PDA

View Full Version : HABEMUS PAPAM 2

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

AristidisZ
24/06/2015, 17:16
Μπλα μπλα μπλα μπλα...

Η ουσία είναι πως απ΄τα 12δις του προγράμματος της Θεσ/νίκης που θα πέρναμε, καταλήγουμε να δώσουμε 8...

Πέραν της μπουρδολογίας και της ατελείωτης προπαγάνδας που θα ξεκινήσουν αμφότεροι, εις το όνομα της δημοκρατικής συσπείρωσης κατά των μνημονιακών πληρωμένων γερμανοτσολιάδων, σύγκρινε την λίστα του υπουργού των Ματάλων μετά την 20/2 και την θριαμβολογία έναντι του Χαρδούβελη, με το που καταλήγουμε.

http://tvxs.gr/news/ellada/e-mail-xardoybeli-vs-e-mail-baroyfaki

μόνο που το email Χαρδούβελη παίζει και να πήγαινε απευθείας στο "spam mail"...

MG-KTiNoS
24/06/2015, 17:19
μόνο που το email Χαρδούβελη παίζει και να πήγαινε απευθείας στο "spam mail"...

Το ιμέιλ Χαρδούβελη όμως ήταν τότε....
Από τότε μέχρι σήμερα όμως η αλληλογραφία ΘΑ ΕΊΧΕ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ?
Δε νομίζω Τάκη.
Άκυρη η σύγκριση.

AUFGEBRACHT
24/06/2015, 17:45
Κοίτα, η αλήθεια είναι, ότι πήγα λίγο να αγχωθώ, αλλά ο Φίλης με καθησύχασε... :D

Πως να μην σε καθησυχάζει ένας τέτοιος ογκόλιθος (κυριολεκτικά) όταν σχολιάζει για την αύξηση του ΦΠΑ στα συσκευασμένα τρόφιμα από το 10% στο 23%:
«Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται, τα έξι λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα λεφτά που θα έρθουν με την αναδιανομή με το φόρο στους πλούσιους».

Πρώτη φορά τέτοιες αριστερές ατάκες!!!

stefanos
24/06/2015, 18:32

Δίκιο έχει ο άνθρωπος.
Οι πλούσιοι θα τρώνε συσκευασμένα και θα πλερώνουν φόρο,
οι φτωχοί θα τρώνε χύδην.:lol:

DAYMAN
24/06/2015, 18:35
Πως να μην σε καθησυχάζει ένας τέτοιος ογκόλιθος (κυριολεκτικά) όταν σχολιάζει για την αύξηση του ΦΠΑ στα συσκευασμένα τρόφιμα από το 10% στο 23%:
«Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται, τα έξι λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα λεφτά που θα έρθουν με την αναδιανομή με το φόρο στους πλούσιους».
ξερω παρα πολλους που τρωνε μονο μακαρονια και οσπρια κυριε Φιλη μου.:confused:

georgemark
24/06/2015, 19:41
Τι σκατα θέλουν τώρα ?τους προτείναμε 8 δις φουλ υφεσιακα για να εξασφαλίσουν τις δόσεις τους(στα παπ..α τους η Ελλάδα και ο λαός) και τώρα ζητάνε 12 δις και βγάζουν εκτός τις επιβαρύνσεις των εργοδοτών(φόρος σε κέρδη πάνω από 500000 και εργοδοτικες εισφορές)

MG-KTiNoS
24/06/2015, 19:45
Τι σκατα θέλουν τώρα ?

Έλα τώρα που δεν ξέρεις...????
:D

Bob_o_mastoras
24/06/2015, 20:13
Τι σκατα θέλουν τώρα ?

Σκοτωμα θελουν (απο ανεκαθεν, αυτοι και πολλοι ακομη)...

Συνεχιστε παιδια μου.. :a014:

fkol k4
24/06/2015, 20:21
Τι σκατα θέλουν τώρα?

Πιθανολογώ πως θέλουν να μας πουν με έμμεσο τρόπο πως η συζήτηση έχει ήδη τελειώσει.
Πιθανολογώ επίσης πως ακόμα και αυτά να δεχτεί η κυβέρνηση, θα ζητήσουν και άλλα. Και αν δεχτεί και εκείνα, θα ζητήσουν περισσότερα.
Μέχρι να καταλάβουν οι δικοί μας πως δεν υπάρχει πλέον συζήτηση.
Φαίνεται πως αντί να την κάνουμε εμείς τη «ρήξη», την κάνουν αυτοί.

georgemark
24/06/2015, 20:48
Είχα γράψει και παλιότερα ότι ίσως όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια είχαν ως σκοπό να κερδίσουν χρονο οι δανειστές ώστε να προετειμαστουν καλύτερα για μια αποχώρηση της Ελλάδας, το χρέος το γύρισαν από ιδιωτικό σε κρατικό,αγγλικό δίκαιο κτλ,από την άλλη όμως βαδίζουν σε άγνωστα νερά και κάνεις δεν θέλει το όνομα του να συνδεθεί με κάτι κακό για την χωρα του,την ΕΕ, και τα συμφέροντα αυτών που αντιπροσωπευει.

nathair
24/06/2015, 20:50
Τι σκατα θέλουν τώρα ?τους προτείναμε 8 δις φουλ υφεσιακα για να εξασφαλίσουν τις δόσεις τους(στα παπ..α τους η Ελλάδα και ο λαός) και τώρα ζητάνε 12 δις και βγάζουν εκτός τις επιβαρύνσεις των εργοδοτών(φόρος σε κέρδη πάνω από 500000 και εργοδοτικες εισφορές)

Τι να θέλουνε; Κάθε δανειστής, θέλει τον οφειλέτη του βιώσιμο. Μόνο με τον τρόπο αυτόν θα εισπράξει τελικά τα λεφτά του. Εργοδοτικές εισφορές = μείωση ανταγωνιστικότητας ελληνικής επιχείρησης = μείωση εξαγωγών = αύξηση εισαγωγών = μείωση απασχόλησης = μείωση κερδών = μείωση φόρων = αύξηση ελλείμματος.
Εντελώς μα εντελώς λάθος η συνταγή. Τα λάθη των Σαμαροβενιζελαίων πολλαπλασιασμένα. Το έχω ξαναπεί και κατηγορηθεί, δεν θα αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία με πρόσληψη καθαριστριών...
Τι νομίζετε δηλαδή, οτι αύξηση εισφορών είναι φιλολαϊκό μέτρο γιατί επιβαρύνει τον πλούσιο επιχειρηματία; Το να του κάψουμε το εργοστάσιο επίσης τον επιβαρύνει, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι ίδιο για τον εργαζόμενο. Μένει στον δρόμο, αργά ή γρήγορα...

Bob_o_mastoras
24/06/2015, 20:54
Τι νομίζετε δηλαδή, οτι αύξηση εισφορών είναι φιλολαϊκό μέτρο γιατί επιβαρύνει τον πλούσιο επιχειρηματία; Το να του κάψουμε το εργοστάσιο επίσης τον επιβαρύνει, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι ίδιο για τον εργαζόμενο. Μένει στον δρόμο, αργά ή γρήγορα...

To να το απαλοτροιωσουμε και να το κοινωνικοποιησουμε ομως εχει διαφορετικο αποτελεσμα.

fkol k4
24/06/2015, 21:00
To να το απαλοτροιωσουμε και να το κοινωνικοποιησουμε ομως εχει διαφορετικο αποτελεσμα.

Ναι, αντί να το κλείσει ο επιχειρηματίας κατευθείαν, απλώς θα πάρει τα λεφτάκια του και θα την κάνει σε μια κανονική χώρα που δεν θα κινδυνεύει να του κλέψουν τη δουλειά του και λίγο αργότερα θα το κλείσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τεράστια διαφορά...

el_hymador
24/06/2015, 21:04
Καλά τι να λέμε τώρα, στην αρχή κατέστρεψαν τα πάντα και τώρα τους νοιάζει η επανασυγκρότηση για να μην πάει πίσω η ανάπτυξη... μιλάμε ότι η μαλακία στον εγκέφαλο και αυτών, είναι απίστευτης πυκνότητας, ετοιμάζεται να κάνει big bang...

Bob_o_mastoras
24/06/2015, 21:06
Ναι, αντί να το κλείσει ο επιχειρηματίας κατευθείαν, απλώς θα πάρει τα λεφτάκια του και θα την κάνει σε μια κανονική χώρα που δεν θα κινδυνεύει να του κλέψουν τη δουλειά του και λίγο αργότερα θα το κλείσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τεράστια διαφορά...

Γιατι να το κανουν αυτο;; Για να μην εχουν να φανε μετα;; Ουτως ή αλλως οι εργαζομενοι το τρεχουν το εργοστασιο. Οχι ο ιδιοκτητης.
Τεσπα.. Δεν μπορω να σας καταλαβω πως δεν μπορειτε ή θελετε ή τολματε να σκεφτειτε πολιτικα λιγο εξω απο αυτα που σας εχουν βαλει στο κεφαλι..

υ.γ. Τα "λεφτακια" του επιχειρηματια να εισαι σιγουρος οτι σε ενα τετοιο σεναριο δεν θα του ηταν τοσο ευκολο να τα παρει και να φυγει.

nathair
24/06/2015, 21:11
Πράγματι. Την λειτουργία του εντελώς αντιπαραγωγικά και την εν τέλει χρεωκοπία του. Έχεις ζήσει σε σοσιαλιστική οικονομία; Εγώ όχι, αλλά η γυναίκα μου ναι...

fkol k4
24/06/2015, 21:26
Γιατι να το κανουν αυτο;; Για να μην εχουν να φανε μετα;; Ουτως ή αλλως οι εργαζομενοι το τρεχουν το εργοστασιο. Οχι ο ιδιοκτητης.
Τεσπα.. Δεν μπορω να σας καταλαβω πως δεν μπορειτε ή θελετε ή τολματε να σκεφτειτε πολιτικα λιγο εξω απο αυτα που σας εχουν βαλει στο κεφαλι..

Δεν είναι θέμα πολιτικής, είναι ιστορικό θέμα.
Δεν υπάρχει ούτε μια κρατική επιχείρηση όπως την περιγράφεις στον κόσμο που να είναι ανταγωνιστική στον τομέα της ή πρωτοπόρα στο πεδίο της.
Καλώς ή κακώς, άμα δεν έχεις την προοπτική «να βγάλεις κάνα φράγκο παραπάνω» δεν έχεις και κανέναν λόγο να κάτσεις λίγο παραπάνω στη δουλειά, να πρωτοτυπήσεις, να ρισκάρεις, να επενδύσεις.
Απλά, πες μου μαι χώρα που το έχει κάνει αυτό και ο κόσμος εκεί ζει καλύτερα από εμάς.
Και καλύτερα δεν εννοω τίποτα τρελές καταστάσεις, εννοώ να υπάρχει ρεύμα 24 ώρες το 24ωρο σε κάθε οικισμό, να υπάρχει πόσιμο νερό σε ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες όλων και σε τιμή που να μπορείς να το αγοράσεις , να πηγαίνει στο σουπερμάρκετ και να μη λείπουν είδη, να μπορεί να κατέχει προσωπικά μέσα μετακίνησης τα οποία να μπορεί (έστω κουτσά στραβά) να τα συντηρεί σε μια αποδεκτή κατάσταση, τέτοια πράγματα...

υ.γ. Τα "λεφτακια" του επιχειρηματια να εισαι σιγουρος οτι σε ενα τετοιο σεναριο δεν θα του ηταν τοσο ευκολο να τα παρει και να φυγει.

Σενάριο ξε-σενάριο, τα λεφτάκια έχουν ήδη φύγει, σιγά μην περιμένει ο άλλος να έρθει ο κομισσάριος να του πάρει τις καταθέσεις...

nathair
24/06/2015, 21:33
Σενάριο ξε-σενάριο, τα λεφτάκια έχουν ήδη φύγει, σιγά μην περιμένει ο άλλος να έρθει ο κομισσάριος να του πάρει τις καταθέσεις...

Και να του τα πάρουνε, η κατάληξη ίδια θα είναι...

byron
24/06/2015, 22:01
Ουτως ή αλλως οι εργαζομενοι το τρεχουν το εργοστασιο. Οχι ο ιδιοκτητης.

...άφωνος πραγματικά.

Ξέρεις...άσχετα με το τι λέει το Κεφάλαιο, η μαχομενη αριστερά, η εργατική αλληλεγγύη, ο Μπακούνιν,η ΟΑΚΕΕ και το προλεταριάτο...οι εργάτες/υπάλληλοι συνήθως έχουν γραμμένη στα παπάρια τους την βιωσιμότητα της επιχείρησης/γραφείου/μαγαζιού/εργοστασίου που δουλεύουν.
Ο μισθός να πέφτει, και το αν θα βγούν κέρδη προκειμένου να έχουν δουλειά, δεν είναι δική τους ευθύνη και να πω την αλήθεια, δεν το βρίσκω και παράλογο αυτό.

Αν έχεις αντίρρηση (επι της θεωρίας φαντάζομαι), άνοιξε μαγαζί και άσε να στο τρέξουν οι υπάλληλοι. Και αν δεν βαρέσει φαλιμέντο σε 2-3 μήνες, έλα σφύρα μου.
Και δεν το λέω εκ της θεωρίας...η γυναίκα μου είχε επιχείρηση-παιδικό σταθμό 10 χρόνια με 8 άτομα προσωπικό και έχω δει την γλύκα. :wave2:

RaGe_Raptor
24/06/2015, 22:06
Κάποτε είχα πει στον Bob "στη θεωρία πρώτοι είμαστε" και παρεξηγήθηκε :cry::lol:

georgemark
24/06/2015, 22:07
Ένα από τα πρώτα hr αποφθέγματα που άκουσα στον εργασιακό μου βίο και το αναπαράγουν όλες οι επιχειρήσεις είναι ότι επιτυχημένος προϊστάμενος είναι αυτός που όταν λείπει αυτός το τμήμα του λειτουργεί σαν να ήταν εκεί

el_hymador
24/06/2015, 22:41
Τι να σας πω ρε παιδιά.. εγώ ένα πράγμα έχω μάθει... τις μελισσούλες μου αν δεν τις φροντίσω και αν δεν τις προσέξω, στα παπάρια τους με γράφουν. Ίσως αν μπορούσα να τις απειλήσω με κάποιο τρόπο και να τις εκβιάσω να λιώσουν στη δουλειά χωρίς να τους παρέχω τα απαραίτητα να ήμουν πιο πετυχημένος ισολογιστικά... αλλά δεν παίζει, τουλάχιστον όχι σε αυτό το είδος και στην τελική δεν θέλω κιόλας.

Πάντως αρκούδες έχω δει να χορεύουν, τίγρεις και λιοντάρια να πηδάνε μέσα από πύρινα στεφάνια, θαλάσσιους λέοντες να ισορροπούν μπάλες στη μύτη τους και homo sapines να λιώνουν 12ώρα 7/7. Μεγάλη επιτυχία.... για τον αρκουδιάρη, τον θηριοδαμάστή, τον ζωολογικό κήπο και τον εργοδότη που "προάγει την ενδοεταιρική ανταγωνιστικότητα με σκοπό την βελτιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού" και τέτοιες γνωστές πο*τσες...

...τελικά όλα θέμα εκπαίδευσης είναι... και για τα ζωά και για τον homo sapiens (o οποίος ζώο είναι και αυτός...)

stefanos
24/06/2015, 23:06

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η δημιουργική φαντασία ενός νέου (προφανώς) ταυτίζεται τόσο με την συντήρηση.
Το έχουμε ξανακάνει το 1983 με τον νόμο 1386 και δεν δουλεύει. Είναι ο νόμος για τις προβληματικές επιχειρήσεις,
Πλήρωνες για δεκαετίες μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που κοπιάζαν για να φτιάχνουν άχρηστες μαλακίες και στο τέλος έκλεισες και τις εταιρείες
ξεπούλησες και τα μηχανήματα και τα οικόπεδα σε πολυεθνικές και πλούσιους όταν πια είχαν μηδενίσει την αξία τους,
και χάθηκαν και ολόκληροι κλάδοι από αθέμιτο ανταγωνισμό των κρατικοδίαιτων "προβληματικών".
Δεν είναι φαντασία, επανάληψη στο ίδιο σίριαλ είναι.

Ichigo
25/06/2015, 00:46
Η γνωστη συνταγη. Μην τυχον και κοψουμε δαπανες και νοικοκυρεψουμε λιγο το δημοσιο, απλα φορους κι αλλους φορους για να εχουν λεφτα οι πελατες...

Και μια και δεν εχουν κατι να προτεινουν επι της ουσιας, ολοι μιλανε για το χρεος...

Ώπα πακεΤάνιο!!! Εδώ θέλω να παραθέσουμε σοβαρή μελέτη σχετικά με τις δαπάνες στο δημόσιο (χοντρικά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος: υπεράριθμοι-υποστελεχωμένες υπηρεσίες-ξύστΑΙ-δουλευταράδες, κόστη Outsource vs μονιμάδων κλπ, μισθολογικό κόστος και Benefits). Υπάρχει κάτι τέτοιο από οποιοδήποτε επίσημο φορέα; Αν όχι τότε το να μασάμε την κλασσική καραμέλα λέγοντας "πως για όλα φταίει το Δημόσιο" είναι η κλασσική τρολλιά που βλέπουμε παντού μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. :wave2:

nicksior
25/06/2015, 08:37
Υπομονή..

Οσονούπω (sic) θα πάψουμε να διαφωνούμε διότι απλά θα πάψει να υφίσταται αντικείμενο διαφωνίας..

Έχουμε περάσει τη θήλεια στο λαιμό και μοναδική μας ελπίδα πριν κλωτσήσουμε το σκαμνί είναι να βρεθεί ο «κακός» που θα μας πυροβολήσει .

Στο δρόμο που χάραξε ο Κάστρο αφού αυτός αποφάσισε να τον εγκαταλείψει.. Πούρα δεν έχουμε , πουτάνες θα βρούμε!

tzimidis
25/06/2015, 08:50
......... τότε το να μασάμε την κλασσική καραμέλα λέγοντας "πως για όλα φταίει το Δημόσιο" είναι η κλασσική τρολλιά που βλέπουμε παντού μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. :wave2:

Gia ola, oxi.
gia para polla, nai

georgemark
25/06/2015, 09:17
ι homo sapines να λιώνουν 12ώρα 7/7. Μεγάλη επιτυχία.... για τον εργοδότη που "προάγει την ενδοεταιρική ανταγωνιστικότητα με σκοπό την βελτιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού" και τέτοιες γνωστές πο*τσες...

...τελικά όλα θέμα εκπαίδευσης είναι... και για τα ζωά και για τον homo sapiens (o οποίος ζώο είναι και αυτός...)

Πόσο δίκιο έχεις.......

stefanos
25/06/2015, 10:32
Ώπα πακεΤάνιο!!! Εδώ θέλω να παραθέσουμε σοβαρή μελέτη σχετικά με τις δαπάνες στο δημόσιο (χοντρικά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος: υπεράριθμοι-υποστελεχωμένες υπηρεσίες-ξύστΑΙ-δουλευταράδες, κόστη Outsource vs μονιμάδων κλπ, μισθολογικό κόστος και Benefits). Υπάρχει κάτι τέτοιο από οποιοδήποτε επίσημο φορέα; Αν όχι τότε το να μασάμε την κλασσική καραμέλα λέγοντας "πως για όλα φταίει το Δημόσιο" είναι η κλασσική τρολλιά που βλέπουμε παντού μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. :wave2:

Φυσικά και υπάρχει σε όλους τους ισολογισμούς των Δημόσιων φορέων.
Απο την άλλη εφόσον μιλάμε για μονοπώλια που καθορίζουν μόνα τους τις τιμές στην πλάτη μας έχουμε ένα λόγο παραπάνω να γκρινιάζουμε.

Bob_o_mastoras
25/06/2015, 11:08
Δεν μιλαω για κοινωνια σοσιαλιστικης ανοικοδομησης.
Μιλαω για κοινωνικο μοντελο αντιστοιχο με αυτο που αναπτυχθηκε στην Καταλωνια, την Αραγκον και μερικα ακομα μερη της Ισπανιας οπου κυρια δυναμη ηταν η συμμαχια της CNT και του POUM λιγο πριν και κατα τη διαρκεια του ισπανικου εμφυλιου, μεχρι και την πληρη επικρατηση του Φρανκο.
Λειτουργησε χωρις ιδιαιτερα προβληματα και παρα τις σοβαροτατες αντιξοοτητες λογω πολεμου και μη υπαρξης ιδεολογικων υποδομων.
Η στρατιωτικη ηττα συνεβει για αλλους λογους.

sniper
25/06/2015, 11:14
Εγώ πάντα πίστευα στην επιστήμη... Οπότε, όπου υπάρχει δράση, θα υπάρξει αντίδραση...

Ακόμα δεν την βλέπω, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.

Το γιατί δεν την βλέπουμε ακόμα είναι ένα (σοβαρό) θέμα.

cityfly
25/06/2015, 11:33
Ένα από τα πρώτα hr αποφθέγματα που άκουσα στον εργασιακό μου βίο και το αναπαράγουν όλες οι επιχειρήσεις είναι ότι επιτυχημένος προϊστάμενος είναι αυτός που όταν λείπει αυτός το τμήμα του λειτουργεί σαν να ήταν εκεί

το οποίο σημαίνει όχι ότι δεν χρειάζεται, αλλά το ότι το έχει οργανώσει τόσο σωστά ώστε να μην χρειάζεται να δίνει τη λύση για το κάθε πρόβλημα γιατί είτε δεν δημιουργείται πρόβλημα είτε τα έχει προβλέψει όλα και έχει έτοιμη και προσβάσιμη τη λύση για το καθένα από αυτά

ggs
25/06/2015, 11:54
Θα πρέπει να δίνεις 8-10-12 ώρες από την ζωή σου , τις γνώσεις που έχεις (και έχεις επενδύσει χρήματα κα χρόνο ) και να πρέπει να έχεις και στον νου σου να βγάζει και κέρδη η επιχείρηση … και συγκρίνουμε και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με βιομήχανους και εφοπλιστες…

Και λεμε «αφού δεν σας αρέσει , γιατί δεν κάνετε κι εσείς επιχείρηση…»… ε, αφού δεν σας αρέσει το επιχειρήματιλικι γιατι δεν γίνεστε κι εσείς υπάλληλοι στην ελεύθερη αγορά λέω εγώ…

Και δεν κατανοούμε ότι την π@@τσα δεν την τρωει το επάγγελμα αλλά το μέγεθος…δλδ ο μικρός…
Ο μικρός υπάλληλος , ο μικρός επιχειρηματίας κλπ

Και όλα σαλατα γιατι με 40% ανεργία και κλείσιμο μικρομάγαζων κάθε μερα , θα φαμε ο ενας τον αλλον αλλά όχι αυτούς που πρέπει …

Και όλοι μαζί εναντίων των δημοσίων που ματώνουν τον προϋπολογισμό..

και δεν τους ακουμπαει καμια κυβερνηση , γιατι πολύ απλα καμια κυβέρνηση δεν έχει διαχωρίσει την εκκλησιά από το κράτος .πληρώνουμε τους θρησκευτικούς λειτουργούς ως δημοσίους υπάλληλους που ουτε στο Ιραν δεν πρπει να συμβαίνει. (Και δεν εχει να κάνει με το αν είμαστε θρήσκοι οι άθρησκοι και μην πάει εκεί η κουβέντα).

Καμια κυβέρνηση δεν εχει αντισταθεί στο να είναι πελατης οπλων που με μεγαλη ευκολια μας τα πουλαν αυτοι που μας κουναν το δακτυλο για σπαταλες και γεμιζουμε αποθηκες λες και ειμαστε σε πολεμο.
Και αλλα πολλα τετοια που «Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον…» να και το θρησκευτικο να μην λετε…

Αν έκανε αυτά , μετα ο εξορθολογισμος των δαπανών αλλα και του προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα θα ήταν πολύ ευκολο γιατι ολοι ξερουμε ότι υπάρχουν και κοπριτες και βύσματα και άχρηστοι οργανισμοί που εξυπηρέτησαν την εκλογή του κάθε ρεμπεσκε..

Η κυβέρνηση αυτή είναι «αριστερη» οσο «σοσιαλιστικο» ηταν και το ΠΑΣΟΚ…
Τουλάχιστον , δεν εχει (ακομη) χρυσαυγιτες του 80 ….

my 3 pesos....:lol:

georgemark
25/06/2015, 12:35
Ξέρω και τι σημαίνει αλλά και τι εννοούν, με κάλυψε πάντως απολύτως το post του el hymador

spyrakos35
25/06/2015, 12:41

ουτε καν δραχμή????

τόσο φούτσα περιμένεις?

ggs
25/06/2015, 12:50
ουτε καν δραχμή????

τόσο φούτσα περιμένεις?

και καλα να λες που δεν εγραψα ρουβλια...:bawl:

Bob_o_mastoras
25/06/2015, 12:58

:a013:

Τις δυο μου κοτες και ενα κιλο κολοκυθακια απο τον κηπο μου..

Cpt. Haddock
25/06/2015, 13:01

Καπικια :smokin:

Panos76
25/06/2015, 13:01
:a013:

Τις δυο μου κοτες και ενα κιλο κολοκυθακια απο τον κηπο μου..

Τώρα τερμάτισε._ :lol:

nicksior
25/06/2015, 13:06
Και.. Ο Σοσιαλισμός χρειάζεται κεφάλαια.

Ατυχοι οι συριζαίοι έπεσαν στην περίπτωση της "πρώτης φοράς αριστερά" χωρίς μία στην τσέπη.

Αληθινή και γενναιόδωρη "πρώτη φορά αριστερά" ήταν το ΠΑΣΟΚ το ΄81.

byron
25/06/2015, 13:15
Θα πρέπει να δίνεις 8-10-12 ώρες από την ζωή σου , τις γνώσεις που έχεις (και έχεις επενδύσει χρήματα κα χρόνο ) και να πρέπει να έχεις και στον νου σου να βγάζει και κέρδη η επιχείρηση … και συγκρίνουμε και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με βιομήχανους και εφοπλιστες…

Και λεμε «αφού δεν σας αρέσει , γιατί δεν κάνετε κι εσείς επιχείρηση…»… ε, αφού δεν σας αρέσει το επιχειρήματιλικι γιατι δεν γίνεστε κι εσείς υπάλληλοι στην ελεύθερη αγορά λέω εγώ…

Και δεν κατανοούμε ότι την π@@τσα δεν την τρωει το επάγγελμα αλλά το μέγεθος…δλδ ο μικρός…
Ο μικρός υπάλληλος , ο μικρός επιχειρηματίας κλπ

Και όλα σαλατα γιατι με 40% ανεργία και κλείσιμο μικρομάγαζων κάθε μερα , θα φαμε ο ενας τον αλλον αλλά όχι αυτούς που πρέπει …

Και όλοι μαζί εναντίων των δημοσίων που ματώνουν τον προϋπολογισμό..

και δεν τους ακουμπαει καμια κυβερνηση , γιατι πολύ απλα καμια κυβέρνηση δεν έχει διαχωρίσει την εκκλησιά από το κράτος .πληρώνουμε τους θρησκευτικούς λειτουργούς ως δημοσίους υπάλληλους που ουτε στο Ιραν δεν πρπει να συμβαίνει. (Και δεν εχει να κάνει με το αν είμαστε θρήσκοι οι άθρησκοι και μην πάει εκεί η κουβέντα).

Καμια κυβέρνηση δεν εχει αντισταθεί στο να είναι πελατης οπλων που με μεγαλη ευκολια μας τα πουλαν αυτοι που μας κουναν το δακτυλο για σπαταλες και γεμιζουμε αποθηκες λες και ειμαστε σε πολεμο.
Και αλλα πολλα τετοια που «Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον…» να και το θρησκευτικο να μην λετε…

Αν έκανε αυτά , μετα ο εξορθολογισμος των δαπανών αλλα και του προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα θα ήταν πολύ ευκολο γιατι ολοι ξερουμε ότι υπάρχουν και κοπριτες και βύσματα και άχρηστοι οργανισμοί που εξυπηρέτησαν την εκλογή του κάθε ρεμπεσκε..

Η κυβέρνηση αυτή είναι «αριστερη» οσο «σοσιαλιστικο» ηταν και το ΠΑΣΟΚ…
Τουλάχιστον , δεν εχει (ακομη) χρυσαυγιτες του 80 ….

Δεν κατάλαβα τίποτα...

Πέραν του ευχολογίου για ειρήνη στον κόσμο (συμφωνώ για τον ρομαντισμό και μόνο), και να πληρώνει η εκκλησία τους υπαλλήλους της (συμφωνώ επίσης), πιστεύεις οτι θα υπάρχει λύση σε κάτι αν γίνουν αυτά? Η αιτία για την κατάντια μας, βρίσκεται στο οτι ξοδεύτηκαν λεφτά για όπλα, ή στο οτι πληρώθηκαν οι παπάδες απ΄το κρατικό πορτοφόλι δηλαδή?

Ποιοί είναι αυτοί που πρέπει να φαγωθούν? Μην μου αρχίσεις τα παραμύθια όμως για την πλουτοκρατία που δεν πληρώνει και τις λοιπές κοτσάνες που ξεστωμίζουν άπαντες... Το οτι έχουμε ως σημαίες 5 ονόματα, που αποτελούν την οικονομική ελίτ της χώρας...δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ. Εδώ και δεκαετίες οι περιουσίες και η δομή των εταιριών τους είναι στο εξωτερικό, άντε βρες τα και φορολόγησε τα.

Συνήθως το smart money δεν μπαινει σε ρίσκα όσον αφορά την τσέπη του, και κινείται και με εκπληκτική ταχύτητα. Γιαυτό είναι και smart. Δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν ιδεαλισμό, δεν έχουν διάθεση να δώσουν λύση σε κανένα πρόβλημα που προήλθε από αποφάσεις αχρήστων που εξυπηρετούσαν πελατάκια με ορίζοντα 2-3 χρόνια.
Επομένως, το να κάνει κάποιος επίκληση στους αγαθούς, οτι αυτή τη φορά πρέπει και θα πληρώσουν άλλοι, έχει την ίδια βαρύτητα με τον Γιάννο Παπαντωνίου που φώναζε "Σύντροφοι, όλοι για τον σοσιαλισμό δουλεύουμε".

My 2 dirham

ggs
25/06/2015, 13:50
Δεν κατάλαβα τίποτα...

Πέραν του ευχολογίου για ειρήνη στον κόσμο (συμφωνώ για τον ρομαντισμό και μόνο), και να πληρώνει η εκκλησία τους υπαλλήλους της (συμφωνώ επίσης), πιστεύεις οτι θα υπάρχει λύση σε κάτι αν γίνουν αυτά? Η αιτία για την κατάντια μας, βρίσκεται στο οτι ξοδεύτηκαν λεφτά για όπλα, ή στο οτι πληρώθηκαν οι παπάδες απ΄το κρατικό πορτοφόλι δηλαδή?

Ποιοί είναι αυτοί που πρέπει να φαγωθούν? Μην μου αρχίσεις τα παραμύθια όμως για την πλουτοκρατία που δεν πληρώνει και τις λοιπές κοτσάνες που ξεστωμίζουν άπαντες... Το οτι έχουμε ως σημαίες 5 ονόματα, που αποτελούν την οικονομική ελίτ της χώρας...δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ. Εδώ και δεκαετίες οι περιουσίες και η δομή των εταιριών τους είναι στο εξωτερικό, άντε βρες τα και φορολόγησε τα.

Συνήθως το smart money δεν μπαινει σε ρίσκα όσον αφορά την τσέπη του, και κινείται και με εκπληκτική ταχύτητα. Γιαυτό είναι και smart. Δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν ιδεαλισμό, δεν έχουν διάθεση να δώσουν λύση σε κανένα πρόβλημα που προήλθε από αποφάσεις αχρήστων που εξυπηρετούσαν πελατάκια με ορίζοντα 2-3 χρόνια.
Επομένως, το να κάνει κάποιος επίκληση στους αγαθούς, οτι αυτή τη φορά πρέπει και θα πληρώσουν άλλοι, έχει την ίδια βαρύτητα με τον Γιάννο Παπαντωνίου που φώναζε "Σύντροφοι, όλοι για τον σοσιαλισμό δουλεύουμε".

My 2 dirham

λυση ? οχι φυσικα... ΕΓΩ δεν πιστευω οτι θα υπαρχει λυση γιατι

Εδώ και δεκαετίες οι περιουσίες και η δομή των εταιριών τους είναι στο εξωτερικό, άντε βρες τα και φορολόγησε τα.

εσυ πιστευειες οτι υπαρχει λυση? και ποια ειναι αυτη?

και μην μου πεις οτι αν απολυθουν ολοι οι ΔΥ θα ερθουμε στα ισια μας ....

byron
25/06/2015, 13:51
Δεν μιλαω για κοινωνια σοσιαλιστικης ανοικοδομησης.
Μιλαω για κοινωνικο μοντελο αντιστοιχο με αυτο που αναπτυχθηκε στην Καταλωνια, την Αραγκον και μερικα ακομα μερη της Ισπανιας οπου κυρια δυναμη ηταν η συμμαχια της CNT και του POUM λιγο πριν και κατα τη διαρκεια του ισπανικου εμφυλιου, μεχρι και την πληρη επικρατηση του Φρανκο.
Λειτουργησε χωρις ιδιαιτερα προβληματα και παρα τις σοβαροτατες αντιξοοτητες λογω πολεμου και μη υπαρξης ιδεολογικων υποδομων.
Η στρατιωτικη ηττα συνεβει για αλλους λογους.

Μάλιστα...
Ενδιαφέρον πως ένας νέος άνθρωπος βρίσκει έμπνευση στα ιδεολογικά πειράματα που έγιναν πριν 80 χρόνια, αλλά κατανοητό εφόσον για να στηρίξεις μια ιδεολογία που πιστεύεις πρέπει να έχεις απτά παραδείγματα εφαρμογής προκειμένου να μην μένουν στην σφαίρα της θεωρίας.

Δεν έχω εντρυφήσει στον Ισπανικό Εμφύλιο, αλλά καλό είναι να γίνεται μια σύγκριση μεταξύ των κοινωνικών συνθηκών τότε και του τώρα προκειμένου να έχεις μια εικόνα.
Τα αναρχοκουμουνιστικά κινήματα της Ισπανίας, όπως και τα αμιγώς προλεταριακά που είτε ακολουθούσαν τις εντολές του Politbyuro, είτε Τροτσκιστών είχαν ακόμα την αίγλη και την ορμή του καινούργιου που στήριζε το λαικό κίνημα κατά των στυγνών καπιταλιστών/βιομηχάνων/αριστοκρατίας/γαιοκτημόνων/εκκλησίας που ήταν μέχρι τότε η αδιαμφισβήτητη στυγνή εξουσία, ενώ ο άνθρωπος/εργάτης/λαός δεν είχε κάν ανθρώπινα δικαιώματα, όχι εργατικά.
Μην ξεχνάμε πως ακόμα δεν είχε δείξει σε τι θα εξελισσόταν (οι εκκαθαρίσεις των αντεπαναστατών επί Στάλιν ξεκίνησαν απ΄το 37) που θα κατέληγε, και με πόσο παταγώδη τρόπο θα τελείωνε απ΄τον λαό.

Ο φασισμός ήταν ένας ταξικός εχθρός για τους από πάνω, αλλά ως πολιτικός χώρος ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη του τότε (επίσης από τον λαό, μην το ξεχνάμε).

Ο αναρχοκουμουνισμός δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ και πουθενά, μένοντας στην ιστορία ως ένα αποτυχημένο επαναστατικό κίνημα (όπως τόσα άλλα), καθώς ήταν εξαιρετικά προβληματική η εφαρμογή του στις "πλατιές λαϊκές μάζες" που χρειάζονται κατεύθυνση και όχι λαικές επιτροπές αγώνα για να μην ηττηθούν (βλ.Λατινική Αμερική, Αφρική, Κούβα).

Anyway, δεν έχει (για μένα) πολύ ενδιαφέρον να προσπαθώ να σε πείσω για το όρθο/λάθος/παρωχημένο/εφαρμόσιμο της κάθε ιδεολογίας. Ας πούμε, πως τα πιστεύω του παππού μου τα βρίσκω εκτός πραγματικότητας εφόσον δεν μπορεί να αντιλήφθεί την εποχή γύρω του.

byron
25/06/2015, 14:07
και μην μου πεις οτι αν απολυθουν ολοι οι ΔΥ θα ερθουμε στα ισια μας ....

Πιστεύω ακράδαντα πως η εμμονή όλων να μην θιγούν τα κεκτημένα των ΔΥ, αλλά και να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης του τρόπου λειτουργίας τους που θα οδηγούσε σε μείωση κόστους και αποτελεσματικότερης λειτουργίας μέσω κάποιας αξιολόγησης, στηρίζεται στο οτι ένας τεράστιος αριθμός ΔΥ είναι παντελώς άχρηστος να κάνει οτιδήποτε.

Εκτός ΔΥ/ΔΕΚΟ/Δήμου, θα είχε τεράστιο θέμα να επιβιώσει καθώς είναι χαμηλών δυνατοτήτων/μόρφωσης/αντίληψης. Δυστυχώς αποτελεί σημαντική δεξαμενή ψήφων μαζί με τους αγρότες, οπότε μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν.

Αν διαφωνείς, εξήγησε μου γιατί υπάρχει διαφορετική εργατική νομοθεσία και προνόμια για τους ΔΥ και γιατί για τους υπόλοιπους.

Bob_o_mastoras
25/06/2015, 14:12
Επικοδομητικη και ενδιαφερουσα η κριτικη σου.
Συμφωνω στο οτι εφαρμοστηκε για μικρο χρονικο διαστημα οποτε δεν μπορουμε να γνωριζουμε πως θα εξελισοταν στην παροδο του χρονου.
Συμφωνω και στο οτι οι συνθηκες ηταν διαφορετικες ομως οχι τοσο οσο το παρουσιαζεις.

Διαφωνω ως προς την αποτυχια του διοτι η στρατιωτικη νικη του μετωπου των φρανκιστων-βασιλικων-φαλλαγγιτων-συντηριτικων ενατια στους αντιφασιστες ειχε να κανει με τη συντριπτικη υπεροπλια των πρωτων και την βοηθεια που τους παρειχε η Γερμανια αλλα και με τη στρατιωτικη τακτικη και ικανοτητα του Φρανκο.

sniper
25/06/2015, 14:17
Συμφωνω στο οτι εφαρμοστηκε για μικρο χρονικο διαστημα οποτε δεν μπορουμε να γνωριζουμε πως θα εξελισοταν στην παροδο του χρονου.
Συμφωνω και στο οτι οι συνθηκες ηταν διαφορετικες ομως οχι τοσο οσο το παρουσιαζεις.

Διαφωνω ως προς την αποτυχια του διοτι η στρατιωτικη νικη του μετωπου των φρανκιστων-βασιλικων-φαλλαγγιτων-συντηριτικων ενατια στους αντιφασιστες ειχε να κανει με τη συντριπτικη υπεροπλια των πρωτων και την βοηθεια που τους παρειχε η Γερμανια αλλα και με τη στρατιωτικη τακτικη και ικανοτητα του Φρανκο.

Τα 'χεις λίγο μπερδεμένα... Τι σχέση έχει η νίκη του Φράνκο με το συγκεκριμένο κοινωνικο/οικονομικό πείραμα; (πέραν της λήξης του)

ggs
25/06/2015, 14:18
Πιστεύω ακράδαντα πως η εμμονή όλων να μην θιγούν τα κεκτημένα των ΔΥ, αλλά και να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης του τρόπου λειτουργίας τους που θα οδηγούσε σε μείωση κόστους και αποτελεσματικότερης λειτουργίας μέσω κάποιας αξιολόγησης, στηρίζεται στο οτι ένας τεράστιος αριθμός ΔΥ είναι παντελώς άχρηστος να κάνει οτιδήποτε.

Εκτός ΔΥ/ΔΕΚΟ/Δήμου, θα είχε τεράστιο θέμα να επιβιώσει καθώς είναι χαμηλών δυνατοτήτων/μόρφωσης/αντίληψης. Δυστυχώς αποτελεί σημαντική δεξαμενή ψήφων μαζί με τους αγρότες, οπότε μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν.

Αν διαφωνείς, εξήγησε μου γιατί υπάρχει διαφορετική εργατική νομοθεσία και προνόμια για τους ΔΥ και γιατί για τους υπόλοιπους.

Μα , όπως γραφώ και παραπάνω , δεν διαφωνώ για τις παθογένειες του Δ.Τ.
Στην ιδια χώρα ζούμε εδώ και κάμποσες δεκαετίες και όλοι ξέρουμε τι γίνεται.
Αυτό που λέω είναι ότι αυτό είναι ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος και η εμμονή κάποιων να εστιάζουν ΜΟΝΟ σε αυτό βολεύει για να χάνεις την μεγαλύτερη εικόνα.

sniper
25/06/2015, 14:24
Μα , όπως γραφώ και παραπάνω , δεν διαφωνώ για τις παθογένειες του Δ.Τ.
Στην ιδια χώρα ζούμε εδώ και κάμποσες δεκαετίες και όλοι ξέρουμε τι γίνεται.
Αυτό που λέω είναι ότι αυτό είναι ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος και η εμμονή κάποιων να εστιάζουν ΜΟΝΟ σε αυτό βολεύει για να χάνεις την μεγαλύτερη εικόνα.

Αυτό βολεύει ρε Γιώργο... και γιατί μ' αυτό τους πιπιλάνε τ' αυτιά οι διάφοροι πολιτικάντηδες.. Αν τους πουν το τι φταίει και γιατί, δεν θα εκλεγούν ξανά ποτέ... κανένας απ' αυτούς.

Cpt. Haddock
25/06/2015, 14:25
Ρε Ταβαριτς, δε λέει κανεις (ουτε οι δανειστες) να απολυθουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι. Ολα τα κρατη έχουν και χρειάζονται για να υποστηριξουν τις κρατικες λειτουργιες ελεγχου της αγορας και διαχειρισης της οικονομιας, που δεν ειναι τιποτε αλλο απο τα λεφτα των πολιτων που πληρωνουμε μεσω φορων.

Απο εκει και περα, προφανως και ειναι ανισα κατανεμημενοι, προφανως αλλου περισσευουν κι αλλου λειπουν, προφανως η ελλειψη οργανωσης και τεχνολογιας κραταει μεγαλο αριθμο για σφραγιδες, προφανως παρα πολλοι ειναι αχρηστοι και αμορφωτοι και βολεμενοι μεσω κομματων.

Αυτες τις αδυναμιες πρεπει να εξαλειψουμε. Ναι, καποιοι θα παρουν ποδι, δε γινεται αλλιως. Καποιοι θα πονεσουν οπως ποναει ο ιδιωτικος τομεας τοσα χρονια. Πρεπει το κοστος εξορθολογισμου της χωρας να το κουβαλησουν κι αυτοι, οχι μονο οι ιδιωτες.

Δε νομιζω οτι διαφωνουμε καπου.

ggs
25/06/2015, 14:26
Αυτό βολεύει ρε Γιώργο... και γιατί μ' αυτό τους πιπιλάνε τ' αυτιά οι διάφοροι πολιτικάντηδες.. Αν τους πουν το τι φταίει και γιατί, δεν θα εκλεγούν ξανά ποτέ... κανένας απ' αυτούς.

ετσι ειναι ....

για αυτο σου λεω..... Παναμάς.....

sapila racing
25/06/2015, 14:31

Ενα δίκιο το έχεις. Υπάρχει και η άλλη πλευρά όμως ενω εσυ το βλέπεις μονόπλευρα.

Παραδειγμα, αξιος ΔΥ που πραγματικά κανει την δουλειά του όσο καλύτερα γίνεται, δεν τον εχει φάει ακόμα η μαρμάγκα του Δημοσίου και προσπαθεί να κανει τα πράγματα να δουλέψουν.
Κανει τέτοια δουλειά που κανει χαλαστρα στους υπόλοιπους, χαλαει την πιάτσα κλπ.
Ποιός θα τον αξιολογήσει αυτόν που για να κανει σωστά την δουλειά του μεσα στο Δημόσιο πήγε κόντρα στους προιστάμενους του κλπ και τί αξιολόγηση θα λάβει?
Το πιθανότερο να τον αφησουν στην ίδια ταξη και να τον βαλουν τελικά στο 'ψυγείο'΄και μετα εως και στην απόλυση για να μην τους χαλαει την πιάτσα.
Υπαρχουν πολλά τετοια παραδείγματα, κάποια τα ξερω κιόλας απο κοντά.

Στον ΙΔ.Τομέα την αξιολόγηση θα την κανει καποιος έμπιστος της εταιρείας, ικανός να ξεχωρίσει ποιος κανει την δουλειά σωστά και ποιός όχι, ενω στο Δημόσιο θα την κανει ο Διεθυντής η ο προιστάμενος που θελει να εχει γυρω τους τους 'αυλικους' του και ολα να ειναι σε πλήρη ηρεμία και απραξία.
Οποιος προσπαθήσει να αλλάξει κατι εκεί μεσα, την τρώει πρώτος.

MG-KTiNoS
25/06/2015, 14:35
Άντε τώρα να κλείσουμε και τη φαρμακοβιομηχανία να τελειώνουμε.
Στο κάτω κάτω τι να τη γκάνουμε???
Έχουν οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι φάρμακα να μας δώκουν.
:wave2:
http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/politikh/story/599913/xatzinikolaoy-einai-o-thanatos-tis-ellinikis-farmakoviomixanias#ixzz3e1kaAa00

(και μετά από 20 χρόνια θα μας λένε πάλι ότι οι συνδικαλιστές έκλεισαν τη φάμπρικα )

:a06:

τα σπιτάκι τους γ...

byron
25/06/2015, 14:39

Δεν θέλω να έχω κριτικό βλέμμα, πραγματικά. Μου αρέσει ο διαφορετικός τρόπος από τον δικό μου που βλέπουν τα πράγματα κάποιοι (και πολύ κοντινοί μου) άνθρωποι, θα μπορούσα να συζητάω ώρες σε ιστορική βάση, αλλά μόνο σε αυτή.
Η αποτυχία σε στρατιωτικό επίπεδο, δεν αφορούσε μόνο την υπεροπλία. Ενισχύσεις είχαν και από ΕΣΣΔ σε εξοπλισμό και προσωπικό, όπως και χιλιάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο (ακόμα και μοίρα αμερικανών πιλότων).
Το πρόβλημα ήταν στο στρατιωτικό δόγμα που ακολούθησαν οι φασίστες, οι οποίοι με την βοήθεια των Γερμανών στρατιωτικών εφάρμοσαν νέες μεθόδους στρατιωτικής υπεροχής, είτε με την χρήση αρμάτων είτε αεροπλάνων ως πολλαπλασιαστές ισχύος. Το παράδοξο είναι πως ακόμα και μετά την ήττα των δημοκρατικών, κανένα δίδαγμα αυτου του πολέμου δεν εφαρμόστηκε προκειμένου να αλλαχθεί το μοντέλο μάχης του Α'ΠΠ (σε αντίθεση με τους Γερμανούς που η "δοκιμή" σε πραγματικό επίπεδο, έδειξε που είχαν αδυναμίες), έχοντας ως αποτέλεσμα τον περίπατο των Γερμανών σε όλη την Ευρώπη και την κατάκτηση χωρών απίστευτα γρήγορα.

Μικe777
25/06/2015, 14:39
Και.. Ο Σοσιαλισμός χρειάζεται κεφάλαια.

Ατυχοι οι συριζαίοι έπεσαν στην περίπτωση της "πρώτης φοράς αριστερά" χωρίς μία στην τσέπη.

Αληθινή και γενναιόδωρη "πρώτη φορά αριστερά" ήταν το ΠΑΣΟΚ το ΄81.

δεν τους δωσαμε το δικαιωμα ομως να δουμε την πορτα τις εξοδου!!;)

stefanos
25/06/2015, 14:45
Άντε τώρα να κλείσουμε και τη φαρμακοβιομηχανία να τελειώνουμε.
Στο κάτω κάτω τι να τη γκάνουμε???
Έχουν οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι φάρμακα να μας δώκουν.
:wave2:
http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/politikh/story/599913/xatzinikolaoy-einai-o-thanatos-tis-ellinikis-farmakoviomixanias#ixzz3e1kaAa00

(και μετά από 20 χρόνια θα μας λένε πάλι ότι οι συνδικαλιστές έκλεισαν τη φάμπρικα )

:a06:

τα σπιτάκι τους γ...

Δεν το καταλαβαίνω, εχουν φτηνότερα οι Γερμανοί οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι με τα μεροκάματα που δίνουν
και θα κλείσουν οι Ελληνες με τα 480€ μηνιάτικο?:lol:

MG-KTiNoS
25/06/2015, 14:46
δεν τους δωσαμε το δικαιωμα ομως να δουμε την πορτα τις εξοδου!!;)

Γιατί δώσαμε στους ΝουΔΟΚ το δικαίωμα να γαμήσουν το σύμπαν?
Είναι εικόνα χώρας αυτή που βλέπουμε σήμερα?
Είναι δυνατόν το μόνο μαγαζί που είναι γεμάτο στο κέντρο να είναι ο ΟΑΕΔ ????
10000 αυτοκτονίες ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που δεν ξέραμε τι είναι???
Μη τρελαθούμε τώρα !

dimmie_72
25/06/2015, 14:46
Το παράδοξο είναι πως ακόμα και μετά την ήττα των δημοκρατικών, κανένα δίδαγμα αυτου του πολέμου δεν εφαρμόστηκε προκειμένου να αλλαχθεί το μοντέλο μάχης του Α'ΠΠ (σε αντίθεση με τους Γερμανούς που η "δοκιμή" σε πραγματικό επίπεδο, έδειξε που είχαν αδυναμίες), έχοντας ως αποτέλεσμα τον περίπατο των Γερμανών σε όλη την Ευρώπη και την κατάκτηση χωρών απίστευτα γρήγορα.

οι εμφύλιοι δεν παρέχουν διδάγματα τακτικής ει μη μόνο πόνο.

byron
25/06/2015, 14:52
Ενα δίκιο το έχεις. Υπάρχει και η άλλη πλευρά όμως ενω εσυ το βλέπεις μονόπλευρα.

Παραδειγμα, αξιος ΔΥ που πραγματικά κανει την δουλειά του όσο καλύτερα γίνεται, δεν τον εχει φάει ακόμα η μαρμάγκα του Δημοσίου και προσπαθεί να κανει τα πράγματα να δουλέψουν.
Κανει τέτοια δουλειά που κανει χαλαστρα στους υπόλοιπους, χαλαει την πιάτσα κλπ.
Ποιός θα τον αξιολογήσει αυτόν που για να κανει σωστά την δουλειά του μεσα στο Δημόσιο πήγε κόντρα στους προιστάμενους του κλπ και τί αξιολόγηση θα λάβει?
Το πιθανότερο να τον αφησουν στην ίδια ταξη και να τον βαλουν τελικά στο 'ψυγείο'΄και μετα εως και στην απόλυση για να μην τους χαλαει την πιάτσα.
Υπαρχουν πολλά τετοια παραδείγματα, κάποια τα ξερω κιόλας απο κοντά.

Στον ΙΔ.Τομέα την αξιολόγηση θα την κανει καποιος έμπιστος της εταιρείας, ικανός να ξεχωρίσει ποιος κανει την δουλειά σωστά και ποιός όχι, ενω στο Δημόσιο θα την κανει ο Διεθυντής η ο προιστάμενος που θελει να εχει γυρω τους τους 'αυλικους' του και ολα να ειναι σε πλήρη ηρεμία και απραξία.
Οποιος προσπαθήσει να αλλάξει κατι εκεί μεσα, την τρώει πρώτος.

Ναι, κάτι τέτοια μου λέει και η γυναίκα μου ρε Αρη...
Οκ, παρακάτω? Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος αξιολόγησης/αξιοποίησης των ανθρώπων που δουλεύουν? Δεν μπορεί να αξιολογηθεί ένας υπάλληλος που είναι super (σαφώς και υπάρχουν), από την υπάλληλο που πλέκει με βελονάκι σεμεδάκια (το έχω δει με τα μάτια μου) και ΔΕΝ ξέρει κάν πως να ανοίξει ένα pc για να παίξει πασιέντζα?

Πόσο δύσκολο είναι μέσω κάποιου ηλεκτρονικού τεστ, που θα αφορούν θέματα του αντικειμένου εργασίας να γίνει μια αξιολόγηση πχ? Πας ένα στοίχημα, πως το 20% των υπαλλήλων θα κοπούν σε μια ερώτηση «Αντιγράψτε το password "E$rtY12%_Ll" και ξεκλειδώστε τον υπολογιστή" γιατί δεν θα ξέρουν που είναι τα πλήκτρα ?
Δεν μιλάμε για email-word-excel και τέτοια όμορφα...

byron
25/06/2015, 14:56
οι εμφύλιοι δεν παρέχουν διδάγματα τακτικής ει μη μόνο πόνο.

Για τους Γερμανούς και λοιπούς εμπλεκόμενους δεν ήταν εμφύλιος. Εφαρμογή των τακτικών που θα ακολουθούσαν ήταν.

ggs
25/06/2015, 15:00
τώρα , μεταξύ μας , έχει και κάτι αετούς στον ιδιωτικό τομέα...:lol:

όσο για την αξιολόγηση στον Ι.Τ., φαντάζομαι ότι όλοι γνωριζουμε προϊστάμενους ή διευθυντές που όλοι άξια είχαν την θέση.. ούτε βύσματα , ούτε γνωριμίες , ούτε γλειψίματα και ίντριγκες …αξιοι…και τιμιοι.....:lol:

sapila racing
25/06/2015, 15:01
Ναι, κάτι τέτοια μου λέει και η γυναίκα μου ρε Αρη...
Οκ, παρακάτω? Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος αξιολόγησης/αξιοποίησης των ανθρώπων που δουλεύουν? Δεν μπορεί να αξιολογηθεί ένας υπάλληλος που είναι super (σαφώς και υπάρχουν), από την υπάλληλο που πλέκει με βελονάκι σεμεδάκια (το έχω δει με τα μάτια μου) και ΔΕΝ ξέρει κάν πως να ανοίξει ένα pc για να παίξει πασιέντζα?

Πόσο δύσκολο είναι μέσω κάποιου ηλεκτρονικού τεστ, που θα αφορούν θέματα του αντικειμένου εργασίας να γίνει μια αξιολόγηση πχ? Πας ένα στοίχημα, πως το 20% των υπαλλήλων θα κοπούν σε μια ερώτηση «Αντιγράψτε το password "E$rtY12%_Ll" και ξεκλειδώστε τον υπολογιστή" γιατί δεν θα ξέρουν που είναι τα πλήκτρα ?
Δεν μιλάμε για email-word-excel και τέτοια όμορφα...

Δεν διαφώνώ στο οτι θα κοπούν αυτοί που πρέπει αν γίνει σωστά η αξιολόγηση, ούτε στο οτι πρέπει να γίνει μια σωστή αξιολόγηση.
Με τέτοια σωστή αξιολόγηση θα κοβόντουσαν και οι περισσότεροι διεθυντές προιστάμενοι κλπ οι οποίοι αυτοί την στιγμή ειναι αυτοί που υποτίθεται οτι θα κανουν αξιολόγηση στους υπόλοιπους.
Γι αυτό και ειναι πιο δύσκολο θέμα απ οτι φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

byron
25/06/2015, 15:12

όσο για την αξιολόγηση στον Ι.Τ., φαντάζομαι ότι όλοι γνωριζουμε προϊστάμενους ή διευθυντές που όλοι άξια είχαν την θέση.. ούτε βύσματα , ούτε γνωριμίες , ούτε γλειψίματα και ίντριγκες …αξιοι…και τιμιοι.....:lol:

Ου...κάργα.
Το θέμα είναι οτι τα αετόπουλο του ΙΤ, πληρώνεται από τον μαλάκα που τον προσέλαβε.

MG-KTiNoS
25/06/2015, 15:14

Το τεράστιο πρόβλημα των ανθρώπων αυτών είναι ότι μόνο λίγοι κόπιασαν για να γίνουν αυτό που έγιναν. Για να πάρουν τη δουλειά ρε αδερφέ. Τους πιο πολλούς του πήραν και τους έβαλαν. Με τον ίδιο τρόπο έπεφταν και οι προαγωγές. (αλλά και οι δυσμενείς μεταθέσεις)
Για αυτό οι άνθρωποι αυτοί συχνά ΔΕΝ εκτιμούν το ψωμί που τρων προκαλώντας την οργή μας.
Κάπως έτσι (αναγκαστικά) φτιάχτηκαν και τα συστήματα της αρχαιότητας κλπ κλπ
Δεν υπήρχε δηλαδή αξιόπιστος άνθρωπος να αξιολογήσει τους υπαλλήλους.
Εν το μεταξύ λόγω της προστασίας που απολάμβαναν άρχισε και η διαφθορά με απίστευτες πολλές φορές ιστορίες (με το ΙΚα πχ και τις συντάξεις τυφλών)
Συχνά μάλιστα μοιράζονταν και τα κλοπιμαία με τους πολιτικούς....
Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που οι ΝουΔοκ έλεγαν πως ξεκαθάριζαν στην ουσία ο κομματικός στρατός έμενε στη θέση του.
Οκ είχε φθορές αλλά οι άλλοι ήταν χειρότερα.
Πριν λοιπόν πάμε στην αξιολόγηση πρέπει να πάμε στην κάθαρση και αφού δούμε τι απομένει πράττουμε αναλόγως....
ΑΜΗΝ
(έτσι τελειώνουν όλες οι προσευχές)

dimmie_72
25/06/2015, 15:16
Θα αντιπρότεινα αντί την αθρόα απόλυση Δ.Υ και τον εξορθολογισμό του μέσω των υπαρχόντων (πράγμα που είναι αδύνατο), ένα σύγχρονο σύστημα όπου ο κάθε πολίτης θα πλήρωνε για τις υπηρεσίες που του παρέχει κάθε υπηρεσία. Θέλετε και αντίσοιχη απαλλαγή από την εφορία; Οκ, να την έχει.

Αναλόγως του budget κάθε υπηρεσίας ο προϊστάμενος θα πρέπει να πληρώσει τους υπαλλήλους της, τα οδοιπορικά τους, τα γραφικά τους και τα περιβόητα χαρτιά υγείας τους. Αναλόγως και βάσει της σημασίας της που θα αποδειχθεί με τον τζίρο της, θα απολύει, θα προσλαμβάνει, με αποτέλεσμα οι άχρηστες να κλείσουν και οι σημαντικές να αποκτήσουν το προσωπικό που τους λείπει. Θα μπορούσα να το επεκτείνω και με χρηματική συνδιαλλαγή μεταξύ των υπηρεσιών όπου η μία ζητάει τη συνδρομή της άλλης προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της.

Το κράτος εισέρχεται στο μοντέλο σα ρυθμιστής του τύπου: "Έλα δω κε Διευθυντά, έχουμε Ιούνιο και είσαι εκτός προϋπολογισμού; Τράβα βρες δουλειά στον Ι.Τ. Η υπηρεσία που διευθύνεις δεν έχει τα απαιτούμενα έσοδα; Κλείσιμο και διοχέτευση του προσωπικού σε 1η φάση εκεί που τους λείπει, γεμίζουν τον κορβανά και αποδίδουν τα κέρδη στο Κράτος".

Εξαιρείται η άμυνα.

byron
25/06/2015, 15:20
Δεν διαφώνώ στο οτι θα κοπούν αυτοί που πρέπει αν γίνει σωστά η αξιολόγηση, ούτε στο οτι πρέπει να γίνει μια σωστή αξιολόγηση.
Με τέτοια σωστή αξιολόγηση θα κοβόντουσαν και οι περισσότεροι διεθυντές προιστάμενοι κλπ οι οποίοι αυτοί την στιγμή ειναι αυτοί που υποτίθεται οτι θα κανουν αξιολόγηση στους υπόλοιπους.
Γι αυτό και ειναι πιο δύσκολο θέμα απ οτι φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Επομένως, τι μου λες? :tooth:
Για να μην μείνει ο ΔΤ χωρίς υπαλλήλους, από κάτω ως την κορφή, ας μείνει ως έχει...?

Ρε ΄συ...πριν κανένα δίμηνο με πήραν τηλέφωνο από ΔΥ κάποιος/α γνωστός/ή γιατί η διευθύντρια δεν μπορούσε να μπει στο pc με το password που της έστειλαν απ΄το ΙΤ του υπουργείου. Μικρά και κεφαλαία είχε το password και δεν μπορούσαν να μπουν γιατί έγραφαν όλους τους χαρακτήρες το ίδιο. :tooth:

Α, παράτα με ρεεε....από μακριά με ένα σκουπόξυλο όπως είχε γράψει κάποιος εδώ μέσα τα χρησιμοποιούν τα pc, μπας και πεταχτεί κανένας βουρβούλακας απ΄την οθόνη !! :tooth:

MG-KTiNoS
25/06/2015, 15:22

και στον ΙΤ τομέα οι ίδιες νοοτροπίες επικρατούν.
Βλέπεις πχ στις τράπεζες τα ίδια επώνυμα.
Ασε που γίνονται και αλλαξοκ λιές με τα κόμματα.
Πάρε αυτόν είναι δικός μου κι εγώ θα σου κλείσω το μάτι εδώ ή εκεί.
Υπάρχει τεράστια διαπλοκή μεταξύ δήμων και σούπερ μάρκερτ πχ...

RaGe_Raptor
25/06/2015, 15:25
ρε σεις ..χωρίς πλάκα... εντάξει πόση αξία να έχει η γνώμη μου (δλδ στ'@ρχίδι@ σας), αλλά δεν έχω αρκετά βρουμ για τον Βύρωνα.................!!!!!!!!

ρεαλισμός ρε φίλε....άτιμο πράμα...

MG-KTiNoS
25/06/2015, 15:27
Θα αντιπρότεινα αντί την αθρόα απόλυση Δ.Υ και τον εξορθολογισμό του μέσω των υπαρχόντων (πράγμα που είναι αδύνατο), ένα σύγχρονο σύστημα όπου ο κάθε πολίτης
μεταξύ αστείου και σοβαρού...
Αν γίνονταν ένας σοβαρός έλεγχος στο υπουργείο δημοσίων έργων πχ... Πιστεύεις ότι θα έμενε στη θέση του πάνω από .... χμ ....
1% ???
:hypnotize:

dimmie_72
25/06/2015, 15:32
μεταξύ αστείου και σοβαρού...
Αν γίνονταν ένας σοβαρός έλεγχος στο υπουργείο δημοσίων έργων πχ... Πιστεύεις ότι θα έμενε στη θέση του πάνω από .... χμ ....
1% ???
:hypnotize:

από την άλλη οι υπάλληλοι που διενεργούν φορολογικούς ελέγχους τη στιγμή που μιλάμε για τα νησιά και την Αττική είναι 50 (πενήντα).

MG-KTiNoS
25/06/2015, 15:33
από την άλλη οι υπάλληλοι που διενεργούν φορολογικούς ελέγχους τη στιγμή που μιλάμε για τα νησιά και την Αττική είναι 50 (πενήντα).

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου.....
:lol:

sapila racing
25/06/2015, 15:35
Επομένως, τι μου λες? :tooth:
Για να μην μείνει ο ΔΤ χωρίς υπαλλήλους, από κάτω ως την κορφή, ας μείνει ως έχει...?

Ρε ΄συ...πριν κανένα δίμηνο με πήραν τηλέφωνο από ΔΥ κάποιος/α γνωστός/ή γιατί η διευθύντρια δεν μπορούσε να μπει στο pc με το password που της έστειλαν απ΄το ΙΤ του υπουργείου. Μικρά και κεφαλαία είχε το password και δεν μπορούσαν να μπουν γιατί έγραφαν όλους τους χαρακτήρες το ίδιο. :tooth:

Α, παράτα με ρεεε....από μακριά με ένα σκουπόξυλο όπως είχε γράψει κάποιος εδώ μέσα τα χρησιμοποιούν τα pc, μπας και πεταχτεί κανένας βουρβούλακας απ΄την οθόνη !! :tooth:

Aυτό που λεω ειναι απλά οτι πριν γίνει αξιολόγηση θα πρέπει να βρεθούν αυτοί που θα την κανουν σωστά.
Αυτό ειναι και το δύσκολο.

ggs
25/06/2015, 15:35
Ου...κάργα.
Το θέμα είναι οτι τα αετόπουλο του ΙΤ, πληρώνεται από τον μαλάκα που τον προσέλαβε.

βρε Βυρωνα , αφου τα ξερεις καλυτερα απο μενα ...

Τις σπάταλες του Ι.Τ. τις πληρώνουμε (και) οι καταναλωτές..

byron
25/06/2015, 15:51
βρε Βυρωνα , αφου τα ξερεις καλυτερα απο μενα ...

Τις σπάταλες του Ι.Τ. τις πληρώνουμε (και) οι καταναλωτές..

Τι εννοείς Γιώργο, δεν το έπιασα με τη μία. Εχει πολλές ερμηνείες αυτό που γράφεις.

ggs
25/06/2015, 16:00
Τι εννοείς Γιώργο, δεν το έπιασα με τη μία. Εχει πολλές ερμηνείες αυτό που γράφεις.

λέω ότι τα έξοδα που έχει μια εταιρία (αρα και οι σπαταλες) μοιραία θα μετακυλήσουν και στο τελικό προϊόν που το αγοράζει ο καταναλωτής.

Αλλα μην φοβάστε Έλληνες!!!! ΑΠΑΝΟΥ ΤΟΥΣ.!!!!:lol:

337695

el_hymador
25/06/2015, 16:01
Πως περιμένετε να γίνει κάτι με τους ΔΥ, όταν όλα τα κόμματα, τουλάχιστον αυτά που "παλεύουν" για την νίκη, γωρίζουν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψήφων το έχουν μονοκούκι από αυτούς; Όποιος χαιδέψει τα αυτιά τους περισσότερο ή όποιος τους αφήσει στο απυρόβλητο, είναι πάντα ο κερδισμένος. Όταν και άμα λήξει η πελατειακή σχέση αυτή ίσως να γίνουν κάποια σωστά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

MG-KTiNoS
25/06/2015, 16:10
Πως περιμένετε να γίνει κάτι με τους ΔΥ, όταν όλα τα κόμματα, τουλάχιστον αυτά που "παλεύουν" για την νίκη, γωρίζουν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψήφων το έχουν μονοκούκι από αυτούς; Όποιος χαιδέψει τα αυτιά τους περισσότερο ή όποιος τους αφήσει στο απυρόβλητο, είναι πάντα ο κερδισμένος. Όταν και άμα λήξει η πελατειακή σχέση αυτή ίσως να γίνουν κάποια σωστά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ΔΥ έχουν τεράστια μετακίνηση ψήφων προς το 1ο κόμμα.
Είναι και λογικό αν το σκεφτείς αφού σου λέει θα αλλάξουν τα πράματα και θα με σαπίσουν....
Εξ ου και η μανία με τα γκάλοπ.

Αυτή η μαλακία όμως...
Ο εκβιασμός δηλαδή πρέπει να κοπεί.
Έχει ΠΑΡΑΓΑΜΗΘΕΙ η ιστορία με τους κουμπάρους

MG-KTiNoS
25/06/2015, 16:11
Αλλα μην φοβάστε Έλληνες!!!! ΑΠΑΝΟΥ ΤΟΥΣ.!!!!:lol:

337695

https://youtu.be/Fo7jRGYdaG8

nathair
25/06/2015, 17:27

Πράγματι, δεν είναι όλα ρόδινα ούτε στον Ι.Τ., ιδιαίτερα στην Ελλάδα που οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν δομή οικογενειακή με την άμεση εμπλοκή του ιδιοκτήτη ο οποίος έχει και την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών (ακόμα και σε εισηγμένες) . Η διαφορά είναι τεράστια όμως, και τα βύσματα/γνωστοί/γλύφτες είναι μειοψηφία, σπάνια έχουν καίριες θέσεις, ενώ όταν έχουν το αφεντικό/ιδιοκτήτης/γενικός/οτιδήποτε έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν και οι μηχανισμοί για να δουλεύει σωστά ο οργανισμός, γιατί αλλιώς πεθαίνει...

Bob_o_mastoras
25/06/2015, 17:30
Τα 'χεις λίγο μπερδεμένα... Τι σχέση έχει η νίκη του Φράνκο με το συγκεκριμένο κοινωνικο/οικονομικό πείραμα; (πέραν της λήξης του)

Εννοω οτι η στρατιωτικη ηττα τους ηταν αναμενομη και ηταν ασυνδετη με την κοινωνικη οργανωση που εφαρμοσαν στις ελευθερες περιοχες.
Η αυτοδιαχειρηση και η κολεκτιβοποιηση, με τον τροπο που την εφαρμοσαν, δεν απετυχαν να λειτουργησουν. Απλα σταματησαν μολις επικρατησε ο Φρανκο.
Και επισης ηθελα και να τονισω οτι οι δυσκολιες υπερπολλαπλασιαζονται οταν εχεις μονιμως τον εχθρο προ των πυλων και πρεπει να τρεχεις οικονομικα εναν πολεμο ωντας παραληλα αποκλεισμενος απο ολες τις μεριες οπου θα μπορουσες να παιρνεις προμηθειες.

Και κυριως η μαχη χαθηκε και λογω υπεροπλιας του αντιπαλου αλλα και λογω του εσωτερικου εμφυλιου στο μετωπο των αντιφασιστων μεταξυ των ρεπουμπλικανων, των Σταλινικων και των αναρχικων-αναρχοσυνδικαλιστων.

nathair
25/06/2015, 17:32
λέω ότι τα έξοδα που έχει μια εταιρία (αρα και οι σπαταλες) μοιραία θα μετακυλήσουν και στο τελικό προϊόν που το αγοράζει ο καταναλωτής.
Η αγορά δεν είναι μονοπώλιο. Η τελική τιμή δεν καθορίζεται από το κόστος, καθορίζεται από τον ανταγωνισμό. Προσφορά και ζήτηση. Αν εμένα μου κοστίζει 100 το προϊόν επειδή έχω βάλει τον ανίκανο γιό μου δ/ντη παραγωγής και του δίνω και πολλά λεφτά, και τα κάνει μαντάρα, αντί 50 που κοστίζει στους ανταγωνιστές, εγχώριους ή ξένους, μοιραία ή θα προσαρμοστώ ή θα κλείσω...

MikeG
25/06/2015, 17:42
http://www.capital.gr/oikonomia/3036934/oi-daneistes-zitoun-fpa-23-se-xenodoxeia-estiasi

Δε ξέρω αν ισχύουν τα παραπάνω αλλά γιατί δε μας λένε επίσημα να το κλείσουμε το μαγαζί και το ταλαιπωρούμε ;

AristidisZ
25/06/2015, 17:44
είναι που θέλουν αναπτυξιακά μέτρα μωρέ...

AUFGEBRACHT
25/06/2015, 18:01
Σημερινή συζήτηση μεταξύ πελατών για τα πολιτικά: έχει πάρει φόρα ο ένας και βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και δε συμμαζεύεται, σε κάποια στιγμή πετάει ατάκα "που ζεις ρε άσχετε Τσίπρα και νομίζεις ότι είσαι μόνος σου σε αυτόν τον κόσμο, δεν το ξέρεις ότι είσαι μέρος ενός οικονομικού συστήματος που άλλοι έχουν το πάνω χέρι, νομίζεις ότι θα καταφέρεις να ζήσεις μόνος σου αποκομμένος οικονομικά;" Και έρχεται καπάκι η ατάκα που σε αφήνει στον τόπο: "Εγώ τα ξέρω αυτά, γιαυτό ψηφίζω ΚΚΕ"... :cry:

MG-KTiNoS
25/06/2015, 18:16
Πράγματι, δεν είναι όλα ρόδινα ούτε στον Ι.Τ., ιδιαίτερα στην Ελλάδα που οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν δομή οικογενειακή με την άμεση εμπλοκή του ιδιοκτήτη ο οποίος έχει και την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών (ακόμα και σε εισηγμένες) . Η διαφορά είναι τεράστια όμως, και τα βύσματα/γνωστοί/γλύφτες είναι μειοψηφία, σπάνια έχουν καίριες θέσεις, ενώ όταν έχουν το αφεντικό/ιδιοκτήτης/γενικός/οτιδήποτε έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν και οι μηχανισμοί για να δουλεύει σωστά ο οργανισμός, γιατί αλλιώς πεθαίνει...

Τον ΜΜ στην άλφα τράπεζα τον έχεις ακούσει?

AUFGEBRACHT
25/06/2015, 18:26

Κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή και φετινό πέφτουλα του HRC...

VASOS
25/06/2015, 18:27
ρε σεις ..χωρίς πλάκα... εντάξει πόση αξία να έχει η γνώμη μου (δλδ στ'@ρχίδι@ σας), αλλά δεν έχω αρκετά βρουμ για τον Βύρωνα.................!!!!!!!!

ρεαλισμός ρε φίλε....άτιμο πράμα...

+799

MG-KTiNoS
25/06/2015, 18:30
Σημερινή συζήτηση μεταξύ πελατών για τα πολιτικά: έχει πάρει φόρα ο ένας και βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και δε συμμαζεύεται, σε κάποια στιγμή πετάει ατάκα "που ζεις ρε άσχετε Τσίπρα και νομίζεις ότι είσαι μόνος σου σε αυτόν τον κόσμο, δεν το ξέρεις ότι είσαι μέρος ενός οικονομικού συστήματος που άλλοι έχουν το πάνω χέρι, νομίζεις ότι θα καταφέρεις να ζήσεις μόνος σου αποκομμένος οικονομικά;" Και έρχεται καπάκι η ατάκα που σε αφήνει στον τόπο: "Εγώ τα ξέρω αυτά, γιαυτό ψηφίζω ΚΚΕ"... :cry:

Ξέρεις κάτι όμως...
Το αν θα είσαι στην ΕΕ
Το αν θα είσαι στο Ευρώ
Στο ΝΑΤΟ και δεν ξέρω κι εγώ που
Πρέπει να είναι προϊών σκέψεις ειδικών, με γνώμονα το συμφέρων της χώρας. Όχι το συμφέρων της Ζίμενς και δεν ξέρω κι εγώ ποιανού...
Τι να το κάνω αν ο κυρά Κατίνα θέλει ευρώ για να ψωνίζει αρμάνι και πάει στο Σύνταγμα και διαδηλώνει και από την άλλη τα αγροτικά μου προϊόντα τα βάζω στο γκώλο μου γιατί είναι ακριβά.... Ή με σαπίζει η Τουρκία στον τουρισμό κλπ κλπ (παραδείγματα λέω)
Πρέπει κάποιος να τα βάλει κάτω και να τα ζυγίσει
αλλά αυτός ο κάποιος.... δεν υπάρχει ή δεν μπορεί ν αποφασίσει αφού μας έχουν δέσει....
Κοινώς οι επιλογές μας είναι περιορισμένες γιατί "κάποιοι"... απλά μας ΓΑΜΗΣΑΝ....
Βασικό.... Τσε δεν διαθέτομεν....
:(

dimmie_72
25/06/2015, 18:30
Και επισης ηθελα και να τονισω οτι οι δυσκολιες υπερπολλαπλασιαζονται οταν εχεις μονιμως τον εχθρο προ των πυλων και πρεπει να τρεχεις οικονομικα εναν πολεμο ωντας παραληλα αποκλεισμενος απο ολες τις μεριες οπου θα μπορουσες να παιρνεις προμηθειες.

Ε, όχι και αβοήθητη η αντιφασιστική πλευρά! ;)

Από την άλλη σε έναν εσωτερικό πόλεμο, αν και ο Ισπανικός έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι δεν ήταν αντάρτικο αλλά μεταξύ οργανωμένων στρατιωτικών μονάδων και απ τις 2 πλευρές, είναι ουτοπία να λέμε ότι παρέχει διδάγματα τακτικής πέρα απ το βάπτισμα του πυρός για το μαχητή. Και μόνο ότι δεν διεξάγεται εναντίον οργανωμένων απ τον καιρό της ειρήνης υποδομών αμύνης αλλά πρόχειρα οργανωμένων τοποθεσιών, τον κατατάσσει στην κατηγορία των απλών lessons learned από πλευράς τακτικής.

Οι παράγοντες που χαρακτηρίζουν μια επίθεση εναντίον άλλης χώρας (campaign), οι απαιτήσεις σε υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας που εδώ αντλούνται απ την αρχή της επιχείρησης από επιτόπιες πηγές και πολλοί άλλοι παράγοντες τον καθιστούν ως άκυρο έδαφος εφαρμογής για να αντλήσει κάποιος διδάγματα και να ξεκινήσει έναν Π.Π.

nathair
25/06/2015, 18:32
Δεν έχω ιδέα από τράπεζες, εγώ είμαι στη Βιομηχανία. Για πες;

MG-KTiNoS
25/06/2015, 18:34
Κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή και φετινό πέφτουλα του HRC...

Όχι καμία σχέση....

MG-KTiNoS
25/06/2015, 18:36
Δεν έχω ιδέα από τράπεζες, εγώ είμαι στη Βιομηχανία. Για πες;

http://www.koutipandoras.gr/article/132318/epiheirisan-bank-run-kai-ptosi-toy-hrimatistirioy-epikaloymenoi-tin-alpha-bank

:cry:

Απ την κωμωδία στο δράμα

taisteal
25/06/2015, 18:45
Να ρωτησω κατι τωρα εγω,ως κοινος θνητος που ειμαι,αν εβγαινε ο Αντουαν τον Γεναρη,πως θα ηταν τα πραγματα
τωρα;;
Εννοω και οικονομικα και κοινωνικα..
Γιατι ολοι φωναζουν οτι ο Αλεξ μας κατεστρεψε και μας πηγε πισω 30 χρονια κτλ..
Για πειτε οι κατεχοντες το θεμα...

:dizzy:

alexxxcbr
ΡΗΞΗ και αντε γεια.:smokin:

AUFGEBRACHT
Ξέρεις κάτι όμως...
Το αν θα είσαι στην ΕΕ
Το αν θα είσαι στο Ευρώ
Στο ΝΑΤΟ και δεν ξέρω κι εγώ που
Πρέπει να είναι προϊών σκέψεις ειδικών, με γνώμονα το συμφέρων της χώρας. Όχι το συμφέρων της Ζίμενς και δεν ξέρω κι εγώ ποιανού...
Τι να το κάνω αν ο κυρά Κατίνα θέλει ευρώ για να ψωνίζει αρμάνι και πάει στο Σύνταγμα και διαδηλώνει και από την άλλη τα αγροτικά μου προϊόντα τα βάζω στο γκώλο μου γιατί είναι ακριβά.... Ή με σαπίζει η Τουρκία στον τουρισμό κλπ κλπ (παραδείγματα λέω)
Πρέπει κάποιος να τα βάλει κάτω και να τα ζυγίσει
αλλά αυτός ο κάποιος.... δεν υπάρχει ή δεν μπορεί ν αποφασίσει αφού μας έχουν δέσει....
Κοινώς οι επιλογές μας είναι περιορισμένες γιατί "κάποιοι"... απλά μας ΓΑΜΗΣΑΝ....
Βασικό.... Τσε δεν διαθέτομεν....
:(

Σταχυολογώ ενδεικτικά μην απαντήσω σε όλα: Το θέμα για εμένα δεν είναι εάν η κυρία Κατίνα γουστάρει μόστρα και περατζάδα στο Σύνταγμα με Αρμάνι ενώ δεν την κόφτουν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, εκτός κι αν έχει τόσο δύναμη η κυρία Κατίνα που επηρεάζει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Το θέμα για μένα είναι ότι το '80 και το '90 οι επιδοτήσεις-επιχορηγήσεις-κέρδη των αγροτών έγιναν BMW 520, στριπτιτζάδικα, καζίνο και πουτάνες, ότι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί έγινα πεδίο δόξης λαμπρό για αγροτοσυνδικαλιστές και συνδικαΛΗΣΤΕΣ πράσινους και μπλε με την ανοχή και την επιδοκιμασία των αγροτών, το θέμα μου είναι ότι το βράδυ ψεκάζεις δηλητήριο απαγορευμένο το αχλάδι και σε μερικές ώρες το κόβεις αγρότη και το πας στη λαϊκή με την ταμπέλα ΑΑΑ ποιότητα, το θέμα μου είναι ότι περιμένεις να έρθει το κράτος να σου πάρει την παραγωγή και ο έμπορος και μετά παραπονιέσαι για την τιμή...

KRS
25/06/2015, 18:51
Σύντροχοι παρακολουθώ τη συζήτηση και με χαρά διαπιστώνω το υψηλό επίπεδο όλων όσων γράφουν.
Όμως, οι ιδέες περί κρατικών επιχειρήσεων/κολλεκτιβοποιήσεων κλπ είναι τουλάχιστον ανεδαφικές και ουτοπικές...
..και στην πράξη έχουμε δει ότι παντού σε όλο τον κόσμο έγιναν ελλειμματικές και έκλεισαν..πιστεύω ότι όλοι ξέρετε ότι τα Μ.Ο.Π. μαζί με κάποια πακέτα που έδωσαν οι κουτόφραγκοι πήγαν στο σοσιαλιστικό όνειρο- πελατολόγιο του ΑΓΠ, με αποτέλεσμα τον Ο.Α.Ε. και τη χρεωκοπία μερικών βιομηχανιών/βιοτεχνιών που πραγματικά καμάρωνες γι' αυτές π.χ Πειραϊκή Πατραϊκή...
Ω γέγονε, γέγονε τότε..
Τώρα τι κάνουμε;
Ο Τσίπρας και ο Σύριζα βγήκαν μπας και πετύχουν κάποια ελάφρυνση. Σε καμία περίπτωση, δεν νομίζω κάποιος να πίστευε ότι θα γυρίσουμε στο μαγικό-επίπλαστο '02-'05...
Εξάλλου οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία ποτέ δεν έγιναν με εκλογές.
Τελικά, απέτυχε...
Προσωπικά, σαν Έλληνας, δεν θέλω να υπογραφεί η όποια επονείδιστη συμφωνία.
Θάνατος να πιάσουμε πάτο τώρα, μπας και ανέβουμε.
Γιατί στα δύσκολα, έχουμε αποδείξει ότι τα καταφέρνουμε και μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά.
Σίγουρα η έξοδος θα είναι οδυνηρή και πρόκειται για αχαρτογράφητα νερά αλλά η παραμονή που είναι χαρτογραφημένη, μοιάζει - και δεν έχει γίνει ακόμη - κόλαση.

Ούτε λεφτά έχω βγάλει έξω, ούτε πεινάω αλλά πιστεύω ότι αυτό το πράγμα δεν πάει άλλο και ούτε μας αξίζει, ούτε και μας ταιριάζει.

AUFGEBRACHT
25/06/2015, 18:51
Να ρωτησω κατι τωρα εγω,ως κοινος θνητος που ειμαι,αν εβγαινε ο Αντουαν τον Γεναρη,πως θα ηταν τα πραγματα
τωρα;;

337704

Δεν χάσαμε πρωθυπουργό, άγγελο χάσαμε...

AUFGEBRACHT
25/06/2015, 18:53
Σύντροχοι ...

Από τον Ιανουάριο η προσφώνηση είναι σύντροφοι :D

taisteal
25/06/2015, 18:54
337704

Δεν χάσαμε πρωθυπουργό, άγγελο χάσαμε...

Ημουν σιγουρος

Bob_o_mastoras
25/06/2015, 20:01
Ε, όχι και αβοήθητη η αντιφασιστική πλευρά! ;)

Από την άλλη σε έναν εσωτερικό πόλεμο, αν και ο Ισπανικός έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι δεν ήταν αντάρτικο αλλά μεταξύ οργανωμένων στρατιωτικών μονάδων και απ τις 2 πλευρές, είναι ουτοπία να λέμε ότι παρέχει διδάγματα τακτικής πέρα απ το βάπτισμα του πυρός για το μαχητή. Και μόνο ότι δεν διεξάγεται εναντίον οργανωμένων απ τον καιρό της ειρήνης υποδομών αμύνης αλλά πρόχειρα οργανωμένων τοποθεσιών, τον κατατάσσει στην κατηγορία των απλών lessons learned από πλευράς τακτικής.

Οι παράγοντες που χαρακτηρίζουν μια επίθεση εναντίον άλλης χώρας (campaign), οι απαιτήσεις σε υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας που εδώ αντλούνται απ την αρχή της επιχείρησης από επιτόπιες πηγές και πολλοί άλλοι παράγοντες τον καθιστούν ως άκυρο έδαφος εφαρμογής για να αντλήσει κάποιος διδάγματα και να ξεκινήσει έναν Π.Π.

Σαφως και δεν ηταν αβοηθητη η αντιφασιστικη πλευρα. Ο Σταλιν ειχε στειλει οπλα και μερικα αεροπλανα αλλα κυριως σιταρι πραγμα που οι Ισπανοι δεν χρειαζοντουσαν αλλα παρακαλαγαν για οπλα. Και παραδοθηκαν αποκλειστικα φυσικα στο PCE (ΚΚΕ) που ως εκ τουτου ενδυναμωθηκε υλικα και πολιτικα, ενω προηγουμενως αποτελουσε ενα μικρο μερος των αντιφασιστικων δυναμεων. Και απο εκει ξεκινησαν τις χοντραδες για να καπελωσουν ολους τους υπολοιπους (αθαντο ΚΚΕ παντου ιδιο :lol:).

Απο την αλλη ομως ο Φρανκο ειχε οτι ζητουσε απο την Γερμανια και την Ιταλια. Οπλα, αεροπλανα, στρατο. Μπορουσε ευκολα να τα εισαγει μεσω θαλασσας η αερα εν αντιθεση με τους ρεπουμπλικανους που ηταν αποκλεισμενοι σχεδον.

Επισης δεν μπορουμε να μην αναφερθουμε στις διεθνης ταξιαρχιες οπου πολεμησαν ανθρωποι απ'ολο τον κοσμο. Ομως ο αριθμος τους ηταν μικρος και εθελοντες υπηρχαν και στις ταξεις των φασιστων.

Τελος ενας μικρος αριθμος οπλων εισαγοταν κρυφα απο τη Γαλλια στην Καταλωνια με την ανοχη της Γαλλικης κυβερνησης η οποια επισημα κρατουσε ουδετερη σταση.

Μικe777
25/06/2015, 20:06
ΡΗΞΗ και αντε γεια.:smokin:

εδω που φτασαμε!ειναι η πιο ρεαλιστικη λυση!!:wave2:

RaGe_Raptor
25/06/2015, 20:11
http://www.koutipandoras.gr/article/132318/epiheirisan-bank-run-kai-ptosi-toy-hrimatistirioy-epikaloymenoi-tin-alpha-bank

:cry:

Απ την κωμωδία στο δράμα

ρε μαν ποιος εκτός απ'τα συριζάκια ενημερώνεται απ'το κατάπτυστο κουτί του κατάπτυστου Vax ....... έλεος........