View Full Version : Διοδια πληρωνετε???
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ναυτεμπορική
Αυξήσεις σε διόδια από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές Ιανουαρίου οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.
Στη Νεστάνη οι διελεύσεις θα κοστίζουν αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές των διοδίων θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70.
Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11.
Αντίστοιχές θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1924838
:)
Έτσι.Πιο πολλά και από της Αττικής οδού το σπιτάκι τους μέσα.
Αττική οδός :
221833
:smokin: :smokin:
http://img152.imageshack.us/img152/7523/83954486.png (http://img152.imageshack.us/i/83954486.png/)
el_hymador
25/01/2011, 12:42
Πάντως εχθές που κατεβήκαμε Κόρινθο, άνοιγε η μπάρα και περνούσαν δύο - δύο τα αμάξια, άλλοι ανοίγαν την μπάρα και την αφήναν τεντα :lol:
...εμείς που μπήκαμε στην διαδικασία να ενημερώσουμε την υπάλληλο ότι δεν πληρώνουμε και ανοίξαμε - κλείσαμε την μπάρα μόνοι μας, εισπράξαμε και "ευχαριστώ" :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
o tempora o mores!:lol: :lol: :lol:
Κανε μας την χάρη υπάλληλε Δελεβεγκο.:a06:
guzzistas
25/01/2011, 15:35
Διόδια Ζευγολατιού, κατεύθυνση προς Πάτρα... φτάνω μπροστά, ανοίγω το παράθυρο, βγάζω το χέρι έξω.... απλώνει το χέρι η υπάλληλος και ανοίγω το δικό μου.... Ακολουθεί διάλογος:
Εγώ:-"Καλημέρα.... Ωχ πρόσεχε θα πέσουν στο δρόμο"
Αυτή:-"Καλημ... (γουρλώνει τα μάτια)... με κοροιδεύετε κύριε?"
Εγώ:-"Συγγνώμη τι εννοείτε?"
Αυτή:-"Δεν είχατε λεφτά στο χέρι...."
Εγώ:-"Οσο αληθινός είναι ο αυτοκινητόδρομος, τόσο αληθινά ήταν και τα λεφτά που σας έδωσα. Θα μου ανοίξετε?"
Η συνέχεια η γνωστή.... βγήκα από το αυτοκίνητο, έσπρωξα τη μπάρα.... :D
οι υπαλληλοι δεν φταινε σε τιποτα :nono:
Απο την μια εχουν τα αφεντικα να τους λενε να μας πιεζουν να πληρωνουμε, απο την αλλη εχουν εμας να λογομαχουμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Απο την μια εχουν τα αφεντικα να τους λενε να μας πιεζουν να πληρωνουμε, απο την αλλη εχουν εμας να λογομαχουμε.
+1
Aν εξαιρέσεις κάποιον προκλητικό ή τσαμπουκά που τα θέλει ο κώλος του, η συντριπτική πλειοψηφία είναι χοντρά καταπιεζόμενοι και κακοπληρωμένοι που κατανοούν - απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Δεν υπάρχει λόγος να τους δυσκολεύουμε ακόμη περισσότερο την ζωή...
βαρεθηκα να ακουω αυτο το "οι υπαλληλοι δε φταινε σε τιποτα"....
αληθεια δεν φταινε πουθενα;;
αν εγω δουλευω για εναν απατεωνα, δεν εχω μεριδιο ευθυνης;;;
αν εγω ψηφιζω εναν απατεωνα, δεν εχω μεριδιο ευθυνης;;;
αν εγω πουλαω προιοντα για εναν απατεωνα, δεν εχω μεριδιο ευθυνης;;;
να την χαιρονται την δουλεια τους!
:confused:
guzzistas
25/01/2011, 16:44
Εγώ μέχρι στιγμής φίλε... με όποιον υπάλληλο έκανα το λάθος να κάνω συζήτηση, το στομάχι μου έφτιαξα και τα νεύρα μου... δεν είναι και αθώες περιστερές όλοι......
:wave2:
HORNET600F
25/01/2011, 16:53
Επειδή δεν μπορώ να βρω το μεγαλοαφεντικό που βάζει τον υπάλληλο να μου ζητάει διόδια, να με παίρνει τηλέφωνο το καταμεσήμερο να μου "χαρίσει" κάρτα κ.ο.κ. θα τα ακούσει όλα για να τα μεταφέρει στο αφεντικό του.
Αρχικά δημιουργήθηκε από trelf
Εσυ το ξεχειλωσες εντελως :rotflmao:
Ενας δημοσιογραφος στη Γερμανια ειχε κανει μια ερευνα για τις συνθηκες εργασιας των υπαλληλων σε καποιες βιοτεχνιες που ανηκαν στο lidl και το προμηθευαν με προϊοντα. Να μην τα πολυλογω ελεγε για κτιρια που μπαζανε αερα το χειμωνα, ελλειψη θερμανσης, ελλειψη προστατευτικου εξοπλισμου κ.α τετοια.
Συμφωνα λοιπον με τη λογικη σου, οι υπαλληλοι που δουλευουν στα σουπερμαρκετ lidl ευθυνονται εν μερει για αυτη την εκμεταλευση. :nono:
Αρχικά δημιουργήθηκε από HORNET600F
Επειδή δεν μπορώ να βρω το μεγαλοαφεντικό που βάζει τον υπάλληλο να μου ζητάει διόδια, να με παίρνει τηλέφωνο το καταμεσήμερο να μου "χαρίσει" κάρτα κ.ο.κ. θα τα ακούσει όλα για να τα μεταφέρει στο αφεντικό του.
επειδη μαλλον δεν ξερεις πώς λειτουργουν αυτες οι υπηρεσιες για τις καρτες τα δανεια κλπ, σε πληροφορω οτι γινονται απο ασχετες εταιρειες που δεν προκειται ΠΟΤΕ να πουν π.χ στην Εθνικη οτι ξερεις οι πελατες μας βριζουν και θυμωνουν που τους περνουμε τηλεφωνο, οποτε καλυτερα να σταματησουμε. Γιατι τοτε παπαλα συνεργασια.
Αλλα βεβαια ολα τα παραπανω με την προϋποθεση οτι οι υψηλα ισταμενοι ΔΕΝ ξερουν. Αλλα τί σε κανει να το πιστευεις αυτο; :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
Εγώ μέχρι στιγμής φίλε... με όποιον υπάλληλο έκανα το λάθος να κάνω συζήτηση, το στομάχι μου έφτιαξα και τα νεύρα μου... δεν είναι και αθώες περιστερές όλοι......
εισαι λαθος, και θα το καταλαβεις μονο αν καποια στιγμη μεινεις ανεργος και αναγκαστεις να κανεις καποια απο τις παραπανω δουλειες :wave2:
John Steed
25/01/2011, 17:33
Σε παρακαλώ πολύ!
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.
Αν εσύ έχεις το δικαίωμα επιλογής, μαγκιά σου.
Εμείς ίσως να μην το έχουμε.....
Ναι, να είσαι σίγουρος πως ο υπαλληλάκος με τον μισθό του κ@λου, καλείται κάθε μέρα από το αφεντικό του για debriefing....
Το ξέσπασμα δεν πάει προς τα πάνω, πάει προς τα κάτω.
Αν ξεσπάσεις σε ένα αφεντικό, αυτός δεν θα ξεσπάσει στους μεγαλομετόχους, θα ξεσπάσει στους υπαλληλάκους....
Αν εσύ ξεσπάσεις σε έναν καημένο υπάλληλο, αυτός μπορεί να ξεσπάσει στην οικογένειά του.
Είπαμε να μην πληρώνουμε διόδια, αλλά δεν θα τα καταλύσουμε κι όλα!
Πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι και έχουμε χρέος προς τον εαυτό μας να φερόμαστε ανθρώπινα....
HORNET600F
25/01/2011, 17:37
επειδη μαλλον δεν ξερεις πώς λειτουργουν αυτες οι υπηρεσιες για τις καρτες τα δανεια κλπ, σε πληροφορω οτι γινονται απο ασχετες εταιρειες που δεν προκειται ΠΟΤΕ να πουν π.χ στην Εθνικη οτι ξερεις οι πελατες μας βριζουν και θυμωνουν που τους περνουμε τηλεφωνο, οποτε καλυτερα να σταματησουμε. Γιατι τοτε παπαλα συνεργασια.
Αλλα βεβαια ολα τα παραπανω με την προϋποθεση οτι οι υψηλα ισταμενοι ΔΕΝ ξερουν. Αλλα τί σε κανει να το πιστευεις αυτο; :wave2:
[/B]
Αυτοί οι υπάλληλοι έχουν από πάνω κάποιο προιστάμενο που τους ελέγχει αν μιλάνε στο κινητό, επεμβαίνει αν κάτι δεν πάει καλά κτλ.
Αυτός βλέπει τι γίνεται, του το λένε και οι υφιστάμενοί του, το μεταβιβάζει στους απο πάνω του κτλ .... Περνάει το μήνυμα με λίγα λόγια.
Διαφορετικά το κάθε μεγαλοαφεντικό προσλαμβάνει δέκα υπάλληλους που "έχουν ανάγκη" και σου επιβάλλει οτι θέλει αυτός κι εσύ δε μιλάς ή σε "βαράνε" μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη! Πανέμορφο?
Το να διαμαρτύρεσαι δεν έχει τίποτα κακό ....
John Steed
25/01/2011, 17:43
Αυτοί οι υπάλληλοι έχουν από πάνω κάποιο προιστάμενο που τους ελέγχει αν μιλάνε στο κινητό, επεμβαίνει αν κάτι δεν πάει καλά κτλ.
Αυτός βλέπει τι γίνεται, του το λένε και οι υφιστάμενοί του, το μεταβιβάζει στους απο πάνω του κτλ .... Περνάει το μήνυμα με λίγα λόγια.
Διαφορετικά το κάθε μεγαλοαφεντικό προσλαμβάνει δέκα υπάλληλους που "έχουν ανάγκη" και σου επιβάλλει οτι θέλει αυτός κι εσύ δε μιλάς ή σε "βαράνε" μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη! Πανέμορφο?
Το να διαμαρτύρεσαι δεν έχει τίποτα κακό ....
ΔΕΝ τα μεταβιβάζει....
Όλα αυτά που λες, φτάνουν μέχρι τον τμηματάρχη, δεν πάνε πιο πάνω.
Όλες αυτές οι εταιρείες γνωρίζουν από πριν και σε ποσοστά, πόσοι θα βρίσουν, πόσοι θα το σκεφτούν, πόσοι θα πειστούν.
HORNET600F
25/01/2011, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
ΔΕΝ τα μεταβιβάζει....
Όλα αυτά που λες, φτάνουν μέχρι τον τμηματάρχη, δεν πάνε πιο πάνω.
Όλες αυτές οι εταιρείες γνωρίζουν από πριν και σε ποσοστά, πόσοι θα βρίσουν, πόσοι θα το σκεφτούν, πόσοι θα πειστούν.
Δηλαδή ο τμηματάρχης δεν τα λέει στους από πάνω, γυρίζει το μεσημέρι σπίτι και τα λέει στη γυναίκα του?
Δηλαδή οι εταιρείες των διοδίων ήξεραν οτι τον Ιανουάριο του 11 θα κάναμε τέτοιες κουβέντες?
Δεν υπήρξε μια σειρά γεγονότων και το πράγμα έφτασε ως εδώ?
Η δική σου διαμαρτυρία στον υπάλληλο είναι ένα από αυτά τα μικρά γεγονότα.
John Steed
25/01/2011, 18:02
Δηλαδή ο τμηματάρχης δεν τα λέει στους από πάνω, γυρίζει το μεσημέρι σπίτι και τα λέει στη γυναίκα του?
Δηλαδή οι εταιρείες των διοδίων ήξεραν οτι τον Ιανουάριο του 11 θα κάναμε τέτοιες κουβέντες?
Δεν υπήρξε μια σειρά γεγονότων και το πράγμα έφτασε ως εδώ?
Η δική σου διαμαρτυρία στον υπάλληλο είναι ένα από αυτά τα μικρά γεγονότα.
Ο τμηματάρχης λέει στους από πάνω στατιστικά. δεν λέει τις "περιπέτειες ενός υπαλληλάκου"
Στατιστικά. Νούμερα!
Η δική σου διαμαρτυρία στον υπάλληλο απλά θα του χαλάσει τη μέρα. Απλά.
Αν θες συμπλήρωσε ένα χαρτί παραπόνων. Ζήτα τη διεύθυνση της εταιρείας που σε καλεί και πήγαινε να τα πεις εσύ στους από πάνω. Κάνε καταγγελία. Μην τα πρήζεις του καημένου του μεροκαματιάρη, δεν θα βγει τίποτα απολύτως.....
Και ναι, οι εταιρείες το ήξεραν και ξέρουν τι θα γίνει και στη συνέχεια...
Είμαστε πολύ προβλέψιμοι....
guzzistas
25/01/2011, 18:19
Εγώ προσωπικά καμία όρεξη για λογομαχία δεν έχω, ούτε καν να το συζητήσω, αλλά από τη στιγμή που μου το παίζουν εξουσίες βαρέθηκα και το γύρισα κι εγώ αλλιώς... δεν προσβάλω ούτε βρίζω....
εισαι λαθος, και θα το καταλαβεις μονο αν καποια στιγμη μεινεις ανεργος και αναγκαστεις να κανεις καποια απο τις παραπανω δουλειες
το αν είμαι λάθος ή όχι είναι δικό μου θέμα, δεν γράφω για να με κρίνεις... απλά λέω τι κάνω εγώ, ο καθένας το βλέπει από την μεριά του...
Και να σε πληροφορήσω, ναι είμαι άνεργος... μακροχρόνια κιόλας.
το αν είμαι λάθος ή όχι είναι δικό μου θέμα
οχι οταν εχει επιδραση σε αλλους ανθρωπους :wave2:
δεν γράφω για να με κρίνεις...
και δεν σε εκρινα. Διαβασα κατι με το οποιο δεν συμφωνω και σου ειπα οτι (για μενα) εισαι λαθος. Ουτε σου ειπα μην το ξανακανεις, ουτε σου επιτεθηκα, ουτε τιποτα. Προς τί λοιπον αυτη η αντιδραση; :confused:
guzzistas
25/01/2011, 19:18
και δεν σε εκρινα. Διαβασα κατι με το οποιο δεν συμφωνω και σου ειπα οτι (για μενα) εισαι λαθος. Ουτε σου ειπα μην το ξανακανεις, ουτε σου επιτεθηκα, ουτε τιποτα. Προς τί λοιπον αυτη η αντιδραση; :confused:
Αλλο το δεν συμφωνώ, άλλο το είσαι λάθος...
Μπορεί να είμαστε λάθος και οι δύο :beer:
Καμία παρεξήγηση
δεν σταματατε το spam να πειτε κατι πιο ουσιαστικο λεω εγω?
ας πουμε τι γινεται στις περιοχες που μενετε?γινονται ανοιχτες συνελευσεις προς ενημερωση του κοσμου?ο κοσμος συμμετεχει ή τις θεωρει πραξεις αναρχοκομμουνιστικες οπως μου ειπε καποιος προσφατα? :lol: :bigcry: :lol: :bigcry:
John Steed
25/01/2011, 19:42
Άμα μπούνε διόδια στην Κρήτη, θα σου πω....:wave2: :wave2:
Εσυ το ξεχειλωσες εντελως :rotflmao:
Ενας δημοσιογραφος στη Γερμανια ειχε κανει μια ερευνα για τις συνθηκες εργασιας των υπαλληλων σε καποιες βιοτεχνιες που ανηκαν στο lidl και το προμηθευαν με προϊοντα. Να μην τα πολυλογω ελεγε για κτιρια που μπαζανε αερα το χειμωνα, ελλειψη θερμανσης, ελλειψη προστατευτικου εξοπλισμου κ.α τετοια.
Συμφωνα λοιπον με τη λογικη σου, οι υπαλληλοι που δουλευουν στα σουπερμαρκετ lidl ευθυνονται εν μερει για αυτη την εκμεταλευση. :nono:
εισαι λαθος, και θα το καταλαβεις μονο αν καποια στιγμη μεινεις ανεργος και αναγκαστεις να κανεις καποια απο τις παραπανω δουλειες :wave2:
καπου το εχασες....εσυ μου μιλας για σχεση αφεντικου-υπαλληλου και περι εργατικων δικαιωματων....(και σε πληροφορω οτι καθε μερα βλεπω πολυ κοσμο να κρυωνει στην δουλεια του και να δουλευει με μπουφαν αλλα αυτες τις καταστασεις στις πολλες περιπτωσεις τις παντρευεσαι με τη δουλεια σου,δεν ειναι ολοι σε γραφεια με a/c και θερμανση)......
το θεμα μας ειναι για συμπεριφορες και ευθυνες υπαλληλων σε εταιρειες που αμφισβητειται η νομιμοτητα τους!καποιος πληρωνεται για να παρουσιαζεται ως εκπροσωπος μιας εταιρειας που θελει να βαζει με το ετσι γουσταρω το χερι της στην τσεπη ΣΟΥ/ΜΟΥ/ΜΑΣ!!!...το λιγοτερο που θα επρεπε να κανει ειναι να μην προκαλει!
δε λεω καποιος που δεν εχει δουλεια να μην δουλεψει,τι θα κανει ; θα πεθανει η θα κλεψει;....απλα οταν δουλευεις για μια εταιρεια που ακροβατει μεταξυ νομιμης και παρανομης λειτουργειας....τιθενται και ηθικα ζητηματα!
αυτα λεει η δικη μου λογικη....
οκ αλλος ειπε να συμπληρωσω φυλλο παραπονων....
δηλαδηηηηηηηηηη....ελεος!....:wave2:
θελουμε ακομα χρονακια για να μπορει να υπαρχει τετοια επικοινωνια μεταξυ απλου κοσμακη και μεγαλοκαρχαριων!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Άμα μπούνε διόδια στην Κρήτη, θα σου πω....:wave2: :wave2:
Εκεί δεν τολμούν.
Με τι ΕΟ άλλωστε; Τον θάνατο τον ίδιο; Για να πας από Χανιά- Ηράκλειο, πρέπει να είσαι τρικάβαλο (γιου νόου, με Χριστό και Παναγία).
Εδώ πάνω, είμαστε πολλοι. Και οι περισσότεροι "ζούμε" μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
*Μέχρι κι εδώ μέσα "έγκριτα" μέλη, μέχρι πρότινος εξέφραζαν άποψη πως πρέπει να πληρώνουμε, γιατί θα μας γ@μήσουν.*
Και στην ποσότητα των διελεύσεων στηρίζονται.
Όταν ήταν λίγοι οι αντιρρησίες, ρουθούνι δεν άνοιγε. >Τα λεφτά ήταν καλα.
Τώρα που "ξύπνησε" ο κοσμάκης, προσπάθησαν -αρχικά- να τον φοβίσουν μέσω της τρομο-τιβι. >Μειώθηκαν τα κέρδη και φοβούνται την αφύπνιση.
Αφού αυτό δεν τους βγήκε, το ρίχνουν στις μειώσεις, απ'όπου ορμώμενοι θα νομοθετήσουν την παρανομία της μη πληρωμής. >Αφού ρίξουν λάσπη, θα μας ρίξουν π*υτσα.
Και μεις οι Αττικόβιοι -και μη- θα το χάψουμε. Όπως όλα τα άλλα, αλλά δεν είναι το θέμα μας.
Όσο είμαστε "ραγιάδες" σε ένα ασύδωτο κράτος, τόσο θα μας βιάζουν.
blackrose
26/01/2011, 12:06
Ετοιμάζονται οι αγρότες να… ανοίξουν τους δρόμους
Δημοσίευση 23/01/2011 17:15 Ανανέωση 23/01/2011 17:16
Τις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες και ετοιμάζονται να τα βγάλουν ξανά στους δρόμους. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους κλείσουν. Απεναντίας, θα τους ανοίξουν διάπλατα για να μπορεί να περνά ελεύθερα ο πολίτης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταλήψεις στους σταθμούς διοδίων, ώστε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα.
Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τη γνωστή διαμάχη των αγροτών με τους φορτηγατζήδες, αλλά θα αναγκάσει και το λεγόμενο «μεγάλο κεφάλαιο» που εκμεταλλεύεται τα διόδια να πιέσει με τη σειρά του την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, για να σταματήσει την αφαίμαξη των εσόδων του.
Στη Θεσσαλία, για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα, θα προηγηθούν καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών, καθώς και συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες από τους οποίους θα ζητηθεί η δημόσια συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/etoimazontai-oi-agrotes-na-anoixoyn-toys-dromoys
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
Ετοιμάζονται οι αγρότες να… ανοίξουν τους δρόμους
Δημοσίευση 23/01/2011 17:15 Ανανέωση 23/01/2011 17:16
Τις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες και ετοιμάζονται να τα βγάλουν ξανά στους δρόμους. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους κλείσουν. Απεναντίας, θα τους ανοίξουν διάπλατα για να μπορεί να περνά ελεύθερα ο πολίτης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταλήψεις στους σταθμούς διοδίων, ώστε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα.
Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τη γνωστή διαμάχη των αγροτών με τους φορτηγατζήδες, αλλά θα αναγκάσει και το λεγόμενο «μεγάλο κεφάλαιο» που εκμεταλλεύεται τα διόδια να πιέσει με τη σειρά του την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, για να σταματήσει την αφαίμαξη των εσόδων του.
Στη Θεσσαλία, για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα, θα προηγηθούν καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών, καθώς και συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες από τους οποίους θα ζητηθεί η δημόσια συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/etoimazontai-oi-agrotes-na-anoixoyn-toys-dromoys
:smokin:
:wacko:
:sun:
pop-corn και αραχτε!!! θα δουνε πολλα τα ματια μας μεσα στο 2011 !!!
:rotflmao:
intruder
26/01/2011, 19:07
αντι για ποπ κορν δεν συμμετεχουμε κ ο καθενας ατομικα χωρις πανο κ σημαιες σε διαφορες εκδηλωσεις αγανακτησης?:ninja: :a024:
Αρχικά δημιουργήθηκε από intruder
αντι για ποπ κορν δεν συμμετεχουμε κ ο καθενας ατομικα χωρις πανο κ σημαιες σε διαφορες εκδηλωσεις αγανακτησης?:ninja: :a024:
φυσικα και συμμετεχουμε!!!
με pop-corn δεν γινεται τιποτα....πρεπει να ενισχυουμε πορειες και κινητοποιησεις που μας εκφραζουν και εχουν ως σκοπο να περνανε μηνυματα αλλαγης!
:D
intruder
27/01/2011, 17:09
:beer: :beer: :beer: :sun: :sun: :sun: :sun:
blackrose
29/01/2011, 13:12
MEGAλοεργολάβοι!
Στα πλαίσια της επικοινωνιακής εκστρατείας στήριξης των μετόχων του το MEGA παρουσίασε στην πρωϊνή εκπομπή των κκ. Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη τον Πρόεδρο των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, κ. Β.Χαλκιά, που υπερασπίστηκε για λογαριασμό της ιδιοκτησίας του Καναλιού (Μπόμπολας/ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ) την πληρωμή διοδίων στον «ασφαλέστερο ιδιωτικό δρόμο της Ελλάδας», την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ. «Τιμώντας» την δημοσιογραφική δεοντολογία και την αντικειμενική ενημέρωση ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ από τους τηλεθεατές την πραγματική ιδιότητα του κ. Β.Χαλκιά. Αυτήν του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας "Αττικές Διαδρομές Α.Ε." !
Βασίλης Χαλκιάς Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας "Αττικές Διαδρομές Α.Ε."
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Η Αττική Οδός, στην οποία οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής - και κυρίως οι εργαζόμενοι - αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά χαράτσι διοδίων 2,70 ευρώ, θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί στο Δημόσιο από τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, ακόμη και με βάση αυτή τη «λεόντεια» σύμβαση. Ωστόσο, οι μεγαλοεργολάβοι, με διάφορα νομότυπα τρικ, πετυχαίνουν να κρύβουν τα τεράστια κέρδη τους, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται στην εξουσία αλλά. «αγρόν αγοράζουν».
Η σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφηκε το 1996 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι η εκμετάλλευση από τους μεγαλοεργολάβους μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 23 χρόνια (δηλαδή από το 2019 έως το 2024). Ωστόσο, υπάρχει ρήτρα με βάση την οποία μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα στο Δημόσιο, εφόσον έχει γίνει η αποπληρωμή των δανείων και η επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων (των κεφαλαίων δηλαδή που υποτίθεται έβαλαν οι ίδιοι στο έργο) με μια ελάχιστη απόδοση 11,6%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έργο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 32% (420 εκατ. ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο, μαζί με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που σύναψαν οι εργολάβοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Περίπου 175 εκατ. ευρώ ήταν η ίδια συμμετοχή των εργολάβων στο έργο και για να το εγκαταλείψουν θα έπρεπε να τους επιστραφούν με μια απόδοση 11,6%, δηλαδή να πάρουν 20,30 εκατ. ευρώ παραπάνω.
Τα τρελά κέρδη.
Τα συνολικά έσοδα μέχρι τώρα στα 8 χρόνια λειτουργίας της Αττικής Οδού υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει όχι μόνο το ύψος των δανείων και των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και το συνολικό κόστος του έργου! Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα χρόνια (2001 και 2002) που ο δρόμος δε λειτουργούσε σε όλο του το μήκος και η ημερήσια κυκλοφορία δεν ξεπερνούσε τα 36.500 οχήματα, όλα τα υπόλοιπα χρόνια τα έσοδα μόνο από τα διόδια αυξάνονταν με «τρελούς» ρυθμούς.
Το 2003 άγγιξαν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το 2004 ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ. Το 2005 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008, με μέσο όρο ημερήσιας κυκλοφορίας 301.000 οχήματα, ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Το 2009 μάλιστα που ο μέσος όρος της ημερήσιας κυκλοφορίας είναι ακόμη μεγαλύτερος, τα έσοδα από τα διόδια αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα!
και το «μεγάλο κόλπο»
Ωστόσο, οι εργολάβοι ισχυρίζονται ότι τα έσοδα πηγαίνουν μόνο για την αποπληρωμή των δανείων και ότι η καταβολή μερίσματος σ' αυτούς θα αρχίσει το. 2011!
Κι όμως, ούτε αυτό αληθεύει, αφού μεταχειρίζονται το εξής τρικ: Οι μεγαλοεργολάβοι της Αττικής Οδού, εκτός από την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ», έχουν φτιάξει άλλες τρεις εταιρείες, με πρώτη και καλύτερη την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ». Πρόκειται για την εταιρεία συμμετοχών στην οποία οι μεγαλοεργολάβοι μετέχουν με 80% (το άλλο 20% ανήκει στη γαλλική «Transroute») η οποία διαχειρίζεται τα διόδια και έχει έσοδα που υπολογίζονται επί της τιμής των διοδίων. Η εταιρεία αυτή όχι μόνο έχει κέρδη σήμερα πάνω από 23 εκατ. ευρώ, αλλά μοιράζει στους μετόχους το μεγαλύτερο μέρος από αυτά. Με βάση τους ισολογισμούς της, το 2005 μοίρασε στους μετόχους 11,6 εκατ. ευρώ, το 2006 11,2 εκατ. ευρώ, το 2007 15,7 εκατ. ευρώ και το 2008 17,16 εκατ. ευρώ. Αν προσθέσει κανείς αυτά τα ποσά (55,6 εκατ. ευρώ), θα δει ότι ξεπερνούν κατά πολύ την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων που θα πρέπει να είναι 20,3 εκατ. ευρώ, που απαιτείται για να εγκαταλείψουν οι μεγαλοεργολάβοι το έργο.
Υπάρχουν, όμως και άλλες δύο εταιρείες:
Η εταιρεία «Αττικές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ», με την οποία διαχειρίζονται ένα δίκτυο οπτικών ινών κατά μήκος της Αττικής Οδού, η οποία παρουσιάζει καθαρά κέρδη που κυμαίνονται (με βάση τους ισολογισμούς της) από 3,16 εκατ. ευρώ το 2005 έως 4 εκατ. ευρώ το 2008, τα οποία αποδίδει ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους.
Η εταιρεία «Αττικοί Σταθμοί ΑΕ», μέσω της οποίας διαχειρίζονται τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών που υπάρχουν στην Παλλήνη και στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει και αυτή καθαρά κέρδη, εκ των οποίων μεγάλο μέρος διανέμεται επίσης ως μέρισμα στους μεγαλοεργολάβους.
Παρ' όλα αυτά, τα κέρδη όλων αυτών των εταιρειών παρότι μοιράζονται ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους δε συνυπολογίζονται στο 11,6% της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων, επειδή υπολογίζονται ως. «έξοδα λειτουργίας» της «Αττική Οδός ΑΕ»!
Έτσι με αυτό το κόλπο οι μεγαλοεργολάβοι παρατείνουν με το «έτσι θέλω» τη σύμβαση, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος του λαού που χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την έρευνα της ίδιας της Αττικής Οδού, που έγινε το Μάρτη και τον Απρίλη ανάμεσα σε 8.000 οδηγούς, αποδείχτηκε ότι κυρίως αυτή τη χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, σε ποσοστό 73% για να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Μάλιστα το 51% περίπου των οδηγών πληρώνει το χαράτσι των 2,70 ευρώ, διανύοντας μικρές διαδρομές (έως 15 χιλιόμετρα) του συνολικού μήκους της, που είναι 65,20 χιλιόμετρα.
Αυτό το «μεγάλο φαγοπότι» το ομολογούν οι ίδιοι οι μεγαλοεργολάβοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις εταιρείες αυτές, η «Ελληνική Τεχνοδομική», το 2005, δηλαδή πριν συγχωνευτεί στη σημερινή «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», στον ετήσιο απολογισμό της ανέφερε ότι αν το έργο δεν παραδοθεί νωρίτερα στο Δημόσιο, τα συνολικά έσοδα από τη διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου θα φτάσουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι Έλληνες μεγαλοεργολάβοι, μαζί με τη γαλλική «Transroute», θα έχουν συνολικά έσοδα από μερίσματα 850 εκατ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 4 φορές παραπάνω από όσα προβλέπει η σύμβαση!
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΔΩ ότι: Με βάση στοιχεία και καταγγελίες που αναφέρουν σήμερα και επίσημες πηγές στην ΕΕ όλα τα έργα έχουν υπερκοστολογηθεί μέχρι και έξι φορές στην Ελλάδα από τους εργολάβους.
Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ αναφέρεται ότι έχει υπερκοστολογηθεί τουλάχιστον τρείς φορές παραπάνω. Κατασκευάστηκε δηλαδή με μόνη τη συμμετοχή του Ελληνικού δημόσιου, δηλαδή μόνο με τα δικά μας χρήματα. Οι εργολάβοι και η εταιρία που εκμεταλλεύεται το έργο θησαυρίζει με τα χρήματα των φορολογούμενων χωρίς να έχει συμβάλλει ούτε με ένα ευρώ στην ουσία. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. Τα ΜΜΕ εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Έχουμε μόνο ένα δρόμο και έναν αναντικατάστατο τρόπο για να τους σταματήσουμε. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ/ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
Αν έλθει όμως η ΑΟ υπό κρατικό έλεγχο πραγματικά θα ήθελα να δω την κατάσταση του δρόμου ύστερα από λίγα χρόνια. Το διόδιο θα ήταν καλύτερο να εξορθολογιστεί με βάση την χμ απόσταση που διανύει κάποιος πάντως. :)
sergiosm
29/01/2011, 14:19
...[/url]
Δεν ξέρω αυτά που λένε είναι αλήθεια ή όχι.
Προσωπικά έχω μάθει να ακούω ΟΛΕΣ τις πλευρές πριν κρίνω.
Αλλά άσχετα από αυτά, έχω μία απορία:
όταν η ΑΟ παραδοθεί στο δημόσιο, δεν θα έχει διόδια;
blackbusa
29/01/2011, 14:30
παμε παλι απο την αρχη....οτι ναναι...αναρωτιεμε ολοι αυτοι που παραπονιουνται πριν το 2000 πως πηγαιναν σπιτι τους...:alien:
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
παμε παλι απο την αρχη....οτι ναναι...αναρωτιεμε ολοι αυτοι που παραπονιουνται πριν το 2000 πως πηγαιναν σπιτι τους...:alien:
Φθηνότερα.
blackbusa
29/01/2011, 14:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Φθηνότερα.
και τωρα δεν γινεται αυτο??
και τωρα δεν γινεται αυτο??
Με την βενζίνη στο 1.65 και τα διόδια 1.4 (για σχηματάρι), από 0,78 και 0,8 αντίστοιχα, όχι.
Εντιτ: αναφέρομαι στο '07 και πίσω, αλλά δεν φτάνω στο 2000 γιατί τότε ήταν άλλο το νόμισμα και πολύ διαφορετικά τα μεγέθη.
blackbusa
29/01/2011, 14:58
Με την βενζίνη στο 1.65 και τα διόδια 1.4 (για σχηματάρι), από 0,78 και 0,8 αντίστοιχα, όχι.
μαλλον παρανοηση γιατι εγω μιλαγα για ΑΟ. και οχι ΕΟ...αν και βεβαια και παλι μπορεις να μην χρησημοποιησεις τα διοδια στο Σχηματαρι...για την βενζινα δεν νομιζω να φταινε οι εργολαβοι...
μαλλον παρανοηση γιατι εγω μιλαγα για ΑΟ. και οχι ΕΟ...αν και βεβαια και παλι μπορεις να μην χρησημοποιησεις τα διοδια στο Σχηματαρι...για την βενζινα δεν νομιζω να φταινε οι εργολαβοι...
Σαφώς και δεν φταίνε οι εργολάβοι για την τιμή του καυσίμου. Όμως το κόστος είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με παλαιότερα.
Παρανόησα κι εγώ, δεν κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στην ΑΟ (στην οποία, ίσως βλακωδώς) πληρώνω διόδια και τα χαίρομαι, γιατί υπάρχει σέρβις και εξυπηρέτηση και έχω και εναλλακτικες διαδρομές να ακολουθήσω.
Στην ΕΟ Αθηνων-Σχηματαρίου, στην οποία και κινούμαι καθημερινά, δεν έχω εναλλακτική. Ο παράδρομος είναι σαφώς πιο επικίνδυνος κι από την αυτοκτονία (σχήμα λόγου). Μόνο ημέρα και αυτό εαν δεν έχει βρέξει, υπάρχει περίπτωση να την βγάλεις καθαρή με μοτ/τα.
blackbusa
29/01/2011, 15:09
Σαφώς και δεν φταίνε οι εργολάβοι για την τιμή του καυσίμου. Όμως το κόστος είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με παλαιότερα.
Παρανόησα κι εγώ, δεν κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στην ΑΟ (στην οποία, ίσως βλακωδώς) πληρώνω διόδια και τα χαίρομαι, γιατί υπάρχει σέρβις και εξυπηρέτηση και έχω και εναλλακτικες διαδρομές να ακολουθήσω.
Στην ΕΟ Αθηνων-Σχηματαρίου, στην οποία και κινούμαι καθημερινά, δεν έχω εναλλακτική. Ο παράδρομος είναι σαφώς πιο επικίνδυνος κι από την αυτοκτονία (σχήμα λόγου). Μόνο ημέρα και αυτό εαν δεν έχει βρέξει, υπάρχει περίπτωση να την βγάλεις καθαρή με μοτ/τα.
τα ιδια λεμε...απλα το κοστος της βενζινας δεν εχει καμμια σχεση με αυτο το θρεντ...και εχοντας παρει και εγω καποιες φορες τον παραδρομο οντως εχω δει την επικινδυνοτητα του...σε αυτο μαζι σου...
απλα μου φαινετε γελιο καποιοι να κανουν θεμα ΑΟ και Ριο/Αντιρριο...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
sergiosm
29/01/2011, 15:24
Φθηνότερα.
την επιπλέον βενζίνη που έκαιγαν την υπολογίζει κανείς;
την επιπλέον φθορά στη μηχανή / αυτοκίνητο;
τον επιπλέον χρόνο;
[...]
απλα μου φαινετε γελιο καποιοι να κανουν θεμα ΑΟ και Ριο/Αντιρριο...
[...]
Βάσει του παραπάνω κειμένου πάντα, αν έχουν βγάλει πολλαπλάσια το κέρδος που προβλεπόταν γιατί να μην φύγουν; Δε φεύγουν χρήματα στο εξωτερικό όσο τη διαχειρίζονται ξένοι και προφανώς αυτοί παίρνουν τα κέρδη; Επειδή είναι καλή η Αττική Οδός (το ότι είναι το θεωρώ δεδομένο);
Δηλαδή θεωρούμε εαυτούς ανίκανους να τη διαχειριστουμε από εδώ και πέρα;
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
την επιπλέον βενζίνη που έκαιγαν την υπολογίζει κανείς;
την επιπλέον φθορά στη μηχανή / αυτοκίνητο;
τον επιπλέον χρόνο;
Προσωπικά πιστεύω ότι τίποτα από αυτά που ανέφερες δεν αποσβένουν το επιπλέον κόστος.
Άλλωστε το "βλέπω" και στην τσέπη μου.
Εδώ και 3 χρόνια δεν έχω πάρει αύξηση, έχω πιο σύγχρονο όχημα, θέλω πάνω-κάτω τον ίδιο χρόνο (+-10 λεπτά) και μου μένουν πολύ λιγότερα χρήματα στην τσέπη.
Αναφέρομαι πάντα στην ΕΟ.
Την οποία πρόσφατα την έστρωσαν καινούρια άσφαλτο και όταν βρέχει η υδρολίσθηση είναι μόνιμο και σύνηθες φαινόμενο.
Μέχρι πρότινος και μετά την ασφαλτόστρωση, για να βγείς σε πάργκινγκ έπρεπε να "αφήσεις" κάτω το κάρτερ (διότι το σκαλοπάτι που δημιουργήθηκε, φτιάχτηκε 7 μήνες αργότερα).
Cpt. Haddock
29/01/2011, 15:33
Ως πότε σ' αυτη τη χώρα θα λυντσάρουμε το επιχειρείν και θα ενοχοποιούμε το κέρδος;
Το σκατα, όλοι υπάλληλοι θελετε να είστε; Οσοι έχετε επιχείρηση το κανετε για φιλανθρωπικους λόγους και όχι για να ζήσετε;
Οι μισθοι των υπαλληλων της ΑΟ και της Γεφυρα ΑΕ, φευγουν έξω; Εδω δεν φορολογούνται; Εδω δεν πληρώνουν ΙΚΑ?
Γιατί τόσο διαστρεβλωμένη σκέψη ρε πστμ.... :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Βάσει του παραπάνω κειμένου πάντα, αν έχουν βγάλει πολλαπλάσια το κέρδος που προβλεπόταν γιατί να μην φύγουν; Δε φεύγουν χρήματα στο εξωτερικό όσο τη διαχειρίζονται ξένοι και προφανώς αυτοί παίρνουν τα κέρδη; Επειδή είναι καλή η Αττική Οδός (το ότι είναι το θεωρώ δεδομένο);
Απαντώντας στο τελευταίο ερώτημα, προφανώς δεν είμαστε (ελπίζω ήμασταν) σε θέση, σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαμε τις καρμανιόλες των ΕΟ για τις οποίες πληρώναμε διόδια και καλά για την συντήρηση και εξέλιξή τους (όπως η ΤΕΟ διαφήμιζε).
Ναι, θέλω τα χρήματα να μένουν στην Ελλάδα για τους υπηκόους της.
Ναι, με ενοχλεί που ο κάθε ξενοεπιχηρηματίας τα τσεπώνει.
Δεν εμπιστεύομαι το Ελληνικό κράτος και Δημόσιο.
Με λυπεί που ότι αξιόλογο έχουμε φτιάξει, το έχουν φτιάξει άλλοι για εμάς.
Θέλω να γίνουμε καλύτεροι.
Και σταματώ εδώ, γιατί θλίβομαι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ως πότε σ' αυτη τη χώρα θα λυντσάρουμε το επιχειρείν και θα ενοχοποιούμε το κέρδος;
Το σκατα, όλοι υπάλληλοι θελετε να είστε; Οσοι έχετε επιχείρηση το κανετε για φιλανθρωπικους λόγους και όχι για να ζήσετε;
Οι μισθοι των υπαλληλων της ΑΟ και της Γεφυρα ΑΕ, φευγουν έξω; Εδω δεν φορολογούνται; Εδω δεν πληρώνουν ΙΚΑ?
Απλά θα ήταν καλύτερα, εαν ήταν Ελληνικές επιχειρήσεις.
blackbusa
29/01/2011, 15:39
εσυ πως το κοβεις???ειναι ικανοι???εγω εχω σαν παραδειγμα την Μαλακασα πριν καποια χρονια που εγινε καθηζηση του δρομου μετα απο ενα 6μηνο...ελληνες εργολαβοι βεβαια...η πιο απλο παραδειγμα φρεσκοασφαλτομενη ΕΟ μεταξη Σχηματαριου και Χαλκιδας οπου πηγαινες 9και πηγαινεις νομιζω ακομα)σαν φραππες....
η πιο απλο παραδειγμα φρεσκοασφαλτομενη ΕΟ μεταξη Σχηματαριου και Χαλκιδας οπου πηγαινες (και πηγαινεις νομιζω ακομα)σαν φραππες....
μεγάλη πληγή αυτό...:(
Ναι αλλά το κέρδος της εταιρείας δεν φεύγει έξω; Ή μήπως θα το επενδύσουν στην Ελλάδα;
Καλό θα ήταν, γενικώς, οι ελληνικές εταιρείες να έχουν κέρδος στην Ελλάδα, οι γεμρανικές στη Γερμανία, οι γαλλικές στη Γαλλία κ.ο.κ.
blackbusa
29/01/2011, 15:43
Ναι αλλά το κέρδος της εταιρείας δεν φεύγει έξω; Ή μήπως θα το επενδύσουν στην Ελλάδα;
Καλό θα ήταν, γενικώς, οι ελληνικές εταιρείες να έχουν κέρδος στην Ελλάδα, οι γεμρανικές στη Γερμανία, οι γαλλικές στη Γαλλία κ.ο.κ.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
δηλαδη η ελλαδα...κατασκευαζει μηχανηματα....παραγει τα υλικα για την κατασκευη των δρομων...κ.ο.κ. ωστε να μενουν ολα τα κερδη στην ελλαδα....οκ...
:lol: :lol: :lol:
εσυ πως το κοβεις???ειναι ικανοι???εγω εχω σαν παραδειγμα την Μαλακασα πριν καποια χρονια που εγινε καθηζηση του δρομου μετα απο ενα 6μηνο...ελληνες εργολαβοι βεβαια...η πιο απλο παραδειγμα φρεσκοασφαλτομενη ΕΟ μεταξη Σχηματαριου και Χαλκιδας οπου πηγαινες 9και πηγαινεις νομιζω ακομα)σαν φραππες....
Ε, τότε ας το αφήσουμε άμα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τι ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος, Έλληνες κλπ; Μην κοροϊδευόμαστε, ας το βάλουμε και επίσημα ότι είμαστε επαρχία της Γερμανίας πχ.
Άμα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά που έχουμε ας έρθουν Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, όποιος να 'ναι.
blackbusa
29/01/2011, 15:46
Ε, τότε ας το αφήσουμε άμα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τι ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος, Έλληνες κλπ; Μην κοροϊδευόμαστε, ας το βάλουμε και επίσημα ότι είμαστε επαρχία της Γερμανίας πχ.
Άμα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά που έχουμε ας έρθουν Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, όποιος να 'ναι.
δηλαδη εσυ το ΔΝΤ νομιζεις οτι ειναι ελληνες????:lol: :lol: :lol:
δεν υπαρχουν αυτονομα κρατη...ουτε καν η Αμερικη δεν ειναι σημερα...νομιζω ποτε δεν πρεπει να υπηρξαν...
blackbusa
29/01/2011, 15:48
...
Cpt. Haddock
29/01/2011, 15:49
Ενα μερος φευγει εξω στη μητρική. Ειναι κατι που γινεται διεθνως. Αντιστοιχα και τα εργοστασια της Χαλυβουργικής έξω, στέλνουν λεφτα εδω, όπως και της S&B
Τεσπα, το θεμα δεν ειναι εκει. Θέλουμε επενδυσεις; Θέλουμε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικου να ανοιξουν εδω θυγατρικές, να δωσουν δουλειες και να παρει τα πανω της η οικονομία; Ή θέλουμε όλα να τα πάρει το κρατος-πατερούλης, να τους κάνουμε όλους δημοσίους υπαλλήλους;
Όπως έκανε ο Ανδρεας το 81 και είδαμε τα αποτελέσματα....
Ειπαμε και πολλά ποστ πιο πριν. Ειναι πολιτικό το ζήτημα και μονο. Τι είδους οικονομία θέλουμε; Γιατί άλλα λεμε και κανουμε στα ενδιάμεσα και άλλα ψηφίζουμε στις εκλογές
δηλαδη εσυ το ΔΝΤ νομιζεις οτι ειναι ελληνες????:lol: :lol: :lol:
Δηλαδή εσύ είσαι χαρούμενος με αυτό; Είμαστε για τα μπάζα, ευτυχώς ήρθαν τα παιδιά από έξω να μας φτιάξουν;
Και για το προηγούμενο που ρώτησες, μηχανήματα, όχι δεν παράγουμε, αλλά το μηχάνημα το αγοράζεις και το έχεις. Χαλίκι και πίσσα φαντάζομαι κάπου θα βρούμε εντός των συνόρων.
blackbusa
29/01/2011, 15:52
...
u r on fire today...δεν ξανανοιγεις το θρεντ με την νομικη???:lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
29/01/2011, 15:53
Απλά θα ήταν καλύτερα, εαν ήταν Ελληνικές επιχειρήσεις.
ΕΙΝΑΙ ελληνικές επιχειρήσεις, με ελληνικο μητρώο, ελληνικο ΑΦΜ και στέλνουν κρατησεις στο ελληνικο ΙΚΑ
Δηλαδή εσύ είσαι χαρούμενος με αυτό; Είμαστε για τα μπάζα, ευτυχώς ήρθαν τα παιδιά από έξω να μας φτιάξουν;
Και για το προηγούμενο που ρώτησες, μηχανήματα, όχι δεν παράγουμε, αλλά το μηχάνημα το αγοράζεις και το έχεις. Χαλίκι και πίσσα φαντάζομαι κάπου θα βρούμε εντός των συνόρων.
Και μηχανήματα παράγει η Ελλάδα, λαμπρό παράδειγμα η εταιρεία στον Ορχομενό...
Μα όταν μια εταιρεία από άλλη χώρα πάρει ένα έργο, προφανώς θα συνεργαστεί με κάποια από τις συνεργαζόμενες/γνωστούς τους.
blackbusa
29/01/2011, 15:57
τωρα μειλαμε για χαρα και ονειρα η για πραγματικοτητα???
καποια πραγματα για να υπαρξει αναπτυξη πρεπει να γινουν...δυστυχως οι εδω δεν το κανουν σωστα...πληρωνεις που πληρωνεις κατι εστω να γινει σωστα...κλπ κλπ...αρα και για να αγορασεις τα μηχανηματα παλι λεφτα εξω θα πανε...οπως και τα λεφτα για τα ανταλλακτικα που θα χρειαστουν....οπως για τα λεφτα για την εκπαιδευση...κ.ο.κ.
μεγαλη συζητηση...χωρις αρχη...χωρις τελος...χωρις αποτελεσμα...
καλα ειναι σοβαρη θεση αυτη τωρα;;;δηλαδη επειδη φτιαξαμε εναν δρομο, ΑΝ ισχυουν ολα οσα εγραψε ο φιλος δηλαδη οτι ο δρομος εχει αποπληρωθει και αισχροκερδουν εις βαρος μας, θα πρεπει να πληρωνουμε 2.80 εφ ορου ζωης;;;
αν εχει αποπληρωθει το εργο....θα πρεπει οι σταθμοι διοδιων να εισπρατουν ποσα κυμαινομενα,αναλογα με τον αριθμο των διελευσεων, απλα ΜΟΝΟ για την συντηρηση του αυτοκινητοδρομου/πληρωμες υπαλληλων/εξαρτηματα κτλ κτλ!
ΕΙΝΑΙ ελληνικές επιχειρήσεις, με ελληνικο μητρώο, ελληνικο ΑΦΜ και στέλνουν κρατησεις στο ελληνικο ΙΚΑ
Πάσο.
Εντιτ: Ελληνικών συμφερόντων, είναι καλύτερα διατυπωμένο;
Τα κερδη μενουν στην ελλαδα ομως;;
blackbusa
29/01/2011, 16:28
καλα ειναι σοβαρη θεση αυτη τωρα;;;δηλαδη επειδη φτιαξαμε εναν δρομο, ΑΝ ισχυουν ολα οσα εγραψε ο φιλος δηλαδη οτι ο δρομος εχει αποπληρωθει και αισχροκερδουν εις βαρος μας, θα πρεπει να πληρωνουμε 2.80 εφ ορου ζωης;;;
αν εχει αποπληρωθει το εργο....θα πρεπει οι σταθμοι διοδιων να εισπρατουν ποσα κυμαινομενα,αναλογα με τον αριθμο των διελευσεων, απλα ΜΟΝΟ για την συντηρηση του αυτοκινητοδρομου!
δεν ειπα αυτο...ενα λογικο διοδιο (πχ βαση της αποστασης που κανεις) θα ηταν το σωστο...αν ισχυσουν αυτα που αναπαραγαγε ο φιλος δεν θα επρεπε να πληρωνουμε καθολου διοδια...με τα γνωστα αποτελεσματα...αρα ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ και ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...βεβαια απο την αλλη σου παρεχουν και αλλες διοδους να πας στον προορισμο σου...
Shinji Ikari
30/01/2011, 11:11
Κανεις δεν χρεωνει ποτε αναλογα με το κοστος, μονο με το ποσα μπορει να παρει απο τον πελατη. Αλλιως θα διναμε 5 λεπτα στα διοδια, στα πατατακια, στα αναψυκτικα, κλπ.
el_hymador
30/01/2011, 12:23
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Να σαι καλα καπετανιο, ευθυμησαμε...
Πρωτα απ ολα δεν υπαρχει κανενα ταξικο μισος, ουτε ιδεολογικα ορμωμενο μενος εναντιον των επιχειρηματιων και των μαγαζιων τους.
Θα σου πω τι συμβαινει και εχει διαστρεβλωθει η δικη μου σκεψη τουλαχιστον:
Στα 20 παρα κατι χρονια που εργαζομαι (εργαζομουν πλεον) στον ιδιωτικο τομεα, δεν συναντησα ουτε ΜΙΑ φορα εναν εργοδοτη σοβαρο, ο οποιος να εχει βλεψεις για μακροπροθεσμο κερδος, ουτε εναν που να νοιαζεται για την επι μακρον βιωσημοτητα της επιχειρησης του. Οτι φαμε και οτι πιουμε - αρπαξουμε σημερα.
Φυσικα το μεσο που χρησιμοποιουν ολοι αυτοι για να επιτυχουν τους εφημερους στοχους τους ειναι οι εργαζομενοι. Και φυσικα εχουν την αβαντα να το κανουν με τις πλατες και την υποστηριξη του κρατους...
Πτωχευση; πηρες τα @@δια σου, πρπεπει ΕΣΥ να κινηθεις νομικα για να παρεις (και καλα) τα χρηματα που σου χρωστανε σε 5 χρονια... το θεμα ειναι οτι κανεις δεν αναρωτιεται που θα βρει ενας ανεργος ανθρωπος τα λεφτα για να κινησει τις νονικες διαδικασιες.
Καθυστερημενες πληρωμες; Δε νοιαζεται κανεις πως θα τα βγαλεις περα, δουλευε στο τζαμπα λοιπον για να μπορεσει το λαμογιο να "ορθοποδησει".
Αυθαιρεσια και καταπατηση των εργασιακων δικαιωματων; Ετσι και κανεις πως κουνιεσαι απολυθηκες!
Επιθεωρηση εργασιας; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Ωραιο διακοσμητικο στοιχειο!
Ο ελληνας εργαζομενος δεν προστατευτεται απο ΠΟΥΘΕΝΑ! Ειναι απλα το πιονι, ο τελευταιος τροχος της αμαξης σε ενα επιχειρηματικο συστημα που εχει δομηθει λαθος, απο ανθρωπους με λανθασμενες αντιληψεις. Προσφατα στο "κουτι της Πανδωρας" ειχε μια συνενταυξη απο εναν καθηγητη οικονομικων, ο οποιος με εκπληξη ειπε οτι μονο στην Ελλαδα και πουθενα αλλου στον κοσμο, οι επιχειρηματιες αντι να σωσουν το μαγαζι τους απο το ενδεχομενο πτωχευσης (βαζοντας λεφτα απο την τσεπη τους), προτιμουν να το διαλυσουν... αυτο δεν ειναι επιχειρηματικοτητα, αυτο ειναι μαλακια στον εγκεφαλο και νοοτροπια μπαρμπουτιερη... κατα τα αλλα, οπως και καθετι στην χωρα μας, με το ενα ποδι παταμε στας Ευρωπας φορωντας Feragamo και με το αλλο παταμε στην Ελλαδα, με τσαρουχι...μας φαγανε οι μακροσκελεις εισαγωμενοι τιτλοι: Account administration senior manager... 700 ευρω και δουλευε μαλακα 12 ωρες την ημερα στους κατσιαπλαδες, για να σε διωξουν αυριο χωρις αποζημιωση.
Ναι, να βοηθησουμε την αναπτυξη! Ναι, να δουλεψω σαν το σκυλι σε μια εταιρεια που εχει οραμα και που ξερω οτι με υπολογιζει σαν το πολυτιμοτερο της μεσο για την επιτευξη των στοχων της! Σε σε μια εταιρεια που με ανταμοιβει και που αναγνωριζει τις προσπαθειες μου!
Αλλα που;
Πολυεθνικες "αλλης" και καλα νοοτροπιας;:lol: Προσφατο παραδειγμα... η φιλη μου πηγε σε ενα interview μιας αρτι αφιχθησας στην Ελλαδα γιγαντιαιας πολυεθνικης...τον βασικο της λενε με υφος "και χαρη σου κανουμε μαλακισμενο"... σημειωτεων, 10 χρονια γαματης προυπηρεσιας η φιλη μου. Το ωραριο ειναι το ταδε, αλλα οπως καταλαβαινετε, στην παρουσα φαση θα χρειαστει να δουλευετε περισσοτερες ωρες, συμπληρωνουν...υπερωριες; ρωταει...μονο που δεν βαλανε τα γελια οι τυποι...
Ερχονται δασκαλεμενοι! Οπως ερχονται οι τουριστες το καλοκαιρι και κανουν οτι θελουν, ετσι και οι πολυεθνικες ξερουν σε τι μπουρδελο πανε να στησουν το υποκαταστημα τους και πραττουν αναλογως. Ανοιξαμε και σας περιμενουμε, εξαθλιωμενο εργατικο δυναμικο προθημο ακομα και για πιπες! Αυτος δεν ηταν ο στοχος αλλωστε;
Να ξεκινησω δικη μου επιχειρηση...ναι... αλλο προσφατο παραδειγμα: Εχω ξεκινησει τις διαδικασιες για να στησω μια οικογενειακη επιχειρηση στην επαρχια. Μικρη, στο ορια της βιοτεχνιας. Κινητρα;...0 (μηδεν)! Δυστυχως οι επιχορηγησεις εχουν φαγωθει ολες μεχρι το τελευταιο ξυγκακι και δεν πηγαν σε αυτους που επρεπε να πανε. Αλλα μεγαλεπιβολα προγραμματα οπως το "Μετοικω", ανακοινωθηκαν, αλλα δεν ετρεξαν ποτε, γιατι περιεργως πως οι ποροι που ηταν να διατεθουν σε αυτο, εξαφανιστηκαν μεσα σε μια νυχτα...Αναγκαστηκα λοιπον τραπεζα...με επιτοκιο "κατσε να στον φορμαρω"!
Μετα ειναι και το τερας της γραφειοκρατιας... μπορω να γραψω βιβλιο για το τι μου εχουν ζητησει και ποιοι, μονο και μονο για να υλοποιησω το 1% απο αυτα που χρειαζονται...και φυσικα καθισταται σαφες σε καθε μου βημα, οτι αν δεν πεσει γρασαρισμα, οι διαδικασιες θα παρουν 6 μηνες +...
Με αυτον τον τροπο λοιπον, το ελληνικο κρατος με υποστηριζει και μου συμπαρισταται στο πρωτο μου επιχειρηματικο βημα...και στην τελικη δεν θελω να φτιαξω βιομηχανια! Μια πολυ μικρη αγροτικη επιχειρηση στην περιφερεια. Λογικα, ενεκα της καταστασης, αυτο δεν θα επρεπε να ειναι πρωτο στην λιστα μιας διαλυμενης οικονομιας; Η αποκεντρωση, η αναπτυξη της περιφερειας και η τονωση της γεωργιας; Λογικα βεβαια...
Τεσπα, πηρανε δεκαδες μετρα για να σωσουν τις επιχειρησεις στις πλατες των εργαζομενων... οκ, δεκτον...δωσε αβαντες,οι καιροι ειναι δυσκολοι....αλλα προστατεψε και τους εργαζομενους ρε καραγκιοζη! Μια χαρα ευκαιρια ειναι να ξεκαθαρισει το τοπιο απο τα λαμογια και απο αυτη την νοοτροπια! Να κλεισουν ολοι οι καιροσκοποι, ουτως η αλλως δεν πορσφερουν τιποτα μονο το συμφερον τους κοιτουν, εξαπατωντας το κρσατος.
Δεν πληρωσες τους μισθους κυριε; Πτωχευσες; Δημευση της περιουσιας σου για να πληρωθουν οι εργαζομενοι και αν δεν εχεις και καλα περιουσια, προσωποκρατηση! Μεχρι να βρεις να πληρωσεις!
Τους λιωνεις στην δουλεια και δεν τους πληρωνεις; Καταγγελια και επιβολη προστιμου, σε περιπτωση υποτροπης, πληρωνεια τα διπλα!
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα ξεκαθαρισει το τοπιο και θα εχουμε πλεον σοβαρους επιχειρηματιες με σοβαρες προθεσεις. Και αυτους, ναι, να τους προστατεψει και να τους υποστηριξει το κρατος. Ειμαι δε 100% σιγουρος .οτι ο ελληνας εργαζομενος, αν δει εστω και μια αχτιδα φιλοτιμου απο τον εργοδοτη του, αν διαπιστωσει οτι νοιαζονται ως οφειλουν για αυτον, θα σκιστει απο μονος του! Λογω του περιβοητου φιλοτιμου, αλλα και πιο πεζα να το δεις, λογω του οτι δεν δαγκωνεις το χερι που σε ταϊζει και που προτιθεται να σε ταίζει και στο μελλον.
Αυτα... ολα τα αλλα ειναι συζητησεις που αναπαραγονται σε πηγαδακια στα συνεδρια του ΣΕΒ...
Δεν πληρωσες τους μισθους κυριε; Πτωχευσες; Δημευση της περιουσιας σου για να πληρωθουν οι εργαζομενοι και αν δεν εχεις και καλα περιουσια, προσωποκρατηση! Μεχρι να βρεις να πληρωσεις!
Πως ειπατε;Αυτο ισχυει για τους επιχειρειν στην Ελλάδα;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ξερω γω...?
μεχρι να αρχισουν οι μηχανισμοι ελεγχου να προστατευουν το κοινο συμφερον και να μην εξαρτωνται απο τα @@ των μεγαλοεπιχηρηματιων που κανουν οτι τους κ@βλωνει και να αρχισουν να λειτουργουν το επιχηρειν και τα κερδη με γνωμονα το κοινο και οχι το ατομικο συμφερον?
λεω γω τωρα....
Cpt. Haddock
31/01/2011, 09:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ξερω γω...?
μεχρι να αρχισουν οι μηχανισμοι ελεγχου να προστατευουν το κοινο συμφερον και να μην εξαρτωνται απο τα @@ των μεγαλοεπιχηρηματιων που κανουν οτι τους κ@βλωνει και να αρχισουν να λειτουργουν το επιχηρειν και τα κερδη με γνωμονα το κοινο και οχι το ατομικο συμφερον?
λεω γω τωρα....
Οχι. Η ύπαρξη (και κυρίως η αυστηρή τήρηση), κανονιστικου νομοθετικου πλαισίου ωστε ο εργοδότης να μην κάνει οτι του καπνίσει ειναι απαραίτητο αλλα διαφορετικο απο την έννοια "κερδος με γνώμονα το κοινο συμφέρον".
Αλλωστε, σε ανταγωνιστικο περιβάλλον, η έννοια κοινο συμφέρον ειναι λιγο περίεργη. Η ευμάρεια μιας εταιρίας μπορεί να σημανει το κλεισιμο μιας άλλης ανταγωνιστικής, οποτε αυτό που ειναι καλό για τους μεν εργαζόμενους, ειναι κακό για τους δε
Το όποιο κοινο συμφέρον δεν προστατεύεται με πλαφον στα κέρδη, ουτε με δαιμονοποίηση των κερδών, αλλα με σωστή εφαρμογη των νόμων, για την οποία αρμόδιες ειναι οι εποπτικές αρχές και όχι ο πατριωτισμός του καθε εργοδότη.
:beer: :beer: :beer:
να αρχισουν να λειτουργουν το επιχηρειν και τα κερδη με γνωμονα το κοινο και οχι το ατομικο συμφερον?
λεω γω τωρα....
Αυτό δεν γίνεται ποτέ και πουθενά...Η κινητήριος δύναμη γύρω από το επιχειρείν ήταν, είναι, και θα είναι το κέρδος....
Το μόνο που αλλάζει είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Αυτούς τους θέτει το κράτος, και ένα σοβαρό κράτος τους θέτει με τέτοιο τρόπο ώστε το σύστημα έμμεσα και μακροχρόνια να προσφέρει ΚΑΙ στο κοινωνικό σύνολο.
Αν όμως το κράτος έχει στρεβλή άποψη γύρω από αυτό, ή προσπαθεί το ίδιο να κάνει τον επιχειρηματία, ή επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργήσει εν μέσω διαφθοράς και με λογική διαπλοκής, τότε καταλήγουμε εδώ που καταλήξαμε... :wave2:
stefanos
31/01/2011, 10:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Αν όμως το κράτος έχει στρεβλή άποψη γύρω από αυτό, ή προσπαθεί το ίδιο να κάνει τον επιχειρηματία, ή επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργήσει εν μέσω διαφθοράς και με λογική διαπλοκής, τότε καταλήγουμε εδώ που καταλήξαμε... :wave2:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση των συμβάσεων παραχώρησης φάνηκε ότι και το κράτος και οι εργολάβοι και οι Τράπεζες τα κάνανε μαντάρα πράγμα που αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.
Ένα κράτος που δεν έχει δυνατότητα να εφαρμόσει τον Νόμο εφόσον κανένας παραβάτης δεν μπορεί τελικά να διωχθεί.
Εργολάβοι που δεν μπόρεσε να δει την τρύπα στον Νόμο και μένει χωρίς έσοδα και κάποιες Τράπεζες που χρηματοδοτούν αυτό το "σχήμα".
Κατάσταση για γέλια κράτος για γέλια επιχειρηματίες που δεν θα άντεχαν ένα δευτερόλεπτο σε πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ οικονομία.
Cpt. Haddock
31/01/2011, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Στην συγκεκριμένη περίπτωση των συμβάσεων παραχώρησης φάνηκε ότι και το κράτος και οι εργολάβοι και οι Τράπεζες τα κάνανε μαντάρα πράγμα που αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.
Ένα κράτος που δεν έχει δυνατότητα να εφαρμόσει τον Νόμο εφόσον κανένας παραβάτης δεν μπορεί τελικά να διωχθεί.
Εργολάβοι που δεν μπόρεσε να δει την τρύπα στον Νόμο και μένει χωρίς έσοδα και κάποιες Τράπεζες που χρηματοδοτούν αυτό το "σχήμα".
Κατάσταση για γέλια κράτος για γέλια επιχειρηματίες που δεν θα άντεχαν ένα δευτερόλεπτο σε πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ οικονομία.
Ακριβως έτσι....
Το διαπιστώνει κανεις ειδικά τώρα που, εν μεσω κρίσης και μείωσης εισοδημάτων αλλα και γενίκευσης της άρνησης πληρωμών στα διόδια, οι διαχειρίστριες εταιρίες προχώρησαν σε νέα αύξηση επειδη "ετσι προβλέπεται" απο τη σύμβαση.
:sick:
Οχι. Η ύπαρξη (και κυρίως η αυστηρή τήρηση), κανονιστικου νομοθετικου πλαισίου ωστε ο εργοδότης να μην κάνει οτι του καπνίσει ειναι απαραίτητο αλλα διαφορετικο απο την έννοια "κερδος με γνώμονα το κοινο συμφέρον".
Αλλωστε, σε ανταγωνιστικο περιβάλλον, η έννοια κοινο συμφέρον ειναι λιγο περίεργη. Η ευμάρεια μιας εταιρίας μπορεί να σημανει το κλεισιμο μιας άλλης ανταγωνιστικής, οποτε αυτό που ειναι καλό για τους μεν εργαζόμενους, ειναι κακό για τους δε
Το όποιο κοινο συμφέρον δεν προστατεύεται με πλαφον στα κέρδη, ουτε με δαιμονοποίηση των κερδών, αλλα με σωστή εφαρμογη των νόμων, για την οποία αρμόδιες ειναι οι εποπτικές αρχές και όχι ο πατριωτισμός του καθε εργοδότη.
:beer: :beer: :beer:
δεν θα παιξω με τις λεξεις.
και εδωσες μονος σου την απαντηση στη ερωτηση που εκανες.γιατι δαιμονοποιουμε το κερδος και το επιχειρειν?γιατι δεν νοιαζονται για το κοινο συμφερον.απλα εκανες την ερωτηση και εδωσες μονος σου την απαντηση.
τα υπολοιπα ειναι φουσκα.την ειδαμε,την βλεπουμε και που σαι ακομα...!
σε απλα ελληνικα.αν οι εταιριες κανανε κατι ωστε να κερδιζουν μεν σε ενα πλαισιου υγειους αναταγωνισμου δε,κανεις δεν θα ειχε προβλημα.ο τροπος ομως που εφαρμοζεται ειναι απλα ενα μεταλαγμενο τερας που ξεκιναει με καταστροφες ατομων και φτανει σε καταστροφες οικονομιων και κατ επεκταση κοινωνιων.το ζεις.μεχρι να αλλαξουνε ολα αυτα γαμω και το κερδος,γαμω και τους επιχηρηματιες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Αυτό δεν γίνεται ποτέ και πουθενά...Η κινητήριος δύναμη γύρω από το επιχειρείν ήταν, είναι, και θα είναι το κέρδος....
Το μόνο που αλλάζει είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Αυτούς τους θέτει το κράτος, και ένα σοβαρό κράτος τους θέτει με τέτοιο τρόπο ώστε το σύστημα έμμεσα και μακροχρόνια να προσφέρει ΚΑΙ στο κοινωνικό σύνολο.
δεν νομιζω να λεμε διαφορετικα πραματα.μαλλον συμφωνουμε στο δια ταυτα θα λεγα...
Cpt. Haddock
31/01/2011, 10:45
και εδωσες μονος σου την απαντηση στη ερωτηση που εκανες.γιατι δαιμονοποιουμε το κερδος και το επιχειρειν?γιατι δεν νοιαζονται για το κοινο συμφερον.απλα εκανες την ερωτηση και εδωσες μονος σου την απαντηση.
Οχι, δεν είπα αυτό. Ειπα οτι δεν πρέπει να είναι ο στόχος της δαιμονοποίησηςτο όριο/ποσοστό κέρδους, αλλα η κακή ή μή εφαρμογή των νόμων.
Ουτε εμείς διαφωνούμε επι της ουσίας. Θεωρώ δεδομένο οτι ο καθε επιχειρηματίας εχει στα στόχο την αύξηση των κερδών του. Ειναι χρέος των ελεγκτικών μηχανισμών να βεβαιώνουν οτι αυτό δε γινεται εις βαρος άλλων θεματων
Οχι, δεν είπα αυτό. Ειπα οτι δεν πρέπει να είναι ο στόχος της δαιμονοποίησηςτο όριο/ποσοστό κέρδους, αλλα η κακή ή μή εφαρμογή των νόμων.
Ουτε εμείς διαφωνούμε επι της ουσίας. Θεωρώ δεδομένο οτι ο καθε επιχειρηματίας εχει στα στόχο την αύξηση των κερδών του. Ειναι χρέος των ελεγκτικών μηχανισμών να βεβαιώνουν οτι αυτό δε γινεται εις βαρος άλλων θεματων
αυτο δεν ειπα ρε κιοφτε στην αρχη? :look:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
31/01/2011, 10:48
αυτο δεν ειπα ρε κιοφτε στην αρχη? :look:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ναι, αλλα εγω το λέω καλύτερα :lol:
BELZEBOYLIS
31/01/2011, 10:51
Ο βελζεβούλης της γειτονιάς σας , οφείλει να σας θυμίσει ότι ζούμε σε μια καπιταλιστική χώρα ! Συγνώμη αν σας σοκάρω ή αν το μαθαίνετε από εμένα !!!:wave2:
Ναι, αλλα εγω το λέω καλύτερα :lol:
το λες ακριβως οπως πρεπει για να αναψεις τα αιματα βλαμμενε!
:lol: :lol:
.........επιχειρηματίες που δεν θα άντεχαν ένα δευτερόλεπτο σε πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ οικονομία.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
το βασικότερο όλων !!!!!
mats8282
31/01/2011, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Ο βελζεβούλης της γειτονιάς σας , οφείλει να σας θυμίσει ότι ζούμε σε μια καπιταλιστική χώρα ! Συγνώμη αν σας σοκάρω ή αν το μαθαίνετε από εμένα !!!:wave2:
Τι λέτε κύριε :mad:
Ξέρετε τι λέει το χαρτί που κρατάει ο Αντρέας;;;Ε;
222663
BELZEBOYLIS
31/01/2011, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Τι λέτε κύριε :mad:
Softex ?????:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Softex ?????:lol:
λεφτα υπαρχουν....νατα......
:bigcry: :lol: :bigcry:
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο κίνημα κατά των διοδίων δηλώνουν 21 επιτροπές σε όλη την Ελλάδα και 18 δημοτικοί και τοπικοί φορείς, οργανώνοντας την μορφή άμυνας της επόμενης μέρας που αναμένεται να είναι ακόμη πιο δυναμική.
Κινήσεις πολιτών από την Θεσσαλονίκη έως την Πελοπόννησο, ο δήμος Λαμίας, το Ινστιτούτο Καταναλωτή, υπεραστικά λεωφορεία, ενώσεις παραπληγικών, και κόμματα συνασπίζονται στον κοινό «εχθρό» των διοδίων και αναλαμβάνουν δράση, τη στιγμή που οι εταιρείες οργανώνουν την δική τους αντεπίθεση με την διεκδίκηση των χρωστούμενων.
Απορρίπτοντας πλήρως τις τακτικές των ηλεκτρονικών διοδίων, τις κάρτες και το παράπλευρο οδικό δίκτυο που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να λύσει τον γόρδιο δεσμό του «Δεν πληρώνω», επόμενο βήμα των τοπικών κινημάτων ανά την Ελλάδα είναι η σύσταση νομικής επιτροπής.
Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από επαγγελματίες δικηγόρους- μέλη των επιτροπών αγώνα με στόχο την αποκωδικοποίηση νομικών κειμένων και την κατάθεση προσφυγών ενάντια στη συνταγματικότητα των συμβάσεων παραχώρησης. Ζητούν να καταργηθούν τα έργα με παραχώρηση σε ιδιώτες και να περάσουν στην ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.
Το σάλπισμα των κινημάτων επεκτείνεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης και κυρίως στον αγροτικό τομέα και τους επαγγελματίες, τους οποίους παροτρύνουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να ανοίγουν τις μπάρες αντί να αποκλείουν δρόμους.
Αποδεικνύεται ότι ούτε ο «μπαμπούλας» των καμερών αλλά ούτε και η χρήση προσωπικών στοιχείων λυγίζουν τους πολίτες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι κατά την διάρκεια της τρίτης συνέλευσης του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λαμία, αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις.
Η επόμενη κοινή δράση των επιτροπών αγώνα με το άνοιγμα των σταθμών των διοδίων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου ενώ την προσεχή Κυριακή 23 Ιανουαρίου θα γίνει η ιδρυτική συνάντηση του Παμπελοποννησιακού Συντονιστικού Ενάντια στα Διόδια.
Στην περιοχή της Πελοποννήσου μέχρι σήμερα δεν ήταν μεγάλο το κύμα των οδηγών ενάντια στα διόδια, όσο όμως περνά ο καιρός και τα κόμιστρα παίρνουν φωτιά λόγω των ανατιμήσεων, ενώ ο δρόμος της Κορίνθου-Πατρών εξακολουθεί να εμφανίζει τριτοκοσμική εικόνα επαρχιακού δικτύου, τα κρούσματα των ελεύθερων διελεύσεων αυξάνονται συνεχώς.
http://www.dete.gr/news.php?article_id=22196
Cpt. Haddock
31/01/2011, 16:17
Για τελευταία φορα.
Υπάρχει θρεντ για τα διόδια, ότι θελετε να το ποστάρετε εκει. Το συγκεκριμένο συγχωνεύεται, αλλα τα επόμενα θα αφήνουν το ματαιο τουτο κόσμο αμα τη εμφανιση τους..
Για τελευταία φορα.
Υπάρχει θρεντ για τα διόδια, ότι θελετε να το ποστάρετε εκει. Το συγκεκριμένο συγχωνεύεται, αλλα τα επόμενα θα αφήνουν το ματαιο τουτο κόσμο αμα τη εμφανιση τους..
κακουλη :evil:
Αλλιώς θα αυξηθεί κι άλλο το κόμιστρο!
Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ή διόδια έστειλε από τη Βουλή ο Δημήτρης Ρέππας διαμηνύοντας ότι αν συνεχιστεί η στάση αυτή θα αυξηθούν και άλλο τα κόμιστρα. «Οι τζαμπατζήδες υπονομεύουν και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων στις εταιρίες συγκοινωνιών, συνιστά δολιοφθορά η στάση ενός τζαμπατζή» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι από αυτή τη στάση είτε θα αυξηθούν τα ελλείμματα και θα πρέπει να τα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες ή θα αυξηθεί και άλλο το κόμιστρο. Ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε επίσης αντικοινωνική συμπεριφορά το να μην πληρώνει κάποιος το εισιτήριο ή τα διόδια και προανήγγειλε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα. «Όταν κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά είναι σα να λέει, δεν πληρώνω εγώ ώστε για μέν\α να πληρώσει κάθε άλλος Έλληνας» κατέληξε Νewsbeast.gr
guzzistas
01/02/2011, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από laryfz1
Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ή διόδια έστειλε από τη Βουλή ο Δημήτρης Ρέππας διαμηνύοντας ότι αν συνεχιστεί η στάση αυτή θα αυξηθούν και άλλο τα κόμιστρα. «Οι τζαμπατζήδες υπονομεύουν και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων στις εταιρίες συγκοινωνιών, συνιστά δολιοφθορά η στάση ενός τζαμπατζή» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι από αυτή τη στάση είτε θα αυξηθούν τα ελλείμματα και θα πρέπει να τα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες ή θα αυξηθεί και άλλο το κόμιστρο. Ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε επίσης αντικοινωνική συμπεριφορά το να μην πληρώνει κάποιος το εισιτήριο ή τα διόδια και προανήγγειλε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα. «Όταν κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά είναι σα να λέει, δεν πληρώνω εγώ ώστε για μέν\α να πληρώσει κάθε άλλος Έλληνας» κατέληξε Νewsbeast.gr
Κ@ριολ@(#@(*@#.... εσύ τα πληρώνεις όλα από την τσέπη σου ρε @@....??? Η στα πληρώνει άλλος?
Ας όψονται αυτοί που βολέψατε 2 δεκαετίας και σας ψηφίζουν.....
Διαίρει και βασίλευε! Αυτά είναι!
Λες σε αυτούς που θέλουν να διαμαρτυρηθούν αλλά φοβούνται και σε αυτούς που ακόμα πιστεύουν ότι πρέπει να πληρώνουν διόδια σε τέτοιες τιμές για να έχουν δρόμο ότι θα αυξηθούν γιατί οι άλλοι που διαμαρτύρονται δεν πληρώνουν. Το ίδιο και στα εισιτήρια στα ΜΜΜ. Καλή φάση.
Πως διάολο υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει το παραμικρό από αυτά που λένε τα δυο μεγάλα κόμματα. Κανονικά καλημέρα έπρεπε να σου λένε και να το διπλοτσεκάρεις.
Cpt. Haddock
01/02/2011, 15:09
Ήθελα να 'ξερα στις εταιρίες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων, δεν έχουν κανενα τμημα μαρκετινγκ?
Να τους εξηγήσει οτι σε τετοιες εποχες που ο κόσμος δεν έχει λεφτα ή/και δε θελει να πληρώνει δε μπορεί να απαντας με αυξήσεις;
blackbusa
01/02/2011, 15:14
Ήθελα να 'ξερα στις εταιρίες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων, δεν έχουν κανενα τμημα μαρκετινγκ?
Να τους εξηγήσει οτι σε τετοιες εποχες που ο κόσμος δεν έχει λεφτα ή/και δε θελει να πληρώνει δε μπορεί να απαντας με αυξήσεις;
εδω δεν εχουν δρομους ρε....το μαρκετινγκ μας χαλασε?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Γιατί πότε είδες ρε συ να μειώνουν τις τιμές ώστε με την αύξηση των πωλήσεων (στην προκειμένη ατόμων που πληρώνουν διόδια) μακροπρόθεσμα να αυξήσουν τον τζίρο τους;
Εγώ πιστεύω και δέκα ευρώ να βάζανε τα διόδια και να βρίσκανε ορισμένα κορόιδα να πληρώνουν, αν ήταν στα έσοδα που θέλανε ποσώς θα τους ένοιαζε για τους άλλους που δεν πληρώνουν.
Cpt. Haddock
01/02/2011, 15:23
Γιατί πότε είδες ρε συ να μειώνουν τις τιμές ώστε με την αύξηση των πωλήσεων (στην προκειμένη ατόμων που πληρώνουν διόδια) μακροπρόθεσμα να αυξήσουν τον τζίρο τους;
Εγώ πιστεύω και δέκα ευρώ να βάζανε τα διόδια και να βρίσκανε ορισμένα κορόιδα να πληρώνουν, αν ήταν στα έσοδα που θέλανε ποσώς θα τους ένοιαζε για τους άλλους που δεν πληρώνουν.
Εδώ ακριβώς ταιριαζει το ποστ του Στεφανου λιγες σελιδες πριν
[...]Κατάσταση για γέλια κράτος για γέλια επιχειρηματίες που δεν θα άντεχαν ένα δευτερόλεπτο σε πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ οικονομία.
:sick:
Δεν είμαι σίγουρος ότι σε πιάνω τι εννοείς.
Πάντως και εγώ υπέρ της ελεύθερης οικονομίας είμαι. Το κράτος θέτει τους όρους, που χοντρικά είναι εργαζόμενοι, διαχείριση αποβλήτων της επιχείρησης και έλεγχος να μην υπάρχει καρτέλ μεταξύ των ανταγωνιστών, και κατά τα άλλα pick up your weapons and fight.
Αλλά θα τηρηθούν οι κανόνες ή θα αρχίσουμε να συννενοούμαστε μεταξύ μας και να πηδάμε τους εργαζόμενους; :confused:
Cpt. Haddock
01/02/2011, 15:42
Δεν είμαι σίγουρος ότι σε πιάνω τι εννοείς.
Πάντως και εγώ υπέρ της ελεύθερης οικονομίας είμαι. Το κράτος θέτει τους όρους, που χοντρικά είναι εργαζόμενοι, διαχείριση αποβλήτων της επιχείρησης και έλεγχος να μην υπάρχει καρτέλ μεταξύ των ανταγωνιστών, και κατά τα άλλα pick up your weapons and fight.
Αλλά θα τηρηθούν οι κανόνες ή θα αρχίσουμε να συννενοούμαστε μεταξύ μας και να πηδάμε τους εργαζόμενους; :confused:
Κι εγω υπερ της ελευθερης ειμαι, αλλα εδω δεν έχουμε. Ειναι μια ελευθερη οικονομια που ζει στη σκια των επιδοτήσεων, των αγκυλώσεων και της ανικανοτητας του κρατους.
Κι εγω υπερ της ελευθερης ειμαι, αλλα εδω δεν έχουμε. Ειναι μια ελευθερη οικονομια που ζει στη σκια των επιδοτήσεων, των αγκυλώσεων και της ανικανοτητας του κρατους.
Συμφωνούμε! :beer:
blackrose
01/02/2011, 16:44
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σε ποιά διόδια πληρώνουμε; Μόνο στα κρατικά!
Σε ποια Διόδια η άρνηση πληρωμής μπορεί να μας «στείλει» πρόστιμο (ακόμα και μέσω της εφορίας)?
Τα διόδια αυτά είναι τα Δημόσια, δηλαδή των Μαλγάρων (Θεσσαλονίκη), του Πολύμυλου (Εγν. Οδός-Κοζάνη) και του Ακτίου (Πρέβεζα), στα οποία δυστυχώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε.
Σε όλα τα άλλα διόδια, που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης, αρνούμαστε την πληρωμή!
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας στείλουν το οτιδήποτε μέσω του κράτους. Είναι μόνο μία ιδιωτική εταιρεία!
blackrose
01/02/2011, 16:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από laryfz1
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
01/02/2011, 16:51
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σε ποιά διόδια πληρώνουμε; Μόνο στα κρατικά!
Δηλαδή εαν τα διόδια Κορινθου-Πατρών ξαναγίνουν κρατικά θα πληρώνετε; :smokin: