View Full Version : Ποδήλατα
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
[
17]
18
19
20
21
22
George_Sp
23/07/2012, 14:16
υπαρχει μια διαδρομη εδω παραλιακη που ειναι περιπου 30-35 χιλιομετρα,αυτοι που ειναι πιο προπονημενοι συνεχιζουν...
αυτη σκεφτομαι να κανω για αρχη και μετα βλεπουμε.
στα χρηματα ειμαι περιπου στα 500-800 ευρω,
ξερω οτι ενα καλο κουρσακι ξεπερνει τα 1000 ευρω αλλα οι καιροι ειναι δυσκολοι οποτε...
αν κοιτάξεις σε μοντέλα του 2011 δεν είναι ανάγκη να πας στο 1000άρικο. Επίσης οι τιμές έπεσαν ελαφρά. Κοίτα ενδεικτικά μερικά που σου στέλνω
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=84316
http://www.grammariosbikes.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-gear.tpl&product_id=1499&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=100012
http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=ORB12Z10154H3
Να σου τονίσω επίσης οτι αν πάρεις τα ποδηλατάδικα γύρα.....και ζητήσεις 2011 μοντέλο στο μέγεθός σου έχεις πολλές πιθανότητες να το πάρεις σε εκπληκτικές τιμές.
panos1050
23/07/2012, 14:22
το Specialized μου φαινεται πολυ καλο μμμμμμ
George_Sp
23/07/2012, 14:33
αν θελήσεις να επισκεφτείς το γραμμάριο που έχει το specialized στείλε μου για να ειδοποιήσω τα παιδιά εκεί. θα φροντίσω και για καλύτερη τιμή :)
panos1050
23/07/2012, 17:13
αν θελήσεις να επισκεφτείς το γραμμάριο που έχει το specialized στείλε μου για να ειδοποιήσω τα παιδιά εκεί. θα φροντίσω και για καλύτερη τιμή :)
οκ να εισαι καλα...
Cpt. Haddock
23/07/2012, 19:58
Τα specialized γαμουν, τέλος... :smokin:
Ειδικά το Allez sport.
Εχετλαίος
23/07/2012, 20:55
Σήμερα είδα ένα ποδηλατάκι που "τσίμπησε" από ένα παλαιοπώλη ένας κολλητός και έμεινα!
Είναι ένα Raleigh αμνημονεύτων ετών με ταμπούρα !!! μπρος πίσω!
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!
:eek:
el_hymador
24/07/2012, 00:31
Τα κουρσάκια είναι κουραστικά μέσα στην πόλη, σαν να έχεις ένα RR για παπί ένα πράμα... παλεύεται άμα γουστάρεις, αλλά και εσύ ταλαιπωριέσαι και το ποδήλατο. Αν θέλουμε ντε και καλά ταχύτητα και τρελά cadence, ίσως ένα fitness βασισμένο σε κούρσα με λίγο πιο φαρδιά ελαστικά να είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Προσωπικά θεωρώ την καλύτερη επιλογή για all round ποδηλατάκι ένα μεταποιημένο MTB. Έχω φτιάξει ένα τέτοιο με city ελαστικά, τιμόνι πεταλούδα, άνετη σέλα και καλάθι στη σχάρα και το χρησιμοποιώ στο 98% των μετακινήσεων μου μέσα στην Κόρινθο και περιξ αυτής... για πιο μακρυνές αποστάσεις στας εξοχάς, έχω ένα Orbea που είναι κούρσα με flat bar.
vassilis88
24/07/2012, 09:36
Τα specialized γαμουν, τέλος... :smokin:
Ειδικά το Allez sport.
για το allez δν ξερω ειναι κουρσακι χαχα!
ελεγα ομως να παρω το crosstrail για πολη κυριως κ καμια βολτα κοντινη
χωματα κ τετοια δν παταω.... κοιταζα τα τρεκινγκ λογω λακουβων-πεζοδρομιων κλπ της πολης
θα βολεψει η καλυτερα καποιο road hybrid που μου λεει κ ο george sp..?
το sirrus ας πουμε μιας κ πιασαμε τα specialized.. 50 ευρω διαφορα εχουν
ελ χυμαδορ μετα απο συμβιωση 2 βδομαδες με κουρσακι πιστευω το RR ειναι σκουτερ μπροστα του χαχαχα
sapila racing
24/07/2012, 09:51
για το allez δν ξερω ειναι κουρσακι χαχα!
ελεγα ομως να παρω το crosstrail για πολη κυριως κ καμια βολτα κοντινη
χωματα κ τετοια δν παταω.... κοιταζα τα τρεκινγκ λογω λακουβων-πεζοδρομιων κλπ της πολης
θα βολεψει η καλυτερα καποιο road hybrid που μου λεει κ ο george sp..?
το sirrus ας πουμε μιας κ πιασαμε τα specialized.. 50 ευρω διαφορα εχουν
ελ χυμαδορ μετα απο συμβιωση 2 βδομαδες με κουρσακι πιστευω το RR ειναι σκουτερ μπροστα του χαχαχα
Θα έλεγα να δοκιμάσεις το Peugeot που έχεις με ενα ίσιο τιμόνι, ισως και να μην αγοράσεις αλλο μετά. ;)
vassilis88
24/07/2012, 10:01
streetfighter δλδ?:D
αλλα κ τα φιτνες που λενε κουρσακια με ισιο τιμονι δν ειναι..
θα το σκεφτω γιατι ειναι κ ομορφο ετσι κ δν ξερω αν θελω να το αλλαξω
αν ειναι βεβαια να γλιτωσω 500 ευρω:p
sapila racing
24/07/2012, 10:06
streetfighter δλδ?:D
αλλα κ τα φιτνες που λενε κουρσακια με ισιο τιμονι δν ειναι..
θα το σκεφτω γιατι ειναι κ ομορφο ετσι κ δν ξερω αν θελω να το αλλαξω
αν ειναι βεβαια να γλιτωσω 500 ευρω:p
Eίναι τρομερά απλή μετατροπή, το επαναφέρεις όποτε θέλεις στην αρχική κατάσταση σε 5 λεπτά.
Εγω εχω δυο κούρσες εποχής, ενα με ισιο τιμόνι κι ενα με κανονικό.
Με το ίσιο τιμόνι ειναι πολύ άνετο για βόλτες και δεν νομίζω οτι εχει να ζηλέψει κάτι απο τα συγχρονα τυπου fitness.
Η μετατροπή θα κοστίσει κατω απο 50ρικο ολα μαζί με καλά ανταλλακτικά, δηλαδή τιμονι λαιμό, μανέτες και ντίζες (θα χρειαστούν μαλλον και ντιζες γιατί η κούρσα εχει 'αχλάδι' και δεν ταιριάζουν στις κοντες μανετες που θα βαλεις ).
vassilis88
24/07/2012, 11:52
ok.. ευχαριστω αρη
θα το κοιταξω κ λογικα ετσι θα το κανω, μην δινω λεφτα τωρα για καινουριο
el_hymador
24/07/2012, 14:37
Βασικά αυτό που λέει ο Sapilas, τα ποδήλατα τα φέρνεις στα μέτρα σου και τα προσαρμόζεις για οποιοδήποτε πεδίο πάρα πολύ έυκολα και με μικρό κόστος. Φυσικά κανένα MTB δεν θα γίνει κούρσα και το αντίτροφο, αλλά μπορείς να βελτιώσεις πάρα πολύ συγκεκριμένους τομείς. Τα παλιά κουρσάκια με τους cro-mo σκελετούς είναι πολύ πιο φιλικά από τα σύγχρονα αλουμινένια (και carbon) καθότι ο σκελετός τους δεν είναι νταμάρι ακάμπτος και αποροφά ένα μέρος των κραδασμών. Αυτά που υποφέρουν περιοσσότερο στο σενάριο κούρσα στην πολή είναι τα ελαστικά και οι τροχοί.
panos1050
30/07/2012, 17:19
george ,επειδη σκεφτομαι να παω μια απο αυτες τις μερες στο γραμμαριο,θελω να μου πεις αν τα παιδια εκει κανουν μετρησεις για την επιλογη καταλληλου ποδηλατου
George_Sp
30/07/2012, 19:37
george ,επειδη σκεφτομαι να παω μια απο αυτες τις μερες στο γραμμαριο,θελω να μου πεις αν τα παιδια εκει κανουν μετρησεις για την επιλογη καταλληλου ποδηλατου
ναι έχουν πρόγραμμα bikefitting που κάνει τα πάντα. πρέπει όμως να κλείσεις ραντεβού για μέτρηση. βασικά πάρτους απευθείας τηλέφωνο και πες τους από το Γιώργο με το Cube LTD. :)
panos1050
30/07/2012, 22:05
ναι έχουν πρόγραμμα bikefitting που κάνει τα πάντα. πρέπει όμως να κλείσεις ραντεβού για μέτρηση. βασικά πάρτους απευθείας τηλέφωνο και πες τους από το Γιώργο με το Cube LTD. :)
Ok George σε ευχαριστω πολυ για όλα
panos1050
01/08/2012, 21:53
Πήγα δοκίμασα και είμαι ανάμεσα στα δυο εξής μοντέλα -
Specialized secteur και στο bianchi via nirone 7 .
Για πείτε καμία γνώμη ρε παιδιά ...
George_Sp
01/08/2012, 22:31
Πήγα δοκίμασα και είμαι ανάμεσα στα δυο εξής μοντέλα -
Specialized secteur και στο bianchi via nirone 7 .
Για πείτε καμία γνώμη ρε παιδιά ...
με την καμία το bianchi.....υπερκοστολογημένο.
για το secteur δεν εχω άποψη.
Aboulafia
02/08/2012, 06:47
με την καμία το bianchi.....υπερκοστολογημένο.
για το secteur δεν εχω άποψη.
Μπορεί όντως να είναι υπερκοστολογημένο όπως λες το bianchi, αλλά κάνει κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμά του.
Τουλάχιστον σε σχέση με το μάλλον αδιάφορο κατα τη γνώμη μου Specialized.
Και η bianchi δεν είναι τυχαία εταιρεία, έχει παράδοση στο χώρο και δη στις κούρσες...
Επίσης φίλε ρίξε μια ματιά και σε μεταχειρισμένα, μπορείς με τα ίδια χρήματα με ένα καινούριο να πάρεις πολύ "περισσότερο" ποδήλατο, αν δεν έχεις πρόβλημα με την αγορά μεταχειρισμένου. Σίγουρα ευκαιρίες υπάρχουν.
Μπορείς να κοιτάς και εδώ (http://www.cyclist-friends.gr/forumdisplay.php?169-%C1%E3%E3%E5%EB%DF%E5%F2-%E3%E9%E1-%EA%EF%FD%F1%F3%E5%F2.-%28Road-TT%29), σίγουρα κάτι θα βρεις.
Παναγιώτης
George_Sp
02/08/2012, 06:59
Μπορεί όντως να είναι υπερκοστολογημένο όπως λες το bianchi, αλλά κάνει κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμά του.
Τουλάχιστον σε σχέση με το μάλλον αδιάφορο κατα τη γνώμη μου Specialized.
Και η bianchi δεν είναι τυχαία εταιρεία, έχει παράδοση στο χώρο και δη στις κούρσες...
Παναγιώτης
Και μένα τα Specialized δε μ αρέσουν σαν σχεδιασμός και παλέτες χρωμάτων στη πλειοψηφία τους. Από την άλλη το bianchi είναι όντως ομορφότερο ως ιταλικό design, αλλά πάσχει σε πολλά βοηθητικά υλικά συναρμολόγησης, και ειδικά όταν τα χρυσοπληρώνεις θα περίμενε κανείς κορυφαία ποιότητα παντού. Είναι σαν να παίρνεις lamborghini και μέσα να μην έχει alcadara για επένδυση αλλά πολυπροπυλένιο.
Έτσι και στα bianchi θεωρώ απαράδεκτο να δίνεις ένα σκασμό λεφτά και τα δαχτυλίδια του λαιμού ή τα εσωτερικά ρουλεμάν ή η μεσαία τριβή να είναι τα ίδια με ένα ποδήλατο της μισής τιμής από όσα κάνει.
Πιο value for money δηλαδή και προτιμότερο το specialized και ας είναι ασχημόπαπο.
Αλλιώς αν πάμε και σε αγορά από εξωτερικό κοιτάς σε Planet-x, Giant, Principia.
Τέλος πάντων είναι μεγάλη η κουβέντα, οπότε ας αφήσουμε το παλικάρι που ενδιαφέρεται να συνεχίσει και βλέπουμε.
Aboulafia
02/08/2012, 07:10
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου, άλλωστε το θέμα εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό, αυτό που εγώ βλέπω κούκλα, ο άλλος το βλέπει πανούκλα κ.ο.κ.
Σίγουρα όμως όταν φτάνεις ένα επίπεδο τιμής, λίγο εως πολύ τα προσφερόμενα ποδήλατα (τουλάχιστον από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου), είναι αναλόγου επιπέδου και δύσκολα θα κάνεις άσχημη αγορά, το θέμα είναι τι γίνεται στα φθηνά μοντέλα όπου όλοι προσπαθούν να συμπιέσουν το κόστος και να κόψουν από όπου μπορούν.
Όσο για το φίλο που ενδιαφέρεται, η καλύτερη λύση είναι η επίσκεψη σε ποδηλατάδικο, η δοκιμή κάποιων μοντέλων και αφού αρχίσει και διαμορφώνει μια βάση, αν θέλει τον βοηθάμε παραπάνω, όσο μπορούμε ο καθένας.
Παναγιώτης
George_Sp
02/08/2012, 07:18
Δυστυχώς αυτό που λες ίσχυε μέχρι πριν 5έτη. Πλέον ακόμα και οι μεγάλες εταιρίες κόβουν από όπου μπορούν ή από όπου ''δε φαίνεται''.
Πάντα ήμουν της άποψης ότι πληρώνεις παίρνεις...αλλά τελικά πλέον ισχύει οτι με λίγο ψάξιμο μπορείς να πάρεις αντίστοιχα καλό προϊόν χωρίς να δώσεις πολλά παραπάνω απλά και μόνο λόγω ''ομορφιάς'' ή ονόματος marketing.
Ας μην συζητήσουμε και το θέμα πρώτων υλών είτε αλουμίνιο είτε carbon που πλέον οι εταιρίες που έχουν δικά τους εργοστάσια παραγωγής, και δεν παίρνουν φασόν από Κίνα και Κορέα, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και λείπουν πολλά μεγάλα ονόματα. Όχι οτι πλέον η Κίνα και η Κορέα δεν είναι ικανές να δώσουν ISO σε ευρωπαικά πρότυπα.... αλλά πραγματικά έχει διαφορά το carbon monocoque που παράγεται εκεί με το αντίστοιχο κομμάτι που βγάζει σκελετό με carbon made in U.K.
Τέσπα μη ζαλίζω με λεπτομέρειες γιατί είπαμε...τεράστια κουβέντα :P
Ας καταλήξει σε 2-3 ποδήλατα και ένα budget και θα επανέλθω με τις τελικές μου προτάσεις, τα συν και πλυν της κάθε του επιλογής και τις εναλλακτικές με αγορά από Ευρώπη.
panos1050
02/08/2012, 13:13
εχω παει στο μαγαζι εχω δοκιμασει 4-5 κουρσακια,αλλα οσο ναναι εχω μπερδευτει λιγο,λογο μη εμπειριας
θελω κατι σε relaxed γεωμετρια γυρο στο χιλιαρικο,
ο τυπος εκει μου ειπε για bianchi specialized giant cannondale και οτι λιγο πολυ τα ιδια ειναι
φυσικα κοιταω και για μεταχειρησμενο,αν βρω κατι αξιολογο θα προχωρισω
George_Sp
02/08/2012, 13:26
κοίτα και εδώ
http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/FBPXPRORIV12/planet_x_pro_carbon_rival_road_bike_2012
και επίσης
http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/FBGUATOS/guerciotti_atos_bike_black_red_white_large_52cm
για μένα το καλύτερο value for money μακράν από οποιαδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην κατηγορία τιμής 900-1200ευρώ.
εχω παει στο μαγαζι εχω δοκιμασει 4-5 κουρσακια,αλλα οσο ναναι εχω μπερδευτει λιγο,λογο μη εμπειριας
θελω κατι σε relaxed γεωμετρια γυρο στο χιλιαρικο,
ο τυπος εκει μου ειπε για bianchi specialized giant cannondale και οτι λιγο πολυ τα ιδια ειναι
φυσικα κοιταω και για μεταχειρησμενο,αν βρω κατι αξιολογο θα προχωρισω
ψάχνεις για σκελετό με slopping γεωμετρία και άνεση να ξέρεις στι κουρσες έχουν μόνο τα ''κάρβουνα'':) , αλλά με τα λ7 που διαθέτεις είναι λίγο δύσκολο να βρείς.
Αγόρασε τουλάχιστον αυτό με τους καλύτερους τροχούς αν δεν πάρεις κάρμπον που είναι το κυριώτερο για να ειναι γρήγορη η κουρσα
DimChios
06/09/2012, 17:26
...ξερω οτι δεν ειναι και τοσο ευκολο αυτο που ζηταω καθως επισης οτι υπαρχουν μυστικα και μυστικα που δεν αναλυονται σε ενα ποστ...να διαβασω ολο το θρεντ απ την αρχη δεν παιζει (αν και θα μπει ο καπ10 και αυτο ακριβως θα μου προτεινει) :lol:
θελω-σκεφτομαι λοιπον ως ασχετος και χωρις προς το παρων απαιτησεις ενα ποδηλατο για μια στο τοσο βολτιτσα, ισως και καμια Παρνηθα, εντος πολης, ανετο, οικονομικο, εμφανισημο
ΔΕΝ ξερω τι παιζει με τα μεγεθη, ΔΕΝ ξερω τι παιζει με τις ταχυτητες-μηχανισμους κλπ κλπ
Α-ΣΧΕ-ΤΟΣ!
Και το λεω το ασχετος γιατι εγω τα ποδηλατα τα φανταζομουν στα 100-200 αντε 300 ευρω! Τα ανω των 1000 ευρω τα θεωρουσα "επαγγελματικα" αλλα εσεις εδω ειστε αρρωστοι :lol:
π.χ, ενα τετοιο δε μου κανει?
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2652134/
ομορφο ειναι, αναρτησεις εχει, σελα δεν εχει αλλα ποσο να κανει μια? κλπ....
επίσης αυτο http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2688693/
Στω!
Ψάχνω αυτόν τον καιρό ένα ποδήλατο γενικής χρήσης και θα συμφωνήσω με τον Dimhios ότι για κάτι τέτοιο δεν χρειάζονται πάνω από 300-350... έχοντας δει διάφορα, μου αρέσει ένα bergamont vitox 6.1. Τα ξέρει κανείς? η χρήση του θα είναι μερικές δεκάδες χιλιόμετρα εβδομαδιαίως στην πόλη, ε, και κανένα σπασιματάκι σε χωματόδρομους κανά δυό φορές το μήνα....
DimChios
06/09/2012, 17:55
Ψάχνω αυτόν τον καιρό ένα ποδήλατο γενικής χρήσης και θα συμφωνήσω με τον Dimhios ότι για κάτι τέτοιο δεν χρειάζονται πάνω από 300-350... έχοντας δει διάφορα, μου αρέσει ένα bergamont vitox 6.1. Τα ξέρει κανείς? η χρήση του θα είναι μερικές δεκάδες χιλιόμετρα εβδομαδιαίως στην πόλη, ε, και κανένα σπασιματάκι σε χωματόδρομους κανά δυό φορές το μήνα....
ΚΟΥΚΛΙ!!!!!!!!! :D
Κατι τετοιο φανταζομαι κι εγω! :beer:
...ξερω οτι δεν ειναι και τοσο ευκολο αυτο που ζηταω καθως επισης οτι υπαρχουν μυστικα και μυστικα που δεν αναλυονται σε ενα ποστ...να διαβασω ολο το θρεντ απ την αρχη δεν παιζει (αν και θα μπει ο καπ10 και αυτο ακριβως θα μου προτεινει) :lol:
θελω-σκεφτομαι λοιπον ως ασχετος και χωρις προς το παρων απαιτησεις ενα ποδηλατο για μια στο τοσο βολτιτσα, ισως και καμια Παρνηθα, εντος πολης, ανετο, οικονομικο, εμφανισημο
ΔΕΝ ξερω τι παιζει με τα μεγεθη, ΔΕΝ ξερω τι παιζει με τις ταχυτητες-μηχανισμους κλπ κλπ
Α-ΣΧΕ-ΤΟΣ!
Και το λεω το ασχετος γιατι εγω τα ποδηλατα τα φανταζομουν στα 100-200 αντε 300 ευρω! Τα ανω των 1000 ευρω τα θεωρουσα "επαγγελματικα" αλλα εσεις εδω ειστε αρρωστοι :lol:
π.χ, ενα τετοιο δε μου κανει?
ομορφο ειναι, αναρτησεις εχει, σελα δεν εχει αλλα ποσο να κανει μια? κλπ....
επίσης αυτο http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2688693/
Στω!
Αν δεν κάνεις downhil, όχι δεν σου κάνουν.
Πάρτε αυτά τα ποδήλατα & μετά κλείστε VIP θέση στα προβλήματα γονάτων & μέσης.
DimChios
06/09/2012, 18:09
Αν δεν κάνεις downhil, όχι δεν σου κάνουν.
τι χρειαζομαι λοιπον για τη χρηση που ανεφερα?
Πάρτε αυτά τα ποδήλατα & μετά κλείστε VIP θέση στα προβλήματα γονάτων & μέσης.
λιγο πιο συγκεκριμενος? το οτι εχουν αναρτησεις π.χ και οτι θα κανει 30-50 χλμ τη βδομαδα (λεμε ενα νουμερο) ειναι τοσο hard core?
λιγο πιο συγκεκριμενος? το οτι εχουν αναρτησεις π.χ και οτι θα κανει 30-50 χλμ τη βδομαδα (λεμε ενα νουμερο) ειναι τοσο hard core?
Η πίσω ανάρτηση αν δε κλειδώνει, στο δρόμο και καθημερινά είναι άχρηστη, και δημιουργεί μόνο πρόβλημα στα γόνατα και τη μέση σου, καθώς εσύ κάνεις πετάλι αλλά η πίσω ανάρτηση ουσιαστικά "κόβει" το παραγόμενο έργο να πάει όλο ή σχεδόν όλο στον πίσω τροχό, ιδιαίτερα σε ανηφόρες.
Οι σκελετοί αυτοί είναι επιεικώς για το "πέοντα", σκέτο σίδερο και αμφιβάλλω αν η γεωμετρία τους είναι μελετημένη. Επίσης το πρώτο ποδήλατο που έβαλες μου κάνει για παιδικό, το δεύτερο είναι αυτό του praktiker, κάνε μια βόλτα και καβάλα μερικά & θα καταλάβεις.
Ουσιαστικά χρειάζεσαι ένα hardtail, όπως πχ αυτό : http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?44780-%D0%D9%CB%C5%C9%D4%C1%C9-IDEAL-BOOMMAX-2010
ή
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?44692-Trek-Mamba-29-2011
Απλά παραδείγματα. & βασικό να πάρετε ποδήλατο στου νούμερο σας.
Cpt. Haddock
06/09/2012, 18:21
.[...]π.χ, ενα τετοιο δε μου κανει?
[...]
Οχι
el_hymador
06/09/2012, 18:25
Μήτσο τα ποδήλατα που είδες και παρέθεσες είναι ο ορισμός του γ.τ.π.κ. Τέτοια βρίσκεις στα super market και στα πολυκαταστήματα και προορίζονται μόνο ως η καβάτζα του πιτσιρικά στο εξοχικό.... και ο μπαμπάς ξεμπερδεύει με 2 κατοστάρικα και ο πιτσιρικάς δεν καταλαβαίνει χριστό και απλά πουλάει μούρη στην πλατεία της Άνω Κερασίτσας τα καλοκαίρια. Είναι θεόβαρα, με άθλιες αναρτήσεις, φρένα για κλάμματα και αλλαγές που ξερυθμίζονται μετά από 2 βόλτες. Υπολόγισε για καινούργιο ένα budget 3 κατοστάρικα + και κοίτα για MTB με μπροστινή μόνο ανάρτηση και V-Brakes ή άκομη καλύτερα για Trekking - ΑΤΒ. Μην ψαρρώνεις με διπλές αναρτήσεις, δισκόφρενα κτλ-κτλ, αυτά για να λειτoυργούν πρέπει να τα πληρώσεις, οπότε πάμε στα 1500 το λιγότερο σε καινούργιο ποδήλατο... Επίσης παίζει και μεταχειρισμένο πολύ.
el_hymador
06/09/2012, 18:30
Α ναι και το "καμμία Πάρνηθα" έχε υπόψιν σου ότι προϋποθέτει φόρτωμα του ποδηλάτου στο αυτοκίνητο, μετάβαση ως εκεί, ξεθέωμα (το χώμα είναι πολύ πιο δύσκολο από την άσφαλτο) και μετά ξαναφόρτωμα στο αυτοκίνητο και πίσω... αν νομίζεις ότι θα κάνεις επισταμένα κάτι τέτοιο, οκ, πάω πάσσο, αλλά αν έχεις αμφιβολίες, θα βρεθείς με ένα MTB να κυκλοφορείς αποκλειστικά στην πόλη και μετά δώστου να αλλάζεις τα τρακτερωτά ελαστικά με κάτι ασφάλτινο και να βλέπεις δίπλα σου τα city να περνάνε σφαίρα...
hidefnick
06/09/2012, 22:41
Να βάλουμε και κανένα σοβαρό εργαλείο.... (http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?p=1655946#1655946)
el_hymador
06/09/2012, 22:50
Να βάλουμε και κανένα σοβαρό εργαλείο.... (http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?p=1655946#1655946)
Το χρώμα στο Cinder Cone σπέρνει!!! :beer:
panos1050
07/09/2012, 08:46
267642
αυτο ειναι λοιπον το καινουργιο μου κουρσακι,http://www.falconcycles.co.uk/CORP/PDFs/CB/Roubaix.pdf
δεν πηρα τελικα καινουργιο που ελεγα ,γαμω την εφορια μου μεσα.........:mad:
αλλα και αυτο μια χαρα ειναι,οτι πρεπει για εναν πρωταρη,σε πολυ καλη τιμη και με πολλα εξτρα επανω.
Τα χαρακτηριστικά του είναι σκελετός αλουμινίου, πιρούνι Carbon, ταχύτητες shimano Sora, φρενα tiagra, παλουκόσελο carbon, σελα selle italia XO Flow, λάστιχα continental ultra race καινούρια ,πεταλια Shimano SPD-SL κλπ κλπ
εχθες εκανα την πρωτη μου βολτα 35 χλμ και μπορω να πω οτι βγηκε με ανεση.
με το mbk απο τα 15 και μετα μουδιαζα ολος.
αυτο που με δυσκολεψε λιγο ηταν ο νεος τροπος οδηγησης και η νεα σταση .αλλα μετα τα πρωτα χλμ ολα οκ,
τελικα αν θες αποστασεις η κουρσα ειναι μονοδρομος......
αντε καλες βολτες
DimChios
07/09/2012, 08:49
Η πίσω ανάρτηση αν δε κλειδώνει, στο δρόμο και καθημερινά είναι άχρηστη, και δημιουργεί μόνο πρόβλημα στα γόνατα και τη μέση σου, καθώς εσύ κάνεις πετάλι αλλά η πίσω ανάρτηση ουσιαστικά "κόβει" το παραγόμενο έργο να πάει όλο ή σχεδόν όλο στον πίσω τροχό, ιδιαίτερα σε ανηφόρες.
Οι σκελετοί αυτοί είναι επιεικώς για το "πέοντα", σκέτο σίδερο και αμφιβάλλω αν η γεωμετρία τους είναι μελετημένη. Επίσης το πρώτο ποδήλατο που έβαλες μου κάνει για παιδικό, το δεύτερο είναι αυτό του praktiker, κάνε μια βόλτα και καβάλα μερικά & θα καταλάβεις.
Ουσιαστικά χρειάζεσαι ένα hardtail, όπως πχ αυτό : http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?44780-%D0%D9%CB%C5%C9%D4%C1%C9-IDEAL-BOOMMAX-2010
ή
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?44692-Trek-Mamba-29-2011
Απλά παραδείγματα. & βασικό να πάρετε ποδήλατο στου νούμερο σας.
Αυτο για την πισω αναρτηση δε το ειχα σκεφτει! Δικιο εχεις! Το πιστευα ως ανεση...δε το εβλεπα για μουρη! εχεις δικιο!
για το βαρος και τη γεωμετρια δε νομιζω στο επιπεδο ΜΗΔΕΝ που ειμαι και τη χρηση που το θελω οτι θα εχω προβλημα! ΞΕΡΩ πως ο,τι πληρωσεις παιρνεις και ποσο σημαντικο ειναι, ΕΜΕΝΑ ομως δε νομιζω στην παρουσα φαση να μου κανει διαφορα!
τα λινκ δεν ανοιγει, θελει register. κανε ενα κοπο...
Τελος, οι "οροι" που χρησιμοποιειτε/διαβαζω μου ειναι εντελως αγνωστοι! Trecking, νουμερο οκ, το καταλαβαινω...ATB,hardtail, BBC,ABS,MTV... :lol:
:wave2:
Οχι
Eυχαριστω! Θα μου δανεισεις το δικο σου? :p
Γραψε τπτ ρε! Καμμια γνωμη!
Μήτσο τα ποδήλατα που είδες και παρέθεσες είναι ο ορισμός του γ.τ.π.κ. Τέτοια βρίσκεις στα super market και στα πολυκαταστήματα και προορίζονται μόνο ως η καβάτζα του πιτσιρικά στο εξοχικό.... και ο μπαμπάς ξεμπερδεύει με 2 κατοστάρικα και ο πιτσιρικάς δεν καταλαβαίνει χριστό και απλά πουλάει μούρη στην πλατεία της Άνω Κερασίτσας τα καλοκαίρια. Είναι θεόβαρα, με άθλιες αναρτήσεις, φρένα για κλάμματα και αλλαγές που ξερυθμίζονται μετά από 2 βόλτες. Υπολόγισε για καινούργιο ένα budget 3 κατοστάρικα + και κοίτα για MTB με μπροστινή μόνο ανάρτηση και V-Brakes ή άκομη καλύτερα για Trekking - ΑΤΒ. Μην ψαρρώνεις με διπλές αναρτήσεις, δισκόφρενα κτλ-κτλ, αυτά για να λειτoυργούν πρέπει να τα πληρώσεις, οπότε πάμε στα 1500 το λιγότερο σε καινούργιο ποδήλατο... Επίσης παίζει και μεταχειρισμένο πολύ.
Στην Ανω Κερασιτσα δε σκοπευω να παω! Ουτε στα Καρδαμυλα να κατεβαινω και να πουλαω μουρη! :lol:
Παω για μεταχειρω...στα μαξιμουμ 300 ευρω.
ΜΤΒ= MOUNTAIN, ok! V-Brakes ποια ειναι? τα "κλασσικα" με τα τακακια? :confused:
Trekking - ΑΤΒ??? Αll Terain Bike? :confused:
Α ναι και το "καμμία Πάρνηθα" έχε υπόψιν σου ότι προϋποθέτει φόρτωμα του ποδηλάτου στο αυτοκίνητο, μετάβαση ως εκεί, ξεθέωμα (το χώμα είναι πολύ πιο δύσκολο από την άσφαλτο) και μετά ξαναφόρτωμα στο αυτοκίνητο και πίσω... αν νομίζεις ότι θα κάνεις επισταμένα κάτι τέτοιο, οκ, πάω πάσσο, αλλά αν έχεις αμφιβολίες, θα βρεθείς με ένα MTB να κυκλοφορείς αποκλειστικά στην πόλη και μετά δώστου να αλλάζεις τα τρακτερωτά ελαστικά με κάτι ασφάλτινο και να βλέπεις δίπλα σου τα city να περνάνε σφαίρα...
Επειδη εκανα και λιγο εντουρο στη μοτοζωη μου, δεν παραμυθιαζομαι ουτε και εχω και ορεξη να αρχισω αλματα και δε ξερω κι εγω τι αλλο με το ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Εδω μας εβγαινε (ομορφα ομολογω) η Παναγια με το ΚΤΜ, θα τρεχω με το ποδηλατο??? Τρελος εισαι???
εγω με το "καμμια Παρνηθα" εννοω ΑΠΛΗ δασικη βολτα! ή να το παρω απο Ζωγραφου και να παω Καλοπουλα και αν μου τη βαρεσει να μπω στο χωματακι ετσι για το χαζι! Ε, εκει μια "κουρσα" δεν κανει! Ασε που ειναι εντελως αλλη η χρησιμοτητα της σε σχεση με αυτο που σκεφτομαι!
εν ολιγοις αυτο που σκεφτομαι και μπορω να παρομοιασω σε αντιστοιχιση με μοτο ειναι ενα... motard. ;)
E? λαθος εχω?
Thanks για το χρονο σας!
Cpt. Haddock
07/09/2012, 09:12
[...]εν ολιγοις αυτο που σκεφτομαι και μπορω να παρομοιασω σε αντιστοιχιση με μοτο ειναι ενα... motard. ;)
E? λαθος εχω?[...]
Ναι
hidefnick
07/09/2012, 09:13
εν ολιγοις αυτο που σκεφτομαι και μπορω να παρομοιασω σε αντιστοιχιση με μοτο ειναι ενα... motard. ;)
E? λαθος εχω?
Thanks για το χρονο σας!
Εδώ είσαι:
267643
Το χρώμα στο Cinder Cone σπέρνει!!! :beer:
ΚΤΜ δεν είναι λέμεεεεεεεε! (που να το δεις και απο κοντά...)
Αυτο για την πισω αναρτηση δε το ειχα σκεφτει! Δικιο εχεις! Το πιστευα ως ανεση...δε το εβλεπα για μουρη! εχεις δικιο!
για το βαρος και τη γεωμετρια δε νομιζω στο επιπεδο ΜΗΔΕΝ που ειμαι και τη χρηση που το θελω οτι θα εχω προβλημα! ....
Λάθος.
Αν ξεκινήσεις με λαθος ποδήλατο είτε θα τραυματιστείς είτε θα το παρατήσεις λόγω της ταλαιπωρίας που θα τρως.
Δεν είναι το ποδήλατο όπως το θυμάσαι το 1821 που καβαλούσες μικρός. Έχεις άλλες ανάγκες τώρα. (κι άλλη φυσική κατάσταση κι άλλο βάρος).
DimChios
07/09/2012, 09:37
Λάθος.
Αν ξεκινήσεις με λαθος ποδήλατο είτε θα τραυματιστείς είτε θα το παρατήσεις λόγω της ταλαιπωρίας που θα τρως.
Δεν είναι το ποδήλατο όπως το θυμάσαι το 1821 που καβαλούσες μικρός. Έχεις άλλες ανάγκες τώρα. (κι άλλη φυσική κατάσταση κι άλλο βάρος).
ωραια! Κι εσυ κι ο αλλος :lol: απο πανω, μπορειτε να αφησετε τα ξερα "οχι", "λαθος"...και να δωσετε συγκεκριμενες προτασεις???
Αιντε, που θα μου πεις ΕΣΥ για το 1821 :plaf::owned:
DimChios
07/09/2012, 09:38
Εδώ είσαι:
267643
λεπτομεριες? τιμη?
ΟΥΤΕ εμπρος αναρτηση δε χρειαζεται?
Πως λεγεται αυτη η κατηγορια? URBAN? CITY? what?
χτυπα Orient Solar σε super τιμή. Λεπτομέρειες στον sapila racing
DimChios
07/09/2012, 09:46
http://www.bikestore.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=vmj_naru.tpl&category_id=118&product_id=852&option=com_virtuemart&Itemid=135#.UEmlrUbhz9Q
αυτο ε? :rolleyes::cool:
Cpt. Haddock
07/09/2012, 09:46
ωραια! Κι εσυ κι ο αλλος :lol: απο πανω, μπορειτε να αφησετε τα ξερα "οχι", "λαθος"...και να δωσετε συγκεκριμενες προτασεις???
Αιντε, που θα μου πεις ΕΣΥ για το 1821 :plaf::owned:
Εδω:
Και τέλος :D
http://www.bikestore.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=vmj_naru.tpl&category_id=118&product_id=852&option=com_virtuemart&Itemid=135#.UEmlrUbhz9Q
αυτο ε? :rolleyes::cool:
Και μπορεις να το βρεις πιο κοντα απ' τη Θεσσαλονικη :p
DimChios
07/09/2012, 09:49
Εδω:
Και τέλος :D
Και μπορεις να το βρεις πιο κοντα απ' τη Θεσσαλονικη :p
βαριομαστε ε? Τσακ μπαμ να τον ξεπεταξουμε τον ντιμ! Νταξ ρε... :bawl:
ομορφουλι το οριεντ! :look:
Cpt. Haddock
07/09/2012, 09:52
Ειναι πολύ καλο, ελληνικο, σε φοβερη τιμη, ειναι αυτο που θες και το βρισκεις και σε φοβερο ποδηλατάδικο.
Σαπιλας knows :D
Κοινως Μητσε (εαν δε βαριοσουν να διαβασεις/ψαξεις) θα εβλεπες οτι αυτο που θες ειναι ενα mountain με αναρτηση μπροστα, ισιο τιμονι και λαστιχα και για χωμα αλλα και για δρομο. Ενα onoff δηλαδη κι οχι motard :moutza::lol:
Αν έκανες 2 χρόνια ν' αποφασίσεις να πάρεις μηχανάκι, φαντάζομαι πόσο θα θέλεις για ποδήλατο.
:moutza:
Cpt. Haddock
07/09/2012, 09:53
Πολυ φασκελο πεφτει :lol:
βαριομαστε ε? Τσακ μπαμ να τον ξεπεταξουμε τον ντιμ! Νταξ ρε... :bawl:
ομορφουλι το οριεντ! :look:
Δεν είναι ρε μαλέα ξεπέτα. :moutza:
Το ποδήλατο είναι τσάμπα για τα λεφτά του...πήγα τον κουμπάρο μου πριν μια βδομάδα και το πήρε. Απλά γαμεί ως low budget ποδήλατο.
DimChios
07/09/2012, 09:57
αποφευγω τις σποντες σας και ερωτω ΑΦΟΥ σας ευχαριστησω για τις συμβουλες....
ποσες ταχυτητες χρειαζεται ενα τετοιο ποδηλατο? 18? 21? 45??? :lol: (τωρα θα ποσταρει ο sniper εκεινα τα ΒΜΧ τα τριταχυτα) :bawl:
Και τί νουμερο χρειαζομαι? 1,79 υψος ειμαι. Πως πανε αυτα?
(αν ηταν για σωβρακο θα ηξερα, ρεμαλια) :evil:
Πολυ φασκελο πεφτει :lol:
:tooth: :tooth: :tooth:
ποσες ταχυτητες χρειαζεται ενα τετοιο ποδηλατο? 18? 21? 45??? :lol: (τωρα θα ποσταρει ο sniper εκεινα τα ΒΜΧ τα τριταχυτα) :bawl:
Exei 21 και είναι οκ για αυτό που θες. Ενα 50 πρέπει να είναι οκ για το ύψος σου.
Cpt. Haddock
07/09/2012, 09:59
αποφευγω τις σποντες σας και ερωτω ΑΦΟΥ σας ευχαριστησω για τις συμβουλες....
(αν ηταν για σωβρακο θα ηξερα, ρεμαλια) :evil:
Θα πας στον ποδηλατά που θα σου πει ο Σαπιλας και θα σου λυσει όλες τις απορίες. Το νουμερο θα το δεις επιτοπου ανεβαινοντας, ταχυτητες με 21 εισαι μια χαρα.
:wave2::beer:
Α, ναι.
sapila racing
07/09/2012, 10:13
Dim σου απαντησα στο πμ.
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά? Γιατί μουτζώνετε?
:bawl: :lol:
DimChios
07/09/2012, 10:15
πολυ φασκελο πεφτει!
Ωραια! Θα εχει δουλεια σημερα
:lol:
DimChios
07/09/2012, 10:20
ειστε αλητες! :lol:
Βυρωνα, με την "ξεπετα" δεν εννοω οτι το ποδηλατο δεν ειναι οκ αλλα οτι φοβαστε το πρηξιμο και λετε "μπαμ-μπαμ" 5 πραγματα να τον ξεπεταξουμε... :lol:
Αρη, το πηρα αλλα κι εσυ βρε αδερφε... 2 κουβεντες και το cone! τελος! :lol:
Πιστευεις οτι αυτο μου ταιριαζει παντως ή... να το συζητησουμε λιγακι?
:evil:
:moutza: σε οσους μου εριξαν! :p
Cpt. Haddock
07/09/2012, 10:25
[...]Πιστευεις οτι αυτο μου ταιριαζει παντως ή... να το συζητησουμε λιγακι?
[...]
:tomates:
Ρώτα ρε φίλε την Χαρά να σου πει τι θα πάρεις.
Αφού τελικά αυτό γίνεται στο τέλος..!
DimChios
07/09/2012, 10:35
Ρώτα ρε φίλε την Χαρά να σου πει τι θα πάρεις.
Αφού τελικά αυτό γίνεται στο τέλος..!
εκοψες τις μουτζες και αρχισες τις μαλακιες!
sapila racing
07/09/2012, 10:35
Αρη, το πηρα αλλα κι εσυ βρε αδερφε... 2 κουβεντες και το cone! τελος! :lol:
Πιστευεις οτι αυτο μου ταιριαζει παντως ή... να το συζητησουμε λιγακι?
:evil:
Dim ο Λουκάς ειναι πολύ πιο ειδικός απο μένα, να το συζητήσεις μαζί του καλύτερα.
Πες του τι θέλεις να κανεοις με το ποδήλατο και θα σε καθοδηγήσει. :wave2:
DimChios
07/09/2012, 10:38
Dim ο Λουκάς ειναι πολύ πιο ειδικός απο μένα, να το συζητήσεις μαζί του καλύτερα.
Πες του τι θέλεις να κανεοις με το ποδήλατο και θα σε καθοδηγήσει. :wave2:
ΕΚΛΕΙΣΕ!
:a10:
Ο Λουκας ειναι ο "γυροσκοπικος" που ξερω?
:beer::beer::beer::beer:
sapila racing
07/09/2012, 10:41
ΕΚΛΕΙΣΕ!
:a10:
Ο Λουκας ειναι ο "γυροσκοπικος" που ξερω?
:beer::beer::beer::beer:
Ο γυροσκοπικός είναι Γιώργος, ο Λουκάς είναι αυτός που είχες γνωρίσει κάποτε στο γκαραζ μου και δεν ειναι γραμμένος στο moto.gr.
εκοψες τις μουτζες και αρχισες τις μαλακιες!
Mπλα μπλα μπλα, ναι Χαρά μου! :bawl:
Κάνε ότι σου λέει ο στρογγυλοφάναρος.
DimChios
07/09/2012, 10:57
Ο γυροσκοπικός είναι Γιώργος, ο Λουκάς είναι αυτός που είχες γνωρίσει κάποτε στο γκαραζ μου και δεν ειναι γραμμένος στο moto.gr.
;) :beer:
bentouza
07/09/2012, 10:59
οσοι ασχολειστε με κουρσες υψηλου επιπεδου να ενημερωσω για ενα project ελληνικο που παιζει καποιο καιρο τωρα
full monocoque prepreg carbon fibre σκελετος σχεδιασμενος-κατασκευασμενος στην ελλαδα.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151942906575577.879944.316873285576&type=3
μερικες φωτογραφιες
el_hymador
07/09/2012, 11:00
http://www.bike-center.gr/product_info.php?cPath=180_139&products_id=5059&osCsid=ba2ed1aa5c80f8963f5a00bbb4dcd478
Το ποδηλατάκι αυτό ήταν το πρώτο που αγόρασα πριν 4 χρόνια. Αποδείχθηκε σκυλί μαύρο και ανταποκρίθηκε σε ότι και αν του ζήτησα. Πήγα με δαύτο πολλές φορές Βασιλικά και άλσος Συγγρού για δασικές βόλτες, στη συνέχεια το μετέτρεψε σε city (λάστιχα - φώτα - άλλο τιμόνι - άλλη σέλα ) για μέσα στην πόλη και τώρα εδώ κάτω στο χωριό παίζει το ρόλο του μουλαριού με σχάρες και ανελέητο φόρτωμα... επίσης αποτέλεσε το πειραματόζωο για ότι κατέβαζε το κεφάλι μου, ρυθμίζοντας τα ντεραγιέ όπως να ΄ναι μέχρι που να μάθω και προσθαφαιρόντας του εξαρτήματα. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα, ωστόσο είναι ΜΤΒ ,δηλαδή φτιαγμένο για να πηγαίνει στο βουνό. Θα πάει και στην άσφαλτο, αλλά έχει κάπως επιθετική γεωμέτρια και τα τρακτερωτά λάστιχα θα σου σπάσουν τα @@δια.
Για πιο on-off καταστάσεις, είναι τα Trekking ή ATB (All Terrain Bikes), τα οποία όπως και στα μηχανάκια παίζουν από 90-10 σε χρήση άσφαλτο - χώμα, μέχρι και 50-50. Αυτά έχουν πιο άνετη γεωμετρία, μεγαλύτερη διάμετρο στους τροχούς και ελαστικά demi, που ιδανικά έχουν σχετικά λείο πέλμα στο κέντρο τους και τρακτερωτό στη κορώνα τους. Στην άσφαλτο είναι πολύ καλύτερα από ένα MTB, η ποιότητα κύλισης είναι μακράν, ενώ στο χώμα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αν βέβαια το πεδίο είναι δασικοί δρόμοι και ο ρυθμός βολταδόρικος. Αν αρχίσεις να τα χώνεις σε μονοπάτια και γενικά να πιέζεις, σε κάποια φασή θα παραδώσουν. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτό: http://www.bike-center.gr/product_info.php?cPath=180_139&products_id=5202&osCsid=ba2ed1aa5c80f8963f5a00bbb4dcd478 από το οποίο επίσης έχω μεγάλη εμπειρία καθότι το έχει ο αδερφός μου. Σκυλί και αυτό και ικανό να σε πάει παντού, εκτός από τα δύσκολα στο χώμα.
el_hymador
07/09/2012, 11:11
ή να το παρω απο Ζωγραφου και να παω Καλοπουλα και αν μου τη βαρεσει να μπω στο χωματακι ετσι για το χαζι!
:bawl:
Σοβαρά τώρα μαλακά και σιγά - σιγά φίλε... δώστου χρόνο και μην πλακώνεσαι από την αρχή. Θα έρθει η φυσική κατάσταση και θα εκπλαγείς από το πόσο θα βελτιωθείς, αλλά με μέτρο, υπομονή και συνέπεια. Αν κάνεις μια φορά στο δίμηνο, @@δια...
Ε, εκει μια "κουρσα" δεν κανει! Ασε που ειναι εντελως αλλη η χρησιμοτητα της σε σχεση με αυτο που σκεφτομαι!
...με κούρσα θα καταλήξεις στο τέλος, να μου το θυμηθείς...;)
DimChios
07/09/2012, 11:13
Για πιο on-off καταστάσεις, είναι τα Trekking ή ATB (All Terrain Bikes), τα οποία όπως και στα μηχανάκια παίζουν από 90-10 σε χρήση άσφαλτο - χώμα, μέχρι και 50-50. Αυτά έχουν πιο άνετη γεωμετρία, μεγαλύτερη διάμετρο στους τροχούς και ελαστικά demi, που ιδανικά έχουν σχετικά λείο πέλμα στο κέντρο τους και τρακτερωτό στη κορώνα τους. Στην άσφαλτο είναι πολύ καλύτερα από ένα MTB, η ποιότητα κύλισης είναι μακράν, ενώ στο χώμα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αν βέβαια το πεδίο είναι δασικοί δρόμοι και ο ρυθμός βολταδόρικος. Αν αρχίσεις να τα χώνεις σε μονοπάτια και γενικά να πιέζεις, σε κάποια φασή θα παραδώσουν. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτό: http://www.bike-center.gr/product_info.php?cPath=180_139&products_id=5202&osCsid=ba2ed1aa5c80f8963f5a00bbb4dcd478 από το οποίο επίσης έχω μεγάλη εμπειρία καθότι το έχει ο αδερφός μου. Σκυλί και αυτό και ικανό να σε πάει παντού, εκτός από τα δύσκολα στο χώμα.
Καπως ετσι και το συγκεκριμενο ειναι (τουλαχιστον στην εικονα) πολυ κοντα σε οτι εχω κατα νου!
Πολυ ομορφο επισης αλλα ξεφευγουμε στα φραγκα καπως...
:rolleyes:
Με την πρωτη θα παω απο το Λουκα... να δοκιμασω και τπτ!
DimChios
07/09/2012, 11:15
:bawl:
Σοβαρά τώρα μαλακά και σιγά - σιγά φίλε... δώστου χρόνο και μην πλακώνεσαι από την αρχή. Θα έρθει η φυσική κατάσταση και θα εκπλαγείς από το πόσο θα βελτιωθείς, αλλά με μέτρο, υπομονή και συνέπεια. Αν κάνεις μια φορά στο δίμηνο, @@δια...
...με κούρσα θα καταλήξεις στο τέλος, να μου το θυμηθείς...;)
σιγα την αποσταση ρε! Δεν ειμαι τοσο μπουχεσας! :lol:
οσο για την κουρσα... ολα να τα περιμενεις σε τουτη τη ρημαδα τη ζωη! εδω κατεληξα με CBR που τα SS ουτε να τα καβαλησω δεν ηθελα! :cry:
ειναι πολυ νωρις ακομα ομως!
Cpt. Haddock
07/09/2012, 11:26
[...]
:tooth::tooth::tooth:
....
Kαλά, καλά, καβάλα εσύ με MTB, και ξεκίνα της ανηφοροκατηφόρες κι έλα να το συζητήσουμε μετά.
DimChios
07/09/2012, 12:04
Kαλά, καλά, καβάλα εσύ με MTB, και ξεκίνα της ανηφοροκατηφόρες κι έλα να το συζητήσουμε μετά.
Μπορει να ειναι οπως τα λες αλλα να ξερεις...δεν ειμαστε ολοι φλωροι! :wave2:
Cpt. Haddock
07/09/2012, 12:08
Βασικο Μητσε ειναι να ξερεις να διαχειριστεις σωστα τις αλλαγες ταχυτητων σε ενα ποδηλατο. Θα το δεις σιγα-σιγα.
Αλλα στη αρχη θα σου βγει ο πατος (ειδικα εαν εισαι ακομα οσα κιλα σε θυμαμαι... :lol: )
Μπορει να ειναι οπως τα λες αλλα να ξερεις...δεν ειμαστε ολοι φλωροι! :wave2:
Καλά.. εμείς είμαστε φλώροι.
Εσύ που δεν είσαι, κάνε μια καλή ασφάλεια ζωής γιατί το ΕΣΥ υπολειτουργεί αυτό τον καιρό.
SPD θα βάλεις ή θα είσαι με τις πλατφόρμες;
DimChios
07/09/2012, 12:27
Καλά.. εμείς είμαστε φλώροι.
Εσύ που δεν είσαι, κάνε μια καλή ασφάλεια ζωής γιατί το ΕΣΥ υπολειτουργεί αυτό τον καιρό.
απο τη στιγμη που ΞΕΡΕΙΣ οτι ΔΕΝ γνωριζω τι ειναι το SPD και οι πλατφόρμες... πόσο καλά νοιωθεις που γινεσαι σπαστικος και το παιζεις εξυπνακιας?
Μιλα...
Εχω ασφαλεια ζωης αν και ειναι ακομα απληρωτη!
:wave2:
Cpt. Haddock
07/09/2012, 12:31
Καλουπιεδες οχι SPD, αφου θα πηγαινει σε χωμα...
Καλουπιεδες οχι SPD, αφου θα πηγαινει σε χωμα...
Τσκ τσκ....
Cpt. Haddock
07/09/2012, 12:49
Μαγκες, ησυχασαμε. Ρωτησε και στο facebook να του πουν.... :a54:
DimChios
07/09/2012, 13:01
Μαγκες, ησυχασαμε. Ρωτησε και στο facebook να του πουν.... :a54:
Kατσε...σε παιρνω τηλ!
:a36:
μητσο κοφ' τις μαλακιες, κανε skip την ενδιαμεση διαδικασια και παρε κατ' ευθειαν το ασθενοφορο :lol:
DimChios
07/09/2012, 13:21
μητσο κοφ' τις μαλακιες, κανε skip την ενδιαμεση διδικασια και παρε κατ' ευθειαν το ασθενοφορο :lol:
εγω θα παρω θα παρω θα παρω ΘΑ ΠΑΡΩ!
:a30::a57::vroum::vroum::vroum:
:vava:
Cpt. Haddock
07/09/2012, 13:22
:a014:
267645
Ρε μ@λ@κες! Κόψτε το εντελώς άχρηστο spam & βαριέμαι να σκουπίζω, μόλις έβαλα 400 κιλά φρέσκο κρασί, που να σκουπίζω τώρα..
Α! :moutza::moutza::smokin:
Bladerunner
07/09/2012, 15:23
Πριν κανά εξάμηνο είχαμε αποφασίσει με τη Σούλα, (σύζυγος), να πάρουμε δυο ποδήλατα για βολτούλες χαλαρές στη γειτονιά. Επειδή ΔΕΝ ξέραμε αν θα κρατήσει η ...λόξα, αγοράσαμε δυο των 150 ευρώ από κατάστημα.
Όπως αντιλαμβάνεστε από την τιμή τους, μιλάμε για σιδερένιο σκελετό χωρίς καθόλου αναρτήσεις.
Έχουμε φτάσει να κάνουμε αρκετές φορές την εβδομάδα, είτε γύρω-γύρω στην γειτονιά, είτε στο άλσος Συγγρού, είτε στο Τρίτση, είτε στο άλσος Βεϊκου. Πάμε για καφέ από Χαλάνδρι ως Φιλαδέλφεια αλλά και Κηφισσιά. Εννοείται πως παντού πάμε οδικώς. Το δικό μου το ταλαιπωρώ αρκετά με πεζοδρόμια, χαζο-αλματάκια, σουζίτσες κλπ. Χρειάστηκε μέχρι τώρα να του ρυθμίσω δυο φορές τις ταχύτητες και μια φορά έκανα ακτινολόγηση στον μπροστινό τροχό. Της γυναίκας μου δεν έχω πειράξει τίποτα.
Νομίζω πως για τα χρήματά τους είναι αρκετά τίμια.
Το δικό μου... (http://www.orient-bikes.gr/mtb-all-terrain/matrix-26-man)
Και της Σούλας. (http://www.clermont.gr/bike.php?id=7)
Βολτιτσα σημερα με την γυναικα αφου αποφασησε να σταματησει η βροχη...:a013::pantofla:
268468
Red Rider
17/09/2012, 13:58
Και μία απο εμένα.
Αν και προτιμώ βουνό,εδώ για ψώνια με την γυναίκα μου:lipssealed:
εγώ είμαι παντώς εδάφους
268663
Πάρνηθα
268664
Έτοιμο για το Αττικό brevet αυτο το Σάββατο
Cpt. Haddock
19/09/2012, 23:10
Έτοιμο για το Αττικό brevet αυτο το Σάββατο
Ωραίος! :beer::beer::beer:
Cpt. Haddock
10/11/2012, 18:43
Απο την Ολλανδια. Δεν είχαν παντα ποδηλατόδρομους. Αλλα η αυξηση των αυτοκινητων, των τροχαίων και η οικονομικη/πετρελαϊκή κρίση, σε συνδυασμο με πολιτική βούληση τόσο σε κεντρικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, όπως επίσης και οι μαζικες διαμαρτυρίες του κόσμου, οδηγησαν στο αποτέλεσμα που ξέρουμε σήμερα.
Διδακτικό το βίντεο, για χώρες σαν εμάς που έχουμε όλα τα παραπάνω προβλήματα, χωρίς ομως την πολιτική βούληση (ειδικα σε αυτοδιοικητικό επιπεδο), χωρις επισης τις διαμαρτυρίες...
Ίδια προβλήματα, αλλος λαός.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XuBdf9jYj7o
hidefnick
10/11/2012, 23:52
Απο την Ολλανδια....[/url]
http://corporate.sky.com/documents/pdf/press_releases/2011/the_british_cycling_economy
Lioulios
19/11/2012, 15:34
Βladerunner ...Σε νιώθω .
Για τους ίδιους λόγους , πήρα για τη γυναίκα κάτι με 180 ευρα τότε . Αφού έμεινε 2 χρόνια στην αποθύκη και μιας και πούλησα το σκούτερ ...Άνοιξα την αποθύκη , φούσκωσα τα λάστιχα , έβαλα και δυο τρία μπλιμπλίκια και έχω νέο μεταφορικό , μιας και το κέντρο της πόλης από το σπίτι μου είναι 1.5-2 χλμ ...
Βέβαια , με την ασχετοσύνη μας τότε ...Πήγαμε και πήραμε ...Το ομορφότερο στα λ7 που διαθέταμε . Τώρα κατάλαβα τί έπρεπε να πάρω και τί πήρα .
Το 1000άρι μου
274663
Όχι 950 , 1000άρι είπαμε
Μετα από δύο χρόνια σε κόμα , το νέο μου γκομενάκι (για κέντρο - ψώνια_έχει και καλάθι ) ...Γελάστε ελεύθερα ...
274664
Μετα από δύο χρόνια σε κόμα , το νέο μου γκομενάκι (για κέντρο - ψώνια_έχει και καλάθι ) ...Γελάστε ελεύθερα ...
274664
Εαν τσουλάει χωρίς πρόβλημα και σου κάνει την δουλειά σου είσαι αρχηγός
:beer:
....
274664
Την γ@μησες....
Είναι βαρύ και δεν κλειδώνει η πίσω ανάρτηση.
Πες μας εντυπώσεις μετά την πρώτη σου ανηφόρα.
Lioulios
19/11/2012, 16:20
Χμμμ . Το ότι δεν κλειδώνει η πίσω ανάρτηση το έμαθα χθες ...Προχθες που μου ήρθε η ιδέα και το ¨΄εβαλα μπροστά¨ πήγα λέει να μου την κλήσουν :lol:
Όπως και να χει , εμένα δεν με πολυενδιαφέρει γιατί το χρησιμοποιώ σε 1-2 χλμ ευθεία για το κέντο της πόλης και φορτώνω το καλαθι διάφορα και πηγαίνω με το σκύλο σε κοντινό πάρκο .
Την μεγαλύτερη ανηφόρα που περνάω για να πάω στου Πρεστίζ το μαγαζί , την πάω τσουλώντας (μην φανταστείς καμία τρελή ανηφόρα)...Σήμερα την πήγα καβάλα και ζορίστηκα ,αλλά ένιωσα πιο άντράκι :lol:
Με αποζημιώνει όμως το γεγονός πως κάνεις μια-δυο πεταλιές και μετά πας κονιόρδος ...
Αμάξι δεν παιζει να βάλω στο κέντρο μιας και είναι παροπλισμένο( βροχές και μακρυνοί προωρισμοί) , το ΚΤΜ είναι πολεμικό ,οπότε είναι για μένα μία λύση γρήγορη ,πρακτική ,οικονομική και καίω και κανα τσιγάρο .
Αν μου το λέγανε πρι 5 μέρες ,θα γελούσα .
Lioulios
19/11/2012, 16:28
..Βέβαια η εμπειρία μου με ποδήλατα ήταν μέχρι το γυμνάσιο (ΒΜΧ) μετά πιάσαμε τα jogάκια και δεν έχω οδηγήσει ποδήλατα καλά(ακριβά) για να δω το βάρος . Εμένα μου φαίνεται ελαφρύ ,αλλά όπως μου είπανε ...Είναι ποδήλατο που σε αποτρέπει απο το να κάνεις ποδήλατο , ενώ αν είχα κανένα καλό ...Γ@μ@ τα .Μετά κολάς το μικρόβιο και θες ακόμα καλύτερο . Δεν πάει όμως όμορφα να κάνει το μπροστινό του ΚΤΜ όσο ενός ποδηλάτου που θα είναι δίπλα . Οπότε για τα κυβικά μου(1000) , αρχηγός είμαι .
:evil::evil:
..Βέβαια η εμπειρία μου με ποδήλατα ήταν μέχρι το γυμνάσιο (ΒΜΧ) μετά πιάσαμε τα jogάκια και δεν έχω οδηγήσει ποδήλατα καλά(ακριβά) για να δω το βάρος . Εμένα μου φαίνεται ελαφρύ ,αλλά όπως μου είπανε ...Είναι ποδήλατο που σε αποτρέπει απο το να κάνεις ποδήλατο , ενώ αν είχα κανένα καλό ...Γ@μ@ τα .Μετά κολάς το μικρόβιο και θες ακόμα καλύτερο . Δεν πάει όμως όμορφα να κάνει το μπροστινό του ΚΤΜ όσο ενός ποδηλάτου που θα είναι δίπλα . Οπότε για τα κυβικά μου(1000) , αρχηγός είμαι .
:evil::evil:
Την έχω κι εγώ την μ@λακια αυτή κι είμαι έτοιμος να το κάνω στόχο για την 12ρα..
Το καλοκαίρι βέβαια παίζω με το BMX του μικρού κι έχει πολύ γέλιο!