PDA

View Full Version : Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22

vaska
25/12/2017, 11:16
Μωρέ θα τα λιανίσω τα εργαλεία που βγάζει το lidl, τώρα που έχει και προσφορές μαζί με κρουστικό δραπανοκατσάβιδο κι έχει τοματοχυμούς θα πάρω 2 να υπάρχουν. Ποτέ δεν ξέρεις :D

Χρόνια πολλά μαστόρια του ποιοτικού βιδώνειν και τρυπάειν, ειρήνη υμίν κι εύχομαι ο Αγ. Βασίλης να φέρει σε όλους μας ότι ποθούμε

stefanos
25/12/2017, 11:23
Μα Στέφανε ο Ολλανδός δεν έκανε κάτι που να δικαιολογούσε την αύξηση. Ένα αμπαλάζ έκανε! Έβγαζε λεφτά επειδή εκμεταλλευόταν τη φίρμα της εταιρείας. Ούτε καν audit δε μας έκανε ο λακαμάς!

Είναι ποτέ δυνατόν να ισχύει το παρακάτω
"Για παράδειγμα, κατασκευάζαμε για πολλά χρόνια ανταλλακτικά μιας συγκεκριμένης πολύ γνωστής στο χώρο, εταιρείας μηχανών πλοίων. "
και να μην έκαναν κάτι οι άνθρωποι?
Και να μην "έκαναν" με την έννοια κατεργάζομαι επεξεργάζομαι όλο και κάποια δραστηριότητα θα κάνουν στο εργοστάσιο τους που να κοστίζει,
και να τους κάνει πετυχημένους.

MISKIN
25/12/2017, 11:28
Είναι ποτέ δυνατόν να ισχύει το παρακάτω
"Για παράδειγμα, κατασκευάζαμε για πολλά χρόνια ανταλλακτικά μιας συγκεκριμένης πολύ γνωστής στο χώρο, εταιρείας μηχανών πλοίων. "
και να μην έκαναν κάτι οι άνθρωποι?
Και να μην "έκαναν" με την έννοια κατεργάζομαι επεξεργάζομαι όλο και κάποια δραστηριότητα θα κάνουν στο εργοστάσιο τους που να κοστίζει,
και να τους κάνει πετυχημένους.

Μα τι να κάνουν παραπάνω; Αφού το ανταλλακτικό ήταν έτοιμο για τοποθέτηση.

daz
25/12/2017, 11:32
Τη σχέση έχει ένα σουπερ μαρκετ που πουλάει και κλειδιά, με τη Τοπτουλ;

Η Toptul είναι μια ταϊβανέζικη εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία τα περισσότερα εξαιρετικής ποιότητας σε σωστή τιμή. Τα Lidl πουλάνε no name εργαλεία (που δε ξέρεις από που κρατάει η σκούφια τους), σε τιμή χώμα.

Η Stahlwille είναι μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, εξαιρετικής ποιότητας στη σωστή τιμή. Ότι κατασκευάζει στην Ασία και το πουλάει με "γερμανική" τιμή είναι κοροϊδία για μένα. Εσύ μπορείς να διαφωνείς, μπορείς να το αγοράσεις κιόλας. Εγώ δε θα το αγόραζα.
Εκτός αν μου το κάνει κάποιος δώρο! Χριστούγεννα έχουμε!

Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και τα lidl.

Κατά την άποψη σου ή Stahl έχει κορυφαία εργαλεία στη πανακριβη τιμή που τα έχει, αλλά τη θεωρείς σωστή, για το τελικό προϊόν.
Μαζί με αυτά θεωρεις ότι πουλάει και κινέζικα χαμξλοτερης ποιότητας σε πολύ μεγαλύτερη τιμή απ όσο της κοστίζουν εκμεταλλευόμενη το όνομα. Αυτό από μόνο του για ένα τέτοιο κατασκευαστή αποτελεί άτοπο.

Το παράδειγμα gedore vs Carolus είναι εν μέρει ή απόδειξη όπου δύο πανομοιότυπα εργαλεια, εξαιρετικά και τα δύο, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Η dainese έριξε την ποιότητα, αναπτυξη νέων εταιριών στο χώρο, ποιο εργαλείο προσφέρει το καλύτερο vfm κλ που αναφέρθηκαν, είναι εντελώς άσχετα.

daz
25/12/2017, 11:39

Την τεχνογνωσία και το r n d ποιος θα το πληρώσει; Ποιος σχεδίασε τον κινητήρα της Honda που τώρα κατασκευάζεται στη Ελλάδα πχ και η Χόντα χωρίς συμμετοχή στην παραγωγή, κάνει απόσβεση και κερδοφορει; Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και καταστάσεις;

MISKIN
25/12/2017, 11:39
Αυτό που έγραψες ότι "Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και τα lidl. " δείχνει ότι είσαι προκατειλημμένος αρνητικά απέναντι της, δε καταλαβαίνω για ποιο λόγο.

Επίσης μη κάνεις ότι δε καταλαβαίνεις. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ σχετικά με τη Stahlwille. Εφόσον το κατασκευάζει Γερμανία, η τιμή δε θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη. Εφόσον το κατασκευάζει Ταϊβάν, θα μπορούσε, κι ας παραμένει ένα πολύ καλό εργαλείο. Άλλο να κατασκευάζεις εργαλεία στην αυλή του σπιτιού σου και άλλο σε άλλη ήπειρο.

MISKIN
25/12/2017, 11:41
Την τεχνογνωσία και το r n d ποιος θα το πληρώσει; Ποιος σχεδίασε τον κινητήρα της Honda που τώρα κατασκευάζεται στη Ελλάδα πχ και η Χόντα χωρίς συμμετοχή στην παραγωγή, κάνει απόσβεση και κερδοφορει; Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και καταστάσεις;

Ρε Τόλη ήμαρτον, το χαζό κάνεις; Αφού σου λέω ότι η σύγκριση είναι ανάμεσα σε αυτό που πουλάει αυτή με τη φίρμα της και σε αυτό που είναι ίδιο και δεν έχει τη φίρμα της.

stefanos
25/12/2017, 12:03

Το πουλάνε στους πελάτες τους το βάζουν στην αποθήκη τους βάζουν την εγγύησή τους το όνομά τους πληρώνουν φόρους νοίκι βρίσκουν κατασκευαστές στην Ελλάδα βγάζουν κέρδος (σε ποιόν θα το πεις και θα το πιστέψει :)) όλα αυτά είναι κόστος, που ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι μικρότερο από το αντίστοιχο που θα είχαν αν το φτιάχναν στην Ολλανδία.
Αν σου πω ότι τα braking τα βγάζουν στο κορωπί θα πας να πάρεις?
(Κάπου υπάρχει ένα νήμα)

MISKIN
25/12/2017, 12:05
Το πουλάνε στους πελάτες τους το βάζουν στην αποθήκη τους βάζουν την εγγύησή τους το όνομά τους πληρώνουν φόρους νοίκι βρίσκουν κατασκευαστές στην Ελλάδα βγάζουν κέρδος (σε ποιόν θα το πεις και θα το πιστέψει :)) όλα αυτά είναι κόστος, που ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι μικρότερο από το αντίστοιχο που θα είχαν αν το φτιάχναν στην Ολλανδία.
Αν σου πω ότι τα braking τα βγάζουν στο κορωπί θα πας να πάρεις?
(Κάπου υπάρχει ένα νήμα)

Φυσικά και θα πάω. Γιατί να μην πάω; Αυτοί δε τα κατασκευάζουν;

Leon67
25/12/2017, 12:21
Μωρέ θα τα λιανίσω τα εργαλεία που βγάζει το lidl, τώρα που έχει και προσφορές μαζί με κρουστικό δραπανοκατσάβιδο κι έχει τοματοχυμούς θα πάρω 2 να υπάρχουν. Ποτέ δεν ξέρεις :D

Χρόνια πολλά μαστόρια του ποιοτικού βιδώνειν και τρυπάειν, ειρήνη υμίν κι εύχομαι ο Αγ. Βασίλης να φέρει σε όλους μας ότι ποθούμε
https://ergalia.gr/drapanokatsavida-mpatarias-144v-18v-kroysi/11476-pdc-18-4-li-52-set.html
Εγώ πάντως του έχω ζητήσει αυτό!!!

stefanos
25/12/2017, 12:26
Φυσικά και θα πάω. Γιατί να μην πάω; Αυτοί δε τα κατασκευάζουν;

Ε και εγώ εφόσον σαν καταναλωτής πεισθώ ότι κάτι τέτοιο είναι σίγουρο (που ΔΕΝ μπορεί να γίνει από ένα απλό κατασκευαστή χωρίς το κόστος του marketing τουλάχιστον έξω από τα όρια του χωριού).
Αλλά όσο περισσότερα ξέρεις για παρτίδες μετάλλων, επαγωγικές θερμάνσεις και βιομηχανικά μυστικά και παρόμοια κολοκύθια τόσο επιφυλακτικότερος γίνεσαι.

Leon67
25/12/2017, 12:31
Μα Στέφανε ο Ολλανδός δεν έκανε κάτι που να δικαιολογούσε την αύξηση. Ένα αμπαλάζ έκανε! Έβγαζε λεφτά επειδή εκμεταλλευόταν τη φίρμα της εταιρείας. Ούτε καν audit δε μας έκανε ο λακαμάς!

Κάτσε να πάω να τους κάνω ένα internal audit να πέσουν κεφάλια τωρα που εφυγες από εκεί :D

camen
25/12/2017, 12:32
Χρόνια πολλα ρεμάλια βιδολαγνοι και εργαλειοχτυπημενοι !

:beer:

stefanos
25/12/2017, 12:35
κι εύχομαι ο Αγ. Βασίλης να φέρει σε όλους μας ότι ποθούμε

https://www.youtube.com/watch?v=p2KkJH01y-M

:lol::lol:

MISKIN
25/12/2017, 12:54
Κάτσε να πάω να τους κάνω ένα internal audit να πέσουν κεφάλια τωρα που εφυγες από εκεί :D

Έχει εξαγοραστεί πια η συγκεκριμένη εταιρεία από άλλους. Και η παλιά δουλειά μου έχει σταματήσει τώρα να κατασκευάζει εξαρτήματα και ανταλλακτικά για αυτούς.

Υ.Γ. Πάντως που το πας, που το φέρνεις, στη κουκούλα καταλήξαμε πάλι :D

daz
25/12/2017, 13:01
Αυτό που έγραψες ότι "Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και τα lidl. " δείχνει ότι είσαι προκατειλημμένος αρνητικά απέναντι της, δε καταλαβαίνω για ποιο λόγο.
.

Παρεξηγήσες.

Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και λιντλ.
Τίποτα.

Δεν ήταν σύγκριση μεταξύ των εργαλείων. Διαβάζεις πολύ επιπόλαια.

daz
25/12/2017, 13:20
Ρε Τόλη ήμαρτον, το χαζό κάνεις; Αφού σου λέω ότι η σύγκριση είναι ανάμεσα σε αυτό που πουλάει αυτή με τη φίρμα της και σε αυτό που είναι ίδιο και δεν έχει τη φίρμα της.

Τελευταία φορά.
Εσύ θεωρείς ότι ένας κατασκευαστής με το όνομα της Stahl πουλάει κορυφαία εργαλεία σε τοπ τιμή που ανταποκρίνεται στο προϊόν και ταιβανεζικα που επειδή είναι ταιβανεζικα έπρεπε να έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά αυτή τα υπερκοστολογει. Πολύ ωραία. Διαφωνώ.

Η Stahlwille είναι μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, εξαιρετικής ποιότητας στη σωστή τιμή. Ότι κατασκευάζει στην Ασία και το πουλάει με "γερμανική" τιμή είναι κοροϊδία για μένα. Εσύ μπορείς να διαφωνείς, μπορείς να το αγοράσεις κιόλας. Εγώ δε θα το αγόραζα.
Εκτός αν μου το κάνει κάποιος δώρο! Χριστούγεννα έχουμε!

Αν αύριο βγάλει καστανιάς made in Germany και τα πουλάει φθηνότερα, ακτριβιτερα, ή στην ίδια τιμη, θα τα αγοράζεις όμως. Γιατί εχεις εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή και στις μεθόδους του και στο όνομα του. Αυτό δεν κερδίζεται αν υιοθετουσε την παραπάνω συμπεριφορά που υποστηρίζεις.

MISKIN
25/12/2017, 13:36
Παρεξηγήσες.

Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και λιντλ.
Τίποτα.

Δεν ήταν σύγκριση μεταξύ των εργαλείων. Διαβάζεις πολύ επιπόλαια.
Ούτε επιπόλαιος είμαι ούτε παρεξηγώ κανέναν. Έκανες ευθεία σύγκριση Λιντλ και Toptul. Όσοι διαβάζουν και δε γνωρίζουν, ίσως θεώρησαν ότι είναι όμοιας ποιότητας.

MISKIN
25/12/2017, 13:39
Τελευταία φορά.
Εσύ θεωρείς ότι ένας κατασκευαστής με το όνομα της Stahl πουλάει κορυφαία εργαλεία σε τοπ τιμή που ανταποκρίνεται στο προϊόν και ταιβανεζικα που επειδή είναι ταιβανεζικα έπρεπε να έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά αυτή τα υπερκοστολογει. Πολύ ωραία. Διαφωνώ.

Αν αύριο βγάλει καστανιάς made in Germany και τα πουλάει φθηνότερα, ακτριβιτερα, ή στην ίδια τιμη, θα τα αγοράζεις όμως. Γιατί εχεις εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή και στις μεθόδους του και στο όνομα του. Αυτό δεν κερδίζεται αν υιοθετουσε την παραπάνω συμπεριφορά που υποστηρίζεις.

Και πάλι κάνεις λάθος. Θα τη αγόραζα αν ήταν στη σωστή τιμή που θεωρώ εγώ. Μια καστάνια Stahlwille έχω πάρει και στη χάρισα γιατί ήταν γτπ! Η Toptul που είχα στη δουλειά ήταν πολύ καλύτερη.

daz
25/12/2017, 14:44
Η κρίση σου είναι υποκειμενική.

MISKIN
25/12/2017, 17:42
Όπως όλων! Αντικειμενικοί είναι οι δημοσιογράφοι...

SciTeF
25/12/2017, 19:32
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της συζήτησης που γίνεται, θα ήθελα να πω πως θα ήταν χρήσιμο πιστεύω, τουλάχιστον για εμένα αλλά φαντάζομαι και για άλλους σαν εμένα αν αναφέρατε τα εξής:
Ποια εργαλεία των "μεγάλων" παιχτών δεν κατασκευάζονται στις χώρες προέλευσης της κάθε φίρμας ώστε να ξέρουμε τι αγοράζουμε, γιατί δεν σε ικανοποίησε Αχιλλέα η καστάνια της stahlwille (εκτός αν έχει ήδη αναφερθεί όταν συνέβει το εν λόγω γεγονός) και ποια ήταν αυτή ή ακόμα γιατί άρεσε του Απόστολου.

Φιλικά πάντα.

Χρόνια Πολλά και πάλι σε όλους!

Leon67
25/12/2017, 22:35
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της συζήτησης που γίνεται, θα ήθελα να πω πως θα ήταν χρήσιμο πιστεύω, τουλάχιστον για εμένα αλλά φαντάζομαι και για άλλους σαν εμένα αν αναφέρατε τα εξής:
Ποια εργαλεία των "μεγάλων" παιχτών δεν κατασκευάζονται στις χώρες προέλευσης της κάθε φίρμας ώστε να ξέρουμε τι αγοράζουμε, γιατί δεν σε ικανοποίησε Αχιλλέα η καστάνια της stahlwille (εκτός αν έχει ήδη αναφερθεί όταν συνέβει το εν λόγω γεγονός) και ποια ήταν αυτή ή ακόμα γιατί άρεσε του Απόστολου.

Φιλικά πάντα.

Χρόνια Πολλά και πάλι σε όλους!

Κάποιες πρώτες πληροφορίες, οι ειδικότεροι στο θέμα ας προσθαφαιρέσουν:

Για την προσωπικά αγαπημένη μου Hazet είναι πολύ εύκολο να δεις ποιά είναι made in Germany και ποιά όχι: Το γραφει στον κατάλογο με DE ή γερμανική σημαιούλα. Προσοχή κάποια που δεν εχουν τέτοιο έίναι default για πολλούς άλλους κατασκευαστές όπως το σφυροκατσάβιδο που είναι Koken και είναι από τα κορυφαία. Αυτό σαν παράδειγμα για το ότι κατι που δεν φτιάχνεται στην χώρα της εταιρίας δεν είναι πάντα κινέζικο ή γενικά χειρότερης ποιότητας. (Νομίζω ότι και η Facom είχε ή εχει Κοκεν σφυροκατσάβιδο).
Η Gedore φτιάνει τα περισότερα Γερμανία Αυστρία αλλά τελευταία τα κατσαβίδια στην Σλοβενία -εκεί που φτιάχνονται και τα Unior- και είναι ΙΣΩΣ λιγο χειρότερα από τα made in Germany ή Austria αλλα πολύ καλά πάντως. Πριν βγάλλει δικά της γερμανοπολύγωνα καστάνιας τα εβγαζε καπου στην Taiwan αλλά πάλι καλά ηταν απλά δεν ήταν επισκευαζόμενα.
Η Stahlwille βγάζει πολλά Γερμανία -μερικά στε εργοστάσια της Gedore (δεν θυμάμαι αν είναι τα κλειδιά ή τα καρυδάκια) αλλά τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας είναι Taiwan. Tα γαλλικά της είναι Irega made in Spain και πάρα πολύ καλά-απλά πολύ ακριβώτερα από αυτά που γράφουν Irega.
Η Facom είναι η δυσκολότερη απ'όλες: πολύ λίγα στην Γαλλία αλλά κάπου κυκλοφορεί ένα pdf με τους κωδικούς Facom και Country of Origin. Εγώ πχ βρήκα ότι η slip joint πένσα των 7" ήταν made in Japan ενώ των 8" made in USA (Proto αλλά μάλλον φτιαγμένη από Wilde).....οι κασετίνες 3/8' Taiwan ή ή αλλού ΑΛΛΑ η μεγάλη μεταλλική made in Italy....
Σε Bahco ότι λέει Ergo είναι made in Sweden Spain και πολύ καλής ποιότητας. Το μεγάλο σιδηροπρίονο πχ το έχουν πολλες άλλες ονομαστές φιρμες (νομίζω και η gedore) και τα γαλλικά η Snap-on αφού ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Ίσως αξίζει να κοιτάει κανεις μικρές εταιρίες που επιμένουν (μεχρι να κλείσουν μαλλον) σε δικιά τους παραγωγή αν και συνήθως σχεδιαστικά είναι λίγο πίσω. Ένα παράδειγμα είναι η King Dick που φτιάχνει πολλά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γερμανικές καστάνιες είναι αρκετά πίσω σε χαρακτηριστικά από τις Απω Ανατολίτικες ή τις Αμερικάνικες αλλά ας πεί ο Αχιλλέας για την δικιά του εμπειρεία.

Γενικά πάντως δεν αποκλείουμε κάποιο εργαλείο επειδή δεν είναι φτιαγμένο στην χώρα που εδρεύει η εταιρία ή εκεί που ξεκίνησε.

MISKIN
25/12/2017, 23:16
Κάποιες πρώτες πληροφορίες, οι ειδικότεροι στο θέμα ας προσθαφαιρέσουν:

Για την προσωπικά αγαπημένη μου Hazet είναι πολύ εύκολο να δεις ποιά είναι made in Germany και ποιά όχι: Το γραφει στον κατάλογο με DE ή γερμανική σημαιούλα. Προσοχή κάποια που δεν εχουν τέτοιο έίναι default για πολλούς άλλους κατασκευαστές όπως το σφυροκατσάβιδο που είναι Koken και είναι από τα κορυφαία. Αυτό σαν παράδειγμα για το ότι κατι που δεν φτιάχνεται στην χώρα της εταιρίας δεν είναι πάντα κινέζικο ή γενικά χειρότερης ποιότητας. (Νομίζω ότι και η Facom είχε ή εχει Κοκεν σφυροκατσάβιδο).
Η Gedore φτιάνει τα περισότερα Γερμανία Αυστρία αλλά τελευταία τα κατσαβίδια στην Σλοβενία -εκεί που φτιάχνονται και τα Unior- και είναι ΙΣΩΣ λιγο χειρότερα από τα made in Germany ή Austria αλλα πολύ καλά πάντως. Πριν βγάλλει δικά της γερμανοπολύγωνα καστάνιας τα εβγαζε καπου στην Taiwan αλλά πάλι καλά ηταν απλά δεν ήταν επισκευαζόμενα.
Η Stahlwille βγάζει πολλά Γερμανία -μερικά στε εργοστάσια της Gedore (δεν θυμάμαι αν είναι τα κλειδιά ή τα καρυδάκια) αλλά τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας είναι Taiwan. Tτα γαλλικά της είναι Irega made in Spain και πάρα πολύ καλά-απλά πολύ ακριβώτερα από αυτά που γράφουν Irega.
Η Facom είναι η δυσκολότερη απ'όλες πολύ λίγα στην Γαλλία αλλά κάπου κυκλοφορεί ένα pdf με τους κωδικούς Facom και Country of Origin. Εγώ πχ βρήκα ότι η slip joint πένσα των 7" ήταν made in Japan ενώ των 8" made in USA (Proto αλλά μάλλον φτιαγμένη από Wilde).....οι κασετίνες 3/8' Taiwan ή ή αλλού ΑΛΛΑ η μεγάλη μεταλλική made in Italy....
Σε Bahco ότι λέει Ergo είναι made in Sweden Spain και πολύ καλής ποιότητας. Το μεγάλο σιδηροπρίονο πχ το έχουν πολλες άλλες ονομαστές φιρμες (νομίζω και η gedore) και τα γαλλικά η Snap-on.

Ίσως αξίζει να κοιτάει κανεις μικρές εταιρίες που επιμένουν (μεχρι να κλείσουν μαλλον) σε δικιά τους παραγωγή αν και συνήθως σχεδιαστικά είναι λίγο πίσω. Ένα παράδειγμα είναι η King Dick που φτιάχνει πολλά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γερμανικές καστάνιες είναι αρκετά πίσω σε χαρακτηριστικά από τις Απω Ανατολίτικες ή τις Αμερικάνικες αλλά ας πεί ο Αχιλλέας για την δικιά του εμπειρεία.

Γενικά πάντως δεν αποκλείουμε κάποιο εργαλείο επειδή δεν είναι φτιαγμένο στην χώρα που εδρεύει η εταιρία ή εκεί που ξεκίνησε.

Τελείως υποκειμενική η γνώμη μου και η εμπειρία μου με αυτή τη καστάνια, η οποία ήταν rebranded Stahlwille, δηλαδή Garant. Είχε χάλια αίσθηση κατά την υποκειμενική μου πάντα γνώμη και ήταν πολύ πολύ πολύ μικρή για το χέρι μου. Αν θυμάμαι καλά είχε χάλια back track , το οποίο έμαθα μετά με το όνομα του.

391580

SciTeF
26/12/2017, 19:33
Κατ' αρχήν ευχαριστώ και τους δυο σας.

Οι γερμανικές καστάνιες είναι αρκετά πίσω σε χαρακτηριστικά από τις Απω Ανατολίτικες ή τις Αμερικάνικες...

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά δηλαδή στα οποία υπερέχουν έναντι των γερμανικών;

Τελείως υποκειμενική η γνώμη μου και η εμπειρία μου με αυτή τη καστάνια, η οποία ήταν rebranded Stahlwille, δηλαδή Garant. Είχε χάλια αίσθηση κατά την υποκειμενική μου πάντα γνώμη και ήταν πολύ πολύ πολύ μικρή για το χέρι μου. Αν θυμάμαι καλά είχε χάλια back track , το οποίο έμαθα μετά με το όνομα του.

Αν αποκωδικοποιώ σωστά τον όρο rebranded δεν διαφέρει σε κάτι από όσες γράφουν stahlwille, σωστά;

MISKIN
26/12/2017, 19:39
Όχι, είναι ίδια καστάνια, με τα χρώματα της Garant (ίσως έχει άλλη σχεδίαση η λαβή). Η Garant ανήκει στον όμιλο Hoffmann και είναι σαν την wurth, αλλά πολύ καλύτερη. Ότι έχει η Hoffmann στο κατάλογο, είναι κορυφαίας ποιότητας. Ακόμη και η φθηνή σειρά εργαλείων της Holex, είναι πολύ καλή, ιδίως στα κοπτικά εργαλεία.

Leon67
26/12/2017, 19:50
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά δηλαδή στα οποία υπερέχουν έναντι των γερμανικών;

Αριθμό δοντιών σε σχέση με τιμή βεβαια. Γενικά οι Γερμανοί δεν εχουν πολλές με 72 δόντια και είναι πανάκριβες σε σχέση με Toptul πχ για τα ίδια δόντια σχεδόν τα μισά λεφτά η Toptul. Αν βέβαια τα δόντια είναι το μόνο ζητούμενο τοτε υπάρχουν οι Gearwrench με 120 δόντια αλλά αρκετά ακριβώτερες. Πάντως το back-drag πόση αντίσταση θέλει για να κάνει κλικ- παιζει και αυτό τον ρόλο του. Να διευκρινήσω ότι Απωανατολιτικες εννοώ τις Taiwan, PRC κτλ και δεν συμπεριλαμβάνω τις made in Japan.

SciTeF
26/12/2017, 20:32
Ευχαριστώ!

Για κάποιο λόγο αυτό συμπέρανα κι εγώ σχετικά με την διευκρίνηση για τις άπω - ανατολίτικες.

vaska
26/12/2017, 21:09
https://www.youtube.com/watch?v=p2KkJH01y-M

:lol::lol:

δεν την είχα δει αυτή τη διαφήμιση, διαμαντάκι λεμε
:lol:

Spira
27/12/2017, 09:36
Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία!

έχω ενα γρύλο ο οποίος έχει αλουμινένιες ρόδες.
Έχω δει κάποιους που έχουν κάποια λάστιχα στις ρόδες για μείωση του θορύβου κατά την μετακίνηση.

Έχει κανείς ιδέα αν μπορώ να βρω κάπου?

daz
27/12/2017, 10:00
Αυτές που έχουν λάστιχο είναι βιομηχανικού τύπου.
Μη τις αλλάξεις και μη βάλεις τιποτα. Ο γρύλος είναι για να σηκώνει κάποιους τόνους και δε μπορείς να βάλεις ότι είδα θέλεις ή λάστιχα ή οτιδήποτε.

Spira
27/12/2017, 10:32
Αυτές που έχουν λάστιχο είναι βιομηχανικού τύπου.
Μη τις αλλάξεις και μη βάλεις τιποτα. Ο γρύλος είναι για να σηκώνει κάποιους τόνους και δε μπορείς να βάλεις ότι είδα θέλεις ή λάστιχα ή οτιδήποτε.

Ναι προφανώς! Νομίζω από πολυπροπυλένιο είναι(αυτοί που έχουν), απλά υπέθεσα μήπως μπαίνουν από πάνω στις υπάρχουσες ήδη.

Απλά ένας που είχα βρει που είχε (της facom) έβγαινε +60Ε ακριβότερος σε σχέση με αυτό που πήρα...

leftos
27/12/2017, 11:06
Απο εδω
http://www.rodasa.com/?lang=el
στον πειραια εχω παρει ροδες για τον παλετοφορο.
Εχουν πολυ ενημερωμενο site και μπορεις να βρεις της διαστασεις που σ'ενδιαφερουν.
Αν ρωτησεις και τα χαρακτηριστικα τους θα σου πουνε αν αντεχουν για την χρηση που θες.

Spira
27/12/2017, 11:45
Απο εδω
http://www.rodasa.com/?lang=el
στον πειραια εχω παρει ροδες για τον παλετοφορο.
Εχουν πολυ ενημερωμενο site και μπορεις να βρεις της διαστασεις που σ'ενδιαφερουν.
Αν ρωτησεις και τα χαρακτηριστικα τους θα σου πουνε αν αντεχουν για την χρηση που θες.

Χρήσιμο αυτό το μαγαζί! Βλέπω έχει τεράστια ποικιλία.
Τώρα το ερώτημα είναι αν αφαιρούνται αυτοί που έχει ήδη (πιστεύω ότι δεν θα βγαίνουν, δεν το έχω τσεκάρει).
Και με τι κόστος θα πάει, γιατί δεν νομίζω να είναι πολύ οικονομικά αυτά...

Edit: Επικοινώνησα με το μαγαζί και δεν υπάρχει δυνατότητα για το συγκεκριμένο, μόνο ως ανταλλακτικό του γρύλου

DAN_DAN
27/12/2017, 18:20
Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία!

έχω ενα γρύλο ο οποίος έχει αλουμινένιες ρόδες.
Έχω δει κάποιους που έχουν κάποια λάστιχα στις ρόδες για μείωση του θορύβου κατά την μετακίνηση.

Έχει κανείς ιδέα αν μπορώ να βρω κάπου?

Κάνε μια ερώτηση εδώ (http://www.rodasa.com/products/?lang=el&gclid=EAIaIQobChMIxPvBudmq2AIVWi0ZCh1hfAAsEAAYASAAEgJfgfD_BwE), μ' εχουν εξυπηρετήσει σε κανα δυο περίεργες περιπτώσεις.

rhtoras
05/01/2018, 15:06
Βρήκα κατσαβίδια ega master,hsw,ένα παλιό made in germany με λαβή ολόιδια με την απλή των wiha,witte triad και maxxpro,rubicon και champion σε πάρα πολύ λογικές τιμές όπου κανενα δεν ξεπερνάει τα 3,5€.
Αξίζει να πάρω τίποτα για τη δεύτερη εργαλειοθήκη μου?

daz
10/01/2018, 11:18
Καλώδια εκκίνησης ..

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154307

SciTeF
15/01/2018, 14:32
Έστειλα μέιλ για κατάλογο stahlwille και εξεπλάγην ευχάριστα όταν μου απάντησε Έλληνας εκπρόσωπος της εταιρίας, προφανώς κάτοικος Γερμανίας. Τελικά είμαστε παντού! :p

rhtoras
25/01/2018, 19:06
Ξέρει κανείς ποιός φτιάχνει τα allen κλειδιά για την atorn.Τα κατσαβίδια τα φτιάχνει η wiha από οτι μπορώ να καταλάβω.Βρήκα ένα σετ allen με τα 9 κλασσικά που έχουν χρώμα.Το σετ κάνει 15€ και γράφει made in Germany,καλά είναι?

Επίσης έχω ένα κόφτη knipex vde 160mm με πολύ φαγωμένο το δεξί σημείο στην κόψη.Μπορώ να το πάω κάπου και να μου το αντικαταστήσουνε με καινούριο δωρεάν?

daz
25/01/2018, 19:45
Γιατί η atorn να τα παίρνει από μονο μία εταιρία? Καμια witte ή hafu θα είναι από πίσω πιθανότατα. Ειδικά αν έχουν αυτή τη θήκη με τις έντονες "καμπύλες".

Δεν υπάρχει εγγύηση για φθορά κατά τη χρήση, μόνο αν υπάρχει έντονη πρόωρη φθορά. Για όλα ισχύει αυτό. Δύσκολα θα πάρεις εγγύηση για τις κοπτικές ακμές. Αυτές συνήθως χαλάνε γιατί κοβουμε πιο χοντρά ή πιο σκληρά, απ' αυτά που έχουν σχεδιαστεί να κόβουν και αναγράφουν επάνω στη λαβή. Αν νομίζεις οτι υπάρχει πρόβλημα με το εργαλείο μπορείς να το επιδιώξεις πάντως.

SciTeF
25/01/2018, 19:49
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω για την εγγύηση.

Από το site της Knipex:
Subsidiaries & Sales Representatives --> Greece
International of Tools & Abrasives
7-9, Rue Argonafton
15126 Maroussi, Athens
Contact Catherine Barberis
Phone + 30 2106121811
Fax + 30 2106121069
Email cbarberis@italtd.gr

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αντικατάσταση. Αν δεν σε καθοδηγήσει κάποιος άλλος πιο συγκεκριμένα, δοκίμασε να καλέσεις και πες μας τι κατάφερες και πως σε αντιμετώπισαν.

MISKIN
25/01/2018, 19:56
Ξέρει κανείς ποιός φτιάχνει τα allen κλειδιά για την atorn.Τα κατσαβίδια τα φτιάχνει η wiha από οτι μπορώ να καταλάβω.Βρήκα ένα σετ allen με τα 9 κλασσικά που έχουν χρώμα.Το σετ κάνει 15€ και γράφει made in Germany,καλά είναι?

Επίσης έχω ένα κόφτη knipex vde 160mm με πολύ φαγωμένο το δεξί σημείο στην κόψη.Μπορώ να το πάω κάπου και να μου το αντικαταστήσουνε με καινούριο δωρεάν?

Αν είναι σαν αυτά τα φτιάχνει η Hafu και 15€ είναι ακριβά, ιδίως αν έχει και μτφ. Μιλάω πάντα για δημοπρασία, όχι κανονική αγορά.

392459

Hunter
25/01/2018, 21:55
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω για την εγγύηση.

Από το site της Knipex:
Subsidiaries & Sales Representatives --> Greece
International of Tools & Abrasives
7-9, Rue Argonafton
15126 Maroussi, Athens
Contact Catherine Barberis
Phone + 30 2106121811
Fax + 30 2106121069
Email cbarberis@italtd.gr

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αντικατάσταση. Αν δεν σε καθοδηγήσει κάποιος άλλος πιο συγκεκριμένα, δοκίμασε να καλέσεις και πες μας τι κατάφερες και πως σε αντιμετώπισαν.

Σχετικά με την εγγύηση να προσθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία αλλά με την UNIOR :

κοφτάκι Unior με φθαρμένα πλαστικά χερούλια που είχε και σημάδια στις κοπτικές ακμές (χάλια ήταν!) :

Ελλάδα , απόδειξη αγοράς , έλεγχος , 3 ημέρες μετά = δεν καλύπτεται... Μετά από μερικές μέρες στην Σλοβενία , επίσκεψη σε κατάστημα που πουλαέι Unior , αντικατάσταση σε 5 λεπτά (δεν ζήτησαν καν απόδειξη αγοράς , ήταν αγορασμένο από Ελλαδα) ...Τα συμπεράσματα δικά σας.

virus
25/01/2018, 22:13
Σχετικά με την εγγύηση να προσθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία αλλά με την UNIOR :

Ελλάδα , απόδειξη αγοράς

ελα ντε. για να αποδειξεις τι;

στα ηλεκτρικα ειναι αλλο το καθεστως αλλα στα εργαλεια χειρος δεν ισχυει.

rhtoras
25/01/2018, 23:28
Αν είναι σαν αυτά τα φτιάχνει η Hafu και 15€ είναι ακριβά, ιδίως αν έχει και μτφ. Μιλάω πάντα για δημοπρασία, όχι κανονική αγορά.

392459

Ναι αυτά είναι.Η Hafu δεν είναι καλή εταιρεία?
Όταν λέω 15€ εννοώ στα χέρια μου και μιλάω για τα πολύχρωμα.Με λιγότερα δύσκολο να πάρεις ποιοτικά άλλεν σε πολύχρωμα νομίζω.Αλήθεια είναι ακριβά?

Θα δώ τι μπορεί να γίνει με το knipex.Τα facom όμως συνάδελφος στη δουλειά,αμα του χαλάγανε τα πήγαινε στον Κάυκα και του δίνανε καινούρια.

MISKIN
26/01/2018, 04:26
Ναι αυτά είναι.Η Hafu δεν είναι καλή εταιρεία?
Όταν λέω 15€ εννοώ στα χέρια μου και μιλάω για τα πολύχρωμα.Με λιγότερα δύσκολο να πάρεις ποιοτικά άλλεν σε πολύχρωμα νομίζω.Αλήθεια είναι ακριβά?

Θα δώ τι μπορεί να γίνει με το knipex.Τα facom όμως συνάδελφος στη δουλειά,αμα του χαλάγανε τα πήγαινε στον Κάυκα και του δίνανε καινούρια.

Με αυτά τα λεφτά στα χέρια σου και πολύχρωμα είναι πολύ καλή τιμή.

losvre
23/02/2018, 18:54
Την Κυριακή πάω σε μια μικρή έκθεση για εργαλεία. Αν έχουν τπτ προσφορές θα πάρουμε αλλιώς θα τσεκάρω specs και προέλευση και θα πάρω από ίντερνετ.

Οπότε εάν έχετε κριτικές για παρακάτω πέστε μου.
Wera hex-plus- γραπωνει καλύτερα από άλλες
ή πιάνει καλύτερα από άλλα επώνυμα PB Swiss, Bondhus, Facom κλπ.

Metabo 18 STA LTX 140 πριονι 18 V παλινδρομικο?
METABO WEV 10-125 τροχός

12V δραπανοκατσαβιδο από καλή μάρκα? Προεραιτικο

Ευχαριστώ

MISKIN
24/02/2018, 08:35
Την Κυριακή πάω σε μια μικρή έκθεση για εργαλεία. Αν έχουν τπτ προσφορές θα πάρουμε αλλιώς θα τσεκάρω specs και προέλευση και θα πάρω από ίντερνετ.

Οπότε εάν έχετε κριτικές για παρακάτω πέστε μου.
Wera hex-plus- γραπωνει καλύτερα από άλλες
ή πιάνει καλύτερα από άλλα επώνυμα PB Swiss, Bondhus, Facom κλπ.

Metabo 18 STA LTX 140 πριονι 18 V παλινδρομικο?
METABO WEV 10-125 τροχός

12V δραπανοκατσαβιδο από καλή μάρκα? Προεραιτικο

Ευχαριστώ

Στη δουλειά είχαμε τον Metabo WEV 15-125. Φοβερός τροχός, συνδυασμός δύναμης και ασφάλειας. Τα Χριστούγεννα πήραμε και τον 1000αρη. Είναι επίσης πολύ ποιοτικός, αλλά έχει έλλειψη δύναμης σε σχέση με τον 1500αρη. Εγώ αν έπαιρνα για μένα θα πήγαινα στο μεγάλο. Η διαφορά βάρους είναι μικρή και συνηθίζεται.

Για 12βολτο, εγώ έχω το Bosch GSB. Γιατί όμως θες 12βολτο;

losvre
24/02/2018, 15:54
Στη δουλειά είχαμε τον Metabo WEV 15-125. Φοβερός τροχός, συνδυασμός δύναμης και ασφάλειας. Τα Χριστούγεννα πήραμε και τον 1000αρη. Είναι επίσης πολύ ποιοτικός, αλλά έχει έλλειψη δύναμης σε σχέση με τον 1500αρη. Εγώ αν έπαιρνα για μένα θα πήγαινα στο μεγάλο. Η διαφορά βάρους είναι μικρή και συνηθίζεται.

Για 12βολτο, εγώ έχω το Bosch GSB. Γιατί όμως θες 12βολτο;

Thanks Miskin,

Για δουλειες στο σπίτι τον θέλω. Είναι η διαφορά στη δύναμη αισθητή? Θα δοκιμάσως και τους 2 τροχούς και βλέπουμε

Για 12V ούτε που ξέρω τι θα το κάνω αλλά κάνα Fein μαζί με to multimaster σε σετ όλο και κάπου θα χρειαστεί, αλλιώς δεν θα είχαμε τα θρεντ:D.

Ευχαριστώ και κάποια άλλη γνώμη/ συμβουλή είναι καλοδεχουμενη.

MISKIN
24/02/2018, 16:40
Thanks Miskin,

Για δουλειες στο σπίτι τον θέλω. Είναι η διαφορά στη δύναμη αισθητή? Θα δοκιμάσως και τους 2 τροχούς και βλέπουμε

Για 12V ούτε που ξέρω τι θα το κάνω αλλά κάνα Fein μαζί με to multimaster σε σετ όλο και κάπου θα χρειαστεί, αλλιώς δεν θα είχαμε τα θρεντ:D.

Ευχαριστώ και κάποια άλλη γνώμη/ συμβουλή είναι καλοδεχουμενη.

Είναι αισθητή σε μένα, αλλά εγώ τον χρησιμοποιώ επαγγελματικά. Παρόλα αυτά αν το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα, θα πήγαινα στο μεγάλο και σαν ερασιτέχνης. Γιατί κάποια στιγμή θα σου λείψουν τα παραπάνω watt.
12 βόλτα εδώ της bosch ( κρουστικό, πανικό και το μικρό ευθύ τροχουδάκι). Δε ξέρω για τα Fein μπαταρίας να σου πω.

daz
24/02/2018, 18:25
Έχω τον 15αρι γιατί άκουσα τον Αχιλλέα και δεν το μετάνιωσα. Αρνητικά σε σχέση με τον 10αρι είναι τα 400γρ διαφορά που έχουν τα οποία ανάλογα την δουλειά μπορεί να είναι λίγα ή πολλά και το μέγεθος του κορμού που είναι λίγο πιο χοντρό στον 15αρι.

Κατά τ' άλλα είναι θηριάκι! Δεν κόβει στροφές και αισθάνεσαι οτι έχεις μεγαλύτερο τροχό σε μικρό μέγεθος. Από ασφάλειες έχει περισσότερες απ' τον 10αρι.
Νομίζω κανένας απ' τους δύο δεν είναι λάθος επιλογή.

losvre
25/02/2018, 01:39
Ευχαριστώ παιδιά,

Τα λέμε αργότερα και με φωτογρφίες.

rhtoras
26/02/2018, 17:49
Βρήκα σε ένα eshop καστάνια berner 3/8,wurth 1/4,lux 1/2 και 16 καρυδάκια και τιμή όλα μαζί 68€ στην πόρτα μου.Είναι πολλά ή λίγα?
Και κυρίως αν ξέρετε ποιος φτάχνει τις καστάνιες lux και berner.
Eυχαριστώ!!!

MISKIN
26/02/2018, 18:01
Βρήκα σε ένα eshop καστάνια berner 3/8,wurth 1/4,lux 1/2 και 16 καρυδάκια και τιμή όλα μαζί 68€ στην πόρτα μου.Είναι πολλά ή λίγα?
Και κυρίως αν ξέρετε ποιος φτάχνει τις καστάνιες lux και berner.
Eυχαριστώ!!!

Βάλε ένα λινκ, μια φώτο :look:

daz
26/02/2018, 18:02
Πως να σου πούμε δίχως να τα έχουμε δει? Λες και αυτές οι μάρκες έχουν σταθερούς προμηθευτές (εκτός απ' την wurth).

H lux έχει εργαλεία και από επωνυμους κατασκευαστές και κάποια που είναι ελεεινής και τρισάθλιας ποιότητας.
Η berner έχει κινέζικα ταιβανέζικα βιετναμεζικα ή κάτι τετοιο τέλος πάντων.

Αν εξαιρέσουμε την wurth την οποία ας υποθέσουμε οτι την παίρνεις με κανένα 20αρικο και υποθέσουμε οτι τα υπόλοιπα είναι ποιότητας force, πιστεύεις οτι η τιμή είναι καλή?

rhtoras
26/02/2018, 18:04
393454

MISKIN
26/02/2018, 18:09
393454

Η Lux είναι κινέζικη άγνωστης προέλευσης. Η Berner δε φαίνεται καλά, αλλά μοιάζει με taiwan το πολύ. Η Wurth είναι Facom. Τα υπόλοιπα δε φαίνονται. Αν τα καρυδάκια είναι επώνυμα, ίσως τα πήρες κανονικά όλα αυτά. Ούτε πολλά ούτε λίγα.

daz
26/02/2018, 18:20
Ότι είπε ο μισκιν.

Η wurth είναι αρκετά παλιά από τότε που η wurht πουλούσε facom. H μικρή προέκταση πρέπει να είναι rahsol. Τα καρυδάκια δεν είναι όλα μιας μάρκας, έχει παλιά και πιο καινούρια.

rhtoras
26/02/2018, 18:34
Ότι είπε ο μισκιν.

Η wurth είναι αρκετά παλιά από τότε που η wurht πουλούσε facom. H μικρή προέκταση πρέπει να είναι rahsol. Τα καρυδάκια δεν είναι όλα μιας μάρκας, έχει παλιά και πιο καινούρια.

Eυχαριστώ και τους 2 σας.

Η μία προέκταση είναι Rahsol και η άλλη walter.

Μουφάνηκαν πολλά και μάλλον προσπερνάω.
Παρόλαυτά η wurth μου άρεσε τρελλά...

virus
26/02/2018, 21:46
Παρόλαυτά η wurth μου άρεσε τρελλά...

Να το προσέξεις αυτο :smokin:

θα φαληρίσεις προωρα.....

losvre
07/03/2018, 11:40
Μόλις τελείωσα το διάβασμα του θρεντ:a46:

Έχω μια σημαντική ερώτηση γιατί κάνω ξεσκαρτάρισμα σε κάτι καρυδάκια κλπ.

Σχετικα με τα εξαρτήματα είναι καλυτερο να έχουμε αυτά που κλειδώνουν, βλέπε Stahlwille quick release, στο καρυδάκι, προέκταση, κλπ ώστε να είναι σταθερά ή τα κανονικά;

Με τις καστάνιες προτιμότερο το quick release ή οχι;

Έχω παρατηρήσει στις προεκτάσεις και αξεσορις τα quick release έχουν αρκετά μπόσικα, πάντα σε σύγκριση με τα νορμαλ.

Παρακαλώ τι παρατηρήσεις σας με βάση την εμπειρία σας αλλά και από τεχνικής άποψης.

Ευχαριστώ

SciTeF
07/03/2018, 12:46
Νομίζω ότι βολεύουν σε περιπτώσεις που δουλεύεις με προεκτάσεις και σε μέρη που δεν έχεις εύκολη πρόσβαση ώστε να βρεις ένα καρυδάκι που σου έπεσε μέσα στη μηχανή του αμαξιού για παράδειγμα.
Τώρα όλα τα αυτοκίνητα έχουν κάποιο πλαστικό από κάτω κι ότι πέσει μες στη μηχανή δεν βγαίνει εύκολα. Αν δούλευα σε μηχανές αυτοκινήτων θα τα προτιμούσα σίγουρα.
Και μιας και ανέφερες την stahlwille, οι καστάνιες FOD (foreign object damage) βγαίνουν μόνο με QR σύστημα για αυτό τον λόγο. Βέβαια η stahlwille απευθύνεται και σε μηχανικούς αεροσκαφών, όπου
μια ζημιά κοστίζει πολύ.

Δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησα. Ελπίζω ότι θα προσθέσουν κι άλλοι την άποψή τους.

daz
07/03/2018, 18:51
Μόλις τελείωσα το διάβασμα του θρεντ:a46:

Ουάου! :lol:

Πολύ χαίρομαι που δεν πήγε χαμένος τόσος κόπος να κρατήσω αυτό το θρεντ σε συνοχή. Τα περισσότερα θέματα που υπάρχουν στα εργαλεία έχουν διαχωριστεί από εδώ μέσα, όταν το θρεντ είχε φτάσει πάνω από 100 σελίδες.

Σχετικα με τα εξαρτήματα είναι καλυτερο να έχουμε αυτά που κλειδώνουν, βλέπε Stahlwille quick release, στο καρυδάκι, προέκταση, κλπ ώστε να είναι σταθερά ή τα κανονικά;

Με τις καστάνιες προτιμότερο το quick release ή οχι;

Έχω παρατηρήσει στις προεκτάσεις και αξεσορις τα quick release έχουν αρκετά μπόσικα, πάντα σε σύγκριση με τα νορμαλ.

Παρακαλώ τι παρατηρήσεις σας με βάση την εμπειρία σας αλλά και από τεχνικής άποψης.

Οι ανοχές στο καρέ της καστάνιας/προέκτασης με το καρυδάκι δεν παίζουν πάντα τον μεγαλύτερο ρόλο στο πόσο θα κουνιέται αυτό. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το μέγεθος και το σχήμα της εγκοπής που υπάρχει μέσα στο καρυδάκι, το μέγεθος της μπίλιας στην προέκταση/καστάνια και το πόσο σφιχτό είναι το ελατήριο πίσω απ' την μπίλια.
Παλιά τα καρυδάκια δεν είχαν εγκοπή μέσα στο καρέ. Η εγκοπή ήρθε για να μην πέφτουν τα καρυδάκια ή να μη μένουν επάνω στην βίδα όταν τραβούσαμε την προέκταση κτλ. Όταν η εγκοπή είναι πολύ μεγάλη και η μπίλια μικρή, τα τοιχώματα δεν πιέζονται με αποτέλεσμα το καρυδάκι να παίζει επάνω στην προέκταση. Με τις ίδιες ακριβώς ανοχές και προσεκτικότερη σχεδίαση στην εγκοπή το ίδιο καρυδάκι θα φαινόταν να έχει πολύ πιο σφιχτή εφαρμογή. Στα εξαρτήματα με σύστημα ασφάλισης της βίδας δεν υπάρχει καν ελατήριο πίσω απ' την μπίλια. Συνεπώς η μπίλια κάθεται μέσα στην εγκοπή και δεν αγγίζει καθόλου τα τοιχώματα (διαφορετικά ο δακτύλιος ή το κουμπί ασφάλισης της βίδας δεν θα επέστρεφαν στην αρχική τους θέση) ή τουλάχιστον δεν ασκεί καθόλου πίεση. Αποτέλεσμα, με τις ίδιες ακριβώς ανοχές, το καρυδάκι να κουνιέται επάνω στη προέκταση. Φυσικά δεν τίθεται θέμα λειτουργικότητας αλλά μερικοί δεν θέλουν να κουνιέται.

Από θέμα χρήσης εξαρτάται τι θέλεις και τι σε βολεύει. Συνήθως στο 1/2 και στα 3/8, είναι πολύ δύσκολο να φύγει το καρυδάκι πάνω απ' την προέκταση αλλά μπορεί να συμβεί (κυρίως στα αμάξια παρά στις μηχανές). Αντιθέτως με κάποια συστήματα ασφάλισης είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο. Στο 1/4 όμως χρειάζεται γιατί το καρυδάκι φεύγει πολύ πιο εύκολα.
Πέρα απ' αυτό όμως..

Εμένα με βολεύουν αρκετά όσα ασφαλίζουν. Ειδικά στις καστάνιες. Έχω και απ' τα δύο αλλά συνήθως χρησιμοποιώ τα ασφαλείας. Είναι πολύ πιο εύκολο/γρήγορο για μένα να κάνω τη δουλειά. Βάζω την καστάνια να χαλαρώσω τη βίδα και μετά πατάω το κουμπί και τραβάω την καστάνια ενώ το καρυδάκι μένει επάνω στην βίδα οπότε συνεχίζω με το χέρι. Επίσης αν τα χέρια και τα καρυδάκια είναι γεμάτα γράσα, τότε το καρυδάκι αφαιρείται πιο δύσκολα απ' την καστάνια. (ειδικά το 1/2). Το ίδιο κάνω και με τις προεκτάσεις. Αφού η βίδα χαλαρώσει, βγάζω την καστάνια και ξεβιδώνω με την προέκταση.
Την ασφάλεια στις προεκτάσεις την θεωρώ λιγότερο απαραίτητη από θέμα λειτουργικότητας πλην του γεγονότος οτι είσαι σίγουρος οτι δε θα ψάχνεις το καρυδάκι με μαγνήτη και φακό.

Η gedore έχει την καλύτερη ρίκνωση στα καρυδάκια της, απ' όλες όσες ξέρω. Είναι επίσης απ' τις λίγες που έχουν ρίκνωση και στις προεκτάσεις της (τις καινούριες). Την καλύτερη ρίκνωση σε προέκταση πάντως την έχει η κοκεν. Η ρίκνωση στα καρυδάκια της hazet είναι πιο πολύ για χρήση με καστάνια που εμένα δε με βολεύει και πολύ (δλδ να γυρίζεις το καρυδάκι με το χέρι χωρίς να βγάλεις την καστάνια). Οι υπόλοιπες έχουν είτε υποτυπώδη ρίκνωση, είτε καθόλου.

Οπότε σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το που και πως δουλεύεις.

Επιλέγοντας καρυδάκια και προεκτάσεις με καλή ρίκνωση είναι πολύ εύκολο να δουλέψεις με αυτόν τον τρόπο.

losvre
07/03/2018, 21:37
SciTeF kai daz,

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

daz, σχετικά μα τη ρίκνωση, έχεις τσεκάρει τη WERA? Νομίζω ότι τα καρυδακιά τας έχουν ακόμα πιο άγρια ρίκνωση από τη Gedore....

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις!

και αν κατάλαβα καλά οι φωτογραφίες πάνε στο πορν θρεντ, σωστά?

daz
07/03/2018, 22:44
SciTeF kai daz,

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

daz, σχετικά μα τη ρίκνωση, έχεις τσεκάρει τη WERA? Νομίζω ότι τα καρυδακιά τας έχουν ακόμα πιο άγρια ρίκνωση από τη Gedore....

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις!

και αν κατάλαβα καλά οι φωτογραφίες πάνε στο πορν θρεντ, σωστά?

Ναι σωστά. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν βάζουμε φωτογραφίες όπου γουστάρουμε ή όταν πιστεύουμε οτι θα βοηθήσει στη συζήτηση.

Από καρυδάκια έχω δουλέψει τα πάντα και τα gedore δεν τα αλλάζω. Δεν είναι τα καλύτερα σε όλους του τομείς αλλά είναι τα καλύτερα συνολικά ή τουλάχιστον τα καλύτερα για μένα. Τα stahl είναι τα λεπτότερα όλων αλλά, ως εκ' τούτου, όχι τα πιο γερά. Παράλληλα δεν έχουν σοβαρή ρίκνωση. Τα hazet είναι τα ομορφότερα όλων με φοβερές ανοχές αλλά η ρίκνωση είναι στο λάθος σημείο (για μένα). Παράλληλα έχουν και το μεγαλύτερο ύψος. Τα κοκεν μ' αρέσουν πολύ σε όλους τους τομείς αλλά δεν έχουν ρίκνωση. Παράλληλα όλα τα παραπάνω δεν έχουν σοβαρή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Τα gedore τα βρίσκεις παντού, δεν είναι τα πιο λεπτά (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κορυφαία) αλλά το πάχος τους δεν αποτελεί πρόβλημα σε κανένα σημείο, ενώ τα καθιστά και αρκετά ανθεκτικά. Έχουν την καλύτερη ρίκνωση και η εφαρμογή στα 3/8 και 1/2 είναι παρά πολύ καλή παρόλο που και έχουν αρκετά μεγάλες εγκοπές. Στο 1/4 δε μ' αρέσουν και πολύ όμως, παρόλο που τα δουλεύω πολλά χρόνια και τα έχω ξεσκίσει, χωρίς να κάνουν κιχ. (εκτός απ' τις προεκτάσεις ασφαλείας που μετά από μερικά χρόνια δεν ασφαλίζουν όπως στην αρχή).

Τα wera έχουν άγρια ρίκνωση αλλά..
1ον και κυριότερο έχουν λειζερ. Μετά από λίγο καιρό αυτό ξεθωριάζει και δεν φαίνεται, ενώ μετά από μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα. Αλλά και καινούριο να είναι, αν γεμίσει γράσο πάλι δε φαίνεται τίποτα. Με την εγχάραξη, όταν βρωμίζει φαίνεται ακόμα πιο καθαρά το νούμερο.
Η τρύπα που έχουν στην μια μεριά και οι τεράστιες εγκοπές στις υπόλοιπες, δεν είναι κάτι που μου αρέσει και ιδιαίτερα.
Ο κατασκευαστής δεν είναι σταθερός, ούτε η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια, ούτε η σχεδίαση. Κατασκευάζονται στην ταιβάν και όπως φαίνεται δεν κατασκευάζονται μόνο σε ένα εργοστάσιο.
Σε μερικά χρόνια η σχεδίαση μπορεί να αλλάξει εντελώς. Να μην έχουν δλδ καμία απολύτως σχέση με αυτά που υπάρχουν σήμερα ούτε στο χρώμιο, ούτε σε τίποτα.

Το πρώτο είναι το πιο σημαντικό για μένα αλλά και τα υπόλοιπα δεν είναι ανάξια λόγου όταν μπορείς να τα έχεις, με την ίδια τιμή.

Δεν έχει σημασία πότε πήρες μια συλλογή gedore ή stahl. Σε 50 χρόνια θα πάρεις το καρυδάκι που έχασες ή έσπασες και θα είναι πάλι το ίδιο. Μπορεί μέχρι τότε να έχουν αλλάξει πολλά στη διαδικασία αλλά το καρυδάκι θα είναι ίδιο. Η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε η gedore εδώ και πολλά χρόνια ήταν που φέτος άλλαξε τα λόγκο της. Τα γερμανικά της είναι ίδια από τότε που ζούσαν και τα 3 αδέλφια.

393750

losvre
09/03/2018, 09:56
Ναι σωστά.

Τα hazet είναι τα ομορφότερα όλων με φοβερές ανοχές αλλά η ρίκνωση είναι στο λάθος σημείο (για μένα). Παράλληλα έχουν και το μεγαλύτερο ύψος. Τα κοκεν μ' αρέσουν πολύ σε όλους τους τομείς αλλά δεν έχουν ρίκνωση. Παράλληλα όλα τα παραπάνω δεν έχουν σοβαρή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Τα gedore τα βρίσκεις παντού, δεν είναι τα πιο λεπτά (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κορυφαία) αλλά το πάχος τους δεν αποτελεί πρόβλημα σε κανένα σημείο, ενώ τα καθιστά και αρκετά ανθεκτικά. Έχουν την καλύτερη ρίκνωση και η εφαρμογή στα 3/8 και 1/2 είναι παρά πολύ καλή παρόλο που και έχουν αρκετά μεγάλες εγκοπές. Στο 1/4 δε μ' αρέσουν και πολύ όμως, παρόλο που τα δουλεύω πολλά χρόνια και τα έχω ξεσκίσει, χωρίς να κάνουν κιχ. (εκτός απ' τις προεκτάσεις ασφαλείας που μετά από μερικά χρόνια δεν ασφαλίζουν όπως στην αρχή).

Τα wera έχουν άγρια ρίκνωση αλλά..

Δεν έχει σημασία πότε πήρες μια συλλογή gedore ή stahl. Σε 50 χρόνια θα πάρεις το καρυδάκι που έχασες ή έσπασες και θα είναι πάλι το ίδιο. Μπορεί μέχρι τότε να έχουν αλλάξει πολλά στη διαδικασία αλλά το καρυδάκι θα είναι ίδιο. Η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε η gedore εδώ και πολλά χρόνια ήταν που φέτος άλλαξε τα λόγκο της. Τα γερμανικά της είναι ίδια από τότε που ζούσαν και τα 3 αδέλφια.

393750

Γεια σου daz,

εν ολίγης, πρότεινε 1/4 καρυδάκια με καλή ρίκνωση, καλές ανοχές και εφαρμογή σε προεκτάσεις και κάτω από 25mm ύψος:rolleyes:!

1. Τα Hazet έχουν το ίδιο ύψος με τα Gedore στα 1/4 και λίγο χαμηλοτερα σε 3/8 και 1/2 εξαρτάται και απο το μέγεθος στο καρυδάκι.

2. Τι εννοείς με τισ "μεγάλες εγκοπές"?

Τα gedore τα βρίσκεις παντού, δεν είναι τα πιο λεπτά (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κορυφαία) αλλά το πάχος τους δεν αποτελεί πρόβλημα σε κανένα σημείο, ενώ τα καθιστά και αρκετά ανθεκτικά. Έχουν την καλύτερη ρίκνωση και η εφαρμογή στα 3/8 και 1/2 είναι παρά πολύ καλή παρόλο που και έχουν αρκετά μεγάλες εγκοπές

3. Συμφωνώ για τα WERA

4. Στο μέλλον δεν ξέρουμε αν τα εργαλεία θα έχουν την ίδια ποιότητα με σήμερα. Η gedore αλλάζει την ονομασία των CAROLUS σε GEDORE RED!!!

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις γνώσεις!!!:beer:

daz
09/03/2018, 14:57
Γεια σου daz,

εν ολίγης, πρότεινε 1/4 καρυδάκια με καλή ρίκνωση, καλές ανοχές και εφαρμογή σε προεκτάσεις και κάτω από 25mm ύψος:rolleyes:!

1. Τα Hazet έχουν το ίδιο ύψος με τα Gedore στα 1/4 και λίγο χαμηλοτερα σε 3/8 και 1/2 εξαρτάται και απο το μέγεθος στο καρυδάκι.

2. Τι εννοείς με τισ "μεγάλες εγκοπές"?

Τα gedore τα βρίσκεις παντού, δεν είναι τα πιο λεπτά (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κορυφαία) αλλά το πάχος τους δεν αποτελεί πρόβλημα σε κανένα σημείο, ενώ τα καθιστά και αρκετά ανθεκτικά. Έχουν την καλύτερη ρίκνωση και η εφαρμογή στα 3/8 και 1/2 είναι παρά πολύ καλή παρόλο που και έχουν αρκετά μεγάλες εγκοπές

3. Συμφωνώ για τα WERA

4. Στο μέλλον δεν ξέρουμε αν τα εργαλεία θα έχουν την ίδια ποιότητα με σήμερα. Η gedore αλλάζει την ονομασία των CAROLUS σε GEDORE RED!!!

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις γνώσεις!!!:beer:

Δεν έχει σημασία αν αλλάζει τα carolus σε gedore red. Ασφαλώς απ' την μια δεν είναι καλό γιατί θα βάλει την επωνυμία της σε κινέζικα προιόντα αλλά σκοπός είναι να "εγγυηθεί" την ποιότητα (στο μυαλό κάποιων) ώστε να ξεχωρίσει την carolus απ' τις άλλες μάρκες και να αυξήσει τις πωλήσεις. Ως τώρα τα carolus ήταν gedore carolus όπως παλιότερα ήταν όλες οι άλλες μάρκες. (habero/daco κ.α). Η διαφορά είναι οτι τα carolus είναι κίνα ταιβάν και χαμηλότερης ποιότητας. Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστικά carolus, ονομάζει την σειρά με τα κινέζικα, gedore red. Θα έχει την μπλε και την κόκκινη σειρά όπως η bahco έχει την ergo top για τα ακριβά της και η beta την easy για τα φθηνά της (μόνο που εκεί δεν ξεχωρίζουν και τόσο οι σειρές). Εγώ θέλω να δω κατά πόσο θα υπάρχει συνέπεια στην ποιότητα αυτής της σειράς, γιατί τα τελευταία carolus ήταν φθηνότερα απ' τα παλιότερα. Ο προμηθευτής στα γερμανικά/πολύγωνα άλλαξε οι καστάνιες φαίνονται χειρότερες, οι κασετίνες είναι της σειράς.
Ασφαλώς και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον αλλά προτιμώ να επιλέγω κατασκευαστές όσο ακόμα υπάρχουν, παρά κάποιους που ήδη έχουν μεταφέρει την παραγωγή αλλού. Το made in germany είναι σήμα κατατεθέν και δύσκολα θα εκλείψει. Πέρα απ' αυτό η γερμανία στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην βιομηχανία της και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κρατάνε γερά τους μεγάλους κατασκευαστές.
Πέρα απ' όλα αυτά.. Η wera είναι κατασβιδοκατασκευαστής. Οι gedore/hazet/stahl μόνο καρυδάκια ξέρουν να φτιάχνουν και γερμανικά/πολύγωνα. Όλα τα άλλα τα φτιάχνουν εταιρίες που έχουν εξαγοράσει (στην περίπτωση της gedore) ή, εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται (stahl/hazet). Επιλέγω λοιπόν να αγοράζω κατσαβίδια απ' τη wera/wiha/witte/felo και καρυδάκια απ' τις υπόλοιπες. Η hazet αφαίρεσε την σχεδίαση 2 επιπέδων απ' τα γερμανοπωλύγωνα και η stahl αφαίρεσε το stronger than any bolt απ' τα Ζ της. Κατά τα άλλα μιλάμε τα ίδια εργαλεία με σφιχτότερες ανοχές, προσεκτικότερη σχεδίαση με πιο λεπτά δαχτυλίδια κτλ. Αν το προσέξεις όλες οι σοβαρές εταιρίες προσπαθούν να τυποποιήσουν και την εμφάνιση ώστε αυτή να είναι σήμα κατατεθέν τους (εκτός απ' τις αμερικάνικες που όλα είναι ίδια). Για να μην είμαι άδικος, το ίδιο φαίνεται να κάνει και η wera.

Τα hazet έχουν παρόμοιο ύψος με τα gedore στα μικρά νούμερα αλλά όσο πάνε προς τα πάνω γίνονται αρκετά πιο ψηλά. Δεν ξέρω γιατί. Λεπτομέρειες!

Εγκοπή εννοώ αυτή μέσα στο καρέ στην οποία φωλιάζει η μπίλια. Όσο προσεκτικότερη η σχεδίασή της και το χτύπημά της, τόσο καλύτερη φαίνεται η εφαρμογή. Πάλι λεπτομέρειες! (εκτός απ' το 1/4 που παίζει μεγαλύτερο ρόλο το πόσο "σφιχτό" θα είναι το καρυδάκι επάνω στους οδηγούς).

Για καρυδάκια 1/4 πάρε hazet αν σε ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή. Ύψος στα στάνταρ τη κατηγορίας και σοβαρή ρίκνωση αλλά στην μέση. Εμένα στο 1/4 η ρίκνωση δε με νοιάζει και πολύ γιατί συνήθως χρησιμοποιώ κατσαβίδι για καρυδάκια με καρέ στο πίσω μέρος.
Αν θέλεις κάτω από 25mm ύψος, stahl και koken είναι οι καλύτερες επιλογές σου. Τα κοκέν χωρίς ρίκνωση ενώ με τη stahl έχεις λίγο απ' όλα. Αρκετά καλές ανοχές (αντίστοιχες με koken αν δε μιλάμε για quick release), ρίκνωση στο επάνω μέρος (αλλά υποτυπώδη), ύψος 23mm (vs 22 koken, 25 οι υπόλοιπες). Τα stahl θα είναι και ακριβότερα.

Αν σε ενδιαφέρει το quick release σε προεκτάσεις στο 1/4 ρίξε μια ματιά και στους αντάπτορες ασφαλείας. (https://www.google.gr/search?client=firefox-b&dcr=0&biw=1920&bih=912&tbm=isch&sa=1&ei=K3CiWpCUJ4WjsgH79LXIAw&q=stahlwille+locking+adaptor&oq=stahlwille+locking+adaptor&gs_l=psy-ab.3...72293.76584.0.77510.17.13.1.1.1.0.510.2232.0j3j3j1j0j1.8.0....0...1c.1.64.psy-ab..7.2.362...0i19k1.0.SSftE1_OpRw#imgrc=_)

losvre
09/03/2018, 16:14
daz, ευχαριστώ!!!

μιας και ανέφερες τα wera/wiha/witte/felo

ποιά έχουν την καλύτερη εφαρμογή σε PH ιδιαίτερα και καλύτερη ποιότητα σε μύτες/ tips ατα κατσαίδια γενικά? Γνώμη μου είναι απο ότι έχω διαβάσει 1α τα WITTE, μετά WIHA kai μετά τα άλλα.

Αφήνω τα PB Swiss για άλλο θρεντ:lol:

Billis21
09/03/2018, 17:30
Υπαρχει καποιος που να εχει γνωμη για τα εξης εργαλεια...

Vigor (εφ'ορου ζωης εγγυηση)
Fasano (εφ'ορου ζωης εγγυηση)
Benzer (καμια εγγυηση)

Τα εχει δουλεψει καποιος? Ετυχε και πεσανε μπροστα μου καποιοι κομπλε εργαλιοφορεις αλλα δεν τους γνωριζω καθολου.
Ευχαριστω!

daz
10/03/2018, 14:54
Φίλε μου δεν υπάρχουν αυτές οι μάρκες. Ειδικά η τελευταία!
Η vigor είναι η μάρκα της hazet για να πουλάει κινέζικα και δεν έχει καμία διαφορά απ' της υπόλοιπες της σειράς.

Αυτές οι μάρκες μπορούν να πουλάνε από πολύ καλά εργαλεία αναγνωρισμένων κατασκευαστών, μέχρι πανφθηνα κινέζικα πολύ χαμηλής ποιότητας.

Δες το πρώτο πρώτο πόστ αυτού του θρεντ. Τι vigor πεις, τι rothewald είναι το ίδιο πράγμα.

Για την εγγύηση εφ' όρου ζωής δεν το σχολιάζω καν.

Billis21
10/03/2018, 19:03
Για την εγγύηση εφ' όρου ζωής δεν το σχολιάζω καν.

Πως το εννοεις αυτο? Πας δηλαδη με μια χαλασμενη καστανια η ενα σπασμενο καρυδακι και δεν στο αλλαζουν?

Εμενα προσωπικα δεν με πειραζει το που εχουν κατασκευαστει. Ας τα φτιαχνουνε και στην γη του πυρος. Απλα αν τα εχει δουλεψει καποιος και ξερει για το αν σπαει καθε βδομαδα και απο κατι και το κατα ποσο εξυπηρετικη ειναι η εγγυηση.

daz
10/03/2018, 20:10
Πως το εννοεις αυτο? Πας δηλαδη με μια χαλασμενη καστανια η ενα σπασμενο καρυδακι και δεν στο αλλαζουν?

Εμενα προσωπικα δεν με πειραζει το που εχουν κατασκευαστει. Ας τα φτιαχνουνε και στην γη του πυρος. Απλα αν τα εχει δουλεψει καποιος και ξερει για το αν σπαει καθε βδομαδα και απο κατι και το κατα ποσο εξυπηρετικη ειναι η εγγυηση.

Ναι κάπως έτσι το εννοώ. Ρίξε μια ματιά και στο θρεντ με τις εγγυήσεις.

Όχι δε θα σπάει ένα κάθε εβδομάδα.

Όταν λέω πανφθηνα κινέζικα χαμηλής ποιότητας μη δίνεις βάση στο που κατασκευάζονται αλλά στα υπόλοιπα. Στην κίνα κατασκευάζονται και πανάκριβα κινέζικα κορυφαίας ποιότητας!

Αν η τιμή τους είναι χαμηλή, χαμηλή είναι και η ποιότητά τους. Το γράφω συνέχεια. Δεν υπάρχει συνέπεια στην ποιότητα σε αυτές της "μη" μάρκες.

Δες λίγο εδώ.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153195&page=24&p=2922969&viewfull=1#post2922969

Σε κάθε συλλογή έχει και διαφορετικά εργαλεία.

daz
10/03/2018, 21:23
daz, ευχαριστώ!!!

μιας και ανέφερες τα wera/wiha/witte/felo

ποιά έχουν την καλύτερη εφαρμογή σε PH ιδιαίτερα και καλύτερη ποιότητα σε μύτες/ tips ατα κατσαίδια γενικά? Γνώμη μου είναι απο ότι έχω διαβάσει 1α τα WITTE, μετά WIHA kai μετά τα άλλα.

Αφήνω τα PB Swiss για άλλο θρεντ:lol:

Τα vessel! :lol:

Σοβαρά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο έχει την καλύτερη εφαρμογή. Όλα έχουν πολύ καλή εφαρμογή στη βίδα. Τα vessel έχουν ειδική επίστρωση στην μύτη ώστε να μη γλιστράει (και οι άλλες μάρκες έχουν σε καποιες σειρές τους) και μου δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη. Νομίζω από θέμα εφαρμογής στη βίδα, δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά σε αυτές τι μάρκες.
Ο άλλος τομέας είναι το πόσο αντέχουν στη φθορά, με λίγα λόγια πόσο θα κρατήσουν αυτή τη σφιχτή εφαρμογή. Και εδώ πάλι δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εμένα μου αντέχουν όλα πολύ. Ξέρω όμως τα μεγέθη και χρησιμοποιώ το σωστό μέγεθος κατσαβιδιού! Ακόμα και σε μισοχαλασμενες βίδες πάλι δύσκολα μου χαλάει το κατσαβίδι ή δείχνει πρόωρη φθορά. Πάλι δύσκολα θα ξεχωρίσει κάποια απ' τις παραπάνω μάρκες. Τα vessel δεν τα χρησιμοποιώ πολύ καιρό για να σου πω πως συγκρίνονται με τις υπόλοιπες.
Στα ίσια μερικές φορές γίνεται κρας τεστ στην λάμα αλλά και στην άκρη τους. Νομίζω οτι λίγο πολύ όλες είναι ίδιες πάλι και καμία δεν είναι όπως παλιότερα (χωρίς να έχω εμπειρία με vessel και pb) Πιο πολύ εδώ παίζει ρόλο το μήκος και το πάχος της λάμας στις μεταξύ τους διαφροές. Υποδειγματική αντοχή έχω δει σε παλιότερα made in germany gedore με άθλια λεπτή, σκληρή και γλιστερή λαβή. Πραγματικά την τελευταία φορά νόμιζα οτι θα το σπάσω ή θα παραμορφωθεί μόνιμα και αυτό βγήκε σώο και αβλαβές με μερικές έχτρα γρατζουνιές μόνο. Καμία δε πιστεύω οτι είναι τόσο καλή πια.

Θα σου έλεγα να δώσεις βαρύτητα στην λαβή και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (stricking cap, εξάγωνη λαβή, εξάγωνο για να μπαίνει κλειδί, μήκος λάμας). Σε μένα δεν κάθεται καλά η λαβή της wera. Τις wiha μ' αρέσει περισσότερο. Τα felo έχουν ωραίες λαβές αλλά δεν ξεχωρίζουν πλην απ' αυτά με την πολυ μαλακή επιφάνεια (που όμως δεν αυξάνει το γκριπ με λαδωμένα χέρια αλλά είναι απόλαυση να τα δουλεύεις). Τα pb έχουν πολυ πιο άνετη λαβή απ' όσο φαίνεται να είναι, και με την λαβή δυο συστατικών και με τη σκληρή. Τα vessel δεν νομίζω οτι δεν θα βολέψουν κάποιον, εκτός ίσως κάποιον με πολύ μικρά χέρια.

Σε μύτες όλες οι παραπάνω έχουν πολλές σειρές. Οι φθηνές πχ της wiha δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά είναι φθηνές, δε θα τις επέλεγα. Αν επιλέξεις πιο ακριβή σειρά τότε είναι πολύ καλές όλες. Δε μιλάω καθόλου για την αντοχή στο σπασιμο σε δράπανα με κρούση αλλά στην αντοχή στη φθορά.
Στο δραπανάκι μου έχω σχεδον όλες τις μάρκες. Η pb είναι πολύ καινούρια για να αξιολογηθεί και η vessel ακόμα αχρησιμοποίητη. Στις υπόλοιπες έχω τις σειρές με tin coated αλλά και τις απλές. Όλες πολύ καλές. Μια wiha tin έχει αρχίσει να χαλάει και να μην έχει καλή εφαρμογή αλλά έχει φάει πολύ ξύλο σε δράπανο χωρίς φρένο. Μια gedore ph2 (μάλλον by witte) απλή χωρίς επιστρώσεις έχει δείξει υποδειγματική αντοχή σε ηλεκτρικό κατσαβίδι στη δουλειά και μάλιστα δουλεμένη από άσχετους σε λάθος νούμερο βίδα ή σε χαλασμένες βίδες κτλ.

Αν μου έβαζες ένα μαχαίρι στο λαιμό να επιλέξω μια απ' τις παραπάνω θα έλεγα witte.

losvre
11/03/2018, 03:00
Υπαρχει καποιος που να εχει γνωμη για τα εξης εργαλεια...

Vigor (εφ'ορου ζωης εγγυηση)
Fasano (εφ'ορου ζωης εγγυηση)
Benzer (καμια εγγυηση)

Τα εχει δουλεψει καποιος? Ετυχε και πεσανε μπροστα μου καποιοι κομπλε εργαλιοφορεις αλλα δεν τους γνωριζω καθολου.
Ευχαριστω!

Vigor και να μου τα χάριζαν δεν θα τα έπαιρνα. Τα έχω δεί σε μαγαζί και είναι άστα να πάνε. Fasano, Benzer δεν έχω εμπειρία.

Εάν ψάχνεις κάτι σχετικά καλό σε καλή τιμή θα έλεγα Carolus, Proxxon, Bahco.

losvre
16/03/2018, 13:35
Καλημέρα σε όλους,

Φτιάχνω μια μικρή συλλογή με τα άκρως απαραίτητα και ρωτώ τους εχπερτ αν μπορώ να παραλείψω τα παρακάτω νούμερα για επισκεύη σε αυτο/ μηχανή?

Προτείνεται κάτι το οποίο κρίνεται "απαραίτητο".

Sockets 4, 5, 6, 9, 11, 20, 21, 23, 25, 26,....

PH4

PZ1

Allen 3, 10, 12, 14...

Torx 10, 15, 27, 55, 60

XZN 12, 14

toyar
21/03/2018, 23:17
προτασεις για εργαλεια...........
https://www.youtube.com/watch?v=rCOgrIPFxIY

daz
22/03/2018, 00:31
Καλημέρα σε όλους,

Φτιάχνω μια μικρή συλλογή με τα άκρως απαραίτητα και ρωτώ τους εχπερτ αν μπορώ να παραλείψω τα παρακάτω νούμερα για επισκεύη σε αυτο/ μηχανή?

[COLOR=#000000]Προτείνεται κάτι το οποίο κρίνεται "απαραίτητο".

Κατ' αρχάς όλα μπορεί να σου χρειαστούν. Θα σου πω θα συναντάς συνήθως αυτά τα νούμερα και κρίνε μόνος σου.

Το 4 μπορείς να το βγάλεις. Το 5 και το 5,5 είναι πολύ κοινά νούμερα στις μικρές βίδες. Ιδικά το 5,5. Το 6 θα το βρεις συχνά πυκνά σε σφιγκτήρες κολάρων. Ναι αυτές οι βίδες έχουν και εγκοπή για κατσαβίδι αλλά δεν μπορείς πάντα να χωρέσεις το κατσαβίδι γιατί ο σφιγκτήρας πχ είναι απο κάτω.
Το 9 σε ποδήλατα κυρίως. Σπάνια σε μηχανή αυτοκίνητο αλλά καλό είναι να έχεις τουλάχιστον ένα. Το 11 είναι απαραίτητο. Μη το συζητάς καθόλου. Μπορεί τις περισσότερες φορές να κάνεις τη δουλειά σου με γερμανοπωλύγωνο αλλά όχι πάντα.
Το 20, τον πούλο. 21 μπουλόνια τροχών αλλά και και άλλες βίδες σε σημεία που δεν το περιμένεις. Σήμερα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη θέση του 22. Το 23 είναι πιο σπάνιο και μόνο αν ασχολείσαι με νευραλγικά σημεία μπορεί να το βρεις μπροστά σου. Νομιζω χρησιμοποιείται και σε μπουλόνια ημιφορτηγών αλλά δε σε νοιάζει. Το 25 και το 26 είναι απ' τα σπάνια. Αν ανοίγεις κινητήρες το 26 μπορεί να το βρεις μπροστά σου.

ph4. Ασχολείσαι με παλιά μηχανήματα? Τρακτέρα, βανάκια, λεοφωρεία κτλ? Αν όχι τότε πάρε μια μύτη κατσαβιδιού.
ph1 δε χρησιμοποιείται τόσο συχνά αλλά οι γερμανοί χρησιμοποιούν πολυ συχνά pz. Δε θα το βρεις εύκολα μπροστά σου και αν το βρεις θα κάνεις τη δουλειά με ph.

Αλλεν 3 το θέλεις. Πολλές μικρές βίδες σε φέρινγκ, μάσκες, ζελατίνες κτλ το χρησιμοποιούν. 10αρι άλλεν είναι για βίδες Μ12 ή 14 δε θυμάμαι! Παρόλα αυτά 10αρι άλλεν μπορεί να βρεις μέχρι και στην ρύθμιση προφόρτισης των ελατηρίων στις εμπρός αναρτήσεις. Γι' αυτά δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε L keys ή καρυδάκια. 12 και 14 δε θα βρεις εύκολα αλλά 14αρι άλλεν έχει πχ ο εμπρός άξονας της μηχανής μου. Δε θα σου έλεγα να τα πάρεις αν δεν έχεις ήδη κάποια χρήση γι' αυτά.

Όλα τα τορξ στα γερμανικά αυτοκίνητα είναι μαστ.Και στα γαλλικά και στα Ιταλικά αλλά κυρίως στα γερμανικά. 10 και 15 έχουν πολλές βίδες σε πλαστικά αλλά όχι μόνο. 27 θα το βρεις αρκετές φορές μπροστά σου αν ασχολείσαι με αμάξια ή θα το πετυχαίνεις και σε διάφορα σώματα ψεκασμού και τέτοια συστήματα σε security έκδοση με τρύπα. Τ55 έχουν πολλά αμάξια στα φρένα ίσως και σε τίποτα αναρτήσεις. Τ60 πιο δύσκολο, ίσως σε μεγαλύτερα αμάξια τζιπς κτλ, εγώ δεν έχω συναντήσει κάποιο.

Xzn 12 ναι. Μετά το 8 και το 10 είναι το επόμενο πιο χρήσιμο. Το 14 δε θυμάμαι να το έχω πετύχει κάπου.

Εγώ δε θα άφηνα με τίποτα έξω τα 6 - 11 σε 1/4 - 21 σε 1/2
Αλλεν 3 10 (είτε σε μύτες είτε σε L keys, αν όχι σε καρυδάκια)
Όλα τα τορξ μέχρι το 55 σε συνδιασμό με μύτες.

rhtoras
22/03/2018, 03:41
Ποδήλατο στάνταρ 8-10 σε πολύγωνο και 4-5 σε Άλλεν.
Οι ρόδες είναι 14.

daz
22/03/2018, 07:19
Ρήτορα τα ποδήλατα έχουν και 9ρες και πολλά στους τροχους έχουν και 15

SciTeF
22/03/2018, 07:54
Τα ποδήλατα έχουν και πολλά εξειδικευμένα εργαλεία. πχ τα κλειδιά για να λύσεις τους άξονες είναι σαν τα γερμανικά αλλά πολύ πολύ λεπτά.
Ίσως να μην είναι το κατάλληλο παράδειγμα λοιπόν για το ποια εργαλεία να βάλει κάποιος στην κασετίνα του. Αν θέλετε, ανεβάζω φωτό από αυτά που έχω!

daz
22/03/2018, 14:56
To θέμα δεν είναι τα ποδήλατα. Του είπα απλά που μπορεί να βρει εύκολα 9ριτσες βίδες. Πράγματι τα ποδήλατα θέλουν εξειδικευμένα εργαλεία!

losvre
22/03/2018, 23:26
Και έλεγα να ελαφρώσω λίγο την εργαλειoθήκη αλλά μετά από όσα γράψατε δε το βλέπω:)
394352

motomaniac
23/03/2018, 13:44
Και έλεγα να ελαφρώσω λίγο την εργαλειoθήκη αλλά μετά από όσα γράψατε δε το βλέπω:)
394352

εγω αδεια την βλεπω.

losvre
23/03/2018, 14:56
εγω αδεια την βλεπω.

Είχα βγάλει τα περισσότερα γιατί ήταν βαριά για να την μεταφέρω:D

Θα ανεβάσω άλλη φοτο με όλο το φορτίο!

motomaniac
23/03/2018, 15:50
Είχα βγάλει τα περισσότερα γιατί ήταν βαριά για να την μεταφέρω:D

Θα ανεβάσω άλλη φοτο με όλο το φορτίο!

εγω στον λιγο καιρο που ειχα εργαλειοθηκη την ειχα παντα τιγκα δυστυχως.. ηταν το κινητο μου συνεργειο οταν ημουν φοιτητης. τωρα εχω παγκους και σειρες...

MISKIN
07/04/2018, 19:47
Τα έχω αγαπήσει και πλέον τα θεωρώ τοπ. Ειδικά σε δύσκολες αποστολές καταφέρνουν την αποστολή εκεί που τα υπόλοιπα κολλάνε (facom πχ και Wurth)

Έχεις τσεκάρει αν έχουν μπόσικο στη λειτουργία τους τα wurth και τα Facom; Ξέρω ότι τα Gedore και τα wera δεν έχουν. Τα wurth τα δικά μου έχουν.

macdeath_s
08/04/2018, 01:07
Έχεις τσεκάρει αν έχουν μπόσικο στη λειτουργία τους τα wurth και τα Facom; Ξέρω ότι τα Gedore και τα wera δεν έχουν. Τα wurth τα δικά μου έχουν.

Ta Wurth ναι, Facom έχω σπίτι μόνο ένα αλλά είναι μεγάλο μέγεθος και δεν το χω χρησιμοποιήσει ακόμα. Αυτά που ρθανε πρόσφατα στη δουλεια θα τα δω next week.

fasarias
10/04/2018, 19:42
Hello παιδες, χρονια πολλα και χριστος ανεστη παιχταραδες μου.

Ετσι λιγο για να ξεσκουριασουμε καθως βλεπω οτι εχει πεσει πολυ αδρανεια τις τελευταιες μερες.

Εχω παει σε μια εταιρεια που ετοιμαζει ενα ηλεκτρολογικο προτζεκτ και μου δωσανε το πρασινο φως να παω και να τους ψωνισω κανα εργαλειο της προκοπης μιας και δεν εχουν τιποτα αξιολογο-αξιοπρεπες να εργαστουν, βεβαια το μπατζετ ηταν περιορισμενο οποτε επρεπε να βαλω λιγακι τα δυνατα μου και πιστευω καλα τα καταφερα για αρχη.

394698

394699

Απο αριστερα προς τα δεξια:

Τα κατσαβιδια πρωτα.

Κατσαβιδι για χτυπημα athlete με φαρδια λαμα- wera vde ισιο, νομιζω με 5,5 λαμα (δεν θυμαμαι)- wera σταυρωτο οχι vde pozidriv 2 (κλασσικα)- wera vde με μικρη λαμα ιδια με του δοκιμαστικου για τις κλεμες κ.λ.π- wera vde σταυρωτο philips 1.

Κοφτακι knipex vde επι 140mm, με βολεψε καλυτερα στο χερι απ`ολα τα υπολοιπα μεγεθη το συγκεκριμενο παρ`ολο που ειναι 140αρι και θεωρητικα ''μικρο''.
Αμφιταλαντευτηκα πολυ στο κοφτακι γιατι ημουν αναμεσα σ`αυτο (knipex) και στο αντιστοιχο gedore vde, τελικα κατεληξα στην πιο safe επιλογη.

Μυτοτσιμπιδο knipex vde επι 200mm (πολυ καλο εργαλειο).

Πενσα knipex μηχανικου με μακρυ υπομοχλιο επι 180mm, ακομα μια safe επιλογη και ελεω ελλειψεως της gedore 180mm που εχω και σαν προσωπικη εγω.

Να σημειωσω οτι τα κατσαβιδια ειναι ολα wera επειδη η αγορα εγινε απο τον κολλερη σε εμενα εδω κατω και δεν εχει κατι αλλο αξιοσημειωτο σαν επιλογη σ`αυτο το ειδος εργαλειου ή δεν εχω παρατηρησει εγω τουλαχιστον στα τοσα χρονια που ψωνιζω απο εκει, φανταστειτε οτι για χτυπητο πηγαινα για champion αλλα δεν το ειχε καν και ευτυχως παλι καλα που ειχε και το athlete στο ραφι.

Παμε παρακατω.

394700

Ενα γαλλικο απλο 10'' της facom.

Πηρα και ενα knipex cobra 250mm αλλα και ενα ισιο λαμαρινοψαλιδο της stanley ομως ξεχασα να τα βγαλω φωτο.

Πηρα επισης για εμενα αυτα:

394701

394702

Πενταμετρη μετροταινια της kds, πηγαινα για την μετροταινια της facom παλι, που την ειχα αγορασει και παλιοτερα αλλα την εχω χαλασει με το υγρο τεφλον (σκουριασε ολη η λαμα), ειπα ομως να κανω την διαφορα και να μην παρω το ιδιο, την kds την θυμαμαι απο μικρος που δουλευα και θυμαμαι οτι εβγαζε καλα μετρα και καλες φαλτσετες τοτε εκεινα τα χρονια.
Στην πορεια θα δειξει αν αξιζει ακομα, φαλτσετα της kds παντως εχω και τωρα που την δουλευω, την ειχα παρει απο τον βραττη, αλλα δεν εχω μεινει και ιδιαιτερα ικανοποιημενος.

Τρυπανακια cyl-9 multi construction της bosch νουμερα 8,10,12.
Ειχε τα cyl-9 και τα cyl-5 στο ραφι, τα cyl-5 τα εχω οποτε παλι ετσι για την αλλαγη και για μετρο συγκρισης ειπα να παρω τα cyl-9 αυτη τη φορα.

losvre
11/04/2018, 12:51
Κατσαβίδι για βαλβίδα τροχών Γιαπωνέζικο. Διαστάσεις μυτη διάμετρος 4μμ, Χερούλι διαμέτρου 10μμ και ολικό μήκος 75μμ.

394713

p@nos
03/06/2018, 23:42
Παιδια ψαχνω εργαλειο για να βγαλω τα ελατηρια βαλβιδων...καμμια ιδεα για αθηνα να παω να το αγορασω αυριο; Σημ. Δε θελω να το πληρωσω 50ε, μια φορα να κανω τη δουλεια μου το θελω οποτε ψαχνω για κατι οικονομικο...ιδανικα θα ηταν στο ιδιο μαγαζι να εχει πενσα και για τις τσιμουχες

toyar
04/06/2018, 05:34
αν θελεις σου δανειζω να κανεις δουλεια
μαρουσι.....

daz
04/06/2018, 10:55
Πάνο 50 Ευρω έχουν τα φθηνά. Δε νομίζω να μπορείς να βρεις φθηνότερο.

p@nos
04/06/2018, 13:35
αν θελεις σου δανειζω να κανεις δουλεια
μαρουσι.....

ευχαριστω toyar, βρηκα τελικα εργαλειο σε καλη τιμη να κανω τη δουλεια μου και το πηρα...

:beer:

general_nikolai
26/07/2018, 09:25
καλημερα παιδια και συγχαρητηρια για το θρεντ εχει μεσα τοσα πολλα που ακομη προσπαθω να το διαβασω ολο

Ψαχνω κανενα καλο σετ γερμανοπολυγωνα ειναι απο τα τελευταια εργαλεια που μου λυπουν μαζι με κανενα καλο συμπιεσομετρο το οποιο να μην κοστιζει παραπανω απο οσο κανει να κανω ανακατασκευη το μοτερ
τι μου προτινετε ? βρηκα σε ενα τοπικο μαγαζι ενα σετ acesa στα 90 ευρω περιπου με νουμερα απο 6 μεχρι 22 ειναι καλα? θα ηταν καλυτερα να κοιταξω σε παρομοια τιμη κανενα σετ gedore με λιγοτερα τεμαχια πχ?
επισης ψαχνω φιλερ (μετρικα) τα οποια στο ευρος 0.10-0.20 του χιλιοστου να μην πηγαινουν ανα 0,05 (5-10-15 και παει λεγοντας) αλλα να ειναι λιγο πιο ακριβειας υπαρχει κτ τετοιο?

Bowleno
26/07/2018, 12:00
Daaaaaaaz! που είσαι μαρή σουπιά;;;; σου έχουμε πελάτη....:D

:p

macdeath_s
26/07/2018, 16:58
καλημερα παιδια και συγχαρητηρια για το θρεντ εχει μεσα τοσα πολλα που ακομη προσπαθω να το διαβασω ολο

Ψαχνω κανενα καλο σετ γερμανοπολυγωνα ειναι απο τα τελευταια εργαλεια που μου λυπουν μαζι με κανενα καλο συμπιεσομετρο το οποιο να μην κοστιζει παραπανω απο οσο κανει να κανω ανακατασκευη το μοτερ
τι μου προτινετε ? βρηκα σε ενα τοπικο μαγαζι ενα σετ acesa στα 90 ευρω περιπου με νουμερα απο 6 μεχρι 22 ειναι καλα? θα ηταν καλυτερα να κοιταξω σε παρομοια τιμη κανενα σετ gedore με λιγοτερα τεμαχια πχ?
επισης ψαχνω φιλερ (μετρικα) τα οποια στο ευρος 0.10-0.20 του χιλιοστου να μην πηγαινουν ανα 0,05 (5-10-15 και παει λεγοντας) αλλα να ειναι λιγο πιο ακριβειας υπαρχει κτ τετοιο?

Eγώ θα πρότεινα ή σετ Joker (https://www-de.wera.de/en/great-tools/joker/) της Wera ή τα 467R (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=99FoUSBTD4o) από Facom

Προσωπικά έχω καταλήξει σε Wera και δεν έχω πάρει άλλα κλειδιά από όταν πήρα το πρώτο Joker. Ελπίζω κάποια στιγμή να τους πείσω και στη δουλειά να ξεφορτωθούμε τα Würth :D

general_nikolai
26/07/2018, 17:59
επισης τωρα ειδα οτι παιζουυν και αυτα εδω https://www.facom-vrattis.gr/index.php?route=product/product&path=59_63&product_id=362 τι φαση και τοσο φτηνα?

losvre
28/07/2018, 10:52
επισης τωρα ειδα οτι παιζουυν και αυτα εδω https://www.facom-vrattis.gr/index.php?route=product/product&path=59_63&product_id=362 τι φαση και τοσο φτηνα?

Αν σε βολεύουν χτύπα τα η τιμή είναι σούπερ. Κοιτά τεχνικά χαρακτηριστικά κατά αλλά είναι πολύ καλά και μειντ ιν Ιταλία, νομίζω.

macdeath_s
28/07/2018, 14:33
Αν σε βολεύουν χτύπα τα η τιμή είναι σούπερ. Κοιτά τεχνικά χαρακτηριστικά κατά αλλά είναι πολύ καλά και μειντ ιν Ιταλία, νομίζω.

Νομίζω μόνο οι κατσάνιες της Facom είναι ιταλικές. Ότι κλειδιά έχω είναι γαλλία.

losvre
28/07/2018, 22:05
Νομίζω μόνο οι κατσάνιες της Facom είναι ιταλικές. Ότι κλειδιά έχω είναι γαλλία.

Ακόμα καλύτερα να παραγγείλω και εγώ ένα σετ