PDA

View Full Version : HABEMUS PAPAM 2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20

congate7
09/07/2015, 18:12
Να σου πω τι έλεγε το δημοψήφισμα ...
Το δημοψήφισμα είχε την τελευταία πρόταση των θεσμών με την επισύναψη "take it or leave it" που έγινε στις 25/06 προς την ελληνική κυβέρνηση . Σε αυτό λοιπόν κάλεσε το λαό ν' αποφασίσει αν θέλει να το δεχτεί . Άνω φράγμα στο μέγεθος των μέτρων πουθα μπορούσε να δεχτεί είναι .Μετά το ΟΧΙ έχει ο Τσίπρας δύο επιλογές
1η ) Αυτη που ζητάει από την προεκλογική του περίοδο να ζητήσει μλύση εντός ΕΕ έντος € αλλά να είναι τουλάχιστον καλύτερη από αυτή του Γιούνκερ , ή
2η)Αν οι θεσμοί επιμείνουν να ζητάνε ακόμα περισσότερα έχει το ΟΚ απ το λαό να το διαχειριστεί όπως θέλει , ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα φύγει από την ΕΕ και το € .

Ο τσίπ(ου)ρας δεν έχει μιλήσει ποτέ για έξοδο από ευρώ και εε.

andgeo
09/07/2015, 18:14
Οι πιο πολλοί θα σε έλεγαν τρελλό αλλά δε νομίζω να είσαι φίλε μου.Μωρέ τρελός γραφικός και άσχημος είμαι αλλά... αν μετά από τον 5ετή παράδεισο των μνημονίων και παρά την προπαγάνδα από όλα σχεδόν τα ΜΜΑ υπέρ του ΝΑΙ , δεν τους ξένισε/ξύπνησε το αποτέλεσμα τότε να δεις ότι θα με πούνε και περίεργο !

andgeo
09/07/2015, 18:15
Ποτέ δεν ήταν επισημη γραμμη της κυβέρνηση η λύση εκτός ΕΕ και εκτός € . Ποτέ , κάτι φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το λένε , κάποιοι λέγεται ότι χτίζουν καριέρες με αυτό , επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΕ .

andgeo
09/07/2015, 18:20
Θα νόμιζε κανείς πως ήταν αυτονόητο πως εννοούσα το επίπεδο φτώχειας αγαπητέ, όχι ότι ξαφνικά θα μπούμε στη χρονομηχανή. Αυτό είπαμε, θα το κάνει ο Nikos_Abel.
Με το σχόλιό σου για το Internet συμφωνώ πάντως, το πολύ πολύ να ακριβύνει ελαφρώς...
Εγώ λέω ότι αν γίνουμε Βενεζουέλα θα γίνει πιο φτηνό ,γιατί θα πάρει πούλο η DT από τον ΟΤΕ .

andgeo
09/07/2015, 18:37
Αυτο.
Και στις γαλέρες αν το καλοσκεφτείς νερό και φαγητό τους έδιναν μια φορά τη μέρα ...

akis_trevor
09/07/2015, 18:39
εγω γελαω οταν μας παρομοιαζουν με βενεζουελα και αργεντινα....καμια σχεση ομως..μα καμια...

Billymuse
09/07/2015, 18:49
Aχ αγνες εποχές...α ρε Αιλινα

338323

andgeo
09/07/2015, 19:00
εγω γελαω οταν μας παρομοιαζουν με βενεζουελα και αργεντινα....καμια σχεση ομως..μα καμια...
Ασφαλώς και δεν έχουμε σχέση , η Βενεζουέλα έχει πετρέλαια και η Αργεντινή έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο και τροφοδοτεί όλο τον κόσμο με κρέατα .

bulmont
09/07/2015, 19:00
......να πάω να ξαραχνιάσω τη μοντέσα και το μάικο ;;

:uplate: :uplate: :uplate:

Billymuse
09/07/2015, 19:34
Aφου το πε και ο μεγάλος απεργός πείνας (που τρωει κουλουράκια στο καφέ του public στο Συνταγμα)

Συναισθηματικά φορτισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως δεν είμαστε έτοιμοι για δραχμή (https://www.youtube.com/watch?v=7aGhLl8WC88)
Υπάρχει ελπίδα ακόμη..

andgeo
09/07/2015, 19:35
χθες ζητούσε δημοψήφισμα , βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6 !!

Billymuse
09/07/2015, 19:48
Ασφαλώς και δεν έχουμε σχέση , η Βενεζουέλα έχει πετρέλαια και η Αργεντινή έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο και τροφοδοτεί όλο τον κόσμο με κρέατα .

Επίσης η Αργεντινή είχε τα @@ και έδιωξε την Repsol που έκανε διαχείρηση στα πετραιλεα της και στην ουσια κρατικοποιήθηκε πάλι ;)

buckley
09/07/2015, 19:54
:uplate: :uplate: :uplate:

Πστ δε του λες να βάλει και καμμιά φωτό από τα μωρά.

andgeo
09/07/2015, 19:59
Επίσης η Αργεντινή είχε τα @@ και έδιωξε την Repsol που έκανε διαχείρηση στα πετραιλεα της και στην ουσια κρατικοποιήθηκε πάλι ;)
Ξέρεις ποιό είναι το παράξενο , ότι όσες χώρες έχουν πλούσια ορυκτά κοιτάσματα , οι λαοί τους πεινάνε , έχεις εξήγηση ή " είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε " που λέει και μια ψυχή ;

bulmont
09/07/2015, 20:05
Πστ δε του λες να βάλει και καμμιά φωτό από τα μωρά.

:a013::a18:

akis_trevor
09/07/2015, 20:08

Και αυτοι δεν εχουν μια ε.ε γυρω τους ετοιμη για πολλα...

Billymuse
09/07/2015, 20:10
Ξέρεις ποιό είναι το παράξενο , ότι όσες χώρες έχουν πλούσια ορυκτά κοιτάσματα , οι λαοί τους πεινάνε , έχεις εξήγηση ή " είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε " που λέει και μια ψυχή ;

Μα έτσι λειτουργεί η Κεφαλαιοκρατία ..και οταν θα πληξει και τις πιο ''ανεπτυγμένες'' χώρες που ποτε δεν είχαν πρόβλημα με το βιωτικό τους
επίπεδο...θα αναγκαστουν για να είναι ''ανταγωνιστικοί'' να κάνουν τις χώρες τους σαν τις Λατινο Αμερικάνικες..φαντάζει σενάριο επιστιμονικής
φαντασίας..αλλα θα έχουμε τεράστειες κοινωνικές αναταραχές όσο βλέπουν τους ανθρώπους σαν αριθμούς=χρήμα..

andgeo
09/07/2015, 21:04
Και αυτοι δεν εχουν μια ε.ε γυρω τους ετοιμη για πολλα...Όχι είχαν πάντα το μεγαλύτερο αρπακτικό τα στέιτς να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να κάνουν τα δικά τους .

andgeo
09/07/2015, 21:05
Μα έτσι λειτουργεί η Κεφαλαιοκρατία ..και οταν θα πληξει και τις πιο ''ανεπτυγμένες'' χώρες που ποτε δεν είχαν πρόβλημα με το βιωτικό τους
επίπεδο...θα αναγκαστουν για να είναι ''ανταγωνιστικοί'' να κάνουν τις χώρες τους σαν τις Λατινο Αμερικάνικες..φαντάζει σενάριο επιστιμονικής
φαντασίας..αλλα θα έχουμε τεράστειες κοινωνικές αναταραχές όσο βλέπουν τους ανθρώπους σαν αριθμούς=χρήμα.. Μόνο σενάριο δε θα μείνει στο τέλος ...

akis_trevor
09/07/2015, 21:07
Όχι είχαν πάντα το μεγαλύτερο αρπακτικό τα στέιτς να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να κάνουν τα δικά τους .

Οπως το πες.οι στεητς ειναι απο μονες τους μια ενωση.σαν να λεμε ε.ε και αρμενιες γεωργιες κλπ...
αλλο πραγμα....

andgeo
09/07/2015, 21:12
Ακούω ότι η πρόταση για συμφωνία δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ .Και βέβαια γίνεται της ποτάνας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ .

Billymuse
09/07/2015, 21:26
Ακούω ότι η πρόταση για συμφωνία δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ .Και βέβαια γίνεται της ποτάνας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ .

Aς γίνει της πουτάνας να τους στείλει απο κει που ρθαν με τον καιρό τους δραχμολάγνους. Λογικά θα ψηφίσουν ΝΔ.πασοκαρα.Ποταμι τα μέτρα για να
σε λεει μετα οτι βοήθησαν για να σωθεί η χωρα

patsavour
09/07/2015, 21:29

Οι σαουδαραβες ,τα ΗΑΕ οι νορβηγοι ,οι βρετανοι, οι αμερικανοι οι ρωσοι-λιγοτερο-δεν πεινανε
Δεν ισχυει για ολους αυτο που λες

RaGe_Raptor
09/07/2015, 22:09
Οι σαουδαραβες ,τα ΗΑΕ οι νορβηγοι ,οι βρετανοι, οι αμερικανοι οι ρωσοι-λιγοτερο-δεν πεινανε

το καθεστώς όμως μέσα στη χλιδή....οι της οικογενείας..... Βενεζουέλα κτλ εννοώ...

George_Sp
09/07/2015, 22:18
και λίγο χούμορ γιατί αυτή η περίοδος θέλει και λίγο χαλαρότητα.

338328

foogr01
09/07/2015, 23:06
Παρακολούθησα την ομιλία του Mister Podemos στο Ευρωκοινοβούλιο...

"Ερχόμαστε..." λέει στο τέλος.

Βρε, λέτε να βγει παντού η αριστερά και να τα διαγράψει όλα τα χρέη και να κάνουμε restart ;

taisteal
09/07/2015, 23:11

Βρε, λέτε να βγει παντού η αριστερά και να τα διαγράψει όλα τα χρέη και να κάνουμε restart ;

Restart παιζει μονο με μετεωριτη

ggs
09/07/2015, 23:17

"Αριστερά" παίζει μονο με μετεωρίτη...:)

foogr01
09/07/2015, 23:19

Σα τους δεινόσαυρους ; Αυτοί πάθανε kill -9 -1 :lol:

andgeo
09/07/2015, 23:21
το καθεστώς όμως μέσα στη χλιδή....οι της οικογενείας..... Βενεζουέλα κτλ εννοώ...
Ενώ δεν έχεις δει ανισότητες στα ΗΑΕ ,δεν ξέρεις δλδ ότι οι πηγές εκμεταλεύονται από μέλη της βασιλικής οικογένειας ; Δεν έχεις δει τη λίστα του Φόρμπς που βγάζει στους πρώτους 500 καμιά 100 ρώσσους από το πουθενά ,
που τα άκουσες αυτά για τη Βενεζουέλα ;
απόσπασμα από τη βικιπίντια
Το 1958 εξελέγη πρόεδρος ο Ρόμουλο Μπετανκούρτ, επικεφαλής του ιστορικού κόμματος της χώρας Δημοκρατική Δράση (AD). Στις 3-5 Ιουνίου του 1962 σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και εξεγερμένων αριστερών στους δρόμους του Πουέρτο Καβέγιο, καθώς η χώρα συγκλονιζόταν από κύμα βίας μετά τη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με την Κούβα το Νοέμβριο του 1961[3]. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 η χώρα γνώρισε τεράστια οικονομική ανάπτυξη χάρη στο πετρέλαιο. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν η πτώση των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού έφερε οικονομική λιτότητα και κοινωνική αναταραχή.

Ο πρώην Πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες (ή Τσάβεθ στην Ισπανία). ήταν γνωστός για την προώθηση του δημοκρατικού σοσιαλισμού στη χώρα, για την καλή του σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο και τις πρωτοβουλίες του να δημιουργήσει ένα αντίβαρο στην Αμερικανική επιρροή στην Λατινική Αμερική. Η οικονομία της χώρας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα υψηλά αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει. Ο πετρελαϊκός τομέας αποτελεί περίπου ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας και παράγει περίπου το 80% των εξαγωγών. Η κυρίαρχη εταιρεία είναι η Petroleos de Venezuela, PDVSA. Η Βενεζουέλα είναι μία από τις 5 ιδρυτικές χώρες του ΟΠΕΚ. Η ίδια η ιδέα του ΟΠΕΚ, προτάθηκε από τον Βενεζουελανό Χουάν Πάμπλο Πέρες Αλφόνσο, ως απάντηση στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου τον Αύγουστο του 1960.

Η Βενεζουέλα παράγει επίσης και σημαντικές ποσότητες καφέ και κακάο. Κατά το 1970, ήταν κοντά στην Κολομβία σε παραγωγή καφέ, αλλά σήμερα ο πετρελαϊκός τομέας έχει επηρεάσει

Το πολίτευμα της χώρας είναι Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Από τις 5 Μαρτίου 2013, πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι ο Νικολάς Μαδούρο (υπηρεσιακός ως τις 19 Απριλίου 2013). Αντιπρόεδρος διορίστηκε από το Μαδούρο ο Χόρχε Αρεάσα (από τις 8 Μαρτίου 2013). Πρόεδρος της Βουλής είναι από τον Ιανουάριο του 2012 ο Ντιοσδάδο Καμπέγιο Λοντόν.

Ζεύκας
09/07/2015, 23:26

:bawl:

RaGe_Raptor
09/07/2015, 23:28
όσοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ στο όχι που ΦΩΝΑΞΑΝ την Κυριακή σήμερα πρέπει να αισθάνονται ΜΑΛΑΚΕΣ.......αυτό...μόνο....

taisteal
09/07/2015, 23:31
όσοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ στο όχι που ΦΩΝΑΞΑΝ την Κυριακή σήμερα πρέπει να αισθάνονται ΜΑΛΑΚΕΣ.......αυτό...μόνο....

Οχι απαραιτητα.
Ειναι πολλοι οι λογοι που καποιος μπορει να ψηφισε οχι,η αντιστοιχα ναι.
Και μπορει να μην εχουν αμεση σχεση με το οικονομικο κομματι.
Ας μην μπουμε σ'αυτο το τριπακι,γιατι ειναι ανουσιο :)

andgeo
09/07/2015, 23:36
ΗΑΕ χαλιφάτα , πετρέλαια ιδιοκτησίας μελών της βασιλικής οικογένειας μην τρέφεις αυταπάτες ότι η μάζα περνάει ζάχαρες , τα ξενοδοχεία , οι κατασκευαστικές και τα πετρέλαια τα συνεκμεταλεύονται μαζί με τους αμερικανούς που τους παρέχουν τεχνογνωσία , όταν θα τελειώσει το πάρτι κι εκεί , όπως έγινε κι εδώ με τους Ολυμπιακούς θα τους δεις , Νορβηγία τα πετρέλαια κρατικά κατά 67% και το 33% που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες ελεχεται από το κράτος δλδ η συνεισφορά στο ΑΕΠ να ξεπερνάει το 70% μαζί με τους φόρους , έτσι μάλιστα !
Οι Ρώσσοι τα είπαμε , ξαφνικά με το Γιέλτσιν τα μοίρασαν μεταξύ τους κάποιοι , η κοινωνική ανισότητα μεγαλώνει συνεχώς , οι ΗΠΑ προτιμούν να εμπορεύονται τα πετρέλαια των άλλων και οι βρετανοί δεν ξέρω για τα πετρέλαια τους αλλά μην ξεχνάς ότι σαν η πρώτη μεγάλη αυτοκρατορία και η πρώτη βιομηχανική χώρα είχε να της τα ακουμπάει ο μισός γνωστός κόσμος .

andgeo
09/07/2015, 23:38
γιατί ,είναι χειρότερη από το τελεσίγραφο του Γιούνκερ στις 25/06; Ο μόνος λόγος που θα δικαιολογούσε αυτή την τοποθέτηση σου είναι αν θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με τους ΒΟΘΡΟΥΣ και τα ΛΥΜΜΑΤΑ , η πρόταση τουλάχιστον αυτή που ακούγεται ότι κάνει η κυβέρνηση στους θεσμούς , είναι αρκετά καλύτερη από το τελεσίγραφο του Γιούνκερ . Άσε που περιέχει και τη ρύθμιση/κούρεμα του χρέους κατα 30% (τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω ) υποψιάζομαι ότι δεν θα περάσει από τους τροικανούς .

RaGe_Raptor
09/07/2015, 23:44
Οχι απαραιτητα.
Ειναι πολλοι οι λογοι που καποιος μπορει να ψηφισε οχι,η αντιστοιχα ναι.
Και μπορει να μην εχουν αμεση σχεση με το οικονομικο κομματι.
Ας μην μπουμε σ'αυτο το τριπακι,γιατι ειναι ανουσιο :)

πρόσεξα πολύ τα λόγια μου...

είναι πολλοί οι λόγοι όπως πχ "αλλεργία" στο παλιό πολιτικό καθεστώς που συντάχθηκε με το ναι...

ένας άλλος λόγος είναι ότι πράγματι πολλοί πίστεψαν στη ρητορική του Αλέξη.....σ'αυτούς αναφέρομαι

taisteal
09/07/2015, 23:48
πρόσεξα πολύ τα λόγια μου...

είναι πολλοί οι λόγοι όπως πχ "αλλεργία" στο παλιό πολιτικό καθεστώς που συντάχθηκε με το ναι...

ένας άλλος λόγος είναι ότι πράγματι πολλοί πίστεψαν στη ρητορική του Αλέξη.....σ'αυτούς αναφέρομαι

Μονο προσωπικα μπορω να απαντησω,κανενας απο τους δυο παραπανω λογους δεν με εκανε να ψηφισω οχι,
αν και πιστευω οτι το ποσοστο του οχι ψηφισε με βαση τα κριτηρια που ειπες.

foogr01
09/07/2015, 23:48

Αν έχω καταλάβει καλά, τελικά η ερώτηση του δημοψηφίσματος ήταν διαφορετική για τον κάθε έναν. Παρόλο που υπήρχε διατυπωμένο ερώτημα ο κάθε ένας το αντιλαμβανότανε όπως ήθελε. Και δε μιλάω μόνο για μας αλλά και για "επισήμους".
Τώρα, το τι έπαιξε μέσα στο μυαλό των εμπνευστών του δημοψηφίσματος κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Εγώ δεν αποκλείω να ήταν και ιδέα των "έξω" ή ένα είδος "αυτοάμυνας".
Όπως και να έχει έγινε και κάθε ένας έπραξε όπως θεώρησε και έκρινε. Το παραπάνω σχόλιό σου όμως δε το βρίσκω κομψό.

el_hymador
09/07/2015, 23:50
Επί της ουσίας δηλαδή, αν συμφωνήσουν οι ευρωπέΗ και αν περάσει από τη Βουλή, μιλάμε για ένα κανονικότατο μνημόνιο το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να έχει κατατεθεί και εγκριθεί υπό Σαμαρά και Βενιζέλο...

Μπορεί ο Άλεξ να χαίρει πρόσκαιρα της συγκατάβασης του 60%+ αλλά σύντομα τον βλέπω να τρώει ντομάτες και γιούχα... από τον κόσμο φυσικά, γιατί αντιπολίτευση με Φωφη, Μειμαράκη και Ποταμίσια κροκάλα απλά δεν είναι αντιπολίτευση...

Το μόνο που μπορεί να τον σώσει είναι ανεξαρτήτως του μημονίου, να γίνουν επιτέλους ριζικές μεταρρυθμίσεις, πολλές εκ των οποίων τσούζουν και μάλιστα σε τομείς που είναι τζιζ για την αριστερά, έστω και για την γιαλαντζί. Αν με συνέπεια και συνέχεια προσπαθήσει να καθαρίσει του κόπρους του Αυγεία κάτι θα έχει γίνει και δεν θα πάει όλο αυτό στο ντούκου... αν όχι... πολύ ντομάτα...

RaGe_Raptor
09/07/2015, 23:57
Επί της ουσίας δηλαδή, αν συμφωνήσουν οι ευρωπέΗ και αν περάσει από τη Βουλή, μιλάμε για ένα κανονικότατο μνημόνιο το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να έχει κατατεθεί και εγκριθεί υπό Σαμαρά και Βενιζέλο...

Μπορεί ο Άλεξ να χαίρει πρόσκαιρα της συγκατάβασης του 60%+ αλλά σύντομα τον βλέπω να τρώει ντομάτες και γιούχα... από τον κόσμο φυσικά, γιατί αντιπολίτευση με Φωφη, Μειμαράκη και Ποταμίσια κροκάλα απλά δεν είναι αντιπολίτευση...

Το μόνο που μπορεί να τον σώσει είναι ανεξαρτήτως του μημονίου, να γίνουν επιτέλους ριζικές μεταρρυθμίσεις, πολλές εκ των οποίων τσούζουν και μάλιστα σε τομείς που είναι τζιζ για την αριστερά, έστω και για την γιαλαντζί. Αν με συνέπεια και συνέχεια προσπαθήσει να καθαρίσει του κόπρους του Αυγεία κάτι θα έχει γίνει και δεν θα πάει όλο αυτό στο ντούκου... αν όχι... πολύ ντομάτα...

+1000 σε όλα.....

foogr01
09/07/2015, 23:59
...

Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Γιατί; Γιατί αυτός ο τόπος δεν αλλάζει με την καμία. Τι να φταίει τώρα που δεν αλλάζει; Ειλικρινά καταθέτω τα όπλα....

Εγώ πάντως έβαλα μια φωτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145776&p=2610866&viewfull=1#post2610866) που λίγο πολύ μας δείχνει τη συνέχεια.

RaGe_Raptor
10/07/2015, 00:00
Αν έχω καταλάβει καλά, τελικά η ερώτηση του δημοψηφίσματος ήταν διαφορετική για τον κάθε έναν. Παρόλο που υπήρχε διατυπωμένο ερώτημα ο κάθε ένας το αντιλαμβανότανε όπως ήθελε. Και δε μιλάω μόνο για μας αλλά και για "επισήμους".
Τώρα, το τι έπαιξε μέσα στο μυαλό των εμπνευστών του δημοψηφίσματος κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Εγώ δεν αποκλείω να ήταν και ιδέα των "έξω" ή ένα είδος "αυτοάμυνας".
Όπως και να έχει έγινε και κάθε ένας έπραξε όπως θεώρησε και έκρινε. Το παραπάνω σχόλιό σου όμως δε το βρίσκω κομψό.

εμπαιγμός,κατά την άποψή μου και καθόλου απίθανο....υφαρπαγή ψήφου..μάλιστα αν άκουσα καλά σε δήλωσή του κάποιο κυβερνητικό στέλεχος εξέφρασε την άποψη πως ο πρωθυπουργός νομιμοποιείται να φέρει τα μέτρα αφού πήρε "ψήφο εμπιστοσύνης" απ'το λαό με 62%...!!!

taisteal
10/07/2015, 00:02
Γιατί; Γιατί αυτός ο τόπος δεν αλλάζει με την καμία. Τι να φταίει τώρα που δεν αλλάζει; Ειλικρινά καταθέτω τα όπλα....

Πολυ λυπηρο αυτο που λες.

Μικe777
10/07/2015, 00:13
εγω επεσα θυμα δευτερη φορα της στρατηγικης του φοβου!
καθωτι εβλεπα τους συνταξιουχους γονεις μου να τα εχουν
χασει και να τρεχω καθε μερα απο Ατμ σε Ατμ δευτερη φορα
δεν αντεχω να το ξαναπερασω!ας δοθει καποια λυση τωρα!
δεν γινεται να ειμαστε σαν τους καρκινοπαθεις..ελεος!!!
αν περασουν τα μετρα τι θα γινει?παλι σε 2 χρονια τα ιδια?
αν ανοιξουν οι τραπεζες θα τα σηκωσω ολα και θα τα κανω σταχτη!

toyar
10/07/2015, 00:14
καραμανλης, γαπ, σαμαρας-βενιζελος ολοι σπασανε τα μουτρα τους και τα δικα μας με τους ευρωπαιους και τωρα ειναι σπιτι τους
παρομοια καταληξη ειχε και ο τσαμπουκας του αλεξη αν και το παλεψε πιο πολυ απο τους αλλους
μπορουμε να βαλουμε το κεφαλι κατω να δουλεψουμε την επομενη τριετια με σκοπο να απαλλαγουμε απο τα ευρωλαμογια σαν κυριοι και οχι σαν ζητιανοι;
μπορουμε να παλεψουμε να παρουμε τα πανω μας ωστε να τους αφησουμε εμεις στην υποτιθεμενη ευρωπη τους;

el_hymador
10/07/2015, 00:17
Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Γιατί; Γιατί αυτός ο τόπος δεν αλλάζει με την καμία. Τι να φταίει τώρα που δεν αλλάζει; Ειλικρινά καταθέτω τα όπλα....

Εγώ πάντως έβαλα μια φωτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145776&p=2610866&viewfull=1#post2610866) που λίγο πολύ μας δείχνει τη συνέχεια.

Καλά κάτι μπορεί να γίνει (και μάλιστα χοντρό) γιατί έτσι και σκάσουν αυτά τα μέτρα θα πρέπει κάπου να κατευθυνθεί και να διοχετευθεί η τσαντίλα του κόσμου. Πάντως από πολύ - πολύ έγκυρες πηγές έχω μάθει ότι οι εφοπλιστές τα μαζεύουν με συνοπτικές διαδικασίες και πάνε για Τσύπρον.

Hayate
10/07/2015, 00:18
Καλά κάτι μπορεί να γίνει (και μάλιστα χοντρό) γιατί έτσι και σκάσουν αυτά τα μέτρα θα πρέπει κάπου να κατευθυνθεί και να διοχετευθεί η τσαντίλα του κόσμου. Πάντως από πολύ - πολύ έγκυρες πηγές έχω μάθει ότι οι εφοπλιστές τα μαζεύουν με συνοπτικές διαδικασίες και πάνε για Τσύπρον.

Ισχύει αυτό που λες,αν κ γενικότερα περιμένουν λίγο ακόμα να δουν τι θα γίνει....

andgeo
10/07/2015, 00:21
Ο καθένας το ερμήνευε όπως τον εξυπηρετούσε για να παίξει το μικροπολιτικό του παιχνίδι ... Η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή να κάνει κάποια συμφωνία με την τρόικα , δεν είπε ποτέ επίσημα ότι θέλει να φύγει από ΕΕ και € , συνεπώς πάσχιζε για συμφωνία , μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι , όταν μετά της 25/06 και αφού Δευτέρα έχουν φύγει όλοι και σχεδόν έχουν συμφωνήσει πάνε την Πέμπτη να υπογράψουν και τους λένε να φύγει ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας για να πάρουν την θέση τους οι χρήσιμοι ηλίθιοι που θα ήθελαν αυτοί που μας δανείζουν να κάνουν τις μπίζνες τους (να υποθέσω ότι όλοι έχετε δει τα τουίτς για όσους μας κουνούσαν το δάκτυλο , όπως ο Φερχοστάτεν του ΠΟΤΑΜΙ και του Βέμπερ του ΕΛΑ ) . Και βέβαια τα πήρε κράνα ο Τσίπρας και τους τα πέταξε στη μούρη και είπε ότι θα κατέβω στο λαό για να δω αν θέλει να υπογράψω αυτά που μου προτείνετε και αρχίζει το πανηγύρι . Ο Νταίσεμπλουμ ότι πρόταση και να του πρότειναν , έλεγε ότι αν δεν αλλάξει η πολιτική κατάσταση δεν έχουμε τπτ να συζητήσουμε , ο Γιούνκερ με κάθε ευκαιρία προσπαθούσε να βγάλει βλάκα το Βαρούφα , με κάθε ευκαιρία έλεγε ότι το δημοψήφισμα είναι € ή δραχμή , δλδ μεσα ή έξω από την ΕΕ , η Μέρκελ άδραξε το δώρο που της έγινε με το δημοψήφισμα και έλπιζε να βγει το ΝΑΙ να φάει τον Τσίπρα (προφανώς για να τοποθετήσει ακόμα μια ομάδα χρήσιμων ηλίθιων) , ο Σούλτς έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ και βέβαια ότι καταλάβαιναν οι ξένοι , ακριβώς τα ίδια καταλάβαινε και η ηγεσία των ΠΟΤΑΜΙ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , μάλιστα είχαν και έτοιμη τη σκιώδη κυβέρνηση ,γιατί αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία οι νεοφιλελέδες και έμεινε στο λαό να κατέβει να ψηφίσει το δημοψήφισμα αν θέλει να του επιβάλουν μέτρα αυστηρότερα από την ποταση Γιούνκερ (παραάπλευρο κέρδος κατ εμέ τουλάχιστον και να σώσει τον Τσίπρα που διαφορετικά ήταν χαμένος ) .Και βέβαια επικράτησε το ΟΧΙ και μπήκαν όλοι αυτοί στο καβούκι τους , ξαφνικά άρχισαν να μιλάνε για κούρεμα χρέους , για μεγάλη χρηματοδότηση για την επανεκίνηση της οικονομία και αρκετά ακόμα που θα τα βρούμε μπροστά μας ) . Και μετά από όλα αυτά , κινδυνεύει τώρα να τον φάει η αριστερή παρένθεση τον Τσίπρα και να τον υποχρεώσει ή να κυβερνήσει με τους ΒΟΘΡΟΥΣ ή να πάει σε εκλογές κάτι που θα έιναι η ταφόπλακα για την οικονομία μας .

catmaster
10/07/2015, 00:42
Ειλικρινά αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σαν να είμαι μικρό παιδάκι , γιατί δεν καταλαβαίνω Χριστό ....

Βγαίνει μια κυβέρνηση αριστερή με την ψήφο του λαού με στόχο να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πέντε μήνες μάχη με τους τεχνοκράτες χαρτογιακάδες για να μην περάσουν μνημόνια που θέλαν να περάσουν κάτι παχύδερμα κτήνη και κάτι καλαματιανοί καμπόϋδες

Για να μην περάσουν τα μέτρα που θα μας γονατίσουν κάνουμε ένα δημοψηφίσμα (καλώς αφού δημοκρατία έχουμε)που όμως κοστίζει και λεφτά και χρόνο (που δεν έχουμε τίποτε από τα δύο) , δίνουμε φωνή στο λαό (και πολώνουμε την κατάσταση στα άκρα)

Το δημοψήφισμα δίνει στην κυβέρνηση ένα 62 % να πάει και να παίξει μπραντεφερ με τους χαρτογιακάδες

Αποτέλεσμα :

Χρηματοπιστωτικό χαλινάρι στις τράπεζες που θα γαμήσει πατόκορφα όλη την οικονομία για μήνες (η και χρόνια)
Ξήλωμα του υπουργού οικονομικών
Νέο μνημόνιο με μέτρα που όπως φαίνεται μας δένουν κανονικά μέχρι περίπου το 2020-2025

καταλήγω λοιπόν με απορία :

Γιατί δεν υπέγραφαν ένα μνημόνιο πριν ένα μήνα ;; χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς capital controls ;;

Μικe777
10/07/2015, 01:02
Ειλικρινά αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σαν να είμαι μικρό παιδάκι , γιατί δεν καταλαβαίνω Χριστό ....

Βγαίνει μια κυβέρνηση αριστερή με την ψήφο του λαού με στόχο να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πέντε μήνες μάχη με τους τεχνοκράτες χαρτογιακάδες για να μην περάσουν μνημόνια που θέλαν να περάσουν κάτι παχύδερμα κτήνη και κάτι καλαματιανοί καμπόϋδες

Για να μην περάσουν τα μέτρα που θα μας γονατίσουν κάνουμε ένα δημοψηφίσμα (καλώς αφού δημοκρατία έχουμε)που όμως κοστίζει και λεφτά και χρόνο (που δεν έχουμε τίποτε από τα δύο) , δίνουμε φωνή στο λαό (και πολώνουμε την κατάσταση στα άκρα)

Το δημοψήφισμα δίνει στην κυβέρνηση ένα 62 % να πάει και να παίξει μπραντεφερ με τους χαρτογιακάδες

Αποτέλεσμα :

Χρηματοπιστωτικό χαλινάρι στις τράπεζες που θα γαμήσει πατόκορφα όλη την οικονομία για μήνες (η και χρόνια)
Νέο μνημόνιο με μέτρα που όπως φαίνεται μας δένουν κανονικά μέχρι περίπου το 2020-2025

Γιατί δεν υπέγραφαν ένα μνημόνιο πριν ένα μήνα ;; χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς capital controls ;;

αυτη την απορια εχουν ολοι γυρω μας συν τι καναμε το δημοψηφισμα?:rolleyes:

el_hymador
10/07/2015, 01:04

Αποτέλεσμα :

Γιατί κατά πως φαίνεται ο Άλεξ είναι γατόνι και τελικά λειτούργησε όπως παραδοσιακά λειτουργούν οι πολιτικοί στην Ελλάδα (και σε όλο τον κόσμο ας μην γελιόμαστε), δηλαδή με βάση το προσωπικό του συμφέρον και το ψώνιο του. Πολύ απλά καθάρισε και ξεφτίλισε οποιαδήποτε αντιπολιτευτική δύναμη στη χώρα και τώρα μπορεί να επιστρέψει στο θρόνο του ανενόχλητος. Το για πόσο καιρό, ένεκα ελλείψεως εσωτερικών και εσωκομματικών εχθρών θα απολαμβάνει αυτό το προνόμιο, είναι άγνωστο... στη συνείδηση των περισσότερων καταγράφηκε ως ο μοναδικός πολιτικός που το πάλεψε με την Ευρώπη (και καλά) και που τα έβαλε με το εγχώριο κατεστημένο, μιντιακό και όχι μόνο.

Όταν όλα αυτό ξεφτίσει (και μάλλον θα ξεφτίσει πολύ γρήγορα αν εφαρμοστούν αυτά που θα εφαρμοστούν) πιστεύω ότι ο Άλεξ θα παίξει το έργο της σύγκρουσης με την διαπλοκή... δηλαδή όταν ο κόσμος αρχίζει και του λέει κατάμουτρα "ρε και εσύ τo ίδιο μαλάκας είσαι τελικά" θα βγάζει από το τσεπάκι του κάτι από Λίστα Λαγκάρντ, SIEMENS, άδειες καναλιών, για να μας θυμίζει ότι "όχι, οι άλλοι ήταν πιο μαλάκες τελικά..."

Πήρε ένα τρελό ρίσκο (εξ ου και ο έρπης), έπαιξε με τη φωτιά και τώρα γυρνάει πίσω ως θριαμβευτής, χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε ότι αφορά στην οικονομική μας ομηρία από την ΕΕ... απλά του έκατσε μια χαρά... αν μιλούσαμε μάλιστα και για ευνοικότερη συμφωνία, κανά κούρεμα ή τίποτα τέτοιο (δεν έκατσε παρ΄ότι το πίστευα για τους λόγους μου) τότε θα μας κατσικωνόταν για καμία 30ρια χρόνια, ως το νέο κέφάλαιο της μετα-μεταπολίτευσης.

Ζεύκας
10/07/2015, 01:04

338355

catmaster
10/07/2015, 01:28
Γιατί κατά πως φαίνεται ο Άλεξ είναι γατόνι και τελικά λειτούργησε όπως παραδοσιακά λειτουργούν οι πολιτικοί στην Ελλάδα (και σε όλο τον κόσμο ας μην γελιόμαστε), δηλαδή με βάση το προσωπικό του συμφέρον και το ψώνιο του. Πολύ απλά καθάρισε και ξεφτίλισε οποιαδήποτε αντιπολιτευτική δύναμη στη χώρα και τώρα μπορεί να επιστρέψει στο θρόνο του ανενόχλητος. Το για πόσο καιρό, ένεκα ελλείψεως εσωτερικών και εσωκομματικών εχθρών θα απολαμβάνει αυτό το προνόμιο, είναι άγνωστο... στη συνείδηση των περισσότερων καταγράφηκε ως ο μοναδικός πολιτικός που το πάλεψε με την Ευρώπη (και καλά) και που τα έβαλε με το εγχώριο κατεστημένο, μιντιακό και όχι μόνο.

Μόνο που αυτός ο θρόνος είναι σαν αυτόν που καθόταν ο Mad King Targaryen και ξέρεις πως κατέληξε ...

Όταν όλα αυτό ξεφτίσει (και μάλλον θα ξεφτίσει πολύ γρήγορα αν εφαρμοστούν αυτά που θα εφαρμοστούν) πιστεύω ότι ο Άλεξ θα παίξει το έργο της σύγκρουσης με την διαπλοκή... δηλαδή όταν ο κόσμος αρχίζει και του λέει κατάμουτρα "ρε και εσύ τo ίδιο μαλάκας είσαι τελικά" θα βγάζει από το τσεπάκι του κάτι από Λίστα Λαγκάρντ, SIEMENS, άδειες καναλιών, για να μας θυμίζει ότι "όχι, οι άλλοι ήταν πιο μαλάκες τελικά..."

Και ποιος τον εμπόδιζε ρε παιδιά με το που βγήκε το Γενάρη να ξεσκίσει Λίστες , άδειες , μπόμπολες και λοιπά τσιράκια και να τους χώσει στη μπουζού μαζί με καμιά κατοσταριά πολιτικούς ;; Αφού ο κοσμάκης (και) για αυτό τον λόγο τον ψήφισε

Πήρε ένα τρελό ρίσκο (εξ ου και ο έρπης), έπαιξε με τη φωτιά και τώρα γυρνάει πίσω ως θριαμβευτής, χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε ότι αφορά στην οικονομική μας ομηρία από την ΕΕ... απλά του έκατσε μια χαρά... αν μιλούσαμε μάλιστα και για ευνοικότερη συμφωνία, κανά κούρεμα ή τίποτα τέτοιο (δεν έκατσε παρ΄ότι το πίστευα για τους λόγους μου) τότε θα μας κατσικωνόταν για καμία 30ρια χρόνια, ως το νέο κέφάλαιο της μετα-μεταπολίτευσης.

Ρε κώστα για τι θρίαμβο μιλάμε ;; Θρίαμβο με τρίτο μνημόνιο που πάει μέχρι το 2025 τουλάχιστον;; Με τους όρους που έχει ;; Με capital contols ;; που είναι ο θρίαμβος ;;

θα λαλήσω λέμε ρε έχουμε κάνα ψυχίατρο εδω μέσα ;;

catmaster
10/07/2015, 01:32
338355

Μπάμπη μου ο Λαφαζάνης μπορεί να έχει ένα μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της αριστερότερης πλευράς , αλλά με την καμία δεν έχει ακόμα την δυναμική να επιβάλει την άποψή του στον Τσίπρα ειδικά όσον αφορά ένα δημοψήφισμα ... ακόμη δεν έχει momentum , το αν θα αποκτήσει θα φανεί εν καιρό ...

skylaros
10/07/2015, 01:37
Το έχω ξαναπεί κάπου με άλλα λόγια. Όσοι κυβέρνησαν πριν θα έπρεπε να χαίρονταν αν ο Σύριζα πετύχαινε όσο το δυνατόν περισσότερα σε συμφωνία με τους δανειστές και όχι να του βάζουν εμπόδια. Με την επιτυχία Σύριζα σε Ευρώπη μπορεί να ξέχναγαν τη βουλή για πολλά χρόνια, με την αποτυχία Σύριζα στην Ευρώπη παίζει να ξεχάσουν τα σπίτια τους.

skylaros
10/07/2015, 01:39
Φίλε μου Catmaster, ποτέ δε παίζεις μπάλα σε δύο γήπεδα ;) :beer:

catmaster
10/07/2015, 01:53
Φίλε μου Catmaster, ποτέ δε παίζεις μπάλα σε δύο γήπεδα ;) :beer:

Το σπας σε ταληράκια αυτο με τα γήπεδα γιατί ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω

Δόξα το Γιαραμπή πριν ξενιτευτώ να σπουδάσω αυτό το κωλοεπάγγελμα που κάνω τώρα , σπούδασα στην Ανωτάτη εμπορική οπότε και μίκρο και μάκρο και οικονομικές θεωρίες τις έφαγα στη μάπα

Ξέρω με το λίγο μυαλό που έχω ότι αν ήθελες να φέρεις ένα πολύ άσχημο σενάριο για την οικονομία και τον κόσμο που παλεύει καθημερινά , αυτό είναι άλλο ένα μνημόνιο με υφεσιακά μέτρα , την στιγμή που δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις βασικές ριζικές αλλαγές (δημόσιο , φορολογικό , γραφειοκρατικό , ασφαλιστικό , παιδεία , και να βάλεις και πολύ κόσμο στη φυλακή )

και τώρα μου φέρνεις και μνημόνιο αλλά έχεις και έλεγχο με capital controls και σφυρίζεις κλέφτικα

Συγνώμη αλλά ειλικρινά αν ήμουν γατόνι (που για την ώρα ο Αλέξης δεν φαίνεται να το χει) θα έκλεινα τη συμφωνία , θα άρπαζα το χρήμα και θα προετοίμαζα κανονικά την χώρα μου για μετάβαση (όλες τις αλλαγές που έγραψα και πολλή μα πάρα πολλή φυλακή όλα τα λαμόγια)σε νόμισμα και μετά θα τους έριχνα μια μπιστολιά να το φυσάνε και να μην κρυώνει

foogr01
10/07/2015, 02:02
...
Συγνώμη αλλά ειλικρινά αν ήμουν γατόνι (που για την ώρα ο Αλέξης δεν φαίνεται να το χει) θα έκλεινα τη συμφωνία , θα άρπαζα το χρήμα και θα προετοίμαζα κανονικά την χώρα μου για μετάβαση (όλες τις αλλαγές που έγραψα και πολλή μα πάρα πολλή φυλακή όλα τα λαμόγια)σε νόμισμα και μετά θα τους έριχνα μια μπιστολιά να το φυσάνε και να μην κρυώνει

Εχμμ... έχουν κι άλλο τρόπο να πάρουν ότι "τους ανήκει":
338356

catmaster
10/07/2015, 02:10
338356

Σιγά μη στείλουν και αεροπλανοφόρα στο σύνταγμα ...

skylaros
10/07/2015, 02:15

Δόξα το Γιαραμπή πριν ξενιτευτώ να σπουδάσω αυτό το κωλοεπάγγελμα που κάνω τώρα , σπούδασα στην Ανωτάτη εμπορική οπότε και μίκρο και μάκρο και οικονομικές θεωρίες τις έφαγα στη μάπα

Ξέρω με το λίγο μυαλό που έχω ότι αν ήθελες να φέρεις ένα πολύ άσχημο σενάριο για την οικονομία και τον κόσμο που παλεύει καθημερινά , αυτό είναι άλλο ένα μνημόνιο με υφεσιακά μέτρα , την στιγμή που δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις βασικές ριζικές αλλαγές (δημόσιο , φορολογικό , γραφειοκρατικό , ασφαλιστικό , παιδεία , και να βάλεις και πολύ κόσμο στη φυλακή )

και τώρα μου φέρνεις και μνημόνιο αλλά έχεις και έλεγχο με capital controls και σφυρίζεις κλέφτικα

Μα είναι απλό, ίσως εγώ να μη το έθεσα σωστά όμως. Δεν είναι εύκολο να έχεις δύο μέτωπα ανοιχτά και αυτό με τους δανειστές και ένα εσωτερικό με τη μπλέμπα που θα την κυνηγάς. Η λογική είναι ότι αφού δε τα πήγε καλά στην Ευρώπη αλλά συγχρόνως και με έναν πολύ μαεστρικό τρόπο κατάφερε να πάρει τεράστια πολιτική υπεραξία από ένα δημοψήφισμα του κ@λου, τώρα θα ασχοληθεί με τους αντιπάλους του στο εσωτερικό, αυτούς που θα μπορούν να του κάνουν ζημιά. Δε ξέρω αν οι πράξεις του θα έχουν κάτι ανιδιοτελές (ότι δηλαδή θα το κάνει για το καλό της κοινωνίας) ή αν είναι απλά και μόνο για να προστατέψει την πάρτη του. Αλλά αν κάνει δουλειά στην ντόπια μπόχα μόνο καλό θα είναι για αυτό τον τόπο και αστον τον ίδιο μόλις φανεί ότι είναι ότι είναι θα φάει ζόρι από άλλη πάντα ...

cityfly
10/07/2015, 07:20
Ρε κώστα για τι θρίαμβο μιλάμε ;; Θρίαμβο με τρίτο μνημόνιο που πάει μέχρι το 2025 τουλάχιστον;; Με τους όρους που έχει ;; Με capital contols ;; που είναι ο θρίαμβος ;;

θα λαλήσω λέμε ρε έχουμε κάνα ψυχίατρο εδω μέσα ;;

έτσι λένε οι κολλημένοι που δεν θέλουν είτε να δουν την αλήθεια κατάματα είτε να παραδεχτούν ότι έσφαλαν είτε και τα δύο. Και είναι πολλοί, για πότε το νέο μνημόνιο θα "γίνει" μια τίμια συμφωνία αποτέλεσμα της "επανάστασης" του λαού ούτε που θα το καταλάβουμε.
Εκτός κι αν ο βαρουφάκης κάνει κόμμα κι ο καμμένος φύγει από την κυβέρνηση και το παίξουν αυτοί "αληθινοί" επαναστάτες και πάρουν το μερίδιο τους, να τα (ξανα)κάνουν ακόμα χειρότερα

andgeo
10/07/2015, 07:32

1.Fact που λένε και τα φιλαρίνια μας οι δικηγόροι : Οι έλληνες δεν ήθελαν μπιστολιά , αν ήθελαν θα ψήφιζαν ΚΚΕ που έλεγε εξ αρχής ότι μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να βρεθεί λύση επωφελής για τον πολίτη ,αντ αυτού θεωρούσαν το ΚΚΕ γραφικό και κώμα του Περισσού , καλά είστε στο 4% που να βουλιάξετε και άλλα τέτοια , απ την άλλη ψηφιζαν € και κακό θάνατο με 80% περίπου στις δημοσκοπήσεις . Το τι θα κάνει στους τομείς που αναφέρεις , ε δώστου λίγο χρόνο να δούμε και κατά πόσο θα στείλουν κόσμο στις φυλακές , μέχρι και σήμερα ακόμα διαπραγματεύσεις κάνει .

2. Υφεσιακά μέτρα είναι αλλά είναι αρκετά πιο κοινωνικά ευαίσθητα από αυτά που θα έφερνε μια δεξιά κυβέρνηση σε ανάλογη περίπτωση , τουλάχιστον εκείνος δεν έπεσε στα 4 με το που είδε τη Μέρκελ από κοντά , απόδειξη ότι μπορούσε τελικά να ρίξει και τη μπιστολιά κόντρα στα θέλω των πολιτών. Αποφεύγει τα αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα που ήταν θηλιά στο λαιμό της ανάπτυξης και είναι η πρώτη φορά σε ελληνική πρόταση που η μάζα τη βγάζει "καθαρή" .

3.Κάπιταλ Κοντρόλς μάλλον θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί από το 09 , όταν λέγεται με βεβαιότητα ότι έχουν φύγει μαύρα πάνω από 600δις€ αυτά τα χρόνια , για το εσωτερικό της χώρας δεν ισχύουν περιορισμοί ,όπως και για εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό .

kordix
10/07/2015, 07:46
Μας κορόιδευαν κανονικότατα και συνεχίζουν. Νιώθω χάλια τις τελευταίες μέρες, προδομένος, προβληματισμενος και κυρίως τσαντισμενος με μένα που τσιμπησα και τους εμπιστεύτικα.

Θέλω όσο ποτέ, να φύγω από την Ελλάδα και ετοιμάζω την οικογένειά μου για μακριά.

Θέλω να μεγαλώσει ο γιος μου μακριά απο αυτό το μπο@ρδελ@, κάπου που το κράτος σέβεται τον πολίτη και το αντίθετο.

Καλή δύναμη σε όλους...

nikos_abel
10/07/2015, 07:53

Ποιος μωρέ θα κάνει πόλεμο εντός ΕΕ; Οι Γερμανοί αποκλείτεται.
Οι Βρυξέλες δεν έχουν στρατό.

Προς το παρόν είμαστε πάρα, μα πάρα πολύ μακρυά από τέτοιο σενάριο (θα έλεγα αδύνατον, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται).

skylaros
10/07/2015, 08:04
andgeo η προσέγγισή σου με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά, αλλά για εμένα το πιο σημαντικό στα πάντα στη ζωή μου είναι το γιατί. Το γιατί εδώ είναι γιατί φτάσαμε στο και πέντε ? ποιά ήταν η συμφωνία που πρότειναν πριν. Τι έλεγε το e mail Χαρδούβελη και από τι συνοδευόταν ? Γιατί ο Τσίπρας σε αυτά τα μέτρα έχει δώσει έναν σχετικά λαϊκό χαρακτήρα είναι γιατί πιστεύει ότι δε πρέπει να ρίξει άλλο βάρος στην πλάτη του κόσμου και αν ναι γιατί? γιατί τον νοιάζεται ή γιατί αυτό θα τον κάνει πιο ισχυρό ?

Πάντως εγώ δε περιμένω τίποτα από το λαό. Τα γεροντάκια που περίμεναν στο ΑΤΜ και έβριζαν και στήριζαν πασοκονδούδες και μιλούσαν με τον μεγαλύτερο ίσως εμετό του ΠΑΣΟΚ το Λοβέρδο ήταν τα ίδια γεροντάκια που πριν τρία χρόνια ο Λοβέρδος έλεγε δυστυχώς ζουν πολύ... Όχι δηλαδή μιλάμε για ένα λαό που του έβαλαν έναν αναισθησιολόγο να τους λέει για τις ευεργετικές ιδιότητες του όζοντος και έκανε ένα λαό να αγοράσει ένα αμφίβολο ακόμα και για την υγεία μηχάνημα για να πίνουν νερό με όζον! Μέχρι υποκλυσμό έφτασαν να κάνουν γιατί τους το είπε ο γιατρούλης ο άνθρωπός τους ο σωτήρας τους!

andgeo
10/07/2015, 08:09
Το ερωτηματικό τώρα είναι αν η παραπάνω πρόταση αποτελεί βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία ; ΟΧΙ δεν αποτελεί τέτοια και πολύ σύντομα θα βρεθεί ο κόσμος στους δρόμους ,άσε που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην περάσει από πουθενά , ούτε απ την Ευρώπη , ούτε από την ελληνική κυβέρνηση . Βέβαια θα τρέξει να στηρίξει το κατεστημένο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ , αλλά αν χάσει τη δεδηλωμένη δε μπορεί να πάει μακρυά .

Pan (dvs)
10/07/2015, 08:13
Ποιος μωρέ θα κάνει πόλεμο εντός ΕΕ; Οι Γερμανοί αποκλείτεται.
Οι Βρυξέλες δεν έχουν στρατό.

Προς το παρόν είμαστε πάρα, μα πάρα πολύ μακρυά από τέτοιο σενάριο (θα έλεγα αδύνατον, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται).

Απο την μια δεν χρειαζεται να κανουν αυτοι,μπορουν ομως να βαλουν καποιον αλλο να το κανει.

Απο την αλλη σου κανουνε υπαρχουνε πολλα ειδη πολεμων.Π.Χ.μια δυσφημιστικη εκστρατεια για την χωρα θα αποτελειωνε την γνωστη βαρια μας οικονομια.

Φυσικα τιποτε απο τα παραπανω δεν θα γινει γιατι ....

Pan (dvs)
10/07/2015, 08:15
Το ερωτηματικό τώρα είναι αν η παραπάνω πρόταση αποτελεί βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία ; ΟΧΙ δεν αποτελεί τέτοια και πολύ σύντομα θα βρεθεί ο κόσμος στους δρόμους ,άσε που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην περάσει από πουθενά , ούτε απ την Ευρώπη , ούτε από την ελληνική κυβέρνηση . Βέβαια θα τρέξει να στηρίξει το κατεστημένο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ , αλλά αν χάσει τη δεδηλωμένη δε μπορεί να πάει μακρυά .

Μια κακη λυση με τους σωστους χειρισμους ,μπορει να εχει μελλοντικα καλο αποτελεσμα.Αν η κοινωνια αμεσως
μετα την υπογραφη (?) βγει στους δρομους και ζηταει αυξησεις θα παμε ακλαφτοι.

andgeo
10/07/2015, 08:41
andgeo η προσέγγισή σου με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά, αλλά για εμένα το πιο σημαντικό στα πάντα στη ζωή μου είναι το γιατί. Το γιατί εδώ είναι γιατί φτάσαμε στο και πέντε ? ποιά ήταν η συμφωνία που πρότειναν πριν. Τι έλεγε το e mail Χαρδούβελη και από τι συνοδευόταν ? Γιατί ο Τσίπρας σε αυτά τα μέτρα έχει δώσει έναν σχετικά λαϊκό χαρακτήρα είναι γιατί πιστεύει ότι δε πρέπει να ρίξει άλλο βάρος στην πλάτη του κόσμου και αν ναι γιατί? γιατί τον νοιάζεται ή γιατί αυτό θα τον κάνει πιο ισχυρό ?

Πάντως εγώ δε περιμένω τίποτα από το λαό. Τα γεροντάκια που περίμεναν στο ΑΤΜ και έβριζαν και στήριζαν πασοκονδούδες και μιλούσαν με τον μεγαλύτερο ίσως εμετό του ΠΑΣΟΚ το Λοβέρδο ήταν τα ίδια γεροντάκια που πριν τρία χρόνια ο Λοβέρδος έλεγε δυστυχώς ζουν πολύ... Όχι δηλαδή μιλάμε για ένα λαό που του έβαλαν έναν αναισθησιολόγο να τους λέει για τις ευεργετικές ιδιότητες του όζοντος και έκανε ένα λαό να αγοράσει ένα αμφίβολο ακόμα και για την υγεία μηχάνημα για να πίνουν νερό με όζον! Μέχρι υποκλυσμό έφτασαν να κάνουν γιατί τους το είπε ο γιατρούλης ο άνθρωπός τους ο σωτήρας τους!
Αρχικά το μειλ Χαρδούβελη ήταν πρόταση προς τους θεσμούς που δεν εξετάστηκε ποτέ οπότε δεν μπορούμε να συζητάμε αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα . Έπειτα οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνήθιζαν να ρίχνουν τα βάρη στη μικρομεσαία τάξη κάτι που μετά από 5 χρόνια την εξαφάνισε ,συνεπώς και να ήθελε ο Τσίπρας να τους φορτώσει επιπλέον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα οπότε δεν μπήκε καν στον κόπο . Ο Τσίπρας το τελευταίο που έκανε ποτέ είναι να προστατέψει την πολιτική του καριέρα , αυτό μπορείς να το καταλάβεις όταν δεν βγήκε να τους ξεμπροστιάσει από το Φεβρουάριο όταν ήταν ξεκάθαρο ότι οι εταίροι μας δεν είχαν σκοπό να συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε πρόταση αν δεν τον αποδυνάμωναν πολιτικά, από την πρώτη μέρα ο Σουλτς επιμένει στην αλλαγή των ΑΝΕΛ με το ΠΟΤΑΜΙ . Ο ΝΤάισεμπλουμ από την πρώτη μέρα έχει γίνει κώλος με τον Βαρούφα σε σημείο που αναγκάστηκαν να τον αντικαταστήσουν από τα Ιούρογκρουπ με τον Δραγασάκη από τα τέλη Φεβρουαρίου , ο Σόιμπλε το ίδιο και μην πει κανείς ότι απλά δεν γούσταρε ο ένας τον άλλο γιατί δεν είναι παιδάκια που παίζουν με τα κουβαδάκια , η προπαγάνδα χτύπησε κόκκινο , όταν έπεισαν το Γερμανικό λαό ότι τους πίνει ο έλληνας το αίμα , όταν η Γερμανία δανείζεται με 0.35% επιτόκιο και δανείζει εμάς με 1,5%-3,5% . Δλδ αυγατίζουν τα χρήματα τους κάνοντας τπτ με μόνο ρίσκο τη χρεοκοπία μας που βέβαια είναι πάντα στο χέρι τους να την ελέγχουν . Η πραγματικότητα δεν τους δικαιώνει γιατί δεν ήθελαν μια αριστερή κυβέρνηση στο άντρο φιλελευθέρων που έχει γίνει η ΕΕ .Τα πάντα τα ελέγχει η Γερμανία , ο ΡΑχόι πίεζε για τους δικούς του λόγους τη Γερμανία να μην υπογράψουν,ο Πορτογάλος τα ίδια , ο Σαμαράς να πιέζει το ΕΛΑ να μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια !
Τα γεροντάκια θα σε παρακαλέσω να τ αφήσεις κατά μέρους γιατί η αλλοίωση που πραγματοποιείται στην προσωπικότητα τους κατά τη μετάβαση στην 3η ηλικία είναι εκτός πραγματικότητας . Οι επιλογές τους δεν εμπεριέχουν δόλο .
Οι νεοέλληνες είναι μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν γίνει δόλιοι και λαμόγια . Πχ πρόσφατο παράδειγμα , πατριώτης μου βουλευτής , λέγεται ότι έβγαλε μέσο τον διοικητή της ΤτΕ και εν μέσω κάπιταλ κοντρόλ , έβγαλε 1εκ€ δήθεν για μπίζνα που είχε κλείσει πριν την επιβολή . Και ο Στουρνάρας βέβαια έσπευσε να τον εξυπηρετήσει .Μετά βέβαια έτρεχε στις πλατείες να φωνάζει #menoume_evropi ,εσχάτως και #lefteria_ston_politiko_kratoumeno_Thano_Mizero .

andgeo
10/07/2015, 08:44
Μια κακη λυση με τους σωστους χειρισμους ,μπορει να εχει μελλοντικα καλο αποτελεσμα.Αν η κοινωνια αμεσως
μετα την υπογραφη (?) βγει στους δρομους και ζηταει αυξησεις θα παμε ακλαφτοι.
Όπως και να τη δεις δεν είναι τπτ άλλο από χρονική ανάσα , λύση πάτνως δεν είναι . Αυξήσεις δε θα βγει να ζητάει , αλλά θα βγει να ζητάει όλα τα υπόλοιπα !

byron
10/07/2015, 09:07
To μόνο θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως οι του ΟΧΙ προσπαθούν να πείσουν τους ναιναίκους (και τους εαυτούς τους) κουνώντας δάχτυλα :rolleyes:, πως τα 13 δις μέτρα είναι καλύτερα από τα 8,5 δις που απέρριψαν, γιατί τώρα θα τα πληρώσει η πλουτοκρατία. :lol:

Που να μην έκαναν και διαπραγμάτευση δηλαδή. Αγιο είχαμε...

el-Gatto
10/07/2015, 09:08
Τελικά ,αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ,είναι ότι
ολες οι πολιτικες παρατάξεις λένε ψέματα & παπαρολογίες όταν παλεύουν να πάρουν την εξουσία
και γίνονται "ρεαλιστές" όσον αφορά τα βάρη κ τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο λαός ,όταν έχουν την εξουσία.

Δεν με ενδιαφέρει
αν οι προηγούμενοι το έκαναν απο πεποίθηση κ με σχέδιο
και -ίσως- οι τωρινοί κάνουν ακριβώς το ίδιο απο ανικανότητα να εκτιμήσουν εκ των προτέρων την κατάσταση.

Σε αυτή την ζωή ,δυστυχώς ή ευτυχώς ,το αποτέλεσμα μετράει.

Και δυστυχώς ,η ανικανότητα εκτίμησης του "αντιπάλου" σε μια "μάχη" ,
φέρνει πάντα περισσότερες απώλειες σε σχέση με την γνώση κ' την αποδοχή ότι
ο αντίπαλος είναι πιό ισχυρός.

Κι αυτό γιατί ,η λάθος εκτίμηση ,οδηγεί σε λάθος σχέδιο ,κι αυτό με την σειρά του οδηγεί σε προδιαγεγραμμένη καταστροφή.

Απο τα 17 μου χρόνια είχα συνειδητοποιήσει δυό πράγματα.
1) Οποιος πιστεύει ,οτι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ,είναι πρωταθληματικός αθλητισμός ,και κερδίζει ο καλύτερος ,έχει IQ-ραδικιού.
2) Οποιος πιστεύει ,ότι οι πολιτικοί κ τα κόμματα εξουσίας ,έχουν στόχο την καλυτέρευση της ζωής των πολλών κ την δίκαιη κατανομή του πλούτου ,
είναι ,ή ηλίθιος ,ή διαπλεκόμενος σε κάποιο βαθμό προσωπικού συμφέροντος.

Δυστυχώς ,στα 50 μου ,επαληθεύεται πλήρως η εφηβική μου διαπίστωση.

Και τώρα πιά ,το σύστημα είναι τόσο ισχυρό ,που ακόμα κι αν υπάρξει κάποια διαφορετική φωνή ή διαφορετική προσπάθεια προσέγγισης απο κάποιους ,
καταπνίγεται πλέον άμεσα και απολύτως ,
σαν ένδειξη δύναμης και παραδειγματισμού για τους πιθανούς επόμενους.

Σε όλη μου τη Ζωή ,απείχα της διαδικασίας των "εκλογών",
αφού δεν ήμουν ποτέ ,ούτε ηλίθιος ,ούτε διαπλεκόμενος
αλλά πεπεισμένος οτι όλα είναι στημένα.

Μετανιώνω οικτρά ,που πείστηκα απο την "κοινή γνώμη" να συμμετέχω
στις τελευταίες ΕυρωΕκλογές ,για "να στείλω μύνημα" . . .
στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές ,"για να υπάρξει ελπίδα αλλαγής της κατάστασης" . . .
κ στο "Δημοψήφισμα" ,γιατί εγκλωβίστηκα στην "σημαντικότητά του".

Οχι οτι ,αν απείχα κ πάλι ,θα ακουγόταν η φωνή μου ,και θα ήταν διαφορετική η κατάσταση ,αφού ,σ'ένα σύστημα που'χει φτιαχτεί στα μέτρα των ισχυρών ,η αποχή δεν μετράει σαν αποτέλεσμα.
Οι Ακοματίκ ,ήμασταν κ θα είμαστε πάντα αποκλεισμένοι ,και χωρίς δικαιώματα.
Μετανιώνω απλά και μόνο ,επειδή νιώθω ότι "λέρωσα" τα χέρια μου κ την ψυχή μου ,ελπίζοντας οτι ,ίσως ,είχα καταλάβει λάθος όλα αυτά τα χρόνια.

Φίλοι μου καταλάβετε ότι ,όπως πάντα ,είμαστε μόνοι μας.
Ο καθ'ένας για τον εαυτό του ,και για τους δικούς του ανθρώπους ,σ'εναν αγώνα επιβίωσης.
Η επιβίωσή μας θα γίνει πιό εφικτή ,και ίσως ποιοτικότερη ,μόνον αν καταλάβουμε όλοι εμείς ,τα ταπεινά κ' ανάξια λόγου για το σύστημα "μυρμηγκάκια" ,
οτι για να τα καταφέρουμε ,θα πρέπει να τείνουμε χείρα βοηθείας ο ένας στον άλλον.

Οπως λέει κι ο σοφός γέροντας
"Τράβα με να σε τραβώ ,ν'ανεβούμε το βουνό."

Over and Out . . .

byron
10/07/2015, 09:17
2. Υφεσιακά μέτρα είναι αλλά είναι αρκετά πιο κοινωνικά ευαίσθητα από αυτά που θα έφερνε μια δεξιά κυβέρνηση σε ανάλογη περίπτωση , τουλάχιστον εκείνος δεν έπεσε στα 4 με το που είδε τη Μέρκελ από κοντά , απόδειξη ότι μπορούσε τελικά να ρίξει και τη μπιστολιά κόντρα στα θέλω των πολιτών. Αποφεύγει τα αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα που ήταν θηλιά στο λαιμό της ανάπτυξης και είναι η πρώτη φορά σε ελληνική πρόταση που η μάζα τη βγάζει "καθαρή" .

3.Κάπιταλ Κοντρόλς μάλλον θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί από το 09 , όταν λέγεται με βεβαιότητα ότι έχουν φύγει μαύρα πάνω από 600δις€ αυτά τα χρόνια , για το εσωτερικό της χώρας δεν ισχύουν περιορισμοί ,όπως και για εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό .

Γκλουπ...:uplate:

Αυξήσεις δε θα βγει να ζητάει , αλλά θα βγει να ζητάει όλα τα υπόλοιπα !

Γκλουπ Χ 2 :eek::eek:

Έπειτα οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνήθιζαν να ρίχνουν τα βάρη στη μικρομεσαία τάξη κάτι που μετά από 5 χρόνια την εξαφάνισε ,συνεπώς και να ήθελε ο Τσίπρας να τους φορτώσει επιπλέον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα οπότε δεν μπήκε καν στον κόπο.

Ο Τσίπρας το τελευταίο που έκανε ποτέ είναι να προστατέψει την πολιτική του καριέρα , αυτό μπορείς να το καταλάβεις όταν δεν βγήκε να τους ξεμπροστιάσει από το Φεβρουάριοο

Σαμαράς να πιέζει το ΕΛΑ να μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια !

Ούτε στο Iskra δεν διαβάζει κάποιος τέτοια αντικειμενική ανάλυση. Αφωνος, andgeo :uplate:

andgeo
10/07/2015, 09:21
To μόνο θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως οι του ΟΧΙ προσπαθούν να πείσουν τους ναιναίκους (και τους εαυτούς τους) κουνώντας δάχτυλα :rolleyes:, πως τα 13 δις μέτρα είναι καλύτερα από τα 8,5 δις που απέρριψαν, γιατί τώρα θα τα πληρώσει η πλουτοκρατία. :lol:

Τουλάχιστον μάθαμε ποιό είναι το όριο του πλούτου στην Ελλάδα. Στα αντισταθμιστικά μέτρα της κυβέρνησης, είναι η επιπλέον αύξηση του συντελεστή στο 35% (από 33% που πήγε) για τα εισοδήματα...άνω των 12.000€ (μικτά).

Που να μην έκαναν και διαπραγμάτευση δηλαδή. Αγιο είχαμε...
Κι εγώ έτσι λέω , μπιστολιά χρειαζόταν τελικά !

Pan (dvs)
10/07/2015, 09:22
...

Το πρωτο το αφηνω ασχολιαστο.Εχουμε να ακουσουμε πολλα γραφικα στη συνεχεια.
Για το δευτερο αν δεν κανω λαθος τα 8,5 ητανε για εναμιση χρονο και τα 13 για τρια.Αν ισχυει αυτο και το δεχτουνε οι Βοριοι ,σε πρωτη αναγνωση,δεν μου φαινεται ασχημο.

Τελικά ,αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ,είναι ότι
ολες οι πολιτικες παρατάξεις λένε ψέματα & παπαρολογίες όταν παλεύουν να πάρουν την εξουσία
και γίνονται "ρεαλιστές" όσον αφορά τα βάρη κ τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο λαός ,όταν έχουν την εξουσία.

Over and Out . . .

Αν και Γατος,αργα το σιγουρεψες.Οσο για το δημοψηφισμα που λες

"Μετανιώνω οικτρά ,
.............
κ στο "Δημοψήφισμα" ,γιατί εγκλωβίστηκα στην "σημαντικότητά του".

δεν εχεις αδικο.Και εγω μια απο τα ιδια.

andgeo
10/07/2015, 09:23
Γκλουπ...:uplate:

Γκλουπ Χ 2 :eek::eek:

Ούτε στο Iskra δεν διαβάζει κάποιος τέτοια αντικειμενική ανάλυση. Αφωνος, andgeo :uplate:

Απ το ισκρα αντιγραφή είναι , αν μου πεις και που διαφωνείς ; Τι δεν έγινε απ όλα τα παραπάνω ;

Panos76
10/07/2015, 09:37
Παίζει να γίνει κάτι τέτοιο (http://takaluteraedo.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html);

nicksior
10/07/2015, 09:40
Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση και το πρωτογενές πλεόνασμα εξανεμίστηκε. (αυτό το μικρό)

Το πλήγμα που θα δεχτεί φέτος η ελληνική οικονομία θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που δέχθηκε στα πέντε χρόνια των μνημονίων.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας χθες στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" μίλησε μεταξύ άλλων για βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας...

O πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα είναι μεταξύ των 28 ηγετών της Ε.Ε. που θα αποφασίσουν αν η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη και ενδεχομένως την Ε.Ε.

Η Βουλγαρία από άποψη κατάταξης με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα βρίσκεται στην 78η θέση, όταν η Ελλάδα βρίσκεται στην 38η (στοιχεία 2014). Στον πίνακα κατάταξης με βάση την ανταγωνιστικότητα η Βουλγαρία βρίσκεται στην 54η θέση και η Ελλάδα στην 81η.

Στη Βουλγαρία ο μέσος μισθός βρίσκεται στα 350 ευρώ και η μέση σύνταξη στα 120 Ευρώ.

Η οι βούλγαροι ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς ή το αντίθετο .

Οί βούλγαροι έχουν βιώσει τον σοσιαλιστικό παράδεισο εμεις (ακόμα) οχι

andgeo
10/07/2015, 09:45
Ποιός να ξέρει ;

fkol k4
10/07/2015, 09:46
Παίζει να γίνει κάτι τέτοιο (http://takaluteraedo.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html);

Κρίνοντας από τη σοβαρότητα των ειδήσεων στη διπλανή στήλη «Δημοφιλέστερα» αλλά και από το κατά πόσο έχουν επαληθευτεί, θα έλεγα πως ακόμη και για τον καιρό να έγραφε το συγκεκριμένο blog, θα είχα τις αμφιβολίες μου...:lol:

andgeo
10/07/2015, 09:47
Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση και το πρωτογενές πλεόνασμα εξανεμίστηκε. (αυτό το μικρό)

Που ήταν αυτό το πλεόνασμα όταν πριν ακόμα τις εκλογές είχαν τρύπα 452εκ€ , λογιστικό ;

spyro
10/07/2015, 09:51
Randy Watson - Sexual Chocolate

ο μέγας προφήτης και αδερφός εν Χριστό Eddie Murphy αποδίδει πολυ ευστοχα το πως λένε πολλοί εδω μέσα τη "τελευταία τους λέξη", έτσι για να δώσουν βάρος στο εν αριθμό 72.352 πόστάριμα που έχουν κάνει επι του θέματος,

Ladies and Gendelmant I present to you ...................

Randy Watson

(δώστε βάση μεταξύ 2:00 - 2:25 για τη μεγαλειώδης έξοδο)

https://www.youtube.com/watch?v=KzANAr1V82c

amyroukai
10/07/2015, 09:51
Η κουβέντα έχει γίνει λίγο "κινέζικη" και βαριέμαι να γκουγκλάρω και αυτό το ισκρα τώρα, απλά επειδή γράφεται και ξαναγράφεται το ζήτημα των ΑΤΜ. Ένα πράγμα μου ήρθε προχτές που το συζητούσαμε με τον συνταξιούχο πατέρα που και αυτός είχε παράπονα. Εθνική τράπεζα ας πούμε, ποιός έχει πάει και έχει φύγει σε λιγότερο από ώρα από το κατάστημα; Έχω μείνει και τρίωρο περιμένοντας. Οι ουρές μέσα ήταν πάντα τραγικές. Στην Άλφα λίγο καλύτερα. Σε άλλες τράπεζες συνήθως ακόμα πιο καλά. Αυτό το πράγμα γίνεται και στα ΑΤΜ τώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι φυσιολογικό το ένα και αφύσικο και αισχρό το άλλο. Επειδή πριν δεν φαίνονταν οι εξυπηρετούμενοι από τον δρόμο, ήταν όλα ρόδινα; Μην πω ότι πιο γρήγορα τελειώνει κανείς από το ΑΤΜ παρά από την ουρά του γκισέ.

amyroukai
10/07/2015, 10:03
Στη Βουλγαρία ο μέσος μισθός βρίσκεται στα 350 ευρώ και η μέση σύνταξη στα 120 Ευρώ.

Δεν έχω πάει ακόμα. Από ότι έχω διαβάσει πάντως και ξέρω από φοιτητές φίλους, η βουλγαρία είναι τσάμπα σε όλα της σε σχέση με εδώ (τελευταίο report φίλου που πήγε την άνοιξη 3ήμερο με μηχανή). Αν οι τιμές εδώ πέσουν σε ΟΛΑ σε τιμές βουλγαρίας, τότε ας κατέβει και ο μισθός, το επίπεδο ζωής δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Α, και φορολογία στο 10% κλπ εισφορές, όπως εκεί... Όχι 49% του κάθε τιμολογίου που κόβω να ανήκει αυτοδικαίως στο κράτος, που με περιμένει να μου φάει και αλλιώς τα υπόλοιπα 51% που μου μένουν...

STOYBI
10/07/2015, 10:05
Η κουβέντα έχει γίνει λίγο "κινέζικη" και βαριέμαι να γκουγκλάρω και αυτό το ισκρα τώρα, απλά επειδή γράφεται και ξαναγράφεται το ζήτημα των ΑΤΜ. Ένα πράγμα μου ήρθε προχτές που το συζητούσαμε με τον συνταξιούχο πατέρα που και αυτός είχε παράπονα. Εθνική τράπεζα ας πούμε, ποιός έχει πάει και έχει φύγει σε λιγότερο από ώρα από το κατάστημα; Έχω μείνει και τρίωρο περιμένοντας. Οι ουρές μέσα ήταν πάντα τραγικές. Στην Άλφα λίγο καλύτερα. Σε άλλες τράπεζες συνήθως ακόμα πιο καλά. Αυτό το πράγμα γίνεται και στα ΑΤΜ τώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι φυσιολογικό το ένα και αφύσικο και αισχρό το άλλο. Επειδή πριν δεν φαίνονταν οι εξυπηρετούμενοι από τον δρόμο, ήταν όλα ρόδινα; Μην πω ότι πιο γρήγορα τελειώνει κανείς από το ΑΤΜ παρά από την ουρά του γκισέ.

Πλακα κανεις τωρα ετσι....??

Εκτος οτι οι ουρες που αναφερεις ειναι χ 1 φορα το μηνα μεσα ...... Και οχι στον δρομο.....!!!

Ειλικρινα για πρπει να γραψετε κατι απλα για να γραψετε......?

nicksior
10/07/2015, 10:05
Που ήταν αυτό το πλεόνασμα όταν πριν ακόμα τις εκλογές είχαν τρύπα 452εκ€ , λογιστικό ;

Eurostat

amyroukai
10/07/2015, 10:07
Πλακα κανεις τωρα ετσι....??

Εκτος οτι οι ουρες που αναφερεις ειναι χ 1 φορα το μηνα μεσα ...... Και οχι στον δρομο.....!!!

Ειλικρινα για πρπει να γραψετε κατι απλα για να γραψετε......?

Δεν κάνω πλάκα, αλλά αφού διασκεδάζεις όλα ΟΚ. Με συγχωρείτε κιόλας, παρακαλώ συνεχίστε.

andgeo
10/07/2015, 10:07
Eurostat Καλά το είπα λογιστικό !

byron
10/07/2015, 10:08
Απ το ισκρα αντιγραφή είναι , αν μου πεις και που διαφωνείς ; Τι δεν έγινε απ όλα τα παραπάνω ;

Ε, αφού το έγραψε το iskra, τι να τολμήσει να πει κάποιος ως αντίλογο...?

Randy Watson - Sexual Chocolate

ο μέγας προφήτης και αδερφός εν Χριστό Eddie Murphy αποδίδει πολυ ευστοχα το πως λένε πολλοί εδω μέσα τη "τελευταία τους λέξη", έτσι για να δώσουν βάρος στο εν αριθμό 72.352 πόστάριμα που έχουν κάνει επι του θέματος,

Ladies and Gendelmant I present to you ...................

Randy Watson

(δώστε βάση μεταξύ 2:00 - 2:25 για τη μεγαλειώδης έξοδο)

https://www.youtube.com/watch?v=KzANAr1V82c

Ζούμε μαγικές στιγμές φίλε Σπύρο, και εντυπωσιάζομαι προσωπικά απ΄τα μαγικά λαμπιωνάτα thread. Το κακό είναι πως δεν μετράει στο post counter μου ρε γμτ...:beer:

Καλά το είπα λογιστικό !

+990. Αν δεν είναι απτό, σε πλάκες χρυσού πχ δεν έχει αντίκρισμα.

andgeo
10/07/2015, 10:12
Ε, αφού το έγραψε το iskra, τι να τολμήσει να πει κάποιος ως αντίλογο...?

Ζούμε μαγικές στιγμές φίλε Σπύρο, και εντυπωσιάζομαι προσωπικά απ΄τα μαγικά λαμπιωνάτα thread. Το κακό είναι πως δεν μετράει στο post counter μου ρε γμτ...:beer:
Σοβαρά τώρα πίστεψες ότι αυτά είναι απόψεις τους ισκρα , στο ίσκρα το πολύ πολύ να διαβάσεις για πιστολίδια , κι εμένα μ αρέσουν τα λαμπιόνια !

byron
10/07/2015, 10:13
κι εμένα μ αρέσουν τα λαμπιόνια !

και μένα. Τόσο καιρό περιμένω να γίνει το Tuono φωτοβολίδα και έχω απαγοητευτεί...:(

andgeo
10/07/2015, 10:14
και μένα. Τόσο καιρό περιμένω να γίνει το Tuono φωτοβολίδα και έχω απαγοητευτεί...:(
μην απελπίζεσαι μόνο , ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου κάνει τη χάρη ένα ιταλικό !

nicksior
10/07/2015, 10:17
Δεν έχω πάει ακόμα. Από ότι έχω διαβάσει πάντως και ξέρω από φοιτητές φίλους, η βουλγαρία είναι τσάμπα σε όλα της σε σχέση με εδώ (τελευταίο report φίλου που πήγε την άνοιξη 3ήμερο με μηχανή). Αν οι τιμές εδώ πέσουν σε ΟΛΑ σε τιμές βουλγαρίας, τότε ας κατέβει και ο μισθός, το επίπεδο ζωής δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Α, και φορολογία στο 10% κλπ εισφορές, όπως εκεί... Όχι 49% του κάθε τιμολογίου που κόβω να ανήκει αυτοδικαίως στο κράτος, που με περιμένει να μου φάει και αλλιώς τα υπόλοιπα 51% που μου μένουν...

Επίσημα στοιχεία είναι που βλέπουν οι εταίροι μας , το πως και το διότι είναι δική μας υπόθεση.

Μήπως τα όσα σωστά αναφέρεις έχουν σχέση με αυτό ? με βάση την ανταγωνιστικότητα η Βουλγαρία βρίσκεται στην 54η θέση και η Ελλάδα στην 81η.

STOYBI
10/07/2015, 10:21
Δεν κάνω πλάκα, αλλά αφού διασκεδάζεις όλα ΟΚ. Με συγχωρείτε κιόλας, παρακαλώ συνεχίστε.

Το ξαναακουσα αυτο το περιφημο " μα και οταν περιμενουν στις ουρα στην τραπεζα το ιδιο ειναι......

Ελα εσυ λοιπον να αντεξεις χ 2ηκαι 3η και 4η φορα συνεχομενη στην ουρα στο πεζοδρομιο κατα απο 35 βαθμους στον ηλιο ......
Με καμμια 60αρια ηλικιωμενους για να παρεις 400 ευρω......

Γιατι η μανα μου 83 ετων δεν αντεξε........

amyroukai
10/07/2015, 10:30
Περαστικά της, χωρίς πλάκα.

Αν θέλεις να πούμε κάτι στα σοβαρά λοιπόν σχετικά με το θέμα, γιατί και ο δικός μου δεν είναι πολύ μακριά από τη μάνα σου ηλικιακά, εκτός από το ντάλα μεσημέρι και τους 35 βαθμούς έχει και άλλες ώρες η ημέρα. Ακριβώς τα ίδια λέω και με τον δικό μου που θέλει σώνει και καλά 11, 12 το μεσημέρι να πάει να στηθεί και να ψηθεί και γυρνάει κομμάτια σπίτι. Και ο δικός μου 6 το πρωί είναι ξύπνιος, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πάει τότε, με την δροσιά. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μεσανατολικό ζήτημα το ότι γίνεται αυτό πρώτη φορά και μόλις 2 εβδομάδες.
Πέρα από την μητέρα σου λοιπόν και τις κοντινές σε αυτήν ηλικίες, όλοι οι υπόλοιποι σε πιο ενεργά χρόνια θα έπρεπε να ξέρουν να χρησιμοποιήσουν μιά debit και να μην στήνονται συνέχεια στην ουρά για το 50ρικο.

STOYBI
10/07/2015, 10:45
Περαστικά της, χωρίς πλάκα.

Αν θέλεις να πούμε κάτι στα σοβαρά λοιπόν σχετικά με το θέμα, γιατί και ο δικός μου δεν είναι πολύ μακριά από τη μάνα σου ηλικιακά, εκτός από το ντάλα μεσημέρι και τους 35 βαθμούς έχει και άλλες ώρες η ημέρα. Ακριβώς τα ίδια λέω και με τον δικό μου που θέλει σώνει και καλά 11, 12 το μεσημέρι να πάει να στηθεί και να ψηθεί και γυρνάει κομμάτια σπίτι. Και ο δικός μου 6 το πρωί είναι ξύπνιος, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πάει τότε, με την δροσιά. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μεσανατολικό ζήτημα το ότι γίνεται αυτό πρώτη φορά και μόλις 2 εβδομάδες.
Πέρα από την μητέρα σου λοιπόν και τις κοντινές σε αυτήν ηλικίες, όλοι οι υπόλοιποι σε πιο ενεργά χρόνια θα έπρεπε να ξέρουν να χρησιμοποιήσουν μιά debit και να μην στήνονται συνέχεια στην ουρά για το 50ρικο.

Δεν στηνονται συνεχεια στην ουρα για 50αρικο.......

Μια φορα στηνονται σε ενα κλιματιζομενο χωρο για να παρουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ μεχρι μολις τον προηγουμενο μηνα.....

Βλεπεις δεν ηχαν την τιμη να φανταστουν οτι θα τους εφερναν σε αυτη την κατασταση - καταντια καποιοι κυβερνοντες ....!

( Οι κακομοιρηδες ζεμπεκικα - τσαμικα και πηδηματα στην Ροδο ονειρευοντουσαν...)

Τωρα .... Εαν τα cc , τα παιρνουμε σαν αφορμη για να μαθει πρωτη φορα στην ζωη του ενας.....

65αρης......70αρης...80αρης.. Να χρησιμοποιουν μια debit ..... Ε τι να πω ελεος ρε παιδια.....:lol:

Εγω προσωπικα οι περισσοτεροι ηλικιωμενοι που γνωριζω σημερα... αναθεματιζουν και απορουν γιατι καταργηθηκαν τα τηλεφωνα με το ραουλο.....

Και εσυ μου λες για debit.....?

Εχε υποψιν οτι εαν πας σημερα σε ενα ατμ με μολις 10 ηλικιωμενους ουρα, χρειαζεσε περιπου ενα τεταρτο το ατομο ( με + 1 ατομο βοηθεια ο καθενας .....

Κατσε τωρα και πεσ τους οτι επρεπε να μαθουν για debit......

el_hymador
10/07/2015, 10:54
Σύγκρουση Τιτάνων!

Κλονίζεται το πολιτικό σύστημα :

http://www.topontiki.gr/article/136155/apohorise-logo-tzimeroy-apo-ekpompi-o-nikos-nikolopoylos-den-kathomai-dipla-se#.VZ7ayxTJxiA.facebook

RaGe_Raptor
10/07/2015, 11:00
Έλα μωρέ , άλλωστε ο κόΖμος συνηθίζει σιγά-σιγά αυτή την κατάσταση... Δήλωση κυβερνούντων ....

el_hymador
10/07/2015, 11:02
...ε λογικό είναι με το ΟΧΙ επί της πρότασης Γιούνκερ να σου έρθει ένα εξίσου "καλό" μνημόνιο, όταν για τους περισσότερους ισχύει το ότι θέλουν ρήξη με την Ευρώπη αλλά χωρίς ρήξη, έξοδο αλλά χωρίς έξοδο, επιστροφή στη δραχμή αλλά με ευρώ, διαγραφή χρέους αλλά χωρίς να φανούμε ασυνεπείς στις υποχρεώσεις μας και άλλα τέτοια απολύτως λογικά....

amyroukai
10/07/2015, 11:04
...

Η συζήτηση δεν έχει τέλος και δεν έχει μία απόλυτη σωστή πλευρά.
Ναι ΟΚ ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι. Θα περάσει. Το ότι πάνε και σηκώνουν ΟΛΗ τη σύνταξη, αφού πάνε και ζητήσουν ενημέρωση βιβλιαρίου και περάσουν και 2-3 λεπτά να βρουν τα σωστά γυαλιά να διαβάσουν το βιβλιάριο γιατί αν δεν το δουν γραμμένο πρώτα το νούμερο δεν λένε πόσα θέλουν στον υπάλληλο να τελειώνει η συναλλαγή, μερικές φορές δε θα κάνουν και φασαρία γιατί δεν μπήκε το Χ Ψ πρόσθετο λες και φταίει ο τραπεζικός στο γκισέ... Το ξέρω. Και όπως λέω και στον δικό μου ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ να την πάρει σε δόσεις μιά φορά και να περιοριστεί λιγάκι κιόλας, όπως έχω κάνει και εγώ. Ας μην έχει ΟΛΗ τη σύνταξη στο συρτάρι, δεν τρέχει τίποτα.

Για debit έγραψα πολύ συγκεκριμένα ότι έγραψα. Τώρα αν έχεις τα νεύρα σου για το ότι πέρασε η μητέρα σου ή οι άλλοι ηλικιωμένοι που γνωρίζεις και ψάχνεις να τα χώσεις όπου βρεις για τα πάντα, ε τι να σου πω. Χώσε άφοβα και αβίαστα και καλή ηρεμία... Εγώ ξέρω ουκ ολίγους 60άρηδες και βάλε που και με τα smartphones το έχουν και με το ίντερνετ και με τις κάρτες και web banking (και με κοροϊδεύουν που δεν το χρησιμοποιώ) και το ebay και απ' όλα. Θα μπορούσα να κάνω ότι κάνεις και εσύ και να θεωρήσω ότι επειδή οι δικοί μου γνωστοί ηλικιωμένοι είναι έτσι, έτσι είναι όλοι. Ε δεν...