View Full Version : Διοδια πληρωνετε???
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
Pardalotzatziki
10/04/2012, 17:37
Κατα τα αλλα το Συνταγμα της Ελλαδος μας δινει το δικαιωμα να απεργουμε και να διαμαρτυρομαστε...Απλα τωρα θα μας ορισουν το ΠΟΥ...Οχι στα διοδια σας παρακαλουμε, λιγο πιο περα που δεν το εχουμε παραχωρησει σε αλλοδαπους ιδιωτες που μας δινουν μιζα....
το θεμα ειναι να εχεις τα αντερα και να αναλαβεις της ευθυνες-κυρωσεις σου και οχι να κρυβεσα (εσυ η πινακιδα σου)ι πισω απο αλλους για να περνας αερα.
αθηνων θεσ/νικης σε ολο της το μηκος μια χαρα σε κυνηγανε και σε γραφουν
αν ειναι εκει πλερω,αν δε πουλοπουλος
τσιμπας combat-set απο τα Jumbo......
κρατας τη χειροβομβιδα ....
φτανεις στα διοδια... πλευριζεις το περιπτερο μεχρι να σου ανοιξει το παραθυρο ...
ριχνεις την χειροβομβιδα και του λες καλο Πασχα....
253030
Pardalotzatziki
10/04/2012, 17:49
φτανεις στα διοδια... πλευριζεις το περιπτερο μεχρι να σου ανοιξει το παραθυρο ...
253030
:lol: :lol: :lol:
pia adera re pas kala?dld ama bgi enas nomos poy leei oti 8a se gamane ka8e bradi spiti soy esi 8a pis ke efxaristo epidi psifistike nomos?afto poy 8eli adera kia de to exi kani kanis ine na paei me kana bazookas na ta gremisi kana bradi....
tora an esi de katalabenis ti simeni to ergotaksio korin8oy patrwn poy plironis 3e kai giati de prepi na to plironis opos kai se apeira paranoma diodia ine diko soy problima
kai fisika milame g pragmata poy exis pliromena...
kai genikotera afto gia na katalabete polloi oti arxizoyn na psifizode nomoi oi opoioi den ine kai toso ''dikaioi''
oi nomoi exoyn logo iparksis....gia na zis se ena dimokratiko ka8estos....oxi se koinoboleftiki diktatoria....καταρχην δεν μιλησα συγκεκριμενα για σενα,ουτε ειπα πληρωνε,μη μου λες εμενα αν καταλαβαινω τι μπουρδελο ειναι εκεινο το εργοταξιο που λενε κορινθου πατρων γιατι εχω περαση παρα μα πκρα πολλες φορες,βλεπης κανω λογο δουλειας 8-10 χιλιαδες χλμ καθε μηνα,μου εχουν παρη 2 φορες το διπλωμα στα διοδια(λογω μη πληρωμης αυτων),αυτο που ειπα ειναι μην πληρωνεται αλλα στα ισια και παληκαρισια ΡΕ
devil's animal
10/04/2012, 18:46
αυτο που ειπα ειναι μην πληρωνεται αλλα στα ισια και παληκαρισια ΡΕ
καλα, αν αρχισουν αυτοι που εβγαλαν τους νομους να παραδινονται στα ισα και παληκαρισια λογω των κομπινων και των σκανδαλων που δημιουργησαν, πρωτος εγω θα παω και θα πω "περασα 30 φορες τζαμπα και να τα 90€ που σας χρωσταω"...:rolleyes:
καταρχην δεν μιλησα συγκεκριμενα για σενα,ουτε ειπα πληρωνε,μη μου λες εμενα αν καταλαβαινω τι μπουρδελο ειναι εκεινο το εργοταξιο που λενε κορινθου πατρων γιατι εχω περαση παρα μα πκρα πολλες φορες,βλεπης κανω λογο δουλειας 8-10 χιλιαδες χλμ καθε μηνα,μου εχουν παρη 2 φορες το διπλωμα στα διοδια(λογω μη πληρωμης αυτων),αυτο που ειπα ειναι μην πληρωνεται αλλα στα ισια και παληκαρισια ΡΕ
orea 8elo na mas pis tis ebiries soy se emas poy de ton exoyme perasi(afti ti bdomada hahahahahahah )
tin epomeni fora poy 8a peraso 8a stamatiso ke 8a bgalo ena logo ala prekas san palikari....8a afiso ke moystaki gia epipleon palikaria....
Ξεκολατε ρε... Το θεμα ειναι οτι ψηφιζουν οποιο νομο τους βολευει και μας εχουν σαν τους μ@λ@κες να πληρωνουμε τα παρανομα διοδια σε μπ@υρδελοδρομο μιας λωριδας με κονους..................
Τωρα οτι και να λεμε ειναι απλα λιγο ...:moutza::cry:
Manalishi
11/04/2012, 13:08
Διάβασα ψηφίστηκε η αλλαγή:
Από το άρθρο 143:
2. Μετά το τέλος της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) προστίθεται παράγραφος 12Α, ως εξής:
«12Α. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και η παρεμπόδιση ή διακοπή (μερική ή ολική) της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα.»
5. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 29 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 3920/2011 (Α ́ 33), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 104 του παρόντος.»
guzzistas
11/04/2012, 19:40
καλα, αν αρχισουν αυτοι που εβγαλαν τους νομους να παραδινονται στα ισα και παληκαρισια λογω των κομπινων και των σκανδαλων που δημιουργησαν, πρωτος εγω θα παω και θα πω "περασα 30 φορες τζαμπα και να τα 90 που σας χρωσταω"...:rolleyes:
Κι εγώ... αλλά μέχρι τότε... αέραααααααααα! ;)
motomaniac
13/04/2012, 13:50
253030
μου βαζεις ιδεες.....
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/376808/me-hamiles-tahutites-ta-esoda-ton-diodion/
:cool:
Με χαμηλές ταχύτητες τα έσοδα των διοδίων
Μειωμένη σχεδόν κατά το ήμισυ η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς
Μείωση μέχρι και 40% σε σύγκριση με το 2009, παρουσιάζει η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, ενώ η κίνηση στην Αττική Οδό έχει περιοριστεί κατά 1/3 σε σχέση με τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, φαίνεται να περιορίζεται το κίνημα «Δεν πληρώνω», γεγονός που αποδίδεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν την τελευταία διετία και κάνουν περισσότερο αποτελεσματική την αντιμετώπιση όσων σηκώνουν τις μπάρες. Σήμερα, το ποσοστό αυτών που δεν πληρώνουν διόδια εκτιμάται ότι φτάνει το 1,5%.
nicksior
30/06/2012, 10:46
253030
Τόχεις "παιδέψει" αυτό?
ἠ απλά..
Σενς οφ χιούμορ??
Pardalotzatziki
30/06/2012, 11:02
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/376808/me-hamiles-tahutites-ta-esoda-ton-diodion/
:cool:
Με χαμηλές ταχύτητες τα έσοδα των διοδίων
Μειωμένη σχεδόν κατά το ήμισυ η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς
Μείωση μέχρι και 40% σε σύγκριση με το 2009, παρουσιάζει η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, ενώ η κίνηση στην Αττική Οδό έχει περιοριστεί κατά 1/3 σε σχέση με τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, φαίνεται να περιορίζεται το κίνημα «Δεν πληρώνω», γεγονός που αποδίδεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν την τελευταία διετία και κάνουν περισσότερο αποτελεσματική την αντιμετώπιση όσων σηκώνουν τις μπάρες. Σήμερα, το ποσοστό αυτών που δεν πληρώνουν διόδια εκτιμάται ότι φτάνει το 1,5%.
Ειναι πολλοι που διαλεγουν τους παραδρομους για να μην πληρωσουν. Καναμε την διαδρομη προς Θεσσαλονικη απο παραδρομους, συμφωνα με οδηγιες που βρηκαμε απο εναν τυπο στο internet, και πληρωσαμε μονο στα Τεμπη. Η διαδρομη ηταν πολυ ωραια, καναμε τον ιδιο χρονο και γλυτωσαμε τα διοδια. Και αν μπερδευτεις καπου, απλα ακολουθεις αυτους που κανουν το ιδιο. Επισης δεν μας επιασε αυτη η τρελα και η ενταση της εθνικης που θες να γκαζωνεις, να προσπερνας για να κανεις γρηγορα. Το οτι καναμε τον ιδιο χρονο μαλλον εχει να κανει με τις μεγαλες καμπυλες που εχει η εθνικη, ενω εμεις κοβαμε μεσα απο χωρια.
Τόχεις "παιδέψει" αυτό?
ἠ απλά..
Σενς οφ χιούμορ??
εσυ εισαι που μικρος ειχες δει ολα τα Τζεμης Μποντ και οταν θα μεγαλωνες ηθελες να γινεις ΚΥΠατζης;
γιατι το υφακι σου δε μου μοιαζει για πολυ "απαιδευτο" ...κανονισε να σκασουν τιποτα zodiac του Μπομπολα στον Πλαταμωνα που θα πινω καφε να με μαζεψουν...
motomaniac
30/06/2012, 11:30
εσυ εισαι που μικρος ειχες δει ολα τα Τζεμης Μποντ και οταν θα μεγαλωνες ηθελες να γινεις ΚΥΠατζης;
γιατι το υφακι σου δε μου μοιαζει για πολυ "απαιδευτο" ...κανονισε να σκασουν τιποτα zodiac του Μπομπολα στον Πλαταμωνα που θα πινω καφε να με μαζεψουν...
χαχαχαχχααχχαχαχχαχα λες?? μα ζοντιακ ρε ?? χχαχαχαχα
George_Sp
30/06/2012, 13:23
με το αυτοκίνητο από το 2004 ως το 2009 ήμουνα σε διαδρομές Αθήνα-Ωρωπός και Αθήνα-Μεσολόγγι περίπου 2φορές το μήνα. Πέρναγα κανονικά σηκώνοντας τη μπάρα από τα γκισέ με υπαλλήλους. Αν έβλεπα τροχαία δεξιά πέρναγα από το τέρμα αριστερά ταμείο οπότε δε μπορούσαν να αντιληφθούν τίποτα.
επίσης δε μου χει έρθει σπίτι κανένα μπιλιετάκι. και θα σας πω το λόγο.
οι κάμερες στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ διόδια υπάρχουν μόνο για λόγους εκφοβισμού. Οι μόνες κάμερες με ΑΔΕΙΑ καταγραφής από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (χωρίς άδεια δηλ. της ΑΠΠΔ απαγορεύεται η καταγραφή) είναι αυτές στα ΤΕΟ pass (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) και αυτό γιατί τα έσοδα των TEO pass πάνε στο κράτος και όχι στις ιδιωτικές εταιρίες.
πέρα από τα κρατικά διόδια στα Μάλγαρα, στην Εγνατία και στη σήραγγα του Αρτεμισίου που εφόσον ανήκουν στο κράτος ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ καταγραφής σε κανένα άλλο διόδιο αν περάσετε σηκώνοντας μπάρα ΕΚΤΟΣ των TEO PASS δεν κινδυνεύετε με κυρώσεις.
επαναλαμβάνω στη περίπτωση παρουσίας τροχαίας διαλέγετε το τέρμα αριστερά ταμείο που είναι αδύνατον να βεβαιώσουν παράβαση αυτοπροσώπως.
κάνω και παράθεση από τη σελίδα του diodiastop.gr το συγκεκριμένο κείμενο με βάση την ισχύ του νέου ΚΟΚ αν παρόλαυτά φοβηθείτε λόγω παρουσίας αστυνομίας μπορείτε να κάνετε το παρακάτω (αίτηση πιστωτικού δελτίου)
Πως περνάμε τα διόδια μετά το νέο νόμο
Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος (Νο.10) στο άρθρο 29:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η παράβαση είναι διοικητική και έτσι δεν παρέχει κανένα "διαδικαστικό" δικαίωμα στις εταιρίες διαχείρισης των δρόμων (π.χ. επιβολή προστίμων, άρνηση της διέλευσής μας, καταγραφή των στοιχείων μας με κάμερες και παροχή τους στην Τροχαία κ.λπ.).
Συνεχίζουμε μαζικά να καταργούμε τα διόδια στη πράξη, ανοίγοντας τις μπάρες:
Φτάνοντας στη μπάρα, κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο, περπατάμε εμπρός από τη μπάρα κι ελέγχουμε εάν υπάρχει τροχαία μετά το σταθμό διοδίων
Όταν δεν υπάρχει τροχαία δεν αντιμετωπίζουμε την περίπτωση της βεβαίωσης του προστίμου και περνάμε όπως παλαιότερα, ανοίγοντας τη μπάρα μόνοι μας.
Εφόσον η Τροχαία βρίσκεται στα διόδια -θεωρούμε, παρά τη θέληση των οργάνων της- για να βεβαιώνει αυτοπροσώπως τις ελεύθερες διελεύσεις μας, μπορούμε εναλλακτικά να ζητήσουμε από τον υπάλληλο των διοδίων να μας κόψει πιστωτική απόδειξη, για την οποία δεν υποχρεούμαστε να του δώσουμε κανένα άλλο στοιχείο εκτός της πινακίδας μας. Σε καμία περίπτωση δε δίνουμε στον υπάλληλο την ταυτότητά μας ή το δίπλωμα οδήγησής μας. Δεν υπογράφουμε τίποτα χωρίς την ανάγνωσή του και χωρίς την προηγούμενη διαβεβαίωση του υπαλλήλου ότι θα μας δοθεί αντίγραφο. Εάν μας υποχρεώσει να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, αναγράφουμε μόνο τα στοιχεία της πινακίδας μας και ακριβώς πριν την υπογραφή μας γράφουμε: "Επιφυλάσσομαι για τη νομιμότητα της καταβολής του τέλους διοδίου".
Εάν, παρόλα αυτά, υπάρξει εμπλοκή μας με την τροχαία και καταγραφή παράβασης, δεν πληρώνουμε σε καμία περίπτωση το πρόστιμο και θα το προσβάλλουμε, εντός 60 ημερών, στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
αν πάρετε το πιστωτικό σημείωμα στα χέρια σας και να σας σταματήσουν δε μπορούν να σας κάνουν το παραμικρό με την επίδειξή του :)
chr1s_86
30/06/2012, 16:41
Η διαδρομη ηταν πολυ ωραια, καναμε τον ιδιο χρονο και γλυτωσαμε τα διοδια.
Ε ναι, αν πας στην εθνική με 100 χαω τον ίδιο χρόνο θα κάνεις :D
Cpt. Haddock
30/06/2012, 17:35
Ποιά ειναι η γέφυρα του Αρτεμισίου? :lol:
George_Sp
30/06/2012, 17:44
:lol: αμάν! ένα λάθος δε μπορούμε να κάνουμε και πετάγεσαι! :lol:
σήραγγα αρτεμισίου...happy now? :D
Cpt. Haddock
30/06/2012, 18:07
:lol: αμάν! ένα λάθος δε μπορούμε να κάνουμε και πετάγεσαι! :lol:
σήραγγα αρτεμισίου...happy now? :D
Οχι γιατι αφ' ενος η σηραγγα του Αρτεμισίου δεν εχει διόδια (τα διόδια ειναι για το δρόμο και όχι για τη σηραγγα), αφ' ετέρου δεν ανηκουν στο κρατος.
George_Sp
30/06/2012, 18:23
Οχι γιατι αφ' ενος η σηραγγα του Αρτεμισίου δεν εχει διόδια (τα διόδια ειναι για το δρόμο και όχι για τη σηραγγα), αφ' ετέρου δεν ανηκουν στο κρατος.
ναι οκ δεν εννοούσα στην σήραγγα.....αλλά για τα διόδια κοντά στο Αρτεμίσιο. Είσαι σίγουρος οτι είναι ιδιωτικά? Τα παραχωρήσανε πρόσφατα? Εγώ τα θυμάμαι κρατικά (έχω να πάω από εκεί μεριά πάντως 2-2μιση χρόνια)
Cpt. Haddock
30/06/2012, 18:43
ναι οκ δεν εννοούσα στην σήραγγα.....αλλά για τα διόδια κοντά στο Αρτεμίσιο. Είσαι σίγουρος οτι είναι ιδιωτικά? Τα παραχωρήσανε πρόσφατα? Εγώ τα θυμάμαι κρατικά (έχω να πάω από εκεί μεριά πάντως 2-2μιση χρόνια)
Αφ' ενός είμαι σίγουρος οτι ειναι ιδιωτικα (Μωρέας) γιατι δουλευα στην τραπεζα που ήταν ο κυριος δανειοδότης, αφ' ετέρου η συμβαση παραχώρησης υπεγράφει το 2007.
Γενικώς πρόσεχε τι πληροφορίες δίνεις (εαν δεν είσαι σίγουρος) ;)
George_Sp
30/06/2012, 18:48
το οτι υπεγράφη το 2007 δε σημαίνει οτι το ανέλαβε με πλήρη εκμετάλλευση ο Μωρέας την ίδια στιγμή.....πολλές φορές υπάρχει περίοδος σταδιακής μετάβασης.
όπως και να χει δεν επιμένω γιατί όντως πλέον μπορεί να είμαι λάθος στο συγκεκριμένο. :)
για τα υπόλοιπα με την ΑΠΠΔ και την άδεια στις κάμερες ισχύει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε :)
nicksior
01/07/2012, 00:14
:nono:
Υπάλληλος στα διόδια είμαι.
Κι έχω ακούσει τόσες παπαριές που σύντομα θα τις εκδώσω σε βιβλίο.
Μπορώ να σου στείλω μέρος των δικαιωμάτων..
Στον Πλαταμώνα..
Με ζοντιακ..
Σας παρακαλώ όχι προσωπικά. Τα άσχετα ξυρίζονται
chr1s_86
02/07/2012, 16:48
:nono:
Υπάλληλος στα διόδια είμαι.
Κι έχω ακούσει τόσες παπαριές που σύντομα θα τις εκδώσω σε βιβλίο.
Μπορώ να σου στείλω μέρος των δικαιωμάτων..
Στον Πλαταμώνα..
Με ζοντιακ..
Καλά μην βιάζεσαι να υπερασπιστείς τους "εργοδότες" σου...
Σε ποια διόδια είσαι; Στις Αφίδνες νομίζω ήδη έχουν αρχίσει να βάζουν "καλαθάκια" if you know what I mean...
(υγ: χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης...)
Δεν πληρώνετε διόδια; Και εγώ να μην πληρώνω φόρους τότε. Οσο δίκαια είναι τα διόδια, για τους δρόμους που δεν έχουμε και "θα" γίνουνε, τόσο τόπο πιάνουν οι φόροι που πληρώνω. 2 τεμπέληδες ΔΥ που κάθονται όλη μέρα πληρώνω, ή τις μίζες του Ακη, ή πολλά και διάφορα τέτοια. Ιδια είναι η λογική. Ο καθένας αποφασίζει τί είναι σωστό και τι όχι, παίρνει τον νόμο στα χέρια του κλπ κλπ. Νόμιζα πως αλλιώς δουλεύουν τα πράγματα στη δημοκρατία, τεσπά.
Εχετλαίος
02/07/2012, 20:24
Νόμιζα πως αλλιώς δουλεύουν τα πράγματα στη δημοκρατία
Στην ποιά;
:lol: :cry: :bawl:
nikos_abel
02/07/2012, 20:25
Δεν πληρώνετε διόδια; Και εγώ να μην πληρώνω φόρους τότε. Οσο δίκαια είναι τα διόδια, για τους δρόμους που δεν έχουμε και "θα" γίνουνε, τόσο τόπο πιάνουν οι φόροι που πληρώνω. 2 τεμπέληδες ΔΥ που κάθονται όλη μέρα πληρώνω, ή τις μίζες του Ακη, ή πολλά και διάφορα τέτοια. Ιδια είναι η λογική. Ο καθένας αποφασίζει τί είναι σωστό και τι όχι, παίρνει τον νόμο στα χέρια του κλπ κλπ. Νόμιζα πως αλλιώς δουλεύουν τα πράγματα στη δημοκρατία, τεσπά.
Γιατί, αυτή τη στιγμή πληρώνεις όλους τους χαρατσοφόρους που έχουν μπει αδιαμαρτήρητα;
Εύγε.
Οχι και αδιαμαρτύρητα, και προσφυγή έχω κάνει, και ψήφισα καταλλήλως...
nikos_abel
02/07/2012, 20:46
Οχι και αδιαμαρτύρητα, και προσφυγή έχω κάνει, και ψήφισα καταλλήλως...
Εντάξει, να μη σε ξεκινήσω στραβά, δε σε ξέρω κιόλας αλλά με προσφυγές κλπ δε κάνεις δουλειά.
Και μη με ρωτήσεις πως κάνεις, μακάρι να ήξερα. Πάντως να σου παίρνουνε τα λεφτά αναίμακτα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Οι προσφυγές και αυτά τα κόλπα μας φτάσανε
στο σημείο που μετά από τόσα ξαναέχουμε ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ στην κορυφή της εξελικτικής πυραμίδας της χώρας :D.
Υ.Γ. Δεν αντέχω
Προσφυγή :
"Μα Κε εφοριακέ, θα σας μαλώσω..."
Λες να μη το ξέρω τι γίνεται με τις προσφυγές; Οτι και να πεις πάντως, δεν πιστεύω με τίποτα πως η λύση είναι η αυτοδικία (σηκώνω μπάρες, φοροδιαφεύγω/φοροκλέβω, κλπ κλπ). Απλά πράγματα. Και όποιος δεν αντέχει, μεταναστεύει, όπως και σε λίγο και οι τελευταίες βιομηχανίες που έχουνε μείνει στην Ελλάδα. Αυτά.
George_Sp
02/07/2012, 20:59
η αυτοδικία τύπου ''σηκώνω μπάρες'' έρχεται ως αντίμετρο στη ψυχολογική, κοινωνική, οικονομική και ηθική βία που μας ασκούν οι έχοντες και κατέχοντες αυτού του τόπου.
και λίγα τους κάνουμε αν θες την άποψή μου.
νομίζεις λοιπόν οτι η συγκεκριμένη αυτοδικία δεν είναι σωστή ή ηθική? εγώ σου λέω οτι παραείναι μαλθακή κιόλας.
kostas777
02/07/2012, 21:04
η αυτοδικία τύπου ''σηκώνω μπάρες'' έρχεται ως αντίμετρο στη ψυχολογική, κοινωνική, οικονομική και ηθική βία που μας ασκούν οι έχοντες και κατέχοντες αυτού του τόπου.
και λίγα τους κάνουμε αν θες την άποψή μου.
νομίζεις λοιπόν οτι η συγκεκριμένη αυτοδικία δεν είναι σωστή ή ηθική? εγώ σου λέω οτι παραείναι μαλθακή κιόλας.
τα κλασσικά επιχειρήματα του φοροφυγά είναι αυτά.
nikos_abel
02/07/2012, 21:07
Κώστα υπόσχομαι να τη κάνουμε αυτή τη κουβέντα αύριο.
George_Sp
02/07/2012, 21:12
γελοία η απάντησή σου.
έχει ρουφήξει το ΤΕΒΕ και κάθε λογής εισπρακτικός φορέας την οικογένειά μου εδώ και 30χρόνια ενώ είμαστε απόλυτα τίμιοι και με καθαρό κούτελο ελεύθεροι μικρομεσαίοι επαγγελματίες.
αν λοιπόν φίλε μου δε μπορείς να ξεχωρίσεις την αγανάκτηση από την αδικία που μας έχει υποδουλώσει τόσα χρόνια, και πετάς απλά ένα χαρακτηρισμό τσουβαλιάζοντας τους πάντες ως φοροφυγάδες....τότε είσαι απλά εκτός τόπου και χρόνου.
μείνε στη πλάνη σου και καληνύχτα.
Σωστότατος.
Λαϊκό δικαστήριο και να τους κρεμάσουμε, έ; Ποιός είναι ο επόμενος; Ποιός κρίνει;
George_Sp
02/07/2012, 21:19
ο κριτής είναι το κοινό αίσθημα αυτοσυντήρησης και επιβίωσης.
όταν η κοινωνική αδικία λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο όσο περνάει ο καιρός....τότε μάλλον κάτι στο υπάρχον σύστημα δε πάει καλά και θέλει αλλαγή......
αν πάλι είναι τόσο βαθύ το ράγισμα και δεν υπάρχει τρόπος επιδιόρθωσης.....η συνέχεια δεν μπορεί να είναι αναίμακτη ή ειρηνική......να σας θυμίσω τις πρόσφατες μούτζες στο κτήριο της βουλής. μάλλον τους κάναμε αέρα στα μπαλάκια...και βλέπανε τις μούτζες απέναντι σε ένα άψυχο κτήριο από τις πολυθρονάρες τους στην Εκάλη.
Πάντως μέχρι τους πρόσφατους νόμους, το να σπρώξεις την μπάρα και να περάσεις ήταν νόμιμο. Φυσικά μετά αλλάξανε τον νόμο. Και όταν είδαν ότι και πάλι δεν βόλευε τον τροποποίησαν (βεβαίωση και με τεχνικά μέσα συν τα περί κατάληψης διοδίων).
Παρόλα αυτά αν θέλουμε να είμαστε νομότυποι ακόμα μπορείς να περάσεις χωρίς να πληρώσεις ζητώντας πιστωτικό (όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία) αλλά οι εταιρείες παράνομα δεν σου κόβουν, σου λένε πλήρωσε ή φωνάζουν την αστυνομία να σου κόψει πρόστιμο συν αφαίρεση πινακίδων. Και αν με ρωτήσεις γιατί το κάνουν η απάντηση είναι γιατί ΜΠΟΡΟΥΝ.
Υ.Γ.: χώρια τα σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης, τις υποχρεώσεις των ανάδοχων εταιρειών που δεν τις τηρούν, τις υπουργικές αποφάσεις που διαγράφουν πρόστιμα της πολεοδομίας για αυθαίρετα που έχουν χτίσει οι εταιρείες κλπ.
http://www.youtube.com/watch?v=gI6WiAoDqF0
αν επαιρνες 780 το μηνα με περιουσιακα στοιχεια 1 σπιτι 25ετιας και 8 στρεμματα χωραφι και σουρχοταν 2700 η εφορια....θα τα βλεπες πιο "φοροφυγαδικα" ...
nicksior
02/07/2012, 22:45
Καλά μην βιάζεσαι να υπερασπιστείς τους "εργοδότες" σου...
Σε ποια διόδια είσαι; Στις Αφίδνες νομίζω ήδη έχουν αρχίσει να βάζουν "καλαθάκια" if you know what I mean...
(υγ: χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης...)
Ναι ! Απ την μία γράφεις «χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης» Κι απ την άλλη με βάζεις να υπερασπίζομαι τάχα τους εργοδότες μου λες και είναι συνδαιτυμόνες μου ή εγώ λακές τους..
Για να τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ένας υπάλληλος βγάζει το μεροκάματό του εκεί που βρίσκει δουλειά (πολλές φορές υποδεέστερη των τυπικών προσόντων του αν κι αυτό δεν έχει σημασία).
Στην αντιπαράθεση αν πρέπει ή δεν πρέπει , να πληρώνετε διόδια δεν μπήκα.
Αυτό που με ενόχλησε είναι η επιθετικότητα και ο χλευασμός απέναντι σε ανθρώπους που δεν ευθύνονται για την ύπαρξη ή όχι των διοδίων και απλά σαν υπάλληλοι βγάζουν το ψωμί της οικογένειάς τους εργαζόμενοι τίμια.
Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει ο «φίλος» που έχει την πολυτέλεια να πίνει τον καφέ του στον Πλαταμώνα αλλά το «χιούμορ» του σχετικά με το ρίξιμο της ψεύτικης χειροβομβίδας για να τρομάξει ο υπάλληλος των διοδίων , δηλ εγώ, ή η αναφορά του σε δήθεν κρυφή μου επιθυμία να ήμουν κυπατζής δεν με έκαναν να γελάσω καθόλου..
Θα μπορούσα κι εγώ να γράψω που θα του έβαζα την χειροβομβίδα , όχι για να υπερασπιστώ τα αφεντικά μου αλλά για να υπερασπιστώ την δική μου αξιοπρέπεια.
Θα ήταν κι αυτό «χιουμορ» που σίγουρα δεν θα του άρεσε καθόλου.
Και ναι ! Τα διόδια και υψηλά είναι και άδικα σε πολλές (ή και σε όλες τις περιπτώσεις) αν ήταν στο χέρι μου θα τα καταργούσα , όμως δεν είναι, και βρίσκω άδικο να είμαι εγώ κι ο κάθε εργαζόμενος απολογούμενος για ευθύνες που δεν μου ανήκουν .
Αυτό που με ενόχλησε είναι η επιθετικότητα και ο χλευασμός απέναντι σε ανθρώπους που δεν ευθύνονται για την ύπαρξη ή όχι των διοδίων και απλά σαν υπάλληλοι βγάζουν το ψωμί της οικογένειάς τους εργαζόμενοι τίμια.
Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει ο «φίλος» που έχει την πολυτέλεια να πίνει τον καφέ του στον Πλαταμώνα αλλά το «χιούμορ» του σχετικά με το ρίξιμο της ψεύτικης χειροβομβίδας για να τρομάξει ο υπάλληλος των διοδίων , δηλ εγώ, ή η αναφορά του σε δήθεν κρυφή μου επιθυμία να ήμουν κυπατζής δεν με έκαναν να γελάσω καθόλου..
Θα μπορούσα κι εγώ να γράψω που θα του έβαζα την χειροβομβίδα , όχι για να υπερασπιστώ τα αφεντικά μου αλλά για να υπερασπιστώ την δική μου αξιοπρέπεια.
Θα ήταν κι αυτό «χιουμορ» που σίγουρα δεν θα του άρεσε καθόλου.
πρωτα τρεχεις 100αρι στον εποπτη.... και ΜΕΤΑ μαθαινεις αν ηταν απο τα Jumbo η χειροβομβιδα...
(πιο πολυ απο τον Μπομπολα δε γουσταρω ατομα που χρησιμοποιησαν ολους τους γνωστους και τα μεσα για "ενα ψωρομεροκαματο" μια "δουλεια πολυ κατωτερη των ικανοτητων τους" εχω κι εγω ατομα δικα μου στα διοδια, κανενας δεν εκανε το "Μανιφεστο του Καταπιεσμενου Εισπρακτορα" )
την αληθεια την ξερουν κ τα μικρα παιδια...
Σωστότατος.
Λαϊκό δικαστήριο και να τους κρεμάσουμε, έ; Ποιός είναι ο επόμενος; Ποιός κρίνει;
στα διοδια εγω κρινω για μενα. οπως και στην εφορια, εγω κρινω για μενα. ο νομος οφειλει να εξασφαλιζει οτι αποτελει αποτυπωση του δικαιου, οχι οτι οι πολιτες πρεπει να θεωρουν δικαιο το νομο ντε φακτο
απλα
να στο θεσω αλλιως? ποιος κρινει να πληρωνω για δρομους που ΘΑ κατασκευαστουν, εξασφαλιζοντας σιγουρα κερδη σε αυτους που ΘΑ τους φτιαξουν?
Cpt. Haddock
03/07/2012, 09:14
Τα σίγουρα κέρδη πού τα είδες; :lol:
nikos_abel
03/07/2012, 09:55
Τα σίγουρα κέρδη πού τα είδες;
Σίγουρα είναι τα κέρδη εφόσον δρόμους δεν ΘΑ δούμε σύντομα και διόδια ΘΑ πληρώνουμε συνέχεια ώστε
τα χρήματα που δίνουμε
εμείς ΝΑ τα εκμεταλεύεται η εταιρεία που ΘΑ φτιάξει το δρόμο. :uplate:
Cpt. Haddock
03/07/2012, 09:57
Τα κερδη δεν ειναι καθόλου σιγουρα γιατι ο κόσμος δεν ταξιδευει πλέον. Διαβασε μερικα στατιστικά. Οι υπολογισμοι στις συμβασεις παραχωρησεις έγιναν με τα δεδομενα του 2007, μιας ΑΛΛΗΣ Ελλαδας δλδ, που ακόμα χορευε, επινε και τραγουδούσε...
nikos_abel
03/07/2012, 10:02
Τα κερδη δεν ειναι καθόλου σιγουρα γιατι ο κόσμος δεν ταξιδευει πλέον. Διαβασε μερικα στατιστικά. Οι υπολογισμοι στις συμβασεις παραχωρησεις έγιναν με τα δεδομενα του 2007, μιας ΑΛΛΗΣ Ελλαδας δλδ, που ακόμα χορευε, επινε και τραγουδούσε...
Καλά, τα στατιστικά στα φτιάχνω εγώ να λένε ότι θες και τώρα (και σου μιλάω για γενικά σε ότι θέμα θες
και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ). Μήπως πρέπει να τους λυπηθούμε κιόλας μωρέ μη πεινάσουνε;
δεν ξερω εσεις τι λετε, αλλα εγω συνεχιζω να πληρωνω διοδια...
Cpt. Haddock
03/07/2012, 10:31
Καλά, τα στατιστικά στα φτιάχνω εγώ να λένε ότι θες και τώρα (και σου μιλάω για γενικά σε ότι θέμα θες
και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ). Μήπως πρέπει να τους λυπηθούμε κιόλας μωρέ μη πεινάσουνε;
Δε μιλησα καθόλου για λυπηση και μην εκτρέπεις την κουβέντα. Ανέφερα απλά τα οικονομικά στοιχεια και, επιτέλους, δε χρειάζεται στατιστική για να δουμε οτι ο κοσμος δεν ταξιδευει πλέον και σίγουρα τα έσοδα όπως ειχαν προϋπολογιστει το 2007 δεν υπάρχουν. Το οτι κανενας δε φροντισε μεσα σε εκεινο το πανηγυρι να βαλει ενα πλαν Β "τι θα γινει εαν", ειναι αλλο καπέλο και βασικα ειναι καπελο του Σουφλια και των συμβούλων του που φτιαξαν τις συμβάσεις του κώλου.
Απο εκει και πέρα, εαν πρέπει να λυπηθουμε καποιους ειναι οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια που ειναι ή απολυμενοι ή απληρωτοι μηνες τωρα...
Τα σίγουρα κέρδη πού τα είδες; :lol:
Ο,τι ειναι σίγουρα τα κέρδη ειναι. Απλώς λίγο πιό μειωμένα απ' ότι υπολόγιζαν.
Χαμένοι αποκλείεται να βγούν οι μεγαλοεργολάβοι. Μην παραβλέπεις το γεγονός
πως το μεροκάματο των 70 ευρώ το 2007 έχει φτάσει γύρω στα 30-40 ευρώ τώρα.
Αν και πλέον στην οικοδομή δεν υπάρχει καν μεροκάματο............
nikos_abel
03/07/2012, 10:53
Δε μιλησα καθόλου για λυπηση και μην εκτρέπεις την κουβέντα. Ανέφερα απλά τα οικονομικά στοιχεια και, επιτέλους, δε χρειάζεται στατιστική για να δουμε οτι ο κοσμος δεν ταξιδευει πλέον και σίγουρα τα έσοδα όπως ειχαν προϋπολογιστει το 2007 δεν υπάρχουν. Το οτι κανενας δε φροντισε μεσα σε εκεινο το πανηγυρι να βαλει ενα πλαν Β "τι θα γινει εαν", ειναι αλλο καπέλο και βασικα ειναι καπελο του Σουφλια και των συμβούλων του που φτιαξαν τις συμβάσεις του κώλου.
Το καπέλο του Σουφλιά και των φίλων του όμως καλούμαστε να το φορέσουμε (και αυτό) εμείς. Και το ότι δεν ταξιδεύουμε, πάλι στο ίδιο
σκυλολόι οφείλεται με τα νεοφιλελεύθεροκαπιταλιστικά σχέδιά και την εφαρμογή τους, που είναι πολύ ωραία, ειδικά όταν το ρίσκο της
οικονομικής αποτυχίας το φορτώνονται άλλοι, με έμμεσους ή άμεσους νόμους και μεταρυθμίσεις και μακρομεσοπρόθεσμα.
Και σόρρυ αν εκτρέπω τη κουβέντα αλλά πάντα (προσπαθώ να) βλέπω the big picture και να μην απομονώνω το κάθε πρόβλημα,
καθώς είναι όλα αλληλένδετα.
Απο εκει και πέρα, εαν πρέπει να λυπηθουμε καποιους ειναι οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια που ειναι ή απολυμενοι ή απληρωτοι μηνες τωρα...
Φυσικά συμφωνούμε και να προσθέσω και τους υπαλλήλους των διοδίων που ακούνε και αυτοί δε ξέρω και γω τι για ένα κομμάτι ψωμί
που για αυτό θα δουλεύουν σε λίγο καιρό.
δεν ξερω εσεις τι λετε, αλλα εγω συνεχιζω να πληρωνω διοδια...
Και γω ο μλκς γιατί είμαι νομότυπος αλλά ως πότε;
Cpt. Haddock
03/07/2012, 10:54
E, να με συμπαθατε αλλα το μονο που δεν εφαρμόσαμε στην Ελλαδα ειναι νεοφιλελευθερισμος :lol:
Το οτι κανενας δε φροντισε μεσα σε εκεινο το πανηγυρι να βαλει ενα πλαν Β "τι θα γινει εαν", ειναι αλλο καπέλο και βασικα ειναι καπελο του Σουφλια και των συμβούλων του που φτιαξαν τις συμβάσεις του κώλου.
.
Εδω τα ειπες ολα... Δεν χρειαζεται να πουμε τιποτε αλλο...
nicksior
03/07/2012, 11:13
Καλημέρα σας :wave2:
Καλημέρα σας :wave2:
Καλως ηρθες:wave2:
kostas777
03/07/2012, 15:20
Κώστα υπόσχομαι να τη κάνουμε αυτή τη κουβέντα αύριο.
την τελευταία φορά που έκανα τέτοια κουβέντα, η συζήτηση τερματίστηκε και εξαφανίστηκε με μαγικό τρόπο :lol:
kostas777
03/07/2012, 17:14
αν επαιρνες 780 το μηνα με περιουσιακα στοιχεια 1 σπιτι 25ετιας και 8 στρεμματα χωραφι και σουρχοταν 2700 η εφορια....θα τα βλεπες πιο "φοροφυγαδικα" ...
και τι, νομίζεις ότι δεν πληρώνω εφορία; και διόδια; αλλά δεν έχει να κάνει, δεν μου πάει να μην πληρώνω τη στιγμή που αυτό δεν μπορεί να ισχύει για όλους. είναι ηθικό το ζήτημα, δεν με έπιασε ο πόνος για τα έσοδα του κράτους ξαφνικά. απλώς πες μου τι ακριβώς πετυχαίνεις με κάτι τέτοιο, ποιό το αποτέλεσμα. εκτός του να γλυτώσεις μερικά ευρώ, τα οποία θα στα ζητήσουν έτσι κι αλλιώς.
νομίζεις ότι επειδή είσαι εσύ φοροφυγάς, οι υπόλοιποι δεν πληρώνουμε φόρους; ή ότι η άρνησή σου θα οδηγήσει στην κατάργησή τους;
είναι αδικα λέει.. και άμα είσαι μαλάκας πλήρωνε (και για τους άλλους). όχι πες μου έναν φόρο που είναι δίκαιος. έναν μόνο. ξέρουμε τι πάει να πει ΦΠΑ και πως μας προέκυψε; και το πως τώρα το θεωρούμε αυτό το τερατούργημα ως κάτι φυσικό κι επόμενο;
την άλλη φορά σταματάω να πληρώσω το διόδιο, ανοίγει η μπάρα και έρχεται ένας «μοτοσυκλετιστής» από πίσω γκαζωμένος και περνάει τζάμπα. οπότε είσαι σε μια γωνιά και δείχνεις εμένα λέγοντας «κύττα τον μαλάκα» και τον άλλο που πέρασε τον χειροκροτείς. «μπράβο μεγάλε! καλά τους έκανες! κάτω το σύστημα, ζήτω η δημοκρατία, ζήτω το έθνος! άσε τους μαλάκες να πληρώνουν και για μας»
nikos_abel
03/07/2012, 18:49
και τι, νομίζεις ότι δεν πληρώνω εφορία; και διόδια; αλλά δεν έχει να κάνει, δεν μου πάει να μην πληρώνω τη στιγμή που αυτό δεν μπορεί να ισχύει για όλους. είναι ηθικό το ζήτημα, δεν με έπιασε ο πόνος για τα έσοδα του κράτους ξαφνικά. απλώς πες μου τι ακριβώς πετυχαίνεις με κάτι τέτοιο, ποιό το αποτέλεσμα. εκτός του να γλυτώσεις μερικά ευρώ, τα οποία θα στα ζητήσουν έτσι κι αλλιώς.
νομίζεις ότι επειδή είσαι εσύ φοροφυγάς, οι υπόλοιποι δεν πληρώνουμε φόρους; ή ότι η άρνησή σου θα οδηγήσει στην κατάργησή τους;
είναι αδικα λέει.. και άμα είσαι μαλάκας πλήρωνε (και για τους άλλους). όχι πες μου έναν φόρο που είναι δίκαιος. έναν μόνο. ξέρουμε τι πάει να πει ΦΠΑ και πως μας προέκυψε; και το πως τώρα το θεωρούμε αυτό το τερατούργημα ως κάτι φυσικό κι επόμενο;
την άλλη φορά σταματάω να πληρώσω το διόδιο, ανοίγει η μπάρα και έρχεται ένας «μοτοσυκλετιστής» από πίσω γκαζωμένος και περνάει τζάμπα. οπότε είσαι σε μια γωνιά και δείχνεις εμένα λέγοντας «κύττα τον μαλάκα» και τον άλλο που πέρασε τον χειροκροτείς. «μπράβο μεγάλε! καλά τους έκανες! κάτω το σύστημα, ζήτω η δημοκρατία, ζήτω το έθνος! άσε τους μαλάκες να πληρώνουν και για μας»
Μπούρουμπουρουμπλαμπλαμπλα
μωρέ καλά τα λες, αλλά επειδή προπληρώνω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ άλλες 200 βλακείες που μου χώσανε με το έτσι θέλω,
για να "βγω" πρέπει να "κόψω" από όπου μπορώ.
Όταν είναι εφικτό (που συνήθως είναι) προτιμώ να δείξω την δυσαρέσκειά μου με άλλον τρόπο, νόμιμο.
Δεν χρησιμοποιώ τον δρόμο που έχει διόδια, πάω από αλλού.
Επίσης, ο νόμος μου δίνει το περιθώριο να καθυστερήσω τη πληρωμή κάποιων χαρατσιών με μια μικρή επιβάρυνση.
Μήπως να μη το εκμεταλευτώ και αυτό;
;
Η μεγαλύτερή μας δύναμη, αυτή του καταναλωτή, και ποτέ δεν την εκμεταλλευτήκαμε και ούτε πρόκειται. Για αυτό έφτασαν όλες οι τιμές υπηρεσιών και αγαθών εκεί που έφτασαν, σε σχέση με το εισόδημά μας...
Επίσης, ο νόμος μου δίνει το περιθώριο να καθυστερήσω τη πληρωμή κάποιων χαρατσιών με μια μικρή επιβάρυνση.
;
Μόνο μικρή δεν είναι βέβαια, εγώ τοκογλυφική θα την έλεγα...
Οι φόροι εξ ορισμού δεν είναι άδικοι. Γιατί είναι άδικος ένας αναλογικός φόρος εισοδήματος, είτε με σταθερή είτε με αυξανόμενη κλίμακα, οπου καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του;
Αδικο είναι να επιτρέπεις την φοροδιαφυγή και να επιβραβεύεις τους φοροφυγάδες με περαιώσεις όμως.
Αδικο επίσης είναι επειδή δεν μπορείς (λάθος, επειδή δε θέλεις να προσπαθήσεις) να πιάσεις τους φοροφυγάδες, να βάζεις χαράτσια αυθαίρετα ("τέλος επιτηδεύματος") τα οποία τιμωρούν τελικά περισσότερο τους κακομοίρηδες παρά τους φοροφυγάδες (δηλαδή αν ήμουνε ΕΕ, Γιατρός, με 500 χιλιαρικάκια χωρίς αποδείξεις τον χρόνο, τώρα με βάλανε στην θέση μου με τα 500 ευρώ τέλος; άλλο ανέκδοτο; )
Η επίσης να φορολογείς τον κακομοίρη που πήρε το 2λιτρο το Skoda (20.000 ; ) με τέλη πολυτελούς διαβίωσης, ενώ η Mercedes η 1800 (70.000 ; ) δεν έχει...
Αλήθεια, με τον ΦΠΑ τι πρόβλημα έχεις; Ειδικά με τον ΦΠΑ, ή με όλους τους έμμεσους φόρους που αντικατάστησε;
σκεφτηκες οτι πολλοι δεν μπορουν να πληρωσουν πλεον; κ οτι δεν το κανουν απο μαγκια και αλητεια;
στο θεμα μας τωρα...........
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/378500/auxanodai-ta-diodia-stin-egnatia/
Οι οδηγοί θα πληρώνουν 2,4 ευρώ
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών που υπεγράφη στα τέλη Μαΐου αυξάνονται από την Τρίτη 17 Ιουλίου τα διόδια σε πέντε σταθμούς της Εγνατίας Οδού.
Έτσι λοιπόν οι οδηγοί θα πληρώνουν αντίτιμο 2,40 ευρώ στους σταθμούς Πολύμυλου Κοζάνης, Τύριων, Μαλακασίου, Ανάληψης (περιοχή Λαγκαδά) και Ιάσμου Κομοτηνής.
Με βάση την ίδια απόφαση από την 1η Οκτωβρίου θα τεθεί σε λειτουργία ο έκτος σταθμός διοδίων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου στο ύψος της Μουσθένης στην Καβάλα.
nikos_abel
04/07/2012, 09:29
Η μεγαλύτερή μας δύναμη, αυτή του καταναλωτή, και ποτέ δεν την εκμεταλλευτήκαμε και ούτε πρόκειται. Για αυτό έφτασαν όλες οι τιμές υπηρεσιών και αγαθών εκεί που έφτασαν, σε σχέση με το εισόδημά μας...
Μόνο μικρή δεν είναι βέβαια, εγώ τοκογλυφική θα την έλεγα...
Αυτό δε σημαίνει ότι όταν έχω ανάγκη να πάω κάπου γρήγορα (και εννοώ θέμα υγείας) δεν θα χρησιμοποιήσω
τελικά το δρόμο που έχω ΗΔΗ πληρώσει χωρίς να πληρώσω διόδια.
Αέρα πατέρα και βλέπουμε.
Ειλικρινά (και ισχύει για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις) εφόσον "αυτοί" νομοθετούν όπως τους συμφέρει
και εγώ εξαναγκάζομαι να συμπεριφερθώ ανάλογα.
Και μλκς τύπου του να δείξω ανωτερότητα και "γύρνα και το άλλο μάγουλο" δε τις λαμβάνω υπόψιν.
Cpt. Haddock
04/07/2012, 09:37
[…]στο θεμα μας τωρα...........
[…]
Τρομπες ρπστμ
Εισοδήματα μειωμένα, τιμη βενζινης αυξημενη, τεκμηρια στα ΙΧ, μειώνεται η κινηση (αρα και τα εσοδα) στους δρομους και πώς απαντας εσυ ως παροχος υπηρεσιών; Με αυξησεις :a31:
Τρομπες ρπστμ
Εισοδήματα μειωμένα, τιμη βενζινης αυξημενη, τεκμηρια στα ΙΧ, μειώνεται η κινηση (αρα και τα εσοδα) στους δρομους και πώς απαντας εσυ ως παροχος υπηρεσιών; Με αυξησεις :a31:
οχι ρε φιλε....... υπαρχει λογικη.... πες οτι εχεις καντινα και παλια πουλουσες 45 χοτ ντογκια με 2 ευρω. επεσε η κινηση στα 30 χοτ ντογκια ? το ανεβαζεις στα 2μιση ευρω το κομματι , να ζεις κι εσυ σαν ανθρωπος
nikos_abel
04/07/2012, 09:45
Τρομπες ρπστμ
Το ανέκδοτο με το Χότζα, το βασιλιά και τη βασίλισσα το ξέρετε;
devil's animal
04/07/2012, 13:19
μεχρι στιγμης πληρωνα ΜΟΝΟ στα διοδια της Αττικης Οδου (και ας μην εχω πινακιδα πανω) γιατι το θεωρουσα σωστο να καταβαλω αντιτιμο για εναν τετοιο δρομο που περιλαμβανει την υλοποιηση του και μετεπειτα την συντηρηση του...
σε κανενα αλλο διοδιο ποτε...
μετα το παρακατω περιστατικο, το οποιο αφορα υπαλληλο των διοδιων, δεν θα ξαναπληρωσω Αττικη Οδο...
περιστατικο:
επιστρεφω απο Πορτο Ραφη προς Αθηνα και κλασικα σταματαω διοδια να πληρωσω...
με το που σταματαω βλεπω κατω 2 διευρα...
ειμαι δικαβαλος με το gixxer και κανω υπεροπροσπαθεια να σκυψω να τα μαζεψω..
ακουω τοτε την υπαλληλο να μου λεει:
-ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑ.
και ακολουθει ο παρακατω διαλογος:
-ποια τα διευρα?
-ναι τα χρηματα ειναι δικα μου και απλα δεν προλαβα να βγω εξω να τα παρω...
-δεν νομιζω οτι ειναι δικα σας απο την στιγμη που ειναι κατω στον δρομο...
-οχι ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ και να μου τα δωσετε...(με υφος επιτακτικο και απολυτο)
ενω η κοπελια μου εχει πληρωσει ηδη βλεπω την μπαρα και ειναι ακομα κατεβασμενη...:evil:
δεν ανοιγε την μπαρα η καργι0λα μεχρι να της δωσω τα διευρα ενω ειχε ηδη πληρωθει το αντιτιμο για την μηχανη...:a29:
της δινω τα λεφτα και εξαφανιζομαι...
ξερω, και πιστευω ξερετε ολοι, οτι απο την στιγμη που πεσουν λεφτα κατω στα διοδια και δεν βγει ο οδηγος να τα μαζεψει και να τα δωσει στην υπαλληλο, μπαρα δεν ανοιγει γιατι θεωρειται οτι δεν πληρωσε...
ΑΡΑ για να ανοιξει η μπαρα πρεπει ο οδηγος να δωσει ΝΕΑ λεφτα...
δεν μπορω να πιστεψω οτι επεσαν λεφτα και η αλλη τους αφησε να περασουν με την δικαιολογια οτι "κατω ειναι θα βγω στο τελος της βαρδυας να τα μαζεψω και να κλεισω ταμειο"...
στο κατω κατω της γραφης που ηξερε οτι επροκειτο για 2ευρω ή 1ευρω ή ακομα και 50λεπτο ετσι ωστε να τους αφησει να περασουν πληρωνοντας το υπολοιπο ποσο...??
συμπερασματικα: ηθελε να βγαλει το χαρτζιλικι της. και ενα 4€ την ημερα δεν ειναι καθολου ασχημα...;)
γι'αυτο εφαγε Χ η Αττικη Οδο απο τοτε και πλεον περναω ΚΑΙ εκει χωρις να πληρωσω...
αρκετα το 1,40 για τους 4 ποντους λαστιχο συνολικα που παταει το μηχανακι κατω...και να μου σκαει το πορσικο με το 1 μετρο λαστιχο και τις τετραπιστονες και να δινει 2,80...:a52:
Cpt. Haddock
04/07/2012, 13:22
Τσίπη... :smokin:
devil's animal
04/07/2012, 13:28
Τσίπη... :smokin:
:a43:
...δεν μπορω να πιστεψω οτι επεσαν λεφτα και η αλλη τους αφησε να περασουν με την δικαιολογια οτι "κατω ειναι θα βγω στο τελος της βαρδυας να τα μαζεψω και να κλεισω ταμειο"...
Σταύρο μου έχει συμβεί ακριβώς αυτό που δεν πιστεύεις, οπότε μην κατηγορείς την υπάλληλο γιατί ενδεχομένως στην παράδοση να έπρεπε να βάλει τη διαφορά από την τσέπη της.
οπως και να χει....πιστολι στα διοδια...δεν θα επρεπε να υπαρχουν ΚΑΝ!!!!
δε καταλαβαινω τι προσπαθουν μερικοι εδω μεσα να αποδειξουν και αναφερονται σε ηθος και μ$#%$#%ς.....
οι δρομοι θα ΕΠΡΕΠΕ να ειναι ΗΔΗ τελειωμενοι και να ανοικουν στους πολιτες ....στο κρατος (το ανυπαρκτο).....
και η συντηρηση τους φτανει να πληρωνεται απο τα τελη κυκλοφοριας....δεν καταλαβα....κτεο,τελη,διοδια,παραδιοδια.....και εχεις και μερικους που προσπαθουν να μας πεισουν οτι το μαυρο ειναι ασπρο...
ΑΛΛΟΥ!!!!!!!!!!
υ.γ.:και γι αυτους που δουλευουν στα διοδια και λενε....."το ψωμι μου βγαζω...δε φταιω εγω αν δεν επρεπε να υπαρχουν,πληρωνε λοιπον αλλιως δεν ανοιγω μπαρα!".....οκ!και εγω θα παω να κλεψω και να σκοτωσω....το ψωμι μου θα βγαζω...σορρυ απλα ΕΣΥ ετυχες να εισαι μπροστα μου...
devil's animal
04/07/2012, 17:21
Σταύρο μου έχει συμβεί ακριβώς αυτό που δεν πιστεύεις, οπότε μην κατηγορείς την υπάλληλο γιατί ενδεχομένως στην παράδοση να έπρεπε να βάλει τη διαφορά από την τσέπη της.
και πως ηξερε ρε Βασιλακο οτι το κερμα που επεσε κατω ηταν 2€, 1€ ή 50c?? εσκυψε και το ειδε? και αν εχουν πεσει και απο αλλους??
στην τελικη δεν υπαρχει καποιος εποπτης που βοηθαει σε τετοιες περιπτωσεις? να μαζευει τα χρηματα που πεφτουν και να τα δινει στο ταμειο?
οπως και να εχει ο τροπος της ηταν απαραδεκτος και καθολου ευγενικος.
και το γεγονος οτι δεν ανοιγε την μπαρα ενω ειχε ηδη πληρωθει, την κανει απεριγραπτη...
οπως και να εχει πλεον ΠΙΣΤΟΛΑ και στην Αττικη...
δε πα'να γ@μηθουν...:a015:
kostas777
04/07/2012, 17:46
μωρέ καλά τα λες, αλλά επειδή προπληρώνω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ άλλες 200 βλακείες που μου χώσανε με το έτσι θέλω,
για να "βγω" πρέπει να "κόψω" από όπου μπορώ. - όπως όλοι μας, ή οι περισσότεροι αυτόν τον καιρό
Όταν είναι εφικτό (που συνήθως είναι) προτιμώ να δείξω την δυσαρέσκειά μου με άλλον τρόπο, νόμιμο.
καλά το σκέφτεσαι, αλλά εγώ αναφέρομαι στο «δεν πληρώνω» και σε εκείνους που περνάνε αέρα δίπλα μου από την ανοιχτή μπάρα επειδή έχω πληρώσει. και συγγνώμη αλλά αν είσαι με χαγιαμπούζα και με εκμεταλλεύεσαι για να περάσεις χωρίς να πληρώσεις, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πραγματικά τα χρειάζεσαι τα 1,40 ευρώ. θα μπορούσες να τα γλυτώσεις αν πήγαινες με 80 χ.α.ω. αντί να πας με 180 για παράδειγμα.
και πως ηξερε ρε Βασιλακο οτι το κερμα που επεσε κατω ηταν 2€, 1€ ή 50c?? εσκυψε και το ειδε? και αν εχουν πεσει και απο αλλους??
στην τελικη δεν υπαρχει καποιος εποπτης που βοηθαει σε τετοιες περιπτωσεις? να μαζευει τα χρηματα που πεφτουν και να τα δινει στο ταμειο?
Συμβαίνει αυτό πάντως.... σε έμενα το τελευταίο χρόνο έχει συμβει κανά δυο φορές..... με ρωτάνε απλά τι έπεσε και με πιστεύουν ότι και αν πω . . . (αν τους έχεις δώσει ας πούμε στο χέρι 6 20λεπτα, και ακούσει ένα κέρμα να κάνει γκέλα, και της πείς ότι σου έπεσε το ένα..... ε σε πιστεύει.....να κάνεις τόσο θέατρο για να "κλέψεις" ένα 20-λεπτο..... τρατζικ....)
Cpt. Haddock
04/07/2012, 18:01
Ηρεμα με τα κουμπούρια κορίτσια, το μπαρούτι χαλάει το μανικιούρ :wave2:
nikos_abel
04/07/2012, 18:01
- όπως όλοι μας, ή οι περισσότεροι αυτόν τον καιρό
καλά το σκέφτεσαι, αλλά εγώ αναφέρομαι στο «δεν πληρώνω» και σε εκείνους που περνάνε αέρα δίπλα μου από την ανοιχτή μπάρα επειδή έχω πληρώσει. και συγγνώμη αλλά αν είσαι με χαγιαμπούζα και με εκμεταλλεύεσαι για να περάσεις χωρίς να πληρώσεις, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πραγματικά τα χρειάζεσαι τα 1,40 ευρώ. θα μπορούσες να τα γλυτώσεις αν πήγαινες με 80 χ.α.ω. αντί να πας με 180 για παράδειγμα.
Μπορεί αλλά και ο χαγιαμπούζας έχει (ξανά)πληρώσει δυο τρεις φορές τον δρόμο.
Εχετλαίος
04/07/2012, 18:06
Ηρεμα με τα κουμπούρια κορίτσια, το μπαρούτι χαλάει το μανικιούρ :wave2:
είπε και ξαναβύθισε τα δάκτυλα της πελάτισσας στο palmolive.
kostas777
04/07/2012, 18:12
Οι φόροι εξ ορισμού δεν είναι άδικοι. Γιατί είναι άδικος ένας αναλογικός φόρος εισοδήματος, είτε με σταθερή είτε με αυξανόμενη κλίμακα, οπου καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του;
επειδή θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε αλλιώς και όχι να σου δίνουν έναν μισθό τον οποίο πρέπει να κατακερματίσεις σε κομματάκια και να τα διαθέσεις σε φόρους. άσε που αυτός είναι ο μόνος τρόπος να φοροδιαφύγει κάποιος. άσε που οι πάρα πολλοί έμμεσοι και άμεσοι φόροι συνιστούν λαβύρινθο τύπου κάφκα για τον μέσο φορολογούμενο, που δεν ξέρει τι να περιμένει. δώσε σε ένα παιδάκι 3 καραμέλες και πήγαινε μετά από ένα λεπτό και πες του φέρε μου πίσω τις 2 από αυτές γιατί είναι ο φόρος. αν δεν θες, τότε φέρε τις όλες πίσω. δεν θα νιώσει αυθεντικά αδικημένο το παιδάκι;
το επιχείρημα του φόρου εισοδήματος το περίμενα, καθώς είναι ο ένας και μοναδικός φόρος που φαντάζει σωστός και δίκαιος. έλα όμως που δεν είναι, γιατί επαφίεται στην «καλή καρδιά» του φορολογούμενου. ίσως ο μοναδικός δίκαιος φόρος, έχει φτιαχτεί για να παραβιάζεται και για να πληρώνει μόνο ο «μαλάκας». με άλλα λόγια, δεν πιστεύω στον φόρο εισοδήματος, ή θα πρέπει να βρεθεί μια πιο αποτελεσματική φόρμουλα στην εφαρμογή του. αλλιώς είναι μια τρύπα στο νερό και προκαλεί περισσότερο ζημιά παρά κέρδος.
Αδικο είναι να επιτρέπεις την φοροδιαφυγή και να επιβραβεύεις τους φοροφυγάδες με περαιώσεις όμως.
νομίζω ότι οι περισσότεροι (ή μπορεί και όλοι) φόροι έχουν ξεκινήσει σαν χαράτσια και έκτακτες εισφορές στην αρχική τους μορφή. τώρα πια είναι σύνηθες και δεδομένο ότι σε μια κοινωνία όπως η δική μας (που δεν ξέρω πως να την χαρακτηρίσω «δυτική», «καταναλωτική», «καπιταλιστική», δεν είναι τίποτα από αυτά η ελλάδα), πρέπει να πληρώνουμε φόρο για τα πάντα. δηλαδή ό,τι κι αν αγοράσεις, ό,τι κι αν πιείς, κι αν φας, ό,τι κι αν κάνεις, πρέπει να κερνάς μια γύρα και το κράτος. αυτά δεν είναι που μας κάνουν φοροφυγάδες, να θεωρούμε το κράτος κλέφτη και απατεώνα και να γινόμαστε χειρότεροι από αυτό;
Αδικο επίσης είναι...
όλα αυτά τα «άδικα», προκύπτουν από το σύστημα που έχουμε φτιάξει, από το κράτος-τέρας. που όταν δεν μπορεί να εισπράξει έναν φόρο (γιατί είναι παράλογος), δεν κυττάζει να τον διορθώσει και να τον συμμαζέψει, αλλά τι κάνει, σου βάζει κι άλλον έναν. έτσι ώστε αν δεν σε πιάσει από 'δω, να σε πιάσει από 'κει. να παίζουμε δηλαδή το αέναο παιχνίδι του κλέφτη και του αστυνόμου. όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από το κράτος απέναντι στον πολίτη, αλλά κυρίως από τον πολίτη απέναντι στο κράτος, πως μπορούμε να μιλάμε για δίκαιους φόρους ή ακόμη και για δικαιοσύνη με τη γενικότερη έννοια; (η οποία είναι αμφίβολο αν υπάρχει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα για τις «αναζητήσεις»)
Αλήθεια, με τον ΦΠΑ τι πρόβλημα έχεις; Ειδικά με τον ΦΠΑ, ή με όλους τους έμμεσους φόρους που αντικατάστησε;
ο ΦΠΑ είναι ένα «καπέλο», που αλλάζει αυθαίρετα ανάλογα με το πόσα λεφτά θέλει να μαζέψει το κράτος και ανάλογα με το ποιά συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει, που δεν είναι ανάλογα με αυτά του λαού.
kostas777
04/07/2012, 18:21
σκεφτηκες οτι πολλοι δεν μπορουν να πληρωσουν πλεον; κ οτι δεν το κανουν απο μαγκια και αλητεια;
φυσικά. και έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή τη θέση. ειδικά όταν ήμουν μικρότερος, δεν είχα λεφτά ούτε για να αλλάξω αλυσίδα στη μηχανή και μου έβγαινε επάνω στις στροφές (πως δεν σκοτώθηκα...)
όμως το θέμα με τα διόδια στην ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερο. έχω κάνει μια σχετική έρευνα για να δω το πως και το γιατί και αυτά που ανακάλυψα σε σχέση με τα οχήματα που κυκλοφορούν στην ελλάδα ήταν μεν γνωστά, αλλά δεν το περίμενα να έχουμε σπάσει παγκόσμια ρεκόρ! (για άλλη μια φορά)
όμως επειδή όταν τα ψάχνω αυτά, δεν σημειώνω τα στοιχεία, τις πηγές κλπ., ίσως να επανέλθω σε επόμενο post με περισσότερες πληροφορίες (μόλις και αν τις ξαναβρώ δηλαδή γιατί έχω μια συνήθεια να το κάνω για εμένα χωρίς να σκέφτομαι ότι μπορεί να χρειαστούν κάπου). το «ρεζουμέ» της υπόθεσης, είναι ότι πραγματικά δεν γίνεται τίποτα και ότι η κατάσταση είναι όπως την ξέρουμε αναγκαστικά και «εκ των πραγμάτων».
μετά από τη μελέτη αυτή, θα μπορούσα ίσως να κάνω και μια πρόταση για τα διόδια, έτσι ώστε και πιο δίκαια να είναι και πιο αποτελεσματικά και πιο φθηνά. όμως δεν ξέρω κατά πόσον μια τέτοια πρόταση θα είχε ευρύτερη αποδοχή. επίσης χρειάζονται υποδομές που τώρα δεν υπάρχουν και αυτόματα ηλεκτρονικά συστήματα. αλλά επειδή δεν γίνεται να πω τίποτα χωρίς την απαραίτητη εισήγηση, το αφήνω για άλλη φορά αν βρω τον χρόνο.
kostas777
04/07/2012, 18:27
Μπορεί αλλά και ο χαγιαμπούζας έχει (ξανά)πληρώσει δυο τρεις φορές τον δρόμο.
τη χρήση του δρόμου πληρώνει. αν αυτός το έχει κάνει δύο τρεις φορές, εγώ ο «μαλάκας» το έχω κάνει δεκατρείς, πρέπει να του πω κι ευχαριστώ;
nikos_abel
04/07/2012, 21:16
τη χρήση του δρόμου πληρώνει. αν αυτός το έχει κάνει δύο τρεις φορές, εγώ ο «μαλάκας» το έχω κάνει δεκατρείς, πρέπει να του πω κι ευχαριστώ;
Δε μιλάω για τη χρήση (που και αυτή τη πληρώνει με κάτι τέλη κυκλοφορίας) μιλάω για τη κατασκευή που έχει πληρώσει και πληρώνει με εφτακόσιους φόρους.
kostas777
04/07/2012, 22:46
Δε μιλάω για τη χρήση (που και αυτή τη πληρώνει με κάτι τέλη κυκλοφορίας) μιλάω για τη κατασκευή που έχει πληρώσει και πληρώνει με εφτακόσιους φόρους.
αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία. με παρόμοια επιχειρήματα μπορούμε αυθαίρετα να καταργήσουμε ό,τι θέλουμε. δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να του αρέσουν τα διόδια και να γουστάρει να πληρώνει ή να σταματάει κάθε τόσο.
δεν κατακρίνω αυτούς που δεν πληρώνουν ή σηκώνουν τις μπάρες, ή περνάνε από τη δική μου, ούτε τους θεωρώ φοροφυγάδες, θυμάμαι παλιά με το που με βλέπανε στα διόδια μου λέγανε «φύγε» όπως και σε όλες τις μηχανές και τότε δεν υπήρχαν μπάρες. άσε που λέω ότι πρέπει να υπάρχει κενό για τις μηχανές και να περνάνε ελεύθερα. όμως, είναι σαν αυτούς που δεν περιμένουν στο κόκκινο φανάρι, περνάνε όλους από το αντίθετο ρεύμα και περνάνε με κόκκινο, με όλων των ειδών τα οχήματα. δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, αλλά θα ήθελα να ήξερα τι σκέφτονται.
εσύ π.χ. όταν έχεις κόκκινο και βλέπεις μακριά και δεν έρχεται κανείς και δεν έχει μπάτσους, το περνάς; θα ενθάρρυνες και όλους τους από πίσω να κάνουν το ίδιο; να περιμένουμε στο φανάρι δηλαδή μόνο όταν περνάει κόσμος, όπως κάνουν κάποιοι.
υπάρχει και ένα αναπάντητο ερώτημα: τι πετυχαίνει κάποιος με το να μην πληρώνει τα διόδια. ποιός είναι ο τελικός στόχος.
akis_trevor
04/07/2012, 22:58
υπάρχει και ένα αναπάντητο ερώτημα: τι πετυχαίνει κάποιος με το να μην πληρώνει τα διόδια. ποιός είναι ο τελικός στόχος.
να δειξει την αντιθεση του με κατι το οποιο ειναι παρανομο.να αντισταθει,να διαμαρτυρηθει....
kostas777
04/07/2012, 23:10
να δειξει την αντιθεση του με κατι το οποιο ειναι παρανομο.να αντισταθει,να διαμαρτυρηθει....
τα φανάρια και τα STOP είναι παράνομα! δεν μπορεί το κράτος με το έτσι θέλω να μου στερεί την ατομική μου ελευθερία να διασχίζω αυτή τη γαμημένη διασταύρωση όποτε εμένα μου κα<ΠΑΦ, ΚΡΑΤΣ, ΣΠΛΑΤΣ!>
:smokin:
akis_trevor
04/07/2012, 23:12
τα φανάρια και τα STOP είναι παράνομα! δεν μπορεί το κράτος με το έτσι θέλω να μου στερεί την ατομική μου ελευθερία να διασχίζω αυτή τη γαμημένη διασταύρωση όποτε εμένα μου κα<ΠΑΦ, ΚΡΑΤΣ, ΣΠΛΑΤΣ!>
ε,καλα τωρα...
edit.αναφερομαι κυριως στην πατρων κορινθου,καθοτι ειναι απτους πιο πολυσυχναστους.και γ@μησε τα τα εργα τωρα...και πριν απο αυτα στο μεγαλυτερο ποσοστο,μια λωριδα(και η βοηθητικη)και κανενα διαχωριστικο στα 2 ρευματα...
ο νομος λεει 2 + λωριδες και διαχωριστικο στην μεση για να θεωρηθει αυτοκινητοδρομος αρα να εχει διοδια..
George_Sp
05/07/2012, 00:34
καλά μεγάλε....αν συγκρίνεις την άρνηση πληρωμής διοδίων γιατί η σύμβαση και τα έργα τους μπάζουν από 1.000.000 μεριές.......με την οδική σήμανση και την παραβίαση ενός STOP, θέλοντας να μας πείσεις οτι έχουν την ίδια βαρύτητα και είναι στο ίδιο καζάνι ''αδικίας''.......
μιλάμε για νηπιακές καταστάσεις. :lol:
καλά μεγάλε....αν συγκρίνεις την άρνηση πληρωμής διοδίων γιατί η σύμβαση και τα έργα τους μπάζουν από 1.000.000 μεριές.......με την οδική σήμανση και την παραβίαση ενός STOP, θέλοντας να μας πείσεις οτι έχουν την ίδια βαρύτητα και είναι στο ίδιο καζάνι ''αδικίας''.......
+990
nikos_abel
05/07/2012, 08:16
αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία. .......
........ ποιός είναι ο τελικός στόχος.
Βεβαίως και πρέπει να μπορούμε να καταργήσουμε αυτό που δε θέλουμε. Οι νόμοι (και αυτοί για το κόκκινο
και οι φορολογικοί και όλοι γενικώς όπως και το σύνταγμα) eίναι μια συνθήκη μεταξύ των συνεργαζόμενων πολιτών,
οι οποίοι έχουν συμφωνήσει για το γενικότερο συμφέρον τους (της πλειοψηφίας).
Και αφού κανένας δε γουστάρει να πληρώνει διόδια, καλό είναι να καταργηθούν. Αν οι δρόμοι (όλοι) ήταν σε άψογη
κατάσταση και τέλεια συντηρημένοι, αν υπήρχαν οι παρακαμτήριοι για τους ντόπιους σε καλή κατάσταση επίσης,
νομίζω ότι οι λίγοι που θα γκρινιάζανε γαι τα διόδια θα ήταν οι γραφικοί της παρέας.
Αλλά καθώς τα βλέπουμε τα χάλια μας, στους 10 που δεν πληρώνουν και από ανάγκη αλλα και για διαμαρτυρία, κολλάνε
και καμμιά 20αριά γνήσιοι τζαμπατζήδες μπαχαλάκηδες που σε κάνουν να νιώθεις μλκς.
Και το κόκκινο, μια συνθήκη είναι που ξεκινήσαμε εμείς για να μη κουτουλάνε τα αυτοκίνητα μεταξύ τους στις
διασταυρώσεις. Τα φανάρια για δικιά μας διευκόλυνση τα βάλαμε. Αν δεν τα θέλουμε, απλά τα καταργούμε
και ως πολιτισμένοι άνθρωποι μπορόυμε σε κάθε διαστάυρωση να συσκεπτόμεθα και να αποφασίζουμε ποιος και γιατί
έχει προτεραιότητα.
Ή π.χ. να κάνουμε κάτι τρελό, να σχεδιάσουμε ένα οδικό σύστημα χωρίς κάθετες διασταυρώσεις.
(Ή ένα ωραίο που έχει στην αγγλία, τα φανάρια για τους πεζούς δεν είναι κόκκινα, είναι πορτοκαλί που
αναβοσβύνει. Όχι θα περιμένω στο κόκκινο σα μλκς ενώ ο πεζός έχει φτάσει σπίτι του).
Γιατί; Κλύτερα δεν είναι χωρίς φανάρια που θα προσέχεια πάντα από τώρα που περνάς ήσυχος ήσυχος
το πράσινο και σε στέλνει μια και καλή στον επόμενο κόσμο ο κάθε οτινάνες;
Εφόσον, για να καταλήξω, το συμφέρον παύει να είναι γενικότερο (της πλειοψηφίας) και ο νόμος πλέον δεν
αντιπροσωπεύει το λαό (τη πλειοψηφία του) οφείλει να καταργηθεί.
Αυτό είναι η Δημοκρατία υποτίθεται, να βασίζεται στη γνώμη και να αντιπροσωπεύει το συμφέρον των πολλών.
Δε κατάλαβα, νταβά πάνω από το κεφάλι μου ήξερα και πριν τη δημοκρατία να έχω, να μη μπορώ σα λαός να κάνω αυτό
που γουστάρω;
Όσο για το αναπάντητο ερώτημα, εγώ προσωπικά πετυχαίνω να μη ξοδέψω το αντίστοιχο αντίτιμο και να το φάω σε
μπανάνες που είναι και πολύ θρεπτικές. Ο τελικός στόχος δεν είναι κάτι που ο μέσος αρνητής έχει κατασταλαγμένο
στο μυαλό του. Απλά να μην πληρώνει ακόμα περισσότερα χρήματα ενώ οι αποδοχές του συνεχώς μειώνονται.
Ο τελικός στόχος δεν είναι κάτι που αφορά μόνο στα διόδια και πρέπει να εξετασθεί συνολικά με όλο το πανηγύρι
περί κρίσεως, νομοθεσίας, διαφθοράς και κοσμοθεωρίας στον Α' του Κεντάυρου κλπ κλπ.
μετα απο τα "επιχειρηματα" που διαβασαν τα ματακια μου σε τουτο το θρεντ .....
263456
kostas777
05/07/2012, 15:17
αυτό κατάλαβες εσύ «μεγάλε» ε; το περίμενα.. :bawl:
kostas777
05/07/2012, 16:39
Βεβαίως και πρέπει να μπορούμε να καταργήσουμε αυτό που δε θέλουμε.
οπότε μου λες ότι, για να καταργήσουμε τα διόδια, απλώς αρνούμαστε να τα πληρώσουμε και σηκώνουμε τις μπάρες. κάνουμε γκουπ στο φέϊσμπκουκ και κίνημα κατά των διοδίων (ή κατά της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και όλων των άλλων που μας ζητούν να πληρώσουμε) και έτσι αυτά καταργούνται σιγά σιγά.
Οι νόμοι (και αυτοί για το κόκκινο και οι φορολογικοί και όλοι γενικώς όπως και το σύνταγμα) eίναι μια συνθήκη μεταξύ των συνεργαζόμενων πολιτών,
οι οποίοι έχουν συμφωνήσει για το γενικότερο συμφέρον τους (της πλειοψηφίας).
Και αφού κανένας δε γουστάρει να πληρώνει διόδια, καλό είναι να καταργηθούν.
τότε γιατί να μην καταργηθούν και τα εισητήρια; κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει εισητήριο. γιατί να μην μπαίνουμε στα γήπεδα τζάμπα; εκεί δεν μας κλέβουν, εκεί τα λεφτά πάνε για καλό σκοπό. πάνε σε καλή τσέπη. ενώ στα διόδια... άστα να πάνε ε, τα παίρνει ο δικτάτορας που μας καταδυναστεύει και πάει διακοπές στο ντουμπάϊ.
Αν οι δρόμοι (όλοι) ήταν σε άψογη
κατάσταση και τέλεια συντηρημένοι, αν υπήρχαν οι παρακαμτήριοι για τους ντόπιους σε καλή κατάσταση επίσης,
νομίζω ότι οι λίγοι που θα γκρινιάζανε γαι τα διόδια θα ήταν οι γραφικοί της παρέας.
Αλλά καθώς τα βλέπουμε τα χάλια μας, στους 10 που δεν πληρώνουν και από ανάγκη αλλα και για διαμαρτυρία, κολλάνε
και καμμιά 20αριά γνήσιοι τζαμπατζήδες μπαχαλάκηδες που σε κάνουν να νιώθεις μλκς.
και αν αποφασίσω ότι το κράτος μαλακίζεται, δεν ξέρει τι του γίνεται και κάνει συνέχεια λάθη και ως εκ τούτου είναι αναξιόπιστο, φασιστικό, παράνομο και απάνθρωπο, τότε μπορώ με νόμιμο τρόπο ως ένδειξη διαμαρτυρίας να κάνω στάση πληρωμών πάσης φύσεως φόρων. άρα η φοροδιαφυγή, μου λές εμμέσως, είναι θεμιτή και νόμιμη (παρ'όλο που είναι εκτός νόμου, εμείς μπορούμε να αποφασίζουμε αυθαίρετα τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο, γιατί έχουμε δημοκρατία, άρα έχουμε δίκιο, άρα ο νόμος είναι παράνομος και το σύνταγμα ..αντισυνταγματικό) και οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να επιδιδόμαστε σε αυτή με απώτερο σκοπό την ..επανάσταση και την κατάργηση όλων των απαίσιων φασιστικών και άδικων φόρων. και την εφαρμογή του paradeisos.dll όπου αμέτρητα αγγελάκια θα παίζουν τις άρπες τους με τις μανάδες τους να μας κάνουν πίπες σε καταπράσινα λιβάδια κάνναβης.
kostas777
05/07/2012, 16:39
Και το κόκκινο, μια συνθήκη είναι που ξεκινήσαμε εμείς για να μη κουτουλάνε τα αυτοκίνητα μεταξύ τους στις
διασταυρώσεις. Τα φανάρια για δικιά μας διευκόλυνση τα βάλαμε. Αν δεν τα θέλουμε, απλά τα καταργούμε
και ως πολιτισμένοι άνθρωποι μπορόυμε σε κάθε διαστάυρωση να συσκεπτόμεθα και να αποφασίζουμε ποιος και γιατί
έχει προτεραιότητα.
δεν είναι συνθήκη, είναι νόμος, κώδικας. αν δεν είχαμε τον κώδικα, δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. θα ήταν αδύνατο να συνεννοηθούμε κατ'αρχήν. η παραβίαση αυτού του κώδικα, δεν είναι απλά αθέτηση μιας συμφωνίας ή συνθήκης, αλλά συνιστά ποινικό αδίκημα ή έγκλημα. ναι, το να παραβιάζεις το κόκκινο είναι έγκλημα, ακόμη κι όταν δεν καταλήγει σε ατύχημα. όπως και το να μην πληρώνεις φόρους, εισητήρια, διόδια, ενοίκια κλπ. είναι ποινικά αδικήματα και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε από μόνοι μας ποιά είναι και ποιά όχι. είναι οξύμωρο. και το ότι είναι οξύμωρο, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κίνημα «δεν πληρώνω», πέτυχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που είχε σαν στόχο, δηλαδή την κατάργηση των διοδίων.
Εφόσον, για να καταλήξω, το συμφέρον παύει να είναι γενικότερο (της πλειοψηφίας) και ο νόμος πλέον δεν
αντιπροσωπεύει το λαό (τη πλειοψηφία του) οφείλει να καταργηθεί.
Αυτό είναι η Δημοκρατία υποτίθεται, να βασίζεται στη γνώμη και να αντιπροσωπεύει το συμφέρον των πολλών.
Δε κατάλαβα, νταβά πάνω από το κεφάλι μου ήξερα και πριν τη δημοκρατία να έχω, να μη μπορώ σα λαός να κάνω αυτό
που γουστάρω;
έστω ότι είναι έτσι, ότι τα διόδια είναι ειδεχθή και ότι η πλειοψηφία των ελλήνων θέλουν να καταργηθούν εντελώς. νομίζεις ότι είναι εφικτό αυτό; και αν ναι, αυτό θα γίνει με την άρνηση πληρωμής; άρα γιατί δεν έχει γίνει, αλλά αντί αυτού η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη; αν όντως το «δεν πληρώνω» λειτουργούσε όπως λέτε, τώρα δεν θα είχαν καταργηθεί, ή δεν θα είχε δρομολογηθεί η κατάργησή τους;
όσο για τη δημοκρατία που λες, μάλλον έχεις εσφαλμένη ανίληψη για αυτή. δημοκρατία δεν σημαίνει ελευθερία, δεν σημαίνει ασυδοσία, δεν σημαίνει ότι ο λαός εν τη πλειοψηφία του κάνει «ο,τι γουστάρει», δεν σημαίνει κυριαρχία του όχλου, δεν, δεν. πολλοί ταυτίζουν τη δημοκρατία με την αναρχία, καμία απολύτως σχέση. βασικά δεν γνωρίζουμε καν σαν λαός τι εστί δημοκρατία, είναι ένα φάντασμα του παρελθόντος, ένα ιερό ιδεώδες που περιφέρουμε από δω κι από κει σαν τον σταυρό.
Όσο για το αναπάντητο ερώτημα, εγώ προσωπικά πετυχαίνω να μη ξοδέψω το αντίστοιχο αντίτιμο και να το φάω σε
μπανάνες που είναι και πολύ θρεπτικές. Ο τελικός στόχος δεν είναι κάτι που ο μέσος αρνητής έχει κατασταλαγμένο
στο μυαλό του. Απλά να μην πληρώνει ακόμα περισσότερα χρήματα ενώ οι αποδοχές του συνεχώς μειώνονται.
Ο τελικός στόχος δεν είναι κάτι που αφορά μόνο στα διόδια και πρέπει να εξετασθεί συνολικά με όλο το πανηγύρι
περί κρίσεως, νομοθεσίας, διαφθοράς και κοσμοθεωρίας στον Α' του Κεντάυρου κλπ κλπ.
«δεν είμαι φοροφυγάς, είμαι εισητηριοφυγάς και μικροκλέφτης ενίοτε»
άρα ο αυτός είναι ο σκοπός (και εκεί ήθελα να καταλήξω): «δεν πληρώνω δεν πληρώνω, γιατί είμαι μάγκας, γιατί έτσι γουστάρω». «γιατί είμαι ο χούλκ».
700_Thespieis
05/07/2012, 20:34
Δε ξερω αν μπηκε αλλα σχετικο-ασχετο με το τι πληρωνουμε
http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/Podilasia/efyge_h_23xronh_aggelikh_koytsonikolh.1843366.html
:(
nikos_abel
05/07/2012, 21:28
οπότε μου λες ότι, για να καταργήσουμε τα διόδια, απλώς αρνούμαστε να τα πληρώσουμε και σηκώνουμε τις μπάρες. κάνουμε γκουπ στο φέϊσμπκουκ και κίνημα κατά των διοδίων (ή κατά της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και όλων των άλλων που μας ζητούν να πληρώσουμε) και έτσι αυτά καταργούνται σιγά σιγά.
τότε γιατί να μην καταργηθούν και τα εισητήρια; κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει εισητήριο.
γιατί να μην μπαίνουμε στα γήπεδα τζάμπα; εκεί δεν μας κλέβουν, εκεί τα λεφτά πάνε για καλό σκοπό. πάνε σε καλή τσέπη. ενώ στα διόδια... άστα να πάνε ε, τα παίρνει ο δικτάτορας που μας καταδυναστεύει και πάει διακοπές στο ντουμπάϊ.
και αν αποφασίσω ότι το κράτος μαλακίζεται, δεν ξέρει τι του γίνεται και κάνει συνέχεια λάθη και ως εκ τούτου είναι αναξιόπιστο, φασιστικό, παράνομο και απάνθρωπο, τότε μπορώ με νόμιμο τρόπο ως ένδειξη διαμαρτυρίας να κάνω στάση πληρωμών πάσης φύσεως φόρων. άρα η φοροδιαφυγή, μου λές εμμέσως, είναι θεμιτή και νόμιμη (παρ'όλο που είναι εκτός νόμου, εμείς μπορούμε να αποφασίζουμε αυθαίρετα τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο, γιατί έχουμε δημοκρατία, άρα έχουμε δίκιο, άρα ο νόμος είναι παράνομος και το σύνταγμα ..αντισυνταγματικό) και οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να επιδιδόμαστε σε αυτή με απώτερο σκοπό την ..επανάσταση και την κατάργηση όλων των απαίσιων φασιστικών και άδικων φόρων. και την εφαρμογή του paradeisos.dll όπου αμέτρητα αγγελάκια θα παίζουν τις άρπες τους με τις μανάδες τους να μας κάνουν πίπες σε καταπράσινα λιβάδια κάνναβης.
δεν είναι συνθήκη, είναι νόμος, κώδικας. αν δεν είχαμε τον κώδικα, δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. θα ήταν αδύνατο να συνεννοηθούμε κατ'αρχήν. η παραβίαση αυτού του κώδικα, δεν είναι απλά αθέτηση μιας συμφωνίας ή συνθήκης, αλλά συνιστά ποινικό αδίκημα ή έγκλημα. ναι, το να παραβιάζεις το κόκκινο είναι έγκλημα, ακόμη κι όταν δεν καταλήγει σε ατύχημα. όπως και το να μην πληρώνεις φόρους, εισητήρια, διόδια, ενοίκια κλπ. είναι ποινικά αδικήματα και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε από μόνοι μας ποιά είναι και ποιά όχι. είναι οξύμωρο. και το ότι είναι οξύμωρο, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κίνημα «δεν πληρώνω», πέτυχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που είχε σαν στόχο, δηλαδή την κατάργηση των διοδίων.
έστω ότι είναι έτσι, ότι τα διόδια είναι ειδεχθή και ότι η πλειοψηφία των ελλήνων θέλουν να καταργηθούν εντελώς. νομίζεις ότι είναι εφικτό αυτό; και αν ναι, αυτό θα γίνει με την άρνηση πληρωμής; άρα γιατί δεν έχει γίνει, αλλά αντί αυτού η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη; αν όντως το «δεν πληρώνω» λειτουργούσε όπως λέτε, τώρα δεν θα είχαν καταργηθεί, ή δεν θα είχε δρομολογηθεί η κατάργησή τους;
όσο για τη δημοκρατία που λες, μάλλον έχεις εσφαλμένη ανίληψη για αυτή. δημοκρατία δεν σημαίνει ελευθερία, δεν σημαίνει ασυδοσία, δεν σημαίνει ότι ο λαός εν τη πλειοψηφία του κάνει «ο,τι γουστάρει», δεν σημαίνει κυριαρχία του όχλου, δεν, δεν. πολλοί ταυτίζουν τη δημοκρατία με την αναρχία, καμία απολύτως σχέση. βασικά δεν γνωρίζουμε καν σαν λαός τι εστί δημοκρατία, είναι ένα φάντασμα του παρελθόντος, ένα ιερό ιδεώδες που περιφέρουμε από δω κι από κει σαν τον σταυρό.
«δεν είμαι φοροφυγάς, είμαι εισητηριοφυγάς και μικροκλέφτης ενίοτε»
άρα ο αυτός είναι ο σκοπός (και εκεί ήθελα να καταλήξω): «δεν πληρώνω δεν πληρώνω, γιατί είμαι μάγκας, γιατί έτσι γουστάρω». «γιατί είμαι ο χούλκ».
Γενικώς ναι, αλλά θα επανέλθω αργότερα με αιτολόγηση
Πολύ καλημέρα σας, δεν ξέρω αν το διαπιστώνετε κι εσείς και επισημαίνω το προφανές, αλλά μήπως και αυτό το thread έχει αρχίσει να μοιάζει επικίνδυνα στο thread με τίτλο «
Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι » (ή και στο άλλο για τη μπάλα, το ίδιο είναι);
nicksior
06/07/2012, 10:13
Πολύ καλημέρα σας, δεν ξέρω αν το διαπιστώνετε κι εσείς και επισημαίνω το προφανές, αλλά μήπως και αυτό το thread έχει αρχίσει να μοιάζει επικίνδυνα στο thread με τίτλο «
Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι » (ή και στο άλλο για τη μπάλα, το ίδιο είναι);
Μοιραία εκει καταλήγουν όλα.
Είμαστε μια κοινωνία που θέλει να είναι δημοκρατική αλλά και να ηρωποιεί τον απείθαρχο..
Προιόν παλιάς καταπίεσης ?
Ισως..
Ναι μωρέ, λογικό είναι να καταλήγουν όλα εκεί, αλλά άλλοτε καταντάει βαρετό και άλλοτε αστείο, ανάλογα με τη διάθεση που έχεις όταν διαβάζεις, οπότε τελικά χάνεται ο σκοπός.
Η κοινωνία μας είναι δημοκρατική (όπως κι εμείς άλλωστε) με όλους όσους συμφωνούν μαζί μας. Τους υπόλοιπους τους βαφτίζουμε ως μη δημοκράτες και ησυχάζουμε..:tooth:
kostas777
06/07/2012, 18:20
Γενικώς ναι, αλλά θα επανέλθω αργότερα με αιτολόγηση
επειδή κι εγώ παίζει να μην προλάβω.. θέλω να συμπληρώσω μερικά πράγματα για να καταλάβεις τι εννοώ και ότι δεν είμαι υπέρ των φόρων, των διοδίων κλπ. και γιατί λέω αυτά που λέω. έγραφα παραπάνω ότι θα επανερχόμουν με στοιχεία κλπ., αλλά αυτά θέλουν πολύ χρόνο και ψάξιμο και δεν με βλέπω να προλαβαίνω..
η ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερη χώρα, όπως ξέρουμε. αλλά όλα σε αυτή είναι ιδιαίτερα και μοναδικά και κάποια από αυτά μοναδικώς βλακώδη.
εν συντομία, για την ώρα χωρίς τις παραπομπές και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
ως «ευρωπαϊκή» χώρα, παρουσιάζουμε τις εξής ανωμαλίες, όσον αφορά στους δρόμους και τα οχήματα:
- ο μεγαλύτερος πληθυσμός είναι μαζεμένος στην Αθήνα και στον νομό Αττικής
- το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων είναι συγκεντρωμένο στον νομό Αττικής και μιλάω για ποσοστό της τάξεως του 80%
- το μεγαλύτερο ποσοστό του οδικού δικτύου είναι απαρχαιωμένο και ακατάλληλο για σύγχρονα οχήματα, με πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά το επαρχιακό
- η αναλογία οχημάτων ανά κάτοικο είναι πολύ μεγάλη και από τις κορυφαίες πανευρωπαϊκά στον νομό Αττικής (3-5 οχήματα ανά κάτοικο αν θυμάμαι καλά, που είναι πολύ πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, στην κορυφή σχεδόν του πίνακα μαζί με την Κύπρο), ενώ στην επαρχία είναι πολύ μειωμένο, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ανάλογο με αυτό φτωχών χωρών της Αφρικής
- τα μέρη με το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό κυκλοφορίας οχημάτων, είναι φυσικά η Αθήνα και ο νομός Αττικής
από τα παραπάνω έχουμε:
η Αθήνα είναι μια πραγματική φωλιά οχημάτων. αν το 70-80% όλων των οχημάτων της ελλάδας βρίσκονται στην Αττική, είναι σαν να είναι μια μικρή περιοχή της Αττικής το μελίσσι και η υπόλοιπη Ελλάδα το λειβάδι, για να κάνω μια παρομοίωση.
λόγω του ότι η ελλάδα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ένωση, πολλές από τις υποδομές και τις διαδικασίες πρέπει να εναρμονιστούν με αυτή, με αντίστοιχα έργα τα οποία επιδοτεί. τέτοια έργα είναι π.χ. οι μεγάλες οδικές αρτηρίες που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια και κατασκευάζονται, επειδή χρειάζονται για τις μεταφορές και το εμπόριο (και τη μετακίνηση στρατευμάτων ίσως άμα χρειαστεί; μάλλον ναι). όπως και να έχει, μας υποχρεώνουν να φτιάξουμε τους δρόμους, τους οποίους πρέπει να έχουμε. οι δρόμοι όμως αυτοί, εκτός από μελέτη και κατασκευή, θέλουν και συντήρηση και επισκευές, επεκτάσεις κλπ. όλα αυτά έχουν κόστος και η χρηματοδότησή τους πρέπει να είναι διαρκής. άρα τι κάνουμε.. ό,τι κάνουν και στην ευρώπη, δηλαδή διόδια. ο οδηγός πληρώνει για τη χρήση του δρόμου, έτσι ώστε να χρηματοδοτείται το έργο κλπ. και όλα αυτά είναι γνωστά.
αλλά... ποιό είναι το πρόβλημα. λόγω των παραπάνω που ανέφερα, η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο, ανεξάρτητα από όποια οικονομική ύφεση, είναι κατά πολύ μειωμένη από τις απαιτήσεις που έχει ο δρόμος. με απλά λόγια, ο δρόμος είναι προδιαγραφών για π.χ. 15.000 αυτοκίνητα και περνάνε μόλις 3.000. σαν να έχεις ανοίξει δηλαδή ένα θέατρο 2000 θέσεων και να έχεις πάντα 500 άτομα μόνο μέσα.
ποιό είναι το αποτέλεσμα.. πολλά διόδια. ακόμη και για να πας από το ένα χωριό στο άλλο σε πολλές περιπτώσεις. επίσης οι τιμές τους. είναι απίθανο ολόκληρος ο στόλος να επισκευθεί αυτούς τους δρόμους και τα διόδια, γιατί απλώς όλος αυτός ο στόλος βρίσκεται στην αθήνα και κυκλοφορεί εκεί. κάποιος που δεν βγαίνει εκτός, δεν πληρώνει διόδια (εκτός από την αττική οδό). άρα τα έσοδα δεν βγαίνουν. όσο λιγότεροι βγαίνουν από την αθήνα για εκδρομή, τόσο λιγότερα. όσο λιγότεροι περνάνε πληρώνοντας, τόσο λιγότερα τα έσοδα σε μια ήδη τραγελαφική κατάσταση, που όπως πάντα εδώ στην ελλάδα κάποιοι σκέφτηκαν και εφάρμοσαν.
ποιά η άμεση συνέπεια του «δεν πληρώνω» λοιπόν. η αύξηση των διοδίων, η αύξηση της τιμής των διοδίων, η επιβολή τους με νόμο, οι αστυνομίες, τα πρόστιμα, κλπ. τρύπα στο νερό δηλαδή και ο τελικός σκοπός όχι άλλος από αυτό που λέει: «δεν πληρώνω». άρα μπαίνω τζάμπα (όπως τα 50-100 άτομα που θα μπουν τζάμπα στη συναυλία για την οποία έχεις πληρώσει εισητήριο, οι οποίοι έχουν τους δικούς τους λόγους και δικαιολογίες ο καθένας).
για τα περί δημοκρατίας που αναφέραμε παραπάνω. αν θέλουμε πραγματικά δημοκρατία, μήπως οφείλουμε να τη σεβόμαστε; την όποια δημοκρατία έχουμε, σε όποια μορφή. δηλαδή η πλειοψηφία ψήφισε μνημόνια, διόδια, δάνεια, σαμαροβενιζέλους και μπομποκόκκαλες. έστω κι αν δεν γουστάρει η πλειοψηφία τα διόδια και τους φόρους, εν τούτοις αυτά ψήφισε. αν εμείς δεν τα ψηφίσαμε, τότε συνεπάγεται ότι είμαστε μειοψηφία (τουλάχιστον τη στιγμή αυτή που μιλάμε). άρα οι «δεν πληρώνουμε», δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε σημαία μας και ιδανικό τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και διαμαρτυρόμαστε για αυτά επειδή καταπατώνται. γιατί εφόσον τα έχει εγκρίνει δημοκρατικά ο λαός και εφόσον η πλειοψηφία του λαού συνεχίζει και τα πληρώνει, τότε είναι δημοκρατικώς σωστά και δίκαια.
George_Sp
06/07/2012, 18:38
αν θέλουν οι ''μεγάλοι'' να κάνουν αρμονικότερη την κατανομή οχηματων ανά περιοχή να φροντίσουν να αναβαθμίσουν την υπόλοιπη Ελλάδα με έργα και αναπτυσσόμενες οικονομίες κλίμακας, ωστέ να δώσουν ώθηση στην αποκέντρωση.
αλλά ξέχασα.....
είναι ευκολότερο να συντηρούν το μαντρί που λέγεται Αττική και να ρουφάνε με 2 καλαμάκια (call me αθηνών-θεσσαλονίκης και αθηνών-πατρών).
όπως επίσης είναι ευκολότερο να κοντρολάρεις τον κοσμάκη όταν τον έχεις σε μαντρί παρά σε πολλαπλά σημεία έχοντας το καθένα τη δική του δύναμη.
επίσης μη μπαίνεις στη λογική του παχύδερμου πάγκαλου (μαζί τα φάγαμε)
δημοκρατία δεν υπάρχει.....η εξουσία δεν εκλέγεται με απλή αναλογική επομένως η πραγματική βούληση του Έλληνα δε φαίνεται σε καμία περίπτωση με τη σύσταση των εδρών και των κυβερνώντων κομμάτων.
2% διαφορά στις ψήφους και οι μπλέ κόκκοι πήραν άλλες τόσες έδρες.
Αλλά δεν έχουν τα παπάκια να κάνουν κάνα δημοψήφισμα.....γιατί θα γκρεμιστεί το σύστημα.
MG-KTiNoS
06/07/2012, 21:50
Η κοινωνία μας είναι δημοκρατική (όπως κι εμείς άλλωστε) με όλους όσους συμφωνούν μαζί μας. Τους υπόλοιπους τους βαφτίζουμε ως μη δημοκράτες και ησυχάζουμε..:tooth:
Με το μπαρδόν ε...
ΤΙ είπες τώρα ?????
:uplate:
nikos_abel
06/07/2012, 22:18
επειδή κι εγώ παίζει να μην προλάβω.. θέλω να συμπληρώσω μερικά πράγματα για να καταλάβεις τι εννοώ και ότι δεν είμαι υπέρ των φόρων, των διοδίων κλπ. και γιατί λέω αυτά που λέω. έγραφα παραπάνω ότι θα επανερχόμουν με στοιχεία κλπ., αλλά αυτά θέλουν πολύ χρόνο και ψάξιμο και δεν με βλέπω να προλαβαίνω..
η ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερη χώρα, όπως ξέρουμε. αλλά όλα σε αυτή είναι ιδιαίτερα και μοναδικά και κάποια από αυτά μοναδικώς βλακώδη.
εν συντομία, για την ώρα χωρίς τις παραπομπές και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
ως «ευρωπαϊκή» χώρα, παρουσιάζουμε τις εξής ανωμαλίες, όσον αφορά στους δρόμους και τα οχήματα:
- ο μεγαλύτερος πληθυσμός είναι μαζεμένος στην Αθήνα και στον νομό Αττικής
- το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων είναι συγκεντρωμένο στον νομό Αττικής και μιλάω για ποσοστό της τάξεως του 80%
- το μεγαλύτερο ποσοστό του οδικού δικτύου είναι απαρχαιωμένο και ακατάλληλο για σύγχρονα οχήματα, με πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά το επαρχιακό
- η αναλογία οχημάτων ανά κάτοικο είναι πολύ μεγάλη και από τις κορυφαίες πανευρωπαϊκά στον νομό Αττικής (3-5 οχήματα ανά κάτοικο αν θυμάμαι καλά, που είναι πολύ πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, στην κορυφή σχεδόν του πίνακα μαζί με την Κύπρο), ενώ στην επαρχία είναι πολύ μειωμένο, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ανάλογο με αυτό φτωχών χωρών της Αφρικής
- τα μέρη με το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό κυκλοφορίας οχημάτων, είναι φυσικά η Αθήνα και ο νομός Αττικής
από τα παραπάνω έχουμε:
η Αθήνα είναι μια πραγματική φωλιά οχημάτων. αν το 70-80% όλων των οχημάτων της ελλάδας βρίσκονται στην Αττική, είναι σαν να είναι μια μικρή περιοχή της Αττικής το μελίσσι και η υπόλοιπη Ελλάδα το λειβάδι, για να κάνω μια παρομοίωση.
λόγω του ότι η ελλάδα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ένωση, πολλές από τις υποδομές και τις διαδικασίες πρέπει να εναρμονιστούν με αυτή, με αντίστοιχα έργα τα οποία επιδοτεί. τέτοια έργα είναι π.χ. οι μεγάλες οδικές αρτηρίες που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια και κατασκευάζονται, επειδή χρειάζονται για τις μεταφορές και το εμπόριο (και τη μετακίνηση στρατευμάτων ίσως άμα χρειαστεί; μάλλον ναι). όπως και να έχει, μας υποχρεώνουν να φτιάξουμε τους δρόμους, τους οποίους πρέπει να έχουμε. οι δρόμοι όμως αυτοί, εκτός από μελέτη και κατασκευή, θέλουν και συντήρηση και επισκευές, επεκτάσεις κλπ. όλα αυτά έχουν κόστος και η χρηματοδότησή τους πρέπει να είναι διαρκής. άρα τι κάνουμε.. ό,τι κάνουν και στην ευρώπη, δηλαδή διόδια. ο οδηγός πληρώνει για τη χρήση του δρόμου, έτσι ώστε να χρηματοδοτείται το έργο κλπ. και όλα αυτά είναι γνωστά.
αλλά... ποιό είναι το πρόβλημα. λόγω των παραπάνω που ανέφερα, η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο, ανεξάρτητα από όποια οικονομική ύφεση, είναι κατά πολύ μειωμένη από τις απαιτήσεις που έχει ο δρόμος. με απλά λόγια, ο δρόμος είναι προδιαγραφών για π.χ. 15.000 αυτοκίνητα και περνάνε μόλις 3.000. σαν να έχεις ανοίξει δηλαδή ένα θέατρο 2000 θέσεων και να έχεις πάντα 500 άτομα μόνο μέσα.
ποιό είναι το αποτέλεσμα.. πολλά διόδια. ακόμη και για να πας από το ένα χωριό στο άλλο σε πολλές περιπτώσεις. επίσης οι τιμές τους. είναι απίθανο ολόκληρος ο στόλος να επισκευθεί αυτούς τους δρόμους και τα διόδια, γιατί απλώς όλος αυτός ο στόλος βρίσκεται στην αθήνα και κυκλοφορεί εκεί. κάποιος που δεν βγαίνει εκτός, δεν πληρώνει διόδια (εκτός από την αττική οδό). άρα τα έσοδα δεν βγαίνουν. όσο λιγότεροι βγαίνουν από την αθήνα για εκδρομή, τόσο λιγότερα. όσο λιγότεροι περνάνε πληρώνοντας, τόσο λιγότερα τα έσοδα σε μια ήδη τραγελαφική κατάσταση, που όπως πάντα εδώ στην ελλάδα κάποιοι σκέφτηκαν και εφάρμοσαν.
ποιά η άμεση συνέπεια του «δεν πληρώνω» λοιπόν. η αύξηση των διοδίων, η αύξηση της τιμής των διοδίων, η επιβολή τους με νόμο, οι αστυνομίες, τα πρόστιμα, κλπ. τρύπα στο νερό δηλαδή και ο τελικός σκοπός όχι άλλος από αυτό που λέει: «δεν πληρώνω». άρα μπαίνω τζάμπα (όπως τα 50-100 άτομα που θα μπουν τζάμπα στη συναυλία για την οποία έχεις πληρώσει εισητήριο, οι οποίοι έχουν τους δικούς τους λόγους και δικαιολογίες ο καθένας).
για τα περί δημοκρατίας που αναφέραμε παραπάνω. αν θέλουμε πραγματικά δημοκρατία, μήπως οφείλουμε να τη σεβόμαστε; την όποια δημοκρατία έχουμε, σε όποια μορφή. δηλαδή η πλειοψηφία ψήφισε μνημόνια, διόδια, δάνεια, σαμαροβενιζέλους και μπομποκόκκαλες. έστω κι αν δεν γουστάρει η πλειοψηφία τα διόδια και τους φόρους, εν τούτοις αυτά ψήφισε. αν εμείς δεν τα ψηφίσαμε, τότε συνεπάγεται ότι είμαστε μειοψηφία (τουλάχιστον τη στιγμή αυτή που μιλάμε). άρα οι «δεν πληρώνουμε», δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε σημαία μας και ιδανικό τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και διαμαρτυρόμαστε για αυτά επειδή καταπατώνται. γιατί εφόσον τα έχει εγκρίνει δημοκρατικά ο λαός και εφόσον η πλειοψηφία του λαού συνεχίζει και τα πληρώνει, τότε είναι δημοκρατικώς σωστά και δίκαια.
Άρα, ισχύει πολύ απλά αυτό που είπε ο καπετάν χαντόκης νωρίτερα για τα μέτρα που παίρνουνς για να αυξήσουν τα έσοδα.
Δηλαδή απλά :a31:.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται απλά, κοινή λογική.