Σύνδεση

View Full Version : Ξεχρεώσαμε; Μπα...

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

TROOPER
18/07/2013, 09:57
Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε οτι το πρόβλημα μας δεν είναι το χρέος ! Έχουμε ελλειμματικό προυπολογισμό πάνω απο 20 χρόνια ! Και να μας το χαρίσουν το χρέος, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το δημιουργήσουμε ξανά...

...και αυτο ειναι δεσμευση να υποθεσω? :lol::lol:

pipe_smoker
18/07/2013, 10:15
Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε οτι το πρόβλημα μας δεν είναι το χρέος !

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. (ότι το πραγματικό πρόβλημά μας δεν είναι το χρέος ή η οποιαδήποτε άλλη ελλειματικοτραπεζοοικονομοτεχνική μπούρδα. Όχι το ότι θα το αντιληφθούμε.)

THEOD
18/07/2013, 10:36
Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε οτι το πρόβλημα μας δεν είναι το χρέος ! Έχουμε ελλειμματικό προυπολογισμό πάνω απο 20 χρόνια ! Και να μας το χαρίσουν το χρέος, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το δημιουργήσουμε ξανά...

Έχεις δίκιο...Το πρόβλημά μας δεν είναι το χρέος αυτό καθ' αυτό. Είναι το χρέος σε συνδυασμό με ότι πλέον δεν παράγουμε τίποτα... Και δεν μιλάω για βιομηχανική παραγωγή που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχαμε σε σοβαρό-εξαγωγικό επίπεδο... Μιλάω για το ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καταντήσει να εισάγουμε λεμόνια, φακές, πατάτες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς από χώρες που δεν πάει καν ο νους σου...Και σημειώστε ότι τουλάχιστον σε τρόφιμα η χώρα ήταν σχεδόν αυτάρκης μια 20ετία πριν...

sniper
18/07/2013, 10:41
Έχεις δίκιο...Το πρόβλημά μας δεν είναι το χρέος αυτό καθ' αυτό. Είναι το χρέος σε συνδυασμό με ότι πλέον δεν παράγουμε τίποτα... Και δεν μιλάω για βιομηχανική παραγωγή που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχαμε σε σοβαρό-εξαγωγικό επίπεδο... Μιλάω για το ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καταντήσει να εισάγουμε λεμόνια, φακές, πατάτες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς από χώρες που δεν πάει καν ο νους σου...Και σημειώστε ότι τουλάχιστον σε τρόφιμα η χώρα ήταν σχεδόν αυτάρκης μια 20ετία πριν...

Είμαστε αυτάρκεις σε κοτόπουλα κι αυγά τουλάχιστον.... Ευτυχώς...

theofilos888
18/07/2013, 10:45
Είμαστε αυτάρκεις σε κοτόπουλα κι αυγά τουλάχιστον.... Ευτυχώς...

Φαντάσου μόνο να τρώγονταν και οι μ@λ@κες.......

kalgeorge
18/07/2013, 11:29
Λέω να βάλω από τώρα στοίχημα πως μπορεί από 01/08/2013 να μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση αλλά οι τιμές θα μείνουν οι ίδιες και απαράλλακτες...

auto to anakoinwsan idi oloi oi idioktites........
exoun idi leei enswmatwsei tin zimia apo prin.....

AristidisZ
18/07/2013, 11:30

πάρα πολλοί το έχουν κάνει αυτό, όντως...

AUFGEBRACHT
18/07/2013, 11:34

Γιαυτό κάθε εβδομάδα που παραγγέλνανε πίτες και σουβλάκια στο γραφείο έφερνε καινούριο κατάλογο με τις καινούριες τιμές...

sniper
18/07/2013, 11:44
Γιάννης κερνάει, γιάννης πίνει...

Όχι ο Στουρνάρας.

AristidisZ
18/07/2013, 11:47
Γιαυτό κάθε εβδομάδα που παραγγέλνανε πίτες και σουβλάκια στο γραφείο έφερνε καινούριο κατάλογο με τις καινούριες τιμές...

ή σε αυτό ή στο προηγούμενο "ξεχρεώσαμε" είχα γράψει για τον σουβλατζή της γειτονιάς μου, ο οποίος είχε αυξήσει τα σουβλάκια 20 λεπτά το άλλο πρωί της αύξησης του ΦΠΑ, αλλά απόδειξη δεν έδινε ούτε στον Στουρνάρα :D

παρά ταύτα τα delivery είναι γιαλαντζί εστίαση, τα περισσότερα μαγαζιά (τουλάχιστον εδώ) επιμένω ότι είχαν κρατήσει τις τιμές (όχι από φιλανθρωπία βέβαια, αλλά καταλάβαιναν πως δεν τους έπαιρνε)

ERRIKA
18/07/2013, 20:00
εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καταντήσει να εισάγουμε λεμόνια, φακές, πατάτες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς από χώρες που δεν πάει καν ο νους σου...
Μέχρι και το γλυκάνισο, το οποιο είναι απαραίτητο στην παρασκευή του greek hot lover kamaki drink kai ohi mono OUZO, το εισάγουμε από την Τουρκία...
Και βιομηχανία είχαμε... Είχαμε Πειραϊκή Πατραϊκή, είχαμε ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕSKIMO, Aiγαίον, ΑΚΜΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, VIODRAK, μέχρι και αυτόκίνητα, PONY, NISSAN, FARMA (RENAULT) FIAT FIORINO, είχαμε...
Και τι τα κάναμε;
Ήρθε ο Αντρίκος ο Αλλαγή ο Μέγκα ΣοσιαλΗστή (μαι αςς) και τα διαλύσαμε(νε) όλα. Όχι ότι οι όποιοι επόμενοι ήταν καλύτεροι, φυσικά...

AUFGEBRACHT
18/07/2013, 20:10
Ήρθε ο Αντρίκος ο Αλλαγή ο Μέγκα Σοσιαλιστή (μαι αςς) και τα διαλύσαμε(νε) όλα.

Έκαψε όμως τους φακέλους, έδιωξε τις βάσεις του θανάτου και μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ...

sniper
18/07/2013, 22:42
Έκαψε όμως τους φακέλους, έδιωξε τις βάσεις του θανάτου και μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ...

Το συμβόλαιο με τον Λαό ξέχασες....

295803

AristidisZ
18/07/2013, 22:53
ο λαός απαιτεί φωτό με ζιβάγκο

stefanos
19/07/2013, 12:11
Μέχρι και το γλυκάνισο, το οποιο είναι απαραίτητο στην παρασκευή του greek hot lover kamaki drink kai ohi mono OUZO, το εισάγουμε από την Τουρκία...
Και βιομηχανία είχαμε... Είχαμε Πειραϊκή Πατραϊκή, είχαμε ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕSKIMO, Aiγαίον, ΑΚΜΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, VIODRAK, μέχρι και αυτόκίνητα, PONY, NISSAN, FARMA (RENAULT) FIAT FIORINO, είχαμε...
Και τι τα κάναμε;
Ήρθε ο Αντρίκος ο Αλλαγή ο Μέγκα ΣοσιαλΗστή (μαι αςς) και τα διαλύσαμε(νε) όλα. Όχι ότι οι όποιοι επόμενοι ήταν καλύτεροι, φυσικά...

Δεν θα διαφωνήσω αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά)
Η βιομηχανία μας ήταν καλυμμένη πίσω από ένα εθνικό τοίχος δασμών που ουσιαστικά την "επιδοτούσε" ξεσκίζοντας στο φόρο τα εισαγόμενα.
Σε καθεστώς Ε.Ε. όμως χωρίς την κρατική "φροντίδα" και χωρίς εθνικό νόμισμα δεν θα είχαν καμιά ελπίδα έτσι και αλλιώς και γι αυτό δεν φταίει ο Παπανδρέου.
Από εκεί και πέρα βέβαια απλά καθήσαμε και τρώγαμε τα πακέτα και τα δάνεια με ημέτερους αντί να φτιάξουμε αυτά που είχαμε ανταγωνιστικά με πραγματικούς όρους της πραγματικά ελεύθερης και σκληρής αγοράς.
Και σε αυτό φταίει και αυτός και οι υπόλοιποι που τον ακολούθησαν.

sniper
19/07/2013, 12:16
Δεν θα διαφωνήσω αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά)
Η βιομηχανία μας ήταν καλυμμένη πίσω από ένα εθνικό τοίχος δασμών που ουσιαστικά την "επιδοτούσε" ξεσκίζοντας στο φόρο τα εισαγόμενα.
Σε καθεστώς Ε.Ε. όμως χωρίς την κρατική "φροντίδα" και χωρίς εθνικό νόμισμα δεν θα είχαν καμιά ελπίδα έτσι και αλλιώς και γι αυτό δεν φταίει ο Παπανδρέου.
Από εκεί και πέρα βέβαια απλά καθήσαμε και τρώγαμε τα πακέτα και τα δάνεια με ημέτερους αντί να φτιάξουμε αυτά που είχαμε ανταγωνιστικά με πραγματικούς όρους της πραγματικά ελεύθερης και σκληρής αγοράς.
Και σε αυτό φταίει και αυτός και οι υπόλοιποι που τον ακολούθησαν.

Kαι τα φάγαμε, όσοι τα πήραμε, και τα φάγανε όσοι τα έδιναν και τα φάγανε οι ενδιάμεσοι για να τα πάρουν....

Και τώρα οι ίδιοι θα μας σώσουν, χωρίς να ανοίξει μύτη ανάμεσά τους; Χλωμό.

Όποιος καταλαβαίνει, κάνει την σύνδεση.

stefanos
19/07/2013, 12:35
Και τώρα οι ίδιοι θα μας σώσουν

Μπάς και πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν θα μας τα χαρίζει κανένας σωτήρας, αλλά πρέπει να τα κερδίζουμε μόνοι μας?
Ακούγετε extreme βέβαια, αλλά λέω μπάς...

sniper
19/07/2013, 12:39
Μπάς και πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν θα μας τα χαρίζει κανένας σωτήρας, αλλά πρέπει να τα κερδίζουμε μόνοι μας?
Ακούγετε extreme βέβαια, αλλά λέω μπάς...

Σωστά, και πάντα έτσι γινόταν.

Αλλά το κανονιστικό περιβάλλον το φτιάχνουν άλλοι.

spyrakos35
19/07/2013, 12:40
για τον ρόλο των "άλλων" στο κλείσιμο των βιομηχανιών να μην ξαναπούμε έτσι???

αυτών ντε, που είναι με το δίκιο του εργάτη....

;)

stefanos
19/07/2013, 12:45
Αλλά το κανονιστικό περιβάλλον το φτιάχνουν άλλοι.

Και εμείς είμαστε οι "γλάστρες"?:lol:

sniper
19/07/2013, 12:47

;)

Δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Ειδικά τώρα που μπορείς να παράγεις όπου να 'ναι (και κυρίως στην Κίνα που έχουν καθεστώς που είναι με το μέρος του εργάτη αλλά γ@μάνε τους υπόλοιπους παγκοσμίως λόγω μεροκάματων) και να πουλάς παντού, ακόμα χειρότερα τα πράγματα...

sniper
19/07/2013, 12:48
Και εμείς είμαστε οι "γλάστρες"?:lol:

Όσοι θέλουν. ;)

spyrakos35
19/07/2013, 12:57
.......... αλλά κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

θα σταθώ σε αυτό... περαιτέρω ανάλυση είναι λίγο ανούσια....

:beer:

el_hymador
19/07/2013, 14:19

;)

Τεράστιος και ο πιο επιζήμιος απ΄όλους ο ρόλος τους! Όπως η Λουκά βλέπει παντού τον αντίχριστο και 666, έτσι και αυτοί βλέπαν παντού, εκμετάλλευση, μονοπώλια, τράστ, και ανερχόμενους κεφαλαιούχους. Ήταν ηλίθιοι, αυτο βέβαια μπορεί κάποιος να το εκκλάβει ως ελαφρυντικό, αλλά την επικινδυνότητα του ότι ήταν ηλίθιοι δεν γίνεται να την αφήσεις απ΄έξω. Βάλε και το γεγονός ότι τα συνδικάλια πάσης φύσεως ήταν οι αγαπημένες μετρέσες του μαλακαντρέα, δεν θέλει και πολύ...

nikos_abel
22/07/2013, 07:34
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=113081956

LsKostas
22/07/2013, 11:23
Δεν θέλω να κάνω έλεγχο στον ταβερνιάρη· στον εφοπλιστή θέλω να κάνω έλεγχο.
Κι αν κάνω έλεγχο στον εφοπλιστή, να κάνω και στον ταβερνιάρη.

Αλλά δεν θέλει ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο εφοπλιστής. Οπότε «γαμώ το κεφάλι σου, μαλάκα».

Μήπως δεν είμαι αρκετά "πατριώτης" ρε παιδιά επειδή θέλω έλεγχο σε ιδιοκτήτες πλοίων,τραπεζών και εργοστασίων?
Μήπως δεν είμαι και αρκετά ρεαλιστής ?

Γιατί κάτι τέτοια μου λέει ο Δένδιας όταν πίνουμε καφέ στο floral ...

AristidisZ
22/07/2013, 11:28

παίζετε και επιτραπέζια στα μέσα δωμάτια ; :D

ERRIKA
22/07/2013, 15:37
Μπορεί να μην έχουμε να φάμε αλλά ΕΧΟΥΜΕ World Banker.... Παιδί του Λαού κι αυτός. Ούτε ένα ένσημο στον ιδιωτικό τομέα. Χαλάλι τους φόρους που πληρώνουμε για το μισθό (Αμερικής) του.:moutza:

LsKostas
22/07/2013, 17:45
παίζετε και επιτραπέζια στα μέσα δωμάτια ; :D

κυρίως Kρεμάλα :D

Pan (dvs)
22/07/2013, 20:01
Δεν θέλω να κάνω έλεγχο στον ταβερνιάρη· στον εφοπλιστή θέλω να κάνω έλεγχο.
Κι αν κάνω έλεγχο στον εφοπλιστή, να κάνω και στον ταβερνιάρη.

Αλλά δεν θέλει ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο εφοπλιστής. Οπότε «γαμώ το κεφάλι σου, μαλάκα».

Μήπως δεν είμαι αρκετά "πατριώτης" ρε παιδιά επειδή θέλω έλεγχο σε ιδιοκτήτες πλοίων,τραπεζών και εργοστασίων?
Μήπως δεν είμαι και αρκετά ρεαλιστής ?

Αμα δεν φτανεις τον εφοπλιστη ,στο city,πιανεις τον ταβερνιαρη που τον εχεις διπλα σου.Παλια δεν επαιζες κυνηγητο?Για θυμησου ποιον επιανες?Αυτον που τον ειχες "προχειρο".
Τον λαλααακα ρε ,που ητανε ξυπολητος και δεν μπορουσε να τρεξει.

LsKostas
22/07/2013, 21:18
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=113081956

Υπάρχει και η λύση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων , να σηκωθούν πια απ την κωλοκαρέκλα τους , να κλείσουν το mega

και να πάνε να ακούσουν λύσεις / προτάσεις και να ζητήσουν ΤΣΑΜΠΑ νομική βοήθεια για τα χαράτσια σε συνελέυσεις κατοίκων την περιοχής τους, στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κτλ κτλ

Κανένας δεν θα πάρει κανέναν απ το χεράκι όμως

λυσεις υπάρχουν ΑΝ θελει κανείς να τις βρεί.

nicket456
23/07/2013, 10:53
[QUOTE=LsKostas;2353951

Κανένας δεν θα πάρει κανέναν απ το χεράκι όμως

[/QUOTE]

Όπως και κανενας δεν προκειτε να σταθει διπλα στον αλλον γιατι κανεις δεν εχει εμπιστοσυνη πλεον στον διπλανο του.

Πολλοι πιστευουν οτι μεσα απο τις συλλογικες διαδικασιες που περιγραφεις καποιοι θα εποφεληθουν για μια ακομα φορα οπως γινεται τα τελευταια 30 χρονια.

Αυτο ζεις την περιοδο αυτη, για αυτο δεν κουνιεται κανεις (και μεταξυ μας δεν τους αδικω....)

Εφοσον 40 χρονια μετα ξανα -"απαγορευονται οι συναθροισεις" και ολοι παμε για μπανια ....κατσε και απολαυσε το. Ελπιζω να με καταλαβαινεις...

stefanos
23/07/2013, 11:07
Όπως και κανενας δεν προκειτε να σταθει διπλα στον αλλον γιατι κανεις δεν εχει εμπιστοσυνη πλεον στον διπλανο του.

Η γιατί ο διπλανός μας είναι "λαμόγιο" και δεν πληρώνει και ταυτόχρονα στέλνει το λογαριασμό στους άλλους μαλάκες.

LsKostas
23/07/2013, 11:24

Πολλοι πιστευουν οτι μεσα απο τις συλλογικες διαδικασιες που περιγραφεις καποιοι θα εποφεληθουν για μια ακομα φορα οπως γινεται τα τελευταια 30 χρονια.

Αυτο ζεις την περιοδο αυτη, για αυτο δεν κουνιεται κανεις (και μεταξυ μας δεν τους αδικω....)

Φιλε μου δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου.

Ειδικά για το "Κίνημα δεν πληρώνω" επειδη έχω γνωρίσει κάποιους ανθρώπους από κοντά μπορώ να
διακ΄ρινω οτι ούτε φιλοδοξίες έχουνε για υπουργιλίκια ούτε τις αυταπάτες μεγάλων οργανώσεων.

Αυτην την περίοδο όντως ΔΕΝ κουνιέται κανέις. Γιατί έμαθε στις εύκολες λύσεις όμως. Περιμένει
να τον λυπηθεί ο Σαμαράς και ο Κρανιδιώτης. Ειναι μαθηματικώς σίγουρο οτι όποιος το κάνει αυτό θα φάει τα μούτρα του.

Προτείνω λοιπόν οι συλλογικές διαδικασίες να μην αντιμετωπίζονται έτσι ελαφρά , και τουλάχιστον όποιος ειναι ακόμα κατοικος του μυαλού του ας πάει να ρωτήσει 2 πράγματα παραπάνω.

Κερδισμένος θα βγεί όπως βγήκα και εγώ που ήθελα μια συμβουλή νομικού χαρακτήρα και οι άνθρωποι μου έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Υπάρχει και η καλοκαιριάτικη λύση όμως: Tα μπάνια του λαού και η προσευχή :nono:

Διαλέχτε

295968

notakos600
23/07/2013, 11:25
Τουλάχιστον να ήταν λίγο πιο ζεστό το καλοκαίρι...

nikos_abel
23/07/2013, 11:27
Τουλάχιστον να ήταν λίγο πιο ζεστό το καλοκαίρι...

Σωστά. Να ανάβαμε και το A/C να βοηθήσουμε τη ΔΕΗ......

TROOPER
23/07/2013, 11:34
Η γιατί ο διπλανός μας είναι "λαμόγιο" και δεν πληρώνει και ταυτόχρονα στέλνει το λογαριασμό στους άλλους μαλάκες.

το αστειο ειναι οτι αυτος που κατηγορει τον αλλο για λαμογιο ειναι αυτος που ζηταει απο το μετεπειτα λαμογιο να μην του κοψει αποδειξη ας πουμε για να αγορασει το προιον φθηνοτερα (γιατι κι αυτος δεν εχει) και μετα τον βριζει κι απο πανω! ασε που αν ο καθενας απεδιδε στο κρατος αυτα που θα επρεπε, το ιδιο το κρατος θα τα επαιρνε και αντι να τα χειριστει οπως θα επρεπε (ανταποδοτικα δλδ) θα τα εδινε στους ημετερους.
το ιδιο το ελληνικο κρατος βασιστηκε στην φοροκλοπη! ας μην περιμενει τπτ καλυτερο απο τους πολιτες του απο την φοροδιαφυγη. εδω ο κωλετης δηλωνε ''τα λεφτα του λαου για τους φιλους μου'' και ηταν πρωθυπουργος!!!

το σκηνικο του παραλογου!!! :lol:

nicket456
23/07/2013, 11:53
Ποιες συλλογικες διαδικασιες ρε συ ....... εδω μια εκλογικη διαδικασια καθε 4 χρονια και παλι δεν νιωθουμε να την κανουμε σαν ανθρωποι.

Μου λες να συνασπιστουμε οι "αδικημενοι" για να γλιτωσουμε τις υπερχρεωσεις και τα παρανομα τελη και φορους. Δλδ οταν ποναει η τσεπη μας (και βαζω και τον εαυτουλη μου μεσα μην νομιζεις πως με θεωρω ξεχωριστo).

Ολοι αυτοι οι ανθρωποι που ζουνε στα παγκακια ........ειδες να γινεται καμια συλλογικη προσπαθεια να τους βρουνε σπιτι . Και δεν μιλαω για το φαι ...γιατι αν δεν τους ταισεις καποιοι θα πεθανουν ...ασχημο πολυ σαν θεαμα..... αλλα και καποιοι αλλοι θα αγριεψουν-κλεψουν για να επιβιωσουν.

Μιλαμε ...δεν ειμαστε διατεθημενοι να υπερασπιστουμε το δικαιωμα στη ζωη ανθρωπων που βρισκονται διπλα μας και τους συνανταμε καθε μερα και εσυ μου λες να στηριξουμε προσπαθειες ανωτερvn κοινωνικων δομων....απεχουμε πολλες μεταλλαξεις στο γενετικο μας υλικο μεχρι αυτο το σημειο my friend

nikos_abel
23/07/2013, 12:05
το αστειο ειναι οτι αυτος που κατηγορει τον αλλο για λαμογιο ειναι αυτος που ζηταει απο το μετεπειτα λαμογιο να μην του κοψει αποδειξη ας πουμε για να αγορασει το προιον φθηνοτερα

Πλέον αυτό είναι θέμα αυτοσυντήρησης. Και όσοι ήταν με το σταυρό στο χέρι (έστω και μικρό σταυρό ρε παιδί μου :lol: ) και πλερώνανε κανονικά,
παίρνανε αποδείξεις (μισθωτοί ένα πράγμα δηλαδή, δημοσίου και ιδιωτικού) τώρα σου λένε να πα να γ..θεί.

AristidisZ
23/07/2013, 12:09
Πλέον αυτό είναι θέμα αυτοσυντήρησης. Και όσοι ήταν με το σταυρό στο χέρι (έστω και μικρό σταυρό ρε παιδί μου :lol: ) και πλερώνανε κανονικά,
παίρνανε αποδείξεις (μισθωτοί ένα πράγμα δηλαδή, δημοσίου και ιδιωτικού) τώρα σου λένε να πα να γ..θεί.

Toυλάχιστον όσοι το κάνουν ας το κάνουν σωστά
μη μασάτε, αν δε πάρει κάποιος απόδειξη το προϊόν (ειδικά αν μιλάμε για υπηρεσία ή προϊόν που δεν υπάρχει τιμολόγιο αγοράς) έρχεται περί το 40% φτηνότερα, μη τσιμπάτε και τους τα χαρίζετε :D

nikos_abel
23/07/2013, 12:17
Toυλάχιστον όσοι το κάνουν ας το κάνουν σωστά
μη μασάτε, αν δε πάρει κάποιος απόδειξη το προϊόν (ειδικά αν μιλάμε για υπηρεσία ή προϊόν που δεν υπάρχει τιμολόγιο αγοράς) έρχεται περί το 40% φτηνότερα, μη τσιμπάτε και τους τα χαρίζετε :D

Σωστά, αλλά υποτίθεται ότι κερδίζουμε και οι δυο, άρα ένα 20% καλά είναι....

TROOPER
23/07/2013, 12:18
........Και όσοι ήταν με το σταυρό στο χέρι (έστω και μικρό σταυρό ρε παιδί μου :lol: ).....

τον βαλανε εκει που ξερεις.

α ρε ποσο μπροστα ηταν οι marduk !!!!

:lol::lol:

295983

nikos_abel
23/07/2013, 12:19
τον βαλανε εκει που ξερεις.

α ρε ποσο μπροστα ηταν οι marduk !!!!

:lol::lol:

295983

:lol::lol::lol:

AristidisZ
23/07/2013, 12:21

μόνο που εσύ τζιράρεις, άρα ο πελάτης έχει πάντα δίκιο :smokin:

AristidisZ
23/07/2013, 12:58
αυτό εδώ (http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%9A%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF-r410) πως σας φαίνεται ;;;

:eek::(

stefanos
23/07/2013, 13:05
το ιδιο το κρατος θα τα επαιρνε και αντι να τα χειριστει οπως θα επρεπε (ανταποδοτικα δλδ) θα τα εδινε στους ημετερους.
το ιδιο το ελληνικο κρατος βασιστηκε στην φοροκλοπη! ας μην περιμενει τπτ καλυτερο απο τους πολιτες του απο την φοροδιαφυγη. εδω ο κωλετης δηλωνε ''τα λεφτα του λαου για τους φιλους μου'' και ηταν πρωθυπουργος!!!

το σκηνικο του παραλογου!!! :lol:

Μη σου διαφεύγει όμως η λεπτομέρεια.
Δεν βασίστηκε στην φοροκλοπή, που ήταν ανίκανο και δεν είχε και διάθεση να καταπολεμήσει ,αλλά στα δανεικά.
Οι "ημέτεροι" στην περίπτωση της Ελλάδας ήταν απ ότι φαίνεται τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού και όχι μιά ελίτ όπως στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης.
Και αυτοί οι "ημέτεροι" χάνοντας την κρατική "επιχορήγηση" στήλαν τον μισό πληθυσμό στην "ανεργία χωρίς γυρισμό".

TROOPER
23/07/2013, 13:11
Μη σου διαφεύγει όμως η λεπτομέρεια.
Δεν βασίστηκε στην φοροκλοπή, που ήταν ανίκανο και δεν είχε και διάθεση να καταπολεμήσει ,αλλά στα δανεικά.
Οι "ημέτεροι" στην περίπτωση της Ελλάδας ήταν απ ότι φαίνεται τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού και όχι μιά ελίτ όπως στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης.
Και αυτοί οι "ημέτεροι" χάνοντας την κρατική "επιχορήγηση" στήλαν τον μισό πληθυσμό στην "ανεργία χωρίς γυρισμό".

φυσικα και βασιστηκε στη φοροκλοπη γιατι οχι μονο δεν ηταν ανικανο να καταπολεμησει αλλα τη δημιουργουσε κιολας ως σταση ζωης! δανεικα παιρνουν ολοι αλλωστε (εννοω και τα αλλα κρατη).
και μην κανεις το λαθος που κανανε και οι ''ημετεροι''. αυτοι ΝΟΜΙΖΑΝΕ οτι ειναι ''ημετεροι'' αλλα δεν ηταν τπτ παραπανω απο χοχοληδες που νομιζοντας οτι πιασανε τον παπα απο τα @@ το παιζανε και οτι κατι ητανε ελιτ. η ελιτ ξερει ποια ειναι, τι μπορει να κανει και πως και δεν ψωροπερηφανευεται. μην κανεις κι εσυ το λαθος τον καθε μαλακα μικροαστο που πιστεψε οτι επειδη εκανε ''μια καλη'' ειναι και ο γενικος γαμαω της παρεας να τον πιστευεις κι εσυ ως τετοιο.

:wave2:

stefanos
23/07/2013, 13:18
φυσικα και βασιστηκε στη φοροκλοπη γιατι οχι μονο δεν ηταν ανικανο να καταπολεμησει αλλα τη δημιουργουσε κιολας ως σταση ζωης! δανεικα παιρνουν ολοι αλλωστε (εννοω και τα αλλα κρατη).
και μην κανεις το λαθος που κανανε και οι ''ημετεροι''. αυτοι ΝΟΜΙΖΑΝΕ οτι ειναι ''ημετεροι'' αλλα δεν ηταν τπτ παραπανω απο χοχοληδες που νομιζοντας οτι πιασανε τον παπα απο τα @@ το παιζανε και οτι κατι ητανε ελιτ. η ελιτ ξερει ποια ειναι, τι μπορει να κανει και πως και δεν ψωροπερηφανευεται. μην κανεις κι εσυ το λαθος τον καθε μαλακα μικροαστο που πιστεψε οτι επειδη εκανε ''μια καλη'' ειναι και ο γενικος γαμαω της παρεας να τον πιστευεις κι εσυ ως τετοιο.

Εδώ που τα λέμε με την Μέρκελ στην πρώτη θέση σε απόλυτα νούμερα χρέους δεν έχεις και άδικο.

Pan (dvs)
23/07/2013, 13:21

Εαν δεν κοψει καποιος επαγγελματιας αποδειξη κερδιζει 13 η 23% ,αναλογα τον ΦΠΑ του προιοντος.Επισης οταν θα κανει φορολογικη δηλωση θα γλυτωσει αλλο ενα περιπου 35%.Δηλαδη απο 48 εως 58 οφελος για τον επαγγελματια.Αρα η διαπραγματευεστε το ποσοστο που θα σας μειωσει και θα γινετε και εσεις ενα με αυτον που βριζετε η θα πατε στον παρακατω σωστο επαγγελματια και θα τον στηριξετε.
Αλλη μια παραμετρος που λιγοι σκεφτοντε.Ο συγκεκριμενος "επαγγελματιας" θα κανει χαμηλη φορολογικη δηλωση και θα δικαιουτε τσαμπα π.χ.διακοπες τις οποιες θα τις στερησει απο καποιον απο εσας (και αλλα πολλα)
Οσοι δεν κοβουνε αποδειξεις εμας κλεβουνε και φαινετε να το ξεχναμε αυτο. :beer:

AristidisZ
23/07/2013, 13:23
Εαν δεν κοψει καποιος επαγγελματιας αποδειξη κερδιζει 13 η 23% ,αναλογα τον ΦΠΑ του προιοντος.Επισης οταν θα κανει φορολογικη δηλωση θα γλυτωσει αλλο ενα περιπου 35%.Δηλαδη απο 48 εως 58 οφελος για τον επαγγελματια.Αρα η διαπραγματευεστε το ποσοστο που θα σας μειωσει και θα γινετε και εσεις ενα με αυτον που βριζετε η θα πατε στον παρακατω σωστο επαγγελματια και θα τον στηριξετε.
Αλλη μια παραμετρος που λιγοι σκεφτοντε.Ο συγκεκριμενος "επαγγελματιας" θα κανει χαμηλη φορολογικη δηλωση και θα δικαιουτε τσαμπα π.χ.διακοπες τις οποιες θα τις στερησει απο καποιον απο εσας (και αλλα πολλα)
Οσοι δεν κοβουνε αποδειξεις εμας κλεβουνε και φαινετε να το ξεχναμε αυτο. :beer:

μωρέ να ταν οι τσάμπα διακοπές μόνο χαλάλι του, πίστεψέ με...
το θέμα είναι τι παραπάνω φόρους πληρώνουμε εξαιτίας αυτής της τακτικής

TROOPER
23/07/2013, 13:28
.........

φιλος να σου την κοψει ο επαγγελματιας την αποδειξη. εσυ εισαι διατεθειμενος να χρεωθεις το φπα με τα 280 ευρω παρτ ταιμ μαυρης εργασιας σου?

δλδ στα 30 ευρω αν σου βαλει ενα καπελο 7-8 ευρω για ενα ζευγαρι παπουτσια εσυ θα τα δωσεις η θα προτιμησεις να τα κρατησεις για να κανεις τα ψωνια της μισης εβδομαδας σου απο το σουπερ μαρκετ?

με πιανεις φανταζομαι...δεν δικαιολογω, αλλα αιτιολογω. απο κει και περα καθενας κανει αυτο που θεωρει σωστο. το νομιμο παντως δεν ειναι παντα και ηθικο, ασε που πολλες φορες το ηθικο ειναι δεν ειναι και καθολου νομιμο ;)

AristidisZ
23/07/2013, 13:34
φιλος να σου την κοψει ο επαγγελματιας την αποδειξη. εσυ εισαι διατεθειμενος να χρεωθεις το φπα με τα 280 ευρω παρτ ταιμ μαυρης εργασιας σου?

δλδ στα 30 ευρω αν σου βαλει ενα καπελο 7-8 ευρω για ενα ζευγαρι παπουτσια εσυ θα τα δωσεις η θα προτιμησεις να τα κρατησεις για να κανεις τα ψωνια της μισης εβδομαδας σου απο το σουπερ μαρκετ?

με πιανεις φανταζομαι...δεν δικαιολογω, αλλα αιτιολογω. απο κει και περα καθενας κανει αυτο που θεωρει σωστο. το νομιμο παντως δεν ειναι παντα και ηθικο, ασε που πολλες φορες το ηθικο ειναι δεν ειναι και καθολου νομιμο ;)

αυτή είναι η μία προσέγγιση
η άλλη προσέγγιση λέει ότι αυτό το ΦΠΑ και τον φόρο από τα κέρδη του πωλητή κάποιος θα κληθεί να τα πληρώσει
guess who...

TROOPER
23/07/2013, 13:35
αυτή είναι η μία προσέγγιση
η άλλη προσέγγιση λέει ότι αυτό το ΦΠΑ και τον φόρο από τα κέρδη του πωλητή κάποιος θα κληθεί να τα πληρώσει
guess who...

σωστο. οπως επισης μια απορια ειναι που θα παει αυτος ο φορος οποιος και αν τον πληρωσει ;)

nikos_abel
23/07/2013, 13:37

Εχεις απόλυτο δίκιο. Απλά όταν σου λείπουν τα ρημάδια τα 10-20 ευρώ που σου δίνει ο άλλος σαν έκπτωση, εκείνη τη στιγμή μπαίνει ή δε μπαίνει ο διάολος μέσα σου.

AristidisZ
23/07/2013, 13:37
σωστο. οπως επισης μια απορια ειναι που θα παει αυτος ο φορος οποιος και αν τον πληρωσει ;)

:owned: :a10:

ERRIKA
23/07/2013, 13:38

(Ωχ! Θα συμφωνήσω με τον Trooper...)

:a10:

Aυτό είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απ'όλα και η βασική αιτία της ηθικής δικαίωσης της φοροδιαφυγής...

Pan (dvs)
23/07/2013, 13:39

Το καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες και το εχω κανει.Δεν ειμαι η εξαιρεση ,απλα εχω αρχισει να προτιμω τους πραγματικους επαγγελματιες και να τους στηριζω.Με αυτη μου την τακτικη διαπιστωσα εδω και αρκετο καιρο οτι πολλοι επαγγελματιες ειναι και φθηνοτεροι ΚΑΙ κοβουν αποδειξη.

TROOPER
23/07/2013, 13:48
Το καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες και το εχω κανει.Δεν ειμαι η εξαιρεση ,απλα εχω αρχισει να προτιμω τους πραγματικους επαγγελματιες και να τους στηριζω.Με αυτη μου την τακτικη διαπιστωσα εδω και αρκετο καιρο οτι πολλοι επαγγελματιες ειναι και φθηνοτεροι ΚΑΙ κοβουν αποδειξη.

μετα απο λιγο καιρο θα κλεισουν (απευχομαι). εδω θα ειμαστε (ελπιζω) :wave2:

Pan (dvs)
23/07/2013, 13:52
Ισως να κλεισουνε αν δεν τους στηριξουμε.Πρεπει η γενια μας να τελειωσει αυτη την ιστορια.Αν γινουμε καλυτεροι απο τους κυβερνωντες μονο τοτε θα τους στειλουμε στο διαολο.
Οσοι εχουμε παιδια πρεπει να αποφασισουμε σε τι κοσμο θελουνε να μεγαλωσουνε.

TROOPER
23/07/2013, 13:53
Ισως να κλεισουνε αν δεν τους στηριξουμε.Πρεπει η γενια μας να κλεισει αυτη την ιστορια.Αν γινουμε καλυτεροι απο τους κυβερνωντες μονο τοτε θα τους στειλουμε στο διαολο.

εγω βλεπω αλλα πραγματα παντως. σορυ.

stefanos
23/07/2013, 13:54
Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στις ελλείψεις στα Νοσοκομεία και στους δασκάλους σε λίγο,
και εκεί δεν θα μας σώσει το δεκάρικο και το εικοσάρικο που θα γλυτώσουμε από το ΦΠΑ που αναλογεί στο μισθό μας.

OldMan
23/07/2013, 13:54
Δεν είναι πιο εύκολο (και ηθικοδεοντολογικό) απλά να τα ρωτήσεις..??

Pan (dvs)
23/07/2013, 13:57
Δεν είναι πιο εύκολο (και ηθικοδεοντολογικό) απλά να τα ρωτήσεις..??

Ρωτησα.Δεν θελει αυτο που βλεπει και ζει.

OldMan
23/07/2013, 13:59
Ρωτησα.Δεν θελει αυτο που βλεπει και ζει.
Προτείνει κάτι άλλο ή δεν μαμιέται ..??

TROOPER
23/07/2013, 13:59
Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στις ελλείψεις στα Νοσοκομεία και στους δασκάλους σε λίγο,
και εκεί δεν θα μας σώσει το δεκάρικο και το εικοσάρικο που θα γλυτώσουμε από το ΦΠΑ που αναλογεί στο μισθό μας.

περιεργο ρε στεφανε...οταν οι εργαζομενοι στους χωρους της υγειας και της παιδειας προβαινανε σε κινητοποιησεις καποιοι ισχυριζονταν οτι ''καλα να παθουνε οι πουστηδες οι δασκαλοι που κανανε και 3 μηνες διακοπες και πληρωνοτανε χωρια τα ιδιαιτερα τους και οι αλλοι οι καργιοληδες που περνανε τα φακελακια''!!!

γυρναει καπακι η ζωη τελικα και το κακο ειναι οτι βλεπω πολυ κοσμο να μην περιμενει την σφαλιαρα που θα τον κανει να δει τον ουρανο σφοντηλι.

Pan (dvs)
23/07/2013, 14:08
Προτείνει κάτι άλλο ή δεν μαμιέται ..??

Ναι .Το κακο ειναι οτι ειναι φοιτητης και οι αποψεις του ειναι λιγο αγριες αυτη τη στιγμη :a26:
Αλλα η ουσια των σκεψεων του με βρισκει συμφωνο.Αμεσα αλλαγη συνταγματος,ενεξαρτητη λειτουργια της δικαιοσυνης,δικαιοσυνη,αρση βουλευτικης ασυλιας,πραγματικα κοινωνικο κρατος.
Εδω που τα λεμε ζηταει τα αυτονοητα.

stefanos
23/07/2013, 14:15
περιεργο ρε στεφανε...οταν οι εργαζομενοι στους χωρους της υγειας και της παιδειας προβαινανε σε κινητοποιησεις καποιοι ισχυριζονταν οτι ''καλα να παθουνε οι πουστηδες οι δασκαλοι που κανανε και 3 μηνες διακοπες και πληρωνοτανε χωρια τα ιδιαιτερα τους και οι αλλοι οι καργιοληδες που περνανε τα φακελακια''!!!

γυρναει καπακι η ζωη τελικα και το κακο ειναι οτι βλεπω πολυ κοσμο να μην περιμενει την σφαλιαρα που θα τον κανει να δει τον ουρανο σφοντηλι.

Μπορεί αυτοί να έχουν κάνει καλή "μπάζα" ,να είναι η ελίτ και να μην έχουν ανάγκη,
εγώ μιλάω για τούς υπόλοιπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

OldMan
23/07/2013, 14:15
Το κακο ειναι οτι ειναι φοιτητης και οι αποψεις του ειναι λιγο αγριες αυτη τη στιγμη :a26:
Και γιατί ανακατεύσεσαι εφόσον αφορούν στον κόσμο που θέλει να ζήσει αυτός..??

Pan (dvs)
23/07/2013, 14:18
Και γιατί ανακατεύσεσαι εφόσον αφορούν στον κόσμο που θέλει να ζήσει αυτός..??

Δεν ανακατευομαι ρε φιλε.Προσπαθω να κανω πραγματα που θα ηθελαν τα παιδια μου (απο οσα μου εχουνε πει).

Επισης προσπαθω να γλυτωσω τα πηγαινε ελα στα κρατητηρια.:D

υ.γ :Το :a26: ειναι η αποψη του για οσους κανανε αυτη τη χωρα ,οπως την κανανε.

OldMan
23/07/2013, 14:20
Επισης προσπαθω να γλυτωσω τα πηγαινε ελα στα κρατητηρια.:D
Τώρα μιλάς όμορφα...!!! :beer:

TROOPER
23/07/2013, 14:21
Μπορεί αυτοί να έχουν κάνει καλή "μπάζα" ,να είναι η ελίτ και να μην έχουν ανάγκη,
εγώ μιλάω για τούς υπόλοιπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

αυτους που εσυ τους λες ελιτ εγω τους λεω αοματους. απλα χασανε καποια στιγμη τα γυαλια τους.
κανεις δεν εχει στον ηλιο μοιρα. απλα για μια μεγαλη περιοδο στην ελλαδα ο ηλιος αλλαξε χρωμα και μπερδευτηκανε.

notakos600
23/07/2013, 14:23
Δεν ανακατευομαι ρε φιλε.Προσπαθω να κανω πραγματα που θα ηθελαν τα παιδια μου (απο οσα μου εχουνε πει).

Άσε, κάναμε τόσα πολλά για τα παιδιά μας ήδη, που τις μούτζες τους τις έχουμε εξασφαλισμένες...
Απλά κοίταξε γύρω σου να δεις το χάλι που δημιουργήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, μηδενός εξαιρουμένου.

OldMan
23/07/2013, 14:29
Άσε, κάναμε τόσα πολλά για τα παιδιά μας ήδη, που τις μούτζες τους τις έχουμε εξασφαλισμένες...
Απλά κοίταξε γύρω σου να δεις το χάλι που δημιουργήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, μηδενός εξαιρουμένου.
Πολύ Χαλίλ Γκιμπράν διαβάζεις και έχεις γίνει καργα ενοχικός...

Pan (dvs)
23/07/2013, 14:30

Το χαλι δεν το δημιουργησαμε ,καποιοι ομως απο εμας το ανεχτηκαμε.Δεν εχω κανει κατι ,ακομη,για το οποιο δεν θα μπορω να κοιταω τα παιδια μου στα ματια.
Εαν εξαιρεσω το οτι συνεχιζω να ανεχομαι πραγματα με τα οποια διαφωνω.

notakos600
23/07/2013, 14:33
Πολύ Χαλίλ Γκιμπράν διαβάζεις και έχεις γίνει καργα ενοχικός...

Δεν βλέπω τούρκικα σήριαλ Αντώνη. :lol:

Εκτός κι αν είναι συγγραφέας, που ομολογώ πως δεν τον έχω διαβάσει.

Το χαλι δεν το δημιουργησαμε ,καποιοι ομως απο εμας το ανεχτηκαμε.Δεν εχω κανει κατι ,ακομη,για το οποιο δεν θα μπορω να κοιταω τα παιδια μου στα ματια.
Εαν εξαιρεσω το οτι συνεχιζω να ανεχομαι πραγματα με τα οποια διαφωνω.

Και η ανοχή ενοχή δεν είναι συνάδερφε;
Τέλος πάντων, γνώμη μου είναι και δεν την επιβάλλω σε κανέναν, απλά νοιώθω ένοχος απέναντι στο παιδί μου.

OldMan
23/07/2013, 14:38
απλά νοιώθω ένοχος απέναντι στο παιδί μου.
Η ενοχική συμεριφορά θεωρώ ότι είναι ο χειρότερος σύμβουλος για οποιαδήποτε σκέψη (ακόμη χειρότερα για την υλοποίησή της)...

Οποιαδήποτε εξουσία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της, ΠΡΩΤΑ δημιουργεί "ενόχους" και μετά πράττει κατά τα κέφια της...;)

Pan (dvs)
23/07/2013, 14:39
Δεν βλέπω τούρκικα σήριαλ Αντώνη. :lol:

Εκτός κι αν είναι συγγραφέας, που ομολογώ πως δεν τον έχω διαβάσει.

Και η ανοχή ενοχή δεν είναι συνάδερφε;
Τέλος πάντων, γνώμη μου είναι και δεν την επιβάλλω σε κανέναν, απλά νοιώθω ένοχος απέναντι στο παιδί μου.

Αυτο δεν λεω?:beer:

TROOPER
23/07/2013, 14:44
.................

Οποιαδήποτε εξουσία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της, ΠΡΩΤΑ δημιουργεί "ενόχους" και μετά πράττει κατά τα κέφια της...;)

αυτο ειναι πραγματικα ΜΕΓΑΛΗ ατακα ΜΕΓΑΛΟΥ αντρα αλλα δεν τη βαζω στο αναλογο θρεντ γιατι ειναι στα ανεκδοτα. :a23::a23::a23:

AristidisZ
23/07/2013, 14:47

για πάρτη σου (http://indeepanalysis.gr/?q=node%2F1592) :wave2:

TROOPER
23/07/2013, 14:56
για πάρτη σου (http://indeepanalysis.gr/?q=node%2F1592) :wave2:

και γι αυτο πρεπει να εισαι οικονομολογος με μεταπτυχιακο?

τελικα καλα λενε οτι η επιστημη δινει ζωη στα χρονια μας και περνει χρονια απο τη ζωη μας.

pipe_smoker
23/07/2013, 15:01
+ολα σε τρουπη και γεροντα :beer:

Sapadak
23/07/2013, 15:01
και γι αυτο πρεπει να εισαι οινομολογος με μεταπτυχιακο?

Οχι απαραιτητα αλλα δε μας χάλασε (http://indeepanalysis.gr/?q=node/1262)κιολας

AristidisZ
23/07/2013, 15:03

τώρα κατάλαβα γιατί ο αδερφός μου ασχολείται όλη μέρα με τα οικονομικά :bawl:

TROOPER
23/07/2013, 15:03

δε θα μας χαλουσε ουτως η αλλως λευτερη :a10:

OldMan
23/07/2013, 15:12
οινομολογος
Είναι αυτός που και το πίνει και το λέει ..???

TROOPER
23/07/2013, 15:20
Είναι αυτός που και το πίνει και το λέει ..???

:lol: τι ανθρωπος εισαι εσυ ρπμ...!!! :lol:

el_hymador
23/07/2013, 16:26

Μιλαμε για deep ανάλυση...

MG-KTiNoS
23/07/2013, 16:31
δεν ξέρω γιατί αλλά η καρτέλα λέει πάνω...

Βιογραφικό Σημείωμα Ι In deep anal...

τι θέλει να πει ο ποιητής?
:rolleyes:

pipe_smoker
23/07/2013, 16:34
Μιλαμε για deep analυση...

Καλυτερα?:D

THEOD
23/07/2013, 19:57

Ότι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι ξέρεις λες...

Pan (dvs)
23/07/2013, 20:05
Ότι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι ξέρεις λες...

Ισως ,αλλα σε ποιο απ'ολα διαφωνουμε?

THEOD
23/07/2013, 20:28
Μα που αλλού...στα νούμερα... Δηλαδή κατ' εσένα αν ένα μαγαζί δεν κόψει απόδειξη κερδίζει από 48-58% μόνο και μόνο από το γεγονός ότι δεν έκοψε απόδειξη... Δηλαδή αν θεωρήσουμε (αυθαίρετα αλλά έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε...) ότι ένα μαγαζί ακόμα και κόβοντας απόδειξη έτσι κι αλλιώς έχει ένα "λογικό" λιανεμπορικό κέρδος της τάξης του 25%, τότε κατ' εσέ το κόστος αγοράς του εμπορεύματος ανέρχεται στο 73-83% της τελικής τιμής λιανικής.... Άλλαξε πλευρό να δεις γουέστερν...

Όσο για την στήριξη των σωστών επαγγελματιών που αναφέρεις, αν δεν το ξέρεις να σε ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή στην αγορά τα μαγαζιά δεν κόβουν αποδείξεις ΚΥΡΙΩΣ κάτω από την αφόρητη πίεση των καταναλωτών-πελατών που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν την τιμή του προιόντος. Προσωπικά σου λέω με πάσα ειλικρίνια ότι 9 στις 10 φορές που δεν κόβεται απόδειξη αυτό συμβαίνει μετά από προτροπή-απαίτηση του πελάτη προκειμένου να επωφεληθεί του ΦΠΑ... όποτε αρνήθηκα να το κάνω - και έχω αρνηθεί πάρα πολλές φορές όχι από λόγους "τιμιότητας" αλλά απλά γιατί όταν αγοράζεις από τον εισαγωγέα με τιμολόγια το 90% των αγορών σου είναι αδύνατον να μην κόβεις αποδείξεις για μεγαλύτερο του 10% του τζίρου σου, απλά παρακολουθούσα τον πελάτη να φεύγει και να πηγαίνει στο παρακάτω κατάστημα που του έκανε το χατήρι.. Είτε το πιστεύεις είτε όχι έτσι κινείται η αγορά σήμερα...

AristidisZ
23/07/2013, 21:08
Μα που αλλού...στα νούμερα... Δηλαδή κατ' εσένα αν ένα μαγαζί δεν κόψει απόδειξη κερδίζει από 48-58% μόνο και μόνο από το γεγονός ότι δεν έκοψε απόδειξη... Δηλαδή αν θεωρήσουμε (αυθαίρετα αλλά έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε...) ότι ένα μαγαζί ακόμα και κόβοντας απόδειξη έτσι κι αλλιώς έχει ένα "λογικό" λιανεμπορικό κέρδος της τάξης του 25%, τότε κατ' εσέ το κόστος αγοράς του εμπορεύματος ανέρχεται στο 73-83% της τελικής τιμής λιανικής.... Άλλαξε πλευρό να δεις γουέστερν...

Όσο για την στήριξη των σωστών επαγγελματιών που αναφέρεις, αν δεν το ξέρεις να σε ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή στην αγορά τα μαγαζιά δεν κόβουν αποδείξεις ΚΥΡΙΩΣ κάτω από την αφόρητη πίεση των καταναλωτών-πελατών που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν την τιμή του προιόντος. Προσωπικά σου λέω με πάσα ειλικρίνια ότι 9 στις 10 φορές που δεν κόβεται απόδειξη αυτό συμβαίνει μετά από προτροπή-απαίτηση του πελάτη προκειμένου να επωφεληθεί του ΦΠΑ... όποτε αρνήθηκα να το κάνω - και έχω αρνηθεί πάρα πολλές φορές όχι από λόγους "τιμιότητας" αλλά απλά γιατί όταν αγοράζεις από τον εισαγωγέα με τιμολόγια το 90% των αγορών σου είναι αδύνατον να μην κόβεις αποδείξεις για μεγαλύτερο του 10% του τζίρου σου, απλά παρακολουθούσα τον πελάτη να φεύγει και να πηγαίνει στο παρακάτω κατάστημα που του έκανε το χατήρι.. Είτε το πιστεύεις είτε όχι έτσι κινείται η αγορά σήμερα...

Εσύ αναφέρεσαι στη κατηγορία του λιανεμπορίου βέβαια, υπάρχει και η κατηγορία των υπηρεσιών, που εκεί γίνονται τα όργια...
Το λιανεμπόριο καλώς ή κακώς εξάλλου γίνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από μαγαζιά αλυσίδες που δε παίζει να μη κόψουν απόδειξη...
Όταν όμως πάω να πιω ένα ποτό (ή δύο) και δε μου τα χτυπήσουν, σκέψου εκεί τι γίνεται ;)

MG-KTiNoS
23/07/2013, 22:16
Εσύ αναφέρεσαι στη κατηγορία του λιανεμπορίου βέβαια, υπάρχει και η κατηγορία των υπηρεσιών, που εκεί γίνονται τα όργια...
Το λιανεμπόριο καλώς ή κακώς εξάλλου γίνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από μαγαζιά αλυσίδες που δε παίζει να μη κόψουν απόδειξη...
Όταν όμως πάω να πιω ένα ποτό (ή δύο) και δε μου τα χτυπήσουν, σκέψου εκεί τι γίνεται ;)

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3_12/08/2012_492166

Αυτά πόσα ποτά μας κάνουν???
(μόνο αυτά)
:D

AristidisZ
23/07/2013, 22:32
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3_12/08/2012_492166

Αυτά πόσα ποτά μας κάνουν???
(μόνο αυτά)
:D

δε ξέρω, αλλά την επόμενη φορά που θα βγω για πιώμα θα πω του barman
"για πιάσε ρε μάστορα ένα Tae Kwon Do :bawl:

MG-KTiNoS
23/07/2013, 22:36
έχουμε χάσει τη μπάλα φίλε.
Κάποιοι έχουν κατακλέψει το σύμπαν, έχουν φάει τον Αγλέορα, έχουν ξεσκιστεί στη μάσα κι εμείς κουβεντιάζουμε για το αν κόβει χαρτάκι το Μπαρ?

Οκ κι αν όλοι έκοβαν τι θα άλλαζε?
Να σου πω εγώ τι θα άλλαζε, κάποιοι θα είχαν φάει λίγο παραπάνω που στο λαιμό να τους κάτσουν και στους γιατρούς να τα φάνε !

AristidisZ
23/07/2013, 22:40
έχουμε χάσει τη μπάλα φίλε.
Κάποιοι έχουν κατακλέψει το σύμπαν, έχουν φάει τον Αγλέορα, έχουν ξεσκιστεί στη μάσα κι εμείς κουβεντιάζουμε για το αν κόβει χαρτάκι το Μπαρ?

Οκ κι αν όλοι έκοβαν τι θα άλλαζε?
Να σου πω εγώ τι θα άλλαζε, κάποιοι θα είχαν φάει λίγο παραπάνω που στο λαιμό να τους κάτσουν και στους γιατρούς να τα φάνε !
δε θα με βρεις σύμφωνο σε αυτό κτήνε...
αυτή η κατάσταση είναι συσσώρευση πολλών ετών ασυδοσίας κράτους πρωτίστως, και πολιτών δευτερευόντως
όπως με πορδές δε βάφονται αυγά, έτσι και με "αν" δε μπορούμε να ξέρουμε τι θα γινόταν...

Pan (dvs)
24/07/2013, 08:01

Ξερω πως κινειται η αγορα.Γεννηθηκα μεσα στην αγορα και ζω απο την αγορα.Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας παρα πολλα χρονια ,τα ζορια ειναι ιδια και για μενα.Καταλαβαινω το ζορι που τραβανε πολλοι αλλα τι πρεπει να γινει?Να συνεχισουμε να δικαιολογουμε την φοροδιαφυγη και μεχρι ποτε?
Τα νουμερα που εγραψα ισχυουνε κυριως για τον κλαδο παροχης υπηρεσιων ,την εστιαση,ρουχα, παπουτσια κλπ που το ποσοστο κερδος ειναι πολυ μεγαλυτερο.Στις αλλες περιπτωσεις το κερδος ειναι το ΦΠΑ +το ποσο που θα φορολογηθει ,εφοσον εμφανισει "κερδη" η επιχειρηση.
Εσυ μπορει να αγοραζεις το 90% με τιμολογια ,αλλοι ομως ουτε για το 50%.Φυσικα πολλες κατηγοριες κοντευουνε το 100%(λαικατζηδες,πλανωδιοι).
Επισης γνωριζω οτι ο ιδιος ο πελατης ζηταει χωρις αποδειξη και εχω απωλειες και εγω απο αυτη την πρακτικη.Οταν ομως ερθει η ωρα να πληρωθει τη συνταξη του βγαινει στα καναλια και κατηγορει τους παντες και τα παντα.
Τελος λεω οτι πρεπει να στηριξουμε αυτους που ειναι ενταξει στης υποχρεωσεις τους.Τι να κανω να μην το πω?Ας μην τους στηριξουμε και μολις τελειωσουνε τα δανεικα της τροικας να δω που θα βρει το κρατος λεφτα να πληρωσει τις υποχρεωσεις του.

Οσο για τα γουεστερν ,καλη η συμβουλη σου.Η αληθεια ειναι οτι εχω να δω πολυ καιρο και μου λειπουνε.:beer:

guzzistas
24/07/2013, 08:42
Το γαμαζί πρέπει να κόβει τα πάντα... ο πλανόδιος όμως? Το παρεμπόριο των πακιστανών και μη? Το μαύρο χρήμα των πολιτικών? εκεί τρολολό τρολολό... Ας ασχοληθούμε με τον ψιλικατζή που δεν έκοψε απόδειξη για τα γαριδάκια...

Στην μάχη της φοροδιαφυγής θα αρχίσω κι εγώ να συμμετέχω ενεργά... μάλιστα σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα αφήσω μπουρμπουάρ στο γκαρσόνι να του πώ να μου δώσει απόδειξη γιατί με το μαύρο χρήμα που μαζεύει με ζημιώνει ασύστολα...

LsKostas
24/07/2013, 11:10
Ενώ εμεις τσακωνόμαστε για το αν κόβουν χαρτάκια στα μπαρ και στις ταβέρνες
ετοιμάζεται το μεγάλο χτύπημα...

ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…. πως θα γίνει αυτό? Διαβάστε...

Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες… Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.

Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα …πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα… δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.
Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.

Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…

Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.
Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι, θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.
Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…
Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…
Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…
Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.

Με την άρση του σεβασμού προς την πρώτη κατοικία, πλέον οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να “πουλάνε” τα δάνεια που βρίσκονται “στο κόκκινο”, σε μεγάλα επιχειρηματικά funds του εξωτερικού. Αν έχεις πάρει στεγαστικό με ρήτρα την υποθήκη του σπιτιού σου, τότε όσο το δάνειο γίνεται αδύνατο να εξοφληθεί, η τράπεζα έχει πλέον την δυνατότητα να βρει μια “επενδυτική” εταιρεία που θα κάνει την βρώμικη δουλειά.

Όσο ψηφίζουμε κόμματα που υποστηρίζουν εγχώριους και ξένους τραπεζίτες θα έχουμε τέτοια φαινόμενα.