PDA

View Full Version : Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

toyar
12/12/2015, 17:07
εγω απο τοτε που ξεκινησαν αυτες οι ενοτητες εχω παθει εμμονη οτι χρωσταω λεφτα που δεν μπορω να ξεχρεωσω:cry:

MISKIN
12/12/2015, 17:12
Η καστάνια της Stahlwille που έχω εγώ είναι έτη φωτός πίσω από τη Facom 360. Εκτός αν κοπανάς τη καστάνια με σφυρί και δε σε νοιάζει αν θα της κάνεις ζημιά.
Προσωπικά το πιο σημαντικό σε μια καστάνια είναι τα δόντια, ή μάλλον οι μοίρες που σε αφήνει να δουλέψεις, όσο λιγότερες οι μοίρες τόσο το καλύτερο και πιο εργονομικό. Πόσες φορές έχει τύχει σε μένα να μη χωράει μια καστάνια με πολλά δόντια και μεγάλο καεφάλι κάπου; Σχεδόν ποτέ. Πόσες φορές έχει τύχει να μην έχω δυνατότητα να γυρίσει η καστάνια πολύ; 50; 100; Συνεχώς. Αυτό το λύνουν τα πολλά δόντια.

daz
12/12/2015, 17:14
Αυτή την κόντρα που έρχεται απ' την Αμερική και ακολουθεί η ταιβάν με τα εκατοντάδες δόντια ποτέ δε την κατάλαβα. 120 δόντια λέει και 3 μοίρες γωνία! Are you fraking serious? Ποιος θα κάτσει να ξεβιδώσει μια βίδα τρεις τρεις μοίρες? :lol:

60 δόντια για 3/8 και 1/2 και καμιά 40αρια για 1/4 είναι υπερ αρκετά.
Και τα 72 καλά είναι!
Από κει και πάνω είναι ανέκδοτο. Ούτε η αίσθηση που σου αφήνει έχει καμιά τρελή διαφορά, ούτε ο ήχος (ε λίγο μπορεί), ούτε η αντοχή! Και σίγουρα δε θα χρειαστεί ποτέ κάτι λιγότερο από 5 μοίρες που σου δίνουν τα 72 δόντια.

BTW. Αυτές με τα 120 και τα 80τόσα δόντια έχουν πολύ λιγότερα αλλά λειτουργούν με τέτοιο τρόπο σα να είχαν όσα λένε. (pics on request)

MISKIN
12/12/2015, 17:20
Αυτή την κόντρα που έρχεται απ' την Αμερική και ακολουθεί η ταιβάν με τα εκατοντάδες δόντια ποτέ δε την κατάλαβα. 120 δόντια λέει και 3 μοίρες γωνία! Are you fraking serious? Ποιος θα κάτσει να ξεβιδώσει μια βίδα τρεις τρεις μοίρες? :lol:

60 δόντια για 3/8 και 1/2 και καμιά 40αρια για 1/4 είναι υπερ αρκετά.
Και τα 72 καλά είναι!
Από κει και πάνω είναι ανέκδοτο. Ούτε η αίσθηση που σου αφήνει έχει καμιά τρελή διαφορά, ούτε ο ήχος (ε λίγο μπορεί), ούτε η αντοχή! Και σίγουρα δε θα χρειαστεί ποτέ κάτι λιγότερο από 5 μοίρες που σου δίνουν τα 72 δόντια.

BTW. Αυτές με τα 120 και τα 80τόσα δόντια έχουν πολύ λιγότερα αλλά λειτουργούν με τέτοιο τρόπο σα να είχαν όσα λένε. (pics on request)

Αυτές που έχω δουλέψει εγώ είναι μέχρι 72 δόντια και είναι κατά πολύ καλύτερες από τα 22 ή 30 δόντια. Όπως και να το κάνουμε τα 60-70 δόντια έχουν ισορροπία αντοχής και εργονομίας.

εντιτ
Αν έχεις καμιά καστάνια με 60-70 δόντια σου κάνω μια ανταλλαγή!

Road Pirat
12/12/2015, 17:29
348078 εμένα για 90 μου φαίνονται :evil:

MISKIN
12/12/2015, 17:32
348078 εμένα για 90 μου φαίνονται :evil:

Αν λες για τη Stahlwille του tbs, λέει ratchet No. 415.

daz
12/12/2015, 17:36
Η καστάνια της Stahlwille που έχω εγώ είναι έτη φωτός πίσω από τη Facom 360. Εκτός αν κοπανάς τη καστάνια με σφυρί και δε σε νοιάζει αν θα της κάνεις ζημιά.
Προσωπικά το πιο σημαντικό σε μια καστάνια είναι τα δόντια, ή μάλλον οι μοίρες που σε αφήνει να δουλέψεις, όσο λιγότερες οι μοίρες τόσο το καλύτερο και πιο εργονομικό. Πόσες φορές έχει τύχει σε μένα να μη χωράει μια καστάνια με πολλά δόντια και μεγάλο καεφάλι κάπου; Σχεδόν ποτέ. Πόσες φορές έχει τύχει να μην έχω δυνατότητα να γυρίσει η καστάνια πολύ; 50; 100; Συνεχώς. Αυτό το λύνουν τα πολλά δόντια.

Αυτές που έχουν λίγα δόντια δεν έχουν μεγάλο κεφάλι, έχουν απλά πιο χοντρά δόντια. Το μέγεθος της κεφαλής είναι απ' τα πιο σημαντικά. Η γωνία είναι σημαντική αλλά εξαρτάται και από το μέγεθος της καστάνιας (που πάει πακέτο και με το μήκος).

Και εμένα μου έχει τύχει να μην έχει τη δυνατότητα να γυρίσει η καστάνια πολύ. Μάντεψε! Ένωσα 2 προεκτάσεις και την ξεβίδωσα από πάνω. Δε μπήκα καν στη διαδικασία να πάρω την καστάνια με τα 72 δόντια.

Οι στρογγυλές έχουν ψηλή κεφαλή και δεν χωράνε πάντα εκεί που θέλεις! Και όταν συμβαίνει αυτό δεν υπάρχει "από πάνω" για να βάλεις προέκταση. Υπάρχει μόνο πολύγωνο και υπομονή. Η facom 360 είναι μια χαρά καστάνια με μοναδικό τρόπο λειτουργίας αλλά δε θα την επέλεγα ποτέ για μία και μοναδική με κυριότερο λόγο τον όγκο της. (τουλάχιστον σε 1/4).

Αλλά τα πάντα έχουν να κάνουν και με το που δουλεύει ο καθένας. Η 1/4 μπορεί να δουλέψει από υπολογιστές μέχρι αμάξια. Το νο1 πρόβλημα που ειχα εγώ ως τώρα ήταν το συνολικό ύψος καστάνια καρυδάκι. Νο2 το πάχος καστάνιας που με υποχρέωνε να βάζω πολύσπαστο. Το νο3 όταν σταμάταγε να γυρίζει την βίδα ενώ ήταν ακόμα σχετικά σφιχτή και δεν μπορούσα να την ξεβιδώσω εύκολα με το χέρι εκεί που ήταν χωμένη (ομαλότητα προς την αντίθετη κατευθυνση). Ως τώρα 1 ή 2 φορές με ενόχλησε η γωνία και η λύση δεν ήταν περισσότερα δόντια σε καμία απ' τις δύο.

Τεχνολογικά οι γερμανοί είναι πίσω από οποιαδήποτε 360 και όχι μόνο. Ούτε μόνο οι γερμανοί. Η beta πάντα είχε λίγα δόντια (ακόμα έχει). Ακόμα και στις στρογγυλής κεφαλής πάλι 48 έχει. Οι Ιάπωνες πάλι το ίδιο (όχι όλοι φυσικά). Η κοκέν που έχει απ' τις καλύτερες καστάνιες έχει σε όλες πάρα πολύ λίγα δόντια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερες. Τι πάει να πει ότι είναι έτη πίσω από την 360 και την dual 80? Δεν μπορώ να καταλάβω πως το λες!

Road Pirat
12/12/2015, 17:38
Αν λες για τη Stahlwille του tbs, λέει ratchet No. 415.

Nepros 90

daz
12/12/2015, 17:45
Αυτές που έχω δουλέψει εγώ είναι μέχρι 72 δόντια και είναι κατά πολύ καλύτερες από τα 22 ή 30 δόντια. Όπως και να το κάνουμε τα 60-70 δόντια έχουν ισορροπία αντοχής και εργονομίας.

εντιτ
Αν έχεις καμιά καστάνια με 60-70 δόντια σου κάνω μια ανταλλαγή!

Έχω μια με 22 ή 30τόσα, μία με 40κάμποσα και μία με 72. Δε σου δίνω καμία! :D

Αν θέλεις όμως έχω μια αμερικάνικη με 45 σε πολύ καλή κατάσταση (αλλά δε σε συμφέρει ανταλλαγή). :lol:

MISKIN
12/12/2015, 17:47
Αυτές που έχουν πολλά δόντια δεν έχουν μεγάλο κεφάλι, έχουν απλά λιγότερα δόντια. Το μέγεθος της κεφαλής είναι απ' τα πιο σημαντικά. Η γωνία είναι σημαντική αλλά εξαρτάται και από το μέγεθος της καστάνιας (που πάει πακέτο και με το μήκος).

Δε βγάζω νόημα από αυτό, τι θες να πεις;

Και εμένα μου έχει τύχει να μην έχει τη δυνατότητα να γυρίσει η καστάνια πολύ. Μάντεψε! Ένωσα 2 προεκτάσεις και την ξεβίδωσα από πάνω. Δε μπήκα καν στη διαδικασία να πάρω την καστάνια με τα 72 δόντια.
Οι στρογγυλές έχουν ψηλή κεφαλή και δεν χωράνε πάντα εκεί που θέλεις! Και όταν συμβαίνει αυτό δεν υπάρχει "από πάνω" για να βάλεις προέκταση. Υπάρχει μόνο πολύγωνο και υπομονή. Η facom 360 είναι μια χαρά καστάνια με μοναδικό τρόπο λειτουργίας αλλά δε θα την επέλεγα ποτέ για μία και μοναδική με κυριότερο λόγο τον όγκο της. (τουλάχιστον σε 1/4).

Αλλά τα πάντα έχουν να κάνουν και με το που δουλεύει ο καθένας. Η 1/4 μπορεί να δουλέψει από υπολογιστές μέχρι αμάξια. Το νο1 πρόβλημα που ειχα εγώ ως τώρα ήταν το συνολικό ύψος καστάνια καρυδάκι. Νο2 το πάχος καστάνιας που με υποχρέωνε να βάζω πολύσπαστο. Το νο3 όταν σταμάταγε να γυρίζει την βίδα ενώ ήταν ακόμα σχετικά σφιχτή και δεν μπορούσα να την ξεβιδώσω εύκολα με το χέρι εκεί που ήταν χωμένη (ομαλότητα προς την αντίθετη κατευθυνση). Ως τώρα 1 ή 2 φορές με ενόχλησε η γωνία και η λύση δεν ήταν περισσότερα δόντια σε καμία απ' τις δύο.

Τεχνολογικά οι γερμανοί είναι πίσω από οποιαδήποτε 360 και όχι μόνο. Ούτε μόνο οι γερμανοί. Η beta πάντα είχε λίγα δόντια (ακόμα έχει). Ακόμα και στις στρογγυλής κεφαλής πάλι 48 έχει. Οι Ιάπωνες πάλι το ίδιο (όχι όλοι φυσικά). Η κοκέν που έχει απ' τις καλύτερες καστάνιες έχει σε όλες πάρα πολύ λίγα δόντια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερες. Τι πάει να πει ότι είναι έτη πίσω από την 360 και την dual 80? Δεν μπορώ να καταλάβω πως το λες!
:) !!

MISKIN
12/12/2015, 17:50
Αυτές που έχουν πολλά δόντια δεν έχουν μεγάλο κεφάλι, έχουν απλά λιγότερα δόντια. Το μέγεθος της κεφαλής είναι απ' τα πιο σημαντικά. Η γωνία είναι σημαντική αλλά εξαρτάται και από το μέγεθος της καστάνιας (που πάει πακέτο και με το μήκος).

Τι δε καταλαβαίνεις; Ότι μια καστάνια που γυρνάει από τη χειρολαβή με 60 δόντια είναι πιο μπροστά τεχνολογικά από μια παρωχημένη με 22 δόντια;

MISKIN
12/12/2015, 18:07
Βέβαια υπάρχουν και αυτές οι καστάνιες που δεν έχουν δόντια. Είχα μια τέτοια στη προηγούμενη δουλειά αλλά δε τη δούλεψα ποτέ γιατί δε βρήκα το κατάλληλο δαχτυλίδι για να τη κάνω 1/2.

348079

daz
12/12/2015, 18:14
Τι δε καταλαβαίνεις; Ότι μια καστάνια που γυρνάει από τη χειρολαβή με 60 δόντια είναι πιο μπροστά τεχνολογικά από μια παρωχημένη με 22 δόντια;

Και τι να την κάνω όταν δε χωράει πουθενά?

Εννοώ ότι με το μέγεθος που έχει είναι μόνο για ευκολία σε σπεσιαλ καταστάσεις.
Και αυτές με τα 72+ δόντια πάλι ευκολία σε σπέσιαλ καταστάσεις προσφέρουν.

Οι υπόλοιπες δουλεύουν μια χαρά, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Αυτές που έχουν λίγα δόντια γιατί είναι παρωχημένες? Δεν έχουν θετικά που οι αλλες δεν έχουν? Ρίξε άμμο μέσα σε μια με 72 δόντια να δούμε τι θα γίνει και ρίξε και μέσα σε μια με 22 δόντια. Πόση βρωμιά μπορεί να μαζέψει μέσα μια καστάνια?

Και απ' την άλλη την ίδια τεχνολογία με τη φακομ 360 έχει και μια proxon και μάλιστα με καρέ 1/4 στο πίσω μέρος. Να επιλέξω την proxon επειδή έχει κάτι παραπάνω?

348082

MISKIN
12/12/2015, 18:28
Και τι να την κάνω όταν δε χωράει πουθενά?

Εννοώ ότι με το μέγεθος που έχει είναι μόνο για ευκολία σε σπεσιαλ καταστάσεις.
Και αυτές με τα 72+ δόντια πάλι ευκολία σε σπέσιαλ καταστάσεις προσφέρουν.

Οι υπόλοιπες δουλεύουν μια χαρά, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Αυτές που έχουν λίγα δόντια γιατί είναι παρωχημένες? Δεν έχουν θετικά που οι αλλες δεν έχουν? Ρίξε άμμο μέσα σε μια με 72 δόντια να δούμε τι θα γίνει και ρίξε και μέσα σε μια με 22 δόντια. Πόση βρωμιά μπορεί να μαζέψει μέσα μια καστάνια?

Και απ' την άλλη την ίδια τεχνολογία με τη φακομ 360 έχει και μια proxon και μάλιστα με καρέ 1/4 στο πίσω μέρος. Να επιλέξω την proxon επειδή έχει κάτι παραπάνω?

348082

Δε χωράει πουθενά το κεφάλι μιας καστάνιας 1/4; Σιγά το μέγεθος. Τη άμμο ρε συ; Που δουλεύεις στο βυθό της θάλασσας ρε σουπιά; Στις παραλίε τσι Κρήτης;

Και γιατί να μην επιλέξεις μια Proxxon; Να αφήσουμε δηλαδή το Γερμανό να μας πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Αν θέλουν να κοστολογούν μια καστάνια 1/4 50, 60 € πρέπει να προσφέρουν και κάτι άλλο εκτός από παράδοση που λέγατε με το βασκα νομίζω. Χίλιες φορές ταϊβάν και κίνα με τεχνολογία αιχμής παρά παρωχημένες γερμανικές παπαριές. Είναι δυνατόν; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Οι γερμανοί με 200 χρόνια ξερω γω τεχνογνωσία και έρχεται ο ταϊβανέζος πουθενάς και σου βγάζει γερμανοπολύγωνο καστάνιας; Και συ ρε Hazet, Stahlwille, Gedore, κλπ τι κάνατε τόσα χρόνια;
Τεσπα μη το κάνουμε Ευρωπαϊκά- Ιαπωνικά μηχανάκια, εγώ γουστάρω δυο πράγματα στις καστάνιες καρυδάκια. Πολλά δόντια και τέλεια εφαρμογή. Μόνο από τη Hazet έχω δει και τα δυο.

vaska
12/12/2015, 19:11
Να τσακωθούν λέει σουπιάς και Μίσκιν και ν' αρχίζει να πετάει ο ένας στον άλλο εργαλεία. Να είμαι μόνο από μία μεριά να τα μαζεύω.

:bawl::bawl:

κιπ γκόιν γκάίζ, κιπ γκόιν

MISKIN
12/12/2015, 19:15
Να τσακωθούν λέει σουπιάς και Μίσκιν και ν' αρχίζει να πετάει ο ένας στον άλλο εργαλεία. Να είμαι μόνο από μία μεριά να τα μαζεύω.

κιπ γκόιν γκάίζ, κιπ γκόιν

Δε τη παλεύω γιατί έχει κάτι μεταλλικές εργαλειοθήκες της Gedore 60 kg η μία μαζί με τα εργαλεία. :rotflmao:

daz
12/12/2015, 19:26
Δε τη παλεύω γιατί έχει κάτι μεταλλικές εργαλειοθήκες της Gedore 60 kg η μία μαζί με τα εργαλεία. :rotflmao:

Δε χωράνε 60 κιλά γμτ! (ούτε μπορώ να τις σηκώσω)! :lol:

daz
12/12/2015, 19:32
Δε χωράει πουθενά το κεφάλι μιας καστάνιας 1/4; Σιγά το μέγεθος. Τη άμμο ρε συ; Που δουλεύεις στο βυθό της θάλασσας ρε σουπιά; Στις παραλίε τσι Κρήτης;

Και γιατί να μην επιλέξεις μια Proxxon; Να αφήσουμε δηλαδή το Γερμανό να μας πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Αν θέλουν να κοστολογούν μια καστάνια 1/4 50, 60 € πρέπει να προσφέρουν και κάτι άλλο εκτός από παράδοση που λέγατε με το βασκα νομίζω. Χίλιες φορές ταϊβάν και κίνα με τεχνολογία αιχμής παρά παρωχημένες γερμανικές παπαριές. Είναι δυνατόν; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Οι γερμανοί με 200 χρόνια ξερω γω τεχνογνωσία και έρχεται ο ταϊβανέζος πουθενάς και σου βγάζει γερμανοπολύγωνο καστάνιας; Και συ ρε Hazet, Stahlwille, Gedore, κλπ τι κάνατε τόσα χρόνια;
Τεσπα μη το κάνουμε Ευρωπαϊκά- Ιαπωνικά μηχανάκια, εγώ γουστάρω δυο πράγματα στις καστάνιες καρυδάκια. Πολλά δόντια και τέλεια εφαρμογή. Μόνο από τη Hazet έχω δει και τα δυο.

Δεν είναι παρωχημένες. Η κοκέν δεν έχει ακόμα κατι με περισσότερα από 48 δόντια για 1/2 και λιγότερα για τις μικρές!. Η beta το ίδιο.
Τα γερμανοπολύγωνα της gedore έχουν λιγότερα δόντια από πολλά taiwan και είναι σχεδιασμένα πρόσφατα. Αναρωτήθηκες γιατί?

Τι πάει να πει γιατί άμμο? Ναι άμμο! Κάποιοι φτιάχνουν συστήματα ύδρευσης! Ένας αγρότης θέλει να αλλάζει μαχαίρια στη φρέζα! Δε θα έχει χώμα ή δε θα την αφήσει κάτω? Αλλά και σε αμάξια να δουλεύεις λίγη βρωμιά μαζεύουν μέσα οι καστάνιες?
Ναι το κεφάλι μιας 1/4! Αν είναι όσο και μιας 3/8, γιατί πήρα 1/4?

Ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Ιάπωνες, ούτε οι Ευρωπαίοι μπορούσαν να φτιάξουν γερμ/να καστάνιας. Ακριβό σπορ το inovation.

Η παράδοση είπα ότι είναι το μοναδικό που έχει μείνει σε κάποιους κατασκευαστές! Κατά τα άλλα σταμάτησαν να φτιάχνουν εργαλεία και κάνουν μεταπώληση. Αυτό μόνο αρνητικό μπορεί να είναι για όλους εμάς, για πολλούς λόγους!

Δεν έχουμε πολλές proxxon στη δουλειά αλλα force κάποιοι θέλουν μια την εβδομάδα (ε όχι κι έτσι!). Αντιθέτως κάτι καστάνιες που είχαν οι εργαλειοφορείς όταν ήρθαν ζουν ακόμα (αμερικάνικες παλιές με λίγα δόντια) αλλά όχι όλες φυσικά.
Ωραία η τεχνολογία δε λέω, αλλά ακόμα καλύτερη η ποιότητα. Κάτι καστάνιες που έχω και έχουν φάει πολλή δουλειά δουλεύουν ακόμα σα καινούριες. Κάποια συνεργεία έχουν μια facom 20 χρόνια και δουλεύει ακόμα όπως την πρώτη μέρα.
Δεν υπάρχει τεχνολογία που να μπορεί να αντικαταστήσει την ποιότητα. Πολλές μάρκες παίρνουν το σώμα της καστάνιας απ' έξω και τους μηχανισμούς τους κατασκευάζουν μόνοι τους. Γιατί?
Την ποιότητα την πληρώνεις! Αν θέλεις και inovation είναι λίγες οι κατασκευαστές εκτός κίνας και ταιβάν και οι λιγότεροι είναι στην Γερμανία . Ειδικά οι Γερμανοί έχουν ακόμα καρυδάκια χωρίς flank drive (στρογγυλεμένες γωνίες), έχουν όμως τις πιο σφιχτές ανοχές! Απ' την άλλη πάλι κάνουν κάτι εκπλήξεις που και που και βγάζουν μέχρι και καστάνιες αλουμινίου (ναι με λίγα δόντια).
Οι Ιάπωνες μόλις φέτος έβγαλαν την nepros με 90 δόντια. Ένα μοντέλο! Η ktc που είναι ο κατασκευαστής, στην γκάμα της δεν έχει τέτοια καστάνια! Ε δε μπορώ να πω ότι οτιδήποτε με λιγότερα από 60 δόντια είναι παρωχημένο επειδή οι Αμερικάνοι θέλουν 3 μοίρες γωνία!
Και στις μικρότερες καστάνιες (1/4) το τόξο που διαγράφει η άκρη της λαβής είναι μικρότερη από μια 1/2. Οπότε 22 δοντια σε 1/4 με 45 δόντια σε 1/2 ουσιαστικά θα σου δώσουν περίπου το ίδιο μήκος τόξου στην άκρη της λαβής (αλλά όχι κοντά στην κεφαλή).

Η 360 και η κάθε 360 δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογίας. Είναι και θέμα σχεδίασης. Και η κάθε σχεδίαση εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Δεν είναι πάντα καλύτερη σε όλα.

Οι δυο στη μέση είναι 3/8. Η τελευταία επάνω δεξιά είναι 1/2. Η 360 είναι πολύ μεγαλύτερη από την κανονική καστάνια 3/8 και μεγαλύτερη ακόμα και από την 1/2. Στο εύρος χρήσης που μου επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσω είναι μια χαρά, σε σχέση όμως με μια απλή καστάνια το ευρος αυτό είναι πολύ μικρότερο.
348083

Δες διαφορά οι δύο μεσαίες που είναι 3/8.

348084

daz
12/12/2015, 19:34
Αυτή ξέρεις αν έχει 72 δοντια? :D:lol::beer:

348090

vaska
12/12/2015, 19:51
Για διαφωτίστε μας παρακαλώ τι διαφορές έχει μία καστάνια tear drop από μία στρογγυλής κεφαλής??? Εκτός βέβαια από το σχήμα. :D

Υπερτερούν οι μεν των δε κάπου ???

Και δεν έχω καμία tear drop :(

MISKIN
12/12/2015, 20:23
Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι δεν με ενδιαφέρει το μέγεθος της κεφαλής. Ας είναι σαν 3/8. Αν είναι εργονομική μου κάνει. Αν έχεις μικρή γωνία κίνησης μου κάνει. Αν δε κουνιέται το καρυδάκι σα παλαβό πάνω στο καρέ μου κάνει. Ας έχει λίγο πιο μεγάλο μέγεθος, δε πειράζει (αν και η 360 που είχε ο ηλεκτρολόγος μου ήταν πραγματικά πολύ μικρή, δε καταλαβαίνω πόσο πιο μικρή θες να είναι μια καστάνια; ).
Εγώ δε δουλεύω με χώματα και λάσπες. Είμαι στα λάδια και στα lectrokleen. :sick:
Είναι παρωχημένες Αποστόλη. Και καλύπτουν την ανεπάρκειά τους με φρουφρου και παραδόσεις. Δε μπορεί να φτιάξει η Stalhwille και η Hazet γερμανοπολύγωνα καστάνιας και τα παίρνει από τη Taiwan; Τι διαφορά έχει το γερμανοπολύγωνο της Elora ας πούμε από της Kabo; Ακριβώς ίδια είναι.
Έτσι και με τις καστάνιες. Είμαι πεπεισμένος ότι δε βγάζουν καστάνιες με παραπάνω δόντια αυτοί που ανέφερες λόγω κόστους, όχι λόγω κάποιας ανυπόστατης θεωρίας αντοχής και ποιότητας. Όταν βγάλουν θα είναι taiwan. Μακάρι να με διαψεύσουν.
Τις καλύτερες καστάνιες τις έχουν οι Αμερικάνοι. Έχουν φτάσει σε ανώτερα επίπεδα κατασκευής γραναζωτής! Το λέω γιατί έφτιαχνα και γω γραναζωτές για άλλο εξάρτημα. Είναι πολύ δύσκολο να αυξήσεις τα δόντια χωρίς να χάσεις σε άλλους τομείς. Να δεις που είναι θέμα χρόνου να βγάλουν καστάνια με 100 δόντια και κεφαλή 1/2 όσο μια 3/8. Θα το κάνουν γιατί έτσι προχωρά η τεχνολογία. Και από ότι φαίνεται δε θα είναι ευρωπαϊκός κατασκευαστής γιατί αυτοί το έχουν ρίξει στα παραδοσιακά... :a022:
Θα τη βγάλουν ταϊβανέζοι (ή Αμερικάνοι) και θα είμαι από αυτούς που θα τη τιμήσουν.

Προδιαγραφής
12/12/2015, 20:56
το σκορ μεχρι τωρα ειναι στα 160 δοντια,αλλα απο αγνωστο κατασκευαστη!Απο γνωστους 120 gearwrench kai 100 snap on τελευταια φορα που κοιταζα...

Grafton 505
12/12/2015, 21:05
100 snap on

Σωστά θυμάσε.

https://store.snapon.com/Round-Head-chrome-3-8--3-8-Drive-Compact-100-Tooth-Swivel-Head-Ratchet-P649956.aspx

348093 (https://store.snapon.com/Round-Head-chrome-3-8--3-8-Drive-Compact-100-Tooth-Swivel-Head-Ratchet-P649956.aspx)

daz
12/12/2015, 21:41
το σκορ μεχρι τωρα ειναι στα 160 δοντια,αλλα απο αγνωστο κατασκευαστη!Απο γνωστους 120 gearwrench kai 100 snap on τελευταια φορα που κοιταζα...

2,25 μοίρες γωνία στα 160 δόντια! Ή αλλιώς 160 πήγαινε έλα για να κάνει η βίδα μια στροφή! :lol:

daz
12/12/2015, 22:02
Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι δεν με ενδιαφέρει το μέγεθος της κεφαλής. Ας είναι σαν 3/8. Αν είναι εργονομική μου κάνει. Αν έχεις μικρή γωνία κίνησης μου κάνει. Αν δε κουνιέται το καρυδάκι σα παλαβό πάνω στο καρέ μου κάνει. Ας έχει λίγο πιο μεγάλο μέγεθος, δε πειράζει (αν και η 360 που είχε ο ηλεκτρολόγος μου ήταν πραγματικά πολύ μικρή, δε καταλαβαίνω πόσο πιο μικρή θες να είναι μια καστάνια; ).
Εγώ δε δουλεύω με χώματα και λάσπες. Είμαι στα λάδια και στα lectrokleen. :sick:
Είναι παρωχημένες Αποστόλη. Και καλύπτουν την ανεπάρκειά τους με φρουφρου και παραδόσεις. Δε μπορεί να φτιάξει η Stalhwille και η Hazet γερμανοπολύγωνα καστάνιας και τα παίρνει από τη Taiwan; Τι διαφορά έχει το γερμανοπολύγωνο της Elora ας πούμε από της Kabo; Ακριβώς ίδια είναι.
Έτσι και με τις καστάνιες. Είμαι πεπεισμένος ότι δε βγάζουν καστάνιες με παραπάνω δόντια αυτοί που ανέφερες λόγω κόστους, όχι λόγω κάποιας ανυπόστατης θεωρίας αντοχής και ποιότητας. Όταν βγάλουν θα είναι taiwan. Μακάρι να με διαψεύσουν.
Τις καλύτερες καστάνιες τις έχουν οι Αμερικάνοι. Έχουν φτάσει σε ανώτερα επίπεδα κατασκευής γραναζωτής! Το λέω γιατί έφτιαχνα και γω γραναζωτές για άλλο εξάρτημα. Είναι πολύ δύσκολο να αυξήσεις τα δόντια χωρίς να χάσεις σε άλλους τομείς. Να δεις που είναι θέμα χρόνου να βγάλουν καστάνια με 100 δόντια και κεφαλή 1/2 όσο μια 3/8. Θα το κάνουν γιατί έτσι προχωρά η τεχνολογία. Και από ότι φαίνεται δε θα είναι ευρωπαϊκός κατασκευαστής γιατί αυτοί το έχουν ρίξει στα παραδοσιακά... :a022:
Θα τη βγάλουν ταϊβανέζοι (ή Αμερικάνοι) και θα είμαι από αυτούς που θα τη τιμήσουν.

Εγώ σου λέω να βγάλουν!

Τι θα την κάνεις?
Τι παραπάνω θα κάνει (στην ουσία) από μια με 60 δόντια?
Αυτές με τα 60 δόντια δουλεύουν στις 6 μοίρες.
Αυτές με τα 72 στις 5 μοίρες.
Και αυτές με τα 120 στις 3 μοίρες.

Και λοιπόν?

Τα περισσότερα και μικρότερα δόντια μέχρι ένα σημείο σου προσφέρουν περισσότερη αντοχή. Δεκτό και επιθυμητό.
Σου μειώνουν την γωνία. Δεκτό και επιθυμητό.

Από κει και πάνω δε σου δίνουν τίποτα ουσιαστικό.

Δεν είμαι πολέμιος. Μια χαρά είναι ακόμα και αν βγάλουμε με 360 δόντια και 1 μοίρα γωνία. Απλά δεν βλέπω την ουσία σε κάτι τέτοιο.

Δεν υποστηρίζουν τίποτα με την παράδοση. Δεν λέει κάποιος έχω λίγα δόντια γιατί είναι παράδοση. Όμως οι μεγάλοι κατασκευαστές ποτέ δεν έτρεξαν πίσω απ' τις εξελίξεις (βλέπε honda :lol:).

Γερ/να καστάνιας μόνο η gedore βγάζει! Hazet, stahl, elora, facom, beta όλες, όλες όμως απ' την tw ψωνίζουν. Και τα snap on νομίζω είναι ή μισά αμερικάνικα μισά ταιβάν ή ολόκληρα ταιβάν, αλλά και πάλι νομίζω, πολλές Αμερικάνικες εταιρίες έχουν εξελίξει το δικό τους σχέδιο και μηχανισμό. Φυσικά και είναι θέμα κόστους, δεν είπε κανείς κάτι άλλο. Δεν το έχουν ρίξει στα παραδοσιακά! Η stahl πουλούσε εκείνα τα αρχαία τύπου σαντουιτς επειδή απλά δεν είχε κάτι άλλο όχι από άποψη. Αναγκάστηκε λοιπόν και έκανε ότι και η hazet. Ψώνισε απ' έξω! Ίσως αργότερα βγάλει και αυτή τα δικά της όπως έκανε η gedore.

Αλλά και να μη τα βγάλει ο κόσμος μια χαρά βολεύεται και με τα ταιβάν. Αν δε δει φως στο τουνελ δε θα τα βγάλει ποτέ! Και η SK που έβγαλε και γαμώ τα πολύγωνα καστάνιας και μάλιστα σε μια τεράστια αγορά όπως της Αμερικής παλεύει με τα τέρατα (κατασκευασμένα στην TW φυσικά). Αν δε κλείσει πάλι!!!

*Για όσους δεν το κατάλαβαν η SK δεν είναι η KS tools!

Edit. Άλλους τους ενδιαφέρει το μέγεθος τη κεφαλής (ύψος πλάτος) και δεν τους ενοχλεί καθόλου αν η καστάνια δουλεύει σε 5 μοίρες γωνία παραπάνω.

daz
12/12/2015, 22:53
Για διαφωτίστε μας παρακαλώ τι διαφορές έχει μία καστάνια tear drop από μία στρογγυλής κεφαλής??? Εκτός βέβαια από το σχήμα. :D

Υπερτερούν οι μεν των δε κάπου ???

Και δεν έχω καμία tear drop :(

Έχεις!

Τα έχω γράψει πολλές φορές και μάλιστα βγαίνουν και απ' αυτά που έγραψα παραπάνω.

Με απλά λόγια για να τις ξεχωρίζεις αμέσως οι στρογγυλής κεφαλής είναι αυτές που έχουν στρογγυλή κεφαλή. :lol:

Αυτές που για να αλλάξουν φορά (βίδωμα ξεβίδωμα) περιστρέφεις την επάνω πλάκα!

348096

Οι tear drop ή pear head είναι αυτές που έχουν το σχήμα αχλαδιού. Δεν έχουν στρογγυλή κεφαλή και αλλάζουν φορά από διακόπτη που τον περιστεφεις αριστερά δεξιά.

348094

Άλλη μια στρογγυλή με διαφορετικό δίσκο επάνω.

348095

daz
12/12/2015, 23:01
Ίδια μάρκα ίδια διάσταση για να δεις διαφορές. Οι κάτω είναι tear drop. H διαφορά στο σχήμα της κεφαλής υπάρχει επειδή έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς.

348097

Παράδειγμα μηχανισμών. Αυτή έχει και κουμπί που ασφαλίζει το καρυδάκι.

348098

Διαφορετικός μηχανισμός. Αυτή είναι η μεσαία της επάνω φωτό.

348099

Η κάθε μια έχει θετικά και αρνητικά. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί σε αχλαδοκεφαλές, μερικοί φαίνονται απ' τις φωτό του πειρατή λίγο πριν.

daz
12/12/2015, 23:07
Μηχανισμός στρογγυλής κεφαλής. Ο πιο συνηθισμένος και ο πιο σύγχρονος που έχουν όλες οι μάρκες είναι αυτός.

348103

Διαφορετικοί μηχανισμοί. Οι τρεις κάτω είναι στρογγυλής κεφαλής.

348104

H κυρια διαφορά τους στο ύψος είναι τουλάχιστον αυτή. Σε άλλες μάρκες είναι μεγαλύτερη. Με τους παλιότερους μηχανισμούς στρογγυλής κεφαλής είναι μεγαλύτερη και στο πλάτος.

348105

daz
12/12/2015, 23:42
Χαρακτηριστικά θετικά και αρνητικά δεν αναφέρω. τα έγραψα κάπου στην σελίδα 58. Κάποια στιγμή θα τα μαζέψω όλα σε ένα θρεντ για να βρίσκονται εύκολα.

MISKIN
13/12/2015, 00:29
Εγώ σου λέω να βγάλουν!

Τι θα την κάνεις?
Τι παραπάνω θα κάνει (στην ουσία) από μια με 60 δόντια?
Αυτές με τα 60 δόντια δουλεύουν στις 6 μοίρες.
Αυτές με τα 72 στις 5 μοίρες.
Και αυτές με τα 120 στις 3 μοίρες.

Και λοιπόν?

Τα περισσότερα και μικρότερα δόντια μέχρι ένα σημείο σου προσφέρουν περισσότερη αντοχή. Δεκτό και επιθυμητό.
Σου μειώνουν την γωνία. Δεκτό και επιθυμητό.

Από κει και πάνω δε σου δίνουν τίποτα ουσιαστικό.

Δεν είμαι πολέμιος. Μια χαρά είναι ακόμα και αν βγάλουμε με 360 δόντια και 1 μοίρα γωνία. Απλά δεν βλέπω την ουσία σε κάτι τέτοιο.

Η κουβέντα ξεκίνησε από τη 360. Δε σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε σχέση με μια καστάνια 22 δοντιών; Το ότι στρίβεις τη λαβή και βιδώνει το καρυδάκι δεν είναι ουσιαστικό; Θα γινόταν αυτή η καινοτομία αν οι κατασκευαστές έμεναν στα 22 δόντια; Αν δε πίεζαν στο όριο τους σχεδιαστές, τους μηχανολόγους; Κάπως έτσι δε προχωρά η τεχνολογία σε όλα; στα μηχανάκια; Στη τελική γιατί βγήκαν οι καστάνιες; Ας μέναμε με τα γερμανοπολύγωνα και τα ταφ και τις μανέλες. Με αυτή τη λογική η τεχνολογία μένει στάσιμη.
Πως λες ότι μια καστάνια 72 δοντιών δε προσφέρει τίποτα ουσιαστικό με μια 22 δοντιών δε το καταλαβαίνω. Προφανώς ο χώρος εργασίας σου δεν χρειάζεται 72 δόντια, για ρώτα όμως και κάποιον που δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία ή στην αεροναυπηγική;

Δεν είπα ότι είσαι πολέμιος ρε daz, αλλά διακρίνω μια άρνηση να καταλάβεις ότι τα εργαλεία (όπως και τα μηχανάκια) έχουν εκατοντάδες εφαρμογές. Σε κάποιες αρκούν τα 22 δόντια σε κάποιες άλλες όχι.

Δε κατάλαβες αυτό που σου είπα πιο πάνω. Καλά κάνουν οι αμερικάνοι και βγάζουν 160 δόντια, και 360 να βγάλουν καλά θα κάνουν. Γιατί έτσι κάποια στιγμή θα βγει ένα ανώτερο εργαλείο από τη καστάνια που θα κάνει τη δουλειά της καλύτερα. Όπως συνέβη σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας.
Οπότε κε σταλβιλε, κε γκεντορε και λοιποί μη μας πουλάτε τη καστάνια με 22 δόντια για χρυσή γαμώ το κέρατό μου, γιατί τέτοιες ξέρει να φτιάχνει όλος ο κόσμος.

byron
13/12/2015, 07:30
Ρε daz, απλό είναι το θέμα. Η 360 μπορεί να καλύπτει την λειτουργία της eye/earl/tear/otinanai drop και της στρογγυλής σχεδόν παντού, ενώ δεν συμβαίνει το αντίθετο σε κάποιες περιπτώσεις.

Είχα πάει στον μηχανικό μου πριν κάποιες μέρες, χρησιμοποιεί κυρίως καστάνιες facom, και έπονται beta και Ks στο μαγαζί του. Είδα και την 360 που είχε πάνω στην ράμπα και τον ρώτησα από περιέργεια. Μου είπε πως σε κάποιες εργασίες όπως σε πίσω χωμένα αμορτισέρ πχ, του έχει λύσει τα χέρια, όπως και να "μαζεύει" τις στροφές που το παξιμάδι δεν έχει πατήσει.

Αν θα μπορούσε να δουλεύει χωρίς αυτήν? Ναι προφανώς, τόσα χρόνια με τις κλασσικές δούλευε. Αφού υπάρχει κάτι που κάνει την ζωή του πιο εύκολη γιατί να μην το εκμεταλλευτεί?

MISKIN
13/12/2015, 07:35
Να πούμε στο Βράττη να κληρώσει 3 καστάνιες J360 σε όλα τα καρέ και να στήσουμε τη κλήρωση να τις πάρει ο σουπιάς, να μην έχει να λέει... :a22:

byron
13/12/2015, 08:11
Να πούμε στο Βράττη να κληρώσει 3 καστάνιες J360 σε όλα τα καρέ και να στήσουμε τη κλήρωση να τις πάρει ο σουπιάς, να μην έχει να λέει... :a22:

:tooth: :tooth: :tooth:

BabisStinson
13/12/2015, 08:31
Κι επειδή χάζευα λίγο με τον καφέ στο car.gr, φάτε μάτια ψάρια, συλλογή ζωής! (ή μάλλον συνεργείου με λατρεία στην Facom!)
http://www.car.gr/parts/photos/6686949/

byron
13/12/2015, 09:03
Κι επειδή χάζευα λίγο με τον καφέ στο car.gr, φάτε μάτια ψάρια, συλλογή ζωής! (ή μάλλον συνεργείου με λατρεία στην Facom!)

Fuck'om εντελώς...

daz
13/12/2015, 09:11
Η κουβέντα ξεκίνησε από τη 360. Δε σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε σχέση με μια καστάνια 22 δοντιών;

Είπα εγώ ότι η 360 δεν σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό? To να καθόμαστε από ένα σημείο κι έπειτα να μετράμε δόντια στις καστάνιες είπα ότι δεν είναι τόσο σημαντικό.

Πως λες ότι μια καστάνια 72 δοντιών δε προσφέρει τίποτα ουσιαστικό με μια 22 δοντιών δε το καταλαβαίνω.

Είπα πως από ένα σημείο και έπειτα δεν αξίζει να καθόμαστε να μετράμε δόντια. Είπα επίσης πως υπάρχουν κι' άλλα χαρακτηριστικά επάνω σε μια καστάνια απ' τα δόντια.

Δεν είπα ότι είσαι πολέμιος ρε daz, αλλά διακρίνω μια άρνηση να καταλάβεις ότι τα εργαλεία (όπως και τα μηχανάκια) έχουν εκατοντάδες εφαρμογές. Σε κάποιες αρκούν τα 22 δόντια σε κάποιες άλλες όχι.

Και εγώ αυτό είπα αλλά τόνισα ότι άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά απ' τα 22 δόντια.

Δε κατάλαβες αυτό που σου είπα πιο πάνω. Καλά κάνουν οι αμερικάνοι και βγάζουν 160 δόντια, και 360 να βγάλουν καλά θα κάνουν. Γιατί έτσι κάποια στιγμή θα βγει ένα ανώτερο εργαλείο από τη καστάνια που θα κάνει τη δουλειά της καλύτερα. Όπως συνέβη σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας.
Οπότε κε σταλβιλε, κε γκεντορε και λοιποί μη μας πουλάτε τη καστάνια με 22 δόντια για χρυσή γαμώ το κέρατό μου, γιατί τέτοιες ξέρει να φτιάχνει όλος ο κόσμος.

Μανία με τα δόντια!
Εκτός του ότι τόνισα πολλές φορές ότι προκοπή από αυτούς δε βλέπεις, όσο αφορά το inovation τι άλλο θέλεις να μου πεις εδώ? Ότι θα πάρω ένα γεμανοπωλυγωνο καστάνιας και θα αντικαταστήσω το κανονικό γερμ/νο? Μπορεί κάποιος να δουλέψει μόνο με γεμ/να καστάνιας? Όχι δεν μπορεί!
Μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει ένα απλό κατσαβίδι με ένα κατσαβίδι καστάνιας που παίρνει μύτες? Όχι δεν μπορεί! Και τα δύο έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν χωράνε σε πάρα πολλά σημεία σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας. Μας λύνουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις? Ναι μας τα λύνουν! Αλλά αν είχαμε μόνο αυτά δε θα ολοκληρώναμε ποτέ μια εργασία!
Το να λέω πφφ.. μη πάρεις απλό κατσαβίδι πάρε ένα καστάνιας να κάνεις δουλειά σου γιατί το απλό είναι παρωχημένο είναι λάθος!
Μια απλή λεπτή, μικροκαμωμένη και ανθεκτική καστάνια είναι απαραίτητη. Αν έχει και περισσότερα δόντια ακόμα καλύτερα. Από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα καταντάει αστείο, παιχνίδι και πρόμο.

daz
13/12/2015, 09:39
Ρε daz, απλό είναι το θέμα. Η 360 μπορεί να καλύπτει την λειτουργία της eye/earl/tear/otinanai drop και της στρογγυλής σχεδόν παντού, ενώ δεν συμβαίνει το αντίθετο σε κάποιες περιπτώσεις.

Είχα πάει στον μηχανικό μου πριν κάποιες μέρες, χρησιμοποιεί κυρίως καστάνιες facom, και έπονται beta και Ks στο μαγαζί του. Είδα και την 360 που είχε πάνω στην ράμπα και τον ρώτησα από περιέργεια. Μου είπε πως σε κάποιες εργασίες όπως σε πίσω χωμένα αμορτισέρ πχ, του έχει λύσει τα χέρια, όπως και να "μαζεύει" τις στροφές που το παξιμάδι δεν έχει πατήσει.

Αν θα μπορούσε να δουλεύει χωρίς αυτήν? Ναι προφανώς, τόσα χρόνια με τις κλασσικές δούλευε. Αφού υπάρχει κάτι που κάνει την ζωή του πιο εύκολη γιατί να μην το εκμεταλλευτεί?

Δεν τον ρώτησες όμως αν θα μπορούσε να δουλέψει μόνο με αυτήν!

Όχι βύρωνα, δε μπορεί καμία 360 να καλύψει το ίδιο εύρος λειτουργία καμιάς απλής καστάνιας οποιαδήποτε μορφής. Εδώ έχουμε καστάνιες που δουλεύουν σε 3 μοίρες γωνία και ουκ ολίγες φορές χρειαζόμαστε τη μανέλα που λειτουργεί σε γωνίες 90 μοιρών αυστηρά!

Θες επειδή η κεφαλή της μανέλας ειναι ανύπαρκτου όγκου σε σχέση με της καστάνιας?
Θες επειδή με μια μανέλα μπορείς να κάνεις τη βίδα μπρος πίσω να φύγει η σκουριά και να μη στουμπώνει τα σπειρώματα?
Θες επειδή έχει μεγαλύτερη αντοχή?
Θες επειδή δεν έχει κινούμενα μέρη (ή λεπτά κινούμενα μέρη) και δε είναι επιρρεπής σε βρωμιές και σκουριές και χώματα?

Μια καστάνια που στα 3/8 ειναι πιο χοντροκομένη ακομα και από μια 1/2 ενώ έπρεπε να τις χωρίζει το χάος, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τίποτα. Μπορεί μόνο να μας βοηθήσει και να μας λύσει τα χέρια σε καποιες περιπτώσεις.

Οι απλές λύσεις τις περισσότερες φορές είναι οι πιο λειτουργικές και οι πιο ανθεκτικές. Τα υπόλοιπα είναι συμπληρώματα.

Η τεχνολογία προχωράει, και το δρόμο τον ανοίγουν οι εταιρίες που έχουν φτιάξει κολοσούς στην ταιβάν. Οι υπόλοιποι ακολουθούν με αργά βήματα προσφέροντας τις κλασικές λύσεις. Όταν μια τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα κλασικό εργαλείο τότε είναι καλή και χρυσή και καλοδεχούμενη, αλλά επιτακτική είναι μόνο η ανάγκη αυτού που θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πάντα και όχι ένα μέρος της δουλειάς.

MISKIN
13/12/2015, 10:07
Νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε, λέμε ο ένας στον άλλον την άποψή του που όμως δεν είναι κανόνας. Για σένα αναντικατάστατη είναι μια κλασική καστάνια με μικρή κεφαλή και λίγα δόντια, για μένα αν μπορούσα θα άλλαζα τις Gedore με αντίστοιχες 360 ή έστω με j171.

Grafton 505
13/12/2015, 10:36
Μπορείτε να συμφωνήσετε και οι δύο ότι οτιδήποτε πάνω από 75 δόντια είναι special tool και ως εκ τούτου καλό είναι να το έχει κάποιος αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν το έχει.

Όσο για την 360, είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που πάντα θα υπάρχει. Την έλλειψη χώρου που δημιουργούν οι ολοένα και μικρότερες σχεδιαστικές διαστάσεις των μηχανημάτων. Και αυτό μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο που θα αντικαταστήσει την 360 και θα την κάνει να φαίνεται παρωχημένη τεχνολογία.

Grafton 505
13/12/2015, 10:38

Τρελή επένδυση έκανε ο άνθρωπος. Γιατί δεν του βγήκε, ποιος ξέρει.

daz
13/12/2015, 11:16
Νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε, λέμε ο ένας στον άλλον την άποψή του που όμως δεν είναι κανόνας. Για σένα αναντικατάστατη είναι μια κλασική καστάνια με μικρή κεφαλή και λίγα δόντια, για μένα αν μπορούσα θα άλλαζα τις Gedore με αντίστοιχες 360 ή έστω με j171.

Απλά εσύ λες τι θα ήθελες εσύ ή τι θα έκανες εσύ.

Και εγώ λέω πως έχει η κατάσταση και τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα.

Φυσικά και δεν είναι κανόνας, αυτό ακριβώς λέω! Το ότι εσένα σε καλύπτει να έχεις μόνο μια 360 δεν ισχύει για τους άλλους. Γι' αυτό δε μπορείς να πεις σε κάποιον πάρε μια 360 και μη παίρνεις μια απλή, γιατί είναι παρωχημένη. Και εκεί ήταν η ένστασή μου απ' την αρχή!

Στα περισσότερα μέρη μιας μηχανής μπορείς να δουλέψεις με μια zyclob roto που λόγο σχεδιασμού έχει τεράστιο πάχος στην κεφαλή. Αν προσπαθήσεις όμως να βγάλεις τον τεμπέλη του αυτοκινήτου σου θα την αφήσεις στην άκρη. Αν προσπαθήσεις να ρυθμίσεις την απόσταση αριστερά δεξιά στον επιλογέα ταχυτήτων του αμαξιού σου θα σηκώσεις το μανίκι και θα ψάχνεις ένα φίλο με πιο λεπτό χέρι για να το κάνει.

vaska
13/12/2015, 11:21
Στα περισσότερα μέρη μιας μηχανής μπορείς να δουλέψεις με μια zyclob roto που λόγο σχεδιασμού έχει τεράστιο πάχος στην κεφαλή. Αν προσπαθήσεις όμως να βγάλεις τον τεμπέλη του αυτοκινήτου σου θα την αφήσεις στην άκρη. Αν προσπαθήσεις να ρυθμίσεις την απόσταση αριστερά δεξιά στον επιλογέα ταχυτήτων του αμαξιού σου θα σηκώσεις το μανίκι και θα ψάχνεις ένα φίλο με πιο λεπτό χέρι για να το κάνει.

Και για ν' αλλάξεις λάμπες στο smart. Ρωτήστε τον camen :lol:

vaska
13/12/2015, 11:24
Τρελή επένδυση έκανε ο άνθρωπος. Γιατί δεν του βγήκε, ποιος ξέρει.

είμαι σίγουρος ότι αν μαζευτούμε 5-10 νοματαίοι από εδώ μέσα τον απαλλάσσουμε χαλαρά από τα περισσότερα

MISKIN
13/12/2015, 11:57
Απλά εσύ λες τι θα ήθελες εσύ ή τι θα έκανες εσύ.

Και εγώ λέω πως έχει η κατάσταση και τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα.

Φυσικά και δεν είναι κανόνας, αυτό ακριβώς λέω! Το ότι εσένα σε καλύπτει να έχεις μόνο μια 360 δεν ισχύει για τους άλλους. Γι' αυτό δε μπορείς να πεις σε κάποιον πάρε μια 360 και μη παίρνεις μια απλή, γιατί είναι παρωχημένη. Και εκεί ήταν η ένστασή μου απ' την αρχή!

Και συ το ίδιο λες, δε μπορεί να ξέρεις τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα. Η εμπειρία μου στη βιομηχανία μου έχει δείξει ότι μια καστάνια με περισσότερα δόντια είναι βολικότερη. Όχι πολλά 72-80 δόντια είναι το ιδανικό σε λειτουργία σε αίσθηση σε αντοχή σε όγκο. Έχεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς αλλά και που δε κάνεις τέτοιους.
Επιμένω ότι η καστάνια της Stahlwille δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά της αν με τα ίδια ή λίγο παραπάνω παίρνεις μια σύγχρονη 360 ή μια J 171. Την έχω (είναι αυτή που μου χάρισε ο πωλητής στο eBay), την είχα σε Garant και τη χάρισα σε φίλο. Ο οποίος επαγγελματίας,ούτε αυτουνού του άρεσε ιδιαίτερα.

daz
13/12/2015, 12:07
Μπορείτε να συμφωνήσετε και οι δύο ότι οτιδήποτε πάνω από 75 δόντια είναι special tool και ως εκ τούτου καλό είναι να το έχει κάποιος αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν το έχει.

Όσο για την 360, είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που πάντα θα υπάρχει. Την έλλειψη χώρου που δημιουργούν οι ολοένα και μικρότερες σχεδιαστικές διαστάσεις των μηχανημάτων. Και αυτό μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο που θα αντικαταστήσει την 360 και θα την κάνει να φαίνεται παρωχημένη τεχνολογία.

Το ότι μια καστάνια με 48 δόντια είναι καλύτερη από μια με 22 είναι γεγονός.
Το ότι μια καστάνια με 22 δόντια είναι καλύτερη για γενική χρήση από μια 360 είναι γεγονός
Το ότι μια καστάνια που έχει πάνω από 60 δόντια δε σου προσφέρει ουσιαστικά κάτι παραπάνω είναι γεγονός.
Το τι αρέσει και βολεύει και θέλει ο καθένας, είναι υποκειμενικό.
Το τι χρειάζεται είναι επίσης υποκειμενικό και εξαρτάται από το τι δουλεύει, αλλά μια γενικής χρήσης μπορεί να τον καλύψει σε όλα ή τουλάχιστον στα περισσότερα.
Οι νέες τεχνολογίες ειναι καλές και καλοδεχούμενες αλλά όχι πάντα επιτακτικές και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως κάτι άλλο.

Τα παραπάνω δε τα λέω εγώ, τα λέει η αγορά.
Δεν έχει καμία σημασία αν εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω ή διαφωνώ με τον Αχιλλέα.

daz
13/12/2015, 12:26
Και συ το ίδιο λες, δε μπορεί να ξέρεις τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα. Η εμπειρία μου στη βιομηχανία μου έχει δείξει ότι μια καστάνια με περισσότερα δόντια είναι βολικότερη. Όχι πολλά 72-80 δόντια είναι το ιδανικό σε λειτουργία σε αίσθηση σε αντοχή σε όγκο. Έχεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς αλλά και που δε κάνεις τέτοιους.
Επιμένω ότι η καστάνια της Stahlwille δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά της αν με τα ίδια ή λίγο παραπάνω παίρνεις μια σύγχρονη 360 ή μια J 171. Την έχω (είναι αυτή που μου χάρισε ο πωλητής στο eBay), την είχα σε Garant και τη χάρισα σε φίλο. Ο οποίος επαγγελματίας,ούτε αυτουνού του άρεσε ιδιαίτερα.

Άλλο τι αρέσει στον καθένα ρε 'συ! Έχω μια με 24 δόντια, μια με 48 και μια με 72. Δεν έχει υπάρξει κάτι που δεν μπορώ να κάνω με αυτή που έχει 24. Και κανά δυο φορές που δε με βόλεψε λόγο γωνίας η λύση δεν ήταν να πάρω αυτή με τα 72. Αντιθέτως αυτή με τα 24 κάνει και κάτι που δεν κάνουν οι άλλες δύο. Με βολεύεουν και οι 3, μου αρέσουν και 3 για διαφορετικό λόγο η κάθε μία. Σε κάποιον άλλο μπορεί να μη του αρέσει αυτή με τα 24, δεκτό. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως. Από θέμα ποιότητας είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει. Είναι ακριβότερη από το πιο καινούριο μοντέλο της ίδιας μάρκας με τα περισσότερα δόντια!

Με λίγα παραπάνω απ' την stahl παίρνεις μια 360 αλλά με την 360 δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θα κάνεις με την stahl. Ίσως εσύ μπορείς εκεί που δουλεύεις, όχι όμως όλοι. Όχι εγώ, και όχι όσοι δουλεύουν σε αμάξια. Τα αμάξια έχουν το διάολο μέσα τους. Αν δεν μπορείς να έχεις 2 και 3 διαφορετικές τότε καλύτερα να έχεις μια που να μπορεί να κάνει όσο περισσότερα γίνεται. Και εδώ η stahl είναι καλύτερη από μια 360. Αυτό λέω!

Και το κόστος δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην τεχνολογία που ενσωματώνει η κάθε μία ή στα χαρακτηριστικά της.

daz
13/12/2015, 12:33

Δε μπορώ να συμμετάσχω!

Θα πρέπει να μου χαρίσετε μία! :D:lol:

είμαι σίγουρος ότι αν μαζευτούμε 5-10 νοματαίοι από εδώ μέσα τον απαλλάσσουμε χαλαρά από τα περισσότερα

Ευκολα! :D

Grafton 505
13/12/2015, 13:03

Άντε να βρεις 5-10 εδωμέσα να συμφωνίσουν ποιος θα πάρει τι !!! :tooth:

Το ότι μια καστάνια με 48 δόντια είναι καλύτερη από μια με 22 είναι γεγονός.
Το ότι μια καστάνια με 22 δόντια είναι καλύτερη για γενική χρήση από μια 360 είναι γεγονός
Το ότι μια καστάνια που έχει πάνω από 60 δόντια δε σου προσφέρει ουσιαστικά κάτι παραπάνω είναι γεγονός.
Το τι αρέσει και βολεύει και θέλει ο καθένας, είναι υποκειμενικό.
Το τι χρειάζεται είναι επίσης υποκειμενικό και εξαρτάται από το τι δουλεύει, αλλά μια γενικής χρήσης μπορεί να τον καλύψει σε όλα ή τουλάχιστον στα περισσότερα.
Οι νέες τεχνολογίες ειναι καλές και καλοδεχούμενες αλλά όχι πάντα επιτακτικές και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως κάτι άλλο.

Δεν έχει καμία σημασία αν εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω ή διαφωνώ με τον Αχιλλέα.

Δηλαδή συμφωνούμε ότι διαφωνούμε συμφωνώντας ή διαφωνούμε ότι συμφωνούμε διαφωνώντας ; :dizzy:

daz
13/12/2015, 13:16
Δηλαδή συμφωνούμε ότι διαφωνούμε συμφωνώντας ή διαφωνούμε ότι συμφωνούμε διαφωνώντας ; :dizzy:

:lol:
Απ' την αρχή προσπαθώ να μη μπούμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε ποια μάρκα είναι η καλύτερη και τελικά τη βρήκαμε με απ' τις τεχνολογίες και τα δόντια στις καστάνιες. :lol:

Αλήθεια, τα Beta πού είπαμε ότι φτιάχνονται?

Κάποια Ιταλία, κάποια έξω!

MISKIN
13/12/2015, 13:16
Αν αξιωθώ και πάρω μια 1/4 ανώτερη καστάνια θα σου τη στείλω ρε μπαγάσα τη Stahlwille να τη χαίρεσαι τη μπουρούχα!

daz
13/12/2015, 13:30
Αν αξιωθώ και πάρω μια 1/4 ανώτερη καστάνια θα σου τη στείλω ρε μπαγάσα τη Stahlwille να τη χαίρεσαι τη μπουρούχα!

Για πες τι καστάνια θα ήθελες? Την 415 έχεις?

Έχω μια τέτοια που δεν τη χρειάζομαι τη θέλεις? 1/4, 45 δόντια! Στην κάνω δώρο ρε παιδί μου για να μη σου σπάσει τα νεύρα η άλλη που κάνει σα τρένο! :lol:

Αυτή είναι 3/8..
348125

348127

daz
13/12/2015, 13:54

Κρίμα ρε γμτ! :(

MISKIN
13/12/2015, 14:05
Για πες τι καστάνια θα ήθελες? Την 415 έχεις?

Έχω μια τέτοια που δεν τη χρειάζομαι τη θέλεις? 1/4, 45 δόντια! Στην κάνω δώρο ρε παιδί μου για να μη σου σπάσει τα νεύρα η άλλη που κάνει σα τρένο! :lol:

Αυτή είναι 3/8..
348125

348127

Τι να τα κάνω τα 45 δόντια ρε γατάκι; Από 60 και πάνω...

byron
13/12/2015, 14:09

Ti άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος που επιλέγει ΧΤ660 TeneKe για μηχανάκι του ρπμ...

Τι συγκινησιακή φόρτιση θα νοιώθει ο κάτοχος ΧΤ φορτωμένου με μπαγκάζια καρυδώνοντας το γκάζι, δεν μπορώ να φανταστώ...time warp κιετς.

MISKIN
13/12/2015, 14:35
Ti άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος που επιλέγει ΧΤ660 TeneKe για μηχανάκι του ρπμ...

Τι συγκινησιακή φόρτιση θα νοιώθει ο κάτοχος ΧΤ φορτωμένου με μπαγκάζια καρυδώνοντας το γκάζι, δεν μπορώ να φανταστώ...time warp κιετς.

Νταξ τον αδικείς τον σουπιά...
Τι να πω εγώ με το vstrom; Η συγκίνηση περιοριζόμενη μετά από 12 έτη...

daz
13/12/2015, 15:12

Θα σου πω αμέσως! :ZZZ::ZZZ::ZZZ:

Μια περίοδο μου την είχε βιδώσει και έψαχνα παπρίλια για δεύτερο! :D
Αλλά όσο κρατάω το κουτί τρίτο δε παίζει!

dimmie_72
13/12/2015, 15:26
Μια περίοδο μου την είχε βιδώσει και έψαχνα παπρίλια για δεύτερο! :D
Αλλά όσο κρατάω το κουτί τρίτο δε παίζει!

φίλος, όταν δουλεύουν τα ηλεκτρικά με τριβάλιτσο φορτωμένο
απέναντι στα LC -10χρ. μετά-
τους ανταγωνίζεσαι (όχι τους έχεις),...
και σπας μεγάλη πλάκα!

το μεγάλο θέμα είναι να συντονιστείς χρονικά γιατί όταν εσύ δεν έχεις ηλεκτρικά, αυτοί έχουν άλλα.... :lol:

Spyrious
13/12/2015, 17:06
Συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί.Αλλά μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τις διαφορές μεταξύ καστάνιας δάκρυ και στρογγυλή;

Να τη δώσεις σε μένα! (συλλογή θα τις κάνω σε λίγο τις 1/4):lol:

Και από πότε τα δόντια ορίζουν πόσο καλή είναι μια καστάνια? Και οι maco 72 δόντια έχουν!

Ο αριθμός των δοντιών, μεταξύ άλλων, ορίζει την γωνία που μπορεί να δουλέψει. Δεν λέω ότι δεν έχει και αυτό τη χρησιμότητά του αλλά δεν είναι και το πιο σημαντικό.

Ο καθένας έχει άλλα γούστα, ανάγκες, προτεραιότητες. Εμένα πχ όσο και να μου αρέσουν οι στρογγυλές καστάνιες ποτέ δε θα με βολέψουν όσο αυτές με κεφαλή "δάκρυ"

Το σημαντικότερο σε μια καστάνια θεωρώ ότι είναι η ομαλότητα με την οποία δουλεύει. Και μάντεψε! Η παλιά καστάνια με τα 22 δόντια που έχω ρίχνει πολύ ξύλο σε αυτόν τον τομέα σε οποιαδήποτε άλλη!

Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι το ύψος της καστάνιας. Και σε αυτόν τον τομέα οι tear drop είναι καλύτερες λόγο κατασκευής.

Το πάχος είναι το τρίτο. Εδώ οι στρογγυλές υπερέχουν αλλά όχι τόσο όσο παλιότερα.

Μετά πάει το αν η καστάνια μου επιτρέπει να δουλέψω με το χέρι στην κεφαλή. Απ' τις στρογγυλές μόνο ορισμένα μοντέλα το κάνουν.

Στο 1/4 η γωνία που θα δουλέψει δε με απασχολεί και τόσο πολύ. Το μήκος είναι τόσο μικρό που όσο μεγάλη και να είναι η γωνία σπάνια δημιουργεί θέμα (αλλά μερικές φορές χρειάζεται και η μικρή γωνία).

Μετά πάνε το μήκος της λαβής, αν έχει κουμπί ή όχι, ο ήχος, αν μπορείς να βλέπεις αμέσως σε ποια κατεύθυνση είναι ρυθμισμένη, η ευκολία αλλαγής κατεύθυνσης, πόσο free play (μπόσικα ντε!) έχει ο μηχανισμός, πόσο σφιχτά κάθετε το καρυδάκι, πόσο άνετη είναι η λαβή κτλ.

Φυσικά πάντα πρώτο και κύριο είναι τα μέταλλα και η ποιότητα κατασκευής. (που είναι απ' τα πιο δύσκολα)

Η αντοχή είναι η τελευταία μπορώ να πω. Αν όλα τα άλλα είναι όπως τα θέλω η αντοχή σίγουρα είναι περισσότερη απ' όση θα χρειαστώ.

Ας μη συγκρίνουμε όμως καστάνιες στρογγυλής κεφαλής και tear drop. Έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, τρόπο λειτουργίας και χειρισμού.

Όλοι οι γερμανοί έχουν μείνει με λίγα δόντια στις tear drop καστάνιες τους. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ένα μοντέλο της gedore και η καινούρια της stahlwille που ομως δεν ξέρω αν έχει βγει ακόμα σε 1/4.

348074

Εγώ πάντως δε θα είχα κανένα ενδοιασμό να αγοράσω το σετάκι της stahl. Εκτός και αν δε μου άρεσαν ή δε με κάλυπταν οι καστάνιες με λίγα δόντια.
Και σίγουρα δε θα επέλεγα καστάνια ή σετ εργαλείων βασιζόμενος μόνο στα δόντια της καστάνιας.

Grafton 505
13/12/2015, 17:51
Συγγνώμη αν έχει ξανά αναφερθεί.Αλλά μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τις διαφορές μεταξύ καστάνιας δάκρυ και στρογγυλή;

Spyrious δεν προσέχεις.Posts 1084-1085-1086(ή πάτα τα βελάκια στα πιο πάνω).
Την Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου. :rtr:

stam2
19/12/2015, 19:46
Δεν ξερω αν ξαναμπηκε, μου αρεσε πολυ και το ποσταρω!

348480

Λογικα καποια καδενα θα τρεχει εσωτερικα...

daz
19/12/2015, 19:53
Δεν ξερω αν ξαναμπηκε, μου αρεσε πολυ και το ποσταρω!

348480

Λογικα καποια καδενα θα τρεχει εσωτερικα...

Δεν μπήκε. Είπα να το βάλω όταν μιλάγαμε για την 360 αλλά σκέφτηκα το βασκα και το άφησα! :lol:

:beer:

vaska
19/12/2015, 21:12
Δεν μπήκε. Είπα να το βάλω όταν μιλάγαμε για την 360 αλλά σκέφτηκα το βασκα και το άφησα! :lol:

Ο Vaska το έχει δει εδώ και καιρό (έχει πληροφόρηση εκ των έσω) γατάκια αλλά δεν του αρέσει, δεν θα πάρει είπε

Alexandross
20/12/2015, 15:22
Χθές έλεγα στον Αχιλλέα (Miskin ) τί βαρβαρότητα αντεξε ο kukko εξολκέας.
Σημερα τον πήραμε στα χέρια με σπασμένη μύτη και στραβη ντιζα..
Ψαχνω ανταλλακτική βίδα με πόντα , διαστάσεων M 14x1,5x160mm.
http://kukko.de/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=486&lang=en&product=311
Σε Kukko δεν βρίσκω τίποτα και μάλλον θα πάω σε gedore , baldur δηλαδή με 155mm Μήκος.
Στον κατάλογο της facom δεν είδα M14,αν υπαρχει ας με ενημερωσει ο Δημήτρης(Προδιαγραφής)
Ξερετε κάποιον που εμπορευεται στα βορεια προαστεια για να μην κατεβαίνω κέντρο ?

348537 348538
348539

motomaniac
20/12/2015, 16:32
ρε τυχερακηδες εκει κατω.. εχω βγαλει τα ματια μου τοσες ωρες διαβαζοντας... θα παω στα σιδηρικα της πολης μου να ξεθαψω τα πιο παλια εργαλεια τους. ηδη το εχω κανει.. εγω τα μονα που δουλευεω συνεχεια και χρεαιζομαι σε ΚΑΛΑ ειναι γερμανοπολυγωνο 10αρακι καστανιας ταφ 10 απλο και σωληνωτο, και 8 απλο. και καστανια 1/4 και καρυδακια για αυτην 8 και 10. για ολα τα αλλα ειμαι καλυμμενος. σε εμας εδω πανω παιζει πολυ το παστορινο σε ταφ. επισης τα καρυδακια τα αστερωτα μου φανηκαν επειηκως απαραδεκτα στις περισσοτερες των περιπτωσεων. χαλασαν βιδες για πλακα. κι εχω αρκετα επωνυμα.. τα εβαλα ολα σε συρταρι για πολυ αναποδες καταστασεις κι αφου εχει ξεσφιξει τα χοντρα το κανονικο.

επισης ηθελα σφυρι μπαλας μεσαιου βαρους. παω στο μαγαζι και ψαχουλευω τα σφυρια. βρισκω ενα ταλαιπωρημενο απο την εγκαταλειψη στο βαθος, ελαφρως σαν να ειχε σκουρια με ενα χρυσοκοκκινο αυτοκολλητο του οποιου ειχε μεινει μονο το RE.
διαλογος με τον υπαλληλο
του λεω αυτο θελω.
που το νρηκες αυτο? ειναι αρχαιο.
γι'αυτο το θελω.
πρεπει να ειναι δεκα χρονια εκει.
παραπανω ειναι κι ειναι αγορασμενο με δραχμες την δεκαετια του 90. ποσο κανει?
δεν ξερω μονο ο κυρ Παυλος ξερει (αφεντικο το παλιο στην συνταξη πλεον αλλα βοηθαει ακομα)
την αλλη μερα χτυπαει το τηλ κι ειναι ο υπαλληλος. ελα να το παρεις 15ευρω θα στο δωσει.

http://www.pam.gr/index.php?route=product/product&product_id=9443

Alexandross
24/12/2015, 16:39
Σημερα οριακά προλαβα καποια μαγαζια στην Αθήνα και οι δουλειες εγιναν κατα το ήμισυ.
Ηθελα ενα μακρύ κλειδί 17αρι που το χρειαζομαι άμεσα γιατί με τα κοντά 17αρια έφαγα τα χέρια μου..
Κοιτάξτε τι διαφορά Μηκους έχει το gedore xl σε σχέση με ένα facom σειρα 40 .
Οποιαδηποτε συναρμολόγηση την δουλεύεις πολύ εύκολα ..
Ο μετατροπέας Hazet 1/2'' σε 3/4'' του Αχιλλέα(MISKIN)

348858

MISKIN
24/12/2015, 16:43
Ευχαριστώ! :beer:

vaska
24/12/2015, 18:18
Κι εγώ σήμερα οριακά πρόλαβα να πάω να παραλάβω δεματάκι από Ηλία Βράττη

348863

348864

Να το βάλω κάτω από το δέντρο να μου το δώσει ο Άγ. Βασιλάκος??? Μπααα θα παίξω μαζί του τώρα και 26-12 με τη βοηθό μου θα κατέβω μαγαζί να αλλάξω το αριστερό καπάκι που φιλοξενεί το idler της μίζας στο DR.

Ηλία και πάλι ευχαριστώ!!

vaska
24/12/2015, 20:51
Και αφού μιλάμε για εργαλεία χειρός, καστάνιες και δυναμόκλειδα, δείτε αυτό

348874

348875

Καστάνια με δυναμόμετρο σε διαστάσεις micro.

@ Σουπιάς
Από σένα για να διατηρήσεις την φήμη σου θέλω: Κατασκευαστή, διανομέα, Χώρα κατασκευής, υλικό κατασκευής, μέχρι τι ροπές μετράει, τι μύτες παίρνει και αν ξέρεις αυτά σίγουρα θα είναι ευκολάκι να μας πεις και που χρησιμοποιείται.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες.

Grafton 505
24/12/2015, 21:02
Βάλτο σε βιτρίνα, αυτό το πράμα, και ασφάλισέτο ASAP !!!

foogr01
24/12/2015, 21:24
Μεγειές σε όλους και καλοδούλευτα !!!

Να πω ότι δε ζηλεύω....

@vaska: ωραίο το εργαλειάκι, να πω που βρήκα κάτι ή να μην το χαλάσω;

virus
24/12/2015, 21:33
τι πηγε και πηρε :plaf:

τα εργαλεια αν ειναι για βιτρινα δεν αξιζει η αγορα. καλυτερα να το χρισημοποιει ετσι το χαιρεσαι περισσοτερο.

μεγειες βασκα και δεν νομιζω να αλαξεις επαγγελμα :beer::beer:

vaska
24/12/2015, 22:13
Μεγειές σε όλους και καλοδούλευτα !!!

Να πω ότι δε ζηλεύω....

@vaska: ωραίο το εργαλειάκι, να πω που βρήκα κάτι ή να μην το χαλάσω;

Για πε να βοηθήσουμε τον σουπια

foogr01
24/12/2015, 22:48
Για πε να βοηθήσουμε τον σουπια

Χρησιμοποιείται από οδοντοτεχνίτες;

Προδιαγραφής
24/12/2015, 22:48
Mηπως ειναι χειρουργικο η οδοντιατρικο εργαλειο?

foogr01
24/12/2015, 22:49
Mηπως ειναι χειρουργικο η οδοντιατρικο εργαλειο?

Μαζί το γράψαμε :beer:

Προδιαγραφής
24/12/2015, 22:50
Μαζί το γράψαμε :beer:
Ναι ειναι μαλλον για εμφυτευματα...:beer:

byron
24/12/2015, 22:52
Θα μονολογεί ο οδοντίατρος που έχει χώσει την καστάνια...

που να φανταστεί οτι του την τσούρνεψε το εργαλειοπρεζάκι. :lol:

Προδιαγραφής
24/12/2015, 22:57
Μπα,με την Mary Zhu το κανονισε,που δουλευει στην Shanghai LZQ Precision Tool Technology Co., Ltd
http://www.alibaba.com/product-detail/Dental-implant-Ratchet-spanner-Torque-spanner_60294285311/showimage.html

Grafton 505
25/12/2015, 00:03
Καστάνια με δυναμόμετρο σε διαστάσεις micro.

@ Σουπιάς
Από σένα για να διατηρήσεις την φήμη σου θέλω: Κατασκευαστή, διανομέα, Χώρα κατασκευής, υλικό κατασκευής, μέχρι τι ροπές μετράει, τι μύτες παίρνει και αν ξέρεις αυτά σίγουρα θα είναι ευκολάκι να μας πεις και που χρησιμοποιείται.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες.

Torque Settings: 10, 15, 20, 25, 30, 35 & 40 Ncm
Head Size: 6.35mm Hex & 4.0mm Square (Changeable according to your requirement!)
Made of: Stainless Steel Satin Finish
Compatible with all Alpha-Bio, A.B, ZIMMER, Adin, Cortex, Implant Direct, MIS and more.
Autoclave able / Sterilize able
Designed to Perfectly Fit the Hands - Work with Comfort!
Handcrafted to precise dimensions
CE & ISO 9001:2008 Certified

http://www.ebay.com/itm/Dental-Implant-Torque-Wrench-Ratchet-Universal-10-40-Ncm-6-35mm-Hex-4-0mm-Square-/141820429958 (http://www.ebay.com/itm/Dental-Implant-Torque-Wrench-Ratchet-Universal-10-40-Ncm-6-35mm-Hex-4-0mm-Square-/141820429958)

vaska
25/12/2015, 05:50
Και μετά λέτε εμένα πρεζάκι. Ναι για εμφυτεύματα είναι και πιθανότατα θέλει καλιμπραρισμα γιατί ο ντοκτορας έκανε λαλακια στην προσπάθειά του να την καθαρίσει. Δείχνει 40 Νcm και πρέπει να είναι πραγματικά 70 , βλέπω να φτάνει το εμφύτευμα στο μάτι. Θα μιλήσω με Βραττη μήπως μπορεί να την μετρήσει

S705
25/12/2015, 08:48
Χθες ήταν ημέρα αγορών για αρκετούς από ότι βλέπω.
Πήγα και εγώ στην labo στο περιστέρι για κλειδιά carolus.
Έφυγα με κλειδιά rahsol και με αυτό.
348884

Ο Γιάννης πολύ εξυπηρετικός και διαθέσιμος να εξηγήσει κάθε απορία .
Έπιασα και μερικά κλειδιά gedore . πραγματικά πολύ λεπτά και βολικά στο χέρι.

Υ.γ. 3/8 είναι

MISKIN
25/12/2015, 09:15
348884

Υ.γ. 3/8 είναι

Ωραίο σετ, καλοδούλευτα! Ο Γιάννης, αλλά και ο πατέρας του, είναι εξυπηρετικότατοι.

lykourgi
25/12/2015, 09:28
Ο Γιάννης, αλλά και ο πατέρας του, είναι εξυπηρετικότατοι.
+1
Αυτά πρέπει να λέγονται.

vaska
25/12/2015, 09:36
348884

Υ.γ. 3/8 είναι

Καλοδούλευτα αφεντικό, όμορφο σετακι φαίνεται

free rider
25/12/2015, 09:45
πήρα εδω και λίγο καιρό αυτήν

http://www.ebay.co.uk/itm/Mannesmann-Socket-Set-215-Pieces-10-YEAR-WARRANTY-SNAP-POINT-HALFORDS-RATCHET-/281891317612?hash=item41a208276c:g:YSwAAOSwHPlWeEKt

αρκετά πλήρης

Road Pirat
25/12/2015, 13:13
348884

Υ.γ. 3/8 είναι

Καλοδούλευτα φιλέ να τα χαρείς όσο ποιο πολύ μπορείς

Alexandross
25/12/2015, 21:20
Χρονια πολλά παιδιά!

Τιμοκατάλογο Carolus από που μπορώ να κατεβάσω ;

S705
25/12/2015, 21:33
Χρονια πολλά παιδιά!

Τιμοκατάλογο Carolus από που μπορώ να κατεβάσω ;

Έκανα ¨παράπονο¨ στον Γιάννη στην labo ότι δεν έχουν τιμές στο σαιτ τους και μου είπε απλά ότι δεν τις βάζουν. Άρα μόνο από το μαγαζί .
Δεν είναι κακό να πας , να τους γνωρίσεις και να κάνεις το παζάρι σου!

Alexandross
25/12/2015, 22:52
Έκανα ¨παράπονο¨ στον Γιάννη στην labo ότι δεν έχουν τιμές στο σαιτ τους και μου είπε απλά ότι δεν τις βάζουν. Άρα μόνο από το μαγαζί .
Δεν είναι κακό να πας , να τους γνωρίσεις και να κάνεις το παζάρι σου!

Τηλεφωνικά έχω επικοινωνήσει πολλές φορές μαζι του και είναι πραγματικά εξυπηρετικότατος!
Δες αναφερομαι σε τελικές τιμές αλλά σε τιμοκαταλογο απλό.Ουτε στο site της Gedore δινουν τιμές για τα Carolus !

Το μοναδικό που εχω βρει ειναι σε λίρες εδώ carolus Pricelist 2015 (http://www.ochsenkopf.com/en/products/article_details.html?pm_id=238340&oe_opt%5Blist_set%5D=238546)

DAN_DAN
29/12/2015, 05:28
Γνωρίζει κανεις τι σημαίνουν τα δυο γράμματα δίπλα στη λέξη GERMANY? Είναι μήπως κωδικοποίηση της χρονιάς παραγωγής?

MISKIN
29/12/2015, 05:32
Γνωρίζει κανεις τι σημαίνουν τα δυο γράμματα δίπλα στη λέξη GERMANY? Είναι μήπως κωδικοποίηση της χρονιάς παραγωγής?

Νομίζω έχει να κάνει με τη παρτίδα και τη μήτρα στην οποία σφυρηλατείται.

DAN_DAN
29/12/2015, 08:15
Νομίζω έχει να κάνει με τη παρτίδα και τη μήτρα στην οποία σφυρηλατείται.

Σ' ευχαριστώ!

MISKIN
29/12/2015, 08:22
Σ' ευχαριστώ!

Παρακαλώ, αλλά μη το δέσεις κόμπο, που λένε, ο daz ξέρει σίγουρα.

Spyrious
29/12/2015, 10:13
Γαλλικό κλειδί της newlobster.Ίσως και 50 ετών.Ποιοτικό μου φαίνεται.

349125
349126
349127

MISKIN
29/12/2015, 10:23
Και είναι ποιοτικά τα lobster! Nice find! που λένε...

daz
29/12/2015, 15:04

Ο κωδικός του καλουπιού που χρησιμοποιήθηκε κατά την σφυρηλάτηση.

free rider
29/12/2015, 21:43
http://www.ebay.co.uk/itm/360371677761?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

να ένα χρήσιμο εργαλείο που σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη

free rider
29/12/2015, 21:49
τα εργαλεία κάνουν το μάστορα

http://www.ebay.co.uk/itm/UNIVERSAL-NEW-BRAKE-CALIPER-PISTON-REWIND-WIND-BACK-TOOL-KIT-22-PIECE-SET/252216197255?_trksid=p2047675.c100012.m1985&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140221143856%26meid%3D4cb7d9187f84465b8971 7b81cbf40d85%26pid%3D100012%26rk%3D1%26rkt%3D30%26mehot%3Dpp%26sd%3D121849594008

MISKIN
29/12/2015, 23:01
τα εργαλεία κάνουν το μάστορα

http://www.ebay.co.uk/itm/UNIVERSAL-NEW-BRAKE-CALIPER-PISTON-REWIND-WIND-BACK-TOOL-KIT-22-PIECE-SET/252216197255?_trksid=p2047675.c100012.m1985&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140221143856%26meid%3D4cb7d9187f84465b8971 7b81cbf40d85%26pid%3D100012%26rk%3D1%26rkt%3D30%26mehot%3Dpp%26sd%3D121849594008

:lol::lol: Υπάρχει τέτοιο εργαλείο;

DAN_DAN
30/12/2015, 16:18
Ο κωδικός του καλουπιού που χρησιμοποιήθηκε κατά την σφυρηλάτηση.
daz, respect και από μένα!