View Full Version : Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Αφού πιάσαμε τα φακόμ..
Το 11-13 και 17-19 τα έχω πολλά χρόνια. Τα νούμερα αυτά τα πήρα επίτηδες γιατί ήταν για συγκεκριμένες δουλειές και ήταν μέσα σε μια μικρή εργαλειοθήκη που είχα στη δουλειά.
Όταν έβγαλε τα καινούρια γερμανοπολύγωνα φοβήθηκα μην αλλάξει και τη σειρά 44 και πήρα άλλα δυο να έχω όλα τα στανταρ μεγέθη.
Στο 13άρι αν βάλω μέσα βίδα και το φιλεριάσω θα πάρει το ίδιο φίλερ με ένα που είναι καινούριο. Το παλιότερο beta που είχα δεν είχε τοσο σφιχτές ανοχές παρόλο που ήταν και εκείνο βράχος.
Όλα προέρχονται από διαφορετικό καλούπι.
345901
edit..
Πωωω πολύ χάλι η φωτό. Λες και την τράβηξε ο "πρόεδρος" ειναι!
Προδιαγραφής
21/11/2015, 01:55
345902
Προδιαγραφής
21/11/2015, 01:56
345903
Alexandross
21/11/2015, 12:14
Αφορμή βρήκα να κατέβω στην Αθήνα για βόλτα στα εργαλειομάγαζα αφού χρειαζόμουν ενα μακρύ Torx κατσαβίδι Τ15 με λάμα μικρής διαμετρου και μήκος πάνω απο 170 mm .
Βρήκα τελικά μόνο της Force σε αυτό το μήκος λάμας και δεν μπορουσα να κάνω διαφορετικά ,το αγόρασα.
345913
Επίσης αγόρασα ένα ίσιο 10αρι κατσαβίδι με εξάγωνη πατούρα για να να μπαίνει 13αρι κλειδί.
Πήρα για δοκιμή ένα Padre ,παλιάς σειράς και σε χαμηλή τιμή.
Τα κατασκεύαζε μικρή μονάδα μέσα στην Γερμανία και απο ποιότητα φαίνεται αρκετά καλό, ο καιρός θα δείξει..
345914
Θα χρειαστώ και ένα μακρύ θηλυκό καρύδακι torx 10 με 1/2'' καρέ . Ταρίφα το είχαν στα 10ευρώ,Force.. :lol:
Οταν 30 ευρώ έχουν και τα οκτώ. E10,E11,E12,E14,E16,E18,E20,E24mm
http://www.getatool.gr/1-2-torx-8-force-4083.html
Βαζεις κάτι παραπάνω και παίρνεις κάτι στα σίγουρα να σου μείνει!
Facom και Gedore δεν βγάζει πάντως :eek:
Αφορμή βρήκα να κατέβω στην Αθήνα για βόλτα στα εργαλειομάγαζα αφού χρειαζόμουν ενα μακρύ Torx κατσαβίδι Τ15 με λάμα μικρής διαμετρου και μήκος πάνω απο 170 mm .
Βρήκα τελικά μόνο της Force σε αυτό το μήκος λάμας και δεν μπορουσα να κάνω διαφορετικά ,το αγόρασα.
345913
Επίσης αγόρασα ένα ίσιο 10αρι κατσαβίδι με εξάγωνη πατούρα για να να μπαίνει 13αρι κλειδί.
Τα κατασκεύαζε μικρή μονάδα μέσα στην Γερμανία και απο ποιότητα φαίνεται αρκετά καλό, ο καιρός θα δείξει..
345914
Θα χρειαστώ και ένα μακρύ θηλυκό καρύδακι torx 10 με 1/2'' καρέ . Ταρίφα το είχαν στα 10ευρώ,Force.. :lol:
Είναι η κλασική περίπτωση που έλεγα στην αρχή, του βγαίνω μια βόλτα κρατάω τα μάτια μου ανοιχτά και παίρνω φθηνά ένα εργαλείο που είναι σίγουρα πολύ καλύτερο απ' του lidl. Αν περιμένουμε να βγάλει το lidl κατσαβίδια δε θα βρούμε ποτέ ενα padre.
Δε ξέρω πόσο καλό είναι αυτό που πήρες γιατί προέρχεται από μια εποχή που όταν ήθελαν ένα φθηνό εργαλείο δε το αγόραζαν από την κίνα αλλά το κατασκεύαζαν. Το σίγουρο είναι ότι αναλογικά με αυτό που έδωσες πήρες "πολύ" εργαλείο.
Padre έχω και είναι ενυπωσιακής ποιότητας. Αλλά έχω και κατσαβίδια φθηνά που επάνω γράφουν w germany που δε μου γεμίζουν το μάτι.(Δε τα εχω χρησιμοποιήσει αυτά για να σου πω, τα πήρα μόνο και μόνο επειδή τα βρήκα φθηνά και στο τέλος δε τα πλήρωσα καθόλου)
Τα μακρύλαιμα καρυδάκια τορχ τα χτυπάνε γιατί τα ψάχνουν όλοι συνήθως όταν έχουν τον κινητήρα λυμένο και κοιτάνε μέσα στις υποδοχές που έχουν οι βίδες τις κεφαλής και βλέπουν τορχ. Εκεί μέσα δεν χωράει να μπει το πίσω μέρος απ' το καρυδάκι μισής ίντσας ούτε νομίζω το 3/8, ενώ οι ροπές και το δυναμόκλειδο δε τους επιτρέπουν να βάλουν 1/4 με προέκταση και αντάπτορες. Το ίδιο γίνεται και με τις βίδες που έχουν 12γωνη κεφαλή και μπορεί να είναι 10αρι καρυδάκι για Μ10 βίδα. Αλλά μακρύ 12γωνο βρίσκεις εύκολα οπότε τωρα το γυρίσανε στα τορχ. Καθικια παιδί μου οι κατασκευαστές! :lol: Δε μας αφήνουν να βάλουμε χέρι πουθενά. Ειδικά αυτοί οι γάλλοι!
Οι περισσότεροι κατασκευαστές εργαλείων τα έχουν στα σπεσιαλ τουλς.
Η gedore τα πουλάει μέσω της klann που έχει μόνο special tools.
Road Pirat
21/11/2015, 12:52
345913
345914
Αν ενδιαφέρεσαι για καλό έχει η κοκεν το Rs4425/6-N σε καρέ 1/2 (ε10,12,14,16,18,20) αλλά δεν πιστεύω να έχει 30€ μάλλον αρκετά παραπάνω
Υ.Γ λάθος τις κοκεν είναι κοντά όχι μακριά
Αν ενδιαφέρεσαι για καλό έχει η κοκεν το Rs4425/6-N σε καρέ 1/2 (ε10,12,14,16,18,20) αλλά δεν πιστεύω να έχει 30€ μάλλον αρκετά παραπάνω
Η κοκεν έχει ότι καρυδάκι μπορεί χρειαστείς αλλά που να τα βρεις? Μόνο στο μαγαζί που πόσταρα πριν μπορεί να τα βρεις όταν έβαλα λινκ από σφυροκατσάβιδο. Ο Μητρόπουλος στην αθηνάς έχει κοκέν αλλά αν του πεις να σου φέρει μόνο ένα νούμερο δε θα στο φέρει και αν το έχει σε ολόκληρη σειρά δε θα την χαλάσει.
Μέχρι και 35 τορχ έχει αυτή η π@να η κοκεν. Ή torx plus σε θυλικό.
Υπάρχουν και κάτι βίδες με εξωτερικό τορχ με πολύ χαμηλό ύψος κεφαλής. Σε αυτές αν βάλεις κανονικό καρυδάκι τορχ θυλικό θα στο φάει, πρέπει να έχεις ειδικό καρυδάκι ή να τροχίσεις ένα κανονικό. Μόνο στην κοκέν έχω βρει τέτοια αλλά επειδή μονο μια φορά συνάντησα τέτοια βίδα δεν έχω πάρει ακόμα.
Μια εικόνα 1000 λέξεις.
Διαφορετικό ύψος κεφαλής.
345915
Καρυδάκι για κοντές κεφαλές
345916
Αυτό θα πιάσει την κεφαλή μόνο στις επάνω γωνίες και θα την χαλάσει. Αν το τροχίσεις θα δουλέψει αλλά μετά δε θα σταθεροποιείται επάνω στις κανονικές κεφαλές.
345917
Road Pirat
21/11/2015, 13:16
Μια εικόνα 1000 λέξεις.
345915
345916
Αυτό θα πιάσει την κεφαλή μόνο στις επάνω γωνίες και θα την χαλάσει. Αν το τροχίσεις θα δουλέψει αλλά μετά δε θα σταθεροποιείται επάνω στις κανονικές βίδες.
345917
Οι κωδικοί που έχω δώσει παραπάνω για αυτό είναι έχει και φώτο από τις τρεις κεφαλές που έβαλες ( εχω τον κατάλογο και τα βλέπω από κι)
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο να τα βρεις αλλά και πόσο θα τα πληρώσεις
Οι κωδικοί που έχω δώσει παραπάνω για αυτό είναι έχει και φώτο από τις τρεις κεφαλές που έβαλες ( εχω τον κατάλογο και τα βλέπω από κι)
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο να τα βρεις αλλά και πόσο θα τα πληρώσεις
Σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλές τιμές.
Θα ποστάρω παραδείγματα πως η τιμή παραμένει λογικη όταν τα κατασκευάζεις όλα μόνος σου, όταν επιστρέψω.
Alexandross
21/11/2015, 13:19
@daz , Επιασα και την πένσα της Peugeuot Που ανέφερες σε προηγούμενη απάντηση . Τα δόντια της είναι ακόμη καλά ή αρπαγμένα ?Οι κοπτικές ακμές ?
H πιο καλή κασετινά που έχω βρεί .
Τωρα βρήκα φωτό , για τον Θεόφιλο . (theofilosI )
Την συγκεκριμένη την είχα βρεί στα 193 ευρώ μαζί με μεταφορικά. Ειναι το μοντέλο FACOM S.2L PB .
345922
Road Pirat
21/11/2015, 13:28
Σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλές τιμές.
Θα ποστάρω παραδείγματα πως η τιμή παραμένει λογικη όταν τα κατασκευάζεις όλα μόνος σου, όταν επιστρέψω.
Για την ποιότητα που παίρνεις οι τιμές είναι πολύ καλές αλλά δεν είναι πχ. Force για αυτό ανέφερα την τιμή.
345923
Πολύ ωραίος. :beer:
To B και το Β' είναι πολύ σημαντικά όπως επίσης και C.
To C εξαρτάται και από το μήκος του κλειδιού, όσο πιο μακρύ τόσο πιο χοντρό ώστε να αντέχει. Την μεγαλύτερη ακαμψία όμως την δίνει το Β.
Απ' το μήκος εξαρτάται η γωνία του δαχτυλιδιού. Όσο πιο μακρύ τόσο μειώνεται η γωνία αλλά σπάνια κάτω από 10ο. Ο λόγος προφανής, όσο πιο μακρύ είναι τόσο περισσότερο περιθώριο θα μας δώσει για το χέρι σε μια επίπεδη επιφάνεια. Πάντως όσο μικρότερη είναι η γωνία κλίσης τόσο πιο σταθερό είναι το κλειδί επάνω στη βίδα.
Τα κλειδιά με το μεγάλο όφσετ έχουν μόνο 5ο γιατί έχουν μακρύ λαιμό που αποσταθεροποιεί πολύ το πιάσιμο του κλειδιού επάνω στη βίδα.
Διάφορες μάρκες, διάφορες επιλογές. Ο καθένας πριν τα σκάσει χοντρά, ανάλογα και σε τι δουλεύει καλό είναι να ρίχνει μια ματιά και σε αυτά. Πάντως η εμπειρία είναι αυτή που θα οδηγήσει στο ψάξιμο των λεπτομερειών και μόνο όταν θα ξέρει τι θέλει θα έχει νόημα να τα ψάχνει όλα αυτά.
Και επειδή έχουμε ξεφύγει πολύ και έχουμε περάσει σε πολύ τεχνικές λεπτομέρειες (καλό ειναι και αυτό) ας επαναφέρουμε λίγο το θέμα σε κάτι που θα ενδιαφέρει περισσότερους.
Ήθελα να βγάλω καμιά φωτογραφία απ' την ώρα που άνοιξε το θέμα αυτό αλλά ... το κινητό μου δε βγάζει ούτε σελφι ούτε απ' την άλλη μεριά. Δλδ βγάζει αλλά του προέδρου είναι καλύτερες.
STF πολύ ωραία η συλογούλα της μηχανής σου! Στο 'πα? Στο είπα!
Παρόλα αυτά εγώ ήθελα κάτι που δε θα χρειαζόταν βαλιτσάκι η τσάντα για να τα μεταφέρω. Τα πιο απαραίτητα ήθελα να τα έχω συνέχεια μαζί μου. Κατάφερα να βολέψω όσο περισσότερα μπορώ στον περιορισμένο χώρο που μου δίνει το πρα πρα μας.
Όσοι έχουν διαφορετικά μηχανάκια ή δεν ενδιαφέρονται να τα έχουν όλα κάτω απ' τη σέλα ή τέλος πάντων οτιδήποτε, θα πάρουν μερικές ιδέες πως μπορούν αν φτιάξουν μια συλλογή για τη μηχανή τους για όλες τις βασικές εργασίες.
Εδώ μέσα..
345927
Και εδώ..
345928
Είναι ...
Όλα αυτά..
345931
Και αυτά.
345932
Λείπουν τα φιλεράκια με μια πολύ λεπτή λεπίδα που κλείνει και ένας μικρός φακός.
Ο κλέφτης βενζίνης είναι αναντικατάστατος. Έχω δώσει βενζίνη σε πολύ κόσμο. :lol:
Είναι λεπτό αλλά πολύ μαλακό και δεν ξεραίνεται. Οι δυο αμπουλες πεπιεσμένου αέρα είναι για ένα φούσκωμα. Σε ταξίδια και χωμάτινες βόλτες έχω μαζί μου μοτεράκι και σαμπρέλα.
Δεματικά λείπουν μερικά και η μονοτική είναι πάνω από μισό μασούρι με tireup αριστερά και δεξιά για να μην φεύγει.
Το αλλο το παπαράκι είναι για να βγάζει τις βαλβίδες απ' τις σαμπρέλες και έχει και μια ανταλλακτική βαλβίδα μαζί με καπάκι που όλο το χάνω (χωρίς καπάκι το λάστιχο ξεφουσκώνει). Τα μπαλώματα ελπίζω να μη χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω ποτέ (για λίγο την γλίτωσα την τελευταία φορά που το βρήκα με την ζάντα στο τσιμέντο) και η κόλλα που λείπει είναι σε ειδικό μπουκαλάκι για να μην πιέζεται.
Στην αρχή είχα λίγο λιγοτερα.
345933
Σε αυτή λείπει το καρυδάκι 13 το γερμανοπολύγωνο 13 - 10 - 11.
13 η μηχανή μου έχει μόνο στην τάπα λαδιού του πλαισίου οπότε δε το θεωρησα σημαντικό.
Το 11 χρειάζεται μόνο για εξαέρωση φρένου ή αλλαγή υγρών και θέλει μόνο το κλειστο άκρο οπότε είχα ένα πολύγωνο 10-11 και με το 10ακι καστάνιας είχα το 10 σε ανοιχτό και κλειστό και 11 μόνο σε κλειστο, με μόνο δυο κλειδιά χωρίς να εχω τίποτα περιττό.
Παρόλα αυτά επειδή βόλτες δεν πάω μόνος μου και επειδή αν μείνει ο άλλος δημιουργείται ακριβώς το ίδιο θέμα πρόσθεσα ένα κανονικό 11αρι (90% θα σου χρειαστεί το ανοιχτό άκρο που δεν είχα) οπότε αντικατέστησα και το πολύγωνο με το γερμανοπωλύγωνο και πρόσθεσα το 13 στα καρυδάκια.
Με αυτά στην πρώτη εικόνα μπορώ να κάνω λίγο πολύ τα πάντα. Επιπλέον χρειάζομαι 27 και 32 σε 1/2 αλλά αυτά συνήθως τα χρειάζομαι όταν είμαι σπίτι μου οπότε..
Όταν είμαστε σπίτι μας τα κανονικά κατσαβίδια είναι αναντικατάστατα και οι καστάνιες με τις προεκτάσεις τους είναι πολύ μεγάλη ευκολία.
Όμως θα ξεκινήσουμε από το τι βίδες έχει το μηχανάκι μας. Τι εργαλεία χρειαζόμαστε να τα έχουμε σε καλής ποιότητας. Ποια θα έχουμε συνέχεια μαζί μας και ποια όχι. Τι θα χρειαστεί να κάνω στην άκρη του δρόμου και πόσα μπορώ να κάνω σπίτι μου.
Αυτά τα εργαλεία σπάνια τα χρησιμοποιώ όταν είμαι σπίτι μου (ποτέ βασικά). Παρόλα αυτά επειδή είναι εκεί που είναι όταν μου χρειαστούν ίσως να μην έχω τίποτε άλλο οπότε προτιμώ να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα.
Κάποιοι μπορεί να θέλουν να έχουν κανονικά εργαλεία για το βγάλσιμο της σαμπρέλας. Παλιότερα ειχα και εγώ και μάλιστα είχα αντικαταστήσει αυτά τα δύο, με αυτό.
345934
Στο σπίτι μου έχω κανονικούς λεβιέδες αλλά φτιαχτούς χρησιμοποιώ χρόνια και ποτέ δεν έχουν πάθει τίποτα. Ούτε θα πάθουν ποτέ κάτι, ούτε μικρότερης αντοχής είναι (δοκιμασμένο πολλές φορές). Αν ξέρεις δεν χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος και αν δεν ξέρεις πρώτα θα σου στραβώσουν τη ζάντα και μετά θα πάθουν κάτι. Και αν πάθουν δε θα πάθουν και οι δύο μαζί οπότε τη δουλειά σου θα την κάνεις. Υπάρχουν και αγοραστοί αλλά είναι πανάκριβοι. Υπάρχουν και αλουμινίου αλλά το αλουμίνιο δεν ξέρεις ποτέ πότε θα κάνει κρακ και επιπλέον είναι πολύ μεγάλοι και δεν μπορείς να τους έχεις μαζί σου. Φυσικά το μέταλλο θα πρέπει να ειναι όσο καλύτερο γίνεται και το κλειδί να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη σχεδίαση, γι' αυτό το σκοπό.
Τα Unior είναι ακριβώς στο μέγεθος που θέλω. Το ανοιχτό άκρο είναι πολύ πιο χοντρό οπότε κοβοντας ότι περισεύει μπορείς να δώσεις το σωστό σχήμα ώστε αν μη γλιστράει απ' τη ζάντα ούτε να σου κόβει την σαμπρέλα (θα την κόψει όποιος δεν προσέχει ή δεν ξέρει).
345936
Γιατί Unior? Γιατί είναι χοντρά ώστε να ντουπλάρονται χωρίς φόβο όταν χρειαστεί και είναι στο κατάλληλο μήκος ώστε να χωράνε στην θήκη του τεπόζιτου. Παράλληλα τα άκρα τους έχουν αρκετά μικρό μέγεθος στο ύψος ώστε να χωράνε όπου χρειάζεται. Είναι λίγο πιο κοντά απ' τα κανονικά, ελάχιστα. Έχει και πιο μακριά σειρά για όσους θέλουν, τα οποία είναι πιο μακριά απ' το κανονικό μέγεθος και φυσικά είναι μονο για εργαλειοθήκη.
345938
Προδιαγραφής
21/11/2015, 16:59
πολυγωνο ζητα;;;
Zητα πολυγωνο ειναι αυτο που λεγεται και κυρτο αλλα δεν τοχω βαλει ακομα μιας και ειναι πολυγωνο ενω εγω εβαλα τα γερμανοπολυγωνα σε ολες τις εκδοσεις τις απλες(χωρις καστανια δηλαδη).
Αν εννοεις αυτο σε επομενο ποστ μιας και θελει πολυ κοπο να τα μονταρω απο διαφορες πηγες και στο τελος να κρυβω και την μαρκα οταν ειναι Facom,μη θεωρηθει οτι αδικουμε κανεναν.
345941
Η μάρκα που θα επιλέξετε μπορεί να είναι οποιαδήποτε θεωρείτε ότι σας καλύπτει.
Το γαλλικό, αν και τα αγαπημένα μου είναι τα irega, αυτό ειναι gedore. Μόνο και μόνο επειδή είναι απ' τα ελάχιστα που στο μέγεθος αυτό 6" πιάνουν μέχρι και 22αρα βίδα. Επισης είναι εμπροσθοβαρές και έχει πρόβλεψη για ελαφρά χτυπήματα όπως στον πίρο της πίσω δαγκάνας κ.α
345939
Αντάπτορες για μύτες. Koken.. 3/8 τετράγωνο σε 1/4 εξάγωνο για μύτες και τετράγωνο 1/4 πάλι σε 1/4 εξάγωνο. Τα 3/8 δεν χρειάζονται και πολύ αλλά έχω κάτι χοντρούλες με κεφάλι αλλεν 8mm που μου έβγαζαν την παναγίτσα.. Το 14αρι είναι για τον εμπρός τροχό. Πολλοί έχουν 17αρι αλλεν ενώ καμία μηχανή δε σου δίνει κατι ανθεκτικό για τους τροχούς. Ίσως χρειαστεί να ντουπλάρεις το κλειδί ή να το πατήσεις αλλά δεν θα αστοχήσει τίποτα. Με τον ίδιο τρόπο λυνω τον εμπρός τροχό και στο σπίτι μου αλλά το βάζω σε καστάνια με καρυδάκι μισής ίντσας.
345940
Μαγνητικο καρυδάκι για μπουζί με τετράγωνο 3/8 και με 17 εξάγωνο. Μιση στροφή και μετά με το χέρι.
345942
Το 27 και 32 να υποθεσω οτι ειναι για τον πισω αξονα της ροδας;
Road Pirat
21/11/2015, 17:21
Στο πρώτο ποστ αναρωτιόμουν μα πως γυρνάει τα καρυδάκια με τα δόντια? Μετά κατάλαβα
Οι λεβιεδες είναι με θερμική επεξεργασία η απλά τροχό?
1/4 -> 7,8,10
Για όσους έχουν τενεκε... όλα τα κολάρα έχουν 7 αλλά 7αρι έχει και σε κάποιες βίδες στην ουρά και μάλιστα θέλει μόνο καρυδάκι.
8 και 10 παντού. Ακόμα και στην μάσκα έχει βίδα που μόνο με 10αρι και προέκταση είναι προσβάσιμη. Και μάλιστα δεν χωράει τίποτε άλλο εκτός από 1/4 ή σωληνωτό κλειδί.
3/8-> 12,13,14,17,22.
Το 19 ειναι στανταρ αλλά στο δικό μου τη δουλειά μου την κάνω με το πολύγωνο (άσε που δε θα μου χρειαστεί ποτέ) και έχει μόνο μια βίδα, στην ανάρτηση. Νομίζω ότι δε θα ασχοληθώ με δαύτη στο δρόμο.
Με 12 είναι γεμάτα τα Ιαπωνικά και μάλιστα τα βάζουν σε βίδες με χοντρά σπειρώματα. Οι βίδες στα δισκόφρενα είναι 12ρες και σφίγγουν στα 40nm. Γι' αυτό καλύτερα 3/8 που είναι αρκετά μικρό αλλά 4 φορές πιο ανθεκτικό απ' τα 1/4.
14αρι επίσης. Ειδικά παλιότερα που είχα τα κάγκελα στον κινητήρα έπρεπε να λύσω την βίδα να τα κατεβάσω λίγο για να ρυθμίσω βαλβίδες.
17αρι. για τάπες λαδιού κ.α
Δυστυχώς όλα χρειάζεται να ειναι και σε καρυδάκι και σε πολύγωνο.
Άλλες φορές δεν χωράει το καρυδάκι και άλλες δεν μπαίενι το πολύγωνο. Άλλες πάλι χρειάζονται και τα δύο 14 γερμανικό να κρατάει το παξιμάδι 14αρι καρυδάκι για τη βίδα.
345944
Αντάπτωρας που κάνει το 17αρι κλειδί, μανέλα. Συνήθως βρίσκετε για 13αρι, για 17 είναι σπάνιο.. :D Το 13 μπορεί να αντέξει πάρα πολύ μεγάλες ροπές αλλά καλύτερα 17. Υπάρχει και για 15 αλλά ποιός έχει 15 επάνω στη μηχανή του για να κουβαλάει πολυγωνο. Εναλλακτικά μανέλα 3/8 αλλά είναι ένα επιπλέον εργαλείο που προσθέτει βάρος, όγκο κτλ.
345946
Με αυτό έχω λύσει πάρα πολλες φορές τον πίσω τροχό. Ακόμα και όταν κάποιος μου το έσφιξε με αερόκλειδο δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Φυσικά το πάτησα! Υπάρχουν εργαλεία (σαν σωλήνες αλλά με καλύτερη σχεδίαση) που ενώνουν δυο κλειδιά. Με ένα τέτοιο (φτιαχτό ή αγοραστό) εύκολα το ενώνεις με το 19 όταν χρειάζεται.
345947
Spyrious
21/11/2015, 17:28
Εχω και εγώ μια συλλογή με εργαλεία για την μηχανή (τα έχω πάντα κάτω απο την σέλα).Μεταξύ άλλον έχει κιτ επισκευης ελαστικών tubeless, καλώδια εκκίνησης,universal συρματόσχοινα επισκευής γκαζιού,ασφάλεις και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ κλασσικά εργαλεία.Και στην ομάδα που κάνουμε ταξίδια άλλος έχει και φαρμακείο μαζί.Επίσης σκεφτόμαστε να πάρουμ και εναν μικ΄ρο πυροσβεστήρα.
Το μόνο που ψάχνω είναι μια καλή θήκη,διότι η παρούσα είναι υφασμάτινη και σχίζετε συνέχεια.
Το 27 και 32 να υποθεσω οτι ειναι για τον πισω αξονα της ροδας;
Το 27 είναι για τον άξονα του τιμονιού και το 32 για το εμπρός γρανάζι. Και τα δυο θέλουν μισή ίντσα και προέκταση. Αλλά αν λυσεις οποιοδήποτε απ' τα δύο, θα χρειαστείς περισσότερα εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά σου απ' αυτά που θα θέλεις για να τα λύσεις.
Τα εργαλεία αυτά ειναι συνέχεια στη μηχανή. Όταν παίρνω άδεια και πάω στο σπίτι μου στο χουριό δεν κουβαλάω μαζί μου τίποτε περισσότερο εκτός από δυο ή μια σαμπρέλα (η μπροστά μπαίνει και πίσω).
Έκανα σερβις σε συνεργείο στη θεσ/κη γιατί δεν είχα χρόνο, ξεκίνησα για Αθήνα την ίδια μέρα και την επόμενη άκουσα τη βαλβίδα να χτυπάει (όταν το πήγα για ρυθμιση και λάδια δεν χτυπούσε τίποτα). Ευτυχώς είχα χώρο και έκατσα και το έκανα μονος μου αλλιώς θα πλήρωνα και δευτερο 60αρι.
Εχω και εγώ μια συλλογή με εργαλεία για την μηχανή (τα έχω πάντα κάτω απο την σέλα).Μεταξύ άλλον έχει κιτ επισκευης ελαστικών tubeless, καλώδια εκκίνησης,universal συρματόσχοινα επισκευής γκαζιού,ασφάλεις και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ κλασσικά εργαλεία.Και στην ομάδα που κάνουμε ταξίδια άλλος έχει και φαρμακείο μαζί.Επίσης σκεφτόμαστε να πάρουμ και εναν μικ΄ρο πυροσβεστήρα.
Το μόνο που ψάχνω είναι μια καλή θήκη,διότι η παρούσα είναι υφασμάτινη και σχίζετε συνέχεια.
Όταν είσαι πολλές μέρες στο δρόμο πάντα θα χρειάζεσαι κατι παραπάνω. Εγώ δεν εχω tubless και ένα φαστ το κουβαλάω συνέχεια.
Καστανάκι.
345948
Ή με μανελίτσα.
Προέκταση, αντάπτορας 1/4 σε 1/4, μύτη αλλεν 4μμ = το μισό μηχανάκι.
345949
Οι αντάπτορες είναι αυτοι.. 10αρι βρίσκετε πανευκολα. Επέλεξα αυτόν γιατί μπορώ να τον βάλω στην προέκταση και να τον χτυπήσω ελαφρά αν θέλω. Αυτούς με το κουμπί που ασφαλίζουν το καρυδάκι δεν μπορείς.
Το γερμ/νο καστάνιας είναι η κοντή σειρά της gedore. H κεφαλή είναι επισκευάσιμη, το ανοιχτό άκρο είναι πάρα πολύ λεπτό. Από ανθεκτικότητα δεν μπορεί κάποιος να το σπάσει με το χέρι (ο ίδιος μηχανισμός και στην πολύ πιο μακριά έκδοση).
345950
Ο σωτήρας μου.
345951
345952
Αντάπτορας 3/8 σε 1/4 με μύτη 8μμ άλλεν. Πιο πάνω το κομμένο αλλεν 14αρι μέσα στο καρυδάκι αντί για το πολύγωνο. Αυτή είναι ωραία λύση για άξονες αλλά μη το βάλετε σε κανονική βίδα με κεφαλή άλλεν 14. (και να το βάλετε δε θα κουνηθεί ούτε πόντο οπότε..)
345953
Τα 3 πρώτα είναι 1/4 7-8-10
345954
Αυτό το πραγματάκι είναι φοβερό. (η σκουριά είναι από βίδες, όχι της μηχανής μου ρε(, δεν είναι απ' αυτό.
345955
345957
τι ανακαλυπτει κανεις.........
εχω εδω και χρονια μια κασετινα proxxon 3/8
345960
και προσφατα απεκτησα μια 1/4
345962
το μονο παραπονο που ειχα απο τη μεγαλη ηταν οτι δεν εβγαινε ευκολα η καστανια απο τη θεση της αλλα οταν πηρα τη μικρη με το σχετικο αυτοκολλητο που εχει μεσα ειδα αοτι απλα την πιεζεις απο τη μια μερια και σηκωνεται αποτην αλλη
επισης μολις παρατηρησα οτι το κομματι της μανελας (που φαινεται στη φωτο)με το αρσενικο 3/8 εχει πισω του θυληκο 1/2 οποτε μπορει να λειτουργησει σαν ανταπτορας για καστανια ή δυναμοκλειδο 1/2
και τελος και στις δυο κασετινες υπαρχει στοιχειωδης πινακας με πιθανα κεφαλια κοχλιων αναλογα με το μεγεθος και ενδεικτικες ροπες συσφιξης
τι ανακαλυπτει κανεις.........
εχω εδω και χρονια μια κασετινα proxxon 3/8
345960
και προσφατα απεκτησα μια 1/4
345962
το μονο παραπανω που ειχα απο τη μεγαλη ηταν οτι δεν εβγαινε ευκολα η καστανια απο τη θεση της αλλα οταν πηρα τη μικρη με το σχετικο αυτοκολλητο που εχει μεσα ειδα αοτι απλα την πιεζεις απο τη μια μερια και σηκωνεται αποτην αλλη
επισης μολις παρατηρησα οτι το κομματι της μανελας (που φαινεται στη φωτο)με το αρσενικο 3/8 εχει πισω του θυληκο 1/2 οποτε μπορει να λειτουργησει σαν ανταπτορας για καστανια ή δυναμοκλειδο 1/2
και τελος και στις δυο κασετινες υπαρχει στοιχειωδης πινακας με πιθανα κεφαλια κοχλιων αναλογα με το μεγεθος και ενδεικτικες ροπες συσφιξης
Ωραίος! :beer:
To ότι η μανέλα έιναι και προέκταση το είχες καταλάβει? :D
Είναι πάρα πολύ βολικά τα 3/8.
Τα καρυδάκια για μπουζί είναι μαγνητικά?
Ωραία κασετίνα. Να προσέχεις την λαβή της καστάνιας. Να μη την πιέζεις πολύ στην άκρη όταν ξεβδιώνεις κάτι. :D :D
:beer:
Να μη την πιέζεις πολύ στην άκρη όταν ξεβιδώνεις κάτι. :D :D
Γιατί μπορεί να πάθεις αυτό
345964
Την ίδια proxon industrial εχω αλλα 1/2 και 1/4 μαζι... Την καστάνια την 1/4 την έσπασα γτ "ανέβηκα" πανω της και την αντικατέστησα με μια της force... Με έχετε μπριζωσει πολυ, ήδη ψάχνομαι για διάφορα ...:beer:
Για όσους πήραν την εορταστική κασετίνα της wera και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα καρυδάκια με προέκταση ένας τέτοιος αντάπορας χρειάζεται.
Αυτός έχει την μπίλια για να σταθεροποιείται στο κλειδί. Επειδή όμως το καστανάκι της wera έχει μεταλικό δαχτυλίδι θα χρειαστείτε κάποιο που να μην έχει μπίλια αλλά εγκοπή στην οποία θα πιάνει το έλασμα της καστάνιας. Απ' την ks tools μπορείτε να βρείτε και με υποδοχή για έλασμα και με μπίλια. Αυτό που έχω εγώ ειναι carolus. Φθηνό είναι.
345966
Γιατί μου αρέσουν τα gedore.. Γιατί σπάνια σε κάποιο εργαλείο περισσεύει μέταλλο (και που να δείτε τα stahlwille). Έχουν πάντα αυτό που χρειάζεται.
Και στο Β και στο C το πάχος ειναι το μικρότερο δυνατό.
Το unior για το μήκος του έχει και αυτό πολύ μαζεμένες διαστάσεις. Τα ανοιχτά άκρα στο 10 και στο 12 συνήθως μπαίνουν στον τεντωτήρα της αλυσίδας και δεν μπορεί να είναι γκουμούτσες.
345973
Λυγισμένο vs σφυρηλατημένο στο σχήμα.
345965
Την ίδια proxon industrial εχω αλλα 1/2 και 1/4 μαζι... Την καστάνια την 1/4 την έσπασα γτ "ανέβηκα" πανω της και την αντικατέστησα με μια της force... Με έχετε μπριζωσει πολυ, ήδη ψάχνομαι για διάφορα ...:beer:
Δεν ανεβαίνουμε επάνω σε 1/4 ρε τρελέ.
Και σε 3/8 πάλι το αποφεύγουμε αλλά χωρίς προέκταση είναι πιο δύσκολο να τη σπάσουμε.
Σε 1/2 όσο και να χοροπηδάμε δε σπάει.
Και σε 3/8 πάλι το αποφεύγουμε αλλά χωρίς προέκταση είναι πιο δύσκολο να τη σπάσουμε.
Με είχε πιάσει η μούρλια! :smokin:
Τα 3/8 έχουν λίγο απ' το μέγεθος του 1/4 με πολύ απ' την αντοχή του 1/2.
Δεν κοικλοφοράνΕ πολυ γιατί σπάνια θα κάνουν κάτι παραπάνω από το 1/4 και το 1/2 μαζί ενώ από μόνα τους δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα άλλα δύο.
Παρόλα αυτά βολεύουν απίστευτα και όταν θέλουμε κάτι ελαφρύ ανθεκτικό και να πιάνει οσο το δυνατόν μικρότερο χώρο, είναι ιδανικά.
Η αντοχή τους ειναι εξαιρετική για το μέγεθός τους αλλά θεωρούνται πολυτέλεια για τους παραπάνω λόγους.
Η σπαστή μανέλα στα 3/8 είναι περίπου όσο και η μανέλα 1/2. Μπορεί να λυνει βίδες και μπουλόνια 22 μέχρι και 24 mm αλλά από εκεί ξεκινάει η ανάγκη για 1/2.
Μια εικόνα 1000 λέξεις.
345915
345916
Αυτό θα πιάσει την κεφαλή μόνο στις επάνω γωνίες και θα την χαλάσει. Αν το τροχίσεις θα δουλέψει αλλά μετά δε θα σταθεροποιείται επάνω στις κανονικές κεφαλές.
345917
Learning the hard way
345971
@daz , Επιασα και την πένσα της Peugeuot Που ανέφερες σε προηγούμενη απάντηση . Τα δόντια της είναι ακόμη καλά ή αρπαγμένα ?Οι κοπτικές ακμές ?
H πιο καλή κασετινά που έχω βρεί .
Τωρα βρήκα φωτό , για τον Θεόφιλο . (theofilosI )
Την συγκεκριμένη την είχα βρεί στα 193 ευρώ μαζί με μεταφορικά. Ειναι το μοντέλο FACOM S.2L PB .
345922
Φοβερή κασετινουλα!
Την πεζό που έβαλα για τον bulmont με τα 12 ευρώ? Δεν την έχω πάρει.
Πέρασα απο δίπλα της μια φορά και έκανα ότι δεν την είδα. Από τότε με γυροφέρνει αλλά της κάνω τον δύσκολο.
Κάποια στιγμή όμως θα ενδώσω το ξέρω. :lol:
*είχα δώσει μία στον πατέρα μου, δεν ξέρω. Την είχα βρει σε τιμή χώμα μαζί με κάτι κατσαβίδια (πορτοκαλί με μαυρισμένη λάμα). Τα κατσαβίδια τα ξαναβρήκα στην Αθηνάς αλλά σε τιμή snap on. :lol:
Αποστόλη :a23: Ολοκληρωμένη συλλογή! Και νόμιζα πως εγώ κουβαλούσα πολλά.
Το μόνο που έχω απορία είναι το κατσαβίδι, γιατί, ας πούμε, δεν έχεις κάτι σαν αυτό για να έχεις και την επιλογή του σταυρού
345972
Έχω βρει αυτή τη κασετίνα της IRIMO και ψάχνω να βρω COO, γιατί είναι σε πολύ καλή τιμή. Ξέρει κανείς;
http://www.ebay.de/itm/231048390760?_trksid=p2060353.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Στο πρώτο ποστ αναρωτιόμουν μα πως γυρνάει τα καρυδάκια με τα δόντια? Μετά κατάλαβα
Οι λεβιεδες είναι με θερμική επεξεργασία η απλά τροχό?
Θερμικη κατεργασία σφυρηλάτηση και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν το μέταλλο το έκανε ο κατασκευαστής. Οτιδήποτε παραπάνω αν έκανα εγώ θα το χαλούσα. Δεν χρειάζεται τίποτε απολύτως. Έχει τρομερές αντοχές ακομα και ένα μικρό κομμάτι μετάλλου. Απέναντι σε ένα λάστιχο η άκρη του δεν θα πάθει τίποτα. το υπόλοιπο ανάλογα με το μήκος που έχει πρέπει να έχει και το κατάλληλο πάχος. Αν έβαζα gedore stahlwille θα λύγιζαν γιατί είναι πάρα πολύ λεπτά. Το Unior στο μήκος αυτό και στο πάχος αυτό δεν θα πάθει ποτέ τίποτα.
Η κατεργασία του μετάλλου ειναι ίδια με αυτή που έχουν οι λεβιέδες. Το πάχος αλλάζει και γι' αυτό πρέπει να βρεις το κατάλληλο κλειδί που να έχει το κατάλληλο πάχος γιατί τα πολύγωνα δεν σχεδιάζονται να δουλεύουν με το πλάι.
Το σχήμα που θα δώσεις και το πόσο χοντρό θα ειναι το μέρος που μπαίνει μέσα στο λάστιχο μπορεί να είναι όσο των κανονικών λεβιέδων ή και μικρότερο αν θέλεις.
Η κοκεν έχει λεβιέδες 160 ή 170mm που είναι για μηχανάκια και μηχανές και το πάχος που έχουν είναι οσο σε αυτά που έφτιαξα.
Αν το λάστιχο ξεζαντάρει σωστά βγαίνει εύκολα. Αν το λάστιχο δεν ξεζαντάρει θα στραβώσεις πρώτα τη ζάντα μετά θα χαλάσει το κλειδί και το μέρος που είναι μέσα στο λάστιχο δε θα έχει πάθει τίποτα.
Το σημαντικό έιναι το πάχος και το μήκος του κλειδιού με το οποίο θα τα φτιάξεις. Μετά είναι το σχήμα που θα δώσεις να είναι σωστό ώστε να δουλεύει και να μη φεύγει απ' τη ζάντα.
Το 19αρι ήταν χαλασμένο και δε το λυπήθηκα. Το 17αρι ήταν καινούριο και γυαλιστερό. :cry:
Αποστόλη :a23: Ολοκληρωμένη συλλογή! Και νόμιζα πως εγώ κουβαλούσα πολλά.
Το μόνο που έχω απορία είναι το κατσαβίδι, γιατί, ας πούμε, δεν έχεις κάτι σαν αυτό για να έχεις και την επιλογή του σταυρού
345972
Σταυρούς και ίσια τα έχω σε μύτες. Γενικά δεν μου χρειάζονται και πολύ τα ίσια, μόνο στις βαλβίδες μου χρειάζεται το 7αρι.
Το νο3 το έριξα εκεί μέσα για όλες τις δουλειές που μπορεί να κάνει ένα κατσαβιδάκι νο3. Δλδ χιλιάδες. Δεν έχεις δει μηχανικούς να γυρνάνε με ένα κατσαβιδάκι νο3 στην κωλότσεπη και να μη το δίνουν σε κανέναν? :lol:
Μετά το κατσαβιδάκι νο3 τις περισσότερες δουλειές μπορεί να τις κάνει το σφυρί. Αλλά σαν σφυρί μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε από καστάνια μέχρι πέτρα. :lol: Οπότε νο3 παντού και πάντα. :D
Αν θα πάρω κάτι παρόμοιο με αυτό που έβαλες θα είναι μια μακριά μύτη ph2 με εξάγωνο στέλεχος που απ' την άλλη να έχει ίσιο 5.5 στα 100mm ή 150mm μήκος. Παρόλα αυτά με την σπαστή προέκταση δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα χώρου κάπου.
Έχω βρει αυτή τη κασετίνα της IRIMO και ψάχνω να βρω COO, γιατί είναι σε πολύ καλή τιμή. Ξέρει κανείς;
http://www.ebay.de/itm/231048390760?_trksid=p2060353.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Τα irimo HTAN ισπανικά. Made in spain.
Αυτά που πόσταρες είναι ταιβαν.
Όλα αυτά..
345931
Και αυτά.
345932
Λείπουν τα φιλεράκια με μια πολύ λεπτή λεπίδα που κλείνει και ένας μικρός φακός.
Ο κλέφτης βενζίνης είναι αναντικατάστατος. Έχω δώσει βενζίνη σε πολύ κόσμο. :lol:
Είναι λεπτό αλλά πολύ μαλακό και δεν ξεραίνεται. Οι δυο αμπουλες πεπιεσμένου αέρα είναι για ένα φούσκωμα. Σε ταξίδια και χωμάτινες βόλτες έχω μαζί μου μοτεράκι και σαμπρέλα.
Δεματικά λείπουν μερικά και η μονοτική είναι πάνω από μισό μασούρι με tireup αριστερά και δεξιά για να μην φεύγει.
Το αλλο το παπαράκι είναι για να βγάζει τις βαλβίδες απ' τις σαμπρέλες και έχει και μια ανταλλακτική βαλβίδα μαζί με καπάκι που όλο το χάνω (χωρίς καπάκι το λάστιχο ξεφουσκώνει). Τα μπαλώματα ελπίζω να μη χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω ποτέ (για λίγο την γλίτωσα την τελευταία φορά που το βρήκα με την ζάντα στο τσιμέντο) και η κόλλα που λείπει είναι σε ειδικό μπουκαλάκι για να μην πιέζεται.
Στην αρχή είχα λίγο λιγοτερα.
345933
Σε αυτή λείπει το καρυδάκι 13 το γερμανοπολύγωνο 13 - 10 - 11.
13 η μηχανή μου έχει μόνο στην τάπα λαδιού του πλαισίου οπότε δε το θεωρησα σημαντικό.
Το 11 χρειάζεται μόνο για εξαέρωση φρένου ή αλλαγή υγρών και θέλει μόνο το κλειστο άκρο οπότε είχα ένα πολύγωνο 10-11 και με το 10ακι καστάνιας είχα το 10 σε ανοιχτό και κλειστό και 11 μόνο σε κλειστο, με μόνο δυο κλειδιά χωρίς να εχω τίποτα περιττό.
Παρόλα αυτά επειδή βόλτες δεν πάω μόνος μου και επειδή αν μείνει ο άλλος δημιουργείται ακριβώς το ίδιο θέμα πρόσθεσα ένα κανονικό 11αρι (90% θα σου χρειαστεί το ανοιχτό άκρο που δεν είχα) οπότε αντικατέστησα και το πολύγωνο με το γερμανοπωλύγωνο και πρόσθεσα το 13 στα καρυδάκια.
Με αυτά στην πρώτη εικόνα μπορώ να κάνω λίγο πολύ τα πάντα. Επιπλέον χρειάζομαι 27 και 32 σε 1/2 αλλά αυτά συνήθως τα χρειάζομαι όταν είμαι σπίτι μου οπότε..
Όταν είμαστε σπίτι μας τα κανονικά κατσαβίδια είναι αναντικατάστατα και οι καστάνιες με τις προεκτάσεις τους είναι πολύ μεγάλη ευκολία.
Όμως θα ξεκινήσουμε από το τι βίδες έχει το μηχανάκι μας. Τι εργαλεία χρειαζόμαστε να τα έχουμε σε καλής ποιότητας. Ποια θα έχουμε συνέχεια μαζί μας και ποια όχι. Τι θα χρειαστεί να κάνω στην άκρη του δρόμου και πόσα μπορώ να κάνω σπίτι μου.
Αυτά τα εργαλεία σπάνια τα χρησιμοποιώ όταν είμαι σπίτι μου (ποτέ βασικά). Παρόλα αυτά επειδή είναι εκεί που είναι όταν μου χρειαστούν ίσως να μην έχω τίποτε άλλο οπότε προτιμώ να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα.
Χα, χα, χα είσαι απίθανος daz :a18: :beer: παραδίνομαι :whiteflag:
Τώρα θα με βάλεις να βγάλω μερικές φωτό κι εγώ... Οι φωτογραφίες από τις δυο εργαλειοθήκες της μηχανής μου ήταν παλαιότερες και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει εκεί μέσα (αν και "κλέφτη" βενζίνης είχα πάντα τυλιγμένο γύρω από τη προβοσκίδα του φίλτρου αέρα κάτω από το κάθισμα). Είναι απαραίτητο έτσι όπως είναι για τις PouroDur-άδες μας!
Ένα καλοφτιαγμένο σετάκι για το χώρο κάτω από τη σέλα είναι το επόμενο πρότζεκτ για τις ασφάλτινες και κάθε μέρα. Θα τα πούμε αργότερα αυτά μια που είμαι απασχολημένος τώρα.
Πολύ σύντομα 4 απορίες...
1η, το 7άρι που αναφέρεις για τα κολάρα δεν έχει και σταυρόβιδα;
2η, 8άρες που βρήκες πάνω στη μηχανή και μου έχουν διαφύγει;
3η, το 13άρι τι το θες; (εκτός αν έχεις τοποθετήσει κάποιο Ευρωπαϊκό αξεσουάρ πάνω στη μηχανή).
4η, που θα βρω αντάπτορα για να κάνω ένα 15άρι μανέλα; (έχω ένα 2πλό πολύγωνο που είναι από τη μια 27 και από την άλλη 15, το 27 το θέλω για την κεντρική βίδα κάτω από το τιμόνι, ας βρω μια χρήση και για το 15άρι).
theofilosI
21/11/2015, 22:03
Αλεξανδρε πολυ ωραια συλλογη!!
επισης οσοι ξερετε απο σαιτ με εργαλεια τα οποια βγαζουν προσφορες βαλτε κανενα λινκ. σαν το http://www.tbs-aachen.de πχ
Επισης τι πιθανοτητες υπαρχουν απο σαιτ του εξωτερικου να πουλησουν αντιγραφο-ημιτασιον-μουφα-παπαντζα μιας επωνυμης εταιριας?
Αλεξανδρε πολυ ωραια συλλογη!!
επισης οσοι ξερετε απο σαιτ με εργαλεια τα οποια βγαζουν προσφορες βαλτε κανενα λινκ. σαν το http://www.tbs-aachen.de πχ
Επισης τι πιθανοτητες υπαρχουν απο σαιτ του εξωτερικου να πουλησουν αντιγραφο-ημιτασιον-μουφα-παπαντζα μιας επωνυμης εταιριας?
Ποτέ δεν έχω συναντήσει μούφα εργαλείο στα sites που αγοράζω, εκτός από μια μλκ πολυεργαλείο που είχα πάρει από Κινα και έλεγε Snap-on και έκανε 3$ αλλά το πήρα εις γνώση μου.
Χα, χα, χα είσαι απίθανος daz :a18: :beer: παραδίνομαι :whiteflag:
Τώρα θα με βάλεις να βγάλω μερικές φωτό κι εγώ... Οι φωτογραφίες από τις δυο εργαλειοθήκες της μηχανής μου ήταν παλαιότερες και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει εκεί μέσα (αν και "κλέφτη" βενζίνης είχα πάντα τυλιγμένο γύρω από τη προβοσκίδα του φίλτρου αέρα κάτω από το κάθισμα). Είναι απαραίτητο έτσι όπως είναι για τις PouroDur-άδες μας!
Ένα καλοφτιαγμένο σετάκι για το χώρο κάτω από τη σέλα είναι το επόμενο πρότζεκτ για τις ασφάλτινες και κάθε μέρα. Θα τα πούμε αργότερα αυτά μια που είμαι απασχολημένος τώρα.
Πολύ σύντομα 4 απορίες...
Βάλε βάλε φωτό.
Αυτά όπως είδες δε μου πιάνουν πολύ χώρο και το βάρος τους είναι λογικό. Το καλύτερο θα ήταν μια μικρή εργαλειοθήκη στην ποδιά της μηχανής ώστε το έχτρα βάρος να ειναι χαμηλά αλλά.. αυτό έχω για την ώρα εκεί τα έβαλα.
Είναι τα βασικά που τα έχω συνέχεια εκεί που είδες και όταν χρειάζεται κάτι επιπλέον το βάζω μέσα στις βαλίτσες ή σε κανένα τσαντάκι που δένω πίσω. Σαμπρέλες πχ. ή άλλες φορές το μοτεράκι του αέρα. Έχω ένα μοτεράκι το οποίο το έχω ξεγυμνώσει από τα πλαστικά του και χωράει στη χούφτα μου. Κάποια στιγμή θέλω να πάρω και φουσκωτήρα αλλά δεν θέλω να πάρω φτηνιάρικο και όλο το πάω πίσω (έχω ελαττώσει και τις πολεμικές).
Για κάποιον που δεν θέλει να χαλάσει πολλά λεφτά σε εργαλεία γιατί δουλεύει μόνο στο μηχανάκι του αυτά μπορεί να είναι συμπληρωματικά με εκείνα που έχει στο σπίτι του. Για παράδειγμα μπορεί στο σπίτι μας να έχουμε 1/4 και 1/2 και στη μηχανή μας 3/8.
1η. Ναι τα κολλάρα έχουν σταυρό αλλά δεν είναι πάντα ευκολα προσβάσιμος και η κατσαβιδομύτη γλιστράει. Παρόλα αυτά αυτό το θεωρώ λεπτομέρεια. Στην ουρά στο φως ή κάπου εκεί τέλος πάντως έχει 7αρα μη προσβάσιμη με κάτι άλλο εκτός από καρυδάκι.
Μα και πάλι δεν το είχα βάλει μέσα μέχρι που το χρειάστηκα για την μηχανή ενός άλλου και το έβαλα μόνο όταν το βρήκα δωρεάν. Εξ' άλλου δεν πιάνει χώρο. Μπορεί πάντως να λείπει χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Πάντως είναι πιο κοινό νούμερο απ' όσο νομίζουμε και δεν ξέρουμε πότε θα το βρούμε μπροστά μας.
2η. Έλα ρε..Έτσι στα γρήγορα χωρίς αν σκεφτώ καθόλου. Βίδες προστατευτικού ψυγείου που πολλοί τις βγάζουν για να μετακινήσουν το ψηγείο να ρυθμίσουν την βαλβίδα εξαγωγής. Πλαινό καπάκι καδένας. Βίδες λασπωτήρα. Η βίδα που συγκρατεί το σωληνάκι του φρένου επάνω στην μπότα. Οι βίδες των μαυρων πρόσθετων του τεπόζιτου (εμπρός και κάτω απ' το τεπόζιτο). Οι βίδες του φίλτρου λαδιού αν δεν είναι αλλεν αλλά σίγουρα η βίδα εξαέρωσης που για να μην αφαιρέσεις το δοχείο διαστολής ψυκτικού πρέπει να έχεις πολύγωνο ή γερμανικό (καλύερα πολύγωνο).
3η. Δεν το χρειάζομαι. 13 είναι μονο η βίδα των λαδιών στο πλαίσιο. Δεν υπάρχει άλλη και δεν νομιζω να βρω καμία. Αλλά.. βλ παρακάτ..
4η. Carolus. O μοναδικός για 15αρι κλειδί που έχω βρει. Labo στην Αθήνα Μουταφίδης στη θεσ/κη (παμ.επε) αλλά ίσως βρεις και στη Σύρου Πάτση. Αν δεν βρεις πες μου, αν δε βρω ούτε εγώ θα σου δώσω τον δικό μου.
Αλλά εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146596&page=9&p=2641773&viewfull=1#post2641773) δεν θαυμάζω την κατασκευή της minnie.. :lol:
Η μηχανή του βασίλη είχε και 13 και 19. Αν δεν τα είχα μαζί μου, επειδή τα δικά του του τα έκλεψαν κάπου στα βαλκάνια, θα έβγαζε τη βόλτα με κατεβάσματα αντί για πίσω φρένο. Όπως βλέπεις στην δευτερη φωτό δεν υπάρχει 13 καρυδάκι και πολύγωνο, μόνο στην επάνω. Έβαλα και τις δύο ώστε να δουν αυτοί που έχουν τενερέ τι ακριβώς χρειάζονται και οι υπόλοιποι πως μπορεί να φτιάξουν μια συλλογή με την οποία να μπορούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Ίσως κάποιες άλλες μηχανές να έχουν ανάγκη από ακόμα πιο πολλά.
345977
Φυσικά τίποτε απ' όλα αυτά που επέλεξα εγώ να έχω κάτω απ' τη σέλα μου δεν είναι το καλύτερο για όλους. Καλές οι μύτες, και δουλεύουν πολύ ωραία και βολικά με τα καρυδάκια και τις καστάνιες αλλά χάνονται για πλάκα σε σχέση με τα κανονικά άλλεν σχήματος L. Όλα αυτά τα πόσταρα για να πάρει όποιος θέλει ιδέες. Μπορώ να σας φτιάξω πολύ μίνι συλλογές με καστάνιες απίστευτα μικρές. Το θέμα όμως για μένα είναι όταν θα χρειαστείς κάτι να είσαι σίγουρος οτι αυτό που έχεις θα δουλέψει. Όπως ειδες ειπα ότι ο αντάπτορας 3/8 σε μυτες 1/4 μπορεί να παραληφθεί αφού το 10αρακι με τον μικρό αντάτορα θα αντεπεξέλθει έστω και με δυσκολία σε όλα. Παρόλα αυτά τον έχω για δυο λόγους. 1ον για να μην κάνω κρας τεστ την επόμενη φορά που θα βρω τις βίδες του πλαινού σταντ χαλαρές ή όταν χαλάσει η κλειδαριά της βαλίτσας και πρέπει να την αφαιρέσω μαζί με τα κάγκελα (8μμ αλλεν). 2ον αν μου χαλασει το καρέ 1/4 μπορώ να δουλέψω με όλες τις μύτες που έχω, ενώ μπορώ με αυτό το παπαράκι με την τετραωνη κεφαλή, που βλέπεις δίπλα απ' τις μύτες, να χρησιμοποιώ και τα καρυδάκια 1/4 κανονικά.
taisteal
21/11/2015, 22:22
Μπραβο ρε Αποστολη,πολυ χρησιμες πληροφοριες
:beer::beer::beer:
daz, κινητό συνεργείο είσαι :a23:
Όλα αυτά τα έχεις κάτω από τη σέλα; Πόσα κιλά πιο βαρύ έκανες το tenere; :tooth:
daz, κινητό συνεργείο είσαι :a23:
Όλα αυτά τα έχεις κάτω από τη σέλα; Πόσα κιλά πιο βαρύ έκανες το tenere; :tooth:
Νομίζω κάτω από 500 γρ. :D
Κι όμως, μου έμεινε στα χέρια μανέλα dowidat 1/2 κάποτε που δούλευα σε συνεργείο, προσπαθώντας να λύσω τροχό από ένα 4x4. Αρκετά δουλεμένη, αλλά να κοπεί το καρέ δεν το περίμενα
Νομίζω κάτω από 500 γρ. :D
Εγώ έχω κάτω από τη σέλα ένα σπαστό φραπέ και το κινητό. 150gr. Να γιατί BMW Mobile Service :cool:
:rotflmao::bawl::lol:
Μη το πάρει κανείς σοβαρά. Πλάκα κάνω, ναι;
2ον αν μου χαλασει το καρέ 1/4 μπορώ να δουλέψω με όλες τις μύτες που έχω, ενώ μπορώ με αυτό το παπαράκι με την τετραωνη κεφαλή, που βλέπεις δίπλα απ' τις μύτες, να χρησιμοποιώ και τα καρυδάκια 1/4 κανονικά.
Αυτά που είναι στα βελάκια μπαίνουν μέσα σε αυτά που είναι στον κύκλο. Στην άλλη άκρη είναι εξάγωνα 1/4 όπως ακριβώς οι μύτες. .
345981
Υπάρχει τρόπος να μειώσεις τον όγκο που πιάνουν αλλά βαριομουν να τραβάω φωτό και έβγαλα μόνο κανά δύο. εδώ φαίνεται το εξάγωνο.
345982
Η προέκταση τώρα δεν πιάνει καθόλου χώρο.
345983
Όλα αυτά τα έχω αρκετά χρόνια.
Κι όμως, μου έμεινε στα χέρια μανέλα dowidat 1/2 κάποτε που δούλευα σε συνεργείο, προσπαθώντας να λύσω τροχό από ένα 4x4. Αρκετά δουλεμένη, αλλά να κοπεί το καρέ δεν το περίμενα
Αχ αυτές οι μανελίτσες τι τραβάνε. Τις περισσότερες φορές δουλεύουν μόνο με προέκταση ενω δεν τρώνε σπάνια και καμία σφυριά.
Εγώ έχω μια που είναι το αεροκλειδό μου. Δουλεύει μόνο με σφυρί. Αν στη δειξω θα κλάψεις.
Τα καρέ σπάνε. Έχουν ελάχιστα περιθώρια να παραμορφωθούν.
Προειδοποιούν αλλά για λιγο, και μετά κόβονται. Όλα τα καρέ. Έχω μερικά σε μια παλιά εργαλειοθήκη.
Πάντως χωρίς κακοποίηση δεν σπάει τίποτε απ' αυτά σε κανένα εργαλείο. Είτε φθηνό είτε ακριβό. Η κακοποίηση, η υπερβολική χρήση και οι τεράστιες ροπές δρουν αθροιστικά.
Να σου συστήσω μια καλή μου φιλη που με έχει ξελασπώσει άπειρες φορές?
3/4 λέγεται και κάνει θαυματα σε 4χ4 και σε φορτηγά και δεν τις κουνιέται ούτε βίδα άξονα που δεν έχει λυθεί ποτέ. :D
(παρόλα αυτά έχω καρέ σπασμένο και από 3/4)
Dowidat ε? όχι ρε γμτ!!!! :sad:
:lol: :beer:
ΟΛΑ σπάνε.
345984
345985
Δώσε πόνο! Και το είπε ο βασκας. :lol:
Ti είναι αυτό? 76 λέει?
Να σου φέρω το kawasaki να φτύνει τα παξιμάδια σαν κουκούτσια?
Road Pirat
21/11/2015, 23:00
Και μία πολύ καλή προσφορά για ροπόκλειδα http://www.tbs-aachen.de/Aktionen_Reste_Ausverkauf/Hazet_5100/2_Drehmomentschluessel-Set_5-200_Nm_i863_55159.htm και σε πολύ χρήσιμα νούμερα για σχεδόν ότι εργασία τα χρειαστούμε
Ορίστε και τα δικά μου Proxxon Industrial 1/2 και 1/4 (link (http://www.proxxon.com/en/industrial/23040.php?list) για περισσότερες πληροφορίες):
345986
Βρίσκω πολύ ωραία τα Τ που είναι και προεκτάσεις καθώς και το κατσαβίδι που στο πάνω μέρος έχει υποδοχή για Τ ή για την καστάνια. Τα καρυδάκια για τα μπουζί δεν είναι μαγνητικά και για μένα άχρηστα καθότι δεν κάνουν για το μηχανάκι. Από καρυδάκια έχει (σχεδόν) τα πάντα. Θα ήθελα περισσότερα bits. Μέχρι στιγμής ότι χρειάστηκε να κάνω από απλές εργασίες στο μηχανάκι το έκανα με αυτήν την κασετίνα. Extra αγόρασα ένα TX50 μόνο. Για πιο σύνθετες εργασίες δανείστηκα από τη συλλογή του Μιχάλη.
Φυσικά δε χρησιμοποιείται μόνο στο μηχανάκι. Για εργασίες που κάνω δε νιώθω καλά την 1/4 όταν πάω να τη ζορίσω. Με την 1/2 δεν συνάντησα ακόμα πρόβλημα. Επίσης χρειάζομαι έναν bit holder για να μπορώ να αξιοποιώ διάφορες άλλες μύτες που έχω (που εδώ που τα λέμε καλό θα ήταν να πάρω και μία αξιόπιστη συλλογή από μύτες). Όμως το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για τη Facom της προσφοράς να αρχίσω να χτίζω σιγά σιγά μια σοβαρή συλλογή εργαλείων και να τη γυαλίσω αυτήν και να την κάνω δώρο στον αδερφό μου για τα Χριστούγεννα :lol:
Road Pirat
21/11/2015, 23:01
ΟΛΑ σπάνε.
345984
345985
Ρε φίλε τον Hulk τι των έχεις ?:D:beer:
Για ροπόκλειδα θα πρότεινα μετά από πολύ ψάξιμο αυτά:
http://eshop.pikounistools.gr/dunamokatsabida-agglias-click-type/norbar-truetorque-tti100-1-2-detail.html
http://eshop.pikounistools.gr/dunamokatsabida-agglias-click-type/norbar-truetorque-tti20-1-4-detail.html
Δεν απέχουν και πολύ από την τιμή της προσφοράς του tbs για τα Hazet και πιστεύω αξίζουν 100%.
dacula..
3/4 σε σύγκριση με 1/2. Όπως βλέπεις το 1/2 φαίνεται σαν παιχνίδι μπροστά του.. και όμως!
Το σπασμένο καρέ είναι από 3/4 και το άλλο είναι από σπαστή μανέλα 1/2 (έσπασε η κεφαλή).
Μάρκες δε θυμάμαι. Η σπαστή μανέλα όμως ήταν αμερικάνικη οποτε ήταν πολύ καλη.
345987
Δώσε πόνο! Και το είπε ο βασκας. :lol:
Ti είναι αυτό? 76 λέει?
Να σου φέρω το kawasaki να φτύνει τα παξιμάδια σαν κουκούτσια?
75 είναι και σιγά μη βάλεις αερόκλειδο σε μπεκ. Άσε που δε χωράει καρυδάκι θέλει πολύγωνο.
Ρε φίλε τον Hulk τι των έχεις ?:D:beer:
20 χρόνια κοπανιόταν αυτό το κλειδί με το βαριοπουλάκι. Πόσο να αντέξει;
Road Pirat
21/11/2015, 23:14
Για ροπόκλειδα θα πρότεινα μετά από πολύ ψάξιμο αυτά:
http://eshop.pikounistools.gr/dunamokatsabida-agglias-click-type/norbar-truetorque-tti100-1-2-detail.html
http://eshop.pikounistools.gr/dunamokatsabida-agglias-click-type/norbar-truetorque-tti20-1-4-detail.html
Δεν απέχουν και πολύ από την τιμή της προσφοράς του tbs για τα Hazet και πιστεύω αξίζουν 100%.
Μαζί με τα μεταφορικά ναι είναι πολύ κοντά και για τα Norbar έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα
Ο Vaskas δεν έχει γράψει τπτ ακόμα γιατί συμπληρώνει μια λίστα με το τι Θέλει από Βράττη ξεφυλλίζοντας καταλόγους που αυτοί με την σειρά τους θα ξεφτιλίσουν την τσέπη του. Βασικά όλα τα θέλει αλλά έχει ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του κι έχει περιοριστεί.
Από την άλλη μίλησα σήμερα με τον Βράττη και άνοιξα λίστα γάμου, οπότε ότι είχατε σκοπό να μου κάνετε σαν δώρο στον επερχόμενο 3ο γάμο μου (γιατί δεν μπορεί αν δει η milf τις τιμές αλλά και το σύνολο που έχω βγάλει μέχρι τώρα, θα με χωρίσει) μπορείτε να το καταθέτετε κατ'ευθείαν στον λογαριασμό του μαγαζιού κι εγώ θα πράξω ανάλογα.
@ Daz
Επειδή είμαι μηχανάκιας παλαιάς κοπής ποτέ δεν είχα σε κανένα μου μηχανάκι όλον αυτόν τον συρφετό από εργαλεία. Στο ταπεινό μου DRάκι έχω μία ασφάλεια καβάντζα, μία ντίζα, δύο σαμπρέλες, 2 λεβιεδάκια για ξεμοντάρισμα (από την εργαλειοθήκη του DT) και ότι είχε το μηχανάκι από το εργοστάσιο. Στην χοντρή τώρα μιας και δεν έχει την αξιοπιστία του θρυλικού DR και βλέποντας όλους εσάς εδώ και σε άλλα φόρα να βάζετε πράμα, έκατσα κι έφτιαξα μια αυτοσχέδια εργαλειοθήκη κι έβαλα μέσα μερικά σκατολοΐδια. Θα πάω στο γκαράζ να τα βγάλω να σας τα φωτογραφίσω να γελάσει και το παρδαλό ερίφιο (που λένε και στο Αμέρικα)
@ MISKIN
well done my friend Hulk, nice job και λοιπά όμορφα που λένε και στο χωριό μου. Πως το ξεπάτωσες ρε αυτό το κτήνος??? Θυμήσου μου να μη σου δανείσω τπτ :D
75 είναι και σιγά μη βάλεις αερόκλειδο σε μπεκ. Άσε που δε χωράει καρυδάκι θέλει πολύγωνο.
E τότε να σε κάνω δώρο ένα τέτοιο τώρα τα Χριστούγεννα ρε βάρβαρε?
345988
@ Daz
Επειδή είμαι μηχανάκιας παλαιάς κοπής ποτέ δεν είχα σε κανένα μου μηχανάκι όλον αυτόν τον συρφετό από εργαλεία. Στο ταπεινό μου DRάκι έχω μία ασφάλεια καβάντζα, μία ντίζα, δύο σαμπρέλες, 2 λεβιεδάκια για ξεμοντάρισμα (από την εργαλειοθήκη του DT) και ότι είχε το μηχανάκι από το εργοστάσιο. Στην χοντρή τώρα μιας και δεν έχει την αξιοπιστία του θρυλικού DR και βλέποντας όλους εσάς εδώ και σε άλλα φόρα να βάζετε πράμα, έκατσα κι έφτιαξα μια αυτοσχέδια εργαλειοθήκη κι έβαλα μέσα μερικά σκατολοΐδια. Θα πάω στο γκαράζ να τα βγάλω να σας τα φωτογραφίσω να γελάσει και το παρδαλό ερίφιο (που λένε και στο Αμέρικα)
Γι' αύτό ρε κιορατά καθόμαστε μέσα στη βροχή, νύχτα, παγωμένοι, με τη χρύσα να παραμιλάει και τραβάγαμε τη λασπωτήρα της χοντρής να τη σπάσουμε μη μας δώσει το λάστιχο στη μασχάλη! :moutza:
:bawl:
Κ
Ορίστε και τα δικά μου Proxxon Industrial 1/2 και 1/4 (link (http://www.proxxon.com/en/industrial/23040.php?list) για περισσότερες πληροφορίες):
345986
Βρίσκω πολύ ωραία τα Τ που είναι και προεκτάσεις καθώς και το κατσαβίδι που στο πάνω μέρος έχει υποδοχή για Τ ή για την καστάνια. Τα καρυδάκια για τα μπουζί δεν είναι μαγνητικά και για μένα άχρηστα καθότι δεν κάνουν για το μηχανάκι. Από καρυδάκια έχει (σχεδόν) τα πάντα. Θα ήθελα περισσότερα bits. Μέχρι στιγμής ότι χρειάστηκε να κάνω από απλές εργασίες στο μηχανάκι το έκανα με αυτήν την κασετίνα. Extra αγόρασα ένα TX50 μόνο. Για πιο σύνθετες εργασίες δανείστηκα από τη συλλογή του Μιχάλη.
Φυσικά δε χρησιμοποιείται μόνο στο μηχανάκι. Για εργασίες που κάνω δε νιώθω καλά την 1/4 όταν πάω να τη ζορίσω. Με την 1/2 δεν συνάντησα ακόμα πρόβλημα. Επίσης χρειάζομαι έναν bit holder για να μπορώ να αξιοποιώ διάφορες άλλες μύτες που έχω (που εδώ που τα λέμε καλό θα ήταν να πάρω και μία αξιόπιστη συλλογή από μύτες). Όμως το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για τη Facom της προσφοράς να αρχίσω να χτίζω σιγά σιγά μια σοβαρή συλλογή εργαλείων και να τη γυαλίσω αυτήν και να την κάνω δώρο στον αδερφό μου για τα Χριστούγεννα :lol:
Την ίδια ακριβώς εχω, αυτη την 1/4 έσπασα... Κ μενα μονο το 16αρι μπουζοκαρυδο μου χρειάζεται και πρεπει να παρω ενα 18αρι για τον ελέφαντα...
Γι' αύτό ρε κιορατά καθόμαστε μέσα στη βροχή, νύχτα, παγωμένοι, με τη χρύσα να παραμιλάει και τραβάγαμε τη λασπωτήρα της χοντρής να τη σπάσουμε μη μας δώσει το λάστιχο στη μασχάλη! :moutza:
Είπα αλλά δεν με πρόσεξες, στην χοντρή λόγω αξιοπιστίας έχω εργαλεία. Εκείνο το βράδυ ήμουν πολύ κουρασμένος, πολύ βρεγμένος και πολύ παγωμένος ακόμα και για να σκεφτώ να τα βγάλω όχι για να τα χρησιμοποιήσω. Προτίμησα την κλασική Ελληνική μέθοδο "πάμε και ότι βρέξει ας κατεβάσει". Δεν υπήρχε περίπτωση Αποστόλη να κάτσω μουσκίδια όπως ήμουν να επισκευάσω τπτ εκείνο το βράδυ ακόμα κι αν είχα ράμπα κι εξοπλισμό συνεργείου μαζί μου. Περίμενα να δω τα φώτα της γέφυρας και φαντασιωνόμουν αχνιστό ντουζ και χουχούλιασμα στο κρεβάτι if you know what I mean :D
345988
Τώρα όμως αλήθεια ρε φίλε, εκτός του να διαβάζεις καταλόγους με χαρακτηριστικά εργαλείων, εκτός του να ενημερώνεσαι ποια εταιρία έβγαλε τι έχεις και σαν χόμπυ να μπαίνεις στο μαγαζί του κάθε εργαλειά και να βγάζεις φωτογραφίες???
Θα τρελαθώ ρπστ μου, θα πηδηχτώ απ΄ το παράθυρο.
PS
Ρε μάγκες μην του μιλάτε άλλο για εργαλεία, αφήστε τον να πει όσα έχει να πει και μην τον κουρδίσει κανείς άλλος μπας και ησυχάσουμε από δαύτον
:lol:
well done my friend Hulk, nice job και λοιπά όμορφα που λένε και στο χωριό μου. Πως το ξεπάτωσες ρε αυτό το κτήνος??? Θυμήσου μου να μη σου δανείσω τπτ :D
345988
Ρε χαμένα δε το έσπασα εγώ! :plaf:
20 χρόνια το έχουν κοπανήσει το μισό Κερατσίνι και η μισή ζώνη του Περάματος και ποιος ξέρει πιο πριν ποιος το καπάναγε όταν εγώ ήμουν ακόμα φαντάρος.
Έσπασε πριν 10 μέρες στα χέρια ενός συνάδελφου.
Τέτοια γράφετε και θα με παρεξηγήσουν και θέλω να δανειστώ κάτι από ένα συμφορουμίτη... :smokin:
Ρε χαμένα δε το έσπασα εγώ! :plaf:
20 χρόνια το έχουν κοπανήσει το μισό Κερατσίνι και η μισή ζώνη του Περάματος και ποιος ξέρει πιο πριν ποιος το καπάναγε όταν εγώ ήμουν ακόμα φαντάρος.
Έσπασε πριν 10 μέρες στα χέρια ενός συνάδελφου.
Τέτοια γράφετε και θα με παρεξηγήσουν και θέλω να δανειστώ κάτι από ένα συμφορουμίτη... :smokin:
Δεν φταίμε εμείς φίλος, αυτό άφησες να εννοηθεί. Παρεξήγησις !!!
Αλλά να ξέρεις από παρεξηγήσεις έχουν κλείσει σπίτια! ;)
Τώρα όμως αλήθεια ρε φίλε, εκτός του να διαβάζεις καταλόγους με χαρακτηριστικά εργαλείων, εκτός του να ενημερώνεσαι ποια εταιρία έβγαλε τι έχεις και σαν χόμπυ να μπαίνεις στο μαγαζί του κάθε εργαλειά και να βγάζεις φωτογραφίες???
Θα τρελαθώ ρπστ μου, θα πηδηχτώ απ΄ το παράθυρο.
:
Εσείς οι μηχανάκιες παλιάς κοπής δεν ξέρετε ουτε τον googlh? :lol:
Εσείς οι μηχανάκιες παλιάς κοπής δεν ξέρετε ουτε τον googlh? :lol:
googlh??? τι είναι αυτό, κανένα είδος φορουμτσατ για όλους εσάς tool-maniacs ??
Δλδ θέλεις να μου πεις ότι είσαστε πολλοί εκεί έξω και ανταλλάσσετε πληροφορίες και αρχεία???
- Σήμερα πήγα εκεί κι έβγαλα αυτές τις φωτο,
- αααα φίλε εγώ να δεις τι έβγαλα
- πφφ Γιατάκια να δείτε τι βρήκε ο Daz εκεί στην Περαχώρα που είχε πάει για καφέ.
Μλκ μου σταμάτα λέμε :lipssealed: μας έχεις αρρωστήσει.
δεν υπάρχουν περισσευούμενα πάμε και για κανόνι ως χώρα γμστα. Με το πουλί στο χέρι θα μείνουμε.
googlh??? τι είναι αυτό, κανένα είδος φορουμτσατ για όλους εσάς tool-maniacs ??
Για πες τη λίστα γάμου που έφτιαξες! :D
Για τις PouroDur-άδες, ένα tailbag στη σχάρα της ουράς και ένα drybag στη σέλα!
345989
Στο tailbag τα εργαλεία και ένα μίνι σπρεϋ αλυσίδας
345990
Και στο drybag οι σαμπρέλες, το fast και το κομπρεσεράκι.
345991
345992
Γαντζόκλειδα για τη προφόρτιση της πίσω ανάρτησης και τον λαιμό της τιμονόπλακας.
Γερμανοπολύγωνα με σπαστό καρυδάκι 10 & 12 από την Carolus και 14 με κανονικό καρυδάκι από την Gedore. Τα υπόλοιπα είναι κλασικά γερμανοπολύγωνα αλλά από τη λεπτή σειρά της Gedore ακόμη και στα μεγάλα νούμερα.
345993
Εδώ φαίνεται ο κλέφτης βενζίνης μήκους 170cm καθώς και η ντίζα για πρόχειρη επιδιόρθωση συμπλέκτη/γκαζιού αν χρειαστεί.
Τα συο μαύρα άλλεν αριστερά είναι το ένα για την προφόρτιση των ελατηρίων του μπροστινού και το άλλο για την αφαίρεση του μπροστινού τροχού
345994
Vessel
345995
Σταυροκατσάβιδο με καστάνια USA Army (Yankee Stanley δεκαετίας '80)
345996
345997
Από Husqvarna
345998
Ωπ... που βρέθηκε αυτό το Honda μέσα στα εργαλεία της Yamaha;
345999
Και το κλασικό moto-Γαλλικό της Gedore που θα καλύψει τα κενά μου
346000
Οπότε όπως καταλαβαίνεις θα στήσω μια μινι-συλογή από καρυδάκια στη παλιά θέση των εργαλείων στο ντεπόζιτο.
345992
345993
345994
Νταξ η συλλογή που έχεις είναι πάρα πολύ καλή και αν είχε 4-5 καρυδάκια θα ήταν πλήρης.
Φαστ και μοτεράκι με σαμπρέλες παίρνω και εγώ. σπρει έχω ένα ίδιο με το δικό σου αλλά σπάνια το παίρνω.
Το κατσαβιδάκι της vessel που το βρήκες ρε θηρίο?
Ωπ τώρα τα ειδα τα τελευταια ποστ.
respect για το στανλευ.
Το honda είναι πάρα πολύ καλό. Βγάλτο από εκεί μέσα και βάλε ένα άλλο. :lol:
Για το husqwarna πάρε αυτό που σου είπα για τα καρυδάκια. Να ξέρεις πως υπάρχει και αντάπτορας για καρυδάκια 1/2 που μπαίνει σε 19αρη αν θέλεις.
Βάλε βάλε φωτό.
1η. Ναι τα κολλάρα έχουν σταυρό αλλά δεν είναι πάντα ευκολα προσβάσιμος και η κατσαβιδομύτη γλιστράει. Παρόλα αυτά αυτό το θεωρώ λεπτομέρεια. Στην ουρά στο φως ή κάπου εκεί τέλος πάντως έχει 7αρα μη προσβάσιμη με κάτι άλλο εκτός από καρυδάκι.
Μα και πάλι δεν το είχα βάλει μέσα μέχρι που το χρειάστηκα για την μηχανή ενός άλλου και το έβαλα μόνο όταν το βρήκα δωρεάν. Εξ' άλλου δεν πιάνει χώρο. Μπορεί πάντως να λείπει χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Πάντως είναι πιο κοινό νούμερο απ' όσο νομίζουμε και δεν ξέρουμε πότε θα το βρούμε μπροστά μας.
2η. Έλα ρε..Έτσι στα γρήγορα χωρίς αν σκεφτώ καθόλου. Βίδες προστατευτικού ψυγείου που πολλοί τις βγάζουν για να μετακινήσουν το ψηγείο να ρυθμίσουν την βαλβίδα εξαγωγής. Πλαινό καπάκι καδένας. Βίδες λασπωτήρα. Η βίδα που συγκρατεί το σωληνάκι του φρένου επάνω στην μπότα. Οι βίδες των μαυρων πρόσθετων του τεπόζιτου (εμπρός και κάτω απ' το τεπόζιτο). Οι βίδες του φίλτρου λαδιού αν δεν είναι αλλεν αλλά σίγουρα η βίδα εξαέρωσης που για να μην αφαιρέσεις το δοχείο διαστολής ψυκτικού πρέπει να έχεις πολύγωνο ή γερμανικό (καλύερα πολύγωνο).
3η. Δεν το χρειάζομαι. 13 είναι μονο η βίδα των λαδιών στο πλαίσιο. Δεν υπάρχει άλλη και δεν νομιζω να βρω καμία. Αλλά.. βλ παρακάτ..
4η. Carolus. O μοναδικός για 15αρι κλειδί που έχω βρει. Labo στην Αθήνα Μουταφίδης στη θεσ/κη (παμ.επε) αλλά ίσως βρεις και στη Σύρου Πάτση. Αν δεν βρεις πες μου, αν δε βρω ούτε εγώ θα σου δώσω τον δικό μου.
Για τη 1η περίπτωση και για τα κολάρα θα μείνω στα κατσαβίδια που έχω, μάλλον με εξυπηρετεί περισσότερο (έχουν μήκος). Στην ουρά (που την έχω λύσει κάμποσες φορές ολόκληρη) 7άρι δεν θυμάμαι, εκεί ίσως υπάρχει όντως 8άρι στις βίδες που συγκρατούν το φανάρι στο λασπωτήρα (άρα θα πρέπει να αγοράσω άλλο ένα 8άρι σπαστό Carolus).
Για τη 2η περίπτωση έχεις μάλλον δίκιο για τα προστατευτικά του ψυγείου αλλά η τάπα λαδιού έχει μόνο άλλεν, για τα σωληνάκια των φρένων είχα την εντύπωση πως είναι 10άρια και οι βίδες των μαύρων (τα γκρι εννοείς) είναι επίσης άλλεν...
Για τη 3η περίπτωση αν είναι 13 η βίδα του ρεζερβουάρ λαδιού του πλαισίου θα κουφαθώ, θα έπαιρνα όρκο πως είναι 12....
Για τη 4η έχω θα ψάξω να βρω από την Carolus :beer:
Νταξ η συλλογή που έχεις είναι πάρα πολύ καλή και αν είχε 4-5 καρυδάκια θα ήταν πλήρης.
Φαστ και μοτεράκι με σαμπρέλες παίρνω και εγώ. σπρει έχω ένα ίδιο με το δικό σου αλλά σπάνια το παίρνω.
Το κατσαβιδάκι της vessel που το βρήκες ρε θηρίο?
Ήρθε κατευθείαν από Japan, ατελώνιστο :D από εδώ:
http://www.amazon.com/gp/product/B00E55DL4I?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
Από παρόμοιους προμηθευτές έφερα και 2 Vessel Megadora Impacta 980 (p2 + p3) και 1 Vessel 900 Megadora +1, όλα αυθεντικά JIS (ένα κατσαβίδι κάθε φορά και ήρθαν όλα ατελώνιστα, έτσι και αλλιώς η άθροιση των ταχυδρομικών εξόδων είχε το ίσιο σύνολο με το να τα φέρω ένα-ένα. Υπομονή ήθελε (που δεν είχα)...
http://www.amazon.com/gp/product/B000TGAMC6?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o01_s00
http://www.amazon.com/gp/product/B003BGZ9CO?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o02_s00
http://www.amazon.com/gp/product/B003BGTTSE?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o03_s00
Επίσης βγάλε το στανλευ γιατί ειναι αντικα :lol:
και βάλε ένα mini bit ratchet.
https://www.google.com/search?q=mini+bit+ratchet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiQ1MrZ5aLJAhVLuhoKHVHrDJIQsAQIIg&biw=1920&bih=909 (Βασίλη βλέπεις πόσο εύκολο είναι?) :lol:
Κατά προτίμηση bacho
https://www.google.com/search?q=mini+bit+ratchet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiQ1MrZ5aLJAhVLuhoKHVHrDJIQsAQIIg&biw=1920&bih=909#tbm=isch&q=bacho+bit+ratchet
που απ' τη μια μεριά έχει 10αρι πολύγονο και απ' την άλλη 1/4 υποδοχή με καστανια, για μύτες. Σε συμφέρει να πάρεις όλο το σετ αν δεν έχεις 1/4 γιατί έχει και τα καρυδάκια που χρειάζεσαι περισσότερο.
346002
ή
αυτού του στιλ που στην άλλη μεριά αντι για 10αρι πολυγωνο έχει σταθερή υποδοχή για μύτες. Το βρίσκεις σε πολλές μάρκες, δεν το φτιάχνει η gedore. Όλα αυτά είναι ταιβανέζικα, gearwrench ktl.
346001
Ένα οποιοδήποτε πολύγωνο ή πολύγωνο καστάνιας μπορείς να το μετατρέψεις σε κάτι ανάλογο με αυτό το καυλιτζέκι.
Μπορείς να το χρησιμοποιήεις και στο 10αρι πολύγωνο της bacho mini ratchet για να μη σπάσεις την καστάνια.
346003
Από μέγεθος δεν είναι τόσο μικρό όσο η καστάνια της στανλευ ή αυτές που έβαλα παραπάνω αλλά είναι αρκετά μικρό σε σχέση με τον κλασικό αντάπτορα.
Ήρθε κατευθείαν από Japan, ατελώνιστο :D από εδώ:
http://www.amazon.com/gp/product/B00E55DL4I?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
Για τη 1η περίπτωση και για τα κολάρα θα μείνω στα κατσαβίδια που έχω, μάλλον με εξυπηρετεί περισσότερο (έχουν μήκος). Στην ουρά (που την έχω λύσει κάμποσες φορές ολόκληρη) 7άρι δεν θυμάμαι, εκεί ίσως υπάρχει όντως 8άρι στις βίδες που συγκρατούν το φανάρι στο λασπωτήρα (άρα θα πρέπει να αγοράσω άλλο ένα 8άρι σπαστό Carolus).
Για τη 2η περίπτωση έχεις μάλλον δίκιο για τα προστατευτικά του ψυγείου αλλά η τάπα λαδιού έχει μόνο άλλεν, για τα σωληνάκια των φρένων είχα την εντύπωση πως είναι 10άρια και οι βίδες των μαύρων (τα γκρι εννοείς) είναι επίσης άλλεν...
Για τη 3η περίπτωση αν είναι 13 η βίδα του ρεζερβουάρ λαδιού του πλαισίου θα κουφαθώ, θα έπαιρνα όρκο πως είναι 12....
Για τη 4η έχω θα ψάξω να βρω από την Carolus :beer:
Έχει πολύ οχτάρι, ψάχτο.
Τα μαυρα στο ρεζερβουάρ που συγκρατούν τα προστατευτικά του ψηγείου.
Η βίδα που συγκρατεί τα σωληνάκια των φρένων επάνω στις μπότες.
Το καπάκι της καδένας που το ανοίγεις για βαλβίδες.
Η βίδα εξαέρωσης του φίλτρου λαδιού (πολύγωνο γιατί αν έχεις μόνο καρυδάκι βγάζεις δοχείο διαστολής).
Βιδα λαδιών 13 σίγουρα.
7στην ουρά έχει οποσδήποτε. Όταν άλλαξα το πίσω πλαστικό κάπου βρήκα μια αλλά δε θυμάμαι που. Μπορεί στο στοπ, δε θυμάμαι.
Με την προέκταση και την σπαστή προέκταση και με το καρυδάκι κάνεις πολύ πιο εύκολα δουλειά σε κολάρα ή γενικά βίδες που είναι δύσκολα προσβάσιμες.
Σπαστή προέκταση θα σε βολέψει στην δεξιά επάνω βίδα του καπακιού των βαλβίδων εξαγωγής. Διαφορετικά θα λύσεις πολύ πράμα ή θα σε παιδέψει. Σε αυτές τις βίδες η καστάνια σώζει.
Και το άλλεν με κεφαλή μπίλιας σώζει αλλά όχι σε μεγάλο μέγεθος, θέλει πάλι καρυδάκι.
Ιαπωνικά ρε πστμ. δυο δουλειές να κάνεις θέλεις 40 εργαλεία!
Στα κτμ με ένα 10αράκι κάνεις το μισό μηχανάκι βίδες.:lol:
Έχει πολύ οχτάρι, ψάχτο.
Τα μαυρα στο ρεζερβουάρ που συγκρατούν τα προστατευτικά του ψηγείου.
Η βίδα που συγκρατεί τα σωληνάκια των φρένων επάνω στις μπότες.
Το καπάκι της καδένας που το ανοίγεις για βαλβίδες.
Η βίδα εξαέρωσης του φίλτρου λαδιού (πολύγωνο γιατί αν έχεις μόνο καρυδάκι βγάζεις δοχείο συστολής).
Βιδα λαδιών 13 σίγουρα.
7στην ουρά έχει οποσδήποτε. Όταν άλλαξα το πίσω πλαστικό κάπου βρήκα μια αλλά δε θυμάμαι που. Μπορεί στο στοπ, δε θυμάμαι.
Με την προέκταση και την σπαστή προέκταση και με το καρυδάκι κάνεις πολύ πιο εύκολα δουλειά σε κολάρα ή γενικά βίδες που είναι δύσκολα προσβάσιμες.
Σπαστή προέκταση θα σε βολέψει στην δεξιά επάνω βίδα του καπακιού των βαλβίδων εξαγωγής. Διαφορετικά θα λύσεις πολύ πράμα ή θα σε παιδέψει. Σε αυτές τις βίδες η καστάνια σώζει.
Και το άλλεν με κεφαλή μπίλιας σώζει αλλά όχι σε μεγάλο μέγεθος, θέλει πάλι καρυδάκι.
Την ουρά την έχω ολόκληρη κομπλέ στη βεράντα μου (έχω βάλει άλλη aftermarket) από περιέργεια και μόνο θα την ψάξω αύριο που στο διάτανο είναι αυτό το 7άρι!
Για τα υπόλοιπα θενκς, θα ενημερώσω τη μοτό-συλλογή και με καρυδάκια και με ένα 8άρι σπαστο γερμανοπολύγωνο με καρυδάκι!
Η βίδα λαδιών με έκανε να αισθάνομαι βλάκας, χρησιμοποιώ τα κατ'οίκον εργαλεία για τις αλλαγές λαδιών αλλά είναι δυνατόν; Τόσο μηχανικά να παίρνω 13άρι στα χέρια μου και να μη το θυμάμαι; :eek:
Ιαπωνικά ρε πστμ. δυο δουλειές να κάνεις θέλεις 40 εργαλεία!
Στα κτμ με ένα 10αράκι κάνεις το μισό μηχανάκι βίδες.:lol:
Και το άλλο μισό σε απαλλάσσει από τον κόπο, γίνεται βίδες μόνο του.
Ελλάδα λίγο ακριβό αν κάποιος ενδιαφέρεται.
http://www.stereotiki.gr/store4/bahco-1-4-26-2058-s26-2..html
Και το άλλο μισό σε απαλλάσσει από τον κόπο, γίνεται βίδες μόνο του.
:lol:
τι μλκς!!!! :bawl:
Ελλάδα λίγο ακριβό αν κάποιος ενδιαφέρεται.
http://www.stereotiki.gr/store4/bahco-1-4-26-2058-s26-2..html
To άλλο σετάκι που μου έδειξες νωρίτερα έχει καλύτερη σειρά στα καρυδάκια! Τα 4,5,6,7 τι να τα κάνω; Το άλλο είχε αν θυμάμαι καλά 6,7,8,10,13
To άλλο σετάκι που μου έδειξες νωρίτερα έχει καλύτερη σειρά στα καρυδάκια! Τα 4,5,6,7 τι να τα κάνω; Το άλλο είχε αν θυμάμαι καλά 7,8,9,10,13
Έτσι είναι, έχεις δίκιο.
Για έχε το νου σου γιατί εγώ ούτε που το είχα προσέξει.
Τίποτα ιδιαίτερο αλλά δουλεύει!
Όσοι ζήλεψαν απ' τις μινι συλλογές και θέλουν κάτι αντίστοιχο αλλά οικονομικό έπεσα επάνω σε αυτό.
http://toolshouse.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82/bahco-sl-25-%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CE%AD%CF%84-14-25%CF%84%CE%B5%CE%BC/
Μη τρελαθείτε επειδή λέει bahco, τα είπαμε!
Μπα, εμπιστεύομαι περισσότερο την Carolus (για όσους δεν ξέρουν την αγόρασε η Gedore για να έχει μια φθηνότερη σειρά εργαλείων, επίσης με εγγύηση εφόρου ζωής -με προϋποθέσεις όμως στη ζημιά- και κατασκευάζονται Taiwan).
Εγώ έχω αυτή που στην Ελλάδα την βρίσκεις περίπου στα 40€:
http://www.tbs-aachen.de/Carolus/1/4_-_Programm/Knarrenkaesten_63_mm_1/4/Carolus_4400100_SLIM_SIXTY_Steckschluessel-Satz_i369_26170.htm
Μπα, εμπιστεύομαι περισσότερο την Carolus (για όσους δεν ξέρουν την αγόρασε η Gedore για να έχει μια φθηνότερη σειρά εργαλείων, επίσης με εγγύηση εφόρου ζωής -με προϋποθέσεις όμως στη ζημιά- και κατασκευάζονται Taiwan).
Εγώ έχω αυτή που στην Ελλάδα την βρίσκεις περίπου στα 40€:
http://www.tbs-aachen.de/Carolus/1/4_-_Programm/Knarrenkaesten_63_mm_1/4/Carolus_4400100_SLIM_SIXTY_Steckschluessel-Satz_i369_26170.htm
Ναι για την carolus τα είπαμε στην αρχή του θρεντ. Με αυτή την καστάνια σε 3/8 έχω βάλει και φωτό σε σύγκριση με άλλες γιατί είναι πολυ χαμηλου προφίλ. Μ' αρέσει ο τρόπος λειτουργίας της και το μέγεθός της.
Η carolus έχει την πιο σταθερή ποιότητα σε αυτά που πουλάει απ' όλες όσες έχω δει. Έχει ελάχιστα μεγαλύτερη τιμή αλλά η απόδοση προς τιμή θεωρώ ότι είναι η καλύτερη δυνατή.
Έχει και κάποια made in germany. H λαβή με το κουμπί που κλειδώνει την σπαστή κεφαλή είναι δική της πατέντα από τότε που ήταν carolus technics και όχι gedore carolus. Οι κεφαλές σε αυτές τις καστάνιες όμως είναι taiban. (παρόλα αυτά πανακριβες).
Μύτες 5/16 όλες made in germany. Μανέλες, προεκτάσεις στα 3/4 made in germany. Ποιότητα rahsol.
Επισης έχει φοβερές μεταλλικές κασετίνες. Κοντεύουν να εκλείψουν αυτές γτμ!
Χα χα κι εγω θα την κανω την μλκ με το τζαπαν. Χωρις μεταφορικα εχει πει ο stf. Γμστ......
Εγώ που όσον αφορά τα εργαλεία χειρός είμαι σκράπας, έχω μέχρι στιγμής αυτό το σετ της Rothewald : https://www.louis.eu/artikel/rothewald-professional-socket-set-150-piece/10003583?list=72596429&filter_article_number=10003583
Αυτό που χρειάζομαι είναι σίγουρα καλύτερα bits γιατί τις μύτες κατσαβιδιού αυτής της κασετίνας τις έχω ολίγον γαμεύσει. Όμως μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη κασετίνα.
Παρ'ολαυτά χρειάζομαι όπως έγραψα ήδη ένα καλό σετ bits τα οποία να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και με μπαταρίας ή ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο και σίγουρα ένα καλό σετ κατσαβίδια.
Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω πολλούς από τους όρους που χρησιμοποιείται αν και νομίζω ότι τους καταλαβαίνω. Έτσι προς επιβεβαίωση όταν αναφέρετε 1/2 , 1/4 και άλλα σχετικά προφανές εννοείται το πάχος του εργαλείου, σωστά;
Werk10 για μυτες και κατσαβιδια
Το 1/2 και 1/4 ειναι το τετραγωνο της καστανιας. Δεν ασχολεισε με αυτο. Εκτος και βαλεις ανταπτορα για καστανια η πολυγωνο
Εγώ που όσον αφορά τα εργαλεία χειρός είμαι σκράπας, έχω μέχρι στιγμής αυτό το σετ της Rothewald : https://www.louis.eu/artikel/rothewald-professional-socket-set-150-piece/10003583?list=72596429&filter_article_number=10003583
Αυτό που χρειάζομαι είναι σίγουρα καλύτερα bits γιατί τις μύτες κατσαβιδιού αυτής της κασετίνας τις έχω ολίγον γαμεύσει. Όμως μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη κασετίνα.
Παρ'ολαυτά χρειάζομαι όπως έγραψα ήδη ένα καλό σετ bits τα οποία να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και με μπαταρίας ή ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο και σίγουρα ένα καλό σετ κατσαβίδια.
Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω πολλούς από τους όρους που χρησιμοποιείται αν και νομίζω ότι τους καταλαβαίνω. Έτσι προς επιβεβαίωση όταν αναφέρετε 1/2 , 1/4 και άλλα σχετικά προφανές εννοείται το πάχος του εργαλείου, σωστά;
Το πάχος του καρέ μιας καστάνιας μπορεί να είναι 1/4=25.4/4=6.35mm, 3/8=(25.4/8)x3=9.5mm, 1/2=25.4/2=12.7mm, 3/4 και 1 ίντσα. Τα δυο τελευταία ξέχνα τα είναι για άλλες δουλειές. Αν μετρήσεις τα καρέ με ένα παχύμετρο θα βρεις αυτούς τους αριθμούς.
Τώρα στις μύτες υπάρχουν 1/4=6.35mm και 5/16=(25.4/6)x5=7.93mm.
Εσένα σε απασχολούν οι πρώτες που είναι για power tools (yeah)!
Εκεί υπάρχουν οι C6 (https://www.werk10.com/Bits-C6:::10.html) που δεν έχουν το λούκι για να κλειδώνουν στο εξάγωνο του εργαλείου...
και οι Ε6 (https://www.werk10.com/Bits-E6:::32.html) που το έχουν. Και τα δυο είδη βγαίνουν σε διάφορα μήκη αναλόγως τη χρήση. Αν είναι να πάρεις παλμικό κατσαβίδι θα πάρεις μακριές Ε6. Να τις βάζεις κατευθείαν στο εργαλείο χωρίς χρήση αντάπτορα. Το καλό με τον αντάπτορα είναι ότι έχει μαγνήτη και κρατάει τη βίδα για να τη βιδώσεις
346012
BabisStinson
22/11/2015, 14:41
Μας έχετε καταστρέψει πραγματικά με όλα αυτά που ανεβάζετε! :beer:
Πέρασα χθες μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα από Σπύρου Πάτση στα μαγαζιά να δω από πρώτο χέρι διάφορα εργαλεία. Εξυπηρετικότατοι όλοι μπορώ να πω. Μερικές εντυπώσεις:
- Τα Facom φαίνονται τουλάχιστον ένα κλικ πάνω απ' όσα είδα. (δεν είδα Gedore, Snap-On, Stahlwille, Bahco)
- Πένσες μου πρότειναν σχεδόν όλοι Knipex.
- Κατσαβίδια Facom και μια άλλη μου πρότειναν.
- Πολύ έξυπνη λύση η κασετίνα της Facom που βλέπεις τα εργαλεία αν είναι στην θέση τους και δεν ξέχασες κάποιο και η προέκταση που είναι και λαβή για μεταλλική αβή και μείωση του όγκου. Επίσης το R-Nano σετ πρέπει να είναι ότι πρέπει για μοτοσικλετιστές.
- Carolus από κοντά ακόμα καλύτερα, καμία σχέση με τα Tactix/Stnaley/Proxxon που είχα δει κατά καιρούς σε Praktiker/Leroy Merlin.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να διαβάσω πολύ αναλυτικά το Service Manual μάλλον για να ξέρω τι πρέπει να πάρω.
Η 3/8" κασετίνα πχ φάνηκε η μέση λύση. Αλλά καλύπτει τις βασικές δουλειές, ή θα χρειαστείς και έξτρα καρυδάκια, οπότε καλύτερα 1/2"+1/4" ξεχωριστά?
- Επίσης, κάτι που δεν είχα πάρει πρέφα. Περιστρεφόμενη καστάνια (το λέω σωστά?). Αυτή που περιστρέφεις την λαβή και βιδώνει/ξεβιδώνει. Τι μαγκιά είναι αυτή??. Σαν αυτή εδώ: http://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=1198
Είναι όμως το ίδιο αντοχής σαν την κλασσική? Γιατί στο πιάσιμο η κλασσική μου φάνηκε πιο στιβαρή κατασκευή. Έχει εγγύηση εφ'όρου ζωής βέβαια, αλλά κουβέντα να γίνεται.
- Κάνοντας μια εκκαθάριση στο πατάρι βρήκα ένα σετ γερμανοπολύγωνα του πατέρα μου, μάρκας Izeltas. Πρώτη φορά τα είδα, δεν ήξερα καν ότι τα είχαμε.. Τι λένε αυτά, China?
Road Pirat
22/11/2015, 15:00
Μας έχετε καταστρέψει πραγματικά με όλα αυτά που ανεβάζετε! :beer:
Πέρασα χθες μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα από Σπύρου Πάτση στα μαγαζιά να δω από πρώτο χέρι διάφορα εργαλεία. Εξυπηρετικότατοι όλοι μπορώ να πω. Μερικές εντυπώσεις:
- Τα Facom φαίνονται τουλάχιστον ένα κλικ πάνω απ' όσα είδα. (δεν είδα Gedore, Snap-On, Stahlwille, Bahco)
- Πένσες μου πρότειναν σχεδόν όλοι Knipex.
- Κατσαβίδια Facom και μια άλλη μου πρότειναν.
- Πολύ έξυπνη λύση η κασετίνα της Facom που βλέπεις τα εργαλεία αν είναι στην θέση τους και δεν ξέχασες κάποιο και η προέκταση που είναι και λαβή για μεταλλική αβή και μείωση του όγκου. Επίσης το R-Nano σετ πρέπει να είναι ότι πρέπει για μοτοσικλετιστές.
- Carolus από κοντά ακόμα καλύτερα, καμία σχέση με τα Tactix/Stnaley/Proxxon που είχα δει κατά καιρούς σε Praktiker/Leroy Merlin.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να διαβάσω πολύ αναλυτικά το Service Manual μάλλον για να ξέρω τι πρέπει να πάρω.
Η 3/8" κασετίνα πχ φάνηκε η μέση λύση. Αλλά καλύπτει τις βασικές δουλειές, ή θα χρειαστείς και έξτρα καρυδάκια, οπότε καλύτερα 1/2"+1/4" ξεχωριστά?
- Επίσης, κάτι που δεν είχα πάρει πρέφα. Περιστρεφόμενη καστάνια (το λέω σωστά?). Αυτή που περιστρέφεις την λαβή και βιδώνει/ξεβιδώνει. Τι μαγκιά είναι αυτή??. Σαν αυτή εδώ: http://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=1198
Είναι όμως το ίδιο αντοχής σαν την κλασσική? Γιατί στο πιάσιμο η κλασσική μου φάνηκε πιο στιβαρή κατασκευή. Έχει εγγύηση εφ'όρου ζωής βέβαια, αλλά κουβέντα να γίνεται.
- Κάνοντας μια εκκαθάριση στο πατάρι βρήκα ένα σετ γερμανοπολύγωνα του πατέρα μου, μάρκας Izeltas. Πρώτη φορά τα είδα, δεν ήξερα καν ότι τα είχαμε.. Τι λένε αυτά, China?
-Πένσες knipex είναι η καλύτερη λύση
-Κατσαβίδια υπάρχουν πολλές μάρκες καλές π.χ. wera, felo, facom, wiha(η καλύτερη λαβή που έχω πιάσει ποτέ μου) vessel( τα παιδιά λένε ότι είναι φοβερά, εγώ δεν τα έχω δουλέψει αλλά τους εμπιστευτούμε) κ.αλ.
-Για καστανιά τώρα η 3/8 είναι η μέση λύση για όλα, αλλά δεν είναι δυνατή όσο η 1/2 και αρκετά μικρή όσο η 1/4. Αν είναι μόνο για μοτο τότε οκ αλλά αν πιάνεις και το αυτοκίνητο ή δουλείες που χρειάζεσαι μεγάλα νούμερα ή πολύ μικρά τότε θα πρωτινά 1/2 για αρχή και όταν μπορέσεις 1/4
-υπάρχει μια προσφορά για facom που τα έχει και τα δύο θα ψάξω να την βρω .
Για τα izeltaς ρώτησε ο μισκιν για μια συλλογή λίγες σελίδες πριν.
Ήταν ισπανικά και τώρα είναι ταιβαν.
Αν αυτά που έχεις είναι παλιά πρέπει να γράφουν made in spain. Πάντα είχαν ένα μικρό προβληματάκι με το χρώμιο που ξεφλούδιζε σχετικά εύκολα αλλά σε ερασιτεχνική χρήση δεν είναι και άσχημα. Δεν συγκρίνονται με ακριβότερες μάρκες.
Τα carolus τα εμπιστεύομαι πιο πολύ (από τις υπόλοιπες φθηνομάρκες) γιατί έχουν συνέχεια την πιο σταθερή ποιότητα. Και μέσα στον κατάλογό τους δεν θα βρεις κάτι εντελώς ψέυτικό στην μια σελίδα και κάτι μέτριο στην άλλη. Τα καρυδάκια τα δουλεύει χρόνια ένας φίλος σε συνεργείο. Έχει και gedore και carolus. Δεν συγκρίνονται με τα gedore αλλά είναι πολύ τίμια σε σχέση με την τιμή τους. Bacho θα βρεις σε διάφορες ποιότητες γιατί δεν έχει "φθηνή" εταιρία να πουλάει. Η τιμή είναι κατά κάποιο τρόπο ενδεικτικό του τι παίρνεις σε bahco. Λίγες σελίδες πριν πόσταρα μια κασετίνα με 22 ευρώ και μια άλλη με λιγότερα κομμάτια με 44. Αυριο μπορεί να βρεις μια μόνο καστάνια σε αυτή την τιμή. Αυτή η καστάνια που έχει 40 ευρώ είναι ίδια με της snap on. (Όχι ίδιας ποιότητας, είναι η ίδια καστάνια). Μια λεπτομέρεια είπαμε είναι το ψαράκι με το αγγίστρι που όπως λέει η ίδια το βάζει μόνο στα καλά της εργαλεία.
Την περιστρεφομενη δεν την έχω δοκιμάσει, δεν ξέρω τι λέει. Σε καστάνιες υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά αν σας τις πω όλες θα με βρίζει ο βασκα γιατί τις περισσότερες δεν τις έχει και θα πρέπει να τις πάρει. :D
Αν δεις snap on στην Ελλάδα να μου το πεις και εμένα. :lol:
Stahlwille επίσης.
Bacho θα βρεις μόνο τις φθηνές σειρές της.
Gedore βρωμάει ο τόπος.
Για τα 3/8 τα είχα γράψει πάλι πιο πίσω.
Καλύπτει πάρα πολές εργασίες και μάλιστα είναι το ιδανικοτερο μέγεθος από θέμα όγκου και αντοχής αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τις 1/4 και 1/2. Οπότε θεωρείται πολυτέλεια απ' τους περισσότερους αφού τη δουλειά τους την κανουν με 1/4 και 1/2.
Road Pirat
22/11/2015, 15:05
Για τα izeltaς ρώτησε ο μισκιν για μια συλλογή λίγες σελίδες πριν.
Ήταν ισπανικά και τώρα είναι ταιβαν.
Αν αυτά που έχεις είναι παλιά πρέπει να γράφουν made in spain. Πάντα είχαν ένα μικρό προβληματάκι με το χρώμιο που ξεφλούδιζε σχετικά εύκολα αλλά σε ερασιτεχνική χρήση δεν είναι και άσχημα. Δεν συγκρίνονται με ακριβότερες μάρκες.
Τα carolus τα εμπιστεύομαι πιο πολύ γιατί έχουν συνέχεια την πιο σταθερή ποιότητα. Και μέσα στον κατάλογό τους δεν θα βρεις κάτι εντελώς ψέυτικό στην μια σελίδα και κάτι μέτριο στην άλλη. Τα καρυδάκια τα δουλεύει χρόνια ένας φίλος σε συνεργείο. Έχει και gedore και carolus. Δεν συγκρίνονται με τα gedore αλλά είναι πολύ τίμια σε σχέση με την τιμή τους. Bacho θα βρεις σε διάφορες ποιότητες γιατί δεν έχει "φθηνή" εταιρία να πουλάει. Η τιμή είναι κατά κάποιο τρόπο ενδεικτικό του τι παίρνεις σε bahco. Λίγες σελίδες πριν πόσταρα μια κασετίνα με 22 ευρώ και μια άλλη με λιγότερα κομμάτια με 44. Αυριο μπορεί να βρεις μια μόνο καστάνια σε αυτή την τιμή. Αυτή η καστάνια που έχει 40 ευρώ είναι ίδια με της snap on. (Όχι ίδιας ποιότητας, είναι η ίδια καστάνια). Μια λεπτομέρεια είπαμε είναι το ψαράκι με το αγγίστρι που όπως λέει η ίδια το βάζει μόνο στα καλά της εργαλεία.
Την περιστρεφομενη δεν την έχω δοκιμάσει, δεν ξέρω τι λέει. Σε καστάνιες υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά αν σας τις πω όλες θα με βρίζει ο βασκα γιατί τις περισσότερες δεν τις έχει και θα πρέπει να τις πάρει. :D
Αν δεις snap on στην Ελλάδα να μου το πεις και εμένα. :lol:
Stahlwille επίσης.
Bacho θα βρεις μόνο τις φθηνές σειρές της.
Gedore βρωμάει ο τόπος.
Για τα 3/8 τα είχα γράψει πάλι πιο πίσω.
Καλύπτει πάρα πολές εργασίες και μάλιστα είναι το ιδανικοτερο μέγεθος από θέμα όγκου και αντοχής αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τις 1/4 και 1/2. Οπότε θεωρείται πολυτέλεια απ' τους περισσότερους αφού τη δουλειά τους την κανουν με 1/4 και 1/2.
Να τι http://www.tbs-aachen.de/SALE/Facom_RS440E_Socket-Set_1/4_und_1/2_i863_55980.htm ιδανική για μένα με κάποια εξτρά είσαι άρχοντας και η τιμή της σουπερ