PDA

View Full Version : Δολοφονία 15χρονου

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13

VANDA
09/12/2008, 13:46
Φτάσαμε και πάλι σε εκείνο το σημείο που χειροτερεύει κάθε φορά που αναδημιουργείται, μια κοινωνία που μόνο κοινωνία δεν είναι, άτομα δίπλα σε άτομα, πολλά άτομα.. που το μόνο που τους δένει είναι το ότι το καθένα από αυτά ανεβαίνει το δικό του γολγοθά δίπλα στο άλλο. Μη με ενοχλείτε, προσπαθώ, κουράζομαι, θυσιάζομαι για να πετύχω αυτά που αποφάσισα ότι έχουν σημασία. Με γαμάνε από παντού, δε βλέπω όμως άλλη λύση, είμαστε πολλοί αλλά μόνοι, ο καθένας στον δικό του αγώνα. Δάνεια, σπίτια, αυτοκίνητα, η μηχανή μου, τα παιδιά, το κινητό τους, η βιτρίνα μου, δάνεια, δάνεια.. εδώ που έφτασα, τι; Μια ενεσούλα τη μέρα, πονάει αλλά όχι τόσο που να πετάξω τη σύριγγα από πάνω μου, ας συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα. Ετσι κάνουν όλοι, εξάλλου. Οχι μαζί μου, δίπλα μου.

Ενα παιδί έπεσε. Πάλι. Δεν είναι το δικό μου παιδί. Αλλά και πάλι, θα μπορούσε. Πονάει. Πόσο; Τι παιδί; Τι ήθελε εκεί; Τι να θέλει.. τι τι παιδί.. δεν μπορώ να ηρεμήσω. Αυτή ή σύριγγα έσπασε μέσα στο χέρι μου κι έμεινε εκεί.
Σπάνε. Ποιοι; Τι σημαίνει γνωστός-άγνωστος. Ας πάω να δω. Για άλλη μια φορά. Δεν μπορώ να μην είμαι εκεί. Τι σπάνε; Γμτ δεν μπορώ να ησυχάσω. Μου τάραξαν τη ζωή. Με σκουντάνε. Να σηκωθώ ή να γυρίσω πλευρό;
Οταν έκανα μια σιωπηλή διαμαρτυρία, απλά δεν άκουσε κανείς. Οταν έκλεισα έναν δρόμο με έβρισαν που τους καθυστερούσα για να πάνε στη δουλειά. Οταν βρέθηκα "τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος" μέ πήγαν μέσα για να δω την κωμωδία από κοντά. Ποιον δρόμο να πάρω;

Σας καταλαβαίνω, λέει, πείτε ό,τι έχετε να πείτε, αλλά μη με ενοχλείτε εμένα, είμαι αθώος και τραβάω τα ζόρια μου.
Ποιοι είμαστε εμείς, ποιοι εσείς, ποιοι είναι αυτοί, ποιος είναι ο εχθρός. Πόσο ψηλά μπορώ να ανέβω για να δω καθαρά τι γίνεται εκεί κάτω; Εδώ δίπλα;
Δεν έχω σπάσει ποτέ τίποτα. Τράπεζες; Δημόσια κτίρια; Αστυνομικά τμήματα; Βιβλιοθήκες; Το μερίδιό μου θα το πληρώσω ευχαρίστως, τόσα ανούσια πράγματα πληρώνω, την οργή για έναν άδικο θάνατο παιδιού δε θα πληρώσω; για μένα - κάψτε τα. Εσείς.. Κι εγώ οργίζομαι, αλλά τα λυπάμαι τα βιβλία. Περιουσίες φιλήσυχων πολιτών; Μπορώ να σπάσω τη μηχανή μου; Με πονάει. Κι από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δεν μπορώ να το κάνω. Μπορεί να μου τη σπάσουν άλλοι. Πονάει ήδη και μόνο η ιδέα. Μήπως λυτρώνει όμως ταυτόχρονα; Θυμάμαι τον φίλο που του είπαν μια μέρα.. "αδερφέ, καίγεται η μηχανή σου". Κούνησε το κεφάλι με πόνο και κατανόηση. Την είχε δουλέψει. Αλλά ήταν ελεύθερος. Εχω βαρεθεί να καταλαβαίνω.
Κάποτε μου την έκλεψαν. Το μόνο που με παρηγόρησε τότε, ήταν ότι θα μπορούσε να γίνει μια από εκείνες τις.. μηχανές μεγάλου κυβισμού με τις οποίες διέφευγαν οι ληστές από την τράπεζα.. Εδώ φτύνουμε αίμα για να μας τα κλέβουν κοστουμάτοι και πάμε για καφέ χαρούμενοι.

Απότομη διακοπή για διαφημίσεις. Η ελευθερία εκφρασμένη με μία λέξη: Jeep. 70 άτοκες.

Δεν αντέχω να βλέπω παιδιά να δακρύζουν. Μια μέρα θα πονέσουμε όλοι τόσο που θα σπάσουμε εμείς οι ίδιοι τα "όνειρά" μας, είτε γιατί δε θα είναι πραγματικά, είτε γιατί δε θα έχουν πια σημασία. Ηρθε η μέρα; Οχι ακόμα, με έχουν κουρδίσει καλά. Εγώ είμαι ο εχθρός μου.

thou-vou
09/12/2008, 13:48
Λεποοοοοον… Mετά από τρεις μέρες συμβαίνει το προφανές. Σαραντα πέντε σελίδες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) σα δελτίο ειδήσεων με παράθυρα και μαιντανούς.
Eνω τα πράγματα είναι απλά. Όσοι θέλουν να πουν την άποψη τους στο δρόμο και όχι στα παράθυρα.
Tον πιτσιρικά δεν τον ήξερα. Όπως δεν ήξερα και τον μετανάστη που δολοφονήθηκε (αυτό είναι άποψη και όχι «ανακοίνωση της αστυνομίας») πριν από δυο-τρεις εβδομάδες και δεν θα ξέρω πιθανά αυτούς που θα δολοφονηθούν αύριο. Eχω άποψη μειοψηφική για αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και το ξέρω.
H αστυνομία είναι εχθρός μου KAI γιατί ποτέ δεν ήρθε και δεν θα έρθει όταν μένω ή έμεινα απλήρωτος από το αφεντικό, αλλά ερχόταν αν πήγαινα με άλλους τσαμπυκαλεμένος έξω από το υπουργείο εργασίας. Λέω KAI γιατί υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι λόγοι, όπως τα τελευταία γεγονότα.
H δολοφονία ήταν ενα ξεπέρασμα ορίου που λέει το εξής:
Aν φτάνει στο σημείο κάποιος μπάτσος να δολοφονεί δεκαπεντάχρονο γιατί τον έβρισε αυτός ή οι φίλοι του, το κόλπο χοντραίνει. Oπότε πρέπει να υπάρξει σαφής «απάντηση» που να κρατήσει λίγο τα όρια να μην πάνε παραπέρα. Aυτό σημαίνει ότι:
Στις τόσες δολοφονίες (άποψη) μεταναστών (κατα κύριο λόγο) που είναι υποτιμημένοι κοινωνικά-οικονομικά κλπ οι απαντήσεις ήταν μειοψηφικές διαδηλώσεις με επιθέσεις από την αστυνομία σε κάθε σχεδόν πορεία και ελάχιστες δυναμικές μειοψηφικές κινήσεις. Oύτε κανάλια, ούτε αριστερά, ούτε σπασίματα πέρα από πλάνα αρχείου στα κουτιά. Γι’ αυτό και οι δολοφονίες συνεχίζονται.

Όταν φτάνουμε στην ευκολία δολοφονίας άσχετου (πολιτικά-κοινωνικά) ντόπιου πιτσιρικά γιατί έτσι θέλει ο ειδικός φρουρός, η «απάντηση» σε αυτό δείχνει και τα όρια του τι μπορεί να ανεχθεί η ψιλοφλώρικη αριστερά, πιο ακραίες τάσεις και η κοινωνία γενικά. Δημιουργείται δηλαδή ενα ιστορικό προηγούμενο όπου η αντίδραση δείχνει και το μέχρι που μπορούν να φτάσουν αν χρειαστεί οι μπάτσοι και τα αφεντικά τους. Oι 5000 της πρώτης βραδυάς, οι 7000 της κυριακάτικης πορείας και οι 15000 της χθεσινής (όταν για τα δάση είχαν κατέβει δεκάδες χιλιάδες) δείχνει τουλάχιστον ότι στα παπάρια τους ολονών για τον πιτσιρικά αφού οι περισσότεροι έκατσαν να δουν τηλεόραση ή πήγαν να ποιουν τα ξύδια τους. Δηλαδή το κράτος ξέρει ότι μπορεί να δολοφονει άσχετους, οι οργισμένοι ή και φοβισμένοι διαδηλωτές και μη να είναι το πολύ δεκαπέντε χιλιάδες και οι υπόλοιποι να καταγγέλουν τα επεισόδια. Δηλαδή απέναντι σε μια τέτοια περίπτωση τι κάνεις??? Πορεία με λουλούδια? Aν το θύμα ήταν όντως κάποιος που του πέταξε πέτρα ή μπουκάλι ο μπάτσος θα ήταν σε νόμιμη άμυνα αλλά δικαστής ντρεντ? (θυμίζω την εχθρική μου άποψη για την αστυνομία ξανά γιατί ακριβώς ο μπάτσος πρέπει να κάνει τις επιλογές του σε τέτοιες στιγμές και να προστατεύσει τα αφεντικά του αλλιώς παραιτείται… και από παραιτήσεις δεν τα πάει καλά το σώμα…) Aν ο πιτσιρικάς ήταν μετανάστης πόσο εύκολα ο κόσμος στο δρόμο θα ήταν χίλιοι το πολύ? Πόσο εύκολα θα δικαιολογούσαν τον μπάτσο ακόμα και οι περισσότεροι από αυτούς που τώρα τον λένε δολοφόνο? Kαι ακόμη πιο μακριά. Aν οι μετανάστες κάνανε διαδήλωση για αυτά που τραβάνε πόσοι θα πήγαιναν μαζί τους και πόσοι θα συμφωνούσαν αυτόματα με το vestroma στρώνωντας το χαλί για ποργκρόμ της αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες???

Mε αυτά και με αυτά οι απαντήσει δίνονται στο δρόμο. Θέλεις τανκ? Θέλεις να τα οδηγήσεις? Θέλεις να διαμαρτυρηθείς απέναντι στην καταστροφή της πόλης και το ερμο το δεντράκι? Στο δρόμο και όχι πίσω από τους μπάτσους. H γίνε μπάτσος (δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα) να τελειώνουμε. Yπάρχουν θέσεις εργασίας εκεί και στο στρατό με το τσουβάλι. Φόνοι επι πληρωμοί. Aλλά οι απαντήσεις στο δρόμο. Kαι οχι πίσω από τους μπάτσους.
Tσαντίστηκες με τη δολοφονία? Στο δρόμο. Όπως νομίζει ο καθένας. Όπως νομίζει ότι θα μπορέσει να AΠAΓOPEYΣEI THN EYKOΛH EΠANAΛΛEIΨH MIAΣ TETOIAΣ ΔOΛOΦONIAΣ. Με κεριά? Mε μπουκάλια? Mε ξύδι? Mε φακές? Στο δρόμο.
Aυτό ενοούσα όταν έλεγα «ας κάνει ο καθένας τα κουμάντα του». Oι απόψεις σε τέτοιες ιστορίες ή είναι πολεμικές και πρακτικές ή τις τρώει η υπερπληροφοριακή μαρμάγκα.

Για την Iστορία. H πορεία της κυριακής ήθελε να πάει στη ΓAΔA και να συγκρουστεί αλλά δεν άντεξε τα χημικά και έφτασε ενα μικρό τμήμα της.
H πορεία εχθές ήθελε να πάει στη βουλή και έγιναν συγκρούσεις στην Oμόνοια (όπου λακησε το KKE) και πήγε προς τ’ αλλού αφού από αλλού ξεκίνησε και αλλού πηγαίνει…
Oι μπάτσοι έκαναν τη δουλειά τοιυς να φυλάνε τη βουλή, το πέμπτο και διάφορα άλλα κοπρόσκυλα. Oχι καταλάθος. Aυτή είναι η δουλειά τους.
O κόσμος έσπασε και δημιουργήθηκαν εστίες στη νομική, στο σύνταγμα και σε κατηλειμένες σχολές. Για τις ζημιές και όσους πήραν δάνεια για να πουλάνε φύκια σε καιρό κρίσης και ανεργίας δεν φταίω εγω για την κρίση… Kαι δεν έχω δάκρυα για παραμύθια ασφαλισμένων καταστηματαρχών της ερμού που πληρώνουν το οχτάωρο με ψίχουλα και το πρώτο που λένε είναι «δεν θα έχω να δώσω τα δώρα στο προσωπικό». Mπα και τα λεφτά από την ασφάλεια τι θα τα κάνεις??? Aνακαίνιση??? H μήπως περίμεναν αυτό για να ανεβάσουν τα ασφαληστήρια οι ασφα-ληστικές?
Eπίσης για την ιστορία η έκταση των επεισοδίων και η συνοχή του κόσμου δεν ήταν τίποτα τρομερό συγκρητικά με το χημείο του 85, τη δολοφονία του καλτεζα ή τα μαθητικά του 90-91… Aλλά μπορεί ο καθένας να λέει «πρωτοφανές» γιατί δεν υπήρχε πάντα η τηλεόραση. Aλλά είναι μαγεία να ακούς ότι «κυκλοφορούν κουκουλοφόροι με όπλα που πήραν από κατάστημα και κυνηγάνε κόσμο»… Δηλαδή έλεος…
Eπίσης οι κουκούλες είναι λίγο για κάμερες, λίγο για δακρυγόνο το οποίο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα γάματα και λίγο για να μην είσαι αναγνωρήσιμος. Eρωτήσει του τύπου "αφού λένε ότι έχουν δίκιο γιατί φοράνε κουκούλες" είναι λίγο αφελείς και εκ του πονηρού (με την ηλίθια έννοια).
Eπίσης τα εξάρχια δεν είναι κανα άβατο, ζώνη κατανάλωσης είναι με μια παράδοση σαν πολιτικό κέντρο της ακροαριστεράς και άλλων τάσεων.
Δυστυχώς οι αντιδράσεις δεν ήταν αρκετές ώστε να είναι αποτρεπτικές για "οικογενειάρχες" δολοφόνους...
Γεια χαρά κι αντίο (γενικά) έχουμε και δουλειές και νοίκι
(άσε που δουλεύω κοντά στο σύνταγμα κοντά…)
λουλούδια σε κάνες, απαντήσεις από εμένα και μαλακίες δεν έχει…
νυφάλιο εμοτικον και δρόμοοοοο...

DimChios
09/12/2008, 13:49
ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΜΕΤΟ!

ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ 3-4 ΘΡΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΙ? ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ?
ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ! ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΖΩΩΝ!

ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

ΙΣΩΣ ΝΑ ΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟ...ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ!

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ 2 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ?

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΣΚΩΤΩΣΕ
ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΤΣΙ
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ
ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΑΥΤΑ! ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ? ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ?

ΣΑΣ/ΜΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ!

:yuck:

cityfly
09/12/2008, 13:50
όχι για άλλο λόγο αλλά τα γεγονότα πρέπει να λέγονται όπως έγιναν κι όχι να πετάμε ό,τι νομιζουμε

από τα νέα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Χρήστο Λευκίδη παρουσία και του κ. Σίμου Μεσογείτη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του 15χρονου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος- ανθρωποκτονία».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης ύστερα από την εξέταση της σορού του Γρηγορόπουλου, που κράτησε δυόμισι ώρες, η σφαίρα από το 9άρι περίστροφο του ειδικού φρουρού διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως η σφαίρα έφερε μια μικρή αλλοίωση, γεγονός που αρχικά δεν απέκλεισε το σενάριο που υποστήριξε από την αρχή ο Κορκονεάς, ότι δηλαδή πυροβόλησε στο έδαφος και στη συνέχεια η σφαίρα εποστρακίστηκε. Η προσεκτικότερη όμως εξέταση της σορού του άτυχου 15χρονου απέκλεισε οριστικά τον ισχυρισμό του. Η φορά της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ήταν από επάνω προς τα κάτω. Σε περίπτωση εποστρακισμού της, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» έμπειροι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε η φορά της σφαίρας να ήταν αντίστροφη και να είχε χτυπήσει το παιδί από κάτω προς τα επάνω. «Από τη φορά καταλαβαίνουμε πως ο αστυνομικός πυροβόλησε έχοντας στραμμένο το όπλο του προς το πλήθος», επισημαίνουν κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η σφαίρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιηθεί βαλλιστικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η βαλλιστική έρευνα δεν έδειξε αλλοίωση της σφαίρας από πρόσκρουσή της στην άσφαλτο ή στο πεζοδρόμιο. Αντίθετα, η αλλοίωση που υπάρχει οφείλεται στην πρόσκρουσή της σε οστό του 15χρονου.

el_hymador
09/12/2008, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Φτάσαμε και πάλι σε εκείνο το σημείο που χειροτερεύει κάθε φορά που αναδημιουργείται, μια κοινωνία που μόνο κοινωνία δεν είναι, άτομα δίπλα σε άτομα, πολλά άτομα.. που το μόνο που τους δένει είναι το ότι το καθένα από αυτά ανεβαίνει το δικό του γολγοθά δίπλα στο άλλο. Μη με ενοχλείτε, προσπαθώ, κουράζομαι, θυσιάζομαι για να πετύχω αυτά που αποφάσισα ότι έχουν σημασία. Με γαμάνε από παντού, δε βλέπω όμως άλλη λύση, είμαστε πολλοί αλλά μόνοι, ο καθένας στον δικό του αγώνα. Δάνεια, σπίτια, αυτοκίνητα, η μηχανή μου, τα παιδιά, το κινητό τους, η βιτρίνα μου, δάνεια, δάνεια.. εδώ που έφτασα, τι; Μια ενεσούλα τη μέρα, πονάει αλλά όχι τόσο που να πετάξω τη σύριγγα από πάνω μου, ας συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα. Ετσι κάνουν όλοι, εξάλλου. Οχι μαζί μου, δίπλα μου.

Ενα παιδί έπεσε. Πάλι. Δεν είναι το δικό μου παιδί. Αλλά και πάλι, θα μπορούσε. Πονάει. Πόσο; Τι παιδί; Τι ήθελε εκεί; Τι να θέλει.. τι τι παιδί.. δεν μπορώ να ηρεμήσω. Αυτή ή σύριγγα έσπασε μέσα στο χέρι μου κι έμεινε εκεί.
Σπάνε. Ποιοι; Τι σημαίνει γνωστός-άγνωστος. Ας πάω να δω. Για άλλη μια φορά. Δεν μπορώ να μην είμαι εκεί. Τι σπάνε; Γμτ δεν μπορώ να ησυχάσω. Μου τάραξαν τη ζωή. Με σκουντάνε. Να σηκωθώ ή να γυρίσω πλευρό;
Οταν έκανα μια σιωπηλή διαμαρτυρία, απλά δεν άκουσε κανείς. Οταν έκλεισα έναν δρόμο με έβρισαν που τους καθυστερούσα για να πάνε στη δουλειά. Οταν βρέθηκα "τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος" μέ πήγαν μέσα για να δω την κωμωδία από κοντά. Ποιον δρόμο να πάρω;

Σας καταλαβαίνω, λέει, πείτε ό,τι έχετε να πείτε, αλλά μη με ενοχλείτε εμένα, είμαι αθώος και τραβάω τα ζόρια μου.
Ποιοι είμαστε εμείς, ποιοι εσείς, ποιοι είναι αυτοί, ποιος είναι ο εχθρός. Πόσο ψηλά μπορώ να ανέβω για να δω καθαρά τι γίνεται εκεί κάτω; Εδώ δίπλα;
Δεν έχω σπάσει ποτέ τίποτα. Τράπεζες; Δημόσια κτίρια; Αστυνομικά τμήματα; Βιβλιοθήκες; Το μερίδιό μου θα το πληρώσω ευχαρίστως, τόσα ανούσια πράγματα πληρώνω, την οργή για έναν άδικο θάνατο παιδιού δε θα πληρώσω; για μένα - κάψτε τα. Εσείς.. Κι εγώ οργίζομαι, αλλά τα λυπάμαι τα βιβλία. Περιουσίες φιλήσυχων πολιτών; Μπορώ να σπάσω τη μηχανή μου; Με πονάει. Κι από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δεν μπορώ να το κάνω. Μπορεί να μου τη σπάσουν άλλοι. Πονάει ήδη και μόνο η ιδέα. Μήπως λυτρώνει όμως ταυτόχρονα; Θυμάμαι τον φίλο που του είπαν μια μέρα.. "αδερφέ, καίγεται η μηχανή σου". Κούνησε το κεφάλι με πόνο και κατανόηση. Την είχε δουλέψει. Αλλά ήταν ελεύθερος. Εχω βαρεθεί να καταλαβαίνω.
Κάποτε μου την έκλεψαν. Το μόνο που με παρηγόρησε τότε, ήταν ότι θα μπορούσε να γίνει μια από εκείνες τις.. μηχανές μεγάλου κυβισμού με τις οποίες διέφευγαν οι ληστές από την τράπεζα.. Εδώ φτύνουμε αίμα για να μας τα κλέβουν κοστουμάτοι και πάμε για καφέ χαρούμενοι.

Απότομη διακοπή για διαφημίσεις. Η ελευθερία εκφρασμένη με μία λέξη: Jeep. 70 άτοκες.

Δεν αντέχω να βλέπω παιδιά να δακρύζουν. Μια μέρα θα πονέσουμε όλοι τόσο που θα σπάσουμε εμείς οι ίδιοι τα "όνειρά" μας, είτε γιατί δε θα είναι πραγματικά, είτε γιατί δε θα έχουν πια σημασία. Ηρθε η μέρα; Οχι ακόμα, με έχουν κουρδίσει καλά. Εγώ είμαι ο εχθρός μου.

Παντα οι γυναικες εχουν τις πιο ψυχραιμες, αποκρυσταλλωμενες και ουσιωδης αποψεις...και ας μην συνιστα ακριβως "αποψη" το συγκεκριμενο κειμενο.

Οτι πιο σωστο διαβασα αυτες την ημερες εδω μεσα...μπραβο Vanda.

Aggelos_SV
09/12/2008, 13:53
Το postάρω ΚΑΙ εδώ...

149864

trumpet
09/12/2008, 13:53
Τί άλλο θα δουν τα ματάκια μου εδώ μέσα ωρέ παιδιά!!!!!

Είστε με τα καλά σας???

Έχετε συνείδηση του τι λέτε???

Τι φασισμός είναι αυτός??

Ένα παιδί ήταν που αποδείχθηκε πως δεν έκανε τίποτα και σκοτώθηκε από τα γουρούνια της ελληνικής αστυνομίας που δουλειά τους είναι να δέρνουν σε πορείες, να σκοτώνουν αθώο κόσμο(ο ενδεικτικός κατάλογος έχει κατατεθεί από κάποιον συμφορουμίτη εδώ), να προστατεύουν τράπεζες, υπουργεία και βουλευτες-υπουργούς κλπ όσους δηλαδή μας καταστρέφουν τη ζωή, να προστατεύουν και να βοηθούν τους εμπόρους ναρκωτικών στο έργο τους.. (σάμπως ποιοι έριξαν τα ναρκωτικά στην ελλάδα και, αν θέλουμε να το δούμε και ιστορικά και κινηματικά, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων??

Το σύνθημα Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι είναι πέρα για πέρα αληθινό αν και προσωπικά μπορεί να μην το βρίσκω αρκετά πολιτικό.. Είναι όμως η πραγματικότητα...

Κράτος και παρακράτος δουλεύουνε μαζί, οι μισοί κουκουλοφόροι είναι ασφαλήτες και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών (της Ελλάδας βεβαίως βεβαίως) και πληρώνονται από την τσέπη μας για να κάινε τα πάντα.

Πως γίνεται άραγε να μην μπορούν ποτέ να τους πιάσουνε??

Τους χιλιάδες μαθητές όμως που βγήκαν εχθές στην πορεία και δεν προκάλεσαν την παραμικρή καταστροφή μπορούσαν να τους σαπίσουν στο ξύλο έτσι???

Τους χιλιάδες φοιτητές την ημέρα της πανελλαδικής πορείας στις 8-3-2007 μπορούσαν να τους σαπίσουν στο ξύλο???

Τα γεροντάκια που ζητάνε μιά αξιοπρεπή σύνταξη γιατί ντρέπονται που δεν έχουν να δώσουν ένα 20αρικο τα Χριστούγεννα στα εγγόνια τους μπορούν νατα τσακίζουν στο ξύλο (και επί Πασοκ και επί ΝΔ)???

Τα μπάχαλα δεν μπορούν να τα πιάσουν φυσικά...και αν τα πιάσουν τα αφήνουν ελεύθερα...

Τους 20-30 μετανάστες που κάνανε πλιάτσικο στα ήδη καμένα μαγαζιά και κλέβανε τρόφιμα ρούχα και παπούτσια μπορούσαν να τους πιάσουνε... Σωστά, αυτοί επιβάλλεται να πεινάνε...δεν είναι και "δικοί μας" άλλωστε..

Άξιος ο μισθός τους. Ο οποίος πληρώνεται από την δικά μας -πάντα άδεια- τσέπη...

Αυτό το σύστημα σκοτώνει ανθρώπους και τις συνειδήσεις τους...

Άντε και στα επόμενα...:mad:

devil's animal
09/12/2008, 13:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
...

+1 (ενας) στον δρομο

SNORLAX2
09/12/2008, 14:03

κ τι δεν ειναι φασισμοσ???οτι συμφωνει με τισ αποψεισ σου???

SeNNinhA
09/12/2008, 14:09
ΩΡΑΙΟΣ

TOLISTOLAROS
09/12/2008, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
Είσαι λάθος. Βάλε τί προηγήθηκε στην κάθε περίπτωση και τις συνθήκες που έγινε ότι έγινε. Το να λες "δολοφονήθηκε" μόνο εντυπώσεις δημιουργεί.

Σίγουρα κάποια από αυτά δεν ήταν "δολοφονίες", αλλά μέρος επιχείρησης, καταδίωξης ή όπως αλλιώς θες πες το.
Σωστός.

gloum
09/12/2008, 14:14
Δεν ξέρω αν ακούσατε ποίος γνωστός μαιντανός (http://www.skai.gr/master_story.php?id=103366) ανέλαβε την υπεράσπιση των οργάνων.....

ΑΧ!

trumpet
09/12/2008, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από SNORLAX2

κ τι δεν ειναι φασισμοσ???οτι συμφωνει με τισ αποψεισ σου???

και ποιο ειναι το επιχείρημά σου ρε φιλαράκι???

αυτό σε πείραξε από όσα έγραψα?

ΑΝτιπαραθέσου σε κάτι άλλο... Και ανοίξτε κάνα λεξικό, καμια βικιπαιδεια κλπ να μάθετε τι σημαίνει φασισμός...

Φασισμός είναι να σκοτώνεις από θέση εξουσίας και ισχύος, φασισμός είναι και να συμφωνείς με αυτόν που διέπραξε την εκτέλεση..

Άϊ σιχτιρ...

Σε αυτά τα πράγματα δεν έχω βρει μέση λύση που να είναι αξιοπρεπής. Ή με τον έναν ή με τον άλλον.

και μη με ρωτήσεις ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος!

Τα γράφω ξεκάθαρα στο ποστ μου. αν έχει κανεις την καλοσύνη να το διαβάσει πριν μου την πει..

SNORLAX2
09/12/2008, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ΑΝ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ¨ΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο 15ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ" , ¨ΠΟΙΟς ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ" , "Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ" ΚΛΠ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΩ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟ

! [/B] [B]

βρε τι μου θυμιζουνε τα λογια αυτα..βρε τι δημοκρατικοτητα ειναι αυτη
να μου ζησεισ μεγαλε δημοκρατη....τι διαφορα εχουν τα λογια αυτα απο
λογια χουντικου???οποιοσ δεν συμφωνει μαζι μασ στην πυρα..
θα φαει το ξυλο τησ αρκουδασ
ρε αντε κλ...σε μασ 2 μαντρεσ

XJR_Billy
09/12/2008, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Δεν ξέρω αν ακούσατε ποίος γνωστός μαιντανός (http://www.skai.gr/master_story.php?id=103366) ανέλαβε την υπεράσπιση των οργάνων.....

ΑΧ!

Ο ΜΟΝΤΕΛΟΠΝΙΧΤΗΣ !!!!!!!!!!!!

ΟΥΥΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

ΠΣΤΜ !!! :evil: :evil: :mad:

cityfly
09/12/2008, 14:24
Νικος Δήμου 23 χρόνια πριν
http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?cat_parent=9&time_id=142&cat_id=16

ΠΟΥ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΓΗ...

Όλοι είχαμε ακούσει, πως η βία φέρνει, βία — αλλά αυτές τις μέρες το ζήσαμε. Καταλάβαμε πως μπορεί ένας πυροβολισμός να φέρει μιαν εξέγερση.

Παράξενοι οι δρόμοι, της βίας. Από τους αλλοτριωμένους στους ελεύθερους. Από την εξουσία προς την αντιεξουσία. Γι' αυτό μια επανάσταση δεν είναι δράση. Είναι αντίδραση.

Και οι εφημερίδες — σκέτη ναυτία: "ΣΚΟΤΩΣΑΝ 15ΑΧΡΟΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ". Τι πλεονασμός! Κάθε δεκαπεντάχρονος είναι αναρχικός (αλίμονο αν δεν είναι!). Αυθόρμητη, καθαρή φύση.

Αλλά και κανένας δεκαπεντάχρονος δεν είναι συνειδητός και υπεύθυνος οπαδός του Μπλανκί η του Μπακούνιν. Ένα παιδί! Καθαρή φύση...

"Όμως η βία δεν ξεχωρίζει ποιότητες. Σκοτώνει. Έρχεται από το μηδέν και θέλει να μηδενίσει. Η βία μισεί το Είναι. Ο “νόμος και η τάξη” οδηγούν τελικά στους πιο εύτακτους, ασφαλείς και ήσυχους χώρους: τα κοιμητήρια.

Προσέξτε, προσέξτε καλά τους αναρχικούς. Είναι, το θερμόμετρο της κοινωνίας. Όταν αγανακτούν, σημαίνει πως η “νόμιμη” βία έχει ξεπεράσει τα όρια επιφυλακής.

Βέβαια οι περισσότεροι, αναγνώστες μου, άνθρωποι σοβαροί και ευπρεπείς, δεν θα δέχονταν υποδείξεις από έναν αναρχικό. "Όμως, στο βάθος, ο αναρχικός έχει, πιο πολλά να πει από τον μικροαστό. Όσο κι αν δεν σας είναι, συμπαθής, αξίζει να τον ακούτε από καιρό σε καιρό. Γιατί δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάθε οργανωμένη κοινωνία προϋποθέτει —δυστυχώς— ένα ποσοστό ανελευθερίας. "Όσο μικρότερο αυτό το ποσοστό, τόσο υψηλότερο το επίπεδο της οργάνωσης. (Ως εδώ συμφωνούμε όλοι: Προτιμότερη η πιο ελεύθερη Αγγλία, από την καταπιεστική π.χ. Ουγκάντα).

Έ, λοιπόν, ο αναρχικός είναι αυτός που ζητάει να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό ανελευθερίας. (Περισσότερο: να το μηδενίσει — ο ουτοπικός αναρχισμός!). Στην επιδίωξη του αυτή συμπίπτει και με τα πιο σοβαρά κόμματα. (Μόνον που αυτός το εννοεί). Και βλέπει την ανελευθερία, την κατάχρηση εξουσίας, εκεί που ελάχιστοι τις αντιλαμβάνονται.

Οι αναρχικοί είναι τα πιο ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας. Όταν αντιδρούν έχουν πάντα κάποιο δίκιο. "Όπως οι καλλιτέχνες σηματοδοτούν το αόρατο, έτσι και οι αναρχικοί διαμαρτύρονται για μορφές βίας που εμείς (στην αλλοτρίωση μας) δεν τις βλέπουμε. Τις έχουμε συνηθίσει. Αλλά δεν παύουν να είναι αυθαίρετες και ίσως περιττές.

Π. χ., σίγουρα θεωρείτε αυτονόητη την ύπαρξη της αστυνομικής ταυτότητας. Ξέρετε πως σε άλλα κράτη είναι άγνωστη; Και πως θα το θεωρούσαν προσβολή της προσωπικότητας αν έπρεπε να αποδείξουν το ποιοι είναι; Και ξέρετε ακόμα πως, όταν πριν μερικά χρόνια η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας θέλησε να εφοδιάσει όλους τους πολίτες με αριθμημένες ηλεκτρονικές ταυτότητες, ξεσηκώθηκε τέτοιος σάλος για το “φακέλωμα” που τελικά αποσύρθηκε το νομοσχέδιο;

Εμείς όμως αποκαλούμε τη Δυτική Γερμανία “αστυνομικό κράτος” (το έχω διαβάσει συχνά!), ενώ υποδεχόμαστε με αδιαφορία ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, που θα μας φακελώσει, όλους ενάριθμα.

Να σε τι χρειάζονται οι αναρχικοί. Αποτελούν τη ζωντανή συνείδηση της κοινωνίας μας. Υπενθυμίζουν συνεχώς, με την παρουσία και τη δράση τους, ότι ο δρόμος οφείλει να οδηγεί προς την περισσότερη ελευθερία!

—Μα προκαλούν! (Είναι μέσα στο ρόλο τους).

—Μα υπερβάλλουν ! (Μήπως η άλλη πλευρά; ).

—Μα επιτίθενται! (Σχεδόν ποτέ. Είναι μόνιμα σε άμυνα. Αλλά δεν μαθαίνουμε τη δική τους άποψη !).

—Μα βάζουν βόμβες!

Προσοχή: Μίλησα για αναρχικούς — όχι για τρομοκράτες (η προβοκάτορες !). "Όποιος τους συγχέει πάσχει από νοητική μυωπία. Διότι είναι πόλοι αντίθετοι. Αυτός που ζητάει ελευθερία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί βία — έστω και σαν μέσο. Η βία φέρνει μόνο καταπίεση — ποτέ αυτονομία.

Οι αναρχικοί βλέπουν μακριά. Το ζητούμενο είναι μια κοινωνία ελευθερίας — από την αλλοτρίωση , την ανάγκη, την καταπίεση κάθε μορφής. Η εξουσία όποια κι αν είναι, πρέπει να συρρικνωθεί στο ελάχιστο. Γιατί από τη φύση της είναι απάνθρωπη. Εξουσιάζω σημαίνει δυναστεύω. Καλή εξουσία δεν υπάρχει. Είναι ένα αναγκαίο κακό, που θα εξαφανισθεί όταν περάσουμε σε άλλες, ανώτερες μορφές οργάνωσης. (Σε χίλια χρόνια; Έστω. Αλλά αρχίζουν σήμερα!).

Προσέξτε λοιπόν καλά τους αναρχικούς. Είναι οι αλαφροίσκιωτοι, οι ποιητές της κοινωνικής δράσης. Είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος. (Αλίμονο μας και αν δεν είναι!). Δείχνουν το δρόμο. Άτσαλα, βάρβαρα, φανατικά. Είναι νέοι, δεν έχουν καλούς τρόπους (ευτυχώς!). Κάποια μέρα όμως, γι' αυτούς θα μιλάνε τα βιβλία μας — κι όχι για τους διάφορους μεγαλοσχήμονες, κυβερνήτες, κατακτητές, εξουσιαστές

Αν συμφωνούμε για την ελευθερία — πρέπει να συμφωνήσουμε και για τους αναρχικούς. Πώς είναι όχι μόνο χρήσιμοι αλλά αναγκαίοι. Ακουστέ το μήνυμα τους: έρχεται από το μέλλον. Που το θυσιάζουν καμιά φορά, στα δεκαπέντε τους χρόνια...

24.11.1985

bentouza
09/12/2008, 14:29
@thou-vou:
τσαμπα καθεσαι κ γραφεις αδεφε..
οι ανθρωποι αυτοι(εδω μεσα κ εκει εξω) ειναι αρρωστοι, με την εννοια που ειναι αρρωστος ενας πρεζακιας..

μαζι σου κατα τα αλλα..

Sferopetadhn
09/12/2008, 14:31
Τουλάχιστον την ώρα της κηδείας του μικρού Αλέξανδρου κάντε λίγη ησυχία, μπας και φύγει ήσυχα απ'το μπουρδέλο που θέλουμε να λέμε κοινωνία...

Καλό ταξίδι μικρέ!

mats8282
09/12/2008, 14:35
[B]

Οτι ο ενας τα λεει σαν κρατος και παρακρατος μεσα απο μια ιδεολογια φυση ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ενω ο αλλος στην ουσια προασπιζομενος ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με πρωτο το δικαιωμα ΣΤΗΝ ΖΩΗ...

Προβοκατορικες ρητοριες του στυλ δεν ειχε δουλεια εκει ο 15χρονος και τι του ειπε και τι μπορουσε να του κανει ειναι ακρως ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ και εξω απο καθε πλαισιο λογικης οταν μιλαμε για ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ αοπλου ανηλικου απο ενστολο οργανο του κρατους..

Μην το συνεχισεις θα εχουμε παλι συγχωνευσεις θεματων και σβησμενα μυνηματα.Μιλα με πμ με τον Vestroma...

ΥΓ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΗΣΥΧΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ. Ελπιζω αυριο να μαζευτει η μιση,τουλαχιστον Αθηνα στις συγκεντρωσεις,ειναι η ωρα να φωναξουμε.....

byron
09/12/2008, 14:44
Oi φωτό είναι της Κυριακής....

149867

byron
09/12/2008, 14:46
Οι φωτό είναι της Κυριακής....
Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί έρευνα για το αν πρόκειται για όπλο κρότου ή το υπηρεσιακό....

Πόσο μαλάκες μας περνάνε όλους;

149866

SnakeMJK
09/12/2008, 14:48
Την Πέμπτη ο βαλλιστικός έλεγχος

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα ο βαλλιστικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο θάνατός του μαθητή προήλθε από εξοστρακισμό -όπως ισχυρίζεται ο ειδικός φρουρός- ή από τυφλό χτύπημα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση και ακύρωσαν τα αστυνομικά σενάρια και τους ισχυρισμούς του δολοφόνου περί "εξοστρακισμού της σφαίρας" και "άμυνας σε επίθεση κουκουλοφόρων".

Η αστυνομία ζητά έγγραφη βεβαίωση ότι η οικογένεια θα διορίσει τεχνικό σύμβουλο που θα συμμετέχει στον βαλλιστικό έλεγχο. Μετά από αυτή την εξέλιξη τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα αποφανθούν το νωρίτερο το πρωί της Πέμπτης.

Sferopetadhn
09/12/2008, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
Την Πέμπτη ο βαλλιστικός έλεγχος

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα ο βαλλιστικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο θάνατός του μαθητή προήλθε από εξοστρακισμό -όπως ισχυρίζεται ο ειδικός φρουρός- ή από τυφλό χτύπημα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση και ακύρωσαν τα αστυνομικά σενάρια και τους ισχυρισμούς του δολοφόνου περί "εξοστρακισμού της σφαίρας" και "άμυνας σε επίθεση κουκουλοφόρων".

Η αστυνομία ζητά έγγραφη βεβαίωση ότι η οικογένεια θα διορίσει τεχνικό σύμβουλο που θα συμμετέχει στον βαλλιστικό έλεγχο. Μετά από αυτή την εξέλιξη τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα αποφανθούν το νωρίτερο το πρωί της Πέμπτης.

Μέχρι τότε τη σφαίρα ποιός θα τη φυλάει;

stavrogin
09/12/2008, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
...Όσοι θέλουν να πουν την άποψη τους στο δρόμο και όχι στα παράθυρα.

H αστυνομία είναι εχθρός μου KAI γιατί ποτέ δεν ήρθε και δεν θα έρθει όταν μένω ή έμεινα απλήρωτος από το αφεντικό, αλλά ερχόταν αν πήγαινα με άλλους τσαμπυκαλεμένος έξω από το υπουργείο εργασίας...

Στις τόσες δολοφονίες (άποψη) μεταναστών (κατα κύριο λόγο) που είναι υποτιμημένοι κοινωνικά-οικονομικά κλπ οι απαντήσεις ήταν μειοψηφικές διαδηλώσεις με επιθέσεις από την αστυνομία σε κάθε σχεδόν πορεία και ελάχιστες δυναμικές μειοψηφικές κινήσεις. Oύτε κανάλια, ούτε αριστερά, ούτε σπασίματα πέρα από πλάνα αρχείου στα κουτιά. Γι’ αυτό και οι δολοφονίες συνεχίζονται.

... Aλλά οι απαντήσεις στο δρόμο. Kαι οχι πίσω από τους μπάτσους.
Tσαντίστηκες με τη δολοφονία? Στο δρόμο. Όπως νομίζει ο καθένας. Όπως νομίζει ότι θα μπορέσει να AΠAΓOPEYΣEI THN EYKOΛH EΠANAΛΛEIΨH MIAΣ TETOIAΣ ΔOΛOΦONIAΣ. Με κεριά? Mε μπουκάλια? Mε ξύδι? Mε φακές? Στο δρόμο.

«ας κάνει ο καθένας τα κουμάντα του».

Oι απόψεις σε τέτοιες ιστορίες ή είναι πολεμικές και πρακτικές ή τις τρώει η υπερπληροφοριακή μαρμάγκα.

Eπίσης οι κουκούλες είναι λίγο για κάμερες, λίγο για δακρυγόνο το οποίο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα γάματα και λίγο για να μην είσαι αναγνωρήσιμος....

Στις πορειες δεν κατεβηκα. Κομματι της πορειας για τη Γαδα περασε απο το σπιτι μου.Οι μπατσοι στο κατοπι.Τη μηχανη ντραπηκα να τη χωσω στο σπιτι μου για να την προστατεψω.

Η δικη μου πραγματικοτητα λεει πως:

5χρονοι,15χρονοι,25χρονοι και βαλε σκοτωνονται καθε μερα. Δε μπορεσα να πονεσω αρκετα το παιδι για να οργιστω αρκετα.

Μαγαζια, σπιτια, ανθρωποι καίγονται καθε μερα δεκαδες απο πχ. τις τραπεζες ή τον καπιταλισμο γενικοτερα.

Η διαφορα ειναι οτι τωρα βλεπουμε το πτωμα,τις φλογες ,τα αποκαϊδια...Μικρη διαφορα.

Οι μπατσοι δεν ειναι εχθροι μου αλλα σιγουρα δεν ειναι φιλοι μου.

Οι μπατσοι δεν ειναι ολοι, γουρουνια δολοφονοι. Εχουν ομως δεχτει να κουβαλουνε οπλο.Εχουν δεχτει να υπακουν.Ειναι τρομαχτικοι κι απειλητικοί οπως καθε τυφλη οπλισμενη μορφη εξουσιας, που μπορει να σε καταβροχθησει χωρις καν να χορτασει.Τους περιφρονω και τους φοβάμαι

Για μενα βια ειναι αυτο που ζουμε ,χωρις να πεσει ουτε ενα δακρυγόνο.

Αν εξεγερθω θα καψω πρωτα το σπιτι και τη μηχανη μου.Επειτα θα βγω και θα σπασω ολο τον κοσμο.Δε θα υπαρχει γυρισμος, μονο ηττα.

byron
09/12/2008, 14:56
[B]

Ότι να΄ναι....
Σε τι να συμφωνήσει κάποιος μαζί σου; Στο δικαίωμα του να σκοτώνει κάποιος έναν άοπλο 15χρονο ;;;

15 χρονών παιδί ρε και καθόσαστε και το συζητάτε ....

AntoD
09/12/2008, 14:57
Καλό ταξίδι Αλέξανδρε .......

Μακάρι εκεί που πηγαίνεις να μην υπάρχουν λόγοι που σε βγάζουν στους δρόμους

Να μην υπαρχουν ναρκωτικα

Να μην υπαρχει πορνεια

Να μην υπαρχει κοινωνικη ανισσοτητα

Να μην υπαρχει καυσαεριο

Να μην υπαρχουν δανεια

Να μην υπαρχει ζεστη και κρυο

Να μην υπαρχουν πολιτικες σκοπιμοτητες

Να μην υπαρχουν “Developers”

Να μην υπαρχει χρημα

Να μην υπαρχει μολυνση

nasos_wr426
09/12/2008, 14:58
απο την στιγμη που εκμεταλευονται καποιοι τις πορειες και βανδαλιζουν γιατι βγηκαν παλι σημερα και κανουν πορεια την στιγμη που η κατασταση ειναι ακομα εκτεταμενη?Οι ιδιοι τα προκαλουνε και τα σπανε?Χαθηκαν οι μερες?
Απλα ειναι τυχεροι που δεν πεσανε σε οπλισμενο καταστηματαρχη.ξερετε ποσο ευκολα τραβιετε το κλειστρο απο την καραμπινα οταν βλεπεις να λεηλατουν οτι εχεις και δεν εχεις την στιγμη που εισαι χρεωμενος μεχρι το λαιμο?
Οι σωστοι και ειρηνικοι διαδηλωτες που ζητανε μια καλυτερη ελλαδα δεν θα κανανε πορεια αυτες τις μερες με τιποτα...
ειναι δυνατων να γινονται βανδαλισμοι και αυτοι να συνεχιζουν?
παντως τα καναλια με τους θεατρινους τους ειναι γελεια...
κριμα στο παιδι που χαθηκε!

mats8282
09/12/2008, 15:01
Ο Γιακουματος :(

AntoD
09/12/2008, 15:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
Νικος Δήμου 23 χρόνια πριν
http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?cat_parent=9&time_id=142&cat_id=16

ΠΟΥ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΓΗ...

Αυτος δεν ειναι που εχει μια διαφημιστικη εταιρια, κυκλοφορει με πορσε και Μ3 και τα παιρνει απο 5 περιοδικα....

Σπουδαιος αμπελοφιλόσοφος....του παλαιου ψυχικου...

Στην πραξη τι γινεται...παιδες...στην πραξη...διοτι οι πραξεις μας έχουν αντίκτυπο.

Από λόγια….χορτάσαμε!

OzZzZzY
09/12/2008, 15:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Συμφωνώ απόλυτα Νίκο & να προσθέσω ότι (νομίζω) κανείς δε θα ήθελε τέτοιο πατέρα.

το μονο που ειναι καπως (και το ξαναλεω: καπως) παρηγορο ειναι οτι ειναι μικρα ακομα..

trumpet
09/12/2008, 15:04
Μόλις ανακοίνωσε ο μπούλης ότι δεν θέλει αύριο να γίνουν οι πορείες... Η επταετία επιστρέφει...

μόνο αυτό ε΄χω να πω. Αυτό ονομάζεται χούντα!!! Ένας μ@λακας που δεν μπορεί να ελέγξει μια κατάσταση για την οποία είναι υπεύθυνος αυτός και το συνάφι του, πάει να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο...

Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι...:mad:

george72
09/12/2008, 15:07
λογω δουλειας βρεθηκα σημερα στο κεντρο....

παρκαρα την μηχανη στο πολεμικο μουσειο, και κατεβηκα κεντρο με τα ποδια, παρατηρωντας

τις καταστροφες και τις λεηλασιες.....

περιμενα λοιπον στο φαναρι στην βουκουρεστιου, να περασω απεναντι στον

πεζοδρομο, οποτε σκανε δυο μεσηλικες κυριες κολωνακιωτισες αγκαζε!

εκ τον οποιον η μια μιλαει στο κινητο και λεει στην φιλη της στην αλλη ακρη της γραμμης

" ναι νταιζη μου......ε ναι σου λεω! τωρα, τωρα ερχομαστε σου λεω,
οχι, οχι, δεν αργουμε!!! μην μας πιασει και το βραδυ και μας πετυχουν οι ΑΛΛΟΙ οι ΜΑΥΡΟΤΣΟΥΚΑΛΟΙ !!! σε κανα στενο!!!"

:bigcry: :bawl:

Scandal
09/12/2008, 15:07
Not Found

mats8282
09/12/2008, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από trumpet
Μόλις ανακοίνωσε ο μπούλης ότι δεν θέλει αύριο να γίνουν οι πορείες... Η επταετία επιστρέφει...

μόνο αυτό ε΄χω να πω. Αυτό ονομάζεται χούντα!!! Ένας μ@λακας που δεν μπορεί να ελέγξει μια κατάσταση για την οποία είναι υπεύθυνος αυτός και το συνάφι του, πάει να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο...

Οποιος θελει να ονομαζεται δημοκρατικος πολιτης πρεπει αυριο το πρωι να ειναι στο κεντρο...Γενικη απεργια και εναντιωση στην βια,στον τρομο και τα σκανδαλα...Να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ...

Δεν χρειαζεται να συμφωνουμε με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ,τους εχω γραμμενους και τους δυο κομματικους μηχανισμους,ουτε με το ΠΑΜΕ αλλα πρεπει να δειξουμε μαζικοτητα ΤΩΡΑ...Παση θυσια...

Αν δηλωσουμε κοτες και αυριο θα συνεχισουν χειροτερα :sad:

nasos_wr426
09/12/2008, 15:14

τι μας λες ρε φιλε?
θες να συνεχιστουν οι πορειες και οι βανδαλισμοι?
μια τους κατηγορειτε οτι δεν κανουν τιποτα κι απο την αλλη οταν πανε να κανουν κατι τους λετε χουντικους.
καμενα λαδια εχετε?

spiridaus
09/12/2008, 15:15
"AntoD Καλό ταξίδι Αλέξανδρε .......

Μακάρι εκεί που πηγαίνεις.....Να μην υπαρχουν ναρκωτικα"

Γιατί όχι ναρκωτικά;

trumpet
09/12/2008, 15:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Οποιος θελει να ονομαζεται δημοκρατικος πολιτης πρεπει αυριο το πρωι να ειναι στο κεντρο...Γενικη απεργια και εναντιωση στην βια,στον τρομο και τα σκανδαλα...Να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ...

Δεν χρειαζεται να συμφωνουμε με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ,τους εχω γραμμενους και τους δυο κομματικους μηχανισμους,ουτε με το ΠΑΜΕ αλλα πρεπει να δειξουμε μαζικοτητα ΤΩΡΑ...Παση θυσια...

Αν δηλωσουμε κοτες και αυριο θα συνεχισουν χειροτερα :sad:

Μαζί σου ρε φίλε!!! 10000000000 μπράβο!

μαζί σου... μακρυά από τους εργατοπατέρες που δεν δέχθηκαν φυσικά λόγω της γενικευμένης οργής και αγανάκτησης επειδή γνωρίζουν θα βρισκόταν απέναντι από το λαό.... ουστ κοπρόσκυλα...

Elle
09/12/2008, 15:17
...Είμαι πολύ περίεργος να δω τι εξέλιξη θα έχουμε! Άντε να μαζευτούν και οι πιτσιρικάδες γιατί δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα και η κυβέρνηση θα μας γράψει άλλη μια φορά στα @ρχ1δια της πάλι!!!

yannis24
09/12/2008, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΜΕΤΟ!

ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ 3-4 ΘΡΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΙ? ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ?
ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ! ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΖΩΩΝ!

ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

ΙΣΩΣ ΝΑ ΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟ...ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ!

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ 2 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ?

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΣΚΩΤΩΣΕ
ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΤΣΙ
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ
ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΑΥΤΑ! ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ? ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ?

ΣΑΣ/ΜΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ!

:yuck:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ !!!

:beer:

trumpet
09/12/2008, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos_wr426
τι μας λες ρε φιλε?
θες να συνεχιστουν οι πορειες και οι βανδαλισμοι?
μια τους κατηγορειτε οτι δεν κανουν τιποτα κι απο την αλλη οταν πανε να κανουν κατι τους λετε χουντικους.
καμενα λαδια εχετε?

ρε μεγάλε ήμαρτον ήμαρτον πια!!!!!

πορεία σημαίνει βανδαλισμός!!!

ποιοι νομίζεις ότι κάνουν τα μπάχαλα???

Οι εργάτες οι φοιτητές και οι μαθητές??

Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί να αντισταθεί σε ότι γίνεται σημαίνει ότι καίει και καταστρέφει???

Έξω τα γουρούνια της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών που πληρώνονται από τις τσέπες μας για να καίνε ως "γνωστοί-άγνωστοι"!!!!

Τα έγραψα και στην προηγούμενη σελίδα!! Όλα τα άλλα μπορούν να τα κάνουνε τους και καλά 100 χουλιγκάνους δεν μπορούν να τους πιάσουνε...

Δε μας παρατάτε με τις εύκολες και "λογικότατες" λύσεις...?

Daemon
09/12/2008, 15:25
...

stavrogin
09/12/2008, 15:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
... Εχω βαρεθεί να καταλαβαίνω.

Εγω οχι.Εχω αρχισει να μαθαινω να το χρησιμοποιω.

VANDA ειναι πολυ καλο; αληθινο; πραγματικο; ή κατι τετοιο.Να το πας και στην αλλη συζητηση τη μεγαλη.Να το πας ,γιατι αλλιως θα το παω εγω

Elle
09/12/2008, 15:30
Πόσοι πιστεύουν οτι ο μπάτσος που σκότωσε το παιδί (Θεέ μου τρομοκρατούμαι μόνο
που το γράφω) θα σαπίσει στη φυλακή και ποιοι πιστεύουν οτι δε θα τον κάνουν τίποτα;

mats8282
09/12/2008, 15:34
Ελα αυριο κατω,να φωναξεις για κρατος δικαιου,να διαμαρτυρηθεις.Μαζι με εσενα ολοι,μαζι να προσπαθησουμε...

Το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε....Αν ειναι κατι που πρεπει να κανουμε,ειναι αυτο....Οσο ειμαστε προβατα αυτα θα κανουν...Αμα ξερουν οτι καταφορες αδικιες θα εχουν αμεση μαζικη απαντηση τοτε δεν θα τα κανουν...

Θα ερθεις αυριο;

Αυτη πρεπει να ειναι η ερωτηση....

nasos_wr426
09/12/2008, 15:35
ρε μεγάλε ήμαρτον ήμαρτον πια!!!!!

πορεία σημαίνει βανδαλισμός!!!

ποιοι νομίζεις ότι κάνουν τα μπάχαλα???

Οι εργάτες οι φοιτητές και οι μαθητές??

Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί να αντισταθεί σε ότι γίνεται σημαίνει ότι καίει και καταστρέφει???

Έξω τα γουρούνια της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών που πληρώνονται από τις τσέπες μας για να καίνε ως "γνωστοί-άγνωστοι"!!!!

Τα έγραψα και στην προηγούμενη σελίδα!! Όλα τα άλλα μπορούν να τα κάνουνε τους και καλά 100 χουλιγκάνους δεν μπορούν να τους πιάσουνε...

Δε μας παρατάτε με τις εύκολες και "λογικότατες" λύσεις...?

προκαλειτε τους βανδαλους με τις πορειες.πισω απο καθε πορεια καποιοι τα σπανε.γιατι δεν τους σταματατε?
ναι να φωναξω για το κωλοκρατος αλλα οχι να δωσω δικαιωμα στους αναγκεφαλους να μου σπασουν τον χωρο που ζω και να φοβαμε να κυκλοφορησω εξω.
τετοια ελλαδα θελετε?

mats8282
09/12/2008, 15:36
Αυτη την Ελλαδα την θελεις εσυ,αθελα σου μαλλον....Λυπαμαι που στο λεω αλλα το κατσε στα αυγα σου γιατι υπαρχουν μπατσοι με κουκουλες ειναι εξω απο καθε πλαισιο λογικης...

Θα ερθεις αυριο;

trumpet
09/12/2008, 15:43
προκαλειτε τους βανδαλους με τις πορειες.πισω απο καθε πορεια καποιοι τα σπανε.γιατι δεν τους σταματατε?
ναι να φωναξω για το κωλοκρατος αλλα οχι να δωσω δικαιωμα στους αναγκεφαλους να μου σπασουν τον χωρο που ζω και να φοβαμε να κυκλοφορησω εξω.
τετοια ελλαδα θελετε?

Αν είναι να συζητήσουμε θα πρέπει να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι μπάχαλοι είναι μέρος του συστήματος και είναι χρήσιμοι για τη διαιώνησή του και αν δεν τους βρίσκει έτοιμους το σύστημα τους δημιουργεί, τότε δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Αποφάσισε τι πιστεύεις. Το ζήτημα για μένα είναι ότι κάθε φορά που θα γίνονται πορείες, το σύστημα θα στέλνει τους μπάχαλους "γνωστούς-άγνωστους" να τα σπάσουν για να πει ότι φταίνε οι διαδηλωτές.

Τέλος, την ερώτηση που μου κάνεις "γιατι δεν τους σταματατε?" στην απαντώ με ερώτηση: Εσύ δεν είσαι πολίτης αυτής της χώρας? Ο δεύτερος πληθυντικός που χρησιμοποιείς σημαίνει ότι εσύ δεν κατεβαίνεις στο δρόμο? Σημαίνει οτι περιμένεις από αυτούς που κατεβαίνουν για να τους σταματήσουν? Αν δεν έχεις κατέβει ποτέ μην έχεις απαίτηση από τους συμπολίτες σου να το κάνουν.

Εϊναι ίσως η πρώτη φορά που το λέω στον εαυτό μου με την ευκαιρία που μου δίνεις:
"Τελικά υπάρχουν και ατομικές ευθύνες πέρα από τις συλλογικές". Η κοινωνία δεν είναι άθροισμα μονάδων, υπάρχει και συλλογική συνείδηση, μόνο που το σύστημα με την παιδεία του προσπαθεί να την καταλύσει στο βαθμό που το συμφέρει..

mats8282
09/12/2008, 15:44
«Σήμερα στις έξι το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν χωρίς κανένα λόγο - μιας και στην περιοχή δεν υπήρχαν επεισόδια- σε περαστικούς και διαδηλωτές και «σάπισαν» στο ξύλο με απίστευτη αγριότητα τρεις νεαρούς αφού τους είχαν συλλάβει και τους είχαν περάσει χειροπέδες. Παρά τις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων πολιτών και του δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού που μετέδιδε ζωντανά το περιστατικό, οι άνδρες των ΜΑΤ εξάντλησαν την αγριότητά τους πάνω σε τρία ακινητοποιημένα ανυπεράσπιστα παιδιά.

Υπαρχει και στο Youtube η ανταποκριση του ΣΚΑΙ,αν θυμαμαι καλα....Τρελαθηκε ο δημοσιογραφος...

nasos_wr426
09/12/2008, 15:46
Αυτη την Ελλαδα την θελεις εσυ,αθελα σου μαλλον....Λυπαμαι που στο λεω αλλα το κατσε στα αυγα σου γιατι υπαρχουν μπατσοι με κουκουλες ειναι εξω απο καθε πλαισιο λογικης...

Θα ερθεις αυριο;

σε μια πορεια εχτες ειδα(απο κοντα) πιτσιρικια να τα σπανε.μια φορουσαν κοκουλες και τα σπαγανε και μετα τις βγαζανε και ακολουθουσαν την πορεια.τους παρατηρουσα απο αποσταση.συγνωμη αλλα δεν θελω να συμετεχω σε τετοια πορεια με βανδαλισμους.δεν θελω να καταστρεψω αλλα να αλλαξω...

trumpet
09/12/2008, 15:50
σε μια πορεια εχτες ειδα(απο κοντα) πιτσιρικια να τα σπανε.μια φορουσαν κοκουλες και τα σπαγανε και μετα τις βγαζανε και ακολουθουσαν την πορεια.τους παρατηρουσα απο αποσταση.συγνωμη αλλα δεν θελω να συμετεχω σε τετοια πορεια με βανδαλισμους.δεν θελω να καταστρεψω αλλα να αλλαξω...

Φίλε σου εύχομαι (και δεν το λέω ειρωνικά) να τα αλλάξεις από τον καναπέ. Όταν τα καταφέρεις περιμένω τα φώτα σου.

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία
κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά...

tai
09/12/2008, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Εγω οχι.Εχω αρχισει να μαθαινω να το χρησιμοποιω.

VANDA ειναι πολυ καλο; αληθινο; πραγματικο; ή κατι τετοιο.Να το πας και στην αλλη συζητηση τη μεγαλη.Να το πας ,γιατι αλλιως θα το παω εγω
+10000

ermiss
09/12/2008, 15:52
αν σκεφτούμε ότι σε κάθε πόλη ήταν 50-100 άτομα που έκαναν επεισόδια συν τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μιλάμε για πάνω απο 5.000 σε όλη την Ελλάδα...

Κάτι δεν πάει καλά με την άθροιση? είναι 2-3.000 μπαχαλάκηδες-αναρχικοί στην Αθήνα? 100+ σε κάιε επαρχιακή πόλη?

Αφήστε την αφορμή και βρείτε επιτέλους τα αίτια γιατί γεννήθηκε τόση βία απο το "πουθενά"

υγ. Συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ ανέφερε χτες σε κανάλι ότι άκουγαν συνέχεια εντολές στον ασύρματο την Κυριακή και την Δευτέρα, να μην εμπλακούν....

Έγινα μάρτυρας σε 20 παιδάκια να σπάνε 5-6 τράπεζες στην σειρά, αφού βαρέθηκαν να παίζουν επι τρεις ώρες με τους μπάτσους, και δίπλα τους 100+ αμέτοχους, ιδιοκτήτες, περίεργους, να τους ακολουθούν και να φωνάζουν να μην σπάσουν βιτρίνες. Για τις τράπεζες ούτε κουβέντα. Να ξεσπάσουν ελεύθερα.

stavrogin
09/12/2008, 15:56
τετοια ελλαδα θελετε?

Ισως συνηθισαμε που τα σπανε και τα καινε οι τραπεζες και οι καπιταλισμοι τοσα χρονια,και τωρα πια μας αρεσει... .Η μηπως δεν τα σπανε κι ειναι ιδεα μου;

Silver_Rider
09/12/2008, 15:56
Ολη μεσα στη διαδήλοση αυριο στις 11

stavrogin
09/12/2008, 16:04
akyro

Elle
09/12/2008, 16:04
Δεν ανοίγει...:yuck:

stavrogin
09/12/2008, 16:06
"Η πλατεία ήταν γεμάτη , με το νόημα που 'χει κάτι απ' τις φωτιές.
Στις γωνίες και τους δρόμους από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές
και συ έφεγγες στη μέση όλου του κόσμου,
κι ήσουν φως μου , κατακόκκινη νιφάδα σε γιορτή
σε γιορτή που δεν ξανάδα στη ζωή μου τη σκυφτή.

Η πλατεία ήτανε άδεια και τρελός απ' τα σημάδια , σαν σκυλί
με συνθήματα σκισμένα, σ' έναν έρωτα για σένα έχω χυθεί
στ' αμφιθέατρο σε ψάχνω, στους διαδρόμους και τους δρόμους,
και ζητώ πληροφορίες και υλικό,
να φωτίσω τις αιτίες που μ' αφήνουνε μισό.

Η πλατεία είναι γεμάτη κι απ' το πρόσωπό σου κάτι έχει σωθεί
στον αγώνα του συντρόφου, στην αγωνία αυτού του τόπου για ζωή
στα παιδιά και τους εργάτες , στους πολίτες, στους οπλίτες ,
στα πλακάτ και τη σκανδάλη που χτυπά,

η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά."

To σαββοπουλακι πηγε παρακατω...μπραβο του,προκοψε...αδιαφορο.Η κοινωνια αλλαξε...ο πολεμος παρέμεινε...καθε στροφη προς τα αριστερα ακολουθει ισοποση στροφη προς την αντιστροφη κατευθηνση... αυτο ονομαζεται κλιμακωση...η ισσοροπια παραδοξα παραμενει,ακομα κι εν μεσω πολεμου...εμεις ονομαζομαστε, ανθρωποι...για τον καθενα αυτο εχει αλλη πραχτικη κι αλλη ονομαστικη αξια...οι ξερικες αχλαδιες αδιαφορουν για την πολιτικη εξελιξη των ανθρωπων εκμεταλευονται τοσο τον ηλιο οσο και τη νυχτα , τη βροχη ,το χωμα...

mats8282
09/12/2008, 16:16

Αυριο δεν ειναι οτι πορεια να ναι....Μιλαμε για πανελλαδικη απεργια και συγκεντρωση....Ελα εσυ και αν γινουν επεισοδια παμε να τους σταματησουμε....Εγω σε οσες πορειες εχω παει ποτε δεν εγιναν επεισοδια εκει που ειμουνα....Ποτε δεν ηταν αιτια η διαδηλωση...Στις διαδηλωσεις του ΚΚΕ πχ που εχουν πολυ περιφρουρηση γιατι δεν πανε οι βανδαλοι;Ουτε εκει που διαδηλωνουν τα αλλα μεγαλα συνδικατα κτλ....

Πρεπει να απενοχοποιηθει η διαμαρτυρια απο τους βανδαλους.Και οσο ειμαστε στους καναπεδες δεν θα γινει ποτε.

trumpet
09/12/2008, 16:18
Μόλις ο Χίτλερ-Καρατζαφέρης είπε ότι ίσως πρέπει να αρθεί το άρθρο 11 του συντάγματος!!!!!!!!!!!!!

Το εν λόγω άρθρο κατοχυρώνει το δικαίωμα του συνέρχεσται και συναθροίζεσθαι..!!!!

Σύγχρονη χούντα μιλάμε!!! Αυτό θα είναι πραξικόπημα!!!

Όλοι στους δρόμους αύριο!!! Δεν θα μας σταματήσει κανένας καραμανλης. κανένας καρατζαφέρης, κανένας μπάχαλος κουκουλοφόρος!!!

Viking
09/12/2008, 16:19
VANDA RESPECT

trumpet
09/12/2008, 16:23
Αυριο δεν ειναι οτι πορεια να ναι....Μιλαμε για πανελλαδικη απεργια και συγκεντρωση....Ελα εσυ και αν γινουν επεισοδια παμε να τους σταματησουμε....Εγω σε οσες πορειες εχω παει ποτε δεν εγιναν επεισοδια εκει που ειμουνα....Ποτε δεν ηταν αιτια η διαδηλωση...Στις διαδηλωσεις του ΚΚΕ πχ που εχουν πολυ περιφρουρηση γιατι δεν πανε οι βανδαλοι;Ουτε εκει που διαδηλωνουν τα αλλα μεγαλα συνδικατα κτλ....

Πρεπει να απενοχοποιηθει η διαμαρτυρια απο τους βανδαλους.Και οσο ειμαστε στους καναπεδες δεν θα γινει ποτε.

Φίλε μου σε εκτιμώ πολύ και δεν είναι ώρα να συζητουμε μικροπολιτικά για τους παπ@ρες που μας τρωνε τη ζωή, αλλά αν θέλεις τη γνώμη μου, το ΚΚΕ ξέρει πολύ καλά τι κάνει προκειμένου να θάψει τα κινήματα των εργατών και της νεολαίας και είναι κόμμα που συνεργάζεται άψογα με τις κυβερνήσεις. Χαφιέδες είναι. Γιαυτό δεν τους αγγίζει κανείς.

Πάντως αν θέλεις να το εκμεταλλευτείς μπορείς να κυκλοφορείς με τον Ριζοσπάστη στην κωλότσεπη και είναι σίγουρο ότι οι μπάτσοι δεν θα σου αγγίξουν ούτε τρίχα...

Φιλικά και με πολύ εκτίμηση από όσο σε έχω γνωρίσει μέσα από το μοτο.γρ..

sunderlanos
09/12/2008, 16:26

Θα ερθεις αυριο;

Μεγάλε επειδή σε βλέπω πως κρύβεις πολλά απόθημενα μέσα σου. Ισως λέω, ίσως θα ήταν καλό κάποια στιγμή να τα αποβάλεις. Η συσσόρευση ιδεών και πάσης φύσεως υγρών δεν σου κάνει καλό. Οπότε καλό θα ήταν άυριο εκτός απο την πορεία που όπως λές θα πάς.Να πάς και για κανά :a021:

Υ.Γ Έχω την εντύπωση πως ο παρόν χώρος είναι μοτοσυκλετιστικό φόρουμ και όχι χώρος ανάρτησης μανιφέστων προσχολικού επιπέδου.

Elle
09/12/2008, 16:28
http://www.youtube.com/watch?v=u6tMNP9O3Ho

mats8282
09/12/2008, 16:38
@sunderlanos

Ισως....

Θα το συζητησω με την κοπελια το βραδυ,τα παραπανω ομως και ο,τι λεω ειναι η στεγνη αληθεια οπως την αντιλαμβανομαι εγω.Με την οποια δοση ευαισθησιας και αγανακτησης βγαζω απο μεσα μου και φυσικα τα πολιτικα μου πιστευω.Μπορεις καλλιστα να μην την δεχτεις,δεν με πειραζει.Αν εσυ τα βλεπεις ολα καλα και αγια ή δεν πιστευεις οτι αλλαζει κατι κατσε σπιτι σου.

Αλλα καλο ειναι εκτος απο παπαρολογιες να πεις και τιποτα σοβαρο,οπως το εννοεις εσυ,πανω στα πραγματα.Βλεπεις το φορουμ μας εδωσε αυτο το θεμα να συζητησουμε γυρω απο τα γεγονοτα της δολοφονιας του πιτσιρικου.Αν δεν εχεις κατι σοβαρο να πεις να πας να γραψεις σε αλλη ενοτητα ή/και αλλο θεμα.

Τον τιτλο τον ειδες,την κατασταση την <<ξερεις>> πες μας την γνωμη σου και προσπαθησε να μην πετας φτηνες εξυπναδες.

mizz
09/12/2008, 16:39
και ο δημοσιογράφος μαζί με τους παρευρισκόμενους γιατί δεν έδρασαν κάπως; απάθεια...

idi
09/12/2008, 16:42

Τους 20-30 μετανάστες που κάνανε πλιάτσικο στα ήδη καμένα μαγαζιά και κλέβανε τρόφιμα ρούχα και παπούτσια μπορούσαν να τους πιάσουνε... Σωστά, αυτοί επιβάλλεται να πεινάνε...δεν είναι και "δικοί μας" άλλωστε..

εγω λεω απο το να πεινανε καλυτερα να ερχονται σπιτι σου να κλεβουν τροφιμα και παππουτσια απο το να ερθουν στο μαγαζι μου

ετσι και εσυ θα κανεις το χρεος σου σα καλος και φιλανθρωπος πολιτης και εμεις δε θα εχουμε ριμαγμενα μαγαζια...

οκ μαγκα μου?

αντε μπραβο!

mats8282
09/12/2008, 16:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
εγω λεω απο το να πεινανε καλυτερα να ερχονται σπιτι σου να κλευουν τροφιμα και παππουτσια απο το να ερθουν στο μαγαζι μου

ετσι και εσυ θα κανεις το χρεος σου σα καλος και φιλανθρωπος πολιτης και εμεις δε θα εχουμε ριμαγμενα μαγαζια...

οκ μαγκα μου?

αντε μπραβο!

Η ερωτηση ειναι...Τους μεταναστες που βουταγανε μεσα στα σπασμενα τους επιασες και δεν φοβηθηκες για θυματα...Τους τσογλαναραιους ''δικους σου'' που τα σπασανε γιατι δεν δεν τους επιασες;

Ρητορικη φυσικα η ερωτηση :)

mats8282
09/12/2008, 16:47
http://www.youtube.com/watch?v=osnhE8pLzW4

trumpet
09/12/2008, 16:49
εγω λεω απο το να πεινανε καλυτερα να ερχονται σπιτι σου να κλευουν τροφιμα και παππουτσια απο το να ερθουν στο μαγαζι μου

οκ μαγκα μου?

αντε μπραβο!

Αν κατάλαβες αυτό από όσα είπα τότε συγχαρητήρια... Δε λέω ότι είναι καλή πράξη αυτή που έκαναν οι μετανάστες ρε φίλε!!!

Εϊμαστε με τα καλά μας????

Λέω ότι τους μετανάστες μπορούσαν να τους πιάσουν, τα καθάρματα που σπάνε και καταστρέφουν δεν τα πιάνουν. Μόνο αυτό έχεις για να αντιπαρατεθείς στο σχόλιό μου??

Και στο κάτω κάτω ναι! Α>ν ερχόταν και έκλεβαν τρόφιμα από το σπίτι μου -που δεν θα έβρισκαν και πολλά- δεν έλεγα τίποτα, ούτε μηνύσεις θα έκανα...

Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

ΚΑι τα μαγαζιά δεν τα έσπασαν οι μετανάστες, σπασμένα τα βρήκαν!! Αλλά ρε φίλε θυμήσου πως ήταν να είσαι 8 χρονών παιδί και ο διπλανός σου στο σχολείο έτρωγε δύο σοκολάτες και εσύ δεν είχες να πάρεις πως ένιωθες...δεν ήταν προκλητικό???

Εκτός αν δεν έχεις νιώσει ποτέ "μη έχων"...

Ντροπή!

ermiss
09/12/2008, 16:54
Ρε παιδιά τις πρώτες ημέρες τους άφησαν και αλώνιζαν στο κέντρο, μαζί με τους αναρχικούς ήταν και μπαχαλάκηδες ήταν και κλεφτρόνια και λαμόγια και γενικά όποιος μπορεί να έχει όφελος ή να κάνει χαβαλέ με όλο αυτό.

Μαρτυρίες λένε ότι Σάββατο βράδυ στις 11 το βράδυ τα Εξάρχια ήταν γεμάτα με ΜΑΤ, και μετά απο μια ώρα έγιναν οι βανδαλισμοί. Στο κέντρο...

Απλά τους άφησαν να αλωνίσουν... Τι σημαίνει παθητική στάση των ΜΑΤ όταν καίνε περιουσίες????

Άστους να κάψουν τράπεζες-υπυργεία κλπ. Αλλά τα καταστήματα μπορούσαν και έπρεπε να τα προστατεύσουν...

idi
09/12/2008, 16:56
δε ξερω αν σας τη χαλαω ...... αλλα δε νομιζω να υπαρχει ανθρωπος εδω μεσα που δικαιολογεί μια δολοφονια 15χρονου γιατι έβρισε μπάτσο....(βασικα ελπιζω οτι δεν υπαρχουν τετοια μελη-γουρουνια αναμεσα μας...)

απο την αλλη και με πρόσχημα ενα τετοιο θλιβερό γεγονος εχω διαβασει άπειρες μαλακιες και αντι να τελειώνει καπου συνεχίζεται το ιδιο τροπαριο απο μερικους... τι να πεις … δεν υπαρχει μετρο+λογικη! εκει ειναι το πρόβλημα! δεν μπορουν μερικοι να καταλαβουν οτι καπου σταματανε τα δικαιώματα τους γιατι αρχιζουν τα δικαιώματα του διπλανου τους

να σπαμε οτι βρουμε μπροστα μας και να κανουμε πλατσικο στα μαγαζια δε δικαιολογείται απο κανενα γεγονος ουτε καν απο μια δολοφονία!!!!!!!!!!!!!

μια λογικη αντίδραση θα ηταν να πανε να σπασουν στο ξυλο τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους αρχηγούς τις αστυνομίας κτλ κτλ

μια αλλη θα ηταν να σπανε τα αμαξια των παραπανω και τα σπιτια τους .

αμα εχουν και ντερτια ας σπασουν και καμια τραπεζα… χέστηκα !

μεχρι εκει οκ

το να σπανε τα μαγαζακια του κοσμακι και να τους κανουμε και ηρωες ε οχι.. δε μπορω να το ανεχτω!!! ειναι εξω απο τη λογικη μου!

τσαμπα μαγκες ειναι και αυτοι που κανουν ηρεες τους κλεφτοκοταδες πλιατσικαδες αγαμητους ταραξιες!!!!

και μιας και εγινε η ταφη του ατυχου παιδιου και μπορω να ξεσπαθώσω ελευθερα και με καθαρη συνείδηση....

οποιος δε το καταλαβαινει οτι δε μπορει στην αναμπουμπουλα να κανει οτι του καπνιζει.... μπορει να παει να γαμηθεί και να παρει το μπουλο!

τσαμπα μαγκες και αντιεξουσιαστες του πουτσου και της θεωρειας γεμίσαμε!

idi
09/12/2008, 16:58
Αν κατάλαβες αυτό από όσα είπα τότε συγχαρητήρια... Δε λέω ότι είναι καλή πράξη αυτή που έκαναν οι μετανάστες ρε φίλε!!!

Εϊμαστε με τα καλά μας????

Λέω ότι τους μετανάστες μπορούσαν να τους πιάσουν, τα καθάρματα που σπάνε και καταστρέφουν δεν τα πιάνουν. Μόνο αυτό έχεις για να αντιπαρατεθείς στο σχόλιό μου??

Και στο κάτω κάτω ναι! Α>ν ερχόταν και έκλεβαν τρόφιμα από το σπίτι μου -που δεν θα έβρισκαν και πολλά- δεν έλεγα τίποτα, ούτε μηνύσεις θα έκανα...

Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

ΚΑι τα μαγαζιά δεν τα έσπασαν οι μετανάστες, σπασμένα τα βρήκαν!! Αλλά ρε φίλε θυμήσου πως ήταν να είσαι 8 χρονών παιδί και ο διπλανός σου στο σχολείο έτρωγε δύο σοκολάτες και εσύ δεν είχες να πάρεις πως ένιωθες...δεν ήταν προκλητικό???

Εκτός αν δεν έχεις νιώσει ποτέ "μη έχων"...

Ντροπή!

ηταν μια πληρης πρόταση σου που εβγαζε ξεκαθαρο νοημα! με ενόχλησε και απαντησα

σε οτι δεν απάντησα δε εχω σοβαρες αντιρρήσεις και γιαυτο δεν αναφέρθηκα!

νομιζω ειμαι ξεκάθαρος και η ντροπη ειναι δικη σου σου τη χαρίζω!

idi
09/12/2008, 17:01
Η ερωτηση ειναι...Τους μεταναστες που βουταγανε μεσα στα σπασμενα τους επιασες και δεν φοβηθηκες για θυματα...Τους τσογλαναραιους ''δικους σου'' που τα σπασανε γιατι δεν δεν τους επιασες;

Ρητορικη φυσικα η ερωτηση :)

δικοι σου ειναι! οχι δικοι μου!

ποιος εισαι εσυ και ποιος ειμαι εγω? με ξερεις απο χθες?

και δικη μου δουλεια ειναι να τους πιασω?

και εγω τελικα τι σχεση εχω με καθε μαλακα τελιωμενο?

εχετε χασει το μπουσουλα μερικοι εδω μεσα (και κει εξω!) βλεπετε παντου εχθρους!

mats8282
09/12/2008, 17:03
Εννοω οτι ειναι κατευθυνομενοι "δικους σου" και δεν τους επιασες φυσικα και εννοω για τους αστυνομικους/κρατος και οχι εσενα...

Εχεις θολωσει idi....Ηρεμησε λιγο...

sunderlanos
09/12/2008, 17:04
να πεις και τιποτα σοβαρο

Εγώ να πώ φίλε μου, αλλά τι νόημα θα έχει?

Δεν έχεις καταλάβει φίλε μου το πόσο βρομία υπάρχει σε αυτήν την χώρα και ούτε θα το μάθεις σε καμία πορεία σε καμία πολιτική συζήτηση. Πρέπει να λερωθείς απο μόνους και θα το κάνεις, πίστεψε με, θα πείς αυτο που είπαμε όλοι μας "ε τί μαλάκας ειμαι εγώ" δεν μπορείς να αντισταθείς είναι τόσοι πολλοι...Από την ρίζα που είμαι εγω και εσύ μέχρι το σάπιο μήλο, εκεί ψηλά που λέγετε εξουσία διανέμεται αυτή η βρομιά. Το όλο πρόβλημα ξεκινάει απο εμάς εμείς το τρέφουμε το μήλο. Και θα συνεχίζουμε να το τρέφουμε γιατί το πάν σήμερα είναι το συμφέρον ΜΑΣ ποτέ δεν θα λειτουργήσουμε σαν σύνολο, ποτε δεν λειτουργήσαμε. Δεν υπάρχει ελπίδα, γιατι πολυ απλά την ποδοπατάμε εμείς οι ίδιοι. Και μετα απο αυτήν την κατάντια μας πώς ζητάμε να έχουμε σωστούς πολιτικούς, αστυνομικούς, δημόσιους υπάλληλους . Πώς ζητάμε να δουλέψει ένα κράτος σωστά όταν εμείς ο λαουτζίκος το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πως θα κερδίσουμε εις βάρος του διπλανού μας. Είναι θέμα παιδίας, νοοτροποίας πολλών παραγόντων που θα μπορούσαν να γεμίσουν σελίδες ολόκληρες. Είμαστε καταδικασμένοι μάγκες απλός μερικοί το συνηδητοποιούν γρήγορα και άλλοι ποιο αργά έχοντας σπάσει και 5 τράπεζες παραπάνω. Δυστηχώς.

idi
09/12/2008, 17:05
Εννοω οτι ειναι κατευθυνομενοι "δικους σου" και δεν τους επιασες φυσικα και εννοω για τους αστυνομικους/κρατος και οχι εσενα...

Εχεις θολωσει idi....Ηρεμησε λιγο...

γιατι εγω ειμαι το κρατος? οι μπατσοι?

εσυ τα εχεις χαμενα και εγω να ηρεμισω?

και στη τελικη πως να ηρεμισει κανεις μεσα στο γενικο παραλογισμο ??

ελεος!

trumpet
09/12/2008, 17:06
ηταν μια πληρης πρόταση σου που εβγαζε ξεκαθαρο νοημα! με ενόχλησε και απαντησα

σε οτι δεν απάντησα δε εχω σοβαρες αντιρρήσεις και γιαυτο δεν αναφέρθηκα!

νομιζω ειμαι ξεκάθαρος και η ντροπη ειναι δικη σου σου τη χαρίζω!

Σε ευχαριστώ και σε συγχαίρω για τις ανθρωπιστικές σου τάσεις...
Δεν συνεχίζω την κουβέντα γιατί δεν έχει νοημα...
Απλά τα πράγματα είναι τέτοια που λίγη κοινή λογική αρκεί για να τα ερμηνεύσεις και να εξαπολύσεις τα "κατηγορώ" σου...

mats8282
09/12/2008, 17:07
@sunderlanos

Αν δεν γινει αυτο που ελπιζω αυριο αυτο ακριβως που λες θα εχει βρει ΠΑΛΙ και για ΕΚΑΤΟΣΤΗ φορα την αποδειξη του...

Αυτο φοβαμαι και μου γυρναει το ματι....

mats8282
09/12/2008, 17:13
γιατι εγω ειμαι το κρατος? οι μπατσοι?

εσυ τα εχεις χαμενα και εγω να ηρεμισω?

και στη τελικη πως να ηρεμισει κανεις μεσα στο γενικο παραλογισμο ??

ελεος!

Δεν αναφερομαι σε εσενα ρε φιλε...

Η ερωτηση/φραση,του trumpet,ειναι προς το κρατος..Αυτο ηθελα να αποσαφηνισω και αρπαχτηκες....Πιανεις τους μεταναστες που πλιατσικολογουν σε χρονο dt και τους μπαχαλιστες,τα κωλοπαιδα τους αφηνεις να σπανε 3 μερες κυριε Κρατος...Οχι idi...Κρατος....Σε καμμια περιπτωση δεν μιλησα για εσενα...Πως αλλιως να το πω....

idi
09/12/2008, 17:14
οπως δείχνουν τα πραγματα μιλαμε για μια καθαρη δολοφονία και εύχομαι, αν αποδειχτεί και στο τελος οτι ετσιι ειναι, οι υπεύθυνοι να σαπίσουν στη φυλακή (οι 2 μπατσοι ή και οι αποπάνω τους)

αν και η ζωη δε μπορει να επιστραφεί στο παιδακι... ας ερθει η ελάχιστη ηθική δικαίωση για τους γονεις και φιλους του...

μπορούμε τωρα να μη κάνουμε ηρωες-ιδεολογους τους πλιατσικαδες-κλεφτοκοταδες? ευχαριστώ! Μαζι σου ειμαι !

mats8282
09/12/2008, 17:21
Η δικη μου προταση ειναι αυριο να κανουμε οτι ειμαστε πολιτες...Ουτε ηρωας ειναι κανενας ουτε τιποτα...Χωρις κομματικες σκοπιμοτητες και χωρις να μας χωριζει τιποτα...Να εξασκησουμε το συνταγματικο δικαιωμα στην διαδηλωση και στην διαμαρτυρια εναντια σε αυτο το κωλοκρατος που εμεις οι ιδιοι στησαμε και απο εμας πηγαζει,οπως σωστα λεει ο sunderlanos...Το κρατος ειμαστε εμεις και εμεις σκοτωσαμε τον πιτσιρικα...Εμεις ψηφιζουμε τα ιδια αχρηστα τομαρια τοσα χρονια...Εμεις πρεπει να το ριξουμε και να στησουμε κατι καινουριο....

Τοσο απλο και τοσο δυσκολο,σχεδον ακατορθωτο...Αλλα πρεπει να το παλεψουμε...

NikosKK
09/12/2008, 17:22
http://www.youtube.com/watch?v=osnhE8pLzW4

οτι και να πεις είναι λίγο ρε φίλε....πολύ λίγο..

sunderlanos
09/12/2008, 17:35

Τοσο απλο και τοσο δυσκολο,σχεδον ακατορθωτο...Αλλα πρεπει να το παλεψουμε...

Φίλε το έχουν προσπαθήσει πολλοί πριν απο εσένα. Τι κατάφεραν? να φτιάξουν και άλλα ρετάλια του συστήματος δες εργατοπατέρες, και άλλους κακομοίριδες δές συμβασιούχους και πάει λέγοντας...

Πάρτε το χαμπάρι είμαστε χάμενοι απο κούνια που λένε. Δεν είναι απαισιοδοξία, ούτε ωχαδερφισμός. Είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να παλέψουμε με τους ίδιους τους ευατούς μας πρώτα. Και αυτό δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία να το κάνουμε σαν κοινωνία, σαν έθνος ή ότι σκατα είμαστε.

Τα λέμε. :winka:

mats8282
09/12/2008, 17:38
Θα παω να αποτυχω και εγω,αλλα ετσι δεν το αφηνω....Δεν θα μπορω να κοιταξω το παιδι μου αυριο....

Οπως λεει και η κοπελια,ειμαι ρομαντικος...Εγω συμπληρωνω και το μαλακας....

:blush:

sakisvolos
09/12/2008, 17:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Αφού ρε φιλαράκι τα είδες τα μικρομάγαζα που κάηκαν, ορίστε μερικές φωτό από την κάθοδο της Αλεξάνδρας

Δίπλα στο μπακαλικάκι του Βερόπουλου υπήρχε ένα τεράστιο εργαστάσιο ζαχαροπλαστικής

Δηλαδή εσύ μου λες τώρα ότι καλά κάνουν και τα καίνε όλα ε? Αφού δεν κάψανε ούτε σπάσανε την
περιουσία πολιτών να συνεχίσουν και να τα κάψουν όλα ε?

Εβαλες φωτογραφίες από καμένα μαγαζιά μεγάλων αλυσίδων ε και??

Τα αυτοκινητάκια των πολιτών που κάψανε και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που κάψανε???
Γι' αυτές δε σε είδα να ανεβάζεις μια φοτό! Για τα μικρά αυτά μαγαζάκια που λεηλατήθηκαν δε λες
κάτι που στο κάτω κάτω οι ιδιοκτήτες τους μπορεί να χρωστούν δάνεια για να έχουν το
εμπόρευμα και βρέθηκε ένα κ@λ@παιδο και το έβαλε φωτιά τι θα πεις?

Ρε τι άτομα υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ! :(

sakisvolos
09/12/2008, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Το σπασμένο παρμπρίζ όμως δε το βλέπεις...

Ότι μας βολεύει και θέλουμε βλέπουμε ρε συ Τόλη δεν το ήξερες αυτό??:confused:

gousgoun_69
09/12/2008, 18:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ΑΝ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ¨ΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο 15ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ" , ¨ΠΟΙΟς ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ" , "Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ" ΚΛΠ
ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΩ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟ

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ? ΜΕΧΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΘΑ ΒΓΑΖΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΙΟΛΙ ΗΡΩΑ!

Πάρε φόρα και κατέβα στη Νίκαια που μένω να με σαπίσεις...βλακόβλακα του PC.:wave2:

mats8282
09/12/2008, 18:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από AntoD
Δεν καταλαβαίνεται ότι κανένα Ζάρα, Λιντλ, κλπ…κανένα σύμβολο του συγχρόνου κεφαλαίου δεν χτυπηθηκε χτες….
Μόνο κάτι μαγαζάκια του μεροκάματου τα οποία τουλάχιστον σε ποσοστό 50% δεν θα ξανανοίξουν, κάτι γριές που έσπασαν τις εισόδους από τα σπίτια τους και θα κάνουν δίαιτα κανα 3μηνο για να τις φτιάξουν με την πενιχρή σύνταξη τους…..

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Εκτός από εμπαθής, είσαι και ψεύτης.
Λες ότι δεν χτυπήθηκε κανένα πολυκατάστημα πολυεθνικής και ότι σπάσανε μόνο μικρομάγαζα μεροκαματιάρηδων.
ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ και δημιουργείς εντυπώσεις στους περισσότερους εδώ μέσα που δεν θα μπορέσουν να έχουν εικόνα της πραγματικότητας.
Σε πληροφορώ λοιπόν (μιας και εγώ ποτέ δεν αμφισβήτησα εσένα και τις πράξεις σου, αλλά μόνο τα λεγόμενά σου) ότι εχθές δεν ήμουν για καφέ. Πήγα στα Εξάρχεια και στην Ερμού και είδα τα μαγαζάκια που λες ότι είχαν στόχο. Καταστήματα τραπεζών, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων,όλες οι vodafone κλπ, το Sprider, το intersport, το zara , το Oysho, αλυσίδες super market και κάποια μαγαζάκια όπως λες εσύ.
Αρα είσαι ΨΕΥΤΗΣ.

Η αληθεια μαλλον ειναι καπου στην μεση,λιγο προς τα εδω-λιγο προς τα εκει....

ΥΓ Καλο ειναι να καταλαβουμε πλεον οτι δεν υπαρχει καποιος εδω μεσα,απο οσο ειδα εγω,που να επικροτει τους μπαχαλισμους....

MikeG
09/12/2008, 18:12
Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

" Πίσω από το χέρι του θύτη, που έκανε αυτό το απαίσιο έγκλημα που μας συγκλονίζει, κρύβονται οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί, δηλαδή το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, που ανέχεται χρόνια τώρα την εκτροφή και τη γιγάντωση παράλογων και εγκληματικών καταστάσεων, που ξεκινούν από κέντρα σκοτεινά, όμως ορατά από όλους.

Αν θέλουν οι διάφοροι αυτόκλητοι ηγήτορες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους και όλοι μαζί τον

ελληνικό λαό είτε από φόβο είτε από υπολογισμό είτε από ανομολόγητα κίνητρα, ας το κάνουν. Εγώ όμως θα πω την αλήθεια, όπως την βλέπω και όπως νομίζω ότι την βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Σταματήστε πια αυτό το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ, που μόνο αίμα, δάκρυα και καταστροφές προσφέρουν στον Λαό μας. Οι αντικειμενικές συνθήκες, ειδικά σε σχέση με όσα περάσαμε και ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, δεν δικαιολογούν με τίποτα αυτή την κατάσταση. Μοιάζει σαν να θέλουμε να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας.

Καιρός να μιλήσει και ο Λαός ! "

& αν όντως ισχύει το γεγονός ότι ο μ@λ@κ@ς χοντρός που είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων πολιτών, απαγόρεψε τις αυριανές συγκεντρώσεις τότε όχι μόνο θα κατέβω αύριο στη πορεία, αλλά θα πάω & θα φορτώσω & όλη τη νεολαία από το χωριό μου, που δε μπορεί να μετακινηθεί μέχρι το Ηράκλειο, αφού δε περνάει καν λεφωρείο.

Εν τω μεταξύ μπατσούλης λέει πυροβολάει 10 φορές στον αέρα για εκφοβισμό... Ρε πάνε καλά?

Το μόνο που καταφέρνουν όλοι είναι απλά να συνεχίζουν να μας εξοργίζουν & εμείς σαν άλλοι μάρτυρες, να τα δεχόμαστε όλα.

nobody
09/12/2008, 18:13
προς απαντηση στο φιλο που ειπε
"απο δε ξερω αν σας τη χαλαω ...... αλλα δε νομιζω να υπαρχει ανθρωπος εδω μεσα που δικαιολογεί μια δολοφονια 15χρονου γιατι έβρισε μπάτσο....(βασικα ελπιζω οτι δεν υπαρχουν τετοια μελη-γουρουνια αναμεσα μας...)"

για να διορθωσω υπαρχει,συμφωνα με οσα ισχυριζεται ο ιδιος.δεν θα πως ποιος ειναι,δες απλα μερικες σελιδες πισω(ειναι πολλες θα μου πεις σωστα) η αν θελει ας βγει και ας το επαναλαβει ο ιδιος.
ετσι,για να μην θεωρουμε καποια πραγματα αυτονοητα εδω μεσα
φιλικα
γιαννης

mats8282
09/12/2008, 18:14
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=966198

Κανονικά την Τετάρτη
Απορρίπτουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το αίτημα Καραμανλή για αναβολή των συλλαλητηρίων

ΥΓ Τουλαχιστον 2 ατομα το εκαναν ή προσπαθησαν να το κανουν :sad:

vagtav
09/12/2008, 18:29
Ας δούμε κάποια πράγματα στα οποία συμφωνούμε (ελπίζω...) όλοι.

Ζούμε σε μια χώρα όπου η απαξίωση των θεσμών είναι πλέον..... θεσμός.
Δεν λειτουργεί αξιοκρατικά καμία υπηρεσία. Πολεοδομία, εφορία, στρατός, αστυνομία και όσες ακόμα θέλετε.
Για τη δικαιοσύνη ειδικά τί μπορεί να πει κανείς ?

Οι βουλευτές που υποτίθεται σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα θα εξέφραζαν τον πολίτη, αναγκάζονται (ή μπορεί και να τους αρέσει τελικά) να ακολουθούν την κομματική πειθαρχία αλλιώς ονομάζονται αντάρτες. ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!! Το καθήκον τους το ονομάζουμε αντάρτικο.

Το κοινωνικό κράτος είναι απών. Τα δημόσια νοσοκομεία (παρά την ποιότητα των ιατρών) λειτουργούν ως φτωχοί συγγενείς των ιδιωτικών.
Τα πανεπιστήμια απαξιώνονται. Το αν είναι καλύτερα από τα ιδιωτικά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και δεν πρέπει να γίνει εδώ. Σημασία έχει όμως ότι το δικαίωμα του να σπουδάζεις πρέπει να είναι ΌΛΩΝ και όχι μόνο αυτών που μπορούν να το στηρίξουν οικονομικά.

Η κυβέρνηση δίνει 3% αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις (λέγοντάς μας ότι ο πληθωρισμός είναι π.χ. 2,75%:eyepop: ) και αντίστοιχα αυξάνει τα διόδια ή τη ΔΕΗ κατά 20 ή και 30%

Ομόλογα, Siemens, απαγωγές, υποκλοπές τηλεφώνων, βατοπέδια, βουλγαράκηδες, Μαγγίνες (καλά ρε παιδιά. Υπουργός ασφάλισης και δούλευαν ανασφάλιστοι στο..αναψυκτήριό του κάποιοι μετανάστες και είπε ότι τους φιλοξενούσε :confused: ) , Λαλιώτηδες, μίζες από τα ολυμπιακά έργα, χρηματηστήριο και εκατοντάδες άλλα ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Μέχρι εδώ νομίζω ότι δεν διαφωνεί κανένας. Άλλωστε μια απλοϊκότατη καταγραφή της ελληνικής πραγματικότητας έκανα.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι οι λόγοι "έκρηξης" της κοινωνίας είναι αρκετοί. Υπεραρκετοί....

Πάμε στα πιο δύσκολα.

Η δολοφονία ενός νεαρού παιδιού από όργανο :a31: της τάξης, είναι ικανό να εξοργίσει την κοινωνία. Μια υγιή κοινωνία.....
Το ότι το παιδί αυτό ήταν από εύπορη οικογένεια και όμως επέλεξε τα Εξάρχεια για την Σαββατιάτικη έξοδό του αντι να κάτσει με τους φίλους του να ακούσουν τα παπάκια...., εμένα με κάνει να τον εκτιμώ περισσότερο. Δεν "φταίει" αυτό αν οι γονείς του έχουν χρήματα. Φταίει για την στάση ζωής και τον τρόπο σκέψης που θα ανέπτυσε αργότερα. Και σίγουρα άν κάποιος έχει τη δυνατότητα να είναι με τους από εκεί αλλά βλέπει και την άλλη όψη του νομίσματος, τη λιγότερο φανταχτερή, έχει όλες τις προοπτικές να αναπτύξει σωστή κρίση αργότερα. Ακόμα και η πιθανότητα να έβρισε το όργανο :a31: μου δείχνει ένα παιδί κακομαθημένο ίσως μεν, αντιδραστικό δε. Και η αντίδραση από τους νέους (αν θέλουμε να αλλάξει ποτέ κάτι) είναι υγεία. Εκτός αν οι περισσότεροι εδώ μέσα γεννηθήκαμε 25 χρονών ή τελειώσαμε τις Ουρσουλίνες...

Το γιατί αντέδρασαν αρχικά μόνο οι γνωστοί (και καθόλου άγνωστοι κατ'εμέ) των Εξαρχείων είναι πολύ απλό. Πρώτον γιατί βρήκαν την αφορμή που έψαχναν για να ξεσπάσουν την καταστροφική μανία τους (με ένα μικρό ιδεολογικό υπόβαθρο το οποίο όμως δεν είναι του παρόντος) και δεύτερον γιατί οι υπόλοιποι είμαστε απλοί θεατές τηλεοπτικών παραθύρων με μια πέτσα περίπου 3εκατοστά πάχος.

fotiswr
09/12/2008, 18:29
σε πορεια με κοκκατικα κοπροσκυλα δεν προκειται να παω ποτες....///οκ ο αστυνομικος δεν επρεπε να πυροβολησει τον μικρο,,,,οι καραγκιοζηδες τι βγηκανε στους δρομους,αφορμη θελανε τα τσογλανια,θανατος στους αναρχικους και στα τσιρακια τους,,,,το συστημα το φτιαχνει ο καθενας μονος του....και που συμπεριφερονται ετσι οι μπατσοι καποιος ψηφισε αυτους που τους διοικει η συνεχεια δικια σας>>>ναι ναι η νεολαια οργη και πιπεσ ωρα για χαβαλες ειναι ,οχι μονο αυτο εχουμε και τους ξενους να ανοιγουν και αυτοι μαγαζια και να κλεβουν.....πουτανα ζωη>>>μερικοι ισως πειτε οτι ειμαι φασιστας ,εαν οι αποψεις μου για τουσ καταστημαρχεσ και τουσ πολιτεσ να ζουν ειρηνικα θεωρουνται φασιστικεσ τοτε ειμαι φασιστασ ,δεν θα σεβαστω κανεναν ,κανενα ελληνα ,καμια ελλαδα κανενα ανθρωπο πασης φυσεως.,,μονος μου φτιαχνω το πως θα ζω>>

nobody
09/12/2008, 18:35
φιλε μου με το να ευχομαστε τον θανατο καποιου(οποιος κι αν ειναι αυτος)
δεν γινεται κατι.
μπορεις να εχεις οποια αποψης θες και να την εκφραζεις αλλα μην ακουω θανατο εκει και θαατο εδω.αυτο ξερω να το λεω κι εγω κι ο καθενας μας.εχεις ζησει τον θανατο,τον ξερεις?εχεις δει νεκρο,τον εχεις δει να πεθαινει μπροστα σου?εχεις μιλησει,ακουσει,νιωσει το κλαμα της μανας,του πατερα,του αδεφου η του θειου?
ναι ναι,ξερω θα τρεξετε καποιοι να μου πειτε οτι πουλαω δεκρυβρεχτες ιστοριες και γινομαι λαικιστης.δεν εχω ανγκη κατι τετοιο,δεν ειμαι υποψηφιος ξερετε σε εκλογες.
ας προσεχουμε μονο λιγακι παραπανω
φιλικα
γιαννης

vagtav
09/12/2008, 18:37
Δυστυχώς οι καταστροφές είναι πολλές. Δεν έχει σημασία αν ήταν μαγαζάκια της γειτονιάς ή πολυεθνικές και τράπεζες. Αν ήταν το δέντρο ή το δάσος που κάηκε. Αν ο τουρισμός πάει άσχημα ή τα μαγαζιά της Ερμού δεν δουλέψουν τα χριστούγεννα. Σημασία έχει ότι ξέφυγε η κατάσταση από τα όρια.
Όμως κάτι ξύπνησε.
Εάν είχαν κάψει τη μηχανή μου ίσως θα ήμουν....αγανακτισμένος πολίτης. Εάν έσπαγαν το μαγαζί μου θα γινόμουν έξαλος. Συμφωνώ και θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποζημιωθούν για τις ζημιές που προκάλεσε το οπλισμένο χέρι της εξουσίας. Γιατί η αντίδραση αυτή πρέπει να ήταν αναμενόμενη από τους εξουσιάζοντες και άρα θα έπρεπε να τον εκπαιδεύσουν έτσι ώστε να μην χρειάζεται μετά να τρέχουν...
Όλοι οι υπόλοιποι λοιπόν που δεν θιγήκαμε από τις καταστροφές τί κάνουμε?
Ζητάμε από την κοινωνία να ρίξει στην πυρά, που άναψαν οι ίδιοι, τους αλήτες που δημιούργησαν το χάος ή καθόμαστε λίγο και σκεφτόμαστε ?

vagtav
09/12/2008, 18:47
Χρειαζόμαστε αλλαγές. Ριζικές αλλαγές.
Εδώ βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να ξεπεταχτούν φαντάσματα του παρελθόντος (και από ότι διαπίστωσα και εδώ μέσα έχουμε αρκετούς από δαύτους) και να εκμεταλευτούν την κατάσταση.
Οι κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα είναι ένα δείγμα ότι το καζάνι βράζει. Το ότι χιλιάδες κόσμου δεν κατεβαίνει στους δρόμους να τα σπάσει, αλλά το συζητάει με τους φίλους του και έρχεται στο συμπέρασμα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και είναι όλοι αγανακτισμένοι, κάτι δείχνει.
Εκτός αν σε πηγαδάκια του βεστρωμά και των ομοίων του, θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η ενδεχόμενη εκλογή του καρατζαφέρη ή του λιακόπουλου στην εξουσία θα λυσει τα προβλήματά μας. Δεν ξέρω τί να πώ? Ίσως και να είναι το σωστό αυτό. Εδώ που έχουμε φτάσει μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει.

fantacid
09/12/2008, 18:49
δεκαδες περαστικοι βλεποντας να χτυπουν παιδια.....εβγαλαν το κινητο κ βιντεοσκοπουσαν......

:sick: :sick: :sick: :sick:

MikeG
09/12/2008, 18:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
δεκαδες περαστικοι βλεποντας να χτυπουν παιδια.....εβγαλαν το κινητο κ βιντεοσκοπουσαν......

:sick: :sick: :sick: :sick:

Αντί να κάνουν τα παιδιά της Ελληνικής police μπλε μαρε.......

mihalck
09/12/2008, 18:54
:mad: pola fasistakia me papia kai miala skata exoun mazeutei ado.ante blakes. den mporo na po tipota alo. H blakia einai anikiti...........

gousgoun_69
09/12/2008, 18:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από mihalck
:mad: pola fasistakia me papia kai miala skata exoun mazeutei ado.ante blakes. den mporo na po tipota alo. H blakia einai anikiti...........

O nai...kai ti tha kaneis lol