View Full Version : Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20
Cpt. Haddock
19/06/2012, 13:23
Δεν αναφέρθηκα στο πόσο διευρυμένο ήταν το εκλογικό σώμα.
Αυτοί που είχαν δικαίωμα ψήφου όμως είχαν συνολικά καλύτερη παιδεία από οποιοδήποτε άλλο εκλογικό σώμα.
Όχι, είχαν εκπαίδευση σε σχέση με τους άλλους που δεν είχαν. Δεν είναι απαραίτητο ότι είχαν παιδεία η, το κυριότερο, κριτική σκέψη.
el_hymador
19/06/2012, 13:24
Δεν πας καλά... Εγώ λέω να μην αφήνουμε τους χωριάτες να ψηφίζουν.
καλα (ειδικα) εσυ και ο αλλος το βιολι σας... δεν σας κανω τη χαρη... αν θελετε σοβαρα να συζητησουμε οκ, αλλιως :wave2:
Cpt. Haddock
19/06/2012, 13:26
Σορυ ρε χυμαδορ, τόσο μπορούμε. Ενδεχομενως κακώς ψηφίζουμε κιόλας....
καλα (ειδικα) εσυ και ο αλλος το βιολι σας... δεν σας κανω τη χαρη... αν θελετε σοβαρα να συζητησουμε οκ, αλλιως :wave2:
Όταν φέρεσαι ρατσιστικά αποκλείοντας κάποιον απο τα κοινά λόγω της ηλικίας του, τότε να περιμένεις κάθε αντίδραση.
Εχετλαίος
19/06/2012, 13:32
Όταν φέρεσαι ρατσιστικά αποκλείοντας κάποιον απο τα κοινά λόγω της ηλικίας του, τότε να περιμένεις κάθε αντίδραση.
Εξίσου ρατσιστικό δεν είναι 2% ποσοστιαία διαφορά σε ψήφους να σημαίνει αυτόματα +70 έδρες για τον πρώτο;
Άσχετο ίσως, άλλά...
Πάντως , για να μην δαιμονοποιουμε τους γέρους ούτε να θεοποιούμε τους νέους , την Χ.Α. μια χαρά νεολαίοι την ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό…
Το πρόβλημα δεν είναι η ηλικία…
Όχι, είχαν εκπαίδευση σε σχέση με τους άλλους που δεν είχαν. Δεν είναι απαραίτητο ότι είχαν παιδεία η, το κυριότερο, κριτική σκέψη.
Θεωρείς ότι οποιοδήποτε άλλο εκλογικό σώμα έχει συνολικά καλύτερη παιδεία και κριτική σκέψη από αυτό της αρχαίας Αθήνας;
Εχετλαίος
19/06/2012, 13:36
Θεωρείς ότι οποιοδήποτε άλλο εκλογικό σώμα έχει συνολικά καλύτερη παιδεία και κριτική σκέψη από αυτό της αρχαίας Αθήνας;
Θυμισέ μου: οι γυναίκες ψήφιζαν; Γιατί αν θυμάμαι καλώς, ούτε τους υπέργηρους άφηναν να ψηφίζουν.
Cpt. Haddock
19/06/2012, 13:38
Μιλάμε για την ίδια αρχαία Αθήνα που ισοπέδωσε τη Μήλο κι εκανε τους κατοίκους της σκλάβους, ναι;
el_hymador
19/06/2012, 13:38
A ok είναι αστεία....
Μήπως θυμάται κανείς τι ποσοστό είχε πάρει ο σύριζα το 2009?
--------------//-----------//------------- το πασόκ το 2009?
α) 4,60%
β) 43.92%
43,92 - 12,3 = 31,62 απώλεια ψηφοφόρων ή περίπου 2.000.000 ψηφάκια πήγαν αλλού.
Προχθές ο Σύριζα πήρε 1.655.000 ψήφους σε σχέση με τους 315.000 που πήρε το 2009. Αφού σας φαίνεται αστείο το συμπέρασμα, βρείτε μου ποιό κόμμα μπορούσε να είναι η δεξαμενή του Σύριζα.
Βύρωνα, κανείς δεν είπε ότι δεν συμβαίνει αυτό, εγώ σχολιάζω ότι αυτό που εκπορεύεται από την έννοια "πασόκος" δεν μπορεί να πρσαφθεί στο σύνολο των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νομίζω ότι ψάχνουν όλοι την "πασοκική" νοοτοπία στο ΣΥΡΙΖΑ, με την παλιά της έννοια. Δεν ελκύονται από αυτό. Ακόμη και το 2009, ένα πολύ μεγαλό ποσοστό του 43,92% που εισέπραξε ο Γιωργάκης, εμπεριείχε ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν στο πλασάρισμα του ως πολιτικός που θα πραγματοποιήσει τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές και θα αφήσει πίσω τις παλιές νοοτροπίες. Δεν του έδωσαν τη νίκη όσοι είχαν μόνο στο νου να βολευτούνε στο δημόσιο αλλά όσοι ήθελαν να δουν να συμβάινουν αυτά τα πράγνατα που υποσχόταν. Το ίδιο γίνεται τώρα και με τον Τσίπρα. Λαϊκιστής ή όχι, οι απόψεις του συμπλέουν πάνω κάτω με αυτές μια πολύ μεγάλης μερίδας πληθυσμού, που θέλει πρωτιστως ριζικές αλλαγές και επανεκκίνση του κράτους σε νέα δεδομένα.
Ο Α. Παπανδρέου και ο κλασσικός πασόκος όπως τους γνωρίσαμε αμφότερους, ήταν αφόρητα λαίκιστές και εστίαζαν μονάχα στο προσωπικό συμφέρον ανξαρτήτως κόστους. Άποψη μου είναι πως τόσο οι περιστάσεις όσο και η ουσία των πραγμάτων, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με εκείνες τις εποχές.
el_hymador
19/06/2012, 13:41
Σορυ ρε χυμαδορ, τόσο μπορούμε. Ενδεχομενως κακώς ψηφίζουμε κιόλας....
:wave2:
Θυμισέ μου: οι γυναίκες ψήφιζαν; Γιατί αν θυμάμαι καλώς, ούτε τους υπέργηρους άφηναν να ψηφίζουν.
«…Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξει από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός… Νεώτεραι και ακριβέστεραι έρευναι καταδείκνυσιν ότι ου μόνον ωρισμένας ημέρας, αλλά δι’ όλου του μηνός τελούσιν άπαντα τα θήλεα εις πνευματικήν και συναισθηματικήν ανισορροπίαν… Επειδή εν τούτοις αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθή ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνην ημέραν να ορίζονται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον.»
Και είχανε και δούλους και για να έχεις δικαίωμα ψήφου έπρεπε να είσαι άντρας και να είναι ο πατέρας σου και η μητέρα σου Αθηναίοι. Δεν λέω αυτό όμως, δεν κρίνω το ότι ήταν καλό να ψηφίζουν μόνο οι άντρες.
Αυτοί που ψήφιζαν πάντως ήταν συνολικά περισσότερο μορφωμένοι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανθρώπων που είχε δικαίωμα ψήφου ποτέ. Τι δεν καταλαβαίνετε;
Cpt ναι για αυτή την Αθήνα λέω, την ίδια που πήρε από τη Δήλο το χρυσό της συμμαχίας και τον έφερε στην ακρόπολη για να καλύψει ο Περικλής έξοδα της Αθήνας (νομίζω εξαιτίας της κατασκευής του Παρθενώνα).
Και επίσης είναι η ίδια Αθήνα που είχε τον εξοστρακισμό για να προστατεύει το πολίτευμα από σφετεριστές και επιτήδιους.
el_hymador
19/06/2012, 13:50
Πάντως , για να μην δαιμονοποιουμε τους γέρους ούτε να θεοποιούμε τους νέους , την Χ.Α. μια χαρά νεολαίοι την ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό…
Το πρόβλημα δεν είναι η ηλικία…
Καθαρά πρακτικό και λογικό είναι το θέμα. Ο νέος θα υποστεί τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες των επιλογών του, ο ηλικιωμένος ίσως να βιώσει τις βραχυπρόθεσμες και αυτές ως παρατηρητής στο απυρόβλητο. Τις μακροπρόθεσμες θα τις βλέπει από αλλού...
Cpt. Haddock
19/06/2012, 13:51
Και επίσης είναι η ίδια Αθήνα που είχε τον εξοστρακισμό για να προστατεύει το πολίτευμα από σφετεριστές και επιτήδιους.
Όπως τον Αριστειδη (τον δίκαιο) πχ :lol:
αρχαια αθηνα καταρχην και οχι αρχαια ελλαδα
στη σπαρτη δεν υπηρχαν αυτα τα πραγματα
η ψηφοφορια ηταν αμεση, οι στρατηγοι οριζονταν για μια ημερα, υπηρζχε ο θεσμος του Λογιστη (οτιδηποτε ειχε αποκτησει καποιος κατα τη διαρκεια δημοσιου αξιωματος θεωρουνταν οτι επρεπε να αφαιρεθει σαν παρανομα κτηθεν), δικαστηριο οπου ο καθεις μπορουσε να κατηγορησει τον καθενα, (καμια ασυλια και εντος δημοσιου αξιωματος μονο γα πολιτικα ζητηματα), μια θητεια σε αξιωμα, αμεση ανακλητοτητα αξιωματουχων κλπ καμια εκχωρηση σε καποιον να αποφασιζει εκτος του λαου
ολοι μιλαγαν. ορθος λογος. φυσικα πολλες φορες κερδιζαν οι δημαγωγοι και οι σοφιστες. οι βουλευτες ΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ με καθε κινδυνο ν ακληρωθει ενας βλακας. αλλα κρινονταν ολοι και συνεχως. βεβαιως και ξεπεσε (λογω καλοπερασης-οι τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας θα λεγαμε ) και εφτασαν να δινουν πληρωμη για τη συμμετοχη στην πνυκα.
φυσικα και εσφαξαν και πολλα αλλα. μιλαμε για αμεσοδημοκρατια οχι οτι δεν ηταν ιμπεριαλιστες.
πνυκα. με ολες τις εξαιρεσεις της εποχης ηταν το πιο κοντα στην αμεσοδημοκρατια, στη λαικη κυριαρχια
φυσικα και η νεοτητα δεν ειναι κατι που καθοριζει οτι καποιος εχει ντε και καλα υγιη σκεψη. ο γλεζος πχ ειναι σαφως πιο υγιης πνευματικα απο τον αδωνι γεωργιαδη (για να μη μιλησω για τα θρασυδειλα τσουτσεκια με τα μαυρα)
Εχετλαίος
19/06/2012, 13:56
Θέλεις να γράψω κατεβατά τώρα, έτσι; Εδώ εξόρισαν το Θεμιστοκλή και έστειλαν το Σωκράτη στον αγύριστο!
Και ως προς το μορφωμένοι, έχω τις αμφιβολίες μου για το σύνολο του πλήθους. Και τότε η μόρφωση κόστιζε, προνόμιο ήταν των πλουσίων.
Είναι μάλλον λάθος να υξυμνούμε παρελθόντα έτη συγκρίνοντάς τα με τωρινά. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Άλλες καταστάσεις, άλλες ανάγκες, άλλοι άνθρωποι.
Όπως τον Αριστειδη (τον δίκαιο) πχ :lol:
Αυτό ακριβώς λέω. Το καλύτερο δημοκρατικό κοινό που υπήρξε παρασύρθηκε και εξόρισε τον Αριστείδη. Φαντάσου λοιπόν τους σύγχρονους μας...
Αυτά που λέω δεν είναι δικιά μου σοφία, ήδη από τότε έχει γίνει λόγος για την έκπτωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και για το ότι κυβερνάει ο όχλος και όχι ο δήμος.
Καθαρά πρακτικό και λογικό είναι το θέμα. Ο νέος θα υποστεί τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες των επιλογών του, ο ηλικιωμένος ίσως να βιώσει τις βραχυπρόθεσμες και αυτές ως παρατηρητής στο απυρόβλητο. Τις μακροπρόθεσμες θα τις βλέπει από αλλού...
Χυμαδορ ,αν και προσπαθώ να καταλάβω τι λες , θεωρώ ότι είσαι πολύ άδικος με τους γέρους…
Είναι αυτή η κοινωνική ομάδα που όχι μόνο πλήγεται σφοδρά από την κρίση αλλά είναι και αδύναμη να αντιδράσει… ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να μην ζήσουν όσο καιρό τους απομένει χωρίς αξιοπρέπεια ..
Μπορεί το βιολογικό τους ρολοι να πλησιάζει στο τέλος του (αλήθεια , όλοι εμείς οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένο ότι θα ζούμε για 40-50-60-100 χρόνια ακόμη) όμως είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου μεχρι το τέλος του να ζει αξιοπρεπώς …
Για τον λόγο αυτό μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτοι στους εκβιασμούς και τον φόβο αλλά είναι και οι ποιο δικαιολογημένοι ….
(αν και υπάρχουν και κάτι γερόντια που κάτι «επαναστάτες» δεν είναι ούτε μια τρίχα από τα ζαρομενα @@ τους )
Εχετλαίος
19/06/2012, 14:01
Το καλύτερο δημοκρατικό κοινό που υπήρξε
Δημοκρατικό χωρίς γέρους, γυναίκες, δούλους, απελεύθερους.
Δηλαδή ίντα απόμενε;
Oι "καθαροί" Αθηναίοι μάλλον...
Ρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...
ο κουβελοφερης βρεθηκε
καλα κουραγια σε ολους μας.
ευχομαι να πεφτω εξω αλλα βλεπω να μας περιμενουν πρωτογνωρες καταστασεις (που τις εζησαν αλλες χωρες πριν 80 χρονια και μεις λιγο μετα... )
οσον αφορα τον συριζα οπως εχω ξαναπει, δεν μου ειναι ευχαριστο να τον συνηγορω.
ειναι ομως συνεπης. πραγμα σπανια στα πολιτικα μας ηθη.
Δημοκρατικό χωρίς γέρους, γυναίκες, δούλους, απελεύθερους.
Δηλαδή ίντα απόμενε;
Oι "καθαροί" Αθηναίοι μάλλον...
Ρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...
Πριν μου λες να μην συγκρίνουμε ανόμοιες εποχές και τώρα μου λες ότι δεν ψήφιζαν οι γυναίκες. Πόσα χρόνια έχει κλείσει το δικαίωμα των γυναικών για ψήφο; Έναν αιώνα; Μιλάμε για 25 αιώνες πίσω...
Κατά τα άλλα στο σκεπτικό συμφωνούμε, έχεις πάρει την "αφρόκρεμα" και παρόλα αυτά αποδεικνύεται ότι παρασυρόταν από δημαγωγούς.
MG-KTiNoS
19/06/2012, 14:16
ο κουβελοφερης βρεθηκε
καλα κουραγια σε ολους μας.
ευχομαι να πεφτω εξω αλλα βλεπω να μας περιμενουν πρωτογνωρες καταστασεις (που τις εζησαν αλλες χωρες πριν 80 χρονια και μεις λιγο μετα... )
οσον αφορα τον συριζα οπως εχω ξαναπει, δεν μου ειναι ευχαριστο να τον συνηγορω.
ειναι ομως συνεπης. πραγμα σπανια στα πολιτικα μας ηθη.
Και το ερώτημα είναι γιατί δεν πήγε από τον 1ο γύρω να σώσει τη χώρα και πάει τώρα?
Μα γιατί η κωλοτούμπα είναι στο αίμα μας.
Γιατί οι άνθρωποι έπρεπε να μείνουν χωρίς φάρμακα, η Μέρκελ να μας βρίζει, η Χ.Α να φάει κανέναν αράπη ακόμα, να σφίξουν οι κώλοι βρε αδερφέ.
Γιατί αν το προηγούμενο σχήμα ήταν κατάπτυστο απ όλους , το τωρινό είναι αποδεκτό για να μην έρθουν τα ούφο.
Αν αυτά είναι συμπεριφορές υπεύθυνων ανθρώπων που κρατάν στα χέρια τους το μέλλων μας, δεν έχω λόγια…
Περί ΣΥΡΙΖΑ έχω να πω μόνο πως η πρόταση του δεν έπεισε.
Ο καθένας έβγαινε κι έλεγε ότι ήθελε.
Δεν φαίνονταν μια ενιαία γραμμή, ίσως φταίει ότι δεν είναι (ήταν) κόμμα.
Από την άλλη οι καναλάρχες έπαιξαν το ρόλο τους απειλώντας το λαό ότι ο σύριζα θα του κάνει όλα αυτά που είναι να πάθει έτσι κι αλλιώς.
Δυστυχώς άλλη μια ευκαιρία χάθηκε και ελπίζω να μην είναι η τελευταία…
Κανένας στο πιο σοβαρό και υπεύθυνο δεν παίζει ε?
el_hymador
19/06/2012, 14:20
Χυμαδορ ,αν και προσπαθώ να καταλάβω τι λες , θεωρώ ότι είσαι πολύ άδικος με τους γέρους…
Είναι αυτή η κοινωνική ομάδα που όχι μόνο πλήγεται σφοδρά από την κρίση αλλά είναι και αδύναμη να αντιδράσει… ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να μην ζήσουν όσο καιρό τους απομένει χωρίς αξιοπρέπεια ..
Μπορεί το βιολογικό τους ρολοι να πλησιάζει στο τέλος του (αλήθεια , όλοι εμείς οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένο ότι θα ζούμε για 40-50-60-100 χρόνια ακόμη) όμως είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου μεχρι το τέλος του να ζει αξιοπρεπώς …
Για τον λόγο αυτό μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτοι στους εκβιασμούς και τον φόβο αλλά είναι και οι ποιο δικαιολογημένοι ….
(αν και υπάρχουν και κάτι γερόντια που κάτι «επαναστάτες» δεν είναι ούτε μια τρίχα από τα ζαρομενα @@ τους )
Mα δεν είδα κάποιον νέο να υποστηρίζει το "λεφτά στου νέους - θάνατος στα πουρά" και δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να βλέπει θετικά κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα αναγνωρίζω και σέβομαι τις αγωνίες των ηλικιωμένων ανθρώπων, όμως όπως σωστά έγραψες και έσυ, είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι σε απειλές και εκβιασμούς. Η αναπόφευκτη κάμψη του πνεύματος (κάμψη, όχι απώλεια.... τετρακόσια τα έχουν για να μην παρεξηγούμαστε) είναι σχεδόν αδύνατο -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- να υποστηρίξει κάτι ανατρεπτικό και "μπελαλίδικο" καθότι υπερνικά ο φόβος και η ανασφάλεια. Δεν τους αδικώ ούτε τους κρίνω για αυτό, είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Απλά όσο άσχημη και απειλητική για τους ηλικιωμένους φαντάζει η απώλεια της αξιοπρέπειας στα γεράματα, αλλά τόσο και ίσως περισσότερο είναι η κατακρίμνηση των ονείρων και του μέλλοντος για τους νέους. Ίδιες αιτίες, διαφορετική αντιμετώπιση. Απλά οι νέοι θα ζήσουν κατα κανόνα περισσότερο μέσα σε αυτό που επέλεξαν με άλλους τρόπους (και πάντα με καλή πρόθεση) οι ηλικιωμένοι για αυτούς.
la_villa
19/06/2012, 14:28
Οι ποιοί?? Οι ψηφοφόροι του? :tooth:
Ποιοί είναι οι ψηφοφόροι του ρε Ιωσήφ? Τα δάνεια του Πασοκ εννοείς?
Εκτός και πιστεύεις οτι ξαφνικά το 22% που τους ήρθε απ΄το πουθενά, ανήκουν στις συνιστώσες του Σύριζα :tooth:
To οτι το Πασοκ δεν κέρδισε ουτε ΕΝΑΝ νομό πέρασε απαρατήρητο?
Το οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφισαν μονοκούκι Σύριζα είναι σύμπτωση ?
δηλ που είναι το κακό οι αριστεροί να ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ όταν είδαν ότι το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε πιο ακροδεξιο ακόμα και της ΝΔ?
προσωπικά το βλέπω πολύ θετικά, γιατί μονο ο ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε για αλλαγες,δικαιοσύνη και κάθαρση.Γι αυτό και τον ψήφισαν.
Αν δεν ήθελαν θα έμεναν στο ΠΑΣΟΚ, όπως έμειναν οι ψηφοφόροι της ΝΔ.Μίλησε πουθενά η ΝΔ για καθαρση και δικαιοσύνη στον πολιτικό κόσμο?ΟΧΙ.Μπορείς τώρα να απαιτήσεις?ΟΧΙ.
αρα ο δημοκρατικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ (αλλά κ αρκετοι της ΝΔ) πήγαν και ψήφισαν ένα κόμμα αφθαρτο,ανεξάρτητο (απο τα συμφέροντα) και το έκαναν γιατί ήλπιζαν σε αυτό.
Το ότι οι ΔΥ ψήφισαν μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γελοίο επιχείρημα,γιατί οι μισοι ΔΥ είναι ΝΔ....
Μονο τιμή αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι Έλληνες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.Εκτός αν θεωρεις τον βασικό μισθό των 700€ τρομερή παροχή!!!!
ή καλύτερα πιστεύεις ότι τα 200€ βασικός μισθός είναι ένα καταπλξκτικό μέτρο
la_villa
19/06/2012, 14:30
Αυτό το ευθύνες έχουν μόνο οι άλλοι έχει πολύ πλάκα.
Η αριστερά λοιπόν στην Ελλάδα όλη μαζί δεν νομίζω να ξεπέρασε το 15% (ούτε καν να το έφτασε) αλλά φταίει περίπου για όλα.
Εγώ λοιπόν σου λέω ότι ΑΝ κατάφερε το 15% να επιβληθεί στο 85% (που δεν έγινε, αλλά λέμε)
ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ (το λιγότερο)
Η αριστερά μπορεί να έκανε λάθη και να συνεχίζει να κάνει αλλά δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον για αυτά που δεν έκανε ή δεν έγινε.
Η πραγματικότητα λέει, νόμος περί ευθύνης υπουργών συνταγματικά κατοχυρωμένος, ένας στρατός από λαμόγια να διαλύουν τα πάντα και μια θάλασσα μίζες.
ΟΛΑ τα θέματα που έπεισαν τα χέρια στους τα έκαναν ……ΝΙ.
Εθνικά θέματα ?
Οικονομία ?
Υγεία ?
Διεθνείς σχέσης?
Από πού να τους πιάσεις….
και η απάντηση σ όλα αυτά είναι πάλι καλά που δεν κυβερνούσε και η αριστερά…
Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια έτσι ?
α μπράβο
δυστυχώς και εδω μέσα καταλαβαίνεις τι νοοτροπία έχουν οι ελληνες....δυστυχως
Νομιζω η μαγκια θα ηταν να ειχαμε συνειδητοποιησει οτι εμεις οι" νεοι" εχουμε πρωτα απ'ολα περιθωριοποιησει τους γερους.
Στην τελικη οποιος εχει αρχιδια, να πιασει τη μαμα του και το μπαμπα του πχ (που παιζει να ειναι και αυτοι γεροντια) που πυροβολανε αβερτα ΝΔ και Πασοκ 20 χρονια τωρα (αν οχι κατι χειροτερο τωρα τελευταια)
να μην πω για τα λοιπα σογια που πλεον εχουμε μαθει και τι ψηφιζουν.:D:D
Βεβαια μη στεναχωρησουμε τους φασιστες και τους λοιπους μαλακες του οικογενειακου μας κυκλου και προς Θεου μην ερθουμε σε ρηξη μαζι τους,αυριο μεθαυριο θα χρειαστουμε την βοηθεια τους
και ειναι και κεινη η τριτη ξαδερφη με τα μεγαλα βυζια χρυσαυγιτισσα,αλλα κοιτα βυζαρες ρε μαγκα μου.:D
Ασε που μετα απο ολα αυτα θα πρεπει να ερθουμε σε ρηξη με τον φασιστα μεσα μας και δε λεει.:D
Aυτο το σαπροφυτο γλοιωδες υποκειμενο που ακουει στο ονομα Κουβελης πως μου ξεφυγε?Εγω για κυβερνηση πασοκ-νδ ειχα πει.ΟΚ παμε τωρα για βασικο μισθο 250 ευρω για να βαλουν καποιοι μυαλο.Ανεξαρτητως ηλικιας μια και η ανωτερη συνταξη δεν θα ξεπερναει τα 900 ευρω.
Το πραγμα πλεον παει εκει που ελεγα.ΕΜΦΥΛΙΟΣ.Φτωχοι εναντιον πλουσιων δλδ καμμια σχεση με το 46.
Με τις υγειες μας.
MG-KTiNoS
19/06/2012, 15:28
Το πραγμα πλεον παει εκει που ελεγα.ΕΜΦΥΛΙΟΣ.Φτωχοι εναντιον πλουσιων δλδ καμμια σχεση με το 46.
Δε νομίζω Τάκη.
Θα κλάσει η Μέρκελ και χ....
:lol:
Cpt. Haddock
19/06/2012, 15:28
:a014:
MG-KTiNoS
19/06/2012, 15:30
έχεις άλλα?
Cpt. Haddock
19/06/2012, 15:52
Όσα θες. Τωρα που βγηκε ο Σαμαρας δε θα πεινασουμε :lol:
MG-KTiNoS
19/06/2012, 15:56
Κάτι πρωτεϊνούχο και χωρίς αλάτι δεν έχεις;
Λεφτά υπάρχουν.
Προφανώς γιατί η θέση μου είναι πάγια κατα των διαφοροποιήσεων και διακρίσεων.
Τη δημοκρατία θα την έχεις με τα συν και τα πλην, δε γίνεται αλά κάρτ κατα πως μας βολεύει.
Απο την άλλη, μπορούμε να πάμε και σε πιο δραστικά μέτρα: να θανατωνουμε όσους είναι πάνω απο πχ 70. Παιδιά δε θα κάνουν, δε δουλευουν και ξοδέυουν πόρους. Κοινώς δε μας χρειάζονται...
Κάποιος είχε γράψει κι ένα βιβλίο για ένα τέτοιο γενναίο κόσμο.
Mπορίς Βιάν.
''Και να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους''
guzzistas
19/06/2012, 16:48
nikos_abel
19/06/2012, 17:09
ναι, αλλά πρέπει να χάσεις κάποια κιλάκια...... :lol:
Τελικά να χάσω ή να πάρω; ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
AUFGEBRACHT
19/06/2012, 17:39
ΟΚ, άλλος ένας κάτω. Και χωρίς νεφρό, έτσι;
http://www.zougla.gr/greece/article/sok-ratsistiki-epi8esi-kata-metanasti-sta-xania
:yuck:
Kαλά, εκεί που λέει Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ πώς να το σχολιάσεις, όταν διαβάζεις ότι 1 στους 2 αστυνομικούς ψήφισαν Χρυσή Αυγή... Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία περί αυτού!!!
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112883137
Mπορίς Βιάν.
''Και να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους''
Άλλος ήταν.....ένας φυλακόβιος δεκανέας...
kalgeorge
19/06/2012, 19:03
https://www.youtube.com/watch?v=fYGNYaILE8I&feature=player_embedded
:rolleyes:
nikos_abel
19/06/2012, 20:06
έχεις άλλα?
Κάτι πρωτεϊνούχο και χωρίς αλάτι δεν έχεις;
Λεφτά υπάρχουν.
Για αυτό δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη (http://www.youtube.com/watch?v=M3-gtoCMfwg)
Να προσθέσω στα περί αθήνας σπάρτης κλπ ότι αυτοί οι "ολίγοι" που έιχαν το δικαίωμα ψήφου είχαν και ένα
άλλο "δικαίωμα" που δεν είχαν αυτοί που δεν ψηφίζανε.
Την τιμή να κουβαλάνε τα άρματα και να σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης για τη πόλη τους, όταν οι υπόλοιποι
φυλάγανε τις γυναίκες και τα παιδιά τους.
Άλλες εποχές, άλλες ανάγκες.
Εχετλαίος
19/06/2012, 21:11
Να προσθέσω στα περί αθήνας σπάρτης κλπ ότι αυτοί οι "ολίγοι" που έιχαν το δικαίωμα ψήφου είχαν και ένα
άλλο "δικαίωμα" που δεν είχαν αυτοί που δεν ψηφίζανε
Εν μέρη αληθές. Κάθε Αθηναίος οπλίτης είχε μέχρι και τρεις δούλους να του κουβαλάνε όπλα, προμήθειες, εξαρτήσεις κτλ. Και αυτοί (οι δούλοι) μέσα στο χαμό της μάχης, είχαν την "υποχρέωση" να παρακολουθούν τον αγώνα του κυρίου τους και να τον συνδράμουν με τα απαραίτητα κάθε στιγμή (του τελείωναν τα δόρατα; λχ. Του πέμπανε γρήγορα άλλα μέσα στον πανικό ). Παρόλαυτά δεν είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Βασικά, @@ δημοκρατία είχαν και τότε. Πάλι λίγοι ψήφιζαν, λίγοι αποφάσιζαν...
Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ακόμη και μετά 2500 χρόνια
el_hymador
19/06/2012, 21:38
Στήριξη της κυβέρνησης χωρίς στελέχη της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε ο Φ.Κουβέλης
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα
Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που γίνονται με κάθε τρόπο από στελέχη της ΔΗΜΑΡ από όλη την Ελλάδα, που διαφωνούν με την συμμετοχή, προβάλλοντας ότι οι έδρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαρκούν για το σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας.»
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231201285
:lol::bawl::lol:
Εχετλαίος
19/06/2012, 21:43
Στήριξη της κυβέρνησης χωρίς στελέχη της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε ο Φ.Κουβέλης
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα
Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που γίνονται με κάθε τρόπο από στελέχη της ΔΗΜΑΡ από όλη την Ελλάδα, που διαφωνούν με την συμμετοχή, προβάλλοντας ότι οι έδρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαρκούν για το σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας.»
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231201285
:lol::bawl::lol:
Eλληνική Δημοκρατία στα και πολύ high της: ο κόσμος αποφάσισε να τιμωρήσει τα δυο σκ@τοκόμματα και τελικά κατέληξε να τον κυβερνάνε ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ τα ίδια.
Oυγκα-ουγκα!
el_hymador
19/06/2012, 21:56
Eλληνική Δημοκρατία στα και πολύ high της: ο κόσμος αποφάσισε να τιμωρήσει τα δυο σκ@τοκόμματα και τελικά κατέληξε να τον κυβερνάνε ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ τα ίδια.
Oυγκα-ουγκα!
Σίγουρα προκύπτει και αυτή η παρατήρηση (ανεμενόμενο και φως φανάρι ήταν άλλωστε) αλλά εγώ θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο... προεκλογικά είχαμε μια τεράστια συζήτηση για το πόσο ανεύθυνη ήταν πολιτικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πόσο αντιφατικές οι δηλώσεις των στελεχών του που επηρρεάζονταν απο τις συνιστώσες και τώρα στα καπάκια, ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές αυτού του γεγονότος, ο μπαρμπα Κούβελος, κάνει παρά την ηλικία του κωλοτουμπάρα ολκής και προτείνει κάτι όχι απλώς κουλό αλλά πάνκουλο, για να εισπράξει διαφωνίες από το εσωτερικό του κόμματος... :lol:
Πρώτα απ΄όλα στήριξη χωρίς να μετέχουν τα στελέχη δεν γίνεται! Οι αναλλαμβάνεις τις ευθύνες και εκτίθεσαι λαμβάνοντας μέρος σε οποιαδήποτε κυβερνητική διεργασία ή απλά δεν στηρίζεις. Να στηρίξεις την κυβέρνηση και να είσαι στην απ έξω "παιδιά κάντε ότι νομίζετε" είναι ότι πιο ηλίθιο, χεσμεντέδικο και ανάρχιδο έχει ειπωθεί ή απλά είναι "επιτέλεσσα το ρόλο μου σας αφήνω τώρα"...
Από την άλλη δεν μπορώ να καταλλάβω μερικούς σαν τον Βενιζέλο ας πούμε... έχασε 15 κιλά προεκλογικά μόνο από τα κατηγορώ που εκοτόξευε ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και στη λάσπη απέναντι στον Τσίπρα... λαοπλάνος, αφερέγγυος, ψεύτης, οπορτουνιστής, υπερόπτης και πάνω απ΄όλα επικίνδυνος! Το τι του έσουρε είναι άλλο πράμα... και τώρα τον θέλει συμμέτοχο στις διαπραγματεύσεις! :lol:
AUFGEBRACHT
19/06/2012, 22:06
Από την άλλη δεν μπορώ να καταλλάβω μερικούς σαν τον Βενιζέλο ας πούμε... έχασε 15 κιλά προεκλογικά μόνο από τα κατηγορώ που εκοτόξευε ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και στη λάσπη απέναντι στον Τσίπρα... λαοπλάνος, αφερέγγυος, ψεύτης, οπορτουνιστής, υπερόπτης και πάνω απ΄όλα επικίνδυνος! Το τι του έσουρε είναι άλλο πράμα... και τώρα τον θέλει συμμέτοχο στις διαπραγματεύσεις! :lol:
Είσαι μικρόψυχος και προκατειλημμένος... Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβεις το μεγαλείο της ψυχής του Βαγγέλη του Βενιζέλου, μέσα του πλαντάζει και ματώνει η ψυχή του που ο Τσίπρας είναι λαοπλάνος και ψεύτης και τον θέλει συμμέτοχο για να τον φέρει στον ίσιο δρόμο με τις νουθεσίες του. Τολμώ να τον αποκαλέσω Βαγγέλης ο Μεγαλόψυχος. Εγώ πάλι τον άκουγα όλο αυτόν τον καιρό να λέει ότι ο λαός έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ (φτου κακά...) να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης, αρχίζω να πιστεύω πως ο παχύδερμος πρόεδρας έφτασε να ψηφίσει ΝΔ για να σιγουρέψει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο κόμμα και ρυθμιστής των πάντων... :bawl:
AUFGEBRACHT
19/06/2012, 22:21
Licenced to kill ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!! Ας είναι καλά η βουλευτική ασυλία και θα γίνει ο πρώτος παγκοσμίως βουλευτής - serial killer. Φαντάζομαι πως ο ιερέας που είχε μαζί του ήταν δώρο με το περίστροφο, για να διαβάζει τους αλλόθρησκους πριν τους στείλει στον άλλο κόσμο.
Eννοείται πως η κίνησή του να πάει στη ΓΑΔΑ είναι καθαρά συμβολική και προειδοποιητική, αφού πλέον είναι απροκάλυπτα κυνικοί.. Εκτός τους ότι θα μπορούσε να πάρει ένα τηλ. να μάθει, δεν ήταν ανάγκη να πάει μέχρι εκεί, άσε που θα του πάει ντελίβερι στο σπίτι κατευθείαν από τη ΓΑΔΑ μόλις είναι έτοιμη...
http://news247.gr/eidiseis/politiki/kommata/aithsh_gia_adeia_oploforias_apo_ton_hlia_kasidiarh.1822641.html
Υ.Γ. Οι παρατηρητικοί θα πρόσεξαν πως τη βιβλιοθήκη πίσω του κοσμεί μια Model 24 Stielhandgranate, γερμανική χειροβομβίδα του Β' Π.Π. Φόρα παρτίδα...
skylaros
19/06/2012, 22:56
Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως αυτοί οι μπράβοι δεν έχουν όπλα πάνω τους? όσους τα προηγούμενα χρόνια συνέλαβαν οι φίλοι τους οι ένστολοι ( μερικούς δε μπορούσαν να τους καλύπτουν συνέχεια ήταν τέτοιες οι ακρότητες τους) κάποιοι μάλιστα εκ των οποίων ήταν και υποψήφιοι βουλευτές της γκανγκστερικής οργάνωσης τους ήταν για μαστροπεία, εμπόριο πρέζας, όπλων, εκβιασμούς και μερικές υποθέσεις δολοφονιών (τα ψιλολόγια τα τσάκωναν για μερικές ώρες μια στο τόσο και μετά free, ξέρετε αυτούς που δεν έκαναν και κάτι σοβαρό πέραν από επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, μπασίματα σε καταστήματα μεταναστών etc )
261936
:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl:
MG-KTiNoS
20/06/2012, 10:42
Ούτε να το είχαν συμφωνήσει έτσι ?
Άρε Ελλάδα του θεάτρου....
Πόσα Οσκαρ παν χαμένα ????
:D
DimChios
20/06/2012, 11:03
261936
LIKE ΡΕ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
παρτε τα ρε μ00νια!!!!!!
Τι κι αν δεν μπαίνει ο Φοβερίδης και ο Μπουμπούκος???
Τόσα άλλα σκατά θα μπουν και θ' αλωνίζουν, αυτοί οι δύο μας μαράνανε???
Τες πα, μου είναι δύσκολο φαίνεται να καταπιώ ότι μετά από τόσες φωνές και τόσο ντόρο πάλι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα έχουμε πάνω από το κεφάλι μας, για να μην πω "μια ανάσα πριν τον κώλο μας".
MG-KTiNoS
20/06/2012, 12:07
που θα πάει ...
θα ανασάνεις ?
:bawl:
που θα πάει ...
θα ανασάνεις ?
Βρε ακόμα κι αυτό το σκέφτομαι σου λέω, κάθε που παίρνω μια ανάσα κοιτάζω και μία γρήγορη πίσω μου
nikos_abel
20/06/2012, 12:55
Αμάν πια όλοι σας.
Όποτε βλέπω νέο ποστ στο θρεντ μέσα μου σκέφτομαι "να δεις έγινε κάτι περίεργο και σωθήκαμε"
Φύσει αισιόδοξος γαρ
el_hymador
20/06/2012, 16:26
Αμάν πια όλοι σας.
Όποτε βλέπω νέο ποστ στο θρεντ μέσα μου σκέφτομαι "να δεις έγινε κάτι περίεργο και σωθήκαμε"
Φύσει αισιόδοξος γαρ
Επιτέλους Νίκο! Η αισιοδοξία σου επιβεβαιώνεται! Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Σαμαράς, έχουμε κυβέρνηση! Σωθήκαμε!
http://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M :a25::a30::a46::a54:
kostas777
20/06/2012, 20:40
από τι;
kostas777
20/06/2012, 20:43
σύνοδος κορυφής
nikos_abel
20/06/2012, 21:02
από τι;
Σταμάτα επιτέλους!!!! Αφού έχουμε ΤΗΝ κρίση!!!
(μεταξύ μας, το ξέρεις ότι καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς, αλλά........)
....ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!!!!!!
:ninja:βλέπει κανένας τον Δρα Μπιγκ;
θα ήθελα να καταλάβω..τι σκέφτηκε ο κουβέλης και πήγε με τους άλλους δύο;;αν ήθελε να είναι ο "ρυθμιστής" ας πήγαινε τον Μάη που τους κράταγε κιόλας. Τώρα;
Για κολλημένο με την εξουσία δεν τον έχω, δεν σκέφτηκε οτι θα μοιραστεί τις πιθανότατες αποτυχίες τους;; Ασε που δεν ελέγχει τίποτα αυτή τη στιγμή..οι δυό τους θα προχωρούσανε έτσι και αλλιώς.
ο ψηφοφόρος του τώρα είναι ικανοποιημένος απο αυτήν την κίνηση;
θα ήθελα να καταλάβω..τι σκέφτηκε ο κουβέλης και πήγε με τους άλλους δύο;;αν ήθελε να είναι ο "ρυθμιστής" ας πήγαινε τον Μάη που τους κράταγε κιόλας. Τώρα;
Για κολλημένο με την εξουσία δεν τον έχω, δεν σκέφτηκε οτι θα μοιραστεί τις πιθανότατες αποτυχίες τους;; Ασε που δεν ελέγχει τίποτα αυτή τη στιγμή..οι δυό τους θα προχωρούσανε έτσι και αλλιώς.
ο Κουβελης , που πουλησε το ΣΥΡΙΖΑ , επειδη δεν τον εκαμαν προεδρο, ανοιξε το ΔΗΜΑΡ και πηγε με τον Αντωνη Σαμαρα της ΠΟΛιτικης Ανοιξης ΚΑΙ επιπλεον εβαλε βετο για να θεσει εκτος κυβερνησης Βοριδη & Μπουμπουκο, γιατι ΔΕΝ ειναι να εμπιστευεσαι καποιον που προδωσε το κομμα του τοσο ευκολα..... ε;
τότε θα έπρεπε να βάλει βέτο και για τη ντόρα :D
la_villa
20/06/2012, 23:01
261936
@@ ...τους κρατάνε εφεδρεία για την ανασυγκρότηση της κυβέρνησης εντός ολίγων μηνών για να ξεγελάσουν τον λαό,τότε.
τα εχουμε δει 100δες φορές..τα ίδια και τα ίδια
la_villa
20/06/2012, 23:03
179 έδρες αντι 164....κοντα στις 180....
nikos_abel
21/06/2012, 06:35
179 έδρες αντι 164....κοντα στις 180....
.....τρεις έντεκα τρεις δώδεκα τρεις δεκαπέντε κι έντεκα.....μπα δε βγαίνει τα 2/3 της βουλής, δε μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, μόνο σχεδόν ότι θέλουν.
nikos_abel
21/06/2012, 06:58
262014
guzzistas
21/06/2012, 09:44
ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ, ΜΗ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
nikos_abel
21/06/2012, 09:52
Μετά μου λέτε πως οι ξένοι πάνε να μας κάνουνε Ρουμανία.
Αν το αποτέλεσμα είναι κάτι τέτοιο (http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4731492), χαλάλι.
τελικα ολοι μαζι τα φαγατε (http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/apisteyto_kai_omws_ellhniko_h_eforia_kynhga_ton_nikola_asimo.1824754.html)
el_hymador
21/06/2012, 11:35
τελικα ολοι μαζι τα φαγατε (http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/apisteyto_kai_omws_ellhniko_h_eforia_kynhga_ton_nikola_asimo.1824754.html)
Πόσο *δελο είμαστε ρ.π.μ. πόσο; :lol:
Αφιερώνω στον Άσιμο τους στίχους του: Ρε μπαγάσα, περνάς καλά 'κει πάνω (ούτε θα θελες να ξέρεις τι πάιζει εδώ κάτω!)
nikos_abel
21/06/2012, 11:39
Το είδα και εγώ και πραγματικά ντράπηκα για λογαριασμό μας....
Σημάδι της ποιότητας του αποστολέα, φαντάζομαι ούτε καν ήξερε, όχι να αναρωτηθεί αν είναι ο γνωστός Νικόλας....
el_hymador
21/06/2012, 11:40
φαντάζομαι ούτε καν ήξερε, όχι να αναρωτηθεί ποιος είναι ο Νικόλας....
Κάποιος άσημος.... :bawl:
nikos_abel
21/06/2012, 11:43
Κάποιος άσημος.... :bawl:
Πιθανόν οι τεμπέλικες ξανθιές αιθέριες υπάρξεις* να κάνανε και πλάκα με το όνομά του.
*αφήστε με να φαντασιώνομαι έτσι τις υπαλλήλους, με κάνει να αισθάνομαι λιγότερο μλκς
Υ.Γ. Ρε πστμ με την ορθογραφία μου σήμερα.....
thou-vou
21/06/2012, 14:12
διάσημος, αυτόχειρας καλλιτέχνης????? Διάσημος?????????? Καλλιτέχνης??????? έλεοοοοοοοοοοοος....
διάσημος, αυτόχειρας καλλιτέχνης????? Διάσημος?????????? Καλλιτέχνης??????? έλεοοοοοοοοοοοος....
Πεστα ρε καραφλέ..
Ούτε σε ένα φεστβαλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ δεν πάτησε...
Αντώνης Σαμαράς (http://www.youtube.com/watch?v=egrMkviiHQQ)
Φώτης Κουβέλης (http://www.youtube.com/watch?v=U5RshnhNqcE)
:lol: :bawl: :lol:
spyrakos35
21/06/2012, 20:53
Αντώνης Σαμαράς (http://www.youtube.com/watch?v=egrMkviiHQQ)
Φώτης Κουβέλης (http://www.youtube.com/watch?v=U5RshnhNqcE)
:lol: :bawl: :lol:
τώρα ξέρω τι θα πω στην κόρη μου όταν με ρωτήσει τι είναι η κωλοτούμπα.....
τον Σαμαρα θα τον πει κανενας οτι στις εκλογες δεν κερδισε η ΝΔ ?
Cpt. Haddock
21/06/2012, 21:28
Ποιός κέρδισε? :confused:
Ποιός κέρδισε? :confused:
η παρτουζα...
Cpt. Haddock
21/06/2012, 21:48
Α, οκ.
Είχα μεινει με την εντυπωση οτι γενικως κερδίζει αυτος που πάρει το μεγαλυτερο ποσοστό ψήφων. Τι μαθαίνει κανείς :beer:
Α, οκ.
Είχα μεινει με την εντυπωση οτι γενικως κερδίζει αυτος που πάρει το μεγαλυτερο ποσοστό ψήφων. Τι μαθαίνει κανείς :beer:
ο Μπομπ ο Σαμαρακης "κυνηγουσε" την αυτοδυναμια (μετα απο τον Μεσαιωνα του ΠΑΣΟΚ τι πιο λογικο και ευκολο?) και τον θριαμβο
Αντ' αυτου εγινε γιαλαντζι πρωθυπουργος σε μια κυβερνηση-παρτουζα ...... συμφωνεις ή εχω δικιο ;
Cpt. Haddock
21/06/2012, 22:25
ο Μπομπ ο Σαμαρακης "κυνηγουσε" την αυτοδυναμια (μετα απο τον Μεσαιωνα του ΠΑΣΟΚ τι πιο λογικο και ευκολο?) και τον θριαμβο
Αντ' αυτου εγινε γιαλαντζι πρωθυπουργος σε μια κυβερνηση-παρτουζα ...... συμφωνεις ή εχω δικιο ;
Ειναι άσχετο με το ποιος κερδισε τις εκλογές.
Επίσης, τόσα χρονια φωναζουμε κατα της ενισχυμενης αναλογικής, υπέρ της απλής, αρα υπερ των κυβερνησεων συνεργασίας. Τωρα που έχουμε κυβερνηση συνεργασίας το λεμε "γιαλαντζι πρωθυπουργός" και "παρτουζα";
Τελικά τι στον μπούτσο θέλουμε; Ή μηπως νομιζετε οτι στις αλλες χωρες που εχουν κυβερνησεις συνεργασίας ειναι πάντα ομοειδή κομματα;
Τελικά μηπως δε θέλουμε πραγματικα συνεργασίες;
Μηπως το λέμε για να το λεμε;
Μηπως απλα το μονο που ξέρουμε να κανουμε ειναι μονο να γκρινιαζουμε σε καθε τι;
Άσκηση για το σπίτι:
Καντε την αναγωγή των αποτελεσμάτων με απλή αναλογική, δείτε τις εδρες καθε κόμματος και προσπαθειστε να βρείτε τους πιθανους συνδυασμους διακυβερνησης.
Τα πράγματα ειναι απλά κορίτσια:
Εαν θέλουμε κυβερνησεις συνεργασίας, μοιραία αυτές θα ειναι και απο ετερόκλητες παρατάξεις. Οχι πάντα, αλλα θα τυχαινει.
Εαν δε μας αρέσει, τοτε ας γυρισουμε σε ενισχυμενη αναλογική (ή ακομα καλυτερα σε πλειοψηφικο), να έχουμε παντα αυτοδυναμίες και να ξεμπερδεύουμε.
Όλα δε γινονται.
Επίσης, τόσα χρονια φωναζουμε κατα της ενισχυμενης αναλογικής, υπέρ της απλής, αρα υπερ των κυβερνησεων συνεργασίας. Τωρα που έχουμε κυβερνηση συνεργασίας το λεμε "γιαλαντζι πρωθυπουργός" και "παρτουζα";
Τελικά τι στον μπούτσο θέλουμε; Ή μηπως νομιζετε οτι στις αλλες χωρες που εχουν κυβερνησεις συνεργασίας ειναι πάντα ομοειδή κομματα;
Μηπως απλα το μονο που ξέρουμε να κανουμε ειναι μονο να γκρινιαζουμε σε καθε τι;
Άσκηση για το σπίτι:
Καντε την αναγωγή των αποτελεσμάτων με απλή αναλογική, δείτε τις εδρες καθε κόμματος και προσπαθειστε να βρείτε τους πιθανους συνδυασμους διακυβερνησης.
Εαν θέλουμε κυβερνησεις συνεργασίας, μοιραία αυτές θα ειναι και απο ετερόκλητες παρατάξεις. Οχι πάντα, αλλα θα τυχαινει.
Εαν δε μας αρέσει, τοτε ας γυρισουμε σε ενισχυμενη αναλογική (ή ακομα καλυτερα σε πλειοψηφικο), να έχουμε παντα αυτοδυναμίες και να ξεμπερδεύουμε.
Όλα δε γινονται.
ρε Captain ο κοσμος ηθελε κατι καινουριο...αλλα το καινουριο ειναι ριζοσπαστικο, το ριζοσπαστικο ειναι αγνωστο.... και το "δε βαριεσαι" ξαναψηφισε αλλη μια φορα
στο ιδανικο περιβαλλον οπως το περιγραφεις ... οι Πρασινοι θα ελεγχουν τους Μπλε για παρασπονδιες, ρουσφετια κλπ..... αυτοι ομως τοσα χρονια στο κουρμπετι μονο αυτο δε θα κανουν.... ειναι σα να παιρνεις τους Hells Angels και να τους λες θα κανετε ανακωχη με τους Banditos για να τα καψουμε ολα....:cool:
Cpt. Haddock
21/06/2012, 22:42
Αν ο κοσμος ηθελε κατι καινουριο θα ψηφιζε κατι καινουριο. Αλλα δεν το εκανε. Τελεία.
mats8282
22/06/2012, 00:49
Δηλαδή σοβαρά τώρα,αυτό το πράγμα το βλέπεις για κυβέρνηση συνεργασίας;;;
Εχετλαίος
22/06/2012, 06:42
Τελικά τι στον μπούτσο θέλουμε;
Aνθρώπους και όχι ανδράποδα για ψηφοφόρους.
Θα ήταν μια καλή αρχή.
nikos_abel
22/06/2012, 07:02
Θα ήταν μια καλή αρχή.
Αυτό πάρε το απόφαση ότι δεν γίνεται. Αυτούς έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε (και τους ψηφοφόρους και τους "ηγέτες" τους).
Το "θα κοιτάω τη πάρτυ μου" που είχα γράψει λίγο πιο πίσω, θα το μετέφραζα πιο σωστά σε
"πρέπει να προσαρμοστώ στις νέες υπάρχουσες συνθήκες για να επιβιώσω".
Νεοφιλελευθεριτζής ΚΑΙ Δαρβινιτζής ναούμ' ;)
el_hymador
22/06/2012, 07:34
Θα ήταν μια καλή αρχή.
Nαι μεν αλλά... η ψήφος τους καθενός αντιπροσωπεύει μια γενικότερη συμπεριφορά, είναι η αντανάκλαση της. Δες τις συμπεριφορές του μεγαλύτερου ποσοστού των ελλήνων πολιτών στην καθημερινότητα τους (δεν με - μας βγάζω απ έξω). Όλα εκπορεύονται από το αξιακό μας υπόβαθρο (ή την πληρη απουσία αυτού), οπότε -για να αναφέρω τυχαία παραδείγματα- αν εγώ πετάω σκουπίδια όπου βρω, γλύφω ή ρουφιανεύω στη δουλειά, οδηγώ σαν μαλάκας, περνάω πρώτος στις ουρές γιατί είμαι μάγκας, έχω εναποθέσει όλο μου το είναι στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή μου, επιλέγω σκουπίδια για να ταίσω το μυαλό μου, κοιτάω αποκλειστικά και μόνο την πάρτη μου και άλλα πολλά τέτοια, τι περιμένεις να ψηφίσω;
Αν δεν αλλάξουμε πρωτίστωε εμείς σε ατομικό επίπεδο, δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς.
εγω μια απορια εχω μονο...
αυτος ο καπελας ο κουβελης, ποσο μπινες να ειναι? :lol:
σκατοπαιδο!!!;)
spyrakos35
22/06/2012, 07:50
Άσκηση για το σπίτι:
Όλα δε γινονται.
μια χαρά τα λες.....
κάνε όμως την αρχή και πες εσύ πρώτος μπας και βρούμε καμμιά άκρη
Cpt. Haddock
22/06/2012, 08:08
Δηλαδή σοβαρά τώρα,αυτό το πράγμα το βλέπεις για κυβέρνηση συνεργασίας;;;
Δηλαδή πώς πρέπει να ειναι μια κυβερνηση συνεργασίας για να μας αρέσει;
DimChios
22/06/2012, 08:10
μπας και βρούμε καμμιά άκρη
:bawl: καλο!
(δεν πηγαινε στον καπ10, γενικα το λεω)
nikos_abel
22/06/2012, 08:34
Δηλαδή πώς πρέπει να ειναι μια κυβερνηση συνεργασίας για να μας αρέσει;
Πάντως αυτή με Μπλε και Πράσινους και Ροζοκόκκινους κόκους δεν....
Cpt. Haddock
22/06/2012, 08:42
Πάντως αυτή με Μπλε και Πράσινους και Ροζοκόκκινους κόκους δεν....
Γιατι; Δεν τα λεει ετσι το μανιουαλ για τις κυβερνησεις συνεργασίας?
la_villa
22/06/2012, 08:58
τι αγχώνεστε?μπροστά έρχεται ο καιρός και θα τα μάθουμε όλα μια χαρά.
ήδη έκαναν μεγάλη κίνηση για να ψήσουν τους ούγκα ούγκα....μείωσε λέει 30% τους μισθούς των υπουργών...τρομερό
ένα ακομη που πιστεύω θα κάνουν είναι να αναβάλλουν (για 3η φορά) την δημιουργία ενιαίου μισθολογίου των πραιτόρων τους και την μείωση κατα 12%....για να τους φανατίσουν (ωστε να υπερασπιστουν με μανία την καταπληκτική κυβερνηση που δεν τους πείραξε) στις διαμαρτυρίες που έρχονται
Θα ήταν μια καλή αρχή.
Nαι μεν αλλά... η ψήφος τους καθενός αντιπροσωπεύει μια γενικότερη συμπεριφορά, είναι η αντανάκλαση της. Δες τις συμπεριφορές του μεγαλύτερου ποσοστού των ελλήνων πολιτών στην καθημερινότητα τους (δεν με - μας βγάζω απ έξω). Όλα εκπορεύονται από το αξιακό μας υπόβαθρο (ή την πληρη απουσία αυτού), οπότε -για να αναφέρω τυχαία παραδείγματα- αν εγώ πετάω σκουπίδια όπου βρω, γλύφω ή ρουφιανεύω στη δουλειά, οδηγώ σαν μαλάκας, περνάω πρώτος στις ουρές γιατί είμαι μάγκας, έχω εναποθέσει όλο μου το είναι στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή μου, επιλέγω σκουπίδια για να ταίσω το μυαλό μου, κοιτάω αποκλειστικά και μόνο την πάρτη μου και άλλα πολλά τέτοια, τι περιμένεις να ψηφίσω;
Αν δεν αλλάξουμε πρωτίστωε εμείς σε ατομικό επίπεδο, δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς.
Ως ανδράποδα δηλαδή και με εξ' ορισμού γενικότερη συμπεριφορά του τύπου «πετάω σκουπίδια όπου βρω, γλύφω ή ρουφιανεύω στη δουλειά, οδηγώ σαν μαλάκας, περνάω πρώτος στις ουρές γιατί είμαι μάγκας, έχω εναποθέσει όλο μου το είναι στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή μου, επιλέγω σκουπίδια για να ταίσω το μυαλό μου, κοιτάω αποκλειστικά και μόνο την πάρτη μου και άλλα πολλά τέτοια» ορίζονται οι ψηφοφόροι ποιου κόμματος;