View Full Version : HABEMUS PAPAM 2
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
19
20
spyrakos35
12/07/2015, 23:34
Καποιο κεφαλαιο για αρχη εχει μπει παντως.....
Απ' ότι ξέρω καταθέτει αντίστοιχες εγγυήσεις στην ΤτΕ , δεν μπορεί να μην έχει ολόκληρο το ποσό σε αποθεματικό είτε ακίνητα , μετοχές , ρευστό και να παίρνει τα χρήματα του κόσμου και να τα επενδύει .Αν πχ η επένδυση πάρει την κατιούσα τι θα κάνεις , χάνεις τα χρήματα του κοσμάκη ; Αν αυτό δε σου μυρίζει απάτη , πες μου μου τι είναι απάτη . Πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί ολόκληρο το ποσό .
Καποιο κεφαλαιο για αρχη εχει μπει παντως.....
Αν βάλεις το καράβι , είμαστε κομπλέ !
Δεινόσαυρος
12/07/2015, 23:40
Πάντως θα έπρεπε να μπορεί ν ανταπεξέλθει από ιδία κεφάλαια
Τσού, γιατί με το σύστημα των κλασματικών αποθεμάτων (fractional reserve) πάνω στο οποίο είναι βασισμένη όλη η σύγρονη οικονομία του πλανήτη (απο 18ο αιώνα περίπου), η τράπεζα επιτρέπεται να δανίσει 10+ φορες το ποσό που έχει σε αποθέματα. Αυτός περίπου είναι ο επίσημος αριθμός, με «δημιουργική λογιστική» είνα πολλάκις μεγαλύτερος. Αν δεν ήταν έτσι δεν θα βγαίναν τα κουκιά (υπερκέρδη) που κάνουν τον σύγχρονο καπιταλισμό να αξίζει τον κόπο.
διαφορετικά πες για ποιό λόγο δεν ανοίγουμε όλοι από μία ;
Γιατί μαλάκες είναι να σε αφήσουν;
Εκτός αυτού δεν σε εμποδίζει τίποτα.
George_Sp
12/07/2015, 23:43
Για να προλάβω τυχών κινδυνολόγους που το διάβασαν στο τρωκτικό ή σε άλλο πορδοσάητ έγκυρο και διασταυρωμένο οτι ήρθε το τέλος και οι τράπεζες έκλεισαν τα ATM από τα κεντρικά τους.
Λόγω Σαββατοκύριακου σε αρκετά ΑΤΜ παρατηρείται έλλειψη χρημάτων λόγω αυξημένων αναλήψεων ξέμειναν από μετρητά γιατί τα φορτώνουν Παρασκευή μεσημέρι ενώ όλο το Σαββατοκύριακό δεν γίνεται κανένα γέμισμα
Διασταυρωμένο στα περισσότερα ΑΤΜ Alpha και Πειραιώς τουλάχιστον Περιστέρι Ίλιον και Κέντρο.
Πριν λίγο τράβηξα από Alpha Πλ.Αττικής.
#ThisIsACoup σιγά σιγά αρχίζει να μιλά όλος ο κόσμος για πραξικόπημα ... Απέσυρε το αίτημα η Μέρκελ για τα 50 δις στο ΤΑΙΠΕΔ και από κει στην τράπεζα του Σόιμπλα .
Τώρα τους ενοχλούν και οι τρόποι του Τσακαλώτου .Τελικά οι τρόποι μας φταίνε και οι κακές μας δημόσιες σχέσεις .
George_Sp
13/07/2015, 00:09
:cool: :wave2: :a014:
338480
#ThisIsACoup σιγά σιγά αρχίζει να μιλά όλος ο κόσμος για πραξικόπημα ... Απέσυρε το αίτημα η Μέρκελ για τα 50 δις στο ΤΑΙΠΕΔ και από κει στην τράπεζα του Σόιμπλα .
Τώρα τους ενοχλούν και οι τρόποι του Τσακαλώτου .Τελικά οι τρόποι μας φταίνε και οι κακές μας δημόσιες σχέσεις .
trend στο twitter βλεπω.
είναι μία ένδειξη πως αυτά που κάνουν οι γερμανοί ιμπεριαλιστές θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ.
ο Τσίπρας δεν έχει κανένα δικαίωμα να ξεπουλήσει την χώρα. Άκους εκεί 50δις στους γερμανούς.
οι γερμανοί έδειξαν τον χαρακτήρα τους. ως εδώ και μη παρέκει!
είπαμε να κάνουμε μεταρυθμίσεις να δούμε προκοπή αλλά όχι να ξεπουλήσουμε τη χώρα.
παίζουν με τη φωτιά Μέρκελ/Σόιμπλε. Θα έχουν απέναντί τους όλο το Νότια Ευρώπη καθώς και το παγκόσμιο λαϊκό συναίσθημα.
χθες τα καραγκιοζιλίκια με το πενταετές ταιμ αουτ, τώρα με τη παράδοση της χώρας.
το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συσπειρώσουν τον ελληνικό λαό εναντίων τους και να γίνουν μισητοί απέναντι στην Ευρώπη
οι γερμανοί έδειξαν τον χαρακτήρα τους. ως εδώ και μη παρέκει!
είπαμε να κάνουμε μεταρυθμίσεις να δούμε προκοπή αλλά όχι να ξεπουλήσουμε τη χώρα.
παίζουν με τη φωτιά Μέρκελ/Σόιμπλε. Θα έχουν απέναντί τους όλο το Νότια Ευρώπη καθώς και το παγκόσμιο λαϊκό συναίσθημα.
χθες τα καραγκιοζιλίκια με το πενταετές ταιμ αουτ, τώρα με τη παράδοση της χώρας.
το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συσπειρώσουν τον ελληνικό λαό εναντίων τους και να γίνουν μισητοί απέναντι στην Ευρώπη
Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ήθελαν να δώσουν κάποια συμφωνία στους Έλληνες αλλά δεν άφηναν οι κακοί τρόποι του Βαρουφάκη ;
Με άρθρο του στους New York Times υπό τον τίτλο «Σκοτώνοντας το ευρωπαϊκό εγχείρημα», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών «Τρέλα», μιλά για προσπάθεια ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι το hashtag ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα), το οποίο είναι από τα πρώτα παγκοσμίως αυτήν την ώρα στο twitter και αναφέρεται στην διαπραγμάτευση, «είναι ακριβές».
Ολόκληρο το κείμενο του Πολ Κρούγκμαν:
«Ας υποθέσουμε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα ανίκανο. Ας υποθέσουμε πως θέλεις να δεις τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει την εξουσία. Ας υποθέσουμε ακόμα ότι καλωσορίζεις μια εξέλιξη όπως τον διωγμό των ενοχλητικών Ελλήνων από το ευρώ.
Ακόμα και αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αυτή η λίστα απαιτήσεων του Eurogroup είναι ΤΡΕΛΑ. Το hashtag ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) είναι ακριβές. Αυτό ξεπερνά τα όρια του αυστηρού και γίνεται καθαρή εκδικητικότητα, ολοκληρωτική καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και με καμία ελπίδα για ανακούφιση.
Μπορεί κάτι να τραβήξει την Ευρώπη από το χείλος του γκρεμού; Οι φήμες θέλουν τον Μάριο Ντράγκι να προσπαθεί να συστήσει λογική, ο Ολαντ αντιστέκεται επιτέλους στα ηθικίστικο οικονομικό παιχνίδι της Γερμανίας, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ξανά τις καλές προθέσεις της Γερμανίας;
Με έναν τρόπο, η οικονομία έχει μπει σχεδόν σε δεύτερο πλάνο. Ακόμα κι έτσι, ας είμαστε σαφείς: Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι πως το να είσαι μέλος της Ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου, αν δεν ακολουθείς επακριβώς την γραμμή τους.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες της λιτότητας. Μοιάζει πιο αληθινό από ποτέ, το ότι η αυστηρή λιτότητα χωρίς μείωση του χρέους, είναι μια καταδικασμένη πολιτική ανεξάρτητα από το πόσο διατεθειμένη είναι μια χώρα να δεχτεί να υποφέρει. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμη και μια πλήρης ελληνική συνθηκολόγηση, θα ήταν ένα αδιέξοδη.
Μπορεί η Ελλάδα να κάνει μια πετυχημένη έξοδο; Θα προσπαθήσει η Γερμανία να μπλοκάρει την ανάκαμψη; (Λυπάμαι, αλλά αυτού του είδους την ερώτηση πρέπει να κάνουμε τώρα)
Το ευρωπαϊκό εγχείρημα –ένα εγχείρημα που πάντα εξήρα και στήριζα- έχει δεχτεί ένα άσχημο, ίσως θανατηφόρο χτύπημα. Και ο,τιδήποτε και αν σκέφτεστε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ή για την Ελλάδα, δεν φταίνε γι αυτό οι Έλληνες».
http://www.koutipandoras.gr/article/145765/kroygkman-hashtag-thisisacoup-einai-akrives
amyroukai
13/07/2015, 00:30
Απορώ πάντως.
Το ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος, ή δύο αν μετρήσουμε και τον Βαρουφάκη, που δεν ήταν ξεφτιλισμένα και πουλημένα ανδρείκελα και δεν υπέγραψαν αμέσως την θανατική μας καταδίκη αλλά προσπάθησαν να βγάλουν κάτι καλύτερο, το ονομάζουμε ακόμα μπλόφα των πέντε μηνών. Τη μαλακία των γερμανών και του μέγκα-άλφα-σκάι κλπ, την υιοθετήσαμε σαν άποψη και την αναπαράγουμε ακόμα.
Το ότι έχει αρρωστήσει ο Τσίπρας από την πίεση και εντός και εκτός ενώ όλοι οι προηγούμενοι ήταν τίγκα στο χαμόγελο όσο μας πουλούσαν σε μιά στιγμή, εμένα μου λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι αναίσθητος. Πίστευε πραγματικά ότι μπορεί να βρει λύση, ότι θα θέλουν οι έξω να τον βοηθήσουν να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζονται και που τις χρειαζόμαστε και θέλουμε, ότι θα μπορέσει όντως να κόψει την αέναη φαγωμάρα της χώρας από τα ίδια 5-10 στόματα. Και βρήκε τους αχόρταγους του εξωτερικού μπροστά του. Ναι και έχω απογοητευτεί και θυμώσει και πικραθεί και όλα. Και του βγάζω το καπέλο γιατί δεν τα υπέγραψε με την πρώτη και που δεν τα έχει υπογράψει ακόμα. Και πλέον, δεν θέλω ρε φίλε. Γάμησέ τα όλα, αφού θα έρθουν να τα πάρουν έτσι και αλλιώς, γάμησέ τα. Ότι μπορέσουμε μόνοι μας, όπως μπορέσουμε μόνοι μας. Κι αν δεν μπορέσουμε; Ε, τι είχαμε τι χάσαμε.
Μπαμπίνε, πέντε χρόνια τώρα κανείς δεν είχε δικαίωμα να υπογράφει δάνεια με βρεττανικό δίκαιο και να μας ξεπουλάει τη χώρα αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι... Ούτε είχε δικαίωμα να ξεπουλάει φιλετάκια κοψοχρονιά στους ημέτερους.
skylaros
13/07/2015, 00:31
Αν περάσουν αυτά που λένε οι του Ναι να υποθέσω θα ψηφίσουν Σύριζα μετά έτσι ?
Απορώ πάντως.
Το ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος, ή δύο αν μετρήσουμε και τον Βαρουφάκη, που δεν ήταν ξεφτιλισμένα και πουλημένα ανδρείκελα και δεν υπέγραψαν αμέσως την θανατική μας καταδίκη αλλά προσπάθησαν να βγάλουν κάτι καλύτερο, το ονομάζουμε ακόμα μπλόφα των πέντε μηνών. Τη μαλακία των γερμανών και του μέγκα-άλφα-σκάι κλπ, την υιοθετήσαμε σαν άποψη και την αναπαράγουμε ακόμα.
Το ότι έχει αρρωστήσει ο Τσίπρας από την πίεση και εντός και εκτός ενώ όλοι οι προηγούμενοι ήταν τίγκα στο χαμόγελο όσο μας πουλούσαν σε μιά στιγμή, εμένα μου λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι αναίσθητος. Πίστευε πραγματικά ότι μπορεί να βρει λύση, ότι θα θέλουν οι έξω να τον βοηθήσουν να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζονται και που τις χρειαζόμαστε και θέλουμε, ότι θα μπορέσει όντως να κόψει την αέναη φαγωμάρα της χώρας από τα ίδια 5-10 στόματα. Και βρήκε τους αχόρταγους του εξωτερικού μπροστά του. Ναι και έχω απογοητευτεί και θυμώσει και πικραθεί και όλα. Και του βγάζω το καπέλο γιατί δεν τα υπέγραψε με την πρώτη και που δεν τα έχει υπογράψει ακόμα. Και πλέον, δεν θέλω ρε φίλε. Γάμησέ τα όλα, αφού θα έρθουν να τα πάρουν έτσι και αλλιώς, γάμησέ τα. Ότι μπορέσουμε μόνοι μας, όπως μπορέσουμε μόνοι μας. Κι αν δεν μπορέσουμε; Ε, τι είχαμε τι χάσαμε.
Μπαμπίνε, πέντε χρόνια τώρα κανείς δεν είχε δικαίωμα να υπογράφει δάνεια με βρεττανικό δίκαιο και να μας ξεπουλάει τη χώρα αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι... Ούτε είχε δικαίωμα να ξεπουλάει φιλετάκια κοψοχρονιά στους ημέτερους.
Εγώ Γιάννη πιστεύω ότι αν είχε πάει η Σαλώμη -Θοδωράκης στις διαπραγματεύσεις δε θα χρειαζόταν ούτε λιπαντικό . Θα είχε όπλο του τους καλούς του τρόπους !
Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ήθελαν να δώσουν κάποια συμφωνία στους Έλληνες αλλά δεν άφηναν οι κακοί τρόποι του Βαρουφάκη ;
Η ελληνική πλευρά έκανε πολλά διπλωματικά λάθη που ακόμα κ εγώ ο πολιτικά άσχετος τα βλέπω.
αλλά από κει κ πέρα είπαμε να είναι η Ευρώπη μια οικονομική συνεργασία κρατών όπου η μία χώρα θα αλληλουποστηρίζει την άλλη.
να κερδίσει η Γερμανία, να κερδίσει και η Ελλάδα. όλη η Ευρώπη ισχυρή.
αλλά εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για ιμπεριαλισμό. κανείς Έλληνας δεν θέλει κάτι τέτοιο.
εγώ θέλω την Ελλάδα και τους Έλληνες να ζουν χωρίς προβλήματα επιβίωσης, χωρίς ανεργία κ φτώχεια.
δεν με νοιάζει εαν θα έχω ευρώ η δραχμή στο πορτοφόλι μου.
κ πάλι λέω πως εάν είχαμε ένα καλό σχέδιο να γράψουμε στ'@@ μας την ΕΕ.
αλλά έχουμε; είμαστε προετοιμασμένοι;
amyroukai
13/07/2015, 00:39
Αυτό που λες αγόρι δεν γίνεται σε πέντε μήνες. Και δεν γίνεται με έναν λυσσασμένο στην αντιπολίτευση που έχει βάλει λυτούς και δεμένους εντός και εκτός να ξετινάξουν τη χώρα μήπως και μπορέσει να πάρει εκλογές πάλι μέσα στη χρονιά. Μόνο όταν είδε ότι δεν θα κερδίσει ξανά την καρέκλα έφυγε. Αφού έκανε ότι ζημιά μπορούσε, ξαναλέω.
Άρα όχι δεν έχουμε και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε με τις κυβερνήσεις που είχαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπογράψει "ότι να'ναι" για να χαρεί η Φώφη και το Μεϊμαράκι.
skylaros
13/07/2015, 00:40
Ζεύκα όσο είσαι εντός EU ΔΕ μπορείς να κάνεις σχέδιο για επιστροφή σε δραχμή. Έχουμε τρομακτικούς περιορισμούς σε πάρα πολλούς τομείς από τη μέρα ένταξης μας στην EU.
η ολη φαση μου κανει σε αναστεναριδες...
Αν περάσουν αυτά που λένε οι του Ναι να υποθέσω θα ψηφίσουν Σύριζα μετά έτσι ?
Δεν περνάνε ούτε με τανκς . Ο Τσίπρας από αβρότητα και όλοι οι προσκυνημένοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι ούτε 120 και αυτοί πήγαν με 251 στις διαπραγματεύσεις και δεν τους φτάνουν αλλά ζητάνε προαπαιτούμενα τον ουρανό με τ άστρα , να πάρει πίσω τους νόμους του 2015 γιατί πρέπει να τους ρωτήσει , βέβαια όταν τους έχεις μάθει 5 χρόνια σε αχυρανθρώπους δεν τους κάθησε καλά ότι πήγαν να ζητήσουν ένα μέλλον και όχι ττην θανατική μας ποινή . Όταν έγραφα ότι θέλουν να φάνε τον Τσίπρα από την αρχή γιατί βολεύουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι στις μπίζνες τους κάποιοι τα έριχναν στους κακούς τρόπους του Βαρούφα . Δεν καταδικάζεις 10εκ ψυχές στη δυστυχία και τη σκλαβιά από γινάτι γιατί δεν πας τον όποιο Βαρουφάκη .
amyroukai
13/07/2015, 00:42
Ζεύκα όσο είσαι εντός EU ΔΕ μπορείς να κάνεις σχέδιο για επιστροφή σε δραχμή. Έχουμε τρομακτικούς περιορισμούς σε πάρα πολλούς τομείς από τη μέρα ένταξης μας στην EU.
Μιά χαρά μπορείς, υπάρχουν χώρες με δικό τους νόμισμα.
Δεν θα μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός γιατί δεν θα έχεις δικαίωμα και πάλι να παράγεις αυτά που μπορείς για να κερδίσεις κάτι από εξαγωγές, όπως είπε νωρίτερα ο τσομπάνης.
amyroukai
13/07/2015, 00:45
γιατί δεν πας τον όποιο Βαρουφάκη .
Για τον οποίο Βαρουφάκη διαβάζω ότι δεν ήταν αγενής, ήταν απλά αφοπλιστικά ειλικρινής και αποφασισμένος και αυτό δεν τους άρεσε. Ή θα λες ναι ή φεύγεις είναι το παιχνίδι.
Η ελληνική πλευρά έκανε πολλά διπλωματικά λάθη που ακόμα κ εγώ ο πολιτικά άσχετος τα βλέπω.
αλλά από κει κ πέρα είπαμε να είναι η Ευρώπη μια οικονομική συνεργασία κρατών όπου η μία χώρα θα αλληλουποστηρίζει την άλλη.
αλλά εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για ιμπεριαλισμό. κανείς Έλληνας δεν θέλει κάτι τέτοιο.
εγώ θέλω την Ελλάδα και τους Έλληνες να ζουν χωρίς προβλήματα επιβίωσης, χωρίς ανεργία κ φτώχεια.
όχι δεν έχουμε , σ αυτό έχεις δίκιο , λάθη διπλωματικά έχουν κάνει , καθυστερήσεις επίσης , αλλά ... αυτό πάει αρκετά παραπέρα από τους ερασιτεχνισμούς μια νέας κυβέρνσης . Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι αν δεν άλλαζαν την κυβέρνηση δεν θα μας έδιναν απολύτως τίποτα . Και στα δικά μου αυτιά ακούγεται σαν έμμεση δικτακτορία .Δεν μπορείς ν απαιτείς από ένα ανεξάρτητο κράτος να τοποθετήσεις την κυβέρνηση που επιθυμείς .
Το έχω γράψει αρκετές σελίδες πριν ότι από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους και τον Βαρουφάκη ουσιαστικά τον έχουν αντικαταστήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου !
skylaros
13/07/2015, 00:51
Αυτές οι χώρες είναι εκτός νομισματικής ένωσης είναι σε άλλο καθεστώς. Ξεκίνησε με τα ΚΑΠ από το 1962 και πέρασε και σε άλλους τομείς. Επίσης το μεγαλύτερο πρόβλημα θα ήταν στο ίδιο το ευρό, φαντάζεσαι τι θα είχε γίνει αν φαινόταν σχέδιο για grexit από την όποια Ελληνική κυβέρνηση ?
Τέλος πάντων, το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα...
Άρα το σχέδιο είναι άτακτη φυγή από την ΕΕ; και οι συνέπειες;
θα κλείσουν σπίτια, στα μεγάλα αστικά κέντρα ο κόσμος θα κάνει ουρές για ένα κομμάτι ψωμί.
θα πεθάνουν κι άλλοι Έλληνες. κι όσοι επιβιώσουμε θα περάσουμε καλύτερα σε 5-10 χρόνια.
Εμένα δεν με νοιάζει, γυρνάω στο πατρικό μου στην επαρχία που έχω κτήμα και ζωντανά.
Αλλά δεν θέλω να δεχτεί τέτοιο σοκ το έθνος.
Ας γίνει ηγέτης ο Τσίπρας και να καθυστερήσει όσο μπορεί το μοιραίο και να κάνει
σοβαρό και υπεύθυνο σχέδιο, με κοινωνική συνοχή, για έξοδο της χώρας απο το ευρώ.
Τον πόλεμο δεν τον κερδίζεις απλά φωνάζοντας "Ζήτω η Ελλάδα"
Για τον οποίο Βαρουφάκη διαβάζω ότι δεν ήταν αγενής, ήταν απλά αφοπλιστικά ειλικρινής και αποφασισμένος και αυτό δεν τους άρεσε. Ή θα λες ναι ή φεύγεις είναι το παιχνίδι.
Νωρίτερα διάβασα ότι τώρα έχουν πρόβλημα και με τους τρόπους του Τσακαλώτου , ενώ οι τρόποι των φιλελευθέρων χθες στο Ευρωκοινοβούλιο κατά του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν μελιστάλακτοι .
blackbusa
13/07/2015, 01:00
γιατί να είσαι προετοιμασμένος αν θέλεις πραγματικά να κάνεις διαπραγματέυσεις???απο τα γεγονότα μάλλον μονο κάτι τέτοιο δεν γίνεται η γινόταν...και φαντάσου οτι τώρα έχουμε τα χαρτία ανοιχτά και μας λένε τι σκοπό έχουν...μόνο και μόνο για τσαμπουκά θα έφερνα πίσω τον Βαρουφάκη η στην καλύτερη θα έστελνα Αλέφαντο στην Μέρκελ να την μάθει μπαλίτσα...καλή μας τύχη...
Άρα το σχέδιο είναι άτακτη φυγή από την ΕΕ; και οι συνέπειες;
θα κλείσουν σπίτια, στα μεγάλα αστικά κέντρα ο κόσμος θα κάνει ουρές για ένα κομμάτι ψωμί.
θα πεθάνουν κι άλλοι Έλληνες. κι όσοι επιβιώσουμε θα περάσουμε καλύτερα σε 5-10 χρόνια.
Εμένα δεν με νοιάζει, γυρνάω στο πατρικό μου στην επαρχία που έχω κτήμα και ζωντανά.
Αλλά δεν θέλω να δεχτεί τέτοιο σοκ το έθνος.
Ας γίνει ηγέτης ο Τσίπρας και να καθυστερήσει όσο μπορεί το μοιραίο και να κάνει
σοβαρό και υπεύθυνο σχέδιο, με κοινωνική συνοχή, για έξοδο της χώρας απο το ευρώ.
Τον πόλεμο δεν τον κερδίζεις απλά φωνάζοντας "Ζήτω η Ελλάδα"
Δεν κατάλαβες τι εννοώ . Ο Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν είχε την πρόθεση να φύγει από την ΕΕ και το € . Οι Τροικανοί θέλουν από την πρώτη μέρα να φύγει η "αριστερή" κυβέρνηση . Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο , είναι παράδοση της Γερμανία να ξεκινά πολέμους . Τώρα πραγματικά και ενώ αρχικά ήμουν αντίθετος (χωρίς να έχει καμία απολύτως σημασία τι θέλω εγώ) να φύγουν και να το κάνουν Κούγκι . Και ότι βρέξει ας κατεβάσει . Απλά σου λέω ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη βουλή ούτε τα προαπαιτούμενα που ζητάνε .
Οι γερμανοί παίρνουν πίσω την πρόταση για το ξεπούλημα της χώρας.
Ωραία. Αλέξη ξεκίνα σχέδιο για τη χώρα αλλιώς κι εσύ θα είσαι πουλημένος στο κεφάλαιο.
You should have seen Schauble's first draft: "Place the 50bn euros in a black bag and throw it over the bridge at midnight" #ThisIsACoup
Και μην ξεχάσω ... Αύριο όλοι στα Lidl για αγορές , θα παίρνει παρουσίες ο Θοδωράκης , η Φώφη και ο Μεϊμαράκης στα κεντρικά καταστήματα .
nikos_abel
13/07/2015, 06:14
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει όποιος ξέρει . Πάντως θα έπρεπε να μπορεί ν ανταπεξέλθει από ιδία κεφάλαια ,διαφορετικά πες για ποιό λόγο δεν ανοίγουμε όλοι από μία ; Δεν κάνεις τράπεζα χωρίς κεφάλαιο ικανό να μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πελατών της . Αυτές που δεν μπορούν να το κάνουν μου μυρίζουν (πως να το πω με απλά λόγια...) απάτη !!!
Γούγλαρε money as debt και θα σου λυθούν πολλές απορίες.
......κ πάλι λέω πως εάν είχαμε ένα καλό σχέδιο να γράψουμε στ'@@ μας την ΕΕ.
Τώρα , έχουμε δεν έχουμε ,
μόνο αυτό μας μένει . :rolleyes:
spyrakos35
13/07/2015, 07:23
Σε ολο τον κοσμο κραζουν τους Γερμανους (ακομα και το σπιγκελ) και εμεις κραζομαστε μεταξυ μας.....
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/thisisacoup-pagkosmia-katakraygh-gia-to-praksikophma-ths-merkel-se-varos-ths-elladas.3572129.html
Καλημερα Ελλαδα
el_hymador
13/07/2015, 07:39
Εάν υπήρχε ένας πραγματικός ηγέτης που θα προετοίμαζε το έθνος για πλήρη ανεξαρτησία...
Εάν υπήρχε ένα σχέδιο για πραγματική ανάπτυξη της αγροτιάς/κτηνοτροφίας.
Για εξυγίανση του ασφαλιστικού,
πλήρης εξάλειψη της γραφειοκρατίας
κατάργηση των προνομίων κάποιων Ελλήνων
Ενεργειακή ανεξαρτησία
Εισροή ξένων κεφαλαίων
κτλ κτλ
Εάν υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο....τότε να πάνε να γαμηθούν και η Μέρκελ, και ο Σόιμπλε
και οι Φιλανδοί και να πάει όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση στο διάολο.
Προσωπικά δεν κολλάω ούτε στην απομόνωση, ούτε στις κλειστές τράπεζες, ούτε στον πληθωρισμό, ούτε στις όποιες δυσκολίες... αυτό που φοβάμαι περισσότερο απ΄όλα σε μια περίπτωση Grexit είναι ο εαυτός μας.
Δεν γίνεται να υπάρχει σχέδιο, η ανάγκη δημιουργεί τα σχέδια. Κανένας δεν είχε προετοιμάσει και ενημερώσει ενάμισυ μύριο ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες ξενιτεμένους και πόσους άλλους που ζουν στη ζώνη της ανέχειας όταν μπαίναμε στα μνημόνια. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αν φύγουμε λοιπόν, αν και στις περισσότερες των προηγούμενων ανάλογων περιπτώσεων, μετά από ένα αρχικό σοκ, τα πράγματα πήγαν καλύτερα.
MG-KTiNoS
13/07/2015, 07:48
"Διαβάζω για αυτό το Institution for Growth το οποίο αποτελεί fund, με έδρα το Λουξεμβούργο, στο οποίο προτείνει η πλευρά του Σόιμπλε να μεταφερθούν τα 50 δις περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού δημοσίου.
Ιδρύθηκε το 2013 και έκανε έναρξη εργασιών τον Δεκέμβριο του 2014. Μεταξύ άλλων (και Ελλήνων) συμμετέχει και η Γερμανική τράπεζα KfW της οποίας πρόεδρος του ΔΣ είναι ο ίδιος ο Χερ Σόιμπλε αυτοπροσώπως... και αντιπρόεδρος ο Αντικαγκελάριος Γκάμπριελ...
θέλω να γράψω σχόλιο αλλά δεν μου φτάνουν τα γαλλικά μου..."
Δανεικό....
Καααααλοιιιιιι μουυυυ άνθρωωωωωποιιιιι.....
:a018:
θέλω να γράψω σχόλιο αλλά δεν μου φτάνουν τα γαλλικά μου...
Να βοηθήσω, Nique t(S)a mere
Βγαίνουν, μοιράζουν ελληνικό χάρτη, λένε οι δημοσιογράφοι «γιατι λείπει η Κρήτη;», λέει η Μέρκελ «υπομονή οι δηλώσεις θα γίνουν σε 20 λεπτά»
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=721805&utm_medium=facebook&utm_source=twitterfeed
Ασχολίαστο.
skylaros
13/07/2015, 08:31
Χαλαρώστε θα το καταπιούμε και θα πούμε και ευχαριστώ! Δε θα γίνει και αυτό με τα 50 δις και θα λέμε πως διατηρήσαμε την κυριαρχία μας...
Έχω την εντύπωση ότι κάποια από αυτά τα τερατώδη που ζητάνε μπήκαν στο τραπέζι επίτηδες για να διευκολύνουν τον Τσίπρα...
Μετά από "εξαντλητικές και ηρωικές" διαπραγματεύσεις θα δεχθούν να τα αποσύρουν έτσι ώστε να μπορέσει ο Τσίπρας να γυρίσει πίσω με την επιτυχία ότι πολέμησε ηρωικά και ματαίωσε το ξεπούλημα της χώρας στους Γερμανούς...
Φυσικά με τον ελέφαντα κάτω από το χαλί δεν θα ασχολείται κανείς... Θα μας κάνει "τσα" σε μερικούς μήνες...
nicksior
13/07/2015, 09:04
Έχω την εντύπωση ότι κάποια από αυτά τα τερατώδη που ζητάνε μπήκαν στο τραπέζι επίτηδες για να διευκολύνουν τον Τσίπρα...
Μετά από "εξαντλητικές και ηρωικές" διαπραγματεύσεις θα δεχθούν να τα αποσύρουν έτσι ώστε να μπορέσει ο Τσίπρας να γυρίσει πίσω με την επιτυχία ότι πολέμησε ηρωικά και ματαίωσε το ξεπούλημα της χώρας στους Γερμανούς...
Φυσικά με τον ελέφαντα κάτω από το χαλί δεν θα ασχολείται κανείς... Θα μας κάνει "τσα" σε μερικούς μήνες...
Επιτέλους!
Δεν είναι κάτω απο το χαλί , στη βουλή είναι!
press conference τώρα
υπάρχει συμφωνία, πολλές λεπτομέρειες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά ο Ντάισε-πώς τον λένε μιλάει για το περίφημο fund μέρος αυτού θα πάει για τις τράπεζες μέρος για ανάπτυξη... θα αναμένουμε και θα μάθουμε
edit: μόλις είπαν ότι θα είναι στα 50 δις και θα εδρεύει στην Ελλάδα
κι ο γιούνκερ λέει ότι η κατάσταση επιδυνώθηκε από το δημοψήφισμα (σε ερώτηση για τον αν απειλήθηκε η Ελλάδα και για το hashtag για το πραξικόπημα) και είπε ότι ήταν μια συνηθισμένη διαπραγμάτευση για την ευρώπη
el_hymador
13/07/2015, 09:26
...και κάτσαμε στον άξονααααα.....
skylaros
13/07/2015, 09:29
Τα παιδιά όλα τον βγάλαν το μισθό τους ... κομπλέ !!!
el_hymador
13/07/2015, 09:33
...εθνική ξεφτίλα... να ταν η πρώτη φορά βέβαια...
...και κάτσαμε στον άξονααααα.....
δεν κάτσαμε στον άξονα, παραμείναμε στον άξονα, απλά εδώ και λίγο καιρό ανεβοκατεβαίνουμε
nicksior
13/07/2015, 09:34
Εφυγε πρόεδρος δεκαπενταμελούς και επιστρέφει πρωθυπουργός.
Στο χέρι του είναι να παραμείνει για πολλά χρόνια.
el_hymador
13/07/2015, 09:40
Δυσκολάκι...
Δυσκολάκι...
Με το μάτσο άχρηστους που έχει στ' ασκέρι του ναι, είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο.
Αν τα καταφέρει όμως και επιτέλους κάνει την Ελλάδα κανονικό Ευρωπαϊκό κράτος (ναι, από αυτά που είναι σε θέση να κουνάν το δάχτυλο στους υποανάπτυκτους όπως είναι τώρα η Ελλάδα), θα μείνει στην Ιστορία.
εφυγε πρωθυπουργος κρατους και θα επιστρεψει προσωρινος φυλαρχος των ιθαγενών του γερμανικου προτεκτοράτου της μεσογειου.....
Και λεω προσωρινος γιατι θα αντικατασταθεί από καποιον πιο βολικο
ενα κανονικο ευρωπαικο κρατος δεν πρεπει να κουναει το δαχτυλο αλλα να συμβουλευει και να βοηθαει αφιλοκερδως
αυτος που κουναει το δαχτυλο στον πιο αδυναμο ειναι βαθια απολιτιστος και κομπλεξικος
οπως κι αυτος που εχει στη φυση του την εκδικηση
el_hymador
13/07/2015, 09:56
Με το μάτσο άχρηστους που έχει στ' ασκέρι του ναι, είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο.
Αν τα καταφέρει όμως και επιτέλους κάνει την Ελλάδα κανονικό Ευρωπαϊκό κράτος (ναι, από αυτά που είναι σε θέση να κουνάν το δάχτυλο στους υποανάπτυκτους όπως είναι τώρα η Ελλάδα), θα μείνει στην Ιστορία.
Δηλαδή εσύ περιμένεις ότι ο Αλέξης θα γυρίσει πίσω και τι; Θα εξυγιάνει τον δημόσιο τομέα; :bawl:
Mετά του εμετικούς νενέκους του προηγούμενου καθεστώτος, στους απογοητευτικούς διαπραγματευτές της διάλυσης της χώρας (του κόσμου της δλδ)...
ΤhisIsNotACoup, ThisIsAnInvasion
.......
ναι γιατι αυτοί δεν είναι ικανοί να είναι τόσοι σκληροί, το κάνουν γιατι θέλουν να βοηθήσουν το συνομιλητή τους
και εκει που τα έπιναν στο μπαράκι χαλαρά είπαν τις ιδεες ο καθένας για το πως μπορούμε να το βοηθήσουμε το παιδί γ@μιώντας τον παραπάνω.
τα θέλετε και τα λέτε αυτά ρε παίδες?
τα πιστεύετε πραγματικά?
:confused:
ενα κανονικο ευρωπαικο κρατος δεν πρεπει να κουναει το δαχτυλο αλλα να συμβουλευει και να βοηθαει αφιλοκερδως
αυτος που κουναει το δαχτυλο στον πιο αδυναμο ειναι βαθια απολιτιστος και κομπλεξικος
οπως κι αυτος που εχει στη φυση του την εκδικηση
Ζητήσαμε 50 δις. Ως τι ορίζεις το «αφιλοκερδώς», το να μας δώσουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ και την ευχή τους;
Φίλε, αν κάνεις τέτοιες ενέργειες τότε απλώς δεν έχεις ποτέ περίσσευμα 50 δις να δίνεις. Ούτε εμείς έχουμε κάνει κάτι αφιλοκερδώς ποτέ. Μόνο αν υπάρχει κοινό συμφέρον.
Δηλαδή εσύ περιμένεις ότι ο Αλέξης θα γυρίσει πίσω και τι; Θα εξυγιάνει τον δημόσιο τομέα; :bawl:
Δεν περιμένω τίποτα, απλώς ελπίζω να διώξει αμέσως τους Κουρουμπλήδες και τους Κατρούγκαλους (μαζί με τους πελάτες του) από τα τιμόνια των υπουργείων του και να βάλει ανθρώπους που να μπορούν στοιχειωδώς να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα.
Ελπίζω να καταλάβει πως μέσα στα μέτρα, εκτός από τα προφανώς κακά και βλαπτικά δημοσιονομικά υπάρχουν και πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν.
ειπα αφιλοκερδως δεν ειπα χαρισμα, υπαρχει διαφορα
υπαρχει κανονικο δανειο υπαρχει και τοκογλυφικο
επισης υπαρχουν και τακτικες που σε οδηγουν με το ζορι στο δανεισμο
τελοσπαντων οι ανθρωποι ειναι οι τζιχαντιστες της ευρωπης
μπροστα τους κατι ολλανδοι κατι φινλανδοι κατι βελγοι κατι ισπανοι ειναι γατακια
catmaster
13/07/2015, 10:23
Mετά του εμετικούς νενέκους του προηγούμενου καθεστώτος, στους απογοητευτικούς διαπραγματευτές της διάλυσης της χώρας (του κόσμου της δλδ)...
Έχουμε εισβολή ;; Σκάσανε αεροπλανοφόρα στο Μικρολίμανο;; Να ζαλωθώ τα άρματα δηλαδή ;;
Έχουμε εισβολή ;; Σκάσανε αεροπλανοφόρα στο Μικρολίμανο;; Να ζαλωθώ τα άρματα δηλαδή ;;
Μπα... Αμαχητί...
el_hymador
13/07/2015, 10:25
Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις, όχι γιατί είσαι η μητέρα Τερέζα αλλά γιατί επιθυμείς την πραγματική ανάπτυξη (για να πάρει πίσω τα λεφτά σου) και όχι την διαιώνιση του αποικιοκρατικού χρέους, δεν επιβάλεις υφεσιακά μέτρα. Πόσο πιο απλά να το διατυπώσει κανείς; Οι τύποι απλά θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.
ναι γιατι αυτοί δεν είναι ικανοί να είναι τόσοι σκληροί, το κάνουν γιατι θέλουν να βοηθήσουν το συνομιλητή τους
και εκει που τα έπιναν στο μπαράκι χαλαρά είπαν τις ιδεες ο καθένας για το πως μπορούμε να το βοηθήσουμε το παιδί γ@μιώντας τον παραπάνω.
τα θέλετε και τα λέτε αυτά ρε παίδες?
τα πιστεύετε πραγματικά?
:confused:
Σε κάθε διαπραγμάτευση μπαίνουν εκ των προτέρων αιτήματα με σκοπό να αποσυρθούν στο τέλος στα πλαίσια των "αμοιβαίων υποχωρήσεων"... Προφανώς οι Γερμανοί ξέρανε εκ των προτέρων ότι κάποια από αυτά (5ετές Grexit, 50δισ περιουσίας στο εξωτερικό, ακύρωση ψηφισμένων νόμων κλπ) ήταν αδύνατον να γίνουν δεκτά - ο σκοπός που τέθηκαν ήταν να αποσυρθούν για να μην κάνουν άλλες υποχωρήσεις σε αυτά που πραγματικά ήθελαν να περάσουν...
Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο έγινε και από την Ελληινική πλευρά...
Μια τέτοια (ανέξοδη αφού ήταν προσχεδιασμένο να γίνει) υποχώρηση ταυτόχρονα διευκολύνει και τον αντίπαλο να την περάσει ως "νίκη" στην δική του κοινή γνώμη, και μέσα στην σκόνη να καταπιεί το πόπολο αμάσητα πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δύσκολο ή αδύνατο... Win-win situation λέγεται... Οι "πανηγυρικές" δηλώσεις του Τσίπρα που άκουσα για την "ηρωική αποτροπή της μεταφοράς δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό" μου δείχνουν ότι μάλλον έχω δίκιο... :wave2:
catmaster
13/07/2015, 10:27
Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις, όχι γιατί είσαι η μητέρα Τερέζα αλλά γιατί επιθυμείς την πραγματική ανάπτυξη (για να πάρει πίσω τα λεφτά σου) και όχι την διαιώνιση του αποικιοκρατικού χρέους, δεν επιβάλεις υφεσιακά μέτρα. Πόσο πιο απλά να το διατυπώσει κανείς; Οι τύποι απλά θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.
χέσε ρε Κωστάκη τι θέλουν και τι κάνουν οι έξω χαρτογιακάδες , πάντα αυτό κοιτάγαμε το θέμα είναι εδώ μέσα πότε κάτσαμε να βάλουμε το κεφάλι μας και την πλάτη μας να δουλέψει πραγματικά
nicksior
13/07/2015, 10:28
Είμαι αισιόδοξος (διαφορετικά καταστρέφομαι και μαζί μου αρκετοί εξαρτώμενοι).
Παρακολουθώ με σεβασμό και κατανόηση τις "επαναστατικές" απόψεις σας γνωρίζοντας ότι αντανακλούν ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος (κυρίως νέων).
Επιμένω ότι ο ΑΤ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος που έχει την ισχύ να αλλάξει πολλά στραβά..
Η πολιτική είναι επιστήμη? τέχνη? του εφικτού .
edit Παίζεται και το σενάριο ΧΑ προσέξτε μη ρίχνετε νερό στο μύλο τους
el_hymador
13/07/2015, 10:28
Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάσουμε αναλυτικά τα νέα μέτρα....
338496
catmaster
13/07/2015, 10:29
Μπα... Αμαχητί...
ηξεις αφήξεις ου εν τω πολεμω θνηξεις
βάλε εσύ την άνω τελεία Νίκο ... εγώ άκρη δεν βγάζω ακόμα είναι νωρίς
MG-KTiNoS
13/07/2015, 10:30
Μπα... Αμαχητί...
Μην.... "υπογράψεις" :D για αυτό....
Όταν κάποιος βρεθεί σε αδιέξωδο ΜΙΑ είναι η λύση.
Μπα... Αμαχητί...
Θα ήθελα αν γίνεται να μου περιγράψεις τι ακριβώς θα έκανες εσύ στη θέση του και να μου περιγράψεις τα επόμενα δύο βήματα που θα έπρεπε να κάνει, αλλά με όρους λογικής. Χωρίς να χρησιμοποιήσεις κομμάτια από συνωμοσιολογικά sites.
Πως θα περιέγραφες μια καλή συμφωνία;
Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό κράτος έχει έσοδα περίπου 55-60 δις το χρόνο.
Μια διατύπωση του τύπου «Κάντε ό,τι γουστάρετε, πάρτε όποιον νόμο θέλετε, διορίστε όσους γουστάρετε, αλλά στην αρχή κάθε χρόνου θα δίνετε 2 δις για τα δάνειά σας και θα βγαίνετε με τα υπόλοιπα. Αν βγάζετε παραπάνω τα παντελονιάζετε, αν βγάζετε λιγότερα απλά δεν θα πληρώνετε μισθούς και συντάξεις. Τα υπόλοιπα από τα δάνεια θα τα βάζουμε εμείς και μας τα δίνετε αργότερα από αυτά τα 2 του κάθε χρόνου» πως θα την έκρινες;
el_hymador
13/07/2015, 10:36
Πάντως είχαμε εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές... οι Ρώσσοι στον πο*τσο τους, οι Κινέζοι στα π@π@ρια τους, μέχρι και για υδρογονάνθρακες ψάξαμε στο Αιγαίο αλλά τίποτα:
Εδώ ο Αλέξης διεξάγει διερευνητικές γεωτρήσεις:
338497
MG-KTiNoS
13/07/2015, 10:40
https://youtu.be/bS1NnHEg1T8
Θα ήθελα αν γίνεται να μου περιγράψεις τι ακριβώς θα έκανες εσύ στη θέση του και να μου περιγράψεις τα επόμενα δύο βήματα που θα έπρεπε να κάνει, αλλά με όρους λογικής. Χωρίς να χρησιμοποιήσεις κομμάτια από συνωμοσιολογικά sites.
....
Καμία συνομωσιολογία... Και δεν τον ψήφισα κιόλας...
Οπότε, έχουμε και λέμε:
1. Μνημόνια 1,2 και 3 διέλυσαν την χώρα (ακόμα περισσότερο απ' ότι ήταν ήδη), δεν δημιούργησαν ανάπτυξη αλλά ύφεση (Μην μου πεις για το θετικό ΑΕΠ, θα κλαίμε) και βλέποντας ο Αντωνάκης ότι έρχεται σφαλιάρα, δίνει την εξουσία στον Τσίπρα... Καλή μαγκιά - δεν του βγήκε βεβαια κομματικά και τον ήπιε.
2. Ηρθε ο επαναστάτης αλλά αντί να κάνει πράξη ότι έλεγε απο την 1η μέρα, το κωλοβάρεσε με τον ανόητο (τουλάχιστον για να μην πω τπτ βαρύτερο) Γιάνη για ένα 6μηνάκι και βούλιαξε ακόμα παραπάνω σε ύφεση η χώρα, έκλεισαν κι οι τράπεζες κλπ
3. Φτάσαμε λοιπόν χθες στο χθεσινό ΡΕΖΙΛΙΚΙ (όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια) να του ζητάνε μεταβίβαση ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ σε κάποιο ταμείο που θα το διαχειρίζονται ιδιώτες... συν όλα τα υπόλοιπα μέτρα...
Σόρρυ, μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά κάτι τέτοια παλιότερα ήταν αιτίες πολέμων.
Κι επίσης υπάρχει και η αξιοπρέπεια.. και πάλι μπορεί να είμαι ρομαντικός κι όχι ρεαλιστής αλλά εγώ ξέρω ότι αν έρθει κάποιος (ακομα και 3πλάσιος από εσένα να είναι) και σου πει ότι η μανα σου γ@μιέται δεν του λες "Εννέα παρά τέταρτο".
Αφού δεν έκανε απο την 1η μέρα αυτά που έταζε, έπεσε στην παγίδα και τον ήπιε...
Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, το ΝΑΙ ΟΧΙ και κανένας μας δεν ξέρει το του ξημερώνει πλέον...
Τι θα έκανα στη θέση του; Μπορεί και να έφευγα.. δεν ειμαι στην θέση του. Αυτός όμως ζήτησε να κυβερνήσει βάση προγραμματος και δυστυχώς φάνηκε πολύ μικρότερος των περιστάσεων.
υπαρχει ενα κλασμα με αριθμητη το χρεος και παρονομαστη το ΑΕΠ
οταν το κλασμα ανεβηκε πολυ οι τυποι εφαρμοσαν μετρα για να μειωσουν τον αριθμητη τα οποια ομως μειωσαν πιο γρηγορα τον παρονομαστη οποτε το κλασμα αυξηθηκε κι αλλο
και τωρα με το πιστολι στον κροταφο συνεχιζουν τα ιδια μετρα πιο εντατικα
καποια πραγματα οπως η ταχυτερη απονομη δικαιοσυνης ειναι σωστα αυτονοητα και θα επρεπε να τα εχουμε κανει μονοι μας
οταν ομως κοβουν δεκαευρα απο συνταξεις των 400 ευρω σταματαει το μυαλο του ανθρωπου
και ξαναρχιζει να λειτουργει οταν δει οτι εχουν βαλει στο ματι τον ΑΔΜΗΕ
catmaster
13/07/2015, 10:44
όλο το παιχνίδι είναι μια σκακιέρα , όταν πας επάνω από ΦΛΕΒΑΡΗ μήνα και κάθεσαι στο τραπέζι καταλαβαίνεις τι περίπου πάει να γίνει , αυτοί προετοιμάζονταν μήνες και σε τελική έχουν και μια διαφορά ηλικίας (και πολιτικής εμπειρίας - τεχνοκρατισμού φιλελευθερισμού πες το όπως θες) 20 και βάλε χρόνια με εμένα ,ε του πούστη θα πρέπει να προετοιμαστώ διαφορέτικά όχι να πάω πάνω αργοπορημένος στο παρα πέντε και να μου τον φορέσουν
Μια διατύπωση του τύπου «Κάντε ό,τι γουστάρετε, πάρτε όποιον νόμο θέλετε, διορίστε όσους γουστάρετε, αλλά στην αρχή κάθε χρόνου θα δίνετε 2 δις για τα δάνειά σας και θα βγαίνετε με τα υπόλοιπα. Αν βγάζετε παραπάνω τα παντελονιάζετε, αν βγάζετε λιγότερα απλά δεν θα πληρώνετε μισθούς και συντάξεις. Τα υπόλοιπα από τα δάνεια θα τα βάζουμε εμείς και μας τα δίνετε αργότερα από αυτά τα 2 του κάθε χρόνου» πως θα την έκρινες;
αυτά υπογράφαμε και υπογράψαμε και σήμερα ;;;
Πάντως είχαμε εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές... οι Ρώσσοι στον πο*τσο τους, οι Κινέζοι στα π@π@ρια τους, μέχρι και για υδρογονάνθρακες ψάξαμε στο Αιγαίο αλλά τίποτα:
Εδώ ο Αλέξης διεξάγει διερευνητικές γεωτρήσεις:
338497
με μπόλικη φασολάδα θα βρούμε και υδρογονάνθρακες και μεθάνιο χωρίς εξόρυξη καν
Οπότε, έχουμε και λέμε:
1. Μνημόνια 1,2 και 3 διέλυσαν την χώρα (ακόμα περισσότερο απ' ότι ήταν ήδη), δεν δημιούργησαν ανάπτυξη αλλά ύφεση (Μην μου πεις για το θετικό ΑΕΠ, θα κλαίμε) και βλέποντας ο Αντωνάκης ότι έρχεται σφαλιάρα, δίνει την εξουσία στον Τσίπρα... Καλή μαγκιά - δεν του βγήκε βεβαια κομματικά και τον ήπιε.
Χέστηκα για τον Σαμαρά. Εγώ Τσίπρα ψήφισα. Καλώς ή κακώς (κακώς αν με ρωτάς), μόνο αριστερή κυβέρνηση μπορεί να περάσει σκληρά μέτρα στην Ελλάδα. Εδώ έχουν κλείσει οι τράπεζες και δεν άνοιξε μύτη. Με τουα άλλους, με το παραμικρό καιγόταν η Αθήνα.
Για τα μνημόνια τελικά πρέπει ν' αποφασίσουμε, κατέστρεψαν τελικά τη χώρα ή δεν εφαρμόστηκαν ποτέ γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα έκαναν πλακάκια με τους ολιγάρχες και δεν έκαναν όσα έπρεπε;
Την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο γιατί δεν τις κατέστρεψαν;
Και το κυριότερο, τι θέλουμε τελικά ως γενική ιδέα να γίνει;
2. Ηρθε ο επαναστάτης αλλά αντί να κάνει πράξη ότι έλεγε απο την 1η μέρα, το κωλοβάρεσε με τον ανόητο (τουλάχιστον για να μην πω τπτ βαρύτερο) Γιάνη για ένα 6μηνάκι και βούλιαξε ακόμα παραπάνω σε ύφεση η χώρα, έκλεισαν κι οι τράπεζες κλπ
3. Φτάσαμε λοιπόν χθες στο χθεσινό ΡΕΖΙΛΙΚΙ (όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια) να του ζητάνε μεταβίβαση ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ σε κάποιο ταμείο που θα το διαχειρίζονται ιδιώτες... συν όλα τα υπόλοιπα μέτρα...
Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με κλανιές. Όλα αυτά που έλεγε τόσα χρόνια ήταν μ@λ@κίες και το ξέραμε όλοι. Το κακό είναι πως δεν περιμέναμε να τις πιστεύει κιόλας, ευτυχώς ξύπνησε την τελευταία στιγμή σε αντίθεση με τον υπουργό που μας κόστισε καμιά 30αριά δις ευρώ και τώρα το παίζει δικαιωμένος. Ο μαλάκας...[/QUOTE]
Σόρρυ, μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά κάτι τέτοια παλιότερα ήταν αιτίες πολέμων.
Κι επίσης υπάρχει και η αξιοπρέπεια.. και πάλι μπορεί να είμαι ρομαντικός κι όχι ρεαλιστής αλλά εγώ ξέρω ότι αν έρθει κάποιος (ακομα και 3πλάσιος από εσένα να είναι) και σου πει ότι η μανα σου γ@μιέται δεν του λες "Εννέα παρά τέταρτο".
Πόλεμο δεν κάνεις γιατί ξαφνικά κατάλαβες πως έλεγες μαλακίες για πέντε χρόνια, ούτε γιατί κάποιος σου ζητά εγγυήσεις για το δάνειο που του ζητάς.
Αφού δεν έκανε απο την 1η μέρα αυτά που έταζε, έπεσε στην παγίδα και τον ήπιε...
Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, το ΝΑΙ ΟΧΙ και κανένας μας δεν ξέρει το του ξημερώνει πλέον...
Τι θα έκανα στη θέση του; Μπορεί και να έφευγα.. δεν ειμαι στην θέση του. Αυτός όμως ζήτησε να κυβερνήσει βάση προγραμματος και δυστυχώς φάνηκε πολύ μικρότερος των περιστάσεων.
Αυτά που έλεγε απλά δεν γινόταν. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αν το έβαζες στο χαρτί είχε 45 δις έσοδα (αν έβγαζες τους φόρους που θα καταργούσε) και 60 δις έξοδα (αν έβαζες τις παροχές που έταξε).
Έλειπαν 15 δις. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.
Τι πάει να πει «αυτό ψηφίσαμε»; Αφού τα λεφτά δεν υπήρχαν, πως θα τα έδινε;
catmaster
13/07/2015, 11:02
Και έχεις και τους ανόητους στο facebook που μου πρήζουν τα @@ και καλά για μποικοτάζ λέει στα γερμανικά προιόντα ... βάλτε ρε βλαμμένοι να δείτε πόσο είναι το % ποσοστό του ΑΕΠ του που εξάγει ο φρίτς σε εμάς και θα δείτε ποσο θα του κλάσετε .... μποικοτάζ λέει ο άλλος ο μάλαξ που άμα μου χαλάσει το πλυντήριο ρούχων ρε μαλάκα αύριο θα με στείλει η γυναίκα να ψάχνω νεροτριβή ... ηλίθιε ...
Οπότε, έχουμε και λέμε:
+1 για όλα τα παραπάνω. Και επειδή τελικά η κρατική περιουσία δεν πήγε στο fund στο ΛουξεμΒέλγιο πουσκατάείναι, αλλά άνοιξε υποκατάστημα το fund εδώ, δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από μία συνέχεια των κατάπτυστων προηγούμενων κυβερνήσεων. Το ότι προσπάθησε (δεν είμαι πεπεισμένος 100%) αλλά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ενω οι άλλοι προετοιμάζονταν τόσο καιρό, δεν αίρει την ευθύνη από πάνω του, αντιθέτως, είναι η ευθύνη της αργοπορείας του που τον βαρύνει, και του αδιεξόδου στο οποίο οδηγηθήκαμε.
Τι έπρεπε να κάνει?? έπρεπε τόσο καιρό να προετοιμάσει το κράτος, και σε δεδομένη στιγμή που θα επέλεγε ο ίδιος να ΦΥΓΕΙ.
Κι ας είχε γίνει και δημοψήφισμα 3 μήνες νωρίτερα. Όπως και να χει, χώματα που έχουν κερδηθεί με αίμα και βάσανα, δεν τα χαρίζεις επειδή έτσι λένε κάποια νούμερα σε υπολογιστές και μερικοί τζιτζιφιόγκοι απατεώνες. Τι όρκο δίνουν οι νέοι Έλληνες "ουκ ελάττω παραδώσω" όταν είσαι μείον κάποια νησάκια, μείον μερικές χερσονήσους, μείον μερικά φιλέτα γης μέσα σε μια 5ετία...?
όλο το παιχνίδι είναι μια σκακιέρα , όταν πας επάνω από ΦΛΕΒΑΡΗ μήνα και κάθεσαι στο τραπέζι καταλαβαίνεις τι περίπου πάει να γίνει , αυτοί προετοιμάζονταν μήνες και σε τελική έχουν και μια διαφορά ηλικίας (και πολιτικής εμπειρίας - τεχνοκρατισμού φιλελευθερισμού πες το όπως θες) 20 και βάλε χρόνια με εμένα ,ε του πούστη θα πρέπει να προετοιμαστώ διαφορέτικά όχι να πάω πάνω αργοπορημένος στο παρα πέντε και να μου τον φορέσουν
αυτά υπογράφαμε και υπογράψαμε και σήμερα ;;;
με μπόλικη φασολάδα θα βρούμε και υδρογονάνθρακες και μεθάνιο χωρίς εξόρυξη καν
για τους υδρογονάνθρακες να το θυμηθείς, ΑΦΟΥ τελειώσουν όλα, θα βγούν οι νορβηγικές εταιρίες που έκαναν τις έρευνες και θα δώσουν στοιχεία για το πόσο μεγάλα είναι τα κοιτάσματα, (τα οποία όμως θα πάνε για αποπληρωμή χρεών, κι ας είναι 5πλάσια η αξία τους)...
...
Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς λες και γιατί τελικά τον ψήφισες... Δυσκολεύομαι, ειλικρινά...
maniatiakos
13/07/2015, 11:04
Δυστυχώς, μας τελείωσε και ο Τσίπρας...
'Ολη αυτή η μ@λ@κία για το τίποτα;
"Κόλλησαν" τα πάντα για να πάει να υπογράψει, ειδικά μετά τα χθεσινά;;
Από δω και πέρα εκλογές μόνο λευκό, δεν με εξαπατάει κανένας πια.
Oι όποιες μεταρρυθμίσεις εσωτερικά θα ακούν στη μαγική λέξη...διορισμοί...έστω και με 600 ευρώ, σαν τα παιδιά που δουλεύουν στον ΟΤΕ (εξωτερικό συνεργείο) μετά τις "εθελούσιες" των 3,5κ/μήνα και την προπληρωμή των επόμενων 3 χρόνων μετρητό που τους απέμενε για να βγούν στη σύνταξη. Όσοι δουλεύουν Ιδιωτικό Τομέα, ο σημερινός μεσαίωνας θα φαντάζει παράδεισος..Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμα και όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, θα κάνουν ότι δουλεύουν για να πληρώνουν στην καλύτερη. 23% ΦΠΑ, 28% από το 1ο ευρώ και 100% προκαταβολή για το επόμενο έτος (θα μπει αργά ή γρήγορα) μας κάνει 71% στα ετήσια κέρδη..τώρα είναι 62%...καλύτερα να μου κολλεκτιβοποιήσουν το γραφειάκι μου να παίρνω ένα πενιχρό μισθό..:D
Όσο για το ποιοι θα θεωρηθούν "πλούσιοι"...μην περιμένετε κανένα χτύπημα στους "βασικούς μετόχους"...οι μεσοαστοί θα την πληρώσουν πάλι...
...
Τι έπρεπε να κάνει?? έπρεπε τόσο καιρό να προετοιμάσει το κράτος, και σε δεδομένη στιγμή που θα επέλεγε ο ίδιος να ΦΥΓΕΙ.
....
Τώρα κι εσύ μας δουλεύεις... ή τρολάρεις ασύστολα.
MG-KTiNoS
13/07/2015, 11:08
θα έπρεπε να έχει plan B ώστε να αποφύγει τους εκβιασμούς και να γυρίσει σε ανάπτυξη σύντομα....
(τελικά όμως ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είχαμε και Α )
Κάτσε να σου πω κι εγώ μια άλλη άποψη.
Έχω σαν φαρμακείο μια σύμβαση με τον ΠΕΔΥ που λέει ότι πρέπει να με πληρώνει σε 45 μέρες...
Τώρα είμαστε στους 5 μήνες και φως δεν βλέπουμε εκτώς από την πάρτη μας να φυγουράρει στο μνημόνιο πάλι
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ???
(ή να κάνουμε υπομονή ΜΠΑΣ και βγούμε λέω... ) '
:eleison:
(κι αυτό δεν είναι πλάκα)
:cry:
Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς λες και γιατί τελικά τον ψήφισες... Δυσκολεύομαι, ειλικρινά...
Μα το έγραψα καθαρά γιατί τον ψήφισα.
μόνο αριστερή κυβέρνηση μπορεί να περάσει σκληρά μέτρα στην Ελλάδα. Εδώ έχουν κλείσει οι τράπεζες και δεν άνοιξε μύτη. Με τους άλλους, με το παραμικρό καιγόταν η Αθήνα.
Απλώς, ήθελα αυτό που κατάλαβε σήμερα να το είχε καταλάβει στο δίμηνο...
Τώρα κι εσύ μας δουλεύεις... ή τρολάρεις ασύστολα.
ΠΟΤΕ δεν τρολάρω...
5 κουμάντα έπρεπε να τα είχε κάνει...
Έπρεπε να είχε σύρει σε δικαστήρια τους καναλάρχες και τους διαπλεκόμενους, έπρεπε να έχει καρφώσει στον τοίχο τους τραπεζίτες, και φυσικά να έχει προετοιμαστεί για έξοδο από τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση (σίγουρης) αποτυχίας...
ανταυτού ασχολιόταν με τις καθαρίστριες και άλλες μαλακίες...
παρεμπιπτόντως, όλα όσα συζητάμε δεν έχουν περάσει από τη Βουλή ακόμα.
Εκεί θα παιχτεί νέο σκηνικό, και αλλαγές των δυνάμεων. Σαφώς και μάλλον πλησιάζουν και εκλογές...
MG-KTiNoS
13/07/2015, 11:11
ΠΟΤΕ δεν τρολάρω...
Έπρεπε να είχε σύρει σε δικαστήρια τους καναλάρχες και τους διαπλεκόμενους, έπρεπε να έχει καρφώσει στον τοίχο τους τραπεζίτες, και φυσικά να έχει προετοιμαστεί για έξοδο από τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση (σίγουρης) αποτυχίας...
ανταυτού ασχολιόταν με τις καθαρίστριες και άλλες μαλακίες...
+900
(αν είχε προεοιμάσει έστω μια γιαλντΖί έξωδο μπορεί να είχε και παραμονή...)
maniatiakos
13/07/2015, 11:13
Το ότι προσπάθησε (δεν είμαι πεπεισμένος 100%) αλλά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο
Εγώ τείνω στη βεβαιότητα ότι δεν προσπάθησε τίποτα...κοίτα "σκούπα" που θα πέσει στο κόμμα..
Την Κωνστ/λου θα τη φάει, γιατί έχει "ρεύμα" όχι μόνο από συριζαίους.
Επίσης, ο ΑΤ δεν μπορεί να συγκρίθει ούτε σε μόρφωση ούτε σε πρακτικές γνώσεις μαζί της..π.χ κάποιος είπε για ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.
Αυτή ξέρει πολύ καλά εκ των έσω τι να κάνει για να λυθεί αυτό και ποίους να επιλέξει να την συνδράμουν.
ενταξει τωρα το μεγαλυτερο ταλεντο που εχει η ζωη ειναι να χανει το δικιο της με τον τροπο που μιλαει και φερεται:lol:
ΠΟΤΕ δεν τρολάρω...
Έπρεπε να είχε σύρει σε δικαστήρια τους καναλάρχες και τους διαπλεκόμενους, έπρεπε να έχει καρφώσει στον τοίχο τους τραπεζίτες, .
Απορώ πως τα περίμενες αυτά την ώρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτεργάτες τον Αλέξη και τον Βαρουφάκη ξημεροβραδιαζότανε στα κανάλια αυτών που απειλούσε (στα λόγια) ότι θα καταστρέψει, την ώρα που η Σγούρου έκανε δωράκι στον Τίγρη το γήπεδο, και ο Σταθάκης παρακαλούσε τον Μπόμπολα να του επεκτείνει τις συμβάσεις για 20 χρόνια μπας και κατεβάσει 10 λεπτά τα διόδια... Όσο για τις τράπεζες θα τις (ξανα)ανακεφαλαιώσουμε πρώτα (με δανεισμό του δημοσίου βεβαιώς-βεβαίως...) για να τις δώσουμε μετά στους ιδιώτες "υγιείς και πεντακάθαρες"... Μαθαίνουν γρήγορα τα παιδιά... :wave2:
panavour
13/07/2015, 11:18
You should have seen Schauble's first draft: "Place the 50bn euros in a black bag and throw it over the bridge at midnight" #ThisIsACoup
Και μην ξεχάσω ... Αύριο όλοι στα Lidl για αγορές , θα παίρνει παρουσίες ο Θοδωράκης , η Φώφη και ο Μεϊμαράκης στα κεντρικά καταστήματα .
Mην τα βαζεις με τα LIDL που ειναι το πιο φτηνο σουπερμαρκετ με παρα πολλες προσφορες και πολλες φορες ειναι καταφυγιο του φτωχου εως πολυ φτωχου οικογενειαρχη,και απασχολει καποιες χιλιαδες εργαζομενων Ελληνων.
Βαλτα καλυτερα με τους κατοχους καταναλωτες μοτοσυκλετων και αυτοκινητων ΒΜW-ΚΤΜ-VW-MERCEDES-OPEL-AUDI-για να αναφερθω μονο στα του φορουμ.
Δυστυχως ειμαστε εισαγωγικη χωρα.Καλο θα ηταν να καταναλωνουμε μονο ελληνικα αλλα δεν γινεται.Και οπως εγραψε και καποιος https://www.facebook.com/vazwxseotimoumavrizeitinpsixi/photos/a.405030616206305.85305.157196720989697/972810249428336/?type=1&theater
παρεμπιπτόντως, όλα όσα συζητάμε δεν έχουν περάσει από τη Βουλή ακόμα.
Εκεί θα παιχτεί νέο σκηνικό, και αλλαγές των δυνάμεων. Σαφώς και μάλλον πλησιάζουν και εκλογές...
το ότι θα περάσει από τη βουλή είναι το μόνο σίγουρο, ο σύριζα δεν θα περάσει από τη βουλή
η ραχήλ θα πει όχι και θα πάει να κάνει παρέα στην νέα της πρόεδρο τη ζωή που αφού τη σουτάρουν από το προεδρείο της βουλής θα την κάνει από το συριζα και θα φτοιάξει το συζαρι μπορεί να πάρει μαζί της και το λαφαζάνη (υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αυτός να πάει με τον μπαρούφα στο ριζασυ αν ο εκδοτικός του κρίνει ότι με νέο κόμμα θα πουλήσει περισσότερο και θα κλείσει καλύτερες διαλέξει). Ο καμμένος θα γλύψει όσο μπορεί για να μη χάσει στο υπουργείο και ανάλογα με τις ανάγκες θα στηριχτούν ίσως και κυβερνητικά από ποτάμι και πασόκ. Εκλογές μπορεί και να γίνουν μετά το σεπτέμβρη.
Όπως και να χει θα μας πήξουν στους φόρους και στα υφεσιακά μέτρα, αν σπάει ο διάολος το ποδάρι του μπορεί και να πάρουν και κάνα αναπτυξιακό μέτρο.
maniatiakos
13/07/2015, 11:23
ενταξει τωρα το μεγαλυτερο ταλεντο που εχει η ζωη ειναι να χανει το δικιο της με τον τροπο που μιλαει και φερεται:lol:
Μάλλον λέει όσα θέλουμε να ακούσουμε και δεν το παίζει διπλωματία..
Τώρα αν μας έπιασαν οι πολιτικές ηθικολογίες για το τι λέει και πώς μιλάει σε ΣαμαροΒενιζέλους, αυτό με ξεπερνά.
Αν ζητήσει να διαγραφεί από το Σύριζα, θα ανέβει κι άλλο στην εκτίμησή μου.
nicksior
13/07/2015, 11:23
...Την Κωνστ/λου θα τη φάει, γιατί έχει "ρεύμα" όχι μόνο από συριζαίους..
Ποιούς ?? Δεν πιστεύω να εννοείς...
Μερικοί διακατέχονται απο πολιτικό μαζοχισμό , να γίνουν πουτ@ν@ όλα προκειμένου να δικαιωθούν οι κοσμοθεωρίες τους ..
Ιστορία περι ανόδου του Αδόλφου έχουν διαβάσει?
Μάλλον λέει όσα θέλουμε να ακούσουμε και δεν το παίζει διπλωματία..
Τώρα αν μας έπιασαν οι πολιτικές ηθικολογίες για το τι λέει και πώς μιλάει σε ΣαμαροΒενιζέλους, αυτό με ξεπερνά.
Αν ζητήσει να διαγραφεί από το Σύριζα, θα ανέβει κι άλλο στην εκτίμησή μου.
δεν ειμαι κατα του μπινελικιου αρκει να εχει σωστο στοχο
ο αστυνομικος στο δρομο και τα δημοσιογραφακια που ξεροσταλιαζουν ορθια δεν φταινε σε τιποτα;)
maniatiakos
13/07/2015, 11:31
Ποιούς ?? Δεν πιστεύω να εννοείς...
Μερικοί διακατέχονται απο πολιτικό μαζοχισμό , να γίνουν πουτ@ν@ όλα προκειμένου να δικαιωθούν οι κοσμοθεωρίες τους ..
Ιστορία περι ανόδου του Αδόλφου έχουν διαβάσει?
Από τύπους που ψήφισαν την μέχρι χτες αντιπολίτευση...
Εγώ πάντως ξέρω ότι τα παιδιά μου (αν κάνω τέτοια τεκμήρια:lol:) θα διαβάσουν την ιστορία της καθόδου στους σκουπιδοντενεκέδες με το iphone επ' ώμου.
Ποιες κοσμοθεωρίες και ιδεολογίες;;
Όποιος δεν κλωσσάει κανά εφάπαξ του γέρου του και έχει τίποτα λ7 από καμιά πώληση, είναι στο στίβο του καθημερινού μόχθου και άγχους και ενώ βγάζει λ7 έχει κάνει συνεταίρο το κράτος, βλέπει ότι δεν πάει πουθενά το πράγμα.
Οι υπόλοιποι ας περιμένουν την αυτορρύθμιση του καπιταλισμού...σε λίγο θα ψηφίζουν όχι Σύριζα, είπαμε τελείωσε, Ανταρσύα και Χ.Α...
maniatiakos
13/07/2015, 11:34
δεν ειμαι κατα του μπινελικιου αρκει να εχει σωστο στοχο
ο αστυνομικος στο δρομο και τα δημοσιογραφακια που ξεροσταλιαζουν ορθια δεν φταινε σε τιποτα;)
Τα δημοσιογραφάκια κάποτε ονειρεύονται να γίνουν Σπυράκη...και για 700 ευρώ σε παραπληροφορούν..τους μόνους που λυπάμε είναι τους τεχνικούς αν έκλεινε κανά κωλο-κάναλο...
Όσο για τους αστυνομικούς που σε κάθε κουβέντα μπάτσους τους ανεβάζ-ουμε,-ουν τώρα μας έπιασε ο καημός;;
Δεινόσαυρος
13/07/2015, 11:34
Βαλτα καλυτερα με τους κατοχους καταναλωτες μοτοσυκλετων [...] ΚΤΜ.
Μπερδεμένο σε βλέπω.
panavour
13/07/2015, 11:41
Μπερδεμένο σε βλέπω.
Γερμανοσποροι ειναι κι αυτοι,ουνα φατσα ουνα ρατσα.Και μην ξεχνας οτι ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ:lol::lol::lol:
το ότι θα περάσει από τη βουλή είναι το μόνο σίγουρο, ο σύριζα δεν θα περάσει από τη βουλή
η ραχήλ θα πει όχι και θα πάει να κάνει παρέα στην νέα της πρόεδρο τη ζωή που αφού τη σουτάρουν από το προεδρείο της βουλής θα την κάνει από το συριζα και θα φτοιάξει το συζαρι μπορεί να πάρει μαζί της και το λαφαζάνη (υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αυτός να πάει με τον μπαρούφα στο ριζασυ αν ο εκδοτικός του κρίνει ότι με νέο κόμμα θα πουλήσει περισσότερο και θα κλείσει καλύτερες διαλέξει). Ο καμμένος θα γλύψει όσο μπορεί για να μη χάσει στο υπουργείο και ανάλογα με τις ανάγκες θα στηριχτούν ίσως και κυβερνητικά από ποτάμι και πασόκ. Εκλογές μπορεί και να γίνουν μετά το σεπτέμβρη.
Όπως και να χει θα μας πήξουν στους φόρους και στα υφεσιακά μέτρα, αν σπάει ο διάολος το ποδάρι του μπορεί και να πάρουν και κάνα αναπτυξιακό μέτρο.
κάποιες από τις εκτιμήσεις σου μπορεί να βγούν...
για τον Καμμένο δεν θα έκανα εύκολα εκτίμηση...
Η όποια επιλογή του μοιάζει με δαμόκλειο σπάθη.
Αν ψηφίσει υπερ, δίνει τέλος στην αντιμνημονιακή του γραμμή και πολιτική. Αν ψηφίσει κατά, φεύγει από κυβερνητικό σχήμα και ενδεχομένως αντιμετωπίζει κατηγορίες από το μνημονιακό τόξο ως δραχμόφιλος.
Σε κάθε περίπτωση η εκλογική του βάση θα υποστεί αλλαγές. Συνεπώς δεν είναι τόσο εύκολα εκτιμήσιμη η επιλογή του.
Με τη Ζωή δεν καταλαβαίνω γιατί τα έχουν βάλει κάποιοι... Κατά του λαού δεν έχει κινηθεί ακόμα. Από τότε που ήταν αντιπολίτευση φαινόταν η εμμονή της στους τύπους της κοινοβουλευτικής ορθότητας, και μέχρι στιγμής παίζει μπαλα άνετα τον χοντρό συνταγματολόγο, τον "ψηλό" τον φίλο του παναθηναικάκια, σβήνει τον θεοδωράκη επικοινωνιακά και θεσμικά, και γενικότερα στέκει αξιοπρεπώς στη θέση που της αναθέσανε. Για ποιό λόγο να τη μισήσει κανείς? Επειδή είναι λίγο τσαμπουκαλού...?
nicksior
13/07/2015, 11:43
Από τύπους που ψήφισαν την μέχρι χτες αντιπολίτευση.....
Νόμιζα ότι εννοείς βουλευτές..
Στα υπόλοιπα δεν έχεις άδικο άλλα ούτε και δίκιο, δες που καταλήγεις...
...σε λίγο θα ψηφίζουν όχι Σύριζα, είπαμε τελείωσε, Ανταρσύα και Χ.Α......
Τα δημοσιογραφάκια κάποτε ονειρεύονται να γίνουν Σπυράκη...και για 700 ευρώ σε παραπληροφορούν..τους μόνους που λυπάμε είναι τους τεχνικούς αν έκλεινε κανά κωλο-κάναλο...
Όσο για τους αστυνομικούς που σε κάθε κουβέντα μπάτσους τους ανεβάζ-ουμε,-ουν τώρα μας έπιασε ο καημός;;
φιλε μου το πιτσιρικι που ξεροσταλιαζει με το μικροφωνο για ωρες χωρις να πληρωνεται δεν εχει φωνη για να σε παραπληροφορησει
ο αστυνομικος οπως κι αν τον αποκαλεσεις εκτελει εντολες ανωτερων και δεν ειναι ωραιο πραγμα να τη λες στη μεση του δρομου και μπροστα στις καμερες σε εργαζομενο 20 χρονια μεγαλυτερο σου για πραγματα που δεν ευθυνεται ο ιδιος
αν εισαι προεδρος της βουλης ανεβαινεις στο γραφειο σου παιρνεις τφ τον πανουση και αδειαζει ο δρομος σε 5 λεπτα
Δεινόσαυρος
13/07/2015, 11:44
Την Κωνστ/λου θα τη φάει, γιατί έχει "ρεύμα" όχι μόνο από συριζαίους.
Την Ζωή ας την κάνει ό,τι θέλει, με την Μπέτυ τί θα γίνει, λες; :D
Δεινόσαυρος
13/07/2015, 11:48
Γερμανοσποροι ειναι κι αυτοι,ουνα φατσα ουνα ρατσα.
Να κάνουμε εμπάργκο και στις Ακραπες; Δεν μου καλοφάνηκε η στάση των Σλοβενών...
κάποιες από τις εκτιμήσεις σου μπορεί να βγούν...
Με τη Ζωή δεν καταλαβαίνω γιατί τα έχουν βάλει κάποιοι... Κατά του λαού δεν έχει κινηθεί ακόμα. Από τότε που ήταν αντιπολίτευση φαινόταν η εμμονή της στους τύπους της κοινοβουλευτικής ορθότητας, και μέχρι στιγμής παίζει μπαλα άνετα τον χοντρό συνταγματολόγο, τον "ψηλό" τον φίλο του παναθηναικάκια, σβήνει τον θεοδωράκη επικοινωνιακά και θεσμικά, και γενικότερα στέκει αξιοπρεπώς στη θέση που της αναθέσανε. Για ποιό λόγο να τη μισήσει κανείς? Επειδή είναι λίγο τσαμπουκαλού...?
δεν είναι λίγο τσαμπουκαλού είναι φασισταριό και δεν στέκει αξιοπρεπώς στη θέση της. Αντιθέτως την εκμεταλλεύεται κατά βούληση και κατά πώς τη βολεύει. Δεν μπορεί να καταστρατηγεί τους κανόνες και η θέση της στο προεδρείο δεν είναι να σχολιάζει τον καθένα την ώρα της συνεδρίασης. Γενικά δε σέβεται τίποτα και κανέναν (εκτός ίσως της ΧΑ που πολύ της ταιριάζει)
paramedic
13/07/2015, 11:51
Να κάνουμε εμπάργκο και στις Ακραπες; Δεν μου καλοφάνηκε η στάση των Σλοβενών...
+1000!!!! Μόνο Ιταλικές και Ελληνικές απο δω και πέρα!! Κάτι ξέρουμε εμείς που έχουμε Aprilia ρεεεεεεεεε!!!(δεν θέλω πικρόχολα σχόλια περι τούτου)
maniatiakos
13/07/2015, 11:53
Aπλά γιατί περνάει η προπαγάνδα φίλε μου σιγά σιγά...και μην ξεχνάς ότι οι Έλληνες είμαστε και λίγο φαλλοκράτες..όταν μια γυναίκα είναι καλύτερη απ' όλους 'κει μέσα, ε πώς να το κάνουμε, θιγόμαστε. Όσο για το συντ/γο του κώλου...
@ nicksior
Έτσι τα κατάφερε το πολιτικό σύστημα, μέλος του οποίου αποτελεί και το Σύριζα από σήμερα, να πάνε εκεί οι ψηφοφόροι.
@ toyar
To πιτσιρίκι μπορούσε να κάνει ένα κάρο άλλες τίμιες δουλειές, διάλεξε να γίνει δημοσιογράφος...και είναι επιλογή του να δουλεύει τσάμπα...
@ Δεινόσαυρος
Μπέτυ;;;;