View Full Version : Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
xaotikos
24/11/2015, 19:13
Είναι δλδ ίδια με αυτή??
http://www.alibaba.com/product-detail/171PCS-special-mechanic-socket-set-tools_1286447623/showimage.html
Road Pirat
24/11/2015, 19:18
Είναι δλδ ίδια με αυτή??
http://www.alibaba.com/product-detail/171PCS-special-mechanic-socket-set-tools_1286447623/showimage.html
Και εμένα παρόμοια μου φαίνεται
Είναι δλδ ίδια με αυτή??
Σωστά! Αν ψάξεις θα βρεις πολλές τέτοιες συλλογές που μας τα πουλάνε για KS Tools, Rotenbegrer (πως σκτ το λένε) κ.α. Επίσης και πολλά δυναμόκλειδα. θα πρέπει να παραγγείλεις όμως 500! σετ!!!! Άν είσαι lidl τα παραγγέλνεις.
Εδώ είσαι:http://www.ecrater.com/p/19221469/calendar-2014-toolbox-refrigerator-magnet-tap#image-zoom
xaxa..
Αυτό έψαχνα! :lol::beer:
Είναι δλδ ίδια με αυτή??
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138275&page=5&p=2635775&viewfull=1#post2635775
Εγώ πάντως βρήκα μια διαφορά! Τα vigor είναι πιο γυαλιστερά μου φαίνεται! :D
Alexandross
24/11/2015, 19:51
απο το μαγαζί με τις βίδες ζητάμε σπείρωμα 6Χ100 και σε μήκος βίδας όσο θέλουμε. Για απλές εφαρμογές ζητάμε βίδα 8.8. Για ειδικές εφαρμογές (πχ βιδα λεβιέ ταχυτήτων) που θέλουμε καλές βίδες επιλέγουμε α2 ινοξ. Για εξάτμιση ζητάμε ειδικά παξιμάδια με επικασσιτέρωση και εγκοπή ασφαλίσεως.
Με αφορμή το παραπάνω που έγραψε ο φίλος ας πούμε δύο λόγια για τους κοχλίες ,περικόχλια και ροπές σύσφιξης.
Οι κοχλίες όπως και τα περικόχλια , κοινώς βίδες και παξιμάδια αναλόγως την προδιαγραφή DIN/ISO , έχουν χτυπημένο επάνω στο κεφάλι τους ένα ζευγάρι αριθμών χωρισμένο με μία τελεία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα .Αυτό μας δείχνε την κλάση αντοχής τους.
346190
Συγκεκριμένα πιο εμπορικό στα περισσότερα μεγέθη είναι η κλάση 8.8 , όμως υπάρχουν κλάσεις όπως 9.8 , 10.9 ,12.9 και άλλες με μικρότερες τιμές .
Η κλάση ερμηνεύει και μας βοηθάει καθαρά στο υπολογιστικό κομμάτι και στην διαστασιολόγηση των κοχλιών που θα βάλουμε σε μία κατασκευή.
Το 8.8 σημαίνει ότι ο κοχλίας έχει όριο θραύσης τα 800Ν/mm2 και όριο διαρροής τα 640 Ν/mm2.
Στους ανοξείδωτους χάλυβες οι κλάσεις ορίζονται ως εξής .A1(303) , A2(304) , A3(316) με τοην κάθε μία έχει τρεις υποδιαιρέσεις το -50 ή -70 ή -80
Για παράδειγμα Α2-50,Α2-70 (το πιο κοινό ),Α2-80.
Η κάθε παύλα ερμηνεύει μόνο το Όριο θραύσης ,δηλαδή το Α2-70 έχει όριο θραύσης τα 700Ν/mm2.
Αυτονόητο είναι ότι βάζουμε ίδιων κλάσεων βίδα-παξιμάδι για να έχουν την ίδια αντοχή στις τάσεις.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι σε περίπτωση που αλλάξετε παξιμάδια σε κρίσιμα σημεία δεν βάζετε ότι βρείτε ούτε ότι γυαλίζει και φαίνεται κομψό. Κοιτάτε τι είχε πριν.
Πιο πρακτικά παραθέτω δύο πίνακες (κοινώς τα επιψευδαργυρωμένα παξιμάδια και τα ανοξείδωτα)και τις προτεινόμενες ροπές που χρειάζονται.Την κατάλληλη ροπή την ασκούμε με την χρήση του δαναμόκλειδου και μόνο.
346191 346192
Αν λοιπόν σε ένα κρίσιμο σημείο θέλουμε να αλλάξουμε παξιμάδι ενώ ο κατασκευαστής είχε επιλέξει γαλβανιζέ Μ10 κλάσης 8.8 και το manual αναγράφει ροπή 45 Ν*m , εμείς δεν θα πρέπει να πάρουμε από το χρωματοπωλείο παξιμάδι ανοξείδωτο Μ10 Α2-70 με συνιστώμενη ροπή 34 Ν*m. Είμαστε εκτός προδιαγραφής και παξιμάδι αυτό θα σπάσει πολύ σύντομα .
Σε αυτή την περίπτωση στρεφόμαστε σε ανοξείδωτο παξιμάδι με dash number -80 που αντέχει ροπή 45Ν*m όπως βλέπεται στον πίνακα.
Συνεπώς το Α2 δεν κάνει για τέτοιες περιπτώσεις ούτε είναι καλύτερο με την προϋπόθεση ότι δεν έχουμε θέμα διαβρώσεων.
Alexandross
24/11/2015, 19:54
Μόλις ήρθα από την δουλειά με περίμενε το δέμα..
Ήταν μεγαλούτσικο..Το μισoανοίγω και μένω… Βλέπω ένα τροχό DeWalt …Νόμιζα ότι μου στείλανε λάθος δέμα:cry:
346193
Τι παρέλαβα: :D
346196
Πολύ καλή φαίνεται και βολική , όλα μαζεμένα!
Επίσης δεν είχα προσέξει ότι το αρσενικό καρέ της ½’’ προέκτασης είναι αυτό που δουλεύεις μέχρι 8 μοίρες γωνία, νομιζα ότι θα ήταν το κλασσικό. Και όντως είναι πρακτικό!
Τι εννοώ :
346197
Alexandross
24/11/2015, 19:59
346201
Μορφή μπίλιας! Αναντίκατάστατο. Ούτε το κλασικό πολύσπαστο δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.
Στις προεκτάσεις 1/4 δεν το έχει ε?
Ωραίος!! Καλοδούλευτα! :beer:
346196
Επίσης δεν είχα προσέξει ότι το αρσενικό καρέ της ½’’ προέκτασης είναι αυτό που δουλεύεις μέχρι 8 μοίρες γωνία, νομιζα ότι θα ήταν το κλασσικό. Και όντως είναι πρακτικό!
Τι εννοώ :
Καλοδούλευτο μαν και όντως η προέκταση που δουλεύει υπό κλίση είναι πολλή πρακτική.
346197
Αυτες τις φτιαχνω με τροχο. Ετσι μπορεις να εχεις και την 1/4 daz. Δεν ειναι δυσκολο.
Να γυρισω απο ελιες και θα βαλω φωτο
lykourgi
24/11/2015, 21:48
Άμα είσαι μάστορας και το 'χεις (https://www.youtube.com/watch?v=Q50LGBOYYXQ)
Τα σπάει ο τύπος! :beer:
Edit. Έριξα μια ματιά στο κανάλι του. Παπάδες φτιάχνει!
Το δυνατό του κομμάτι είναι τα ξυλουργικά. Εκεί είναι πραγματικός δημιουργός.
Με το μέταλλο κάνει πολλές ανούσιες υπερβολές, μόνο για την επίδειξη.
Road Pirat
24/11/2015, 21:49
Ήταν μεγαλούτσικο..Το μισoανοίγω και μένω… Βλέπω ένα τροχό DeWalt …Νόμιζα ότι μου στείλανε λάθος δέμα:cry:
346193
346196
Τι εννοώ :
346197
καλόδούλευτο φίλε
Και αφού σαν καλά φιλαράκια εδώ τα κουβεντιάζουμε όλα, έχει ανακαλύψει κανείς κάποιο tip για να ξεπεράσω το ότι το Amazon δεν στέλνει Ελλάδα εργαλεία??
Προφανώς είναι λόγω CC δεν βλέπω άλλο λόγο. Για πείτε
:hmm:
Μαλον ειναι τα χιλιοστα το 150 και 300.
Edit. Απαντησανε οι απαν
Φωτό με τις προεκτάσεις? :D
Φωτό με τις προεκτάσεις? :D
Εχουνε; :D
Και αφού σαν καλά φιλαράκια εδώ τα κουβεντιάζουμε όλα, έχει ανακαλύψει κανείς κάποιο tip για να ξεπεράσω το ότι το Amazon δεν στέλνει Ελλάδα εργαλεία??
Προφανώς είναι λόγω CC δεν βλέπω άλλο λόγο. Για πείτε
:hmm:
Έχεις balance στο παυπαλ ή προσπαθείς να πληρώσεις από κάποια πιστωτική, χρεωστική?
Έχεις balance στο παυπαλ ή προσπαθείς να πληρώσεις από κάποια πιστωτική, χρεωστική?
Με χρεωστικη αλλά αν είναι αυτό το πρόβλημα βεβαιωμενα βάζω χρήμα αύριο στο balance
Με χρεωστικη αλλά αν είναι αυτό το πρόβλημα βεβαιωμενα βάζω χρήμα αύριο στο balance
Μπορεί να ρίχνει άκυρο η τράπεζα.
Δε μπορώ να σου πω σίγουρα όμως.
Ενα μικρό update για την χριστουγεννιάτικη κασετίνα της wera, για να έχουμε μια εικόνα από κάτοχο.
+
Η τιμή που είχε
Η ποιότητα είναι εξαιρετική
Το μέγεθος της είναι πολύ μικρό και μεταφέρεται σε τσαντάκια, σελάκια και γεικώς -άκια.
- (και είναι αρκετά)
Εχει καρυδάκια που είναι για μοτό άχρηστα, όπως 4/4.5/5/5.5
Δεν έχει 7αράκι και 12 (ενώ έχει το 13 πχ)
Δεν έχει καρυδάκι (pass through) που να χωράνε οι μύτες για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καστάνια, οπότε αναγκαστικά οι μύτες χρησιμοποιούνται μόνο με το μικρό κατσαβιδάκι.
Δεν έχει καθόλου προέκταση, και λόγω μεγέθους που βολεύει σε άλλα σημεία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού.
Φαντάστηκα πως ένα καρέ 10mm σε 1/4 θα ήταν εύκολο να βρεθεί (και όντως υπάρχει σε πολλές εταιρίες), το θέμα είναι πως η καστάνια δεν είναι 10mm αλλά 11mm, και αντάπτορας 11mm σε 1/4 δεν υπάρχει, εκτός απ΄της wera φαντάζομαι.
Την λύση μου την έδωσε ο κ.Βράττης και τον ευχαριστώ πολύ, προσαρμόζοντας ένα δικό του καρέ 3/8->3/8 που ταιριάζει ακριβώς στο άνοιγμα των 11mm της καστάνιας, και πάνω σε αυτό μπήκε αντάπτορας 3/8->1/4 και πλέον μπορώ να προσαρμόσω τις μύτες, άλλα καρυδάκια που λείπουν κλπ.
:beer:
Road Pirat
26/11/2015, 15:11
Μεγάλη μ@λακια αυτό με το καρέ, γιατί θα μπορούσε π.χ. να είχες δικάσου καρυδάκι ή να βρήκες προσφορά καλά σε καλή τιμή και να παιδεύεσαι να βρεις αντάπτορα
Ρε τα πάντα εκτός από 11 λέμε!
http://apexbits.com/a-3-11mm-apex-3-8-socket-and-ratchet-wrench-adapter-metric.aspx
Εντάξει αφού υπάρχει θα βρούμε!
Όχι ότι δε θα κάνεις δουλειά σου με τον μετατροπέα αλλά πρώτον για το γαμώτο και δευτερον για να μην έχεις επιπλέον αντάπτορες και περιττό μήκος.
http://www.amazon.com/Square-Drive-Socket-Caps-Drives/dp/B006ZBBT94
Edit. 7/16 σε 1/4..
7/16=11,1 mm.
Με λίγα λόγια να βάλουν τις ίντσες τους εκεί που ξέρουν......:cry:
Ρε τα πάντα εκτός από 11 λέμε!
http://apexbits.com/a-3-11mm-apex-3-8-socket-and-ratchet-wrench-adapter-metric.aspx
Εντάξει αφού υπάρχει θα βρούμε!
Όχι ότι δε θα κάνεις δουλειά σου με τον μετατροπέα αλλά πρώτον για το γαμώτο και δευτερον για να μην έχεις επιπλέον αντάπτορες και περιττό μήκος.
http://www.amazon.com/Square-Drive-Socket-Caps-Drives/dp/B006ZBBT94
Edit. 7/16 σε 1/4..
7/16=11,1 mm.
Δεν χρειάζεται Αποστόλη, η προσαρμογή που μου έκανε ο κ.Βράττης είναι άψογη, ενώ αν πάω ντε και καλά για τον αντάπτορα είναι +20-30$. Απλά δεν αξίζει, μιας και θα πλησιάζει το πολύ πιο πλήρες σετ της facom σε τιμή. Πήρα τα απαραίτητα απ΄τον κ.Βράττη για να ταιριάζω μύτες και καρυδάκια 1/4, οπότε είμαι οκ.
Απλά για την μαλακία της wera που κάνει τα εργαλεία της, μονομάρκα το είπα.
Με λίγα λόγια να βάλουν τις ίντσες τους εκεί που ξέρουν......:cry:
Δεν είναι ίντσες. Χιλιοστά είναι αλλά όταν δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις σε χιλιοστά υπάρχουν κάποια νούμερα σε ίντσες που ταιριάζουν. Επειδή οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν πολύ το 7/16 φαντάστηκα ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιος αντάπτορας.
Η συλλογή φαινόταν και το είπα απ' την αρχή ότι είναι pass through. Δλδ το καρυδάκι μπαίνει μέσα στην καστάνια ή σε ένα πολύγωνο και η βίδα περνάει απ' την τρύπα. Το καρυδάκι φτάνει το παξιμάδι όσο βαθιά και να είναι. Εκεί που με κανονικό καρυδάκι θα χρειαζόσουν μακρυ, με αυτό το σετ δεν χρειάζεσαι. Ποιός έχει προσπαθησει να βγάλει τη βίδα που ρυθμίζει το κενό του ποδόφρενου στα ταμπούρα των παπιών? Πόσο βαθιά είναι αυτή η βίδα? (Νομίζω ότι αυτή είναι 14αρα αλλά το φέρνω σαν παράδειγμα). Αυτό το σετ είναι δλδ σαν να έχεις πολύγωνα καστάνιας και καρυδάκια μαζί. Για όσους αυτό δεν είναι ένα τεράστιο θετικό, τότε το σετ αυτό δεν κάνει γι' αυτούς.
Επιπλέον τα wera είναι τα μοναδικά pass through που έχουν ΚΑΙ τετράγωνο καρέ 1/4 ώστε να βάλεις το καρυδάκι σε κανονική καστάνια. Όλα τα άλλα έχουν στρογγυλή υποδοχή αντί για τετράγωνη μόνο και μόνο για να περνάει η βίδα.
Αυτές οι συλλογές δεν μπορουν να αντικαταστήσουν πληρως μια κανονική συλλογή 1/4. Το ότι εμείς προσπαθουμε να βολέψουμε όσο πιο πολλά γίνεται σε όσο το δυνατόν λιγότερα είναι ανεξάρτητο.
Πολύγωνα 11μμ υπάρχουν όπως επίσης και γερμ/να καστάνιας 11μμ. Επίσης υπάρχουν κανονικές καστάνιες και προεκτάσεις. Το ότι μπορούμε να βάλουμε τα καρυδάκια σε οτιδήποτε απ' αυτά είναι θετικό. Το ότι δεν μπορούμε μια μικρή καστάνια να την κανουμε να οδηγεί τα πάντα είναι δικό μας θέμα. Κοίτα τι πρόβλημα δημιουργεί ένα χιλιοστό του μέτρου! :lol:
Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι η έλλειψη 7 και 12. Για το 12 είναι πολλοί οι κατασκευαστές που δεν το βάζουν και υπάρχει λόγος γι' αυτό! Είναι Μ8 όπως και το 13 αλλά δεν χρησιμοποιείται σε lite εργασίες 13 μπορεί να ειναι και μια βίδα που πιάνει τα ποδαράκια στο κουτί του υπολογιστή μας. 12αρα όμως θα είναι η βίδα στις δαγκάνες, η βίδα που κρατάει τη μεταλλική ποδιά, η βίδες στις αναρτήσεις των αυτοκινήτων, αυτές που κρατάνε τις ράγες απ' τα καθίσματα κ.α. Σπάνια χρησιμοποιείται αυτό το νούμερο σε ελφρά βιδώματα πχ βίδα βαλβίδας στις σαμπρέλες μας.
Η δυνατότητες μιας τόσο μικρής καστάνιας δεν φτάνουν να κάνουν όλες τις δουλειές στις οποίες χρησιμοποιούνται 13αρες βίδες και σχεδόν καμία απ' αυτές που είναι για 12αρες (ας είναι μικρότερο, είναι jis είπαμε!). Παρόλα αυτά θεωρώ ότι χρειάζεται. Στη μηχανή μου πάντως δεν έχω τέτοια νούμερα σε 1/4, μου είναι άχρηστα. Τα έχω σε 3/8!
Μισκιν στο μηχανουργείο είναι δυσκολο το "γεμισμα" σε ένα εξάγωνο 10μμ ή το κατέβασμα σε ένα 12αρι κατά 1mm έκαστο?
Edit. Επίσης οι βίδες Μ8 που είναι για 13αρια παξιμάδια δεν περνάνε μέσα απ' το καρέ 1/4. Μέχρι Μ6 περνάει γιατί το 1/4 είναι 6,3μμ.
Δεν χρειάζεται Αποστόλη, η προσαρμογή που μου έκανε ο κ.Βράττης είναι άψογη, ενώ αν πάω ντε και καλά για τον αντάπτορα είναι +20-30$. Απλά δεν αξίζει, μιας και θα πλησιάζει το πολύ πιο πλήρες σετ της facom σε τιμή. Πήρα τα απαραίτητα απ΄τον κ.Βράττη για να ταιριάζω μύτες και καρυδάκια 1/4, οπότε είμαι οκ.
Απλά για την μαλακία της wera που κάνει τα εργαλεία της, μονομάρκα το είπα.
Σιγά μη πάρουμε εκείνα που πόσταρα! :D
Νταξ μωρέ δε χάνουμε τίποτα να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά! Εγώ βρήκα 17αρι σε 3/8. Όσο και να ψάξεις δε θα βρεις, νομίζεις ότι το έψαξα? Αυτό με βρήκε! :lol:
Νομιζω ειναι ευκολο να κατεβασεις ενα 12αρι σε 11 τροχιζοντας το με ντρεμελ. Φανταζομαι ενοεις να φτιαξεις εναν ανταπτορα.
Συμφωνώ, μεγάλη μαλακία που δεν έχει 12. Το vstrom για δυο πράγματα είναι γνωστό, ότι 200ρίζει( :vroum: ) και για τις 12αρες βίδες. Καλά που δε το πήρα.
Daz πιο εύκολο είναι ένα εξάγωνο 12 να γίνει 11. Το "γέμισμα" είναι μαζοχισμός.
Προσωπικά μέχρι στιγμής η zyclop είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου στα 1/4. Πήγα προχθές να βοηθήσω το κουνιάδο μου (vstrom 1000) ο οποίος παλεύει με μια συλλογή του Lidl 1/2 ολοκαίνουργια. Πάω να λύσω τις 6αρες αλενόβιδες των μαρσπιέδων και η μαλακία μου κλοτσάει το εξάγωνο της βίδας. Είχαν μάλλον κόλλα οι βίδες. Βάζω τη zyclop και τις λύνει άκοπα!
346320
Να δεις που θα 'ρχίσω να υιοθετώ την άποψη του daz για τα εργαλεία του Lidl. Ίσως τα αδικώ βέβαια γιατί δεν έβλεπα καλά. Θα δείξει στο μέλλον μιας και το μηχανάκι έχει πολλή δουλειά. Αν μου σπάσει τα νεύρα θα κουβαλήσω τη δικιά μου κασετίνα.
Νομιζω ειναι ευκολο να κατεβασεις ενα 12αρι σε 11 τροχιζοντας το με ντρεμελ. Φανταζομαι ενοεις να φτιαξεις εναν ανταπτορα.
Είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι φαντάζεσαι! Το εξάγωνο είναι διάολος! :lol:
Προσωπικά μέχρι στιγμής η zyclop είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου στα 1/4.
Δε μας νοιάζει ρε! Ο Βάσκα δεν χρειάζεται roto ratchet! :smokin:
https://www.youtube.com/watch?v=wlKF7NBp7dQ
Πήγα προχθές να βοηθήσω το κουνιάδο μου (vstrom 1000) ο οποίος παλεύει με μια συλλογή του Lidl 1/2 ολοκαίνουργια. Πάω να λύσω τις 6αρες αλενόβιδες των μαρσπιέδων και η μαλακία μου κλοτσάει το εξάγωνο της βίδας. Είχαν μάλλον κόλλα οι βίδες. Βάζω τη zyclop και τις λύνει άκοπα!
346320
Να δεις που θα 'ρχίσω να υιοθετώ την άποψη του daz για τα εργαλεία του Lidl. Ίσως τα αδικώ βέβαια γιατί δεν έβλεπα καλά. Θα δείξει στο μέλλον μιας και το μηχανάκι έχει πολλή δουλειά. Αν μου σπάσει τα νεύρα θα κουβαλήσω τη δικιά μου κασετίνα.
Ρε συ μίσκιν αυτό που προσπάθησες να κάνεις είναι σα να βάζεις τα mitutoyo στη δουλειά! :lol:
Αν τα αφήσεις στο σπίτι όμως και αγοράσεις ένα κουτί μπαταρίες LR44 μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους. :bawl:
Είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι φαντάζεσαι! Το εξάγωνο είναι διάολος! :lol:
Στη φρέζα κατεβαίνει άκοπα...
Μεγάλη ευκολία λέμε, ούτε κατσαβίδια για καρυδάκια(που αντιπαθώ) ούτε τίποτα. Με ένα κουμπί απελευθερώνεις το καρυδάκι, με το ίδιο σπάς τη καστάνια σε μοίρες. Έγραψε η Wera. Ίσως στα 1/2 να μην είναι τόσο χρήσιμη, στα 1/4 όμως τα σπάει!
Ρε συ μίσκιν αυτό που προσπάθησες να κάνεις είναι σα να βάζεις τα mitutoyo στη δουλειά! :lol:
Αν τα αφήσεις στο σπίτι όμως και αγοράσεις ένα κουτί μπαταρίες LR44 μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους. :bawl:
Αυτό μου είπε και ένας συνάδελφος. Πάντως βρήκα να δώσω το μικρό 30€... :bigcry:
Αυτό το σετ είναι δλδ σαν να έχεις πολύγωνα καστάνιας και καρυδάκια μαζί. Για όσους αυτό δεν είναι ένα τεράστιο θετικό, τότε το σετ αυτό δεν κάνει γι' αυτούς.
Αυτές οι συλλογές δεν μπορουν να αντικαταστήσουν πληρως μια κανονική συλλογή 1/4. Το ότι εμείς προσπαθουμε να βολέψουμε όσο πιο πολλά γίνεται σε όσο το δυνατόν λιγότερα είναι ανεξάρτητο.
Η δυνατότητες μιας τόσο μικρής καστάνιας δεν φτάνουν να κάνουν όλες τις δουλειές στις οποίες χρησιμοποιούνται 13αρες βίδες και σχεδόν καμία απ' αυτές που είναι για 12αρες (ας είναι μικρότερο, είναι jis είπαμε!). Παρόλα αυτά θεωρώ ότι χρειάζεται. Στη μηχανή μου πάντως δεν έχω τέτοια νούμερα σε 1/4, μου είναι άχρηστα. Τα έχω σε 3/8!
τα είδα τα θετικά της, και δεν πρόκειται να υποκαταστήσει μια μεγαλύτερη κασετίνα. Για να την μεταφέρεις με μοτό είναι εξαιρετική, και εκεί ίσως χρειαστεί το 12 που λείπει ή μια προέκταση 5cm. Αν είμαι στο σπίτι, θα κάνω την δουλειά μου με το 1/2. Anyway, αφού φτιάχτηκα με το καρέ, όλα καλά.
Προς daz η φωτό...
346328
346329
Μεγάλη ευκολία λέμε, ούτε κατσαβίδια για καρυδάκια(που αντιπαθώ) ούτε τίποτα. Με ένα κουμπί απελευθερώνεις το καρυδάκι, με το ίδιο σπάς τη καστάνια σε μοίρες. Έγραψε η Wera. Ίσως στα 1/2 να μην είναι τόσο χρήσιμη, στα 1/4 όμως τα σπάει!
Αυτό μου είπε και ένας συνάδελφος. Πάντως βρήκα να δώσω το μικρό 30€... :bigcry:
φάγατε Μπάν από μένα και οι 2 έτσι γιατί είστε @ρχίδι@ :mad: Πάντως εμένα η προέκταση μου άρεσε πολύ :D
Καλοπούλητο ρε συ Μισκιν, να το χαρεί όσο δεν πάει ο επόμενος :bawl::rotflmao:
φάγατε Μπάν από μένα και οι 2 έτσι γιατί είστε @ρχίδι@ :mad:
Καλοπούλητο ρε συ Μισκιν, να το χαρεί όσο δεν πάει ο επόμενος :bawl::rotflmao:
:moutza::a02::a29: :a41:
Καλοριζικη βυρωνα. Το περτικαλι κατσαβιδι δεν ηταν στην συλογη αν θυμαμαι καλα. Εξτρα το πηρεες;
Πρεπει να φτιαξω ανταπτορα αποτι βλεπω. Να γυρισω απο κρητη να δω κι εγω την συλογη που εχει φτασει ηδη σπιτι μου.
Καλοριζικη βυρωνα. Το περτικαλι κατσαβιδι δεν ηταν στην συλογη αν θυμαμαι καλα. Εξτρα το πηρεες;
Πρεπει να φτιαξω ανταπτορα αποτι βλεπω. Να γυρισω απο κρητη να δω κι εγω την συλογη που εχει φτασει ηδη σπιτι μου.
To περτικαλί wera είναι παλιά σειρά και την απέκτησα απ΄τον κ.Βράττη. Δεν έχει μόνο facom. :beer:
τα είδα τα θετικά της,
Το ξέρω, οι άλλοι τρόμαξαν! :lol:
Μωρέ και στο σπίτι να είσαι θα κάνει πολλές δουλειές που το 1/2 δε μπορεί.
Θα πας πολλές φορές στη μηχανή να την πάρεις για να κάνεις κάτι.
Πολύ ωραία η καστάνια. Είσαι και απ' τους λίγους που έχουν πολύγωνο καστάνιας 11μμ. :D
Είδες, δεν χρειάζεται και έχτρα καρυδάκι ενώ αν είχε 10μμ πολυγωνο! :lol: H βίδα για την εξαέρωση στα φρένα σου πρέπει να είναι 11μμ.
Ο αντάπτορας μια χαρά ειναι. Για δες! Το 9.5 τετράγωνο ταιριάζει στο 11 πολύγωνο, είδες για να έχεις φίλους σαν το Βράττη?! :D Τα σπάει λεμε η πατέντα!
Αλλά...
Φίλε respect! Και σε σένα και σε αυτόν που στο έδωσε! To κατσαβιδάκι αυτό ούτε που το είχα ξαναδεί. Η λαβή είναι γνωστή αλλά το υπόλοιπο όχι. Γι' αυτό η βόλτα στα μαγαζιά είναι αναντικατάστατη. Γιατί μπαίνεις σε ένα μαγαζί της φακομ και βγαίνεις με ένα κατσαβίδι της wera που δεν υπάρχει πια.
Thanks for the pics! :beer:
Απορώ αυτή την κασετίνα πως και δεν την έχει πάρει ο βασκα! Με αυτά τα μηχανήμτα του διαβόλου που ασχολείται όλη την ημέρα και με τον μοντελισμό που καταπιάνεται για να ξεκουραστεί, θα ήταν ότι πρέπει γι' αυτόν! :D:D:D
Πάει θα με σκοτώσει, δε τη γλιτώνω. :lol:
Α κι εσύ την τσίμπησες.
Θα έχεις δωράκια να ανοίγεις τα χριστούγεννα! :beer:
Η wera στα μικρου ογκου ειναι απιαστη. Το pass ηταν αυτο που με εκανε να την παρω οπως και το οτι δεν εχει πλαστικο η λαβη.
Αλλά...
Φίλε respect! Και σε σένα και σε αυτόν που στο έδωσε! To κατσαβιδάκι αυτό ούτε που το είχα ξαναδεί. Η λαβή είναι γνωστή αλλά το υπόλοιπο όχι. Γι' αυτό η βόλτα στα μαγαζιά είναι αναντικατάστατη. Γιατί μπαίνεις σε ένα μαγαζί της φακομ και βγαίνεις με ένα κατσαβίδι της wera που δεν υπάρχει πια.
Οι restorers, τα λένε NOS αυτά τα κομμάτια (New Old Stock), και είχε κανα δυο ακόμα. Το σαγρέ μπροστινό κομμάτι μετακινείται προς τα κάτω και κλειδώνει τις μύτες, και φυσικά οι μύτες του κιτ κουμπώνουν με ένα γλυκό κλίκκκ...:lol:
Απορώ αυτή την κασετίνα πως και δεν την έχει πάρει ο βασκα! Με αυτά τα μηχανήμτα του διαβόλου που ασχολείται όλη την ημέρα και με τον μοντελισμό που καταπιάνεται για να ξεκουραστεί, θα ήταν ότι πρέπει γι' αυτόν! :D:D:D
Την ίδια απορία είχα κι εγώ...
Ιδίως όταν είδα αυτά τα άχρηστα 4-4,5-5-5,5mm...σκέφτηκα πως μόνο ο vaska θα μπορούσε να παραγγείλει τέτοια σκατολοϊδια :D
....οπως και το οτι δεν εχει πλαστικο η λαβη.
pass δεν έχω ούτε εγώ γι' αυτό τη ζαχάρωνα. Μα πιο πολύ μου χρειάζεται εμένα το 3/8 παρά το 1/4.
Στο μόνο εργαλείο που μπορώ να ανεχτώ κάτι που δεν ειναι μεταλλικό είναι η λαβή στα κατσαβίδια. Σε όλα τα άλλα το πλαστικό ή τα συνθετικά μου τη σπάνε. Ακόμα και οι λαβές στις καστάνιες.
Σε αυτό παραδέχομαι τους αμερικάνους γιατί είναι της ίδιας φιλοσοφίας.
Απ' τους Ευρωπαίους μονο η stahlwille έχει ένα μοντέλο όλο μεταλλικό
Παλιότερα η dowidat είχε βγάλει επίσης ένα.
346345
Αυτού του τύπου όμως βρίσκεις.
346346
Ιάπωνες και αμερικάνοι έχουν πολλά αλλά το πιο ωραιο είναι της armstrong :D
346347
Οι restorers, τα λένε NOS αυτά τα κομμάτια (New Old Stock)...
Πες γιατί σου πέρασε απ' το μυαλό ότι έπρεπε να μου εξηγήσεις τι σημαίνει ΝΟS? :D:D
Έχω πολλά αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ο μαλάκας μου! (Σφύρα ολίσθησης :lol:)
BELZER germany NOS condi.. (Η belzer δεν υπάρχει πια και τα μηχανήματά της τα έχει η bahco)
346349
Edit. H bahco βγάζει καινούρια belzer αλλά είναι διαφορετικά απ' τα γερμανικά.
Στην Αθηνάς θα βρείτε ακόμα λίγα κομμάτια παλιά belzer αλλά σε τιμή που μάλλον δεν συμφέρει.
Την ίδια απορία είχα κι εγώ...
Ιδίως όταν είδα αυτά τα άχρηστα 4-4,5-5-5,5mm...σκέφτηκα πως μόνο ο vaska θα μπορούσε να παραγγείλει τέτοια σκατολοϊδια :D
Ο vaska δεν έχει άλλο χρήμα για φάγωμα, με κάτι λίγα ψιλά που του έχουν μείνει θα πάρει 2 ψηφ. παχύμετρα, ένα από τον Μισκιν κι ένα από τον Νταζ που τα δίνουν σε πολλή καλή τιμή.
Από την άλλη αν έχετε την όποια επιρροή στο μοντερέισον τιμ και τους πείσετε να βάλουν ακόμα ένα φίλτρο στην αναζήτηση των θεμάτων του φόρουμ, αυτό που θα βρίσκει τα κλειδωμένα, δεσμεύομαι δημόσια να μην αγοράσω εργαλεία για τις επόμενες 20 μέρες :bawl:
edit
με 4 και 4,5 λύνεις τα παξιμάδια στους μεντεσέδες του μονιτορ στα λάπτοπ
Ο vaska δεν έχει άλλο χρήμα για φάγωμα, με κάτι λίγα ψιλά που του έχουν μείνει θα πάρει 2 ψηφ. παχύμετρα, ένα από τον Μισκιν κι ένα από τον Νταζ που τα δίνουν σε πολλή καλή τιμή.
Από την άλλη αν έχετε την όποια επιρροή στο μοντερέισον τιμ και τους πείσετε να βάλουν ακόμα ένα φίλτρο στην αναζήτηση των θεμάτων του φόρουμ, αυτό που θα βρίσκει τα κλειδωμένα, δεσμεύομαι δημόσια να μην αγοράσω εργαλεία για τις επόμενες 20 μέρες :bawl:
edit
με 4 και 4,5 λύνεις τα παξιμάδια στους μεντεσέδες του μονιτορ στα λάπτοπ
Να σου βρούμε και ένα τρίτο? Μόνο με δυο θα τη βγάλεις?
Για 20 μέρες ε?
Είσαι έτοιμος να κάνεις μεγάλη θυσία ρε θηρίο!!!!! :lol:
Να σου βρούμε και ένα τρίτο? Μόνο με δυο θα τη βγάλεις?
Για 20 μέρες ε?
Είσαι έτοιμος να κάνεις μεγάλη θυσία ρε θηρίο!!!!! :lol:
Μαζί με ένα μποσάκι μπαταρίας
346353
βλέπω και αυτά
346354
αλλά είπαμε, θα κρατηθώ (για λίγες μέρες):cry:
Μαζί με ένα μποσάκι μπαταρίας
Tο επόμενο 10.8V που θα πάρω είναι αυτό. Έχει βρει καμιά καλή τιμή για σόλο;
Tο επόμενο 10.8V που θα πάρω είναι αυτό. Έχει βρει καμιά καλή τιμή για σόλο;
επειδή πάντα δίνω ευκαιρίες στους Έλληνες εμπόρους, περιμένω τιμή από ένα εξυπηρετικότατο παλικάρι στον Βόλο. Η ψαχτική στο net έχει γίνει. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.
zannisvel
27/11/2015, 09:44
Vaska Το bosch ειναι rotary tool?
Vaska Το bosch ειναι rotary tool?
Ναι αντίστοιχο του Dremel αλλά με μπαταρίες (η)λιθίου. Και επειδήΣ είναι αδελφές εταιρίες παίζουν πάνω του όλα τα μπλιμπλίκια της Dremel. Για μένα που έχω ήδη dremel με καλώδιο με πάρα πολλά εξαρτήματα, με το Μποσάκι θα προστεθεί η αυτονομία κίνησης που σου δίνει η μπαταρία.
Alexandross
27/11/2015, 14:46
Καλησπερα στην περέα!
Γνωριζει κάποιος Τα rahsol κλειδια τι σχέση έχουν με τα rahsol korn?
Τα παλιά γράφουνε rahsol Germany και τα νεότερα rahsol korn Germany.
Που μπορούμε να μάθουμε αν είναι καλά ?Έχουν εγγύηση? Είναι ανάλογη ποιοτικά της Carolus?
Τα βρισκω σχετικά οικονομικά και μου κίνησαν την περιέργεια!
Road Pirat
27/11/2015, 15:20
Καλησπερα στην περέα!
Που μπορούμε να μάθουμε αν είναι καλά ?Έχουν εγγύηση? Είναι ανάλογη ποιοτικά της Carolus?
Τα rahsol τα παλιά είναι πολύ καλά εργαλεία τα έχει ο μηχανικός μου. Τα καινούρια τα φτιάχνει η gedore από ότι έχω ακούσει, πρέπει να είναι αρκετά καλά εργαλεία αλλά θα μας πουν και τα παιδιά που ξέρουν καλύτερα
Alexandross
27/11/2015, 15:31
Ναι είναι στο ιδιο όμιλο με την Gedore ,αλλα τι υποστηριξη εχουν μετα την αγορά ?
Καλησπερα στην περέα!
Rahsol δεν υπάρχουν πιά.
Gedore rahsol kai dowidat είναι μια ψιλομπερδεμένη ιστοριούλα.
Τα rahsol είναι καλά για την τιμή τους. made in germany αλλά πιο οικονομική σειρά απ' τα gedore απ' την εποχή που οταν ήθελαν κάτι φθηνότερο έφτιαχναν κάτι φθηνότερο και δεν το παράγγελναν απ' την κίνα.
Δεν έχει το φινίρισμα και την τελική επεξεργασία (λείανση) που έχει ένα πιο ακριβό. Η σειρά αυτή αντικαταστάθηκε με τα carolus τα οποία κατασκευάζονται στην ταιβάν αλλά έχουν και αρκετά made in germany όπως μανέλες 3/4, λαβές από σπαστές καστάνιες κ.α.
Τα rahsol ήταν όλα made in germ και πολλά εργαλεία ήταν ακριβώς ίδια με τα gedore αλλά φαινόταν ότι δεν ήταν τόσο προσεγμένα. Θεωρώ ότι έχουν απ' τις καλύτερες αποδόσεις ποιότητας/τιμή. Για ερασιτεχνική χρήση ήταν και είναι ότι καλύτερο (αρκεί να είναι σωστή και η τιμή).
Ναι είναι στο ιδιο όμιλο με την Gedore ,αλλα τι υποστηριξη εχουν μετα την αγορά ?
Σε αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις έναν αντιπρόσωπο. Ρώτα αυτόν που τα πουλάει!
Επειδή έχουν καταργηθεί και δεν παράγονται πια, ότι υπάρχει ειναι στοκ. Επειδή ήταν στον όμιλο της gedore ίσως προσφέρουν εγγύηση με κάτι ανάλογης ποιότητας ή καλύτερης, αν δεν υπάρχει το ίδιο. Ίσως λέω γιατί κατά καιρούς ακούω διάφορα καρότα ακόμα και για πολύ ακριβότερες μάρκες που παράγονται ακόμα. Φαντάσου τι μπορεί να ακούσεις για rahsol!
Θα προσπαθήσω να μάθω αν θέλεις τι ισχύει κανονικά για την εγγύηση σε αυτή την περίπτωση.
Δεν ξέρω ούτε τι ίσχυε τότε που ήταν κανονικά στην παραγωγή!
........Δεν ξέρω........
Αλλά,........ γράφεις, .......γράφεις,.........γράφεις...........και μπερδεύεις
κι΄εμάς που τα ξέρουμε όλα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α, μα πιά με το Μπουστ@.............................................. :bawl::bawl:
Αλλά,........ γράφεις, .......γράφεις,.........γράφεις...........και μπερδεύεις
κι΄εμάς που τα ξέρουμε όλα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α, μα πιά με το Μπουστ@.............................................. :bawl::bawl:
..:D
Ναι ρε σουπιά αλλά το korn τι είναι; καλαμπόκι; Δώσε μια ολοκληρωμένη απάντηση... :D
Ναι ρε σουπιά αλλά το korn τι είναι; καλαμπόκι; Δώσε μια ολοκληρωμένη απάντηση... :D
Norm..
norm werkzeug fachgerecht vernünftig
346393
stefanos
27/11/2015, 17:27
Που βρίσκουμε stahlwille στην Ελλάδα ?:confused:
Που βρίσκουμε stahlwille στην Ελλάδα ?:confused:
Στο ταχυδρομείο. :wave2:
Πλάκα κάνω. Πραγματικά δύσκολο να βρεις αντιπρόσωπο. Τη τελευταία φορά που είχα τσεκάρει τα έφερνε ο Παγκάκης. (http://www.pangakis.gr/) Δεν έχει όμως βιτρίνα, ούτε stock. Πας, λες καλημέρα στα κοριτσούδια, κοιτάτε μαζί το κατάλογο και παραγγέλνεις. Αυτός φέρνει και PB SWISS και όλες τις μάρκες του οίκου Hoffman (https://www.hoffmann-group.com/GR/el/pangakis/company/group/standorte/pangakis) (Garant, Holex, κλπ.).
Road Pirat
27/11/2015, 17:50
Στο ταχυδρομείο. :wave2:
Πλάκα κάνω. Πραγματικά δύσκολο να βρεις αντιπρόσωπο. Τη τελευταία φορά που είχα τσεκάρει τα έφερνε ο Παγκάκης. (http://www.pangakis.gr/) Δεν έχει όμως βιτρίνα, ούτε stock. Πας, λες καλημέρα στα κοριτσούδια, κοιτάτε μαζί το κατάλογο και παραγγέλνεις. Αυτός φέρνει και PB SWISS και όλες τις μάρκες του οίκου Hoffman (https://www.hoffmann-group.com/GR/el/pangakis/company/group/standorte/pangakis) (Garant, Holex, κλπ.).
Αξίζει ή μας των πιάνει ?
Αξίζει ή μας των πιάνει ?
Στο πιάνει κανονικά και με το νόμο. Δεν αξίζει, χίλιες φορές από tbs-aachen που έχει και προσφορές στα Stahlwille. Ο Παγκάκης δουλεύει με εταιρείες. Εγώ τον έμαθα επειδή ψωνίζαμε άλλεν της PB Swiss και της Holex απ' αυτόν, ειδάλλως που να τον βρεις. Δε γράφει στο site πουθενά ότι τα φέρνει.
Road Pirat
27/11/2015, 17:57
Στο πιάνει κανονικά και με το νόμο. Δεν αξίζει, χίλιες φορές από tbs-aachen που έχει και προσφορές στα Stahlwille. Ο Παγκάκης δουλεύει με εταιρείες. Εγώ τον έμαθα επειδή ψωνίζαμε άλλεν της PB Swiss και της Holex απ' αυτόν, ειδάλλως που να τον βρεις. Δε γράφει στο site πουθενά ότι τα φέρνει.
Ωραίος ο τύπος, να φανταστώ με εγγύηση θα κάνει των Κινέζο αν το πάρεις από έξω και του το πας. Αλλά οι περισσότεροι το κάνουν αυτό
Ωραίος ο τύπος, να φανταστώ με εγγύηση θα κάνει των Κινέζο αν το πάρεις από έξω και του το πας. Αλλά οι περισσότεροι το κάνουν αυτό
Δε ξέρω τι γίνεται με την εγγύηση. Πάντως εγώ έχω σπάσει κατι μύτες της PB SWISS που είχα πάρει από το werk10, τους έστειλα email με τη φώτο και μου έστειλαν δωρεάν καινούργιες! Μη τη φοβάστε την εγγύηση απ΄έξω αν είναι μεγάλο μαγαζί.
Alexandross
27/11/2015, 19:29
Σε αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις έναν αντιπρόσωπο. Ρώτα αυτόν που τα πουλάει!
Επειδή έχουν καταργηθεί και δεν παράγονται πια, ότι υπάρχει ειναι στοκ. Επειδή ήταν στον όμιλο της gedore ίσως προσφέρουν εγγύηση με κάτι ανάλογης ποιότητας ή καλύτερης, αν δεν υπάρχει το ίδιο. Ίσως λέω γιατί κατά καιρούς ακούω διάφορα καρότα ακόμα και για πολύ ακριβότερες μάρκες που παράγονται ακόμα. Φαντάσου τι μπορεί να ακούσεις για rahsol!
Θα προσπαθήσω να μάθω αν θέλεις τι ισχύει κανονικά για την εγγύηση σε αυτή την περίπτωση.
Δεν ξέρω ούτε τι ίσχυε τότε που ήταν κανονικά στην παραγωγή!
Ευχαριστώ daz!
Εγω το έγραψα λάθος, Norm είναι .
Εχω πιάσει στα χέρια μου παλιά rahson και dowidat με επαγγελματική χρήση δεν είχανε πολλά σημεία φθοράς .
Το μοναδικό μείον είναι αυτό που αναφέρεις. Καπου-κάπου έβλεπες να είχε φύγει η επιφανειακή τους φθηνή χρωμίωση,φινίρισμα καθολου καλό αλλά το πολύγωνο τους χωρίς αρπάγματα.
Το έχω ακόμα απορία όμως γιατί κάποια εχουν χτυπημένο και το Norm!
346398
Καλησπέρα σας κύριοι,
Ασχολούμαι (πλέον) με το enduro και επειδή όλη η συντήρηση της μηχανής γίνεται από εμένα (από λάδωμα αλυσίδας ως αλλαγή πιστονιού) έχω αναγκαστεί να έχω μια αρκετά πλήρη σειρά εργαλείων. Επιφυλάσσομαι με κάποιες φώτο στο άμεσο μέλλον..
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.
Θέλω μια μικρή κασετίνα 1/4 με καρυδάκια και μύτες για τις άμεσες εργασίες στη μηχανή.
Προφανώς έχω κασετίνα 1/4 και αντίστοιχη κασετίνα με μύτες, αλλά ψάχνω κάτι που να είναι μικρό και να τα έχει όλα μαζί.
Έτσι θα μπορώ να κουβαλάω (καλά όχι εγώ το support μου) και λιγότερα εργαλεία στους αγώνες.
Έχω δει την παρακάτω σειρά και θα ήθελα τη γνώμη σας
http://www.tbs-aachen.de/Wera/Ratchet_Sets/Wera_8100_SA_8_1/4_28_piece_Ratchet_Set_with_switch_Lever_metric_i3822_55794.htm
Ιδανικά θα ήθελα να έχει και 14, αλλά μικρό το κακό!
Τα καρυδάκια θα δουλεύουν μέχρι 25 nm.
Εχετε κάτι άλλο να προτείνεται; Το κόστος δεν μας απασχολεί, θέλουμε το καλύτερο δυνατό!
Προδιαγραφής
27/11/2015, 20:05
Καλησπέρα σας κύριοι,
Ασχολούμαι (πλέον) με το enduro και επειδή όλη η συντήρηση της μηχανής γίνεται από εμένα (από λάδωμα αλυσίδας ως αλλαγή πιστονιού) έχω αναγκαστεί να έχω μια αρκετά πλήρη σειρά εργαλείων. Επιφυλάσσομαι με κάποιες φώτο στο άμεσο μέλλον..
Θέλω μια μικρή κασετίνα 1/4 με καρυδάκια και μύτες για τις άμεσες εργασίες στη μηχανή.
Προφανώς έχω κασετίνα 1/4 και αντίστοιχη κασετίνα με μύτες, αλλά ψάχνω κάτι που να είναι μικρό και να τα έχει όλα μαζί.
Έτσι θα μπορώ να κουβαλάω (καλά όχι εγώ το support μου) και λιγότερα εργαλεία στους αγώνες.
http://www.tbs-aachen.de/Wera/Ratchet_Sets/Wera_8100_SA_8_1/4_28_piece_Ratchet_Set_with_switch_Lever_metric_i3822_55794.htm
Εχετε κάτι άλλο να προτείνεται; Το κόστος δεν μας απασχολεί, θέλουμε το καλύτερο δυνατό!
Καλησπερα,πιο μικρη και απο την nano της κληρωσης?(βγαινει σε ενα σωρο εκδοχες περα απο αυτη της κληρωσης)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146897&page=3&p=2653866&viewfull=1#post2653866
Καλησπερα,πιο μικρη και απο την nano της κληρωσης?(βγαινει σε ενα σωρο εκδοχες περα απο αυτη της κληρωσης)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146897&page=3&p=2653866&viewfull=1#post2653866Να είμαι ειλικρινής την Τετάρτη 25/11 αγόρασα για φίλο μου μια nano από τον Ηλία (Βράττη) οπότε την είδα από κοντά. Είναι απίστευτο πως κατάφεραν να χωρέσουν τόσα πράγματα σε μια τόσο μικρή κασετίνα.
Για την ποιότητα της facom δεν έχω αμφιβολίες μιας και η δικιά μου 1/4 κασετίνα facom είναι:
346399
Απλά ακούω τόσα καλά για την Wera και αυτή η καστάνια χωρίς λάστιχο, κάτι μου κάνει...:blush::blush::blush:
Προδιαγραφής
27/11/2015, 20:26
Aφου την ειδες περιττευουν τα υπολοιπα.:)
@s16
Η wera που εβαλες ΔΕΝ ειναι η zyklop. Κατι λαθος πρεπει να εχουν κανει τυπογραφικο. Υποψιν σου.
@s16
Η wera που εβαλες ΔΕΝ ειναι η zyklop. Κατι λαθος πρεπει να εχουν κανει τυπογραφικο. Υποψιν σου.Thanks για την παρατήρηση.
Εγώ κοίταζα για αυτό το set:
http://www-de.wera.de/product_detail.html?L=1&file=root_category_ratchets_the_zyklop_ratchets_the_zyklop_ratchets_1_4_the_zyklop_metal_ratchets_sw itch_1_4_8100_sa_8&lang=en
το οποίο μου φαίνεται ίδιο με αυτό που έβαλα. Που μπερδεύομαι;:confused:
Μαλλον zyclop λεγεται και αυτη http://www.amazon.co.uk/05004018001-Metric-4-inch-Metal-Switch-Ratchet/dp/B00IMF1CCU
απλα δεν ειναι αυτη που συζηταμε τοσες μερες
Ωχ ειπα βλακεια. Την ονομαζει και αυτη zyklop. Παντως δες στο σαιτ που παρεθεσες την zyklop με την πρασινη λαβη. Προτιμησε την ειναι πιο πρακτικη. Εναλακτικα δες και την φακομ αν βιαζεσαι.
Καλησπέρα σας κύριοι,
Γιατί δε κοιτάς αυτή που έχω και γω. Τη κουβαλώ κάθε μέρα μαζί μου
346401
Ωχ ειπα βλακεια. Την ονομαζει και αυτη zyklop. Παντως δες στο σαιτ που παρεθεσες την zyklop με την πρασινη λαβη. Προτιμησε την ειναι πιο πρακτικη. Εναλακτικα δες και την φακομ αν βιαζεσαι.Πιο πρακτική επειδή γυρνάει το κεφάλι ή επειδή έχει πλαστική/καλύτερη λαβή;
Δε θέλω ούτε pass through καστάνια, ούτε την άλλη που για να ξεβιδώσεις πρέπει να την περιστρέψεις 180 μοίρες (έχει one way μηχανισμό η καστάνια).
Επειδη γυρναει το κεφαλι κι οχι μονο 180 αλλα και 45μοιρες. Καστανια ειναι. Οτι σε βολευει!!!!!
Γιατί δε κοιτάς αυτή που έχω και γω. Τη κουβαλώ κάθε μέρα μαζί μου
346401Λογικά μου κάνει και αυτή. Για αυτή δεν μιλάς;
http://www-de.wera.de/product_detail.html?L=1&file=root_category_ratchets_the_zyklop_ratchets_the_zyklop_ratchets_1_4_the_zyklop_speed_ratchets_1_ 4_kraftform_kompakt_zyklop&lang=en
Χάνω την μεταλλική καστάνια έτσι...
Είναι τόσο πρακτική η καστάνια με αυτό το κεφάλι;
Λογικά μου κάνει και αυτή. Για αυτή δεν μιλάς;
http://www-de.wera.de/product_detail.html?L=1&file=root_category_ratchets_the_zyklop_ratchets_the_zyklop_ratchets_1_4_the_zyklop_speed_ratchets_1_ 4_kraftform_kompakt_zyklop&lang=en
Χάνω την μεταλλική καστάνια έτσι...
Είναι τόσο πρακτική η καστάνια με αυτό το κεφάλι;
Κοίτα, το κεφάλι είναι χοντροκομμένο, δε χωράει σε στενά σημεία, αλλά υπερέχει αλλού, όπως το ότι "σπάει" στις 15° και αποφεύγει "κακοτοπιές". Γενικώς είναι μια γρήγορη καστάνια, δε κάνει κάτι παραπάνω από τις άλλες, αν συνοδεύονται από κατσαβιδολαβή για καρυδάκια.
Να είμαι ειλικρινής την Τετάρτη 25/11 αγόρασα για φίλο μου μια nano από τον Ηλία (Βράττη) οπότε την είδα από κοντά. Είναι απίστευτο πως κατάφεραν να χωρέσουν τόσα πράγματα σε μια τόσο μικρή κασετίνα.
Για την ποιότητα της facom δεν έχω αμφιβολίες μιας και η δικιά μου 1/4 κασετίνα facom είναι:
346399
Απλά ακούω τόσα καλά για την Wera και αυτή η καστάνια χωρίς λάστιχο, κάτι μου κάνει...:blush::blush::blush:
Zyklop προφανώς ονομάζει όλη τη σειρά, ακόμα και την μικρούλα του 1/4.
Η Facom που έβαλες στην φωτό πάντως, δεν είναι αυτή που λέει ο Προδιαγραφής. Η RL.NANO 1PB (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146897&p=2652731&viewfull=1#post2652731), έχει πολύ περισσότερα εξαρτήματα απ΄την wera, και μάλλον στο ίδιο μέγεθος.
Προδιαγραφής
27/11/2015, 21:28
Στην φωτο εβαλε την δικη του,οχι την nano που πηρε για φιλο του.
Και η nano ειναι 5 ποντους μικροτερη στην μακρια πλευρα απο την wera του αρχικου σετ που ρωτουσε ο s16
Ευχαριστώ daz!
Εγω το έγραψα λάθος, Norm είναι .
Εχω πιάσει στα χέρια μου παλιά rahson και dowidat με επαγγελματική χρήση δεν είχανε πολλά σημεία φθοράς .
Το μοναδικό μείον είναι αυτό που αναφέρεις. Καπου-κάπου έβλεπες να είχε φύγει η επιφανειακή τους φθηνή χρωμίωση,φινίρισμα καθολου καλό αλλά το πολύγωνο τους χωρίς αρπάγματα.
Το έχω ακόμα απορία όμως γιατί κάποια εχουν χτυπημένο και το Norm!
346398
Τώρα με πέτυχες ξεκούραστο και δε θα μου τα βγάλεις με το τσιγκέλι. :D
Για να ξεμπερδευτούμε.
Η gedore δημιουργήθηκε από τους τρεις αδελφούς dowidat. GE από το γερμανκό αδελφοί Do απ' το dowidat RE απ' το remsheid (ή κάπως έτσι που είναι η "βιομηχανική ζώνη" της Γερμανίας δίπλα απ' τα μεταλλουργεία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες).
Ο ένας αδελφός είδε τα ραδίκια ανάποδα από νωρίς. Ο άλλος αργότερα δημιουργησε τη dowidat που κάποια στιγμή συνεργάστηκε με την Belzer η οποία τα ειχε κάνει πλακάκια με την Σουηδική bacho η οποία είχε μπλέξει τα μπούτια της με μια άλλη Σουηδική την Sandvic. Απ' όλο αυτό βγήκαν κάποια απ' τα καλύτερα εργαλεία της εποχής εκείνης. Τα dowidat και τα sandvic belzer. Καμία απ' αυτές δεν υπάρχει και την παραγωγή των belzer την συνεχίζει η bahco στην ισπανία με τα ίδια εργαλεία.
Απ' την άλλη η gedore κάποια στιγμή συνεργάστηκε με κάποιον κύριο R(itsard) A(braham) S(κάτι) H(κάτι άλλο)... RAHSOL γιατί ο κύριος αυτός έφτιαχνε πολύ καλά δυναμόκλειδα. Είχε τεράστια τεχνογνωσία και το προιόν ήταν αναγνωρισμένο.
Αργότερα στο gedore group μπήκαν και οι daco (pipe wrench), habero (σφυριά), Klann (special tools), ΜΕΤΕC (workshop, εργαλειοθήκες κτλ. η οποία κάποια στιγμή την κοπάνησε και απ' τον όμιλο) (μια άλλη με τσεκούρια που δεν τη θυμάμαι γιατί είναι γλωσσοδέτης) κτλ. Όλες αυτές μαζί με τη rahslol πουλούσαν κανονικά με την επωνυμία τους αλλά άνηκαν στον όμιλο gedore η οποία πουλούσε εργαλεία χειρός. Όλες αυτές ήταν (και είναι) η αφρόκρεμα της γερμανίας στο κάθε είδος. Ποιός δεν ξέρει την habero ή την Daco? Ποιός δεν έχει δουλέψει ή δεν έχει δει τον υδραυλικό του με μια πράσινη σκύλα της daco?
Για εμπορικούς σκοπούς όμως καποια στιγμή βγήκε μια ανακοίνωση. "Ίδιο προιόν άλλη επωνυμία" Με λίγα λόγια είπαν στους πελάτες τους, Dako θα είναι αλλά θα λέει gedore. Habero θα είναι αλλά θα γράφει gedore.
Ακόμα και σήμερα βρίσκεις ζουμπάδες gedore μπλε (απ' τότε που τους έφτιχνε μόνη της) habero μπεζ (αυτούς που έφτιαχνε και πουλουσε η habero) και gedore μπεζ (τώρα που η habero συνεχίζει να πουλάει και να παράγει με την επωνυμία gedore). Ακόμα παράγονται κάποια εργαλεία σαν habero και καινούρια μάλιστα. Ίσως για να υπενθυμίζουν ποιός είναι πισω απ' τα σφυριά.
Το ίδιο είχε γίνει και με τα rahsol δυναμόκλειδα. Είτε rahsol έλεγε είτε gedore ήταν το ίδιο πράγμα. Η rahslol το έφτιαχνε που ήταν στον όμιλο gedore. Γι' αυτό είχα πει νωρίτερα αν βρείτε φθηνά δυναμόκλειδο rahsol να το πάρετε γιατί είναι gedore (βασικά rahsol είναι αλλά σήμερα κανείς δεν ξέρει ότι τα gedore τα έφτιαχνε η rahslol)
Φυσικά η rahsol δεν έφτιαχνε μόνο δυναμόκλειδα, προφανώς έφτιαχνε και άλλα εργαλεία καθώς είναι αρκετά παλιά εταιρία. Τα εργαλεία αυτά ήταν καλά αλλά όχι τόσο καλά όσο τα gedore και φυσικά ήταν φθηνότερα. Συνέχισε να τα πουλάει σαν rahsol μέχρι που αφομοιώθηκε εντελώς απ' την gedore κράτησε το τμήμα των δυναμόκλειδων (ή κάτι τέτοιο δεν τα ξέρω τα οικογενιακά τους) και πλέον φθηνά εργαλεία πουλένε μέσω της carolus technics που μπήκε στον όμιλο και έγινε gedore carolus. Ακόμα κάποια απ' τα εργαλεία της carolus φτιάχνονται στη γερμανία. Μύτες 5/16 πχ. μαζί με κάποια που ανέφερα προηγουμένως. Ίσως απ' τα μηχανήματα ή το τμήμα της rahsol. Who knows? Λεπτομέρειες!
Οι στάμπες στα εργαλεία αλλάζουν. Αυτά είναι όταν η rahslol έγινε gedore rahslol και το σήμα πριν το Νorm είναι το σήμα της gedore.
Once upon a time τα stahlwille έγραφαν stronger than any bolt. Αλλά όχι τώρα πια.
Για την ιστορία.
Υπήρχαν dowidat που ήταν ίδια με gedore. Gedore που ήταν dowidat. (είπαμε αδέλφια ήταν) Φαίνονται απ' το φινίρισμα και το χρώμιο. Όταν έχω όρεξη θα βγάλω πάλι καμιά φωτό. Τα dowi, belzer και gedore ήταν η αφρόκρεμα μαζί με τα stahl, hazet κτλ. Δεν συγκρίνονται με τα rahsol τα οποία όμως δεν φέρουν το made in germany αδίκως.
Παει κάηκα, ευτυχώς που δε ξερεις κ τα οικογενειακά τους...
...προφανώς εννοεις οτι δε ξερεις με ποιον πηδιονταν η χήρα του πεθαμένου αδερφού ,γτ τα υπόλοιπα ουτε η κυρα Μαρικα της γειτονιάς τετοιο κουτσομπολιό...
:smokin:
Για όσους είδαν το βιντεάκι που έβαλε ο Αλέξανδρος με τα snap on και αυτό που έβαλα για τον καμεν με τα beta, θα είδαν ότι αυτό..
rahslol
346407
το ίδιο.
346408
.. χρειάζεται άλλη μια στάση στην γραμμή παραγωγής. Είτε είναι ανθρώπινο δυναμικό που το πληρώνεις είτε ρομποτ που πρέπει να κάνεις απόσβεση και έχουν κόστος συντήρησης (είτε και τα δύο όπως στα gedore).
Πάρτε άλλο ένα. (όσοι βαριούνται στο 4,13 είναι το τρίψιμο και το στρογγύλεμα αυτων των αιχμών).
https://www.youtube.com/watch?v=EWFxwW4BJTU
Οι φωτό δε δουλεύουν.
τεστ2
346410
346411
Απ' το 4,53 ως το 5,57 τα stahlwille.
https://youtu.be/bRe7uRLAN00?t=4m53s
Προδιαγραφής
28/11/2015, 01:11
Πλάκα μας κανεις dazpedia?Εβαλες 17 λεπτων βιντεο και ξαναποσταρεις σε 16 λεπτα???Να τα βλεπουμε ειπαμε!Δεν παιζεσαι...:D:D:D
Πλάκα μας κανεις dazpedia?Εβαλες 17 λεπτων βιντεο και ξαναποσταρεις σε 16 λεπτα???Να τα βλεπουμε ειπαμε!Δεν παιζεσαι...:D:D:D
Σιγά μη τα δω πάλι. Τα έχω δει! :D
To αριστερό είναι rahsol.
346409
Προδιαγραφής
28/11/2015, 01:20
Μα εγω θελω να τα βλεπω εκεινη τη στιγμη και μεχρι να επιστρεψω εχεις ποσταρει κι αλλα...νασαι καλα και τα γουστα δεν μπαινουν σε καλουπια...:beer:
Κοίτα, το κεφάλι είναι χοντροκομμένο, δε χωράει σε στενά σημεία, αλλά υπερέχει αλλού, όπως το ότι "σπάει" στις 15° και αποφεύγει "κακοτοπιές". Γενικώς είναι μια γρήγορη καστάνια, δε κάνει κάτι παραπάνω από τις άλλες, αν συνοδεύονται από κατσαβιδολαβή για καρυδάκια.
Ελπίζω να εννοείς ότι δεν κάνει κάτι παραπάνω απ' τις υπόλοιες roto ratchet αλλά και πάλι λάθος ειναι.
Κλειδώνει στην θέση κατσαβιδιού. Βγάζει το καρυδάκι στην θέση κατσαβιδιού χωρίς να πάρεις το χέρι σου απ' την λαβή και αλλάζει φορά πανεύκολα και απ' την θέση κατσαβιδιού. come ooooon!!!!!
Για define λίγο το καλύτερο!
Καλύτερο από θέμα εργονομίας? Από θέμα αντοχής? Από θέμα όγκου βάρους?
Όλα τα καλά εργαλεία είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα σε αυτά και μερικά ακόμα.
Η εργονομία δεν έιναι μόνο η λαβή αλλά και αν ο διακόπτης είναι σε θέση που δεν τον ακουμπάς-επηρεάζεις όσο δουλεύει (αν δε λειτουργεί ελεύθερα τα δόντια δεν εμπλέκονται πλήρως). Η εργονομία επηρεάζει και την αντοχή και το βάρος και τον όγκο.
Ένας απ' τους πιο ανθεκτικούς μηχανισμούς είναι οι round head καστάνιες σαν τις κλασικές φακόμ. Στρογγυλή κεφαλή, περιστροφική ροδέλα για επιλογή φοράς, πολλά δόντια σε εμπλοκή, μικρό πάχος (πλατος), μεγάλο ύψος, δεν βλέπεις αν η καστάνια είναι στην επιλογή βίδωμα ή ξεβίδωμα, ανάλογα με το μοντέλο μπορείς να βάλεις το χέρι στην κεφαλή και να την πιέσεις ή όχι.
Ένας απ' τους πιο βολικούς σχεδιασμούς είναι οι tear drop καστάνιες με το λεβιεδάκι για την επιλογή φοράς. Πιο κοντη κεφαλή αλλά πιο πλατιά, κατά κανόνα λιγότερα δόντια σε εμπλοκή, βλέπεις αμέσως αν η θέση του μοχλού είναι στο βίδωμα ή ξεβίδωμα, μπορείς σχεδόν σε όλες να δουλέψεις με το χέρι στην κεφαλή αρκεί να μην ακουμπάς το μοχλό.
Tear drop μικρής κεφαλής. Σαν αυτή που ρώτησες. Πολύ μικρό μέγεθος κεφαλής ώστε να χωρά παντού με όποιο συμβιβασμό στην αντοχή.
Roto ratchet. Μια round head με περιστροφική κεφαλή. Μεγάλο ύψος όπως όλες οι στρογγυλές, μεγάλο πλάτος λόγο της περιστροφικής κεφαλής και όλα τα πλεονεκτήματα που βλέπεις αμέσως. Άλλες κλειδώνουν και άλλες όχι, κάποιες έχουν κουμπί ασφαλείας για καρυδάκι ή όχι κτλ.
Σπαστής κεφαλής swivel head. Όπως και οι σπαστές μανέλες αλλά με κεφαλή καστάνιας. Μεγάλη αντοχή στο σημείο σύνδεσης και κεφαλή ότι γουστάρουμε, tear drop, round head και οποιαδήποτε παραλλαγή αυτών. Συνήθως οι σπαστής κεφαλής βγαίνουν και σε μεγαλύτερο μήκος οπότε καταφέρουμε και τις σπάμε πιο εύκολα. Η εργονομια εξαρτάται απ' το αν κλειδώνει αν μπορεις να βάλεις το χέρι στην κεφαλή και να πιέσεις(ειδικά στις round head) και κάτι άλλα.
Στεγανής κεφαλής. Συνήθως tear drop καστάνιες που και στον άμμο να τις ρίξεις δεν θέλουν καμία συντήρηση γιατί δεν περνάει μέσα τίποτα ουτε φεύγει το λιπαντικό που έχουν. Δεν καταλαβαίνουν σκόνες, νερά κτλ.
Push through ή κεφαλή μιας κατεύθυνσης. Πολύ ανθεκτικος μηχανισμός με στρογγυλές κεφαλές πολύ μικρού ύψους αλλά μεγάλου πλατους. Για να αλλάξεις φορά πρέπει να βγάλεις το καρυδάκι να πιέσεις το καρέ ώστε να βγει απ' την άλλη να γυρίσεις την καστάνια ανάποδα και να ξαναβάλεις το καρυδάκι.
Αριθμός δοντιών. Παίζουν μεγάλο ρόλο τόσο στην γωνία που εμπλέκει την καστάνια όσο και στην αντοχή. (και στην αίσθηση στον ήχο κ.α αλλά τα θεωρώ λεπτομέρειες αυτά)
Το καλύτερο για μένα δεν είναι το καλύτερο για κάποιον άλλο. Μια χαρά είναι αυτή που ρώτησες αλλά αν τη σπάσεις θα πεις γιατί έσπασε! Και θα σου πω εγώ έσπασε γιατί είχε πολύ μικρή κεφαλή, είναι για μεγάλες ροπές όπως όλα τα καλά εργαλεία αλλά δεν φτιάχτηκε για να ασελγείς επάνω της λύνοντας τις 12αρες βίδες στις δαγκάνες των φρένων. Γι αυτή τη δουλειά ίσως ήταν καλύτερη μια round head.
Αν πάρεις round head θα πεις η μαλακία δεν χωράει παντού γιατί έχει μεγάλο ύψος. Θα σου ότι έχει μεγαλύτερη αντοχή, θα μου απαντήσεις να το χέσω γιατί είναι πιο κοντή, για να ακούσεις ότι υπήρχαν και πιο μακριές οπότε δεν φταίει η καστάνια αλλά η επιλογή που έκανες.
Οπότε το θέμα της επιλογής ειναι δικό σου. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε μοντέλου. Επιλέγοντας μια καλή μάρκα παίρνεις ένα εργαλείο που σπάνια θα αστοχήσει στην σωστή χρήση ή ακόμα και αν χρειαστεί να δουλέψει κάποιες φορές στα όρια.
Ας υποθέσουμε ότι μια hazet είναι καλύτερη ποιοτικά από μια άλλη. Καλύτερο μέταλλο, καλυτερη κατεργασία, πιο σφιχτές ανοχές, μεταλλικά μέρη στους διακόπτες έχτρα σκλήρυνση στα δόντια, σωστό πάχος μετάλλου και επεξεργασίας στην κεφαλή κτλ. Κάποια άλλη μπορεί να είναι χειρότερη ποιοτικά αλλά ο μηχανισμός της να αντέχει παραπάνω λόγο πιο καινούριας σχεδίασης (περισσότερα δόντια σε εμπλοκη). Επίσης η πιο καινούρια σχεδίαση θα δώσει και καλύτερη εργονομία με πιο μικρή κεφαλή μικρότερη γωνία κτλ. Ποια απ' τις δύο είναι η καλύτερη?
Edit. Ξέχασα και τις pass through.
push through (https://www.google.com/search?q=push+through+ratchet&biw=1920&bih=909&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiAxcLhgLLJAhUHXRQKHfIxBPcQsAQIMQ)
pass through (https://www.google.gr/search?q=pass+through+ratchet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiDt72BgbLJAhVFvBQKHdiGACwQsAQIHg&biw=1920&bih=909)
roto (https://www.google.gr/search?q=roto+ratchet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwidv5KUgbLJAhWC1xQKHTgTAVwQsAQIHg&biw=1920&bih=909)
swivel head (https://www.google.gr/search?q=swivel+head+ratchet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL-IicgbLJAhUKOxQKHT1xD10Q_AUIBygB&biw=1920&bih=909)
round head (https://www.google.gr/search?q=round+head+ratchet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjFkMKkgbLJAhWERBQKHXpTA_8Q_AUIBygB&biw=1920&bih=909#imgdii=EE5jDvNCe3j6eM%3A%3BEE5jDvNCe3j6eM%3A%3BWHnUOHxzud5I7M%3A&imgrc=EE5jDvNCe3j6eM%3A)
teardrop (https://www.google.gr/search?q=tear+drop+ratchet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT5Y7PgbLJAhUFXhQKHS8jAVUQ_AUIBygB&biw=1920&bih=909#tbm=isch&q=teardrop+ratchet)
Dustproof (https://www.google.gr/search?q=Dustproof++ratchet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjfscWdg7LJAhXMNxQKHYAjDLsQ_AUIBygB&biw=1920&bih=909)
Είναι και κάτι άλλοι τύποι όπως rotating handle, extencion handle, μανιβέλες, small head κτλ. αλλά πηγάζουν απ' αυτούς που ειναι οι βασικοί.
Ο κάθε ένας απ' αυτούς έχει διάφορες εκδοχές (κουμπί ή όχι για κλείδωμα κ.α) αλλά και διαφορετικούς μηχανισμους.
Δε μπορούμε να συγκρίνουμε μια μικρού όγκου κεφαλής και μια ροτο ratchet για το ποια είναι η καλύτερη.
Για μια και μοναδική ίσως δεν κάνει καμια. Ή αν ασχολούμαστε με βασικά πράγματα να ειναι και οι δύο καλές.
Παει το τερματισε το κοντερ παλι. Φασκελο σου χρειζεται ρε wiki. Νασαι καλα με τις γνωσεις σου!!!!!
Ένα δείγμα από 3 καστάνιες που φαίνονται ίδιες. Είναι ίδιες και έχουν και τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό αλλά..
Από κάτω προς τα επάνω
facom με palm control. To χέρι ή ο αντίχειρας όταν πιέζει την κεφαλή δεν επηρεάζει την καστάνια (πχ να αλλάζει φορά χωρίς να το θέλουμε). Στις 1/4 είναι πιο σημαντικό αλλά και στις 1/2 όταν δουλεύουν με προέκταση.
Η επόμενη, facom χωρίς palm control.
hazet με palm control και κουμπί ασφάλισης στο καρυδάκι. Έχει και η φακόμ νομίζω τέτοια αλλά με διαφορετική σχεδίαση.
Από πάνω είναι δυο teardrop, πιο πλατιές κεφαλές αλλά με μικρότερο ύψος (δεν φαίνεται).
346415
Κοιμασαι καθολου; η τα γραφεις στον υπνο σου; απορια τοχω.
Κοιμασαι καθολου; η τα γραφεις στον υπνο σου; απορια τοχω.
Θα κοιμηθώ κατά τις 9.00. :D
https://youtu.be/jOk6ZYggc4g :eek:
[QUOTE=daz;2668230]Τώρα με πέτυχες ξεκούραστο και δε θα μου τα βγάλεις με το τσιγκέλι. :D
Για να ξεμπερδευτούμε.
Η gedore δημιουργήθηκε από τους τρεις αδελφούς dowidat. GE από το γερμανκό αδελφοί Do απ' το dowidat RE απ' το remsheid (ή κάπως έτσι που είναι η "βιομηχανική ζώνη" της Γερμανίας δίπλα απ' τα μεταλλουργεία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες).
Ο ένας αδελφός είδε τα ραδίκια ανάποδα από νωρίς. Ο άλλος αργότερα δημιουργησε τη dowidat που κάποια στιγμή συνεργάστηκε με την Belzer η οποία τα ειχε κάνει πλακάκια με την Σουηδική bacho η οποία είχε μπλέξει τα μπούτια της με μια άλλη Σουηδική την Sadvic. Απ' όλο αυτό βγήκαν κάποια απ' τα καλύτερα εργαλεία της εποχής εκείνης. Τα dowidat και τα sadvic belzer both made in germ. Καμία απ' αυτές δεν υπάρχει και την παραγωγή των belzer την συνεχίζει η bahco στην ισπανία με τα ίδια εργαλεία.
Παρτούζες, ερωτικά τρίγωνα......:D
Κάποιος να του πάρει το πλΕκτρολόγιο, μας έχει κάψει ο εγκάθετος των εταιριών εργαλείων λέμε, :cry::cry:
Δεν παίζεσαι ρε :beer:
Τώρα με πέτυχες ξεκούραστο και δε θα μου τα βγάλεις με το τσιγκέλι. :D
Ξεκούραστος στις 2 τη νύχτα; Βρικόλακας είσαι;
Roto ratchet. Μια round head με περιστροφική κεφαλή. Μεγάλο ύψος όπως όλες οι στρογγυλές, μεγάλο πλάτος λόγο της περιστροφικής κεφαλής και όλα τα πλεονεκτήματα που βλέπεις αμέσως. Άλλες κλειδώνουν και άλλες όχι, κάποιες έχουν κουμπί ασφαλείας για καρυδάκι ή όχι κτλ.
Σπαστής κεφαλής swivel head. Όπως και οι σπαστές μανέλες αλλά με κεφαλή καστάνιας. Μεγάλη αντοχή στο σημείο σύνδεσης και κεφαλή ότι γουστάρουμε, tear drop, round head και οποιαδήποτε παραλλαγή αυτών. Συνήθως οι σπαστής κεφαλής βγαίνουν και σε μεγαλύτερο μήκος οπότε καταφέρουμε και τις σπάμε πιο εύκολα. Η εργονομια εξαρτάται απ' το αν κλειδώνει αν μπορεις να βάλεις το χέρι στην κεφαλή και να πιέσεις(ειδικά στις round head) και κάτι άλλα.
roto (https://www.google.gr/search?q=roto+ratchet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwidv5KUgbLJAhWC1xQKHTgTAVwQsAQIHg&biw=1920&bih=909)
swivel head (https://www.google.gr/search?q=swivel+head+ratchet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL-IicgbLJAhUKOxQKHT1xD10Q_AUIBygB&biw=1920&bih=909)
Που διαφέρουν;
Ελπίζω να εννοείς ότι δεν κάνει κάτι παραπάνω απ' τις υπόλοιες roto ratchet αλλά και πάλι λάθος ειναι.
Κλειδώνει στην θέση κατσαβιδιού. Βγάζει το καρυδάκι στην θέση κατσαβιδιού χωρίς να πάρεις το χέρι σου απ' την λαβή και αλλάζει φορά πανεύκολα και απ' την θέση κατσαβιδιού. come ooooon!!!!!
Το ίδιο λέμε ρε Αποστόλη, ότι όλα τα κάνει πιο γρήγορα. Με μια απλή καστάνια και μια κατσαβιδολαβή λύνω ότι λύνει και η zyclop.