View Full Version : HABEMUS PAPAM 2
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Δημοψήφισμα τώρα.
Θέλετε να ανοιξουν οι φάκελοι τις διαφθοράς;
.......................
όπου και να κοιτάξω βλέπω πανικόβλητους. ήθελα να ξερα μετα απο χρόνια πως θα σκέφτονται αυτή τη περίοδο της ζωής τους? πως θα την αναπολούν? άραγε θα ναι περήφανοι για το πως το αντιμετώπισαν? συναίσθηση θα έχουν?
dimmie_72
08/07/2015, 09:19
Ενδιαφερον, σημερα η PIMCO ειναι ενας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους επενδυτικούς οίκους.
την δευτερα που εβαλα τις δηλωσεις του νουμερο 1 της
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145776&p=2610755&viewfull=1#post2610755
ημουν ενας απαισιοδοξος, που δεν ξερει το αβαταρ του
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145776&p=2610760&viewfull=1#post2610760
και μαυραγορητης....(δικο σου ποστ που σβηστηκε)
Τι απ ολα συμβαινει τελικα...και ποιος δεν ειναι σταθερος στις αποψεις του ....
:ninja:
WTF :confused:
πέραν του ότι το "former CEO" στην παραπομπή σου δεν απηχεί τις απόψεις ενός οργανισμού....
μήπως να ξαναπροσπαθήσεις να επαναφέρεις στη μνήμη σου τον υπαίτιο για τον χαρακτηρισμό που δέχτηκες και να ανακαλέσεις;
:confused:
όπου και να κοιτάξω βλέπω πανικόβλητους. ήθελα να ξερα μετα απο χρόνια πως θα σκέφτονται αυτή τη περίοδο της ζωής τους? πως θα την αναπολούν? άραγε θα ναι περήφανοι για το πως το αντιμετώπισαν? συναίσθηση θα έχουν?
338297
el_hymador
08/07/2015, 09:51
Μην το κουράζετε... Τσίπρας και φράου Μέρκελ τα έχουν πει όλα εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=085G2yVNmZk
Αφιερωμένο σε όσους έχουν ψευδαισθήσεις για το αν αυτή η χώρα θα αλλάξει ποτέ.
«Κλείνει ο κύκλος ενός συστήματος διαπλοκής που υπήρξε, με πελατειακές σχέσεις, επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, εντάξεις και απεντάξεις έργων, πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ακόμη και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις για δήθεν θεομηνίες», είπε ο υπουργός περιγράφοντας το παρελθόν. Ακόμη μία αναφορά στην τοποθέτησή του που προκάλεσε αίσθηση ήταν η εξής: «Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»
http://www.efsyn.gr/arthro/kleinei-o-kyklos-toy-systimatos-diaplokis
Ή πως το κουκούλωμα σκανδάλων, και η ατιμωρησία βαφτίζεται "κλείσιμο κύκλου διαπλοκής"
Καληνύχτα :wave2:
άμα ο λαός ήθελε να τους δώσει συγχώρεση και άφεση αμαρτιών
θα έβγαζε κανέναν παπά στην εξουσία να τους εξομολογήσει και να τους συγχωρέσει.
Αυτοί απ' ότι νομίζω εκλέχθηκαν για να στήσουν δικαστήρια και να καταδικάσουν όσους μας έφεραν ως εδώ...
Τώρα τι κύκλους και τεθλασμένες μας λένε....
Τι γινεται σε αλλες υποαναπτυκτες χωρες..
Σε ορίζοντα διετίας
«Τσεκούρι» του Πενταγώνου των ΗΠΑ σε 57.000 ένστολους και μη υπαλλήλους
http://news.in.gr/world/article/?aid=1500010876
amyroukai
08/07/2015, 10:13
Η πράξη, από εποχής Ανδρέα για μιά Ελλάδα νέα κλπ έχει αποδείξει ότι ρουθούνι δεν άνοιξε από τα "ειδικά δικαστήρια" και τις επιτροπές αφ' ενός, πλην του αμετροεπή Άκη που ξέπλυνε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ σύσσωμες τις αμαρτίες της παράταξης. Λεφτά δεν επεστράφησαν ποτέ από ότι θυμάμαι, πλην των μιζών που έδωσε πάλι στην υπόθεση του Άκη πίσω ένας εκ των ληπτών και που ήταν ψιχία σε σχέση με τα συνολικά ποσά που ακούγονταν...
Οπότε κάνουν δεν κάνουν τις αυτές διαδικασίες με τους προηγούμενους ποσώς με απασχολεί γιατί δεν θα κερδίσω ως πολίτης κάτι στην ουσία, πέραν του κουτσομπολιού. Πρακτικά, μπορούν να μην πετάξουν άλλα λεφτά στα σκουπίδια με τον ίδιο τρόπο; Αυτό.
el_hymador
08/07/2015, 10:18
Άμα όλα γίνουν *δελο, ίσως να πέσουν κανά 2-3 ονόματα προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι... υποθέτω ότι θα υπάρχει πολύ θυμός και οργή τότε και σε κάποιους θα πρέπει να εκτονωθεί....
Bob_o_mastoras
08/07/2015, 10:20
Τα θεματα της οποιας διαφθορας στην Ελλαδα θα λυθουν αν και οποτε μονο με τη βια των οπλων. Μην περιμενετε απο οποιοδηποτε συστημικο κΥνοβουλευτικο κομμα της Ελληνικης αστικης δημοκρατιας να φερει καθαρση.
Με ποιους μηχανισμους αλλωστε;; Με τους ιδιους που στηριζαν και υπεθαλπταν τη διαφθορα τοσες δεκαετιες...;; πφφ :rolleyes:
Ιn other news now..
Παμε για Grexit??? :lol::a014:
Παντως τελικα αυτο που ζηταμε συνοπτικα
ειναι ακριβως αυτο
https://www.youtube.com/watch?v=DYQkCHfJ8ks
με ΑΥΤΟΝ ακριβως τον τροπο.
Πάντως από μερικές κλεφτιές ματιές που έριξα, ο Τσίπρας τρώει πολύ ξύλο στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο (που υπ' όψιν μπορεί να μην έχει και τπτ σοβαρές αρμοδιότητες, αλλά τουλάχιστον είναι το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Ευρώπης και πάντα αποτελούσε προπύργιο δημοκρατικών θέσεων και παραδοσιακά ευνοικά προσκείμενο στην Ελλάδα)
Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά καταφέραμε και δημιουργήσαμε το τέλειο αδιέξοδο...
Είμαι πράγματι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ με τι μούτρα θα γυρίσει πίσω ο πρωθυπουργός μας αφού θα έχει καταθέσει και θα έχει υπογράψει μέτρα χειρότερα από αυτά που μόλις πριν 1 εβδομάδα παρότρυνε τον λαό να τα ξορκίσει με ένα περήφανο ΟΧΙ... Ρε παιδιά όσο επικοινωνιακό μασάζ και να πέσει μερικά πράγματα απλά δεν είναι υπερασπίσιμα..
pipe_smoker
08/07/2015, 10:53
Ή εγώ βλέπω πολλή τηλεόραση κι έχω μεγάλη φαντασία ή κάποιοι άλλοι καθόλου:p
Έστω ότι εγώ ήμανε πολιτικός σε ένα από τα 2 πρώην μεγάλα κΩματα και είχα φάει τον άμπακο από κρατικά ταμεία, μίζες κέρατα τράγια.
Και με φώναζε ο Άλεξ και μου έλεγε
-Άκουσε να δεις παλουκάρι μου. Τονε βλέπεις αυτόν εδώ το φάκελο? Άμα τον ανοίξω, και πλέον μπορώ να τον ανοίξω (ακόμα κι επιλεκτικά αν θέλω, αν υποθέσουμε ότι εμπλέκονται και δικοί μου στα σκάνδαλα), σε πήρε και σε σήκωσε και σε πέταξε και μακριά. Διαλέγεις και παίρνεις.
Κουρτίνα 1: Ανοίγεις το φάκελο, και η Παναγιά μαζί σου, με το σόι σου ολόκληρο, και καλά γ@μήσια στη στενή.
Κουρτίνα 2: Δεν ανοίγεις το φάκελο και τον αφήνουμε στο συρτάρι μου για παν ενδεχόμενο, και από τούδε και στο εξής εντολές παίρνεις από μένα. Βγάζετε για πρόεδρο καμιά Φωφάρα, μας ασκείτε μια κάποια αντιπολίτευση (μή γίνομε δα και ρεζίλι) αλλά ακροθιγώς και χωρίς πολλά πολλά, και συνεχάτε να παίρνετε τα μισθαλάκια σας μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε, και να παρακαλάτε μέχρι να σφαλίσετε τα μάτια σας ότι την ίδια κουρτίνα 2 θα διαλέξουν και όλοι οι υπόλοιποι του συναφιού.
Πάρε το χρόνο σου... Τον πήρες? Μπράβο. Ακούω...
Αφήνουμε απ'έξω το ΚΚΕ γιατί έχει τις αγκυλώσεις του αλλά απειλή δεν αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και τη ΧΑ, η οποία είναι μπλεγμένη στα χίλια μύρια αλλά επειδή έχει να κάνει με ούγκανα που τη στηρίζουν θα μπορούσε να μη μασήσει θεωρητικά.
Και ρωτάω εγώ.
Ασχέτως αν ο Τσίπρας θέλει να σώσει την Ελλάδα, να σταματήσει τη διαφθορά, να μας φέρει τον :evil:ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ:evil:, να κατσικωθεί λοιπόν για το Χ Ψ λόγο στην καρέκλα του χωρίς να μπορούν να του την πριονίσουν (με τα ως τώρα δεδομένα έστω) και να κερδίζει τις επόμενες εκλογές όπως κέρδιζε πέρσι ο Μαρκέζ μονοκορδοσά τους 10 πρώτους αγώνες, θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να το κάνει?
Ξαναλέω για όσους δεν το έπιασαν.
Είτε θέλει να μας σώσει, είτε να μας τον χώσει, δεν κουβεντιάζω αυτό στην παρούσα φάση.
Για να μπορεί να μας σώνει ή να μας τον χώνει με την ησυχία του, χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερα ανοιχτά μέτωπα και όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια δεμένα.
Πώς θεωρείτε εσείς ότι θα το πετύχαινε καλύτερα αυτό?
Με το να ανοίξει τους φακέλους, και πάρε κόσμε, και δώσ'του δικαστήρια και ζήτημα αν θα καταδικάζονταν 2-3 από δ'αύτους και παίζει να τους πλάσαραν και για ήρωες τα ΜΜΕ?
Ή με το να αφήσει τους φακέλους εκεί που κάθονται και να χειριστεί την κατάσταση όπως περιέγραψα παραπάνω?
Είμαι πράγματι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ με τι μούτρα θα γυρίσει πίσω ο πρωθυπουργός μας αφού θα έχει καταθέσει και θα έχει υπογράψει μέτρα χειρότερα από αυτά που μόλις πριν 1 εβδομάδα παρότρυνε τον λαό να τα ξορκίσει με ένα περήφανο ΟΧΙ...
Δεν ξέρω, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως θα υπογράψει.
Όπως έγραψες...
Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά καταφέραμε και δημιουργήσαμε το τέλειο αδιέξοδο...
spiridaus
08/07/2015, 10:57
Οκ οι αγορές κυβερνάνε τον κόσμο, οι πολυεθνικές είναι πάνω από τα κράτη κτλ...Αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα περιθώρια πολιτικής και πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Το πρόβλημα δεν είναι στις συντάξεις κ στον ενφια και στις προτάσεις-προτάσεις-προτάσεις. Aυτή την στιγμή νομίζω συγκρούονται δύο πολιτικές, δύο κατεστημένα, 2 ιδεολογίες στις Βρυξέλλες και αντίστοιχα και μέσα. Ο Τσίπρας κέρδισε μέσα και δίνει μάχη ακόμα στις Βρυξέλλες. Δεν έχει πολλούς συμμάχους αλλά θεωρώ ότι παρά τις χθεσινές δηλώσεις δεν θα ρισκάρουν γκρέξιτ και το δημοψήφισμα δίνει ισχυρό όπλο στον Τσίπρα, όσο κ αν το σνομπάρετε μερικοί. Επίσης μάλλον έχει και υποστήριξη από Αμερική και την επίσημη δήλωση του ΔΝΤ πέρι χρέους κτλ.
Άποψη μου και μπορεί να ακούγονται ρομαντικά όλα αυτά, αλλά η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί..
Δείτε τώρα το ευρωκοινοβούλιο λαιβ...
Άποψη μου και μπορεί να ακούγονται ρομαντικά όλα αυτά, αλλά η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί..
.
Έχεις δίκιο... Κάποια στιγμή η Ευρώπη θα αλλάξει... Το θέμα είναι ότι ο ρυθμός της αλλαγής είναι πολύ αργός και εμείς βιαστήκαμε να πηδήξουμε πρώτοι στον λάκκο με τα κωλοδάχτυλα με κίνδυνο τα επόμενα χρόνια να παρακολουθούμε την αλλαγή με τα κυάλια από την Βαλκανική μας γωνιά
spiridaus
08/07/2015, 11:04
Έχεις δίκιο... Κάποια στιγμή η Ευρώπη θα αλλάξει... Το θέμα είναι ότι ο ρυθμός της αλλαγής είναι πολύ αργός και εμείς βιαστήκαμε να πηδήξουμε πρώτοι στον λάκκο με τα κωλοδάχτυλα με κίνδυνο τα επόμενα χρόνια να παρακολουθούμε την αλλαγή με τα κυάλια από την Βαλκανική μας γωνιά
Mπορεί. Ή επίσης μπορεί να παρακολουθούμε την ξήλωμα του πουλόβερ από την Βαλκανική μας γωνιά
Ας ξαναχτίσουν κ το τοίχος του Βερολίνου 338298, το θέμα είναι εμείς τι αποκομίζουμε από όλα αυτά κ πως ανασυντασσόμαστε.
Συντροφε,
εχουμε 2015, οχι 1918.
alexxxcbr
08/07/2015, 11:14
Μια χαρα παμε.:smokin:
Συντροφε,
εχουμε 2015, οχι 1918.
Δε περιμένω πλέον και πολλά. Ακόμα κ η συντρόφισσα στη μπούκα http://www.gothess.gr/articles/greece/37480/prosvlitikh-dhlosi-apo-tin-proedro-tis-lithouanias/
el_hymador
08/07/2015, 11:20
Ή εγώ βλέπω πολλή τηλεόραση κι έχω μεγάλη φαντασία ή κάποιοι άλλοι καθόλου:p
Έστω ότι εγώ ήμανε πολιτικός σε ένα από τα 2 πρώην μεγάλα κΩματα και είχα φάει τον άμπακο από κρατικά ταμεία, μίζες κέρατα τράγια.
Και με φώναζε ο Άλεξ και μου έλεγε
-Άκουσε να δεις παλουκάρι μου. Τονε βλέπεις αυτόν εδώ το φάκελο? Άμα τον ανοίξω, και πλέον μπορώ να τον ανοίξω (ακόμα κι επιλεκτικά αν θέλω, αν υποθέσουμε ότι εμπλέκονται και δικοί μου στα σκάνδαλα), σε πήρε και σε σήκωσε και σε πέταξε και μακριά. Διαλέγεις και παίρνεις.
Κουρτίνα 1: Ανοίγεις το φάκελο, και η Παναγιά μαζί σου, με το σόι σου ολόκληρο, και καλά γ@μήσια στη στενή.
Κουρτίνα 2: Δεν ανοίγεις το φάκελο και τον αφήνουμε στο συρτάρι μου για παν ενδεχόμενο, και από τούδε και στο εξής εντολές παίρνεις από μένα. Βγάζετε για πρόεδρο καμιά Φωφάρα, μας ασκείτε μια κάποια αντιπολίτευση (μή γίνομε δα και ρεζίλι) αλλά ακροθιγώς και χωρίς πολλά πολλά, και συνεχάτε να παίρνετε τα μισθαλάκια σας μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε, και να παρακαλάτε μέχρι να σφαλίσετε τα μάτια σας ότι την ίδια κουρτίνα 2 θα διαλέξουν και όλοι οι υπόλοιποι του συναφιού.
Πάρε το χρόνο σου... Τον πήρες? Μπράβο. Ακούω...
Αφήνουμε απ'έξω το ΚΚΕ γιατί έχει τις αγκυλώσεις του αλλά απειλή δεν αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και τη ΧΑ, η οποία είναι μπλεγμένη στα χίλια μύρια αλλά επειδή έχει να κάνει με ούγκανα που τη στηρίζουν θα μπορούσε να μη μασήσει θεωρητικά.
Και ρωτάω εγώ.
Ασχέτως αν ο Τσίπρας θέλει να σώσει την Ελλάδα, να σταματήσει τη διαφθορά, να μας φέρει τον :evil:ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ:evil:, να κατσικωθεί λοιπόν για το Χ Ψ λόγο στην καρέκλα του χωρίς να μπορούν να του την πριονίσουν (με τα ως τώρα δεδομένα έστω) και να κερδίζει τις επόμενες εκλογές όπως κέρδιζε πέρσι ο Μαρκέζ μονοκορδοσά τους 10 πρώτους αγώνες, θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να το κάνει?
Ξαναλέω για όσους δεν το έπιασαν.
Είτε θέλει να μας σώσει, είτε να μας τον χώσει, δεν κουβεντιάζω αυτό στην παρούσα φάση.
Για να μπορεί να μας σώνει ή να μας τον χώνει με την ησυχία του, χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερα ανοιχτά μέτωπα και όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια δεμένα.
Πώς θεωρείτε εσείς ότι θα το πετύχαινε καλύτερα αυτό?
Με το να ανοίξει τους φακέλους, και πάρε κόσμε, και δώσ'του δικαστήρια και ζήτημα αν θα καταδικάζονταν 2-3 από δ'αύτους και παίζει να τους πλάσαραν και για ήρωες τα ΜΜΕ?
Ή με το να αφήσει τους φακέλους εκεί που κάθονται και να χειριστεί την κατάσταση όπως περιέγραψα παραπάνω?
Συμφωνώ σε όλα, με τη διαφορά ότι δεν μιλάμε για τα έτη 2010-15, δεν υπάρχει μούδιασμα, δεν υπάρχει υπομονή, δεν υπάρχει "κάτσε να δούμε". Είναι πολωμένο το κλίμα πλέον και δεν νομίζω ότι ακόμα και αν βαφτίσουμε το κρέας ψάρι, αποδεχόμενοι ένα νέο αλλά αντιστασιακό και με το "σπαθί μας" μνημόνιο τα πράγματα θα είναι ήρεμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να πειράξει δημόσιο, αυτό αντιβαίνει με τις ιδεολογικές -my ass- βάσεις του κόμματος, οπότε ο μόνος τρόπος για παραστάσεις στο Κολοσσαίο, θα περιορίζεται θεματικά σε κάτι: "Ο Αλέξης και το τέρας της διαπλοκής" "Το δαμάλι της Siemens" και τέτοια...
Αυτό είναι το καλό σενάριο... σε περίπτωση κακού σεναρίου... ειλικρινά δεν ξέρω....
skylaros
08/07/2015, 11:25
Ρε γίνετε να έχεις κοινό νόμισμα και διαφορετική δημοσιονομική πολιτική στον ίδιο τόπο και μάλιστα να είναι τέτοια που αυτός που έχει περισσότερα να είναι σε ευνοϊκότερες συνθήκες φορολόγησης κλπ από τον φουκαρά? Γίνετε να βάζεις μικρότερη φορολογία και περισσότερες παροχές στην Κηφισιά από ότι στη Γαύδο?
Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να πειράξει δημόσιο, αυτό αντιβαίνει με τις ιδεολογικές -my ass- βάσεις του κόμματος, .
Ναι αλλά αυτό πέρα από προφανείς αδικίες (περίπου 30% ανεργία ΟΛΗ από τον ιδ. τομέα) έχει και αρκετά σημεία που αντιβαίνουν σε κάθε κανόνα κοινής λογικής... Πες μου ρε Χυμαδούρα σε ποια κοινή λογική μπορεί να αντέξει το σενάριο "απαιτώ από τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία να προκαταβάλλει στο 100% τον φόρο των πιθανών κερδών του του επόμενου έτους για να μπορώ να συνεχίσω να είμαι ίσως και ο μόνος εργοδότης στοκ κόσμο που προκαταβάλει τον μισθό του επόμενου μήνα στους Δημ Υπαλλήλους" ... ? Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχτούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι μόνο εκλογές και δημοψηφίσματα αλλά και η πραγματικά ίση μεταχείρηση του κράτους απέναντι στους πολίτες του...
el_hymador
08/07/2015, 11:39
Ναι αλλά αυτό πέρα από προφανείς αδικίες (περίπου 30% ανεργία ΟΛΗ από τον ιδ. τομέα) έχει και αρκετά σημεία που αντιβαίνουν σε κάθε κανόνα κοινής λογικής... Πες μου ρε Χυμαδούρα σε ποια κοινή λογική μπορεί να αντέξει το σενάριο "απαιτώ από τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία να προκαταβάλλει στο 100% τον φόρο των πιθανών κερδών του του επόμενου έτους για να μπορώ να συνεχίσω να είμαι ίσως και ο μόνος εργοδότης στοκ κόσμο που προκαταβάλει τον μισθό του επόμενου μήνα στους Δημ Υπαλλήλους" ... ? Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχτούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι μόνο εκλογές και δημοψηφίσματα αλλά και η θέληση του κράτους για πραγματικά ίση μεταχείρηση απέναντι στους πολίτες του...
Μα το δημόσιο δεν το είχε πειράξει ΠΟΤΕ κανένας. Ας μου πει κάποιος μια περίπτωση με οποιαδήποτε κυβέρνηση όπου έγινε έστω και ένα ελάχιστο βήμα προς εξυγίανση... (όχι οι καθαρίστριες δεν είναι παράδειγμα). Δεν πρόκειται λοιπόν να το πειράξει ούτε και αυτός (ειδικά αυτός!).
Από τη μια λοιπόν ο αδηφάγος παχύδερμος τομέας και από την άλλη οι κουμπάροι, τα λαμόγια και τα σκάνδαλα. Α βα βα και τα δύο. Αν λοιπόν ο Τσίπρας και αυτή η κυβέρνηση ασχοληθεί έστω με το ένα, καλό θα είναι...
tsompanis
08/07/2015, 12:11
Εχω πληροφορια απο Γιουρογκρουπ.....
Επειδη δεν βγαζουν ακρη μαζι μας τωρα συζηταν μηπως γυρισουν ολοι στην δραχμη και μας αφησουν εμας στο ευρω..
Εχω πληροφορια απο Γιουρογκρουπ.....
Επειδη δεν βγαζουν ακρη μαζι μας τωρα συζηταν μηπως γυρισουν ολοι στην δραχμη και μας αφησουν εμας στο ευρω..
:beer:
George_Sp
08/07/2015, 12:42
Βλέπω αρκετή ώρα τη Σύνοδο Κορυφής με τις κορυφαίες μαριονέτες. Δε ξέρω αν είναι η τελευταία τους προσπάθεια για τρομοκράτηση...αλλά στα μάτια και στα αυτιά του απλού κόσμου νομίζω η γλώσσα που χρησιμοποιούν και η ένταση δείχνει οτι θα τα καταφέρουν. Μακάρι να διαψευστώ και το όχι στο δημοψήφισμα να είναι ακόμα μέσα στον καθένα που το ψήφισε και το έβγαλε νικητή.
Δεν είμαι επίσης σίγουρος αν τελικά τα μαγείρεψαν και οτι ίσως τους βολέψει και μια οριστική ρήξη.
Αν δεν δω αντίδραση ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ μετά το τέλος των ομιλιών της Συνόδου προς το παρόν δε γράφω κάτι.
el_hymador
08/07/2015, 12:48
Στα απαυτά τους το Grexit, αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Κίνα που πάει ολοταχώς για κραχ. (και όχι, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν συνέτεινε σε αυτό...)
Εγω ειμαι αισιοδοξος....
https://www.youtube.com/watch?v=4XBeP78kbNI
George_Sp
08/07/2015, 13:02
Στα απαυτά τους το Grexit, αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Κίνα που πάει ολοταχώς για κραχ. (και όχι, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν συνέτεινε σε αυτό...)
δεν έχεις άδικο....προφανώς τα μεγέθη είναι ανόμοια. Και αν η Κίνα κάνει μπαμ το πρόβλημα εδώ θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ίδωμεν
el_hymador
08/07/2015, 13:22
Για πε ρε Βύρωνα πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με τη Κίνα και αν διορθώνει η κατάσταση... εννοώ να διορθώνει για όλους, γιατί άμα είναι να διορθώσει για τους άλλους και να αφήσουν την Κίνα να γίνει *δελο, θα αντιδράσει με άσχημο τρόπο...
Pan (dvs)
08/07/2015, 13:26
Σιγουρα δεν εχει να κανει με την Ελλαδα.Αλλα αν κανει το μπαμ η Ελλαδα καποιες συνεπειες,εστω και μικρες στην αρχη,θα υπαρξουνε.Αυτο ομως στη συνεχεια ,παντα κατα την αποψη μου,θα πυροδοτεισει πραγματα και καταστασεις που δυσκολα θα ελεγχθουν.Αρα αυτη τη στιγμη η Ευρωπη,με τον εναν η τον αλλο τροπο,θα επιδιωξει να κλεισει το θεμα της Ελλαδας.
Ασε που και ο αλλος "γιγαντας"απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου μπορει να μην εχει πυρετο αυτη τη στιγμη,αλλα καποια δεκατα τα εχει.Μια μικρη ανακατοσουρα στην Ευρωπη,θα δημιουργησει και απο κει παρα πολλα προβληματα.
Κανεις λογικος δεν ρισκαρει να γινουνε ολα μπαχαλο αυτη τη στιγμη.Φυσικα μιλαω για λογικους,χωρις να γνωριζω αν υπαρχουνε,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Δημοψήφισμα τώρα.
Θέλετε να ανοιξουν οι φάκελοι τις διαφθοράς;
.......................
Μεσα και εγω.
Αλλα αν πουμε ΝΑΙ θα μεινει ΝΑΙ,η ΘΑ ψηφισουμε ΝΑΙ και θα γινει ΟΧΙ μετα?
Για πε ρε Βύρωνα πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με τη Κίνα και αν διορθώνει η κατάσταση...
Ναι, φοβερές λύσεις και εκεί. Πάλι με φούσκες νομίζω παίζουν.
el_hymador
08/07/2015, 13:30
Oι Ολυμπιακοί αγώνες φταίνε!
Αθήνα 2004 ----> 6 χρόνια μετά αρχίζει και γίνεται *δελο
Πεκίνο 2008 ---> ~6 χρόνια μετά γίνεται *δέλο
Λονδίνο 2012 ----> αναμένεται να γίνει *δέλο το 2018
Εμεις χρεωκοπησαμε γιατι δεν παραγουμε (συν και αλλα ).
Οι κινεζοι χρεωκοπουν για ποιον ακριβως λογο ειπαμε;
Αλήθεια θα μας πει ποτέ ο αριστερός κ.Τσίπρας γιατί ποτέ δεν έθεσε ζήτημα φορολόγησης των εφοπλιστών; :rolleyes:
dimmie_72
08/07/2015, 13:44
Εμεις χρεωκοπησαμε γιατι δεν παραγουμε (συν και αλλα ).
δεν πουλάνε τα sunyoung adve. :tooth:
Pan (dvs)
08/07/2015, 13:45
Αλήθεια θα μας πει ποτέ ο αριστερός κ.Τσίπρας γιατί ποτέ δεν έθεσε ζήτημα φορολόγησης των εφοπλιστών; :rolleyes:
Και θα το πει και θα το φαμε αμασητο και θα του πουμε μπραβο.
δεν πουλάνε τα sunyoung adve. :tooth:
:moutza::lol:
pipe_smoker
08/07/2015, 13:45
Βερολίνο 1936----> 9 χρόνια μετά (το 6 γυρισμένο ανάποδα;)), μπουρδέλο το Βερολίνο....
Πότε είπαμε θα ξαναγίνουν εκεί?
Για να μη φύγουν και οι λίγοι που έμειναν :P
Έχουν ειπωθεί κάποια πολύ σωστά πράγματα από τους Ευρωπαίους. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να πάει μπροστά κάποτε. Το θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα βρεθεί να αγγίξει όλα αυτά τα "ταμπού".
nikos_abel
08/07/2015, 13:51
Είναι αντισυνταγματικο.
Σοβαρά μιλάω, ψάξτο.
Pan (dvs)
08/07/2015, 13:51
Για να μη φύγουν και οι λίγοι που έμειναν :P
Έχουν ειπωθεί κάποια πολύ σωστά πράγματα από τους Ευρωπαίους. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να πάει μπροστά κάποτε. Το θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα βρεθεί να αγγίξει όλα αυτά τα "ταμπού".
Εαν ειναι να μην πληρωνουνε φορους καλυτερα να φυγουν.Εκτος αν εχουμε αλλα ωφελη απο αυτους που δεν τα γνωριζω.
Επισης και εγω θα φυγω ,αν δεν σταματησουσε να με φορολογουνε.
dimmie_72
08/07/2015, 13:52
επειδή μπλοκάρανε στους έλληνες το paypal;
el_hymador
08/07/2015, 13:53
Εαν ειναι να μην πληρωνουνε φορους καλυτερα να φυγουν.Εκτος αν εχουμε αλλα ωφελη απο αυτους που δεν τα γνωριζω.
Έξω είναι οι περισσότεροι! Ας αρχίσουμε από τα βασικά... ας προσλαμβάνουν ελληνικά πληρώματα στα γ@μωκάραβα τους για αρχή και μετά βλέπουμε....
RaGe_Raptor
08/07/2015, 13:55
...Έχουν ειπωθεί κάποια πολύ σωστά πράγματα από τους Ευρωπαίους. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να πάει μπροστά κάποτε. Το θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα βρεθεί να αγγίξει όλα αυτά τα "ταμπού"....
αν κάποια πολιτική δύναμη διεκδικήσει την εξουσία παρουσιάζοντας στον Έλληνα πρόγραμμα με όλα όσα είναι απολύτως αναγκαία να γίνουν για να ξεφύγουμε κάποτε απ'τη χαβούζα,δεν πρόκειται να εκλεγεί...
Pan (dvs)
08/07/2015, 13:57
Έξω είναι οι περισσότεροι! Ας αρχίσουμε από τα βασικά... ας προλαμβάνουν ελληνικά πληρώματα στα γ@μωκάραβα τους για αρχή και μετά βλέπουμε....
Ναι ρε.Ολοι εχουνε 5 Ελληνες στο παπορι και 45 Ασιατες.Δεν καταλαβαινω τελικα ποιο το ωφελος της χωρας.
Δεν τάσσομαι υπέρ τους, φυσικά. Υποτίθεται ότι προσφέρουν μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας ο καθένας, αλλά ουσιαστικά, όπως λέει και ο χυμαδιός, δεν πρέπει να υπάρχουν πάνω από 3-4 Έλληνες σε κάθε πλοίο.
Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φράγκο στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τα περισσότερα καράβια έχουν άλλη σημαία και Έλληνες προσλαμβάνουν μόνο τους αξιωματούχους.
Δουλειά να δώσουν στον Έλληνα άνεργο ούτε λόγος! καλύτερα ο Φιλιππινέζος!
Κ άμα είναι αντισυνταγματικό να αλλάξει το Σύνταγμα ή να πάρουν πούλο οι Εφοπλιστές.
Άκου εκεί, να κάνουν κουμάντο στο 15% του κλάδου και να μην πληρώνουν φόρο!
Και ξαναρωτώ: ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ??
Έχει ειπωθεί ότι ο Τσίπρας ήθελε να τους φορολογήσει, αλλά διαφωνούσε ο Καμμένος.
Αν έχουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό ένιγουει, δε μπορεί να κάνει και πολλά, σωστά;
Απ'όσο ξέρω τη σημαία των πλοίων έχουν εκτός.
Οι έδρες είναι Ελλάδα.
Επίσης θα μας απαντήσει πότε ο αριστερός κ.Τσίπρας θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την φορολόγηση των καναλιών;
Bob_o_mastoras
08/07/2015, 14:11
Σωστα τα δυο τελευταια ερωτηματα σου Ζευκα.
Φορολογείται το τονάζ στις μεταφορές (δηλ φόρος στο τελικό προϊόν) και υπάρχει ποσόστωση στο προσωπικό για Έλληνες στα πλοία με Ελληνική σημαία.
Για πε ρε Βύρωνα πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με τη Κίνα και αν διορθώνει η κατάσταση... εννοώ να διορθώνει για όλους, γιατί άμα είναι να διορθώσει για τους άλλους και να αφήσουν την Κίνα να γίνει *δελο, θα αντιδράσει με άσχημο τρόπο...
Για όλους μας? Η Κίνα είναι τόσο μεγάλη ως οικονομία που μπορεί να τα κάνει δέλο όλα.
Δεν νομίζω πως ξέρει κανείς τι θα γίνει με το κράχ εκεί. Οι ζημιές είναι επί των κερδών μίας γαμάτης φούσκας, γιατί παρόλο που έχουν διορθώσει τόσο απότομα -30% και βάλε σε ένα μήνα, αφορά ζημιές επί μιας ανόδου 100% που έχουν κάνει απ΄την αρχή του χρόνου. Το οτι είναι φούσκα δεν το συζητάμε...ένας απ΄τους δείκτες που κοιτάμε είναι το Ρ/Ε που μεταξύ 10-15 είναι λογικός, και μόνο σε εταιρίες με μεγάλη ανάπτυξη (τεχνολογία πχ) μπορεί να δικαιολογήσει μεγαλύτερο. Το P/E στην Κίνα έφθασε στο 110 και μετά την διόρθωση είναι στο 90...
Το καλό στην υπόθεση είναι πως η οικονομία τους είναι πολύ ελεγχόμενη από το κράτος που κάνει παρεμβάσεις (κάποιες φορές χωρίς επιτυχία όμως), υπάρχουν ακόμα τρόποι να το σταματήσει, και δεν παίζουν σε μεγάλο βαθμό ξένοι λόγω περιορισμών. Κάποιοι παρεμβάσεις όμως που έκαναν, όπως το να ρίχνουν λεφτά από κρατικές εταιρίες στην αγορά μετοχών, και η απαγόρευση πώλησης μετοχών από αυτά τα κρατικά funds αλλά και το οτι το 40% των εισηγμένων βγήκαν εκτός διαπραγμάτευσης με κάποια προσχήματα, δείχνει πως τους ανησυχεί αρκετά.
Η ουσία είναι πως εκαττομύρια Κινέζων που πήραν δάνεια για να τα ρίξουν στο χρηματιστήριο τον ήπιαν, ενώ η σύνδεση κάποιων περίεργων structured προϊόντων με παράγωγα επί των δεικτών μπορούν να το στείλουν πιο κάτω, μιας και σκάνε μαζικά φαντάζομαι και τραβάει το ένα το άλλο.
Αν θές να διαβάσεις περισσότερα -> http://www.capital.gr/agores/3042026/giati-kludonizontai-ta-kinezika-xrimatistiria
Δλδ εγώ που είμαι γκατζετάκιας και αλλάζω σμαρφόνι κάθε εξάμηνο προλαβαίνω να αγοράσω το oneplus2 ?
Απ'όσο ξέρω τη σημαία των πλοίων έχουν εκτός.
Οι έδρες είναι Ελλάδα.
Επίσης θα μας απαντήσει πότε ο αριστερός κ.Τσίπρας θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την φορολόγηση των καναλιών;
Κάνεις λάθος. Μισά μισά είναι περίπου και απασχολούν κάποιες δεκάδες χιλιάδες κόσμο, όχι μόνο στα καράβια αλλά σε όλο το φάσμα της ναυτιλίας και δορυφορικών κλάδων. Και βασικά, το πρόβλημα με τους εφοπλιστές είναι πως μπορούν να φύγουν σε μια νύχτα.
Μαλάκες είναι οι Αγγλοι που είναι στα τέσσερα για να μην φύγουν απ΄το city νομίζεις?
Η εμμονή των Γερμανών (αυτοί το θέλουν) να χτυπηθεί η ελληνική ναυτιλία, δεν είναι τόσο αθώα όσο ακούγεται πάντως. :wave2:
el_hymador
08/07/2015, 14:34
Ok δηλαδή τώρα εξαρτώνται όλοι από τους ρυζοφάγους... LOL, απίστευτη τρολιά!
Στα δικά μας, ο Τζήμερος (έλα ρε που δεν τον θυμάστε!) προτρέπει μέσω twitter για ανατροπή της κυβέρνησης... :bawl:
Ο Τζήμερος ρε μλκες πραξικοπηματίας! :bawl:
Που το πιο ακραίο πράγμα που έχει κάνει στη ζωή του, είναι να βάλει το mega και τον ANT1, στις θέσεις 1-2 του τηλεκοντρόλ, αντί του παραδοσιακού EΡΤ1 - ΕΡΤ2....
. Το P/E στην Κίνα έφθασε στο 110 και μετά την διόρθωση είναι στο 90...
]
:eek: να γελασω ή να κλάψω....!!!!
Κάνεις λάθος. Μισά μισά είναι περίπου και απασχολούν κάποιες δεκάδες χιλιάδες κόσμο, όχι μόνο στα καράβια αλλά σε όλο το φάσμα της ναυτιλίας και δορυφορικών κλάδων. Και βασικά, το πρόβλημα με τους εφοπλιστές είναι πως μπορούν να φύγουν σε μια νύχτα.
Μαλάκες είναι οι Αγγλοι που είναι στα τέσσερα για να μην φύγουν απ΄το city νομίζεις?
Η εμμονή των Γερμανών (αυτοί το θέλουν) να χτυπηθεί η ελληνική ναυτιλία, δεν είναι τόσο αθώα όσο ακούγεται πάντως. :wave2:
Και γιατί δεν κάνουμε αφορολόγητο σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες να τις φέρουμε όλες εδώ να μειωθεί και η ανεργία; :a09:
Ποιος φταίει που δεν είχαμε προτάσεις;;;;
:tooth:
338306
Και γιατί δεν κάνουμε αφορολόγητο σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες να τις φέρουμε όλες εδώ να μειωθεί και η ανεργία; :a09:
Γιατί ένα εργοστάσιο είναι πολύ ακριβότερο να μετακινηθεί από χώρα σε χώρα (κτίριο, κόσμος, υποδομή κτλ), ενώ ένα πλοίο αλλάζει σημαία με ένα τηλέφωνο στη μέση του ωκεανού.
Βασικά όμως περιγράφεις τη φιλελεύθερη πολιτική. Χαμηλή φορολογία των επιχειρήσεων ώστε να έχουμε πολλές επιχειρήσεις και μικρή ανεργία (δηλ παίρνουμε λίγα από πολλούς παρά περισσότερα από λιγότερους) και βασιζόμαστε στην κίνηση του κεφαλαίου που παίρνουν ως μισθό οι εργαζόμενοι σε αυτές για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Ό,τι δηλαδή κάνουν όλες οι Βαλκανικές χώρες που μας έχουν πάρει όλα τα εργοστάσια...
blackbusa
08/07/2015, 15:15
Ό,τι δηλαδή κάνουν όλες οι Βαλκανικές χώρες που μας έχουν πάρει όλα τα εργοστάσια...
με μισθούς 300 ευρώ...αλλά και με χαμηλότερο κόστος ζωής..
Δλδ και το δουκάτο του Λουξεμβούργου που έχει ένα ωραιότατο φορολογικό παραδείσο δίνει μισθούς 300ευρώ;
με μισθούς 300 ευρώ...
Εμείς αν δεν κάνουμε κάτι δεν θα παίρνουμε ούτε αυτά τα 300€ σε λίγο καιρό.
Εξάλλου, το παιχνίδι δεν σταματάει εκεί, έχει και συνέχεια. Όταν τα Βαλκάνια αποκτήσουν τεχνογνωσία από τις ξένες επιχειρήσεις, τότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και τις δικές τους επιχειρήσεις και να ανταγωνίζονται τις ίδιες τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν.
Αυτό σημαίνει όλο και περισσότερη ντόπια επιχειρηματικότητα.
Επίσης, όταν μια περιοχή γίνεται βιομηχανικό κέντρο, μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να ζητήσει αυξήσεις στους μισθούς. Και πιθανότατα θα τις πάρει, γιατί αν είναι το μόνο που θα ζητηθεί και πάλι θα συμφέρει τον επιχειρηματία να τις δώσει παρά να μετακομίζει ξανά.
ΥΓ.
Επειδή τα 300€ και του Φίλη του φάνηκαν ανάξια λόγου, να θυμίσω πως στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1.500.000 ανέργους. Πόσοι από αυτούς νομίζετε πως θα απέρριπταν μια δουλειά με 300€ το μήνα;
dimmie_72
08/07/2015, 15:44
Πολύ θάθελα να δω:
- που θα πάνε αυτοί οι περιβόητοι μισθοί Βουλγαρίας και τα Βαλκάνια γενικότερα αν οι Ελληνικές επιχειρήσεις βαρέσουν φούντο και συνεπακόλουθα αποσύρουν τις εκεί επενδύσεις τους.
- να φέρουμε εδώ τους ναυτιλιακούς κολοσσούς και να συνωστίζονται στον προθάλαμο του ΧΑΑ προσπαθώντας να αντλήσουν ρευστότητα.
Δλδ και το δουκάτο του Λουξεμβούργου που έχει ένα ωραιότατο φορολογικό παραδείσο δίνει μισθούς 300ευρώ;
Oxi, μια χαρά τα καταφέρνει χωρίς βιομηχανία, αρκεί ένα σταθερό λειτουργικό - φορολογικό πλαίσιο λειτουργίας αμοιβαίων κεφαλαίων πχ για να βγάζει τα προς ζειν. Μιλάμε για 0,5 εκατ. πληθυσμό βέβαια...
3,6 τρις € έχουν έδρα εκεί...http://www.alfi.lu/statistics-figures/luxembourg
Ας μείνουμε με την απορία, γιατί ένας γνωστός πχ με επιχείρηση εμφιάλωσης έφυγε σήμερα φορτωμένος μετρητά για Βουλγαρία προκειμένου να κάνει σύσταση εταιρίας εκεί προκειμένου να μην βαρέσει κανόνι εδώ, μιας και δεν μπορούσε να στείλει τα λεφτά που χρειαζόταν για να πάρει πρώτη ύλη.
- να φέρουμε εδώ τους ναυτιλιακούς κολοσσούς και να συνωστίζονται στον προθάλαμο του ΧΑΑ προσπαθώντας να αντλήσουν ρευστότητα.
Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες σηκώνουν πολλά λεφτά από Nasdaq dimmie :wave2:
dimmie_72
08/07/2015, 15:51
Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες σηκώνουν πολλά λεφτά από Nasdaq dimmie :wave2:
αυτό ακριβώς λέω. ;)
μπα........ φήμες ..... το Λουξεμβούργο δε πήρε καμία οικονομική δραστηριότητα απο εμάς
pipe_smoker
08/07/2015, 15:59
ΥΓ.
Επειδή τα 300€ και του Φίλη του φάνηκαν ανάξια λόγου, να θυμίσω πως στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1.500.000 ανέργους. Πόσοι από αυτούς νομίζετε πως θα απέρριπταν μια δουλειά με 300€ το μήνα;
Πανεμορφα.
Κι επειδη καποιοι ανθρωποι που δεν εχουνε ψωμι να φανε θα δινανε και κWLο, ε ας τοους τον παρουμε.
Στο φιναλε δεν τους τον πηραμε με το ζορι. Αυτοι παρακαλανε, εμεις χαρη τους κανουμε.
Κι ας βγαλουμε λεω εγω κι ενα μηδενικο να τον παμε στα 30€ το μισθο, για να μην εχουμε και τιποτα παρεξηγησεις με τους εφοπλιστας....
κάτσε βρε συ μη τα διαλύουμε όλα. εσύ μπορείς να ζήσεις με 300 το μήνα;
τι να πρωτοκάνεις; οκ σίγουρα το 300 είναι καλύτερα από το 0 αλλά να δουλεύεις 40-50 ώρες τη βδομάδα για 300 το μήνα είναι εκμετάλλευση.
με τα τωρινά δεδομένα έτσι;
άμα το νοίκι ήταν 100 ευρώ και η ΔΕΗ 16 ευρώ και η βενζίνη 0.7 ευρώ/λτ το ξανασυζητάμε
Κλαίω...H πλάκα είναι πως το 90% του κόσμου θα πεί wow, ενώ ο τύπος θα έπρεπε να φοράει λευκή μπλούζα με μακριά μανίκια.
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
2. Σε περίπτωση που το Βερολίνο απορρίψει πλήρως το αίτημα των Αθηνών ή «απαιτήσει» την απομάκρυνση της κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος είπε στον πρέσβη ότι θα υπάρξει αίτημα προς την αμερικανική πλευρά να λάβει η Αθήνα 85 δις δολάρια με ενέχυρα δικαιώματα της ελληνικής δημοκρατίας στην ανεύρεση υδρογονανθράκων και οτιδήποτε άλλο asset μπορεί να δοθεί για να καλύψει το παραπάνω ποσό. Ένα δάνειο π.χ. από την BANK OF AMERIKA μπορεί να δοθεί και σε ευρώ με ρήτρα δολαρίου για να μην ταραχθεί η ευρωζώνη από τη χρήση δολαρίων στην Ελλάδα.
pipe_smoker
08/07/2015, 16:49
Κλαίω...H πλάκα είναι πως το 90% του κόσμου θα πεί wow, ενώ ο τύπος θα έπρεπε να φοράει λευκή μπλούζα με μακριά μανίκια.
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
2. Σε περίπτωση που το Βερολίνο απορρίψει πλήρως το αίτημα των Αθηνών ή «απαιτήσει» την απομάκρυνση της κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος είπε στον πρέσβη ότι θα υπάρξει αίτημα προς την αμερικανική πλευρά να λάβει η Αθήνα 85 δις δολάρια με ενέχυρα δικαιώματα της ελληνικής δημοκρατίας στην ανεύρεση υδρογονανθράκων και οτιδήποτε άλλο asset μπορεί να δοθεί για να καλύψει το παραπάνω ποσό. Ένα δάνειο π.χ. από την BANK OF AMERIKA μπορεί να δοθεί και σε ευρώ με ρήτρα δολαρίου για να μην ταραχθεί η ευρωζώνη από τη χρήση δολαρίων στην Ελλάδα.
:eleison:
Πόσες χάρες χρώσταγε πια ο μ@λάκας ο Τσίπρας και το τίμημα ήταν να συνεργαστεί με το χαζό για να τις ξοφλήσει.
Τί διάολο, είχε βάλει κανά στοίχημα μεθυσμένος και το έχασε?
Ρε Βύρωνα, εσύ που τα νογάς αυτά.
Άμα δώκουμε ενέχυρο το μ@λάκα το χοντρό στους 'Μερικάνους, παίζει να τους πιάσουμε κορόιδο και να μας δώσουν κανά δολάριο και να τους μείνει κι αμανάτι?
:eleison:
Πόσες χάρες χρώσταγε πια ο μ@λάκας ο Τσίπρας και το τίμημα ήταν να συνεργαστεί με το χαζό για να τις ξοφλήσει.
Τί διάολο, είχε βάλει κανά στοίχημα μεθυσμένος και το έχασε?
Ρε Βύρωνα, εσύ που τα νογάς αυτά.
Άμα δώκουμε ενέχυρο το μ@λάκα το χοντρό στους 'Μερικάνους, παίζει να τους πιάσουμε κορόιδο και να μας δώσουν κανά δολάριο και να τους μείνει κι αμανάτι?
Όχι, ρε τι να τον κάνουν? Drone σε πεδίο βολής?
Αυτός επιμένει στα ίδια (τρελά) που έλεγε απ΄το 2012 http://anexartitoiellines.gr/files/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%9F%CE%99%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D% CE%95%CE%A3%20%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1.pdf σελ΄14-15
Στη συνέχεια, η Νέα Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα θα τιτλοποιεί τις ανωτέρω απαιτήσεις κατά του Γερμανικού Δημοσίου, μεταφέροντας τα ποσά των αντιστοίχων χρεογράφων σε ειδικό λογαριασμό του ενεργητικού της υπό τον τίτλο «Χρηματοοικονομικά Περιουσιακά Στοιχεία Διαθέσιμα προς Πώληση», όπου θα εγγράφονται στην ονομαστική τους αξία (αξία έκδοσης), προκειμένου τα χρεόγραφα των τιτλοποιημένων πλέον απαιτήσεων κατά του Γερμανικού Δημοσίου να διατίθενται στις διεθνείς αγορές ως Καλυμμένες Ομολογίες (CDO – Collateralized Debt Obligations) με την εγγύηση του Γερμανικού Δημοσίου, ήτοι με πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ και χαμηλό κόστος τόκων, προμηθειών και λοιπών εξόδων διάθεσης. Τα καθαρά έσοδα της Νέας Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων από το τελικό προϊόν της
τιτλοποίησης των ανωτέρω απαιτήσεων κατά του Γερμανικού Δημοσίου, υπολογίζεται να ανέλθουν, κατ’ ελάχιστον, στο ποσό των 250 ΔΙΣ ευρώ.
και με την ανακύρηξη της ΑΟΖ και CDO's θα λύναμε το πρόβλημα μας στον αιώνα τον άπαντα.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της σύναψης συμφωνιών εκμετάλλευσης, η Νέα Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα θα εκδώσει Ομολογιακό Δάνειο ύψους αναλόγου της αξίας των κοιτασμάτων και, στη συνέχεια θα προβεί στην άμεση,σταδιακή Τιτλοποίηση του ανωτέρω Ομολογιακού Δανείου, προκειμένου αυτό να διατεθεί στις διεθνείς αγορές με τη μορφή των Καλυμμένων Ομολογιών (CDO – Collateralized Debt Obligations) με Ρήτρα Πετρελαίου ή Φυσικού Αερίου, ήτοι με πολύ υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση και χαμηλό κόστος τόκων, προμηθειών και λοιπών εξόδων διάθεσης.
Τα άμεσα πρώτα καθαρά έσοδα της Νέας Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων, από το προϊόν της διάθεσης μέρους των ανωτέρω Καλυμμένων Ομολογιών τύπου CDO,υπολογίζεται να ανέλθουν, κατ’ ελάχιστον, στο ποσό των 150 ΔΙΣ ευρώ.
Αντίο ζωή, απλά...
el_hymador
08/07/2015, 17:55
Καλά μην το γελάτε, ο Κορινθιακός έχει βγάλει μια ανεξήγητη καφεδίλα (όχι δεν είναι σκατό ως συνήθως) τις τελευταίες ημέρες... παίζει να βαρέσει κανά γερό καρσιλαμά και να αναδυθεί πετρελαιοπηγή, κομπλέ και φουλ έξτρα...
el_hymador
08/07/2015, 18:13
Βυρωνααααααααααααααααααααααααααααααα
http://www.businessinsider.com/trading-halted-at-the-nyse-2015-7
κάτσε βρε συ μη τα διαλύουμε όλα. εσύ μπορείς να ζήσεις με 300 το μήνα;
τι να πρωτοκάνεις; οκ σίγουρα το 300 είναι καλύτερα από το 0 αλλά να δουλεύεις 40-50 ώρες τη βδομάδα για 300 το μήνα είναι εκμετάλλευση.
με τα τωρινά δεδομένα έτσι;
άμα το νοίκι ήταν 100 ευρώ και η ΔΕΗ 16 ευρώ και η βενζίνη 0.7 ευρώ/λτ το ξανασυζητάμε
Πως θα μπορούσε το νοίκι να ήταν 100 ευρώ/μήνα όταν μόνο ο ΕΝΦΙΑ του εν λόγω ακινήτου είναι περί τα 350-400/χρόνο - χώρια τις υπολοιπες επιβαρύνσεις ?
Πως θα μπορούσε η ΔΕΗ να ήταν στα 16 ευρώ όταν το 60-70% του λογαριασμού είναι ΥΚΩ, ΑΠΕ, φόροι-δημ.τέλη, ΕΡΤ, και ΦΠΑ ?
Πως θα μπορούσε η βενζίνη να ήτα 0,7 ευρώ/λιτρ όταν μόνο ο φόρος κατανάλωσης είναι στα 0,80-0,85 ευρώ/λίτρο ?
Με απλά λόγια... η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση (που υποτίθεται ότι προσπάθησαν να εφαρμόσουν) ήταν προδιαγεγραμένο να αποτύχει όταν ταυτόχρονα με αυτήν σκίζεις ότι πετάει και ότι κινείται σε φόρους...
catmaster
08/07/2015, 18:17
καλά το τι τρολλιά έχει παίξει αυτές τις μέρες δεν το χωράει ο νους ανθρώπου λέμε ... κάθε μέρα ακούω τα πάντα από όλους (δεν ήξερα ότι όλοι οι Έλληνες ήταν νομπελίστες οικονομικών)
Καλά μην το γελάτε, ο Κορινθιακός έχει βγάλει μια ανεξήγητη καφεδίλα (όχι δεν είναι σκατό ως συνήθως) τις τελευταίες ημέρες... παίζει να βαρέσει κανά γερό καρσιλαμά και να αναδυθεί πετρελαιοπηγή, κομπλέ και φουλ έξτρα...
άσε τους ψεκασμένους εσύ και λέγε τι έγινε με την κνίτισσα .... :cool:
Βυρωνααααααααααααααααααααααααααααααα
http://www.businessinsider.com/trading-halted-at-the-nyse-2015-7
Ρε θα με μουρλάνεις ? :tooth:
Τι σε έχει πιάσει με τα stock markets? :lol:
Τίποτα δεν ήταν, κάποιο τεχνικό πρόβλημα που δεν μπόρεσε να ματσάρει τις εντολές αγοράς και πώλησης με επακόλουθο το σκάσιμο του συστήματος. Οι κομπιουτεράδες θα εξηγήσουν καλύτερα τι σημαίνει "is likely a gateway issue, as some routs are simply not working."
Δεν έχει σχέση με εμάς βέβαια, και ούτε με την κίνα, αν και οι μικρές απώλειες σχετίζονται με αυτή.
Αν σου αρέσουν τα σενάρια καταστροφής, ψάξε για τα Flash Crash του 2010-2013 κλπ. Λόγου του ότι πάρα μα πάρα πολλές συναλλαγες γίνονται από ATS (automatic trading systems) που είναι ουσιαστικά αλγοριθμικά μοντέλα που έχει σκεφτεί κάποιος και εκτελούν αυτόματα τις εντολές αν πληρούνται οι προυποθέσεις του μοντέλου (Quants τα λένε, από το quantitative που λέγαμε), αν γίνει κάποια μαλακία στην πληκτρολόγηση (και όμως γίνονται) ξεκινάει ένα μπαράζ πωλήσεων (συνήθως) ή αγορών και γαια πυρί μιχθήτω.
Σε κάποια αγορά πριν κανα δυο χρόνια τα ATS είχαν στείλει μετοχές στο -90% από τις ανοιχτές πωλήσεις που αμόλησαν σαν ντόμινο...
el_hymador
08/07/2015, 18:46
Τίποτα δεν ήταν, κάποιο τεχνικό πρόβλημα που δεν μπόρεσε να ματσάρει τις εντολές αγοράς και πώλησης με επακόλουθο το σκάσιμο του συστήματος. Οι κομπιουτεράδες θα εξηγήσουν καλύτερα τι σημαίνει "is likely a gateway issue, as some routs are simply not working."
Δεν έχει σχέση με εμάς βέβαια, και ούτε με την κίνα, αν και οι μικρές απώλειες σχετίζονται με αυτή.
Αν σου αρέσουν τα σενάρια καταστροφής, ψάξε για τα Flash Crash του 2010-2013 κλπ. Λόγου του ότι πάρα μα πάρα πολλές συναλλαγες γίνονται από ATS (automatic trading systems) που είναι ουσιαστικά αλγοριθμικά μοντέλα που έχει σκεφτεί κάποιος και εκτελούν αυτόματα τις εντολές αν πληρούνται οι προυποθέσεις του μοντέλου (Quants τα λένε, από το quantitative που λέγαμε), αν γίνει κάποια μαλακία στην πληκτρολόγηση (και όμως γίνονται) ξεκινάει ένα μπαράζ πωλήσεων (συνήθως) ή αγορών και γαια πυρί μιχθήτω.
Σε κάποια αγορά πριν κανα δυο χρόνια τα ATS είχαν στείλει μετοχές στο -90% από τις ανοιχτές πωλήσεις που αμόλησαν σαν ντόμινο...
Έχω κάτι χαρτιά από Φουντούνια και Φέτα Δωδώνη, όποτε ασχολούμαι λίγο....
Απλά δεν κατάλαβα αν ήταν τεχνικό πρόβλημα ή "τεχνικό πρόβλημα"....
catmaster
08/07/2015, 18:50
εγώ σου λέω ότι όλη μέρα Saxobank και Ubs και πίπς κοιτάει αυτός και τρολλάρει κόσμο εδώ μέσα ... :rolleyes:
σαν να λέμε "κόλλησε ο μαγνήτης της ρουλέτας συνέχεια στο μαύρο" :D
Οχι, δεν παίζουν αυτά στα μεγάλα χρηματιστήρια. Το τι θα κάνουν στο άνοιγμα είναι γνωστό όλο το 24ωρο απ΄τα futures τους που διαπραγματεύονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο και έτσι δεν υπάρχουν εκλπήξεις όταν ανοίξουν.
http://www.investing.com/indices/us-spx-500-futures
εγώ σου λέω ότι όλη μέρα Saxobank και Ubs και πίπς κοιτάει αυτός και τρολλάρει κόσμο εδώ μέσα ... :rolleyes:
Εγώ σου λέω οτι είναι παίχτουρας σε honey futures και ψαρεύει tips...http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
:rolleyes::smokin:
catmaster
08/07/2015, 19:06
Εγώ σου λέω οτι είναι παίχτουρας σε honey futures και ψαρεύει tips...http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
:rolleyes::smokin:
μπα αλογομούρης σου λέω είναι... απλά έκλεισε το χαα τώρα και κοιτάει να κονομίσει καζινιέρικα με margin σε future μελιού ο αλήτης ... :lol:
Pan (dvs)
08/07/2015, 19:15
Πουλα Δωδωνη,πουλα Δωδωνη,εχω πληροφοριες εκ τον εσω.................αρχισε να κιτρινιζει.
el_hymador
08/07/2015, 19:21
Απλά έχω κολλητό που είναι βαθιά μέσα σε αυτές τις μαλακίες και μου ζαλίζει τα @@δια κατά καιρούς, πάντως σε ότι έχει πει, μέσα έχει πέσει...
Κάπου ειχα κατι Καραμολέγκους αλλα λεει να μπω στον κόπο να τους ψαξω..??
catmaster
08/07/2015, 19:28
Κάπου ειχα κατι Καραμολέγκους αλλα λεει να μπω στον κόπο να τους ψαξω..??
μιλάμε άμα έχεις και μερικά κομματάκια ΜΑΚΛΩ και Γκρέγκορυ είσαι μπρούκλης καρντάσι .... :smokin:
Είσαι σαχλός, Λέοντα...:a07:
Θα ήθελα να αρχίσω κάτι ατάκες του στυλ "καποια ζώα δεν με πιστεύανε" κτλ αλλά ας περιμένω μέχρι Κυριακή μεσάνυχτα.
Προς το παρόν ετοιμαστείτε για άκυρο την Παρασκευή και έξοδο της Ελλάδος τη Κυριακή ΚΑΙ από το Ευρώ ΚΑΙ από την Ευρωπαϊκή Ενωση
catmaster
08/07/2015, 19:38
Είσαι σαχλός, Λέοντα...:a07:
ναι ... όλοι αυτές τις μέρες έχουνε βαρέσει απανωτά limit-up στη μαλακία και στο φουμάρισμα και κατά τα άλλα είμαστε και σαχλοί ... ρε σύρε φτησ' τα μπούτια σου :p
wthanasis
08/07/2015, 20:03
Εσύ πρέπει να έχεις σπουδάσει λογική...... :bawl::bawl:
el_hymador
08/07/2015, 20:19
WTF?
Live οι κυβερνοεπιθέσεις από Κίνα σε Αμερική....
http://map.norsecorp.com
WTF?
Live οι κυβερνοεπιθέσεις από Κίνα σε Αμερική....
http://map.norsecorp.com
δεν μας εξηγείς τι είναι το Brazilian Pepper της Florida kai to Alfaalfa του Wyoming να μαθαίνουμε και εμείς τίποτα? :D
δεν μας εξηγείς τι είναι το Brazilian Pepper της Florida kai to Alfaalfa του Wyoming να μαθαίνουμε και εμείς τίποτα? :D
Αυτό το Brazilian φέρνει λίγο σε στρινγκάκι ή μου φαίνεται;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
:bawl::bawl::bawl:
el_hymador
08/07/2015, 21:33
Είναι proxies επί αμερικανικού εδάφους συμβατοί με τα DDTO πρωτόκολλα. Εκ πρώτης οι επιθέσεις αυτές μοιάζουν ακίνδυνες αλλά δεν είναι απλές DDTO,κρύβουν πακέτα quantized δεδομένων τα οποία σκάνε σαν ωρολογιακές βόμβες σε ανύποπτο χρόνο καθότι κρύβονται μέσα σε Java και γενικά σε απλά scripts.
Είναι proxies επί αμερικανικού εδάφους συμβατοί με τα DDTO πρωτόκολλα. Εκ πρώτης οι επιθέσεις αυτές μοιάζουν ακίνδυνες αλλά δεν είναι απλές DDTO,κρύβουν πακέτα quantized δεδομένων τα οποία σκάνε σαν ωρολογιακές βόμβες σε ανύποπτο χρόνο καθότι κρύβονται μέσα σε Java και γενικά σε απλά scripts.
Ρε μελισσοκομε της συμφοράς, για τις ποικιλίες μελιού στο λινκ που σου έδωσα ρωτάω...:uplate:
el_hymador
08/07/2015, 21:51
Ρε μελισσοκομε της συμφοράς, για τις ποικιλίες μελιού στο λινκ που σου έδωσα ρωτάω...:uplate:
φτου ρε πούστη μου και είπα οτι θα ψαρρώσεις....:(
edit: Δεν βγάζουν πολλά μέλια οι αμερικάνοι, τις έχουν κυρίως για επικονίαση στα αμυγδαλοροχώραφα της Καλιφόρνια... απ΄ όσο γνωρίζω παράγουν κυρίως μέλι από τα δέντρα Tupelo στην Φλόριντα.
Γ.τ.π. είναι τα άτομα, ετσι και αλλιώς σιρόπια σφεδνάμης τρώνε...
Φήμες θέλουν τον Αλέξη Κωστάλα να μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τον σχολιασμό του eurogroup της Παρασκευής:
"Και εδώ βλέπουμε τον κ.Τσακαλώτο να πραγματοποιεί ένα τριπλό backflip στον αέρα..."
Γ.τ.π. είναι τα άτομα, ετσι και αλλιώς σιρόπια σφεδνάμης τρώνε...
Γιατί ξιγεσαι έτσι ρε τρελέ, ωραίο είναι το maple syrup