PDA

View Full Version : ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20

golis
30/09/2011, 13:57
Βίαιη είσοδος απόστρατων στο Υπουργείο Άμυνας (http://www.capital.gr/News.asp?id=1294344)

Περισσότεροι από 250 απόστρατοι αξιωματικοί έσπασαν πριν από λίγο τον κλοιό ασφαλείας στο κτήριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Μεσογείων και εισέβαλαν στον περίβολο απαιτώντας να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό.

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές και τα νέα μέτρα λιτότητας.

:lol: :bawl: :lol:

koulis25
30/09/2011, 14:03
Έχει κανένας το email του Μπεγλίτη; Θέλω να του πω ότι με πάει εμπλοκή και έφαγα καμπάνα από έναν ψαροδόκιμο ακόμα δεν ήρθε το στραβάδι επειδή ήμουν λέει αγυάλιστος μετά το σκοπέτο. Σώσε μας κυρ' Μπεγλίτη απ' τους γιωτάδες!

Ε! Κι εσείς στέλνετε τα παράπονά σας κατευθείαν στου Μπεγλίτη!
Οι λοχίες όμως γιατί πανηγυρίζουν;;; :confused:

Anty12
30/09/2011, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis

Περισσότεροι από 250 απόστρατοι αξιωματικοί έσπασαν πριν από λίγο τον κλοιό ασφαλείας στο κτήριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Μεσογείων και εισέβαλαν στον περίβολο απαιτώντας να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό.

Έγινε κίνημα.....????

:a25: :a30: :a08: :a33:

koulis25
30/09/2011, 14:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
εισέβαλαν στον περίβολο απαιτώντας να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό.

Mα καλα, γιατι δεν τoυ στελνoυν email;;; :confused:

koulis25
30/09/2011, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Ο Στέφεν Χώκινγκ είχε πει ότι δεν υπάρχουν μυστικές και παγκόσμιες συνομωσίες.
Αυτό αποδεικνείεται διότι αν υπήρχαν, θα σήμαινε ότι οι συνομώτες καταφέρνουν και κάνουν τόσο καλή δουλειά
να κρατήσουν τα μυστικά τους απέναντι σε όλο το κόσμο, μυστικά που πάλι τα ξέρει (έστω εν
μέρει) τόσος κόσμος.
Τόσο καλή δουλειά που δεν καταφέρνουν να κάνουν σε κανένα άλλο τομέα πουθενά στο πλανήτη.
Eπισης ειπε oτι τo πειραμα στo cern ειναι ανoυσιo και στoιχηματισε 70€ στην απoτυχια τoυ! :rolleyes:

Εχετλαίος
30/09/2011, 14:55
Πλάκα έχει...
Μετά την επανάσταση του '21, γερμανοί σωτήρες.
Αρχές του '40, γερμανοί δυνάστες.
Αρχές του 21ου αιώνα ξανά γερμανοί σωτήρες...
Κάπου, όμως, καταντάει πληκτικό και άνοστο πια...
(και ψιλο-προβλέψιμο)

:alien:

Cpt. Haddock
30/09/2011, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Έγινε κίνημα.....????

:a25: :a30: :a08: :a33:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :lol: :rotflmao:

LsKostas
30/09/2011, 14:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Τώρα πρέπει να σχολιάσω το παραλήρημά σου;;;;; Μου λες ότι μου έχεις άσχημα νέα φίλε...ότι ο λαός αρχίζει να περνάει τη φάση να κοροιδεύουμε με τους πολιτικούς που εκφράζονται λαϊκά και απλουστευμένα...εγώ λοιπόν σου έχω χειρότερα νέα: Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει και αυτή τη στιγμή μας αξίζει η καριολίτσα η Ντόρα,ο κατάπτυστος Καρατζαφύρερ και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα. Την καριόλα και ουχί καριολίτσα Ντόρα προχτές που είχε έρθει στην πόλη μου,ξέρεις πόσοι τρέξανε να της σφίξουνε το χέρι από αυτούς που βρίζουν τους πολιτικούς και τάχα τους έχουν σιχαθεί;;; Μην κάνουμε θόρυβο και ξυπνήσουμε τον περήφανο ελληνικό λαό που ο τράχηλός του δεν υπομένει ζυγό!!!!!!!
Αφού εσύ βγάζεις το αυθαίρετο συμπέρασμα πως το σχόλιό μου ήταν κακοποαίρετο επειδή εγώ είμαι αντικομμουνιστής,κι εγώ με την ίδια ελαφρύτητα συμπεραίνω πως θα διαβάσεις το μήνυμα αυτό μόλις γυρίσεις από το κήρυγμα του καθοδηγητή στην ΚΟΒ της περιοχής σου σύντροφε.Μου λες όταν επιτίθεμαι σε κάποιον να έχω κανα δυο σοβαρά επιχειρήματα.Ανέτρεξε στο thread για τη συντρόφισσα Αλέκα για σοβαρά επιχειρήματα, αν και από τώρα ξέρω πως αυτό που ζητάω είναι ουτοπικό,σαν το σοσιαλισμό ένα πράγμα.

Ήμαρτον ρε φίλε,ΗΜΑΡΤΟΝ!!!! Που θα πρέπει να απολογούμαστε γιατί γελάσαμε με ένα σχόλιο στο youtube...αμέσως η κατηγορία,αντικομμουνιστής. ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ,ΑΛΛΑ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ,ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,ΞΕΡΕΙΣ...ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΣΗ,ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΓΚΕΚΕ;;;;;;;

Δεν πειραζει ...απλα εχω βαρεθει να βλεπω σχολια που ειναι ασχετα με το ποιον και τις πραξεις ενος ανθρωπου.

Και εαν διαβασες καλα δεν σε κατηγορησα ως Αντικομμουνιστη αλλα ως καποιον που κρινει ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ...

βεβαια δικαιωμα σου να κρινεις οπως θες - μαλλον εκανες την πλακα σου τελικα!

Δεν ξερω τι γινεται μεσα στην ΚΝΕ και ουτε θελω να μαθω ,εφοσον εχεις την δικη σου κριση μπραβο σου ...

LsKostas
30/09/2011, 15:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis25
Oπως διαπιστωνoυμε oλoι, υπαρχει πρoβλημα στην κριση σoυ.
Βρηκες τελικα πoιoν εννooυσα; Για να σε βoηθησω λιγo, oχι, δεν ειναι μπασκετμπoλιστας, ηθοπoιoς, αθλητης στιβoυ, τραγoυδιστης, ελληνας. E; Χτυπαει κανενα καμπανακι; :rolleyes:

Koulis εχε χαρη που το καινουριο σου avatar ειναι ...ταυτοχρονα και η σωστη λυση στα προβληματα μας. Ολα τ αλλα να πανε να γαμηθουνε ...

Ανεφερα καποιους του πολιτικου συστηματος που μας εφεραν στο χειλος της καταστροφης
Παρελειψα αλλους τοσους και χειροτερους και βαζεις ρολλευς και δεν ξερω τι , γιατι ακομα δεν εχω αναφερει αυτον που εννοεις :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Προτιμω λοιπον να σχολιασουμε ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ προς το δημοσιο
Αν θες το συζηταμε ... :smokin:

nikos_abel
30/09/2011, 15:12
Eπισης ειπε oτι τo πειραμα στo cern ειναι ανoυσιo και στoιχηματισε 70 στην απoτυχια τoυ! :rolleyes:

Όχι ακριβώς.

Παρά το γεγονός αυτό στοιχημάτισα με το συνάδελφό μου Kip Thorne του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας ότι ο Κύκνος Χ-1 δεν περιλαμβάνει στην πραγματικότητα μια μαύρη τρύπα! Το στοίχημα αυτό είναι για μένα ένα είδος εργα- σιακής ασφάλισης· έχω κάνει πολλή δουλειά για τις μαύρες τρύ- πες που θα αποδειχθεί άχρηστη αν κάποτε αποκαλυφθεί ότι δεν υπάρχουν τέτοιες στο Σύμπαν. Αλλά τότε θα με παρηγορήσει το κέρδος από το στοίχημά μου, που είναι μια συνδρομή για τέσσε- ρα χρόνια στο περιοδικό "Private Eye". Αν οι μαύρες τρύπες υπάρχουν, ο Kip Thorne θα κερδίσει μια συνδρομή για ένα χρόνο στο "Penthouse". Όταν βάλαμε το στοίχημά μας οι πιθανότη- τες να είναι ο Κύκνος Χ-1 μαύρη τρύπα ήταν περίπου 80% (τέσ- σερα προς ένα). Σήμερα θα έλεγα πως είναι περίπου 95%, αλλά το στοίχημα δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά.

Τα στοιχήματα τα βάζει εναντίον του εαυτού του για χιουμοριστικούς λόγους.

koulis25
30/09/2011, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος

Αρχές του 21ου αιώνα ξανά γερμανοί σωτήρες...

Oι γνωμες διιστανται. :rolleyes:

MG-KTiNoS
30/09/2011, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Υπηρχε ενας τυπος..... :rolleyes: νομιζω Σοφιανοπουλο τον λενε...ειχε κανει ενα κομμα μικρο -απο αυτα που τα λενε οι "ειδικοι" γραφικα,ρομαντικα και σε απλα Ελληνικα τρεις λαλουν και 2 χορευουν- το κομμα λεγοταν Κομμα ολυμπιστων...ο Σοφιανοπουλος ηταν πρωην εργοστασιαρχης...για διαφορους λογους που δεν μας ενδιαφερουν τωρα...το 1993-4-5-6-7-8 εκανε αναλυσεις για το τι παραγει η Ελλαδα,τι θα μπορουσε να παραγει αλλα για καποιο λογω δεν εκανε απολυτως τιποτα...και ειχε σαν παραδειγμα την Σογια -που ειναι πολυ μεγαλη μπιζνα και σε ολη την Ευρωπη μονο η Ελλαδα θα μπορουσε να παραγει-
Σε ολα αυτα που ελεγε τοτε θυμαμαι οτι ειχε οπει το χαρακτηριστικο οτι ουτε καρφιτσες δεν παραγουμε ,που ειναι και πραγματικο.
Το 2005 μετα την Ολυμπιαδα τυχαινει να δινεμουν ενα φυλλαδιο σχετικα με τις χωρες τις ΕΕ και εχει και την Ελλαδαααα...-η διανομη αυτου του φυλλου εγινε στην Ιταλια- και με μεγαλα γραμματα αντι να λεει γαματα,ειχε φωτο του παιδοβουβαλου καραμαλη και ελεγε ...Ελλαδα....τι παραγει.....66% ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!!το υπολοιπο 34% μοιρασμενο σε ναυτιλια,τουρισμο και ενα γελοιο ποσοστο γεωργιας .
Προχτες διαβαζω δηλωση του Μποσι -αρχηγου της λεγκας του Βορρα- και λεει...η Νοτια Ιταλια ειναι σαν τους Ελληνες ..ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΠΟΥΤΣΟ -ακριβως ετσι ηταν η δηλωση,ειπε την γνωστη απο Μαλεζανι λεξη ΚΑΤΣΟ- και θελουν λεφτα!!

Παμε τωρα στα σχολια του MG-KTiNoS
να σου θυμησω οτι ο Μικης απο αριστερα βρεθηκε στην κυβερνηση Μητσοτακη.
Να σου θυμησω οτι οσοι επαιξαν πολιτικο ρολο στην Ελλαδα εχουν βγει απο το πολυτεχνει...γνωστη μεταπολιτευση...
Κουλη 25
Το μαζι τα φαγαμε οσο και αν τσουζει ειναι αληθεια...αν δεν εχεις κανενα συγγενη βυσματια διορισμενο στο δημοσιο,δεν εχεις δουλεψει μαυρα,κοβεις αποδηξεις η ζητας παντα αποδειξεις,δεν κλεινεις τα ματια στην αδικια,την απατη και οπου αυτο το βλεπεις να γινεται,αντιδρας οχι για πρωσοπικο οφελως...τοτε εισαι παραδειγμα προς μιμηση...αν εστω και ενα απο αυτα εχει συμβει και εχεις πραξη με ιδιοτελεια εισαι στο συνολο των 11εκ.
κανενας δεν σε αναγκασε να παρεις δανεια,βιλες,αυτοκινητα,μηχανες,κοτερα,πουτανες πολυτελειας κλπ καταναλωτικα αγαθα...εν γνωση σου εγινε...αν απο ηλιθιοτητα τοτε παλι δεν φταινε οι αλλοι.
Δυστυχως οπως και τους συγγενεις μας δεν τους διαλεγουμε ετσι και την χωρα που γεννιομαστε με οτι αυτο συνεπαγεται δεν την διαλεγουμε,μπορουμε να διαλεξουμε μια μηχανη,μια γκομενα...στο περιβαλλον η προσαρμοζομαστε η το αλλαζουμε.το περιβαλλον στην συγκεκρημενη συζητηση εχει να κανει με την νοοτροπια και οχι με τον ηλιο και την θαλασσα.
Τωρα το πως θα αλλαξει το δικο μου μυαλο,το δικο σου,του 50χρονου,60χρονου του τραγκα,του ΓΑΠ και οποιου αλλου θελεις ...αυτο ειναι το δυσκολο...και δυσκολο ειναι γιατι η χωρα ειναι ανευθυνη και μεχρι και τωρα ο ενας πεταει τις ευθυνες στον αλλο και δεν παραδεχεται οτι φταιει...σε αλλες καταστασεις θεωρειται εγωησμος...εδω απλα ειναι υποκρισια

Κάποια λάθη κάνεις εδώ…

Η Ν Ιταλία παράγει πετρέλαιο.

Ο Μίκης ναι μεν βρέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλα όταν έθεσε τον εκβιασμό Καραμανλής ή τανξ ήταν στην αριστερά. (όχι στο ΚΚΕ)
Αλλά πάλι το ουσιαστικό είναι Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ του θέματος.

Για τη γενιά του πολυτεχνείου άκυρα είναι όλα όσα λες.
2 άνθρωποι έκαναν καριέρα στη πολιτική (Λαλιώτης και Δαμανάκη) και οι 2 σήμερα παίζουν μικρό ρόλο.
Η μάζα του κόσμου γύρισε απλά στη δουλειά τους.
Η ΝΔ δεν ήταν εκεί και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα το πάνω χέρι το έχουν κάτι τυπάκια σαν το Μόσιαλο…

Τέλος εγώ, όλα αυτά τα χρόνια πληρώνω στο κράτος πάνω από το 50% των όσων βγάζω (όλα μαζί, ΙΚΑ φόροι έμμεσοι άμεσοι κλπ)

Άρα?
-Μαζί τα φάγαμε πράγματι !

Αλλά για δώσε βάση…

ΜΑΖΙ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ?
:nono:

koulis25
30/09/2011, 15:31
Όχι ακριβώς.
Τα στοιχήματα τα βάζει εναντίον του εαυτού του για χιουμοριστικούς λόγους.

Δε γελασα :rolleyes:

To εγραψα υπoννoωντας oτι τo αλαθητo τoυ παπα δεν τo εχει oυτε o παπας αλλα μαλλoν δεν τo επιασες :rolleyes:

Xrider
30/09/2011, 15:41
Δηλαδή όλοι στο ίδιο καζάνι ε; Τότε γιατί δεν είσαι στη φυλακή; Αφού είτε κλέψεις ένα καρβέλι, είτε εκατομμύρια είναι το ίδιο με τη δική σου "λογική"! Στην πυρά! Είτε δε ζήτησες απόδειξη. είτε καταχράστηκες δημόσιο χρήμα και έχτισες μια αυτοκρατορία, το ίδιο! Ποιον βολεύει αυτή η μαλακία; Τον κλέφτη ή το νοικοκύρη;
Άσ' το, το 'καψες.
<edit> Το ότι θεωρείς πως όλοι, 11 εκατομμύρια Έλληνες έχουν κάνει αυτά που γράφεις παραπάνω, λέει πολλά για σένα.
Ελληνικα γραφω!!
Η πραξη "κλεβω" ειναι ειτε μια καραμελα ειτε ενα ΟΥΦΟ ειναι το ιδιο!!!
Κλοπη!!
Με την δικη σου "λογικη' αν ενας κλεψει ενα παπακι ειναι πταισμα σε σχεση με εναν που κλεβει ενα 1000αρη.
Και βεβαια αν μπουκαρουν και σου κλεψουν το δικο σου σπιτι και κλεψουν το σπιτι του κοκκαλη με την δικη σου παλι λογικη η αστυνομια και ολος ο ντουνιας θα πρεπει ινα λιωσει στα γελια γιατι απλα δεν ειναι κλοπη στο δικο σου σπιτι.
Αυτη η μαλακια που λες ειναι απορροια και της δικης σου μαλακιας/συμπεριφορας στην κοινωνια.
Απο τα λεγομενα σου το συμπερασμα ειναι οτι εχεις ακριβως αυτο που περιεγραψα...αυτο που σε ενοχλει δεν ειναι οτι καποιοι εφαγαν χρημα,αλλα οτι εσυ δεν εφαγες/προλαβες οσα οι αλλοι αλλα τωρα καλεισε να πληρωσεις και διαμαρτυρεσαι γιατι δεν το βρησκεις "τιμιο" εσυ που εκλεψες 10 να πληρωσεις το ιδιο με αυτον που εκλεψε 100!!

Εγω Κουλη δεν εχω/ειχα καμια σχεση με το δημοσιο,ουτε ιδιωτικο τομεα στην Ελλαδα....τωρα θελω να φτιαξω κατι δικο μου στην Ελλαδα αλλα τα εχετε κανει ΜΙΝΙΚΑΠΕΛΟ και εγω που ειμαι περαστικος -κατα το νηπιαγωγος ειμαι του Τσακωνα- θα πληρωσω τις δικες σας λαλακιες ....για να μπορω να μεινω στο σπιτι μου στην Ελλαδα.(αυτο για το ακυρο προφιλ που προσπαθησες να αναδειξεις)

MG-KTiNoS
30/09/2011, 15:46
Ελληνικα γραφω!!

Εγω Κουλη δεν εχω/ειχα καμια σχεση με το δημοσιο,ουτε ιδιωτικο τομεα στην Ελλαδα....τωρα θελω να φτιαξω κατι δικο μου στην Ελλαδα αλλα τα εχετε κανει ΜΙΝΙΚΑΠΕΛΟ και εγω που ειμαι περαστικος -κατα το νηπιαγωγος ειμαι του Τσακωνα- θα πληρωσω τις δικες σας λαλακιες ....για να μπορω να μεινω στο σπιτι μου στην Ελλαδα.

Όπα

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ

Απλά πράγματα.
Αν κάνεις κάτι δικό σου στην Ελλάδα θα σε γ… στους φόρους και στα πρόστιμα και μετά θα σου πουν μαζί τα φάγαμε…

Ποιος τα έκανε μ.. καπέλο?
Από πού να αρχίσω από το 21 ή πιο πριν ?

Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ όχι ο βολεμένος των 800 ευρώ ! (ή χιλίων)

πάντα φιλικά έτσι?
;)

Xrider
30/09/2011, 16:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Κάποια λάθη κάνεις εδώ…

Ο Μίκης ναι μεν βρέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλα όταν έθεσε τον εκβιασμό Καραμανλής ή τανξ ήταν στην αριστερά. (όχι στο ΚΚΕ)
Αλλά πάλι το ουσιαστικό είναι Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ του θέματος.

Για τη γενιά του πολυτεχνείου άκυρα είναι όλα όσα λες.
2 άνθρωποι έκαναν καριέρα στη πολιτική (Λαλιώτης και Δαμανάκη) και οι 2 σήμερα παίζουν μικρό ρόλο.
Η μάζα του κόσμου γύρισε απλά στη δουλειά τους.
Η ΝΔ δεν ήταν εκεί και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα το πάνω χέρι το έχουν κάτι τυπάκια σαν το Μόσιαλο…

Τέλος εγώ, όλα αυτά τα χρόνια πληρώνω στο κράτος πάνω από το 50% των όσων βγάζω (όλα μαζί, ΙΚΑ φόροι έμμεσοι άμεσοι κλπ)

Άρα?
-Μαζί τα φάγαμε πράγματι !

Αλλά για δώσε βάση…

ΜΑΖΙ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ?

1.Η Ν.Ιταλια ΔΕΝ παραγει πετρελαιο...ισως εχει λιγο φυσικο αεριο.
Στην Ν.Ιταλια υπαρχει η ΜΑΦΙΑ που εν μερει ειναι οπως την νομιζετε..απλα ελεγχει τα παντα και παιρνει νταβατζιλικι ακομα και απο τον πλανοδιο.
Για τον ολγω αυτο ΔΕΝ πανε επιχειρησεις και εχει τεραστια ανεργια...οι Νοτιοι δουλευουν στον Βορρα.

2.Για την γεννια του Πολυτεχνειου...βαριεμαι να σου γραψω ολο τον καταλογο αλλα θα σου πω μερικα ονοματα.
1.Σημιτης -πρωην προθυπουργος
2.παγκαλος -υπαρχει ακομα
http://math-telos-agras.pblogs.gr/2011/00/poioi-htan-sto-polytehneio-kai-poioi-to-antallaxan-me-axiwmata-4.html

και παρα πολλοι αλλοι που αν ψαξεις σχετικα θα τους βρεις.

3.Στο τελικο σκελος μπορω να συμφωνησω μαζι σου οτι δουλεψες,πληρωσες τις εισφορες σου κλπ....(το ιδιο ισχυρυζινται ολοι) ομως και αυτος που βγηκε στην συνταξη απο τα 40 η ο διπλοθεσιτης και αυτος τα ιδια λεει και καταριεται σημερα.

Γνωμη μου ειναι οτι δικαιολογημενα εχετε στραβωσει ολοι γιατι απλα τερμα αυτα που ειχαμε μαθει...οπως κανενας δεν εξηγησε τι ειναι οι επιχορηγησεις στους αγροτες -και αυτοι συντομα θα τραβανε τις καραφλες τους- ετσι και σε ολους τους αλλους δεν εξηγησαν οτι μας δανειζουν για να ζουμε και απλα σημερα που επεσαν οι μασκες τωρα κοιτανε ολοι να βρουνε ποιος φταιει...λες και ειναι μονο ενας αλλα συγχρονως δεν κανουν την αυτοκριτικη τους...και πιτα γερη και σκυλι χορτατο που λενε

koulis25
30/09/2011, 16:44
Ελληνικα γραφω!!
Η πραξη "κλεβω" ειναι ειτε μια καραμελα ειτε ενα ΟΥΦΟ ειναι το ιδιο!!!
Κλοπη!!
Με την δικη σου "λογικη' αν ενας κλεψει ενα παπακι ειναι πταισμα σε σχεση με εναν που κλεβει ενα 1000αρη.
Και βεβαια αν μπουκαρουν και σου κλεψουν το δικο σου σπιτι και κλεψουν το σπιτι του κοκκαλη με την δικη σου παλι λογικη η αστυνομια και ολος ο ντουνιας θα πρεπει ινα λιωσει στα γελια γιατι απλα δεν ειναι κλοπη στο δικο σου σπιτι.
Αυτη η μαλακια που λες ειναι απορροια και της δικης σου μαλακιας/συμπεριφορας στην κοινωνια.
Απο τα λεγομενα σου το συμπερασμα ειναι οτι εχεις ακριβως αυτο που περιεγραψα...αυτο που σε ενοχλει δεν ειναι οτι καποιοι εφαγαν χρημα,αλλα οτι εσυ δεν εφαγες/προλαβες οσα οι αλλοι αλλα τωρα καλεισε να πληρωσεις και διαμαρτυρεσαι γιατι δεν το βρησκεις "τιμιο" εσυ που εκλεψες 10 να πληρωσεις το ιδιο με αυτον που εκλεψε 100!!

Εγω Κουλη δεν εχω/ειχα καμια σχεση με το δημοσιο,ουτε ιδιωτικο τομεα στην Ελλαδα....τωρα θελω να φτιαξω κατι δικο μου στην Ελλαδα αλλα τα εχετε κανει ΜΙΝΙΚΑΠΕΛΟ και εγω που ειμαι περαστικος -κατα το νηπιαγωγος ειμαι του Τσακωνα- θα πληρωσω τις δικες σας λαλακιες ....για να μπορω να μεινω στο σπιτι μου στην Ελλαδα.(αυτο για το ακυρο προφιλ που προσπαθησες να αναδειξεις)

Ελληνικά γράφεις! Από που κατέβηκες όμως δε μπορώ να καταλάβω. Διαβάθμιση στο αδίκημα δεν υπάρχει; Δηλαδή αν κλέψει κάποιος ένα καρβέλι για σένα είναι το ίδιο με το να κλέψει εκατομμύρια ευρώ; Η αιτία και η πρόθεση για σένα μετράνε; Το παράδειγμα με τα σπίτια, εντελώς άκυρο! Δε σχολιάζω περαιτέρω γιατί θα παρεξηγηθείς! :rolleyes:
Επειδή υποστηρίζω ότι το μερίδιο ευθύνης του καθενός είναι διαφορετικό, γιατί άμεσα με κατατάσσεις σε αυτούς που έκλεψαν, καταχράστηκαν και εκμεταλεύτηκαν; Εγώ ξέρεις γιατί σε κατατάσσω σ' αυτούς; Γιατί λες "μαζί τα φάγαμε" και διαμοιράζεις την ευθύνη σε όλους ενώ η κοινή λογική (για όποιους τη διαθέτουν) επιτάσσει τον καταμερισμό της ανάλογα με το μέγεθος, τους λόγους, τις προθέσεις, και την επίγνωση. Εσύ, άιντα, όλοι, στο τσουβάλι, ούλα τα γίδια στο μαντρί! Κι αυτή η λογική εξυπηρετεί τους ενόχους! Αυτούς που ενώ έκλεψαν, τώρα λένε, εντάξει παιδιά ότι φάγαμε φάγαμε, ελάτε τώρα να στρώσουμε την κατάσταση, να συμβάλλουμε όλοι, να προσπαθήσουμε μαζί κ.λπ. νεοταξικά mottos.
Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί βγάζεις την ουρά σου απ' όξω. Μαζί τα φάγαμε ή όχι; 11.000.000 ή 10.999.999; :rolleyes: Aποφάσισε! Δεν το πιασα το "τα κάνατε σκατά" αλλά "μαζί τα φάγαμε". Εσύ έφαγες ή δεν έφαγες; Τέλος τις μαλακίες στις επιστρέφω γιατί δεν είναι δικές μου :rolleyes:

zephyr1
30/09/2011, 17:02
Απο Ιταλια θα κατεβει. :rolleyes:

Με το τελευταιο τα μαμησες ολα,ασε κατσε εκει που εισαι.

MG-KTiNoS
30/09/2011, 17:04
φάγαμε φάγαμε, ελάτε τώρα να στρώσουμε την κατάσταση, να συμβάλλουμε όλοι, να προσπαθήσουμε μαζί κ.λπ. νεοταξικά mottos.

OXI

αυτο δεν το είπαν !!!!

Πουθενά δεν είπαν ΜΑΖΙ !!!!!

Στοχοποίησαν όσους είχαν 5 δραχμές παραπάνω αλλά ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ !

Τα δικά μας δικα μας και τα δικα σας δικά μας !

Ε ?
:D

koulis25
30/09/2011, 17:14
OXI

αυτο δεν το είπαν !!!!

Πουθενά δεν είπαν ΜΑΖΙ !!!!!

Στοχοποίησαν όσους είχαν 5 δραχμές παραπάνω αλλά ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ !

Τα δικά μας δικα μας και τα δικα σας δικά μας !

Ε ?

Το είπαν! Απλά δεν το έκαναν. Μαζί τα φάγαμε, μαζί θα βγάλουμε τη χώρα απ' το τέλμα, μαζί θα κάνουμε θυσίες, μαζί θα σώσουμε την Ελλάδα, ορίστε πληρώστε!

Από protagon.gr (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=9076): οι δαπάνες ανά βουλευτή είναι αρκετά μεγαλύτερες από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και μάλιστα χώρες με ιδιαίτερα αναπτυγμένους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.
Άρθρο του Φώτη Κουβέλη

MG-KTiNoS
30/09/2011, 17:31
τεσπα

Θα μου διέφυγε…

(αλλά πάλι ίσως λόγω ηλικίας τις μλκιες τις παρακάμπτω αυτόματα)

koulis25
30/09/2011, 17:38
.

236911

MG-KTiNoS
30/09/2011, 17:43
Στην Ν.Ιταλια υπαρχει η ΜΑΦΙΑ που εν μερει ειναι οπως την νομιζετε..απλα ελεγχει τα παντα και παιρνει νταβατζιλικι ακομα και απο τον πλανοδιο.
Για τον ολγω αυτο ΔΕΝ πανε επιχειρησεις και εχει τεραστια ανεργια...οι Νοτιοι δουλευουν στον Βορρα.

2.Για την γεννια του Πολυτεχνειου...βαριεμαι να σου γραψω ολο τον καταλογο αλλα θα σου πω μερικα ονοματα.
http://math-telos-agras.pblogs.gr/2011/00/poioi-htan-sto-polytehneio-kai-poioi-to-antallaxan-me-axiwmata-4.html

3.Στο τελικο σκελος μπορω να συμφωνησω μαζι σου οτι δουλεψες,πληρωσες τις εισφορες σου κλπ....(το ιδιο ισχυρυζινται ολοι) ομως και αυτος που βγηκε στην συνταξη απο τα 40 η ο διπλοθεσιτης και αυτος τα ιδια λεει και καταριεται σημερα.

Γνωμη μου ειναι οτι δικαιολογημενα εχετε στραβωσει ολοι γιατι απλα τερμα αυτα που ειχαμε μαθει...οπως κανενας δεν εξηγησε τι ειναι οι επιχορηγησεις στους αγροτες -και αυτοι συντομα θα τραβανε τις καραφλες τους- ετσι και σε ολους τους αλλους δεν εξηγησαν οτι μας δανειζουν για να ζουμε και απλα σημερα που επεσαν οι μασκες τωρα κοιτανε ολοι να βρουνε ποιος φταιει...λες και ειναι μονο ενας αλλα συγχρονως δεν κανουν την αυτοκριτικη τους...και πιτα γερη και σκυλι χορτατο που λενε

1 Από Sicilia - Wikipedia Allo stato attuale, alla Sicilia che produce il 90% di tutto il petrolio italiano con i suoi pozzi e le sue raffinerie κλπ κλπ

2 το πόσοι λένε ότι ήταν και το ποιοί τελικά ήταν έχει μεγάαααααλη απόσταση,
Ειδικά την μέρα που μπουκάρανε μέσα και έγινε της Πόπης...

3 Αυτοί που λες ήταν δικοί τους άνθρωποι ή αυτοί οι ίδιοι. Τα έχω ζήσει και στα λέω.
Όποιος πήρε το δρόμο της αξιοπρέπειας πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια και λεφτά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ .

Από κει και πέρα να ξέρεις ότι οι επιχορηγήσεις ΟΛΕΣ είχαν μια μίζα της τάξεως του 10% στο κράτος. (ή καλλίτερα στους κρατικούς υπαλλήλους)
Άλλοι δε, πήραν δώρο από κράτος δρόμους, γέφυρες και δισεκατομμύρια οφειλές παραγράφτηκαν.
Να μη σου πω για Κοσκωτάδες, πάμπερς, ΔΕΚΟ, Σιμενς κλπ
Είμαστε λοιπόν αυστηροί για υδραυλικό που δεν έκοβε αποδείξεις αλλά το κράτος τον έπιανε από αλλού…
Αλλά το ότι κάποιοι ζουν σαν πρίγκιπες δεν κάνει εντύπωση καμία.

Όλες οι δίκες που έχουν σχέση με βιασμούς έχουν όμως ένα κοινό.
Ο βιαστής πάντα είπε το θύμα πτνα…

el_hymador
30/09/2011, 17:47
http://www.youtube.com/watch?v=2e7VVwqDgpA

koulis25
30/09/2011, 17:52
ΓΑΠ στη ΔΕΘ
«Να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο»
«Η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας»
«Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους να παλέψουμε μαζί»
«Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε»

Μαζί τα φάγαμε! :rolleyes:

el_hymador
30/09/2011, 17:52
http://www.youtube.com/watch?v=E_27fu9f8t0&feature=related

Cpt. Haddock
30/09/2011, 18:03
1 Από Sicilia - Wikipedia Allo stato attuale, alla Sicilia che produce il 90% di tutto il petrolio italiano con i suoi pozzi e le sue raffinerie κλπ κλπ [...]

Δε λέει κατι αυτο ρε συ. Κι η Καβαλα παραγει το 100% του ελληνικού πετρελαίου :lol:

SVX
30/09/2011, 18:08
ΓΑΠ στη ΔΕΘ
«Να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο»
«Η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας»
«Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους να παλέψουμε μαζί»
«Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε»

Μαζί τα φάγαμε! :rolleyes:

σημειωστε τα λογια μου ( δεν ειναι αντιγραφη κειμενου , ειναι σκεψεις μου )

το κλειδι ασφαλους διαφυγης του Πολωνομόγγολου παιδιου της ΜαΡΓαριτας ειναι η ΕΦΕΔΡΕΙΑ!

με προφαση το ψηφισμενο νομοσχεδιο, και την "παρακινηση" της τροικας, ο Γαπ θα αρχισει να διαολοστελνει τους "πελατες" της Νεας Διαολοκρατιας απο το δημοσιο και το ατελειωτο φαγοποτι θα φρεναρει αποτομα

Ο Antonio SaΜαρΑς (5speed LADA) θελοντας και μη, κατω απο τα ουρλιαχτα και το κραξιμο των ΓΑΛΑΖΙΩΝ παιδιων θα ξεκουνησει και θα αρχισει τις δηθεν διαμαρτυριες και τσαμπουκαδες για Προωρες ΕΚΛΟΓΕς... πεφτοντας στην παγιδα

Ο γΑπ σαν λοβοτομημενος πτυχιουχος θα δεχτει και θα βαλει μπροστα για εκλογες....

θα ξεφορτωσει τη Σαβουρα τη χωρα στο κολεγιοπαιδο με τα γυαλια και ο Γαπ θα ειναι στη ληθη ( ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΜΙΣειτε και θΑ τον θυμαστε οσο τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ή Τον ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ )

koulis25
30/09/2011, 18:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Δε λέει κατι αυτο ρε συ. Κι η Καβαλα παραγει το 100% του ελληνικού πετρελαίου :lol:

Η διχογνωμία δεν αφορά στην ποσότητα, αλλά στο τι παράγει.

MG-KTiNoS
30/09/2011, 18:18

Επειδή όταν έγινε το πολυτεχνείο ήμουν παιδί και έμενα στην οδό Μπουμπουλίνας. (από πάνω ακριβώς από τη σχολή) και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα από πρώτο χέρι....

Πριν ποστάρεις άλλα τέτοια λινκ θα σε παρακαλούσα να έκανες ένα κόπο να τα διαβάσεις.

Λέει

Καραμανλής Κώστας (Νομική Αθήνας), ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ και ΝΔ. Βουλευτής της ΝΔ από το 1989 και πρόεδρός της για 12 έτη, πρωθυπουργός της χώρας για 5 χρόνια. Ο πρώτος ΔΑΠίτης πρωθυπουργός όπως λένε οι γαλάζιοι νεολαίοι και ο πρώτος πρωθυπουργός της αποκαλούμενης «γενιάς του Πολυτεχνείου»

Δεδομένου λοιπόν ότι ο ΚΚ είναι γεννημένος το 56 το 73 δεν θα μπορούσε να είναι στη νομική σχολή.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ που να πάρει ο διάβολος με τη προπαγάνδα του κερατά !

Ο Σημίτης που λες ήταν ή εξωτερικό ή φυλακή δεν είμαι σίγουρος και τον Πάγκαλο δεν τον είδε ποτέ κανείς εκεί. (κανένας από τους δυο δεν αναφέρετε στο λινκ που έδωσες)

Όλα όσα σου λέω τα τσέκαρα από ανθρώπους που ήταν εκεί.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ

Καλό θα ήταν για πράγματα που δε γνωρίζουμε να μη μιλάμε και ΚΥΡΙΩΣ να μην τα ισοπεδώνουμε και να μη φτύνουμε πάνω τους.
και μην ξεχνάς...

Αυτά τα ψήγματα ελευθερίας που έχεις σήμερα τους τα χρωστάς ΟΛΑ

-πάντα φιλικά-

MG-KTiNoS
30/09/2011, 18:25

Για την ιστορία και στην Αδριατική, aλλά και στην κοιλάδα του Πάδου, αντλεί πετρέλαιο η Ιταλία (όχι μόνο Σικελία) Το γεγονός ότι ο Πρίνος δίνει κάτι ψιλά στην Ελληνική οικονομία δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι αυτοί που τον έστησαν το έκαναν για ντεκόρ.
Κατανοητό?
Μόνο που η Ιταλία έχει την Άτζιπ και το πράγμα είναι λίιιγοοο διαφορετικό.

;)

Cpt. Haddock
30/09/2011, 18:29
Κατανοητό?

Ναι, βρε ανθρωπε, εγω σχολίασα το κομμάτι του αρθρου που λέει οτι η Σικελια παραγει το 90% του πετρελαίου της Ιταλίας, το οποίο σαν ποσοστό απο μονο του δε λέει τιποτα. Γι' αυτο ανέφερα και το παραδειγμα του Πρινου.

Περιμενα εσυ να το καταλάβεις (για τον εξυπνιδη πιο πάνω που έχει ξεχάσει τι θα πει χαμόγελο, δεν ειχα ελπιδα )

:winka: :wave2:

Επίσης, ο ορος "γενια του Πολυτεχνείου" δεν αφορά αυτους που ήταν μέσα, αλλα αυτους που "ανδρώθηκαν" στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής

ggs
30/09/2011, 18:36

Επίσης, ο ορος "γενια του Πολυτεχνείου" δεν αφορά αυτους που ήταν μέσα, αλλα αυτους που "ανδρώθηκαν" στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής

........

οπως ο συντροφος παπουτσης ....

236912

Cpt. Haddock
30/09/2011, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
........

:winka:

MG-KTiNoS
30/09/2011, 18:40

Ποιος ανδρώθηκε?????
Αυτοί που κάτσανε σπίτι τους και μετά είπαν ήμουν κι εγώ εκεί?????

Το πολυτεχνείο δεν αφορά όλη τη γενιά της εποχής εκείνης.
Αφορά ΜΟΝΟ όσους έκαναν αντίσταση και ακόμα πιο πολύ αυτούς που πέθαναν εκεί.

ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ

koulis25
30/09/2011, 18:40

Περιμενα εσυ να το καταλάβεις (για τον εξυπνιδη πιο πάνω που έχει ξεχάσει τι θα πει χαμόγελο, δεν ειχα ελπιδα )

Ευτυχώς που υπάρχεις όμως κι εσύ και καμμιά φορά ξεσπάω σε ανεξέλεγκτα γέλια. :lol:

MG-KTiNoS
30/09/2011, 18:43
........

και μερικοί ακόμα

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ:
866 συλλήψεις (716 άντρες & 150 γυναίκες), ειδικότερα:
456 εργάτες - οικοδόμοι
49 φοιτητές του Πολυτεχνείου
268 φοιτητές άλλων σχολών
74 μαθητές/τριες γυμνασίων

ΘΥΜΑΤΑ:
1. Από τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία - χωροφυλακή)
13 φόνοι
83 απόπειρες ανθρωποκτονίας
(81 άντρες & 15 γυναίκες)
750 τραυματισμοί πολιτών

2. Από τον στρατό
11 φόνοι
45 απόπειρες ανθρωποκτονίας
(45 άντερς & 11 γυναίκες)
350 τραυματισμοί πολιτών

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΑΝΩΣΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ:
Η λίστα που διαβάζεται κάθε χρόνο στην επέτειο του πολιτεχνείου περιλαμβάνει 88 ονόματα μέσα στην οποιά περιλαμβάνονται τα θύματα της χούντας από την 21/5/1967 έως και την 23/7/1974.
Οι επίσημοι νεκροί της βραδυάς του πολυτεχνείου με ονοματεπώνυμο ανέρχονται στους 23.
Πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια και μια λίστα 16 ανώνυμων νεκρών για τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την τοποθεσία και τον χρόνο της απώλειάς τους.

ΠΗΓΗ:Ταχυδρόμος 15/11/2003, τεύχος 194
Έρευνα: Πάνος Μπαΐλης

Cpt. Haddock
30/09/2011, 18:45
Ποιος ανδρώθηκε?????
Αυτοί που κάτσανε σπίτι τους και μετά είπαν ήμουν κι εγώ εκεί?????

Το πολυτεχνείο δεν αφορά όλη τη γενιά της εποχής εκείνης.
Αφορά ΜΟΝΟ όσους έκαναν αντίσταση και ακόμα πιο πολύ αυτούς που πέθαναν εκεί.

ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ

το "Πολυτεχνείο", ναι.

Η "Γενια του Πολυτεχνείου" ειναι αλλο :winka:

(κυρίως ειναι αυτοι στη δευτερη γραμμη σου)

MG-KTiNoS
30/09/2011, 18:59
Για μένα κακώς ονομάζεις «γενιά του πολυτεχνείου" όλους αυτούς
Δεν ξέρω ποιανού ιδέα ήταν αυτή αλλά τη βρίσκω κάκιστη.
Για μας που ζήσαμε έστω και απ έξω τα γεγονότα μας πονάει αυτό.
Θα ήμασταν και ρομαντικοί αλλά πιστεύαμε ότι η Ελλάδα μετά το πολυτεχνείο θα ήταν αλλιώς.
Πιστέψαμε και στην αλλαγή και στον Αντρέα και σε πολλούς ακόμα.
Είχαμε όμως ανάγκη να δούμε τη χώρα ν αλλάζει γιατί στη δημοκρατία πιστέψαμε και πιστεύουμε ακόμα.
Αντ αυτού είδαμε το ΚΚΕ να επιμένει στην ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ ες να λέει αλλοπρόσαλλες θεωρίες περί Ευρωκομουνισμού και ωιμέ την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της γειτονιάς να κατεβάζει ρολό ομολογώντας ότι όσοι ήταν γραμμένοι πριν γίνουμε κυβέρνηση είναι
ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ
Γιατί ΝΔ δεν ομιλώ γιατί έως και το 90 μας έλεγε ότι όσοι έπεσαν στο πολυτεχνείο (που δεν υπήρχαν βασικά) έπεσαν από αδέσποτες σφαίρες. Μετά άλλαξαν ιδέα και είναι προς τιμήν τους.
Δεν θέλω να το πάω παραπέρα γιατί μπορεί να παρεκτραπώ.
Απλά σας παρακαλώ λίγο ρέγουλα με το πολυτεχνείο και τη γενιά του δεν ήταν όλοι ίδιοι.
Ο Παναγούλης, ο Δρετάκης, ο Νικός ο Ξυλούρης και πολλοί άλλοι
ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ @@ακια ΠΟΥ ΛΕΤΕ

υγ
Όλα όσα λέω εδώ δεν τα διάβασα ούτε μου τα είπαν.
τα έζησα εγώ ο ίδιος.

Allst@rf
30/09/2011, 19:06
Δεν ξέρω ποιανού ιδέα ήταν αυτή αλλά τη βρίσκω κάκιστη.
Για μας που ζήσαμε έστω και απ έξω τα γεγονότα μας πονάει αυτό.
Θα ήμασταν και ρομαντικοί αλλά πιστεύαμε ότι η Ελλάδα μετά το πολυτεχνείο θα ήταν αλλιώς.
Πιστέψαμε και στην αλλαγή και στον Αντρέα και σε πολλούς ακόμα.
Είχαμε όμως ανάγκη να δούμε τη χώρα ν αλλάζει γιατί στη δημοκρατία πιστέψαμε και πιστεύουμε ακόμα.
Αντ αυτού είδαμε το ΚΚΕ να επιμένει στην ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ ες να λέει αλλοπρόσαλλες θεωρίες περί Ευρωκομουνισμού και ωιμέ την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της γειτονιάς να κατεβάζει ρολό ομολογώντας ότι όσοι ήταν γραμμένοι πριν γίνουμε κυβέρνηση είναι
ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ
Γιατί ΝΔ δεν ομιλώ γιατί έως και το 90 μας έλεγε ότι όσοι έπεσαν στο πολυτεχνείο (που δεν υπήρχαν βασικά) έπεσαν από αδέσποτες σφαίρες. Μετά άλλαξαν ιδέα και είναι προς τιμήν τους.
Δεν θέλω να το πάω παραπέρα γιατί μπορεί να παρεκτραπώ.
Απλά σας παρακαλώ λίγο ρέγουλα με το πολυτεχνείο και τη γενιά του δεν ήταν όλοι ίδιοι.
Ο Παναγούλης, ο Δρετάκης, ο Νικός ο Ξυλούρης και πολλοί άλλοι
ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ @@ακια ΠΟΥ ΛΕΤΕ

υγ
Όλα όσα λέω εδώ δεν τα διάβασα ούτε μου τα είπαν.
τα έζησα εγώ ο ίδιος.

+990

το κλασσικό "τσουβάλιασμα" ,αγαπημένο σπορ των ελλήνων...

Cpt. Haddock
30/09/2011, 19:13
Δεν ξέρω ποιανού ιδέα ήταν αυτή αλλά τη βρίσκω κάκιστη. [...]

Δεν το ονομάζω εγω. Ετσι είθισται να εννοείται ο όρος "γενια" :winka:

ggs
30/09/2011, 19:31
και μερικοί ακόμα

Προφανώς υπήρχαν οι αγνοί αγωνιστές στην περίοδο της χούντας , που δεν είχαν σαν σκοπό τους την «αυριανή είσπραξη των κερδών»…
ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες ) καραγκιόζηδες σαν τον παπουτση , η «γενιά του πολυτεχνείου» , και εξαργύρωσαν αγώνες άλλων…
Άλλωστε , το ίδιο δεν έχει συμβεί σε κάθε αγώνα?

nikos_abel
30/09/2011, 20:31
Δε γελασα :rolleyes:

To εγραψα υπoννoωντας oτι τo αλαθητo τoυ παπα δεν τo εχει oυτε o παπας αλλα μαλλoν δεν τo επιασες :rolleyes:

Οπότε και ενίσχυσα το επιχείρημά σου ε;

koulis25
30/09/2011, 21:55
Οπότε και ενίσχυσα το επιχείρημά σου ε;
Πιστευεις oτι χρειαζoταν ενισχυση;
Moνo oι αφελεις πιστευoυν πως δεν υπαρχoυν συνoμωσιες.
Lucky Look και οι 7 νανoι

ghostkon
01/10/2011, 12:00
http://vimeo.com/26584722

Xrider
01/10/2011, 12:32
Παμε παλι...
Κουλη...αν 10000000 ελληνων εφαγαν απο 1ευρω ο καθενας σαν μαιμου συνταξεις,προσληψη στο δημοσιο οχι λογω αναγκης αλλα χαρη βυσματος,επιδοματα δηθεν αναπηριας,υπερτιμολογησεις και καθε λογης κομπινας θα δεις οτι στο τελος μαζι τα εφαγαν αλλα επειδη δεν εφαγε ο καθενας ξεχωρα τοσα (κυριως λογω θεσης) οσα ενας οποιοσδηποτε που σημερα κατηγορειται...γιαυτο φωναζουν/εις.
Θα σου θυμησω εκεινο τον χοντρο -που δεν θυμαμαι το ονομα του επι ΝΔ του Καχραμαν,νομιζω Ζαχοπουλος- που ειχε και κατι ροζ σκανδαλα,ειχε φαει απειρα λεφτα μεσω οργανωσεων,κολληταρι της γυναικας του Καχραμαν,ανικανος ακομα και να αυτοκτονησει -το προσπαθησε αλλα δεν του εκατσε.....
Αυτος λοιπον ο ανικανος ειχε κοσμο να τρεχει γυρω του,να διοριζει στο δημοσιο και να "τροφοδοτει" με χρημα πολυ κοσμο....αυτος ο πολυ κοσμος ειναι μερος του μαζι τα φαγαμε...αν δεις παλια πλανα απο ολους αυτους τους καραγκιοζηδες ,αυτοι που τωρα φωναζουν ειχαν οσφυοκαμψια απο τους πολλους τεμεναδες που εκαναν στον Ζαχοπουλο και καθε Ζαχοπουλο,φωτογραφιες,δωρακια κλπ Χατζιαβατικα φολκλορ.
Ολοι αυτοι λοιπον πιστευεις οτι ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ τι ανωμαλαρα ειναι,τι κλεφτης,τι απατεωνας??Ομως εκαναν τουμπεκι γιατι ειχαν οφελως....οταν επαψαν να εχουν οφελως αρχησαν τις κωλοτουμπες και τις καταρες και ολα οσα ξερουμε που βγηκαν στην φορα ,ασχετα αν σκεπαστηκαν μετα.
Ολοι αυτοι λοιπον ΕΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ.
Εσυ ΕΦΑΓΕΣ ΜΑΖΙ γιατι καποιος συγγενεις σου η και εσυ ο ιδιος πιθανοτατα να εχει παρει μερος,σε καποιο επιδομα που δεν επρεπε να δωθει,σε καποιο διορισμο που δεν επρεπε να γινει,σε κατι που δεν δηλωθηκε στην εφορια -μαυρη εργασια ειναι μεσα-....υπαρχουν παρα πολλα.
Εγω δεν με βγαζω απ'εξω γιατι οντως γνωριζω ατομα που ειχαν μπει με βυσμα στο δημοσιο,αν και δεν εχω συγγενεις στο δημοσιο,ομως εχω συγγενη που παιρνει συνταξη απο τα 50 του,και εφ'οσων δεν εκανα τιποτα γιαυτο δεν μπορω να βγαζω το εαυτο μου απο το συνολο των Ελληνων.Το μονο ελλαφρυντικο για εμενα ειναι οτι εγω σαν φυσικο προσωπο μη ωντας στην Ελλαδα τα τελευταια 15 χρονια δεν εχω παρει μερος σε κανενα "φαγοποτι".
ομως επειδη ειμαι μερος του συνολου και καταλαβαινω οτι αλλη λυση δεν υπαρχει γιατι ΔΕΝ εχουμε ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτα,ειμαι αντιθετως σε πολλες ενεργειες που γινονται στην Ελλαδα και στην ουσια ΔΕΝ ΘΕΛΛΟΥΝ τα πραγματα να αλλαξουν...αρα να μεινουν οπως εχουν.

MG-KTiNoS
Το λινκ ηταν ενα προχειρο που βρηκα,ο Παγκαλος ειχε μακρυ μαλι τοτε και γιαυτο μαλλον δεν τον θυμασαι,ο,ο Σημιτης εφτιαχνε μολοτοφ τοτε,γραμμενο σε Γερμανικες εφημεριδες οταν ηταν προθυπουργως και παααααααραααα πολλοι αλλοι ακομα και ο Λεβεντης ηταν μεσα και στις αρχες ηταν απο τα υδριτικα μελη του ΠΑΣΟΚ που τοτε λεγοταν καπως αλλιως.
Στην Ελλαδα επικρατει το οξυμορο....π.χ λεει ο Φουφουτος σε ιδιωτικη συζητηση σε ενα καφενειο ...ο Χ ειναι διαμαντι χαρακτηρας,αριστος επιστημωνας,,,μπλα μλπα μπλα...τα ακουνε αυτα οι γυρω πιανουν λιγο την κουβεντα και μετα απο 1 ωρα διδιδουν αυτη την ΦΗΜΗ και κατα 99% ψευδη...ετσι μια γρια 98χρονων μετα απο 1 μηνα στις Αππες ξερει για εναν Χ -ενω στην πραγματικοτητα δεν εχει ιδεα,λογω διασπορας φημης- και υπερασπιζεται τον Χ προκειμενου ο Χ να εκλεγει....αυτο εγινε και με το πολυτεχνειο,-αυτο π.χ εγινε και στην επανασταση στην Ρουμανια που εβγαλαν τον Τσαουσεσκο-..αυτες τις φημες πληρωνουμε σημερα.
Και αλλη μια μεγαλη αληθεια που απλα δεν σας την λενε ειναι οτι η Χουντα δεν επεσε απο το πολυτεχνειο η την Κυπρο αλλα απλα επειδη φαλιρησε οικονομικα...ρωτα οποιον εχει κανει πολιτικες επιστημες στην Ελλαδα .
Σχετικα με τα πετρελαια ειναι αυτο που σου ειπε ο Καπτεν.
Απλα στην Ιταλια υπαρχει αυτος ο κολλοσος η ΕΝΙ που ειναι η μεγαλητερη πολυεθνικη ενεργειας στην Ευρωπη με συμβασεις και στην Ελλαδα και Ρουμανια,Ισπανια,Γαλλια κλπ..απλα ανηκει κυριως σε Ιταλους.

Κλεινωντας γιατι οτι ειχα να πω το ειπα, απλα παρατηρω το τι γραφεται....
Αν ειναι να παμε σε εξιδεικευση ευθυνων που καλο θα ηταν θα ειναι τρομερα χρονοβορο και αποτελεσμα 0.
Με το να φωναζουμε σε ολα παλι δεν παει πουθενα...ειναι να βουλιαζει το καραβι ακι αντι να κανουμε κατι να μην παει στον πατο και εκεινη την ωρα στο καταστρωμα ψαχνουμε να βρουμε ποιος φταιει που βουλιαζει το καραβι...πρωτα σωζεις την κατασταση και μετα ψαχνεις τα αιτια.

nikos_abel
01/10/2011, 12:39

Με το να φωναζουμε σε ολα παλι δεν παει πουθενα...ειναι να βουλιαζει το καραβι ακι αντι να κανουμε κατι να μην παει στον πατο και εκεινη την ωρα στο καταστρωμα ψαχνουμε να βρουμε ποιος φταιει που βουλιαζει το καραβι...πρωτα σωζεις την κατασταση και μετα ψαχνεις τα αιτια.

Όλα όσα είπες είναι συζητήσιμα.

Η κατάληξή σου όμως είναι η πιο ώριμη, σοβαρή και αναγκαία.

MG-KTiNoS
03/10/2011, 00:54
Πρώτον το καράβι δε βουλιάζει γιατί δεν είναι καράβι, είναι χώρα.
Άρα που θα πάει?

Εμείς οι άνθρωποι βουλιάζουμε, όχι για να σωθεί το καράβι , αλλά για να σωθούν οι τράπεζες και μερικοί ακόμα.

Ευθύνες?
Ποιος ζητάει ευθύνες?
Είδες καμιά εξεταστική να ζητάει ευθύνες?
Επίσημα δεν έχει συμβεί τίποτα.
ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΘΩΟΙ
Ούτε η Ζιμενς, ούτε το Βατοπέδιο, ούτε το χρηματιστήριο, ούτε ο Ψωμιάδης
ούτε καν η Κύπρο….

Από κει και πέρα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλει η καθημερινή και τα νέα
Μαζί τα φάγαμε.
Ο σκουπιδιάρης που ήταν συμβασιούχος στο δήμο με μέσο και οι από πάνω.
Εξάλλου ο σκουπιδιάρης βολεύτηκε με 800 ευρά.

Υγ
Κανένας από αυτούς που λες δεν ήταν στο πολυτεχνείο.
Εγώ θυμάμαι κάποιους που ήταν διάσημοι τον Ξυλούρη πχ
Ήμουν μικρός τότε.
Για τους άλλους πήγα και ρώτησα ανθρώπους που ήταν στην οργανωτική επιτροπή.
Για την ιστορία ΟΥΤΕ Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αν θες να μάθεις τι παίχτηκε πραγματικά εκεί και ποιοι ήταν η ψυχή της εξέγερσης κάνε μια βόλτα Παν.μιου 39 στοά Πεσματζόγου, έχει μαγαζί η κυρία Ξυλούρη η γυναίκα του Νικου.
Θα καταλάβεις ότι κάποιοι ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ, οι πιο πολλοί.

Καλή τύχη σε όλους

υγ2

Από το βιογραφικό του Πάγγαλου στη σελίδα του
"Από το 1969 μέχρι το 1978 εργάσθηκε στη Σορβόνη ως Εντεταλμένος Διδάσκαλος και Ερευνητής σε θέματα οικονομικής"

και του Σιμίτη
"Στη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε παράνομα στο εξωτερικό και παραπέμφθηκε ερήμην στο Στρατοδικείο για απόπειρα εμπρησμού και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών
κλπ κλπ

yg3
http://www.geologia.com/area_raga/petrolio_ita/petrolio_ita6.jpg
Εδώ και η πλατιφόρμα στη Τζέλα της ΣΙκελίας

ΕΝτάξει τώρα?

:lol:

iosif
03/10/2011, 08:17
Μια ιστορία της νύχτας 1967-1974
Συγγραφείς: Αναστάσιος Δαρβέρης

Θέμα: Βιογραφίες-Απομν/ματα-Μαρτυρίες
Εκδότης: Βιβλιοπέλαγος
Σελίδες: 394
Ημ. Έκδοσης: 01/12/2002

για την χουντα απο τη σκοπια ενος τροτσκιστη

και φυσικα η συντριπτικη πλειοψηφια των ατομων του πολυτεχνειου δεν ακολουθησαν τις καρεκλες της κυβερνησης

υγ εδω γραφει αρθρο ο μανδραβελης στο προταγον.τζιαρ για την "καταντια των εφημεριδων"

ο μανδραβελης......

Xrider
03/10/2011, 10:23
To καραβι ειναι μια μεταφορα...ενα καραβι οταν βουλιαζει δεν εξαυλωνεται ουτε η κατασταση του αλλαζει...παραμενει στον πατο της θαλασσας.....αλλαζουν ομως αυτοι που ηταν επιβατες.

Εχετε αναρωτηθει γιατι απο εκει που ξορκιζαν την Τροικα τωρα κανουν και ΠΠΕΣ για να γυρησει στην Ελλαδα?

The day after
600δρχ=1 ευρω για πρωτη μερα
1000δρχ =1 ευρω την δευτερη.

Οσο εσεις χτυπιεστε -για αλλη μια φορα αποπροσανοτιλιστηκατε απο μονοι σας - η ΕΕ σας ετοιμασε κουστουμακι για την εξοδο απο το Ευρω χωρις να παρασυρει η Ελλαδα και αλλες χωρες οπως Ισπανια και Ιταλια.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100025_02/10/2011_458120

Αναφορικα η Ιταλια εχει ομολογα να πληρωσει που ληγουν σε 6 χρονια και αρα οχι αμεσο κοψιμο για χρημα...το SPREAD ειναι μολις στις 320 και Ισπανιας στις 300...το Ελληνικο...εγινε πυραυλος στα 1900
Σε διαφορες εφημεριδες ξενες 2 εβδομαδες τωρα μας αναφερουν σαν χρεοκωπημενους...αρα σε λιγες μερες 6 Οκτ. μαλλον θα το μαθετε και απο τα Ελληνικα ΜΜΕ.
Οχι οτι με αυτες τις καταστασεις κανατε να γλυτωσουν οσοι εφαγαν τα πολλα....:lol:

Σχετιακ με την Χουντα το ποιος και που και το οτι περασατε απαρατηρητο το ΓΙΑΤΙ επεσε η Χουντα ...ειναι πολλα που μπορει να λεει ο καθενας...εγω δεν ημουν γεννημενος -ειμαι 2 χρονια μετα την Κυπρο- αυτα που λεω ειναι αυτα που εχω ακουσει/διαβασει/διαπιστωσει

Σχετικα με τα πετραιλεα της Ιταλιας...αντι για την φωτο μιας πλατφορμας

http://it.wikipedia.org/wiki/Estrazione_di_petrolio_in_Italia
49η στον κοσμο,0.1 της παγκοσμιας παραγωγης.
πληροφοριακα ενεργεια εισαγουν απο την Γαλλια,Ελλαδα-μεσω αγωγου αεριου-Λυβη κ.α χωρες γυρω

Και με την σειρα μου
Καλη τυχη και δυναμη σε ολους ,θα την χρειαστουμε.

LsKostas
03/10/2011, 11:40
Γεια σου ρε μεγάλε...

Πολύ ωραία ήταν η χτεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα. Για την ακρίβεια, είχαμε δυο διαδηλώσεις: οι πολίτες διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή και οι φρουροί με ειδικές ανάγκες μπροστά στα λουλουδάδικα.

Χτες, συνέβη κάτι πρωτοποριακό: οι αστυνομικοί διαδήλωναν, με την προστασία των ΜΑΤ – διαδήλωναν περικυκλωμένοι από ΜΑΤ.

Όταν προσπαθήσαμε να τους πλησιάσουμε για να τους ζητήσουμε αυτόγραφα, ένας μικρονοϊκός ματατζής με ξυρισμένο κεφάλι μας είπε πως «δεν μπορείτε να περάσετε, γιατί η διαδήλωση είναι μόνο για ένστολους».

Μια φίλη –μιας και εγώ κάνω κοινωνικό αποκλεισμό στους αστυνομικούς και δεν τους μιλάω- του είπε πως εμείς, απλώς, θέλουμε να δούμε τον Λουκάνικο, και αυτός απάντησε πως τον Λουκάνικο τον έβρασαν στην κατσαρόλα.

Μετά από λίγο κατάλαβε το μέγεθος της μαλακίας που εκστόμισε και μας είπε πως «ο Λουκάνικος έχει έρθει μαζί μας πια, δεν είναι με εσάς τους αναρχικούς». Όλα αυτά χαμογελώντας. Με αυτή τη σιγουριά του ηλίθιου.

Φοβούνται πια οι αστυνομικοί. Τα έχουν κάνει πάνω τους – μελετάω τη συμπεριφορά τους επί μήνες. Βγήκαν να διαδηλώσουν –για να δείξουν πως πλήττονται κι αυτοί από τα μέτρα και αποτελούν κομμάτι του λαού-, και έφαγαν το κράξιμο της ζωής τους, χωρίς να βγάλουν κιχ. Και κατέληξαν να διαδηλώνουν φρουρούμενοι από τα ΜΑΤ. Η απόλυτη ξεφτίλα. Χέστηδες.

Όταν η εγκληματικότητα θα χτυπήσει ουρανό και οι αστυνομικοί αρχίσουν να τρώνε σφαίρες –από κακοποιούς και μαφιόζους της νύχτας-, κάποιοι θα πανηγυρίζουν• θα χορεύουν πάνω στους τάφους τους.

Ας μην παραπονεθούν τότε οι αστυνομικοί, κι ας μην αρχίσουν την κλάψα. Χτυπάνε -κι όσοι δεν χτυπάνε σιωπούν- επί μήνες ανελέητα γέρους, νέους, γυναίκες και παιδιά, οπότε κατάφεραν μόνοι τους να κερδίσουν το μίσος εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι άξιοι της μοίρας τους. Και της αηδίας που προκαλούν.

Φυσικά, όσο διαρκούσε η ντεμέκ διαδήλωση των αστυνομικών, δεν έπεσε ούτε μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Μόλις αναχώρησαν οι αστυνομικοί για να πάνε στις κανονικές τους δουλειές –δηλαδή, την προστασία μαγαζιών, το εμπόριο ναρκωτικών και το νταβατζιλίκι-, τα ΜΑΤ αρματώθηκαν και επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπ στους κανονικούς διαδηλωτές.

Το τι ακολούθησε δεν χρειάζεται περιγραφή. Όποιος έχει βρεθεί έστω και σε μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα ξέρει πολύ καλά τη συνέχεια. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Επί τη ευκαιρία, εσένα δεν σε είδα χτες στο Σύνταγμα. Ναι, σε εσένα μιλάω που ουρλιάζεις όλη μέρα για τις αδικίες που γίνονται σε βάρος σου. Χτες που γινόταν η ψηφοφορία για την έγκριση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, εσύ δεν ήσουν εκεί. Ούτε την περασμένη Κυριακή ήσουν εκεί. Γενικά, λείπεις.

Ελπίζω και εύχομαι να έχεις αποφασίσει να μην πληρώσεις το εδικό τέλος για τα ακίνητα – δηλαδή να μην ήρθες στο Σύνταγμα επειδή δεν θα πληρώσεις το τέλος.

Να σου πω κάτι; Εγώ δεν έχω δικό μου σπίτι –και δεν γουστάρω να αποκτήσω-, αλλά πήγα στο Σύνταγμα. Επίσης, δεν τραβάω κανένα οικονομικό ζόρι. Άκουσα, όμως, πως θα παλέψουμε για ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, και τη γουστάρω τη φάση.

Από την άλλη, να σου πω κάτι και κάτι άλλο; Αν δεν σκοπεύεις να διεκδικήσεις μια αξιοπρεπή ζωή και επιθυμείς να συνεχίσεις να ζεις σαν ουραγκοτάγκος, ενημέρωσέ με σε παρακαλώ.

Κρίμα είναι να τραβιέμαι στο Σύνταγμα. Να κοιτάξω κι εγώ την πάρτη μου –όπως κάνεις κι εσύ- και να πάω να δουλέψω σε κάποιο ΜΜΕ και να βγάζω ένα σκασμό λεφτά. Δεν πιστεύω να με κατηγορήσεις.

Και πού είσαι; Αν αύριο μεθαύριο βρεθείς στον δρόμο και δεν έχεις να φας, μη φας εμένα για να μου πάρεις το πορτοφόλι. Φάε κάποιον από τους ομοίους σου. Φάε κάποιον απ’ αυτούς που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους. Θα κάνεις κι ένα καλό στην κοινωνία.

Zid
03/10/2011, 13:01
http://www.skai.gr/news/greece/article/182142/mukonos-sto-surtari-oi-ereunes-/

Πάντως οσον αφορά την απόδοση δικαιοσύνης αυτό μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε.. και εντέλει πρέπει να καταλάβουμε οτι όσοι απο εμάς ειναι μισθωτοί θα πληρώνουμε μια ζωή σαν μαλάκες .... τελος..

... ειναι τραγικό που το λέω.. αλλα δε γίνεται να αλλάξει αυτή η χώρα οταν το 50-60 % του πληθυσμού έχουν μάθει να ζουν εις βάρους του υπόλοιπου μισού... με οτι αυτο συνεπάγεται..

ghostkon
03/10/2011, 15:37
Το θλιβερό τάνγκο Βενιζέλου

part1
Ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ε. Βενιζέ_λος στην πρόσφατη συνέ_ντευξή του αναρωτήθηκε: «Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που πι_στεύει ότι μπορούσαμε χωρίς κίνδυνο για τη χώρα, χωρίς δραματικό κίνδυ_νο για τις περιουσίες, τις δουλειές, τα εισοδήματα και τις προοπτικές των Ελλήνων, να πάρουμε άλλες αποφά_σεις, πιο φιλικές, λιγότερο δύσκολες και δεν τις παίρνουμε;»
Προσωπικά αναρωτιόμαστε αν σή_μερα υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι ο κ. Βενι_ζέλος και η κυβέρνησή του λένε την αλήθεια. Υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι αυτές οι απανωτές απο_φάσεις στραγγίσματος του μέσου ελ_ληνικού νοικοκυριού και της ελληνι_κής οικονομίας θα μας σώσουν από την επίσημη πτώχευση; Υπάρχει έστω και ένας αφελής που σήμερα να πι_στεύει ότι υπάρχει μέλλον για τη χώ_ρα ακολουθώντας αυτό τον μονόδρο_μο που σε κάθε βήμα του αποδεικνύ_εται καταστροφικός;

Θυμάται άραγε κανείς τις δηλώ_σεις του κ. Παπανδρέου πριν από κά_μποσους μήνες, που μας έλεγε ότι τα συνέρια αναδιάρθρωσης, σαν κι αυτό που μας επιβλήθηκε με τις αποφά_σεις της 21ης Ιουλίου, ισοδυναμούν με καταστροφή της χώρας; Σε συνέ_ντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro » (15.11.10) ο πρωθυπουρ_γός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε για ένα πιθανό σενάριο αναδιάρθρωσης με «κούρεμα» του δημόσιου χρέους: «Αυτό το σενάριο δεν συζητείται καν. Θα είναι καταστροφή για τους Έλλη_νες πολίτες, δεδομένων των θυσιών στις οποίες συναίνεσαν» και τόνιζε ότι θα είναι και «καταστροφή για την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη και το ευρώ». Και γεμάτος με προσποιη_τή αυτοπεποίθηση εξακολουθούσε: «Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Διαψεύσαμε, ήδη, όσους υποστήρι_ξαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα_κτοποιήσει τους λογαριασμούς της. Συνεχίζεται η προσπάθειά μας».

Τζάμπα μάγκες
Τότε ο πρωθυπουργός το έπαι_ζε και τζάμπα μάγκας απέναντι στη Μέρκελ, η οποία δήλωνε ότι η Γερμα_νία ήθελε να δει συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στο κόστος μιας πι_θανής αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Αυτό που υπονοούσε η Μέρκελ το είδαμε να συμβαίνει με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, οι οποίες βασίζονται σε μια συμφωνία για εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) με συμμετοχή ιδιωτικών τραπε_ζών και φαινομενικό «κούρεμα» κα_τά 21%. Όμως την εποχή εκείνη ο κ. Παπανδρέου καυτηρίαζε τη στάση του Βερολίνου και την πρόταση για συμμετοχή τραπεζών και επενδυτών στον μηχανισμό στήριξης κρατών - μελών της ευρωζώνης, προειδοποι_ώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη χρεοκο_πία μίας χώρας - μέλους. «Η γερμα_νική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι οι τράπεζες, που χρηματοδοτούν χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους, θα πρέπει να είναι έτοιμες να αναλά_βουν το κόστος μιας πιθανής στάσης πληρωμών... Η θέση αυτή δημιούρ_γησε έναν κύκλο υψηλότερων επιτο_κίων για χώρες που φάνηκε ότι ήσαν σε δυσχερή θέση, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία» παρατήρησε ο κ. Πα_πανδρέου και πρόσθεσε στον ίδιο τό_νο: «Θα μπορούσε να δημιουργήσει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία... Είναι σαν να λες σε κάποιον που βρί_σκεται σε δεινή θέση, ότι του αυξά_νεις το φορτίο που έχει να σηκώσει». («Εξπρές», 16.11.10).
Τα θυμάται αυτά κανείς; Τις θυ_μούνται αυτές τις δηλώσεις η κυβέρ_νηση και ο κ. Παπανδρέου σήμερα; Πώς γίνεται κι αυτό ακριβώς που ισο_δυναμούσε με απόλυτη καταστροφή τότε, αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση σήμερα; Πότε μας κορόιδευαν; Τι διαφορετικό από αυτό που καταδί_καζε και απευχόταν τότε ο κ. Παπαν_δρέου είναι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου;
Θυμάται κανείς τις απανωτές δη_λώσεις του προηγούμενου υπουργού οικονομικού κ. Παπακωνσταντίνου ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή για την ευρωζώνη» («Κέρδος», 16.9.10); Και τόνιζε: «Είναι εντελώς εκτός συζήτη_σης η αναδιάρθρωση. Θα ήταν κατα_στροφή... Θα είχε επιπτώσεις στην ευρωζώνη… Ο λόγος που οι αγορές δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, είναι ότι περιμένουν να δουν αν μπορούμε να μείνουμε εντός της πορείας μας». Κι έτσι έπραξαν. Όσο περισσότερο έμενε εντός πορείας η κυβέρνηση τόσο περισσότερο βυθιζόταν το κα_ράβι, τόσο περισσότερο αύξαναν οι πιέσεις των αγορών. Φτάσαμε στο σημείο τα ελληνικά ομόλογα να πλη_ρώνουν ασφάλιστρα έναντι κινδύνου για χρεοκοπία τα υψηλότερα από την εποχή που επινοήθηκαν τα CDS. Τε_λικά, για ποιον δούλευε και δουλεύει αυτή η κυβέρνηση; Πότε θα τελειώσει αυτή η κοροϊδία;
Πότε θα λογοδοτήσει κάποιος για όλα αυτά; Θυμάστε τον πρωθυπουρ_γό που σε συνέντευξή του στον κατε_ξοχήν εκπρόσωπο του γερμανικού κι_τρινισμού, την «Bild» (24.11.11), δή_λωνε ανερυθρίαστα: «Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ»; Αυτή τη διαβεβαί_ωση έδινε ο τζάμπα μάγκας πρωθυ_πουργός στη μακροσκελή συνέντευ_ξή του, υπό τον τίτλο: «Στοιχηματί_ζετε ότι δεν θα πληρώσετε ποτέ τα χρέη σας, κ. Παπανδρέου;». Ο πρω_θυπουργός επισημαίνει ότι «η ελλη_νική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική
και αυτή τη στιγμή βιώνει μία πραγμα_τική έκρηξη των εξαγωγών της, χάρη στις διαρκείς δομικές μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συ_νεχίζει να υφίσταται».

Όλα στους τοκογλύφους
Πού πήγε αυτή η «μεγάλη δυναμι_κή» της ελληνικής οικονομίας με την «πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της» – η οποία είναι δημιούργημα του γνωστού ταλέντου του κ. Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, στη στατιστική μεθοδολογία – αλλά και η απόδοση των «δομικών μεταρρυθμίσεων» και των θυσιών «που υπέστη ο ελληνι_κός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται»; Τι απέγιναν όλα αυτά; Τίποτε. Απλώς ήταν λόγια του αέρα. Το μόνο που μετρούσε και εξακολουθεί να μετρά για την κυβέρ_νηση είναι η υπόσχεση του πρωθυ_πουργού ότι «η Ελλάδα θα αποπλη_ρώσει και το τελευταίο σεντ» στους τοκογλύφους δανειστές της και στις κυβερνήσεις τους. Έστω κι αν χρεια_στεί να εξοντωθεί κοινωνικά και οικο_νομικά ο πληθυσμός της και να ακρω_τηριαστεί ως χώρα.
Αυτό το νόημα είχαν και οι δηλώ_σεις Βενιζέλου κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (22.9): «Ο κόσμος – και δικαίως – νο_μίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζού_με, δηλαδή η περικοπή μισθών, συ_ντάξεων, εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι η κρί_ση. Αυτό είναι μια προσπάθεια, πολύ
σκληρή, που κάνουμε να προστατευ_θούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Γιατί η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνι_κού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας. Κι αυτό οφείλεται στο γε_γονός ότι, δυστυχώς, η ευρωζώνη αυ_τή τη στιγμή, δεν έχει το πολιτικό και θεσμικό επίπεδο που απαιτούν οι κρί_σιμες περιστάσεις. Και η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες – χώ_ρες που ηγούνται της ευρωζώνης – για δικούς τους εσωτερικούς λόγους, ξεσπάει επάνω μας. Εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υπο_χρεώσεις μας, πρέπει να εκπληρώ_σουμε όλες τις υποχρεώσεις, για να μη χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι εις βάρος μας».

ghostkon
03/10/2011, 15:38
Το θλιβερό τάνγκο Βενιζέλου

part2
«Η τρομοκρατία της πείνας» και ο Καβάγιο
Καταρχάς, θα πρέπει να πούμε στον μεγάλο και πολύ υπουργό μας να είναι πιο διαβασμένος όταν προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρό_στυχα διλήμματα. Η Αργεντινή δεν κατέρρευσε το 2000, αλλά το 2001. Εκτός κι αν η αναφορά του κ. Βενιζέλου στην Αργεντινή του 2000 είχε άλλη λογική. Ανεξερεύνηται αι βουλαί του Υψί_στου. Πόσω μάλλον του κ. Βενιζέλου, του γνω_στού κατά κόσμον Μπενίτο, όπως πολύ εύστο_χα τον έχει βαφτίσει ο Τζίμης Πανούσης.
Ας δούμε όμως αν η Αργεντινή του 2000, κα_τά Βενιζέλο, ή του 2001 οδηγήθηκε στην κα_τάρρευση γιατί ακολούθησε άλλη πολιτική. Τον
Μάρτιο του 2001, περίπου 50 χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους κεντρικούς δρόμους του Μπουένος Άιρες για την 25η επέτειο της στρα_τιωτικής χούντας. Σύμφωνα με τους «Financial Times» (26.3.01), «πολλοί έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα στη στρατιωτική χούντα του 1976 και το οικονομικό μοντέλο της αγοράς που ακο_λούθησε την επιστροφή στη δημοκρατία. Ένα πανό έγραφε: «Χούντα σημαίνει τρομοκρατία του αίματος. Αγορά σημαίνει τρομοκρατία της πείνας». Σας λέει τίποτε αυτό;
Το ΔΝΤ βρισκόταν ήδη στον δεύτερο χρόνο παρέμβασής του στην Αργεντινή προκειμένου να τη «σώσει» από την κρίση χρέους και την κα_τάρρευση. Οι πολιτικές που απαιτούσε να επι_βληθούν είχαν εκτινάξει την ανεργία στο 16%, το λαϊκό εισόδημα είχε βυθιστεί κατά 20%-30%, η εσωτερική αγορά πέθαινε κι όμως το χρέος αύξανε και η ύφεση βάθαινε.
«Λιτότητα ή κατάρρευση»
Τότε, σαν Ιππότης της Αποκαλύψεως πάνω σε μαύρο άλογο, εμφανίζεται ο Ντομίνγκο Κα-βάγιο, εκ του Χάρβαρντ και επιφανής πολιτικός του κατεστημένου. Κάτι δηλαδή σαν τον δικό μας Μπενίτο. Αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομίας τον Μάρτιο του 2001 και υπόσχεται ότι θα σώσει πάση θυσία την Αργεντινή. Η κυβέρνηση του δίνει έκτακτες εξουσίες για να κινηθεί εν λευκώ. Το πρώτο που κάνει είναι να διαπραγ_ματευτεί μια εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) με τις τράπεζες - δανειστές της Αργεντι_νής, με το ΔΝΤ και την Ουάσιγκτον, στην οποία μάλιστα υπόσχεται ότι η χώρα του δεν πρόκει_ται να εγκαταλείψει ποτέ το δολάριο. Να σας θυμίσουμε ότι η Αργεντινή είχε κλειδώσει το δικό της νόμισμα με το δολάριο για τους ίδιους περίπου λόγους που και η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς ευρώ.
Πριν εφαρμοστεί η πρώτη φάση της συμφω_νίας PSI, ο μέγας και πολύς Καβάγιο ανακοι_νώνει ένα πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας, φοροεπιδρομής και περικοπών σαν αυτό που ανακοίνωσε ο δικός μας Μπενίτο. Ο Αργεντίνος ομόλογος του κ. Βενιζέλου το ονόμασε πρόγραμμα «μηδενικού πρωτογενούς ελλείμ_ματος» και υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου τα δημοσιονομικά της Αργεντινής θα εμφάνιζαν πρωτογενή πλεονάσματα. Σας θυμίζει τίποτε αυτό;
Συνεχίζουμε: «Λιτότητα ή κατάρρευση» ήταν το δίλημμα που έθεσε στον λαό της Αργεντινής ο Καβάγιο, και το «Economist» (19.7.01) της εποχής το είχε αναδείξει σε κεντρικό του τίτλο. Λίγο νωρίτερα είχε προχωρήσει η πρώ_τη φάση της ανταλλαγής ομολόγων PSI με από_λυτη επιτυχία. Ο Καβάγιο δήλωνε περιχαρής: «Νικήσαμε όλους εκείνους που στοιχημάτιζαν εναντίον της Αργεντινής. Λύσαμε τις πιο επεί_γουσες ανάγκες μας και τώρα προχωρούμε μπροστά για το πιο σημαντικό: ανάπτυξη στην οικονομία της Αργεντινής». («The New York Times», 5.6.01).
Υποτίθεται ότι με την ανταλλαγή και την επι_μήκυνση της διάρκειας του χρέους που είχε πετύχει η κυβέρνηση της Αργεντινής, είχαν λυ_θεί οι πιο πιεστικές ανάγκες πληρωμής τοκοχρεολυσίων και έτσι θα μπορούσε με τα πλεο_νάσματα που θα εξασφάλιζε η αιματηρή λιτό_τητα να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.
«Κούρεμα» 20%!
Μάλιστα, επίσημα η κυβέρνηση της Αργε_ντινής τότε έλεγε ότι είχε πετύχει ένα «κούρε_μα» του χρέους της τάξης του 20%. Η αλήθεια ήταν ότι λόγω των κρυφών τότε εγγυήσεων που είχε συμφωνήσει να πληρώσει στους τρα_πεζίτες το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους
είχε αυξηθεί κατά 28%. Μέσα σε δυο μήνες η ανέχεια σάρωσε κυριολεκτικά την αργεντίνικη κοινωνία και η ύφεση χτύπησε κόκκινο. Οι αγορές και το ΔΝΤ άρχισαν να πιέζουν για πε_ρισσότερα μέτρα, πιο αυστηρές περικοπές και πιο δραστική λιτότητα. Ο Καβάγιο σε μια κρί_ση πανικού έλεγε τον Ιούλιο του 2001: «Αν θέ_λουν [οι αγορές] μπορούν να προκαλέσουν την πτώχευση [της Αργεντινής]. Όμως η Αργεντινή δεν θα αποτελέσει την αιτία της πτώχευσης, οπωσδήποτε όχι. Η Αργεντινή θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα πληρώσει τους τόκους στο χρέος της».

Θα παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές;
Σας θυμίζουν τίποτε αυτά τα λόγια; Να τι εί_πε ο κ. Βενιζέλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος καθυστε_ρήσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αντιφά_σεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εμπλοκών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατά λάθος να οδηγηθούμε σε δραματικές εξελίξεις… Εμείς πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε όλα αυ_τά. Και ο θώρακας είναι ένας και μόνο: Να εκ_πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας».
Έλεγε τίποτε διαφορετικό ο Καβάγιο της Αργεντινής του 2001; Αντίθετα, διαβεβαίω_νε, όπως κι ο κ. Βενιζέλος, ότι η «Αργεντινή θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και, όταν αυτό γίνει, θα είναι πολύ έντονη». Και για να γίνει, εφάρμοζε την ίδια ακριβώς συνταγή: αδίστα_κτη λιτότητα, δραστικές περικοπές και γενι_κευμένη εκποίηση των πάντων μέσα από ιδι_ωτικοποιήσεις και γενικό ξεπούλημα.
Ύστερα από οχτώ μήνες ως υπουργός οικο_νομικών της Αργεντινής, ο Καβάγιο το μόνο που είχε μάθει να λέει ήταν ότι «εμείς πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας» και να πετσοκόβει νοικοκυριά και οικονομία σε τέτοιο βαθμό που έφτασε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2001 να απαγορεύει τις αναλήψεις από τις τράπεζες για πάνω από 1.000 δολάρια τον μήνα και να εισάγει την πολιτική της δολαριοποίησης, δηλαδή την αντικατάσταση του εγ_χώριου νομίσματος από το ίδιο το δολάριο.

Εκφοβισμοί με το νόμισμα!
Στις 5 Δεκεμβρίου 2001 ο Καβάγιο δήλωνε ότι «αν η Αργεντινή το αποφασίσει, θα υπάρ_ξει στην πράξη 100% χρήση του δολαρίου». Ήταν κι αυτή μια ακόμη κίνηση να εξευμενι_στούν οι αγορές, που έβλεπαν την ύφεση να βαθαίνει και είχαν ήδη αρχίσει να ξεφορτώ_νονται μαζικά τα κρατικά ομόλογα της χώρας. «Όταν θα υπερβούμε τη χρηματιστική κρίση, η αντίληψη των αγορών ότι δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας και ότι θα οδηγηθούμε σε πτώχευση και υποτί_μηση, θα διαλυθεί. Και τότε θα είστε σε θέση να δείτε την οικονομική επανενεργοποίηση» (Agence France -Presse, 6.12.01). Αυτή ήταν
η τελευταία επίσημη δήλωση του Καβάγιο πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση της Αργεντινής προς τα τέλη Δεκεμβρίου 2001. Μήπως σας θυμίζει τίποτε; Μήπως εντελώς τυχαία σας θυμίζει τις δηλώσεις των δικών μας υπουργών με πρώτον τη τάξη τον κ. Βε_νιζέλο;
Η Αργεντινή, την οποία αρέσκεται να επικα_λείται ο δικός μας Μπενίτο, κατέρρευσε γιατί οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις της ήξεραν μό_νο να «τηρούν τις υποχρεώσεις τους» απένα_ντι στις αγορές. Ούτε που διανοήθηκαν ποτέ να «τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» απένα_ντι στον λαό που τους εκλέγει, αφελώς ποιών. Αν λοιπόν δεχτούμε ότι ο κ. Βενιζέλος ξέρει τι λέει, ακόμη κι όταν αναφέρεται στην Αργεντι_νή, τότε πόσο καιρό του δίνετε μέχρι να επιφέ_ρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, όπως ακριβώς και ο ομόλογός του στην Αργε_ντινή Καβάγιο το 2001; Είναι μάλλον σίγουρο ότι η θητεία του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησής του δεν θα είναι μακροβιότερη του κ. Καβάγιο, ούτε και η κατάληξή τους καλύτερη.
Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη δική μας κατάσταση και σ’ αυτήν της Αργεντινής είναι το γεγονός ότι δίνεται μια τεράστια ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Ίσως η τελευταία πριν επέλθει η πλήρης κατάρρευση, που έτσι κι αλλιώς προγραμματίζεται από τις αγορές και το πολιτικό προσωπικό της ευρωζώνης. Μή_πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει να κάνει στάση πληρωμών προς το κράτος, την κυβέρνηση και τις αγορές, πριν υποστεί ο ίδι_ος παύση πληρωμών προς όφελος των δανει_στών, των τραπεζών και των αγορών; Μήπως έτσι πάρει τις τύχες στα χέρια του, πριν τις παραδώσει ολοκληρωτικά στις δυνάμεις που του έχουν επιβάλει καθεστώς κατοχής και δουλοπαροικίας;
Μήπως έτσι αρχίσει επιτέλους αυτός να εκ_βιάζει ώστε να σταματήσουν πια να τον εκβι_άζουν με το πιστόλι στον κρόταφο; Είναι μια ιδέα. Άλλωστε τι έχει να χάσει ο λαός; Το πα_ράδειγμα της Αργεντινής, που προσφάτως τόσο αγαπά να επικαλείται ο δικός μας Μπενίτο, δείχνει ξεκάθαρα πού πάει το πράγμα.
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ στις 9:25 π.μ.
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

SVX
04/10/2011, 09:16
"Ο Παπανδρέου σκέφτεται να παραιτηθεί"

:rolleyes:

Πηγή : (http://news247.gr/ellada/politiki/o_papandreoy_skeftetai_na_paraiththei.1396396.html)

Ποιος θΑ ΒοΗθησεΙ Να τον σπρωξουμε πισω στο μ8*ν1 της μάνας του ????????? :evil:

mats8282
04/10/2011, 10:01
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=315047

«Σκουπίδια» χαρακτήρισε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times»

Δεν σκοπεύει να μας κάνει τη χάρη...

zephyr1
04/10/2011, 10:17
Το γραφειο τυπου ,οχι ο πρωθυπουργος :rolleyes: .

Εχετλαίος
04/10/2011, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Ναι, δεν τον είχανε κουρντίσει σήμερο!
:mad:

Operater
04/10/2011, 14:47
ρε σεις παιδες.. παραπέμψετέ μας κατευθείαν στην πηγή..καλυτερο από αυτά τα δυσδιάβαστα πεϊστ...

the who
04/10/2011, 15:31
Ναι, δεν τον είχανε κουρντίσει σήμερο!

Να μην παρει ενα ρεπο η κυρα-Μαργαριτα?:D

BLACKGAS
04/10/2011, 15:36

Έμαθε ότι ψηφισε το υπουργικό την εφεδρεία και ήταν ο πρώτος που μπήκε ως πλεονάζον προσωπικό.:D

ggs
04/10/2011, 17:17
ΧΡΟΟΟΟΟΟΟΝΙΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

2 χρονων εγινε βρεεεε..... να μας ζησει...... :beer: :beer:

237163

SVX
04/10/2011, 23:12

Σεισμός! Σεισμός ! ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!! (http://www.youtube.com/watch?v=h7jq5bp52RI)

πατήστε και δειτε τι ψυχολογια δημιουργει αυτη η απλη μαγνητοσκοπηση ...Μακαριοι οι χαζοι τω πνευματι....... :rolleyes:

Cpt. Haddock
05/10/2011, 07:41
:smokin: :smokin: :smokin:

(δεν έχω την πηγη του αρθρου)

Das Griechische Volk»: Από τον Μάουρερ στον Ράιχενμπαχ

«Η χώρα είχε απομείνει ακυβέρνητη και είχε πέσει σε άθλια οικονομική κατάσταση. Δεν υπήρχαν εξάλλου ούτε σχολεία, ούτε δικαστήρια, ούτε στρατός που να πειθαρχεί σε κανέναν, ούτε ναυτικό. Ο λαός, μοιρασμένος σε κόμματα, τρεφόταν μονάχα με το μίσος για τον διπλανό του και ολόκληρη η χώρα βάδιζε γοργά προς την πλήρη αποσύνθεση. Ετσι, μόλις αποβιβαστήκαμε, κυκλοφορήσαμε μια προκήρυξη με την οποία ζητούσαμε να μας χαρίσει ο ελληνικός λαός πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη του […]

Κι εμείς έπρεπε να βάλουμε μια τάξη σ’ αυτό το χάος. Να συμφιλιώσουμε τους εχθρούς, να χωρίσουμε όσα στοιχεία ήσαν ασυμβίβαστα μεταξύ τους και να επιβληθούμε σ’ όλο αυτό τον κόσμο με πυγμή και δικαιοσύνη. Ακόμη, να πάρουμε έστω και σκληρά μέτρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σκοπός μας. Να οργανώσουμε τα Οικονομικά του τόπου, τη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, την Εκπαίδευση, το Στρατό, το Ναυτικό, και να βάλουμε θεμέλια γερά πάνω στα οποία να στηριχθεί ο λαμπρός νεαρός Βασιλιάς για να σηκώσει, μόνος του πια, από την 1η Ιουνίου του 1835, το οικοδόμημα της νέας Ελλάδας.

Αυτό ήταν το βαρύ έργο της Αντιβασιλείας και ο προορισμός της. Κι έτσι το νιώθαμε κι εμείς οι τρεις, εγώ και οι δύο φίλοι μου, ο στρατηγός φον Εϋντεκ και ο μυστικοσύμβουλος φον Αμπελ. Ό,τι κι αν κάναμε, ή τουλάχιστον ό,τι κι αν προσπαθήσαμε να κάνουμε, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, ήταν για το καλό της Ελλάδας. Φυσικά, δεν παραβλέψαμε ποτέ τις τοπικές συνήθειες γιατί μόνο πάνω σ’ αυτές μπορεί να στηριχθεί ένα μελλοντικό οικοδόμημα αλλά και ποτέ μας δεν θελήσαμε να φανταστούμε την Ελλάδα περιορισμένη στα σημερινά της όρια. Και για να την κάνουμε μια μέρα μεγάλη, ξέραμε ότι έπρεπε να στηριχθούμε στο Ελληνικό Εθνος, γιατί χωρίς αυτό, ήταν σα να χτίζαμε χωρίς θεμέλια[…]

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που αν γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους θα μπορεί να εξασφαλίσει μια σημαντική οικονομική άνοδο. […] Για την εκμετάλλευση όμως όλου αυτού του πλούτου, τίποτα δεν έχει γίνει.[…]. Ολη γενικά η οργάνωση έμεινε ελαττωματική, έτσι που όχι μονάχα καμιά οικονομική πράξη δεν μπορεί να ελεγχθεί, αλλά ούτε και προϋπολογισμός να καταστρωθεί!»…

Όχι. Δεν είναι αποσπάσματα από μελλοντικά (φανταστικά) ημερολόγια του κ. Ράιχενμπαχ, ή όποιου άλλου «τεχνοκράτη» έρθει στην Αθήνα το επόμενο διάστημα με στόχο να «αλλάξει» τη διοίκηση της χώρας.

Είναι καταγραφές ενός «άλλου Ράιχενμπαχ», μιας άλλης εποχής και προέρχονται από ένα από το σημαντικότερα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ για τη νέα Ελλάδα, το “Das Griechische Volk”, «Ο ελληνικός λαός», του αντιβασιλέα του Οθωνα Γκέοργκ Λούτβιχ Μάουρερ, Χαϊλδεβέργη, 1835, εκδ. Τολίδη, Αθήνα, 1976. Του νομικού που ανέλαβε να δημιουργήσει, επί της ουσίας, τις δομές του πρώτου ελληνικού κράτους μετά την τραγωδία της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο Μάουρερ, μετά τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, είναι ο άνθρωπος που έθεσε τα θεμέλια της διοίκησής της σε όλα τα επίπεδα. Επί της ουσίας, υπήρξε ένα είδος «κατασκευαστή» του ελληνικού κράτους.

Με βάση τις σκέψεις, τις διαπιστώσεις και τις πληροφορίες που συγκέντρωσε σε αυτό το βιβλίο αμέσως μετά την επιστροφή του στην πατρίδα του ήταν που χτίστηκε, περίπου από το μηδέν από τη γερμανική διοίκηση, το νέο ελληνικό κράτος, το οποίο, τώρα, όπως όλα δείχνουν, αναλαμβάνουν και πάλι να το «επισκευάσουν» Γερμανοί, «απόγονοί» του.

Αντικειμενικά: ο Μάουρερ και η αντιβασιλεία, προσέφεραν πολλά στη νέα Ελλάδα επιχειρώντας να στήσουν στα πόδια της μια ευρωπαικού τύπου οντότητα που μόλις είχε βγει από ένα εντελώς διαφορετικό οθωμανικό κόσμο.

Μέσα στα πλαίσια του πνεύματος του φιλελληνισμού της εποχής, ο στόχος αυτός ήταν υψηλός, προκαλούσε συγκίνηση, δέος και αίσθηση μεγάλης αποστολής σε εκείνους που τον είχαν αναλάβει -κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει σήμερα-, όσο κι αν, ταυτόχρονα, εξίσου είχαν σκοπό να θεμελιώσουν τη βαυαρική εξουσία στην Ελλάδα μέχρι την ενηλικίωση του νεαρού βασιλιά Οθωνα.

Περίπου την ίδια εποχή που οι βαυαροί έστηναν τις βάσεις του νεαρού ελληνικού κράτους, τα μεγαλύτερα δημόσια κτήρια σε πλήθος ευρωπαικές πόλεις εμπνέονταν από τον κλασικισμό: το ίδιο το κέντρο του Μονάχου, ή της Βιέννης, όπου στην είσοδο του κοινοβουλίου ακόμα και σήμερα δεσπόζει το άγαλμα της Αθηνάς με τις πραγματικές μάλιστα διαστάσεις που θεωρείται ότι είχε μέσα στον ίδιο τον Παρθενώνα, είναι χαρακτηριστικά δείγματα.

Όμως, την ίδια στιγμή, ακριβώς επειδή στη μικρή Ελλάδα της εποχής οργάνωναν, ουσιαστικά, μια ξένη εξουσία και μάλιστα από το μηδέν, κόστισαν και πάρα πολλά και στη χώρα και στο λαό της: τελευταίο έργο τους ήταν η δίκη και καταδίκη του Κολοκοτρώνη…

Περίπου 180 χρόνια μετά, αν και σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, η ιστορία, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής αποστολής για την ανασύνταξη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, κατά κάποιο τρόπο, επαναλαμβάνεται. Μένει να δούμε το πώς.

Αναμφίβολα, πάντως, στην πράξη, θα τεθούν έντονα εκ νέου τα θέματα των συσχετισμών ανάμεσα στην ξένη και την ελληνική εξουσία.

Άλλωστε, με τον πιο επίσημο τρόπο, γερμανικά και όχι μόνον χείλη, έχουν εκφράσει εδώ και πολύ καιρό τη θέση ότι η Ελλάδα έχει χάσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.

Ο κ. Ράιχενμπαχ, όπως και όλα τα μέλη της επερχόμενης γερμανικής αποστολής, καθώς και όλα τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, οφείλουν τώρα να διαβάσουν πολύ προσεκτικά το θεμελιώδες αυτό για την ιστορία του ελληνικού κράτους βιβλίο με τις καταγραφές του Μάουρερ.

Θα εκπλαγούν αφάνταστα από όσα θα ανακαλύψουν στις σελίδες του, αλλά, κυρίως, θα τους είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο: όλα τα λάθη κι όλα τα σωστά, θα τα βρουν εκεί μέσα.

Αν τελικά πράγματι έρθουν οι Γερμανοί και ίσως και οι Γάλλοι σύμβουλοι και αναλάβουν το έργο το οποίο φέρεται να τους ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, από εκείνους πλέον εξαρτάται, όχι αποκλειστικά αλλά σε μεγάλο βαθμό, αν θα αποφύγουν τα λάθη και θα επικεντρωθούν στα σωστά…

Εχετλαίος
05/10/2011, 07:49
Ό,τι κι αν κάναμε, ή τουλάχιστον ό,τι κι αν προσπαθήσαμε να κάνουμε, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, ήταν για το καλό της Ελλάδας.

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που αν γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους θα μπορεί να εξασφαλίσει μια σημαντική οικονομική άνοδο.

Άντε μη γ@μήσω κάνα αλλότριο κ*λο πρωινιάτικα!

Anty12
05/10/2011, 09:14
:smokin: :smokin: :smokin:

(δεν έχω την πηγη του αρθρου)

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=423144&h1=true

zephyr1
05/10/2011, 10:14
Και ως δια μαγειας ,λεφτα υπαρχουν,παρολη την καθυστερηση της 6ης δοσεις.:a31:

http://www.palo.gr/cluster/articles/oikonomika-nea/22/?clid=3177102

nikos_abel
05/10/2011, 13:02
Το παραθέτω όπως μου εστάλει :

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kajsa-ekis-ekman-nar-eurokostymen-inte-passar

(Ευχαριστούμε τον φίλο VZ για τον κόπο να μεταφράσει και να μας
στείλει το άρθρο)

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των
σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εφημερίδα Dagens Nyheter

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ

Κάισα Έκις Έκμαν

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα κις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο
κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε
δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας
μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες
τράπεζες;

Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο οριο διαβίωσης, ως
επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν
κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια
ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.

Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε
κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία,
αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα
και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία
πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν
κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν.
Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση.

Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως
ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο
υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δ εν νομίζω ότι έχω
βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν.
Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την
κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από
μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι
εγώ αγανακτισμένη.

Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι
πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι
<<οι Έλληνες βγαίνουν στη Σύνταξη στα 40>>. Στο άρθρο <<Ερωτήσεις και
Απαντήσεις για την Ελλάδα>> της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι
οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα>>. Η καγκελάριος της
Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν
περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά
καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη
αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα
τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε
μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;

Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη
αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι
Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη - 42 ώρες τη
βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής
Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό
όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι,
αλλά τα 61,4.

Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και
ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια
χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά
της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό
συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δεν
παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και
το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.

Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ενα ρούχο. Κάθε χώρα
φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το
στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε
να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα
επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της. Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες
οι χώρες επρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα
των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες - όπως
τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω
κουστούμι δεν ταίριαζε.

Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο <<δυναστείες>> - τη
συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο
οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις
έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα
των δανείων. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε
σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα
κοστίζει πολύ περισσότερο απ' ότι στις

υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα
πολλοί μεσάζοντες. Ο λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν
παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος. Ένα μεγάλο μέρος των
φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας
που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι
βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο.
Ένας ασθενής πρέπει να

πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες
μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις
σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ' όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το
2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό,
επλήγη ακόμα πιο σκληρά.

Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό
νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του
ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το
κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι
καταστρέφεται - μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο
φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι
προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.

Αυτό ονομάζεται <<εσωτερική υποτίμηση>> και σημαίνει απλά ότι αντί να
υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού.
Κατ' απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
(ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί
γραφειοκράτες εβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν
και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια,
εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα
ξεπουληθούν.

Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα
εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία. Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων
που ανήκουν στη <<γενιά των 700 ευρώ>>. Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη
<<γενιά των 500 ευρώ>>. Είναι στην ηλικία μου - 30 Χρονών και πάνω -
όχι τόσο νέοι τελικά, όμως νιώθουν πιο νέοι απ' ότι είναι καθώς ακόμα
αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά.
Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι' αυτούς. Είναι
μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό
τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος
τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του
κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν
είναι εντελώς άγνωστη. Το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την
Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το
κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.

Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν
βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως
υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες.
Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν
διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην
κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία.
Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία
από αυτές είναι ο <<Ισημερινός>>, που σημαίνει Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος του
Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία.
Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το
παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών
του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι
εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό - παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.

Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά
αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ' αυτήν. Αντί να γίνουν
επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην
βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο
λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου.

Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα
μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα
της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;

SVX
05/10/2011, 13:11
:look:

αερόπλανο θα πάρω & μη με στέλνεις μάνα στην Αμερική.avi (http://www.youtube.com/watch?v=IqYRW1xMJxA)

237280

Xrider
05/10/2011, 13:36

Ενω αυτη η Κργιολα ξεχαστηκε εντελως απο την στιγμη που ειναι υπευθυνη για οτι τραβαμε σημερα και εχει το θρασος να λεει οτι θα μιλησει οποτε γουσταρει!!
Αυτον τον Κργιολη γιατι δεν τον τσακιζει κανενας στο ξυλο,δεν του καινε το αυτοκινητο,δεν του πετανε παπουτσια,αυγα,καποτες??

Η εκφραση του τα λεει ολα....περαστικος ημουν και μου δινουν και τιτλο (οπως και στην γυναικα του)

Σημερα δεν ξερω αν διαβασε κανεις αλλα γραφουν οτι Γερμανια & Γαλλια μπαινουν σε μεγαλη υφεση και χωρες περιφερικες σε ακομα μεγαλητερη...κοινως η μπαλα εχει παρει τους παντες..με τις παντες.

237281

SVX
05/10/2011, 13:44
Ενω αυτη η Κργιολα ξεχαστηκε εντελως απο την στιγμη που ειναι υπευθυνη για οτι τραβαμε σημερα και εχει το θρασος να λεει οτι θα μιλησει οποτε γουσταρει!!
Αυτον τον Κργιολη γιατι δεν τον τσακιζει κανενας στο ξυλο,δεν του καινε το αυτοκινητο,δεν του πετανε παπουτσια,αυγα,καποτες??

Η εκφραση του τα λεει ολα....περαστικος ημουν και μου δινουν και τιτλο (οπως και στην γυναικα του)

Σημερα δεν ξερω αν διαβασε κανεις αλλα γραφουν οτι Γερμανια & Γαλλια μπαινουν σε μεγαλη υφεση και χωρες περιφερικες σε ακομα μεγαλητερη...κοινως η μπαλα εχει παρει τους παντες..με τις παντες.

Ειμαι της γνωμης οτι το ιδιο θα γινει με τον ΓΑΠ που ολοι τον διωχνουν... θα φυγει και ο βλακας ο ΕΛληνας ο πελατης θα ξεχασει... ξεχναει πολυ ευκολα ο βλαξ ....

για παραδειγμα... ο Παπακωνσταντινου αν και εκανε ΤΙΣ μαλακιες...ακομα και αν διατηρηθηκε ενεργος.... ειναι ανεγγιχτος .... ουτε ενα αυγο που λεει ο λογος

Εχετλαίος
05/10/2011, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ουτε ενα αυγο που λεει ο λογος

Έχεις δίκιο, δυστυχώς.
Πως εξηγείς, όμως, όλη αυτή την πλαδαρότητα; Γιατί ενώ θίγονται πλέον όλοι, στο δρόμο δεν κατεβαίνει παρά μια μικρή ομάδα "γραφικών" ;
Γιατί στο ανέμελο και έτσι;
:confused:

the who
05/10/2011, 14:00
Ο Γιωργακης παντως μας εγραψε στα π@π@ρια του(λεμε τωρα) και το γιορτασε χτες τρωγοντας με την οικογενεια του ψαρακια στην Κηφισια.
:smokin:

Edit Το "πουλακι" μου ετρωγε με τη μαμα :yuck: και με εναν αμερικανο οικονομολογο.Μου ειπαν και το ονομα αλλα αλτσχαιμερ.Μετα το γιουχαισμα που ειχε φαει το καλοκαιρι μπαινει πλεον απο την πισω πορτα.:evil: :evil: :evil:

makis206
05/10/2011, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Ο Γιωργακης παντως μας εγραψε στα π@π@ρια του(λεμε τωρα) και το γιορτασε χτες τρωγοντας με την οικογενεια του ψαρακια στην Κηφισια.
:smokin:

Κατινιά.:lol: :rotflmao:

the who
05/10/2011, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Κατινιά.:lol: :rotflmao:

Τι κατινια ρε μλκ?Για να φας εκει θελεις δυο μισθα με τον μπουστη λεμε.Το μεγαλο γελιο ηταν οταν αθεοφοβος συναδελφος την επεσε στον οδηγο του Γιωργακη.

Αυθεντικος διαλογος:
-Ρε φιλε εσυ δειχνεις μια χαρα παληκαρι.Τωρα που θα φευγετε βαλε τη ζωνη σου και πανε ριξε το αμαξι σε καμμια κολωνα να γλυτωσουμε απ τον μπουστη.:rotflmao: :rotflmao:

Τον τραβαγαμε το μλκ για να μην περασει τη νυχτα στο κρατητηριο.:lol: :lol:

makis206
05/10/2011, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Τι κατινια ρε μλκ?Για να φας εκει θελεις δυο μισθα με τον μπουστη λεμε.

Λεφτά υπάρχουν λέμεεεε......:rotflmao:

ΥΓ: Πες του δικού σου ότι υποκλίνομαι :lol:

Εχετλαίος
05/10/2011, 20:08
Ε, αφού εδιαλύσανε όλα για όλα, ας αφήσουμε και μερικά ακόμη λουλούδια να πάνε σπίτια τους.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99616&catid=3
:yuck:

TROOPER
05/10/2011, 20:17
Ε, αφού εδιαλύσανε όλα για όλα, ας αφήσουμε και μερικά ακόμη λουλούδια να πάνε σπίτια τους.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99616&catid=3
:yuck:

εχει ξαναγινει ρε στελιο.απορω πραγματικα με οσους εκπλησονται απο τετοιες ειδησεις.τα χω τοσο στανταρακια κατι τετοια οσο στανταρακι ειναι οτι ''τις νικες τις καθαριζει ο προεδρος!!!δεν χρειαζεται κανεναν αντωνιου!!!'' :winka:

TROOPER
05/10/2011, 20:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Ειμαι της γνωμης οτι το ιδιο θα γινει με τον ΓΑΠ που ολοι τον διωχνουν... θα φυγει και ο βλακας ο ΕΛληνας ο πελατης θα ξεχασει... ξεχναει πολυ ευκολα ο βλαξ ....

ενας καραμανλης δεν μπορει παρα να ειναι ενα πραμα μονο...ΕΘΝΑΡΧΗΣ!!!

ο κωστακης μπηκε στη συντηρηση.για την ωρα.οταν ο βλαξ σιγουρα ξεχασει θα επιστρεψει μετα βαιων και κλαδων.η ιστορια ''τριανταφυλλιδη'' σε νεα βερζιον ειναι :winka:

nikos_abel
05/10/2011, 20:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

ενας καραμανλης δεν μπορει παρα να ειναι ενα πραμα μονο...ΕΘΝΑΡΧΗΣ!!!

ο κωστακης μπηκε στη συντηρηση.για την ωρα.οταν ο βλαξ σιγουρα ξεχασει θα επιστρεψει μετα βαιων και κλαδων.η ιστορια ''τριανταφυλλιδη'' σε νεα βερζιον ειναι :winka:

Πόσο εύχομαι να βγεις με άδικο, αλλά πόσο δίκιο έχεις δυστυχώς......

Xrider
05/10/2011, 22:04
Goldman Sachs, που σε ανάλυσή της (4 Οκτωβρίου), δεν πείθεται ότι ένας «φράκτης» (υψηλότερο «κούρεμα») στα ελληνικά ομόλογα θα είχε αποτέλεσμα, καθώς οι συνολικές ζημίες των ευρωπαϊκών τραπεζών (ομόλογα και κερδοφορία) θα ήταν 76,3 δισ. ευρώ,. εκ των οποίων τα 53,9 εκατ. ευρώ θα αφορούσαν στις ελληνικές τράπεζες.

Ειδικότερα, οι ζημίες για τις ελληνικές τράπεζες θα ήταν 32,9 δισ. ευρώ από ένα «κούρεμα» 50% και 21 δισ. ευρώ (από μια μείωση κερδοφορίας 10%). Αντίστοιχα, οι συνολικές ζημίες για τις γαλλικές τράπεζες θα ήταν 9,3 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ για τις γερμανικές.

Την ίδια ώρα η Nomura εκτιμά ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς «επιβίωσης – διάσωσης» από τους εταίρους της μέχρι τις αρχές του 2012, ενώ στη συνέχεια θα αναγκαστεί να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της.

Για ποτε ειπαμε ειναι το δημοψηφισμα? :lol: :lol:

Καπου διαβασα οτι η ολη ιστορια συμφερει τους αμερικανους για να "καψουν" τις Ασιατικες αγορες...αν εχουν πραγματι φτιαξει τετοια "μηχανη"...τους βγαζω το καπελο!

nikos_abel
06/10/2011, 07:56
http://www.thestival.gr/society/item/9328-photos-they-set-up-gallows-for-pasok-mps

:a18:

Αγριεύει σας λέω....

the who
06/10/2011, 13:22
http://www.thestival.gr/society/item/9328-photos-they-set-up-gallows-for-pasok-mps

:a18:

Αγριεύει σας λέω....

Παπαρια αγριευει.Αφου ειναι αδειες.:smokin:

zephyr1
06/10/2011, 14:40
http://vimeo.com/26719108

Εχετλαίος
06/10/2011, 14:50
http://vimeo.com/26719108

Και πόσοι ακόμα σαν και αυτόν...
Για αυτό δεν παίζει επανάσταση, κάπως έτσι είναι ο μισός πληθυσμός.
Δυστυχώς...

gcrook
06/10/2011, 15:12
Και πόσοι ακόμα σαν και αυτόν...
Για αυτό δεν παίζει επανάσταση, κάπως έτσι είναι ο μισός πληθυσμός.
Δυστυχώς...

50%..χμμ.
Αντε να παμε οι υπολοιποι μισοι στην Αγγλια λοιπον. :lol:
Μπορει να εχει εγκληματικοτητα αλλα μονο στο 20% παιζει. :lol: :lol:

Εχετλαίος
06/10/2011, 19:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
50%..χμμ.

Μπλεγμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε κάποιου είδους αργομισθία-λαμογιά-διαπλοκή-απάτη εις βάρος κάποιου άλλου σίγουρα.

:wave2:

nikos_abel
06/10/2011, 19:55
Μπλεγμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε κάποιου είδους αργομισθία-λαμογιά-διαπλοκή-απάτη εις βάρος κάποιου άλλου σίγουρα.
Και θα το εκτιμούσα αν έκοβες κάπως την ειρωνία, είναι κουραστικό.

Χωρίς παρεξήγηση Στέλιο, σε αυτή τη περίπτωση ομολογώ πως ανήκω και εγώ σε αυτό το 50%.

Φοιτητής δεν ζητούσα ένσημα όταν δούλευα σαν ντι τζέι και επίσης πολλές φορές έχω πάρει καφέ σε
καφετέρια και δεν απαίτησα την απόδειξη.

Κρεμάστε με.

Άσχετο αν στην Αγγλία π.χ. τις προάλες όταν ζήτησα απόδειξη για το ποτό μου σε ένα μπαρ, οι θαμώνες
με κοίταξαν σαν εξωγήινο!!!!

Cpt. Haddock
06/10/2011, 19:58
Σαν σήμερα, ορκίστηκε πρωθυπουργός για πρώτη φορά, το 1910, ο Ελ. Βενιζέλος.

Μέσα σε δύο χρόνια, μια ηττημένη και χρεωκοπημένη χώρα, εξαπέλυσε δυο νικηφόρους επεκτατικούς/απελευθερωτικούς πολέμους.

Διάολε.... :sick:

nikos_abel
06/10/2011, 20:00
Σαν σήμερα, ορκίστηκε πρωθυπουργός για πρώτη φορά, το 1910, ο Ελ. Βενιζέλος.

Μέσα σε δύο χρόνια, μια ηττημένη και χρεωκοπημένη χώρα, εξαπέλυσε δυο νικηφόρους επεκτατικούς/απελευθερωτικούς πολέμους.

Διάολε.... :sick:

Βουρ για τη Πόλη δηλαδή!

Α ναι. Άλλο Βενιζέλο έχουμε. Φτού!

gcrook
06/10/2011, 20:13
Θενκς ρε συ εχετλαιε για την διευκρινηση δεν το'πιασα με τη μια. :lol:

Επισης...
Ειναι ευκολο να συγχωνευτει το "ΔΝΤ ΤΡΟΙΚΑ" κοκ ,με το τιμημενο υπερθρεντ "προβατα" ; :D

nikos_abel
06/10/2011, 20:45
Θενκς ρε συ εχετλαιε για την διευκρινηση δεν το'πιασα με τη μια. :lol:

Επισης...
Ειναι ευκολο να συγχωνευτει το "ΔΝΤ ΤΡΟΙΚΑ" κοκ ,με το τιμημενο υπερθρεντ "προβατα" ; :D

Βάλε κανά λινκ ρε, εμείς είμαστε νέοι (εδώ μέσα) !

el_hymador
06/10/2011, 21:29
:lol:

237351

guzzistas
06/10/2011, 21:39
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

super_toto
06/10/2011, 22:26
Χωρίς παρεξήγηση Στέλιο, σε αυτή τη περίπτωση ομολογώ πως ανήκω και εγώ σε αυτό το 50%.

Φοιτητής δεν ζητούσα ένσημα όταν δούλευα σαν ντι τζέι και επίσης πολλές φορές έχω πάρει καφέ σε
καφετέρια και δεν απαίτησα την απόδειξη.

Κρεμάστε με.

Άσχετο αν στην Αγγλία π.χ. τις προάλες όταν ζήτησα απόδειξη για το ποτό μου σε ένα μπαρ, οι θαμώνες
με κοίταξαν σαν εξωγήινο!!!!

Ελεος πια με αυτή την καραμέλα (δεν αναφέρομαι σε σένα). Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τόσο σχολαστικός και εξονυχιστικός ελεγκτικός μηχανισμός , όσον αφορά τις αποδείξεις, παραστατικά κτλ, όσο στην Ελλάδα. Δηλαδή νομίζετε ότι ο Γερμανός όταν φωνάζει τον υδραυλικό για να φτιάξει μια βρύση του ζητάει απόδειξη για να αποδόσει τον ΦΠΑ στο κράτος; Ελεος και πάλι.

Τους φόρους της η μεσαία τάξη(που αποτελεί και την πλειονότητα) τους πληρώνει και με το παραπάνω όπως κάνουν και οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι "πολιτισμένοι" λαοί.
Αυτοί που δεν πλερώνουν είναι άλλοι , ξέρετε κάτι φτωχόπαιδα που δεν τους περισσεύει το χαβιάρι για τις γάτες τους .

ΥΓ. Μα τι διάολο κανείς δεν έχει βγει από τα σύνορα να δει τι γίνεται;

MG-KTiNoS
06/10/2011, 22:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Ελεος πια με αυτή την καραμέλα ....
Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τόσο σχολαστικός και εξονυχιστικός ελεγκτικός μηχανισμός ...
Τους φόρους της η μεσαία τάξη(που αποτελεί και την πλειονότητα) τους πληρώνει και με το παραπάνω όπως κάνουν και οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι "πολιτισμένοι" λαοί.
Αυτοί που δεν πλερώνουν είναι άλλοι , ξέρετε κάτι φτωχόπαιδα που δεν τους περισσεύει το χαβιάρι για τις γάτες τους .

Θα έλεγα ότι τους πληρώνουμε κι όλα και μάλιστα ακριβά.
Τους κάνουμε και δώρα…
Γέφυρες, Αττικές οδούς, εθνικές οδούς…
Ακόμα και όταν βαράνε κανόνι είμαστε ΤΟ ΜΟΝΟ μπο… μαγαζί όπου μπορείς να πας δίπλα και να φτιάξεις άλλη ΑΕ…

Αλλά μετά φταίμε όλοι κλπ κλπ
:beer:

guzzistas
06/10/2011, 22:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Ελεος πια με αυτή την καραμέλα (δεν αναφέρομαι σε σένα). Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τόσο σχολαστικός και εξονυχιστικός ελεγκτικός μηχανισμός , όσον αφορά τις αποδείξεις, παραστατικά κτλ, όσο στην Ελλάδα. Δηλαδή νομίζετε ότι ο Γερμανός όταν φωνάζει τον υδραυλικό για να φτιάξει μια βρύση του ζητάει απόδειξη για να αποδόσει τον ΦΠΑ στο κράτος; Ελεος και πάλι.

ΥΓ. Μα τι διάολο κανείς δεν έχει βγει από τα σύνορα να δει τι γίνεται;

:beer:

la_villa
06/10/2011, 23:55
http://news247.gr/oikonomia/ergasia/article1400470.ece

χαιρετώ τους συνforumιτες μου τους "κινεζους".....

υπομονη ... μέινανε άλλα 399 χρόνια για να αντιδράσουμε

Εχετλαίος
07/10/2011, 08:10
Θενκς ρε συ εχετλαιε για την διευκρινηση δεν το'πιασα με τη μια.

Δεν εκπλήσσομαι

Αυτό που αγνοείς είναι μεγάλο (μπορεί να φταίνε τα προσωπικά σου βιώματα που ενδεχομένως να μην είναι μεγάλα, δεν γνωρίζω), όπως και η καραμέλα επίσης (που αναφέρεται παρακάτω).
Όμως να δούμε κάπως τα πράγματα, εξ ίδίων ορμόμενοι.
Μετά το Λύκειο, είδα συμμαθητές μου να διορίζονται με βύσμα στο δημόσιο. Άνθρωποι που δεν μάζευαν ούτε 1% των μορίων στους διαγωνισμούς του "ΑΣΕΠ". Εκεί όταν έλεγα κάτι μου έλεγαν "Μαγκιά τους ρε! ".
Μετά στο στρατό... Εϊδα να φτύνουμε αίμα σε αγγαρίες και στις χέστρες τη στιγμή που "επώνυμοι" έκαναν 2 μήνες θητεία από το σπίτι, ή αν υπηρετούσαν τους έβγαζαν Ι5 και έκαναν μειωμένη σε κάποιο γραφείο χωρίς να έχουν το παραμικρό πρόβλημα οι άνθρωποι. Έχω άπειρα παραδείγματα αλλά και εκεί μου είπαν "Αυτός μπορεί ρε, μαγκιά του! Αν μπορείς κάντο και εσύ! "
Στις σπουδές μετά, μια από τα ίδια. Ήσουνα σε κομματική, περνούσες αέρα και χωρίς πολλά-πολλά. Ήξερες αυτόν που τύπωνες τα βιβλία; Έγραφες 2 σου βάζανε 6 και περνούσες. Και Ω του θαύματος! Και εκεί κάτι για μαγκιά μου είπανε!
Στην μετέπειτα πολιτική ζωή και μέσα από πάμπολλες δουλειές μπορώ να πω ότι σιχάθηκα αυτά που μένανε να αποσιχαθεί κανείς.
Με είδα να συναινώ στο να δουλέψω μαύρα και ανασφάλιστα γιατί αλλιώς δουλειά δεν υπήρχε και τα νοίκια τρέχανε. Να λαδώνω σε εφορία- πολεοδομία- δεη- εταιρεία ύδρευσης για να κάνω τη δουλειά μου εφέτος και όχι σε 5 χρόνια. Να καταδέχομαι μείωση μισθού και την ανασφάλιστη εργασία καθότι η πιάτσα είναι μικρή και αν θες να συνεχίσεις να ζεις σε αυτή την πόλη πρέπει να πας με τη νόρμα. Εϊδα να γίνονται οικονομικά εγκλήματα σε βάρος συμπολιτών μου και δεν μίλησα, από φόβο τότε. Εϊδα να με απειλούν για τη ζωή μου όταν ξεσήκωσα συνεργάτες μου να πάμε για ομαδική καταγγελία σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.
Πολλά είδα, λίγα είπα, ακόμη ολιγότερα έκανα. Αλλά γνωρίζω καλά (τουλάχισατον στον δικό μου μικρόκοσμο) ότι συμμετοχή είχαν πολλοί, πάρα πολλοί, ένα ατέρμονο κουβάρι...
Και δύσκολα μπλεγμένο ρε παιδί μου... Καταγγελία για κάποιον που πήγε να με σκοτώσε πήγα να κάνω στην ασφάλεια και μου είπανε "μη μπλέξεις! ξέχνα το"
Και επειδή δεν υπάρχει βρακί μη χεσμένο και ποδιά μη κατουρημένη, βλέπεις και την πλαδαρότητα τριγύρω σου. Αλλιώς δεν εξηγείται, ρε συ Γιώργο.
Εσύ μιλάς για πρόβατα, εγώ βλέπω ανθρώπους που επειδή (ίσως) ξέρουν και το ποσοστό συμμετοχής τους στη μ@λακία τη σημερινή παραμένουν αδρανείς...
Μέχρι να καταλάβουν ότι όλο ήταν στημένο αρχής-εξαρχής, ακόμη και η δική τους συμμετοχή στην πλαδαρότητα. Αλλά αυτό όλοι το προσπερνούν και μένουν σε χαζοκουβεντούλες και πολιτικές τοποθετήσεις του *ώλου
Εκεί ίσως, μπορεί- δεν ξέρω- να ξυπνήσει κάποιος.
Αν και, αφού δεν ξύπνησε μετά τα χθεσινοβράδυνα... Αλλά και να ξυπνήσει πάλι μόνος θα είναι...
Αφού και θα τον κατακρίνουν, και θα τον χλευάσουν, και θα τον ειρωνευτούν.

:sick: :wave2:

Εχετλαίος
07/10/2011, 10:50
Και, επιτέλους, σταματήστε τις πορείες, Ώ ανθέλληνες! Δε βλέπετε ότι έτσι ανεβάζετε την εγκληματικότητα;

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99961&catid=9

:alien: