PDA

View Full Version : Ποδήλατα

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

MikeG
26/05/2009, 00:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
http://www.kassimatisbikes.gr/showprod.php?aa=365

Στο συγκεκριμένο, κλειδώνει η μπροστά ανάρτηση? :wave2:

http://scottusa.com/gb_en/product/2406/11903/voltage_yz_35

Διαβάζω εδώ, αλλά δεν το αναφέρει

makis206
26/05/2009, 01:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Στο συγκεκριμένο, κλειδώνει η μπροστά ανάρτηση? :wave2:
http://scottusa.com/gb_en/product/2406/11903/voltage_yz_35
Διαβάζω εδώ, αλλά δεν το αναφέρει

Όχι Μιχάλη δεν κλειδώνει γιατί απλούστατα δεν χρειάζεται στα dirt jump, η κατηγορία δηλαδή στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο μοντέλο της Scott. Προορίζεται περισσότερο για άλματα με tricks παρά για τσάρκες χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα σε περιορίσει και πολύ στις βόλτες σου, είναι όμως αυτό που σού'λεγα και πριν για τις πολλές κατηγορίες :winka:

Κι εγώ ένα τέτοιο έχω τώρα, αλητάκος :lol:

makis206
26/05/2009, 01:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Κι εγώ ένα τέτοιο έχω τώρα

Α και ο Julius γιατί με ζηλεύει σε ότι κάνω :evil: :bigcry: :rotflmao:

MikeG
26/05/2009, 01:11
Όχι Μιχάλη δεν κλειδώνει γιατί απλούστατα δεν χρειάζεται στα dirt jump, η κατηγορία δηλαδή στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο μοντέλο της Scott. Προορίζεται περισσότερο για άλματα με tricks παρά για τσάρκες χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα σε περιορίσει και πολύ στις βόλτες σου, είναι όμως αυτό που σού'λεγα και πριν για τις πολλές κατηγορίες :winka:

Κι εγώ ένα τέτοιο έχω τώρα, αλητάκος :lol:

Άστα Μάκη!

Τα έχω κάνει σαλάτα στο κεφάλι μου :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Δε ξέρω τι είναι καλό και τι όχι :rotflmao: :rotflmao:

Τι σου λέει αυτό?

http://www.winstanleysbikes.co.uk/product/13479/Kona_Fire_Mountain_Deluxe_Bike_2008

ή

http://www.winstanleysbikes.co.uk/product/19726/Mongoose_Tyax_Comp_Disc_Bike_2009

:wave2: :wave2:

makis206
26/05/2009, 01:15
Και τα δύο δείχνουν μια χαρά γι'αυτό που θέλεις να κάνεις, θέλει λίγο ψάξιμο όσο αναφορά τις τιμές στην Ελλάδα όμως γιατί -χωρίς να είμαι σίγουρος- φαντάζομαι ότι θα βρίσκονται πάνω από 500-550 ευρώ..

Προτιμώ το ΚΟΝΑ, σκυλιά !

:beer:

makis206
26/05/2009, 07:16
Mιχάλη ρίξε μια ματιά σε αυτή (http://www.kassimatisbikes.gr/en/prodcat.php?cat=5) τη σελίδα του Κασσιμάτη να πάρεις μια ιδέα απ'τις τιμές στα Ideal, ωραιότατο είναι το Pro Rider και το Strobe και το Zig Zag (στην επόμενη σελίδα) στα λεφτά που ψάχνεις και είναι μια χαρά για τη δουλειά που το θες :p

Θα ψάχνω να σου προτείνω κι άλλα κι εννοείται ότι θα έχω στο μυαλό μου και για κανένα μεταχειρισμένο :winka:

makis206
26/05/2009, 07:22
Άλλη μια πολύ καλή επιλογή αν και λίγο ακριβότερα στα 510 ευρώ είναι το Scott Aspect, έχει όμως χαμηλότερης κατηγορίας περιφεριακά απ'τα Ideal και το ότι το πληρώνεις παραπάνω είναι για τη μάρκα και την καλύτερη ποιότητα βαφής του σκελετού του. Προσωπικά θα έπαιρνα το Ζig Zag αντί αυτού (είναι και φθηνότερο) :winka:

164541

makis206
26/05/2009, 08:02
Μιχάλη τώρα θυμήθηκα και το Ideal Boommax που πήρε πέρισυ ο αδερφός μου, του έβαλε λάστιχα δρόμου, του έκανε 4-5 βόλτες και το άφησε στην αποθήκη..! Είναι λίγο ακριβούτσικο για να το πάρεις καινούργιο (γύρω στα 800 του βγήκε με μερικά καλούδια που έβαλε κατά την αγορά) αλλά έχει καλά περιφερειακά και υδραυλικά δισκόφρενα της Shimano, θα τον ρωτήσω αν θα ήθελε να το πουλήσει γύρω στα λεφτά που ψάχνεις και σ'ενημερώνω, τελευταία φορά το είδα το Πάσχα που μπήκα στην αποθήκη του και ήταν σε κατάσταση βιτρίνας, θα το δεις κι ο ίδιος βέβαια σε περίπτωση που προχωρήσει το πράγμα :winka:

164543

KaTaNaS
26/05/2009, 08:17
Μιχάλη τώρα θυμήθηκα και το Ideal Boommax

αυτο πηρα κι εγω... καλό, απλά το αμορτισέρ αν και κλειδώνει χρήζει αναβάθμισης τουλαχιστον για τα δικα μου κιλά!

makis206
26/05/2009, 08:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
αυτο πηρα κι εγω... καλό, απλά το αμορτισέρ αν και κλειδώνει χρήζει αναβάθμισης τουλαχιστον για τα δικα μου κιλά!

Αδυνάτησε !!!:evil:

:lol:

Είναι γεγονός πως όποιο ποδήλατο κάτω του 1000ρικου και να πάρει κάποιος υπάρχει ένα μικρό θεματάκι με τις αναρτήσεις του αλλά αυτό τις περισσότερες φορές θα το καταλάβουν μόνο όσοι καβαλήσουν κάτι καλύτερο, αλλά και αρκετά ακριβότερο από του χιλιάρικου..

Εσύ έχεις μάθει στα ΚΤΜ, δικαιολογείσαι :lol: :beer:

BELZEBOYLIS
26/05/2009, 08:46
Εγώ πήρα ενα Sector Peak στα 250 ευρώ ! Μια χαρά μου φαίνεται !! Πριν το πάρω είδα διάφορα ποδήλατα ,αυτο ήταν το φτηνότερο .....Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί να δώσω ενα σκασμό λεφτά....Διάολε δεν είμαι αγωνιζόμενος ....:wave2:

makis206
26/05/2009, 08:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Εγώ πήρα ενα Sector Peak στα 250 ευρώ ! Μια χαρά μου φαίνεται !! Πριν το πάρω είδα διάφορα ποδήλατα ,αυτο ήταν το φτηνότερο .....Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί να δώσω ενα σκασμό λεφτά....Διάολε δεν είμαι αγωνιζόμενος ....:wave2:

Κωστή έχει ένα νόημα αυτό αλλά να ξέρεις ότι πάρα πολλοί ποδηλάτες έτσι ξεκίνησαν και σύντομα πήγαν σε κάτι καλύτερο και ακριβότερο αφού είδαν ότι μπορούν ν'απολαύσουν καλύτερα το ποδήλατο (αν και εφόσον βέβαια τους κερδίσει το άθλημα), αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φυσικά να χάσουν περισσότερα λεφτά..:winka:

Κι απ'την άλλη ούτε μεγιστάνας είσαι αλλά καβαλάς ΒΜW ! :evil: :lol: :beer:

edit: Χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν χάθηκαν χρήματα κι από αυτούς που πήγαν αμέσως στο ακριβό και το άφησαν στην αποθήκη μετά από λίγες μέρες..:p

BELZEBOYLIS
26/05/2009, 09:07
Κωστή έχει ένα νόημα αυτό αλλά να ξέρεις ότι πάρα πολλοί ποδηλάτες έτσι ξεκίνησαν και σύντομα πήγαν σε κάτι καλύτερο και ακριβότερο αφού είδαν ότι μπορούν ν'απολαύσουν καλύτερα το ποδήλατο (αν και εφόσον βέβαια τους κερδίσει το άθλημα), αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φυσικά να χάσουν περισσότερα λεφτά..:winka:

Κι απ'την άλλη ούτε μεγιστάνας είσαι αλλά καβαλάς ΒΜW ! :evil: :lol: :beer:

Πιστεύω οτι και άλλα τόσα να έδινα για το ποδήλατο ,δεν θα καταλάβαινα διαφορά που να άξιζε τα λεφτά της ...Μην ξεχνάμε οτι μεγαλώσαμε με ποδήλατα που το μονο αλουμίνιο που είχαν ,ήταν το κουτάκι που βάζαμε στην ρόδα για να έχει ήχο.... :lol:

BMW δεν καβαλάω επειδή είμαι μεγιστάνας ...αλλά μλκας :lol: :rotflmao: :wave2:

(και εκεί ο ίδιος κανόνας ,πλάκα πλάκα! Μτχ την πηρα ,και η διαφορά των χρημάτων απο το καινούργιο ,επόμενο μοντέλο δεν δικαιολογούσε την διαφορά ...)

makis206
26/05/2009, 09:19
Πιστεύω οτι και άλλα τόσα να έδινα για το ποδήλατο ,δεν θα καταλάβαινα διαφορά που να άξιζε τα λεφτά της ...Μην ξεχνάμε οτι μεγαλώσαμε με ποδήλατα που το μονο αλουμίνιο που είχαν ,ήταν το κουτάκι που βάζαμε στην ρόδα για να έχει ήχο.... :lol:

Κωστή αν το θέμα το έπαιρνες πολύ ζεστά πίστεψέ με, θα καταλάβαινες ! Εδώ μιλάμε ότι θα καταλάβαινες τεράστια διαφορά από ποδήλατο σε ποδήλατο σε διαφορετικές διαδρομές χωμάτινες ή ασφάλτινες, θα καταλάβαινες διαφορά αν του ακούμπαγες χρήμα και το έκανες ελαφρύτερο κατά 200-300 γραμμάρια ! Ψαγμένα πράγματα άσε..και κακός μπελάς :lol:

BMW δεν καβαλάω επειδή είμαι μεγιστάνας ...αλλά μλκας :lol: :rotflmao: :wave2:

Τρελαμένε...:lol: :rotflmao:

Julius
26/05/2009, 13:09
Α και ο Julius γιατί με ζηλεύει σε ότι κάνω :evil: :bigcry: :rotflmao:

xa xaxa xa xa re ZILIARIIIIII PIGES KAI PEIRES YZ?????

:beer: :beer: :beer: gamoooooo einaiiii

Julius
26/05/2009, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από THANOS_KTM
Θα σου ελεγα να ερθεις εκεί που τρέχω εγώ,αλλά είσαι μακρυά(σχετικά).
Εχω φτιάξει μια διαδρομή ότι πρέπει για mountain running.....βέβαια τρέχοντας ούτε εγώ την βγάζω...ποιό πολύ περπάτημα πέφτει.:blush:

POYYYYY?????

pao xaidari kai exo ftiaksei enan 25ari kyklo +450

kai Ymmito sthn anoglifada exei ena petromonopato 1000m me +370 poy einai ola ta lefta gia proponisi Olympou

makis206
26/05/2009, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
xa xaxa xa xa re ZILIARIIIIII PIGES KAI PEIRES YZ?????
:beer: :beer: :beer: gamoooooo einaiiii

Εεεεεμ; μεγαλώνοντας μικραίνουμε εμείς.. :lol:

Όλα τα λεφτά είναι Γιώργη, το φόρτωσα και με μερικά καλούδια από chain reaction κι έγινε πιστόλι, με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω φωτό !

:beer: :beer:

THANOS_KTM
26/05/2009, 13:23
POYYYYY?????

pao xaidari kai exo ftiaksei enan 25ari kyklo +450

kai Ymmito sthn anoglifada exei ena petromonopato 1000m me +370 poy einai ola ta lefta gia proponisi Olympou

Eλα στην Μάνδρα κ θα δείς διαδρομούλα για προπόνηση Ολυμπου...πρώτη.:winka:

MikeG
26/05/2009, 13:26
Εεεεεμ; μεγαλώνοντας μικραίνουμε εμείς.. :lol:

Όλα τα λεφτά είναι Γιώργη, το φόρτωσα και με μερικά καλούδια από chain reaction κι έγινε πιστόλι, με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω φωτό !

Εν τέλει αυτό για τη δουλειά που το θέλω είναι καλό...?

Chain Reaction? Καλούδια? :wave2:

fantacid
26/05/2009, 13:36
μια ερωτηση για τα dirt
βλεπω οτι ολα τα μαμα ερχονται με 20+ ταχύτητες αλλα οσα ειδα στο ebay μεταχειρα που εχουν ενα σκασμο after εχουν κρατησει μονο τις πισω ταχύτητες, εαν δεν τις εχουν βγαλει κ αυτες για να τα χουν single speed.

οποτε εαν παω για το yz 07 που εχει 21 ταχύτητες θα χρειαστει να βγαλω τα μπροστα γραναζια για να γιωει single?
κ ποσο θα κοστισει κατι τετοιο?
μαζι αλλαζονται κ τα πεταλια ή μονο τα γραναζια?

makis206
26/05/2009, 13:39
Εν τέλει αυτό για τη δουλειά που το θέλω είναι καλό...?
Chain Reaction? Καλούδια? :wave2:

Την δουλειά σου θα την κάνεις μια χαρά με δαύτο Μιχάλη, εγώ στο έβγαλα απ'τη λίστα επειδή νόμιζα ότι ήθελες κάτι που να κλειδώνει η ανάρτησή του ώστε να έχεις περισσότερη άνεση στις βόλτες μέσα στην πόλη, και πάλι όμως δεν θ'αντιμετωπίσεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το κακό (για μένα πάντα) με το Voltage είναι ότι για να πάρεις ένα μοντελάκι με καλούτσικα περιφερειακά πρέπει να δώσεις πάνω από 600 κι αυτός είναι άλλος ένα λόγος που δεν στο πρότεινα, το δικό μου κόστιζε κοντά στα 900 και του έδωσα άλλα 400-500 για να το φέρω πιο κοντά στα θέλω μου, και πάντα βέβαια σηκώνει κι άλλα πάνω του.. αυτά είναι τα καλούδια που έγραψα, πιο συγκεκριμένα έβαλα καλύτερο δισκοβραχίονα, πετάλια, chain quide, ποτήρια λαιμού, μεσαία τριβή, σασμάν και κασσέτα πίσω (γρανάζια), λεβιεδομανέτα, αλυσίδα και δισκόφρενα. Πράγματα που άμα τα έπαιρνα από εδώ θα έφταναν σίγουρα τα 6-7κατοσταρικάκια. Σκέψου ότι υπάρχουν ακόμα όμως περιθώρια βελτίωσης στους τροχούς, στα κέντρα τους.. κλπ κλπ :p

Chain Reaction

σημαίνει (http://www.chainreactioncycles.com/)... πιστωτική κάρτα και σε 10 μέρες το πολύ είσαι κύριος, άψογοι !

makis206
26/05/2009, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
οποτε εαν παω για το yz 07 που εχει 21 ταχύτητες θα χρειαστει να βγαλω τα μπροστα γραναζια για να γιωει single?

Αυτό το κάνουν συνήθως γιατί θέλουν να προσθέσουν και το chain guide, κάτι που κρατάει τεντωμένη πάντα την αλυσίδα ώστε να μην χτυπάει στα άλματα, σκέψου ότι αυτά τα ποδήλατα τα χρησιμοποιούν για κολπάκια, ακόμα και για trial !:winka:

To chain guide απαιτεί μονό δίσκο μπροστά, κατά 99% όμως θα μπορέσεις να αφαιρέσεις το ένα απ'τα δυο γρανάζια του δισκοβραχίονά σου αν και δεν είναι κάτι απαραίτητο όταν θέλεις ένα ποδηλατο απλά για βόλτες και όχι χοντράδες.

Τελευταία υπάρχουν διαθέσιμα και τα shift guides που επιτρέπουν τα ροδάκια τους να κρατάνε την αλυσίδα σταθερή και σε δύο γρανάζια του δισκοβραχίονα, για τους περισσότερους όμως είναι περιττός ο δεύτερος δίσκος :winka:

Μια εικόνα για να καταλάβετε περισσότερα για το τι κάνει το chain guide :p

164567

Julius
26/05/2009, 13:50
μια ερωτηση για τα dirt
βλεπω οτι ολα τα μαμα ερχονται με 20+ ταχύτητες αλλα οσα ειδα στο ebay μεταχειρα που εχουν ενα σκασμο after εχουν κρατησει μονο τις πισω ταχύτητες, εαν δεν τις εχουν βγαλει κ αυτες για να τα χουν single speed.

Tipota den xriazete na vgaleis xalarose re man, ama theleis single speed pare BMX kai katharises

makis206
26/05/2009, 13:51
Kι εδώ ένα shiftguide, το ροδάκι που κρατάει τεντωμένη την αλυσίδα έχει τη δυνατότητα να παίζει μέσα-έξω, ανάλογα σε πιο γρανάζι του δισκοβραχίονα βρίσκεται η αλυσίδα :winka:

164568

fantacid
26/05/2009, 13:55
ειμουν ετοιμος να παρω ΒΜΧ για τρελες καγκουριες
βγηκα στη γυρα κ επεσε καταλαθος στα dirt οποτε μου φανηκε καλη η ιδεα οτι εαν μου τη βαρεσει καποια στιγμη θα μπορεσω να πατησω κ λιγο χωματακι ακομα κ για μια μικρη αποσταση θα ειναι καπως πιο ξεκουραστο απο ενα μικρουλι ΒΜΧ
οποτε το dirt το βλεπω σαν ενα "μεγαλο" ΒΜΧ!

απλα εχουν κ μεγαλυτερη τιμη!
:lol: :lol: :lol: :lol:

makis206
26/05/2009, 13:58
Εδώ είναι το δικό μου chain guide, δεν φαίνονται και πολλά στη φωτό όμως θα καταλάβετε τη δουλειά που κάνει κοιτώντας την τροχιά της αλυσίδας στο κάτω ροδάκι :winka:

164569

Julius
26/05/2009, 13:59
Eλα στην Μάνδρα κ θα δείς διαδρομούλα για προπόνηση Ολυμπου...πρώτη.:winka:

H mandra einai dyo vimata, to thema einai na me paei kala h mesi mesa sthn evdomada kai sizitame Savvato 'h Kyriaki ean theleis na thn kanoume parea

THANOS_KTM
26/05/2009, 14:03
H mandra einai dyo vimata, to thema einai na me paei kala h mesi mesa sthn evdomada kai sizitame Savvato 'h Kyriaki ean theleis na thn kanoume parea

Οκ πρός το τέλος της εβδομάδας το συζητάμε για να κανονίσουμε.:winka:

makis206
οποτε το dirt το βλεπω σαν ενα "μεγαλο" ΒΜΧ!

Ουσιαστικά αυτό είναι φάντα !:beer:

MikeG
Τι λέτε για το Giant Terrago ??

Το βρήκα σχεδόν καινούριο με 2 βόλτες μόνο στα 470.

164570

MikeG
26/05/2009, 14:08
Είναι το παρακάτω μοντέλο

Giant Terrago 2 Hydraulic Disks Deore

MODEL

TERRAGO 2 Disc
SIZES

XS, S, M, L, XL
FRAME

Giant AluxX aluminium, Fluid Formed
FORK

Rock Shox Dart 2 100mm remote PoplocTM
SHOCK

N/A
HANDLEBAR

Giant A3 aluminium
STEM

Giant A3 aluminium ahead
SEAT POST

Giant A3 aluminium
SADDLE

Giant MTB Performance
PEDALS

Wellgo platform
SHIFTERS

Shimano Deore 27 speed
FRONT MECH

Shimano Deore
REAR MECH

Shimano Deore SLX shadow
BRAKES

Giant Root hydraulic disc, 160mm rotors
BRAKE LEVER

Giant Root
CASSETTE

Shimano HG50 11-34
CHAIN

Shimano HG73
CRANKS

Shimano M443 44/32/22
BOTTOM BRACKET

Shimano UN26
RIMS

Amigo CR18 double wall aluminium
HUBS

Shimano M475 Disc
SPOKES

Black stainless steel
TYRES

Kenda Nevegal 2.1'' Stick-E front
Kenda Nevegal 2.1'' Dual Thread rear

http://www.giant-bicycles.com/el-GR/bikes/mountain/3823/36079/

makis206
26/05/2009, 14:12
Τι λέτε για το Giant Terrago ??
Το βρήκα σχεδόν καινούριο με 2 βόλτες μόνο στα 470.

Απ'οτι βλέπω είναι το 2άρι, αν θυμάμαι καλά αυτά βγαίνουν 0,1,2 και 3. Οι εταιρίες τους δίνουν νούμερα σαν "αναγνωριστικά" για το μοντέλο τους κι όσο πιο κοντά στο 0 βρίσκονται τόσο πιο καλά περιφερειακά έχουν απ'το εργοστάσιο κατασκευής, άρα είναι και πιο ακριβά. Το 2άρι λοιπόν είναι μια χαρά, ξέρεις ποιας χρονολογίας είναι ; Το φετινό Terrago 2 παίζει γύρω στα 800-850 οπότε τα 470 ακούγονται μια χαρά, ξέρεις αν του έχει βάλει τίποτα πρόσθετο/αναβάθμιση/αξεσουάρ;

MikeG
26/05/2009, 14:15
Απ'οτι βλέπω είναι το 2άρι, αν θυμάμαι καλά αυτά βγαίνουν 0,1,2 και 3. Οι εταιρίες τους δίνουν νούμερα σαν "αναγνωριστικά" για το μοντέλο τους κι όσο πιο κοντά στο 0 βρίσκονται τόσο πιο καλά περιφερειακά έχουν απ'το εργοστάσιο κατασκευής, άρα είναι και πιο ακριβά. Το 2άρι λοιπόν είναι μια χαρά, ξέρεις ποιας χρονολογίας είναι ; Το φετινό Terrago 2 παίζει γύρω στα 800-850 οπότε τα 470 ακούγονται μια χαρά, ξέρεις αν του έχει βάλει τίποτα πρόσθετο/αναβάθμιση/αξεσουάρ;

Είναι αγορασμένο το Φεβρουάριο στα 820 euros. Περιφερειακά δεν έχει τίποτα από ότι κατάλαβα, σαν έξτρα.

164571

MikeG
26/05/2009, 14:16
:smilea:

164572

makis206
26/05/2009, 14:19
Είναι αγορασμένο το Φεβρουάριο στα 820 euros. Περιφερειακά δεν έχει τίποτα από ότι κατάλαβα, σαν έξτρα.

Μάικ αν είναι το νούμερό σου και ισχύουν ότι σου είπε για τις βόλτες τσίμπα το αφού το ελέγξεις πρώτα αν μπορείς, του 2008 είναι και σύμφωνα με τον γκούγκλη και η τιμή που το δείνει είναι καλή. Έχει και αρκετά αξιόλογα περιφερειακά !

Βλέποντας τη γεωμετρία του με το μάτι, μάλλον το medium σου πάει γάντι :winka:

164573

MikeG
26/05/2009, 14:20
Το ποδήλατο είναι Θεσσαλονίκη, οπότε πρέπει να βοηθήσει ο Fantacid :D :D

makis206
26/05/2009, 14:21

Ρε κάντε κάτι για θα το πάρω'γώ λέμε !:rotflmao:

MikeG
26/05/2009, 14:21
:winka:

164576

makis206
26/05/2009, 14:22
:winka:

Είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο τέλος :lol:

Μ'αρέσουν πολύ και τα χρώματά του !:beer:

MikeG
26/05/2009, 14:23
Έχω καεί....

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Felt_Q520_2009/5360038902/

164577

makis206
26/05/2009, 14:24
Έχω καεί....
http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Felt_Q520_2009/5360038902/

Μηχανικά δισκόφρενα.. μπλιαχ !:winka:

Μια αναβάθμιση σε υδραυλικά θα κοστίσει τουλάχιστον ένα 150άρι..:p

MikeG
26/05/2009, 14:24
Alexxxxxx θα βοηθήσεις? :wave2:

MikeG
26/05/2009, 14:25

Ωχ? Ποια η διαφορά? :wave2:

fantacid
26/05/2009, 14:25

maik κανονισε εσυ κ πες μου να παω να το δω -οχι οτι θα καλαβω κ πολλα- κ στο κανω πακετο με κορδελακι κ φιογκακι εαν τελικα το παρεις!!

:wave2: :wave2: :wave2:

makis206
26/05/2009, 14:27
Ωχ? Ποια η διαφορά? :wave2:

Αίσθηση μηδέν, στο χώμα αγοράζεις άνετα χωραφάκι..:lol:

Προσωπικά προτιμώ τα V-Brakes απ'τα μηχανικά δισκόφρενα.:cool:

fantacid
26/05/2009, 14:28

Μια αναβάθμιση σε υδραυλικά θα κοστίσει τουλάχιστον ένα 150άρι..:p

το yz μηχανικα δεν εχει ρε μακης??

:p :p :p

makis206
26/05/2009, 14:31
το yz μηχανικα δεν εχει ρε μακης??
:p :p :p

Το 7 που είπες πριν ; Ουί...:lol:

el_hymador
26/05/2009, 14:48
Αίσθηση μηδέν, στο χώμα αγοράζεις άνετα χωραφάκι..:lol:

Προσωπικά προτιμώ τα V-Brakes απ'τα μηχανικά δισκόφρενα.:cool:

Εκτος αν μιλαμε για μηχανικα δισκοφρενα της Avid :winka: :wave2:

Να πω και μια μαλακια εγω απο τη πλευρα μου...

Οσοι θελετε να παρετε MTB για πρωτο ποδηλατο θα πρεπει να γνωριζετε οτι οι πρωτες βολτες μπορει να ειναι απο απογοητευτικες ως απελπιστικες...δεν ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτεροι ποδηλατες λενε (και εγω πλεον το λεω με σιγουρια 100%) πως 1 χιλιομετρο σε χωμα ειναι 3 σε ασφαλτο...

Αν σκεφτεστε να βελτιωσετε την φυσικα σας κατασταση και μονο, ισως ενα city, all terain η fitness με 700C τροχους και ασφαλτινα λαστιχα να ειναι πιο καλη επιλογη...

makis206
26/05/2009, 14:56
Εκτος αν μιλαμε για μηχανικα δισκοφρενα της Avid :winka: :wave2:

Απλώς δεν έτυχε αλλά το πιστεύω, η Avid βγάζει πολύ καλά φρένα γενικά !:beer:

MikeG
26/05/2009, 15:10
Μάκη, thanks για τις πληροφορίες.

Το Giant είναι μούρλια.

Alex περίμενε πμ μου.

Ευχαριστώ.

:beer: :beer: :beer: :wave2:

fantacid
26/05/2009, 15:16
Μάκη, thanks για τις πληροφορίες.

Το Giant είναι μούρλια.

Alex περίμενε πμ μου.

Ευχαριστώ.

:beer: :beer: :beer: :wave2:

αρκει καποιος να μας πει που "πονανε" για να τσεκαρω το bike 2 mike!

:wave2:

KaTaNaS
26/05/2009, 15:21

Αν σκεφτεστε να βελτιωσετε την φυσικα σας κατασταση και μονο, ισως ενα city, all terain η fitness με 700C τροχους και ασφαλτινα λαστιχα να ειναι πιο καλη επιλογη...

κι εδω ερχομαι κι εγω να συμπληρωσω πως όπως και με τα μηχανακια καομα χειροτερα με τα ποδηλατα στο δρομο δυστηχως κινδυνευουμε πολυ, και αν ειναι να τραυματιστω επειδη ενας λαλακας δεν θα με δει καλυτερα να μην καβαλησω εξαρχης.

τι θελω να πω;

εχω δυο ποδηλατα , ενα δρομου (ταυρακι) κι ενα ΜΤΒ, ομολογουμενως η προπονηση στο δρομο μου αρεσει περισσοτερο (περισσοτερο στροφαρισμα στα ποδια - αλλες ταχυτητες - πιο σταθεροι παλμοι - πιο αερινη αισθηση) αλλά αν δεν εχω καλή παρέα για να βγω δρομο προτιμώ μονος στο βουνό όπου τουλαχιστον κινδυνευω μονο απο τις δικες μου υπερβολες (κατι αναλογο που συμβαινει και με το εντουρο). δεν ρουφαω και ολα τα δηλητηρια (ή εστω τα ρουφαω ψιλοφιλτραρισμενα) της μαμημενης τεχνολογιας μας!

Α και που΄σαστε παιδες, Πάντα κράνος και γάντια! :wave2:

THANOS_KTM
26/05/2009, 16:20
κι εδω ερχομαι κι εγω να συμπληρωσω πως όπως και με τα μηχανακια καομα χειροτερα με τα ποδηλατα στο δρομο δυστηχως κινδυνευουμε πολυ, και αν ειναι να τραυματιστω επειδη ενας λαλακας δεν θα με δει καλυτερα να μην καβαλησω εξαρχης.

τι θελω να πω;

εχω δυο ποδηλατα , ενα δρομου (ταυρακι) κι ενα ΜΤΒ, ομολογουμενως η προπονηση στο δρομο μου αρεσει περισσοτερο (περισσοτερο στροφαρισμα στα ποδια - αλλες ταχυτητες - πιο σταθεροι παλμοι - πιο αερινη αισθηση) αλλά αν δεν εχω καλή παρέα για να βγω δρομο προτιμώ μονος στο βουνό όπου τουλαχιστον κινδυνευω μονο απο τις δικες μου υπερβολες (κατι αναλογο που συμβαινει και με το εντουρο). δεν ρουφαω και ολα τα δηλητηρια (ή εστω τα ρουφαω ψιλοφιλτραρισμενα) της μαμημενης τεχνολογιας μας!

+1000 σε όλα αυτά που λέει ο Σταύρος.....και ειδικά στο κράνος.:winka:

MikeG
26/05/2009, 16:21
Ερώτηση :

Κράνος? Δηλαδή? Φοράω το κανονικό μου εντουράδικο στο δρόμο? :wave2:

KaTaNaS
26/05/2009, 16:23
Ερώτηση :

Κράνος? Δηλαδή? Φοράω το κανονικό μου εντουράδικο στο δρόμο? :wave2:

plaka kaneis?

κρανος ποδηλατικο... ανοιχτο, τα κλειστα ειναι για downhill!

MikeG
26/05/2009, 16:25
plaka kaneis?

Οκ!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:

THANOS_KTM
26/05/2009, 16:31
plaka kaneis?

Εγώ πάντως μετά από μια "καλή" τούμπα στην Πάρνηθα τον Οκτώβρη(εννοείται με κράνος..που διαλύθηκε)πήρα αυτό...

http://www.worldofbike.gr/fotos/zoom/viper-mx_1.jpg

KaTaNaS
26/05/2009, 16:39
πήρα αυτό...

αναπνεεις ελευθερα στα ανηφορικα;

αφαιρειται; ωστε να κουμπωνει μονο στα κατηφορικα;

THANOS_KTM
26/05/2009, 16:44
αναπνεεις ελευθερα στα ανηφορικα;

αφαιρειται; ωστε να κουμπωνει μονο στα κατηφορικα;

Αφαιρείται εύκολα.Στα ανηφορικά υπάρχει ενα μικρό θεματάκι με την αναπνοή...αλλά προκειμένου να με ξαναδεί η κόρη μου με την μούρη ξεσκισμένη από τις πέτρες κ να φοβάται...καλύτερα να το φοράω κ ας με δυσκολεύει λιγάκι.:winka:

el_hymador
26/05/2009, 19:16

τι θελω να πω;

Για να ειμαι ειλικρινης, ποδηλατο σε συνθηκες πηξιματος δεν εχω κανει και ουτε θελω...ακουω καποιους που πανε κεντρο στη Αθηνα και κινουνται ακομα και σε λεωφορους...φτου-φτου μακρυα απο μας...

αλλα...

Με το ποδηλατο μπορεις να χαραξεις εναλλακτικες διαδρομες, αποφευγοντας τα επικινδυνα σημεια. Η δουλεια μου απεχει 12 χλμ απο το σπιτι μου...ε, με το ποδηλατο απεχει 14 χλμ. ακριβως επειδη κανω ενα σωρο παρακαμψεις για να μην εκτιθεμαι σε κινδυνους! Για 2 χλμ παραπανω δεν χαλασε ο κοσμος, καλο μου κανει αλλωστε.

Παντως συμφωνω στο οτι θελει τρελη προσοχη γιατι εκτος απο αθορυβος εισαι και αορατος!!! Το ανεμικο κουδουνακι δεν φτουραει στο οδηγο που εχει κλειστα τζαμια (αρχισε η εποχη του "ερκοντισιο" ντε!), διαπασων Πετρελη και μιλαει και στο κινητο...αυτος δεν βλεπει ουτε R1200 GS Adventure, το ποδηλατο θα δει;

Τεσπα, οσοι ψηνεστε για ποδηλατακι παντως ειτε σε ολη ειτε σε βουνο ειτε στη θαλασσα, μη μασατε και δοκιμαστε το, θα σας αλλαξει -προς το καλυτερο- τη καθημερινοτητα σας (100% εγγυημενα)

Κρανακι παντα ακομα και μεσα στη πολη!

fantacid
26/05/2009, 21:28
το καθετο ή το διαγωνιο σωληνα μετραμε για να βρουμε το μεγεθος του ποδηλατου??

MikeG
26/05/2009, 21:31
το καθετο ή το διαγωνιο σωληνα μετραμε για να βρουμε το μεγεθος του ποδηλατου??

http://www.evanscycles.com/help/

makis206
26/05/2009, 22:32
Να και μια φωτό απ'το δικό μου πριν μπουν μερικά απ'τα καλούδια πάνω του, για τον Julius επειδή του τό'ταξα :lol:

164619

fantacid
26/05/2009, 23:13
τι χρηση κανεις με το dirt k teza πανω το παλουκο-σελο???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

σοβαρα μιλαω
δε φταιω εγω που ειστε προστυχοι!

makis206
26/05/2009, 23:34
τι χρηση κανεις με το dirt k teza πανω το παλουκο-σελο???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
σοβαρα μιλαω
δε φταιω εγω που ειστε προστυχοι!

Άει ρε, η φωτό βγήκε σε φάση βόλτας κι όχι ταρζανιών (λες και θα είχα τη σέλα πάνω του) :lol: :rotflmao:

fantacid
26/05/2009, 23:50
παντως παιζει κ αυτο το σεταπ εαν θες να πατησεις λιγο χωματακι, δλδ μπορεις να κανεις κ το χαλαρο βολταρακι σου αν θες, σωστα?

δε κακο!

BELZEBOYLIS
27/05/2009, 00:11
έχει κανείς οδηγίες για το πως διάολο ρυθμίζουμε τα σασμάν? Πόσο τεντώνεις την ντίζα ,τι κάνουν οι βίδες κτλ....

fantacid
27/05/2009, 00:23
έχει κανείς οδηγίες για το πως διάολο ρυθμίζουμε τα σασμάν? Πόσο τεντώνεις την ντίζα ,τι κάνουν οι βίδες κτλ....

μπροστα
http://www.cyclist.gr/article.php?id=2372

πισω
http://www.cyclist.gr/article.php?id=1338

BELZEBOYLIS
27/05/2009, 00:32
μπροστα
http://www.cyclist.gr/article.php?id=2372

πισω
http://www.cyclist.gr/article.php?id=1338

OΛΕΕΕΕ σε ευχαριστώ :beer: :beer: :wave2:

makis206
27/05/2009, 06:59
παντως παιζει κ αυτο το σεταπ εαν θες να πατησεις λιγο χωματακι, δλδ μπορεις να κανεις κ το χαλαρο βολταρακι σου αν θες, σωστα?
δε κακο!

Άνετα για χαλαρή βόλτα, σε περίπτωση πιο γρήγορης κατάβασης όμως με όλα τα αξεσουάρ (κρόκαλα/αλματάκια/απότομα κατεβάσματα) κατεβαίνει χαμηλά για να μην έχουμε επικίνδυνες επαφές τρίτου τύπου :lol:

Όντως δεν κακό, βολεύει πολύ γιατί είναι μαζεμένο και με το φαρδύ του τιμόνι προσφέρει άνετο χειρισμό στα ζόρικα! :p

fantacid
27/05/2009, 13:27
μακη για δες τι λεει αυτο....
http://img19.imageshack.us/img19/1170/dsc01365o.jpg

250? χωρις τα εξτρα....καθρεπτακι,φτερο κ κλειδωνια..:lol:
αγορασμενο απριλιο 2009 στα 450?

makis206
27/05/2009, 13:46
250? χωρις τα εξτρα....καθρεπτακι,φτερο κ κλειδωνια..:lol:
αγορασμενο απριλιο 2009 στα 450?

Ενός μηνός δηλαδή; 200 ευρώ κάτω; :look:

Έχει μηχανικά δισκόφρενα...:lol:

Αλέξη αν είναι έτσι όπως τα λέει σίγουρα η τιμή που το δίνει είναι άψογη, αν ψάχνεις κάτι για χαλαρές βόλτες σε άσφαλτο και χώμα μια χαρά θα την κάνεις την δουλειά σου (έχει 26άρηδες τροχούς και βάζεις χωμάτινα λάστιχα αν θέλεις), μπορείς να το αναβαθμίσεις κιόλας τουλάχιστον όσο αναφορά τα φρένα αντικαθιστώντας τα με υδραυλικά, κατά τ'αλλα μια χαρά δείχνει αν και ο σκελετός για ψιλογκέυ μου δείχνει στο μάτι :lol:

Άνετα θα τό'παιρνα πάντως αν ήθελα να μπω (η να ξαναμπώ μετά από χρόνια αποχής) στο άθλημα, η κατάστασή του καλή δείχνει, τα 250 είναι αρκετά καλά μπροστά στα 450 που λέει ότι το πήρε καινούργιο, άνετα !

edit: έχει και καλούτσικα περιφερειακά, ο δισκοβραχίονάς του είναι ΒΡΑΧΟΣ !!!

binzis
27/05/2009, 14:14
Για πες μου την γνώμη σου και για αυτό;

164661

makis206
27/05/2009, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis

Όμορφο !:lol:

Με ιδιοκατασκευή μοιάζει αν και δεν πρέπει να είναι, η φωτογραφία δεν βοηθάει και πολύ όμως Γιαννιό! Τι παίζει με δαύτο, πωλείται ; :look:

binzis
27/05/2009, 14:32
Όμορφο !:lol:

Με ιδιοκατασκευή μοιάζει αν και δεν πρέπει να είναι, η φωτογραφία δεν βοηθάει και πολύ όμως Γιαννιό! Τι παίζει με δαύτο, πωλείται ; :look:

Είναι ιδιοκατασκευή. Μάντεψε ποιός το έφτιαξε;
Εξαρτήματα αλουμινίου 7020 και carbon σκελετό-ψαλίδι.

164665

makis206
27/05/2009, 14:39
Είναι ιδιοκατασκευή. Μάντεψε ποιός το έφτιαξε;

Ο θεοπάλαβος ποιος άλλος ;;:lol:

Δείχνει τρομερό Γιάννη !! Βρε ιδέες θα βάλεις στο φόρουμ πάλι και δεν θά'ναι για καλό σου ο μακις μίλησε!:lol:

Πωπώωωωωω! Δείχνει πολύ καλύτερο από πολλές ιδιοκατασκευές που έχω δει στα ξένα περιοδικά κατά καιρούς!:a8:

:a19: :a19: :a19: :a18: :a23:

binzis
27/05/2009, 14:44

Δείχνει τρομερό Γιάννη !! Βρε ιδέες θα βάλεις στο φόρουμ πάλι και δεν θά'ναι για καλό σου ο μακις μίλησε!:lol:

Πωπώωωωωω ! :a8: :a19: :a19: :a19: :a18: :a23:

Αυτά τα έκανα νέος, τώρα έχω μεγαλώσει και σοβαρέψει.:lol:
Δεν έχεις άδικο! binzis απάντησε.
STOP.:D

makis206
27/05/2009, 14:45
Αυτά τα έκανα νέος, τώρα έχω μεγαλώσει και σοβαρέψει.:lol:
Δεν έχεις άδικο! binzis απάντησε.
STOP.:D

Πλάκα πλάκα το συγκεκριμένο υπάρχει κάπου αυτή τη στιγμή; Πραγματικά είναι πολύ όμορφο!

fantacid
27/05/2009, 15:39
ρε συ binzis βαλε καμια φωτο να απολαυσουμε τα μαγικα σου, μας στραβωσες λεμε!!!

Julius
27/05/2009, 16:11
OP! eimai sigouros oti eixa diavasei sto Cyclist gia ayto.

H fotografia einai ymmito kai malista ean thimame einai h deyterh h' triti prospathia oso afora thn geometria toy skeletoy.

Julius
27/05/2009, 16:15

Πωπώωωωωω! Δείχνει πολύ καλύτερο από πολλές ιδιοκατασκευές που έχω δει στα ξένα περιοδικά κατά καιρούς!:a8:

:a19: :a19: :a19: :a18: :a23:

Ego pali den katalava re poios to eftiakse?

binzis esy eisai o dimioyrgos???!!!!!

Julius
27/05/2009, 16:17
Να και μια φωτό απ'το δικό μου πριν μπουν μερικά απ'τα καλούδια πάνω του, για τον Julius επειδή του τό'ταξα :lol:

poly kolopedo o kyriakios lemeeeeeeee

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

plaka plaka ean den to doso to dirt olokliro, tha pao na paro enan skeleto YZ sta metra mou kai tha kano trampa ta periferiaka

binzis
27/05/2009, 18:35
OP! eimai sigouros oti eixa diavasei sto Cyclist gia ayto.

H fotografia einai ymmito kai malista ean thimame einai h deyterh h' triti prospathia oso afora thn geometria toy skeletoy.

Ego pali den katalava re poios to eftiakse?

binzis esy eisai o dimioyrgos???!!!!!

Η κατασκευή και το αποτέλεσμα, έγιναν με την πρώτη προσπάθεια, με εξαιρετική επιτυχία.
Το ποδήλατο είναι ενός πολύ καλού φίλου, που το φαντάστηκε και το σχεδίασε μόνος του.
Στη συνέχεια έκανα τα μηχανολογικά σχέδια με τις απαραίτητες κατόπιν συννενοήσεως αλλαγές και κατασκεύασα όλα τα εξαρτήματα.
Είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία από όλες τις πλευρές (θεωρία - πράξη).
Τέλος το μοντάρισμα,η επιλογή εξαρτημάτων εμπορίου και τα carbon κομμάτια, τα έφτιαξε εξολοκλήρου ο φίλος μου, με την βοήθεια αποστατών και καλύμπρας που του έφτιαξα.
:)

el_hymador
27/05/2009, 19:58
Η κατασκευή και το αποτέλεσμα, έγιναν με την πρώτη προσπάθεια, με εξαιρετική επιτυχία.
Το ποδήλατο είναι ενός πολύ καλού φίλου, που το φαντάστηκε και το σχεδίασε μόνος του.
Στη συνέχεια έκανα τα μηχανολογικά σχέδια με τις απαραίτητες κατόπιν συννενοήσεως αλλαγές και κατασκεύασα όλα τα εξαρτήματα.
Τέλος το μοντάρισμα,η επιλογή εξαρτημάτων εμπορίου και τα carbon κομμάτια, τα έφτιαξε εξολοκλήρου ο φίλος μου, με την βοήθεια αποστατών και καλύμπρας που του έφτιαξα.

Αξιεζετε πολλα συγχαρητηρια και οι δυο σας μαγκες!

και μονο του οτι μπηκατε σε αυτη τη διαδικασια, ασχετως αποτελεσματος (που εκ πρωτης οψεως δειχνει ΤΟΥΜΠΑΝΟ αλλωστε!!!)

Χιλια μπραβο

:beer: :beer: :beer: :beer:

υ.γ. δεν τη ψαχνετε ξανα, τωρα που το ποδηλατο και ειδικα οι μικροι ανεξαρτητητοι κατασκευαστες γνωριζουν ανθηση; :winka:

makis206
28/05/2009, 00:57
plaka plaka ean den to doso to dirt olokliro, tha pao na paro enan skeleto YZ sta metra mou kai tha kano trampa ta periferiaka

Μην κοιτάξεις για κανέναν άλλον εκτός απ'τους "0 limited" ή "0,5" αν καταλήξεις στον σκελετό του Voltage! Eίναι ακόμα πιο στιβαροί σκελετοί στα σημεία απ'ότι τα 0 (Zero όπως το δικό μου) 1,2,3 κλπ

Δες τα φετινά μοντέλα εδώ (http://scottusa.com/us_en/product/1658/11881/voltage_yz_0_limited) Γιώργη, μια ματιά αν ρίξεις στον οριζόντιο σωλήνα πίσω ακριβώς απ'τα ποτήρια του λαιμού θα καταλάβεις τη διαφορά των υπολοίπων από τα δύο πρώτα !:winka:

Άντε και για σένα δουλεύω πάλι :lol: :beer:

Julius
28/05/2009, 09:11

mpravo man treli douleia. telika ayto to podilato den exei ginei parousiasi kai sto cyclist 'h oxi?

Julius
28/05/2009, 09:13
Μην κοιτάξεις για κανέναν άλλον εκτός απ'τους "0 limited" ή "0,5" αν καταλήξεις στον σκελετό του Voltage! Eίναι ακόμα πιο στιβαροί σκελετοί στα σημεία απ'ότι τα 0 (Zero όπως το δικό μου) 1,2,3 κλπ

Δες τα φετινά μοντέλα εδώ (http://scottusa.com/us_en/product/1658/11881/voltage_yz_0_limited) Γιώργη, μια ματιά αν ρίξεις στον οριζόντιο σωλήνα πίσω ακριβώς απ'τα ποτήρια του λαιμού θα καταλάβεις τη διαφορά των υπολοίπων από τα δύο πρώτα !:winka:

Άντε και για σένα δουλεύω πάλι :lol: :beer:

o makis o mprizas :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

binzis
28/05/2009, 09:21
mpravo man treli douleia. telika ayto to podilato den exei ginei parousiasi kai sto cyclist 'h oxi?

Μάλλον όχι.
Είναι μεγάλη ιστορία.

makis206
28/05/2009, 09:24
o makis o mprizas :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Γύρω στα 550-600ευρώ στα φετινά χρώματα :lol: :rotflmao:

Αν βρεις κανέναν περσινό η ακόμα καλύτερα κανέναν προπέρσινο (φωτό παρακάτω:a8: ) καινούργιο θα είναι αρκετά φθηνότερος ! :winka:

164721

byron
28/05/2009, 09:24

Ουαάου !! :eyepop: :a8: :a18:

makis206
28/05/2009, 09:31
Αν βρεις κανέναν περσινό η ακόμα καλύτερα κανέναν προπέρσινο (φωτό παρακάτω:a8: ) καινούργιο θα είναι αρκετά φθηνότερος ! :winka:

Πάρ'το και ολοκληρωμένο να σε ξεκάνω σήμερα αν και χάνει στη φωτό, το έχει ένας κολλητός μου κι από κοντά είναι πραγματικά ένα απ'τα ομορφότερα ποδήλατα που έχω δει !

(βλέπω ψιλοδιαφορές στα γραφικά και δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, πρόκειται για τον ίδιο σκελετό της ίδιας χρονιάς όμως)

164722

sas
29/05/2009, 13:06
Μια ερώτηση και από μένα μια και έχω μπει στο tripaki για να πηγαίνω βολοτύλες με την μικρή μου.

Επειδή με βλέπω να ψωνίζω μάλλον από εξωτερικό (περιμένοντας καμιά καλή προσφορά από το εδώ (http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=163&CurrentPageIndex=0&SortExpression=PRICE_ASC) )είμαι περίπου 1,80.
Σε τι ποδήλαλτο ΜΤΒ πρέπει να κινηθώ π.χ. 21inch, 24inch????

Στο περίπου η απάντηση γιατί σίγουρα αν δεν ανέβεις πάνω δεν είναι το ίδιο ή ανά μάρκα υπάρχουν διαφορες

fantacid
31/05/2009, 17:03
ειμαι σε δίλημμα,

απο τη μια το μαμα yz35 toy 2008

164919

fantacid
31/05/2009, 17:06
k απο την αλλη το chucker 1.0 του 2008
single speed k πισω δισκοφρενο.... με προικα οτι μανισιο εχει αφαιρεθει

EDIT: απο τα χρωματα μαλλον για 2007 φαινεται...

164920

MikeG
31/05/2009, 17:07
Alex, χωρίς να ξέρω πολλά θα σου έλεγα το Scott Yz, εκτός αν το ποδήλατο δε το κυκλοφορείς καθόλου εκτός βουνού. Αλλά & πάλι, νομίζω ότι οι ταχύτητες χρειάζονται.

Ας απαντήσουν και οι πιο ειδικοί. :wave2:

fantacid
31/05/2009, 17:17
τι εκανεσ εσυ με το giant?

βρηκες τπτ αλλο?

MikeG
31/05/2009, 17:21
τι εκανεσ εσυ με το giant?

βρηκες τπτ αλλο?

To Giant γουστάρω, αλλά μάλλον μπαίνω χειρουργείο οπότε προς το παρόν το ανέβαλα..

fantacid
31/05/2009, 17:26
περαστικά ρε παλικαρε,
μεχρι να εισαι παλι ετοιμος θα εχουν πεσει κ οι τιμες
χεχεχε

haskosktm
06/06/2009, 09:12
Καλημέρα σας φίλοι του MTB.

Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε και μενα τον άσχετο?

Ενδοιαφέρομαι για ένα MTB για περισσότερη χρήση στο δρόμο (προς το παρών) για να φτιάξω λίγο την φυσική μου κατάσταση και αργότερα και κανένα χωματάκι. Εχω καταλύξη κάπως στο Scott Aspect 20: http://www.evanscycles.com/products/scott/aspect-20-2009-mountain-bike--ec016255

Πώς σας φαίνεται το παραπάνω ποδήλατο, είναι μια καλη βάση για αναβάθμιση αργότερα. (Απο ότι κατάλαβα το πιρούνι είναι το πρώτο που πρέπει να φύγει)

Είμαι 1.94 να πάω για το XXL (600mm) ή θα μου είναι πολύ μεγάλο και άβολο, γιατι το τωρινό μου IDEAL Spark που είναι 530mm μου φαίνεται λίγο μικρό?

Κά8ε άποψη δεκτή :) :beer:

MikeG
08/06/2009, 20:35
First Minoan Cup BMX 2009

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : MINOAN CAMP A.O
ΑΓΩΝΑΣ : Κυριακή 21.6.2009 Πρώτο πανελλήνιο κύπελο ΒΜΧ όλων των κατηγοριών και αγώνας OPEN
ΠΟΛΗ : ΜΕΛΕΣΣΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : Στον χώρο του αγώνα στις εγκαταστάσεις της ΜΙΝΟΑΝ ATHLETIC CAMP A.E
Πρόσβαση: Από το λίμάνι του Ηρακλείου ακολουθούμε το δρόμο προς Πεζά.Συνεχίζουμε με τον νέο περιφερειακό δρόμο από Καλονή προς Αρκαλοχώρι και σε 1,5 χλμ περίπου στρίβουμε δεξιά τον χωματόδρομο για 700 μ.

Για αθλητές εκτός Κρήτης υπάρχουν τρείς εταιρείες ακτοπλοϊκές που εξυπηρετούν το Ηράκλειο .Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την διοργανώτρια τηλ 6973699943 Κα Τερζάκη
Κατηγορίες

1. ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ. Αγώνας 8 αθλητών .Οι τέσσερεις πρώτοι συνεχίζουν για την ανάδειξη του νικητή. Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
2. ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ. Αγώνας 8 αθλητών .Οι τέσσερεις πρώτοι συνεχίζουν για την ανάδειξη του νικητή. Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
3. ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Αγώνας 8 αθλητών .Οι τέσσερεις πρώτοι συνεχίζουν για την ανάδειξη του νικητή. Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
4.ΠΑΙΔΕΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Αγώνας 8 αθλητών .Οι τέσσερεις πρώτοι συνεχίζουν για την ανάδειξη του νικητή. Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
5.ΕΦΗΒΟΙ-ΝΕΑΝΙΔΕΣ Αγώνας 8 αθλητών .Οι τέσσερεις πρώτοι συνεχίζουν για την ανάδειξη του νικητή. Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
6.ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Αγώνας 8 αθλητών .Οι τέσσερεις πρώτοι συνεχίζουν για την ανάδειξη του νικητή. Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
7.ΑΓΩΝΑΣ MASTER ΑΝΔΡΩΝ Αγώνας 8 αθλητών .Οι τέσσερεις πρώτοι συνεχίζουν για την ανάδειξη του νικητή. Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
6. ΑΓΩΝΑΣ ΟPΕΝ Ελεύθερη συμμετοχή όσων γνωρίζουν το άθλημα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Χωμάτινη πίστα BMX 400 μέτρων
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 11.00 π.μ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ –ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ-ΤΕΛΙΚΟΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Εως και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση . Για διευκόλυνση των διοργανωτών, όλοι οι σύλλογοι να δηλώσουν συμμετοχή στο fax. 2810310098. Πληροφορίες κ.ΤΕΡΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 6973699943 η Κ.ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΟΥΛΙΝΟΣ 6944796659
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που έχουν δελτίο Ε.Ο.Π. Για τον αγώνα OPEN δεν είναι απαραίτητο το δελτίο ΕΟΠ. Ισχύουν οι κανονισμοί της UCI ΓΙΑ ΤΟ ΒΜΧ
Βραβεύσεις

1ος Νικητής Κύπελλο , Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα
2ος Νικητής Αργυρό Μετάλλιο και Δίπλωμα
3ος Νικητής Χάλκινο Μετάλλιο και Δίπλωμα
4ος – 6ος Νικητής Δίπλωμα
Στις κατηγορίες ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ-ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ –ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-ΠΑΙΔΕΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ-2Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 30 ΕΥΡΩ-3Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 20 ΕΥΡΩ
Στις κατηγορίες ΕΦΗΒΩΝ- ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ 1Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 70 ΕΥΡΩ- 2Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 50 ΕΥΡΩ-3Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 30 ΕΥΡΩ
Στις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ 1Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 100 ΕΥΡΩ 2Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 70 ΕΥΡΩ 3Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 50 ΕΥΡΩ
Στην κατηγορία OPEN 1Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 150 ΕΥΡΩ -2Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 100 ΕΥΡΩ -3Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 70 ΕΥΡΩ - 4Ος -8Ος ΝΙΚΗΤΗΣ 10 ΕΥΡΩ
Κόστος Συμμετοχής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN EXEI ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 ΕΥΡΩ/ΑΘΛΗΤΗ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές-τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κ.λ.π.
Εξοπλισμός

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΜΧ-ΘΩΡΑΚΕΣ-ΚΡΑΝΗ FULLFACE –ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ
Σημείωση: Για τα σωματεία εκτός Κρήτης υπάρχει η δυνατότητα της μεταφοράς στο χώρο του αγώνα και μετά το πέρας του ,πίσω στο λιμάνι του Ηρακλείου . Απαραίτητη προϋπόθεση γιαυτό είναι η έγκαιρη ειδοποίηση τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν τον αγώνα για το πλήθος των αθλητών. Επικοινωνία με την κ. Μαρία Τερζάκη τηλ.6973699943
Υποστηρικτικές Εγκαταστάσεις

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
(WC-ΝΤΟΥΣ)ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ –ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΝΟΑΝ CAMP A.O

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΡΙΚΗ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

http://www.minoancamp.gr/gr/bmx-news/1st-minoan-cup.aspx

165668