PDA

View Full Version : Περί κινητών τηλεφώνων

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18

g_m900
27/10/2021, 13:52
Κοιτα σε Ulefone στο Skroutz.
Εχει αρκετα στις διαστασεις που ζητας και οικονομικα.
Πιο παλιο Android αλλα δεν θα εχεις θεματα.

Το ιδανικο ειναι να βρεις Xiaomi Mi A1 αλλα δεν υπαρχει στο Skroutz διαθεσιμο

RaGe_Raptor
27/10/2021, 14:43
Το Poco F1 πήγαινε σφαίρα μέχρι την τελευταία του μέρα,την περασμένη εβδομάδα.
Το Poco X3 pro πάει τάπα επίσης, προς το παρόν, όσες εφαρμογές κι αν ανοίξω. 197€ από σκρουτζομάγαζο.
Το Redmi note 9s ήταν απογοήτευση,το ανέχτηκαν μόνο για μερικούς μήνες.

AristidisZ
27/10/2021, 14:50
Το Poco F1 πήγαινε σφαίρα μέχρι την τελευταία του μέρα,την περασμένη εβδομάδα.
Το Poco X3 pro πάει τάπα επίσης, προς το παρόν, όσες εφαρμογές κι αν ανοίξω. 197€ από σκρουτζομάγαζο.
Το Redmi note 9s ήταν απογοήτευση,το ανέχτηκαν μόνο για μερικούς μήνες.

Nαι ΟΚ, αλλά όλα αυτά είναι σαν μικρά tablet, ουδεμία σχέση με αυτό που συζητάμε εν προκειμένω :P

DoctoR_k6
27/10/2021, 14:55
Δεν υπαρχουν πλεον κινητα μικρων διαστασεων...εχει προχvρησει η τεχνολογια κ ο κοσμος ζηταει αλλα χαρακτηριστικα.
Μονο η Apple εμεινε που απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο.
Τωρα να δωσεις 400-500ε για να παρεις apple (λογω διαστασεων) κ να μην ανεβεις σε διαστασεις ωστε να εχεις επιλογες εγω το βρισκω παραλογο.

Απο την αλλη παμε να συγκρινουμε κινητα android των 200e με τα apple που θες κανα νεφρο να παρεις το μικροτερο που ειναι σαν dummy.

basilis_k6
27/10/2021, 15:11
Δεν υπαρχουν πλεον κινητα μικρων διαστασεων...εχει προχvρησει η τεχνολογια κ ο κοσμος ζηταει αλλα χαρακτηριστικα.
Μονο η Apple εμεινε που απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο.
Τωρα να δωσεις 400-500ε για να παρεις apple (λογω διαστασεων) κ να μην ανεβεις σε διαστασεις ωστε να εχεις επιλογες εγω το βρισκω παραλογο.

Απο την αλλη παμε να συγκρινουμε κινητα android των 200e με τα apple που θες κανα νεφρο να παρεις το μικροτερο που ειναι σαν dummy.

δεν γουσταρω καθολου απλ αλλα το επομενο μου θα ειναι iphone 12. απλα γιατι δεν μπορω να εχω μεγάλο κινητο. θελω να το παιζω με ενα χερι και οχι να κρατάω μια οθόνη τηλεορασης για να παρω ενα τηλεφωνο. μεχρι να ξυπνήσουν οι άλλοι η απλ πουλαει και για αυτον το λογο. οι μισες γυναικες που ξερω παιρνουν iphone ενω δεν θελουν να δωσουν τοσα λεφτα γιατι μολις το επιασαν στο χερι τους ειπαν αυτο ειναι μια χαρα, χωραει στο χερι μου. εχω ξεμεινει με ενα xiaomi που δεν παει βημα και εχει ενα σωρο θεματα γιατι απλα δεν βρισκω τηλεφωνο. τραγικο πραγματικα.

AristidisZ
27/10/2021, 15:19
δεν γουσταρω καθολου απλ αλλα το επομενο μου θα ειναι iphone 12. απλα γιατι δεν μπορω να εχω μεγάλο κινητο. θελω να το παιζω με ενα χερι και οχι να κρατάω μια οθόνη τηλεορασης για να παρω ενα τηλεφωνο. μεχρι να ξυπνήσουν οι άλλοι η απλ πουλαει και για αυτον το λογο. οι μισες γυναικες που ξερω παιρνουν iphone ενω δεν θελουν να δωσουν τοσα λεφτα γιατι μολις το επιασαν στο χερι τους ειπαν αυτο ειναι μια χαρα, χωραει στο χερι μου. εχω ξεμεινει με ενα xiaomi που δεν παει βημα και εχει ενα σωρο θεματα γιατι απλα δεν βρισκω τηλεφωνο. τραγικο πραγματικα.

Πάντως εγώ απο το 12 Mini έχω ανάμικτες εντυπώσεις

Ναι είναι μικρό και υπέρκομψο, όμως δεν μπορείς να το χειριστείς με το ένα χέρι (εκτός αν είσαι ο Φασούλας) και η μπαταρία του είναι τελειώς για τον Μπέο...

Επίσης, επειδή χρησιμοποιώ 2 κάρτες, πραγματικά η Apple δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα

Δε μπορείς να έχεις 2 viber, δε μπορείς να ελέγξεις από ποια γραμμή θα απαντήσεις σε ένα sms, και άλλα τέτοια ωραία

Κατά τα άλλα, ΟΚ, κακά τα ψέματα, η εμπειρεία με iphone είναι το κάτι άλλο, ξεχνάς τι θα πει restart

RaGe_Raptor
27/10/2021, 15:23
Nαι ΟΚ, αλλά όλα αυτά είναι σαν μικρά tablet, ουδεμία σχέση με αυτό που συζητάμε εν προκειμένω :P

Feedback γενικό δίνω, ναι κινητά 6.67" τα κοροϊδεύαμε κάποτε (όχι κ τόσο παλιά). "Πρόσεχε τι κοροϊδεύεις..." δεν λένε? :bawl:

basilis_k6
27/10/2021, 15:25

Ναι είναι μικρό και υπέρκομψο, όμως δεν μπορείς να το χειριστείς με το ένα χέρι (εκτός αν είσαι ο Φασούλας) και η μπαταρία του είναι τελειώς για τον Μπέο...

Επίσης, επειδή χρησιμοποιώ 2 κάρτες, πραγματικά η Apple δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα

Δε μπορείς να έχεις 2 viber, δε μπορείς να ελέγξεις από ποια γραμμή θα απαντήσεις σε ένα sms, και άλλα τέτοια ωραία

Κατά τα άλλα, ΟΚ, κακά τα ψέματα, η εμπειρεία με iphone είναι το κάτι άλλο, ξεχνάς τι θα πει restart

δεν το ηξερα αυτο για τις καρτες. οντως δεν μπορεις να επιλέξεις καρτα που θα παιρνει τηλ και καρτα data?

AristidisZ
27/10/2021, 15:29
δεν το ηξερα αυτο για τις καρτες. οντως δεν μπορεις να επιλέξεις καρτα που θα παιρνει τηλ και καρτα data?

αυτό μπορείς να το κάνεις, προφανώς

αν π.χ. όμως σε πάρει κάποιος στη γραμμή 1 και πας να τον πάρεις πίσω, θα πάει default από την 1 να τον πάρει

ενώ στο samsung που είχα σου είχε επιλογή να τον πάρεις είτε από την 1 είτε από την 2 με την μία

basilis_k6
27/10/2021, 15:30
αυτό μπορείς να το κάνεις, προφανώς

αν π.χ. όμως σε πάρει κάποιος στη γραμμή 1 και πας να τον πάρεις πίσω, θα πάει default από την 1 να τον πάρει

ενώ στο samsung που είχα σου είχε επιλογή να τον πάρεις είτε από την 1 είτε από την 2 με την μία

δηλαδη δεχεται default για κλησεις αλλα οχι να επιλέξεις εκείνη τη στιγμη απο που θα καλέσεις? περιεργο

zannisvel
27/10/2021, 15:31

Τα ίδια παράπονα έχω και εγώ από το iphone 12 με 2 συνδέσεις. Με τη μπαταρία είμαι ΟΚ με το 12 (Όχι το mini, pro, pro max)
To viber πες το προσπερνώ γιατί θα μπορούσε να το λύσει η Rakuten όπως το έλυσε και το WhatsApp αλλά αυτό με τα μηνύματα είναι μεγάλο foul.

AristidisZ
27/10/2021, 15:35
δηλαδη δεχεται default για κλησεις αλλα οχι να επιλέξεις εκείνη τη στιγμη απο που θα καλέσεις? περιεργο

όχι όχι δε στο λέω καλά

όταν ξεκινάς να πληκτρολογήσεις έναν αριθμό, έχεις επιλογή να διαλέξεις ποια γραμμή θα χρησιμοποιήσεις

το πρόβλημα είναι όταν πας μέσω της λίστας να πάρεις "πίσω" έναν αριθμό

toyar
27/10/2021, 15:36
εγω αυτο με τα γαμιστερα iphone που δεν κολλανε ποτε δεν μπορω να το καταλαβω
ολα μου τα κινητα ηταν της πλακας κατω των 100 ευρω τα ξεσκιζω ολη μερα και σε χρηση δρομου με μοτο και αν καθε φορα που κολλαγε αντι για restart επαιρνα καινουριο παλι λιγoτερα λεφτα θα ειχα δωσει απο το ενα και γαματο iphone

AristidisZ
27/10/2021, 15:44
εγω αυτο με τα γαμιστερα iphone που δεν κολλανε ποτε δεν μπορω να το καταλαβω
ολα μου τα κινητα ηταν της πλακας κατω των 100 ευρω τα ξεσκιζω ολη μερα και σε χρηση δρομου με μοτο και αν καθε φορα που κολλαγε αντι για restart επαιρνα καινουριο παλι λιγoτερα λεφτα θα ειχα δωσει απο το ενα και γαματο iphone

εντάξει, τώρα θα το πάμε μακρυά το θέμα, σαφώς τα apple δεν είναι vfm συσκευές

εγώ ξεκίνησα με ένα 5S μεταχειρισμένο από συνάδελφο, και μετά πήρα το SE (1st gen) το οποίο τότε στα 350€ ήταν vfm

έκτοτε βέβαια η Apple δε ξανάβγαλε ουσιαστικά "λαϊκή" συσκευή αλλά με το SE πήγα για πλάκα 4 χρόνια (με ένα διάλλειμα το 2020 με το Samsung) και πήρα φέτος αρχές του χρόνου το 12 mini, το οποίο βέβαια το πλήρωσα αρκετά (~ 750€)

ξαναλέω, από εποχές του Samsung Galaxy Advance κάτι, που μου είχε προτείνει ο Σπυράκος35 (καλή του ώρα), έχω χρησιμοποιήσει 3-4 Samsung της κλάσης των 200-250€

Στην αρχή όλα πάνε ρολόι, μετά κάτι γίνεται (δε τα σκαλίζω τα κινητά με λειτουργικά ή περίεργες εφαρμογές) και καταλήγουν να σέρνονται

Τώρα ή που είμαι τόσο άτυχος, ή που κάτι παίζει...

DoctoR_k6
27/10/2021, 15:47
Οταν πρεπει να μπεις στον μικροκοσμο της apple...
Tοσα λεφτα κ τοσοι περιορισμοι που δεν δικαιολογουνται.
Κ ενα restart να κανετε που κ που δεν εγινε κατι...

basilis_k6
27/10/2021, 15:48
δεν αλλαζει πολλα το restart. εμενα εβγαλε προβληματα που δεν λυνονται και ειναι σοβαρα.

DoctoR_k6
27/10/2021, 15:52
δεν αλλαζει πολλα το restart. εμενα εβγαλε προβληματα που δεν λυνονται και ειναι σοβαρα.

Τι να σου πω δεν ξερω.
Εγω 3 χρονια κλεινω τωρα με ενα Mi8 που κ αν του εχω πεταξει τα ματια (λογω δουλειας) κ ακομα παει μπαλα.
Τωρα αν η apple βαζει τον κορυφαιο επεξεργαστη της στο mini κ συγκρινουμε ενα android των 200e με ενα budget επεξεργαστη κατι λεμε λαθος.
Δε λεμε για τα θεματα που προκυπτουν στην πορεια με την χρηση κ τι περιορισμους μπορει να συναντησεις με το apple.

toyar
27/10/2021, 15:52
εγω αυτο που εχω δει ειναι οτι στο περασμα του χρονου οι ενημερωσεις και η χρηση γεμιζει τις cache μνημες των εφαρμογων με αποτελεσμα να βαραινει το τφ
οταν δω οτι κανει χαζα κανω ενα καθαρισμα και συνερχεται
με τον τροπο αυτο βγαζω 2 και 3 χρονια με συσκευες κατω του 100αρικου
προσωπικα δεν θελω να κουβαλαω κατι πιο ακριβο μονιμα πανω μου

lospsi
27/10/2021, 15:58
Πάντως, αυτό που βλέπω από κουβέντες περί του θέματος, τα Xiaomi είναι σχετικά λαχείο αν θα βγουν οκ ή θα σε ταλαιπωρούν με χαζό προβλήματα αλλά οι πιθανότητες μειώνονται αν επιλέξουμε πιο premium συσκευές. Δηλαδή αντί για redmi, τα mi*

Λέω εγώ τώρα...

basilis_k6
27/10/2021, 15:59
μι α2 λιτε με καθαρο android
η ιδια η google μου εκανε ενημερωση τον caller και θελει 1 λεπτο να παρει τηλεφωνο. ενα μικρο δειγμα του τι τραβαω.

Vstrommer71
27/10/2021, 16:10
Οι τυχεροί εμείς με το Pocο F1 θα αλλάξουμε μια μπαταρία στα 3 χρόνια και θα συνεχίσει να πετάει.

Πάει ακόμη σφαίρα,δεν σπάει,δεν χαλάει.:lol:

DoctoR_k6
27/10/2021, 16:12
Το θεμα ειναι απλο.
Αγοραζουμε ενα κινητο με χ specs πριν 2-3 χρονια κ οι εφαρμογες ειχανε χ απαιτησεις τοτε.
Περιμενουμε μετα απο 2-3 χρονια που οι εφαρμογες ενημερωνοντε διαρκως κ ζητανε πορους να δουλευει το ιδιο τηλεφωνο οπως δουλευε στην αρχη?
Μην ξεχναμε πως τα μερη του κινητου απο την χρηση εχουν κ ενα lifetime. Φορτισεις/ξεφορτισεις, μπαταριες που βραζουν, οπως κ επεξεργαστες.
Στην τελικη κ 200ε να δινεις ανα 2 χρονια πλαι θα εχεις αλλαξει 2-3 συσκευες για να καλυψεις την αγορα ενος apple.

basilis_k6
27/10/2021, 16:36
Οι τυχεροί εμείς με το Pocο F1 θα αλλάξουμε μια μπαταρία στα 3 χρόνια και θα συνεχίσει να πετάει.

Πάει ακόμη σφαίρα,δεν σπάει,δεν χαλάει.:lol:

ενα update μακρια εισαι απο το να γινει το τηλεφωνο μπρικι του καφε.
εχω χάσει 4 συσκευες ετσι. αυτη ειναι η 5η που παει προς ανακύκλωση. σιγουρα αξιζει τα λεφτα του γιατι βγαζει ανετα 2-3 χρονια αλλα αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει μικρο τηλεφωνο σε android ουτως η αλλως. εγω 6,5 ιντσες δεν παιρνω. ουτε θα παρω μικρο τηλεφωνο με 480π αναλυση και mediatek σαπάκι.

AUFGEBRACHT
11/08/2022, 17:49
Φίλη ψάχνει νέο κινητό τηλέφωνο, γιατί το προηγούμενο (ένα Honor) τα έπαιξε κι άρχισε να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη... δεδομένου ότι εδώ και 5 χρόνια έχω το ίδιο τηλέφωνο, δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να της προτείνω νέα συσκευή. Την ενδιαφέρει ναι χει εύκολο μενού, καλή φωτογραφική και τιμή έως €200. Οι επιλογές είναι αμέτρητες από μια γρήγορη έρευνα που έκανα. Τις προτάσεις σας παρακαλώ, είναι ευπρόσδεκτες.

THRESH
11/08/2022, 20:40
Μάλλον ένα Xiaomi M4 Pro 5G πιστεύω ότι θα την εξυπηρετήσει

lleonidas
11/08/2022, 22:10
Φίλη ψάχνει νέο κινητό τηλέφωνο, γιατί το προηγούμενο (ένα Honor) τα έπαιξε κι άρχισε να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη... δεδομένου ότι εδώ και 5 χρόνια έχω το ίδιο τηλέφωνο, δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να της προτείνω νέα συσκευή. Την ενδιαφέρει ναι χει εύκολο μενού, καλή φωτογραφική και τιμή έως €200. Οι επιλογές είναι αμέτρητες από μια γρήγορη έρευνα που έκανα. Τις προτάσεις σας παρακαλώ, είναι ευπρόσδεκτες.

Αν υπάρχει η δυνατότητα, ας ανέβει κοντά στα 225€ για το Samsung Galaxy A33 5G (https://www.bestprice.gr/item/2157537813/samsung-galaxy-a33-5g-6gb-128gb.html?qo=a33) .
Αν όχι, Realme 8 .

dankannn
12/08/2022, 11:16
Αν και παντα ειχα Honor και Huawei σου λεω να δεις τα παρακατω κατα σειρα
Και σου λεω να αγορασει το Oppo A94 λιγο παραπανω απο οτι θες αλλα πολυ καλο τηλεφωνο.
Ακομα μακρια απο entry τηλεφωνα της samsung , απλα στην επομενη αναβαθμιση δεν θα τσουλανε

Xiaomi Poco M4 Pro 5G Dual SIM (6GB/128GB) 269 €
Oppo A94 5G Dual SIM (8GB/128GB) Fluid Black 230 €
Xiaomi Redmi Note 10 5G NFC Dual SIM (4GB/128GB) 197 €

atithasos2
12/08/2022, 21:37
εδω εισαι,σε αυτα τα λεφτα ειναι απ τις καλυτερες επιλογες
Xiaomi Redmi Note 10 Pro Dual Sim 6GB RAM 128GB ~210ευρω
ψαξε το στο bestprice

lazkal
14/08/2022, 18:38
Οποιος εχει 6s, επειδη εχω περασει και απο iphone, ας το φερει να το βαλουμε διπλα διπλα στο redmi note 3 pro και να συγκρινουμε ταχυτητα και διαρκεια μπαταριας. Και με στοιχημα. Για λιγο καλυτερη καμερα και καλυτερη κατασκευη τα 500 ευρω παραπανω στο iphone ειναι γελοιοτητα.
Έχω iPhone 6s ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση του iOS και άμα θες το βάζουμε δίπλα στο redmi 3 να δούμε πως πάνε … (αρκεί βέβαια να βρεθεί RN3 σε λειτουργία …)

doctor_john
25/08/2022, 16:40
Αλλαξα μπαταρία στο redmi 5 pro και η νέα ήταν φορτισμένη 60%.
Πρέπει να την φορτίσω αργά με κλειστό το κντ μου είπαν στο κατάστημα.

Το λογικό δεν είναι να περιμένω να αδειάσει πρώτα;

lleonidas
25/08/2022, 16:45
Αφού σου έδωσαν τέτοια οδηγία οκ αλλά νομίζω πως δεν δεν έχει τόση σημασία αυτό ..ο γενικός κανόνας είναι σε βάθος χρονου να μην την ξεζουμιζεις, δηλαδή να τη φορτίζεις όταν φτάσει κοντά στο 20% ...να μην την αφήνεις με τις ώρες στο φορτιστή...και να μην εκτίθεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

νεοσσός
25/08/2022, 17:02
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν παρουσιάζουν φαινόμενο μνήμης, ώστε να χρειάζονται πλήρη εκφόρτιση, σε αντίθεση με τις παλαιότερες μπαταρίες. Επιπλέον, χαλάνε πιο γρήγορα αν εκφορτίζονται συχνά σε χαμηλή στάθμη (κάτω από 20%), ενώ ακόμα χειρότερο είναι να αδειάσουν πλήρως και να μείνουν έτσι εκφορτσμένες για καιρό.

Ιδανικό φορτίο αποθήκευσης σε περίπτωση μη χρήσης, είναι 60-80% κι όχι σε κατάσταση πλήρους φόρτισης.

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/08/2022, 11:06

Εννοειται, αν προκειτε για NiCad. Οι Li-On δε πρεπει να αδειαζουν, οπως φυσικα και οι μολυβδου που ολοι ξερρουμε.

Το γαμωτο ειναι οτι ακομα ιππαρχουν πωλητες (αλλα και τεχνικοι) που λενε "Στην αρχη αστη να αδειασει τελειως για 2 φορες πριν τη φορτισεις" :moutza:

doctor_john
26/08/2022, 15:28
Ωραίο 20 λεπτο ήταν, το κόστος είναι μικρό (~12e) αλλά τσάμπα την άλλαξα τελικά.
Έπρεπε να το φανταστώ πως ένα τηλέφωνο 2,5 ετών άριστο ήταν υπερβολή του προηγούμενου ότι έχει πρόβλημα..

Πείτε μου αν ξέρετε που θα δώσω την παλιά γιατί αν διπλωθεί κλπ σκάει.

νεοσσός
26/08/2022, 15:33
Σε στήλη ΑΦΗΣ (https://afis.gr/) άσε την, αφού μονώσεις τους ακροδέκτες με μονωτική ταινία. Τέτοια στήλη θα βρεις σε πολλά καταστήματα και εταιρείες.

νεοσσός
07/03/2024, 20:59
Θα ήθελα να αγοράσω κινητό μέσα στον μήνα και είμαι ανάμεσα σε Xiaomi Poco X5 5G 8/256 και Samsung A25 5G 8/256. Αμφότερα σε μαύρο χρώμα.
Το πρώτο κοστίζει 230€ με όλα σχεδόν τα παρελκόμενα στη συσκευασία, ενώ το δεύτερο περί τα 310€ επειδή η συσκευασία δεν περιλαμβάνει φορτιστή, θήκη σιλικόνης και αντιχαρακτικό κρύσταλλο.

Ποια είναι η γνώμη σας; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή να αποφύγω; Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο σε αυτή την κατηγορία τιμής;

Ευχαριστώ. :)

Bowleno
07/03/2024, 21:08
Θα ήθελα να αγοράσω κινητό μέσα στο μήνα και είμαι ανάμεσα σε Xiaomi Poco X5 5G 8/256 και Samsung A25 5G 8/256. Αμφότερα σε μαύρο χρώμα.
Το πρώτο κοστίζει 230€ με όλα σχεδόν τα παρελκόμενα στη συσκευασία, ενώ το δεύτερο περί τα 310€ επειδή η συσκευασία δεν περιλαμβάνει φορτιστή, θήκη σιλικόνης και αντιχαρακτικό κρύσταλλο.

Ποια είναι η γνώμη σας; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή να αποφύγω; Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο σε αυτή την κατηγορία τιμής;

Το xiaomi, δαγκωτό! Το έχει ο γιος μου, πάει σφαίρα και βγάζει και μια χαρά φωτό.
Και τα ρέστα βενζίνες και σουβλάκια....
Εγώ ετοιμάζομαι τον άλλο μήνα για Redmi note 13 pro 8/256 5G Αν θες δες το.

BLiTzER
07/03/2024, 21:21
Θα ήθελα να αγοράσω κινητό μέσα στον μήνα και είμαι ανάμεσα σε Xiaomi Poco X5 5G 8/256 και Samsung A25 5G 8/256. Αμφότερα σε μαύρο χρώμα.

Έχω να προτείνω να μη χαλάτε τις εκπληκτικές οθόνες καινούριων κινητών με τζάμια περιπτέρου.

Bowleno
07/03/2024, 21:27
Έχω να προτείνω να μη χαλάτε τις εκπληκτικές οθόνες καινούριων κινητών με τζάμια περιπτέρου.

Μαζί σου. Δεν υπάρχει πλέον λόγος για τζάμια, χώρια που αφαιρούν την αίσθηση για την οποία πληρώνεις.....
Από το 2017 έχω σταματήσει να βάζω τέτοια στα κινητά μου, Το νεώτερο Gorila glass υπεραρκεί....

ΓιώργοςΤΤ
07/03/2024, 21:34
Για πέταμα και τα δύο είναι. Αν θες οικονομικό κινητό να κάνεις την δουλειά σου με αξιοπρέπεια, διάλεξε ένα Note 13.

Πες μας και τί χρήση κάνεις για να βοηθήσεις.

Όσο για τις "προστασίες οθόνης", συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

RaGe_Raptor
07/03/2024, 21:42

Χρησιμοποιώ τις προστασίες οθονης της spigen και μπορώ να πω ότι δεν έχω αντιληφθεί κάποια μείωση ποιότητας.
Ίσως απλώς να μην την έχω αντιληφθεί.

motojojo
07/03/2024, 21:55
Αν το xiaomi δεν ειναι συμβατό με google play, κανένα από τα δυο.

Αν έχεις άκρη με εξωτερικό, pixel. Ισχύει ότι έχουν (παρα)εισαγωγές κι εδώ;
Δύο ελλείψεις του βρίσκω, δεν έχει δευτερο σλοτ καρτας και ασυρματη φόρτιση (μόνο τα ακριβά προσφέρουν ασυρματη). Κατά τα άλλα το πιο καθαρό android.

Κάποτε αξιόλογα μοντελα είχε και η μοτορόλα, σήμερα έχει να επιδείξει κάτι;

εντιτ: είδα έχει το skroutz το pixel 6a (https://www.skroutz.gr/s/37513663/Google-Pixel-6a-5G-6GB-128GB-Chalk-White.html)
Καλύτερα άσπρο πιξελ παρά σάπιο μαύρο σαμσουνγκ.

ΓιώργοςΤΤ
07/03/2024, 22:41
Άντε πάλι με την απάτη των pixel...

Ναι, καλό λογισμικό αλλά:

Δεν έχει 5g στην Ελλάδα. Δεν έχει Volte και VoWiFi.

Για όποιον τον ενδιαφέρουν οι κάμερες, είναι μέτριες προς κακές. Εγγύηση-υποστήριξη ανύπαρκτη.

Τα Xiaomi του skroutz έχουν global rom όποτε τα πάντα δουλεύουν σωστά.

Bowleno
07/03/2024, 22:44
Αν το xiaomi δεν ειναι συμβατό με google play, κανένα από τα δυο.

Αν έχεις άκρη με εξωτερικό, pixel. Ισχύει ότι έχουν (παρα)εισαγωγές κι εδώ;
Δύο ελλείψεις του βρίσκω, δεν έχει δευτερο σλοτ καρτας και ασυρματη φόρτιση (μόνο τα ακριβά προσφέρουν ασυρματη). Κατά τα άλλα το πιο καθαρό android.

Κάποτε αξιόλογα μοντελα είχε και η μοτορόλα, σήμερα έχει να επιδείξει κάτι;

εντιτ: είδα έχει το skroutz το pixel 6a (https://www.skroutz.gr/s/37513663/Google-Pixel-6a-5G-6GB-128GB-Chalk-White.html)
Καλύτερα άσπρο πιξελ παρά σάπιο μαύρο σαμσουνγκ.

Μια χαρά συμβατά είναι τα xiaomi, μάλλον τα μπερδεύεις με τα Huawei....

geioann
07/03/2024, 22:48
Το xiaomi, δαγκωτό! Το έχει ο γιος μου, πάει σφαίρα και βγάζει και μια χαρά φωτό.
Και τα ρέστα βενζίνες και σουβλάκια....

Έχω το redmi note 9 pro εδώ και σχεδόν 4 χρόνια και δουλεύει όπως την 1η μέρα. Το ίδιο και η μπαταρία του. Δεν βρίσκω δικαιολογία να αγοράσω καινούριο κινητό!!

νεοσσός
07/03/2024, 22:49
Για πέταμα και τα δύο είναι. Αν θες οικονομικό κινητό να κάνεις την δουλειά σου με αξιοπρέπεια, διάλεξε ένα Note 13.

Πες μας και τί χρήση κάνεις για να βοηθήσεις.

Έβαλα και το Xiaomi Redmi Note 13 5G NFC 8/256 στις επιλογές. 300€ με παρελκόμενα εντός της συσκευασίας.

Από χρήση, χμμμ.... πολύ moto.gr. :p
Σερφάρισμα, Google Maps, λίγες φωτογραφίες, λίγες τηλεφωνικές κλήσεις, εφαρμογές IM και e-mail.

Θέλω να είναι πιστοποιημένο 5G και να έχει NFC. Η ασύρματη φόρτιση δεν με απασχολεί ακόμα. Αν και τείνω να προσέχω το κινητό μου, είναι σχεδόν απίθανο να μην πέσει κάποια στιγμή κάτω σε βάθος χρόνου, οπότε θεωρώ σημαντική την ανθεκτικότητα σε πτώσεις. Ένας λόγος που συμπεριέλαβα το Note 13 είναι ότι έχει γοριλοκρύσταλλο 5, έναντι του 3 που έχει το X5.

ΓιώργοςΤΤ
07/03/2024, 23:12
Στα 300 παίρνεις το Note 13 pro. To απλό 13 έχει 250.

Κλασσική βλακεία της Xiaomi μου δεν θα την σταματήσει ποτέ.

Bowleno
07/03/2024, 23:47
Έχω το redmi note 9 pro εδώ και σχεδόν 4 χρόνια και δουλεύει όπως την 1η μέρα. Το ίδιο και η μπαταρία του. Δεν βρίσκω δικαιολογία να αγοράσω καινούριο κινητό!!

Σε παρόμοια φάση, έχω το poco x3 nfc, δεν έχει καταλάβει Χριστό και θα το αλλάξω διότι απλώς το βαρέθηκα. Δεν βρίσκω άλλον λόγο!:p

νεοσσός
08/03/2024, 00:04
Στα 300 παίρνεις το Note 13 pro. To απλό 13 έχει 250.

Κλασσική βλακεία της Xiaomi μου δεν θα την σταματήσει ποτέ.
Κοιτάζω το Mi Store και την έκδοση 5G. Μήπως κοιτάς καταστήματα που κάνουν παραεισαγωγές και έχουν τέτοια διαφορά στην τιμή;

Τι εννοείς "βλακεία";

Bowleno
08/03/2024, 07:17
Έβαλα και το Xiaomi Redmi Note 13 5G NFC 8/256 στις επιλογές. 300€ με παρελκόμενα εντός της συσκευασίας.

Με παρελκόμενα, δηλαδή φορτιστή κ.λ.π.; που το είδες; όπου έχω κοιτάξει, οι συσκευασίες ΔΕΝ περιλαμβάνουν φορτιστή και θήκη....

νεοσσός
08/03/2024, 07:48
Στο επίσημο κατάστημα.

https://www.mistore-greece.gr/Products/Smartphones/%CE%9F%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-Smartphones/s-p-redmi-note-13-black-8-256gb.aspx

Περιεχόμενα συσκευασίας

Redmi Note 13 5G, φορτιστής, καλώδιο USB Type-C, εργαλείο εξαγωγής SIM, προστατευτική θήκη, πληροφορίες ασφαλείας, οδηγός γρήγορης εκκίνησης και κάρτα εγγύησης

BLiTzER
08/03/2024, 08:36
Δηλαδή εσείς αγοράζετε κινητό με κριτήριο το αν έχει φορτιστή και θήκη; Ένας καλός aftermarket φορτιστής κοστίζει περίπου 30€ και τον κρατάς για μια ζωή, για όλα τα κινητά σου. Μια θήκη έχει 10€. Γιατί να με περιορίσει κάτι τέτοιο στην επιλογή συσκευής;

Panos76
08/03/2024, 08:58

Έχω το Α23 5g αρκετό καιρό, ίσως πάνω από χρόνο.

Η χρήση που του κάνω είναι σερφάρισμα, youtube, emails, κατέβασμα και αποστολή αρχείων pdf, φωτογραφίες και βιντεάκια.

Δεν κολλάει ποτέ, απόλυτα ικανοποιημένος. Οπότε υποθέτω το 25άρι θα είναι μια χαρά.

Bowleno
08/03/2024, 09:08
Στο επίσημο κατάστημα.

https://www.mistore-greece.gr/Products/Smartphones/%CE%9F%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-Smartphones/s-p-redmi-note-13-black-8-256gb.aspx

Ντεν αγκοράζουμε από εκεί, καρντιά μου, ντεν συμφέρει :p
Θα το δούμε όταν το πάρω....

Δηλαδή εσείς αγοράζετε κινητό με κριτήριο το αν έχει φορτιστή και θήκη; Ένας καλός aftermarket φορτιστής κοστίζει περίπου 30€ και τον κρατάς για μια ζωή, για όλα τα κινητά σου. Μια θήκη έχει 10€. Γιατί να με περιορίσει κάτι τέτοιο στην επιλογή συσκευής;

Εγώ όχι, γιαυτό είπα πιο πάνω, ότι θα το πάρω ασχέτως αν έχει μέσα φορτιστή η όχι.
Άλλωστε ήδη έχω καλούς φορτιστές.....

νεοσσός
08/03/2024, 09:15
Για εμένα είναι κριτήριο και η ευκολία αγοράς. Αντί να παραγγέλνω από τέσσερα διαφορετικά καταστήματα, προτιμώ να δώσω λίγα παραπάνω χρήματα και να ξεμπερδεύω με ένα πακέτο που τα έχει όλα μέσα.

Επίσης θεωρώ τη θήκη σιλικόνης εκ των ουκ άνευ. Δεν θέλω να πάρω το κινητό και να περιμένω να μου έρθει η θήκη. Ούτε να προπαραγγείλω παρελκόμενα και τελικά να μη βρίσκω διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο κινητό.

PaNick67
08/03/2024, 09:19
Παντα με ενοχλουσε το bloatware των Xiaomi οπως και το συνεχες πεταγμα διαφημισεων

Πριν 2,5 χρονια πηρα ενα Realme GT master edition που βρηκα σε πολυ καλη τιμη και επαθα πλακα. 120 ΗΖ οθονη, Amoled, 8 γιγα RAM, 65W φορτιση, απο 20 στο 100% σε 20 λεπτα, γρηγορο, σταθερο και χωρις ολα αυτα που παλευα να σβησω στα ΧΙΑΟΜΙ και δεν μπορουσα

Για εμενα τα ΧΙΑΟΜΙ ειναι πλεον no go και πολυ κριμα που η Huawei δεν εχει google market. Κινηταρες!

Οποτε θα προτεινα ειτε samsung ειτε Realme

katsar
08/03/2024, 09:46
Συμφωνώ με τα παραπάνω.Έχω τους τελευταίους μήνες ένα φτηνό χιαομι (12c 4ram,126gm storage) και ενώ δουλεύει ο.κ
ότι και να κάνω μου βγάζει διαφημίσεις .Μιλάω για απλά πράγματα όπως το app του για να καθαρίζει την ραμ,κάποια άχρηστα αρχεία,να κάνει σκαν για ιους κτλ.
Μέχρι και το files explorer μου πετάει διαφημίσεις !!!
Δεν γνωρίζω βέβαια τι συμβαίνει με όλα τα άλλα brands αλλά όπως λέει ένα τραγουδάκι ''feels like you're bending me over,you smile and say NiHao''

RaGe_Raptor
08/03/2024, 11:35
Παντα με ενοχλουσε το bloatware των Xiaomi οπως και το συνεχες πεταγμα διαφημισεων

Πριν 2,5 χρονια πηρα ενα Realme GT master edition που βρηκα σε πολυ καλη τιμη και επαθα πλακα. 120 ΗΖ οθονη, Amoled, 8 γιγα RAM, 65W φορτιση, απο 20 στο 100% σε 20 λεπτα, γρηγορο, σταθερο και χωρις ολα αυτα που παλευα να σβησω στα ΧΙΑΟΜΙ και δεν μπορουσα

Για εμενα τα ΧΙΑΟΜΙ ειναι πλεον no go και πολυ κριμα που η Huawei δεν εχει google market. Κινηταρες!

Συμφωνώ με τα παραπάνω.Έχω τους τελευταίους μήνες ένα φτηνό χιαομι (12c 4ram,126gm storage) και ενώ δουλεύει ο.κ
ότι και να κάνω μου βγάζει διαφημίσεις .Μιλάω για απλά πράγματα όπως το app του για να καθαρίζει την ραμ,κάποια άχρηστα αρχεία,να κάνει σκαν για ιους κτλ.
Μέχρι και το files explorer μου πετάει διαφημίσεις !!!
Δεν γνωρίζω βέβαια τι συμβαίνει με όλα τα άλλα brands αλλά όπως λέει ένα τραγουδάκι ''feels like you're bending me over,you smile and say NiHao''

είχα μέχρι πρότινος το Xiaomi 12, μια συσκευή με αρχική τιμή τα 900€. είναι εντελώς απαράδεκτο το ότι έπρεπε να ασχοληθώ για να αποκλείσω όλες τις διαφημίσεις που υπήρχαν κυριολεκτικά παντού! (υπάρχουν βιντεάκια στο tube που δείχνουν πως να το κάνεις)

απίστευτο bloatware, απαράδεκτη τακτική για μια εταιρία τέτοιου μεγέθους που θέλει πλέον να πουλάει σε premium τιμές.

dankannn
08/03/2024, 11:36

Καλημέρα αγαπητέ

Αν αντέχεις να δώσεις ένα 50 € ακόμα πάρε αυτό Oppo Reno8 5G Dual SIM (8GB/256GB) με κλειστά μάτια, κανει 270 €
Καθαρό android , άνεμος από θέμα ταχύτητας, Gorilla Glass 5, επεκτάσιμη ram με κάρτα, 80W γρηγορη φορτιση κλπ

dankannn
08/03/2024, 12:25

Μια χαρά τα λες για τα HUAWEI , σκυλιά μαύρα , αλλά υπάρχουν τα Oppo και τα Honor που μην ξεχνάμε ότι μπορεί να διαχωρίστηκε από την HUAWEI σαν θυγατρική αλλά έχει κρατήσει αρκετά καλά από την HUAWEI και είναι πολύ καλά κινητά και αυτά

Volpad
08/03/2024, 12:38
Πάντως, το android δεν χρειάζεται ούτε πρόγραμμα διαχείρισης της Ram ούτε antivirus.

Κάνει εξαιρετική διαχείριση της ram απο μόνο του και τα προγράμματα που υπάρχουν για αυτή τη δουλειά, μόνο μπαταρία καίνε (και συνήθως κάνουν χειρότερα τη δουλειά απο το ίδιο το android).
Αν όλες οι εφαρμογές μπαίνουν μέσα απο το play store, δεν χρειάζεται σίγουρα antivirus.
Μόνο πρόγραμμα μπορεί να κάνει ζημιά στο android. Αν δεν εγκαθιστά κανείς ότι νάναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος χρήσης antivirus. Πάλι, μόνο μπαταρία τρώνε...

ΓιώργοςΤΤ
08/03/2024, 13:38
Για όσους έχουν θέμα με τις διαφημίσεις της Xiaomi:

Ανοίγετε την υπόψιν εφαρμογή. Ρυθμίσεις, περισσότερα, στην επιλογή να γίνονται προτάσεις επιλέξτε όχι ή κλείστε τον διακόπτη.

Η βλακεία της είναι ότι βγάζει το ίδιο κινητό σε 30 διαφορετικές εκδόσεις.

Αυτό που πρέπει να κοιτάτε στα κινητά είναι ο επεξεργαστής. Το Α και το Ψ, το Ω είναι το λογισμικό.

RaGe_Raptor
08/03/2024, 13:49
Για όσους έχουν θέμα με τις διαφημίσεις της Xiaomi:

Ανοίγετε την υπόψιν εφαρμογή. Ρυθμίσεις, περισσότερα, στην επιλογή να γίνονται προτάσεις επιλέξτε όχι ή κλείστε τον διακόπτη.

Η βλακεία της είναι ότι βγάζει το ίδιο κινητό σε 30 διαφορετικές εκδόσεις.

Αυτό που πρέπει να κοιτάτε στα κινητά είναι ο επεξεργαστής. Το Α και το Ψ, το Ω είναι το λογισμικό.

όταν "πληρώνεις", ενοχλεί.

Sorath
08/03/2024, 14:34
Κι εγώ επι χρόνια έχω κινητά Xiaomi. Ποτέ δεν είχα θέμα. Τις εφαρμογές τους έτσι κι αλλιώς δεν τις χρησιμοποιώ, αλλά και όταν είναι, μπορείς με δυο βήματα να κλείσεις τις διαφημίσεις.

DoctoR_k6
08/03/2024, 14:43
Αν εξαιρεσεις οτι στις καμερες ειναι μεχ...και πρεπει να ανεβεις πολυ για να εχει καλη καμερα, κατα τ αλλα ειναι καλα κινητα τα Χ.
Αλλα απο 300ε και πανω γιατι οι χαμηλοτερες κατηγοριες ειναι για τα πιτσιρικια που μπαινουν στον κοσμο του δικου τους κινητου. :lol:
Εχω το 11T Pro, 3 χρονια τωρα...οθονη-επεξεργαστης-μπαταρια ολα σουπερ. Δεν μπορω να με φανταστω τωρα να παω σε αλλο κινητο και να κανει να φορτισει 1-1.30 ωρα.
Με 120W εχω καλομαθει και θελει ενα ~20 λεπτο βαρια. Μας δωσανε ενα A54 5G φετος εταιρικο και προτιμησα το Xiaomi παρολο που το εχω ηδη 3 χρονια.
Πλεον μπορεις να αφαιρεσεις πολυ bloatware και να κρατας εφαρμογες που θες χωρις να ειναι φορτωμενα με αηδιες.

Παιζει ρολο τι ζητας απο το κινητο. Αλλος να παιζει...αλλος φωτο...αλλος να εχει καλα ηχεια/οθονη κλπ κλπ.
Μεγαλη κουβεντα και δεν υπαρχει το τελειο...εκτος και πας στο 1000αρικο (:bawl:)

runner
08/03/2024, 16:45
Δεν εχω τσεκαρει τα νεα xiaomi redmi 13 και samsung a25, ομως λαβε υποψη σου οτι τα xiaomi εχουν "ειδικο" καθεστως αναφορικα με την εγγυηση στην Ελλαδα.

Κοινως, πχ μαρκες οπως samsung εχουν πανευρωπαικη εγγυηση και απο οπου και να το παρει skroutzoμαγαζα ή μεγαλες αλυσιδες, εφοσον προοριζονται για χωρα Ε.Ε θα εχεις 2 χρονια απο τις επισημες αντιπρσωπειες. Στα xiaomi, τα επισημα που περασαν απο infoquest, εχουν 2 χρονια εγγυηση. Καποια σκρουτζομαγαζα που δεν παιρνουν απο εκει, δινουν 1 χρονο εγγυηση απο το καταστημα τους. Αρα αν καταληξεις σε xiaomi και επιλεξεις σκρουτζομαγαζο , ρωτα προηγουμενως αν εχει περασει απο infoquest (θα εχει κολλημενο βιβλιαρακι απ'εξω) αλλιως ψωνισε απο σοβαρο σκρουτζομαγαζο.

Σε προηγουμενη ερευνα που ειχα κανει μεταξυ redmi note 12 και samsung A34 , κατεληξα στο Α34 καθώς η σειρα 12 ηταν πολυ κακη.

νεοσσός
08/03/2024, 17:31
Έχω υπόψη το θέμα με τις εγγυήσεις ενός έτους από παραεισαγωγές και έχω επιλέξει συνειδητά να πληρώσω περισσότερα χρήματα για να το πάρω από το επίσημο κατάστημα της Xiaomi.

Ο κύβος ερρίφθη: Θα αγοράσω σύντομα το Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμμετοχή με τις προτάσεις σας. Με βοηθήσατε στην επιλογή.

Bowleno, έπεσες μέσα:

Bowleno
08/03/2024, 18:41
Έχω υπόψη το θέμα με τις εγγυήσεις ενός έτους από παραεισαγωγές και έχω επιλέξει συνειδητά να πληρώσω περισσότερα χρήματα για να το πάρω από το επίσημο κατάστημα της Xiaomi.

Ο κύβος ερρίφθη: Θα αγοράσω σύντομα το Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμμετοχή με τις προτάσεις σας. Με βοηθήσατε στην επιλογή.

Bowleno, έπεσες μέσα:

Καλοδούλευτο να είναι! :beer:

Taz
08/03/2024, 20:02
Βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παράσχει 2ετη εγγύηση.
Τώρα βέβαια με τα σκρουτζομαγαζα που αλλάζουν ονομασία και ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε 6 μήνες άντε βγάλε άκρη.

νεοσσός
08/03/2024, 22:02
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία, που απλά αποτελεί σύσταση προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δεν έχει ισχύ νόμου.

Η ενσωμάτωση λοιπόν της ευρωπαϊκής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία εξαιρεί τα αγαθά υψηλής τεχνολογίας που έχουν ταχεία απαξίωση και δίνει το δικαίωμα στους κατασκευαστές, εισαγωγείς και πωλητές να παρέχουν εγγύηση μικρότερης διάρκειας.

Έχουν γίνει καταγγελίες από Έλληνες πολίτες που δεν το γνωρίζουν αυτό και φυσικά τις γειώνουν τα θεσμικά όργανα, διότι δεν έχουν νομικό έρεισμα.

runner
09/03/2024, 01:02
Αυτο με τα 2 χρονια εγγύηση από την Ε.Ε, εχει ενσωματωθει στην ελληνικη νομοθεσια και δεν εξαιρει καποιο προιον. Η διαφορα ειναι οτι αφορά την νομιμη εγγυήση και οχι την εμπορικη που δινουν οι κατασκευαστες-πωλητες.

Εν ταχει, η νομιμη εγγυηση αφορα το να σου παραδωσει ο πωλητης ενα πληρως λειτουργικο προιον με ολες τις ιδιοτητες που σου διαφημισε. Η εμπορικη εγγυηση αφορα την περιπτωση που πηρες ενα λειτουργικο προιον και χαλασε στην πορεια με τη φυσιολογικη χρηση. Η διαρκεια της εμπορικης εγγυησης δεν οριζεται απο το νομο και δινουν ο,τι θελουν οι κατασκευαστες, αλλος 1 χρονο (βλεπε apple) κλπ.

Συνεπως , στην περιπτωση ενος xiaomi παραεισαγωγης απο μικρομαγαζο, θα εχει καποιος 2 χρονια νομιμη εγγυηση (αφου πωληθηκε στην Ε.Ε) και 1 χρονο εμπορικη (απο το καταστημα). Αυτη που χρειαζομαστε ομως περισσοτερο ειναι η εμπορικη.

νεοσσός
09/03/2024, 19:13
Πρώτο μήνυμα από το νέο κινητό. :)

ΓιώργοςΤΤ
09/03/2024, 19:14
Με γειά σου!

RaGe_Raptor
09/03/2024, 19:14
καλορίζικο

MG-KTiNoS
09/03/2024, 23:26
Πρώτο μήνυμα από το νέο κινητό. :)

βγάζει καλά ντικ πικ?

Taz
10/03/2024, 00:49
Καβάλα;

Shinigami Ryuk
12/03/2024, 11:29
Να ρωτησω και εγω.

Θελω να παρω το samsung Α54 το οποιο ερχεται χωρις φορτιστη.Η Samsung λεει οτι το μαξιμουμ που σηκωνει ειναι 25watt φορτιστης,ομως εχω απο το προηγουμενο τηλεφωνο(Realme) ο οποιος ειναι 65watt.

Αν το Samsung ενωθει με τον φορτιστη της Realme υπαρχει το ενδεχομενο να του κανει τιποτα ναζακια?

DoctoR_k6
12/03/2024, 11:36
Να ρωτησω και εγω.

Θελω να παρω το samsung Α54 το οποιο ερχεται χωρις φορτιστη.Η Samsung λεει οτι το μαξιμουμ που σηκωνει ειναι 25watt φορτιστης,ομως εχω απο το προηγουμενο τηλεφωνο(Realme) ο οποιος ειναι 65watt.

Αν το Samsung ενωθει με τον φορτιστη της Realme υπαρχει το ενδεχομενο να του κανει τιποτα ναζακια?

Τιποτα δεν θα του κανει. Απλα θα γλυτωσεις ενα 20αρικο του φορτιστη. Βαλτα βενζινες.
Εγω εχω ενα 120αρι φορτιστη και τον κουμπωνω παντου. :D

RaGe_Raptor
12/03/2024, 12:25
Τιποτα δεν θα του κανει. Απλα θα γλυτωσεις ενα 20αρικο του φορτιστη. Βαλτα βενζινες.
Εγω εχω ενα 120αρι φορτιστη και τον κουμπωνω παντου. :D

Κι αυτό μπορεί να κάνει αλλά εφόσον υπάρχει usb-c to c καλώδιο μπορεί να πάρει ένα samsung 25w "τουβλάκι " με 6-7€

DoctoR_k6
12/03/2024, 13:24
Κι αυτό μπορεί να κάνει αλλά εφόσον υπάρχει usb-c to c καλώδιο μπορεί να πάρει ένα samsung 25w "τουβλάκι " με 6-7€

Αφου εχει φορτιστη γιατι να παρει αλλο?
Ουτε ευρω να μην δωσει. :D

PaNick67
12/03/2024, 14:13
Να ρωτησω και εγω.

Κανενα ναζακι δεν θα του κανει, απλα θα φορτιζει αργα και οχι με 25W. Τουλαχιστον ετσι φορτιζει ο δικος μου Realme το Α52s της συζυγου με οποιο καλωδιο το συνδεσω

THRESH
12/03/2024, 14:23
Να ρωτησω και εγω.

πολύ καλή συσκευή καταρχάς ενώ και το Α55 φαίνεται ακόμα καλύτερο (και πιο ακριβό δυστυχώς)

Ο φορτιστής της Xiaomi , ενος 8Τ συγκεκριμένα , μια χαρά δουλεύει.

Οι σύγχρονες συσκευές λόγω USB Power Delivery, μια συγκεκριμένη διαρκώς εξελισσόμενη προδιαγραφή του πρωτοκόλλου USB ,
παίρνουν όση ενέργεια προβλέπεται, δεν θα "σκάσουν" δηλαδή επειδή έβαλες πιο δυνατό φορτιστή.

RaGe_Raptor
12/03/2024, 22:12
Αφου εχει φορτιστη γιατι να παρει αλλο?
Ουτε ευρω να μην δωσει. :D

ε,δεν είναι και κανα ποσό τα 7€...

κι εγώ χρησιμοποιούσα τον 67W φορτιστή σε κινητό που τραβούσε 18 χωρίς θέμα.νομίζω,δηλαδή :bawl:

DoctoR_k6
12/03/2024, 22:18
ε,δεν είναι και κανα ποσό τα 7€...

κι εγώ χρησιμοποιούσα τον 67W φορτιστή σε κινητό που τραβούσε 18 χωρίς θέμα.νομίζω,δηλαδή :bawl:

Δεν έχεις άδικο νταξει.. αλλά στο διαταυτα μπορεί να φορτίσει άφοβα. :D

Bowleno
13/03/2024, 00:32
Νεοσσέ, ελπίζω να συνήλθες από την λαχτάρα προχθές....όποτε μπορείς, γράψε κανά δυο εντυπώσεις από το κινητό, βασικά με ενδιαφέρει η οθόνη και το πως φαίνεται στον ήλιο.
Και τι "λέει" το 5G, αν όντως έχει ουσιαστική διαφορά από το 4.....

νεοσσός
13/03/2024, 09:08
Στα δύο θέματα που ρωτάς συγκεκριμένα, δεν έχω ακόμα εμπειρία.

Για το 5G θα χρειαστεί να αλλάξω κάρτα SIM, ώστε να ενεργοποιηθεί. Πάντως σε 4G+ πιάνει διπλάσιες ταχύτητες από το 4G που δούλευε το προηγούμενο κινητό μου. Επίσης το Wi-Fi πιάνει τριπλάσια ταχύτητα, διότι έχουν βελτιωθεί πολύ τα πρότυπα τα τελευταία χρόνια. Το προηγούμενο κινητό μου ήταν 4 ετών.

Η ταχύτητα απόκρισης είναι πολλαπλάσια, αλλά αυτό θα συνέβαινε με οποιοδήποτε σύγχρονο κινητό, ακόμα και των 150€, αφού το σημείο αναφοράς είναι μία ξεπερασμένη τεχνολογικά συσκευή.

Μου αρέσει η γρήγορη φόρτιση των 67 Watt, εξυπηρετεί πολύ. Η αυτονομία της μπαταρίας με απογοήτευσε. Όταν είχα πάρει το προηγούμενο κινητό, το φόρτιζα 3 φορές την εβδομάδα. Μετά από 4 χρόνια ήθελε κάθε μέρα, ενώ ήταν φορές που δυσκολευόταν να βγάλει τη μία μέρα. Επίσης είχε αρχίσει να φορτίζει με αργό ρυθμό και ήταν πολύ επιλεκτικό σε καλώδια και φορτιστές. Με βάση αυτή την εμπειρία, θα περίμενα να μου βγάζει 2-3 μέρες το νέο κινητό με την καινούρια μπαταρία, αλλά δεν.

Σε ήλιο δεν το έχω παρατηρήσει καλά, αλλά είναι φορές που σε έντονο φωτισμό δίνει την εντύπωση τρεμοπαίγματος. Η ανάλυση είναι μεγαλύτερη, αλλά ο κορεσμός των χρωμάτων πιο χαμηλός. Στο παλιό κινητό τα χρώματα ήταν πιο ζωντανά.

Έχουν περάσει χιλιάδες κινητά από τα χέρια μου, μάλλον πενταψήφιος αριθμός (προφανώς πολλά είναι το ίδιο μοντέλο), οπότε δύσκολα θα με ενθουσιάσει κάτι. Θεωρώ το κινητό ένα ευαίσθητο αναλώσιμο, που έχει αυξημένη πιθανότητα να πάει από πέσιμο ή από κλέψιμο, γι' αυτό και είχα κρατήσει τόσο πολύ το παλιό μου, που στάθηκε τυχερό. Μάλιστα όσο παλιώνει, σε προβληματίζει λιγότερο ενδεχόμενη ζημιά, γίνεσαι πιο ξένοιαστος.

Ήθελα να έχει NFC, που στερούνταν το παλιό και 5G για να είναι future proof. Οι εταιρείες κινητής έχουν δώσει προτεραιότητα στις συχνότητες του 5G, υποβαθμίζοντας το 4G, που θα μπορούσε να πιάσει μια χαρά ταχύτητες για κινητό, ακόμα και για χρήση με υπολογιστή. Οπότε σταδιακά καθίσταται μονόδρομος το 5G.

peterTHErider
13/03/2024, 09:20
Δεν ξέρω αν το είπε κάποιος αλλά στα Huawei μια χαρά έχεις τις εφαρμογές του play store μέσο του gspace. Το λέω γιατί έχω Huawei. Ίσως σε κάποιους συγχρονισμους να μην λειτουργεί τέλεια αλλά στο 95% των περιπτώσεων λειτουργεί μια χαρά!

Bowleno
13/03/2024, 10:11
Στα δύο θέματα που ρωτάς συγκεκριμένα, δεν έχω ακόμα εμπειρία.

Για το 5G θα χρειαστεί να αλλάξω κάρτα SIM, ώστε να ενεργοποιηθεί. Πάντως σε 4G+ πιάνει διπλάσιες ταχύτητες από το 4G που δούλευε το προηγούμενο κινητό μου. Επίσης το Wi-Fi πιάνει τριπλάσια ταχύτητα, διότι έχουν βελτιωθεί πολύ τα πρότυπα τα τελευταία χρόνια. Το προηγούμενο κινητό μου ήταν 4 ετών.

Η ταχύτητα απόκρισης είναι πολλαπλάσια, αλλά αυτό θα συνέβαινε με οποιοδήποτε σύγχρονο κινητό, ακόμα και των 150€, αφού το σημείο αναφοράς είναι μία ξεπερασμένη τεχνολογικά συσκευή.

Μου αρέσει η γρήγορη φόρτιση των 67 Watt, εξυπηρετεί πολύ. Η αυτονομία της μπαταρίας με απογοήτευσε. Όταν είχα πάρει το προηγούμενο κινητό, το φόρτιζα 3 φορές την εβδομάδα, ενίοτε και δύο. Μετά από 4 χρόνια ήθελε κάθε μέρα, ενώ ήταν φορές που δυσκολευόταν να βγάλει τη μία μέρα. Επίσης είχε αρχίσει να φορτίζει με αργό ρυθμό και ήταν πολύ επιλεκτικό σε καλώδια και φορτιστές. Περίμενα να μου βγάζει 2-3 μέρες η καινούρια μπαταρία, αλλά δεν.

Σε ήλιο δεν το έχω παρατηρήσει καλά, αλλά είναι φορές που σε έντονο φωτισμό δίνει την εντύπωση τρεμοπαίγματος. Η ανάλυση είναι μεγαλύτερη, αλλά ο κορεσμός των χρωμάτων πιο χαμηλός. Στο παλιό κινητό τα χρώματα ήταν πιο ζωντανά.

Έχουν περάσει χιλιάδες κινητά από τα χέρια μου, μάλλον πενταψήφιος αριθμός (προφανώς πολλά είναι το ίδιο μοντέλο), οπότε δύσκολα θα με ενθουσιάσει κάτι. Θεωρώ το κινητό ένα ευαίσθητο αναλώσιμο, που έχει αυξημένη πιθανότητα να πάει από πέσιμο ή από κλέψιμο, γι' αυτό και είχα κρατήσει τόσο πολύ το παλιό μου, που στάθηκε τυχερό. Μάλιστα όσο παλιώνει, σε προβληματίζει λιγότερο ενδεχόμενη ζημιά, γίνεσαι πιο ξένοιαστος.

Ήθελα να έχει NFC, που στερούνταν το παλιό και 5G για να είναι future proof. Οι εταιρείες κινητής έχουν δώσει προτεραιότητα στις συχνότητες του 5G, υποβαθμίζοντας το 4G, που θα μπορούσε να πιάσει μια χαρά ταχύτητες για κινητό, ακόμα και για χρήση με υπολογιστή. Οπότε σταδιακά καθίσταται μονόδρομος το 5G.

Το πακέτο είχε μέσα φορτιστή και θήκη που έχουν συνήθως τα xiaomi;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες:)

νεοσσός
13/03/2024, 10:18
Το πακέτο είχε μέσα φορτιστή και θήκη που έχουν συνήθως τα xiaomi;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες:)
Ναι. Θήκη, φορτιστή 67Watt, καλώδιο Type-c to Type-C. Πλήρωσα επιπλέον χρήματα για να μου τοποθετήσουν στο κατάστημα μεμβράνη οθόνης.

dankannn
13/03/2024, 10:43
Ναι , αλλα ο απλος χρηστης δεν το θελει αυτο + καποια μειονεκτήματα.
Αλλα ακομα ειναι τοπ , και με τρομερο sofware

νεοσσός
13/03/2024, 20:49
Έκανα μερικές δοκιμές με 5G. Έπιασα μέχρι 331 Mbps στο downstream και 42 Mbps στο upstream. Οι περισσότερες μετρήσεις όμως κυμάνθηκαν σε downstream 40 έως 150 Mbps και upstream 18-25 Mbps. Κάποιες εξ αυτών διαδοχικές στο ίδιο σημείο. Δεν μπορείς να βγάλεις έτσι μέσο όρο που να έχει πρακτική αξία.

Πιο αξιόπιστα αποτελέσματα είχα πριν από τέσσερα χρόνια με το 4G, όπου σε κάποια σημεία έπιανα σταθερά 70 Mbps downstream και 20 Mbps upstream.

Είναι περισσότερο marketing οι μέγιστες ταχύτητες παρά ουσίας. Αν δεν επενδύσουν στην αύξηση της χωρητικότητας των κεραιών, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλάμε για μέγιστες ταχύτητες. Πόσο μάλλον αν υπολογίσει κανείς τις τιμές των προγραμμάτων με τα απεριόριστα δεδομένα. Διότι αν έχεις συμβόλαιο με 10 GByte/μήνα, τότε με 300 Mbps σε 5 λεπτά μέγιστης ταχύτητας, έχεις εξαντλήσει τον διαθέσιμο μηνιαίο όγκο. Δεν έχει νόημα να αυξάνονται οι ταχύτητες, αν μπορούν να αξιοποιηθούν το 0,01% του μήνα.

Χίλιες φορές να είχαμε επαρκή χωρητικότητα κεραιών και προσιτές τιμές, ώστε να μπορούν να έχουν όλοι απεριόριστα δεδομένα, ακόμα και με ταχύτητες 70/20 down/up που μπορεί να δώσει το 4G.

Coyote.V
13/03/2024, 21:21
Έκανα μερικές δοκιμές με 5G. Έπιασα μέχρι 331 Mbps στο downstream και 42 Mbps στο upstream. Οι περισσότερες μετρήσεις όμως κυμάνθηκαν σε downstream 40 έως 150 Mbps και upstream 18-25 Mbps. Κάποιες εξ αυτών διαδοχικές στο ίδιο σημείο. Δεν μπορείς να βγάλεις έτσι μέσο όρο που να έχει πρακτική αξία.

Πιο αξιόπιστα αποτελέσματα είχα πριν από τέσσερα χρόνια με το 4G, όπου σε κάποια σημεία έπιανα σταθερά 70 Mbps downstream και 20 Mbps upstream.

Είναι περισσότερο marketing οι μέγιστες ταχύτητες παρά ουσίας. Αν δεν επενδύσουν στην αύξηση της χωρητικότητας των κεραιών, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλάμε για μέγιστες ταχύτητες. Πόσο μάλλον αν υπολογίσει κανείς τις τιμές των προγραμμάτων με τα απεριόριστα δεδομένα. Διότι αν έχεις συμβόλαιο με 10 GByte/μήνα, τότε με 300 Mbps σε 5 λεπτά μέγιστης ταχύτητας, έχεις εξαντλήσει τον διαθέσιμο μηνιαίο όγκο. Δεν έχει νόημα να αυξάνονται οι ταχύτητες, αν μπορούν να αξιοποιηθούν το 0,01% του μήνα.

Χίλιες φορές να είχαμε επαρκή χωρητικότητα κεραιών και προσιτές τιμές, ώστε να μπορούν να έχουν όλοι απεριόριστα δεδομένα, ακόμα και με ταχύτητες 70/20 down/up που μπορεί να δώσει το 4G.

Στο τέλος θα κυκλοφοράμε με αλουμινόχαρτο στο κεφάλι με τόσες κεραίες, ψεκασμένοι και μη...

Bowleno
14/03/2024, 12:40

Τελικά δεν άντεξα...παραγγέλθηκε το Redmi Note 13 pro 12/512 5G.
Άμα θέτε εντυπώσεις αργότερα μου λέτε.

νεοσσός
14/03/2024, 13:12
Καλορίζικο και καλά νέα να έχεις με αυτό!

Πες μας τις εντυπώσεις σου μόλις το πάρεις.

RaGe_Raptor
14/03/2024, 13:29
Εχω το 11T Pro, 3 χρονια τωρα...οθονη-επεξεργαστης-μπαταρια ολα σουπερ. Δεν μπορω να με φανταστω τωρα να παω σε αλλο κινητο και να κανει να φορτισει 1-1.30 ωρα.
Με 120W εχω καλομαθει και θελει ενα ~20 λεπτο βαρια. Μας δωσανε ενα A54 5G φετος εταιρικο και προτιμησα το Xiaomi παρολο που το εχω ηδη 3 χρονια.
)

Αφιερωμένη ντοκ.
Google pixel 6a :eek:
451518

nikos_abel
14/03/2024, 13:39
Αυτο με τα 2 χρονια εγγύηση από την Ε.Ε, εχει ενσωματωθει στην ελληνικη νομοθεσια και δεν εξαιρει καποιο προιον. Η διαφορα ειναι οτι αφορά την νομιμη εγγυήση και οχι την εμπορικη που δινουν οι κατασκευαστες-πωλητες.

Εν ταχει, η νομιμη εγγυηση αφορα το να σου παραδωσει ο πωλητης ενα πληρως λειτουργικο προιον με ολες τις ιδιοτητες που σου διαφημισε. Η εμπορικη εγγυηση αφορα την περιπτωση που πηρες ενα λειτουργικο προιον και χαλασε στην πορεια με τη φυσιολογικη χρηση. Η διαρκεια της εμπορικης εγγυησης δεν οριζεται απο το νομο και δινουν ο,τι θελουν οι κατασκευαστες, αλλος 1 χρονο (βλεπε apple) κλπ.

Συνεπως , στην περιπτωση ενος xiaomi παραεισαγωγης απο μικρομαγαζο, θα εχει καποιος 2 χρονια νομιμη εγγυηση (αφου πωληθηκε στην Ε.Ε) και 1 χρονο εμπορικη (απο το καταστημα). Αυτη που χρειαζομαστε ομως περισσοτερο ειναι η εμπορικη.

Πάρα πολύ ωραία εξηγημένο, θα κρατήσω copy paste το κείμενο σου λέξη προς λέξη για δική μου χρήση όταν εξηγώ σε άλλους :D.

Να προσθέσω βέβαια εδώ, ότι το προϊόν θα πρέπει να παραμείνει λειτουργικό ΚΑΙ με τα χαρακτηριστικά που διαφήμισε ΑΛΛΑ και με τα χαρακτηριστικά που κατά κανόνα
αναμένεται να έχει το είδος του προϊόντος (με καλή χρήση φυσικά).

DoctoR_k6
14/03/2024, 14:15
Αφιερωμένη ντοκ.
Google pixel 6a :eek:

Πιο ραπιντλι πεθαινεις...:bawl:

CorpseAlive
14/03/2024, 15:45
Δεν εχω τσεκαρει τα νεα xiaomi redmi 13 και samsung a25, ομως λαβε υποψη σου οτι τα xiaomi εχουν "ειδικο" καθεστως αναφορικα με την εγγυηση στην Ελλαδα.

Κοινως, πχ μαρκες οπως samsung εχουν πανευρωπαικη εγγυηση και απο οπου και να το παρει skroutzoμαγαζα ή μεγαλες αλυσιδες, εφοσον προοριζονται για χωρα Ε.Ε θα εχεις 2 χρονια απο τις επισημες αντιπρσωπειες. Στα xiaomi, τα επισημα που περασαν απο infoquest, εχουν 2 χρονια εγγυηση. Καποια σκρουτζομαγαζα που δεν παιρνουν απο εκει, δινουν 1 χρονο εγγυηση απο το καταστημα τους. Αρα αν καταληξεις σε xiaomi και επιλεξεις σκρουτζομαγαζο , ρωτα προηγουμενως αν εχει περασει απο infoquest (θα εχει κολλημενο βιβλιαρακι απ'εξω) αλλιως ψωνισε απο σοβαρο σκρουτζομαγαζο.

Σε προηγουμενη ερευνα που ειχα κανει μεταξυ redmi note 12 και samsung A34 , κατεληξα στο Α34 καθώς η σειρα 12 ηταν πολυ κακη.

Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ακούμε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ εγγύηση.
Αυτή αναφέρεται προφανώς στην εμπορική εγγύηση που αναφέρεις.
Η εργοστασιακή εγγύηση και η νομική εγγύηση ταυτίζονται αν το πράγμα φέρει ελάττωμα για το οποίο ευθύνεται η συναρμολόγηση, ποιότητα κατασκευής κ.α.
Αυτό συμβαίνει διότι τεκμαίρεται αμαχητί ότι οι ιδιότητες αυτές καταφανώς προϋπήρχαν της αγοράς του προιόντος.
Γενικά είναι ολόκληρη ιστορία το να εντοπίζεις την διαφορά έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας και το πραγματικό ελάττωμα κατά την πώληση αγαθού και δεν είναι απλή ερμηνεία.

νεοσσός
17/03/2024, 17:30
Σχετικά με τη νόμιμη εγγύηση και την εμπορική, μπορείτε να δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία στην παράγραφο 2 (https://www.mindev.gov.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%AA%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91_1520-27.6.19.pdf#page=3).

Υπάρχει και μία ακόμα διευκρίνιση (https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_el.htm), αλλά κι αυτή με εξαιρέσεις:

Το έξυπνο τηλέφωνο που αγόρασα μόλις πριν από έναν χρόνο σταμάτησε να λειτουργεί. Ο έμπορος όμως αρνείται να το επισκευάσει δωρεάν. Έχω 2ετή νομική εγγύηση;

Η νομική εγγύηση ισχύει για περίοδο 2 ετών σε ολόκληρη την ΕΕ και καλύπτει ελαττώματα που υπήρχαν τη στιγμή της παράδοσης και έγιναν εμφανή μέσα στα επόμενα 2 έτη.
Εάν εμφανιστεί ένα ελάττωμα εντός 1 έτους από την παράδοση, δεν χρειάζεται να αποδείξετε την ύπαρξή του κατά τη στιγμή της παράδοσης. Ο πωλητής οφείλει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το προϊόν, να μειώσει την τιμή του ή να σας επιστρέψει τα χρήματά σας. Θεωρείται ότι το ελάττωμα ήδη υπήρχε, εκτός εάν ο πωλητής μπορεί να αποδείξει το αντίθετο. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, η περίοδος αυτή μπορεί να είναι 2 έτη.
Σημείωση: Εάν το ψηφιακό στοιχείο παρέχεται συνεχώς για περισσότερα από 2 χρόνια, π.χ. λογισμικό πλοήγησης σε συσκευή GPS, τότε παρατείνεται η περίοδος ευθύνης· λήγει όταν τα δεδομένα δεν παρέχονται πλέον σύμφωνα με το συμβόλαιο. Αυτό δεν επηρεάζει την 2ετή ευθύνη για το υλικό προϊόν καθεαυτό.

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να αποδείξει ότι το ελάττωμα προϋπήρχε ή δημιουργήθηκε από τις συνθήκες χρήσης ή αποθήκευσης του προϊόντος. Απλά στον πρώτο χρόνο πρέπει να αποδείξει ο πωλητής ότι προκλήθηκε στο μεσοδιάστημα η βλάβη από κακή χρήση/αποθήκευση, ενώ μετά έχει περισσότερη ευθύνη ο πελάτης να αποδείξει ότι έκανε σωστή χρήση του προϊόντος. Στην περίπτωση που έχει δύο χρόνια εμπορική εγγύηση το προϊόν, τότε ο πελάτης έχει πλεονέκτημα, αλλά και πάλι η κακή χρήση εξαιρείται. Π.χ. σπασμένη οθόνη, σπασμένη υποδοχή φόρτισης, οξειδωμένα στοιχεία.

νεοσσός
01/04/2024, 23:21
Λίγο από ιστορία (https://www.youtube.com/watch?v=vix6TMnj9vY&t=104s) κινητής τηλεφωνίας.