View Full Version : Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
11 ο μονος λογος που δεν προχωρησε συγκηβερνηση ειναι οτι ο χειρισμος με βαση "μνημονιακα" προτυπα φερνει απλα καταστροφη την οποια βεβαιως θα χρεωθουν οι οποιοι κυβερνωντες. αν βγει η νδ πιθανον να χαλαρωσουν λιγο τα λουρια (δηλαδη να μηνπαρουν ΑΜΕΣΑ νεα μετρα) και σε κανα χρονο ξανα μανα τα ιδια.
Ο μόνος λόγος που δεν προχώρησε η συγκυβέρνηση ήταν πως επέλεξαν τα μεγαλύτερα οφέλη από τον 2ο γύρο. Μικροκομματικές πίπες απλά.
ο κοσμος δεν ψαχνει ντε και καλα συριζα . ψαχνει ΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ , ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. τα επομενα χρονια ετσι και αλλιως θα ειναι δυσκολα (και ποιοι μας εφεραν εδω οεο?) το θεμα ειναι η προοπτικη . Με μνημονιακες τακτικες εγγυημενα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025 τουλαχιστον χωρις εγγυηση οτι μετα μπορει να αλλαξει κατι.
Όλοι μας την ζητάμε την άλλη διαχείρηση. Εγώ με ανασκωλοπισμό του κρατικού Σοβιέτ που έχει γαμήσει τα πάντα, ο Τσίπρας με την απειλή εξόδου προκειμένου όμως να κερδίσει τί ακριβώς? 2-3 χρόνια επιπλέον χρηματοδότησης χωρίς να αλλάξει τίποτα στις αιτίες που μας έφεραν εδώ? Ασε δεν θα πάρω...
Σας αφήνω γιατί έχω και δουλειά :wave2:
spyrakos35
18/05/2012, 09:47
Ο μόνος λόγος που δεν προχώρησε η συγκυβέρνηση ήταν πως επέλεξαν τα μεγαλύτερα οφέλη από τον 2ο γύρο. Μικροκομματικές πίπες απλά.
αυτό και μόνο δεν επαρκεί για το (εκ νέου και μεγαλύτερο) μαύρισμά τους?
κατά τα άλλα τις αναλύσεις σου τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες....
Cpt. Haddock
18/05/2012, 09:51
[...] έχω και δουλειά :wave2:
:eyepop:
Ζουν ανάμεσά μας :lol:
nikos_abel
18/05/2012, 09:54
:eyepop:
Ζουν ανάμεσά μας :lol:
Λέω και γω, μόνο εγώ δε προλαβαίνω :cry:
la_villa
18/05/2012, 10:12
άρα που καταλήγουμε
όσοι έχουν ΑΚΟΜΑ δουλειά μια χαρά βολεύονται με τον δικομματισμο και για όλα φταίει ο Εωσφόρος ο Τσίπρας
όσοι ζορίζονται ή ψάχνουν ψάχνουν κάτι καλύτερο,μια διαφορετική διακυβέρνηση
:D:D:D
Φανταστείτε υπο αυτές τις συνθήκες να κάτσει και κανα θερμό επεισόδιο στη χώρα αυτή.
Σε περιόδους κρίσης (εσωτερικά-εξωτερικά) πολλοί "φωστήρες" κατέφυγαν στο σαματά π.χ. Φώλκλαντς το 82.....
το θέμα είναι, τι να βομβαρδίσεις πρώτα....το Ινσιρλίκ ή το Κολωνάκι....... ??? :rolleyes:
6. η ισπανια ειχε πλεονασμα και μικροτερο χρεος απο τη γερμανια
ο απολογισμος του 11 αυτο εδειξε
κριση ειναι συστημικη του χρηματοπιστωτικου καπιταλισμου. η ευρωπη βραζει, μια αλλαγη εδω θα εχει ντομινο
Μια χαρά σύνθημα μου ακούγεται για πορεία. Εκτός και αποτελεί πυλώνα οικονομικής ή εξωτερικής πολιτικής οπότε σοβαρεύει το πράμα. Και το ΚΟΕ κάτι τέτοια έλεγε και έφαγε μια φωτοσοπιά στην Αυγή ξεγυρισμένη Ιωσήφ. Μη λες τέτοια πράγματα..
ΣΥΝΘΗΜΑ-ΞΕΣΥΝΘΗΜΑ
διαφωνεις?
universalgr1
18/05/2012, 10:29
Μολις το ειδα ολο,οντως οχι απλα αξιζει αλλα ειναι και εκπληκτικη δουλεια. Μια μεγαλη εικονα περα απο την μικρη εικονα του μικροκοσμου μας!
:beer::beer:
Μας έκαναν όχι μόνο να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος...
Αλλά και σχολιάζουμε το δέντρο, να τσακωνόμαστε για το δέντρο και ο καθένας να λέει τη γνώμη του για το δέντρο προσπαθώντας να την επιβάλλει στον άλλο..
Το δάσος όμως..;; Αυτό είναι παιχνίδι για "μεγάλους"...
...εμάς μας άφησαν να ασχολιόμαστε με την πασαρέλα των πολιτικών.. και το ξεκατίνιασμα στα κανάλια..
el_hymador
18/05/2012, 13:17
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iRh5qy09nNw
Θα τα χάσουμε όλα
Οι τράπεζες πρέπει να σωθούν
Πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική του μνημονίου
Είναι μείζων εθνικό ζήτημα να έχουμε κυβέρνηση
Οι Ευρωπαίοι μας απειλούν
Πρέπει να ξαναμπούμε στις αγορές πάση θυσία
Πες πες διαμορφώνεται η κυρίαρχη άποψη...
Δεν το μετονομαζουμε το θρεντ σε Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι να γουσταρουμε τουλαχιστον; :D
spyrakos35
18/05/2012, 13:45
Δεν το μετονομαζουμε το θρεντ σε Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι να γουσταρουμε τουλαχιστον; :D
έχεις ένα δίκιο..... εσύ όμως.... με ποιους είσαι, με μας ή με τους άλλους?
:D
έχεις ένα δίκιο..... εσύ όμως.... με ποιους είσαι, με μας ή με τους άλλους?
:D
Με κανεναν απο τους 2.:D
mats8282
18/05/2012, 13:53
ΔΝΤ,Τρόικα και αριστερές δυνάμεις :D
spyrakos35
18/05/2012, 13:56
Με κανεναν απο τους 2.:D
βρήκαμε τον πασόκο που μας έλειπε παιδιά..... :lol:
βρήκαμε τον πασόκο που μας έλειπε παιδιά..... :lol:
Λυπαμαι αλλα θα σε απογοητευσω συντροφε.:D
Cpt. Haddock
18/05/2012, 14:07
:smokin::smokin:
XA! (γελιο ηταν, να μην το παρερμηνευουμε) :D
Κανονίστε μόνο να μην ξεφύγετε γιατί δεν έχουμε Απλικέισο και το τσεκ μασίν δεν δουλεύει καλά..
Flying Mythos
18/05/2012, 14:22
Δεν ξέρω γιατί ρωτάς εμένα. Αν θέλεις να ρωτήσεις προς τα που κοιτάω, θα έλεγα ότι η "Δημιουργία ξανά" είναι πιο κοντά στις ιδέες μου.
Εκτιμώ αφάνταστα τα γραφόμενα σου και την άποψη σου τις περισσότερες φορές. Εδώ όμως με απογοήτευσες. Αν οι "Αριστεροί" είναι φαιδροί τότε οι νεοφιλελεύθεροι είναι φαιδρά επικίνδυνοι. Ιδού το πρόγραμμα της "Δημιουργίας" για το μεταναστευτικό :
4. Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολλάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο. Μπορεί να υπάρχουν δουλειές που δεν τις «καταδέχονται» οι Έλληνες, αυτό όμως ίσχυε περισσότερο στα χρόνια της της πλαστής ευημερίας με δανεικά. Όπως προκύπτει από την έρευνα του 1998 του καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Σαρρή, για κάθε 5 μετανάστες, χάνουν την δουλειά τους 2 Έλληνες. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, με τις στρατιές ανέργων, πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχιας στην Ευρώπη.
Στις ειδικές οικονομικές ζώνες, οι μετανάστες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό για βιομηχανική ή αγροτική ανάπτυξη, χωρίς να απειλούν την εργασία των Ελλήνων. Όπως τονίσαμε πριν δεν υπάρχει απόλυτη λύση στο μεταναστευτικό – υπάρχουν βελτιώσεις.
Sorry αλλα δε θα πάρω, θα προτιμήσω να παραμείνω εξωτερικό και να υποστηρίζω έστω και νοερά τους λαϊκιστές αριστερούς που τάζουν λαγούς και πετραχήλια. Αν είναι να πεθάνω της πείνας προτιμώ με αριστερή κυβέρνηση και όχι με νεοφιλελεύθερους.
Φιλικά Νίκος (παλιός γνώριμος από το ΑΒ).
bandidos
18/05/2012, 14:30
τΣιΠρας
Με ποιο τροπο δηλαδη εχασε ο Τσιπρας ?
Αρε γκρούκη μου... ειλικρινά πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα σήμερα στην Ελληνική κοινωνία ?
Τι Νεοφιλελεύθερους και Αριστερούς τσαμπουνάς ? Εδώ και καμιά 20ετία δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι ταμπέλλες. Ενας αχταρμάς αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων είμαστε και τίποτα άλλο.
el_hymador
18/05/2012, 15:03
Ναι μόνο που το αντίπαλον δέος των νεοφιλελεύθερων δεν είναι αποκλειστικά οι αριστεροί, αλλά όλοι όσοι δεν υποστηρίζουν αυτό το σύστημα και ανάμεσα σε αυτούς μπορείς να βρεις και παραδοσιακούς καπιταλιστές.
el_hymador
18/05/2012, 15:07
Αρε γκρούκη μου... ειλικρινά πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα σήμερα στην Ελληνική κοινωνία ?
Τι Νεοφιλελεύθερους και Αριστερούς τσαμπουνάς ? Εδώ και καμιά 20ετία δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι ταμπέλλες. Ενας αχταρμάς αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων είμαστε και τίποτα άλλο.
Το θέμα είναι -και καλά έκανε ο κρούκης και το έθεσε έστω και με χιούμορ- ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι ακριβώς αυτό! Μη κοιτάς που εδώ το ανάγουμε σε μικροκομματικό επίπεδο και σε non paper επιστολές. Το θέμα είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και οι συνέπειες του...(η οι αρετές του για όσους τον υποστηρίζουν...)
Sorry αλλα δε θα πάρω, θα προτιμήσω να παραμείνω εξωτερικό και να υποστηρίζω έστω και νοερά τους λαϊκιστές αριστερούς που τάζουν λαγούς και πετραχήλια. Αν είναι να πεθάνω της πείνας προτιμώ με αριστερή κυβέρνηση και όχι με νεοφιλελεύθερους.
Φίλε Νίκο sorry, ισως να μην έγινα κατανοητός αλλά φαντάστηκα οτι μιλάμε για οικονομία και οικονομικά προγράμματα κομμάτων. Το παραπάνω δεν το έχω διαβάσει, και φυσικά διαφωνώ. Αν κάτσω να διαβάσω τις θέσεις όλων των κομμάτων (λέμε τώρα), με κάποιες θα συμφωνώ, κάποιες θα με εξοργίσουν και κάποιες θα τις θεωρήσω παπαρίτσες.
Εναν καλύτερο κόσμο ονειρεύομαι και εγώ για τα παιδιά μου, όχι έναν κόσμο με στρατόπεδα εργασίας φθηνού εργατικού δυναμικού. Ήμαρτον...
@->προς ταμπελοποιούς . Τα ταμπελάκια του νεοφιλελεύθερου δεν ξέρω που και πως τα κολλάτε, και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Το πρόγραμμα του Μάνου και της Δράσης που είναι νεοφιλελεύθερος, το θεωρώ γτπκ μιας και θέλει έναν κόσμο με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, με ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση και άλλα κουλά.
Παρεπιπτόντως τη θέση των 700ευρώ σύνταξη που είπε ο mats την βρήκε ενδιαφέρουσα ο Βαρουφάκης (που τον αναφέρετε συχνά πυκνά), αλλά με αρκετά προβλήματα μιας και δεν λέει τι θα κάνει με όσους έχουν πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε εισφορές.
el_hymador
18/05/2012, 15:14
@->προς ταμπελοποιούς . Τα ταμπελάκια του νεοφιλελεύθερου δεν ξέρω που και πως τα κολλάτε, και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Το πρόγραμμα του Μάνου και της Δράσης που θεωρείται νεοφιλελεύθερο, το θεωρώ γτπκ μιας και θέλει έναν κόσμο με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, με ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση και άλλα κουλά.
Παρεπιπτόντως τη θέση των 700ευρώ σύνταξη που είπε ο mats την βρήκε ενδιαφέρουσα ο Βαρουφάκης (που τον αναφέρετε συχνά πυκνά), αλλά με αρκετά προβλήματα μιας και δεν λέει τι θα κάνει με όσους έχουν πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε εισφορές.
Βύρωνα δεν νομίζω ότι τέθηκε ή τίθεται θέμα χαρακτηρισμών σε προσωπικό επίπεδο και πραγματικά θα είναι μ@λ@κι@ αν το πάμε προς τα εκεί. Ωστόσο αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, αν αποστασιοποιηθούμε για λίγο από τη -δεινή- θέση μας, θα διαπιστώσουμε (και σε αυτό νομίζω ότι θα συμφωνήσεις) ότι οι κλυδωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν επηρρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την Ελλάδα, προέρχονται ακριβως από αυτό το οικονομικό σύστημα. Ο νεοφελεύθερος καπιταλισμός είναι που δοκιμάζεται και κρίνεται.
...μιας και δεν λέει τι θα κάνει με όσους έχουν πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε εισφορές.
Θα γίνουν δάνειο προς το κράτος επ' ώφελεία των επόμενων γενεών (του 2112)
επισης το επιδομα του ανεργου μειωθηκε απο 429 σε 365 αλλα οι "εισφορες υπερ ανεργων" (ακομα και του ΟΑΕΕ που δεν προσφερει επιδομα σε ανεργους επιτηδευματιες) παραμενουν στο ιδιο υψος.....
Βύρωνα δεν νομίζω ότι τέθηκε ή τίθεται θέμα χαρακτηρισμών σε προσωπικό επίπεδο και πραγματικά θα είναι μ@λ@κι@ αν το πάμε προς τα εκεί. Ωστόσο αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, αν αποστασιοποιηθούμε για λίγο από τη -δεινή- θέση μας, θα διαπιστώσουμε (και σε αυτό νομίζω ότι θα συμφωνήσεις) ότι οι κλυδωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν επηρρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την Ελλάδα, προέρχονται ακριβως από αυτό το οικονομικό σύστημα. Ο νεοφελεύθερος καπιταλισμός είναι που δοκιμάζεται και κρίνεται.
Σαφώς και θα συμφωνήσω. Σε μια κουβέντα εδώ μέσα το 2008 http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=67613 είχα γράψει
Ο καπιταλισμός με την μορφή που είχε μέχρι τώρα μας αφήνει :wave2:.
Τι σχήμα θα διαδεχθεί το κενό δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά σίγουρα το μοντέλο της αυτορύθμισης των αγορών χωρίς κανένα κρατικό παρεμβατισμό κατέρρευσε. ίσως ένα μοντέλο "σοσιαλιστικού καπιταλισμού" να είναι ο διάδοχος.
Τα πράγματα πάντως δεν είναι καθόλου καλά παίδες, και το θέμα μπορεί να ξεκίνησε απ΄την απληστία των golden boys, αλλά φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα φανούν στον τρόπο ζωής μας καθώς οι αλλαγές και τα σχέδια σωτηρίας θα είναι επώδυνα.
και εξακολουθώ να το πιστεύω.
Δέχομαι (ευκολα) την ψήφο σε ένα κόμμα για μια ελπίδα και θα ήθελα να το έκανα και εγώ. Απλά ίσως λόγω ηλικίας, ίσως λόγω του οτι πέρασα 18 χρόνια σε dealing rooms και είδα με τα μάτια μου τι δύναμη υπάρχει στον καπιταλισμό (απ΄τη στιγμή που το αντίπαλο δέος μας άφησε χρόνους), τρώω τα φλασάκια μου όταν πίσω απ΄την ελπίδα που μοιράζουν τα κομματα βρίσκεται το κενό.
Διαβάζω εδώ μέσα και σε διάφορα sites αφορισμούς για τη παγκόσμια συνωμοσία που μας έφερε εδώ αφήνοντας στην άκρη έστω και μια αυτοκριτική της πλάκας είτε γιατί πονάει, είτε γιατί δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι μας έφερε εδώ.
Να γίνουμε Αργεντινή λέει ο ένας, να πάμε στη δραχμή λέει ο άλλος...και τρελλαίνομαι γιατί νομίζουν οτι θα λυθούν τα προβλήματα μας ως δια μαγείας. Ακόμα θυμάμαι τα highlights όταν κατέρρευσε η Αργεντινή, με τον κόσμο να ορμάει στα μαγαζιά για να φάει, μωρά να πεθαίνουν από ασιτία και την νομεκλατούρα να είναι οχυρωμένη στα προάστια με οπλισμένους μπράβους που κράταγαν τους πεινασμένους μακριά. Εχουν ιδέα για τι μιλάμε όσοι πετάνε τις παπαριές πως θα θριαμβεύσει η επανάσταση?
Ακούω πιτσιρίκια που λένε "να πάμε στη δραχμή να τελειώνουμε" και σαλτάρω ρε Κώστα. Νομίζουν οτι θα υπάρχει το ίδιο καταναλωτικό επίπεδο μετά και θα συνεχίσουν να ψωνίζουν κράνη απ΄το ebay με paypal... Κούνια που μας κούναγε.
@->προς ταμπελοποιούς . Τα ταμπελάκια του νεοφιλελεύθερου δεν ξέρω που και πως τα κολλάτε, και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Το πρόγραμμα του Μάνου και της Δράσης που είναι νεοφιλελεύθερος, το θεωρώ γτπκ μιας και θέλει έναν κόσμο με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, με ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση και άλλα κουλά.
Ελα τωρα σιγα τις ταμπελες κιολας.Πεταξαμε για πλακα μια χαζοτρολια -που στην τελικη εχει και μια βαση υστερα απο τοσες συζητησεις- .
Φυσικα και κανενας δεν μπορει να αυτοπροσδιοριστει απολυτα απο το που ανηκει, η νιωθει οτι ανηκει, η του λενε οι αλλοι οτι ανηκει πολιτικα,αλλα οπως και ναχει, αν κρινουμε τα παντα με βαση την οικονομια
αναποφευκτα μιλαμε και για την κοινωνια παιρνοντας το μερος της κοινωνικης ταξης που νιωθουμε οτι ανηκουμε.
Ειδικα του Συριζα του'χετε σουρει τον εξαψαλμο (και καλα κανετε) :lol: αλλα η επιχειρηματολογια εχει καταντησει να ειναι μονομερης και απο τις 2 πλευρες.
Στα λογια ολοι το καλο του διπλανου μας και το δικο μας θελουμε,αλλα μεσα απο τα γραπτα μας εγω αλλα βλεπω.Βεβαια εγω ειμαι και περιεργος αλλα..
Υ.Γ Τις αποψεις μου για τον Συριζα τις εχω ξαναπει για να ξηγιομαστε.
edit:Διαβασα την παραθεση σου στον χυμαδορ.Δεν μπορω να πω οτι διαφωνω.
spyrakos35
18/05/2012, 17:50
εμένα πάντως μου αρέσει η κουβεντα μας (την βρίσκω και πολύ πολιτισμένη σε σχεση με κάτι άλλες που έχουμε κάνει εδώ μέσα), μου άρεσε η πλακίτσα του σύντροφου πασόκου gcrook (:D) αλλά η υλοποίηση της πρότασης του δεν....
βέβαια δεν θα κολήσω εκεί....
Ελα τωρα σιγα τις ταμπελες κιολας.Πεταξαμε για πλακα μια χαζοτρολια -που στην τελικη εχει και μια βαση υστερα απο τοσες συζητησεις- .
Φυσικα και κανενας δεν μπορει να αυτοπροσδιοριστει απολυτα απο το που ανηκει, η νιωθει οτι ανηκει, η του λενε οι αλλοι οτι ανηκει πολιτικα,αλλα οπως και ναχει, αν κρινουμε τα παντα με βαση την οικονομια
αναποφευκτα μιλαμε και για την κοινωνια παιρνοντας το μερος της κοινωνικης ταξης που νιωθουμε οτι ανηκουμε.
Ειδικα του Συριζα του'χετε σουρει τον εξαψαλμο (και καλα κανετε) :lol: αλλα η επιχειρηματολογια εχει καταντησει να ειναι μονομερης και απο τις 2 πλευρες.
Στα λογια ολοι το καλο του διπλανου μας και το δικο μας θελουμε,αλλα μεσα απο τα γραπτα μας εγω αλλα βλεπω.Βεβαια εγω ειμαι και περιεργος αλλα..
Υ.Γ Τις αποψεις μου για τον Συριζα τις εχω ξαναπει για να ξηγιομαστε.
edit:Διαβασα την παραθεση σου στον χυμαδορ.Δεν μπορω να πω οτι διαφωνω.
οκ νόμιζα οτι σοβαρολογούσες :D
Για το χώσιμο στο Σύριζα τα εξηγησα γιατί τα ρίχνω. Αν στα ποσοστά του Σύριζα ήταν οι Ανεξ.Ελληνες πάντως θα ήμουν αμείλικτος. Εκεί έχουν πετάξει αετό. :tooth:
nikos_abel
18/05/2012, 20:46
Εγώ δεν είμαι ούτε νεοφιλελεύθερος, ούτε αριστερός.
Είμαι κεντρώος.
:whiteflag::plaf::tomates::whiteflag::plaf::tomates::whiteflag::plaf::tomates:
ΕΕΕΕΕΕ!!!! Σταματάτε!!!! Πλάκα έκανα!!!!!!
Θέλω να πω κάποια πράγματα αλλά δε μου βγαίνει (και θα είναι και κατεβατό), τέτοιες συζητήσεις προτιμώ άλλωστε να γίνονται με τους υπόλοιπους απέναντί μου και μπύρες ανάμεσά μας.
Για να ελαφρύνει λοιπόν το κλίμα, ιδού η ιδανική πρόταση ψήφου:
Εχετλαίος
19/05/2012, 16:05
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=140740&catid=9
Tυχαίο; Εκτός και αν σας έπιασε "συνωστισμός" εντέρου εκείνη τη στιγμή, μαντάμ!
:moutza:
:a04:
Ακούω πιτσιρίκια που λένε "να πάμε στη δραχμή να τελειώνουμε" και σαλτάρω ρε Κώστα. Νομίζουν οτι θα υπάρχει το ίδιο καταναλωτικό επίπεδο μετά και θα συνεχίσουν να ψωνίζουν κράνη απ΄το ebay με paypal... Κούνια που μας κούναγε.
Ασε που αν παμε στην δραχμη θα εχουμε και το ευρω για τα σοβαρα (οποιοι εχουν) και την δραχμη για τα μακαρονια...Εκει να δεις πολιτες δυο ταχυτητων.
Εκτιμώ αφάνταστα τα γραφόμενα σου και την άποψη σου τις περισσότερες φορές. Εδώ όμως με απογοήτευσες. Αν οι "Αριστεροί" είναι φαιδροί τότε οι νεοφιλελεύθεροι είναι φαιδρά επικίνδυνοι. Ιδού το πρόγραμμα της "Δημιουργίας" για το μεταναστευτικό :
4. Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολλάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο. Μπορεί να υπάρχουν δουλειές που δεν τις «καταδέχονται» οι Έλληνες, αυτό όμως ίσχυε περισσότερο στα χρόνια της της πλαστής ευημερίας με δανεικά. Όπως προκύπτει από την έρευνα του 1998 του καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Σαρρή, για κάθε 5 μετανάστες, χάνουν την δουλειά τους 2 Έλληνες. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, με τις στρατιές ανέργων, πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχιας στην Ευρώπη.
Στις ειδικές οικονομικές ζώνες, οι μετανάστες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό για βιομηχανική ή αγροτική ανάπτυξη, χωρίς να απειλούν την εργασία των Ελλήνων. Όπως τονίσαμε πριν δεν υπάρχει απόλυτη λύση στο μεταναστευτικό – υπάρχουν βελτιώσεις.
Βαλε και μενα στην λιστα αυτων που θα σε απογοητευσουν.
Βρισκω τον Τζημερο την μονη υγιη φωνη εν μεσω βλακων.
mixalakis
19/05/2012, 19:26
Να παραθέσω και εγώ τη γνώμη μου για την σημερινή δεξιά και αριστερά
Βασικά θα ασχοληθώ μόνο με αυτές που θεωρώ υγιείς εκπροσώπους των δύο πλευρών και βέβαια δεν με αφορούν τα άκρα εκατέρωθεν.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι ένας σοβαρός κεντροαριστερός έχει να επιλέξει μόνο μεταξύ δύο κομμάτων. ΔΗΜΑΡ και Οικολόγων.
Αντίστοιχα ο σοβαρός κεντροδεξιός (νεοφιλελεύθερος) έχει να επιλέξει μεταξύ Δράσης και Δημιουργίας Ξανά. Θα έβαζα και την ΔΗΣΥ, αλλά πρώτον ας μην ξεχνάμε τι σημαίνει η οικογένεια Μητσοτάκη και την πορεία της ίδιας της Ντόρας και δεύτερον η σχεδόν σίγουρη ένωση με την ΝΔ ακυρώνει πλήρως όλη την (ορθή σε πολλά σημεία) μέχρι σήμερα ρητορική της.
Υποθέτω ότι τα παραπάνω κόμματα έχουν σε γενικές γραμμές πολλά κοινά σημεία, παρότι ανήκουν σε θεωρητικά αντίθετους χώρους, όπως το γεγονός ότι δεν λαϊκίζουν, έχουν σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις, στελεχώνονται ικανούς και επιτυχημένους ανθρώπους με ήθος, δεν υιοθετούν ακραίες λύσεις, θέλουν παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ, αλλά θέλουν και υγιή ανάπτυξη, είναι δημοκρατικά, θεωρούν ότι εντός του καπιταλισμού μπορεί να υπάρξει υγιής επιχειρηματικότητα αλλά και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, ο οποίος μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, δίκαια και αποδοτικά κτλ.
Τις διαφορές τους τις εντοπίζω στην εξής μία. Στο πόσο κράτος χρειάζεται η κοινωνία και ενδεχομένως στο ποσοστό παρέμβασης αυτού στην αγορά. Οι πιο αριστερές δυνάμεις θεωρούν ότι ένα κράτος απαλλαγμένο από τις πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά μπορεί να είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν ιδιώτες για να προσφέρουν κάποιες πιο κρίσιμες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στην υγεία και την παιδεία, όπου ο ιδιωτικός τομέας κερδίζει πολλά χρήματα προσφέροντας καλής ποιότητας υπηρεσίες (συνήθως), χωρίς όμως να υπάρχει πρόσβαση σε αυτές από τις αδύναμες οικονομικές ομάδες.
Οι νεοφιλελεύθεροι θεωρούν ότι η αγορά μπορεί να τα κανονίζει όλα μόνη της, ίσως να πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους κρατικός έλεγχος για να μην υπάρχει ασυδοσία, αλλά μέχρι εκεί.
Οι πιο σοβαροί δεξιοί πάντως δέχονται ότι από τα πλεονάσματα των κερδών του ιδιωτικού τομέα και από την φορολόγηση θα πρέπει να υπάρχει κοινωνικό κράτος για τους ασθενέστερους, ενώ στον βωμό των κερδών δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε για το περιβάλλον.
Όλες οι παρατάξεις αυτές, φαντάζομαι ότι συμφωνούν σε πολλές από τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα, όπως και στα πολλά σωστά σημεία του μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα να απορρίψουν τα αδιέξοδα της άδικης και αναποτελεσματικής λιτότητας που αυτό έχει επιβάλλει.
nikos_abel
19/05/2012, 21:00
Το ζητούμενο είναι τέτοιες φωνές να μπουν στη βουλή.
Προσωρινά δεν είναι εφικτό.
Άλλο βήμα (δυστυχώς) χρειάζεται πρώτα.
Τ' όνομά του, απλή αναλογική.
Σοβαρα μιλας? μαλλον δεν θα ειδες την τελευταια συνεντευξη του...
Τοσο αθλιος τοσο ακραιος Νεοφιλελευθερος που ο Μιχαλολιακος μαλλον ειναι φιλοσοφος μπροστα του
Τελικα μας οδηγουν σε διχασμο...
Σοβαρα μιλας? μαλλον δεν θα ειδες την τελευταια συνεντευξη του...
Τοσο αθλιος τοσο ακραιος Νεοφιλελευθερος που ο Μιχαλολιακος μαλλον ειναι φιλοσοφος μπροστα του
Τελικα μας οδηγουν σε διχασμο...
Ατυχής η σύγκριση... ο Τζήμερος έχει νεο-φιλελεύθερη οικονομική προσέγγιση, αλλά όσο τον έχω ακούσει είναι απόλυτα δημοκρατικός (της "αστικής" δημοκρατίας που λένε κάποιοι υποτιμητικά). Οι ΝΦ άλλωστε, κοινωνικά είναι προοδευτικοί.
Έχοντας συνηθίσει τον κλασσικό πολιτικό λόγο της γενικολογίας, των υπεκφυγών και του "θα βρούμε λεφτά/δουλειές/λύσεις για όλους" μπορεί να ακούγεται ακραίος για τα δικά μας -στρεβλά- δεδομένα, αλλά είναι από τους ελάχιστους των οποίων τα λεγόμενα όχι μόνο ακούγονται εύστοχα, αλλά προπάντων πιο ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα, αντί να γκαρίζει λαϊκιστικές μαλακίες λέγοντας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι περισσότεροι.
Την τελευταία συνέντευξη πού την άκουσες/είδες; ( λινκ; )
@mixalakis: ένα + από εμένα στη γενική ιδέα
700_Thespieis
20/05/2012, 09:44
http://kopanakinews.wordpress.com/2012/05/12/%CF%81%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BF-mr-%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BA/
hmmmm:rolleyes:
+ δεν μπορω να βρω που το ειχα διαβασει αλλα υποστηριζε οτι η Μπακογιαννη ειναι η καταλληλη υπουργος εξωτερικων..
Οσον αφορα στα λεγομενα του Baron και λοιπων..
Κανενα συστημα δε θα λυσει τα προβληματα στην Ελλαδα. Στο μεν 1ο (παραμονη στο Μνημονιο) τα απλα μαθηματικα δε βγαινουν, αλλα ακομα και να βγαινανε δεν υπαρχει περιπτωση τα κεφαλαια που μενουν-μετα την αποπληρωμη τοκοχρεωλυσίων και συνταξεων- να χρησιμοποιηθουν προς τη σωστη κατευ8υνση. Και δυστυχως υπαρχουν πολλοι που ακομα εχουν την πεποιθηση-ελπιδα οτι κατι τετοιο ειναι δυνατον με τοση σαπιλα.
Οσο για την δραχμη, αν μιλουσαμε για καποιον αλλο λαο σε καποια αλλη εποχη ισως και να γινοτανε. Αλλα ακομα και ετσι εμπεριεχει εξωτερικους κινδυνους (οχι τεραστιους αλλα μετρησιμους).
Απλα δεν ειμαστε ετοιμοι..Δε γινεται να πεισεις τον Ελληνα οτι απο δω και περα θα χει Ponny, θα κανει σουζες με το ελληνικο MZ και θα εχει φοραει MINERVA και οχι CK. Αλλα ακομα και να τον πεισεις χρειαζεται καποιος που θα ειναι πιστευτος οτι οταν ολα αυτα γινουν, θα αλλαξει το πολιτικο-κοινωνικο συστημα που ολοι ξερουμε που βοσκει, θα διασφαλισει οτι απο κει και περα η Ελλαδα δε θα γινει ενα απεραντο "Πωλειται". Απο τη στιγμη λοιπον που κανενα απο τα 2 μερη δεν ειναι ετοιμα, δεν υπαρχει και εθνικο νομισμα.
Καταλλα συνεχιστε να ασχοληστε με την Χρυση Αυγη..
Ατυχής η σύγκριση... ο Τζήμερος έχει νεο-φιλελεύθερη οικονομική προσέγγιση, αλλά όσο τον έχω ακούσει είναι απόλυτα δημοκρατικός (της "αστικής" δημοκρατίας που λένε κάποιοι υποτιμητικά). Οι ΝΦ άλλωστε, κοινωνικά είναι προοδευτικοί.
αυτος οτυπος ειναι σαν το Μανο , αλλα πιο σκληροπυρηνικος...
πρωτο απ ολα, ειναι στυγνος επιχειρηματιας... οπως και οι αλλοι πολιτικοι, δεν εχει κολλησει ενα ενσημο. επειτα ηταν στην υπηρεσια του Σημιτη και τελευταιο θα πω , οταν οι φανερες προγραμματικες δηλωσεις ειναι τοσο "extreme" δεν μπορεις να περιμενεις κατι χειροπιαστο και πραγματοποιησιμο....
τι θα μας πει ο τυπακος? πως δε θα υποκυψει στα συμφεροντα?
αυτος οτυπος ειναι σαν το Μανο , αλλα πιο σκληροπυρηνικος...
πρωτο απ ολα, ειναι στυγνος επιχειρηματιας... οπως και οι αλλοι πολιτικοι, δεν εχει κολλησει ενα ενσημο. επειτα ηταν στην υπηρεσια του Σημιτη και τελευταιο θα πω , οταν οι φανερες προγραμματικες δηλωσεις ειναι τοσο "extreme" δεν μπορεις να περιμενεις κατι χειροπιαστο και πραγματοποιησιμο....
τι θα μας πει ο τυπακος? πως δε θα υποκυψει στα συμφεροντα?
Αυτο που για σενα ειναι extreme για μενα ειναι κοινη λογικη.
Αυτο που για σενα ειναι extreme για μενα ειναι κοινη λογικη.
ξερεις κανεναν που κανει προγραμματικες δηλωσεις για να τις πραγματοποιησει; αν αυτα που φανερωνει ειναι αστεια, φαντασου αυτα που "μπορει " να κανει...
MG-KTiNoS
20/05/2012, 16:52
apo mia plevra exete dikio...
μαζί σου (ζήτω οι κώλοι) :D
Θα σας πω την άποψη μου μια κι έξω
Στην Ελλάδα
δεν υπάρχουν κεντροδεξιοί
δεν υπάρχουν κεντροαριστεροί
Κέντρα εξουσίας υπάρχουν που κάνουν ότι γουστάρουν.
Αυτό το νς λοιπόν που γράψατε να το προσέξετε πολύ.
Μην μπαίνετε στο θέατρο που στήνουν να κάνετε τους κομπάρσους.
Οι μόνοι αληθινοί σας (μας) φίλοι είναι αυτοί που γνωρίζεται προσωπικά, αυτοί που αγαπάτε και σας αγαπούν.
Σ αυτούς ακουμπάτε, σ αυτούς να πιστεύεται, μ αυτούς να είστε αλληλέγγυοι.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ
ΩΞΟ ΑΠ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ
ΚΙ ΑΣ
ΜΕ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ
-δεν θα επανέλθω-
Υγ
Σκεφτείτε καλά όμως, πριν τσακωθείτε με τους φίλους σας, για όλους αυτούς τους ΛΕΛΕΔΕΣ, ΛΑΚΕΔΕΣ, ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ κλπ κλπ
που ζουν πλούσιοι τη παραμύθα τους κι εμείς υποφέρουμε για τα προς το ζην...
nikos_abel
20/05/2012, 17:36
μαζί σου (ζήτω οι κώλοι) :D
Θα σας πω την άποψη μου μια κι έξω
Στην Ελλάδα
δεν υπάρχουν κεντροδεξιοί
δεν υπάρχουν κεντροαριστεροί
Κέντρα εξουσίας υπάρχουν που κάνουν ότι γουστάρουν.
Αυτό το νς λοιπόν που γράψατε να το προσέξετε πολύ.
Μην μπαίνετε στο θέατρο που στήνουν να κάνετε τους κομπάρσους.
Οι μόνοι αληθινοί σας (μας) φίλοι είναι αυτοί που γνωρίζεται προσωπικά, αυτοί που αγαπάτε και σας αγαπούν.
Σ αυτούς ακουμπάτε, σ αυτούς να πιστεύεται, μ αυτούς να είστε αλληλέγγυοι.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ
ΩΞΟ ΑΠ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ
ΚΙ ΑΣ
ΜΕ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ
-δεν θα επανέλθω-
Υγ
Σκεφτείτε καλά όμως, πριν τσακωθείτε με τους φίλους σας, για όλους αυτούς τους ΛΕΛΕΔΕΣ, ΛΑΚΕΔΕΣ, ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ κλπ κλπ
που ζουν πλούσιοι τη παραμύθα τους κι εμείς υποφέρουμε για τα προς το ζην...
Αρχιγερογκρινιάρη, για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω 100% μαζί σου.
👏
Εχετλαίος
20/05/2012, 17:51
Και μετά πως να μην παίρνει 7+ % η χρυσά αυγή;
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=140803&catid=6.
:cry:
nikos_abel
20/05/2012, 18:15
Και μετά πως να μην παίρνει 7+ % η χρυσά αυγή;
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=140803&catid=6.
:cry:
Κε δημοκράτη, εγώ δε βλέπω να ρωτήθηκε πουθενά το πρόβατο για την άποψή του.
Άλλοι ήταν οι φασίσται.:sick:
la_villa
20/05/2012, 18:47
εμένα γιατί το πρόβατο μου θυμίζει τον ελληνικό λαό και ο υπόλοιπος θίασος Σαμαρα-Βενιζέλο-Μερκελ-ΔΝΤ.
το μόνο που δεν μου κολλάει είναι το μαχαίρι. Στην περίπτωση μας όλοι μαζί κρατάνε το πρόβατο και κανείς τους δεν απειλεί κανέναν
el_hymador
20/05/2012, 19:05
Μιας λοιπόν που έχουμε πιάσει το κράξιμο (δεν το ξεκίνησα εγώ...), Τζήμερος... εδώ γελάνε! Το site του το έχω ξεκοκκαλίσει και δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά των υπόλοιπων κομμάτων σε αερολογίες και @@δια καπαμά... αστήριχτα επιχειρήματα και αίολες σκέψεις ατάκτως ερριμένες, το μόνο που το σώζει είναι η ωραία παρουσιάση, η θητεία στη διαφήμιση βλέπεις. Από εκεί και έπειτα σημαντικότατα θέματα τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν στις θέσεις ενός κόμματος λάμπουν δια της απουσιάς τους είτε σκοπίμως, είτε γιατί όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά αναφέρουν το περιεχόμενο το επεξεργάζονται και σύντομα θα μας το παρουσιάσουν... οκ, όταν αποφασίσετε ποια είναι η θέση σας στα εργασιακά, σε έναν τομέα που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, σφυρίχτε το να το μάθουμε. Βέβαια η δημιουργία ξανά έχει φροντίσει ώστε να προβάλλει σε περίοπτη θέση το τι θα κάνει με τον συνδικαλισμό... τον οποιό και στηλιτεύει ανηλεώς γενικά. Ε δεν θέλει και πολύ να την ψυλλιαστείς τη δουλειά, μια επίσκεψη στο section "τροφή για σκέψη" έχει τόση ωδή στο νεοφιλελευθερισμό, ώστε να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο...
Αγροτική πολιτική που με αφορά κιόλας... από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... το γνωστό μπλα-μπλα σε αυτά που καταδικάζουμε όλοι (σιγά το δύσκολο) και μετά ότι να ΄ναι... μικρός ο κλήρος λέει στην Ελλάδα, σύμφωνοι, αλλά τι προτείνεις για αυτό; Τίποτα, απλά αναφέρει ως πρόβλημα το ότι οι γεωργικές εκτάσεις είναι μικροστρεμματικές με παράδειγμα τους κορινθιακούς αμπελώνες και το ότι δεν μπορουν να ανταγωνιστούν σε παραγωγικότητα τους ισπανικούς π.χ. Λάθος! Πρώτα απ΄όλα σε απόδοση οι αμπελώνες μας γ@μ@νε και δέρνουν και κάποιος να ενημερώσει τον άσχετο ότι προφανώς δεν μπορείς να συγκρίνεις τα 200 στρέμματα του ισπανικού αμπελώνα με τα 20 του ελληνικού! Στην τελική σε συκευαστήριο τα στέλνουμε όλοι, συγκεντρώνονται και εξάγονται κυρίως στη Βρετανία... με 20 στρέμματα αμπελιού ζει μια οικογένεια 4 ατόμων Τζήμερε, αν εσύ οραματίζεσαι τσιφλικάδες 200+ στρεμμάτων προκειμένου να ενισχύσεις την ανταγωνιστικότητα στα @@δια μας, κοίτα εκεί να κόψεις μαχαίρι τις εισαγωγές από Χιλή και άσε τις μ@λ@κιες. Αλλά το μέγεθος της ασχετοσύνης το διαπιστώνει κανείς αλλού...
Αντιγράφω:
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
Η χώρα μας υστέρησε σημαντικά και στη δημιουργία ελληνικών φυλών ή υβριδίων ζώων και φυτών προσαρμοσμένων στις ελληνικές κλιματικές συνθήκες για την παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων, με στόχο την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας στην αγροτική οικονομία.
Χαρακτηριστική του πόσο μικρή σημασία δίνουν οι «χαρτογιακάδες» των Υπουργείων στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της γεωργικής μας παραγωγής είναι η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για διάλυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, στην οποία διατηρείται το DNA της ελληνικής φύσης. Η Τράπεζα εδώ και 30 χρόνια συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών. Οι τοπικές ποικιλίες των καλλιεργούμενων ειδών είναι το «καλό χαρτί» για τη δημιουργία αναγνωρίσιμων προϊόντων με υψηλή εμπορική αξία. Την ίδια στιγμή η παγκόσμια κοινότητα δημιουργεί την παγκόσμια τράπεζα σπόρων, ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σπόρων που βρίσκεται στο νησί Spitsbergen του νορβηγικού αρχιπελάγους Svalbard και είναι σε απόσταση 1.120 χιλιομέτρων από το Βόρειο Πόλο, με σκοπό να συμβάλει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη και να συγκεντρωθούν εκεί σπόροι από κάθε γνωστό είδος φυτού της γης.
Και μετά στα καπάκια προτείνει να καλλιεργήσουμε μεταξύ αλλών αγαύη και αλοή, δυο καραμπινάτα ελληνικά φυτά!!! :a018:
Από εκεί και έπειτα, ας του πει κάποιος επίσης, ότι οι καλλιέργειες αρωματικών φυτών, στέβιας, ιπποφαούς και μύρτιλλου, είναι καταδικασμένες από χέρι, αφού όλα αυτά θέλουν τεράστιες εκτάσεις για να είναι αποδοτικά!
Τεσπά, ότι σας φωτίσει ο Θεός παιδιά, αν σας αρέσει ο Τζήμερος, με γεια σας με χαρά σας, απλά προσωπικά δεν μπορώ το ύφος "είμαι ο super ήρωας" της πολιτικής και θα τα αλλάξω όλα , ειδικά όταν το πρόγραμμα του έχει εκπονηθεί σε meeting room μεταξύ διαλειμμάτων.
Εχετλαίος
20/05/2012, 19:05
εμένα γιατί το πρόβατο μου θυμίζει τον ελληνικό λαό και ο υπόλοιπος θίασος Σαμαρα-Βενιζέλο-Μερκελ-ΔΝΤ.
το μόνο που δεν μου κολλάει είναι το μαχαίρι. Στην περίπτωση μας όλοι μαζί κρατάνε το πρόβατο και κανείς τους δεν απειλεί κανέναν
Οι δε επαίοντες φοράνε και γαλότσες.
Ξέρεις, για να βάζεις τα πίσω πόδια του προβάτου μέσα, ώστε...
ego_o_idios
20/05/2012, 19:47
pezonte sklira ke vromika pexnidia is varos mas ke xrisimopioun emas gia na petixoun ton skopo tous
exoume mia xora olokliri vali enexiro exontas ite eksapati8i i exontas sinenesi os xora me tous politikous na gnorizoun ke na pezoun to pexnidi
oi politikoi mas ine oloi dief8armenoi ektos tous xrisavgites pou den ine tipota alo apo psixas8enis
ke oi politikoi oloi gnorizoun ala litourgoun mirolatrika
ke to mono pou tous eksitari ke pou epikentrononte se afto arostimena ine i eksousia o protos logo oloi tous omos min eksapataste
afti i xora pou zoume exi pouli8i edo ke para pola xronia apla den mas to lene anixta
dite pou den exoume dikeomata stin xora mas
oute viomixania mporoume na ftiaksoume oute mia emporiki protovoulia gia tin xora mpori na par8i imaste mia xora katilimenoi apo tous pistotes mas edo ke para pola xronia tora
afto pou 8a dior8osi tin xora ine na tin klisoume me louketo kanonika na petaxtoun oloi ekso ke na arxisoume apo tin arxi moni mas os elines ke mono
oloi oi alodapoi litourgoun san oikonomiki pligi ta xrimata tis eladas ta eksagoun stis patrides tous me apotelesma na ftoxenoun tin xora
oi politikoi exoun mazepsi oloi to apiro xrima an tous to katasxesoume ksexreonoume tin xora 3 fores
ke afto prepi na gini pliris katasxesi se olous oxi mono tsoxatzopoulo ke eksoria apo tin xora na katasti i xora se ektakti anagki na sti8oun amesos viomixanikes monades
na grapsoume sta arxidia mas tin evropi ke na papsoume na asxoloumaste me ti nomisma 8a zisoume afta aforoun tis trapezes
na poume alo ena parte ta arxidia mas pagkosmios
me liga logia mono me kapiou idous epanastasi 8a so8oume 8eloume enan kenourio che guevara ke epidi tipota apo ola afta den prokite na gini
fliariste gia to pios 8a pi tin megaliteri eksipnada ke ama pe8anete kapia stigmi apo anergia asitia ke lipa toulaxiston 8a gemisoun ta nekrotafia apo sofistike koufaria...:lol:
Ενα ρεζουμε για τον Τζημερο και την Δημιουργια Ξανα.Ενδιαφερον κειμενο.
Το αν παραπλανει η λασπολογει το αφηνω στην κριση σας.
http://2310net.wordpress.com/2012/05/20/thanos-tzimeros/
mixalakis
21/05/2012, 08:22
Προσωπικά διαφωνώ πλήρως με τον νεοφιλελευθερισμό και την επικράτηση των νόμων της αγοράς, όμως για όσους ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις, η Δημιουργία Ξανά και η Δράση είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι.
Τώρα μάλιστα που θα κατέβουν μαζί στις εκλογές θεωρώ ότι για έναν δεξιό, κεντροδεξιό, φιλελεύθερο, νεοφιλελεύθερο κτλ, το να τους ψηφίσει είναι μονόδρομος.
Η ΝΔ είναι ένα τελειωμένο κόμμα και ο Σαμαρά δείχνει να διεκδικεί τον ρόλο του πιο άχρηστου πολιτικού αρχηγού από τον ΓΑΠ.
Για την λαϊκίστικη δεξιά του Καμμένου ούτε λόγος, ενώ βέβαια για ΛΑΟΣ και ΧΑ δεν συζητάμε καν.
Δράση και Δημιουργία Ξανά, έχουν και ικανά στελέχη και σοβαρούς ανθρώπους και ορθολογικές απόψεις.
TI ΙΡΑΝ ΤΙ ΕΛΛΑΣ
Στο μέτωπο όσων ζητούν εφαρμογή του Μνημονίου, ώστε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στην ΕΕ, συντάσσεται ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Στο χθεσινό του κήρυγμα είπε, όπως γράφει το Έθνος, πως η χώρα πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά με πιο ελαστικούς όρους. Ο μητροπολίτης Άνθιμος υποστήριξε πως η Ελλάδα οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λουκά Παπαδήμο που κράτησε την ισορροπία της χώρας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.
Ξέρω ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα ν’ ασχοληθούμε σήμερα απο τον κύριο Τζήμερο και το κόμμα του, αλλά έχουν μαζευτεί διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις θέσεις του και θέλησα να τα μαζέψω όλα σε ένα άρθρο. Έτσι για να μπορώ να απαντάω με ένα λίνκ στους φάν του. Να διευκρινίσω εδώ, ότι δεν πρόκειται να κάνω συνολική κριτική των (νεο)φιλελεύθερων θέσεών του, απλά θα επισημάνω κάποια πραματάκια.
Κατ’ αρχάς θεωρεί τον εαυτό του αδιάφθορο και μη-επαγγελματία πολιτικό, όπως λέει και ο ίδιος “δε μας ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα, θέλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου.. και να πάμε σπίτια μας” . Η ανιδιοτέλεια και η προσφορά στο συνάνθρωπο σ’ όλο της το μεγαλείο. Επίσης θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο της παραγωγικής οικονομίας χωρίς κομματικό και πολιτικό παρελθόν. Εδώ να σημειώσω ότι τα τελευταία 20 χρόνια προσφέρει απο το μετερίζι του marketing στο χώρο της παραγωγικής (καπιταλιστικής) οικονομίας. Αλλά ας μην είμαστε εμπαθείς απο την αρχή και ας τον αφήσουμε να μιλήσει ο ίδιος για μια σειρά θέματα:
* Αρχίζουμε με τα εργασιακά. Στο παρακάτω βίντεο λέει ” Όχι δεν είμαστε υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.. καθόλου κατάκτηση δεν είναι.. το ελάχιστο ας το βρεί ο καθένας με τον εργοδότη του.. να διεκδικήσει ο καθένας το μισθό ανάλογα με τις δυνατότητές του“. Πού είναι η Θάτσερ και ο Φρίντμαν να τον αποθεώσουν. Ο καθένας μας, δηλαδή, πρέπει να κοιτάει μόνο τα δικά του προσωπικά συμφέροντα, να αναπτύσσει τον εαυτό του σύμφωνα με τα εκάστοτε κριτήρια της αγοράς και – πατώντας επί πτωμάτων – να χτίζει την καριέρα και την προσωπική του περιουσία. Φιλαράκι που γεννήθηκες στην εργατογειτονιά και εξ’ ορισμού έχεις τεράστιο μειονέκτημα έναντι των αστών στο σύγχρονο στίβο της εργασίας λυπάμαι.. ας πρόσεχες, ας γεννιόσουν αλλού..
* Ποιά είναι η άποψή του για τις πορείες; “Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα.” Απο δώ και πέρα στο πεζοδρόμιο – όπου υπάρχει δηλαδή αλλιώς καθόλου. Ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς η ανάπτυξη μιας πορείας μισού εκατομμυρίου κόσμου κατα μήκος του πεζοδρομίου χαρίζει αναμφισβήτητα τεράστιο κύρος και μήκος σε αυτή. Θα ξεκινάει απο το Σύνταγμα και θα τελειώνει στην Ελευσίνα, πάντα στο πεζοδρόμιο. Και όταν θα πρέπει να πας απο το ένα οικοδομικό τετράγωνο στο επόμενο; Θα επιτρέπεται να πατάς τη διάβαση πεζών και αν ναί μόνο όταν θα χει πράσινο ανθρωπάκι;
* Και προφανώς, μην ακούσω τίποτα για απεργίες ε; ” Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο! “. Πάλι καλά που δε ζητάει και επιτόπιο τουφεκισμό. Υποθέτω πως αν συναντούσε και αντίσταση στο να καταστείλει την απεργία στη Χαλυβουργία θα χρησιμοποιούσε τα τάνκς, ενώ αν ζούσε κάμποσα χρόνια νωρίτερα στο Σικάγο το 1886 θα τους κρέμαγε όλους που ζητάγανε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ανάπαυση και οκτώ ύπνο.
* Συνεχίζουμε στο επόμενο δυνατό του σημείο, το μεταναστευτικό. ” Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολλάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του ”. Φίλε μετανάστη δεν ‘πα να βγάζεις την ίδια δουλειά με τον (DNA certified) έλληνα, θα πάρεις λιγότερα. Ή με άλλα λόγια; Αφού μπορείς να εκμεταλλευτείς τον άλλο – κρατώντας τον παράλληλα χαρούμενο γιατί έχει μάθει ο κακομοίρης σε πολύ χειρότερο περιβάλλον εργασίας – κάντο και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.. Win, Win που θα ‘λεγε και ο γιωργάκης. Υποθέτω πως τα φυτώρια φράουλας στη Μανωλάδα είναι και το πρότυπο εφαρμογής της παραπάνω θεωρίας για τον κ. Τζήμερο.
* Άμεσα σχετιζόμενο με το παραπάνω είναι και η θέση “Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο .. τώρα που ο έλληνας είναι απελπισμένος είναι πρόθυμος να δουλέψει και για πολύ λιγότερα.. πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην.“ Κατα τ’ άλλα το ΚΚΕ επιθυμεί την εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλα ας μην προτρέχουμε. Να του θυμίσουμε όμως του κύριου Τζήμερου, τη θέση του χρυσαύγουλου Καιάδα (υπεύθυνου “ιδεολογίας” των ναζιστών) “Αν φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, που είναι πάνω απο 3 εκ, θα είναι 3 εκ. θέσεις ελλήνων”. Κάθε ομοιότητα στα επιχειρήματα είναι απλά συμπτωματική. Αυτά που λέει για στρατόπεδα εργασίας, ώπα σόρρυ χώρους εργασίας, θα τα αφήσω ασχολίαστα.
http://evritanas.wordpress.com/2012/05/09/tzimeros/
Εχετλαίος
21/05/2012, 09:13
...
7% πήραν τα χ. αυγά. Στον Τζήμερο θα κολλήσουμε; Αυτός είναι οσία παρθένα μπροστά τους.
Αλλά πρόσεξε, βολεύει! Και δίδει και άλλοθι! Μια πιο, κάπως, Light φασιστέ έκφραση του τρέχοντος κατεστημένου.
Βολεύει πολλούς, σου λέω!
nikos_abel
21/05/2012, 09:20
Δεξιοί, σόρρυ "νεοφιλελεύθεροι" και αριστεροί και κεντρώοι και πανώοι και κατώοι και
μπροστινοί και πισινοί και προοδευτικοί και συντηρητικοί και 'σα' παν' 'σα' κατ', ψέματα σι λέου.
Οποιοδήποτε ιδεολογικό, πολιτικό, φιλοσοφικό, θρησκευτικό σύστημα προωθεί την προστασία των
ασθενέστερων συνανθρώπων μας είναι "αριστερότερο" των άλλων.
Κράτος πρόνοιας, νόμοι, σύνταγμα, όλα αυτά είναι μια προσπάθεια να έχουν στον
ήλιο μοίρα (βλ. ίσες ευκαιρίες) και οι πιο χαζοί, πιο ασθενείς, πιο αδύναμοι και πιο άτυχοι από εμάς.
Και αυτά έχουν επιτευχθεί με αίμα.
Το πιο στυγνό απολυταρχικό καθεστός που μπορείτε να φανταστείτε, είναι απείρως
"αριστερότερο" και κοινωνικότερο από τον τρόπο που λειτουργεί η φύση, πολύ καιρό
πριν εμφανιστούμε εμείς με τις εξυπνάδες μας.
Οπότε, καλά αναλύουμε, επικροτούμε, κριτικάρουμε και αναθεματίζουμε κάθε λέξη
ή κίνηση οποιουδήποτε, αλλά για το τι πρέπει να κάνουμε στις επόμενες εκλογές,
θα ήταν καλύτερο να σκεφτούμε (κυριολεκτικά) τον εαυτό μας και το τι είναι καλύτερο
για αυτόν.
Τώρα, σε τι βάθος μπορεί να φτάσει το μυαλό του καθένα για να κρίνει τι είναι το πραγματικά
καλύτερο, είναι ένα άλλο θέμα.
Πιστεύω ότι προς το παρόν, αρκεί να σκεφτούμε τι είναι το χειρότερο και να το αποφύγουμε.
Και βρήτε την πιο απλή λύση.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
7% πήραν τα χ. αυγά. Στον Τζήμερο θα κολλήσουμε; Αυτός είναι οσία παρθένα μπροστά τους.
Αλλά πρόσεξε, βολεύει! Και δίδει και άλλοθι! Μια πιο, κάπως, Light φασιστέ έκφραση του τρέχοντος κατεστημένου.
Βολεύει πολλούς, σου λέω!
Απ΄φαίνεται η κουβέντα προχωράει περίεργα...
Το light φασιστέ κατεστημένο σας χαιρετά ως συνομιλητής στο παρόν, και θα παρακολουθεί πλέον ως άρχουσα τάξη. Εκφράσεις που προσβάλλουν συνφορουμίτες για το τι πιστεύουν θα έχουν την αντιμετώπιση που πρέπει.
Ave
Εχετλαίος
21/05/2012, 09:48
Το light φασιστέ κατεστημένο σας χαιρετά ως συνομιλητής στο παρόν, και θα παρακολουθεί πλέον ως άρχουσα τάξη. Εκφράσεις που προσβάλλουν συνφορουμίτες για το τι πιστεύουν θα έχουν την αντιμετώπιση που πρέπει.
Ave
Ave επίσης.
Δεν ξέρω...
Όπου ακούω "θα απαγορεύεται το ένα", "θα απαγορεύεται το άλλο" εμένα για φασιστέ μου κάνει.
Εμένα. Προσωπική άποψη. Εσένα μπορεί να σε εκφράζει. Εμένα όχι.
Και δε με ενδιαφέρει το τι πιστεύει ο καθείς. Δικαίωμά του.
:wave2:
* Συνεχίζουμε στο επόμενο δυνατό του σημείο, το μεταναστευτικό. ” Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους.
κι' λεγα τι μου θυμίζει..τι μου θυμίζει.....?????
«Διοικητής Θεσσαλονίκης – Αιγαίου
Τμήμα της Στρατιωτικής Διοικήσεως Δρ. Με.
Μ.Υ. 1237
Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 1943
Προς την Ισραηλιτικήν Θρησκευτικήν Κοινότητα
Εν Θεσσαλονίκη
..................
.
.
2. Όλοι οι Εβραίοι οι διαμένοντες εν Θεσσαλονίκη, εξαιρέσει των ως άνω, οφείλουν να συγκεντρώσουν τας κατοικίας των, άνευ αναβολής, εις μίαν ειδικήν συνοικίαν της πόλεως.
.
.
Δια τον Διοικητήν Θεσσαλονίκης-Αιγαίου
Ο Αρχηγός του Επιτελείου
Κατ’ εντολήν
Υπογραφή: Δρ. Μέρτεν
Σύμβουλος Διαχειρίσεως Πολέμου»
Cpt. Haddock
21/05/2012, 10:01
Όταν την πέφτουν στον Τσιπρα, ειναι δεξιά προπαγάνδα
Όταν την πέφτουν στον Τζήμερο, ειναι απόψεις....
Χμμμμ...
nikos_abel
21/05/2012, 10:05
Ave
Όντως η κουβέντα ισορροπεί σε μια πετονιά.
Η προσβολή αυτών που κάποιος πιστεύει από την προσβολή του ιδίου μοιάζει να έχει μικρή απόσταση.
Να μην ξεχνάτε όμως ότι εφόσον η συζήτηση ακόμη προχωρά και ανταλλάσονται απόψεις,
σημαίνει ότι η "αντίπαλη" θέση εκτιμάται και είναι άξια σεβασμού παρά τη διαφωνία.
Ελπίζω να μην δούμε παρατράγουδα που θα οφείλονται σε παρεξηγήσεις.
Υ.Γ. Επίσης και το χιούμορ (που τώρα μου φαίνεται ότι κάνεις) γίνεται δύσκολο να το αντιληφθείς
όταν διανθίζεται με ειρωνία (διάβασα το ποστ σου καμμιά 10αριά φορές, το ξεψάχνισα
λέξη λέξη, το εξέτασα σύμφωνα με το τι γνώμη έχω για σένα γενικά και τότε αποφάσισα ότι
αστειεύεσαι, τουλάχιστον στο μεγαλύτερό του μέρος).
Εχετλαίος
21/05/2012, 10:10
Χμμμμ...
Kαι όταν όλοι την πέφτουν σε όλους, είναι ευκαιρία για "γιορτή". Πάντα ήταν...
el_hymador
21/05/2012, 10:12
Το πιο στυγνό απολυταρχικό καθεστός που μπορείτε να φανταστείτε, είναι απείρως
"αριστερότερο" και κοινωνικότερο από τον τρόπο που λειτουργεί η φύση, πολύ καιρό
πριν εμφανιστούμε εμείς με τις εξυπνάδες μας.
θα ήταν καλύτερο να σκεφτούμε (κυριολεκτικά) τον εαυτό μας και το τι είναι καλύτερο
για αυτόν.
Νικόλα έθεσες το πιο γαμιστερό ερώτημα και αυτό το οποίο απότελλεί τη βάση για να αναπτυχθεί οποιαδήποτε φιλοσοφική και πολιτική τοποθέτηση. Η φύση είναι αυτή από την οποία προερχόμαστε και στην οποία πρέπει να ψάξουμε τις όποιες αλήθειες. Όπως σωστά το έθεσες, στη φύση υπαρχει απίστευτος φασισμός με την έννοια της επιβολής του ισχυρότερου έναντι των ασθενέστερων. Τι ευαισθησίες και μαλακίες, αυτά ειναι δημιουργήματα της ανθρωποκεντρικής μας υπεροψίας, νομίζουμε ότι όλα λειτουργούν όπως σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε εμείς, αλλά @@δια... στη φύση δεν μπορείς να μειονεκτείς, γιατί πολύ απλά τη γ@μησες! Δεν παίζει συνδικαλισμός και διεκδίκηση διακαιωμάτων. Αν έχεις γεννηθεί λαγός, θα πρέπει να τρέχεις μια ζωή για να αποφύγεις τους θηρευτές σου, πάει και τελείωσε! Η μαθαίνεις να ζεις με αυτό ή στο επόμενο 5 λέπτο έχεις γίνει γεύμα, κανένας δεν πρόκειται να σε προφυλλάξει ούτε να σε υπερασπιστεί.
Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν βούτυρο στο ψωμί σε μια υπερασπιστική γραμμή υπέρ του νεοφιλελευθερισμού και της αναταγωνιστικότητας της αγοράς αλλά φευ, helloooooo. Πουθενά στη φύση δεν υπάρχει συγκέντρωση κεφαλαίου, κανένας και ποτέ δεν επιτρέπεται να γίνει τόσο ισχυρός! Δεν ξέρω κανένα λιοντάρι να έχει φτιάξει τεράστιες αποθήκες logistics με κατεψυγμένα γκνου, όπως επίσης δεν έχω δει κανένα πελεκάνο να έχει σμήνη άλλων πελεκάνων στη δούλεψη του που να λειτουργούν ως ψαρότρατες... οπότε @@δια και εδώ...
Σε πιο ανεπτυγμένες κοινωνίες, που πλησιάζουν στα δικά μας δεδομένα, μπορουν να γίνουν κάποιες συγκρίσεις. Ας πούμε για τις μέλισσες επί παραδείγματι. Το πως λειτουργεί μια κυψέλη με 40.000 πληθσυμό εμένα μου θυμίζει αγνό Μαρξιστικό κομμουνισμό. Όλες και όλοι γ@μιουνται στη δουλεία για το κοινό όφελως, δεν υπάρχει ευνοούμενος, ούτε κάποιος με περισσότερα δικαιώματα από κάποιον άλλο. Αυτές που κάνουν κουμάντο, είναι οι εργάτριες, καθορίζουν τα πάντα ακόμα και το πότε θα θανατωθεί η θα γεννηθεί μια καινούργια βασίλισσα η οποία βασίλισσα βλακωδώς έχει ονομαστεί έτσι, δεν έχει έξτρα προνόμοια σε σχέση με τις εργάτριες και τους κηφήνες.
Να λοιπόν ένα παράδειγμα προς μίμηση ε; Μπα... βασική προϋπόθεση σε ένα τέτοιο μοντέλο προσαρμοσμένο στην ανθρώπινη κλίμακα, είναι όλα τα μέλη (και δεν μιλάμε για 40.000 μόνο) να έχουν την απαραίτητη βούληση και θέληση και να έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα το ρόλο τους. Επειδή όμως έχουμε εφεύρει το διάολο (βολικό) και έχουμε και λέξη για να περιγραφεί η απληστία, το βλέπω λίγο χλωμό να επιτύχει κάτι τέτοιο, για απτά παραδείγματα ανατρέξτε στο πρώην ανατολικό μπλοκ.
Οπότε τι σκατά; Όλα αυτά και τίποτα μαζί θα πω εγώ. Είμαστε άνθρωποι, με τα καλά μας και τα στραβά μας. Στο συγκεκριμένο στάδιο εξέλιξης που βρισκόμαστε, με τη γνώση που έχουμε συλλέξει εμπειρικά και πρακτικά, αλλά και με το ισχύων ηθικό πλαίσιο που επικρατεί, το μόνο δάνειο από τη φύση που μπορούμε να προσαρμόσουμε στα δικα μας δεδομένα είναι το παν μέτρον άριστον και η ισορροπία. Γενικά τα άκρα δεν βολεύουν, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό σε αναγωγή στο πολιτικό γίγνεσθαι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συσσώρευση πλούτου μονομερώς και άπληστα, είναι καταδικαστέα και αργά ή γρήγορα γυρίζει μπούμερανγκ...
Τώρα βέβαια θα μου πείτε "δε γ@μιέσαι και εσύ και τα μελίσσια σου" ή στα @@δια μας τι γίνεται στη φύση, εγώ είμαι άνεργος 2 χρόνια, έχω οικογένεια και είμαι στο νοίκι... οκ δεκτόν και συγνώμη, αλλά από το να αρχίσουμε τον εμφύλιο στο moto.gr, καλύτερα να κατευθυνθεί η συζήτηση σε πιο φιλοσοφικά πλαίσια...
Εχετλαίος
21/05/2012, 10:20
αλλά από το να αρχίσουμε τον εμφύλιο στο moto.gr, καλύτερα να κατευθυνθεί η συζήτηση σε πιο φιλοσοφικά πλαίσια...
Γιατί εμφύλιο;
Δε μπορεί ο καθείς να πει την άποψή του χωρίς να γίνει σύραξη;
:confused:
el_hymador
21/05/2012, 10:21
Χμμμμ...
Που είδες εσύ εδώ μέσα να χαρακτηρίζεται κάποιος ως δεξιός προπαγανδιστής; Κράξιμο πέφτει στα κόμματα, στους εκπροσώπους τους και στις θέσεις τους, κανένας δεν έχει αναφερθεί επί προσωπικού.
nikos_abel
21/05/2012, 10:45
Τώρα βέβαια θα μου πείτε "δε γ@μιέσαι και εσύ και τα μελίσσια σου" ή στα @@δια μας τι γίνεται στη φύση, εγώ είμαι άνεργος 2 χρόνια, έχω οικογένεια και είμαι στο νοίκι... οκ δεκτόν και συγνώμη, αλλά από το να αρχίσουμε τον εμφύλιο στο moto.gr, καλύτερα να κατευθυνθεί η συζήτηση σε πιο φιλοσοφικά πλαίσια...
Νάσαι καλά, βαριόμουνα να γράφω τόση ώρα, με κάλυψες και με τον πιο πρέπον τρόπο :lol:
Γιατί εμφύλιο;
Δε μπορεί ο καθείς να πει την άποψή του χωρίς να γίνει σύραξη;
:confused:
Όσο οι εκβιασμοί γίνονται πιο έντονοι, όσο νιώθουμε περισσότερο την ανάσα τους στο σβέρκο μας,
όσο οι απειλές θα γίνονται περισσότερο προσωπικές, τόσο θα δυσκολευόμαστε να δούμε καθαρά,
τόσο θα είναι πιο εύκολο να πλακωνόμαστε παντού για ασήμαντες αφορμές.
Τεςπα, εγώ βλέπω μια φρενήρη προσπάθεια από το ευρωπαϊκό (και εσωτερικό) μέτωπο να μη βγει κυβέρνηση που να θέλει να διαπραγματευτεί.
Δε μπορεί, κάτι παίζει.
προπαγανδα ειναι οταν διαδιδεις κατι που ενας δεν ειπε ή το διαστρωβλωνεις
ο μηλιος πχ ποτε δεν ειπε για φορολογηση ζημιογονων επιχειρησεων. ειπε να διαπιστωσουμε κατα ποσο ειναι ζημιογονες (στη λογικη οτι βγαζουν κερδη στις οφ σορ και εδω εμφανιζονται ζημιογονες)
επαιξε ομως οτι ο συριζα θελει να φορολογησει και τις ζημιογονες!
να την πεφτεις σε καποιον για αυτα που οντως δηλωνει ειναι κριτικη οχι προπαγανδα
απίστευτος φασισμός με την έννοια της επιβολής του ισχυρότερου έναντι των ασθενέστερων....
και φυσικα οπως απειδειξε και ο δαρβινος δεν επικρατει ο ασθενεστερος αλλα ο πιο ευελικτος ο πιο προσαρμοστικος
βεβαια η κοινωνια ευελπιστπυμε οτι δεν ειναι ζουγκλα
BlackAdder
21/05/2012, 10:54
Κατ’ αρχάς θεωρεί τον εαυτό του αδιάφθορο και μη-επαγγελματία πολιτικό, όπως λέει και ο ίδιος “δε μας ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα, θέλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου.. και να πάμε σπίτια μας” . Η ανιδιοτέλεια και η προσφορά στο συνάνθρωπο σ’ όλο της το μεγαλείο. Επίσης θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο της παραγωγικής οικονομίας χωρίς κομματικό και πολιτικό παρελθόν. Εδώ να σημειώσω ότι τα τελευταία 20 χρόνια προσφέρει απο το μετερίζι του marketing στο χώρο της παραγωγικής (καπιταλιστικής) οικονομίας. Αλλά ας μην είμαστε εμπαθείς απο την αρχή και ας τον αφήσουμε να μιλήσει ο ίδιος για μια σειρά θέματα:
Θα αστειέυεσαι φυσικά...
* Αρχίζουμε με τα εργασιακά. Στο παρακάτω βίντεο λέει ” Όχι δεν είμαστε υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.. καθόλου κατάκτηση δεν είναι.. το ελάχιστο ας το βρεί ο καθένας με τον εργοδότη του.. να διεκδικήσει ο καθένας το μισθό ανάλογα με τις δυνατότητές του“.[..]
Φυσικά και να αμείβεται ο καθένας βάση της αξίας του. Πως μπορεί μια συλλογιστική να στηρίξει το αντίθετο;
* Ποιά είναι η άποψή του για τις πορείες; “Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα.” Απο δώ και πέρα στο πεζοδρόμιο – όπου υπάρχει δηλαδή αλλιώς καθόλου. Ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς η ανάπτυξη μιας πορείας μισού εκατομμυρίου κόσμου κατα μήκος του πεζοδρομίου χαρίζει αναμφισβήτητα τεράστιο κύρος και μήκος σε αυτή. Θα ξεκινάει απο το Σύνταγμα και θα τελειώνει στην Ελευσίνα, πάντα στο πεζοδρόμιο. Και όταν θα πρέπει να πας απο το ένα οικοδομικό τετράγωνο στο επόμενο; Θα επιτρέπεται να πατάς τη διάβαση πεζών και αν ναί μόνο όταν θα χει πράσινο ανθρωπάκι;
Αν πάρει άδεια μια πορεία θα γίνεται. Μια πορεία 500.000 ανθρώπων μπορεί να πάρει άδεια. 3 πορείες την ημέρα απο 50 άτομα που κλείνουν τους δρόμους μπορούν να γίνουν στο πεζοδρόμιο.
Στην τελική γιατί θα πρέπει να δημιουργήσεις στους άλλους πρόβλημα για να κάνεις γνωστές τις θέσεις σου;
* Και προφανώς, μην ακούσω τίποτα για απεργίες ε; ” Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο! “. Πάλι καλά που δε ζητάει και επιτόπιο τουφεκισμό. Υποθέτω πως αν συναντούσε και αντίσταση στο να καταστείλει την απεργία στη Χαλυβουργία θα χρησιμοποιούσε τα τάνκς, ενώ αν ζούσε κάμποσα χρόνια νωρίτερα στο Σικάγο το 1886 θα τους κρέμαγε όλους που ζητάγανε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ανάπαυση και οκτώ ύπνο.
Γεινικά την απεργία δεν την καταλαβαίνω.Η διαδικασία έχει ως εξής. Δεν είμαι ικανοποιημένος απο την εργασία μου. Ζητώ κάτι. Αν δεν μου το δώσουν παραιτούμαι και πάω εκεί που μου το δίνουν.
Άλλο τι ζητάς και άλλο πως το ζητάς. Αν εσύ καταστρέψεις τη δική μου δουλειά για να πάρεις αύξηση δεν είναι και τόσο δίκαιο δεν νομίζεις;
Φυσικά να συλλαμβάνονται όσοι παρανομούν.
* Συνεχίζουμε στο επόμενο δυνατό του σημείο, το μεταναστευτικό. [...] Αφού μπορείς να εκμεταλλευτείς τον άλλο – κρατώντας τον παράλληλα χαρούμενο γιατί έχει μάθει ο κακομοίρης σε πολύ χειρότερο περιβάλλον εργασίας – κάντο και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.. Win, Win που θα ‘λεγε και ο γιωργάκης. Υποθέτω πως τα φυτώρια φράουλας στη Μανωλάδα είναι και το πρότυπο εφαρμογής της παραπάνω θεωρίας για τον κ. Τζήμερο.
Τι προτείνεις εσύ δηλαδή; Να ανοίξουμε τα σύνορα (μόνο εμείς φυσικά) και να γίνουμε 50.000.000 σε μια χώρα που δεν έχει υποδομές να θρέψει ούτε 10.000.000 και να παίρνουμε όλοι 1.000€ κατώτατο μισθό;
Στην τελική ο λαθρομετανάστης αυτή τη στιγμή συγκρινόμενος με τους έλληνες χαμηλότερα προσόντα έχει, λογικό είναι να πάρει λιγότερα. Θα πάρει κάτι όμως δεν θα κλέβει για να ζήσει.
Και αν στα φυτώρια στη μανωλάδα υπήρχε έλεγχος δεν θα είχαμε αυτά τα φαινόμενα. Οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας οφείλουν να είναι ανθρώπινες αυτό είναι προαπαιτούμενο.
Επίσης όποιος θέλει θα μπορεί να φεύγει.
Αν έχει βρει άλλη εργασία να μένει στη χώρα και να νοικιάζει ένα σπίτι να μείνει, αλλιώς να πηγαίνει αναγκαστικά πίσω στη χώρα του.
Που είναι το πρόβλημα σε αυτό;
* Άμεσα σχετιζόμενο με το παραπάνω είναι και η θέση “Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο .. [...]Αυτά που λέει για στρατόπεδα εργασίας, ώπα σόρρυ χώρους εργασίας, θα τα αφήσω ασχολίαστα.
Δηλαδή όταν ο άλλος λέει να πάρεις τους εξαθλιωμένους απο τα παγκάκια και τα υπόγεια όπου μένουν 15-20 άτομα μαζί και τους προσφέρεις εργασία, είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μάλιστα... Να τους ρωτήσουμε όμως πριν τους σώσετε εσείς οι αριστεροί περιοδεύοντας τους ανά την ελλάδα σε απεργίες πείνας...Μπορεί να ήρθαν στην ευρώπη για να δουλέψουν και να ζήσουν καλύτερα...ναι για το κακό κεφάλαιο που προσφέρει δουλειά... ναι δεν είναι μόνο το δημόσιο που προφέρει αμειβόμενη εργασία... ναι το ξέρω πρέπει να δουλέψεις κιόλας... τι να κάνουμε...
Ωραία η κριτική, ασφαλής και ανέξοδη, ποιές οι δικές σου θέσεις στα αντίστοιχα θέματα;
Ο καθενας κρίνει αναλογα με την θέση που βρισκεται τις εμπειρίες του και τις επιρροές που δέχεται απο οικογενεικο εργασιακο κοινωνικο περιβαλλον. Μπορω να κατανοησω εναν ανεργο ο οποίος θελει να δει τον Τσιπρα στην εξουσια γιατι όπως σκέφτεται δεν εχει κατι να χασει αυτην την στιγμη . Ισα Ισα που εχει και μια ελπιδα. Μου θυμιζει την ιστορια με τον Τσακα που κανεις δεν τον πίστευε αλλα οι πιο πολλοί λέγαν απο μεσα τους:Ρε λες να γινει κάτι?
Σαν οικονομικο πρόγραμμα και εξαγγελίες περι μνημονιου, αυξησεων μισθων και προσλήψεων 100.000 υπαλλήλων σε χώρους οπου υπάρχει αναγκη αλλα δεν μπορουν να καλυφθούν απο μεταταξεις νομίζω ότι υπάρχουν σοβαρα κενά. Ζητάμε να ξαναγυρισουμε σε ενα μοντέλο του 80 με κρατισμο επιχορηγησεις ακομα περισσοτερους Δ.Υ. Υπάρχει ομως μια διαφορά. Ο Αντρεας τα εκανε όλα αυτα με λεφτα απο την ΕΕ και δανεικά. Τωρα απο που θα τα βρούμε. Η απαντηση του Συριζα ειναι θα φορολογησουμε τον πλούτο και θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή. Μήπως ζούμε σε καμία χώρα με ισχυρή βιομηχανία και δεν το έχω καταλάβει? Μήπως νομίζει ο Συριζα οτι οι εφοπλιστες θα κάτσουν να τους φορολογήσει και θα γυρισουν όλα τα καράβια τους σε Ελληνική σημαία? Ο πλούτος που υπάρχει στην Ελλάδα ειναι κυρίως απο κρατικοδίατους επιχειρηματιες καναλάρχες και την εκτεταμένη διαφθορά στο δημόσιο. Εαν επεκτεινοντας το δημόσιο και την κρατισμο θα καταπολεμηθουν αυτα τα φαινόμενα νομιζω οτι ειναι σχήμα οξύμωρο.
ΝΔ και Πασοκ όντως ειναι οι δυο όψεις ενος νομίσματος και υπευθυνοι για την τωρινη κατασταση κυρίως γιατι επέλεξαν να μην κάνουν τις τομες που απαιτούνταν αλλα να βρουν ισοδυναμα μετρα κυρίως απο τα συνήθη υποζηγια μισθωτους και συνταξιουχους.
Προσωπικά ειμαι υπέρμαχος των Νεο φιλελευθερων, φυσικα μην συμφωνοντας με όλες τις απόψεις τους. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να ακολουθηθεί ενα μοντέλο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας βασισμενο σε ιδιωτικη πρωτοβουλία με σαφεις κανόνες και θεσμούς από το κράτος. Δεν πιστεύω στην καταργηση των σωματειων αλλα επισης δεν πιστευω οτι το σωματειο πρέπει να κάνει κουμάντο στην επιχειρηση. Δεν μπορω να ανεχτω 100 ανθρ'ωπους να κλείνουν τον δρόμο για να κάνουν πορεία αλλά έχω την κοινη λογικη να καταλάβω οτι σε μια μεγαλη συγκέντρωση θα κλείσουν οι δρόμοι. Δεχομαι το δικαιωμα στην απεργία αλλά δέχομαι και το δικαιωμα καποιος να θέλει να δουλέψει.
Μας λείπει οι κοινή λογική και δυστυχως το πρόβλημα δεν ειναι οικονομικο αλλα θέμα νοοτροπίας και οπτικης γωνίας των πραγμάτων. Τα θέλουμε όλα για μας αλλα δεν θελουμε να ξέρουμε απο πού έρχονται
nikos_abel
21/05/2012, 11:03
Μας λείπει οι κοινή λογική και δυστυχως το πρόβλημα δεν ειναι οικονομικο αλλα θέμα νοοτροπίας και οπτικης γωνίας των πραγμάτων. Τα θέλουμε όλα για μας αλλα δεν θελουμε να ξέρουμε απο πού έρχονται
Μόνο σε αυτό θα συμφωνήσω 100%.
mats8282
21/05/2012, 11:18
για αυτόν.
Η μεγάλη διαφορά που θα έπρεπε να έχει ένας αριστερός από ένα νεοφιλελεύθερο είναι ακριβώς αυτό...Ο αριστερός πρέπει να κοιτάζει το σύνολο...
nikos_abel
21/05/2012, 11:20
Η μεγάλη διαφορά που θα έπρεπε να έχει ένας αριστερός από ένα νεοφιλελεύθερο είναι ακριβώς αυτό...Ο αριστερός πρέπει να κοιτάζει το σύνολο...
Δες την υπογραφή μου, δεν την έχω επιλέξει τυχαία.
(το 1ο σκέλος, αλλά αν θες βλέπεις και το 2ο :lol: )
mats8282
21/05/2012, 11:29
Το έχω τσεκάρει και το 2ο,αλλά δεν είναι εποχές που μπορείς να πουλήσεις εύκολα,ούτε να βρω τα άλλα ~2000Ε που χρειάζεται ακόμα και αν πουλήσω :D
la_villa
21/05/2012, 11:38
ρε παίδες δεν βγάζετε εμένα αυτοκράτορα να τελειώνουμε......
σε 6 μέρες θα τα φτιάξω όλα...την 7 θα αράξουμε....χμμμ α είναι απο άλλο παραμύθι αυτό
Προσωπικά ειμαι υπέρμαχος των Νεο φιλελευθερων, φυσικα μην συμφωνοντας με όλες τις απόψεις τους. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να ακολουθηθεί ενα μοντέλο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας βασισμενο σε ιδιωτικη πρωτοβουλία με σαφεις κανόνες και θεσμούς από το κράτος.
Αυτό ονομάζεται Κρατικός Παρεμβατισμός (http://www.euretirio.com/2010/06/kratikos-paremvatismos.html)....
αν θες να δεις τι εστί βερύκοκο/Νεο Φιλελευθερισμός, γουγλάρισε "deregulation", σχολή του Σικάγου και άλλα όμορφα...
Θα είμαι εγώ περίεργος φαίνεται που έχω την εντύπωση ότι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα χρησιμοποιείται η ιδεολογική ταμπέλα του αριστερού-προοδευτικού-δημοκράτη-σοσιαληστή κλπ είτε για αραχτό βόλεμα, είτε για λαμογιοκονόμα... :rolleyes:
Αυτό ονομάζεται Κρατικός Παρεμβατισμός (http://www.euretirio.com/2010/06/kratikos-paremvatismos.html)....
αν θες να δεις τι εστί βερύκοκο/Νεο Φιλελευθερισμός, γουγλάρισε "deregulation", σχολή του Σικάγου και άλλα όμορφα...
Σωστο αλλα δεν νομιζω οτι υπάρχει κανενα πολιτικο κομμα το οποίο να ταυτίζεται ή να μπορει στην πραγματικοτητα να ταυτιστει με την θεωρητικη προσεγγιση μια οικονομικης η ακόμα και πολιτικης θεωρίας. Υπάρχει ο κορμός αλλα δέχεται επιρροες και αναγκάστικες παρεκλίσεις.
Με αυτην την λογικη όλα τα κόμματα ειναι τροπόν τινα "μπασταρδα" ακομα και το ΚΚΕ.
Γενικά την απεργία δεν την καταλαβαίνω.
Δες την σαν ένα ευχάριστο διάλλειμα..;)
Η διαδικασία έχει ως εξής. Δεν είμαι ικανοποιημένος απο την εργασία μου. Ζητώ κάτι. Αν δεν μου το δώσουν παραιτούμαι και πάω εκεί που μου το δίνουν.
Έλα, πες την αλήθεια..
Σίγουρα είχες παππού κλωστοϋφαντουργό στην Αγγλία..!! :beer:
mats8282
21/05/2012, 12:24
Θα είμαι εγώ περίεργος φαίνεται που έχω την εντύπωση ότι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα χρησιμοποιείται η ιδεολογική ταμπέλα του αριστερού-προοδευτικού-δημοκράτη-σοσιαληστή κλπ είτε για αραχτό βόλεμα, είτε για λαμογιοκονόμα... :rolleyes:
Ποιός την φόραγε την ταμπέλα και από ποιούς την πήρε...
ΥΓ http://news247.gr/eidiseis/politiki/kommata/kathgorw_papadhmoulh_se_saxinidh_gia_120_proeklogikes_metatheseis.1784401.html
<<Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 9-4-2012 έως 11-5-2012 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης πριν αποχωρήσει, πρόλαβε να υπογράψει πάνω από 120 μεταθέσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων και αποσπάσεις (ακόμα και σε πολιτικά γραφεία) υπαλλήλων του Υπουργείου του για καθαρά προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους, αποδιοργανώνοντας ακόμα περισσότερο τον φορολογικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων υπογράφηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών (9-11 Απριλίου) και συνεχίστηκαν έως και αμέσως μετά την διεξαγωγή των εκλογών (11 Μαΐου).>>
Αυτοί για παράδειγμα τι ήταν...Αριστεροί,προοδευτικοί ή μήπως απλά πρασινοφρουροί;;;
:eek: ρε τι διαβαζω......!!!
nikos_abel
21/05/2012, 12:35
:eek: ρε τι διαβαζω......!!!
Ε, όπως το βάφτισε ο αρχιοργανωτής το θρεντ για πλάκα, τι περίμενες;
δεν απανταω εδω και καιρο αν εχεις παρατηρησει.δεν απανταω γιατι θα παρει φωτια το θρεντ.ουτε τωρα θα το κανω.απλα δεν κρατηθηκα να μη γραψω ουτε αυτο που εγραψα.
συνεχιστε....
nikos_abel
21/05/2012, 12:44
θα παρει φωτια το θρεντ.
Λείπει και ο άμπσολουτ άθενς :lol:
ego_o_idios
21/05/2012, 16:12
emena tora mou ir8e ke to leo
den me niazi se ti nomisma 8a pinasoume.....
+990
Δείτε το βίντεο και ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του
http://www.youtube.com/watch?v=eHbYscE5IME
el_hymador
21/05/2012, 18:31
Αφού η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Βαλλιανάτου είναι μαζί με τη Δράση του Μάνου και η Δράση του Μάνου είναι μαζί με την Δημιουργία Ξανά του Τζήμερου, έχω να ρωτήσω το εξής... που ακριβώς συναντιόνται οι θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας με αυτές της Δημιουργίας σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό; Γιατί μιλάμε για διαμετρικά αντίθετες απόψεις. :confused:
el_hymador
21/05/2012, 18:53
Μη μου αρχισετε της π@π@ριες περι αριστερης προπαγανδας κτλ - κτλ... ολοι απο τα λεγομενα τους κρινονται και τα ιδια γραφινται εδω μεσα και για τον Τσιπρα και για αλλους
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YeQpTTmELpU
Βαθμολογηση κωλοτουμπας:
Παρουσιαση: 7.6
Εκτελεση: 8.0
Καλλιτεχνια: 8.5
Συνολο (Μ.Ο.): 8.03
Πολυ καλη επιδοση, βεβαια για να φτασει το ζευγαρι Ντορα - Αντωνης θελει ακομα πολυ δουλεια, αλλα σιγουρα εχει δυνατοτητες!
menelaos46
21/05/2012, 19:54
Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς γιατί μας δανείζουν.... Για να κερδίσουν φαντάζομαι....
la_villa
21/05/2012, 20:05
ελ στο κλέβω....
Αφού η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Βαλλιανάτου είναι μαζί με τη Δράση του Μάνου και η Δράση του Μάνου είναι μαζί με την Δημιουργία Ξανά του Τζήμερου, έχω να ρωτήσω το εξής... που ακριβώς συναντιόνται οι θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας με αυτές της Δημιουργίας σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό; Γιατί μιλάμε για διαμετρικά αντίθετες απόψεις. :confused:
Εγω περιμενω να βγαλουν μανιφεστο για το μποζονιο του Χικς.
Αν δεν συμφωνησω δεν τους ψηφιζω! :nono:
nikos_abel
21/05/2012, 20:28
Φτου σου πάλι....
...πάλι ρακί με μύξες ήπιε το πληκτρολόγιο πανάθεμά σε...
Για να κερδίσουν, ναι, αλλά όχι χρήμα. Εξουσία. Αν είδες το βίντεο, το κατάλαβες
el_hymador
21/05/2012, 22:09
:lol::lol::lol::lol::lol:
Σύμφωνα με τα σημερινά νέα (http://www.prionokordela.gr/politikh/tzimeros-apaitei-apoxorisi-vallianatou-gia-na-sinergastei-me-ton-mano/) ο Τζίμερος έθεσε ως προϋπόθεση ότι ο Βαλλιανάτος δε θα συμμετέχει στη συνεργασία. Μάλλον θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα πάντως, γιατί νομίζω ο Μάνος το έμαθε εκ των υστέρων.
Προσωπικά τη σύμπραξη τη βλέπω με καλό μάτι, οι θέσεις Δράσης-ΔΞ είναι γενικά στα ίδια πλαίσια. Όσο για την κωλοτούμπα για το Μάνο, δες αυτό (http://www.dailymotion.com/video/xqpart_y-yyyyy-yyyyyyyy-yyy-news247-gr-vod_news?start=398) (ανάρτηση στις 9-5) και κρίνε.
Θα αστειέυεσαι φυσικά...
Ωραία η κριτική, ασφαλής και ανέξοδη, ποιές οι δικές σου θέσεις στα αντίστοιχα θέματα;
Το κειμενο δεν ειναι δικο μου αλλα απο τα γραφομενα σου συμπεραινω οτι ζουμε σε διαφορετικους κοσμους εγω και συ οποτε καλα να'μαστε...
el_hymador
22/05/2012, 15:03
Πρεμούρα που την έχουν στο bloomberg ε;
http://www.capital.gr/News.asp?id=1506681