PDA

View Full Version : Ξεχρεώσαμε; Μπα...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21

MikeG
06/11/2013, 11:25
303095

RORY FOR EVER
06/11/2013, 11:45
303095:rotflmao:

el_hymador
06/11/2013, 15:58
Οφείλουμε να παραδεχτούμε πάντως ότι η κυβέρνηση μας απάλλαξε από τον κόπο του να κάνουμε σάτυρα, γελοιοποιείται από μόνη της με μοναδικό τρόπο!

RORY FOR EVER
06/11/2013, 16:05
...Αυτον το συρφετο απο μαριονετες, εγω δεν τον ονομαζω κυβερνηση...Τωρα ποιος ειναι ο καραγκιοζοπαιχτης που κινει τα νηματα απο πανω τους...

http://1.bp.blogspot.com/-3QaPFKArIRM/TzwWgdqC47I/AAAAAAAAM0Q/jBKjidGPm3c/s1600/Slide17.JPG

TROOPER
06/11/2013, 16:58
παγωσε η τσιμινιερα? (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/daktulios_sta_tzakia_logw_aithalomixlhs.2489437.html)

AristidisZ
06/11/2013, 16:59
παγωσε η τσιμινιερα? (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/daktulios_sta_tzakia_logw_aithalomixlhs.2489437.html)

όχι ρε συ απλά θα βάλουν τέλη καμινάδας :cry:

alex14
06/11/2013, 17:05

:lol: Θα παω να να βγαλω καρτα καυσαεριων στη ξυλοσομπα :cry:

el_hymador
06/11/2013, 17:11
Δηλαδή στις πολυκατοικίες που υπάρχουν κοινές καμινάδες, πως ακριβώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες;

el_hymador
06/11/2013, 17:16
Εν τω μεταξύ μονιμοποιείται ο Αϊ Βασίλης με σύμβαση αορίστου χρόνου ως επιβλέπων των καμινάδων για τυχόν παραβάτες... εδώ τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί το πανελλαδικής εμβέλειας wi-fi και να αποστέλλει τα στοιχεία του παραβάτη στην ΓΑΔΑ...

303111

RORY FOR EVER
06/11/2013, 17:56
Εν τω μεταξύ μονιμοποιείται ο Αϊ Βασίλης με σύμβαση αορίστου χρόνου ως επιβλέπων των καμινάδων για τυχόν παραβάτες... εδώ τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί το πανελλαδικής εμβέλειας wi-fi και να αποστέλλει τα στοιχεία του παραβάτη στην ΓΑΔΑ...

303111 Αντε εγω τωρα να πω κατι τετοιο στα παιδακια μου, οταν με ρωτανε τι δωρο θα τους φερει τα Χριστουγεννα... Ο μικρος με ρωταει για DUCATI, ΑΡΑ εχει παρει το στραβο δρομο...:D

MikeG
06/11/2013, 18:31
Σχετικό άσχετο.

http://www.protothema.gr/world/article/326065/o-giaser-arafat-dolofonithike-me-radienergo-polonio/

AUFGEBRACHT
06/11/2013, 19:40
Οφείλουμε να παραδεχτούμε πάντως ότι η κυβέρνηση μας απάλλαξε από τον κόπο του να κάνουμε σάτυρα, γελοιοποιείται από μόνη της με μοναδικό τρόπο!

Εγώ πάλι ρε φίλος νομίζω πως γελιοποιεί τους πολίτες της και γελάνε με τα χάλια μας και το διασκεδάζουν... το έχω πει πολλάκις εδώ μέσα, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η ελπίδα του τόπου είναι η νεολαία, αλλά η νεολαία που βλέπω εγώ αντί να στίβει την πέτρα κάθεται και μαλακίζεται αποχαυνωμένη, το μέλλον τους είναι γαμημένο και καμμένο και αυτά χαζογελάνε. Πέτυχα σε ένα κανάλι ρεπορτάζ για το περιβόητο wi-fi, όλα ανεξαιρέτως χασκογελάγανε και με τα 5 βασικά ελληνικά που μιλάνε - οι λέξεις εντάξει, ας πούμε, ναι, έχουν την τιμητική τους, είναι το 90% του λεξιλογίου ενός νέου ανθρώπου πλέον - λέγανε ότι είναι φοβερός ο Σαμαράς (γουάου, άλλη αγαπημένη λέξη τους) γιατί θα μπορούν να στέλνουν δωρεάν μηνύματα και να μπαίνουν δωρεάν στο ίντερνετ από το κινητό τους και να είναι όλη μέρα στο γαμημένο το facebook να κάνουν like. Πριν από λίγο καιρό πάλι σχημάτιζαν ουρές να πάνε να θαυμάσουν το νέο i-gamisou της Apple με τα υπέροχα φλούο χρώματα που σύμφωνα με τους διαφημιστές αλλάζει τη ζωή σου... Γιατί παλιά πάλευες για ένα πουκάμισο αδειανό, τώρα παλεύεις για ένα smartphone βεραμάν.

Κοίταζα τυχαία μια μέρα μια παλιά εκπομπή γυρισμένη κάπου στο 80 πρέπει να ήταν από το όλο σκηνικό και συνειδητοποίησα κάτι που σκεφτόμουνα πολύ καιρό. Έβλεπα τους ανθρώπους, τα πρόσωπά τους και συνειδητοποίησα ότι 2 πράγματα δεν βλέπεις πλέον. Από το πρόσωπο των νέων έχει χαθεί η σπίθα, η εξυπνάδα, το βλέμμα που θέλει να τα περιεργάζεται όλα (άλλο εξυπνάδα άλλο κουτοπονηριά). Από το πρόσωπο των ενηλίκων έχει χαθεί η τιμιότητα,η αποτύπωση του μόχθου και της περηφάνειας για το αποτέλεσμά του. Γιατί τότε έβλεπες πρόσωπα σκαμμένα από το μόχθο για τη ζωή αλλά και μια περηφάνεια, ένα βλέμμα αετίσιο ότι τα βγάζω πέρα τίμια, δύσκολα ίσως, αλλά είμαι περήφανος για το ότι τα βγάζω πέρα κι είμαι ευτυχισμένος. Μετά, εκεί γύρω στα μέσα του 80 κι ιδιαίτερα στο 90 τα πρόσωπα άρχισαν να έχουν ένα βλέμμα αλλιώτικο, πονηρό, παραδομένο στην ευκολία, να βγάλω λεφτά όχι με κόπο αλλά γρήγορα και χωρίς να ιδρώσω. Τώρα τα βλέμματα είναι αδειανά, παραδομένα, ηττημένα, να αγωνιούν για την επόμενη μέρα και για την επιβίωση, βλέμματα κουρασμένα. Τότε οί άνθρωποι χαμογέλαγαν πραγματικά, τώρα είτε δε γελάνε καθόλου, είτε όσοι γελάνε χαζογελάνε ψυχαναγκαστικά.

kalgeorge
06/11/2013, 20:10
Εγώ πάλι ρε φίλος νομίζω πως γελιοποιεί τους πολίτες της και γελάνε με τα χάλια μας και το διασκεδάζουν... το έχω πει πολλάκις εδώ μέσα, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η ελπίδα του τόπου είναι η νεολαία, αλλά η νεολαία που βλέπω εγώ αντί να στίβει την πέτρα κάθεται και μαλακίζεται αποχαυνωμένη, το μέλλον τους είναι γαμημένο και καμμένο και αυτά χαζογελάνε. Πέτυχα σε ένα κανάλι ρεπορτάζ για το περιβόητο wi-fi, όλα ανεξαιρέτως χασκογελάγανε και με τα 5 βασικά ελληνικά που μιλάνε - οι λέξεις εντάξει, ας πούμε, ναι, έχουν την τιμητική τους, είναι το 90% του λεξιλογίου ενός νέου ανθρώπου πλέον - λέγανε ότι είναι φοβερός ο Σαμαράς (γουάου, άλλη αγαπημένη λέξη τους) γιατί θα μπορούν να στέλνουν δωρεάν μηνύματα και να μπαίνουν δωρεάν στο ίντερνετ από το κινητό τους και να είναι όλη μέρα στο γαμημένο το facebook να κάνουν like. Πριν από λίγο καιρό πάλι σχημάτιζαν ουρές να πάνε να θαυμάσουν το νέο i-gamisou της Apple με τα υπέροχα φλούο χρώματα που σύμφωνα με τους διαφημιστές αλλάζει τη ζωή σου... Γιατί παλιά πάλευες για ένα πουκάμισο αδειανό, τώρα παλεύεις για ένα smartphone βεραμάν.

Κοίταζα τυχαία μια μέρα μια παλιά εκπομπή γυρισμένη κάπου στο 80 πρέπει να ήταν από το όλο σκηνικό και συνειδητοποίησα κάτι που σκεφτόμουνα πολύ καιρό. Έβλεπα τους ανθρώπους, τα πρόσωπά τους και συνειδητοποίησα ότι 2 πράγματα δεν βλέπεις πλέον. Από το πρόσωπο των νέων έχει χαθεί η σπίθα, η εξυπνάδα, το βλέμμα που θέλει να τα περιεργάζεται όλα (άλλο εξυπνάδα άλλο κουτοπονηριά). Από το πρόσωπο των ενηλίκων έχει χαθεί η τιμιότητα,η αποτύπωση του μόχθου και της περηφάνειας για το αποτέλεσμά του. Γιατί τότε έβλεπες πρόσωπα σκαμμένα από το μόχθο για τη ζωή αλλά και μια περηφάνεια, ένα βλέμμα αετίσιο ότι τα βγάζω πέρα τίμια, δύσκολα ίσως, αλλά είμαι περήφανος για το ότι τα βγάζω πέρα κι είμαι ευτυχισμένος. Μετά, εκεί γύρω στα μέσα του 80 κι ιδιαίτερα στο 90 τα πρόσωπα άρχισαν να έχουν ένα βλέμμα αλλιώτικο, πονηρό, παραδομένο στην ευκολία, να βγάλω λεφτά όχι με κόπο αλλά γρήγορα και χωρίς να ιδρώσω. Τώρα τα βλέμματα είναι αδειανά, παραδομένα, ηττημένα, να αγωνιούν για την επόμενη μέρα και για την επιβίωση, βλέμματα κουρασμένα. Τότε οί άνθρωποι χαμογέλαγαν πραγματικά, τώρα είτε δε γελάνε καθόλου, είτε όσοι γελάνε χαζογελάνε ψυχαναγκαστικά.

+ osa

gcrook
06/11/2013, 20:45

Δηλαδη εσυ αυτη την στιγμη χρησιμοποιεις επιλεκτικα μεχρι και την ατζεντα των media με τα χαζοχαρουμενα πιτσιρικια που αντι να στιβουν την πετρα περιμενουν τζαμπα ιντερνετ
και με αφορμη αυτη την ηλιθια και χυδαια εικονα προσπαθεις να δικαιολογησεις τις φαντασιωσεις σου για τον κοσμο;Σε τι διαφερεις απο ολους αυτους τους καφρους που καταδικαζεις;
Τι παραπανω εχεις να προσφερεις εσυ απο αυτα τα χαζα πιτσιρικια;

Επισης διαβασα την δευτερη παραγραφο σου και συνειδητοποιησα οτι εισαι πιο γερος και απο τον προπαππου σου.
Καληνυχτα.

AUFGEBRACHT
06/11/2013, 20:57
Επισης διαβασα την δευτερη παραγραφο σου και συνειδητοποιησα οτι εισαι πιο γερος και απο τον προπαππου σου.Καληνυχτα.

Την ευχή μου να έχεις γιόκα μου...

RORY FOR EVER
06/11/2013, 21:10
http://demotivators.gr/app/images/demots/131014/IMAI-CHORTOFAGOS-215132.jpg

kostaspetrou
06/11/2013, 22:12

:)
Ακριβώς την ίδια αίσθηση έχω.
Άνθρωπος χωρίς ενθουσιασμό,όραμα και όνειρα δεν έχει μέλλον!

el_hymador
06/11/2013, 22:43
Τα ίδια λέγανε πάντως και οι περσβύτεροι του 80 για τους νέους του 80 και οι πρεσβύτεροι του 70 και του 60 για τους νέους του 70 και του 60... υποθέτω μάλιστα πως τα ίδια θα λένε και οι σημερινοί νέοι γαι τα πιτσιρίκια του 2040... προσωπικά δεν έχω απαίτηση από κανέναν 18-χρονο, 20-χρονο και βάλε -χρονο, να σηκώσει παντιέρα επανάστασης και ανατροπής. Φυσικά έχουν και τσαμπουκά και δυναμική, αλλά κάποιος πρέπει να τους γυρίσει το κεφάλι στη σωστή κατεύθυνση και να τους ανοίξει τα μάτια και δυστυχώς αυτό είναι που λείπει στις μέρες μας. Ούτε ένας μαλάκας διανοούμενος, καλλιτέχνης, μια ισχυρή προσωπικότητα, μια ομάδα ανθρώπων, μια τάση, κάτι ρε πούστη μου που να μην είναι ψεύτικο αλλά πραγματικό. Νέοι υπήρξαμε όλοι, θα θυμάστε ότι μπορεί να μην είχαμε σοφία (my ass), εγκράτεια, σοβαρότητα (και φόβο), στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους "ώριμους" ανθρώπους, αλλά είχαμε -και πιστεύω ότι και οι νέοι σήμερα εξακολουθούν να έχουν- ένστικτο για το ποιος είναι αυθεντικός και ποιος παπαρίζει. Αυτοί λοιπόν λείπουν, όχι η κ@υλ@ των νέων.

TROOPER
07/11/2013, 01:14
οταν οι ''πιτσιρικαδες'' καβλαντιζουν χαζογελοντας δεν μας αρεσει.
οταν αποφασιζουν να ενεργοποιηθουν με οποιο τροπο πεφτει κραξιμο για τα μαλακισμενα που την ειδαν τσε γκε βαρες και προσπαθουν να κανουν μια ντεμεκ επανασταση και αλλα ομορφα.

μηπως να αποφασιζαμε τι θελουμε? λεω εγω τωρα.....

LOUKILOUK
07/11/2013, 02:23
Eidame Kai tis proigoumenes genies neon, opos h dikia mou, poso kala ta kataferan... +1se trooper, hymador k gcrook.
Sorry Gia ta greeklish...

blackbusa
07/11/2013, 03:55
ntou stin ERT...long live democracy...kalinyxta sas...

Red Rider
07/11/2013, 07:44
οταν αποφασιζουν να ενεργοποιηθουν με οποιο τροπο πεφτει κραξιμο για τα μαλακισμενα που την ειδαν τσε γκε βαρες και προσπαθουν να κανουν μια ντεμεκ επανασταση και αλλα ομορφα.

Τα ρέστα μου..

MG-KTiNoS
07/11/2013, 07:55

έΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ

Οι καλοί θέλουν τους νέους πιο καλούς από τους ίδιος και ο κόσμος πάει μπροστά
Οι κομπλεξικοι, τα λαμόγια κλπ θέλουν τους νέους πιο μαλάκες απ αυτούς άρα ανίκανους για
κάθε αλλαγή και πρόοδο.
Οι δεύτεροι είναι και οπαδοί της θεωρίας του μαζί τα φάγαμε, δικαιούσαι δια να ομηλείς κλπ κλπ
:rolleyes:

notakos600
07/11/2013, 08:12
Τελικά εμείς οι πιτσιρικάδες του τότε, γίναμε γονείς, ίσως και παππούδες και βλέπουμε τους νέους όπως έβλεπαν εμάς οι γονείς μας και οι παππούδες μας κάποτε.
Προτείνω να αφήσουμε τα παιδιά να βρουν το δρόμο μόνα τους. Να βγάλουμε το σκασμό γιατί εμείς και η προηγούμενη γενιά φταίμε για το χάλι αυτής της χώρας. Η κριτική μας μάρανε...
Κρατιέμαι, είναι η αλήθεια, για να βρίσκομαι στα όρια της ευπρέπειας που αρμόζει σε ένα forum.

sonic22
07/11/2013, 08:19
I would like to be as fast as my dab thinks he was when he was my age.

Εχει καποιο νοημα η ολη κουβεντα; Η κοινωνια και η νεα γενια ειναι αυτη που ειναι. Ας βλεπουμε μπροστα και ρεαλιστικα.
Τωρα αν ο σωστος δρομος ειναι τα μαλακισμενα που το παιζουν τσε γκεβαρα (ή και μικροι αδολφοι απο την αλλη), πολυ αμφιβαλω.

nickald
07/11/2013, 08:27

Ελα ντε....

Απο την αλλη, η προβολη χαζοχαρουμενων νεων που περιμενουν το καινουριο αηφον μονο τυχαια δεν ειναι απο τα σκατοκαναλα....

Joyrider
07/11/2013, 08:32
Όχι έτσι γιατί είστε φλώροι και καλομαθημένα, όχι έτσι γιατί είστε κομματόσκυλα των πανεπιστημίων, όχι έτσι γιατί είστε ψευτοεπαναστάτες και κουλτουριάρηδες, όχι έτσι γιατί είστε άπλυτοι και ουτοπιστές.
Δεν μας λέτε και πως μας θέλετε για να μπούμε στο καλούπι σας να τελειώνουμε;
Oh wait, μετά θα είμαστε απλά πρόβατα.

Ρε στο κάτω κάτω εσείς μας μεγαλώσατε. Όλοι μαζί σαν κοινωνία και ο καθένας ξεχωριστά σαν γονιός.

Δέχομαι όποιον χαρακτηρισμό θέλετε ισχύει δεν ισχύει. Αλλά στο κάτω κάτω μερικοί

303168

TROOPER
07/11/2013, 08:36
...
Κρατιέμαι, είναι η αλήθεια, για να βρίσκομαι στα όρια της ευπρέπειας που αρμόζει σε ένα forum.

εγω να δεις....!

stefanos
07/11/2013, 08:39
Ρε στο κάτω κάτω εσείς μας μεγαλώσατε.
303168

Σωστός.
Απλά τα παιδιά δεν έχουν μάθει να κρατάνε τα προσχήματα και να λένε το παραμύθι.

nikos_abel
07/11/2013, 08:46
Τελικά εμείς οι πιτσιρικάδες του τότε, γίναμε γονείς, ίσως και παππούδες και βλέπουμε τους νέους όπως έβλεπαν εμάς οι γονείς μας και οι παππούδες μας κάποτε.
Προτείνω να αφήσουμε τα παιδιά να βρουν το δρόμο μόνα τους. Να βγάλουμε το σκασμό γιατί εμείς και η προηγούμενη γενιά φταίμε για το χάλι αυτής της χώρας. Η κριτική μας μάρανε...

Το κακό είναι ότι η επόμενη γενιά εξελίσεται σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ. Εμάς βλέπει, από εμάς μαθαίνει.
Είτε την αφήσεις στην ησυχία της, είτε προσπαθήσεις να την πιέσεις προς τη κατεύθυνση που εμείς "νομίζουμε"
ότι είναι η σωστή, αυτή τα δικά της θα κάνει πάλι.
Ακόμα και στις επαναστάσεις τους, τελικά θα υπερισχύσουν οι εικόνες του παρελθόντος. Φυσικά όχι μόνο οι "καλές"
αλλά και οι κακές.
Και τελικά με μαθηματική ακρίβεια θα αλλοτριοθούν (όπως εμείς άλλωστε).
Η δυσκολία ήταν και είναι να κάνεις μυαλά ελεύθερα να σκεφτούν και να μη φοβηθούν να πειραματιστούν.
Οι συνθήκες, η εκπαίδευση, όλος ο πλανήτης όμως αυτή τη στιγμή είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε να εμποδιστεί
αυτή η ελευθερία.
Από τη δικιά μας και τη προηγούμενη γενιά που νομίζει ότι πλέον έμαθε να οδηγεί την επόμενη.
@ρχ@δι@ μάθαμε.

notakos600
07/11/2013, 08:47
Το κακό είναι ότι η επόμενη γενιά εξελίσεται σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ. Εμάς βλέπει, από εμάς μαθαίνει.
Είτε την αφήσεις στην ησυχία της, είτε προσπαθήσεις να την πιέσεις προς τη κατεύθυνση που εμείς "νομίζουμε"
ότι είναι η σωστή, αυτή τα δικά της θα κάνει πάλι.
Ακόμα και στις επαναστάσεις τους, τελικά θα υπερισχύσουν οι εικόνες του παρελθόντος. Φυσικά όχι μόνο οι "καλές"
αλλά και οι κακές.
Και τελικά με μαθηματική ακρίβεια θα αλλοτριοθούν (όπως εμείς άλλωστε).
Η δυσκολία ήταν και είναι να κάνεις μυαλά ελεύθερα να σκεφτούν και να μη φοβηθούν να πειραματιστούν.
Οι συνθήκες, η εκπαίδευση, όλος ο πλανήτης όμως αυτή τη στιγμή είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε να εμποδιστεί
αυτή η ελευθερία.
Από τη δικιά μας και τη προηγούμενη γενιά που νομίζει ότι πλέον έμαθε να οδηγεί την επόμενη.
@ρχ@δι@ μάθαμε.

Ας περιμένουμε να δούμε λοιπόν τι θα κάνουν.

nikos_abel
07/11/2013, 08:54
Ας περιμένουμε να δούμε λοιπόν τι θα κάνουν.

Αυτό λέω. :beer:

pipe_smoker
07/11/2013, 09:12

εγω να δεις....!

Στο τέλος θα σκάσει η φούσκα μας...
(και κινδυνεύουμε κι από προστάτη)

ggs
07/11/2013, 09:25
Στο τέλος θα σκάσει η φούσκα μας...
(και κινδυνεύουμε κι από προστάτη)

:D

303170

gcrook
07/11/2013, 10:22
ntou stin ERT...long live democracy...kalinyxta sas...

Δεν θα λειτουργουν 2 πειρατικα σε τουτο τον τοπο.
Νομιμοτητα πανω απ'ολα.

sotostzav
07/11/2013, 10:24
17 Νοεμβρη 1973 και 7 Νοεμβρη 2013....Βρειτε τις ομοιοτητες και κερδιστε free wi-fi στο σπιτι σας απο τον παροχο Antonis..

https://www.youtube.com/watch?v=-7B0E9p_9aE

el_hymador
07/11/2013, 10:41
Οκ λες και ειμασταν ολοι εξω απο το ραδιομεγαρο νυχθημερον συμπαραστεκομενοι (οπως και οι εργαζομενοι στην ΕΡΤ δεν ειχαν συμπαρασταθει παλιοτερα σε αλλους)... για 1 εβδομαδα θα γινει σουσουρο, θα γραψουμε τα σεντονια μας στο διδικτυο και αυτο ηταν. Μην παρεξηγηθω, για να μην θρεφουμε αυταπατες τα γραφω αυτα...

pipe_smoker
07/11/2013, 10:44
:D

303170

Και μετά (χωρίς το "ana") :lol:

303172

sotostzav
07/11/2013, 10:51
Οκ λες και ειμασταν ολοι εξω απο το ραδιομεγαρο νυχθημερον συμπαραστεκομενοι (οπως και οι εργαζομενοι στην ΕΡΤ δεν ειχαν συμπαρασταθει παλιοτερα σε αλλους)... για 1 εβδομαδα θα γινει σουσουρο, θα γραψουμε τα σεντονια μας στο διδικτυο και αυτο ηταν. Μην παρεξηγηθω, για να μην θρεφουμε αυταπατες τα γραφω αυτα...

Ειμαι 99,9% σιγουρος και γω πως θα γινει ακριβως οπως το ειπες φιλε μου...Και ισως και σε λιγοτερο απο βδομαδα...Απλα ειμαι ανθρωπος που εχω εστω και 0,1% μεσα μου την αυταπατη παντα πως ΙΣΩΣ και κατι καλο να βγει απο ολα αυτα.Δεν ξερω πως,δεν ξερω τι..Απλα ελπιζω εστω και λιγο.Τις καλημερες μου :beer:

nikos_abel
07/11/2013, 11:28
Meanwhile

http://www.protothema.gr/politics/article/326220/troika-pros-kuvernisi-mi-lete-oti-de-tha-parete-metra-giati-tha-ta-parete/

gcrook
07/11/2013, 16:52
Ανακαλω!
Πεταξα χοντρη μαλακια.
Μου το σφυριξε φιλος πριν απο λιγο οτι τωρα που εκλεισε η ερτ θα αρχισει να πεφτει χρημα σε παραγωγες συν τα χρωστουμενα.
Δεν το'χα σκεφτει ετσι ο κοπανος.Αφελεστατος.Λουζερ.
Λοιπον αντε να ξεμπερδευουμε με τα κοπροσκυλα του δημοσιου.Στην τελικη εμεις οι ιδιωτικοι υπαλληλοι και οι Ελ.Επ. τρωμε το μανικι για παρτη τους.Αντε στο καλο.

Υ.Γ Ενιωσα καλυτερα.Πλακα εχει να εισαι ορθολογιστης.

faraway
07/11/2013, 17:07
Πρόταση μομφής λέει ο Σύριζα με αφορμή την εκκένωση του ραδιομέγαρου . :a31::a31:

Να χουμε να ασχολούμαστε καμιά βδομάδα τώρα στα κανάλια , και φανφάρες και μεγάλα λόγια ....και τίποτα στο τέλος και φτου από την αρχή .

nikos_abel
07/11/2013, 17:09
Πρόταση μομφής λέει ο Σύριζα με αφορμή την εκκένωση του ραδιομέγαρου . :a31::a31:

Να χουμε να ασχολούμαστε καμιά βδομάδα τώρα στα κανάλια , και φανφάρες και μεγάλα λόγια ....και τίποτα στο τέλος και φτου από την αρχή .

Όλα γίνονται για να βγει αληθινός ο πράσινος δράκος του τέκι και να πέσει η τρι...σόρυ η διανδρία.

stefanos
07/11/2013, 17:10
συν τα χρωστουμενα.

Πάει το πρωτογενές πλεόνασμα.:lol:

RORY FOR EVER
07/11/2013, 17:15

Να χουμε να ασχολούμαστε καμιά βδομάδα τώρα στα κανάλια , και φανφάρες και μεγάλα λόγια ....και τίποτα στο τέλος και φτου από την αρχή .:a013:

alres
07/11/2013, 18:17

Να βοηθήσω λίγο αυτό που λες, γιατί συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό.
Οι γόνοι των μίκρο και μεσοαστών, παρά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που έχουν φάει, έχουν καταπιεί αμάσητο τον τεχνοφετιχισμό και τα παρελκόμενά του. Αυτό πρακτικά μας κάνει 400 ευρώ/μήνα στην καλύτερη (ή ανεργία) μένω σπίτι με τους δικούς μου, παρά ταύτα κινητό 500 ευρώ, φίλοι στο fb, σεξ σκατά, έρωτας σκατά, βιβλία πουθενά, φαντασία μόνο για warcraft 5 (δηλαδή αρχίδια φαντασία), απορίες μηδέν, συναισθήματα με το ζύγι και στο τσακίρ κέφι ξύδια, χάπια και κανά κρυόκωλο πήδημα..Αυτά ισχύουν για μεγάλα τμήματα της ελληνικής νεολαίας.

Υπάρχουν όμως κάποια άλλα τμήματα, αρκετές κοινωνικες σκάλες πιο κάτω, που δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αόρατοι. Είναι παιδιά του μεροκάματου, μετανάστες και παιδιά μεταναστών, οι οποίοι είτε γιατί δεν έχουν είτε γιατί δεν θέλουν, έχουν μια χαρά γαμώ τα ζωντανά βλέματα, ατάκα πεζοδρομιακή στο τσεπάκι, μυαλό που έχει τριφτεί στην επιβίωση, πλάτες που κουβαλάνε κάθε είδους βάρη και βάσανα και πάνω απ' όλα μια κρυμμένη αρχοντιά. Υπάρχουν και αυτοί, αλλά οι ζωές τους είναι φθηνές και τα μάτια των μεσοαστών κοιτάνε μόνο προς τα πάνω προς αυτούς που τους γ@μ@νε, όχι προς αυτούς με τους οποίους θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοι.

Πολύ ωραία περιγραφή

gcrook
07/11/2013, 19:06
Πάει το πρωτογενές πλεόνασμα.:lol:

Ειναι πολυ λιγα :D
Η Ερτ ηταν παντα πλεονασματικη.:D

zephyr1
08/11/2013, 10:59
Εγω θα θελα να ξερα ,υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος που πιστευει οτι γινεται κατι σάυτη την γαμημενη χωρα??μα ενας.

Εχτες ανεβαινω την μεσογειων,στο υψος της εκκλησιας μπατσι να σε στελνουν προς χαλανδρι.αυτοι που εχουν πορεια προς σταυρο κανουν αριστερα αναγκαστικα και αμεσως δεξια να ανεβουν παραπλευρως για να βγουν πριν το σταυρο.
Της ποπης,εγω με το μηχανακι το παλευω και ελισσομαι και βγαινω στο φαναρι που ειναι στη μεσογειων.Τ αμαξια αστο καλυτερα.

Δεν υπαρχει ουτε ενας γαμημενος μπατσος να αφησει ανοιχτο το φαναρι,ενα φαναρι που αφηνει 10 αμαξια καθε φορα ,ειναι εκει για να διαχειριστει ολο αυτο τον ογκο αυτοκινητων.
Λεει οτι η εργαζομενοι στην ερτ κανουν καταληψη στο κτιριο εις βαρος του Ελληνικου λαου και πρεπει να φυγουν.Και πως πρεπει να φυγουν?
Αρπα κολα,χωρις κανενα σχεδιο για το συνολο των πολιτων,χωρις καμια σκεψη για το οτι υπαρχουν και ανθρωποι που εχουν δουλειες εκεινη την μερα ,αλλα κατα τ αλλα οι αλλοι εκμεταλευοντε τον Ελληνικο λαο.

Αντε γαμηθειτε ρε γαμημενοι παραμυθατζηδες.

Ενα ειναι το προβλημα σάυτη την χωρα.οτι καθε φορα που δημιουργειτε ενα προβλημα ,δεν βγαινει ενας γαμημενος νομος που να μην ξαναλλαξει και να διαχειριζετε σωστα την καθε περιπτωση.
Πριν καποιο καιρο μανωλαδα,πηγε ο Δενδιας ,επιανε τους πακιστανους σαν συμπαρασταση,σημερα τα ιδια εκει σαν να μη εγινε τπτ.Αντε γαμησου ρε καραφλα.
Ασοεε πριν καμια βδομαδα ,ντου με τον υφιπουργο και τα ρεστα ,συλληψεις κακο ,την επομενη καθαρα ,κανενας εκει,την μεθεπομενη ,ολοι οι μικροπωλητες παλι εκει,αντε γαμηθειτε ρε νουμερα.
Τα αυθαιρετα ,νομος νομιμοποιηστετα ,πανε τα ζωα τα νομιμοποιουνε ,μετα απο 1 χρονο αλλαζει ο νομος αντε παλι ζωα ξαναπληρωστε.
Και χιλιαδες αλλες περιπτωσεις που λειτουργει ετσι το κρατος.
Βαβουρα,ΜΜΕ,υπουργοι,αρχιδια και αντε παλι ξανα μανα.

Ασταδιαλια,δεν ηρεμησα.

stefanos
08/11/2013, 12:01
Εγω θα θελα να ξερα ....
Ασταδιαλια,δεν ηρεμησα.

Νόμοι υπάρχουν, σεβασμός δεν υπάρχει πρός τους νόμους και διάθεση για να εφαρμοστούν.
Πρίν την νομιμοποίηση (που νομίζω κρίθηκε και αντισυνταγματική) υπήρχε νόμος που έλεγε "κατεδάφιση" :D.
μιλάμε για 1 μύριο παράνομα.
Υπήρχε περίπτωση να εφαρμοστεί ποτε?

dimmie_72
08/11/2013, 12:05
Υπάρχουν όμως κάποια άλλα τμήματα, αρκετές κοινωνικες σκάλες πιο κάτω, που δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αόρατοι. Είναι παιδιά του μεροκάματου, μετανάστες και παιδιά μεταναστών, οι οποίοι είτε γιατί δεν έχουν είτε γιατί δεν θέλουν, έχουν μια χαρά γαμώ τα ζωντανά βλέματα, ατάκα πεζοδρομιακή στο τσεπάκι, μυαλό που έχει τριφτεί στην επιβίωση, πλάτες που κουβαλάνε κάθε είδους βάρη και βάσανα και πάνω απ' όλα μια κρυμμένη αρχοντιά. Υπάρχουν και αυτοί, αλλά οι ζωές τους είναι φθηνές και τα μάτια των μεσοαστών κοιτάνε μόνο προς τα πάνω προς αυτούς που τους γ@μ@νε, όχι προς αυτούς με τους οποίους θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοι.

Πολύ ωραία περιγραφή

To βλέμμα ενός νέου ανεπτυγμένης και πολιτισμένης Χώρας Νορβηγού, Δανού, Ελβετού που δεν αποπνέει ούτε απέπνεε ποτέ τσαχπινιά, σπιρτάδα, κουτσαβακισμό εμπόδισε τη Χώρα τους να αναπτυχθεί φυσιολογικά και να δημιουργήσει βάσεις ισχυρές και υποδομές στέριες ώστε να στήσουν Κράτη ολοκληρωμένα, Κράτη σύγχρονα και κοινωνίες υγιείς χωρίς συμπλεγματικές ασθένειες σαν αυτές που κατατρύχουν τη Χώρα μας αιώνες τώρα;

Σε αντίθεση με τη στιμένη πέτρα, υπάρχουν πρόσωπα ήρεμα, προσωπικότητες που διαμορφώθηκαν ακομπλεξάριστα χωρίς την αγωνία της επιβίωσης, φάτσες καλοζωισμένες, κορμιά που δεν στηλιτεύτηκαν από το μόχθο για τη ζωή αλλά αναπτύχθηκαν σένα περιβάλλον υγιές με φυσιολογική άσκηση και ενημερωμένη διατροφή. Στην πλειοψηφία τους είναι και άριστοι χρήστες iphone, ipad, facebook ακόμα και στα 70 τους.

Οι άνθρωποι αυτοί διοικούν Τράπεζες, επιχειρήσεις, κυβερνούν υποβρύχια, οι πολιτικοί τους μπορεί να μην έχουν "αετίσιο" βλέμμα αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τίμιοι, ανιδιοτελείς και οι ενέργειές τους σκοπούν στο καλό και τη βελτίωση της Χώρας και των ανθρώπων της.

Εγώ πάλι νομίζω ότι αυτή η υπερβολή που μας χαρακτηρίζει και τείνει ευτυχώς να εκφυλιστεί μας κράτησε 10ετίες πίσω, πλούτισε τον Καζαντζίδη, τον Ξανθόπουλο, τους καψουροτραγουδοποιούς και έφερε στην επιφάνεια πολιτικούς με μόνο προσόν την καλή ζεϊμπεκιά και τα μακρυά χέρια. Η κοινωνία κατ επέκταση και επειδή οι πολίτες ποτέ δεν φέρουν συλλογική ευθύνη διαμορφώθηκε κατ εικόνα και.. τρέξε τώρα να καλύψεις χαμένες αποστάσεις.

Αμ, δε....:(

sonic22
09/11/2013, 12:47
Επαναφορα στην πραγματικοτητα...
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/457/edito-457

MG-KTiNoS
09/11/2013, 13:10

Βασικά το Ελληνικό παραμύθι είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ με 5 μόνο λέξεις...

-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Όλα τ άλλα είναι μπούρδες.
12500 άτομα θα πάρουν πούλο απ το δημόσιο.
Εγώ έχω μόνο 1 ερώτηξη.
Που θα βρουν δουλειά?

:moutza:

sonic22
09/11/2013, 13:23
Εγώ έχω μόνο 1 ερώτηξη.
Που θα βρουν δουλειά?
Αρα η πρωταση σου ειναι να βαλουμε στο δημοσιο και τους υπολοιπους 1.000.000 ανεργους και να ξεζουμησουμε τους γνωστους λαλακες με ακομα μεγαλυτερους φορους;

ggs
09/11/2013, 13:38

....για αλλη μια φορά ο πρωτοποριακή και εμπνευσμένη σκεψη του Γεωργελε μας άφησε άναυδους και άφωνους γωνία...

notakos600
09/11/2013, 14:06
....για αλλη μια φορά ο πρωτοποριακή και εμπνευσμένη σκεψη του Γεωργελε μας άφησε άναυδους και άφωνους γωνία...

+όσα θες :beer::beer:

tai
09/11/2013, 18:36
Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη.
Πείθει τους ανθρώπους να
πληρώσουν γι’αυτά που τους κλέψανε.

Andrzej Majewski

blackbusa
09/11/2013, 19:02
Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη.
Πείθει τους ανθρώπους να
πληρώσουν γι’αυτά που τους κλέψανε.

Andrzej Majewski

ta teleftaia xronia den vlepw na pithontai kai polloi...me tin BIA epivallonte...gia tis plirwmes ennow...

stefanos
09/11/2013, 19:15
ta teleftaia xronia den vlepw na pithontai kai polloi...me tin BIA epivallonte...gia tis plirwmes ennow...

Όταν δεν μπορείς καλά καλά να ταΐσεις τα παιδιά σου είναι δύσκολο να πληρώνεις για συνταξιούχους παιδεία υγεία κλπ.

blackbusa
10/11/2013, 01:09
Όταν δεν μπορείς καλά καλά να ταΐσεις τα παιδιά σου είναι δύσκολο να πληρώνεις για συνταξιούχους παιδεία υγεία κλπ.

αλλο ειπα και αλλο λες...

MG-KTiNoS
10/11/2013, 10:17

Είναι όμως εύκολο να γίνεις πλούσιος κάνοντας μαλακίες και λέγοντας ψέματα.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
περιμένουμε από το ΓΚλέφτη να βάλει τάξη και να μας σώσει.... Σφίξου κι έρχεται... Που λένε !
:cry:

pipe_smoker
10/11/2013, 10:30
Είναι όμως εύκολο να γίνεις πλούσιος κάνοντας μαλακίες εγκληματα και λέγοντας ψέματα.

Τη βαρυτητα των λεξεων λιγο να προσεξουμε συντροφε:)

Μαλακια ειναι να πηδας την γκομενα του φιλου σου.
Να "πηδας" ενα ολοκληρο ντουνια αλλιως το λενε......

ΥΓ. Και για τους σκραπες της ταξης, οχι η σωστη απαντηση δεν ειναι "επιχειρηματικοτητα" ή "αναπτυξη":lol:

astroman76
10/11/2013, 11:25
Εγώ έχω μόνο 1 ερώτηξη.
Που θα βρουν δουλειά?

να παμε να ζητησουνε απο το Πασοκ και την ΝΔ που τους βολεψε, ατομα που δεν ξερουν να κανουν τιποτα δεν θα βρουνε ποτε δουλεια....

stefanos
10/11/2013, 15:04
Είναι όμως εύκολο να γίνεις πλούσιος κάνοντας μαλακίες και λέγοντας ψέματα.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
περιμένουμε από το ΓΚλέφτη να βάλει τάξη και να μας σώσει.... Σφίξου κι έρχεται... Που λένε !
:cry:

Καλά θα βρούμε έναν με "καθαρά χέρια" να μας σώσει τότε.

blackbusa
11/11/2013, 03:55

χωρις να θελω να στο χαλασω...η φαση τωρα ειναι Τιτανικος...το καραβι παει στον πατο...οποιος τα καταφερει τα καταφερε....δυστηχως...

sonic22
11/11/2013, 11:21
http://www.youtube.com/watch?v=Jh5-c7IiGe8

υ.γ. προφανος και το λεει ειρωνικα ο στεφανος.

el_hymador
11/11/2013, 11:44
-Είμαστε 10
>Είμαστε 8, αλλά εσείς είστε 10 μ@λ@κες
-Όχι, εσείς είστε 8 μ@λ@κες
>Ωραία, να ψηφίσουμε...
-Οκ...

Τι ανοησία ρε π*ύστη μου....

sonic22
11/11/2013, 12:43
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63916970
Τι λεγαμε;
Α...ναι 14.000 Δ.Υ. θα απολυθουν και θα καταστραφει ο κοσμος...

iliasfyntanidis
11/11/2013, 13:18
Ρε παιδια και 122.000 να απολυθούν πάλι τα ίδια θα πληρώνουμε....
Μόλις απολυθούν ως δια μαγείας θα αρχίσουν και οι επενδύσεις...
Φτηνά εργατικά χέρια,πανικός απο την υψηλή ανεργία...
Το να κατηγορεί μια κοινωνική ομάδα μια αλλη μονο προβλήματα θα φέρει και "λαϊκή νομιμοποίηση"για όλες τις παράνομες πράξεις που προωθουνται.
Όσοι κατηγορούν δημόσιους υπαλλήλους οτι αυτοί ευθύνονται για την κρίση ας φέρουν τους εαυτούς τους στην θεση αυτών που εργάζονταν με ευθύνη απέναντι στον Έλληνα πολίτη γιατι σίγουρα υπάρχουν και τέτοιοι.
Όλο αυτο ειναι τραγικά όμοιο με το κλείσιμο καταστημάτων όπου η αλλη κοινωνική ομάδα-ΕΣ έλεγε καλα να πάθουν αφου είχαν υπερκέρδη-δεν απέδιδαν ΦΠΑ κλπ...
Οδήγησε πουθενά;

blackbusa
11/11/2013, 13:46
http://www.youtube.com/watch?v=Jh5-c7IiGe8

υ.γ. προφανος και το λεει ειρωνικα ο στεφανος.

πασο...προσπαθω να αποφευγω να βλεπω καποια πραγματα...

Pan (dvs)
11/11/2013, 14:45

:a6:Στα ανεκδοτα παρακαλω:cry:

Pan (dvs)
11/11/2013, 14:49
Το μεταφερω απο τοhttp://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138339

S705 ζητείται διανομέας
για σουβλατζίδικο στον άγιο Δημήτριο.
δουλεύω εκεί , έχει μπει αγγελία αλλά μάλλον είναι ψεύτικο το 27% που λένε για την ανεργία. ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι και αυτοί ακατάλληλοι .
όποιος ενδιαφέρετε τηλεφωνεί στο 2109901174 13:00 με 20:00. δεν αναφέρει το ποστ αυτό!!
άντε παιδιά γιατί δεν μπορώ άλλο να δουλεύω 11 ώρες κάθε μέρα.

Αντε πες του οτι εχει αδικο.

bulmont
11/11/2013, 17:35
Το μεταφερω απο τοhttp://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138339

S705 ζητείται διανομέας
για σουβλατζίδικο στον άγιο Δημήτριο.
δουλεύω εκεί , έχει μπει αγγελία αλλά μάλλον είναι ψεύτικο το 27% που λένε για την ανεργία. ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι και αυτοί ακατάλληλοι .
όποιος ενδιαφέρετε τηλεφωνεί στο 2109901174 13:00 με 20:00. δεν αναφέρει το ποστ αυτό!!
άντε παιδιά γιατί δεν μπορώ άλλο να δουλεύω 11 ώρες κάθε μέρα.

Αντε πες του οτι εχει αδικο.

Nα μας πεί όμως και πόσα παίρνει γιά μεροκάματο γι' αυτό
το 11ωρο που δουλεύει...............................................
Και ακόμα καλύτερα πόσο πληρώνει ο σουβλατζής γιά μεροκάματο
στον διανομέα και ίσως τότε μπορέσουμε να εξηγήσουμε γιατί
δεν βρίσκει εύκολα υπάλληλο...........

Pan (dvs)
11/11/2013, 21:04
Περισσοτερο με απασχολει ,το οτι ελαχιστοι ενδιαφερονται.Δεν λεει οτι οι ενδιαφερομενοι κανουνε ουρα, αλλα δεν τα βρισκουνε στα υπολοιπα.

alres
11/11/2013, 21:27
To βλέμμα ενός νέου ανεπτυγμένης και πολιτισμένης Χώρας Νορβηγού, Δανού, Ελβετού που δεν αποπνέει ούτε απέπνεε ποτέ τσαχπινιά, σπιρτάδα, κουτσαβακισμό εμπόδισε τη Χώρα τους να αναπτυχθεί φυσιολογικά και να δημιουργήσει βάσεις ισχυρές και υποδομές στέριες ώστε να στήσουν Κράτη ολοκληρωμένα, Κράτη σύγχρονα και κοινωνίες υγιείς χωρίς συμπλεγματικές ασθένειες σαν αυτές που κατατρύχουν τη Χώρα μας αιώνες τώρα;

Σε αντίθεση με τη στιμένη πέτρα, υπάρχουν πρόσωπα ήρεμα, προσωπικότητες που διαμορφώθηκαν ακομπλεξάριστα χωρίς την αγωνία της επιβίωσης, φάτσες καλοζωισμένες, κορμιά που δεν στηλιτεύτηκαν από το μόχθο για τη ζωή αλλά αναπτύχθηκαν σένα περιβάλλον υγιές με φυσιολογική άσκηση και ενημερωμένη διατροφή. Στην πλειοψηφία τους είναι και άριστοι χρήστες iphone, ipad, facebook ακόμα και στα 70 τους.

Οι άνθρωποι αυτοί διοικούν Τράπεζες, επιχειρήσεις, κυβερνούν υποβρύχια, οι πολιτικοί τους μπορεί να μην έχουν "αετίσιο" βλέμμα αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τίμιοι, ανιδιοτελείς και οι ενέργειές τους σκοπούν στο καλό και τη βελτίωση της Χώρας και των ανθρώπων της.

Εγώ πάλι νομίζω ότι αυτή η υπερβολή που μας χαρακτηρίζει και τείνει ευτυχώς να εκφυλιστεί μας κράτησε 10ετίες πίσω, πλούτισε τον Καζαντζίδη, τον Ξανθόπουλο, τους καψουροτραγουδοποιούς και έφερε στην επιφάνεια πολιτικούς με μόνο προσόν την καλή ζεϊμπεκιά και τα μακρυά χέρια. Η κοινωνία κατ επέκταση και επειδή οι πολίτες ποτέ δεν φέρουν συλλογική ευθύνη διαμορφώθηκε κατ εικόνα και.. τρέξε τώρα να καλύψεις χαμένες αποστάσεις.

Αν θες να μου πεις ότι καταργήθηκε η ταξική πάλη στις χώρες που λες (σε ποιες δεν κατάλαβα) και γλεντάνε όλοι τον κομμουνισμό, στείλε μου χώρα και πόλη να φύγω τώρα, γιατί τελικά ο παράδεισος υπάρχει (αν πιστέψω αυτά που λες). Ειδικά αυτό με τους ανιδιοτελείς και τίμιους ηγέτες δηλαδή μου έχει εξάψει την περιέργεια...

Μεταξύ του 70χρονου που δουλεύει το ipad σα κομπολόι και των παππούδων που έλιωσαν στη δουλειά, στο μεροκάματο και την ταπεινή πλην γεμάτη ζωή, φαντάζεσαι ποιος είναι πρότυπο, έτσι;

Και για το τέλος:
Ο λαϊκός πολιτισμός περιγράφει πάντα με υπερβολή και με σκοπό να εκτονώσει, αυτό που η πραγματικότητα σε κάνει να καταπίνεις. Με το ipad σεκλέτι δε γίνεται, πως να το κάνουμε τώρα..

MG-KTiNoS
11/11/2013, 21:51

Φίλε μια και έζησα 3 χρόνια Ελβετία μπορώ να σου πω χαλάρα πως όλα αυτα που λες είναι εντελώς ξένα με την αλήθεια.
Οι καλοί άνθρωποι της Ελβετίας ζουν πλένοντας ναρκολεφτά της Ιταλικής μαφίας.
Αν κάποτε ο ΟΗΕ πάρει το ρόλο που πρέπει σ αυτό το κράτος πρέπει να μπει λουκέτο !!!
και να πάνε όλοι εκεί απ όπου ήρθαν Ιταλία Γαλία γερμανία.!

Τώρα για το Ξανθόπουλο δεν ξέρω αλλά για το Καζατζίδη μη μιλάς.
Δεν καταλαβαίνεις, δεν ξέρεις, κατανοητό!
Άμα θες όμως ρώτα κανά παλιό να σου πει πριν εκφράσεις άποψη .

υγ
γαι τα ναρκωτικά της Ελβετίας θα σου πω άλλη μέρα !

Pan (dvs)
12/11/2013, 08:36

Φιλε μου dimmie,ας μην ξεχναμε οτι οι προγονοι ολων αυτων των ηρεμων ανθρωπων ,η αιματοκυλισαν καποια στιγμη ολον τον κοσμο η μερος αυτου.Πλουτισανε απο αποικιες, που υπηρχανε μονο και μονο για να γεμιζουνε οι δικες τους τραπεζες με χρυσο.

Σημερα που εχουνε τις υποδομες στις χωρες τους ,φτιαγμενες πανω στα κοκκαλα αλλων λαων,εχουνε τον χρονο να ασχοληθουνε με την παιδεια τους και τις διαστροφες τους.

Αυτοι οι καλοσυνατοι ανθρωποι ,αριστοι χειριστες της τεχνολογιας,καθονται στις Ελληνικες παραλιες με τα lap top τους και ψαχνουνε ποια θα ειναι η επομενη χωρα που θα παραγει φθηνα προιοντα,για να συνεχισουνε αυτοι να κοιμουνται ησυχα.

Οσο για την τιμιοτητα τους ,που λες,ειναι μαλλον υποκειμενικο το θεμα.Εγω δεν θεωρω τιμιο αυτον που κοιταζει το συμφερον της χωρας του και μονο.Οταν χτιζεις το δικο σου σπιτι δεν επιτρεπεται να μην σε νοιαζει αν χαλασεις τα θεμελια του γειτονα σου.Αν το κανεις αυτο,καποια στιγμη θα πεσει το σπιτι του.Και μιας και ειστε διπλα ισως να πεσει και πανω στο δικο σου.

dimmie_72
12/11/2013, 08:57
Φιλε μου dimmie,ας μην ξεχναμε οτι οι προγονοι ολων αυτων των ηρεμων ανθρωπων ,η αιματοκυλισαν καποια στιγμη ολον τον κοσμο η μερος αυτου.Πλουτισανε απο αποικιες, που υπηρχανε μονο και μονο για να γεμιζουνε οι δικες τους τραπεζες με χρυσο.

Σημερα που εχουνε τις υποδομες στις χωρες τους ,φτιαγμενες πανω στα κοκκαλα αλλων λαων,εχουνε τον χρονο να ασχοληθουνε με την παιδεια τους και τις διαστροφες τους.

Αυτοι οι καλοσυνατοι ανθρωποι ,αριστοι χειριστες της τεχνολογιας,καθονται στις Ελληνικες παραλιες με τα lap top τους και ψαχνουνε ποια θα ειναι η επομενη χωρα που θα παραγει φθηνα προιοντα,για να συνεχισουνε αυτοι να κοιμουνται ησυχα.

Οσο για την τιμιοτητα τους ,που λες,ειναι μαλλον υποκειμενικο το θεμα.Εγω δεν θεωρω τιμιο αυτον που κοιταζει το συμφερον της χωρας του και μονο.Οταν χτιζεις το δικο σου σπιτι δεν επιτρεπεται να μην σε νοιαζει αν χαλασεις τα θεμελια του γειτονα σου.Αν το κανεις αυτο,καποια στιγμη θα πεσει το σπιτι του.Και μιας και ειστε διπλα ισως να πεσει και πανω στο δικο σου.

Αν προσέξεις καλά τι γράφω θα δεις ότι δεν αντιλέγω. Πολύ σωστά για απαρχή προβληματισμού, εξάλλου η σπουδή στο συμφέρον της Χώρας μπορεί κάπου να καλείται και "πατριωτισμός"... μπορεί δε να χαρακτηρίζει και τις δικές μας ενέργειες, αν το καλοσκεφτείς ;)

stam2
12/11/2013, 09:19
εγώ πάντως αυτό που κρατάω είναι ότι 12.000 απολυμένοι, είναι 12.000 άδειες τσέπες παραπάνω, άρα λιγότερα λεφτά για κούρεμα, για το φούρνο, για το χασάπη, για το μαγαζι με τα ρούχα... και αυτοί με τη σειρά τους θα φτωχύνουν κι άλλο χάνοντας κάποιους σταθερούς πελάτες τους...
η ύφεση γεννάει ύφεση...

δεν μπορεί να μην το 'χουν καταλάβει αυτό οι ιθύνοντες μετά από 5 χρόνια ανηφόρας, ότι το γαϊδούρι δεν τραβάει...

αλλά εντάξει, αυτοί είναι προδότες, οκ το συμφωνήσαμε...
εγώ τρελαίνομαι όταν σε συζητήσεις με γκουρού των οικονομικών, κάτι ορκωτούς λογιστές, κάτι συμβούλους τραπεζών και κάτι τέτοιους τύπους γενικά, σου λένε ότι καλά πάμε και ότι έπρεπε να γίνουν όλα αυτά, γιατί είναι για το καλό μας.... εκεί φλερτάρω με εγκεφαλικό....

sonic22
12/11/2013, 11:37
Για να το ξεκαθαρισμουμε λιγο...

Η οικονομικη ασφηξια που υπαρχει σε πολυ μεγαλο βαθμο στην κοινωνια προερχετε απο δυο μεριες.

1. Τις τραπεζες που δεν δινουν δανεια-ρευστοτητα.
2. Το κρατος που απο την μια δεν μπορει να νοικοκυρευτει (απο οργανωση-σταθερωτητα, μεχρι εσωδα-εξωδα) και απο την αλλη τους εξωφρενικους φορους που βαζει στους πολιτες σε περιοδο υφεσης.

Και τα δυο εχουν σαν αφερητια την κακαη δημοσιονομικη κατασταση της χωρας και κυριος πως οι ξενοι για να μας δανησουν με 1% επιτοκιο θελουν να δουν οτι δεν πετανε χρηματα σε ενα λακο χωρις πατο.
Απο αυτα που εχω καταλαβει εγω τουλαχιστον, οι επιταγες των τροικανων συνοψιζωνται στο [Αν δεν καταφερετε να φτιαξετε τα δημοσιονομικα σας προβληματα (με αφετηρια τα εσωδα-εξωδα), οσα λεφτα και αν σας δωσουμε, δεν προκειτε να δειτε πραγματικη αναπτυξη παρα μονο πληθωρισμο].

Θελετε να εχουν αδικο, θελετε η οικονομικη θεωρια να διαφωνει, θελετε αλλοι να ειναι οι σκοποι τους; Ολα δεκτα.

Παντος το να δουλεβουν καποιοι για να πληρωνουν εξτρα φορους ωστε καποιοι αλλοι να πληρωνονται χωρις να παραγουν* δεν ειναι λογικο.
Το να βγαινουν χιλιαδες αλλοι στην ανεργια χωρις να ανοιξει μυτη αλλα για καποιους λιγους και εκλεκτους του δημοσιου η ανεργια να σηματοδωτει το τελος του κσομου δεν ειναι λογικο.
Το να αποδυναμωνετε η ΚΥΡΙΑ πυγη της κομματικης πελατειας, που ειναι η μονημοτητα στο δημοσιο, εμενα μου αρεσει και ας με επηρεαζει αρνητικα πολυ αμεσα.

* Συμφωνα με τις αναλυσεις των κυβενρωντων, που υποβοηθουνται και απο την πραγματικοτητα του δημοσιου που εχουμε ζησει ολοι(?) .

VANDA
12/11/2013, 11:49
Πόρτααααα (http://news247.gr/eidiseis/troikanos_erikse_katw_motosikletisth.2499440.html)..

el_hymador
12/11/2013, 12:16
Πρώτα απ΄όλα οι γενικεύσεις του τύπου όλοι οι ΔΥ είναι ξυστ@ρχίδηδες και αντιπαραγωγικοί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί που λιώνουν στην δουλειά και επιπλέον αντιμετωπίζουν καθημερινά και την προκατάληψη του κόσμου που συναλλάσεται μαζί τους. Το ότι το δημόσιο αποτέλεσε τον κοιτώνα των κομματικών στρατιών από την μεταπολίτευση και μετά είναι βέβαια γεγονός και αυτό αποτελλεί την αιτία για την πλήρη απαξίωση του και την αναποτελεσματικότητα του, όπως επίσης και αιτιολογεί την απίστευτη ασυλία που απολλαμβάνει ο συγκεκριμένος τομέας σε σχέση με τον ιδιωτικό. Δείτε το και έτσι, πέραν ορισμένων βλαμένων, στο δημόσιο βρίσκεται ο κύριος όγκος των δαγκωτών ψηφοφόρων τους, οπότε μην περιμένετε να δείτε εξυγιάνσεις και διαρθωτικές αλλαγές. Ακόμα και αν απολυθούν όλοι και το δημόσιο στελεχωθεί εκ νέου, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Πάλι η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και μάλιστα οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις για διορισμούς θα μοιράζονται σαν στραγάλια αυξάνοντας τον αριθμό των εν δυνάμει λεγεωνάριων ψηφοφόρων. Δυστυχώς από τη στιγμή που το δημόσιο εκ φύσεως έχει άμεση σχέση με το κράτος, δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε βελτίωση και αλλαγή προς το καλύτερο γιατί το κράτος το ίδιο είναι γ.τ.π.κ. Άρα όταν λέμε να εξυγιάνουμε το δημόσιο είναι σαν να λέμε να εξυγιάνουμε το κράτος... και αν περιμένετε το κράτος να εξυγιανθεί από μόνο του ή καλή τη πίστη, αράξτε σε ένα ρυακί και δώστε χαιρετίσματα στον πλάτανο.

Ή θα αλλάξει λοιπόν ριζικά όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας (μην παραξηγηθώ: δεν εννοώ το πολίτευμα, αλλά το υπάρχον πολιτικό σύστημα) ή θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με ανοησίες του τύπου ιδιωτικός vs δημόσιος τομέας

sonic22
12/11/2013, 12:39
Σωμφωνω σε ολα χιμαδορ αλλα το οτι η λογικη [θα φυλησω κατουρημενες ποδιες για να χωθω (ή να χωσω το παιδι μου) και μετα δεν με κουναει ουτε κανονι] ειναι καλο που σταματα, εστω και ετσι, να ισχυει.

MikeG
12/11/2013, 12:54
Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times,

που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί. Απολαυστικό και δυσοίωνο άρθρο.

Η εμπειρία της μεσαίας τάξης ήταν ανέκαθεν η εξής: Ο άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα. Είμαστε αυτό που κάνουμε. Επιλέγουμε επαγγέλματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στην συνέχεια αυτά τα επαγγέλματα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Οι σχολαστικοί άνθρωποι γίνονται λογιστές και στην συνέχεια η λογιστική τους κάνει ακόμη πιο σχολαστικούς.

Αλλά αυτή η εποχή τελειώνει. Με την οικονομική κρίση και την τεχνολογική αλλαγή (τα ρομπότ καταλαμβάνουν τον πλανήτη), μειώνεται συνεχώς ο αριθμός όσων έχουν μια ικανοποιητική δουλειά ή μένουν στο ίδιο επάγγελμα για πάντα. Ο άνθρωπος σταματά να είναι η δουλειά του. Κι αυτό τον υποχρεώνει να βρει νέα ταυτότητα.

Έχω περάσει πολλά χρόνια κάνοντας ερασιτεχνικές έρευνες πάνω στην επαγγελματική ταυτότητα. Ένας δικηγόρος μου «απέσταξε» τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του επαγγέλματός του: «Πρέπει να συνταχθείς με όποια πλευρά της υπόθεσης σε προσλαμβάνει, οπότε πρέπει να είσαι ανήθικος. Και πρέπει να είσαι επίσης πειστικός. Είναι το προφίλ του ψυχοπαθή».

Ένας πρώην δημοσιογράφος που πέρασε στις τραπεζικές επενδύσεις, μού έδωσε την δική του άποψη για τους τραπεζίτες: «Άνθρωποι που τους ενδιαφέρει το χρήμα, συνήθως γιατί μεγάλωσαν με την έλλειψή του».

Οι πολιτικοί απαξιώνονται, αλλά από την δική μου εμπειρία κρίνω ότι τείνουν να είναι φιλικοί και κοινωνικοί. Όταν κάποτε έπεσα τυχαία σε ένα δωμάτιο γεμάτο αριστερούς πολιτικούς από όλο τον κόσμο, πρόσεξα κάτι άλλο: Σχεδόν όλοι έδειχναν καλά. Είναι οι άνθρωποι που έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μπαίνουν σε de facto διαγωνισμούς δημοτικότητας και να βλέπουν τα πρόσωπά τους μεγεθυμένα σε πόστερς.

Οι επαγγελματικές ταυτότητες αλλάζουν με τον χρόνο. Όταν μπήκα στην δημοσιογραφία πριν από 20 χρόνια, ήταν μεθυστικό επάγγελμα. Μετά ήρθε το Ιντερνέτ και απαιτούσε σχεδόν ασταμάτητο γράψιμο με μειωμένο μισθό. Σήμερα οι δημοσιογράφοι είναι μάλλον εργάτες και, όλο περισσότερο, γυναίκες (Ο ταχύτερος τρόπος για να κυριαρχηθεί από γυναίκες ένα επάγγελμα, είναι η μείωση των μισθών).

Το ακαδημαϊκό έργο κάποτε προσέλκυε ανθρώπους που τους άρεσαν οι ιδέες. Αλλά με την διολίσθηση της «καθολικής θεωρίας» και την πίεση για δημοσίευση ατελείωτων όγκων συγγραμμάτων, οι ακαδημαϊκοί σήμερα τείνουν να είναι σκληρά εργαζόμενοι τύποι, αποφασισμένοι να αφιερώσουν την ζωή τους σε μικροσκοπικές ιδιαιτερότητες (στην ολλανδική αργκό, αυτοί οι τύποι χαρακτηρίζονται «λάτρες μυρμηγκιών», που έχουν εμμονή με μικροσκοπικά πράγματα).

Κάποια άλλα επαγγέλματα τα καταστρέφει η τεχνολογία. Όταν ένας βιβλιοπώλης με ρώτησε να του αναφέρω το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο, απάντησα ανοήτως «η Amazon» και απάντησε με μια κραυγή: γι 'αυτό η δημοσιογραφία αντικαθίσταται από τις δημόσιες σχέσεις.

Τα θύματα αυτών των αλλαγών χάνουν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες. Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους διαφημιστές, για παράδειγμα, γύρω στην ηλικία των 40. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η ιστορία που έχει ο καθένας για το ποιος είναι, ξαφνικά καταρρέει. Αυτός είναι ένας λόγος που οι άνεργοι τείνουν να είναι δυστυχισμένοι. Οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή στο εργασιακό στάτους φέρνει σύγχυση και σε οικογένεια και φίλους.

Εμείς στην μεσαία τάξη, ζούμε απλώς ό,τι έζησε η εργατική τάξη από την δεκαετία του 1970. Οι μεταλλωρύχοι και οι εργάτες στα εργοστάσια είχαν σκληρές, δυσάρεστες δουλειές, αλλά εκείνες οι δουλειές προσέδιδαν ταυτότητα, εν μέρει επειδή ακριβώς ήταν σκληρές. Σήμερα οι περισσότερες δουλειές της εργαζόμενης τάξης περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών: Σερβιτόροι, ταξιτζήδες, φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων. Αλλά είναι δύσκολο να χτίσεις μια ταυτότητα από την παροχή υπηρεσιών.

Το χάσμα των τάξεων ξεχωρίζει τους ανθρώπους που επιλέγουν την δουλειά τους εκείνους που δεν την επιλέγουν. Οι σημερινοί νέοι κατά κανόνα δεν την επιλέγουν. Αν έχουν δουλειά, είναι συχνά στην παροχή υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυτοκαθοριστούν χωρίς το πλεονέκτημα της επαγγελματικής ταυτότητας.

Αρκετοί το κάνουν μέσω της κατανάλωσης: Είσαι ο Mac σου ή ο αγαπημένος σου καφές. Τα social media προσφέρουν άλλες στρατηγικές. Στο Twitter, έχεις 160 χαρακτήρες για να γράψεις την βιογραφία σου –στην ουσία να δηλώσεις την ταυτότητά σου. Οι νεώτεροι άνθρωποι συχνά αναφέρουν απλώς την αγαπημένη τους ομάδα ή μάρκα ή χρησιμοποιούν κάποιο εξυπνακίστικο tag.

Για πολλούς ανθρώπους, ο λογαριασμός τους στο Twitter ή η σελίδα τους στο Facebook είναι η ταυτότητά τους. Είναι ο χώρος όπου παρουσιάζουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Αυτές οι ιστοσελίδες έχον απογειωθεί επειδή οι άλλες ταυτότητές μας έχουν αποδυναμωθεί.

Οι άνθρωποι κάποτε καθορίζονταν μέσα από την δουλειά, την θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένειά τους. Όμως στους σημερινούς υλιστικούς, άνεργους, παγκοσμιοποιημένους καιρούς όπου όλο περισσότεροι από εμάς ζούμε μόνοι, δεν είμαστε πια σίγουροι για το ποιοι είμαστε.

Pan (dvs)
12/11/2013, 13:10
Σωμφωνω σε ολα χιμαδορ αλλα το οτι η λογικη [θα φυλησω κατουρημενες ποδιες για να χωθω (ή να χωσω το παιδι μου) και μετα δεν με κουναει ουτε κανονι] ειναι καλο που σταματα, εστω και ετσι, να ισχυει.

Σταματαει ???

sonic22
12/11/2013, 13:18
Ευελπιστω οτι κλονιζετε η συγουρια μερικων εστω και προσωρινα... Το αποτελεσμα προφανος αβεβαιο, αν και δεν ειμαι αισιοδοξος γενικα ετσι και αλλιως, γιατι μας αρεσει σαν λαος να μας χαιδευουν τα αφτια ακομα και αν ξερουμε οτι μας δουλεβουν.

stam2
12/11/2013, 13:34
Σταματαει ???

ούτε με σφαίρες....

sober
12/11/2013, 13:55
Ευελπιστω οτι κλονιζετε η συγουρια μερικων εστω και προσωρινα... Το αποτελεσμα προφανος αβεβαιο, αν και δεν ειμαι αισιοδοξος γενικα ετσι και αλλιως, γιατι μας αρεσει σαν λαος να μας χαιδευουν τα αφτια ακομα και αν ξερουμε οτι μας δουλεβουν.

Δεν σταματαει και ουτε προκειται να ''κλονιστει η σιγουρια'' κανενος ...(εννοω κανενος που να το αξιζει)...κατ'αρχας αυτοι που την πληρωσαν ειναι της κατηγοριας ΔΕ (δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης), οι Πτυχιουχοι και οι Τεχνολιγικης εκπαιδευσης δεν κριθηκαν καν! Κατι κλητηρες, καθαριστριες και διοικητικοι απο τους οποιους ενα 10% αξιζε πραγματικα να φυγει...Δεν γνωριζω φυσικα οοολους τους υπαλληλους αλλα αν κρινω απο τον τροπο που εγινε η αξιολογηση ποσες παραμετρους και τροποποιησεις εχει ...πραγματικα προκαλει ενα μπαχαλο...Σωστα ειπε ο Χυμαδορ πιο πανω οτι και ολους να τους απολυσουν παλι δεν προκειται να υπαρξει πραγματικη αλλαγη και εξυγιανση του συστηματος ....
Παντως ενα παραπονο εχω...για οσους λενε για τα οποια παραπανω δικαιωματα εχουν οι δημοσιοι, πχ. ωραριο, : ειναι δυνατον να θες δηλ. να αλλαξει μια κατασταση προς το χειροτερο???δηλ. θα αλλαξει το ωραριο του ιδιωτικου υπαλληλου αν δουλευει και ο δημοσιος 10 και 14 ωρες ημερισιως?? και γιατι θα νιωσει δικαιωμενος αν γινει κατι τετοιο?? ή μηπως πιστευετε οτι οι δημοσιοι θα γινουν πιο εργατικοι και αποτελεσματικοι αν εχουν συνθηκες ιδιωτικου τομεα?? Αυτοι που ειναι να λουφαρουν παλι θα λουφαρουν γιατι θα εχουν τις ''πλατες'' που ειχαν και παλιοτερα...οι υπολοιποι ουτως ή αλλως δουλευουν ακριβως γιατι προφανως εχουν πιο αυστηρο Προισταμενο ή δ/ντη ή δουλευουν σε νευραλγικη υπηρεσια που χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα και απλα ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΛΟΥΦΑΡΕΙΣ....

stam2
12/11/2013, 13:56
Για να το ξεκαθαρισμουμε λιγο...

Η οικονομικη ασφηξια που υπαρχει σε πολυ μεγαλο βαθμο στην κοινωνια προερχετε απο δυο μεριες.

1. Τις τραπεζες που δεν δινουν δανεια-ρευστοτητα.
2. Το κρατος που απο την μια δεν μπορει να νοικοκυρευτει (απο οργανωση-σταθερωτητα, μεχρι εσωδα-εξωδα) και απο την αλλη τους εξωφρενικους φορους που βαζει στους πολιτες σε περιοδο υφεσης.

Και τα δυο εχουν σαν αφερητια την κακαη δημοσιονομικη κατασταση της χωρας και κυριος πως οι ξενοι για να μας δανησουν με 1% επιτοκιο θελουν να δουν οτι δεν πετανε χρηματα σε ενα λακο χωρις πατο.
Απο αυτα που εχω καταλαβει εγω τουλαχιστον, οι επιταγες των τροικανων συνοψιζωνται στο [Αν δεν καταφερετε να φτιαξετε τα δημοσιονομικα σας προβληματα (με αφετηρια τα εσωδα-εξωδα), οσα λεφτα και αν σας δωσουμε, δεν προκειτε να δειτε πραγματικη αναπτυξη παρα μονο πληθωρισμο].

Θελετε να εχουν αδικο, θελετε η οικονομικη θεωρια να διαφωνει, θελετε αλλοι να ειναι οι σκοποι τους; Ολα δεκτα.

Για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο ακόμα...

ΔΕΝ τους ενδιαφέρει που πάνε τα χρήματά τους, αν είμαστε λάκος ή αν θα έχουμε ανάπτυξη.
Τους ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το κέρδος που έχουν να βγάλουν από μας. Και τα κέρδη είναι τεράστια. Εδώ και καιρό...

Ξεχάσαμε ήδη ότι ταμεία ασφάλισης, και τραπεζικοί φορείς επένδυσαν τα λεφτά του Ελληνιικού λαού σε φούσκες, ή ομόλογα τα οποία τώρα βρίσκονται στο εξωτερικό...? Ξεχάσαμε ήδη ότι αυτοί που έριξαν την τελευταία φτυαριά πάνω από τον τάφο μας ήταν οι εθνοπροδότες πιόνια των Αμερικάνων, Γερμανών τρόικας κλπ κλπ...? ότι δημιούργησαν την κρίση πιστοληπτικής φερεγγυότητας για τη χώρα μας μέσα σε μια βραδυά? ότι αποδυνάμωσαν τον εθνικό μας κουμπαρά που λέγεται ταχ. ταμιευτήριο αναγκάζοντάς το να συνεισφέρει στο κούρεμα ενώ στην ανακεφαλαίωση το αφήσαν έξω και με μοχλεύσεις το άφησαν ξεκρέμαστο να το πάρει το ΤΧΣ και η φαληρημένη γιούρομπανκ...?
Ακόμα πιστεύουμε πως η Τρόικα εργάζεται και επενδύει στην ανάπτυξη και όχι στη διάλυση της χώρας?
Δεν τους ενδιαφέρει πόσα χρήματα θα μας δανείσουν και που θα πάνε... ή μάλλον τους ενδιαφέρει να μας δανείσουν γιατί μας δανείζουν με 6-7% επιτόκιο τη στιγμ'η που αυτοί δανείζονται με 3%. Αυτό ονομάζεται στήριξη? γιατί εγώ το λέω κερδοσκοπία...
Αν ήθελαν ανάπτυξη, θα είχαν εξαρχής επενδύσει (χωρίς τόκο) στις ξεχωριστές, σπάνιες πηγές πλούτου που έχει η Ελλάδα, θα την είχαν βοηθήσει ώστε να εξελιχθεί σε κράτος πρότυπο παραγωγό ενέργειας, με καθαρές μεθόδους και όχι με πάσες σε μελισσανίδηδες κλπ, θα είχαν βοηθήσει ώστε η ξεχωριστή βιολογική αγροτική παραγωγή μας να φτάσει στις άκρες της γης, όπως επίσης ο τουρισμός μας που θα 'πρεπε να πουλιέται πολύ ακριβότερα από την κάθε τυφωνοχτυπημένη φλόριντα, ή τσουναμοχτυπημένο πουκετ, ή ναρκοπνιγμένη ίμπιζα, να φτάσει στην ακμή που της πρέπει η πανεπιστημιακή έρευνα που αν και με πενιχρή ή μηδενική χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή, ακόμα παράγει ( http://www.econews.gr/2013/11/06/filtro-arseniko-nero107634 ), και αφού όλα αυτά και άααλλα πολλά θα παρήγαγαν πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα έπρεπε να συνεχίσουν να αποπληρώνονται τα δάνεια, τα οποία επίσης θα έπρεπε να έχουν σταματήσει για 2-3 χρόνια μέχρι να βγούμε και από την κρίση....

Για όλα αυτά βέβαια θα έπρεπε να έχουμε ευυπόληπτους αρχιδάτους πολιτικούς, κάτι το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια....

αλλά τουλάχιστον μην λέμε ότι νοιάζει την Τρόικα η ελληνική ανάπτυξη... γιατί η ανάπτυξη η δική τους είναι η ύφεση η δική μας...
και ας μας πει κάποιος μετά από 5 χρόνια κρίσης και Τροικας πού στο καλό έχει εμφανιστεί ανάπτυξη γιατί εγώ δεν τη βλέπω...

Πάμε παλι... από την Ελληνική Δημοκρατία λείπει, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και οι Πολιτικοί.
(όπως επίσης και ο εξοστρακισμός)...

el_hymador
12/11/2013, 14:21
Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times,

....

Οι άνθρωποι κάποτε καθορίζονταν μέσα από την δουλειά, την θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένειά τους. Όμως στους σημερινούς υλιστικούς, άνεργους, παγκοσμιοποιημένους καιρούς όπου όλο περισσότεροι από εμάς ζούμε μόνοι, δεν είμαστε πια σίγουροι για το ποιοι είμαστε.

Πολύ ωραίο κειμενάκι, κοινωνιολογικά αυτό ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε όμως μια διαφορά σε σχέση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο που βιώνει τις αλλαγές με ένα ήπιο τρόπο. Εμείς δεν βρισκόμαστε απλώς σε μια μεταβατική φάση του life style και σε επαναπροσδιορισμό των ρόλων στο κοινωνικό πλαίσιο, εμείς είμαστε σε ελεύθερη πτώση, καθότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Πολύς κόσμος έχει βρεθεί μετέωρος, αναπόφευκτα θα πιαστεί απ' ότι μπορέσει για να σταματήσει την υπαρξιακή κατρακύλα και αυτό φυσικά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Η ΧΑ ήταν μια πρώτη ένδειξη άλλωστε. Το υπάρχον ξοφλημένο πολιτικό σύστημα αδυνατεί ούτως η άλλως να γεννήσει και να δημιουργήσει ανθρώπους άξιους εμπιστοσύνης, να μπορεί κάποιος να εναποθέσει -ακόμη και με πολλές παραχωρήσεις- τις ελπίδες του. Ο ΣΥΡΙΖΑς κατ΄εμέ δεν είναι κάτι τέτοιο, είναι απλώς το "μη χειρότερα" και αυτό με πολύ ρίσκο ως προς το αποτέλεσμα. Από εκεί και έπειτα απόλυτη ξόφλα και η εκκλήσια, η οποία πληρώνει δύο πράγματα: από τη μία την αδυναμία της να προσαρμοστεί και να συγχρονιστεί με την εποχή και από την άλλη την παρόμοια με την εκπορευόμενη προς τους πολιτικούς δυσπιστία των ανθρώπων απέναντι στο έργο και την αποστολή της.

Ζούμε περίεργους καιρούς, υπερβολικά ηλεκτρισμένους που θα οδηγήσουν νομετελειακά σε μια βιαιη εκτόνωση όλου αυτού του φορτίου. Τι και πως και που θα οδηγήσει αυτό κανείς δεν ξέρει, προς το παρόν, είμαστε ένα πρωτοποριακό πείραμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσωπικά έχω πάψει να πιστεύω στο συλλογικό ως φορέα αντίδρασης και αλλαγής εδώ και πολύ καιρό. Ή μάλλον για να το διατυπώσω καλύτερα έχω πάψει να πιστεύω στο συλλογικό αν δεν πληρούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Ως έχει, δηλαδή ως μια μπουλουκοειδής και ανοργάνωτη μαζική έκφραση, δεν οδηγεί πουθενά και το είδαμε / διαπιστώσαμε αυτό. Καλούμαστε λοιπόν να διορθωθούμε σε ατομικό επίπεδο πρωτίστως και απαραιτήτως και μετά το συλλογικό θα έρθει μόνο του και χωρίς ντράβαλα. Στην αρχή από μικρές ομάδες και στη συνέχεια αυξανόμενο με γεωμετρική προόδο σε ευρύτερα συλλογικό. Φιλόδοξο και ίσως ρομαντικό το σενάριο, αλλά μήπως έχουμε και αλλές επιλογές;

MG-KTiNoS
12/11/2013, 15:13
εΛΠίζω πραγματικά να μην πάμε σε εκτώνωση γιατί οι φτώχοι τρώνε τα φλόκια.
-και πονάει αυτό-

Βάζω και το μπαπά, για την περίπτωση που δουλέξει γιατί άλλη ελπίδα δεν βλέπω...
:priest:

dimmie_72
12/11/2013, 18:37
Στην αρχή από μικρές ομάδες και στη συνέχεια αυξανόμενο με γεωμετρική προόδο σε ευρύτερα συλλογικό. Φιλόδοξο και ίσως ρομαντικό το σενάριο, αλλά μήπως έχουμε και αλλές επιλογές;

Δεν κατάλαβα. Να διορθωθούμε η να αντιδράσουμε; :confused:

el_hymador
12/11/2013, 18:45
Δεν κατάλαβα. Να διορθωθούμε η να αντιδράσουμε; :confused:

Nα αντιδράσουμε αφού διορθωθούμε.

Τώρα σε ότι αφορά στον :priest: επιτελεί έργο, δεν λέω...

303510

AUFGEBRACHT
12/11/2013, 18:57

Τώρα σε ότι αφορά στον :priest: επιτελεί έργο, δεν λέω...

Πάνω-πάνω που λες ότι "οι γενικεύσεις του τύπου όλοι οι ΔΥ είναι ξυστ@ρχίδηδες και αντιπαραγωγικοί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα" εδώ δεν έχει ισχύ να φανταστώ...

el_hymador
12/11/2013, 19:17
Πάνω-πάνω που λες ότι "οι γενικεύσεις του τύπου όλοι οι ΔΥ είναι ξυστ@ρχίδηδες και αντιπαραγωγικοί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα" εδώ δεν έχει ισχύ να φανταστώ...

Τι να σου πω; Η ορθόδοξη χριστιανική νεολαία αθηνών είναι κομμάτι της εκκλήσίας ή αποτελλεί συνιστώσα σαν αυτές του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν του κεφαλιού τους; Σε κάθε περίπτωση κάποιος πρέπει να τους μαζέψει...

el_hymador
12/11/2013, 19:20
Πάντως οφείλω να παραδεχθώ ότι ασκούν δογματική ίσων αποστάσεων...

303511

dimmie_72
12/11/2013, 19:22

Eμείς φταίξαμε δηλαδή; :(

Κι άμα αφού φταίξαμε διορθωθούμε, έναντι ποίου θα αντιδράσουμε; :confused:

kalgeorge
13/11/2013, 21:05
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/article2500553.ece

stefanos
13/11/2013, 22:44
Για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο ακόμα...

ΔΕΝ τους ενδιαφέρει που πάνε τα χρήματά τους, αν είμαστε λάκος ή αν θα έχουμε ανάπτυξη.
Τους ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το κέρδος που έχουν να βγάλουν από μας. Και τα κέρδη είναι τεράστια. Εδώ και καιρό...

Ξεχάσαμε ήδη ότι ταμεία ασφάλισης, και τραπεζικοί φορείς επένδυσαν τα λεφτά του Ελληνιικού λαού σε φούσκες, ή ομόλογα τα οποία τώρα βρίσκονται στο εξωτερικό...? Ξεχάσαμε ήδη ότι αυτοί που έριξαν την τελευταία φτυαριά πάνω από τον τάφο μας ήταν οι εθνοπροδότες πιόνια των Αμερικάνων, Γερμανών τρόικας κλπ κλπ...? ότι δημιούργησαν την κρίση πιστοληπτικής φερεγγυότητας για τη χώρα μας μέσα σε μια βραδυά? ότι αποδυνάμωσαν τον εθνικό μας κουμπαρά που λέγεται ταχ. ταμιευτήριο αναγκάζοντάς το να συνεισφέρει στο κούρεμα ενώ στην ανακεφαλαίωση το αφήσαν έξω και με μοχλεύσεις το άφησαν ξεκρέμαστο να το πάρει το ΤΧΣ και η φαληρημένη γιούρομπανκ...?
Ακόμα πιστεύουμε πως η Τρόικα εργάζεται και επενδύει στην ανάπτυξη και όχι στη διάλυση της χώρας?
Δεν τους ενδιαφέρει πόσα χρήματα θα μας δανείσουν και που θα πάνε... ή μάλλον τους ενδιαφέρει να μας δανείσουν γιατί μας δανείζουν με 6-7% επιτόκιο τη στιγμ'η που αυτοί δανείζονται με 3%. Αυτό ονομάζεται στήριξη? γιατί εγώ το λέω κερδοσκοπία...
Αν ήθελαν ανάπτυξη, θα είχαν εξαρχής επενδύσει (χωρίς τόκο) στις ξεχωριστές, σπάνιες πηγές πλούτου που έχει η Ελλάδα, θα την είχαν βοηθήσει ώστε να εξελιχθεί σε κράτος πρότυπο παραγωγό ενέργειας, με καθαρές μεθόδους και όχι με πάσες σε μελισσανίδηδες κλπ, θα είχαν βοηθήσει ώστε η ξεχωριστή βιολογική αγροτική παραγωγή μας να φτάσει στις άκρες της γης, όπως επίσης ο τουρισμός μας που θα 'πρεπε να πουλιέται πολύ ακριβότερα από την κάθε τυφωνοχτυπημένη φλόριντα, ή τσουναμοχτυπημένο πουκετ, ή ναρκοπνιγμένη ίμπιζα, να φτάσει στην ακμή που της πρέπει η πανεπιστημιακή έρευνα που αν και με πενιχρή ή μηδενική χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή, ακόμα παράγει ( http://www.econews.gr/2013/11/06/filtro-arseniko-nero107634 ), και αφού όλα αυτά και άααλλα πολλά θα παρήγαγαν πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα έπρεπε να συνεχίσουν να αποπληρώνονται τα δάνεια, τα οποία επίσης θα έπρεπε να έχουν σταματήσει για 2-3 χρόνια μέχρι να βγούμε και από την κρίση....

Για όλα αυτά βέβαια θα έπρεπε να έχουμε ευυπόληπτους αρχιδάτους πολιτικούς, κάτι το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια....

αλλά τουλάχιστον μην λέμε ότι νοιάζει την Τρόικα η ελληνική ανάπτυξη... γιατί η ανάπτυξη η δική τους είναι η ύφεση η δική μας...
και ας μας πει κάποιος μετά από 5 χρόνια κρίσης και Τροικας πού στο καλό έχει εμφανιστεί ανάπτυξη γιατί εγώ δεν τη βλέπω...

Πάμε παλι... από την Ελληνική Δημοκρατία λείπει, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και οι Πολιτικοί.
(όπως επίσης και ο εξοστρακισμός)...

μισό γιατί μπερδεύτηκα.:)
Θεωρείς ανήθικο κάποιον που ενώ δανείζεσαι με 6.5%+ έρχεται και σε ξελασπώνει με μικρότερο επιτόκιο (και που πιθανόν θα το μειώσει περαιτέρω).
Κατηγορείς άλλους επειδή επενδύσαμε τις καταθέσεις μας και τα αποθεματικά των ταμείων μας σε ομόλογα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ που στη συνέχεια ΚΟΥΡΕΨΑΜΕ (μαζί με τις οικονομίες χιλιάδων άλλων ηλιθίων που μας εμπιστεύτηκαν παγκοσμίως).
Και ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός βγήκε στο Καστελόριζο και ομολόγησε ότι ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ και οτι 30 χρόνια εμφανίζαμε ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ στοιχεία προκειμένου να
ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΜΕ τον κόσμο να αγοράζει Ελληνικά ομόλογα ώστε να καλοπερνάμε εμείς......κάποια ξένα κέντρα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ πιστοληπτική κρίση.

Και τώρα οι Ευρωπαίοι πρέπει να μας δανείσουν με μηδενικό κέρδος.:confused:
Και ποιος ηλίθιος θα δανείσει μετά το Γερμανό εάν ξέρεις ότι τα χρήματά του θα πάνε στην μαύρη τρύπα χωρίς γυρισμό?

Όσο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα φαντάζομαι μπορούν να τα φάνε σε δικά τους σκυλάδικα όπως τρώγαμε εμείς τόσα χρόνια τα "πακέτα" στην Τρικάλων - Καλαμπάκας
στις ελδε και τα υπόλοιπα που "επενδύαμε".
Είπαμε κουτόφραγκοι αλλά όχι και ολοκληρωτικά ηλίθιοι.

el_hymador
13/11/2013, 22:59
http://www.ertopen.com/eidiseis/item/9198-gewrgiadhs-mhn-moy-parei-th-doxa-o-tomsen-gia-tis-apolyseis#.UoP0HydnZQi

Aυτός εδώ πολύ προκαλεί και θα το φάει το κεφάλι του... βλακάκο, δεν είναι να το παίζεις μάγκας από τη θέση που είσαι σε αυτές τις μέρες που ζούμε, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να γνωρίζεις ότι οι κίνδυνοι πλεόν δεν είναι οι προφανείς. Για την ακρίβεια οι κίνδυνοι κάθε άλλο παρά προφανείς είναι.

MG-KTiNoS
14/11/2013, 00:44
μισό γιατί μπερδεύτηκα.:)
Θεωρείς ανήθικο κάποιον που ενώ δανείζεσαι με 6.5%+
Θεωρώ ανήθικο να ξεπουλάς τη πατρίδα σου
Νερό, Ενέργεια, λιμάνια, μεταφορές, ανθρώπους (επιστήμονες ή εργάτες)

Θεωρώ ανήθικο να καταδικάζεις σε θάνατο τους ασθενείς και τους ανήμπορους (γέρους, πρεζάκια, κλπ κλπ)

Θεωρώ ανήθικο να σε διαφεντεύει η μαφία (τράφικινγκ ανθρώπων, ναρκωτικά, όπλα )

Θεωρώ ανήθικο να ζεις πλουσιοπάροχα όταν οι άλλοι δίπλα σου υποφέρουν (όπως κάνει ο κος από πάνω)
Θεωρώ ανήθικο να χλευάζεις τη δυστυχία των άλλων (όπως κάνει πάλι ο κος από πάνω)

και τέλος το πιο ανήθικο όλων είναι να έρχεσε και να μιλάς στον 1ο πληθυντικό.
Τα φάγαμε!
Όχι κύριος δεν τα φάγαμε, ούτε ΕΣΠΑ πήρα, ούτε θαλάσσο-δάνεια, ούτε με δίορισε κανένας πουθενά
Μίλα για τον εαυτό σου
ΕΜΕΝΑ ΑΣΕ ΜΕ ΑΠ ΕΞΩ

ΑΡΚΕΤΑ ΩΣ ΕΔΩ