View Full Version : HABEMUS PAPAM 2
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Τι λες μωρέ...
Μας αρέσει ή όχι το δημοψήφισμα γίνεται για κρίσιμα εθνικά θέματα.
Τόσες δεκαετίες γκρινιάζαμε που δεν αλλάζει κάτι με τις εκλογές, ότι δεν είναι πραγματική
δημοκρατία αυτή που ζούμε και τώρα που έρχεται η άμεση δημοκρατία την αρνούμαστε;
Το κυριως θεμα ειναι αν υπαρχει σχεδιο και στο ναι και στο οχι.
Αν υπαρχουν κοτσια για οχι. Στο ναι ξερουμε τι θα γινει το ζουμε ηδη.....
Γι'αυτο στην πραγματικοτητα δεν πιστευω εγω οτι ειναι σημοψηφισμα η δημοκρατια. Γιατι πιστευω οτι δεν εχουν σχεδιο και στις 2 περιπτωσεις αρα οτι και να ψηφισω θα ειναι ιδιο....
Αγαπημένε δειλέ πολίτη. Θα αποφασίσεις μόνος σου τί θες και θα αναλάβεις την ευθύνη. Όχι να σου φταίνε οι προηγούμενοι να σου φταίνε και αυτοί και γενικά να φταίνε όλοι οι άλλοι πάντα!
Μόνο γκρίνια και να είσαι πάντα από πάνω.
Εχεις ευθύνη? Πάρ'τη και σκάσε.
Σταμάτα να κρύβεσαι πια.
Φταίει η κυβέρνηση γιατί κάνει κολοτούμπα και παει σε συμφωνία.
Φταίει η κυβέρνηση γιατί δεν κάνει συμφωνία.
Εσύ τι θες πολίτη μου?
Μόνο να γκρινιάζεις ανεύθυνα ότι και να συμβαίνει?
Τώρα να σε δω...
tsompanis
27/06/2015, 08:55
Τόσες δεκαετίες γκρινιάζαμε που δεν αλλάζει κάτι με τις εκλογές, ότι δεν είναι πραγματική
δημοκρατία αυτή που ζούμε και τώρα που έρχεται η άμεση δημοκρατία την αρνούμαστε;
Εσύ δηλαδή γνωρίζεις τι συμφέρει την Ελλάδα και τις γενιές που ακολουθουνε? Τι συμφέρει τα παιδιά μου και τα παιδιά μου?
Οκ, ας γίνει τότε το ερώτημα «Θέλετε να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΑΙ/ΟΧΙ» και πάμε...
Γιατί το πραγματικό ερώτημα είναι αυτό, ούτε καν το «ευρώ ή δραχμή».
Το ερώτημα όμως δεν διατυπώνεται έτσι, υποτίθεται πως πρέπει ο καθένας μας να μελετήσει 2 κείμενα οικονομικής πρότασης και να πει αν είναι καλή ή όχι.
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 08:58
Εσύ δηλαδή γνωρίζεις τι συμφέρει την Ελλάδα και τις γενιές που ακολουθουνε? Τι συμφέρει τα παιδιά μου και τα παιδιά μου?
Να αλλάξουν χώρα θα ήταν το καλύτερο με δαύτους όλους...
spiridaus
27/06/2015, 08:58
Σοφέ byron μήπως έχεις και τα νούμερα του τζόκερ για αύριο;
Εγώ δεν ξέρω τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι τελικά ο κόσμος δεν θέλει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικάσιες, δεν το έχει μάθει-δεν του αρέσει. Αμεσοδημοκρατία και αρχίδια. Ένα ψηφαλάκι να ρίχνουμε(κατά παράδοση/συνήθεια/συμφέρον) κάθε 3-4 χρόνια και είμαστε καλυμμένοι. Αν δε στην πορεία στραβώσει κάτι, εμείς δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη. Το κακό το κράτος θα τα φταίει.
Στο καφενείο ειδήμωνες και στην πράξη κότες.
alexxxcbr
27/06/2015, 09:02
Oλοι οι τελειωμενοι ετρεξαν να παρουν τα ψιχουλα απο τα ατμ και να παρουν και ολα τα τροφιμα για την παρτη τους.
Τοσο Μ@Λ@ΚΟΛΑΟΣ ρε πουστη μου.
Ειπαμε ΡΗΞΗ και ξανα απο την αρχη.
:a016::a018::a37:
όχι.
υποθέτω ότι γνωρίζω χοντρικά τι θα γίνει άμα πουμε ναι στον συμβιβασμό αλλά άμα πούμε όχι;
δεν γνωρίζω τις συνέπειες της εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Οκ, ας γίνει τότε το ερώτημα «Θέλετε να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΑΙ/ΟΧΙ» και πάμε...
Γιατί το πραγματικό ερώτημα είναι αυτό, ούτε καν το «ευρώ ή δραχμή».
Το ερώτημα όμως δεν διατυπώνεται έτσι, υποτίθεται πως πρέπει ο καθένας μας να μελετήσει 2 κείμενα οικονομικής πρότασης και να πει αν είναι καλή ή όχι.
Σε αυτό δεν έχεις διόλου άδικο. Θα πρέπει να απαντήσουμε σε ένα σαφέστατο ερώτημα.
Γιατί εγώ πχ λέμε τώρα δεν θέλω αυτό το μνημόνιο αλλά θέλω να παραμείνει η χώρα στο ευρώ
Άμα ο Τσίπρας δεν θέλει ούτε μνημόνιο ούτε ευρώ τι γίνεται;
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 09:06
Εγώ δεν ξέρω τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι τελικά ο κόσμος δεν θέλει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικάσιες, δεν το έχει μάθει-δεν του αρέσει. Αμεσοδημοκρατία και αρχίδια. Ένα ψηφαλάκι να ρίχνουμε(κατά παράδοση/συνήθεια/συμφέρον) κάθε 3-4 χρόνια και είμαστε καλυμμένοι. Αν δε στην πορεία στραβώσει κάτι, εμείς δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη. Το κακό το κράτος θα τα φταίει.
ΟΚ, μια και αρχίσαμε τα δημοψήφισματα να βάλουμε μετά κι άλλο ένα για τον εκσυγχρονισμό των ΑΦΝΣ P-3 που έγινε τόσος ντόρος, ο λόγος στον πολίτη κι όχι στο ΚΥΣΕΑ, αυτό είναι δημοκρατία - και αν δεν ξέρει από δημοκρατία ο απόγονος αυτών που την εφεύραν ποιος ξέρει καλύτερα; ...
Oλοι οι τελειωμενοι ετρεξαν να παρουν τα ψιχουλα απο τα ατμ και να παρουν και ολα τα τροφιμα για την παρτη τους.
Τοσο Μ@Λ@ΚΟΛΑΟΣ ρε πουστη μου.
Ειπαμε ΡΗΞΗ και ξανα απο την αρχη.
:a016::a018::a37:
Καλά έπεσε και η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος πάνω στο τέλος του μήνα που
ούτως ή άλλως γίνονται ουρές στα ΑΤΜ γιατί μπαίνουν μισθοί και συντάξεις.
Όχι ότι δεν πάει ο κοσμάκης να τραβήξει τα 500 ευρώ που του έχουν μείνει...
ΟΚ, μια και αρχίσαμε τα δημοψήφισματα να βάλουμε μετά κι άλλο ένα για τον εκσυγχρονισμό των ΑΦΝΣ P-3 που έγινε τόσος ντόρος, ο λόγος στον πολίτη κι όχι στο ΚΥΣΕΑ, αυτό είναι δημοκρατία - και αν δεν ξέρει από δημοκρατία ο απόγονος αυτών που την εφεύραν ποιος ξέρει καλύτερα; ...
:lol:
Τι αμεσοδημοκρατία μωρέ...
Ότι δηλαδή ο αγρότης παλεύει όλη μέρα στο χωράφι και ξαφνοικά του έρχεται ο πρωθυπουργός με ένα πάκο χαρτιά και του λέει
«ρε φίλε, ξέρεις έχω αυτά 5 μήνες τώρα και δεν βγάζω άκρη, εσύ τι λες να κάνω;
Α, και που 'σαι, άμα κάνεις λάθος τον ήπιες για 50 χρόνια.
Πάω στο Μαξίμου τώρα, μόλις τελειώσεις το σκάψιμο ρίξε μια ματιά. Έχεις τρεις μέρες.»
και αυτό το λες δημοκρατία;
Δεν είναι δημοκρατία αυτό αγαπητέ, λάθος την έχετε μάθει την έννοια της δημοκρατίας.
skylaros
27/06/2015, 09:10
Τι λες μωρέ...
Να πάρουμε ποια απόφαση εμείς;
Θα γίνουν ξαφνικά οικονομολόγοι πέντε εκατομμύρια κόσμος, θα μελετήσουν μια οικονομοτεχνική πρόταση που δεν έχει καν μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά και θα αποφασίσουν σε τρεις μέρες;
Τότε για ποιο λόγο να έχουμε κυβέρνηση; Ας κληρώνονται 15 νοματαίοι τη βδομάδα να παίζουν τον Υπουργό...
Τόσα χρόνια μες στην κρίση όλοι παραπονιούνται:
Γιατί οι βουλευτές
και οι υπουργοί παίρνουν έναν σκασμό λεφτά τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος δεν τη βγάζει καν;
Γιατί τα βουλευτικά αυτοκίνητα;
Γιατί τα προνόμια;
Ε, να λοιπόν γιατί! Για να έχουν την ευθύνη αυτές τις στιγμές!
Για να μπορούν να ασχολούνται μόνο με αυτή την ευθύνη και να μην τους απασχολεί τίποτα άλλο.
Για να σηκώνουν αυτό το βάρος.
Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας φίλε, η εξουσία δεν είναι μόνο ωραία στα εύκολα, είναι και βαριά και ασήκωτη στα δύσκολα.
Και μπορεί να γίνεις ήρωας και να σε γράψει η Ιστορία με χρυσά γράμματα, ή να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου ατιμασμένος και να σε βρίζουν χιλιάδες γενιές παγκοσμίως.
Αυτό το σκέφτεσαι πριν την ζητήσεις, όχι όταν τα 'χεις κάνει πλέον όλα σκατά.
Δηλαδή πως πάει η δουλειά για να καταλάβω, σταματάει ο χειρούργος την επέμβαση στη μέση και ρωτάει τους λοιπούς συγγενείς που πρέπει να κόψει και που να ράψει;
Ανεβάζει ο καπετάνιος στη θύελλα τους επιβάτες στο deck και τους ρωτάει τι να κάνει;
Όχι ρε φίλε, αυτή η απόφαση δεν είναι ούτε δική μου ούτε δική σου ούτε της κυρά Φρόσως που είναι 85 ούτε του πιτσιρικά που το μόνο που σκέφτεται είναι οι διακοπές στη Μύκονο.
Είναι της Κυβέρνησης.
Κι αν δεν μπορεί μόνη της, να πάρει μαζί και την υπόλοιπη Βουλή. Αυτούς που αυτή η ευθύνη είναι η δουλειά τους.
Γιατί στο κάτω κάτω, αν θέλει να αποφασίσω εγώ, να γίνει σωστά τουλάχιστον.
Να μου δώσει και την καρέκλα του, και το μέγαρο Μαξίμου, και τη Βουλευτική Ασυλία και τη μισθάρα του και να πάει σπίτι του, δεν τον χρειάζομαι.
Φίλε μου τόσο καιρό εδώ μέσα όμως ασκείς κριτική σα να είσαι και οικονομολόγος και πολιτικός αναλυτής, ξαφνικά όμως δεν ξέρω δεν απαντώ ?
Το σκάτο έχει πάει στη κάλτσα για μερικούς μερικούς διακρίνω, εντός φλόρουμ και εκτός. Και μόνο για αυτό ρε φίλε, και μόνο για το ότι κάποιοι φιλελε έχουν χάσει τον ύπνο τους γουστάρω. Άσε που τώρα όλες οι γυναίκες θα ψάχνουν για την νέα κολεξιόν γιατί θα είναι τα πουτανάκια της Ευρώπης ενώ πριν ήταν οι τσατσάδες...
Έλα να βλέπω χέσιμο...
p.s Ναι το ξέρω φίλοι είμαι προκλητικός αλλά κάποια στιγμή πρέπει να έρθει και η ώρα των γ@μημένων τόσα χρόνια. Όποιος έχει να χάσει κάτι ας κλαίει. Νομίζω ότι οι ικανοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη βρίσκουν την άκρη.
spiridaus
27/06/2015, 09:13
Οκ . Αφαιρούμε το λοιπόν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές από τους αγρότες και από όσους δεν έχουν ιδέα τι είναι το ΑΦΝΣ Ρ3. Ή στην τελική να κάνουμε ένα δημοψήφισμα για να δούμε αν θα πρέπει να τους το αφαιρέσουμε ή όχι
blackbusa
27/06/2015, 09:13
ρε μάγκες εχω βαρεθει να ακούω την ατακα "ρε ας είμουνα εγω πρωθυπουργός για μια μ'ερα...κλπ κλπ"...στην ουσια γίνεσε οταν ψηφίζεις στήν κάλπη...είναι στην ουσία γιατί εξουσιοδοτής κάποιον τρίτο...επιτέλους έχεις την δυνατότητα να το κάνεις στην πράξη και 'εχετε φρικάρει...
εν τέλει ας μην γίνει δημοψήφισμα αλλα μόκο απο εδώ και περα για οτι γίνετε...
Το σκάτο έχει πάει στη κάλτσα για μερικούς μερικούς διακρίνω
Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι, αλλά προσωπικά (επειδή έχω γράψει τα περισσότερα για το θέμα) δεν μου έχει πάει το σκατό στην κάλτσα, αλλά το αίμα στο κεφάλι.
Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά...
RaGe_Raptor
27/06/2015, 09:18
p.s Ναι το ξέρω φίλοι είμαι προκλητικός αλλά κάποια στιγμή πρέπει να έρθει και η ώρα των γ@μημένων τόσα χρόνια. Όποιος έχει να χάσει κάτι ας κλαίει. Νομίζω ότι οι ικανοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη βρίσκουν την άκρη.
και θεωρείς πως ήρθε η ώρα σας......:bawl::bawl::bawl::cry:
Eversman
27/06/2015, 09:20
Διαβάζω για πατριώτες και προδότες! Διαβάζω για γενναίους και δειλούς! Τι είναι αυτά τα πράγματα ρε παιδιά. Εκεί φτάσαμε? :(
Άς ψηφίσει ο καθένας ότι θέλει, σκεφτόμενος το μέλλον των παιδιών μας. Μην μπαίνουμε σε διχαστικές διαδικασίες. Ότι είναι να γίνει ας γίνει.
Ας γράψω δυο αράδες καθαρά για τροφή σκέψης. Όποιος θέλει και όποιος δε θέλει πάλι φίλοι.
Τα έχω κάνει πουτάνα λοιπόν και πάω να με βοηθήσουν. Μου προτείνουν το ένα λέω ναι, το άλλο λέω ναι, το παράλλο λέω ΝΑΙ. Περνάει κάμποσος καιρός και είμαι ακόμα πιο πουταναριό και κάποιοι κάνουν πάρτυ εσωτερικά και εξωτερικά. Του λέω ρε κοπέλια δε βγαίνει έτσι, το λέω μια, δυο με αρκετούς τρόπους. Παίρνω τα @@ μου στη λαδόκολα και στο τέλος αρχίζει το εκβιασμός ή θα πεις ΝΑΙ ή θα πάρεις το μπούλο. Τι θα πρέπει να κάνω ρε αγόρια; Τι θα πρέπει να περιμένω; Τι να ελπίζω; Γιατί να μάχομαι;
Μήπως με τριγουνίζει μέσα μου να τη κάνω σε άλλο τόπο να προσπαθήσω από την αρχή; Ή να κάτσω να λέω απλά ΝΑΙ μέχρι να μην ξέρω γιατί ζω;
skylaros
27/06/2015, 09:28
Φίλε τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα παιδιά( αν γίνω αρκετά εγωιστής για να κάνω) μου θα έχουν κοινό συμφέρον με τα παιδιά του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και της Ντόρας? Επειδή λοιπόν ξέρω πως τα παιδάκια μου όπως και εγώ δεν έχουμε μέλλον έτσι όπως πάει το πράγμα θέλω το κάτι άλλο που τυγχάνει να είναι διαφορετικό από τα θέλω κάποιων.
amyroukai
27/06/2015, 09:32
Εγώ γελάω με το βρισιδι που άκουσε ο Γιωργάκης τότε που είπε δημοψήφισμα. Τώρα είναι ζήτω η άμεση δημοκρατία...;
Δεν είναι ότι τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση αλλά δικαιώνεται...
blackbusa
27/06/2015, 09:32
Τι αμεσοδημοκρατία μωρέ...
Ότι δηλαδή ο αγρότης παλεύει όλη μέρα στο χωράφι και ξαφνοικά του έρχεται ο πρωθυπουργός με ένα πάκο χαρτιά και του λέει
«ρε φίλε, ξέρεις έχω αυτά 5 μήνες τώρα και δεν βγάζω άκρη, εσύ τι λες να κάνω;
Α, και που 'σαι, άμα κάνεις λάθος τον ήπιες για 50 χρόνια.
Πάω στο Μαξίμου τώρα, μόλις τελειώσεις το σκάψιμο ρίξε μια ματιά. Έχεις τρεις μέρες.»
και αυτό το λες δημοκρατία;
Δεν είναι δημοκρατία αυτό αγαπητέ, λάθος την έχετε μάθει την έννοια της δημοκρατίας.
ρε φίλε εδω και 5? χρόνια σε πηδάμε/πηδάνε πατόκορφα...το ξέσκισμα δεν το γλιτώνεις αλλα με ψήφισες να στο κάνω λιγότερο επίπονο...απο την αλλη αυτοί που είναι οι νταβατζήδες μας θέλουν να σε πηδήξω πολύ περισσότερο για οσο καιρό γουστάρουν...τους έδωσα εναλλακτικές αλλα γράφουν την ψήφο τους στα @@ τους...αυτο που σου υποσχέθηκα δεν μπορώ να το κάνω...αν παραιτηθώ θα γυρίσουν οι προηγούμενοι που σε έφεραν σε αυτην την κατασταση η μπορει να ερθουν ακόμα χειροτεροι...αρα...
λες ναι και τρως την τσαπού που σου εχουν ετοιμάσει, μέχρι να την αλλάξουν με μια ακομα μεγαλύτερη
λες οχι και ειλικρίνα παμε στο άγνωστο...μπορεί να ειναι ολίκη καταστροφή αλλα μπορεί και οχι...
Btw δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ...γιατί δεν θέλουν ολοι το ίδιο πράγμα...πλειοψηφία λέγετε...
υ.γ. ειδαμε και τους γνώστες απο όλες τις πλευρές που το 2015 μας έβγαζαν απο τα μνημόνια η την εξομοληγησή τους οτι έγιναν συνεχόμενα λαθη...
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 09:36
Φίλε τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα παιδιά( αν γίνω αρκετά εγωιστής για να κάνω) μου θα έχουν κοινό συμφέρον με τα παιδιά του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και της Ντόρας? Επειδή λοιπόν ξέρω πως τα παιδάκια μου όπως και εγώ δεν έχουμε μέλλον έτσι όπως πάει το πράγμα θέλω το κάτι άλλο που τυγχάνει να είναι διαφορετικό από τα θέλω κάποιων.
Μόνο που για τα παιδάκια σου και τα δικά μου και του δίπλα και όλων πάλι άλλος αποφασίζει το τι θα κάνει μετά... άσε που ο Βαρδινογιάννης κι ο Σάλλας κι ο Κωστόπουλος και ο Λάτσης με όποιον να βγει καλά τα έχουν και τα συμφέροντά τους δεν θίγονται... Θυμάσαι τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για ανάλγητους τραπεζίτες και τράπεζες; Δεν κραύγαζαν ότι θα ακυρώσουν την σκανδαλώδη πώληση της Αγροτικής στην Πειραιώς; Μάντεψε τι απάντησε ο Βαρουφάκης και ο Στρατούλης όταν πριν λίγο καιρό οι συνδικαλιστές της ΑΤΕ πήγαν και ζήτησαν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους...
blackbusa
27/06/2015, 09:36
Εγώ γελάω με το βρισιδι που άκουσε ο Γιωργάκης τότε που είπε δημοψήφισμα. Τώρα είναι ζήτω η άμεση δημοκρατία...;
Γιαννάκη αν είχε τα @@ να κάνει τοτε δημοψήφισμα θα έμενε στην ιστόρια με χρυσα γράμματα...οποιο και να ήταν το αποτέλεσμα σήμερα...αλλα απο τα γεγονότα για αλλους λόγους πέταξε την μαλακία...και θυμήσου τα μέτα δημοσιέυματα για μπινελίκια και λυποθημίες απο Σαρκοζί και Μέρκελ...
el_hymador
27/06/2015, 09:37
Όχι ρε σεις, ήταν καλύτερα όταν ο ΓΑΠ από το Καστελόριζο ανακοίνωνε την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, χωρίς να ρωτήσει κανέναν... ήταν καλύτερο όταν στην 5ετια που ακολούθησε οι όποιες διαμαρτυρίες από εκατομμύρια κόσμου "εισακούστηκαν" με ξύλο και χημικά.... ήταν καλύτερο όταν σε αυτή την 5ετία επίσης, έχουν επιβληθεί ένα κάρο αντισυνταγματικά χαράτσια τσακίζοντας τις ευπαθείς ομάδες... ήταν και θα είναι καλύτερο να ζούμε στην εντατική επί το διηνεκές, αναμένοντας κάθε 6 μήνες την απόφαση αν θα μας τραβήξουν ή όχι την πρίζα... ήταν και θα είναι καλύτερο η "βοήθεια" από τους νταβάδες μας η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη το 2189...
Κάθε τέσσερα χρόνια (η και πιο συχνά) καλούμαστε να ψηφίσουμε... εκεί δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη; Μήπως μας είναι πιο βολικό και ταιριάζει τελικά και στη μαλακισμένη ψυχολογία μας σαν λαός να έχουμε μόνιμα κάποιον να κατηγορούμε;
spyrakos35
27/06/2015, 09:37
Προσωπικα με την ιδεα του δημοψηφισματος δεν ημουν κατα.....
Τα γυρω γυρω ηταν που με χαλουσαν....
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 09:40
Γιατί να μάχομαι;
Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη μιας και η αριστερά αρέσκεται στα τσιτάτα...
Υ.Γ. Το πουκάμισο κατά προτίμηση λαχουρί σαν αυτά του Yianis...
Ας γράψω δυο αράδες καθαρά για τροφή σκέψης. Όποιος θέλει και όποιος δε θέλει πάλι φίλοι.
Τα έχω κάνει πουτάνα λοιπόν και πάω να με βοηθήσουν. Μου προτείνουν το ένα λέω ναι, το άλλο λέω ναι, το παράλλο λέω ΝΑΙ. Περνάει κάμποσος καιρός και είμαι ακόμα πιο πουταναριό και κάποιοι κάνουν πάρτυ εσωτερικά και εξωτερικά. Του λέω ρε κοπέλια δε βγαίνει έτσι, το λέω μια, δυο με αρκετούς τρόπους. Παίρνω τα @@ μου στη λαδόκολα και στο τέλος αρχίζει το εκβιασμός ή θα πεις ΝΑΙ ή θα πάρεις το μπούλο. Τι θα πρέπει να κάνω ρε αγόρια; Τι θα πρέπει να περιμένω; Τι να ελπίζω; Γιατί να μάχομαι;
Μήπως με τριγουνίζει μέσα μου να τη κάνω σε άλλο τόπο να προσπαθήσω από την αρχή; Ή να κάτσω να λέω απλά ΝΑΙ μέχρι να μην ξέρω γιατί ζω;
Άντε να το πάρουμε κι απ' αυτή την πλευρά...
Εσύ δεν είσαι ο ειδικός υποτίθεται γι αυτή τη δουλειά; Γι αυτό δεν μπήκες σ' αυτή τη θέση;
Οκ, έφτασες σε αδιέξοδο και θέλεις να αποφασίσει ο λαός, τι κάνεις;
Εξηγείς ποιες ακριβώς είναι οι δύο εναλλακτικές που έχεις. Δηλαδή «αυτοί μου λένε να κάνω 1, 2, 3» και «εγώ λέω να κάνουμε α, β, γ».
Εξηγείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό το «1, 2, 3» και τι ακριβώς σημαίνει αυτό το «α, β, γ» με απλά λόγια ώστε να καταλάβουν και οι μη ειδικοί.
Λες την άποψή σου για το που ακριβώς θα οδηγήσει το «1, 2, 3» και για το που ακριβώς θα οδηγήσει το «α, β, γ» και παίρνεις θέση για το ποια θέση υποστηρίζεις και γιατί.
Δίνεις χρόνο στους διαφωνούντες να αναπτύξουν και τη δική τους επιχειρηματολογία και στον κόσμο να επεξεργαστεί και τις δύο απόψεις.
Εξασφαλίζεις πως όποια απόφαση και να πάρει ο λαός, θα είναι δυνατόν να ακολουθηθεί (γιατί κάτι ακούω πως η πρόταση για την οποία θα ψηφίσουμε έχει ήδη αποσυρθεί, οπότε τσάμπα θα το κάνουμε)
Διαβεβαιώνεις πως αν η πρόταση που κάνεις δεν γίνει δεκτή, τότε θα παραδώσεις την θέση σου σε κάποιον εκπρόσωπο της θέσης που θα κερδίσει.
Έτσι λοιπόν εγώ δεν διαφωνώ με το δημοψήφισμα.
Αλλά δεν γίνεται έτσι...
Eversman
27/06/2015, 09:43
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά σίγουρα τα παιδιά τα δικά μου και τα δικά σου, θα είναι μιά ζωή στην απ, έξω και χωρίς στον ήλιο μοίρα, αν δεν γίνει κάτι. Δεν διαφωνούμε.
Δεν χρειάζεται όμως όλοι εμείς οι "κοινοί θνητοί" να στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλο, για πολλοστή φορά στη ροή της Ελληνικής Ιστορίας. Ξαναλεω ... Ότι είναι ναι γίνει, ας γίνει να τελειώνουμε. Η αβεβαιότητα είναι χειρότερη, από το ίδιο το αποτέλεσμα.
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 09:43
Να δω μετά τι θ΄απογίνουμε χωρίς βάρβαρους...χωρίς βολικούς κακούς ξένους που θέλουν να μας εξαφανίσουν από το χάρτη γιατί μας τρέμουν. Αν και δεν μας φοβάμαι, όταν λείπει ο εξωτερικός εχθρός κάτι θα βρούμε στο εσωτερικό, η εκκλησία, οι παπάδες, τα κανάλια, οι εφημερίδες, η ευθυγράμμιση των πλανητών, κάτι θα βρεθεί μωρέ...
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 09:44
Αλλά δεν γίνεται έτσι...
ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ...
amyroukai
27/06/2015, 09:55
Η ετέρα μαλακία είναι ότι αμφότερα τα οχήματα είναι σχεδόν "στεγνά". Μου λέει λοιπόν η καλή μου ότι γίνεται της κακομοίρας στα βενζινάδικα από το πρωί, ουρές σαν τις μέρες που ανακοινώνουν απεργία. Γέλια πολλά....
Εγώ πήγα σε 2 ΑΤΜ να βγάλω το χρήμα μου (τα διαθέσιμα υπόλοιπα ντε) αλλά κανένα από τα 2 δεν έδινε κέρματα.
Αααρε μαλάκα Ελληναρά που στήνεσαι στην ουρά για να διασκεδάσεις, για να σε περιθάλψουν, για να καταθέσεις φορολογική δήλωση ακόμα και για να πάρεις 1 πακέτο Α4 από επώνυμο μαγαζί. Τώρα που συνήθισες στήσου και στην ουρά στα ΑΤΜ για να πάρεις τα 10 ψωροευρό που σου έχουν μείνει από φόρους και χαράτσια, από δίδακτρα και σούπερ ντούπερ κινητά για να την παλέψεις (αν την παλέψεις) 2-3 μέρες παραπάνω από εμένα που δεν πήγα.
Τελικά μας έχουν σπουδάσει ως λαό και βαδίζουν διαβασμένοι εκ του ασφαλούς.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτούς που ανέχονται τους κάθε λογής Βορίδηδες να μιλούν για δημοκρατία??
Υ.Γ.
Νέκρα σήμερα στην αγορά (όπως και όλο το τελευταίο 15νθήμερο) και δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Οι έχουν πάει όλοι στις θάλασσες και στα ακρογιάλια ή έχουν μουλώξει στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση και παρακολουθούν τις εξελίξεις για να ξέρουν αν παραγγείλουν πιτόγυρα σε τι νόμισμα θα πληρώσουν.
ρε φίλαι, άντε με το μπόλικο "αέρα" και ανακαταλάβαμε ένα ύψωμα. Με αέρα παίρνεις τη μισή Αλβανία όμως... :confused:
Φίλαι δεν παίρνεις τη μισή αλβανία μόνο με "αέρα". Χωρίς ομως σωστή προαπαρασκευή και πολιτικοστρατιωτική καθοδήγηση θα είχαμε τα αποτελέσματα του 1897.
Δεν έγραψα μόνο για "αέρα", εάν με καταλαβαίνεις :confused:
spiridaus
27/06/2015, 09:58
Εξηγείς ποιες ακριβώς είναι οι δύο εναλλακτικές που έχεις. Δηλαδή «αυτοί μου λένε να κάνω 1, 2, 3» και «εγώ λέω να κάνουμε α, β, γ».
Εξηγείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό το «1, 2, 3» και τι ακριβώς σημαίνει αυτό το «α, β, γ» με απλά λόγια ώστε να καταλάβουν και οι μη ειδικοί.
Λες την άποψή σου για το που ακριβώς θα οδηγήσει το «1, 2, 3» και για το που ακριβώς θα οδηγήσει το «α, β, γ» και παίρνεις θέση για το ποια θέση υποστηρίζεις και γιατί.
Δίνεις χρόνο στους διαφωνούντες να αναπτύξουν και τη δική τους επιχειρηματολογία.
Εξασφαλίζεις πως όποια απόφαση και να πάρει ο λαός, θα είναι δυνατόν να ακολουθηθεί (γιατί κάτι ακούω πως η πρόταση για την οποία θα ψηφίσουμε έχει ήδη αποσυρθεί, οπότε τσάμπα θα το κάνουμε)
Διαβεβαιώνεις πως αν η πρόταση που κάνεις δεν γίνει δεκτή, τότε θα παραδώσεις την θέση σου σε κάποιον εκπρόσωπο της θέσης που θα κερδίσει.
Αλλά δεν γίνεται έτσι...
Σε αυτά που λές:
Πέντε μήνες τώρα κρατάει αυτό το αυτοί μου λένε-εγώ τους λέω , για να μην βάλω μέσα και το τελείωμα του Σαμαρά που και αυτό κάπως έτσι ήταν.Ακόμα δεν έχουμε μάθει τι ζητάνε ; Επίσης,το τι σημαίνει αυτό που ζητάνε το ξέρουμε γιατί αυτό που ζητάνε είναι πάντα το ιδιό και είναι αυτό που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα.
Θέση έχει πάρει (οχι) και τέλος είπε ήδη ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα το οποίο προφανώς αν είναι "ναι" θα φέρει παραίτηση και εκλογές.
Το μόνο που θεώρω οτι ισχύει είναι ότι το plan b , το α-β-γ που λές, είναι κάπως θολό και αβεβαίο αφού δεν υπάρχει και προηγούμενο.
skylaros
27/06/2015, 10:00
Μόνο που για τα παιδάκια σου και τα δικά μου και του δίπλα και όλων πάλι άλλος αποφασίζει το τι θα κάνει μετά... άσε που ο Βαρδινογιάννης κι ο Σάλλας κι ο Κωστόπουλος και ο Λάτσης με όποιον να βγει καλά τα έχουν και τα συμφέροντά τους δεν θίγονται... Θυμάσαι τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για ανάλγητους τραπεζίτες και τράπεζες; Δεν κραύγαζαν ότι θα ακυρώσουν την σκανδαλώδη πώληση της Αγροτικής στην Πειραιώς; Μάντεψε τι απάντησε ο Βαρουφάκης και ο Στρατούλης όταν πριν λίγο καιρό οι συνδικαλιστές της ΑΤΕ πήγαν και ζήτησαν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους...
Και ποιος σου λέει ότι στηρίζω Σύριζα ή και δημοψήφισμα ? Όμως εδώ να σου θυμίσω τα φορομπηχτικά μέτρα του Σαμαρά, τον ΕΝΦΙΑ, τη διάλυση της όποιας δημόσιας υγείας κλπ κλπ Να σου θυμίσω τα πόσα δις ρίξαμε στο πηγάδι χωρίς πάτο που λέγετε τράπεζες, να σου θυμίσω τα κόκκινα δάνεια που ΔΕ τα έδωσε κανένας Σύριζα και με πόσες "πουστιές" δόθηκαν, τα βατοπέδια, τους Βουλγαράκηδες, τον Πανίκα, τον Άκη, τον Λιάπη, τα υποβρύχια, τη Siemens και πόσους άλλους, να σου θυμίσω τα πόσα δις έχουμε δώσει μέχρι τώρα και όμως το χρέος μας μεγαλώνει... επειδή λοιπόν όλα αυτά δε τα έκανε ο Σύριζα μήπως να του καταλογίζουμε αυτά που του αναλογούν και να αναλάβουν και οι προηγούμενοι τις ευθύνες τους ? Γιατί ΟΧΙ δε με καλύπτει ότι έχασαν τις εκλογές και είναι λες και τους περάσαμε από την κολυμβήθρα και ξεπλύναμε τις αμαρτίες τους, δεν αντέχω να βλέπω τις "εξιλεωμένες" φάτσες τους γύρω μου και επιτέλους δεν αντέχω αυτή τη γ@μημένη φωνή του Γεωργιάδη. Φίλε μου τα παιδάκια μου θέλω να αποφασίζουν αυτά για τις ζωές τους και να δίνουν μάχες για αυτή με κάθε κόστος, μπορεί αν κάνω παιδιά να γίνω χέστης από την αγάπη που θα τους έχω και να τους λέω κλειστό το στόμα, να τα έχετε με όλους καλά να βρείτε μια καλή δουλειά και να ανοίξετε το σπιτικό σας, μπορεί δε ξέρω...
Χθες το βράδυ όταν όλοι ήταν στα ΑΤΜ μα το θεό είδα την πιο όμορφη εικόνα η εκδίκηση του πεινασμένου, όλοι μέσα στην αγωνία να προλάβουν να σηκώσουν ότι μπορούν πριν αδειάσει το μηχάνημα, ιδρωμένοι άλλοι βουβοί άλλοι με λογοδιάρροια από τον πανικό και δίπλα από ένα τέτοιο μηχάνημα ήταν ένας άστεγος που κοιμόταν γαλήνιος τον ύπνο του δικαίου.
blackbusa
27/06/2015, 10:01
Άντε να το πάρουμε κι απ' αυτή την πλευρά...
Εσύ δεν είσαι ο ειδικός υποτίθεται γι αυτή τη δουλειά; Γι αυτό δεν μπήκες σ' αυτή τη θέση;
Οκ, έφτασες σε αδιέξοδο και θέλεις να αποφασίσει ο λαός, τι κάνεις;
Δίνεις χρόνο στους διαφωνούντες να αναπτύξουν και τη δική τους επιχειρηματολογία και στον κόσμο να επεξεργαστεί και τις δύο απόψεις.
Αλλά δεν γίνεται έτσι...
επειδη μαλλον δεν εχεις πιασει καλα το νοημα...το πρόβλημα δεν ειναι 123 και αβγ...το θεμα είναι οτι λες μπορω να δωσω 123 και σου ζητανε 123456789...λάθος...ΑΠΑΙΤΟΥΝΕ 123456789....δεν είναι θέμα διαφορετικής αντιμετώπισης του προβλήματος αλλα του μεγέθους των μέτρων που πρέπει να παρθούν...οταν ερθει η ωρα για αβγ δεν ξέρουμε τι γίνετε ακρίβως...
η διαφωνούντες δείχνουν, αν τα δημοσιεύματα ειναι αληθινά,οτι δεν γουστάρουν διαπραγμάτευση αλλα εκβιασμό...
τι δεν καταλαβαίνεις ???
τι δεν καταλαβαίνεις ???
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση μετά που εγώ θα ψηφίσω ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Αν ψηφίσω ΝΑΙ, τότε οκ, θα υπογράψει την πρόταση του ΔΝΤ. Και μετά τι; Θα την εφαρμόσει για το επόμενο της 4ετίας; Αφού δεν την πιστεύει. Θα κάνει οικουμενική; Θα κάνει εκλογές;
Αν ψηφίσω ΟΧΙ, τι θα κάνει; Θα πάει ξανά στις Βρυξέλλες να πάρει άλλη συμφωνία; Θα πει στους Ευρωπαίους να πάνε να γαμηθούνε; Κι αν πάει στις Βρυξέλλες και του ξαναπούνε τα ίδια, τότε τι; Θα ξανακάνουμε δημοψήφισμα; Κι αν τους πει κατευθείαν να πάνε να γαμηθούνε μετά τι θα έχει το πρόγραμμα; Με ποια ομάδα είμαστε; Είμαστε με κάποια ομάδα ή μόνοι μας κι όπου βγει; Με βάση ποιο σχέδιο το ΟΧΙ συμφέρει περισσότερο το λαό και του παρέχει μια καλύτερη ζωή όπως υποσχέθηκε πριν τις εκλογές;
nikos_abel
27/06/2015, 10:12
Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει η μία ή η άλλη θέση στο δημοψήφισμα, τότε είναι ανόητος.
Απλά θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν τελικά το αποτέλεσμα θα είναι ΟΧΙ σε αυτή τη χώρα.
Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει η μία ή η άλλη θέση στο δημοψήφισμα, τότε είναι ανόητος.
Με τη διαφορά πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακούσουμε πολλές διαφορετικές απόψεις για το τι σημαίνει η μία και η άλλη θέση και μάλιστα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Άρα είμαστε και όλοι εμείς ανόητοι και αυτοί που μας οδηγούν.
σορρυ Βύρωνα αλλα σύμφωνα με το δημοσίευμα για 6 μήνες δεν είχαμε διαπραγματέυσεις αλλα ξεκάθαρο εκβιασμό...άρα το ματσάκι ηταν στημένο εξάρχης και δεν είχε κανένα νόηνα να κατέβουμε να παίξουμε...
6 μήνες μας εκβιάζανε. Δεν είχαμε διαπραγματεύσεις. Το ματσάκι στημένο.
Ωραίο το αφήγημα αλλά δεν...στέκει...
paramedic
27/06/2015, 10:28
Ο καθένας το βλέπει απο την πλευρά που το συμφέρει παίδες. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο πορτοφόλι εδω μέσα και ούτε είμαστε όλοι υπάλληλοι η αφεντικά. Αν εγώ τον πίνω τόσα χρόνια πόσο να αντέξω? Αν βγάζω χρήμα, έστω και λίγο γιατί να μην θέλω να παραμείνει έτσι η κατάσταση?
Είναι όμως η πρώτη φορά που θα έχω την δύναμη να αποφασίσω τι θέλω να κάνω το τομάρι μου και θα κωλώσω και θα πω οτι ας αποφασίσουν πάλι οι άλλοι για μένα? Ε όχι ρε σεις είναι τουλάχιστον τραγικό. Πρέπει κάποια στιγμή να βγάλουμε @@ σε αυτό τον τόπο και να αποφασίσουμε τι θέλουμε να απογίνει για εμάς ανεξάρτητα ξαναλέω από την θέση του καθενός!
Θέλεις να συνεχίσεις με τα ίδια μέτρα και με αυτά που έρχονται. Οκ βγές και πες το και κάνε τα κουμάντα σου. Θες να σταματήσεις να σε πηδάνε οι ξένοι και να ρισκάρεις και να ζείς χωρίς το Iphone των 600€ για μερικά χρόνια? Οκ βγές και πες το και κάνε πάλι τα κουμάντα σου.
Αλλά να είναι δική σου η απόφαση και όχι των άλλων. Αλλά μάλλον είναι καλύτερα να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα ώστε να έχεις κάποιον να βρίζεις μετά έτσι δεν είναι?
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 10:33
Και ποιος σου λέει ότι στηρίζω Σύριζα ή και δημοψήφισμα ? Όμως εδώ να σου θυμίσω τα φορομπηχτικά μέτρα του Σαμαρά, τον ΕΝΦΙΑ, τη διάλυση της όποιας δημόσιας υγείας κλπ κλπ Να σου θυμίσω τα πόσα δις ρίξαμε στο πηγάδι χωρίς πάτο που λέγετε τράπεζες, να σου θυμίσω τα κόκκινα δάνεια που ΔΕ τα έδωσε κανένας Σύριζα και με πόσες "πουστιές" δόθηκαν, τα βατοπέδια, τους Βουλγαράκηδες, τον Πανίκα, τον Άκη, τον Λιάπη, τα υποβρύχια, τη Siemens και πόσους άλλους, να σου θυμίσω τα πόσα δις έχουμε δώσει μέχρι τώρα και όμως το χρέος μας μεγαλώνει... επειδή λοιπόν όλα αυτά δε τα έκανε ο Σύριζα μήπως να του καταλογίζουμε αυτά που του αναλογούν και να αναλάβουν και οι προηγούμενοι τις ευθύνες τους ? Γιατί ΟΧΙ δε με καλύπτει ότι έχασαν τις εκλογές και είναι λες και τους περάσαμε από την κολυμβήθρα και ξεπλύναμε τις αμαρτίες τους, δεν αντέχω να βλέπω τις "εξιλεωμένες" φάτσες τους γύρω μου και επιτέλους δεν αντέχω αυτή τη γ@μημένη φωνή του Γεωργιάδη. Φίλε μου τα παιδάκια μου θέλω να αποφασίζουν αυτά για τις ζωές τους και να δίνουν μάχες για αυτή με κάθε κόστος, μπορεί αν κάνω παιδιά να γίνω χέστης από την αγάπη που θα τους έχω και να τους λέω κλειστό το στόμα, να τα έχετε με όλους καλά να βρείτε μια καλή δουλειά και να ανοίξετε το σπιτικό σας, μπορεί δε ξέρω...
Χθες το βράδυ όταν όλοι ήταν στα ΑΤΜ μα το θεό είδα την πιο όμορφη εικόνα η εκδίκηση του πεινασμένου, όλοι μέσα στην αγωνία να προλάβουν να σηκώσουν ότι μπορούν πριν αδειάσει το μηχάνημα, ιδρωμένοι άλλοι βουβοί άλλοι με λογοδιάρροια από τον πανικό και δίπλα από ένα τέτοιο μηχάνημα ήταν ένας άστεγος που κοιμόταν γαλήνιος τον ύπνο του δικαίου.
Φίλτατέ μου δεν με ενδιαφέρει εάν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ναι στο μνημόνιο, όχι στο μνημόνιο, ούτε προσπάθησα να σε κατατάξω κάπου. Η φωνή του Γεωργιάδη μου είναι εξίσου αποκρουστική, αν και τώρα τελευταία η φωνή της Κωνσταντοπούλου ανεβαίνει επικίνδυνα, αλλά ακόμα δεν την απειλεί. Αυτό που σου είπα είναι ότι σίγουρα τα παιδιά μας ΔΕΝ αποφασίζουν για τις ζωές τους και καταλαβαίνεις πως και γιατί δεν είναι εφικτό αυτό...Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο!!!
Είναι όμως η πρώτη φορά που θα έχω την δύναμη να αποφασίσω τι θέλω να κάνω το τομάρι μου και θα κωλώσω και θα πω οτι ας αποφασίσουν πάλι οι άλλοι για μένα? Ε όχι ρε σεις είναι τουλάχιστον τραγικό. Πρέπει κάποια στιγμή να βγάλουμε @@ σε αυτό τον τόπο και να αποφασίσουμε τι θέλουμε να απογίνει για εμάς ανεξάρτητα ξαναλέω από την θέση του καθενός!
Μα και πάλι δεν αποφασίζεις. Κανείς δεν σου έχει πει ακόμη τι σημαίνει η μία ή η άλλη επιλογή για να αποφασίσεις.
Το μόνο που σου έχουν πει είναι να πεις αν θέλεις αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα. Ευχαριστώ ρε φίλε, ποιος τα θέλει, ξέρεις κανέναν;
Για το τι θα γίνει μετά όμως, ούτε κουβέντα. Πάλι άλλοι θα αποφασίσουν.
tzimidis
27/06/2015, 10:38
Oi filoi mas exoun ena rito poly gamAto :
Lene : Kalytera ena telos me tromo , para tromos dixos telos.
As ginei to NAI i as ginei to OXI.
Na ginei omos TORA gia na kseroume epitelous pos tha poreytoume gia ta epomena 5-10 xronia.
Apo to proi sti douleia exo milisei me 15-20 pelates.
Oloi symfonoun oti o Tsipras kala tous kanei, alla .........
..........
..........
..........
..........
...............
....................tha psifisoun NAI !!!!!!! (sta metra)
gia na min xasoume ta lefta mas nte!!!
Kai perimenete AN telika ginei dimopsifisma na treksoun oloi na psifisoun me aisthima eythynis?
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 10:48
Ο καθένας το βλέπει απο την πλευρά που το συμφέρει παίδες. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο πορτοφόλι εδω μέσα και ούτε είμαστε όλοι υπάλληλοι η αφεντικά. Αν εγώ τον πίνω τόσα χρόνια πόσο να αντέξω? Αν βγάζω χρήμα, έστω και λίγο γιατί να μην θέλω να παραμείνει έτσι η κατάσταση?
Θέλεις να συνεχίσεις με τα ίδια μέτρα και με αυτά που έρχονται. Οκ βγές και πες το και κάνε τα κουμάντα σου. Θες να σταματήσεις να σε πηδάνε οι ξένοι και να ρισκάρεις και να ζείς χωρίς το Iphone των 600€ για μερικά χρόνια? Οκ βγές και πες το και κάνε πάλι τα κουμάντα σου.
Αλλά να είναι δική σου η απόφαση και όχι των άλλων. Αλλά μάλλον είναι καλύτερα να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα ώστε να έχεις κάποιον να βρίζεις μετά έτσι δεν είναι?
Έτσι, πολλά likes, ουσιαστικά ΝΑΙ ή ΟΧΙ αποφασίζεται βάσει του "έχω λεφτά-δεν έχω λεφτά", "έχω δουλειά-δεν έχω δουλειά", κάπως έτσι. Προ 5 λεπτών χτύπησε το τηλ και μετά μου ήρθε να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο, ήταν ένας "μικρός κυρίαρχος λαός, ώριμος για τη μεγάλη στιγμή"... έχουμε και λέμε: πήρε δάνειο για να πάρει σπίτι, πήρε δάνειο για να φτιάξει τον κήπο στο σπίτι, πήρε δάνειο να πάρει μηχανή και αμάξι BMW, πήρε δάνειο για να φτιάξει φωτοβολταϊκά και πριν λίγο καιρό ήρθε να πάρει δάνειο για να κάνει τραπέζι για τα βαφτίσια του παιδιού... Τι μου είπε; "Εγώ θα ψηφίσω ΟΧΙ γιατί δε μ μένουν λεφτά στην τσέπη κάθε μήνα και δε γουστάρω να με γαμάνε οι ξένοι, χρωστάω παντού, λεφτά δεν έχω, αν γυρίσουμε στη δραχμή όλα αυτόματα θα φτιάξουν γιατί θα έχουμε δικό μας νόμισμα και θα κάνουμε ότι θέλουμε"... Δεν του είπα ότι τα λεφτά δεν του περισσεύουν όχι επειδή του τα παίρνουν οι ξένοι, αλλά γιατί όπως και αυτή η χώρα ζούσε και ζει με δανεικά και δεν το έχει καταλάβει. Όπως και ότι εγώ που παίρνω λιγότερα από αυτόν δεν είμαι πλούσιος αλλά όλο και κάτι μένει στην τσέπη γιατί δεν έχω πάρει δάνειο στη ζωή μου και γιατί δούλευα 12 χρόνια κι έβαζα λεφτά στην άκρη να πάρω μηχανή που ήθελα. Φίλη της γυναίκας μου άνεργη με άνεργο άντρα της έλεγε το πρωί ότι θα ψηφίσουν ΟΧΙ επειδή έτσι κι αλλιώς λεφτά δεν έχουν και είναι ώρα να δουν και όσοι είχαν δουλειά και λεφτά μέχρι τώρα πως είναι να είσαι στη θέση τους, αυτό το τετριμμένο με την κατσίκα του γείτονα που πρέπει να ψοφήσει... Κάπου αλλού κάποιος άλλος θα λέει αναφανδόν στο ΝΑΙ γιατί έχω λεφτά στην τράπεζα και δεν θέλω να τα χάσω... Ο ώριμος, κυρίαρχος λαός... Πάω να παίξω με τις κόρες μου μπας και φύγει η μαυρίλα, ακόμα μπορώ να τις κοιτάω στα μάτια...
το σωστό δημοψήφισμα θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί πολύ καιρό τώρα και θα έπρεπε να λέει:
η κατάσταση είναι σκατά και για να τη διορθώσω θα κάνω αυτό κι αυτό κι αυτό (που πιθανότατα θα είναι επώδυνο αλλά θα δίνει μια προοπτική). θέλετε; ναι ή όχι
τώρα μας λέει οι κακοί ξένοι μας λένε να κάνουμα αυτά θέλετε ή όχι;
μας λέει τι θα γίνει στο ναι δεν μας λέει τι θα κάνει στο όχι.
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι το σωστό δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι 5 μήνες πριν στις εκλογές, να έλεγε τι πρέπει να γίνει αφού εκλεγεί, αλλά μάλλον σκέφτηκε ότι δε θα βγει οπότε έκανε το ζάπειο θεσσαλονίκη και το πούλησε.
Και τώρα έχουμε το δημοψήφισμα ναι στον παπαδόπουλο όχι στο βασιλιά
stefanos
27/06/2015, 10:58
Μα και πάλι δεν αποφασίζεις. Κανείς δεν σου έχει πει ακόμη τι σημαίνει η μία ή η άλλη επιλογή για να αποφασίσεις.
Το μόνο που σου έχουν πει είναι να πεις αν θέλεις αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα. Ευχαριστώ ρε φίλε, ποιος τα θέλει, ξέρεις κανέναν;
Τελικά δεν αποφασίζεις γιατί τα τελευταία χρόνια έχεις πτωχεύσει
και περιμένεις να πληρώσεις υποχρεώσεις και να κάνεις ανάπτυξη με χρήμα
που σου δανείζουν οι άλλοι.
Εφόσον οι άλλοι αποφάσισαν ότι δεν σε δανείζουν άλλο τελείωσες έτσι και αλλιώς.
Οπότε ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Η μείωση μισθών συντάξεων δαπανών κλπ ΕΓΙΝΕ χτές.
Απλά θα επιλέξουμε με τι νόμισμα θα είμαστε φτωχοί.
paramedic
27/06/2015, 11:03
Κανείς δεν ξέρει να σου πεί τι θα γίνει είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ φίλε. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και μια χαρά ξέρουμε τι σημαίνει και η μία και η άλλη άποψη.
Απο την μία έχεις την υποτέλεια και τον ραγιαδισμό και απο την άλλη την πλεύση σε αχαρτογράφητα νερά μήπως και έρθει η ελπίδα. Ίσως έρθει η ελπίδα ίσως και όχι.
Bob_o_mastoras
27/06/2015, 11:04
Ρε παιδια.. Κοιμηθηκα με Ευρω και ξυπνησα με Δραχμη!
:bawl::bawl::bawl::bawl::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
:wave2:
blackbusa
27/06/2015, 11:04
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση μετά που εγώ θα ψηφίσω ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Αν ψηφίσω ΝΑΙ, τότε οκ, θα υπογράψει την πρόταση του ΔΝΤ. Και μετά τι; Θα την εφαρμόσει για το επόμενο της 4ετίας; Αφού δεν την πιστεύει. Θα κάνει οικουμενική; Θα κάνει εκλογές;
Αν ψηφίσω ΟΧΙ, τι θα κάνει; Θα πάει ξανά στις Βρυξέλλες να πάρει άλλη συμφωνία; Θα πει στους Ευρωπαίους να πάνε να γαμηθούνε; Κι αν πάει στις Βρυξέλλες και του ξαναπούνε τα ίδια, τότε τι; Θα ξανακάνουμε δημοψήφισμα; Κι αν τους πει κατευθείαν να πάνε να γαμηθούνε μετά τι θα έχει το πρόγραμμα; Με ποια ομάδα είμαστε; Είμαστε με κάποια ομάδα ή μόνοι μας κι όπου βγει; Με βάση ποιο σχέδιο το ΟΧΙ συμφέρει περισσότερο το λαό και του παρέχει μια καλύτερη ζωή όπως υποσχέθηκε πριν τις εκλογές;
1) ΝΑΙ...ξέρεις όμως και τι σε περιμένει (οσπου να σου πούνε για μια αλλη φορα οι έξω οτι μαλλον κάναμε λάθος και ψάχνουμε για νεα λύση) α)υπογράφει και κολοτουμπιάζει μένοντας στην εξουσία,αρχίζοντας λογικά την αντίστροφη μέτρηση για την υπαρξή του...β)δεν δέχεται να υπογράψει και πάει άμεσα σε εκλογές...και θα έχουμε πάλι τον Μπουμπούκο υπουργό...επειδή απο τα γραφομενά σου μαλλον εισαι υπερ του ΝΑΙ δεν πρέπει να σε νοιάζει τι θα κανει ο Σύριζα...
2) ΟΧΙ...ειλικρινά δεν ξέρω και για να πω την αλήθεια την στιγμή που τωρα παίζουνε πόκερ δεν θέλω να μου αποκαλύψουν τα χαρτία τους...πας στην ευρώπη και λες οτι αυτα που μου ζητάτε ο λαός μου δεν τα δέχετε...εγώ δεν φεύγω απο το ευρώ, εσυ δεν μπορείς να με διώξεις, τι γίνετε τωρά???τα λέφτα που χρωστάω ειναι των τραπεζών σας και δεν έχω μια...το μπαλλακι (χειβομβίδα βασικά) ειναι δικο σας...smile...
αν σε αναγκάσουν να βγείς απο το ευρώ νομίζω οτι εισαι ελευθέρος πιά να αποφασήσεις τον νταβατζή σου ( ΗΠΑ ,Ρωσσία, Κίνα) και ίσως να αρχίσεις να ψάχνεις επι της ουσίας τι χρέος πληρωνεις και αν πρέπει να τον πληρώνεις...ασε που είσαι επιτέλους ελεύθερος (νομίζω) να αρχίσεις τις απαιτήσεις για τα κατοχικά δάνεια κλπ κλπ...
οπως οι έξω έθεσαν to Plan B τους σε λειτουργία, θέλω να πιστέυω οτι το ίδιο θα κάνουν και οι μέσα αν θα έρθει η ώρα...
προσωπικά πιστέυω οτι ολα είναι ενα παιχνίδι κυριαρχίας...το πρόβλημα τους για την Ελλάδα ειναι μηδαμίνο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες του Νότου...και ολες ειναι στο κάγκελο κοιτάζοντας με αγωνία...αν δεν πηδήξουν την Ελλάδα ολοκληρωτικά ερχονται με φόρα Ισπανοί και κυρίως Ιταλία...
εν τέλει...ο κάθε λαός ειναι βολεψάκιας και πιστέυω οτι τελικά θα υπερυσχίσει το ΝΑΙ...εστω η πρώτη μπιστολία θα εχει πέσει...
παω να δω motogp...βασικά παω να δω τον vr46 αλλ δεν γαμιέτε...:wave2:
υ.γ. για να μην παρεξηγηθώ..δεν είμαι Συριζαίος...τα ίδια θα έγραφα και για τον ΓΑΠ αν τολμούσε τοτε..
υ.γ.2 η τρομοκρατία βλέπω έχει αρχίσει...ευρώ η δραχμή...αρα με το ΟΧΙ έχουν δεδομένο την δραχμή...και γαμώ η ΕΕ των λαών...
tzimidis
27/06/2015, 11:26
Ego o foukaras 50 eyro thelo na sikoso na paro tsigara kai na balo benzina
337782337783
σορρυ Βύρωνα αλλα σύμφωνα με το δημοσίευμα για 6 μήνες δεν είχαμε διαπραγματέυσεις αλλα ξεκάθαρο εκβιασμό...άρα το ματσάκι ηταν στημένο εξάρχης και δεν είχε κανένα νόηνα να κατέβουμε να παίξουμε...
Ναι μωρέ...όλα στημένα από την αρχή ήταν. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλο τρόπο η παράλογη άρνηση στις ζυγισμενες, σωστά τεκμηριωμένες αναπτυξιακές προτάσεις που έκανε o yianis τόσους μήνες.
Δημιουργικά ασαφή φάση ζούμε.
blackbusa
27/06/2015, 11:45
Ναι μωρέ...όλα στημένα από την αρχή ήταν. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλο τρόπο η παράλογη άρνηση στις ζυγισμενες, σωστά τεκμηριωμένες αναπτυξιακές προτάσεις που έκανε o yianis τόσους μήνες.
Δημιουργικά ασαφή φάση ζούμε.
για να εξηγηθώ...είπα οτι νομίζω οτι μονο η μία ήθελε/προσπαθήσε διαπραγμάτευση...εκτός αν θεωρείς πχ μούφα οταν κάποια στιγμή αλλο συμφωνήσανε και αλλο τους φέρανε να υπογράψουν...τέσπα...
tzimidis
27/06/2015, 11:49
Gelaei o kosmos me ta xalia mas : kykloforoun sta diethni mesa foto me to atm tis voulis na einai adeio.
5 χρόνια τώρα ο κόσμος γέλαγε και μας κορόιδευε και μας έλεγε φτωχους και ζητιάνους
paramedic
27/06/2015, 11:54
Gelaei o kosmos me ta xalia mas : kykloforoun sta diethni mesa foto me to atm tis voulis na einai adeio.
Στα @@ μας πραγματικά με το λέει ο κόσμος για εμάς πια. Όπως και να'χει αυτοί μας κοροιδεύουν οπότε πραγματικά στα @@ μας γι'αυτούς όπως μας γράφουν και αυτοί.
blackbusa
27/06/2015, 11:55
5 χρόνια τώρα ο κόσμος γέλαγε και μας κορόιδευε και μας έλεγε ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ και ζητιάνους..:)
Στανταράκι, έχω και τηλεφωνική γραμμή 090...
Επίσης, μπορώ να σου πω με το αζημίωτο κανένα χαρτάκι να παίξεις στο ΧΑ, ή σε ποιο νόμισμα να τοποθετηθείς για να εκμεταλλευτείς το volatility των ημερών, αν πρέπει να είσαι long ή short στον VIX, τι YTM δίνει το corporate bond της Frigoglass και αν συμφέρει το risk reward μετά την πώληση του κλάδου γυαλιού, όπως και αν έχει νόημα να παίξεις spreads πάνω στο QE.
Καλοδεχούμενη η κριτική πάνω σ΄αυτά που λέω για την οικονομική πολιτική του εκάστοτε μάγου που ψήφισε ο περήφανος λαός, έχω μείνει προσεκτικά απ΄έξω από κάθε επίθεση σε συμφορουμίτη για τις επιλογές του.
Τα όμορφα με τις κότες και τους σκατοκάλτσα (που υποθέτω οτι μου απευθύνουν οι μέχρι τώρα σιωπηλοί απόγονοι του Λεωνίδα), είναι βούτυρο στο ψωμί μου αν γίνουν προσωπική κόντρα.
Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί επομένως στο τι λέμε επί προσωπικού, ιδίως όταν επί σειρά μηνών και ετών η μούγκα είναι ο τρόπος συμμετοχής σε τέτοια θέματα.
Kind Regards και χαιρετισμούς στον Ξέρξη. Αν τον δείτε, πείτε του πως τον ψάχνει η Κωνσταντοπούλου και ο Toussaint. :wave2:
Τελικά δεν αποφασίζεις γιατί τα τελευταία χρόνια έχεις πτωχεύσει
και περιμένεις να πληρώσεις υποχρεώσεις και να κάνεις ανάπτυξη με χρήμα
που σου δανείζουν οι άλλοι.
Εφόσον οι άλλοι αποφάσισαν ότι δεν σε δανείζουν άλλο τελείωσες έτσι και αλλιώς.
Οπότε ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Η μείωση μισθών συντάξεων δαπανών κλπ ΕΓΙΝΕ χτές.
Απλά θα επιλέξουμε με τι νόμισμα θα είμαστε φτωχοί.
+990, +635 και άλλα 300 απ΄το SH.
spiridaus
27/06/2015, 12:13
Byron δεν με ενδιαφέρουν τα στανταράκια έχω κόψει και το στοίχημα εδώ και καιρό. Δεν ήξερα όμως ότι η ορθότητα της άποψης μετριέται από το πόσο χωμένος είσαι στο καζίνο των Αθηνών και/ή από την συχνότητα των ποστς σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ.
Όσο για το σχόλιο για τις κότες δεν πήγαινε σε εσένα αλλά σε όλους όσοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να απονομιμοποιήσουν το -όποιο- δημοψήφισμα.
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 12:16
Ego o foukaras 50 eyro thelo na sikoso na paro tsigara kai na balo benzina
337782337783
Τρελή τρολιά η Πειραιώς, επιθυμείτε άλλη συναλλαγή; :bawl: Σου λέει, κάτσε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία μπας και θέλει να κάνει κατάθεση τελικά...
tzimidis
27/06/2015, 12:19
Στα @@ μας πραγματικά με το λέει ο κόσμος για εμάς πια. Όπως και να'χει αυτοί μας κοροιδεύουν οπότε πραγματικά στα @@ μας γι'αυτούς όπως μας γράφουν και αυτοί.
Den to egrapsa gia na ntrapoume, alla gia na deikso pos mas antimetopizoun paraekso.
Skata sta moutra tous kai skata sto lakko tous.
Alla dekaeties tora etsi den tous exoume mathei emeis oi idioi???
Kalosilthe to dollario ki etsi. Kai pipes kanoume amalaxei arkei na peftei to xrima.
Kairos na teleionoume m'ayto pia. ( i mipos oxi???? tha deiksei.)
MG-KTiNoS
27/06/2015, 12:30
εμένα όμως μ ενοχλεί....
(και πιο πολύ μ ενοχλεί ότι σε πολλά έχουν και δίκιο..... Όχι ότι αυτοί δεν έκαναν τίποτα αλλά στην τελική εσύ -εγώ- είσαι ο μαλακάς)
Στανταράκι, έχω και τηλεφωνική γραμμή 090...
Επίσης, μπορώ να σου πω με το αζημίωτο κανένα χαρτάκι να παίξεις στο ΧΑ, ή σε ποιο νόμισμα να τοποθετηθείς για να εκμεταλλευτείς το volatility των ημερών, αν πρέπει να είσαι long ή short στον VIX, τι YTM δίνει το corporate bond της Frigoglass και αν συμφέρει το risk reward μετά την πώληση του κλάδου γυαλιού, όπως και αν έχει νόημα να παίξεις spreads πάνω στο QE.
Καλοδεχούμενη η κριτική πάνω σ΄αυτά που λέω για την οικονομική πολιτική του εκάστοτε μάγου που ψήφισε ο περήφανος λαός, έχω μείνει προσεκτικά απ΄έξω από κάθε επίθεση σε συμφορουμίτη για τις επιλογές του.
Τα όμορφα με τις κότες και τους σκατοκάλτσα (που υποθέτω οτι μου απευθύνουν οι μέχρι τώρα σιωπηλοί απόγονοι του Λεωνίδα), είναι βούτυρο στο ψωμί μου αν γίνουν προσωπική κόντρα.
Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί επομένως στο τι λέμε επί προσωπικού, ιδίως όταν επί σειρά μηνών και ετών η μούγκα είναι ο τρόπος συμμετοχής σε τέτοια θέματα.
Kind Regards και χαιρετισμούς στον Ξέρξη. Αν τον δείτε, πείτε του πως τον ψάχνει η Κωνσταντοπούλου και ο Toussaint. :wave2:
Ρε Βύρωνα ειλικρινά πιστεύεις ότι είναι λύση το να λαμβάνονται διαρκώς νέα μέτρα τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου (23% εστίαση, τουρισμός πχ) και να μας δίνουν χαπάκι ανά έξι μήνες;
Ρε Βύρωνα ειλικρινά πιστεύεις ότι είναι λύση το να λαμβάνονται διαρκώς νέα μέτρα τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου (23% εστίαση, τουρισμός πχ) και να μας δίνουν χαπάκι ανά έξι μήνες;
ελα μου ντε!
αλλά πιστεύεις ότι άμα την κάνουμε από το ευρώ, κόψουμε τα δεσμα από το ΔΝΤ θα έρθει η ανάπτυξη,
θα ξοφληθεί το χρεός και η ανεργία θα πάει στο 4,2%; θα επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία;
ή από το πουτανάκι της Ευρώπης/ΗΠΑ θα γίνουμε το πουτανάκι της Ρωσίας;
κι αν το πιστεύεις που το στηρίζεις; υπάρχει κάποιο ιστορικό προηγούμενο;
ελα μου ντε!
αλλά πιστεύεις ότι άμα την κάνουμε από το ευρώ, κόψουμε τα δεσμα από το ΔΝΤ θα έρθει η ανάπτυξη,
θα ξοφληθεί το χρεός και η ανεργία θα πάει στο 4,2%; θα επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία;
ή από το πουτανάκι της Ευρώπης/ΗΠΑ θα γίνουμε το πουτανάκι της Ρωσίας;
κι αν το πιστεύεις που το στηρίζεις; υπάρχει κάποιο ιστορικό προηγούμενο;
Δε το πιστεύω Μπάμπη. Σε πρώτη φάση δε νομίζω να φύγουμε από euro. Δε θεωρώ ότι θα γίνει κάτι από όσα έγραψες, θεωρώ όμως ότι ΙΣΩΣ (χωρίς να νομίζω ότι όλοι ασχολούνται μαζί μας) χτυπήσουν κάποια πιο σοβαρά καμπανάκια. Επίσης θεωρώ ότι ΙΣΩΣ (αλλά αυτό προσπαθώ να το πιστέψω) τα ζωντόβολα που ζούνε σε τούτο το τόπο αρχίσουν να βάζουν λίγο το μυαλό τους να δουλεύει και να μη νοιάζονται μόνο για τη πάρτυ τους, το βόλεμα τους, τα ρούχα τους και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε.
Τέλος προσωπικά δεν υποστήριξα ποτέ κανένα που καπηλεύεται χρήματα είτε της ΕΕ είτε όποιου θέλει ας είναι, κανένα βύσμα, κανένα βολεμένο, κανένα Ελληνάρα. Θέλω ισονομία, ευκαιρίες για να αποδείξει ο καθένας τι αξίζει και όποιος παρανομεί να του κόβουν το κώλο όπως σε κάποιες χώρες (ξέρω ουτοπία).
amyroukai
27/06/2015, 12:54
Επίσης θεωρώ ότι ΙΣΩΣ (αλλά αυτό προσπαθώ να το πιστέψω) τα ζωντόβολα που ζούνε σε τούτο το τόπο αρχίσουν να βάζουν λίγο το μυαλό τους να δουλεύει και να μη νοιάζονται μόνο για τη πάρτυ τους, το βόλεμα τους, τα ρούχα τους και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε.
Προ μίας ώρας, πάω να πληρώσω ένα λογαριασμό (ναι ξέρω βρήκα μέρα). Στο κατάστημα είναι μιά κιουρία που έχει πιάσει το μπλα μπλα με την υπάλληλο για το τι θα κάνει με το συμβόλαιό της κλπ. Τελικά για να ελευθερωθεί το ταμείο την αναλαμβάνει άλλος και ακούω "εγώ πάντως θέλω διετές συμβόλαιο και την επιδότηση σε τηλεόραση". Α, να πάτε στο Χ κατάστημα που μπορεί να το κάνει αυτό της απαντάνε.
Ο κόσμος ζει ακόμα "αλλού" φίλε Μάικ... ΠΟΛΥ αλλού.
Για το δεύτερο... τρία ΛΟΛ χωρίς ομιτζι. Αξιοκρατία στην Ελλάδα...
Δηλαδή σοβαρά τώρα, έχεις την εντύπωση πως υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουμε τα μέτρα όποια και αν είναι η απάντηση στο δημοψήφισμα;
Άντε και απαντάμε ΟΧΙ με ποσοστό 100%. Τι σημαίνει αυτό, ότι αύριο θα μας δώσουν οι ξένοι λεφτά;
Δεν υπάρχει περίπτωση.
Οπότε:
Αφού δικά μας δεν έχουμε, τι θα κάνουμε, θα κόψουμε τις εισαγωγές; Όχι βέβαια, χρειαζόμαστε πρώτες ύλες, καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα κτλ.
Αυτά και πάλι πρέπει να τα πληρώσουμε και μάλιστα σε € ή $ που δεν θα έχουμε και βερεσέ δεν θα μας ξαναδώσει κανείς για 50 χρόνια.
Οι φραγκάτοι τα λεφτά τους τα έχουν ήδη πάρει, οπότε πάει κι αυτό.
Που νομίζεις πως θα βρει τα λεφτά για όλα αυτά η κυβέρνηση;
Φυσικά και θα πάρει μέτρα, φυσικά και θα επιβάλλει λιτότητα και πιθανώς ακριβώς στο ίδιο ποσοστό με αυτό που θα επέβαλε και με την συμφωνία του ΔΝΤ.
Απλά στο μεταξύ θα έχουν φύγει μπόλικες ακόμα εππιχειρήσεις από την Ελλάδα και μερικά ακόμη δις από τις τράπεζες.
Το ερώτημα όπως τίθεται είναι σαν να είσαι στο αεροπλάνο που έχει μείνει από καύσιμα και να σε ρωτάνε αν θέλεις να κάνεις αναγκαστική προσγείωση στη θάλασσα ή στην πλαγιά...
Δε το πιστεύω Μπάμπη. Σε πρώτη φάση δε νομίζω να φύγουμε από euro. Δε θεωρώ ότι θα γίνει κάτι από όσα έγραψες, θεωρώ όμως ότι ΙΣΩΣ (χωρίς να νομίζω ότι όλοι ασχολούνται μαζί μας) χτυπήσουν κάποια πιο σοβαρά καμπανάκια. Επίσης θεωρώ ότι ΙΣΩΣ (αλλά αυτό προσπαθώ να το πιστέψω) τα ζωντόβολα που ζούνε σε τούτο το τόπο αρχίσουν να βάζουν λίγο το μυαλό τους να δουλεύει και να μη νοιάζονται μόνο για τη πάρτυ τους, το βόλεμα τους, τα ρούχα τους και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε.
Τέλος προσωπικά δεν υποστήριξα ποτέ κανένα που καπηλεύεται χρήματα είτε της ΕΕ είτε όποιου θέλει ας είναι, κανένα βύσμα, κανένα βολεμένο, κανένα Ελληνάρα. Θέλω ισονομία, ευκαιρίες για να αποδείξει ο καθένας τι αξίζει και όποιος παρανομεί να του κόβουν το κώλο όπως σε κάποιες χώρες (ξέρω ουτοπία).
δηλαδή απλά να υπάρχει μια ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα;
πες πχ ότι έχεις μια δουλειά η οποία είναι σκατα σε μισθό και συνθήκες εργασίας. Τι κάνεις;
φεύγεις και ελπίζεις ότι θα βρεις μια καλύτερη δουλεια κια μέχρι να τη βρεις βαδίζεις στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;
ή μένεις εκεί που είσαι, κάνεις το σκατό σου παξιμάδι μέχρι να βρεις μια καλύτερη ευκαιρία;
Όσο για την αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες κτλ αυτά υπάρχουν σε καπιταλιστικότατες χώρες.
Βρετανία, ΗΠΑ κτλ
Το ερώτημα όπως τίθεται είναι σαν να είσαι στο αεροπλάνο που έχει μείνει από καύσιμα και να σε ρωτάνε αν θέλεις να κάνεις αναγκαστική προσγείωση στη θάλασσα ή στην πλαγιά...
Όχι φίλε, δε θα μείνω να κολυμπάω σε μια λίμνη με σκατά χωρίς να ξέρω που το τέλος γιατί αλλιώς τι; Θα φάω πιο πολλά σκατά;
Και αν είναι έτσι όπως θέτεις το ερώτημα σου, τότε θα χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο για να τη κάνω και εγώ από εδώ μια και καλή. Γιατί έτσι όπως τα λες δεν υπάρχει απεγκλωβισμός. Δε φοβάμαι να ξεκινήσω από την αρχή γιατί το έχω κάνει αρκετές φορές.
πες πχ ότι έχεις μια δουλειά η οποία είναι σκατα σε μισθό και συνθήκες εργασίας. Τι κάνεις;
φεύγεις και ελπίζεις ότι θα βρεις μια καλύτερη δουλεια κια μέχρι να τη βρεις βαδίζεις στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;
ή μένεις εκεί που είσαι, κάνεις το σκατό σου παξιμάδι μέχρι να βρεις μια καλύτερη ευκαιρία;
Φεύγω, όπως έχω κάνει 3 φορές Μπάμπη μου.
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 13:05
Μάγκες άσχετα με την όλη φάση και τις απόψεις του καθενός, μ΄αρέσει που και αυτή η συζήτηση και η παραδίπλα με το δημοψήφισμα έχουν κρατηθεί σε πολύ καλό επίπεδο και ανταλλάσσονται γόνιμες απόψεις, respect σε όλους!!!
taisteal
27/06/2015, 13:11
Το εχω ξαναπει,πουλημα ολα και σε ενα νησακι στον Ειρηνικο να ψαρευω...
Να ζησω και 100 χρονια..
Τρελή τρολιά η Πειραιώς, επιθυμείτε άλλη συναλλαγή; :bawl: Σου λέει, κάτσε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία μπας και θέλει να κάνει κατάθεση τελικά...
του δίνω εγώ Αβάδιστα Αβίαστα σήμερα 50 ευρώ με την υπόσχεση να μου επιστρέψει το 65 μου, σε Ελβετικό Φράγκο την επόμενη εβδομάδα.
Φέρ ινάφ???
blackbusa
27/06/2015, 13:14
σορρυ που επανέρχομαι αλλα δεν παμε καθόλου καλα...μολι πριν λίγο ο ΧοντροΜαλάκας Βενιζέλος ειπε οτι το δημοψήφισμα ειναι πραξικοματικό...άντε για και καλή τύχη μάγκες...
tzimidis
27/06/2015, 13:15
[QUOTE=amyroukai;2606978
Ο κόσμος ζει ακόμα "αλλού" φίλε Μάικ... ΠΟΛΥ αλλού. ...[/QUOTE]
Se emas sto magazi exoun gamithei apo to proi na stokaroun makaronia......
........Barilla ........
MG-KTiNoS
σορρυ που επανέρχομαι αλλα δεν παμε καθόλου καλα...μολι πριν λίγο ο ΧοντροΜαλάκας Βενιζέλος ειπε οτι το δημοψήφισμα ειναι πραξικοματικό..
:rotflmao:
AUFGEBRACHT
Το εχω ξαναπει,πουλημα ολα και σε ενα νησακι στον Ειρηνικο να ψαρευω...
Να ζησω και 100 χρονια..
Ωραία φάση ένα νησάκι-ατόλη αλλά τα 100 χρόνια παίζονται... Σε λίγα χρόνια κινδυνεύουν να καλυφθούν από νερά λόγω της υπερθέρμανσης και του λιωσίματος των πάγων, αλλά και αυτό να μη γίνει παίζει να 'ναι τίγκα στη ραδιενέργεια από τις ατομικές δοκιμές Γάλλων και Αμερικανών... Κι εκεί πρόβλημα ρε πστ μου.
MG-KTiNoS
27/06/2015, 13:17
Ήρθε ο ΤΡΙΜΑΛΑΚΑΣ και πήρε ντεπόν και ασπιρίνες για 16 χρόνια....
Του λέω λοιπόν για πλάκα...
-Κανα βιαγκρα δε μπέρνεις μπας και σου περάσει ο πονοκέφαλος????
Πήρε ΚΑΙ βιάγκρα....
:a08:
taisteal
27/06/2015, 13:18
Ωραία φάση ένα νησάκι-ατόλη αλλά τα 100 χρόνια παίζονται... Σε λίγα χρόνια κινδυνεύουν να καλυφθούν από νερά λόγω της υπερθέρμανσης και του λιωσίματος των πάγων, αλλά και αυτό να μη γίνει παίζει να 'ναι τίγκα στη ραδιενέργεια από τις ατομικές δοκιμές Γάλλων και Αμερικανών... Κι εκεί πρόβλημα ρε πστ μου.
Αυτο με την υπερθερμανση θα το συζητουσα αλλα δεν ειναι της παρουσης..
taisteal
27/06/2015, 13:18
Ήρθε ο ΤΡΙΜΑΛΑΚΑΣ και πήρε ντεπόν και ασπιρίνες για 16 χρόνια....
Του λέω λοιπόν για πλάκα...
-Κανα βιαγκρα δε μπέρνεις μας και που περάσει ο πονοκέφαλος????
Πήρε ΚΑΙ βιάγκρα....
Κτηνε με τα φραγκα που θα μαζεψεις,σε βλεπω με γκουτσι...ααααανετα
:D
Bob_o_mastoras
27/06/2015, 13:21
-Κανα βιαγκρα δε μπέρνεις μας και που περάσει ο πονοκέφαλος????
Πήρε ΚΑΙ βιάγκρα....
Tα δινουν χωρις συνταγη;;; :a01:
Να παρω για κανα οργιο... :lol:
MG-KTiNoS
27/06/2015, 13:35
Κτηνε με τα φραγκα που θα μαζεψεις,σε βλεπω με γκουτσι...ααααανετα
:D
Δευτέρα φίλε πληρώνω ΙΚΑ ΦΜΥ ΚΑΙ ΔΕΗ !!!!!
ΑΡΧΟΝΤΑΣ
:smokin:
(ναι σαι καλά ρε Τσίπρα)
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 13:39
Δευτέρα φίλε πληρώνω ΙΚΑ ΦΜΥ ΚΑΙ ΔΕΗ !!!!!
ΑΡΧΟΝΤΑΣ
:smokin:
(ναι σαι καλά ρε Τσίπρα)
Με τόσες πληρωμές μαζεμένες έπρεπε να του έδινες την οικονομική συσκευασία Viagra για παρτούζες...
Υ.Γ. Αν πας τράπεζα Δευτέρα και αν είναι ανοικτές, φτιάξε τεράστια ταμπέλα με νέον επιγραφή να αναβοσβήνει ΕΓΩ ΗΡΘΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΘΕΣΗ...
MG-KTiNoS
27/06/2015, 13:40
Όποιος βγάλει το φάρμακο για τη μαλακία πάντως θα γίνει πλούσιος.....
nick_VFR
27/06/2015, 22:08
Καθόλου ουτοπία. Βασικά, είναι η μόνη μας επιλογή είτε έχουμε ευρώ είτε δραχμές.
(μέχρι να το καταλάβουμε βέβαια........) :cry:
Με τόσες πληρωμές μαζεμένες έπρεπε να του έδινες την οικονομική συσκευασία Viagra για παρτούζες...
Υ.Γ. Αν πας τράπεζα Δευτέρα και αν είναι ανοικτές, φτιάξε τεράστια ταμπέλα με νέον επιγραφή να αναβοσβήνει ΕΓΩ ΗΡΘΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΘΕΣΗ...
Ονειρεύομαι να έρθει η δευτέρα που θα πάω στην τράπεζα...
Θα περιμένω στωϊκά στην ουρά...
Και θα δώ έναν ταλαίπωρο ταμία που θα έχει σιχαθεί να δίνει λεφτά...
Θα τον κοιτάξω καρφί στα μάτια και θα του πω με ένα κοφτό χαμογελάκι...ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Ονειρεύομαι από τώρα την έκπληξη στα μάτια του!! :lol::bawl:
AUFGEBRACHT
28/06/2015, 08:40
Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα του διαγγέλματος και των δραματικών εξελίξεων, 00:01 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βουλής η πρόσκληση της αρμόδιας επιτροπής προς το γκόμενο της Δούρου για την επικύρωση του διορισμού του ως διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ... Επειδή δεν διαμένω στην πρωτεύουσα παρακαλώ ένας εθελοντής συμφορουμίτης να πιει εκ μέρους μου ένα ποτήρι νερό στην υγειά του.
Υ.Γ. Παράκληση το ποτήρι να μην είναι κολωνάτο για ευνόητους λόγους και η πρόποση να γίνει με το αριστερό χέρι για επίσης ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ...
http://diafaneia.hellenicparliament.gr/document/01-03bb/
amyroukai
28/06/2015, 12:01
δεν εχει ΑΤΜ στο αεροπλανο ρε ψηλε.
nicksior
28/06/2015, 17:41
πολύ θα ήθελα να ξέρω πόσοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ημερών..
Δεν προσπαθώ να μεταπείσω κανέναν απλά τα γραπτα ας μείνουν..
Σύριζα - χρυσή αυγή -ανεξάρτητοι έλληνες μαζί αποφασίζουν για όλους
τι ακριβως αλλαξε απο τοτε που η νουδου το μπατσοκ και ο κυρφωτης αποφασιζαν για ολους?
δημοκρατια το λενε αυτες τις μερες....
gior-gos
28/06/2015, 17:54
:beer::beer::beer:
337875
taisteal
28/06/2015, 18:01
Βγαλε πολλες φωτοτυπιες Γιωργη,θα χρειαστουν :lol::lol:
nicksior
28/06/2015, 18:01
Βοζνία (στην καλή περίπτωση)
Nikol1979
29/06/2015, 00:30
Όσο για την αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες κτλ αυτά υπάρχουν σε καπιταλιστικότατες χώρες.
Βρετανία, ΗΠΑ κτλ
:lol::lol::lol:
Αξιοκρατια δεν το λες....οτι θελουν να αποφευγουν τις μηνύσεις για μη "equal opportunities", αυτο ναι, το λες, αλλα δεν ειναι καθολου το ιδιο.
amyroukai
29/06/2015, 08:50
Babis δεν είναι "ακριβώς" το ίδιο αυτό που περιγράφεις με την εδώ κατάσταση.
Θεωρητικά στην περίπτωση που λες, δουλεύεις μεν στην χάλια δουλειά, ταυτοχρόνως δε κοιτάς για την επόμενη.
Εδώ και πέντε χρόνια περίπου είμαστε στην χάλια δουλειά και ουδείς κοιτάει την επόμενη (ή δεν κοιτάζει καν να δημιουργήσει την επόμενη), απλά περιμένουν τα επόμενα λεφτά των "σωτήρων μας", τα οποία όμως πάνε σε πληρωμές τόκων και όχι στην αγορά, οπότε πρακτικά απλά βαθαίνει το βαρέλι που είμαστε μέσα. Δεν είμαστε αυτάρκεις σε αγροτικά και κρέας, ούτε καν αυτό δεν έχει προωθηθεί από τις σοφές κυβερνήσεις για να μειωθεί η εξάρτηση απ' έξω και αυτό είναι πανεύκολο κιόλας.
Το κακό, όπως εύστοχα είπε χτες ο Δρ.Κακός, είναι ότι κάνουμε (ή λέμε ότι θα κάνουμε) μιά ρήξη και πάλι, σχέδιο για ανάκαμψη δεν υπάρχει και δεν μπορεί κανείς εκ των πολιτικών να εφαρμόσει. Οπότε δυστυχώς ή μένουμε στην παρούσα και το χρέος βαθαίνει και κάποια στιγμή θα μας πάρουν τη χώρα νομίμως λόγω των όρων της δανειακής σύμβασης ή φεύγουμε και... εμ ναι, φαίνεται το χάος θα επικρατήσει. Έχοντας κάτι να χάσω, έστω λίγο, το χάος δεν με συμφέρει. Αλλά δεν με συμφέρει και το να έρθει ο όποιος δανειστής και να μου πει "είσαι δικός μου πλέον". Γειά σου Σκύλλα, καλημέρα Χάρυβδη, τι χαμπέρια;