View Full Version : Ποδήλατα
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
[
21]
22
THANOS_KTM
03/04/2014, 08:15
το γλίτωσα πέρσι το mtb αλλά τώρα δε μου γλιτώνει..για δώστε λίγο τα φώτα σας παρακαλώ οι πιο έμπειροι,καθώς το κονδύλι θα είναι μεγάλο για τα δεδομένα μου και θα ήθελα να το διαθέσω όσο το δυνατό καλύτερα.mountain λοιπόν το οποίο θα χρησιμοποιείτε καθημερινά εντός πόλης και ελπίζω σιγά σιγά να πατήσει και χωματακι.Χρήματα υπολογίζω το ανώτερο και για κάτι πολύ καλό έως 1000..
οι απορίες τώρα:καινούργιο ή μτχ?έχω δει π.χ. τις παρακάτω αγγελίες
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/4899247/
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/4402557/
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/4588269/
θα άξιζε να πάρω κάποιο απο αυτά ή κάτι αντίστοιχο ή με τα χρήματα αυτά να παω σε καινουργιο?
απορια 2..hardtail,full sus,full mountain...εχω ψιλομπερδευτει.Για πειτε καμια αποψη.
Αυτα προς το παρον θυμαμαι:D
Εχω 4 ποδήλατα(2ΗΤ 1 FS & 1 κούρσα).Αν έπαιρνα ενα για όλα αυτό θα ήταν ενα 29αρι ΗΤ.
Μήν πάρεις καινούργιο,κοίτα για μτχ.Και πολλά λεφτά θα γλυτώσεις και δεν θα χάσεις και πολλά αν δεν σου "κάτσει" το άθλημα.
Το βασικό πάντως είναι να πάρεις το σωστό μέγεθος για το ύψος σου.
Οτι αλλο θές ρώτα.
harris_x
03/04/2014, 09:26
Εχω 4 ποδήλατα(2ΗΤ 1 FS & 1 κούρσα).Αν έπαιρνα ενα για όλα αυτό θα ήταν ενα 29αρι ΗΤ.
Μήν πάρεις καινούργιο,κοίτα για μτχ.Και πολλά λεφτά θα γλυτώσεις και δεν θα χάσεις και πολλά αν δεν σου "κάτσει" το άθλημα.
Το βασικό πάντως είναι να πάρεις το σωστό μέγεθος για το ύψος σου.
Οτι αλλο θές ρώτα.συμφωνώ.
PetranGR
03/04/2014, 17:55
αν 1/10 έχω στο υπόγειο το δικό μου ,που δεν με καίει να το πουλήσω-δεν πουλήσω.Αλλά γιατί αν είναι να το πουλήσω να μην πάει σε ένα παιδί του forum ;;;; :)
ήταν ποδήλατο αγώνων, HT που είχα πιο μικρός,και πάνω του έχει μπόλικα τσιμπράκαλα... :) Αλλά δεν είναι καινούργιο μοντέλο...
giannis21
03/04/2014, 19:42
thanx για τις απαντησεις παιδια.Εχω ενα ποδηλατακι trekking(ideal megisto),το οποιο κυκλοφορω εδω και μια τριετια.Οποτε το πρακτικο του θεματος μπορει να καλυφθει σε περιπτωσει που δεν βολεψει το mtb.Το mtb τωρα το θελω για χαβαλε..δλδ μηπως ψηθω και κανω καμια βολτα βουνο!θα κυκλοφορήσει και καθημερινα αν χρειαστει αλλα αν δεν πολυβολεψει δεν χαθηκε και ο κοσμος..το θελω πιο πολυ για την προοπτικη..:rolleyes:..
Αφου μηχανη λοιπον δεν προβλεπεται,ας επενδυσουμε σε ποδηλατο.
Τωρα,ψηνομαι πιο πολυ για μεταχειρισμενο γιατι πιστευω οτι με τα χρηματα που διαθετω θα επιτυχω μια πολυ καλη αναλιγια ποιοτητας/τιμης..
Για το μεγεθος ειναι σιγουρα το πρωτο που κοιταω σε αγγελιες.Απο κει και περα επειδη δεν γνωριζω πολλα απο περιφεριακα αλλα και μαρκες γιαυτο ζηταω τη βοηθεια των εμπειροτερων.Επισης πολυ βασικη ερωτηση.Πισω αναρτηση ναι ή οχι;Δλδ αξιζει να υπαρχει η ειναι περιτη λογω επιπεδου(αρχαριος)..Αυτα!
PetranGR
03/04/2014, 19:49
thanx για τις απαντησεις παιδια.Εχω ενα ποδηλατακι trekking(ideal megisto),το οποιο κυκλοφορω εδω και μια τριετια.Οποτε το πρακτικο του θεματος μπορει να καλυφθει σε περιπτωσει που δεν βολεψει το mtb.Το mtb τωρα το θελω για χαβαλε..δλδ μηπως ψηθω και κανω καμια βολτα βουνο!θα κυκλοφορήσει και καθημερινα αν χρειαστει αλλα αν δεν πολυβολεψει δεν χαθηκε και ο κοσμος..το θελω πιο πολυ για την προοπτικη..:rolleyes:..
Αφου μηχανη λοιπον δεν προβλεπεται,ας επενδυσουμε σε ποδηλατο.
Τωρα,ψηνομαι πιο πολυ για μεταχειρισμενο γιατι πιστευω οτι με τα χρηματα που διαθετω θα επιτυχω μια πολυ καλη αναλιγια ποιοτητας/τιμης..
Για το μεγεθος ειναι σιγουρα το πρωτο που κοιταω σε αγγελιες.Απο κει και περα επειδη δεν γνωριζω πολλα απο περιφεριακα αλλα και μαρκες γιαυτο ζηταω τη βοηθεια των εμπειροτερων.Επισης πολυ βασικη ερωτηση.Πισω αναρτηση ναι ή οχι;Δλδ αξιζει να υπαρχει η ειναι περιτη λογω επιπεδου(αρχαριος)..Αυτα!
Όλα εξαρτόνται απο μονοπάτια,χρησιμότητα κτλ.
Red Rider
04/04/2014, 18:49
Επισης πολυ βασικη ερωτηση.Πισω αναρτηση ναι ή οχι;Δλδ αξιζει να υπαρχει η ειναι περιτη λογω επιπεδου(αρχαριος)..Αυτα!
Αν σκοπεύεις να ανέβεις στην κορυφή ποδηλατοντας,άστο καλύτερα.
Αν πας κυρίως για την κατηφόρα πάρε fs.
giannis21
04/04/2014, 19:20
μεχρι στιγμης και μετα απο μια μικρη ερευνα αγορας σε τοπικους dealer κλίνω προς:
1.καινουργιο(για χρηση πιστωτικης)
2.hardtail
3.29"
οι μαρκες που ειδα μεχρι στιγμης ειναι scott,fuji,ideal.Απο μαρκες τι αλλο προτεινετε να δω πριν αποφασισω;
George_Sp
04/04/2014, 19:37
μεχρι στιγμης και μετα απο μια μικρη ερευνα αγορας σε τοπικους dealer κλίνω προς:
1.καινουργιο(για χρηση πιστωτικης)
2.hardtail
3.29"
οι μαρκες που ειδα μεχρι στιγμης ειναι scott,fuji,ideal.Απο μαρκες τι αλλο προτεινετε να δω πριν αποφασισω;
Cube. ;)
PetranGR
04/04/2014, 20:01
όπως είπα και πιο πάνω
Specialized,Scott,Canyon,Cinelli,Bottecchia,Cube,Diamondback
μαζί και Ghost,Trek,Orbea ,Merida...
θες και άλλα;
giannis21
06/04/2014, 15:37
Cube. ;)
cube...
http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/ltd/ltd-sl-275/ :a8::a07:
harris_x
06/04/2014, 16:25
cube...
Πολύ καλό αλλά μάλλον ξεφεύγει στην τιμή...
Ίσως το Analog να ήταν πιο κοντά ;)
George_Sp
06/04/2014, 16:40
cube...
Είχα το LTD για περίπου 1 χρόνο σκληρής χρήσης. Καθημε:beer:ρινά μέσα στη πόλη καμιά 20αριά χιλιόμετρα με μια τσάντα πλάτης με λάπτοπ στη πλάτη και Σαββατοκύριακα για μονοπάτια στην Πάρνηθα.
Η ποιότητα κατασκευής ήταν εξαιρετική και γενικά ήταν απροβλημάτιστο ποδήλατο με σχετικά οικονομικά αναλώσιμα ανταλλακτικά. Πήγαινε μια βόλτα και από grammarios bikes στη Λένορμαν δίπλα στο καπνεργοστάσιο και μίλα με τα παιδιά να σε καθοδηγήσουν στο τι μοντέλο να διαλέξεις, να βρουν το σωστό νούμερο και γεωμετρία για τη σωματοδομή σου και να στο ετοιμάσουν σαν να ράβεις κουστούμι. ;)
Εφόσον θα πας με πιστωτική η διαφορά στα μοντέλα δε θα σου φανεί τραγική. Αν παρόλαυτά το LTD σου φανεί αρκετά ακριβό αφού ξεπερνά το ψυχολογικό του 1000άρικου πήγαινε και στο ACID. Θα μείνεις υπερευχαριστημένος εξίσου.
giannis21
06/04/2014, 16:49
Είχα το LTD για περίπου 1 χρόνο σκληρής χρήσης. Καθημε:beer:ρινά μέσα στη πόλη καμιά 20αριά χιλιόμετρα με μια τσάντα πλάτης με λάπτοπ στη πλάτη και Σαββατοκύριακα για μονοπάτια στην Πάρνηθα.
Η ποιότητα κατασκευής ήταν εξαιρετική και γενικά ήταν απροβλημάτιστο ποδήλατο με σχετικά οικονομικά αναλώσιμα ανταλλακτικά. Πήγαινε μια βόλτα και από grammarios bikes στη Λένορμαν δίπλα στο καπνεργοστάσιο και μίλα με τα παιδιά να σε καθοδηγήσουν στο τι μοντέλο να διαλέξεις, να βρουν το σωστό νούμερο και γεωμετρία για τη σωματοδομή σου και να στο ετοιμάσουν σαν να ράβεις κουστούμι. ;)
Εφόσον θα πας με πιστωτική η διαφορά στα μοντέλα δε θα σου φανεί τραγική. Αν παρόλαυτά το LTD σου φανεί αρκετά ακριβό αφού ξεπερνά το ψυχολογικό του 1000άρικου πήγαινε και στο ACID. Θα μείνεις υπερευχαριστημένος εξίσου.
Λογω της πιστωτικης ακριβως ξεπερασα λιγο την τιμη.Η αληθεια ειναι οτι εμεινε το ματι μου στο πηρουνι της fox το οποιο σε αλλες εταιρίες που κοιταω σε αντιστιχες τιμες δεν το εχουν.Φαίνεται ομορφο και καλη κατασκευη και σιγουρα θα παω να το δω απο κοντα.Απο αλλες μαρκες στα ιδια χρηματα και με αναλογα περιφεριακα θα ειχατε κατι να προτεινετε?Scott βλεπω και ισως και fuji.Τοποθεσια Θεσσαλονικη:cool:
George_Sp
06/04/2014, 17:04
Λογω της πιστωτικης ακριβως ξεπερασα λιγο την τιμη.Η αληθεια ειναι οτι εμεινε το ματι μου στο πηρουνι της fox το οποιο σε αλλες εταιρίες που κοιταω σε αντιστιχες τιμες δεν το εχουν.Φαίνεται ομορφο και καλη κατασκευη και σιγουρα θα παω να το δω απο κοντα.Απο αλλες μαρκες στα ιδια χρηματα και με αναλογα περιφεριακα θα ειχατε κατι να προτεινετε?Scott βλεπω και ισως και fuji.
Παρακολουθώ την αγορά από το 2010. Value for money Ελλάδα παίζει μόνο η Cube και η Ideal.
Δε ξέρω πόσο hardcore ποδηλάτης είσαι και αν θα καταλάβεις διαφορά από ροκ σοξ σε φοξ ανάρτηση αλλά οι περισσότεροι δε μπορούν να εκμεταλλευθούν τη Fox στο 90% της χρήσης που κάνουν. Αυτό που λες για την τιμή στα πηρούνια Fox στα ποδήλατα της Cube ισχύει. Έχουν κάνει μεγάλο deal από την Cube για να τα δίνουν τόσο φθηνά τα ποδήλατα με τα συγκεκριμένα πηρούνια.
Υδραυλικά δισκόφρενα να έχει και μια καλή σειρά front rear ντεραγιέ και είσαι κομπλέ.
giannis21
06/04/2014, 17:15
Παρακολουθώ την αγορά από το 2010. Value for money Ελλάδα παίζει μόνο η Cube και η Ideal.
Δε ξέρω πόσο hardcore ποδηλάτης είσαι και αν θα καταλάβεις διαφορά από ροκ σοξ σε φοξ ανάρτηση αλλά οι περισσότεροι δε μπορούν να εκμεταλλευθούν τη Fox στο 90% της χρήσης που κάνουν. Αυτό που λες για την τιμή στα πηρούνια Fox στα ποδήλατα της Cube ισχύει. Έχουν κάνει μεγάλο deal από την Cube για να τα δίνουν τόσο φθηνά τα ποδήλατα με τα συγκεκριμένα πηρούνια.
Υδραυλικά δισκόφρενα να έχει και μια καλή σειρά front rear ντεραγιέ και είσαι κομπλέ.
Ευχαριστω για τις απαντησεις.Αρχαριος ειμαι,απλα θελω να κανω μια σωστη επενδυση χωρις να χρειαστει να μπω σε καποια διαδικασια αναβαθμησης για πολυ καιρο.Ουσιαστικα,ενα καλο πλαισιο με ενα καλο πηρουνι ψαχνω,υδραυλικα δισκοφρενα σε αυτα τα χρηματα εχουν ολα..ντεραγιε της shimano εχει.
Rear Derailleur Shimano XT RD-M781-SGS, Shadow 10-speed
Front Derailleur Shimano SLX FD-M671, Direct Mount
George_Sp
06/04/2014, 17:22
άλλο XT και SLX και άλλο 105 ή Acera ;)
Σαν αρχάριος που είσαι άσε τα έξτρα λεφτά για μοντέλα με φοξ. και τα ροκ σοξ θα σου κάνουν όλα όσα θες και με το παραπάνω.
Πήγαινε στο απλό LTD. Απλά φρόντισε το μαγαζί που θα επιλέξεις να μη σου βρει απλά το μέγεθος σου, αλλά να κάτσει να σου βιδώσει σε απόσταση και γωνίες το τιμόνι τι σέλα ακριβώς για τα μέτρα σου ωστέ να κουμπώσεις πάνω στο ποδήλατο και να γίνει προέκταση του κορμιού σου ωστέ να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα και χωρίς μυικούς τραυματισμούς.
harris_x
06/04/2014, 17:32
Πήγαινε μια βόλτα και από grammarios bikes στη Λένορμαν δίπλα στο καπνεργοστάσιο και μίλα με τα παιδιά να σε καθοδηγήσουν στο τι μοντέλο να διαλέξεις, να βρουν το σωστό νούμερο και γεωμετρία για τη σωματοδομή σου και να στο ετοιμάσουν σαν να ράβεις κουστούμι. ;)true, απο εκεί πήρα κι εγώ το δικό μου ;)
THANOS_KTM
07/04/2014, 09:16
giannis21 πές μας τι ύψος έχεις για να έχουμε το νού μας,για κανά καλό μτχ.;)
Αμα είσαι 1.80-1.90 μπορώ να σου δώσω ενα από τα 2 ΗΤ μου στα μισά λεφτά από αυτά που έχεις στο μυαλό σου να δώσεις,για να δείς αν θα σου αρέσει το άθλημα.;)
Χτές για ακόμα μια φορά κατάλαβα πόσο μ@λ@κ@ς:moutza: είμαι που ακόμα δεν έχω κάνει tubeless τα λάστιχα.Εχασα τον αγώνα στην Μάνδρα με 2 σκασμένες σαμπρέλες στα πρώτα χιλιόμετρα.:cry::evil:
giannis21
07/04/2014, 16:44
Θανο μολις στο 1.75 σταματαω..!Ευχαριστω παντως για την προσφορα.Σημερα πηγα και ειδα απο κοντα το ls και νομιζω πως οι διαφορες που εχει απο το απλο δικαιολογουν τη διαφορα χρηματων.Απο κει και περα θα δω τα οικονομικα μου και αναλογα θα κινηθω.Ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες και ελπιζω συντομα να συζηταμε για χωματινες διαδρομες!!
Red Rider
08/04/2014, 08:26
Χτές για ακόμα μια φορά κατάλαβα πόσο μ@λ@κ@ς:moutza: είμαι που ακόμα δεν έχω κάνει tubeless τα λάστιχα.Εχασα τον αγώνα στην Μάνδρα με 2 σκασμένες σαμπρέλες στα πρώτα χιλιόμετρα.:cry::evil:
Για πες λεπτομέριες για το event:D
THANOS_KTM
09/04/2014, 08:31
Για πες λεπτομέριες για το event:D
Hταν πολύ καλός αγώνας.Εγώ ετρεξα στην διαδρομή των 14ρων χιλιομέτρων,με δύο προπονήσεις,μετά από αποχή 4 μηνών λόγω εγχείρησης εσω-εξω μηνίσκου.Δυστηχώς εγκατέλειψα λόγω λάστιχου.:sick:
http://www.mountain-sports.gr/agones/MANDRA-MTB-RACE
καλημέρα.
Είχα ένα σιδερένιο ποδήλατο από αυτά των 23 κιλών με εμπρός και πίσω ανάρτηση (απλό ελατήριο) στην οποία ελαχιστοποιούσα το μπαλαντζάρισμα σφίγγοντάς τη στο τέρμα. Το ποδήλατο αυτό ένεκα των 12 ετών χρήσης του, κατέληξε να έχει καλά πετάλια, σασμάν, ζάντες και τα σχετικά λόγω του ότι κάθε φορά που χάλαγε κάτι το αντικαθιστούσα με κάτι καλό και όχι φτηνιάρικο απλά και μόνο για να αντέξει στο χρόνο και στη χρήση.
Τεσπα, πάει αυτό, το χάρισα με σκοπό να πάρω ένα αλουμινένιο, ελαφρύτερο και η χρήση που έκανα και επιθυμώ να κάνω, είναι 60-70% πόλη (βόλτες, δουλειές, μικρές μετακινήσεις κλπ) και 30% εξοχή (δασικούς δρόμους, απλές αναβάσεις, καταβάσεις, ΟΧΙ downhill).
Στα δικά μου μάτια, που με το σιδερένιο σκελετό, το σουμιέ "ανάρτηση" και τη ντίζα στο δισκόφρενο, έκανα γύρω στα 40-50 χιλιόμετρα, όλα αυτά τα καινούρια χαρακτηριστικά, περιφερειακά, με τα εξωτικά υλικά φαντάζουν λεπτομέρειες ανούσιες. Πιθανόν δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω τη διαφορά μεταξύ shimano xtr και acera ή πιθανόν να μην μου είναι απαραίτητα τα πλεονεκτήματα της μίας έναντι της της άλλης επιλογής.
αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι χωρίς ποδήλατο, και πρέπει να διαλέξω μεταξύ ιντσών, μεγεθών σκελετού, στυλ σκελετού, λαιμού, και εταιριών και είμαι απολύτως χαμένος.
Επίσης επειδή δεν θέλω να διαθέσω πολλά λεφτά (μέχρι 250-300 οριακότατατα) σκέφτομαι να πάρω ένα από τα πολλά μεταχειρισμένα που βρίσκει κανείς στο car από αυτούς τους "σοβαρούς" χομπίστες της μίας φορας που πήραν το ποδήλατο των 700 ευρώ και κατέληξε να σκουριάζει στη βεράντα... Το ζήτημα είναι ότι είμαι χαμένος μεταξύ χαρακτηριστικών....
Anybody help........? :confused:
ΥΓ: είμαι 30 χρονών, 1,90 ύψος, 78 κιλά. ωροσκόπο και τέτοια δεν ξέρω....
George_Sp
09/04/2014, 09:43
Για αρχή σε μέγεθος με 1.90ύψος σε νούμερο σκελετού είσαι Large στο πάνω όριο προς το XL ειδικά αν έχεις και μακριά χέρια/πόδια.
Με βάση το budget ναι να πας σε μεταχείρο διαμαντάκι της μίας φοράς όπως λες γιατί ένα καινούριο σύγχρονο σοβαρό ποδήλατο ξεκινάει από τα 400+
Εφόσον το θες περισσότερο για πόλη αλλά και λίγο χαλαρό βουνό πας σε hardtail. Δηλαδή ανάρτηση μόνο εμπρός.
Λίγο προσοχή στην επιλογή μέγεθος ζάντας και ελαστικού. Εφόσον 12 χρόνια έκανες ήδη σε καλό βαθμό ποδήλατο θα ξέρεις οτι άλλη κύλιση έχει το τρακτερωτό λάστιχο βουνού και άλλη το ''πολιτικό'' για αστικές διαδρομές.
Οι ίντσες στις ζάντες παίζουν ρόλο στην κύλιση επίσης.
26άρι τροχό δυσκολότερη κύλιση αλλά καλύτερος έλεγχος στο βουνό.
29άρι ευκολότερη κύλιση με πολύ μεγαλύτερο ''βήμα'' αλλά λιγότερο μανιτζέβελο. Στα συν του 29 η απορρόφηση τις λακούβας στην πόλη με υψηλότερες ταχύτητες πιο ομαλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια.
μάλλον 28-29 ίντσες σκέφτομαι λόγω άνεσης, με λίγο τακουνάκι, γιατί το ίσιο λάστιχο μπορεί να τσουλάει καλύτερα στην άσφαλτο, αλλά θέλει αυξημένη πίεση-είναι πιο σκηρό, μόλις βγείς χώμα τελείωσες.... όλες οι διαστάσεις 26-29 χωράνε σε έναν L-XL σκελετό...?
και όλα τα trekkining από εταιρία σε εταιρία έχουν ίδια μορφή...?
THANOS_KTM
09/04/2014, 10:22
μάλλον 28-29 ίντσες σκέφτομαι λόγω άνεσης, με λίγο τακουνάκι, γιατί το ίσιο λάστιχο μπορεί να τσουλάει καλύτερα στην άσφαλτο, αλλά θέλει αυξημένη πίεση-είναι πιο σκηρό, μόλις βγείς χώμα τελείωσες.... όλες οι διαστάσεις 26-29 χωράνε σε έναν L-XL σκελετό...?
και όλα τα trekkining από εταιρία σε εταιρία έχουν ίδια μορφή...?
Ο σκελετός δεν παίζει ρόλο το μέγεθος του στο 26αρι-29αρι,αλλά το μέγεθος των τροχών.Πάρε ενα 29αρι large και θα είσαι ΟΚ.
Εγώ δεν θα έπαιρνα trekking.
Ο σκελετός δεν παίζει ρόλο το μέγεθος του στο 26αρι-29αρι,αλλά το μέγεθος των τροχών.Πάρε ενα 29αρι large και θα είσαι ΟΚ.
Εγώ δεν θα έπαιρνα trekking.
δεν κατάλαβα. εννοείς ότι όλες οι διαστάσεις τροχών χωράνε....???
και γιατί όχι trekking...?
THANOS_KTM
09/04/2014, 10:59
δεν κατάλαβα. εννοείς ότι όλες οι διαστάσεις τροχών χωράνε....???
και γιατί όχι trekking...?
Oχι στα 26αρια δεν μπορείς να βάλεις 29αρι τροχό γιατί δεν χωράει,ούτε στα 29αρια 26αρι γιατί χαλάς την γεωμετρία του.
Τα Trekking τα έχω στο μυαλό μου ώς ποιό "γυναικεία" ποδήλατα.:rolleyes:
Oχι στα 26αρια δεν μπορείς να βάλεις 29αρι τροχό γιατί δεν χωράει,ούτε στα 29αρια 26αρι γιατί χαλάς την γεωμετρία του.
κατάλαβα...
δηλάδη υπάρχει Large 26άρι και LArge 29άρι... και απλά στο 26άρι μπαίνουν 26" τροχοί, ενώ στο 29άρι 29"...
Τα Trekking τα έχω στο μυαλό μου ώς ποιό "γυναικεία" ποδήλατα.:rolleyes:
Trekking είναι απλά το να μην έχει πίσω ανάρτηση και δεν έχει το σουλούπι της κούρσας, σωστά...?
(τελικά πρέπει να είμαι πιο άσχετος απ' ότι νόμιζα:uplate:)
THANOS_KTM
09/04/2014, 11:23
κατάλαβα...
δηλάδη υπάρχει Large 26άρι και LArge 29άρι... και απλά στο 26άρι μπαίνουν 26" τροχοί, ενώ στο 29άρι 29"...
Trekking είναι απλά το να μην έχει πίσω ανάρτηση και δεν έχει το σουλούπι της κούρσας, σωστά...?
(τελικά πρέπει να είμαι πιο άσχετος απ' ότι νόμιζα:uplate:)
Οχι αυτά που δεν έχουν πίσω ανάρτηση λέγονται ΗΤ(Ηardtail).Τα trekking είναι 28αρια.
zannisvel
09/04/2014, 11:24
trekking ειναι κατι μεταξυ mountain kai δρομου. Εχει ισιο τιμονι και συνηθως δεν εχει αναρτηση μπροστα. Επισης εχει λαστιχα δρομου. Τα Trekking λεγονται και hybrid. Κατι σαν on-off που ειναι πιο πολυ on.
THANOS_KTM
09/04/2014, 11:30
νομίζω κατάλαβα.
θενκς!
ΗΤ
313876
Τrekking
313877
akis_trevor
09/04/2014, 11:54
Εγω πάλι νομίζω πως για την χρήση που θες το τρεκινγκ σου κάνει...
SHOOTER045
09/04/2014, 12:06
εγω παλι πρεπει να ξεθαψω το χρεπι μου(ηταν mountain)χωρις μπροστα αναρτηση αλλα το ανακατασκευασα,πληρως και εβαλα πηρουνι με αναρτηση
λογω οτι μετα την τουμπα στο εντουρο οι εξετασεις εδειξαν πεσμενη την καλη χοληστερινη
ειπαν περπατημα η ποδηλατο
προτιμω το 2ο............
Red Rider
10/04/2014, 10:45
Hταν πολύ καλός αγώνας.Εγώ ετρεξα στην διαδρομή των 14ρων χιλιομέτρων,με δύο προπονήσεις,μετά από αποχή 4 μηνών λόγω εγχείρησης εσω-εξω μηνίσκου.Δυστηχώς εγκατέλειψα λόγω λάστιχου.:sick:
http://www.mountain-sports.gr/agones/MANDRA-MTB-RACE
Όμορφα!
Όταν λες προπόνηση τι εννοείς ?Σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι ένας μέσος αναβάτης?Επίσης τα σχετικά φθηνά ποδήλατα που είδα στις φωτογραφίες, στέκονται αξιοπρεπώς ?
Πολύ θα ήθελα να πάρω μέρος κάποια στιγμή.
THANOS_KTM
10/04/2014, 11:02
Όμορφα!
Όταν λες προπόνηση τι εννοείς ?Σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι ένας μέσος αναβάτης?Επίσης τα σχετικά φθηνά ποδήλατα που είδα στις φωτογραφίες, στέκονται αξιοπρεπώς ?
Πολύ θα ήθελα να πάρω μέρος κάποια στιγμή.
Προπόνηση εννοώ ότι εκανα 2 φορές την διαδρομή του αγώνα,η οποία είναι στα μέρη μου και κάποια από τα μονοπάτια τα έχω φτιάξει εγώ.
Η φυσική κατάσταση είναι κάτι σχετικό.Στον αγώνα έτρεξε γνωστός μου που κάνει 2-3 φορές λίγο ποδήλατο την εβδομάδα,και αλλος που κάνει κάθε μέρα προπόνηση ΜΜΑ.Ο πρώτος ήταν στην μέση της κατάταξης κ ο δεύτερος στους τελευταίους.
Στα φτηνά ποδήλατα το βασικό πρόβλημα είναι το πηρούνι.
Red Rider
10/04/2014, 11:35
Προπόνηση εννοώ ότι εκανα 2 φορές την διαδρομή του αγώνα,η οποία είναι στα μέρη μου και κάποια από τα μονοπάτια τα έχω φτιάξει εγώ.
Η φυσική κατάσταση είναι κάτι σχετικό.Στον αγώνα έτρεξε γνωστός μου που κάνει 2-3 φορές λίγο ποδήλατο την εβδομάδα,και αλλος που κάνει κάθε μέρα προπόνηση ΜΜΑ.Ο πρώτος ήταν στην μέση της κατάταξης κ ο δεύτερος στους τελευταίους.
Στα φτηνά ποδήλατα το βασικό πρόβλημα είναι το πηρούνι.
Απο φυσική κατάσταση πάμε καλά.
Από ποδήλατο gt avalanche 3 νορμάλ.
Για οδηγικό επίπεδο δεν ξέρω να σου πω:lol: ούτως ή άλλως για την εμπειρία θα συμμετείχα.
THANOS_KTM
10/04/2014, 11:44
Απο φυσική κατάσταση πάμε καλά.
Από ποδήλατο gt avalanche 3 νορμάλ.
Για οδηγικό επίπεδο δεν ξέρω να σου πω:lol: ούτως ή άλλως για την εμπειρία θα συμμετείχα.
Το gt avalanche 3 είναι ενα καλούτσικο ποδήλατο.Μην το σκέφτεσαι ,πάρε μέρος σε όποιον αγώνα βρείς.
Καλημέρα παιδιά,
Πάω για αγορά MB μέχρι 300 ευρώ, έχω δει αυτό στον Γκατσούλη: http://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-sector-peak-2012-26-v-brake-stef-21-taxutites-36363.htm?lang=el&path=97278410
Αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο το ακούω :)
Αμφίσημος
18/09/2014, 11:34
Καλημέρα παιδιά,
Πάω για αγορά MB μέχρι 300 ευρώ, έχω δει αυτό στον Γκατσούλη: http://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-sector-peak-2012-26-v-brake-stef-21-taxutites-36363.htm?lang=el&path=97278410
Για κοίτα κάτι καλύτερο έστω με μηχανικά δισκόφρενα, όπως: http://www.action-bikes.gr/freeder-disc-2014.html τα 35€ επιπλέον τα αξίζει...
endopandou
18/09/2014, 11:44
Καλημέρα παιδιά,
Αυτό με αρκετά καλύτερο πιρούνι (αν φυσικά σου κάνει το μέγεθος Μ). Τρέχεις...
http://www.action-bikes.gr/podilata-all-bikes/podilata-mountain-bikes/hardtail-bikes/ideal-strobe-v-brakes-2012.html
http://www.bike-center.gr/product_info.php?products_id=6057
Αυτό με αρκετά καλύτερο πιρούνι (αν φυσικά σου κάνει το μέγεθος Μ). Τρέχεις...
http://www.action-bikes.gr/podilata-all-bikes/podilata-mountain-bikes/hardtail-bikes/ideal-strobe-v-brakes-2012.html
http://www.bike-center.gr/product_info.php?products_id=6057
Ευχαριστώ για την πρόταση :beer:
Στην Λ. Πεντέλης που πήρα τηλέφωνο τους τελείωσαν, άλλη επιλογή :confused:
Για κοίτα κάτι καλύτερο έστω με μηχανικά δισκόφρενα, όπως: http://www.action-bikes.gr/freeder-disc-2014.html τα 35€ επιπλέον τα αξίζει...
Για την ώρα κερδίζει αυτό,
Ευχαριστώ φίλε :beer:
akis_trevor
18/09/2014, 13:56
αντωνη,εχω το ideal nergetic.αλλη κατηγορια ποδηλατου αλλα παρομοια κατηγορια τιμης.
σε σχεση με ενα αντιστοιχο mongoose crossway που εχει ο αδερφος μου,θεωρω το ιντεαλ κατωτερο σε ποιοτητα.
απλα παραθετω την προσωπικη μου αποψη,αν και πατρινοι δεν θα τους ξαναπροτιμησω.In fact ψαχνω για κανα μεταχειρω και θα δωσω το δικο μου στην κοπελια.
Βρήκα αυτό σε προσφορά 320 http://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-gt-aggressor-30-26-014-33712.htm?lang=el&path=634035398
Αμερικάνικα είναι τα GT?
George_Sp
18/09/2014, 18:15
σε αυτή τη κατηγορία τιμής απαράδεκτο να μην έχει έστω απλά δισκόφρενα. από μένα όχι.
πήγαινε στα ποδηλατάδικα βρες το μέγεθος σκελετού που χρειάζεσαι medium large κλπ και ρώτα για περσινά μοντέλα ή ακόμα και 2013 γύρω στο 500άρικο. Αν τα χεις μετρητά το μοντέλο του 500άρικου εύκολα γίνεται 400.
http://grammariosbikes.gr/component/virtuemart/1948/2/podilata-vounou-mtb/andrika-mtb/hardtails/cube-aim-disc-2014-detail?Itemid=0
http://grammariosbikes.gr/component/virtuemart/1946/154/podilata-vounou-mtb/andrika-mtb/mtb-29/cube-aim-pro-29er-2014-detail?Itemid=0
Καλημέρα παιδιά,
Τι χρήση θα του κάνεις Αντώνη? Για δρόμο η περισσότερο βουνό?
Desperado
19/09/2014, 08:19
Βρήκα αυτό σε προσφορά 320 http://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-gt-aggressor-30-26-014-33712.htm?lang=el&path=634035398
Αμερικάνικα είναι τα GT?
Λοιπόν φίλε μου, ο σκελετός που έχουν τα GT κατά την γνώμη μου είναι από τους καλύτερους. Απλά δεν μασάει τίποτα, έχω ένα Gt avalanche 3 , το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κιχ παρόλα τα σκαλιά που έχει κατέβει.... Θα κοιτάξεις στο ποδήλατο να έχει καλά περιφερειακά της Shimano (ίσως αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω να αλλάξεις την μεσαία τριβή ή τον πίσω εκτροχιαστή με κάτι καλύτερο επί τόπου στο μαγαζί) , όσο για τα φρένα, τα V-brakes είναι πολύ καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα. Εγώ, αν ξαναγόραζα ποδήλατο πάλι για GT θα κοιτούσα....
Τι χρήση θα του κάνεις Αντώνη? Για δρόμο η περισσότερο βουνό?
Θέλω να συνδυάσω και τα δυο. Στην πόλη το θέλω για άσκηση, όχι για πρακτικούς λόγους. Από την άλλη στο βουνό δεν θέλω να φοβάμαι μην μου μείνει στο χέρι αν θελήσω να το ζορίσω λίγο... δύσκολο?
Λοιπόν φίλε μου, ο σκελετός που έχουν τα GT κατά την γνώμη μου είναι από τους καλύτερους. Απλά δεν μασάει τίποτα, έχω ένα Gt avalanche 3 , το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κιχ παρόλα τα σκαλιά που έχει κατέβει.... Θα κοιτάξεις στο ποδήλατο να έχει καλά περιφερειακά της Shimano (ίσως αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω να αλλάξεις την μεσαία τριβή ή τον πίσω εκτροχιαστή με κάτι καλύτερο επί τόπου στο μαγαζί) , όσο για τα φρένα, τα V-brakes είναι πολύ καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα. Εγώ, αν ξαναγόραζα ποδήλατο πάλι για GT θα κοιτούσα....
Το ίδιο ακριβώς ποδήλατο το έχει το μαγαζί 100 ευρώ επάνω με μόνη διαφορά τα μηχανικά δισκόφρενα :confused:
Θέλω να συνδυάσω και τα δυο. Στην πόλη το θέλω για άσκηση, όχι για πρακτικούς λόγους. Από την άλλη στο βουνό δεν θέλω να φοβάμαι μην μου μείνει στο χέρι αν θελήσω να το ζορίσω λίγο... δύσκολο?
Στην άσφαλτο είσαι οκ. Στο βουνό δε θα σου μείνει στο χέρι αν κάνεις απλα πετάλι σε χωματόδρομους και πατημένα μονοπάτια :)
Γενικά τα hard tail ποδήλατα στα 350-500 ειναι entry level. Κάνεις σχεδόν τα πάντα στο βουνό απλά με προσοχή λόγω φρένων αναρτήσεων που δεν είναι πολύ καλές
endopandou
19/09/2014, 09:15
στο βουνό δεν θέλω να φοβάμαι μην μου μείνει στο χέρι αν θελήσω να το ζορίσω λίγο
δεν υπάρχει περίπτωση να το ζορίσεις τόσο ώστε ο σκελετός να να πάθει ζημιά. Αν ποτέ ξεκινήσεις γρήγορες καταβάσεις σε μονοπάτια με φυτευτές τότε το ξανασυζητάς.
Τα μηχανικά δισκόφρενα δεν λένε κάτι περισσότερο από τα v-brakes που έχουν αυτά που σου προτάθηκαν. Τα υδραυλικά ναι, με τη διαφορά πως η αίσθηση και η δύναμη που θα δώσει παραπάνω το μπροστινό (κυρίως) δισκόφρενο δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να την εκμεταλλευτούν. Το θέμα με τις λάσπες είναι τραβηγμένο για αρχάριο. Μένει λοιπόν μόνο η μούρη... Και κάπως έτσι φτάσαμε στα 450 γιούρα...
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες. Το εργαλείο βρέθηκε, πάμε για βόλτες τώρα :D
GT AGGRESSOR 2.0 26'' 014
akis_trevor
26/09/2014, 20:04
καες ορθοπεταλιες!!!!:D
:beer:
Desperado
27/09/2014, 18:44
Καλορίζικο, καλόβολτο και καλολάσπωτο φίλε!! Έκανες καλή επιλογή!!
George_Sp
27/09/2014, 18:47
Καλές βόλτες και λίγο ευγενικά στους εκτροχιαστές σου γιατί δεν είναι και πολύ ανθεκτικοί. :)
Τί τιμή το πήρες;
Cpt. Haddock
28/09/2014, 10:47
Καλημερα,
Πωλειται το εικονιζομενο ποδηλατο Specialized Allez Sport, στα χρωματα που βλεπετε με καρμπον πηρουνι. Εχει κανει περιπου 500 χλμ. Μεγεθος Μ. Τιμη 400 ευρω. Ριψατε σημειωμα εντος :beer:
323613
Καλημερα,
Πωλειται το εικονιζομενο ποδηλατο Specialized Allez Sport, στα χρωματα που βλεπετε με καρμπον πηρουνι. Εχει κανει περιπου 500 χλμ. Τιμη 400 ευρω. Ριψατε σημειωμα εντος :beer:
323613
νουμερο?
Shiatman
28/09/2014, 17:43
Να αναρτήσω κι εγώ το τελευταίο μου απόκτημα:
323658
Cpt. Haddock
28/09/2014, 17:58
νουμερο?
Ναι, το ξεχασα, Μ. Εγινε εντιτ το ποστ :beer:
Καλές βόλτες και λίγο ευγενικά στους εκτροχιαστές σου γιατί δεν είναι και πολύ ανθεκτικοί. :)
Τί τιμή το πήρες;
Το πήρα από εδώ: http://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-gt-aggressor-20-26-014-33881.htm?lang=el&path=1036721858
Και στα 365 νομίζω ήταν καλό deal :)
George_Sp
28/09/2014, 21:22
μια χαρά τιμούλα σου κανε. Ο σκελετός είναι αρκετά καλός. Σε εκτροχιαστές και ανάρτηση κάπως πάσχει αλλά αν το θες για πολύ απλή βόλτα και όχι σκληρή χρήση θα το χαρείς και με το παραπάνω. Αν θες κάτι έξτρα σιγά σιγά αναβάθμισε εκτροχιαστές και πάρτου ένα καλό σετ ζαντολάστιχα, να έχεις ένα σετ για δρόμο και ένα για βουνό. άντε καλόβολτο και πάλι. :)
Εντάξει καλά πάμε από αντοχές, τέσσερις μέρες σερί 8, 8, 14, 22, χιλιόμετρα για αρχή :)
Σε κάτι άγαρμπες αλλαγές μου έφυγε η αλυσίδα μπροστά. Έχει να κάνει με τους εκτροχιαστές αυτό, ή εγώ είμαι βάρβαρος;
Επίσης σταμάτησε να μου δείχνει ένδειξη το ασύρματο οργανάκι :confused: όσο και αν κούνησα τον αισθητήρα δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει
Άντε βόλτες εδώ μέσα δεν κάνουμε; :p
George_Sp
02/10/2014, 20:27
Στις αλλαγές δε βάζεις ποτέ δύναμη στο πετάλι και απλά το ρολάρεις με το βάρος τον ποδιών.
Επίσης δε βάζεις ποτέ την αλυσίδα να κάνει γωνία ο μπροστά με τον πίσω εκτροχιαστή. π.χ. Τέρμα αριστερά μπροστά με τέρμα δεξιά πίσω όπως τα κοιτάς απο πάνω. ή Μεγαλύτερο γρανάζι κουμπωτό με το μικρότερο πίσω. Έτσι τσακίζεις την αλυσίδα και πολύ πιθανόν να σου φύγει.
Οι σωστές αλλαγές είναι ο κάθε εμπρός δίσκος να κουμπώνει παράλληλα με την αλυσίδα και τα πίσω γρανάζια.
Π.χ.
Αν το ποδήλατο είναι με 21 ταχύτητες δηλαδή 3 δίσκους εμπρός (Α μεγαλύτερος Γ μικρότερος) και 7 γρανάζια πίσω (1 μεγαλύτερο 7μικρότερο), θα παίζεις:
Α5 Α6 Α7
Β3 Β4 Β5
Γ1 Γ2 Γ3
Κάθε καινούριο ποδήλατο μετά τα πρώτα 50 χιλιόμετρα επίσης, αν είναι κούτα με 0 πεταλιές, θέλει ξανά επίσκεψη στο ποδηλατάδικο για σφιξίματα και μικρορύθμιση των εκτροχιαστών όπως ακριβώς πας και μια μηχανή για τα πρώτα σφιξίματα ελέγχους μετά την αγορά στα 1000χλμ.
Το ασύρματο οργανάκι αν είναι κινεζομουφέξ με κόστος κάτω από 30 ευρώ μην περιμένεις τίποτα. Συνήθως βέβαια είναι θέμα είτε αδύναμης μπαταρίας (αυτή που βάζουν μέσα ποτέ δεν είναι πλήρως φορτισμένη), είτε το μαγνητάκι στην ακτίνα δεν κοιτά από τη σωστή απόσταση και τελείως κάθετα τον αισθητήρα που σου χουν δέσει με δεματικό στο πηρούνι. Φρόντισε να τα φέρεις στην Ευθεία περίπου στο μέσο και προς το πάνω μέρος του πηρουνιού.
Στις αλλαγές δε βάζεις ποτέ δύναμη στο πετάλι και απλά το ρολάρεις με το βάρος τον ποδιών.
Επίσης δε βάζεις ποτέ την αλυσίδα να κάνει γωνία ο μπροστά με τον πίσω εκτροχιαστή. π.χ. Τέρμα αριστερά μπροστά με τέρμα δεξιά πίσω όπως τα κοιτάς απο πάνω. ή Μεγαλύτερο γρανάζι κουμπωτό με το μικρότερο πίσω. Έτσι τσακίζεις την αλυσίδα και πολύ πιθανόν να σου φύγει.
Οι σωστές αλλαγές είναι ο κάθε εμπρός δίσκος να κουμπώνει παράλληλα με την αλυσίδα και τα πίσω γρανάζια.
Π.χ.
Αν το ποδήλατο είναι με 21 ταχύτητες δηλαδή 3 δίσκους εμπρός (Α μεγαλύτερος Γ μικρότερος) και 7 γρανάζια πίσω (1 μεγαλύτερο 7μικρότερο), θα παίζεις:
Α5 Α6 Α7
Β3 Β4 Β5
Γ1 Γ2 Γ3
Κάθε καινούριο ποδήλατο μετά τα πρώτα 50 χιλιόμετρα επίσης, αν είναι κούτα με 0 πεταλιές, θέλει ξανά επίσκεψη στο ποδηλατάδικο για σφιξίματα και μικρορύθμιση των εκτροχιαστών όπως ακριβώς πας και μια μηχανή για τα πρώτα σφιξίματα ελέγχους μετά την αγορά στα 1000χλμ.
Το ασύρματο οργανάκι αν είναι κινεζομουφέξ με κόστος κάτω από 30 ευρώ μην περιμένεις τίποτα. Συνήθως βέβαια είναι θέμα είτε αδύναμης μπαταρίας (αυτή που βάζουν μέσα ποτέ δεν είναι πλήρως φορτισμένη), είτε το μαγνητάκι στην ακτίνα δεν κοιτά από τη σωστή απόσταση και τελείως κάθετα τον αισθητήρα που σου χουν δέσει με δεματικό στο πηρούνι. Φρόντισε να τα φέρεις στην Ευθεία περίπου στο μέσο και προς το πάνω μέρος του πηρουνιού.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το 50αρι πρέπει να το έχω μαζέψει, θα κάνω μια βόλτα από το μαγαζί να το ρυθμίσουν θενκς :beer::beer:
endopandou
02/10/2014, 21:28
στα 50 είναι το πρώτο σερβις ή στα 500?
GIXXERAKIAS
03/10/2014, 08:07
στα 50 είναι το πρώτο σερβις ή στα 500?
Ζήτημα να έχω κάνει 150 στα 2 χρόνια που το έχω....αν είχα κάνει 500 θα είχα ψοφήσει τώρα.:bawl:
motomaniac
03/10/2014, 14:00
κανεις με χονδροπαθεια και ποδηλατο εδω μεσα?
Επίσης σταμάτησε να μου δείχνει ένδειξη το ασύρματο οργανάκι :confused: όσο και αν κούνησα τον αισθητήρα δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει
Λοιπόν, βρήκα τι ήταν. Το γράφω μήπως τύχει και σε κάποιον άλλο. Το ασύρματο οργανάκι στο τιμόνι είναι στηριγμένο κοντά στο φωτάκι. Όσο το φως είναι σβηστό δουλεύει μια χαρά. Μόλις ανάψω το φως σταματάει να παίρνει ένδειξη από τον αισθητήρα. Τα απομάκρυνα και προς στιγμή δούλεψε. Αλλά δεν είναι σε σωστή θέση πια.
Τεσπα, το θέμα ήταν ότι ήθελα να αποφύγω το καλώδιο, αλλά μάλλον δεν το αποφεύγω.
George_Sp
03/10/2014, 23:11
τράβα το φως από την άλλη μεριά :P
Cpt. Haddock
04/10/2014, 08:50
κανεις με χονδροπαθεια και ποδηλατο εδω μεσα?
Κανεις με ποδηλατο χωρις χονδροπάθεια? :lol:
Κανεις με ποδηλατο χωρις χονδροπάθεια? :lol:
Τσου. Κάνει με χονδροπάθεια χωρίς ποδήλατο. :lol:
Cpt. Haddock
06/10/2014, 20:19
Τσου. Κάνει με χονδροπάθεια χωρίς ποδήλατο. :lol:
:moutza::lol:
Μπορω να βαλω αγγελια ΠΩΛΗΣΗΣ για ενα κουρσακι μου σε αυτο το θρεντ ?
specialized roubaix carbon 850 ΕΥΡΟ
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/5133173/
ευχαριστω πολυ
Οι νότιοι είστε λίγο προνομιούχοι σε ποδηλατο-διαδρομές νομίζω
324376
Δυστυχώς επειδή δεν υπάρχει αυτοκίνητο σκέφτομαι για κάποια βάση που να μπορώ να το φορτώσω στη μηχανή (bmw f650gs).
Προφανώς ιδιοκατασκευή αλλά έχω τρόπο να τη φτιάξω σωστά, το ποδήλατο όμως θα προεξέχει αρκετά.
κάτι τέτοιο (http://smg.photobucket.com/user/trailerrails/media/bike/BMW%20bike%20rack/BMWrack007.jpg.html)ή τέτοιο (http://www.singletracks.com/blog/uncategorized/crackpot-engineering-how-to-carry-a-bike-on-a-motorcycle/).
Το θέλω για να φορτώνω mb και να πηγαίνω Υμητό ή Πάρνηθα.
σας φαίνεται επικίνδυνο?
Να φανταστώ ότι σε έλεγχο σε γράφουν ή όχι?
lykourgi
07/10/2014, 18:56
Δυστυχώς επειδή δεν υπάρχει αυτοκίνητο σκέφτομαι για κάποια βάση που να μπορώ να το φορτώσω στη μηχανή (bmw f650gs).
Προφανώς ιδιοκατασκευή αλλά έχω τρόπο να τη φτιάξω σωστά, το ποδήλατο όμως θα προεξέχει αρκετά.
κάτι τέτοιο (http://smg.photobucket.com/user/trailerrails/media/bike/BMW%20bike%20rack/BMWrack007.jpg.html)ή τέτοιο (http://www.singletracks.com/blog/uncategorized/crackpot-engineering-how-to-carry-a-bike-on-a-motorcycle/).
σας φαίνεται επικίνδυνο?
Για δες και εδώ : http://advrider.com/forums/showthread.php?t=793362
sapila racing
07/10/2014, 18:59
σας φαίνεται επικίνδυνο?
Koλλησε ενα κεντρο ποδηλατικού τροχού στο μηχανακι (στην σχαρα πχ) και κουμπώνεις το πηρούνι εκει.
Το εχει κανει φίλος και δουλεύει.
Αμφίσημος
07/10/2014, 21:59
Κύριοι θα ήθελα να μοιραστώ τα εξής videos που κατασκεύασα με τον αγαπητό ποδηλάτη εν ριπή οφθαλμού.
το τελευταίο:
http://vimeo.com/108124766
το πρώτο: (έχει προβληθεί και σε άλλο post):
http://vimeo.com/79027182
endopandou
07/10/2014, 22:07
Κύριοι θα ήθελα να μοιραστώ τα εξής videos που κατασκεύασα με τον αγαπητό ποδηλάτη εν ριπή οφθαλμού.
το τελευταίο:
http://vimeo.com/108124766
το πρώτο: (έχει προβληθεί και σε άλλο post):
http://vimeo.com/79027182:a013:
Από ποδηλατικά φόρουμ τι παρακολουθείτε; Πιο πολύ για βόλτες, αλλά και ενημέρωση
μιας και εδω αρκετοι φαινεστε γνωστες, θα ηθελα την βοηθεια σας.
μου προταθηκε να επιλεξω αναμεσα σε 2 ποδηλατα δρομου, παλια αλλα καλα και δεν ξερω τις τιμες που παιζουν στην αγορα για αυτα.
υπο κανονικες συνθηκες δεν θα το σκεφτομουν, γιατι τα χρηματα ειναι πολλα και εχω ηδη ποδηλατο που την κανει την δουλεια μου και με το παραπανω, αλλα εκανα το λαθος να κανω βολτα το ενα και νομιζω οτι την πατησα...
σε συνδιασμο με το επιχειρημα οτι ενα ποδηλατο σαν αυτα δεν χανει αξια πια και αν καποια στιγμη το δωσω, λιγο πολυ, θα τα παρω τα χρηματα μου πισω (ισχυει αυτο, αληθεια?) το σκεφτομαι σοβαρα.
το ενα ειναι bottecchia, αρχων 90 με columbus spx και campy athena με κεντρα record και στεφανια omicron και το αλλο με columbus sp και full athena.
κανενα δεν ειναι αναπαλεωμενο.
το πρωτο ειναι αρκετα δουλεμενο και του φαινεται, αλλα ειναι κουκλι και ζηταει ενα 1000.
το δευτερο ειναι σε πολυ καλη κατασταση για τα χρονια του ('94 μοντελο) και θελει 800 ευρω.
ειναι καλες οι τιμες?
και αν ναι, αξιζουν τα 200 παραπανω για τον spx?
φωτογραφιες δεν εχω να βαλω δυστυχως.
sapila racing
22/10/2014, 09:25
μιας και εδω αρκετοι φαινεστε γνωστες, θα ηθελα την βοηθεια σας.
μου προταθηκε να επιλεξω αναμεσα σε 2 ποδηλατα δρομου, παλια αλλα καλα και δεν ξερω τις τιμες που παιζουν στην αγορα για αυτα.
υπο κανονικες συνθηκες δεν θα το σκεφτομουν, γιατι τα χρηματα ειναι πολλα και εχω ηδη ποδηλατο που την κανει την δουλεια μου και με το παραπανω, αλλα εκανα το λαθος να κανω βολτα το ενα και νομιζω οτι την πατησα...
σε συνδιασμο με το επιχειρημα οτι ενα ποδηλατο σαν αυτα δεν χανει αξια πια και αν καποια στιγμη το δωσω, λιγο πολυ, θα τα παρω τα χρηματα μου πισω (ισχυει αυτο, αληθεια?) το σκεφτομαι σοβαρα.
το ενα ειναι bottecchia, αρχων 90 με columbus spx και campy athena με κεντρα record και στεφανια omicron και το αλλο με columbus sp και full athena.
κανενα δεν ειναι αναπαλεωμενο.
το πρωτο ειναι αρκετα δουλεμενο και του φαινεται, αλλα ειναι κουκλι και ζηταει ενα 1000.
το δευτερο ειναι σε πολυ καλη κατασταση για τα χρονια του ('94 μοντελο) και θελει 800 ευρω.
ειναι καλες οι τιμες?
και αν ναι, αξιζουν τα 200 παραπανω για τον spx?
φωτογραφιες δεν εχω να βαλω δυστυχως.
Οι σκελετοί Columbus SP και SPX είναι αντίστοιχοι των SL/SLX, αλλά πιο heavy duty και φυσικά είναι και πιο βαρείς.
Προορίζονταν για μεγάλους σκελετούς και πιο ανώμαλα εδάφη.
Τωρα για τις τιμές τι να σου πω, εξαρτάται απο την κατασταση του ποδηλάτου γενικώς. Ενα καλό ποδήλατο με Columbus και με καλά περιφερειακά πραγματικά δεν θα χάσει την αξία του στο μέλλον.
Παίζει εμεγαλο ρολο να ειναι ΟΚ ο σκελετός, να μην είναι ξαναβαμμένος και να εχει πληρη σειρά περιφερειακών και οχι συλλογή απο διάφορα.
Το Bottechia σίγουρα είναι αξιόλογο και SPX ηταν μαζί με SLX η top σειρά σωλήνων. Πρόσεξε μην ειναι τεραστιο το μεγεθος για σένα, γιατί SPX μικρό δεν θα είναι.
Αν ειναι τζαμι και ολα κομπλέ η τιμή ειναι καλή νομίζω, αν εχει χτυπήματα κλπ τότε πεφτει και η τιμή του.
Το SP δεν λες τι είναι.
Σε γενικές γραμμές αν οι σκελετοί είναι σε ιδια κατασταση και τζάμι, ο SPX δικαιολογεί τα 200.
Εγώ εχω ενα Rossin Columbus SLX, το πιο τούμπανο, ο σκελετός βρεθηκε απούλητος και καινούριος. Για να στήσω το ποδήλατο μαζί με τον σκελετό το 1000ρικο δεν εφτανε ούτε για δείγμα για να το φτιάξω όλο με Campagnolo Super Record.
nicksior
22/10/2014, 09:33
Στα κορίτσια του φορουμ.
Στίχοι:
Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική:
Μιχάλης Τρανουδάκης
1. Αφροδίτη Μάνου
Το δρόμο πλάι στη θάλασσα
περπάτησα που `κανε κάθε
μέρα η ποδηλάτισσα.
Βρήκα τα φρούτα που `χε
στο πανέρι της, το δαχτυλίδι
που `πεσε απ’ το χέρι της.
Βρήκα το κουδουνάκι και το
σάλι της, τις ρόδες,
το τιμόνι, το πεντάλι της.
Τη ζωνη της, τη βρήκα σε
μιαν άκρη, μια πέτρα διάφανη
που `μοιαζε με δάκρυ.
Τα μάζεψα ένα ένα και τα
κράτησα κι έλεγα πού `ναι
πού `ναι η ποδηλάτισσα.
Την είδα να περνά πάνω
απ’ τα κύματα, την άλλη μέρα
πάνω από τα μνήματα.
Την τρίτη νύχτωσ’ έχασα
τ’ αχνάρια της, στους ουρανούς
άναψαν τα φανάρια της.
325389
Οι σκελετοί Columbus SP και SPX είναι αντίστοιχοι των SL/SLX, αλλά πιο heavy duty και φυσικά είναι και πιο βαρείς.
Προορίζονταν για μεγάλους σκελετούς και πιο ανώμαλα εδάφη.
Τωρα για τις τιμές τι να σου πω, εξαρτάται απο την κατασταση του ποδηλάτου γενικώς. Ενα καλό ποδήλατο με Columbus και με καλά περιφερειακά πραγματικά δεν θα χάσει την αξία του στο μέλλον.
Παίζει εμεγαλο ρολο να ειναι ΟΚ ο σκελετός, να μην είναι ξαναβαμμένος και να εχει πληρη σειρά περιφερειακών και οχι συλλογή απο διάφορα.
Το Bottechia σίγουρα είναι αξιόλογο και SPX ηταν μαζί με SLX η top σειρά σωλήνων. Πρόσεξε μην ειναι τεραστιο το μεγεθος για σένα, γιατί SPX μικρό δεν θα είναι.
Αν ειναι τζαμι και ολα κομπλέ η τιμή ειναι καλή νομίζω, αν εχει χτυπήματα κλπ τότε πεφτει και η τιμή του.
Το SP δεν λες τι είναι.
Σε γενικές γραμμές αν οι σκελετοί είναι σε ιδια κατασταση και τζάμι, ο SPX δικαιολογεί τα 200.
Εγώ εχω ενα Rossin Columbus SLX, το πιο τούμπανο, ο σκελετός βρεθηκε απούλητος και καινούριος. Για να στήσω το ποδήλατο μαζί με τον σκελετό το 1000ρικο δεν εφτανε ούτε για δείγμα για να το φτιάξω όλο με Campagnolo Super Record.
ευχαριστω για την απαντηση.
το εχω δει το ροσσιν σου, ειναι κουκλι και σιγουρα αξιζει οσα εδωσες γιατι ηταν ολα τα μερη νιου ολντ στοκ, αποσο θυμαμαι...και η σουπερ ρεκορντ πρεπει να ειναι διαμαντι...το τιμονακι σου με χαλαει μονο!
ξεχασα, το sp ειναι concorde.
εχει και αυτος ενα rossin, το τριτο του ποδηλατο χαχα αλλα ειναι 56αρι σε gara σκελετο και με σιμανο 600.αλλα θελει κανα 800 (που δεν ξερω αν ειναι λιγα ή πολλα αλλα τα ιδια θελει για το concorde με την athena.μαλλον μονο και μονο επειδη ειναι ροσσιν) και -το βασικοτερο- ειναι ασχημοτερο απο τα δυο 57ρια!χαχα
εδω ομως μιλαμε για χρηση 20 ετων και για athena, γιαυτο ρωταω τις τιμες που παιζουν.ειδικα το μποτετσια εχει αρκετα σημαδια.καθολου σκουριες ή χτυπηματα ομως.το κονκορντ ειναι σαν 3-4 ετων ποδηλατο.
ναι, εννοειται ειναι το νουμερο μου και τα δυο, 57αρια, αλλιως δεν θα τα κοιτουσα καν.
οπως μου τα λες, το κονκορντ μοιαζει καλυτερη αγορα αλλα το μποτετσια ειναι κουκλι ρε γαμωτο!και ετσι που ειναι μεσ'την γρατζουνια και τα σημαδια, φαινεται πολυ μαχιμο!
θα περιμενω λιγο μηπως και μου περασει αλλα με βλεπω να ανοιγομαι.ισως μου κανω ενα χριστουγεννιατικο δωρο!θα τσεκαρω και την αγορα λιγο ως τοτε...
ευχαριστω και παλι!
sapila racing
23/10/2014, 09:55
το εχω δει το ροσσιν σου, ειναι κουκλι και σιγουρα αξιζει οσα εδωσες γιατι ηταν ολα τα μερη νιου ολντ στοκ, αποσο θυμαμαι...και η σουπερ ρεκορντ πρεπει να ειναι διαμαντι...το τιμονακι σου με χαλαει μονο!
εχει και αυτος ενα rossin, το τριτο του ποδηλατο χαχα αλλα ειναι 56αρι σε gara σκελετο και με σιμανο 600.αλλα θελει κανα 800 (που δεν ξερω αν ειναι λιγα ή πολλα αλλα τα ιδια θελει για το concorde με την athena.μαλλον μονο και μονο επειδη ειναι ροσσιν) και -το βασικοτερο- ειναι ασχημοτερο απο τα δυο 57ρια!χαχα
εδω ομως μιλαμε για χρηση 20 ετων και για athena, γιαυτο ρωταω τις τιμες που παιζουν.ειδικα το μποτετσια εχει αρκετα σημαδια.καθολου σκουριες ή χτυπηματα ομως.το κονκορντ ειναι σαν 3-4 ετων ποδηλατο.
ναι, εννοειται ειναι το νουμερο μου και τα δυο, 57αρια, αλλιως δεν θα τα κοιτουσα καν.
οπως μου τα λες, το κονκορντ μοιαζει καλυτερη αγορα αλλα το μποτετσια ειναι κουκλι ρε γαμωτο!και ετσι που ειναι μεσ'την γρατζουνια και τα σημαδια, φαινεται πολυ μαχιμο!
θα περιμενω λιγο μηπως και μου περασει αλλα με βλεπω να ανοιγομαι.ισως μου κανω ενα χριστουγεννιατικο δωρο!θα τσεκαρω και την αγορα λιγο ως τοτε...
ευχαριστω και παλι!
Cinelli ειναι το τιμόνι στο Rossin! Τι σε χαλάει? Eκτός αν λες για το αλλο ποδήλατο το Romani που του εβαλα ισιο τιμόνι. Οκ είνξαι λίγο φαουλ, αλλά βολεύει πολύ. Ασε που το τιμόνι του (Cinelli) και τις μανέτες του (Modolo Professional) τα πήρε το Rossin...
ευχαριστω και παλι!
Αμα σου περάσει ισως καλύτερα! Αχχααα!!
Παντως οντως αυτα τα ποδήλατα είναι αλλου επιπέδου και δεν θα χασεις και τα χρήματά σου.
Αν είσαι Αθήνα, μπορώ να σε φέρω σε επαφή με φίλο που ασχολείται με αυτα τα ποδήλατα , τα φτιάχνει κιόλας και μπορεί να σε συμβουλέψει πολύ καλύτερα απο μένα.
Εγώ δεν ξερω να σου πω αν ειναι καλύτερος ο Concorde απο τον Bottechia για σένα. Βασικό είναι οτι το SPX θα είναι πολύ πιο άκαπμτο και κουραστικό από το SP, είναι επαγγελματικό επίπεδο και απευθύνεται σε επαγγελματίες, η έστω τούμπανους ποδηλάτες.
Για να καταλάβεις το Rossin SLX που έχω δεν εχει καμμία σχέση με το Romani Reynolds που καβαλαω συνήθως, είναι πολύ πιο απαιτητικό και κουραστικό.
Ο σκελετός Gara που ανέφερες ειναι ερασιτεχνικός, πιο βαρύς και ανθεκτικός, καμμία σχέση με SL, SLX, SP, SPX. Εννοείται οτι ειναι και πολύ φτηνότερος.
Εγώ θεωρώ οτι για να παρεις ατσαλινο ποδήλατο εποχής βασικό είναι να διαλέξεις ενα ποδήλατο που να σου ταιριάζει, και να σε φτιάχνει κιόλας όμως. Να σου αρέσει να το βλέπεις και να το καβαλάς. Επίσης να κοιτάξεις να μην εχει μπουαγιόν γιατί θα βλαστημήσεις, πρέπει να εχει ρόδες με λαστιχα σαμπρέλας. Μόνο οι ρόδες για να συμβαδίζουν με αυτα τα ποδήλατα εχουν αρκετό κόστος.
Αλλιώς με τα ίδια χρήματα παίρνεις και σύγχρονο ποδήλατο που να αξίζει και να είναι και πιο ευκολοοδήγητο (ταχυτητες κλπ).
Εδώ μπορείς να δείς ολους του σκελετούς της εποχής μα τα χαρακτηριστικά τους, τις διατομές, αν εχουν νευρα και πόσα (butted, super butted κλπ) και τα βάρη τους.
http://www.equusbicycle.com/bike/columbus/columbuschart.htm
Αμα σου περάσει ισως καλύτερα! Αχχααα!!
Παντως οντως αυτα τα ποδήλατα είναι αλλου επιπέδου και δεν θα χασεις και τα χρήματά σου.
Αν είσαι Αθήνα, μπορώ να σε φέρω σε επαφή με φίλο που ασχολείται με αυτα τα ποδήλατα , τα φτιάχνει κιόλας και μπορεί να σε συμβουλέψει πολύ καλύτερα απο μένα.
Εγώ δεν ξερω να σου πω αν ειναι καλύτερος ο Concorde απο τον Bottechia για σένα. Βασικό είναι οτι το SPX θα είναι πολύ πιο άκαπμτο και κουραστικό από το SP, είναι επαγγελματικό επίπεδο και απευθύνεται σε επαγγελματίες, η έστω τούμπανους ποδηλάτες.
Για να καταλάβεις το Rossin SLX που έχω δεν εχει καμμία σχέση με το Romani Reynolds που καβαλαω συνήθως, είναι πολύ πιο απαιτητικό και κουραστικό.
Ο σκελετός Gara που ανέφερες ειναι ερασιτεχνικός, πιο βαρύς και ανθεκτικός, καμμία σχέση με SL, SLX, SP, SPX. Εννοείται οτι ειναι και πολύ φτηνότερος.
Εγώ θεωρώ οτι για να παρεις ατσαλινο ποδήλατο εποχής βασικό είναι να διαλέξεις ενα ποδήλατο που να σου ταιριάζει, και να σε φτιάχνει κιόλας όμως. Να σου αρέσει να το βλέπεις και να το καβαλάς. Επίσης να κοιτάξεις να μην εχει μπουαγιόν γιατί θα βλαστημήσεις, πρέπει να εχει ρόδες με λαστιχα σαμπρέλας. Μόνο οι ρόδες για να συμβαδίζουν με αυτα τα ποδήλατα εχουν αρκετό κόστος.
Αλλιώς με τα ίδια χρήματα παίρνεις και σύγχρονο ποδήλατο που να αξίζει και να είναι και πιο ευκολοοδήγητο (ταχυτητες κλπ).
Εδώ μπορείς να δείς ολους του σκελετούς της εποχής μα τα χαρακτηριστικά τους, τις διατομές, αν εχουν νευρα και πόσα (butted, super butted κλπ) και τα βάρη τους.
http://www.equusbicycle.com/bike/columbus/columbuschart.htm
ευχαριστω πολυ για ολα τα τιπς και για την προσκληση αλλα δυστυχως/ευτυχως δεν ζω αθηνα.
Υπαρχει περιπτωση να βρω κανενα bmx χαρο το λεγανε παλια την δεκαετια του 90 αν κανω λαθος σε κατι sorry...:rolleyes:
Υ.γ.Και κανα στοκατζιδικο ναχει ξμεινει ακομα καλυτερα..:D
strokt up
03/05/2016, 14:12
Υπάρχει, όλο και κάπου θα βρείς, αλλά ίσως καλύτερα να δεις κάτι άλλο http://www.harobikes.com
Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που θελω αυτο ακριβως που γραφω..
Ευχαριστω για το site αρα ηταν η μαρκα haro..
Εβγαζε πολλα μοντελα τετοια bmx..?Υπαρχει πουθενα κανα λινκ με τα μ0ντελα και ιστορια πληροφοριες ξερεις..
Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που θελω αυτο ακριβως που γραφω..
Ευχαριστω για το site αρα ηταν η μαρκα haro..
Εβγαζε πολλα μοντελα τετοια bmx..?Υπαρχει πουθενα κανα λινκ με τα μ0ντελα και ιστορια πληροφοριες ξερεις..
τα haro μαζι με τα GT και τα hoffman (δυσευρετα στην ελλαδα) ηταν τα τοπ ονοματα της εποχης, με δυνατες χορηγιες και μοντελα για ολες τις (γεματες) τσεπες.
εκεινη την εποχη, τα εφερνε ο μανιατοπουλος, δεν χανεις κατι να ρωτησεις αν εχει παρατημενο κανενα στοκ καπου μεταξυ παλιου μαγαζιου, νεου και εργοστασιου.δεν τα πουλαγε και σαν ζεστα καρβελια με τις τιμες που ειχαν.
τα καλα μοντελα ηταν ποδηλαταρες παντως.
εχω ενα 98αρι σρεντερ, το κραταω ως κειμηλιο της εφηβιας μου.
στο καρ εχει αρκετα, οχι τοσα εποχης ομως.
Απο μανιατοπουλο ακυρο εκανε λες και του μιλαγα για εξωγηινους..:a31:
Ελπιζω να βρω καποια στιγμη..
Απο μανιατοπουλο ακυρο εκανε λες και του μιλαγα για εξωγηινους..:a31:
Ελπιζω να βρω καποια στιγμη..
ισως επεσες σε νεοτερο υπαλληλο που δεν δουλευε τοτε ή, πιθανοτερα, ετυχες της κλασικης αντιμετωπισης μανιατοπουλου...
παντως, αν δεν εχει αυτος στοκ, δυσκολα να βρεις αλλου καθως (με μια μικρη επιφυλαξη) αυτος τα εφερνε για ολη την ελλαδα.
αν εχεις υπομονη ξαναπηγαινε και ζητα καποιον παλιο...πολλη υπομονη ομως.
επισης, τσεκαρε και στο μικρο ψηλα στην γερμανου.
αυτος ειχε ανοιξει αφοτου ειχα κοψει, δεν εχω παει ποτε αλλα πριν καμια 5ετια που εψαχνα κατι ακουσα οτι εχει παρε δωσε με τον μανιατοπουλο και δουλευει ιδιες μαρκες.
αλλιως ψαξου για μεταχειρο ή απο εξω.
καλη τυχη!
Red Rider
15/05/2016, 11:55
τα haro μαζι με τα GT και τα hoffman (δυσευρετα στην ελλαδα) ηταν τα τοπ ονοματα της εποχης, με δυνατες χορηγιες και μοντελα για ολες τις (γεματες) τσεπες.
εκεινη την εποχη, τα εφερνε ο μανιατοπουλος, δεν χανεις κατι να ρωτησεις αν εχει παρατημενο κανενα στοκ καπου μεταξυ παλιου μαγαζιου, νεου και εργοστασιου.δεν τα πουλαγε και σαν ζεστα καρβελια με τις τιμες που ειχαν.
Τι μου θύμισες τώρα..
Αν είχες τέτοια ποδήλατο ήσουν πρώτη μούρη!
Πατακια μπρος-πισω, το τιμονι με κλίση μπροστά(για μαγκιά),εκείνο το κόλπο με τα φρένα στο λαιμό που επέτρεπε να γυρίζει το τιμονι τρελά...
Μόνιμα ματωμενους αγκωνες, γόνατα και σπανιότερα τα σαγονια μας...ωραία ηταν
Βαλε μια φωτο να το δουμε το haro soy..
Ενα ωραιο λινκ με πληροφοριες και φωτο...
http://bmxmuseum.com/
κολλησα με το λινκ σου, εχω ανοιξει 40 ταμπς!
το χαρο δεν το εχω εδω που βρισκομαι, ειναι στο πατρικο μου μισογυμνο.
τα τελευταια 10(?)χρονια βρισκοταν σε παραθαλασσιο σπιτι οπου η υγρασια και ο ανηψιος μου αφησαν ανεξιτιλα τα σημαδια τους επανω του.
το καλοκαιρι που γυρισα, το περιμαζεψα, το ελουσα πετρελαιο να σταματησει η διαβρωση και το εγδυσα να δω τι σωζεται και τι οχι.
τελικα εμπλεξα με αλλα πραγματα, εφυγα αρον αρον και εχει μεινει ρολιν φρειμ και μια κουτα εξαρτηματα..
οταν ξαναγυρισω ομως, θα ειναι προτεραιοτητα.
Εχει αρκετο υλικο δεν ξερω αν ειναι ολα σωστα αλλα εχει καλο search με μαρκες χρονολογιες μοντελα...
motomaniac
18/05/2016, 18:03
359149
Καλησπέρα . Καλοβλέπω την αγορά ενος ποδήλατου . Χρήση 90% ασφαλτός και αφήνω ένα 10% για χωματάκι-χαλίκι. Είδα σε ενά ποδηλάταδικο το ΚΤΜ Μανχαταν , νομίζω αυτό εδώ http://www.orthopetalia.gr/podilata/trekking/ktm_manhattan_2015-detail.html .Μπρος πίσω υδραυλικά δισκόφρενα , και λάστιχο ψιλό για πόλη . Είδα σήμερα και μια καινούρια παραλαβή , το Σικάγο 2016 . Λογικά είναι αυτό http://www.e-biker.gr/ktm/ktm-chicago-2016 πάντα σε περτικαλί . Απο λίγο που μίλησα με τον πωλητή το πρώτο είναι καθαρά τρέκινγκ και λόγω στενού πίσω ψαλιδιού δεν μπορεί να πάρει λάστιχο πιο χοντρό για χώμα . Αντίθετα το σικάγο χαρακτηρίζεται cross country (αν κατάλαβα καλά είναι κατι σαν 50-50 δηλαδή σαν τσανσαλπ ένα πράμα) έρχεται με με μεσαίο λάστιχο και παίρνει και πιο χοντρό ή πιο λεπτό νούμερο . Απο τα υπόλοιπα περιφεριακα (φρένα αναρτήσεις σκελετός τροχοί) αν και δεν έχω ιδέα συμπέρανα πως είναι καλά ως πολύ καλά για ένα περιστασιακό ποδηλάτη . Ενδεχομένως και υποδεέστερο ποδήλατο να με καλύπτει , δεν θέλω όμως να πάρω κάτι και αν μετά ασχοληθώ εκτενέστερα να το μετανιώσω . Είμαι 1.88 95 κιλά και έχω να κανω ποδήλατο κάπου 20 χρόνια και αν θυμάμαι καλά το τελευταίο μου ήταν ένα STARBIC ενώ παλιότερα είχα ένα σαν το απο πάνω με λεβιέ 3 ταχυτήτων στον σκελετό .Νομίζω bianchi. Απόψεις και σχόλια ευπρόσδεκτα.
sugariasgeorge
02/06/2016, 19:40
359149
.
ιδιο με το δικο μου...αλλο χρωμα ομως...
το ειχα σε πρασινο-κιτρινο....ειχε και φαναρι μπροστα...
στρογγυλο θυμαμαι !!!