View Full Version : Διοδια πληρωνετε???
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Spyrious
Πέρασα πρόσφατα απο τα Τεμπη.Μπροστά μου ήταν 2 τυπάδες με gsxr και στάθηκαν δίπλα σε αυτοκίνητο "ύπουλα" και μόλις άνοιξε η μπάρα για το αυτοκίνητο φύγαν και αυτοί.Ακριβώς μετά τα διόδια ήταν μπάτσοι (Κυριακή ήταν και γινόταν πανικός).Αλλά επειδή ήμουν πίσω και έψαχνα ψιλά δεν κατάλαβα τι έγινε.'Οταν έφτασα στα διόδια ο μπάτσος έδωσε τον αριθμό απο τις πινακίδες τους στον υπάλληλο.
Αν το κάνεις αυτό φορώντας πινακίδα, είσαι τουλάχιστον ηλίθιος και σου αξίζει ότι και να πάθεις.
LARISEOS
23/06/2010, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Αν το κάνεις αυτό φορώντας πινακίδα, είσαι τουλάχιστον ηλίθιος και σου αξίζει ότι και να πάθεις.
εχω περασει αρκετες φορές και με τους μπάτσους απεναντι και δεν ασχολήθηκε κανένας!
βεβαια πλεον εχω και κατι αυτοκολιτακια στης πινακίδες!
Xaris XX
23/06/2010, 13:18
Πρεπει οντως να εισαι ηλιθιος γιανα κανεις κατι τετοιο το λιγοτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις καμια μλκ να την κρυψεις αν και νομιζω ειναι καλυτερα σε εθνικη οδο να μην την εχεις καθολου!!
Spyrious
23/06/2010, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
εχω περασει αρκετες φορές και με τους μπάτσους απεναντι και δεν ασχολήθηκε κανένας!
βεβαια πλεον εχω και κατι αυτοκολιτακια στης πινακίδες!
Τι αυτοκόλλητα;
miscelano
23/06/2010, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Spyrious
Τι αυτοκόλλητα;
moto.gr:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
kutsubilo
25/06/2010, 07:48
Γειά σας,
τελικά, έλαβα απάντηση απο την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ -
το κόστος καθορίζεται απο το ύψος (!) του οχήματος,
τον αριθμό των αξόνων κλπ. και όχι απο το βάρος (!).
Φαίνεται ότι, για διαφορετικές οδούς ισχύουν διαφορετικά
νομικά πλαίσια για τη χρέωση των οχημάτων.
Αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον, μήπως δεν είναι
οι ιδιωτικές εταιρίες των διοδίων, αλλά οι υπουργοί / βουλευτές
και οι λοιποί που έφτιαξαν και ψήφισαν τέτοιους νόμους;
202325
alexxxcbr
25/06/2010, 08:15
:confused: :confused: :confused: :confused:
Aντε βρε με τους βλακες που μπλεξαμε.
Στη γέφυρα του Ρίου γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά? Σίγουρα δεν είναι της τάξης του 70%. Ο συγκεκριμένος νόμος αφορά στη συμφωνία με την ολυμπία οδό μόνο?
blackbusa
25/06/2010, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Στη γέφυρα του Ρίου γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά? Σίγουρα δεν είναι της τάξης του 70%. Ο συγκεκριμένος νόμος αφορά στη συμφωνία με την ολυμπία οδό μόνο?
απο οσο γνωριζω...στην γεφυρα του Ριου και την Αττικη Οδο ειναι ξενες εταιριες που τα εκμεταλλευονται...ολα τα αλλα εργα ειναι εταιριες ελληνικου συμφεροντος (Μπομπολας)...με τις υγειες μας....
:wave2:
Μάλιστα. Προτιμώ να δίνω τα λεφτά μου μόνο στους ξένους, λοιπόν. Όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή νιώθω ότι τα αξίζουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
απο οσο γνωριζω...στην γεφυρα του Ριου και την Αττικη Οδο ειναι ξενες εταιριες που τα εκμεταλλευονται...ολα τα αλλα εργα ειναι εταιριες ελληνικου συμφεροντος (Μπομπολας)...με τις υγειες μας....
Τη γέφυρα στο Ρίο νομίζω την έχει αναλάβει μια Γαλλική εταιρία.
blackbusa
25/06/2010, 19:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Τη γέφυρα στο Ρίο νομίζω την έχει αναλάβει μια Γαλλική εταιρία.
Στο Ριο ειναι γαλλικη εταιρια και στην ΑΟ γερμανικη...
Madkefalonian
25/06/2010, 19:44
Τα γαντια μου δεν βαριεμαι να τα βγαλω αλλα λεφτα δεν τους δινω κιολας!!!
Γυρισμα βασης πινακιδας απο κατω και ατουταλερ!!!Α.Ο. Πληρωνω γιατι δεν χωραω στη μπαρα να περασω.Απο αθηνα για κυλληνη ΔΕΝ τους ξαναπληρωνω ποτε!!!ΠΟΤΕ!Οοοοοταν δω δρομο(και οχι υποτιθεμενα εργα που διαρκουν 2 χρονια και τελικα δεν εχει γινει τιποτα) της προκοπης τοτε να το συζητησω.
Την Ε.Ο. απο Αθηνα για Πατρα την κανω τοσα και τοσα χρονια και παντα πληρωνα,κι εγω κι η μανα μου κι ο αδερφος μου και ολοι μας.Γιατι ακομα να μοιαζει με επαρχιακο δρομο β' κατηγοριας με τοσο χρημα που εχουμε χωσει.Τ-Ε-Λ-Ο-Σ!Εχουμε και κριση,μη το ξεχναμε...
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ............
Έρχομαι άπό Πάτρα γιά Ναύπακτο........
Ώς γνωστόν διόδια έχεις μόνο στήν πλευρά τής Ναυπάκτου.
10 τό βράδυ τού Σαββάτου,σταματάω πληρώνω καί παίρνω τά ρέστα άπό πενηντάρικο.
Καθυστερώ μετρώντας τά ρέστα μου καί έκείνη τή στιγμή ένώ ή μπάρα είναι ψηλά
περνάει ένα μηχανάκι σκουτεράκι άπό δεξιά μου τό γνωστό κόλπο.
Έγώ δέν πήρα πρέφα,άλλά άκούω τήν ταμία νά λέει στό μικρόφωνο.........
ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ........
Πρίν ξεκινήσω κλάτς ή μπάρα αύτόματα κάτω....!!! ξανακλείνει.
Δέν ξέρω άν φταίει τό ότι δέν φύγαμε μαζί ,μάλλον όχι......
Μέ τό πού είπε ή κοπέλλα παραβίαση,τότε έπεσε ξανά ή μπάρα.
Μάλλον κάποιος τήν κατέβασε,ίσως προιστάμενος πού παρακολουθεί ή τό σύστημα
δέχεται έντολή φωνητική.
Ή πλάκα είναι πώς έγώ πού πλήρωσα μέ τό άμάξι μου ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ νά περάσω.
Βέβαια μού νανάνοιξαν,δέν ξέρω τί θά γινόταν άν ξεκίναγα,άν θά έτρωγα τή μπάρα
στό κεφάλι,μάλλον όχι......!!!
Πρέπει νά ύπάρχει προστασία.
Φεύγω λοιπόν καί έδώ είναι τό ζουμί.............
Καμμιά 500 μέτρα πιό κάτω ένα αύτοκίνητο πού έγραφε άσφάλεια κλειστή κλούβα,
μέ ένα πολύ φαρδύ σωλήνα μέ φώτα άλάρμ έπάνω είχε στριμώξει τόν πιτσιρικά μέ
τό σκουτεράκι χωρίς φώτα....!!!
Προφανώς είναι πιό κάτω έτοιμοι γιά τούς κοπανατζήδες.
Μέ τή μπάρα μέ τά φώτα πού έχουν είναι πολύ πλατιά.
Δέν είναι βέβαια αύτοκίνητο πού θά κάνει καταδίωξη άλλά τόν πιτσιρικά μέ τό σαραβαλάκι
τόν στρίμωξε.......
Μέχρι έκεί είδα, πού τόν κατέβασαν άπό τό μηχανάκι,προσπέρασα καί έφυγα.........
Καί αύτόματα μού ήρθε στό μυαλό τό σκηνικό μέ τήν καταδίωξη πέρσυ στή
Ναύπακτο....!!!
Έκεί βέβαια έπαιξαν μπάλλα οί μπάτσοι.......
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ.........ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ:lol:
Έτσι είναι...........ό καθένας μάγκας όπου τόν παίρνει..........
Προσοχή λοιπόν ,όσοι δέ θέλετε νά σκάσετε διόδια.....ΠΡΟΣΟΧΗ...!!
Άπό τήν άλλη μεριά πρός Πάτρα έννοείται ότι δέν κάνετε μαλακία,θά σάς περιμένουν
μέ άνοικτάς άγκάλας.........
LARISEOS
04/07/2010, 11:34
παντως 2 εβδομαδες τωρα περα δωθε πλαταμονα λαρισα τα σαββατοκυριακα....δεν εδωσα φραγκο...σε μια στιγμη δεν μου ανοίξανε την μπαρα.....και ετσι περασα αναμεσα απο της δυο μπάρες(εισοδο για φορτηγα).....χωράς αμα πας σιγα σιγα...και ρίχνοντας καμια κλοτσια στους κώνους!
την μια ητανε κ μπατσικο μπροστα στα 15 μετρα και με κοιτουσανε αλλα δεν κανανε τπτ απολυτος!
παντως 2 εβδομαδες τωρα περα δωθε πλαταμονα λαρισα τα σαββατοκυριακα....δεν εδωσα φραγκο...σε μια στιγμη δεν μου ανοίξανε την μπαρα.....και ετσι περασα αναμεσα απο της δυο μπάρες(εισοδο για φορτηγα).....χωράς αμα πας σιγα σιγα...και ρίχνοντας καμια κλοτσια στους κώνους!
την μια ητανε κ μπατσικο μπροστα στα 15 μετρα και με κοιτουσανε αλλα δεν κανανε τπτ απολυτος!
ΜΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ...........
Μέ τά διόδια...??
Ύπάλληλοι τών έταιρειών πού τά έκμεταλλεύονται είναι...??
Έδώ ύπάρχει μιά μεγάλη διαμάχη ,γιατί πρέπει νά πάρουν αύτοί θέση....??
Θεσσαλονίκη - Τρίπολη 28 εύρώ διόδια......!!!!
ΠΡΟ-ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ..........γιά αυτά πού ΘΑ μάς παρέχουν
Όσο πετάνε τά τσάρτερ άπό Λονδίνο γιά Εύρωπαικές πόλεις.....!!!!!
Ε..........δέ ντρεπόμαστε λίγο..??
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
Μέ τά διόδια...??
Ύπάλληλοι τών έταιρειών πού τά έκμεταλεύονται είναι...??
Επισης οι μπατσοι δεν ειναι υπαλληλοι τραπεζων. Αυτο τι σημαινει??
Αμα κανεις ληστεια στην τραπεζα δεν θα σε μαγκωσουν??
Συμφωνω κι εγω μαζι σου οτι υπαρχει μεγαλη διαμαχη για το αν θα πρεπει οι μπατσοι να παρουν θεση, αλλα το παραπανω επιχειρημα σου το βρισκω λιγο ακυρο
LARISEOS
04/07/2010, 14:42
Μέ τά διόδια...??
Ύπάλληλοι τών έταιρειών πού τά έκμεταλεύονται είναι...??
οχι φιλε....εδω στην ελλαδα ειναι ωραια να πληρωνεις , νιωθεις LARGE !
:lol:
Madkefalonian
04/07/2010, 14:47
σημερα παντως και εν γνωση του τι θα συνεβαινε βοηθησα 2 συνμοτοσυκλετιστες να περασουν τσαμπε τα διοδια...
Ημουν με το καρο και τους εκανα νοημα να περασουν μπροστα.Ο μπροστινος μοτοσυκλετιστης ηταν γατα και το επιασε με μιας...πληρωσα εγω για το καρο και τα παιδια την εκαναν κυριοι χωρις να προλαβει να κουνηθει κανεις.Εμενα μπαρα δεν μου εκλεισε παντως.Απλα η υπαλληλος ειπε "οχι παλι οι αλητες".Εγω χαζογελουσα χωρις να μιλησω.
Χαλαλι!Με 2.90 περασαμε 3 οχηματα...:winka:
LARISEOS
04/07/2010, 15:00
εγω παντως εχω ενημερώσει γνωστούς μου με αμαξια οταν βλεπουν μηχανες να πιανουν δεξια μόλις πληρώσουν για να δίνουν χωρο στης μηχανές!
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Επισης οι μπατσοι δεν ειναι υπαλληλοι τραπεζων. Αυτο τι σημαινει??
Αμα κανεις ληστεια στην τραπεζα δεν θα σε μαγκωσουν??
Συμφωνω κι εγω μαζι σου οτι υπαρχει μεγαλη διαμαχη για το αν θα πρεπει οι μπατσοι να παρουν θεση, αλλα το παραπανω επιχειρημα σου το βρισκω λιγο ακυρο
ΦΙΛΕ ΜΟΥ..........ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟΣ
Μπροστά στή στοιχειώδη λογική καί νοημοσύνη, καί πού άμφισβητείται έδώ καί πολύ
καιρό άπό όλους τούς Έλληνες διότι είναι πολύ άδικος καί ίσως κριθεί καί
συνταγματικά παράνομος.........
ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ............ΠΟΥ , ΘΑ, ...........ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ
δυστυχώς λυπάμαι άλλά δέν μπορεί νά συγκριθεί μέ μιά ληστεία σέ τράπεζα
όπου έκεί ζητάς όντως τήν παρέμβαση τής πολιτείας,άλλά ώς συνήθως τό ίππικό έρχεται
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...........άλλοτε τυχαία ,άλλοτε λόγω άνικανότητας ή καί άλλοτε λόγω
τού ότι λειτουργεί τό ένστικτο τής αύτοσυντήρησης μιάς καί 800 εύρώ δέν
άντικαθιστούν μιά ζωή ,
αύτού πού δέν έκανε βίωμα του τή λέξη ....ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ...!!!
Έκτός μεμονωμένων περιπτώσεων πού έχουν νά κάνουν μέ τή λέξη
ΦΙΛΟΤΙΜΟ.........
Άλλά πόσοι θά άντάλλασαν πυροβολισμούς μέ ληστές λειτουργώντας μέ τό φιλότιμο..??
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
ποινικό άδίκημα πού προυποθέτει τήν παρέμβαση τής πολιτείας μέσω τής
Άστυνομίας...??
Άς δώσουμε πρώτα τήν άπάντηση άπό τό Συμβούλιο Έπικρατείας ,γιατί έκεί πάει τό θέμα
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, νά μάς τά παίρνουν πρίν μάς παρέξουν τό προιόν ,
τό δρόμο δηλαδή,
καί μετά άς δούμε ΑΝ..........όντως είναι παράβαση τού νόμου πού άπαιτεί
τήν παρέμβαση τής Έλληνικής Άστυνομίας.....!!!
ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ...??
ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ........ΤΩΡΑ...????
Άς μήν πιάσουμε τό πώς πληρώνει διόδια ή Εύρώπη.
Ίταλία γιά παράδειγμα ,μπαίνεις καί όταν βγείς άνάλογα μέ τά χιλιόμετρα πληρώνεις.
Έλλάδα φτιάχνουν διόδια σέ κάθε γειτονιά τής Άττικής όπως είδα...!!!
Αύτή είναι ή γνώμη μου ,περιμένω τήν άποψη σου......
εγω παντως εχω ενημερώσει γνωστούς μου με αμαξια οταν βλεπουν μηχανες να πιανουν δεξια μόλις πληρώσουν για να δίνουν χωρο στης μηχανές!
"Δεξιά" εννοείς "αριστερά", ε? :P
ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...?? ΔΕΞΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Τό e-pass έχει μπάρα...??
Ή δέν είναι σέ όλα..??
Cpt. Haddock
04/07/2010, 16:40
Μέ τά διόδια...??
Ύπάλληλοι τών έταιρειών πού τά έκμεταλλεύονται είναι...??
Εχεις περάσει τελευταία απο το Κορινθος-Τριπολη; :wave2:
Τό e-pass έχει μπάρα...??
Έχει. Σε κάποια διόδια χωράς ούτως ή άλλως, με μπάρα ή χωρίς. Τουλάχιστον το δικό μου μηχανάκι. Στα υπόλοιπα, ας είναι καλά τα αυτοκίνητα.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ..........ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟΣ
Μπροστά στή στοιχειώδη λογική καί νοημοσύνη, καί πού άμφισβητείται έδώ καί πολύ
καιρό άπό όλους τούς Έλληνες διότι είναι πολύ άδικος καί ίσως κριθεί καί
συνταγματικά παράνομος.........
ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ............ΠΟΥ , ΘΑ, ...........ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ
δυστυχώς λυπάμαι άλλά δέν μπορεί νά συγκριθεί μέ μιά ληστεία σέ τράπεζα
όπου έκεί ζητάς όντως τήν παρέμβαση τής πολιτείας,άλλά ώς συνήθως τό ίππικό έρχεται
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...........άλλοτε τυχαία ,άλλοτε λόγω άνικανότητας ή καί άλλοτε λόγω
τού ότι λειτουργεί τό ένστικτο τής αύτοσυντήρησης μιάς καί 800 εύρώ δέν
άντικαθιστούν μιά ζωή ,
αύτού πού δέν έκανε βίωμα του τή λέξη ....ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ...!!!
Έκτός μεμονωμένων περιπτώσεων πού έχουν νά κάνουν μέ τή λέξη
ΦΙΛΟΤΙΜΟ.........
Άλλά πόσοι θά άντάλλασαν πυροβολισμούς μέ ληστές λειτουργώντας μέ τό φιλότιμο..??
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
ποινικό άδίκημα πού προυποθέτει τήν παρέμβαση τής πολιτείας μέσω τής
Άστυνομίας...??
Άς δώσουμε πρώτα τήν άπάντηση άπό τό Συμβούλιο Έπικρατείας ,γιατί έκεί πάει τό θέμα
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, νά μάς τά παίρνουν πρίν μάς παρέξουν τό προιόν ,
τό δρόμο δηλαδή,
καί μετά άς δούμε ΑΝ..........όντως είναι παράβαση τού νόμου πού άπαιτεί
τήν παρέμβαση τής Έλληνικής Άστυνομίας.....!!!
ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ...??
ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ........ΤΩΡΑ...????
Άς μήν πιάσουμε τό πώς πληρώνει διόδια ή Εύρώπη.
Ίταλία γιά παράδειγμα ,μπαίνεις καί όταν βγείς άνάλογα μέ τά χιλιόμετρα πληρώνεις.
Έλλάδα φτιάχνουν διόδια σέ κάθε γειτονιά τής Άττικής όπως είδα...!!!
Αύτή είναι ή γνώμη μου ,περιμένω τήν άποψη σου......
Μη τρελενεσαι φιλος... μαζι σου ειμαι :winka:
blackrose
04/07/2010, 18:28
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-- ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Χρήστου Σταμόπουλου Δικηγόρου
Δικαιούμαστε να μην πληρώνουμε
Νομική προσέγγιση:
Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής.Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
Υ.Γ. Τις δυνατότητες και τα δικαιώματά μας αυτά δεν πρόκειται να τα πληροφορηθούμε από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι εργολάβοι των χρυσοφόρων έργων (π.χ. Μπόμπολας κ.λ.π.).
blackrose
04/07/2010, 18:29
ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Επιθυμία και επιδίωξη όλων είναι η πλήρης κατάργηση των διοδίων, αλλά μέχρι να επιτευχθεί είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα.
Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος 3555/2007 (που κύρωσε την σύμβαση της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με το ελληνικό Δημόσιο). Για τους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν διόδια, ισχύει ο νόμος 2539/1997, που τους απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής διοδίων και φυσικά για όλους ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο νόμος 3555/2007 ΦΕΚ 81 Α, προβλέπει:
- Άρθρο 24.2.2: ισχύει η αρχή καθορισμού των διοδίων-τελών, ανάλογα με τη διανυόμενη από το χρήστη απόσταση.
- Άρθρο 24.1.3: ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να μεριμνήσει για την σταδιακή εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος.
- Άρθρο 18.2.2: μέσα σε 20 μήνες, ήτοι μέχρι τις 26/12/2008, θα έπρεπε να είχανολοκληρωθεί όλα τα έργα και εγκαταστάσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μεταμόρφωση-Σχηματάρι (εκτός από τον Α/Κ Βαρυμπόμπης).
- Άρθρο 18.2.3: μέσα σε 32 μήνες, ήτοι μέχρι τις 26/12/2009, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα και εγκαταστάσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μεταμόρφωση-Αγ.Κωνσταντίνος, δηλαδή ΚΑΙ το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα που αναφέρεται στο άρθρο 24.2.5.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η δυνατότητα που δόθηκε στον Παραχωρησιούχο να τοποθετήσει μετωπικά διόδια στις Αφίδνες και να εισπράττει Διόδια για όλο το τμήμα των 51χλμ., από Μεταμόρφωση έως Σχηματάρι, ανεξάρτητα από την διανυόμενη απόσταση, εκτός από το ότι έχει νομικά κενά που θα αναφερθούν στη συνέχεια, ήταν και εντελώς προσωρινού χαρακτήρα, μέχρι δηλαδή να εκπνεύσουν οι τμηματικές προθεσμίες του άρθρου 18. Επομένως, η λειτουργία των διοδίων με τον σημερινό τρόπο είναι εντελώς αυθαίρετη και παράνομη.
ΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3555/2007
1. Τα διόδια στο τμήμα των 51χλμ., της ΠΑΘΕ από Μεταμόρφωση έως Σχηματάρι, που έχει κατασκευαστεί από χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους χρήστες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος τους (65% έως 90%) προορίζεται για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, στο Δυτικό τμήμα της χώρας και έτσι παραβιάζονται τα Άρθρα 4.2 και 4.5 του Συντάγματος, που ορίζουν ότι: «οι Έλληνες έχουν ίσες υποχρεώσεις και συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
2. Η επιβολή διοδίων που αντιστοιχούν σε χρήση 51χλμ. σε όσους εισέρχονται/εξέρχονται από ενδιάμεσους κόμβους, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί ο σταθμός διοδίων των Αφιδνών, είναι αντίθετη με τα άρθρα 24.2.2, 24.1.3 & 24.2.5 του νόμου 3555/2007, καθώς και με το άρθρο 25 του Συντάγματος, γιατί συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος και δεν σέβεται την αρχή της αναλογικότητας (π.χ. για τα 6χλμ. από Αφίδνες μέχρι Αγ. Στέφανο, καλούμαστε να πληρώσουμε για χρήση 51χλμ.).
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Στο άρθρο 24.1.5(2), εδάφια (i) και (ii), προβλέπεται ότι ο Παραχωρησιούχος μπορεί να απαιτήσει από το χρήστη που δεν πλήρωσε, την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν αστική ποινή με τις ακόλουθες προϋποθέσεις και διαδικασίες:
α) Πρέπει να έχει πάρει άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιεί κάμερες.
β) Να στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο την φωτογραφία των πινακίδων με σημείωση του χρόνου διέλευσης. Το υπουργείο πρέπει μέσα σε 5 ημέρες να του παρέχει τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος. Στη συνέχεια, ο Παραχωρησιούχος μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής, εφ΄όσον περάσουν 15 ημέρες και ο χρήστης δεν έχει πληρώσει.
Η διάταξη όμως αυτή του άρθρου 24.1.5 είναι αντισυνταγματική γιατί:
α) δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης (άρθρο 20.2), και
β) γιατί παρέχει στο προσωπικό του Παραχωρησιούχου (ο οποίος μπορεί να προσλαμβάνει οποιονδήποτε, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και με ανεξέλεγκτα προσόντα και ιδιότητες) αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (άρθρο 103.1 του Συντάγματος).
Στο ίδιο άρθρο, ρητά αναφέρεται ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία και Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής, πρόκειται δηλαδή για μια οικονομική διαφορά μεταξύ του ιδιώτη χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν ο Παραχωρησιούχος προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα από τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια όπου αυτοί θα προσφύγουν, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της.
Εκτός όμως από την παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική απαίτηση καταβολής Διοδίων, η μη συμμόρφωση του Παραχωρησιούχου με τις συμβατικές του υποχρεώσεις και η αδιαφορία του Δημοσίου, έχουν προκαλέσει προβλήματα οδικής ασφάλειας στον επικίνδυνο και ημιτελή παράπλευρο δρόμο (παράδρομο) από τον Άγιο Στέφανο μέχρι τη Μαλακάσα διότι:
α) Για να αποφύγουν τα διόδια των Αφιδνών, σχεδόν όλα τα φορτηγά διεθνών μεταφορών, κινούνται στον παράδρομο, ο οποίος πλέον είναι γεμάτος λακκούβες και εξογκώματα. Αυτό συμβαίνει διότι οι προδιαγραφές του δεν αφορούν βαριά κυκλοφορία, δεν έχει διαχωριστική λωρίδα, αλλά ούτε και κατάλληλη σήμανση, με αποτέλεσμα συνεχή πρόκληση ατυχημάτων και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Ο παράδρομος, αντί να εξυπηρετεί τους κατοίκους και την τοπική κυκλοφορία, έχει αποκτήσει κίνηση επιπέδων εθνικής οδού.
β) Από τη δεξιά πλευρά του παράδρομου (με φορά κίνησης προς Αθήνα), αυτός παραμένει ημιτελής, αφού διακόπτεται στη Μαλακάσα (από τη Σφενδάλη έως τις Αφίδνες), στις Αφίδνες (από την ιδιοκτησία του κ. Παπαρούνη), αλλά και στον Αγ. Στέφανο (από το στρατόπεδο της 651ΑΒΥΠ).
Εμείς οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών, από τις Αφίδνες μέχρι τον Ωρωπό, δεν υποκύπτουμε στο εκβιαστικό δίλημμα του τύπου “να πληρώνουμε το παράνομο χαράτσι ή να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας στον άθλιο και ημιτελή παράδρομο”.
Αποφασίσαμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, να μη δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας και αρνούμαστε να παραλάβουμε οποιοδήποτε χαρτί, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟΙ το ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ
blackrose
04/07/2010, 18:30
Πρότυπο μήνυσης, αν ΔΕΝ ανοίξουν την μπάρα των διοδίων.Έχετε μαζι ένα αντίγραφο
Π Ρ Ο Σ
Τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών .........
Μ Η Ν Υ Σ Η - Ε Γ Κ Λ Η Σ Η
----------------------------------------------------- κατοίκου ......., οδός ...................................., τηλ. ........................................
Κ Α Τ Α
........................................... του......................... , κατοίκου ...........................................................................,
οδός .............................................................. , τηλ............................................
Και παντός άλλου ηθικού αυτουργού, συνεργού, συμμετόχου και υπευθύνου.
Στις .............., ημέρα ............και περί ώρα ............ οδηγούσα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αριθμό κυκλοφορίας .............. επί της Εθνικής Οδού .........................., με κατεύθυνση από ............ προς ...............και συγκεκριμένα μετέβαινα………………….
Φτάνοντας στα διόδια των Αφιδνών δήλωσα στην ταμία που εργαζόταν εκείνη την ώρα στη θυρίδα υπ. αριθμ………….. ότι δεν επιθυμώ να καταβάλω το αντίτιμο, όπως και χιλιάδες άλλοι οδηγοί, διότι η καταβολή του αντιτίμου είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική και δεν αναλογεί στη χρήση της οδού που έκανα και στην ποιότητά της.
Η/ο ταμίας μου δήλωσε ότι είναι αναρμόδια/ος να διευθετήσει το ζήτημα και απευθύνθηκε στον μηνυόμενο, ο οποίος ήταν ο προϊστάμενος της ομάδας των υπαλλήλων της εταιρείας με την επωνυμία .........................., που έχει αναλάβει τη συντήρηση και εκμετάλλευση του τμήματος του αυτοκινητόδρομου .............. από τη .............................................., που εργάζονταν εκείνη την ώρα στον σταθμό και υπεύθυνος εκ μέρους της εταιρίας για τη λειτουργία των Διοδίων.
Ο μηνυόμενος τότε έδωσε εντολή να μην ανοίξει η μπάρα των διοδίων ώστε να καταστεί δυνατή η διέλευση του οχήματός μου αν δεν καταβάλω το αντίτιμο μη επιτρέποντας την κίνηση μου έως την .......... ώρα της ίδιας ημέρας.
Στην ενέργεια αυτή προέβη παράνομα, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα, δεδομένου ότι η ισχύουσα από ............... σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της προαναφερόμενης εταιρίας, υπό τους όρους της οποίας εκμεταλλεύεται η παραπάνω εταιρία το έργο, ο ν. 3555/2007 (Φ.Ε.Κ. Α 81/2007/416), με τον οποίο η σύμβαση αυτή κυρώθηκε και απέκτησε ισχύ νόμου, και το όλο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργούν όλοι οι σταθμοί διοδίων της Εθνικής Οδού ......................., μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος, δεν επιτρέπουν την παρεμπόδιση διέλευσης στους οδηγούς, οι οποίοι για διάφορους λόγους αρνούνται η αδυνατούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων.
Στις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται μόνο η φωτογράφηση των οχημάτων κατά τρόπο που να φαίνεται ευδιάκριτα ο αριθμός κυκλοφορίας τους, με τη χρήση συστημάτων βιντεοσκόπησης εγκεκριμένων προηγουμένως για την εγκατάσταση και λειτορυγία τους από την Α.Π.Δ.Π.Χ. και στη συνέχεια η ταχυδρομική αποστολή ειδοποίησης πληρωμής στον «παραβάτη», του οποίου τα στοιχεία παρέχονται από το Υπουργείο Μεταφορών στην παραχωρησιούχο εταιρία εφόσον η φωτογράφηση εγένετο νόμιμα κατά τα ανωτέρω, και σε περίπτωση μη πληρωμής εντός προθεσμίας 15 ημερών, η παραχωρησιούχος εταιρία δύναται να επιδιώξει την έκδοση διαταγής πληρωμής για το ποσό του μη καταβληθέντος αντιτίμου πλέον της προβλεπόμενης αστικής ποινής (άρθρο 24.1.5 σελίδα 142 της από 19/12/2006 σύμβασης παραχώρησης).
Σε καμμία δε περίπτωση δεν προβλέπεται η στέρηση του δικαιώματος διέλευσης των αρνουμένων η αδυνατούντων την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων εκ μέρους των υπαλλήλων της εταιρίας η άλλου οργάνου, ακόμη δε και εκ μέρους της Τροχαίας, η άλλης Δημόσιας Αρχής.
Ο μηνυόμενος τα γνωρίζει αυτά πολύ καλά διότι τυγχάνει στέλεχος της παραχωρησιούχου εταιρίας και έχει γνώση των σχετικών κειμένων της σύμβασης και των νόμων που προαναφέρθηκαν.
Επειδή συνεπώς ο μηνυόμενος με τις παραπάνω περιγραφόμενες πράξεις του μου στέρησε με πρόθεση και χωρίς τη θέλησή μου, την ελευθερία κίνησής μου.
Επειδή η ανωτέρω συμπεριφορά του μηνυομένου σε βάρος μου στοιχειοθετεί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης κατ’ άρθρο 325 του Ποινικού Κώδικα.
Επειδή κατόπιν αυτών επιθυμώ, έως έχω δικαίωμα, την ποινική δίωξη και τιμωρία του, καθώς και κάθε άλλου υπευθύνου, ηθικού αυτουργού, συνεργού και συμμετόχου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Μηνύω και εγκαλώ τον .................................... του ................., κάτοικο .............., οδός .................................................................................................... ....., τηλ. .............................................
για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης κατ’ άρθρο 325 Π.Κ. και κάθε άλλον κατά νόμο υπεύθυνο και ζητώ την ποινική δίωξη και τιμωρία τους.
Δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική μου ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Προσκομίζω το κατά νόμο απαιτούμενο παράβολο.
Προσκομίζω και επικαλούμαι τα ακόλουθα έγγραφα προς υποστήριξη της μήνυσής μου :
Προτείνω μάρτυρες τους :
1) ..................................... του ......................., κάτοικο .................., οδός .....................................................
2)
Διορίζω πληρεξούσιό μου, συνήγορο πολιτικής αγωγής και αντίκλητο τον δικηγόρο Αθηνών ...................................................
Αθήνα, / /2010
Ο μηνύων και εγκαλών.
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/p/blog-page_17.html
Cpt. Haddock
04/07/2010, 18:32
άντε πάλι... :lol:
ωραιος ο Blackrose ! ! !ελπιζω φιλε να στηριζεις και τις κινητοποιησεις που γινονται στα διοδια!
αυτοι οι ανθρωποι παλευουν καθε τοσο για το κοινο καλο....θελουν την στηριξη μας για να ΜΑΣ βοηθησουν.....
;)
Κι εγω με την μηχανη δεν εχω πληρωσει ποτε διοδια αλλα πριν κανα τριμηνο ακουσα στις ειδησεις οτι μια παρεα με δυνατα εργαλεια περνουσαν επανελλημενα απο την γεφυρα του ριο-αντιριο χωρις να πληρωνουνε και τους την εστησαν και μετα απο τρελο κυνηγητο με τους μπατσους πιασανε καποιους απο αυτους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s73
Κι εγω με την μηχανη δεν εχω πληρωσει ποτε διοδια αλλα πριν κανα τριμηνο ακουσα στις ειδησεις οτι μια παρεα με δυνατα εργαλεια περνουσαν επανελλημενα απο την γεφυρα του ριο-αντιριο χωρις να πληρωνουνε και τους την εστησαν και μετα απο τρελο κυνηγητο με τους μπατσους πιασανε καποιους απο αυτους.
Αυτοί φίλε μου που τους κυνήγησαν μετά τη γέφυρα του ρίου το λιγότερο που έκαναν ήταν να μην πληρώσουν διόδια. Πέρασαν σουζάτοι το μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας και μετα έφυγαν με ταχύτητες "φωτός". Ακολούθως μπήκαν στην Ναύπακτο κομμάτια και έκαναν ανάστα όλη την πόλη. Γενικά το σκηνικό αυτό είχε πολύ λίγο να κάνει με την μή καταβολή διοδίων και περισσότερο με το να πιαστούν και να μην ξαναπιάσουν τιμόνι τα πιτσιρίκια αυτά με τα gixxer...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.............
Δέν παρατήρησα κάτι, γιά πές.
Cpt. Haddock
05/07/2010, 01:11
Δέν παρατήρησα κάτι, γιά πές.
:eyepop:
Κοιμόσουν στη διαδρομή; :lol:
ΟΧΙ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΑΛΛΑ............
Καταλαβαίνεις ,είχα γράψει ήδη καμμιά 600 χιλιόμετρα σερί,μέ τόν αύτόματο πιλότο ήμουν.
blackbusa
05/07/2010, 02:12
σε μια αποσταση 30-40 χλμ 3 διοδια....ΗΜΑΡΤΟΝ...και να πεις οτι εισαι σε ΕΟ (ας πουμε) να παει να γαμηθει....αλλα απο Ευαγγελισμο-Τεμπη-Αγιο Παντελεημωνα 3 διοδια???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: πρεπει να ειναι κανα τεσσαρι ευρω...
στο ανεβασμα χαλαρα πισω απο νταλικες....στο κατεβα απλα περνουσα απο το δεξιοτερο σημειο...
Καπετανιο...αν εξαιρεσουμε 100 χλμ...τα υπολοιπα 400 ειναι ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...μεχρι και στους φρεσκοαφαλτομενους δρομους κανεις τραμπαλα...ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ...
υ.γ.διοδια Πελασγιας...3 ταμεια...παω δεξια και περναω αναμεσα απο τις μπαρες χαιρετοντας...στο καπακι μπλοκο 3 περιπολικα...ο αστυνομικος εκανε σημα στο αυτοκινητο που πληρωσε και ξεκιναγαμε σχεδον μαζι να σταματησει...:lol: :lol: :lol: ηταν ακριβως μπροστα μου και δεν εκανε καμμια κινηση να με σταματησει...νομιζω ουτε καν με κοιταξε....
γιατι, τι παίζει τελευταία εκεί κάτου?
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ηταν ακριβως μπροστα μου και δεν εκανε καμμια κινηση να με σταματησει...νομιζω ουτε καν με κοιταξε....
μας την τέντωσες!
Σοβαρά τώρα για πε γιατί ψήνω μια εκδρομούλα εκεί είτε στα μέσα είτε τέλη Ιουλίου. :look: :confused:
Madkefalonian
05/07/2010, 16:27
Ειναι στη χειροτερη κατασταση τουλαχιστων των τελευταιων 10 χρονων
Cpt. Haddock
05/07/2010, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Madkefalonian
Το Κόρινθος-Τριπολη;
Στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών;
Ρε μλκες, σκέφτεστε πριν γράψετε; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Madkefalonian
05/07/2010, 16:46
Το Κόρινθος-Τριπολη;
Παραδρομη του μυαλου!Κρνθος πατρων εννουσα εγω:beer:
Cpt. Haddock
05/07/2010, 16:47
Παραδρομη του μυαλου!Κρνθος πατρων εννουσα εγω:beer:
Είπα κι εγω! Ακυρο :beer: :beer: :beer:
Madkefalonian
05/07/2010, 16:49
Είπα κι εγω! Ακυρο :beer: :beer: :beer:
Επειδη περασα χτες παλι και μου μπηκε ο διαολος μεσα μου παρασυρθηκα και μονο στη σκεψη...
:a21: :a21:
Πόσα χρόνια έχεις να περάσεις απο εκεί;
Το Κόρινθος-Τριπολη;
Αιντέε τώρα σ έπιασα! :a24: :a21: :bigcry:
Η ποιότητα και η χάραξη είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ με καινούρια τουνελ-παραλλαγές. Ειδικά το Κόρινθος Τρίπολη πλησιάζει σε ποιότητα την ΑΟ. Και να μην ξεχνάμε και τον Ραψομμάτη αλλά και τη γέφυρα που κατασκευάζεται ποιο κατω αφού παρέδωσαν το κομμάτι άρων άρων με τα γνωστά αποτελέσματα :mad:. ΝΑΙ αξίζει να πληρώσεις διόδια εκεί. :a013:
Shinji Ikari
11/07/2010, 10:19
Καποιος περασε πιστολι στα διοδια της Θηβας προς Αθηνα με πινακιδα εμφανη. Αυτο τα μικρα που εχει πολυ χωρο για να περασεις με καταβασμενη μπαρα, εκει εχει καμερα, μπαινουν τα στοιχεια του σε καποια λιστα? επισης περασε και απο Κορινθο προς Αθηνα απο το ανοιχτο, αυτο γιατι ειναι ετσι συνεχεια ξερει καποιος?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji Ikari
Καποιος περασε πιστολι στα διοδια της Θηβας προς Αθηνα με πινακιδα εμφανη. Αυτο τα μικρα που εχει πολυ χωρο για να περασεις με καταβασμενη μπαρα, εκει εχει καμερα, μπαινουν τα στοιχεια του σε καποια λιστα? επισης περασε και απο Κορινθο προς Αθηνα απο το ανοιχτο, αυτο γιατι ειναι ετσι συνεχεια ξερει καποιος?
εδω περναμε με αμαξι και τους λεμε "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!"
δεν του κανουν τιποτα....
pilotos_xtreme
11/07/2010, 19:51
γυρισα απο βολο σημερα. πηγαινοντας, πληρωσα σε 2 απο τα 4 και αυτα λογω το οτι ειχαν κολησει οι μπαρες, αλλα στο γυρισμο σε κανενα.
ακου 1,65 οι μηχανες...
Shinji Ikari
12/07/2010, 07:43
Ναι, δε λεω, απλα επειδη καποιος ειπε οτι τον εχουν στο κομπιουτερ οτι εχει περασει εξηντα φορες ετσι. Και λεω τι σημαινει αυτο και πως το ξερει?
Panopticon7
12/07/2010, 12:27
Το φανταζεται... οπως κ εγω
LARISEOS
12/07/2010, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji Ikari
Ναι, δε λεω, απλα επειδη καποιος ειπε οτι τον εχουν στο κομπιουτερ οτι εχει περασει εξηντα φορες ετσι. Και λεω τι σημαινει αυτο και πως το ξερει? ]
εμενα με χουν στο compiouter περασμενο 4 φωρες...!
ητανε στην αρχη πριν βαλω κανα αυτοκολιτακι στην πηνακιδα.....πλεον δεν με εχουν ξανα γραψει!
αλλα δεν κανουν τπτ....αλλα καλα ειναι να μην σε γραφουν γενηκος κ να μην εχουν κανενα δικαιομα επανω σου!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=156091&cid=4
:confused: :confused: :confused:
Εχετλαίος
14/07/2010, 08:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από johndoe
μπουμ!
:p
Με αεροβόλο; Για σπουργίτες θα βγούμε;
Πάρε κάνα ΑΚ να κάμεις σωστά τη δουλειά σου!
(λέμε και καμιά 10αριά μ@λακίες να περνά η ώρα...)
papalife
15/07/2010, 18:58
http://www.youtube.com/watch?v=efQGJFfKlwc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=45wIMzC7uWc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=uglsz8zi8DI&feature=related
Δείτε τα part για να μάθετε τη να κάνετε. Δεν πληρώνουμε
http://www.youtube.com/watch?v=v285JPIZ0JY&feature=related
papalife
15/07/2010, 19:00
Αν δεν κάνω λάθος. Στην Γερμανια, Ελβετια, Αυστρία, Τσεχία, Βέλγιο, Ολλανδία δεν έχει διόδια ή είναι ελάχιστα. Στην Ιταλία έχει διόδια στον Auto-strada όμως σου προσφέρουν και τον Super-Strada χωρίς διόδια. Εδώ τη έχουμε? (Ρητορικό)
Μην περιμένετε τα μεγάλια κανάλια να βγάλουν το θέμα γιατι οι ιδιωτικές εταιρείες που ασελγούν πάνω μας ειναι ιδιοκτησια των καναλαρχων
papalife
15/07/2010, 19:30
Υπερβάλλοντα ζήλο και αγωνία επέδειξε στην πρόσφατη συνέντευξη του ο Υπουργός Μεταφορών -Υποδομών και Δικτύων κος Δ. Ρέππας για την πορεία των δημοσίων εισόδων.
Μάλιστα κατά την έρευνα που έκανε, ανακάλυψε επιτέλους την αιτία του κακού που έχει σαν αποτέλεσμα τα δημόσια ταμεία να παραμένουν άδεια.
Οι ‘ένοχοι’ λοιπόν είναι μερικοί χιλιάδες οδηγοί που κινούνται στις Εθνικές Οδούς, που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείας και αρνούνται να καταβάλλουν το κατά την άποψή τους παράνομο και παράλογο τέλος διοδίων που τους ζητείται.
Επειδή λοιπόν δεν εισπράττεται και ο ΦΠΑ που αναλογεί, ο κ. Ρέππας αποφάσισε να καταστρατηγήσει τη σύμβαση παραχώρησης, που το κόμμα του υπερψήφισε στη Βουλή σαν αντιπολίτευση και να μετατρέψει την μη είσπραξη των διοδίων σαν φοροαδίκημα ώστε το τέλος να εισπράττεται από την εφορία.
Η καταστρατήγηση έγκειται ότι οι προβλέψεις του άρθρου 24.1.5 (2) της σύμβασης καθορίζουν με σαφήνεια ότι «Σε κάθε περίπτωση το Δημόσιο δε φέρει την ευθύνη της βεβαίωσης της μη καταβολής και της είσπραξης των διοδίων».
Μετά την συνέντευξη και αφού προφανώς ο κ. Ρέππας ενημερώθηκε για τις προβλέψεις της σύμβασης και τη νομική αδυναμία στο να συνταχθεί και να ψηφιστεί ρύθμιση όπου το κράτος θα αναλάβει το ρόλο του ‘εισπράκτορα’ οφειλών προς ιδιωτικές εταιρείες, ανασκεύασε τις δηλώσεις του.
Όπως αναγράφεται στον ημερήσιο τύπο («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 21-5-2010) η ρύθμιση αυτή θα ψηφιστεί το 2013 όταν το δημόσιο θα αρχίσει να εισπράττει πλέον ποσοστό από τα καταβαλλόμενα τέλη διοδίων.
Επειδή όμως κατανοούμε την αγωνία του κ. Ρέππα για την αύξηση των δημοσίων εσόδων καταθέτουμε στη συνέχεια μερικές άμεσης εφαρμογής εισπρακτικές προτάσεις που αφορούν οφειλές της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ» εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Ε.Ο Αθηνών –Λαμίας, προς το Δημόσιο. Αυτές είναι οι παρακάτω:
- Είσπραξη ποινικών ρητρών ύψους 19.200.000? μέχρι σήμερα, που προέρχονται από καθυστερήσεις παράδοσης οφειλόμενων έργων στην Ε.Ο Αθηνών –Λαμίας. Το σύνολο των κατασκευών αυτών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2009.
- Επιστροφή στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντων 82.500.000? που καταβλήθηκαν από το Δημόσιο σαν Χρηματοδοτική Συμβολή. Η σύμβαση προβλέπει ότι τα χρήματα αυτά έπρεπε να είχαν δοθεί μόνο εφόσον η εταιρεία ολοκλήρωνε το σύνολο των κατασκευών της προηγούμενης παραγράφου, γεγονός που δεν έχει συμβεί.
- Είσπραξη των προστίμων ύψους 7.485.000? και 8.362.184? που επέβαλλε η πολεοδομία Καπανδριτίου στη ΝΕΑ ΟΔΟ για κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων παράπλευρα της Ε.Ο στο ύψος της Μαλακάσας και Αφιδνών αντίστοιχα.
Η είσπραξη λοιπόν συνολικά της οφειλής των 117.547.184 Ευρώ και τα δημόσια ταμεία θα γεμίσει την αγωνία του κ. Ρέππα θα μετριάσει και ίσως επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακουφίσει μερικούς χιλιάδες μικρο-συνταξιούχους των 500 Ευρώ που υποφέρουν από την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξής τους.
Allst@rf
15/07/2010, 19:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από papalife
Υπερβάλλοντα ζήλο και αγωνία επέδειξε στην πρόσφατη συνέντευξη του ο Υπουργός Μεταφορών -Υποδομών και Δικτύων κος Δ. Ρέππας για την πορεία των δημοσίων εισόδων.
Μάλιστα κατά την έρευνα που έκανε, ανακάλυψε επιτέλους την αιτία του κακού που έχει σαν αποτέλεσμα τα δημόσια ταμεία να παραμένουν άδεια.
Οι ‘ένοχοι’ λοιπόν είναι μερικοί χιλιάδες οδηγοί που κινούνται στις Εθνικές Οδούς, που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείας και αρνούνται να καταβάλλουν το κατά την άποψή τους παράνομο και παράλογο τέλος διοδίων που τους ζητείται.
Επειδή λοιπόν δεν εισπράττεται και ο ΦΠΑ που αναλογεί, ο κ. Ρέππας αποφάσισε να καταστρατηγήσει τη σύμβαση παραχώρησης, που το κόμμα του υπερψήφισε στη Βουλή σαν αντιπολίτευση και να μετατρέψει την μη είσπραξη των διοδίων σαν φοροαδίκημα ώστε το τέλος να εισπράττεται από την εφορία.
Η καταστρατήγηση έγκειται ότι οι προβλέψεις του άρθρου 24.1.5 (2) της σύμβασης καθορίζουν με σαφήνεια ότι «Σε κάθε περίπτωση το Δημόσιο δε φέρει την ευθύνη της βεβαίωσης της μη καταβολής και της είσπραξης των διοδίων».
Μετά την συνέντευξη και αφού προφανώς ο κ. Ρέππας ενημερώθηκε για τις προβλέψεις της σύμβασης και τη νομική αδυναμία στο να συνταχθεί και να ψηφιστεί ρύθμιση όπου το κράτος θα αναλάβει το ρόλο του ‘εισπράκτορα’ οφειλών προς ιδιωτικές εταιρείες, ανασκεύασε τις δηλώσεις του.
Όπως αναγράφεται στον ημερήσιο τύπο («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 21-5-2010) η ρύθμιση αυτή θα ψηφιστεί το 2013 όταν το δημόσιο θα αρχίσει να εισπράττει πλέον ποσοστό από τα καταβαλλόμενα τέλη διοδίων.
Επειδή όμως κατανοούμε την αγωνία του κ. Ρέππα για την αύξηση των δημοσίων εσόδων καταθέτουμε στη συνέχεια μερικές άμεσης εφαρμογής εισπρακτικές προτάσεις που αφορούν οφειλές της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ» εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Ε.Ο Αθηνών –Λαμίας, προς το Δημόσιο. Αυτές είναι οι παρακάτω:
- Είσπραξη ποινικών ρητρών ύψους 19.200.000 μέχρι σήμερα, που προέρχονται από καθυστερήσεις παράδοσης οφειλόμενων έργων στην Ε.Ο Αθηνών –Λαμίας. Το σύνολο των κατασκευών αυτών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2009.
- Επιστροφή στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντων 82.500.000 που καταβλήθηκαν από το Δημόσιο σαν Χρηματοδοτική Συμβολή. Η σύμβαση προβλέπει ότι τα χρήματα αυτά έπρεπε να είχαν δοθεί μόνο εφόσον η εταιρεία ολοκλήρωνε το σύνολο των κατασκευών της προηγούμενης παραγράφου, γεγονός που δεν έχει συμβεί.
- Είσπραξη των προστίμων ύψους 7.485.000 και 8.362.184 που επέβαλλε η πολεοδομία Καπανδριτίου στη ΝΕΑ ΟΔΟ για κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων παράπλευρα της Ε.Ο στο ύψος της Μαλακάσας και Αφιδνών αντίστοιχα.
Η είσπραξη λοιπόν συνολικά της οφειλής των 117.547.184 Ευρώ και τα δημόσια ταμεία θα γεμίσει την αγωνία του κ. Ρέππα θα μετριάσει και ίσως επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακουφίσει μερικούς χιλιάδες μικρο-συνταξιούχους των 500 Ευρώ που υποφέρουν από την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξής τους.
της κόντης ψωλης (ρέππας) της φταίν οι τρίχες(τα ψίχουλα που χάνονται από αυτούς που δε πληρώνουν τα διόδια-αμελητέο πόσο σύμφωνα με αυτα που χρωστάν οι εργολάβοι)....
Δεν μας χέζει και Παπαρα-ρέπας?
Για αυτό πλακώνετε με την Μπιρμπίλη? Για να περάσει η επέκταση της Ατ,Οδού επειδή βιάζονται οι εταιρείες να πάρουν τα έργα?
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_15/07/2010_408035
Άντε με το καραγκιοζάκο, αντίγραφο του Σουφλιά έγινε, ίδιο λαμόγιο...
Ποιο ΦΠΑ χάνεις ρε καραγκιόζη? αφού δεν γίνεται συναλλαγή, δεν παίρνει κάποιος μαύρα χρήματα. Τα 2 ευρώ που είναι στην τσέπη μου απο τα διόδια θα πάνε σε καφέ-βενζίνη κλπ. Χέσε με ρε με τις εξυπνάδες σου..
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231052403
ΕΛΠΙΖΩ να μην φθάσουμε στον παραλογισμό αστυνομικοί που μισθοδοτούνται από τον προυπολογισμό (άρα απ' όλους μας) να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες προασπισης των κερδών ενός ιδιώτη...
Πάντως έστω και έμμεσα οι αξιωματικοί της ΕΛΛΑΣ επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε τόσο καιρό εδώ...Ότι δηλαδή η μη καταβολή διοδίων σε ιδιώτη ΔΕΝ είναι αδίκημα του ΚΟΚ, ούτε ποινικό, και άρα η ατυνομία δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να επέμβει...
Cpt. Haddock
16/07/2010, 08:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231052403
ΕΛΠΙΖΩ να μην φθάσουμε στον παραλογισμό αστυνομικοί που μισθοδοτούνται από τον προυπολογισμό (άρα απ' όλους μας) να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες προασπισης των κερδών ενός ιδιώτη...
To ίδιο δεν κανουν όταν ψαχνουν καποιον που εκλεψε ενα μαγαζι; :confused:
Cpt. Haddock
16/07/2010, 08:59
ΜΑΛΑΚΙΑ είπες... :D
Nα 'σαι καλα :wave2:
papalife
16/07/2010, 08:59
Εαν οι αστυνομία η ίδια παρανομήσει και δεχτεί να υπερασπιζετε τα συμφέροντα τις κάθε εταιρείας ε τότε καλά σας κάνουν και σας καίνε οι αναρχικοί. Θα πρέπει να ντρέπονται όλοι τους. Που ακουστηκε οι αστυνομια που την πληρώνουμε ολοι μας να υπερασπιζετε τα συμφεροντα του μπομπολα. Μονο στις ταινίες και στην ελλαδα γίνονται αυτα
Σιγα μη κατσουν οι μπατσοι και οι δημυπαλληλοι του υπουργειου μεταφορων να κανουν δουλεια για την εκαστοτε εταιρια.
Τωρα που τους κοψαν τα δωρα κτλ κτλ.
papalife
16/07/2010, 09:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Σιγα μη κατσουν οι μπατσοι και οι δημυπαλληλοι του υπουργειου μεταφορων να κανουν δουλεια για την εκαστοτε εταιρια.
Τωρα που τους κοψαν τα δωρα κτλ κτλ.
Αντε να δούμε αντε να δούμε γιατι εγω πολύ το φοβάμαι οτι η αστυνομια θα ενδώσει στις πιέσεις του εκάστοτε πολιτικάντη
papalife
16/07/2010, 09:05
Και αν εγώ αρνουμαι να πληρώσω σηκώσω την μπάρα και φύγω τότε η αστυνομία θα αρχισει τη καταδίωξει????????? :confused: :confused:
Μπα...Οι Μπομπολαίοι απλώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν αστυνομικούς ως ψυχολογικό μέσο πίεσης...Θα τον βλέπεις, θα ψαρώνεις, και θα πληρώνεις...
papalife
16/07/2010, 09:13
Μπα...Οι Μπομπολαίοι απλώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν αστυνομικούς ως ψυχολογικό μέσο πίεσης...Θα τον βλέπεις, θα ψαρώνεις, και θα πληρώνεις...
Ναι καλά :rotflmao:
papalife
16/07/2010, 12:36
Ποιά είναι τα εναπομηναντα δημοσια διοδια που δεν εχουν περάσει στις ιδιωτικες εταιρειες???
Panopticon7
21/07/2010, 14:54
Πριν απο καμια ωρα εφτασα στην αθηνα απο χαλκιδικη, απ ολα τα διοδια περασα κ δεν πληρωσα (δηλαδη ολα εκτος απο το πρωτο).
Σε 2 περιπτωσεις ο "εποπτης" προσπαθησε να με σταματησει μολις καταλαβε οτι θα περνουσα χωρις να πληρωσω, στην μια απο αυτες δε... Με επιασε απο την μπλουζα (παραλιγο να πεσω κατω...) κ εφαγε μπουφλα.
Γιατι δεν τους κανετε ενα σεμιναριο τους υπαλληλους σας να ξερουν τι πρεπει να κανουν σε τετοιες περιπτωσεις ?
Εχουν δικαιωμα να βαλουν σε κινδυνο την ζωη μου κ την δικη τους ?
Στις αφιδνες εχουν ενα ψαρωτικο περιπολικο οντως.
papalife
21/07/2010, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Πριν απο καμια ωρα εφτασα στην αθηνα απο χαλκιδικη, απ ολα τα διοδια περασα κ δεν πληρωσα (δηλαδη ολα εκτος απο το πρωτο).
Σε 2 περιπτωσεις ο "εποπτης" προσπαθησε να με σταματησει μολις καταλαβε οτι θα περνουσα χωρις να πληρωσω, στην μια απο αυτες δε... Με επιασε απο την μπλουζα (παραλιγο να πεσω κατω...) κ εφαγε μπουφλα.
Γιατι δεν τους κανετε ενα σεμιναριο τους υπαλληλους σας να ξερουν τι πρεπει να κανουν σε τετοιες περιπτωσεις ?
Εχουν δικαιωμα να βαλουν σε κινδυνο την ζωη μου κ την δικη τους ?
Στις αφιδνες εχουν ενα ψαρωτικο περιπολικο οντως.
Γιατι στο πρώτο πλήρωσεσ???? Περνάτε αέρα μην δύνετε σημασια, ξέρουν πολύ καλύτερα απο εμάς οτι δεν μπορούν να μας πάνε δικαστήρια γιατι αν το κανουν θα την πάρουν την παπάρα και μετά μέσω δεδικασμένου θα τους κανουμε μπουρ......
Panopticon7
21/07/2010, 14:58
Γιατι ειναι δημοσιο.
papalife
21/07/2010, 15:00
Γιατι ειναι δημοσιο.
Τά μάλγαρα ειναι αυτα????
To ίδιο δεν κανουν όταν ψαχνουν καποιον που εκλεψε ενα μαγαζι; :confused:
ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ..........ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ
Αύτός πού είσπράττει πρίν παραδώσει τό έργο ή αύτός πού περνάει χωρίς νά πληρώσει...
έπειδή δέν ΠΡΟ-πληρώνει γιά κάτι πού ΘΑ τού παρέξουν...??
Διότι ή άστυνομία είναι έκεί γιά νά παρεμβαίνει όταν παραβιάζεται ό νόμος
όπως όταν κάποιος κλέβει ένα μαγαζί....
Τό Συμβούλιο Έπικρατείας άκόμα δέν άποφάσισε........ΕΣΥ...???
Λές ότι μέχρι τότε πρέπει νά τούς δίνουμε τά μύρρια...??
Βασιλικότερος τού βασιλιά............
Κάπτεν.................
ΚΟΚΚΙΝΗ..........ΚΑΡΤΑ
LARISEOS
22/07/2010, 02:32
και τα μαλγαρα πλεον ειναι αυτοκινητόδρομος αιγαιο!
Για δειτε και αυτο...
http://justar-lawblog.blogspot.com/2008/01/blog-post_23.html
το βαζω επειδη ειναι υποτιθεται νομικο blog.
stefanos
22/07/2010, 04:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Για δειτε και αυτο...
http://justar-lawblog.blogspot.com/2008/01/blog-post_23.html
το βαζω επειδη ειναι υποτιθεται νομικο blog.
Δηλαδή ο κατά Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρισμένος Ε65 είναι ένας δρόμος εκτός προδιαγραφών σύμφωνα με τον Νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης?
Μπας να μου το εξηγούσε κάποιος?
Cpt. Haddock
22/07/2010, 04:31
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ
Κυρίως ηλεκτρονικά τα διόδια
ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ | Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010
Στην επέκταση των ηλεκτρονικών διοδίων ώστε σε περίπου δυόμισι χρόνια τουλάχιστον τα 2/3 των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα να λειτουργούν με αυτά αποφασίστηκε μεταξύ άλλων χθες στη δεύτερη συνάντηση της Επιτροπής Μεγάλων Εργων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό την προεδρία του υπουργού Δ. Ρέππα.
Τα συστήματα αυτά θα διευκολύνουν τους χρήστες και τη ροή των αυτοκινήτων και είναι ένα δικαιότερο σύστημα που κατανέμει τα τέλη με έναν τρόπο αναλογικό βάσει της απόστασης που κάθε χρήστης έχει διανύσει. Στις ρυθμίσεις που θα γίνουν θα περιληφθεί και η ενοποίηση των συστημάτων σε όλα τα διόδια ώστε με ένα ειδικό μηχάνημα οι χρήστες να μπορούν να περνούν από όλους τους αυτοκινητοδρόμους.[...]
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=344557&dt=22/07/2010#ixzz0uOb0QQMj
papalife
22/07/2010, 05:24
Παιδια να ρωτήσω, Πώς θα περνάμε απο τα διοδια τώρα που θα γινουν ηλεκτρονικά???? Στο μηχανημα δεν μπορείς να του πεις ξέρεις είσαι παράνομο.... :confused: και αντε γεια
Απο τα διόδια Ρίου-Αντιριου μπορεις να μην πληρώσεις????????????
Περνάτε ΑΕΡΑΑΑΑΑ λέμε:a25: :a25: :a25:
LARISEOS
22/07/2010, 06:12
τι κλειδιά θέλει για να βγει η μπάρα???
:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από papalife
Παιδια να ρωτήσω, Πώς θα περνάμε απο τα διοδια τώρα που θα γινουν ηλεκτρονικά???? Στο μηχανημα δεν μπορείς να του πεις ξέρεις είσαι παράνομο.... :confused: και αντε γεια
Απο τα διόδια Ρίου-Αντιριου μπορεις να μην πληρώσεις????????????
Περνάτε ΑΕΡΑΑΑΑΑ λέμε:a25: :a25: :a25:
Η άρνηση πληρωμής θα γίνει παράνομη (θεωρητικά πάντα) κατά το 2013 που θα αλλάξουν κάποιοι όροι των συμβάσεων. Τα διόδια θα αργήσουν πολύ να γίνουν ηλεκτρονικά μιας και παίζονται πολλά στο χώρο των συμβάσεων. Αλλά και να γίνουν, πριν το 2013 η άρνηση πληρωμής δε θα είναι παράβαση και περνάει όποιος θέλει (ανοίγοντας τη μπάρα κατά τα γνωστά). Ως τότε βέβαια κάτι θα έχει αλλάξει, μιας και οι κινητοποιήσεις των πολιτών είναι όλο και πιο έντονες.
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
Όλες οι πληροφορίες και αναφορές είναι εκεί,
αλλά και στο facebook και σε άλλα site
Επι τη ευκαιρία, δείτε και τι γίνεται παραέξω
http://www.notolls.org.uk/
http://www.highwayrobbery.org.nz/
http://www.closethetolls.org./
κ.α.
chr1s_86
01/08/2010, 04:11
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=344557&dt=22/07/2010#ixzz0uOb0QQMj
Ας γίνουν σαν την Autostrada με το χαρτάκι... Πιο πολύ μου σπάει τα νεύρα το σταμάτα ξεκίνα κτλ παρά το ?1.5
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Ας γίνουν σαν την Autostrada με το χαρτάκι... Πιο πολύ μου σπάει τα νεύρα το σταμάτα ξεκίνα κτλ παρά το ?1.5
Καλά..
Ας γίνουν πρώτα οι δρόμοι μας σαν την Autostrada και ας έχει σταμάτα ξεκίνα για τα διόδια. :wave2:
ego_o_idios
01/08/2010, 19:19
oxi den plironoume diodia tsimpoukonoume ton ipalilo
ke ama exoume ponodonto tou pame kana komati kaseri...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Οι εθνικοί δρόµοι είναι δηµόσιο κοινωνικό αγαθό, λένε οι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής που ζητούν την αποµάκρυνση των διοδίων, αφού το κόστος τόσο σε οικονοµικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο είναι τεράστιο. «Δεν είµαστε τζαµπατζήδες», λέει ο κ. Χρήστος Παναγής, µέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής κατά των διοδίων, που πιστεύει πως οι πολίτες µπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώµατά τους.
1 Γιατί είναι άδικη η επιβολή διοδίων;
Οι εθνικοί δρόµοι, για τους οποίους πληρώναµε επί δεκαετίες, παραχωρήθηκαν σε πολυεθνικές κοινοπραξίες εταιρειών µε συµβάσεις αποικιοκρατικές που τους επιτρέπουν να τοποθετούν διόδια µε µόνο κριτήριο τη µεγιστοποίηση των εσόδων τους.
2 Ποιοι πλήττονται περισσότερο;
Πολίτες και εργαζόµενοι που σε καθηµερινή βάση χρησιµοποιούν υποχρεωτικά τις Εθνικές Οδούς για τις µετακινήσεις τους, αφού το παράπλευρο οδικό δίκτυο είναι ηµιτελές, ακατάλληλο και επικίνδυνο. Εντός του νέου καλλικράτειου δήµου θα υπάρχει η παγκόσµια αποκλειστικότητα των 8 σταθµών διοδίων!
3 Τα µεγαλύτερα προβλήµατα;
Οικονοµικό, αφού για µία οικογένεια µε δύο Ι.Χ. απαιτούνται για την καθηµερινή µετακίνηση 2.500 ευρώ ετησίως.
Περιβαλλοντικό, αφού συνωστίζονται καθηµερινά 90.000 οχήµατα µόνο στα διόδια Αφιδνών.
4 Αφορµή για την... αλληλογραφία µε το υπουργείο και την ΕΛ.ΑΣ.;
Δύο έγγραφα µνηµεία αυθαιρεσίας και νοµικής παραµόρφωσης, ζητώντας ουσιαστικά τη συνδροµή της Αστυνοµίας στην είσπραξη των διοδίων. Η σύµβαση παραχώρησης ρητά αναφέρει στο άρθρο 24 ότι το Δηµόσιο δεν φέρει την ευθύνη της βεβαίωσης της µη καταβολής και της είσπραξης. 5 Λάβατε απάντηση;
Αναµένουµε, όµως µετά την άµεση αντίδραση των πολιτών η Αστυνοµία δεν επεµβαίνει στις περιπτώσεις άρνησης πληρωµής. 6 Φτάσατε στον Αρειο Πάγο και τον Γενικό Επιθεωρητή
Δηµόσιας Διοίκησης. Τα αιτήµατα;
Το δικαίωµα του Ελληνικού Δηµοσίου να καταγγείλει τη σύµβαση παραχώρησης και να απαιτήσει: επιβολή ποινικών ρητρών και προστίµων ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, επιστροφή των παράνοµα εισπραχθέντων επιπρόσθετων τελών διοδίων και επιστροφή της συµβολής του Δηµοσίου. Το συνολικό ύψος του προκύπτοντος ποσού είναι 221 εκατ. ευρώ.
7 Σας στήριξαν;
Με έγγραφό του στις 16/7/2010 ο Γενικός Επιθεωρητής Δηµόσιας Διοίκησης ζητά από το Σώµα Επιθεώρησης Δηµοσίων Εργων του Υπουργείου τη διενέργεια ελέγχου σε σχέση µε την υλοποίηση της σύµβασης παραχώρησης της Νέα Οδός Α.Ε. Αναµένουµε. 8 Η συνεχής αύξηση τιµών είναι µία µορφή «απάντησης»;
Μοναδικό κριτήριο εφαρµογής της «πολιτικής» διαµόρφωσης των τιµών είναι η µεγιστοποίηση των εσόδων από µέρους των εταιρειών.
9 «Δεν πληρώνουµε Μην πληρώνεις κι εσύ»;
Ολοένα και περισσότεροι πολίτες ενηµερώνονται για τα αιτήµατα και τις θέσεις µας και συντονίζονται µε την προσπάθειά µας να καταργήσουµε τα διόδια στην πράξη. Είµαστε ήδη αρκετές χιλιάδες.
10 Είστε τζαµπατζήδες;
Οι δηµόσιοι δρόµοι είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν µπορεί να γίνονται αντικείµενο ιδιωτικής εκµετάλλευσης. Τζαµπατζήδες είναι αυτοί που «τζάµπα» πήραν δρόµους και κερδοσκοπούν εις βάρος εκατοµµυρίων Ελλήνων.
11 Υπήρξαν ποινικές διώξεις;
Η Νέα Οδός Α.Ε., αποφεύγοντας να κινηθεί νοµικά κατά του κινήµατος, άσκησε µηνύσεις κατά ένδεκα µελών της Επιτροπής, µε τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήµησης, της φθοράς ξένης περιουσίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
12 Σας απέτρεψε;
Μας πείσµωσε περισσότερο και κατέδειξε µε ποιον τρόπο αντιµετωπίζουν την κοινωνική διάσταση του προβλήµατος και την κοινωνία γενικότερα.
13 Πώς θα αντιδράσετε;
Συνεχίζουµε τον αγώνα µας µε δράσεις, κινητοποιήσεις, ενηµέρωση, νοµικές ενέργειες και φυσικά δεν πληρώνουµε διόδια.
14 Υπό ποιες προϋποθέσεις θα πληρώνατε;
Την κατάργηση των συµβάσεων παραχώρησης σε ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρείες και τη διατήρηση των εθνικών δρόµων ως δηµόσιου κοινωνικού αγαθού. Τα διόδια δεν µπορεί να αφορούν τοπικές καθηµερινές µετακινήσεις των πολιτών και στους σταθµούς διοδίων δεν µπορεί να µην πληρούνται αυστηρώς οι απαραίτητες πολεοδοµικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.
15 Υπάρχει µέση λύση;
Με τις υφιστάµενες συµβάσεις δεν υπάρχει.
16 Πολλοί οδηγοί έχουν αρχίσει να... επαναστατούν.
Αντιλαµβάνονται το δίκαιο των θέσεών µας, ότι αγωνιζόµαστε για το αυτονόητο και ότι επιτέλους µπορούµε οι πολίτες να κατοχυρώνουµε τα δικαιώµατά µας.
17 Δικαιολογηµένες οι διαµαρτυρίες για τις ουρές;
Η διαδικασία προβλέπει µόνο καταγραφή του αριθµού κυκλοφορίας του οχήµατος. Η σκόπιµη καθυστέρηση-παρεµπόδιση της διέλευσης είναι παράνοµη και καταχρηστική και στοιχειοθετείται το αδίκηµα της παράνοµης κατακράτησης βάσει του άρθρου 325 του Ποινικού Κώδικα.
18 Οι νόµιµες διαδικασίες;
Δηλώνουµε στον υπάλληλο ότι δεν πληρώνουµε, δίνουµε µόνο τον αριθµό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και απαιτούµε να ανοίξει η µπάρα. Εάν καθυστερεί την ανοίγουµε µόνοι µας µε µία απλή ώθηση προς τα εµπρός. 19 Θα υπάρξουν άλλες κινητοποιήσεις;
Οι µορφές των κινητοποιήσεων που ακολουθούµε αποφασίζονται από τις τακτικές και έκτακτες ανοικτές συνελεύσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Βορειοανατολικής Αττικής.
20 Ο αγώνας θα δικαιωθεί;
Εµπιστευόµαστε το δίκαιο του αγώνα µας. Πιστεύουµε ότι η ανατροπή του σκηνικού που έχει στηθεί στους εθνικούς δρόµους είναι εφικτή.
Panopticon7
24/09/2010, 16:28
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175851&cid=4
Συγκεκριμένα, αγωγή σε πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία (που εκμεταλλεύεται διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία, ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην ηθική βλάβη (!!) που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
Α ρε μναπουονα δε θα παρω τη μηχανη... :bawl: :bigcry: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :bigcry:
ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΛΚΙΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΗ ΜΩΡΕ??????
ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ????
"Γιατι δεν πληρωσατε διοδια στην ΕΘΝΙΚΗ-ΟΔΟ Αθηνων-Πατρων με μια λωριδα ανα κατευθυνση και χωρις διαχοριστικο διαζωμα;;;".....
ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΩΡΕ;;;;
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ.....ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ Τ @@ ! ! !
:beer:
blackrose
25/09/2010, 23:04
«ΚΑΜΠΑΝΑ» 22,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.ΟΙ 7ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗ ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ
Εναν ογκωδέστατο φακελο για αυθαίρετες κατασκευές κτιρίων και γραφείων, παράνομους σταθμούς διοδίων σε Αφίδνες, Καπανδρίτι και Μαλακάσα και εγκαταστάσεις που αντιβαίνουν στις θεσμοθετημένες χρήσεις γης της περιοχής σχηματίζουν επτά συνολικά εκθέσεις αυτοψίας της Πολεοδομίας Καπανδριτίου εναντίον της κοινοπραξίας «Νέα Οδός Α.Ε.». Από τις εκθέσεις αυτές καταλογίζονται συνολικά πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που υπερβαίνουν τα 22,5 εκατ. ευρώ
Στην εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.» που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο από το Αντίρριο ως τα Γιάννενα και έχει αναλάβει και την ανακατασκευή με παράλληλη είσπραξη των διοδίων της εθνικής οδού από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Σκάρφεια Φθιώτιδας συμμετέχουν η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και οι ισπανικές εταιρείες ACS και «Ferrovial».
Τα πρόστιμα της Πολεοδονα εκδώσει οικοδομικές άδειες λόγω του χαρακτήρα του έργου και επειδή αυτές αποτελούν τμήμα της σύμβασης παραχώρησης και καλύπτονται από τις μελέτες του ανεξάρτητου μηχανικού του έργου (σ.σ.: διορίζεται από την κοινοπραξία αλλά εκπροσωπεί και τα συμφέροντα του Δημοσίου). «Πράγματι οι εγκρίσεις μελετών επέχουν θέση οικοδομικής άδειας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ανεξάρτητος μηχανικός μπορεί να υποκαταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Κοιμίσης, έμπειρος μηχανικός, ο οποίος συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Αττικής. Ανάλογη θέση διατυπώνουν στο «ΘΕΜΑ» και υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολεοδομίας Καπανδριτίου. «Ο ανεξάρτητος μηχανικός ενός δημόσιου έργου μπορεί να υποκαθιστά την πολεοδομία, όμως αυτό δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση όλων των εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες - είτε αυτές είναι δασικές είτε αρχαιολογικές είτε άλλες».
Ως παράδειγμα φέρνουν τους σταθμούς των διοδίων, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, από τη στιγμή που γίνονται επί της εθνικής οδού οφείλουν να συνοδεύονται από έγκριση από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της πολεοδομίας προκειμένου να ελεγχθούν τα σχέδια από πλευράς αισθητικής. «Ζητήσαμε τις εγκρίσεις αυτές από την εταιρεία αλλά ουδέποτε τις πήραμε», δηλώνει το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο, που επισημαίνει ότι υποχρέωση της πολεοδομίας είναι να ελέγχει όλες τις καταγγελίες που αφορούν αυθαίρετα κτίσματα.
Με τον τρόπο αυτό η Πολεοδομία απαντά στις γκρίνιες και τα παράπονα που διατυπώνονται από την κοινοπραξία της «Νέας Οδού Α.Ε.» για την επιμονή της στον καταλογισμό προστίμων, διερωτώμενη για τους λόγους που δεν υπάρχουν αντίστοιχες κυρώσεις στα άλλα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Αφήνουν να εννοηθεί ότι η σκληρή στάση που επιδεικνύουν οι υπηρεσίες της πολεοδομίας συνδέεται με την οξύτατη αντιπαράθεση που έχει προκύψει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατοίκους της περιοχής για την καταβολή των διοδίων. μίας προσθέτουν ακόμη έναν «πονοκέφαλο» στο ήδη προβληματικό συγχρηματοδοτούμενο έργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύμβαση της Ιόνιας Οδού υπογράφτηκε στα τέλη του 2006, αλλά 3,5 χρόνια μετά παραμένει παγιδευμένη.
Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί μόλις το 24% του έργου, αν και η κοινοπραξία εισπράττει κανονικά διόδια, ενώ από τον Απρίλιο του 2009 βρίσκεται στο στόχαστρο του αρμόδιου πολεοδομικού γραφείου ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής για αυθαίρετες κατασκευές. Οι έλεγχοι και οι διαδοχικές αυτοψίες της Πολεοδομίας Καπανδριτίου, με τελευταία αυτή που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου στα διόδια της Μαλακάσας επιβάλλοντας συνολικό πρόστιμο 250.000 ευρώ (σ.σ.: οι αυθαιρεσίες αφορούσαν ανέγερση οικίσκων ταμείου διοδίων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κ.ά.), διαπίστωσαν σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων και αυθαίρετων κτισμάτων, με αποκορύφωμα την «καμπάνα» που επιβλήθηκε για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου κέντρου αποχιονισμού στη Μαλακάσα (7,5 εκατ. ευρώ) και για ένα διώροφο κτίριο γραφείων διοίκησης στα διόδια Αφιδνών (8,3 εκατ. ευρώ). Ψάχνοντας μάλιστα οι υπηρεσίες,εντόπισαν πλησίον των εγκαταστάσεων της εταιρείας αυθαίρετα κτίσματα και της Τροχαίας Αφιδνών, για τα οποία σχηματίστηκε ξεχωριστός φάκελος. Πολεοδομικές παραβάσεις μικρότερης κλίμακας εντοπίστηκαν επίσης στον περιβάλλοντα χώρο των σταθμών διοδίων (π.χ. κοπή δέντρων χωρίς έγκριση δασαρχείου κ.ά.) και στις υποβοηθητικές εγκαταστάσεις.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΤΖΑΝΝΕ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Επρόκειτο για ένα μεγάλο έργο που δυστυχώς, έχει μείνει στον αέρα. Την κατασκευή και την ανάληψη της διαχείρισής του από ιδιώτες επικρότησαν και τα δυο μεγάλα κόμματα στο παρελθόν, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, ενώ με νόμο του κράτους δόθηκαν οι συμβάσεις σε ιδιωτικές εταιρίες για την αφετηρία υλοποίησής των έργων.
Η Ιονία Οδός και ο Ε65 αποτυπώθηκε στο μυαλό των περισσοτέρων ως ένα μεγαλειώδες έργο, καθώς θα συνέδεε Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο και Θεσσαλία, αντικαθιστώντας το οδικό δίκτυο – καρμανιόλα, με καινούργιους φαρδείς δρόμους, καινούργιας ασφάλτου. Ωστόσο στην πράξη τα πάντα έχουν σταματήσει και το μόνον που έχει παραμείνει είναι η είσπραξη τελών διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης που έχει ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυρίας καθώς οι οδηγοί πληρώνουν για ένα έργο που δεν υπάρχει.
Γιατί η Ιόνια Οδός μπήκε στον πάγο; Αρχικά, η καθυστέρηση στην έναρξη των απαλλοτριώσεων, που αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ένα χρόνο μετά τις υπογραφές , στην πράξη μόλις έχει αρχίσει. Επίσης οι αρχαιολογικές ανασκαφές που σε κάποια σημεία έχουν συναντήσει ευρήματα, παράλληλα με τη διάνοιξη δρόμων και περασμάτων, η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες και η έλλειψη κεφαλαίων από τις κατασκευαστικές που ανέλαβαν το έργο, είναι μερικές από τις αιτίες που η Ιόνια Οδός έχει παγώσει και οι οδηγοί πληρώνουν για ένα έργο, επιπλέον, εκτός από τους φόρους τους.
Από την πλευρά τους, οι κατασκευαστές διαβεβαιώνουν πως όλα πάνε καλά και θα έχουν ολοκληρώσει τους δύο αυτοκινητόδρομους έως το 2013. Μάλλον απίθανο. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εικόνα είναι η εξής:
*Στην Ιόνια Οδό έχει κατασκευαστεί μόλις το 24% του έργου, ενώ έχει απαλλοτριωθεί το 42% των απαραίτητων εκτάσεων.
*Στον Ε65 έχει παραδοθεί στον κατασκευαστή το 81% των απαραίτητων εκτάσεων για την κατασκευή του νέου άξονα, αλλά έχει κατασκευαστεί μόλις το 13% του έργου.
*Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόλις σε δύο από τα επτά τμήματα του έργου (1ο-14ο χλμ. και 32ο-43ο χλμ.), σε άλλα τρία βρίσκονται σε διάφορα στάδια και σε δύο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα: στο 48ο-56ο χλμ., καθώς δεν έχει απαλλοτριωθεί η γη, και από το 135ο χλμ. έως το τέλος του έργου, λόγω απόφασης του ΣτΕ για «πάγωμα» των εργασιών ύστερα από προσφυγή.
*Στην εθνική οδό Ελευσίνας-Πάτρας-Τσακώνας έχει κατασκευαστεί το 17% του έργου, στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας-Σπάρτης το 55% και στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, από Μαλιακό έως Κλειδί, το 52% του έργου.
Ωστόσο, τα φιλόδοξα σχέδια του υπουργείου Υποδομών δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση κατασκευής διοδίων μέσα στην Αττική και συγκεκριμένα, στους κόμβους Πύρνας, Καλυφτάκη, Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.
Ειδικά για τον κόμβο Αγίου Στεφάνου υπάρχει η σκέψη να επιτραπεί νωρίτερα η τοποθέτηση διοδίων μόνο για τα βαρέα φορτηγά, προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδός τους στην παράπλευρη οδό, πρακτική που ξεκίνησε μετά την αύξηση των τιμών στα διόδια Αφιδνών.
απο Μίκα Κοντορούση
http://news247.gr/ellada/ionia_odos_kai_e_65_exoyn_pagwsei_enw_oi_odhgoi_plhrwnoyn_sta_diodia_to_kostos.548517.html
Cpt. Haddock
20/10/2010, 08:52
Ηλεκτρονικα διόδια
Ηλεκτρονικά τα διόδια στις εθνικές οδούς «σε δύο χρόνια»
Ηλεκτρονικά τα διόδια στις εθνικές οδούς «σε δύο χρόνια»
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 [ 07:51 ]
Στην δημιουργία παράλληλου δικτύου και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων προσανατολίζεται το υπουργείο Υποδομών, καθώς όπως ανέφερε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Δ.Ρέππας σε δύο χρόνια όλοι οι μεγάλοι δρόμοι μπορεί να λειτουργούν με ηλεκτρονικά διόδια, αρχής γενομένης από την Εγνατία.
Κατά την εξέταση του νομοσχεδίου στο οποίο προβλέπεται η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και η βελτίωση του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο υπουργός αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων είπε πως υπάρχουν αντιφάσεις οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και τόνισε ότι τα πελατειακής αντίληψης προβλήματα τα οποία προκύπτουν θα αντιμετωπιστούν.
«Στην Ελλάδα πληρώνουμε ακριβά και πυκνά διόδια» ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ακριβά διόδια σε δρόμους που τώρα κατασκευάζονται ενώ επιτρέπονταν η εντελώς ελεύθερη διέλευση από την Εγνατία από πολίτες άλλων χωρών, όπως Τούρκους και Βούλγαρους μεταφορείς. Ως αντίφαση κατέδειξε επίσης το γεγονός ότι στην Φθιώτιδα και την Πιερία, επί παραδείγματι, υπάρχουν συχνοί σταθμοί όταν στον νομό Λαρίσης, με το μεγαλύτερο μήκος για να διατρέξεις την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, είναι πολύ λιγότεροι.
Επισήμανε πάντως πως «τα διόδια είναι διόδια» και «ο νόμος είναι νόμος» και τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι συνεπείς ως προς αυτό, αλλά - όπως είπε - και η Πολιτεία να είναι πολύ προσεκτική ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η εξέλιξη αυτών των έργων.
Πρόσθεσε πως για τις τοπικές μετακινήσεις μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα κάποιος πολίτης δεν μπορεί να είναι υποχρεωμένος να πληρώνει διόδια για δραστηριότητες της καθημερινότητάς του και ανακοίνωσε πως αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης. Ζήτησε μάλιστα από τους βουλευτές να κάνουν προτάσεις.
Εξάλλου δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα σε τομείς ή επαγγέλματα τα οποία αμέσως ή εμμέσως σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του υπουργείου.
Κατά την τοποθέτησή τους οι εισηγητές των κομμάτων μίλησαν όλοι για το τεράστιο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκ μέρους της ΝΔ να τονίζει πως απαιτείται πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαφθοράς και όλων των εκφάνσεών του φαινομένου, την Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) να μιλά για βαθύτατα πολιτικό ζήτημα και να καταψηφίζει επί της αρχής, τον Α. Κολοκοτρώνη (ΛΑΟΣ) να διατηρεί επιφυλάξεις και τον Δ. Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει μεν ότι καταψηφίζει να διευκρινίζει δε πως υπάρχουν και θετικές ρυθμίσεις στο σχέδιο νόμου.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=361885&dt=19/10/2010#ixzz12sb9uMAi
Ηλεκτρονικα διόδια
@@ καλαβρέζικα λέει το άρθρο...
ουσία μηδέν
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ουσία μηδέν Μπα μια χαρά τα λέει (Επισήμανε πάντως πως «τα διόδια είναι διόδια» και «ο νόμος είναι νόμος» και τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι συνεπείς ως προς αυτό, αλλά - όπως είπε - και η Πολιτεία να είναι πολύ προσεκτική ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η εξέλιξη αυτών των έργων. )
Συνεπεις δλδ οι "μαλακες " πολιτες στα διόδια αλλα η πολιτεια απούσα οσον αφορά τα έργα πληρώστε προκαταβολικά δλδ.. ιδιωτικες εταιρειες για να εχετε δρομο σε 5 -6 χρονια... ρε ουστ....
:yuck:
Cpt. Haddock
20/10/2010, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ουσία μηδέν
Kαλα, ναι. Προτάσεις ειναι (καποιος συμβουλος το πεταξε στον υπουργο και το αναμασησε) και χαζες διαπιστώσεις "εχουμε ακριβα και πυκνα διόδια"
Λες και δεν το ξεραμε (να 'ναι καλα ο κουφος και οι συμβασεις του) :sick:
Opisthogonia
20/10/2010, 15:44
simera apo ta diodia prin tin gefira tou rioy me katefthinsi pros ta gianena ...arnithikame fisika na plirosoume diodia mas pirane klasika tin pinakida ...ALLA pros ekplixi mas paradosane k ena xartaki pou leei oti einai paranomo afto pou kanoume .....
an exoune ton theotous pion doulevoune ...o dromos einai tribourdelo kai tolmane na mas dinoune fllyers pou lene tetia pramata eno aftoi einai super duper paranomi
guzzistas
20/10/2010, 16:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Opisthogonia
simera apo ta diodia prin tin gefira tou rioy me katefthinsi pros ta gianena ...arnithikame fisika na plirosoume diodia mas pirane klasika tin pinakida ...ALLA pros ekplixi mas paradosane k ena xartaki pou leei oti einai paranomo afto pou kanoume .....
an exoune ton theotous pion doulevoune ...o dromos einai tribourdelo kai tolmane na mas dinoune fllyers pou lene tetia pramata eno aftoi einai super duper paranomi
Εκεί πληρώνεις τη χρήση της γέφυρας όχι το δρόμο.
Gandalf dr685sm
22/11/2010, 11:24
Αυξήσεις φωτιά και νέοι σταθμοί διοδίων!
Οι εκλογές τελείωσαν, τα διόδια ήρθαν. Το εθνικό οδικό δίκτυο αρχίζουν να «βομβαρδίζουν» από σήμερα το βράδυ οι εργολάβοι των συμβάσεων παραχώρησης θέτοντας σε λειτουργία δύο νέους σταθμούς διοδίων: στην Ασέα, που είναι ο τρίτος σταθμός για τον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα», μετά το Σπαθοβούνι, και τη Νεστάνη και στην Αγία Τριάδα στην περιοχή της Λαμίας.
Τα νέα τιμολόγια στην Πελοπόννησο, τα οποία συνοδεύονται και με αναπροσαρμογή της χρέωσης ανά χιλιόμετρο σε 0,04 ευρώ από 0,03 ευρώ, βάζουν φωτιά στις τιμές των διοδίων που σε εποχές μνημονίου αυξάνονται έως και 37,5%!
Έτσι από σήμερα το βράδυ για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό και κινούνται από Αθήνα προς Καλαμάτα, η διαδρομή θα περιλαμβάνει συνολικά πέντε σταθμούς και θα κοστίζει 12 ευρώ από 9 ευρώ, ανεβάζοντας το κόστος των μετακινήσεων κατά 33%.
Ο νέος σταθμός στην Ασέα είχε εξαγγελθεί πριν της 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της παράδοσης του τμήματος Τρίπολη- Αθήναιο μήκους 12,5 χλμ. αλλά για ευνόητους λόγους η λειτουργία του αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές.
Με βάση της σύμβαση παραχώρησης, η κοινοπραξία Μορέας (Άκτωρ και Ιντρακόμ) έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ακόμη δύο μετωπικούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων προβλέπεται να εγκατασταθεί με την παράδοση του τμήματος «Λεύκτρο-Παραδείσια» μήκους 6 χιλιομέτρων που προγραμματίζεται να δοθεί σε κυκλοφορία έως τα τέλη του χρόνου.
Ανατίμηση για τα διόδια των Μαλγάρων
Είχε προηγηθεί την περασμένη Τρίτη η ανατίμηση κατά 40% του διοδίου στο σταθμό των Μαλγάρων (στα 2,80 ευρώ από 2 ευρώ) κοντά στη Θεσσαλονίκη, με την οποία το δημόσιο έρχεται να εξοφλήσει παλιά και νέα «γραμμάτια» στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (κατασκευάζει τα έργα από το Κλειδί Ημαθίας-Ράχες Μαλιακού) για την μην λειτουργία του σταθμού του Αιγινίου στην Πιερία.
Ο σταθμός των Μαλγάρων έχει περάσει στην διαχείριση της Εγνατίας Οδό ΑΕ, και τα έσοδα θα μοιράζονται προκειμένου να αποζημιωθεί η κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για την κατάργηση του Αιγινίου.
Τον σταθμό που σχεδίαζε να λειτουργήσει από το καλοκαίρι κοντά στις Θερμοπύλες στην Λαμία ξεκινά αντίστοιχα και η κοινοπραξία της Νέας Οδού (ΓΕΚ-Τέρνα –Dragados-Ferrovial), επιβαρύνοντας τους οδηγούς με 1,10 ευρώ για τα δίκυκλα, 1,55 ευρώ για τα ΙΧ και με 4 ευρώ για τα φορτηγά.
Τα νέα διόδια καθυστέρησαν να λειτουργήσουν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της Αττικάτ που κατασκευάζει τα έργα στο Μαλιακό (σ.σ διόδια του δρόμου θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας που θα συνδέσει τη Λαμία με την Εγνατία μέσω Θεσσαλίας), τα οποία ενώ θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια. Σήμερα οι εργασίες στην περιοχή έχουν βαλτώσει και για να λειτουργήσει ο σταθμός έχει βάλλει πλάτη η Εγνατία Οδός ΑΕ καθώς σε διαφορετική περίπτωση το δημόσιο θα πρέπει να αποζημιώσει τον εργολάβο για όσο διάστημα καθυστερεί η παράδοση.
Έρχονται νέοι σταθμοί και στην Αθήνα
Νέα διόδια αναμένεται να θέσει προσεχώς σε λειτουργία και η Ιόνια Οδός στο τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τεσσάρων νέων σταθμών (Πύρνας, Καλυφτάκη, Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης).
Όλα δείχνουν ότι η αρχή θα γίνει στον Άγιο Στέφανο όπου υπάρχει συμφωνία με την κοινοπραξία να λειτουργήσει σε πρώτη φάση ο σταθμός για τα βαριά οχήματα και να αναλάβει ο εργολάβος την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου που θα εξυπηρετεί τις τοπικές μετακινήσεις.
Εδώ και μήνες οι τεχνικές εταιρείες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας το πράσινο φως της κυβέρνησης για να λειτουργήσουν νέοι σταθμοί διοδίων και να αναπροσαρμοστούν οι τιμές των υφιστάμενων.
Όμως τα αιτήματα προσέκρουσαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που ανέτρεψαν τα σχέδια. Πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός, όχι όμως και «τα σκυλιά δεμένα» καθώς το κίνημα των πολιτών εναντίον των διοδίων μεγαλώνει και ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις, αρχή γενομένης από την προσεχή Κυριακή όπου προγραμματίζεται νέα μεγάλη κινητοποίηση στις Αφίδνες.
Ούτε βόλτα με μηχανή πλέον... καθώς αν βάλεις 15 ευρώ περίπου πήγαινε έλα σε διόδια, βάλε και κανά 20αρικο βενζίνη , αίντε και κανά 15-20αρι σε καφεδάκι/μεζέ σε τοπικό κατάστημα εκεί που θα είσαι... Πάρε το 50αρικο να έχεις.
Μεγάλο θέμα επίσης τα διόδια σε Βαρυπόμπη και Αγ.Στέφανο καθώς στην ουσία μιλάμε για διόδια ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και μάλιστα σε περιοχές που πάρα πολύς κόσμος πάει για να ξεσκάσει. Μια φορά πάντως τα έκαψαν τα κουτιά στον Αγ. Στέφανο... δεν το αποκλείω και δεύτερη φορά... Την τελευταία φορά είχαμε μάλιστα πέσει σε κίνηση με το πυροσβεστικό :lol: .. και δεν προλάβαμε.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175851&cid=4
Συγκεκριμένα, αγωγή σε πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία (που εκμεταλλεύεται διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία, ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην ηθική βλάβη (!!) που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
Εγώ που το βράδυ των 2ων εκλογών στις 00:07, ξημερώματα Δευτέρας, 2 χιλιόμετρα έξω απο το Αίγιο, πηγαίνοντας προς Πάτρα, αντίκρισα μετά απο στροφή νταλίκα με ρυμούλκα να έχει περάσει τα "διαχωριστικά" κολονάκια για να προσπεράσει ΙΧ το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο ρεύμα προς Αθήνα και "ABS επιτρέποντος και Θεού βοηθούντος" φρέναρα 3 μέτρα απο την μούρη της νταλίκας....απο ποιόν θα ζητήσω αποζημίωση για ψυχική οδύνη; Α! Θέλω και αποζημίωση για το παντελόνι....γιατί εκείνο που φόραγα είναι χ@σμένο.....
Για όσους δεν γνωρίζουν, το 95% της διαδρομής Κόρινθος-Πάτρα είναι πλέον εργοτάξιο. Δεν κινείσαι σε κάποια "Εθνική οδό" στην οποία γίνονται και κάποια έργα, αλλά περνάς μέσα απο ένα κανονικότατο εργοτάξιο, όπου πάλι στο μεγαλύτερο του μέρος δεσμεύει το ένα ρεύμα χρησιμοποιώντας τσιμεντένια στηθαία για την κίνηση των φορτηγών που δουλεύουν και χωρίζει το άλλο ρεύμα στα 2 με "κολονάκια-@ρχιδάκια". Οπότε έχουμε και λέμε: Δρόμος Αφώτιστος (Φωτίζεται μόνο για 500 μέτρα στα σημεία, Δερβένι-Ξυλόκαστρο-Διακοφτό-Αίγιο), Αναγκαστική οδήγηση σε συνθήκες οδηγικής ασφυξίας, μπαριέρα στα δεξιά, κολωνάκι στη μέση, τσιμεντένιο στηθαίο αριστερά......Ναι παιδιά με όλη μου την καρδιά.....θα καταβάλλω τα διόδια μου!!!:bawl: :bawl: :bawl:
το βαζω κ εδω.....αυριο αν κ καθημερινη θα παω στο ανοιγμα των νεω διοδιων στον μωλο φθιωτιδας...οποιοι ειστε απο τριγυρω περιοχες καλο θα ειναι να ειστε εκει...οσο περισσοτεροι τοσο το καλυτερο...για να τους δειξουμε ποσα απιδια πιανει ο σακος
http://img132.imageshack.us/img132/6812/diodiamolos.png (http://img132.imageshack.us/i/diodiamolos.png/)