PDA

View Full Version : Διοδια πληρωνετε???

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

SF
23/12/2009, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Μιας και τα βρίσκεις εύκολα τα στοιχεία για κοίτα το:

"Κύριος του Έργου (Κ.τ.Ε. ή ΚτΕ): Είναι το Ελληνικό Δημόσιο στο όνομα και για
λογαριασμό του οποίου το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. συμβάλλεται δυνάμει της Σύμβασης
Παραχώρησης με την Εταιρία."

Και πες μου επίσης γιατί δεν μπορούν να βάλουν τα πρόστιμα στην εφορία εφόσον αυτά προβλέπονται από τον Νόμο του Ελληνικού κράτους.

ΓΙΑΤΙ για να επιβληθεί προστιμο πρέπει να έχει προηγηθεί ΠΑΡΑΒΑΣΗ.
Kαι παράβαση δεν υπάρχει.

Και για να σας προλάβω, επί εποχής ΤΕΟ, και πάλι δεν υπηρχε παράβαση, αλλά εφόσον το ΤΕΟ ήταν *δημόσιο ταμείο*, η άρνηση πληρωμής ακολουθούσε τη γνωστή οδό.

stefanos
23/12/2009, 18:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Γιατί αν γίνει μια προσφυγή και πάει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο θα μετανιώσουν την ώρα και στην στιγμή που σκέφτηκαν να τα βεβαιώσουν σε εφορία...

Ειδοποιήσεις και όποιος τσιμπήσει...

Ναι εάν πάς την vinci την hochtiff και τον Ακτωρα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια θα μετανιώσουν :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

stefanos
23/12/2009, 19:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
ΓΙΑΤΙ για να επιβληθεί προστιμο πρέπει να έχει προηγηθεί ΠΑΡΑΒΑΣΗ.
Kαι παράβαση δεν υπάρχει.

Και για να σας προλάβω, επί εποχής ΤΕΟ, και πάλι δεν υπηρχε παράβαση, αλλά εφόσον το ΤΕΟ ήταν *δημόσιο ταμείο*, η άρνηση πληρωμής ακολουθούσε τη γνωστή οδό.

Εάν παραβαίνεις ένα νόμο υπάρχει παράβαση.
Και οι συμβάσεις αυτές είναι Νόμοι.
Της Αττικής Οδού είναι ο Ν. 2445/1996.

BLiTzER
23/12/2009, 19:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Μόλις το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά μου πληρώσει
και η μπάρα σηκώνεται, περνώ από τα δεξιά του μέχρι ο οδηγός του αυτοκινήτου να λάβει
το απόκομμα... :rotflmao:

Αυτό είναι λίγο μαλακιούλα γιατί παιδεύεις τον κόσμο (υπάλληλο + επόμενους στην ουρά). Η μπάρα κλείνει αν περάσει κάποιος και μετά έχει διαδικασία.

Εγώ απλά περιμένω δίπλα στο αυτοκίνητο και περνάω μαζί τους, ώστε να μη δημιουργώ πρόβλημα σε κανέναν. Εκτός αν μου παίζουν τους τσαμπουκάδες οι υπάλληλοι, οπότε περνάω με κλειστή ή ανοιχτή μπάρα και τους δείχνω το μεσαίο μου απομακρυνόμενος.

Συνήθως κλείνω το μάτι/χαιρετάω τον/την υπάλληλο και καταλαβαίνουν. Μόνο δύο φορές μου έχουν προκαλέσει πρόβλημα. Και τις 2 στα διόδια Αφιδνών. Τη μία, φίλος βαρέθηκε τη φασαρία και πλήρωσε αυτός για μένα (κακώς, αλλά δεν ήταν στο χέρι μου).

Την άλλη, ο υπάλληλος της Ν.Ο., κύριος Πονηρίδης με είδε από μακρυά και άραξε δεξιά από τη μπάρα, στο μικρό άνοιγμα και άρχισε τα τηλέφωνα πριν καν τον φτάσω. Δεξιά τοίχος, αριστερά αυτοκίνητο, δεν υπήρχε ελπίδα διαφυγής. Οπότε γκαζώνω πάνω στα πόδια του. Αλλά είναι ΤΟΣΟ ηλίθιος και συνεχίζει να με εμποδίζει. Τον ενθαρρύνω να φωνάξει αστυνομία, να μου πάρει την πινακίδα και να με αφήσει, οτιδήποτε. Φυσικά πινακίδα δεν υπάρχει. 5 λεπτά αργότερα, αφού τον έχω πατήσει μέχρι το γόνατο και έχει ακούσει ότι δε μπορούσε καν να φανταστεί μέχρι τότε, η μπάρα ανοίγει, το αυτοκίνητο φεύγει και με έναν ελιγμό, μαζί του κι εγώ. Ζώα.

Δεν έχω πληρώσει ποτέ μου διόδια με το RR. Ούτε πρόκειται. Και δεν το κάνω επειδή θα σωθώ με 1.90.

Elle
23/12/2009, 19:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Μωρη απο ποτε εγινες νομοταγης πολιτης?
Αφου την εχεις διπλωμενη την πινακιδα τι φωτογραφια εβγαλε?του κωλου σου?:lol: :lol: Είχα το αυτοκίνητο

SF
23/12/2009, 22:39
Εάν παραβαίνεις ένα νόμο υπάρχει παράβαση.
Και οι συμβάσεις αυτές είναι Νόμοι.
Της Αττικής Οδού είναι ο Ν. 2445/1996.

Kαι της Ολυμπίας Οδού είναι ο Ν. 3621 (ΦΕΚ Α΄ 279/20.12.2007).
Και τι;

Έχεις διαβάσει τον Ν.2445 και έβγαλες το συμπερασμα ότι όποιος δεν πληρώνει έχει πρόστιμο;;;!!! Γνωρίζεις άνθρωπο που να του επιβλήθηκε πρόστιμο;;;!!!!!!!

Δικηγόρος ούτε εγώ είμαι ούτε εσύ. Ας κάνει καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Αν θες να πληρώνεις για να πας στην Πάτρα, με γειά σου και χαρά σου! Eγώ πληρώνω μόνο την Αττική και τη γέφυρα του Ρίου, γιατί είναι νέα και άρτια έργα. Πουθενά αλλου. Για την Εγνατία (όταν μπουν διόδια) θα το σκεφτώ.

Αλλά μιας και μπήκα στον κόπο, να αναφέρω επίσης ***ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ*** και όχι ανόητες θεωρίες ότι:

1- Το ότι οι επόπτες απειλούν με αστυνομία είναι αερολογία.
2- Το να μην σου ανοίγουν τις μπάρες αποτελεί έρισμα για να τους υποβάλεις μήνυση!!
3- Εννοείται ότι σε κανέναν υπάλληλο δεν εχεις υποχρέωση να δώσεις στοιχεία.
4- Οι παραχωρησιούχοι ΔΕΝ μπορούν να βρουν τα στοιχεία σου από την πινακίδα, γιατί απλά χρειάζονται εισαγγελική εντολή. Και επειδή ΔΕΝ διαπράττεται κάποιο αδίκημα, δεν γίνεται.
(Εδώ βέβαια εικάζω ότι κάποια στιγμή θα βγει ενας ακομα νυχτερινός ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ νόμος που να ανοίγει το σχετικό παράθυρο στον παραχωρησιούχο).

Μέχρι στιγμης εγώ, και όλοι όσοι γνωρίζω, δεν έχουν πληρώσει κανένα πρόστιμο. Το δε φυλλάδιο που δίνει τον τελευταίο καιρό η Ολυμπία Οδός σε όσους δεν πληρώνουν είναι ένα μεγαλείο παπαρολογίας, και δεν περιέχει ΚΑΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ!!!!

Δε θα ασχοληθώ άλλο. Καθένας είναι ελεύθερος να τα διαπιστώσει όλα αυτά από πρώτο χέρι και να κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

LARISEOS
23/12/2009, 22:52
ρε ,,,,,,,εμενα με εχουν γραμμενο μεσα στα pc για 6 παραβασεις........! κανονικα εχω περασει καμια 40ρια χωρης να πληρώσω αλλα δεν μου εκαναν και δεν θα να κανουν τπτ!

Elefsina
25/12/2009, 18:09
Παω κι ερχομαι καθε μερα στην δουλεια μου απο Α.Ο.
Οταν ειμαι με το busa καθε μερα τους γραφω στα πλιπλικια μου.
Με το transalp εχω βγαλει καρτα και τα πληρωνω τα λαμογια.
Τα πληρωνω γιατι πολυ απλα αν ερθει κανας περιεργος θα με φτασει.
Προχθες ξεκινησα με το busa πισω απο ενα ι.χ. και το ρημαδι μου εσβησε (αυτο εφταιγε).
Δεν ειχα αλλον πισω μου,κανω σιγα σιγα πισω μπαινω στην διπλανη ρεμιζα,και με το ι.χ. που ητανε μεσα, τον πουλον.
Δεν τους πληρωνω τους μουλους οχι για τιποτα αλλο ,παρα για το οτι ειναι απατεωνες ολοι για ολοι.
Ολοι κροκοδιλια δακρυα και καταστεναχωρεμενοι οταν ακουνε για δυστυχημα.:mad: :mad: :mad:
Σφαξιμο στο γονατο θελουνε ολοι ρε.
Εχουμε ενα καταδιεφθαρμενο κρατος και δεν μπορουμε να πουμε οχι πουθενα, εδω που μπορω και για οσο με παιρνει( γιατι καιτι θα κανουνε οι μουλοι,απλα δεν χανουνε πολλα ακομη,τα εχουνε ολα υπολογισμενα.)θα παιρνουνε τα πλιπλικια μου ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!
Και μην διανοηθει κανα μουλακι απο αυτα των διοδιων και πεταχτει μπροστα μου να με αναγκασει να πληρωσω ,γιατι θα τον κανω κοματια.

TheFace
26/12/2009, 00:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elefsina
Παω κι ερχομαι καθε μερα στην δουλεια μου απο Α.Ο.
Οταν ειμαι με το busa καθε μερα τους γραφω στα πλιπλικια μου.
Με το transalp εχω βγαλει καρτα και τα πληρωνω τα λαμογια.
Τα πληρωνω γιατι πολυ απλα αν ερθει κανας περιεργος θα με φτασει.
Προχθες ξεκινησα με το busa πισω απο ενα ι.χ. και το ρημαδι μου εσβησε (αυτο εφταιγε).
Δεν ειχα αλλον πισω μου,κανω σιγα σιγα πισω μπαινω στην διπλανη ρεμιζα,και με το ι.χ. που ητανε μεσα, τον πουλον.
Δεν τους πληρωνω τους μουλους οχι για τιποτα αλλο ,παρα για το οτι ειναι απατεωνες ολοι για ολοι.
Ολοι κροκοδιλια δακρυα και καταστεναχωρεμενοι οταν ακουνε για δυστυχημα.:mad: :mad: :mad:
Σφαξιμο στο γονατο θελουνε ολοι ρε.
Εχουμε ενα καταδιεφθαρμενο κρατος και δεν μπορουμε να πουμε οχι πουθενα, εδω που μπορω και για οσο με παιρνει( γιατι καιτι θα κανουνε οι μουλοι,απλα δεν χανουνε πολλα ακομη,τα εχουνε ολα υπολογισμενα.)θα παιρνουνε τα πλιπλικια μου ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!
Και μην διανοηθει κανα μουλακι απο αυτα των διοδιων και πεταχτει μπροστα μου να με αναγκασει να πληρωσω ,γιατι θα τον κανω κοματια.

:beer:

ΥΓ. Χαλαρα με τα παιδακια των διοδιων μονο... θυματα ειναι κι αυτα:wave2:

gs 500 f
26/12/2009, 08:29
αρα αν περασεις διοδια χωρις να πληρωσεις ποιος τιμωρειται το αυτοκινητο η ο οδηγος?λογικα θα πρεπει να στειλουν το[ προστιμο] στον ιδιοκτητη του οχηματος ο οποιος θα αρνηθει οτι ηταν αυτος και θα υποδειξει οτι τοχε παραχωρηση σε αλλον και φτου απο την αρχη!
ισως ισχυρισθει μαλιστα οτι το αυτοκινητο του και ο ιδιος αποδειξει οτι ευρισκετο την συγκεκριμενη στιγμη σε διαφορετικο σημειο.....
ισως καποιος δικηγορος με νομικες γνωσεις μπορει να απαντηση για πιο εγκυρη αποψη!

urban
26/12/2009, 10:14
Εγω μεχρι να βρεθει καποιος να μου απαντησει σε οσα ρωτησα την προηγουμενη φορα που εγινε συζητηζη για τα διοδια...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=88341&perpage=15&pagenumber=9

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!

Καλη χρονια σε ολους, παντα ορθιοι και με υγεια.

chr1s_86
26/12/2009, 15:27
Η Αττική οδός είναι ίσως ο μόνος δρόμος που αξίζει να πληρώσεις διόδια (αρκεί βέβαια να τον χρησιμοποιήσεις και όχι να βγεις στην επόμενη έξοδο) ;)

Panopticon7
26/12/2009, 18:36
Παιδια ηρθα απο θεσσαλονικη - Αθηνα και δεν πληρωσα ουτε ενα διοδιο, τους ελεγα απλα οτι δεν εχω λεφτα και με ρωτουσαν ονοματεπωνυμο.... Τους εδινα ασχετα φυσικα οπως "τουμπανηδης Κωσταντινος" καθως και τις περισσοτερες φορες με ρωτουσαν αριθμο κυκλοφοριας χωρις καν να κοιταξουν, τους εδινα φυσικα οτι να ναι.

Δεν παιζει να ξαναπληρωσω ποτε διοδια με μηχανη, πλην Α.Ο.

Panopticon7
26/12/2009, 18:38
Α και κατι ακομα, στα τελευταια διοδια (αφιδνες) με το που ειπα στην τυπισα "δεν εχω λεφτα"... Μου λεει "φυγε".... Ετσι απλα χαχαχαχαχαχα

THEOD
27/12/2009, 08:20
Ορίστε και μια επώνυμη-νομική προσέγγιση στο θέμα... (κλοπυραίτ από Τροκτικό και αυτό με την σειρά του από αλλού)

Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής. Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).
Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει. Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Υ.Γ. Τις δυνατότητες και τα δικαιώματά μας αυτά δεν πρόκειται να τα πληροφορηθούμε από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι εργολάβοι των χρυσοφόρων έργων (π.χ. Μπόμπολας κ.λ.π.).

Χρήστος Σταμόπουλος(δικηγόρος)

africanos31
27/12/2009, 17:26
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90440&cid=4

Γιατι οι ιδιωτικες εταιρειες διοδιων μονο να εισπρατουν ενδιαφερονται

stefanos
27/12/2009, 23:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από africanos31
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90440&cid=4

Γιατι οι ιδιωτικες εταιρειες διοδιων μονο να εισπρατουν ενδιαφερονται

Δεν αναφέρεται σε εταιρεία είσπραξης το κείμενο.
Και το κείμενο δείχνει ότι τον κίνδυνο τον γνώριζε το κράτος και δεν έκανε τίποτα για να μην συμβεί το μοιραίο.

africanos31
28/12/2009, 11:58
Δεν αναφέρεται σε εταιρεία είσπραξης το κείμενο.
Και το κείμενο δείχνει ότι τον κίνδυνο τον γνώριζε το κράτος και δεν έκανε τίποτα για να μην συμβεί το μοιραίο.

Kala δεν διαβαζεις.......αφου εχει παραχωρηθει ο δρομος γι αυτο εισπρατει και διοδια!!!!!(εταιρεια εισπραξης ειναι και τα διοδια πια!!!!)Το κρατος δεν μπορει να επεμβει για εργα........ειναι παρανομο αφου εχει συμβαση!!!! (γι αυτο εστελνε τα εγγραφα!!!!)
!Μπας και κανας γνωστος σου εχει σχεση με την εταιρεια...ουτε τα αυτονοητα δεν καταλαβαινεις....ή δεν θελεις να καταλαβεις :nono:

stefanos
28/12/2009, 12:25
Kala δεν διαβαζεις.......αφου εχει παραχωρηθει ο δρομος γι αυτο εισπρατει και διοδια!!!!!(εταιρεια εισπραξης ειναι και τα διοδια πια!!!!)Το κρατος δεν μπορει να επεμβει για εργα........ειναι παρανομο αφου εχει συμβαση!!!! (γι αυτο εστελνε τα εγγραφα!!!!)
!Μπας και κανας γνωστος σου εχει σχεση με την εταιρεια...ουτε τα αυτονοητα δεν καταλαβαινεις....ή δεν θελεις να καταλαβεις :nono:

Ημαρτον ρε φίλε, είσαι τόσο άσχετος με το άθλημα αλλά παρόλα αυτά έχεις και άποψη.
Και εκτός αυτού είσαι και έτοιμος να κατηγορήσεις κι όλους που έχουν διαφορετική ίσως άποψη.:confused:

africanos31
28/12/2009, 12:30
Ημαρτον ρε φίλε, είσαι τόσο άσχετος με το άθλημα αλλά παρόλα αυτά έχεις και άποψη.
Και εκτός αυτού είσαι και έτοιμος να κατηγορήσεις κι όλους που έχουν διαφορετική ίσως άποψη.:confused:

δεν απαντας στα παραπανω.......ουτε σε μενα ουτε στους προηγουμενους!!!!Παρα τις αποδειξεις που σου αναφερουν ......φυσικα ουτε σε καμια κινητοποιηση θα χεις παει.......απο το internet κριτης

stefanos
28/12/2009, 13:06
δεν απαντας στα παραπανω.......ουτε σε μενα ουτε στους προηγουμενους!!!!Παρα τις αποδειξεις που σου αναφερουν ......φυσικα ουτε σε καμια κινητοποιηση θα χεις παει.......απο το internet κριτης

Να απαντήσω στην αντισυνταγματικότητα των διοδίων?
Υπάρχουν εδώ και γενιές και με κυβερνήσεις που αντιπροσωπεύουν το 70% του Ελληνικού λαού.
Απάντηση στο κόλπο "πως δεν πληρώνεται και κυκλοφορείτε στο δρόμο που πληρώνουν τα υπόλοιπα κορόοιδα" δεν έχω.
Τώρα απάντηση στο οτι το κράτος "δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί έχει παραχωρηθει ό δρόμος"
δεν έχω επείσης.

Μόνο πές μου τι είναι αυτή η επιστολή και γιατί κάποιος που δεν μπορεί να κάνει κάτι μπήκε στον κόπο και την έστειλε,
και γιατί την έστειλε στο υπουργείο αφού και αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Ισως πιό αρμόδια να ήταν η Αρχιεπισκοπή που πιθανόν με κάποιο τρισάγιο, λιτανία να φωτήσει τον παραχωρησιουχο να κάνει κάτι.
Και πες μου σε παρακαλώ, αυτή η εταιρεία, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι, (ούτε το υπουργειο επίσης) μπόρεσε ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΙΟΥΧΟ απο την ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥ υποχρεωση να λάβει μέτρα κατά των κατολισθήσεων ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ?
Γιατί εγώ αυτά διάβασα στο έγγραφο που έβαλες.

Α και είμαι εντελώς κατά των αυτοκινητοδρόμων, οπότε οποιοδήποτε αύξηση διοδίων η κινητοποίηση με βρίσκει παγερά αδιάφορο.

africanos31
28/12/2009, 13:32
Να απαντήσω στην αντισυνταγματικότητα των διοδίων?
Υπάρχουν εδώ και γενιές και με κυβερνήσεις που αντιπροσωπεύουν το 70% του Ελληνικού λαού.
Απάντηση στο κόλπο "πως δεν πληρώνεται και κυκλοφορείτε στο δρόμο που πληρώνουν τα υπόλοιπα κορόοιδα" δεν έχω.
Τώρα απάντηση στο οτι το κράτος "δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί έχει παραχωρηθει ό δρόμος"
δεν έχω επείσης.

Μόνο πές μου τι είναι αυτή η επιστολή και γιατί κάποιος που δεν μπορεί να κάνει κάτι μπήκε στον κόπο και την έστειλε,
και γιατί την έστειλε στο υπουργείο αφού και αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Ισως πιό αρμόδια να ήταν η Αρχιεπισκοπή που πιθανόν με κάποιο τρισάγιο, λιτανία να φωτήσει τον παραχωρησιουχο να κάνει κάτι.
Και πες μου σε παρακαλώ, αυτή η εταιρεία, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι, (ούτε το υπουργειο επίσης) μπόρεσε ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΙΟΥΧΟ απο την ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥ υποχρεωση να λάβει μέτρα κατά των κατολισθήσεων ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ?
Γιατί εγώ αυτά διάβασα στο έγγραφο που έβαλες.

Α και είμαι εντελώς κατά των αυτοκινητοδρόμων, οπότε οποιοδήποτε αύξηση διοδίων η κινητοποίηση με βρίσκει παγερά αδιάφορο.

και για τη ιστορια τα πρωτα διοδια που τοποθετηθηκαν τοτε ονομαζοταν ''ΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡΟΣ''
ηρθε η ωρα τους...καλλιο αργα παρα ποτε

Panopticon7
28/12/2009, 13:37

Και επειδη πληρωνουν οι περισσοτεροι αφελεις τι παει να πει ???
Τοσο καιρο ημουν κοροιδο που πλερωνα φιλε μου... Τωρα δε θα πληρωνω.

Εισαι κατα των αυτοκινητοδρομων ? Απο τα λαγκαδια ταξιδευεις φιλε ?

Πολυ προχωρημενο σε βρισκω, ευγε.

stefanos
28/12/2009, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Εισαι κατα των αυτοκινητοδρομων ? Απο τα λαγκαδια ταξιδευεις φιλε ?
Πολυ προχωρημενο σε βρισκω, ευγε.

Γιατί ταξίδι είναι αυτό που κάνεις εσύ στον αυτοκινητόδρομο?

Εχετλαίος
28/12/2009, 13:50

Tαξείδι fast food.

Red Rider
28/12/2009, 13:54

Αυτο ηταν το πιο ευστοχο σχολιο του τοπικ!

captaincarnaval
28/12/2009, 16:38
Απο παραδιπλανο φορουμ.

http://www.diodiastop.blogspot.com/ <---------------- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ& ΦΟΡΕΩΝ Β.Α ΑΤΤΙΚΗΣ

εστειλα ενα email για να ρωτησω τις πιθανες κυρωσεις που μπορει να εχει καποιος στη περιπτωση που διωχθει ποινικα απο την παραχωρησιουχο εταιρεια....σε αυτη τη διευθυνση...... diodiastop@gmail.com

αντιγραφω την ερωτηση και την απαντηση....

----------------------- ΕΡΩΤΗΣΗ ----------------------------

Στις 26 Δεκεμβρίου 2009 6:37 μ.μ., ο χρήστης Christos Bitos <cbitos@yahoo.com> έγραψε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Η ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;;;;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!!!!

Χ.ΜΠΙΤΟΣ

captaincarnaval
28/12/2009, 16:39
------------------------------- Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ -----------------

Χρήστο ειναι μεγαλη η χαρα που επικοινωνεις μαζι μας σημερα ...
Ειμαστε πλεον χιλιαδες δεν εισαι μονος....

ΕΔΩ VIDEO ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ:
http://www.youtube.com/watch?v=efQGJFfKlwc

Καταρχήν η συμμετοχή σου στην «επιτροπη αγωνα» της περιοχης σου ειναι συμαντικη προϋποθεση!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ...,γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι , που έχουμε χρυσοπληρώσει την Ε.Ο., από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.

ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Επιθυμία και επιδίωξη όλων είναι η πλήρης κατάργηση των διοδίων, αλλά μέχρι να επιτευχθεί είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα.
Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος 3555/2007 (που κύρωσε την σύμβαση της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με το ελληνικό Δημόσιο). Για τους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν διόδια, ισχύει ο νόμος 2539/1997, που τους απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής διοδίων και φυσικά για όλους ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο νόμος 3555/2007 ΦΕΚ 81 Α, προβλέπει:
- Άρθρο 24.2.2: ισχύει η αρχή καθορισμού των διοδίων-τελών, ανάλογα με τη διανυόμενη από το χρήστη απόσταση.
- Άρθρο 24.1.3: ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να μεριμνήσει για την σταδιακή εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος.
- Άρθρο 18.2.2: μέσα σε 20 μήνες, ήτοι μέχρι τις 26/12/2008, θα έπρεπε να είχανολοκληρωθεί όλα τα έργα και εγκαταστάσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μεταμόρφωση-Σχηματάρι (εκτός από τον Α/Κ Βαρυμπόμπης).
- Άρθρο 18.2.3: μέσα σε 32 μήνες, ήτοι μέχρι τις 26/12/2009, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα και εγκαταστάσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μεταμόρφωση-Αγ.Κωνσταντίνος, δηλαδή ΚΑΙ το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα που αναφέρεται στο άρθρο 24.2.5.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η δυνατότητα που δόθηκε στον Παραχωρησιούχο να τοποθετήσει μετωπικά διόδια στις Αφίδνες και να εισπράττει Διόδια για όλο το τμήμα των 51χλμ., από Μεταμόρφωση έως Σχηματάρι, ανεξάρτητα από την διανυόμενη απόσταση, εκτός από το ότι έχει νομικά κενά που θα αναφερθούν στη συνέχεια, ήταν και εντελώς προσωρινού χαρακτήρα, μέχρι δηλαδή να εκπνεύσουν οι τμηματικές προθεσμίες του άρθρου 18. Επομένως, η λειτουργία των διοδίων με τον σημερινό τρόπο είναι εντελώς αυθαίρετη και παράνομη.
ΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3555/2007
1. Τα διόδια στο τμήμα των 51χλμ., της ΠΑΘΕ από Μεταμόρφωση έως Σχηματάρι, που έχει κατασκευαστεί από χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους χρήστες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος τους (65% έως 90%) προορίζεται για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, στο Δυτικό τμήμα της χώρας και έτσι παραβιάζονται τα Άρθρα 4.2 και 4.5 του Συντάγματος, που ορίζουν ότι: «οι Έλληνες έχουν ίσες υποχρεώσεις και συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
2. Η επιβολή διοδίων που αντιστοιχούν σε χρήση 51χλμ. σε όσους εισέρχονται/εξέρχονται από ενδιάμεσους κόμβους, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί ο σταθμός διοδίων των Αφιδνών, είναι αντίθετη με τα άρθρα 24.2.2, 24.1.3 & 24.2.5 του νόμου 3555/2007, καθώς και με το άρθρο 25 του Συντάγματος, γιατί συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος και δεν σέβεται την αρχή της αναλογικότητας (π.χ. για τα 6χλμ. από Αφίδνες μέχρι Αγ. Στέφανο, καλούμαστε να πληρώσουμε για χρήση 51χλμ.).
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Στο άρθρο 24.1.5(2), εδάφια (i) και (ii), προβλέπεται ότι ο Παραχωρησιούχος μπορεί να απαιτήσει από το χρήστη που δεν πλήρωσε, την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν αστική ποινή με τις ακόλουθες προϋποθέσεις και διαδικασίες:
α) Πρέπει να έχει πάρει άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιεί κάμερες.
β) Να στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο την φωτογραφία των πινακίδων με σημείωση του χρόνου διέλευσης. Το υπουργείο πρέπει μέσα σε 5 ημέρες να του παρέχει τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος. Στη συνέχεια, ο Παραχωρησιούχος μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής, εφ΄όσον περάσουν 15 ημέρες και ο χρήστης δεν έχει πληρώσει.
Η διάταξη όμως αυτή του άρθρου 24.1.5 είναι αντισυνταγματική γιατί:
α) δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης (άρθρο 20.2), και
β) γιατί παρέχει στο προσωπικό του Παραχωρησιούχου (ο οποίος μπορεί να προσλαμβάνει οποιονδήποτε, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και με ανεξέλεγκτα προσόντα και ιδιότητες) αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (άρθρο 103.1 του Συντάγματος).
Στο ίδιο άρθρο, ρητά αναφέρεται ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία και Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής, πρόκειται δηλαδή για μια οικονομική διαφορά μεταξύ του ιδιώτη χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν ο Παραχωρησιούχος προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα από τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια όπου αυτοί θα προσφύγουν, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της.
Εκτός όμως από την παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική απαίτηση καταβολής Διοδίων, η μη συμμόρφωση του Παραχωρησιούχου με τις συμβατικές του υποχρεώσεις και η αδιαφορία του Δημοσίου, έχουν προκαλέσει προβλήματα οδικής ασφάλειας στον επικίνδυνο και ημιτελή παράπλευρο δρόμο (παράδρομο) από τον Άγιο Στέφανο μέχρι τη Μαλακάσα διότι:
α) Για να αποφύγουν τα διόδια των Αφιδνών, σχεδόν όλα τα φορτηγά διεθνών μεταφορών, κινούνται στον παράδρομο, ο οποίος πλέον είναι γεμάτος λακκούβες και εξογκώματα. Αυτό συμβαίνει διότι οι προδιαγραφές του δεν αφορούν βαριά κυκλοφορία, δεν έχει διαχωριστική λωρίδα, αλλά ούτε και κατάλληλη σήμανση, με αποτέλεσμα συνεχή πρόκληση ατυχημάτων και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Ο παράδρομος, αντί να εξυπηρετεί τους κατοίκους και την τοπική κυκλοφορία, έχει αποκτήσει κίνηση επιπέδων εθνικής οδού.
β) Από τη δεξιά πλευρά του παράδρομου (με φορά κίνησης προς Αθήνα), αυτός παραμένει ημιτελής, αφού διακόπτεται στη Μαλακάσα (από τη Σφενδάλη έως τις Αφίδνες), στις Αφίδνες (από την ιδιοκτησία του κ. Παπαρούνη), αλλά και στον Αγ. Στέφανο (από το στρατόπεδο της 651ΑΒΥΠ).
Εμείς οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών, από τις Αφίδνες μέχρι τον Ωρωπό, δεν υποκύπτουμε στο εκβιαστικό δίλημμα του τύπου “να πληρώνουμε το παράνομο χαράτσι ή να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας στον άθλιο και ημιτελή παράδρομο”.
Αποφασίσαμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, να μη δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας και αρνούμαστε να παραλάβουμε οποιοδήποτε χαρτί, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟΙ την κρίση των Δικαστηρίων

captaincarnaval
28/12/2009, 16:40
...
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Τι ακριβώς κάνω όταν θέλω να μην πληρώσω?
Σταματάτε στο Γκισέ των διοδίων. Αναφέρεται στον υπάλληλο πολύ ευγενικά ότι «Σαν πολίτης αρνούμαι να πληρώσω γι’ αυτό δρόμο διόδια.Ο αριθμός κυκλοφορίας μου είναι ……………. . Γεια σας !!!!! Και απομακρυνόμαστε από το Γκισέ!!!!!
(Αρνουμαστε να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχειό. Αν θέλουν ας μας βρουν από το αρ. Κυκλοφορίας. Άλλωστε είναι μια ιδιωτική εταιρία!!!
——————————————————————————————-
Η άρνηση πληρωμής διοδίων, είναι παράβαση του ΚΟΚ ;
Όχι. Ο νέος ΚΟΚ δε αναφέρει τίποτα που να έχει σχέση με τα διόδια.
Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ. για τον αυτοκινητόδρομο ;
Ο Κ.Ο.Κ στη σελιδα 14 αναφερει:
Aυτoκινητόδρoμoς: Οδός ειδικής μελέτης και κατασκευής για την κυ-
κλoφoρία αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, η oπoία δεν εξυπηρετεί
τις συνoρεύoυσες με αυτήν ιδιoκτησίες και η oπoία:
α) διαθέτει, εκτός ειδικών σημείων ή πρoσωρινά, χωριστά oδoστρώματα
για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλoφoρίας, πoυ διακρίνονται μεταξύ τoυς είτε
με διαχωριστικές νησίδες είτε, κατ’ εξαίρεση, με άλλα μέσα,
β) δεν διασταυρώνεται ισόπεδα με άλλη oδό, μoνoπάτι, σιδηρoδρoμική ή
τρoχιoδρoμική γραμμή και
γ) έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Χω-
ροταξίας και Δημόσιων Έργων και έχει ειδική σήμανση με πινακίδες ως
αυτoκινητόδρoμoς.
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf
Υπάρχει κάποια νομική μας προστασία ;
Όλοι η προσπάθεια μας είναι εθελοντική.
Ναι υπάρχει δικηγόρος.

Γνωρίζετε αν έχει επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον ;
Όχι. Μέχρι τώρα δε ξέρουμε κάποιον που με το νέο καθεστώς έχει επιβληθεί πρόστιμο.
Η γνώμη μας είναι ότι δε μπορεί μια ιδιωτική εταιρεία να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο που να ενσωματωθεί στε οφειλή μας προς την εφορία.
Αυτό που ίσος μπορεί να κάνει είναι να διεκδικήσει την «οφειλή» με αγωγή προς τον καθένα ξεχωριστά. Τα ερωτήματα είναι :
- Κατά πόσο την συμφέρει και θέλει να πάει κάποιο θέμα στο δικαστήριο?

————————————————————————————-

Με αγωνιστικους χαιρετισμους
Diodiastop

captaincarnaval
28/12/2009, 16:43
Ελπιζω να βοηθησα.
Παιζει κ αυτο το site που μαζευει υπογραφες σχετικα με την καταργιση των διοδιων. Καλο θα ειναι να το τιμησεται ολοι σας.
http://www.gopetition.com/online/32131.html

stefanos
28/12/2009, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από captaincarnaval
Ελπιζω να βοηθησα.
Παιζει κ αυτο το site που μαζευει υπογραφες σχετικα με την καταργιση των διοδιων. Καλο θα ειναι να το τιμησεται ολοι σας.
http://www.gopetition.com/online/32131.html

Συγνώμη που πετάγομαι αλλά ε'αν καταργηθούν τα διόδια ποιός θα πληρώνει το λογαριασμό γι αυτά τα θαυμάσια έργα που δημιουργούνται η δημιουργήθηκαν?:confused:

africanos31
28/12/2009, 17:43
γιατι φορους δεν πληρωνουμε;Τελη κυκλοφοριας τοτε γιατι πληρωνουμε;Γι αυτο υποτιθεται υπαρχει το κρατος....Τοτε γιατι να παιρνουμε και συνταξη με το σκεπτικο σου!!!!
το 80% της τιμης της βενζινης ειναι φορος του κρατους........γιατι νομιζεις φτιαξαν υην εγνατια?Για σενα για τα τουρκικα φορτηγα και τα ευρωπαικα και την κονομα τους!!!!Ποσες χιλιαδες νταλικες τωρα θα φθανουν πιο γρηγορα αρα και περισσοτερο χρημα για τους Τουρκους και ευρωπαιους μεγαλεμπορους....και ο λαος τους στη φτωχεια

tai
28/12/2009, 18:26
Συγνώμη που πετάγομαι αλλά ε'αν καταργηθούν τα διόδια ποιός θα πληρώνει το λογαριασμό γι αυτά τα θαυμάσια έργα που δημιουργούνται η δημιουργήθηκαν?:confused:

Δεν αρνούμαστε να πληρώνουμε διόδια στο κράτος για την επέκταση του οδικού δικτύου:nono:
Αρνούμαστε να ΠΡΟπληρώνουμε σε ιδιώτη παροχές που θα παραλάβουμε (?) στο μέλλον
Με τα δικά μας λεφτά θα αποκτήσει κεφάλαιο κίνησης Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε????
Δλδ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ θα προπληρώσω στον εστιάτορα, το φαγητό που θα πάει, με δικά μου λεφτά να αγοράσει, και να μου το σερβίρει ΚΆΠΟΤΕ??
Αρνούμαι να πληρώσω για την χρήση ενός δρόμου που τον εχω ΠΡΟΠΛΗΡΏΣΕΙ για να κατασκευαστεί, και μου ζητάνε να χρηματοδοτήσω έναν ιδιώτη για να "καλυτερεύσει" το παρεχόμενο προϊόν.
Όταν θα μου παράσχει το επιθυμητό προϊόν με της σωστές προδιαγραφές, οπότε τα χρήματα που έχω ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΗ δεν θα αντιστοιχούν στο παρεχόμενο προϊόν, τότε θα δεχτώ να πληρώσω την διαφορά, ώστε να καλύψω χρηματικά την ποιοτική διαφορά που θα παραλάβω.
Κάτι που επι παραδείγματι εφαρμόζεται στην "αττική οδό" αδιαμαρτύρητα

Panopticon7
28/12/2009, 18:35

Κοιτα ερωτηση υστερα απο 9 σελιδες χαχαχαχαχαχα

THEOD
28/12/2009, 18:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Δεν αρνούμαστε να πληρώνουμε διόδια στο κράτος για την επέκταση του οδικού δικτύου:nono:
Αρνούμαστε να ΠΡΟπληρώνουμε σε ιδιώτη παροχές που θα παραλάβουμε (?) στο μέλλον
Με τα δικά μας λεφτά θα αποκτήσει κεφάλαιο κίνησης Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε????
Δλδ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ θα προπληρώσω στον εστιάτορα, το φαγητό που θα πάει, με δικά μου λεφτά να αγοράσει, και να μου το σερβίρει ΚΆΠΟΤΕ??
Αρνούμαι να πληρώσω για την χρήση ενός δρόμου που τον εχω ΠΡΟΠΛΗΡΏΣΕΙ για να κατασκευαστεί, και μου ζητάνε να χρηματοδοτήσω έναν ιδιώτη για να "καλυτερεύσει" το παρεχόμενο προϊόν.
Όταν θα μου παράσχει το επιθυμητό προϊόν με της σωστές προδιαγραφές, οπότε τα χρήματα που έχω ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΗ δεν θα αντιστοιχούν στο παρεχόμενο προϊόν, τότε θα δεχτώ να πληρώσω την διαφορά, ώστε να καλύψω χρηματικά την ποιοτική διαφορά που θα παραλάβω.
Κάτι που επι παραδείγματι εφαρμόζεται στην "αττική οδό" αδιαμαρτύρητα

+ 1000

Τι σόι επιχείρηση είναι αυτή που ζητάει με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ρίσκο (μιας και το έσοδο είναι σίγουρο) να ΧΡΗΜΟΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ από τον Ελληνα πολίτη για ένα έργο που ΘΑ κατασκευάσει ???

Με μηδενικό ρίσκο και ξένο κεφάλαιο κίνησης γίνομαι και εγώ μεγαλοεπιχειρηματίας στο άψε-σβήσε...

Δηλαδή δεν έφθανε που τόσα χρόνια πληρώναμε ένα ξεφτίλα οδικό δίκτυο, τώρα πρέπει να χρυσοπληρώσουμε (έχετε πάρει χαμπάρι σε τί ποσοστό έχουν αυξηθεί τα διόδια τα τελευταία χρόνια μετά την "παραχώρηση" ???) και μάλιστα προκαταβολικά έναν ιδιώτη για να το αναβαθμίσει κάποια στιγμή στο μέλλον ??? Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά...

Και στην Αττική, και στην γέφυρα του Ρίου πληρώνουμε υψηλά διόδια, αλλά τουλάχιστον εκεί κανένας δεν μας ανάγκασε να τα πληρώσουμε προκαταβολικά. Πρώτα φτιάξαν το έργο και μετά βάλαν διόδια... Και αυτή είναι η πάγια λογική των έργων που γίνονται με ιδιωτική αυτοχρηματοδότηση...Εδώ πάνε να μας επιβάλλουν το "και κερατάς και δαρμένος"....Εεεεε κάποια στιγμή πρέπει και να αντισταθούμε δεν βρίσκετε ???

stefanos
28/12/2009, 18:57
γιατι φορους δεν πληρωνουμε;Τελη κυκλοφοριας τοτε γιατι πληρωνουμε;Γι αυτο υποτιθεται υπαρχει το κρατος....Τοτε γιατι να παιρνουμε και συνταξη με το σκεπτικο σου!!!!
το 80% της τιμης της βενζινης ειναι φορος του κρατους........γιατι νομιζεις φτιαξαν υην εγνατια?Για σενα για τα τουρκικα φορτηγα και τα ευρωπαικα και την κονομα τους!!!!Ποσες χιλιαδες νταλικες τωρα θα φθανουν πιο γρηγορα αρα και περισσοτερο χρημα για τους Τουρκους και ευρωπαιους μεγαλεμπορους....και ο λαος τους στη φτωχεια

Συμφωνούμε λοιπόν.
Δεν είναι λογικό να πληρώνεις εσύ απο τα τέλη και τους φόρους σου την κατασκευή δρόμων από την στιγμή που όπως ακριβώς αναφέρεις χρησιμοποιούνται από Τούρκικες νταλίκες.
Τα χρήματά μας ας γίνουν δρόμοι στις πόλεις και τα χωριά, νομαρχιακοί και επαρχιακοί.
Ο τσάμπα δρόμος (δηλαδή πληρωμένος απο τον προυπολογισμό μας) δεν αναιρεί τον ανταγωνισμό στις μεταφορές?
Δεν είναι μπόνους για τον νταλικέρη και εναντίον του τρένου και του καραβιού?
Τέλος είναι η οδική μεταφορά φιλικότερη πρός το περιβάλλον, από το τρένο ή το καράβι ώστε ώστε να πούμε οτι πληρώνουμε αλλά υπάρχει όφελος στο σύνολο?Οχι.
Το καλύτερο είναι το κόστος του δρόμου να το πληρώνει ο χρήστης με τα διόδια και μόνο.

blackbusa
28/12/2009, 18:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

Και στην Αττική πληρώνουμε υψηλά διόδια, αλλά τουλάχιστον εκεί κανένας δεν μας ανάγκασε να τα πληρώσουμε προκαταβολικά. Πρώτα φτιάξαν τον δρόμο και μετά βάλαν διόδια... Εδώ πάνε να μας επιβάλλουν το "και κερατάς και δαρμένος"....Εεεεε κάποια στιγμή πρέπει και να αντισταθούμε δεν βρίσκετε ???

και κανεις δεν σε αναγκαζει να πας μονο απο εκει...γιατι υπαρχουν και αλλοι δρομοι...

:wave2:

tai
28/12/2009, 19:05

Το καλύτερο είναι το κόστος του δρόμου να το πληρώνει ο χρήστης με τα διόδια και μόνο.
Εαν φτιάξουν οι ιδιώτες δρόμο τοτε να το πληρώσει ο χρήστης.
Να μην τον φτιάξουμε με δικα μας λεφτά ειναι το θεμα!

kokos08
29/12/2009, 10:57
Αντε ρε αχαριστοι! Τους καλυτερους δρομους εχουμε!
Να μου πειτε ποσοι ειστε που δεν πληρωνετε να πληρωνω εγω και για εσας! Ντροπη σας!

SVX
13/04/2010, 10:04
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010
Τέλος στη... τζάμπα διέλευση από την Εγνατία οδό :wacko:

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5614.html

Λίγο πριν το καλοκαίρι θα αρχίσουν να λειτουργούν σταθμοί διοδίων και στην Εγνατία, με πρώτους αυτούς στον Πολύμυλο Κοζάνης και τα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης. Αυτό επιβεβαίωσε χτες ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση ...
που είχε με τη νέα διοίκηση της «Εγνατία ΑΕ».Ο υφυπουργός, πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση των σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας (από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη) θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2010.Τα διόδια του Πολύμυλου,θα είναι τα πρώτα που θα λειτουργήσουν, ενώ σειρά θα πάρουν άλλοι τρεις σταθμοί, στο Μέτσοβο, το Νέστο και την Αλεξανδρούπολη.Ο κ. Μαγκριώτης υποστήριξε ότι η τιμή του χαρατσιού θα είναι μικρότερη σε σχέση με την υπόλοιπη εθνική οδό.Το κόστος των διοδίων θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δύο ευρώ. Τέλος, ανάφερε ότι στόχος είναι τα διόδια να είναι ηλεκτρονικά για να μη δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

iosif
13/04/2010, 10:18
μονο που ΚΑΙ η εγνατια δεν εχει τελειωσει ακομα
θπολοιπονται σ.ε.α. , παρακαμπτηριοι κλπ

οποιος εχει περασει ξερει οτι αλοιμονο εαν τον πιασει τσισα ή λαστιχο...

africanos31
13/04/2010, 10:20
kai πως θα βαζει βενζινη καποιος θα ξαναπληρωνει για ναβγει η να μπει στην εγνατια για να γεμιζει?

Cpt. Haddock
13/04/2010, 10:21
kai πως θα βαζει βενζινη καποιος θα ξαναπληρωνει για ναβγει η να μπει στην εγνατια για να γεμιζει?

Πλευρικά θα ειναι τα διόδια; :confused:

africanos31
13/04/2010, 10:30
καλα καταλαβα..........η γνωστη μεθοδος...αυτοκολητο στον αριθμο και αντε γεια....μολις φθανεις σε πολη το ξεκολας και ολα καλα......;)

Cpt. Haddock
13/04/2010, 10:39
καλα καταλαβα..........η γνωστη μεθοδος...αυτοκολητο στον αριθμο και αντε γεια....μολις φθανεις σε πολη το ξεκολας και ολα καλα......;)

:a18:

θυμιζω οτι τα διόδια Μαλγαρων ειναι κρατικά και η ειδοποίηση θα σας παει στην εφορια... :wave2:

trelf
13/04/2010, 20:03
συνεχιστε να πληρωνετε διοδια κοροιδα....να θυσαυριζουν οι αλλοι και να μην εχουμε και δρομους....

ΟΥ ΡΕ!!!!!! :mad: :mad: :mad:

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΥ ΘΕ ΝΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ.....ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΝΔΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ....)

400
19/04/2010, 09:17
Μαζί σου trelf...

Kαι by the way: Χωρίς να τηρούνται οι όροι της σύμβασης, τον περασμένο Αύγουστο οι αρμόδιοι του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ έδωσαν την άδεια για γενναίες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση Αττικής ώς τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=151674

SVX
19/05/2010, 10:16
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3260.html

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010
Διόδια στην Εγνατία οδό

:a47: :a37: :a47: :a37: :a52: :a022: :a06: :a011: :a24:
Σταθμοί διοδίων μπαίνουν στην Εγνατία οδό. Ο πρώτος σταθμός θα λειτουργήσει στα Μάλγαρα, σε δύο μήνες, με κόστος 2,8 ευρώ για τη διέλευση ΙΧ και σε τρεις μήνες θα λειτουργήσει ο σταθμός στον Πολύμυλο, με το ίδιο κόστος διέλευσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, από το 2011 στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσει το ...

σύστημα της Βινιέτας που είναι μορφή εισιτηρίου χρονοχρέωσης και όχι χιλιομετρικής χρέωσης. Θα το προμηθεύεται κανείς από το κινητό του, ή μέσω Ίντερνετ. Το σύστημα αυτό θα καταγράφει τα αυτοκίνητα, μέσω κάμερας.

Επίσης, ο κ. Ρέππας είπε ότι από το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά.

Σε ό,τι αφορά το χιλιομετρικό κόστος των διοδίων στην Εγνατία θα είναι κατά 10 λεπτά φθηνότερο από εκείνο των διοδίων στους εθνικούς δρομους, που κατασκευάζονται με το σύστημα παραχώρησης.

LARISEOS
19/05/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από trelf
συνεχιστε να πληρωνετε διοδια κοροιδα....να θυσαυριζουν οι αλλοι και να μην εχουμε και δρομους....

ΟΥ ΡΕ!!!!!! :mad: :mad: :mad:

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΥ ΘΕ ΝΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ.....ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΝΔΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ....)

βασικα πλεον και τα μαλγαρα ανήκουν στο αιγαίο τωρα!

vaska
19/05/2010, 12:08
ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΟΧΙΙΙΙΙΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
:nono: :nono: :nono:

dond4le
19/05/2010, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3260.html

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010
Διόδια στην Εγνατία οδό

:a47: :a37: :a47: :a37: :a52: :a022: :a06: :a011: :a24:
Σταθμοί διοδίων μπαίνουν στην Εγνατία οδό. Ο πρώτος σταθμός θα λειτουργήσει στα Μάλγαρα, σε δύο μήνες, με κόστος 2,8 ευρώ για τη διέλευση ΙΧ και σε τρεις μήνες θα λειτουργήσει ο σταθμός στον Πολύμυλο, με το ίδιο κόστος διέλευσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, από το 2011 στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσει το ...

σύστημα της Βινιέτας που είναι μορφή εισιτηρίου χρονοχρέωσης και όχι χιλιομετρικής χρέωσης. Θα το προμηθεύεται κανείς από το κινητό του, ή μέσω Ίντερνετ. Το σύστημα αυτό θα καταγράφει τα αυτοκίνητα, μέσω κάμερας.

Επίσης, ο κ. Ρέππας είπε ότι από το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά.

Σε ό,τι αφορά το χιλιομετρικό κόστος των διοδίων στην Εγνατία θα είναι κατά 10 λεπτά φθηνότερο από εκείνο των διοδίων στους εθνικούς δρομους, που κατασκευάζονται με το σύστημα παραχώρησης.

Τραγικη ειρωνια μολις περασα τα δυοδια Πολυμυλου με το βουβου και εστριψα για να μπω στην παλια εθνικη Κοζανης-Πολυμυλου ακουσα για τις νεες τιμες.....................στο ραδιοφωνο.11,20? πανε ελα μεχρι Θεσσαλονικη μονο τα διοδια!!!!!!

SVX
20/05/2010, 03:29
Φορολογικό αδίκημα η μη καταβολή διοδίων;

Πρώτη καταχώρηση (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=136923&cid=4) : Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010, 09:07

Στον «πάγο» βάζει η κυβέρνηση, τουλάχιστον για φέτος, την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους. Προωθεί, δε, νομοθετική ρύθμιση, ώστε η μη καταβολή διοδίων να θεωρείται φορολογικό αδίκημα, ανέφερε σε δημοσίευμά της χθες η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με το αιτιολογικό της κυβέρνησης, αυτό θα συμβεί, επειδή κάθε φορά που δεν πληρώνονται διόδια, το Δημόσιο χάνει το Φ.Π.Α. που του αντιστοιχεί.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας «Ο τόπος μου», που έχει συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις του κινήματος ΔΙΟΔΙΑ STOP, καταγγέλλει: «Αν θέλετε να εξασφαλίσετε έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο ακυρώστε τις συμβάσεις τους, όπως κάνει το Γερμανικό Κράτος σε δεκάδες περιπτώσεις PPP-Projects, τα οποία σε βάθος χρόνου είναι αποδεδειγμένο πως αποβαίνουν εις βάρος των φορολογουμένων πολιτών. Διαβάστε κ. Υπουργέ, πως η κυρία Μέρκελ προστατεύει τους Γερμανούς φορολογούμενους πολίτες, ενώ εσείς ακόμη και σήμερα, σε αυτή τη δεινή οικονομική θέση της χώρα μας... τα «ακουμπάτε χοντρά» στην παρέα της HOCH TIEF!

Τα παρακάτω, όπως αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Der Westen στις 16.03.2009:

Βερολίνο. Τέσσερα πιλοτικά έργα της Ομοσπονδίας για την κατασκευή και λειτουργία αυτοκινητοδρόμων από ιδιωτικές εταιρείες απειλούνται να οδηγηθούν σε οικονομικό φιάσκο ύψους δισεκατομμυρίων. Αυτό προκύπτει από μια γνωμοδότηση που εκπόνησε το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο (Ο.Ε.Σ.) για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή κεντρικών οδικών αρτηριών της Γερμανίας. Στην εν λόγω γνωμοδότηση, το Ο.Ε.Σ. αμφισβητεί έντονα τους βασικούς ισχυρισμούς υπέρ αυτών των έργων. Το Ο.Ε.Σ. θεωρεί ότι τα βασικά στοιχεία είναι τόσο αντικρουόμενα, ώστε η υλοποίηση των έργων απειλείται με δύο πιθανότητες: είτε οι ιδιωτικές εταιρείες θα οδηγηθούν σε «σημαντικές οικονομικές δυσκολίες (πτώχευση)» είτε το κράτος θα υποστεί «σημαντικά οικονομικά μειονεκτήματα».

198363

PortisHead
20/05/2010, 04:07
Σύμφωνα με το αιτιολογικό της κυβέρνησης, αυτό θα συμβεί, επειδή κάθε φορά που δεν πληρώνονται διόδια, το Δημόσιο χάνει το Φ.Π.Α. που του αντιστοιχεί.

Οπως ειχα πει.
Αποκλειεται η κυβερνηση να ειχε δωσει κατι σε ιδωτη και να εισπραττει παρανομα τα χρηματα.
Καποιο πατημα θα ειχε.

Οποτε οι ενεργειες του τυπου : δεν πληρωνω , παρε την πινακιδα μου και γεια σας , μαλλον θα εχουν αντικτυπο.

iosif
20/05/2010, 04:46

ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Υπόψιν οτι η εγνατιας ΔΕΝ εχει ολοκληρωθει. δεν εχει ΣΕΑ, παραπλευρες οδους και στον πολυμυλο εχουν γινει 3 θανατηφορα δυστυχηματα με τον ιδιο τροπο. σταματημενο αμαξι στην ακρη (δεν εχει παρκινγκ η εγνατια) και ο επερχομενος επεσε πανω τους!

σορρυ παιδες αλλα μονο με πολιτικη ανυπακοη καταρριπτονται οι απατεωνιες αυτες. κανενας καμια πληρωμη στα διοδια (πλην μαλγαρων)

Cpt. Haddock
20/05/2010, 04:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
σορρυ παιδες αλλα μονο με πολιτικη ανυπακοη καταρριπτονται οι απατεωνιες αυτες. κανενας καμια πληρωμη στα διοδια (πλην μαλγαρων)

Πολιτική ανυποακοη ειναι να μην πληρώνεις στα διόδια των Μαλγάρων που ειναι κρατικά....
:winka:

PortisHead
20/05/2010, 05:01

Τα τυχων , μελλοντικα , προστιμα που θα μου ερθουν ,μπορω να τα κανω forward οπως τα e-mail στην φορολογικη σου δήλωση ?

:lol:

LsKostas
20/05/2010, 05:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Τα τυχων , μελλοντικα , προστιμα που θα μου ερθουν ,μπορω να τα κανω forward οπως τα e-mail στην φορολογικη σου δήλωση ?

:lol:

Aν γουσταρεις να πληρωνεις τον Μπομπολα καθε 3 και λιγο , για αορατους αυτοκινητοδρομους
(διοδια δεν ειναι μονο τα Μαλγαρα) εχει καλως ,ειδαλως...

Εδω

http://diodiastop.blogspot.com/

παρε τηλ τους ανθρωπους και νομικη βοηθεια εχουν
και καθε Κυριακη ολο και καπου συγκεντρωνονται.

iosif
20/05/2010, 05:32
κατα μονας δεν πετυχαινουμε τιποτα

αν ομως ομαδικα δουν 1.000.000 οχηματα να μην πληρωνουν θα δουμε

πολιτικη ανυποκοη ειναι η συνειδητη ανυπακοη σε νομο. για τα μαλγαρα δεν το λεω γιατι ειναι κρατικα αλλα γιατι εχουν νορμαλ τιμη για κανονικο δρομο.

απλα

δήλαδη με την απαραδεκτη χρονοχρεωση δεν εχετε σκοπο να αντιδρασετε? ή με τα διοδια στην ανολοκληρωτη εγνατια?

iosif
20/05/2010, 05:33
κατα μονας δεν πετυχαινουμε τιποτα

αν ομως ομαδικα δουν 1.000.000 οχηματα να μην πληρωνουν θα δουμε
περσι ηταν 200.000 οχηματα. και ηδη ακουγομαστε ενω πριν ενα χρονο ειμασταν αορατοι

αλλα ετσι παει. ανυπαρκτοι, γραφικοι, επικυνδυνοι, κερδιζουμε!

πολιτικη ανυποκοη ειναι η συνειδητη ανυπακοη σε νομο. για τα μαλγαρα δεν το λεω γιατι ειναι κρατικα αλλα γιατι εχουν νορμαλ τιμη για κανονικο δρομο.

απλα

δήλαδη με την απαραδεκτη χρονοχρεωση δεν εχετε σκοπο να αντιδρασετε? ή με τα διοδια στην ανολοκληρωτη εγνατια?

mparmpanik
20/05/2010, 06:23
μολις ακουσα στο ραδιο οτι

το υπουργειο συγκοινωνιων προωθει διαταξη που θα χαρακτηριζει την μη πληρωμη των διοδιων
φορολογικο αδικημα.

το τι σημαινει αυτο θα δειξει στην πραξη.

PortisHead
20/05/2010, 06:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
μολις ακουσα στο ραδιο οτι

το υπουργειο συγκοινωνιων προωθει διαταξη που θα χαρακτηριζει την μη πληρωμη των διοδιων
φορολογικο αδικημα.

το τι σημαινει αυτο θα δειξει στην πραξη.

Αυτο λεω και στον iosif.
Δεν ειμαι αντιθετος , μαζι του ειμαι.
Αλλα για να εχει δωσει το κρατος επισημα σε καποιον ιδιωτη να μαζευει λεφτα απ τον κοσμο....καποιο νομικο πατημα θα εχει....δεν θα ειναι κουκουρουκου διαταξη.

Τωρα αν ο δικηγορος της ομαδας που εχει συσταθει εναντι στην πληρωμη διοδιων , εχει κανει καταγγελια και την εχει κερδισει...δεν το γνωριζω.

iosif
20/05/2010, 06:49
δεν διαφωνω

απλα λεω οτι κατι ανηθικο ή αντιθετο στην κοινη λογικη ακυρωνεται στην πραξη εαν το επιδιωξουμε ομαδικα

μηπως παρανομο δεν ειναι και οι "σφηνες"? αλλα επειδη τις κανουμε ολοι δεν μπορουν να αντιδρασουν

PortisHead
20/05/2010, 06:57
δεν διαφωνω

απλα λεω οτι κατι ανηθικο ή αντιθετο στην κοινη λογικη ακυρωνεται στην πραξη εαν το επιδιωξουμε ομαδικα

μηπως παρανομο δεν ειναι και οι "σφηνες"? αλλα επειδη τις κανουμε ολοι δεν μπορουν να αντιδρασουν

Εδω διαφωνουμε 100 ενεργα μελη σε καθημερινη βαση σε 10 θεματα , θα συμφωνησουμε 5 εκατομμυρια ?
Χιλιοειπομενο εργο.
ΔΕΝ μπορουμε (και οχι μονο οι Ελληνες) να συντονιστουμε.
Αν μπορουσαμε θα πετυχαιναμε πολλα πραματα....αλλα τετοιου ειδους συζητήσεις καταλήγουν σε 200σελιδα threads , που με την έλευση του Σ/Κ ξεχνιουνται.
Πως αλλιως νομιζεις κυβερνανε 300 ατομα μια ολοκληρη χωρα ?
:)

LsKostas
20/05/2010, 07:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead

Πως αλλιως νομιζεις κυβερνανε 300 ατομα μια ολοκληρη χωρα ?
:)

Mε τον ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟ που μας χαρακτηριζει και με την εκφραση "εγω θα βγαλω το φιδι απ την τρυπα?"

Ετσι κυβερνανε.

Το τι γινονται εδω μεσα τα θρεντ ποσως με ενδιαφερει και ποσως θα επρεπε και εσενα portihead

Παραπανω σου προτεινα να επικοινωνησεις με την νομικη βοηθεια των Διοδιων stop
αλλα εσυ αρκεστηκες στο να βγαλεις συμπερασμα οτι εδω δεν συμφωνουμε σε ενα θρεντ , θα κανουμε μαζικη κινηση?

Δηλαδη συγνωμη ...περιμενεις να τα βρουμε πρωτα εμεις εδω στο θρεντ , και μετα να κανεις οτι ειναι να κανεις ?

Με αυτη την σταση , της αποστασιοποιησης ,οσο δικιο και αδικο να εχουμε δεν θα το βρουμε ποτε

Και προτου απαντησεις αναρωτησου το εξης ?

"το υπουργειο συγκοινωνιων προωθει διαταξη που θα χαρακτηριζει την μη πληρωμη των διοδιων
φορολογικο αδικημα."

Μεχρι στιγμης δλδ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΙΚΗΜΑ και σαφως δεν υπηρχε αφου δεν υπηρχε και αυτοκινητοδρομος.

Αλλιως τι την θελουν την διαταξη ?

Τοσο καιρο πολλοι τα λενε και μεσα στα θρεντ αλλα πολυ περισσοτερο απ εξω ,αλλα μαλλον

ειναι μαλακες που προσπαθουν να σας ανοιξουν τα ματια , και να μαθετε επιτελους οτι ενα

κωλοχαρτο απο μια ιδιωτικη εταιρια ειναι ενα τιποτα απ την στιγμη που εχετε χρυσοπληρωσει

εδω και χρονια τους επαρχιακους "ντε μεκ" "συγχρονους" αυτοκινητοδρομους της Ελλαδας

Αυτη ειναι η αποψη μου, συνεχιζω να μην πληρωνω οπου δεν υπαρχει αυτοκινητοδρομος
και φυσικα δεν καθομαι σαν κλεφτης πισω απο τα αυτοκινητα να ανοιξει η μπαρα.
Ειναι δικαιωμα μου και οποιος γουσταρει το κανει και αυτος :wave2:

chr1s_86
21/05/2010, 23:25
Εκτός Κορίνθου-Πατρών πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν γίνει πολλά έργα...

Αποψή μου πάντως είναι ότι οι μοτο έπρεπε να δίνουν πχ 50 λεπτά και όχι 1,5 και 2 ευρώ.....

africanos31
24/05/2010, 16:21
μολις γυρισα απο την Πανελληνια..........στα τεμπη 4 διοδια πληρωνεις!!!!!
Δεν πληρωσαμε ουτε 1 διοδιο πολλες μοτο.............με αυτοκολλητα

alexioannides
24/05/2010, 17:08
SWSTOS!!!! ANAKLINOMENH PINAKIDA KAI ANTE GEIAAAAAA!!!!!!!!!

Panopticon7
26/05/2010, 13:36
Παιδια ποτε προκειται να μπει σε ισχυ αυτος ο νομος περι παρανομης πληρωμης διοδιων ?

Μπηκε ή θα μπει συντομα ξερει κανεις ?

Panopticon7
27/05/2010, 05:57
Μαθατε κατι για τον νεο νομο που πλεον κανει την μη καταβολη διοδιων παρανομια ?

Εχει μπει σε ισχυ κατι τετοιο η οχι ακομα ?

Ευχαριστω.

SVX
16/06/2010, 04:19
πρετεντερακο... ψαχνεσαι για " σεξουαλικη κακομεταχειριση " ... ΔΕΝ μπορει...Επιτηδες το κανεις

:evil: :mad:

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6905.html

201548

LsKostas
16/06/2010, 04:24
και βεβαια επιτηδες το κανει ... οπως παντα καποιον θα εξυπηρετει ο "χουλιγκαν" της δημοσιοκαφριας

Cpt. Haddock
16/06/2010, 04:35
Μισό ρε σεις...

Ασχέτως Πρετεντέρη και λοιπων. Θεωρείτε λογικο απο τη μια να έχουμε ενα καρο διόδια στο Αθηνα-Θεσσαλονικη, να έχουμε ακομα και στο Κορινθος-Πατρα και απο την άλλη να είμαστε large και τα 700 χιλιομετρα συγχρονου δρομου που κατασκευάστηκε με μεγάλο κόστος να τα προσφέρουμε τζαμπα.

Πολλά εκατομμύρια ευρω το χρονο στοιχιζει η συντηρηση της Εγνατιας, μιλάμε δε για δρόμο που μπορεί να βγάζει τα έξοδά του με τη διαμπερή κίνηση των διεθνων φορτηγών.

Το να συζητούμε εαν θα έχουμε γενικώς διόδια ή όχι παντού έχει βάση, αν και όπως εχω πεί, λιγες χώρες έχουν την ευμάρεια να προσφέρουν τους αυτοκινητοδρόυμους τους δωρεάν, στις περισσότερες πληρώνεις.

Εαν λοιπόν έχουμε διόδια, γιατι η Εγνατία να είναι τζαμπα;

Sapadak
16/06/2010, 04:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Γιατι μαλλον για να μπορεσεις να βαλεις διοδια και να εισπρατεις πρεπει να πληρη καποιες προδιαγραφες που ακοκμα η εγνατια δεν.
Πρεπει να παραδωθει στο 100% για να μπορεσουν να μπουν

Σταθμους ανεφοδιασμου δεν εχει
Παρκινγκς δεν εχει

Αυτα ειναι που "ακουγονται" εδω στα βορεια για τους λογους που δεν βαζουν διοδια.

Λετε να μας τα χαριζαν αν μπορουσαν να εισπραξουν?
Εδω εισπρατουν απο δρομο που δεν ειναι αυτοκινητοδρομος και θα το χαριζαν στην εγνατια?

SVX
16/06/2010, 04:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak

Σταθμους ανεφοδιασμου δεν εχει
Παρκινγκς δεν εχει

Αυτα ειναι που "ακουγονται" εδω στα βορεια για τους λογους που δεν βαζουν διοδια.

εχει ομως ΑρκουδεΣ... και ειμαι σιγουρος οτι αν σου βγει αρκουδα ..θα αποοζημιωθεις το δυνατοτερο απο την Εγνατια....

Περα απο αυτο , τα λεφτα που "παραλαβαμε " ηταν για 2 λωριδες ανα κατευθηνση + ΛΕΑ...?

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ?

η χωρα των Αναρχικων.........:mad:

Sapadak
16/06/2010, 05:04
Περα απο αυτο , τα λεφτα που "παραλαβαμε " ηταν για 2 λωριδες ανα κατευθηνση + ΛΕΑ...?

Ξερεις κατι παραπανω, γιατι δεν γνωριζω επι του θεματος

SVX
16/06/2010, 05:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Ξερεις κατι παραπανω, γιατι δεν γνωριζω επι του θεματος

Θα ξεφυγουμε απο το θεμα ρε Λευτερη... απλα οταν "ετοιμαζοταν" η Εγνατια σαν "ευρωπα'ι'κος" δρομος.... ηταν τα πρωτα σουκου που ανεβοκατεβηκα Θεσ/νικη-Αλεξ/πολη.....και ΔΕΝ μπορουσα να καταλαβω την διαφορα της Εγνατιας απο την κλασσικη Εθνικη οδο που παντα ηξερα....

απο κει και περα ...να μιλησουμε για φωταγωγηση? για τα βενζιναδικα? για σταση εκτακτου αναγκης(πχ λαστιχο).... για το γεγονος οτι περναει μεσα απο καλλιεργειες και βιοτόπυς ?

avlihos
16/06/2010, 05:19
Στην εγναντία δεν έχει καθοριστεί ακόμα (σε ενα μεγάλο μέρος) που θα μπουν οι σταθμοί διοδίων. Συν τοις άλλοις το έργο σε πολλά σημεία είναι πρόχειρο και χρειάζεται συνέχεια να γκρεμίζεται κάτι και να ξαναφτιάχνεται. Έτσι κλείνει ο δρόμος για 10-15 μέρες ανά λωρίδα και εναλλάξ. Η προχειρότητα σε όλο το μεγαλείο της! Βουνό ολόκληρο να κατεβαίνει στο ποτάμι!

Φανταστείτε ότι την τελευταία φορά που πήγε ο Σουφλιάς από κει (πριν ένα χρόνο περίπου) περί τα 10 χλμ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ αποχετευτικούς αγωγούς. Το μαστορέψανε να μην φαίνεται, ήρθε η κουστωδία, εγκαινίασε το έργο, έφυγε η κουστωδία εντός 2 ωρών και άντε μετά πάλι σκάψιμο.

Για να μην πούμε για τις παράνομες εξόδους ΠΑΝΩ(!) σε γέφυρες, για τις λάθος κλίσεις στις στροφές της καβάλας, την παντελώς απούσα περίφραξη στην πανέμορφη Βάλια Κάλντα και άλλα πολλά. Και μιας που είναι και των ημερών, εκεί να δείτε φαγοπότι με τους προϋπολογισμούς. 4 & 5 φορές πάνω τμήματα με κόστος 200.000 ευρώ ή 5 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωση...

Όταν ΔΕΝ έχεις προβλέψει ΚΑΝ χώρους στάθμευσης, ΣΕΑ και μετακίνηση του πληθυσμού εντός του νομού, πώς μιλάς για διόδια; Άλλωστε το έργο, πιστέψτε με, το έχει πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος τουλάχιστο 2 φορές.

Cpt. Haddock
16/06/2010, 05:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
Άλλωστε το έργο, πιστέψτε με, το έχει πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος τουλάχιστο 2 φορές.

Την κατασκευή, όχι τη συντήρηση.

Στα άλλα συμφωνώ μαζί σου :wave2:

avlihos
16/06/2010, 05:27
Την κατασκευή, όχι τη συντήρηση.

Στα άλλα συμφωνώ μαζί σου :wave2:

Την κατασκευή εννοούσα... :D

Αλλά και η συντήρηση ανήκει σε κρατική εταιρεία που λειτουργεί με ιδιωτικούς όρους (Συντηρήσεις οδών Α.Ε.)

mainfert
16/06/2010, 05:32
για να μην πληρωσεις διοδια μπορεις να κανεις το εξης το οποιο σχεδον παντα πιανει...
1 με το που σταματας σβηνεις την μηχανη 2 βαζεις το στηριχτιρη με νωχελικες κινησεις 3 λες τον υπαλληλο"μισο λεπτο να βγαλω τα λεφτα απο την μπαγαζιερα" κατα 99% θα σου κανει νοημα να φυγεις ....νικος θεσ\νικη

kutsubilo
18/06/2010, 08:10
Μόλις απέστειλα μήνυμα-ερώτηση προς την "ΟΛΥΜΠΙΑ",
για το σκεπτικό της δυσανάλογης χρέωσης για την
διέλευση ενός scooter 150 κιλών, στα 2/3 αυτής ενός
τζιπ του 1,5 τόνου.
Μόνο σε μένα φαίνεται παράλογο, υπάρχει κάποια προφανής
εξήγηση που μου διαφεύγει;

captaincarnaval
18/06/2010, 08:36
Aparadekth oikonomikh politikh. Xrewnoun oti theloun.

Edw na pw pws prin dyo meres ekseplagein efxarista otan perasa apo thn gefyra tou Riou me thn mhxanh mou k plhrwsa mono 1,70 evro to opoio einai analogo se sxesh me ta kila ths mhxanhs.
To meso aftokinhto zygizei 1300 kila k plhrwnei 12 evro enw h mesh mhxanh einai sta 160 kila k plhrwnei 1,70.
Aksioshmeiwto! K ean prosthesoume thn artiothta tou ergou kathos k to poso poly eksyphreth ton kosmo, pistevw oti h timh tou diodiou einai aristh.

africanos31
18/06/2010, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από captaincarnaval
Aparadekth oikonomikh politikh. Xrewnoun oti theloun.

Edw na pw pws prin dyo meres ekseplagein efxarista otan perasa apo thn gefyra tou Riou me thn mhxanh mou k plhrwsa mono 1,70 evro to opoio einai analogo se sxesh me ta kila ths mhxanhs.
To meso aftokinhto zygizei 1300 kila k plhrwnei 12 evro enw h mesh mhxanh einai sta 160 kila k plhrwnei 1,70.
Aksioshmeiwto! K ean prosthesoume thn artiothta tou ergou kathos k to poso poly eksyphreth ton kosmo, pistevw oti h timh tou diodiou einai aristh.

Etsi ειναι στις πιο πολλες χωρες που εχουν διοδια και στη Γαλλια (που ανηκει η εταιρεια της γεφυρας) οι μοτο πληρωνουν το 1/6........

SF
18/06/2010, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από kutsubilo
Μόλις απέστειλα μήνυμα-ερώτηση προς την "ΟΛΥΜΠΙΑ",
για το σκεπτικό της δυσανάλογης χρέωσης για την
διέλευση ενός scooter 150 κιλών, στα 2/3 αυτής ενός
τζιπ του 1,5 τόνου.
Μόνο σε μένα φαίνεται παράλογο, υπάρχει κάποια προφανής
εξήγηση που μου διαφεύγει;

Η εξήγηση είναι ότι τόσα τους λείπουν.

Τους έχω ρωτήσει εγώ, και όχι μόνο μια φορά. Δε θα απαντήσουν ποτέ.
Αν απαντήσουν, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι μια αοριστολογία και μισή, όπως το φυλλάδιο που κατά καιρούς μοιράζουν.

Μπορείς να διαβάσεις τη σύμβαση της Ολυμπίας (Ν.3621 / ΦΕΚ Α΄ 279/20.12.2007, περίπου 150 σελίδες) και το αντίτιμο των διοδίων θα είναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που θα σε κουφάνει. Εκτός του ότι είναι ένας τρελός αλγόριθμος που περιγράφεται σε σελίδες, δεν ισχύει καν! Μιας και ανατρέπεται κάθε λίγο και λιγάκι από τις διάφορες "υπουργικές αποφάσεις". Σε ερώτημά μου (σε παραχωρησιούχους και ΥΠΕΧΩΔΕ), βάσει ποιών τεχνικών, οικονομικών ή άλλων κριτηρίων καθορίζεται το αντίτιμο... πήρα φυσικά @@.

Περιττή βέβαια κάθε συζήτηση περί διοδίων, μιας και είναι πλέον τόσο εξώφθαλμα τα πράγματα που είναι να γελάνε και οι κότες. Όποιος θέλει να πληρώνει, ας πληρώσει... Όποιος δε θέλει, να είναι απολύτως σίγουρος ότι δεν τρέχει μία!!

kutsubilo
18/06/2010, 09:32
Φίλε SF, υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο η σύμβαση αυτή;
Όσο για το "όποιος θέλει πληρώνει", άκουσα ότι
με κάποιο νομικίστικο κόλπο-ρουφιανιά του δημοσίου
θα θεωρείται φορολογική παράβαση και θα αποστέλλονται
τα ανάλογα πρόστιμα -ισχύει κάτι τέτοιο;

Panopticon7
18/06/2010, 09:34
Μισό ρε σεις...

Σωστος, εγω θα παω ενα βημα παραπερα.

Και οι δρομοι της αθηνας ειχαν εξοδα για να φτιαχτουν, δεν θα επρεπε να πληρωνουμε και εκει το κατιτις ?

Βεβαια δεν ειναι σε καλη κατασταση γιαυτο ας δινουμε λιγοτερα χρηματα...

Η μαλλον, αν πληρωναμε διοδια θα ηταν σε καλυτερη κατασταση.

:lol: :bawl: :lol: :bawl: :bawl: :lol:

Panopticon7
18/06/2010, 09:40
Φίλε SF, υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο η σύμβαση αυτή;
Όσο για το "όποιος θέλει πληρώνει", άκουσα ότι
με κάποιο νομικίστικο κόλπο-ρουφιανιά του δημοσίου
θα θεωρείται φορολογική παράβαση και θα αποστέλλονται
τα ανάλογα πρόστιμα -ισχύει κάτι τέτοιο;

Ισχυει.

Υγ. Οσο ακουω τετοιες μαλακιες τοσο ποιο πολυ εξαγριωνομαι, δεν με νοιαζει αν θα κατεβαινω 2 φορες απο την μηχανη σε καθε διοδιο (μια για να κρυψω πινακιδα - μια για να εμφανισω με μονωτικη ταινια).

Cpt. Haddock
18/06/2010, 09:48
Σωστος, εγω θα παω ενα βημα παραπερα.
Και οι δρομοι της αθηνας ειχαν εξοδα για να φτιαχτουν, δεν θα επρεπε να πληρωνουμε και εκει το κατιτις ?
Βεβαια δεν ειναι σε καλη κατασταση γιαυτο ας δινουμε λιγοτερα χρηματα...
Η μαλλον, αν πληρωναμε διοδια θα ηταν σε καλυτερη κατασταση.

Πρώτον, μην απομονώνεις φράσεις μου σα δημοσιογραφίσκος της εσπρεσο

δευτερον, ασχετακο, μαθε οτι για τους δρομους της πολης πληρωνεις δημοτικά τέλη :wave2:

Γαλατάκι, ρεψιματάκι και φορα τη στολή του κατσαπλια να το παιξεις μαγκας στις αποβαθρες του ησαπ

:wave2: :wave2: :wave2:

kutsubilo
18/06/2010, 09:50
Ισχυει.

Υγ. Οσο ακουω τετοιες μαλακιες τοσο ποιο πολυ εξαγριωνομαι, δεν με νοιαζει αν θα κατεβαινω 2 φορες απο την μηχανη σε καθε διοδιο (μια για να κρυψω πινακιδα - μια για να εμφανισω με μονωτικη ταινια).

αν κατάλαβα, αλλοιώνεις/κρύβεις την πινακίδα με μονωτική ταινία;
αυτό όμως είναι πλέον τροχαία παράβαση και έχει δικαίωμα να
σε κυνηγήσει η αστυνομία, έτσι δεν είναι;

Panopticon7
18/06/2010, 09:55
Πρώτον, μην απομονώνεις φράσεις μου σα δημοσιογραφίσκος της εσπρεσο

δευτερον, ασχετακο, μαθε οτι για τους δρομους της πολης πληρωνεις δημοτικά τέλη :wave2:

Γαλατάκι, ρεψιματάκι και φορα τη στολή του κατσαπλια να το παιξεις μαγκας στις αποβαθρες του ησαπ

:wave2: :wave2: :wave2:

Στις αποβαθρες του ΗΣΑΠ χαχαχαχαχαχαχα.
Χαζουλικο αγορι. Οταν θυμωνεις δεν βαζεις τονους ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:wave2:

africanos31
18/06/2010, 09:55

oloi αυτο κανουμε στις εθνικες......κυριακες εκατονταδες μοτο (για να μην πω χιλιαδες) ειναι πια ετσι
και για τις καμερες που εχουν στις εθνικες ορια 90-110 χλμ

konsttanttinos
18/06/2010, 09:57

Γι'αυτο, βγαλ'την τελειως την μπ@@@πινακιδα:smokin:

kutsubilo
18/06/2010, 10:02
Φίλοι, σαν παλιός (απο το '82) και επίμονος μηχανόβιος,
είμαι μαζί σας, αλλά έτσι γινόμαστε άδικοι σύμφωνα με το νόμο
και τους δίνουμε πλέον το δικαίωμα να μας χαρακτηρίζουν
όπως έκαναν πάντα, αλήτες/τρελούς/παράνομους/τρομοκράτες κ.ο.κ.
και να συνεχίσουν να αποθαρρύνουν τη χρήση της μοτοσυκλέτας
σε χώρα που "φτιάχτηκε" γι'αυτή.

SF
18/06/2010, 17:04
Ισχυει.

panopticon, τίποτα δεν ισχύει. Έχεις αναφορές; Πως πετάς έτσι ένα "ισχυει";

Αυτό το περι φορολογικής παράβασης ήταν μια από τις προσπάθειες των παραχωρησιούχων να βρουν παραθυράκι για το διαρκώς αυξανόμενο "πρόβλημα" της άρνησης πληρωμής. Καλή ιδέα, αλλά απέτυχε με το που έπεσε στο τραπέζι, γιατί φυσικά δεν έχει κανένα νομικό υπόβαθρο.

Όχι ότι δε θα σκεφτούν κάτι άλλο στο μέλλον, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ούτε παράβαση ούτε παρανομία. For the record, την τελευταία φορά που βρέθηκα με αστυνομικό που κάλεσε επόπτης σε διόδια, ρώτησε ΕΜΕΝΑ αν θέλω να τους κάνω μήνυση!!

Και γιατί να κρύψεις την πινακίδα σου; Υπάρχει μια διαφορά: Άλλο ακτιβισμός και επώνυμη διαμαρτυρία, και άλλο παρανομία και παραπλάνηση.

alucard
18/06/2010, 17:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από mainfert
για να μην πληρωσεις διοδια μπορεις να κανεις το εξης το οποιο σχεδον παντα πιανει...
1 με το που σταματας σβηνεις την μηχανη 2 βαζεις το στηριχτιρη με νωχελικες κινησεις 3 λες τον υπαλληλο"μισο λεπτο να βγαλω τα λεφτα απο την μπαγαζιερα" κατα 99% θα σου κανει νοημα να φυγεις ....νικος θεσ\νικη

poly xlomo

trelf
19/06/2010, 06:21
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ! ! ! ! ! !

ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ) ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΚΙΑ....

pilotos_xtreme
19/06/2010, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexioannides
καλησπερα.
θα ηθελα να σας ρωτησω αν πληρωνετε διοδια.

οχι κ ουτε προκειτε ποτε

Spyrious
19/06/2010, 15:54
Πέρασα πρόσφατα απο τα Τεμπη.Μπροστά μου ήταν 2 τυπάδες με gsxr και στάθηκαν δίπλα σε αυτοκίνητο "ύπουλα" και μόλις άνοιξε η μπάρα για το αυτοκίνητο φύγαν και αυτοί.Ακριβώς μετά τα διόδια ήταν μπάτσοι (Κυριακή ήταν και γινόταν πανικός).Αλλά επειδή ήμουν πίσω και έψαχνα ψιλά δεν κατάλαβα τι έγινε.'Οταν έφτασα στα διόδια ο μπάτσος έδωσε τον αριθμό απο τις πινακίδες τους στον υπάλληλο.Τι μπορεί να σου κάνει η Τροχαία αν σε σταματήσει και δεν έχεις πληρώσει;Και πως περνάτε εσεις;

kalgeorge
23/06/2010, 07:37
http://news247.gr/ellada/neo_xaratsi_sta_diodia.377417.html

perastikos
23/06/2010, 08:08
Ευτυχώς για το γεφύρι στο Ρίο δεν βλέπω τίποτα....

Αλλά θα μου πεις αυτό είναι ήδη οροφή, πόσο να πάει! :p