Σύνδεση

View Full Version : Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

el_hymador
04/06/2012, 10:57
Θα χαιρόμουν αν αυτή τη συζήτηση την κάναμε "λάιβ", η ανάλυση μέσω φόρουμ είναι δύσκολη (πάλι σεντόνι θα γράψω γαμώτ...). Άλλωστε δε μπορώ να σου προτείνω κάτι, απλά μπορώ να σου πω πώς το βλέπω.

.......

Θα μου πεις, "λύση δε βλέπω". Δεν έχω. Προσπαθώ να δω την κατάσταση όσο γίνεται χωρίς δογματισμό. Ο Iosif έγραψε "αν όχι τώρα, πότε;" Το θέμα δεν είναι μόνο πότε (το 89 καλά θα ήταν...), αλλά και με ποιον. Και με αυτή την αριστερά *εγώ* δεν θέλω να ρισκάρω. Ελπίζω σε μία αποτελεσματική οικουμενική κυβέρνηση (με τον Σύριζα μέσα), αλλά δεν το πολυβλέπω.

Ούτε εγώ έχω να προτείνω κάτι ως οριστική λύση, δεν υπάρχει γιατρειά στην κατάσταση που βρισκόμαστε, μόνο μερική καταπολέμηση των συμπτωμάτων. Επέτρεψε μου όμως να διαφωνήσω με την "μετριοπαθή" μέθοδο που προτείνεις. Μακάρι οι καταστάσεις να ήταν αλλιώς και οι συνθήκες τέτοιες, που μια συντηρητική (ως προς την εφαρμογή, όχι ως προς την πολιτική) και μετρημένη μέθοδος να ήταν η ενδεδειγμένη και η πιο αποτελεσματική. Δυστυχώς οι επιπτώσεις που βιώνει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας κάθε άλλο παρά ελαφριάς μορφής χαρακτηρίζονται και ως εκ τούτου είναι λογικό και αναπόφευκτο, να αποζητούνται πιο δραστικά μέσα. Το ότι αυτά τα μέσα ενέχουν κινδύνους, συμφωνώ, προσωπικά δεν φοβάμαι αυτό καθέ αυτό το γεγονός, ας ρισκάρουμε, άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αυτό που φοβάμαι, είναι ότι πολλοί από αυτούς που επιθυμούν διακαώς μια δραστική αλλαγή, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται πρωτίστως και η δική τους συμμετοχή. Ενδεχόμανα μάλιστα να κληθούν να αντιμετωπίσουν και άλλες καταστάσεις τις οποίες δεν πιστεύω ότι έχουν συνειδητοποιήσει. Είναι αυτό που λέμε ότι αν δεν βρέξεις κ*λο ψάρι δεν πρόκειται να πιάσεις. Το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν προειδοποιεί / ενημερώνει για αυτό, καθότι κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος. Το αντιλαμβάνομαι ως ένα βαθμό, είναι σαν να ρωτας ένα γιατρό πριν την επέμβαση "γιατρέ θα πονέσω;" και να σου απαντάει "ουουου, θα γονατίσεις από τον πόνο, θα σφαδάζεις!", ε όσο και να πεις, δεν είναι και ότι καλύτερο να το ακούς αυτό, δεν πας με καλή ψυχολογία στο χειρουργείο. Πολλοί λοιπόν πατώντας σε αυτό, βρίσκουν μεγαλες ομοιότητες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ/Α.Παπανρέου του 81. Ναι, αλλά κατά την άποψη μου δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας που το επιδιώκουν αυτό, είναι το πόπολο που το βλέπει έτσι. Ο κόσμος τους έχει ανάγει σε σωτήρες, δεν παρουσιάζονται αυτοί ως κάτι τέτοιο.

Με βάση όλα αυτά τα μπερδεμένα, θα μου άρεσε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΔΗΜΑΡ, μια αμιγής αριστερή κυβέρνηση. Προσωπικά δεν χαρακτηρίζομαι ούτε αυτοπροσδιορίζομαι ως αριστερός, ποτέ δεν ήμουν. Είμαι όμως κάθετα και ορίζοντια αντίθετος με το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που επικρατεί και αφού αυτοί είναι οι -τουλάχιστον ιδεολογικά- "εχθροί" του, αυτούς υποστηρίζω. Δεν με ελκυεί τόσο το ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα ούτε ότι θα ισχυσουν και πάλι οι συλλογικές συμβάσεις. Καλά είναι όλα αυτά και καλώς να έρθουν. Αυτό που θέλω να δω στην πράξη είναι κάποια αντίσταση σε αυτή την λαίλαπα που σαρρώνει όλο την υδρόγειο, να αποτελέσσει η χώρα μου την πρώτη από τις "δυτικές" που σε παγκόσμιο επίπεδο θα πει ΟΧΙ στο νεοφιλελευθερισμό και στην παγκοσμιοποιήση. Δεν θέλω οι χώρες και οι άνθρωποι τους να αποτελούν "προϊόντα" που τζογάρονται καθημερινά στις αγορές, αρνούμαι την ισοπεδωτική ανάπτυξη που δεν λογαριάζει τίποτα και ξεφεύγει απο την ανθρώπινη κλίμακα. Θα μου πεις η Ελλαδίτσα, μια σταλιά χώρα, με ασήμαντο αντίκτυπο, θα καταφέρει να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι σε όλους αυτούς; Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ναι, γιατί όχι; Άλλωστε οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές. Σε παγκόσμιο επίπεδο προετοιμάζεται το έδαφός για αλλαγές μεγάλης κλίμακας, κανένας δεν αντέχει αυτό το πολιτικοικονομικό σύστημα. Απλά ξαναγράφω... έχουμε τα κάκαλα;

la_villa
04/06/2012, 11:11
Μιλάμε πάντως για μια αριστερά που περιέχει και στοιχεία που δεν είναι καν φιλοδημοκρατικά. Αν είναι πιο σημαντικό να είσαι αριστερός από δημοκράτης, μήπως δεν πειράζει και αν είσαι εκμεταλλευτής, βίαιος ή κλέφτης; Δε γουστάρω μετά τους πρασινοφρουρούς και τα γαλάζια παιδιά να έρθει άλλη μια δογματική στρατιά στην εξουσία. Μπαδεγουέι: αν το ποσοστό του Σύριζα το είχε η μετριοπαθέστερη ΔημΑρ, δε θα γινόταν τέτοιος χαμός. Τις ακρότητες και το λαϊκισμό τύπου Τσάβες φοβούνται οι περισσότεροι, όχι τη στροφή στα αριστερά.

έχω μια αίσθηση ότι μπερδεύεις το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
οπως και εσύ και εγώ γενικά είμαι μετριοπαθής άνθρωπος μέχρι ένος σημείου.

Πρωτα πρώτα συμφωνώ είναι να είσαι Δημοκρατης και μετά κινούμαστε ιδεολογικα.Το αν έρθει άλλη μια καινούργια δογματική στρατιά η οποία θα τυφλωθεί απο την εξουσία θέλω να πιστεύω ότι ο λαος ωρίμασε και θα την στείλει όπως ήρθε.Αλλά δεν μπορούμε να την καταδικάζουμε ΠΡΙΝ την δούμε.
Βλέποντας την μετριοπαθή στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κάνει να πιστε΄ψω ότι δεν θα δούμε τέτοια φαινόμενα.

Την ΔΗΜΑΡ την θεωρώ ένα ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμένο.Ο Κουβέλης,η συμπεριφορά του δείχνει άνθρωπο υποχωρητικό που θα υπέγραφε με την παραμικρή πίεση τα πάντα.
ήμουν μεταξύ Κουβέλη και Τσίπρα την 6/5.Μετα τις εκλογές ο Κουβέλης ήταν σκέτη απογοήτευση και ευτυχώς δεν τον ψήφισα και φυσικά δεν πρόκειται.

Αλλά θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι ακρότητες και οι λαϊκισμοί???Και όχι μέσα απο την διαστρέβλωση των MEGA-SKAI αλλά μεσα απο τις δηλώσεις των στελεχών και του ίδiου του Τσίπρα στο enikos που εξήγησε στον κόσμο πολλά πράγματα.

άλλο μετριοπάθεια άλλο δουλικότητα, και αυτό το λέω για τους πολιτικούς αρχηγούς. Θέλω πρωθυπουργό με τσαγανό

υ.γ Το ότι η Ε.Ε ,ΝΑΤΟ μας έχουν γραμμένους εκθετει τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς που μας διοικούσαν.
Δεν γίνεται να τους δίνεις δις και αυτοί να σε γράφουν.Αμα τους έκοβες τα δις και πήγαινες να εξοπλιστείς απο Ρωσία,και μόνο στην κίνηση θα έβλεπες αν θα έπαιρναν θέση.

mats8282
04/06/2012, 11:17
Το αν παίζουν φάνηκε στην Κύπρο(παρά την εκεχειρία οι Τούρκοι προχωρούσανε).
Τί τους κάνανε;
Τίποτα.
Φάνηκε επίσης στα Ίμια,φάνηκε στην πολιτική της ΕΕ με τους λαθρομετανάστες...
Να συνεχίσω;

Φίλε δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κανένας δε σε υποστηρίζει εαν:
α)δε σε φοβάται
β)δεν έχει σοβαρή ανάγκη από κάτι που παράγεις εσύ

Είναι και το άλλο:πως θα πείσεις την Ευρώπη να υπάρχουν ευρωδυνάμεις οι οποίες με την πρώτη μαλακία θα ρίχνουν στο ψαχνό όταν κάποιος πάει να παραβιάσει έδαφος ενός μέλους της ΕΕ απ'τη στιγμή που τόσα χρόνια τους έχουμε καραφεσώσει;

Ό,τι και να κάνουμε στα εξοπλιστικά η Τουρκία δεν πρόκειται να μας φοβηθεί...Θα είναι πάντα πιο εξοπλισμένοι και ο στρατός τους 5πλάσιος.....Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε,ειδικά εν μέσω κρίσης,είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την οικονομία μας και να λειτουργήσουμε σωστά στο διπλωματικό πεδίο μάχης..

Δεν έχουμε φεσώσει κανέναν,ακόμα...Μακάρι να το κάνουμε ;)

Cpt. Haddock
04/06/2012, 11:18
[...]...εσύ τώρα με ποιους είσαι, με μας τους Τοξοφορίτες ή με τους άλλους τους Μιλκόγιαννους ε;

Τοξοφορίτες αναγκαστικα, εχουμε κι ενα αθλημα να υπηρετησουμε... ;)

:a27:

[...]Την ΔΗΜΑΡ την θεωρώ ένα ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμένο[...]

Σορυ, αλλα εαν ειναι η ΔΗΜΑΡ πασοκ μεταλλαγμένο, τοτε ο συριζας με τα δεκαδες στελεχη του βαθεος πασοκ που εχουν παρει μεταγραφη για εκει, τί ειναι;

spyrakos35
04/06/2012, 11:19
δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω οτι σε μία υποτιθέμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι που θα μας γ@μούσαν ανελέητα και ασάλιωτα οι κατά τα άλλα εταίροι μας....
αυτό το λέω όχι ως αποτρεπτικό για τον όποιο ενδιαφέρεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά σαν ενδεχόμενο....

βέβαια Σαμαρά-Κωλοτούμπα-Αεργο (νταξ δεν είναι και ο μονος), δεν ψηφίζω να μου κοπεί το χέρι.....

αυτό που ίσως να αλλάξει κάποια πράγματα στο πως βλέπουν οι εταίροι την κρίση είναι η κατάσταση της ισπανίας που μας ακολουθεί κατά πόδας που εχει σαν αποτέλεσμα να κράζουν και άλλοι την πολιτική της μέρκελ.....

nikos_abel
04/06/2012, 11:24
Σορυ, αλλα εαν ειναι η ΔΗΜΑΡ πασοκ μεταλλαγμένο, τοτε ο συριζας με τα δεκαδες στελεχη του βαθεος πασοκ που εχουν παρει μεταγραφη για εκει, τί ειναι;

ΠΑΣΟΚ. Σκέτο. :lol:

kostaspetrou
04/06/2012, 11:52
Ό,τι και να κάνουμε στα εξοπλιστικά η Τουρκία δεν πρόκειται να μας φοβηθεί...Θα είναι πάντα πιο εξοπλισμένοι και ο στρατός τους 5πλάσιος.....
Αυτό που λες εκτός από λάθος είναι και ηττοπάθεια:για να νικήσεις κάποιον αρκεί να ξέρει ότι θα πληρώσει ακριβά τη μαλακία του.
Δεν χρειάζεται να τους καθαρίσεις όλους.
Πάντα ήταν περισσότεροι αλλά παρόλ'αυτά κερδίζαμε.
Αν ήταν να ίσχυε αυτό που λες θα'μασταν ακόμα γιουσουφάκια.

Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε,ειδικά εν μέσω κρίσης,είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την οικονομία μας και να λειτουργήσουμε σωστά στο διπλωματικό πεδίο μάχης..
Ποτέ και κανένα κράτος δεν κέρδισε στο διπλωματικό πεδίο αν δεν είχε αξιόμαχες Ε.Δ.

Δεν έχουμε φεσώσει κανέναν,ακόμα...
Φεσώνουμε χωρίς αποτέλεσμα την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Μακάρι να το κάνουμε ;)
Δε μας τιμάει αυτό που λες...

christof40
04/06/2012, 12:21
προχθες ειπαν τα μμε οτι η ρουπια στην ινδια πεφτει μαζι με το χρηματιστηριο τους λογω των εκλογων στην ελλαδα.παραλογο?εντελως.λενε οτι πιθανον εξοδο της ελλαδος απο το ευρω θα εχει επιπτωσεις μεχρι την κινα.παραλογο?εντελως.η ελλαδα μια κουκιδα στον π.χαρτη,μια χουφτα ανθρωποι,γιατι μας φοβουνται και ανυσηχουν παγκοσμιως??
μηπως εχουν στο μυαλο τους την ιστορια με τους 300 του λεωνιδα?μηπως ξερουν την ιστορια που η ελλαδα τα εβαζε παντα ευκολα διχως δυσταγμο με πολυ μεγαλυτερες της δυναμεις?μηπως φοβουνται οτι οι λαοι των ιταλων,ισπανων,πορτογαλων και αλλων περιμενουν στην γωνια να κανουμε εμεις την αρχη για να μας ακολουθησουν?
δεν ξερω....αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι με μνημονιο η χωρις τον εχουμε πιει κανονικα......το προγραμμα δεν βγαινει μαγκες ουτε ετσι ουτε αλλιως....
το θεμα ειναι οτι στην ελλαδα υπαρχουν 2 διαφορετικες γνωμες που μας διχαζουν.
μας εχουν παρει το βοδι και εμεις διαφωνουμε στο εξης...να σκυψουμε το κεφαλι και να κανουμε της κοτες προκειμενου να διασωσουμε την ουρα του βοδιου,κερδιζωντας λιγο χρονο πριν την καταστροφη?
η να ρισκαρουμε και να αγωνιστουμε με το κεφαλι ψηλα για το δικιο μας και το μελλον των παιδιων μας?
εγω προσωπικα ψηφιζω το δευτερο,
στα χρονια της ευμαρειας,του καταναλωτισμου,της παγκοσμιοποιησης,της τεχνολογιας κ.λ.π νομιζω (προσωπικη μου αποψη)ξεχασαμε καποιες αξιες η της βαλαμε στην ακρη,οπως της αξιοπρεπειας που για μενα ειναι πανω και απο την ζωη.
διαβασα προσφατα οπως και εσεις τα οικονομικα προγραμματα των ν.δ και συριζα (λεω αυτων των 2 γιατι αυτοι ειναι υποψηφιοι για επομενη κυβερνηση).
και των 2 ειναι για τα μπαζα (μπουρδολογιες).:a31:
υπαρχει ομως μια διαφορα.την ν.δ την ξερουμε και την εχουμε φαει στην μαπα.δεν την εμπιστευομαστε και οποιος πιστευει οτι εχει αλλαξει και θα κανει κατι διαφορετικο απο οτι στο παρελθον,ειναι το λιγοτερο χαζος.τον συριζα δεν τον ξερουμε,ας τον δοκιμασουμε και ας μην τον εμπιστευομαστε.
πασοκ και ν.δ πρεπει να τα ξερασουμε εξω απο την ελλαδα μας.
μπορει με τον δρομο του συριζα να χασουμε πολλα περισσοτερα απο σημερα αλλα τουλαχιστον πιστευω θα κερδισουμε την χαμενη αξιοπρεπεια μας.
το σιγουρο ειναι οτι τα γεγονοτα που θα ακολουθησουν στο επομενο συντομο χρονικο διαστημα θα γραφτουν στην παγκοσμια ιστορια και θα ειναι τα σημαντικοτερα της νεωτερης ιστοριας.
ας αποφασισουμε πως θα μας γραψει η ιστορια.σαν κοτες που υποκυπτουν,η σαν αγωνιστες,αξιοι απογονοι του ελληνικου πνευματος......

christof40
04/06/2012, 13:17
να πω και κατι που διαβασα στις πρωτες σελιδες του θρεντ.
ειπαν καποιοι για υψυλομισθους εργαζομενους ΔΕΚΟ και Δ.Υ.
δουλευω οδηγος στην πρωην εθελ και νυν οσυ 12 χρονια και τα τελευταια 8 συνδικαλιζομαι.με 24ετη πρωυπηρεσια επαγγελματια οδηγου και δουλευωντας μονιμα βραδυ,σκ και αργιες επαιρνα 1400-1700 καθαρα πριν το 2009.τωρα παιρνω καθαρα 900-1100 αναλογα τα σκ και αργιες που δουλευω.μου χρωσταγαν και μου πηραν και το βοδι.
στα μμε λεγαν οτι περναμε 5000 μεσω ορο τον μηνα.αν θελει μια κυβερνηση να διαστρεβλωσει την αληθεια βαζει μεσω ορο μισθων.γιατι μεσα στο τσουβαλιασμα δεν βαζει μονο το μισθο των διορισμενων κομματοσκυλων και στελεχων αλλα και των εξωτερικων συμβουλων,δικηγορων,αποσπασμενων,μεταθετιμενων,συντα ξιουχων προ 2ετιας,εξωτερικων συνεργατων και οτι αλλη παπαρια για να διαστρεβλωσει την αληθεια.μεχρι και πουλημενους συνδικαλιστες βαζει να λενε στα μμε οτι παιρνουμε επιδομα προθερμανσης,
αληθεια αυτος ο συνδικαλιστης που ελεγε στα μμε αυτες της παπαριες (κομινης αλεξανδρος) ξερετε που βρισκεται τωρα?ΓΣΕΕ.
εχοντας ζησει τα πραγματα εκ των εσω ενα εχω να πω με απολυτη σιγουρια.
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΣΚΟΠΟ.

la_villa
04/06/2012, 17:34
Τοξοφορίτες αναγκαστικα, εχουμε κι ενα αθλημα να υπηρετησουμε... ;)
ο συριζας με τα δεκαδες στελεχη του βαθεος πασοκ που εχουν παρει μεταγραφη για εκει, τί ειναι;

δεκάδες στελέχη?όπως???
εκτός αν εννοείς τα ιδια με του MEGA αλλά ποτέ δεν ακούσαμε ποια είναι αυτά...

υ.γ μπας και μπερδεύετε την ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ??να θυμίσω τις παραιτήσεις ιδρυτικών μελών της ΔΗΜΑΡ πριν την 6/5.Αφου όμως η απειλή έγινε ο ΣΥΡΙΖΑς το ποίημα το πηγανε MEGA-SKAI για τον ΣΥΡΙΑ

la_villa
04/06/2012, 17:35
δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω οτι σε μία υποτιθέμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι που θα μας γ@μούσαν ανελέητα και ασάλιωτα οι κατά τα άλλα εταίροι μας....
.

αυτό ΑΝ συμβεί καταλαβαίνεις αυτομάτως τι ευρώπη είχαμε....και τι αποικ...εεε χώρα μας θεωρούσαν ως τωρα.....

ένας ακομα λόγος να δούμε πως ακριβώς μας αντιμετωπίζουν οι "φίλοι" μας

αυτό που λες είναι σαν να λες ότι δεν ήμαστε ελεύθερη χώρα....καλά για δημοκρατία δεν το συζητάμε

mats8282
04/06/2012, 17:55
Αυτό που λες εκτός από λάθος είναι και ηττοπάθεια:

ΥΓ:για να προλάβω όποιον ρωτήσει αν προτιμώ να μας τρυπάνε το κωλαράκι εταιρείες ή οι τούρκοι θα πώ εταιρείες.

Δεν μεταδίδω άλλο :bawl:

Acacius
04/06/2012, 18:42
Ούτε εγώ έχω να προτείνω κάτι ως οριστική λύση....
...
Ο κόσμος τους έχει ανάγει σε σωτήρες, δεν παρουσιάζονται αυτοί ως κάτι τέτοιο.

Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή. Αν μάλιστα όλοι οι ψηφορόροι του Σύριζα (υποθέτω ότι εκεί ρέπει η ψήφος σου) σκέφτονταν τόσο συνειδητοποιημένα, θα ήταν και το κόμμα σοβαρότερο (διότι τώρα δεν αποποιείται το χαρακτήρα του σωτήρα) και εγώ λιγότερο απαισιόδοξος. Πολλοί θέλουν να σηκώσουν τη γροθιά, αλλά λίγοι τα μανίκια.

Συμφωνώ μαζί σου ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Άλλοι θα πουν πιο αριστερά (κι εγώ), άλλοι θα πουν να γίνει γνήσια φιλελεύθερο (και όχι π.χ. τα κράτη να φορτώνονται τα χρέη των ιδιωτών). Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι *κατ'εμέ* η Ελλάδα δε χρειάζεται στροφή αριστερά, αλλά... μπροστά. Έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε μερικά από τα αρνητικότερα στοιχεία ενός διεφθαρμένου ψιλο-σοβιετικού συστήματος, μαζί με τα στραβά μιας διαπλεκόμενης ψευτο-ελεύθερης οικονομίας.

Δεν είναι θέμα προσέγγισης, αλλά εφαρμογής. Οι μόνοι που ακούω να εστιάζουν σε αυτό είναι ο Μάνος με το Τζήμερο. Διαφωνώ σε πάρα πολλά, αλλά τουλάχιστον μιλάνε "ντρέτα" και παραδέχονται ότι δεν έχουν λύσεις για όλα (βλ. μεταναστευτικό). Ο Μάνος μάλιστα εκτός από τίμιος, έχει αφήσει και αξιοζήλευτο έργο, άσχετα αν διαφωνεί κάποιος με το φιλελεύθερο τρόπο του. Αυτό που δεν καταλαβάινω είναι γιατί έχουν λυσσάξει κάποιοι αριστεροί και όχι μόνο λένε φασίστα το Τζήμερο ( γιατί; ), αλλά έφτασαν σε σημείο να παραποιούν τα λεγόμενά του ώστε να μοιάζουν με του Μιχαλολιάκου (έχω παράδειγμα).

Ο Σύριζα με ανησυχεί, όχι μόνο επειδή νομίζω ότι ο Τσίπρας είναι πολύ πιο δογματικός απ'όσο παριστάνει αλλά και επειδή δεν αντιλαμβάνεται πόσο πολλά έχουμε ακόμα να χάσουμε. Το επισημαίνω γιατί εκεί διαφωνούμε, αφού το "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε" δεν το συμμερίζομαι. Νομίζω ότι έχουμε πάρα πολλά να χάσουμε, γι'αυτό με βλέπεις τόσο συντηρητικό. Η ανησυχία μου υπερισχύει της οργής μου.

Αν επικρατήσουν οι μετριοπαθείς φωνές μέσα στο Σύριζα μπορεί όλη αυτή η συζήτηση να είναι τελικά μάταιη, αλλά η άρνηση του Τσίπρα να συνεργαστεί, η απαίτηση μετανοίας από Μπένυ/Σαμαρά και η εστίασή του κόμματος στο μνημόνιο δεν είναι θετικά δείγματα.

έχω μια αίσθηση ότι μπερδεύεις το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
...
Δεν γίνεται να τους δίνεις δις και αυτοί να σε γράφουν.Αμα τους έκοβες τα δις και πήγαινες να εξοπλιστείς απο Ρωσία,και μόνο στην κίνηση θα έβλεπες αν θα έπαιρναν θέση.

Ο Σύριζα δεν είναι ΚΚΕ (ευτυχώς), αλλά έχει στοιχεία που δε μου αρέσουν και στα δύο κόμματα - και στην Ανταρσύα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι εγώ επιθυμώ τη διατήρηση της "αστικής" όπως την αποκαλούν, δημοκρατίας, και αλλαγή πορείας με αυτή τη βάση.

Ο Κουβέλης είναι όντως ήπιων τόνων άνθρωπος, αλλά αυτό εγώ το βλέπω θετικά. Θεωρώ ότι είναι έλλειψη φανατισμού και ρεαλισμός: άλλο τι θέλω και άλλο τι είναι εφικτό για τη χώρα *δεδομένων των συνθηκών* (εκεί είναι το ζόρι). Αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι μιλάει σχετικά αόριστα, αποφεύγοντας να θίξει κάποια κακώς κείμενα.

Σχετικά με αυτό που λες για τη ΔημΑρ=κολυμπήθρα του Πασόκ, μάλλον τελικά άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη, όπως σχολίασε και ο ΚαπετάνΜπακαλιάρος. Αυτό ισχύει και για τους ψηφοφόρους όπως φάνηκε.

Περί Σύριζα και στρατιών, εκτός από τις εμπειρίες του παρελθόντος (αφισσοκολλητές του Πασόκ) βλέπω και πώς συμπεριφέρονται μέχρι τώρα. Δες π.χ. στα πανεπιστήμια όπου η αριστερά έχει σημαντικό έρεισμα (όχι υποχρεωτικά μόνο ο Σύριζα).

mats8282
04/06/2012, 18:55
Πολλοί θέλουν να σηκώσουν τη γροθιά, αλλά λίγοι τα μανίκια.

Άστο φίλε,ένας τα έκανε και τα 2 και τελικά μας πήδηξε...

THEOD
04/06/2012, 19:47
Ποτέ και κανένα κράτος δεν κέρδισε στο διπλωματικό πεδίο αν δεν είχε αξιόμαχες Ε.Δ.

Αυτό για τις "αξιόμαχες Ελληνικές Ε.Δ." καθώς και όλα τα άλλα εθνικά υπερήφανα να τα λες πάντα με επιφύλαξη...
Γιατί έχω την αίσθηση ότι είναι πρώτης τάξεως δικαιολογία που έχει κάνει πάμπλουτους πολλούς Άκηδες τα τελευταία 20 χρόνια...

el_hymador
04/06/2012, 20:39
Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή. Αν μάλιστα όλοι οι ψηφορόροι του Σύριζα (υποθέτω ότι εκεί ρέπει η ψήφος σου) .....

...και όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... με το 50% των νέων άνεργων, με μια οικονομία διαλυμένη, με ανάπτυξη που φέρει αρνητικό πρόσημο, με το κράτος πρόνοιας να ασθμαίνει και με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στα όρια της ανέχειας, δεν νομίζω ότι θα οδηγηθούμε κάπου αν συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική. Ο τρόμος που ξερνάνε καθημερινά τα ΜΜΕ, αυτά που θα μας συμβούν εαν δεν υπακούσουμε στις προσταγές των λήσταρχων, είναι ακριβώς το μέλλον της χώρας και όλων εμάς στην περίπτωση που συνεχίσουμε όπως πρότινως. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να διαττηρηθούμε σε αυτά τα άθλια πλαίσια, με τη χώρα σε κώμα επι μακρόν και με διεθνείς κουστουμαρισμένους νταβατζήδες να μας κάνουν κουμάντο.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει παραγωγική βάση να στηριχθεί. Καμμια απολύτως. Αυτό δεν αλλάζει ακόμη και αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος.
Αν δεν επανεκινήσουμε τις μηχανές του πρωτογενούς τομέα δεν υπάρχει μέλλον, τουλάχιστον μέλλον αυτοδύναμο. Άποψη μου είναι ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η όποια αναδιάρθρωση που κακά τα ψέμματα, χρειάζεται να γίνει γενικότερα και επι παντός επιστητού. Και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Εκεί χρειάζεται η συμμετοχή και η συνδρομή του καθενός μας, γιατί μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας σε ατομικό επίπεδο. Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο! Δεν φοβάμαι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι, η ΔΗΜΑΡ, το ΝΔΟΚ, το οποιοδήποτε κόμμα εν πάσει περιπτώση. Φοβάμαι αυτούς που τους ψηφίζουν, είτε γιατί πιστεύουν ότι με ένα μαγικό τρόπο θα ξυπνήσουν την Δευτέρα μετά των εκλογών και θα είναι όλα όπως πριν χωρίς καμμία προσπάθεια από πλευράς τους, είτε γιατί με μια εντελώς μικρόψυχη λογική επιμένουν να διαττηρηθεί μια κατάσταση που τους βολεύει κατά κάποιον τρόπο.

kostaspetrou
04/06/2012, 23:03
Αυτό για τις "αξιόμαχες Ελληνικές Ε.Δ." καθώς και όλα τα άλλα εθνικά υπερήφανα να τα λες πάντα με επιφύλαξη...
Γιατί έχω την αίσθηση ότι είναι πρώτης τάξεως δικαιολογία που έχει κάνει πάμπλουτους πολλούς Άκηδες τα τελευταία 20 χρόνια...
Καθόλυ επιφύλαξη φίλε μου:ήμουν 2004-2005 φαντάρος σε πόστα κρίσιμα.
Οι Ε.Δ. έχουν πρόβλημα λόγω λειψανδρίας και κακής οικονομικής διαχείρισης(λέγε με Άκη,σύμφωνοι).

Αυτό δεν αναιρεί αυτό που είπα πριν,ότι δηλαδή αν οι Ε.Δ. σου είναι για κλωτσιές-σε σχέση με τους γείτονές σου έστω-κανένας δε σε παίρνει στα σοβαρά.
Πες το δίκιο του ισχυρού,πες το όπως σου αρέσει αλλά ισχύει.

Δεν μεταδίδω άλλο :bawl:
Όπως θες αλλά το #607 γιατί το προσπερνάς;Ψέματα λέει;

Acacius
05/06/2012, 03:11
...
και όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... με το 50% των νέων άνεργων, με μια οικονομία διαλυμένη...
Ίσως παραείμαι απαισιόδοξος, αλλά θεωρείς πράγματα πιο "δεδομένα" από εμένα. Είμαστε ακόμα πιο καλά από τουλάχιστον το 80% του πλανήτη και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ο τρόμος που ξερνάνε καθημερινά τα ΜΜΕ
Δε διαφωνώ, αλλά όταν όλοι λένε ότι πάμε να κάνουμε μ@λακία δεν είναι και δύσκολο να βρεις ειδήσεις... μέχρι κι ο Κων-Μπεντίτ πιρκαμένος είναι κατά τον Σύριζα.

αυτά που θα μας συμβούν εαν δεν υπακούσουμε στις προσταγές των λήσταρχων
Εδώ είσαι λίγο άδικος. Οι Ισπανοί/Ιταλοί δανείζονται με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που μας δανείζουν. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα, αλλά για να σώσουν εμάς (και φυσικά και τον κώλο τους), οι υπόλοιποι έχουν φορτωθεί μέρος από το ρίσκο μας. Δες το και από την πλευρά του Ευρωπαίου φορολογούμενου, μαζί με ό,τι πιθανόν αυτός ακούει από τα δικά του ΜΜΕ για μίζες, συντάξεις, μισθούς ΔΕΚΟ, Καγιέν κλπ.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει παραγωγική βάση να στηριχθεί. Καμμια απολύτως. Αυτό δεν αλλάζει ακόμη και αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος.
Τεράστιο πρόβλημα. Θεωρώ όμως πως αν ο Σύριζα εφραμόσει αυτά που υπόσχεται, θα βάλει ταφόπλακα και σε ό,τι έχει μείνει. Εκτός αυτού καταλογίζω και στην αριστερά μερίδιο ευθύνης για την αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού την τελευταία τριακονταετία. Είναι βασικός λόγος που με ελκύει ο Μάνος, αν και το μοντέλο του είναι υπερβολικά φιλελεύθερο.

Επίσης: Όταν όλος ο προηγμένος κόσμος "παίζει μπάλα" σε κεντρώο ή φιλελεύθερο γήπεδο, νομίζω ότι είναι πιο σίγουρο να κυνηγήσουμε κάτι που αποδεδειγμένα δουλεύει επαρκώς, παρά να ονειρευόμαστε να γίνουμε ο φάρος της νέας παγκόσμιας αριστερής ανατροπής. Πρώτα ορθοποδούμε, μετά κάνουμε άλματα.

Αν δεν επανεκινήσουμε τις μηχανές του πρωτογενούς τομέα δεν υπάρχει μέλλον, τουλάχιστον μέλλον αυτοδύναμο. Άποψη μου είναι ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η όποια αναδιάρθρωση που κακά τα ψέμματα, χρειάζεται να γίνει γενικότερα και επι παντός επιστητού. Και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Εκεί χρειάζεται η συμμετοχή και η συνδρομή του καθενός μας, γιατί μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας σε ατομικό επίπεδο. Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο! Δεν φοβάμαι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι, η ΔΗΜΑΡ, το ΝΔΟΚ, το οποιοδήποτε κόμμα εν πάσει περιπτώση. Φοβάμαι αυτούς που τους ψηφίζουν, είτε γιατί πιστεύουν ότι με ένα μαγικό τρόπο θα ξυπνήσουν την Δευτέρα μετά των εκλογών και θα είναι όλα όπως πριν χωρίς καμμία προσπάθεια από πλευράς τους, είτε γιατί με μια εντελώς μικρόψυχη λογική επιμένουν να διαττηρηθεί μια κατάσταση που τους βολεύει κατά κάποιον τρόπο.
Εδώ τα είπες ουσιαστικά όλα. Κι εδώ είναι που τελικά βλέπουμε το ίδιο πρόβλημα, αλλά διαφορετική λύση. Σε αντίθεση πάντως με εσένα, εγώ φοβάμαι ΚΑΙ τι λένε τα κόμματα, ειδικά όταν προσφέρουν "εύκολους" φταίχτες ή ελπίδες.

Ό,τι και να γίνει, εύκολη λύση δεν υπάρχει. Όσο πιο αργά το καταλάβουμε, τόσο το χειρότερο. Απλά νομίζω ότι αν το καταλαβαίναμε έγκαιρα, κάποιοι θα ψήφιζαν αλλιώς.

nikos_abel
05/06/2012, 07:18
:a018: (http://www.iefimerida.gr/news/53932/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%C2%BB):a018: (http://www.iefimerida.gr/news/53932/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%C2%BB):a018: (http://www.iefimerida.gr/news/53932/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%C2%BB):a018: (http://www.iefimerida.gr/news/53932/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%C2%BB):a018:
(http://www.iefimerida.gr/news/53932/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%C2%BB)

Κουβάς (http://www.iefimerida.gr/news/53932/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%C2%BB)

kostaspetrou
05/06/2012, 08:32
και όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... με το 50% των νέων άνεργων, με μια οικονομία διαλυμένη...
Ίσως παραείμαι απαισιόδοξος, αλλά θεωρείς πράγματα πιο "δεδομένα" από εμένα. Είμαστε ακόμα πιο καλά από τουλάχιστον το 80% του πλανήτη και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ο τρόμος που ξερνάνε καθημερινά τα ΜΜΕ
Δε διαφωνώ, αλλά όταν όλοι λένε ότι πάμε να κάνουμε μ@λακία δεν είναι και δύσκολο να βρεις ειδήσεις... μέχρι κι ο Κων-Μπεντίτ πιρκαμένος είναι κατά τον Σύριζα.

αυτά που θα μας συμβούν εαν δεν υπακούσουμε στις προσταγές των λήσταρχων
Εδώ είσαι λίγο άδικος. Οι Ισπανοί/Ιταλοί δανείζονται με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που μας δανείζουν. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα, αλλά για να σώσουν εμάς (και φυσικά και τον κώλο τους), οι υπόλοιποι έχουν φορτωθεί μέρος από το ρίσκο μας. Δες το και από την πλευρά του Ευρωπαίου φορολογούμενου, μαζί με ό,τι πιθανόν αυτός ακούει από τα δικά του ΜΜΕ για μίζες, συντάξεις, μισθούς ΔΕΚΟ, Καγιέν κλπ.

Τεράστιο πρόβλημα. Θεωρώ όμως πως αν ο Σύριζα εφραμόσει αυτά που υπόσχεται, θα βάλει ταφόπλακα και σε ό,τι έχει μείνει. Εκτός αυτού καταλογίζω και στην αριστερά μερίδιο ευθύνης για την αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού την τελευταία τριακονταετία. Είναι βασικός λόγος που με ελκύει ο Μάνος, αν και το μοντέλο του είναι υπερβολικά φιλελεύθερο.

Επίσης: Όταν όλος ο προηγμένος κόσμος "παίζει μπάλα" σε κεντρώο ή φιλελεύθερο γήπεδο, νομίζω ότι είναι πιο σίγουρο να κυνηγήσουμε κάτι που αποδεδειγμένα δουλεύει επαρκώς, παρά να ονειρευόμαστε να γίνουμε ο φάρος της νέας παγκόσμιας αριστερής ανατροπής. Πρώτα ορθοποδούμε, μετά κάνουμε άλματα.

Εδώ τα είπες ουσιαστικά όλα. Κι εδώ είναι που τελικά βλέπουμε το ίδιο πρόβλημα, αλλά διαφορετική λύση. Σε αντίθεση πάντως με εσένα, εγώ φοβάμαι ΚΑΙ τι λένε τα κόμματα, ειδικά όταν προσφέρουν "εύκολους" φταίχτες ή ελπίδες.

Ό,τι και να γίνει, εύκολη λύση δεν υπάρχει. Όσο πιο αργά το καταλάβουμε, τόσο το χειρότερο. Απλά νομίζω ότι αν το καταλαβαίναμε έγκαιρα, κάποιοι θα ψήφιζαν αλλιώς.
Αυτό ακριβώς!

THEOD
05/06/2012, 08:42
Οι Ε.Δ. έχουν πρόβλημα λόγω λειψανδρίας και κακής οικονομικής διαχείρισης(λέγε με Άκη,σύμφωνοι).

Εμπειρίες έχουμε όλοι, αλλά βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.
Σε μια χώρα που επικρατεί απίστευτη ρεμούλα και διάλυση, σε μια χώρα που υπάρχουν αγορές με μίζες και υπερτιμολογήσεις ακόμα και στις αγορές κωλόχαρτου, σε μια χώρα που η Δημόσια διοίκηση είναι εξ' αρχής δομημένη πάνω στην μάσα και το βόλεμα, φαντάσου τι λαμογιές και διαφθορά επικρατεί στις στρατιωτικές δαπάνες-προμήθειες που έχουν επιπλέον το πλεονέκτημα να κρύβονται κάτω από το προστατευτικό πέπλο της "εθνικής ασφάλειας", του "άκρως απορρήτου" και της "στρατιωτικής πειθαρχίας"...

Ειλικρινά θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη αν δεν αποκαλυφθεί κάποτε ότι στον χώρο αυτό ότι υπήρξε το μεγαλύτερο "πάρτυ" όλων των εποχών...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Επειδή δαπανούμε τρελά λεφτά για την άμυνα, μην φαντάζεσαι ότι αυτόματα έχουμε και σοβαρές Ένοπλες δυνάμεις... Στις παρελάσεις είναι αλλιώς...
:wave2:

Cpt. Haddock
05/06/2012, 08:46
[...]

Δηλαδή; :smokin:

el_hymador
05/06/2012, 09:15
....

Ναι, σίγουρα, από τη Νιγηρία και από το Μπανγκλαντές είμαστε καλύτερα, αλλά συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου στον οποίον και καλά ανήκουμε, είμαστε (και είμασταν ανέκαθεν αν το καλοσκεφτείς), χάλια μαύρα. Φυσικά το βαρέλι δεν έχει πάτο, δεν υποστηρίζω ότι έχουμε δίχτυ ασφαλείας, ούτε ότι ποτέ δεν πρόκειται να φτάσουμε σε πολύ πιο άσχημα επίπεδα. Ωστόσο την όλη συζήτηση ας την κάνουμε προς το παρόν με τα δεδομένα του δυτικού κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική του δουλικού ευρωπαϊκού νότου με τους σκλάβους των 300 ευρώ (και κάτω), είναι πάντως εξίσου τριτοκοσμική. Θα μου πεις θα μας έχουν μείνει τουλάχιστον οι λεζάντες και οι μαρκίζες... ε κάτι είναι και αυτό...

Ποιους καθορίζεις ως "όλους;". Αν είναι αυτοί που έχουν άμεσα ή έμμεσα συμφέροντα απ΄όλη αυτή την κατάσταση, τότε χαίρομαι πάρα πολύ που έχουν χεστεί επανώ τους και δεν γουστάρουν καθόλου την ιδεά του να τσαμπουκαλευτούμε και λίγο! Στην τελική λένε όλοι για τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν αναφέρεται στις μ@λ@κιες που πετάνε καθημερινά, αλλάζοντας γνώμες σαν το ανεμοδούριο, οι εκπρόσωποι της τροϊκα..."Θα πάρετε τον πούλο", "Οχι σας θέλουμε", "Θα γυρίσετε στη δραχμή", "Ελά μωρέ μια μ@λ@κι@ είπαμε μην το κάνετε θέμα", "Θα πεινάσετε", "Όχι δεν θα πεινάσετε". Δεν μπορείς να παίζεις έτσι έναν ολόκληρο λαό σε διεθνές επίπεδο και το κυρίοτερο δεν μπορείς να τον ξεφτυλίζεις καθημερινά, κουνωντας επιτακτικά το δάχτυλο και υποδεικνύωντας του το τι θα κάνει. Είναι ανήκουστο να χώνουν τη μύτη τους στα εσωτερικά της χώρας, εκφράζοντας άποψη για το τι πρέπει να ψηφίσουμε ή όχι!!! Στην τελική να δεχτώ ότι περιμένουν χρήματα από εμάς (πο*τσες, ήδη τα έχουν εισπράξει από τα τοκοχρεολύσια) και έχουν μια αγώνια... οκ, ας αποφασίσουμε μόνοι μας και αν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα να μας στείλουν στο διάολο... τέτοια πρεμούρα πάντως, είναι ένδειξη όχι ενδιαφέροντος αλλά κάτι άλλου...

el_hymador
05/06/2012, 09:15

Μα η Ισπανία και η Ιταλία αγαπήτε, δεν έχουν "δεθεί" ισόβια με μνημόνια και ΔΝΤ! Λογικό είναι να δανείζονται με υψηλότερο επιτόκιο από εμάς. Εμείς έχουμε εκχωρήσει αβίαστα και αβάδιστα την εθνική μας κυριάρχια, τους κατοίκους της χώρας, όλο το πλούτο μας, τις θάλασσες, τα βούνα, τα ποτάμια και τις ραχούλες. Είναι το ίδιο να πας σε μια τράπεζα και να πάρεις ένα δάνειο χωρίς εγγυήσεις και το ίδιο να πας και να πάρεις δάνειο με υποθήκη το σπίτι σου, το εξοχικό σου την οικογένεια σου και τον σκύλο; Σε ποια περίπτωση πιστεύεις ότι είναι πιο ωφελημένη η τράπεζα; Κατά τ' άλλα, δεν μου κάνει καμμία εντύπωση το ότι διμορφώνουν τεχνηέντως ένα αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες τα δικά τους ΜΜΕ. Το ίδιο σύστημα πάιζει παντού.

Βασικά εδώ έγκειται και η μεγαλύτερη μας διαφωνία. Μάλλον έχεις στο μυαλό σου μια ανάπτυξη βασισμένη σε big scale επενδύσεις με εταιριάρες, βιομηχανιάρες και στελεχάρες η οποία βασίζεται στις τράπεζες, εκπορεύεται από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και στηρίζεται στους νόμους της αγοράς όπως αυτή είναι δομημένη δήμερα. Εμένα δεν μου κάνει αυτό, βασίκα θέλω να το αποφύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι! Είμαι υπέρ μιας βιώσιμης ανάπτυξης μικρής ή μεσαίας κλίμακας, ανθρώπινης, που θα στηρίζεται σε οικογενειακές επιχειρήσεις και η οποία δεν θα τζογάρεται στις αγορές. Και μιλάω πάντα για τον πρωτογενή τομέα. Αν το σκεφτείς, ούτως ή άλλως ή Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες για κάτι άλλο. Δεν έχουμε βιομηχανίες και δεν μπορύμε στην παρουσα φάση να στήσουμε τέτοιες. Ακόμα και αν τις στήναμε, δεν θα μπορουσαμε επ ουδενί να ανταγωνιστούμε τις υπόλοιπες χώρες που έχουν μακρά παράδοση σε αυτό τον τομέα. Η μόνη περίπτωση είναι να έρθουν και τις στήσουν άλλοι, εκμεταλλευόμενοι τους ιθαγενείς που θα δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο. Αν αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται ο Μάνος και οι ομοϊδεάτες του, χάρισμα τους... ανάπτυξη που αφορά τις βιομηχανίες και τις εταιρείες αποκλειστικά, αφήνωντας απ έξω τον άνθρωπο, να το πω όσο πιο κόσμια μπορώ: Να πα να γ@μηθει!

el_hymador
05/06/2012, 09:16
Είναι ηλίου φαεινότερο πιστεύω, δεν μπορουμε να πάιξουμε στο γήπεδο αυτό και με αυτούς τους όρους!

Το καλύτερο στην περίπτωση μας, είναι να αντιληφθούμε τις αδύναμίες μας και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα μας. Αν έχουμε πλεονεκτήματα; Πάρα πολλά! Επί παραδείγματι δεν έχουμε τεράστιες γεωργικές εκτάσεις, οπότε δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να ανταγωνιστούμε τις μονοκαλλιέργειες των χιλιάδων στρεμμάτων, αλλά έχουμε μοναδικά προϊόντα! Με ένα καλό πλασάρισμα μπορουν να πουλιούνται χρυσάφι στο εξωτερικό, μόνο το λάδι να βάλεις κάτω (και το πόσα ελαιόδεντρα έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους) δεν θες τίποτα άλλο.

[Λίγο off topic αλλά θα το πω... συζητάγαμε με ένα φίλο ότι με δεδομένο του πόσο έχουν προχωρήσει oι βιολογικές καλλιέργειες (πλεόν πάιζουν στο 90-95% σε παραγωγή έναντι των συμβατικών) τι γαμάτο θα ήταν σαν ιδεά, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ από αύριο όλες οι συμβατικές καλλιέργειες και όλα τα φυτοφάρμακα και να είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην χώρα βιολογικά. Μέσα σε 2-3 χρόνια τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούσαν να γίνουν συνώνυμα του αγνού και του καθαρού και αυτό θα ανέβαζε κατακόρυφα την εξαγωγική τους αξία. (Όχι λέτε; Ψάξτε στο google τι είναι το "δίκαιο γάλα", ποιοι το παράγουν και πόσο επιτυχία έχει σημειώσει στην αγορά της Γερμανίας!) Από την άλλη βέβαια κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι θα συγκρουστείς μετωπικά με την BAYER, την BASF και όλες τις καρκινοεταιρείες, οπότε θέλει @@δια... τεσπά, sorry για το off topic]

Πέραν τις αγροτικής παραγωγής που είναι το δυνατό μας χαρτί, απόκοντα έρχεται φυσικά και ο τουρισμός... και πάλι δεν χρειάζονται τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και γήπεδα του γκολφ, δεν ψάχνει αυτά ο τουρίστας στην Μεσόγειο και πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Μια αναδιάρθρωση χρειάζεται, να μπουν αυστηροί κανόνες και να μην επιτρέπεται στον κάθε roomstoletaτζη να κάνει το κοτέστι του ξενώνα. Με έλεγχο, προδιαγραφές και νευραλγικές επενδύσεις (π.χ. ανάδειξη όλων των αρχαιοτήτων) είναι 100% σίγουρο ότι θα ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος σε ατό που αποτελλεί την βαριά βιομηχανία της χώρας.

Απλά είναι τα πράγματα...

Όχι πήρα φόρα τώρα... πόσο δύσκολο και κοστοβόρο είναι να φτιαχτεί όσο πιο κοντά γίνεται στη Μίλητο (στη Σάμο ας πούμε) η πιο λαμπρή φιλοσοφική σχολή του κόσμου; Να καλέσεις τους μεγαλύτερους διανοητές σε παγκόσμιο επίπεδο, να τους ανταμοίβεις αδρά δίνοντας τους από μια έδρα και να διοργανώνεις συνεχώς συνέδρια και συμπόσια όπου θα παράγεται και θα προάγεται η σύγχρονη σκέψη. Να δημιουργήσεις δηλαδή, τον σύγχρονο ομφαλό της φιλοσοφίας, πολύ κοντά (για ευνοήτους λόγους) στο σημείο όπου πρωτοδημιουργήθηκε! Έχετε καταλλάβει τι αντίκτυπο θα είχε αυτό; Έχετε καταλλάβει ότι αν κάτι τέτοιο (μαζί με αντίστοιχα πανεπιστήμια μαθηματικών, αστρονομιας και άλλων επιστημών διάσπαρτα στο Αιγαίο και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο) εδραιωθεί/ουν, δεν θα χρειαζεται πλέον όυτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς;

Τεσπά ξέφυγα και ζητώ συγνώμη, προφανώς τα ανωτέρω δεν συμπεριλαμβάνονται στις προγαμματικές δηλώσεις κανενός κόμματος. Απλά αν υπάρχει μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να μπουν οι βάσεις για όλα αυτά, το βλέπω πιο πιθανό να συμβεί με αριστερόσοσιαλιστικές παρατάξεις και όχι με νοεφιλελεύθερες...

kostaspetrou
05/06/2012, 09:20
Δηλαδή; :smokin:
Ιφ άι τελλ γιου άιλ χαβ του σουτ γιού άφτεργουάρτζ...
Μπατ άιλ γκιβ γιου ε χιντ σινς γιου σιμ ε νάις πέρσον:
Άρμορντ Κόρπς,σπέσιαλάιζντ ιν ινφορμέισον.
Μπιφόρ δι έντ οφ μάι σέρβις άι γουάζ τράνσφερντ το ε πλέις γουέαρ άι χαντ άξες το κρίτικαλ ινφορμέισον εντ χάιλυ ράνκντ όφισερς.
Άιβ σιν τού ματς εντ τού κλάσιφάιντ σταφ του τελ γιου...

kostaspetrou
05/06/2012, 09:23
Εμπειρίες έχουμε όλοι, αλλά βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.
Σε μια χώρα που επικρατεί απίστευτη ρεμούλα και διάλυση, σε μια χώρα που υπάρχουν αγορές με μίζες και υπερτιμολογήσεις ακόμα και στις αγορές κωλόχαρτου, σε μια χώρα που η Δημόσια διοίκηση είναι εξ' αρχής δομημένη πάνω στην μάσα και το βόλεμα, φαντάσου τι λαμογιές και διαφθορά επικρατεί στις στρατιωτικές δαπάνες-προμήθειες που έχουν επιπλέον το πλεονέκτημα να κρύβονται κάτω από το προστατευτικό πέπλο της "εθνικής ασφάλειας", του "άκρως απορρήτου" και της "στρατιωτικής πειθαρχίας"...

Ειλικρινά θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη αν δεν αποκαλυφθεί κάποτε ότι στον χώρο αυτό ότι υπήρξε το μεγαλύτερο "πάρτυ" όλων των εποχών...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Επειδή δαπανούμε τρελά λεφτά για την άμυνα, μην φαντάζεσαι ότι αυτόματα έχουμε και σοβαρές Ένοπλες δυνάμεις... Στις παρελάσεις είναι αλλιώς...
:wave2:
Συμφωνώ μ' αυτό που λες αλλά δεν έχει καμμιά σχέση με το αρχικό:το ότι γίνεται της πουτάνας δε σημαίνει ότι οι ισχυρές Ε.Δ. δεν είναι άκρως απαραίτητες για την εξωτερική πολιτική.Ούτε είπα ότι πρέπει να συνεχιστεί το κωλοχανείο της κακοδιαχείρισης.
Τί να κάνουμε δηλαδή;
Να το ρισκάρουμε,όπως θέλει ο Αλέξης;

christof40
05/06/2012, 09:30

διαφωνω πληρως.εχουμε πολλα ακομα να χασουμε.νομιζεις οτι τωρα εχουμε πιασει πατο?εχουμε δρομο ακομα μπροστα μας.
μεσα στο 80% που βρισκονται σε χειροτερη κατασταση απο εμας για μαντεψε ποιοι κατοικοι ειναι?της κινας,ινδιας,βραζιλιας.
το 90% των κατοικων αυτων των κρατων ζουνε στην εξαθλιωση,αλλα για μας τους δυτικους στα π@π@ρ... μας.
εμεις ξερουμε οτι αυτες οι χωρες ειναι αναπτυσωμενες δυναμεις και πανε να αλλαξουν το συσχετισμο δυναμεων στο παγκοσμιο χαρτη.
acacius αυτη την αναπτυξη ονειρευσαι για την ελλαδα?γιατι η τροικα και το συστημα τους αυτην ονειρευονται και θελουν να μας επιβαλουν.
πιστευεις δηλαδη οτι το προγραμμα του μνημονιου βγαινει?ακομα καλυτερα πιστευεις οτι η τροικα θα μας βοηθησει αν τηρησουμε της δευμευσεις μας στο μνημονιο με προγραμματα αναπτυξης?ξερεις τι αναπτυξη εχουν στο μυαλο τους για μας?
να ιδιωτοικοποιησουν τα μονοπωλια μας.δεη,ευδαπ,δεπα,μμμ...
για κοιτα τι εγινε στις χωρες που καταφεραν και ιδιωτικοποιησαν τετοιες εταιρειες σε αλλες χωρες για να καταλαβεις.
enron (δεη) στις ηπα.νερο στο παρισι.νερο στις φιλλιπινες.τραινα στην αγγλια.

σε αυτο συμφωνω απολυτα.αλλα εγω απ οτι καταλαβα θα ψηφισω ακριβως το αντιθετο απο σενα.ελπιζω και εσυ να μην βλεπεις μονο το τυρι αλλα και την φακα και να αλλαξεις γνωμη.

υγ.δεν ξερω αν τα εχεις δει αλλιως ριξε μια ματια στα παρακατω ντοκιμαντερ στο youtube.
catastroika
χρεωκρατια
το δογμα του σοκ
coldmann sachs η τραπεζα που....

nikos_abel
05/06/2012, 09:41
Όχι πήρα φόρα τώρα... πόσο δύσκολο και κοστοβόρο είναι να φτιαχτεί όσο πιο κοντά γίνεται στη Μίλητο (στη Σάμο ας πούμε) η πιο λαμπρή φιλοσοφική σχολή του κόσμου; Να καλέσεις τους μεγαλύτερους διανοητές σε παγκόσμιο επίπεδο, να τους ανταμοίβεις αδρά δίνοντας τους από μια έδρα και να διοργανώνεις συνεχώς συνέδρια και συμπόσια όπου θα παράγεται και θα προάγεται η σύγχρονη σκέψη. Να δημιουργήσεις δηλαδή, τον σύγχρονο ομφαλό της φιλοσοφίας, πολύ κοντά (για ευνοήτους λόγους) στο σημείο όπου πρωτοδημιουργήθηκε! Έχετε καταλλάβει τι αντίκτυπο θα είχε αυτό; Έχετε καταλλάβει ότι αν κάτι τέτοιο (μαζί με αντίστοιχα πανεπιστήμια μαθηματικών, αστρονομιας και άλλων επιστημών διάσπαρτα στο Αιγαίο και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο) εδραιωθεί/ουν, δεν θα χρειαζεται πλέον όυτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς;

Υπόσχομαι να διδάξω έναντι πινακίου φακής...

iosif
05/06/2012, 10:04
ρε παιδες το εχουμε ζαλισει

ειπε κανεις οτι ο συριζας ειναι πανακεια?
ειπε κανεις οτι θα παιζουν μπαλλα ανενοχλητοι?

καλη η κριτικη αλλα κινδυνευουμε να ΞΑΝΑΜΑΤΑΕΧΟΥΜΕ στην εξουσια ντορα-πανικα-βοριδη-αδωνι-παπακωστα-στυλιανιδη-μπενι-αννουλα-λοβερδο κλπ ξερασματα.
αυτους που αποδεδειγμενα ειναι λαμογια, διαπλεκομενοι και κυριως προσκυνημενοι οσο δεν παιρνει. αυτους που λογω "προυπηρεσιας " στη διαπλοκη και των στοιχειων που εχει η ζιμενς πχ για αυτους ειναι αδυνατο να κανουν οποιαδηποτε κριτικη ή διαπραγματευση. βατοπαιδι, ομολογα, βονταφον, χρηματιστηριο, υποβρυχια, C4I, ολυμπιαδα, απαλλοτριωσεις μεσογειακων , ζιμενς, γκολφ μονης στην κρητη, πυρκσγιες παρνηθας/ολυμποιας/ευβοιας/χαλκιδικης, ολα ξεχνιουντα και αθωωνονται? "αντιεξουσιαστες στην εξουσια", "το μνημονιο ειναι ευτυχια". "κυβερνω χωρα διεφθαρμενων", "κοπριτες και τεμπεληδες", "τιτανικος " και "αδειο πουκαμισο ηελληνικη οικονομια" , "αν χρειαστει να παρω νεα μετρα θα παραιτηθω" . "αντισυνταγματικη η εισπραξη εισφορας μεσω δεη" (μπενι σπικινγκ....προ θεσπισης εισφορας μεσω δεη!), "ηθικο ειναι το νομιμο", αδεια αναψυκτηριου σε σπιτι υπ. νδ κλπ κλπ κλπ ολα στον καλαθο των αχρηστων? λογω φοβου οτι θα φτωχηνουμε? και για να μη φτωχηνουμε εαν βγει η αριστερα πρεπει να φτωχηνουμε λογω μνημονιου?!!!! για να μη γυρισουμε 50 χρονια πισω πρεπει να γυρισουμε 50 χρονια πισω(!) συμφωνα με το μεσοπροθεσμο....
ασε που επανεκλογη τους επιβρεβευει και απο πανω για τη ρουφιανια τη διαπλοκη το βαθυ κομματικο κρατος.

απλα πραγματα

υγ μην ακουω υπερβολες. ποια ειναι τα "δεκαδες στελεχη του πασοκ που πηγαν στο συριζα"? μιλαμε για 6-7 νοματαιους οι περισσοτεροι εκ των οποιων εχουν διχωρισει τη θεση τους απο το σοκ δυο χρονια τουλαχιστον (πχ σακοραφα, ραυτοπουλος)

christof40
05/06/2012, 10:05
el hymador ταιριαζουμε ιδεολογικα σαν μια σταγονα νερο.τι λες φτιαχνουμε καμια παραταξη??:tooth::tooth::tooth:

kostaspetrou
05/06/2012, 10:10
.... Έχετε καταλλάβει ότι αν κάτι τέτοιο (μαζί με αντίστοιχα πανεπιστήμια μαθηματικών, αστρονομιας και άλλων επιστημών διάσπαρτα στο Αιγαίο και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο) εδραιωθεί/ουν, δεν θα χρειαζεται πλέον όυτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς;

Aπό και κλείεται,ξέχασέ το.
Μη ζεις σε ιδεατό κόσμο όπου κανένας δε σ' επιβουλεύεται.
Εδώ χώρες χωρίς εχθρικούς γείτονες με τρελλή παραγωγή επιστημόνων και καθηγητών(πχ Σουηδία) και τα σκάνε κανονικά σ'εξοπλισμούς.

ΥΓ:ΔΕΝ είμαι στρατιωτικός,ούτε έχω κάποιο όφελος απ'τα όπλα.

la_villa
05/06/2012, 10:12
el hymador ταιριαζουμε ιδεολογικα σαν μια σταγονα νερο.τι λες φτιαχνουμε καμια παραταξη??:tooth::tooth::tooth:

βάλτε και την υπογραφή μου μέσα

el_hymador
05/06/2012, 10:15
ρε παιδες το εχουμε ζαλισει

ειπε κανεις οτι ο συριζας ειναι πανακεια?
ειπε κανεις οτι θα παιζουν μπαλλα ανενοχλητοι?

καλη η κριτικη αλλα κινδυνευουμε να ΞΑΝΑΜΑΤΑΕΧΟΥΜΕ στην εξουσια ντορα-πανικα-βοριδη-αδωνι-παπακωστα-στυλιανιδη-μπενι-αννουλα-λοβερδο κλπ ξερασματα.
αυτους που αποδεδειγμενα ειναι λαμογια, διαπλεκομενοι και κυριως προσκυνημενοι οσο δεν παιρνει. αυτους που λογω "προυπηρεσιας " στη διαπλοκη και των στοιχειων που εχει η ζιμενς πχ για αυτους ειναι αδυνατο να κανουν οποιαδηποτε κριτικη ή διαπραγματευση. βατοπαιδι, ομολογα, βονταφον, χρηματιστηριο, υποβρυχια, C4I, ολυμπιαδα, απαλλοτριωσεις μεσογειακων , ζιμενς, γκολφ μονης στην κρητη, πυρκσγιες παρνηθας/ολυμποιας/ευβοιας/χαλκιδικης, ολα ξεχνιουντα και αθωωνονται? "αντιεξουσιαστες στην εξουσια", "το μνημονιο ειναι ευτυχια". "κυβερνω χωρα διεφθαρμενων", "κοπριτες και τεμπεληδες", "τιτανικος " και "αδειο πουκαμισο ηελληνικη οικονομια" , "αν χρειαστει να παρω νεα μετρα θα παραιτηθω" . "αντισυνταγματικη η εισπραξη εισφορας μεσω δεη" (μπενι σπικινγκ....προ θεσπισης εισφορας μεσω δεη!), "ηθικο ειναι το νομιμο", αδεια αναψυκτηριου σε σπιτι υπ. νδ κλπ κλπ κλπ ολα στον καλαθο των αχρηστων? λογω φοβου οτι θα φτωχηνουμε? και για να μη φτωχηνουμε εαν βγει η αριστερα πρεπει να φτωχηνουμε λογω μνημονιου?!!!! για να μη γυρισουμε 50 χρονια πισω πρεπει να γυρισουμε 50 χρονια πισω(!) συμφωνα με το μεσοπροθεσμο....
ασε που επανεκλογη τους επιβρεβευει και απο πανω για τη ρουφιανια τη διαπλοκη το βαθυ κομματικο κρατος.

απλα πραγματα

υγ μην ακουω υπερβολες. ποια ειναι τα "δεκαδες στελεχη του πασοκ που πηγαν στο συριζα"? μιλαμε για 6-7 νοματαιους οι περισσοτεροι εκ των οποιων εχουν διχωρισει τη θεση τους απο το σοκ δυο χρονια τουλαχιστον (πχ σακοραφα, ραυτοπουλος)

+1 Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια (όχι εδω μέσα, εδώ καλά τα λέμε) έξω...

zephyr1
05/06/2012, 10:30
http://www.youtube.com/watch?v=eVNPcwhG3P8&feature=related

Τελειωμενη ειμαστε αν συζηταμε για επιλογη των δοσιλογων ως λυση,βαλτοι ειναι ολοι απο την μεταπολιτευση και μετα ,και οσο υποστηριζουμε τους υπαλληλους των τραπεζων.

Μπαλακι μας εχουν κανει,αποχαυνωμενους πολιτες χωρις ηθος ,αξιες και σκοπο.Δυστηχως ειμαστε αναγκασμενοι να υποστουμε ολο το σχεδιο τους και αν δειξουμε χαρακτηρα και ενωθουμε σαν λαος ,υπαρχει ελπιδα.

mats8282
05/06/2012, 10:31
«Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών.

Πηγή:www.capital.gr

:bawl: :bawl: :bawl:

christof40
05/06/2012, 10:38
Ο Μάνος μάλιστα εκτός από τίμιος, έχει αφήσει και αξιοζήλευτο έργο, άσχετα αν διαφωνεί κάποιος με το φιλελεύθερο τρόπο του. Αυτό που δεν καταλαβάινω είναι γιατί έχουν λυσσάξει κάποιοι αριστεροί κα

θα αστειευσαι μαλλον.ποιο ειναι το αξιοζηλευτο εργο του μανου?ενας αποτυχημενος-φαλυρημενος επειχηρηματιας ηταν που προσπαθησε να περασει της αποτυχημενες του ιδεες και στην πολιτικη.

el_hymador
05/06/2012, 10:43
«Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών.

Πηγή:www.capital.gr (http://www.capital.gr)

:bawl: :bawl: :bawl:

Και σε τι ωραιο site αναρτηθηκε η ειδηση ε; :lol:

mats8282
05/06/2012, 11:00
Δεν την έκανε εκεί τη δήλωση,αναπαραγωγή είναι,αλλά μιλάμε ο άνθρωπος είναι απίστευτος,τραγικός,αδιόρθωτος...

Εχετλαίος
05/06/2012, 11:06
Δεν την έκανε εκεί τη δήλωση,αναπαραγωγή είναι,αλλά μιλάμε ο άνθρωπος είναι απίστευτος,τραγικός,αδιόρθωτος...

Υπουργός, είναι

the who
05/06/2012, 11:16
Για να μην ξεχνιομαστε:http://www.youtube.com/watch?v=ei_6NEMeCEg&feature=related.

mats8282
05/06/2012, 11:16
Ήταν υπουργός και με τη βοήθεια του Αγ.Πνεύματος θα μείνει εκτός Βουλής :evil:

christof40
05/06/2012, 11:28
Για να μην ξεχνιομαστε:http://www.youtube.com/watch?v=ei_6NEMeCEg&feature=related.

το εχουμε ξαναπει. η ιστορια ειναι γνωση.οποιος ξεχναει η δεν γνωριζει ιστορια ειναι αξιος της μοιρας του.......

el_hymador
05/06/2012, 11:32
Εδώ χώρες χωρίς εχθρικούς γείτονες με τρελλή παραγωγή επιστημόνων και καθηγητών(πχ Σουηδία) και τα σκάνε κανονικά σ'εξοπλισμούς.

Καλά πάντου τα σκάνε για τα όπλα, ακόμα και στη Σουηδία, όπου ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι τα τσιμπούρια και οι άλκες...

Από εκεί και έπειτα δεν καταλάβες μάλλον τι εννοώ... δεν είπα να κάνουμε "παραγωγή ακαδημαικών και επιστημόνων", είπα να μετατρέψουμε κυρίως το Αιγαίο σε κοιτίδα πολιτισμού και επιστημών. Την μαγιά την έχουμε από τους παλιούς, από εδώ ξεκίνησαν όλα, θέλω να πω έχουμε το trademark. Είναι δύσκολο, αλλά αν δημιουργήσεις φερ ειπείν την καλύτερη και γ@μιστερότερη σχολή Ιατρικής του κόσμου στην Κω (γενέτειρα του Ιπποκράτη) το καλύτερο πανεπιστήμιο μαθηματικών στη Σάμο (γενέτειρα του Πυθαγόρα), το καλύτερο πανεπιστήμιο Αστρονομίας / φιλοσοφίας κάπου απέναντι από την Μίλητο (που είναι γενέτειρα των σημαντικότερων φιλοσόφων και όπου σημειώθηκε η απαρχή της δυτικής σκέψης) και αν γενικά "σπείρεις" συνεδριακά κέντρα και ερευνητικά κέντρα παγκόσμιας ακτονοβολίας σε όλο το ανατολικό Αιγαίο, τότε κερδίζεις πολλαπλά... και υπενθυμίζεις σε κάθε περίσταση την ελληνικότητα του Αιγαίου από αρχαιοτάτων χρόνων και το θωρακίζεις απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις των "γειτόνων"... είναι πάνω κάτω σαν να σου κάνουν επίθεση στο βράχο της Ακρόπολης... θα πέσει τέτοιο κράξιμο σε παγκόσμιο επίπεδο που δεν θα τολμήσουν καν.

el_hymador
05/06/2012, 11:58
A ναι και κάτι άλλο... με τα 50 μύρια που κοστίζει ένα F16, καλείς το Jean Michel Jarre και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τους βάζεις να παίξουν στη Δήλο, σε υποβρύχια σκηνή που θα αναδύεται από τη θάλασσα με lazer, καπνούς και ολογράμματα του Ποσειδώνα και του Τρίτωνα. Ταυτόχρονα προβάλλονται με υπεργαμάτους προτζέκτορες οι Τιτανομαχίες και όλη η Θεογονία στην καλδέρα της Σαντορίνης ενώ όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι στην χώρα φωτίζονται με εκατομμύρια lux. Νοικιάζεις ένα δορυφόρο να τραβήξει φωτογραφίες της Ελλάδας αποτυπώνοντας ένα τρελό μωσαϊκό και βάζεις και 2-3 να σπείρουν τις απαραίτητες θεωρίες για το τι κρυφό νόημα έχουν όλα αυτά και τι κρύβει το γεωδετικό πλέγμα σύνδεσης των ναών. Στο αποκορύφωμα, από τους Δελφούς εκπέμεται ένα πανίσχυρο ραδιοσήμα στο διάστημα στα αρχαία ελληνικα (έτσι γουστάρουμε), κοτσάρεις ένα παναθρώπινο συμβολισμό και μια χαρά όλα... μετά ας έρθουν οι Τούρκοι με τα τσιφτετέλια τους να πουν ότι το Αιγαίο είναι δικό τους... εδώ μια συναυλία έκανε ο Παπαθανασίου στις στήλες του Ολυμπίου Διός και ακόμα το συζητάνε... να μη πω για την τελέτή έναρξης τον Ολυμπιακών Αγώνων που τους άφησε όλους μ@λ@κες.... δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά η εξωτερική πολιτική είναι πλέον και marketing...;)

bulmont
05/06/2012, 12:02
Καλά πάντου τα σκάνε για τα όπλα, ακόμα και στη Σουηδία, όπου ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι τα τσιμπούρια και οι άλκες...

Από εκεί και έπειτα δεν καταλάβες μάλλον τι εννοώ... δεν είπα να κάνουμε "παραγωγή ακαδημαικών και επιστημόνων", είπα να μετατρέψουμε κυρίως το Αιγαίο σε κοιτίδα πολιτισμού και επιστημών. Την μαγιά την έχουμε από τους παλιούς, από εδώ ξεκίνησαν όλα, θέλω να πω έχουμε το trademark. Είναι δύσκολο, αλλά αν δημιουργήσεις φερ ειπείν την καλύτερη και γ@μιστερότερη σχολή Ιατρικής του κόσμου στην Κω (γενέτειρα του Ιπποκράτη) το καλύτερο πανεπιστήμιο μαθηματικών στη Σάμο (γενέτειρα του Πυθαγόρα), το καλύτερο πανεπιστήμιο Αστρονομίας / φιλοσοφίας κάπου απέναντι από την Μίλητο (που είναι γενέτειρα των σημαντικότερων φιλοσόφων και όπου σημειώθηκε η απαρχή της δυτικής σκέψης) και αν γενικά "σπείρεις" συνεδριακά κέντρα και ερευνητικά κέντρα παγκόσμιας ακτονοβολίας σε όλο το ανατολικό Αιγαίο, τότε κερδίζεις πολλαπλά... και υπενθυμίζεις σε κάθε περίσταση την ελληνικότητα του Αιγαίου από αρχαιοτάτων χρόνων και το θωρακίζεις απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις των "γειτόνων"... είναι πάνω κάτω σαν να σου κάνουν επίθεση στο βράχο της Ακρόπολης... θα πέσει τέτοιο κράξιμο σε παγκόσμιο επίπεδο που δεν θα τολμήσουν καν.

Mην ξεχνάμε όμως πως όποιος μελλοντικός φοιτητής των εν λόγω πανεπιστημίων
πάθει πχ μιά σκωληκοειδήτιδα θα πηγαίνει ''αδιάβαστος'' Οταν όλα αυτά τα νησιά ειναι
αποκλεισμένα το μεγαλύτερο διάστημα του έτους και έρμαια του κάθε εφοπλιστή και
της κάθε ''ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ'' μήπως θα έπρεπε ν' αρχίσουμε απ' αλλού σιγά-σιγά;;;

Εχετλαίος
05/06/2012, 12:06
Mην ξεχνάμε όμως πως όποιος μελλοντικός φοιτητής των εν λόγω πανεπιστημίων
πάθει πχ μιά σκωληκοειδήτιδα θα πηγαίνει ''αδιάβαστος'' Οταν όλα αυτά τα νησιά ειναι
αποκλεισμένα το μεγαλύτερο διάστημα του έτους και έρμαια του κάθε εφοπλιστή και
της κάθε ''ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ'' μήπως θα έπρεπε ν' αρχίσουμε απ' αλλού σιγά-σιγά;;;

Eιδικά για τα νησιά, η αυτοδιοίκηση/αυτοοργάνωση θα έπρεπε να είναι μονόδρομος. Τόσο δύσκολο είναι να του δούμε;

mats8282
05/06/2012, 12:15

Τι λέτε κύριε,σας διαψεύδει ο Άδωνης.+-

<<Όσον αφορά στην άποψη "περί παλιάς ΝΔ και νέου ΣΥΡΙΖΑ" ο κ. Γωργιάδης ανέφερε τα εξής:

“Χθες στο twitter μου έστειλαν ένα φοβερό tweet. «Το κόλπο του βαθέως ΠΑΣΟΚ είναι καταπληκτικό. Μετακόμισαν όλοι και κατέλαβαν ένα έτοιμο κόμμα, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ.» Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς στα αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το καινούριο στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, είναι το πιο βαθύ, αποκρουστικό και αντιδραστικό ΠΑΣΟΚ. Είναι η ομάδα του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι όλοι εκείνοι οι συνεργάτες που απομυζούσαν το κράτος. Ο Λαφαζάνης, ο Παπαδημούλης και όλοι αυτοί, το παλιό ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, αν δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα, πάτωσαν σε σχέση με αυτούς που ήρθαν από το ΠΑΣΟΚ. Δείτε τη Β’ Αθηνών. Ο κ. Παπαδημούλης που έβγαινε με διαφορά επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει φάει από τον κ. Κουρουπλή και την κ. Σακοράφα, double και triple score. >>

Μιλάμε για καταπληκτική και τετράγωνη λογική :bawl: :bawl:

ΥΓ Μπα σε καλό μου,πολύ γέλιο έχω ρίξει σήμερα,μη μου βγει ξινό :)

christof40
05/06/2012, 12:35
www.youtube.com/watch?v=j-hEhZb5M_k
για δειτε το.τι θελει να πει ο ποιητης?

nikos_abel
05/06/2012, 12:40
η εξωτερική πολιτική είναι πλέον και marketing...;)

Με αυτό που είπες, ο Τζήμερος είναι η λύση....

christof40
05/06/2012, 12:49
www.youtube.com/watch?v=KUwC-3NwQMc&feature=related

christof40
05/06/2012, 13:03
www.youtube.com/watch?v=bOyHjJxxRoc&feature=related

el_hymador
05/06/2012, 13:07
Με αυτό που είπες, ο Τζήμερος είναι η λύση....

Ωχ Παναϊα μου...

THEOD
05/06/2012, 13:47
A ναι και κάτι άλλο... με τα 50 μύρια που κοστίζει ένα F16, καλείς το Jean Michel Jarre και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τους βάζεις να παίξουν στη Δήλο, σε υποβρύχια σκηνή που θα αναδύεται από τη θάλασσα με lazer, καπνούς και ολογράμματα του Ποσειδώνα και του Τρίτωνα. Ταυτόχρονα προβάλλονται με υπεργαμάτους προτζέκτορες οι Τιτανομαχίες και όλη η Θεογονία στην καλδέρα της Σαντορίνης ενώ όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι στην χώρα φωτίζονται με εκατομμύρια lux. Νοικιάζεις ένα δορυφόρο να τραβήξει φωτογραφίες της Ελλάδας αποτυπώνοντας ένα τρελό μωσαϊκό και βάζεις και 2-3 να σπείρουν τις απαραίτητες θεωρίες για το τι κρυφό νόημα έχουν όλα αυτά και τι κρύβει το γεωδετικό πλέγμα σύνδεσης των ναών. Στο αποκορύφωμα, από τους Δελφούς εκπέμεται ένα πανίσχυρο ραδιοσήμα στο διάστημα στα αρχαία ελληνικα (έτσι γουστάρουμε), κοτσάρεις ένα παναθρώπινο συμβολισμό και μια χαρά όλα... μετά ας έρθουν οι Τούρκοι με τα τσιφτετέλια τους να πουν ότι το Αιγαίο είναι δικό τους... εδώ μια συναυλία έκανε ο Παπαθανασίου στις στήλες του Ολυμπίου Διός και ακόμα το συζητάνε... να μη πω για την τελέτή έναρξης τον Ολυμπιακών Αγώνων που τους άφησε όλους μ@λ@κες.... δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά η εξωτερική πολιτική είναι πλέον και marketing...;)

Αααα καλάααα.... Είπαμε οι στρατιωτικές δαπάνες είναι χοντρή μπίζνα αλλά εξ' ίσου χοντρή ήταν και οι "πολιτιστικές"...
Έφαγε πολύ κόσμος ψωμί (και κυρίως παντεσπάνι) από τους αναρίθμητους πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία και τις δήθεν πολιτιστικές επιδοτήσεις... Ο προυπολογισμός να είναι καλά...Το μόνο που τους διέφυγε είναι το "όταν στο πανηγύρι κλείνουν τα φώτα κάποιος πρέπει να κάνει ταμείο..." :rolleyes:

Cpt. Haddock
05/06/2012, 13:55
[...] Όχι πήρα φόρα τώρα... πόσο δύσκολο και κοστοβόρο είναι να φτιαχτεί όσο πιο κοντά γίνεται στη Μίλητο (στη Σάμο ας πούμε) η πιο λαμπρή φιλοσοφική σχολή του κόσμου; Να καλέσεις τους μεγαλύτερους διανοητές σε παγκόσμιο επίπεδο, να τους ανταμοίβεις αδρά δίνοντας τους από μια έδρα και να διοργανώνεις συνεχώς συνέδρια και συμπόσια όπου θα παράγεται και θα προάγεται η σύγχρονη σκέψη. Να δημιουργήσεις δηλαδή, τον σύγχρονο ομφαλό της φιλοσοφίας, πολύ κοντά (για ευνοήτους λόγους) στο σημείο όπου πρωτοδημιουργήθηκε! Έχετε καταλλάβει τι αντίκτυπο θα είχε αυτό; Έχετε καταλλάβει ότι αν κάτι τέτοιο (μαζί με αντίστοιχα πανεπιστήμια μαθηματικών, αστρονομιας και άλλων επιστημών διάσπαρτα στο Αιγαίο και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο) εδραιωθεί/ουν, δεν θα χρειαζεται πλέον όυτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς;[...]

Κρατικά ή ιδιωτικά πανεπιστήμια; :smokin::D:smokin:

Μα το Δία, το τελευταίο που θα περιμενα να δω γραμμενο απο σένα ειναι "υπερ φιεστών" δοκίμιο... :plaf:

sniper
05/06/2012, 13:58
Κρατικά ή ιδιωτικά πανεπιστήμια; :smokin::D:smokin:

Μα το Δία, το τελευταίο που θα περιμενα να δω γραμμενο απο σένα ειναι "υπερ φιεστών" δοκίμιο... :plaf:

Γιατί;

Η Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς το έκανε καλύτερα από αυτά που λέει ο Χυμαδόρ; Τι; Δεν έπιασε; ΟΚ

kostaspetrou
05/06/2012, 14:01
Δεν ξέρω αν το'χεις καταλάβεις αλλά είσαι εντελώς λάθος...
Όλοι κράζανε τους Τούρκους το 1974 αλλά αυτοί στα παπάρια τους:μια χαρά παραβιάσανε την εκεχειρία και πήραν όσο πήρανε.
Παπαθανασίου ε;Εδώ δεν ιδρώνει το αυτί τους απ'το κράξιμο που τρώνε χρόνια τώρα για διωγμούς και εξαφανίσεις δημοσιογράφων,για ανθρώπινα δικαιώματα και θα μασήσουν από μια συναυλία του Παπαθανασίου;
Σοβαρολογείς;Δεν ασχολούνται καν!

Έχω ζήσει Λέσβο 6 χρόνια κι έχω δει λάιβ το τι γίνεται,οπότε σε παρακαλώ μη λες πράγματα που απλά δε στέκουν.

mats8282
05/06/2012, 14:33
Και ενώ εμείς συζητάμε αυτά στον υπόλοιπο κόσμο....

<<Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη, για την πιθανή ένταξη της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος Ισπανός υπουργός για τα θέματα προϋπολογισμού Κριστομπάλ Μοντόρο, σε συνέντευξή του, ζήτησε βοήθεια για την κρίση που πλήττει τις Ισπανικές τράπεζες.Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στην Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης έτσι όπως είναι τώρα, πρέπει να ενισχυθεί ο μηχανισμός» και υποστήριξε ότι «κλείνουν οι αγορές για την Ισπανία».>>

http://www.enikos.gr/economy/50136,Kleinoyn_oi_agores_gia_thn_Ispania.html

sotos 8
05/06/2012, 15:19
Έχω ζήσει Λέσβο 6 χρόνια κι έχω δει λάιβ το τι γίνεται,οπότε σε παρακαλώ μη λες πράγματα που απλά δε στέκουν.

Γεια πες τι ειχες ζησει στην Λεσβο , γιατι το 1987 που εβγαλαν το μπουρδελο τους το Σισμικ για ερευνες πετρελαιου στο Αιγαιο και τους ειπαμε οτι αν περασουν την υφαλοκρυπηδα θα τους το βουλιαξουμε εκαναν την παπια , εγω ημουν σε ενα απ τα επενδρομενα πολυβολια της 12ης μεραρχιας στον Εβρο 20 μερες σαν αρχηγος ομαδας και το μονο που εμφανηστηκε απο δαυτους ηταν 1 ρεο που εκανε περατζαδα.

ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ :Ή Ελευθερια ή υσυχια πρεπει να διαλεξετε

Για να μη λετε οτι δεν ξερατε πριν ψηφησεται δεστε αυτο : http://www.youtube.com/watch?v=3KO1sger7Bc&feature=related

kostaspetrou
05/06/2012, 15:28
Γεια πες τι ειχες ζησει στην Λεσβο , γιατι το 1987 που εβγαλαν το μπουρδελο τους το Σισμικ για ερευνες πετρελαιου στο Αιγαιο και τους ειπαμε οτι αν περασουν την υφαλοκρυπηδα θα τους το βουλιαξουμε εκαναν την παπια , εγω ημουν σε ενα απ τα επενδρομενα πολυβολια της 12ης μεραρχιας στον Εβρο 20 μερες σαν αρχηγος ομαδας και το μονο που εμφανηστηκε απο δαυτους ηταν 1 ρεο που εκανε περατζαδα.

ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ :Ή Ελευθερια ή υσυχια πρεπει να διαλεξετε

Για να μη λετε οτι δεν ξερατε πριν ψηφησεται δεστε αυτο : http://www.youtube.com/watch?v=3KO1sger7Bc&feature=related
Αρκετά πιο μετά έζησα εγώ και οι τουρκικές παραβιάσεις ήταν πολλές.Χώρια οι μαγκιές που κάνανε τα σκάφη τους(όχι τόσο στη Λέσβο όσο σε άλλα νησάκια).

Φαντάρος υπηρέτησα πολύ αργότερα(Κ4-Κ5, κάτι σα το gsxr δηλαδή :D ) και τα πράγματα είχαν αλλάξει πολύ απ'το '87 που υπηρέτησες εσύ.

Τώρα στο δίλημα που θέτεις ψηφίζω αβλεπή ελευθερία. :)

el_hymador
05/06/2012, 15:50
Και ενώ εμείς συζητάμε αυτά στον υπόλοιπο κόσμο....

<<Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη, για την πιθανή ένταξη της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος Ισπανός υπουργός για τα θέματα προϋπολογισμού Κριστομπάλ Μοντόρο, σε συνέντευξή του, ζήτησε βοήθεια για την κρίση που πλήττει τις Ισπανικές τράπεζες.Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στην Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης έτσι όπως είναι τώρα, πρέπει να ενισχυθεί ο μηχανισμός» και υποστήριξε ότι «κλείνουν οι αγορές για την Ισπανία».>>

http://www.enikos.gr/economy/50136,Kleinoyn_oi_agores_gia_thn_Ispania.html

Αδέρφια μας μαζιταφαγαμεδες Ισπανοι! Τι εγινε ρε παιδια; Και οι Ισπανοι ειναι τελικα λωποδυτες, γυφτοι και μιασματα της Ευρωπης; Δεν δουλευουν καθολου; Ολη μερα αραλικι, μπαλα και ταυρομαχιες; Τσ, τσ, τσ... κοιτα να δεις πραγματα ε; Και ακολουθει και η Ιταλια... να περασει απο το μυαλο καποιου οικονομικου φωστηρα οτι ενδεχεται το συστημα να πηγαινει για φουντο μπα ε; δυσκολο...

sniper
05/06/2012, 15:56
Αδέρφια μας μαζιταφαγαμεδες Ισπανοι! Τι εγινε ρε παιδια; Και οι Ισπανοι ειναι τελικα λωποδυτες, γυφτοι και μιασματα της Ευρωπης; Δεν δουλευουν καθολου; Ολη μερα αραλικι, μπαλα και ταυρομαχιες; Τσ, τσ, τσ... κοιτα να δεις πραγματα ε; Και ακολουθει και η Ιταλια... να περασει απο το μυαλο καποιου οικονομικου φωστηρα οτι ενδεχεται το συστημα να πηγαινει για φουντο μπα ε; δυσκολο...

Μην αγχώνεσαι, κάτι θα το αντικαταστήσει.. πιθανώς χειρότερο..

mats8282
05/06/2012, 15:58
Μην αγχώνεσαι, κάτι θα το αντικαταστήσει.. πιθανώς χειρότερο..

Μπορεί...Ένα είναι το μόνο σίγουρο,η μάχη της Ευρώπης ξεκινάει...

la_villa
05/06/2012, 17:24
το € έχει τελειώσει οριστικά..... πότε είναι οι Αμερικανικές εκλογές?

αυτό που ψηφίζουμε είναι ΠΟΙΟΣ θέλουμε να μας εκπροσωπεί στην νέα δραχμή...ένας πολιτικός πουλημένος που θα μας ξεσκίσει τον πάτο αντικαθιστώντας ΠΑΝΤΑ μια απειλή ώστε να εξυπηρετεί συμφέροντα -αν δεν πάρουμε την δόση σε 10 μέρες δεν θα έχουμε λεφτά οπότε φέρνω με την μορφή του κατεπείγοντως τα νέα μέτρα,έχετε 2Min να τα διαβασετε και ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- ή κάποιος που θα παλέψει ,μαζί μας πάντα, για να ορθοποδήσουμε σαν κοινωνία.Εγγυηση δεν παίρνεις ότι θα το κάνει -εγώ πιστευω ναι- αλλα παίρνεις εγγυημένο ότι ο άλλος ΔΕΝ θα το κάνει

αλλα το € τελείωσε ότι και να γίνει στις 17/6.το μετά είναι το θέμα μας

la_villa
05/06/2012, 17:38
εντωμεταξυ ο ΣΑμαράς έκανε πίσω για το debate και δεν θα πάει τελικά γιατί του φταίει η ...ΣΤΑΗ!!!!ΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑΗη

ρε τι καραγκιόζης είναι αυτός

Shiatman
05/06/2012, 23:58
260678

:a014:

Acacius
06/06/2012, 02:38
@el_hymador: είναι πολλά από τα γραφόμενά σου με τα οποία θα ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω, αλλά τελικά θα καταλήξουμε να γράφουμε μία σελίδα ποστ ο κάθε ένας αναλύοντας τις θέσεις μας σε σχέση με τα γραφόμενα του άλλου. Κρατάω ότι συμφωνούμε σχεδόν πλήρως στο ποια είναι τα προβλήματα, αλλά διαφωνούμε (όπως και άλλοι) στο πώς νομίζουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Σε τέτοια ζητήματα θα μπορούσαμε να συζητάμε άλλωστε για μέρες. Όπως είπα, κρίμα που δε μπορούμε να το κάνουμε από κοντά μερικοί.

θα αστειευσαι μαλλον.ποιο ειναι το αξιοζηλευτο εργο του μανου?ενας αποτυχημενος-φαλυρημενος επειχηρηματιας ηταν που προσπαθησε να περασει της αποτυχημενες του ιδεες και στην πολιτικη.

Δες εδώ (http://www.dimokratis.gr/index.php?id=8186&view_option=subject&year=09) ή εδώ (http://drasithesprotia.wordpress.com/2012/05/02/%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%BF/)(πιο σύντομο) και μετά σύγκρινέ το με άλλους, π.χ. το Σαμαρά που μπήκε στην πολιτική περίπου την ίδια περίοδο.

Προφανώς ο σύνδεσμοι δεν είναι ουδέτεροι, αλλά διαβάζεις και κρίνεις εσύ.

christof40
06/06/2012, 08:06
θα μπορουσα να γραψω σεντονια ολοκληρα για τον μανο μιας και ειμαι λιγο κολογερος και τον εζησα (στης δοξες του) αλλα βαριεμαι.
στην πρωην αλλατινη και νυν nutriat α.ε,εργαζομουν και εργαζεται μεχρι σημερα η συζυγος μου.
γενικα δεν εχω διαβασει μεγαλυτερες ανακριβειες και ψεματα απο αυτα τα λινκ που εβαλες.
βεβαια απο εδω ειναι λιγο δυσκολο να τεκμηριωσω την γνωμη μου για τον μανο,γι αυτο........πιστευε και μη αλλα ερευνα...

bulmont
06/06/2012, 08:06
.260692

christof40
06/06/2012, 08:13
ο σοιμπλε ειπε χθες οτι για τα δεινα της ισπανιας φταιει η ελληνικη οικονομικη κριση.
αυριο θα μας πει οτι φταιμε εμεις και για την παγκοσμια κριση και για το τσουναμι στην ιαπωνια και θα κανει και εισαγγελικη ερευνα για τυχων ευθυνες μας στο τσερνομπιλ.
κριμα ο ανθρωπος και ειναι δικος μας (διτροχος).:tooth:

christof40
06/06/2012, 08:17
το € έχει τελειώσει οριστικά..... πότε είναι οι Αμερικανικές εκλογές?

αυτό που ψηφίζουμε είναι ΠΟΙΟΣ θέλουμε να μας εκπροσωπεί στην νέα δραχμή...ένας πολιτικός πουλημένος που θα μας ξεσκίσει τον πάτο αντικαθιστώντας ΠΑΝΤΑ μια απειλή ώστε να εξυπηρετεί συμφέροντα -αν δεν πάρουμε την δόση σε 10 μέρες δεν θα έχουμε λεφτά οπότε φέρνω με την μορφή του κατεπείγοντως τα νέα μέτρα,έχετε 2Min να τα διαβασετε και ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- ή κάποιος που θα παλέψει ,μαζί μας πάντα, για να ορθοποδήσουμε σαν κοινωνία.Εγγυηση δεν παίρνεις ότι θα το κάνει -εγώ πιστευω ναι- αλλα παίρνεις εγγυημένο ότι ο άλλος ΔΕΝ θα το κάνει

αλλα το € τελείωσε ότι και να γίνει στις 17/6.το μετά είναι το θέμα μας

δεν νομιζω φιλε οτι τελειωσε το ευρω.ειναι πολυ σκληρο για να πεθανει.
μαλλον η μερκελ και η παρεα της μας τελειωνει.

Shiatman
06/06/2012, 09:05
δεν νομιζω φιλε οτι τελειωσε το ευρω.ειναι πολυ σκληρο για να πεθανει.
μαλλον η μερκελ και η παρεα της μας τελειωνει.

Το ευρώ δεν τελείωσε, αλλά βρίσκει νέες πρακτκές να ανταγωνιστεί την ανατολή, τουλάχιστον στο βιομηχανικό τομέα που γνωρίζω. Έχουν είδη ξεκινήσει επενδύσεις για βιομηχανικές μονάδες πλήρως αυτοματοποιημένες (με 1-2 ανθρώπινο δυναμικό) που θα είναι ανταγωνιστικές προς τον Κινέζο. Αν το πάει έτσι, ζήτω που καήκαμε, ούτε ο Μορφέας, ούτε ο Νίο μας σόζουν :lol:

iosif
06/06/2012, 09:14
να τελειωσει και το παραμυθι με το μανο. διαδιδεται οτι ειναι αμπνευστης του μετρο κλπ

μπουρδες. το μετρο το ειχε προτεινει-οπως και το τραμ- ο τριτσης. το ιδιο και την πεζοδρομηση πανεπιστημιου
ο μανος ειχε καταφερει να εκτοξευσει το κοστος κατασκευης του αεροδρομιου σπατων και των παροχων προς χοχτιφ (αναπροσαρμοσε ο λαλιωτης τη συμφωνια: μανος: χοχτιφ 55%-δημοσιο 45%, συμβαση για 40 χρονια καιι 20.000 στρεμματα δωρεαν για εμπορικες χρησεις. λαλιωτης: χοχτιφ 45%-δημοσιο 55%, 20 χρονια μηδεν στρεμματα)
και να διπλασιασει την τιμη των καυσιμων

μιλαμε οτι ο μανος σε συνεντευξη του δηλωσε (unfollow) οτι συμφωνει με το μνημονιο παρολο που δεν το εχει διαβασει

επισης το οτι εχει τρομερη προβολη στα ινετρνετικα (αντιστροφως αναλογη της δμοτικοτητας του) οφειλεται απλα σε επιχειρηματιες φιλους του...

και οσον αφορα το ευρω: τα νομισματα ειναι εργαλεια στην υπηρεσια των λαων οχι οι λαοι εργαλεια στην υπηρεσια των νομισματων

hidefnick
06/06/2012, 10:30

Ναι, Ok..... (http://www.thelocal.se/39746/20120319/)

kostaspetrou
06/06/2012, 11:00
Ναι, Ok..... (http://www.thelocal.se/39746/20120319/)
Πάρε να βλέπεις:
http://en.wikipedia.org/wiki/Leopard_2#Operators

120 Leo2 A6 και 160 Leo2 A4.
Made in germany...

mats8282
06/06/2012, 11:14
Η Σουηδία έχει 280 άρματα μάχης και εμείς κανά 1000άρικο...H Σουηδία έχει 200 πολεμικά αεροσκάφη που παράγει η ίδια,εμείς 300 αμερικάνικα...

Και πάει λέγοντας...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος όταν κινδυνεύει η χώρα με οικονομική διάλυση εμείς να ψωνίζουμε όπλα για τουλάχιστον 2 χρόνια.+-

Ας αλλάξουμε θέμα..

Αλήθεια τη διαφήμιση της ΝΔ την είδατε :bawl:

http://www.youtube.com/watch?v=grJk6aX5dMw

el_hymador
06/06/2012, 11:25
Πάρε να βλέπεις:
http://en.wikipedia.org/wiki/Leopard_2#Operators

120 Leo2 A6 και 160 Leo2 A4.
Made in germany...

Ναι οκ, βάλε όμως και στην εξίσωση την έκταση της Σουηδίας καθώς και το ποσοστό του προϋπολογισμού της που δαπανάται σε αμυντικό εξοπλισμό... καμμία σχέση! Μην ξεχνάς επίσης ότι η Σουηδία παράγει μαχητικά αερόπλανα οπότε κάτι "ψιλά" κονομάει και από εκεί. Για να τελειώνουμε με αυτή την κουβέντα, όπλα και στρατό ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις... το πόσα όπλα και του πότε, είναι άλλο ζήτημα... δυστυχώς εμείς και η Τουρκία είμαστε από τους μεγαλύτερους αγοραστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν ξεμπερδεύαμε με αυτή την κατάσταση και αν γινόταν κάτι και με την περιουσία της εκκλησίας (φορολόγηση ή εκμετάλλευση) θα πέρναμε πολλές ανάσες...

kostaspetrou
06/06/2012, 11:39
Ναι οκ, βάλε όμως και στην εξίσωση την έκταση της Σουηδίας καθώς και το ποσοστό του προϋπολογισμού της που δαπανάται σε αμυντικό εξοπλισμό... καμμία σχέση! Μην ξεχνάς επίσης ότι η Σουηδία παράγει μαχητικά αερόπλανα οπότε κάτι "ψιλά" κονομάει και από εκεί. Για να τελειώνουμε με αυτή την κουβέντα, όπλα και στρατό ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις... το πόσα όπλα και του πότε, είναι άλλο ζήτημα... δυστυχώς εμείς και η Τουρκία είμαστε από τους μεγαλύτερους αγοραστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν ξεμπερδεύαμε με αυτή την κατάσταση και αν γινόταν κάτι και με την περιουσία της εκκλησίας (φορολόγηση ή εκμετάλλευση) θα πέρναμε πολλές ανάσες...
Tί λες φίλε μου;Η έκταση παίζει ρόλο ή οι γείτονες που έχεις;Η γεωγραφία δεν παίζει ρόλο;Άμα έχεις ένα σωρό νησιά θες πολύ περισσότερο προσωπικό και υλικό απ' τη Σουηδία.
Παράγει αεροπλάνα αλλά η εταιρεία που τα παράγει/παρήγαγε είναι ιδιωτική!Οπότε πάλι έχεις κόστος.
Δυστυχώς είμαστε απ'τους μεγαλύτερους αγοραστές αλλά το χορό η τουρκία τον σέρνει,όχι εμείς.Αυτή προκαλεί,αυτή πάει γυρεύοντας.

Το θέμα είναι ότι αυτό που είπες πριν ότι μπορεί να υποκαταστήσεις τις ΕΔ μιας χώρας τα πανεπιστήμια,ο πολιτισμός και οι συναυλίες(είπες χαρακτηριστικά ούτε ένα ευρώ) απλά δεν στέκει,παραδέξου το.
Επίσης το να τρυπήσουμε το Αιγαίο με τους Τούρκους εκτός του ότι δεν παίζει είναι ήττα και προδοσία.Γενιές και γενιές αγωνίστηκαν και μάτωσαν για το αιγαίο μας και λες να το τρυπάμε με τους τούρκους;
Αν αμφιβάλλεις πεστο σε κανένα που κατοικεί Λήμνο,Ψαρά,Αγαθονήσι και πες μας πως θ' αντιδράσει...

Μ'αυτό που λες για την περιουσία της εκκλησίας συμφωνώ 100%.

el_hymador
06/06/2012, 11:55
Tί λες φίλε μου;Η έκταση παίζει ρόλο ή οι γείτονες που έχεις;Η γεωγραφία δεν παίζει ρόλο;Άμα έχεις ένα σωρό νησιά θες πολύ περισσότερο προσωπικό και υλικό απ' τη Σουηδία.
Παράγει αεροπλάνα αλλά η εταιρεία που τα παράγει/παρήγαγε είναι ιδιωτική!Οπότε πάλι έχεις κόστος.
Δυστυχώς είμαστε απ'τους μεγαλύτερους αγοραστές αλλά το χορό η τουρκία τον σέρνει,όχι εμείς.Αυτή προκαλεί,αυτή πάει γυρεύοντας.

Το θέμα είναι ότι αυτό που είπες πριν ότι μπορεί να υποκαταστήσεις τις ΕΔ μιας χώρας τα πανεπιστήμια,ο πολιτισμός και οι συναυλίες(είπες χαρακτηριστικά ούτε ένα ευρώ) απλά δεν στέκει,παραδέξου το.
Επίσης το να τρυπήσουμε το Αιγαίο με τους Τούρκους εκτός του ότι δεν παίζει είναι ήττα και προδοσία.Γενιές και γενιές αγωνίστηκαν και μάτωσαν για το αιγαίο μας και λες να το τρυπάμε με τους τούρκους;
Αν αμφιβάλλεις πεστο σε κανένα που κατοικεί Λήμνο,Ψαρά,Αγαθονήσι και πες μας πως θ' αντιδράσει...

Μ'αυτό που λες για την περιουσία της εκκλησίας συμφωνώ 100%.

Πρώτα απ΄όλα αναφέρθηκα στην έκταση της Σουηδίας που είναι τετραπλάσια σε σύγκριση με την Ελλάδα, για να δικαιολογήσω τον υψηλό αριθμό αρμάτων που έχει, ο οποίος είναι και πάλι μικρότερος από αυτόν που έχουμε εμείς...

Από εκεί και έπειτα έχουμε στοκάρει από όπλα, αεροπλάνα και πλοία και δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε άλλο.

Για την από κοινού άντληση πετρελαίου / φυσικού αερίου με την Τουρκία συνεχίζω να το υποστηρίζω και το εύχομαι γιατί είναι μια περίπτωση που σε απαλάσσει από πολλές σκοτούρες. Μη μου αρχίσεις ότι θα μας φάνε λάχανο και θα πάνε στην Ακρόπολη, ένα υποθετικό σενάριο είναι.

Τέλος, να συμπληρώσω ότι όπως σε ενοχλει το ότι πολλοί αγωνίστηκαν για να έχουμε το Αιγαίο και τα εδάφη που έχουμε σήμερα και δεν λέει να τα συνεκμεταλευτούμε με τους Τούρκους , εμένα με ενοχλεί πολύ περισσότερο και θεωρώ μέγιστη προδοσία το ότι στήσαμε κ*λο στους διεθνείς νταβατζήδες του χρήματος, εκχωρόντας τους τα πάντα με 2-3 υπογραφές. Και σε αντίθεση με το δικό μου σενάριο που είναι υποθετικό και κομμάτι δύσκολο να συμβεί, το δεύτερο, συμβαίνει τώρα και το βιώνουμε! Προφανώς ο πόλεμος δεν είναι μόνο παραβιάσεις του FIR, κατάληψη βραχονησίδων και αποβάσεις, είναι πλέον δείκτες στις αγορές, Fitch, Moody's, ΔΝΤ κτλ-κτλ... αν δεν το έχεις καταλλάβει, δέχεσαι επίθεση και μάλιστα γενικευμένη, σε έχουν πάρει φαλάγγι και εσύ μου λες για άρματα και αεροπλάνα...

Φιλικά
Κώστας

kostaspetrou
06/06/2012, 12:17
Πρώτα απ΄όλα αναφέρθηκα στην έκταση της Σουηδίας που είναι τετραπλάσια σε σύγκριση με την Ελλάδα, για να δικαιολογήσω τον υψηλό αριθμό αρμάτων που έχει, ο οποίος είναι και πάλι μικρότερος από αυτόν που έχουμε εμείς...
Από εκεί και έπειτα έχουμε στοκάρει από όπλα, αεροπλάνα και πλοία και δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε άλλο.

Λοιπόν...
Η έκταση της Σουηδία και τα σύνορά της δε χρειάζονται μεγάλο αριθμό αρμάτων διότι:
α)με Νορβηγία μεριά έχει τις Άλπεις όπου άρματα είναι άχρηστα.
β)με Φιλανδία έχει πάρα πολλά κωλύματα γεωγραφικά(λίμνες κλπ)
γ)ήσυχους γείτονες
Παρ'όλ'αυτά τα χουνε.
Εμείς θέλουμε πολύ περισσότερα διότι:
δ)έχουμε πάρα πολλά νησιά
ε)γείτονες γ@μησέ τα
στ)πεδιάδα(a.k.a. tank terrain) σε Θράκη και Μακεδονία
Το ότι έχουμε στοκάρει δε λέει κάτι διότι το στοκ δεν λέει πολλά όταν αυτά που έχεις είναι ξεπερασμένα,οπότε αγοράζεις νέα/αναβαθμίζεις.

Για την από κοινού άντληση πετρελαίου / φυσικού αερίου με την Τουρκία συνεχίζω να το υποστηρίζω και το εύχομαι γιατί είναι μια περίπτωση που σε απαλάσσει από πολλές σκοτούρες. Μη μου αρχίσεις ότι θα μας φάνε λάχανο και θα πάνε στην Ακρόπολη, ένα υποθετικό σενάριο είναι.

Για την από κοινού άντληση με τους Τούρκους σου ξαναλέω ότι συνιστά προδοσία και την αρχή του τέλους μας διότι όποτε έχουμε δώσει θάρρος στους τούρκους το'χουμε πληρώσει ακριβά.Διάβασε ιστορία για να μη την ξαναζήσεις.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο Ακρόπολη,ξεκόλλα!
Αν πάρουν το Καστελλόριζο είναι καλά;Η θα πεις 'ποιός το χέζει,η Ακρόπολη να 'ναι καλά;'
Σκεφτείτε πριν γράψετε...

Τέλος, να συμπληρώσω ότι όπως σε ενοχλει το ότι πολλοί αγωνίστηκαν για να έχουμε το Αιγαίο και τα εδάφη που έχουμε σήμερα και δεν λέει να τα συνεκμεταλευτούμε με τους Τούρκους , εμένα με ενοχλεί πολύ περισσότερο και θεωρώ μέγιστη προδοσία το ότι στήσαμε κ*λο στους διεθνείς νταβατζήδες του χρήματος, εκχωρόντας τους τα πάντα με 2-3 υπογραφές.
Αν τρυπήσουμε με τους τούρκους θεωρείς ότι θα διορθώσουμε τη μαλακία 40+ ετών που μας δέρνει;
Ωραία λογική,κάνω 2η μαλακία(χοντρύτερη) για να διορθώσω την 1η!

Και σε αντίθεση με το δικό μου σενάριο που είναι υποθετικό και κομμάτι δύσκολο να συμβεί, το δεύτερο, συμβαίνει τώρα και το βιώνουμε! Προφανώς ο πόλεμος δεν είναι μόνο παραβιάσεις του FIR, κατάληψη βραχονησίδων και αποβάσεις, είναι πλέον δείκτες στις αγορές, Fitch, Moody's, ΔΝΤ κτλ-κτλ... αν δεν το έχεις καταλλάβει, δέχεσαι επίθεση και μάλιστα γενικευμένη, σε έχουν πάρει φαλάγγι και εσύ μου λες για άρματα και αεροπλάνα...

Φιλικά
Κώστας
Προφανώς δεν έχεις ιδέα:δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί.Πόσο χρονών ήσουν στα Ίμια;Έγινε στα καλά καθούμενα όταν ήμασταν σε πολύ καλύτερη φόρμα από τώρα.
Και όταν συμβεί θα'ναι πολύ χειρότερο απ'αυτό που βιώνουμε τώρα...
Ναι,μας κάνουν οικονομικό πόλεμο αλλ'αυτό δε θ'αλλάξει αν υποβαθμίσουμε σ'επικίνδυνο βαθμό τις Ε.Δ.
Μη σκέφτεσαι εντελώς βραχυπρόθεσμα και σκέψουν ότι αυτά που έχουμε πολλοί τα επιβουλεύονται..
Φιλικά
Κώστας Πέτρου,

Εχετλαίος
06/06/2012, 12:50
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=144158&catid=9

Τι ακριβώς δηλαδής; Define χαμηλόμισθοι, πρώτα απ όλα. Και μετά, για τους υπόλοιπους το χαράτσι θα τρέχει κανονικά;
Κωλοτούμπες από τώρα; Τουλάχιστον δείτε αυτό το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=kItc4PJtCa4 να μάθετε να τις κάνετε πιο αρμονικά, τρόμπες!
:mad:

super_toto
06/06/2012, 13:08

Τι ακριβώς δηλαδής; Define χαμηλόμισθοι, πρώτα απ όλα. Και μετά, για τους υπόλοιπους το χαράτσι θα τρέχει κανονικά;
Κωλοτούμπες από τώρα; Τουλάχιστον δείτε αυτό το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=kItc4PJtCa4 να μάθετε να τις κάνετε πιο αρμονικά, τρόμπες!

εναλλακτική πάντως δεν παίζει Στέλιο..

kachius
06/06/2012, 13:16
Μήπως συγχέουμε το ΕΕΤΗΔΕ με το ΕΤΑΚ?
Όπως και να'χει, ελπίζω να μάθουμε σε 2 βδομάδες και να μην πάμε μια απ'τα (γ)ίδια.

mats8282
06/06/2012, 13:47

Define κωλοτούμπα...Εγώ δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτά που είπε...

el_hymador
06/06/2012, 13:58
Define κωλοτούμπα...Εγώ δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτά που είπε...

Ή κακή διατύπωση έκανε ο Παπαδημούλης, ή στο in.gr το απέδωσαν λάθος... το πρώτο το βλέπω πιο πιθανό μάλλον...

Την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων για τα χαμηλά εισοδήματα και την αντικατάστασή του από έναν φόρο που θα επιβαρύνει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε την Τετάρτη στο in.gr o Δημήτρης Παπαδημούλης

Από τη μια λέει για την κατάργηση του ΕΤΑΚ στα χαμηλά εισοδήματα, αφήνωντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα υψηλά να συνεχίσουν να φορολογούνται (οπότε όντως πρέπει να μάθουμε ποιοι χαρακτηρίζοντα ως υψηλοεισοδηματίες κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) και από την άλλη κάνει λόγο για αντικατάσταση του ΕΤΑΚ από ένα νέο φορό μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος προφανώς θα αφορά όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, αν και πάλι χρειάζεται να μάθουμε από πόσα ακίνητα και πάνω θεωρείται κατά τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη η ακίνητη περιουσία...

Το έχουν ψιλογ@μησει με αυτές τις ότι να ΄ναι δηλώσεις... ή επίτηδες το κάνουν ώστε να έχει χώρο για κωλοτούμπες μετά (μα εμείς ποτέ δεν είπαμε αυτό η το άλλο) ή θα πρέπει να σοβαρευτούν λίγο, αφού πολύς κόσμος κρέμμεται από τα χείλια τους και άλλοι τόσοι τους περιμένουν στην γωνία για να αρχίσουν (δικαίως σε πολλές περιπτώσεις) το κράξιμο.

mats8282
06/06/2012, 14:05
Δεν το βλέπω κάπου αυτό που έβαλες στο link του Εχετλαίου...

Αυτό διάβασα....

<<Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το ειδικό τέλος ακινήτων, δηλαδή το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, επανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Θα αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα επιβαρύνει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, σε συνέντευξή του στο in.gr.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με αυτή τη μορφή φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, δηλαδή μέσω της ΔΕΗ, την οποία χαρακτήρισε «παράλογη ευρωπαϊκή μοναδικότητα». Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι κλιμακωτός, όπως και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. >>

Επίσης λέει

<<Σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ειδικού τέλους για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι>>

Προφανώς είναι δύσκολο να αλλάξει άρδην τη φορολογία όπως έχει προϋπολογιστεί ήδη....Κάποιες επεμβάσεις άμεσες μπορούν να γίνουν αλλά συνολική αλλαγή του συστήματος στις 18 Ιούνη;;;Προφανώς μπορούν να δεσμευτούν για κατάργηση σε κάποιες κοινωνικές ομάδες αλλά όχι για όλους,όσους πρέπει,άμεσα....

el_hymador
06/06/2012, 14:18
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231199147

Πρωτη πραγραφος.

iosif
06/06/2012, 14:29
ας υποθεσουμε οτι ο σλαβοι ζιζεκ αντι για συριζα ελεγε νδ. δεν θα ειχαν πλημμυρισει τα μμε με τη δηλωση στηριξής του?

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/06/2012_445192

mats8282
06/06/2012, 14:40
Άλλο link ήταν το παραπάνω...Τώρα τι από τα 2 να πιστέψω και ποιος το απέδωσε δημοσιογραφικά σωστά,σε σχέση με τα ΕΤΑΚ και τα ΕΕΤΗΔΕ και τι ακριβώς είπε ο ποιητής....Σηκώνω τα χέρια ψηλά....

Αλλά ακόμα και σε αυτό που έβαλες παρακάτω λέει

<<Όπως επισημαίνεται και στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η καθολική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου (η κατάργηση του «χαρατσιού») απαιτεί χρόνο για να προετοιμαστεί, καθώς δεν υπάρχει περιουσιολόγιο και δεν ξέρει το κράτος με ακριβεια τι κατέχει κάθε πολίτης.>>

Εντάξει ό,τι και να πει κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα στο τέλος κωλοτούμπας βαφτίζεται...Εδώ να μου πεις βγάζουν θέσεις του 2007 για τωρινές κωλοτούμπες,λες και από το 2007 δεν έχει αλλάξει τίποτα....

byron
06/06/2012, 14:41
ας υποθεσουμε οτι ο σλαβοι ζιζεκ αντι για συριζα ελεγε νδ. δεν θα ειχαν πλημμυρισει τα μμε με τη δηλωση στηριξής του?

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/06/2012_445192

Να υποθέσεις οτι στην κατάσταση που βρισκόμαστε, το τελευταίο πράγμα που δίνουμε σημασία είναι δηλώσεις Σλοβένων, Λετονών, ΥπερΔνυστέριων διανοητών.
Μήπως είδες την προσοχή που δόθηκε στις δηλώσεις συμπαράστασης των 20+ νόμπελ?

el_hymador
06/06/2012, 15:13
Άλλο link ήταν το παραπάνω...Τώρα τι από τα 2 να πιστέψω και ποιος το απέδωσε δημοσιογραφικά σωστά,σε σχέση με τα ΕΤΑΚ και τα ΕΕΤΗΔΕ και τι ακριβώς είπε ο ποιητής....Σηκώνω τα χέρια ψηλά....

Αλλά ακόμα και σε αυτό που έβαλες παρακάτω λέει

<<Όπως επισημαίνεται και στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η καθολική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου (η κατάργηση του «χαρατσιού») απαιτεί χρόνο για να προετοιμαστεί, καθώς δεν υπάρχει περιουσιολόγιο και δεν ξέρει το κράτος με ακριβεια τι κατέχει κάθε πολίτης.>>

Εντάξει ό,τι και να πει κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα στο τέλος κωλοτούμπας βαφτίζεται...Εδώ να μου πεις βγάζουν θέσεις του 2007 για τωρινές κωλοτούμπες,λες και από το 2007 δεν έχει αλλάξει τίποτα....

Εγώ μαζί σου είμαι. Η δήλώση υποτίθεται ότο έγινε στο in.gr και από εκεί θέλησα να πάρω τα στοιχεία για να μην έχει παίξει σπασμένο τηλέφωνο... τις όποιες παρατηρήσεις μου για το τι και πως ειπώνεται τις έκανα με συμπάθεια. Από εκεί και έπειτα δεν διαφωνώ με αυτό που λες, απλά και αυτοί θα έπρεπε ακριβώς για αυτόν τον λόγο να είναι πολύ
προσεκτικοί.

la_villa
06/06/2012, 15:16

MA αυτό δεν είναι μόνο αν το λέμε εμείς ή αν δεν μας αρέσει...

η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων γίνεται απο τις χώρες που "βρέχονται" απο την αντίστοιχη θάλασσα.

δεν μπορούμε να τρυπήσουμε μονοι μας ούτε το Αιγαίο (και αυτό δεν αμφισβητεί την κυριοτητα του) αλλά ούτε και κάτω απο την Κρήτη.ολα αυτά βάση των διεθνών συνθηκών που ισχύουν.

Κάτω απο την Κρήτη πρέπει να συνεννοηθούμε με Λινύη κλπ, στο Αιγαίο με Τουρκία κλπ όπως αντιστοιχα έκανε και η Κύπρος με Ισραήλ

mats8282
06/06/2012, 15:26
έπρεπε ακριβώς για αυτόν τον λόγο να είναι πολύ προσεκτικοί.

Ναι ρε αδερφέ και το προσεκτικός όμως έχει ένα όριο...Πόσο προσεκτικός να είσαι στα 2 λεπτά που μιλάνε ή στις συνεντεύξεις των 5 λεπτών...Λένε μια πρόταση,την βουτάνε και την κάνουν σούπα...Άλλα ο ένας,άλλα ο άλλος,αυτά είπε ο ένας,έτσι το εννοούσε ο άλλος....Στα πάνελ τους διακόπτουν κάθε 5 δευτερόλεπτα να κάνουν οι δημοσιογράφοι την δική τους μετάφραση των όσων λέει ο κάθε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...Μετά οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων αρχίζουν τη δική τους μετάφραση πάνω σε δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ,ανεξάρτητα του πότε έγιναν,πως έγιναν,τι ακριβώς είπαν κλπ κλπ...Κανένας δεν μιλάει για το κόμμα του,όλοι μιλάνε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τι μετάφραση κάνουν οι ίδιοι στα λεγόμενά τους..

Πράγμα όχι απαραίτητα κακό :)

el_hymador
06/06/2012, 15:32
Ναι ρε αδερφέ και το προσεκτικός όμως έχει ένα όριο...Πόσο προσεκτικός να είσαι στα 2 λεπτά που μιλάνε ή στις συνεντεύξεις των 5 λεπτών...Λένε μια πρόταση,την βουτάνε και την κάνουν σούπα...Άλλα ο ένας,άλλα ο άλλος,αυτά είπε ο ένας,έτσι το εννοούσε ο άλλος....Στα πάνελ τους διακόπτουν κάθε 5 δευτερόλεπτα να κάνουν οι δημοσιογράφοι την δική τους μετάφραση των όσων λέει ο κάθε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...Μετά οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων αρχίζουν τη δική τους μετάφραση πάνω σε δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ,ανεξάρτητα του πότε έγιναν,πως έγιναν,τι ακριβώς είπαν κλπ κλπ...Κανένας δεν μιλάει για το κόμμα του,όλοι μιλάνε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τι μετάφραση κάνουν οι ίδιοι στα λεγόμενά τους..

Πράγμα όχι απαραίτητα κακό :)

Δεν αντιλέγω αλλά στην προκειμένη περίπτωση, εαν δεν έχει γίνει κακή μεταφορά των λεγομένων από το συντάκτη του κειμένου, μιλάμε για ότι να ΄ναι... ακόμη και ο Καιάδας της ΧΑ πιο σωστά θα τα διατύπωνε...

τεσπά, κουβέντα να γίνεται, αλλά κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που κοστίζουν!

mats8282
06/06/2012, 15:39
Είσαι υπερβολικός :)

CIRUS
06/06/2012, 15:43
Οι τεράστιοι σε αριθμό στρατιωτικοί εξοπλισμοί που έχουμε είναι κατά 90% γιατί η Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασκεί εξωτερική πολιτική σχεδόν αποκλειστικά μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων και το υπόλοιπο 10% ίσως να περιέχει και λόγους που αναφέρθηκαν για Τούρκους κτλ και μπορεί να είμαι και υπερβολικός όσο αναφορά το 10%. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό απλά βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος. ΤΕΛΟΣ

kostaspetrou
06/06/2012, 15:44
MA αυτό δεν είναι μόνο αν το λέμε εμείς ή αν δεν μας αρέσει...

η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων γίνεται απο τις χώρες που "βρέχονται" απο την αντίστοιχη θάλασσα.

δεν μπορούμε να τρυπήσουμε μονοι μας ούτε το Αιγαίο (και αυτό δεν αμφισβητεί την κυριοτητα του) αλλά ούτε και κάτω απο την Κρήτη.ολα αυτά βάση των διεθνών συνθηκών που ισχύουν.

Κάτω απο την Κρήτη πρέπει να συνεννοηθούμε με Λινύη κλπ, στο Αιγαίο με Τουρκία κλπ όπως αντιστοιχα έκανε και η Κύπρος με Ισραήλ
Δεν κατάλαβες,δεν είπα να μη τρυπήσει η τουρκία εκεί που δικαιούται.
Ο el_hymador είπε να τρυπήσουμε μαζί μετους τούρκους,δηλαδή συνεκμετάλλευση.
Αυτό είναι προδοσία διότι είναι ύδατα δικά μας.
Για την υφαλοκρηπίδα συμφωνώ,πρέπει να πάει Χάγη διότι είναι λίγο ασαφές.
Συνεκμετάλλευση όμως σε καμμιά περίπτωση.
Στο κάτω κάτω πρέπει να'σαι εντελώς ηλίθιος εαν διαλέξεις συνεργάτη αυτόν που σε απειλεί με πόλεμο για τα 12 μίλια(ενώ ο ίδιος τα'χει επεκτείνει στον Εύξεινο Πόντο),εκβιάζει,παραβιάζει και έχει εισβάλλει στην Κύπρο και φτάνει με πλοία μέχρι την Κέα!
Χίλιες φορές πολυεθνική,τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό;

Οι τεράστιοι σε αριθμό στρατιωτικοί εξοπλισμοί που έχουμε είναι κατά 90% γιατί η Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασκεί εξωτερική πολιτική σχεδόν αποκλειστικά μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων και το υπόλοιπο 10% ίσως να περιέχει και λόγους που αναφέρθηκαν για Τούρκους κτλ και μπορεί να είμαι και υπερβολικός όσο αναφορά το 10%. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό απλά βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος. ΤΕΛΟΣ
Δε νομίζω διότι πάντα το παιχνίδι με τους εξοπλισμούς η Τουρκία το ξεκινούσε και' μεις ακολουθούσαμε.

kostaspetrou
06/06/2012, 16:11
Τζήμερος εγγύηση: http://gr.news.yahoo.com/photos/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-fb-photo-114956445.html

CIRUS
06/06/2012, 16:38
Δε νομίζω διότι πάντα το παιχνίδι με τους εξοπλισμούς η Τουρκία το ξεκινούσε και' μεις ακολουθούσαμε.
Άμα θα το ψάξεις λίγο θα νομίζεις.

Οποτεδήποτε ήθελε η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση να περάσει θέση της ή να πιέσει κάτι σε διεθνή θέματα ΠΑΝΤΑ ή σχεδόν πάντα το πετύχαινε παραγγέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η Τουρκία φίλε μου εκτός από εμάς δεν τα έχει καλά και με τους υπόλοιπους γείτονες της Κούρδοι, Αρμένιοι, Ισραηλινοί κτλ είναι λογικό να έχει πολλαπλάσιο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού από εμάς. Εκτός των άλλων της το επιτρέπουν και τα οικονομικά της ενώ εμάς όχι. Άσε που ήταν μια καλή κάλυψη για τους πολιτικούς μας ενώ τρώγανε μίζες και από τα εξοπλιστικά και ασκούσαν εξωτερική πολιτική μέσω αυτών να επικαλούνται την Τουρκία σαν δικαιολογία.

jimmis5
06/06/2012, 17:16
Εναλλακτικοι πολιτικοι ,σορρυ που α-πηδαω την κουβεντα αλλα δεν αντεξα...
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vKax7W_CWvQ