PDA

View Full Version : Honda XL750 Transalp 2023

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

billy84
26/06/2023, 15:50
Το διπλό σταντ βρήκε μην αγχώνεστε! Εντάξει χωρίς καλή αφτερμάρκετ ανάρτηση ποιό μηχανάκι δε θα τερμάτιζε? Πολύ το βάρος για τέτοια άλματα.

panavour
26/06/2023, 23:40
Και φυσικά όλοι όσοι το αγοράζουν, με τέτοια άλματα φεύγουν το πρωί για την δουλειά.:cry:

nickald
27/06/2023, 07:18
Ποιο διπλό ρε Μπιλ.

Αυτό κοντεψε να γίνει δισδιαστατο.

Αφου δεν ειναι γι αυτο το πραγμα γιατι προσπαθουν να το προμοταρουν οτι ειναι? Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα?

Kickstart
27/06/2023, 07:50
έτυχε και το δα κι εγώ φευγαλέα (πέρασε δίπλα μου από το απέναντι ρεύμα) προχθές που πήγαινα παραλία με την κυρά.

ειναι ένα μεγαλύτερο cbx500 στην όψη.
δεν είδα κάτι που δεν εχω ξαναδεί, αρκετά γνώριμο το σουλούπι.

billy84
27/06/2023, 12:24
Ποιο διπλό ρε Μπιλ.

Αυτό κοντεψε να γίνει δισδιαστατο.

Αφου δεν ειναι γι αυτο το πραγμα γιατι προσπαθουν να το προμοταρουν οτι ειναι? Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα?

Ε αφού τα ξέρεις! Γιατί και ο Τάρρες δεν είχε πάρει το Τενερέ και έκανε ταρζανιές? Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε ένα σημείο που σπινιάρει είχε ξεκολλήσει μια ακτίνα! Το είχε σκίσει το μηχανάκι:lol:

Δυστυχώς αυτό που πουλάει είναι η ιδέα και όχι το τι θα κάνει ο τελικός αγοραστής. Καταρχήν ειδικά στην Ελλάδα ένα ελάχιστο ποσοστό θα δώσει 11 χιλιάρικα για να το σπάει στο χώμα. Πρέπει όμως ο αγοραστής να νιώθει ότι πήρε μηχάνημα που θα κάνει παπάδες, άσχετα αν ο ίδιος δε μπορεί να φτάσει ούτε μέχρι μια παραλία.

Το σημαντικότερο όλων είναι να βγει το ίδιο αξιόπιστο και ανθεκτικό με το παλιό σε βάθος χρόνου.

Lioulios
28/06/2023, 12:12
Το οδηγησε κανεις απο δω ?

Panos76
28/06/2023, 12:15

Νομίζω ο mr Mister :D

mr.mister
28/06/2023, 13:12
:a25:

katsar
28/06/2023, 13:25
Ωραίο.
Για άλματα και λοιπά κ@ρ@γκιοζιλίκια δεν είναι σίγουρα αλλά δεν είναι και κανένα της κατηγορίας.
Ότι πρέπει για να το φορτώσεις και να πάρεις τις Καλιακούδες.

STF
28/06/2023, 14:19

Το οδήγησα πριν από καμιά 20ριά μέρες!
Δε μου φάνηκαν πιο μαλακές από το σύνηθες οι αναρτήσεις του, ούτε πιο μαλακές από του V-strom που οδήγησα εχθές. Τυπικό Japan θα έλεγα. Όπως ήταν σεταρισμένο πολύ ξεκούραστο για έναν αναβάτη με τη γνώριμη φιλική αίσθηση των Honda. Αρκετό γκαζάκι για να μη το βαρεθείς και καλά φρένα. Θα ήθελα μια υδραυλική προφόρτιση για την ευκολία της ρύθμισης στο φόρτωμα με δικάβαλο.

Σε γενικές γραμμές νομίζω χάνει στα σημεία από τη πρόταση της Suzuki που είναι ποιο ολοκληρωμένη αλλά και καλύτερη παντού. Δεν νομίζω πάντως πως αυτό θα εμποδίσει τις πωλήσεις του στο παραμικρό. Εμένα τυχαίνει να μου αρέσει εμφανισιακά πιο πολύ το Honda αλλά δε μπορώ να αγνοήσω ότι το Suzuki σαν σύνολο είναι καλύτερο και προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή.

Θα έγραφα περισσότερα αλλά είμαι με το κινητό.

fatsas35
28/06/2023, 22:48
Αλλη μια 'αδικημενη' μοτο απο την Honda..
Σαμπρελες ρε??Μεχρι κ τα 500αρια κινεζικα tubelless εχουν..Ελεος
Cruise control?οχι ε?Ρυθμιζομενες αναρτησεις οχι ε?Διπλο σταντ,καρινα,καγκελα,χουφτες μπαααα..
Ενα πολυ ωραιο μοτερ σε μια αδιαφορη εμφανισιακα μοτο γυμνη απο εξοπλισμο οπως παντα...
Απο μενα ειναι οχι γτ νιωθω οτι η Honda κοροιδευει..
Η vstrom800 καλυτερη επιλογη

basilis_k6
28/06/2023, 22:57
Αλλη μια 'αδικημενη' μοτο απο την Honda..
Σαμπρελες ρε??Μεχρι κ τα 500αρια κινεζικα tubelless εχουν..Ελεος
Cruise control?οχι ε?Ρυθμιζομενες αναρτησεις οχι ε?Διπλο σταντ,καρινα,καγκελα,χουφτες μπαααα..
Ενα πολυ ωραιο μοτερ σε μια αδιαφορη εμφανισιακα μοτο γυμνη απο εξοπλισμο οπως παντα...
Απο μενα ειναι οχι γτ νιωθω οτι η Honda κοροιδευει..
Η vstrom800 καλυτερη επιλογη

ζητάνε και 250 ευρω εξτρα για το λευκο :lol:

doctoras
28/06/2023, 23:54
Το ειδα στον εισαγωγέα πλάι σε όλη την σειρά αντβε
Ο τρανσαλπ είναι σχεδόν ισάξιο σε διαστάσεις με το αφρικα χάνει μόνο σε ύψος
Μεγάλη μοτοσυκλέτα σε μέγεθος. Το cb500x φαίνεται μηχανάκι μπροστά του. Που όμως εμένα τα «μαζεμένα» σε μέγεθος μου αρέσουν περισσότερο

STF
29/06/2023, 09:07
Το ειδα στον εισαγωγέα πλάι σε όλη την σειρά αντβε
Ο τρανσαλπ είναι σχεδόν ισάξιο σε διαστάσεις με το αφρικα χάνει μόνο σε ύψος
Μεγάλη μοτοσυκλέτα σε μέγεθος. Το cb500x φαίνεται μηχανάκι μπροστά του. Που όμως εμένα τα «μαζεμένα» σε μέγεθος μου αρέσουν περισσότερο

Το ίδιο έχουν κάνει και στο V-Strom 800, είναι το ίδιο μεγάλο με το 1050. Αποτυπώνεται όχι μόνο οπτικά αλλά και στα specs.

fatsas35
30/06/2023, 01:21
Αλλη μια αδιαφορη εμφανισιακα honda..Τουλαχιστον αυτη εχει δυνατο μοτερ γτ απο εξοπλισμο αστα να πανε..
Σαμπρελες εν ετη 2023‍♂️Μεχρι κ μερικα 300αρια tubelless εχουν..Ελεος ρε honda

STF
30/06/2023, 09:30
Αλλη μια αδιαφορη εμφανισιακα honda..Τουλαχιστον αυτη εχει δυνατο μοτερ γτ απο εξοπλισμο αστα να πανε..
Σαμπρελες εν ετη 2023������‍♂️Μεχρι κ μερικα 300αρια tubelless εχουν..Ελεος ρε honda

Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου με αφορμή τα σχόλια του φάτσα (δεν απαντάω δλδ άμεσα μόνο σε αυτόν).
Φυσικά και θα ήθελα να έχει και tubeless και με τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας το ελάχιστο που θα επιθυμούσα θα ήταν μια υδραυλική προφόρτιση για πίσως και ας έλειπαν οι ρυθμίσεις των αποσβέσεων.

Αυτό που μου προκύπτει ως απορία είναι, γιατί δεν υπάρχει αυτή η έντονη κριτική για μοτοσυκλέτες άλλων εταιρειών; Ας πούμε σχετικά με τα tubeless στη μεσαία κατηγορία των "μεγάλων" εταιρειών έχει μόνο η Aprilia. Ούτε η Yamaha, ούτε η Suzuki, ούτε η ΚΤΜ.
Έγραψα ΚΤΜ και να κάτι άλλο που με εντυπωσιάζει. Η ΚΤΜ που έχει καταξιωθεί σε μεγάλο βαθμό για τις αναρτήσεις της στο νέο 790 δεν έχει ΚΑΜΙΑ ρύθμιση στης αναρτήσεις της (ούτε υδραυλική προφόρτιση) και δεν έχει ακουστεί κιχ...

Μήπως η Honda μας εξιτάρει λίγο για κριτική; Τροφή για σκέψη.

fatsas35
30/06/2023, 13:21
Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου με αφορμή τα σχόλια του φάτσα (δεν απαντάω δλδ άμεσα μόνο σε αυτόν).
Φυσικά και θα ήθελα να έχει και tubeless και με τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας το ελάχιστο που θα επιθυμούσα θα ήταν μια υδραυλική προφόρτιση για πίσως και ας έλειπαν οι ρυθμίσεις των αποσβέσεων.

Αυτό που μου προκύπτει ως απορία είναι, γιατί δεν υπάρχει αυτή η έντονη κριτική για μοτοσυκλέτες άλλων εταιρειών; Ας πούμε σχετικά με τα tubeless στη μεσαία κατηγορία των "μεγάλων" εταιρειών έχει μόνο η Aprilia. Ούτε η Yamaha, ούτε η Suzuki, ούτε η ΚΤΜ.
Έγραψα ΚΤΜ και να κάτι άλλο που με εντυπωσιάζει. Η ΚΤΜ που έχει καταξιωθεί σε μεγάλο βαθμό για τις αναρτήσεις της στο νέο 790 δεν έχει ΚΑΜΙΑ ρύθμιση στης αναρτήσεις της (ούτε υδραυλική προφόρτιση) και δεν έχει ακουστεί κιχ...

H KTM 790 tubelless εχει κ εχει κ cruise control ..Επισης ναι δεν εχει ρυθμιζομενες αναρτησεις αλλα φοραει αναρτησαρες WP κ γενικα ειναι πολυ πιο εξοπλισμενη.Προσωπικα δεν εχω θεμα με την HONDA αλλα γενικα θεωρω οτι οι Ιαπωνες κοροιδευουν στον εξοπλισμο σε συναρτηση με την τιμη στις μεσαιου κυβισμου μοτοσυκλετες..Δλδ τοσο δυσκολο θα ηταν να εβαζαν cruise control,διπλο σταντ,tubelless κ καρινα?
Δεν γινεται να εχουν tubelless 500αρια κινεζικα κ να μην εχουν 800αρια Ιαπωνικα.
Κατα την γνωμη μου αν η transalp ειχε τουλαχιστον αυτα που εγραψα θα ειχε εξαφανισει τον ανταγωνισμο.
Τωρα θα υπαρξουν αρκετα deal breaks χωρις να σημαινει οτι δεν θα πουλησει καλα η μοτο

Lioulios
30/06/2023, 13:56
Δεν νομιζω τo 790adv του 2023 πως εχει tubless

katsar
30/06/2023, 14:08
Τόσο σημαντικό είναι το cruise control που θα διάλεγες μία μότο γιατί έχει και η άλλη όχι ; :confused:

Λευκάδιος
30/06/2023, 14:14
Τόσο σημαντικό είναι το cruise control που θα διάλεγες ένα SUV γιατί έχει και η άλλη όχι ; :confused:

Fixed :p

BabisStinson
30/06/2023, 14:24
Η αμήχανη στιγμή που το V85TT έχει και tubeless και Cruise control βασικό εξοπλισμό. :P

Είδα κι εγώ το Transalp χθες από κοντά, το σχέδιο είναι φυσική συνέχεια του CB500X, ωραίο κλασσικό "αγευστο" Honda, θα το βλέπεις σε 20 χρόνια από τώρα στον δρόμο και θα είναι ακριβώς όπως το θυμάσαι, όπως βλέπεις ακόμα τα Varadero και τα Transalp 650. Έχοντας το V85 ούτε που θα συνέκρινα εμφανισιακά και επειδή είδα και το νέο VStrom 800 σίγουρα θα το προτιμούσα λόγω σχεδίου και μόνο αν έπαιρνα πάλι ιαπωνικό. Σε κίτρινο/μωβ. Ήταν ιδιαίτερο, σου τραβάει το μάτι.

basilis_k6
30/06/2023, 14:44
Η αμήχανη στιγμή που το V85TT έχει και tubeless και Cruise control βασικό εξοπλισμό. :P

Είδα κι εγώ το Transalp χθες από κοντά, το σχέδιο είναι φυσική συνέχεια του CB500X, ωραίο κλασσικό "αγευστο" Honda, θα το βλέπεις σε 20 χρόνια από τώρα στον δρόμο και θα είναι ακριβώς όπως το θυμάσαι, όπως βλέπεις ακόμα τα Varadero και τα Transalp 650. Έχοντας το V85 ούτε που θα συνέκρινα εμφανισιακά και επειδή είδα και το νέο VStrom 800 σίγουρα θα το προτιμούσα λόγω σχεδίου και μόνο αν έπαιρνα πάλι ιαπωνικό. Σε κίτρινο/μωβ. Ήταν ιδιαίτερο, σου τραβάει το μάτι.

και 2κ παραπανω σε τιμη.
η χοντα εκανε εκπτώσεις πολλες. τα λαστιχα δεν ειναι και τοσο σημαντικα, δεν καταλαβαινω το κολλημα ολων με την σαμπρελα. ευκολη κριτικη αλλα χωρις ουσια.
η τιμη που εβαλε στο τ750 ειναι ξεκαθαρα "ειμαστε χοντα και μπορουμε να πουλησουμε τοσο". Φαίνετε κιολας απο την διαφορά σε σχεση με το στρομ που ειναι το μισο μηχανάκι απο το πανω ραφι. αν το ίδιο ακριβως μηχανακι το εβγαζε χωρις το ονομα αυτο δεν θα ειχε τοσο, θα ειχε 10.490 και δεν θα εκανε κανενας παραπονο.

billy84
30/06/2023, 15:12

Αυτό συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο πάντως. Υπάρχουν πράγματα που ορισμένοι άνθρωποι δε μπορούν να τα δεχτούν οπότε για αυτό και το κράξιμο. Αν έβαζαν στο Τρανσαλπ και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μετά θα έβρισκαν κάτι άλλο να πουν. Το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν ούτε τα λιγότερα άλογα, ούτε οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ούτε καν το εκάστοτε σχέδιο μη σου πω. Σε άλλα φόρουμ, άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά και τους έχω δει πως οδηγούν, μιλάνε απαξιωτικά για κάθε μοντέλο της με εμμονή λες και θα τους έπεφτε λίγο ακόμη και ένα παλιό Τρανσαλπ 400 (ούτε για αυτό δεν κάνουν). Το πρόβλημα σε ορισμένους ανθρώπους είναι βαθύτερο και δεν έχει καμία σχέση με προσωπικό γούστο στις μοτοσυκλέτες.

Υ.Γ: Δε μιλάω για τον φίλο που παρέθεσες, αν και πρέπει και αυτός να αντιληφθεί που μειώνει το κόστος η κάθε εταιρεία, γιατί όλες κάπου κάνουν εκπτώσεις και εκτός από τη μείωση κόστους αφήνουν χώρο και για τις αφτερμαρκετ εταιρείες να δουλέψουν και αυτές (όπως κάνουν όλοι βασικά).

fatsas35
30/06/2023, 15:19
Τόσο σημαντικό είναι το cruise control που θα διάλεγες μία μότο γιατί έχει και η άλλη όχι ; :confused:

Αν ελειπε μονο αυτο κ μ αρεζε η μοτο θα την επαιρνα..Αν λειπει το cruise control,εχει σαμπρελες,δεν εχει καρινα,δεν εχει ρυθμιζομενες αναρτησεις,δεν εχει διπλο σταντ,εχει την εξατμιση χαμηλα κ ειναι μετρια εμφανισιακα οχι δεν θα την επαιρνα.Ευτυχως υπαρχουν πολλες μοτο στην αγορα για επιλογη..Οποιος την γουσταρει κ την αγοραζει πολυ καλα κανει..Ο καθενας επιλεγει συμφωνα με τις αναγκες του κ τα γουστα του

Λευκάδιος
30/06/2023, 15:24
Σχετικά με την tubeless vs σαμπρέλα κανένα από τα δύο δεν είναι τέλειο όσο αφορά μοτοσυκλέτες ον/οφ που θα πατάνε με αξιώσεις άσφαλτο+χώμα.

Τα πλεονεκτήματα των tubeless και τα μειονεκτήματα των σαμπρελών τα ξέρουμε όλοι.
Αρκετοί όμως δεν σκέφτονται ότι το νόμισμα πάντα έχει δύο οψεις ...

Πολλοί νομίζουν 'θα έχω tubeless' θα το σπάω στις φυτευτες πέτρες και αν τρυπήσει θα του βάλω κορδόνι και σε 5 λεπτά θα συνεχίσω την βόλτα.Ελα όμως που δεν είναι πάντα έτσι ..

Κάντε τον κόπο να πάτε στο 2:51 να δείτε ταλαιπωρία με tubeless.Το περιστατικό αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο να συμβεί ..
https://youtu.be/kIpoNTutX_U

Αυτό το σκίσιμο (από το Alp μου ) έγινε από φυτευτές πέτρες.Ναι τρύπησε η (απλή) σαμπρέλα αλλά μπήκε άλλη και γύρισα σπίτι.Αν ήταν tubeless τι κορδόνια ,τι σκαμπό τι τ"α..... μου :p να έβαζα σε αυτή την τρύπα?
444444

Αυτό το στεφάνι έγινε όχι οχτάρι αλλά δεκαεξάρι και όμως η σαμπρέλα δεν έχασε τον αέρα της.Ακομα και όταν ανέβηκαν πάνω στο τροχό δύο γομάρια μπας και ισιώσει λιγο..Την επομένη το μηχανάκι έκανε πολλά ασφάλτινα χλμ μέχρι τον πολιτισμό όπου και επισκευάστηκε.
Δείτε το στο 1:21
https://youtu.be/TT5idl8nsPY
444448

Λευκάδιος
30/06/2023, 15:28
Αυτό συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο πάντως. Υπάρχουν πράγματα που ορισμένοι άνθρωποι δε μπορούν να τα δεχτούν οπότε για αυτό και το κράξιμο. Αν έβαζαν στο Τρανσαλπ και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μετά θα έβρισκαν κάτι άλλο να πουν. Το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν ούτε τα λιγότερα άλογα, ούτε οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ούτε καν το εκάστοτε σχέδιο μη σου πω. Σε άλλα φόρουμ, άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά και τους έχω δει πως οδηγούν, μιλάνε απαξιωτικά για κάθε μοντέλο της με εμμονή λες και θα τους έπεφτε λίγο ακόμη και ένα παλιό Τρανσαλπ 400 (ούτε για αυτό δεν κάνουν). Το πρόβλημα σε ορισμένους ανθρώπους είναι βαθύτερο και δεν έχει καμία σχέση με προσωπικό γούστο στις μοτοσυκλέτες.

Πολλές :beer: :beer:

panavour
30/06/2023, 15:28
Σχετικά με την tubeless vs σαμπρέλα κανένα από τα δύο δεν είναι τέλειο όσο αφορά μοτοσυκλέτες ον/οφ που θα πατάνε με αξιώσεις άσφαλτο+χώμα.

Τα πλεονεκτήματα των tubeless και τα μειονεκτήματα των σαμπρελών τα ξέρουμε όλοι.

Πολλοί νομίζουν 'θα έχω tubeless' θα το σπάω στις φυτευτες πέτρες και αν τρυπήσει θα του βάλω κορδόνι και σε 5 λεπτά θα συνεχίσω την βόλτα.Ελα όμως που δεν είναι πάντα έτσι ..

Κάντε τον κόπο να πάτε στο 2:51 να δείτε ταλαιπωρία με tubeless.Το περιστατικό αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο να συμβεί ..

Αυτό το σκίσιμο (από το Alp μου ) έγινε από φυτευτές πέτρες.Ναι τρύπησε η (απλή) σαμπρέλα αλλά μπήκε άλλη και γύρισα σπίτι.Αν ήταν tubeless τι κορδόνια ,τι σκαμπό τι τ"α..... μου :p να έβαζα σε αυτή την τρύπα?
444444

Και εδώ στο 1:21 με σαμπρέλα .Το στεφάνι έγινε όχι οχτάρι αλλά δεκαεξάρι και όμως η σαμπρέλα δεν έχασε τον αέρα της.Ακομα και όταν ανέβηκαν πάνω στο τροχό δύο γομάρια μπας και ισιώσει λιγο..Την επομένη το μηχανάκι έκανε πολλά ασφάλτινα χλμ μέχρι τον πολιτισμό όπου και επισκευάστηκε.
444448

εννοειται οτι τιποτα δεν ειναι τελειο,ολα εχουν μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα.ομως επειδη η συγκεκριμμενη μοτο θα κανει τα 99% των χιλιομερων της σε ασφαλτο και το 1% σε βατους χωματοδρομους,οπως και ο προγονος της,καλον θα ητο να ηταν τιουμπλες με ακτινες.

Taz
30/06/2023, 15:29
Εκτός και αν έχεις χυτές ζάντες με βαλβίδα στο πλάι στις ακτίνες, τίποτα δεν σε εμποδίζει να βάλεις σαμπρέλα σε tubeless λάστιχο αν δεν είναι δυνατόν να επισκευαστεί με μακαρόνια.
Θα παιδευτείς λίγο παραπάνω στο βάλε βγάλε, αλλά γίνεται.

Λευκάδιος
30/06/2023, 15:30
εννοειται οτι τιποτα δεν ειναι τελειο,ολα εχουν μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα.ομως επειδη η συγκεκριμμενη μοτο θα κανει τα 99% των χιλιομερων της σε ασφαλτο και το 1% σε βατους χωματοδρομους,οπως και ο προγονος της,καλον θα ητο να ηταν τιουμπλες με ακτινες.

Προσωπικά αν ήθελα 99% να κινούμαι στην άσφαλτο θα έπαιρνα στρητ και όχι ον/οφ.

panavour
30/06/2023, 15:35
Προσωπικά αν ήθελα 99% να κινούμαι στην άσφαλτο θα έπαιρνα στρητ και όχι ον/οφ.

πλεον την καθ ολα σεβαστη γνωμη σου την συμμεριζονται ελαχιστοι.εξ ου και η πλημμυριδα των ον-οφ.

Λευκάδιος
30/06/2023, 15:40
Εκτός και αν έχεις χυτές ζάντες με βαλβίδα στο πλάι στις ακτίνες, τίποτα δεν σε εμποδίζει να βάλεις σαμπρέλα σε tubeless λάστιχο αν δεν είναι δυνατόν να επισκευαστεί με μακαρόνια.
Θα παιδευτείς λίγο παραπάνω στο βάλε βγάλε, αλλά γίνεται.

Σωστό και αυτό .Φαντάζομαι το tubeless ελαστικό θα θέλει περισσότερο κόπο να βγει με λεβιέδες στο βουνό.

Λευκάδιος
30/06/2023, 15:43
πλεον την καθ ολα σεβαστη γνωμη σου την συμμεριζονται ελαχιστοι.εξ ου και η πλημμυριδα των ον-οφ.

Και καλά κάνουν,η χώρα μας είναι η πλέον κατάλληλη για ον/οφ (είτε με σαμπρέλα είτε tubeless)

billy84
30/06/2023, 15:56

444444

Αυτό το στεφάνι έγινε όχι οχτάρι αλλά δεκαεξάρι και όμως η σαμπρέλα δεν έχασε τον αέρα της.Ακομα και όταν ανέβηκαν πάνω στο τροχό δύο γομάρια μπας και ισιώσει λιγο..Την επομένη το μηχανάκι έκανε πολλά ασφάλτινα χλμ μέχρι τον πολιτισμό όπου και επισκευάστηκε.
444448

Πολύ σωστός σε αυτό. Και μην ξεχνάμε και ένα δυνατό στράβωμα στις tubeless που το λάστιχο θα χάσει όλον τον αέρα από μέσα, είχα δει σε βίντεο ένα 1190 ή 1290 δε θυμάμαι καλά που είχε πάθει στράβωμα στον Ελικώνα νομίζω και βάραγαν τη ζάντα με πέτρα για να ισιώσει.

Για μένα το Tubeless δεν είναι για γρήγορη οδήγηση στο χώμα γιατί είναι δεδομένο πως αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι αυτά τα μεγάλα ΚΤΜ και το Τουαρεγκ έχουν διαδρομές και σχετικά άνετες αναρτήσεις και σε ξεγελάνε στο σπαστήρι και ανεβάζεις ρυθμό. Αν μειώσεις και πιέσεις στα λάστιχα η ζάντα δε θα αντέξει.

Η δική μου συνταγή της επιτυχίας είναι αργός ρυθμός στο σπαστήρι (όχι οτι μπορώ ούτως ή άλλως με το NC να τρέξω και περισσότερο) και σπάνια κατέβασμα πιέσεων. Με αυτόν τον τρόπο έχω πάει παντού και δεν έχω πάθει ποτέ τέτοιο σκίσιμο και στράβωμα ζάντας.

Τώρα ο καθένας σταθμίζει τις επιλογές του, εμένα πάντα στις εξορμήσεις μου το ποσοστό χώματος-ασφάλτου είναι 10% μαξ με 90% οπότε με βολεύει το tubeless.

fatsas35
30/06/2023, 16:10

Υ.Γ: Δε μιλάω για τον φίλο που παρέθεσες, αν και πρέπει και αυτός να αντιληφθεί που μειώνει το κόστος η κάθε εταιρεία, γιατί όλες κάπου κάνουν εκπτώσεις και εκτός από τη μείωση κόστους αφήνουν χώρο και για τις αφτερμαρκετ εταιρείες να δουλέψουν και αυτές (όπως κάνουν όλοι βασικά).

Αυτο που λες το εχω παρατηρησει σε 'κολλημενους' τζαπανηδες οπου θεωρουν καθε κινεζικο σκουπιδι (λες κ ολα τα κινεζικα ειναι ιδια η οτι ειμαστε στο 2010 ακομα) χωρις καν να εχουν οδηγησει καποια σοβαρα κινεζικα οπως Voge πχ η cf κ επισης οι ιδιοι αν παρεις Ευρωπαικο σ λενε οτι θα ανατιναχτει κ οτι θα εισαι καθε μερα στα συνεργεια..χεχε οσο αναφορα το transalp εχουμε το δικαιωμα απλα να μην μας αρεσει για τους λογους μας κ να το εκφραζουμε χωρις να ειμαστε κολλημενοι..

fatsas35
30/06/2023, 16:14

444444

444448
Τελειο συστημα δεν υπαρχει σε τπτ..Αν συγκρινουμε αλυσιδα με αξονα πχ κ τα δυο εχουνε πλεονεκτηματα κ μειονεκτηματα...Στα ιδια λεφτα αν υπηρχε εκδοση με σαμπρελες κ εκδοση tubelless ποσοι θεωρεις οτι θα επελεγαν την εκδοση με σαμπρελες?

basilis_k6
30/06/2023, 16:33
το επομενο θα ειναι tbl. σε 25 χρονια ομως. προς το παρον σας υπόσχομαι οτι οσοι πατε δρομο διαφορά δεν θα δειτε. ισως μονο το οτι δεν θα χανετε αερα οταν θα στραβωσετε τη ζαντα απο τις λακουβες της πολης.

panavour
30/06/2023, 16:43
το επομενο θα ειναι tbl. σε 25 χρονια ομως. προς το παρον σας υπόσχομαι οτι οσοι πατε δρομο διαφορά δεν θα δειτε. ισως μονο το οτι δεν θα χανετε αερα οταν θα στραβωσετε τη ζαντα απο τις λακουβες της πολης.

Στα 45 χρονια οδηγησης,μονο μια φορα μου χει στραβωσει ζαντα σε λακουβα εκτος πολης και ποτε δεν εχασε αερα (τιουμπλες)

basilis_k6
30/06/2023, 17:14
Στα 45 χρονια οδηγησης,μονο μια φορα μου χει στραβωσει ζαντα σε λακουβα εκτος πολης και ποτε δεν εχασε αερα (τιουμπλες)

ναι ειναι σπανιο. μια φορα μονο το επαθα αλλα επεσε σε ταφο δικαβαλος.

STF
30/06/2023, 17:41
H KTM 790 tubelless εχει κ εχει κ cruise control ..Επισης ναι δεν εχει ρυθμιζομενες αναρτησεις αλλα φοραει αναρτησαρες WP κ γενικα ειναι πολυ πιο εξοπλισμενη.Προσωπικα δεν εχω θεμα με την HONDA αλλα γενικα θεωρω οτι οι Ιαπωνες κοροιδευουν στον εξοπλισμο σε συναρτηση με την τιμη στις μεσαιου κυβισμου μοτοσυκλετες..Δλδ τοσο δυσκολο θα ηταν να εβαζαν cruise control,διπλο σταντ,tubelless κ καρινα?
Δεν γινεται να εχουν tubelless 500αρια κινεζικα κ να μην εχουν 800αρια Ιαπωνικα.
Κατα την γνωμη μου αν η transalp ειχε τουλαχιστον αυτα που εγραψα θα ειχε εξαφανισει τον ανταγωνισμο.
Τωρα θα υπαρξουν αρκετα deal breaks χωρις να σημαινει οτι δεν θα πουλησει καλα η μοτο

Πάμε πάλι από την αρχή γιατί κάπου μάλλον δεν είσαι καλά πληροφορημένος.
Το 790 ADV του 2023 έχει σαμπρέλες και δεν έχει Cruise Control. Μπορεί να βλέπεις εκεί το διακοπτάκι να σε περιμένει αλλά.... τα ηλεκτρονικά του όλα είναι σε demo και προσφέρονται για κάποια χιλιόμετρα δωρεάν (νομίζω 2500 χλμ). Μετά για να τα έχεις θα "πλερώσεις" έξτρα για να ξεκλειδώσεις τα "προνόμια"...

Τέλος... δε θέλω να σου χαλάσω την εντύπωση που έχεις αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει αναρτησάρες και το γράφεις με τόση σιγουριά; Επειδή γράφουν WP πάνω τους; Αυτά που ήξερες στο παρελθόν διέγραψε τα από το μυαλό σου, πλέον η WP δε πουλάει aftermarket αναρτήσεις και φτιάχνει αναρτήσεις μόνο για την KTM (μα είναι ΚΤΜ) και όπως έχει αναρτήσεις από το πάνω ράφι έχει και από το κάτω-κάτω ράφι για να βάζει το brandname WP και στις φθηνές μοτοσυκλέτες της. Αναρτησάρες δε θα έχει (ξέχασε το, κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί και η τιμή των 890), επιφυλάσσομαι όμως για την ποιότητα των αναρτήσεων μέχρι να το δω στο βουνό ελπίζοντας ότι θα δουλεύουν τουλάχιστον ανεκτά για ADV χρήση. Το θέμα είναι ότι θεωρητικά λόγω καταγωγής -και μόνο- έχει ποιο χωμάτινο χαρακτήρα από το Transalp 750, οπότε το ερώτημα "γιατί" μη ρυθμιζόμενες αναρτήσεις το 2023 θα έπρεπε να το απευθύνεις περισσότερο και εντονότερα εκεί, στην ΚΤΜ αντί στη Honda (και όχι μόνο εσύ για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις). Δε θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά πιστεύω πως θα είναι σουμιέδες με Αpex λογότυπο. Μακάρι -και το εννοώ- να κάνω λάθος.

Να σημειώσω πως Honda είχα ένα το διάστημα 1994-95 και ένα το διάστημα 1997-1999. Οπότε για Honda-kias δε μπορώ να κατηγορηθώ.

Σχόλιο περί της αναφερόμενης κοροϊδίας. Βάλε το 790 δίπλα στο V-Strom 800 DE, να τα τσεκάρουμε βίδα-βίδα (μοτοσυκλέτες που είναι στο ίδιο εύρος τιμής) και έλα να συζητήσουμε (συνυπολογίζοντας ποιο είναι το κόστος κατασκευής στη Japan και ποιο στη PRC). Θα πιούμε ένα καφεδάκι παρέα και θα συζητήσουμε ποιος είναι αυτός που κοροϊδεύει.

Ούτε Suzuk-άκιας είμαι, δεν είχα ποτέ ίσως όμως αποκτήσω μια μέρα καθώς είναι τιμιότερα πολλών άλλων (ασχέτως χώρας καταγωγής).

Tallyban
30/06/2023, 20:31
Τελικά ξέρει κανείς τι βήμα αλυσίδας φοράνε οι νέοι μονομάχοι;

fatsas35
30/06/2023, 20:39
Το 790 ADV του 2023 έχει σαμπρέλες και δεν έχει Cruise Control. Μπορεί να βλέπεις εκεί το διακοπτάκι να σε περιμένει αλλά.... τα ηλεκτρονικά του όλα είναι σε demo και προσφέρονται για κάποια χιλιόμετρα δωρεάν (νομίζω 2500 χλμ). Μετά για να τα έχεις θα "πλερώσεις" έξτρα για να ξεκλειδώσεις τα "προνόμια"...

Τέλος... δε θέλω να σου χαλάσω την εντύπωση που έχεις αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει αναρτησάρες και το γράφεις με τόση σιγουριά; Επειδή γράφουν WP πάνω τους; Αυτά που ήξερες στο παρελθόν διέγραψε τα από το μυαλό σου, πλέον η WP δε πουλάει aftermarket αναρτήσεις και φτιάχνει αναρτήσεις μόνο για την KTM (μα είναι ΚΤΜ) και όπως έχει αναρτήσεις από το πάνω ράφι έχει και από το κάτω-κάτω ράφι για να βάζει το brandname WP και στις φθηνές μοτοσυκλέτες της. Αναρτησάρες δε θα έχει (ξέχασε το, κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί και η τιμή των 890), επιφυλάσσομαι όμως για την ποιότητα των αναρτήσεων μέχρι να το δω στο βουνό ελπίζοντας ότι θα δουλεύουν τουλάχιστον ανεκτά για ADV χρήση. Το θέμα είναι ότι θεωρητικά λόγω καταγωγής -και μόνο- έχει ποιο χωμάτινο χαρακτήρα από το Transalp 750, οπότε το ερώτημα "γιατί" μη ρυθμιζόμενες αναρτήσεις το 2023 θα έπρεπε να το απευθύνεις περισσότερο και εντονότερα εκεί, στην ΚΤΜ αντί στη Honda (και όχι μόνο εσύ για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις). Δε θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά πιστεύω πως θα είναι σουμιέδες με Αpex λογότυπο. Μακάρι -και το εννοώ- να κάνω λάθος.

Να σημειώσω πως Honda είχα ένα το διάστημα 1994-95 και ένα το διάστημα 1997-1999. Οπότε για Honda-kias δε μπορώ να κατηγορηθώ.

Σχόλιο περί της αναφερόμενης κοροϊδίας. Βάλε το 790 δίπλα στο V-Strom 800 DE, να τα τσεκάρουμε βίδα-βίδα (μοτοσυκλέτες που είναι στο ίδιο εύρος τιμής) και έλα να συζητήσουμε (συνυπολογίζοντας ποιο είναι το κόστος κατασκευής στη Japan και ποιο στη PRC). Θα πιούμε ένα καφεδάκι παρέα και θα συζητήσουμε ποιος είναι αυτός που κοροϊδεύει.

Ούτε Suzuk-άκιας είμαι, δεν είχα ποτέ ίσως όμως αποκτήσω μια μέρα καθώς είναι τιμιότερα πολλών άλλων (ασχέτως χώρας καταγωγής).

Σε ξενο site που διαβασα τα specs εγραφε tubelless κ cruise στον στανταρ εξοπλισμο.Οποτε αν δεν εχει πασο.Αυτο διαβασα αυτο εγραψα.Για τις αναρτησεις ολοι στα review λενε καλα λογια αλλα για να πω με σιγουρια θα πρεπει να το οδηγησω..
Αν νομιζεις οτι η transalp 750 ειναι η καλυτερη επιλογη στην κατηγορια καλα κανεις..Για μενα δεν ειναι ουτε σε εμφανιση ουτε σε εξοπλισμο..
Δοξα το θεο που λενε υπαρχουν ενα σωρο επιλογες στην αγορα..Για μενα η transalp θα ηταν η τελευταια επιλογη.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλη μοτο φυσικα αλλα οτι δεν ειναι για μενα..Ο καθενας με τα γουστα του κ τις επιλογες του..
Οσο για την κοροιδια δεν πηγαινε μονο στην transalp αλλα γενικα για καποια Ιαπωνικα μοντελα..Βλεπε cb500x,vstrom 650 πχ..Πολυ ακριβες για αυτο που ειναι γυμνες απο εξοπλισμο..Οχι οτι δεν ειναι καλες μοτο.Μην μπερδευτουμε..Τελος δεν βλεπω να υπολειπεται σε τπτ η vstrom800.Μαλλον το αντιθετο..

KotsosDR
30/06/2023, 20:41

Spam on...

Η σουζουκαρα αν και δεν βλεπεται, φαίνεται να είναι η πιο σοφή επιλογή της κατηγοριας .Μονος , δικαβαλο , ταξίδια , πόλη, χώμα , φόρτωμα , ωραίο μοτέρ , πακέτο ηλεκτρονικών, qs , σωστά φρενακια , σωστό ζύγισμα , σχετικά αξιόλογες αναρτησεις, σχάρα , ποδιά έστω και πλαστική, χούφτες . Σχεδόν έτοιμο . Ποιοτική μοτοσυκλέτα που γυρνάς άνετα τον κόσμο. Αν το συναίσθημα μου φωνάζει world rally , η λογική μου ψιθυρίζει v strom.

mr.mister
30/06/2023, 22:56
Πως τους πετσοκοψες ετσι μωρη Honda
https://www.youtube.com/watch?v=0tsASRmVlWs&list=FL7Ig_qxsnZ5_jBDsJnNmGHA&index=4&t=734s

STF
01/07/2023, 10:13
Σε ξενο site που διαβασα τα specs εγραφε tubelless κ cruise στον στανταρ εξοπλισμο.Οποτε αν δεν εχει πασο.Αυτο διαβασα αυτο εγραψα.Για τις αναρτησεις ολοι στα review λενε καλα λογια αλλα για να πω με σιγουρια θα πρεπει να το οδηγησω..
Αν νομιζεις οτι η transalp 750 ειναι η καλυτερη επιλογη στην κατηγορια καλα κανεις..Για μενα δεν ειναι ουτε σε εμφανιση ουτε σε εξοπλισμο..
Δοξα το θεο που λενε υπαρχουν ενα σωρο επιλογες στην αγορα..Για μενα η transalp θα ηταν η τελευταια επιλογη.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλη μοτο φυσικα αλλα οτι δεν ειναι για μενα..Ο καθενας με τα γουστα του κ τις επιλογες του..
Οσο για την κοροιδια δεν πηγαινε μονο στην transalp αλλα γενικα για καποια Ιαπωνικα μοντελα..Βλεπε cb500x,vstrom 650 πχ..Πολυ ακριβες για αυτο που ειναι γυμνες απο εξοπλισμο..Οχι οτι δεν ειναι καλες μοτο.Μην μπερδευτουμε..Τελος δεν βλεπω να υπολειπεται σε τπτ η vstrom800.Μαλλον το αντιθετο..

Το θέμα το οπτικό είναι το πλέον υποκειμενικό αλλά για εμένα και το πιο ισχυρό επιχείρημα κάποιου που του αρέσει μια μοτοσυκλέτα. Στη φράση "μα εμένα αυτή η μηχανή μου αρέσει" δεν έχω να αντιτάξω τίποτα. Το σέβομαι απόλυτα καθώς για εμένα το πιο όμορφο πράγμα είναι όταν την αφήνεις να μπορεί να σου τραβάει τη ματιά μια δεύτερη και μια τρίτη φορά. Οπότε είτε Honda, είτε Suzuki, είτε ΚΤΜ, είτε CF-Moto, ειλικρινά θα χαιρόμουν με τη χαρά του άλλου.

Δε προσπαθώ να αναδείξω το TA750 ως τη καλύτερη μηχανή. Προσπαθώ να δείξω πως στερεότυπα κουβαλάμε οι περισσότεροι μας, όπως έχω και εγώ τέτοια και το γνωρίζω. Αυτό στο οποίο λοιπόν ήθελα να υπερθεματίσω είναι πως η κριτική που δέχεται παραδοσιακά η Honda είναι αυστηρότερη έναντι άλλων εταιρειών.

Αυτό, τίποτα άλλο.

STF
01/07/2023, 10:16
Spam on...

Η σουζουκαρα αν και δεν βλεπεται, φαίνεται να είναι η πιο σοφή επιλογή της κατηγοριας .Μονος , δικαβαλο , ταξίδια , πόλη, χώμα , φόρτωμα , ωραίο μοτέρ , πακέτο ηλεκτρονικών, qs , σωστά φρενακια , σωστό ζύγισμα , σχετικά αξιόλογες αναρτησεις, σχάρα , ποδιά έστω και πλαστική, χούφτες . Σχεδόν έτοιμο . Ποιοτική μοτοσυκλέτα που γυρνάς άνετα τον κόσμο. Αν το συναίσθημα μου φωνάζει world rally , η λογική μου ψιθυρίζει v strom.

Εμένα που είχα πολλές ενστάσεις για το οπτικό αποτέλεσμα από κοντά μου άρεσε αρκετά περισσότερο η Suzuki. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της με τρελαίνει.
Από την άλλη τέτοιες μοτοσυκλέτες είναι πολυεργαλεία και ίσως είναι σωστό τελικά να λειτουργούμε με τη λογική ώστε μακροπρόθεσμα να αναγνωρίζονται τα οφέλη αλλά και να ανεβαίνει η εκτίμηση μας για την επιλογή που έχουμε κάνει με βάση τις πολύπλευρες δυνατότητες της. Υπάρχουν τέτοιες μοτοσυκλέτες οι οποίες κάνουν το αντίθετο από άλλες, η συμβίωση μαζί τους τις κάνει όλο και πιο ελκυστικές σε βάθος χρόνου.

panavour
01/07/2023, 10:26
Αυτό στο οποίο λοιπόν ήθελα να υπερθεματίσω είναι πως η κριτική που δέχεται παραδοσιακά η Honda είναι αυστηρότερη έναντι άλλων εταιρειών.

Αυτό, τίποτα άλλο.

Τα δέντρα που έχουν καρπούς πετροβολουν (περσική παροιμία).

basilis_k6
01/07/2023, 15:38
ξέρουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση?

mr.mister
01/07/2023, 17:50
ξέρουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση?

https://www.youtube.com/watch?v=G9490nbiGDQ&t=12s

basilis_k6
01/07/2023, 18:10
https://www.youtube.com/watch?v=G9490nbiGDQ&t=12s

καλη φαινετε. βεβαια παει πιο αργα και απο τον επιτάφειο αυτος. τα σχολια απο κάτω ολα τα λεφτα. 3,5λιτρα με δουκα 890 λεει ο αλλος. τι τα παιρνουνε τα μηχανάκια αφου τελικά θέλουν πατινι?

Lioulios
16/07/2023, 12:24
Ηθελα να ρωτησω αν εχει ανοιξει θεμα με το 790adv του 23.
Ψαχνω αλλα δεν βρηκα κατι

Tallyban
16/07/2023, 19:24
Τελικά τι βήμα αλυσίδας έχει το νέο τρανσλαπ,ούτε ένας ιδιοκτήτης δε ξέρει;

McGyver
16/07/2023, 19:45

520, 16άρι γρανάζι μπροστά & 45άρι πίσω.

panavour
16/07/2023, 20:53

Χέστηκε ο ιδιοκτήτης της τρανσαλπ για το βήμα της αλυσίδας.

Tallyban
17/07/2023, 19:39
520;Μου κάνεις πλάκα έτσι;

giorgosb
17/07/2023, 20:02
444936

billy84
17/07/2023, 20:11
Που ακούστηκε να έχει 520! Να ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω όσοι το αγόρασαν!:lol:

Tallyban
17/07/2023, 20:13
520;Κάτια,μου κάνεις πλάκα έτσι;

mr.mister
17/07/2023, 22:39
Που πατε ρε Καραμητροι με τα CP2 Tracer 7 και Tenere και 58 αλογα τροχο να τα βαλετε με 88 τροχο
https://www.youtube.com/watch?v=9SKbRat3iWg
https://www.youtube.com/watch?v=j5_2spAMElU
https://www.youtube.com/watch?v=uAKSb8ncbo8&t=4s

STF
18/07/2023, 18:18
Δεν μπορεί να γίνει αντικειμενική σύγκριση σε δυναμόμετρο με τέτοια διαφορά στη κατηγορία και το είδος ελαστικών.
Παρ' όλα αυτά, ΟΚ δε μάθαμε και κάτι καινούριο.

Και να ρωτήσω κάτι που μου προκύπτει ως απορία από τα διάφορα σχόλια σου. Είσαι οπαδός του Transalp 750 ή απλά αντιπαθείς το Tenere 700, διακρίνω ένα μένος προς τα 'κει.

Tallyban
18/07/2023, 19:22
Το βαραντερο το 125 μπορεί να αισθάνεται υπερήφανο,και αυτό 520 αλυσίδα έχει.

stefanos
18/07/2023, 19:49
Τώρα που το είδα μια λεπτομέρεια 520 525 και 530 έχουν το ίδιο "βήμα" 5/8 ins γι αυτό έχουν μπροστά το 5, το 20 25 και 30 που ακολουθούν τα "5" είναι το πλάτος εσωτερικά σε όγδοα της ίντσας.
δηλαδή το 20 είναι 2/8=1/4 το 25 είναι 2,5/8=5/16 ενώ το 30 είναι 3/8.
Απλά πράγματα :bawl:

karellen
18/07/2023, 19:58
Ζούμε μεγάλες στιγμές.

Bowleno
18/07/2023, 20:14
Τώρα που το είδα μια λεπτομέρεια 520 525 και 530 έχουν το ίδιο "βήμα" 5/8 ins γι αυτό έχουν μπροστά το 5, το 20 25 και 30 που ακολουθούν τα "5" είναι το πλάτος εσωτερικά σε όγδοα της ίντσας.
δηλαδή το 20 είναι 2/8=1/4 το 25 είναι 2,5/8=5/16 ενώ το 30 είναι 3/8.
Απλά πράγματα :bawl:

Αυτά τα Αγγλαμερικανάκια και το μετρικό τους σύστημα.....:moutza:

mr.mister
18/07/2023, 20:35
Δεν μπορεί να γίνει αντικειμενική σύγκριση σε δυναμόμετρο με τέτοια διαφορά στη κατηγορία και το είδος ελαστικών.
Παρ' όλα αυτά, ΟΚ δε μάθαμε και κάτι καινούριο.

Και να ρωτήσω κάτι που μου προκύπτει ως απορία από τα διάφορα σχόλια σου. Είσαι οπαδός του Transalp 750 ή απλά αντιπαθείς το Tenere 700, διακρίνω ένα μένος προς τα 'κει.
Την απορια κρατα την για τον εαυτο σου. Το δυναμομετρο ειναι το ιδιο του μοτο.

stefanos
19/07/2023, 00:34
Την απορια κρατα την για τον εαυτο σου. Το δυναμομετρο ειναι το ιδιο του μοτο.

Η απορία ,όπως τη βλέπω ,δεν αφορά την αξιοπιστία των μετρήσεων αλλά την σύγκριση 2 διαφορετικών μοτοσυκλετών, με διαφορετική χρήση, που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Nitse3
19/07/2023, 09:27
Η απορία είναι γιατί να πάρεις Γιαμάχα, Σουζούκι, Καβασάκι ή ότι άλλο ενώ μπορείς να πάρεις χοντα;;;

DoctoR_k6
19/07/2023, 10:29
Οτι μπηκε συγκριτικο δυναμομετρησης γυμνου 750αριου με ον-οφ 700αρι με αλλα ελαστικα κλπ κλπ ειναι απλα αστειο...
Ρε μιστερ (στην κυριολεξια) really?
Καταλαβαμε εχεις παρει σουπερ ντουπερ μοτο...σχωρα μας.

Καλα το dynojet ειναι γνωστο οτι ειναι πολυ ''φιλικο'' δυναμομετρο.
Πηγαινε κ σε κανα Fuchs να δουμε τι βγαζει...

THRESH
19/07/2023, 11:44
αφού το νήμα πάει καλά, ας πούμε και πόσο όμορφα γεμάτος χαμηλά δείχνει ο CP2 :smokin:

mr.mister
19/07/2023, 12:07
Οτι μπηκε συγκριτικο δυναμομετρησης γυμνου 750αριου με ον-οφ 700αρι με αλλα ελαστικα κλπ κλπ ειναι απλα αστειο...
Καταλαβαμε εχεις παρει σουπερ ντουπερ μοτο...σχωρα μας.

Καλα το dynojet ειναι γνωστο οτι ειναι πολυ ''φιλικο'' δυναμομετρο.
Πηγαινε κ σε κανα Fuchs να δουμε τι βγαζει...

Πουθενα δεν εχω γραψει οτι το Transalp 750 ειναι σουπερ ντουπερ. Απλα παραθετω εγκυρα στοιχεια που κυκλοφορουν στο διαδικτυο γιατι το νημα εχει τιτλο Transalp 750. Aναφορικα το ΜΤ 07 στο ιδιο δυναμομετρο βγαζει 61 αλογα οποτε αναλογικα το Transalp 750 κατω απο 85 δεν βγαζει με την καμοια. Δεν μπαλωνεται η διαφορα των 27+ στο τροχο. Η γνωμη που παραθετω ειναι καθαρα υποκειμενικη εχοντας στην κατοχη μου 52 μοτο μεχρι τωρα και οχι κανας πιτσιρικας που καβαλαει παπια και σκουτερακια και εχει καβαλησει 2 μηχανες και γραφει εδω για χαβαλε και τζερτζελο. Τωρα ο καθενας περνει οτι μηχανη γουσταρει και του κανει για την χρηση που θελει.

STF
19/07/2023, 13:40
Πουθενα δεν εχω γραψει οτι το Transalp 750 ειναι σουπερ ντουπερ. Απλα παραθετω εγκυρα στοιχεια που κυκλοφορουν στο διαδικτυο γιατι το νημα εχει τιτλο Transalp 750. Aναφορικα το ΜΤ 07 στο ιδιο δυναμομετρο βγαζει 61 αλογα οποτε αναλογικα το Transalp 750 κατω απο 85 δεν βγαζει με την καμοια. Δεν μπαλωνεται η διαφορα των 27+ στο τροχο. Η γνωμη που παραθετω ειναι καθαρα υποκειμενικη εχοντας στην κατοχη μου 52 μοτο μεχρι τωρα και οχι κανας πιτσιρικας που καβαλαει παπια και σκουτερακια και εχει καβαλησει 2 μηχανες και γραφει εδω για χαβαλε και τζερτζελο. Τωρα ο καθενας περνει οτι μηχανη γουσταρει και του κανει για την χρηση που θελει.

Προσπαθώ να σου πω ότι On/off ελαστικά σε σύγκριση με στρητάδικα ελαστικά φορεμένα στην ίδια μηχανή θα δώσουν άλλες τιμές. Αν για παράδειγμα στα βίντεο που έβαζες αντί για το hornet και το Τ700 βάζαμε το Tracer 7 και το Transalp 750 θα διαπίστωνες πως οι ιπποδυνάμεις θα ερχόντουσαν πιο κοντά γιατί τα στρητ ελαστικά μπορούν να αποδώσουν καλύτερα τη δύναμη του κινητήρα χωρίς απώλειες. Αν π.χ. έβαζες τακουνάτα ελαστικά θα υπήρχαν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Όπως σου έγραψα ούτε μάθαμε κάτι καινούριο αλλά ούτε κάποιος προσπαθεί να μπαλώσει τη διαφορά της ιπποδύναμης. Αλλά ούτε χρειάζεται να υπερμεγενθύνουμε τα αποτελέσματα. Καλό είναι να ξέρουμε που μια μοτοσυκλέτα είναι καλή και που πάσχει. Το μοτέρ του Honda είναι πολύ ωραίο για τη χρήση που η ίδια η εταιρεία πλασάρει το Transalp 750 αλλά του λείπουν κάποια άλλα πράγματα που προσωπικά δε θα με εμπόδιζαν να το αγοράσω αν δεν υπήρχαν καλύτερες προτάσεις στην αγορά. Όμως υπάρχουν.

BLiTzER
19/07/2023, 14:49

Ρολαριστά από τα 50 κιόλας. Αν ξεκινούσαν από τα 160, νομίζω θα φαινόταν καλύτερα η διαφορά.

Από στάση φυσικά θα έβλεπε τη σέλα του*.

* το κωλοφάναρο δε φαίνεται στη σούζα.

DoctoR_k6
19/07/2023, 14:56

Ο κινητηρας ειναι δυνατος...ναι.
Αλλα κατ εμε δεν ειναι ο σωστος για το ΤΑ750.
Τι να το κανεις να στροφαρει ψηλα?
Χαμηλομεσαια θελεις σε αυτα τα μοτο...στο γυμνο ναι τα θες ψηλα.
Απλα σου λεει η Honda γιατι να εχουμε 2 μοτερ, βαλτα κ στα 2 να τελειωνουμε.

Ρολαριστά από τα 50 κιόλας. Αν ξεκινούσαν από τα 160, νομίζω θα φαινόταν καλύτερα η διαφορά.

Από στάση φυσικά θα έβλεπε τη σέλα του*.

* το κωλοφάναρο δε φαίνεται στη σούζα.

Απο σταση σιγουρα θα εφευγε το Yamaha.
Θα το μαζευε μετα τα 150-160 το ΤΑ750.

Βεβαια ποιος ασχολειται με αυτα θα μου πεις...απλα ετσι για την κουβεντα.

mr.mister
19/07/2023, 15:10
Ο κινητηρας ειναι δυνατος...ναι.
Αλλα κατ εμε δεν ειναι ο σωστος για το ΤΑ750.
Τι να το κανεις να στροφαρει ψηλα?
Χαμηλομεσαια θελεις σε αυτα τα μοτο...στο γυμνο ναι τα θες ψηλα.
Απλα σου λεει η Honda γιατι να εχουμε 2 μοτερ, βαλτα κ στα 2 να τελειωνουμε.

Τσεκαρετε την ενοτητα Conclusion για να γινει κατανοητο οτι το Transalp 750 ειναι το πιο δυνατο στην κατηγορια σε χαμηλες και μεσαιες
Μονο σε 4η ρεπριζ φευγει μπροστα το 800 DE. Οταν βγαζεις το Traction στο Transalp 750 το καθιστα επικινδυνο γιατι παει σουζα σε 1η 2α
https://www.youtube.com/watch?v=O1Z3ZtKBqss

Parking
19/07/2023, 15:15
Οταν βγαζεις το Traction στο Transalp 750 το καθιστα επικινδυνο γιατι παει σουζα σε 1η 2α

:D

αυτή τη λεπτομέρεια έπρεπε να την έχετε γράψει 1η σελίδα
(και πάνω που έλεγα να πάρω και καθημερινό μηχανάκι)

BLiTzER
19/07/2023, 15:19
Έζησα να δω τις λέξεις "transalp" και "επικίνδυνο" στην ίδια πρόταση. :lol:

doctor_john
20/07/2023, 12:00
444948

Panos76
20/07/2023, 12:22
444948

Άντε να κάνεις σούζα στο χωριό με αυτό.Θα σε πάρουν με τα σύκα :D

Tsber
20/07/2023, 12:31
BLiTzER - doctor_john σατανάδες :lol:

Nostradamus
20/07/2023, 13:37
Έζησα να δω τις λέξεις "transalp" και "επικίνδυνο" στην ίδια πρόταση. :lol:

Οχι ρε συ υπερβαλεις.. Υπηρχε και το " το ΤΑ ειναι επικινδυνα βαρετο"..

Πετυχα ενα προχθες στο δρομο. δεν το ειχα δει απο κοντα.. Νταξει, σβελτο και ανοιγε ομορφα για αυτο που ειναι... Αλλα ειναι εξαιρετικα αδιοφορο οπτικα (υποκειμενικη αποψη). Δεν ξερω γιατι δεν τολμησε η χοντα λιγο παραπανω στο σχεδιαστικο κομματι...

Lioulios
20/07/2023, 13:50
Eγω που ελεγα οτι μου αρεσει αλλα περιμενω να το δω και να ανεβω πανω ...απο κοντα απογοητευτηκα .
Οντως μοιαζει σαν μοτο περασμενης δεκαετιας .

basilis_k6
20/07/2023, 13:57
Eγω που ελεγα οτι μου αρεσει αλλα περιμενω να το δω και να ανεβω πανω ...απο κοντα απογοητευτηκα .
Οντως μοιαζει σαν μοτο περασμενης δεκαετιας .

Δεν μοιαζει,ειναι. Ειναι το παλιο cb500 του 2014 με 250κυβικα παραπανω.
Ξεκινησε να πουλάει παντως και αυτο ειναι το μονο που ενδιαφερει τη χοντα.

panavour
20/07/2023, 16:42
Δεν μοιαζει,ειναι. Ειναι το παλιο cb500 του 2014 με 250κυβικα παραπανω.
Ξεκινησε να πουλάει παντως και αυτο ειναι το μονο που ενδιαφερει τη χοντα.

Και τους διπλασιους ιππους.

billy84
20/07/2023, 20:59
Εντάξει αν εξαιρέσεις το φανάρι που όντως είναι σχεδόν ίδιο ή και ίδιο με του CB500X, δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των 2.

strokt up
20/07/2023, 22:16
Εντάξει αν εξαιρέσεις το φανάρι που όντως είναι σχεδόν ίδιο ή και ίδιο με του CB500X, δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των 2.

Στο τεχνικό σεμινάριο που μας έδειξαν πως να σβήνουμε το check engine μας είπαν ότι είναι ο ίδιος κωδικος τα δύο φανάρια με τιμή λιανικής γύρω στα 700€ αν θυμάμαι καλά στην εγχώρια αγορά.

panavour
20/07/2023, 23:32
Στο τεχνικό σεμινάριο που μας έδειξαν πως να σβήνουμε το check engine μας είπαν ότι είναι ο ίδιος κωδικος τα δύο φανάρια με τιμή λιανικής γύρω στα 700€ αν θυμάμαι καλά στην εγχώρια αγορά.

τιμη για το φαναρι του voge 500ds κλωνου του Χοντα

https://www.chinesemotorcyclepartsonline.co.uk/partno_LTHD003

Lioulios
21/07/2023, 01:19
Απο κοντα που τα κοιταξα διπλα διπλα cb500x και TA τα φαναρια δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα και ελεγα πως παιζει να ειναι τα ιδια ακριβως ...επιβεβαιωθηκα απο αυτα που λεει ο φιλος πιο πανω.

billy84
21/07/2023, 11:44

Γενικά θεωρώ απαράδεκτη αυτήν την τακτική των Γιαπωνέζων αλλά έχουν τη λογική ότι ''κάτι που δούλεψε καλά και ήταν όμορφο δεν το αλλάζεις κλπ''. Σου λέει το έχουμε έτοιμο μαζί με τη βάση, κανονικά πρέπει να σχεδιάσεις και τα 2 από το μηδέν. Κάπως έτσι όμως πριν χρόνια είδα έκπληκτος και ξενερωμένος το ίδιο κωλοφάναρο που είχα στο R1 πάνω στο ΤΜΑΧ 500. Ένιωσα λίγο ότι με κοδοϊδεύουν να πω την αλήθεια. Άλλο να κάνεις το σκούτερ να μοιάζει στο Supersport σου και άλλο να ξεκινάς να βάζεις ακριβώς τα ίδια φανάρια κλπ. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει ένα όριο κάπου.

Στην προκειμένη περίπτωση οκ δίνω ένα ελαφρυντικό γιατί είναι δύο μοντέλα που είναι κοντά, όχι ένα Supersport με ένα σκούτερ ή ένα on off ας πούμε.

THRESH
21/07/2023, 12:17
για μένα μια χαρά είναι το να κουμπώνουν δοκιμασμένα κομμάτια σε διαφορετικά μηχανάκια ενώ διατηρείται η ταυτότητα του καθενός :smokin:

δεν μπορώ όμως να βλέπω στο φανάρι ένα CB500 και ένα CB750 και να είναι ολόιδια εμφανισιακά :lol:

doctoras
21/07/2023, 12:17
Σημάδια των καιρών εδώ και δεκαετίες, εντάξει δε θα το κόψεις για το φανάρι το σύνολο μετράει

Κάτι που φαίνεται αναληθή είναι το βάρος που στο τεστ του μοτομαγκ έδειξε 230 και είναι πιο κοντά στην λογική, που φαίνεται ότι η χοντα δε πειραματίζεται με τα μέταλλα, βάζει «πράμα»..
Αλλά 20κιλα διαφορά στα σπεκς…έλεος

Τώρα οποίος θέλει προσωπικότητα στην κατηγορία δεν πάει εδώ η σε αντίστοιχης μαζικής παραγωγής αλλά σε ένα v85tt..κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις

basilis_k6
21/07/2023, 12:34
Σημάδια των καιρών εδώ και δεκαετίες, εντάξει δε θα το κόψεις για το φανάρι το σύνολο μετράει

Κάτι που φαίνεται αναληθή είναι το βάρος που στο τεστ του μοτομαγκ έδειξε 230 και είναι πιο κοντά στην λογική, που φαίνεται ότι η χοντα δε πειραματίζεται με τα μέταλλα, βάζει «πράμα»..
Αλλά 20κιλα διαφορά στα σπεκς…έλεος

Τώρα οποίος θέλει προσωπικότητα στην κατηγορία δεν πάει εδώ η σε αντίστοιχης μαζικής παραγωγής αλλά σε ένα v85tt..κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις
230?????
Δλδ με 3 μονοκομματα πλαστικα,χωρις καθολου εξοπλισμο και βγηκε 230? Τραγικό.
Γιαυτο έγραφαν ολοι οτι δεν φαίνονται τα κιλα στο de. Νόμιζαν οτι ειναι 20κιλα πιο βαρυ αλλα μαλλον ειναι τα ιδια.

Nostradamus
21/07/2023, 12:39

Ρε συ Παναγιωτη, ζεπελιν ομως με τον "κλωνο" χοντα και τις τιμες του... Τα εχουμε πει χιλιες φορες... Οικονομικο στην κτηση, και στην χρηση, μακαρι να βγουν αξιοπιστα, μακαρι να εχουν ερθει για να μεινουν, μακαρι να εχουμε επιλογες περα απο τους μεγαλους.. Αλλα φτανει...

Φιλικα παντα.. :wave2:

doctor_john
21/07/2023, 13:13
Το κάνουν όλοι Βασίλη, σε όλες τις βιοτεχνικές παραγωγες που χρησιμοποιούνται καλούπια αλλά όχι μόνο.
Συνήθως αυτά με τα καλούπια φαίνονται πιο πολύ.

Οι Ευρωπαίοι πολλές φορές σχεδιάζουν παραλληλα ή διασκευάζουν καλούπια κ.λπ.

Οι ανάγκες παραγωγής είναι διαφορετικές για αυτούς που στοχεύουν στο πλήθος των πωλήσεων

Ε κάποιοι επιλέγουν να ξεκινήσουν από την αποθήκη" τους βλέποντας τι μπορούν να συνθέσουν από τα ήδη υπάρχοντα.
Αυτό περιγράψαμε με την εμφάνιση του δήθεν Χόρνετ.

nickald
21/07/2023, 13:24
Αν το ψάξεις πολλά μοντέλα απο διάφορες εταιρείες κάνουν ανακύκλωση εξαρτημάτων. Μέχρι ένα σημείο και ανάλογα για ποιο εξάρτημα μιλάμε είναι κατανοητό.

Για παράδειγμα κανένας δεν θα πει για τους καθρέφτες που χρησιμοποιεί η χονδα τα τελευταία 600 χρόνια και είναι ίδιοι απο όταν ο Ντάνκαν Μακλάουντ ήταν βρέφος.

Αλλά το φανάρι που δίνει τον χαρακτήρα της μηχανής είναι σκέτη κοροϊδία να είναι ανακυκλωμένο από άλλο μοντέλο της γκάμας (και μάλιστα φθηνότερο).

sapila racing
21/07/2023, 15:22

Τι ακριβως προσφέρει στη συζητηση ενα ασχετο link με το κινεζοφαναρο? :confused:

Περιμενω απαντηση.

CorpseAlive
21/07/2023, 15:42
Τι ακριβως προσφέρει στη συζητηση ενα ασχετο link με το κινεζοφαναρο? :confused:

Περιμενω απαντηση.

Απάντηση Α: Πλήρωσα τα μισά λεφτά , τα ανταλλακτικά κοστίζουν όσο το 1/4 της τιμής της Honda Και έχουμε ουσιαστικά το ίδιο μηχανάκι (Κλωνο Honda ή Voge ds500 κυκλοφορεί και με τις δύο ονομασίες στην αγορά.)

Απάντηση Β: Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ PREMIUM MARKES , KITRINOS DRAKOS !11!!!!1!!1!!1!!!ena!1

sam4g
21/07/2023, 16:02
off topic στο off topic. Ειλικρινά οι κινεζολάγνοι, τείνουν να γίνουν γραφικότεροι των hondaλάγνων

panavour
21/07/2023, 16:54
Κάτι που φαίνεται αναληθή

Αναληθές.

panavour
21/07/2023, 17:37

Περιμενω απαντηση.

Απλώς έπαθα σοκ με το 700αρι που άκουσα για ένα γυαλί με μια λάμπα μέσα.Απο κει και πέρα με τόσα πού εχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο μηχανάκι,δεν νομίζω ότι υπερέβην τα εσκαμενα ,ούτε προσβαλλα και εθιξα κανέναν.

nickald
21/07/2023, 18:13
Απλώς έπαθα σοκ με το 700αρι που άκουσα για ένα γυαλί με μια λάμπα μέσα.Απο κει και πέρα με τόσα πού εχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο μηχανάκι,δεν νομίζω ότι υπερέβην τα εσκαμενα ,ούτε προσβαλλα και εθιξα κανέναν.

Μου αρέσει όμως που πιο πάνω διορθώνεις τον άλλο φίλο για το αναληθή......

doctoras
21/07/2023, 19:07
230?????
Δλδ με 3 μονοκομματα πλαστικα,χωρις καθολου εξοπλισμο και βγηκε 230? Τραγικό.
Γιαυτο έγραφαν ολοι οτι δεν φαίνονται τα κιλα στο de. Νόμιζαν οτι ειναι 20κιλα πιο βαρυ αλλα μαλλον ειναι τα ιδια.

Για την ακρίβεια το επαλήθευσα μόλις στο τρέχον τεστ Ιουλίου.
208 βάρος κατασκευαστή / 224 η μέτρηση του περιοδικού (16κιλα διαφορά).

Και ένα ακόμη δεδομένο μαζί στο τεστ από χοντα είχαν και το crf1100 το απλό + dct το οποίο μετρήθηκε στα 236! 12κιλα διαφορά μόλις με διπλό κιβώτιο, περισσότερα ηλεκτρονικά, και με μακρύτερες και πιο ογκώδες αναρτήσεις, που υποδεικνύει κάτι…
Αν θες χοντα και αντβε πλήρωσε κάτι τις παραπάνω και πάνε στο αφρικα. Που διατίθεται και με πιο αντιπροσωπευτικό για αντβε μοτερ αλλά και σύνολο