PDA

View Full Version : ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Εχετλαίος
02/06/2011, 13:08
Δίδομε και κWλο, αμα λάχει να 'ουμ:

http://news247.gr/ellada/eidiseis/oi_ellhnes_etairoi_twn_amerikanwn_sth_soyda_wikileaks.1094106.html

:yuck:

Και τον δίδομε χωρίς περιορισμούς, έτσι; Insane insertions' stories!
:yuck:

Anty12
02/06/2011, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το οτι στο δημόσιο δεν υπάρχει έλεγχος και - κυριως - τιμωρία :winka:

Ενώ για τους ιδιώτες υπάρχει και τιμωρούνται ...???? (από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δημοσίου εννοώ)...???

sniper
02/06/2011, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Ενώ για τους ιδιώτες υπάρχει και τιμωρούνται ...???? (από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δημοσίου εννοώ)...???

Μα όχι, γιατί αν πάει μέσα ο ένας, θα πάει κι ο άλλος :winka:

Cpt. Haddock
02/06/2011, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και γι αυτό ποιος φταίει; Ο υπάλληλος που τα παίρνει, ο προϊστάμενος που δεν τον ελέγχει, ή ο πολιτικός προϊστάμενος που δεν τους ελέγχει (κι αντιθέτως περνάει μια χαρά μέσα στη ρέκλα αφού κανένας δεν θα του πει τίποτα γιατί όλοι είτε είναι στη ρέκλα είτε τα παίρνουν);

Προφανως και ειναι πολιτικο το ζητημα, αρα η ευθυνη ειναι πρωτιστως του πολιτικου προϊσταμένου. Δεν υπάρχει η έννοια εθελοντικός έλεγχος ή αυτοέλεγχος :lol: , πρέπει εκ των άνωθεν να επιβληθει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και γιατί κανένας από το Δημόσιο μέχρι τώρα δεν έχει βγει να φωνάξει ότι γίνονται όλα αυτά αλλά αντίθετα κάθονται και υπομένουν τους χαρακτιρισμούς;

Ωχαδερφισμος, βαρεμάρα, βολεμα, φοβία, συνενοχή.

Οχι βέβαια. Το δημόσιο πασχει απο ελεγκτικούς μηχανισμους, οποτε δεν ελέγχει τα του οίκου του, ειτε ειναι εσωτερικα, ειτε συναλλαγες με τρίτους

sniper
02/06/2011, 13:13
...

Ωχαδερφισμος, βαρεμάρα, βολεμα, φοβία, συνενοχή.

Λυπηρόν.. αλλά αληθές.

sniper
02/06/2011, 13:15
Ρε πατε καλά;

Την περίπτωση Μαντέλη την ξεχνάμε; Βρέθηκε οτι τα παίρνει, τα βάφτισε "χορηγεία" και μας έγραψε στα παπ@ρια του!

THEOD
02/06/2011, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Αυτό είναι ο ιδιωτικός τομέας!! πιο σάπιος από τον δημόσιο και είναι ο κύριος υπεύθυνος που έχουν περάσει τρύπιοι νόμοι και έχει καταντήσει το δημόσιο μαγαζάκι του καθενός!

Ο ιδιωτικός τομέας είναι τόσο καλός ή τόσο κακός όσο το κράτος θέλει να είναι....
Αν πρέπει κάποιοι "δημόσιοι λειτουργοί" να βγάζουν μαύρα, τότε ο ιδιωτικός τομές προσαρμόζεται ανάλογα...
Αν δεν πρέπει κάποιοι να βγάζουν μαύρα τότε πάλι ο ιδιωτικός τομέας προσαρμόζεται... :winka:

iosif
02/06/2011, 13:21
θα υπενθυμισω οτι οι αιρετοι καλυπτονται απο ασυλια

δηλαδη

στην περιπτωση δ. θεσσαλονικης πχ ειναι προφυλακισμενος ενας, μπορει να πιαστουν και δυο-τρεις αλλοι υπαλληλοι αλλα αιρετος δεν θα τιμωρηθει ποινικα

πχ βατοπεδι κλπ

αυτο οδηγει πολλους δημοσιους να μην μιλανε διοτι ξερουν οτι αυτοι θα την πληρωσουν

πχ γνωριζετε οτι ο ταμιας ενος δ.ο ειναι υπολογος διοικητικα και ποινικα για πληρωμη η οποια μπορει να ειναι "προδηλως μη νομιμη" και να υπαρχει κανα τυπικο κολλημα ή λαθος (ακομα και ανορθογραφια) αλλα ο πολιτικος του προισταμενος που υπογραφει την πληρωμη εχει ΜΟΝΟ διοικητικες κυρωσεις?

παιδες το συτημα δεν φτιαχνεται. ξηλωνεται

Εχετλαίος
02/06/2011, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
παιδες το συτημα δεν φτιαχνεται. ξηλωνεται

Νέσκε! Μαζί σου!
Και ίντα θα ράψουμε από πάνω;
:confused:

Anty12
02/06/2011, 13:27
Οχι βέβαια. Το δημόσιο πασχει απο ελεγκτικούς μηχανισμους, οποτε δεν ελέγχει τα του οίκου του, ειτε ειναι εσωτερικα, ειτε συναλλαγες με τρίτους

Αρα ρε Καπ ο ιδιωτικός ανθούσε και πρόκοβε, αφού μπορούσε να λαδώνει και να διαφεντεύει το σύμπαν.......???

Τότε γιατί στο 16% η ανεργία...???

Μη μου απαντήσεις - γιατί ζούσε από τις λαμογιές με το Δημόσιο - γιατί δεν απολύουν μόνο οι κατασκευαστικές που έφτιαχναν γιοφύρια, αλλά και τα μεγάλα ξενοδοχεία, και το Πράκτικερ, και η Vodafone και...και......

...άρα (λέω γω με τα φτωχά μου μακροοικονομικά) ότι και ο ιδιωτικός - που τόσο κόπτονται μερικοί - για το πέος είναι....στρεβλός και κακοδομημένος...σωστά...???

costas81
02/06/2011, 13:29
δεν βγαίνει μάγκες έτσι!!!

και εγώ εργαζόμενος είμαι και η γυναίκα μου το ίδιο.

Η γυναίκα μου δεν γενάει παιδί αλλά σκυλί και δικαιούται 6 μήνες άδεια. Στο δημόσιο δικαιούται το τριπλάσιο και σε περίπτωση που η γυναίκα ανήκει στο ιδιωτικό τομέα και ο άντρας στο δημόσιο ο άντρας παίρνει ένα χρόνο άδεια εγκυμοσύνης!

Και άλλα πολλά..........

:mad:

Anty12
02/06/2011, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81

Η γυναίκα μου δεν γενάει παιδί αλλά σκυλί και δικαιούται 6 μήνες άδεια. Στο δημόσιο δικαιούται το τριπλάσιο και σε περίπτωση που η γυναίκα ανήκει στο ιδιωτικό τομέα και ο άντρας στο δημόσιο ο άντρας παίρνει ένα χρόνο άδεια εγκυμοσύνης!

Και άλλα πολλά..........

Και ποιο είναι το σωστό, να κόψουμε την άδεια του δημόσιου, ή να δώσουμε την ίδια και στον ιδιωτικό...????

costas81
02/06/2011, 13:32
Αρα ρε Καπ ο ιδιωτικός ανθούσε και πρόκοβε, αφού μπορούσε να λαδώνει και να διαφεντεύει το σύμπαν.......???

Τότε γιατί στο 16% η ανεργία...???

Μη μου απαντήσεις - γιατί ζούσε από τις λαμογιές με το Δημόσιο - γιατί δεν απολύουν μόνο οι κατασκευαστικές που έφτιαχναν γιοφύρια, αλλά και τα μεγάλα ξενοδοχεία, και το Πράκτικερ, και η Vodafone και...και......

...άρα (λέω γω με τα φτωχά μου μακροοικονομικά) ότι και ο ιδιωτικός - που τόσο κόπτονται μερικοί - για το πέος είναι....στρεβλός και κακοδομημένος...σωστά...???

Τολμάει επιχείρηση να παρουσιάσει κέρδη;;
Θα έρθει το καλό κράτος και για να πληρώσει τους χιλιάδες υπαλλήλους του θα έρθει συναίτερος να του πάρει το 45% στα καθαρά του καθώς και έκτακτη εισφορά και προπληρωμή του φόρου του επόμενου χρόνου κλπ.

:sick:

PortisHead
02/06/2011, 13:33

Και άλλα πολλά..........

Αστα , μεγαλη πληγη αυτο.
Η δικια μου καθισε 6 μηνες , και η ξαδερφη της 17 (Υπουργειο Εσωτερικων)

Ηθελα να ξερα πραγματικα.....απ την 5η δοση....ποσα χρηματα θα παν για μισθοδοσιες δημοσίων???
Γιατι στην δικη μου τσεπη , απο αυτα δεν θα μπει ουτε ευρω.

THEOD
02/06/2011, 13:34

Και άλλα πολλά..........

Καλά από τέτοια...Άκου να φρίξεις...

Γνωστός πριν κανένα εξάμηνο πήγε να εξαγοράσει τα ένσημα του στρατού για να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό και να βγεί στην σύνταξη....

Για κάποιον λόγο που ΜΟΝΟ στο σύμπαν που λέγεται Ελλαδιστάν έχει νόημα, αν είσαι ΔΥ το ποσό της εξογοράς είναι λιγότερο από το μισό απ' ότι αν είσαι ιδ. υπάλληλος... :eyepop:
Μαγεία... :smokin:

costas81
02/06/2011, 13:34
Και ποιο είναι το σωστό, να κόψουμε την άδεια του δημόσιου, ή να δώσουμε την ίδια και στον ιδιωτικό...????

Και οι δύο εργαζόμενοι δεν είναι;;; Και οι δυο μάνες δεν είναι;
Ίση μεταχείριση και στις δύο!!!
Και φυσικά όχι ένα χρόνο άδεια στον πατέρα, δεν τον πονάει η μήτρα του.

Anty12
02/06/2011, 13:36
Τολμάει επιχείρηση να παρουσιάσει κέρδη;;
Θα έρθει το καλό κράτος και για να πληρώσει τους χιλιάδες υπαλλήλους του θα έρθει συναίτερος να του πάρει το 45% στα καθαρά του καθώς και έκτακτη εισφορά και προπληρωμή του φόρου του επόμενου χρόνου κλπ.

:sick:

Και όλες οι εισηγμένες και μη τι κάνουν...??? παρουσιάζουν ζημίες , όπως η Alpha προχθές (11 μύρια συν το πρώτο τρίμηνο), για να γλιτώσουν την έκτακτη...???? και τότε γιατί είναι ακόμα στο ταμπλό....???

Anty12
02/06/2011, 13:37
Ίση μεταχείριση και στις δύο!!!

Ποια είναι αυτή όμως , δεν μου απαντάς....

...δηλ. τι πρέπει να γίνει....να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, ή να πάρω και γω κατσίκα....

costas81
02/06/2011, 13:38
είσαι υπάλληλος στην ΔΕΗ; μειωμένο ρεύμα! άσε που πειράζεις το ρολόι να μην γράφει τίποτα και δεν σου λέει κανένας τίποτα γιατί είσαι της υπηρεσίας.

Ξέρετε το κόλπο ε; Στο τριφασικό ρεύμα οι δύο φάσεις είναι σωστά και γράφουν στο ρολόι και η τρίτη ανάποδα να γυρνάει ανάποδα τον μετρητή και να σβύνει κιλοβατόρες.

Τα κλιματιστικά στο τέρμα και στα τέτοια μας. Ποιός έχει ανάγκη πετρέλαιο;

ggs
02/06/2011, 13:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Αστα , μεγαλη πληγη αυτο.
Η δικια μου καθισε 6 μηνες , και η ξαδερφη της 17 (Υπουργειο Εσωτερικων)

Και τι ακριβώς ζητάμε ?
Να πάει η άδεια εγκυμοσύνης 6 μήνες ή 17 ?

Γιατί , από όποια άποψη και να το δεις (ιατρική , οικογενειακή , ηθική , παιδαγωγική κ.λ.π.) πιο σωστό είναι το 17….

Εκτός και αν αυτό που θέλουμε πάντα είναι να ψοφά η κατσικα του γείτονα…

Anty12
02/06/2011, 13:39
ε και η τρίτη ανάποδα να γυρνάει ανάποδα τον μετρητή και να σβύνει κιλοβατόρες.

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

costas81
02/06/2011, 13:42
Και όλες οι εισηγμένες και μη τι κάνουν...??? παρουσιάζουν ζημίες , όπως η Alpha προχθές (11 μύρια συν το πρώτο τρίμηνο), για να γλιτώσουν την έκτακτη...???? και τότε γιατί είναι ακόμα στο ταμπλό....???

Οι εισηγμένες τρώνε στο κεφάλι τα ομόλογα που τάιζε το κράτος τόσα χρόνια απειλώντας απόσυρση καταθέσεων κλπ. Η εθνική πάει για φούντο γιατί έχει 20δισ ομόλογα του κράτους.

Αυτά που χρειάζονταν για να δανείζονται και να ταίζουν τους πελάτες τους που με την σειρά τους τους χάριζαν ψήφους!!!

Όσο για την άδεια εκυμοσύνης 6 μήνες για όλους φυσικά.

PortisHead
02/06/2011, 13:43
Ρε παιδια
Τα παραδειγματα δεν τα φεραμε για το ποια θα κατσει πιο πολυ
Σαφως και να κατσουν και οι 2 το ιδιο (17)
Το θεμα ειναι αν αποδιδουν το ιδιο σαν δουλεια , σαν υπηρεσια για αυτο που πληρωνονται , αυτο εννοουμε.

Και για να γινω κυνικός.....ναι...αυτη που εχει ξσεσκισει το Solitaire και το Cosmopolitan.gr να μην την πληρωνουμε το ιδιο.ΑΠλα συμβαινει το ακριβως αντιθετο.

Που ζειτε ???

costas81
02/06/2011, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Και τι ακριβώς ζητάμε ?
Να πάει η άδεια εγκυμοσύνης 6 μήνες ή 17 ?

Γιατί , από όποια άποψη και να το δεις (ιατρική , οικογενειακή , ηθική , παιδαγωγική κ.λ.π.) πιο σωστό είναι το 17….

Εκτός και αν αυτό που θέλουμε πάντα είναι να ψοφά η κατσικα του γείτονα…

Το 17 είναι τέλειο αλλά, εσύ σαν εργοδότης αν ερχόταν μια κοπέλα που χρειαζόταν 5-6 μήνες να προσαρμοστεί στην εταιρία σου, έμενε έγγυος και ερχόταν μετά από 17 μήνες πως θα σου φαινόταν;

Εσύ θα έπρεπε να την αντικαταστήσεις με άλλο άτομο το οποίο μετά από 17 μήνες θα είχε αποκτήσει εμπειρία και ικανότητες στην συγκεκριμένη θέση και το οποίο θα έπρεπε να διώξεις για να πάρεςι πίσω αναγκαστηκά την έγγυο απούσα. Η οποία θα έχει χάσει κάθε επαφή με τις εξελίξεις και την εταιρία για 17 μήνες!

Θα το έκανες; Θα προσλάμβανες νιόπαντρη γυναίκα; Για σκέψου ποιον θήγει τελικά ένα τέτοιο μέτρο;

iosif
δαπανες για μισθοδοσιες-συνταξεις κλπ 2010

20 δις

δαπανες για προνοια/ κοινωνικες
22 δις

τοκοχρεολυτικες δοσεις 2010

52 δις

δημοσιες δαπανες για παιδεια για 2011: 2,7 αεπ το χαμηλοτερο της μεταπολιτευσης.

και τελος παντων με την απογραφη των δ.υ. διαλυθηκε ο μυθος περι γιγαντισμου δ.τ., αμοιβων κλπ, μην γυρναμε στα ιδια.
τωρα οσοι χαιρονται γιατι μπορει ενας δημοσιος υπαλληλος να φτασει στην εξαθλιωση των 800 ευρω και να πεινανε μαζι, σορρυ εκει επεμβαινει η ψυχιατρικη

οσο για την φορολογια και την προπαγανδα περι "Θα έρθει το καλό κράτος και για να πληρώσει τους χιλιάδες υπαλλήλους του θα έρθει συναίτερος να του πάρει το 45% στα καθαρά του καθώς και έκτακτη εισφορά και προπληρωμή του φόρου του επόμενου χρόνου κλπ."

1 η ιρλανδια με τους τοσο χαμηλους φορολ. συντελεστες επιχειρησεων γιατι πατωσε?

2 μ.ο. φορολογικων συντελεστων στην εε 12%, στην ελλαδα 5,9%. το ξερετε οτι η μειωση φορολογιας των αε απο 45% στο 20% στερησε περιπου 95 δις ευρω φορους την τελευταια δεκαετια? πιστευετε οτι αυτα τα λεφτα εγιναν επενδυσεις??????? ή μηπως καταθεσεις σε οφσορ?

3 δασκαλοπουλος προεδρος σεβ: "μαζι θα πεινασουμε". διαθετει φαντ με εδρα το λουξεμβουργο. κεφαλαιο 600 εκ. απο τους μεγαλυτερους συλλεκτες συγχρονης τεχνης (το απιστευτο: αγορασε καλλιτεχνικη εγκατασταση που παρουσιαζει μια παραγκα σε τομη οπου οπως ειπε ο δασκαλοπουλος "μεταφερει τον θεατη στις αθλιες συνθηκες που ζουν πολλοι ανθρωποι"! 500.000 ευρω πληρωσε για αυτο.)

φιλε εχετλαιε το τι θα ραψουμε πανω στο ξηλωμα του συστηματος ας το αποφασισουμε εμεις οι εργαζομενοι που "χωρις εσενα γραναζι δεν γυρνα" που λεει και το συνθημα. ο καθεις εχει αποψη επι τουτου και ψυλλιαζεσαι την δικια μου

ggs
είσαι υπάλληλος στην ΔΕΗ; μειωμένο ρεύμα! άσε που πειράζεις το ρολόι να μην γράφει τίποτα και δεν σου λέει κανένας τίποτα γιατί είσαι της υπηρεσίας.

Ξέρετε το κόλπο ε; Στο τριφασικό ρεύμα οι δύο φάσεις είναι σωστά και γράφουν στο ρολόι και η τρίτη ανάποδα να γυρνάει ανάποδα τον μετρητή και να σβύνει κιλοβατόρες.

Τα κλιματιστικά στο τέρμα και στα τέτοια μας. Ποιός έχει ανάγκη πετρέλαιο;

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έχουν μειωμένο ρεύμα περίπου 20 % στο ρολόι της πρώτης κατοικίας ..
Οι υπάλληλοι του ΙΚΕΑ έχουν έκπτωση στα ειδη του ΙΚΕΑ…
Οι υπάλληλοι της ΥΑΜΑΗΑ έχουν έκπτωση στα ανταλλακτικά…
Οι υπάλληλοι της τράπεζας έχουν έκπτωση στις κάρτες και τα δάνεια…
Οι υπάλληλοι….. κ.λ.π κ.λ.π

Να κοπούν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ????

Το «κόλπο» με το τριφασικό , δεν το σχολιάζω καν….
Πάντως , μην το επιχειρήσεις γιατί το μον κέρδος που θα εχεις θα είναι καμια βαρβατη ηλεκτροπληξία…

costas81
02/06/2011, 13:49
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Για ρώτα ένα τεχνικό της ΔΕΗ να δεις!

:wave2:

costas81
02/06/2011, 13:51
Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έχουν μειωμένο ρεύμα περίπου 20 % στο ρολόι της πρώτης κατοικίας ..
Οι υπάλληλοι του ΙΚΕΑ έχουν έκπτωση στα ειδη του ΙΚΕΑ…
Οι υπάλληλοι της ΥΑΜΑΗΑ έχουν έκπτωση στα ανταλλακτικά…
Οι υπάλληλοι της τράπεζας έχουν έκπτωση στις κάρτες και τα δάνεια…
Οι υπάλληλοι….. κ.λ.π κ.λ.π

Να κοπούν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ????

Το «κόλπο» με το τριφασικό , δεν το σχολιάζω καν….
Πάντως , μην το επιχειρήσεις γιατί το μον κέρδος που θα εχεις θα είναι καμια βαρβατη ηλεκτροπληξία…

Θα σου το δείξω σε videaki εν ώρα λειτουργίας να δω μετα τι θα λέτε...

Cpt. Haddock
02/06/2011, 13:53
[...]Μη μου απαντήσεις - γιατί ζούσε από τις λαμογιές με το Δημόσιο - γιατί δεν απολύουν μόνο οι κατασκευαστικές που έφτιαχναν γιοφύρια, αλλά και τα μεγάλα ξενοδοχεία, και το Πράκτικερ, και η Vodafone και...και......[...]

Αυτό συμβαίνει και γιατι ο κυκλος της υφεσης ειναι ανατροφοδοτούμενος.

Και ναι, σε ενα μη παραγωγικό, μη δομημένο, μη λειτουργικό κρατος, επομενο είναι ο ιδιωτικός τομέας να πάσχει.

gcrook
02/06/2011, 13:54
Χθες στο Συνταγμα μιλησε ο οικονομολογος Καζακης.Δυστυχως δεν προλαβαμε ολη την ομιλια του.
Παντως η παρακατω συνεντευξη του ιδιου εχει ενδιαφερον.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=56jC4YaWBWc

Anty12
02/06/2011, 13:55
Για ρώτα ένα τεχνικό της ΔΕΗ να δεις!

Μιλάς με κάποιον που δούλεψε στη ΔΕΗ.....είναι πάρα πολύ δύσκολο να το έχει κάνει υπάλληλος της ΔΕΗ, και ειδικά για το σπίτι του, πρόκειται για ρευματοκλοπή, και είναι κακούργημα ...αλλά, άλλο είναι το θέμα της κουβέντας...

Elesun
02/06/2011, 13:55
Αναλώνεστε στο ποια προνόμια πρέπει να εναρμονιστούν με ποια. Το ερώτημα δεν είναι το γιατί υπάρχει εργασιακό καθεστώς 2 ταχυτήτων;
Θα μπορούσε άραγε να είναι βιώσιμη μια επιχείρηση στον ιδιωτικό τομεά απασχολώντας εργαζόμενους με τα αντίστοιχα προνόμια του δημοσίου; :rolleyes:

ggs
02/06/2011, 13:56
Το 17 είναι τέλειο αλλά, εσύ σαν εργοδότης αν ερχόταν μια κοπέλα που χρειαζόταν 5-6 μήνες να προσαρμοστεί στην εταιρία σου, έμενε έγγυος και ερχόταν μετά από 17 μήνες πως θα σου φαινόταν;

Εσύ θα έπρεπε να την αντικαταστήσεις με άλλο άτομο το οποίο μετά από 17 μήνες θα είχε αποκτήσει εμπειρία και ικανότητες στην συγκεκριμένη θέση και το οποίο θα έπρεπε να διώξεις για να πάρεςι πίσω αναγκαστηκά την έγγυο απούσα. Η οποία θα έχει χάσει κάθε επαφή με τις εξελίξεις και την εταιρία για 17 μήνες!

Θα το έκανες; Θα προσλάμβανες νιόπαντρη γυναίκα; Για σκέψου ποιον θήγει τελικά ένα τέτοιο μέτρο;

Εγώ , σαν εργοδότης , θα ήθελα να έχω όσο το δυνατόν περισσότερους , ικανούς και εργατικούς υπαλλήλους , να τους πληρώνω τα @@ μου , να δουλεύουν όλη μέρα και (τα όμορφα γκομενακια) να μου κάθονται κιόλας ….

Εσύ , σαν γονιός και σαν μέλος μια κοινωνίας που γερνά και τα παιδιά της τα μεγαλώνουν άλλοι , τι θα ήθελες ?

iosif
02/06/2011, 13:57
α επισης

συμφωνα με την λουκα κατσελη, αλλα και τα ματακια μας, 26% η ανασφαλιστη εργασια στη χωρα

να αναφερω οτι στους ργολαβους της δεη (ιδιωτες) οποιος κολλαει ενσημα γινεται αμεσως φιλος με ολους διοτι θεωρειται γουρλης.

ναι ειναι οι εργολαβοι με νεοκτιστες μανοκατοικιες σε 3-5 πηγαδια και βασιλιτσα που δινουν εναντι στους υπαλληλους τους και τους εχουν μεσα 4-5 μηνες

αυτος ο ιδιωτικος τομεας ειναι που πρεπει να πονταρουμε

ξερω βεβαια στο ιδια αντιληψη οτι στις πολυεθνικες και στις μεγαλες αε ανασφαλιστη δυσκολα παιζει. εκει τα κερδη βγαινουν απο τα φωτογραφικα νομοσχεδια, τις επιχορηγησεις για επενδυσεις κλπ.......

Cpt. Haddock
02/06/2011, 13:57
[...] και (τα όμορφα γκομενακια) να μου κάθονται κιόλας ….
[...]

το πας φιρι-φιρι να σε μηνυσουν για σεξουαλικη παρενόχληση παλιοφαλλοκράτη :mad:

costas81
02/06/2011, 13:58

Και ναι, σε ενα μη παραγωγικό, μη δομημένο, μη λειτουργικό κρατος, επομενο είναι ο ιδιωτικός τομέας να πάσχει.

Η ιδιοτική πρωτοβουλία και προσπάθεια καταπνίγεται από τα λαμόγια που περιμένουν το φακελάκι με το χέρι ανοιχτό!!

Μέχρι και το κολόχαρτο ρε κλέβουν από τις υπηρεσίες για να μην το αγοράσουν από το super market.

Όταν πριν μερικά χρόνια κατασκεύσαν ιδιότες στην Σύρο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το καλό μας κράτος δεν τους άφησε να το συνεχίσουν, αναπτύξουν, εξελίξουν διότι δεν μπορούσαν να το κυβίσουν και ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια!!!

Την πνίξανε την προσπάθεια τα λαμόγια!

iosif
02/06/2011, 14:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elesun
Αναλώνεστε στο ποια προνόμια πρέπει να εναρμονιστούν με ποια. Το ερώτημα δεν είναι το γιατί υπάρχει εργασιακό καθεστώς 2 ταχυτήτων;
Θα μπορούσε άραγε να είναι βιώσιμη μια επιχείρηση στον ιδιωτικό τομεά απασχολώντας εργαζόμενους με τα αντίστοιχα προνόμια του δημοσίου; :rolleyes:

ακου φιλε, αυτο με το εργατικο κοστος ειναι μουφα

απλα πραματα

αν το προβλημα ηταν το εργατικο κοστος στην γερμανια, στην αγγλια,στην σουηδια, την φινλανδια, τις ηπα, την γαλλια, την ιαπωνια δεν θα γινοταν ποτε παραγωγη
ολα θα ηταν στην κινα

αλλα μιλαμε για το 2011 ετσι? ακομα και στην δουλοπαροικια της κινας χρειαζονται καταναλωτες.

μιλανε για επενδυσεις. και ποιος θα αγορασει ρεεεε?

Cpt. Haddock
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Χθες στο Συνταγμα μιλησε ο οικονομολογος Καζακης.Δυστυχως δεν προλαβαμε ολη την ομιλια του.

Θα 'χε ενδιαφέρον παντως να μιλαγε και κάποιος της "αλλης" πλευράς (Μανος, Ανδριανόπουλος) :winka:

iosif
Η ιδιοτική πρωτοβουλία και προσπάθεια καταπνίγεται από τα λαμόγια που περιμένουν το φακελάκι με το χέρι ανοιχτό!!

Μέχρι και το κολόχαρτο ρε κλέβουν από τις υπηρεσίες για να μην το αγοράσουν από το super market.

Όταν πριν μερικά χρόνια κατασκεύσαν ιδιότες στην Σύρο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το καλό μας κράτος δεν τους άφησε να το συνεχίσουν, αναπτύξουν, εξελίξουν διότι δεν μπορούσαν να το κυβίσουν και ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια!!!

Την πνίξανε την προσπάθεια τα λαμόγια!

μα τι ειναι αυτα που λες ρε φιλε

ημαρτον!

costas81
02/06/2011, 14:01
Μιλάς με κάποιον που δούλεψε στη ΔΕΗ.....είναι πάρα πολύ δύσκολο να το έχει κάνει υπάλληλος της ΔΕΗ, και ειδικά για το σπίτι του, πρόκειται για ρευματοκλοπή, και είναι κακούργημα ...αλλά, άλλο είναι το θέμα της κουβέντας...

όπως και η μίζα στους τελωνιακούς, οι εκβιασμοί από αστυνομικούς, τα φακελάκια από γιατρούς, οι μίζες των πολιτικών. Έχεις δίκιο δεν συμβαίνουν αυτά γιατί το ''κράτος'' θα τους τιμωρήσει.

:rolleyes:

iosif
02/06/2011, 14:02
Θα 'χε ενδιαφέρον παντως να μιλαγε και κάποιος της "αλλης" πλευράς (Μανος, Ανδριανόπουλος) :winka:

μα μιλανε
και πραττουν κιολας το εκαναν και τοσα χρονια

και τωρα
λεγονται παπακωνσταντινου, λοβερδος, γαπ κλπ κλπ κλπ

costas81
02/06/2011, 14:07
α επισης

συμφωνα με την λουκα κατσελη, αλλα και τα ματακια μας, 26% η ανασφαλιστη εργασια στη χωρα

να αναφερω οτι στους ργολαβους της δεη (ιδιωτες) οποιος κολλαει ενσημα γινεται αμεσως φιλος με ολους διοτι θεωρειται γουρλης.

ναι ειναι οι εργολαβοι με νεοκτιστες μανοκατοικιες σε 3-5 πηγαδια και βασιλιτσα που δινουν εναντι στους υπαλληλους τους και τους εχουν μεσα 4-5 μηνες

αυτος ο ιδιωτικος τομεας ειναι που πρεπει να πονταρουμε

ξερω βεβαια στο ιδια αντιληψη οτι στις πολυεθνικες και στις μεγαλες αε ανασφαλιστη δυσκολα παιζει. εκει τα κερδη βγαινουν απο τα φωτογραφικα νομοσχεδια, τις επιχορηγησεις για επενδυσεις κλπ.......

Αυτό γίνεται γιατί οι ελεντικοί μηχανισμοί το επιτρέπουν φίλε μου. Δεν είδα να εισπρατεται κανά πρόστιμο. Πήραν το δωράκι και όλα μια χαρα!

PortisHead
Ενταξει ,
τουλαχιστον μαθαμε σημερα οτι η πλειοψηφία των Δ.Υ.
ουτε κολοβαρανε
ουτε πληρωνονται αδρα για την τεμπελια τους
ουτε ζημιωνουν το κρατος (με ποσοστα μαλιστα)

και γενικα οτι ειναι ενας μυθος η πληγη που αποτελουν για την χωρα μας.

Καθε μερα και σοφοτερος.

Anty12

Δηλαδή ρε Καπ, πιστεύεις ότι, η κακομοιριά μας, οφείλεται μόνο στο Σοβιετικού τύπου κρατικό-δημόσιο μοντέλο, και όχι στο ότι συνολικά, σαν μοντέλο ανάπτυξης είμαστε πλήρως αποτυχημένοι....

στην απέναντι όχθη, στον παράδεισο που λέγεται Αμέρικα, μέχρι πέρσι η Καλιφόρνια δεν είχε ρεύμα, οι Ιρλανδοί είδαν την Microsoft και την Dell και την Coca cola να έρχονται και να φεύγουν, λες και κάναν απόβαση.....και στους Τίγρεις της Ασίας με τα τσιπάκια, την Hyundai και τα σούπερ-ντούπερ ναυπηγία τους έμεινε η μαγκιά, και οσονούπω και η Κίνα....

κάπου αλλού είναι το λάθος.....όχι στο κακό (κάκιστο στην περίπτωση μας ) δημόσιο....

Cpt. Haddock
02/06/2011, 14:10
μα μιλανε
και πραττουν κιολας το εκαναν και τοσα χρονια
και τωρα λεγονται παπακωνσταντινου, λοβερδος, γαπ κλπ κλπ κλπ

Αφ' ενος εννοούσα να μιλήσουν στη συνέλευση στο Συνταγμα (αλλα εχω την αμυδρα εντυπωση οτι δεν θα τους αφήσουν...), αφ' ετέρου εαν πράταμε αυτα που πρεσβεύουν οι Μανος/Ανδριανοπουλος, δε θα ειχαμε φτάσει στον γιγάντιο κρατισμο, στη νεο-σοβιετία και στο υπερτροφικό και καταχρεωμένο δημόσιο

Τα λέγανε, αλλα κανεις δεν τους άκουγε γιατι αυτά που λένε δυσαρεστούν τους αφισοκολλητες :wave2:

nikos_abel
02/06/2011, 15:30

Χαλόοοοου, και το δημογραφικό πως θα λυθεί χωρίς κίνητρα για τις μάνες;
Άντε, ο ένας μισθός να πηγαίνει για τον παιδικό σταθμό; Από 6 μηνών;
Μα για όνομα του Τσακ!!!!!!!

Τα ξεχνάμε όλα μου φαίνεται καμμιά φορά.

nikos_abel
02/06/2011, 15:31
Εγώ , σαν εργοδότης , θα ήθελα να έχω όσο το δυνατόν περισσότερους , ικανούς και εργατικούς υπαλλήλους , να τους πληρώνω τα @@ μου , να δουλεύουν όλη μέρα και (τα όμορφα γκομενακια) να μου κάθονται κιόλας ….

Εσύ , σαν γονιός και σαν μέλος μια κοινωνίας που γερνά και τα παιδιά της τα μεγαλώνουν άλλοι , τι θα ήθελες ?

Συ πρόλαβες me.

super_toto
02/06/2011, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Ο μόνος άνθρωπος πλέον που λέει 2 απλά πράγματα, το οποία τυχαίνει να είναι και ολόσωστα. Διαγραφή χρέους, επίστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όλοι οι άλλοι ούτε να συζητήσουν δεν δέχονται αυτά τα δύο.

Τι να το κάνεις όμως . Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Cpt. Haddock
02/06/2011, 15:44
Πώς μπορείς να ξέρεις οτι κατι ειναι σωστό εαν δεν το έχεις κανει ποτέ και δεν μπορεις να ποσοτικοποιήσεις τις επιπτώσεις.

Δε θα έλεγα οτι ειναι σωστό ή λαθος, ειναι απλα μια απο τις λυσεις. Ενδεχομένως να αποδειχτει εαν ειναι καλυτερη, χειρότερη ή το "μη χειρον βέλτιστον"

super_toto
02/06/2011, 15:58
Πώς μπορείς να ξέρεις οτι κατι ειναι σωστό εαν δεν το έχεις κανει ποτέ και δεν μπορεις να ποσοτικοποιήσεις τις επιπτώσεις.

Δε θα έλεγα οτι ειναι σωστό ή λαθος, ειναι απλα μια απο τις λυσεις. Ενδεχομένως να αποδειχτει εαν ειναι καλυτερη, χειρότερη ή το "μη χειρον βέλτιστον"

Πολύ σωστά τα λές , εκτός από το κομάτι που λες οτι " εαν δεν το έχεις κανει ποτέ ". Υπάρχουν περιπτώσεις που χώρες διέγραψαν μέρος των χρεών τους και άλλες που επειδή είχαν εθνικό νόμισμα καταπολέμισαν (με υποτιμήσεις) την οικονομική ύφεση.

Όσον αφορά το χρέος νομίζω ότι πλέον και αφού έχουμε μάθει τόσα πράγματα για αυτό, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί στον αιωνα τον άπαντα. Επίσης προκειται για χρέος που προκύπτει από καθαρή τοκογλυφία. Όσο καθηστερείς να αναμετρηθείς μαζί του τόσο θα θεριεύει αυτο.

Για το ευρώ λοιπόν συμφωνώ με τη λογική σου. Με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά. Αν δεν είχαμε μπει στην ευρωζώνη, αν βγούμε από την ευρωζώνη κτλ , κτλ.

Ας δούμε λοιπόν κατάματα αυτά έχουν ήδη συμβεί. Ας μου πεί κάποιος με δυο απλά λόγια, τι κερδίσαμε μπαίνοντας στην ευρωζώνη. Γιατί εγώ μόνο χασούρα βλέπω.

tai
02/06/2011, 15:59
Επανειλημμένα εχω ρωτήσει, όταν θα έρθουμε στο εθνικό νόμισμα και υποτιμηθεί κατα 50% αυτοστιγμεί και άλλα 50-60% διολισθαίνοντας μεσα στον πρωτο χρονο, πως θα δουλέψουν τα εργοστάσια (τα ποια?:lol: ) τα νοσοκομεία, τα περιπολικά τα ασθενοφόρα, με το πετρέλαιο που θα εχει "αυξηθεί" χ3? (150%)???
θα έρθουν οι τουρίστες σε μια χωρα "φτηνη" που δεν θα μπορεί να ανάψει το κλιματιστικό, λόγο του οτι η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να αγοράσει-εισαγάγει το ρεύμα με το εθνικό της νόμισμα?
Γιατι εαν δεν το ξερετε οι αλλοι "χεστικανε" για το τι νομισμα εχουμε,
Αυτοί πουλάνε σε ΔΟΛΆΡΙΑ και ΕΥΡΩ
Εαν σκεφτείτε το τι τρόφιμα παράγουμε, θα καταλάβετε οτι ετσι και το "γυρίσουμε" θα λοιμοκτονίσουμε.
ουτε λεμόνια δεν έχουμε
θα θέλουμε ΔΟΛΆΡΙΑ για να τα αγοράσουμε.
Μια απάντηση που να δίνει αυριανή λύση στο ερώτημα και οχι "μελλοντική" plz

super_toto
02/06/2011, 16:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Επανειλημμένα εχω ρωτήσει, όταν θα έρθουμε στο εθνικό νόμισμα και υποτιμηθεί κατα 50% αυτοστιγμεί και άλλα 50-60% διολισθαίνοντας μεσα στον πρωτο χρονο, πως θα δουλέψουν τα εργοστάσια (τα ποια?:lol: ) τα νοσοκομεία, τα περιπολικά τα ασθενοφόρα, με το πετρέλαιο που θα εχει "αυξηθεί" χ3? (150%)???
θα έρθουν οι τουρίστες σε μια χωρα "φτηνη" που δεν θα μπορεί να ανάψει το κλιματιστικό, λόγο του οτι η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να αγοράσει-εισαγάγει το ρεύμα με το εθνικό της νόμισμα?
Γιατι εαν δεν το ξερετε οι αλλοι "χεστικανε" για το τι νομισμα εχουμε,
Αυτοί πουλάνε σε ΔΟΛΆΡΙΑ και ΕΥΡΩ
Εαν σκεφτείτε το τι τρόφιμα παράγουμε, θα καταλάβετε οτι ετσι και το "γυρίσουμε" θα λοιμοκτονίσουμε.
ουτε λεμόνια δεν έχουμε
θα θέλουμε ΔΟΛΆΡΙΑ για να τα αγοράσουμε.
Μια απάντηση που να δίνει αυριανή λύση στο ερώτημα και οχι "μελλοντική" plz

Λίγο καταστροφολογικό σε βρίσκω. Δηλαδή πριν το ευρώ πως ζούσαμε? Καιρός να αρχίσουμε να παράγουμε και τίποτα. Δεν είναι ανάγκη να εισάγουμε ντομάτες από το Βέλγιο και σκόρδα από την Κίνα. Θεωρώ ότι αυτά περι λιμοκτονίας είναι απλά τρομολαγνεία.

Αλλά όπως είπα και πιο πάνω δεν μου αρέσει αν μιλάω με "αν".
Ας μιλήσουμε για υπαρκτές καταστάσεις.
Σε τι νομίζεις ότι οφελήθηκε η χώρα και ο λαός από την είσοδο στην Ευρωζώνη?

tai
02/06/2011, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
. Δηλαδή πριν το ευρώ πως ζούσαμε?
με τα δανικα που μας ζητάνε τώρα
μονο που τώρα εαν το εχεις παρει χαμπάρι ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΊΖΟΥΝ ΑΛΛΟ
και ΝΑΙ συμφωνω πως πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε τα βασικά προς τω ζην, αυτά που λέω οτι θα εισάγουμε (εαν βρουμε ευρω η δολάρια) μέχρι να μπορέσει η Ελληνική παραγωγή να καλύψει την ανάγκες μας.
Αλλα εάν γυρίσουμε σε εθνικά νόμισμα ΜΕΧΡΙ να καλύπτουμε της ανάγκες μας με τι νόμισμα θα κάνουμε εισαγωγές?
Ειναι τρομολαγνεία, η απλή λογική?

όσο για τα οφέλη της Ευρωζώνης
εαν μαζέψεις τα (ευρωπαϊκά) λεφτά που δαπανήθηκαν σε μερσεντε-σκυλαδικα-πανοσηκωματα-πουτανες-κλπ απο την αγροτιά θα είχες την αυτονομία που λέμε. Το οτι δεν πήγαν για να φτιαχτούν κτηνοτροφικές μονάδες η δεν γέμισαν οι κάμποι θερμοκήπια δεν σου φταίει η Ευρωζώνη αλλά η αρχοντοβλαχιά μας.

Α! και "Μια απάντηση που να δίνει αυριανή λύση στο ερώτημα και οχι "μελλοντική" plz"

alex14
02/06/2011, 17:11
και ΝΑΙ συμφωνω πως πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε τα βασικά προς τω ζην, αυτά που λέω οτι θα εισάγουμε (εαν βρουμε ευρω η δολάρια) μέχρι να μπορέσει η Ελληνική παραγωγή να καλύψει την ανάγκες μας.
Αλλα εάν γυρίσουμε σε εθνικά νόμισμα ΜΕΧΡΙ να καλύπτουμε της ανάγκες μας με τι νόμισμα θα κάνουμε εισαγωγές?

εαν μαζέψεις τα (ευρωπαϊκά) λεφτά που δαπανήθηκαν σε μερσεντε-σκυλαδικα-πανοσηκωματα-πουτανες-κλπ απο την αγροτιά θα είχες την αυτονομία που λέμε. Το οτι δεν πήγαν για να φτιαχτούν κτηνοτροφικές μονάδες η δεν γέμισαν οι κάμποι θερμοκήπια δεν σου φταίει η Ευρωζώνη αλλά η αρχοντοβλαχιά μας.

Α! και "Μια απάντηση που να δίνει αυριανή λύση στο ερώτημα και οχι "μελλοντική" plz"

Θα μου επιτρεψεις μια μικρη διαφωνια. Σιγουρα φταιει και η αρχοντοβλαχια μας, αλλα εαν δεν κανω λαθος πριν αρκετα χρονια επαιζε τρελη επιδοτηση για να "ξηλωσεις" αμπελια, ελιες , καπνα και δεν ξερω τι αλλο. Ισως κανω λαθος αλλα μην αφηνετε το σεναριο του "σχεδιου" στην απ'εξω.

:beer:

stefanos
02/06/2011, 17:24
Πολύ σωστά τα λές , εκτός από το κομάτι που λες οτι " εαν δεν το έχεις κανει ποτέ ". Υπάρχουν περιπτώσεις που χώρες διέγραψαν μέρος των χρεών τους και άλλες που επειδή είχαν εθνικό νόμισμα καταπολέμισαν (με υποτιμήσεις) την οικονομική ύφεση.

Όσον αφορά το χρέος νομίζω ότι πλέον και αφού έχουμε μάθει τόσα πράγματα για αυτό, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί στον αιωνα τον άπαντα. Επίσης προκειται για χρέος που προκύπτει από καθαρή τοκογλυφία. Όσο καθηστερείς να αναμετρηθείς μαζί του τόσο θα θεριεύει αυτο.

Για το ευρώ λοιπόν συμφωνώ με τη λογική σου. Με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά. Αν δεν είχαμε μπει στην ευρωζώνη, αν βγούμε από την ευρωζώνη κτλ , κτλ.

Ας δούμε λοιπόν κατάματα αυτά έχουν ήδη συμβεί. Ας μου πεί κάποιος με δυο απλά λόγια, τι κερδίσαμε μπαίνοντας στην ευρωζώνη. Γιατί εγώ μόνο χασούρα βλέπω.

1) Δεν έχει γίνει σε καμιά χώρα χωρίς εθνικό νόμισμα.
2) Οπως παρατήρησες στο βιντεάκι ο Γεώργιος Παπανδρέου παππούς αναγνώρισε προπολεμικά χρέη που είχαν διαγραφεί μετά από πτωχεύσεις με τόκους υπερημερίας και ασφάλεια :D προκειμένου να πάρει νέα δάνεια, πράγμα που πολύ απλά σημαίνει, ότι μπορεί εσύ να "μην πληρώνεις" αλλά όταν πέσεις στην ανάγκη τους οι άλλοι θέτουν όρους.
Μπορεί τα 30 τελευταία χρόνια εάν είχαμε σοβαρό κράτος και υπεύθυνους πολίτες να είχαμε καταφέρει σημαντικά πράγματα με το ΑΠΕΙΡΟ χρήμα επιδοτήσεων και ΠΑΚΕΤΩΝ που πέσαν στην Ελλάδα από την ΕΟΚ και την μετά EU.
Τώρα πλέον σε μιά χώρα που ακόμα και τα αγγούρια είναι εισαγόμενα δεν βλέπω κανένα περιθώριο να κάνουμε εθνικό νόμισμα με μεγαλύτερη αξία από το χαρτί που θα είναι τυπωμένο

stefanos
02/06/2011, 17:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Θα μου επιτρεψεις μια μικρη διαφωνια. Σιγουρα φταιει και η αρχοντοβλαχια μας, αλλα εαν δεν κανω λαθος πριν αρκετα χρονια επαιζε τρελη επιδοτηση για να "ξηλωσεις" αμπελια, ελιες , καπνα και δεν ξερω τι αλλο. Ισως κανω λαθος αλλα μην αφηνετε το σεναριο του "σχεδιου" στην απ'εξω.

Δεν είναι κάποιο σχέδιο αλλά η πολιτική της Ευρώπης.
Δεν είναι ανάγκη να παράγει ζάχαρη η Ελλάδα εφόσον δεν μπορούμε να την εξάγουμε με το κόστος που έχουμε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση.Αντίθετα έπεσε επιδότηση σε τομείς που υπάρχει έλλειμμα στην Ευρώπη και γίνονται εισαγωγές.
Δεν είναι παράλογο.

Boxer
02/06/2011, 17:54
Μη τσακωνεστε ρε παιδια για τα εργασιακα αφου ειναι γνωστον οτι κερδισαν οι του ιδιωτικου τομεα... απ οτι φαινεται θα ισχυσουν στο δημοσιο και στις ΔΕΚΟ οι συλλογικες συμβασεις της ΓΣΕΕ και ετσι ολοι θα ειναι το ιδιο...:lol: :sad: :lol: :sad: :lol: :sad: :lol: :sad:

el_hymador
02/06/2011, 18:13

+ οσα θες!

Μονοκαλλιεργειες...βαμβακια και γενικα τεμπελικα πραγματα που απαιτουν δυο ποτισματα και απο ενα κλαδεμα και οργωμα το χρονο...οι αλβανοι και οι αλλοδαποι με τρεις και εξηντα στα χωραφια και οι επιδοτουμενοι βλαχομπαριοκ νεοτσιφλικαδες στα καφενεια με τα νικλεωμενα Νavara.....

Διαθεση των προϊοντων απο το καφενειο επισης, να ερχεται ο μεσαζοντας και να συφωνουν τιμη...

και μετα γκρινια, γιατι πουλανε 10 και βγαινει στην αγορα 50...

αν υπαρχει ενας τομεας που εξυσε περισσοτερο τα αρχιδια του ολα αυτα τα χρονια, αυτοι ειναι οι αγροτες!

byron
02/06/2011, 18:53
Λίγο καταστροφολογικό σε βρίσκω. Δηλαδή πριν το ευρώ πως ζούσαμε?

Πετρέλαιο, φάρμακα, προϊόντα με τι τα αγόραζες? Με δραχμές?

mikros boudas
02/06/2011, 19:08
Η δραχμη δε παιζει.Αν ειναι καποιος να βγει απο την ζωνη αυτος θα ειναι ενας απο τους πλεονασματικους εταιρους.:wave2:

super_toto
02/06/2011, 19:21

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για την αρχοντοβλαχιά. Αυτό είναι άλλο θέμα όμως.

Ακόμα περιμένω κάποιον να μου πει εστω 2 πράγματα στα οποία μας οφέλησε το ευρώ. Το ότι εμείς δεν διαχειρηστικαμε την κατάσταση ως έπρεπε είναι γεγονός. Αλλά κατά πως φαίνεται δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας. Τόσες χώρς και πολυ πιο σοβαρές από εμάς τα ίδια προβλήματα έχουν.

Το ότι θα φτωχύνουμε όλοι αν επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα είναι δεδομένο. Η τρομολαγνεία είναι να λέμε ότι δεν θα έχουμε να φάμε , δεν θα έχουμε πετρέλαιο (60% της τιμής του είναι φόρος), θα έρθουν να μας φανε τα λανγκολίαρς κτλ.

Άλλά μηπως με τον δρόμο που τραβάμε δεν θα φτωχύνουμε? Δεν έχουμε ήδη φτωχύνει? Δηλαδή ποιό μέλλον υπάρχει στο ευρώ για την Ελλάδα? Μισθοί Μπαγκλαντές και κόστος ζωής Ολλανδίας?

Όπως είχα ξαναπει στο ίδιο θρέντ πριν κάνα χρόνο, την πούτσα θα την φάμε ούτως η άλλως. Το ζήτημα είναι μηπως την γλύτώσουν τα παιδιά μας. Από ότι φαίνεται οι διαχειρίζοντες τις τύχες μας δεν ανησυχούν γιατί έχουν εξασφαλήσει τα δικά τους παιδια. Το περίεργο είναι που ο λαός δεν ενδιαφέρεται για τα δικά του παιδιά και τα προτιμά δούλους χωρίς έθνος, χωρίς παρόν και μέλλον άλλα με την προόπτική να παίρνουν το iphone σε τιμές ευρώ.

Είναι κάπως λυπηρο.

DrBig
02/06/2011, 19:26
Υποθετω οτι αν παραγραφονταν το χρεος με χρεοκοπια και επιστρεφαμε στην δραχμη υπο την καθοδηγηση πεφωτισμενης κυβερνησης (εδω ειναι που γελαμε) δεν θα ειχαμε κανενα απολυτως προβλημα να αγοραζουμε πετρελαιο η το οτιδηποτε αλλο και θα μπορουσαμε να εχουμε και μια χαρα αναπτυξη.
Αυτο που μας λειπει ειναι ανθρωποι με εξουσια που ενδιαφερονται να κανουν την δουλεια τους σωστα, τιποτε αλλο.

mikros boudas
02/06/2011, 19:30
Διαβαστε αυτο

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7118

να το συζητησουμε λιγακι

SVX
02/06/2011, 19:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
Διαβαστε αυτο

να το συζητησουμε λιγακι

δειτε αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=WH2CABcffAo)

να το συζητησουμε λιγακι κι αυτο

:smokin: ετσι επρεπε να ειναι η Ελλαδα και ετσι θα γινει.....

mikros boudas
02/06/2011, 19:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
δειτε αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=WH2CABcffAo)

να το συζητησουμε λιγακι κι αυτο

:smokin: ετσι επρεπε να ειναι η Ελλαδα και ετσι θα γινει..... :rotflmao: :rotflmao:
θα την προτιμουσα Mauritius,που εχει και το φυσικο υποβαθρο...

Anty12
02/06/2011, 19:52
Διαβαστε αυτο

να το συζητησουμε λιγακι

Ο Βαρουφάκης έχει μιλήσει για 2ο δάνειο εδώ και μήνες....τα " θα " όμως που υπάρχουν, σε καίρια σημεία στο κείμενο, είναι πάρα πολλά...

jimmis5
02/06/2011, 19:56
Παρασκευη 3 Ιουνιου 7.15 θα ειναι στην Πλατεια Γεωργιου.
http://4.bp.blogspot.com/-AdtsCN4UOwo/TeXp0VdgEAI/AAAAAAAAAOc/F3Nttuq413c/s1600/anoikti-ekdilwsi-prwtov-patra.JPG

chr1s_86
02/06/2011, 20:37
...θα έρθουν να μας φανε τα λανγκολίαρς κτλ.
...

:a53: :a53:

nikos_abel
02/06/2011, 20:47
Δλανγκολίαρς

Και γω μόνο εδώ θα σταθώ.

Βιβλιάρα.

Boxer
02/06/2011, 22:02
Ακομα και αν ηταν αληθεια... γιατι ειναι καλυτερα να χρωστας στους Ρωσους και στους Κινεζους απο τους Ευρωπαιους ;:confused:

mikros boudas
02/06/2011, 22:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Ακομα και αν ηταν αληθεια... γιατι ειναι καλυτερα να χρωστας στους Ρωσους και στους Κινεζους απο τους Ευρωπαιους ;:confused: Δεν εχουν ευρω και εχουν διαφορετικη πολιτικη βουληση,κυριως λογω ρυθμων αναπτυξης.

Boxer
02/06/2011, 22:14
Δεν εχουν ευρω και εχουν διαφορετικη πολιτικη βουληση,κυριως λογω ρυθμων αναπτυξης.

Δηλαδη δεν θα ζηταγανε κατι ;

Cpt. Haddock
02/06/2011, 22:16
Ναι, επισης ειναι και οι δυο κατω απο απολυταρχικά προσωποπαγη καθεστώτα, στη δε Κινα, οι αντιφρονούντες φυλακιζονται, τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι ανέκδοτο και η αναπτυξη οφείλεται στα εκατομμυρια εργατων που δουλευουν σα σκλάβοι για ενα μπωλ ρυζι.

Ναι, ας πάρουμε απο αυτους λεφτα, δε γαμιεται;

Δηλαδη δεν θα ζηταγανε κατι ;

Τα υπολοιπα λιμανια μονο...

Boxer
02/06/2011, 22:19
η αναπτυξη οφείλεται στα εκατομμυρια εργατων που δουλευουν σα σκλάβοι για ενα μπωλ ρυζι.

:nono: οικονομια εντασεως εργασιας λεγεται...

Τα υπολοιπα λιμανια μονο...

ρητορικη ηταν η ερωτηση...

edit : και τον ΟΣΕ... (κοντος ψαλμος)

mikros boudas
02/06/2011, 22:35
Ναι, επισης ειναι και οι δυο κατω απο απολυταρχικά προσωποπαγη καθεστώτα, στη δε Κινα, οι αντιφρονούντες φυλακιζονται, τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι ανέκδοτο και η αναπτυξη οφείλεται στα εκατομμυρια εργατων που δουλευουν σα σκλάβοι για ενα μπωλ ρυζι.

Τα υπολοιπα λιμανια μονο... :winka:
η λογικη ειναι διεστραμμενη...σε οσους εχω προσπαθησει να εξηγησω αυτο που εγραψες,το θεωρουν υπερβολικο και πως δεν πρεπει να μας νοιαζει αν ειναι να ξελασπωσουμε...

Cpt. Haddock
02/06/2011, 22:45
Να στο πω αλλιως: Θα δεχόσουν λεφτά απο ληστεία; Απο απαγωγη; :winka:

mikros boudas
02/06/2011, 22:46
Να στο πω αλλιως: Θα δεχόσουν λεφτά απο ληστεία; Απο απαγωγη; :winka: ΑΚΡΙΒΩΣ:beer:

Cpt. Haddock
02/06/2011, 22:47
Με μπερδεψες, νομιζα οτι διαφωνουσες :look: :lol:

Boxer
02/06/2011, 22:49
Να στο πω αλλιως: Θα δεχόσουν λεφτά απο ληστεία; Απο απαγωγη; :winka:

Μωρε πες οτι τα δεχοσουνα...

με τι ανταλλαγμα ομως ;

και γιατι αυτα που θα ζητουσαν οι κινεζοι θα ηταν καλυτερα απο αυτα που ζητανε οι ευρωπαιοι ;

αν ειναι τζαμπα να τα παρουμε.... αν τα δινανε ποτε βεβαια...

mikros boudas
02/06/2011, 22:50
Με μπερδεψες, νομιζα οτι διαφωνουσες :look: :lol: χαχα οχι!απλως στο πρωτο ποστ που απαντησα στον μποξερ,δεν ολοκληρωσα την σκεψη μου σχετικα με το ολο θεμα!

byron
02/06/2011, 23:00
Να καταλάβω κάτι. Τα παραπάνω ποστ στηρίζονται στη μπούρδα που είχε κυκλοφορήσει κατά την 1η δόση της τρόϊκας, ότι μας έδιναν λεφτά οι Ρώσσοι και οι Κινέζοι αλλά δεν τα πήραμε γιατί θα χάλαγε το σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας απ΄το σιωνιστικό λόμπυ που στηρίζει τον Τζέφρυ? :confused: :look: :confused:

Boxer
02/06/2011, 23:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Να καταλάβω κάτι. Τα παραπάνω ποστ στηρίζονται στη μπούρδα που είχε κυκλοφορήσει κατά την 1η δόση της τρόϊκας, ότι μας έδιναν λεφτά οι Ρώσσοι και οι Κινέζοι αλλά δεν τα πήραμε γιατί θα χάλαγε το σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας απ΄το σιωνιστικό λόμπυ που στηρίζει τον Τζέφρυ? :confused: :look: :confused:

και εχουμε φτασει αισιως στην 5η και εξακολουθει και κυκλοφορει...

byron
02/06/2011, 23:20
και εχουμε φτασει αισιως στην 5η και εξακολουθει και κυκλοφορει...

Α καλά....:lol:

Νόμιζα οτι είχε ξεχαστεί τόσο καιρό καθώς κυκλοφορούν διάφορα καινούργια. Το ποιό γαμάτο που άκουσα από καταθέτη στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης, είναι οτι εξυφαίνεται σχέδιο κοψίματος των € στη μέση (!). :bawl: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :bawl:

Α ρε Πρωτοπαπαδάκη, σχεδόν 100 χρόνια μετά και ακόμα επίκαιρος είσαι. Διαχρονική η μαλακία που μας δέρνει.

TROOPER
03/06/2011, 09:19
πριν απο καποιες σελιδες υπηρξε μια κουβεντα για τους δημοσιους και ιδιωτικους υπαλληλους.καποια παιδια γραφανε για τις απολυσεις στον δημοσιο τομεα και εκφραζανε την αντιθεση τους με τον ξεσηκωμο αυτου σε τετοιου ειδους μετρα.ο ιωσηφ συγκεκριμενα ειπε οτι πεφτετε σε λουμπα.κατ εμε παιδες ο ιωσηφ εχει δικιο (οχι πως εσεις εχετε αδικο αλλα ο ιωσηφ εχει δικιο για τη λουμπα).

η λουμπα ειναι οτι δεν θα απομακρυνθουν απο το δημοσιο τομεα οι υψηλομισθοι τεμπελχαναδες,ουτε οι διευθυνταδες που ξυνουν τα @@ τους με υφος 1000 καρδιναλιων και το μονο που κανουνε ειναι να ταλαιπωρουνε τον κοσμο τσεπωνοντας τα ευρω τους και εχοντας και ολα τα αβανταζ που η θεση τους παρεχει.
δυστυχως θα απολυθουνε χαμηλομισθοι συμβασιουχοι,υπαλληλοι που ζουνε με 750 ευρω και παλευουνε μεσα σε ενα συστημα γραφειοκρατιας και απολυτης υποβαθμισης τοσο για τα πτυχια τους οσο και για τις γνωσεις τους και την προθεση τους να εργαστουνε.

αυτη ειναι η λουμπα που πεφτετε παιδες (κατ εμε παντα).

υ.γ.αν θελετε μπορω να σας καταθεσω τις δικες μου προσωπικες εμπειριες (τουλαχιστον 3!)

καλη μας δυναμη

byron
03/06/2011, 09:23

Κάνεις πλάκα, ναι? :look:

Cpt. Haddock
03/06/2011, 09:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Κάνεις πλάκα, ναι? :look:

Nαι ρε συ, ειρωνικα το εγραψα :winka:

7gibernau
03/06/2011, 10:09
http://www.youtube.com/watch?v=Y7W5mNIIZnw&feature=player_embedded

super_toto
03/06/2011, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από 7gibernau

Κορυφαίο :lol: :lol:

μπας και καταλάβει ο κοσμάκης τι γίνεται.

ggs
03/06/2011, 10:20
Οι δυο οικονομολόγοι που μίλησαν χθες και προχθές στο Σύνταγμα , (Βαρουφάκης , Καζάκης ) , χαρακτήρισαν την κρίση ΟΧΙ ελληνική ΑΛΛΑ κρίση Ε.Ε.
Ηταν και οι δυο κατηγορηματικοί στο ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ στάση πληρωμών. (οι λόγοι είναι πολλοί και δίκαιοι).

Μετά την στάση πληρωμών ,φυσικά , θα υπάρξει ντόμινο εξελίξεων μέσα στην Ε.Ε.

Αυτό το ντόμινο μπορει να πάρει δυο δρόμους .

Ή θα πάμε στην διάλυση του κοινού νομίσματος ,ξεκινώντας ΠΡΩΤΑ η Γερμανία και μετά οι υπόλοιπες χώρες , άρα αι η Ελλάδα θα γυρίσει σε δραχμή

Ή θα πάμε σε εκ βάθρων αλλαγή της Ε.Ε. και την ανακατανομή του πλούτου και των υπενδύσεων μεταξύ των χωρών .(θα πρέπει να παψουν να υπάρχουν χώρες «αγελάδες» και χώρες «αρμεχτές»)

Φυσικά , με τον δρόμο που τραβάμε τώρα (ΔΝΤ ,Τροικα κ.λ.π) το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να συνεχίσουμε τον αργό(?) και βασανιστικό θάνατο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας.

Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν ΑΜΕΣΑ και γι αυτό χρειάζεται κυβέρνηση που να έχει τα @@ να τις πάρει λέγοντας την πραγματική αλήθεια στον λαό.

Δυστυχώς , αυτή την στιγμή το πολίτικο σύστημα της χώρας είναι πλήρως διαβρωμένο και υποταγμένο , άρα , πρέπει να αλλάξει άμεσα …

Πως θα γίνει αυτό ?...... αυτό ψάχνουμε να βρούμε στην πλατεία…..

Δεν ξέρω τι θα βγει στο τέλος …. Αυτό που ξέρω είναι ότι χρέος μας για τα παιδία μας και για εμάς είναι να προσπαθήσουμε να το πετυχουμε …

Υ.Γ. επίσης ,και οι δυο οικονομολόγοι , χαρακτήρισαν τουλάχιστον ως αστείους τους λόγους που επικαλείται η κυβέρνηση ότι ευθύνονται για το χρέος (δημόσιοι υπάλληλοι , «χλιδατη» ζωή των πολιτών ,μεγάλοι μισθοί κ.λ.π)

Προφανώς , και έχουμε φτιάξει ένα μπ@υρδελο δημόσιο , ΑΛΛΑ ακόμα κι αν είχαμε το καλύτερο , μπορεί να μην ήμασταν το πρώτο ντόμινο που θα έπεφτε αλλά το δεύτερο ….

Υ.Γ2. και οι δυο οικονομολόγοι δεν έκαναν απλώς μια ομιλία αναλύοντας περιγραμματικά και κατανοητά την κατάσταση , άλλα απήντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις του κοινου που εξέφραζε την αγωνία του για την επόμενη μέρα ….

Y.Γ3.Και ,ναι , ως εκ θαύματος , ένα πολύ μεγάλο πλήθος ελλήνων κατάφερε να κάνει πολιτισμενο και ουσιαστικό διάλογο , χωρίς κραυγές και τσιρίδες …. Μαλλον , φτεει που δεν τον «συντονιζαν» ΠρετεντεροΤρεμηδοΧατζηνικολαου

nikos_abel
03/06/2011, 10:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από 7gibernau

Όσο το βλέπω αυτό το βιντεάκι, τόσο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.....

Anty12
03/06/2011, 10:24
Τον πάω τον Τζέφρυ λέμε....:lol:
πέραν των άλλων , είναι και μέντιουμ.... (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=14290973)

ακριβώς ένας χρόνος πριν......

WebD
03/06/2011, 10:25
Σε αυτούς τους δύο θα πρόσθετα και τον Λαπαβίτσα.

Άτομα υπάρχουν και προτείνουν λύσεις... αλλά αν δεν κατέβει ο κόσμος στους δρόμους και παραμείνει στον καναπέ του, παρακολουθώντας τις εξελίξεις μέσα από την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι!

Εχετλαίος
03/06/2011, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Όσο το βλέπω αυτό το βιντεάκι, τόσο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.....

Και εμένα αλλά στο κάτω! Θέλω, όλο και περισσότερο, να τους περάσω ένα χέρι χοντρό σοβά!

Anty12
03/06/2011, 10:32
Οι δυο οικονομολόγοι που μίλησαν χθες και προχθές στο Σύνταγμα .....

Τζωρτζ...παίζει κάνα βίντεο από τις ομιλίες αυτές...????

iosif
03/06/2011, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14

1 δεν υπαρχει καμια μελετη που να δειχνει υποτιμηση της δραχμης κατα 50%. αντιθετως η μονη εμπεριστατωμενη μελετη που υπαρχει εγινε απο τους βρεταννους ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗς ΕΛΛ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ (MAKkalaxan o επικεφαλης της cerb ή καπως ετσι) η οποια εδειξε πιθανη υποτιμηση 15%. περισσοτερα στο χθεσινο ποντικι και το οπως παντα εμπεριστατωμενο αρθρο του καζακη

2 η δραχμη, το εθνικο νομισμα ειναι δημοσιονομικο εργαλειο. εμεις απλα το εχουμε παραδωσει

3 η οικονομικη κριση δεν αφορα μονο την ελλαδα. ειναι συστημικη παρτε το χαμπαρι. και το 2008 τα ιδια ειχαμε. και σε δυο χρονια τα ιδια θα εχουμε. χρειαζεται ριζικη αλλαγη κατευθυνσης.

4 τα ελλειματα ηρθαν την δεκαετια του ευρω. το χρεος διπλασιαστηκε την περιοδο 2003-2009. υποψιν οτι εαν δεν ειχαμε τοκοχρεολυσια θα ειχαμε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ ισοζυγιο εσοδων-εξοδων. Γνωριζετε οτι τα τελευται δεκα χρονια πληρωσαμε 490 δις για τοκοχρεολυσια ολα προερχομενα απο δανεια -τα οποια καλουμαστε να πληρωσουμε τωρα?
κοινως τα δανεια μας εχουν πληρωθει 6 και 7 φορες. τοχω γραψει δεν το καταλαβενετα. δανειζομαστε με περιπου 5,4% . καταλαβενεται οτι για να ξοφλησουμε πρεπει απο ΣΗΜΕΡΑ να εχουμε αναπτυξη αεπ (που ειναι μια μπαρουφα σαν δεικτης) τουλαχιστον 5,5 % ετησιως για 30 χρονια?

5. ο λογος? απλα πραματα. καπ 1 και καπ2, "φθηνες" εισαγωγες με αποτελεσμα την δημιουργια αρνητικου ισοζυγιου εμπορικων συναλλαγων, διαλυση παραγωγικης βασης

6. η χωρα για οσους δεν θυμουνται διαθετε αυταρκεια ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ αγροτικων προιοντων. τωρα εισαγει ακομα και πατατες. ηταν φθηνη τα αναγκαια (ενοικια,ελληνικη τροφη) και ακριβα τα "πολυτελειας" (μοτο, εισαγωμενες μπανανες, ιχ). δεν λεω να γυρισουμε στο 50. λεω οτι μπορουσε να επιβιωσει καποιος ενω σημερα εχουμε πλεον αστεγους χιλιαδες και ανθρωπους που εξαρτωνται απο τα σισσιτια.

7 οπως εγραφα και παλιοτερα ο βαρουφακης ξεκινησε περσι απο σταση πληρωμων. ενδιαμεσα τοπαιξε "καταστατικος" προτεινοντας ευρωομολογο σε συνεργασια με την ευρωπαικη ενωση συνδικατων. ο καζακης ειναι της αποψης (και συμφωνω 100% μαζι του αν και μερικες φορες ειναι προπαγανδιστης) "κοβω τον γορδιο δεσμο" αποψη που ο βαρουφακης ειχε περσι τον ιουνιο αλλα μετα "συντηρικοποιηθηκε". τωρα ο βαρουφακης βλεπει οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΤΟ ευρω ειναι προβλημα διοτι δδημιουργηθηκε μονο για τις τραπεζες σαν "σκληρο" νομισμα για να κρατησουν πολυ χαμηλα τον πληθωρισμο και χαμηλα τα επιτοκια. σκοπος ηταν ΟΧΙ η πραγματικη παραγωγικη αναπτυξη αλλα η δημιουργια κερδοσκοπικων funds. ρε γαμωτο δεν το ξερετε οτι στην αγορα των cds πρωτοστατει η ντοιτσε μπανκ, η μοργκαν στανλει?

8 ναι βαρουχακης, καζακης, λαπαβιτσας, βεργοπουλος, κοτζιας (πρωην προεδρος ισταμε) και πολλοι αλλοι εχουν αποψεις. ποσο τους παιζουν? τον βαρουφακη οσο ειχε υιοθετησει πιο μετριοπαθεις αποψεις μεχρι και στη νετ τον πηγαν. τωρα παλι πορτα.

iosif
03/06/2011, 10:49
και κατι ακομα.

η τρομοκρατια ξεκινα με την ερωτηση πως θα ζησουμε με τη δραχμη

εγω θα ρωτησω πως θα ζησουμε του χρονου με το ευρω

WebD
03/06/2011, 10:51
Βία είναι το να εξωθείς εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους στην επαιτεία και την αυτοκτονία

Βία είναι το να υποχρεώνεις όλους τους νέους μιας χώρας να σκοτώνουν τα όνειρα τους για 500 ευρώ

Βία είναι το να στερείς από τους απόμαχους της ζωής ένα αξιοπρεπές φινάλε το οποίο έχουν πληρώσει ήδη χρυσό

Όλα τα άλλα περί βίας των πολιτών προς τους πολιτικούς είναι φτηνές και εμετικές δικαιολογίες!!!

ggs
03/06/2011, 10:55
Τζωρτζ...παίζει κάνα βίντεο από τις ομιλίες αυτές...????

Δεν το εχει ψάξει ΠροεδρΑ....

byron
03/06/2011, 11:22
1 δεν υπαρχει καμια μελετη που να δειχνει υποτιμηση της δραχμης κατα 50%. αντιθετως η μονη εμπεριστατωμενη μελετη που υπαρχει εγινε απο τους βρεταννους ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗς ΕΛΛ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ (MAKkalaxan o επικεφαλης της cerb ή καπως ετσι) η οποια εδειξε πιθανη υποτιμηση 15%. περισσοτερα στο χθεσινο ποντικι και το οπως παντα εμπεριστατωμενο αρθρο του καζακη

2 η δραχμη, το εθνικο νομισμα ειναι δημοσιονομικο εργαλειο. εμεις απλα το εχουμε παραδωσει

3 η οικονομικη κριση δεν αφορα μονο την ελλαδα. ειναι συστημικη παρτε το χαμπαρι. και το 2008 τα ιδια ειχαμε. και σε δυο χρονια τα ιδια θα εχουμε. χρειαζεται ριζικη αλλαγη κατευθυνσης.

4 τα ελλειματα ηρθαν την δεκαετια του ευρω. το χρεος διπλασιαστηκε την περιοδο 2003-2009. υποψιν οτι εαν δεν ειχαμε τοκοχρεολυσια θα ειχαμε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ ισοζυγιο εσοδων-εξοδων. Γνωριζετε οτι τα τελευται δεκα χρονια πληρωσαμε 490 δις για τοκοχρεολυσια ολα προερχομενα απο δανεια -τα οποια καλουμαστε να πληρωσουμε τωρα?
κοινως τα δανεια μας εχουν πληρωθει 6 και 7 φορες. τοχω γραψει δεν το καταλαβενετα. δανειζομαστε με περιπου 5,4% . καταλαβενεται οτι για να ξοφλησουμε πρεπει απο ΣΗΜΕΡΑ να εχουμε αναπτυξη αεπ (που ειναι μια μπαρουφα σαν δεικτης) τουλαχιστον 5,5 % ετησιως για 30 χρονια?

5. ο λογος? απλα πραματα. καπ 1 και καπ2, "φθηνες" εισαγωγες με αποτελεσμα την δημιουργια αρνητικου ισοζυγιου εμπορικων συναλλαγων, διαλυση παραγωγικης βασης

6. η χωρα για οσους δεν θυμουνται διαθετε αυταρκεια ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ αγροτικων προιοντων. τωρα εισαγει ακομα και πατατες. ηταν φθηνη τα αναγκαια (ενοικια,ελληνικη τροφη) και ακριβα τα "πολυτελειας" (μοτο, εισαγωμενες μπανανες, ιχ). δεν λεω να γυρισουμε στο 50. λεω οτι μπορουσε να επιβιωσει καποιος ενω σημερα εχουμε πλεον αστεγους χιλιαδες και ανθρωπους που εξαρτωνται απο τα σισσιτια.

7 οπως εγραφα και παλιοτερα ο βαρουφακης ξεκινησε περσι απο σταση πληρωμων. ενδιαμεσα τοπαιξε "καταστατικος" προτεινοντας ευρωομολογο σε συνεργασια με την ευρωπαικη ενωση συνδικατων. ο καζακης ειναι της αποψης (και συμφωνω 100% μαζι του αν και μερικες φορες ειναι προπαγανδιστης) "κοβω τον γορδιο δεσμο" αποψη που ο βαρουφακης ειχε περσι τον ιουνιο αλλα μετα "συντηρικοποιηθηκε". τωρα ο βαρουφακης βλεπει οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΤΟ ευρω ειναι προβλημα διοτι δδημιουργηθηκε μονο για τις τραπεζες σαν "σκληρο" νομισμα για να κρατησουν πολυ χαμηλα τον πληθωρισμο και χαμηλα τα επιτοκια. σκοπος ηταν ΟΧΙ η πραγματικη παραγωγικη αναπτυξη αλλα η δημιουργια κερδοσκοπικων funds. ρε γαμωτο δεν το ξερετε οτι στην αγορα των cds πρωτοστατει η ντοιτσε μπανκ, η μοργκαν στανλει?

8 ναι βαρουχακης, καζακης, λαπαβιτσας, βεργοπουλος, κοτζιας (πρωην προεδρος ισταμε) και πολλοι αλλοι εχουν αποψεις. ποσο τους παιζουν? τον βαρουφακη οσο ειχε υιοθετησει πιο μετριοπαθεις αποψεις μεχρι και στη νετ τον πηγαν. τωρα παλι πορτα.

Ιωσήφ, προφανώς λόγω της φλόγας και του επαναστατικού οίστρου που σε διακρίνει, έχεις ξεχάσει κάποιες βασικα μαθήματα απ΄τα οικονομικά που έχεις σπουδάσει.
Το οτι ο Βαρουφάκης λέει μια άποψη δεν σημαίνει οτι είναι και σωστή, όπως αντίστοιχα δεν είναι και απαραίτητα σωστοί όσοι οικονομολόγοι/νομπελιστες βγαίνουν κάθε τρείς και λίγο και λένε το μακρύ και το κοντό τους.

Τα ελλείματα δεν ήρθαν την εποχή του €. Το όργιο σπατάλης έγινε την εποχή του € να λες καλύτερα. Το € δεν δημιούργησε κανένα έλλειμα και ούτε άλλωστε θα μπορούσε. Αυτό που έφερε και μας γάμησε στα χέρια των άχρηστων ήταν απεριόριστη πρόσβαση σε τσάμπα χρήμα. Και σ΄αυτό το τσάμπα βούτηξαν οι άρχοντες μας και φθάσαμε εδώ.

Υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες στα όσα αναφέρεις παραπάνω, αλλά μόνο το οτι θεωρείς η επιστροφή στη δραχμή θα συνοδεύεται με υποτίμηση της τάξεως του 15%, αρκεί για να ξεμείνω από διάθεση αντιλόγου.

Αν εσύ μπορείς να επιχειρηματολογήσεις για το πως η δραχμή θα υποτιμηθεί 15%, εγώ μπορώ εύκολα να επιχειρηματολογήσω για το πως μπορεί η δραχμή να εξαφανιστεί απ΄τις συναλλαγές μας και θα χρησιμοποιούμε €,$ στερλίνα, γουάν, οτι θες, όπως ακριβώς κάνουν και οι βόρειοι γείτονες μας.

Boxer
03/06/2011, 11:27
Τον Βαρουφακη τον διαβαζω εδω και δυο χρονια...

ΔΕΝ , επαναλαμβανω ΔΕΝ υποστηριζει σταση πληρωμων....

Μονο πριν την υπογραφη του μνημονιου ειπε για μονομερη σταση , αλλα τωρα εχει αλλαξει σταση... οι αποψεις του Καζακη και του Βαρουφακη ειναι εκ διαμετρου αντιθετες...

Ο καζακης προτεινει σταση και επιστροφη στη δραχμη ενω ο Βαρουφακης προτεινει (μαζι με τον Stewart ) ομοσπονδιοποιηση ενος μερους του συνολικου ευρωπαικου χρεους...

μη τους βαζετε μαζι στο ιδιο κειμενο σαν να υποστηριζουν το ιδιο πραγμα....