Σύνδεση

View Full Version : "Αγανακτισμένοι" σε όλες τις πόλεις

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

el_hymador
08/06/2011, 14:32
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ "ΣΕΝΤΟΝΙ"!

Το έχω ανήρτησει αλλού, το βάζω και εδώ για σας σπάσω τα αρχίδια με το scroll...

Σκόρπιες σκέψεις που μαντρώσαν τα εγκεφαλικά μου τσοπανόσκυλα…

Που πάμε τελικά και που θα μας οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει και όποιος επιχειρεί να βγάλει συμπεράσματα για το τι μέλει γενέσθαι, θυμίζει άρρωστο "στοιχηματζή" που μελετά σε βάθος το πρωτάθλημα της β' εθνικής του Καζακστάν... κοινώς δεν ξέρουμε , αλλά νομίζουμε ότι το 'χουμε. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη "basket case" του "στοιχηματζή", στην προκειμένη περίπτωση έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται πολλά θετικά στοιχεία. Μιλάω για τα απτά, αυτά που συμβαίνουν τώρα γύρω μας και που τα βιώνουμε όλοι μας. Για το αύριο δεν ξέρω, σχωράτε με...

-Πρώτα απ΄ όλα, μετά από πολλά χρόνια αποκτήσαμε ξανά συλλογικότητα...

...και μάλιστα συλλογικότητα που δεν εκπορεύεται / υποκινείται από τα γνωστά "είμαστε όλοι πράσινοι", "είμαστε όλοι μπλε", "είμαστε όλοι animal print" κ.τ.λ.-κ.τ.λ. Εδώ δεν μας "ενώνει" η κοινή αγωνία για το διορισμό του βλαμμένου ξάδερφου στη κοινότητα Κάτω Κερασιάς. Δεν αποθεώνουμε σε προκάτ και κιτσάτους άμβωνες τεχνοκράτες που θέλουν να το παίξουν λαϊκιστές (ή λαϊκιστές που θέλουν να το παίξουν τεχνοκράτες) για να νομιμοποιηθεί το αυθαίρετο. Εδώ κινδυνεύουμε όλοι μας από την απειλή του πύρινου και ακανθωτού γίγα - dildo που το λένε ΔΝΤ! Επιτέλους απεγκλωβιστήκαμε από το μικρόκοσμο της καθημερινότητας μας και ενωθήκαμε σε ένα κοινό σκοπό. Με είδες και σε είδα εκεί στην πλατεία και αμφότεροι σκεφτήκαμε "αυτός τι κάνει εδώ;". Δεν το περίμενες ποτέ από εμένα όπως και εγώ δεν το περίμενα ποτέ από εσένα, να όμως που κατεβήκαμε μαζί! Αδυνατώ να πιστέψω πως θυσίασες τις απογευματινές κουτσομπολίστικες εκπομπές για λοβοτομημένους και εσύ αδυνατείς να πιστέψεις ότι θυσίασα τον απογευματινό (αξίας 15% του επιδόματος ανεργίας) καφέ μου. C est magnifique! Ένα το κρατούμενο.

-Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους. Ξέρετε ποιοί...

...οι "απέναντι", αυτοί που τρώνε τα φάσκελα. Αυτό φαίνεται από τις σπασμωδικές και ανοργάνωτες αντιδράσεις τους. Δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά κάτι τέτοιο και δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Εκτός της τεράστιας μαζικότητας, αυτό που συμβαίνει δεν είναι «φονιάδες - των – λαών - αμερικάνοι» με βλέμμα αγελάδας και περπάτημα ζόμπι, δεν είναι πόλεμος στα χαρακώματα των κάδων σκουπιδιών. Αυτά τα «είχανε» στο χαλαρό και ξέρανε πώς να τα αντιμετωπίσουνε. Εδώ πρόκειται για ένα μοναδικό στα χρονικά κοινωνικό φαινόμενο (ακόμα είναι νωρίς για να το πούμε κίνημα...) που μετά την Ισπανία, το βιώνουμε και στην Ελλάδα. Φαινομενικά ακίνδυνο (και όντως έτσι είναι για εμάς) αλλά δυνητικά πολύ επικίνδυνο για αυτούς! Και μόνο η αμηχανία τους βγάζει τρελό γέλιο. Ανάθεμα και αν είχε στο μυαλό του o Zάκερμπεργκ όταν έφτιαχνε το φατσοβιβλίο για να χτυπάει γκομενάκια στο Harvard, ότι θα αποτελούσε τον οργανωτικό πυρήνα των "αγανακτισμένων" στην Ιβηρική και στα Βαλκάνια. Να όμως, που το δαιμονοποιημένο από τις ανοργασμικές ψυχολόγους - κοινωνιολόγους των μεσημεριανάδικων, internet, τελικά αποδείχτηκε ένα πρώτης τάξεως μέσο επικοινωνίας στο σύγχρονο πύργο της Βαβέλ που ζούμε. Γιατί μπορεί να μιλάμε την ίδια γλώσσα αλλά δεν επικοινωνούμε... ή μάλλον καλύτερα, δεν επικοινωνούσαμε. Και σκέφτομαι εγώ τώρα... αφού το internet κατάφερε να ενώσει και να κινητοποιήσει ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ και όχι virtual, χιλιάδες από εμάς, αφού μέσω αυτού "ανακαλύψαμε" ό ένας τον άλλον, μήπως έχει και παραπέρα; Μήπως τελικά είναι δυνατόν να λειτουργήσει η Άμεση Δημοκρατία σε πολυπληθείς κοινωνίες; Ένα πανελλαδικό forum π.χ., όπου ο καθένας θα λέει τη γνώμη του και θα αποφασίζουμε από κοινού για τα πάντα... μη γελάς εσύ εκεί πίσω, γιατί έτσι και σου έλεγα πριν 3 χρόνια ότι θα μαζευόταν 100.000 κόσμος μέσω του FB στο Σύνταγμα, πάλι θα γέλαγες! Ίσως τελικά οι κυβερνο - χίπηδες που τα έλεγαν αυτά από τη δεκαετία του 90 να μην ήταν και τόσο γραφικοί όσο νομίζαμε…

el_hymador
08/06/2011, 14:32
-"Έξω οι φασίστες", "Έξω τα κομμούνια", “Όχι σημαίες”, "Ο Θεός θα κάψει τη Βουλή", "Είναι σχέδιο των εβραίων", "Οι καντίνες σερβίρουν σουβλάκια με χοιρινό Βουλγαρίας", "Να ακουστούμε όλοι δημοκρατικά - μη μιλάς εσύ, σου απαγορεύω!"...

...Αναμενόμενο πιστεύω. Βγήκαμε όλοι με φόρα 15χρονου που επισκέπτεται για πρώτη φορά *δελο και θέλουμε να ρεφάρουμε, γιατί όπως και να το κάνουμε, ένα μπούκωμα λανθάνουσας επανάστασης και οργής το είχαμε μέσα μας. Παραδοσιακά, ως ο πιο "υποψιασμένος" (τρομάρα μας) λαός της υφηλίου, βλέπουμε παντού φαντάσματα, συνωμοσίες και καπελώματα. Οk, δεκτόν, αλλά βρε άνθρωποι πόση ανασφάλεια πια; Αν δεν μας αρέσει κάτι δεν το υιοθετούμε και πάμε παραδίπλα, ας μη χαλιόμαστε με τέτοια. Δεν αξίζει τον κόπο και στην τελική, πιστεύω ότι με τόση πρίζα στον κόσμο, οποιασδήποτε και αν θελήσει να κάνει κιχ σε απόχρωση πράσινου, κόκκινου, μπλε ή μαύρου, θα το σκέφτεται πολύ σοβαρά, γιατί θα φάει γιούχα που θα περισσέψει και για τα εγγόνια του. Στο δια ταύτα, όσων αφορά στη δυναμική των αντιδράσεων όλου αυτού του ετερόκλητου πλήθους, υπάρχουν δύο «οργανωμένες» κατευθύνσεις:

α) Τα συνθήματα γηπεδικού ύφους (και ήθους) με αποδέκτη τους εξωτερικούς τοίχους της Βουλής. Επειδή χέζω πατόκορφα το πολιτικώς ορθό και ξερνάω με απόψεις του στυλ "ναι, αλλά μουντζώνουν και βρίζουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τη γαλανόλευκη…" , υπενθυμίζω σε όλους όσους χαλιούνται με την κατάσταση, ότι αυτοί που βρισκόντουσαν και βρίσκονται εντός της Βουλής, έχουν ατιμάσει με τις πράξεις του πολλάκις και κατ΄ επανάληψη, τόσο το μνημείο, όσο και τη γαλανόλευκη… οπότε γκιβ ας ε μπρεϊκ, που λένε και οι Εσκιμώοι.

β) Λαϊκή συνέλευση στην πλατεία. Συμβαίνει. Γιατί δεν πάς να δεις τι παίζει πριν κατακρίνεις; Αν δεν σου αρέσει, σηκώνεσαι και φεύγεις ή ακόμη καλύτερα, παίρνεις το λόγο και λες και στους υπόλοιπους τι δεν σου αρέσει. Θα σε ακούσουν. Αυτό είναι το νόημα της όλης υπόθεσης άλλωστε. Φυσικά θα πρέπει να καταλάβεις ότι σε αυτές τις πρώιμες προσπάθειες αυτό-οργάνωσης, δεν θα έχεις πόντιουμ με το όνομα σου σε καρτελάκι, ούτε και μικρόφωνο με φωτάκι που θα ανάβει όταν μιλάς. Ίσως πάλι η οργάνωση να μη θυμίζει ημερίδα για την πλαστική χειρουργική σε συνεδριακό χώρο πεντάστερου ξενοδοχείου. Πολύ περισσότερο δε (το νου σου ε; αυτό που θα γράψω πιο κάτω ίσως σε συγκλονίσει! ) μπορεί αυτά που θα πεις να μην γίνουν αποδεκτά. Ω ναι, οι καινοτόμες και ρηξικέλευθες ιδέες / απόψεις σου, ίσως να μη συγκινήσουν το ακροατήριο και να πληγωθεί ο εγωισμός σου. Ωστόσο σκέψου για λίγο… αυτό είναι το θέμα μας; Να επιβάλουμε την άποψη μας; Μήπως το ότι έχεις τη δυνατότητα να εκφράσεις την άποψη σου ελεύθερα και να σε ακούσουν πολύ περισσότεροι από την παρέα σου, είναι το σημαντικότερο; Να ακούσεις και άλλους πέραν από τους κολλητούς και τις κολλητές σου; Να επεξεργαστείς πράγματα που άκουσες και να αναλογιστείς γιατί αυτά που είπες, ς τα χειροκρότησε μόνο ό βρόντος; Σκέψου και μου λες…

-Πάρε μια μαργαρίτα στο χέρι και άρχισε να τη μαδάς…

...με σημαία, χωρίς σημαία, με σημαία, χωρίς σημαία, με σημαία, χωρίς σημαία… μας τα πρήξατε με τη σημαία! Καταλαβαίνω, ή μάλλον καλύτερα ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ, το ότι μερικοί εκτός του, 20% cotton – 80% nylon, του μπλε – λευκού χρώματος και της «Made in China” ταμπελίτσας, βλέπουν στη σημαία πολύ περισσότερα. Δεν είναι θέμα αντίστοιχο της εικονολατρίας , μην τα μπερδεύουμε παιδιά. Ορισμένοι άνθρωποι, γούστο τους και καπέλο τους και μαγκιά τους, θέλουν να προσδιορίσουν τη ταυτότητα τους ΜΕΣΩ της σημαίας και όχι ΛΟΓΩ της σημαίας. Η σημαία για κάποιον μπορεί να περικλείει –ως σύμβολο και όχι ως αντικείμενο- τις χαρές και τις λύπες του, τους ανθρώπους που αγαπά, τη Γη που έχει δουλέψει, όλη του τη ζωή -να το πω και έτσι- που έχει περάσει σε αυτή τη συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη. Καλώς κάνει και πράττει αν αυτό τον εκφράζει! Ξεκολλάτε! Αν μια μικρή μειοψηφία ΗΛΙΘΙΩΝ έχει με τσαμπουκά καπηλευτεί τη σημαία ως σύμβολο των ακραίων πεποιθήσεων της, δεν φταίει η σημαία για αυτό. Αν τη σημαία την έχουν θλιβερά αναρτήσει έξω από μίζερες δημόσιες υπηρεσίες και έξω από κάθε κρατικό κωλοχανείο, πάλι δεν φταίει η σημαία για αυτό! Απ΄ την άλλη, αν κάποιοι με τον ίδιο τσαμπουκά και «νταβατζιλίκι» έχουν πάρει τα πνευματικά δικαιώματα τις αριστεράς ως ιδεολογική τοποθέτηση και σε χρεώνουν ως «δικό τους» άπαξ και έχεις μαλλιά, συγκεκριμένο dress code και χρησιμοποιείς λέξεις όπως «κεφάλαιο», «λαός», «καπιταλισμός» κτλ-κτλ, ε, συγνώμη που θα το γράψω, αλλά να πάνε να γ@μηθούνε και αυτοί! Έλεος πια με τις ταμπέλες, έχω την εντύπωση ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, συναθροιζόμαστε επειδή επιτέλους κάπου συμφωνούμε και όχι για να λύσουμε τις –πιστέψτε με, ελάχιστες πλέον- διαφορές μας! Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα υποχώρησης (τόσο δύσκολο είναι πια; ) ώστε να συνυπάρξουμε, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα των διπλανών μας.

el_hymador
08/06/2011, 14:33
-«Δεν έχετε συγκεκριμένες θέσεις, δεν προτείνετε κάτι, είστε απολιτίκ! Ως εκ τούτου αυτό το κίνημα (κοινωνικό φαινόμενο εξακολουθώ να το λέγω εγώ) είναι καταδικασμένο να αποτύχει»…

...αυτά είπαν κάποιοι που αδημονούν η όλη ιστορία να αποκτήσει «ταυτότητα» (φαντάζομαι για τους δικούς του λόγους ο καθένας). Μισό, να οπλίσω…

ΜΠΑΜ1: Απολιτίκ και στα μούτρα σας ρε! Είστε τόσο ανόητοι (ή τόσο βαλτοί), που συγχέετε την πολιτική με την κομματική τοποθέτηση. Δεν είναι το ίδιο και όσο και αν χτυπάτε τον κώλο σας κάτω, δεν πρόκειται ποτέ αυτά τα δύο να συγχωνευθούν! Αν δεν είναι καραμπινάτη ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση (με την έννοια της συμμετοχής στα κοινά) αυτό που συμβαίνει, τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα μπορούσε να είναι!

ΜΠΑΜ2: Χίλια συγνώμη αν τόσες χιλιάδες κόσμου δεν έχει ακόμη συντάξει ιδεολογικό μανιφέστο και καταστατικό! Λυπούμαστε πολύ αν μέσα σε λίγες ημέρες δεν καταφέραμε να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες τη χώρα… είδαμε και όσους είχανε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις πόσο καλά τα πήγανε βέβαια… Αδυνατώ πάντως να πιστέψω, όσο βλαμμένοι ή κουτοπόνηροι και αν είστε, ότι δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί πως υπάρχουν -ακατέργαστες μεν, σαφείς δε – κάποιες γενικές και κοινές απαιτήσεις από τον κόσμο. Πραγματικά εκπλήσσομαι, γιατί υποτίθεται ότι εσείς έχετε γυμνασμένα αισθητήρια και αφουγκράζεστε τον κοινωνικό παλμό. Πόσο νιά-νιά θέλετε να γίνει εν πάση περιπτώσει; Λοιπόν αν θέλετε το ρεζουμέ: ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, Σ-Ι-Χ-Α-Θ-Η-Κ-Α-Μ-Ε! Ανώριμο; Χοντροκομμένο; Αυτό είναι! Και όταν λέμε όλοι σας, εννοούμε ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Ακούω τώρα τελευταία, πως δεν είναι σωστό να γενικεύουμε, γιατί λέει υπάρχουν και σωστοί πολιτικοί – βουλευτές ή κόμματα που δεν συμμετείχαν στο συλύβδην και κατ’ εξακολούθηση βιασμό της χώρας και τον πολιτών της, όλα αυτά τα χρόνια… τι λέτε βρε μαλάκες; (το «μαλάκες» ούτε καν αγγίζει τα όρια του εμφατικού σε αυτή την περίπτωση, καθώς πρέπει χαρακτηρισμός είναι!) Μόνο και μόνο η συμμετοχή σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα αποτελεί έγκλημα! Ποιος πολιτικός ως μονάδα είχε το σθένος , να καταγγείλει τα κακώς κείμενα της παράταξης του; Ποιο κόμμα και ποιος βουλευτής είπε τα πράγματα με το όνομα τους, αδιαφορώντας για το κόστος; Οι όποιες «λιποταξίες» και παραιτήσεις αφορούσαν καθαρά τα προσωπικά σας συμφέροντα, οι όποιες συναινέσεις μεταξύ σας γινόντουσαν για τους ίδιους λόγους. Μια φατρία ήσασταν και είστε και ειλικρινά βαρεθήκαμε τις καθημερινές και επιτηδευμένες παραστάσεις αντιπαλότητας που δίνετε. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν κλέψει, αλλά είναι βιτσιόζοι. Τι εννοώ; Τους καυλώνει η εξουσία! Δεν είναι κακό, αλλά στη κρεβατοκάμαρα σας παιδιά τα BDSM παιχνιδάκια σας. Πόσο μαζοχισμό να αντέξουμε πια;

Υ.Γ. Μιας που φτάσαμε ως εδώ ακούστε και αυτό… οι παχυλά αμειβόμενοι σύμβουλοι σας είναι Γ.Τ.Π.Καβάλα! Ακόμα και το μεγαλύτερο μπάζο σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής, αντιλαμβάνεται το ότι αν κάποιος από εσάς υιοθετούσε ένα διαφορετικό, έξω από τα επαναλαμβανόμενα μέχρι σημείου αηδίας πολιτικό προφίλ, αν έλεγε δυο – τρεις αλήθειες και αν τάραζε λίγο τα νερά, θα μας κέρδιζε! Όλους εμάς που είμαστε τώρα στους δρόμους και που επιθυμούσαμε –επιτέλους- κάτι διαφορετικό! Και ας το έκανε χωρίς ειλικρίνεια, ας είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Αλήθεια σας λέω ρε! Τώρα όμως είναι αργά… T.O.N. P.O.U.L.O. τι - οου – εν, πι –οου – γιου- ελ – οου.

-Αυτό και κλείνω...

...Το αν θα έχει συνέχεια αυτό το κοινωνικό φαινόμενο εξαρτάται από εμάς και μόνο από εμάς, γιατί πολύ απλά το θρέφει η συμμετοχή, ενώ το αδυνατίζει η απουσία. Αν εξασφαλιστεί η συνέχεια, θα έχουμε κερδίσει! Το σύνολο των νέων ιδεών, των τάσεων, των δράσεων και των ανθρώπων που θα αποτελέσουν τη δυναμική μιας καθολικής αλλαγής, θα γεννηθούν εκεί, στις πλατείες και στους δρόμους. Είμαι σίγουρος δε, ότι οι διεργασίες αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν το έχουμε πάρει πρέφα, συμβαίνουν γύρω μας και μέρα με τη μέρα, ωριμάζουν και αποκτούν σφρίγος. Οργάνωση; Σαφώς χρειάζεται, επικουρικά, για αυτά που πρόκειται να συμβούν σχεδόν από μόνα τους. Αν υπάρχει ένας νόμος που διέπει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, δεν είναι άλλος εκτός από τη φυσική επιλογή του Δαρβίνου! Ορισμένα πράγματα θα ξεπεταχτούν και στη συνέχεια θα ατονήσουν, ένα από αυτά όμως, θα αποτελέσει τη γενική συνισταμένη με την οποία θα συμπορευθούμε όλοι. Όλα αυτά δεν αποτελούν φυσικά πρόβλεψη, απλά αίσθηση… Πέραν όμως της συμμετοχής, το σημαντικότερο είναι να αντιληφθούμε πως αν επιθυμούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση, οφείλουμε πρωτίστως να αλλάξουμε και εμείς, να είμαστε διατεθειμένοι για αυτό, ο καθένας ξεχωριστά . Γιατί το σύνολο δεν είναι παρά ένα άθροισμα των μερών που το αποτελούν. Σε αντίθεση με τις ενοχές περί συμμετοχής στο φαγοπότι που προσπαθούν να μας επισυνάψουν, έχουμε και εμείς ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά σε διαφορετικούς τομείς…

Το πρόβλημα μας λένε πως είναι οικονομικό, εγώ πιστεύω πως πάνω απ όλα είναι κοινωνικό και μετά όλα τα άλλα. Έχουμε αντικαταστήσεις ανθρώπινες αξίες, απαραίτητες για τη συνοχή μια υγιούς κοινωνίας πολιτών, με το χρήμα. Έχουμε υποβαθμίσει και ευτελίσει χαρακτηριστικά όπως την καλοσύνη, την μετριοφροσύνη, την αλληλοβοήθεια και έχουμε ανάγει ως ιδανικά την ιδιοτέλεια, τον ωχαδερφισμό και το προσωπικό μας συμφέρον. Μόνοι μας, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, τους «άλλους». Το να αλλάξουμε όλη αυτή τη κατάσταση δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αρκεί να αποκτήσουμε όλοι ένα θετικό πρόσημο στη συμπεριφορά μας και να λειτουργήσουμε επιτέλους ως μέλη μιας κοινωνίας και όχι ως μονάδες.

el_hymador
08/06/2011, 14:35
Μεταξύ μας…

...Οικονομικός αναλυτής δεν είμαι και φαντάζομαι ούτε οι περισσότεροι από εσάς. Ωστόσο καλό είναι να προσπαθήσουμε να μάθουμε και να αντιληφθούμε (στον βαθμό που μπορούμε) ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτών που υποστηρίζουμε, όπως «Στάση πληρωμών», «Επιστροφή στη δραχμή» κτλ – κτλ. Δεν πρόκειται να αναπαράγω τα εφιαλτικά σενάρια που ξερνάνε τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, υπάρχει όμως περίπτωση πολλά από αυτά που απαιτούμε, να έχουν ως αποτέλεσμα μικρές ή μεγάλες αλλαγές στις συνήθειες μας. Παράδειγμα 1: Μπορεί για εμένα να μη σημαίνει τίποτα το ότι δεν θα αποκτήσω ποτέ smart phone (γιατί πιθανόν θα κοστίζουν περισσότερο , ενώ οι μισθοί θα είναι μικρότεροι ) για άλλους όμως μπορεί αυτό να αποτελέσει αιτία κατάθλιψης… το δέχομαι, απλά να το ξέρετε όλοι σας εκεί έξω και να προσαρμοστείτε αναλόγως. Δηλαδή είτε να πείτε στα παπάρια μου τα smart phones, είτε να αποφασίσετε πως δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς smart phone, τούμπανο αμάξι, επώνυμα ρούχα, χαϊλίκια σε μπουζουκερί και clubs και να πορευτείτε αναλόγως. Παράδειγμα 2: Αναπόφευκτα, οι μεγαλουπόλεις ίσως να μην μπορούν να συντηρήσουν τόσο κόσμο… έχει ωριμάσει μέσα σας η ιδέα του να την κάνετε για το χωρίο; Θα σας πηγαίνει η γαλότσα; Βρίσκετε το άρμεγμα της κατσικούλας fun ή αποκρουστικό;

Πείτε με υπερβολικό, απλά χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι πολύ σύντομα ίσως εμείς να ορίσουμε τις μοίρες μας και αυτό παρ΄ όλο που εκ πρώτης φαντάζει super wow, ίσως τελικά (για μερικούς από εμάς) να είναι πολύ βαρύ φορτίο. Όχι τίποτα άλλο, απλά να μην βρίζουμε και μουτζώνουμε τους εαυτούς μας αύριο – μεθαύριο, αντί των πολιτικών. Για αυτό σου λέω… σκέψου!

Χρήσιμες σημειώσεις:

-Δεν είμαι φασίστας

-Δεν είμαι κομμουνιστής

-Δεν παίρνω μαζί μου σημαία, ωστόσο όταν την βλέπω στο εξωτερικό –για ανεξήγητους λόγους- γουστάρω μέχρι δακρύων.

-Αν θες την άποψη μου, οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, οι παγκοσμιοποιημένες τράπεζες και όλα τα @@δάκια που μας λογίζουν ως δείκτες και spreads. Οι πολιτικοί «μας» είναι και αυτοί ένοχοι, αλλά αποτελούν απλώς ηλίθιους που έπεσαν στη φάκα

-Δεν είμαι κομμουνιστής (σε περίπτωση που διάβασες το από πάνω και σου μπήκαν ιδέες)

-Δεν είμαι Τσίπρας …γιατί έχω τσίπα (σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι είμαι, αφού δεν είμαι ούτε κομμουνιστής, ούτε φασίστας)

-Είμαι εγώ και ορίζομαι από εμένα

-Αν το θέλετε ευχαρίστως να συζητήσουμε ορισμένα πράγματα με αφορμή όλα τα ανωτέρω

-Αν θέλετε αν με βρίσετε, ελεύθερα, αλλά με λίγη φαντασία ρε παιδά…το «άντε γαμήσου αρχίδι» στερείται δημιουργικής έκφανσης και χρειάζεται να είμαστε δημιουργικοί στην παρούσα φάση.

Εχετλαίος
08/06/2011, 14:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Το πρόβλημα μας λένε πως είναι οικονομικό, εγώ πιστεύω πως πάνω απ όλα είναι κοινωνικό και μετά όλα τα άλλα. Έχουμε αντικαταστήσεις ανθρώπινες αξίες, απαραίτητες για τη συνοχή μια υγιούς κοινωνίας πολιτών, με το χρήμα. Έχουμε υποβαθμίσει και ευτελίσει χαρακτηριστικά όπως την καλοσύνη, την μετριοφροσύνη, την αλληλοβοήθεια και έχουμε ανάγει ως ιδανικά την ιδιοτέλεια, τον ωχαδερφισμό και το προσωπικό μας συμφέρον. Μόνοι μας, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, τους «άλλους». Το να αλλάξουμε όλη αυτή τη κατάσταση δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αρκεί να αποκτήσουμε όλοι ένα θετικό πρόσημο στη συμπεριφορά μας και να λειτουργήσουμε επιτέλους ως μέλη μιας κοινωνίας και όχι ως μονάδες.

Δε χρειαζόταν το σεντόνι. Αυτο έφτανε ρε Χυμ!
:beer: :beer: :beer:

alres
08/06/2011, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
δεν έχω κατέβει και δεν επρόκειται... δυστυχως δεν το έχω συζητήσει με αρκετούς που θα ήθελα αλλα εγω χάνω...
Τα βασικά ζητήματά μου ειναι δυο (χιλιάδες...)
1. Ότι η συμμετοχή σε κάτι που ξεκινησαν δεκα πατριώτες συντηρητικοί φάνηκε σε πολλούς-ες σαν "έστω κάτι γίνεται..." αν όχι σαν κάτι με επαναστατική προοπτική. Η λογική ότι κάποιοι "επιτέλους σηκώθηκαν από τον καναπέ" είναι τρεγικοί. Γιατί η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται όταν έχεις καναπέ και δε γουστάρεις και όχι επειδή σου πήραν τον καναπε και τον θέλεις πίσω...
2. Η επιβράβευση του απολιτικ απέναντι στην πολιτική με την ευροία έννοια. Η πολιτική δεν είναι τα κόμματα είναι οι επιλογές στην καθημερινής ζωή. Και τα κόμματα δεν είναι πολιτική, εταιρείες είναι. Η αγιοποίηση του απολιτικ είναι ο σωστός δρόμος για το 1936... Αλλά όχι στην Ισπανια λίγο πιο βόρειοανατολικά...
3. Η απονομιμοποίηση της σύγκρουσης μέσα από την φετιχοποίηση της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Προφανώς είναι λογικό και σωστό να υπάρχουν και τέτοιες αλλα όχι καταγγέλοντας εκ τον προτέρων ακόμα και την πιθανότητα της σύγκρουσης...
4. Το γλύψιμο από κάποια μμε θα έπρεπε να προβληματίσει πολλούς και όχι να επιβεβαιώνει ανατρεπτικές προοπτικές.
5. Δεν είμαι εγω σε θέση να πω αν κάποιος πρέπει να πάει η όχι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Και ο καθένας πάει εκεί για δικούς του ατομικούς λόγους. Απλά οι πολλοί μικροί ατομισμοί δεν παράγουν συλλογικότητες αλλα μικροσυμφέροντα.

σεμνά και ταπεινά ο μαλάκς ο αφισοκολητής... :lol:

πέστα ξανά

πέστα ξανά γαμώ το φελέκι μου γαμώ

άντε πια με τη μαλακία

πήξαμε

αϊ στο διάολο πια

nikos_abel
08/06/2011, 15:39
Να το ξαναπαραθέσω για να γίνει πιο κατανοητό;

Τα είπε όλα.

alres
08/06/2011, 15:47
Δηλαδή τι να πεις τώρα για την άποψη αυτή;

Μπορεί κάποιος που τώρα ξύπνησε από τον ασφικτικό μικρόκοσμό του και παλεύει να το διατηρήσει (όχι να τον ανατρέψει, όχι να τον διευρύνει για να χωρέσει και άλλους μέσα) να έχει τέτοια άποψη; Τέτοιας ποιότητας και τέτοιου βάθους;

Ευτυχώς για την εποχή, που κάτι τέτοιες απόψεις ξεχωρίζουν εύκολα, σαν το φάρο στο σκοτάδι
Δυστυχώς που όταν γίνονται κατανοητές, είναι αργά

nikos_abel
08/06/2011, 15:52
Κοίτα να δεις που θτονε ψηφίσω άμα θέσει υποψηφιότητα :uplate:

ggs
08/06/2011, 16:12
δεν έχω κατέβει και δεν επρόκειται... δυστυχως δεν το έχω συζητήσει με αρκετούς που θα ήθελα αλλα εγω χάνω...
Τα βασικά ζητήματά μου ειναι δυο (χιλιάδες...)
1. Ότι η συμμετοχή σε κάτι που ξεκινησαν δεκα πατριώτες συντηρητικοί φάνηκε σε πολλούς-ες σαν "έστω κάτι γίνεται..." αν όχι σαν κάτι με επαναστατική προοπτική. Η λογική ότι κάποιοι "επιτέλους σηκώθηκαν από τον καναπέ" είναι τρεγικοί. Γιατί η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται όταν έχεις καναπέ και δε γουστάρεις και όχι επειδή σου πήραν τον καναπε και τον θέλεις πίσω...
2. Η επιβράβευση του απολιτικ απέναντι στην πολιτική με την ευροία έννοια. Η πολιτική δεν είναι τα κόμματα είναι οι επιλογές στην καθημερινής ζωή. Και τα κόμματα δεν είναι πολιτική, εταιρείες είναι. Η αγιοποίηση του απολιτικ είναι ο σωστός δρόμος για το 1936... Αλλά όχι στην Ισπανια λίγο πιο βόρειοανατολικά...
3. Η απονομιμοποίηση της σύγκρουσης μέσα από την φετιχοποίηση της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Προφανώς είναι λογικό και σωστό να υπάρχουν και τέτοιες αλλα όχι καταγγέλοντας εκ τον προτέρων ακόμα και την πιθανότητα της σύγκρουσης...
4. Το γλύψιμο από κάποια μμε θα έπρεπε να προβληματίσει πολλούς και όχι να επιβεβαιώνει ανατρεπτικές προοπτικές.
5. Δεν είμαι εγω σε θέση να πω αν κάποιος πρέπει να πάει η όχι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Και ο καθένας πάει εκεί για δικούς του ατομικούς λόγους. Απλά οι πολλοί μικροί ατομισμοί δεν παράγουν συλλογικότητες αλλα μικροσυμφέροντα.

Παρ όλο που είμαι ένας απ αυτούς που είναι σχεδόν καθημερινά στην πλατεία, δε θα διαφωνήσω και πολύ με τον ΘΒ…

Βέβαια , δεν ξέρω αν το ξεκίνησαν 10 «πατριώτες συντηρητικοί» αλλά η συντριπτική πλειοψηφία στην πλατεία δεν είναι απ αυτούς..
Επίσης , οι περισσότεροι είναι πολιτικοποιημένοι και πολλοί απ αυτούς και κομματικοποιημένοι….
Η τάση στην πλατεία είναι Α-κοματικ και όχι Α-πολιτικ…

Αν όλοι αυτοί δημιουργήσουν μια συλλογικότητα? …. Δεν ξέρω…(και ίσως να αμφιβάλω)
Αυτό που είναι σίγουρο όμως , για να δημιουργηθεί μια συλλογικότητα χρειάζονται μονάδες ..

Για την απονομιμοποιηση της σύγκρουσης , συμφωνώ απόλυτα…

Άλλωστε , τα ΜΜΕ , όπως λες , γλύφουν όσο δεν υπάρχει σύγκρουση..

Δέκα μούντζες , μπινελικια και φτυσίματα (μην βασκαθούν) πεσαν στους βουλευτές από κοντά και θυμόμαστε πως το παρουσίασαν…

Αν οι «ζυμώσεις» και οι «εκκλησιές του Δήμου» συνεχίζουν να αποφασίζουν …Flower Power , το εγχείρημα θα πεθάνει μέσα στην τσίκνα από τα βρώμικα , τις πλαστικές σημαίες και τις σφυρίχτρες…

Αυτό όμως , είναι κάτι που το γνωρίζαμε από πριν …. Αλλά , όπως λες κι εσύ , σηκωθήκαμε (ξανά) από τον καναπέ ,όχι γιατί μας τον πήραν , αλλά γιατί δεν γουστάραμε και προσπαθούμε να ενισχύσουμε οτι αντιτίθεται σε αυτό που δεν γουστάρουμε

railDG
08/06/2011, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
-«Δεν έχετε συγκεκριμένες θέσεις, δεν προτείνετε κάτι, είστε απολιτίκ! Ως εκ τούτου αυτό το κίνημα (κοινωνικό φαινόμενο εξακολουθώ να το λέγω εγώ) είναι καταδικασμένο να αποτύχει»…

...αυτά είπαν κάποιοι που αδημονούν η όλη ιστορία να αποκτήσει «ταυτότητα» (φαντάζομαι για τους δικούς του λόγους ο καθένας). Μισό, να οπλίσω…

ΜΠΑΜ1: Απολιτίκ και στα μούτρα σας ρε! Είστε τόσο ανόητοι (ή τόσο βαλτοί), που συγχέετε την πολιτική με την κομματική τοποθέτηση. Δεν είναι το ίδιο και όσο και αν χτυπάτε τον κώλο σας κάτω, δεν πρόκειται ποτέ αυτά τα δύο να συγχωνευθούν! Αν δεν είναι καραμπινάτη ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση (με την έννοια της συμμετοχής στα κοινά) αυτό που συμβαίνει, τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα μπορούσε να είναι!

ΜΠΑΜ2: Χίλια συγνώμη αν τόσες χιλιάδες κόσμου δεν έχει ακόμη συντάξει ιδεολογικό μανιφέστο και καταστατικό! Λυπούμαστε πολύ αν μέσα σε λίγες ημέρες δεν καταφέραμε να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες τη χώρα… είδαμε και όσους είχανε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις πόσο καλά τα πήγανε βέβαια… Αδυνατώ πάντως να πιστέψω, όσο βλαμμένοι ή κουτοπόνηροι και αν είστε, ότι δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί πως υπάρχουν -ακατέργαστες μεν, σαφείς δε – κάποιες γενικές και κοινές απαιτήσεις από τον κόσμο. Πραγματικά εκπλήσσομαι, γιατί υποτίθεται ότι εσείς έχετε γυμνασμένα αισθητήρια και αφουγκράζεστε τον κοινωνικό παλμό. Πόσο νιά-νιά θέλετε να γίνει εν πάση περιπτώσει; Λοιπόν αν θέλετε το ρεζουμέ: ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, Σ-Ι-Χ-Α-Θ-Η-Κ-Α-Μ-Ε! Ανώριμο; Χοντροκομμένο; Αυτό είναι! Και όταν λέμε όλοι σας, εννοούμε ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Ακούω τώρα τελευταία, πως δεν είναι σωστό να γενικεύουμε, γιατί λέει υπάρχουν και σωστοί πολιτικοί – βουλευτές ή κόμματα που δεν συμμετείχαν στο συλύβδην και κατ’ εξακολούθηση βιασμό της χώρας και τον πολιτών της, όλα αυτά τα χρόνια… τι λέτε βρε μαλάκες; (το «μαλάκες» ούτε καν αγγίζει τα όρια του εμφατικού σε αυτή την περίπτωση, καθώς πρέπει χαρακτηρισμός είναι!) Μόνο και μόνο η συμμετοχή σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα αποτελεί έγκλημα! Ποιος πολιτικός ως μονάδα είχε το σθένος , να καταγγείλει τα κακώς κείμενα της παράταξης του; Ποιο κόμμα και ποιος βουλευτής είπε τα πράγματα με το όνομα τους, αδιαφορώντας για το κόστος; Οι όποιες «λιποταξίες» και παραιτήσεις αφορούσαν καθαρά τα προσωπικά σας συμφέροντα, οι όποιες συναινέσεις μεταξύ σας γινόντουσαν για τους ίδιους λόγους. Μια φατρία ήσασταν και είστε και ειλικρινά βαρεθήκαμε τις καθημερινές και επιτηδευμένες παραστάσεις αντιπαλότητας που δίνετε. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν κλέψει, αλλά είναι βιτσιόζοι. Τι εννοώ; Τους καυλώνει η εξουσία! Δεν είναι κακό, αλλά στη κρεβατοκάμαρα σας παιδιά τα BDSM παιχνιδάκια σας. Πόσο μαζοχισμό να αντέξουμε πια;

Τι παραλήρημα ήταν αυτό(;;!!):dizzy: :dizzy:

Παρόλα αυτά,τα λες πολύ ωραία ομολογώ.Ωστόσο,θα διαφωνήσω στα Μπαμ...Η πολιτική θέση δεν καθορίζεται από τη συμμετοχή σε μια διαμαρτυρία,αλλά από τη συνείδηση του λόγου για τον οποίο γίνεται η διαμαρτυρία.Οι λόγοι συμμετοχής μπορεί να είναι πολλοί...Άλλος κατεβαίνει γιατί κατέβηκαν όλοι,άρα "κάτσε να δω κι εγώ τι γίνεται μη μείνω απ'έξω",άλλος γιατί τον απολύσανε από τη δουλειά του και βρίσκει έναν μαζικό τρόπο να εκφράσει την αντίδρασή του,άλλος γιατί βλέπει πως του χάλασε η βολή και το ρουσφέτι δεν περνάει πια για να αποκτήσει μια θεσούλα στο δήμο,άρα ''μήπως τελικά μ'αυτούς καταφέρω να διώξω αυτόν που μου χάλασε τη μαγιονέζα και επανέλθω στα φυσιολογικά μου'' κι άλλος μπορεί να βλέπει όντως μια κοινωνική ζύμωση και να ελπίζει για μια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής.Άρα...δεν έχουν όλοι πολιτική θέση.Λίγοι έχουν πραγματικά για μενα.

Όσο για το δεύτερο Μπαμ,δεν είναι ούτε ανώριμο ούτε χοντροκομμένο να εκφράζεις την απογοήτευση σου προς όλους,αλλά θα συμφωνήσω με όσους λένε πως είναι λάθος η γενίκευση.Προφανώς τα ''μεγάλα κεφάλια'' βλέπουν πως ο κόσμος στρέφεται εναντίον τους,οπότε...εφόσον σε εκείνους δεν πρόκειται να στραφεί κανείς κι η άλλη διέξοδος είναι η αριστερά,που φυσικά την φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι,τι καλύτερο από το να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τύπου ''έξω όλοι,όλοι είναι τα ίδια,μακριά απ'όλους,γιατί είναι τα ίδια σκατά''.Οπότε νομίζω πως με κάθε είδους γενικότητα στην παρούσα φάση πρέπει να είμαστε λίγο καχύποπτοι...

Όσο για την τελευταία παράγραφο τα είπες όλα.:beer:

LOUKILOUK
08/06/2011, 18:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
Τι παραλήρημα ήταν αυτό(;;!!):dizzy: :dizzy:

Παρόλα αυτά,τα λες πολύ ωραία ομολογώ.Ωστόσο,θα διαφωνήσω στα Μπαμ...Η πολιτική θέση δεν καθορίζεται από τη συμμετοχή σε μια διαμαρτυρία,αλλά από τη συνείδηση του λόγου για τον οποίο γίνεται η διαμαρτυρία.Οι λόγοι συμμετοχής μπορεί να είναι πολλοί...Άλλος κατεβαίνει γιατί κατέβηκαν όλοι,άρα "κάτσε να δω κι εγώ τι γίνεται μη μείνω απ'έξω",άλλος γιατί τον απολύσανε από τη δουλειά του και βρίσκει έναν μαζικό τρόπο να εκφράσει την αντίδρασή του,άλλος γιατί βλέπει πως του χάλασε η βολή και το ρουσφέτι δεν περνάει πια για να αποκτήσει μια θεσούλα στο δήμο,άρα ''μήπως τελικά μ'αυτούς καταφέρω να διώξω αυτόν που μου χάλασε τη μαγιονέζα και επανέλθω στα φυσιολογικά μου'' κι άλλος μπορεί να βλέπει όντως μια κοινωνική ζύμωση και να ελπίζει για μια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής.Άρα...δεν έχουν όλοι πολιτική θέση.Λίγοι έχουν πραγματικά για μενα.

Όσο για το δεύτερο Μπαμ,δεν είναι ούτε ανώριμο ούτε χοντροκομμένο να εκφράζεις την απογοήτευση σου προς όλους,αλλά θα συμφωνήσω με όσους λένε πως είναι λάθος η γενίκευση.Προφανώς τα ''μεγάλα κεφάλια'' βλέπουν πως ο κόσμος στρέφεται εναντίον τους,οπότε...εφόσον σε εκείνους δεν πρόκειται να στραφεί κανείς κι η άλλη διέξοδος είναι η αριστερά,που φυσικά την φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι,τι καλύτερο από το να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τύπου ''έξω όλοι,όλοι είναι τα ίδια,μακριά απ'όλους,γιατί είναι τα ίδια σκατά''.Οπότε νομίζω πως με κάθε είδους γενικότητα στην παρούσα φάση πρέπει να είμαστε λίγο καχύποπτοι...

Όσο για την τελευταία παράγραφο τα είπες όλα.:beer:

Μαζί με την τελευταία παράγραφο που λες, και εσύ δεν είπες λίγα...:beer: :wave2:

υ.γ. Βασίλη φύγαν τα πμ:winka:

el_hymador
08/06/2011, 18:14
Εγω παλι δεν εχω καταλαβει... αφου μερικοι θελουν "στα οπλα - στα οπλα" και αλλοι θελουν "στην αριστερα - στην αριστερα" γιατι δεν πανε κατω να καταθεσουν τις ιδεες και τις αποψεις τους; Συνελευση εχει, πηγαδακια εκτος συνελευσης εχει, κοσμο διατεθιμενο να συζητησει επισης. Το σημαντικοτερο δε, υπαρχει και το intrernet... απο εκει δεν ξεκινησαν ολα; Γιατι οχι;

:wave2:

el_hymador
08/06/2011, 18:37
Από έναν αθλητή δρομέα έχεις απαιτήσεις να βγάζει 10 χιλόμετρα για την πλάκα του...

Από έναν αθλούμενο σε καλή φυσική κατάσταση να βγάζει 3 χιλιόμετρα για την πλάκα του...

Από ένα τύπο με σκεμπέ, που καπνίζει από τα 12, τρώει όλες τις μαλακίες του κόσμου και δεν έχει γυμναστεί ποτέ του, χειροκροτάς ακόμη και την απόφαση να σηκωθεί από την πολυθρόνα του!

Σκεφτείτε λίγο σε ποια κατηγορία ανήκει ο ελληνικός λαός σε ότι αφορά στη συλλογικότητα και στις οργανωμένες αντιδράσεις...

Για εμένα είναι "επανάσταση" το ότι μπορέσαν και κατέβηκαν επιτέλους όλοι μαζί χωρίς χρώματα και σημαιάκια... συμφωνώ στο ότι δεν μπορουμε να γνωρίζουμε ποιά είναι τα πραγματικα κίνητρα του καθενός, αλλά οκ, ας μην είμαστε και τόσο επικριτικοί. Είμαστε ειδική περίπτωση...

gcrook
08/06/2011, 18:43

1. Η λογική ότι κάποιοι "επιτέλους σηκώθηκαν από τον καναπέ" είναι τρεγικοί. Γιατί η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται όταν έχεις καναπέ και δε γουστάρεις και όχι επειδή σου πήραν τον καναπε και τον θέλεις πίσω...

Εγω κραταω το πρωτο για να κοιταζομαι στον καθρεπτη και να αναρωτιεμαι, και το δευτερο σαν κατι που θελησα να το συζητησω,αλλα οι συνομιλητες μου δεν το ειχαν παρει καν πρεφα.Αυτο με προβληματισε πολυ και με φοβισε ακομα περισσοτερο.

Παντως:

Δεν με νοιαζουν οι πολιτικοι καθολου, αλλα οι συμπατριωτες μου που δεν τους εχω και πολυ σε εκτιμηση και οσο περναει ο καιρος νιωθω και οτι ειναι ματαιο να προσπαθω να τους καταλαβω.
Με νοιαζει ο εαυτος μου γιατι νιωθω οτι ειμαι ΚΑΙ εγω η πηγη του προβληματος και η λυση προβλεπει αυτοφασκελωμα για αρχη...
Το Συνταγμα ηταν ενας καλος καθρεπτης αλλα ολοι κοιτουσαμε αλλου.

stavrogin
08/06/2011, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Εγω κραταω το πρωτο για να κοιταζομαι στον καθρεπτη και να αναρωτιεμαι, και το δευτερο σαν κατι που θελησα να το συζητησω,αλλα οι συνομιλητες μου δεν το ειχαν παρει καν πρεφα.Αυτο με προβληματισε πολυ και με φοβισε ακομα περισσοτερο.

Παντως:

Δεν με νοιαζουν οι πολιτικοι καθολου, αλλα οι συμπατριωτες μου που δεν τους εχω και πολυ σε εκτιμηση και οσο περναει ο καιρος νιωθω και οτι ειναι ματαιο να προσπαθω να τους καταλαβω.
Με νοιαζει ο εαυτος μου γιατι νιωθω οτι ειμαι ΚΑΙ εγω η πηγη του προβληματος και η λυση προβλεπει αυτοφασκελωμα για αρχη...
Το Συνταγμα ηταν ενας καλος καθρεπτης αλλα ολοι κοιτουσαμε αλλου.

Συγνωμη που στη λεω εσενα προσωπικα αλλα νομιζω οτι είσαι η πηγη του προβληματος πολυ περισσοτερο απο οτι νομιζεις, και μαλιστα σκεφτωμαι οταν πετυχουμε τις "συλλογικοτητες" (απαρτιες δηλαδη) ,εσενα να μη σε κανουμε παρεα. Οι συλλογικοτητες χρειαζονται τους "απεναντι" ,κι εσυ θα κανεις τους απεναντι....

Τωρα εγω εχω μια διαθεση να φωναξω: Δε μας παρατατε με τις συλλογικοτητες και τις φανταστικες εννοιες του δικαιου? Οταν με το καλο πετυχεται τις συλλογικοτητες κι αλλαξετε τον κοσμο, καντε μου τη χαρη να σεβαστειτε τη μοναξια μου.

gcrook
08/06/2011, 19:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Συγνωμη που στη λεω εσενα προσωπικα αλλα νομιζω οτι είσαι η πηγη του προβληματος πολυ περισσοτερο απο οτι νομιζεις, και μαλιστα σκεφτωμαι οταν πετυχουμε τις "συλλογικοτητες" (απαρτιες δηλαδη) ,εσενα να μη σε κανουμε παρεα. Οι συλλογικοτητες χρειαζονται τους "απεναντι" ,κι εσυ θα κανεις τους απεναντι....

Τωρα εγω εχω μια διαθεση να φωναξω: Δε μας παρατατε με τις συλλογικοτητες και τις φανταστικες εννοιες του δικαιου? Οταν με το καλο πετυχεται τις συλλογικοτητες κι αλλαξετε τον κοσμο, καντε μου τη χαρη να σεβαστειτε τη μοναξια μου.

Νομιζω οτι δεν με καταλαβες.
Βεβαια δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος,μπορει στα γραφομενα μου να ειδες κατι που εγω δεν μπορεσα να δω (αλλωστε δεν προσπαθησα να κρυψω και κατι) και αυτο ειμαι διατεθειμενος να το κοιταξω λιγο καλυτερα αν βαλεις και συ ενα χερακι.
Προσπαθω να ξεδιαλυνω και το μπαχαλο που κρυβεται μεσα μου πριν ορμησω να δημιουργησω ενα νεο.

Δεν μιλησα για καμια συλλογικοτητα οπως εσυ την εξελαβες παρα για μια σταση συμφωνα με την οποια θα ηταν προτιμοτερο πριν βροντοφωναξουμε αυτες που θεωρουμε σαν σωστες απαντησεις,
να κανουμε και μερικες ερωτησεις πρωτα απεναντι στους εαυτους μας και μετα απεναντι..στους "απεναντι'.

alres
08/06/2011, 20:24
Βεβαια δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος,μπορει στα γραφομενα μου να ειδες κατι που εγω δεν μπορεσα να δω (αλλωστε δεν προσπαθησα να κρυψω και κατι) και αυτο ειμαι διατεθειμενος να το κοιταξω λιγο καλυτερα αν βαλεις και συ ενα χερακι.
Προσπαθω να ξεδιαλυνω και το μπαχαλο που κρυβεται μεσα μου πριν ορμησω να δημιουργησω ενα νεο.

Δεν μιλησα για καμια συλλογικοτητα οπως εσυ την εξελαβες παρα για μια σταση συμφωνα με την οποια θα ηταν προτιμοτερο πριν βροντοφωναξουμε αυτες που θεωρουμε σαν σωστες απαντησεις,
να κανουμε και μερικες ερωτησεις πρωτα απεναντι στους εαυτους μας και μετα απεναντι..στους "απεναντι'.

Δεν είμαι αρμόδιος να το πω αυτό, ούτε μου πέφτει λόγος, ούτε ξέρω

αλλά εντελώς διαισθητικά νομίζω ότι έχεις πιάσει μια άκρη και κοιτάς σωστά
Γενικά πάντως, η μετριοπάθεια, η διαρκής αμφιβολία και ο δισταγμός απέναντι σε έτοιμες λύσεις και απαντήσεις είναι καλοί οδηγοί.

stavrogin
η απογοήτευση νομίζω θολώνει την άποψή σου (που έχει αποδειχτεί στο παρελθόν άκρως ενδιαφέρουσα)

[το ύφος είναι χάλια, σόρυ, δεν βγαίνει αλλιώς]

stavrogin
08/06/2011, 20:41

Ηταν ενα quote για να θιξω την εννοια της "συλλογικοτητας" (απαρτείας). Κι επαιξα και λιγακι με το θεμα της προσωπικής ευθήνης του καθενος που θίγεις. 'Ολοι φταίμε κι όλοι δεν φταίμε .Δεν βρισκω απαραιτητο να αποφασίσει κανεις το πόσο φταίει και το πόσο δεν φταίει. Ωστοσο είναι αποφαση του καθενός. Αν ρωτησουν όλοι στους εαυτούς τους τις σωστες ερωτησεις τότε δε θα σταματησουν να ρωτανε μεχρι να πεθανουν. Η αυτοκριτικη δεν τελειωνει ποτε και δεν αυτουσηχαζει τον ανθρωπο. Εμενα μου κανει, αλλα τοχω παρακάνει. Κάνε αυτο που νομίζεις. Όλα έχουν ένα κόστος. Οταν γνωρίζεις το κόστος και πληρώνεις είσαι ενταξει

Ο αγωνας ,κι ο κάθε αγωνας ζητα αναστολη της αυτοκριτικης για χαρη της δρασης. Ετσι οι "επαναστατες" λιγοτερο ή περισσοτερο δε ρωτουν τους εαυτούς τους αλλα τους "απεναντι" (βαλε στη θέση των "απεναντι"οποιους θέλεις εσυ) στους οποιους εσυ δεν ανηκεις ασφαλως.

Η εννοια της "συλλογικοτητας" (απαρτείας) :Οταν μαζευονται μεγαλοι κι ωριμοι κι ελευθεροι ανθρωποι σα τα μικρα παιδιά και με σοβαροτητα αποφασιζουν το πως θα πρεπει να είναι το μελλον με βασικη προυπόθεση να πεθανουν προσπαθωντας αλλα ποτε μα ποτε να μην το πετυχουν.Υπάρχει λόγος. Οι αντιθέσεις μεταξι των "οραματιστών" λιμάρωνται και λιαίνονται οπως στα καλα μοτερ για χαρη των επιδοσεων εις βαρος των μελων. Οι συλλογικότητες απεχθανονται τις ατομικότητες .Δεν ειναι για μένα. Εξ αλλου ασχολούνται με την πολιτικη η οποια με αφορα αλλα τη βαριέμαι. 'Αμα ακουσω εγω επανάσταση να γίνεται για την ποιήση τη φιλοσοφία ή τον ερωτα ή πχ μια επανασταση ενάντια στην ομορφιά ή υπερ της ,το ξανασυζητάω. Μεχρι τοτε δε με ενδιαφέρουν τα παγκοσμια σχεδια.

stavrogin
08/06/2011, 20:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
Δεν είμαι αρμόδιος να το πω αυτό, ούτε μου πέφτει λόγος, ούτε ξέρω

αλλά εντελώς διαισθητικά νομίζω ότι έχεις πιάσει μια άκρη και κοιτάς σωστά
Γενικά πάντως, η μετριοπάθεια, η διαρκής αμφιβολία και ο δισταγμός απέναντι σε έτοιμες λύσεις και απαντήσεις είναι καλοί οδηγοί.

stavrogin
η απογοήτευση νομίζω θολώνει την άποψή σου (που έχει αποδειχτεί στο παρελθόν άκρως ενδιαφέρουσα)

[το ύφος είναι χάλια, σόρυ, δεν βγαίνει αλλιώς]
Μα καλα κανενας δεν καταλαβε οτι οι πρωτες 3 γραμμες ηταν χιούμορ?

Μ'αρεσεις γιατι εχεις το ματι του θεού που ολα τα βλεπει. Δε χρειαζομαι τη συμφωνια σου για να έχω διαφορετικη αποψη

el_hymador
08/06/2011, 20:52
Αντε για οσους βραζει το αιμα και θελουν κατιπιο ουσιαστικο, διοργανωνεται αυτο:

15 Ιουνίου περικυκλώνουμε την Βουλή, για να μη μπουν να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο (2), [από το βραδυ, στις 14 Ιουνίου, όλοι εκεί. Πρέπει να είμαστε 500.000 πάλι.... τουλάχιστον....!!!]Διαδώστε το παρακαλώ....( όχι likes ..... κοινοποιήστε το -copy/paste- στα προφίλ σας, να το δουν όλοι..)***!!!!!!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ LIKE....ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!!!!

gcrook
08/06/2011, 20:57
Μα καλα κανενας δεν καταλαβε οτι οι πρωτες 3 γραμμες ηταν χιούμορ?

Μμμ...
Ξεκαρδιστηκαμε ρε μπαχαλε.:lol: :bigcry: :lol: :wave2:

el_hymador
08/06/2011, 21:16
http://www.tvxs.gr/news/ελλάδα/καταγγελία-του-μνημονίου-και-στάση-πληρωμών-ζητούν-67-ακαδημαϊκοί?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TvxsStoriesRssFeed+(TVXS+Stories+RSS+Feed)&utm_content=Twitter

railDG
08/06/2011, 22:52
''Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε'',οι τύποι μας μαράνανε...

Άνθρωποι των γραμμάτων και δεν κατάλαβαν ακόμη ότι ο κόσμος κινείται με βία κι όχι με προτροπές;:smokin: :p

TROOPER
09/06/2011, 08:47
.......... Οταν με το καλο πετυχεται τις συλλογικοτητες κι αλλαξετε τον κοσμο, καντε μου τη χαρη να σεβαστειτε τη μοναξια μου.

μερικοι εξουσιοδοτηθηκαν να μην σεβαστουνε τη μοναξια σου...ο καμινακος π.χ. :lol: :lol: :lol:

ασταδιαλα νιχιλιστη :lol: :lol:

BELZEBOYLIS
09/06/2011, 09:11
Τι να κάνεις με έναν λαό γκρινιάρη ! Έμαθε να γκρινιάζει από τα γεννοφάσκια του και το έκανε το αγαπημένο του σπορ !! Η αγαπημένη του κουβέντα ο καιρός ! Του την σπάει το κρύο το χειμώνα και η ζέστη το καλοκαίρι ... Του την σπάνε οι ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες , τον εκνευρίζει η κατάσταση στα νοσοκομεία , τσαντίζεται με τους δρόμους που έχει και γίνεται έξω φρενών με τον μισθό που παίρνει !!! Και φυσικά ψηφίζει τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα ,γιατί πάνω από όλα του την σπάνε οι πολιτικοποιημένοι και τα κόμματα τους .... Όταν βρέθηκε ξαφνιασμένος με την εντυπωσιακή αυθόρμητη κίνηση των ''αγανακτισμένων'' , περίμενε το πρώτο ολίσθημα τους για να τους καταδικάσει , να βρει ''κάτι'' να του την σπάσει ,για να επιστρέψει στα γνωστά του ,ήσυχα λημέρια !!!

thou-vou
09/06/2011, 10:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Όταν βρέθηκε ξαφνιασμένος με την εντυπωσιακή αυθόρμητη κίνηση των ''αγανακτισμένων'' , περίμενε το πρώτο ολίσθημα τους για να τους καταδικάσει , να βρει ''κάτι'' να του την σπάσει ,για να επιστρέψει στα γνωστά του ,ήσυχα λημέρια !!!

Ρε μάστορα να σε ρωτήξω κάτι. Εσυ δηλαδή διαβασμένος άνθρωπος οχι σαν και μένα το χούλιγκαν ισχυρίζεσαι ότι μια δυτική κοινωνία σαν και τούτηνα μπορεί και ΘΕΛΕΙ να απαξιώσει τόσα χρόνια μπολιασμένη ιδεολογία, τόσα χρόνια σαπίλα τόσα χρόνια ρατσισμό και ύφος "γαμάμε και δέρνουμε" γιατί το κράτος μας γαμάει και δέρνει κτλ, κτλ και ξυπνάει ένα πρωι και λέει εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα? Η ξυπνάει ένα πρωι και αναπαράγει τον αντιδραστικό λόγω των μμε? Εξω το δντ, οι κλέφτες, η τρώικα και όλοι οι άλλοι την ίδια στιγμή που τα αφεντικά τα ντόπια μας έχουνε αλλάξει τον αδόξαστο?
Γιατί καλέ μου άνθρωπε το εντυπωσιακό αυθόρμητο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία σαν τέτοιο? Γιατί τα εντυπωσιακά αυθόρμητα συστηρητικών κοινωνιων και τα αντανακλαστικά τους οδηγούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν όλο και πιο μέσα στο εθνική ενότητα και ξερό ψωμί μέχρι να γίνουμε κρέας για κανόνια?
Γιατί αγάπη μου γλυκιά αν σου αρέσει το αίτημα "θέλουμε να γυρίσουμε στις μέρες που ο ντόπιος καπιταλισμός γαμούσε κι έδερνε" ενω κάποιοι μαλάκες λένε δέκα χρόνια τώρα ότι ζούμε μέρες μεσοπολέμου?
Γιατί μωρό μου τα μεσοστρώματα και οι μικροαστοί όταν βυθίζονται στην κοινωνική ιεραρχία είναι η χαρά των ολοκληρωτικών καθεστώτων?
Δηλαδή ενω έχουμε όλοι ευθύνες γιατί επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να φτάσουμε ως εδώ τώρα κάνουμε τις παρθένες ως αθώα κοινωνία?
Γιατί όταν γινόταν τις πουτάνας στα βαλκάνια εμείς νομίζαμε ότι φταίνε οι αμερικάνοι και νομίζαμε ότι βρέχει ευρω για όλους από το χρηματηστήριο?
Και μη μου πεις ότι και οι άραβες εξεγέρθηκαν αυθόρμητα γιατι θα αυτοπυρποληθώ δημόσια. Σαράντα χρόνια βασανηστήρια, δολοφονίες καταστολή απεργιών και διαδηλώσεων και τα δυτικά μμε την ονόμασαν εξέγερση του φατσαμπουκ δεν είναι αυθορμητισμός είναι οργανωμένη από τα κάτω (και όχι μόνο) εξέγερση... Μέχρι τέλους.
Γιατί εδω νομίζουμε ότι χωρίς να ιδρώσουμε θα πάρουμε το ματς με μια κίνηση ματ όταν τα ματ είναι με τους άλλους?
Γιατί χαρά μου όταν ό ένας θέλει να γίνει αφεντικό, ό άλλος θέλει πτυχία, ό άλλος καινούργιο αυτοκίνητο και ο άλλος αύξηση δεν γίνεται να παλεύουν όλοι μαζί. Ο σεβ αγκαλιά με τα συνδικάτα και ο εθνικόφρων της γειτονιάς αγκαλιά με τον αριστερό δεν λέγεται ούτε καν αντίδραση... Εθνικός κορμός λέγεται χρόνια τώρα
Και εν τέλει γιατί οι διανοούμενοι είναι τόσο παπάρες σε αυτό τον τόπο που νομίζουν ότι οι εργάτες τρώνες κουτόχορτο και όταν τους πηδάει το αφεντικό της διπλανής πόρτας νομίζουμε ότι φταίνε αλλοδαποί κύριοι με γραβάτες?
Κοινά αιτήματα έχουμε? Ποια? να φύγουν οι κλέφτες? Να ξαναγυρίσει ο καπιταλισμός της πιστωτικής κάρτας πίσω? Να πάρουμε καινούργια έπιπλα? Τι? Ποιά? Τα ίδια άκουγα και για το σιατλ και το κίνημα της αντιπαγκοσμοιοποίησης και, και, και... Και?
Τώρα για φιλοσοφίες του τύπου ο μοναδικός και το δικό του, ο επαναστατικός ατομισμός και η αξία του να κοιτάς μόνο την πάρτη σου είναι εξαιρετικά παραδείγματα του πως ήρθαμε μέχρι εδώ...
και μη μου στεναχωριέσται δεν είμαι και κανας σοβαρός. Ούτε πολύ διαβασμένος ούτε μεσα στα πράγματα για να σας πετάξω κανα τσιτάτο και να ειρωνευτώ εκ του ασφαλούς. Εδώ θά μαστε όταν σκάσει και η τελευταία φούσκα ατομισμού και οι πλειοψηφίες ψάχνουν προστασία στην αγκαλιά του κράτους και όχι ό ένας από τον άλλον... Αλλά τότες θα είναι λαστ γιαρ...
και προς αποφυγή παρεξηγήσεων τον ένοπλο τον έχω χεσμένο... τον ένοπλο όχι των "εμφύλιο"... αλλά που τέτοια τύχη...
Ντα ρνταν νιαν... (από το νταρντάνα...)

Εχετλαίος
09/06/2011, 10:57
Ρε μάστορα να σε ρωτήξω κάτι. Εσυ δηλαδή διαβασμένος άνθρωπος οχι σαν και μένα το χούλιγκαν ισχυρίζεσαι ότι μια δυτική κοινωνία σαν και τούτηνα μπορεί και ΘΕΛΕΙ να απαξιώσει τόσα χρόνια μπολιασμένη ιδεολογία, τόσα χρόνια σαπίλα τόσα χρόνια ρατσισμό και ύφος "γαμάμε και δέρνουμε" γιατί το κράτος μας γαμάει και δέρνει κτλ, κτλ και ξυπνάει ένα πρωι και λέει εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα? Η ξυπνάει ένα πρωι και αναπαράγει τον αντιδραστικό λόγω των μμε? Εξω το δντ, οι κλέφτες, η τρώικα και όλοι οι άλλοι την ίδια στιγμή που τα αφεντικά τα ντόπια μας έχουνε αλλάξει τον αδόξαστο?
Γιατί καλέ μου άνθρωπε το εντυπωσιακό αυθόρμητο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία σαν τέτοιο? Γιατί τα εντυπωσιακά αυθόρμητα συστηρητικών κοινωνιων και τα αντανακλαστικά αντιδραστικών κοινωνιών οδηγούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν όλο και πιο μέσα στο εθνική ενότητα και ξερώ ψωμί μέχρι να γίνουμε κρέας για κανόνια?
Γιατί αγάπη μου γλυκιά αν σου αρέσει το αίτημα "θέλουμε να γυρίσουμε στις μέρες που ο ντόπιος καπιταλισμός γαμούσε κι έδερνε" ενω κάποιοι μαλάκες λένε δέκα χρόνια τώρα ότι ζούμε μέρες μεσοπολέμου?
Γιατί μωρό μου τα μεσοστρώματα και οι μικροαστοί όταν βυθίζονται στην κοινωνική ιεραρχία είναι η χαρά των ολοκληρωτικών καθεστώτων?
Δηλαδή ενω έχουμε όλοι ευθύνες γιατί επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να φτάσουμε ως εδώ τώρα κάνουμε τις παρθένες ως αθώα κοινωνία?
Γιατί όταν γινόταν τις πουτάνας στα βαλκάνια εμείς νομίζαμε ότι φταίνε οι αμερικάνοι και νομίζαμε ότι βρέχει ευρω για όλους από το χρηματηστήριο?
Και μη μου πεις ότι και οι άραβες εξεγέρθηκαν αυθόρμητα γιατι θα αυτοπυρποληθώ δημόσια. Σαράντα χρόνια βασανηστήρια, δολοφονίες καταστολή απεργιών και διαδηλώσεων και τα δυτικά μμε την ονόμασαν εξέγερση του φατσαμπουκ δεν είναι αυθορμητισμός είναι οργανωμένη από τα κάτω (και όχι μόνο) εξέγερση... Μέχρι τέλους. Γιατί εδω νομίζουμε ότι χωρίς να ιδρώσουμε θα πάρουμε το ματς με μια κίνηση ματ όταν τα ματ είναι με τους άλλους?
Γιατί χαρά μου όταν ό ένας θέλει να γίνει αφεντικό, ό άλλος θέλει πτυχία, ό άλλος καινούργιο αυτοκίνητο και ο άλλος αύξηση δεν γίνεται να παλεύουν όλοι μαζί. Ο σεβ αγκαλιά με τα συνδικάτα και ο εθνικόφρων της γειτονιάς αγκαλιά με τον αριστερό δεν λέγεται ούτε καν αντίδραση... Εθνικός κορμός λέγεται χρόνια τώρα
Και εν τέλει γιατί οι διανοούμενοι είναι τόσο παπάρες σε αυτό τον τόπο που νομίζουν ότι οι εργάτες τρώνες κουτόχορτο και όταν τους πηδάει το αφεντικό της διπλανής πόρτας νομίζουμε ότι φταίνε αλλοδαποί κύριοι με γρβάτες?
Κοινά αιτήματα έχουμε? Ποια? να φύγουν οι κλέφτες? Να ξαναγυρίσει ο καπιταλισμός της πιστωτικής κάρτας πίσω? Να πάρουμε καινούργια έπιπλα? Τι? Ποιά? Τα ίδια άκουγα και για το σιατλ και το κίνημα της αντιπαγκοσμοιοποίησης και, και, και... Και?
Τώρα για φιλοσοφίες του τύπου ο μοναδικός και το δικό του, ο επαναστατικός ατομισμός και η αξία του να κοιτάς μόνο την πάρτη σου είναι εξαιρετικά παραδείγματα του πως ήρθαμε μέχρι εδώ...
και μη μου στεναχωριέσται δεν είμαι και κανας σοβαρός. Ούτε πολύ διαβασμένος ούτε μεσα στα πράγματα για να σας πετάξω κανα τσιτάτο και να ειρωνευτώ εκ του ασφαλούς. Εδώ θά μαστε όταν σκάσει και η τελευταία φούσκα ατομισμού και οι πλειοψηφίες ψάχνουν προστασία στην αγκαλιά του κράτους και όχι ό ένας από τον άλλον... Αλλά τότες θα είναι λαστ γιαρ...
και προς αποφυγή παρεξηγήσεων τον ένοπλω τον έχω χεσμένο... τον ένοπλω όχι των "εμφύλιο"... αλλά που τέτοια τύχη...

Και τι θες τώρα ρε φίλε, δηλαδής, να 'ουμ,;
Να πείσουμε την Αδενίνη να μην τα κάνει πλακάκια με τη Θυμίνη;
Λάθος πλανήτη μπάντιξες, αντράκι μου...Και εσύ, και εγώ, και αυτός που θα σου κάνει την αγγαλιά που τόσο χρειάζεσαι αλλά ποτέ δε θα δεις!

:sad:

thou-vou
09/06/2011, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Και εσύ, και εγώ, και αυτός που θα σου κάνει την αγγαλιά που τόσο χρειάζεσαι αλλά ποτέ δε θα δεις!

:sad:

τώρα με γμσες... :D

ggs
09/06/2011, 11:22

:bawl: :lol: :lol: :lol: :bawl:

alres
09/06/2011, 11:29
Γιατί καλέ μου άνθρωπε το εντυπωσιακό αυθόρμητο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία σαν τέτοιο? Γιατί τα εντυπωσιακά αυθόρμητα συστηρητικών κοινωνιων και τα αντανακλαστικά τους οδηγούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν όλο και πιο μέσα στο εθνική ενότητα και ξερό ψωμί μέχρι να γίνουμε κρέας για κανόνια?
Και μη μου πεις ότι και οι άραβες εξεγέρθηκαν αυθόρμητα γιατι θα αυτοπυρποληθώ δημόσια. Σαράντα χρόνια βασανηστήρια, δολοφονίες καταστολή απεργιών και διαδηλώσεων και τα δυτικά μμε την ονόμασαν εξέγερση του φατσαμπουκ δεν είναι αυθορμητισμός είναι οργανωμένη από τα κάτω (και όχι μόνο) εξέγερση... Μέχρι τέλους.
Γιατί εδω νομίζουμε ότι χωρίς να ιδρώσουμε θα πάρουμε το ματς με μια κίνηση ματ όταν τα ματ είναι με τους άλλους?
Και εν τέλει γιατί οι διανοούμενοι είναι τόσο παπάρες σε αυτό τον τόπο που νομίζουν ότι οι εργάτες τρώνες κουτόχορτο και όταν τους πηδάει το αφεντικό της διπλανής πόρτας νομίζουμε ότι φταίνε αλλοδαποί κύριοι με γραβάτες?
και προς αποφυγή παρεξηγήσεων τον ένοπλο τον έχω χεσμένο... τον ένοπλο όχι των "εμφύλιο"... αλλά που τέτοια τύχη...

Αν είναι η κρίση ευκαιρία, κάποιος να ξεκουνήσει απ' όσα πίστευε

να μια καλή άκρη

:sun:

Εχετλαίος
09/06/2011, 11:29

Aπαπαπα! Σαρκικά πράγματα του σατανά ποτέ!
Μονάχα Ζεν διαλογισμό και ανάποδη γιόγκα σε στυλ τριπλού ναυτικού κόμβου!
:wacko:

BELZEBOYLIS
09/06/2011, 11:46

Καλέ μου χούλιγκαν :lol: , δεν εξετάζω το αν έχουν δίκιο ή όχι ! Δεν εξετάζω το αν μπορούν σε δυο βδομάδες να καταστείλουν την παθογένεια τόσων χρόνων!! Δεν ξέρω καν που και τι θα βγάλει αυτό ! Αυτό που είδα και μου άρεσε ,είναι η συμμετοχή του κόσμου σε μια διαμαρτυρία χωρίς κομματικές σημαίες !! Στο σύνταγμα βρήκε χώρο έκφρασης κόσμος που μέχρι χτες δεν είχε!!! Μου άρεσε που είδα τόσο κόσμο να συζητάει ! Μου άρεσε που τους είδα να αυτο οργανώνονται !!! Μα πάνω απο όλα μου αρέσει το ότι δημιούργησαν προηγούμενο ! Έχει ήδη αποδείξει οτι μπορούν να γίνουν τόσο μαζικές συγκεντρώσεις , ΕΙΡΗΝΙΚΑ !!!! :wave2:

ΥΓ. σταμάτα την γκρίνια και έλα στο σύνταγμα :lol: :wave2:

TROOPER
09/06/2011, 12:00
...

:eyepop:

ω ρε ενα καρφι !!!!!!!!!!!!

ειμαι περιεργος να δω αν ο...αλλος σηκωσει το γαντι :a014:

nikos_abel
09/06/2011, 12:02
Το επόμενο βήμα βέβαια θα είναι να γίνουν εκλογές και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις
να μη πατήσει κανείς. Κανείς.

Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο.

thou-vou
09/06/2011, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

φοράω strike... :bigcry: :bigcry:

ρε συ χαιδαριώτη ξεκόλα ρε γαμώτο... δηλαδή υπάρχει απόδειξη ότι μπορούμε να τρώμε καλαμπόκι στο σύνταγμα ειρηνικά... ΟΚ. Και να βρισκόμαστε ενω πριν δεν μπορούσαμε??? Οι μαλάκες που τόσα χρόνια δημιουργούν μικρές, ελάχιστες ευκαιρίες για να βρεθούμε δηλαδή καναν λάθος και ξαφνικά έγινε το σύνταγμα δικός μας χώρος? Χώρος για να βρεθούμε? Δηλαδή βάζουνε τα αφεντικά τη μάνικα στον πάτο μας για να δουν αν έχουμε αμυγδαλές και εσυ μου λές ότι κάποιοι ανακάλυψαν τη συγκέντρωση με αντίσκοινο? Ά, και αυτό με το ακομμάτιστα πές τα πουθενα αλλού πρωην ιδιοκτήτη σοβαρού μηχανακίου :bigcry: ... Ενα είναι το κόμμα σε καιρούς κρίσης η εθνική ελλάδος. Και είναι από τα πιο επικίνδυνα...

super_toto
09/06/2011, 12:52

Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ σε αυτά που γράφεις, αν εξαιρέσουμε (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα) το ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός, από το οποίο συνεπάγεται πως ο κομμουνισμός είναι μια λύση.

Πραγματικά κι εγώ απορώ πως γίνεται ένα τόσο εταιρόκλητο πλήθος να ελπίζει πως θα καταφέρει κάτι , απλά γεμίζοντας το Σύνταγμα και σημαδεύοντας τη βουλή και την Μ. Βρετάνια με λέιζερ. Αν ήμουν ο ΓΑΠ θα έστριβα ένα τσιγάρο, θα έπαιρνα μια φραπεδιά (ή στην περίπτωσή του a cup of American blend coffee) και θα απολάμβανα το φαντασμαγορικό θέαμα. Μου φαίνεται λίγο άσκοπο να γεμίζεις ειρηνικά μια πλατεία.

Αυτό όμως ίσως να είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα ίσως είναι "Κατέβα στο Σύνταγμα , φέρε και το μαχαίρι σου". Ισως αργήσει λιγο, γιατί δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές χιλιάδες "εξοργισμένων", "τρελαμένων", "θωλωμένων" από την πείνα. Οι περισσότεροι είναι όντως απλά αγανακτισμένοι.

Εχετλαίος
09/06/2011, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Το δεύτερο βήμα ίσως είναι "Κατέβα στο Σύνταγμα , φέρε και το μαχαίρι σου".

spam on
Θυμάσαι το 1981-2 (αν δε με απατάει η μνήμη μου) που είχαν μαζευτεί στην Ομόνοια οι οικοδόμοι με τα σκεπάρνια τους και ανέβηκαν ως το Σύνταγμα και στο δρόμο έκανα τα μισά μαγαζιά της Σταδίου, τα φανάρια, τους κάδους, τα παγκάκια, αυτοκίνητα πουτ@να;
Τότε είχαν καταφέρει να περάσουν την ιδέα των βαρέων καθότι η απειλή ήταν φυσικής υπόστασης για τους εν τη Βουλή, και όχι μονάχα ιδεολογικού στασιδιού.
spam off

el_hymador
09/06/2011, 13:37
Στο πολυτεχνείο τα αιτήματα ήταν κοινά αλλά αυτοί που τα διεκδικούσαν πάρα πολλοί λίγοι...

vaska
09/06/2011, 13:46
Τι να κάνεις με έναν λαό γκρινιάρη ! Έμαθε να γκρινιάζει από τα γεννοφάσκια του και το έκανε το αγαπημένο του σπορ !! Η αγαπημένη του κουβέντα ο καιρός ! Του την σπάει το κρύο το χειμώνα και η ζέστη το καλοκαίρι ... Του την σπάνε οι ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες , τον εκνευρίζει η κατάσταση στα νοσοκομεία , τσαντίζεται με τους δρόμους που έχει και γίνεται έξω φρενών με τον μισθό που παίρνει !!! Και φυσικά ψηφίζει τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα ,γιατί πάνω από όλα του την σπάνε οι πολιτικοποιημένοι και τα κόμματα τους .... Όταν βρέθηκε ξαφνιασμένος με την εντυπωσιακή αυθόρμητη κίνηση των ''αγανακτισμένων'' , περίμενε το πρώτο ολίσθημα τους για να τους καταδικάσει , να βρει ''κάτι'' να του την σπάσει ,για να επιστρέψει στα γνωστά του ,ήσυχα λημέρια !!!

Βρε κοίτα που θα συμφωνήσω με Βεελζεβούληδες.

+ όσα θες

"για να επιστρέψει στα γνωστά του ,ήσυχα λημέρια !!!" η κουβέντα αυτή τα λέει όλα.

:beer: :beer:

zephyr1
09/06/2011, 14:05
Πηγα και γω εχτες.

Ολα σε σειρα και ταξη,αγανακτισμενοι με τα ολα τους,μπυριτσες,βρωμικα,τουαλετες,μπαφους,καθαριοτητα απο τον δημο και χουλιγκανοι.

Δεν με χαλασε ,απλα ενοιωθα οτι ολοι κανουν τους μ@λακες μεχρι να περασει η μπορα,ειδικα οι κυβερνηση.
Οταν σηκωθηκα για να καθαρισουν τα μηχανηματα του Δημου και μετα ξανακατσα ενιωσα οτι σε λιγο καιρο θα προσφερουν και επιδομα αγανακτισης στα ατομα που ειναι εκει, 400€ το μηνα φτανει να παραμεινει ειρηνικη η αγανακτιση, ε μετα θα χειμωνιασει (αν φτασει ως εκει) και εχει ο Θεος.

ΥΓ.Δεν ειμαι εναντια στην κινηση ,ισα-ισα απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο,αλλα η αλλαγη θελει θανατο,θυσια και χρονια.

BELZEBOYLIS
09/06/2011, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

ΥΓ.Δεν ειμαι εναντια στην κινηση ,ισα-ισα απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο,αλλα η αλλαγη θελει θανατο,θυσια και χρονια.

Τι θέλει ???????????????????????? :eyepop:

sniper
09/06/2011, 14:23

Μάλλον θα εννοεί να πεθάνουν (από βαθύ γήρας) οι υπαίτιοι..

Εχετλαίος
09/06/2011, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Μάλλον θα εννοεί να πεθάνουν (από βαθύ γήρας) οι υπαίτιοι..

ή και άμεσα (Μαρά, Ροβεσπιέρος, Νταντόν...)
:sick:

(ή εγώ δεν κατάλαβα καλά πάλι...)

sniper
09/06/2011, 14:31
ή και άμεσα (Μαρά, Ροβεσπιέρος, Νταντόν...)

(ή εγώ δεν κατάλαβα καλά πάλι...)

Δεν έχουμε Βαστίγη εδώ..

Εχετλαίος
09/06/2011, 14:35
Δεν έχουμε Βαστίγη εδώ..

Δεν είμαι πια σίγουρος για το τι έχουμε, τι θα ήταν καλό να είχαμε, τι θα έπρεπε να είχαμε...
Αλλά και η ριζική εκρίζωση ιδεών (τύπου 1789, λχ) καλώπισε το χώρο για επερχόμενες αξίες ΜεγαΝαπολεόντιας σκίασης και τίποτε παραπάνω, τίποτε ολιγότερο...

BELZEBOYLIS
09/06/2011, 14:35
φοράω strike... :bigcry: :bigcry:

ρε συ χαιδαριώτη ξεκόλα ρε γαμώτο... δηλαδή υπάρχει απόδειξη ότι μπορούμε να τρώμε καλαμπόκι στο σύνταγμα ειρηνικά... ΟΚ. Και να βρισκόμαστε ενω πριν δεν μπορούσαμε??? Οι μαλάκες που τόσα χρόνια δημιουργούν μικρές, ελάχιστες ευκαιρίες για να βρεθούμε δηλαδή καναν λάθος και ξαφνικά έγινε το σύνταγμα δικός μας χώρος? Χώρος για να βρεθούμε? Δηλαδή βάζουνε τα αφεντικά τη μάνικα στον πάτο μας για να δουν αν έχουμε αμυγδαλές και εσυ μου λές ότι κάποιοι ανακάλυψαν τη συγκέντρωση με αντίσκοινο? Ά, και αυτό με το ακομμάτιστα πές τα πουθενα αλλού πρωην ιδιοκτήτη σοβαρού μηχανακίου :bigcry: ... Ενα είναι το κόμμα σε καιρούς κρίσης η εθνική ελλάδος. Και είναι από τα πιο επικίνδυνα...

Ναι διάολε είναι ολοφάνερο οτι κάπου κάνανε λάθος !!!! Αυτό που ΔΕΝ κατάφερε κανείς , ούτε η αριστερά ούτε η δεξιά ,αυτό που ονειρεύονταν οι αναρχικοί (λαϊκές συνελεύσεις ) γίνεται στο σύνταγμα !! ΚΑΙ όσο να θέλετε να το παρουσιάσετε σαν πανηγύρακι δεν πείθετε κανέναν....

Υγ. 400.000+ στους δρόμους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι ΔΕΝ έχω ξαναδεί .....:wave2:

sniper
09/06/2011, 14:42
Δεν είμαι πια σίγουρος για το τι έχουμε, τι θα ήταν καλό να είχαμε, τι θα έπρεπε να είχαμε...
Αλλά και η ριζική εκρίζωση ιδεών (τύπου 1789, λχ) καλώπισε το χώρο για επερχόμενες αξίες ΜεγαΝαπολεόντιας σκίασης και τίποτε παραπάνω, τίποτε ολιγότερο...

Η βία φέρνει πάντα βία ή λυτρωτές..

BELZEBOYLIS
09/06/2011, 14:43

+100000000000

μα πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν ????????

sniper
09/06/2011, 14:45
+100000000000

μα πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν ????????

Θέλουν;

Εχετλαίος
09/06/2011, 14:46

Η μετριοπάθεια, λχ, φέρνει την προκοπή; (φιλοσοφικόν το ερώτημα, ουχί ρητορικόν)
:confused:

Cpt. Haddock
09/06/2011, 14:47
[....]Υγ. 400.000+ στους δρόμους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι ΔΕΝ έχω ξαναδεί .....:wave2:

Είσαι μικρός, γι' αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=V3iVBv6g57Y)

:smokin:

Εχετλαίος
09/06/2011, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

:cry: :bawl: :bigcry:

BELZEBOYLIS
09/06/2011, 14:55

:lol: :lol: όντως 8 χρονών ήμουν.... :lol: :wave2:

zephyr1
09/06/2011, 14:55

Να θυσιαστει ενα μερος απο την μαζα και καμια 30αρια χρονια να αλλαξει η νοοτροπια και η παιδεια του Ελληνα.:winka:

BELZEBOYLIS
09/06/2011, 15:00
Να θυσιαστει ενα μερος απο την μαζα και καμια 30αρια χρονια να αλλαξει η νοοτροπια και η παιδεια του Ελληνα.:winka:

''πρέπει να ξέρεις να θυσιάζεις τους άλλους ''

βλ Αστερίξ , το μεγάλο ταξίδι

Anty12
09/06/2011, 15:19

Το κομμάτι που θα θυσιαστεί ποιος θα το επιλέξει.....???

Η πλειοψηφία....?
Η οικονομία των αγορών..??
Ο πρωθυπουργός???
Κάνας λοχαγός των SS???

Ποιος...???

stavrogin
09/06/2011, 16:14
[]...ισχυρίζεσαι ότι μια δυτική κοινωνία σαν και τούτηνα μπορεί και ΘΕΛΕΙ να απαξιώσει τόσα χρόνια μπολιασμένη ιδεολογία,
[]
...τα μεσοστρώματα και οι μικροαστοί όταν βυθίζονται στην κοινωνική ιεραρχία είναι η χαρά των ολοκληρωτικών καθεστώτων?
[]

... δεν γίνεται να παλεύουν όλοι μαζί.
[]
Και εν τέλει γιατί οι διανοούμενοι είναι τόσο παπάρες σε αυτό τον τόπο που νομίζουν ότι οι εργάτες τρώνε κουτόχορτο ...
[]
Κοινά αιτήματα έχουμε? Ποια? να φύγουν οι κλέφτες? Να ξαναγυρίσει ο καπιταλισμός της πιστωτικής κάρτας πίσω? Να πάρουμε καινούργια έπιπλα? Τι? Ποιά?
[]
[]... για να σας πετάξω κανα τσιτάτο και να ειρωνευτώ εκ του ασφαλούς.
[]...Εδώ θά μαστε όταν σκάσει και η τελευταία φούσκα ατομισμού και οι πλειοψηφίες ψάχνουν προστασία στην αγκαλιά του κράτους και όχι ό ένας από τον άλλον...

Δε γινεται συζητηση οταν υπαρχει διαφορετικο συστημα αξιών. (και απαξιών).
Σύμφωνει σε όσα λες αν κι ομολογω πως δεν εχω βιωσει τα πραγματα οπως εσυ.
Οι διανοουμενοι, για παραδειγμα δεν ειναι και τοσο διανοουμενοι (οι 32). Οι εργάτες ειναι ελαχιστοι. Ολοι "φλερταρουν" με τον μικροαστισμο, και οι πουτάνες λειπουν απ το σχημα. Χωρις της πουτάνες κοινωνικη συνοχη δεν υπάρχει κι εγω δυστηχως ειμαι πουτάνα.

Αυτο που εσυ ονομάζεις συλλογικοτητα ,εγω το ονομαζω απαρτία ,αυτο που ονομαζεις άτομο κι ατομικισμο εγω το ονομάζω πρόσωπο. Το άτομο ,ειναι το στοιχείο μερος του όλου. Το Προσωπο ειναι το όλο (εν δυνάμει). Δεν ειναι Stirner απο πίσω ,αν κι έτσι ακουγεται. Και δεν υπαρχει κανενός ειδους ασφάλεια.
Να νιωθουμε κι ενοχη επειδη αναπνεουμε μακρια απο τη δικη σου πραγματικοτητα? Μπα!
Και ναι υπαρχουν τσιτατα εξω απο το δικο σου κοσμο, μερικα πληρωμενα κ με αίμα.
Τωρα κρυβωμαι απο ενα αθλιο κρατος (αθλιο, οχι ολοκληρωτικο) αναρωτιεμαι ομως αν ο κοσμος που φαντασιωνεσαι θα επετρεπε σε εναν αθλιο να ζησει ή αν θα δεχοταν στις αγγαλες του εναν σα κι εμένα .
Αν η διαφορετικοτητα ονομάζεται ατομικότητα, αν η μονη αληθεια που υπάρχει είναι η αληθεια που εσυ βρηκες (με κοπους και θυσίες το παραδεχομαι) και καθε αλλη αληθεια ειναι εχθρική ή συντιριτική ή παρακμιακή, ή υποπτη ή αντεπαναστατικη, ή τυχοδιωκτικη οπορτουνιστική, δε θα ειναι μονοτονος σα μια αληθεια ο κοσμος που οραματίζεσαι?
Δεν εισαι εσυ ο αντιπαλος μου. Δεν εισαι εσυ προσωπικα. Επειδη σε ξερω προσωπικα δεν δεχομαι να εισαι εσυ ο αντιπαλος μου. Μπορω να σε κάνω παρέα και μπορω να μαθω πολλά απο σένα. Δε μπορεις να με κανεις παρέα και κατα τα φαινόμενα δε μπορεις να διδαχτεις απο μένα.
Ενας φασίστας ή ενας αριστερός που χτυπα την κοινωνία δε μου λέει τίποτα.
Ενας τετοιος που απειλει τον φιλο μου, ειναι αιτία συγκρουσης.
Οσα ειπα πως πιστευω μαλλον καταδικάζουν παρα γλυτώνουν μια κοινωνία. Δεν ειναι μοντελο σωτηρίας αδελφοσύνης ή ανάπτυξης.Δεν ειναι μοντέλο. Δεν ειναι τροπος. Και δε με ενδιαφέρει να ονομασω οτι αυτη η ιδεολογία ειναι καλητερη απο εκεινη.

Κοινα αιτηματα έχω και νομιζω οτι αφορα όλους: Ποσο θα κανει το ipad αμα γυρισουμε στη δραχμη?:lol:

stavrogin
09/06/2011, 16:16

Ωχ! ενα γάντι!!:wacko:

zephyr1
09/06/2011, 23:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Το κομμάτι που θα θυσιαστεί ποιος θα το επιλέξει.....???

Η πλειοψηφία....?
Η οικονομία των αγορών..??
Ο πρωθυπουργός???
Κάνας λοχαγός των SS???

Ποιος...???

Παντα 2 ηταν, Οι ELITE του κεφαλαιου-καπιταλισμου-παγκοσμια ταξη, ή ο λαος.

Την δευτερα νομιζω μιλησαν καποιοι οικονομολογοι(καζακης-βαρουφακης) στην πλατεια της Δημοκρατιας και ειπαν πολλοι σωστα και σημαντικα πραγματα.

Μετα ξερεις τι εγινε?
Ενω ειχαν ''θεμα'' για συζητηση-σχολιασμο-αποφασεις, ολοι συνεχισαν να περνουν χαρτακι για να πουν τα δικα τους, μονο και μονο για την αυτοπροβολη.

Αυτο με φοβιζει περισσοτερο ,οπως με φοβισε το βιντεο του Ανδρεα Παπανδρεα που εβαλε παραπανω ο Ηλιας με τον κοσμο στο συνταγμα τοτε.Ολα τα λαμογια ,ρουφιανοι,καβατζοπουστες κατακλησαν τον χωρο βαροντας παλαμακια σε ενα μεγαλυτερο ρουφιανο που εταζε και πουλαγε συνηδεισης,διαμορφωνε παιδεια και χαρακτηρα σε ενα λαο : οτι αρπαξει ο κωλος σου.

Και το ειδα παλι εχτες,πιτσιρικος το 88' γεννηθεις που εψαχνε πηγαδακια για να ακουσει και να εκφραστει και στο τελος ειπε οτι και αυτος ψηφησε Γιωργο παπαν. γιατι στην καλυμνο που εμενε ειχαν 3 βολευτες του Θασοκ.:yuck:

Τωρα ζηταει τα ρεστα απο την Δημοκρατια.

blackrose
10/06/2011, 00:26

καπ τοτε υπηρχε ο "μεγας ηγετης"με το ζιβαγκο (κατι σαν τον φερετζε του π.....) και μαζεψε τα προβατα.
Σημερα το βλεπω καπως ετσι http://www.youtube.com/watch?v=sSY0nCuRhHA&feature=related
αυτο που γινεται.

και σιγουρα τους ενοχλει αρκετα.:wave2:

ggs
10/06/2011, 07:40

:lol: :lol: :lol:

…ήταν η … «απάντηση στην πρόκληση της δεξιάς…»

Βαλε και τον Μπιρσιμ…. ΚΟΛΑΣΗ !!!
:rotflmao:

thou-vou
10/06/2011, 08:28
Ναι διάολε είναι ολοφάνερο οτι κάπου κάνανε λάθος !!!! Αυτό που ΔΕΝ κατάφερε κανείς , ούτε η αριστερά ούτε η δεξιά ,αυτό που ονειρεύονταν οι αναρχικοί (λαϊκές συνελεύσεις ) γίνεται στο σύνταγμα !! ΚΑΙ όσο να θέλετε να το παρουσιάσετε σαν πανηγύρακι δεν πείθετε κανέναν....

Υγ. 400.000+ στους δρόμους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι ΔΕΝ έχω ξαναδεί .....:wave2:

οκ... συμφωνώ λοιπόν ότι ό,τι έχει γίνει στην ιστορία έγινε από ανθρώπους που ξύπνησαν από τη λάθος μεριά κάποιο πρωι .... ενω μέχρι τότε κοιτάγαν τον κώλο τους τεντώθηκαν χασμουρήθηκαν και σκέφτηκαν "ρε δεν πάω στο σύνταγμα να αλλάξω τον ρου της ιστορίας? (επειδή έτσι το παρουσιάζεις το λέω....)
επίσης δεν είμαι αναρχικός και αυτό που γίνεται στο σύνταγμα είναι λαικες... αν είναι και συνελεύσεις ελέγχεται... (χαχαχα)
Επίσης γιατί έχεις την ανάγκη να μιλάς όπως η τρέμη? 400.000 στο σύνταγμα??? ρε ψηλέ δίπλα μένω έλεος... Δηλαδή αν είσαι οργισμένος τις καθημερινές έχεις ρεπό και οργίζεσαι κυριακές με λιακάδα?
εκατο τόνοι ιδεολογία βέβαια μπορεί να ψήνουν κάστανα στα κάρβουνα αμα τα κάστανα θέλουν να ψηθούν.
Ποτέ, ποτέ ποτέ το ποσοτικό που φετιχοποιείς δεν ήταν το ζητούμενο. Η συνέπεια οι ευθύνες και οι επιλογές ναι. Αλλά τα πλήθη γενικά όχι.
Τώρα για το αν είναι το πανυγηράκι της δημοκρατίας ή οχι δεν θα μπω σε λεπτομέρειες... Η μυρωδιά από τα καλαμπόκια τα χοτ-ντογκ και τις πλαστικές ελληνικές σημαίες φτάνει μέχρι εδώ....
Προφανώς έχω άδικο και θα διαψευστώ για άλλη μια φορά.
τέλος πάντων (κι επειδή εκτιμώ στο βαθμό που γνωριζόμαστε το σταβρο-τζην) προφανώς έχουμε διαφορετικές οπτικές αλλά προσπαθώ να πω ότι το να γαμάμε και την πραγματικότητα κατα το δοκούν είναι άλλο πράγμα και όχι "διαφωνίες". Το συναίσθημα δεν είναι πολιτική άποψη, συνείδηση και η οργάνωση των αρνήσεών μας και ο κόσμος δεν αλλάζει από αισθηματίες (δυστυχώς χιχι). Το να βρεθούμε και να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο δεν γίνεται μα mail...
Οπότε συμφωνούμε, χαμηλώνουμε τα φώτα και ποιος ξέρει...
υγ. ξαναρωτώ... εργάτης αγκαλιά με το αριστερό έστω αφεντικό του αγκαλιά σε συνέλευση γίνεται? γίνεται και δείχνει το μέγεθος της ήττας του πρώτου...
υγ2. Ρε φίλε (σταυρο-τζην) αν το ζήτημα είναι η υπεράσπιση των φίλων μου πάνω από την υπεράσπιση των αξιών μου τότε να το ονομάσουμε οικογένεια να τελειώνουμε... Μάλλον δεν εννοας αυτό γι' αυτό το αναφέρω.
Γεια χαρά κι αντίο...
Πάω σύνταγμα
:bawl: :bawl: :bawl:

LsKostas
10/06/2011, 08:44
Στην αρχή ήμουν και εγω επιφυαλκτικός για τον άν αυτό που χρειαζόμαστε έιναι μια συνέλευση
Ναι τελικά την χρειαζόμασταν.Μάθαμε να αποφασίζουμε δημοκρατικά και άμεσα.Η εκκλησία του δήμου στο συγχρονό της.

Αλλά...και δίνω αλλόυ τον λόγο...

"Πρέπει να διαλυθεί όλο αυτό το σύστημα.Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν – και να πληρώσουν, βέβαια. Πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, εφοπλιστές, δικαστικοί, τηλεδημοσιογράφοι, εργατοπατέρες -και όλος αυτός ο εμετικός συρφετός- πρέπει να πάνε στον αγύριστο.

Την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια δεν θα την ανακοινώσει η Όλγα Τρέμη από το Mega, ούτε θα ακολουθήσει βίντεο με τις φιλανθρωπίες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Όσο βλέπεις μπροστά σου αυτά τα πρόσωπα, να ξέρεις πως είμαστε ακόμα υπόδουλοι.

Θα πολεμήσουν λυσσαλέα για να διατηρήσουν τη δύναμή τους. Είναι αδίστακτοι –και καθόλου φιλάνθρωποι- και έχουν όλα τα όπλα στα χέρια τους. Ελέγχουν τα μέσα παραγωγής, τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη- ελέγχουν τα πάντα.

Έχουν δικούς τους στρατούς και έχουν και μια Αστυνομία που προετοιμάζεται και εξοπλίζεται εδώ και πολλούς μήνες, για να αντιμετωπίσει τους εξεγερμένους – έστω και με ειρηνικό τρόπο- πολίτες.

Φυσικά, δημόσια έλεγαν πως η Αστυνομία ενισχύεται και ισχυροποιείται για να προστατεύσει τους πολίτες από τους κακοποιούς και τους εγκληματίες. Βέβαια, «ξέχασαν» να αναφέρουν πως, σε μια εξέγερση, κακοποιοί και εγκληματίες είναι όλοι αυτοί που εξεγείρονται – εμείς δηλαδή. "

WebD
10/06/2011, 08:49
Στους πολίτες της στράφηκε η Ισλανδία για την συνταγματική αναθεώρηση

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231112867

Αλλά ξέχασα.... εδώ είμαστε μπανανία και ξέρουμε μόνο να βρίζουμε και να ρουσφετολογούμε!!

Anty12
10/06/2011, 09:00
Την δευτερα νομιζω μιλησαν καποιοι οικονομολογοι(καζακης-βαρουφακης) στην πλατεια της Δημοκρατιας και ειπαν πολλοι σωστα και σημαντικα πραγματα.

Μετα ξερεις τι εγινε?
Ενω ειχαν ''θεμα'' για συζητηση-σχολιασμο-αποφασεις, ολοι συνεχισαν να περνουν χαρτακι για να πουν τα δικα τους, μονο και μονο για την αυτοπροβολη.

Την είδα/άκουσα την κουβέντα απ΄ το νετ και ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.
Είναι λογικό σε μια τέτοια ανομοιογενή μάζωξη, να υπάρχει μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι, και να ακούς και ενδιαφέρουσες απόψεις, και την μαλακία του καθενός.

Αυτο με φοβιζει περισσοτερο ,οπως με φοβισε το βιντεο του Ανδρεα Παπανδρεα που εβαλε παραπανω ο Ηλιας με τον κοσμο στο συνταγμα τοτε.Ολα τα λαμογια ,ρουφιανοι,καβατζοπουστες κατακλησαν τον χωρο βαροντας παλαμακια σε ενα μεγαλυτερο ρουφιανο που εταζε και πουλαγε συνηδεισης,διαμορφωνε παιδεια και χαρακτηρα σε ενα λαο : οτι αρπαξει ο κωλος σου.

Μάλλον ήσασταν πιτσιρικάδες τότε, και γι΄αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε το φαινόμενο "Ανδρέας" της εποχής.....θα μας πάρει πολλές σελίδες αν το πιάσουμε....μια κουβέντα θα σου πω....η μισή Ελλάδα μέχρι τότε (η αριστερών φρονημάτων) ήταν αποκλισμένη από οτιδήποτε...από το να βάλει το γιό της θυρωρό στο νοσοκομείο, μέχρι να εκλεγεί βουλευτής....και την επομένη των εκλογών, ήρθε ο Α.Π., της έδωσε την κουτάλα, και της είπε ...ΦΑΕ....

Και το ειδα παλι εχτες,πιτσιρικος το 88' γεννηθεις που εψαχνε πηγαδακια για να ακουσει και να εκφραστει και στο τελος ειπε οτι και αυτος ψηφησε Γιωργο παπαν. γιατι στην καλυμνο που εμενε ειχαν 3 βολευτες του Θασοκ.:yuck:

Τωρα ζηταει τα ρεστα απο την Δημοκρατια.

Αυτό είναι ένα από τα κακά της Δημοκρατίας...το να δίνει το δικαίωμα στον κάθε μαλάκα να εκλέγει και να εκλέγεται και να έχει και άποψη από πάνω.........:winka:

TROOPER
10/06/2011, 09:23
Ωχ! ενα γάντι!!:wacko:

σου πεταξα κι εγω αλλο ενα να κανεις σετακι αλλα σηκωνεις μονο αυτα που σε βολευουνε κουφαλιτσα :lol: :lol:

ADVENTURAZ
10/06/2011, 09:53
deja vu: (ο πρωτος αγανακτισμενος) ποσο δικιο ειχε ρε παιδια και κανεις δεν τον ακουγε τοτε:

http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY&feature=related

πανω -κατω τα ιδια δεν φωναζουμε εδω και δεκαπεντε μερες εξω απο την βουλη?

τελικα η λαικη ρηση-απο μικρο κι απο τρελο...ειναι τεραστια!!

stavrogin
10/06/2011, 10:10
μερικοι εξουσιοδοτηθηκαν να μην σεβαστουνε τη μοναξια σου...ο καμινακος π.χ. :lol: :lol: :lol:

ασταδιαλα νιχιλιστη :lol: :lol:

Φιλε εχω πολλα επιχειρηματα:
1. Το γμσμε και ψοφησε
2. Ειμαι ενας μλκς ολκης
3. Μα τι βρωμαει ρε παιδιά!?
4. Τι θελω κι ανακατευομαι, αφου τα ξερω...
5. Τον ειχα πετυχει σε κεινο το παρτυ στα εξαρχεια που τα χε παλι κοπανισει και την επεφτε σ'ολες τις γκομενες ,ρεζηλι των σκυλιων...(αληθεια αυτο)
6. Κρυβε λογια...:lol:

TROOPER
10/06/2011, 10:33
Φιλε εχω πολλα επιχειρηματα:
1. Το γμσμε και ψοφησε
2. Ειμαι ενας μλκς ολκης
3. Μα τι βρωμαει ρε παιδιά!?
4. Τι θελω κι ανακατευομαι, αφου τα ξερω...
5. Τον ειχα πετυχει σε κεινο το παρτυ στα εξαρχεια που τα χε παλι κοπανισει και την επεφτε σ'ολες τις γκομενες ,ρεζηλι των σκυλιων...(αληθεια αυτο)
6. Κρυβε λογια...:lol:

με τις υγειες σου :lol: :lol:

railDG
10/06/2011, 10:36

[/B]

Μμμ,πρόσφατα έτυχε να έχω μια συζήτηση με κάποιον σχετικά μ'αυτό και μου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη νοοτροπία του Έλληνα γενικότερα.Αλλοίωσε τα γνήσια χαρακτηριστικά του,την απλοχεριά,το φιλότιμο,την μπέσα κτλ και τα μετέτρεψε σε ένα και μοναδικό,όπως το είπες:ό,τι αρπάξει ο κώλος σου και για το διπλανό σου χέστηκες.Όσο για τη συνείδηση,μην το πιάσουμε καθόλου...πήγε περίπατο κι έστειλε την πουστιά να γίνει μαγκιά του.

Προσωπικά,δεν έχω δει τη διαδρομή πριν και μετά ΠΑΣΟΚ,οπότε δεν ξέρω αν φταίει αυτό ή όχι,αλλά όπως και να 'χει έναν θα κατηγορώ πάντα...τον άνθρωπο που τα δέχεται και τα επικροτεί.

ggs
10/06/2011, 10:45
Μμμ,πρόσφατα έτυχε να έχω μια συζήτηση με κάποιον σχετικά μ'αυτό και μου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη νοοτροπία του Έλληνα γενικότερα.Αλλοίωσε τα γνήσια χαρακτηριστικά του,την απλοχεριά,το φιλότιμο,την μπέσα κτλ και τα μετέτρεψε σε ένα και μοναδικό,όπως το είπες:ό,τι αρπάξει ο κώλος σου και για το διπλανό σου χέστηκες.Όσο για τη συνείδηση,μην το πιάσουμε καθόλου...πήγε περίπατο κι έστειλε την πουστιά να γίνει μαγκιά του.

Προσωπικά,δεν έχω δει τη διαδρομή πριν και μετά ΠΑΣΟΚ,οπότε δεν ξέρω αν φταίει αυτό ή όχι,αλλά όπως και να 'χει έναν θα κατηγορώ πάντα...τον άνθρωπο που τα δέχεται και τα επικροτεί.

Όπως είπε και ο Anty παραπάνω , μην προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε «έτσι απλά» τα πρώιμα χρόνια του ΠΑΣΟΚ… άλλωστε , μην ξεχνάμε ότι , μόλις εκλέχτηκε το ΠΑΣΟΚ , όλη η κομματική οργάνωση και του ΚΚΕ ήταν σε επιφυλακή (ξενυχτοντας μέσα στις ΚΟΒες και τα αμφιθέατρα) γιατί υπήρχε φόβος πραξικοπήματος επειδή ήρθε ο … σοσιαλισμός στην Ελλάδα…

Άλλες εποχές , άλλες απαιτήσεις …

Anty12
10/06/2011, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ήταν σε επιφυλακή (ξενυχτοντας μέσα στις ΚΟΒες και τα αμφιθέατρα) γιατί υπήρχε φόβος πραξικοπήματος επειδή ήρθε ο … σοσιαλισμός στην Ελλάδα…

Άλλες εποχές , άλλες απαιτήσεις …

Μη το γελάς καθόλου....το πρώτο υπουργείο που πήρε πάνω του ήταν το Άμυνας ....μετά έβαλε τον Παπά ...

:lol:

ggs
10/06/2011, 11:03
Μη το γελάς καθόλου....το πρώτο υπουργείο που πήρε πάνω του ήταν το Άμυνας ....μετά έβαλε τον Παπά ...

ρε , δεν το γελαω .... ιτς ε φακτ....:lol:

AUFGEBRACHT
10/06/2011, 11:16

Θα μου επιτρέψεις να καταθέσω την ταπεινή μου γνώμη επί των γραφομένων σου και αυτά που έλεγε ο φίλος σου...Καταρχάς για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι,η νοοτροπία μας,το έχω ξαναγράψει εδώ και έχω βαρεθεί γενικά να το λέω...πρέπει να σταματήσει πια αυτή η βολική καραμέλα "ο Έλληνας έχει φιλότιμο (κι εξυπνάδες του στυλ το φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμιά ξένη γλώσσα και δε μεταφράζεται), ο Έλληνας έχει μπέσα (που αν είναι αποκλειστικά ελληνικό χαρακτηριστικό δεν ξέρω, η λέξη πάντως για αμιγώς ελληνική δε μου κάνει...) και΄ο Έλληνας είναι ο λαός ο εκλεκτός και περιούσιος που όλοι τον φθονούν κι έχουν βαλθεί να τον εξοντώσουν...μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Μονίμως ψάχνουμε αλλού βολικούς φταίχτες και συνωμοτικές θεωρίες...Φταίνε οι σύμμαχοι που χάσαμε τη Μικρασία, φταίνε οι Αγγλοαμερικανοί που χάσαμε την Κύπρο, φταίνε οι πολιτικοί που πτωχεύσαμε...η μόνιμη καραμέλα,οι πολιτικοί...ποιος του ανέβασε εκεί που είναι ε;;; Κάποιος τους ψήφισε...Που πτωχεύσαμε ηθικά και σαν λαός ποιος φταίει; Το ΠΑΣΟΚ...

Μη σπεύσει κανείς έξυπνος να με χαρακτηρίσει ΠΑΣΟΚο και πρασινοφρουρό. Δηλαδή όσο καιρό είχαμε στυγνή δεξιά, τραμπουκισμούς και χούντα ο έλληνας είχε φιλότιμο,μπέσα και καρδιά και τα έχασε μόλις το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία;

Να σου πώ εγώ πολύύύ περιληπτικά τι νομίζω πως φταίει;
-Φταίει το DNA μας,που νομίζουμε ότι όλοι οι λαοί είναι κακοί κι εμείς οι έξυπνοι...Που από όσους πέρασαν εδώ (Τούρκοι,Σλάβοι,Φράγκοι,Ενετοί κτλ κτλ) εμείς διαλέξαμε και κρατήσαμε τα κακά τους στοιχεία.
-Φταίει που μονίμως ως έθνος και κράτος είμαστε πίσω...όλα εδώ γίνονται με καθυστέρηση...αναγέννηση,διαφωτισμός,επίδραση της γαλλικής επανάστασης,πέρασμα από τη γεωργία στην βιοτεχνία,βιομηχανική επανάσταση,αστική τάξη...όλα εδώ έρχονταν μεταγενέστερα και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ!!!!
Να σου δώσω ένα παράδειγμα και σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ που λες...ο΄Έλληνας από εκεί που ολόκληρες δεκαετίες φοβόταν το χωροφύλακα και φοβόταν να φτερνιστεί έξω από αστυνομικό τμήμα,ξαφνικά βρίσκεται να αψηφά το χωροφύλακα,να αψηφά το νόμο...Η μπέσα και το φιλότιμο που λες,δεν ήταν επειδή δεν είχαμε τότε ΠΑΣΟΚ,ήταν γιατί όλοι ήταν στο ίδιο κοινωνικό και κυρίως οικονομικό επίπεδο,δεν υπήρχαν ταξικές διαφορές,η μεγάλη μάζα είχε την ίδια ζωή με τον δίπλα του,έβγαζε τα ίδια με τον δίπλα του και του έλειπε ό,τι και του δίπλα του...Και ξαφνικά με το ΠΑΣΟΚ,έρχονται τα πολλά λεφτά και η πλασματική εικόνα της οικονομικής ευμάρειας (εκέι ΝΑΙ μαζί σου,ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ κι εγκληματικό του λαϊκιστή και τυχοδιώκτη Παπανδρέου) και ζούμε με δανεικά χωρίς να αναρωτηθούμε που βρέθηκαν ξαφνικά...οι αγρότες πετάνε τα πορτοκάλια στη χαβούζα γιατί έτσι κι αλλιώς το παραδάκι πέφτει κι οι επιδοτήσεις και τα λεφτά γίνονται Mercedes,BMW, μόστρα στα μπουζούκια και στις πουτάνες...Ανδρώνεται ξαφνικά μια αστική τάξη που από τα βιώματα της κατοχής και του εμφυλίου και τα κόμπλεξ της,κοιτάει να φάει αχόρταγα και να ικανοποιήσει ακόρεστα όσα δεν είχε κάνει μέχρι τότε...

Ήδη έγραψα πολλά και θα γίνει κουραστικό...Την ουσία όμως την έχεις, εμείς φταίμε, ούτε οι Γερμανοί, ούτε η Μέρκελ,ο Πάγκαλος, ο Γιωργάκης,ούτε το ΔΝΤ,ούτε οι Εβραίοι και οι σιωνιστές,ούτε οι ελοχίμ και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος...Ε Μ Ε Ι Σ

ggs
10/06/2011, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
..Την ουσία όμως την έχεις, εμείς φταίμε, ούτε οι Γερμανοί, ούτε η Μέρκελ,ο Πάγκαλος, ο Γιωργάκης,ούτε το ΔΝΤ,ούτε οι Εβραίοι και οι σιωνιστές,ούτε οι ελοχίμ και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος...Ε Μ Ε Ι Σ

….φταίει λίγο και ότι είμαστε και από τις πιο «νεαρές» δημοκρατίες στην Ευρώπη …. Μόλις 35 χρόνια …
φταίει λίγο ότι δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ εκείνοι που συμμετείχαν ενεργά στην κατάλυση της …
φταίει λίγο που , ακόμη και σε αυτήν την σύγχρονη «δημοκρατία» μας , είχαν καίριες θέσεις κάποιοι από τους παραπάνω…

Σχεδόν ένα αιώνα τώρα μάθαμε ότι αυτοί που θα περναν καλά θα είναι οι δοσίλογοι , οι μαυραγορίτες , οι χαφιέδες , οι «προσφιλείς προς την κυβέρνηση» , τα δικά μας παιδία , οι μεσάζοντες , οι «νομοταγείς» ….

Έτσι ήμασταν πάντα ? κάποιοι όχι….
Έτσι μας καναν οι συνθήκες ? κάποιους όχι…

AUFGEBRACHT
10/06/2011, 11:47
….φταίει λίγο και ότι είμαστε και από τις πιο «νεαρές» δημοκρατίες στην Ευρώπη …. Μόλις 35 χρόνια …
φταίει λίγο ότι δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ εκείνοι που συμμετείχαν ενεργά στην κατάλυση της …
φταίει λίγο που , ακόμη και σε αυτήν την σύγχρονη «δημοκρατία» μας , είχαν καίριες θέσεις κάποιοι από τους παραπάνω…

Σχεδόν ένα αιώνα τώρα μάθαμε ότι αυτοί που θα περναν καλά θα είναι οι δοσίλογοι , οι μαυραγορίτες , οι χαφιέδες , οι «προσφιλείς προς την κυβέρνηση» , τα δικά μας παιδία , οι μεσάζοντες , οι «νομοταγείς» ….

Έτσι ήμασταν πάντα ? κάποιοι όχι….
Έτσι μας καναν οι συνθήκες ? κάποιους όχι…

Δηλαδή στην Τσεχία ας πούμε που είναι ακόμα πιο "σύγχρονη" δημοκρατία τί πρέπει να γίνει;;;
Είτε "δημοκρατία"όπως την ονομάζεις, είτε χούντα, είτε αναρχία, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν κάποιοι σε καίριες θέσεις από κάποιους άλλους...να σου θυμίσω τη Φάρμα των Ζώων του Όργουελ,τη ρήση " όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά πιο ίσα από τα άλλα"... Το θέμα δεν είναι πως κάποιος είναι σε καίρια θέση, το θέμα είναι ποιον διαλέγεις να βάλεις εκεί...

notakos600
10/06/2011, 11:49
Εντάξει μωρέ και ο Όργουελ τους έδινε στεγνά.

AUFGEBRACHT
10/06/2011, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Εντάξει μωρέ και ο Όργουελ τους έδινε στεγνά και ο νοών νοείτω.

Εγώ πάντως ειλικρινά δεν εννόησα...άμα μπορούσες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου...

TROOPER
10/06/2011, 11:54
.........το θέμα είναι ποιον διαλέγεις να βάλεις εκεί...

αντε και να σου κανω τη χαρη...να τα δεχτω ΟΛΑ οσα ειπες (ειναι μερα που νοιωθω μεγαλοψυχος).

για να χουμε καλο ρωτημα εσυ ποιους διαλεγεις να βαλεις εκει και γνωριζεις κιολας οτι δεν θα ειναι μια απο τα ιδια?δειξε τον δρομο στους ποταπους συνανθρωπους σου που δεν μπορουν να αποφασισουν σωστα.αν θελεις φυσικα...

ggs
10/06/2011, 11:55
Το θέμα δεν είναι πως κάποιος είναι σε καίρια θέση, το θέμα είναι ποιον διαλέγεις να βάλεις εκεί...

...ανάλογα... αν δεν γίνει με χούντα , θα γίνει με «εκλογικό νόμο» ,«κομματική πειθαρχεία» και «προνομία» … σου θυμίζω ότι στην σημερινή βουλή υπάρχουν 75-80 τελείως «φρέσκοι» βουλευτές …. Η νέα «πνοή» που έφεραν είναι σε όλους μας γνωστή… :lol: :lol:

zephyr1
10/06/2011, 11:57
Επειδη και στο θεμα ΔΝΤ και εδω αναφερεται οτι φταιμε εμεις.Δεν θα αποφυγω την ευθυνη μου ως Ελληνας πολιτης για το τι φταιω αλλα θα πω μονο ενα παραδειγμα.

Οταν γεννιεσαι ο χαρακτηρας σου και η παιδεια σου αρχικα διαμορφωνεται απο την οικογενεια και μετα απο το σχολειο και την κοινωνια.
Ουσιαστικα εχεις καποιους ''δασκαλους'' στην ζωη που και αυτοι διαμορφωθηκαν αναλογα απο αλλους δασκαλους.
Με βασικο γνωμονα την οικογενεια οσο μεγαλωνεις αποδεχεσαι ή αποριπτεις καταστασεις που σε οδηγουν στο χτισιμο νοοτροπιας-χαρακτηρα.
Εκει ειναι και το μεγαλο παιχνιδι, ε λοιπον παλεψα οσο μπορουσα να πολεμισω το ''δεν γαμιεται'' ''κοιτα την παρτη σου '' και τον ωχαδερφισμο που καλλιεργουνταν γυρω μου.
Το συνολο ομως εχει γαλουχηθει χωρις καν να περνει χαμπαρι για το κοινο οφελος και την σταση του απεναντι στην κοινωνια.Ειναι τοσο βαθια τα βιωματα μας οσον αφορα το προσωπικο μας συμφερον που πλεον δεν ξερουμε να ξεχωρισουμε το καλο για το συνολο ή το ατομο.
Ακομα και γω και ο καθενας που νομιζει οτι διαφερει, παλι εχει τοσα στοιχεια λογω παιδειας που ειναι σαν να κοιμομαστε με τα ρουχα νομιζοντας οτι φοραμε πυντζαμες.

Ετσι καπως ειναι και τα παιδια κατω στο συνταγμα.
Ποιος απο αυτους ειναι διατεθειμενος να θυσιαζει την ζωη του για το κοινο καλο ,μετα απο τοσους ''δασκαλους''?
Πιστευω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι αν καποιος τους προσφερε 1500€ μισθο και μια δουλιτσα ''χαλαρη'' ,το πολυ σε μια μερα δεν θα υπηρχε ψυχη.

notakos600
10/06/2011, 12:01
Εγώ πάντως ειλικρινά δεν εννόησα...άμα μπορούσες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου...

Δεν το έμαθες πως κάρφωνε τους ''κομμουνιστές'' ή όποιους θεωρούσε αυτός ''κομμουνιστές'' στην Αμερική του 1950;

zephyr1
10/06/2011, 12:02

για να χουμε καλο ρωτημα εσυ ποιους διαλεγεις να βαλεις εκει και γνωριζεις κιολας οτι δεν θα ειναι μια απο τα ιδια?

Ελα ντε?

AUFGEBRACHT
10/06/2011, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Δεν το έμαθες πως κάρφωνε τους ''κομμουνιστές'' ή όποιους θεωρούσε αυτός ''κομμουνιστές'' στην Αμερική του 1950;

Όχι δεν το ήξερα πως τη δεκαετία του '50 στην Αμερική κατέδιδε κομμουνιστές...από την άλλη δεν ασχολούμαι να σου πω με μεταφυσικά φαινόμενα,γιατί μόνο έτσι θα το έκανε από τον τάφο του,αφού πέθανε ακριβώς τον Ιανουάριο του 1950 και όχι στις ΗΠΑ αλλά στην Αγγλία...Από την άλλη ήξερα πως η ΜΙ5 είχε φάκελό του για 20 χρόνια και τις ενδείξεις για υιοθέτηση κομμουνιστικών θέσεων...

ggs
10/06/2011, 12:22
για να χουμε καλο ρωτημα εσυ ποιους διαλεγεις να βαλεις εκει και γνωριζεις κιολας οτι δεν θα ειναι μια απο τα ιδια?δειξε τον δρομο στους ποταπους συνανθρωπους σου που δεν μπορουν να αποφασισουν σωστα.αν θελεις φυσικα...

Το πώς τους διαλέγεις ?ΕΥΚΟΛΑ….:lol:

Ένα παράδειγμα

Ας πούμε ότι ΕΣΥ ο ΤΡΟΥΠΕΡ εισαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ , ο πιο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ και ο ποιο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ στο να εκλεγείς βουλευτής … σκοπός σου είναι να ΠΑΛΕΨΕΙΣ για το καλύτερο…(επίσης είσαι και αμάνικος και καρατιμονι):lol:

Αυτό για να γίνει , ανάλογα με την περιφέρεια που θα βάλεις υποψηφιότητα , θέλει από μερικές χιλιάδες μέχρι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους …

Προς το παρόν , εκτός από την μάνα σου , δεν σε ξέρει κανεις…

Πρέπει , λοιπόν , να διαφημιστείς…

Να προβληθείς από τα ΜΜΕ, να τυπώσεις αφίσες , να κάνεις συγκεντρώσεις κ.λ.π.

Για τα ΜΜΕ μην κάνουμε καν την κουβέντα ….ξέρουμε πως λειτουργούν
Για όλα τα υπόλοιπα ΘΕΣ ΛΕΦΤΑ….

Αν έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία και τα βάλεις ΕΣΥ , μάλλον, δεν πας για το καλό του τόπου ή είσαι παλαβός …

Αν δεν έχεις , θα πρέπει να σου δώσουν αυτοί που ΕΧΟΥΝ (που μάλλον δεν τους νοιάζει το καλό του τόπου αλλά η τσέπη τους …)

Έτσι , έγινες από ιδεολόγος ,το γιουσουφακι τους…

Αλλά ,ακόμα και να καταφέρεις να τους δουλέψεις ΟΛΟΥΣ και να βγεις βουλευτής , με την πρώτη «φάλτσα» (προς την κομματική ορχήστρα)δήλωση σου θα πρέπει ή να ανακαλέσεις ή να σε φάει η μαρμαγκα…

Γουελκαμ το Ντιμοκρασυ

AUFGEBRACHT
10/06/2011, 12:25
αντε και να σου κανω τη χαρη...να τα δεχτω ΟΛΑ οσα ειπες (ειναι μερα που νοιωθω μεγαλοψυχος).

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα του τί εννοώ...Όταν ας πούμε ξέρεις την "συνδικαλιστική" δράση του εργατοπατέρα Πρωτόπαππα και πας και τον ψηφίζεις και τον κάνεις βουλευτή τί περιμένεις;;; όταν ξέρεις ότι ο Γιωργάκης ήτανε χρόνια υπουργός Παιδείας και Εξωτερικών με τα γνωστά αποτελέσματα και τον εκλέγεις πρωθυπουργό τί περιμένεις;;;; Δεν ξέρω τώρα αν έγινε αντιληπτό αυτό που ήθελα να πω... :wave2:

zephyr1
10/06/2011, 12:37
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα του τί εννοώ...Όταν ας πούμε ξέρεις την "συνδικαλιστική" δράση του εργατοπατέρα Πρωτόπαππα και πας και τον ψηφίζεις και τον κάνεις βουλευτή τί περιμένεις;;; όταν ξέρεις ότι ο Γιωργάκης ήτανε χρόνια υπουργός Παιδείας και Εξωτερικών με τα γνωστά αποτελέσματα και τον εκλέγεις πρωθυπουργό τί περιμένεις;;;; Δεν ξέρω τώρα αν έγινε αντιληπτό αυτό που ήθελα να πω... :wave2:

Μωρε αυτο που θες να πεις γινεται αντιληπτο ,το θεμα ομως ειναι ποιος?
Ειδικα οταν απο πανω ο ggs δινει το καλυτερο παραδειγμα για το πως χρηζεσαι ''ικανος'' βολευτης.:winka:

Anty12
10/06/2011, 12:38
Για όλα τα υπόλοιπα ΘΕΣ ΛΕΦΤΑ….

Και αν ανήκεις στο κόμμα....??? (μην με ρωτήσεις ποιο...ένα είν' το κόμμα:D )

ggs
10/06/2011, 12:43

Επίσης , καλό να θυμόμαστε ότι μπορεί ο ΓΑΠ να έχει 53-55% στην Βουλή ,αλλά τον ψηφίσαν περίπου … 22-23% από το εκλογικό σώμα …
Δεν πιάνουμε την κουβέντα τώρα για αποχή , λευκά , άκυρα…

Σημασία έχει ότι 25 στους εκατό θελαν τον Γιωργάκη για …προθυπουργάκι …
(και , επίσης , θελαν να δώσουν ένα …ελαφάκι για τον …Κωστάκη..)

zephyr1
10/06/2011, 13:19
Να πιασουμε τα λευκα στην εκκλησια του δημου στο συνταγμα?
Πας να κανεις Δημοκρατια και κλεβεις ιδεες απο τους τωρινους δημοκρατες και εκφραζεσαι με λευκο.:hypnotize

ggs
10/06/2011, 13:23
Και αν ανήκεις στο κόμμα....??? (μην με ρωτήσεις ποιο...ένα είν' το κόμμα:D )

ααα.... εκει εχουμε SURreal DEMOCRACY...:lol:

railDG
10/06/2011, 14:42
ααα.... εκει εχουμε SURreal DEMOCRACY...:lol:

Αν και το έθεσες ωραία...εκεί απλώς δεν θα γινόσουν βουλευτής.Αφού δεν θα υπήρχε κοινοβουλευτισμός.:confused: Όσο για τα τωρινά δεδομένα δεν έχεις και κανένα όφελος να κυνηγήσεις να γίνεις βουλευτής,αφού τα λεφτά στα τρώει πάλι αυτό.:confused:

ggs
10/06/2011, 14:44
Αν και το έθεσες ωραία...εκεί απλώς δεν θα γινόσουν βουλευτής.Αφού δεν θα υπήρχε κοινοβουλευτισμός.:confused: Όσο για τα τωρινά δεδομένα δεν έχεις και κανένα όφελος να κυνηγήσεις να γίνεις βουλευτής,αφού τα λεφτά στα τρώει πάλι αυτό.:confused:

σωστο... :beer:

blackrose
11/06/2011, 11:42
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Κλεάνθης Γρίβας

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ»

Με βάση το γεγονός ότι κάθε γνήσια αυθόρμητο και αχειραγώγητο κοινωνικό κίνημα, μετά από μια πρώτη περίοδο «δημιουργικού χάους», αρχίζει να εφευρίσκει δικές του μορφές αυτό-οργάνωσης και να συγκροτεί σταδιακά μια πλατφόρμα πολιτικών διεκδικήσεων, διαμέσου της οποίας περνάει από τη φάση του «τί δεν θέλω» στη φάση του «τί θέλω», και θέλοντας να συμβάλλω σ’ αυτή τη διεργασία, βάζω για δημόσια συζήτηση και κριτική μια ενότητα προτάσεων, οι οποίες είναι διαρκώς ανοικτές για διόρθωση, συμπλήρωση ή απόρριψη.

(Α) ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στόχος, η διαμόρφωση ενός νέου Συντάγματος απαλλαγμένου από τις παθογένειες των Συνταγ-μάτων της Μεταπολίτευσης που κάλυψαν την άνοδο και την πτώση της κοινοβουλευτικής κλεπτο-κρατίας.

Στο νέο Σύνταγμα, θα πρέπει να θεσπίζεται:

▪ Κατάργηση όλων των προνομίων και των ασυλιών των βουλευτών και των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. Μεταξύ των άλλων:
- κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, δεδομένου ότι οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι άεργοι και, συνεπώς, καλύπτονται από το επαγγελματικό ασφαλιστικό τους ταμείο,
- κατάργηση όλων των αποζημιώσεων για συμμετοχή των βουλευτών στις συνεδριάσεις της βου-λής ή στις διάφορες επιτροπές, δεδομένου ότι αυτή είναι η δουλειά για την οποία εκλέγονται και πληρώνονται,
- κατάργηση όλων των παροχών σε χρήμα, «είδος» και υπηρεσίες, όπως ατέλειες σε μετακινή-σεις και επικοινωνίες, αυτοκίνητα, οδηγούς, υπαλλήλους των πολιτικών τους γραφείων, απασχόληση αστυνομικών για τη φύλαξή τους -από ποιούς;- κ.α.

▪ Περιορισμός του αριθμού των βουλευτών (π.χ. σε 100 ή σε 150)

▪ Προσδιορισμός ανώτατου ορίου των θητειών τους (μέχρι δύο).

▪ Εκλογή των βουλευτών από Ενιαίο Ψηφοδέλτιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλους εκείνους που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι (σε ριζική αντίθεση με το σημερινό κλεπτοκρατικό σύστημα όπου οι βουλευτές εκλέγονται από τον κάθε κομματικό φύλαρχο-«αρχηγό» ο οποίος διαμορφώνει το κομματικό ψηφοδέλτιο «Του».

▪ Δυνατότητα άμεσης παραπομπής στη δικαιοσύνη και ανάκληση της βουλευτικής ιδιότητας εκείνων που παραβιάζουν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις.

▪ Καθιέρωση του υποχρεωτικού Δημοψηφίσματος:
1. Με τη συγκέντρωση υπογραφών πολιτών κατά το Ελβετικό πρότυπο:
- Συγκέντρωση (π.χ. 200 ή 300 χιλιάδων) υπογραφών, προκειμένου να τεθεί σε δημοψήφισμα κά-ποιο άρθρο του Συντάγματος (πλην των Θεμελιωδών), και
- Συγκέντρωση (π.χ. 30 ή 40 χιλιάδων) υπογραφών, προκειμένου να τεθεί σε δημοψήφισμα ο-ποιοσδήποτε νόμος για τον οποίο υπάρχει ευρύτατη διαφωνία.
2. Για κάθε μείζων θέμα που αφορά θέματα Εθνικής Κυριαρχίας (από άποψη πολιτειακή, πολι-τική, οικονομική, νομοθετική, κλπ, με εξαίρεση την εδαφική).

▪ Δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου (το οποίο μπορεί να έχει 11 ως 15 μέλη που θα εκλέ-γονται με κλήρωση από τους ομότιμους και εν ενεργεία καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με 2ετή θητεία)

▪ Δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου των Κατασταλτικών Δυνάμεων (η συγκρότησή της οποίας μπορεί να γίνεται με τρόπο ανάλογο αυτής του Συνταγματικού Δικαστηρίου και το οποίο θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες ελέγχου και επιβολής κυρώσεων)

▪ Διαχωρισμός του Κράτους από την Εκκλησία.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ

▪ Άσκηση διώξεων και επιβολή κυρώσεων (ποινικών και αστικών)
σε όλους του κυβερνητικούς, κομματικούς και κρατικούς κλεπτοκράτες που ενήργησαν προς ίδιον όφελος και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, στο αδιαφανές πορνείο της μεταπολιτευτικής κυνο-βουλευτικής "δημοκρατίας" και οδήγησαν ένα ολόκληρο λαό σε αδυναμία να έχει επίγνωση της ύπαρξης και της κατάστασής του.

(Β) ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

1. Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από το Μνημόνιο,

το οποίο στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία προς όφελος της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Μα-φίας (πρωτίστως, των γερμανικών τραπεζών και δευτερευόντως των γαλλικών τραπεζών, των τρα-πεζών της Ευρωζώνης και των κάθε είδους κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που δρουν διεθνώς).
[Σημείωση: Ήδη, εξαιτίας του μνημονίου που επιβλήθηκε με κατοχικό τρόπο στη χώρα για να την «σώσει» από το χρέος, το δημόσιο χρέος από 116% που ήταν στο τέλος του 2009 έχει φτάσει το 144% και κινείται προς το 160%, καθιστώντας αναπόφευκτη την οικονομική και πολιτική χρεοκο-πία].

2. Πληρωμή από τις τράπεζες του μέρους του χρέους
που οι ίδιες δημιούργησαν
με τις τοκογλυφικές τους δραστηριότητες.

Αυτό συνεπάγεται διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους.

3. Η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
στις οποίες περιλαμβάνεται:

1. Η αποζημίωση της Ελλάδας που επιδικάστηκε στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της Ελλάδας (7,1 δις δολάρια ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938)
2. Το «κατοχικό δάνειο» (3,5 δις Δολάρια ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938).
3. Οι αποζημιώσεις των θυμάτων της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
4. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν Γερμανοί αξιωματικοί από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

4. Η διενέργεια Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού χρέους
για να διαπιστωθεί ποιο μέρος είναι «επαχθές» και πρέπει να διαγραφεί αμέσως.

Αυτό σημαίνει άνοιγμα όλων των φακέλων της Κλεπτοκρατίας της Μεταπολίτευσης (της Siemens, του C4I, των υποβρυχίων που γέρνουν, των αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία, των δημοσίων έργων που πήραν χαριστικά γερμανικές εταιρείες, του ΟΤΕ, των Λέοπαρντ, κ.α.)

5. Κατάργηση του Τραπεζικού Απόρρητου
το οποίο προστατεύει μόνο τους διαχειριστές του «νόμιμου» και του παράνομου οργανωμένου πο-λιτικο-οικονομικού εγκλήματος

6. Απαγόρευση στις Τράπεζες να είναι Εμπορικές και Επενδυτικές, συγχρόνως

7. Απαγόρευση στις Τράπεζες να εκδίδουν Καλυμμένα Ομόλογα
και άλλα κερδοσκοπικά χρηματοοικονομικά εργαλεία

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

1. Η δημιουργία Ευρωπαϊκού Ομόλογου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
ώστε όλα τα κράτη-μέλη να δανείζονται με ίσους όρους, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο άμεσος κίνδυνος εκτόξευσης των επιτοκίων δανεισμού των πιο αδύνατων χωρών.

2. Η επιβολή προστίμου σε όλες τις χώρες που συσσωρεύουν
πλεονάσματα άνω του 4% του κρατικού προϋπολογισμού τους,
για να υποχρεωθούν να τα ανακυκλώνουν:

- είτε στο εσωτερικό τους, με άνοδο των μισθών και των συντάξεων,
- είτε στην Ε.Ε. με επενδύσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας (αντί να ληστεύουν τους εταίρους τους).

http://real-democracy.gr/node/47

Xrider
12/06/2011, 11:15
Πραγματικα ωρες ωρες πιστευω οτι και ψεκασμοι γινονται και κατι ριχουν στο νερο,στο φραπε κ φρεντουτσινο!!

Τιτλος της μεγαλητερης εφημεριδας της Μπανανιας

Για την τρίτη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση ετοιμάζονται οι «Αγανακτισμένοι»

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231113150

Ρε αρ@ιδολεβιε δημοσιογραφε που τα γραφεις...ΤΙ ειναι πανευρωπαικο!?Η πλατεια στο Συνταγμα!?
Σε ποια αλλη πολη της Ευρωπης γινεται η εγινε?
Μια στην Ισπανια και μετα copy ^ paste στην Ελλαδα και λογω στερημενης φαντασιας αντιγραφουν και την Αργεντινη ως προς το υφος.

Ρε αγανακτισμενοι,μπορει να κανω εγω λαθος αλλα καποιος να μου πει τι εγινε στην Γαλλια,Πορτογαλια,Ιταλια,Λιυ\θουανια,Ιρλανδια,Βελγιο, λλανδια,Σουηδια,Σλοβενια,Σλοβακια,Κυπρο,Ρουμανια,Πωλ νια,Μαλτα,Λετονια,Ουγγαρια,Γερμανια,Δανια,Βουλγαρια,Α υστρια γιατι δεν εχω ακουσει τιποτα...συγκεντρωνονται σε πλατειες?φωναζουν τιποτα?

Corki
14/06/2011, 12:14
Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό ,ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στην πρωτη γραμμη διεκρινα τον Μακη, δεν ξερω τι δουλεια κανει, τοσα χρονια συνδικαλιστη τον ξερω.

Διπλα του η ξαδερφη μου η Μαρθα από τα 37 της συνταξιουχος, γιατι ειχε κλεισει 15ετία στον Ευαγγελισμο με ανηλικο τεκνο.
Μαζι της η φιλη της η Στέλα, που 30 χρονια τωρα επαιρνε συνταξη

σαν αγαμη θυγατερα.

Παραδιπλα ο Σταθης, η εθελουσια από τον ΟΤΕ του ειχε αποφερει 120.000 ευρω και τωρα αγωνιζοτανστο ψαρεμα.

Μαζι και ο Κωστας 46 χρονων, πυροσβεστης, που εχει καταθεσει εδώ και

ένα μηνα τα χαρτια του για συνταξη (ειχε προλαβει να κατοχυρωσει, λεει) και περιμενει και καποιο χοντρο εφαπαξ.
Διπλα τους ο θειος μου, δεξιος από σοι, που κατεβαινει σε πορειες μονο όταν ηταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνηση.

Και από κοντα τα δυο αδερφια: ο Στελιος, που του ειχε βαλει το κομμα τα 2 παιδια στο Δημοσιο, και ο Γρηγορης, που επαιρνε τα εργα του Δημου υπερτιμολογημενα λογω γνωριμιων.

Πισω, στην δευτερη σειρα, ακολουθουσε ο Γιαννης, πατερας: εδώ και κατι μηνες εκανε εξασκηση του νεου νομου περι αδειας και του πατερα στο Δημοσιο, αγκαλια με την γυναικα του την Μαρω, που με τρεις γεννες ειχε να πατησει στην δουλεια της 3 χρονια.
Και από κοντα ο Μιχαλης. Εργολαβος με συνεργειο 27 ανασφαλιστους αλλοδαπους και -3 ελληνες..
Στα δεξια τους ο Λακης: φοιτητης ετων 32, παρεα με τον Γιωργο, γιατρο, τον επονομαζομενο και "ταχυδρομο" από τα φακελακια.
Μαζι τους και ο Θοδωρος, γιατρος του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικο του ιατρειο δεν εκοβε ποτε του αποδειξεις, με τον Κυριακο της Εφοριας, που δεν ειχε δει ποτε του παραβαση τα τελευταια 6 χρονια...

Και φυσικα δεν θα ελειπε και ο Βασιλης, λιμενικος, πρωτος ταβλαδορος στο τελωνειο.
Να και ο Μηνάς, που ειχε ξεχασει ποτε εκοψε το τελευταιο του τιμολογιο, μαζι με τον Ορεστη επιδοτουμενο χρονια αγροτη, που δεν ηξερε πού ηταν τα χτηματα του.

Ολοι μαζι με αλλους τοσους σηκωσαν τα χερια ψηλα και με σφιγμενες τις γροθιες βροντοφωναξαν,

"Κατω τα χερια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"

Ο Στεφανος, αδερφικος μου φιλος, ανεργος οικοδομος με κοιταξε με γουρλωμενα ματια:

"-Ρε, Κωστα, εμεις εδώ τι κανουμε?"

Ελα, ντε! Βρε, μηπως τελικα "μαζι τα φαγαμε?"...

Το κειμενάκι μου το έστειλαν με mail ..... δεν το έγραψα εγώ ...... πηγή δεν γνωρίζω

el_hymador
14/06/2011, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corki
Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό ,ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στην πρωτη γραμμη διεκρινα τον Μακη, δεν ξερω τι δουλεια κανει, τοσα χρονια συνδικαλιστη τον ξερω.

Διπλα του η ξαδερφη μου η Μαρθα από τα 37 της συνταξιουχος, γιατι ειχε κλεισει 15ετία στον Ευαγγελισμο με ανηλικο τεκνο.
Μαζι της η φιλη της η Στέλα, που 30 χρονια τωρα επαιρνε συνταξη

σαν αγαμη θυγατερα.

Παραδιπλα ο Σταθης, η εθελουσια από τον ΟΤΕ του ειχε αποφερει 120.000 ευρω και τωρα αγωνιζοτανστο ψαρεμα.

Μαζι και ο Κωστας 46 χρονων, πυροσβεστης, που εχει καταθεσει εδώ και

ένα μηνα τα χαρτια του για συνταξη (ειχε προλαβει να κατοχυρωσει, λεει) και περιμενει και καποιο χοντρο εφαπαξ.
Διπλα τους ο θειος μου, δεξιος από σοι, που κατεβαινει σε πορειες μονο όταν ηταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνηση.

Και από κοντα τα δυο αδερφια: ο Στελιος, που του ειχε βαλει το κομμα τα 2 παιδια στο Δημοσιο, και ο Γρηγορης, που επαιρνε τα εργα του Δημου υπερτιμολογημενα λογω γνωριμιων.

Πισω, στην δευτερη σειρα, ακολουθουσε ο Γιαννης, πατερας: εδώ και κατι μηνες εκανε εξασκηση του νεου νομου περι αδειας και του πατερα στο Δημοσιο, αγκαλια με την γυναικα του την Μαρω, που με τρεις γεννες ειχε να πατησει στην δουλεια της 3 χρονια.
Και από κοντα ο Μιχαλης. Εργολαβος με συνεργειο 27 ανασφαλιστους αλλοδαπους και -3 ελληνες..
Στα δεξια τους ο Λακης: φοιτητης ετων 32, παρεα με τον Γιωργο, γιατρο, τον επονομαζομενο και "ταχυδρομο" από τα φακελακια.
Μαζι τους και ο Θοδωρος, γιατρος του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικο του ιατρειο δεν εκοβε ποτε του αποδειξεις, με τον Κυριακο της Εφοριας, που δεν ειχε δει ποτε του παραβαση τα τελευταια 6 χρονια...

Και φυσικα δεν θα ελειπε και ο Βασιλης, λιμενικος, πρωτος ταβλαδορος στο τελωνειο.
Να και ο Μηνάς, που ειχε ξεχασει ποτε εκοψε το τελευταιο του τιμολογιο, μαζι με τον Ορεστη επιδοτουμενο χρονια αγροτη, που δεν ηξερε πού ηταν τα χτηματα του.

Ολοι μαζι με αλλους τοσους σηκωσαν τα χερια ψηλα και με σφιγμενες τις γροθιες βροντοφωναξαν,

"Κατω τα χερια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"

Ο Στεφανος, αδερφικος μου φιλος, ανεργος οικοδομος με κοιταξε με γουρλωμενα ματια:

"-Ρε, Κωστα, εμεις εδώ τι κανουμε?"

Ελα, ντε! Βρε, μηπως τελικα "μαζι τα φαγαμε?"...

Το κειμενάκι μου το έστειλαν με mail ..... δεν το έγραψα εγώ ...... πηγή δεν γνωρίζω

Πολυ αληθινο και πολυ καλογραμμενο...

sniper
14/06/2011, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corki
....

Θες να το σχολιάσεις μήπως ή απλά το έβαλες για την ενημέρωσή μας;

Δλδ, εσύ συμφωνείς ότι μαζί τα φάγαμε και δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και να διαμαρτυρόμαστε;

Εσύ σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες πολιτών (του κειμένου που έβαλες) ανήκεις;

el_hymador
14/06/2011, 12:36
Θες να το σχολιάσεις μήπως ή απλά το έβαλες για την ενημέρωσή μας;

Δλδ, εσύ συμφωνείς ότι μαζί τα φάγαμε και δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και να διαμαρτυρόμαστε;

Εσύ σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες πολιτών (του κειμένου που έβαλες) ανήκεις;

Απλα υπαρχουν και αυτοι μεσα στις συγκεντρωσεις, δε νομιζω οτι αφορα ολο το κοσμο, αλλα ενα ποσοστο που βγαζει τον Θοδωρα αληθινο, σιγουρα υπαρχει/