View Full Version : HABEMUS PAPAM 2
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
el_hymador
25/06/2015, 20:17
Μια χαρά θα ήταν η ρήξη και ο εθελούσιος πούλος αλλά όχι σε λαό σαν και εμάς... εκτός του ότι δεν έχουμε τα κοχόνες, είμαστε τόσο για τον πέο σε ότι αφορά στη κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη που θα σκοτωνόμασταν μεταξύ μας στα 5 λεπτά από την λήψη της απόφασης... ας παραμείνουμε στη λήθη ότι καταγόμαστε από @@δάτους προγόνους που δεν μασάγανε μια και ας αυνανιζόμαστε εγκεφαλικά με τη σκέψη αυτή και τα ένδοξα "αν" και "θα" ....γιατί αν κλειθούμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και την αλήθεια όντας στριμωγμένοι, δεν θα μας αρέσει καθόλου...
Ο καθένας για την πάρτη του παίδες... έτσι ήταν δυστυχώς ανέκαθεν.
Δεν τον συμπαθώ για πολλούς λόγους, στο συγκεκριμένο τραγουδάκι όμως έχει πέσει διάνα:
https://www.youtube.com/watch?v=i6GH9owD4Fs
skylaros
25/06/2015, 20:18
Ο Στάλιν έστειλε καραβιές όπλα και στον Φράνκο. Επίσης τα όπλα που έστειλε στους Ισπανούς αντιφασίστες είχαν πολύ μικρότερη αξία από τα χρήματα που έστειλαν οι Ισπανοί + ότι ήταν ελαττωματικά. Ο Σταλιν και το ΚΚΙ ήταν που διέλυσαν την αντίσταση των Ισπανών αντιφασιστών και τους παρέδωσαν στο Φράνκο και την αστική τάξη. Οι μάσκες έπεσαν όταν πλέον δε χρειαζόταν άλλο τον Ισπανικό ταξικό πόλεμο και είχε κάνει τα κουμάντα του με Αγγλία και Γαλλία.
Απατεώνες υπάρχουνε παντού :)
Πράγματι, δεν είναι όλα ρόδινα ούτε στον Ι.Τ., ιδιαίτερα στην Ελλάδα που οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν δομή οικογενειακή με την άμεση εμπλοκή του ιδιοκτήτη ο οποίος έχει και την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών (ακόμα και σε εισηγμένες) . Η διαφορά είναι τεράστια όμως, και τα βύσματα/γνωστοί/γλύφτες είναι μειοψηφία, σπάνια έχουν καίριες θέσεις, ενώ όταν έχουν το αφεντικό/ιδιοκτήτης/γενικός/οτιδήποτε έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν και οι μηχανισμοί για να δουλεύει σωστά ο οργανισμός, γιατί αλλιώς πεθαίνει...
ναι , προφανως στον Δ.Τ. ειναι ποιο κραγμενο το πραγμα μιας και εχει δομηθει σχεδον αποκλειστικα απο πελατιακες σχεσεις.
Δυστυχως,και στον Ι.Τ. ιδιαιτερα σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ οργανισμους, ισχυουν σχεδον τα ιδια σε αναξιοκρατια και σε μεγαλες ψαλιδες αποδοχων και προνομιων.
Συνηθως , ο μηχανισμος που κανει τα πραγματα να δουλευουν και που πολυ σωστα περιγραφεις,αποτελειται απο μικρα-μεσαια στελεχη που ή εχουν δαγκωσει το "καροτο" της προαγωγης ,ή δουλευουν απλα για να ζησουν.
παντως , ΜΟΝΟ με δουλεια σπανια πας μπροστα ή πολυ ψηλα και στον Ι.Τ.
Η αγορά δεν είναι μονοπώλιο. Η τελική τιμή δεν καθορίζεται από το κόστος, καθορίζεται από τον ανταγωνισμό. Προσφορά και ζήτηση. Αν εμένα μου κοστίζει 100 το προϊόν επειδή έχω βάλει τον ανίκανο γιό μου δ/ντη παραγωγής και του δίνω και πολλά λεφτά, και τα κάνει μαντάρα, αντί 50 που κοστίζει στους ανταγωνιστές, εγχώριους ή ξένους, μοιραία ή θα προσαρμοστώ ή θα κλείσω...
ναι ,σε εναν ιδανικο κοσμο ετσι θα ηταν. εκτος και αν υπαρχουν μονοπωλιακος ανταγωνισμος,τραστ κλπ που αλλαζουν το παιχνιδι του ανταγωνισμου παντα σε βαρος του καταναλωτη (αλλα και των μικροτερων μαγαζιων)ιδιως στις μικρες αγορες οπως η Ελλαδα.
σε λα βι ,που λεει και ο καπτεν τωρα τελευταια...
dimmie_72
25/06/2015, 20:54
αρχικά όμως υπεροχή είχαν τα κυβερνητικά στρατεύματα. κανείς δεν είπε πως δεν υπήρχε σταδιακά αυξανόμενη ισχύς των δυνάμεων του Φράνκο, η οποία μάλιστα δημιουργήθηκε και απ τη προσχώρηση στρατευμάτων της απέναντι πλευράς σε αυτόν. απλώς η υπεροχή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "συντριπτική".
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%95%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF %82
(στο δεξιό της σελίδας).
http://www.capital.gr/oikonomia/3036934/oi-daneistes-zitoun-fpa-23-se-xenodoxeia-estiasi
Δε ξέρω αν ισχύουν τα παραπάνω αλλά γιατί δε μας λένε επίσημα να το κλείσουμε το μαγαζί και το ταλαιπωρούμε ;
Ισοδύναμα μέτρα λέγονται. Τι δεν καταλαβαίνεις?
Ισοδύναμα μέτρα λέγονται. Τι δεν καταλαβαίνεις?
Εμένα πάντως το 23% στα Ξενοδοχεία με παραξενεύει, καθώς θα αποδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής μας "βιομηχανίας". Εκτός και αν κρίνουν πως μπορεί να παραμείνει και με 23% ανταγωνιστική...
Billymuse
25/06/2015, 21:45
Στο λινκ του MikeG εξηγείστε μου λίγο γιατι πραγματικά δε κατάλαβα τι μέτρο ειναι αυτο??
-διεύρυνση της έννοιας της φοροδιαφυγής, κατάργηση των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
και γελάνε οι γλάροι και οι πέστροφες
Ζητούν αύξηση του φόρου χωρητικότητας (tonnage tax) που καταβάλουν οι εφοπλιστές και σταδιακή αλλαγή προβλέψεων του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ποντοπόρου ναυτιλίας.
Εμένα πάντως το 23% στα Ξενοδοχεία με παραξενεύει, καθώς θα αποδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής μας "βιομηχανίας". Εκτός και αν κρίνουν πως μπορεί να παραμείνει και με 23% ανταγωνιστική...
Και εμένα με παραξενεύουν πολλά, και καλό συμπέρασμα δεν βγάζω...
Στο λινκ του MikeG εξηγείστε μου λίγο γιατι πραγματικά δε κατάλαβα τι μέτρο ειναι αυτο??
-διεύρυνση της έννοιας της φοροδιαφυγής, κατάργηση των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
και γελάνε οι γλάροι και οι πέστροφες
Ζητούν αύξηση του φόρου χωρητικότητας (tonnage tax) που καταβάλουν οι εφοπλιστές και σταδιακή αλλαγή προβλέψεων του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ποντοπόρου ναυτιλίας.
Η έννοια της φοροδιαφυγής προφανώς έχει να κάνει με νομικούς όρους, δεν ξέρω περισσότερα.
Τα πρόστιμα του ΚΒΣ είναι κάτι που το ζητούσαν οι ίδιοι οι φοροτεχνικοί γιατί ήταν εξαιρετικά "τιμωρητικός" και γραφειοκρατικός στις διατάξεις του
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.taxheaven.gr%2Fnews%2Fnews%2Fview%2Fid%2F1853%2Fprint%2Fpdf&ei=eVqMVamhIoa9UYO5vPAK&usg=AFQjCNFH8nUvbwnl6yRJe4O8GRwcMY8sRg&sig2=z3fnrkoZaIUGPySHBLjrAw
Για το Γ, υποθέτω οτι αφορά διατάξεις και εξαιρέσεις που ισχύουν για την ποντοπόρο ναυτιλία, αρχής γενομένης την δεκαετία του 50, καθώς υπήρχαν αρκετά προνόμια στην φορολόγηση των εφοπλιστών μέχρι και την είσοδο μας στο €.
Αποτελούσαν την κύρια πηγή συναλλάγματος για την χώρα που χρειαζόταν πάρα πολύ. Υποθέτω οτι έχουν παραμείνει, και υποθέτω οτι η κατάργηση αυτών των προνομίων είναι καθαρά γερμανικός δάκτυλος που ποτέ δεν έβλεπαν με καλό μάτι την κυριαρχία των ελλήνων εφοπλιστών στη ναυτιλία.
stefanos
25/06/2015, 21:57
Εδώ προσπερνάμε τα τρόφιμα και κολλάμε στα ξενοδοχεία.
Οι πράκτορες αγοράζουν χοντρική σε τιμές πολύ χαμηλές οπότε η αύξηση του ΦΠΑ στο ξενοδοχείο δεν θα επηρεάσει τόσο την τελική τιμή.
Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για τα τρόφιμα εισιτήρια καύσιμα.
Πιθανόν να θέλουν να τελειώνουν μαζί μας, και με τον Τσίπρα. Το Link του Mike πχ με την νέα λίστα των "θεσμών" απουσιάζει η απαίτηση της παύσης επιχορήγησης των διαφόρων επικουρικών ταμείων, μάλλον επειδή δεν το συζητάνε οι δικοί μας καν.
Αν μπει κάποιος σε λεπτομέρειες του κόστους, μπορεί να δει πχ πως η επιχορήγηση των ταμείων ασφάλισης εργαζομένων της ΔΕΗ είναι κανένα 700άρι εκατ. ΤΟ ΧΡΟΝΟ που υποτίθεται πως πρέπει να δίνεται εσαεί έναντι των εργοδοτικών εισφορών που δεν πλήρωνε η ΔΕΗ και ΘΑ κατέληγαν στα ταμεία των εργαζομένων (αν τα είχε πληρώσει).
Υποθέτω πως απ΄τα αρκετά απ΄τα δις που πηγαίνουν ως επιδοτήσεις ταμείων, πρέπει με κάποιον τρόπο να καλυφθούν με "ισοδύναμα".
Εξακολουθώ να πιστεύω πως το 23% στην βαριά βιομηχανία (αν δεν είναι φόβητρο)...είναι επίλογος.
maniatiakos
25/06/2015, 22:11
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το 23% πλήττει κυρίως τους κακομοίρηδες με τα 5-8 ενοικιαζόμενα δωμάτια με τιμή διανυκτέρευσης/βραδιά το 40αρι και το 50αρι...οι οποίοι θα φοροδιαφεύγουν όταν μπορούν, γιατί δεν μπορούν να ανεβάσουν την τιμή.
Το αίτημα ενός πάγιου τέλους διαμονής/βραδιά στα 5στερα δεν έγινε δεκτό και την έκατσαν πάλι οι μικροί...
Α καιπουστε οπαδοί της ρήξης και του γιουρουσιού...
αυτές τις χαριτωμενιές πως οι Ελληνες μεγαλούργησαν σε συνθήκες πολέμων, δυσκολιών και καταστροφών...μην τα πολυπιστεύετε.
Όποτε μπλέξαμε σε τσαμπουκάδες, με την εξαίρεση κάποιων ένδοξων στιγμών ηρωισμού, κατέληξαν σε εθνικές τραγωδίες λόγω της διχόνοιας και της ανοργανωσιάς μας.
Αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητα της εθνικής συνείδησης και αναπτέρωσης του εθνικού φρονήματος που περνάνε τα βιβλία, αλλά με εξαίρεση τους Βαλκανικούς πολέμους, η ιστορία μας απ΄το 1821 και μετά γεμάτη τραγωδίες είναι.
My 2 GRD. :wave2:
Εδώ προσπερνάμε τα τρόφιμα και κολλάμε στα ξενοδοχεία.
Μακαρονάς πατέρα? Δεν σε κάλυψε ο Φίλης εχθές?
Και σόρρυ που σας την σπάω...
Λέω να βγάλω τον σκασμό για κάποιο διάστημα εδω μέσα, μιας και αρκετά είπα. Για να μου την λέει και ο φίλος μου ο sapilas, μάλλον το παράκανα.
Ave
Λέω να βγάλω τον σκασμό για κάποιο διάστημα εδω μέσα, μιας και αρκετά είπα. Για να μου την λέει και ο φίλος μου ο sapilas, μάλλον το παράκανα.
Ave
Πως, τι, που; Διαμαρτύρομαι!
Τελευταίο...:tooth: :tooth:
Βουλή: Στα 9 δισ. ευρώ οι γερμανικές οφειλές από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=716667
Όπως το πάει η Κωνσταντοπούλου, θα ράψει κουστούμι και στους Πέρσες για τους περσικους πολέμους :tooth:
MG-KTiNoS
26/06/2015, 07:57
Δε ξέρω αν ισχύουν τα παραπάνω αλλά γιατί δε μας λένε επίσημα να το κλείσουμε το μαγαζί και το ταλαιπωρούμε ;
Το μαγαΖί δεν κλείνει ποτέςςςςς.....
Οι άνθρωποι αλλάζουν.
Πρώτα άλλαξαν τους υπ... δούλους με ξένους και τώρα αλλάζουν και τ αφεντικά με άλλους ξένους.
:vava:
MG-KTiNoS
26/06/2015, 08:02
αυτές τις χαριτωμενιές πως οι Ελληνες μεγαλούργησαν σε συνθήκες πολέμων, δυσκολιών και καταστροφών...μην τα πολυπιστεύετε.
Όποτε μπλέξαμε σε τσαμπουκάδες, με την εξαίρεση κάποιων ένδοξων στιγμών ηρωισμού, κατέληξαν σε εθνικές τραγωδίες λόγω της διχόνοιας και της ανοργανωσιάς μας.
Αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητα της εθνικής συνείδησης και αναπτέρωσης του εθνικού φρονήματος που περνάνε τα βιβλία, αλλά με εξαίρεση τους Βαλκανικούς πολέμους, η ιστορία μας απ΄το 1821 και μετά γεμάτη τραγωδίες είναι.
Ρίξη και γιουρούσι δεν παίζει.....
Στα άλλα εχεις δίκιο.
Τη 1η μέρα της "διπραγμάτευσης" βγήκε ο ποτάμης στο τουίτερ και έσκουζε Γερά Γρούν....
Την 1η μέρα !
:uplate:
Link, δήλωση, κάτι;
Και μην βάλεις τις αοριστολογιες του μπαξ...
Δεν σχολίασα το κείμενο για τον ΜΜ, γιατί δεν έχω σταματήσει να γελάω από τα καρότα που διαβάζω.
sapila racing
26/06/2015, 09:32
Ave
Δεν σου την είπα ρε φίλε, απλά έγραψα κι εγω την γνωμη μου και τον αντίλογο της αλλης πλευράς. Μια φορα το εξαμηνο γραφω σ αυτο το thread και αν.
Να μην σταματησεις, γιατί κι εμεις απο εδω ενημερωνόμαστε. :D
Cpt. Haddock
26/06/2015, 09:36
Τελευταίο...:tooth: :tooth:
Βουλή: Στα 9 δισ. ευρώ οι γερμανικές οφειλές από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=716667
Όπως το πάει η Κωνσταντοπούλου, θα ράψει κουστούμι και στους Πέρσες για τους περσικους πολέμους :tooth:
Ναι, για τον πρωτο. Οπου τα πρωτα 3 χρονια ειμαστε τυπικα "ουδετεροι", πρακτικα φιλογερμανοι...
Για τους Περσες καθαρισε ο μεγαλεξαντρος ρε συ :lol:
el_hymador
26/06/2015, 10:38
H υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...
http://www.newsit.gr/politikh/paremvash-ths-ekklhsias-gia-symfwnia/412871
H υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...
http://www.newsit.gr/politikh/paremvash-ths-ekklhsias-gia-symfwnia/412871
OK, αλλά δεν γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε αιρετικούς ή/και άθεους, πολλοί δε εξ αυτών εξασκώντες την yoga;
el_hymador
26/06/2015, 10:47
...και η βασίλισσα δηλώσεις!
http://www.skai.gr/news/world/article/284230/elisavet-h-enotita-tis-ee-einai-polu-simadiki/
θετικά αναμένεται επίσης να τοποθετηθούν στο θέμα της Ελλάδας ο Mπομπ ο Μάστορας και ο Neil Sedaka...
Kαι μαλλον οσοι δεν εκφραζονται θετικα κοβονται μαχαιρι.....
http://www.crashonline.gr/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%AD%CE%BA%CE%B1/
nicksior
26/06/2015, 11:40
Γερμανοτσολιάς και χρηματιζόμενος ο Αρκάς..
http://www.iefimerida.gr/news/213912/protofanis-epithesi-kai-apeiles-ston-arka-gia-skitso-sholio-gia-tin-kyvernisi-ton
Ολους αυτούς σύντομα θα τους μαζέψει η Ζωή και θα τους στείλει στα γκούλαγκ.
nicksior
26/06/2015, 11:43
http://www.crashonline.gr/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%AD%CE%BA%CE%B1/
STOYBI ... Μου βγήκες απο δεξιά (τι έγραψα τώρα , άκου δεξιά) και χωρίς φλας .
Εχεις δυο μέρες κατ οικον περιορισμό !
Cpt. Haddock
26/06/2015, 11:50
Γερμανοτσολιάς και χρηματιζόμενος ο Αρκάς..
http://www.iefimerida.gr/news/213912/protofanis-epithesi-kai-apeiles-ston-arka-gia-skitso-sholio-gia-tin-kyvernisi-ton
Ολους αυτούς σύντομα θα τους μαζέψει η Ζωή και θα τους στείλει στα γκούλαγκ.
Κατα τα άλλα, je suis charlie...
nicksior
26/06/2015, 11:56
Κατα τα άλλα, je suis charlie...
Τό πε και τό κανε!
Ο Καμένος , " Θα στείλουμε τζιχαντιστές στη Ευρώπη "
Το facepalm της χρονιάς είναι αυτή η είδηση! (για τον Αρκά)
MG-KTiNoS
26/06/2015, 12:06
Κάποια στιγμή σας είπα ότι το δημόσιο και ο ΙΤ είναι 2 πράγματα αλληλένδετα και δεν μπορεί ο ένας να είναι άγιος και ο άλλος σάπιος....
Να τι εννοω΄... (αυτός είναι ο Ελληνικός """"καπιταλισμός""")
http://www.protothema.gr/greece/article/487942/stos-fos-megali-upothesi-forodiafugis-katharizan-upourgeia-me-eikonika-timologia/
Καθάριζαν υπουργεία με εικονικά τιμολόγια και «κέρδισαν« 11,5 εκατ. ευρώ
el_hymador
26/06/2015, 12:21
Όσο πολιτική βαρβαρότητα και ταλιμπανισμός είναι μερικοί ηλίθιοι χωρίς χιούμορ να κάνουν επίθεση στον Αρκά άλλο τόσο είναι να χρησιμοποιείται αυτό το γεγονός ως απόδειξη λογοκρισίας και χουντικών πρακτικών... τα έχουμε κάνει όλα πουτ@ν@ πια, στην τσίτα και στα κάγκελα όλοι...
....ακριβώς επειδή ισχύουν τα ανωτέρω, δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον υποστηρίζω... απλά προσπαθώ να παραμένω ψύχραιμος (όσο μπορώ...)
Υπάρχουν και σοβαρές φωνές στο παλαβό τσίρκο.
http://www.crashonline.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AC%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9/
nicksior
26/06/2015, 13:06
Όσο πολιτική βαρβαρότητα και ταλιμπανισμός είναι μερικοί ηλίθιοι χωρίς χιούμορ να κάνουν επίθεση στον Αρκά άλλο τόσο είναι να χρησιμοποιείται αυτό το γεγονός ως απόδειξη λογοκρισίας και χουντικών πρακτικών... τα έχουμε κάνει όλα πουτ@ν@ πια, στην τσίτα και στα κάγκελα όλοι...
....ακριβώς επειδή ισχύουν τα ανωτέρω, δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον υποστηρίζω... απλά προσπαθώ να παραμένω ψύχραιμος (όσο μπορώ...)
Με μπερδεύεις!
Πως ξεχωρίζεις και ποιά η διαφορά ανάμεσα σε βαρβαρότητα - ταλιμπανισμό και λογοκρισία-χουντική πρακτική ?
el_hymador
26/06/2015, 13:27
Με μπερδεύεις!
Πως ξεχωρίζεις και ποιά η διαφορά ανάμεσα σε βαρβαρότητα - ταλιμπανισμό και λογοκρισία-χουντική πρακτική ?
Γιατί δεν μπορώ βάση της συμπεριφοράς ορισμένων ηλίθιων να κάνω γενικεύσεις ή να θεωρήσω ότι αυτό αντανακλά τις θέσεις και τις απόψεις ενός κόμματος... ο γνωστός μ@λ@κ@ς, ο οποίος είναι και βουλευτής - όχι απλά ταλιμπανέζος "οπαδός" κόμματος , δήλωσε ότι αν χρεοκοπήσουμε οι γυναίκες θα γίνουν η παραδουλεύτρες ή πουτ@νες... να κάτσω τώρα να θεωρήσω ότι αυτό αντανακλά τις επίσημες θέσεις της ΝΔ δηλαδή;
Cpt. Haddock
26/06/2015, 13:30
Δε νομιζω οτι μιλησε κανεις για θεσεις κομματος.
Πιο πολυ για την υποκρισια των "αριστερων" που ενω κοπτονται για τα ανθρωπινα δικαιωματα και τη δημοκρατια, στην ουσια δε δεχονται ουτε κριτικη, ουτε αντιθετη αποψη.
Δεν ειναι καινουριο το σκηνικο, ανεκαθεν η αριστερα ειχε προβληματα με το ζητημα της κριτικης και ανεκαθεν η αντιθετη αποψη ειτε στιγματιζοταν ειτε καταγγελοταν ως προβοκατσια, ο δε εκφραζων την αποψη στη καλυτερη τσιμπουσε μια διαγραφη, στη χειροτερη ενα γκουλαγκ
...
Δεν ειναι καινουριο το σκηνικο, ανεκαθεν η αριστερα ειχε προβληματα με το ζητημα της κριτικης και ανεκαθεν η αντιθετη αποψη ειτε στιγματιζοταν ειτε καταγγελοταν ως προβοκατσια, ο δε εκφραζων την αποψη στη καλυτερη τσιμπουσε μια διαγραφη, στη χειροτερη ενα γκουλαγκ
Μ' αρέσεις... Ενώ η δημοκρατική δεξιά δεν είχε ποτέ τέτοια θέμα. Τα φαινόμενα Μακαρθισμού, τα εδώ ξερονήσια κλπ ήταν δείγματα αλτρουϊσμού...
Cpt. Haddock
26/06/2015, 13:36
Μ' αρέσεις... Ενώ η δημοκρατική δεξιά δεν είχε ποτέ τέτοια θέμα. Τα φαινόμενα Μακαρθισμού, τα εδώ ξερονήσια κλπ ήταν δείγματα αλτρουϊσμού...
Η δεξια ειναι δεξια ρε φιλε. Παντα την κριτικαραμε για ελλειψη δημοκρατιας. Το θεμα ειναι η αριστερα να μην ειναι ετσι.
Η διαφορα ειναι οτι ενω οι δεξιοι ειχαν σα στοχο τους αριστερους, οι αριστεροι ειχαν επισης σα στοχο τους αριστερους (διαφωνουντες με την επισημη γραμμη ή την επικαρατουσα αποψη - αυτο που συμβαινει τωρα)
Πιο πολυ για την υποκρισια των "αριστερων" που ενω κοπτονται για τα ανθρωπινα δικαιωματα και τη δημοκρατια, στην ουσια δε δεχονται ουτε κριτικη, ουτε αντιθετη αποψη.
Είχε και χειρότερη, Καπιτάν....
el_hymador
26/06/2015, 13:49
Σε αυτό δεν έχεις άδικο... αλλά ο σύριζας δεν είναι δα και το ΚΚΕ επί εποχής Ζαχαριάδη... γιαλατζί αριστεροί είναι και το ίδιο και οι εσωκομματικές (και όχι μόνο) πρακτικές τους...
Πάντως το ότι πολλά από τα τυπάκια που κράξανε τον Αρκά θα έγραφαν ολόκληρες εκθέσεις υπέρ της ελευθερίας έκφρασης και λόγου με αφορμή τα γεγονότα στη Γαλλία πριν από μερικούς μήνες, είναι 100% σίγουρο...
nicksior
26/06/2015, 13:56
Γιατί δεν μπορώ βάση της συμπεριφοράς ορισμένων ηλίθιων να κάνω γενικεύσεις ή να θεωρήσω ότι αυτό αντανακλά τις θέσεις και τις απόψεις ενός κόμματος... ο γνωστός μ@λ@κ@ς, ο οποίος είναι και βουλευτής - όχι απλά ταλιμπανέζος "οπαδός" κόμματος , δήλωσε ότι αν χρεοκοπήσουμε οι γυναίκες θα γίνουν η παραδουλεύτρες ή πουτ@νες... να κάτσω τώρα να θεωρήσω ότι αυτό αντανακλά τις επίσημες θέσεις της ΝΔ δηλαδή;
Οι φράσεις «γνωστός μ@λ@κ@ς» και «είναι και βουλευτής» δεν αλληλοαναιρούνται .
Το ότι γυναίκες χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού , μετά την κατάρρευση – χρεωκοπία , έγιναν και παραδουλεύτρες και πουτάνες το αμφισβητείς ?
Φυσικά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για τις δικές μας !
Endoμεταξι...
337729
Αυτοι κατι θα ξερουν παραπάνω :lol:
nicksior
26/06/2015, 15:03
Γι αυτόν που έσβησε το ποστ του.
Συμβαίνει αρκετές φορές να μη τολμάς να γράψεις την αλήθεια από το φόβο μήπως δεν αρέσει και τον κίνδυνο να χαρακτηριστείς .
Ετικέτες παντού.
For the record... Παραβλέπεις το 20-22 (άσχετα αν μετά με τις μαλακιες των πολιτικών/βασιλιά τα κάναμε δέλο) και φυσικά το 40-41 που μια χαρά τα πήγαμε για φτωχομπινέδες Βαλκάνιοι...
MG-KTiNoS
26/06/2015, 15:13
Η δεξια ειναι δεξια ρε φιλε.
Πολύ αργά κατάλαβα ότι ΟΛΑ αυτά τα περί δεξιάς και αριστεράς είναι ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ
Δες ας πούμε στο φλόρουμ πόση βοήθεια έχει δοθεί απλόχερα.
Όταν δεις τον άλλο πεΖμένο κάτω πχ ρωτάς τι είναι?
Αυτοί οι διαχωρισμοί έχουν νόημα όταν είσαι ας πουμε δήμαρχος και σου παίρνουν τη μπουκιά απ το στόμα
κλπ κλπ
:cool:
MG-KTiNoS
26/06/2015, 15:15
και φυσικά το 40-41 που μια χαρά τα πήγαμε για φτωχομπινέδες Βαλκάνιοι...
Μετά τα πήγαμε και πιο καλά σαν φτωχομπινές ΣΚΕΤΟ....\
:mad:
Αζμιμποτιποταλο
MG-KTiNoS
26/06/2015, 15:23
Link, δήλωση, κάτι;
Και μην βάλεις τις αοριστολογιες του μπαξ...
Δεν σχολίασα το κείμενο για τον ΜΜ, γιατί δεν έχω σταματήσει να γελάω από τα καρότα που διαβάζω.
337735
Στην άλφα δεν γέλασαν καθόλου πάντως...
Δεν ξέρω τι έγινε αλλά τα είχαν πάρει άσχημα με τον τύπο.
Πριν μερικά χρόνια είχε κάνει και μια "μέλετη" για την υγεία
-επί Dr Love-
εκεί να δεις επιτυχία.....
:lol:
Θα στα πω από κοντα μια μερα...
Αζμιμποτιποταλο
E, μην το γ@μάς τώρα και μας κόβεις πάνω στο καλύτερο......................
Αντε,μην σταματάς, συνέχισε να φτάσεις τα 5000 πόστ, θα κάνουμε και πάρτυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bawl::bawl::bawl:
dimmie_72
26/06/2015, 15:26
... και φυσικά το 40-41 που μια χαρά τα πήγαμε για φτωχομπινέδες Βαλκάνιοι...
όπου θα πρόσθετα, στη Σχ. Πολέμου της Civitavecchia σήμερα διδάσκεται στους ανώτερους Ιταλούς αξιωματικούς ως παράδειγμα σχεδίου επιχειρήσεων, η επιτυχία της σύλληψης του ελιγμού και η ανάληψη επιθετικών επιχειρήσεων μετά από επιτυχημένη άμυνα της 8ης Μεραρχίας.
Αριθμητική παράθεση δυνάμεων και εξοπλισμού νομίζω είναι περιττή, ας δούμε και κάνα ντοκιουμαντέρρρρρ....
Η ακολουθία της φάσης εκμετάλλευση-καταδίωξη και κατάληψη νέων εδαφών από τον ίδιο τον -και σε αντικειμενικά δυσχερή θέση- μόλις πρώην αμυνόμενο, δεν αντιμετωπίζεται από την επιστήμη του Πολέμου ως εθνικιστικό φωτεινό ορόσημο aka "'έπος", αλλά διδαχή τακτικής και επιτυχίας του αγώνα.
Αξιοσύνη, επαγγελματισμός, ψύχραιμες και πεφωτισμένες αποφάσεις στο πεδίο της μάχης με τμηματικές διαταγές που μετατρέπουν το σχέδιο αμύνης σε επιθετικό αγώνα.... ε, δεν θέλεις και πολλά για να μπεις στα συγγράμματα αυτών που διδάσκονται τη συγκεκριμένη Τέχνη ασχέτως εθνικότητας. ;)
MG-KTiNoS
26/06/2015, 15:28
E, μην το γ@μάς τώρα και μας κόβεις πάνω στο καλύτερο......................
.....μην σταματάς, συνέχισε να φτάσεις τα 5000 πόστ, θα κάνουμε και πάρτυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bawl::bawl::bawl:
Μπα λέω να πάω στα 10000 μπας και κάνουμε παρτούΖα....\
:lol:
For the record... Παραβλέπεις το 20-22 (άσχετα αν μετά με τις μαλακιες των πολιτικών/βασιλιά τα κάναμε δέλο) και φυσικά το 40-41 που μια χαρά τα πήγαμε για φτωχομπινέδες Βαλκάνιοι...
Δεν παραβλέπω τίποτα. Εγραψα για ηρωικές στιγμές που είναι γεμάτες η ιστορία μας, και ο ΕλληνοΙταλικός ήταν.
Δυστυχώς, ο νικητής καθορίζει την ιστορία του έθνους σου, και στον Β'ΠΠ μάλλον τυχεροί είμαστε που δεν χάσαμε εδάφη παρόλο που είμαστε απ΄τη σωστή πλευρά. Για το 20-22 τι σημασία έχουν οι νίκες στο Εσκί Σεχίρ, όταν έχασες εδάφη με τρόπο αμετάκλητο και ξεριζώθηκαν 1.5 εκ. άνθρωποι?
Ρίξη και γιουρούσι δεν παίζει.....
Στα άλλα εχεις δίκιο.
Τη 1η μέρα της "διπραγμάτευσης" βγήκε ο ποτάμης στο τουίτερ και έσκουζε Γερά Γρούν....
Την 1η μέρα !
:uplate:
Δηλαδή ο "ποτάμης" που έγραψες, είναι ο πως τον λέν που παραιτήθηκε μετά το κράξιμο? Γιατί ώς "ποτάμης" εγώ κατάλαβα (και υποθέτω κι οι υπόλοιποι) τον ΣΘ...λάθος?
Κλεμμένο από FB
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
el_hymador
26/06/2015, 16:11
Οι φράσεις «γνωστός μ@λ@κ@ς» και «είναι και βουλευτής» δεν αλληλοαναιρούνται .
Το ότι γυναίκες χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού , μετά την κατάρρευση – χρεωκοπία , έγιναν και παραδουλεύτρες και πουτάνες το αμφισβητείς ?
Φυσικά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για τις δικές μας !
Ενώ τώρα σε αυτές τις χώρες που ισχύει άκρατος νεοφιλελευθερισμός, δεν υπάρχουν ούτε παραδουλεύτρες, ούτε πουτάνες ας πούμε... ή με την Ελλάδα εντός του ευρώ αλλά με μέτρα που τσακίζουν τα πάντα δεν υπάρχει φόβος να γίνουν πουτάνες ή παραδουλεύτρες οι γυναίκες... η διαχωριστική γραμμή μεταξύ πουτάνας και κυρίας είναι το νόμισμα μάλλον...
Μάστορα επικεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα του αγώνα και παραβλέπεις τις συνθήκες που προηγήθηκαν αυτού (δηλ. την προπαρασκευή του αγώνα).
Με σωστή προετοιμασία και σωστή πολιτικο-στρατιωτική καθοδήγηση πράγματι μεγαλουργήσαμε, αλλά σε συνθήκες πολέμου, με ελάχιστες όμως τακτικές και μπόλικο "αέρα". Μετά?
OK, αρκετά με τις ένδοξες και μη σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Κλείνουμε εδώ την παρένθεση.
Ας συνεχίσουμε με τα του σήμερα.
Μερσί.
MG-KTiNoS
26/06/2015, 16:19
Δηλαδή ο "ποτάμης" που έγραψες, είναι ο πως τον λέν που παραιτήθηκε μετά το κράξιμο? Γιατί ώς "ποτάμης" εγώ κατάλαβα (και υποθέτω κι οι υπόλοιποι) τον ΣΘ...λάθος?
O ποτάμης δεν παραιτήθηκε τον έπαψε ο Σταυρακας αφού όλη η Ελλάδα τους έλεγε να δεις πως τους έλεγε...???
Γερμανοτσολιάδες.....!!! (και ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ )
:rolleyes:
Κλεμμένο από FB
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Ελλαδα ειναι η χωρα που οι "άλλοι" πρέπει να μας κάνουν τη χάρη και απλά να ψοφήσουν.....
(όποιοι κι αν είναι)
Όταν η υποτίμηση του αντιπάλου σε σημείο βλακείας, και η άγνοια κινδύνου καθόριζε την στρατηγική που θα έφερνε την νίκη, με πιθανότητες αποτυχίας 1/1.000.000 (!)
Έτσι θα χορέψουν πεντοζάλη
Ως Κρητικός, έστω και ψευδο-κρητικός, επικροτώ την αλληγορία του Αλέξη Τσίπρα περί λύρας και πεντοζάλη. Μακάρι μια ελληνική κυβέρνηση να οδηγούσε τον χορό των αγορών, αντί να σέρνεται συνεχώς σε ένα οικτρό γαϊτανάκι θεσμικών δανειστών και αρπακτικών «επενδυτών».
Επί της ουσίας: Από το 2010 η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι το κράτος χρεοκόπησε και παρουσιάζει την προέκταση της πτώχευσης αυτής στο διηνεκές, μέσω του μεγαλύτερου δανείου στην Ιστορία, ως... «διάσωση». Έτσι, μεγεθύνοντας τις μαύρες τρύπες και χρεοκοπώντας τον ιδιωτικό τομέα (ξεζουμώντας τον ώστε να αποπληρώνονται, δήθεν, τα δάνεια), το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βασίζεται στη δημιουργία νέας φούσκας στην αγορά ομολόγων (μιας και το τεράστιο χρέος ποτέ δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πραγματικά) και των χρηματιστηρίων (καθώς οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις, λόγω συνολικής χρεοκοπίας της κοινωνικής οικονομίας κι αυτές, όπως και το δημόσιο, αδυνατούν να χτίσουν σε πραγματικές βάσεις). Έτσι καταντήσαμε έρμαια που χορεύουν συνεχώς σε σκοπούς που σιχαινόμαστε.
Πώς μπορεί να μετατραπεί επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση σε λυράρη, από αλυσοδεμένο χρεο-δουλοπάροικο που χορεύει στους σκοπούς των δανειστών; Μόνο μέσα από μια πραγματική διαπραγμάτευση που θα γίνει μόνο αν είμαστε έτοιμοι να πούμε ΟΧΙ σε συνθήκες συνεχιζόμενης επέκτασης της συνολικής χρεοκοπίας στο μέλλον. Όσο διαρκούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα είναι σε κατάσταση αποπληξίας. Όταν ολοκληρωθούν, με την Ελλάδα ξανά βιώσιμη χώρα, τότε, πράγματι, οι αγορές θα σπεύσουν να χορέψουν από πεντοζάλη έως και βαλς στους δικούς μας σκοπούς.
Καληνύχτα Yanis και καλές συνεντεύξεις.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=38311
Billymuse
26/06/2015, 16:20
Mόλις πριν μερικά λεπτα
Απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση το πακέτο της χρηματοδότησης που προτείνουν οι δανειστές, καθώς -όπως σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου "δε δίνει καμία ανάσα" στην Αθήνα και "ίσα-ίσα που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες".
"Περιμένουμε άλλη πρόταση αύριο, αυτήν δεν πρόκειται να τη δεχτούμε", είπε κυβερνητική πηγή, τονίζοντας πως "σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας". "Δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση. Η συμφωνία θα πρέπει να μην ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Τα σενάρια ειναι πολλά πάνω στο τραπέζι.
"Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται", τόνισε.
dimmie_72
26/06/2015, 16:25
με ελάχιστες όμως τακτικές και μπόλικο "αέρα". Μετά?
ρε φίλαι, άντε με το μπόλικο "αέρα" και ανακαταλάβαμε ένα ύψωμα. Με αέρα παίρνεις τη μισή Αλβανία όμως... :confused:
dimmie_72
26/06/2015, 16:27
Κλεμμένο από FB
ελλείψει αντιπολίτευσης πρέπει να εφευρεθούν και οι "εχθροί του λαού". ;)
MG-KTiNoS
26/06/2015, 16:33
ελλείψει αντιπολίτευσης πρέπει να εφευρεθούν και οι "εχθροί του λαού". ;)
Σιγά το πρόβλημα....
https://youtu.be/2-R1laUj1Ws
---------------------------------------------
Εγώ νομίζω ότι απλά υπάρχουν και μαλάκες.... ΠΑΝΤΟΥ !
Αφιερωμένο στον Μπαξεβάνη που αρέσει στον MG-Ktino
Deposit Outflows of €3.9bn in May ‘15
According to the latest data released by BoG, deposits (domestic enterprises & households) decreased by 2.8% m-o-m and 19.9% y-o-y (Apr: -17.2% y-o-y) to €129.9bn in May, hitting new record lows since the outbreak of the crisis on renewed Grexit speculation damaging depositor confidence. Domestic deposits correspond to 70.8% of GDP from 89.6% at YE ‘14.
Deposit outflows settled at €3.9bn in May from €4.7bn in April (March: -€2.2bn, February: -€7.6bn, January: -€12.8bn, December: -€4.2bn) amid the ongoing brinkmanship between Greece and its creditors, bringing cumulative deposit outflows at €35.3bn since end-November ‘14. Deposit evolution remained weak across the board, on persisting outflows of €0.7bn in sight deposits (Apr: -€0.6bn), €0.4bn in savings accounts (flat q-o-q) and €2.7bn in time deposits (Apr: -€3.7bn). In particular:
• Time deposits dropped by 3.6% m-o-m and 29.5% y-o-y (Apr: -26.2% y-o-y) to €70.5bn in May, corresponding to 38.4% of GDP and accounting for 54.3% of deposits.
• Savings retreated by 0.9% m-o-m and 1.0% y-o-y (Apr: -0.1% y-o-y) to €42.5bn, corresponding to 23.2% of GDP and consisting 32.7% of deposits.
• Sight deposits contracted by 3.8% m-o-m and 11.9% y-o-y (Apr: -8.7% y-o-y) to €16.7bn in May, corresponding to 9.1% of GDP and accounting for 12.9% of deposits.
Furthermore, total deposits (euro and non-euro area residents) stood at €151.0bn, down 2.6% m-o-m and 19.4% y-o-y (Apr: -18.2% y-o-y), corresponding to 82.3% of GDP. Non-euro area residents’ flows remained negative on lower outflows of €4.1bn in May from €6.5bn in April.
Εχθές ήταν και η πρώτη φορά, που η στήριξη ρευστότητας της ECB με εγγυήσεις ELA+EFSF, ξεπέρασε το σύνολο των καταθέσων στις τράπεζες...
Άλη μια φορά μας πρήζουν τσαμπα τα κακαλα . Πάλι σήμερα δεν θα τα βρουν, θα βρεθεί ένας τρόπος να πάρουμε κάτι προσωρινα να βγάλουμε το 3μηνο-4μηνο και μετά πάλι διαπραγματεύσεις και ξανά μανα τα ίδια.
MG-KTiNoS
26/06/2015, 17:35
Αφιερωμένο στον Μπαξεβάνη που αρέσει στον MG-Ktino.
Ο μόνος Μπαξεβάνης που θαυμάζω είναι εκείνος που έτρεχε μοτο κρος.
:D
(με απρίλια)
:D
nicksior
26/06/2015, 18:10
Ενώ τώρα σε αυτές τις χώρες που ισχύει άκρατος νεοφιλελευθερισμός, δεν υπάρχουν ούτε παραδουλεύτρες, ούτε πουτάνες ας πούμε... ή με την Ελλάδα εντός του ευρώ αλλά με μέτρα που τσακίζουν τα πάντα δεν υπάρχει φόβος να γίνουν πουτάνες ή παραδουλεύτρες οι γυναίκες... η διαχωριστική γραμμή μεταξύ πουτάνας και κυρίας είναι το νόμισμα μάλλον...
Δίκιο έχεις!
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ έχω άδικο. Το ξέρεις καλά..
Η απάντησή σου μου θυμίζει το ανέκδοτο «Ναι αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους»
Απλά είμαι αποστασιοποιημένος από κόμματα (πλέον) και όσους πρεσβεύουν την απόλυτη αλήθεια , αυτό μου επιτρέπει να ασκώ κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όταν γουστάρεις κάποιον , σαν φίλο ή σαν γκόμενα ή δεν ξέρω τι .. Το.. «Σε ποιο κόμμα ανήκεις?» αποκλείεται να είναι η πρώτη ερώτηση που θα του απευθύνεις , εκτός κι αν είσαι βλαμμένος.
Σ αυτό τον τόπο ζούμε , παιδιά έχουμε , αν κάτι γίνει καλό για σένα θα είναι και για μένα και για όλους.
Αν πάλι μας πάρει ο γερο-διάβολος .. Μαζί θα μας πάρει.
Ουφ!!! Κουράστηκα πια με ολα αυτά...
Πάω να απλώσω λίγο λάστιχο στην άσφαλτο...
xristos x
26/06/2015, 23:59
Την άλλη Κυριακή. ....
andreaspetr
27/06/2015, 00:04
εσκασε δημοψηφισμα τελικα απο οτι ειδα...
RaGe_Raptor
27/06/2015, 00:07
:cry:
Αν ισχύει η απόφαση για δημοψήφισμα, μιλάμε πως θα είναι η πιο ανεύθυνη απόφαση που έχει λάβει ελληνική κυβέρνηση στη νεότερη ελληνική ιστορία.
Σαν να λέμε «εγώ τα έκανα σκατά και ελάτε να καθαρίσετε εσείς».
Όχι μάστορα, δεν κατάλαβες, δεν θα ρίξεις την ευθύνη σε μας. Εσύ είσαι πρωθυπουργός. Γι αυτό εκλέχθηκες, γιατί είπες στον λαό πως ξέρεις τι πρέπει να κάνει ένας ηγέτης και ότι είσαι ικανός να αναλάβεις την ευθύνη και ο λαός σε εμπιστεύθηκε.
Ανέλαβε λοιπόν την ευθύνη που σου αναλογεί και ή γίνε ήρωας ή γίνε δήμιος του κόσμου.
Και αν δεν μπορείς μόνος σου ζήτα βοήθεια και από τους άλλους άχρηστους εκεί στη βουλή που θέλουν την ίδια θέση με σένα και μοιραστείτε μαζί την ευθύνη.
Όχι να μου κάνεις μόνο τα ταξιδάκια στις Βρυξέλλες και όταν σφίγγουν οι κώλοι να μου λες να βγω εγώ μπροστά, δειλέ...
Στο κάτω κάτω, αν είναι να αποφασίσω εγώ, εσένα τι σκατά σε χρειάζομαι;
Ρε ουστ από δω χάμου...
dimmie_72
27/06/2015, 00:22
Μεγάλο επίτευγμα της οικονομικής εξωτερικής μας πολιτικής!
Ξαναγυρνάμε εκεί που σταμάτησε ο Γιωργάκης.... :bawl:
δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές και δύσκολες μέρες, σαν έλληνες και σαν ευρωπαίοι.
RaGe_Raptor
27/06/2015, 00:27
και σιγά που θα μείνει η πρόταση των δανειστών σε ισχύ...... το δημοψήφισμα θα καταλήξει σε ευρώ ή δραχμή....
Σκέφτομαι αύριο τους υπαλλήλους στα μάρκετ. .....
Eversman
27/06/2015, 00:32
Πάρε τις ευθύνες στα χέρια σου ρε πστ μου! Τι τα φοράς τα γ@μημενα τα παντελόνια!
Αν δεν είχε δουλειά τις προηγούμενες τρείς εβδομάδες, τώρα θα νεκρωσει το σύμπαν :mad:
RaGe_Raptor
27/06/2015, 00:33
Πάρε τις ευθύνες στα χέρια σου ρε πστ μου! Τι τα φοράς τα γ@μημενα τα παντελόνια!
Αν δεν είχε δουλειά τις προηγούμενες τρείς εβδομάδες, τώρα θα νεκρωσει το σύμπαν :mad:
να φανταστώ δε δουλεύεις σε σούπερ-μάρκετ....:cry:
Και δεν φτάνουν όλα τα άλλα, δεν αλλάζει και τροπάριο...
Ακόμη φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ μαλάκα μου...
Κοίτα εδώ...
Εισηγήθηκα τη διοργάνωσης δημοψηφίσματος. Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο, σας καλώ να απαντήσετε περήφανα. Στον αυταρχισμό και τη λιτότητα να απαντήσετε με ψυχραιμία. Η Ελλάδα να στείλει ένα μήνυμα δημοκρατίας. Δεσμεύομαι ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής όποιο και αν είναι αυτό. Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας
Ούτε θέση δεν παίρνει ο χέστης ρε...
Εσύ τι μας προτείνεις ρε ξεφτίλα να ψηφίσουμε, ναι ή όχι;
Από τη μία ούτε τη γνώμη σου δεν έχεις το θάρρος να μας πεις, αλλά από την άλλη την καρεκλίτσα θα την κρατήσεις, σωστά;
Και μόλις σκάσουμε σαν το καρπούζι θα μας πεις πως εμείς φταίμε γιατί πήραμε την απόφαση κι εσύ έκανες ό,τι σου είπαμε...
Και λέμε για τον Πάγκαλο πως ήταν χοντρό το «μαζί τα φάγαμε»...
stefanos
27/06/2015, 00:54
Από την άλλη παράταση μέχρι τον Νοέμβριο με τα ρέστα από το μνημόνιο σημαίνει ότι δεν υπήρχε διάθεση για νέα συμφωνία
και όλη η ιστορία ήταν στημένη για να φύγουμε μόνοι μας.
Ουσιαστικά λοιπόν τώρα ή το Νοέμβριο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο πλέον.
Νοικοκυραίοι συσπειρωθείτε... Χωρίς euros δεν υπάρχει ζωή... Πάνε τα Iphone.. Πάνε τα Polo.. Ώχου ώχου..
Eversman
27/06/2015, 01:05
να φανταστώ δε δουλεύεις σε σούπερ-μάρκετ....:cry:
Όχι γ@μω το φελεκι μου. Ελ. Επαγγελματιας ειμαι. Ήλπιζα μετά από πέντε μήνες αβαρίας, να δουλεψω λίγο αυτή τη περίοδο, αλλά έτσι όπως πάει δεν υπάρχει περίπτωση.
Ακόμη και "ΝΑΙ" να ψηφιστεί, πάμε για εκλογές και αυτό σημαίνει, χωρίς δουλειά δεν ξέρω για ποσό διάστημα.
Α ... στο atm απέναντι από το σπίτι μου, γίνεται της πόρνης!!!!!!
Μάλιστα, είπα μιας και έμεινα λίγο Πάκης...
Για το θέμα του δημοψηφίσματος τι να πώ? Παραμένω στην άποψη που είχα γράψει.
Καθήκον κάθε ενός που διεκδικεί ψήφο είναι να βελτιώσει το βιωτικό επίπεδο του λαού του, και δη το οικονομικό που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το βιωτικό. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, ή το πρόγραμμα σου δεν είχε προβλέψει την πόρτα (1.000.000% σίγουροι ήταν πως θα το αποδεχθούν), ή έλεγες μαλακίες, ή δεν είχες υπολογίσει καλά τα πράγματα ως όφειλες, φεύγεις. Λαική ετυμηγορία και δημοψηφίσματα για τόσο ΣΟΒΑΡΑ θέματα δεν κάνεις, μιας και έπεισες τον λαό πριν δύο μήνες να του δώσεις λύσεις.
Αν θέλεις να την κάνεις, πρέπει να εξηγήσεις και στον ποιο ανόητο ΤΙ θα αλλάξει στην ζωή του με το δημοψήφισμα που προτείνεις γιατί δεν οφείλει να ξέρει.
Δηλαδή εσύ, αν σου έρθει κάποιος άρρωστος και ζητήσει φάρμακο...τι του λες? Να περιγράψει τα συμπτώματα στον γιατρό ή στους γείτονες και ότι πει η πλειοψηφία?
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144065&page=85&p=2563275&viewfull=1#post2563275
Δεν πιστεύω πως το παιχνίδι προέβλεπε παράταση μέχρι Νοέμβρη όπως είπε ο Στέφανος, ένα way out της τελευταίας στιγμής ήταν, για να εκτονωθεί η κρίση και να αποφευχθεί το ατύχημα, ετσι μου μοιάζει.
Τουναντίον πιστεύω πλέον πως η απόφαση της ρήξης 'ηταν προαποφασισμένη, εκτός και ήταν εντελώς ηλίθιοι. Κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είχαν προειδοποιηθεί μέχρι που μπορούν να πάνε, επομένως όλη αυτή η παπαροπλημμύρα δηλώσεων μέχρι πριν λίγες ώρες για συμφωνία είναι να είχαμε να λέγαμε.
Προφανώς μιλάμε για παταγώδη αποτυχία μεγατόνων, μιας και οι 6 χαμένοι μήνες έχουν διαλύσει ότι είχε απομείνει, και ότι πήγε να σηκώσει κεφάλι.
Προφανώς μιλάμε για τρομακτικά ανεύθυνη απόφαση του να πάμε σε δημοψήφισμα, για τους λόγους που είχα γράψει παραπάνω. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, όχι η τέχνη της πάσας ευθυνών όταν τα γαμήσεις όλα. Η αμεσοδημοκρατία για να εφαρμοστεί χρειάζεται ουδετερότητα, και ενημέρωση των συνεπειών κάθε απόφασης. Ακουγα πριν λίγο έναν απ΄τους καπεταναίους να απαντάει περήφανα στην ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που βγεί οχι..."φυσικά και έχουμε" (!).Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να διαχειριστούν με σχέδιο τις συνέπειες μιας εξόδου από το €...? Αστεία πράγματα...
Το ερώτημα φυσικά, είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο €. Μην ακούτε τις παρλαπίπες πως το δημοψήφισμα αφορά την υποταγή του λαού και μπλα μπλα μπλα. Απλά είναι τόσο κότες που φοβούνται να πουν την αλήθεια, και φυσικά εξυπηρετεί το αποτέλεσμα που θέλουν. Και επίσης είναι κότες μιας και δεν έχουν τα @@ να πουν ξεκάθαρα πως αν δεν βγει το αποτέλεσμα που θέλουν, θα παραιτηθούν.
Αστεία πράγματα...υπόσχεται πως θα σεβαστεί την απόφαση (λες και μπορούσε να γίνει αλλιώς)...και θα κάνει τί? Δεν θα την σαμποτάρει με κάθε τρόπο αφού δεν την πιστεύει? Θα πάει και θα υπογράψει οτιδήποτε σαν τους προηγούμενους, αφού τα θέλαμε και τα πάθαμε? Τι θα γίνει την επόμενη μέρα? Με τι οικονομικά εργαλεία θα κυβερνήσεις αν βγεί ΟΧΙ, με τι τρόπο θα διαπραγματευτείς το ΝΑΙ αφού δεν το πιστεύεις?
Μην ακούτε τις μπούρδες πως λένε όχι για να προφυλάξουν τις συντάξεις. Όνειρο τους και να μπορούν να κόψουν όσο νόμισμα θέλουν, καθώς δεν μπορούν να χωνέψουν την ιδέα πως μια χώρα που συμμετέχει σε τέτοια σχήματα, έχει παραχωρήσει την νομισματική και οικονομική της πολιτική στα "ξένα κέντρα", και δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Το ίδιο φυσικά δεν μπορούσαν να χωνέψουν και οι προηγούμενοι λεχρίτες, αλλά δεν τους είχαν πάρει χαμπάρι και μπορούσαν να δανειστούν αβέρτα απ΄τις 666 "αγορές".
Δεν τίθεται θέμα προστασίας μισθών και συντάξεων, όταν το νόμισμα που το πληρώνεις είναι κωλόχαρτα μάγκες, και αυτό δεν θα το πούν.-
Μην πιστεύετε το παραμύθι πως ο λαός δεν του έδωσε εξουσιοδότηση να υπογράψει μνημόνια. Δλδ είχε εξουσιοδότηση να υπογράψει 8 δις φόρους σε δύο χρόνια μέχρι προχθές? Του έδωσε εξουσιοδότηση να μπει σε δημοψήφισμα η εγκατάλειψη της ευρώπης (γιατί γιαυτό πρόκειται) και η μετατροπή σε βαλκανικό μπουρδέλο χωρίς προοπτική?
Οι διπλανοί τουλάχιστον, θα έχουν ως εθνικό στόχο την ένταξη στην ΕΕ και θα ελπίζουν...εμείς θα έχουμε ως όνειρο να γίνουμε η Ελλάδα του 80 που θα σώζει τις προβληματικές (!).
Πιστεύω πως το ντουφέκι στους εταίρους (που πιθανολογώ πως περάσει στην κοινή γνώμη ως δικαιολογημένη αυτοάμυνα έναντι στις πολέμικές αποζημιώσεις που υπολόγισε η μουρλή με τον παντοφλάτο θεόμουρλο), ΔΕΝ θα μείνει έτσι από την ΕΕ. Η αντίδραση τους θα είναι μη διαχειρίσιμη, ενώ φοβάμαι πως θα εκδηλωθεί σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και εθνικά θέματα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, σε οποιαδήποτε απόφαση θα είμαστε απελπιστικά μόνοι. Είτε λόγω της καχυποψίας και της παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης αν παραμείνουμε, είτε επειδή θα βρεθούμε ξαφνικά μεταξύ λύκων.
Οι γελοίες δηλώσεις για συμμαχίες με το ξανθό γένος, κινέζους, πέρσες και βενεζουελαιους, έχουν το κύρος δηλώσεων Ουζμπέκου ουφολόγου σε τοπικό συνέδριο αναζήτησης εξωγήινων στο Η Τρόπίδος, και πολύ λέω.
Και φυσικά μην μασήσει κανείς στην ατελείωτη προπαγάνδα που θα ακολουθήσει, πως όποιος ψηφίσει ΝΑΙ θα είναι προδότης και γερμανοτσολίας. Στανταράκι και έχει βρωμίσει η δουλειά πολύ πως έτσι θα γίνει. Εδώ την έπεσαν στον Αρκά...
Αν ανησυχεί κάποιος για την ρευστότητα στις τράπεζες, (που είναι εξασφαλισμένη τρομάρα τους) πιστεύω πως ο Dragi θα παρέχει ρευστότητα μέχρι τις 30/6 όπως έχει πει και ΔΕΝ θα δώσει παράταση όπως διαρρέουν τα παπαγαλάκια.
Δυστυχώς το παιχνίδι χάθηκε από δογματικές ιδεοληψίες + την έπαρση που τους οδήγησαν σε μια τρομακτική υποτίμηση των οικονομικών δυνατοτήτων που διατηρεί η υπερδύναμη που λέγεται Ευρώπη. Πιθανόν να εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους, νέους Μπολιβάρ και Τσε...ποιός ξέρει. Τραγικό μου φαίνεται πάντως, κάποιος να μην υπολογίσει την βαρύτητα που έχει η Ευρώπη, και το πόσο δύσκαμπτη είναι σε αλλαγές. Παραμένει υπερδύναμη, και όποιος το αγνοεί είναι ανόητος.
Είχα ξαναγράψει, πως "you can play chicken game with a train", όπου chicken game είναι το ποιός θα στρίψει πρώτος στην μετωπική σύγκρουση. Όποιος έχει δει το "Επαναστάτης χωρίς αιτία" θα καταλάβει. Ο λόγος είναι πως το τραίνο θα σε διαλύσει λόγω όγκου, και κυρίως ΔΕΝ μπορεί να στρίψει. Αν πηδήξεις σε κανένα βαγόνι και πας προς τα μπροστινά βαγόνια, είσαι μάγκας. Κόντρα δεν μπορείς να πας πάντως...
May the force be with us μάγκες. :(
Χα, τόμπολα και ήττα απ΄τα αποδυτήρια και άντε να δούμε επί ποιού θέματος θα αποφασίσει ο λαός. To chicken game που λέγαμε...
Αξιωματούχος ΕΕ: Ώρα για το Plan B - Για capital controls θα συζητήσει το Eurogroup - «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.
«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει: «Είναι ώρα για το Plan B».
Από την πλευρά τους δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls.
Καληνύχτα θείε Yanis...η ένεση δημοκρατίας που τους έκανες, τους πήρε τα μυαλά και τσιρίζουν WOWWWW...
tsompanis
27/06/2015, 05:57
Ωραία πράγματα διαβάζω πρωί πρωί με τον καφέ:uplate:
zannisvel
27/06/2015, 06:07
Θα το ζησουμε και αυτο.
Απο το καλο στο καλυτερο παμε....
paramedic
27/06/2015, 06:25
Εγώ γουστάρω όσους τόσα χρόνια βρίζουν τους προηγούμενους για τα μέτρα που τους βάζανε και έτσουζε πολύ και τώρα που τους λένε να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να συνεχίσει ο βιασμός λένε ας αποφασίσουν οι ηγέτες καλύτερα. Μια ζωή αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς και τώρα που έχουμε μια ευκαιρία να αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας δεν μας αρέσει? Ανέξάρτητα απο τι πιστεύει ο καθένας είναι η μοναδική φορά που θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχιστεί ο βιασμός η να ρισκάρουμε για εμάς και την επόμενη γενιά. Ο καθένας αν πάρει την ευθύνη στα χέρια του λοιπόν για πρώτη φορά στην ζωή του!!
nicksior
27/06/2015, 06:51
Χα , χθες το βράδυ είπα να κοιμηθώ νωρις..
Δεν θυμάμαι και τι όνειρο είδα ρε γαμώτο..
Για να δούμε , θα προλάβει να γίνει ?
Η βουλή γιατί δεν ρωτήθηκε ?
'εχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία?
blackbusa
27/06/2015, 07:40
τα τελευταία 5 χρόνια ο καθένας κατηγορεί τον αλλον οτι άλλα υποσχέθηκε και αλλα έκανε...είδαμε να περνάνε μνημόνια χωρίς την απαραίτητη πλειοψηφία...είδαμε χιλίαδες λαού να τρώει ξύλο και χημικά επειδή δεν ήθελαν κανένα μνημόνιο και μετά να πηγαίνει στις παραλίες...είδαμε να μας επιβάλλουν τεχνοκράτες για πρωθυπουργούς...και η λιστα δεν εχει τελειωμώ...θα μπορούσα να γράψω σεντόνια...το θέμα ειναι ενα...
το πρόβλημα επιτέλους μας εμφανίζεται στην πραγματική του διάσταση και μέγεθος...και είναι τραγικά...αρα ειναι η στιγμη ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και οχι να πιπιλίζουμε την καραμέλα για προδότες και να πεταμε το μπαλλάκι αλλου...ας αποφασίσει η απόλυτη πλειοψηφία πως θέλει να ειναι το μέλλον του...οχι το 21% ουτε το 36%...
ο κύβος ερρίφθη λοιπόν...
blackbusa
27/06/2015, 07:46
Χα, τόμπολα και ήττα απ΄τα αποδυτήρια και άντε να δούμε επί ποιού θέματος θα αποφασίσει ο λαός. To chicken game που λέγαμε...
Αξιωματούχος ΕΕ: Ώρα για το Plan B - Για capital controls θα συζητήσει το Eurogroup - «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.
«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει: «Είναι ώρα για το Plan B».
Από την πλευρά τους δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls.
Καληνύχτα θείε Yanis...η ένεση δημοκρατίας που τους έκανες, τους πήρε τα μυαλά και τσιρίζουν WOWWWW...
σορρυ Βύρωνα αλλα σύμφωνα με το δημοσίευμα για 6 μήνες δεν είχαμε διαπραγματέυσεις αλλα ξεκάθαρο εκβιασμό...άρα το ματσάκι ηταν στημένο εξάρχης και δεν είχε κανένα νόηνα να κατέβουμε να παίξουμε...
el_hymador
27/06/2015, 08:01
337779
el_hymador
27/06/2015, 08:21
Eν τω μεταξύ μέσα στην όλη αναμπουμπούλα έσκασε και αυτό:
http://www.naftemporiki.gr/story/971211/i-drasi-mustikon-upiresion-epi-k-karamanli-sto-porisma-tou-anakriti-diafthoras-gia-tis-upoklopes-kai-to-sxedio-puthia
κάποιοι λέγαν για θεωρίες συνωμοσίας και αστειότητες...
AUFGEBRACHT
27/06/2015, 08:29
Τι βολική που είναι τελικά αυτή η πουτάνα η "δημοκρατία" ...
Μ αρεσει να βλεπω να ασπριζουν και να πηγαινει το #skatostinkaltsa και συναμα να πέφτουν οι μασκες απο υποτιθεμενα μορφωμενους πολιτες οταν καλουνται να επιλεξουν οι ιδιοι για το μελλον τους συνηθισμενοι βεβαια να βγαζουν αλλοι το φίδι απο την τρυπα για αυτους... Αυτη η εβδομαδα θα ειναι υπεροχη! :D
Εγώ γουστάρω όσους τόσα χρόνια βρίζουν τους προηγούμενους για τα μέτρα που τους βάζανε και έτσουζε πολύ και τώρα που τους λένε να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να συνεχίσει ο βιασμός λένε ας αποφασίσουν οι ηγέτες καλύτερα. Μια ζωή αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς και τώρα που έχουμε μια ευκαιρία να αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας δεν μας αρέσει? Ανέξάρτητα απο τι πιστεύει ο καθένας είναι η μοναδική φορά που θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχιστεί ο βιασμός η να ρισκάρουμε για εμάς και την επόμενη γενιά. Ο καθένας αν πάρει την ευθύνη στα χέρια του λοιπόν για πρώτη φορά στην ζωή του!!
Τι λες μωρέ...
Να πάρουμε ποια απόφαση εμείς;
Θα γίνουν ξαφνικά οικονομολόγοι πέντε εκατομμύρια κόσμος, θα μελετήσουν μια οικονομοτεχνική πρόταση που δεν έχει καν μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά και θα αποφασίσουν σε τρεις μέρες;
Τότε για ποιο λόγο να έχουμε κυβέρνηση; Ας κληρώνονται 15 νοματαίοι τη βδομάδα να παίζουν τον Υπουργό...
Τόσα χρόνια μες στην κρίση όλοι παραπονιούνται:
Γιατί οι βουλευτές
και οι υπουργοί παίρνουν έναν σκασμό λεφτά τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος δεν τη βγάζει καν;
Γιατί τα βουλευτικά αυτοκίνητα;
Γιατί τα προνόμια;
Ε, να λοιπόν γιατί! Για να έχουν την ευθύνη αυτές τις στιγμές!
Για να μπορούν να ασχολούνται μόνο με αυτή την ευθύνη και να μην τους απασχολεί τίποτα άλλο.
Για να σηκώνουν αυτό το βάρος.
Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας φίλε, η εξουσία δεν είναι μόνο ωραία στα εύκολα, είναι και βαριά και ασήκωτη στα δύσκολα.
Και μπορεί να γίνεις ήρωας και να σε γράψει η Ιστορία με χρυσά γράμματα, ή να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου ατιμασμένος και να σε βρίζουν χιλιάδες γενιές παγκοσμίως.
Αυτό το σκέφτεσαι πριν την ζητήσεις, όχι όταν τα 'χεις κάνει πλέον όλα σκατά.
Δηλαδή πως πάει η δουλειά για να καταλάβω, σταματάει ο χειρούργος την επέμβαση στη μέση και ρωτάει τους λοιπούς συγγενείς που πρέπει να κόψει και που να ράψει;
Ανεβάζει ο καπετάνιος στη θύελλα τους επιβάτες στο deck και τους ρωτάει τι να κάνει;
Όχι ρε φίλε, αυτή η απόφαση δεν είναι ούτε δική μου ούτε δική σου ούτε της κυρά Φρόσως που είναι 85 ούτε του πιτσιρικά που το μόνο που σκέφτεται είναι οι διακοπές στη Μύκονο.
Είναι της Κυβέρνησης.
Κι αν δεν μπορεί μόνη της, να πάρει μαζί και την υπόλοιπη Βουλή. Αυτούς που αυτή η ευθύνη είναι η δουλειά τους.
Γιατί στο κάτω κάτω, αν θέλει να αποφασίσω εγώ, να γίνει σωστά τουλάχιστον.
Να μου δώσει και την καρέκλα του, και το μέγαρο Μαξίμου, και τη Βουλευτική Ασυλία και τη μισθάρα του και να πάει σπίτι του, δεν τον χρειάζομαι.
1) Δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει για δημοσιονομικούς λόγους. Άρα η πραγματικότητα είναι "ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ"
2) Έστω ότι ο λαός ψηφίσει ΟΧΙ και την πουλεύουμε, πέραν του ότι τον έχουμε πιει βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα τι;;
Έχουν σχέδιο οι κυβερνώντες; Έχουν προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο; Ή απλά κάνουν την Έξοδο του Μεσολογγίου;
Πεθαίνουμε που πεθαίνουμε, ας πεθάνουμε με υπερηφάνεια;
Εμένα ρε Τσίπρα καλώς ή κακώς με βάζεις να επιλέξω. Τι να επιλέξω άμα δεν ξέρω τις συνέπειες;
Εδώ καφετέρια πας να ανοίξεις και θέλεις business plan. Με 11 εκατομμυρια ψυχές τι σχέδιο έχεις;
Eν τω μεταξύ μέσα στην όλη αναμπουμπούλα έσκασε και αυτό:
http://www.naftemporiki.gr/story/971211/i-drasi-mustikon-upiresion-epi-k-karamanli-sto-porisma-tou-anakriti-diafthoras-gia-tis-upoklopes-kai-to-sxedio-puthia
κάποιοι λέγαν για θεωρίες συνωμοσίας και αστειότητες...
αυτά είναι παλιά. λίγο πολύ όλοι ξέραμε ότι η cia σκόπευε να βλάψει τον Καραμανλή ή την οικογένειά του και τους απέτρεψαν ρώσοι πράκτορες.