος να μεταφερθούν τα data στη νέα συσκευή?
Ο, τι υπήρχε στην sd card λογικά σώνεται,
αυτά που ήταν στο Phone storage όμως?
Επίσης, τι γίνεται με τις εγκατεστημένες εφαρμογές,
Π. Χ. Phone banking, κλπ?
George_Sp
14/07/2020, 17:20
η sd αν δεν έσπασε κι αυτή με τόσο λύγισμα και βγει σε ενα κομμάτι σώνεται λογικά.
ότι είχες σε storage μόνο όσα ήταν συγχρονισμένα στο cloud του apple id σου.
οι εφαρμογές θα περαστούν ξανά στη νέα συσκευή χωρίς πρόβλημα όταν συνδεθείς με το apple id σου.
tzimidis
14/07/2020, 17:42
η sd αν δεν έσπασε κι αυτή με τόσο λύγισμα και βγει σε ενα κομμάτι σώνεται λογικά.
οι εφαρμογές θα περαστούν ξανά στη νέα συσκευή χωρίς πρόβλημα όταν συνδεθείς με το apple id σου.
Aν ήταν apple, θα έκοβα πρώτα το δεξί μου.......
.
χέρι,
αντί για το κινητό.
Ηonor είναι.
Από λάθος χειρισμό
Understatement της χρονιάς.
Αν και με τις συμβουλές συμφωνώ, παίρνουν κάρτα SD τα iPhones;
[Edit] οκ, νομίζω απαντήθηκε εμμέσως...
George_Sp
14/07/2020, 18:33
έχω κεφάλι καζάνι. δε ξέρω γιατί έγραψα για iphone και apple id. μου χουν πέσει αρκετά apple-οειδή αυτές τις μέρες. συμπαθάτε με.
για να τραβήξεις αρχεία από internal storage δε γίνεται. μόνο ότι έκανε συγχρονισμό σε cloud backup όταν θα περάσεις στη νέα συσκευή το account σου. (google π.χ.)
αν είχες απενεργοποιημένο το backup...τότε ούτε αυτά.
έχε το νού σου μήν πάρει φωτιά η μπαταρία
τα δεδομένα αν το τσιπάκι δεν έχει σπάσει με αρκετά χρήματα γίνεται ανάκτηση
αλλά θέλει εξοπλισμό και τεχνογνωσία που θα κοστίσει αρκετά για αυτό ζυγίζεις αν σε συμφέρει
tzimidis
15/07/2020, 22:42
έχε το νού σου μήν πάρει φωτιά η μπαταρία
τα δεδομένα αν το τσιπάκι δεν έχει σπάσει με αρκετά χρήματα γίνεται ανάκτηση
αλλά θέλει εξοπλισμό και τεχνογνωσία που θα κοστίσει αρκετά για αυτό ζυγίζεις αν σε συμφέρει
Μάγος είσαι?
419670
Λαμπαδιασε το πρωί μόνο του.
Ευτυχώς ήταν κάποιος στο σπίτι και πρόλαβε τα χειροτερα
Μπαταρία λιθίου τσαλακωμένη = βόμβα!
Πάλι καλά που γλιτώσατε τα χειρότερα!!!
Ερώτηση αν ξέρει κανείς...
Redmi7 με sim Vodafone και cosmote...
Όταν μιλάω στο τφ με τη μία εταιρεία αν με πάρουν από την άλλη δε μου κάνει ειδοποίηση κλήσης και δείχνει κλειστό σε αυτόν που παίρνει
Η εταιρείες λένε ότι δεν είναι δικό τους θέμα
Θέλει κάποια ρύθμιση η συσκευή μου;
Vstrommer71
05/08/2020, 10:11
Το έκανε και μένα κάποια στιγμή το Poco και το διορθώσανε στο επόμενο update patch του MIUI.
Μια ιδέα δίνω,δεν είναι ντε και καλά σίγουρο.
Στα dual active ακούγεται όταν σε καλούν στη 2η γραμμή. Τα redmi 7 είναι dual standby, οπότε όταν σε καλούν στη 2η γραμμή φαίνεται κλειστό και σου έρχεται μήνυμα για την κλήση που σου έκαναν.
το μνμ σου ερχεται οταν κλεισεις;
ποια ειναι dual active;
Ναι όταν τελειώσει το τηλεφώνημα έρχεται μήνυμα ότι σε κάλεσαν στην άλλη γραμμή. Τα dual active έχουν δύο κεραίες και σου χτυπάει την ώρα που μιλάς η άλλη γραμμή (σαν την αναμονή κλήσης).
Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμα , είχα παλιά ένα LG .
Μάλιστα
Αν είναι έτσι τότε τα δικαρτα είναι ψιλό μουφα
Vstrommer71
06/08/2020, 08:16
Ναι όταν τελειώσει το τηλεφώνημα έρχεται μήνυμα ότι σε κάλεσαν στην άλλη γραμμή. Τα dual active έχουν δύο κεραίες και σου χτυπάει την ώρα που μιλάς η άλλη γραμμή (σαν την αναμονή κλήσης).
Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμα , είχα παλιά ένα LG .
Το Poco έτσι είναι,όταν μιλάς στην μια γραμμή και σε καλούν στην άλλη σου ρίχνει σήμα.Με μια προηγούμενη έκδοση του MIUI σου έβαζε αυτόματα σε αναμονή την γραμμή που μίλαγες έτσι για σπάσιμο:lol:
Μάλιστα
Αν είναι έτσι τότε τα δικαρτα είναι ψιλό μουφα
Τουλάχιστον δεν κουβαλάς δύο συσκευές!
Το Poco έτσι είναι,όταν μιλάς στην μια γραμμή και σε καλούν στην άλλη σου ρίχνει σήμα.Με μια προηγούμενη έκδοση του MIUI σου έβαζε αυτόματα σε αναμονή την γραμμή που μίλαγες έτσι για σπάσιμο:lol:
:lol:
Τουλάχιστον δεν κουβαλάς δύο συσκευές!
Μπορείς να έχεις ένα κανονικό single-sim κινητό. Πάλι δεν κουβαλάς δύο συσκευές και έχεις ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες. :lol:
DoctoR_k6
06/08/2020, 10:28
Στο δικο μου (Mi8) μου ερχεται live η δευτερη γραμμη οσο μιλαω κ στον αλλο βγαζει αναμονη.
Τα call settings/call waiting τα εχετε τσεκαρει?
δεν εχω καταλαβει ακομα....
αν αυτο που εχω ειναι προβλημα...........
αν φταιει το λογισμικο της συσκευης.............
αν θελει καποια ρυθμιση απ το μενου..........
αν φταiει η vodafone........
αν φταiει η cosmote........
ακρη δε βγαζω
RaGe_Raptor
06/08/2020, 11:41
ακρη δε βγαζω
Πάρε τζαπαν. :D
DoctoR_k6
06/08/2020, 11:43
ακρη δε βγαζω
Εκανες κατι με τα call settings-->call waiting?
Εννοεις μεσω μενού συσκευης η από τις εταιρείες;
Δεν μου ανήκει όποτε έχω δώσει σχετικές κατευθύνσεις και περιμενω
Επίκειται από Vodafone έλεγχος γραμμής και αλλαγή σιμ
Πάντως ενδοεταιρικα η ειδοποιηση κλήσης λειτουργει
DoctoR_k6
06/08/2020, 12:51
Εννοεις μεσω μενού συσκευης η από τις εταιρείες;
Δεν μου ανήκει όποτε έχω δώσει σχετικές κατευθύνσεις και περιμενω
Επίκειται από Vodafone έλεγχος γραμμής και αλλαγή σιμ
Απο την συσκευη. Μπες μονος σου κ δες οτι το call waiting ειναι ενεργοποιημενο κ για τις 2 sim.
(During a call notify me of other incoming calls)
Εγω εχω μια Cosmote κ μια Vodafone(εταιρικο) κ τρεχει κανονικα.
Σου είναι εύκολο να μου πεις που το βρισκω αυτο;
DoctoR_k6
06/08/2020, 14:28
Ανοιγεις dialer-->τρεις παυλιτσες κατω αριστερα (λογικα ιδιο interface θα εχεις) κ σκανε μπροστα σου τα call settings. Διαλεξε call waiting κλπ κλπ
The_Scientist
05/10/2020, 20:57
Παίδες καλησπέρα :)
Έχω ένα dual Sim Huawei με ένα καρτοκινητο Κοσμοτε στο slot #2.
Εδώ και 1-2 μήνες, για κάποιο λόγο δε λαμβάνει sms. Σήμα βρίσκει κανονικά, κλήσεις μια χαρά, αλλά sms δεν έρχονται.
Να προσθέσω ότι είχε φάει φραγή κάποια στιγμή λόγω μη ανανέωσης, αλλά νομίζω δε φταίει αυτό. Κάποιο setting νομίζω έχω χαλάσει κατά λάθος.
Καμία ιδέα? Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να πάω σε κατάστημα να το τσεκάρουν.
Σαν γρήγορη λύση, θα έλεγα να απενεργοποιήσεις πλήρως το κινητό σου, να τοποθετήσεις την κάρτα SIM του καρτοκινητού στο slot #1 και να ξαναδοκιμάσεις. Αν λειτουργήσει σωστά, να την τοποθετήσεις πάλι στο slot #2, αν υπάρχει λόγος που είναι εκεί. Εννοείται ότι απενεργοποιείς πλήρως το κινητό πριν την εναλλαγή στις κάρτες. Δοκιμαστικά SMS μπορείς να στείλεις κι εδώ (https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/en/sms_check.html).
Σαν τρόπο επιπλέον ελέγχου, μπορείς να ανοίξεις ένα dial pad (πληκτρολόγιο για να καλέσεις αριθμό τηλεφώνου) και να πληκτρολογήσεις προσεκτικά:
*#*#4636#*#*
Κατόπιν να πατήσεις "Πληροφορίες τηλεφώνου" και στην οθόνη που θα εμφανιστεί να ψάξεις για το πεδίο SMSC (SMS Center). Πατώντας ανανέωση, θα πρέπει να σου εμφανίζει τον αριθμό του κέντρου SMS της Cosmote:
+3097100000
Προσοχή μόνο αν η άλλη κάρτα SIM είναι άλλη εταιρείας και σου εμφανίζει το δικό της SMSC.
The_Scientist
05/10/2020, 21:28
Thanks!
Σωστός, θα δοκιμάσω να αλλάξω τις sim.
Το SMS center σωστό είναι, άρα κάτι άλλο φταίει.
gior-gos
06/10/2020, 08:32
Μηνύματα - ρυθμίσεις - συνθέτες ρυθμίσεις - προσαρμοσμένος αριθμός SMSC
Για πείτε βρε παιδιά καμιά γνώμη για ένα Redmi 8 Note που έχω.
Έχω το κινητό 5-6 μήνες τώρα και ενω σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από διάρκεια μπαταρίας, κάμερα, ποιότητα, με ενοχλούν τα παρακάτω και θα ήθελα την αποψή σας για το αν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Να γράψω ότι έχω global 11.0.12 σταθερή, δεν έχω βάλει άλλον launcher και γενικά δεν είναι πολύ φορτωμένο, social και google εφαρμογές, κανά δυο παιχνίδια που παίζει ο γιός μου κάθε ΣΚ, χρήση για χάρτες, ιντερνετ, φωτό, FB, viber, twitter, τηλέφωνο
- Το κινητό κολλάει σχεδόν πάντα όταν το ξεκλειδώνεις για 1-2 δευτ. μέχρι να εμφανίσει τα εικονίδια της οθόνης. Είναι θέμα launcher?
- Μου έχει φάει 2-3 φορές κόλλημα, σε φάση να μην ανταποκρίνεται καθόλου, ούτε καν να κλείνει μέχρι να περάσουν 5-10 λεπτά, χωρίς κάποια σοβαρή χρήση (πχ. παιχνίδι).
- Επίσης μου κολλάει κάποιες φορές όταν με καλεί κάποιος, δεν ανταποκρίνεται καθόλου η οθόνη.
Γενικά η εμπειρία χρήσης του είναι λίγο προβληματική, ακόμα και στον chrome καμιά φορά δείχνει ότι θέλει λίγο τον χρόνο του. Νομίζω πως το redmi 6 που είχα πριν ήταν καλύτερο...
Δεν έχω ασχοληθεί με custom ROM, τι μπορώ να κάνω μπας και στρώσει? Αν πάω σε σερβις θα βγάλω άκρη?
Ευχαριστώ!
Εχεις δοκιμασει επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων?
Ψάξε λίγο το μενού, κάπου έχει να κάνει εκκαθάριση σκουπιδίων και βελτίωση ταχύτητας.
Επίσης εφαρμογές τύπου viber, messenger και fb κρατάνε τεράστιο όγκο δεδομένων και θέλουν "χειροκίνητο" καθάρισμα μέσα απο τις ιδιότητες-ρυθμίσεις της εφαρμογής.
Επίσης δες απο τα στατιστικά της μπαταρίας εαν τρέχουν στο παρασκήνιο διάφορες διεργασίες συνεχώς και σου καταναλώνουν μνήμη.
Με redmi note 7 είχα κι εγώ παρόμοια θεματάκια (ειδικά μετά που πήρα την τελευταία αναβάθμιση της xiaomi) και βελτιώθηκε πολύ με τα παραπάνω. Ωστόσο απέχει απ τις γρήγορες αντιδράσεις του πρώτου καιρού χρήσης, έχει βαρύνει αρκετα κι ας είναι 4GB ram και με 1/3 ελεύθερο χώρο στην μνήμη της συσκευής.
AUFGEBRACHT
14/12/2020, 12:35
Με κινητά δεν ασχολούμαι καθόλου, απλά έψαχνα στο skroutz για πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος, για το Note 8 υπάρχουν πολλές αναφορές για τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω, τουτέστιν ανεξήγητα κολλήματα, κακή διαχείριση μπαταρίας, καθυστέρηση στο touch, προβλήματα με wi-fi. Αν κατάλαβα καλά, η αγορά συσκευής Xiaomi είναι ένα μεγάλο λαχείο...
karellen
14/12/2020, 12:40
Εχεις δοκιμασει επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων?
Η επαναφορά αυτή είναι εντελώς δραστική,συν τοις άλλοις σου αφαιρεί ό,τι εφαρμογές έχει βάλει.
Αν και δεν ασχολούμαι πολύ με το κινητό, βασικά πράγματα τα ξέρω και τα κάνω. Έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αλλά τα χαζοπροβλήματα συνεχίζουν. Μαλλόν είναι λαχείο το xiaomi τελικά, 3η συσκευή που έχει περάσει από τα χέρια μου, στις 2 είχα προβληματάκια.
Με κινητά δεν ασχολούμαι καθόλου, απλά έψαχνα στο skroutz για πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος, για το Note 8 υπάρχουν πολλές αναφορές για τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω, τουτέστιν ανεξήγητα κολλήματα, κακή διαχείριση μπαταρίας, καθυστέρηση στο touch, προβλήματα με wi-fi.
Ειχα κι εγω προσφατα κανει αντιστοιχη ερευνα αγορας (για κινητο αυτου του μπατζετ δλδ) και οντως ειχα συναντησει αρκετα παραπονα για το Note 8, αν και στα χαρτια δειχνει πολυ καλο σε features. Αντιστοιχα παραπονα για αυτο το μοντελο (για κολληματα δλδ) εχει και ο κουμπαρος μου που το πηρε πριν κανα διμηνο (Νote 8 pro). Πριν ειχε θεωρητικα πολυ υποδεεστερο μοντελο (Note 4), με το οποιο ομως δεν ειχε τετοια θεματα.
DoctoR_k6
14/12/2020, 13:40
Αν και δεν ασχολούμαι πολύ με το κινητό, βασικά πράγματα τα ξέρω και τα κάνω. Έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αλλά τα χαζοπροβλήματα συνεχίζουν. Μαλλόν είναι λαχείο το xiaomi τελικά, 3η συσκευή που έχει περάσει από τα χέρια μου, στις 2 είχα προβληματάκια.
Δεν εχει παρει ακομα την 12αρα την εκδοση?
Το καλυτερο που θα εχεις να κανεις ειναι επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων πριν κανεις το update ωστε να πατησει σε καθαρο λογισμικο.
Μετα δες πως παει.
Μεγαλο ρολο παιζει κ ο επεξεργαστης σε συνδυασμο με την μνημη.
Ο 665 που εχει ειναι ενας μετριος επεξεργαστης δυστυχως.
Εγω 2.5 χρονια παντως με το Mi8 κ δουλευει σαν καινουριο.
Κ μιλαμε για μεγαλη χρηση ειδικα λογω δουλειας (email).
Κάτι τέτοια κολλήματα έχει και το 5αρι που έχω εγώ. Αν κάνεις διαγραφή των δεδομένων της εφαρμογής του launcher, λογικά θα σταματήσει. Αλλά μετά μη κάνεις ξανά αναβάθμιση του launcher όταν στο ζητήσει. Εμένα έτσι διορθώθηκε.... μέχρι που ξεχάστηκα μια μέρα και έκανα την αναβάθμιση και από τότε πάλι τα ίδια. Τώρα βαριέμαι να το ξανακάνω γιατί πρέπει πάλι να φτιάχνω τα εικονίδια. Πάντως εμένα είναι το δεύτερο xiaomi, και το τελευταίο που παίρνω κατά πάσα πιθανότητα. Μάλλον θα πάω σε Samsung Α71.
kostaskk
14/12/2020, 15:12
Με redmi note 5 εδώ και σχεδόν 3 χρόνια. 110 εφαρμογές μέσα και δεν θυμάμαι καν ποτέ έκανα εκκαθάριση,πάνω από χρόνο σίγουρα, η μνήμη έχει 8giga ελεύθερα από τα 64, χρησιμοποιεί συνιθος 2,1 gb ram από τα 4, έχει λιώσει στα games, call off duty,pbg,lol, και έχω 5+ σελίδες καρτέλες γεμάτες με εφαρμογές, μερικές από αυτές πολύ βαριές, δεν κολλάει,δουλεύει πολύ καλά ακόμα, MIUI 11.0.30. η μπαταρία ακόμα αντέχει μια χαρά, καμιά δυσλειτουργία
οταν λεμε launcher;........
οταν λεμε launcher;........
Όπως λέμε "έναρξη" στα Windows....:D
και που το βρισκουμε αυτο στο κινητο;:look:
και που το βρισκουμε αυτο στο κινητο;:look:
Δεν το βρίσκεις αυτό σε βρίσκει....:p
Είναι το περιβάλλον λειτουργίας του κινητού ρε συ. Κάθε εταιρία έχει και τον δικό της, ενώ υπάρχουν και 3rd party όπως ο κορυφαίος nova που σηκώνει άπειρες παραμετροποιήσεις αλλά ταmb από την μνήμη τα τρώνε....
Μια βοήθεια παρακαλώ, γιατί με τα specs δε βγάζω άκρη...
Έχετε πετύχει κάπου λίστα συσκευών που είναι συμβατά με το 5G της AstraZeneca;
Ευχαριστώ!
Η συσκευή σου θα κάνει από μονάχητς upgrade και σύνδεση με το μπράτσο σου αρκεί να την κρατήσεις ακίνητη με το άλλο χέρι κάνοντας τόξο πάνω από το κεφάλι για 18,24 sec σε απόσταση 17,54 mm από το κέντρο της τρύπας.
nikos_abel
29/08/2021, 18:26
Το Άστρα ρε άσχετοι δεν είναι 5 τζι :lol:
Γι' αυτό μου έκανε δυο μήνες να κατεβάσει τη 2η δόση η μαλακία;
:a023:
nikos_abel
29/08/2021, 20:13
Γι' αυτό μου έκανε δυο μήνες να κατεβάσει τη 2η δόση η μαλακία;
:a023:
zannisvel
29/08/2021, 20:20
Τώρα αν το πιστεύεις αυτό, τι να πω;;;
Οι ανταγωνιστές βγάζουν τέτοιου είδους φήμες αλλά άσε μην ανοίξω το στόμα μου...
Εμένα οι φίλοι μου, μου το είπαν ξεκάθαρα ότι πιάνει κανονικά 5G, μόνο στα updates μπορεί να καθυστερεί λίγο και αυτό μετά τη δεύτερη δόση φτιάχνει.
Έχει να κάνει και με τις κεραίες στην περιοχή σου. Σε ποιο νοσοκομείο είσαι κοντά; Ο Ευαggελισμός έχει μόνο 2G.
Τα νέα εμβόλια για τις μεταλλάξεις λένε ότι θα πιάνουν και το σημείο G. Πάλι στην απέξω εμείς.,
zannisvel
29/08/2021, 20:55
Της Pfizer θα έχει 1 χρόνο συνδρομή στο digital version του Viagra.
Όλους μας έχουν σκεφτεί. :bawl:
Της Pfizer θα έχει 1 χρόνο συνδρομή στο digital version του Viagra.
Όλους μας έχουν σκεφτεί. :bawl:
Δεν είναι πολύ χρήσιμη η συνδρομή, διότι έχουν απαγορευτεί η κορωνοπ@ρτούζες (https://www.greeknews24.gr/apistefti-dilosi-apo-yp-ygias-gia-koronoio-apagorevonte-i-partouzes/).
Φαίεικ νοιουζ (https://www.flash.gr/perierga/1578523/i-ypoyrgos-ygeias-toy-belgioy-zitise-apo-toys-polites-na-min-kanoyn-orgia-logw-koronoioy) ήταν, αλλά είχε πλάκα.
zannisvel
29/08/2021, 22:23
Φαίεικ νοιουζ (https://www.flash.gr/perierga/1578523/i-ypoyrgos-ygeias-toy-belgioy-zitise-apo-toys-polites-na-min-kanoyn-orgia-logw-koronoioy) ήταν, αλλά είχε πλάκα.
:bawl::bawl::bawl:
Για βοηθήστε βρε παιδιά!
Σκέφτομαι να αλλάξω κινητό. Έχω ένα redmi note 8, είναι το 3ο μου Xiaomi και ενώ σε γενικές γραμμές τρώγεται (δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος, τρώει κάτι κολλήματα που και που), έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα σήματος, δεδομένων και wifi μάλλον είναι μέτρια. Δηλαδή, το που πιάνει 4G, το πόσες μπάρες σήματος για κλήση/δεδομένα/wifi έχει σε διάφορα σημεία. Το είχα παρατηρήσει και στο πρώτο μου Xiaomi αλλά εκείνο το είχα πάρει πριν χρόνια από Κίνα.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι πολύ φαν των ακριβών κινητών και δεν ξέρω τι να επιλέξω. Xiaomi φοβάμαι να ξαναπάρω, τα Huawei που θεωρώ πολύ ποιοτικά σε δεκτή (τσεκαρισμένο και από άτομο που αναπτύσσει εφαρμογές και μου σχολίαζε πόσο ακριβές ήταν το στίγμα gps του) αλλά χωρίς Google apps δεν, Samsung ξεφεύγουν.
Να παραβλέψω τα specs και να πάρω ένα φθηνό Samsung? Nokia? Motorola?
Πλέον έχω Wind (το λέω για τις μπάντες GSM) και μπάτζετ έως 200€.
lleonidas
25/10/2021, 18:57
Για βοηθήστε βρε παιδιά!
Σκέφτομαι να αλλάξω κινητό. Έχω ένα redmi note 8, είναι το 3ο μου Xiaomi και ενώ σε γενικές γραμμές τρώγεται (δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος, τρώει κάτι κολλήματα που και που), έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα σήματος, δεδομένων και wifi μάλλον είναι μέτρια. Δηλαδή, το που πιάνει 4G, το πόσες μπάρες σήματος για κλήση/δεδομένα/wifi έχει σε διάφορα σημεία. Το είχα παρατηρήσει και στο πρώτο μου Xiaomi αλλά εκείνο το είχα πάρει πριν χρόνια από Κίνα.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι πολύ φαν των ακριβών κινητών και δεν ξέρω τι να επιλέξω. Xiaomi φοβάμαι να ξαναπάρω, τα Huawei που θεωρώ πολύ ποιοτικά σε δεκτή (τσεκαρισμένο και από άτομο που αναπτύσσει εφαρμογές και μου σχολίαζε πόσο ακριβές ήταν το στίγμα gps του) αλλά χωρίς Google apps δεν, Samsung ξεφεύγουν.
Με ~200€ αγοράζεις αξιοπρεπή συσκευή. Στα χρήματα αυτά η Xiaomi δίνει επιλογές, θα έλεγα να μην τα φοβάσαι. Προσωπικά δε θα πήγαινα σε Samsung με αυτό το budget. Προτείνω Poco X3 Pro (6/128), Redmi Note 9 Pro (6/128), Realme 8 (6/128).
Ρίξε μια ματιά στις αξιολογήσεις και τα χαρακτηριστικά τους, χάζεψε βιντεάκια στο youtube και αν έχεις χρόνο, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα να τα πιάσεις και από κοντά.
Για βοηθήστε βρε παιδιά!
Θα πρότεινα, επίσης, αυτό με καλή χωρητικότητα σε χώρο και μπαταρία https://www.skroutz.gr/s/29815515/Nokia-G10-64GB-Night.html
Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχουν κινητά που δείχνουν καλό σήμα κινητής τηλεφωνίας, αλλά στην πράξη έχουν χειρότερη λήψη. Δηλαδή το να βλέπεις μπόλικες μπάρες μερικές φορές είναι placebo.
Τα Xiaomi έχουν τη βέλτιστη σχέση τιμής/απόδοσης, ενώ τα Samsung είναι στην κορυφή. Αν σε παίρνει, πάρε Samsung κι ας πληρώσεις κατιτίς παραπάνω σε όνομα. Στα 200€ βρίσκεις καλούτσικο Samsung. Οπωσδήποτε δώσε τα 10€ επιπλέον για θήκη σιλικόνης, μπορεί να το σώσει από κάποιες πτώσεις.
Τουλάχιστον 4 GByte RAM, 64 GByte εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, 8πύρηνο επεξεργαστή. Οι επεξεργαστές έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά σε Samsung δύσκολα θα βρεις αργό 8πύρηνο. Μπαταρία ιδανικά 5Ah και Android τουλάχιστον 10 (ιδανικά 11).
Θεωρώ τα κινητά τηλέφωνα αναλώσιμα. Με τις οθόνες που έχουν ξεπεράσει τις 6", σπάνε αν πέσουν υπό συγκεκριμένη γωνία ή από μεγάλο ύψος σε έδαφος χωρίς ελαστικότητα, σπάνε από πίεση μέσα σε τσάντες και τσέπες, είναι ευάλωτα σε υγρό που θα πέσει πάνω τους (καφές, αναψυκτικό, βροχή). Το κόστος επισκευής είναι συχνά ασύμφορο. Επίσης κλέβονται και παθαίνουν άλλα χίλια δύο από φθορές στο hardware, λόγω της σκληρής χρήσης που τους κάνουμε με εναλλαγές θερμοκρασίας (ήλιος, κρύο/ζέστη), συνεχής χρήση και πολλές φορτίσεις. Η μπαταρία τους αντέχει το πολύ 3 χρόνια, ίσως και 2 με εντατική χρήση. Η τεχνολογία άλλωστε προχωράει τόσο γρήγορα που καθιστά περιορισμένες τις δυνατότητες σε κινητό 3 ετών, εκτός αν έχουμε αγοράσει κορυφαίο μοντέλο.
Ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρχει πάντοτε ένα εφεδρικό στο σπίτι και η τιμή του κινητού μας να είναι τέτοια που θα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε όταν θα χρειαστεί. Δεν είναι επένδυση, είναι αναλώσιμο, δυστυχώς ακριβό.
RaGe_Raptor
25/10/2021, 19:17
Με ~200€ αγοράζεις αξιοπρεπή συσκευή. Στα χρήματα αυτά η Xiaomi δίνει επιλογές, θα έλεγα να μην τα φοβάσαι. Προσωπικά δε θα πήγαινα σε Samsung με αυτό το budget. Προτείνω Poco X3 Pro (6/128), Redmi Note 9 Pro (6/128), Realme 8 (6/128).
Ρίξε μια ματιά στις αξιολογήσεις και τα χαρακτηριστικά τους, χάζεψε βιντεάκια στο youtube και αν έχεις χρόνο, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα να τα πιάσεις και από κοντά.
Μου έσπασε η δικιά μου το Poco f1 (μη ρωτάτε :bawl: ) κ την ίδια στιγμή παρήγγειλα με "κλειστά μάτια" Poco X3 Pro στα 197€!
Με μια gcam βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες κι ο SD860 πυροβολάει. Σε αυτή την τιμή δύσκολα βρίσκεις κάτι καλύτερο.
Καλά τα λέτε εσείς αλλά σχεδόν όλες οι κριτικές αφορούν διάρκεια μπαταρίας, κάμερα, ταχύτητα επεξεργαστή, οθόνη. Για την ποιότητα των δεκτών δεν σχολιάζουν συνήθως. Πχ., συγκριτικά με το Huawei της γυναίκας μου (Mate 20 lite), έχω πάντα χειρότερο σήμα σε δεδομένα, στο ίδιο δίκτυο και στα ίδια μέρη. Επίσης, δυσκολεύεται πολλές φορές να γυρίσει από δεδομένα σε wifi και το κάνω χειροκίνητα όταν γυρνάω σπίτι. Λεπτομέρειες που με έχουν κουράσει.
Συμφωνώ ότι στα σπεκ τα xiaomi είναι άπαικτα αλλά πρακτικά δεν μένω πάντα ευχαριστημένος και σκέφτομαι να δοκιμάσω μια πιο "κλασσική" εταιρεία...
ratamahatta
25/10/2021, 20:41
Άλλο πρόβλημα για εμένα είναι τα κινητά παντόφλες που κυκλοφορούν,δεν μπορείς να βρεις "μαζεμένο" κινητό με καλά specs και καλή τιμή.
Η iPhone έχει το se κ το mini,δεν έχω δει κάτι άλλο.
Θεωρω πως τα φθηνα xiaomi πλεον ειναι χαμηλης ποιοτηταςκαι καθολου vfm οπως παλια
Τα μεσαιας τιμης δλδ απο 180 και πανω αξιζουν τα λεφτα τους
basilis_k6
25/10/2021, 20:44
Άλλο πρόβλημα για εμένα είναι τα κινητά παντόφλες που κυκλοφορούν,δεν μπορείς να βρεις "μαζεμένο" κινητό με καλά specs και καλή τιμή.
Η iPhone έχει το se κ το mini,δεν έχω δει κάτι άλλο.
τιποτα πλέον. σκοτωσε και το μικρο πιξελ η google. η huawei εβγαζε αλλα παει και αυτη. δεν έμεινε τιποτα που να μην ακολουθει τα κινέζικα πρότυπα, δηλαδη 6,4+.
https://www.skroutz.gr/s/25248775/Realme-7-64GB-Mist-White.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
https://www.skroutz.gr/s/27034110/Realme-7-5G-6GB-128GB-Baltic-Blue.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Το 5G ειναι πριονι και σε καλη τιμη
lleonidas
25/10/2021, 20:59
Καλά τα λέτε εσείς αλλά σχεδόν όλες οι κριτικές αφορούν διάρκεια μπαταρίας, κάμερα, ταχύτητα επεξεργαστή, οθόνη. Για την ποιότητα των δεκτών δεν σχολιάζουν συνήθως. Πχ., συγκριτικά με το Huawei της γυναίκας μου (Mate 20 lite), έχω πάντα χειρότερο σήμα σε δεδομένα, στο ίδιο δίκτυο και στα ίδια μέρη. Επίσης, δυσκολεύεται πολλές φορές να γυρίσει από δεδομένα σε wifi και το κάνω χειροκίνητα όταν γυρνάω σπίτι. Λεπτομέρειες που με έχουν κουράσει.
Συμφωνώ ότι στα σπεκ τα xiaomi είναι άπαικτα αλλά πρακτικά δεν μένω πάντα ευχαριστημένος και σκέφτομαι να δοκιμάσω μια πιο "κλασσική" εταιρεία...
Σεβαστό αφού εσύ θα το χειρίζεσαι.Όπως σου έγραψα και προηγουμένως, δε θα έπαιρνα φτηνό Samsung αλλά καταλαβαίνω ότι προς τα εκεί κινείσαι. Αν σ'ενδιαφέρει, μέχρι τις 12 απόψε το βράδυ έχει προσφορές ο Κωτσόβολος και πουλάει 201€ το Α32 5G(4/64) (https://www.kotsovolos.gr/mobile-phones-gps/mobile-phones/smartphones/225099-samsung-galaxy-a32-5g-64gb-awesome-blue) (από 230€ στα σκρουτζομάγαζα).
Και 218€ το 4/128.
Θεωρώ σημαντική έλλειψη στην αγορά κάτι τέτοιο. Δε θέλουμε όλοι smartphone με τόσο μεγάλη οθόνη. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς το κινητό με ένα χέρι και να το κουβαλάς εύκολα, είναι πιο εύχρηστες διαστάσεις κοντά στις 4,5". Αλλά δεν βρίσκεις κάτι αξιόλογο σε λογική τιμή.
Είναι πολλές φορές που η μεγάλη διάσταση είναι σοβαρό μειονέκτημα. Πέρα από τη χειροτέρευση της φορητότητας λόγω όγκου και βάρους, δυσκολεύει ο χειρισμός, αυξάνεται η κατανάλωση της μπαταρίας λόγω μεγαλύτερης διάστασης οθόνης (οπότε βάζουν πιο μεγάλη μπαταρία και αυξάνει επιπλέον το βάρος), αυξάνεται ο χρόνος φόρτισης, οι μεγάλες οθόνες σπάνε πολύ πιο εύκολα από τις μικρές.
Είναι σαν να πωλούνται στην αγορά μόνο μεγάλες μοτοσυκλέτες sport touring και να θέλεις να κινείσαι συνέχεια μέσα στην πόλη.
Θεωρώ σημαντική έλλειψη στην αγορά κάτι τέτοιο. Δε θέλουμε όλοι smartphone με τόσο μεγάλη οθόνη. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς το κινητό με ένα χέρι και να το κουβαλάς εύκολα, είναι πιο εύχρηστες διαστάσεις κοντά στις 4,5". Αλλά δεν βρίσκεις κάτι αξιόλογο σε λογική τιμή.
Είναι πολλές φορές που η μεγάλη διάσταση είναι σοβαρό μειονέκτημα. Πέρα από τη χειροτέρευση της φορητότητας λόγω όγκου και βάρους, δυσκολεύει ο χειρισμός, αυξάνεται η κατανάλωση της μπαταρίας λόγω μεγαλύτερης διάστασης οθόνης (οπότε βάζουν πιο μεγάλη μπαταρία και αυξάνει επιπλέον το βάρος), αυξάνεται ο χρόνος φόρτισης, οι μεγάλες οθόνες σπάνε πολύ πιο εύκολα από τις μικρές.
Είναι σαν να πωλούνται στην αγορά μόνο μεγάλες μοτοσυκλέτες sport touring και να θέλεις να κινείσαι συνέχεια μέσα στην πόλη.
Σωστότατος, είναι κάτι που ενοχλεί κι εμένα. Το έχω αποδεχθεί πλεόν.
Σχετικά με την προσφορά του Κωτσόβολου, ήταν όντως ενδιαφέρουσα αλλά προς το παρόν θα το καθυστερήσω λίγο μιας και ότι διαθέσιμα κεφάλαια μου τα τρώει το δίκυκλο:D
Πάντως, σήμερα που μίλησα με την Wind, μου είπαν να γυρίσω σε 2G το σήμα γιατί στα σημεία που βρίσκομαι είναι οριακή μάλλον η κάλυψη 4G....Δηλαδή σε σημεία μέσα στην Αθήνα, όχι σε κατσάβραχα! Και μετά πουλάνε και 5G τρομάρα τους. Εν πάσει περιπτώσει, το έκανα και θα δω διαφορά, καλύτερα 2G και να πιάνει παρά 4G και να ψάχνω το σήμα...
AristidisZ
26/10/2021, 13:20
3G φαντάζομαι εννοείς, όχι 2G...
Πάντως μέσα στην Αθήνα και να μην έχεις ούτε καν 4G, είναι κατόρθωμα !
Σου συμβαίνει και σε εξωτερικούς χώρους ή μόνο σε εσωτερικούς χώρους (μέσα στο σπίτι / δουλειά) ;
3G φαντάζομαι εννοείς, όχι 2G...
Πάντως μέσα στην Αθήνα και να μην έχεις ούτε καν 4G, είναι κατόρθωμα !
Σου συμβαίνει και σε εξωτερικούς χώρους ή μόνο σε εσωτερικούς χώρους (μέσα στο σπίτι / δουλειά) ;
Μέσα/έξω αλλά κυρίως μέσα. Με Vodafone αυτά, η Wind έχει μπει εδώ και 5-6 μέρες άρα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.
2G σίγουρα, ότι μου είπαν από το τεχνικό τμήμα της Wind.
doctor_john
27/10/2021, 10:12
τι να αποδεχθείς; υπάρχουν δεκάδες συσκευές κάτω από 5.5"
Και εμένα με βολεύει κοντά στις 5" αλλά ήταν τόσα διαθέσιμα που ρώτησα κάποιον που ασχολείται να μου προτείνει.
149 δίνει στο skroutz κάτω από 5.4"..
AristidisZ
27/10/2021, 10:25
τι να αποδεχθείς; υπάρχουν δεκάδες συσκευές κάτω από 5.5"
Και εμένα με βολεύει κοντά στις 5" αλλά ήταν τόσα διαθέσιμα που ρώτησα κάποιον που ασχολείται να μου προτείνει.
149 δίνει στο skroutz κάτω από 5.4"..
έχεις δει τι συσκευές υπάρχουν κάτω από 5.4" ;
Καταρχήν από τις 149 οι 70 είναι apple
Από τις υπόλοιπες είναι είτε σαπάκια, είτε είναι ειδικού τύπου (και καλά βαρέως χρήσης)
doctor_john
27/10/2021, 10:38
Τι ανάγκες έχεις; εγώ με 7α δύο κάρτες κάνω ταυτόχρονες δουλειές γραφείου στο δρόμο.
Το μόνο που έχω δει όταν μιλάω στην μία η άλλη είναι σε παύση κλήσεων.
Τι σημασία έχει τι γράφουν όταν σε καλύπτει, έχει ενημερώσεις και λειτουργεί πιο γρήγορα απο εσένα;
AristidisZ
27/10/2021, 10:49
Τι ανάγκες έχεις; εγώ με 7α δύο κάρτες κάνω ταυτόχρονες δουλειές γραφείου στο δρόμο.
Το μόνο που έχω δει όταν μιλάω στην μία η άλλη είναι σε παύση κλήσεων.
Τι σημασία έχει τι γράφουν όταν σε καλύπτει, έχει ενημερώσεις και λειτουργεί πιο γρήγορα απο εσένα;
Τι εννοείς τι ανάγκες έχω ;
Θέλω ένα κινητό που να μη κολλάει, ότι android (~ των 200€) έχει περάσει από τα χέρια μου, στα 2 χρόνια πάπαλα, πηγαίνει πιο αργά και από 50αράκι με δικάβαλο τον Βενιζέλο και τον Πάγκαλο στα καλά τους
Και στη γυναίκα μου ένα 8A που είχα πάρει αρχές του 20, πάλι τα ίδια και αυτό, πάει προς την διετία
Τελευταία περίπτωση το Samsung Galaxy A40, που στους 15 περίπου μήνες πήρε μια αναβάθμιση, και τώρα για να ανοίξει το chrome και να πας να κάνεις μια εναλλαγή σε viber (ή κάποιο άλλο app τέλος πάντων), στριβείς τσιγάρο (και το καπνίζεις κιόλας)
Κινητό μέσης προς ανώτερης κλίμακας σε αυτό το μέγεθος δε βγάζει κανείς (πλην της Apple)
doctor_john
27/10/2021, 11:01
Δεν το έχω συναντήσει ποτέ και δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι θα πληρώσω πάνω από 150ε για τηλέφωνο.
Τα τρία τελευταία (απο το '10) είναι στο ίδιο επίπεδο τιμής και εγώ με δυο τρεις σελίδες ή με δύο browser ανοικτούς
viber κ.λπ.
Αν κάποια στιγμή το καταλάβω ότι καθυστερεί, επανεκκινώ, ρουτίνες συντήρησης και επανεκκίνηση ξανά.
Μια στο τρίμηνο όμως.
είμαι καλωδιωμένος, το έχεις καταλάβει, πχ αν μου καθυστερήσει η εκκίνηση 24" αντί για 17" δεν με νοιάζει αλλά το καταλαβαίνω.
Άνοιγμα εφαρμογής μερικών Μβ πάνω από 2"-3" με ενοχλεί και θα το άλλαζα κ.λπ.