PDA

View Full Version : Ποδήλατα

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

christof40
12/05/2011, 09:55
και εγω με ideal παω στο βουνο.τραβαω λιγο ζορι στο πεταλι αλλα........

226025

liospi
12/05/2011, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από steve610
http://img149.imageshack.us/i/p1010086m.jpg/
http://img842.imageshack.us/i/p1010088d.jpg/

η καινούργια μου κούρσα. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με αρκετά καλά περιφερειακά συνδυασμένα με σούπερ τιμή.

φτου φτου

Πόσο; και από που; :beer:

christof40
12/05/2011, 13:44
δες στις αγγελιες.το πουλαω.

steve610
12/05/2011, 16:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από liospi
φτου φτου

Πόσο; και από που; :beer:

Μόνο από εδώ (http://www.canyon.com/_en/)
1.200 ευρώπουλα....

georgio
12/05/2011, 16:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από steve610
Μόνο από εδώ (http://www.canyon.com/_en/)
1.200 ευρώπουλα....

Σόρρυ κιόλας, αλλά πόσα βγάζεις το μήνα και τα 1200 είναι σούπερ τιμή για ένα ποδήλατο; :confused:

steve610
12/05/2011, 18:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Σόρρυ κιόλας, αλλά πόσα βγάζεις το μήνα και τα 1200 είναι σούπερ τιμή για ένα ποδήλατο; :confused:

Απεναντίας που "μάτωσα" για να το αποκτήσω.
Τα 1.200 ευρώ είναι ναι μεν πολλά στις μέρες μας αλλά για να ασχοληθείς με την ποδηλασία είναι ένα καλό ποσό για να ξεκινήσεις.
Δε θα σου αναφέρω τιμές ποδηλάτων που παίζουν στην αγορά μπορείς να ψάξεις και μόνος σου και να διαπιστώσεις για τι τιμές μιλάμε.
Και δεν αναφέρομαι σε ποδήλατα τύπου σούπερ μάρκετ αλλά σε ποιοτικά ποδήλατα είτε είναι κούρσες είτε ΜΤΒ.
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

bentouza
18/05/2011, 15:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

στο χιλιαρικο εισαι για ενα σχετικα εισαγωγικο μοντελο εισαι σε χωμα ειτε σε κουρσα.

εννοειται οτι δεν δινεις τοσα για να κοβεις βολτες.

ειτε θα πας βουνο-βουνο ειτε θα κανεις αρκετα χιλιομετρα δρομο σε καλο ρυθμο και τακτικα

και μπορεις να μπεις σιγα σιγα και σε καναν αγωνα

jimmis5
18/05/2011, 19:54
Ποδηλατοβολτα με βροχη ειναι απολαυση:a25: :a30: :a30:

226520

p@nos
18/05/2011, 19:55
tzimako ama soy po pos ton bairneis ti 8a moy peis?

:D :D :D

jimmis5
18/05/2011, 20:05
Οτι τσουζει:lol: :lol: :lol: :lol:

Εχεις δικιο ομως και θα επανορθωσω αμεσα:winka:

transalpblack
18/05/2011, 20:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
Μεγαλώνει η φαμίλια... Έπειτα από μια βόλτα στην Πάρνηθα, έχω να πω ότι: Γιατί όλα τα ωραία πράγματα, έχω αργήσει να τα ανακαλύψω???

Πολύ όμορφα και τα δύο.

Να κάνω παρακαλώ μια ερώτηση?
Έχω το 5θυρο Honda Civic.
Έχει ταιριάξει κανείς καμία βάση για τα ποδήλατα?

226528

giannis21
18/05/2011, 20:42
να κανω μια ερωτησουλα ρε παιδια γιατι ειμαι ασχετος.ψηθηκα και εγω να παρω ενα ποδηλατακι λοιπον.απο περισυ το προσπαθησα δλδ αλλα τωρα ειμαι πιο ζεστος.
βρηκα λοιπον ενα μτχ μαρκας salomon με shimano ταχυτητες και αναρτησουλε μπρος πισω.στα 300.
απο φωτο φαινετε καλη κατασταση.τι λετε;
η αντιστοιχια μαρκας-περιφερειακων με την τιμη ειναι καλη;για πηγαινε ελα στη δουλεια το θελω,καμια βολτα στην πολη και αμα τυχει στις διακοπες να πατησω και λιγο χωματακι..αυτα.τα φωτα σας παρακαλω!

KaTaNaS
18/05/2011, 20:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis21
για πηγαινε ελα στη δουλεια το θελω,καμια βολτα στην πολη και αμα τυχει στις διακοπες να πατησω και λιγο χωματακι..αυτα.τα φωτα σας παρακαλω!

να παρεις αν ειναι δυνατον διχως καμμια αναρτηση, κι επειδη πλεον όλα φορναε τηλεσκοπικο πηρουνι, πάρε μονο με μπροστινη . πίσω χωρίς.

με 300 πάρε κατι απο την γκάμα της Ideal και θα είσαι φουλ ικανοποιημενος. :wave2:

steve610
18/05/2011, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
να παρεις αν ειναι δυνατον διχως καμμια αναρτηση, κι επειδη πλεον όλα φορναε τηλεσκοπικο πηρουνι, πάρε μονο με μπροστινη . πίσω χωρίς.

με 300 πάρε κατι απο την γκάμα της Ideal και θα είσαι φουλ ικανοποιημενος. :wave2:

συμφωνώ με τον κατάνα.
Ειδικά τα "φθηνά" ποδήλατα με τις διπλές αναρτήσεις που σίγουρα η πίσω δεν θα κλειδώνει ή να έχει propedal θα χάνεις σημαντικά στο πεταλάρισμα....

giannis21
18/05/2011, 21:10
μαλιστα..ευχαριστω για τις απαντησεις.να ρωτησω τωρα το εξης:ειχα την εντυπωση οτι η πισω αναρτηση θα βοηθουσε πχ στο να μην περνανε πολλοι κραδασμοι στην μεση.ισχυει κατι τετοιο;

KaTaNaS
18/05/2011, 21:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis21
μαλιστα..ευχαριστω για τις απαντησεις.να ρωτησω τωρα το εξης:ειχα την εντυπωση οτι η πισω αναρτηση θα βοηθουσε πχ στο να μην περνανε πολλοι κραδασμοι στην μεση.ισχυει κατι τετοιο;

δεν ισχύει... τους περισσότερους κραδαμούς τους απορροφά ο κ@λος μας, για αυτό και το ποδήλατο έχει ευεργετικές ικανότητες κατα της κυταρριτιδας :lol: :wave2:

παρε κατι απλό και επώνυμο (ideal-giant-gt-κλπ)

giannis21
18/05/2011, 21:20
ευχαριστω πολυ!!θα κανω την κινηση μου και τα θα τα ξαναπουμε :wave2: :wave2:

Anty12
23/05/2011, 15:53
Για το φίλτατο Ταμία (peskandritso) που το γύρεψε.....

ΜΤΒ Ballistic Hermes + φτερά+σχάρα+ διάφορα = 300 περίπου Ε
Μοτέρ μπρος-πίσω Nine Continent 2x7 στα 250W μέχρι 70Volt DC =2x250 E=500
Μπαταρία 16s1p Headway 38120S 10ah -screw tab 48Volt ονομαστικό 58.4Volt max/42Volt min 2000 εκφορτήσεων= 400 Ε
Ηλεκτρονικά (δύο controllers, ηλεκτρικά φρένα, γκαζιέρα, cruise controll, συναγερμός, cycle-analyst computer) = 300E

Αυτονομία για αναβάτη 90κιλά-περίπου 20χλμ σε ισιάδι.
Έχω κάνει περίπου 2000χλμ με περίπου 0,75 Ε την βδομάδα

227079

Anty12
23/05/2011, 15:53
Μπαταρία

227080

Anty12
23/05/2011, 15:54
9C εμπρός με χειροποίητα torque-arms

227081

Anty12
23/05/2011, 15:55
9C πίσω με 5άρι γρανάζι

227082

Anty12
23/05/2011, 15:56
Cycle analyst, cruise control, γκαζιέρα, διακόπτες

227083

Anty12
23/05/2011, 15:57
Controllers

227084

Anty12
23/05/2011, 15:58
και το παλιό tank- bag σε χρέη battery-box

227085

PortisHead
23/05/2011, 16:05
Για να μην αγοραζω απο Praktiker , Carrefour κλπ.
Ποιο μαγαζι προτεινετε για παιδικο ποδηλατο ?

1 - Να μπορει παιδι 5 ετων να παταει φρενο κιοχι να ειναι οι ντιζες φτιαγμενες για τον Αρνολντ.
2 - Nα ζυγιζει λιγοτερα απο 150 κιλα που ζυγιζουν τα παιδικα του Praktiker.

:confused:

KaTaNaS
23/05/2011, 16:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead

1 - Να μπορει παιδι 5 ετων να παταει φρενο κιοχι να ειναι οι ντιζες φτιαγμενες για τον Αρνολντ.

αστα βραστα, ολα ειναι γτπ δυστηχως εκτός κι αν εισαι διατεθειμενος να δωσεις αρκετα χρηματα.

Πήγαινε σε Ideal ΜΤΒ 20αρι , δίχως μπροστινη αναρτηση (αν βρεις)

edit: http://www.idealbikes.net/?section=2156&language=el_GR&itemid1494=2231

απο πλαίσιο μη τα φοβάσε... σκυλία!

alex14
23/05/2011, 16:34

Η μοδα για τους πιτσιρικαδες λεγεται bullet

http://www.bulletbikes.gr/bmx/bikes.asp

Τιμες τσιμπιμενες αλλα ειναι αρκετα ποιοτικα. Εσκασα περυσι 200+ για τον πιτσιρικα μου.

:beer:

edit : τωρα προσεξα οτι ειναι 5 χρονων. Δεν ξερω εαν τα παραπανω βγαινουν για τετοια ηλικια

ARISPEED1
23/05/2011, 16:37

Το δικό μας γκάζι το εχει ο γιός μου 2 χρόνια κ δουλεύει κανονικά !
Απο 4 ετών το εχει ...........
Orient primo my first bike ! Nομίζω ειναι Ελληνικής συναρμολόγησης στην Λάρισα ! Ρώτα στα ποδηλατάδικα ....γύρω στα 100 ευρώ !

PortisHead
23/05/2011, 21:13
Ευχαριστω παιδια.
Σε IDEAL μερια θα κοιταξω μάλλον.
Απλα αυτο το θεμα με τα φρενα....απορω....δεν σκεφτονται οτι θα τα πατησει παιδακι ???

hidefnick
23/05/2011, 22:04
Ευχαριστω παιδια.
Σε IDEAL μερια θα κοιταξω μάλλον.
Απλα αυτο το θεμα με τα φρενα....απορω....δεν σκεφτονται οτι θα τα πατησει παιδακι ???

Πριν κοιτάξεις IDEAL, και φύγεις τρέχοντας, πήγαινε απο μια Peugeot και τσίμπα ένα με πολύ λιγότερα λεφτά, για αντίστοιχο ποδήλατο. Τσίμπησα 24αρι σούπερ με 150 ευρά.

(Οταν λέω Peugeot, εννοώ εξουσιοδοτημένο αυτοκινητέμπορα):beer:

ΕΔΩ (http://www.cycles.peugeot.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=15&Itemid=90) το link, αν και βλέπω ανέβασαν τις τιμές.... Πάντως η ποιότητα καμία σχέση με IDEAL.

yannis24
23/05/2011, 22:27
Εγώ IDEAL πάντως του πήρα πέρυσι....όταν ήταν 3.....καλό, ποιοτικό και με μαλακά φρένα.... Είναι λίγο βαρύ για παιδικό ποδήλατο αλλα δεν το παίρνει και στον ώμο του ο μικρός....το είχα πάρει €130 αν θυμαμαι καλα ...

Julius
24/05/2011, 08:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Για το φίλτατο Ταμία (peskandritso) που το γύρεψε.....

ΜΤΒ Ballistic Hermes + φτερά+σχάρα+ διάφορα = 300 περίπου Ε
Μοτέρ μπρος-πίσω Nine Continent 2x7 στα 250W μέχρι 70Volt DC =2x250 E=500
Μπαταρία 16s1p Headway 38120S 10ah -screw tab 48Volt ονομαστικό 58.4Volt max/42Volt min 2000 εκφωρτήσεων= 400 Ε
Ηλεκτρονικά (δύο controllers, ηλεκτρικά φρένα, γκαζιέρα, cruise controll, συναγερμός, cycle-analyst computer) = 300E

Αυτονομία για αναβάτη 90κιλά-περίπου 20χλμ σε ισιάδι.
Έχω κάνει περίπου 2000χλμ με περίπου 1,5 Ε την βδομάδα

Andy poly oraia kataskeyh alla sou pige polla, me 1500 perneis etoimo me autnomia 60+xiliometra, teliki 28-30km, kai mikro sxetika varos (eida mia parousiasi sthn TV prin apo merikes meres)

Vevaia xaneis thn xara ths dimiourgias alla kerdizeis se xrono kai xrima

ti varos exei synolika?? podilato mporeis na kaneis otan teleionei h mpataria?? h' einai poly vary?

opos kai na exei :beer: :beer: :beer:

Anty12
24/05/2011, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Andy poly oraia kataskeyh alla sou pige polla, me 1500 perneis etoimo me autnomia 60+xiliometra, teliki 28-30km, kai mikro sxetika varos (eida mia parousiasi sthn TV prin apo merikes meres)

Vevaia xaneis thn xara ths dimiourgias alla kerdizeis se xrono kai xrima

ti varos exei synolika?? podilato mporeis na kaneis otan teleionei h mpataria?? h' einai poly vary?

opos kai na exei :beer: :beer: :beer:

Αμφιβάλω ...και εξηγούμε

Η αυτονομία είναι συσχετισμός πολλών πραγμάτων, όπως βάρος αναβάτη, χωρητικότητα μπαταρίας, μορφολογία εδάφους, συνθήκες ανέμου, θερμοκρασία...και...και.......
....60+ χλμ -χωρίς πεντάλ - δεν το βλέπω με τίποτα....!!!

Αν είναι από μαγαζί που έχει κάνει επίσημη εισαγωγή, για να έχει έγκριση τύπου , το ποδήλατο αποκλείεται να πηγαίνει με πάνω απο 25 χλμ/ω, και είναι υποχρεωμένο να έχει σύστημα pedelec και όχι χειρόγκαζο.

Και τέλος , το Α και το Ω , στα e-bikes είναι η μπαταρία.....μέχρι σήμερα δεν έχω βρει κανέναν να πουλάει ποδήλατο με μπαταρίες LiFePO4, που με ονομαστική χωρητικότητα 10 Ah , μπορούν να εκφορτίζουν με 50-60 Αmp. συνεχώς , και μέχρι 150 Α στιγμιαία....και επιπλέον , με προσεκτική χρήση, να έχουν έως και 2000 κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης ....δηλαδή τρία χρόνια και βάλε....
...τα ΚΤΜ για παράδειγμα (στα 2500 Ε), τα δίνουν με μπαταρίες LiMn 7Αh, και με τους μπελαλίδικους τους ΒΙΟΝΧ για κινητήρα.

Όσο για το κόστος, για τα εξαρτήματα που έχω βάλει (όλα από ebay), μου βγήκε ελάχιστα.
Ο controller (http://www.endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=31&t=17683&hilit=12+x+4110) για τον πίσω κινητήρα για παράδειγμα , αν υπήρχε στο εμπόριο, θα έκανε πάνω από 300 $...

Το ποδήλατο είναι πολύ βαρύ....με δύο κινητήρες , και τέτοιου τύπου μπαταρία, ξεπερνάει τα 25 κιλά.

Πεντάλ μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή θες....βέβαια λόγω βάρους, αν θες βοηθάς λίγο με το γκάζι....

Στη διάθεση σου για κάθε πληροφορία......εδώ και έξι μήνες έχει πέσει το διάβασμα, και ο πειραματισμός της αρκούδας...:lol:

panos77
10/06/2011, 15:45
καλησπερα ...ενδιαφερομε και γω για ενα ποδηλατο για μεσα στην πολη χρηση....κυριως σε στενακια οχι τπτ ποδηλατοπορειες....ειμαι υψος 196 και αποτι ρωτησα ειμαι σε μεγεθος 58 στον σκελετο του ποδηλατου..εχει κανεις να προτεινει κατι??...οικονομικα πραγματα...εχω βρει ideal megisto στα 400 ευρω αλλα ψαχνω κ μια οικονομικοτερη λυση καθως δεν θα ειναι και βασικο μεταφορικο μεσον...ευχαριστω..

KaTaNaS
10/06/2011, 15:55
μην πας σε οικονομικοτερο... δεν αξιζει μια μικρη χρηματικη διαφορά στο βαθος χρονου που θα το κρατησεις . η Ιντεαλ εχει εξαιρετικα ποδηλατα για τον χομπίστα! :wave2:

Julius
10/06/2011, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
μην πας σε οικονομικοτερο... δεν αξιζει μια μικρη χρηματικη διαφορά στο βαθος χρονου που θα το κρατησεις . η Ιντεαλ εχει εξαιρετικα ποδηλατα για τον χομπίστα! :wave2:

+1000 ston grizzly

Ψάξε και για κανένα μεταχειρισμένο σε κανένα bike-site πχ cyclist-friends.gr

hidefnick
12/07/2011, 21:59
Στην αναζήτηση εσωτερικού σαζμάν για την καινούργια μπιτσικλέτα, έπεσα πάνω σε ΑΥΤΟ (http://www.fallbrooktech.com/08_NuVinciExperience.asp) . Πέραν του ποδηλατικού ενδιαφέροντος, είναι τρελά απλή ιδέα και υλοποίηση, και μάλλον θα το δούμε και αλλού σύντομα. :beer:

nikos_abel
22/07/2011, 12:22
Δεν διάβασα ούτε ένα ποστ στο νήμα, αλλά επειδή έχω πολλάααααααααααααα χρόνια να κάνω
ποδήλατο και ετοιμάζομαι να μπω στο κόσμο σας ελέω μικρού,

πριν αππο τις σοβαρές ερωτήσεις που θα κάνω (μάλλον σε ποδηλατικό φόρουμ) ας κάνω μια πυ έχω σα παιδική απορία 9στη πλειστόκαινο δεν είχαμε φορούμια και ιντερνέτια) :

Σε ποιο χέρι πάει το μπρος φρένο, σε πιο το πίσω και (ταμ ταμ ταμ ) γιατί;

Ευχαριστώ τους μέλλοντες συναδέλφους προκαταβολικά.

Θα διαβάσω μετά και το υπόλοιπο θρεντ να δω πια ρεμάλια από εσάς ξέρω.

:wave2:

makis206
22/07/2011, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Σε ποιο χέρι πάει το μπρος φρένο, σε πιο το πίσω και (ταμ ταμ ταμ ) γιατί;

Στα ποδήλατα τα φρένα είναι αντίθετα απ'τις μοτό, το μπροστινό δηλαδή βρίσκεται στο αριστερό χέρι (για το πίσω μην ψάχνεις ποδόφρενο..:lol: ), το γιατί δεν το γνωρίζω αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος.

Εννοείται ότι τα αλλάζεις στο λεπτό αν σε βολεύει καλύτερα χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα..:winka:

KaTaNaS
22/07/2011, 12:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Εννοείται ότι τα αλλάζεις στο λεπτό αν σε βολεύει καλύτερα χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα..:winka:

+1 :wave2:

nikos_abel
22/07/2011, 13:13
Στα ποδήλατα τα φρένα είναι αντίθετα απ'τις μοτό, το μπροστινό δηλαδή βρίσκεται στο αριστερό χέρι (για το πίσω μην ψάχνεις ποδόφρενο..:lol: ), το γιατί δεν το γνωρίζω αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος.

Λέω μήπως (γιατί πρόσφατα έφαγε σαβούρα φίλος με καινούριο ποδήλατο έτσι) έχουμε στο δεξί χέρι το κύριο φρένο.

Στις μηχανές με το μπροστινό λόγω βάρους, στα ποδήλατα με το πίσω γιατί αλλιώς ερχόμαστε καπάκι.

byron
22/07/2011, 13:19

Κουφό όντως, αλλά σε 2 ποδήλατα που έπεσαν στα χέρια μου το ένα είχε το μπροστινό στο δεξί (μάρκα TREK), ενώ το άλλο στο αριστερό. Μάλλον ο καθένας τα βάζει όπου θέλει? :confused:

el_hymador
22/07/2011, 13:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Κουφό όντως, αλλά σε 2 ποδήλατα που έπεσαν στα χέρια μου το ένα είχε το μπροστινό στο δεξί (μάρκα TREK), ενώ το άλλο στο αριστερό. Μάλλον ο καθένας τα βάζει όπου θέλει? :confused:

To αυτό... ότι να ναι τα βάζουν, δεν υπάρχει "συμφωνία" όπως στις μοτοσικλέτες. Από εκεί και έπειτα η αλλαξοφρενιά είναι πολύ εύκολη.

makis206
22/07/2011, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Λέω μήπως (γιατί πρόσφατα έφαγε σαβούρα φίλος με καινούριο ποδήλατο έτσι) έχουμε στο δεξί χέρι το κύριο φρένο.
Στις μηχανές με το μπροστινό λόγω βάρους, στα ποδήλατα με το πίσω γιατί αλλιώς ερχόμαστε καπάκι.

Θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση κι αυτό, το σίγουρο είναι πως το ποδήλατο δεν έχει την ίδια λογική στο φρενάρισμα (πατάω δηλαδή το μπροστινό για να σταματήσω). Τουλάχιστον όχι στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εγώ βασικά στο ποδήλατο τα έχω αντίθετα απ'τη μηχανή επειδή -με τη λογική που προανάφερες- με βόλευε περισσότερο η πίεση στο δεξί χέρι στα χώματα που έκανα παλιότερα, είχα πολλά χωμάτινα κατηφορικά μονοπάτια με αρκετές επιτόπιες και με βόλευε αρκετά στο να το χρησιμοποιώ για να στρίβω πιο σύντομα μπλοκάροντας τον πίσω τροχό. Ίσως στο ότι το δεξί με βόλευε πιο πολύ να ευθύνεται και η συνήθεια απ'τη μοτοσυκλέτα, πάντως είμαι σίγουρος πως αν το μπροστινό το είχα όπως τη μηχανή θα είχα πέσει αμέτρητες φορές.:lol:

@Bύρωνα όπως στά'πε ο Χυμαδώριος :winka:

Στην πράξη είναι ότι βολεύει τον καθένα τελικά παιδιά..:beer:

byron
22/07/2011, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
To αυτό... ότι να ναι τα βάζουν, δεν υπάρχει "συμφωνία" όπως στις μοτοσικλέτες. Από εκεί και έπειτα η αλλαξοφρενιά είναι πολύ εύκολη.

Ευτυχώς το Trek τα εχει στη σωστή μεριά γιατί αν χρειαζόταν να τα αλλάξω....καληνύχτα θείε Παύλο, μιας και έχει υδραυλικά δισκόφρενα.

Πως διάλο κάνουν εξαέρωση σ΄αυτά? :look:

makis206
22/07/2011, 13:37
Ευτυχώς το Trek τα εχει στη σωστή μεριά γιατί αν χρειαζόταν να τα αλλάξω....καληνύχτα θείε Παύλο, μιας και έχει υδραυλικά δισκόφρενα.
Πως διάλο κάνουν εξαέρωση σ΄αυτά? :look:

Όπως και στις μοτό ρε, τρομπάρισμα:blush:, ξεβίδωμα/βίδωμα. Τρομπάρισμα:blush:, ξανά το ίδιο.. :lol:

ΥΓ: Trekάκι μΑρή κουφαλίτσα;:D

byron
22/07/2011, 13:43
ΥΓ: Trekάκι μΑρή κουφαλίτσα;:D

Δανεικό από φίλο μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, και έχω πάθει πλάκα μαζί του. SLR 6500 το μοντέλο, και μην ξανακούσω κάποιον να πει οτι κάποιες μοτοσυκλέτες έχουν σκληρή σέλλα.

Μάγκα μου, οι σέλλες τους είναι Μεσαιωνικό βασανιστήριο...:cry: :cry:

makis206
22/07/2011, 13:48
Δανεικό από φίλο μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, και έχω πάθει πλάκα μαζί του. SLR 6500 το μοντέλο, και μην ξανακούσω κάποιον να πει οτι κάποιες μοτοσυκλέτες έχουν σκληρή σέλλα.

Αν ποδηλατείς τακτικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα συνηθίσεις και δεν θα μασάς το παραμικρό από πόνους, υπάρχουν βέβαια και τα κολάν με τις ενσωματωμένες σερβιέτες:lol: από κάτω αλλά δεν είναι θέμα να συζητηθεί σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ γιατί θα μας πάρουν με τα μπουζόκλειδα ναούμ..:rotflmao:

Anty12
22/07/2011, 13:51

Εδώ (http://www.parkersofbolton.co.uk/p-1523-velo-plush-sprung-comfort-leather-bike-saddle.aspx) φίλτατε......

εμένα πάντως την εκτίμησε πάρα πολύ ο απαυτός μου........:lol:

byron
22/07/2011, 14:15
Εδώ (http://www.parkersofbolton.co.uk/p-1523-velo-plush-sprung-comfort-leather-bike-saddle.aspx) φίλτατε......

Δεν μπορώ να το δώ λόγω firewall, αλλά υποθέτω οτι είναι κάποια σέλλα μεγέθους φρατζόλας που θα εκτιμήσει επίσης ο προστάτης μου? :D

Cpt. Haddock
22/07/2011, 14:20
Βύρωνα, επειδή είσαι και σε κρίσιμη ηλικία :p για να σε εκτιμήσει ο προστάτης σου, θέλει όσο πιο σκληρή σελα γίνεται, με αυλακωση η και τρύπα στη μέση. Επισης να σημαδευει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.

Και φορά και αυτά τα κολαν με την πανα-βρακακι :wave2:

sapila racing
22/07/2011, 14:24
Δεν μπορώ να το δώ λόγω firewall, αλλά υποθέτω οτι είναι κάποια σέλλα μεγέθους φρατζόλας που θα εκτιμήσει επίσης ο προστάτης μου? :D

Ρε μπάρμπα που μου θέλεις και ποδήλατο, πάρε μια με ελατήρια καλύτερα που ταιριάζει στην ηλικία σου. :lol:

Σε εχουν κακομάθει τα Ohlins μου φαίνεται. :p

231941

byron
22/07/2011, 14:44
:a36: :a36: :a36:

Julius
22/07/2011, 15:34
:a36: :a36: :a36:

telika re to podilato to eitheles gia ton mikro h' gia parti soy h' apla to peires gia ton mikro sto noumero sou??

webassasin
23/07/2011, 02:18
στην πλειοψηφια δεξια ειναι το πισω φρενο.
σε πολυ ριμαδια ποδηλατα που τα εφτιαξε κανας μαστορας παλιας σχολης,μπορει να τα βρειτε αναποδα.
παλια ειχε επικρατησει οτι το κυριο φρενο ειναι το πισω,οποτε και το βαζαν δεξια επειδη απλα οι πιο πολλοι ειναι δεξιοχειρες.
ισχυει ακριβως οπως και οτι δε βρισκεις φλυτζανια για αριστεροχειρες ( εκτος απο τα ισια χερουλια που ειναι both ways ) και επισης δεν υπαρχουν ψαλιδια για αριστεροχειρες ( !! ) .
Καντε το εξης,δοκιμαστε στο ιδιο φυλλο χαρτιου ενα ψαλιδι,κοβωντας μια με το δεξι και μετα μια με το αριστερο και πειτε μου τι παρατηρησατε.

Lio
26/07/2011, 11:42
Oποιος εχει ορεξη, μπορει να διαβασει τι λεει ο μεγας Sheldon Brown για το θεμα των φρενων:
http://www.sheldonbrown.com/brakturn.html#whichside

PS. Στην Αγγλια το μπροστινο φρενο ειναι δεξια.
Το ιδιο και στα ποδηλατα πολλων μηχανοβιων....

Cpt. Haddock
26/07/2011, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ρε μπάρμπα που μου θέλεις και ποδήλατο, πάρε μια με ελατήρια καλύτερα που ταιριάζει στην ηλικία σου. :lol:

Σε εχουν κακομάθει τα Ohlins μου φαίνεται. :p

Να ταν μόνο το ποδήλατο :evil:

Αμφίσημος
28/07/2011, 02:08
Sorry αν σπαμάρω αλλά θα ήθελα να μοιραστώ ενα βιντεάκι που μόλις ολοκλήρωσα και αφορά τις διαδρομές μου στην Αττική με το ποδηλατάκι μου...το βίδεο (http://www.youtube.com/watch?v=Q2waJPSqHg8)

makis206
28/07/2011, 08:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος
Sorry αν σπαμάρω αλλά θα ήθελα να μοιραστώ ενα βιντεάκι που μόλις ολοκλήρωσα και αφορά τις διαδρομές μου στην Αττική με το ποδηλατάκι μου...το βίδεο (http://www.youtube.com/watch?v=Q2waJPSqHg8) εδώ.

Ωραίο βίντεο! Ποιο είναι το κίτρινο κουκλί που δεν μπορώ να διακρίνω;:beer: :beer:

Αμφίσημος
28/07/2011, 12:32
Ωραίο βίντεο! Ποιο είναι το κίτρινο κουκλί που δεν μπορώ να διακρίνω;:beer: :beer:

Scott voltage YZ35 (πράσινο στην πραγματικότητα) αναβαθμισμένο απο τα χεράκια μου προς mountain μεριά...

makis206
28/07/2011, 12:55
Scott voltage YZ35 (πράσινο στην πραγματικότητα) αναβαθμισμένο απο τα χεράκια μου προς mountain μεριά...

Aυτά τα dirtάκια είναι ότι πρέπει για τσάρκα σε μονοπάτια και μέσα στην πόλη κι άμα είσαι λίγο καγκούρης (που μάλλον είσαι γιατί είδα σουζίτσες:lol: ), μανούλα για κολπάκια σε πλατείες κλπ κλπ..

Αυτό είχα πριν 2-3 χρόνια κι εγώ αλλά με κάμποσα έξτρα πάνω (μονούς δίσκους, chainguides κλπ)..:beer:

232418

Αμφίσημος
28/07/2011, 17:27
Τίμιο ποδήλατο και σηκώνει και μια αναβαθμισούλα. Το'χω καταφχαριστηθεί σχεδόν σε όλα τα τερέν χωρίς πουθενά να υπερτερεί βέβαια... (κάτι σα το tenere μου δηλαδή)
Το πρώτο πράγμα που άλλαξα ήταν το τιμόνι (φαρδύτερο μεταβλητής διατομής) Αν κρίνω απ΄τα περισσότερα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας μάλλον επιβάλλεται. Λεφτά να έχεις να δίνεις...
Το κυριότερο είναι να έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε βόλτες...
Ιδού το μωρό μου:

232421

makis206
28/07/2011, 22:13
Ιδού το μωρό μου:

Σε μάχιμη φωτό όπως του πρέπει!:beer:

hidefnick
29/07/2011, 22:45
Πάντως, ότι γράφουμε για αγορές μέσω νετ και συγκρίσεις τιμών, στα ποδήλατα ισχύει *2.

Στήνω το καινούργιο μου super dooper city bike, και πραγματικά ότι να'ναι είναι τα μαγαζιά..... Επειδή γενικά τα κόστη είναι μικρά, βαράνε χωρίς αύριο. Πχ τιμόνι στην Γερμανία 9,9+5 μεταφορικά, εδώ 35 και με παραγγελία. Και κάπως έτσι παίζουν όλα.

Βέβαια το κορυφαίο που άκουσα είναι για παραγγελία σαζμάν και σε 2-3 μήνες θα είναι εδώ.... Και το άκουσα απο τον αντιπρόσωπο.... Και φυσικά "ασε μια προκαταβολή και θα δούμε πόσο θα κοστίσει"

Και τέλος, και επειδή κάποιος αναρωτήθηκε το πρωί που μιλάγαμε, αν έχεις παλουκόσελο 26,8mm και σπάσει, ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΌ ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΙ στην αντιπροσωπεία. Και δεν παίζει στη μισή Αθήνα, που ρώτησα σήμερα. Τουλάχιστον κάποιοι μου είπαν να το πάρω μέσο νετ, γιατί κάποιοι άλλοι, που είχαν το συγκεκριμένο ποδήλατο προς πώληση, μου είπαν ότι δεν παίζει τέτοια διάσταση....

Επεσε πελατία, λόγο ανάγκης, και όλοι είπαν να γίνουν πλούσιοι..... Κρίμα. Και σε παλία μαγαζιά, που περιμένεις κάτι διαφορετικό, να βλέπεις μία απο τα ίδια. Δεν πειράζει όμως. Μια χαρά στέλνουν και οι γερμανοί και οι άγγλοι ποδήλατα και ανταλακτικά....

(φυσικά παίζουν και εξαιρέσεις, που πραγματικά ξεχωρίζουν)

Και μερικά στοιχεία για την σέλα του προέδρου:

Features
* Ladies anatomic comfort saddle. :eyepop: :lol: :lol: :lol:
* Patented D2 triple cut-out on base designed to reduce numbness & pain.
* Construction: Leather trim with deep soft density foam padding.

makis206
30/07/2011, 09:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick

Α γι'αυτό μου'μοιασε η ρουφιάνα με κρεβάτι γυναικολόγου :uplate: :rotflmao:

Για αγορές από εξωτερικό ρίχτε μια ματιά στο chainreaction (http://www.chainreactioncycles.com/), έχει τα πάντα κι είναι πολύ σπάνιο να μη βρεις αυτό που θες. Από τιμές δεν είναι πάντα φθηνότερο, πάντα όμως παίζουν πολύ καλές προσφορές σε διάφορα καλούδια. Έχω φέρει πάμπολα πράγματα από εκεί, το μαγαζί είναι άπαιχτο!

hidefnick
30/07/2011, 09:58
Το chain είναι ψιλοακριβό. Φτηνά βρήκα τα:

www.bike24.net

www.poisonbikes.de

www.bike-components.de

(Το poison έχει απιστευτη ποικιλία σε ζάντες και μπορείς να φτιάξεις ότι θες σε τιμές super)

Anty12
02/08/2011, 01:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Και μερικά στοιχεία για την σέλα του προέδρου:

Features
* Patented D2 triple cut-out on base designed to reduce numbness & pain.
* Construction: Leather trim with deep soft density foam padding.

Προς τι ο γέλωτας φίλτατε....?????:evil:

να δω εσείς τι βάλετε κάτω απ΄ τα ποπουδάκια σας, αμα κάνετε 20 χλμ κάθε μέρα (μίνιμουν) :smokin: :smokin:

panos1050
03/08/2011, 15:35
εγω εχω αυτο http://ram-bikes.com/eng/ht_two.php

το πηρα πριν κανα 6μηνο και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος
το μονο που θελω να του κανω τωρα ειναι αλλαγη στα λαστιχα σε κατι πιο ασφαλτηνο
γιατι χωμα παταω λιγο
και αυτα δεν ειναι οτι καλυτερο για ασφαλτο

George_M.
06/08/2011, 01:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Η Kalkhoff βγάζει ακόμα ποδήλατα και μάλιστα με πολύ καλά περιφερειακά και value for money. Αγόρασε πρόσφατα ένας φίλος.

:winka:

http://www.kalkhoff-bikes.de/

Ακριβως ετσι!!
ανοιξιατικο αποκτημα (αρχες Μαρτη) κ μεχρι τωρα εχει γραψει 2300 χιλ..:smokin:

George_M.
06/08/2011, 01:59
...

233291

Takata Dome
29/08/2011, 12:16
Να και το δικο μου

:lol:

234522

Toumpas
29/08/2011, 12:52
Να και το δικό μου.

http://img35.imageshack.us/img35/9166/img1628s.jpg

Κατεβαίνει και μονοπάτια στον Υμηττό αμα λάχει ;)

fantacid
29/08/2011, 15:01
Sorry αν σπαμάρω αλλά θα ήθελα να μοιραστώ ενα βιντεάκι που μόλις ολοκλήρωσα και αφορά τις διαδρομές μου στην Αττική με το ποδηλατάκι μου...το βίδεο (http://www.youtube.com/watch?v=Q2waJPSqHg8)

ωραιος ο συνονοματος!

tzarot
31/08/2011, 15:46
Για να σας φτιάξω λιγάκι... (http://youtu.be/7dfdzdiksX8)

...και λίγο ακόμα... (http://youtu.be/vms9EEhT_LU)

...ή μήπως καλύτερα έτσι ? (http://youtu.be/rms3_v41pKc)

Όποιος είναι μέσα ακολουθεί στην επόμενη...

Toumpas
01/09/2011, 06:36
Ωραία καλή φάση Τσάροτ ;)

hidefnick
01/09/2011, 06:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
Για να σας φτιάξω λιγάκι... (http://youtu.be/7dfdzdiksX8)

...και λίγο ακόμα... (http://youtu.be/vms9EEhT_LU)

...ή μήπως καλύτερα έτσι ? (http://youtu.be/rms3_v41pKc)

Όποιος είναι μέσα ακολουθεί στην επόμενη...

:beer: :beer: :beer: :beer:

sapila racing
08/09/2011, 14:48
Αχχχχ ενα ονειρο παει να γίνει πραγματικότητα......
Χτες πήρα τον σκελετό για να φτιάξω την ποδηλαταρα που ηθελα πάντα. :)

Θα μετακομίσω μερικά πράγματα απο το υπάρχον στον καινούριο new old stock σκελετό, θα βαλω και μερικά καινούρια πράματα που δεν ταιριάζουν (Campagnolo φυσικά) και θα είναι έτοιμο.
Δεν λεω τιποτα αλλο, θα βαλω φωτό οταν είναι. :smokin:

byron
19/09/2011, 10:09
Ρε παίδες για πείτε γιατί έχω χάσει τη μπάλα....

Όταν λένε μέγεθος σκελετού 45 πχ, ποιά διάσταση εννοούν? Το κάθετο που ενώνει σέλλα με τα πεντάλ? Το οριζόντιο κομμάτι? Ποιό απ΄όλα? :confused:

PS. Thanks Makisssss:winka:

Takata Dome
19/09/2011, 10:14

Όταν λένε μέγεθος σκελετού 45 πχ, ποιά διάσταση εννοούν? Το κάθετο που ενώνει σέλλα με τα πεντάλ? Το οριζόντιο κομμάτι? Ποιό απ΄όλα? :confused:

Φανταζομαι μιλαμε για διαγωνιο...45 πρεπει να ειναι καπου κοντα στις 19 ιντσες.Θεωρειται μεγεθος large.
Τι συμβολιζει το 45? Νομιζω την αποσταση των ποδιων απο το εδαφος μεχρι τον καβαλο.:wave2:

sapila racing
19/09/2011, 10:16

Κανονικά είναι η απόσταση απο το κεντρο της μεσαίας τριβής ως εκει που τελειώνει ο κάθετος σωλήνας οπως είπες κι εσυ.
Καποιες εταιρείες όμως μετρανε διαφορετικά.
http://www.usedbicycleguide.com/Bicycle%20Size%20and%20Fit.html

Cpt. Haddock
19/09/2011, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Φανταζομαι [...] Νομιζω[...]

Εαν δεν εισαι σιγουρος, μπορείς και να μην απαντάς :wave2:

byron
19/09/2011, 10:19
Κανονικά είναι η απόσταση απο το κεντρο της μεσαίας τριβής

Say what nigga? :dizzy:

Cpt. Haddock
19/09/2011, 10:20
Say what nigga? :dizzy:

Ο κεντρικός αξονας των πε(ν)ταλιώνΕ :wacko:

byron
19/09/2011, 10:21
Φανταζομαι μιλαμε για διαγωνιο...45 πρεπει να ειναι καπου κοντα στις 19 ιντσες.Θεωρειται μεγεθος large.
Τι συμβολιζει το 45? Νομιζω την αποσταση των ποδιων απο το εδαφος μεχρι τον καβαλο.:wave2:

To 45 είναι medium ή XS σε κάποιες εταιρίες. To large είναι 52+

Takata Dome
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εαν δεν εισαι σιγουρος, μπορείς και να μην απαντάς :wave2:

Εαν δεν ειμαι σιγουρος,μπορειτε να μην με λαβετε υπ'οψην:wave2:
Αν και αυτο ειναι.Ετσι μου εχουν πει τουλαχιστον!

byron
Ο κεντρικός αξονας των πε(ν)ταλιώνΕ :wacko:

να και ένας που μιλάει ελληνικά ρπμ....:lol:

Takata Dome
19/09/2011, 10:22

Στο δικο μου το Specialized,το large ειναι το 19αρι.Το 21 το large.Καθε εταιρια μαλλον εχει δικο της τροπο!

sniper
19/09/2011, 10:23
... To large είναι 52+

Παλιά και το 20 λάρτζ ήταν.. :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :lol:

Cpt. Haddock
19/09/2011, 10:24
Αν και αυτο ειναι

Ετσι μου εχουν πει τουλαχιστον!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :lol: :rotflmao:

Ρε συ στο ειπα και την αλλη φορά και το ίδιο κανεις σε καθε θρεντ. Απαντάς επι παντός θεματος κι ας μην ξερεις.

Τεσπα, στο θεμα μας, στα ποδήλατα και στον Βαρώνο.

(σέλα καλή να πάρεις γιατι η ηλικία προδιαθέτει για άλλα :look: :lol: )

byron
19/09/2011, 10:24
Στο δικο μου το Specialized,το large ειναι το 19αρι.Το 21 το large.Καθε εταιρια μαλλον εχει δικο της τροπο!

Δεν ξέρω τι διάολο γίνεται. Κάποιες εταιρίες έχουν άλλο τρόπο μέτρησης? και δεν βγάζεις άκρη. Ιδίως στα μεταχειρισμένα οι περισσότεροι δεν ξέρουν κάν τι νούμερο σκελετό έχει αυτό που πουλάνε. :evil:

Cpt. Haddock
19/09/2011, 10:26
Δεν ξέρω τι διάολο γίνεται. Κάποιες εταιρίες έχουν άλλο τρόπο μέτρησης? και δεν βγάζεις άκρη. Ιδίως στα μεταχειρισμένα οι περισσότεροι δεν ξέρουν κάν τι νούμερο σκελετό έχει αυτό που πουλάνε. :evil:

Θα πας σε ποδηλαταδικο καλό (πχ στο Cyclist) να σε "μετρησουν", οχι μονο υψος αλλα καβάλο και μηκος χεριώνΕ

Εκει θα ξέρεις τι ποδηλατο θες (αναλόγως και τον τυπο βεβαια)

Μπες και στο www.cyclist.gr να δεις περισσότερα :beer:

Takata Dome
19/09/2011, 10:27
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :lol: :rotflmao:

Ρε συ στο ειπα και την αλλη φορά και το ίδιο κανεις σε καθε θρεντ. Απαντάς επι παντός θεματος κι ας μην ξερεις.

Τεσπα, στο θεμα μας, στα ποδήλατα και στον Βαρώνο.

(σέλα καλή να πάρεις γιατι η ηλικία προδιαθέτει για άλλα :look: :lol: )

Ποδηλατο εχω,ασχολουμαι εδω και χρονια και κατι ξερω.Αυτο για τον σκελετο το διαβαζω στο site της ιδιας της specialized,στο manual του ποδηλατου μου και μου το εχει και πει και ο πωλητης.Δηλαδη για να πω οτι ξερω πρεπει να δουλευω στο εργοστασιο ή ενα εχω πτυχιο?

sapila racing
19/09/2011, 10:47

Αυτα τα νούμερα είναι για mountan bike, οχι για όλα. :winka:

byron
19/09/2011, 10:53
Αυτα τα νούμερα είναι για mountan bike, οχι για όλα. :winka:

Ναι οκ, ΜΤΒ ή κάτι που έχει 26τροχό εννοώ.

0ldb0y
19/09/2011, 18:57
Ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.evanscycles.com/help/bike-sizing)

Είναι κατατοπιστικότατο!

panos1050
24/09/2011, 15:12
http://www.youtube.com/watch?v=PiAgKwSjJ1M&feature=related

:eyepop: :eyepop:

dmf
24/09/2011, 15:23
Παιδια, επειδη βλεπω ψαχνετε για ποδηλατα. Λαβετε υποψη και την Γερμανικη Canyon. Φτιαχνει πολυ καλα ποδηλατα, τα οποια τα εχουν βαθμολογησει αριστα πολλα ξενα περιοδικα.
Και το καλυτερο ειναι οτι αγοραζεις κατ'ευθειαν απο το εργοστασιο. Δεν υπαρχει μεσαζοντας. Αυτη ειναι η πολιτικη της εταιρειας. Με 70€ ερχεται σε ειδικη κουτα σπιτι σου απο Γερμανια. Και αμα κανετε συγκρισεις με τα cannondale ας πουμε για ιδιας κατηγοριας ποδηλατο πληρωνετε το 60% της τιμης του.
Υπαρχει και υπηρεσια ατυχηματος. (Εκπτωση σε 2ο σκελετο σε περιπτωση που τρακαρετε και σπασει ο πρωτος κλπ)
Τα πολλα λογια ειναι φτωχια δειτε τα μονοι σας:
http://www.canyon.com/_en/

byron
24/09/2011, 19:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Τα πολλα λογια ειναι φτωχια δειτε τα μονοι σας:
http://www.canyon.com/_en/

Όντως για φτώχεια μιλάμε....

Είδα ένα στα 700, ένα στα 1600 και τα υπόλοιπα μεταξύ 5.000 & 6.000€.

Θα ΄θελα να ξερα με τι περιθώριο κέρδος δουλεύουν όλοι αυτοί.....:sick:

Cpt. Haddock
24/09/2011, 20:51
Μπες να δεις και τα fidusa (κατασκευασμένα στη Ροδο - χειροποιητα), πόσο έχουν :wacko:

dmf
26/09/2011, 22:45
Δεν ξέρω αν είναι ακριβά για αυτό που ψάχνεις, αλλα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες καλές μάρκες Cannondale, pinarello, specialized κ.ο.κ είναι πολύ φθηνότερα..
Και εχουν ο,τι καλυτερο κυκλοφορει σε περιφερειακα.. Δεν ειναι φτηνιαρικα σε καμια περιπτωση.