View Full Version : ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δεν είναι μπάζα για να τα ξεφορτωθούν..
Με τα σημερινά δεδομένα πιστεύω πως για τις κερδοφορίες τους, είναι.
Έστω όμως, ότι στην συμφωνία για το νέο δάνειο, μπαίνει και ο όρος , ότι αντί για ρευστό, παίρνεις και τα τάδε ομόλογα τους (του Ελληνικού Δημοσίου) σε τιμή fix.
Στην δανειακή σύμβαση (όχι στο μνημόνιο) προβλέπεται αυτό, δηλ. η μεταβίβαση του χρέους (από τους δανειστές, όχι τον δανειζόμενο)
Επίσης η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στο Αιγαίο και πέριξ αυτού δεν είναι απόφαση της Ελλάδας κι η Τουρκία δεν περνάει και την καλύτερη φάση της..
Συμφωνώ....ακόμα και μετά το Νταβός όμως, μπορείς (έστω και λίγο) να τα χρησιμοποιήσεις ως διαπραγματευτικό ατού, ειδικά τώρα που είσαι στα τέσσερα......αυτό βέβαια θέλει και κάκαλα, και ακεραιότητα
Διαβαζω και ακουω πραγματα που ο πασχων απο καταθληψη Καβαφης με το "αποχαιρετα τα την ,τη λογικη σου που χανεις" μοιαζει ο πιο καταλληλος ψυχολογος να περιγραψει τους Ελληνες του 2011 μ.Χ
Καταλαβαινω οτι σας εχουν πιπιλησει το μυαλο τα ΜΜΑποβλακωσης,καταλαβαινω οτι οταν ξαφνικα βρισκεσται ξεβρακωτοι απο εκει που φοραγατε μεταξωτα βρακακια ειναι καπως.....
Ομως καποια στιγμη τα ψεμματα τελειωνουν,ο καθε κατεργαρης στον παγκο του κλπ κλπ
Πρωτα απ-ολα θα προτεινα να ακουσετε το ποντκαστ 6/6 του Μ.Ανδρουλακη ο οποιος περιγραφει ακριβως τι συμβαινει και τι προκειται να συμβει ΑΝ δεν αλλαξουν ορισμενα πραγματα.
Για την κατασταση της Ελλαδας ΔΕΝ φταινε οι ξενοι αλλα οι ΓΚΡΗΚ ιθαγενεις.
Η παραπληροφορηση παει συννεφο...ο καθε πικραμενος ανοιγει ενα μπλογκ και απο εκει που πεταλωνε μυγες τωρα μιλαει για οικονομια μικρο κ μακρο οικονομια και αλλοι που και αυτοι ξεψειρηζαν γρυλλους διαδιδουν φημες και αυτοι για να πουν τον πονο τους και ετσι η καθε @@ρια καποιου γιγαντωνεται και θεριευει με τα σημερηνα αποτελεσματα....και θυμιζω πως σε μια μερα εγιναν ΠΟΛΛΟΙ Γκρηκ χρηματιστες και αφου τα εχασαν ολα εφταιγαν ολοι οι αλλοι εκτος απο αυτους...η Μοσαντ,οι Εβραιοι,οι Αμερικανοι οι Γερμανοι οι Ιαπωνες και οι Ανουνακι του Λιακοπουλου.Εμενα δεν ηρθε κανεις να με απειλησει για να παιξω στο χρηματιστηριο...μπορει να ετυχε μονο σ-εμενα.
Αυτομαστιγωνομαστε συνεχεια...ζηταμε λεφτα για να μπαλοσουμε @@κιες που εχουν γινει αλλα παραλληλα φωναζουμε οτι χρεωκοπουμε και μεσα σε μια παγκοσμια κριση ε-απαιτουμε να μας δωσουν ΠΑΛΙ λεφτα αυτοι που εμεις απο την αλλη κραζουμε!
Διαμαρτυριες και αλλες @@ριες θα ειχαν νοημα σε μια κοινωνια κοινωνικα ηθηκη και δικαιη..στην μπανανια δεν εχει κανενα νοημα...διαμαρτυρωμαστε γιατι τα θελουμε ολα οπως πριν...δλδ..φουλ της φοροδιαφυγης,της μιζας,του φακελωματος,του ξερεις ποιο δοντι εχω εγω,του αναπηρου που παιρνει επιδωμα ενω δεν ειναι αναπηρος,του περιφερειαρχη που δινει δουλειες στον αδερφο του κ παραλληλα σε 5 κοματοσκυλα,το ρουσφετι,το γλυψιμο,τον "καταληλοτερο" που μιλαει οποτε αυτος γουσταρει και αν γουσταρει κλπ κλπ
Και για να μην νομιζει κανεις οτι μιλαω εκ του ασφαλους...εγω απο της Ελληνικες @@ εχασα πολλα λεφτα και πληρωνω ακομα περισσοτερα στην Ελλαδα ,ομως απο την αλλη καταλαβαινω οτι αν δεν αλλαξουν τα πραγματα Ελλαδα δεν θα υπαρχει και Ελλαδα δεν θα υπαρχει γιατι πολλοι δεν καταλαβαν τι σημαινει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ακομα και τωρα αρνουνται να το καταλαβουν....
Οσο αναφορα ορυκτο πλουτο που μπορει να μας ξελασπωσει...δεν τα πολυπιστευω γιατι αν υπηρχε θα ειχαν φροντησει καποιοι να τα ξεπουλησουν.
Αυτο που χρειαζεται σημερα η Ελλαδα και ο Ελληνας ειναι εκτος απο το κραξιμο -βαζω και τον ευατο μου μεσα- και την ξερωλιαση, ειναι ΛΥΣΕΙΣ πραγματικες και οχι ουτοπικες,δραση,ομονοια και τολμη...οταν περασει η κριση μπορουμε και παλι σαν πρωτα να βγαζουμε ο ενας το ματι του αλλου.
super_toto
09/06/2011, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Πρωτα απ-ολα θα προτεινα να ακουσετε το ποντκαστ 6/6 του Μ.Ανδρουλακη ο οποιος περιγραφει ακριβως τι συμβαινει και τι προκειται να συμβει ΑΝ δεν αλλαξουν ορισμενα πραγματα.
Άσε , την άποψη ότι θα μας σώσει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους την έχουν πει κι άλλοι. Δεν χρειάζεται να μας την πει και το αριστερό πόκεμον με την πράσινη χλαμύδα.
Κολαούζο του Παπαντρέου κι αυτός. Αλήθεια, το μνημόνιο το ψήφισε αυτός ή όχι (ρητορική ερώτηση).
[B να ακουσετε το ποντκαστ 6/6 του Μ.Ανδρουλακη ο οποιος περιγραφει ακριβως τι συμβαινει και τι προκειται να συμβει ΑΝ δεν αλλαξουν ορισμενα πραγματα.
[/B]
Και μόνο που αναφέρεις τον μεγαλύτερο πολιτικό και κομματικό κωλοτούμπα φαίνεται ότι τελικά εσύ έχεις μαύρα μεσάνυχτα από τα όσα έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα...
Μήπως δεν είναι οι άλλοι οι ξερώλες;
μα γιατι αυτοι που ψηφιστηκαν δεν ειναι προσωπικοτητες?
εδω εκαναν αγωνα να μας πεισουν για το ποσο θεος ειναι ο γαπ και οι λοιποι
και μια αφελης απορια. οσοι ειναι υπερ μιας κυβερνησης προσωπικοτητων μπορουν να μας πουν ποιοι θα επιλεξουν αυτες τις "προσωπικοτητες"?
ο ανδρουλακης εχει βρει το μηνα που θρεφει τους 11. ειναι βουλευτης επικρατειας, το 8αρι πεφτει ανελειπως, φυσικα ψηφιζει ΟΛΑ τα νομοσχεδια και αυτος το παιζει και καλα "ειμαι στην απεξω"
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑ...:mad:
Cpt. Haddock
09/06/2011, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑ...:mad:
:rotflmao: :rotflmao: :bawl: :lol:
δεν θα με χαλαγε ναχα τα χερια μου πανω στη συντροφισσα μαρια
ειδικα καμια 15ετια πριν....
Εχετλαίος
09/06/2011, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
δεν θα με χαλαγε ναχα τα χερια μου πανω στη συντροφισσα μαρια
ειδικα καμια 15ετια πριν....
Νεκρόφιλος;
:confused:
:a53: :a53: :a53:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Νεκρόφιλος;
:a53: :a53: :a53:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
εφτυσα τον καφε ρε βλακα!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Άσε , την άποψη ότι θα μας σώσει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους την έχουν πει κι άλλοι. Δεν χρειάζεται να μας την πει και το αριστερό πόκεμον με την πράσινη χλαμύδα.
Κολαούζο του Παπαντρέου κι αυτός. Αλήθεια, το μνημόνιο το ψήφισε αυτός ή όχι (ρητορική ερώτηση).
Εξαρταται πως αντιλαμβανόμαστε το χρωσταω λεφτα!!
υπαρχει περιπτωση ο υπερχρεωμενος να βαζει αυτος τους ορους και οχι ο πιστωτης?
Δηλαδη εχει παει ποτε κανενας σε τραπεζα και εχει πει κοιτα θα μου δωσεις δανειο αλλα με τις προυποθεσεις που βαζω εγω και οχι εσυ που θα μου δωσεις τα λεφτα και αν σου αρεσει??? :confused:
Αν τωρα πουμε δεν χρωσταει τιποτα η Ελλαδα δεν αναγνωριζουμε κανενα χρέος κλπ και σας κανει χαρουμενους δεν νομιζω οτι θα ειστε το ιδιο χαρουμενοι αν τα "αφεντικα σας " στην δουλεια σας πουν δεν αναγνωριζω κανενα μισθο,δεν σου χρωσταω τιποτα.
Αυτο λεγεται αφερεγγυότης και δεν υπαρχει περιπτωση να δει η Ελλαδα ποτε ουτε κονγκολεζικο φραγκο υπο μορφη δανειου.
Εγω λοιπον ρωταω αφου εχουμε αντιληφθει ποια ειναι η πραγματικοτητα τι θα εκανε καποιος απο εμας αφήνοντας εξω τα φανταστικά σεναρια χρυσου,πετρελαιου,αεριου,ουρανιου κλπ.
@ gigenis φώτισε με ,με το τι γινεται γιατι υπαρχει περιπτωση να εχω μαυρα μεσανυχτα...πες μου τι ξερεις?
Εχετλαίος
09/06/2011, 12:19
Εγω λοιπον ρωταω αφου εχουμε αντιληφθει ποια ειναι η πραγματικοτητα τι θα εκανε καποιος απο εμας αφήνοντας εξω τα φανταστικά σεναρια ...πετρελαιου,αεριου,....
Καθόλου φανταστικά, όπως αποδεικτικά προέκυψε...
Αυτοσκοπός ήταν, κολλητέ μου.
:wave2:
@ gigenis φώτισε με ,με το τι γινεται γιατι υπαρχει περιπτωση να εχω μαυρα μεσανυχτα...πες μου τι ξερεις?
Δεν είμαι μάγος να σε φωτίσω..... αλλά δεν μπορείς να βαφτίζεις ξερώλες όσους έχουν αντίθετη άποψη επειδή είπε μια παπαριά ο Ανδρουλάκης.
Επίσης δεν μιλάνε όλοι για άρνηση τους χρέους, αλλά για έλεγχο του χρέους. Από που προήρθε, ποιοι ευθύνονται (πολιτικοί, εταιρείες - Εγχώριοι και μη) και πόσο από αυτό είναι νόμιμο για να το πληρώσουμε.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση πρεμούρα από απλούς ανθρώπους (από τους πολιτικούς το καταλαβαίνω είναι υπάλληλοι) για το αν θα πάρουν τα λεφτά τους οι τραπεζίτες!!!
Πρώτα οι μισθοί, συντάξεις, παιδεία και υγεία... κι αν περισσέψει κάτι τότε θα το δώσουμε στα νόμιμα χρέη κι όχι το αντίθετο!
Υ.Γ. Άσχετο και σχετικό ταυτόχρονα εδώ και δύο μήνες τα διόδια του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα θα έπρεπε να κλείσουν καθώς σύμφωνα με την σύμβαση τα έργα θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 32 μήνες... πράγμα που δεν έγινε!! αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν τα λαμόγια να εισπράττουν κανονικά και βαφτίζουν τον κόσμο μπαταχτσή! Να χαιρόμαστε τους πολιτικούς και την δικαοσύνη!!
super_toto
09/06/2011, 12:35
Εξαρταται πως αντιλαμβανόμαστε το χρωσταω λεφτα!!
υπαρχει περιπτωση ο υπερχρεωμενος να βαζει αυτος τους ορους και οχι ο πιστωτης?
Δηλαδη εχει παει ποτε κανενας σε τραπεζα και εχει πει κοιτα θα μου δωσεις δανειο αλλα με τις προυποθεσεις που βαζω εγω και οχι εσυ που θα μου δωσεις τα λεφτα και αν σου αρεσει??? :confused:
Αν τωρα πουμε δεν χρωσταει τιποτα η Ελλαδα δεν αναγνωριζουμε κανενα χρέος κλπ και σας κανει χαρουμενους δεν νομιζω οτι θα ειστε το ιδιο χαρουμενοι αν τα "αφεντικα σας " στην δουλεια σας πουν δεν αναγνωριζω κανενα μισθο,δεν σου χρωσταω τιποτα.
Αυτο λεγεται αφερεγγυότης και δεν υπαρχει περιπτωση να δει η Ελλαδα ποτε ουτε κονγκολεζικο φραγκο υπο μορφη δανειου.
Εγω λοιπον ρωταω αφου εχουμε αντιληφθει ποια ειναι η πραγματικοτητα τι θα εκανε καποιος απο εμας αφήνοντας εξω τα φανταστικά σεναρια χρυσου,πετρελαιου,αεριου,ουρανιου κλπ.
Φανταστικό σενάριο είναι το ότι θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το χρέος , όπως υποστηρίζει ο ΓΑΠ και τα κατοικίδιά του (ανδρουλάκης βλέπε).
Είμαστε σε καλό δρόμο να φτάσουμε τα 400 δις χρέος και βλέπω ότι οι φίλοι μας είναι πρόθυμοι να μας δώσουν άλλα 90 για να πίασουμε την 500αρα που κερδίζει. Με άλλα λόγια χρέος διπλάσιο από το ΑΕΠ. Αν το να απολήρώσεις τέτοιο χρέος δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ε δεν ξέρω τι είναι.
1 ως γνωστον δεν εχει σημασια τοσο ποσα χρωστας αλλα η ικανοτητα σου να αποπληρωνεις. και μεις εχουμε διαλυμενη παραγωγικη βαση η οποια εντος -αυτης της- εε δεν ανασυντιθεται
2 ως γνωστον επισης οσα πιο πολλα χρωστας τοσο μεγαλυτερη διαπραγματευτικη δναμη εχεις στη λογικη οτι ο δανειστης θα χασει, εσυ χαμενος εισαι. ποσο μαλλον οταν μιλαμε για κρατος που καλθπτεται απο το διεθνες δικαιο περι εθνικης κυριαρχιας δηλ. δεν μπορει να απωλεσει δημοσια περιουσια (πραγμα που υπαρχει στο υπογραφεν μνημονιο)
3 συγχαρητηρια για το νεο κεφαλκο φορο που ετοιμαζουν. μεγαλα τζιμανια στο υπ.οικ. προσωπικοτητες....
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4634854
Εκτακτη εισφορά για τέσσερα χρόνια
Θα ισχύσει αναδροµικά από το 2010 και αντικαθιστά τη µείωση αφορολογήτου και την εξίσωση του φόρου πετρελαίου
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Πρώτα οι μισθοί, συντάξεις, παιδεία και υγεία... κι αν περισσέψει κάτι τότε θα το δώσουμε στα νόμιμα χρέη κι όχι το αντίθετο!
Υ.Γ. Άσχετο και σχετικό ταυτόχρονα εδώ και δύο μήνες τα διόδια του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα θα έπρεπε να κλείσουν καθώς σύμφωνα με την σύμβαση τα έργα θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 32 μήνες... πράγμα που δεν έγινε!! αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν τα λαμόγια να εισπράττουν κανονικά και βαφτίζουν τον κόσμο μπαταχτσή! Να χαιρόμαστε τους πολιτικούς και την δικαοσύνη!!
Καλά είναι όταν γράφουμε κάτι να έχουμε τσεκάρει αν ισχύει....
Αυτό με την πληρωμή πρώτα μισθών κλπ και μετά ότι περισσέψει στο "νόμιμο" χρέος δεν παίζει...
Πρώτα και κύρια γιατί το αν ένα χρέος είναι "νόμιμο" ή όχι δεν το αποφασίζουμε εμείς...Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για αυτό και δυστυχώς αυτοί που απόφασίζουν για την "νομιμότητα" ή όχι σε μεγάλο βαθμό είναι αυτοί που τους χρωστάμε...
Και για να ξέρεις, χρέος που δημιουργήθηκε από νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση έχει μηδαμινές πιθανότητες να χαρακτηριστεί παράνομο. Απ' όσο ξέρω δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Το γιατί και πως το συζητάμε άμα θες...
Και τι σημαίνει "ότι περισσέψει" ??? Κι αν δεν περισσέψει ??? ( που ΔΕΝ θα φτάσει ούτε για μισθούς-συντάξεις - πόσο μάλλον να περισσέψει...)
Άρα ουσιαστικά μιλάς για στάση πληρωμών και χρεοκοπία....Δεν είναι απαραίτητα μια ΜΗ επιλογή, αλλά μην το παρουσιάζεις ως απλή "άρνηση πληρωμής μη νομίμου χρέους", επειδή ακούγεται καλύτερα... Χρεοκοπία είναι και έτσι θα χαρακτηριστεί με ότι αυτό συνεπάγεται...
όσο για τα έργα των δρόμων έχε υπ' όψιν ότι λόγω ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ κατά πρώτο λόγο δεν έχουν ολοκληρωθεί, γιαυτό και έχει δοθεί νόμιμη παράταση... :wave2:
1 εχει γινει στο εκουαδορ, στη ρωσια το 98 στην αργεντινη το 01 κλπ
2 πρωτα πληρωνοντι μισθοι συνταξεις και μετα οτι αλλο. δες συνταγμα της ελλαδος
1 εχει γινει στο εκουαδορ, στη ρωσια το 98 στην αργεντινη το 01 κλπ
2 πρωτα πληρωνοντι μισθοι συνταξεις και μετα οτι αλλο. δες συνταγμα της ελλαδος
στο εκουαδόρ απ' όσο ξέρω υπήρχε δικτακτορία και γιαυτό ΜΕΡΟΣ του χρέους χαρακτηρίστηκε επαχθές...
στην ρωσία ΔΕΝ έγινε στάση πληρωμών....
Στην Αργεντινή έγινε...και ήταν πράγματική και πλήρης χρεοκοπία....αυτό λέω και γώ...
όσο αφορά το Σύνταγμα....Ξέχνα το καλύτερα γιατί και πρώτα εμείς οι ίδιοι και να είσαι σίγουρος αν χρειαστεί οι πιστωτές το έχουμε κάνει κουρελόχαρτο... :wave2:
Το ότι σύμφωνα με τους νόμους φαίνεται "νόμιμη" η διάλυση τους κράτους από πολιτικούς, τραπεζίτες και εργολάβους δεν σημαίνει και ότι είναι ηθικό.
Πολλά από τα χρέη σαφώς και δεν είναι νόμιμα γιατί τα νούμερα τα μαγείρεψαν με την βοήθεια συμβούλων που ήδη είναι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα και δίκες στις ΗΠΑ.
Ακόμη κι αν δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο για άρνηση χρέους αυτό δεν σημαίνει ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα στήσουμε κώλο επειδή το λένε οι τραπεζίτες....
Κώλο θα στήσουμε ότι κι αν γίνει...Ίσως μπορέσουμε να διαλέξουμε στάση... :rolleyes:
μες στην αισιοδοξια εισαι ρε φιλε!
Όσοι έχετε (ακόμη) δουλειά συνεχίστε να δίνετε το μισθός σας για τη σωτηρία των τραπεζών....
εγώ ούτε δουλειά έχω, ούτε εισοδήματα, ούτε περιουσία για να τους δώσω... όποτε στα παπάκια μου!!!!
Μόνο την ζωή μου έχω κι όταν σταματήσουν να με ανέχονται όσοι με ανέχονται θα την διαθέσω όπως μου την βαρέσει εκείνη τη στιγμή....
Δεν είμαι μάγος να σε φωτίσω..... αλλά δεν μπορείς να βαφτίζεις ξερώλες όσους έχουν αντίθετη άποψη επειδή είπε μια παπαριά ο Ανδρουλάκης.
Επίσης δεν μιλάνε όλοι για άρνηση τους χρέους, αλλά για έλεγχο του χρέους. Από που προήρθε, ποιοι ευθύνονται (πολιτικοί, εταιρείες - Εγχώριοι και μη) και πόσο από αυτό είναι νόμιμο για να το πληρώσουμε.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση πρεμούρα από απλούς ανθρώπους (από τους πολιτικούς το καταλαβαίνω είναι υπάλληλοι) για το αν θα πάρουν τα λεφτά τους οι τραπεζίτες!!!
Πιστευω οτι δεν ακουσες το ποντκαστ και παρανοησες προς τα που στοχευει το ξερωλες.
Υπαρχει ο γενικος λογως που μπορει καποιος να συμφωνει και τα επιμερους που μπορει καποιος να διαφωνει.
Δεν εθεσα το ποντκαστ του Ανδρουλακη ως μετρο συγκρισης.
@@ρια ειναι κατι αναλογα με την κριση του καθενα.
Για τους ΠΑΣΟΚους ειναι @@ριες αυτα που λεει η ΝΔ,ΚΚΕ κλπ και τουμπαλιν.Το απολυτο ειναι μονο στα μαθηματικα και την Μοναρχια.
Η μικρη λεπτομερεια ειναι οτι οταν μπηκες στην ΕΕ,γινεσαι μια πολιτεια αμερικανικου μοντελλου και τα περι εθνικης κυριαρχιας δεν υπαρχουν .Αν δεν ειχαμε το οικονομικο προβλημα κανενας δεν θα φωναζε αν οι Γερμανοι επερναν τον ΟΤΕ οι Βελγοι την ΔΕΗ ,Ολλανδοι τις Πτανες.
Η Αργεντινη να θυμησω οτι ειναι μια απο τις λιγες χωρες αυταρκης που μπορει ναζησει και χωρις εισαγωγη ειδων πρωτης αναγκης.
Στην Ελλαδα ΔΕΝ παραγεις τιποτα!!
Ακομα και αν σου χαρησουν το χρεως παλι απο την αλλη μερα θα αρχησεις να χρωστας...κοιτα γυρω σου οτι ΔΕΝ εχεις τιποτα made in Greece εκτος απο τα ντουβαρια του σπιτιου/κτηριου
Ακομα και αν σου χαρησουν το χρεως παλι απο την αλλη μερα θα αρχησεις να χρωστας...κοιτα γυρω σου οτι ΔΕΝ εχεις τιποτα made in Greece εκτος απο τα ντουβαρια του σπιτιου/κτηριου
ΑΚΡΙΒΩΣ.... Με ελλείματα της τάξης των 25 (σήμερα) και 35 (το 2009) δις ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ, ότι και να γίνει με το χρέος - ακόμα και να το διαγράψουνε εθελοντικά (εεε...λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα...), αυτό θα ξαναδημιουργείται σαν την Λερναία Ύδρα...
Αν δεν καταφέρουμε να μηδενίσουμε το έλλειμα ΤΑΧΙΣΤΑ, χαίρι και προκοπή δεν υπάρχει...
super_toto
09/06/2011, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
ΑΚΡΙΒΩΣ.... Με ελλείματα της τάξης των 25 (σήμερα) και 35 (το 2009) δις ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ, ότι και να γίνει με το χρέος - ακόμα και να το διαγράψουνε εθελοντικά (εεε...λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα...), αυτό θα ξαναδημιουργείται σαν την Λερναία Ύδρα...
Αν δεν καταφέρουμε να μηδενίσουμε το έλλειμα ΤΑΧΙΣΤΑ, χαίρι και προκοπή δεν υπάρχει...
Ναι μόνο που το έλλειμα καλπάζει ακριβώς επειδή πρέπει να αποπληρώνεις το χρέος.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.... ΠΡΑΞΕΙΣ...
Με σχετική πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεωργίου Προβόπουλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής, δημιουργήθηκε με κωδικό 26132462 «Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους....
228733
Ναι μόνο που το έλλειμα καλπάζει ακριβώς επειδή πρέπει να αποπληρώνεις το χρέος.
Σε έναν βαθμό ΝΑΙ...αλλά επίσης καλπάζει γιατί έχεις ένα τεράστιο, αντιπαραγωγικό, σπάταλο, διεφθαρμένο κράτος, και γιατί το εμπορικό σου ισοζύγιο μεταξύ εισαγωγών-εξαγωγών είναι για κλαματα...
Και επειδή το χρέος είναι (ή θεωρείται) ανελαστικό τουλάχιστον στο οικονομικό σύστημα που ζούμε και κινούμαστε, μια κυβέρνηση που θέλει να σώσει την πατρίδα (ή την παρτίδα) θα έπρεπε ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ των εκλογών και πριν η κατάσταση φθάσει στα σημερινά χάλια να δώσει όλο της το βάρος στα υπόλοιπα...
Φάγαμε σχεδόν 20 μήνες για να αρχίσουμε να ψελλίζουμε δειλά-δειλά για αποκρατικοποιήσεις (που πλέον λόγω της ανάγκης μας δεν θα είναι αποκρατιποιήσεις αλλά βιαστικό ξεπούλημα), κλείσιμο άχρηστων οργανισμών και απολύσεις υπεράριθμων κηφήνων, τσάκισμα φοροδιαφυγής, περιορισμό του κράτους κλπ... Και στο ίδιο διάστημα αυξάνοντας παράλογα τους φόρους οδηγήσαμε σε τρελλή ύφεση και ανεργία και το υγειές κομμάτι του ιδιωτικού τομέα (γιατί υπάρχει και το κρατικοδίαιτο...) που είναι και το μόνο που θα μπορούσε να απορροφήσει κάποιους κραδασμούς από το συμμάζεμα του δημοσίου...
Τώρα βοήθειά μας... :rolleyes:
el_hymador
09/06/2011, 14:01
.
el_hymador
09/06/2011, 14:03
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_6317.html#more
228742
super_toto
09/06/2011, 14:20
Σε έναν βαθμό ΝΑΙ...αλλά επίσης καλπάζει γιατί έχεις ένα τεράστιο, αντιπαραγωγικό, σπάταλο, διεφθαρμένο κράτος, και γιατί το εμπορικό σου ισοζύγιο μεταξύ εισαγωγών-εξαγωγών είναι για κλαματα...
Και επειδή το χρέος είναι (ή θεωρείται) ανελαστικό τουλάχιστον στο οικονομικό σύστημα που ζούμε και κινούμαστε, μια κυβέρνηση που θέλει να σώσει την πατρίδα (ή την παρτίδα) θα έπρεπε ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ των εκλογών και πριν η κατάσταση φθάσει στα σημερινά χάλια να δώσει όλο της το βάρος στα υπόλοιπα...
Φάγαμε σχεδόν 20 μήνες για να αρχίσουμε να ψελλίζουμε δειλά-δειλά για αποκρατικοποιήσεις (που πλέον λόγω της ανάγκης μας δεν θα είναι αποκρατιποιήσεις αλλά βιαστικό ξεπούλημα), κλείσιμο άχρηστων οργανισμών και απολύσεις υπεράριθμων κηφήνων, τσάκισμα φοροδιαφυγής, περιορισμό του κράτους κλπ... Και στο ίδιο διάστημα αυξάνοντας παράλογα τους φόρους οδηγήσαμε σε τρελλή ύφεση και ανεργία και το υγειές κομμάτι του ιδιωτικού τομέα (γιατί υπάρχει και το κρατικοδίαιτο...) που είναι και το μόνο που θα μπορούσε να απορροφήσει κάποιους κραδασμούς από το συμμάζεμα του δημοσίου...
Τώρα βοήθειά μας... :rolleyes:
Ορθόν. Δεν διαφώνώ ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις (ως ένα βαθμό) ούτε με το συμμάζεμα γενικά.
Αλλά ακόμα και αν με κάποιο μαγικό τρόπο μαζέψουμε το μαγαζί, πάλι θα έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό των δαπανών , να αποτελείται από τόκους και χρεωλύσια. Άρα όσο και να σφίξεις τους κώλους, όσο και αν μαζέψεις τις υπόλοιπες δαπάνες, πάντα θα έχεις ένα αγγούρι στον πωπουδάκο, το οποίο θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.
Ορθόν. Δεν διαφώνώ ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις (ως ένα βαθμό) ούτε με το συμμάζεμα γενικά.
Αλλά ακόμα και αν με κάποιο μαγικό τρόπο μαζέψουμε το μαγαζί, πάλι θα έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό των δαπανών , να αποτελείται από τόκους και χρεωλύσια. Άρα όσο και να σφίξεις τους κώλους, όσο και αν μαζέψεις τις υπόλοιπες δαπάνες, πάντα θα έχεις ένα αγγούρι στον πωπουδάκο, το οποίο θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.
Οι αποκρατικοποιήσεις είναι αναγκαίες.. κι αυτό γιατί ένα μαγαζί πρέπει να βγάζει κέρδος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που το μαγαζί ανήκει σ' εμάς τότε αν βγάλει κέρδος θα πρέπει να αποδωθεί είτε πισω σε εμάς και/είτε να γίνει επένδυση για την ίδια την εταιρεία.. Εδώ όμως και χρέη έχει και οι μισθοί (πολλών) είναι τρομαχτικοί..
Η μόνη λύση γενικότερα είναι η ανάπτυξη.. με όποιο τρόπο.. χωρίς αυτή, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από το τέλμα.
Αν είμαστε μάγκες και θέλουμε να κάνουμε σωστή κοινωνική πολιτική, ας τα καταφέρουμε κι ας τις αγοράσουμε μετά πίσω από τους ιδιώτες.. Αλλά εμείς έχουμε μάθει να κάνουμε κηδείες με ξένα κόλλυβα.
Εχετλαίος
09/06/2011, 14:28
Η μόνη λύση γενικότερα είναι η ανάπτυξη.. με όποιο τρόπο.. χωρίς αυτή, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από το τέλμα.
Πές τα χρυσόστομε!
Πές τα διότι 50-60 δενδρά πάμε και φυτεύουμε και έρχονται αμέσως και μας τα ξεπατώνουνε!
Ούτε τον κόπο ούτε τα έξοδα σκέπτονται!
Που να δεις ανάπτυξη μετά, ε;
:mad:
Μαζί σου....Αλλά η ανάπτυξη δεν διατάσεται... Δημιουργείται...
Και την στιγμή που το κράτος δεν έχει χρήματα για Δημόσιες επενδύσεις (εδώ που τα λέμε περιέκοψε άγρια και τις ήδη προγραμματισμένες :rolleyes: ) ο μόνος που μπορεί να φέρει ανάπτυξη είναι ο ιδιώτης...
Και για να το κάνει πρέπει να επενδύσει.
Και για να επενδύσει πρέπει να έχει απέναντί του βλέψεις κερδοφορίας και όχι ένα ηλίθιο και εχθρικό κράτος, ούτε μια φορολογία του 45% και μονιμο-έκτακτες εισφορές...
Τώρα απλώς θα βαφτίσουμε το όσο-όσο ξεπούλημα ως "επενδύσεις" και θα νομίσουμε ότι κάτι κάναμε....Αμ δε... :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_6317.html#more
Τώρα ρε hym ...ειλικρινά....πέρα απ' τον Καζάκη, υπάρχει άνθρωπος, που να κατέχει την οικονομική, και να πιστέψει ότι μπορούν να εφαρμοσθούν μέτρα όπως π.χ.
-Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας
-Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.
-Να εθνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) και να αξιοποιηθεί για συμφωνίες με το εξωτερικό για την παραγωγική τους αξιοποίηση και την άμεση εισροή συναλλάγματος.
χωρίς να πάμε σε πόλεμο (πραγματικό) με ότι πετάει στον ουρανό...????
Το μοντέλο των οικονομιών κεντρικού σχεδιασμού, δοκιμάστηκε και (δυστυχώς) απέτυχε.Αυτά, μου φαίνονται πισωγύρισμα, και όχι μοντέλο ανάπτυξης στον 21 αιώνα
Μαζί σου....Αλλά η ανάπτυξη δεν διατάσεται... Δημιουργείται...
Και την στιγμή που το κράτος δεν έχει χρήματα για Δημόσιες επενδύσεις (εδώ που τα λέμε περιέκοψε άγρια και τις ήδη προγραμματισμένες :rolleyes: ) ο μόνος που μπορεί να φέρει ανάπτυξη είναι ο ιδιώτης...
Και για να το κάνει πρέπει να επενδύσει.
Και για να επενδύσει πρέπει να έχει απέναντί του βλέψεις κερδοφορίας και όχι ένα ηλίθιο και εχθρικό κράτος, ούτε μια φορολογία του 45% και μονιμο-έκτακτες εισφορές...
Τώρα απλώς θα βαφτίσουμε το όσο-όσο ξεπούλημα ως "επενδύσεις" και θα νομίσουμε ότι κάτι κάναμε....Αμ δε... :rolleyes:
+954 δεν διαφωνώ πουθενά.
Cpt. Haddock
09/06/2011, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
[....]-Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.[...]
Με τη λογική του Καζάκη στα φόρουμ θα υπάρχει και πολιτικός κομμισάριος :bigcry:
super_toto
09/06/2011, 15:36
Οι αποκρατικοποιήσεις είναι αναγκαίες.. κι αυτό γιατί ένα μαγαζί πρέπει να βγάζει κέρδος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που το μαγαζί ανήκει σ' εμάς τότε αν βγάλει κέρδος θα πρέπει να αποδωθεί είτε πισω σε εμάς και/είτε να γίνει επένδυση για την ίδια την εταιρεία.. Εδώ όμως και χρέη έχει και οι μισθοί (πολλών) είναι τρομαχτικοί..
Αν είμαστε μάγκες και θέλουμε να κάνουμε σωστή κοινωνική πολιτική, ας τα καταφέρουμε κι ας τις αγοράσουμε μετά πίσω από τους ιδιώτες.. Αλλά εμείς έχουμε μάθει να κάνουμε κηδείες με ξένα κόλλυβα.
Δεν ισχύουν κατ ανάγκη αυτά (περι κέρδους) όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά. Τα δημόσια αγαθά και όλα όσα λογίζονται ως τέτοια, δεν είναι απαραίτητο να φέρνουν κέρδος στο κράτος. Αυτό είναι μια παράμετρος μόνο. Το κοινωνικό όφελος είναι άλλη μια που πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν. Ένα ακραίο παράδειγμα είναι πχ το νέρό. Σε μια χώρα που η απόκτηση , επεξεργασία και διανομή του νερού, είναι ζημιογόνα για το κράτος, το κράτος δεν μπορεί να ούτε να σταματήσει την παροχή νερού, ούτε να το αναθέσει σε κάποιον ιδιώτη ο οποίος θα ανεβάσει τις τιμές σε επίπεδα που δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο το αγαθό από όλους. Απλά πρέπει να περιορίσει τις ζημιές στο ελάχιστο και να τις καλύψει από άλλα έσοδα του κράτους.
Στον αντίποδα έχουμε τον ΟΣΕ (χεχε). Δηλαδή ένα δημόσιο οργανισμό, του οποίου οι υπηρεσίες είναι εντελώς ελαστικές, είναι αντίστοιχες με τις υπηρεσίες των σιδηροδρόμων της Ινδίας πριν από 410 χρόνια (λέμε τώρα) και η μαύρη τρύπα για το κράτος είναι αντίστοιχη ενός ελλείμματος μικρής χώρας. Ε σε αυτή την περίπτωση λες "πάρ τον πούλο ΟΣΕ". Και αυτό βέβαια έχει κόστος σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως πχ ανεργία , κοινωνική αναστάτωση κτλ.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Είναι σύνολο δράσεων που δεν βλέπω να γίνονται ποτέ στην Ελλάδα. Όσο υπάρχουν μονιμότητα στο δημόσιο και πελατιακές σχέσεις δεν αλλάζει τίποτα. Τι να το κάνεις να πουλήσεις τον ΟΣΕ για ψίχουλα αν πρέπει να πληρώνεις τόσες χιλιάδες υπαλλήλους τους οποίους θα μετατάξεις. Ότι έγινε και με την Ολυμπιακή δηλαδή.
Όσο για την ανάπτυξη , από μόνη της σαν οικονομική έννοια δεν βλέπω να μας έκανε και πολύ καλό. Και επι Σημίτη είχαμε ανπάπτυξη και βαρβάτη υποτίθεται, και επι Καραμανλή. Βέβαια κανεις δεν μας είπε ότι η ανάπτυξη ήταν απλή λογιστική εγγραφή προερχόμενη από δανεισμό. Συνεπώς τέτοια ανάπτυξη να λείπει.
Αυτό που έχει σημασία είναι η αυτάρκεια. Η αυτάρκεια σε ζωτικούς πόρους της οικονομίας είναι απαραίτητη. Έτσι θα προκύψει και υγιής ανάπτυξη. Βέβαια όλες οι κυβερνήσεις από το 81 και μετά, κάνουν ότι μπορούν να να μην έχουμε αυτάρκεια και να βασιζόμαστε στις εισαγωγές με επακόλουθο βέβαια το καλπάζον χρέος.
el_hymador
09/06/2011, 15:39
Τώρα ρε hym ...ειλικρινά....πέρα απ' τον Καζάκη, υπάρχει άνθρωπος, που να κατέχει την οικονομική, και να πιστέψει ότι μπορούν να εφαρμοσθούν μέτρα όπως π.χ.
-Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας
-Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.
-Να εθνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) και να αξιοποιηθεί για συμφωνίες με το εξωτερικό για την παραγωγική τους αξιοποίηση και την άμεση εισροή συναλλάγματος.
χωρίς να πάμε σε πόλεμο (πραγματικό) με ότι πετάει στον ουρανό...????
Το μοντέλο των οικονομιών κεντρικού σχεδιασμού, δοκιμάστηκε και (δυστυχώς) απέτυχε.Αυτά, μου φαίνονται πισωγύρισμα, και όχι μοντέλο ανάπτυξης στον 21 αιώνα
...να παμε...σε πολεμο εννοω και το γραφω εχοντας πληρη συνειδηση αυτου που γραφω.
Εχω εναν κολλητο φιλο χρηματιστη και οποτε ανοιγουμε κουβεντα μου πρηζει τα αρχιδια γιατι δεν μπορει να ξεκολησσει απο τις αγορες και τους δεικτες και ολες αυτες τις μαλακιες... τα βλεπει ολα μεσα απο ενα διαφορετικο πρισμα, ειναι και σχεδον μια 15ετια στη δουλεια και εχει μπολισατει για τα καλα...
Απο αυτο θελω να ξεκολησσουμε με οποιοδηποτε τιμημα ρε παιδι μου! Διθενεις αγορες και τραπεζες και πουτσες...Να γινουμε η Κουβα της Ευρωπης; Να γινουμε!
Δε νομιζω οτι με ημιμετρα και διορθωτικες κινησεις θα βγαλει πουθενα το πραγμα, με τα σωληνακια ειμαστε, κλινικα νεκροι και θα συνεχισουμε να ειμαστε ετσι για παααααααααααααρα πολυ καιρο ακομη.
Ακουω γυρω μου πολυ κοσμο που απαιτει μεγαλυτερη δυναμικοτητα απο το κοινωνικο φαινομενο που συμαβαινει, απο την αλλη ομως οι ιδιοι λειτουργουν με ηττοπαθεια και μοιρολατρια... μερικοι το ριχνουν στις ιδεολογικες μπαλαφαρες για να απαλυνουν τις τυψεις τους που κοτευουν ( ; )
Το να ψαχνουμε μια "επανασταση" κομμενη και ραμενη στα μετρα μας, μου θυμιζει κατι γκομενες που περιμενουν τον ιδανικο πριγκηπα πανω στο λευκο αλογο... και τελικα μενουν στο ραφι.
Τωρα παρουσιαζεται μια ευκαιρια. Πρωτη φορα μετα απο χρονια. Δεν ξερω αν θα βγαλει πουθενα αλλα την ακολουθω και θα συνεχισω να την ακολουθω.
Δεν μπορω να ακουω μαλακιες απο καναπεδατους φιλοσοφους του τυπου "που ηταν ολοι αυτοι πριν 5 χρονια;". Πνιγμενοι και καπελωμενοι απο τη μαλακια που συνεβαινε γυρω τους ηταν... δηλαδη τι σκατα; Ολοι κλεβαμε η ολοι ζουσαμε με διακοποδανεια; Απλα τωρα αυτοι οι ανθρωποι βγηκαν απο το παρασκηνιο στο προσκηνιο. Τσα!
(Λιγο οτι να ναι το κειμενακι, sorry, αλλα κανει πολυ ζεστη, το πρωϊ βαρεσα ενα 6ωρο δουλεια στην υπαιθρο με στολη εργασιας και ετοιμαζομαι να ξαναπαω...)
guzzistas
09/06/2011, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
...να παμε...σε πολεμο εννοω και το γραφω εχοντας πληρη συνειδηση αυτου που γραφω.
Εχω εναν κολλητο φιλο χρηματιστη και οποτε ανοιγουμε κουβεντα μου πρηζει τα αρχιδια γιατι δεν μπορει να ξεκολησσει απο τις αγορες και τους δεικτες και ολες αυτες τις μαλακιες... τα βλεπει ολα μεσα απο ενα διαφορετικο πρισμα, ειναι και σχεδον μια 15ετια στη δουλεια και εχει μπολισατει για τα καλα...
Απο αυτο θελω να ξεκολησσουμε με οποιοδηποτε τιμημα ρε παιδι μου! Διθενεις αγορες και τραπεζες και πουτσες...Να γινουμε η Κουβα της Ευρωπης; Να γινουμε!
Δε νομιζω οτι με ημιμετρα και διορθωτικες κινησεις θα βγαλει πουθενα το πραγμα, με τα σωληνακια ειμαστε, κλινικα νεκροι και θα συνεχισουμε να ειμαστε ετσι για παααααααααααααρα πολυ καιρο ακομη.
Ακουω γυρω μου πολυ κοσμο που απαιτει μεγαλυτερη δυναμικοτητα απο το κοινωνικο φαινομενο που συμαβαινει, απο την αλλη ομως οι ιδιοι λειτουργουν με ηττοπαθεια και μοιρολατρια... μερικοι το ριχνουν στις ιδεολογικες μπαλαφαρες για να απαλυνουν τις τυψεις τους που κοτευουν ( ; )
Το να ψαχνουμε μια "επανασταση" κομμενη και ραμενη στα μετρα μας, μου θυμιζει κατι γκομενες που περιμενουν τον ιδανικο πριγκηπα πανω στο λευκο αλογο... και τελικα μενουν στο ραφι.
Τωρα παρουσιαζεται μια ευκαιρια. Πρωτη φορα μετα απο χρονια. Δεν ξερω αν θα βγαλει πουθενα αλλα την ακολουθω και θα συνεχισω να την ακολουθω.
Δεν μπορω να ακουω μαλακιες απο καναπεδατους φιλοσοφους του τυπου "που ηταν ολοι αυτοι πριν 5 χρονια;". Πνιγμενοι και καπελωμενοι απο τη μαλακια που συνεβαινε γυρω τους ηταν... δηλαδη τι σκατα; Ολοι κλεβαμε η ολοι ζουσαμε με διακοποδανεια; Απλα τωρα αυτοι οι ανθρωποι βγηκαν απο το παρασκηνιο στο προσκηνιο. Τσα!
(Λιγο οτι να ναι το κειμενακι, sorry, αλλα κανει πολυ ζεστη, το πρωϊ βαρεσα ενα 6ωρο δουλεια στην υπαιθρο με στολη εργασιας και ετοιμαζομαι να ξαναπαω...)
Κι εγώ μαζί σου ... πάμε γερά!!!
Στον αντίποδα έχουμε τον ΟΣΕ (χεχε). Δηλαδή ένα δημόσιο οργανισμό, του οποίου οι υπηρεσίες είναι εντελώς ελαστικές, είναι αντίστοιχες με τις υπηρεσίες των σιδηροδρόμων της Ινδίας πριν από 410 χρόνια (λέμε τώρα) και η μαύρη τρύπα για το κράτος είναι αντίστοιχη ενός ελλείμματος μικρής χώρας. Ε σε αυτή την περίπτωση λες "πάρ τον πούλο ΟΣΕ". Και αυτό βέβαια έχει κόστος σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως πχ ανεργία , κοινωνική αναστάτωση κτλ.
Έχεις δίκιο! Οι κρατικές επιχειρήσεις πρέπει να προσφέρουν κι όχι να θησαυρίζουν οι διευθυντές, διοικητές, πολιτικοί....
Και με τον ΟΣΕ αυτό ακριβώς έγινε. Δεν ήταν ζημιογόνος τον έκαναν τα λαμόγια! Δείτε τι έκαναν στον σταθμό της Θεσσαλονίκης.... έδωσαν ολόκληρο το χώρο σε έναν ιδιώτη με συμβόλαιο του κώλου κι αυτός το έκοψε σε μαγαζάκια και το υπενοικίασε σε άλλους και χέστηκε στο χρήμα... προφανώς και οι διευθυντάδες που του το νοίκιασαν.... κι αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα από τη μάσα δεκαετιών!
http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/181118-Ιδού-τα-χαράτσια-για-το-2011-Μέτρα-6,5-δισ-ευρώ
κυβέρνηση θα λάβει διορθωτικά δημοσιονομικά μέτρα ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ φέτος για να εξασφαλίσει την τήρηση των στόχων για το έλλειμμα. Ακολουθεί πίνακας των μέτρων για το 2011, όπως αναφέρονται στην έκθεση της τρόικας. Σύμφωνα με όσα επικαλείται το πρακτορείο Reuters, προβλέπονται:
1) Περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ύψους 800 εκατ. ευρώ
2) Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου κατά 100 εκατ. ευρώ
3) Περικοπές στις επιχορηγήσεις δημοσίων οργανισμών από καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ
4) Περικοπές ιατροφαρμακευτικών δαπανών κατά τουλάχιστον 310 εκατ. ευρώ
5) Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων κατά τουλάχιστον 833 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται μειώσεις σε επικουρικές και πάγωμά τους έως το 2015)
6) Λοιπές περικοπές δαπανών 165 εκατ. ευρώ (π.χ. ΟΤΑ)
7) Περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 350 εκατ. ευρώ αφορούν μόνιμες περικοπές)
8) Αυξήσεις φόρων ύψους 2,45 δις ευρώ (αυξήσεις ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% από τον Σεπτέμβριο, αύξηση φόρων ακίνητης περιουσίας, περικοπή φοροαπαλλαγών, αλλαγές στη φορολογία για τα τσιγάρα, ΕΦΚ σε αναψυκτικά, φυσικό αέριο, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτοι φόροι σε μοτοσυκλέτες, οχήματα και πισίνες, αυξημένα πρόστιμα για αυθαίρετα και ρύθμιση πολεοδομικών παραβάσεων, φορολογία σε γιωτ και ιδιωτικά σκάφη, έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, μείωση αφορολογήτου σε εφάπαξ, τέλη σε πιστωτικές κάρτες και στις επιταγές.
9) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον 629 εκατ. ευρώ
Επίσης, σε προγραμματισμό των ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης ακινήτων του δημοσίου ανά τρίμηνο, από τώρα μέχρι και το τέλος του 2015, έχει προχωρήσει η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση.
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2011
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ
3ο τρίμηνο 2011
ΕΥΑΘ 40% τουλάχιστον
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 100% παραχώρηση
ΟΠΑΠ 100% παραχωρηση
ΟΛΘ 23,3%
ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ 100%
4ο τρίμηνο
ΟΛΠ 23,1%
ΕΑΒ 99,8%
ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 34%
ΔΕΠΑ 55%
ΔΕΣΦΑ 31%
ΤΡΑΙΝΟΣΕ 100%
ΛΑΡΚΟ 55,2%
ALPHABANK 0,6%
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1,2%
ΟΔΙΕ (ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ) 100%
ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 100%(ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ)
ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 49%
ΕΛΒΟ 72,6%
ΟΠΑΠ 34%
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 1η ΦΑΣΗ
4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Airbus
AKINHTA ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2012
1ο τρίμηνο
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 21%
ΕΛΛ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 35,5%
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1,3
ΑΓΡΟΤΙΚΗ 38,6% minimum
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ 100%
ΕΛΤΑ 40% minimum
ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ 100%
2ο τρίμηνο
ΕΥΔΑΠ 27,3%
ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ 100%
ΑΚΙΝΗΤΑ
3ο τρίμηνο
ΔΕΗ 17%
ΕΛΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (1) 100
ΤΟΠΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 100%
4ο τρίμηνο
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 2Η ΦΑΣΗ
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΨΗΦΙΑΚΗ (1) 100%
ΕΥΑΘ?
ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ (1) 100%
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2013
1ο τρίμηνο 2011
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ 100%
ΤΟΠΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (2) 100%
2ο τρίμηνο
ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ 100%
3ο τρίμηνο
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ (2) 100%
4ο τρίμηνο
ΨΗΦΙΑΚΗ 100%
ΕΥΔΑΠ
ΕΛΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (2)
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2014
ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (3) 100%
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2015
ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (4) 100%
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2011
2ο τρίμηνο400 εκατ ευρώ
3ο τρίμηνο1, 7 δισ.
4οτρίμηνο5 δισεκατομμύρια ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2012
1ο τρίμηνο7 δισεκατομμύρια ευρώ
2ο τρίμηνο9 δισεκατομμύρια ευρώ
3οτρίμηνο11 δισεκατομμύρια ευρώ
4οτρίμηνο15 δισεκατομμύρια ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2013
1ο τρίμηνο17 δισεκατομμύρια ευρώ
2ο τρίμηνο18 δισεκατομμύρια ευρώ
3οτρίμηνο20 δισσεκατομύρια ευρώ
4οτρίμηνο22 δισεκατομμύρια ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2014
35 δισεκατομμύρια ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2015
ΣΥΝΟΛΟ 50 δισεκατομμύρια ευρώ
:beer: :beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
09/06/2011, 16:16
[...]8) Αυξήσεις φόρων ύψους 2,45 δις ευρώ (αυξήσεις ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% από τον Σεπτέμβριο, αύξηση φόρων ακίνητης περιουσίας, περικοπή φοροαπαλλαγών, αλλαγές στη φορολογία για τα τσιγάρα, ΕΦΚ σε αναψυκτικά, φυσικό αέριο, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτοι φόροι σε μοτοσυκλέτες, οχήματα και πισίνες, αυξημένα πρόστιμα για αυθαίρετα και ρύθμιση πολεοδομικών παραβάσεων, φορολογία σε γιωτ και ιδιωτικά σκάφη, έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, μείωση αφορολογήτου σε εφάπαξ, τέλη σε πιστωτικές κάρτες και στις επιταγές. [....]
Kαι μετά αναρωτιέστε εαν πρέπει ακομη να παραμείνετε οι μαλακες πολιτες αυτού του κράτους που μια ζωη το πληρώνουν ή να την κάνετε για έξω
Όσοι υποστηρίζουν ότι λύσεις εφικτές δεν υπάρχουν,λογικό είναι να μη τις βρουν και ποτέ.
Κανένας πολιτικός ή οικονομολόγος δεν θα μας βγάλει ποτέ από την κρίση.
Ο μόνος που θα μας βγάλει είναι ο εαυτός μας.
Ο καθένας από μας πρέπει να γυρίσει το διακοπτάκι,κι από κει που ήτανε ο κακομαθημένος αρχοντοχωριάτης,να κάτσει να αναλογιστεί αν προτιμάει την πραγματική ζωή ή την εικονική.
Η εικονική όμως έχει αντάλλαγμα την ψυχή του.
Πρέπει να κάνει ο Έλληνας ΤΩΡΑ μία στροφή 360 μοιρών,για να αλλάξει την ελλάδα και να βγει από το αδιέξοδο.
Και άν το κάνει τώρα θα είναι κι απ'τους πρώτους,γιατί μετά από το δικό μας,έχουνε να σκάσουνε κι άλλα κανόνια.Μεγαλύτερα!
Κι αυτοί που νομίζουνε ή μάλλον ΕΛΠΙΖΟΥΝΕ, ότι η ζωή τους θα συνεχίσει να είναι όπως πριν,γουστάρουνε να κάθονται να τους χαιδεύουνε τ'αυτιά διάφοροι Καζάκηδες και Χαζάκηδες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ernti
Πρέπει να κάνει ο Έλληνας ΤΩΡΑ μία στροφή 360 μοιρών,για να αλλάξει την ελλάδα και να βγει από το αδιέξοδο.
Ama kanei strofi 360 moiron pali ta idia skata tha kanei.:lol: :lol:
Sori alla...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ama kanei strofi 360 moiron pali ta idia skata tha kanei.:lol: :lol:
Sori alla...
:rotflmao: Της νύχ(σ)τας τα καμώματα..:rotflmao:
Ρίξτε μια ματιά στο μεσοπρόθεσμο......
mesoprothesmo.pdf (http://www.bouleuterion.gr/images/stories/bteam/mesoprothesmo.pdf)
Αν είχα τσιγάρο θα το άναβα τώρα.....
Ελπίζω να βουλιάξει το σύνταγμα το 3ήμερο!!!
Εχετλαίος
10/06/2011, 09:36
Ελπίζω να βουλιάξει το σύνταγμα το 3ήμερο!!!
Γιατί; Δεν ξέρουμε που μένουνε;
Μα οι ανίκανοι μας βιάζουν και ξεπουλάνε τα πάντα για να γίνει το χρέος μας το 2015 400 δισ αντί για 500 και όχι για να μειωθεί!!!!!!!!!
Οι μισοί νέοι είναι άνεργοι και οι μισοί γέροι ζουν με παξιμάδια απλά και μόνο για να πληρώνουμε τόκους!!!
KAI H EYDAP ειναι κερδοφορα. και μιλαμε για μονοπωλιο και για ΝΕΡΟ. ΝΕΡΟ
για να μην μιλησουμε για δεη, οπαπ κλπ
ρε παιδες οταν μια δεκο δεν ειναι κερδοφορα και την αγοραζει ενας ιδιωτης αυτο σημαινει οτι μπορει να γινει ετσι δεν ειναι? αρα γιατι να μην την κανουμε εμεις?
επισης μην πεφτετε στην παγιδα. οι δημοσιες συγκοινωνιες σε ολο το κοσμο επιδοτουνται διοτι εκτς απο τους ισολογισμους υπαρχει και τα κοινωνικα/περιβαλλοντικα οφελη. αν ισχυε το ροιακο κοστος εισητηριοου τοτε το λεωφορειο θα κοστιζε 2,8 ευρω (μελετες υπ.μεταφορων) . θεωρειτικαθα ειχε ισοσκελισμενα εσοδα-εξοδα διοτι με αυτη τη τιμη δεν θα ειχε πελατες...
ΥΓ Ο πεταλωτης "μαλωσε" τον τσιπρα επειδη ειπε οτι εφαρμοζονται τακτικες πινοτσετ και θατερ. το ιδιο ειπε και ο ανωμεριτης, προεδρος ολπ και πιο πασοκ δεν γινεται "ακομα και οι οπαδοι του θατσερισμου μετανιωσαν για τις τακτικες τους, δεν νοειται χωρα χωρις δημοσιο ελεγχο στα κυρια λιμανια της"
Εχετλαίος
10/06/2011, 09:41
Μα οι ανίκανοι μας βιάζουν και ξεπουλάνε τα πάντα για να γίνει το χρέος μας το 2015 400 δισ αντί για 500 και όχι για να μειωθεί!!!!!!!!!
Οι μισοί νέοι είναι άνεργοι και οι μισοί γέροι ζουν με παξιμάδια απλά και μόνο για να πληρώνουμε τόκους!!!
Kαι σε ξαναρωτώ! Ουδείς γνωρίζει που μένουνε;
super_toto
10/06/2011, 09:44
Kαι σε ξαναρωτώ! Ουδείς γνωρίζει που μένουνε;
Με τόσα ακίνητα που έχουν, μικρή πιθανότητα να πέσεις μέσα.
Μα καλά αυτό τώρα είναι απάντηση;
Στο παιδί που μεγαλώνεις τι θα πεις;
Αυτή ήταν η χωρά που ζούσα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, γι αυτό τώρα πλήρωνε τα λάθη μου;
Ευτυχώς στη πιο κρίσιμη φάση της ζωής μου η φύση φρόντισε και μου στέρησε τη δυνατότητα αναπαραγωγής... κι έτσι τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να λογοδοτήσω στα παιδιά μου.
Οι υπόλοιποι απορώ πως κοιμάστε τα βράδια.....
Εχετλαίος
10/06/2011, 09:53
Στο παιδί που μεγαλώνεις τι θα πεις;
Την αλήθεια
ρε παιδες οταν μια δεκο δεν ειναι κερδοφορα και την αγοραζει ενας ιδιωτης αυτο σημαινει οτι μπορει να γινει ετσι δεν ειναι? αρα γιατι να μην την κανουμε εμεις?
Να σου πω εγώ.....είσαι για παράδειγμα η ΔΕΗ της Γαλλίας και θες να αγοράσεις την ΔΕΗ της Ελλάδας με 10 τούβλα.......ενώ αξίζει ας πούμε 20.
Πιάνεις το πουστράκι τον υπουργό και του χώνεις δυο μύρια στην τσέπη.
Πλερώνεις κάνα δυο Προτοσάλτες, Τέλογλους, Ανδριανόπουλους και Μάνους και αρχίζουν τις μαλακίες στα δελτία των 8:00
Μετά αρχίζει -ο υπουργός- της μαλακίες με τον μάνατζερ της ΔΕΗ (τον οποίο έχει ο ίδιος διορίσει) και με το προσωπικό της....αρχίζουν οι απεργίες....λιώνουν τα παγωτά ..... σαπίζουν τα κρέατα.....βγαίνει ο Αυτιάς το πρωί και λέει στους συνταξιούχους.......ΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.....ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ......
και την αγοράζεις στα 10 τούβλα και δεν ανήγει και ρουθούνι
αυτά
Εχετλαίος
10/06/2011, 10:13
Να σου πω εγώ.....είσαι για παράδειγμα η ΔΕΗ της Γαλλίας και θες να αγοράσεις την ΔΕΗ της Ελλάδας με 10 τούβλα.......ενώ αξίζει ας πούμε 20.
Πιάνεις το πουστράκι τον υπουργό και του χώνεις δυο μύρια στην τσέπη.
Αυτός πλερώνει κάνα δυο Προτοσάλτες, Τέλογλους, Ανδριανόπουλους και Μάνους και αρχίζουν τις μαλακίες στα δελτία των 8:00
Μετά αρχίζει -ο υπουργός- της μαλακίες με τον μάνατζερ της ΔΕΗ (τον οποίο έχει ο ίδιος διορίσει) και με το προσωπικό της....αρχίζουν οι απεργίες....λιώνουν τα παγωτά ..... σαπίζουν τα κρέατα.....βγαίνει ο Αυτιάς το πρωί και λέει στους συνταξιούχους.......ΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.....ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ......
και την αγοράζεις στα 10 τούβλα και δεν ανήγει και ρουθούνι
αυτά
Έλαααααααα!
Δεν γίνονται αυτά!!!!
:wacko:
Cpt. Haddock
10/06/2011, 10:15
[...]ρε παιδες οταν μια δεκο δεν ειναι κερδοφορα και την αγοραζει ενας ιδιωτης αυτο σημαινει οτι μπορει να γινει ετσι δεν ειναι? αρα γιατι να μην την κανουμε εμεις?[...]
Το οτι μπορεί μια ΔΕΚΟ να γινει κερδοφόρα δε σημαίνει οτι μπορεί να το κάνει ο οποιοσδηποτε :winka:
Έλαααααααα!
Δεν γίνονται αυτά!!!!
Για δες ποια εταιρία θα πάρει το ΕΛ. ΜΠΕΝΙ ΖΕΛΟΝ και την Εγνατία........:winka: :D
Εχετλαίος
10/06/2011, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το οτι μπορεί μια ΔΕΚΟ να γινει κερδοφόρα δε σημαίνει οτι μπορεί να το κάνει ο οποιοσδηποτε :winka:
Nαι αλλά υποτίθεται ότι τις ΔΕΚΟ δεν τις διοικούν οι "οποιοιδήποτε"! Αλλιώς δεν δικαιολογήται το μισθολόγιό τους!
Ε;
Εχετλαίος
10/06/2011, 10:19
Για δες ποια εταιρία θα πάρει το ΕΛ. ΜΠΕΝΙ ΖΕΛΟΝ και την Εγνατία........:winka: :D
Άσε ρε πάρεδρε, γνωστά αυτά...
Εδώ δώσανε την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού άξονα της Κρήτης εργολαβία στην Εγνατία ενώ γι' αυτό το λόγο συστήσανε πρόσφατα τις Κρητικές Υποδομές ΑΕ.
Εξόφθαλμο ρεεεεεεεε
:a31:
Cpt. Haddock
10/06/2011, 10:20
Nαι αλλά υποτίθεται ότι τις ΔΕΚΟ δεν τις διοικούν οι "οποιοιδήποτε"! Αλλιώς δεν δικαιολογήται το μισθολόγιό τους!
Ε;
Υποτίθεται.
Σκέψου οτι στη ΔΕΗ είχαμε για χρονια τον Παλαιοκρασα ο οποίος παρ΄ολιγο να την φουντάρει
Δεν κάνω διαχωρισμό ιδιωτικού/δημόσιου τομέα εδω, ο κακός μανατζερ παντού θα αποτύχει (πχ ABN AMRO και Rijkman Groening... )
Μ' αρέσει που ρωτάς ρε Ιωσήφ... Θα πας εσύ στου "κακόμοιρους λιμενεργάτες" των 100.000 ετησίως, ή στους "σκληρά εργαζόμενους μηχανοδηγούς" των 80.000 ετησίως, ή στους σκληρά εργαζόμενους στο κανάλι της Βουλής να τους εξηγήσεις γιατί πρέπει οι αποδοχές τους να πέσουν 5 φορές κάτω, ή γιατί περισσότεροι από τους μισούς πρέπει να πάνε σπίτια τους γιατί ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να ζεσταίνουν καρέκλες ???
επισης μην πεφτετε στην παγιδα. οι δημοσιες συγκοινωνιες σε ολο το κοσμο επιδοτουνται διοτι εκτς απο τους ισολογισμους υπαρχει και τα κοινωνικα/περιβαλλοντικα οφελη. αν ισχυε το ροιακο κοστος εισητηριοου τοτε το λεωφορειο θα κοστιζε 2,8 ευρω (μελετες υπ.μεταφορων) . θεωρειτικαθα ειχε ισοσκελισμενα εσοδα-εξοδα διοτι με αυτη τη τιμη δεν θα ειχε πελατες...
Στα έχω ξαναπέι αλλά δεν το καταλαβαίνεις... Άυτά που λές για επιδότηση εισιτηρίων είναι σωστά και έχουν λογική, αλλά ΜΟΝΟ όσο τα ελλείματα και τα κόστη κρατιούνται σε ένα αποδεκτό επίπεδο.... Να το χέσω αν αντι για πχ 2,8 ευρώ που θα έπρεπε να ήταν ένα ισοσκελισμένο εισιτήριο ο επιβάτης πληρώνει τώρα 1,00 αλλά τελικά μέσω των ελλειμάτων αυτό στην πραγματικότητα φτάνει να στοιχίζει στο κοινωνικό σύνολο 10,00.... Τι είδους "κοινωνική" πολιτική είναι αυτή...
Πάρε παράδειγμα τον ΟΣΕ.
Αν βάζαμε στην ζυγαριά από την μια το τι επιβατοχιλιόμετρα έχει μεταφέρει ο ΟΣΕ τα τελευταία 20 χρόνια, και τις συνθήκες δικτύου του που αντιστοιχούν στην δεκαετία του 70 συγκριτικά με οποιαδήποτε Ευρωπαική χώρα, και από την άλλη το συνολικό έλλειμα από την λειτουργία του που είναι πάνω πάνω από 10 δις, τότε θα έβλεπες ότι ίσως και να σύμφερε καλύτερα να τους στέλναμε όλους με πληρωμένο ταξί....Τι κοινωνικοπεριβαντολογική πολιτική και μαλακίες μου λές μετά...
κοιτα πλακα
κανω τη φορολογικη δηλωση ξαδελφου μου οδηγος στα λεωφορεια 23 χρονια.
εκκαθαριστικο: 22.300. ειναι απο αυτους που παιρνουν "100.000 το χρονο" οπως ελεγε και ο κεφαλογιαννης και γραφεις και συ.
φιλε εχεις ανεβει σε κοντεινερ να καθοδηγεις γερανους στα λιμανια?
πραγματικα αυτοι ευθυνονται. για αυτο και τα παιδια των πολιτικων δεν γινονται πια γιατροι και δικηγοροι. βαζουν βυσμα να τους κανουν λιμενεργατες και μηχανοδηγους
οσο για τον οσε αστο εισαι τελειως εκτος....
Cpt. Haddock
10/06/2011, 10:29
[...]οσο για τον οσε αστο εισαι τελειως εκτος....
Δεν είναι...
Απο την Κοζάνη είσαι και θα ξέρεις τι παίχτηκε. Ανακαίνιση γραμμής και μετα κλείσιμο
Δεν είναι...
Απο την Κοζάνη είσαι και θα ξέρεις τι παίχτηκε. Ανακαίνιση γραμμής και μετα κλείσιμο
Ο εργαζόμενος στον ΟΣΕ αγόρασε τα βαγόνια που δεν χωρούσαν στις ράγες....?????
Φερνουμε το ΦΠΑ εκει που ηταν προ-κρισης,φορολογια λιγο πιο ανεβασμενη,2 φορες τον χρονο σε ΔΥ και συνταξιουχους με εισοδημα ανω των 1000ευρω τους κοβουμε οτι παιρνουν πανω απο τα 1000ευρω...δλδ ΔΥ με μισθο 2/5/10000 θα παρει μονο 1000 συμπεριλαμβανωμενων Βουλευτων,δημαρχων γραμματεων και φαρισαιων για να μην πω οτι στους τελευταιους θα επρεπε να διδεται το επιδομα του ΟΑΕΔ η μια αγροτικη συνταξη,για συνταξεις βουλευτων θα επρεπε να ειναι μονιμα σε αυτα τα επιπεδα-ετσι κ αλλιως εχουν μασησει πολυ χρημα και δεν την εχουν αναγκη- ετσι καποιοι θα μαθουν πως ειναι ενας νεος να ειναι ανεργος και να παιρνει 300 ευρω το μηνα.
Με αυτον τον τροπο εξοικωνομουνται χρηματα τουλαχιστον 2 φορες τον χρονο και συγχρονως καποιος ζει στο πετσι του αυτο που αλλοι ζουν χρονια.
Αν το κρατος θεωρει οτι καποιος μπορει να ζησει με 300ευρω δεν νομιζω οτι θα πειραξει αυτους που περασαν τετοιους νομους.
Κυνηγι αγριο στην φοροδιαφυγη και με μπονους σε οσους δινουν ατομα που φοροδιαφευγουν.
Οτι δεν δηλωνεται και υπαρχει στην κυριοτητα καποιου να δημευεται αμεσσα και με συνοπτικες διαδικασιες να βγαινει προς πωληση σε δημοπρασια.
Αυτο δεν ειναι ρουφιανια -ειναι πατριωτικη πραξη γιατι αυτοι που φοροδιαφευγουν ζουν εις βαρος δικο μας-
Οσοι απασχολουν εργατες στην "μαυρη" να τους καθεται ενα αναδρομικο προστιμο σαν να απασχολουσαν τον εργατη 10 χρονια και να ζητηται η αμεσση με τοκους πληρωμη των ενσημων ασχετα αν ειναι Πακιστανοι,Αφγανοι οι Ελληνες.
Το κυριοτερο τα κλεμμενα πισω και δημευση ολοκληρης της περιουσιας μεχρι και ολων οσων εμπλεκονται...τα κλεμμενα πισω φαινεται οτι το ξεχναμε σιγα σιγα
Με κατι τετοια μετρα πιστευω οτι δεν θα ειχαμε αναγκη τεραστια πακετα.Αλλωστε ειναι και ο λογως που μπηκαμε στο ΔΝΤ.
Αυτα ειναι ορισμενα παραδειγματα αλλα φανταζομαι οτι υπαρχουν και πολλα αλλα που μπορει να προσθεσει κανεις
Cpt. Haddock
10/06/2011, 10:40
Δεν ισχύει αυτο, μην αναπαράγετε δημοσιεύματα άσχετων "δημοσιογράφων"
Αλλα εν προκειμένω, ναι, τα μέλη της επιτροπής προμηθειών ειναι εργαζόμενοι του ΟΣΕ :winka:
Εχετλαίος
10/06/2011, 10:42
Αλλα εν προκειμένω, ναι, τα μέλη της επιτροπής προμηθειών ειναι εργαζόμενοι του ΟΣΕ :winka:
Bλέπεις γιατί είναι τόσο μπλεγμένο το πράμα;
Από που να αρχίξεις να κόβεις κεφάλια και που να σταματήσεις!
:mad:
Δεν ισχύει αυτο,
*Μεγάλη δουλειά με τον ΟΣΕ (ύψους 235 εκατ. ευρώ) ήταν και αυτή που είχε «κλειστεί» το 1997 για 30 ηλεκτροκίνητες μηχανές έλξης και 100 βαγόνια. Αυτά κατασκευάστηκαν από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη Siemens, αλλά βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια αχρησιμοποίητα στη Θεσσαλονίκη, αφού με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο αυτά δεν... τσουλάνε: θέλουν άλλες ράγες.
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=20069808
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 1997 υπογράφηκε άρον άρον μια δεύτερη προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΟΣΕ και Ζίμενς για την προμήθεια επιπλέον 24 ηλεκτρομηχανών, που ήταν εντελώς άχρηστες εκείνη την περίοδο......
http://www.makthes.gr/news/reportage/56528/
αυτα λεμε
ο στυτλιανιδης ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ τις τιμες των εισητηριων καταργωντας ταυτοχρονα γραμμες
στο τελος ελεγε οτι μειωθηκαν οι επιβατες "γιατι με πολεμησε η συντεχνια των εργαζομενων"
πληροφοριακα οι γραμμες στην πελλοπονησο εχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πλατος απο τις γραμμες μακεδονιας. προφανως οι εργαζομενοι το εκαναν
και -σκοπιμως?-μπλεκεται τους εργαζομενους με τους οντως διεφθαρμενους συνδικαλιστες
και μην πει κανεις "αυτους εκλεγουν οι εργαζομενοι" στις συνελευσεις και τις εκλογες δεν πανε ουτε το 20% των εργαζομενων.
προσφατα στις εκλογες της εσηεα η αποχη επιασε 60%.
κανενας δεν εκπροσωπουν οι επαγγελματιες συνδικαλιστες παρα μονο το κομμα τους
και οπως ειχε τεκμηριωσει ο βεργοπουλος
με μ.ο. αμεσης φορολογιας κοντα στον ευρωπαικο μεσο ορο θα ειχαμε εσοδα (μαντεψτε απο ποιους ) κοντα στα 95 δις. οσο το μνημονιο.
ειναι πασιγνωστο οτι οι εφοπλιστες περσι κατεβαλαν φορους 12 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. γνωριζετε οτι εχουν απαλαγη οι κληρονομιες τους? 44 απλλαγες εχουν ρε!
κυκλοφορει ο δασκαλοπουλος και ο λασκαριδης και μιλανε οτι ο λιμενεργατης παινει 100 χιλιαρικα το μηνα!?
βγαινει ο παγκαλος πχ και λεει οτι ο οικοδομος πχ πρεπει να παιρνει συνταξη στα 67!
και μιλαμε για τους μηχανοδηγους και τους λιμενεργατες.....αντε να γεμισει η βουλη με λιμενεργατες των 100 χιλιαδων....
*siemens? τι εγινε ρε παιδια ξεχαστηκε αυτο?
δομημενα? χρηματιστηριο? νεονακης?
και σορρυ αλλα στην επιτροπ[η προμηθειων υπαρχει ενας εργαζομενος και εξι μελη του δ.σ. και δυο ανεξαρτητοι εμπειρογνωμονες
στους δημους η επιτροπη παραλαβης αποτελειται απο δυο αιρετους και εναν υπαλληλο.
με τον καλλικρατη η συμμετοχη εργαζομενου καταργηθηκε. διαβαστε πριν γραψετε.
Φερνουμε το ΦΠΑ εκει που ηταν προ-κρισης,φορολογια λιγο πιο ανεβασμενη,2 φορες τον χρονο σε ΔΥ και συνταξιουχους με εισοδημα ανω των 1000ευρω τους κοβουμε οτι παιρνουν πανω απο τα 1000ευρω...δλδ ΔΥ με μισθο 2/5/10000 θα παρει μονο 1000 συμπεριλαμβανωμενων Βουλευτων,δημαρχων γραμματεων και φαρισαιων για να μην πω οτι στους τελευταιους θα επρεπε να διδεται το επιδομα του ΟΑΕΔ η μια αγροτικη συνταξη,για συνταξεις βουλευτων θα επρεπε να ειναι μονιμα σε αυτα τα επιπεδα-ετσι κ αλλιως εχουν μασησει πολυ χρημα και δεν την εχουν αναγκη- ετσι καποιοι θα μαθουν πως ειναι ενας νεος να ειναι ανεργος και να παιρνει 300 ευρω το μηνα.
Με αυτον τον τροπο εξοικωνομουνται χρηματα τουλαχιστον 2 φορες τον χρονο και συγχρονως καποιος ζει στο πετσι του αυτο που αλλοι ζουν χρονια.
Αν το κρατος θεωρει οτι καποιος μπορει να ζησει με 300ευρω δεν νομιζω οτι θα πειραξει αυτους που περασαν τετοιους νομους.
Κυνηγι αγριο στην φοροδιαφυγη και με μπονους σε οσους δινουν ατομα που φοροδιαφευγουν.
Οτι δεν δηλωνεται και υπαρχει στην κυριοτητα καποιου να δημευεται αμεσσα και με συνοπτικες διαδικασιες να βγαινει προς πωληση σε δημοπρασια.
Αυτο δεν ειναι ρουφιανια -ειναι πατριωτικη πραξη γιατι αυτοι που φοροδιαφευγουν ζουν εις βαρος δικο μας-
Οσοι απασχολουν εργατες στην "μαυρη" να τους καθεται ενα αναδρομικο προστιμο σαν να απασχολουσαν τον εργατη 10 χρονια και να ζητηται η αμεσση με τοκους πληρωμη των ενσημων ασχετα αν ειναι Πακιστανοι,Αφγανοι οι Ελληνες.
Το κυριοτερο τα κλεμμενα πισω και δημευση ολοκληρης της περιουσιας μεχρι και ολων οσων εμπλεκονται...τα κλεμμενα πισω φαινεται οτι το ξεχναμε σιγα σιγα
Με κατι τετοια μετρα πιστευω οτι δεν θα ειχαμε αναγκη τεραστια πακετα.Αλλωστε ειναι και ο λογως που μπηκαμε στο ΔΝΤ.
Αυτα ειναι ορισμενα παραδειγματα αλλα φανταζομαι οτι υπαρχουν και πολλα αλλα που μπορει να προσθεσει κανεις
Φιλε μου εδώ δεν κάνουμε τα απλά....
Παράδειγμα...
'Ολοι ξέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν φύγει προς Ελβετία, Κύπρο, Αγγλία κλπ πάνω από 40 δις (εκτός από αυτά που ήδη από χρόνια ήταν έξω).
Λίγο-πολύ όλοι ξέρουν ότι τουλάχιστον τα μισά από αυτά είναι μαύρα και ο κάτοχός τους αν προσκληθεί από την εφορία δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει....Και επίσης όλοι αυτοί δεν έχουν μεταφέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ έξω....Τόσα και άλλα τόσα θα υπάρχουν από τους ίδιους και εντός της χώρας, είτε σε ζεστό χρήμα, είτε σε περιουσία...
Το ονόματα και τα ποσά είναι πανεύκολο για το κρατος να τα βρεί....
Ας το κάνει λοιπόν και ας δεσμεύσει το 50% των καταθέσεων και της περιουσίας τους (όσο η αντίστοιχη νόμιμη φορολογία αν δηλωνόντουσαν). Αν ο ενδιαφερόμενος αποδείξει εντός 3μήνου ότι καλώς, δηλωμένα, και νομίμως τα έχει, τότε του απελευθερώνονται μαζί με ένα τεράστιο συγγνώμη. Αν όμως όχι, δήμευση και εκποίηση άμεσα...
Πόσα δις λες ότι θα μαζευτούν με αυτόν τον τρόπο ??? Δηλαδή οι Γερμανοί κλπ που αγοράζουν database φοροφυγάδων αντιμετωπίζοντας πολύ μικρότερη φοροδιαφυγή και έχοντας πολύ λιγότερο πρόβλημα από εμάς, είναι ηλίθιοι ???
εδω ρε σεις το "ποντικι" ειχε δημοσιευσει σαν πρωταπριλιατικο οτι το υπ.οικ. αγορασε σιντι με ονοματα φοροφυγαδων και βγηκε αμεσως ο παπ/νου και το διεψευσε....
Πάντως , μην τα βλέπουμε όλα μαύρα….
Η Κυβερνησις ανακοινώσε και μέτρα που θα ανακουφίσουν πραγματικα τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους και θα δώσουν νέα πνοή στην ανάπτυξη του τόπου…
Κατάργηση πόθεν εσχες για αγορά οποιασδήποτε κατοικίας ….
:bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol: :bawl: :bawl:
Cpt. Haddock
10/06/2011, 11:10
*Μεγάλη δουλειά με τον ΟΣΕ (ύψους 235 εκατ. ευρώ) ήταν και αυτή που είχε «κλειστεί» το 1997 για 30 ηλεκτροκίνητες μηχανές έλξης και 100 βαγόνια. Αυτά κατασκευάστηκαν από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη Siemens, αλλά βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια αχρησιμοποίητα στη Θεσσαλονίκη, αφού με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο αυτά δεν... τσουλάνε: θέλουν άλλες ράγες.
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=20069808
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 1997 υπογράφηκε άρον άρον μια δεύτερη προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΟΣΕ και Ζίμενς για την προμήθεια επιπλέον 24 ηλεκτρομηχανών, που ήταν εντελώς άχρηστες εκείνη την περίοδο......
http://www.makthes.gr/news/reportage/56528/
Ακου για να μαθαινεις ωστε να μην την πατας με λαθος δημοσιεύματα (δε φταις εσυ, οι ασχετοι που τα γραφουν φταινε)
Κανενα θεμα με τα βαγονια και τις ραγες δεν υπήρχε σε ΚΑΜΙΑ απο τις προγραμματικές συμφωνιες του ΟΣΕ (είτε για καινουρια, είτε για ανακαινισμενα βαγονια - που τελικα δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες)
Τα βαγόνια κανονικης γραμμης ειναι για αποσταση 1,435 με στανταρ περιτύπωμα. Αν θελουν αλλες ραγες πώς τα πηγαν Θεσσαλονίκη
Οντως ειναι παρατημένα εκει, αλλα για άλλους λογους (ελλειπης συντηρηση, συρικνωση δικτύου, περικοπές δρομολογίων).
Οι 24 ηλεκτράμαξες ήταν συνέχεια αγοράς των πρώτων 6. Μια αγορά δε γινεται με βαση τι εχεις σήμερα ή αύριο, αλλα με βαση τι θα έχεις τα επομενα χρονια. Εκεινη την εποχή (1997) με βαση τον προγραμματισμό των εργων διπλασιασμου και ανακαίνισης, ο άξονας Ειδομένη-Θεσσαλονίκη-Αθηνα θα ήταν ηλεκτροκίνητος έως το 2004.
Για λόγους ξένους με τις προμηθειες του ΟΣΕ (προβλημα στο Καλλιδρομο, προσφυγες στο αστικό κομματι, ανεπάρκειες της ΕΡΓΟΣΕ, κλοπες και δολιοφθορες), αυτο δεν έγινε με αποτέλεσμα οι μηχανες όντως να εκτελουν πολύ μειωμένο έργο. Αλλα δεν εχει να κανει με την προμήθεια.
:wave2: :beer:
[.πληροφοριακα οι γραμμες στην πελλοπονησο εχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πλατος απο τις γραμμες μακεδονιας. προφανως οι εργαζομενοι το εκαναν[...]
Ιωσηφ, η Πελοπόννησος εχει μετρικό δίκτυο απο τη μερα που φτιαχτηκε (για λογους που δεν ειναι του παρόντος), όπως μετρικό δίκτυο είχε και η Θεσσαλία μεχρι το 1997. Πάρα πολλες χώρες εχουν γραμμές με μεικτό εύρος, απο βιομηχανικα/ορεινα των 60cm εως το 1,60m της Ιβηρικής Χερσονήσου
Γι' αυτό και γινονται παραλληλες αγορές ίδιου υλικου (Railbus GTW της Stadler και για το κανονικό και για το μετρικό δίκτυο, με διαφορές στο περιτύπωμα)
:beer:
Ακου για να μαθαινεις ωστε να μην την πατας με λαθος δημοσιεύματα (δε φταις εσυ, οι ασχετοι που τα γραφουν φταινε)
Κανενα θεμα με τα βαγονια και τις ραγες δεν υπήρχε σε ΚΑΜΙΑ απο τις προγραμματικές συμφωνιες του ΟΣΕ (είτε για καινουρια, είτε για ανακαινισμενα βαγονια - που τελικα δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες)
Τα βαγόνια κανονικης γραμμης ειναι για αποσταση 1,435 με στανταρ περιτύπωμα. Αν θελουν αλλες ραγες πώς τα πηγαν Θεσσαλονίκη
Οντως ειναι παρατημένα εκει, αλλα για άλλους λογους (ελλειπης συντηρηση, συρικνωση δικτύου, περικοπές δρομολογίων).
Οι 24 ηλεκτράμαξες ήταν συνέχεια αγοράς των πρώτων 6. Μια αγορά δε γινεται με βαση τι εχεις σήμερα ή αύριο, αλλα με βαση τι θα έχεις τα επομενα χρονια. Εκεινη την εποχή (1997) με βαση τον προγραμματισμό των εργων διπλασιασμου και ανακαίνισης, ο άξονας Ειδομένη-Θεσσαλονίκη-Αθηνα θα ήταν ηλεκτροκίνητος έως το 2004.
Για λόγους ξένους με τις προμηθειες του ΟΣΕ (προβλημα στο Καλλιδρομο, προσφυγες στο αστικό κομματι, ανεπάρκειες της ΕΡΓΟΣΕ, κλοπες και δολιοφθορες), αυτο δεν έγινε με αποτέλεσμα οι μηχανες όντως να εκτελουν πολύ μειωμένο έργο. Αλλα δεν εχει να κανει με την προμήθεια.
:wave2: :beer:
Οκ ...δέχομαι ότι τα πράγματα είναι όπως τα λες.....αυτό που βλέπω να μένει στο τέλος όμως είναι ότι, και τα πληρώσαμε, και δεν φταίει ο εργαζόμενος για το ότι σκουριάζουν.....
AUFGEBRACHT
10/06/2011, 11:26
Πάντως , μην τα βλέπουμε όλα μαύρα….
Η Κυβερνησις ανακοινώσε και μέτρα που θα ανακουφίσουν πραγματικα τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους και θα δώσουν νέα πνοή στην ανάπτυξη του τόπου…
Κατάργηση πόθεν εσχες για αγορά οποιασδήποτε κατοικίας ….
:bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol: :bawl: :bawl:
Γιατί το χτύπημα στη φοροδιαφυγή πού το πάς;;; Το οικονομικό επιτελείο (πως λέμε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του Αφγανιστάν....) ανακάλυψε πως σημαντικό μέρος της φοροδιαφυγής οφείλεται στους αθίγγανους κι ετοιμάζει μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος...Ατσίδες ρε οι πούστηδες!!! Εδώ σου λέει οι ελβετικές τράπεζες έχουν θησαυρίσει από τις καταθέσεις αθιγγάνων και μάλιστα η Ελβετία τους παρέχει λέει και ελβετική υπηκοότητα...
Cpt. Haddock
10/06/2011, 11:27
Οκ ...δέχομαι ότι τα πράγματα είναι όπως τα λες.....αυτό που βλέπω να μένει στο τέλος όμως είναι ότι, και τα πληρώσαμε, και δεν φταίει ο εργαζόμενος για το ότι σκουριάζουν.....
Φταίει και παραφταίει. Γιατι ο εργαζόμενος, απο το 1981 και μετά, πεταξε το πηλικιο και τη σφυρίχτρα, υιοθετησε το φραπε, το ανοιχτο πουκάμισο, την τριχα και την αλυσίδα και δεχτηκε μια χαρά να υπάρχουν τρένα με 4μελες πλήρωμα...
Δεχτηκε μια χαρα οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια (Πειραιά, Λαρισας, Θεσσαλονίκης) να πανε σε διοικητικές θέσεις.
Δέχτηκε μια χαρα να μην έχει γινει καμία πρόσληψη προσωπικού γραμμής απο το 1986 (με εξαιρεση τους προαστιακάριους - γνωστούς και ώς Βερελόπαιδα με τοπο καταγωγης την Αιτωλοακαρνανία), ωστε να δουλεύουν σε ρεπο και αργίες και να πληρώνονται αδρά.
Πάλεψε και επέβαλε το κύκλωμα 2,5 + 2,5 ωρες μηχανοδήγησης....
Φταίει και παραφταίει. Γιατι ο εργαζόμενος, απο το 1981 και μετά, πεταξε το πηλικιο και τη σφυρίχτρα, υιοθετησε το φραπε, το ανοιχτο πουκάμισο, την τριχα και την αλυσίδα και δεχτηκε μια χαρά να υπάρχουν τρένα με 4μελες πλήρωμα...
Δεχτηκε μια χαρα οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια (Πειραιά, Λαρισας, Θεσσαλονίκης) να πανε σε διοικητικές θέσεις.
Δέχτηκε μια χαρα να μην έχει γινει καμία πρόσληψη προσωπικού γραμμής απο το 1986 (με εξαιρεση τους προαστιακάριους - γνωστούς και ώς Βερελόπαιδα με τοπο καταγωγης την Αιτωλοακαρνανία), ωστε να δουλεύουν σε ρεπο και αργίες και να πληρώνονται αδρά.
Δέχθηκε επίσης να γράφονται ψευδείς υπερωρίες (το τρένο και καλα μας έμεινε στη Μεγαλόπολη και πρέπει να διανυκτερεύσουμε) :mad:
Εξακολουθείς να προσπαθείς να με πείσεις ότι για την κατάντια του οργανισμού φταίνε ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι.....και όχι ΚΑΙ οι Υπουργοί και οι Διοικητές του, που και σε αυτά που προαναφέρεις συναίνεσαν αλλά και πάνω στο πτώμα ασέλγυσαν, προς ίδιον όφελος....
notakos600
10/06/2011, 11:47
Τα κλεμμένα δις στην Ελβετία πάντως μόνο σε εργαζόμενους δεν ανήκουν...
Cpt. Haddock
10/06/2011, 11:48
Εξακολουθείς να προσπαθείς να με πείσεις ότι για την κατάντια του οργανισμού φταίνε ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι.....και όχι ΚΑΙ οι Υπουργοί και οι Διοικητές του, που και σε αυτά που προαναφέρεις συναίνεσαν αλλά και πάνω στο πτώμα ασέλγυσαν, προς ίδιον όφελος....
Ρε αδερφε, συμπαιγνία ήταν. Πουθενά αλλου δε φαίνεται τόσο αναγλυφα η κατάντια του συστήματος πασόκ, όσο στον ΟΣΕ.
Διοικήσεις διορισμένες (=αποτυχημενοι βουλευτές), σε αγαστή αρμονία με τις διοικήσεις των σωματείων (απο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), σημειωτέον οτι ο ΟΣΕ έχει μια πληθώρα συνδικαλιστικών οργάνων (όλα αυτα με μελη ΔΣ κλπ φυσικα), κλειδουχοι, σταθμαρχες, συνεργεια γραμμης, μηχανοδηγοι, συνεργεια, εργοστάσια, ολα αυτα και σε τοπικό επιπεδο και φυσικα υπάρχει και πρωτοβάθμιο σωματείο (Ομοσπονδία σιδηροδρομικών)
Έφτιαχναν τα κυκλώματα δρομολογίων με βάση όχι την εξυπηρέτηση του κόσμου αλλα το προσωπικό βόλεμα και όφελος.
Ενα παράδειγμα: Καποια στιγμή συνηψε συμφωνια ο ΟΣΕ με τη ΔΕΗ να μεταφέρει πετρέλαια απο τα ΕΛΔΑ στη Μεγαλόπολη. Ο συρμός (δυο μηχανές, 8-10 βυτια και οχημα προσωπικου), ξεκιναγε απο Κόριθνο, πηγαινε ΕΛΔΑ, φόρτωνε, κατέβαινε Μεγαλόπολη, όλο αυτό σε 15+ ώρες με διπλό κυκλωμα 6 ατόμων. Στην επιστροφή δε, ο συρμός διανυκτέρευε Κόρινθο (νεκρα συρμοχιλιόμετρα). Στη Μεγαλόπολη εκτος έδρας επιδόματα, υπερωρίες και τα συναφη.
Σαν να μην εφτανε αυτό, η ΔΕΗ παραλάμβανε λιγότερο πετρέλαιο απ' όσο περιμενε (κατι γινόταν στη διαδρομή....)
Κάποια στιγμή απήυδησε και τα έκοψε. Βυτία οδικώς απο ΕΛΔΑ για Μεγαλόπολη σε 3 ωριτσες...
Υποψιν οτι τα γράφω αυτα έχοντας 2-3 καλούς φίλους στον οργανισμό, καταρτισμένους (ο ένας με Phd) οι οποίοι χρονια τώρα παλεύουν με δαίμονες εκει μεσα...
ελα ρε φιλε
εργαζομενοι που παλευουν με δαιμονες?
δεν παιρνουν 100 χιλιαρικα το χρονο ?
υπαρχουν και τετοιοι ε?
που δεν μπαινουν σε διαδικασιες εκλογικες γιατι ο συνδικαλισμος ειναι κομματικος
αλλα λοιδωρουνται εξισου
koulis25
10/06/2011, 11:57
το έλαβα με email:
Κι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες…,
Ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, δίνει χορηγία 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει στην Αμερική το 2013!
Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό, λόγω, προφανέστατα, των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης…
Και εμείς έχουμε τις εξής απορίες:
1. Γιατί να μην αναλάβει το βυζαντινό μουσείο, όπως θα ήτανε και το φυσιολογικό, μια τέτοια έκθεση και την ανέλαβε το «άσχετο» Μουσείο Μπενάκη;
2. Πρόσφατα οργανώθηκαν δύο εκθέσεις για το Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη και στο Λούβρο και δεν πληρώσαμε μία, καθώς τέτοιες εκθέσεις είναι περιζήτητες στο εξωτερικό και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα η ελληνική πολιτεία, αφού τα κάλυπταν όλα τα μουσεία υποδοχής. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσουμε κιόλας;
3. Το κυριότερο, πώς θα πληρώσουμε; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όπως ισχυρίζονται, αν δεν κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, η χρεοκοπία είναι μονόδρομος…
4. γιατί φυλάσσεται μυστικό τόσο καιρό και δεν διαφημίζεται κιόλας, αφού πρόκειται για μια τόσο φοβερή ιδέα, στην οποία, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, έπρεπε να «ρίξουμε» τόσα χρήματα και μάλιστα δυο χρόνια πριν; Την ίδια στιγμή που τα δύο βυζαντινά μουσεία στη χώρα μας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρημάτων!
Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί από τον κ. Γερουλάνο, η μητέρα του, ως πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του, κ. Ειρήνη Γερουλάνου, είναι διευθύντρια και… μέλος της διοικητικής επιτροπής, ο πατέρας του υπουργού, κ. Μαρίνος Γερουλάνος!
Εκπληκτικές συμπτώσεις; Πρωτοφανείς γαλαντομίες; ‘Η μια «ξεδιάντροπη» πολιτιστική πολιτική του «εκλεκτού» του πρωθυπουργού, η οποία δρα εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι πρόκειται για…οικογενειακή υπόθεση;
Cpt. Haddock
10/06/2011, 11:59
Λοιδωρούνται γιατι τους παίρνει η μπαλα ρε συ...
Βαλε μια ποδοσφαιρική ομαδα που τρώει τη μια ήττα μετα την άλλη και πεφτει κατηγορίες. Ολοι οι παικτες μαζευουν καρπαζιες απο τους οπαδους...
η οικογενεια γερουλανου ειναι απο τις ισχυροτερες στην ελλαδα. ειναι αλλωστε αμεσοι απογονοι της οικογενειας μπενακη. ειχα δουλεψει με την μητερα του (η οποια ειναι προεδρος στο μουσειο 20 χρονια τωρα) καποια εποχη πριν καμια 7ετια. αριστοκρατια με ολη την εννοια της λεξης και αυτη και ο περιγυρος της
AUFGEBRACHT
10/06/2011, 12:12
Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα πληρώνουν τη σπατάλη και τη γιγάντωση του δημόσιου τομέα,τελεία και παύλα!!!! Όλοι μας έχουμε πείρα τί σημαίνει δημόσιο και τί ποιότητα εξυπηρέτησης λαμβάνεις στην πλειονότητα των δημόσιων υπηρεσιών...Όσο σκληρό και απάνθρωπο κι αν ακούγεται πρέπει να πάρει κόσμος και κοσμάκης δρόμο και επιτέλους να αλλάξει η περίφημη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων!!!! Πήγαινα στην εφορία το χειμώνα και όλα τα γραφεία με ανοιχτά παράθυρα και τα κλιματιστικά στο φούλ ζεστό και στα γραφεία να λύνουν Sudoku...Μια μέρα στο λεωφορείο ένας πιτσιρικάς καυχιόταν στον φίλο του για το γαμάτο PC που απέκτησε με τη σούπερ μνήμη και κάρτα γραφικών και όταν ο άλλος τον ρώτησε πόσο κόστισε του είπε με μια απάθεια..."Άλλαζαν υπολογιστές στην υπηρεσία της μάνας μου και εκεί που χρειάζονταν 7 νέους υπολογιστές εκείνη δήλωσε 8, της είχα πει και τις προδιαγραφές που ήθελα και τον πήρα εγώ και στο γραφείο της πήγαμε τον παλιό μου...δημόσιο ρε φίλε ξέρεις,δεν τους ελέγχει κανείς"... ΤΟ ΔΙΑΝΟΕΙΣΤΕ;;;;;
LsKostas
10/06/2011, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
"Άλλαζαν υπολογιστές στην υπηρεσία της μάνας μου και εκεί που χρειάζονταν 7 νέους υπολογιστές εκείνη δήλωσε 8, της είχα πει και τις προδιαγραφές που ήθελα και τον πήρα εγώ και στο γραφείο της πήγαμε τον παλιό μου...δημόσιο ρε φίλε ξέρεις,δεν τους ελέγχει κανείς"... ΤΟ ΔΙΑΝΟΕΙΣΤΕ;;;;;
απο ενα pc που θα πεταγόταν στα σκουπίδια χρεωκοπήσαμε , :bawl: :bawl: :bawl:
όχι στο οτι πληρωσες 7 και 8 φορες πανω όλα τα δημόσια εργα ,τσεπώνοντας τα λεφτα οι ιδιωτικές εταιρίες :wave2:
LsKostas
10/06/2011, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Τα κλεμμένα δις στην Ελβετία πάντως μόνο σε εργαζόμενους δεν ανήκουν...
Ποιος ασχολειται με το ποιοι εχουν τα λεφτα ??? Που να μπλεξεις με 200-300 οικογενειες τυπου Μπομπολα-Κοκκαλη-Αλαφουζου κτλ
Αφου τα έβγαλαν "νόμιμα" ...
ο δημοσιος (ετσι γενικα και αοριστα ) φταιει , όχι η χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία που έχει εδραιωθει τα τελευταια 10 χρόνια.
η οικογενεια γερουλανου ειναι απο τις ισχυροτερες στην ελλαδα. ειναι αλλωστε αμεσοι απογονοι της οικογενειας μπενακη. ειχα δουλεψει με την μητερα του (η οποια ειναι προεδρος στο μουσειο 20 χρονια τωρα) καποια εποχη πριν καμια 7ετια. αριστοκρατια με ολη την εννοια της λεξης και αυτη και ο περιγυρος της
Αυτό σε χαλάει ή το αν ο Γερουλάνος (και ο κάθε Γερουλάνος) τιμά την καρέκλα του, δεν κλέβει, και προσπαθεί για το καλύτερο ???
Γιατί από την άλλη ξέρω και κάτι φτωχόπαιδα που πριν μπλέξουν με τον σοσιαλισμό δεν τα ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους και τώρα μένουν στην Αεροπαγίτου.... :winka:
Υπ' όψιν δεν γνωρίζω αν ο Γερουλάνος κάνει σωστά την δουλειά του ή όχι, ούτε και ήξερα από που κραταέι η σκούφια του... Σαν παράδειγμα σκέψης το αναφέρω...
LsKostas
10/06/2011, 12:31
Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα πληρώνουν τη σπατάλη και τη γιγάντωση του δημόσιου τομέα,τελεία και παύλα!!!!
Οι μισθωτοι του ιδιωτικου τομεα , να αφησουν τα ευχολογεια και αφου πλητωνται πρωτοι
εδω και πολλα χρονια , με το που σχολασουν απ την δουλεια τους , να πανε σε καμια πλατεια
και να αρχισουν να αυτο-οργανωνονται και να μην τα περιμενουν όλα να γίνουν αυτόματα.
Να ρίξουν και καμια σφαλίαρα σε ΜΕΓΑΛΟ-δημοσιους (όχι στους μικρους - τα παμε αυτα)
Και αν θέλουν ας μην πάνε τριημεράκι ...
Να κάτσουν μαζί μας να αποκλείσουμε την Βουλη.
koulis25
10/06/2011, 12:36
Αυτό σε χαλάει ή το αν ο Γερουλάνος (και ο κάθε Γερουλάνος) τιμά την καρέκλα του, δεν κλέβει, και προσπαθεί για το καλύτερο ???
Γιατί από την άλλη ξέρω και κάτι φτωχόπαιδα που πριν μπλέξουν με τον σοσιαλισμό δεν τα ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους και τώρα μένουν στην Αεροπαγίτου.... :winka:
Υπ' όψιν δεν γνωρίζω αν ο Γερουλάνος κάνει σωστά την δουλειά του ή όχι, ούτε και ήξερα από που κραταέι η σκούφια του... Σαν παράδειγμα σκέψης το αναφέρω...
Λίιιιγο πιο πανω αν διαβάσεις, θα καταλάβεις σε τι τον πείραξε ο Γέρουλαν.
AUFGEBRACHT
10/06/2011, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
απο ενα pc που θα πεταγόταν στα σκουπίδια χρεωκοπήσαμε , :bawl: :bawl: :bawl:
όχι στο οτι πληρωσες 7 και 8 φορες πανω όλα τα δημόσια εργα ,τσεπώνοντας τα λεφτα οι ιδιωτικές εταιρίες :wave2:
Χωρίς παρεξήγηση,είσαι από αυτούς που τους δείχνουν το φεγγάρι και αυτοί κοιτάνε το δάχτυλο ε;;;; Άν εσύ κατάλαβες ότι χρεωκοπήσαμε από ένα PC...οκ...ασχολίαστο
Κανονιστε παλι να γινει δημοσιοι VS ιδιωτικη.:rolleyes:
AUFGEBRACHT
10/06/2011, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Κανονιστε παλι να γινει δημοσιοι VS ιδιωτικη.:rolleyes:
Κάνει κάπως μανιχαϊστικό ε;;;;
Εχετλαίος
10/06/2011, 12:50
Όσο και ο γνωστός μου στα δικαστήρια στην Ευελπίδων που αρνήτω προ δεκαετίας να χρησιμοποπιήσει τον υπολογιστή που του έβαλαν στο γραφείο του, καθότι δεν του έδιδαν επίδομα Η/Υ
AUFGEBRACHT
10/06/2011, 12:52
Όσο και ο γνωστός μου στα δικαστήρια στην Ευελπίδων που αρνήτω προ δεκαετίας να χρησιμοποπιήσει τον υπολογιστή που του έβαλαν στο γραφείο του, καθότι δεν του έδιδαν επίδομα Η/Υ
Άκου και το άλλο...πάω μια μέρα στην εφορία και είχαν απεργία,γιατί λέει τους έκοβαν το επίδομα έγκαιρης καταβολής επιδόματος!!!!
Ελευθερος επαγγελματιας ε?
Εχετλαίος
10/06/2011, 13:01
Άκου και το άλλο...πάω μια μέρα στην εφορία και είχαν απεργία,γιατί λέει τους έκοβαν το επίδομα έγκαιρης καταβολής επιδόματος!!!!
Το μόνο εύκολο: να παραμυθιάσεις μέχρι αηδίας έναν λαό που ζητάει απεγνωσμένα να παραμυθιαστεί μετά από το διάβα απανωτών κακοτοπιών.
Και αυτό έπραξε, κατ' εντολή (http://img217.imageshack.us/img217/4389/chasemanhattanpapandreo.jpg) και ο Ανδρέας Παπανδρεου: έβαλε το μισό πληθυσμό της χώρας στο δημόσιο, ήτοι, μάνι-μάνι, μόνιμη βάση στήριξης σε ότιδήποτε.
Και τον μισό από τον έτερο μισό πληθυσμό σε συνδικαλιστικές παράγκες. Ήτοι πλοκαμός ακόμη και στην πατσαβούρα της καθαρίστριας! Είχα στην ΑΣΔΕΝ καθαρίστρια που αν της ασήμωνες τότε 50-100 χιλιάρικα σου κανόνιζε μετάθεση στο πιτς-φιτίλι!
Ορίστε τώρα! Σερβιρισμένο καλύτερα από ποτέ!
Μια χώρα που δεν έμαθε και πολλά...
:sad:
AUFGEBRACHT
10/06/2011, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ελευθερος επαγγελματιας ε?
Wrong guess!!! Μισθωτός και στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας
LsKostas
10/06/2011, 13:36
Χωρίς παρεξήγηση,είσαι από αυτούς που τους δείχνουν το φεγγάρι και αυτοί κοιτάνε το δάχτυλο ε;;;; Άν εσύ κατάλαβες ότι χρεωκοπήσαμε από ένα PC...οκ...ασχολίαστο
μαλιστα , τα υπολοιπα δεν τα διαβασες ...
Συνεχισε ... φταινε οι δημοσιοι και μονο :wave2: